Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό: ένας οδηγός εργασίας

Η τέλεια σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό θα διασφαλίσει την πλήρη αποστράγγιση των πτητικών ουσιών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Δεν είναι όλοι ευχάριστοι και χρήσιμοι, πολλοί είναι τοξικοί και έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση της όσφρησης. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εξολκέα με την απομάκρυνσή τους και κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Επιθυμώντας να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα, σας προσφέρουμε να διαβάσετε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό τύπο συσκευής και να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης χωρίς σφάλμα. Οι πληροφορίες μας θα είναι χρήσιμες όχι μόνο σε ανεξάρτητους δασκάλους, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν τους μισθωμένους εργαζόμενους.

Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τις ποικιλίες των κουζινών κουζίνας, επιλογές τοποθέτησης για διάφορες δομές. Η διαδικασία σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης με τον εξαερισμό είναι απολύτως αποσυναρμολογημένη. Ως εξαιρετικό ενημερωτικό συμπλήρωμα στο κείμενο, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές επιλογές και οδηγίες βίντεο.

Τύποι συσκευών εξάτμισης

Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα και να απαλλαγείτε από το δωμάτιο από τις μυρωδιές, οι αιθάλες και οι καπνοί χρησιμοποιούσαν κουκούλα κουζίνας. Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα εξαγωγής, να τον καθαρίσει ή να λειτουργήσει εναλλάξ σε κάθε μία από αυτές τις δύο λειτουργίες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκενώνει τις μάζες του αέρα από το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό σωλήνα - αγωγό αέρα.

Τα μοντέλα του δεύτερου τύπου επανακυκλοφορούν. Για την πλήρη λειτουργία τους, δεν θα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζονται ενέργεια για να τραβούν τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος, για παράδειγμα, συσσωρεύεται πάνω σε ένα τηγάνι, τηγανίζοντας τις πατάτες. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν σωματίδια λίπους, αιθάλης και μυρωδιά του φαγητού.

Ο πρώτος που παίρνει τον εαυτό σας είναι η επίδραση του φίλτρου λίπους, έρχεται στη συνέχεια η στροφή του φίλτρου άνθρακα. Είναι αυτός που απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και δίνει τον καθαρό αέρα πίσω στο δωμάτιο, απελευθερώνοντάς τον μέσα από τις μικρές τρύπες που υπάρχουν στο σώμα.

Ο τρίτος τύπος είναι τα συνδυασμένα μοντέλα. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία βρύσης όσο και σε κατάσταση καθαρισμού. Στην πρώτη περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κουζινέτα θα χρειαστεί τη σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και στη δεύτερη - εγκατάσταση του φίλτρου καθαρισμού.

Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για χρήση. Και ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, οι ρυθμίσεις της ενδέχεται να διαφέρουν.

Για παράδειγμα, για τους εκχυλιστές με καθεστώς καθαρισμού από την LEX, ο κατασκευαστής συνιστά την πρώτη εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα. Στη συνέχεια, πάρτε τα βύσματα που συνοδεύουν τον εξοπλισμό εξαγωγής και κλείστε το πλευρικό και το πάνω άνοιγμα, το οποίο προορίζεται για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

Εκτός από την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες διαφέρουν στην επιλογή εγκατάστασης - μπορούν να ενσωματωθούν και να ανοίξουν.

Και όλοι διαφέρουν με τη μορφή στην οποία εξαρτάται η πιθανή θέση του εξοπλισμού εξάτμισης.

Συνδέοντας την κουκούλα στην κουζίνα με τον εξαερισμό - οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν για πάντα!

Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Κάθε εργαζόμενος στο σπίτι μπορεί εύκολα να εκτελέσει αυτή τη λειτουργία από μόνος του, έχοντας μελετήσει μερικές από τις αποχρώσεις του.

Όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια σταθερή ανακυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Ο ατμός από την κουζίνα, οι γεύσεις από καμένα τρόφιμα, τα γυαλιά με παράθυρα στα παράθυρα φέρνουν λίγη χαρά στους κατοίκους του σπιτιού. Προκειμένου να προστατευθεί η κουζίνα από τα λιπαρά σωματίδια, να εγκατασταθεί στους τοίχους και στην οροφή, καύση και αιθάλη, αρκεί να εγκαταστήσετε μια καλή κουκούλα. Μια τέτοια συναρμολόγηση είναι σήμερα ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό των χώρων στο σπίτι και στο διαμέρισμα όπου προετοιμάζονται τα τρόφιμα.

Οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Υπάρχουν ροή, κυκλοφορία και συνδυασμένες μονάδες. Το πρώτο σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά και αποτελεσματικά τον αέρα από την κουζίνα μέσω του άξονα εξαερισμού. Οι απορροφητήρες είναι οι πιο δημοφιλείς στους εγχώριους καταναλωτές.

Στις συσκευές κυκλοφορίας, ο καθαρισμός του μολυσμένου αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια φίλτρων άνθρακα. Είναι ενσωματωμένα στην κουκούλα. Τέτοιες συσκευές δεν χρειάζεται να συνδέονται με τον εξαερισμό. Η εγκατάσταση τους είναι γρήγορη. Αλλά το δυναμικό καθαρισμού των μονάδων κυκλοφορίας αφήνει πολύ επιθυμητό. Συνδυασμένα όργανα λειτουργούν και αυτόνομα (δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού) και στην κανονική λειτουργία εξαγωγής.

Εξετάστε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό. Αλλά πρώτα να σημειώσουμε ότι η σειρά εγκατάστασης του εξοπλισμού για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα εξαρτάται από τον τύπο του. Από αυτή την άποψη, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

 • Ενσωματωμένο. Είναι κρυμμένα σε ένα τραπέζι ή ένα κρεμαστό ντουλάπι.
 • Αναρτήθηκε (κανονική, επίπεδη). Τοποθετείται κάτω από το ντουλάπι, το οποίο είναι εγκατεστημένο πάνω από την εστία.
 • Γωνία. Τοποθετείται σε μια γωνία του δωματίου.
 • Ο τοίχος. Τοποθετείται στον τοίχο ακριβώς πάνω από τη σόμπα.
 • Νησί. Στερεώνεται στην επιφάνεια της οροφής. Σχεδιασμένο για κουζίνες νησιού.

Σημαντικό! Η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα πρέπει να διατηρείται σε επίπεδο 0,6-0,9 m.

Οι κουκούλες λειτουργούν από ηλεκτρισμό, γεγονός που τις καθιστά δυνητικά μη ασφαλείς συσκευές. Αν δεν θέλετε να προκληθεί ηλεκτροπληξία, θα πρέπει να συνδέσετε σωστά τη μονάδα εξατμίσεως στην ηλεκτρική πρίζα οικιακής χρήσης. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα βασικά πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας. Περιγράφουν τους κανόνες σύνδεσης των οικιακών συσκευών.

Οι κουκούλες στην κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι είναι πάντα συνδεδεμένες στο ηλεκτρικό δίκτυο με τρία καλώδια - μηδέν, γη, φάση. Απαγορεύεται η χρήση των περιγραφόμενων εγκαταστάσεων χωρίς γείωση!

Συνδέστε την κουκούλα στο ρεύμα

Σε περιπτώσεις όπου το περίβλημα διαθέτει βρόχο γείωσης και υποδοχές ευρώ, δεν προκύπτουν δυσκολίες στη σύνδεση της μονάδας εξαγωγής. Εδώ όλα είναι απλά. Χρειάζεται απλώς να συνδέσετε το κίτρινο (με πρόσθετη λωρίδα πράσινου φωτός) στο τερματικό γείωσης. Nuance! Μερικές κουκούλες δεν διαθέτουν ξεχωριστό σύνδεσμο για το καλώδιο γείωσης. Δεν είναι δύσκολο να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Είναι απαραίτητο να βιδώσετε το καλώδιο γείωσης στο σώμα της συσκευής με τα χέρια σας και να τα συνδέσετε στο κύκλωμα.

Τώρα ας δούμε πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με το ρεύμα, αν η κατοικία δεν είναι εξοπλισμένη με πρίζες ευρώ. Κάποιοι τεχνίτες ρίχνουν μηδενικό σύρμα στα θερμαντικά σώματα, σωλήνες νερού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατηγορηματικά. Θα θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας και την υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Θα χρειαστεί να συνδέσετε το μηδενικό καλώδιο στο λεγόμενο τυφλό ουδέτερο. Βρίσκεται στον πίνακα διανομής με μετρητές (που συνήθως βρίσκονται σε κάθε όροφο του σπιτιού).

Θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την ασπίδα, να βρούμε μέσα της ένα σωλήνα ή ένα ειδικό ελαστικό, που θα είναι ασφαλές στην επιφάνεια του τοίχου. Μην ξεχνάτε ότι ο πίνακας διανομής είναι κάτω από τάση 220 volt. Στον αγωγό (λεωφορείο) υπάρχει ένας μικρός πείρος. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο που χρειαζόμαστε. Θα χρειαστεί να ρίξετε ένα πολύκλωνο καλώδιο με διατομή 2,5 τετ. mm και κρατήστε το στην κουζίνα.

Ένα σημαντικό σημείο! Hood σε τέτοιες καταστάσεις, είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο μέσω ενός μηχανήματος διαχωρισμού, εκτίμησε σε ρεύμα 6,3 Α Σε περιπτώσεις όπου οι ουδέτερες καλώδια που οδηγούν στο διαμέρισμα ενός γείτονα, δεν τα αφαιρέσετε. Στερεώστε το πολύκλωνο καλώδιο σας πάνω από την εξωτερική καλωδίωση και ασφαλίστε τη σύνδεση με ένα παξιμάδι του κατάλληλου μεγέθους. Εάν επί του ελαστικού (σωλήνα) πείρος offline πρέπει να καθαριστεί επιμελώς της επιφάνειάς του για τη σύνδεση του μεταλλικού σφιγκτήρα και συνδέεται με αυτό με το σύρμα πυρήνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση εξαερισμού στο χώρο μαγειρέματος διακόπτει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λύσουν ένα τέτοιο πρόβλημα δημιουργώντας έναν επιπλέον αγωγό εξαερισμού και τροφοδοτώντας τον με κουκούλες. Ωστόσο, το μέτρο αυτό δεν εγγυάται ποιοτικό αερισμό της κουζίνας μετά την εγκατάσταση της συσκευής ενδιαφέροντος (η διατομή του άξονα εξαερισμού παραμένει αμετάβλητη, πράγμα που σημαίνει ότι η ανταλλαγή αέρα δεν θα είναι ακόμα πολύ αποτελεσματική). Έξοδος από μια παρόμοια κατάσταση - την εγκατάσταση μιας ειδικής εργοστασιακής μάσκας με βαλβίδα αντεπιστροφής (πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευής).

Το πλέγμα με βαλβίδα αντεπιστροφής θα εξασφαλίσει καλή κουκούλα

Οι λαϊκοί τεχνίτες κάνουν συχνά μια τέτοια συσκευή από μόνη της. Αλλά είναι καλύτερα, βεβαίως, να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα με μια βαλβίδα (οι εμπειρογνώμονες την αποκαλούν μια popper) εργοστασιακή παραγωγή. Έχει δύο οπές. Όταν η βαλβίδα στη σχάρα είναι κλειστή, ο εξαερισμός της κουζίνας πραγματοποιείται σύμφωνα με το φυσικό σχήμα (μέσω του παραθύρου). Όταν ξεκινήσει η κουκούλα, αλλάζει η θέση του πυροκροτητή. Ο αέρας από το δωμάτιο αρχίζει να αναγκάζεται. Η χρήση του περιγραφέντος πλέγματος διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει φαινόμενο αντίστροφης ώσης.

Οι αεραγωγοί για τις κουζίνες κατασκευάζονται από προϊόντα PVC (PVC) ή με τη βοήθεια ενός κυματοειδούς σωλήνα από αλουμίνιο. Οι πλαστικές δομές κατασκευάζονται με τη μορφή ελαστικών σωλήνων ή στενών κουτιών. Τα προϊόντα αυτά είναι αθόρυβα σε λειτουργία, είναι εύκολο να εγκατασταθούν λόγω του μικρού τους βάρους. Επιπλέον, έχουν ένα καλό περιθώριο ασφαλείας και δεν αλλοιώνουν το εσωτερικό της κουζίνας. Οι κυματοειδείς σωλήνες εγκαθίστανται ακόμα πιο εύκολα. Είναι εύκολο να λυγίσουν χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων σε οποιαδήποτε επιθυμητή γωνία. Τέτοιες κατασκευές δεν δονείται, δεν παράγουν buzz κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Αλλά η εμφάνισή τους είναι πολύ επιθυμητή. Ως εκ τούτου, η αυλάκωση για το σχέδιο συνήθως καλύπτεται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Η σύνδεση του απορροφητήρα με τον εξαερισμό πραγματοποιείται σύμφωνα με μία αρχή. Ταυτόχρονα, ορισμένα στάδια μιας τέτοιας ενέργειας μπορεί να είναι διαφορετικά - εξαρτάται από την συγκεκριμένη μονάδα που αγοράσατε (ενσωματωμένη, ανασταλείσα κ.ο.κ.). Θα αναλύσουμε τη διαδικασία τοποθέτησης του συστήματος εξάτμισης στο πιο πολύπλοκο παράδειγμα, όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη κρυφά - σε ένα ερμάριο.

Για την τοποθέτηση του καλύμματος θα πρέπει να ακολουθείτε ξεκάθαρα όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή

Ο αλγόριθμος για την εκτέλεση της εργασίας θα είναι ο εξής:

 1. 1. Σημειώστε το ράφι για την τοποθέτηση της σχάρας με το κρακ. Κόψτε το κάτω τμήμα της οπής με τις απαιτούμενες γεωμετρικές παραμέτρους. Στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, κάντε ένα άνοιγμα τετράγωνου σχήματος.
 2. 2. Εισάγετε το σωλήνα PVC ή το κυματοειδές προϊόν στην οπή του πυθμένα. Περάστε το μέσα από το περίβλημα. Δώστε την αυλάκωση στην εμφάνιση του τετραγώνου, τοποθετήστε την στην επάνω τρύπα. Συνδυάστε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης. Τα μεγάλα κενά μπορούν να σφραγιστούν με αφρώδες υλικό.
 3. 3. Στερεώστε το κουτί ή το σωλήνα στο περίβλημα όσο το δυνατόν πιο ασφαλή χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες, βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 4. 4. Τοποθετήστε τον συναρμολογημένο και σταθερό αγωγό αέρα στον εξαερισμό. Απλοποιήστε την ένωση μπορεί να γίνει με ένα ειδικό πλέγμα (που πωλείται στην αποθήκη δομικών υλικών) με μια τρύπα σε στρογγυλό σχήμα. Ο κατασκευασμένος σχεδιασμός είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Συμβούλιο επαγγελματιών. Όταν συνδέετε την κουκούλα στον ανεμιστήρα και στον άξονα εξαερισμού, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές, όπως το κυματοειδές κουτί ή σωλήνα PVC. Όσο περισσότερες στροφές, τόσο λιγότερη ενέργεια θα παράγει η μονάδα. Οι ειδικοί λένε ότι μία στροφή μειώνει το ποσοστό αυτό κατά 9-12%. Τώρα ξέρετε πώς να φτιάξετε την κουκούλα στην κουζίνα όσο πιο επιδέξια γίνεται. Κοιτάξτε το βίντεο που κάνει τέτοιες εργασίες και ξεχάστε τις δυσάρεστες μυρωδιές, την καύση, την υψηλή υγρασία και την αιθάλη στο χώρο μαγειρέματος.

Αυτόματη σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα

Σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα με τα χέρια του πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό ή κυματοειδή αλουμίνιο.

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη: τον τύπο της κουκούλας, τα χαρακτηριστικά εξαερισμού, την παροχή ρεύματος, την περιοχή του δωματίου και την επιφάνεια της πλάκας. Για ασφάλεια τοποθετήστε την προστασία από το ρεύμα, τη γείωση.

Περίληψη του άρθρου

Εξετάστε τους τύπους και τις αρχές της εργασίας

Σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ένα κατακόρυφο κουτί άξονα για εξαερισμό αρχίζει στο υπόγειο και έχει θέα στην οροφή. Σε κάθε διαμέρισμα τα κλαδιά τελειώνουν σε πλέγματα.

Υπάρχουν τρία είδη εξαερισμού στα κτίρια:

 1. Η φυσική εκροή αέρα λόγω της πτώσης της πίεσης στα ορυχεία.
 2. Αναγκαστικό βύθισμα στους ανεμιστήρες για είσοδο και έξοδο αέρα. Με αυτόνομο σύστημα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί στην πρόσοψη του κτιρίου. Τοποθετούνται βαλβίδες παροχής. Με ένα κεντρικό δίκτυο στο σπίτι όλο το εικοσιτετράωρο δημιουργούν ένα σχέδιο τροφοδοσίας και μονάδες εξάτμισης.
 3. Συνδυασμένες επιλογές. Ο αέρας αναγκάζεται και φύγει φυσικά μέσα από τον άξονα. Στη δεύτερη παραλλαγή έρχεται μέσω των παραθύρων, προκύπτει από τους ανεμιστήρες εξαγωγής.

Η σύνδεση της κουκούλας με τα χέρια σας παραβιάζει τον τυπικό εξαερισμό. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τρυπείται μια τρύπα, αλλά το τμήμα του άξονα δεν αλλάζει. Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα τοποθετήστε τη βαλβίδα-πυρόλυση. Αναστέλλει το στρόβιλο επιστροφής όταν λειτουργεί ο καπό. Αφού απενεργοποιηθεί, ανοίγει η βαλβίδα.

Ταξινόμηση Hood

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, τον τύπο της προσάρτησης. Οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν σε δύο λειτουργίες καθαρισμού.

 • Αναγκαστική εκτροπή - οι μολυσμένες ροές αέρα κατευθύνονται μέσω του σωλήνα από το δωμάτιο στο ορυχείο. Οι απορροφητήρες απορροής χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα.
 • Κυκλοφορία ροών - οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από φίλτρα άνθρακα.

Οι κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό εγκαθίστανται με βρύσες δύο τύπων.

Οι επίπεδες συμπαγείς συσκευές με φίλτρο είναι απλά τοποθετημένες χωρίς σύνδεση με κοινό σύστημα αερισμού, αλλά έχουν χαμηλή ισχύ. Dome "ομπρέλες" όσον αφορά την εξουσία πηγαίνουν στην πρώτη θέση μεταξύ των μονάδων.

Οι κατασκευαστές παράγουν απορροφητήρες τζακιού με συνδετήρες τοίχου, γωνίες - για γωνιακές πλάκες, νησί με οροφή - για πλάκες που στέκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου. Υλικό - "ανοξείδωτο χάλυβα" ή εμαγιέ χάλυβα, λιγότερο συχνά - πλαστικό. Για μικρούς χώρους όπως η κουζίνα δημιουργούν σε εσοχή, με αγωγό.

Κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού εξάτμισης

Πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα: άνεση ή οικονομία. Ο σχεδιασμός, η ισχύς, η μόνωση θορύβου και ο τύπος ρύθμισης επηρεάζουν σημαντικά την τιμή. Η επιλογή βασίζεται σε 4 βασικά κριτήρια.

 1. Ισχύς. Για να προσδιοριστεί αυτό, θα χρειαστεί ένας υπολογισμός, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου.
 2. Θόρυβος. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για να αξιολογήσετε το επίπεδο θορύβου. Για το διαμέρισμα, η συνιστώμενη τιμή είναι μέχρι 50 dB. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένα με τρεις ανεμιστήρες ή ένα περίβλημα κατασκευασμένο από υλικά απορρόφησης ήχου.
 3. Υλικό και μορφή του αγωγού.
 4. Πρόσθετα εξαρτήματα: λαμπτήρες για φωτισμό του χώρου εργασίας, ταυτόχρονη αυτόματη ένταξη με τη σόμπα, χρονοδιακόπτης για χρονική διακοπή, πίνακας ελέγχου.

Τα μεμονωμένα μοντέλα διατίθενται με επιλογή τρόπων λειτουργίας. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια συσκευή κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει να επιλέγεται με ένα δείκτη απόφραξης φίλτρου.

Πώς να προσδιορίσετε τη δύναμη και την απόδοση της συσκευής; Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει ως εξής - πόσο αέρα καθαρίζεται σε 60 λεπτά. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα, η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται 12 φορές την ώρα. Για να υπολογίσετε την ισχύ, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

S (χώρος δωματίου) * H (ύψος τοίχου) * 12 = M

Για παράδειγμα, ποια χωρητικότητα απαιτείται για μια κουζίνα 8 τ.μ., με τοίχους ύψους 2,8 μέτρων;

8 * 2.8 * 12 = 268.8 m 3.

Εάν υπάρχουν προγραμματισμένες κάμψεις στον σωλήνα ή σε έναν μακρύ άξονα, προσθέστε 30%. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια ισχύος, παίρνουμε:

268,8 m 3 * 1,3 = 350 m 3.

Ελέγξτε τον αγωγό αερισμού

Πριν από την έναρξη της εργασίας, ελέγξουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του καναλιού. Ένα κομμάτι χαρτί φτάνει στη σχάρα. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, αυτό ραβδιά. Το χαρτί δεν κολλάει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φραγμός στον άξονα εξαερισμού. Ίσως μια μερική κατάρρευση. Το κανάλι συχνά διασπάται από τους ίδιους τους ενοικιαστές για να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος.

Πραγματοποιήστε δεύτερο έλεγχο με τα παράθυρα ανοιχτά. Εάν το φύλλο δεν κολλήσει, δεν υπάρχει έλξη, επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε ή να επαναφέρετε το ορυχείο.

Μαρκάρισμα

Η απόσταση από την πλάκα γράφεται στην οδηγία. Κατά τη διάρκεια της σήμανσης, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το κέντρο της εστίας. Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε αυτόν τον άξονα. Το ύψος της στερέωσης καθορίζεται για διαφορετικές πλάκες.

Το κατώτερο όριο απαγορεύεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, απλά μιλώντας έτσι ώστε η κουκούλα να μην λιώνει. Το ανώτατο όριο βελτιστοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τη συσκευή. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τον αγωγό εξαερισμού με τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Κάθε στροφή του σωλήνα μειώνει την ώση κατά 10%.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης όσον αφορά τον τύπο της προσάρτησης

Παρακολουθήστε βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε στην κουζίνα με τα χέρια σας

Οι ανυψωμένες επίπεδες κουκούλες δεν συνδέονται με τον αγωγό αέρα. Στο κιτ υπάρχουν στοιχεία για στερέωση στο κάτω μέρος του θαλάμου. Τοποθετήστε τα συνδετικά στοιχεία με ένα μολύβι. Τρυπήστε τρύπες. Τα φίλτρα αφαιρούνται για να ανοίξουν οι οπές των συνδετήρων. Οι σύνδεσμοι συναρμολογούνται, προσαρτώνται. Η κουκούλα ελέγχεται από το επίπεδο. Παραμένει να συνδέσετε το δίκτυο μέσω της πρίζας.

Οι τοίχοι τοποθετούνται σε μεταλλικές γωνίες. Η θήκη στηρίζεται σε ένα πλαίσιο που ενώνει τον τοίχο με βίδες. Χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση - καρφιά, εάν ένας σωλήνας αερίου περνάει μέσα από τον τοίχο της κουζίνας. Το σώμα είναι στερεωμένο στο κέλυφος με ένα παξιμάδι στη σωστή απόσταση. Εάν είναι απαραίτητο, η απόσταση αυξάνεται από ξύλινα μπλοκ.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα ή στο ράφι της κουζίνας σας. Για τοποθέτηση, το περίβλημα τοποθετείται σε ερμάριο. Μετρήστε την απόσταση, ελέγξτε το επίπεδο, το κέντρο. Εάν η τοποθέτηση είναι επιτυχής, σημειώστε τις θέσεις των οπών. Το περίβλημα αφαιρείται και τρυπάται μέσα σε αυτό για πρόσβαση στον εξαερισμό.

Οι νησίδες για τη δημιουργία πρόσφυσης στερεώνονται στην οροφή. Αν ο αγωγός δεν φτάσει στον εξαερισμό, τότε είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μόνος του μια διάταξη εξαγωγής κυκλοφορίας. Με οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια απευθείας πορεία προς το ορυχείο χωρίς πτυχές.

Και αν η εγκατάσταση του εξοπλισμού ξυπνήσει με τα χέρια του, τότε αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς να συνδέσετε τον εαυτό σας με το κανάλι εξαέρωσης

Θα χρειαστεί αυλάκωση (κουτί), σχάρα, βαλβίδα, εργαλεία. Με άμεση σύνδεση, ο κυματοειδής αγωγός αέρα συνδυάζεται με τον αγωγό αερισμού. Για μια ακριβή φόρτωση, τοποθετήστε ένα στρογγυλό πλέγμα. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να σπάσει την εμφάνιση της κουζίνας. Είναι καλυμμένο σε κουτί από γυψοσανίδα ή κιβώτιο.

Παρακολουθήστε το βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα

Οι δομές από PVC συναρμολογούνται από τους σωλήνες, αν υπάρχουν στροφές και στροφές, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις γωνίες, και στη συνέχεια η προκύπτουσα δομή φέρεται στο άνοιγμα. Συνιστάται η προετοιμασία του σχεδίου εκ των προτέρων. Οι στροφές πρέπει να είναι ελάχιστες.

Το σετ περιλαμβάνει γωνίες για στροφές, προσαρμοστές, πάνελ τοίχου, βάσεις. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το μέγεθος της πλαστικής δομής. Οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις αυτο-επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

Στάδια σύνδεσης της συσκευής εξαγωγής με τα χέρια σας

Εγκαταστήστε τη συσκευή που είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα είναι πιο δύσκολη. Για να εκτελέσει σωστά το έργο, παρατηρούμε την ακόλουθη σειρά.

 1. Κατασκευάζουμε ή αγοράζουμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (πυροσβέστη).
 2. Η θήκη τοποθετείται σε ένα ντουλάπι πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου στην κουζίνα. Το διορθώνουμε, καλύπτουμε το κενό με στεγανοποιητικό ή ειδικό αφρό. Η θήκη είναι κολλημένη στο περίβλημα για να εξουδετερώσει τον συντονισμό. Εγκαταστήστε το πυροσβέστη. Σημειώστε τρύπες στο ντουλάπι.
 3. Αφαιρούμε το ντουλάπι. Τα ηλεκτρικά πριόνια κοπής κόβονται κατά τη σήμανση χωρίς να είναι απαραίτητα στην κάτω στοίβα και, εάν είναι απαραίτητο, στα εσωτερικά ράφια.
 4. Συνδέουμε τον αγωγό αέρα. Κόβουμε την κυματοειδή, αφήνοντας το απόθεμα. Οι γωνίες κοπούν, λυγίζουν προς τα έξω. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης.
 5. Πάνω από το ντουλάπι της κουζίνας προσαρμόζουμε ένα κουτί για τη σύνδεση της αυλάκωσης με τον άξονα εξαερισμού. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με σιλικόνη, συναρμολογούμε μεγάλες σχισμές.
 6. Η κουκούλα βιδώνεται με βίδες ή πείρους. Βάζουμε ένα ντουλάπι κουζίνας.
 7. Το Corrugate προσαρτάται στην κουκούλα με ειδικό σφιγκτήρα. Οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

Γείωση και μηδενισμός, εγκατάσταση της πρίζας

Δώστε αυτό το έργο σε ηλεκτρολόγο! Κατά την εγκατάσταση η κουκούλα συνδέεται μέσω τριών συρμάτων: φάση, έδαφος και μηδέν. Η γείωση σας εξοικονομεί από τις τάσεις. Πρόκειται για ένα κίτρινο σύρμα με μια πράσινη λωρίδα.

Παρουσιάζοντας ευρω-πρίζες χρησιμοποιούμε ένα βρόχο γείωσης. Το καλώδιο συνδέεται με ακροδέκτες με ταινίες ή με σήμα Γείωση (GND). Εάν δεν υπάρχει σύνδεσμος για τη γείωση, μπορεί να γίνει από ένα καλώδιο συνδεδεμένο σε ένα τμήμα του περιβλήματος από μέταλλο.

Η έξοδος Euro δεν είναι σε όλα τα διαμερίσματα. Για μηδενισμό, συνδέστε το καλώδιο σε ένα κενό ουδέτερο στον αγωγό ή το δίαυλο κάτω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Τα μηδενικά καλώδια βρίσκονται στον πείρο. Ένα πολυκαναλικό καλώδιο τεντώνεται από αυτό (διατομή από 2,5 mm 2). Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο αυτόματο μηχάνημα από 6.3A.

Κίνδυνος! Αποσυνδέστε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μηδενισμό είναι αδύνατο. Ένα νέο καλώδιο ρίχνεται πάνω από τα παλιά και σφίγγεται με ένα παξιμάδι. Σε μια ομαλή επιφάνεια, μπορείτε να διορθώσετε τις επαφές με ζυγό. Εάν δεν είστε ειδικός σε αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία!

Επιλέγουμε την πρίζα με το λογαριασμό ότι οι περισσότεροι εξαντλητές έχουν καλώδια τριών συρμάτων. Βάζουμε την έξοδο στην κουζίνα πάνω από τα ντουλάπια σε ύψος 2 μέτρων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε νεροχύτη, σόμπα ή γεμάτη με συσκευές. Σε μια ανοικτή θέση, η υποδοχή είναι κρυμμένη σε ένα ειδικό κουτί.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής, ο γενικός αερισμός του σπιτιού δεν πρέπει να επικαλύπτεται. Επομένως, τοποθετήστε τη σχάρα με μια βαλβίδα και ένα μέρος για να στερεώσετε τον αγωγό. Αντί της σχάρας, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα αντεπιστροφής με μηχανισμό μη επιστροφής.

Με τη βαλβίδα κλειστή, το δωμάτιο κουζίνας αερίζεται ως συνήθως μέσα από μια τρύπα ή παράθυρο. Όταν ξεκινήσει ο ανεμιστήρας, ο πυροκροτητής το κλείνει. Ο αέρας είναι κλειδωμένος στο κανάλι, η αντίστροφη ώση δεν πάει. Η κίνηση της βαλβίδας ρυθμίζεται από το ελατήριο. Αγόρασαν το κροτίδες, μερικές φορές έκαναν με το χέρι από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ή κασσίτερο.

Κατά την προετοιμασία των τρυπών για το σχέδιο, κόβουμε το τετράγωνο στο πάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, προσθέτουμε ένα αποθεματικό 3-5 mm για την κροτίδα. Τοποθετήστε τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα, επεξεργαζόμαστε τις άκρες με στεγανωτικό.

Η νομιμότητα της σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον γενικό αερισμό του σπιτιού

Οι οικοδόμοι των παλαιών πολυκατοικιών δεν έλαβαν υπόψη ότι οι μελλοντικοί ενοικιαστές θα βάλουν τον εξοπλισμό εξαγωγής σε πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προέβλεπαν ατομικούς αεραγωγούς κουζίνας. Η σύνδεση των συσκευών εξάτμισης σε τέτοια σπίτια αλλάζει την πίεση στο σύστημα. Το διαμέρισμα είναι έτοιμο ή καπνιστό και τα αρώματα σφίγγονται στους γείτονες. Τι λέει ο νόμος γι 'αυτό;

Το SNIP 41.01.2003 επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων εξαερισμού. Μικτά συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν με φυσικά και μηχανικά συστήματα. Επιτρέπεται η σύνδεση με τον ατομικό αγωγό εξαγωγής του διαμερίσματος.

Εάν ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί κανονικά, τότε οι ξένες μυρωδιές δεν πρέπει να πέφτουν στους γείτονες. Προβλήματα προκύπτουν από σφάλματα στην εγκατάσταση. Η νομιμότητα της σύνδεσης είναι αναμφισβήτητη, αλλά πριν την πραγματοποίησή της, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν ειδικό εξαερισμού.

Συσκευή εξάτμισης για κουζίνα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

Οι επίπεδες ή ανασταλτικές κουκούλες με φίλτρο λειτουργούν σε δύο λειτουργίες. Εκτελέστε τον αέρα μέσω του φίλτρου (ανακυκλοφορία) ή έξω στο δρόμο. Τα φίλτρα αλλάζονται κάθε έξι μήνες. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε τους συνδετήρες, να επισημάνετε στους τοίχους τον τόπο των συνδέσεων λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση. Τρυπήστε, τοποθετήστε τους πείρους, βιδώστε τα υπόστεγα. Εξοπλισμός συνδέεται με αυτά.

Οι κουκούλες με φίλτρο έχουν χαμηλή παραγωγικότητα. Για να αυξήσετε την ισχύ στον αγωγό αγωγών, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πρόσθετο ανεμιστήρα μόνοι σας. Τοποθετήστε τους προσαρμογείς, το καλώδιο τροφοδοσίας. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας μπορεί να αλλάξει προς τα έξω μέχρι και τα 2000 m 3 / h.

Στην κουζίνα, είναι εγκατεστημένες συσκευές για ροή αέρα: ανεμιστήρες παραθύρων, ανεμιστήρες. Σε παλιά κτίρια, σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες παραβιάζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα. Η ώθηση εξαφανίζεται, εμφανίζεται μούχλα και υγρασία. Ο αναπνευστήρας είναι τοποθετημένος σε παράθυρο ή τοίχο. Χάθηκε μια περιορισμένη ποσότητα αέρα και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα συνεπάγεται τη σύνδεσή της με τον αερισμό και την παροχή ρεύματος. Η συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα είναι εγκατεστημένη, πάνω από τους ηλεκτρικούς φούρνους, και πάνω από το αέριο. Το κύριο πράγμα είναι να εξετάσει το ύψος του θόλου όταν εγκαθιστά τη δομή. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνος σας, χωρίς προσφυγή σε ειδικούς των οποίων οι υπηρεσίες είναι δαπανηρές.

Κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό

Αυτά είναι απορροφητήρες παροχής αέρα. Δουλεύουν στον τρόπο εκκένωσης του αέρα στον αγωγό αέρα. Τέτοια μοντέλα αντιμετωπίζουν 100% την απομάκρυνση των μυρωδιών και του ατμού από την παρασκευασμένη τροφή. Επίσης στις αλυσίδες λιανικής πώλησης μπορούν να βρεθούν σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα συνδυασμένου τύπου. Μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο ανακύκλωσης του αέρα και να εκκενώσουν αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Ταξινόμηση των απορροφητών σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης

 • Ενσωματωμένο. Τοποθετείται στο ντουλάπι της κουζίνας, τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα.
 • Αναρτήθηκε. Εγκατεστημένο στον τοίχο.
 • Νησί. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Βρίσκεται στη μέση του δωματίου.
 • Γωνία. Τοποθετείται στη γωνία.

Οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα μοντέλα για προσαρμοστικότητα σε συγκεκριμένο δωμάτιο και δομή πρέπει να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Ποια εργαλεία θα απαιτηθούν;

 • Punch.
 • Κλειδιά.
 • Σφυρί.
 • Κατσαβίδι.
 • Ρουλέτα.
 • Το επίπεδο.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Μια επίπεδη κουκούλα τοποθετείται σε προκατασκευασμένο ντουλάπι χωρίς κατώτατο σημείο. Τοποθετείται στο επίπεδο του μεσαίου ράφι. Οι διαστάσεις του ντουλαπιού και του καλύμματος πρέπει να ταιριάζουν. Για να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στον πίνακα, γίνονται δύο τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην οροφή του ενσωματωμένου ακουστικού.

Μετρώντας την απαιτούμενη απόσταση (όχι μικρότερη από 75 cm) την απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας μέχρι την κουκούλα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της κουκούλας. Στον τοίχο πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στερέωσης. Χρησιμοποιώντας ένα puncher, γίνονται οπές για πλαστικούς πείρους. Με τη βοήθεια 2 βιδών, τοποθετείται μια επίπεδη κουκούλα. Η κατασκευή του θόλου θα πρέπει να στερεώνεται αξιόπιστα με τουλάχιστον 4 συνδετήρες.

Ποια ικανότητα θα πρέπει να αντληθεί;

Οι απαιτούμενες λειτουργικές δυνατότητες της συσκευής καθαρισμού του αέρα μπορούν να υπολογιστούν με τον τύπο:

Q - βέλτιστη ισχύς σχεδίασης

S είναι η περιοχή του δωματίου,

h - ύψος οροφής της κουζίνας,

Δώστε προσοχή! Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάζει 12 φορές την ώρα (υγειονομικές απαιτήσεις) - γι 'αυτό και ο τύπος περιέχει τον δείκτη 12. Digit 1.3 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθεμάτων. Περιλαμβάνει τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, το μήκος και τη μόλυνση του ανοίγματος, το μήκος και την καμπή του αεραγωγού.

Επίσης για υπολογισμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αριθμομηχανή στην ιστοσελίδα μας.

Ποιος πρέπει να είναι ο αγωγός αέρα

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί ή μεταλλικοί (κυματοειδείς) αγωγοί.

Πλαστικά

Πιο συχνά εγκαταστήστε πλαστικούς σωλήνες - είναι ελαφρύ, με καλή μόνωση θορύβου, εύκολο να συναρμολογηθεί. Οι σωλήνες από PVC μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι. Η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού γίνεται στην κορυφή πάνω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας. Κατά την αγορά πλαστικών σωλήνων, είναι απαραίτητο να αγοραστούν οι μεταβάσεις και το στεγανωτικό σχήματος "G".

Gofra

Επίσης, για να συνδέσετε τον απορροφητήρα με τον εξαερισμό στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται κυματοειδείς αγωγοί - πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή σε σύγκριση με τα υλικά PVC. Οι πτυχώσεις είναι κατασκευασμένες από λεπτό στρώμα αλουμινίου. Σε περίπτωση μόνωσης με θόρυβο, το υλικό αυτό είναι πολύ χειρότερο από το πλαστικό. Οι προσαρμογείς δεν χρειάζεται να αγοράζονται, οπότε η στερέωση παρέχεται μέσω σφιγκτήρων. Το Gofra εκτείνεται στο επιθυμητό μέγεθος. Κατά την εγκατάσταση είναι καλύτερο το "ακορντεόν" να είναι καλά τεντωμένο - το επίπεδο θορύβου θα πέσει σημαντικά.

Χαρακτηριστικά των αγωγών εξαερισμού της συσκευής

Η διάμετρος του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του αγωγού. Εάν ο σωλήνας εξάτμισης είναι μικρότερος, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία και αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα του ανεμιστήρα. Ένας σωλήνας μικρότερης διαμέτρου επηρεάζει επίσης τη μόνωση του θορύβου - όταν ο εξοπλισμός λειτουργεί, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται πολλές φορές.

Είναι απαραίτητο όλες οι γωνίες στροφών κατά την εγκατάσταση των αεραγωγών να είναι περισσότερο από 90 μοίρες. Το έργο του εξαερισμού εξαρτάται από αυτό. Και ο αριθμός αυτών των πολύ καμπυλών πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαγωγής για τον καθαρισμό του αέρα εξαρτάται από αυτό. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε πλαστικά συστήματα με κυκλική διατομή. Σε αυτά όχι μόνο δεν θα εγκατασταθούν βρωμιά και σκόνη, αλλά και η αντίσταση είναι μικρότερη όταν περνάει τις μάζες του αέρα.

Σημαντικό! Στο σχέδιο υπάρχει επίσης η εγκατάσταση βαλβίδων - πλαστικών ή φιλμ.

Εγκατάσταση της υποδοχής

Πριν συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προσέξετε την παρουσία της εξόδου. Στην ιδανική περίπτωση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο ειδικό. Ωστόσο, στην πράξη, όπως είναι γνωστό, αρκετά συχνά είναι απαραίτητο και να το διεξάγουμε ανεξάρτητα. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τους κανόνες της προσωπικής ασφάλειας, είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση με τα πρότυπα αυτά:

 • Socket συναρμολογείται στη θέση των μονάδων ντουλάπια κουζίνας -ον απόσταση 5 cm ή κοντά στον άξονα αερισμού - 20 εκατοστά.
 • Μην τοποθετείτε την πρίζα σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα από την επένδυση δαπέδου.
 • Μια συσκευή γείωσης με ισχύ ρεύματος τουλάχιστον 15 A είναι υποχρεωτική.
 • Η πρίζα που προορίζεται για εξαγωγή πρέπει να είναι 15 αμπέρ και μεγαλύτερη.
 • Κατά τη σύνδεση σε μια πρόσθετη πρίζα υπολογίζεται η συνολική ισχύς όλων των συνδεδεμένων συσκευών (όχι περισσότερο από 4 kW). Αν οι δείκτες είναι υψηλότεροι, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε ξεχωριστή γραμμή.

Σημαντικό! Απαγορεύεται η τοποθέτηση της εξόδου στο νεροχύτη ή στις ηλεκτρικές κουζίνες αερίου / ηλεκτρικού. Μην τοποθετείτε την πρίζα πίσω από την κουκούλα. Μην εγκαταστήσετε μια πρίζα με ρεύμα μικρότερο από αυτό που απαιτείται για αυτή τη συσκευή. Τα καλώδια πρέπει να είναι διπλής μόνωσης.

Πώς να συνδέσετε τον καπό με τον αεραγωγό

 • Πριν συνδέσετε την κουκούλα στο κουτί εξαερισμού, είναι απαραίτητο να προ-αγοράσετε τη διάμετρο του κυματοειδούς τμήματος, που είναι κατάλληλη για αυτό το μοντέλο, σφιγκτήρες, σφραγιστικό.
 • Η αυλάκωση εισάγεται στις προκατασκευασμένες οπές του περιβλήματος.
 • Ένα ντουλάπι με αγωγό διοχετεύεται στον τοίχο.
 • Ο αγωγός του καλύμματος συνδέεται με τον αγωγό εξαερισμού.
 • Για να τραβήξετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να λυγίσετε την αυλάκωση στην έξοδο του κρεμασμένου ντουλαπιού της κουζίνας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλαστικά στοιχεία σύνδεσης για σωλήνες.
 • Για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων επεξεργάζονται με σιλικόνη. Η στεγανοποίηση του συστήματος εξαερισμού σας επιτρέπει να χειρίζεστε την κουκούλα χωρίς επιπλέον κόστη.

Σημαντικό! Ο αυλακωτός σωλήνας ή ο σωλήνας από PVC στερεώνονται με προσαρμοστές ή σφιγκτήρες. Η σφράγιση σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να γίνει. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο προσαρμογέας αντιστοιχεί στο μέγεθος της κουκούλας.

Σύνδεση των κουκούλες κουζίνα αερισμός γίνεται υπό ορισμένες παραμέτρους, ήτοι -.. η απόσταση μεταξύ της κουζίνας αερίου και της συσκευής σχέδιο πρέπει να είναι 90 εκατοστά Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική 70 εκατοστών δεν πρέπει να παραμεληθεί Τα πρότυπα αυτά. Η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου θα πρέπει να είναι 75 cm, και για τα ηλεκτρικά τουλάχιστον - 65 εκατοστά.

Κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στη μονάδα εξαερισμού, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα εξαερισμού δεν συμπίπτει πλήρως, γι 'αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική σχάρα. Έχει μια ειδική βαλβίδα, καθώς και ένα σημείο στερέωσης για τον αγωγό αέρα. Όταν λειτουργεί η κουκούλα, η βαλβίδα κλείνει και όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, η βαλβίδα ανοίγει για να διευκολύνει τον φυσικό αερισμό. Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας, τοποθετείται στον αγωγό μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τον εξαερισμό, ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό; Όλος ο εξαερισμός πρέπει να είναι κρυμμένος κάτω από ένα προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί σύμφωνα με το χρώμα της μονάδας κουζίνας. Συχνά χρησιμοποιείται λεπτό πλαστικό για το σκοπό αυτό. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού. Όλα τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να ασφαλίζονται με ασφάλεια, έτσι ώστε η κουκούλα να μην κουδώνει κατά την εργασία.

Κάνουμε την εγκατάσταση ενός εκχυλίσματος στην κουζίνα με τα χέρια μας

Για τον καθαρισμό του αέρα από τους καπνούς, τα προϊόντα καύσης αερίου και την αιθάλη, τα οποία απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, χρησιμοποιούνται απορροφητήρες κουζίνας από οικιακές σειρές. Συσκευές εγκαθίστανται πάνω από κάθε πλάκα - αέριο, ηλεκτρικό και ξύλο. Η αγορά, εγκατάσταση και σύνδεση εκχυλισμάτων στην κουζίνα με εξαερισμό μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, χωρίς να προσληφθούν εργαζόμενοι.

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

Διατεθεί για τη σόμπα κουζίνα και την εξάτμιση των αερίων αποβλήτων που πρέπει να αποστέλλονται στο φρέαρ εξαερισμού, διαφορετικά θα εγκατασταθούν σε τοίχους, ταβάνια και έπιπλα. Πρέπει να καταλάβετε πώς να οργανώσετε την αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα και πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα στην οπή εξαερισμού. Για να εκπληρώσετε την εκχωρημένη λειτουργία, ακολουθήστε μερικές απλές προτάσεις:

 • Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την απόσταση μεταξύ της εστίας και της οπής της κουκούλας, προκειμένου να μειωθεί ο αγωγός εξαερισμού. Βέλτιστη θέση της πλάκας - κάτω από το άνοιγμα εξαερισμού.
 • Η συνιστώμενη απόσταση από την πλάκα στην ομπρέλα αναρρόφησης κυμαίνεται από 600-850 mm. Η μείωση της οικιακής συσκευής είναι απαράδεκτη - ο ανεμιστήρας και τα τμήματα του ηλεκτρικού κυκλώματος θα υπερθερμανθούν.
 • Αν σε μια ιδιωτική κατοικία η σόμπα βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαγωγής και δεν μπορεί να μετακινηθεί, χτυπήστε ένα ευθύγραμμο κανάλι έξω από τον τοίχο. Για να αποφύγετε την εμφύσηση του αέρα στην τρύπα, χρησιμοποιήστε μια εξωτερική βαλβίδα ελέγχου όταν συνδέετε. Ένας μακρύς αγωγός αέρα, στρωμένος μέσα από το δωμάτιο, θα καταστρέψει κάθε εσωτερικό χώρο.
 • Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα γίνεται από πλαστικούς σωλήνες, λιγότερο συχνά από αγωγούς αέρα ή αλουμινίου με επίστρωση σκόνης.
 • Ο αριθμός περιστροφών των σωλήνων μειώνεται στο ελάχιστο, ιδανικά - 2.
 • Υπάρχουν μοντέλα ανακύκλωσης οικιακών συσκευών, εξοπλισμένα με ένα σύνολο φίλτρων άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός γίνεται με εξαγωγή χωρίς σύνδεση και τοποθέτηση αεραγωγών στην κουζίνα.

  Δεδομένου ότι κάθε περιστροφή του σωλήνα αέρα διαρκεί περίπου το 10% της ισχύος και της πίεσης του φυσητήρα στον φυσικό αγωγό εξαερισμού, οι κάμψεις των αγωγών είναι σχεδιασμένες να είναι ομαλές. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε 2 γωνίες 45 ° αντί για μία βρύση 90 °.

  Κατά κανόνα, για τη σύνδεση των απορροφητών κουζίνας χρησιμοποιούνται αγωγοί αέρα κυκλικής διατομής διαμέτρου 110-150 mm, κατασκευασμένοι από PVC. Οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν και οι κυματοειδείς σωλήνες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση.

  Πριν συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι διατηρείται ο εξαερισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Ο αγωγός αέρα της οικιακής συσκευής δεν πρέπει να καταλαμβάνει πλήρως τη μοναδική θυρίδα εξαγωγής της κουζίνας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σωλήνας συνδέεται με μια μεταβατική σχάρα, εξοπλισμένη με πρόσθετο πλέγμα και ειδικό σωλήνα διακλάδωσης.

  Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

  Ο τρόπος εγκατάστασης και σύνδεσης του αεραγωγού από τη σόμπα της κουζίνας στον αγωγό εξαερισμού εξαρτάται από τον τύπο της οικιακής συσκευής:

  • ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται μέσα σε συρτάρια χωρίς κατώτατο σημείο, που έχουν κατασκευαστεί εκ των προτέρων σύμφωνα με το σχεδιασμό του σετ κουζίνας.
  • Γωνιακές και αναρτημένες συσκευές είναι στερεωμένες στους τοίχους.
  • οι κουκούλες των νησιών αναρτώνται από την οροφή.

  Οι συσκευές εξαγωγής ενσωματωμένου τύπου βιδώνονται στο τελειωμένο κουτί με βίδες ή άλλους συνδετήρες που είναι στερεωμένοι στο προϊόν. Πριν συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, στο επάνω οριζόντιο τοίχωμα του θαλάμου δημιουργήστε διάμετρο οπών 120-150 mm για το σωλήνα εξόδου. Εάν υπάρχει ένα επιπλέον ράφι πάνω από το κιβώτιο, τότε θα πρέπει επίσης να τρυπηθεί.

  Η μονάδα τύπου τοίχου είναι τοποθετημένη με την ακόλουθη σειρά:

  1. Μετρήστε από την επιφάνεια του φούρνου αερίου 75-80 cm και τραβήξτε μια οριζόντια γραμμή στον τοίχο με ένα μολύβι, χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου.
  2. Σημειώστε τα σημεία στερέωσης, προσανατολίζοντας τον εαυτό σας κατά μήκος των τρυπών ή των συνδετήρων στην κουκούλα.
  3. Τρυπήστε τρύπες στον τοίχο και φράξτε τους πλαστικούς πείρους.
  4. Κρεμάστε τον καυσαερίων χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα συνημμένα.


  Η απόσταση από τους καυστήρες της ηλεκτρικής εστίας στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδίασης μπορεί να μειωθεί στα 60 cm. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ανοικτή φλόγα, η θέρμανση της επιφάνειας και τα εσωτερικά μέρη της οικιακής συσκευής. Ελέγξτε εάν είναι καλό να μαγειρεύετε τα τρόφιμα σε χαμηλό ύψος ανάρτησης. Εάν το σώμα δεν είναι οπτικά αναρτημένο οπτικά, η θέση του καλύμματος μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια ανοιγμάτων προσαρμογής κατασκευασμένων σε κρεμάστρες. Χαλαρώστε μια βίδα στερέωσης, ανυψώστε ή χαμηλώστε την αντίστοιχη γωνία της συσκευής και σφίξτε ξανά τη βίδα.

  Η τοποθέτηση της καλύπτρας του νησιού συνίσταται στην τοποθέτηση του σώματος στο ανώτατο όριο σε ειδικές αγκύλες. Το κέντρο της πλάκας προβάλλεται στην οροφή, όπου εφαρμόζεται η σήμανση των σημείων στερέωσης. Είναι καλύτερο να εργάζεστε με έναν βοηθό που υποστηρίζει τη συσκευή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης.

  Εργαλεία για εργασία

  Για να κρεμάσετε και να γαντζώσει την κουκούλα στην κουζίνα, ετοιμάστε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων:

  • ηλεκτρικό τρυπάνι?
  • Τρυπάνια με διάμετρο 6-8 mm, εφοδιασμένα με καρβιδωτά άκρα σε τοίχους τρυπανιών.
  • Corona τρυπάνι ή ηλεκτρικό παζλ για κοπή ανοίγματα σε ξύλινους τοίχους επίπλων?
  • επίπεδο κτιρίου ·
  • ρουλέτα;
  • σφυρί?
  • κατσαβίδια και πένσες.

  Για τη στερέωση του αγωγού, προετοιμάστε τους βραχίονες και τους αντίστοιχους συνδετήρες. Συνδέστε το κυματοειδές σωλήνα στο σωλήνα διακλάδωσης και στην σχάρα του αγωγού εξαερισμού στην κουζίνα με μακριούς σφιγκτήρες που πωλούνται σε καταστήματα αυτοκινήτων και κατασκευών.

  Η διαδικασία σύνδεσης της κουκούλας με το σύστημα εξαερισμού

  Ο κυματοειδής σωλήνας από τη θέση της οπής αερισμού στη σύνδεση με τον εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά. Χρησιμοποιήστε τα χέρια των επίπλων κουζίνας, κρεμαστά και τεντωμένα ταβάνια για να συγκαλύψετε την αυλάκωση. Οι πλαστικοί αγωγοί μπορούν να ανοίξουν, επειδή φαίνονται πιο αισθητικοί.

  Όταν επιλέγετε κυματοειδή ή πλαστικά κανάλια, είναι σημαντικό να αντέξετε την κύρια κατάσταση: το μέγεθος των σωλήνων για σύνδεση με τον αεραγωγό θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με τη διάμετρο της κουκούλας. Πώς να συνδέσετε σωστά τη συσκευή στην τρύπα εξαερισμού στην κουζίνα:

  1. Σημειώστε τη διαδρομή του αγωγού και καθορίστε το μήκος κάθε ευθύγραμμου τμήματος. Παρέχετε την τοποθέτηση ενός οριζόντιου τμήματος πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Στην περίπτωση αυλακώσεων, προσδιορίζεται το συνολικό μήκος του σωλήνα.
  2. Τοποθετήστε τον αγωγό εξαερισμού στην κουκούλα της κουκούλας (η αυλάκωση ασφαλίζεται με ζυγό), περνώντας από τις προηγούμενες τρύπες.
  3. Αφού προσαρμόσετε το μήκος των τμημάτων των σωλήνων PVC, συνδέστε τα μαζί με τη βοήθεια διαμορφωμένων εξαρτημάτων - θηλών, συνδέσμων και στροφών.
  4. Τοποθετήστε στο άνοιγμα του άξονα εξαγωγής μια πλαστική σχάρα εφοδιασμένη με ένα συνδετικό σωλήνα διακλάδωσης. Συνδέστε το κανάλι αέρα σε αυτό και βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας είναι συναρμολογημένο αξιόπιστα και όμορφα.
  5. Πραγματοποιήστε την τελική συναρμολόγηση - αποσυνδέστε τις αρθρώσεις των καναλιών από PVC με εξαγωγή και εξαερισμό, στεγανοποιήστε με σφραγιστικό και συναρμολογήστε.

  Οριζόντια τμήματα των αεραγωγών που ανοίγουν στον τοίχο, στερεώνονται με πλαστικούς σφιγκτήρες σε διαστήματα 0,7-1 m, διαφορετικά η δομή θα κρεμάσει. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής συνδέεται προς το εξωτερικό όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη σε μια διαμπερή οπή στον τοίχο της ιδιωτικής κατοικίας.

  Εάν οι επικοινωνίες αέρα αλλοιώνουν το σχέδιο της κουζίνας, ράψτε τις σωληνώσεις με διακοσμητικό κουτί. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται πλαστικοί πίνακες κατάλληλοι για το χρωματισμό επίπλων κουζίνας ή ταπετσαρίας.

  Συνδέστε την κουκούλα στην ηλεκτρική πρίζα του σπιτιού σας

  Η ηλεκτρική σύνδεση της κουκούλας δεν είναι δύσκολη - η κουζίνα δεν χρειάζεται να κρατήσει μια ξεχωριστή γραμμή από το κύριο πτερύγιο, καθώς η ισχύς του ανεμιστήρα είναι χαμηλή και είναι 50-250 W. Τι να κάνετε:

  • Εγκαταστήστε σε μια βολική θέση μια κρυφή υποδοχή. Για την ενσωματωμένη κουκούλα, ο σύνδεσμος είναι τοποθετημένος απευθείας στο περίβλημα.
  • Φέρτε ένα καλώδιο τριών πυρήνων από χαλκό με διατομή 2,5 mm² στην υποδοχή και συνδέστε το στο πλησιέστερο κιβώτιο διασταύρωσης.
  • Εάν η καλωδίωση αποτρέπει φρέσκο ​​επισκευή, τοποθετήστε το σύρμα βαθμού PVA ντουλάπι της κουζίνας (n - αγώγιμο, Β - μόνωση και μανδύα από PVC, C - σύζευξη), με τις ίδιες παραμέτρους και να συνδεθεί με το πλησιέστερο έξοδο.

  Θυμηθείτε: η έξοδος στην κουζίνα όπου συνδέεται ο απορροφητήρας πρέπει απαραίτητα να είναι γειωμένη. Για το σκοπό αυτό τοποθετείται ένα καλώδιο τριών πυρήνων - το ένα άκρο συνδέεται στην επαφή γείωσης.

  Στο τέλος, ελέγξτε την απόδοση της συσκευής τοποθετώντας ένα δοχείο νερού σε ένα φωτισμένο πιάτο. Το σύμπτωμα της σωστής εγκατάστασης - τα σύννεφα ατμού, τα οποία δεν περιβάλλουν την άκρη της επιφάνειας καυσαερίων, αλλά απορροφώνται πλήρως από τον ανεμιστήρα.

  Πόσο σωστά πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας με τον εξαερισμό;

  Κατά την προετοιμασία των πιάτων στην κουζίνα εμφανίζεται αιθάλη, η οποία εγκαθίσταται στους τοίχους και την οροφή. Ο αέρας γεμίζει με επιβλαβείς ακαθαρσίες και καρκινογόνους παράγοντες, οι οποίοι απελευθερώνονται με προϊόντα καύσης.

  Προκειμένου να καίγεται από το μαγείρεμα, ο καπνός και άλλες δυσάρεστες οσμές δεν δηλητηριάζουν τη ζωή σας, πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα.

  Απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα που θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε τον εξαερισμό και μια καλή κουκούλα. Δεν μπορεί μόνο να καθαρίσει τον αέρα, αλλά και να επεκτείνει τη ζωή των επίπλων και διακόσμηση στην κουζίνα. Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, τι πρέπει να κάνετε γι 'αυτό - για αυτό περαιτέρω.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Επιλέξτε μια κουκούλα και εγκαταστήστε την στην κουζίνα που πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά. Στα καταστήματα υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα αυτών των προϊόντων και αξεσουάρ σε αυτά. Όλα αυτά χωρίζονται σύμφωνα με την αρχή της δράσης σε διάφορους τύπους:

  Οι κουκούλες μπορούν να είναι νησί, γωνία, τοίχος και ενσωματωμένο.

  1. Οι κλασσικές συσκευές κατά τη λειτουργία, όλοι οι μολυσμένοι αγωγοί αφαιρούνται από το δωμάτιο μέσω ενός τυπικού αγωγού εξαερισμού.
  2. Κουκούλες τύπου ανακυκλοφορίας αναρροφά ένα βρώμικο αέρα, καθαρίστε το χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα φίλτρα και καθαρισμένος αέρας ανακυκλώνεται πίσω στο χώρο της κουζίνας.
  3. Οι κουκούλες του συνδυασμένου τύπου μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή και των δύο κλασσικών οργάνων και στη λειτουργία φιλτραρίσματος.

  Η μέθοδος εγκατάστασης των αποσπασμάτων διαιρεί αυτές τις συσκευές σε κατηγορίες:

  1. Ενσωματωμένες συσκευές. Είναι σχεδιασμένα για εγκατάσταση μέσα στα έπιπλα κουζίνας, τα οποία βρίσκονται πάνω από τη σόμπα.
  2. Συσκευές ανάρτησης. Τέτοιες κουκούλες αναρτώνται πάνω από τη σόμπα.
  3. Επίτοιχες συσκευές. Το ίδιο το όνομα δείχνει ότι είναι τοποθετημένα στον τοίχο.
  4. Νησιωτικά αδρανή. Δεν είναι αρκετά οικεία, καθώς είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο περίπου στη μέση της κουζίνας.
  5. Γωνιακές κουκούλες. Ο συνηθισμένος τόπος της τοποθεσίας τους είναι η γωνία της κουζίνας.

  Η σωστή επιλογή συσκευής

  Πίνακας για τον υπολογισμό της μέσης παραγωγικότητας των κουζινών κουζίνας.

  Για κάθε κουζίνα, απαιτείται να συνδέσετε μια κουκούλα μιας συγκεκριμένης ισχύος, από την οποία εξαρτάται η απόδοση της συσκευής. Παραγωγικότητα είναι η ποσότητα του αέρα σε κυβικά μέτρα, ώστε η κουκούλα να μπορεί να περάσει για μία ώρα λειτουργίας. Στη Ρωσία, έχουν θεσπιστεί οι κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους η πλήρης ανακαίνιση του αέρα στην κουζίνα πρέπει να πραγματοποιείται 12 ώρες την ώρα. Υπολογίστε αυτή την τιμή είναι απλή: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται με 12. Σε αυτό το σχήμα πρέπει να προσθέσετε 30%. Αυτή είναι η αντιστάθμιση για τις απώλειες στον αγωγό λόγω του μήκους, των στροφών και άλλων λόγων.

  Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα το πλάτος Κουζίνα -. 3 m, το μήκος - 4 m, το ύψος του ανωτάτου ορίου - 3m όγκο χώρου θα 3h4h3 = 36 m³. Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται επί 12 και αποδεικνύεται 36x12 = 432 m³. Είναι απαραίτητο να προσθέσουμε σε αυτό το ποσοστό 30%, θα έχουμε 432 + 30% = 561,6 m³. Ένας τέτοιος όγκος αέρα πρέπει να αντλείται πάνω από την κουκούλα για να εξασφαλιστεί μια κανονική κλιματισμού στην κουζίνα.

  Κατά την επιλογή μιας συσκευής, η ένδειξη της στάθμης θορύβου που παράγεται από την κουκούλα δεν λαμβάνει την τελευταία θέση. Εάν υπερβαίνει τα 50 dB, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψουμε ένα τέτοιο όργανο. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά.

  Ενσωματωμένη συσκευή κουκούλας: 1 - πίνακας ελέγχου. 2 - στέγαση. 3 - επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου που απορροφούν λίπη. 4 - λαμπτήρες φωτισμού. 5 - συρόμενο πάνελ.

  Ο αγωγός για την κουζίνα μπορεί να επιλεγεί πλαστικό ή κυματοειδές. Το πλαστικό συνήθως κατασκευάζεται από PVC. Οι σωλήνες είναι πολύ ελαφρύι και ισχυροί. Ο αέρας περνά μέσα από αυτά χωρίς θόρυβο, αφού μέσα στα τοιχώματα των σωλήνων είναι λεία. Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου μπορεί να κάμπτεται ελεύθερα, δεν βουίζει και δεν δονείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Η έλλειψη αυτού του υλικού δεν είναι πολύ ελκυστική. Τέτοιες σωλήνες συνήθως κρύβονται πίσω από τα πάνελ γυψοσανίδας, αν υπάρχει τέτοια ευκαιρία.

  Κατά την επιλογή της κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές ωραίες προσθήκες που είναι εξοπλισμένες με μερικά μοντέλα:

  1. Μια ένδειξη που δείχνει το βαθμό απόφραξης του φίλτρου στη μονάδα ανακύκλωσης.
  2. Ενσωματωμένοι λαμπτήρες που φωτίζουν την περιοχή εργασίας.
  3. Το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα την κουκούλα όταν ενεργοποιείτε τη σόμπα.
  4. Το χρονόμετρο. Μπορεί να οριστεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, μετά την οποία η συσκευή θα αποσυνδεθεί από το δίκτυο.
  5. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με το τηλεχειριστήριο.
  6. Δυνατότητα επιλογής διαφορετικών τρόπων λειτουργίας της συσκευής.

  Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα;

  Συνιστώμενο ύψος από την κουκούλα στη σόμπα.

  Οποιοσδήποτε καπό έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της εργασίας του. Η συσκευή εγκαθίσταται στις περισσότερες περιπτώσεις πάνω από τη σόμπα κουζίνας σε ύψος 70-85 cm από την επιφάνεια της. Σε μικρότερη απόσταση, η κουκούλα μπορεί να αποτύχει λόγω υπερθέρμανσης. Εάν τοποθετηθεί πολύ ψηλά, η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί σημαντικά. Το πλάτος της διάταξης εξαγωγής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το πλάτος του αερίου ή της ηλεκτρικής πλάκας. Αυτό το μέγεθος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή και την αγορά της συσκευής.

  Μια κουκούλα τύπου recirculation είναι η ευκολότερη επιλογή. Αυτές οι συσκευές δεν εκφορτίζουν τον μολυσμένο αέρα προς τα έξω. Το φιλτράρουν μόνο, όλα τα σωματίδια αιθάλης και άνθρακα παραμένουν στο υλικό του φίλτρου και ο καθαρός αέρας μπαίνει ξανά στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε τη συσκευή στο σύστημα εξαερισμού. Η συσκευή απλά στερεώνεται στον τοίχο και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω μιας προ-εγκατεστημένης κοντά στην πρίζα.

  Η εγκατάσταση μιας συσκευής που αφαιρεί εντελώς τον μολυσμένο αέρα μέσω συστήματος εξαερισμού είναι μια πολύ πιο περίπλοκη εργασία. Η κουκούλα πρέπει όχι μόνο να συνδέεται στον τοίχο, αλλά και να συνδέεται με τον αγωγό του συστήματος εξαερισμού. Εάν η εστία βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, αλλά κοντά στο παράθυρο, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο εξερχόμενος αέρας μέσω ειδικής τρύπας στον τοίχο. Θα είναι ευκολότερο από το τράβηγμα μακριών αγωγών μέσα από την κουζίνα, που δεν προσθέτει ομορφιά και χάρη στο δωμάτιο.

  Σχέδιο εγκατάστασης του καλύμματος.

  Στα στάνταρ διαμερίσματα, η εργασία απλοποιείται από το γεγονός ότι οι ειδικοί προσαρμογείς, σωλήνες και σφιγκτήρες, που πωλούνται στα καταστήματα, είναι εξαιρετικοί για τη σύνδεση της κουκούλας στον εξαερισμό. Θα αρκεί μόνο να τα συνδέσετε στενά μεταξύ τους. Όταν εργάζεστε, πρέπει να ακολουθείτε διάφορους κανόνες:

  1. Ο σωλήνας που προέρχεται από την καλύπτρα δεν πρέπει να καλύπτει πλήρως τον αγωγό εξαερισμού. Πρέπει να αερίσει φυσικά την κουζίνα, τη στιγμή που η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.
  2. Ο αγωγός αέρα που οδηγεί στο άνοιγμα εξαερισμού από τον απορροφητήρα πρέπει να εγκατασταθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση του μολυσμένου αέρα.
  3. Ο αριθμός των στροφών και το συνολικό μήκος του αγωγού πρέπει να είναι το ελάχιστο. Για κάθε κάμψη του αγωγού, καταναλώνεται περίπου το 10% της ελκτικής ισχύος.
  4. Οι σωληνώσεις είναι καλύτερο να επιλέξουν το πλαστικό. Έχουν τέλεια λεία εσωτερικά τοιχώματα. Οι κυματοειδείς σωλήνες με την επιφάνεια με ραβδώσεις καθυστερούν τη ροή του αέρα. Παράγουν αυξημένο επίπεδο θορύβου.
  5. Όλες οι απαραίτητες περιστροφές του αγωγού πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο ομαλές.
  6. Το δωμάτιο θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς καθαρό αέρα από το δρόμο.
  7. Η βέλτιστη διάμετρος των αγωγών είναι 12-15 cm.

  Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό: στάδια

  Σχέδιο που συνδέει τον εκχυτήρα με τον εξαερισμό.

  1. Στο ντουλάπι πάνω από την πλάκα, είναι απαραίτητο να κόβουμε τρύπες στο κάτω και πάνω μέρος, καθώς και στα εσωτερικά ράφια, ανάλογα με το μέγεθος των αγωγών του αγωγού. Μπορείτε να το κάνετε με ηλεκτρικό παζλ. Για να εκτελέσετε αυτό το έργο, θα πρέπει να αφαιρεθεί το ντουλάπι από τον τοίχο.
  2. Για να συνδέσετε τον αγωγό, είναι απαραίτητο να σπρώξετε το σωλήνα ή την αυλάκωση στις οπές.
  3. Κρεμάστε το περίβλημα με ένα τμήμα του αγωγού στον τοίχο. Συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, λυγίστε την αυλάκωση στην έξοδο από το περίβλημα ή χρησιμοποιήστε τα στοιχεία σύνδεσης για σωλήνες PVC. Όλες οι αρθρώσεις πρέπει να υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία με στεγανωτικό σιλικόνης. Οι συνδέσεις στεγανοποίησης θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη δύναμη της κουκούλας.
  4. Σημειώστε και στερεώστε την κουκούλα στον τοίχο ή στο ντουλάπι. Τις περισσότερες φορές για αυτή τη λειτουργία, πρέπει να τρυπήσετε οπές στον τοίχο σύμφωνα με τις οπές στερέωσης στην κουκούλα και να τις συνδέσετε με πείρους και βίδες.
  5. Ο κυματοειδής ή πλαστικός σωλήνας στερεώνεται στην κουκούλα. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες ή προσαρμογείς. Η σφράγιση σε αυτή την άρθρωση δεν μπορεί να γίνει.
  6. Η συσκευή συνδέεται στην ηλεκτρική παροχή μέσω γειωμένης πρίζας.

  Η επιλογή και η σύνδεση μιας κουκούλας κουζίνας δεν είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον. Μπορείτε να αναθέσετε αυτό το έργο σε πιο έμπειρο άτομο.

  Κατά τη λειτουργία, δύο φορές το χρόνο, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί και να καθαριστεί η καπνοδόχος από την καύση, η οποία μπορεί να συσσωρευτεί στο εσωτερικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας;

  Είναι από εδώ, από την κουζίνα, νόστιμες μυρωδιές που διαδίδονται καθημερινά. Το μόνο κακό είναι ότι μένουν περισσότερο στο διαμέρισμα από ό, τι θέλουν. Τι μπορώ να πω για μυρωδιά και καπνό από το εμπρηστικό λάδι, ή "γεύση" του καμένου τρόφιμου.

  Αφαιρέστε γρήγορα προϊόντα καύσης, ατμού και δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα θα βοηθήσει να εξαγάγετε.

  Αν αποφασίσετε να πάρετε αυτή τη συσκευή στην κουζίνα, αλλά δεν γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα μόνοι σας, τότε θα είναι χρήσιμες οι ακόλουθες πληροφορίες.

  Επιλέγοντας την κουκούλα, πρέπει να έχετε κατά νου τις διαστάσεις και τον εξοπλισμό της κουζίνας, για την οποία προορίζεται.

  Ένα άλλο σημείο είναι η ισχύς της μονάδας. Όσο μεγαλύτερη είναι η κουζίνα, τόσο ισχυρότερο θα είναι ο απορροφητήρας.

  Μην ξεχνάτε το εσωτερικό, η συσκευή πρέπει να ταιριάζει αρμονικά σε αυτό. Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί, καθώς οι κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα χρώματα και τροποποιήσεις.

  Οι κουκούλες κουζίνας διαφέρουν στις επιλογές εγκατάστασης, κατανέμουν:

  • θόλος κουκούλες - οι πιο ισχυροί, μοιάζουν με ομπρέλα, από την οποία φεύγει ο σωλήνας.
  • κουκούλες - ο σωλήνας εξάτμισης αποσύρεται μέσα στο ντουλάπι και το ίδιο το πλαίσιο της κουκούλας μπορεί να τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του άμεσου μαγειρέματος - ιδανική λύση για μια μικρή κουζίνα.
  • επίπεδες κουκούλες - αντί του σωλήνα εξαγωγής, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο, έτσι ώστε η συσκευή να είναι πιο συμπαγής, αλλά λιγότερο ισχυρή.

  Σε ποιο ύψος πρέπει να τοποθετηθεί η πλάκα;

  Αυτό θα εξαρτηθεί από το μοντέλο της κουκούλας που επιλέξατε.

  Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει μια εντολή στην οποία γράφεται, σε ποια απόσταση θα τοποθετηθεί η συσκευή.

  Συνήθως εγκαταστήστε την κουκούλα μεταξύ 65 και 90 εκατοστά από την πλάκα.

  Το κατώτερο όριο δεν πρέπει να ξεπεραστεί κατηγορηματικά, αφού ο ίδιος ο εκχυλιστήρας, ή μεμονωμένα μέρη του, μπορεί να αρχίσει να τήκεται.

  Ανώτερο όριο μπορεί να βελτιστοποιηθεί για την ανάπτυξή σας, ή μάλλον, κάτω από την ανάπτυξη της οικοδέσποινας, που θα μαγειρέψει.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα, ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα;

  Λίγο για τις επιλογές για κουκούλες στην αγορά. Είναι:

  1. Τζάκι (τοίχος) - στερεωμένο στον τοίχο. Παρόμοια με τη συσκευή για συστήματα εξαερισμού για τζάκια.
  2. Γωνία - συμβαίνουν σπάνια στις κουζίνες, στην περίπτωση που η σόμπα βρίσκεται στη γωνία.
  3. Νησί - εγκατεστημένο σε μεγάλες κουζίνες, κυρίως σε τραπεζαρίες, όταν η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας. Στερεώνεται απευθείας στην οροφή.

  Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από σμάλτο ή ανοξείδωτο χάλυβα, πολύ λιγότερο συχνά είναι ξύλινες ή πλαστικές.

  Συμβαίνει ότι ο αγωγός αέρα δεν μπορεί να μεταφερθεί, τότε μπορείτε να βάλετε μια κυκλοφοριακή εγκατάσταση, θα περάσει αέρας μέσω του φίλτρου και θα επιστρέψει πίσω στο δωμάτιο.

  Υπάρχουν επίσης θολωτές κουκούλες που λειτουργούν και στις δύο εκδόσεις.

  Για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα, χρειάζεστε Γυρίστε στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου, συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο.

  Είναι πιθανό ότι θα πρέπει να αυξήσετε την αυλάκωση ή την καλωδίωση, οπότε είναι καλύτερο να προσελκύσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

  Εάν αποφασίσετε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας, τότε πρώτα εξοπλίστε την κουζίνα με έπιπλα. Και μόνο μετά από αυτό θα είναι δυνατό να εργαστεί για τη σήμανση της θέσης του καλύμματος λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της θέσης του.

  Ξεκινάμε την προετοιμασία των συνδετήρων. Θα χρειαστεί να βγείτε έξω ή να ανοίξετε τις οπές για τους πείρους. Θα βιδωθούν στα στηρίγματα, τα οποία, με τη σειρά τους, βασίζονται στη διάταξη εξάτμισης.

  Παρατηρώντας την απόλυτη στεγανότητα, χρειάζεστε συνδέστε την ειδική κουκούλα με την αυλάκωση αγωγού. Στη συνέχεια, ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής και τοποθετήστε την πάνω κουκούλα της κουκούλας.

  Δεδομένου του αρκετά μεγάλου μεγέθους και της υψηλής ισχύος αυτού του εκχυλίσματος, θα πρέπει να τοποθετηθεί ως συσκευή για μια ευρύχωρη κουζίνα, με υψηλή απόδοση των πιάτων.

  Και ξέρετε πώς να κολλήσετε σωστά ταπετσαρία βινυλίου. Λεπτομερείς οδηγίες. Συστάσεις.

  Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να κολλήσετε ταπετσαρία το χειμώνα; Η ακριβής απάντηση μπορεί να βρεθεί εδώ.

  Σχετικά με το τι ηχομόνωση για τα διαμερίσματα είναι το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://ru-remont.com/kvartira/vnutrennie-raboty/kak-sdelat-zvukoizolyatsiyu-v-kvartire.html

  Πώς να εγκαταστήσετε τον ενσωματωμένο καπό στο ντουλάπι της κουζίνας;

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, μια χαρακτηριστική ομπρέλα που παρατηρούμε όταν μπαίνουμε στην κουζίνα, ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Θα εξετάσουμε την επιλογή εγκατάστασης χωρίς τη λειτουργία "push / pull" όπως απαιτεί περισσότερες δεξιότητες από τον καλλιτέχνη.

  Τέσσερα βήματα για την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καλύμματος:

  1. Είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το ίδιο το ντουλάπι, στο οποίο θα κατασκευαστεί η κουκούλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα, θα πρέπει να ξαναχτιστεί λίγο.

  Το κάτω μέρος του μελλοντικού ντουλάπι πρέπει να αυξηθεί, ακριβώς στο ύψος της ίδιας της κουκούλας. Στη συνέχεια, η διάταξη εξαγωγής θα συνδέεται απευθείας με αυτήν. Τα πλευρικά τοιχώματα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένα στο καπάκι της θήκης και ο πυθμένας να στερεώνεται στις βίδες του ευρώ.

 • Κάνουμε μια υποδοχή για τον αεραγωγό. Συνήθως κόβεται από πάνω με κοτσαδόρο ή πριόνι.

 • Συνδέστε το σώμα της κουκούλας. Αφαιρούμε το κάτω μέρος του κιβωτίου και μεταφέρουμε σε αυτό το διάγραμμα όλων των απαραίτητων οπών για τη στερέωση των μπουλονιών και των αυλακώσεων. Τρυπήστε και κόψτε τρύπες και τοποθετήστε την θήκη στο κάτω μέρος. Τώρα πρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια ολόκληρη τη δομή και να την τοποθετήσετε στη θέση της.

 • Παραμένει να τεντωθεί ο αεραγωγός, να το στερεώσουμε με ασφάλεια και ερμητικά. Τραβήξτε το καλώδιο σε μια προετοιμασμένη πρίζα και ελέγξτε τη μονάδα.
 • Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς εγκαθίσταται στην κουζίνα η ενσωματωμένη κουκούλα:

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη κουκούλα;

  Επίπεδη, ή όπως ονομάζεται επίσης, κρέμεται εξάτμιση είναι συνήθως δεν έχει αγωγό, και είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα.

  Παρεμπιπτόντως, οποιοδήποτε μοντέλο κουκούλας μπορεί να ξεκινήσει στον τρόπο ανακύκλωσης (καθαρισμός αέρα με ενσωματωμένο φίλτρο) ή στη λειτουργία εξαγωγής αέρα στον δρόμο, εξαρτάται από την επιθυμία και τις δυνατότητές σας.

  Το πολύ Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή. Η συσκευή εξάτμισης έχει μια ειδική στερέωση, χρειάζεται μόνο να μεταφέρετε το σήμα στον τοίχο, οι αποστάσεις μεταξύ των οποίων θα αντιστοιχούν στις οπές της βάσης.

  Απομένει να τρυπήσει έναν τοίχο, να σφυροκοπήσει σε πείρους και να βιδώσει τα υπόστεγα με κατσαβίδι ή κατσαβίδι. Σε αυτά ασφαλίζουμε την κουκούλα και την συνδέουμε στο ρεύμα.

  "Σπάστε το κεφάλι σας" - πώς να ζωγραφίσει μια μεταλλική πόρτα; Ας επιλέξουμε την καλύτερη επιλογή.

  Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί ο μηχανισμός των συρόμενων εσωτερικών θυρών; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

  Πώς να εγκαταστήσετε αυλακώσεις;

  Εάν η οπή εξαερισμού βρίσκεται πάνω από την πλάκα, μπορεί να συνδεθεί με τον απορροφητήρα από ένα μικρό προσαρμογέα. Αλλά συχνά διαχωρίζονται από μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθοριστεί ειδικός αγωγός για το σχέδιο. Είναι είτε ένας λείος πλαστικός σωλήνας, είτε κυματοειδές από πλαστικό ή αλουμίνιο.

  Όλες οι αρθρώσεις και οι αρμοί λιπάνουν με αξιοπιστία το στεγανωτικό. Φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, ώστε να μπορεί να τεθεί κάτω από το ανώτατο όριο χωρίς πρόσθετη διακόσμηση.

  Εάν είναι δυνατό να κρύψετε τον αγωγό αέρα στον τοίχο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδή, είναι φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση.

  Οι προσαρμογείς δεν απαιτούνται, καθώς οι αυλακώσεις στρογγυλεύουν καλά στις γωνίες.

  Πριν από την εγκατάσταση μεγιστοποιήστε την αυλάκωση, Για τη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία της εξάτμισης. Κατά την επιλογή της διαμέτρου του κυματοειδούς σωλήνα, καθοδηγείται από το μέγεθος πρίζα την ίδια την κουκούλα. Η κυματοειδής κασέτα στερεώνεται στην κουκούλα της κουκούλας με έναν σφιγκτήρα και στο άνοιγμα με ένα ειδικό πλέγμα.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον απορροφητήρα στον εξαερισμό;

  Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα σύστημα φυσικού αερισμού, όπου μπορείτε να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας. Στο μπάνιο και κουζίνα υπάρχουν ειδικοί, φραγμένοι εξαεριστήρες, οδηγούν στον άξονα εξαερισμού.

  Η τεχνική της σύνδεσης είναι απλή, αρκετά Αγοράστε μια ειδική ασπίδα, είναι στερεωμένο στη θέση της σχάρας εξαερισμού και έχει ήδη ένα άνοιγμα για τη στερέωση του σωλήνα.

  Είναι απλό, αλλά υπάρχει "Παγίδες". Τα παλιά πολυώροφα κτίρια δεν σχεδιάστηκαν για εγκατάσταση από τους κατοίκους των συσκευών εξάτμισης. Ως εκ τούτου, δεν παρέχονται μεμονωμένοι αεραγωγοί, καθώς υπάρχει ένας μόνο δίαυλος - ένας συλλογικός.

  Στην περίπτωση αυτή, αν οι ενοικιαστές συνδέσουν τις συσκευές εξάτμισης σε αυτό, αλλαγές στην πίεση αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

  Ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε αέρας, πλούσιες γεύσεις του μαγειρέματος πρέπει να συσφίγγεται μέσα τους γείτονες αεραγωγούς ή, εάν κάθε σήμερα προμηθεύουν καπό και ελέγξτε συσκευή βαλβίδας θα τροφοδοτήσει τον ανταγωνισμό.

  Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις. Ριζική λύση - για να αλλάξετε το διαμέρισμα για τη στέγαση σε ένα νέο κτίριο, όπου υπάρχουν μεμονωμένοι αεραγωγοί.

  Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι καλέστε τον οδηγό - το ventilyatsionschika στη θέση του θα αξιολογήσει το σύστημα εξαερισμού, θα συμβουλεύσει ποιο μοντέλο (περισσότερο ή λιγότερο ισχυρή) μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς κίνδυνο για τους γείτονες, αν είναι απαραίτητο, καθαρισμό των αεραγωγών του άξονα εξαερισμού.

  Εάν το κτίριο δεν προσφέρει μια έτοιμη λύση, χρησιμοποιήστε ένα puncher. Υπολογίστε το ταξίδι του αγωγού στην κουζίνα σας και προσδιορίστε βέλτιστη τοποθεσία. Το τελειωμένο παράθυρο εξαερισμού σφραγίζεται με ένα προστατευτικό πλέγματος και βγάζουμε την αυλάκωση σε αυτό.

  Πού είναι το καλύτερο μέρος για να εγκαταστήσετε μια πρίζα;

  Σίγουρα, οι περισσότεροι αναγνώστες δεν θα έχουν μια ερώτηση - πώς να συνδέσετε την κουκούλα με την ηλεκτρική ενέργεια; Ωστόσο, ακόμη και πριν από την εγκατάσταση της κουκούλας, προετοιμάστε μια νέα έξοδο για αυτό.

  Υποδοχές είναι απαγορευμένη η εγκατάσταση κοντά στη σόμπα και κοντά στο νεροχύτη, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια ροζέτα για να κρεμάστε από κρεμαστά ντουλάπια, σε υψόμετρο περίπου δύο μέτρων.

  Αποσυνδέστε την πρίζα δεξιά ή αριστερά από το κέντρο της κουκούλας. Αν επιλέξετε διαφορετικό, πιο ανοικτό χώρο, τότε η έξοδος μπορεί να σφραγιστεί με ένα ειδικό κουτί.Μην κρύβετε την πρίζα πίσω από τις ντουλάπες τοίχου ή δυσκίνητες συσκευές!

  Για διάφορους λόγους, ενδέχεται να υπάρξουν διακυμάνσεις τάσης στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υποκίνηση ή καύση του κινητήρα της κουκούλας. Για να αποφευχθεί αυτή η βλάβη απαραιτήτως γειώστε την πρίζα κάτω από την κουκούλα.

  Πώς είναι η ζωγραφική των ξύλινων θυρών στο σπίτι.

  Διάφορες επιλογές για τη θέση του καθρέφτη στο εσωτερικό του διαδρόμου.

  Η τοποθέτηση εσωτερικών θυρών διπλού φύλλου δεν σας φαίνεται δύσκολη, αν διαβάσετε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.

  Συνοψίζοντας, σημειώνουμε ότι η κουκούλα στο διαμέρισμα, φυσικά, ένα χρήσιμο πράγμα. Θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή της οικοδέσποινας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα μόνοι σας, Αλλά αν δεν έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια επίπεδη κουκούλα.

  Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της κουκούλας κουζίνας στον εξαερισμό:

  ξεχάσατε να αναφέρετε δύο σημαντικά σημεία...
  βλέπε παραπάνω. Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τους δύο πιο συνηθισμένους τρόπους σύνδεσης με έναν τοίχο. Είναι απευθείας μέσα από τις τρύπες στο φορείο στον τοίχο με βίδες (άγκυρες, βίδες, κλπ.) Και μέσω της ράβδου. Δηλαδή. τα άγκιστρα συνδέονται στον τοίχο και στο πλαίσιο του φορείου, το εργοστάσιο έκανε κανονικές τρύπες για τα άγκιστρα. Και τα δύο σχέδια έχουν ένα κοινό μειονέκτημα - την ακαμψία του συνδέσμου, μέσω του οποίου οι δονήσεις και οι θόρυβοι του κινητήρα μεταδίδονται στον τοίχο, ο οποίος παίζει το ρόλο μιας οθόνης. Για να αποφευχθεί αυτό εν μέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλύβδινο (πλέξιμο) σύρμα, ως στοιχείο σύνδεσης του τοίχου (ή της βάσης της στερέωσης) και του σχεδίου. Έτσι, μειώνοντας την περιοχή επαφής. Επιπλέον, το m / d τοίχωμα και η κουκούλα, είναι επιθυμητό να τοποθετείται αφρός πάχους 1 cm σε ολόκληρη την πίσω επιφάνεια του.
  εκτός από το σημείο. 3. Αν από την κουκούλα, υπάρχει μια δόνηση του σώματος, που μιλάει για να μην ισορροπημένη κοχλία στερεωμένο στον άξονα του κινητήρα.
  Δεν έχει σημασία, νέα ή παλιά κουκούλα. Εάν υπάρχει δόνηση, τότε είναι μια πολύ μεγάλη πηγή χαμηλής συχνότητας θορύβου. Και αν δεν απαλλαγούμε από αυτό, στο τέλος, θα προκαλέσει την αποτυχία των οδηγών ή τα έδρανα του κινητήρα, η οποία σταθερό στάτορα (που περιστρέφεται κυρίως σε αποσπάσματα). Πώς να το ξεφορτωθείτε; Δύσκολο, αλλά είναι δυνατόν, σε αυτούς που μπορούν να αφαιρέσουν το περίβλημα με κουκούλα, μάσκα και αποσυνδέστε τη βάση στήριξης κινητήρα, γυρίστε το καπό του κινητήρα για μερικά δευτερόλεπτα, οπτικά καθορίσει την τοποθεσία στον κοχλία, όπου «χτυπάει». Στην αντίθετη πλευρά, επικολλήστε ένα κομμάτι πλαστελίνης. Και πάλι, γυρίστε και πάλι να ελέγξει, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε «έρμα»... μετά από λίγο, θα αισθανθείτε τη δόνηση εξαφανιστεί ή μειωθεί. Συλλέξτε την κουκούλα και επανατοποθετήστε τη στη θέση της.

  κουκούλα θορύβου; Υπάρχουν τέσσερις λόγοι: η εργασία του ηλεκτροκινητήρα, η ροή του αέρα μέσω του αεραγωγού, ο μηχανισμός για τη στερέωση της κουκούλας, η πτερωτή του κινητήρα και η μάσκα εισαγωγής.
  1. λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα. Ένας ισχυρός κινητήρας, στην ουσία του - θορυβώδης. Μεγαλύτερο μέγεθος δρομέα και στάτορα, μεγαλύτερος άξονας D., βαρύτερος μηχανισμός.
  Προστέθηκε σε αυτήν την άκαμπτη προσάρτηση των κουκούλες υποπλαίσιο έχει ένα γενικά κλειστό πλαίσιο περιβλήματος παίζει ένα αντηχείο θόρυβο ρόλο.
  Για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, είναι σχεδόν αδύνατο, χωρίς να μετακινήσετε το ηλεκτρικό κινητήρα έξω από την κουζίνα, εάν πρόκειται για κουκούλα κουζίνας. Ή επιλέγοντας μια κουκούλα με λιγότερο θορυβώδη μηχανή, αλλά συνήθως πιο ακριβή.
  2. ροή αέρα μέσω του αγωγού. Κατά την εγκατάσταση χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικές ή πλαστικές πτυχώσεις. Αλλά το κυματοειδές δομή - ένα σύνολο «προεξοχών», «φυσούνας», στο εσωτερικό του αγωγού. Και με την κίνηση του αέρα, κάθε ένα από αυτά δημιουργεί θόρυβο, ειδικά στις στροφές και τις στροφές. Ακριβώς στην κατασκευή αεραγωγών, χρησιμοποιήστε χειρονομίες που στοιβάζονται επικάλυψη με την απλή εισαγωγή ενός σωλήνα στο άλλο. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα σημεία στερέωσης του αγωγού στη βάση - σκληρό (βίδες σύσφιξης διαμέσου του τοιχώματος) και να απομακρύνονται επαρκώς από το άλλο. Αυτό δημιουργεί δονήσεις που μεταδίδονται στην βάση (για παράδειγμα τοίχο ή οροφή), και η ακαμψία της δομής στήριξης χωρίς απορροφά και όλα δόνηση κύματος επιστρέφεται στην επιφάνεια αγωγού, ως μέρος του ηχητικού φάσματος των ηχητικών κυμάτων.
  Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη στερέωση του αεραγωγού, στο στήριγμα, μέσω ελαστικών διαχωριστικών ή δομής ανάρτησης. Επίσης, απαιτούνται 2-3 σημεία στερέωσης ανά μέτρο μήκους αγωγού. Αποκλείστε την αυλάκωση. Χρησιμοποιήστε πλαστικούς αγωγούς, έχοντας σήμερα κάθε είδους διασταυρώσεις και μεταβάσεις. Ο κυματοειδής σωλήνας συνιστάται να χρησιμοποιείται εκτός των χώρων, με έναν μακρύ αεραγωγό ή έναν χώρο που δεν είναι κατάλληλος για στερέωση. Το Gofra θα παίξει το ρόλο του αποσβεστήρα θορύβου. Δεν είναι ασήμαντο, να διατηρηθεί η διάμετρος του αγωγού καθ 'όλο το μήκος. Σε καμία περίπτωση, χωρίς μείωση του τμήματος. Οποιαδήποτε γωνία ή σύνδεση αγωγού είναι + σε πρόσθετο θόρυβο. Μια πιο δαπανηρή μέθοδος είναι η εξωτερική επεξεργασία του αεραγωγού, ηχομονωτικά υλικά.
  3. πτερύγιο κινητήρα και γρίλια εισαγωγής. Στα περισσότερα σχέδια του καλύμματος χρησιμοποιείται ένας κινητήρας με περιστρεφόμενο στάτορα. Το σώμα, το οποίο είναι στερεωμένο σε μια σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται ο αέρας.
  Lattice - παιχνίδια, κυρίως ρόλο, ασφάλεια. Τι δεν θα μπορούσε να πάρει ένα αντικείμενο έξω (αν και δεν άκουσα ιστορίες τέτοιων περιπτώσεων). Αλλά το πλέγμα είναι ένα κόσκινο, δεν είναι σημαντικό - μεγάλο ή μικρό, αλλά κάθε κελί του, παράγει έναν ήχο, όταν ο αέρας κινείται. Ακριβώς όπως και ο ίδιος ο περιστρεφόμενος αγωγός εισαγωγής αέρα, αυτό το κενό είναι πηγή θορυβώδους θορύβου.
  Για να απαλλαγούμε από αυτούς τους ήχους, σε επίπεδο νοικοκυριού, είναι πρακτικά αδύνατο, χωρίς να αλλάξουμε τον σχεδιασμό της βάσης του κινητήρα. Αλλά, αν είναι επιθυμητό, ​​είναι δυνατόν.