Παρανοήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του κλιματιστικού

Συχνά οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν αξίζει να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαμέρισμα, γραφείο και σε άλλους χώρους. Ως εκ τούτου, προτείνω να μιλήσω για διάφορες παρερμηνείες σχετικά με την αγορά και λειτουργία του κλιματιστικού. Αφού αναλύσουμε τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με το πρόβλημα που τίθεται, θα συντάξουμε μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά.

 • Είναι δυνατόν να τραβήξετε κρύο χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό;
 • Είναι το κλιματιστικό διανομέας διαφόρων επιβλαβών μικροοργανισμών;
 • Η χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος προκαλεί αλλεργία;
 • Η λειτουργία του κλιματιστικού είναι επιβλαβής για την ακοή;
 • Η συσκευή κλιματισμού στεγνώνει τον αέρα;
 • Παρέχει κλιματιστικό αέρα από το δρόμο;
 • Ο Freon είναι επιβλαβής για ένα άτομο;
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλιματιστικό για να θερμαίνω τα δωμάτια;
 • Το κλιματιστικό είναι "νεκρό";
 • Χρειάζεται να αερίζω το δωμάτιο όταν είναι ενεργοποιημένο το κλιματιστικό;
 • Το κλιματιστικό θα ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου;
 • Πόσο ακίνδυνη είναι η χρήση κλιματισμού στο δωμάτιο των παιδιών;
 • Αξίζει να εγκαταστήσετε ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό;


1. Είναι δυνατόν να κρυώσει χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό;

Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, μπορείτε να πάρετε ένα κρύο μόνο αν έχει χρησιμοποιηθεί κατά λάθος. Πολλοί άνθρωποι, που προσπαθούν στη ζέστη του καλοκαιριού για να δημιουργήσουν μια σημαντική δροσιά στο δωμάτιο, βάζουν στο κλιματιστικό μια θερμοκρασία πολύ διαφορετική από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Στην είσοδο από το δρόμο δημιουργείται μια πτώση θερμοκρασίας σε ένα τέτοιο δωμάτιο λόγω της διαφοράς στο χώρο και το περιβάλλον. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία. Για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, οι κατασκευαστές κλιματιστικών συστήνουν να μην δημιουργηθεί διαφορά μεγαλύτερης των 5 ° C μεταξύ της θερμοκρασίας στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους. Ή, όταν εισέρχεστε στο δρόμο, χαμηλώστε αργά τη θερμοκρασία, επιτρέποντας στο ανθρώπινο σώμα να συνηθίσει σε αυτό.

Επίσης, φυσικά, η αιτία του κρυολογήματος μπορεί να είναι η άμεση ροή ψυχρού αέρα σε ένα άτομο. Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να κρυώσετε και να κάθεστε κάτω από ένα ανοιχτό παράθυρο. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε σωστά το κλιματιστικό. Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν άνετους τρόπους λειτουργίας, στους οποίους διανέμεται δροσερός αέρας στο δωμάτιο με τον σωστό τρόπο. Τα συστήματα κλιματισμού Damper πραγματοποιούν αυτόματες διακυμάνσεις, κάτω από τις οποίες υπάρχει ομοιόμορφη διασπορά του ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Επίσης, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο οι περσίδες κατευθύνουν τη ροή του ψυχρού αέρα πάνω από την οροφή, και καθώς ο κρύος αέρας πάντα κατεβαίνει, ο χώρος ψύχεται σταδιακά. Και, φυσικά, για να μην πάρει ένα κρύο, παρατηρήστε το καθεστώς θερμοκρασίας. Οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να μην ρυθμίσετε τη θερμοκρασία πάνω από τους 22 ° C. Έτσι, δημιουργείτε ένα άνετο περιβάλλον και εξαλείφετε τον κίνδυνο κρυολογήματος.

2. Είναι το κλιματιστικό διανομέας διαφόρων επιβλαβών μικροοργανισμών;

Ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι πιο ευνοϊκό για τον πολλαπλασιασμό μιας ποικιλίας βακτηρίων. Στα σύγχρονα μοντέλα κλιματισμού το συμπύκνωμα είναι σε θερμοκρασία περίπου μηδέν βαθμών, η οποία εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων. Επιπλέον, τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με ειδικά φίλτρα που βοηθούν στην καταστροφή των παρασίτων στην υγεία μας και στον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Και, φυσικά, συνιστάται να καθαρίζετε εγκαίρως τα φίλτρα από διάφορες μολυσματικές ουσίες και να τα αντικαθιστάτε. Όπως συνιστούν οι κατασκευαστές, αυτή η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να εκτελείται περίπου μία φορά το μήνα. Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με φίλτρα αυτοκαθαρισμού. Μπορούν να καθαριστούν και να αντικατασταθούν λιγότερο συχνά.

3. Η χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος είναι αλλεργική;

Όσον αφορά τις αλλεργικές αντιδράσεις, είναι δυνατές μόνο εάν τα φίλτρα των κλιματιστικών σας είναι μολυσμένα. Τα χοντρά φίλτρα υπόκεινται σε ανάκτηση, οπότε παρακολουθείτε τα. Καθαρίστε τα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Και επειδή τα φίλτρα δεν μπορούν να αποκατασταθούν, αντικαταστήστε τα απλά κάθε 2 έως 3 μήνες. Και το πρόβλημα με την αλλεργία θα λυθεί.

4. Η ακοή σας βλάπτει τη λειτουργία του κλιματιστικού;

Βασικά, το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από το κλιματιστικό δεν είναι μεγαλύτερο από 35 dB, και σε ορισμένα μοντέλα - περίπου 21 - 24 dB. Λαμβάνοντας υπόψη το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου σε οικιακούς χώρους, η αξία των οποίων είναι 50 dB τη μέρα και 40 dB τη νύχτα, η απόδοση των σύγχρονων κλιματιστικών είναι πολύ μικρή. Επομένως, μην ανησυχείτε για την ακοή σας. Για ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθόρυβα κλιματιστικά για διαμερίσματα.

5. Θα αερίσει το κλιματιστικό αέρα;

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι 30 - 60%. Ναι, τα κλιματιστικά στεγνώνουν τον αέρα λίγο, αλλά η τιμή υγρασίας θα είναι 30-40%, που είναι ο κανόνας. Μην ξεχνάτε ότι η αυξημένη υγρασία προωθεί την αναπαραγωγή της μούχλας, η οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Επομένως, η επιπλέον ξήρανση του αέρα θα κάνει ακόμα καλές.

6. Παίρνει το κλιματιστικό αέρα από το δρόμο;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κλιματιστικό έχει δύο σωλήνες, μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας και φεύγει από το δωμάτιο. Στην πραγματικότητα, οι σωλήνες έχουν σχεδιαστεί για να κυκλοφορούν το ψυκτικό μέσο μέσω αυτών. Αυτή είναι μια ειδική ουσία που παίρνει θερμότητα από το δωμάτιο και την μεταφέρει στο δρόμο. Και αν η θερμότητα γίνει μικρότερη, ο αέρας στο δωμάτιο, φυσικά, θα είναι πιο δροσερό. Για να είμαστε ακριβέστεροι, το κλιματιστικό δεν λαμβάνει και δεν παράγει αέρα από το εξωτερικό. Το κυνηγάει μόνο μέσα στο δωμάτιο. Η ψύξη οφείλεται στη διέλευση του αέρα χώρου μέσω του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Έτσι, ο ψυχρός αέρας επιστρέφει ξανά στο δωμάτιο. Έτσι λειτουργεί η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

7. Είναι ο Freon επιβλαβής για ένα άτομο;

Το Freon είναι απολύτως ασφαλές στη λειτουργία του κλιματιστικού. Αυτό είναι το αέριο που παρέχει τη λειτουργία του κλιματιστικού. Μπορεί να βλάψει μόνο εάν το αναπνεύσετε πλήρως, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο εάν παρουσιαστεί σοβαρή διαρροή. Και αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει, κυρίως σε περίπτωση ατυχήματος και σε μεγάλα ισχυρά συστήματα. Επομένως, εάν αναθέσετε την εγκατάσταση του κλιματιστικού σε επαγγελματίες, αυτή η κατάσταση δεν προκύπτει.

8. Είναι δυνατή η χρήση κλιματιστικού για τη θέρμανση των χώρων;

Παρά το γεγονός ότι σε πολλά μοντέλα υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία του κλιματιστικού όπως η θέρμανση του χώρου, είναι λιγότερο αποτελεσματική από τις συμβατικές συσκευές θέρμανσης. Επομένως, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής, δεν συνιστάται ακόμη η υπερφόρτωση του κλιματιστικού, καθώς αυτά τα παρατεταμένα φορτία επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία της συσκευής.

9. Το κλιματιστικό κάνει τον αέρα "νεκρό";

Στον αέρα οποιουδήποτε δωματίου υπάρχουν μικρά σωματίδια που ονομάζονται αεροσκάφη. Είναι πολύ χρήσιμα για την ανθρώπινη υγεία. Πιστεύεται ευρέως ότι τα φίλτρα κλιματισμού συλλαμβάνουν αυτά τα σωματίδια και εξαιτίας αυτού, ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται "νεκρός". Αυτή είναι μια ψευδή άποψη, διότι τα φίλτρα είναι σε θέση να πιάσουν μικρά συντρίμμια, αλλά όχι τόσο μικρά όσο χρήσιμα για τους αεροναυτικούς μας. Δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τον κλιματισμό.

Μπορείτε να πάρετε δωρεάν σχέδιο σκίτσου
και το κόστος κλιματισμού

10. Χρειάζεται να αερίζω το δωμάτιο όταν είναι ενεργοποιημένο το κλιματιστικό;

Μην συγχέετε τον κλιματισμό με τον εξαερισμό. Ο αέρας από το δωμάτιο δεν πάει μακριά και δεν μπαίνει. Ο αέρας που κυκλοφορεί ήδη στο δωμάτιο κυκλοφορεί και διέρχεται από το ψυκτικό για ψύξη. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κλιματιστικά για να αναμειχθεί με φρέσκο ​​αέρα, αλλά μερικές φορές συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο για να ρίξει έξω στο δρόμο το συσσωρευμένο διοξείδιο του άνθρακα.

11. Υπάρχει κλιματιστικό στο εσωτερικό του δωματίου;

Στα κτίρια γραφείων, συχνά δεν προκύπτει τέτοιο πρόβλημα, όπως συνήθως στο σχεδιασμό υπάρχει ένα στυλ "επισκευής ευρωπαϊκής ποιότητας". Αν μιλάμε για χώρους διαβίωσης, τότε, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εκτελέσετε μια κρυφή εγκατάσταση του κλιματιστικού. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ο κλιματισμός στο φόντο των υπόλοιπων οικιακών συσκευών ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό.

12. Πόσο ακίνδυνη είναι η χρήση κλιματισμού στο δωμάτιο των παιδιών;

Αν θέλετε να φροντίσετε τον ήσυχο ύπνο του παιδιού σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα λεγόμενα αθόρυβα κλιματιστικά, τα επίπεδα θορύβου των οποίων κυμαίνονται από 20 έως 25 dB. Αυτό είναι συγκρίσιμο με το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο βιβλιοθήκης. Είναι επίσης απαραίτητο, πέραν της σωστής θερμοκρασίας, ο αέρας στο παιδικό δωμάτιο να είναι καθαρός. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μοντέλα με λειτουργία καθαρισμού αέρα. Επίσης κατάλληλες συσκευές με υποαλλεργικά και αποσμητικά φίλτρα.

13. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό;

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα μικρό δωμάτιο, τότε μην εγκαταστήσετε μια συσκευή υπέρ-τροφοδοσίας. Οι υπερβολικές ροές αέρα μπορούν να οδηγήσουν σε κρυολογήματα. Εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο, τότε ένα κλιματιστικό με μικρή χωρητικότητα θα υποφέρει από υπερθέρμανση. Συνήθως τα μοντέλα κλιματιστικών με ισχύ 2 kW χρειάζονται περίπου 0,7 kW και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από πολλές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή ενός μηχανικού κλιματισμού

Για ποια δωμάτια απαιτούνται κλιματιστικά;

Εάν το κλιματιστικό σας έχει εγκατασταθεί σωστά ή αν εντοπιστούν και εξαλειφθούν τα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάστασή του, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για πολλά χρόνια, θα είναι απαραίτητο να το προσέχετε τακτικά. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, τα κλιματιστικά έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα. Και μερικές φορές σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά λειτουργούν σχεδόν εξίσου καλά με τα παλιά αναποτελεσματικά μοντέλα.

 1. θα πρέπει να παρέχεται αερισμός, θέρμανση του αέρα, και dushirovanie αέρα κουρτίνες αέρα για να εξασφαλίσει αποδεκτή μετεωρολογικές συνθήκες και η καθαρότητα του αέρα στους χώρους που εξυπηρετούνται ή ζώνη (θέσεις μόνιμων και μη-μόνιμη εργασία) εργασίας.

Πρέπει να παρέχεται κλιματισμός για να εξασφαλιστεί η ομαλοποιημένη καθαριότητα και οι μετεωρολογικές συνθήκες του αέρα στην περιοχή εξυπηρέτησης ή εργασίας των χώρων ή των επιμέρους τμημάτων του.

Πρέπει να εφαρμοστεί κλιματισμός:

 • πρώτης τάξης - να εξασφαλίσει τις μετεωρολογικές συνθήκες που απαιτούνται για την τεχνολογική διαδικασία, με οικονομική δικαιολογία ή σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων
 • δεύτερη τάξη - να παρέχει μετεωρολογικές συνθήκες εντός των βέλτιστων προδιαγραφών ή που απαιτούνται για τις τεχνολογικές διαδικασίες. η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί στη συντηρημένη ζώνη, σε μόνιμες και μη μόνιμες θέσεις εργασίας εντός των επιτρεπόμενων κανόνων
 • της τρίτης κατηγορίας - να εξασφαλίσουν μετεωρολογικές συνθήκες εντός των επιτρεπτών ορίων, εάν δεν μπορούν να εφοδιαστούν με αερισμό κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου του έτους χωρίς τη χρήση τεχνητής αερόψυκτης ή με τους βέλτιστους κανόνες - με οικονομική δικαιολογία.

Θα πρέπει να παρέχονται αερόσακοι με εξωτερικό αέρα μόνιμων χώρων εργασίας για: α) όταν ακτινοβολούνται με ακτινοβολούμενη ροή θερμότητας με επιφανειακή πυκνότητα μεγαλύτερη από 140 W / m 2 · β) με ανοιχτές τεχνολογικές διαδικασίες, συνοδευόμενες από την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών και την αδυναμία καταφυγής ή τοπικού εξαερισμού, προβλέποντας μέτρα που εμποδίζουν τη διάδοση επιβλαβών εκπομπών σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Στο τήγμα, το χυτήριο, το έλασης και άλλα καταστήματα καυσαερίων, επιτρέπεται να καταπνίξει τους σταθμούς εργασίας με εσωτερικό αέρα αεριζόμενων διαστημάτων αυτών των καταστημάτων με ψύξη ή χωρίς ψύξη του αέρα με νερό.

 • Θα πρέπει να παρέχεται θέρμανση του αέρα για την κατασκευή, είπε υποχρεωτική προσάρτημα 11 που ορίζουν τη ροή του αέρα σύμφωνα με την απαιτούμενη εφαρμογή 17. Η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο των διανομέων αέρα θα πρέπει να υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις ν. 2.10, αλλά για να πάρει όχι λιγότερο από 20% κάτω από τη θερμοκρασία αυτανάφλεξης, ° C, αέρια, ατμοί, αερολύματα και σκόνη που απελευθερώνονται στο δωμάτιο.
 • Όταν θερμαίνεται αέρας στις εγκαταστάσεις παροχής και ανακύκλωσης θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού (νερό, ατμός, κλπ) των θερμαντήρων αέρα και εκπέμπουν θερμότητα επιφάνειες elektrovozduhonagrevateley και gazovozduhonagrevateley ανάλογα με την κατηγορία Βελτίωση για τον εξοπλισμό αερισμού ή την κατηγορία ή τον σκοπό του δωματίου στο οποίο είναι τοποθετημένα το εν λόγω εγκατάσταση, αλλά δεν υπερβαίνει τους 150 ° C.
 • Ο καθαρισμός του αέρα από τη σκόνη σε συστήματα με τεχνητό κίνητρο πρέπει να σχεδιάζεται έτσι ώστε η περιεκτικότητα σε σκόνη στον παρεχόμενο αέρα να μην υπερβαίνει:
  1. MPC στον ατμοσφαιρικό αέρα των οικισμών - κατά την υποβολή της στους χώρους των κατοικιών και των δημόσιων κτιρίων
  2. 30% MPC στον αέρα της περιοχής εργασίας - όταν υποβάλλεται στις εγκαταστάσεις των βιομηχανικών και διοικητικών κτιρίων
  3. 30% της μέγιστης επιτρεπόμενης συγκέντρωσης στον αέρα του χώρου εργασίας με σωματίδια σκόνης που δεν υπερβαίνουν τα 10 μm - όταν τροφοδοτείται στις καμπίνες του θαλάμου διακυβέρνησης, στους πίνακες ελέγχου, στην ζώνη αναπνοής των εργαζομένων, καθώς και στον πνιγμό αέρα
  4. επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις με τεχνικές προδιαγραφές για τον εξοπλισμό εξαερισμού. Το άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση. Κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι είναι πολύ καλύτερο να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με καθαρό αέρα κανονικής θερμοκρασίας από ότι σε ένα βουλωμένο, ζεστό ή αντίθετα υπερβολικά ψυγμένο δωμάτιο
 • Εάν θέλετε να παραγγείλετε την εγκατάσταση του τερματικού, μεταβείτε στη σύνδεση.

  Η εταιρεία "Eco Systems" παρέχει επαγγελματική εγκατάσταση, εγκατάσταση κλιματιστικών και συστημάτων εξαερισμού στη Μόσχα και τη Μόσχα

  Κλιματιστικά split-συστήματος τύπου τοίχου

  • 1 Κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν
   • 1.1 Σύστημα διαχωρισμού για διαμερίσματα, σπίτια: μέγιστη λειτουργικότητα και άνεση
   • 1.2 Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός οικιακού κλιματιστικού - ποιο να αγοράσει;

  Κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν

  Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν. Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος σε διαμερίσματα, σπίτια και γραφεία, που διαφέρουν με την ευκολία, την ευκολία στη λειτουργία και την ελκυστική εμφάνιση. Η αγορά ενός υψηλής ποιότητας, οικονομικού και ταυτόχρονα φθηνού κλιματιστικού για σύγχρονους καταναλωτές δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Ο κύριος στόχος τους είναι ο σωστός προσανατολισμός στα κριτήρια επιλογής.

  Σύστημα διαχωρισμού για ένα διαμέρισμα στο σπίτι: μέγιστη λειτουργικότητα και άνεση

  Σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού τοίχων που είναι εγγενή στη συμπαγή και ευκολία διαχείρισης. Αυτά τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης αποτελούνται από δύο μονάδες - συνολική εξωτερική και συμπαγή εσωτερική, καλωδιακή τροφοδοσία ισχύος και σωλήνες freon. Ο σύνθετος σχεδιασμός σάς επιτρέπει να βγάλετε έξω το συμπιεστή που εκπέμπει θόρυβο ενώ βρίσκεστε έξω και τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα αισθητικής σε εσωτερικό χώρο. Η ευκολία ελέγχου του διαχωρισμένου συστήματος παρέχεται από ένα τηλεχειριστήριο εξοπλισμένο με οθόνη.

  Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, την ώρα για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του ψυχρού αέρα, κλπ. Ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα δεν μπορεί μόνο να κρυώσει, να καθαρίσει, να αναζωογονήσει, αλλά και να θερμάνει τον αέρα. Οι κατασκευαστές εγγυώνται τουλάχιστον 7-10 χρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία των κλιματιστικών τοίχου, παράλληλα με τις απελευθερώνοντας νέες, πιο λειτουργική κλιματιστικά για τα σπίτια, διαμερίσματα και γραφεία.

  Αγοράστε οδηγούνται Συστήματα διαχωρισμού μπορεί να https://www.prostoteplo.ru/klimat/kanalnye-split-sistemy/ στο χώρο του ξενοδοχείου. Οι κατασκευαστές στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, την Ευρώπη και την Κίνα να παράγει οικιακά κλιματιστικά σε διαφορετικά τμήματα τιμή: Economy Class - ένα ελάχιστο σύνολο των λειτουργιών και ένα πρότυπο σχεδιασμού? κλιματιστική business class - εξοπλισμένη με ιονιστή και πρόσθετα φίλτρα, οικονομικότερη και διαφορικό με το προσεγμένο σχεδιασμό. Για πρόσθετες επιλογές θα πρέπει να πληρώσει περίπου 20-30%? σε premium μοντέλων που χρησιμοποιούνται όλα τα τελευταία επιτεύγματα των προγραμματιστών και η εμφάνιση τους θα ταιριάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ιδεαλιστές.

  Χαρακτηριστικά μιας επιλογής ενός οικιακού κλιματιστικού - τι να αγοράσετε;

  Η πώληση των κλιματιστικών γίνεται με απλή αρχή: μαζί με την τιμή αυξάνεται η λειτουργικότητα και η αξιοπιστία τους. Η τεχνολογία Elite διαρκεί περισσότερο λόγω της χρήσης εξαρτημάτων ποιότητας και οι καινοτόμες εξελίξεις μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου και την κατανάλωση ενέργειας. Είναι καλύτερα προστατευμένο όχι μόνο από τις εξωτερικές κλιματικές επιδράσεις, αλλά και από την αμέριστη εκμετάλλευση. Αυτό είναι σημαντικό να εξετάσει, ψάχνει για κλιματισμό για το γραφείο, όπου θα λειτουργεί σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, υπόκεινται σε σημαντική φθορά.

  Αγοράζοντας ένα σύστημα κλιματισμού split-air, μην εξοικονομήσετε την ικανότητά του - οι αποκλίσεις από τις υπολογιζόμενες τιμές επιτρέπονται κατά περισσότερο από 5-10%. Αλλά μην περιμένετε ότι μια πιο ισχυρή τεχνική θα παρέχει άνετο κλιματισμό για πολλά δωμάτια. Μετά από όλα, το κλιματιστικό ελέγχει τη θερμοκρασία μόνο στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο. Για το σπίτι, τα μοντέλα επιχειρηματικής κατηγορίας που συνδυάζουν άριστα την απόδοση και την αξιοπιστία με μια αποδεκτή τιμή είναι αρκετά κατάλληλα.

  Ο πιο αξιόπιστος τρόπος επιλογής οικιακών συσκευών είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Μια πρόσκληση και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την πιο σωστή επιλογή - να πάρει υψηλής ποιότητας και το σύστημα χαμηλού κόστους για τον κλιματισμό, ανάλογα με τον τύπο και το εμβαδόν, την τιμή και άλλα χαρακτηριστικά.

  Τι προσφέρει το εσωτερικό κλιματισμό

  Τέλειος αερισμός του σπιτιού
  Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα σπίτι που χτίστηκε από σύγχρονα υλικά να αισθάνεται δυσφορία μετά από λίγο: το δωμάτιο παγώνει το χειμώνα και καταπραΰνει το καλοκαίρι, ο αέρας μέσα του γίνεται βαρύς, η μόνωση επιδεινώνεται. Όλα αυτά είναι κακό για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Αποδεικνύεται ότι το πράγμα είναι ότι το σπίτι είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο. Τα υγειονομικά πρότυπα απαιτούν πλήρη αντικατάσταση του αέρα κάθε 2 ώρες. Και αυτό είναι εφικτό μόνο αν υπάρχει ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα που καθαρίζει τον αέρα των προϊόντων της ζωτικής δραστηριότητας των ανθρώπων, την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών από οικοδομικά υλικά, το ραδόνιο από το έδαφος. Έτσι, το ζήτημα του εξαερισμού δεν είναι καθόλου δευτερεύον, όπως μερικές φορές αυτοί που εξοικονομούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής σκέφτονται. Το άνοιγμα των αγωγών εξαερισμού σε όλο το σπίτι είναι πολύ πιο οικονομικό κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και όχι αργότερα όταν υπάρχει ανάγκη για ανανέωση του καθαρού και ανανεωμένου αέρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Τι πρέπει να ξέρετε, εσείς.

  Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για τον δικό σας εξοπλισμό εξαερισμού
  Το πρόβλημα του ανεπαρκούς εξαερισμού υπάρχει πολύ συχνά. Το νιώθουμε μόνοι μας, αλλά δεν προσδιορίζουμε πάντα σωστά την πηγή αυτού του προβλήματος. Η ταλαιπωρία, η αυξημένη υγρασία - εξ ου και η κακή κατάσταση της υγείας, η απάθεια. Καταφέραμε να προστατευτούμε από τον θόρυβο του δρόμου και τον καπνό με πλαστικά παράθυρα. Όμως, έχοντας αντικαταστήσει τα παλιά ξύλινα παράθυρα με πλαστικά, στερήσαμε τον εαυτό μας από μια φυσική εισροή καθαρού αέρα. Το πρόβλημα της εισροής αέρα μπορεί να επιλυθεί τόσο στο στάδιο της επισκευής ή του επανασχεδιασμού, όσο και μετά την ολοκλήρωση του δωματίου. Η απλούστερη λύση είναι μια βαλβίδα παροχής, όπως η RTL. Ένα άνοιγμα γίνεται στον τοίχο του καθιστικού. Η βαλβίδα εισόδου τοποθετείται στην οπή αυτή. Η βαλβίδα RTL αποτελείται από έναν αγωγό αέρα με διάμετρο 100 mm, εξωτερική σχάρα και διακόπτη που διαθέτει φίλτρο, ρυθμιστή ροής (βαλβίδα ελέγχου) και πλάκα απορρόφησης θορύβου. Πλεονεκτήματα του συστήματος είναι χαμηλό κόστος Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση Εύκολη λειτουργία Η απόδοση του συστήματος είναι αποτελεσματική μόνο αν υπάρχει καλό φυσικό ή καταναγκαστικό βύθισμα, δεν υπάρχει θέρμανση στο κρύο.

  Trust "Vostokhimzashchita" εκτελεί έργα στον τομέα της βιομηχανικής και κοινωνικής κατασκευής: η συσκευή των ορυκτών βάσεων, η προστασία των μεταλλικών κατασκευών και του τεχνολογικού εξοπλισμού, η εφαρμογή πολυμερών συστημάτων, η τελική επεξεργασία και η επισκευή.

  Η τεχνολογική υπηρεσία της επιχείρησης χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα δομικά υλικά και τεχνολογίες, που εγγυώνται υψηλό επίπεδο ποιότητας και ανθεκτικό χρόνο ζωής.

  Ερώτηση - Απάντηση σχετικά με τα κλιματιστικά

  Ε: Για πόσο καιρό θα διαρκέσει το κλιματιστικό σας;

  Απάντηση: Με βάση την πρακτική και τις στατιστικές των κορυφαίων κατασκευαστών, η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού είναι 10-12 χρόνια και καθορίζεται βασικά από τη διάρκεια ζωής της κύριας μονάδας - του συμπιεστή. Η σημαντική μείωση της ζωής του εξοπλισμού μπορεί προφανώς να οδηγήσει σε λανθασμένη επιλογή του εξοπλισμού και σε κακή εγκατάσταση, στην έλλειψη τακτικής εποχικής συντήρησης από ειδικούς και στη συνεχή λειτουργία του κλιματιστικού σε ακραίες συνθήκες.

  Ερώτηση: Θα έχω ένα κλιματιστικό για ολόκληρο το διαμέρισμα;

  Απάντηση: Όχι, δεν είναι. Ο κλιματισμός του σπιτιού (split σύστημα τύπου τοίχου, τύπος παραθύρου κ.λπ.) μπορεί να ψύχει μόνο ένα ξεχωριστό δωμάτιο, μόνο όπου έχει εγκατασταθεί. Η επιλογή ενός ισχυρότερου μοντέλου θα οδηγήσει σε συχνή κρυολογήματα, δυσφορία και κακή διάθεση. Εμπιστευθείτε τη γνώμη εμπειρογνωμόνων.

  Ερώτηση: Τι είναι ένας μετατροπέας; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

  Απάντηση: Το κλιματιστικό inverter σας επιτρέπει:

  • γρήγορη επίτευξη της καθορισμένης θερμοκρασίας με την ακριβή συντήρηση της
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • μείωση του θορύβου του κλιματιστικού

  Ερώτηση: Πού είναι καλύτερο στην τοποθέτηση ενός οικιακού κλιματιστικού;

  Απάντηση: Η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος (ανεξάρτητα από την απόδοση: τοίχος, κασέτα, κανάλι κ.λπ.) πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη του δωματίου, το σχεδιασμό και το εσωτερικό του. Εμπιστευθείτε την εμπειρία των επαγγελματιών εγκαταστάτη και ακούστε τις συστάσεις τους.

  Ερώτηση: Είναι δυνατή η εγκατάσταση κλιματισμού εάν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά;

  Απάντηση: Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μπορεί να γίνει σε έναν τοίχο που βλέπει σε κάθε πλευρά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του νότου.

  Ερώτηση: Τι άλλο μπορεί να κάνει ένα οικιακό κλιματιστικό;

  Απάντηση: Το κλιματιστικό τοίχου οικιακής χρήσης είναι σε θέση:

  • ψύξη ή θέρμανση του αέρα
  • αφαιρέστε τον αέρα από υπερβολική υγρασία
  • παρέχουν άνετες συνθήκες εργασίας και ξεκούρασης, διατηρώντας μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

  Μερικοί κατασκευαστές κλιματιστικών συσκευών εγκαθιστούν στην εσωτερική μονάδα πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού αέρα, ιοντιστές κλπ.

  Ερώτηση: Είναι το κλιματιστικό πολύ δυνατά;

  Απάντηση: Το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας διαχωριστικών συστημάτων διαφόρων κατασκευαστικών εταιρειών μετράται εντός 26-45 dB ανάλογα με το μοντέλο. Συνήθως τα πιο ήσυχα μοντέλα είναι 07, 09 και ούτω καθεξής. Τα μοντέλα των μετατροπέων λειτουργούν ακόμα πιο ήσυχα.

  Ερώτηση: Ποιος παρέχει υπηρεσία εγγύησης (επισκευή εγγύησης) του κλιματιστικού;

  Απάντηση: Η συντήρηση της συσκευής κλιματισμού μέσω εγγύησης πραγματοποιείται μόνο από την εταιρεία που πραγματοποίησε την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη θέση σε λειτουργία. Ο τρόπος παροχής εγγύησης για το κλιματιστικό διαφέρει σημαντικά από την υποστήριξη εγγύησης για εξοπλισμό ήχου και εικόνας και οικιακές συσκευές. Αντιμετώπιση προβλημάτων θα πρέπει να γίνει στο χώρο. Εάν είναι απαραίτητο να διορθώσετε μια δυσλειτουργία στο κέντρο σέρβις, η αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού (όχι λιγότερο από την εγκατάσταση) πρέπει να εκτελείται μόνο από εξειδικευμένους ειδικούς, προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη του συστήματος κλιματισμού.

  Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω για να είμαι σίγουρος ότι το κλιματιστικό μου θα λειτουργήσει αξιόπιστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

  Απάντηση: Για την αξιοπιστία του συστήματος κλιματισμού ψύχει τον αέρα και να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία για σας κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, είναι απαραίτητο πριν από το καλοκαίρι (το χρονικό διάστημα της ενεργού χρήσης) για να καλέσει το ειδικευμένο πρόσωπο για την κατάρτιση προ-εποχής και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών. Καλό θα είναι να πραγματοποιήσει αυτόν τον έλεγχο, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο (πριν και μετά τη θερινή περίοδο, η χρήση του κλιματιστικού), ή να συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με εξειδικευμένη εταιρεία. Είναι επίσης αναγκαίο να παρακολουθεί την κατάσταση του φίλτρου αέρα (καθαρίζονται τακτικά) και της εξωτερικής μονάδας (εναλλάκτη θερμότητας για την αποφυγή καταπίεση λεύκα χνούδι, φύλλωμα, κλπ).

  Ερώτηση: Εάν το κλιματιστικό αρχίσει να ψύχει τον αέρα λιγότερο έντονα από πριν, ποιος μπορεί να είναι ο κύριος λόγος;

  Απάντηση: Οι κύριοι λόγοι μπορεί να είναι αρκετές, π.χ., δυσλειτουργία του συμπιεστή (δεν ενεργοποιήσετε τον συμπιεστή και το σύστημα δεν λειτουργεί σε ψύξη) διαρρέει Freon στο σύστημα ψύξης (συμπιεστή αρχίζει να φορέσει), εναλλάκτες downtroddenness (τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής μπλοκ), το σφάλμα θερμοστάτη, ρύθμιση της θερμοκρασίας και άλλες αιτίες που είναι λιγότερο συχνές. Όλες οι βλάβες ή που σχετίζεται με την αποτυχία του συμπιεστή, ή μπορεί να οδηγήσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, έτσι ώστε το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τους ειδικούς που ασχολούνται με την διάγνωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού.

  Ερώτηση: Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα φίλτρα αέρα στα συστήματα κλιματισμού;

  Απάντηση: Τουλάχιστον τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά την περίοδο της ενεργού χρήσης. Τα φίλτρα αντικατάστασης για κλιματιστικά, πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης (αλλά όχι λιγότερο συχνά τη συχνότητα που συνιστάται από τους κατασκευαστές τέτοιων φίλτρων).

  Ερώτηση: Τι είναι το φίλτρο πλάσματος;

  Απάντηση: σύστημα καθαρισμού αέρα, η οποία αφαιρεί όχι μόνο μικροσκοπική μολυντές και σκόνη, αλλά επίσης αφαιρεί ακάρεα σπίτι, γύρη και τρίχωμα ζώων, συμβάλλοντας στην πρόληψη αλλεργικών ασθενειών όπως το άσθμα. Επιπλέον, αυτό το σύστημα μειώνει τις δυσάρεστες οσμές διατηρώντας σωματίδια οσμής. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, μόνο με τον καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να απολαύσετε καθαρό φρέσκο ​​αέρα χωρίς αλλαγή φίλτρου και την εξοικονόμηση χρημάτων για την αγορά των φίλτρων αντικατάστασης.

  Ερώτηση: Εάν το κλιματιστικό μου είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας (σύστημα ψυχρής θέρμανσης), μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τη θέρμανση του δωματίου κατά τη χειμερινή περίοδο;

  Απάντηση: Κατά την εργασία σε αρνητικών εξωτερικών αποδοτικότητα θερμοκρασία των κλιματιστικών εξοπλισμένο με μια αντλία θερμότητας, μειώνεται σημαντικά, να πούμε το λιγότερο δεν συνιστάται αναμονής conditioner vozduha.To χρησιμοποιείται ως η κύρια πηγή της θερμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, τα συστήματα κλιματισμού που κατασκευάζονται κυρίως σε χώρες με ήπιο χειμώνα το κλίμα και τα κλιματιστικά θέματα προσαρμογής στην εργασία στα σκληρούς χειμώνες μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από πρόσθετα στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται στο βασικό πακέτο. Ζητήστε από τους εμπειρογνώμονες που θα εμπλακούν στη συντήρηση του κλιματιστικού σας - είτε εγγυώνται σταθερή λειτουργία του εξοπλισμού σε χειμερινές συνθήκες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, κλιματισμό, εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας είναι η βέλτιστη λύση για να διατηρήσει μια ανεκτή θερμοκρασία στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής εποχή του έτους, όταν, για παράδειγμα, δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεθέρμανσης.

  Ερώτηση: Σε ποια ελάχιστη θερμοκρασία μπορεί να ψύχεται ο αέρας από ένα split σύστημα;

  Απάντηση: Στα περισσότερα κλιματιστικά, περιορίζεται σε λογικό όριο + 17-18 μοίρες. Αλλά αν είστε πεπεισμένος "μάρτυρας" και ακόμη και αυτό είναι καυτό για σας, αγοράστε ένα μαλακτικό παραθύρων. Ρυθμίζει όχι τη θερμοκρασία, αλλά την ένταση της ψύξης, και επομένως καθίσταται δυνατό να γίνει ο αέρας ακόμη πιο κρύος.

  Ερώτηση: Είναι δυνατή η ενεργοποίηση του κλιματιστικού το χειμώνα;

  Απάντηση: Καθώς πλησιάζουμε την εξωτερική θερμοκρασία αέρα έως τη θερμοκρασία βρασμού του ψυκτικού, ο κλιματισμός και η αποτελεσματικότητα θέρμανσης μειώνεται όταν το μείον 20-22 ° C είναι 20-25%. Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση του κλιματιστικού σε θερμοκρασία μικρότερη των 7-10 ° C.

  Ερώτηση: Γιατί το χειμώνα, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο σε λειτουργία θέρμανσης, αρχίζει να δίνει ζεστό αέρα μόνο σε λίγα λεπτά;

  Απάντηση: Είναι εντάξει. Επιπλέον, μπορείτε να είστε ευτυχείς που έχετε ένα μοντέρνο μοντέλο με τη λειτουργία "Hot Start". Ένα τέτοιο κλιματιστικό σύστημα πριν αρχίσει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, η εξωτερική μονάδα θερμαίνεται, ώστε να μην παγώσει. Για να γίνει αυτό, ενεργοποιείται πραγματικά στη λειτουργία ψύξης, μόνο οι ανεμιστήρες είναι απενεργοποιημένοι εκείνη τη στιγμή και έτσι μπορείτε να νιώσετε το κρύο μόνο φέρνοντας το χέρι σας κοντά στο εξωτερικό μπλοκ.

  Ερώτηση: Τον Φεβρουάριο, ενεργοποίησα το κλιματιστικό μου για ψύξη και μετά από λίγο άρχισε να στάζει νερό από την εσωτερική μονάδα. Τι πρέπει να κάνω τώρα;

  Απάντηση: Μην ανησυχείτε, δεν έχει συμβεί τίποτα τρομερό. Όταν εργάζεστε σε κατάσταση ψύξης, το κλιματιστικό απομακρύνει την υγρασία από τον αέρα. Και αν ο αγωγός αποστράγγισης οδηγηθεί στο δρόμο, στη συνέχεια σε θερμοκρασία κάτω από το νερό μπορεί να σχηματίσει έναν φελλό πάγου που σπάει την κανονική αποστράγγιση του νερού. Τώρα λιωμένο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το σύστημα split σας. Ότι τέτοιες καταστάσεις δεν εμφανίστηκαν καθόλου, είναι δυνατόν να προτείνουμε "ζεστή" αποστράγγιση. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα ειδικό καλώδιο, που θερμαίνει τον αγωγό αποχέτευσης στους + 5 βαθμούς Κελσίου.

  Ερώτηση: Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξω φίλτρα;

  Απάντηση: Εξαρτάται από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή σας. Είναι ένα πράγμα αν ζείτε έξω από την πόλη και είναι εντελώς διαφορετικό αν τα παράθυρα κοιτάζουν έξω σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Μόσχας. Η ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων στις περισσότερες συσκευές κλιματισμού αναφέρεται από έναν ειδικό δείκτη. Εάν δεν υπάρχει, θα πρέπει να πλοηγηθείτε "με το μάτι", μετρώντας για 3-6 μήνες υπηρεσίας. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, οι ειδικοί έχουν πει την περίπτωση όταν το φίλτρο φράξει κάθε δύο εβδομάδες. Ο λόγος ήταν ένα υποβαθμισμένο χαλί, από το οποίο από ένα σκυλί ένας σωρός.

  Ερώτηση: Ζούμε σε ένα παλιό σπίτι. Θα επιβιώσει το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος;

  Απάντηση: Κοιτάζοντας το μπλοκ; Με οικιακά κλιματιστικά, τα προβλήματα συνήθως δεν προκύπτουν, αλλά με προσοχή στην περίπτωση μεγάλων μονάδων των 100 κιλών και άνω. Η χειρότερη επιλογή είναι ένας τοίχος κατασκευασμένος από τούβλα (με τρύπες) ή από τούβλα. Ωστόσο, υπάρχει σχεδόν πάντα μια διέξοδος από την κατάσταση.

  Ερώτηση: Έχουμε κλιματιστικά στο γραφείο και τώρα παίρνω κρυολογήματα συνεχώς, επειδή η ροή του κρύου αέρα κατευθύνεται άμεσα σε μένα. Πες μου τι να κάνω;

  Απάντηση:

  Ερώτηση: Άκουσα ότι όταν εγκαθιστάτε ένα split σύστημα, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε ένα εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού. Πες μου, δεν θα περάσει μέσα από αυτή την τρύπα;

  Απάντηση: Όχι, δεν θα το κάνει. Εάν η εγκατάσταση του κλιματισμού διεξάγεται από επαγγελματίες, θα παρέχουν αξιόπιστη θερμομόνωση, το όφελος διαφόρων στεγανωτικών υλικών στην αγορά είναι άφθονο.

  Ερώτηση: Τυπική εγκατάσταση; Και τι άλλο υπάρχει;

  Απάντηση: Τυπική εγκατάσταση - εγκατάσταση κλιματισμού (split σύστημα τύπου τοίχου), στην οποία πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται σε προσιτό μέρος (κάτω από παράθυρο, μπαλκόνι ή τοίχο μπαλκονιού κ.λπ.) και δεν απαιτεί τις υπηρεσίες ενός ορειβάτη.
  • Το μήκος της διαδρομής μεταξύ των μπλοκ δεν υπερβαίνει τα 3,5 μέτρα. Συνήθως ο καθένας έχει αρκετό.
  • στις εγκαταστάσεις η τροχιά τοποθετείται σε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί (χωρίς το στύψιμο των τοίχων). Το μήκος είναι 15cm. Περισσότερα χωριστά καταβληθεί.

  Σε 99,9% των περιπτώσεων, γίνεται μια τυποποιημένη εγκατάσταση. Οι υπερβάσεις ή οι αλλαγές στις αναφερόμενες συνθήκες εξετάζονται ξεχωριστά.

  Ερώτηση: Πείτε ποια είναι η "κατάσταση αναμονής" και για ποιο λόγο;

  Απάντηση: Ένα άτομο θέλει να ξαπλώσει και να ξυπνήσει στη φωτιά, αλλά να κοιμηθεί στο δροσερό. Αυτό το αγαπημένο όνειρο και συνειδητοποιεί "Sleep Mode" ή αλλιώς "sleep timer". Εάν ξυπνάτε στις 7 το πρωί, ρυθμίζετε το χρονοδιακόπτη στα μισά έξι και ενεργοποιείτε τη λειτουργία "Sleep Mode". Το κλιματιστικό κλιμακωτά αυξάνει τη θερμοκρασία κατά 2 μοίρες σε σχέση με αυτό που έχει ρυθμιστεί στο τηλεχειριστήριο (άνετο για την εγρήγορση) και το διατηρεί σε ένα δεδομένο επίπεδο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ταυτόχρονα, για να μειωθεί ο θόρυβος, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, η κλιματιστική συσκευή απενεργοποιείται την καθορισμένη ώρα.

  Τι προσφέρει το εσωτερικό κλιματισμό

  Τέλειος αερισμός του σπιτιού
  Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα σπίτι που χτίστηκε από σύγχρονα υλικά να αισθάνεται δυσφορία μετά από λίγο: το δωμάτιο παγώνει το χειμώνα και καταπραΰνει το καλοκαίρι, ο αέρας μέσα του γίνεται βαρύς, η μόνωση επιδεινώνεται. Όλα αυτά είναι κακό για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Αποδεικνύεται ότι το πράγμα είναι ότι το σπίτι είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο. Τα υγειονομικά πρότυπα απαιτούν πλήρη αντικατάσταση του αέρα κάθε 2 ώρες. Και αυτό είναι εφικτό μόνο αν υπάρχει ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα που καθαρίζει τον αέρα των προϊόντων της ζωτικής δραστηριότητας των ανθρώπων, την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών από οικοδομικά υλικά, το ραδόνιο από το έδαφος. Έτσι, το ζήτημα του εξαερισμού δεν είναι καθόλου δευτερεύον, όπως μερικές φορές αυτοί που εξοικονομούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής σκέφτονται. Το άνοιγμα των αγωγών εξαερισμού σε όλο το σπίτι είναι πολύ πιο οικονομικό κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και όχι αργότερα όταν υπάρχει ανάγκη για ανανέωση του καθαρού και ανανεωμένου αέρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Τι πρέπει να ξέρετε, εσείς.

  Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για τον δικό σας εξοπλισμό εξαερισμού
  Το πρόβλημα του ανεπαρκούς εξαερισμού υπάρχει πολύ συχνά. Το νιώθουμε μόνοι μας, αλλά δεν προσδιορίζουμε πάντα σωστά την πηγή αυτού του προβλήματος. Η ταλαιπωρία, η αυξημένη υγρασία - εξ ου και η κακή κατάσταση της υγείας, η απάθεια. Καταφέραμε να προστατευτούμε από τον θόρυβο του δρόμου και τον καπνό με πλαστικά παράθυρα. Όμως, έχοντας αντικαταστήσει τα παλιά ξύλινα παράθυρα με πλαστικά, στερήσαμε τον εαυτό μας από μια φυσική εισροή καθαρού αέρα. Το πρόβλημα της εισροής αέρα μπορεί να επιλυθεί τόσο στο στάδιο της επισκευής ή του επανασχεδιασμού, όσο και μετά την ολοκλήρωση του δωματίου. Η απλούστερη λύση είναι μια βαλβίδα παροχής, όπως η RTL. Ένα άνοιγμα γίνεται στον τοίχο του καθιστικού. Η βαλβίδα εισόδου τοποθετείται στην οπή αυτή. Η βαλβίδα RTL αποτελείται από έναν αγωγό αέρα με διάμετρο 100 mm, εξωτερική σχάρα και διακόπτη που διαθέτει φίλτρο, ρυθμιστή ροής (βαλβίδα ελέγχου) και πλάκα απορρόφησης θορύβου. Πλεονεκτήματα του συστήματος είναι χαμηλό κόστος Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση Εύκολη λειτουργία Η απόδοση του συστήματος είναι αποτελεσματική μόνο αν υπάρχει καλό φυσικό ή καταναγκαστικό βύθισμα, δεν υπάρχει θέρμανση στο κρύο.

  Trust "Vostokhimzashchita" εκτελεί έργα στον τομέα της βιομηχανικής και κοινωνικής κατασκευής: η συσκευή των ορυκτών βάσεων, η προστασία των μεταλλικών κατασκευών και του τεχνολογικού εξοπλισμού, η εφαρμογή πολυμερών συστημάτων, η τελική επεξεργασία και η επισκευή.

  Η τεχνολογική υπηρεσία της επιχείρησης χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα δομικά υλικά και τεχνολογίες, που εγγυώνται υψηλό επίπεδο ποιότητας και ανθεκτικό χρόνο ζωής.

  Κλιματισμός, είδη και τύποι κλιματιστικών.

  Χρησιμοποιείται ενεργά στη σύγχρονη ζωή κλιματιστικά σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια βέλτιστη εσωτερικό κλίμα, να παρακολουθεί και να εξασφαλίσει σταθερή θερμοκρασία καθεστώς. Ο καθαρός αέρας, άνετα θερμοκρασίες, η έλλειψη stuffiness, ζέστη ή κρύο, όχι μόνο συμβάλλουν στις ευημερία και διαβίωσης συνεχώς άτομα σε ένα δωμάτιο, αλλά επίσης να αποτρέψει την τεχνολογία σφάλματα, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του.

  Για να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισχύ της αριθμομηχανής του κλιματιστικού.

  Η πλήρης παροχή όλων αυτών των όρων εξαρτάται από την κατάλληλη επιλογή του τύπου και του τύπου του κλιματιστικού, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες. Η αγορά κλιματιστικών είναι ευρεία και ποικίλη - διαφορετική τύπους και τύπους κλιματιστικών, τόσο βιομηχανικές όσο και οικιακές, επικεντρώνονται σε διαφορετικούς σκοπούς και ανάγκες.

  Οι κατασκευαστές κλιματιστικών βελτιώνουν συνεχώς τον εξοπλισμό τους, προσφέροντας όλο και περισσότερες επιλογές για τον καθορισμό και το εύρος των προσφερόμενων επιλογών, συμπεριλαμβανομένου ενός τόσο σοβαρού παράγοντα που ελαχιστοποιεί τον αρνητικό αντίκτυπο των συστημάτων κλιματισμού στους ανθρώπους. Οι τρόποι ελέγχου του κλίματος είναι όλο και πιο ευέλικτοι και τα κλιματιστικά καθαυτά είναι όλο και πιο ασφαλή για τον άνθρωπο.

  Ανάμεσα στα καθήκοντα των κλιματιστικών είναι η αυτόματη παροχή κλειστών χώρων με τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, την υγρασία, την καθαριότητα και την ταχύτητα του αέρα. Τα κλιματιστικά χρησιμοποιούνται σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους οποιουδήποτε τύπου και σκοπού, σε δημόσιους χώρους και σταθμούς εργασίας. Ο σκοπός των κλιματιστικών - η παροχή ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών για την υγεία των ανθρώπων και την απρόσκοπτη λειτουργία των μηχανημάτων, τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών της παραγωγής και άλλων παραγόντων στον άνθρωπο.

  Πότε επιλέγοντας ένα κλιματιστικό πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

  • Αξιοπιστία.
  • Τιμή;
  • Λειτουργικότητα;
  • Τύπος προσαρμογής.
  • Παραγωγικότητα;
  • Απαιτήσεις εγκατάστασης.
  • Επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

  Η συσκευή του κλιματιστικού.

  Η κατασκευή του κλιματιστικού περιλαμβάνει σωλήνες μέσω των οποίων ρέει ψυκτικό - ένα ψυκτικό μέσο που απορροφά τη θερμότητα, συμπιέζει την αέρια ουσία και την επιστρέφει ως συμπύκνωμα. Ως ψυκτικό μέσο σε κλιματιστικά, συνήθως χρησιμοποιείται φρέον. Αν βάζετε το φρέον προς την αντίθετη κατεύθυνση - ο κλιματισμός δεν θα παρέχει ψύξη, αλλά θέρμανση. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon και εξασφαλίζει την κίνηση του μέσα από τους σωλήνες. Ο συμπυκνωτής είναι υπεύθυνος για τη συμπύκνωση - τη μετατροπή του Freon σε συμπύκνωμα (υγρό). Ο εξατμιστής είναι υπεύθυνος για την εξάτμιση του φρέον. Οι ανεμιστήρες παρέχουν ροή αέρα και ρυθμίζουν την ανταλλαγή θερμότητας. Ο θερμοστάτης χαμηλώνει την πίεση Freon. Η ένταση ψύξης / θέρμανσης εξαρτάται από την ένταση του συμπιεστή.

  Κλιματιστικά ανάλογα με τον τύπο ρύθμισης: inverter και non-inverting κλιματιστικά.

  Η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα του συμπιεστή αναστρέφοντας το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερή και στη συνέχεια επιτυγχάνοντας ένα εναλλασσόμενο ρεύμα της απαιτούμενης συχνότητας. Ένα μη ανεστραμμένο κλιματιστικό είναι ένας τύπος κλιματιστικού που παρέχει έλεγχο της θερμοκρασίας ενεργοποιώντας και σβήνοντας εναλλάξ τον συμπιεστή. Τα μη αναστρέψιμα κλιματιστικά είναι πιο δύσκολο να διαμορφωθούν, αν και είναι φθηνότερα. Ο μηχανισμός λειτουργίας του κλιματιστικού inverter παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας που κυμαίνεται από 20-30%.

  Κλιματιστικά Inverter διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία, μη αντιστρέψτε, συμπεριλαμβάνοντας / απενεργοποιώντας το κλιματιστικό σε αυτόματη λειτουργία, επιτρέποντας διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του μετατροπέα αλλάζει συνεχώς, ενώ για μη αντιστροφή είναι σταθερή. Τα κλιματιστικά του Inverter υποβαθμίζονται με λιγότερη φθορά (δεν απαιτούν σταθερή εκκίνηση της μονάδας κατά τη στιγμή της μεγαλύτερης φθοράς) και διαρκεί περισσότερο.

  Με το σχεδιασμό, τα κλιματιστικά χωρίζονται σε οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές.

  Είδη οικιακών κλιματιστικών.

  Τα οικιακά κλιματιστικά έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε οικιακά και μικρά γραφεία. Ανά τύπο διαμονής, τα οικιακά κλιματιστικά χωρίζονται σε τοίχους, παράθυρα και δάπεδα.

  Οικιακά κλιματιστικά τύπου τοίχου.

  Τα κλιματιστικά τοίχου κατασκευάζονται με τη μορφή δύο ή περισσοτέρων μονάδων (split-systems, multi-split συστήματα) - εσωτερικών και εξωτερικών. Έξω από το δωμάτιο, τα πιο μαζικά και θορυβώδη στοιχεία της συσκευής βγαίνουν έξω, μόνο το εσωτερικό παραμένει μέσα. Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε αρκετά κλιματιστικά στο ίδιο δωμάτιο (κτίριο), χρησιμοποιήστε ένα πολλαπλό split, συνδέοντας ταυτόχρονα σε ένα εξωτερικό μέρος αρκετές εσωτερικές συσκευές.

  Οικιακά κλιματιστικά τύπου παραθύρου.

  Κλιματιστικά παραθύρων συνδυάστε όλα τα στοιχεία σε ένα σώμα (monoblock), προβλέποντας την εγκατάσταση της συσκευής με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό τμήμα της να βγαίνει και το εσωτερικό να παραμένει μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματίες - με ευκολία, εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος. Από τα δευτερεύοντα, παρατηρούν συνήθως την παρουσία θορύβου, αλλά οι προγραμματιστές έχουν ήδη αναβαθμίσει τα νέα μοντέλα, ουσιαστικά εξαλείφοντας αυτό το πρόβλημα.

  Οικιακά κλιματιστικά τύπου δαπέδου.

  Κλιματιστικά δαπέδου έκανε επίσης ένα σώμα (γλύκισμα), και έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα (κινητικότητα, εύκολη εγκατάσταση, απλή σύνδεση και να προχωρήσουμε με τον τροχό) και τα μειονεκτήματα (υψηλό επίπεδο θορύβου και το κόστος του κόστους των συστημάτων split).

  Επαγγελματικά κλιματιστικά. Τύποι εμπορικών κλιματιστικών.

  Καλούνται επίσης ημι-βιομηχανικά και προορίζονται για εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους και άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις.

  Επαγγελματικά κλιματιστικά τύπου καναλιού.

  Τοποθετείται πίσω από το ψευδοροφή, αποκρύπτοντας εντελώς το σχέδιο από τα εξωτερικά μάτια, και ο αέρας εξαπλώνεται μέσω του συστήματος των καναλιών, επίσης κρυμμένο στο διάμεσο διάστημα. Τέτοια συστήματα είναι σε θέση να εξυπηρετούν πολλά δωμάτια ταυτόχρονα, χωρίς να διαταράσσουν την αισθητική εμφάνιση του δωματίου.

  Τα επαγγελματικά κλιματιστικά είναι τύπου κασέτας.

  Κλιματιστικό τύπου κασέτας Το ανώτερο τμήμα του μπλοκ, κρυμμένο πίσω από την ψευδοροφή, και το χαμηλότερο, ορατό, μέσω του οποίου ο αέρας εξαπλώνεται. Το κάτω μέρος έχει συμπαγή και αποδεκτή μορφή και η κατανομή του αέρα έχει περισσότερες δυνατότητες από τον τύπο του καναλιού - ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε τέσσερις κατευθύνσεις. Αυτός ο τύπος κλιματιστικού χρησιμοποιείται συνήθως για μεγάλα δωμάτια.

  Τα επαγγελματικά κλιματιστικά είναι τύπου οροφής.

  Αν δεν μπορείτε να εξοπλίσετε κανάλι ή κασέτα, επιλέξτε κλιματιστικά οροφής που είναι στερεωμένα στην οροφή και απλώστε τον αέρα οριζόντια.

  Επαγγελματικά κλιματιστικά τύπου στήλης.

  Έχετε μια εμφανή εμφάνιση, δεν απαιτούν ειδική εγκατάσταση - απλά τοποθετείται στο πάτωμα με τη μορφή μιας κέλυφος-στήλη. Έχουν υψηλή απόδοση και ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, το οποίο επιτρέπει την εκτόνωση των χώρων με μια μεγάλη περιοχή - αίθουσες εμπορίου και παρουσίασης, περίπτερα κλπ.

  Βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού.

  Στα εργοστάσια όπου το κλιματιστικό δεν απαιτεί εξωτερική ευχαρίστηση, αλλά τα πρότυπα παραγωγής ενέργειας και παραγωγής, χρησιμοποιούν ολόκληρα συστήματα, τα οποία είναι ένα συγκρότημα κλιματικού εξοπλισμού μεγάλου μεγέθους.

  Συστήματα Multizone (συστήματα VRV και VRF).

  Αυτά είναι βιομηχανικά κλιματικά συστήματα που δημιουργούν το απαιτούμενο μικροκλίμα, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς αλλαγής του όγκου του φρέον. Χρησιμοποιείται σε βιομηχανικούς χώρους, καθώς και στις εγκαταστάσεις μεγάλων εμπορικών συγκροτημάτων.

  Κλιματικά συστήματα βασισμένα σε ψύκτες και πηνία ανεμιστήρων.

  Συνδυάζοντας ένα σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας, χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις βιομηχανικών και εμπορικών συγκροτημάτων.

  Οικιακά κλιματιστικά και τύποι τους

  Κλιματιστικά "is / kondition / 2013-12 / Konditions.jpg '> Κλιματισμός - μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις βέλτιστες κλιματολογικές συνθήκες σε διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία και μπορεί να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο από ανεπιθύμητα σωματίδια. Συχνά, ο κλιματισμός χρησιμοποιείται για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο κατά τη θερμότητα (θερινή ώρα), λιγότερο συχνά - για να αυξηθεί η θερμοκρασία του αέρα κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής (χειμώνα) σε εσωτερικούς χώρους.

  • Νοικοκυριό - κλιματιστικά σχεδιασμένα για ψύξη χώρων συνολικής επιφάνειας μέχρι 100 m 2 ·
  • Ημι-βιομηχανική - κλιματιστικά που έχουν σχεδιαστεί για την ψύξη χώρων έως 300 m 2.
  • Βιομηχανική - συσκευές που επιτρέπουν την ψύξη χώρων άνω των 300 m 2


  Οικιακά κλιματιστικά

  Τα κλιματιστικά αυτής της ομάδας, ανάλογα με το σχεδιασμό τους, χωρίζονται σε:

  • Mobile;
  • Monoblock;
  • Παράθυρο;
  • Διαχωρισμένα συστήματα.
  • Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού.
  • Συστήματα με μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου (VRF, VRV και ούτω καθεξής).


  Κλιματιστικά, φορητά

  Κινητά κλιματιστικά - μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες σήμερα. Είναι μετρίως συμπαγή και λειτουργούν όπως και οι υπόλοιπες συσκευές, αλλά έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - την ικανότητα μετακίνησης και την έλλειψη εγκατάστασης. Ωστόσο, για όλη την κινητικότητά τους, τέτοιες συσκευές παραμένουν με κάποιο τρόπο συνδεδεμένες με τον τόπο, δεδομένου ότι απαιτούν την απομάκρυνση του θερμού αέρα στο δρόμο. Ο αγωγός αέρα είναι ένας μεγάλος σωλήνας σε διάμετρο (15 cm) και ένας μακρύς σωλήνας (περίπου 2 m). Μερικοί έρχονται απλά και το βγάζουν έξω από το παράθυρο, ενώ άλλοι - πιο προσεκτικά - κατασκευάζουν μια τρύπα στον τοίχο.


  Συμπληρώματα:

  • Έλλειψη εγκατάστασης.
  • Η δυνατότητα της κίνησης τους μέσα στο δωμάτιο.
  • Συμπαγεια;
  • Πρωτοτυπία του σχεδιασμού.


  Μειονεκτήματα:

  • Οργάνωση της έξοδος ζεστού αέρα στο δρόμο.
  • Χαμηλή απόδοση για ψύξη (θερμαίνεται κατά τη λειτουργία και θέρμανση του περιβάλλοντος αέρα από μόνος του)?
  • Θορυβώδης συμπιεστής.
  • Η ανάγκη να αφαιρεθεί το συμπύκνωμα από τη συσκευή (στα πρόσφατα μοντέλα, λαμβάνεται υπόψη αυτό το μειονέκτημα).
  • Υψηλό κόστος της συσκευής.


  Κλιματιστικά, μονοκόμματα

  Monoblock - τύπος κλιματιστικών, που απαιτεί για τη χρήση του την παρουσία δύο οπών στον τοίχο. Αυτά τα κλιματιστικά διαθέτουν ορισμένα πλεονεκτήματα, από την απλότητα εγκατάστασης και συντήρησης και τελειώνουν με τη μέγιστη διάρκεια ζωής. Το μόνο μειονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η υψηλή τιμή τους.


  Κλιματιστικά παραθύρων

  Για να κλιματιστικά παραθύρων Οι συσκευές αποτελούνται από μια ενιαία μονάδα, οι οποίες τοποθετούνται, κατά κανόνα - σε ένα παράθυρο, λιγότερο συχνά - σε τοίχο και σε άλλα μέρη.

  Αυτά τα κλιματιστικά ήταν δημοφιλή πριν από λίγα χρόνια. Τώρα έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες συσκευές κλιματισμού.

  • Φτηνότητα κλιματισμού?
  • Η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Απλή στην απόδοση και τη λειτουργία.
  • Είναι εύκολο και γρήγορο να κρυώσει ο αέρας.
  • Μπορεί να έχει τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου?
  • Εξοπλισμένο με πίνακα ελέγχου.


  Μειονεκτήματα:

  • Περιορισμένη τοποθεσία εγκατάστασης (μόνο στο άνοιγμα παραθύρου).
  • Μείωση του φωτισμού του χώρου λόγω της μείωσης της επιφάνειας του ανοίγματος παραθύρου.
  • Ένα αξιοπρεπές κόστος εγκατάστασης της συσκευής.
  • Υψηλό επίπεδο θορύβου.


  Διαχωρισμένα συστήματα

  Διαχωρισμένα συστήματα - είναι μια συσκευή στην οποία οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός ηλεκτρικού καλωδίου και μονωμένων χαλκοσωλήνων, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το αλεξίπτωτο. Σε αυτή την περίπτωση, η εξωτερική μονάδα περιέχει έναν συμπιεστή, έναν συμπυκνωτή, έναν τσοκ και έναν ανεμιστήρα, και η εσωτερική μονάδα περιέχει έναν εξατμιστή και έναν ανεμιστήρα. Χάρη σε αυτή τη διάταξη των δομικών στοιχείων της συσκευής, το σύστημα διάσπασης έχει αποδειχθεί τόσο ήρεμο κατά τη λειτουργία, που παρέχει άνεση στη λειτουργία.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές αυτές χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο εκτέλεσης της εσωτερικής μονάδας σε:

  • τοίχου?
  • κανάλι.
  • κασέτα;
  • όροφο-οροφή?
  • στήλη και άλλα.


  Η διαχείριση ενός διαχωρισμένου συστήματος οποιουδήποτε τύπου γίνεται με τηλεχειριστήριο με οθόνη LCD που δείχνει:

  • θερμοκρασία αέρα.
  • τρόπους λειτουργίας (αφύγρανση, καθαρισμός αέρα, ρύθμιση ροής αέρα, χρόνος τερματισμού κ.λπ.).


  Σε απλή γλώσσα, τα σύγχρονα συστήματα split μπορούν να αντικαταστήσουν πολλές συσκευές και να κάνουν τη ζωή άνετη και ευχάριστη.


  Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

  Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων - ένα είδος διαχωρισμένων συστημάτων, μόνο με τη διαφορά ότι αυτά τα συστήματα επιτρέπουν σε αρκετές εξωτερικές μονάδες να εγκαταστήσουν αρκετές εσωτερικές και διαφορετικές ισχύς. Ταυτόχρονα, η εξωτερική μονάδα συνδέεται με εσωτερικές μονάδες, όπως και στα διαχωρισμένα συστήματα, χρησιμοποιώντας χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το αλεξίπτωτο. Τα πολυ-συστήματα είναι βολικά σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει περίσσεια χώρου στην πρόσοψη του κτιρίου ή δεν υπάρχει η επιθυμία να χαλάσει την εμφάνιση του σπιτιού με την ανάρτηση των τοίχων με μπλοκ συμπιεστή. Οι εσωτερικές μονάδες πολυ-συστημάτων δεν χρειάζεται να είναι τοποθετημένες στο τοίχωμα - είναι αποδεκτή η εγκατάσταση τόσο της κασέτας όσο και της συσκευής καναλιών.


  Συστήματα με μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου

  Συστήματα με μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου (καλούνται επίσης συστήματα πολλαπλών ζωνών) - αποτελούνται από μία εξωτερική μονάδα (εάν είναι απαραίτητο να αυξηθεί η συνολική ισχύς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυασμοί εξωτερικών μονάδων) και από πολλές εσωτερικές μονάδες. Η ιδιαιτερότητα αυτών των συστημάτων είναι ότι η εξωτερική μονάδα αλλάζει την χωρητικότητά της ανάλογα με τις ανάγκες των εσωτερικών μονάδων για δεδομένη χωρητικότητα.


  Τέτοια συστήματα είναι βέλτιστα για κτίρια γραφείων ή οικιστικών τύπων, tk. είναι πιο οικονομικά από τα παραδοσιακά συστήματα που βασίζονται σε ψυκτικά μηχανήματα. Είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν έως και 30-35 δωμάτια, ενώ για κάθε ένα από αυτά μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη εσωτερική μονάδα (τοίχο, κασέτα, κανάλι ή όροφο-οροφή).


  Πρόσθετες πληροφορίες


  Καθαρισμός αέρα

  Ο καθαρισμός του αέρα, μέχρι σήμερα, είναι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες, η οποία έχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές κλιματιστικών. Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τελικών χρηστών, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια ποικιλία συστημάτων φιλτραρίσματος. Επιπλέον, οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές, πρόσφατα, είναι εξοπλισμένες με σύστημα πολλαπλών σταδίων καθαρισμού και απολύμανσης αέρα (LG NEO Plasma, Toshiba Daiseikai SKVP-ND και SKVR, αεροπορική πύλη Electrolux).


  Επιλογή κλιματισμού

  Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, είναι επιθυμητό να έχετε τουλάχιστον μια βασική γνώση γι 'αυτά, καθώς και να καθοδηγείτε από διάφορους παράγοντες. Τέτοιοι παράγοντες περιλαμβάνουν, πρώτον, τη θέση της μονάδας - η θέση της συσκευής πρέπει να χωράει στο εσωτερικό του δωματίου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αντιστοιχούν στον σκοπό της αίθουσας. Έτσι, για το σαλόνι και την τραπεζαρία, η κύρια έμφαση πρέπει να γίνει σε μοντέρνα μοντέλα κλιματιστικών με διαφορετικό έγχρωμο σχέδιο πρόσοψης. Και ένας τέτοιος παράγοντας όπως το επίπεδο θορύβου μπορεί να αναβληθεί στο παρασκήνιο. Το μέσο κόστος τέτοιων συσκευών είναι έως και 35 χιλιάδες ρούβλια. / $ 1000.


  Καλό να το ξέρω

  Τη στιγμή που το κλιματιστικό βρίσκεται στο στάδιο της ενεργοποίησης, οι αισθητήρες θερμότητας παρακολουθούν και διατηρούν σταθερή θερμοκρασία. Εάν ο αέρας είναι θερμότερος από τον απαραίτητο, ο συμπιεστής ανάβει και ψύχει το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Μόλις η θερμοκρασία του χώρου πέσει κάτω από την καθορισμένη τιμή - ο συμπιεστής σβήνει.


  Στο τέλος,

  Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό για το σπίτι σας (διαμέρισμα), θα πρέπει να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά. Κατόπιν προσδιορίστε με σαφήνεια τις απαιτήσεις τους για τη συσκευή, τις λειτουργίες της. Στο τέλος, λάβετε συμβουλές από ειδικούς και μόνο μετά πηγαίνετε στο κατάστημα για την επιλεγμένη συσκευή.