Τι είναι ένας μετατροπέας κλιματισμού και πώς λειτουργεί ένα σύστημα μετατροπής split-type

Για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, χρησιμοποιήστε διάφορες συσκευές που ρυθμίζουν τις παραμέτρους του περιβάλλοντος αέρα. Ένα σύγχρονο κλιματιστικό ή split σύστημα είναι σχεδιασμένο να παρέχει τους απαραίτητους δείκτες θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο.

Η κατανόηση των αρχών λειτουργίας, εσωτερικής ρύθμισης και τεχνικών αποχρώσεων θα επιτρέψει να γίνει η σωστή επιλογή κατά την αγορά ενός συστήματος κλιματισμού.

Σύγκριση συσκευών αντιστροφέα και συμβατικού τύπου

Κατά την επιλογή μεταξύ των κλασικών συστημάτων και την ανάγκη μετατροπέα πρέπει να βασίζεται σε μια σαφή κατανόηση του επιθυμητού αποτελέσματος, η κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας των κλιματιστικών και τις τεχνικές δυνατότητες της χρήσης τους.

Η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων κλιματισμού

Ας εξετάσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός συνηθισμένου κλιματιστικού στον τρόπο διατήρησης της ρυθμισμένης θερμοκρασίας αέρα σε ένα ορισμένο εύρος. Έτσι, όταν εργάζεστε στην ψύξη, η συσκευή λειτουργεί έως ότου φτάσει το ελάχιστο εύρος θερμοκρασίας και στη συνέχεια σβήνει. Μόλις ο αισθητήρας θερμοκρασίας φθάσει στη θερμοκρασία του ανώτερου ορίου της περιοχής, το κλιματιστικό ενεργοποιείται.

Η περιοχή θερμοκρασιών όλων των συσκευών του κλασικού τύπου είναι από τρεις έως πέντε μοίρες, διαφορετικά μια συχνή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση θα την απενεργοποιήσει γρήγορα. Τα απλούστερα και φθηνότερα συστήματα περιλαμβάνουν χειροκίνητα ή με χρονοδιακόπτη.

Όταν επιτευχθεί η απαραίτητη θερμοκρασία, ο μετατροπέας αρχίζει να λειτουργεί στη λειτουργία της υποστήριξης του. Αυτό εκδηλώνεται με τη μείωση του αριθμού στροφών του κινητήρα του συμπιεστή, ο οποίος εισάγει φρέον στον εξατμιστή, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής θερμότητας.

Έτσι, η αρχή της δράσης των συνηθισμένων κλιματιστικών είναι η εναλλαγή της λειτουργίας με τη σταθερή ισχύ. Οι συσκευές αναστροφέα λειτουργούν σε συνεχή λειτουργία με μεταβλητή ισχύ. Για τον καταναλωτή αυτό εκφράζεται στα εξής:

 • η ροή του κρυολογήματος όταν ψύχεται ή θερμαίνεται όταν θερμαίνεται με αέρα σε συνηθισμένα συστήματα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους είναι πιο ισχυρή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.
 • Τα συστήματα inverter διατηρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • τα συνηθισμένα συστήματα δημιουργούν περισσότερο θόρυβο, ειδικά όταν ενεργοποιούν και απενεργοποιούν.

Επομένως, από τη σκοπιά της δημιουργίας ενός κατάλληλου μικροκλίματος στην αίθουσα, τα κλιματιστικά νέας κατηγορίας επωφελούνται μοναδικά από τους κλασικούς προκατόχους τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του τεχνικού σχεδίου

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε καινοτομία, τα συστήματα inverter έχουν θετικές και αρνητικές πτυχές του τεχνικού σχεδίου σε σύγκριση με τα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί με την προηγούμενη τεχνολογία.

Ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία ο χρήστης επιλέγει τον εξοπλισμό είναι το κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της συντήρησης και της επισκευής της. Κατά κανόνα, για τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η τιμή υπερβαίνει κατά πολύ τα στοιχεία των παρωχημένων μοντέλων. Αυτή η κατάσταση έχει αναπτυχθεί στην αγορά του κλιματιστικού.

Επιπλέον, το κόστος εξυπηρέτησης, επισκευής ή αντικατάστασης ανταλλακτικών για συστήματα αναστροφέα είναι πολύ υψηλότερο. Η τιμή της ηλεκτρονικής πλακέτας του μετατροπέα συχνότητας κοστίζει σχεδόν όσο και οι υπόλοιπες μονάδες της συσκευής. Στην αγορά δεν υπάρχουν πρακτικά λεπτομέρειες για τους κατασκευαστές τρίτων κατασκευαστών, ενώ για τα παλαιότερα μοντέλα υπάρχει μεγάλη ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τόσο οι συσκευές monoblock όσο και τα συστήματα split-type του νέου τύπου inverter είναι εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Επομένως, παρά την ύπαρξη ολοκληρωμένων εξαρτημάτων ασφαλείας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια τροφοδοσία υψηλής ποιότητας για να αποφευχθεί η θραύση.

Το τρίτο πρόβλημα είναι ο κίνδυνος αποτυχίας των δαπανηρών ηλεκτρονικών. Ακόμα και με την κανονική παροχή ρεύματος, η γήρανση και η απώλεια όγκου από πυκνωτές, η θερμική καταστροφή των κυψελών ισχύος και άλλα προβλήματα που είναι τυπικά για τα πάνελ μπορεί να συμβούν με το χρόνο.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από την άποψη της εξοικονόμησης ενέργειας. Καθώς οι κατασκευαστές δηλώνουν σε κανονικές εργασίες, τα συστήματα inverter είναι πιο οικονομικά από τα κλασικά, τα οποία στην αρχή καταναλώνουν πολλούς πόρους με χαμηλή απόδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η εξοικονόμηση δεν είναι τόσο μεγάλη που μπορούμε να μιλάμε για ταχεία αποζημίωση για τη διαφορά τιμών.

Εάν συγκρίνουμε την απόδοση των μοντέλων με μια σταθερή μέγιστη ισχύ, τότε με τις ίδιες τεχνικές παραμέτρους, τα νέα μοντέλα χάνουν το κλασικό λόγω του γεγονότος ότι η διπλή μετατροπή του ρεύματος παράγει θερμική ενέργεια. Επομένως, ένας τέτοιος τρόπος χρήσης των συστημάτων μετατροπέων είναι ανεπαρκής.

Αλλά από τη θέση των επιπτώσεων της συσκευής στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι συσκευές inverter είναι σίγουρα καλύτερες. Καταναλώνουν τον ηλεκτρισμό ομοιόμορφα, οπότε το μέγιστο φορτίο είναι μικρότερο από το λειτουργικό κλιματιστικό του κλασσικού τύπου.

Επιπλέον, κάθε φορά που λαμβάνει χώρα ένα φορτίο αιχμής κατά τη στιγμή της εκκίνησης, εμφανίζεται πτώση τάσης. Με ανεπαρκή διατομή καλωδίων ισχύος, αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ασφάλεια άλλων συσκευών στο κύκλωμα.

Με την πάροδο του χρόνου οι ελλείψεις της νέας τεχνολογίας θα εξαλειφθούν ή θα πρέπει να συνδυαστούν με αυτές λόγω της σημαντικής βελτίωσης της άνεσης σε σύγκριση με τη χρήση συσκευών της προηγούμενης γενιάς.

Σύστημα διαίρεσης συσκευών

Εξωτερικά, τα κλιματιστικά και των δύο τύπων λειτουργίας δεν διαφέρουν το ένα από το άλλο. Η τεχνική διαφορά είναι ότι ο επαγωγικός ηλεκτρονόμος αντικατάστασης αντικαθίσταται από έναν μετατροπέα συχνότητας, ο οποίος είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ισχύος που περιλαμβάνει:

 • ανορθωτή, μετατρέποντας ένα τυπικό εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.
 • ένα μετατροπέα που μετατρέπει ένα συνεχές ρεύμα σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα της επιθυμητής συχνότητας.

Η λειτουργία του μετατροπέα ρυθμίζεται από ειδικό ελεγκτή ενσωματωμένο στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος. Καθορίζει τη συχνότητα του ρεύματος που ρέει στη γεννήτρια, ελέγχοντας έτσι την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα του συμπιεστή.

Το σύστημα ψύξης χωρίζεται σε δύο μονάδες, το ένα από τα οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο και το άλλο έξω. Η εξωτερική μονάδα συσκευών τύπου inverter περιλαμβάνει τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

 • έναν συμπυκνωτή (συνήθως με τη μορφή ψυγείου με ανεμιστήρα), στον οποίο λαμβάνει χώρα ψύξη και τη φάση μετάβασης του φρεόν.
 • συμπιεστή που συμπιέζει φρέον ή άλλο ψυκτικό μέσο και παρέχει κίνηση κατά μήκος του περιγράμματος.
 • φίλτρο του συστήματος freon, προστατεύοντας τον συμπιεστή από τη βρωμιά.
 • μια τετραθέσια βαλβίδα που αντιστρέφει τη ροή του φρέον όταν η λειτουργία ψύξης αλλάζει σε θέρμανση και αντίστροφα.
 • μετατροπέας συχνότητας.
 • εξωτερική πλακέτα ελέγχου.

Για τα συνηθισμένα κλιματιστικά, όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία βρίσκονται συνήθως στην εσωτερική μονάδα και είναι λιγότερο ευαίσθητα στις μεταβολές της σκόνης και της θερμοκρασίας. Ο λόγος για την αφαίρεση της πλακέτας ηλεκτρονικών τροφοδοσίας από έξω είναι η απορρόφηση θερμότητας από τον μετατροπέα.

Η εσωτερική μονάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες συσκευές:

 • Εξατμιστής (ψυγείο με ανεμιστήρα), στον οποίο θερμαίνεται το ψυκτικό με ψύξη του εισερχόμενου αέρα.
 • ένα χοντρό φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για να πιάσει μια μεγάλη ανάρτηση, όπως σκόνη, γούνα ή χνούδι ζώων.
 • ένα σύστημα λεπτών φίλτρων (άνθρακας, αντιβακτηριακή, ηλεκτροστατική κ.λπ.) ·
 • πίνακας ελέγχου της εσωτερικής μονάδας.
 • Το μπροστινό πλαίσιο μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας στο εσωτερικό της μονάδας.
 • Οριζόντιες και κάθετες περσίδες σχεδιασμένες για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της εκροής.
 • οθόνη.

Οι σωλήνες χαλκού που συνδέουν το εσωτερικό και το εξωτερικό μπλοκ συνδέονται μέσω μιας ειδικής σύνδεσης σύνδεσης.

Πεδίο εφαρμογής των τυπικών συστημάτων ψύξης

Για τα νέα μοντέλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία μειωμένης ισχύος όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι αυτό καθιστά δυνατή την παροχή μιας τέτοιας λειτουργίας ενός κλιματιστικού μετατροπέα, στον οποίο θα χρησιμοποιούνται οι καλύτερες ποιότητές του. Και όταν εργάζεστε σε συσκευές μέγιστης ισχύος inverter δεν είναι καλύτερες από τις ξεπερασμένες αντίστοιχες, αλλά πιο ακριβά τόσο στις τιμές όσο και στις υπηρεσίες.

Στη λειτουργία μειωμένης ισχύος στο δωμάτιο, το κλιματιστικό αντισταθμίζει την αλλαγή θερμοκρασίας που συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ του αέρα και των τοίχων, του δαπέδου, της οροφής και επίσης ως αποτέλεσμα ελαφράς εισροής αέρα από το εξωτερικό. Αν η αντικατάσταση της μάζας αέρα εμφανίζεται συχνά και η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι σημαντική, τότε ο τρόπος οικονομίας είναι αναποτελεσματικός.

Έτσι, τα συστήματα inverter χρησιμοποιούνται κυρίως για κατοικίες και γραφεία, όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα και δεν υπάρχει σημαντική ροή αέρα.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συστήματα inverter για τα παρακάτω αντικείμενα:

 • Καθιστικό όπου ο κλιματισμός χρησιμοποιείται σπάνια, όπως ένα καλοκαιρινό σπίτι.
 • κουζίνες και άλλα τεχνικά αντικείμενα, στα οποία η θερμοκρασία συχνά αλλάζει λόγω της λειτουργίας των συσκευών που βρίσκονται εκεί.
 • Είναι επίσης καλύτερο να εξοπλιστεί η κλασική έκδοση του συστήματος ψύξης με εκείνους τους χώρους όπου συμβαίνει συχνή αντικατάσταση του αέρα:
 • γραφεία, καταστήματα, αίθουσες και άλλους δημόσιους χώρους όπου μπορείτε να παρατηρήσετε μια μεγάλη ροή ανθρώπων μέσα από τις μπροστινές πόρτες.
 • αποθήκες, υπόστεγα και άλλα αντικείμενα με μεγάλο χώρο πύλης εισόδου.

Οι τεχνικοί χώροι, όπου υπάρχει ομοιόμορφη απελευθέρωση θερμότητας λόγω του εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί (για παράδειγμα, ενός χώρου εξυπηρετητή) είναι καλύτερα εξοπλισμένοι με πολλά συστήματα ψύξης αναστροφής. Η χρήση των συνηθισμένων κλιματιστικών σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι αδύνατη, δεδομένου ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλο το εικοσιτετράωρο.

Απόχρωση της αγοράς και δημοφιλείς κατασκευαστές

Κατά την επιλογή ενός συστήματος ψύξης μετατροπέα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να παρέχει το απαιτούμενο μικροκλίμα του δωματίου, που εργάζεται σε κατάσταση μειωμένης ισχύος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους του δωματίου, όπως η επιφάνεια δαπέδου και το ύψος της οροφής. Υπάρχουν πιο περίπλοκοι υπολογισμοί για κλιματιστικά από διαφορετικούς κατασκευαστές, αλλά κατά κανόνα το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ διαφορετικό από ένα απλό μοντέλο.

Η έλλειψη συμβατών εξαρτημάτων στις ηλεκτρονικές πλακέτες των διαχωρισμένων με αναστροφέα συστημάτων προκαλεί πρόβλημα στην αποτυχία τους. Τα κέντρα εξυπηρέτησης δεν επισκευάζουν τα ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση ενός τέλους αντικατάστασης, εκτός από την υψηλή τιμή, το πρόβλημα είναι ο χρόνος αναμονής για τα ανταλλακτικά.

Μερικές φορές ο λόγος για τον οποίο το συμβούλιο είναι εκτός λειτουργίας είναι στοιχειώδες όσον αφορά την εξάλειψή του. Η αντικατάσταση 3-5 πυκνωτών θα κοστίσει 700-1000 ρούβλια, με κόστος ολόκληρης της μονάδας περίπου 10.000 και ο χρόνος που θα δαπανηθεί για επισκευή θα διαρκέσει 1-2 ώρες.

Μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να παρέχεται από σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία για την επισκευή υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, αυτό απαιτεί τεκμηρίωση στην ηλεκτρονική πλακέτα, και στην ίδια τη συσκευή, όλα τα μέρη πρέπει να επισημαίνονται. Αυτό πρέπει να ελέγχεται πριν αγοράσετε το κλιματιστικό.

Λόγω του υψηλού κόστους και των τεχνολογικών καινοτομιών, όταν αγοράζετε ένα σύστημα ψύξης τύπου inverter, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μοντέλα γνωστών κατασκευαστών. Οι δημοφιλείς συσκευές είναι οι ακόλουθες εταιρείες:

 • Η ιαπωνική Mitsubishi Electric και η Daikin παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι κάπως πιο ακριβά από ό, τι τα ανάλογα από άλλους κατασκευαστές.
 • Η Ιαπωνία Mitsubishi Heavy, η Panasonic, η Fuji, η Fujitsu, η Hitachi και η Toshiba, καθώς και η νοτιοκορεατική LG, η Samsung και η Hyundai βρίσκονται επίσης σε καλή κατάσταση μεταξύ των καταναλωτών.
 • Η Turkish Koc Holding παράγει κλιματιστικά και άλλο εξοπλισμό με την εμπορική ονομασία "Beko", η οποία συναρμολογείται στην Κίνα.
 • η σουηδική εταιρία Electrolux είναι η ναυαρχίδα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την παραγωγή οικιακών συσκευών, παρόλο που η συναρμολόγηση των κλιματιστικών τους πραγματοποιείται επίσης στην Κίνα.
 • Η κινεζική Ballu, η Haier και η Midea παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και σε πολύ προσιτή τιμή.

Τα μοντέλα κλιματιστικών της ρωσικής συνέλευσης μπορούν να αποδοθούν στις επιλογές του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές από τα ξένα ανάλογα αναφορικά με τον λόγο "τιμή / ποιότητα".

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σύγκριση συμβατικών και αντιστροφικών συστημάτων, συμβουλές σχετικά με την ανάγκη για τις προτεινόμενες επιλογές:

Η απόκτηση συστημάτων inverter θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κατάλληλου μικροκλίματος και θα προσφέρει μια άνετη διαμονή στο σπίτι ή στο γραφείο. Για να λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αναλάβουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση για την επιλογή του κατασκευαστή, την απαιτούμενη χωρητικότητα και για την παροχή τεχνικών συνθηκών για τη λειτουργία του συστήματος.

Τα καλύτερα κλιματιστικά inverter

Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τα καλύτερα μοντέλα κλιματιστικών inverter. Θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά τους, θα μάθουμε πόσο κοστίζουν, εξετάζουμε τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους. Επιλέγουμε τα βέλτιστα μοντέλα για τον λόγο τιμής / ποιότητας.

Τα κλιματιστικά, στα οποία είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του κινητήρα του συμπιεστή, ονομάζονται μετατροπείς. Σε αυτά, η ισχύς AC μετατρέπεται σε ρεύμα της επιθυμητής συχνότητας.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η απόδοση της παραγωγής κρύου αέρα ή θερμότητας. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού επιλέγεται για αξιόπιστη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας με σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας στο εξωτερικό περιβάλλον.

Η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα στο κλιματιστικό μετατροπέα ρυθμίζεται ομαλά ανάλογα με τους τρέχοντες δείκτες της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Ο ελεγκτής ταχύτητας επηρεάζεται από τον ενσωματωμένο ελεγκτή.

Η μονάδα καθορίζει αυτόματα αν θα ενεργοποιήσει την αναγκαστική λειτουργία για να επιτύχει γρήγορα τις καθορισμένες τιμές ή για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία οικονομίας. Η θερμοκρασία διατηρείται με ελάχιστη απόκλιση.

Τα κλιματιστικά Inverter θεωρούνται οικονομικός εξοπλισμός με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και επίπεδο θορύβου. Ένας μικρότερος αριθμός εκκινήσεων κινητήρα, σε σύγκριση με άλλους τύπους συμπιεστών, παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μονάδων. Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται στη διαθεσιμότητα μετατροπέων. Εάν το συμβατικό κλιματιστικό λειτουργεί κυκλικά, ο μετατροπέας είναι πάντα σε ήπια λειτουργία.

Τα μοντέλα με κινητήρες αναστροφέα έχουν διάρκεια ζωής 25-30% περισσότερο από τα συμβατικά κλιματιστικά. Η μείωση της φθοράς οφείλεται στην εργασία με μειωμένη ισχύ και στην έλλειψη σταθερών κύκλων ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

 • Η λειτουργία των ανεμιστήρων και των δύο μονάδων σε χαμηλή ταχύτητα δίνει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Η καθορισμένη θερμοκρασία διατηρείται με ακρίβεια.
 • Οι επιθυμητές παράμετροι του κλίματος επιτυγχάνονται γρήγορα.
 • Η ηλεκτρική ενέργεια εξοικονομείται έως και 60%, σε σύγκριση με τα κλιματιστικά της παραδοσιακής συσκευής.
 • Δεν υπάρχει φορτίο στο δίκτυο και στη θέρμανση των συρμάτων.
 • Το ηλεκτρονικό εξάρτημα είναι πιο ευαίσθητο στις υπερτάσεις τάσης.
 • Το κόστος του εξοπλισμού είναι υψηλότερο από αυτό των μοντέλων χωρίς κινητήρα αναστροφέα.
 • Αν η λειτουργία συνεχούς λειτουργίας είναι ενεργοποιημένη, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται σημαντικά.
 • Η ηλεκτρονική μπορεί να αρνηθεί να θέσει σε λειτουργία τον συμπιεστή εάν το t είναι σε εξωτερικούς χώρους άνω των 42 °.
 • Μεγάλη περίοδος αναμονής για ανταλλακτικά για επισκευές από επίσημους προμηθευτές. Αν ο τύπος του κινητήρα δεν είναι μετατροπέας, τότε τα μέρη άλλων κατασκευαστών κλιματικού εξοπλισμού είναι κατάλληλα.

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter (split σύστημα)

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter; Εξωτερικά, αυτές οι κλιματολογικές συσκευές δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Η εξωτερική σύνδεση των εξαρτημάτων είναι επίσης βασική για αυτές τις συσκευές. Ναι, και για το έργο μπορεί να σημειωθεί το ίδιο πράγμα. Αλλά το σύστημα split του τύπου inverter θεωρείται πιο σύγχρονη συσκευή με συνεχή εργασία. Για να δείτε αν πρόκειται για διαφημιστικό τέχνασμα, πρέπει να αναλύσετε όλες τις λειτουργίες αυτών των συσκευών αντιστροφέα.

Αρχή λειτουργίας

Η βάση κάθε κλιματιστικού είναι ο συμπιεστής, καθώς πρέπει να είναι υπεύθυνος για την πρόοδο του ψυκτικού μέσου μέσω των κύριων σωλήνων και συσκευών. Για να καταλάβετε τι έχει αλλάξει με την εμφάνιση κλιματιστικών μετατροπέων, πρέπει να συγκρίνετε την αρχή λειτουργίας του συμπιεστή καθενός από αυτά τα συστήματα.

Λειτουργία ενός τυποποιημένου συστήματος διαχωρισμού

Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο χωρίς μετατροπέα, ο αισθητήρας της εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Μόλις φτάσει τις παραμέτρους που ορίσατε, ο ηλεκτρονόμος ενεργοποιεί και δίνει εντολή να ενεργοποιήσει τον συμπιεστή.

Η εγκατάσταση, με τη σειρά της, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ, φέρνοντας γρήγορα δροσιά. Όταν επιτευχθούν ορισμένες παράμετροι στο θερμόμετρο, απενεργοποιείται.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στο επιθυμητό σημείο στο θερμόμετρο, ο αισθητήρας αντιδρά ξανά, δίνει εντολή σε ένα ρελέ που ενεργοποιεί τον κινητήρα του συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

Λειτουργία του κλιματιστικού inverter

Εξετάστε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό του μετατροπέα; Όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο αισθητήρας εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί επίσης τη θερμοκρασία χώρου και "το συγκρίνει" με τις ρυθμισμένες παραμέτρους. Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, ενεργοποιείται ο αισθητήρας θερμοκρασίας, μεταδίδει την εντολή στο ρελέ και στον κινητήρα του συμπιεστή.

Η μονάδα αρχίζει επίσης να λειτουργεί με φορτίο 100%, δροσίζει γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά στη συνέχεια δεν σβήνει τελείως. Μια κλιματική συσκευή με έναν μετατροπέα δεν χρειάζεται να ξαναψύχει ολόκληρο τον όγκο αέρα στο δωμάτιο κάθε φορά, μόνο φυσάει μια ορισμένη ποσότητα για να δημιουργήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Φυσικά, αυτή η ικανότητα της συσκευής κλιματισμού είναι μια αρετή, καθώς το κόστος ενέργειας μειώνεται, τα ρεύματα εξαφανίζονται, το επίπεδο θορύβου μειώνεται. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κλιματιστικών κλιματιστικών είναι ότι ο συμπιεστής συνεχίζει να λειτουργεί συνεχώς στο καθορισμένο εύρος θερμοκρασίας κατά 10-95% της χωρητικότητάς του.

Το πλεονέκτημα των συστημάτων διάσπασης του μετατροπέα σε σύγκριση με τα συμβατικά


Επιλέγοντας ένα μετατροπέα ή συμβατικό κλιματιστικό, θα πρέπει να αντιπροσωπεύετε πλήρως τη διαφορά μεταξύ τους.

Ο κινητήρας του κλιματιστικού μετατροπέα προσαρμόζεται στην παρορμητικότητα της αλλαγής θερμοκρασίας στο δωμάτιο και επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη περιοχή ισχύος με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η ταχύτητα του πτερυγίου ανεμιστήρα αλλάζει, πράγμα που μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου και δημιουργεί μια πιο άνετη εργασία για τη συσκευή.

Για να προσδιορίσετε ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο - inverter ή συμβατικό, πρέπει να καταλάβετε ότι η έλλειψη συχνών εκκινήσεων κινητήρα στον συμπιεστή επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής αυτής της συσκευής. Κατά μέσο όρο, μπορεί να διαρκέσει 15-18 έτη, όταν παρόμοια μη ανεστραμμένα αδρανή λειτουργούν σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 6-8 ετών.

Αυτά τα κλιματιστικά inverter έχουν διακρίσεις για την ελάχιστη, μεσαία και υψηλή ισχύ. Σε αντίθεση με τις μη αναστρέψιμες συσκευές, η οριακή παραγωγικότητα είναι ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος, συνήθως είναι περίπου 20%. Συνεπώς, λόγω αυτού, το κλιματιστικό θα αντιμετωπίσει γρήγορα την επίτευξη ενός δεδομένου τρόπου ψύξης ή θέρμανσης στο δωμάτιο.

Επιρροή του μετατροπέα στο επίπεδο θορύβου και κατανάλωση ενέργειας

Τα συστήματα split inverter είναι πολύ διαφορετικά από τα κανονικά κλιματιστικά. Σε αυτό, ο συμπιεστής τροφοδοτείται από έναν κινητήρα DC. Η μονάδα ελέγχου στα διαχωρισμένα συστήματα μετατρέπει μια σταθερά σε εναλλασσόμενο ρεύμα μιας δεδομένης συχνότητας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αντιστροφή.

Μια τέτοια μετατροπή επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα να αλλάξει η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα συμπιεστή, και κατά συνέπεια, η δημιουργία ψυχρότητας και ζεστασιάς. Η ισχύς του κινητήρα ρυθμίζεται με απλή αλλαγή της τάσης: περισσότερη τάση - η περιστροφή του άξονα του κινητήρα αυξάνεται.

Συνεπώς, η κίνηση του ψυκτικού από τον συμπιεστή επιταχύνεται. Και αντίστροφα, η τάση μειώνεται - μειώνονται οι στροφές του κινητήρα και μειώνεται η ταχύτητα φρέον στους σωλήνες. Η τυπική συσκευή χρησιμοποιεί έναν συμπιεστή με κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος και η ισχύς της ρυθμίζεται μόνο ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τον κινητήρα.

Αποδεικνύεται ότι ο μετατροπέας έχει σχεδιαστεί για να αλλάζει την τυπική συχνότητα του ηλεκτρικού δικτύου. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο επίπεδο ελέγχου, λόγω του οποίου ρυθμίζεται η λειτουργία της συσκευής. Είναι στην εξωτερική μονάδα και ρυθμίζει τον αριθμό των αλλαγών της συσκευής.

Συνεπώς, σε κλιματιστικά με μετατροπείς, ο συμπιεστής κινεί πάντα το ψυκτικό μέσο όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία ψύξης (με την ταχύτητα σε αυτό τότε περισσότερο, τότε λιγότερο). Αυτό έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν στιγμές εκκίνησης για τον κινητήρα.
 • Η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της κίνησης του ψυχρού αέρα.
 • Το κλιματιστικό μετατροπέα στο διαμέρισμα λειτουργεί στη διαμορφωμένη λειτουργία.

Ως αποτέλεσμα του πρώτου πλεονεκτήματος, το διαχωρισμένο σύστημα καταναλώνει περίπου 20-25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από την κλασική συσκευή κλιματισμού. Το δεύτερο στοιχείο υποδεικνύει ότι ο συμπιεστής στον κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί στην περιοχή των 0,5-1 ° C (και για τα τυποποιημένα συστήματα διαχωρισμού το εύρος είναι 1-5 ° C).

Το τρίτο πλεονέκτημα σημαίνει μια πιο αθόρυβη λειτουργία του κλιματιστικού. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό λειτουργεί σιωπηλά και χρησιμοποιείται συχνά σε υπνοδωμάτια το βράδυ. Ταυτόχρονα, μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας με αργή περιστροφή της πτερωτής του ανεμιστήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κλιματιστικά από το Hitachi.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διασπασμένων συστημάτων inverter σε σύγκριση με τα συμβατικά

Φυσικά, ένας τέτοιος κλιματικός εξοπλισμός έχει τα υπέρ και τα κατά. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κλιματιστικών inverter είναι ότι δεν έχουν κανένα περιορισμό στη διαδικασία λειτουργίας. Οι παραδοσιακές συσκευές κατασκευάζονται από κατασκευαστές με ανάλυση που δεν υπερβαίνει τις 8 ώρες την ημέρα.

Επιπλέον, το κλιματιστικό με μετατροπέα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Ομαλή λειτουργία της συσκευής. Κατά τη χρήση αυτής της συσκευής δεν θα υπάρχει υπερφόρτωση στο δίκτυο. Μετά από όλα, όπως είναι γνωστό, τη στιγμή της εκκίνησης του κινητήρα, δημιουργείται φορτίο αιχμής για όλο το δίκτυο στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η έλλειψη εξοικονόμησης ενέργειας έως και 40%, οπότε η συσκευή κλιματισμού θεωρείται οικονομική συσκευή.

Μια μικρή σειρά από δείκτες θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό αυτού του τύπου διατηρεί με ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Άνετη ροή αέρα: Κατά τη λειτουργία, μια απαλή ροή αέρα συμβαίνει αυστηρά εντός του καθορισμένου εύρους θερμοκρασίας. Αυτό περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα καταρροϊκών ασθενειών (όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ένα συμβατικό ανάλογο).

Ελάχιστο επίπεδο θορύβου (18-22 dB) σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή ακόμα και τη νύχτα (για συνηθισμένο επίπεδο θορύβου 30-33 dB).

Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η δυνατότητα του κλιματιστικού μετατροπέα να θερμαίνει το δωμάτιο σε εξωτερικές θερμοκρασίες, φτάνοντας τους -25 μοίρες.

Υπάρχουν μειονεκτήματα για τα κλιματιστικά inverter:

 1. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα αυτών των συσκευών αντιδρούν στις διακυμάνσεις της τάσης και μπορούν να καούν σε ξαφνικά άλματα.
 2. Η μαλακή ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλη για όλα τα δωμάτια. Είναι καλό για υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, αλλά δεν είναι κατάλληλο για ξενοδοχεία, γραφεία, όπου οι πόρτες ανοίγουν συνεχώς. Και επειδή αυτό αλλάζει την ανταλλαγή αέρα, το κλιματιστικό απλά δεν είναι σε θέση να ρυθμίζει συνεχώς στην επιθυμητή λειτουργία.
 3. Υψηλό κόστος. Ίσως, το πιο σοβαρό counterargument. Όχι κάθε κάτοικος μιας τέτοιας αγοράς μπορεί να το αντέξει.

Συμβουλές για την επιλογή ενός μοντέλου

Το σύστημα Split είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγούμε από τη ζέστη του καλοκαιριού και να δημιουργούμε ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Στην αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, τα κλιματιστικά inverter πωλούνται από διάφορους κατασκευαστές.

Για να μην κάνετε το λάθος κατά την επιλογή αυτού του ακριβού κλιματιστικού, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους αυτών των συσκευών. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή, φυσικά, στη δύναμη και την ησυχία της μονάδας.

Ασύμμετρος. Στο διαβατήριο της συσκευής, κατά κανόνα, αυτή η παράμετρος υποδεικνύεται για την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα. Φυσικά, ο αριθμός θορύβου της πρώτης μονάδας είναι πολύ πιο σημαντικός, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, η αθόρυβη λειτουργία εκφράζεται σε ντεσιμπέλ και θα πρέπει να εμφανίζεται στην πλάκα κλιματισμού σε επίπεδο 22-24 dB.

Αυτός ο θόρυβος είναι σχεδόν αόρατος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το διαχωρισμένο σύστημα εξ ορισμού παράγει λιγότερο θόρυβο από οποιοδήποτε άλλο, αποτελούμενο από δύο τετράγωνα. Τη νύχτα, υπάρχουν λιγότεροι εξωτερικοί ήχοι και ο θόρυβος από το κλιματιστικό που λειτουργεί είναι πιο αισθητός.

Ως εκ τούτου, συνιστάται όταν επιλέγετε ένα μοντέλο στην κρεβατοκάμαρα για να κάνετε την επιλογή της με "νυχτερινή λειτουργία". Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή τη μείωση του θορύβου σε μερικά συστήματα split μέχρι 18-21 dB.

Ισχύς. Όταν επιλέγετε μια απόδοση, υπάρχει μια ιδιαίτερη λειτουργία σε αυτές τις συσκευές. Ας υποθέσουμε ότι η συσκευή έχει χωρητικότητα 2 kW, αλλά δεν πρέπει να θεωρήσετε τον αριθμό ως έγκυρο. Η σωστή απόδοση και κατανάλωση ενέργειας είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Συνήθως, η δύναμη δημιουργίας δροσιάς καταναλώνεται περισσότερο από τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι εάν σε υπολογισμούς η ισχύς είναι 2 kW, τότε η κατανάλωση ισχύος θα είναι περίπου 700 W. Η υπερβολική παραγωγικότητα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητο κόστος ενέργειας και οικονομικό κόστος.

Τοποθεσία. Όταν επιλέγετε ποιο σύστημα inverter split ή candy bar να επιλέξετε, τα χαρακτηριστικά του δωματίου είναι μεγάλης σημασίας. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, στέγη ή θεμέλιο. Και η εσωτερική μονάδα τοποθετείται στο πάτωμα, στον τοίχο και ακόμη και πίσω από τις ψευδοροφές. Όπου είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε μια συσκευή που τοποθετείται σε τοίχο, η επιλογή σας μπορεί να γίνει σε κλιματιστικό κινητού (πατώματος) inverter.

Τοποθέτηση. Εγκαθιστώντας τέτοια ακριβά μοντέλα μετατροπέων κλιματιστικών, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή των εγκαταστάτων. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με την ίδια εταιρεία (εάν είναι δυνατόν) από την οποία αγοράσατε αυτήν την συσκευή, επειδή είναι πλήρως υπεύθυνοι για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αυτού του κλιματιστικού.

Πρόσθετες λειτουργίες.

Η αποτελεσματικότητα της εργασίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς πρόσθετους τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με συσκευές μετατροπέων ρεύματος:

 • Θέρμανση του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.
 • Καθαρισμός του αέρα.
 • Ιονισμός του αέρα.
 • Εξαερισμός του δωματίου.

Επιλέγοντας τους τρόπους του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να καταλάβετε τι δίνετε αυτό ή αυτή η λειτουργία. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο η συσκευή έχει οποιεσδήποτε πρόσθετες λειτουργίες, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Προληπτικά έργα

Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε τα στοιχεία του συσσωρεύουν τη σκόνη και το λίπος. Αυτό ισχύει για το ψυγείο, τα φίλτρα, τους ανεμιστήρες και άλλα μέρη μέσα στο περίβλημα. Κατά συνέπεια, σχηματίζονται μικροοργανισμοί επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία σε αυτά τα μέρη, τα οποία μεταφέρονται μαζί με τον αέρα.

Η εναπόθεση βρωμιάς επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία όλου του εξοπλισμού, ο οποίος απαιτεί τον καθαρισμό των εξαρτημάτων και την εκτέλεση μιας στοιχειώδους προληπτικής συντήρησης της συσκευής. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε μετά από λίγο η ανταλλαγή αέρα θα επιδεινωθεί αισθητά, το φορτίο στη συσκευή και στο ηλεκτρικό δίκτυο θα αυξηθεί.

Επιπλέον, στο εξωτερικό της εξωτερικής μονάδας συλλέγονται χνούδι, φύλλα, εξαιτίας των οποίων αλλάζει η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και επιδεινώνεται η διαδικασία μετατροπής του ψυκτικού μέσου. Έτσι, ανεξάρτητα, που εξυπηρετούν ένα εξοπλισμό κλίμα μπορεί να μολύνει καθαρό ή να αλλάξετε τα φίλτρα, ο συμπυκνωτής (εναλλάκτη θερμότητας) από τη σκόνη και τα χνούδια από την εναπόθεση στρώματος ανεμιστήρα λίπους.

Όλα αυτά τα έργα προδιαγράφονται στις οδηγίες αυτής της συσκευής. Η υπόλοιπη προληπτική συντήρηση πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης. Για την πλήρη εκτέλεση του έργου, πρέπει να έχετε εμπειρία στη συντήρηση, καθώς και - ένα ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό.

Για να αποφευχθεί η λανθασμένη συντήρηση και η πιθανή απειλή για την υγεία, η καλύτερη επιλογή είναι να ανατεθεί αυτή η διαδικασία σε επαγγελματίες. Αυτό θα σας εξοικονομήσει δύναμη, χρόνο και θα σας προστατεύσει από τον κίνδυνο.

Επιλέγοντας το καλύτερο μοντέλο

Πολλοί αγοραστές ενδιαφέρονται για το ερώτημα ποιο διαχωριστικό σύστημα θα επιλέξει. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ακριβή και οικονομικά κλιματιστικά οδήγησε σε μια διευρυμένη σειρά αυτών των συσκευών από τους κατασκευαστές κλιματικής τεχνολογίας. Η ποικιλία των εμπορικών σημάτων περιπλέκει την επιλογή των αγοραστών, επομένως είναι απαραίτητο να χαρακτηριστούν λεπτομερέστερα τα μοντέλα αυτά.

Daikin. Αυτή η δημοφιλής εταιρεία κατασκευάζει μια τεχνική που είναι αξιόπιστη. Παρόλο που οι συσκευές αυτής της εταιρείας έχουν ένα συνοπτικό σχέδιο, ταυτόχρονα έχουν μια ποικιλία τρόπων λειτουργίας και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

Mitsubishi. Τα προϊόντα της Mitsubishi δεν χρειάζονται διαφήμιση - τα συστήματα split με το μετατροπέα αυτού του κατασκευαστή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους αγοραστές. Έχουν κομψό σχεδιασμό και άψογη ποιότητα κατασκευής.

Panasonic. Οι συσκευές αυτής της εταιρείας δείχνουν την ποιότητα εξοπλισμού υψηλής ποιότητας. Με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, οι εξαιρετικά αξιόπιστες συσκευές είναι κατάλληλες για διάφορες κατηγορίες πελατών.

Toshiba. Αυτή η εταιρεία ήταν η πρώτη που ανέπτυξε και εισήγαγε την παραγωγή σύγχρονων κλιματιστικών με την εφαρμογή της αρχής της αναστροφής, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά αξίζουν ειδική επεξεργασία από τους καταναλωτές.

Hitachi. Μια άλλη εταιρεία γνωστή στους καταναλωτές. Παράγει προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και ισχυρές συσκευές παραγωγής.

Συμπέρασμα

Αν και τα κλιματιστικά με μετατροπείς είναι σημαντικά πιο ακριβά, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τυπικά συστήματα διαχωρισμού. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέγεται η τεχνολογία κλιματισμού inverter στην περίπτωση που οι πιο αυστηρές απαιτήσεις της επιβάλλονται από τη θέση της ευκολίας και του επιπέδου θορύβου.

Μόνο ένα διαιρούμενο σύστημα μετατροπέα, που λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία, μπορεί να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αυτό το κλιματιστικό είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε την άνεσή σας.

Πώς λειτουργεί ένας μετατροπέας με splitter και πώς διαφέρει από ένα συμβατικό κλιματιστικό

Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα της τελευταίας γενιάς, εξοπλισμένα με μετατροπείς, είναι καλύτερα από τους προηγούμενους όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αρκετά φυσικά. Η ουσία του προβλήματος: σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις πολλών συνήθων χρηστών που διαμένουν στην επικράτεια των χωρών της ΚΑΚ, η κύρια διαφορά μεταξύ των νέων μοντέλων είναι μια υψηλή τιμή, τα άλλα πλεονεκτήματα είναι αόρατα. Ως εκ τούτου, προτείνεται να αναλυθούν διεξοδικά 3 ερωτήματα: τι είναι ένα κλιματιστικό inverter, η αρχή λειτουργίας του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα.

Ο αλγόριθμος του κανονικού κλιματιστικού

Για να κατανοήσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα μετατροπέα, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τον κύκλο λειτουργίας σε ένα απλό "σχίσιμο". Πώς είναι η κλιματική εγκατάσταση σε απλοποιημένη μορφή:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστής και συμπυκνωτής - συνδυάζονται από σωλήνες χαλκού σε ένα κλειστό κύκλωμα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στη γραμμή με το αέριο Freon, εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, αυξάνοντας την πίεση στον συμπυκνωτή.
 • Στον αγωγό επιστροφής υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης (θερμοστατική βαλβίδα ή τριχοειδής συσκευή).
 • Και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας διαχωρίζονται από διαφορετικά μπλοκ (εσωτερικά και εξωτερικά) και εμφυσημένα με ανεμιστήρα.
 • Ο έλεγχος των μονάδων βρίσκεται στην ηλεκτρονική μονάδα που λαμβάνει σήματα από τους αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης.

Βοήθεια. Όλα τα ψυγεία λειτουργούν σύμφωνα με μία μόνο αρχή: εξαιτίας της εξάτμισης του υγρού εργασίας (freon), η θερμική ενέργεια λαμβάνεται από τον αέρα του δωματίου. Περαιτέρω απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις και απελευθερώνεται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης αερίου στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας. Λεπτομερέστερα, ο κύκλος συμπίεσης ατμών περιγράφεται στη δημοσίευση για την κατασκευή κλιματιστικού από τα χέρια του.

Σχέδιο λειτουργίας της μονάδας κλιματισμού

Το τυπικό "split" λειτουργεί σε λειτουργία on / off (on / off) σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Ο χρήστης ενεργοποιεί τη μονάδα για ψύξη και ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.
 2. Ο συμπιεστής ξεκινάει με πλήρη ισχύ και αυξάνει την πίεση στον συμπυκνωτή. Μετά από περίπου μισό λεπτό, ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας ανάβει και αρχίζει να κυλάει ψυχρό αέρα από τον εξατμιστή στο δωμάτιο.
 3. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει την καθορισμένη τιμή, τα ηλεκτρονικά διακόπτουν τον συμπιεστή από το σήμα του αισθητήρα.
 4. Δεδομένου ότι η βαλβίδα πεταλούδας περνά διαρκώς το υγρό freon στον εξατμιστή, η διαδικασία ψύξης συνεχίζεται μέχρι να ρυθμιστεί η πίεση στο σύστημα. Η θερμοκρασία του αέρα πέφτει 1-2 μοίρες κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία.
 5. Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται και πάλι, ο ελεγκτής ενεργοποιεί ξανά τη μονάδα συμπιεστή στο σήμα του αισθητήρα. Ξανά ξοδεύει 20-40 δευτερόλεπτα για την αύξηση της πίεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία έχει το χρόνο να αναπτυχθεί άλλο βαθμό. Ακολούθως συνεχίζεται η παροχή ψυχρού αέρα.

Το βασικό σημείο. Ο συμπιεστής ενός συμβατικού κλιματιστικού τοίχου λειτουργεί πάντα σε πλήρη ισχύ ή σε αδράνεια σε κατάσταση αναμονής. Στις στιγμές που σταματάει η εκκίνηση, υπάρχει μια επίδραση της αδράνειας - πρώτα το περιβάλλον αέρα είναι υπερψυγμένο, τότε καταφέρνει να υπερθερμανθεί. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας γίνονται αισθητές από το άτομο κοντά στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Παραδείγματα ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας - συμπυκνωτή

Ομοίως, κατασκευάζονται και άλλοι τύποι παλιών κλιματιστικών - κινητό, δάπεδο και κανάλι. Συσκευές όπως "χειμώνας - καλοκαίρι" μπορούν να λειτουργήσουν για τη θέρμανση, μέχρι ο παγετός στο δρόμο να φτάσει στους -5 ° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το πετρέλαιο αρχίζει να πυκνώνει στον συμπιεστή διακοπής και τα πτερύγια του συμπυκνωτή καλύπτονται με πάγο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων αναστροφέα

Μια νέα γενιά κλιματιστικών έχει πολλές διαφορές:

 • Εγκαταστήστε μια πρόσθετη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου - μετατροπέα.
 • Ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.
 • η ισχύς ρυθμίζεται ομαλά, όχι σταδιακά.
 • η λειτουργία της απόψυξης του εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική μονάδα παρέχεται.

Σημείωση: Οι τελευταίες τροποποιήσεις του "split" είναι εξοπλισμένες με κινητήρες συνεχούς ρεύματος, των οποίων η ταχύτητα ρυθμίζεται ευκολότερα.

Τώρα ας δούμε τι σημαίνει "inverter". Αυτός είναι ένας μετατροπέας συχνότητας AC ο οποίος επιτρέπει την ομαλή αλλαγή της ταχύτητας του ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή και της χωρητικότητας της μονάδας για ψύξη / θέρμανση. Η πλακέτα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος και αποτελεί μέρος του κύριου κυκλώματος.

Λόγω του μετατροπέα συχνότητας στο κλιματιστικό, ο έλεγχος ισχύος του μετατροπέα πραγματοποιείται:

 1. Όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος για πρώτη φορά, λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία για να φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 2. Όταν ο αισθητήρας καθορίσει την προσέγγιση στο καθορισμένο όριο θερμοκρασίας, ο μετατροπέας μειώνει σταδιακά την ταχύτητα του κινητήρα κατά την εντολή του ελεγκτή.
 3. Όταν επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα, ο υπερσυμπιεστής δεν σταματά - εισέρχεται στη λειτουργία ελάχιστης απόδοσης.
 4. Περαιτέρω η μονάδα συμπιεστή λειτουργεί για τη συντήρηση ενός μικροκλίματος ενός χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ικανότητα ανάλογα με την αλλαγή των συνθηκών ενός περιβάλλοντος.

Καθώς ο συμπιεστής λειτουργεί χωρίς διακοπή, το λιπαντικό δεν παγώνει στον παγετό - η συσκευή είναι ικανή να ζεσταίνει τον αέρα του χώρου σε θερμοκρασία μείον τη θερμοκρασία (-15 μοίρες). Το πρόβλημα της ψύξης του συμπυκνωτή επιλύεται λόγω της εισαγωγής ενός συστήματος περιοδικής απόψυξης.

Ενδιαφέρουσα στιγμή. Εξωτερικά, τα κλιματιστικά τύπου inverter δεν διαφέρουν με κανέναν τρόπο από τους προκατόχους τους. Μερικοί κατασκευαστές κάνουν τις επιγραφές INV ή INVERTER στο σώμα της εξωτερικής μονάδας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το είδος του διαχωρισμένου συστήματος.

Ψάχνετε για πραγματικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των ψύκτες με inverter, που δηλώνονται από τους πωλητές και τους κατασκευαστές της τεχνολογίας του κλίματος:

 • η οικονομία είναι 30-60% σε σύγκριση με τη συνήθη "διαίρεση".
 • αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • μειωμένο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ακριβέστερη συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Η δυνατότητα θέρμανσης ενός σπιτιού σε αρνητική εξωτερική θερμοκρασία μείον 15 ° C.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κατασκευαστές και οι έμποροι εξοπλισμού ψύξης συχνά υπερβάλλουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Ένα παράδειγμα διαφήμισης: ο πόρος του συνηθισμένου ψυγείου είναι 8-10 χρόνια, και ο μετατροπέας - για 15 χρόνια. Ο στόχος είναι σαφής: ο καταναλωτής πρέπει να πιστεύει και να αγοράζει ένα πιο ακριβό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Προσφέρουμε την αποσυναρμολόγηση των θετικών στιγμών ξεχωριστά, και στο τέλος να παρουσιάσουμε τα πραγματικά μειονεκτήματα των μετατροπέων. Αρχικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Η οικονομία είναι ένας σχετικός όρος

Τα κλιματιστικά με μεταβλητή ταχύτητα περιστροφής του άξονα του συμπιεστή εξοικονομούν πραγματικά ηλεκτρισμό εξαιτίας της έλλειψης ρευμάτων εκκίνησης και της ομαλής μείωσης της παραγωγικότητας. Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η τεχνική εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και βρέθηκε ευρεία εφαρμογή στην Ευρώπη, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά υψηλό.

Οι συνθήκες λειτουργίας των οικιακών συσκευών κλιματισμού στο έδαφος των μετα-σοβιετικών κρατών διαφέρουν από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι εξοικονομήσεις από τη χρήση κλιματιστικών inverter είναι χαμηλές για τους εξής λόγους:

 1. Η καυτή περίοδος διαρκεί σχετικά σύντομη και η τιμή 1kW ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από τα ευρωπαϊκά τιμολόγια. Εάν τα κιλοβάτ που εξοικονομούνται κατά τη διάρκεια του έτους υπολογίζονται εκ νέου με νομισματικούς όρους, το ποσό δεν θα σας εντυπωσιάσει.
 2. Ο μετατροπέας καταναλώνει επίσης υπερβολική ενέργεια. Ορισμένα μέρη στη διαδικασία εργασίας είναι πολύ καυτά, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα. Διαφορετικά, γιατί τα ψυγεία αλουμινίου τοποθετούνται στον πίνακα;
 3. Η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χώρου που ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι σαφώς ορατή στην κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό καθιστικό ή ένα παιδικό δωμάτιο. Ένα άλλο πράγμα είναι το γραφείο, όπου οι εργαζόμενοι ανοίγουν συνεχώς τα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου, εργάζονται με εξοπλισμό γραφείου και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Πολλοί πόροι του Διαδικτύου μιλούν για τα οικονομικά των ψυκτών αναστροφέων με το παράδειγμα ενός κινούμενου αυτοκινήτου, δίνοντας την κατάλληλη εικόνα. Τέτοια σχήματα δίνουν μια παραμορφωμένη εικόνα του ενεργειακού κόστους ενός μετατροπέα συχνότητας που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν συμπιεστή.

Ενδιάμεση έξοδος. Μια ομαλή αύξηση και μείωση της ισχύος δίνει πραγματικά το αποτέλεσμα - η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται (το δέλτα σε σύγκριση με το "όχι ένας μετατροπέας" θα είναι 15-30%). Αλλά το αποτέλεσμα αντισταθμίζεται από τα χαμηλά τιμολόγια, τη μικρή περίοδο θέρμανσης και την κατανάλωση της ίδιας της μονάδας μετατροπέα. Στο πλαίσιο της τιμής του εξοπλισμού και των ανταλλακτικών, η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται φανταστική.

Το σχήμα των αλγορίθμων εργασίας των διαφόρων κλιματιστικών

Αξιοπιστία και σύνολα πόρων

Προκειμένου να μην αφαιρεθεί ο πολύτιμος χρόνος του αναγνώστη, ας παρουσιάσουμε μια ανάλυση αυτών των πλεονεκτημάτων με τη μορφή σύντομων διατριβών:

 1. Η πιο ευάλωτη μονάδα του ψυγείου είναι ένας συμπιεστής. Στη δεύτερη θέση είναι τα ηλεκτρονικά.
 2. Από τη μία πλευρά, η έλλειψη εκκινήσεων / διακοπών αυξάνει τον πόρο του υπερτροφοδότη του μετατροπέα. Από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής μειώνεται λόγω της συνεχούς λειτουργίας.
 3. Η πρακτική δείχνει: οι νέοι επώνυμοι μετατροπείς (δεν είναι φθηνοί Κινέζοι) εξυπηρετούν πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο μόνος άλλος λόγος είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών, για παράδειγμα, συμπιεστές σπειροειδούς και διπλού ρότορα με ηλεκτροκινητήρες συνεχούς ρεύματος.
 4. Από τις υπερτάσεις τάσης στο δίκτυό μας, οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μπορεί να αποτύχει ανεξάρτητα από τον τύπο του κλιματιστικού. Η επισκευή του μετατροπέα θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 5. Εάν ο ψύκτης δεν εξυπηρετείται για χρόνια, λειτούργησε με έλλειψη ψυκτικού ή ρύπανσης εναλλάκτη θερμότητας, το αποτέλεσμα θα βγεί το ίδιο - αποτυχία του φυσητήρα. Η παρουσία ενός μετατροπέα συχνότητας δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Σχέδιο λειτουργίας του περιστροφικού συμπιεστή, εγκατεστημένο σε διάφορους τύπους διαχωρισμένων συστημάτων

Εξ ου και το συμπέρασμα: Το πρότυπο "split" για την αξιοπιστία και τη μακροζωία δεν χάνει τον μετατροπέα και στην περίπτωση της αντικατάστασης ηλεκτρονικών θα επωφεληθεί από την τιμή των ανταλλακτικών. Πρόκειται για ποιοτικό εξοπλισμό αποδεδειγμένων σημάτων - Daikin, Mitsubishi, York και τα παρόμοια. Η σύγκριση των κινεζικών προϊόντων δεν έχει νόημα.

Οι μετατροπείς δεν κάνουν θόρυβο;

Σε οποιοδήποτε κλιματιστικό υπάρχουν τρεις μονάδες που προκαλούν θόρυβο:

 • συμπιεστής.
 • αξονικός ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας.
 • τον ανεμιστήρα στροβίλου της εσωτερικής μονάδας.

Οι δύο πρώτες μονάδες τοποθετούνται εκτός του σπιτιού (εξαιρούνται οι παραθυρόφυλλα και οι κινητές εκδόσεις κλιματιστικών). Επιπρόσθετα, τα σύγχρονα συστήματα διασύνδεσης με αναστροφέα είναι εξοπλισμένα με υπερσυμπιεστές χαμηλού θορύβου, ενώ πίσω από τον τοίχο σχεδόν δεν ακούγονται. Η αξονική πτερωτή αρχίζει περιοδικά και δεν παρεμποδίζει τους επιβαίνοντες με εξωτερικούς ήχους.

Ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας του "split" είναι σαφώς θορυβώδης. Το ηχητικό επίπεδο εξαρτάται μόνο από το σχεδιασμό του, ο μετατροπέας δεν παίζει ρόλο. Αλλά τα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς έχουν ακόμα το πλεονέκτημα - παίρνουν προηγμένη ανάπτυξη, για παράδειγμα, μια πτερωτή με ένα ειδικό προφίλ των λεπίδων. Έτσι γεννιέται ο μύθος για την αθόρυβη συμπεριφορά των μοντέλων inverter.

Ακριβής συμμόρφωση θερμοκρασίας

Ένα ψυγείο που είναι εξοπλισμένο με μετατροπέα συχνότητας, αντέχει ακριβέστερα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το πρόβλημα είναι διαφορετικό: οι πωλητές συνδέουν αυτό το χαρακτηριστικό με τη διατήρηση της υγείας των ενοικιαστών, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άνετη διαμονή μέσα στο δωμάτιο. Η ακριβής συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα ανακουφίζει από τις συγκινήσεις και το κρύο κατά τις στιγμές απενεργοποίησης του τυπικού μοντέλου "split".

Βοήθεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι τραυματίζονται από μια απότομη αλλαγή του κλίματος. Παράδειγμα: μετακινώντας ενεργά κατά μήκος του δρόμου το καλοκαίρι, πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία +21 ° C. Ο διεγερμένος οργανισμός χτυπά απότομα, κάτι που συχνά προκαλεί κρύο.

Η θέρμανση με τη βοήθεια ενός αντιστροφέα θα περιγραφεί και πάλι:

 1. Στην προηγούμενη γενιά εγκαταστάσεων, τα μπλοκ δρόμου πάγωσαν, λάδι στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.
 2. Οι μετατροπείς, αυτό το πρόβλημα απουσιάζει - οι μονάδες συνεχίζουν να λειτουργούν έως και 15 μοίρες.
 3. Όταν ο κύκλος αντιστρέφεται, η απόδοση ανταλλαγής θερμότητας μειώνεται απότομα σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, αλλά σε περίπτωση σοβαρού παγετού θερμαίνουν το δωμάτιο αρκετά κακά.
 4. Όπως φαίνεται στην πράξη: η εσωτερική τουρμπίνα ενεργοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, τα διαλείμματα μεταξύ των εκτοξεύσεων αυξάνονται. Το ρεύμα αέρα είναι μόλις ζεστό.

Συμπέρασμα: στην ψυχρή περίοδο, όλα τα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση να τροφοδοτούν αποτελεσματικά τον ζεστό αέρα όταν βρίσκονται στο δρόμο 0... + 5 ° С. Με τον παγετό, η ένταση της θέρμανσης μειώνεται αισθητά, αν και φυσικά ο μετατροπέας μπορεί να λειτουργήσει. Η συσκευή απλώς στερείται της επιφάνειας της ανταλλαγής θερμότητας λόγω των μικρών διαστάσεων του συμπυκνωτή.

Στη φωτογραφική - εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας του μετατροπέα Mitsubishi Zubadan. Οι διαστάσεις είναι πολύ διαφορετικές από τις μονάδες του οικιακού διαχωριστικού συστήματος

Βοήθεια. Στις αντλίες θερμότητας αέρα-αέρος ή αέρα-νερού, οι οποίες είναι απόγονοι διαχωρισμένων συστημάτων, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας επιλύεται με την αύξηση των διαστάσεων των εξωτερικών εναλλάκτες θερμότητας.

Συνοπτικά για τις αδυναμίες

Έχοντας αναλύσει τα πραγματικά πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων inverter, μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοια μειονεκτήματα:

 • υψηλή αρχική τιμή του εξοπλισμού, κατά μέσο όρο 30% περισσότερο από τις συσκευές "χωρίς αντιστροφέα".
 • δαπανηρή επισκευή της ηλεκτρονικής πλήρωσης.
 • αμφίβολη αξιοπιστία των μετατροπέων συχνότητας - οι πίνακες συχνά καθίστανται ακατάλληλοι από τις υπερτάσεις ισχύος.

Τα πλεονεκτήματα των μετατροπέων σε σχέση με τα κλασσικά μοντέλα στις συνθήκες μας είναι ελάχιστα. Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται σε όλες τις χρήσεις χρήσης (θέρμανση + ψύξη) σε σαλόνια.

Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να επιλέξει

Όσον αφορά την επιλογή του διαχωρισμένου συστήματος, δίνουμε αρκετές συστάσεις:

 1. Ο μετατροπέας είναι κατάλληλος για σαλόνια, όπου δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία άτομα τη φορά - παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι.
 2. Για μια κουζίνα, μια μεγάλη αίθουσα ή ένα γραφείο, είναι καλύτερα να πάρετε ένα παραδοσιακό κλιματιστικό.
 3. Αν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, αξίζει να αγοράσετε ένα κλασικό μοντέλο αξιόπιστου κατασκευαστή. Ένας φτηνός μετατροπέας από το Μεσαίο Βασίλειο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, από τον θόρυβο μέχρι την επισκευή.
 4. Μην περιμένετε ότι η έκδοση του μετατροπέα "split" θα αντικαταστήσει την πλήρη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, θυμηθείτε τον απλό κανόνα: όσο υψηλότερο είναι το κόστος του προϊόντος, τόσο πιο δαπανηρή είναι η επισκευή και τα ανταλλακτικά του. Αντί για το συμπέρασμα, προσφέρουμε ένα θεματικό βίντεο:

Κλιματιστικό μετατροπέα.

Συχνά, οι πελάτες που έρχονται για την αγορά του κλιματισμού, μαθαίνουν ότι υπάρχουν, μαζί με το συνηθισμένο και το λεγόμενο "κλιματιστικά inverter"και ενδιαφέρονται για το ερώτημα: τι είδους κλιματιστικά; Πρώτα πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση τι ακριβώς είναι ένας μετατροπέας; Inverter που ονομάζεται συσκευή που μετατρέπει ένα σταθερό ηλεκτρικό ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα και αντιστρόφως, ελέγχει την τάση, τη συχνότητα και την ισχύ του ρεύματος. Όλα τα σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών συσκευών είναι εξοπλισμένα με έναν μετατροπέα, ο οποίος επιτρέπει την αδιάκοπη και ευέλικτη ρύθμιση της απόδοσης του συμπιεστή στο κλιματιστικό.

Για να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισχύ της αριθμομηχανής του κλιματιστικού.

Ως εκ τούτου, κλιματιστικό μετατροπέα σας επιτρέπει να παράγετε μια ευέλικτη και ομαλή ρύθμιση της ψύξης, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Δηλαδή. εάν ο χώρος είναι ζεστός, η ταχύτητα του συμπιεστή αυξάνεται και αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, η ταχύτητα μειώνεται. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά από το συμβατικό κλιματιστικό δεν είναι εξοπλισμένο με έναν μετατροπέα, όπου η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα οφείλεται σε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συμπιεστή όταν αυξηθεί ή να μειωθεί η θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος.

Αισθητήρες κλιματισμού μετατροπέων συλλέγουν πληροφορίες για το περιβάλλον, οι οποίες αναλύονται από τον ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή. Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, ο βέλτιστος τρόπος λειτουργίας του συμπιεστή εξασφαλίζεται με τη θερμοκρασία του αέρα που ορίζει ο χρήστης και διατηρείται από το κλιματιστικό. Το 1981, εφευρέθηκε το πρώτο κλιματιστικό μετατροπέα, με δυνατότητα ομαλής μεταβολής της χωρητικότητας του συμπιεστή. Ο πρόγονος Διαχωρισμένα συστήματα με τεχνολογία μετατροπέα είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία Toshiba, η οποία παράγει σήμερα ένα ευρύ φάσμα των μοντέλων inverter κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρονικά για τους πελάτες της, οι οποίες είναι σε μεγάλη ζήτηση, τόσο μεταξύ των ατόμων και μεταξύ των οργανισμών και επιχειρήσεων. Ένα παράδειγμα της Toshiba ακολούθησε μια σειρά άλλων εταιρειών στον κλάδο του εξοπλισμού μικροκλίματος, αρχίζοντας να παράγει κλιματιστικά με ενσωματωμένο συμπιεστή αναστροφέα.

Η αρχή του κλιματιστικού με inverter και χωρίς inverter.

Για να καταλάβουμε αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα, Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί μια συμβατική συσκευή σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό μετατροπέα. Η λειτουργία ενός συμβατικού κλιματιστικού είναι χτισμένη σε σύντομους παλμούς, οπότε ο συμπιεστής έχει δύο λειτουργίες - "on" και "off". Κατά τη λειτουργία, ο χρήστης καθορίζει το επίπεδο στο οποίο για τη θέρμανση ή την ψύξη του δωματίου, και το κλιματιστικό λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, έως ότου η θερμοκρασία του δωματίου φτάσει την καθορισμένη τιμή, και στη συνέχεια απενεργοποιείται. Στη συνέχεια, ο αλγόριθμος επαναλαμβάνεται με την αντίστροφη σειρά και για να επαναληφθεί η λειτουργία του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο η θερμοκρασία να ανέβει ή να πέσει κατά τρεις μοίρες.

Το κλιματιστικό του Inverter, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες, δεν έχει σταθερή απόδοση. Η συντήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας οφείλεται στη σταθερή ρύθμιση της χωρητικότητας του συμπιεστή. Από τη στιγμή της ενεργοποίησης και πριν η θερμοκρασία πέσει στο βέλτιστο, ο συμπιεστής λειτουργεί με πλήρη ισχύ και στη συνέχεια η ένταση της λειτουργίας μειώνεται και κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί σε μικρή ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία του κλιματιστικού, οι βέλτιστες συνθήκες διατηρούνται με ομαλή ρύθμιση της ισχύος.

Κλιματιστικά Inverter με συμπιεστή δύο στροφείων.

Κατά τη λειτουργία ενός κλιματιστικού μετατροπέα, η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται, επειδή η λειτουργία λαμβάνει χώρα σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυξάνει επίσης τη διάρκεια ζωής του συμπιεστή, λόγω της μειωμένης φθοράς κατά την ενεργοποίηση, καθώς η ανάγκη ενεργοποίησης και απενεργοποίησης δεν είναι πλέον απαραίτητη. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: χρήση κλιματιστικού inverter επιτρέπει τη μείωση των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας σε ένα βαθμό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας αναστροφέα.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό inverter, ο καταναλωτής έχει πολλά πλεονεκτήματα. Δηλαδή:

 • Κατά τη λειτουργία, δεν υπάρχουν ουσιαστικά σημαντικές διακυμάνσεις στο καθεστώς θερμοκρασίας (+ - 0.5C), ένα τέτοιο σταθερό μικροκλίμα μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος στο ελάχιστο.
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο συμπιεστής λειτουργεί με χαμηλή ισχύ, δεν υπάρχει υπερφόρτωση στο ηλεκτρικό δίκτυο και εξοικονομείται ενέργεια (μέχρι 25-30%).
 • Ταχεία επίτευξη του καθορισμένου καθεστώτος θερμοκρασίας.
 • Λόγω της έλλειψης ανεμιστήρα on / off, επιτυγχάνεται χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού αυξάνεται λόγω του ομοιόμορφου φορτίου του κλιματιστικού όταν λειτουργεί σε χαμηλή ισχύ.
 • Σε χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα (έως και 15 μοίρες), η εργασία βρίσκεται στη λειτουργία θέρμανσης, έτσι ώστε το χειμώνα το δωμάτιο θα διατηρήσει τη θερμότητα.
 • Η υψηλή συνολική απόδοση του κλιματιστικού παρέχεται από τον ευέλικτο έλεγχο ισχύος του μετατροπέα κλιματισμού.

Κλιματιστικά Inverter έχουν μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους: τους δύο. Το πρώτο μειονέκτημα: έχουν πολύ υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα. Μερικές φορές οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες κατά ένα τρίτο ή και διπλάσια από την τιμή ενός συμβατικού κλιματιστικού. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή τους αντιστοιχεί στην ποιότητα, σε σύγκριση με τα συμβατικά κλιματιστικά. Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Το δεύτερο μειονέκτημα: τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτών των κλιματιστικών είναι πολύ ευαίσθητα στις σταγόνες τάσης και σε αιχμηρά άλματα μπορούν απλά να καούν.

Η επιλογή είναι υπέρ ενός κλιματιστικού μετατροπέα.

Παρά την υψηλή τιμή, κλιματιστικά inverter όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους συνηθισμένους αδελφούς τους. Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αγοράζονται κλιματιστικά inverter και σε ποιες περιπτώσεις; Εάν, ως αγοραστής, δίνει προτεραιότητα στην αυστηρή τήρηση του καθεστώτος της θερμοκρασίας σε ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης και μειωμένο επίπεδο θορύβου, τότε φυσικά θα πρέπει να επιλέξετε κλιματισμό με inverter, δεδομένου ότι λειτουργεί συνεχώς, ως εκ τούτου διατηρεί μια σταθερή άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο κλιματιστικό είναι ιδανικό για τοποθέτηση σε παιδικό σταθμό ή το υπνοδωμάτιο ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, επειδή αυτό είναι όπου η ανάγκη για υγιή θερμοκρασία άνεσης ύπνου και ομοιόμορφη κατανομή του φρέσκου αέρα σε όλο το δωμάτιο. Και λόγω του χαμηλού θορύβου κλιματιστικό μετατροπέα Μην βαρεθείτε με το θόρυβο του περιβάλλοντος - zhuzhanie κατά τη λειτουργία.

Εάν πρόκειται να ζήσετε σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό με ένα μετατροπέα. Παρά το υψηλό κόστος του κόστους των εν λόγω κλιματισμού θα πρέπει να επιστραφεί με τόκο, όπως προαναφέρθηκε, έχει αυξημένη διάρκεια ζωής και μειώνει το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της λειτουργίας σε κατάσταση χαμηλής ισχύος. Σε χαμηλές θερμοκρασίες κλιματιστικό μετατροπέα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των χώρων. Ενώ με ένα συνηθισμένο κλιματιστικό, μια εξωτερική μονάδα ανεμιστήρα μπορεί να υποβληθεί σε παγετό κατά τη διάρκεια του τερματισμού.

Το συνηθισμένο κλιματιστικό θα πρέπει να εγκαθίσταται σε χώρους όπου δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για κλιματικές συνθήκες: για παράδειγμα, γραφείο ή επαγγελματικό χώρο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η αγορά του κλιματιστικού inverter θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, αν στη θέση της λειτουργίας θα είναι παρόντες διαφορές τάση δικτύου, διότι λόγω απρόβλεπτων κύματα ηλεκτρονικών inverter κλιματιστικό μπορεί να έρθει σε ρήμαγμα.