Ποια είναι η διάχυση στον εξαερισμό

Η συσκευή, συνήθως στερεωμένη στον τοίχο ή στην οροφή του δωματίου - ο διαχύτης του συστήματος εξαερισμού κάνει την προσαρμογή της κατανάλωσης και της παροχής καθαρού αέρα.

Διαχυτήρες - συσκευές εγκατεστημένες στο δωμάτιο και διανομή μάζας αέρα για τη δημιουργία άνετων συνθηκών. Τα κριτήρια επιλογής της βέλτιστης συσκευής και της μεθόδου εγκατάστασής της είναι τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων.

Έχοντας εγκαταστήσει μια ειδική συσκευή που διαχέει τις εισερχόμενες μάζες αέρα, λόγω της διάταξης, τα ρεύματα δεν εμφανίζονται στο δωμάτιο κατά τον αερισμό.

Τι είναι ένας διαχύτης για τον εξαερισμό, τους τύπους και τα προσόντα του

Οι μηχανισμοί αυτοί χωρίζονται σε ρυθμιζόμενο και μη ρυθμιζόμενο τύπο. Η κύρια εργασία τους είναι να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Εγκατασταθεί στους αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Στην έκδοση τροφοδοσίας, η συσκευή κατανέμει ομοιόμορφα τις μάζες αέρα στο δωμάτιο, στην έκδοση εξαγωγής είναι σχεδιασμένες για να εκκενώσουν τον αέρα εξαγωγής στην ατμόσφαιρα.

Τα πλέγματα διάχυσης κατασκευάζονται και χωρίζονται σε 2 κύριες μορφές:

 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο ή ορθογώνιο.

Σύμφωνα με τα υλικά υποδιαιρούνται:

Κάθε ποικιλία έχει τα πλεονεκτήματά της. Για παράδειγμα, οι διαχυτήρες χάλυβα έχουν μεγαλύτερη αντοχή και αντοχή. Συχνά, τέτοιες σχάρες εκδίδονται ως σχεδιαστής εσωτερικής διακόσμησης. Το πλεονέκτημα των πλαστικών συσκευών είναι η ανθεκτικότητα στη διάβρωση, το ελαφρύ, αρκετά ανθεκτικό και είναι δυνατό να σχεδιαστεί μια λύση σχεδιασμού για το φινίρισμα του δωματίου με πλαστική σχάρα.

Ορισμένα μέρη παράγονται με αυξημένη αντοχή στην υγρασία σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας. Μια άλλη διαφορά, εκτός από το χρώμα, το μέγεθος και τα υλικά, παρέχοντας διαφορετικά σχήματα και κατευθύνσεις παροχής αέρα. Σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό, υποδιαιρούνται:

 1. Συσκευές Vortex. Με τη μορφή ενός διανομέα δίνης του εξαερισμού εκδίδεται γύρο και τετράγωνο. Για την εγκατάσταση στην πίσω πλευρά του τύπου παροχής του συστήματος εξαερισμού, η συσκευή είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένη με δακτύλιο και πτερωτή (αν δεν υπάρχει, η συσκευή εγκαθίσταται με βίδα). Η στερέωση σε τοίχο ή οροφή πραγματοποιείται σε ένα βραχίονα ή χρησιμοποιώντας μια μέθοδο σύνδεσης με φλάντζα. Τα ρυθμιζόμενα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με εξοπλισμό για να αλλάζουν το μέγεθος και την κατεύθυνση της κίνησης της μάζας του αέρα. Για να δημιουργήσετε το μέγιστο επίπεδο άνεσης σε μεγάλους χώρους, χρησιμοποιείται ένας αναισθητοποιητής.

Οι διανομείς παράγονται με διακοσμητική επίστρωση, κατασκευασμένη από διάφορους βασικούς τύπους υλικών. Η διάρκεια ζωής εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό διάχυσης και την ποιοτικά κατασκευασμένη επικάλυψη. Η ίδια τιμή επηρεάζει επίσης την τιμή αυτού του νεφελοποιητή. Τα πιο ακριβά είναι τα επιχρίσματα του συγγραφέα για ατομική χρήση.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η σύνδεση πρέπει να σφραγιστεί με ασφάλεια με τη στεγανωτική άκρη. Για εργασία και φόρμα, οι διαχυτήρες αυτοί δεν διαφέρουν. Οι μέθοδοι για την τοποθέτηση της συσκευής είναι διαφορετικές. Αυτό επηρεάζει τη διάταξη του κτιρίου και του δωματίου, κάποιες λειτουργίες στο ανώτατο όριο της συσκευής. Η εκτέλεση της εγκατάστασης είναι πολύ πιθανή για κάθε άτομο που μπορεί να κρατήσει ένα puncher και ένα κατσαβίδι στα χέρια του, εξοικονομώντας τα μέσα του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Εφαρμογή των διαχυτών

Ο διαχύτης για τον εξαερισμό συνιστάται να εγκαθίσταται σε όλους τους χώρους που είναι εξοπλισμένοι με σύστημα παροχής φρέσκου αέρα. Οι συσκευές Vortex έχουν εγκατασταθεί με τη μορφή διακοσμητικών πάνελ φινιρίσματος διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων. Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση κατά τη λειτουργία, οι διαχυτήρες τοποθετούνται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό παρέμβυσμα.

Το μπροστινό μέρος στερεώνεται με μια βιδωτή σύνδεση στο κιβώτιο στερέωσης. Προγενέστερα παραγόμενες συσκευές με ψεκασμό μόνο με έναν τρόπο, τώρα ψεκάζουν τη ροή σε όλες τις πλευρές. Παρέχεται η απελευθέρωση μοντέλων για εγκατάσταση σε βρεγμένους χώρους, με ειδική επίστρωση ανθεκτική στην υγρασία. Τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με συγκροτήματα κολύμβησης, πισίνες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κριτήρια για την επιλογή ενός μοντέλου

Για να εξασφαλιστεί μια αξιόπιστη και βέλτιστη επιλογή της συσκευής για ψεκασμό μάζας αέρα, είναι απαραίτητο να προσέξετε τους παρακάτω δείκτες απόδοσης και τη συσκευή διάχυσης:

 • όταν επιλέγετε, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον συνδυασμό του μεγέθους του αγωγού του συστήματος εξαερισμού και των διαστάσεων του ίδιου του ψεκαστήρα.
 • επιλέξτε ανάλογα με το υλικό κατασκευής.
 • Πολλά διαφορετικά μοντέλα παράγονται, η επιλογή για αυτή την πτυχή είναι ατομική για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.
 • Προσδιορίστε τον αριθμό των διευθύνσεων του ψεκασμού αέρα.

Έχοντας εγκαταστήσει ένα diffuser ο εξαερισμός του δωματίου σας θα λειτουργήσει καλύτερα και πιο παραγωγικός. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε την εγκατάσταση ποιοτικά και σωστά

Οι βασικές στιγμές εγκατάστασης των διαχυτών

Η επιλογή της θέσης εγκατάστασης και των περιγραμμάτων του εξαρτήματος εξαρτάται από τον τύπο του καλύμματος οροφής. Το μοντέλο στρογγυλής και τετραγωνικής οροφής μπορεί να τοποθετηθεί σε οροφή τέντωμα, γυψοσανίδα. Όλες οι εργασίες συνιστώνται να διεξάγονται παράλληλα με τη συντήρηση της εγκατάστασης της επικάλυψης:

 • είναι απαραίτητο να επισημανθεί ο τόπος στερέωσης του διαχυτήρα αέρα.
 • σημειώστε τον τόπο εγκατάστασης για την εγκατάσταση του τσιμέντου στο σημείο εγκατάστασης του διαχυτήρα.
 • Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, πραγματοποιούμε σήμανση λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της συσκευής και το σχήμα της.
 • Κάντε μια αυλάκωση στον τοίχο, λαμβάνοντας υπόψη το κενό 5 mm, αυτή η εργασία είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί με έναν κύκλο διαμαντιών χρησιμοποιώντας ένα γωνιακό μύλο?
 • Μετά την τοποθέτηση του σώματος, σημειώστε τα σημεία προσάρτησης και με ένα τρυπάνι διάτρησης μια τρύπα για τους γόμφους και τη στερέωση της συσκευής.
 • Για να αποφευχθεί η διέλευση του αέρα κάτω από το κύτος, εφαρμόζουμε ένα στρώμα στεγανωτικού υλικού και στερεώστε τον διαχύτη όχι στον τοίχο ή στην οροφή με τη βοήθεια βιδών με πείρους.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε τα κύρια σημεία για την επιλογή της θέσης της εγκατάστασης.

Δώστε προσοχή - ο διαχύτης οροφής διαφέρει λιγότερο στην επιφάνεια. Για το λόγο αυτό, μπορούν να εγκατασταθούν σε όλα τα μέρη, ανεξάρτητα από την οροφή και την επένδυση τοίχων.

Οι τετραγωνικές συσκευές τυπικού μεγέθους χρησιμοποιούνται ευρύτερα για την τοποθέτηση στις οροφές τύπου κασέτας. Τέτοιες λεπτομέρειες είναι σταθερές και "καλυμμένες" κάτω από το διακοσμητικό κεραμίδι του κύριου καλύμματος. Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να φτάσετε εύκολα στον αγωγό εξαερισμού κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής και συντήρησης.

Αυτή η ιδιότητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης της συσκευής ψεκασμού. Συχνά μια τέτοια λεπτομέρεια ονομάζεται διακοσμητικό πλέγμα, είναι αρκετά εύκολο να το τοποθετήσετε στους τοίχους. Δώστε προσοχή στον κατασκευαστή αυτών των εξαρτημάτων. Μην αγοράζετε τα προϊόντα των μη αποδεδειγμένων κατασκευαστών και μην εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό. Ένα καλό πράγμα δεν θα κοστίσει ποτέ μια δεκάρα.

Τι είναι ένας διαχύτης, τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε;

Για να καλύψετε το άνοιγμα του αγωγού, "κοιτάζοντας" μέσα στο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις γρίλιες εξαερισμού.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι ο διαχύτης.

Περιγραφή, σκοπό και συσκευή

Ο διαχύτης είναι το ορατό στοιχείο του συστήματος διανομής αέρα μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο (ή αφαιρείται από αυτό). Στην πραγματικότητα - αυτός είναι ένας από τους τύπους του αναπνευστικού γκριλ, ο οποίος έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο.

Το έργο του προϊόντος είναι η κατανομή της ροής του αέρα. Εάν πηγαίνει με ένα συνεχές τζετ - αυτό οδηγεί σε ένα βύθισμα, και επιπλέον ένα μέρος του δωματίου αερίζεται (κατά μήκος της πορείας του πίδακα). Για την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο ήταν ομοιόμορφη, ο αεριωθούμενος πρέπει να διανέμεται - αυτό είναι που κάνει ο «διαχύτης».

Το μπροστινό τμήμα του προϊόντος (το οποίο είναι ορατό στο δωμάτιο) μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, χρώμα και επιφάνεια των οπών. Πίσω είναι ένα άκρο προσγείωσης (το οποίο εισάγεται στην υποδοχή).

Με τον διορισμό των χώρων - χωρίς περιορισμούς. Τα προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε καθιστικά όσο και σε βιομηχανικά και μη οικιστικά κτίρια.

Στα συνηθισμένα διαμερίσματα, ο διαχύτης δεν χρησιμοποιείται πρακτικά - δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συσκευές αερισμού προσαγωγής. Ο αέρας περνά είτε από τα παράθυρα είτε από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Εξαερισμός εξαερισμού - περιορίζεται από ένα πλέγμα στην κουζίνα και στο μπάνιο, και μια κουκούλα κουζίνας.

Συχνά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για εμπορικούς χώρους (καταστήματα, τράπεζες, νοσοκομεία, σαλόνια, γυμναστήρια).

Εμφάνιση και η συσκευή της γενικής διάχυσης οπών (video)

Εφαρμογές

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάχυση:

Σε συστήματα αναγκαστικού και φυσικού αερισμού, τροφοδοσία και εξαγωγή.

Στα συστήματα κλιματισμού.

Σε συστήματα θέρμανσης.

Ταξινόμηση: τύποι και διαφορές

Τα προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν ως προς ορισμένα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά.

Παρακάτω εξετάζουμε τις υπάρχουσες επιλογές.

Με σκοπό (κατεύθυνση ροής αέρα)

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι στη γωνία κλίσης των λεπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, γενικά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε συστήματα εισαγωγής αέρα, λιγότερο συχνά σε συστήματα εξαερισμού.

Μοντέλα εφοδιασμού και καυσαερίων

Ξεχωριστά, πρέπει να ειπωθεί για τους διανομέα τροφοδοσίας και καυσαερίων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στην εξαγωγή καυσαερίων και στον αερισμό τροφοδοσίας. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα στις οροφές και έχουν ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

Σε κάθε πλευρά υπάρχουν κενά που κατευθύνονται στις πλευρές του κέντρου του διαχυτήρα. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στο κέντρο - υπάρχουν τρύπες για την αφαίρεση του αέρα (εξάτμιση).

Λόγω της διαφορετικής κατεύθυνσης των ροών του αέρα (ο αέρας έλκεται κάθετα, στο κέντρο και τροφοδοτείται στις πλευρές και κατευθύνεται στις πλευρές), δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Με υλικό

Ο διαχυτήρας εξαερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από τέτοια υλικά:

Πλαστικά. Ο πλαστικός διαχύτης είναι φθηνότερος και ευκολότερος.

Μέταλλο. Μεταλλικά προϊόντα είναι συνήθως χάλυβας ή αλουμίνιο. Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής και να βελτιωθεί η "εμφάνιση", η επιφάνεια των προϊόντων καλύπτεται με βαφή. Σε σύγκριση με το PVC, τα μεταλλικά μοντέλα είναι πιο ακριβά.

Στη συσκευή (η δομή των οπών)

Ανάλογα με τον τύπο των οπών, ο διαχύτης συμβαίνει:

Πλαίσιο. Έχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο, στο οποίο κόβονται πολλές μεγάλες στενές τρύπες. Οι λάμπες μπορούν στη συνέχεια να έχουν κλίση (τότε ο αέρας θα κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη πλευρά) ή να βρίσκεται σε ορθή γωνία ως προς το πλαίσιο (τότε ο αέρας θα προέλθει από μια ευθεία ροή από τον διαχύτη). Καλό για το αόρατο τους - αυτά τα προϊόντα ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και δεν είναι εμφανή. Σε ορισμένα μοντέλα, η κλίση των πτερυγίων μπορεί να ρυθμιστεί, τόσο για όλες τις περσίδες ταυτόχρονα, όσο και για κάθε μία ξεχωριστά.

Ακροφύσιο (inkjet). Παρέχει αέρα με συνεχή ροή, λόγω της οποίας περνάει. Συνήθως χρησιμοποιούνται στις οροφές των μεγάλων δωματίων (αίθουσες συναυλιών, γυμναστήρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, θέατρα, γκαλερί, αποθήκες, εμπορικά συγκροτήματα). Σε ορισμένα προϊόντα, η κλίση και η κατεύθυνση του ακροφυσίου μπορούν να ρυθμιστούν.

Μπέλβιλ (στην πραγματικότητα - ο ίδιος ανεμοστάτης). Έχει ένα στρογγυλό πλαίσιο, σε μικρή απόσταση από την οποία είναι σταθερός ένας κυκλικός (ή κυρτός ή κοίλος) κύκλος. Ο αέρας διέρχεται μεταξύ του κύκλου και του πλαισίου και κατανέμεται κατά μήκος της επιφάνειας (οροφή).

Vortex. Η μορφή του προϊόντος μπορεί να είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Η θέση των περσίδων είναι σαν μια λεπίδα ανεμιστήρα. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την αποτελεσματικότερη ανάμιξη αέρα στον χώρο.

Ανεμιστήρας. Στρογγυλό προϊόν, το οποίο είναι μερικά διαχυτήρες διαφόρων διαμέτρων, συνδεδεμένο σε ένα.

Διαχυτήρας εξαερισμού: τύποι και χαρακτηριστικά

Ο διαχυτήρας εξαερισμού είναι ένας από τους τύπους συσκευών εισαγωγής και διανομής αέρα. Μαζί με τις ράβδους και τα αναιμοστάτες, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εξαερισμού, του εξαερισμού, του κλιματισμού και της θέρμανσης του αέρα. Τι είναι ένας διαχύτης και πώς διαφέρουν αυτές οι συσκευές εξαερισμού από άλλες παρόμοιες συσκευές;

Ανάθεση διαχυτών

Οποιοσδήποτε εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κάποια ποσότητα αέρα στην απαιτούμενη περιοχή ή για να το αφαιρέσει έξω. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός συσκευών και μηχανισμών: η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται από μηχανικούς ανεμιστήρες ή υπό την επίδραση της πτώσης πίεσης στα φυσικά συστήματα. η μεταφορά του πραγματοποιείται κυρίως μέσω διαφόρων αγωγών (εύκαμπτων και άκαμπτων) και η κατανομή μιας δεδομένης ποσότητας αέρα ή η μεταφορά του από ένα συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιείται με συσκευές διανομής αέρα.

Είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για την παροχή αέρα στο δωμάτιο, αλλά και για την εξασφάλιση της κατανομής των ροών με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ας φανταστούμε πώς η ροή του αέρα εξέρχεται από μια τρύπα στην οποία δεν υπάρχει πλέγμα ή διαχύτης. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας διαχέεται κοντά στην οπή χωρίς κάποια κατεύθυνση.

Γενικά, ο σκοπός οποιουδήποτε διαχύτη είναι:

 • παροχή ή πρόσληψη αέρα από το δωμάτιο.
 • τη δημιουργία ορισμένων ροών αέρα με την απαραίτητη δύναμη και κατεύθυνση.

Επίσης, υπάρχουν συσκευές που δεν εκτελούν μόνο αυτές τις λειτουργίες, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να ρυθμίζετε τον όγκο του μεταφερόμενου αέρα, καθώς και να εμποδίζετε τελείως την κίνηση του.

Επίσης θεωρείται ότι τα προϊόντα εκτελούν τη λειτουργία του διακοσμητικού στοιχείου του δωματίου. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και την εμφάνιση του προϊόντος, ώστε να ταιριάζει καλά στο σχεδιασμό.

Ταξινόμηση

διαχύτες εξαερισμού είναι διαφορετικών τύπων και είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά Όλα τα προϊόντα μπορούν να ταξινομηθούν χονδρικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες: το υλικό, ο τόπος της εγκατάστασης, η παρουσία του κανονισμού, το γεωμετρικό σχήμα χαρακτηριστικό ροής αέρα.

Σύμφωνα με το υλικό, τα προϊόντα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Μέταλλο. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, βαμμένο ή ανοδιωμένο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι. Διαφέρουν ως προς τη δύναμη και την ανθεκτικότητα. Αλλά όταν κατασκευάζουμε μεταλλικά προϊόντα στο σύστημα κλιματισμού, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, λόγω των θερμικών ιδιοτήτων του μετάλλου, δροσίζει γρήγορα και μπορούν να σχηματιστούν σταγόνες συμπυκνωμάτων.
 • Πλαστικά. Διαφέρουν σε χαμηλότερη τιμή από τα μεταλλικά, αλλά δεν είναι χειρότερα για τις περισσότερες λειτουργικές ιδιότητες. Έχουν μόνο λιγότερη δύναμη και μπορούν να παραμορφωθούν υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι κατασκευασμένα από PVC, πολυστυρένιο και άλλους τύπους πλαστικών.
 • Ξύλινο. Εφαρμόστε σπάνια και ως επί το πλείστον σε μεμονωμένη παραγγελία. Δημοφιλή σε λουτρά και σάουνες, καθώς και για να δημιουργήσετε ένα ορισμένο σχέδιο στο δωμάτιο.

Ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο αέρας, οι συσκευές διανομής αέρα είναι:

Στο χώρο εγκατάστασης όλες οι μονάδες διανομής αέρα χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Υπάρχουν επίσης ποικιλίες διαχυτών για τοποθέτηση σε δάπεδο. Αλλά για τους σκοπούς αυτούς, τα προϊόντα των δύο παραπάνω κατηγοριών χρησιμοποιούνται κυρίως. Οι διαχυτήρες για την οροφή διακρίνονται κυρίως από τη θέση των σχισμών και τη δυνατότητα κατεύθυνσης ροής σε τέσσερις πλευρές.

Υπάρχουν ειδικά μοντέλα συσκευών οροφής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ψευδοροφή τύπου "Armstrong". Έχουν τετράγωνο σχήμα 60x60 εκ. Και τοποθετούνται σε κυψέλη στο πλαίσιο.

Σύμφωνα με τη γεωμετρική μορφή του προϊόντος χωρίζεται στις ακόλουθες μορφές:

Ο γύρος συγχέεται μερικές φορές με τους ανεμοστάτες. Αλλά αυτά είναι διαφορετικά προϊόντα. Η δομή του ανομοστατικού περιλαμβάνει ένα δίσκο, μέσω του οποίου αλλάζει η απόσταση για την παροχή αέρα. Οι διαχυτές, κατά κανόνα, περιέχουν αρκετές υποδοχές και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ρυθμίζονται.

Επίσης θεωρούνται συσκευές:

Σε μη ελεγχόμενους διαχύτες, οι σχισμές και τα άλλα ανοίγματα τροφοδοσίας δεν αλλάζουν τον αυλό τους και την κατεύθυνση τους. Για αυτούς, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστοί μηχανισμοί που επιτρέπουν τη ρύθμιση των προϊόντων.

Κατανομή ροής

Κάθε κατασκευαστής παράγει συσκευές διαφορετικών σχημάτων και σχεδίων του διανομέα αέρα. Δεν υπάρχει αυστηρή ταξινόμηση των διαχυτών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ροής του αέρα, αλλά μπορούν να χωριστούν στους ακόλουθους τύπους:

 • Τρίψιμο - η κατανομή της ροής περνά μέσα από πολλές σχισμές, όπως και στα πλέγματα.
 • Μελάνι ψεκασμού - ο αέρας τροφοδοτείται από έναν ή περισσότερους πίδακες υψηλής ταχύτητας και σε μεγάλες αποστάσεις.
 • Διάτρητοι - στην επιφάνεια τους υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρών οπών, μέσω των οποίων εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο ή απομακρύνεται ομοιόμορφα και με χαμηλή ταχύτητα.
 • Vortical - οι υποδοχές σε αυτές βρίσκονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο δωμάτιο, στρίβοντας με τη μορφή μιας χοάνης.
 • Γραμμικό - ένα επίμηκες σχήμα με μικρό αριθμό σχισμών.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι στενής εφαρμογής ή για ορισμένα συστήματα.

Διαχυτήρας εξαερισμού - επιλογή

Οποιοσδήποτε διανομέας αέρα απαιτεί σωστή επιλογή και υπολογισμό. Κάθε διαχύτης διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, τη διάμετρο, την περιοχή της ζώνης διατομής των σχισμών και των οπών, τα χαρακτηριστικά θορύβου. Και όμως, ο υπολογισμός - τι είναι αυτό σε εφαρμογή για τις συσκευές διανομής αέρα;

Οποιοδήποτε πλέγμα και διαχύτης απαιτεί επιλογή, η οποία πραγματοποιείται με αυτή τη σειρά:

 1. Προσδιορίστε την ποσότητα αέρα που θα περάσει μέσα από τη συσκευή.
 2. Υπολογισμός της αποδεκτής ταχύτητας ροής αέρα.
 3. Προσδιορισμός του τύπου εξάρτησης από το πώς να κατευθύνει τις ροές του αέρα.
 4. Στον δείκτη ταχύτητας, επιλέγεται ένας διαχύτης με την απαιτούμενη περιοχή διατομής έτσι ώστε ο θόρυβος να μην υπερβαίνει τις κανονικές τιμές. Κατά μέσο όρο, η ταχύτητα του αέρα στην σχάρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 m / s, και ο θόρυβος - 45 dBA τη νύχτα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις. Τη μέρα - 55 dBA.

Στη συνέχεια, στον κατάλογο του κατασκευαστή επιλέγεται το προϊόν με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Ο σωστά επιλεγμένος διαχύτης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο και ικανό σύστημα εξαερισμού οποιουδήποτε δωματίου. Μην παραμελείτε την προσεκτική επιλογή αυτού του προϊόντος.

Διαχυτής στον εξαερισμό του τι είναι

Άρθρα Διαχυτήρες και διανομείς αέρα

Διαχυτήρες και διανομείς αέρα

Οι διαχυτήρες και οι διανομείς αέρα είναι στοιχεία πλήρους σύστημα εξαερισμού. Ακριβώς όπως φίλτρα. και πλέγματα εξαερισμού. πολύ σημαντικά στοιχεία οποιουδήποτε κανονικού, καλά σχεδιασμένου συστήματος εξαερισμού.

Τι είναι ένας διαχύτης και γιατί χρειάζεται;
Αυτή είναι μια ειδική συσκευή, μέσω της οποίας ο αέρας μετακινείται από το δρόμο προς το δωμάτιο. Με άλλα λόγια, ο διαχύτης εκτελεί τις εργασίες διανομέα αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, ταυτόχρονα, μπορεί να ρυθμίσει τη ροή του καθαρού αέρα από το δρόμο και να το διανείμει ομοιόμορφα στο δωμάτιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού με τη βοήθεια ενός διαχύτη δημιουργείται μια σταθερή κλιματική ζώνη στο διάστημα. Επιπλέον, ο διαχύτης μειώνει την ταχύτητα του αέρα τροφοδοσίας και επιταχύνει την εκχύλιση.

Συνήθως, αυτό το στοιχείο εξαερισμού ταξινομείται ως: εξάτμιση ή αέρας τροφοδοσίας. Με τον ίδιο τρόπο όπως πλέγματα εξαερισμού. διαχύτες, καθώς και καθαριστές αέρα είναι οροφή, δάπεδο και τοίχος.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαχύτες. διακρίνεται στην εμφάνιση. Για παράδειγμα, μια δίνη είναι παρόμοια με ένα διακοσμητικό πλαίσιο τετράγωνου ή στρογγυλού σχήματος με ένα παρέμβυσμα σφιγμένο κατά μήκος του περιγράμματος..Εξαερισμός με καθαρό αέρα. στην πίσω πλευρά έχει ένα ειδικό δακτύλιο και μια πτερωτή αέρα.
Ο εξαερισμός δεν έχει πτερωτή. Ο εξωτερικός πίνακας των διαχυτών, επομένως, συνδέεται με τους ειδικούς διαδρόμους του κιβωτίου χάρη στις βίδες. Γενικά, οι διαχυτήρες τοποθετούνται σε μικρά στηρίγματα ή στη φλάντζα διαμέσου των οπών.

Ο κλασικός διαχύτης οροφής στην μπροστινή πλευρά μοιάζει με ένα πλαίσιο. Στη μέση του είναι ένα πιάτο από το προφίλ. Με τη βοήθεια εγκάρσιων νευρώσεων στους πυρήνες των διαχυτών δαπέδου παρέχεται εντατική ανταλλαγή θερμότητας.

Είναι επίσης κοινό να διαχωρίζουμε όλα διανομείς αέρα και οι διαχυτήρες είναι ανεξέλεγκτοι και ελεγχόμενοι. Αυτά που μπορούν να ρυθμιστούν, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αέρα, ενισχύοντας ή εξασθενίζοντας τη ροή του αέρα.
Μεταξύ των ελεγχόμενων διαχυτών υπάρχουν ενδιαφέρουσες θέσεις χάσματος. Αυτός ο τύπος διαχύτη μπορεί να αλλάξει τη γωνία του πίδακα αέρα. Είναι επίσης καλοί επειδή είναι ευκολότερο να συναρμολογηθούν κουτί αερισμού. Είναι πολύ βολικό και πρακτικό να τοποθετείτε ένα διαχύτη σχισμών στον τοίχο ή πίσω από τις δομές ανάρτησης, χρησιμοποιώντας βραχίονες.

Με τη μορφή, μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ τετράγωνο, στρογγυλό και ορθογώνια διαχυτήρες.

Πρόσφατα, οι διαχυτήρες με διακοσμητικό σχεδιασμό ήταν πολύ δημοφιλείς. Μπορούν να τονίσουν πολύ καλά τη σχεδίαση του δωματίου.

Όταν αγοράζετε ένα τέτοιο μέρος του εξαερισμού, δώστε προσοχή στα υλικά κατασκευής. Αναμφισβήτητα, αυτά που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και χάλυβα είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα πλαστικά ανάλογα.
Ταυτόχρονα, τα πλαστικά προϊόντα έχουν πιο αισθητική εμφάνιση και παρουσιάζονται σε διαφορετικά χρώματα.

Χρησιμοποιώντας διαχυτήρες στην ανάπτυξη σύστημα εξαερισμού. μπορείτε να επιλέξετε τέτοια μοντέλα που θα σας βοηθήσουν να διανείμετε τον αέρα σε τρεις ή τέσσερις κατευθύνσεις. Σε αυτή την περίπτωση, για τα κτίρια όπου υπάρχει κίνδυνος υψηλής υγρασίας ή συγκέντρωσης επιθετικών καπνών, χρησιμοποιήστε ειδικές, προσαρμοσμένες σε τέτοιες συνθήκες, διαχυτήρες.

Καλά αεριζόμενο δωμάτιο χάρη στο διαχύτες και οι διανομείς αέρα θα σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε πλήρως το στήθος!

Δείτε επίσης:

Ταξινόμηση, τύποι και εγκατάσταση διαχυτών εξαερισμού

Τι είναι ένας διαχύτης και τι χρησιμοποιείται για αυτό; Ο κύριος σκοπός του είναι να τροφοδοτεί και να αποστραγγίζει αέρα από το δωμάτιο, επιπλέον, παίζει ρόλο διανομέα ροών αέρα. Στην πραγματικότητα, ο διαχυτήρας # 8212; Αυτό είναι το συνηθισμένο πλέγμα που ολοκληρώνει τον αγωγό εξαερισμού. Έχει ένα ειδικό σχήμα που εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή του αέρα, δηλαδή τη διάχυση (ανάμειξη) των αέριων μαζών που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο. Το ειδικό σχήμα του πλέγματος, καθώς και η παρουσία διαφόρων (μικρών ή σχιστομημένων) οπών, λεπίδων και έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία. Για να διασφαλιστεί ότι ο αέρας δεν διεισδύει κατευθείαν στο δωμάτιο, κατασκευάζεται ένας στατικός θάλαμος πίεσης και, στην πραγματικότητα, απλά η διαστολή του αεραγωγού για να ρυθμίζει την ταχύτητα ροής του αέρα και να εμποδίζει το ρεύμα.

Οι διαχυτήρες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει σύστημα εξαερισμού προσφοράς-εξάτμισης ή απλώς σύστημα εξαερισμού. Τα σπίτια των διαμερισμάτων είναι συνήθως εξοπλισμένα μόνο με εξαερισμό, που πραγματοποιείται με έλξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, περιορίζεται συνήθως σε ένα απλό πλέγμα στο άνοιγμα. Ενώ ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από την οροφή ή να αφαιρεθεί από το δάπεδο.

Διαχυτήρες και σχάρες εξαερισμού: τύποι και ταξινόμηση

Παράδειγμα τυπικού διαχύτη

Πρώτα από όλα, υπάρχει μια μεταβλητή και ανεξέλεγκτη ποικιλία διαχυτών. Ο κύριος σκοπός τους είναι # 8212; αλλάξτε την κατεύθυνση του ρεύματος αέρα. Επιπλέον, οι διαχυτήρες μπορούν να τροφοδοτούνται και να εξάγονται. Η πρώτη έκδοση αποσκοπεί στην ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών μέσα στο δωμάτιο, ενώ η δεύτερη έκδοση # 8212; για την εκτροπή των μαζών αέρα προς τα έξω.

Ανάλογα με το σχήμα, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι σχάρων διαχύτη:

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

Κάθε είδος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Οι μεταλλικές σχάρες είναι πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές, συχνά έχουν επίσης ένα όμορφο σχέδιο. Αλλά το πλαστικό δεν σκουριάζει, είναι ελαφρύτερο σε βάρος και πιο ποικίλες σε μέγεθος και χρώματα λύσεις.

Οι διαχυτές μπορούν επίσης να διαφέρουν στις διαφορετικές κατευθύνσεις παροχής αέρα, είναι διαφορετικές στο χρώμα και το μέγεθος, μπορεί να είναι απλές ή διακοσμητικές. Μερικά από αυτά έχουν αντοχή στην υγρασία και είναι σχεδιασμένα για χρήση σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

 • Ο διαχύτης στροβίλου μπορεί να είναι είτε κυκλικός είτε τετράγωνος. Εάν χρησιμοποιείται για την πίσω πλευρά του εξαερισμού τροφοδοσίας, παρέχεται επιπλέον με δακτύλιο και πτερωτή. Εάν δεν υπάρχει τελευταίο στο διαχύτη, τότε η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες. Η στερέωση πραγματοποιείται είτε μέσω βραχιόνων είτε μέσω οπών φλάντζας. Ακριβώς στο κέντρο υπάρχει μια πλάκα με προφίλ. Στην ελεγχόμενη παραλλαγή μοντέλου υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν την αλλαγή της έντασης και της κατεύθυνσης των αέριων μαζών. Σε μεγάλα δωμάτια με μεγάλο όγκο αέρα, ένας ανεμοστάτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει την πιο άνετη ατμόσφαιρα.
 • Ο διαχυτήρας εξαερισμού των σχισμών, ο οποίος ρυθμίζει τη γωνία παροχής αέρα, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η συμπαγεια και ο λακωνισμός. Η ίδια η τρύπα είναι συχνά ακόμη αδύνατη. Ο διαχυτήρας οροφής είναι στρογγυλός, τετράγωνος και ορθογώνιος. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι μπορούν να βρεθούν βολικά πίσω από μια διακοσμητική οροφή και έτσι να το μεταμφιέσουν. Οι συσκευές είναι κατάλληλες για χώρους όπου οι οροφές έχουν ύψος μεταξύ 2,6 και 4 μέτρων.
 • Υπάρχουν διακοσμητικοί διαχύτες, οι οποίοι μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό, χάλυβα ή αλουμίνιο. Η περίοδος λειτουργίας τους και η τιμή του προϊόντος καθορίζονται, πρώτον, από την ποιότητα του υλικού. Τέτοιου είδους περίπλοκα μοντέλα θα διακοσμήσουν κάθε δωμάτιο. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πολλών στοιχείων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο σειριακής σύνδεσης και τους παρεχόμενους εύκαμπτους σωλήνες. Η σφράγιση γίνεται στα ακραία στοιχεία με τη χρήση των τελικών σφραγίδων.

Από την άποψη της λειτουργίας, ο στρογγυλός διαχύτης δεν έχει διαφορές με τον τετραγωνικό διαχύτη. Στην κορυφή του θαλάμου στατικής πίεσης, μόνο το πλέγμα που παίζει ρόλο μιας ζώνης συσσώρευσης σκόνης και μικρών θραυσμάτων είναι ορατό και είναι σημαντικό για την παροχή εξαερισμού. Τα χαρακτηριστικά και οι μέθοδοι εγκατάστασης των διαχυτών διαφέρουν ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου και τις αποχρώσεις του σχεδίου οροφής. Η εγκατάσταση του μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί με τα χέρια σας και έτσι να εξοικονομηθεί η πληρωμή της εργασίας των ειδικών εγκατάστασης.

Τοποθέτηση του διαχύτη

Η τοποθέτηση του στοιχείου εξαρτάται από το σχήμα και τον τύπο της οροφής. Τα τετράγωνα και στρογγυλά στοιχεία μπορούν να τοποθετηθούν σε μια οροφή τεντώματος ή γυψοσανίδα κατά την κατασκευή της δομής. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή οποιουδήποτε υλικού.

 1. Η σήμανση γίνεται για συνδετήρες.
 2. Υπάρχουν θέσεις για τη στερέωση του πλαισίου και της οροφής.
 3. Οι δομικές διαστάσεις σημειώνονται.
 4. Στον τοίχο γίνεται μια σταγόνα με ένα μικρό διάκενο, χρησιμοποιώντας ένα κύκλο γύρω από το σκυρόδεμα και το βούλγαρο.
 5. Το σώμα εισάγεται, οι απαραίτητες τρύπες για διάτρηση διατρυπάται.
 6. Οι αρθρώσεις υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό (για να αποφευχθεί η αναρρόφηση αέρα).
 7. Με τη βοήθεια βιδών ή βιδών, το στοιχείο είναι προσαρτημένο στο προβλεπόμενο επίπεδο.

Το οροφής διαχύτη μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή οπουδήποτε, καθώς δεν είναι τόσο αισθητή. Ένα τετράγωνο διαχύτη ακροφυσίων με τυπικές διαστάσεις χρησιμοποιείται για οροφές κασέτας, αντικαθιστώντας ένα από τα πλακάκια. Το κυριότερο είναι να ενσωματώσετε σωστά τις σχάρες εξαερισμού στη δομή οροφής για να διευκολύνετε τη συντήρηση. Ένα τετραγωνικό διαχύτη οροφής είναι πιο συχνά εγκατεστημένο στην κατασκευή των οροφών κασέτας αντί των διακοσμητικών πλακιδίων. Αυτό θα επιτρέψει τη διατήρηση του συστήματος εξαερισμού χωρίς προβλήματα.

Πώς είναι δυνατόν να γίνουν αλλαγές στην εμφάνιση του κτιρίου ή των χώρων αερισμού; Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εγκαταστήσετε πλέγματα εξαερισμού.

Για το δωμάτιο ήταν ζεστό και άνετο και ασφαλές για όλους όσους είναι μέσα σε αυτό, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία - αρχιτεκτονικά στοιχεία, φινίρισμα, την πλήρωση και, φυσικά, το σύστημα εξαερισμού. Τα πλέγματα εξαερισμού σε μια τέτοια περίπτωση είναι αποφασιστικός παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο μέλλον. Χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη σχάρες αερισμού του λείου μετατρέπονται σε προϊόντα με μια ευρεία επιλογή και διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Για οποιονδήποτε, η ανάπτυξη διακοσμητικών πτερυγίων εξαερισμού δεν έγινε ούτε έκπληξη. Τώρα μπορούμε να παρατηρήσουμε όλα τα πιθανά σχήματα και μεγέθη πλεγμάτων, από μικρά έως μεγάλα, από αλουμίνιο σε χάλυβα. Έτσι, οι αεραγωγοί έχουν γίνει όχι μόνο το απαιτούμενο επίπεδο των αστικών και βιομηχανικών χώρων, έχουν μετατραπεί σε αρκετά ξεχωριστά εσωτερικά και εξωτερικά.

Οι περισσότερες γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε τροφοδοσία και εξαγωγή, τοπική και γενική ανταλλαγή, κανάλι και μη κανάλι. Τα δίκτυα παροχής είναι υπεύθυνα για την παροχή αέρα στον χώρο, οι σχάρες εξάτμισης είναι υπεύθυνες για τη ροή του αέρα στο περιβάλλον. Οι τοπικές μάσκες αφορούν μόνο ένα δωμάτιο, οι κοινές ανταλλαγές καλύπτουν ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού κ.λπ. και τα παρόμοια.

Μια από τις ενδιαφέρουσες ποικιλίες των πλεγμάτων εξαερισμού είναι ο διαχύτης. Ο διαχύτης από τη φύση του έχει σχεδιαστεί για να κατανέμει ομαλά τη ροή αέρα στην αίθουσα. Οι διαχυτήρες έχουν επίσης τη δική τους ταξινόμηση.

Ποικιλίες και ταξινομήσεις.

Με τη μορφή διαχυτών διακρίνονται από:

Στρογγυλές συσκευές διάχυσης αερισμού - το τελικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού που προορίζεται για την εισροή και την εκροή αέρα των οικιακών χώρων τους. Είναι χωρισμένη σε τρεις τύπους: καθολική, εξάτμιση, τροφοδοσία.

Πτυσσόμενοι διαχύτες εξαερισμού - μια κλασική διάταξη οροφής διανομής αέρα. Υπάρχουν ρυθμιζόμενες (MPC + R) και μη ρυθμιζόμενες (MPC). Η ρύθμιση της ροής αέρα γίνεται με τη βοήθεια των δεύτερων κουρτινών: περισσότερο, λιγότερο, κλειστή. Χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους, ντουλάπες, ντουλάπες.

* Πίνακας μεγεθών τετραγωνικών διαχυτών.

* Διάγραμμα θορύβου και πίεσης στο κανάλι ενός τετραγώνου διαχύτη.

Γραμμικοί αεραγωγοί - διαχύτες ευρέως χρησιμοποιούμενοι στη βιομηχανία τροφίμων, δημόσια εστίαση. Λόγω της ικανότητάς του να αλλάζει μεμονωμένα τη γωνία διανομής και την ποσότητα αέρα που έχει εισέλθει σε αυτό. Οι γραμμικοί διαχύτες μπορούν επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους, ο οποίος πρακτικά δεν περιορίζει το μήκος και το πλάτος του αγωγού αερισμού.

* Πίνακας των υφιστάμενων διαστάσεων ενός γραμμικού διαχύτη.

Οι διαφορετικές μορφές σημαίνουν διαφορετικό όγκο αέρα και, κατά συνέπεια, διαφορετική λειτουργικότητα. Ο διαχύτης έχει επίσης μια ταξινόμηση με βάση την τοποθεσία του. Κατανομή :

 • διαχυτήρες δαπέδου.
 • τοίχο?
 • ανώτατο όριο (δίνη).

Εξωτερική που βρίσκονται συχνά στο πεδίο των βημάτων ή σε χώρους που προστατεύονται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Διαχυτήρες τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα και μοιάζουν με συμβατική μάσκα εξαερισμού. Επιπλέον, οι συσκευές διάχυσης τοίχων είναι σχεδόν αόρατες στα άτομα που δεν έχουν εντοπίσει, φαίνονται πολύ μέτρια και διακριτικά. Τα προϊόντα οροφής αυτής της κατηγορίας κέρδισαν επίσης μεγάλη δημοτικότητα. Βασικά, αυτό οφείλεται στη λειτουργικότητά τους.

Βρίσκεται στην οροφή, αυτό το διαχύτη μπορεί να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή περιοχή και επομένως τη μέγιστη ποσότητα αέρα. Επιπλέον, ένας διαχύτης με διάταξη οροφής μπορεί να κατευθύνει τον αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Από όλες τις απόψεις, αυτά τα diffusers είναι μια πολύ κερδοφόρα επιλογή!

Διαχυτή με στροβίλους - Διαχυτές με περιστρεφόμενη εισαγωγή αέρα χρησιμοποιούνται στον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, είτε πρόκειται για σύστημα θέρμανσης είτε για κλιματισμό. Ο σκοπός της εισαγωγής αέρα στον αερισμό είναι η κατάλληλη κατανομή του αέρα που διέρχεται μέσω αυτού. Χρησιμοποιείται τόσο σε βιομηχανικούς χώρους όσο και για εμπορικούς σκοπούς. Η χρήση σε οικιακούς χώρους είναι επίσης ευπρόσδεκτη, καθώς συμβάλλει μόνο σε μια ευνοϊκή κλιματική ατμόσφαιρα. Ο διανομέας οροφής ανώτατου ορίου τοποθετείται στις ψευδοροφές, λόγω της ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, μπορεί να κατευθύνει με μεγαλύτερη ακρίβεια, ανάλογα με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν όλες οι γρίλιες εξαερισμού σε εσωτερικούς χώρους. Όταν πρόκειται για δρόμους, πρόκειται για τις εξωτερικές γρίλιες. Η ίδια η εξωτερική μάσκα δεν έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με τα σχάρες εντός των χώρων. Η εξωτερική μάσκα δεν είναι τόσο διακοσμητικό στοιχείο, όσο καλείται να εκτελεί σωστά τις λειτουργίες της και να φαίνεται ανεπαίσθητη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την επιλογή μιας εξωτερικής μάσκας, δεν πρέπει να δίνεται προσοχή στην εμφάνισή της, αλλά στις λειτουργίες, το σχήμα και τον τύπο της. Η ιδανική ψησταριά - ένα τετράγωνο εξαερισμού περσίδα ή ορθογώνιο ουδέτερο γκρι ή σκούρο χρώμα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτιμώμενη εξωτερική όψη του πλέγματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την αρχιτεκτονική και το ύφος κτίριο, το σκοπό και τη θέση του. Θα πρέπει επίσης να δίνουν προσοχή στο υλικό κατασκευής της σχάρας. Για εξωτερική σχάρες είναι πιο κατάλληλο ως ένα πλαστικό υλικό που δεν είναι ευπαθή σε διάβρωση ή σιδήρου ως υλικό ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες (ανάλογα με το κλίμα, την τοποθεσία και ούτω καθεξής. Factors).

Διαχυτήρας για εξαερισμό

Για πιο αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού στο δωμάτιο, ο καθαρός αέρας δεν πρέπει να ρέει, αλλά να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Μετά από όλα, όταν ο αέρας ρέει σε μία ροή - δημιουργούνται ρεύματα και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων. Επιπλέον, με ένα ρεύμα αεριωθούμενου αέρα, μόνο ένα μέρος του δωματίου αερίζεται. Ως εκ τούτου, για τον αερισμό του χώρου ήταν η πιο αποτελεσματική εγκατάσταση διαχύτες για εξαερισμό.

Διάχυση για εξαερισμό - τι είναι αυτό; Αυτό αποτελεί μέρος του συστήματος εξαερισμού, σκοπός του οποίου είναι η διάχυση των ρευμάτων αέρα εισόδου / εξόδου μέσω του χώρου του δωματίου.

Τι είναι ένας διαχύτης;

Ένας διαχύτης για ένα σύστημα αερισμού είναι μια συσκευή που έχει τη μορφή εξωτερικής σχάρας. Ο σκοπός αυτής της μονάδας είναι η ομοιόμορφη κατανομή εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών του δωματίου. Διαχωρίστε τρεις τύπους συσκευών που συμβάλλουν στη διασπορά των ροών του αέρα:

 • Παροχή αέρα?
 • Εξαερισμός αέρα.
 • Παροχή και εξαγωγή (γενική);

Διαχυτήρες στον κλιματισμό

Ο σκοπός των συσκευών αυτών είναι η ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα από το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα μέσω των αγωγών αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Η διαφορά μεταξύ του διαχύτη και του εξαερισμού

Η διαφορά μεταξύ αυτών των συσκευών είναι μόνο στο σχεδιασμό και την ένταση της κίνησης του αέρα.

Κατά τον υπολογισμό και τον σχεδιασμό του εξοπλισμού για την εξάλειψη της ροής του αέρα λαμβάνεται υπόψη η κυκλοφορία του αέρα. Επομένως, η διάταξη των πτερυγίων και των χωρισμάτων της κατασκευής πραγματοποιείται έτσι ώστε οι ροές αέρα να αναμιγνύονται με το μέγιστο αποτελεσματικό τρόπο και να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Ο διαχύτης, όπως και οι γρίλιες εξαερισμού, συμβάλλει σε μια πιο έντονη ροή αέρα στους αεραγωγούς από το κλιματιστικό, μόνο το κάνει σε πιο αργή και πιο υγρή μορφή.

Εφαρμογή και αρχή λειτουργίας του διαχύτη για εξαερισμό

Ο διανομέας αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε χώρου - οικιστικά κτίρια, γραφεία, παραγωγή. Με τη βοήθεια αυτών των συσκευών μπορείτε:

Εξαλείψτε τα σχέδια

Τα σχέδια έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων. Τα άτομα με ασθενή ανοσία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην επιρροή τους. Εμφανίζονται ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα ρεύματα αέριων μαζών σχηματίζουν ένα μόνο ρεύμα. Αυτό το φαινόμενο εξαλείφει τον διανομέα παροχής αέρα. Συμβάλλει στην απόκλιση και διασπορά της ροής του αέρα.

Αποτελεσματικός αερισμός

Εάν δεν υπάρχουν συσσωματώματα στο σύστημα εξαερισμού, με τα οποία μπορούν να διαχυθούν τα ρεύματα αέριων μαζών, μόνο το τμήμα του χώρου στον οποίο κυκλοφορεί ο αέρας αερίζεται, καθώς η εισροή αέρα διεξάγεται με τη μέθοδο της δέσμης. Κατά τον αερισμό με ένα διανομέα αέρα, το ρεύμα αεριωθούμενου αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του δωματίου. Η διασπορά πραγματοποιείται κυρίως με αρχή στροβίλου. Και οι εκτροπείς αερισμού συμβάλλουν στη μείωση της έντασης της κίνησης του αέρα μέσω ενός εύκαμπτου αγωγού ή στην επιτάχυνση της εξέλιξης των αέριων μαζών που έχουν εισέλθει στο σύστημα εκροής.

Αναβαθμίστε το σύστημα εξάτμισης

Για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται διαχυτήρες εξάτμισης (εξάτμισης). Τοποθετούνται στο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς την παρουσία ενός διανομέα αέρα, ο σχεδιασμός καυσαερίων, παρόλο που εκλύει μάζες αέρα, εξακολουθεί να δημιουργεί ρεύματα αέρα. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα του δωματίου. Επιπλέον, η ποσότητα του καυσαερίου που εισέρχεται στη θύρα εξάτμισης επηρεάζεται άμεσα από αλλαγές στην κατεύθυνση της ροής του - όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή, τόσο χαμηλότερη είναι η παροχή. Με τη βοήθεια ενός διαχυτή αέρα, ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Ελέγξτε τη ροή αέρα

Έλεγχος της εισροής / εκροής ροής αέρα χρησιμοποιώντας το διαχύτη μπορεί να πραγματοποιηθεί από ένα ειδικά συντονισμένο πίνακα ελέγχου. Έτσι, είναι δυνατή η παροχή πρόσθετης άνεσης και η αποφυγή σχηματισμού βυθίσματος ή ανεπαρκούς αερισμού. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η ηχομόνωση. Με τη βοήθεια αυτής της μονάδας είναι δυνατό να εξαλειφθεί ο θόρυβος των "ροών του αέρα" που περπατούν κατά μήκος του δωματίου.

Ταξινόμηση

Τύποι διαχυτών για εξαερισμό

Σύμφωνα με το υλικό της υπόθεσης

Πλαστικοί διαχύτες για αερισμό.

Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, ανθεκτικές στις διεργασίες διάβρωσης και σήψης. Τέτοιοι διανομείς αέρα είναι πολύ ελαφροί, είναι κατασκευασμένοι σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Διαχυτήρες μετάλλων για εξαερισμό

Τέτοιοι διανομείς αέρα κατασκευάζονται από αλουμίνιο ή χάλυβα. Τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι υψηλής αντοχής. Είναι αξιόπιστα κατά τη λειτουργία και έχουν βέλτιστο σχεδιασμό. Οι μεταλλικοί διαχυτήρες είναι πολύ βαρύτεροι από τους πλαστικούς διαχύτες. Επίσης, μερικές φορές ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάστασή τους.

Μην συγχέετε το μεταλλικό ανεμοστάτη και το διαχύτη. Σε αντίθεση με τον διαχύτη με έναν ανεμοστάτη, είναι δυνατό να ελέγχεται ο όγκος των ροών του κυκλοφορούντος αέρα (σε αγωγούς διανομής είναι αδύνατον). Επίσης, το σώμα της συσκευής κατασκευάζεται μόνο σε κυκλικό σχήμα και ο διαχυτήρας μπορεί να έχει διάφορα σχήματα (τόσο στρογγυλά όσο και ορθογώνια).

Η τιμή της συσκευής εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα διαχύτη. Οι συσκευές χάλυβα είναι πολύ ακριβότερες από τις πλαστικές.

Σύμφωνα με τη φόρμα

Γυάλινοι διαχύτες για αερισμό

Τέτοια μοντέλα χωρίζονται σε:

 • Ανεμιστήρας - τοποθετημένος συχνά στην οροφή, με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων. Αυτά τα μοντέλα διάχυσης αέρα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα ροής μάζας αέρα.
 • Tarelchatye - σπάνια βρίσκονται σε λειτουργία, καθώς δεν πληρούν τις απαιτήσεις σχεδιασμού.

Διαχυτήρες αυλακώσεων για εξαερισμό

Τα πλαίσια για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών είναι πολύ συμπαγή και σχεδόν αόρατα στην επιφάνεια. Λόγω του σχήματος του, είναι δυνατό να διορθωθεί η κατεύθυνση και η γωνία των ροών του αέρα.

Η τοποθέτηση τέτοιων μονάδων δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Παράγεται με αγκύλες.

Με ραντεβού

Διαχυτήρες παροχής αέρα

Οι συσκευές για τον αερισμό εισόδου έχουν σχεδιαστεί για να αντλούν και να μεταφέρουν γρήγορα στο δωμάτιο ή τη μονάδα εξαερισμού τη ροή μάζας φρέσκου αέρα από το εξωτερικό και την ομοιόμορφη κατανομή τους.

Διαχυτήρες καυσαερίων

Χρησιμοποιείται για την γρήγορη απομάκρυνση του εξωτερικού αέρα από το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, προωθούν την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε όλο το χώρο του δωματίου και τον αερισμό της μέγιστης περιοχής του.

Γενικοί διαχύτες (εισαγωγής και εξάτμισης)

Τέτοιες μονάδες χρησιμοποιούνται για εισροή - εκροή αέρα μέσα στο δωμάτιο, επίσης για κυκλοφορία μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Διαχυτήρες ακροφυσίων

Αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ρευμάτων αεριωθούμενου αέρα με στενή κατευθυντικότητα.

Στη θέση εγκατάστασης

Διαχυτήρες οροφής για αερισμό

Δεδομένου ότι η ανάμιξη των ροών του αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται στην κορυφή (κάτω από την οροφή), οι εν λόγω διανομείς αέρα είναι πολύ κοινές κατά τη λειτουργία - 95%. Χρησιμοποιούνται τόσο για συστήματα εξαερισμού όσο και για συστήματα εξαερισμού.

Διαχυτήρες δαπέδου για αερισμό

Αυτός ο τύπος εξαρτήματος χρησιμοποιείται για χώρους στους οποίους ο εξαερισμός τροφοδοσίας πραγματοποιείται μέσω του υπογείου.

Διαχυτήρες τοίχου για αερισμό

Τέτοιοι διαχυτήρες για τον αερισμό σε λειτουργία είναι αρκετά σπάνιοι, αφού οι σχάρες εξαερισμού χρησιμοποιούνται κυρίως για τοίχους.

Συνδέστε βασικά τέτοιες μονάδες εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Vortex

Ο εξωτερικός σχεδιασμός τέτοιων διανομέων για ροές αέρα αποτελείται από χωρίσματα και γρίλιες, οι οποίες είναι διατεταγμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται στροβιλισμός των αέριων μαζών. Αυτό επιτρέπει την επιτάχυνση της κίνησης των αέριων μαζών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας ενός τέτοιου συστήματος.

Συχνά στους διαχυτήρες στροβίλου η διάταξη των βραχυκυκλωμάτων είναι ακτινική. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με μεγάλες εκτάσεις, ψηλές οροφές. Επίσης, τέτοιες μονάδες είναι κατάλληλες για χώρους όπου απαιτείται λειτουργική αλλαγή αέρα (μπάνιο, τουαλέτα κ.λπ.).

Από το εσωτερικό, ένα τέτοιο συσσωμάτωμα έχει σχήμα κυλίνδρου. Το πλέγμα σε αυτό μπορεί να είναι διαφόρων μορφών. Σε αυτή την περίπτωση, οι οπές του θα πρέπει να βρίσκονται μόνο κατά μήκος της περιφέρειας.

Στους διανομείς στροβίλου των αέριων μαζών για το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας υπάρχει πρόσθετος πτερωτής. Βρίσκεται πίσω από την σχάρα, στην περίπτωση της συσκευής. Αυτό το τμήμα μπορεί να είναι κινητό και σταθερό, ελεγχόμενο και μη κατευθυνόμενο. Η ελεγχόμενη πτερωτή μπορεί να έχει αρκετές ταχύτητες λειτουργίας.

Οι διαχυτήρες τύπου Vortex μπορούν να έχουν ένα θάλαμο στατιστικής πίεσης. Με τη βοήθειά του εξαλείφεται η υπερβολικά ενεργή κίνηση των ροών του αέρα, οπότε εμποδίζεται η διαμόρφωση των ρευμάτων.

Κουλοχέρη

Το σχήμα τέτοιων διαχυτών μοιάζει με σχισμή. Δεδομένου ότι η κατανομή των ροών μάζας αέρα εξαρτάται άμεσα από τη θέση των χωρισμάτων, το σχήμα, το μέγεθος και την κατεύθυνση τους, ο σχεδιασμός τέτοιων αδρανών είναι ειδικά σχεδιασμένος και υπολογισμένος.

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου το σύστημα αερισμού έχει μικρή ή μεσαία χωρητικότητα.

Οι συσκευές υποδοχής για τη διασπορά των ρευμάτων αέρα μπορούν να ρυθμίζονται και να αλλάζουν την κατεύθυνση των τροφοδοτούμενων αέριων μαζών (παρόμοια με τις περσίδες κλιματισμού). Σε τέτοιους διαχύτες μπορεί να υπάρχει ένας θάλαμος στατιστικής πίεσης.

Ο σχεδιασμός των διαχυτών σχισμών και των πλεγμάτων για αυτά μπορεί να έχει διάφορα σχήματα.

Ρυθμιζόμενο

Τέτοιοι διαχυτήρες για αερισμό είναι εξοπλισμένοι με ρυθμιζόμενες ολισθαίνουσες πλάκες. Αυτό είναι το ρυθμιστικό στοιχείο της δομής, μέσω της οποίας παρακολουθείται η χωρητικότητα της συσκευής.

Τέτοιες συσκευές ονομάζονται ανεμοστάτες. Η ροή των αέριων μαζών ρυθμίζεται από τις κινήσεις του κεντρικού τμήματος της μονάδας δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Τα ελάσματα στο εξάρτημα στερεώνονται κινητά. Αυτό τους επιτρέπει να αλλάζουν τη θέση και να ανοίγουν ή να κλείνουν το κενό για να δημιουργούν μάζες αέρα.

Υπάρχουν ανεμοστρώματα εξοπλισμένα με αισθητήρες παρουσίας και αναλυτές σύνθεσης μάζας αέρα. Τέτοιες μονάδες συνδέονται με το σύστημα ελέγχου κλιματισμού χώρου. Υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα στην αυτόματη λειτουργία. Η αποστολή του είναι να διατηρήσει ένα δεδομένο μικροκλίμα του δωματίου.

Τοποθετήστε το διαχύτη με τα χέρια σας

Για να αποφύγετε οποιαδήποτε προβλήματα κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε την τρύπα για την εγκατάσταση εκ των προτέρων. Το άνοιγμα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος και το σχήμα της συσκευής.

Στα εξαρτήματα, προσαρμόζονται πάντοτε ειδικοί μάνδαλοι στερέωσης για τη συναρμολόγηση του διαχύτη. Με τη βοήθειά τους, η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εύκαμπτο αγωγό όσο και σε άκαμπτο αγωγό.

Εγκατάσταση του διαχύτη σε ένα άκαμπτο κανάλι

 • Πριν αγοράσετε ένα διαχύτη αέρα, πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια το μέγεθος και το σχήμα της οπής για τη συσκευή. Η μονάδα πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με τις παραμέτρους αυτές.
 • Η εγκατάσταση της συσκευής συνίσταται στην ομαλή προώθηση της συσκευής σε μια προετοιμασμένη οπή, μέχρι την εμφάνιση ενός χαρακτηριστικού ήχου - ενός κλικ. Η τοποθέτηση της συσκευής πρέπει να γίνει προσεκτικά, για να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στη θήκη (με ισχυρή πίεση, μπορεί να σκάσει το περίβλημα).
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την επιφάνεια και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες ή προεξοχές μεταξύ του ανοίγματος και της μονάδας.
 • Εάν υπάρχουν ελαττώματα εγκατάστασης, πρέπει να ελέγξετε όλα τα μάνδαλα και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούσαν. Διαφορετικά, πρέπει να πατήσετε το απαραίτητο μέρος της συσκευής, μέχρι να επιδιορθωθεί.

Εγκατάσταση του διαχύτη σε ένα μαλακό κανάλι

 • Πρώτα πρέπει να βγάλετε το χιτώνιο από την τρύπα στον τοίχο και να το συνδέσετε στη συσκευή για να απορροφήσετε τη ροή του αέρα.
 • Στη συνέχεια, το μανίκι τοποθετείται στο κανάλι και πίσω του βρίσκεται η μονάδα.
 • Όταν το σύστημα αρχίσει να αγγίζει την επιφάνεια του τοίχου, πρέπει να διορθώσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε ήσυχα, χωρίς να ασκείτε ιδιαίτερη πίεση στο διαχύτη έως ότου λειτουργούν οι μηχανισμοί στερέωσης.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα εγκατάστασης (προεξοχές, ανωμαλίες πάνω από την επιφάνεια του τοίχου).

Εγκατάσταση του διαχυτήρα σε μη αγωγούς εξαερισμό (οπή στον τοίχο)

 • Αρχικά, πρέπει να ετοιμάσετε μια τρύπα στην οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα για να διαλύσει τις ροές αέρα. Για τους σκοπούς αυτούς, συνιστάται η χρήση ενός σωλήνα, οι παράμετροι του οποίου θα αντιστοιχούν στο μέγεθος του διαχύτη.
 • Το άνοιγμα στον ίδιο το τοίχο μπορεί να γίνει από ένα σωλήνα. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε το μήκος της οπής από το εξωτερικό τοίχωμα προς τον εσωτερικό τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε το σωλήνα στις διαστάσεις αυτές.
 • Τοποθετήστε τον προσαρμοσμένο σωλήνα στην οπή και εγκαταστήστε τη συσκευή σύμφωνα με την αρχή που περιγράφηκε παραπάνω.
 • Η τοποθέτηση του σωλήνα στην οπή μπορεί να γίνει με τη βοήθεια αφρού για εγκατάσταση.

Αν τα εξαρτήματα του διαχύτη δεν περιλαμβάνουν μάνδαλο για τη στερέωση τους, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κόλλα, άγκυρες, σφραγιστικά ή βίδες.

Διαχύτης εξαερισμού - τύποι και σκοπός

Ένα ζεστό και ζεστό σπίτι εγγυάται την άριστη υγεία. Και συχνά μερικά μικρά πράγματα το κάνουν ασυνήθιστο και μοναδικό και ασυνήθιστο. Αυτά περιλαμβάνουν διαχυτήρες για συστήματα εξαερισμού, αν και δεν θεωρούνται υψίστης σημασίας στοιχεία.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά και να τα χρησιμοποιήσετε σωστά, συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο στο τέλος.

Διαφορετικές παραλλαγές των διαχυτών για εξαερισμό

Τι είναι λοιπόν ένας εξαεριστήρας στον εξαερισμό; Αυτό είναι που ζητούνται οι συσκευές διανομής αέρα, οι οποίες προορίζονται για την παροχή αέρα προς και από το δωμάτιο. Εκτός από τα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιείται και για θέρμανση και κλιματισμό.

Ταξινόμηση

Σύμφωνα με τη φόρμα

Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας δώσουν την ευκαιρία να καταλάβετε τι πρέπει να ψάξετε κατά την επιλογή διαχυτών. Θα τα καταλάβετε, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητα της εγκατάστασης, τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις του συστήματος εξαερισμού.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις των μοντέλων αυτής της συσκευής:

Συμβουλή: πολλοί σχεδιαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν στους εσωτερικούς στρογγυλός διαχύτες, οι οποίοι μοιάζουν με αμπαζούρ, γεγονός που τους επιτρέπει να συνδυάζονται με επιτυχία στο σχεδιασμό των δωματίων.

Στρογγυλά διαχυτικά για αερισμό

Η σύγχρονη αγορά μπορεί να προσφέρει ενδιαφέροντα μοντέλα στρογγυλού σχήματος:

 • διαχύτη ανεμιστήρα, στην οποία είναι ενσωματωμένη η βαλβίδα ροής αέρα και υπάρχουν ειδικοί συνδετήρες για τοποθέτηση στην οροφή.
 • Έχουν σχήμα πιάτου, αν και σπάνια χρησιμοποιούνται από σχεδιαστές.
 • Σχισμή - χρησιμοποιείται για την επίτευξη της επιθυμητής κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Λόγω του σχήματος τους, είναι δυνατό να αλλάξει η γωνία εξόδου. Τέτοια μοντέλα χαρακτηρίζονται από συμπαγείς διαστάσεις των κιβωτίων εγκατάστασης, γεγονός που καθιστά δυνατή την κατασκευή σχεδόν αδιαπέρατων ανοιγμάτων εξαερισμού για παροχή και εκροή αέρα. Η τοποθέτηση των διαχυτήρων σχισμών γίνεται χειροκίνητα με τη βοήθεια βραχιόνων, ακόμη και σε περιορισμένο χώρο, για παράδειγμα, πίσω από μια ψευδοροφή.

Ποιο από τα προϊόντα που αγοράζετε εξαρτάται από τη γεύση και το σχεδιασμό. Αλλά, θυμηθείτε, δεν υπάρχουν μικροδουλειές στη δημιουργία άνεσης και άνεσης.

Στη φωτογραφία υπάρχει ορθογώνιος διανομέας οροφής

Με ραντεβού

Τώρα εξετάστε την πρακτική πλευρά της ερώτησης, η οποία είναι πολύ πιο σημαντική. Οι συσκευές μπορούν να είναι:

Εγκατάσταση της συσκευής στον αγωγό

 1. Οι διαχυτήρες μπορούν επίσης να είναι μη ρυθμισμένοι και ρυθμιζόμενοι. Στο τελευταίο, τοποθετούνται περσίδες που μπορούν να αλλάξουν την ένταση της ροής του αέρα και την κατεύθυνση του.
 2. Κάνετε συσκευές από:
 • μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβα), τα οποία είναι πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, θεωρούνται βέλτιστες από άποψη σχεδιασμού και έχουν επίσης χαρακτηριστικά βανδαλισμού. Η τιμή τέτοιων διαχυτών είναι ελαφρώς υψηλότερη από τις πλαστικές.
 • πλαστικά - οι συσκευές δεν σβήνουν και δεν σκουριάζουν. Έχετε ένα μικρό βάρος και ένα μεγάλο αριθμό χρωμάτων παραλλαγές.

Διαστρωτήρας οροφής από πλαστικό

Διανομή αέρα

Για να δημιουργήσετε το επιλεγμένο μικροκλίμα στην αίθουσα πρέπει να απαλλαγείτε από τον θόρυβο και τα ρεύματα, τα οποία συχνά κάνουν τους πελάτες νευρικό. Απλά οι διαχυτήρες και είναι μια καλή τεχνική λύση που θα βοηθήσει στην ποιοτική κατανομή της ροής του αέρα μέσα από το κτίριο. Οι συσκευές μειώνουν την ταχύτητα του αέρα κατά τη διέλευσή τους από τους εύκαμπτους αγωγούς και, αντίθετα, την αυξάνουν όταν εισέρχεται αέρας στον αγωγό εξαγωγής.

Η εισροή αέρα στο δωμάτιο μπορεί να ελέγχεται αυτόματα από τον πίνακα

Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να ασκήσετε τον έλεγχο αυτών των διαδικασιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε άνεση στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται ο σωλήνας εξαερισμού.

Τις περισσότερες φορές στην οροφή ή στον τοίχο εγκαταστήστε διαχυτήρες στροβίλου, οι οποίοι είναι διακοσμητικό πάνελ ορθογώνιου ή στρογγυλού σχήματος, σφραγισμένοι στο περίγραμμα ειδικής φλάντζας. Εάν πρόκειται για εξαερισμό τροφοδοσίας, υπάρχει ένας δακτύλιος καθοδήγησης αέρα και πτερύγιο στην πίσω πλευρά του, δεν υπάρχει έξοδος αέρα για την εξάτμιση.

Ο μπροστινός πίνακας του διαχυτήρα στερεώνεται με βίδες στους διαδρόμους του κιβωτίου τοποθέτησης. Οι συσκευές εγκαθίστανται μέσω οπών φλάντζας ή βραχιόνων. Ο εμπρόσθιος πίνακας ενός συμβατικού διαχύτη οροφής είναι ένα πλαίσιο στο κέντρο του οποίου τοποθετείται μια πλάκα με προφίλ.

Επιλογές διανομής αέρα

Μέχρι σήμερα, η βιομηχανία προσφέρει διάφορα μοντέλα που σας επιτρέπουν να κατευθύνετε τον ανεφοδιασμό ή τον εξαγόμενο αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις, όχι μόνο μία. Υπάρχουν επίσης ειδικά μοντέλα διαχυτών σχεδιασμένα να λειτουργούν σε χώρους με υψηλή υγρασία και διαβρωτικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, η οδηγία τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε πισίνες ή εργαστήρια παραγωγής.

Συμβουλή: η σωστή εγκατάσταση των διαχυτών καθιστά δυνατή την καλή εξαερισμό με την ελάχιστη αλλαγή θερμοκρασίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν εξοικονομείτε θερμότητα στο δωμάτιο.

Συμπέρασμα

Με τη βοήθεια των διαχυτών είναι δυνατόν να παρέχεται όχι μόνο η κατεύθυνση και ο όγκος εισροής αέρα, αλλά και η εκροή του. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει σωστή κατανομή των αέριων μαζών σε όλο το κτίριο ή σε συγκεκριμένο δωμάτιο, με ελάχιστη απώλεια θερμότητας.

Η βιομηχανία προσφέρει μοντέλα κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και διαφορετικά χρώματα, οπότε όταν επιλέγετε να δώσετε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.