Οι υγραντήρες και οι πλύσεις αέρα σε ερωτήσεις και απαντήσεις

Το μικροκλίμα σε μια κατοικία ή το γραφείο είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στον αγώνα για την υγεία. Η σκόνη είναι ένα αμφίβιο δοχείο για μια ολόκληρη στρατιά μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων, που περιμένουν μόνο την ευκαιρία να κατέβουν στους οργανισμούς μας για να αναπτύξουν έναν πραγματικό πόλεμο εκεί. Κανένα χάπι δεν θα σωθεί από αυτή την εισβολή. Η υγρασία πρέπει να είναι η βέλτιστη, που δεν είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι πολύ μικρή. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν μια άνετη θερμοκρασία δωματίου στεγνώνουν τον αέρα. Τα πιο κοινά - κλιματιστικά και θερμαντικά σώματα είναι πολύ διαφορετικά.

Τα υγειονομικά πρότυπα συνιστούν ένα σχετικό επίπεδο υγρασίας 40-60% το καλοκαίρι και 30% το χειμώνα. Μετρήστε αυτήν την παράμετρο απλά με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Μάθετε πόση σκόνη στον αέρα είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα το κριτήριο για την απομάκρυνση σκόνης είναι ένα - το καθαρότερο, τόσο το καλύτερο. Και μην πιστεύετε ότι ο ατμός είναι βρώμικος μόνο στα εργαστήρια παραγωγής. Ακόμα και σε ένα κλειστό διαμέρισμα για ένα χρόνο, σχηματίζονται έως και 40 κιλά σκόνης. Ένα σημαντικό μέρος του - οικιακές πένσες, που ζουν σε μαλακά έπιπλα, κουρτίνες και κρεβάτια. Τα μαξιλάρια φτερών είναι απλά ένας παράδεισος για αυτούς. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για σχετικά νέες οικιακές συσκευές - υγραντήρες και πλυντήρια αέρα - είναι κατανοητό. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στις απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που ρωτούν πωλητές αυτού του εξοπλισμού.

Γιατί ο υγραντήρας χρειάζεται υγρασία;

Η σχετική υγρασία αλλάζει διαρκώς. Εξαρτάται από τη θερμοκρασία του αέρα και την ατμοσφαιρική πίεση. Αρκεί να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα ή να ανοίξετε την πόρτα στο επόμενο δωμάτιο - και η υγρασία αλλάζει δραματικά, ξεπερνώντας το βέλτιστο πλαίσιο. Για τη διατήρηση του ποσοστού υδρατμών στον αέρα, χρησιμοποιείται υγροστάτης. Αυξάνει την εκπομπή ατμών όταν μειώνεται η υγρασία και μειώνεται όταν αυξάνεται. Με τον τρόπο αυτό, η σχετική υγρασία διατηρείται στα απαιτούμενα όρια.

Μπορώ να προσθέσω γεύσεις στον υγραντήρα;

Η αρωματοθεραπεία έχει γίνει πάλι μόδα. Ειδικά επιλεγμένες οσμές ανακουφίζουν από την πίεση και την κόπωση, αντιμετωπίζουν κρυολογήματα και νευρώσεις. Τα αρωματισμένα υγρά είναι συνήθως τα αιθέρια έλαια ή τα μείγματα τους. Εάν προσθέσετε κάποιο από αυτά στη δεξαμενή του υγραντήρα, σχηματίζεται μια μεμβράνη λαδιού στη μεμβράνη του ψυγείου, η οποία θα την απενεργοποιήσει.

Αλλά υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, όπου ο σχεδιασμός προβλέπει τη χρήση γεύσεων. Για παράδειγμα, αυτό είναι Boneco Air-O-Swiss 2071, εξοπλισμένο με ειδικό δοχείο για αιθέρια έλαια. Όταν ο υγραντήρας είναι σε λειτουργία, η γεύση προστίθεται στο ρεύμα υγρασίας κατά δοσοποιημένο τρόπο και αναμειγνύεται με αυτό έξω από το δοχείο με νερό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ηλεκτρονικού και μηχανικού ελέγχου;

Για να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά, ο ευκολότερος τρόπος είναι για ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Εδώ έχουμε δύο μοντέλα - Boneco 7133 με μηχανικό έλεγχο και Boneco 7135 με ηλεκτρονικό έλεγχο. Εξωτερικά, είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Είναι αυτός ο πίνακας ελέγχου να διακρίνεται ο ένας από τον άλλο. Στην πρώτη σε αυτό μόνο δύο ρυθμιστές και ο διακόπτης, στο δεύτερο - η ηλεκτρονική οθόνη. Αλλά αυτές είναι καθαρά εξωτερικές διαφορές. Ας δούμε τι μπορούν.

Και τα δύο όργανα ψεκάζουν την υγρασία με υπερηχητικό τρόπο. Επιπλέον, το υγρό μπορεί να προθερμανθεί στους 80 βαθμούς, έτσι ώστε όταν ο υγραντήρας λειτουργεί, η θερμοκρασία δωματίου δεν πέφτει. Μια αντικαταστάσιμη κασέτα με ειδική ρητίνη εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με ιόντα. Η ενσωματωμένη υγρασία διατηρεί σταθερό επίπεδο υγρασίας.

Εκτός από τις λειτουργίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος υγραντήρας μπορεί να λειτουργεί στις λειτουργίες "Auto" και "ZZZ". Ο πρώτος τρόπος λειτουργίας σημαίνει ότι το δωμάτιο διατηρεί τη βέλτιστη υγρασία ανάλογα με τη θερμοκρασία, ενώ το δεύτερο διατηρεί αυτόματα υγρασία 60% με τη θέρμανση του νερού για 8 ώρες. Για να παράσχετε πρόσθετες επιλογές στη συσκευή, εγκαταστήστε ένα υγρόμετρο και ένα θερμόμετρο. Η κασέτα δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Η έξοδος ομίχλης ρυθμίζεται εντός ευρέων ορίων. Ο χρονοδιακόπτης απενεργοποιεί τον υγραντήρα την καθορισμένη ώρα. Και ενώ ο υγραντήρας με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι πιο ακριβός από τον μηχανικό συνεργάτη του, μόνο 200 ρούβλια! Φαίνεται ότι για τόσες πολλές επιπλέον ανέσεις η τιμή δεν είναι πολύ υψηλή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα νεροχύτη για ολόκληρο το διαμέρισμα;

Ένα πλύσιμο αέρα για ολόκληρο το διαμέρισμα από πολλά δωμάτια δεν θα προκαλέσει βλάβη, αλλά θα υπάρξει ελάχιστο όφελος από αυτό. Είναι απαραίτητο μόνο να ανοίξετε την πόρτα στο επόμενο δωμάτιο με βρώμικο αέρα, καθώς όλη η επιμέλεια θα χαθεί και ο καθαρισμός θα πρέπει να ξαναρχίσει.

Ποιο είναι το καλύτερο για ένα διαμέρισμα με μικρά παιδιά ένα νεροχύτη ή έναν υγραντήρα;

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια καθολική συσκευή που συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες, για παράδειγμα, Boneco 1355 Ν. Εκτελεί φυσικό πλύσιμο του αέρα μαζί με τον καθαρισμό του και την ήπια υγρασία του.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε τη συσκευή; Υπάρχει κάποιο σημείο να το τοποθετήσετε δίπλα στα θερμαντικά σώματα;

Δεν συνιστάται η εγκατάσταση του υγραντήρα κοντά στα θερμαντικά σώματα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο αυτόματος έλεγχος είναι συγκεχυμένος - η θερμοκρασία της μπαταρίας θέρμανσης είναι υψηλότερη και η σχετική υγρασία σε αυτό το μέρος είναι χαμηλότερη από ό, τι στο υπόλοιπο δωμάτιο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι υγραντήρες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Όσο ισχυρή μπορεί να είναι, η μόνιμη θέρμανση θα βγάλει αναπόφευκτα το περίβλημα, ρωγμές και λακκούβες θα εμφανιστούν στο πάτωμα.

Μπορεί η συσκευή να λειτουργεί συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ένας μακροπρόθεσμος όρος είναι μια ασαφής έννοια. Αν μιλάμε για τις ώρες εργασίας, όλα εξαρτώνται από τον όγκο της δεξαμενής νερού και το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Το υπερηχητικό καλοριφέρ καταναλώνει λίγη ενέργεια και δεν θερμαίνεται. Η μέγιστη διάρκεια συνεχούς λειτουργίας των υγραντήρων και των πλύσεων αέρα δεν περιορίζεται, απλώς απενεργοποιούνται όταν καταναλώνεται όλο το νερό.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν υγραντήρα για έναν "χειμερινό κήπο" για να δημιουργήσω υψηλή υγρασία;

Μπορείτε βεβαίως, αλλά για την τοποθέτηση τέτοιου όγκου οικιακές συσκευές δεν είναι κατάλληλες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε βιομηχανικό πλύσιμο αέρα, για παράδειγμα, Venta LW 81, με δυνατότητα καθαρισμού και ενυδάτωσης έως 800 τετραγωνικών μέτρων. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η δυνατότητα αυτόματης αναπλήρωσης του δοχείου με νερό και αποστράγγιση του βρώμικου νερού απευθείας στο αποχετευτικό δίκτυο.

Είναι επιβλαβείς οι υπερηχητικοί υγραντήρες;

Για τους ανθρώπους, οι υγραντήρες υπερήχων είναι εντελώς ακίνδυνοι. Έχουν μια πενιχρή δύναμη και όλος ο υπέρηχος απορροφάται από το νερό. Ένα άλλο πράγμα είναι η βλάβη που μπορεί να προκληθεί σε έπιπλα και τοίχους. Εάν γεμίσετε τον υγραντήρα με νερό από τη βρύση, τότε θα εμφανιστούν γρήγορα λεκέδες λεκέδες. Ο λόγος είναι στα μεταλλικά άλατα, τα οποία διαλύονται σε συνηθισμένο νερό. Εάν ο υγραντής εξατμίσει θερμικά το νερό, τότε θα εγκατασταθούν στο θερμαντικό στοιχείο με τη μορφή κλίμακας. Αλλά ο υπερηχητικός υγραντήρας ρίχνει το αλάτι στον αέρα μαζί με την υγρασία. Αυτό, ίσως, είναι το μόνο σοβαρό ελάττωμά του. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ εύκολο να πολεμήσετε με αυτό, απλώς γεμίστε τον υγραντήρα με φιλτραρισμένο ή, τουλάχιστον, βραστό νερό.

Εάν χρησιμοποιείτε μια ασημένια ράβδο σε ένα νεροχύτη, μπορείτε να αλλάξετε το νερό λιγότερο συχνά;

Η ποσότητα σκόνης που πλένεται από τον αέρα δεν θα αλλάξει από το γεγονός ότι το νερό θα εμπλουτιστεί με ιόντα αργύρου. Έτσι, η χρήση μιας ασημένιας ράβδου στο πλύσιμο δεν αλλάζει τη συχνότητα της αλλαγής του νερού.

Ελπίζουμε ότι έχετε βρει τις απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις που έχουν προκύψει και αυτό θα διευκολύνει την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου του υγραντήρα ή του πλυσίματος αέρα.

Χρήσιμα άρθρα

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους υγραντήρες

Μπορεί ένας υγραντήρας αέρα να βοηθήσει στη ζέστη του καλοκαιριού;

Φυσικά, για να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα, όπως κάνει το κλιματιστικό, ο υγραντήρας αέρα δεν μπορεί. Ωστόσο, για να συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι, είναι αρκετά ικανός. Το πιο άνετη σχετικής υγρασίας για την ανθρώπινη αέρα το καλοκαίρι είναι περίπου 50-65%, το χειμώνα, το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο εύρος 40-60%. Στο αποπνικτικός καιρικές συνθήκες ξηρά υγρασία, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το 20-30%, η οποία είναι ο λόγος για ακόμη πιο ξηρό δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, και τα σπίτια μας μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα επίθεση σκόνη του δρόμου, που επιπλέει σε μια μυριάδα ξηρού αέρα.

Λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα αέρα, οι δυσάρεστες εντυπώσεις από την ξηρότητα του αέρα εξαφανίζονται και η βρεγμένη σκόνη ακουμπά αμέσως στο πάτωμα, σταματώντας στις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης, ερεθίζοντας τις.

Γιατί εμφανίζεται λευκή επικάλυψη στα έπιπλα όταν λειτουργούν οι υγραντήρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία και πώς να το αποφύγετε;

Λευκό πλάκα ασβέστιο εμφανίζεται όταν οι υπερήχων υγραντήρες στην οποία το φυσίγγιο δεν έχει εγκατασταθεί κατά ασβεστίου: ασβέστιο μικρότερα σωματίδια μαζί με ένα ομίχλη νερό τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Άμεση κίνδυνο για τον άνθρωπο ένα τέτοιο ίζημα είναι, ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής επαφή με τους βλεννογόνους πλάκα αεραγωγούς του παιδιού (αν η συσκευή είναι στην περιοχή της κούνιας) μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως το άσθμα, αλλεργίες, πνευμονία...

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, στα δωμάτια των παιδιών είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους. Τύποι υγραντήρες, για παράδειγμα, τον καθαρισμό του αέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η οποία πλάκα ασβεστίου στο δωμάτιο δεν σχηματίζεται, ή, αν έχετε ήδη αποκτήσει υπερήχων υγραντήρα γεμίζουν μόνο αποσταγμένο νερό μέσα στη συσκευή, η οποία δεν έχει ξένες ακαθαρσίες.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα: υγραντήρας υπερήχων, υγραντήρας ατμού και πλύσιμο αέρα. Πώς λειτουργούν;

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός ηλεκτρικού βραστήρα: τα ειδικά στοιχεία θερμαίνονται σε αυτό, έτσι ώστε ο ατμός να βγαίνει από τη συσκευή, με τη βοήθεια της οποίας γίνεται υγρασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος υγραντήρα δεν είναι πολύ δημοφιλής τώρα, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων κοντά, και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστά ασύμφορο σε μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού. Μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, έχει υψηλή υγρασία ικανότητα, μπορεί να λειτουργήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καταναλώνει ένα ελάχιστο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας. Η υγρασία συμβαίνει λόγω της ομίχλης του νερού, η οποία σχηματίζεται λόγω της θραύσης του νερού σε λεπτά σωματίδια με ειδική μεμβράνη μέσα στη συσκευή. Ωστόσο, χωρίς την ενσωματωμένη υγρασία στη λειτουργία μη σταματήματος λειτουργίας, ο υγραντήρας υπερήχων είναι σε θέση να υγραίνει τον αέρα χώρου. Επιπλέον, εάν το νερό που χρησιμοποιείτε είναι δύσκαμπτο, ένα λευκό ίζημα (το οποίο θα καλύψει την επιφάνεια των αντικειμένων γύρω από τη συσκευή) μπορεί να βγει από τη συσκευή με ομίχλη νερού.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι η πιο τέλεια επιλογή ανάμεσα στους υγραντήρες αέρα. Επιπλέον, εκτός από την κύρια λειτουργία του, η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τα πιο ρυπογόνα σωματίδια: οικιακή σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Η αρχή του πλυσίματος αέρα είναι ότι ο αέρας του δωματίου αντλείται επανειλημμένα μέσω της συσκευής, ειδικά μέσω των πλακών που περιστρέφονται στο νερό. Στην επιφάνεια των πλακών, ο αέρας υγραίνεται στο μοριακό επίπεδο και τα σωματίδια βρωμιάς, τα οποία μαζί με αυτά εισέρχονται στον νεροχύτη, εγκαθίστανται στην παλέτα της συσκευής. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας αέρα αποκλείει την υπερχείλιση και τη συμπύκνωσή του στα έπιπλα. Τα πλυντήρια αέρα καθώς και οι υγραντήρες με υπερήχους καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα και δουλεύουν πολύ ήσυχα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κρεβατοκάμαρα.

Γιατί μερικοί υγροποιητές έχουν ενσωματωμένα υγραμερή και υγροστάτες, και άλλοι δεν το κάνουν;

Το υγρόμετρο είναι μια συσκευή που μετρά τη σχετική υγρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο. hygrostat - μια συσκευή που μπορεί να απενεργοποιήσει τον υγραντήρα όταν επιτευχθεί συγκεκριμένη σχετική υγρασία αέρα.

Αυτά τα όργανα μέτρησης είναι απαραίτητα για τους υγραντήρες αέρα τύπου υπερήχων και ατμού για τον έλεγχο της διαδικασίας υγρασίας, επειδή λόγω της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης ατμού και της λεπτής διασκορπισμένης ύδατος, αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να υγροποιήσουν γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο. Επομένως, στους υγραντήρες ατμού και υπερήχων, το υγρόμετρο και η υγροστάτη ενεργούν ως έλεγχοι.

Για υγραντήρες αέρα παραδοσιακού τύπου (το οποίο αναφέρεται αέρα και πλύση) υγρόμετρο και υγροστάτη και δεν απαιτείται, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές προοδευτικά υγραίνεται αέρα σε μοριακό επίπεδο, εξαιρουμένων υπεράρδευση του. Οι υγροστάτες παρουσία και υγρόμετρα για τα ύφαλα των υγραντήρες παραδοσιακού τύπου είναι απλώς διακοσμητικό.

Εάν θέλετε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο χωριστά και να το εγκαταστήσετε τουλάχιστον 2-3 μέτρα από τον υγραντήρα, μόνο σε τέτοιες συνθήκες το όργανο μέτρησης θα δείξει την ακριβή τιμή για ολόκληρο το δωμάτιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν υγραντήρα αέρα;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει στους περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται την ανάγκη υγρασίας του αέρα. Η αρχή της χρήσης και συντήρησης του υγραντήρα εξαρτάται από τον τύπο του. Ας δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο κύριους τύπους υγραντήρων αέρα: έναν υγραντήρα υπερήχων και έναν νεροχύτη αέρα.

Για να υπερήχων υγραντήρα σας λειτούργησε σωστά, είναι απαραίτητο τακτικά για να το γεμίσει με νερό, κατά προτίμηση αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό, ότι μαζί με την ομίχλη νερό σε ένα δωμάτιο δεν εισέρχεται στο επίχρισμα ασβεστίου. Ή, εάν υπάρχει, χρησιμοποιήστε μια ιδιόκτητη κασέτα έναντι σκληρού νερού. Εκτός από την ξεπλύνετε τακτικά τη βάση της συσκευής, όπου η μεμβράνη (το κύριο στοιχείο εργασίας) και μια δεξαμενή νερού με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, αραιώνεται με νερό, για την πρόληψη της εναπόθεσης του ασβεστίου εντός του μέσου.

Ένας υγραντήρας υπερήχων συνιστάται να εγκατασταθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια, περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συμπύκνωση στα γύρω αντικείμενα και η ομίχλη νερού έχει χρόνο να διαλυθεί στον αέρα.

Καθαρισμός του αέρα, αντίθετα, είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα, επειδή δεν αφήνει κανένα συμπύκνωσης στο πάτωμα και είναι πιο αποτελεσματική ως καθαριστής αέρα, όσο το δυνατόν περισσότερο ο σχηματισμός συλλαμβάνει το πιο βρώμικο αέρα των νοικοκυριών στο μέτρο από το πάτωμα. Είναι πολύ απλό να φροντίζετε το πλύσιμο με αέρα - αρκεί να ρίχνετε τακτικά νερό στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο νερό της βρύσης. Η αρχή της εξάτμισης κρύου, που χρησιμοποιείται στη συσκευή, εξαλείφει το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στα έπιπλα δίπλα στη συσκευή. Συνιστάται κάθε λίγους μήνες, καθαρίζετε τη συσκευή με ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, ή με τη βοήθεια του αρχικού καθαριστής για τη συσκευή Venta για την αφαίρεση πλάκας ασβεστίου στο εσωτερικό της συσκευής. Και επίσης μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τη συσκευή με κάθε αλλαγή νερού (συνήθως κάθε 1-2 ημέρες).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες αέρα

Στις συνθήκες της μητρόπολης, όταν ζούμε μισό χρόνο σε κρύο κλίμα με κεντρική θέρμανση, το ζήτημα του εάν χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα ή όχι δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί. Φυσικά, είναι απαραίτητο, αφού απλώς δεν είναι δυνατόν να αντισταθούμε την έλλειψη υγρασίας με άλλο τρόπο. Οι αρχαίοι τρόποι με την ύπαρξη κλινοσκεπασμάτων στο δωμάτιο και η τοποθέτηση δοχείων με νερό κάτω από τη θέρμανση των μπαταριών είναι αναποτελεσματικοί και, κυρίως, δεν είναι αισθητικοί και όχι υγιεινοί. Για ένα σύγχρονο άτομο που νοιάζεται για την υγεία του και για την υγεία των αγαπημένων του, η απάντηση είναι προφανής: ένας υγραντήρας αέρα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό σε κάθε σπίτι.

Γιατί χρειάζεται ένα υδροστατικό υγραντήρα

Hygrostat στον υγραντήρα αέρα - τι είναι αυτό; Αυτός είναι ένας μικρός "επόπτης" που παρακολουθεί με σαφήνεια την καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο. Ο χρήστης μπορεί άνετα να ρυθμίσει την υγρασία άνεσης στον υγραντήρα και να πάει για ύπνο. Για να μιλήσουμε περισσότερο επιστημονικά, το υγροστάτη είναι ένα όργανο του οποίου η αποστολή είναι να ρυθμίζει αυτόματα το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη σε αυτό, εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας - ο ελεγκτής υγρασίας ελέγχει έξυπνα την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση οποιουδήποτε τύπου υγραντήρα.

Το υγρόμετρο και η υγροστάτη δεν είναι το ίδιο πράγμα

Είναι σημαντικό να μην συγχέεται αρχικά το υγρόμετρο και το υγροστάτη. Το πρώτο δείχνει την υγρασία στο δωμάτιο και το δεύτερο το διατηρεί με σαφήνεια σε ένα δεδομένο επίπεδο σε κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένας χρήστης σε έναν υγραντήρα ατμού έθεσε υγρασία 50%. Όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει τα 50, ο υγραντήρας σβήνει. Όταν η υγρασία στο διαμέρισμα μειωθεί στο 49%, η συσκευή θα ενεργοποιηθεί. Εάν ο χρήστης έχει μάθει για μια τέτοια συσκευή ήδη όταν αγόρασε έναν υγραντήρα χωρίς ενσωματωμένο υγροστάτη, δεν έχει σημασία. Μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά και στη συνέχεια να συνδεθεί το απαραίτητο με τον υγραντήρα που χρησιμοποιείται στις λειτουργίες, τόσο υγρασία όσο και αφυγραντικότητα.

Τύποι υγρομέτρων

Επιλογή # 1

Συσκευές κατασκευασμένες υπό μορφή υποδοχών, αποτελούμενες από τρία μέρη:

 • Υγρόμετρο με οθόνη.
 • ρυθμιστής λαβής στάθμης υγρασίας:
 • ελεγχόμενη πρίζα.

Αυτή η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια τυπική πρίζα. Με τη βοήθεια του επιλογέα ρύθμισης ρυθμίζεται η απαραίτητη παράμετρος υγρασίας, για παράδειγμα το 60%. Στη συνέχεια, ο υγραντήρας πρέπει να συνδεθεί στην έξοδο υγρασίας. Τώρα ο υγραντήρας θα λειτουργήσει μέχρι το δωμάτιο να έχει 60% ή άλλη καθορισμένη από τον χρήστη παράμετρο. Την κατάλληλη στιγμή, ο υγραντήρας είναι απενεργοποιημένος. Η υγρασία θα πέσει, θα ανάψει και όλα χάρη στην υγρασία.

Σημαντικό! Οι υγροστάτες χώρου είναι μονοφασικοί και δύο επιπέδων. Και ως ευαίσθητο στοιχείο αυτής της συσκευής σε ορισμένα μοντέλα, χρησιμοποιήστε ανθρώπινη τρίχα.

Επιλογή # 2

Το σώμα υγρασίας είναι κατασκευασμένο από λευκό πλαστικό, που μοιάζει με ένα μικρό ορθογώνιο. Δεν υπάρχει οθόνη υγρών κρυστάλλων στον κεντρικό πίνακα. Η στάθμη της υγρασίας μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά μέσω λαβής διακόπτη σκόνης. Η συσκευή χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της υγρασίας του αέρα με την καθορισμένη τιμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με σύστημα υγρασίας όσο και με σύστημα αφύγρανσης. Εάν αποκλίνετε από τις καθορισμένες παραμέτρους υγρασίας, ανοίγει η υγρασία ή αντιστρόφως κλείνει τις επαφές. Ο αλγόριθμος λειτουργίας επιλέγεται όταν συνδεθεί.

Επιλογή # 3

Ψηφιακός ρυθμιστής υγρασίας διπλής λειτουργίας. Πολύ εύκολο στη λειτουργία. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Τεχνικά χαρακτηριστικά: Στο καλώδιο της συσκευής υπάρχει ένας αισθητήρας τηλεχειρισμού για τον προσδιορισμό της υγρασίας. Το μήκος του καλωδίου είναι 190 εκ. Η παροχή ρεύματος κυμαίνεται από 160 έως 250 V. Το εύρος μέτρησης και ο έλεγχος της υγρασίας κυμαίνονται από 20 έως 90%. Ακρίβεια διατήρησης συν, μείον 2%. Μέγιστη συνδεδεμένη ισχύς έως 6 kV. Αυτός ο ρυθμιστής υγρασίας λειτουργεί με τους υγραντήρες και τους αφυγραντήρες. Τοποθετείται υγροστάτης σε ράγα DIN. Ο ρυθμιστής υγρασίας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο. Όταν συνδέεται με τον υγραντήρα, το υγροστάτης εμφανίζει "h" στην οθόνη και όταν είναι συνδεδεμένος ο αφυγραντήρας "H".

Για να εμφανίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας, στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια "+" και "-". Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο, ο υγραντήρας είναι απενεργοποιημένος. Για να ενεργοποιήσετε την υγρασία στο αφυγραντήρα, πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα το εικονίδιο "+", "-" στον κεντρικό πίνακα.

Επιλογή # 4

Hygrostat σειρά H για χρήση σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ο ψηφιακός ελεγκτής αυτής της σειράς μετράει και διατηρεί την καθορισμένη υγρασία με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικού ρελέ. Το πλήρες σετ περιλαμβάνει μονάδα ισχύος 120-220 V και περιλαμβάνει ρυθμιστή τάσης. Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση του τροφοδοτικού 9-14 V.

Συνδέεται σε μια σταθερή οριζόντια επιφάνεια. Η συσκευή ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα, όλα εξαρτώνται από τις παραμέτρους που είχαν οριστεί αρχικά. Μόλις ο αισθητήρας υγρασίας ανιχνεύσει αύξηση ή μείωση των παραμέτρων υγρασίας, ο ηλεκτρονόμος θα λειτουργήσει ή θα τερματιστεί. Αυτό μπορεί να προσδιοριστεί από το LED - είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Κάτω από την ένδειξη υπάρχει ένα κουμπί με τα σύμβολα "πάνω" και "κάτω", με τα οποία μπορείτε να ορίσετε τις απαραίτητες παραμέτρους και να υποδείξετε τον τρόπο λειτουργίας. Ένας τέτοιος ρυθμιστής υγρασίας δείχνει υψηλή ακρίβεια, χάρη στον αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την αρχή της χωρητικής τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στη σύγχρονη ηλεκτρονική.

Προσοχή παρακαλώ! Πολλά οικιακά υγραμερή μοιάζουν με έναν τηλεειδοποιητή με έναν αισθητήρα υγρασίας στο τέλος του καλωδίου σε μέγεθος. Η συσκευή διαθέτει υποδοχή για την παροχή ρεύματος, ακροδέκτες για τη σύνδεση του φορτίου. Στην κεντρική πλακέτα προγραμματίζεται το υγρόμετρο, ο φωτισμένος αισθητήρας δείχνει ότι η συσκευή είναι σε λειτουργία. Το σχέδιο σύνδεσης για το πρόσθετο φορτίο αναφέρεται στις οδηγίες οποιουδήποτε μοντέλου του υγρομέτρου.

Ποιες είναι οι παραμέτρους υγρασίας για την ρύθμιση της υγρασίας

Σύμφωνα με το GOST 30494-2011 στην αίθουσα πρέπει να υπάρχει υγρασία με ελάχιστη τιμή 30% ή το πολύ 60%. Για να καθορίσετε ποιο ποσοστό υγρασίας στο σπίτι αρκεί να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι ακόμα hygrostat.

Μια ξεχωριστά πωλούμενη υγρασία έχει έναν αισθητήρα υγρασίας ενσωματωμένο στο τέλος ενός μακριού καλωδίου που μπορεί να κρεμαστεί στη σωστή θέση. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρυθμιστής υγρασίας μπορεί να διατηρήσει σωστά τις καθορισμένες παραμέτρους υγρασίας.

Αυτό ισχύει και για τα υγραμερή. Μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγρασίας το χειμώνα, καθώς η κεντρική θέρμανση υπερβολικά ξηραίνει τον αέρα.

Σας υπενθυμίζουμε! Στο παιδικό δωμάτιο, τα ποσοστά υγρασίας μπορούν να ξεπεραστούν κατά 10% εάν το παιδί αρρωστήσει με ARI.

Σε ποιους υγραντήρες πρέπει να υπάρχει υγρασία

Όλοι οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 • συσκευές με βάση τον κρύο ατμό ή παραδοσιακές?
 • συσκευές που βασίζονται σε ζεστό ατμό ·
 • υπερήχων υγραντήρες.

Τα μοντέλα και των τριών ειδών μπορούν να περιλαμβάνουν υγροστάτη. Αυτή είναι μια πρόσθετη λειτουργία, εξαιτίας της οποίας η τιμή της συσκευής είναι υψηλότερη σε σύγκριση με συσκευές χωρίς υγροστάτη.

Συμπερασματικά, υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι υγροστάτες είναι σημαντικοί όχι μόνο σε εγκαταστάσεις με ξηρό αέρα, αλλά και όπου υπάρχει υπερβολική υγρασία. Συσκευές, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται αναγκαστικά στις τεχνολογικές αλυσίδες κατά την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων σε αποθήκες, προϊόντα σε ψυκτικούς θαλάμους, σε συγκροτήματα θερμοκηπίων κλπ.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.

Τύποι και χαρακτηριστικά των υγραντήρων με υγροστάτη και υγρόμετρο: οι τιμές και ποια είναι καλύτερη επιλογή

Ο βαθμός υγρασίας στο δωμάτιο έχει μεγάλη επίδραση στην κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό. Δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος είναι δυνατή με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού - υγραντήρα. Ωστόσο, η πολύ υψηλή υγρασία του αέρα είναι ελαφρώς καλύτερη από την υπερβολική ξηρότητα και μπορεί να απειλήσει τη δημιουργία πολλών προβλημάτων υγείας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι είναι ένα υγρόμετρο και υγρασίας προς υγραντήρα, γιατί χρειάζονται σε εξοπλισμό HVAC, καθώς και να μάθετε τι είναι θεμελιώδης διαφορά τους.

Το υγρόμετρο και η υγροστάτη είναι τα ίδια ή όχι;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η υγρασία και το υγρόμετρο δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Με άλλα λόγια, εάν ο χρήστης ρυθμίζει την υγρασία στο επίπεδο του 50%, τότε όταν επιτευχθεί το καθορισμένο επίπεδο, ο υγραντήρας σβήνει. Και τη στιγμή που η υγρασία μειωθεί κατά 1%, η συσκευή θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Τι πρέπει να είναι η υγρασία στο δωμάτιο: τι πρέπει να ξέρετε;

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των διακρατικών GOST 30494 έως 96, η βέλτιστη σχετική υγρασία στο δωμάτιο είναι 30-45% κατά τη χειμερινή περίοδο, και 30-60% - στο ζεστό. Στο έγγραφο καθορίζονται τα όρια και το χειμώνα η υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%, και το καλοκαίρι - 65%.

Τι είναι υγρασία σε έναν υγραντήρα αέρα;

Τι χρειάζεστε;

Η σχετική υγρασία του αέρα στο χώρο αλλάζει διαρκώς υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Οι υγραντήρες υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι για να διατηρούν την υγρασία σε ένα δεδομένο επίπεδο - η συσκευή αυξάνει την εκπομπή ατμών σε περίπτωση μείωσης της υγρασίας και την μειώνει όταν αυτή ανεβαίνει. Ως αποτέλεσμα, η σχετική υγρασία του αέρα διατηρείται στα απαραίτητα όρια χωρίς την άμεση ανθρώπινη συμμετοχή.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Η αρχή της υγρασίας λειτουργίας βασίζεται στο γεγονός ότι το ξηρό και υγρό περιβάλλον έχει διαφορετικές φυσικές ιδιότητες. Μετρώντας και συγκρίνοντάς τες με την τιμή αναφοράς, λαμβάνεται ο βαθμός κορεσμού του αέρα με την υγρασία, εκφραζόμενο ως ποσοστό σχετικής υγρασίας.

Ανάλογα με τη μέθοδο μέτρησης της υγρασίας, οι υγροστάτες μπορούν να είναι:

 • Διηλεκτρικό (προσδιορισμός του δείκτη υγρασίας της διαφοράς φορτίου πυκνωτή).
 • Ανθεκτική (μέτρηση της διαφοράς στην αντίσταση των υλικών όταν αλλάζει η στάθμη της υγρασίας).
 • οπτική (αξιολόγηση της διαφάνειας του αέρα) ·
 • Μηχανική (χρησιμοποιώντας τη φυσική ιδιότητα ορισμένων υλικών για να αλλάξουν το δικό τους μήκος, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας).
 • θερμίστορ (μια πιο σύνθετη εκδοχή υγρασίας αντιστάσεων που χρησιμοποιείται για ένα ιδιαίτερα ακριβές επίπεδο υγρασίας).

Τύποι και κατασκευαστές υγραντήρων με υγροστάτη

Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:

Το Hygrostat μπορεί να εξοπλιστεί με υγραντήρες και των τριών τύπων.

Μηχανική

Οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι των υγραντήρων του παραδοσιακού τύπου με υγρασία είναι:

 • Winia AWX-70:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • κατανάλωση νερού: 700 ml / h;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 9 l;
  • ρύθμιση υγρασίας: ναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 15 900 ρούβλια.
 • Μορφή STADLER Oskar Black:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 g / h.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l.
  • ρύθμιση υγρασίας: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 39 dB.
  • διαστάσεις: 290х246х246 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 14,990 ρούβλια.

Υπερηχογράφημα

Μεταξύ των συσκευών υγρασίας με υπερήχους που είναι εξοπλισμένες με υγρασία, οι ακόλουθες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς:

 • DYSON AM10:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 16 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 g / h.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3 l.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • Επίπεδο θορύβου: 62 dB.
  • διαστάσεις: 579х240х135 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 34.990 ρούβλια.
 • POLARIS PUH 1805i:
  • Διάρκεια εργασίας: 18 ώρες.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 g / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 4 699 р.
 • ELECTROLUX EHU 3715d:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 11 ώρες.
  • κατανάλωση νερού: 450 mg / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • όγκος: 5 λίτρα.
  • αυτόματη απενεργοποίηση: ναι;
  • διαστάσεις: 209χ382х209 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 6 990 р.

Ατμός

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών υγραντήρων ατμού με υγροστάτη μοιάζουν με αυτό:

 • BONECO s250:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • Τύπος: ατμός?
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,5 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 281х172х316 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΑΔΑΣ FRED F-005EH:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 340 ml / h;
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7 690 ρούβλια.

Κόστος

Το κόστος των υγραντήρων με υγρασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου της συσκευής, της λειτουργίας και του κατασκευαστή. Από την άποψη αυτή, η τιμή μιας συγκεκριμένης συσκευής πρέπει να καθορίζεται απευθείας από τον πωλητή.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με υγρασία;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε υγραντήρες με υγρασία σε καταστήματα όπως:

 • DNS:
  • site: https://www.dns-shop.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 770-79-99.
 • «M-Video»:
  • site: https://www.mvideo.ru
  • τηλέφωνο: +7 (800) 200-77-75.
 • Eldorado:
  • site: https://www.eldorado.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 250-25-25.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την πώληση εξοπλισμού κλιματισμού:

 • "Ψυγείο":
  • τοποθεσία: http://www.holodilnik.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 602-06-00.
 • "Techport":
  • τοποθεσία: http://www.techport.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 448-65-56.
 • «Sidex»:
  • site: http://sidex.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 389-30-52.

Τι είναι ένα υγρόμετρο σε έναν υγραντήρα αέρα;

Τι είναι απαραίτητο;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το υγρόμετρο είναι ένα όργανο μέτρησης που δείχνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Από μόνες τους, μια τέτοια συσκευή δεν μπορεί να αλλάξει την υγρασία στο δωμάτιο, επομένως, για να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σκόπιμο να αγοράσετε αμέσως έναν υγραντήρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο.

Εφόσον δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα συνδυασμού αυτών των συσκευών στο σύστημα και η διατήρηση των καθορισμένων παραμέτρων σε αυτόματη μη λειτουργία, παραμένει η ανάγκη συνεχούς ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του υγραντήρα αέρα χειροκίνητα μέχρι σήμερα.

Πώς λειτουργεί;

Οι ειδικοί προσδιορίζουν δύο κύριους τύπους υγρομέτρων:

 • Μηχανική. Αντιδρά με υγρασία στην περιοχή 20-100%. Εξοπλισμένο με κλίμακα με διαχωριστικά και βέλος που υποδεικνύει την τρέχουσα τιμή.
 • Ηλεκτρονικό (ενσωματωμένο στο σώμα της συσκευής). Τα δεδομένα εμφανίζονται στην ψηφιακή οθόνη με ακρίβεια 1%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες συσκευές που διαθέτουν ενσωματωμένο υγρόμετρο έχουν επίσης λειτουργία αυτόματου ελέγχου της υγρασίας. Αλλά το κόστος τους, αντίστοιχα, είναι ελαφρώς υψηλότερο από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Τύποι και κατασκευαστές υγραντήρων αέρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο

Μηχανική

Μεταξύ των παραδοσιακών υγροποιητών με ένα υγρόμετρο είναι πολύ δημοφιλείς:

 • Air-Comfort HP-900LI:
  • συνιστώμενη έκταση: 15 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 1,5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 100 ml / h.
  • επίπεδο θορύβου: 30 dBa;
  • διαστάσεις: 180χ150χ150 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 1 650 ρούβλια.
 • BONECO s200:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • όγκος δεξαμενής νερού: 3,5 l;
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 35 dB.
  • διαστάσεις: 281х172х316 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 5 990 ρούβλια.
 • Stadler Έντυπο O-041R OSKAR:
  • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: 100 m2.
  • χωρητικότητα δοχείου νερού: 6 l;
  • κατανάλωση νερού: 500 ml / h.
  • ρύθμιση ρυθμού εξάτμισης: είναι;
  • επίπεδο θορύβου: 26 dB.
  • διαστάσεις: 200χ290χ470 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 5 990 ρούβλια.

Υπερηχογράφημα

Τα υπερηχητικά μοντέλα υγραντήρων, εξοπλισμένα με ενσωματωμένο υγρόμετρο, έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Air-O-Swiss U7146:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 20 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 0,5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 100 ml / h.
  • διαστάσεις: 110x650x80 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 490 ρούβλια.
 • Ατμόσφαιρα 2720:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 45 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4 l.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • διαστάσεις: 320x280x180 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Γενικό Κλίμα GH-2516:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 40 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 6 l.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • διαστάσεις: 339х320х183 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 110 ρούβλια.

Ατμός

Υπάρχουν λίγοι υγραντήρες ατμού αυτού του τύπου στη σύγχρονη αγορά και οι περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες αμέσως με υγρασία. Τα παρακάτω μοντέλα χρησιμεύουν ως παράδειγμα:

 • REDMOND RHF-3316:
  • συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 35 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • διαστάσεις: 227χ367χ152 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7,990 ρούβλια.
 • Stadler Έντυπο F-019H:
  • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: 50 m2.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,7 λίτρα.
  • κατανάλωση νερού: 360 ml / h;
  • Επίπεδο θορύβου: 33 dBa.
  • διαστάσεις: 363х267х363 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 7 900 ρούβλια.

Κόστος

Το κόστος των υγραντήρων με υγρόμετρο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το κόστος των συσκευών που δεν είναι εξοπλισμένες με αυτή τη συσκευή. Ταυτόχρονα, η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες όπως ο κατασκευαστής, τα χαρακτηριστικά ισχύος και η διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, συνεπώς, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, το κόστος του εξοπλισμού πρέπει να προσδιορίζεται ξεχωριστά.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με υγρόμετρο;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα με ενσωματωμένο υγρόμετρο σε οργανισμούς όπως:

 • Όζον:
  • site: https://www.ozon.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 730-67-67.
 • "Techport":
  • τοποθεσία: http://www.techport.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 228-66-69.
 • MirCli:
  • site: https://mircli.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 666-22-19.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι πωλήσεις υγροποιητών αυτού του τύπου εξετάζονται:

 • MediaMarkt:
  • site: https://sankt-peterburg.mediamarkt.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 336-65-05.
 • «220 Volt»:
  • site: http://www.220-volt.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 333-92-20.
 • "Κ. Κλιματισμός":
  • site: https://mrklimat.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 242-18-31.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα, είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση στα όργανα που είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη υγρασία. Και τότε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο θα ελέγχεται άμεσα από τη συσκευή. Αλλά αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή - θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις συσκευές με ενσωματωμένο υγρόμετρο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ρυθμίσετε τον εαυτό σας την υγρασία.

Ποιος υγραντήρας αέρα πρέπει να επιλέξω;

Αν ψάχνετε για έναν υγραντήρα αέρα και δεν ξέρετε ποια από τα μοντέλα της αγοράς είναι καλύτερα, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτή τη χρήσιμη και αποδοτική συσκευή. Η συσκευή όχι μόνο θα κάνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο επαρκώς υγρό, αλλά θα βελτιώσει και τις άλλες παραμέτρους του (για παράδειγμα, θα μειώσει τη συγκέντρωση σκόνης και επιβλαβών ουσιών). Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για ποια χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των υγραντήρων αέρα θα πρέπει να δώσουν προσοχή.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες ομάδες:

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ο σχεδιασμός των παραδοσιακών υγραντήρων είναι όσο το δυνατόν πιο απλός - ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας φυσά τον αέρα μέσω ενός υγρανθέντος φίλτρου (συνήθως χαρτιού), το οποίο κάνει τον αέρα να υγραίνει και να κρυώσει λίγο. Συχνά, οι κασέτες φίλτρου χαρτιού έχουν αντιβακτηριακό εμποτισμό, επιτρέποντας την επίλυση του προβλήματος της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στον αέρα.

 • χαμηλό κόστος.
 • απλότητα λειτουργίας.
 • χαμηλή παραγωγικότητα ·
 • την εξάρτηση από το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • την ανάγκη για συχνή αλλαγή κασέτας.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Υγραντήρας ατμού

Ο σχεδιασμός των υγραντοποιητών ατμού είναι πιο περίπλοκος, τα κυριότερα στοιχεία είναι τα βυθισμένα ηλεκτρόδια. Όταν η τάση εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια, το νερό αρχίζει να βράζει και να εξατμίζεται, αντίστοιχα, ο αέρας στο δωμάτιο υγραίνεται λόγω του κορεσμού του με ατμό.

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • (η συσκευή όχι μόνο ενυδατώνει, αλλά και καθαρίζει τον αέρα της σκόνης και των βακτηρίων).
 • Απλή χρήση (η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα όταν η στάθμη του νερού στη δεξαμενή φτάσει στον ελάχιστο βαθμό).
 • ανασφάλεια (σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων λειτουργίας, μπορείτε να κάψετε τον εαυτό σας με ατμό)?
 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Υγροποιητής υπερήχων

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες θεωρούνται οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Η αρχή της δράσης τους βασίζεται στη μέθοδο διαίρεσης του νερού σε μικροσκοπικά σωματίδια ως αποτέλεσμα της διέλευσής του μέσω μιας δονούμενης πλάκας. Ο ξηρός αέρας, περνώντας μέσα από αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια, είναι κορεσμένος με υγρασία.

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • την ικανότητα να εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα?
 • ασφάλεια.
 • η ανάγκη χρήσης φίλτρων για πρόσθετο καθαρισμό του νερού ·
 • Η ανάγκη χρήσης αποσταγμένου νερού χωρίς φίλτρα.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένα μοντέλα του υγραντήρα για να ενυδατώσει αποτελεσματικά παράλληλα καθαρισμού να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελέσματα και ύγρανση και τον καθαρισμό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - Συστήματα κλίματος.

Συμβουλές για την επιλογή ενός υγραντήρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Αυτή η παράμετρος σημαίνει τη μέγιστη επιφάνεια του χώρου στον οποίο ο υγραντήρας μπορεί να υγραίνει αποτελεσματικά τον αέρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε δωμάτια με μικρή επιφάνεια (μέχρι 10 τετραγωνικά μέτρα), όσο και σε μεγάλα (έως 200 τετραγωνικά μέτρα).

Κατανάλωση ενέργειας

Από την ισχύ που καταναλώνεται από τη συσκευή, εξαρτάται η περιοχή εξυπηρέτησης του υγραντήρα. Η χαμηλότερη ισχύς παράγεται από παραδοσιακούς υγραντήρες, το μεγαλύτερο - ατμό (μέχρι 2 kW). Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο περισσότερο ηλεκτρικό καταναλώνει.

Όγκος της δεξαμενής νερού

Στο σχεδιασμό του υγραντήρα υπάρχει ένας περιέκτης στον οποίο το νερό χύνεται για υγρασία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος αυτής της δεξαμενής, τόσο λιγότερο θα πρέπει να τη γεμίσετε με νερό. Η χωρητικότητα του δοχείου μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιοστόλιτρα έως αρκετές δεκάδες λίτρα. Η ένταση της δεξαμενής του υγραντήρα επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή του δωματίου. Για παράδειγμα, για δωμάτια με εμβαδόν μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα, ένας υγραντήρας με δεξαμενή 5 λίτρων είναι επαρκής, για μεγάλα δωμάτια - όχι λιγότερο από 7 λίτρα.

Ροή νερού

Αυτή η παράμετρος δείχνει την ποσότητα νερού που απελευθερώνεται από τον υγραντήρα στον αέρα σε μία ώρα. Η αξία του εξαρτάται επίσης από τη δύναμη του υγραντήρα. Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο περισσότερο υγρασία θα πρέπει να εξατμίζεται η συσκευή για να διατηρείται το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Η ελάχιστη τιμή είναι 5-7 χιλιοστόλιτρα ανά ώρα, το μέγιστο είναι 4000 χιλιοστόλιτρα ανά ώρα.

Διάρκεια εργασίας

Η διάρκεια του οργάνου εξαρτάται άμεσα από τον όγκο της δεξαμενής νερού και τη ροή του νερού. Ο χρόνος συνεχούς λειτουργίας των συσκευών μπορεί να είναι από πέντε έως ογδόντα ώρες.

Έλεγχος: μηχανική ή ηλεκτρονική;

Τα φθηνότερα μοντέλα υγραντήρων έχουν μηχανικό έλεγχο - για να ρυθμίσετε τις λειτουργίες, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη συσκευή πατώντας τα κουμπιά και ενεργοποιώντας τους μοχλούς.

Τα ακριβότερα μοντέλα έχουν ηλεκτρονικό έλεγχο. Δεν διευκολύνει μόνο τη λειτουργία της συσκευής, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προγραμματίσετε τη συγκεκριμένη εργασία ή να επιλέξετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα από τις προεγκατεστημένες.

Πηγή ενέργειας: δίκτυο ή μπαταρία;

Οι περισσότεροι υγραντήρες του αέρα λειτουργούν από το δίκτυο - αυτό είναι σκόπιμο, δεδομένου ότι είναι αρκετά ισχυρές συσκευές που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο μικρού μεγέθους υγραντήρες μικρής ισχύος μπορούν να λειτουργούν από μπαταρίες, σχεδιασμένες για μικρούς χώρους. Η αγορά παρουσιάζει επίσης μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο από το δίκτυο όσο και από τις μπαταρίες.

Μέγιστο επίπεδο θορύβου

Δεδομένου ότι οι οικιακοί υγραντήρες εγκαθίστανται σε καθιστικούς χώρους και λειτουργούν ακόμη και τη νύχτα, το επίπεδο θορύβου τους θα πρέπει να είναι ελάχιστο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα με επίπεδο θορύβου μέχρι 65 dB, αλλά για άνετη χρήση, θα πρέπει να επιλέγονται υγραντήρες με επίπεδο ήχου που δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Συνολικές διαστάσεις

Το μέγεθος του υγραντήρα εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής νερού, το οποίο με τη σειρά του εξαρτάται από την επιφάνεια του δωματίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του χώρου όπου θα λειτουργεί η συσκευή, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι συνολικές διαστάσεις της.

Χρήσιμες λειτουργίες των υγραντήρων

Hygrostat

Το Hygrostat ονομάζεται αισθητήρας υγρασίας αέρα, ο οποίος έχει ως στόχο να κλείσει τη συσκευή όταν ο αέρας φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Μόλις μειωθεί το επίπεδο υγρασίας, η μονάδα υγρασίας ενεργοποιεί ξανά τη συσκευή. Η κανονική λειτουργία του υγραντήρα ατμού δεν είναι δυνατή χωρίς τη χρήση υγραντήρα, λάβετε υπόψη αυτό κατά την επιλογή μιας συσκευής.

Προθέρμανση του νερού

Το νερό προθέρμανσης είναι μια λειτουργία την οποία διαθέτουν ορισμένα μοντέλα υπερηχητικών υγραντηρίων. Το νερό που ψεκάζεται με υπερηχητικούς υγραντήρες έχει θερμοκρασία δωματίου, εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένος ανεμιστήρας, πράγμα που σημαίνει ότι τα επιβλαβή βακτήρια και τα μικρόβια δεν θα καταστραφούν. Αν το νερό προθερμανθεί, η συσκευή θα παράγει επίσης ένα απολυμαντικό.

Απινιδωτικό φυσίγγιο

Ο κύριος σκοπός της αφαλάτωσης των φυσίγγων, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με υγραντήρες - μαλακώνοντας το σκληρό νερό και μειώνοντας την περιεκτικότητα των ανόργανων ουσιών και των αλάτων στο νερό. Ο αέρας γίνεται καθαρότερος και η ίδια η συσκευή προστατεύεται από την κλίμακα.

Ιονισμός

Ένας υγραντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή κορεσμεί τον αέρα όχι μόνο με υγρασία, αλλά και με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα οποία καθαρίζουν περαιτέρω τον αέρα. Το νερό, γεμάτο στη δεξαμενή του υγραντήρα, κορένεται με ιόντα και στη συνέχεια ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο. Λόγω αρνητικά φορτισμένων ιόντων, τα σωματίδια σκόνης καθίστανται στο πάτωμα.

Ozonator

Το σύστημα οζονισμού βοηθά στον καθαρισμό του υγροποιημένου αέρα. Το όζον είναι ένας ισχυρός φυσικός οξειδωτής, ο οποίος καταστρέφει ουσιαστικά όλες τις βλαβερές οργανικές ενώσεις, παρέχοντας ένα ισχυρό απολυμαντικό αποτέλεσμα. Οι συσκευές με οζονιστές διατηρούν το απαιτούμενο επίπεδο όζοντος στο δωμάτιο.

Ρύθμιση της κατεύθυνσης της υγρασίας

Η διάταξη ορισμένων μοντέλων υγραντήρων παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του ακροφυσίου του υγραντήρα, έτσι ώστε να μπορεί να αλλάξει η κατεύθυνση της παροχής ατμού.

Ρύθμιση του ρυθμού εξάτμισης

Σε ορισμένα μοντέλα, είναι επίσης δυνατό να ρυθμίσετε την ένταση της εξάτμισης του νερού. Όσο περισσότεροι βαθμοί έντασης, τόσο περισσότερες ευκαιρίες επιλογής του βέλτιστου τρόπου λειτουργίας της συσκευής υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Τα μοντέρνα μοντέλα με υγροστάτες καθορίζουν αυτόματα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και επίσης ρυθμίζουν αυτόματα την ένταση της εξάτμισης.

Ένδειξη ισχύος

Η ενδεικτική λυχνία on-off είναι ένα ειδικό σήμα φωτός, το οποίο υποδεικνύει τη σωστή λειτουργία της συσκευής.

Ένδειξη χαμηλού νερού

Η ένδειξη της χαμηλής στάθμης νερού στη δεξαμενή μπορεί να είναι ελαφριά, ήχος ή συνδυασμένη. Με αυτό το σήμα, η συσκευή αναφέρει την ανάγκη αναπλήρωσης της ποσότητας νερού. Ο δείκτης χαμηλής στάθμης νερού είναι ένα προειδοποιητικό σήμα, επειδή όταν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το επιτρεπτό σημείο, ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Χρονοδιακόπτης

Ο χρονοδιακόπτης βελτιώνει την άνεση χρήσης του υγραντήρα, καθώς σας επιτρέπει να προγραμματίσετε και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Οθόνη και τηλεχειριστήριο

Πολλά μοντέλα υγραντήρων έχουν μια μικρή οθόνη, η οποία εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής, τη διάρκεια λειτουργίας και άλλες σημαντικές παραμέτρους. Η οθόνη βελτιώνει την άνεση χρήσης του υγραντήρα, όπως και το τηλεχειριστήριο που συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ.

Φωτισμός της υπόθεσης

Ο οπίσθιος φωτισμός της θήκης είναι μια διακοσμητική λειτουργία που καθιστά τον υγραντήρα όχι μόνο λειτουργικό αλλά και αισθητικό στοιχείο του εσωτερικού, ειδικά στο σκοτάδι.

Αρωματοποίηση

Τα περισσότερα μοντέλα υγραντήρων παρέχουν τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα - αρκεί να χύσει μέσα στη δεξαμενή, κατασκευασμένη από ανθεκτικά σε λάδι υλικά, αρωματικά έλαια.

Κατασκευαστές υγραντήρων

Οι ποιοτικοί και αξιόπιστοι, καθώς και οι λειτουργικοί υγραντήρες αέρα βρίσκονται στη σειρά προϊόντων από:

Επιλέγοντας το σωστό υγραντήρα, μπορείτε να διατηρήσετε την υγρασία στο δωμάτιο σε επαρκές επίπεδο και επίσης να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας και στα μέλη της οικογένειάς σας μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο.