Υγραντήρες: σε ποιον και γιατί χρειάζονται

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της αίσθησης άνεσης σε ένα δωμάτιο εκτός από τη θερμοκρασία του αέρα είναι η υγρασία του. Το επίπεδο υγρασίας που περιέχεται στον αέρα επηρεάζει τόσο τα αντικείμενα στο περιβάλλον του όσο και την ευημερία των ανθρώπων.

Γιατί ο αέρας είναι τόσο ξηρός το χειμώνα;

Ίσως θα μπορούσατε να έχετε παρατηρήσει ότι το χειμώνα, ενώ σε ένα δωμάτιο με θέρμανση αέρα, στο λαιμό αρχίζει να ιδρώνει.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μικρή υγρασία στον αέρα και γίνεται ξηρό. Λόγω αυτής της υπερβολικής ξηρότητας του αέρα, όλα τα ξύλινα έπιπλα στο σπίτι αρχίζουν να καθίσουν και να σπάσουν και κάθε επαφή με οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο συνοδεύεται από ηλεκτροπληξία στατικού ηλεκτρισμού.

Χωρίς έναν υγραντήρα, ο ξηρός αέρας σε ένα δωμάτιο το χειμώνα μπορεί να αποτελέσει πηγή πολλών προβλημάτων.

Το καλοκαίρι, ο αέρας γεμίζει με υπερβολική υγρασία, λόγω του οποίου διογκώνεται όλο το ξύλινο σπίτι (έπιπλα, πόρτες). Επιπλέον, επηρεάζει επίσης την αλλαγή στην ευημερία των ανθρώπων, συνήθως προς το χειρότερο. Επιπροσθέτως, οι υγροί χώροι με ανεπαρκή αερισμό καλύπτονται με μούχλα.

Βέλτιστη υγρασία

Ωστόσο, σήμερα ο πολιτισμός μας έχει μάθει να ελέγχει την υγρασία του αέρα. Ακόμη και αν όχι σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά στα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας, είμαστε τώρα σε θέση να δημιουργήσουμε το δικό μας μικρό μικροκλίμα. Ένας τέτοιος έλεγχος διεξάγεται με τη βοήθεια ενός υγραντήρα και ενός αφυγραντήρα.

Υγρόμετρο: αισθητήρας υγρασίας αέρα σε ένα διαμέρισμα.

Η πλέον βέλτιστη ζώνη άνεσης για ένα υγιές άτομο καθορίζεται από τη σχετική υγρασία του αέρα στην περιοχή 30-60 τοις εκατό.

Ο λόγος της υπάρχουσας ποσότητας υγρασίας στον αέρα προς τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητά της στην ίδια θερμοκρασία ονομάζεται σχετική υγρασία. Όπως βλέπετε, ο λόγος αυτός εκφράζεται ως ποσοστό.

Είναι γνωστό ότι ο θερμότερος αέρας μπορεί να διατηρήσει περισσότερη υγρασία από τον κρύο αέρα. Από το όνομα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο υγραντήρας χρησιμεύει για να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας του αέρα και το αφυγραντήρα για να χαμηλώσει.

Αρχές ελέγχου της υγρασίας

Έλεγχος της υγρασίας στο σπίτι μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια συσκευών όπως υγραντήρα και αφυγραντήρα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μερικές από τις συστάσεις που περιγράφονται παρακάτω.

Έλεγχος της υγρασίας στο σπίτι μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια συσκευών όπως υγραντήρα και αφυγραντήρα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μερικές από τις συστάσεις που περιγράφονται παρακάτω.

Εγκατάσταση προστασίας ατμού

Εάν το σπίτι σας είναι υπό κατασκευή, πίσω από την οροφή, καθώς και στην ηλιόλουστη πλευρά των εξωτερικών τοίχων, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προστασία από την ατμόσφαιρα με τη μορφή συνδυασμού θερμικά μονωτικών πλακών με αδιάβροχη επικάλυψη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πολύ λεπτή μεμβράνη πολυαιθυλενίου.

Αντιολισθηρό φιλμ πολυαιθυλενίου για την προστασία μιας υπό κατασκευή κατοικίας.

Το πάχος του πρέπει να είναι 6 mils (το mil είναι ένα χιλιοστό της ίντσας ή 0.0254 mm). Εάν το σπίτι σας είναι ήδη χτισμένο, και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να σπάσει τους τοίχους και την οροφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάβροχο χρώμα. Μπορεί να ζωγραφίσει την εσωτερική επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων ανά πάσα στιγμή.

Παρέχετε καλό εξαερισμό

Είναι επίσης απαραίτητο να οργανωθεί ένας επαρκώς καλός χώρος αερισμού και συσκευές με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Το ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένο με κουζίνες και μπάνια.

Το διαμέρισμα πρέπει να διαθέτει σύστημα εξαερισμού.

Αυτό είναι απαραίτητο για την έξοδο της υγρασίας. Το στεγνωτήριο για βρεγμένα ρούχα θα πρέπει επίσης να αερίζεται.

Στεγανοποίηση αρθρώσεων και κόλπων

Οι αρθρώσεις των θυρών και των παραθύρων θα πρέπει να σφραγίζονται από το εξωτερικό του σπιτιού με υλικά στεγανοποίησης υψηλής ποιότητας. Η εγκατάσταση των παραθυρόφυλλων (παράθυρα καταιγίδας) θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση της στάθμης υγρασίας μέσα στο σπίτι.

Το πάτωμα των κόλπων συνιστάται να καλύπτεται με λεπτό υμένιο στεγανό σε πάχος 1 mm. Η μεμβράνη πρέπει να πιεστεί γύρω από τις άκρες με πέτρες ή τούβλα και να επικολλήσει το περίγραμμα της στη βάση με μαστίχα.

Οι αρμούς σε πλαστικά παράθυρα πρέπει απαραίτητα να σφραγίζονται με στεγανωτικό.

Προσπαθήστε να καθαρίζετε τακτικά τις αποχετεύσεις από τα φύλλα. Στην φραγμένη απορροή, το νερό μπορεί να συσσωρευτεί και να στασταθεί. Αφού φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, θα αρχίσει να χύνεται στους τοίχους μέσα από την άκρη της στέγης.

Εξαερώστε το δωμάτιο

Τα δωμάτια με σοφίτα στα οποία δεν υπάρχει θέρμανση θα πρέπει να αερίζονται κατά διαστήματα. Αυτό θα εξαλείψει την υγρασία που έχει συσσωρευτεί ως αποτέλεσμα της συμπύκνωσης σε δοκούς και δοκούς.

Πλαγιές και υδρορροές

Επίσης, δεν θα ήταν περιττό να οργανώσετε μια μικρή πλαγιά κοντά στο ίδιο το σπίτι. Έτσι, το νερό θα αποστραγγιστεί από αυτό. Επιπλέον, θα πρέπει να οργανώσετε μια υδρορροή στο κάτω μέρος των αποχετεύσεων για να αφαιρέσετε γρήγορα το νερό της βροχής από το θεμέλιο του σπιτιού σας.

Ένα θεμέλιο με κλίση και μια αποχέτευση με υδρορροή για την αποστράγγιση του νερού από το σπίτι:

 • ίδρυμα ·
 • αποθεμάτων ·
 • το γόνατο.
 • Κάνετε μια κλίση για να χτυπήσετε το επιφανειακό νερό.
 • Στην αποχέτευση, συνδέστε το στέλεχος για να αποστραγγίσετε το νερό της βροχής από το θεμέλιο.

Εγκατάσταση του υγραντήρα στο φούρνο

Κατά κανόνα, εγκαθιστώ υγραντήρες στον κλίβανο ενός συστήματος θέρμανσης αέρα. Ο υγραντήρας αυξάνει την υγρασία του θερμού αέρα που εισέρχεται μέσα από τα κιβώτια στους χώρους του σπιτιού σας. Ένας τέτοιος υγραντήρας είναι συνήθως εφοδιασμένος με ένα δίσκο νερού ή ένα υγρό στοιχείο που ψεκάζει νερό στην ομίχλη.

Στην παλέτα τα φιτίλια είναι εν μέρει βυθισμένα και ο αέρας διοχετεύεται πάνω τους, ο οποίος έτσι υγραίνεται και στη συνέχεια ρέει μέσα από τα κουτιά στα δωμάτια. Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι διατεταγμένα κατά τρόπο ώστε το νερό να θερμαίνεται μέσω ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα. Συνήθως, ένας υγραντήρας με παλέτα τοποθετείται στον αέρα τροφοδοσίας και ανάβει όταν ο ανεμιστήρας αρχίζει να τροφοδοτεί αέρα.

Υγραντήρας με παλέτα, εγκατεστημένος στον εξαερισμό τροφοδοσίας. Στοιχεία:

 • τα φιτίλια που βρίσκονται σε μια παλέτα.
 • σωλήνα παροχής νερού ·
 • υγραντήρα με παλέτα.
 • κυκλοφορούν αέρα.
 • ζεστός υγρός αέρας.
 • εξαερισμός παροχής αέρα ·
 • καυστήρα?
 • ανεμιστήρα.

Το σύστημα με το υγρό στοιχείο είναι εξοπλισμένο με τον δικό του ανεμιστήρα και επίσης ο υγραντήρας με την παλέτα εγκαθίσταται στον αέρα τροφοδοσίας. Το ίδιο το υγρό στοιχείο είναι κατασκευασμένο από πορώδες υλικό. Η υγρασία του αέρα σε ένα τέτοιο σύστημα συμβαίνει με την εμφύσησή του επί ενός υγρού στοιχείου. Ο αέρας αντλείται από τον εξαερισμό τροφοδοσίας και επιστρέφει σε αυτό ήδη βρεγμένο.

Μονάδα υγραντήρα με υγρό στοιχείο και ανεμιστήρα:

 • Ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα από τη μονάδα παροχής αέρα και τον περνά από τα υγρά εξαρτήματα, και πάλι μέσα στο ίδιο κιβώτιο.
 • το υγρό στοιχείο περιστρέφεται και υγραίνεται.
 • Για τη διατήρηση της στάθμης του νερού χρησιμοποιείται μια βαλβίδα πλωτήρα.

Μια ενδιαφέρουσα αρχή λειτουργίας είναι διατεταγμένη σε έναν υγραντήρα με ένα στοιχείο τύπου υγρού bypass (κανάλι παράκαμψης). Ένας τέτοιος υγραντήρας συνδέεται με τους αγωγούς παροχής αερισμού και επιστροφής αέρα.

Ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή από το κουτί επιστροφής, υγραίνεται, διέρχεται από το υγρό στοιχείο και μετά ακολουθεί στον εξαερισμό τροφοδοσίας. Δεν υπάρχει ανεμιστήρας σε αυτόν τον τύπο υγραντήρα. Η κίνηση του αέρα οφείλεται στη διαφορά στις πιέσεις στους αγωγούς επιστροφής και στον αερισμό τροφοδοσίας, που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα του φούρνου, ο οποίος τροφοδοτεί αέρα στους χώρους.

Υγραντήρας τύπου bypass. Το κύριο στοιχείο είναι η παράκαμψη παράκαμψης.

Ορισμένοι υγραντήρες εξαρτώνται απόλυτα από τη λειτουργία του ανεμιστήρα κλιβάνου, ενώ άλλοι διαθέτουν δικό τους ανεμιστήρα.

Ο ψεκασμός των υγραντήρων λειτουργεί με την αρχή της πτώσης του νερού μέσω ενός ακροφυσίου. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ίδιο το ακροφύσιο λειτουργεί αποκλειστικά με την πίεση που παρέχεται στην παροχή νερού.

Τι για τον υγραντήρα του υδροσταθμού

Το υδροστάτη εγκαθίσταται στο κιβώτιο αέρα επιστροφής. Είναι με αυτή τη συσκευή που έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το επίπεδο της υγρασίας που περιέχεται στον αέρα.

Το hydrostat μετρά την υγρασία του αέρα που προέρχεται από το σπίτι μέσω του κουτιού επιστροφής και το συγκρίνει με τις καθορισμένες τιμές. Εάν η υγρασία είναι χαμηλότερη, ο υγραντήρας ενεργοποιεί τον υγραντήρα, αντίστοιχα, εάν είναι υψηλότερος - απενεργοποιείται. Κατά τη σύνδεση του υδροσταθμού, ακολουθήστε τις οδηγίες στις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ένα τυπικό υδροστατικό είναι ένα αρκετά βολικό όργανο. Δύο καλώδια είναι:

 • Σύνδεση του υδροσταθμού.
 • σύρμα στον υγραντήρα.

Βέλτιστη υγρασία

Εάν το σπίτι σας διαθέτει σύστημα θέρμανσης με ζεστό αέρα, τότε το χειμώνα μπορεί να αφυδατώσει δραματικά τον αέρα. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ένταση στατικού ηλεκτρισμού στα ρούχα και τα χαλιά, ξηρότητα του στόματος και του δέρματος, η οποία αρχίζει να προκαλεί φαγούρα.

Αυτή η κατάσταση καθιστά εσάς και τους αγαπημένους σας ευάλωτους σε κρυολογήματα και διάφορες ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Η βέλτιστη ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι σε αυτή την εποχή του χρόνου θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 27 μοίρες και σχετική υγρασία περίπου 50%. Οι πιο συνηθισμένοι υγραντήρες είναι σε θέση να διατηρούν ένα επίπεδο υγρασίας στον αέρα που κυμαίνεται από 30% έως 60%.

Υγραντήρας για το εξοχικό σπίτι, εγκατεστημένο στο υπόγειο του σπιτιού.

Συνιστάται η τοποθέτηση επίτοιχων οργάνων μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας στο σπίτι. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τέτοιων συσκευών.

Η επιλογή τους θα πρέπει να εξαρτάται, πρώτα από όλα, από παράγοντες όπως το κλίμα, η πρόσβαση σε αέρα από τις πόρτες και τα παράθυρα, δραστηριότητες που συνοδεύονται από εντατική απελευθέρωση υγρασίας. Προσδιορίστε ότι η επιλογή μιας συσκευής μπορεί να σας βοηθήσει στον τοπικό αντιπρόσωπο.

Βίντεο για την επιλογή του υγραντήρα

Ποιος δεν ξέρει πώς να επιλέξει τον καλύτερο υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμά μας; Παρακολουθούμε.

Εγκατάσταση του υγραντήρα

Λόγω της παρουσίας τεράστιου αριθμού διαφορετικών μοντέλων και τροποποιήσεων των υγραντήρων, οι ειδικοί κανόνες για την εγκατάστασή τους μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ωστόσο, δεν θα ήταν περιττό να εξεταστούν ορισμένοι γενικοί κανόνες και τεχνικές για την εγκατάσταση ενός υγραντήρα, ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα μοντέλα υγραντήρων τύπου bypass.

Πριν ξεκινήσετε, πρώτα απ 'όλα μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε το φούρνο από το τροφοδοτικό. Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση στον αγωγό τροφοδοσίας, όπου θα εγκατασταθεί ο υγραντήρας. Συνδέστε την πλάκα στερέωσης του υγραντήρα σε αυτό το σημείο και σημειώστε τον τομέα που θέλετε να κόψετε.

Αν συνέβη έτσι ώστε η πλάκα στήριξης στο κιτ με τη συσκευή να μην ήταν, περιγράψτε το σώμα του πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές για τη στερέωση των μπουλονιών, καθώς και για μια μεγάλη τρύπα σε κάθε γωνία του τομέα κοπής. Ένας μεγάλος τομέας μπορεί να κοπεί με μεταλλικό κορμό.

Μαρκάρισμα και κοπή του τομέα για την εγκατάσταση του υγραντήρα. Πώς να το κάνετε:

 • Προετοιμάστε τις οπές των μπουλονιών.
 • μετρήστε το όριο της τρύπας που πρέπει να κάνετε για να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα.
 • κοπή μεταξύ οπών.
 • οπές διάτρησης με διάμετρο 9,5 mm στις γωνίες.
 • στο κουτί πρέπει να κολλήσετε την πλάκα στήριξης, έτσι ώστε οι τρύπες να ταιριάζουν ακριβώς.

Στη συνέχεια, πρέπει να στερεώσετε την πλάκα στερέωσης του υγραντήρα στο κιβώτιο με μπουλόνια. Στο πλαίσιο επιστροφής αέρα εκτείνονται η παράκαμψη και δηλώνεται ο τόπος σύνδεσης τους. Κόψτε την τρύπα σε αυτό το μέρος και τοποθετήστε την παράκαμψη μέσα σε αυτήν. Στη συνέχεια, συνδέστε την παράκαμψη και το περίβλημα του υγραντήρα.

Εγκατάσταση υγραντήρα τύπου bypass. Κύρια στοιχεία:

 • βίδα φλάντζας?
 • ένα κουτί για εμφυσημένο αέρα.
 • κουτί εφοδιασμού;
 • πλάκα συναρμολόγησης για την τοποθέτηση του υγραντήρα.
 • τοποθέτηση του κουτιού στο σώμα με βίδες.
 • τρύπα στο κουτί, σχεδιασμένο για τον υγραντήρα.
 • φλάντζα ·
 • Οι φλάντζες συνδέονται με την παράκαμψη.
 • φλαντζών στερέωσης με μπουλόνια.

Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στη σύνδεση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στον υγραντήρα. Αν η παροχή νερού αποτελείται από χάλκινους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βαλβίδα αυτόματης βρύσης για να την συνδέσετε.

Η βαλβίδα με τον υγραντήρα συνδέεται με πλαστικό ή χάλκινο σωλήνα. Εργάζοντας σε αυτό το στάδιο, δεν θα ήταν περιττό να δούμε το κεφάλαιο των υδραυλικών έργων, καθώς και τις οδηγίες που δίνονται στον υγραντήρα κατά την αγορά από τον κατασκευαστή.

Σύνδεση στον αγωγό νερού με βαλβίδα αυτόματης βρύσης. Στοιχεία:

 • βαλβίδα ·
 • χαλκός σωλήνα νερού?
 • Χαλκός ή πλαστικό σωλήνα για τον υγραντήρα.

Σύνδεση του υγραντήρα στην παροχή ρεύματος: 120 και 220 volt

Εάν ο υγραντήρας σας έχει ονομαστική ισχύ 220 βολτ, μπορείτε να τον συνδέσετε στην πλησιέστερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις πρέπει να βρίσκονται σε ηλεκτρικά κουτιά. Ο ίδιος ο υγραντήρας πρέπει να συνδεθεί μέσω του κουτιού σύνδεσης του κλιβάνου.

Για τη σύνδεση είναι απαραίτητη η χρήση τριών καλωδίων (τρίτου σύρματος - γείωσης) 16ου διαμετρήματος σε πλαστική μόνωση. Ορισμένοι υγραντήρες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τάση 24 βολτ.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν μετασχηματιστή στον κλίβανο και να τον συνδέσετε ήδη στο κύκλωμα των 120 volt. Το καλώδιο που θα συνδεθεί πρέπει να είναι 18ο διαμέτρημα. Συνδέστε το στην χαμηλή πλευρά του μετασχηματιστή.

Εγκατάσταση του υδροσταθμού

Αφού τελειώσετε με ηλεκτρικές συνδέσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του υδροσταθμού. Για να το κάνετε αυτό, καθορίστε πρώτα τη θέση της εγκατάστασής του στο πλαίσιο επιστροφής αέρα.

Μετά τον προσδιορισμό, κόψτε μια τρύπα για το υδροστατικό. Τοποθετήστε το υδροστατικό στην τρύπα με τον αισθητήρα μέσα στο κιβώτιο και ασφαλίστε τον. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνδέστε το hydrostat και τον υγραντήρα. Λάβετε υπόψη ότι μερικοί υγραντήρες και υδροστατικά λειτουργούν με διαφορετικές τάσεις.

Εγκατάσταση υδροσταθμού Rexroth 770.

Εάν ο υγραντήρας σας είναι εξοπλισμένος με ένα σωλήνα υπερχείλισης, πρέπει να συνδεθεί ένας σωλήνας διακλάδωσης, ο οποίος πρέπει να φτάσει στην οπή αποστράγγισης στο πάτωμα.

Για να ξεκινήσετε τον υγραντήρα, ενεργοποιήστε την παροχή νερού και μερικά λεπτά αργότερα - ενεργοποιήστε το φούρνο και ρυθμίστε το hydrostat στο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Έγινε! Μπορείτε να απολαύσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Λόγω της σκληρότητας του νερού στον υγραντήρα, τα κοιτάσματα ορυκτών μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το καθαρίζετε περιοδικά. Επιπλέον, οι ορυκτές αποθέσεις μπορούν να φράξουν το σωλήνα παροχής νερού. Για να εξαλείψετε αυτό το πρόβλημα ή τουλάχιστον να το καταστήσετε λιγότερο αισθητό, αξίζει να εγκαταστήσετε ένα αποσκληρυντικό νερού.

Φορητοί υγραντήρες

Αν έχετε μεγάλη επιθυμία για τη δημιουργία ενός υγραντήρα στο σπίτι, αλλά ηλεκτρικό σύστημα σας θέρμανσης ή το νερό, το οποίο δεν είναι απλώς διαθέσιμη φιλτροκούτι, όπου θα μπορούσε κανείς να το εγκαταστήσετε, μην απελπίζεστε. Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν φορητοί υγραντήρες.

Στον φορητό υγραντήρα υπάρχει μια δεξαμενή σχεδιασμένη για αρκετά γαλόνια νερού (1 γαλόνι = 3.758 λίτρα). Όπως γνωρίζετε, αυτό το νερό θα εξαντληθεί καθώς η συσκευή λειτουργεί, οπότε θα πρέπει να το συμπληρώσετε τακτικά. Η στάθμη του νερού μπορεί να παρατηρηθεί με ένα ειδικό βέλος στο σώμα της συσκευής, το οποίο συνδέεται με το πλωτήρα στη δεξαμενή.

Ο στρογγυλός και συμπαγής υγραντήρας PlusMinusZero είναι παρόμοιος όχι με μια ηλεκτρική συσκευή, αλλά με ένα σχεδιαστικό στοιχείο ενός δωματίου.

Συνήθως, οι φορητοί υγραντήρες λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια στα 220 βολτ. Σε έναν τέτοιο υγραντήρα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας για το υγρό στοιχείο και τον ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσα από ένα υγρό στοιχείο που περνά μέσα από το νερό στο τηγάνι. Αφού πάρει την υγρασία, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο και διαλύεται με τη μορφή ομίχλης. Ανάλογα με τη σχετική υγρασία του χώρου, ο υγραντήρας μπορεί να ανάβει και να σβήνει από το υδροστάτη.

Η συσκευή για έναν τυπικό φορητό υγραντήρα:

 • Ο ανεμιστήρας φυσά τον αέρα με υγρασία μέσα στο δωμάτιο.
 • υδροστάτη και κουμπιά για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του υγραντήρα.
 • Ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα μέσω του υγρού στοιχείου.
 • κίνηση του υγρού στοιχείου που ελέγχεται από τον κινητήρα.
 • μια παλέτα με νερό.
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • το υγρό στοιχείο διέρχεται από ένα δοχείο νερού.
 • ο υγραντήρας λαμβάνει αέρα δωματίου.
 • δείκτη στάθμης νερού.

Υπάρχει επίσης ένα φορητό μοντέλο υγραντήρα στο οποίο το υγρό στοιχείο είναι ακίνητο, δηλαδή Ε. Ε. Μην μετακινήσετε. Ένα τέτοιο στοιχείο υγραίνεται με ψεκασμό του με σταγόνες νερού από ένα διάτρητο δίσκο που βρίσκεται στην κορυφή της συσκευής. Το νερό σε αυτό το δίσκο τροφοδοτείται με αντλία.

Η συσκευή φορητού υγραντήρα με σταθερό υγρό στοιχείο:

 • ο υγραντήρας λαμβάνει αέρα από το δωμάτιο
 • διάτρητο δίσκο
 • στα υγρό στοιχείο τροφοδοτούνται σταγόνες νερού
 • πλέγμα
 • ο πλωτήρας δείχνει τη στάθμη του νερού
 • πλέγμα
 • δείκτη στάθμης νερού
 • Η αντλία στη δεξαμενή αντλεί το νερό στο δίσκο συλλογής.

Πίνακας αντιμετώπισης προβλημάτων

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας του φορητού σας υγραντήρα, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε την αιτία και τα διορθωτικά μέτρα.

Πιθανές δυσλειτουργίες των φορητών συσκευών υγρασίας, των αιτιών τους και των διορθωτικών μέτρων.

Ποιοι υγραντήρες χώρου είναι καλύτεροι

Οι υγραντήρες για το δωμάτιο είναι δύο τύπων. Το πρώτο είδος - μόνο ενυδατική. Εξατμίζει τα μόρια νερού στον αέρα και διατηρεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Ο δεύτερος τύπος είναι ο ίδιος υγραντήρας, αλλά με επιλογές καθαρισμού αέρα από ακαθαρσίες, οσμές και σκόνη.

Πωλούν μια μεγάλη επιλογή των οργάνων του πρώτου τύπου - περίπου 250 μοντέλα σε τιμές που ξεκινούν από 500 ρούβλια. Μοντέλα με δυνατότητα καθαρισμού λιγότερο - περίπου 70 μοντέλα σε τιμή 1000 ρούβλια. Η επιλογή είναι μεγάλη. Αλλά, τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για το δωμάτιό σας;

Ο χώρος χώρου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε. Οι σύγχρονοι υγραντήρες αέρα μπορούν να εξυπηρετήσουν μια ποικιλία όγκων - από ένα δωμάτιο δέκα μέτρων έως ένα διαμέρισμα εκατό μέτρων.

Μην πάρετε μια ισχυρή ενυδατική κρέμα για ένα μικρό δωμάτιο - θα πάρετε μια αδικαιολόγητη υπερπληρωμή. Ένας ασθενής υγραντήρας για ένα μεγάλο διαμέρισμα απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην εργασία και δεν θα πάρετε την άνεση από την ιδανική υγρασία του αέρα του δωματίου.

ΤΥΠΟΣ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ. Η μέθοδος υγρασίας είναι μια σημαντική παράμετρος, εξαρτώνται από αυτήν επιπλέον έξοδα και προσεκτική συντήρηση της συσκευής. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις τύποι.

Παραδοσιακά. Παρά το όνομα, αυτή η μέθοδος είναι η παλαιότερη και στα μοντέρνα μοντέλα δεν είναι τόσο συχνά. Για την υγρασία του αέρα χρησιμοποιούνται αντικαταστάσιμες κασέτες χαρτιού πολλαπλών στρώσεων (1), οι οποίες απαιτούν πρόσθετο κόστος. Επιπλέον, σε κάθε πόλη δεν μπορείτε να αγοράσετε κασέτες για κανένα από τα μοντέλα. Είναι καλύτερο να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με αυτό πριν αγοράσετε.

Αίθουσα ατμού. Εμφανίζεται λιγότερο συχνά. Στην καρδιά της συσκευής - μια γεννήτρια θερμού ατμού, που λαμβάνεται ως αποτέλεσμα του βραστό νερό. Το κύριο πλεονέκτημα της προσέγγισης είναι η πολύ γρήγορη υγρασία του δωματίου (ή του διαμερίσματος). Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα μοντέλο με υδροστρωτήρα (βλέπε παρακάτω) ώστε να μην υπερβεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.

Ένας ζεστός πίδακας ατμού μπορεί να καεί, οπότε ένας υγραντήρας ατμού απαιτεί μια θέση απρόσιτη για τα παιδιά. Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός υγραντήρα ατμού είναι η καταπολέμηση των βακτηρίων που πεθαίνουν όταν το νερό μετατραπεί σε ατμό. Επιπλέον, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, μπορείτε να απαλλαγείτε από το πρόσθετο κόστος. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κασέτες ή να φροντίσετε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό (ο υγραντήρας ατμού χρησιμοποιεί απλό νερό της βρύσης).

Υπερηχογράφημα. Σύγχρονη τεχνολογία, που υπάρχει στους περισσότερους σύγχρονους υγραντήρες αέρα για το σπίτι. Σε αντίθεση με τον ατμό, αποκτάται σύννεφο νερού σε θερμοκρασία δωματίου ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του νερού σε μια δονούμενη πλάκα.

Για τους υγραντήρες υπερήχων απαιτείται καθαρό νερό, έτσι ώστε τα μοντέλα να είναι εξοπλισμένα με ειδικά φίλτρα νερού ή να απαιτούν την πλήρωση αποσταγμένου νερού. Τέτοια μοντέλα, κατά κανόνα, μετρούν το ίδιο το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και ενεργοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ. Έχοντας διαπιστώσει με τη συντήρηση της περιοχής και τον τύπο υγρασίας, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποια από τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

 • Φίλτρα καθαρισμού αέρα. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα με λειτουργίες καθαρισμού του αέρα, διαβάστε σχετικά με τα διάφορα φίλτρα και τις δυνατότητές τους στο άρθρο "Καθαριστής αέρα για το σπίτι".
 • Hydrostat. Μια έξυπνη συσκευή που μετρά το επίπεδο σπουδαιότητας στο σπίτι και περιλαμβάνει έναν εξατμιστή όπως απαιτείται. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το υδροστατικό είναι πολύ επιθυμητό για μοντέλα με εξάτμιση ατμού, καθώς ο ατμός υγραίνει πολύ γρήγορα το δωμάτιο.
 • Ιονισμός. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο "Τι είναι ο ιονιστής του αέρα για;". Ο αέρας κορεσμένος με ιόντα "μεταφέρει" εσείς στην ακτή της θάλασσας ή στην ατμόσφαιρα ενός πευκοδάσους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιλογή ενός ιονιστή για τον αέρα στο σπίτι.

Κριτικές για τους υγραντήρες για το σπίτι

Σύμφωνα με την παράδοση της ιστοσελίδας doma-dela.ru, όταν μελετάμε τα σχόλια των χρηστών, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε καταγγελίες σχετικά με ορισμένα σημεία χρήσης που δεν εμφανίζονται πριν την αγορά της συσκευής.

Η κύρια καταγγελία για το μοντέλο με τα παραδοσιακά φίλτρα μειώνεται σε υγρασία χαμηλής ποιότητας. Ειδικά πρόκειται για φτηνά μοντέλα. Η δεύτερη δυσάρεστη στιγμή είναι το υψηλό κόστος των φίλτρων αντικατάστασης (είναι καλύτερα να μάθετε τις τιμές πριν από την αγορά). Η συχνά αναφερόμενη συχνότητα αλλαγής φίλτρου είναι υποεκτιμημένη.

Τα μοντέλα ατμού σχεδόν δεν προκαλούν λογοκρισίες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το υδροστάτη απουσιάζει σε πολλά μοντέλα. Δυστυχώς, υπάρχουν λίγοι υγραντήρες ατμού εφοδιασμένοι με ένα υδροστάτη. Αλλά συλλέγουν πολλά θετικά σχόλια. Αυτά είναι μοντέλα όπως το Beurer LB 50 και το Stadler Form Fred.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες επίσης δεν ξεφεύγουν από τις αρνητικές κριτικές. Το κύριο πρόβλημα της χρήσης τους είναι μια λευκή επικάλυψη που εναποτίθεται στις επιφάνειες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. Όταν εργάζεστε, τα όργανα αυτά παράγουν ήχους γουργούρισμα, που μερικοί χαλαρώνουν, αλλά ερεθίζουν άλλους.

Ο υγραντήρας για το δωμάτιο είναι καλύτερο να επιλέξει προσεκτικά, όχι μόνο ζυγίζοντας την άνεση, αλλά και τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου. Ο σωστά ενυδατωμένος αέρας θα σας δώσει άνεση και θα βελτιώσει την ευημερία σας.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Επωφεληθείτε από τον υγραντήρα αέρα. Η χαμηλή υγρασία μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους, τα εγχώρια φυτά, τα ξύλινα έπιπλα, το παρκέ, τα κλασικά μουσικά όργανα κλπ. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να αυξηθεί η υγρασία στο δωμάτιο όπου υπάρχουν νεογέννητα παιδιά. Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει μολυσματικές και αναπνευστικές ασθένειες λόγω της μειωμένης προστασίας του σώματός μας, λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων. Το συμπέρασμα είναι ένα που πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα.

Τύποι υγραντήρων αέρα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγραντήρων αέρα: παραδοσιακοί ατμοποιητές, υγραντήρες υπερήχων, υγραντήρες με καθαρισμό και "πλύσιμο αέρα".

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα πριν από λίγο καιρό εισήλθε στη ζωή ενός ανθρώπου. Εργάζονται στην τεχνολογία της "κρύας" εξάτμισης. Από τη δεξαμενή, το νερό εισέρχεται στον εξατμιστή, μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα δεν λειτουργούν πολύ θορυβώδη και καταναλώνουν σχετικά μικρή ισχύ. Αλλά τα περισσότερα μοντέλα των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα δεν είναι εξοπλισμένα με ένα hydrostat.

Υγραντήρες ατμού, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές, εργάζονται στην τεχνολογία της "ζεστής" εξάτμισης. Το νερό θερμαίνεται από δύο ηλεκτρόδια, και η μετατροπή σε ατμό υγραίνει τον αέρα.

Ο ηγέτης μεταξύ των υγραντήρων ατμού είναι η Boneco Air-O-Swiss. Είναι το ρεκόρ για το ποσοστό υγρασίας (περισσότερο από 60%) και καταναλώνει 700 γραμμάρια. ανά ώρα.

Δυστυχώς, σε αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει υδροστάτη, και η συσκευή καταναλώνει αρκετά ηλεκτρισμό. Αλλά διαφορετικά είναι αρκετά βολικό. Ο υγραντήρας ατμού Boneco Air-O-Swiss είναι εξοπλισμένος με προστασία τριών σταδίων, κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό, το οποίο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα.

Ο υγραντήρας ατμού είναι εξαιρετικός για εισπνοή ή αρωματοθεραπεία. Στο νερό, μπορείτε να προσθέσετε ιατρική έγχυση και να εισπνεύσετε το ζευγάρι για να θεραπεύσετε την αναπνευστική οδό του σώματος. Με τη βοήθεια ειδικών γεύσεων δεν μπορείτε μόνο να υγρανετε τον αέρα, αλλά και να γεμίσετε το διαμέρισμα με μια ευχάριστη οσμή.

Στο υγραντήρες αέρα υπερήχων Μια αρκετά νέα τεχνολογία λειτουργεί. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ του πληθυσμού της χώρας μας.

Χρησιμοποιώντας υπερήχους, το νερό ψεκάζεται σε μικρά σταγονίδια και ο ανεμιστήρας οδηγεί ξηρό αέρα μέσα από αυτά. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι εξοπλισμένοι με ένα υδροστατικό, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή υγρασία. Το ίδιο το υδροστάτη θα ενεργοποιήσει και θα απενεργοποιήσει τη συσκευή για να επιτύχει την καθορισμένη υγρασία.

Η σύνθεση των υπερηχητικών υγροποιητών περιλαμβάνει ειδικά φυσίγγια που καθαρίζουν το νερό.

Η συσκευή σβήνει αυτόματα όταν το νερό εξατμιστεί στο ελάχιστο επίπεδο.

Οι ηγέτες, μεταξύ υπερηχητικών συσκευών, είναι οι υγραντήρες Boneco 7133 και Boneco 7135. Αυτές οι συσκευές έχουν σύστημα καταστροφής μικροβίων.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων των υπερηχητικών υγροποιητών αξίζει να αναφερθεί μια σχετικά υψηλή τιμή, αλλά η εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας θα πληρώσει για αυτούς τους υγραντήρες με συχνή χρήση.

Κλιματικά σύμπλοκα, ή υγραντήρες με καθαρισμό αέρα είναι συμβατικοί υγραντήρες με σύστημα καθαρισμού. Είναι εξοπλισμένα με διάφορα φίλτρα και ταυτόχρονα σκοτώνουν δύο πουλιά με μια πέτρα, υγρανίζουν τον αέρα και καθαρίζουν το διαμέρισμα των μικροβίων.

"Πλύσιμο αέρα"Πρόκειται για μια σύγχρονη οικιακή συσκευή. Ο ίδιος, καθώς και το κλιματικό συγκρότημα, στοχεύουν στον καθαρισμό και την υγρασία του αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια ασημένια ράβδο, η οποία προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος των ρύπων.

Οι υγραντήρες είναι είδη οικιακής χρήσης που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή του έτους. Το καλοκαίρι γεμίζουν το διαμέρισμα με υγρασία, και κατά τη θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υγράνετε τον αέρα για μια άνετη ζωή.

Γιατί χρειάζεται ένα υδροστατικό υγραντήρα

Hygrostat στον υγραντήρα αέρα - τι είναι αυτό; Αυτός είναι ένας μικρός "επόπτης" που παρακολουθεί με σαφήνεια την καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο. Ο χρήστης μπορεί άνετα να ρυθμίσει την υγρασία άνεσης στον υγραντήρα και να πάει για ύπνο. Για να μιλήσουμε περισσότερο επιστημονικά, το υγροστάτη είναι ένα όργανο του οποίου η αποστολή είναι να ρυθμίζει αυτόματα το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτό, εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας - ο ελεγκτής υγρασίας ελέγχει έξυπνα την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση οποιουδήποτε τύπου υγραντήρα.

Το υγρόμετρο και η υγροστάτη δεν είναι το ίδιο πράγμα

Είναι σημαντικό να μην συγχέεται αρχικά το υγρόμετρο και το υγροστάτη. Το πρώτο δείχνει την υγρασία στο δωμάτιο και το δεύτερο το διατηρεί με σαφήνεια σε ένα δεδομένο επίπεδο σε κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένας χρήστης σε έναν υγραντήρα ατμού έθεσε υγρασία 50%. Όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει τα 50, ο υγραντήρας σβήνει. Όταν η υγρασία στο διαμέρισμα μειωθεί στο 49%, η συσκευή θα ενεργοποιηθεί. Εάν ο χρήστης έχει μάθει για μια τέτοια συσκευή ήδη όταν αγόρασε έναν υγραντήρα χωρίς ενσωματωμένο υγροστάτη, δεν έχει σημασία. Μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά και στη συνέχεια να συνδεθεί το απαραίτητο με τον υγραντήρα που χρησιμοποιείται στις λειτουργίες, τόσο υγρασία όσο και αφυγραντικότητα.

Τύποι υγρομέτρων

Επιλογή # 1

Συσκευές κατασκευασμένες υπό μορφή υποδοχών, αποτελούμενες από τρία μέρη:

 • Υγρόμετρο με οθόνη.
 • ρυθμιστής λαβής στάθμης υγρασίας:
 • ελεγχόμενη πρίζα.

Αυτή η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια τυπική πρίζα. Με τη βοήθεια του επιλογέα ρύθμισης ρυθμίζεται η απαραίτητη παράμετρος υγρασίας, για παράδειγμα το 60%. Στη συνέχεια, ο υγραντήρας πρέπει να συνδεθεί στην έξοδο υγρασίας. Τώρα ο υγραντήρας θα λειτουργήσει μέχρι το δωμάτιο να έχει 60% ή άλλη καθορισμένη από τον χρήστη παράμετρο. Την κατάλληλη στιγμή, ο υγραντήρας είναι απενεργοποιημένος. Η υγρασία θα πέσει, θα ανάψει και όλα χάρη στην υγρασία.

Σημαντικό! Οι υγροστάτες χώρου είναι μονοφασικοί και δύο επιπέδων. Και ως ευαίσθητο στοιχείο αυτής της συσκευής σε ορισμένα μοντέλα, χρησιμοποιήστε ανθρώπινη τρίχα.

Επιλογή # 2

Το σώμα υγρασίας είναι κατασκευασμένο από λευκό πλαστικό, που μοιάζει με ένα μικρό ορθογώνιο. Δεν υπάρχει οθόνη υγρών κρυστάλλων στον κεντρικό πίνακα. Η στάθμη της υγρασίας μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά μέσω λαβής διακόπτη σκόνης. Η συσκευή χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της υγρασίας του αέρα με την καθορισμένη τιμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με σύστημα υγρασίας όσο και με σύστημα αφύγρανσης. Εάν αποκλίνετε από τις καθορισμένες παραμέτρους υγρασίας, ανοίγει η υγρασία ή αντιστρόφως κλείνει τις επαφές. Ο αλγόριθμος λειτουργίας επιλέγεται όταν συνδεθεί.

Επιλογή # 3

Ψηφιακός ρυθμιστής υγρασίας διπλής λειτουργίας. Πολύ εύκολο στη λειτουργία. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Τεχνικά χαρακτηριστικά: Στο καλώδιο της συσκευής υπάρχει ένας αισθητήρας τηλεχειρισμού για τον προσδιορισμό της υγρασίας. Το μήκος του καλωδίου είναι 190 εκ. Η παροχή ρεύματος κυμαίνεται από 160 έως 250 V. Το εύρος μέτρησης και ο έλεγχος της υγρασίας κυμαίνονται από 20 έως 90%. Ακρίβεια διατήρησης συν, μείον 2%. Μέγιστη συνδεδεμένη ισχύς έως 6 kV. Αυτός ο ρυθμιστής υγρασίας λειτουργεί με τους υγραντήρες και τους αφυγραντήρες. Τοποθετείται υγροστάτης σε ράγα DIN. Ο ρυθμιστής υγρασίας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο. Όταν συνδέεται με τον υγραντήρα, το υγροστάτης εμφανίζει "h" στην οθόνη και όταν είναι συνδεδεμένος ο αφυγραντήρας "H".

Για να εμφανίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας, στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια "+" και "-". Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο, ο υγραντήρας είναι απενεργοποιημένος. Για να ενεργοποιήσετε την υγρασία στο αφυγραντήρα, πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα το εικονίδιο "+", "-" στον κεντρικό πίνακα.

Επιλογή # 4

Hygrostat σειρά H για χρήση σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ο ψηφιακός ελεγκτής αυτής της σειράς μετράει και διατηρεί την καθορισμένη υγρασία με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικού ρελέ. Το πλήρες σετ περιλαμβάνει μονάδα ισχύος 120-220 V και περιλαμβάνει ρυθμιστή τάσης. Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση του τροφοδοτικού 9-14 V.

Συνδέεται σε μια σταθερή οριζόντια επιφάνεια. Η συσκευή ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα, όλα εξαρτώνται από τις παραμέτρους που είχαν οριστεί αρχικά. Μόλις ο αισθητήρας υγρασίας ανιχνεύσει αύξηση ή μείωση των παραμέτρων υγρασίας, ο ηλεκτρονόμος θα λειτουργήσει ή θα τερματιστεί. Αυτό μπορεί να προσδιοριστεί από το LED - είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Κάτω από την ένδειξη υπάρχει ένα κουμπί με τα σύμβολα "πάνω" και "κάτω", με τα οποία μπορείτε να ορίσετε τις απαραίτητες παραμέτρους και να υποδείξετε τον τρόπο λειτουργίας. Ένας τέτοιος ρυθμιστής υγρασίας δείχνει υψηλή ακρίβεια, χάρη στον αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την αρχή της χωρητικής τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στη σύγχρονη ηλεκτρονική.

Προσοχή παρακαλώ! Πολλά οικιακά υγραμερή μοιάζουν με έναν τηλεειδοποιητή με έναν αισθητήρα υγρασίας στο τέλος του καλωδίου σε μέγεθος. Η συσκευή διαθέτει υποδοχή για την παροχή ρεύματος, ακροδέκτες για τη σύνδεση του φορτίου. Στην κεντρική πλακέτα προγραμματίζεται το υγρόμετρο, ο φωτισμένος αισθητήρας δείχνει ότι η συσκευή είναι σε λειτουργία. Το σχέδιο σύνδεσης για το πρόσθετο φορτίο αναφέρεται στις οδηγίες οποιουδήποτε μοντέλου του υγρομέτρου.

Ποιες είναι οι παραμέτρους υγρασίας για την ρύθμιση της υγρασίας

Σύμφωνα με το GOST 30494-2011 στην αίθουσα πρέπει να υπάρχει υγρασία με ελάχιστη τιμή 30% ή το πολύ 60%. Για να καθορίσετε ποιο ποσοστό υγρασίας στο σπίτι αρκεί να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι ακόμα hygrostat.

Μια ξεχωριστά πωλούμενη υγρασία έχει έναν αισθητήρα υγρασίας ενσωματωμένο στο τέλος ενός μακριού καλωδίου που μπορεί να κρεμαστεί στη σωστή θέση. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρυθμιστής υγρασίας μπορεί να διατηρήσει σωστά τις καθορισμένες παραμέτρους υγρασίας.

Αυτό ισχύει και για τα υγραμερή. Μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγρασίας το χειμώνα, καθώς η κεντρική θέρμανση υπερβολικά ξηραίνει τον αέρα.

Σας υπενθυμίζουμε! Στο παιδικό δωμάτιο, τα ποσοστά υγρασίας μπορούν να ξεπεραστούν κατά 10% εάν το παιδί αρρωστήσει με ARI.

Σε ποιους υγραντήρες πρέπει να υπάρχει υγρασία

Όλοι οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 • συσκευές με βάση τον κρύο ατμό ή παραδοσιακές?
 • συσκευές που βασίζονται σε ζεστό ατμό ·
 • υπερήχων υγραντήρες.

Τα μοντέλα και των τριών ειδών μπορούν να περιλαμβάνουν υγροστάτη. Αυτή είναι μια πρόσθετη λειτουργία, εξαιτίας της οποίας η τιμή της συσκευής είναι υψηλότερη σε σύγκριση με συσκευές χωρίς υγροστάτη.

Συμπερασματικά, υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι υγροστάτες είναι σημαντικοί όχι μόνο σε εγκαταστάσεις με ξηρό αέρα, αλλά και όπου υπάρχει υπερβολική υγρασία. Συσκευές, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται αναγκαστικά στις τεχνολογικές αλυσίδες κατά την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων σε αποθήκες, προϊόντα σε ψυκτικούς θαλάμους, σε συγκροτήματα θερμοκηπίων κλπ.

Επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα αέρα

Παρατηρήσαμε ότι η υγρασία επικρατεί στο σπίτι, εμφανίστηκαν μύκητες και μούχλα και τα μεταλλικά προϊόντα καλύπτονται από σκουριά, τότε μπορείτε να μιλήσετε με σιγουριά για αυξημένη υγρασία. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μεταβαίνοντας σε άλλη περιοχή ή αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα αέρα.

Ας μην βιαστείτε και να αγοράσετε εισιτήρια, αλλά θα καταλάβουμε τι χρειάζεται και ποια προβλήματα αποφασίζει ο ξηραντής αέρα.

Σκοπός και λειτουργίες

Οι αφυγραντές του συμπιεστή που λειτουργούν με συμπύκνωση υδρατμών είναι δημοφιλείς. Η υγρασία που εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια της συσκευής συμπυκνώνεται και στη συνέχεια ρέει σε ειδικό δοχείο, από το οποίο πρέπει να αφαιρείται περιοδικά το νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα. Ορισμένα μοντέλα αφυγραντήρων συμπιεστών διαθέτουν ειδική έξοδο για τη σύνδεση ενός σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Οι συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της συμπύκνωσης, έχουν μεγάλη απόδοση, αλλά στη διαδικασία δημιουργούν ένα συγκεκριμένο θόρυβο.
Ανάλογα με το σκοπό, οι αφυγραντήρες μπορούν να είναι:

 • νοικοκυριό ·
 • βιομηχανική.

Η βασική διαφορά έγκειται στην απόδοσή τους. Για παράδειγμα, οι οικιακές συσκευές μπορούν να απορροφήσουν έως και 50 λίτρα την ημέρα, ενώ καθαρίζοντας τον αέρα της σκόνης, και οι βιομηχανικές "βγάζουν" το νερό σε μεγάλες ποσότητες - χιλιάδες λίτρα την ημέρα.

Πολλά μοντέλα επιτρέπουν αφυγραντήρες διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είναι μια τέχνη και αντίκες, καθώς και την ανάγκη να δημιουργήσει ένα ειδικό μικροκλίμα για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών.
Υπάρχουν δύο είδη αφυγραντήρων:

 • Κινητό. Έχουν τροχούς και μπορούν να μεταφερθούν χωρίς προβλήματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
 • Σταθερό. Τοποθετούνται σε τοίχους ή οροφή.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, γεγονός που καθιστά εύκολη την τοποθέτηση της συσκευής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Κατανάλωση ενέργειας

Ένταση αφύγρανσης

Συσκευές με υπερβολική ισχύ αποστράγγιση του δωματίου γρήγορα, και με ευκολία θα διατηρήσει το απαραίτητο μικροκλίμα σε αυτό. Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι ότι με την αύξηση της ισχύος, το επίπεδο θορύβου επίσης αυξάνεται.

Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Ανταλλαγή αέρα

Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Επίπεδο θορύβου

Τύπος διαχείρισης

Το κύριο πλεονέκτημα των συσκευών με μηχανικό έλεγχο είναι η τιμή. Οι συσκευές με ένα ηλεκτρονικό σύστημα είναι κάπως ακριβότερες, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα.
Είναι εύκολο να λειτουργούν και επιτρέπουν:

 • όσο το δυνατόν ακριβέστερα ρυθμίστε τη συσκευή και ρυθμίστε την απαραίτητη υγρασία.
 • αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ξήρανσης, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συσκευής.
 • Επιλέξτε γρήγορα και ενεργοποιήστε πρόσθετες λειτουργίες του αφυγραντήρα.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα

Αρωματικοποίηση του αέρα

Ιονισμός του αέρα

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν αφυγραντήρες με λειτουργία ιονισμού του αέρα. Αυτή η επιλογή επιτρέπει την τεχνητή δημιουργία μιας αυξημένης συγκέντρωσης αρνητικών ιόντων αέρα στο δωμάτιο, τα οποία συχνά ονομάζονται «βιταμίνες του αέρα». Στη φύση, βρίσκονται σε δασικές και ορεινές περιοχές, όπου η αναπνοή είναι εύκολη και ευχάριστη. Το σύστημα ιονισμού καθιστά τον αέρα μέσα στο δωμάτιο φρέσκο ​​και ευχάριστο και όταν χρησιμοποιείται συστηματικά η λειτουργία ιονισμού, παρατηρείται έντονη επίδραση στην υγεία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν υδροστάτη, γεγονός που καθιστά τις συσκευές όχι μόνο βολικές κατά τη λειτουργία, αλλά και οικονομικές. Η κύρια λειτουργία του υδροσταθμού είναι ο έλεγχος της λειτουργίας της συσκευής, ανάλογα με την υγρασία στα δωμάτια. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη βέλτιστη τιμή, αποφεύγοντας έτσι την ξήρανση του αέρα. Αυτό καθιστά δυνατή τη σημαντική εξοικονόμηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή, ανάλογα με την προγραμματισμένη υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί καθόλου.

Ορισμένες συσκευές έχουν αυτόματη επανεκκίνηση. Αυτή η λειτουργία είναι βολική στην περίπτωση που το σπίτι είναι συχνά αποκοπεί ηλεκτρική ενέργεια ή υπάρχουν πτώσεις τάσης. Όταν το δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ο αφυγραντήρας ενεργοποιείται αυτόματα και συνεχίζει να λειτουργεί στην καθιερωμένη λειτουργία.

Τύποι και χαρακτηριστικά των υγραντήρων με υγροστάτη και υγρόμετρο: οι τιμές και ποια είναι καλύτερη επιλογή

Ο βαθμός υγρασίας στο δωμάτιο έχει μεγάλη επίδραση στην κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό. Δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος είναι δυνατή με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού - υγραντήρα. Ωστόσο, η πολύ υψηλή υγρασία του αέρα είναι ελαφρώς καλύτερη από την υπερβολική ξηρότητα και μπορεί να απειλήσει τη δημιουργία πολλών προβλημάτων υγείας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι είναι ένα υγρόμετρο και υγρασίας προς υγραντήρα, γιατί χρειάζονται σε εξοπλισμό HVAC, καθώς και να μάθετε τι είναι θεμελιώδης διαφορά τους.

Το υγρόμετρο και η υγροστάτη είναι τα ίδια ή όχι;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η υγρασία και το υγρόμετρο δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Με άλλα λόγια, εάν ο χρήστης ρυθμίζει την υγρασία στο επίπεδο του 50%, τότε όταν επιτευχθεί το καθορισμένο επίπεδο, ο υγραντήρας σβήνει. Και τη στιγμή που η υγρασία μειωθεί κατά 1%, η συσκευή θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Τι πρέπει να είναι η υγρασία στο δωμάτιο: τι πρέπει να ξέρετε;

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των διακρατικών GOST 30494 έως 96, η βέλτιστη σχετική υγρασία στο δωμάτιο είναι 30-45% κατά τη χειμερινή περίοδο, και 30-60% - στο ζεστό. Στο έγγραφο καθορίζονται τα όρια και το χειμώνα η υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%, και το καλοκαίρι - 65%.

Τι είναι υγρασία σε έναν υγραντήρα αέρα;

Τι χρειάζεστε;

Η σχετική υγρασία του αέρα στο χώρο αλλάζει διαρκώς υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Οι υγραντήρες υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι για να διατηρούν την υγρασία σε ένα δεδομένο επίπεδο - η συσκευή αυξάνει την εκπομπή ατμών σε περίπτωση μείωσης της υγρασίας και την μειώνει όταν αυτή ανεβαίνει. Ως αποτέλεσμα, η σχετική υγρασία του αέρα διατηρείται στα απαραίτητα όρια χωρίς την άμεση ανθρώπινη συμμετοχή.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Η αρχή της υγρασίας λειτουργίας βασίζεται στο γεγονός ότι το ξηρό και υγρό περιβάλλον έχει διαφορετικές φυσικές ιδιότητες. Μετρώντας και συγκρίνοντάς τες με την τιμή αναφοράς, λαμβάνεται ο βαθμός κορεσμού του αέρα με την υγρασία, εκφραζόμενο ως ποσοστό σχετικής υγρασίας.

Ανάλογα με τη μέθοδο μέτρησης της υγρασίας, οι υγροστάτες μπορούν να είναι:

 • Διηλεκτρικό (προσδιορισμός του δείκτη υγρασίας της διαφοράς φορτίου πυκνωτή).
 • Ανθεκτική (μέτρηση της διαφοράς στην αντίσταση των υλικών όταν αλλάζει η στάθμη της υγρασίας).
 • οπτική (αξιολόγηση της διαφάνειας του αέρα) ·
 • Μηχανική (χρησιμοποιώντας τη φυσική ιδιότητα ορισμένων υλικών για να αλλάξουν το δικό τους μήκος, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας).
 • θερμίστορ (μια πιο σύνθετη εκδοχή υγρασίας αντιστάσεων που χρησιμοποιείται για ένα ιδιαίτερα ακριβές επίπεδο υγρασίας).

Τύποι και κατασκευαστές υγραντήρων με υγροστάτη

Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

Το Hygrostat μπορεί να εξοπλιστεί με υγραντήρες και των τριών τύπων.

Μηχανική

Οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι των υγραντήρων του παραδοσιακού τύπου με υγρασία είναι:

 • Winia AWX-70:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • κατανάλωση νερού: 700 ml / h;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 9 l;
  • ρύθμιση υγρασίας: ναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 15 900 ρούβλια.
 • Μορφή STADLER Oskar Black:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 g / h.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l.
  • ρύθμιση υγρασίας: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 39 dB.
  • διαστάσεις: 290х246х246 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 14,990 ρούβλια.

Υπερηχογράφημα

Μεταξύ των συσκευών υγρασίας με υπερήχους που είναι εξοπλισμένες με υγρασία, οι ακόλουθες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς:

 • DYSON AM10:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 16 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 g / h.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • Επίπεδο θορύβου: 62 dB.
  • διαστάσεις: 579х240х135 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 34.990 ρούβλια.
 • POLARIS PUH 1805i:
  • Διάρκεια εργασίας: 18 ώρες.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 g / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 4 699 р.
 • ELECTROLUX EHU 3715d:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 11 ώρες.
  • κατανάλωση νερού: 450 mg / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • όγκος: 5 λίτρα.
  • αυτόματη απενεργοποίηση: ναι;
  • διαστάσεις: 209χ382х209 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 990 р.

Ατμός

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών υγραντήρων ατμού με υγροστάτη μοιάζουν με αυτό:

 • BONECO s250:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • Τύπος: ατμός?
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 281х172х316 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΑΔΑΣ FRED F-005EH:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 340 ml / h;
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7 690 ρούβλια.

Κόστος

Το κόστος των υγραντήρων με υγρασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου της συσκευής, της λειτουργίας και του κατασκευαστή. Από την άποψη αυτή, η τιμή μιας συγκεκριμένης συσκευής πρέπει να καθορίζεται απευθείας από τον πωλητή.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με υγρασία;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε υγραντήρες με υγρασία σε καταστήματα όπως:

 • DNS:
  • site: https://www.dns-shop.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 770-79-99.
 • «M-Video»:
  • site: https://www.mvideo.ru
  • τηλέφωνο: +7 (800) 200-77-75.
 • Eldorado:
  • site: https://www.eldorado.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 250-25-25.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την πώληση εξοπλισμού κλιματισμού:

 • "Ψυγείο":
  • τοποθεσία: http://www.holodilnik.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 602-06-00.
 • "Techport":
  • τοποθεσία: http://www.techport.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 448-65-56.
 • «Sidex»:
  • site: http://sidex.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 389-30-52.

Τι είναι ένα υγρόμετρο σε έναν υγραντήρα αέρα;

Τι είναι απαραίτητο;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το υγρόμετρο είναι ένα όργανο μέτρησης που δείχνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Από μόνες τους, μια τέτοια συσκευή δεν μπορεί να αλλάξει την υγρασία στο δωμάτιο, επομένως, για να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σκόπιμο να αγοράσετε αμέσως έναν υγραντήρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο.

Εφόσον δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα συνδυασμού αυτών των συσκευών στο σύστημα και η διατήρηση των καθορισμένων παραμέτρων σε αυτόματη μη λειτουργία, παραμένει η ανάγκη συνεχούς ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του υγραντήρα αέρα χειροκίνητα μέχρι σήμερα.

Πώς λειτουργεί;

Οι ειδικοί προσδιορίζουν δύο κύριους τύπους υγρομέτρων:

 • Μηχανική. Αντιδρά με υγρασία στην περιοχή 20-100%. Εξοπλισμένο με κλίμακα με διαχωριστικά και βέλος που υποδεικνύει την τρέχουσα τιμή.
 • Ηλεκτρονικό (ενσωματωμένο στο σώμα της συσκευής). Τα δεδομένα εμφανίζονται στην ψηφιακή οθόνη με ακρίβεια 1%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες συσκευές που διαθέτουν ενσωματωμένο υγρόμετρο έχουν επίσης λειτουργία αυτόματου ελέγχου της υγρασίας. Αλλά το κόστος τους, αντίστοιχα, είναι ελαφρώς υψηλότερο από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Τύποι και κατασκευαστές υγραντήρων αέρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο

Μηχανική

Μεταξύ των παραδοσιακών υγροποιητών με ένα υγρόμετρο είναι πολύ δημοφιλείς:

 • Air-Comfort HP-900LI:
  • συνιστώμενη έκταση: 15 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 1,5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 100 ml / h.
  • επίπεδο θορύβου: 30 dBa;
  • διαστάσεις: 180χ150χ150 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 1 650 ρούβλια.
 • BONECO s200:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • όγκος δεξαμενής νερού: 3,5 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 281х172х316 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 5 990 ρούβλια.
 • Stadler Έντυπο O-041R OSKAR:
  • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: 100 m2.
  • χωρητικότητα δοχείου νερού: 6 l;
  • κατανάλωση νερού: 500 ml / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 200χ290χ470 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 5 990 ρούβλια.

Υπερηχογράφημα

Τα υπερηχητικά μοντέλα υγραντήρων, εξοπλισμένα με ενσωματωμένο υγρόμετρο, έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Air-O-Swiss U7146:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 0,5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 100 ml / h.
  • διαστάσεις: 110x650x80 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 490 ρούβλια.
 • Ατμόσφαιρα 2720:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 45 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • διαστάσεις: 320x280x180 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Γενικό Κλίμα GH-2516:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • διαστάσεις: 339х320х183 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 110 ρούβλια.

Ατμός

Υπάρχουν λίγοι υγραντήρες ατμού αυτού του τύπου στη σύγχρονη αγορά και οι περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες αμέσως με υγρασία. Τα παρακάτω μοντέλα χρησιμεύουν ως παράδειγμα:

 • REDMOND RHF-3316:
  • συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • διαστάσεις: 227χ367χ152 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Stadler Έντυπο F-019H:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 360 ml / h;
  • Επίπεδο θορύβου: 33 dBa.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7 900 ρούβλια.

Κόστος

Το κόστος των υγραντήρων με υγρόμετρο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το κόστος των συσκευών που δεν είναι εξοπλισμένες με αυτή τη συσκευή. Ταυτόχρονα, η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο κατασκευαστής, τα χαρακτηριστικά ισχύος και η διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, συνεπώς, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, το κόστος του εξοπλισμού πρέπει να προσδιορίζεται ξεχωριστά.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με υγρόμετρο;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο σε οργανισμούς όπως:

 • Όζον:
  • site: https://www.ozon.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 730-67-67.
 • "Techport":
  • τοποθεσία: http://www.techport.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 228-66-69.
 • MirCli:
  • site: https://mircli.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 666-22-19.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι πωλήσεις υγροποιητών αυτού του τύπου εξετάζονται:

 • MediaMarkt:
  • site: https://sankt-peterburg.mediamarkt.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 336-65-05.
 • «220 Volt»:
  • site: http://www.220-volt.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 333-92-20.
 • "Κ. Κλιματισμός":
  • site: https://mrklimat.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 242-18-31.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα, είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση στα όργανα που είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη υγρασία. Και τότε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο θα ελέγχεται άμεσα από τη συσκευή. Αλλά αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή - θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις συσκευές με ενσωματωμένο υγρόμετρο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ρυθμίσετε τον εαυτό σας την υγρασία.