Σωστή εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα

Σήμερα οι κουζίνες μας είναι εξοπλισμένες με νέο και νέο εξοπλισμό. Έτσι, σχετικά πρόσφατα άρχισε να εγκαθιστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Και αν έχετε μια ιδέα να αγοράσετε αυτόν τον εξοπλισμό, τότε μπορεί να προκύψει μια ερώτηση: πώς μπορεί να εγκατασταθεί σωστά; Υπάρχουν δύο απαντήσεις. Ή να καλέσετε έναν ειδικό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να δώσετε έως και το μισό κόστος των κουκούλες για εργασία. Είτε κάνετε τα πάντα στον εαυτό σας, αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αλλά η τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας θα διασφαλίσει την ακριβή εκπλήρωση όλων των απαιτήσεων σας, εσείς ο ίδιος θα κάνετε ακριβώς όπως θέλετε. Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα από τους κανόνες σας.

Επιλέξτε την κουκούλα κάτω από το ακουστικό

Τύποι κουκούλες για κουζίνα

Πριν ξεκινήσετε να μιλάτε για την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει να ξέρετε τους τύπους τους.

 • Flat κουκούλες. Τους κάνουμε από μέταλλο, κρεμάστε πάνω από την εστία. Σχεδόν όλοι εργάζονται σε λειτουργία ανακύκλωσης. Η χρήση των φίλτρων επιτρέπει την επιλογή του λίπους, αν δεν έχετε ειδικό άνοιγμα για τον εξαερισμό ή δεν υπάρχει επιθυμία να τεντώσετε την αυλάκωση.
 • Ενσωματωμένοι κουκούλες. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται σε μικρές κουζίνες, όπου η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου είναι πολύ περιορισμένη. Αυτός ο εξοπλισμός συνδέεται στα ερμάρια και είναι σε θέση να εκτελεί τις λειτουργίες του χωρίς την παρουσία αεραγωγού λόγω φίλτρων λίπους. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Συνήθως οι ενσωματωμένοι κουκούλες στην κουζίνα είναι εξοπλισμένοι με ένα εξάγωνο πλαίσιο, αυτό επιτρέπει να αυξηθεί η περιοχή του φράκτη από την πλάκα.
 • Κουκούλες θόλου. Το πιο ακριβό, αλλά και το κατάλληλο για κομψό εσωτερικό σχεδιασμό της κουζίνας. Οι κουκούλες του τρούλου είναι συνήθως κατασκευασμένες από μέταλλο, αλλά είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια θήκη από ξύλο ή γυαλί. Η τιμή του μοντέλου εξαρτάται από το υλικό κατασκευής και την ισχύ αναρρόφησης.

Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαθεσιμότητα της λειτουργίας ανακυκλοφορίας. Δεν έχουν όλοι οι κουκούλες αυτή τη λειτουργία. Αλλά αν δεν υπάρχει κανένας αεραγωγός στην κουζίνα, τότε είναι απαραίτητη η παρουσία μιας τέτοιας λειτουργίας, διαφορετικά δεν έχει νόημα η τοποθέτηση της κουκούλας.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν φίλτρα λίπους. Η συχνότητα της αντικατάστασης τους είναι συνήθως μία φορά κάθε έξι μήνες. Αλλά η διάρκεια ζωής του φίλτρου μπορεί να είναι ελαφρά παρατεταμένη, εάν πλένεται περιοδικά με ειδικό εργαλείο. Μετά το πλύσιμο, τα φίλτρα πρέπει να στεγνώσουν για 1-2 ημέρες.

Απαιτούμενα εργαλεία για την εγκατάσταση κουκούλες

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα έργα, χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία. Είναι καλύτερα να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων, ώστε να μην χάσετε χρόνο ψάχνοντας. Θα χρειαστείτε:

 • Τρυπάνι ή διάτρηση. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς. Κάποιος προτιμά να δουλέψει ως puncher, αλλά για κάποιον ένα τρυπάνι είναι βολικό. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε τον τόπο όπου θα χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο. Αν η εγκατάσταση περιλαμβάνει τρύπες στο εσωτερικό διαχωριστικό, τότε είναι κατάλληλο ένα τρυπάνι. Αλλά αν χρειαστεί να τρυπήσετε σκυρόδεμα δαπέδων, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια γροθιά.
 • Κατσαβίδι.
 • Επίπεδο κτιρίου και ρουλέτα.
 • Σφυρί.
 • Ανάλογα με τη σχεδίαση της κουκούλας, μπορεί να χρειαστείτε ένα κλειδί.

Εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα σύμφωνα με τους κανόνες: βήμα-βήμα οδηγίες

Ανάλογα με το μοντέλο της κουκούλας και την κατάσταση στην κουζίνα σας, η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες παραλλαγές. Ας εξετάσουμε το καθένα ξεχωριστά.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας

Το πρώτο από αυτά είναι η τοποθέτηση της κουκούλας στο ντουλάπι. Για αυτή την εγκατάσταση, είναι κατάλληλοι οι επίπεδες και οι ενσωματωμένες κουκούλες.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να παραγγείλετε ένα ειδικό ντουλάπι για το στυλ της κουζίνας σας. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του είναι η απουσία του πυθμένα, η κουκούλα είναι στερεωμένη στο μεσαίο ράφι. Πριν διατάξετε το ντουλάπι, θα πρέπει να καθορίσετε την απόσταση από το κάτω άκρο έως το μεσαίο ράφι, το μέγεθος αυτό πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του καλύμματος. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός θα κοιτάξει έξω από το ντουλάπι και θα χαλάσει την εμφάνιση. Συνήθως αυτή η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από 15 cm.

Επίσης, είναι απαραίτητο να θυμηθούμε τη γραμμή αέρα, εάν αυτή παρέχεται από το σχέδιο. Για αυτόν είναι απαραίτητο να κάνουμε μια τρύπα στο μεσαίο ράφι και στην οροφή του ντουλαπιού. Η διάμετρος της ίδιας της οπής εξαρτάται από τον τύπο του σχεδίου, αλλά συνήθως δεν υπερβαίνει τα 12 cm.

Αφού παραδοθεί το ντουλάπι, επισυνάπτουμε την κουκούλα μας. Για τους σκοπούς αυτούς, στο άνω επίπεδο σχεδίασης υπάρχουν τρύπες ή άλλες διατάξεις στερέωσης. Η στερέωση γίνεται με βίδες ή μπουλόνια. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις τρύπες στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού.
Στη συνέχεια, πρέπει να διορθώσετε το ντουλάπι στον τοίχο. Εάν χρησιμοποιούνται μη ρυθμισμένα "αυτιά", τότε οι διαστάσεις πρέπει να μετρούνται προσεκτικά. Εάν χρησιμοποιηθούν καθολικοί συνδετήρες, δηλαδή, τα τέντες που στερεώνονται στη μεταλλική λωρίδα στον τοίχο, τότε επιτρέπεται ένα μικρό σφάλμα (εντός 0,5 cm)

Η τοποθέτηση της κουκούλας στην κουζίνα με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά απλή και αισθητική. Με τη βοήθεια ενός ντουλάπι αποκρύπτετε ολόκληρη τη δομή, συμπεριλαμβανομένου του αεραγωγού (εφόσον προβλέπεται στο σχέδιο). Για να επιτευχθεί πλήρης "μυστικότητα", συνιστάται να δημιουργηθεί μια έξοδος για την τροφοδοσία του καλύμματος στο εσωτερικό του θαλάμου.

Τοποθετήστε την κουκούλα κάτω από το περίβλημα

Για αυτή την επιλογή εγκατάστασης, είναι κατάλληλες οι εσοχές και οι επίπεδες επιφάνειες κουκούλας με λειτουργία ανακύκλωσης. Είναι τέλεια για οικογένειες όπου το μαγείρεμα είναι σπάνιο και δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη ισχύ αναρρόφησης. Μην ξεχνάτε ότι το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος έχει σημαντική επίδραση στην αποτελεσματικότητα της εισαγωγής αέρα.

Βασικά, σε αυτή την περίπτωση, τα μοντέλα χρησιμοποιούνται χωρίς τη χρήση αεραγωγού. Αλλά αν χρειαστεί να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούν οπές για αυτό. Κάνετε στρογγυλές τρύπες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού. Η διάμετρος πρέπει να είναι όπως καθορίζεται στην τεκμηρίωση για την κουκούλα.

Πυραμίδα εκχύλισης wh 20-60 λευκό

Το ίδιο το ντουλάπι είναι τοποθετημένο όπως στην πρώτη παραλλαγή. Το κύριο πράγμα είναι να καθοριστεί το ύψος της στερέωσης. Θα πρέπει να εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της κουκούλας, ενώ συγχρόνως εναρμονίζεται με τη γενική διάταξη της κύριας κουζίνας. Στη συνέχεια, ένας εξολκέας είναι προσαρτημένος σε αυτό μέσω ενός συνδετήρα. Για το σχεδιασμό δεν χαλάσει την εμφάνιση, μπορείτε να το κρύψετε χρησιμοποιώντας ένα πλαστό πίνακα. Ένας πίνακας παρόμοιος με την πρόσοψη του σετ κουζίνας επιλέγεται και με ειδική κόλλα ή κολλητική ταινία διπλής όψεως συνδεδεμένη με την κουκούλα. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο τέντωμα που ταιριάζει στο γενικό εσωτερικό της κουζίνας.

Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο

Η τρίτη επιλογή είναι στον τοίχο. Αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή για οποιοδήποτε μοντέλο κουκούλας. Είναι το πιο δημοφιλές και αξιόπιστο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μετρήσετε την απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια απόδοσης της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Ελάχιστο ύψος εγκατάστασης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 50 cm. Το μέγιστο ύψος είναι ένα όριο 80 cm. Η απόσταση μετράται off, σχεδιάσετε μια γραμμή με ένα χάρακα και μολύβι.

Αφήστε την κουκούλα στην επισημασμένη γραμμή και σημειώστε τα σημεία προσάρτησης στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο για να τρυπήσετε οπές σε βάθος τουλάχιστον 5 εκ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους πλαστικούς πείρους μέσα τους. Εάν χρησιμοποιείτε επίπεδη κουκούλα, οι σύνδεσμοι γίνονται με δύο βίδες. Εάν στερεώνετε μια δομή θόλου, τότε τα σημεία στερέωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα.

Το ίδιο το σχέδιο σύνδεσης πρέπει να συμβαδίζει με την κουκούλα. Αλλά ακόμα κι αν δεν το βρείτε, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να δείτε τη δική μας.

Κουκούλες - κυκλώματα για την ενσωμάτωση και τη σύνδεση

Εγκατάσταση αγωγού

Η διαδικασία εγκατάστασης του αεραγωγού μπορεί να φαίνεται πολύ πιο περίπλοκη από την εγκατάσταση του ίδιου του καλύμματος. Για αυτό το έργο πρέπει να προετοιμαστούν ορισμένα υλικά και εργαλεία. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 1. Κυματοειδής σωλήνας. Η διάμετρος του εξαρτάται από τον τύπο της κουκούλας. Το μήκος επιλέγεται επιτόπου, εξαρτάται από την απόσταση από την κουκούλα έως τον άξονα εξαερισμού.
 2. Για σφιχτή στερέωση χρειάζεστε διαφορετικούς σφιγκτήρες.
 3. Ειδική έξοδος αερισμού. Επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του κυματοειδούς σωλήνα και τις διαστάσεις της οπής στον άξονα εξαερισμού.
 4. Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τον αγωγό από πλαστικό, τότε θα χρειαστείτε ένα ακροφύσιο στο καπό. Έχει μια ορισμένη διάμετρο, η οποία εξαρτάται από το μοντέλο σχεδιασμού. Η μία πλευρά αυτού του ακροφυσίου έχει ορθογώνιο σχήμα.
 5. Πλαστικός σωλήνας ορθογωνίου προφίλ. Πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του ακροφυσίου στην κουκούλα. Είναι καλύτερα να το πάρετε με ένα απόθεμα, είναι ευκολότερο να κόψετε την υπέρβαση από το να τρέξετε γύρω από τα καταστήματα και να αναζητήσετε το κομμάτι που λείπει.
 6. Ειδική μετάβαση σε σχήμα L.
 7. Έξοδος για ορθογώνιο αερισμό.

Για μια πιο αξιόπιστη και ερμητική εγκατάσταση, θα πρέπει να αποθηκεύσετε με στεγανωτικό και ταινία βαφής.
Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού ακολουθήστε τους γενικούς κανόνες:

 • Δεν μπορείτε να περιορίσετε το σωλήνα χωρίς μεγάλη ανάγκη. Σε γενικές γραμμές, θυμηθείτε - όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αγωγού, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εργασία του σχεδίου.
 • Είναι απαραίτητο να αποφύγετε μεγάλες στροφές, διαφορετικά μπορείτε να διακόψετε την πρόσβαση σε αέρα, η οποία μπορεί να επηρεάσει το έργο της κουκούλας.
 • Θυμηθείτε ότι το κυματοειδές υλικό σωλήνα είναι μάλλον "απαλό", δεν ανέχεται τις μεγάλες μηχανικές επιρροές. Αν ο σωλήνας είναι σκισμένος, μπορείτε να προσπαθήσετε να το σφραγίσετε με ταινία, αλλά αυτό δεν εγγυάται σφίξιμο.

Παρατηρώντας αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα τον αγωγό, επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλή απόδοση της κουκούλας.

Συστάσεις για την επιλογή του τρόπου λειτουργίας της κουκούλας

Μερικές συμβουλές

Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, με βάση την εμπειρία των ειδικών, αξίζει να επιμείνουμε σε μερικές συμβουλές.

 • Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να εστιάσετε στην ανάπτυξη της οικοδέσποινας. Εάν η ανάπτυξή της είναι μικρότερη από 160 cm, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί χαμηλότερα. Σε αυτή την περίπτωση, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της πλάκας και της κουκούλας θα είναι 60 cm.
 • Μην τοποθετείτε καλώδια πάνω από τη συσκευή. Πρώτον, παραβιάζει την τεχνική πυρασφάλειας, τα καλώδια μπορούν να ζεσταθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά. Δεύτερον, χαλάει τη συνολική αισθητική εμφάνιση. Συμφωνώ, η κρέμονται πάνω από τα καλώδια της κουκούλας θα χαλάσει μόνο τη συνολική εικόνα.
 • Οποιαδήποτε συσκευή παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία της. Όποιο μοντέλο σχεδιάζετε, θα κάνετε ακόμα θόρυβο. Για να μειώσει κάπως τον θόρυβο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό αγωγό. Τα χαρακτηριστικά του σχεδίου μειώνουν τον θόρυβο.
 • Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις συνημμένες οδηγίες. Περιέχει όλες τις συστάσεις για την εγκατάσταση, αναπτύσσονται λαμβάνοντας υπόψη την εκτεταμένη εμπειρία λειτουργίας.
 • Εάν οι τοίχοι στο σπίτι σας είναι κατασκευασμένοι από Cibit, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές βίδες. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία εγκατάστασης, ενώ η βάση θα είναι επαρκώς αξιόπιστη. Αλλά εδώ το βασικό είναι να υπολογιστεί με ακρίβεια ο τόπος εγκατάστασης. Αυτό το υλικό είναι αρκετά εύκολο να θρυμματιστεί, και ξανά βιδώνοντας τις βίδες θα είναι αδύνατη.

Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό, όλα πρέπει να γίνουν για πρώτη φορά. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και τις οδηγίες στη συσκευή και στη συνέχεια η κουκούλα σας θα λειτουργήσει μακρά και αποτελεσματικά.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλες στην κουζίνα

Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα έχει εδώ και καιρό συμπεριληφθεί στο εσωτερικό σχεδόν όλων των διαμερισμάτων. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή για την υγεία προϊόντα της καύσης στον αέρα. Επιπλέον, οι κουκούλες προστατεύουν τα περιβάλλοντα έπιπλα από ίχνη αιθάλης και λίπους. Σχεδιασμός και διαστάσεις, το κόστος αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι διαφορετικό. Η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις του αγοραστή.

Σχεδιαστής μεταλλική κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας.

Τι κάνει τα κουκούλα κουζίνας διαφορετικά από τα συστήματα κλιματισμού

Τα συστήματα εξαερισμού χρειάζονται όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εγγυώνται ομαλή λειτουργία:

 • Ροή αέρα με σταθερή απόσταξη.
 • Καθαρισμός φίλτρων από υγρό.
 • Ένας αεραγωγός στον οποίο δεν υπάρχει μόλυνση.
Μια απλή συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο.

Οι κουκούλες δεν είναι τρύπες στον τοίχο για να παρέχουν όλους αυτούς τους παράγοντες. Ανήκουν σε μια ομάδα απλών συσκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Τα κυριότερα στοιχεία της κουκούλας δεν είναι κυματοειδές και κουκούλες. Αυτά είναι μόνο τα διακοσμητικά στολίδια, το ορατό μέρος. Βρίσκεται στον άξονα εξαερισμού.

Οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό είναι πιο σημαντικές. Μεταξύ αυτών είναι:

 1. Ο ανεμιστήρας.
 2. Φίλτρα.
 3. Δευτερεύοντα δομικά στοιχεία. Χωρίς αυτούς δεν δημιουργείται αγωγός αέρα.
Εντοιχισμένη ντουλάπα για την κουζίνα.

Αυτές οι προσαρμογές απλά γίνονται το μέρος που κάνει το έργο των κουκούλες αποδεκτό. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι τοποθετημένος χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες, τότε θα εισέρχονται επιπλέον στοιχεία. Και η όλη εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πάει στραβά.

Μοντέρνο σχεδιασμό κουκούλες στο εσωτερικό της κουζίνας.

Εάν η κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά για το μαγείρεμα με τα δικά της χέρια, τότε θα πρέπει να υπάρχει και συμβατικός εξαερισμός και καυσαερίων. Στο παράθυρο του καναλιού προστίθενται άλλες συσκευές που εκτελούν εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ανεμιστήρας εξαγωγής. Σε σπίτια, αρχίζουν συχνά να κατασκευάζουν απορροφητήρες τζακιού. Στον άξονα εξαερισμού κάνουν χωρίς αυτά.

Σχεδιασμός κουκούλες μπορούν να επιλεγούν για κάθε κουζίνα.

Το κυριότερο είναι να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο αγωγός βγαίνει σε ένα μόνο άνοιγμα. Και το υπόλοιπο σύστημα απλώς επικαλύπτεται. Το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καθημερινά. Είναι επιθυμητό - τουλάχιστον δύο φορές. Ακόμη και αν ο αγωγός στο παράθυρο είναι υψηλής ποιότητας.

Η εξάτμιση δεν χρησιμεύει για τον αερισμό του δωματίου.

Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί από τα χέρια του, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Ένα φίλτρο από μέταλλο ή άλλο υλικό θα αποτελέσει το κύριο εμπόδιο για τη διείσδυση επιβλαβών ουσιών στον αέρα, στα έπιπλα που περιβάλλονται. Μία ή δύο φορές το χρόνο, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται ή να αλλάζονται σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση. Είναι απαραίτητο να πλένετε και ένα μεταλλικό πλέγμα, χρησιμοποιώντας ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού. Διαφορετικά, θα είναι αδύνατο να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα.

Ποιο είναι το σχέδιο κουκούλα

 • Κυκλοφορία και εκκένωση.

Διακρίνονται από την αρχή της δράσης. Ένα είδος δημιουργήθηκε για να κατευθύνει τον αέρα μέσω των απορροφητών αρώματος στην κουζίνα και στη συνέχεια να το επιστρέψει. Το άλλο είναι απαραίτητο μόνο για να αφαιρέσετε τη φωτιά, δεν περνάει αρκετά από το παράθυρο. Μερικές φορές οι δομές εκκένωσης μετατρέπονται σε κυκλοφοριακές. Για να το κάνετε αυτό, απλά εγκαταστήστε ένα πρόσθετο φίλτρο άνθρακα. Εγκαταστήστε την κουκούλα στην κουζίνα δεν είναι δύσκολη.

Εξολκέας με πρόσθετο φίλτρο κάρβουνου.

 • Ο τύπος τοποθέτησης της κουκούλας εξαρτάται από τον τόπο και τις μεθόδους εγκατάστασης. Τα σχέδια είναι ενσωματωμένα και επιφάνεια εργασίας, τοίχου και οροφής.
 1. Οι ποικιλίες νησιού ή οροφής είναι πολύ βολικές για μικρά στούντιο κουζίνας. Αυτό γίνεται όταν η ίδια η πλάκα είναι κεντραρισμένη. Ονομάζεται "νησί" σε αυτή την κατάσταση. Λειτουργεί για να σας παρέχει μια γενική έξοδο αέρα, χωρίς τη χρήση αναγκαστικής κυκλοφορίας. Αλλά η διαδικασία εγκατάστασης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.
 2. Στον τοίχο τοποθετούνται λεγόμενες ομπρέλες ή ποικιλίες τοίχων. Ο σχεδιασμός γίνεται σημαντικό εδώ, αφού σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες είναι ορατές με το μάτι.
 3. Οι κουκούλες τραπέζι χρησιμοποιούνται συχνά σε δημόσιους χώρους. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει παράθυρο.
 4. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα μοντέλα που εγκαθίστανται από τα χέρια τους απευθείας μέσα στα έπιπλα.
Σύστημα τοποθέτησης οροφής.

Το ολοκληρωμένο έχει τις δικές του υποομάδες. Για παράδειγμα, γωνιακή. Στην κουζίνα είναι κατώτερες από τα ανάλογα από την άποψη της ευκολίας. Ορισμένα προϊόντα τοποθετούνται μεταξύ των κρεμασμένων τραπεζιών. Ένας αεραγωγός δεν θα είναι δύσκολος για σας.

Οι κουκούλες τζακιού έχουν πολλά κοινά με την κοινή κουζίνα. Οι επιλογές τζάκι είναι μεγάλες από μόνες τους. Και είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν να αντισταθούν στην πυρκαγιά. Στον πυρήνα του, πρόκειται για ανοιχτές καμινάδες που είναι εγκατεστημένες εντός των χώρων. Είναι σε θέση να ταιριάζουν τέλεια σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και δεν υπάρχει ανάγκη για ένα κυματοειδές σωλήνα.

 • Όταν επιλέγετε την ελάχιστη προσοχή θα πρέπει να πληρώσετε στο μέγεθος.
Σχεδιασμός της κουκούλας στην κουζίνα.

Οι μεγάλες κατασκευές δεν είναι απαραίτητες για εσάς, όταν στην κουζίνα χρησιμοποιούνται φούρνοι με δύο καμίνους ή συμπαγείς ηλεκτρικές σόμπες. Διαφορετικά, η κατασκευή θα παρέμβει, θα προεξέχει έντονα. Η προσοχή απαιτεί ύψος τοποθέτησης. Το τυπικό πλάτος για τις συσκευές είναι πλάτος από 50 έως 120 εκατοστά. Η πλάκα και η υποδοχή πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Διαφορετικά, ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει ούτε.

Πάνω από τις πλάκες το ύψος της τοποθέτησης είναι 70-80 εκατοστά. Μια χαμηλή θέση δεν θα κάνει τη λειτουργία άνετη. Και η εγκατάσταση της κουκούλας δεν θα είναι τόσο άνετη.

 • Η απόδοση σας σημαίνει την ποσότητα αέρα που απορροφάται από τη συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Μονάδες μέτρησης - κύβος / ώρα. Για μικρούς χώρους, η χωρητικότητα είναι επαρκής μέχρι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα της τάξης των 600-800 κυβικών μέτρων ανά ώρα χρειάζεται ήδη για πιο ευρύχωρα δωμάτια. Οι οδηγίες δείχνουν τη μέγιστη απόδοση όταν εξαντληθεί ο αέρας. Αυτό είναι σημαντικό. Ένα πρόσθετο φορτίο στον ανεμιστήρα θεωρείται όταν ενεργοποιείται η λειτουργία ανακύκλωσης. Η απόδοση της συσκευής μειώνεται στο 60%. Δεν εξαρτάται από τον κυματοειδή σωλήνα.
Κουζίνα με κουκούλα υψηλής τεχνολογίας.

Αφού γνωρίσετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κάνετε τη σωστή επιλογή. Τότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για την όμορφη εμφάνιση και τις λειτουργίες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ανεπιθύμητες στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα. Εξάλλου, η αποτελεσματικότητα του αγωγού δεν εξαρτάται από αυτά.

Πρόσθετες συμβουλές για αγορά

 • Εάν η συσκευή είναι φθηνή, τότε για την παραγωγή της χρησιμοποιεί φθηνό μέταλλο, το οποίο απλώς κλείνει με άλλα υλικά. Ακριβά και υψηλής ποιότητας συσκευές κουζίνας δημιουργούνται χρησιμοποιώντας γυαλί πυρίμαχων υλικών ή κράματα αλουμινίου και ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Οι παραγωγοί είναι σημαντικοί όχι μόνο για το κύρος, αλλά και για το κέρδος. Παρόλο που η τοποθέτηση του καλύμματος είναι σημαντική.
Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα.

Οι κατασκευαστικές αδυναμίες και οι αδύναμες εγγυήσεις κρύβονται μερικές φορές πίσω από την εξωτερική λάμψη του υπουργικού συμβουλίου. Η νέα κουκούλα δεν πρέπει να ταιριάζει μόνο στο υπάρχον σχέδιο. Είναι σημαντικό να πληροί όλα τα πρότυπα. Η αγορά προσφέρει μια ποικιλία γνωστών και όχι πολύ εμπορικών σημάτων. Όλες οι τεχνικές περιγραφές παρουσιάζονται στους ιστότοπους. Είναι καλύτερα να μην ακούσετε τους συμβούλους, αλλά επιλέξτε τον εαυτό σας. Αυτός ο κανόνας υπακούει στον αγωγό αέρα, στον σχεδιασμό του υπουργικού συμβουλίου.

 • Συνιστάται να μελετήσετε τις οδηγίες που παρέχονται στον εξοπλισμό όσο το δυνατόν προσεκτικά. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται όχι μόνο οι συστάσεις για τους καταναλωτές αλλά και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επίσης, επηρεάζουν τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας. Επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές.
Ξύλινη διακόσμηση για κουκούλα στην κουζίνα.

Επίλυση ζητημάτων με ηλεκτρική ασφάλεια

Πρέπει να προσέχετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Για κουκούλες κουζίνας, παρέχεται συνήθως μια ξεχωριστή έξοδος, επειδή τα κορδόνια αυτά είναι σύντομα. Και όλα βρίσκονται δίπλα στον τρούλο. Για να κόψετε το ίδιο το κορδόνι, κόψτε το. Ειδικά αν ο αριθμός και η διατομή των συρμάτων δεν ταιριάζουν μεταξύ τους όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Εξαιτίας αυτού, η εγκατάσταση της κουκούλας γίνεται πιο περίπλοκη.

Πολυλειτουργική κουκούλα σε μοντέρνα κουζίνα.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικής ταινίας και αυτοτροφοδοτήσεων. Διαφορετικά, υπάρχει απειλή για τη συνολική ασφάλεια. Και η πιθανότητα να χάσει μια εγγύηση για αυτό ή εκείνη την κουκούλα είναι μεγάλη. Αν και ο αγωγός δεν θα υποφέρει.

Συνιστάται να φροντίσετε να δημιουργήσετε εκ των προτέρων πρόσθετες εξόδους και καλώδια επέκτασης στην κουζίνα, εάν είναι απαραίτητο. Δεδομένου ότι η κατασκευή των σπιτιών αρχικά για τέτοια μικρά πράγματα σχεδόν δεν σκέφτονται. Το πρόβλημα είναι καλύτερα να λυθεί ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Και συνιστάται να εφαρμόζεται μόνο σε επαγγελματίες στον τομέα αυτό. Με αυτά, η εγκατάσταση της κουκούλας θα είναι ευκολότερη.

Ντουλάπα καταλύματα στην κουζίνα.

Το θέμα της γείωσης λύνεται επίσης. Με τα καλώδια είναι υποχρεωτική.

Σχετικά με τις κουκούλες και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Για τον αγοραστή της κουκούλας, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά θα γίνουν σημαντικά.

 1. Ο κινητήρας στο εσωτερικό γίνεται η βάση για οποιαδήποτε τέτοια συσκευή. Εάν η περιέλιξη του είναι αεροστεγής, τότε ο πόρος εργασίας αυξάνεται. Ο θόρυβος και οι δονήσεις στην εργασία, αντίθετα, μειώνονται.
 2. Η πτερωτή παρέχει αέρα που πιάνεται με τη φωτιά. Είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών.
 3. Για το κιτ απαιτείται φίλτρο αλουμινίου πολλαπλών στρώσεων. Αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την αναστολή των λιπών. Αλλά χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Τα πλυντήρια πιάτων αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον.
 4. Όλα τα μέρη τοποθετούνται σε ένα περίβλημα που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή άλλα υλικά. Ο χάλυβας θεωρείται ως η πιο ποιοτική βάση για μια κουζίνα και μια ντουλάπα.
Χώρος εργασίας στο κέντρο της κουζίνας με κουκούλα.

Σχετικά με την εξουδετέρωση της οσμής κατά την ανακύκλωση

Οι κουκούλες κουζίνας πάνω από τη σόμπα συχνά παρέχονται με αποκαλούμενους εξουδετερωτές οσμών. Είναι ιονισμός, άνθρακας, υπεριώδης ή χημικός.

 • Το φίλτρο άνθρακα θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απαλλαγείτε από επιβλαβείς ουσίες στο υπουργικό συμβούλιο.
 • Οι εξουδετερωτές με υπεριώδη ακτινοβολία έχουν την ακτινοβολία τους, αλλά είναι μικρές, δεν βλάπτουν την υγεία μας. Περιοδικά, οι εσωτερικοί λαμπτήρες πρέπει να καθαρίζονται από την επικάλυψη.
 • Οι εξουδετερωτές ιονισμού είναι ουσιαστικά συνήθεις ιονιστές αέρα. Αλλά έχουν ένα μικρό πόρο εργασίας. Αν και σχεδόν δεν χρειάζονται καλώδια.
 • Οι συλλέκτες χημικών ουσιών είναι επίσης αποτελεσματικοί, αν και πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά.
Μοντέρνο σχέδιο για την κουζίνα και τις κουκούλες.

Προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από την εγκατάσταση

Τοποθέτηση πάνω από τη σόμπα, στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις κουρτίνες είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Η δυνατότητα απόκρυψης του σωλήνα εξόδου και η πρόσβαση στην πρίζα είναι τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να εξετάσετε. Οι πρώην ιδιοκτήτες σκέφτονται για αυτούς, τόσο το καλύτερο. Πρέπει επίσης να φροντίσετε τα καλώδια εκ των προτέρων.

Ενσωματωμένο μοντέλο κουκούλας στην κουζίνα.

 • Προηγουμένως, πρέπει να σκεφτείτε την ποιότητα του εξαερισμού. Η εγκατάσταση της κουκούλας θα αλλάξει ελαφρώς τις παραμέτρους που ήταν χαρακτηριστικές για το σπίτι. Η διάνοιξη μιας νέας οπής προς τα έξω θα είναι η καλύτερη λύση. Η επίδραση της ώθησης επιστροφής από τον γενικό εξαερισμό δημιουργείται συχνά στους ισχυρούς ανέμους ή στην αυξημένη έλξη από τους κάτω ορόφους. Μερικές φορές συμβαίνει αντίστροφα. Ο Gar μεταβαίνει στους γείτονες λόγω του έργου της κουκούλας. Αλλά η αρμόδια εγκατάσταση θα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν σε αυτόν τον τομέα. Αξίζει να σκεφτείτε πώς να τροφοδοτήσετε τη δομή με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.
 • Θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις μεθόδους τοποθέτησης στους τοίχους, που είναι διαθέσιμες στους αγοραστές. Μερικές φορές ενσωματωμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα, τα οποία τοποθετούνται μέσα στα έπιπλα, εξοικονομώντας χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον πλαίσια για να αποκρύψετε την υπόθεση. Ή ένα ειδικό κουτί που προσομοιώνει τις πόρτες. Είναι απαραίτητο σε μια τέτοια διαδικασία όπως η εγκατάσταση της κουκούλας.
 • Η διαφορά στη διάμετρο των αγωγών και των αυλακώσεων οδηγεί σε προβλήματα. Η εμφάνιση ελαττωμάτων και ζημιών στην επιφάνεια είναι απαράδεκτη. Τότε οι θόρυβοι, οι δονήσεις. Η βαλβίδα ελέγχου θα προστατεύεται επίσης.
 • Τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα για την εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας, που βρίσκεται σε πλαγιά. Για το μαγείρεμα αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο βολικό. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε την προτεινόμενη οδηγία.

Τοποθέτηση. Σχετικά με τα εργαλεία και τα υλικά

Θα πρέπει να μελετήσετε τις συσκευές που έρχονται στο κιτ. Απαιτούνται εργαλεία:

 1. Τοποθέτηση αφρού με σιλικόνη. Χωρίς αυτούς, με αυλακώσεις σπάνια δουλεύουν.
 2. Ένα ηλεκτρικό παζλ που βοηθά στη διάνοιξη οπών στους τοίχους.
 3. Σκάλα βημάτων ή σκαμνί.
 4. Πλέγμα για την προστασία του δωματίου από έντομα και νυχτερίδες.
 5. Πλέγμα για να δημιουργήσετε μια τρύπα αναρρόφησης κοντά στο ντουλάπι, στους τοίχους.
 6. Scotch, με την προσθήκη με τη μορφή αφρού από πολυπροπυλένιο. Χωρίς αυτό, η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι δυνατή.
 7. Περίβλημα και σφιγκτήρας για στερέωση, καθώς και σφιγκτήρες, που έχουν την ίδια διατομή.
 8. Κυματοειδής εξαερισμός, με τομή 150 mm.
 9. Καλώδιο προέκτασης για διάτρηση, με εξωτερική υποδοχή.
 10. Επίπεδα και γραμμές για το περίβλημα.
 11. Μολύβια, τρίγωνα.
 12. Κατσαβίδια με σφυριά και ψαλίδια.
 13. Βίδες, βίδες και πείροι. Επιλέγονται ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά.
 14. Διατρητικά και τρυπάνια, στα οποία υπάρχει ένα σύνολο Boers. Με αυτούς, η καυσαερίων θα είναι πιο επιτυχημένη.
Σήμανση των συνδέσεων για την τοποθέτηση ενός εκχυλίσματος.

Οδηγίες εγκατάστασης για κουκούλες

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται. Αυτό το έγγραφο δίνει συστάσεις, περιγράφει τα χαρακτηριστικά της ίδιας της συσκευής. Εκεί γράφεται για τη βαλβίδα.

Διαστάσεις για τυπικές κουκούλες.

Είναι απαραίτητο να μελετήσετε χωριστά τα προϊόντα για ελαττώματα. Το προϊόν θα χάσει το δικαίωμα εγγύησης, εάν κατά την εγκατάσταση, τότε προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Η εργασία των ανεμιστήρων και του φωτισμού ελέγχεται ξεχωριστά. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε το επίπεδο, οριζόντια και κάθετα. Η ισχύς στην κουζίνα πρέπει να απενεργοποιηθεί πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα της κουζίνας.

Τα ηλεκτρικά εργαλεία τροφοδοτούνται από εξωτερικές πρίζες με καλώδια επέκτασης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προετοιμάσετε έναν αγωγό με βάση κυματοειδούς αλουμινίου. Σε αυτό φαίνεται η ελάχιστη απήχηση. Το υλικό κόβεται εύκολα με ψαλίδι εάν είναι απαραίτητο. Θα είναι βολικό να δημιουργηθεί μια είσοδος. Μερικές φορές στην κατασκευή κασσίτερου, ή λεπτό φύλλο χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου. Αλλά τέτοιοι σωλήνες είναι σε θέση να παράγουν ισχυρό θόρυβο.

Κλασική κουκούλα σε λευκό για την κουζίνα.

 1. Το πρώτο βήμα στην εγκατάσταση θα είναι η κατασκευή ενός κιβωτίου για τη βαλβίδα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως flapper ή flap. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λεπτό μεταλλικό υλικό καλυμμένο με πρόσθετο στρώμα για προστασία.
 2. Το τελειωμένο κουτί είναι προσαρτημένο στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας έναν αφρό συναρμολόγησης. Αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε μια τοποθέτηση, ενώ η εγκατάσταση κουκούλα κουζίνας δεν γίνεται.
 3. Πηγαίνετε στην εγκατάσταση του ίδιου του θόλου. Τοποθετείται σε κρεμασμένα ντουλάπια, ή στερεώνεται στους τοίχους, χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα. Ένα ηλεκτρικό παζλ πρέπει να κόψει ένα άνοιγμα στο άνω επίπεδο του θαλάμου.
 4. Αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να αποσυναρμολογήσετε πλήρως τα επάνω καλύμματα, χωρίς το σωλήνα.
 5. Στον τοίχο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης απαιτείται να δημιουργούνται ειδικές τρύπες, σύμφωνα με το προηγούμενο σήμα.
 6. Επιπρόσθετα, είναι στερεωμένοι οι πείροι για τις αγκύλες ή τα στηρίγματα. Μην ξεχνάτε την ανάγκη να δημιουργήσετε τσέπες για σκόνη κοντά στο ντουλάπι.
 7. Για να διορθώσετε το κουτί στην κορυφή, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα τρίγωνο. Το ψαλίδι κόβει κομμάτια υλικού που αποδείχτηκε περιττό.
 8. Ο αφρός συναρμολόγησης είναι κλειστός κυματοειδής, στερεωμένος στις αρθρώσεις. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται επίσης σιλικόνη. Είναι καλύτερο για τον φυσικό εξαερισμό.

Το σφικτήρα πρέπει να τοποθετηθεί με τους άνω συνδετήρες. Δίχτυα εντόμων υπάρχουν επίσης. Ένα κουτί εισάγεται στο παράθυρο φυσικού αερισμού. Η στερέωση γίνεται με τοποθέτηση αφρού. Κάτω από το υλικό δεν προκαλεί. Και οι σωλήνες δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Σχεδιασμός για αυτο-σχεδίαση.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αυλάκωση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα στο ντουλάπι στην τελευταία θέση. Πριν από αυτό, συνιστάται να εγκαταστήσετε μια διακοσμητική σχάρα στην οπή εξαερισμού. Η προσκόλλησή του πρέπει να είναι αξιόπιστη. Όπως και στην αυλάκωση.

Στο τέλος, μόνο η συμπερίληψη του απορροφητήρα κουζίνας στην πρίζα θα παραμείνει, αν και υπάρχουν επιπλέον αποχρώσεις. Χωρίς τουλάχιστον μία έξοδο στο διαμέρισμα σόμπας τώρα δεν μπορεί να κάνει. Τα ροζέτες τοποθετούνται σε μεγάλες ποσότητες. Το μήκος του σύρματος δεν σας επιτρέπει να υπολογίζετε σε άλλη ισχύ. Αλλά υπάρχει αρκετή ενέργεια για να φτάσετε σε μια τέτοια πρίζα. Αλλά όταν η πλησιέστερη πρίζα είναι τουλάχιστον στην αντίθετη πλευρά, τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κορδόνια επέκτασης, επιλέγοντας τη διαδρομή για το σωλήνα.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πολλοί, επιλέγοντας την κουκούλα, αμφιβάλλουν αν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ή καλύτερα να καλέσετε έναν ειδικό. Αυτό το έργο δεν είναι καθόλου δύσκολο και κάθε άτομο που κρατάει τουλάχιστον μία φορά στα χέρια του ένα τρυπάνι και ξέρει τουλάχιστον κάτι για την ηλεκτρική ενέργεια θα το αντιμετωπίσει.

  Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα, την κατάλληλη ένταση για την κουζίνα σας. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την κυβική χωρητικότητα του δωματίου, δηλαδή πολλαπλασιάστε την περιοχή κατά το ύψος και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 10 φορές. Ως αποτέλεσμα, πάρτε το εύρος ζώνης που απαιτείται για τις εγκαταστάσεις σας. Ο σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός: ευθεία, θόλος, κλίση και εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

  Απλή κουκούλα είναι συνήθως ενσωματωμένο στο ντουλάπι, δηλαδή, είναι συνδεδεμένο με αυτό. Βολικό, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, προτείνεται εάν είναι απαραίτητο. Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη με τζάκι, μαζική, κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια. Συνδέεται στον τοίχο.

  Έξω κουκούλα. Η πιο καινοτόμος συσκευή. Τοποθετήθηκε στον τοίχο. Έχει μια πολύ εμφανή, μοντέρνα εμφάνιση. Παίρνει τον αέρα όχι μέσω της σχάρας, αλλά μέσα από μικρές τρύπες, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα στοιχεία του πλέγματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Επιπλέον, οι κουκούλες είναι συχνά εξοπλισμένες με εξουδετερώσεις. Είναι τριών ειδών.

  • Υπεριώδη. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι καθαρίζουν τον αέρα. Ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι απολύτως ασφαλής και το φως των λαμπτήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός, αν και η τιμή αυτών των λαμπτήρων δεν είναι μικρή και θα πρέπει να αλλάξουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο χρόνια.
  • Χημικός. Εκτοξεύουν ουσίες που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, να απαιτεί συχνή αντικατάσταση
  • Ιονισμός. Λειτουργούν με τη μέθοδο των συμβατικών ιονιστών, αλλά η απόρριψη παράγει ένα υψηλότερο, το οποίο είναι επιβλαβές για ένα άτομο που μαγειρεύει κοντά σε μια κουζίνα επειδή είναι σε ένα σταθερό ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από τα πρότυπα.

  Αφού έχετε αποφασίσει για τον τύπο της κουκούλας και τη διακίνηση της, αξίζει να δούμε τι αρχή της εργασίας χρειάζεστε.

  Εάν το σπίτι έχει εξαερισμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα με αρχή εκκένωσης της λειτουργίας. Δηλαδή, παίρνει αέρα από την κουζίνα, και με τον αερισμό τον βγάζει έξω στο δρόμο.

  Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο σπίτι, τότε να μην το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε μια κουκούλα με καθαρισμό ανακυκλοφορίας. Παίρνει αέρα από την κουζίνα, αφήνει το μέσα από μια σειρά φίλτρων και τον ωθεί πίσω στο δωμάτιο.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Οι κανόνες εγκατάστασης των κουκούλες είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε.

  Δεδομένου ότι ο απορροφητήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή στην οποία συσσωρεύεται λίπος και υγρασία, μπορεί να συμβεί βλάβη του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του περιβλήματος. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να το γειώσετε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Η καλωδίωση στα σύγχρονα σπίτια είναι εφοδιασμένη με έναν βρόχο γείωσης και εδώ πρέπει να προκύψουν προβλήματα. Συνδέστε το φις στην πρίζα και τα πάντα είναι έτοιμα.

  Εάν ο βρόχος γείωσης δεν είναι στο σπίτι σας, πρέπει να γίνει. Μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να τεντώσει το καλώδιο και να το θάψει βαθιά στο έδαφος. Αλλά και να το διορθώσετε τις σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα δεν είναι απαραίτητη, είναι γεμάτη με τα ίδια πρόκλησης τραυματισμών, καθώς αφήσει την κουκούλα χωρίς λόγο σε όλα, επιπλέον, μια ηλεκτρική εκκένωση στις μετώπες μπορεί να πάει στους γείτονες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Για να οργανώσετε τον βρόχο γείωσης, πρέπει απλά να συνδέσετε τον πίνακα σας, όπου υπάρχει ένας σωλήνας από τον οποίο φεύγει μια δέσμη καλωδίων. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο, στο οποίο πρέπει να συνδέσετε το έδαφος. Εάν έχει ήδη καλώδια, μην τα αποσυνδέετε, απλά το διορθώστε στην κορυφή, χωρίς να ξεχνάτε να τα καθαρίζετε εκ των προτέρων. Για τη γείωση είναι κατάλληλο ένα καλώδιο τριών καλωδίων με διατομή 2,5 kV. mm.

  Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του καλύμματος είναι η απόσταση από αυτό στην εστία. Δεδομένου ότι η επιφάνεια πάνω από την κουκούλα θερμαίνεται, ο ατμός προέρχεται από τις κατσαρόλες και ψεκάζει το λάδι, υπάρχουν κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.

  Το ύψος από την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 70 cm και υπό την προϋπόθεση της κουζίνας αερίου αυτό το μέγεθος αυξάνεται στα 80 cm.

  Επίσης, για να εξαγάγετε ο εξαερισμός κουζίνα για να λειτουργήσει σωστά, αν σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να συμμορφώνονται, δηλαδή το εύρος ζώνης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την κουκούλα, διαφορετικά όλοι μολυσμένος αέρας θα επιστρέψει το διαμέρισμά σας μέσα από άλλα ανοίγματα για εξαερισμό, ή να τους γείτονές τους, που δεν είναι επίσης καλό.

  Η τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο θα πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Από τη στιγμή που μαγειρεύετε, αν ο καυσαερίων είναι εγκατεστημένος εσφαλμένα, μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας και να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν ο τοίχος, όπου πρόκειται να συνδεθεί ο απορροφητήρας, είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το σημείο στερέωσης του εκχυλίσματος με ξύλινα τεμάχια πριν ξεκινήσει η επισκευή.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα από μόνοι σας θα χρειαστείτε το ακόλουθο εργαλείο, το οποίο είναι κατ 'αρχήν σε οποιοδήποτε σπίτι:

  • μολύβι;
  • ρουλέτα;
  • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
  • ηλεκτρικό παζλ με ένα "καθαρό κόψιμο" πριόνι?
  • κατσαβίδι.

  Επίσης, πρέπει να αγοράσετε πείρους, βίδες, αυλακώσεις ή πλαστικό αεραγωγό για να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό.

  Αν σκοπεύετε να αποκρύψετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού, τότε πρέπει αμέσως να αγοράσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας, οδηγούς, στόκος, μπογιά.

  Τοποθέτηση κεκλιμένου ή θόλου κουκούλας

  Κατ 'αρχήν, τα στάδια εγκατάστασης του καλύμματος από το ότι είναι θολωτό ή κεκλιμένο, δεν είναι πολύ διαφορετικά. Το έργο δεν είναι δύσκολο και όλοι μπορούν να το κάνουν. Σκεφτείτε τα πάντα και μην ξεχνάτε το ύψος της τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία.

  Στάδια εγκατάστασης

  Αν έχετε αγοράσει σύστημα ανακύκλωσης αέρα ανακύκλωσης, τότε δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού. Απλά το τοποθετήστε στον τοίχο πάνω από την εστία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία χωρίς σύστημα εξαερισμού ή σε διαμερίσματα όπου η κουζίνα έχει απομακρυνθεί από το σύστημα εξαερισμού του δωματίου.

  Αλλά αν εγκαταστήσετε την κουκούλα με σύστημα αερισμού εκκένωσης, πρώτα απ 'όλα πρέπει να οργανώσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

  Το πιο δημοφιλές είναι η έξοδος αερισμού μέσω του τοίχου. Μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους.

  • Φυσική εκροή. Αυτός ο εξαερισμός, ο οποίος λειτουργεί με βάση τους νόμους της φυσικής, λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα, μέσω ενός βυθίσματος.
  • Μηχανική εκροή. Εδώ εφαρμόζεται εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω του ανεμιστήρα. Εδώ, τα ανοίγματα εξαερισμού που βλέπουν στο δρόμο είναι πολύ μικρότερα από την πρώτη επιλογή.
  • Συνδυάζει και τους δύο τρόπους. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, ο εξαερισμός πραγματοποιείται φυσικά, όταν δεν υπάρχει έλξη, ο ανεμιστήρας ανάβει.

  Όταν ο εξαερισμός του σπιτιού είναι εξοπλισμένος, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  1. Κάνουμε μια κλειστή βαλβίδα, η οποία δεν θα αφήσει τον αέρα πίσω στην κουζίνα.
  2. Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο.
  3. Τοποθετούμε τη βαλβίδα ελέγχου βαλβίδας στην οπή εξαερισμού.
  4. Συνδέουμε το κυματοειδές σωλήνα με κουκούλα και κροτίδα.
  5. Κλείνουμε τον αγωγό με κουτί.
  6. Συνδέουμε την κουκούλα στον ηλεκτρισμό.
  7. Ρυθμίστε το χειριστήριο αφής.

  Σύνδεση στον εξαερισμό

  Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, ή, κοινά, μια πυροκροτητή. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο δεν θα επιτρέψει αέρα από αυτό να επιστρέψει στο διαμέρισμα.

  Για να γίνει αυτό, από ένα κομμάτι κασσίτερου κάνουμε ένα κουτί με τις διαστάσεις της οπής 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Επομένως, λαμβάνουμε υπόψη ότι η περιοχή της διατομής του είναι ίση με την περιοχή του ανοίγματος αερισμού.

  Στη συνέχεια, από λεπτό αλουμίνιο πάχους 0,5 cm, κάνουμε φράγμα. Είναι τοποθετημένα σε ελατήριο με το κύριο σώμα έτσι ώστε όταν ο αέρας επιστρέφει από το σύστημα αερισμού, η ροή του είναι κλειστό, και όταν ο αέρας που βγαίνει από το διαμέρισμα ήταν σε θέση να ανοίξει το ρεύμα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ένα μαλακό λεπτό ελατήριο, η διάμετρος του σύρματος από το οποίο είναι κατασκευασμένο, δεν πρέπει να υπερβαίνει 0,3 mm, το μήκος 12 cm, πλάτος -. Όχι άκαμπτο περισσότερο από 0,5 cm ελατηρίου δεν είναι κατάλληλο για τους σκοπούς αυτούς. Σφίξιμο του ελατηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε η πόρτα είναι αναγκασμένοι ανοιχτό από το χέρι και να απελευθερώνεται σιγά-σιγά πίσω στη θέση του. Λεπτομέρειες μπορούν να προβληθούν στο διάγραμμα.

  Εάν τοποθετηθεί ένα ντουλάπι πάνω από την εστία όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο απορροφητήρας, τότε πρέπει πρώτα να κόψει το άνοιγμα του σωλήνα εξαερισμού στο πάνω και στο κάτω τοίχωμα. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ τρυπάνι μια αντίστοιχη σχισμή στο τοίχωμα του πυθμένα και το ράφι. Στο επάνω μέρος, κάντε μια τρύπα τετράγωνο για να εγκαταστήσετε ένα κουτί με ένα cracker.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών, προχωράμε στη συλλογή της κατασκευής.

  Δεδομένου ότι ο αγωγός αέρα δεν περιλαμβάνεται στις κουκούλες, η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε (κόβεται με συνηθισμένο ψαλίδι, στροφές χωρίς εργαλεία) και, επιπλέον, δεν κάνει θόρυβο και δεν κουδουνίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί για ένα άκαμπτο κιβώτιο. Έχει επίσης καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Πρώτα βγάζουμε την αυλάκωση στις οπές του ντουλαπιού. Πριν τραβήξουμε την κορυφή, σχηματίζουμε ένα τετράγωνο από το σωλήνα. Είναι εύκολο να το κάνετε, απλά κάμπτεται στα χέρια σας. Στην κορυφή, ο σωλήνας είναι ελαφρώς τεντωμένος και λυγισμένος. Στη συνέχεια, κόψτε το στην άκρη του κουτιού με σιλικόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κουτί βαλβίδας ελέγχου στην οπή εξαερισμού και κολλήστε το στο ντουλάπι.

  Μετά από 30 λεπτά, όταν η σιλικόνη στεγνώνει, μπορείτε να γεμίσετε απαλά τις οπές ανάμεσα στην άκρη του κουτιού εξαέρωσης και το σώμα της βαλβίδας ελέγχου. Κάντε το καλύτερο με ένα όπλο, επειδή σε αυτό μπορείτε να κάνετε το πάχος του πίδακα ελάχιστο.

  Στη συνέχεια, βιδώστε την κουκούλα στο περίβλημα. Για το σκοπό αυτό, το στερεώνουμε με βίδες χρησιμοποιώντας οπές στερέωσης με κατσαβίδι στο κάτω τοίχωμα του θαλάμου. Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον εύκαμπτο σωλήνα της κουκούλας και στερεώστε το με ένα σφιγκτήρα ή ένα απλό μαλακό σύρμα. Η σύνδεση δεν πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη, καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό του αγωγού εξαερισμού και ο σφιγκτήρας είναι αρκετός για να αποφύγετε την πτώση της αυλακώσεως.

  Αλλά το ντουλάπι πάνω από την εστία δεν είναι πάντα εγκατεστημένο. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η πυρασφάλεια, εάν η σόμπα αερίου, καθώς και απλά ο σχεδιασμός της κουκούλας δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε ένα ερμάριο. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε απλά ένα κυματοειδές σωλήνα πάνω από την κουκούλα και τοποθετήστε ένα πτερύγιο μπροστά από την είσοδο εξαερισμού, το σώμα του οποίου είναι στερεωμένο στον τοίχο. Ολόκληρη η δομή της βαλβίδας κυματοειδούς και βαλβίδας ελέγχου κλείνεται με ένα τελειωμένο πλαστικό κουτί ή είναι κατασκευασμένο από φύλλο γυψοσανίδας.