Διαχυτήρας για το στεγνωτήρα μαλλιών

Πολλά κορίτσια, έχοντας αγοράσει στεγνωτήρα μαλλιών με ακροφύσιο διαχύτη, δεν το χρησιμοποιούν καθόλου, επειδή απλά δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν αυτό το ακροφύσιο. Ωστόσο, η εξοικείωση με την τεχνική της τοποθέτησης με τη βοήθειά του είναι αρκετά απλή.

Τι είναι αυτό;

Ο διαχύτης είναι ένα ειδικό στρογγυλό ακροφύσιο για έναν στεγνωτήρα μαλλιών ευρείας διαμέτρου, συμπληρωμένο με κηλίδες εγκατεστημένες σε έναν κύκλο. Ονομάζονται συνήθως "δάχτυλα". Ο διαχύτης, σε αντίθεση με τον συγκεντρωτή, στερεώνεται στο στεγνωτήριο με τη βοήθεια ενός στενού τμήματος. Στη βάση των τεντωμάτων υπάρχουν τρύπες με τις οποίες εισέρχεται ο αέρας. Αυτό το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό επιτρέπει τη μείωση της αρνητικής επίδρασης των υψηλών θερμοκρασιών στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τι είναι απαραίτητο;

Το ακροφύσιο-διάχυση χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια ποικιλία τρόπων. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά έναν ριζικό όγκο ή όγκο σε όλο το μήκος, να δημιουργήσετε ρομαντικές μπούκλες, κύματα ή να ισιώσετε τα μαλλιά ακόμη και χωρίς τη βοήθεια σιδερώματος.

Η απλότητα χρήσης καθιστά τον διαχύτη ένα απαραίτητο εργαλείο στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε fashionista.

Πώς λειτουργεί;

Ο διαχύτης είναι ένας ευρύς δίσκος ακροφυσίου, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν αιχμές, και η βάση, όπως ένα κόσκινο, αφήνει ζεστό αέρα μέσα από τον εαυτό του. ΤΑυτό το σχέδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Επιτρέπει Ξηρά μαλλιά γρήγορα λόγω μεγαλύτερης έκθεσης.
 • Διαχυτήρας πολύ απλό στη χρήση, κάθε κορίτσι μπορεί να κυριαρχήσει την απλή τέχνη της τοποθέτησης με τη βοήθειά του. Μια μικρή πρακτική είναι το μόνο που απαιτείται.
 • Διαχυτήρας είναι ασφαλέστερο για την υγεία των μαλλιών, επειδή η ροή του αέρα είναι διάσπαρτα και δεν κατευθύνεται άμεσα στις ρίζες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής λόγω της μεγάλης έκτασης έκθεσης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του ακροφυσίου επιτρέπει στον ψυχρό αέρα να κρυώσει και τα μαλλιά δεν είναι πλέον εκτεθειμένα σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες όπως με ένα απλό ξηραντήρα.
 • Προσαρμογή είναι ιδανικό για τη δημιουργία όγκου, επειδή το ειδικό σχήμα του ακροφυσίου σας επιτρέπει να σηκώσετε τα μαλλιά από τις ρίζες κατά την ξήρανση και να τα στερεώσετε σε αυτή τη θέση.
 • Διαχυτήρας έχει μια επίδραση μασάζ, επειδή οι κινήσεις των κροσσών στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Ωστόσο, μην βάζετε καυτά αιχμηρά άκρα απευθείας στην επιφάνεια του δέρματος, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα.

Έτσι, ο αέρας διαχέεται από ένα διαχύτη, αλλά είναι διάσπαρτος, εξ αιτίας του οποίου επιτυγχάνεται το απαραίτητο εφέ αέρα.

Ο διαχυτήρας ακροφυσίων παρουσιάζεται σε διάφορες παραλλαγές.

Πρώτον, οι διαχυτήρες διαφέρουν ως προς τη διάμετρο. Οι πιο ισχυροί στεγνωτήρες μαλλιών είναι εξοπλισμένοι με ακροφύσια με μεγάλη διάμετρο του σώματος, καθώς η ποσότητα του παρεχόμενου αέρα μπορεί να στεγνώσει ολόκληρο τον όγκο των μαλλιών που συλλαμβάνονται από ένα τέτοιο ακροφύσιο κάθε φορά. Φυσικά, πρώτα απ 'όλα, αυτό ισχύει για τους επαγγελματίες στεγνωτήρες μαλλιών, αφού τα συμβατικά καθολικά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή οικιακή χρήση μιας τέτοιας ισχύος δεν διαθέτουν. Παρ 'όλα αυτά, εάν είστε ο ιδιοκτήτης πολλών χοντρών σγουράδων μαλλιών, σας συμβουλεύουμε να σκεφτείτε για την επιλογή ενός διαχυτήρα με μεγάλη διάμετρο του σώματος.

Τα ακροφύσια διαφέρουν στο υλικό των σπονδύλων "δάχτυλα". Στην πώληση είναι δυνατόν να συναντήσετε διαχύτες με προεξοχές από σιλικόνη ή από πλαστικό. Οι πλαστικές επιλογές είναι πιο συχνές, καθώς είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε μήκος μαλλιών. Τα μοντέλα με αιχμές σιλικόνης είναι κατάλληλα για μαλλιά μικρού και μεσαίου μήκους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να απελευθερωθούν από τα κλώσματα.

Υπάρχει μια διαίρεση των άκρων κατά μήκος των "δακτύλων". Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγετε ένα διαχύτη, επειδή κάθε ακροφύσιο δεν μπορεί να προσφέρει καλή επίδραση μετά τη στοίβαξη. Τα μοντέλα με μακριές αιχμές είναι ιδανικά για παχιά μαλλιά λόγω του αποτελέσματος "χτένισμα". Ταυτόχρονα, αυτή η μορφή νυχτολιθιών δεν θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε τα λεπτά λεπτά μαλλιά. Έτσι, για τα μαλλιά μεσαίου μήκους και τα μικρότερα μοντέλα με μεσαίες αιχμές.

Προσέξτε τη συχνότητα των δοντιών. Κοντά σε κάθε άλλη αιχμές θα σας βοηθήσουν τέλεια στην τοποθέτηση κοντών μαλλιών. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε με λεπτά εύθραυστα μαλλιά, επειδή η συχνή τοποθέτηση των "δακτύλων" μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την κατάσταση των ήδη ανεπαρκών μπούκλες. Αν μια τέτοια προσκόλληση καθίσταται μπλεγμένη στα μαλλιά, η απαλλαγή από αυτό δεν θα είναι εύκολη, πόσο μάλλον να διακινδυνεύσετε απλά να τραβήξετε ένα καλό μισό από τα μαλλιά σας.

Η σπάνια διάταξη των δοντιών δεν επιτρέπει την εργασία με κοντά μαλλιά, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή για την τοποθέτηση μακριών μαλλιών. Με ένα τέτοιο ακροφύσιο, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος να στρεβλωθούν τα μπλεγμένα μαλλιά από τη ρίζα. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο ακροφύσιο θα βοηθήσει να σχηματιστούν όμορφα κύματα λόγω της επαρκούς απόστασης μεταξύ των "δακτύλων".

Το πάχος των δοντιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Χοντρό αιχμές τέλεια αντιμετωπίσει styling μακριά μαλλιά, την ίδια στιγμή που δεν είναι απολύτως κατάλληλα για χρήση με κοντά μαλλιά, επειδή δεν μπορεί να «συλλάβει» τους σωστά. Από την άλλη πλευρά, οι λεπτόκοκκοι δεν είναι κατάλληλοι για τοποθέτηση μακριών μαλλιών, επειδή θα τους βοηθήσουν να μπλέξουν.

Δώστε προσοχή στο σχήμα των αγκάθια.

Υπάρχουν κοινές κυλινδρικές, επίπεδες και σγουρές ακίδες.

Τα συμβατικά κυλινδρικά σήματα είναι καθολικά. Η χρήση τους ανοίγει τον ευρύτερο χώρο για πειράματα με στοίβαξη. Επιλέγοντας ένα στεγνωτήρα μαλλιών με ένα τέτοιο ακροφύσιο, μπορείτε να καρφώσετε τα μαλλιά σας και να το ισιώσετε.

Το ακροφύσιο-διαχύτη με επίπεδη αιχμές προορίζεται κυρίως να δημιουργήσει ένα ριζικό όγκο, μπούκλες με αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Το ακροφύσιο με σχηματισμένα δόντια δημιουργήθηκε μόνο για τη δημιουργία μπούκλες. Μια ειδική μορφή αγκάθι θα βοηθήσει να πάρει το απαραίτητο σχήμα της μπούκλα στο τέλος, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών.

Επίσης τα τελευταία χρόνια, πολύ δημοφιλή μοντέλα με το λεγόμενο ενεργό diffuser. Η διαφορά από το κλασικό είναι ότι όταν το στεγνωτήριο μαλλιών είναι ενεργοποιημένο, τα δάχτυλα αρχίζουν να δονείται, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη μιας τέτοιας συσκευής από το να περιστρέφει τον στεγνωτήρα μαλλιών από μόνο του. Πιστεύεται ότι αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο βασικό όγκο.

Για συμπαγή στεγνωτήρια μαλλιών, υπάρχουν επίσης ακροφύσια διάχυσης. Μερικές φορές έρχονται μαζί με ένα ακροφύσιο συγκέντρωσης, αλλά πιο συχνά πρέπει να αγοράζονται χωριστά.

Βαθμολογία των παραγωγών

Αυτή η αξιολόγηση καταρτίστηκε με βάση τις αξιολογήσεις και τα σχόλια των χρηστών που έχουν ήδη δοκιμάσει την επίδραση των στεγνωτηρίων μαλλιών με ακροφύσια διάχυσης:

 • Braun. Στη δέκατη θέση ήταν η γερμανική μάρκα Braun. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές σημειώνουν την υψηλή τιμή των αγαθών. Δεδομένου ότι η Braun προμηθεύει μη επαγγελματικό εξοπλισμό σε επαγγελματική τιμή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί δεν το ικανοποίησαν. Η υπερπληρωμή για το εμπορικό σήμα δεν θέλει κανέναν. Οι διαχυτήρες Braun είναι ένα μπολ με στενές κυλινδρικές σπονδυλικές στήλες που δεν εκτείνονται πέρα ​​από τις πλευρές του ακροφυσίου. Αυτό το ακροφύσιο δεν είναι απολύτως κατάλληλο για μικρά μαλλιά.
 • Rowenta. Η εταιρεία πήρε την ένατη γραμμή της βαθμολογίας, η οποία είναι περίεργη, επειδή αυτή η μάρκα ήταν η πρώτη στην ιστορία που παράγει στεγνωτήρες μαλλιών με ακροφύσιο διάχυσης. Η εταιρεία υπάρχει στην αγορά από τα τέλη του 19ου αιώνα, επομένως, η τιμολόγηση κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον παράγοντα. Οι χρήστες σημειώνουν τον απαράδεκτο συνδυασμό τιμής και ποιότητας και βαδίζουν με τα χνάρια των μοντέλων Rowenta προς τα μοντέλα νεότερων σημάτων. Οι διαχυτήρες που παράγονται από αυτό το εμπορικό σήμα έχουν ένα ελαφρώς κοίλο σχήμα και είναι εξοπλισμένοι με μικρές αιχμές, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη χρήση ενός τέτοιου ακροφυσίου σε μακριά μαλλιά.

Διαχυτήρας εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα από τα βασικά συστήματα μηχανικής των οικιστικών, γραφείων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού αυξάνει την άνεση και διατηρεί ένα υγιές μικροκλίμα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού - του διαχύτη.

Τι είναι ένας διαχύτης για τον αερισμό;

Διαχυτήρας Είναι μια σχάρα εξαερισμού πολύπλοκου σχεδιασμού, που εκτελεί επίσης τη λειτουργία ενός διακοσμητικού στοιχείου. Έχει σχεδιαστεί για την είσοδο και την έξοδο των μαζών αέρα από το δωμάτιο. Επίσης προωθεί την αποτελεσματική ανάμειξη και κίνηση των αέριων μαζών μέσα στο δωμάτιο.

Θέση τοποθέτησης για διαχύτη

Οι διαχυτές χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο της προσάρτησης:

Οι διαχυτές μπορούν να εγκατασταθούν εσωτερικά (εσωτερικά) και εξωτερικά (εξωτερικά).

Τα περισσότερα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με αεραγωγούς, που βρίσκονται στους τοίχους της κουζίνας και του μπάνιου. Ο εξαερισμός σε τέτοια διαμερίσματα λειτουργεί για την εκτροπή των χρησιμοποιημένων αέριων μαζών από τα καθιστικά. Σε αυτή την περίπτωση, οι συμβατικές γρίλιες τοποθετούνται στους αγωγούς εξαερισμού. Δεν χρειάζονται διαχυτήρες.

Η κατάσταση αλλάζει όταν εγκαθίσταται μια ψευδοροφή. Για σύνδεση με τον αγωγό αέρα, τοποθετείται ένας διαχύτης, ο σκοπός του οποίου είναι η αποτελεσματική απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο.

Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ένα δίκτυο αεραγωγών, σε ένα οικιστικό ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, η διαθεσιμότητα του προϊόντος είναι υποχρεωτική. Εγκαθίστανται σύμφωνα με το αναπτυγμένο έργο. Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού εγκαθίσταται συχνά σε εμπορικούς χώρους: καταστήματα, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καφετέριες, τράπεζες και άλλα.

Ο σκοπός του διαχυτήρα εξαέρωσης

Το κύριο καθήκον του στοιχείου είναι η αποτελεσματική κατανομή των αέριων μαζών στο δωμάτιο. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Εάν ο αερισμός των αεραγωγών σε ένα δωμάτιο αορίστου τρύπα, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα - το σχηματισμό ενός σχεδίου, την παρουσία νεκρή ζώνη αέρα λόγω της άνισης εξαερισμού. Για ομοιόμορφη κατανομή του αέρα και δίνοντάς του τη σωστή κατεύθυνση, τοποθετείται ένας διαχύτης.

Λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, είναι σε θέση να ρυθμίζει την ένταση του εισερχόμενου αέρα. Ο σχεδιασμός ορισμένων επιλογών σάς επιτρέπει να αλλάξετε την ταχύτητα τροφοδοσίας ή την αφαίρεση των αέριων μαζών. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να σβήσει πλήρως την παροχή αέρα.

Δεδομένου ότι οι διαχυτήρες είναι το τελικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού, έχουν μια ελκυστική διακοσμητική εμφάνιση.

Οι διαχυτές διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο προορισμού:

 • Παροχή αέρα. Τοποθετείται σε αγωγούς που παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο.
 • Εξάντληση. Τοποθετείται στους αεραγωγούς, αποστραγγίζοντας τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.
 • Προμήθεια και εξάτμιση. Θεωρούνται μια καθολική επιλογή, μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στην εισροή όσο και στην εκροή αέρα.
 • Συνδυασμένη. Πιο πολύπλοκη συσκευή. Η διακοσμητική θήκη έχει ανοίγματα που είναι υπεύθυνα τόσο για την τροφοδοσία όσο και για την εκροή αέριων μαζών. Συνδέστε σε δύο διαφορετικούς αεραγωγούς.

Τύποι διαχυτήρων εξαερισμού

Στην αγορά του εξοπλισμού εξαερισμού, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αυτών των συσκευών - τοίχου, οροφής, δαπέδου. Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους.

Διαχωρισμός ανά υλικό

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε προϊόντα από τρεις τύπους υλικών στέγασης:

 • Πλαστικό περίβλημα. Η πιο κοινή επιλογή. Διακρίνονται από μια προσιτή τιμή και λιγότερο βάρος. Με τα χαρακτηριστικά δεν είναι κατώτερα από τα ανάλογα μετάλλων. Μπορεί να έχει μια εμφάνιση σχεδιαστή.
 • Η μεταλλική θήκη. Χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι μετάλλου. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη αντοχή και αντοχή. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση σε συστήματα κλιματισμού. Το μέταλλο έχει την ιδιότητα της ταχείας ψύξης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπύκνωση.
 • Ξύλινη θήκη. Εγκαθίσταται κυρίως σε λουτρά και σάουνες. Μπορεί να παραγγελθεί.

Διαφορές στη μορφή

Τα προϊόντα χωρίζονται σε σχήμα του σώματος:

 • Γύρω. Μπορεί να είναι ρυθμιζόμενο και ανεξέλεγκτο, να έχει διαφορετική διάμετρο.
 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Μπορούν επίσης να είναι εξοπλισμένα με λειτουργία ρύθμισης ροής αέρα.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Τα μοντέλα των διαφόρων τύπων στερέωσης και χαρακτηρισμού μπορούν να έχουν πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

 • Τυχαία. Ο εισερχόμενος αέρας περνά μέσα από μια σειρά υποδοχών στη συσκευή. Ο αριθμός των εγκοπών μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 6 - με ύψος σχισμής 8 έως 25 mm. Ορισμένα μοντέλα έχουν τη λειτουργία καθοδήγησης της ροής του αέρα. Τοποθετείται σε οροφές σε αναστολή και πολλαπλά επίπεδα.
 • Inkjet. Περνώντας τον αέρα μέσα από τον εαυτό του, ο σχεδιασμός το σχηματίζει σε ένα ή περισσότερα πίδακα. Αυξάνει την ταχύτητα και το εύρος παροχής αέρα. Τα μοντέλα μπορούν να είναι κινητά και ακίνητα.
 • Διάτρητο. Εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό μικρών οπών. Προωθεί μια ομοιόμορφη και ισορροπημένη παροχή ή εκκένωση αέρα.
 • Vortex. Διαφορετική ακτινική διάταξη των βραχυκυκλωμάτων. Όταν διέρχεται από αυτά, ο αέρας είναι στριμωμένος με τη μορφή χωνιού. Αυτός ο σχεδιασμός αυξάνει την ταχύτητα παροχής αέρα και την αποτελεσματικότητα της ανάμειξής του. Τοποθετείται σε δωμάτια με την ανάγκη για γρήγορη εναλλαγή αέρα, όπως μπάνιο. Για να αποφύγετε το σχηματισμό βυθίσματος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα διαχύτη στροβίλου με ένα στατικό θάλαμο πίεσης.
 • Γραμμική. Έχει επιμήκη σχήμα με μικρό αριθμό σχισμών μετάδοσης.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα μοντέλα άλλων τύπων.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του διαχύτη για τον εξαερισμό

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • απλότητα εγκατάστασης και λειτουργίας
 • λειτουργία προσαρμογής και κατεύθυνση υποβολής καθαρού αέρα ·
 • η λειτουργία της συσκευής εξαλείφει τον σχηματισμό ζωνών ασταθούς αέρα.
 • Μια ελκυστική διακοσμητική εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό.

Το άνευ όρων πλεονέκτημα της συσκευής είναι η αποτελεσματική κατανομή του αέρα σε μεγάλες αποθήκες.

Μειονεκτήματα:

 • υπό ορισμένες συνθήκες.

Αυτό το πρόβλημα εξαλείφεται με την εγκατάσταση ενός θαλάμου στατικής πίεσης. Αποτρέπει τη δημιουργία ενός βυθίσματος.

Πώς να επιλέξετε ένα διαχύτη για εξαερισμό;

Για να επιλέξετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε διάφορα κριτήρια.

 • Τμήμα. Το προϊόν επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο του καναλιού αέρα με το οποίο θα συνδεθεί. Οι παράμετροι του προϊόντος και η διατομή του καναλιού πρέπει να συντονίζονται.
 • Υλικό στέγασης. Το προϊόν θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του δωματίου και τη θερμοκρασία του αέρα που θα περάσει. Στα συστήματα κλιματισμού είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε πλαστικά προϊόντα. Για τη διάταξη εξωτερικών συστημάτων εξαερισμού, προτιμάται η χρήση μεταλλικών περιβλημάτων.
 • Σχεδιασμός της υπόθεσης. Ένα ευρύ φάσμα διακοσμητικών λύσεων είναι προς πώληση. Η επιλογή του προϊόντος σύμφωνα με αυτό το κριτήριο είναι θέμα γούστου ή στυλ που δημιουργείται στο δωμάτιο.
 • Απαιτούμενη ένταση και ταχύτητα εισόδου αέρα στο δωμάτιο.

Βοήθεια! Το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τη συσκευή σε οικιακούς χώρους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45-55 ντεσιμπέλ.

Σύμφωνα με τα απαιτούμενα κριτήρια, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή από τον κατάλογο του κατασκευαστή.

Μέθοδοι τοποθέτησης του διαχυτήρα εξαέρωσης

Υπάρχουν τρεις επιλογές για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

 • Απευθείας σε εύκαμπτους σωλήνες αερισμού ή άκαμπτο κουτί.
 • Εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού μέσω ενός στατικού θαλάμου πίεσης. Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη. Για να τοποθετήσετε τη φωτογραφική μηχανή, απαιτείται μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κύριας και της διακοσμητικής οροφής.
 • Σε υπάρχοντα αγωγό εξαερισμού που βρίσκεται στον τοίχο.

Όλα τα προϊόντα διατίθενται προς πώληση με τα μάνδαλα που προβλέπονται για την εγκατάσταση, ή τρύπες για μπουλόνια και βίδες αυτοεπιπεδώματος. Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού πρέπει να εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένη οπή με κατάλληλη διάμετρο.

Τοποθέτηση στον αγωγό εξαερισμού

Κατά την εγκατάσταση του προϊόντος σε άκαμπτο κανάλι, ακολουθήστε μια συγκεκριμένη σειρά.

 1. Οι παράμετροι της εισόδου στο κανάλι προσδιορίζονται. Ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού, επιλέγεται ένας κατάλληλος διαχύτης.
 2. Ο διαχύτης τοποθετείται στο άνοιγμα.
 3. Η συσκευή ελέγχεται για αξιόπιστη στερέωση στον αγωγό εξαερισμού. Οι κλειδαριές που πρέπει να κλειδωθούν πρέπει να πατηθούν.

Τοποθέτηση σε κυματοειδές ή μεταλλικό μανίκι

Ακολουθία τοποθέτησης του διαχυτήρα σε εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού.

 1. Το άκρο της εύκαμπτης πτυχώσεως τραβιέται έξω από τον αγωγό εξαερισμού.
 2. Μια συσκευή διάχυσης αέρα της κατάλληλης διαμέτρου προσαρτάται στην είσοδο της αυλακώσεως.
 3. Στο τέλος της εργασίας, ένα χιτώνιο εισάγεται πρώτα στο κανάλι, ακολουθούμενο από ένα διαχύτη. Η είσοδος της συσκευής συνεχίζεται μέχρι να εμφανιστεί ένα χαρακτηριστικό κλικ. Η συσκευή πρέπει να είναι ομοιόμορφη, χωρίς ρωγμές, δίπλα στην οροφή ή στον τοίχο.

Δημοφιλή μοντέλα διάχυσης, το κόστος και οι κατασκευαστές τους

Το θεωρημένο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού δεν είναι πολυτέλεια. Οι τιμές ξεκινούν κατά μέσο όρο 100 ρούβλια ανά διαχύτη με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μια παρόμοια επιλογή, από ανοξείδωτο χάλυβα θα κοστίσει περισσότερο - 800 ρούβλια. Το πιο ακριβό είναι ένα τετράγωνο διαχύτη 600 mm από 600 mm. Η τιμή του μπορεί να φτάσει τα 2200 ρούβλια ανά μονάδα.

Η τιμή εξαρτάται επίσης από τον κατασκευαστή. Τα πιο προσιτά προϊόντα είναι τα ρωσικά προϊόντα - οι εταιρείες Arktos, Airone, Era και Vanvent. Τα προϊόντα της λετονικής μάρκας Europlast και της σουηδικής εταιρείας Systemair θα κοστίζουν περισσότερο.

DIFFUSER

Φυσικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό. - Μόσχα: Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια. Εκτελεστικός αρχηγός AM Prokhorov. 1983.

Παρακολουθήστε τι είναι "DIFFUSER" σε άλλα λεξικά:

Διαχυτήρας - Διέγερση διανομέα διαύλου της μέσης ροής. Διαχυτήρας στο στοιχείο κατασκευής αυτοκινήτου του κιτ αμαξώματος, μειώνοντας την ανύψωση του πίσω μέρους του αυτοκινήτου. Το τμήμα μεγαφώνου που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των μηχανικών κραδασμών στο... Wikipedia

διαχύτη - φωτιστικό, ακροφύσιο, μεμβράνη Λεξικό των ρωσικών συνωνύμων. διανομέας ουσιαστικό, αριθμός συνωνύμων: 4 • μεμβράνη (9) •... Λεξικό συνωνύμων

Διαχυτήρας - (από το λατινικό diffundo I χυθεί, διασκορπίζει) το κανάλι διαμόρφωσης προφίλ, προοριζόμενο για την πέδηση της ροής του υγρού ή του αερίου. Σε αντίθεση με το ακροφύσιο (βλέπε ακροφύσιο Laval) στο AD, η κινητική ενέργεια της ροής μετατρέπεται σε πίεση,...... Εγκυκλοπαίδεια της τεχνολογίας

DIFFUSER - (diffuser) 1. μεγάλη μεμβράνη από μετάξι, χαρτί ή άλλο υλικό, Χρησιμοποιείται σε αθωράκιστα ηχεία για την ενίσχυση του ήχου. 2. Μέρος της φυγοκεντρικής αντλίας, που χρησιμεύει για την καθοδήγηση του νερού και τη μετατροπή της υψηλής ταχύτητας...... Marine Dictionary

διαχύτη - επέκταση τμήμα του διαύλου ή αγωγού, στην οποία υπάρχει μια μείωση του ρυθμού ροής του αέρα και του αερίου ή της αύξησης υγρού πίεσης [Γλωσσάρι για την κατασκευή των 12 γλώσσες (επιτροπή VNIIIS ΕΣΣΔ μέλος)] EN διαχυτήρα DE...... Τεχνική Handbook μεταφραστής

Διαχυτήρας - [διαχύτης] 1. Ο αντιδραστήρας για την έκπλυση (π.χ., βωξίτη sinters) καρφωμένες δοχείο χάλυβα με καταπακτές φόρτωσης και εκφόρτωσης μπορεί να κλείνει αρθρωμένο καπάκι. Το κατώτατο κάλυμμα είναι εφοδιασμένο με μεταλλική σχάρα, καλυμμένη με πλέγμα, στο...... Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Μεταλλουργίας

διαχύτη - (στα Λατινικά, βλέπε διάχυση) 1) στην αεροϋδροδυναμική, το εκτεινόμενο τμήμα του καναλιού (σωλήνα), στο οποίο η ταχύτητα ροής (υγρό, αέριο) μειώνεται και η πίεση αυξάνεται. 2) συσκευές για την εξαγωγή (εξαγωγή) πολύτιμων ουσιών από μείγματα. 3)...... Λεξικό ξένων λέξεων της ρωσικής γλώσσας

διαχύτη - Ι. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΑΣΑ α, μ. Diffuseur m., Γερμανικά. Διαχύτης. 1. Συσκευή εκχύλισης, για παράδειγμα. για την εκχύλιση τανινών από δρυς, ζάχαρη από τεμάχια τεύτλων και τα παρόμοια. SIS 1954. 2. Στην ραδιομηχανική μια μεγάλη μεμβράνη από μετάξι, χαρτί... Ιστορικό Λεξικό των Γαλικισμών της Ρωσικής Γλώσσας

DIFFUSER - επέκταση τμήμα του διαύλου ή αγωγού, στην οποία υπάρχει μια μείωση του ρυθμού ροής αέρα, αερίου ή των υγρών και αύξηση της πίεσης (στη βουλγαρική γλώσσα? Blgarski) Αναβρυτήρες (Czech? Čeština) difuzor (γερμανικά? Deutsch) Diffusor...... Κτίριο λεξικό

Διαχυτήρας - Στην αεροδυναμική - μέρος του αγωγού (σωλήνα), στον οποίο η ροή επιβραδύνεται (επέκταση) και η πίεση αυξάνεται. Οι διαχυτήρες χρησιμοποιούνται σε συσκευές στις οποίες η κίνηση υγρών και αερίων (σωλήνες νερού, αγωγοί αερίου,...... Λεξικό κατασκευαστή

Διαχυτήρες εξαερισμού

Σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής και πυρκαγιάς σε οποιοδήποτε δωμάτιο όπου μπορούν να βρεθούν άτομα, πρέπει να υπάρχει σύστημα εξαερισμού. Για την κανονική λειτουργία της, στο άνοιγμα εισόδου και εξόδου τοποθετούνται πλέγματα εξαερισμού ή διαχυτήρες. Η διάχυση είναι η διαδικασία διείσδυσης ενός αερίου ή μιας ουσίας σε μια άλλη. Στην περίπτωση του εξαερισμού, ο αέρας μεταφέρεται από το δωμάτιο στον αερισμό και αντιστρόφως. Ο διαχύτης είναι απαραίτητος για την κανονική πορεία της διαδικασίας εξαερισμού.

Στρογγυλά διαχυτικά για αερισμό

Τι είναι ένας διαχύτης;

Ο διαχυτήρας είναι μια συσκευή, με τη μορφή σχάρας, σχεδιασμένη να τροφοδοτεί και να εξαγάγει αέρα στο δωμάτιο. Συνεπώς, υπάρχουν είδη παροχής, εξάτμισης και γενικής χρήσης διαχυτήρες για τον αερισμό του αέρα. Χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς: αλλαγή της κατεύθυνσης και της ταχύτητας ροής του αέρα, μείωση του θορύβου, φιλτράρισμα. Οι διαχυτήρες χρησιμοποιούνται σε μεγάλη ποικιλία χώρων: σαλόνια, γραφεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Τύποι διαχυτών

Οι διαχυτήρες μπορούν να είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο ή πλαστικό. Στην πρώτη περίπτωση, το πλέγμα εξαερισμού έχει υψηλή μηχανική αντοχή, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε χώρο παραγωγής, ωστόσο θα είναι επιρρεπής σε διάβρωση. Στη δεύτερη περίπτωση, η συσκευή έχει μικρότερο βάρος και δεν είναι επιρρεπής στη διάβρωση και έχει επίσης χαμηλότερη τιμή.

Οι διαχυτές, ανάλογα με τη μορφή εκτέλεσης, χωρίζονται σε:

 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο.
 • ορθογώνιο;
 • Ζώνες και διαχύτες τύπου δίσκου.

Στη θέση τους έχουν την ακόλουθη κατάταξη:

 • διαχύτη τοίχου;
 • υπαίθρια?
 • ανώτατο όριο.

Ορισμένοι τύποι διαχυτών έχουν μια ενσωματωμένη βαλβίδα που επιτρέπει τη ρύθμιση του όγκου αέρα που ρέει μέσα από αυτά.

Διαχυτήρες δαπέδου

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις γρίλιες αερισμού δαπέδου. Εγκαθίστανται σε χώρους όπου οι λιγότερο ευαίσθητοι σε μηχανική καταπόνηση, και επίσης εκτελούνται αποκλειστικά από μέταλλο. Απαγορεύεται η τοποθέτηση διάχυτων δαπέδων απευθείας κάτω από το χώρο εργασίας. Η συσκευή εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 cm από αυτήν. Η παροχή αέρα πραγματοποιείται λόγω της πλεονάζουσας στατικής πίεσης, η οποία σχηματίζεται στο υπόγειο χώρο ή σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου περιλαμβάνουν: εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε ολόκληρη την περιοχή εξυπηρέτησης. Συχνότερα αυτός ο τύπος διαχύτη χρησιμοποιείται για τον αερισμό των δωματίων σε θέατρα, αμφιθέατρα, αίθουσες συναυλιών κλπ.

Σχεδιασμός

Οι γρίλιες εξαερισμού διατίθενται σε πολλά χρώματα. Αυτό επιτρέπει τη χρήση συσκευών σε διάφορες λύσεις σχεδιασμού. Ιδιαίτερα κοινός διαχύτης οροφής είναι ένα κυκλικό σχήμα, καθώς φαίνεται πιο οργανικά και μοιάζει με μια πλαφονιέρα συσκευών φωτισμού. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο διαχύτης με ένα κουνουπιέρα, το οποίο θα προστατεύει το δωμάτιο από τα έντομα. Τέτοιες προσθήκες είναι ιδιαίτερα απαραίτητες για τις σχάρες αερισμού που βρίσκονται έξω από το δωμάτιο. Συνήθως εγκαθίστανται πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι οι μάζες του αέρα θα πάνε μόνο προς μια κατεύθυνση, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική το χειμώνα. Στην περίπτωση αυτή, η βαλβίδα θα εμποδίσει την είσοδο ψυχρής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Εγκατάσταση του διαχύτη

Η τοποθέτηση του διαχυτήρα συνήθως δεν προκαλεί δυσκολίες. Κατά το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, σημειώνονται τα σημεία σύνδεσης της συσκευής. Η επιφάνεια εντός της εγκατεστημένης περιμέτρου είναι βαθύτερη από το πλάτος του πλέγματος. Κάντε οπές και συνδέστε το διαχύτη. Οι άκρες μπορούν να λιπαίνονται με πρόσθετο στεγανωτικό. Εάν δεν είναι δυνατή η κατασκευή μιας τρύπας για στερέωση, τότε μπορείτε να κολλήσετε τη σχάρα. Γι 'αυτό χρησιμοποιούνται τα υγρά καρφιά. Τα σημεία επαφής του διαχυτή με τον τοίχο είναι επίσης σφραγισμένα.

Συμπέρασμα

Οι διαχυτές είναι συσκευές απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι ο τύπος στρογγυλής οροφής. Μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα diffuser, κατάλληλο για οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού.

Διαχυτήρας για εξαερισμό

Για πιο αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού στο δωμάτιο, ο καθαρός αέρας δεν πρέπει να ρέει, αλλά να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Μετά από όλα, όταν ο αέρας ρέει σε μία ροή - δημιουργούνται ρεύματα και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων. Επιπλέον, με ένα ρεύμα αεριωθούμενου αέρα, μόνο ένα μέρος του δωματίου αερίζεται. Ως εκ τούτου, για τον αερισμό του χώρου ήταν η πιο αποτελεσματική εγκατάσταση διαχύτες για εξαερισμό.

Διάχυση για εξαερισμό - τι είναι αυτό; Αυτό αποτελεί μέρος του συστήματος εξαερισμού, σκοπός του οποίου είναι η διάχυση των ρευμάτων αέρα εισόδου / εξόδου μέσω του χώρου του δωματίου.

Τι είναι ένας διαχύτης;

Ένας διαχύτης για ένα σύστημα αερισμού είναι μια συσκευή που έχει τη μορφή εξωτερικής σχάρας. Ο σκοπός αυτής της μονάδας είναι η ομοιόμορφη κατανομή εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών του δωματίου. Διαχωρίστε τρεις τύπους συσκευών που συμβάλλουν στη διασπορά των ροών του αέρα:

 • Παροχή αέρα?
 • Εξαερισμός αέρα.
 • Παροχή και εξαγωγή (γενική);

Διαχυτήρες στον κλιματισμό

Ο σκοπός των συσκευών αυτών είναι η ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα από το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα μέσω των αγωγών αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Η διαφορά μεταξύ του διαχύτη και του εξαερισμού

Η διαφορά μεταξύ αυτών των συσκευών είναι μόνο στο σχεδιασμό και την ένταση της κίνησης του αέρα.

Κατά τον υπολογισμό και τον σχεδιασμό του εξοπλισμού για την εξάλειψη της ροής του αέρα λαμβάνεται υπόψη η κυκλοφορία του αέρα. Επομένως, η διάταξη των πτερυγίων και των χωρισμάτων της κατασκευής πραγματοποιείται έτσι ώστε οι ροές αέρα να αναμιγνύονται με το μέγιστο αποτελεσματικό τρόπο και να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Ο διαχύτης, όπως και οι γρίλιες εξαερισμού, συμβάλλει σε μια πιο έντονη ροή αέρα στους αεραγωγούς από το κλιματιστικό, μόνο το κάνει σε πιο αργή και πιο υγρή μορφή.

Εφαρμογή και αρχή λειτουργίας του διαχύτη για εξαερισμό

Ο διανομέας αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε χώρου - οικιστικά κτίρια, γραφεία, παραγωγή. Με τη βοήθεια αυτών των συσκευών μπορείτε:

Εξαλείψτε τα σχέδια

Τα σχέδια έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων. Τα άτομα με ασθενή ανοσία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην επιρροή τους. Εμφανίζονται ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα ρεύματα αέριων μαζών σχηματίζουν ένα μόνο ρεύμα. Αυτό το φαινόμενο εξαλείφει τον διανομέα παροχής αέρα. Συμβάλλει στην απόκλιση και διασπορά της ροής του αέρα.

Αποτελεσματικός αερισμός

Εάν δεν υπάρχουν συσσωματώματα στο σύστημα εξαερισμού, με τα οποία μπορούν να διαχυθούν τα ρεύματα αέριων μαζών, μόνο το τμήμα του χώρου στον οποίο κυκλοφορεί ο αέρας αερίζεται, καθώς η εισροή αέρα διεξάγεται με τη μέθοδο της δέσμης. Κατά τον αερισμό με ένα διανομέα αέρα, το ρεύμα αεριωθούμενου αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του δωματίου. Η διασπορά πραγματοποιείται κυρίως με αρχή στροβίλου. Και οι εκτροπείς αερισμού συμβάλλουν στη μείωση της έντασης της κίνησης του αέρα μέσω ενός εύκαμπτου αγωγού ή στην επιτάχυνση της εξέλιξης των αέριων μαζών που έχουν εισέλθει στο σύστημα εκροής.

Αναβαθμίστε το σύστημα εξάτμισης

Για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται διαχυτήρες εξάτμισης (εξάτμισης). Τοποθετούνται στο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς την παρουσία ενός διανομέα αέρα, ο σχεδιασμός καυσαερίων, παρόλο που εκλύει μάζες αέρα, εξακολουθεί να δημιουργεί ρεύματα αέρα. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα του δωματίου. Επιπλέον, η ποσότητα του καυσαερίου που εισέρχεται στη θύρα εξάτμισης επηρεάζεται άμεσα από αλλαγές στην κατεύθυνση της ροής του - όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή, τόσο χαμηλότερη είναι η παροχή. Με τη βοήθεια ενός διαχυτή αέρα, ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Ελέγξτε τη ροή αέρα

Έλεγχος της εισροής / εκροής ροής αέρα χρησιμοποιώντας το διαχύτη μπορεί να πραγματοποιηθεί από ένα ειδικά συντονισμένο πίνακα ελέγχου. Έτσι, είναι δυνατή η παροχή πρόσθετης άνεσης και η αποφυγή σχηματισμού βυθίσματος ή ανεπαρκούς αερισμού. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η ηχομόνωση. Με τη βοήθεια αυτής της μονάδας είναι δυνατό να εξαλειφθεί ο θόρυβος των "ροών του αέρα" που περπατούν κατά μήκος του δωματίου.

Ταξινόμηση

Τύποι διαχυτών για εξαερισμό

Σύμφωνα με το υλικό της υπόθεσης

Πλαστικοί διαχύτες για αερισμό.

Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, ανθεκτικές στις διεργασίες διάβρωσης και σήψης. Τέτοιοι διανομείς αέρα είναι πολύ ελαφροί, είναι κατασκευασμένοι σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Διαχυτήρες μετάλλων για εξαερισμό

Τέτοιοι διανομείς αέρα κατασκευάζονται από αλουμίνιο ή χάλυβα. Τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι υψηλής αντοχής. Είναι αξιόπιστα κατά τη λειτουργία και έχουν βέλτιστο σχεδιασμό. Οι μεταλλικοί διαχυτήρες είναι πολύ βαρύτεροι από τους πλαστικούς διαχύτες. Επίσης, μερικές φορές ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάστασή τους.

Μην συγχέετε το μεταλλικό ανεμοστάτη και το διαχύτη. Σε αντίθεση με τον διαχύτη με έναν ανεμοστάτη, είναι δυνατό να ελέγχεται ο όγκος των ροών του κυκλοφορούντος αέρα (σε αγωγούς διανομής είναι αδύνατον). Επίσης, το σώμα της συσκευής κατασκευάζεται μόνο σε κυκλικό σχήμα και ο διαχυτήρας μπορεί να έχει διάφορα σχήματα (τόσο στρογγυλά όσο και ορθογώνια).

Η τιμή της συσκευής εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα διαχύτη. Οι συσκευές χάλυβα είναι πολύ ακριβότερες από τις πλαστικές.

Σύμφωνα με τη φόρμα

Γυάλινοι διαχύτες για αερισμό

Τέτοια μοντέλα χωρίζονται σε:

 • Ανεμιστήρας - τοποθετημένος συχνά στην οροφή, με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων. Αυτά τα μοντέλα διάχυσης αέρα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα ροής μάζας αέρα.
 • Tarelchatye - σπάνια βρίσκονται σε λειτουργία, καθώς δεν πληρούν τις απαιτήσεις σχεδιασμού.

Διαχυτήρες αυλακώσεων για εξαερισμό

Τα πλαίσια για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών είναι πολύ συμπαγή και σχεδόν αόρατα στην επιφάνεια. Λόγω του σχήματος του, είναι δυνατό να διορθωθεί η κατεύθυνση και η γωνία των ροών του αέρα.

Η τοποθέτηση τέτοιων μονάδων δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Παράγεται με αγκύλες.

Με ραντεβού

Διαχυτήρες παροχής αέρα

Οι συσκευές για τον αερισμό εισόδου έχουν σχεδιαστεί για να αντλούν και να μεταφέρουν γρήγορα στο δωμάτιο ή τη μονάδα εξαερισμού τη ροή μάζας φρέσκου αέρα από το εξωτερικό και την ομοιόμορφη κατανομή τους.

Διαχυτήρες καυσαερίων

Χρησιμοποιείται για την γρήγορη απομάκρυνση του εξωτερικού αέρα από το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, προωθούν την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε όλο το χώρο του δωματίου και τον αερισμό της μέγιστης περιοχής του.

Γενικοί διαχύτες (εισαγωγής και εξάτμισης)

Τέτοιες μονάδες χρησιμοποιούνται για εισροή - εκροή αέρα μέσα στο δωμάτιο, επίσης για κυκλοφορία μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Διαχυτήρες ακροφυσίων

Αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ρευμάτων αεριωθούμενου αέρα με στενή κατευθυντικότητα.

Στη θέση εγκατάστασης

Διαχυτήρες οροφής για αερισμό

Δεδομένου ότι η ανάμιξη των ροών του αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται στην κορυφή (κάτω από την οροφή), οι εν λόγω διανομείς αέρα είναι πολύ κοινές κατά τη λειτουργία - 95%. Χρησιμοποιούνται τόσο για συστήματα εξαερισμού όσο και για συστήματα εξαερισμού.

Διαχυτήρες δαπέδου για αερισμό

Αυτός ο τύπος εξαρτήματος χρησιμοποιείται για χώρους στους οποίους ο εξαερισμός τροφοδοσίας πραγματοποιείται μέσω του υπογείου.

Διαχυτήρες τοίχου για αερισμό

Τέτοιοι διαχυτήρες για τον αερισμό σε λειτουργία είναι αρκετά σπάνιοι, αφού οι σχάρες εξαερισμού χρησιμοποιούνται κυρίως για τοίχους.

Συνδέστε βασικά τέτοιες μονάδες εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Vortex

Ο εξωτερικός σχεδιασμός τέτοιων διανομέων για ροές αέρα αποτελείται από χωρίσματα και γρίλιες, οι οποίες είναι διατεταγμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται στροβιλισμός των αέριων μαζών. Αυτό επιτρέπει την επιτάχυνση της κίνησης των αέριων μαζών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας ενός τέτοιου συστήματος.

Συχνά στους διαχυτήρες στροβίλου η διάταξη των βραχυκυκλωμάτων είναι ακτινική. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με μεγάλες εκτάσεις, ψηλές οροφές. Επίσης, τέτοιες μονάδες είναι κατάλληλες για χώρους όπου απαιτείται λειτουργική αλλαγή αέρα (μπάνιο, τουαλέτα κ.λπ.).

Από το εσωτερικό, ένα τέτοιο συσσωμάτωμα έχει σχήμα κυλίνδρου. Το πλέγμα σε αυτό μπορεί να είναι διαφόρων μορφών. Σε αυτή την περίπτωση, οι οπές του θα πρέπει να βρίσκονται μόνο κατά μήκος της περιφέρειας.

Στους διανομείς στροβίλου των αέριων μαζών για το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας υπάρχει πρόσθετος πτερωτής. Βρίσκεται πίσω από την σχάρα, στην περίπτωση της συσκευής. Αυτό το τμήμα μπορεί να είναι κινητό και σταθερό, ελεγχόμενο και μη κατευθυνόμενο. Η ελεγχόμενη πτερωτή μπορεί να έχει αρκετές ταχύτητες λειτουργίας.

Οι διαχυτήρες τύπου Vortex μπορούν να έχουν ένα θάλαμο στατιστικής πίεσης. Με τη βοήθειά του εξαλείφεται η υπερβολικά ενεργή κίνηση των ροών του αέρα, οπότε εμποδίζεται η διαμόρφωση των ρευμάτων.

Κουλοχέρη

Το σχήμα τέτοιων διαχυτών μοιάζει με σχισμή. Δεδομένου ότι η κατανομή των ροών μάζας αέρα εξαρτάται άμεσα από τη θέση των χωρισμάτων, το σχήμα, το μέγεθος και την κατεύθυνση τους, ο σχεδιασμός τέτοιων αδρανών είναι ειδικά σχεδιασμένος και υπολογισμένος.

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου το σύστημα αερισμού έχει μικρή ή μεσαία χωρητικότητα.

Οι συσκευές υποδοχής για τη διασπορά των ρευμάτων αέρα μπορούν να ρυθμίζονται και να αλλάζουν την κατεύθυνση των τροφοδοτούμενων αέριων μαζών (παρόμοια με τις περσίδες κλιματισμού). Σε τέτοιους διαχύτες μπορεί να υπάρχει ένας θάλαμος στατιστικής πίεσης.

Ο σχεδιασμός των διαχυτών σχισμών και των πλεγμάτων για αυτά μπορεί να έχει διάφορα σχήματα.

Ρυθμιζόμενο

Τέτοιοι διαχυτήρες για αερισμό είναι εξοπλισμένοι με ρυθμιζόμενες ολισθαίνουσες πλάκες. Αυτό είναι το ρυθμιστικό στοιχείο της δομής, μέσω της οποίας παρακολουθείται η χωρητικότητα της συσκευής.

Τέτοιες συσκευές ονομάζονται ανεμοστάτες. Η ροή των αέριων μαζών ρυθμίζεται από τις κινήσεις του κεντρικού τμήματος της μονάδας δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Τα ελάσματα στο εξάρτημα στερεώνονται κινητά. Αυτό τους επιτρέπει να αλλάζουν τη θέση και να ανοίγουν ή να κλείνουν το κενό για να δημιουργούν μάζες αέρα.

Υπάρχουν ανεμοστρώματα εξοπλισμένα με αισθητήρες παρουσίας και αναλυτές σύνθεσης μάζας αέρα. Τέτοιες μονάδες συνδέονται με το σύστημα ελέγχου κλιματισμού χώρου. Υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα στην αυτόματη λειτουργία. Η αποστολή του είναι να διατηρήσει ένα δεδομένο μικροκλίμα του δωματίου.

Τοποθετήστε το διαχύτη με τα χέρια σας

Για να αποφύγετε οποιαδήποτε προβλήματα κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε την τρύπα για την εγκατάσταση εκ των προτέρων. Το άνοιγμα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος και το σχήμα της συσκευής.

Στα εξαρτήματα, προσαρμόζονται πάντοτε ειδικοί μάνδαλοι στερέωσης για τη συναρμολόγηση του διαχύτη. Με τη βοήθειά τους, η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εύκαμπτο αγωγό όσο και σε άκαμπτο αγωγό.

Εγκατάσταση του διαχύτη σε ένα άκαμπτο κανάλι

 • Πριν αγοράσετε ένα διαχύτη αέρα, πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια το μέγεθος και το σχήμα της οπής για τη συσκευή. Η μονάδα πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με τις παραμέτρους αυτές.
 • Η εγκατάσταση της συσκευής συνίσταται στην ομαλή προώθηση της συσκευής σε μια προετοιμασμένη οπή, μέχρι την εμφάνιση ενός χαρακτηριστικού ήχου - ενός κλικ. Η τοποθέτηση της συσκευής πρέπει να γίνει προσεκτικά, για να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στη θήκη (με ισχυρή πίεση, μπορεί να σκάσει το περίβλημα).
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την επιφάνεια και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες ή προεξοχές μεταξύ του ανοίγματος και της μονάδας.
 • Εάν υπάρχουν ελαττώματα εγκατάστασης, πρέπει να ελέγξετε όλα τα μάνδαλα και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούσαν. Διαφορετικά, πρέπει να πατήσετε το απαραίτητο μέρος της συσκευής, μέχρι να επιδιορθωθεί.

Εγκατάσταση του διαχύτη σε ένα μαλακό κανάλι

 • Πρώτα πρέπει να βγάλετε το χιτώνιο από την τρύπα στον τοίχο και να το συνδέσετε στη συσκευή για να απορροφήσετε τη ροή του αέρα.
 • Στη συνέχεια, το μανίκι τοποθετείται στο κανάλι και πίσω του βρίσκεται η μονάδα.
 • Όταν το σύστημα αρχίσει να αγγίζει την επιφάνεια του τοίχου, πρέπει να διορθώσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε ήσυχα, χωρίς να ασκείτε ιδιαίτερη πίεση στο διαχύτη έως ότου λειτουργούν οι μηχανισμοί στερέωσης.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα εγκατάστασης (προεξοχές, ανωμαλίες πάνω από την επιφάνεια του τοίχου).

Εγκατάσταση του διαχυτήρα σε μη αγωγούς εξαερισμό (οπή στον τοίχο)

 • Αρχικά, πρέπει να ετοιμάσετε μια τρύπα στην οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα για να διαλύσει τις ροές αέρα. Για τους σκοπούς αυτούς, συνιστάται η χρήση ενός σωλήνα, οι παράμετροι του οποίου θα αντιστοιχούν στο μέγεθος του διαχύτη.
 • Το άνοιγμα στον ίδιο το τοίχο μπορεί να γίνει από ένα σωλήνα. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε το μήκος της οπής από το εξωτερικό τοίχωμα προς τον εσωτερικό τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε το σωλήνα στις διαστάσεις αυτές.
 • Τοποθετήστε τον προσαρμοσμένο σωλήνα στην οπή και εγκαταστήστε τη συσκευή σύμφωνα με την αρχή που περιγράφηκε παραπάνω.
 • Η τοποθέτηση του σωλήνα στην οπή μπορεί να γίνει με τη βοήθεια αφρού για εγκατάσταση.

Αν τα εξαρτήματα του διαχύτη δεν περιλαμβάνουν μάνδαλο για τη στερέωση τους, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κόλλα, άγκυρες, σφραγιστικά ή βίδες.

Το κλίμα

Το σπίτι δεν πρέπει μόνο να είναι ζεστό και ζεστό, αλλά και καθαρό, ασφαλές για την υγεία. Όπως είναι γνωστό, ο αέρας, φρέσκο ​​και καθαρό περιβάλλον θεωρείται ως υπόσχεση ευημερίας σε ένα άτομο. Προκειμένου να παρέχεται στο σπίτι χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού, το έργο του οποίου είναι να ρυθμίζει την παροχή και κατανάλωση καθαρού αέρα.

Πίνακας περιεχομένων:

Τι είναι ένας διαχύτης εξαερισμού

Ο διαχύτης εξαερισμού είναι μια συσκευή που κυκλοφορεί στον αέρα. Παρά το περίπλοκο αυτό όνομα, αυτό το στοιχείο εξαερισμού έχει απλό σχεδιασμό και μπορεί να εγκατασταθεί ανεξάρτητα στο σπίτι. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές έχουν ελκυστικά σχήματα και προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο μιας κατοικίας. Οι λόγοι για την εγκατάσταση του διαχύτη στα σαλόνια είναι εντελώς διαφορετικοί:

 • στο δωμάτιο γίνονται ψευδοροφές, οι οποίες διαταράσσουν τη διαδικασία εξαερισμού.
 • στο σπίτι υγρασία αέρα αυξάνεται?
 • το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους και επειδή ο καπνός νικοτίνης είναι γνωστό ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία κλπ.

Ο διαχύτης αερισμού διεξάγει την εισροή και την εκροή αέρα στον χώρο, ενώ ελαχιστοποιεί την απώλεια θερμότητας, η οποία θεωρείται πολύ επωφελής για τους χρήστες.

Τύποι διαχυτήρων εξαερισμού

Στην παραγωγή για την κατασκευή συσκευών αερισμού χρησιμοποιούνται υλικά όπως μέταλλο, πλαστικό και σπάνια ξύλο. Οι πλαστικές δομές είναι πολύ ανθεκτικές στις διαβρωτικές διεργασίες και έχουν αμελητέο βάρος. Ο μεταλλικός εξοπλισμός μπορεί να εξυπηρετεί πολλά χρόνια και διακρίνεται από τη δύναμή του.

Οι ποικιλίες των διαχυτών εξαερισμού μπορούν να αναπαρασταθούν ως εξής:

Με τη μορφή των διαχυτών είναι συνηθισμένο να διαιρούνται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Τα μοντέλα στρογγυλής μορφής στην παραγωγή προσαρμόζονται στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης διακόσμησης. Μπορούν να είναι ανεμιστήρες, πλάκες και σχισμές.

Επίσης, οι διαχυτήρες χωρίζονται σε ποικιλίες ανάλογα με τον τόπο της τοποθέτησής τους:

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται η τελευταία επιλογή. Λόγω των λειτουργιών εργασίας τους, δηλαδή της ανάμειξης του αέρα στην κορυφή του δωματίου, δεν δημιουργούν δυσφορία στο άτομο. Με το ραντεβού, οι συσκευές εξαερισμού χωρίζονται σε αέρα παροχής, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα, καυσαερίων και ακροφυσίων.

Η αρχή της λειτουργίας του διαχυτήρα ακροφυσίων είναι να δημιουργήσει μια στενά κατευθυνόμενη ροή αέρα σε μεγάλες αποστάσεις. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με μηχανική κίνηση, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε την ταχύτητα παροχής αέρα.

Τα στοιχεία εξάτμισης εξουδετερώνουν το σχηματισμό μίας μόνο ροής αέρα, λόγω της διαφορετικής κατεύθυνσης επέκτασης στην έξοδο της συσκευής.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα στη χρήση διαχυτών διαφόρων τύπων είναι η απουσία ρευμάτων στο δωμάτιο. Ακόμη και με μεγάλη ροή αέρα, τα όργανα διατηρούν το φυσικό περιβάλλον στο δωμάτιο.

Η δομή του διαχυτήρα αποτελείται από λεπτομέρειες όπως δακτύλιο στερέωσης, βαλβίδα, δίσκος στον άξονα, πριτσίνια για στερέωση. Τις περισσότερες φορές, ο δακτύλιος συναρμολόγησης είναι κατασκευασμένος από χάλυβα.

Οι κύριες διαστάσεις του διαχυτή εξαερισμού μπορούν να αναπαρασταθούν περίπου ως εξής:

Πώς να επιλέξετε το σωστό διαχύτη αερισμού για το σπίτι σας;

Όταν αγοράζετε συσκευή για τον αερισμό ενός δωματίου, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής εξοπλισμού:

 • κατάλληλη εμφάνιση για το εσωτερικό του δωματίου.
 • επίπεδο ευκολίας εγκατάστασης και λειτουργίας.
 • κανόνες πυρασφάλειας ·
 • υγειονομικών και υγειονομικών κανόνων ·
 • αεροδυναμικές ιδιότητες του συστήματος εξαερισμού.

Κατά την επιλογή ενός διαχύτη, σίγουρα πρέπει να ξέρετε πού θα εγκατασταθεί η συσκευή. Για τα κτίρια γραφείων και κατοικιών συνιστάται η αγορά πλαστικού εξοπλισμού, με τη μορφή διαχυτών οροφής ή τοίχου.

Για τα βοηθητικά δωμάτια, εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση κατασκευών δαπέδου από χάλυβα.

Για κάθε δωμάτιο, ο οποίος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δομή αερισμού, πρέπει να υπολογίσετε τις κύριες διαστάσεις του διαχύτη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή του κτιρίου, την ποσότητα αέρα που θα περάσει από το διαχύτη και τους δείκτες ταχύτητας της συσκευής. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων και ενός ειδικού συστήματος υπολογισμού είναι δυνατόν να καθοριστεί ποιο μέγεθος και ισχύς θα πρέπει να είναι η συσκευή που προορίζεται. Από τον τύπο κατασκευής, εξαρτάται άμεσα το επίπεδο πολυπλοκότητας και η ιδιαίτερη εγκατάσταση του διαχυτή με τα δικά του χέρια.

Τοποθέτηση του διαχυτήρα εξαερισμού με τα χέρια σας

Η εγκατάσταση ενός διαχυτή εξαερισμού με τα χέρια σας εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο εγκατάστασης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει απευθείας ή μέσω ενός στατικού θαλάμου πίεσης, του αποκαλούμενου προσαρμογέα. Πιο δικαιολογημένη είναι η δεύτερη μέθοδος εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Οι κύριες θέσεις για την εγκατάσταση διαχυτών εξαερισμού βρίσκονται σε οροφές και τοίχους.

Κατά την άμεση εγκατάσταση του διαχύτη, δεν συνιστάται αυστηρά να κόβετε απλά μια οπή στο σωλήνα. Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη απόφαση. Μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες στο σύστημα, για παράδειγμα, τη δημιουργία ενός βύσματος σκόνης, και ως αποτέλεσμα, τη δυσκολία της κίνησης του αέρα. Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ειδικές στροφές, οι οποίες θα συμπίπτουν σε σχήμα και μέγεθος με τον ίδιο τον διαχύτη. Ο εξοπλισμός αντιστοίχισης είναι στερεωμένος μεταξύ τους με ειδικά στεγανωτικά μέσα. Οι διαχυτήρες μεγάλου εξοπλισμού και το μεγάλο βάρος συνδέονται με βίδες ή κρεμάστρες. Υπάρχουν μοντέλα στα οποία τα καθίσματα είναι προκατασκευασμένα, με ειδικές προεξοχές για στερέωση.

Τις περισσότερες φορές κατά την εγκατάσταση των διαχυτών συνιστούμε να καταφύγετε στη χρήση προσαρμογέων. Τέτοιοι θάλαμοι στατικής πίεσης συμβάλλουν στην εξουδετέρωση με αξιοπιστία της εμφάνισης τέτοιων προβλημάτων όπως τα ρεύματα. Ο προσαρμογέας είναι η δεξαμενή της κύριας λειτουργίας, η οποία θεωρείται η κανονικοποιημένη ανακατανομή του αέρα σε όλο το πλέγμα. Αυτά τα μοντέλα είναι πιο κατάλληλα για υψηλές κατοικίες, καθώς κλέβουν σημαντικά το ύψος της οροφής. Η σύνδεση του διαχύτη στον προσαρμογέα εξαρτάται από τον τύπο του ίδιου του θαλάμου στατικής πίεσης. Υπάρχουν προσαρμογείς με ενσωματωμένη περιστροφική βαλβίδα, με διαχωριστή ροής αέρα και αφαιρούμενο φίλτρο.

Η κύρια εργασία κατά την εγκατάσταση του διαχυτήρα εξαερισμού μέσω του προσαρμογέα είναι η σωστή και αξιόπιστη τοποθέτηση της συσκευής. Σε μια ψευδοροφή, ένας τέτοιος εξοπλισμός συνδέεται συνήθως χρησιμοποιώντας προφίλ. Επίσης χρησιμοποιούσαν ειδικές καρφιά και αναρτήσεις. Η τοποθέτηση του διαχυτήρα εξαερισμού είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εγκατάστασης:

Τι είναι ένας διαχύτης;

Κοιτάζοντας το τι είναι, αν μιλάμε για το αυτοκίνητο, ο διαχύτης είναι - ένα από τα μέρη του καρμπυρατέρ, ή στοιχείο του κιτ αμαξώματος. Τυπικά, ο διαχύτης βρίσκεται στο πίσω μέρος του πυθμένα.

Στην αεροϋδροδυναμική - αυτό είναι μέρος του σωλήνα, στην οποία η αύξηση, η ροή και η αύξηση της πίεσης. Όταν η ταχύτητα δεν υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου, η περιοχή διατομής του πίδακα κατά μήκος της ροής αυξάνεται, και σε υπερηχητική ταχύτητα, αντίστοιχα, μειώνεται.

Διαχυτήρας

1 Πρώτη - είναι κάτι σαν ένα θραύσμα ενός σωλήνα ο οποίος εκτείνεται, σύμφωνα με την οποία ότι ρέει στο εσωτερικό του σωλήνα, που διέρχεται από αυτό το τμήμα διαστέλλεται επίσης, προκαλώντας την ουσία εντός του σωλήνα γίνεται όχι τόσο στενά και την πυκνότητα της ουσίας μειώνεται στην έξοδο. Χρησιμοποιείται σε αεροδυναμική και υδροδυναμική.

2 Αυτή είναι μια λεπτομέρεια του αυτοκινήτου, χάρη στην οποία ο αέρας που περνάει κάτω από το αυτοκίνητο κατευθύνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιεί την αεροδυναμική. Ο σκοπός της αεροδυναμικής - ότι ο αέρας όσο το δυνατόν λιγότερο παρεμβαίνει με το αυτοκίνητο για να πάει, και μερικές φορές μια μικρή βοήθεια, για παράδειγμα, από την ανατίναξη μερικές από τις λεπτομέρειες, να τους δροσίζει, ή να πατήσετε ένα μικρό αυτοκίνητο που σε υψηλές ταχύτητες το αυτοκίνητο δεν έρχεται από το έδαφος. Και μερικές φορές με τη βοήθεια της αεροδυναμικής, μπορείτε να σηκώσετε λίγο το φορτωμένο αυτοκίνητο λίγο, αν ο αέρας, που πετάει από το αυτοκίνητο, θα το σηκώσει ελαφρώς. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μην κυλάει.

Ο διαχυτήρας αυτοκινήτων βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

3 Ο διαχύτης στο μεγάφωνο είναι η μεμβράνη μέσα του, λόγω της οποίας ενισχύεται ο ήχος.

Τι είναι ένας διαχύτης, τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε;

Για να καλύψετε το άνοιγμα του αγωγού, "κοιτάζοντας" μέσα στο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις γρίλιες εξαερισμού.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι ο διαχύτης.

Περιγραφή, σκοπό και συσκευή

Ο διαχύτης είναι το ορατό στοιχείο του συστήματος διανομής αέρα μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο (ή αφαιρείται από αυτό). Στην πραγματικότητα - αυτός είναι ένας από τους τύπους του αναπνευστικού γκριλ, ο οποίος έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο.

Το έργο του προϊόντος είναι η κατανομή της ροής του αέρα. Εάν πηγαίνει με ένα συνεχές τζετ - αυτό οδηγεί σε ένα βύθισμα, και επιπλέον ένα μέρος του δωματίου αερίζεται (κατά μήκος της πορείας του πίδακα). Για την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο ήταν ομοιόμορφη, ο αεριωθούμενος πρέπει να διανέμεται - αυτό είναι που κάνει ο «διαχύτης».

Το μπροστινό τμήμα του προϊόντος (το οποίο είναι ορατό στο δωμάτιο) μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, χρώμα και επιφάνεια των οπών. Πίσω είναι ένα άκρο προσγείωσης (το οποίο εισάγεται στην υποδοχή).

Με τον διορισμό των χώρων - χωρίς περιορισμούς. Τα προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε καθιστικά όσο και σε βιομηχανικά και μη οικιστικά κτίρια.

Στα συνηθισμένα διαμερίσματα, ο διαχύτης δεν χρησιμοποιείται πρακτικά - δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συσκευές αερισμού προσαγωγής. Ο αέρας περνά είτε από τα παράθυρα είτε από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Εξαερισμός εξαερισμού - περιορίζεται από ένα πλέγμα στην κουζίνα και στο μπάνιο, και μια κουκούλα κουζίνας.

Συχνά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για εμπορικούς χώρους (καταστήματα, τράπεζες, νοσοκομεία, σαλόνια, γυμναστήρια).

Εμφάνιση και η συσκευή της γενικής διάχυσης οπών (video)

Εφαρμογές

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάχυση:

Σε συστήματα αναγκαστικού και φυσικού αερισμού, τροφοδοσία και εξαγωγή.

Στα συστήματα κλιματισμού.

Σε συστήματα θέρμανσης.

Ταξινόμηση: τύποι και διαφορές

Τα προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν ως προς ορισμένα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά.

Παρακάτω εξετάζουμε τις υπάρχουσες επιλογές.

Με σκοπό (κατεύθυνση ροής αέρα)

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι στη γωνία κλίσης των λεπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, γενικά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε συστήματα εισαγωγής αέρα, λιγότερο συχνά σε συστήματα εξαερισμού.

Μοντέλα εφοδιασμού και καυσαερίων

Ξεχωριστά, πρέπει να ειπωθεί για τους διανομέα τροφοδοσίας και καυσαερίων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στην εξαγωγή καυσαερίων και στον αερισμό τροφοδοσίας. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα στις οροφές και έχουν ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

Σε κάθε πλευρά υπάρχουν κενά που κατευθύνονται στις πλευρές του κέντρου του διαχυτήρα. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στο κέντρο - υπάρχουν τρύπες για την αφαίρεση του αέρα (εξάτμιση).

Λόγω της διαφορετικής κατεύθυνσης των ροών του αέρα (ο αέρας έλκεται κάθετα, στο κέντρο και τροφοδοτείται στις πλευρές και κατευθύνεται στις πλευρές), δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Με υλικό

Ο διαχυτήρας εξαερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από τέτοια υλικά:

Πλαστικά. Ο πλαστικός διαχύτης είναι φθηνότερος και ευκολότερος.

Μέταλλο. Μεταλλικά προϊόντα είναι συνήθως χάλυβας ή αλουμίνιο. Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής και να βελτιωθεί η "εμφάνιση", η επιφάνεια των προϊόντων καλύπτεται με βαφή. Σε σύγκριση με το PVC, τα μεταλλικά μοντέλα είναι πιο ακριβά.

Στη συσκευή (η δομή των οπών)

Ανάλογα με τον τύπο των οπών, ο διαχύτης συμβαίνει:

Πλαίσιο. Έχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο, στο οποίο κόβονται πολλές μεγάλες στενές τρύπες. Οι λάμπες μπορούν στη συνέχεια να έχουν κλίση (τότε ο αέρας θα κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη πλευρά) ή να βρίσκεται σε ορθή γωνία ως προς το πλαίσιο (τότε ο αέρας θα προέλθει από μια ευθεία ροή από τον διαχύτη). Καλό για το αόρατο τους - αυτά τα προϊόντα ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και δεν είναι εμφανή. Σε ορισμένα μοντέλα, η κλίση των πτερυγίων μπορεί να ρυθμιστεί, τόσο για όλες τις περσίδες ταυτόχρονα, όσο και για κάθε μία ξεχωριστά.

Ακροφύσιο (inkjet). Παρέχει αέρα με συνεχή ροή, λόγω της οποίας περνάει. Συνήθως χρησιμοποιούνται στις οροφές των μεγάλων δωματίων (αίθουσες συναυλιών, γυμναστήρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, θέατρα, γκαλερί, αποθήκες, εμπορικά συγκροτήματα). Σε ορισμένα προϊόντα, η κλίση και η κατεύθυνση του ακροφυσίου μπορούν να ρυθμιστούν.

Μπέλβιλ (στην πραγματικότητα - ο ίδιος ανεμοστάτης). Έχει ένα στρογγυλό πλαίσιο, σε μικρή απόσταση από την οποία είναι σταθερός ένας κυκλικός (ή κυρτός ή κοίλος) κύκλος. Ο αέρας διέρχεται μεταξύ του κύκλου και του πλαισίου και κατανέμεται κατά μήκος της επιφάνειας (οροφή).

Vortex. Η μορφή του προϊόντος μπορεί να είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Η θέση των περσίδων είναι σαν μια λεπίδα ανεμιστήρα. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την αποτελεσματικότερη ανάμιξη αέρα στον χώρο.

Ανεμιστήρας. Στρογγυλό προϊόν, το οποίο είναι μερικά διαχυτήρες διαφόρων διαμέτρων, συνδεδεμένο σε ένα.