Τι είναι ο ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα

Η επιδείνωση της περιβαλλοντικής κατάστασης, ιδίως στις μεγαλουπόλεις, έχει αυξήσει την ζήτηση των καταναλωτών για κλιματική τεχνολογία. Η επιθυμία για αναπνοή φρέσκου και καθαρού αέρα τους αναγκάζει να αγοράσουν έναν υγραντήρα αέρα με τη λειτουργία ιονισμού για οικιακή χρήση. Οι δωροδοκίες ότι η συσκευή είναι εγκατεστημένη ανεξάρτητα, είναι εύκολο να λειτουργήσει και να διατηρηθεί, είναι πολύ αξιόπιστη κατά τη λειτουργία.

Ο ρόλος της υγρασίας και ιονισμού του αέρα στη βελτίωση του μικροκλίματος των χώρων

Ο νωπός αέρας δεν αρκεί για να δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον στους τόπους μόνιμης διαμονής. Απαιτείται να είναι ακόμα αρκετά υγρό. Για να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας τεχνητές μεθόδους δημιουργίας του εναέριου χώρου. Ένας υγραντήρας με ιονιστή αέρα είναι ένας κλιματικός εξοπλισμός που διορθώνει το επίπεδο υγρασίας. Από την άλλη πλευρά, ο ιονισμένος αέρας προωθεί την καλύτερη απορρόφηση οξυγόνου από το σώμα.

Προσοχή παρακαλώ! Η εγκατάσταση της συσκευής θεωρείται αναγκαστική, αλλά απαραίτητη ενέργεια. Ο κορεσμός του εναέριου χώρου από βιομηχανικές εκπομπές και εκπομπές από τις μεταφορές καθιστά επιβλαβή για την υγεία. Αυτό εξηγεί ότι περισσότερο από το 50% των ασθενειών του ανθρώπινου σώματος προκύπτουν λόγω δηλητηρίασης με βλαβερές ουσίες, διεισδύοντας μαζί με αέρα σε σπίτια και διαμερίσματα.

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Το έργο περιλαμβάνει νερό και πλάκα που παράγει δονητικές δονήσεις υψηλής συχνότητας. Το υγρό που εισέρχεται στην πλάκα, καθώς και όλα τα συστατικά που υπάρχουν σ 'αυτήν (συμπεριλαμβανομένων των μικροστοιχείων), "συνθλίβονται" στα μικρότερα συστατικά, βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής. Εμφανίζεται ένα είδος υγρού περιβλήματος. Ο αέρας που αντλείται από το σύστημα εξαερισμού περνά μέσα από ένα υγρό νέφος, εμπλουτίζεται με υγρασία και μεταφέρεται στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, τα επιβλαβή μικρόβια και τα βακτήρια συγκρατούνται από ειδικό φίλτρο

Ιονιστής και υγραντήρας: διαφορές

Πριν αγοράσει την τεχνολογία του κλίματος, ο καταναλωτής θέλει να καταλάβει τι διαφέρει από τον υγραντήρα του ιονιστή. Σύμφωνα με τις έρευνες επιστημόνων, οι άνθρωποι αποκτούν την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου αποκλειστικά από ιονισμένο αέρα, δηλ. πλούσια σε αεροπλάνα. Η έλλειψή τους είναι γεμάτη με έναν οργανισμό:

 • πείνα με οξυγόνο.
 • ανοσοανεπάρκεια;
 • αυξημένη κόπωση.
 • νευρικές διαταραχές.
 • καρδιακές παθήσεις;
 • καταγγελίες για κακή υγεία ·
 • απώλεια ή μείωση της απόδοσης ·
 • αυξημένο κίνδυνο αγγειακής νόσου,

Ο ιονιστής χρησιμεύει για τη δημιουργία αρνητικά φορτισμένων ιόντων στο δωμάτιο, τα οποία συμβάλλουν στην ανανέωση της αναπνοής.

Η εμφάνιση πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, των αναπνευστικών ασθενειών, προκαλεί ξηρό αέρα. Στα διαμερίσματα και τα σπίτια μας, απέχει πολύ από τις βέλτιστες τιμές ανάλογα με την υγρασία: 50-60%. Η εγκατάσταση ενός ιονιστή-υγραντήρα συμβάλλει στη σταθεροποίηση του μικροκλίματος στο δωμάτιο, ειδικά όπου βρίσκονται τα παιδιά.

Με την ευκαιρία! Η ικανότητα ενός υγραντήρα αέρα με έναν ιονιστή, καθώς και έναν υπεριώδη λαμπτήρα, για την καταστροφή της μικροβιακής χλωρίδας χρησιμοποιείται ευρέως σε παιδικά και ιατρικά ιδρύματα.

Ο συνδυασμός και των δύο λειτουργιών στη συσκευή εργασίας οδηγεί στο γεγονός ότι τα εμπλουτισμένα ανιόντα και ο υγροποιημένος αέρας, καθαρισμένα από επιβλαβείς ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα, εισέρχονται στους πνεύμονες του ανθρώπου.

Δημιουργία ανιόντων και υγρασία αέρα: κοινό έδαφος

Προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι ο ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με τις επιλογές της συσκευής στο σύνολό της. Λόγω της ολοκληρωμένης προσέγγισης, ο καθαρισμός του αέρα εκτελείται προς όλες τις κατευθύνσεις:

 • επιβαρύνονται επιβαρύνσεις επιβλαβών για το στατικό ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος.
 • Η σκόνη στο σώμα της εγκατάστασης διατηρείται και εναποτίθεται.
 • Αφαιρεί την αιθάλη και άλλα μεγαλύτερα κλάσματα λάσπης.

Σε διαμερίσματα και σπίτια, ειδικά κατά την περίοδο θέρμανσης, με μειωμένη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα υπάρχει μια δαπάνη στατικού ηλεκτρισμού. Δημιουργείται κατά τη διάρκεια της τριβής μεταξύ διαφορετικών επιφανειών. Προφανώς, φαινομενικά αβλαβείς, μικρές χρεώσεις, σε επαφή με ένα άτομο, συσσωρεύονται σε αυτό. Υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις όταν τα αντικείμενα στο δωμάτιο είναι "συγκλονισμένα". Η κατάσταση επιδεινώνεται από τα συνθετικά ρούχα, τα πλαστικά υλικά φινιρίσματος κλπ. Αυτό επηρεάζει τις νευρικές απολήξεις, οι οποίες τελικά μπορούν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στο ΚΝΣ. Ως αποτέλεσμα - αϋπνία, κόπωση, αυξημένη ευερεθιστότητα.

Η εξουδετέρωση των κατιόντων εκτελείται από τον ιονιστή, ως συστατικό ενσωματωμένο στον υγραντήρα. Ο κορεσμός με την υγρασία έχει αντιστατική επίδραση στη σύνθεση του αέρα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εξηγείται γιατί απαιτείται ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα είναι η βελτίωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος με την καταπολέμηση της σκόνης, της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων. Τα αρνητικά σωματίδια, τα οποία βρίσκονται σε εναιωρημένη κατάσταση, τείνουν να εγκατασταθούν σε εξωτερικές επιφάνειες (χωρίσματα, έπιπλα, τοίχοι, οροφή), καθαρίζοντας έτσι τον αέρα και μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης. Απαιτείται απλώς να κάνετε τον υγρό καθαρισμό πιο συχνά, συλλέγοντας τη σκόνη.

Συμβουλές για την επιλογή μιας συσκευής

Οι συστάσεις, οι οποίες θα επιλέξουν έναν ιονιστή-υγραντήρα, μπορούν να βρεθούν σε όλα τα είδη φόρουμ. Αλλά κανείς δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται τυφλά, αλλάζοντας την υποκειμενικότητα των κρίσεων. Θα ήταν ωραίο να δούμε ανασκοπήσεις της τεχνολογίας του κλίματος των χρηστών. Ακούστε τη γνώμη των πωλητών-συμβούλων εξειδικευμένων καταστημάτων. Συνιστάται να μελετήσετε το τεχνικό διαβατήριο για τη συσκευή και τις βαθμολογίες στους ελεγχόμενους πόρους του Διαδικτύου. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, εφιστάται η προσοχή στα ακόλουθα:

 • Μην πληρώνετε υπερβολικά για επιπλέον κιλοβάτ εξουσίας: το μοντέλο για να επιλέξετε την περιοχή του δωματίου. Κατά κανόνα, τα δωμάτια στο διαμέρισμα είναι μικρά και κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο εύρος δράσης.
 • Εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση σε κάθε δωμάτιο για εγκατάσταση, επιλέξτε ένα κινητό μοντέλο κινητού τηλεφώνου, ελαφρύ σε βάρος και συμπαγές (ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε σε περιορισμένο χώρο).
 • Επιλέξτε μια συσκευή με αθόρυβη λειτουργία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί.
 • Δώστε προτίμηση στην τεχνική με αυτόματη συντήρηση του καθορισμένου επιπέδου υγρασίας και ηλεκτρονική ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας. Αυτό θα ανακουφίσει την υπερβολική υγρασία και θα αποτρέψει τον ξηρό αέρα. Παρόλο που οι συσκευές αυτές είναι ακριβότερες από αυτές με μηχανικό έλεγχο.
 • Προσέξτε τον τύπο ενέργειας: το δίκτυο, την μπαταρία. Πλεονέκτημα των συσκευών ενός ατομικού τρόπου εργασίας στην κινητικότητα και δυνατότητα χρήσης στο αυτοκίνητο, σε μια θερινή κατοικία, πρ.
 • Η απόδοση του υγραντήρα πρέπει να είναι τέτοια ώστε σε μια ώρα λειτουργίας ο αέρας από το δωμάτιο να περνά μέσα από αυτό 2-3 φορές.
 • Η δεξαμενή κάτω από το νερό στα 5 λίτρα είναι αρκετή για τη λειτουργία νύχτας.
 • Λάβετε υπόψη τη συγκέντρωση ιόντων που παράγονται από τον ιονιστή. Η βέλτιστη επιλογή για ένα υγιές μικροκλίμα είναι 600-5000 ιόντα ανά κυβικό εκατοστό.
 • Αποφασίστε για μια σειρά πρόσθετων επιλογών. Σε πολύ υψηλότερη τιμή, μπορείτε να αγοράσετε μια μονάδα με τη συσκευή αποσυνδεδεμένη κατά την εξάτμιση υγρών, την οργάνωση φωτισμού, τον χρονοδιακόπτη, το άρωμα, τη νυχτερινή λειτουργία κ.λπ.
 • Είναι επιθυμητό να υπάρχει στο μοντέλο ένα υδρογράφημα για την παρακολούθηση της υγρασίας του αέρα.
 • Η τιμή. Επικαλείται άμεσα τον τύπο της συσκευής, το σύνολο των επιλογών, την ένταση του δοχείου κάτω από το νερό.

Η επιλογή του σωστού υγραντήρα με έναν ιονιστή θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπνέετε καθαρό αέρα χωρίς να αφήσετε το διαμέρισμα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα με ιονισμό για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι: μια βαθμολογία των καλύτερων

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό αποδείξει ότι ένα άτομο είναι πλήρως ικανό να απορροφήσει οξυγόνο μόνο εάν ο αέρας που εισπνέει είναι επαρκώς εμπλουτισμένος σε ιόντα. Στις σύγχρονες συνθήκες, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδανικό περιβάλλον για το αέρα και είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Ο υγραντήρας με ιονιστή επιτρέπει όχι μόνο τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και την κορεσμό του με υγρασία στο απαιτούμενο επίπεδο.

Τι είναι ο ιονισμός στον υγραντήρα αέρα και τι χρειάζεται;

Πώς λειτουργεί: πώς λειτουργεί και πώς λειτουργεί

Η αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι η βελτιστοποίηση της υγρασίας και η κορεσμό της ατμόσφαιρας του χώρου που εξυπηρετείται από αρνητικά φορτισμένα ιόντα - ανιόντα (ιόντα αέρα). Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν σε σωματίδια σκόνης, προκαλώντας τους να πέσουν κάτω, και να κάνουν τον καθαρότερο αέρα. Και ο τρόπος επίτευξης αυτής της εργασίας εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής ενυδάτωσης.

Υπό προϋποθέσεις, όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

 • Το κλασικό μοντέλο. Το νερό εισάγεται σε ειδικό δίσκο ή κασέτες και ο ανεμιστήρας απορροφά τον αέρα κατευθύνοντάς τον στον θερμαντήρα. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, ο αέρας είναι πιο έντονα κορεσμένος από την υγρασία και όταν διέρχεται από το φίλτρο αφήνει μεγάλα σωματίδια σκόνης στο μηδέν.
 • Μια ποικιλία ατμού. Κατά την επαφή με τα τοποθετημένα ηλεκτρόδια, το νερό θερμαίνεται στο σημείο βρασμού και εξατμίζεται.
 • Υπερηχητική συσκευή. Το ρεύμα αέρα διέρχεται από ένα νέφος ψεκασμών ψεκασμού, που σχηματίζεται από ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μιας ειδικής μεμβράνης.
 • Το κλιματικό συγκρότημα, το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα έναν υγραντήρα, έναν καθαριστή και ένα αρωματικό αέρα. Η ασημένια ράβδος που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα κορεσμεί το χώρο του δωματίου με ιόντα αργύρου, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τους επιβλαβείς οργανισμούς.

Πότε και γιατί χρειάζεστε: πεδίο εφαρμογής

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αερίων συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα και ο αριθμός τους εξαρτάται από:

 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • γεωλογικά χαρακτηριστικά ·
 • καιρός;
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • βαθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης του αέρα.

Η αεροηλεκτρική σύνθεση του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει σημαντικά από τους δείκτες στο δρόμο. Έτσι, η μέση τιμή των ιόντων φωτός στον αέρα είναι:

 • 500-1000 e / cm3 - στην ύπαιθρο.
 • 2000 - 2200 e / cm3 - στα βουνά.
 • 150-450 e / cm3 - σε μεγάλες πόλεις.
 • 40 e / cm3 - σε εσωτερικούς χώρους.

Με την έλλειψη ιόντων στον εισπνεόμενο αέρα, ένα άτομο αρχίζει να αισθάνεται λιμοκτονία με οξυγόνο. Ως αποτέλεσμα, συμπτώματα όπως:

 • αυξημένη κόπωση.
 • επιδείνωση της ευημερίας ·
 • μείωση της απόδοσης.

Από την έλλειψη οξυγόνου στο σώμα, η ανθρώπινη ανοσία εξασθενεί και υπάρχει προδιάθεση για ασθένειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υγραντήρες αέρα με λειτουργία ιονισμού είναι πολύ αναγκαίοι.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Η εμφάνιση του υγραντήρα με τον ιονιστή εξαρτάται από τη φαντασία του κατασκευαστή και μπορεί να εκπλήξει ακόμη και τον πιο εξελιγμένο καταναλωτή.

Υγραντήρας και ιονιστής σε ένα ή σε ξεχωριστό: ποιο είναι το καλύτερο;

Όταν αγοράζετε μια καθολική συσκευή που συνδυάζει διάφορες λειτουργίες, ένα άτομο αποκτά ταυτόχρονα ένα ισχυρό ενυδατικό και καθαρότερο και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα υποαλλεργικό αρωματικό άρωμα. Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα επιλύεται όχι μόνο με την έλλειψη ιόντων φωτός, αλλά και με την υπερβολική ξηρότητα του αέρα.

Υπάρχουν moisturizers με αρωματισμό;

Οι υγραντήρες αέρα με λειτουργία αρωματικής ατμόσφαιρας είναι συσκευές τύπου οικιακής χρήσης, η κύρια λειτουργία της οποίας είναι η συνεχής εξάτμιση της υγρασίας με την προσθήκη αιθέριων ελαίων.

Ο αέρας, κορεσμένος με αιθέρια έλαια, όχι μόνο δημιουργεί ένα ευχάριστο υπόβαθρο, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των προστατευτικών λειτουργιών του σώματος.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ιονισμού στον υγραντήρα αέρα βοηθά:

 • βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων στην αίθουσα.
 • καταστροφή ιών και βακτηριδίων ·
 • η εξαφάνιση μυκήτων και μούχλας,
 • διάθεση αέρα από δυσάρεστες οσμές.

Ταυτόχρονα, τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα συνδέοντας τα ιόντα του αέρα σε αυτά και εγκαθίστανται στην επιφάνεια, οπότε ο καθαρισμός στο δωμάτιο θα πρέπει να γίνει πιο συχνά από το συνηθισμένο. Ωστόσο, αυτό το ελάττωμα δεν μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμο, αφού είναι καλύτερο να καθαρίσετε το δωμάτιο μια φορά περισσότερο από το να αναπνέετε συνεχώς αιωρούμενη σκόνη.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων αέρα με ιονιστή για σήμερα είναι συσκευές υπερήχων:

  • NeoClima NHL-500VS:
   • διατηρημένη περιοχή: 40 m2.
   • κατανάλωση νερού: 250 ml / h;
   • χρόνος συνεχούς εργασίας: 20 ώρες.
   • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: απόν / παρών.
   • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5L.
   • επίπεδο θορύβου: 35 dBa;
   • Διαστάσεις: 200х300х200 mm.
   • εκτιμώμενο κόστος: 2 790 μ.
 • Timberk THU UL 28E (BL):
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • συνεχής χρόνος λειτουργίας: 10 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: απόν / παρών.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής: 3,7 l.
  • διαστάσεις: 232x505x247 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 4 950 р.
 • Redmond RHF-3315:
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 12 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 35 dBa;
  • διαστάσεις: 262х385х166 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 7 990 р.
 • Ballu UHB-990:
  • διατηρημένη περιοχή: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 16 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής: 5,8 l.
  • επίπεδο θορύβου: 38 dBa;
  • διαστάσεις: 204x361x234 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 4 990 р.
 • Γερανός EE-8189:
  • περιοχή εξυπηρέτησης: 23 m2.
  • κατανάλωση νερού: 365 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς λειτουργίας: 10,5 ώρες.
  • ρύθμιση της έντασης της υγρασίας: είναι?
  • χωρητικότητα δεξαμενής: 3,78 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 37 dBa;
  • διαστάσεις: 230x320x230 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 5 050 р.
 • Vitek VT-1764:
  • διατηρημένη περιοχή: 50 m2.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 12 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • διαστάσεις: 270х370х270 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 5 490 р.
 • Royal Clima Ρίμινι 5.0E-BU:
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • κατανάλωση νερού: 320 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 15,5 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 30 dBa;
  • διαστάσεις: 300χ280χ150 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 2 490 р.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα, οι ειδικοί συνιστούν έντονα να προσέχετε:

 • ο όγκος της δεξαμενής νερού (όσο μικρότερη είναι η χωρητικότητα, τόσο συχνότερα θα πρέπει να προστεθεί) ·
 • δύναμη της συσκευής (για ένα μικρό δωμάτιο πολύ ισχυρό μια συσκευή για οτιδήποτε, και για ένα μεγάλο δωμάτιο της κανονικής χωρητικότητας μπορεί να μην είναι αρκετό)?
 • επίπεδο θορύβου (στα υπνοδωμάτια και στα παιδικά δωμάτια συνιστάται η χρήση συσκευών που λειτουργούν στην περιοχή των 20-30 dB).
 • η παρουσία φίλτρου για το νερό (τα φίλτρα χρησιμεύουν για τον περαιτέρω καθαρισμό του νερού από ακαθαρσίες).
 • κατανάλωση ενέργειας της συσκευής (όσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση ενέργειας, τόσο πιο οικονομική είναι η χρήση).

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων αέρα με ιονιστή είναι:

 • NeoClima NHL-500VS - 2 790 ρούβλια.
 • Ballu UHB-990 - 4 990 ρούβλια.
 • Vitek VT-1764 - 5 490 ρούβλια.

Συντήρηση και επισκευή

Τι είδους νερό πρέπει να γεμίσετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά;

Όπως προαναφέρθηκε, οι υγραντήρες τύπου υπερήχων είναι πιο δημοφιλείς. Θα πρέπει να γεμίζονται με καλά καθαρισμένο νερό, κατά προτίμηση απεσταγμένο νερό. Διαφορετικά, μια λευκή επίστρωση θα αρχίσει να σχηματίζεται στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα.

Όλοι οι άλλοι υγραντήρες αέρα στο νερό είναι άπαχοι και επιτρέπουν τη χρήση νερού ακόμα και από τη βρύση.

Όσον αφορά τους κανόνες χρήσης, η πράξη πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνη με τις οδηγίες. Διαφορετικά, η λειτουργία της συσκευής μπορεί όχι μόνο να είναι άχρηστη, αλλά και επιβλαβής.

Καθαρισμός και φροντίδα: οδηγίες και βίντεο

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υγραντήρα, η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Η ακολουθία των ενεργειών πρέπει να είναι η ακόλουθη:

 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ετοιμάστε ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού.
 • Ξεπλύνετε το δοχείο με παρασκευασμένο διάλυμα και μαλακή βούρτσα.
 • Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.
 • στεγνώστε τη δεξαμενή και γεμίστε με φιλτραρισμένο νερό.

Εάν ο σχηματισμός των σκληρυμένων αλάτων δεν μπορούσε να αποφευχθεί, ο αλγόριθμος θα πρέπει να έχει ως εξής:

 • ρίξτε νερό από τη συσκευή.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα ξιδιού-σόδας (10 g σόδα, 150 ml τσίμπημα ανά 1 λίτρο νερού).
 • ρίξτε το διάλυμα στη δεξαμενή και αφήστε το για 60 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με ζεστό νερό (εάν χρειάζεται, τρίψτε το κάτω μέρος με μια βούρτσα).

Προσφέρουμε βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα εδώ:

Κόστος

Το κόστος ενός υγραντήρα αέρα με έναν ιονιστή εξαρτάται από μια ποικιλία παραμέτρων, όπως: τύπος προϊόντος, κατασκευαστής, λειτουργικότητα και εμφάνιση.

Μέχρι σήμερα, το μέσο κόστος των υγραντήρων αέρα με έναν ιονιστή είναι 5-7 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με ιονιστή;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε υγραντήρες αέρα με ιονιστή στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • MirCli:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://mircli.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leningradsky Prospekt, 8, κτίριο G?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 666-22-19.
 • "Σπίτι του Veles":
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.domvelesa.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Preobrazhensky Val Street, Κτίριο 1, Κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 272-45-68.
 • «Όλα τα εργαλεία»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.vseinstrumenti.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 2η διαδρομή καλωδίου, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 681-23-57.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι πωλήσεις ενυδατικών υλών του τύπου που εξετάζονται αντιμετωπίζονται από εταιρείες όπως:

 • "Ψυγείο":
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.holodilnik.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Pulkovskoe εθνική οδό, 56, κτίριο 4?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 602-06-00.
 • MedSerdtse:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://med-serdce.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Bucharest Bucharest, σπίτι 6Α;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 555-83-50.
 • HEALIUS:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.healius.ru;
  • διεύθυνση: η πόλη της Αγίας Πετρούπολης, η οδός Εσείνανα, ο οικισμός 12Α;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 426-14-67.

Έτσι, οι υγραντήρες αέρα με τη λειτουργία ιονισμού μπορούν να κορεσθούν στον αέρα όχι μόνο με την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας, αλλά και με ιόντα φωτός, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην ευημερία και την ικανότητα εργασίας των κοντινών ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συσκευές αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ενεργά τόσο στις κατοικίες όσο και στα γραφεία.

Ιονιστές και υγραντήρες: γιατί χρειάζονται και ποιες είναι αυτές;

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας εξαρτάται όχι μόνο από τη σχέση του νοικοκυριού, αλλά και από το αν έχετε ένα όργανο καθαρισμού και ενυδάτωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιονιστή αέρα μειώνει την περιεκτικότητα του ραδιενεργού σκόνης αέρα 10-25 φορές, απλοί σκόνη (μικρά σωματίδια σκόνης, τα μαλλιά και άλλα βρώμικα τεχνάσματα) - 4-10 φορές, και τα μικρόβια - σε 3-4 φορές, και εμφανίζει διάφορες μυρωδιές (καπνός, γάτες, έντονα μυρίζοντα φυτά).

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αγοράσετε ένα καθαρότερο ή υγραντήρα; Όχι; Τότε είναι τώρα η ώρα, γιατί είναι καλύτερα αργά από ποτέ.

Βιταμίνες για... Πνεύμονες

Γιατί αργά, ρωτάς; Αλλά επειδή σήμερα το "πλύσιμο με αέρα" δεν είναι μόνο μια λεπτομέρεια του εσωτερικού, αλλά μια εξίσου σημαντική τεχνική, όπως, λόγου χάρη, ένα ψυγείο. μια τέτοια σύγκριση δεν είναι τυχαία: η ημέρα ένα άτομο περνά μέσω των πνευμόνων τους 11.520 λίτρα αέρα κατά το χρόνο, όπως ο ίδιος τρώει και πίνει μόνο περίπου 2 kg τροφίμων και 3 λίτρα νερού. Αλλά αν η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνονται, έχουμε ακόμα κάπως τις ανησυχίες, για το τι πρέπει να αναπνέουμε, δυστυχώς, δεν νομίζω. Αλλά στους πνεύμονές μας αφήσαμε στον «νεκρό αέρα». Αυτό δεν είναι μια μεταφορά, αλλά μια επιστημονική ονομασία για το τι αναπνέει ένας μέσος πολίτης του 21ου αιώνα. Θυμηθείτε, συγκρίναμε τον αέρα με τα τρόφιμα; Έτσι, αν το φαγητό μας είναι εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, ο αέρας στα σπίτια μας είναι τόσο χρήσιμο όσο καίγεται για κάρβουνα στο τοστ φούρνο (δηλαδή, να τρώει, έχουμε ένα ορισμένο ποσό των θερμίδων, αλλά τίποτε άλλο). Στον αέρα, ο ρόλος των βιταμινών παίζεται από αρνητικά ιόντα (ή "ιόντα αέρα"). Τα περισσότερα από αυτά (δηλαδή, όσο περισσότερο οξυγόνο στον αέρα που δίνει ζωή), τόσο πιο χρήσιμο και φυσικό είναι.

Σκόνη περισσότερο, αλλά αναπνέετε ευκολότερα!

Ο αριθμός αυτών των ανεπαρκών ιόντων μπορεί να αποκατασταθεί ακριβώς από έναν ιονιστή. Η ουσία του έργου του είναι η εξής: η συσκευή δημιουργεί ένα ρεύμα ελεύθερων ηλεκτρονίων που επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου και δέχονται αρνητικό φορτίο από αυτά. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν αξίζει να περιγραφούν εξαιτίας της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, αλλά τα οφέλη των αρνητικών αεροδρομίων δεν είναι περιττό να πω λίγα λόγια. Πρώτον, αντισταθμίζουν την έλλειψη οξυγόνου σε χώρους όπου υπάρχει πολύς εξοπλισμός ή που απλώς δεν αερίζονται καλά. Χάρη σε αυτό, εσείς και η οικογένειά σας θα έχετε συχνά μείωση του αριθμού των πονοκεφάλων ή της κατάθλιψης, καθώς και της διάθεσης, και θα αισθανθείτε μια έξαρση ενέργειας.

Δεύτερον, ιονισμένο οξυγόνο έχει θετική επίδραση στο μεταβολισμό, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει τους θρόμβους στο αίμα - όλο αυτό μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, το οποίο είναι σημαντικό στην εποχή μας από την ταχύτητα και την ταλαιπωρία. Και, τέλος, ο ιονιστής απλά κάνει τον καθαρότερο αέρα. Ελεύθερα ηλεκτρόνια αποδίδουν τα σωματίδια σκόνης, τα οποία με τη σειρά τους έλκονται μεταξύ τους και, ως εκ τούτου, κατά καιρούς όλο και πιο βαριά. Και έπειτα έπεσαν σε μια φιλική επιχείρηση στο πάτωμα, όπου θα ήταν ήδη εύκολο να συναρμολογηθούν με μια ηλεκτρική σκούπα. Ναι, από τον τρόπο, γι 'αυτό μην εκπλαγείτε αν η εμφάνιση του ιονιστή αέρα στο σπίτι σας θα συλλέξει περισσότερη σκόνη στο δάπεδο και τα ράφια. Είναι σκόνη που έφυγε από τον αέρα! Ο αναπνευστικός καθαρισμένος αέρας γίνεται πιο ευχάριστος και ευκολότερος. Το σπίτι σας από αυτό στο πευκοδάσος, φυσικά, δεν θα αποδειχθεί, αλλά όλα τα ίδια.

Και τα μικρόβια θα εξαφανιστούν!

Όχι μόνο ιονιστές, αλλά άλλος εξοπλισμός μπορεί να κάνει τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό και φρέσκο. Έτσι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ενυδατικές κρέμες. Για ένα άτομο, το εύρος της περιβαλλοντικής υγρασίας πρέπει να είναι από 40 έως 60% (αυτό είναι το επίπεδο που διατηρείται στα διαστημικά οχήματα). Γενικά, η υγρασία του αέρα επηρεάζει την ανταλλαγή θερμότητας και τη διαδικασία της ανθρώπινης αναπνοής, αλλά αυτός ο δείκτης είναι επίσης σημαντικός για τη διατήρηση ή αποκατάσταση μιας καλής κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών. Επιπλέον, σε υγρό αέρα υπάρχει πολύ λιγότερη σκόνη και μικρόβια, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο, αν έχετε παιδιά ή ηλικιωμένους στην οικογένειά σας.

Σήμερα, η αγορά προσφέρει μια ποικιλία από μοντέλα υγραντήρες, αλλά σε γενικές γραμμές, διαφέρουν το ένα από το άλλο: το είδος της ένα ενσωματωμένο ιονιστή και μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά (τηλεχειριστήριο, οθόνη, διάφορους αισθητήρες και πολλά άλλα ανέσεις).

Υπάρχουν 4 τύποι υγραντήρων: υπερήχων, ατμού, παραδοσιακών και βιομηχανικών (αυτοκινητοβιομηχανίες), αλλά θα συζητήσουμε μόνο τους πρώτους 3 τύπους.

Γιατί να αγοράσετε έναν υγραντήρα και πώς να επιλέξετε το σωστό

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό, τι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Αναπόφευκτα, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής τα κρυολογήματα χειροτερεύουν, οι πάσχοντες από αλλεργίες αισθάνονται χειρότερα, τα ρούχα είναι ηλεκτρισμένα, τα μουσικά όργανα αναστατώνουν ταχύτερα και τα φύλλα στεγνώνουν με φύλλα. Είναι γνωστά αυτά τα σημάδια; Έτσι, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα και κατά προτίμηση με έναν ιονιστή.

Λόγω του ξηρού αέρα μπορεί να είναι throaty, η δίψα εμφανίζεται, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, και τα μαλλιά είναι θαμπό. Ωστόσο, το υγρόμετρο θα δείξει την ακριβή υγρασία στο δωμάτιο, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε κάθε περίπτωση, επειδή η βέλτιστη υγρασία είναι 30-45%.

Οι υγρές πετσέτες σε καλοριφέρ ή εσωτερικές κανάτες με νερό είναι κατάλληλες ως προσωρινό μέτρο, αλλά το επίπεδο υγρασίας πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται. Με αυτό το καθήκον, ο υγραντήρας του αέρα με τη λειτουργία ιονισμού θα κάνει καλά - θα μάθουμε τι πλεονεκτήματα έχει πάνω από το συνηθισμένο υγραντήρα και αν θα βλάψει.

Πώς λειτουργεί ένας παραδοσιακός υγραντήρας αέρα (ψυχρός τύπος);

Πώς είναι διευθετημένο;

Ο ανεμιστήρας οδηγεί τον ξηρό αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου (σφουγγάρι που είναι κορεσμένο με νερό) - είναι εύκολο.

Πλεονεκτήματα:

 • η υγρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται.
 • η σκόνη στον αέρα γίνεται λιγότερη.
 • χαμηλό κόστος της συσκευής.

Μειονεκτήματα:

 • ανακρίβεια. Με την αύξηση ή τη μείωση της έντασης της εξάτμισης σε έναν κλασσικό υγραντήρα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία "από το μάτι", ο ακριβής έλεγχος είναι αδύνατος.
 • εάν έχετε αντικαταστάσιμα αντιβακτηριακά φίλτρα, πρέπει να τα αγοράζετε τακτικά.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας ατμού;

Πώς είναι διευθετημένο;

Το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό στο σημείο βρασμού στο σημείο βρασμού. Το νερό εξατμίζεται και υγραίνει τον αέρα. Στους υγραντήρες ατμού είναι επιθυμητό να έχουμε ενσωματωμένο υδροστάτη που να μην επιτρέπει υπερβολική παραγωγή ατμού και είναι απαραίτητο - οι λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης μετά το βρασμό όλων των υδάτων.

Πλεονεκτήματα:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • προσιτή τιμή ·
 • απουσία φυσίγγων και άλλων αναλωσίμων.
 • ένα λουτρό για αιθέρια έλαια (διαθέσιμο σε πολλά μοντέλα).
 • υγραντήρας ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής (μερικά είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακροφύσια)?
 • μπορείτε να γεμίσετε το νερό της βρύσης.

Μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας (300-600 W).
 • λειτουργεί πιο θορυβώδη από άλλους υγραντήρες αέρα.
 • θερμαίνει τον αέρα (ο ατμός έχει θερμοκρασία 50-60 μοίρες).
 • ο ζεστός ατμός αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Πώς είναι διευθετημένο;

Η καρδιά της συσκευής είναι ένα piezoceramic radiator. Εάν εφαρμοστεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο αρχίζει να δονείται σε μια συχνότητα υπερήχων, διασπώντας το νερό στη δεξαμενή σε ένα πλήθος μικροσκοπικών σωματιδίων. Ο ανεμιστήρας φυσά αυτά τα μικροσωματίδια προς τα έξω, ψεκάζοντας την ομίχλη νερού στον αέρα.

Πλεονεκτήματα:

 • ενσωματωμένο hydrostat (μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο).
 • αυτόματους αισθητήρες κλιματισμού (φτάνοντας στην καθορισμένη παράμετρο, ο υγραντήρας αέρα εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής και όταν η υγρασία μειωθεί, ξαναβάνεται).
 • ευρύ φάσμα διατηρημένης υγρασίας (40-70%).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με καλές επιδόσεις.
 • Ένα ειδικό φίλτρο αέρα βοηθά στη μείωση της ποσότητας σκόνης στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το νερό περιέχει άλατα, τα οποία, ψεκάζονται στον αέρα, εγκαθίστανται σε έπιπλα με τη μορφή λευκού ιζήματος. Ένα υγιές άτομο αναπνέει σε αυτά τα άλατα ασυνείδητα, αλλά αλλεργικών και ασθματικών πρέπει να είναι σε επιφυλακή: ίσως κακή υγεία από μικρές ασθένειες με σοβαρή προσβολή της δύσπνοιας. Επομένως, οι υγραντήρες υπερήχων πρέπει να χρησιμοποιούν βραστό νερό, να καθαρίζονται μέσω φίλτρου και ακόμα καλύτερα να αποστάζονται. Ωστόσο, συχνά υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φίλτρα που λύουν αυτό το πρόβλημα.
 • Υψηλό κόστος.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα στον υγραντήρα;

Ενδιαφέρον: για μια μέρα ο μέσος Ευρωπαίος τρώει περίπου 2 κιλά τροφής, πίνει περίπου 3 λίτρα υγρού και εισπνέει 11,5 χιλιάδες λίτρα αέρα. Από τα τρόφιμα ένα άτομο απορροφά βιταμίνες, μέταλλα και χρήσιμα μικροστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ζωή. Ο εισπνεόμενος αέρας επηρεάζει την υγεία όσο και τα τρόφιμα και τι περιέχει;

Τι σημαίνει ιονισμός; Το έργο των ιονιστήρων οικιακού αέρα βασίζεται στην αρχή της προσομοίωσης μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή αναπαράγει τις συνθήκες καταιγίδας και παράγει μίνι φωτισμούς, ως αποτέλεσμα της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια (ανιόντα). Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία δημιουργούνται στη συσκευή, επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου, παίρνοντας από αυτά ένα αρνητικό φορτίο.

Ως αποτέλεσμα, αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα, νόστιμο, όπως μετά από μια καταιγίδα? κοιμάστε καλά και πηγαίνετε στην πολυκλινική μόνο για ιατρική εξέταση - επειδή τα κρυολογήματα είναι στο παρελθόν. Η λειτουργία ιονισμού είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον υγραντήρα αέρα.

Τι λένε οι ειδικοί;

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αεροσκαφών συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η συγκέντρωση των αερίων (e / cm3) είναι ο αριθμός των αερίων που περιέχονται σε 1 cm3 αέρα. Ο αριθμός των ιόντων φωτός εξαρτάται από:

 • καιρός;
 • γεωλογικές συνθήκες ·
 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα.

Η σύνθεση ιόντων αέρος σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Η μέση τιμή των ιόντων αέρος στον αέρα:

 • σε αγροτικές περιοχές - 500-1000 e / cm3.
 • σε καθαρό αέρα βουνού - 2000-2,200 e / cm3.
 • σε μεγάλες πόλεις - 150-450 e / cm3.
 • στο δωμάτιο - 40 e / cm3.

Τέτοιοι αριθμοί δείχνουν σαφώς ότι η κατάσταση του αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκέντρωση ιόντων φωτός. Η ποσότητα τους μειώνεται με την αυξανόμενη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, καθώς τα ιόντα φωτός απορροφώνται κατά την αναπνοή, απορροφούνται από τα ρούχα, το δέρμα.

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή αυξάνει την εξάτμιση της υγρασίας από τους βλεννογόνους, γεγονός που, επιδεινώνοντας την ικανότητα διήθησης σε σχέση με τη σκόνη και τη μικροχλωρίδα, προκαλεί δυσφορία.

Επιπλέον, κατά την αναπνοή, απελευθερώνεται στον αέρα μια σημαντική ποσότητα βαρών ιόντων. Η επίδραση στο σώμα του ιονισμένου αέρα συνδέεται με την ηλεκτροεναλλαγή στους πνεύμονες και τον ερεθισμό των υποδοχέων των βλεννογόνων.

Η ευρεία χρήση των αεροναυτοποιητών παρεμποδίζεται από την έλλειψη έρευνας και ακριβή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναπτυχθεί απλές μέθοδοι για τον έλεγχο της ιονικής σύνθεσης του αέρα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η τεχνητή αρνητική αερισμός επηρεάζει θετικά τη θεραπεία της υπέρτασης, των αλλεργικών αντιδράσεων, του βρογχικού άσθματος.

Δημιουργήστε μια ευνοϊκή συγκέντρωση ιόντων φωτός στον αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή μπροστά από την τηλεόραση. Ο ιονιστής μαζί με τον κανονικό αερισμό των χώρων θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Και βάζουμε ένα γεράνι στο παράθυρο - φυτοντοκτόνα αυτού του φυτού αυξάνουν επίσης τη συγκέντρωση των ελαφρών αέριων ιόντων στον αέρα.

Δύο σε ένα: ένας υγραντήρας αέρα με λειτουργία ιονισμού. Μοντέλο βαθμολογία

Ο υγραντήρας αέρα με λειτουργία ιονισμού εγκατεστημένο στο διαμέρισμα θα προωθήσει την καλύτερη απορρόφηση οξυγόνου από το σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας θα εμπλουτιστεί με αρνητικά και θετικά ιόντα. Δυστυχώς, σε φυσικές συνθήκες κατοίκησης είναι σχεδόν απουσία, και πρέπει να δημιουργηθούν τεχνητά. Χωρίς πρόσθετα κεφάλαια, μπορούν να εμπλουτιστούν ψηλά στα βουνά ή κοντά στη θάλασσα. Θα σας ενημερώσουμε για το τι πρέπει να ψάξετε πριν αγοράσετε.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα-ιονιστή;

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα, έναν καθαριστή αέρα με έναν ιονιστή για το σπίτι σας, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Το μέγεθος του δοχείου με νερό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του διαμερίσματός σας. Η στέγαση μικρών μεγεθών μπορεί να κορεστεί με ιόντα φορητού μεγέθους. Ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι θα πρέπει να αναβαθμιστεί από μια συσκευή με μια μεγάλη δεξαμενή.
 • Θερμοκρασία εξάτμισης. Μπορεί να είναι κρύο ή ζεστό. Η συσκευή με ψυχρό ατμό φέρει μια πρόσθετη λειτουργία του υγραντήρα. Αυτή η επιλογή ισχύει για άτομα με ξηρό κλίμα και το καλοκαίρι. Η τεχνική με ζεστό ατμό χρησιμοποιείται ως συσκευή εισπνοής.
 • Η παρουσία ενός υδροσταθμού και ενός υδρομέτρου. Οι αισθητήρες βοηθούν στην παρακολούθηση της στάθμης της υγρασίας στο δωμάτιο και ρυθμίζουν αυτόματα.

Συμβουλή: Διατηρήστε την υγρασία στο δωμάτιο όχι μεγαλύτερη από 50%. Διαφορετικά, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την αίσθηση του ατόμου και να προωθήσει την τοποθέτηση ακάρεων σκόνης.

Κορυφαίοι 5 καλύτεροι υγραντήρες αέρα με ιονισμό

Η βαθμολογία των υγραντήρων ιονισμού αέρα κυριαρχείται από μοντέλα εισαγωγής. Ταυτόχρονα, τα οικιακά φορητά μοντέλα προωθούνται ενεργά σε προσιτή τιμή και με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

 1. Polaris PUH 4545 Wave. Μοντέλο υγραντήρα αέρα, με βάση υπερήχους. Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος ιονιστής, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα του οξυγόνου στο δωμάτιο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη για μία έως εννέα ώρες. Ο ρυθμός εξάτμισης μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, όπου εμφανίζονται όλες οι κύριες εντολές. Αν το νερό στη δεξαμενή έχει τελειώσει, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη. Καταγράφονται τρεις ταχύτητες απελευθέρωσης ατμού.
 • Τηλεχειριστήριο μέσω τηλεχειριστηρίου.
 • Ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.
 • Αξιοπρεπής αξία για την τιμή και την ποιότητα του μοντέλου.
 • Υψηλό επίπεδο απόδοσης.
 • Αν το νερό χρησιμοποιείται από μια βρύση, ένα λεπτό στρώμα λευκής ορυκτής επικάλυψης θα σχηματιστεί στις επιφάνειες, τα έπιπλα και το δάπεδο.
 • Δεν υπάρχει λειτουργία νύχτας.
 1. Polaris PUH 5206Di. Ο αγοραστής προσελκύεται κυρίως από τον ασυνήθιστο σχεδιασμό και την διαισθητική λειτουργία της συσκευής. Είναι διαισθητικό και εντελώς προσβάσιμο ακόμα και σε ένα άτομο που δεν είχε ποτέ ενυδατική κρέμα. Υπάρχουν τρεις τρόποι παροχής ατμού, οι οποίοι ρυθμίζονται ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο έντασης. Ρυθμίζει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, μπορείτε να το ρυθμίσετε στο 85%. Υπάρχει αυτόματος τελεστής τερματισμού λειτουργίας και λειτουργία νύχτας. Όταν η δεξαμενή έχει αδειάσει τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.
 • Ασυνήθιστο σχέδιο.
 • Σαφή διαχείριση.
 • LED-οθόνη?
 • Νυχτερινή λειτουργία.
 • Το χρονόμετρο.
 • Ο ιονιστής αέρα χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια στη συσκευή από τους χρήστες, παρά τα οφέλη τους.
 1. Boneco W2055DR. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά, αλλά έχει αποδειχθεί ηγέτης της αγοράς χάρη σε έναν καλά συντονισμένο μηχανισμό λειτουργίας και την παρουσία μιας φυσικής λειτουργίας υγρασίας αέρα στο δωμάτιο. Η συσκευή καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια, πρακτικά δεν χρειάζεται προσοχή. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα για πρόσθετες προμήθειες.
 • Δεν υπάρχει λευκή επίστρωση στις επιφάνειες λόγω της λειτουργίας της συσκευής.
 • Ένας φυσικός τρόπος υγρασίας του αέρα.
 • Οικονομική κατανάλωση ενέργειας.
 • Διαθέσιμη οθόνη πληροφοριών.
 • Πολύ υψηλό κόστος.
 1. FANLINE VE-200. Η συσκευή είναι ιδανική για την επεξεργασία μεγάλων δωματίων. Ως εκ τούτου, η συσκευή είναι κατάλληλη τόσο για ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και ένα γραφείο. Ο καθαρισμός οξυγόνου εκτελείται χρησιμοποιώντας τεχνολογία τριών βημάτων, η οποία βελτιώνει την απόδοση. Η συσκευή δεν χρειάζεται πρόσθετα αναλώσιμα, μπορείτε απλώς να γεμίσετε το νερό της βρύσης και να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας, πατήστε το κουμπί "Έναρξη". Ενώ εργάζεστε, κάνει λίγο θόρυβο, αλλά γρήγορα συνηθίζετε σε αυτό. Το επίπεδο θορύβου δεν μπορεί να καλείται υπερβολικά υψηλό και ενοχλητικό.
 • Εύκολο στη χρήση και συντήρηση.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για αναλώσιμα.
 • Η δεξαμενή μπορεί να πληρωθεί με νερό της βρύσης.
 • Υψηλό επίπεδο εξοικονόμησης όσον αφορά το ενεργειακό κόστος.
 • Γεύσεις και έλαια μπορούν να προστεθούν στο νερό.
 • Η συσκευή δεν είναι πολύ ισχυρή.
 • Δεν υπάρχει κανένας τρόπος λειτουργίας τη νύχτα.
 • Κάνει λίγο θόρυβο.
 1. Stadler Μορφή Jack J-020/021. Ο κομψός σχεδιασμός και ο λακωνισμός της συσκευής θα σας βοηθήσουν να χωρέσετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Η ελβετική ποιότητα αποδεικνύεται στην ικανότητα να εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθαρίζει τον αέρα και το καθιστά ασφαλές, απολυμαζόμενο με ιόντα αργύρου. Προορίζεται να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα φυσίγγια που βελτιώνουν την επίδραση του καθαρισμού.
 • Υπάρχει μια λαβή στη δεξαμενή νερού, οπότε είναι βολικό να το τοποθετήσετε και να το πάρετε.
 • Ήσυχο, σχεδόν σιωπηλό ρυθμό εργασίας.
 • Ασυνήθιστος σχεδιασμός του μοντέλου.
 • Είναι απαραίτητο να αλλάξετε φίλτρα.
 • Πολύ υψηλό κόστος.

Επιλέγοντας από αυτά τα μοντέλα, τα οποία υγραντές με ιονιστή είναι καλύτερα, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας τιμών. Είναι πιο προσιτά στον αγοραστή και έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων το Polaris PUH 4545 Wave. Σύμφωνα με τους χρήστες που το αγόρασαν, η συσκευή εμφανίζεται καλά ακόμα και κατά τη διάρκεια εννέα ωρών εντατικής εργασίας. Μπορεί να μείνει στο παιδικό δωμάτιο και μην ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν το νερό στο δοχείο βράζει μακριά.

Πλεονεκτήματα ενός υγραντήρα αέρα με ιονισμό

Αυτές οι συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών συνδυάζοντας πολλές βασικές λειτουργίες: καθαρισμό, υγρασία και απολύμανση αέρα. Χάρη στον ενσωματωμένο ιονιστή, είναι δυνατόν να αφαιρέσετε τα σωματίδια σκόνης από το οξυγόνο και να τα καρφώσετε στο πάτωμα. Το ίδιο ισχύει για άλλα μικρά σωματίδια. Ένα τέτοιο πράγμα είναι απαραίτητο για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα.

Η συσκευή κορεσμεί τον αέρα με θετικά και αρνητικά ιόντα, το ενυδατώνει, γεγονός που κάνει το άτομο άνετο, αισθάνεται χαρούμενος. Η συσκευή είναι αναντικατάστατη κατά την περίοδο εκδηλώσεων μολυσματικών ασθενειών, επιδημιών. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία ιονισμού, μπορείτε να καταστρέψετε τους ιούς και τα μικρόβια που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Ιονισμός του αέρα: όφελος και βλάβη

Μια τέτοια έννοια όπως ο ιονισμός του αέρα συνεπάγεται τη διαδικασία σχηματισμού θετικών και αρνητικών ιόντων οξυγόνου, καθένα από τα οποία με τον τρόπο του επηρεάζει ένα άτομο. Λοιπόν: αν είναι, τότε γιατί χρειαζόμαστε επιπλέον ιονισμό; Η απάντηση είναι απλή: οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν στο δωμάτιο, περιβάλλονται από οχήματα, καπνίζουν από φυτά, ακτινοβολούν από τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όλα αυτά προκαλούν την πείνα με οξυγόνο και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας, καθιστώντας σας κουρασμένοι και λήθαργοι.

Λειτουργίες και τύποι ιονιστήρων

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις κακές επιδράσεις του περιβάλλοντος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή όπως ένας ιονιστής αέρα. Απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα και διορθώνει την κατάσταση όταν κυριαρχούν θετικά σωματίδια σε μη προστατευμένο δωμάτιο.

Όλες οι βλαβερές ουσίες, τα διαφορετικά αλλεργιογόνα και τα βακτηρίδια υιοθετούν μια θετική φόρτιση από τον στάσιμο αέρα και προσελκύονται από αρνητικά ιόντα.

Ως αποτέλεσμα, παράγονται κόκκοι οι οποίοι, υπό το βάρος τους, γίνονται βαρύτεροι και πέφτουν κάτω. Τότε δεν μπορούν πλέον να ανέβουν και να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω της αναπνευστικής οδού.

Γιατί χρειάζομαι τακτική και πλήρη ιονισμό;

Η συσκευή έχει το ακόλουθο θετικό αποτέλεσμα:

 • Αυξάνει την όρεξη.
 • Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Χρήσιμο για άτομα με αναπνευστικά νοσήματα.
 • Μειώνει την πιθανότητα αλλεργιών.
 • Επιστρέφει έναν υγιή ύπνο και μειώνει την κόπωση.
 • Μειώνει το επίπεδο αρνητικής ακτινοβολίας από οικιακές συσκευές.

Οι ιονιστές υπεριώδους, θερμικού, ραδιού, νερού, υπεριώδους δεν χρησιμοποιούνται καθόλου στην καθημερινή ζωή. Κάποιοι εκπέμπουν βλαβερές ουσίες, άλλοι έχουν μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που τους καθιστά άβολο για χρήση σε μικρούς χώρους. Για τα διαμερίσματα και τα γραφεία αποκτήστε τους ιονιστές κορώνας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ionizer στο σπίτι;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες και να ενεργήσετε σύμφωνα με τις συμβουλές της, και συγκεκριμένα:

 • Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για πρώτη φορά, το δωμάτιο πρέπει να είναι άδειο.
 • Είναι πιο συχνά να σκουπίζετε το πάτωμα και τα έπιπλα, γιατί κατά τη διάρκεια της εργασίας του η σκόνη δεν πετά, αλλά εγκαθίσταται.
 • Αυτή η συσκευή είναι καλό για την πρόληψη της εμφάνισης ενός όγκου, αλλά απαγορεύεται η χρήση του αν το άτομο πάσχει ήδη από καρκίνο. Υπάρχουν πολλές παθολογίες, στην ανάπτυξη των οποίων οι ιονιστές επηρεάζουν θετικά. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε προηγουμένως έναν γιατρό, εάν η απόκτηση αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία σας.

Πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή;

Για να αγοράσετε μια τέτοια οικιακή συσκευή πρέπει να λαμβάνεται τόσο σοβαρά όσο για τον άλλο εξοπλισμό.

Παρά την ευκολία χρήσης, όταν το επιλέγετε, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό:

 • Το φάσμα της συσκευής θα πρέπει να είναι το ίδιο με το πλάνο της αίθουσας. Εάν χρειάζεστε ιονισμό στο γραφείο, όπου υπάρχουν πολλοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για μια ευρύτερη περιοχή απ 'ότι καταλαμβάνει το χώρο εργασίας. Διαφορετικά, το αποτέλεσμά της θα παραμείνει αόρατο.
 • Η ποσότητα των ιόντων που παράγονται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 600-50000 ιόντα / κ.ο. Σε υψηλότερες τιμές, δεν επιτρέπεται να αφήνετε το ιονιστή για μια ολόκληρη μέρα.
 • Πρέπει να υπάρχει μη φίλτρο, το οποίο κατά τη διάρκεια του ιονισμού προσελκύει μολυσμένα σωματίδια, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα.
 • Ο αριθμός θορύβου που συνοδεύει το έργο των οπαδών ιονιστών. Η συσκευή με "άνεμο ιόντων" λειτουργεί σιωπηλά.

Πιθανά ανάλογα

Παγκόσμιοι κατασκευαστές εξοπλισμού προσπαθώντας συνεχώς να περιορίσουν τη λειτουργία του ιονισμού σε άλλες οικιακές συσκευές.

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή, στα καταστήματα μπορούμε να προσφέρουμε:

 • Υγραντήρας αέρα. Μπορεί να είναι παραδοσιακός, ατμός και υπεριώδης. Παρά την διαφορετική αρχή της λειτουργίας τους, και οι τρεις μπορούν να λειτουργήσουν για την παραγωγή αρνητικών σωματιδίων. Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα; Μια απλή συσκευή ιονισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ξηρό μικροκλίμα στο διαμέρισμα, το οποίο έχει κακή επίδραση στην υγεία του ατόμου. Σε οικιακές συνθήκες, χρησιμοποιείται ένας παραδοσιακός υγραντήρας, ο οποίος ταυτόχρονα αντιμετωπίζει καλά τον ιονισμό και με την υγρασία του μικροκλίματος στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ακτίνα δράσης της είναι μόνο 1-1,5 μέτρα. Όταν οι αισθητήρες δείχνουν ότι έχει αντιμετωπίσει την εργασία, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα. Ως εκ τούτου, για μέγιστη αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί ένας ανεμιστήρας δίπλα του, ο οποίος θα επιταχύνει τον αέρα σε όλο το δωμάτιο.
 • Ένα καθαριστικό που έχει μια ράβδο από ασήμι στην κατασκευή του. Η αρχή της δουλειάς της είναι η χρήση φίλτρων για τον καθαρισμό και στη συνέχεια η κορεσμένη με αρνητική φόρτιση. Χάρη σε αυτό, το δωμάτιο γίνεται αισθητά φρέσκο. Ο καθαριστής αέρα είναι ασφαλής, καθώς δεν περιέχει θερμαντικά στοιχεία στο σχεδιασμό του και ο μηχανισμός δράσης του με ιονισμό συγκρίνεται με τον καθαρισμό του αέρα υπό φυσικές συνθήκες. Βοηθά να απαλλαγούμε από τη σκόνη, τη γύρη, τον καπνό και τη μυρωδιά του καπνού.
 • Ο κλιματισμός είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει ή να μειώνει τη θερμοκρασία δωματίου, καθώς και για τον καθαρισμό του αέρα. Στο σύγχρονο κλιματιστικό επίσης, μπορεί να υπάρχει ένα καθεστώς παροχής για τα αρνητικά σωματίδια. Δεδομένου ότι η ίδια η συσκευή δεν μπορεί να απομονώσει αρνητικά ιόντα, αποδεικνύεται ότι ο ιονιστής είναι ενσωματωμένος στο σχεδιασμό του. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική απόχρωση που έχει νόημα να εξετάσει κατά την αγορά ενός κλιματιστικού. Λόγω αυτής της πρόσθετης και χρήσιμης λειτουργίας, οι κατασκευαστές διαφημίζουν τα προϊόντα τους και το πωλούν με 15-20% ακριβότερα. Επομένως, όταν επιλέγετε μια τέτοια συσκευή στο κατάστημα, πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή να ανοίξει το καπάκι και να υποδείξει πρόσθετα φίλτρα. Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το μικροκλίμα του διαμερίσματος θα πραγματοποιηθεί όπως τα συνεχή αποτελέσματα όπως το ιονισμό και τον καθαρισμό του αέρα, μαζί με όλες τις λειτουργίες που υπάρχουν στο κλιματιστικό. Μια πλήρως εξοπλισμένη μηχανή θα εξαλείψει τον καπνό σε 5 λεπτά. Και μέσα σε 2-3 ώρες μπορείτε να απαλλαγείτε από παθογόνους παράγοντες.
 • Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η λειτουργία ιονισμού είναι μερικές φορές παρούσα ακόμη και στο στεγνωτήρα μαλλιών. Εδώ μιλάμε για την επίδραση των αρνητικών σωματιδίων στα μαλλιά, λόγω του γεγονότος ότι γίνονται λαμπερά και υπάκουοι. Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξής: ένα ρεύμα θερμού αέρα παράγεται στο στεγνωτήριο με ιόντα που μετατρέπουν την υγρασία σε μικρά σταγονίδια. Τα μαλλιά τους απορροφούν, υγραίνονται και δεν χωρίζονται.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτή η τεχνική είναι ευεργετική ή επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα, στην πραγματικότητα, ο ιονισμός του αέρα είναι ένα θετικό φαινόμενο στο διαμέρισμα.

Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά μια συσκευή με μια τέτοια λειτουργία, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το αν εσείς προσωπικά αβλαβείς παρουσία του, καθώς και στο κατάστημα για να βεβαιωθείτε ότι αυτό το χαρακτηριστικό - δεν είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ και πραγματικά παρόντες στη συσκευή.

Ο ιονιστής αέρα είναι πανάκεια ή εικονικό φάρμακο;

Σκέφτεστε να αγοράσετε έναν ιονιστή, αλλά αμφιβάλλετε αν θα είναι χρήσιμο; Θα έχει θετικό αντίκτυπο, θα βελτιώσει την ευημερία; Θα υπάρξει βλάβη;

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για τα οφέλη της εφαρμογής, τις αρχές λειτουργίας, τα κριτήρια για την επιλογή μιας συσκευής, θα απαριθμήσουμε τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

Τι είναι ένας ιονιστής;

Ο ιονιστής αέρα είναι μια συσκευή που βελτιώνει τον αέρα στο δωμάτιο, εμπλουτίζοντάς τον με ιόντα. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Η περιεκτικότητα των ιόντων σε κλειστούς χώρους είναι αμελητέα σε σύγκριση με τον αέρα των ορεινών και θαλάσσιων θέρετρων. Ο ιονισμός του αέρα καθιστά δυνατή τη διόρθωση αυτής της κατάστασης.

Ας δώσουμε μια μικρή ορολογία. Το ιόν είναι ένα ηλεκτρικά φορτισμένο σωματίδιο. Διακρίνετε θετικά φορτισμένα - κατιόντα, και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια - ανιόντα.

Ο ιονισμός είναι δυνατός τόσο για το αέριο όσο και για το υγρό. Το προϊόν ιονισμού του υγρού είναι ιόντα νερού και ιόντα αέρα.

Το Aeroion είναι ένα ιόν της ατμόσφαιρας, δηλαδή ένα αρνητικά ή θετικά φορτισμένο μόριο αέρα. Αυτός ο όρος εισήχθη από τον σοβιετικό βιοφυσικό AL Chizhevsky. Κάλεσε επίσης τη διαδικασία της αεριοποίησης του ιονισμού του αέρα.

Πώς λειτουργεί ο ιονιστής αέρα;

Η αρχή του ιονιστή είναι η παραγωγή ιόντων και η απελευθέρωσή τους στον περιβάλλοντα χώρο. Οι πιο συνηθισμένες συσκευές είναι η εκκένωση κορώνας. Τα κυριότερα στοιχεία τέτοιων συσκευών είναι τα ηλεκτρόδια με έντονα ηλεκτρόδια, στα οποία εφαρμόζεται υψηλή τάση. Το στεφανιαίο φορτίο, το οποίο συμβαίνει στην άκρη των ηλεκτροδίων, προωθεί το σχηματισμό ιόντων.

Ο ιονισμένος αέρας με αυτόν τον τρόπο διανέμεται στο δωμάτιο μέσω ενός ανεμιστήρα αέρα. Οι φυσητήρες είναι εξωτερικοί και ενσωματωμένοι.

Ιονιστές διαφορετικών τύπων λειτουργούν τόσο σε AC όσο και DC. Στην τελευταία περίπτωση, ανορθωτές εγκαθίστανται στη συσκευή.

Επίσης, οι ιονιστές είναι εξοπλισμένοι με πηγές υψηλής τάσης και προστατευτικές διατάξεις (υπεύθυνες για αυτόματη απενεργοποίηση).

Οι ιονιστές μπορούν να είναι χωριστοί και ενσωματωμένοι σε άλλες συσκευές (κλιματιστικά, εκτυπωτές, εξοπλισμό αντιγραφής). Σε τέτοιες συσκευές, είναι υπεύθυνες για τη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού.

Ο ιονιστής ατμοσφαιρικού αέρα δεν πρέπει να συγχέεται με τον οζονιστή. Ο οζονιστής είναι μια συσκευή για την παραγωγή όζοντος, ενώ ο ιονιστής αέρα δωματίου είναι μια συσκευή που μεταφέρει ένα φορτίο στα μόρια οξυγόνου.

Ωφέλεια και βλάβη

Το θετικό αποτέλεσμα της χρήσης ενός ιονιστή οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ανταλλαγής αερίων στους πνεύμονες του ανθρώπου. Η ευνοϊκή δράση εκδηλώνεται σε:

 • ενίσχυση της ασυλίας ·
 • επιτάχυνση του μεταβολισμού.
 • μείωση των εκδηλώσεων αλλεργικών αντιδράσεων (ρινική συμφόρηση, φτάρνισμα).
 • μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ARVI και άλλων αερομεταφερόμενων ασθενειών.
 • επιταχυνόμενη αναγέννηση κυττάρων - μικρές πληγές επουλώνονται ταχύτερα κατά τη χρήση της συσκευής.
 • βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
 • γενική θετική επίδραση στο σώμα (βελτιώνεται το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος, η κατάσταση του δέρματος, τα μαλλιά κανονικοποιούνται).
 • εξουδετερώνοντας την ακτινοβολία των οικιακών συσκευών.

Το Ionizer θα προκαλέσει βλάβη εάν το χρησιμοποιήσετε:

 • σε μη αεριζόμενους χώρους - κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού των ιόντων, το όζον μπορεί επίσης να απελευθερωθεί σε υψηλή συγκέντρωση, η οποία επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της ανθρώπινης υγείας.
 • παραβίαση των κανόνων λειτουργίας (για παράδειγμα, μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης από τη συσκευή στο άτομο).
 • σε χώρους με πολύ σκονισμένο χώρο - ο ιονισμός μολυσμένου αέρα είναι ανεπιθύμητος, επειδή τα φορτισμένα σωματίδια σκόνης εγκαθίστανται ενεργά σε όλες τις επιφάνειες του χώρου, αυξάνεται και η συγκέντρωσή τους στον εναέριο χώρο.
 • σε περίπτωση ατομικής δυσανεξίας των ιόντων αέρος ·
 • με καρκινικές παθήσεις (λόγω της επιτάχυνσης του μεταβολισμού, τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να γίνουν πιο ενεργά).
 • σε μια ασθένεια των αναπνευστικών οργάνων σε ένα στάδιο παροξυσμού.
 • παιδιά κάτω του 1 έτους.

Ποιο είναι καλύτερο - ένας ιονιστής ή ένας υγραντήρας αέρα;

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι χρειάζεται και τι είναι ο υγραντήρας και τι είναι.

Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που διατηρεί την κανονική υγρασία στο δωμάτιο. Ο ξηρός αέρας είναι επικίνδυνος για την υγεία. Ζωτική υγρασία χάνεται στο δέρμα, στα μαλλιά, στους βλεννογόνους και το σώμα είναι πιο δύσκολο να αντισταθεί στα βακτηρίδια και τους ιούς που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, οι δερματικές παθήσεις απαιτούν μεγαλύτερη θεραπεία.

 1. Παραδοσιακά. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη φυσική εξάτμιση: ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα σε ένα φίλτρο που έχει εμποτιστεί με νερό (φυσίγγιο, δίσκος). Πολύ ασθενώς ενυδατώνουν τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια.
 2. Ατμός. Η υγρασία του μέσου αέρα λαμβάνει χώρα με εξάτμιση θερμού υγρού. Η λειτουργία του εκτελείται καλά, αλλά είναι αρκετά ενεργειακά έντονη.
 3. Υπερηχογράφημα. Ο υπέρηχος μετατρέπει το νερό σε λεπτώς διασκορπισμένα σωματίδια που ρίχνονται στο δωμάτιο με τη μορφή ομίχλης από τον ατμό. Η πιο αποτελεσματική ενυδάτωση του αέρα, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να ρυθμιστεί.

Ας συνοψίσουμε. Ο ιονιστής είναι υπεύθυνος για τον κορεσμό του χώρου με αρνητικά ιόντα, κάνοντας τον αέρα "χρήσιμο". Υγραντήρας - για την παροχή του απαραίτητου υγρασιακού καθεστώτος. Αυτές οι συσκευές έχουν τελείως διαφορετικές λειτουργίες και δεν υπάρχει λόγος να επιλέγετε μεταξύ τους. Για να εξασφαλίσετε ένα ιδανικό μικροκλίμα, χρειάζεστε και τα δύο gadget.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί από μια συσκευή που συνδυάζει και τις δύο επιλογές - έναν υγραντήρα με λειτουργία ιονισμού. Επιπλέον, η χρήση μιας συσκευής είναι πιο βολική από τον έλεγχο της ενεργοποίησης / απενεργοποίησης των δύο.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί δεν συνιστούν το συνδυασμό του υγραντήρα με έναν ιονιστή - η επίδραση της υγρασίας προκαλεί τη διάβρωση των ηλεκτροδίων και την πρόωρη βλάβη της συσκευής. Ωστόσο, αποφασίζετε πόσο άνετα επικρατεί το "δύο σε ένα" σε σχέση με την πιθανή μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής.

Πώς να επιλέξετε ένα αξιοπρεπές μοντέλο;

Όλες οι συσκευές για το σπίτι θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις ανάγκες του νοικοκυριού. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να πάρετε ένα βουνό από μη απαραίτητες και αχρησιμοποίητες ηλεκτρικές συσκευές.

Χαρακτηριστικά

Από τις βασικές παραμέτρους της αποτελεσματικής εργασίας των ιοντιστών, μπορεί να σημειωθεί:

 • παραγωγικότητα - η συγκέντρωση των παραγόμενων ιόντων ανά κυβική μονάδα όγκου. Το βέλτιστο εύρος για προληπτική χρήση είναι 10 000-20 000 ιόν / cm3, για θεραπευτικούς σκοπούς - περισσότερο από 50000 ιόν / cm3.
 • τάσης στο ψυγείο. Θα πρέπει να είναι εντός 20-30 kV για παραγωγή σταθερών ιόντων.
 • διάρκεια συνεχούς λειτουργίας. Για να κορεστεί ολόκληρο το δωμάτιο με ιόντα αέρα, είναι απαραίτητο να λειτουργήσει η συσκευή για αρκετές ώρες.
 • τη μέγιστη επιτρεπόμενη περιοχή ιονισμού. Η ασυμφωνία μεταξύ των χαρακτηριστικών του διαβατηρίου και της πραγματικότητας του μεγάλου χώρου θα οδηγήσει σε άσκοπη χρήση της συσκευής.

Τύποι συσκευών

Ας αναφέρουμε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ταξινομούνται τα όργανα.

 1. Με ραντεβού:
  • οικιακά (για το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο κ.λπ.) ·
  • βιομηχανική.

Για προσωπική χρήση, μια συσκευή με μικρή περιοχή συντήρησης είναι κατάλληλη και οι μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής απαιτούν τη χρήση επαγγελματικής μονάδας. Για να διαφέρουν αυτά τα μοντέλα θα είναι η παραγωγικότητα, η χωρητικότητα, ο όγκος των επεξεργασμένων χώρων, αλλά και οι διαστάσεις.

 • Σύμφωνα με την επιβάρυνση των παραγόμενων ιόντων:
  • μονοπολική - παράγουν μόνο ανιόντα.
  • διπολική - παράγουν ανιόντα και κατιόντα.

  Ο διπολικός ιονιστής αέρα είναι καλύτερος, δεδομένου ότι το SanPiN που λειτουργεί στη Ρωσία δημιουργεί το ίδιο περιεχόμενο θετικών και αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα των κατοικιών.

 • Σύμφωνα με την αρχή της κατανομής ιόντων:
  • ενεργή (με ενσωματωμένο ανεμιστήρα)?
  • παθητική (η συσκευή διαθέτει ιόντα, αλλά για την παράδοσή τους στις απομακρυσμένες γωνίες του δωματίου δεν ανταποκρίνεται).
 • Με την παρουσία ή την απουσία ελέγχου επί της παραγωγής ιόντων:
  • Ρυθμιζόμενο (έχει τη λειτουργία αλλαγής της τάσης στα ηλεκτρόδια).
  • Δεν ρυθμίζεται (ο ρυθμός σχηματισμού νέων ιόντων δεν ελέγχεται).
 • Με τύπο φίλτρου (αν υπάρχει):
  • μάτι. Σχεδιασμένο για πρωτογενή τραχιά καθαρισμό από μαλλί, άμμο κλπ.
  • άνθρακα. Εξαλείφει δυσάρεστες οσμές, αλλά δεν είναι σε θέση να πιάσει ελαφρές ενώσεις.
  • Φίλτρο HEPA. Καλά κρατά αλλεργιογόνο και λεπτή αναστολή, αλλά απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.
  • φωτοκαταλυτική - ο πιο αποτελεσματικός και ακριβός τύπος φίλτρου, ο καθαρισμός πραγματοποιείται με έκθεση σε υπεριώδες.
 • Ανά τύπο συσκευής:
  • ιονιστές από φυσικό αλάτι. Ο σχεδιασμός είναι ένας μικρός λαμπτήρας πυράκτωσης τοποθετημένος σε κρύσταλλο φυσικού αλατιού. Όταν θερμαίνεται, το άλας παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Έχουν αδύναμη απόδοση, χαμηλή ισχύ, εργάζονται από το δίκτυο. Παρουσιάζονται σε διάφορα σχέδια: λαμπτήρες άλατος, σφαιρικές και μη επεξεργασμένες πέτρες από αλάτι.
  • ιονιστή-καθαριστικό. Σε αυτά τα μοντέλα έχει εγκατασταθεί ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα.
  • ιονιστή-υγραντήρα. Η λειτουργία αεριοποίησης είναι ενσωματωμένη στον υγραντήρα αέρα. Ενεργοποίηση από προεπιλογή ή επιπλέον πατώντας το κουμπί.
  • πλύσιμο αέρα. Είναι ένας ιονιστής, ένας καθαριστής και ένας υγραντήρας σε μία συσκευή. Ο αέρας, κατά κανόνα, καθαρίζεται μέσα από φίλτρα νερού - η παραμικρή ρύπανση δεν μπορεί να φτάσει σε σας στους πνεύμονες.
 • Η αρχή των ιονιστών

  Με τον μηχανισμό παραγωγής ιόντων αέρα μπορούν να διακριθούν δύο ομάδες συσκευών:

  • για οικιακούς σκοπούς (ηλεκτροεξαγωγικός ιονιστής (Chizhevsky πολυέλαιος), ιονιστής σε εκκένωση κορώνας).
  • για βιομηχανικούς σκοπούς (πλάσμα, θερμικός, υδροιονιστής, ιονιστής σε ραδιενεργό και υπεριώδη ακτινοβολία).

  Τα πρώτα είναι ασφαλή για τον άνθρωπο: δεν απελευθερώνουν όζον και επιβλαβή ραδιενεργά σωματίδια. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καυχηθούν γι 'αυτό και γι' αυτό χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή κτιρίων και άλλων υλικών (ρητινών σκλήρυνσης κ.λπ.).

  Προειδοποίησε - σημαίνει οπλισμένο. Με τα κριτήρια επιλογής εξοικειώνονται τώρα και η λίστα των διαφόρων μοντέλων σας θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στην αγορά.

  Ιονιστές βαθμολογία

  Λόγω της διευθέτησης των συσκευών με βάση το αυξανόμενο κόστος και μια σειρά από επιλογές για να επιλέξετε μεταξύ τους τον ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα δεν θα είναι δύσκολο.

  Polaris PUH 7040Di

  Αυτός είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα με ενσωματωμένο ιονιστή. Το κόστος των 2500 ρούβλια. Διαστάσεις (εφεξής WxDxH) 260х260х330 mm Ισχύς 25 W, εγγύηση 1 έτους. Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού είναι 3,5 λίτρα. Η επιφάνεια συντήρησης είναι 40 τ.μ. Κατασκευαστής - ΗΠΑ.

  Η συσκευή διαθέτει χρονόμετρο που σας επιτρέπει να ορίσετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής (έως και 12 ώρες). Ένα ηλεκτρονικό υγρόμετρο θα μετρήσει την υγρασία στο δωμάτιο και η οθόνη θα παρουσιάσει χαμηλή στάθμη νερού. Οι νοικοκυρές θα είναι ευχαριστημένοι με τον απλό καθαρισμό και την επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση του κεραμικού φίλτρου - η συσκευή δεν είναι πλέον ενοχλητική για καθαρισμό.

  Η συσκευή δεν θα προκαλέσει πυρκαγιά εξαιτίας της αυτόματης απενεργοποίησης σε περίπτωση απουσίας νερού.

  Η δυνατότητα χρήσης αρωματικών ελαίων είναι ένας καλός λόγος να οργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο!

  Η λειτουργία νύχτας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον καλό ύπνο - η ηλεκτρονική οθόνη τη νύχτα δεν λάμπει τόσο έντονα. Ιδανικό για ένα διαμέρισμα με ένα μικρό παιδί.

  Εξοπλισμένο με σύγχρονο έλεγχο αφής. Είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα.

  Παρουσιάζεται σε μπλε, πράσινο, λιλά, ροζ.

  AIC SPS-840

  Το κόστος των 3330 ρούβλια, διαστάσεις 340h190h260 mm. Η ισχύς είναι 38 βατ. Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού είναι 4 λίτρα. Συνιστάται για δωμάτια μέχρι 30 τ.μ. Ο κατασκευαστής είναι η Κίνα.

  Σε αυτόν τον υπερηχητικό υγραντήρα, ο ιονισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί όπως επιθυμεί ο χρήστης.

  Διανέμει ομοιόμορφα την υγρασία με έναν ψεκαστήρα διπλής κατεύθυνσης.

  Το τηλεχειριστήριο θα ευχαριστήσει τους τεμπέλης ανθρώπους - μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ. Είναι επίσης δυνατό να πιέσετε το κουμπί απευθείας στη συσκευή.

  Ο χρονοδιακόπτης και ο αυτόματος τερματισμός λειτουργίας θα φροντίσει για την έγκαιρη απενεργοποίηση της συσκευής εάν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού.

  Ο χαριτωμένος σχεδιασμός του gadget σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε οργανικά ακόμα και στο περιβάλλον εργασίας ενός αυστηρού καταψύκτη - εξωτερικά η συσκευή μοιάζει με οθόνη μίας μικρής τηλεόρασης.

  Οικολογία Plus Plus Super-Plus-Turbo (2009)

  Καθαριστικό πίνακα για τον αέρα, είναι επίσης ιονιστής. Το κόστος των 3380 χιλιάδων ρούβλια, διαστάσεις 275h145h195 mm. Ισχύς 10 W, εγγύηση 3 έτη. Αντιμετωπίστε τα δωμάτια των 100 τ.μ. Χώρα κατασκευής - Ρωσία.

  Η σκόνη χώρου, τα αλλεργιογόνα και άλλες μολυσματικές ουσίες αναρροφώνται στη συσκευή μαζί με τον αέρα και εγκαθίστανται μέσα στο φίλτρο.

  Υπάρχει ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου, το οποίο πρέπει να καθαριστεί με το χέρι. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε φίλτρα αντικατάστασης.

  Με τη βοήθεια ενός καθαριστή μπορείτε να αρωματιστείτε τον αέρα - το λάδι αρωμάτων συμπεριλαμβάνεται ακόμη και στο κιτ.

  Ο κατασκευαστής εγγυάται αποτελεσματικότητα καθαρισμού έως και 96%, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή της συσκευής στα νοσοκομεία του νοσοκομείου. Όλες οι πληροφορίες διατίθενται στον επίσημο δικτυακό τόπο του κατασκευαστή OOO EcoDom.

  Ionization του αέρα στο διαμέρισμα δεν ήταν ακόμα τόσο εξοικονόμηση ενέργειας - η ισχύς της συσκευής είναι μόνο 10 W! Απλός έλεγχος κουμπιών δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κατανοήσετε τη λειτουργία της συσκευής.

  Οι χρήστες σημειώνουν τον πρωτόγονο σχεδιασμό της συσκευής, αλλά και την εξαιρετική απόδοση των υποσχεμένων λειτουργιών, καθώς και τη σιωπηρή λειτουργία.

  Ballu ΑΡ-155

  Ion καθαριστής αέρα. Το κόστος 7750 ρούβλια, διαστάσεις 320x200x495 mm. Ισχύς 37 W, εγγύηση 12 μηνών. Η λειτουργική περιοχή είναι 20 τ.μ. Παράγεται στην Κίνα.

  Λόγω του υψηλής ποιότητας καθαρισμού ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια γύρης απομακρύνονται. Κατ 'αρχάς, μια μεγάλη σκόνη τοποθετείται στο προ-φίλτρο, τότε το φίλτρο HEPA διατηρεί λεπτούς μολυντές, και τέλος, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Ο καθαρισμός σε τρεις βαθμίδες είναι εξαιρετικός, γεγονός που καθιστά αυτό το καθαριστικό θετικό για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

  Υπάρχει χρονοδιακόπτης και ένδειξη του επιπέδου καθαρότητας του αέρα. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν είναι απαραίτητο.

  Ένας μοντέρνος, ευχάριστος σχεδιασμός ταιριάζει με τα χειριστήρια αφής.

  Winia AWI-40

  Το κόστος των 11,7 χιλιάδων ρούβλια, διαστάσεις 330h330h450 mm. Ισχύς 15 W, εγγύηση 1 έτους. Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού είναι 7 λίτρα. Ο χώρος υγρασίας είναι 20 τ.μ. Χώρα κατασκευής - Κορέα.

  Το Winni AWI-40 είναι ένα κλιματικό σύστημα στο οποίο συνδυάζονται οι λειτουργίες καθαρισμού, υγρασίας και ιονισμού του αέρα. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποιείται το βιο-αργυρό πέτρινο υδροηλεκτρικό φίλτρο.

  Προ-ιονισμού του αέρα και του νερού, αυτόματη διατήρηση της υγρασίας, αυτόματη διακοπή λειτουργίας σε περίπτωση απουσίας του νερού, καθώς και ένδειξη της, νυχτερινή λειτουργία και αθόρυβη λειτουργία - αυτό είναι ένα πλήρες πακέτο χαρακτηριστικών που οικιακού καθαρισμού.

  Αυτός είναι ένας πραγματικός οδηγός δωματίου - έχοντας αγοράσει αυτό το σύστημα, θα κανονίσετε μια όαση σπιτιών από απόλυτα καθαρό αέρα. Και πού αλλού να ξεκουραστείτε από τη διοχέτευση μιας μεγάλης πόλης, πόσο όχι στο σπίτι; Το σύστημα αξίζει τα χρήματά του, πολλοί αγοραστές είναι ήδη πεπεισμένοι για αυτό.

  Ρωτάτε: Οι διπολικοί ή μονοπολικοί ιονιστές εγκαθίστανται στα παραπάνω μοντέλα; Όλες οι σύγχρονες συσκευές έχουν στο οπλοστάσιό τους την ικανότητα να παράγουν ιόντα διαφορετικών φορτίων.

  Εν κατακλείδι, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί μελέτες, τα αποτελέσματα των οποίων θα απέδειξαν οποιαδήποτε σημαντική θετική επίδραση των ιόντων στο ανθρώπινο σώμα. Επομένως, δεν βασίζεστε εξ ολοκλήρου στο θεραπευτικό αποτέλεσμα του ιονισμού, ξεχνώντας το περπάτημα στον καθαρό αέρα και άλλες μεθόδους διατήρησης της ανοσίας.

  Επιπλέον, η υπόσχεση ευεργετική επίδραση του ιονισμού μπορεί να συμβεί μόνο μετά τη χρήση της συσκευής για κάποιο χρονικό διάστημα, και, δυστυχώς, δεν είναι αθροιστική. Δεν θα βελτιωθείτε για το μέλλον.

  Ως εκ τούτου, εάν θέλετε να αισθανθείτε το πλήρες όφελος του ιονιστή, τότε σκεφτείτε για την αγορά της συσκευής θα πρέπει να είναι τώρα, αλλά μην ξεχάσετε την κοινή πρόληψη των κοινών ασθενειών!