Fan του καναλιού, τις τροποποιήσεις του και τις περιπτώσεις χρήσης

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της σωστής λειτουργίας του εξαερισμού σε κατοικημένες, βιομηχανικές και αποθηκευτικές περιοχές. Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να μιλήσω για το πιο δημοφιλές και σύγχρονο σύστημα εξαερισμού καναλιών. Εξετάστε ορισμένα μοντέλα οπαδών, τι είναι και πώς να τα επιλέξετε σωστά, ορισμένα χαρακτηριστικά της εφαρμογής και της εγκατάστασής τους.

Αερισμός καναλιών - ένα σύνολο διαφορετικών συσκευών που είναι τοποθετημένες απευθείας στους αγωγούς των αεραγωγών. Υπάρχουν τρεις τύποι ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο διαφέρει από την διατομή των αγωγών αερισμού: με ορθογώνια και κυκλικά αγωγούς, αλλά και μικτού τύπου. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η συμπαγής και ευκολία εγκατάστασης, καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησης καναλιών και εξοπλισμού μεταξύ της ανάρτησης και της κύριας οροφής. Λόγω αυτού, έγινε τόσο δημοφιλής στους εσωτερικούς σχεδιαστές οι οποίοι, χάρη στα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, μπορούν να εκτελέσουν μια ποικιλία λύσεων συγγραφέων για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού.

Εξοπλισμός εξαερισμού τύπου καναλιού

Μία από τις πιο σημαντικές συσκευές για τη λειτουργία αυτού του συστήματος είναι ο ανεμιστήρας του καναλιού. Χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση της εισροής και της εξάτμισης του αέρα μέσω του συστήματος καναλιών. Σήμερα υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι:

 1. Για στρογγυλά άξονες. Αυτός ο εξοπλισμός είναι πιο συνηθισμένος, αφού οι αεραγωγοί αυτού του τμήματος είναι πιο πρακτικοί και έχουν ελάχιστη αντίσταση. Κατά κανόνα, πρόκειται για αξονικούς ανεμιστήρες, αλλά υπάρχουν κατασκευές όπου χρησιμοποιούνται φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες καναλιών.
 2. Πλατεία. Εγκαθίστανται σε ορυχεία του ίδιου σχήματος. Έχουν την ίδια χωρητικότητα με στρογγυλή χωρητικότητα, αλλά χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά, λόγω της υψηλής κατανάλωσης υλικού. Εκτός από τους ανεμιστήρες καναλιών κυκλικής διατομής, είναι αξονικές και ακτινικές.
 3. Οι ανεμιστήρες ορθογωνίου καναλιού χρησιμοποιούνται για κανάλια ορθογώνιας διατομής, όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος μεταξύ της αιωρούμενης και της κύριας οροφής. Λόγω του σχεδιασμού τους, οι συνηθέστερες συσκευές είναι φυγοκεντρικές.

Αλλά αυτή είναι μια αρκετά απλή ιδέα για τους οπαδούς του καναλιού. Στη γλώσσα των ειδικών όλες οι μονάδες αυτού του τύπου χωρίζονται σε δύο μόνο, αλλά μια πολύ μεγάλη ομάδα μέσων - μια αγωγούς ανεμιστήρα με straight-through φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες ανεμιστήρα και αγωγού σπειροειδούς περιβλήματος. Εάν η πρώτη ομάδα οργάνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους αεραγωγών, τότε η δεύτερη ομάδα μόνο για ορθογώνια.

Κάνουμε μια επιλογή με βάση τις κύριες λειτουργίες

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά ποιος κανάλι καναλιού να επιλέξει. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

 1. Πρώτα απ 'όλα, αυτός ο τύπος οργάνου επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των καναλιών.
 2. Το δεύτερο κριτήριο στην επιλογή αυτών των μεγεθών είναι η ισχύς τους - τόσο περισσότερο είναι, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση.
 3. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η ανταλλαγή αέρα, δηλ. Πόσες φορές σε μια ορισμένη χρονική περίοδο λαμβάνει χώρα η διαδικασία πλήρους αλλαγής του αέρα του περιβάλλοντος. Υπολογίστε αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ απλό: για αυτό πρέπει να διαιρέσετε την χωρητικότητά του από την ένταση του δωματίου.
 4. Πολλοί ξεχνούν για ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, αυτή είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράζουν συσκευές που παράγουν ταχύτητα τουλάχιστον 11 m / s, αλλά όχι περισσότερο από 14 m / s. Σε μια χαμηλότερη - η δουλειά του θα είναι αναποτελεσματική, εάν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα ροής αέρα, τότε το επίπεδο θορύβου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.
 5. Στις σύγχρονες κατοικίες, το ζήτημα της εξοικονόμησης χώρου διαβίωσης είναι έντονο, οπότε πρέπει να είναι μικρό και χωρίς παρεμβολή να τοποθετείται σε έτοιμους αγωγούς αέρα.

Σημαντικό!
Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο και οι στρογγυλοί είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό υψηλής ποιότητας, οπότε η μεταλλική θήκη είναι πιο ανθεκτική και ανθεκτική και πλαστική, απορροφά καλύτερα τον θόρυβο. Η επιλογή είναι πάντα για τον καταναλωτή.

Εάν έχετε ένα σπίτι που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το κανάλι αερισμού, τότε θα εξετάσουμε την αγορά ενός αθόρυβη 3 / h «href =» http://ventilationpro.ru/vopros_otvet/podbor-kanalnogo-ventilyatora-proizvoditelnostyu-8000-m3ch.html «data-postid =. «7796» class = «popup-mikolator» data-tooltip-content = «# mikolator_webnavoz-wrap»> fan κανάλι Όλες αυτές οι μονάδες είναι σχετικά αδύναμη θόρυβο, αλλά σε μια κατοικημένη περιοχή στην πραγματικότητα να εγκαταστήσετε τη συσκευή με ηχομόνωση έκδοση στεγαστικών έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.:

 • Λόγω του μονωμένου περιβλήματος, πέφτει πάνω του μια μικρότερη ποσότητα συμπυκνωμάτων.
 • Η θήκη αποτελείται από μοναδικά πάνελ σάντουιτς, τα οποία αντιστέκονται αποτελεσματικά στον θόρυβο και τις κραδασμούς.

Η χρήση αναστρέψιμων οπαδών στην καθημερινή ζωή

Όπως γνωρίζετε ήδη, κάθε εξαερισμός λειτουργεί με βάση την εισροή αέρα από τη μια πλευρά και την εξαγωγή από την άλλη. Στις πιο σύγχρονα συστήματα χρησιμοποιούν αμφίδρομο ανεμιστήρα κανάλι, με το οποίο υλοποιείται δύο λειτουργίες, παρέχοντας ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο και την απομάκρυνση των απορριμμάτων, αλλάζοντας την κατεύθυνση της κίνησης του δρομέα και πτερωτή, αντίστοιχα.

Σημαντικό!
Για πιο αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση αναστρέψιμων ανεμιστήρων σε ζεύγη, με ταυτόχρονη εναλλαγή. Κάποιος θα ασχοληθεί με την αναρρόφηση και ο άλλος με την εισροή και η αλλαγή στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως με ένα διακόπτη διακόπτη.

Είναι κατασκευασμένα από εγγενώς ασφαλή υλικά όπως ατσάλι, ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο και είναι ιδανικά για οικιακή χρήση, δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται -40 έως 40 βαθμούς / s. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - είναι σχεδιασμένα μόνο για την άντληση καθαρού αέρα, χωρίς πολλή σκόνη και υγρασία. Αυτό δείχνει ότι για τις πισίνες και τα μπάνια, αυτές οι συσκευές δεν συνιστώνται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ανεμιστήρα καναλιών με βαλβίδα αντεπιστροφής. Πρώτα απ 'όλα, είναι σκόπιμο όπου ο εξαναγκασμένος αερισμός να πάρει στο δρόμο και όταν είναι απενεργοποιημένος, υπάρχει μια αντίστροφη ώση, με διείσδυση ψυχρού αέρα στην κατοικία. Έτσι, έτσι ώστε να μην συμβεί αυτό, οι κατασκευαστές παρείχαν μια βαλβίδα ελέγχου.

Οι βαλβίδες διατίθενται σε τρεις παραλλαγές: ελεγχόμενες, αυτόματες και παθητικές. Η βαλβίδα ελέγχου λειτουργεί από ηλεκτρισμό και τροφοδοτείται με αισθητήρες που ελέγχουν τον αποσβεστήρα. Αυτο-κλείσιμο - που χρησιμοποιείται περισσότερο για οικιακή χρήση. Κάτω από την επίδραση της κίνησης του αέρα, ανοίγει η βαλβίδα και μόλις τερματιστεί η τροφοδοσία της, κλείνει με τη βοήθεια ενός ελατηρίου. Αυτή είναι μια καλή λύση για τουαλέτες και κουζίνες.

Το τρίτο είδος βαλβίδων χρησιμοποιείται επίσης στην καθημερινή ζωή, αλλά για κάθετους αεραγωγούς, όπου η βαρύτητα «βοηθά» να κλείσει τη βαλβίδα σε περίπτωση διακοπής ροής αέρα. Αν και αυτός ο σχεδιασμός της βαλβίδας ελέγχου μπορεί να σας προστατεύσει από δυσάρεστες οσμές από το γειτονικό διαμέρισμα, αλλά σήμερα δεν είναι σε ζήτηση.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης: πρακτικές συμβουλές

Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο ειδικό. Αυτή είναι η πρώτη και η πιο σημαντική απαίτηση. Η εγκατάσταση διαφορετικού σχεδιασμού των ανεμιστήρων είναι σχεδόν η ίδια με την άλλη.

 • Πρώτα από όλα, διαβάστε την τεκμηρίωση για την επιλεγμένη μονάδα.
 • Παρατηρήστε την ακολουθία εργασιών που ορίζεται σε αυτά. την τεκμηρίωση, καθώς και την ασφάλεια κατά την εργασία με ηλεκτρική ενέργεια.
 • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας συμμορφώνεται με τον κλιματικό σχεδιασμό και το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας.
 • Τοποθετήστε τον ορθογώνιο ανεμιστήρα σε οποιαδήποτε θέση.

Σημαντικό!
Τηρείτε την κατεύθυνση της ροής αέρα που υποδεικνύεται από το βέλος στο περίβλημα.

 • Η καλωδίωση πρέπει να ασφαλίζεται και να κρυώνεται με πλαστικό κουτί.

  Σημαντικό!
  Μην κολλάτε καλώδια, για να αποκλείσετε τη ζημιά τους.

  Σημαντικό!
  Παρέχετε χώρο για περαιτέρω προληπτική εργασία.

  Ο ανεμιστήρας είναι η καρδιά ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Μην σκουπίζετε τους ειδικούς. Εγκαθιστούν ταχύτερα και με εγγύηση ποιότητας, επειδή η σωστή εγκατάσταση είναι η εγγύηση της αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

  Οι οπαδοί του καναλιού: τι είναι αυτό και τι προορίζονται;

  Άρθρα κατά θέμα

  Χαρακτηριστικά καψουλών από κάψουλες ζελατίνης

  Αγοράστε vibropress

  Πώς να αγοράσετε ποιοτικό μεταφορέα και μεταφορέα

  Ο σωστός εξαερισμός - μια υπόσχεση καθαρού αέρα στο δωμάτιο σε μόνιμη βάση. Το κύριο των συστημάτων αυτών είναι ο εξαερισμός καναλιών. Πρόκειται για ένα σύνολο διαφόρων συσκευών που είναι εγκατεστημένες στους αεραγωγούς. Ανάλογα με τον τύπο της ενότητας, το σύστημα παρέχει εγκατάσταση των ανεμιστήρων τριών καναλιών:

  Επίσης, για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει η αρχή της εγκατάστασης πολλών τύπων εξοπλισμού σε ένα σύστημα. Στη συνέχεια, ο διαχωρισμός πραγματοποιείται με τη μέθοδο της κυκλοφορίας των λεπίδων:

  Ανάλογα με την χωρητικότητα και τις παραπάνω κατανομές, ανεμιστήρα αγωγών εξαγωγής Εγκαθίστανται σε διάφορες εγκαταστάσεις: διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια κ.λπ.

  Περιγραφή της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας

  Σχεδόν όλοι οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν την ίδια δομή: ο βραχίονας τοποθέτησης και η κύρια μονάδα, στην οποία βρίσκονται ο κινητήρας και τα πτερύγια, είναι πιο συχνά διαγώνια. Η ενσωματωμένη προστασία προστατεύει τον κινητήρα από υπερθέρμανση, ακόμη και με εντατική και συνεχή λειτουργία. Ένα περίβλημα από χάλυβα ή πλαστικό είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων που έχουν προσθήκες που επηρεάζουν τη λειτουργία ή την εμφάνιση του μηχανήματος: εξωτερικός ρότορας, πλέγμα, χρονοδιακόπτης, βαλβίδα ελέγχου κ.λπ.

  Για να εξασφαλιστεί η πλήρης κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, οι ανεμιστήρες των αγωγών είναι εγκατεστημένοι στον αεραγωγό. Λόγω της δουλειάς τους, οι ροές του αέρα κινούνται πιο παραγωγικά, διασφαλίζοντας τη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο και την είσοδο βρώμικου αέρα έξω. Ο εξοπλισμός λειτουργεί σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από -15 ° C έως + 30 ° C. Η διάμετρος του αγωγού σύνδεσης είναι 50 - 400 mm.

  Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

  Πολλά θετικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων καναλιών τα οδηγούν στις ηγετικές θέσεις κατά την επιλογή του εξοπλισμού για τον αερισμό του δωματίου. Το μικρό μέγεθος της θήκης σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα σε περιορισμένο χώρο, οριζόντια ή κάθετα. Η απλή εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και η περαιτέρω εργασία δεν απαιτεί παρέμβαση τρίτων, εκτός από τον περιοδικό καθαρισμό. Ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για χρονικό διάστημα 1 έως 30 λεπτών. Η ήσυχη λειτουργία ορισμένων μοντέλων σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες καναλιών σε δωμάτια με υψηλές απαιτήσεις θορύβου. Η προστασία του κινητήρα εγγυάται μεγάλη διάρκεια λειτουργίας. Η ευελιξία της συσκευής συμπληρώνεται από υψηλή απόδοση και το χαμηλό κόστος σας επιτρέπει να σταματήσετε την επιλογή εξοπλισμού για εξαερισμό στους ανεμιστήρες καναλιών.

  Δημοφιλή μοντέλα

  SOlerPalau σειρά TD ο ισπανός κατασκευαστής εγγυάται σιωπηλή λειτουργία με μεγάλη ισχύ. Το μικρό μέγεθος και ο μοναδικός σχεδιασμός από τα μοντέλα Silent θα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένη προστασία κινητήρα, ενώ ορισμένα μοντέλα συμπληρώνονται με χρονοδιακόπτη.

  Βίντεο - Επισκόπηση των ανεμιστήρων καναλιών SolerPalau TD-160/100 N Silent

  SolerPalau σειρά Εξαερισμός είναι σχεδιασμένο για λειτουργία σε μεγάλα δωμάτια. Το χαλύβδινο περίβλημα και η θερμική προστασία του κινητήρα εξασφαλίζουν μακρά εργασία. Οι μετατροπείς συχνότητας βοηθούν στη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων.

  Σειρά Systemair K Η ισχυρή λειτουργία ενός ανεμιστήρα καναλιών από έναν ελβετικό κατασκευαστή μπορεί να παρέχει κυκλοφορία αέρα όχι μόνο σε ένα διαμέρισμα, αλλά και σε βιομηχανικούς χώρους. Η λειτουργία χαμηλού θορύβου συμπληρώνεται από την οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

  Vortice Σειρά LINEO ο ιταλικός ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση στον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Κατάλληλο για οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους. Παρά την ήσυχη εργασία, παρέχεται υψηλή απόδοση.

  Τι είναι ο ανεμιστήρας του καναλιού;

  Σήμερα, μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού διαφορετικών συστημάτων εξαερισμού και συστημάτων κλιματισμού, είναι ο πιο δημοφιλής ανεμιστήρας στρογγυλών αγωγών. Και γι 'αυτό υπάρχουν διάφοροι λόγοι, όπως κύριο είναι η απλότητα της εγκατάστασης και η απίστευτη ευκολία λειτουργίας. Επιπλέον, η κατασκευή οποιουδήποτε σύγχρονου κτιρίου και δομής πραγματοποιείται μέχρι σήμερα μόνο με τη χρήση εντελώς νέων τεχνολογιών και υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία τι κατασκευάζεται από τη δομή - από σκυρόδεμα ή από συνεχή χύτευση σε εργοτάξιο. Οποιαδήποτε κατασκευή έχει υψηλή ανθεκτικότητα και διατηρεί τέλεια τη θερμότητα. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο είναι ότι τα τείχη αυτών των σπιτιών είναι εντελώς "δεν αναπνέουν".

  Σχεδόν η ίδια κατάσταση παρατηρείται σε κτίρια που κατασκευάζονται από τούβλα και τούβλα. Από αυτή την άποψη, κανένα σύγχρονο κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως χωρίς ένα λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα αερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε κάθε κτίριο παραγωγής και κατοικίας παρέχονται αεραγωγοί, στους οποίους βρίσκονται οι ανεμιστήρες καναλιών για κυκλικούς αεραγωγούς. Χωρίς τέτοια κανάλια, το κτίριο απλά δεν θα τεθεί σε λειτουργία.

  Πώς να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα των αεραγωγών;

  Για να λειτουργεί το κανάλι εξαερισμού σε πλήρη ισχύ, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξαερισμού απευθείας στους αγωγούς που χρησιμοποιούν ανεμιστήρα αγωγών. Το πλεονέκτημα αυτού του ανεμιστήρα είναι ότι αυξάνει σημαντικά την απόδοση ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού σε όλο το κτίριο. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα εξασφαλίζει την απαραίτητη ροή αέρα στο σύνολο του συστήματος, που προκαλεί την κίνηση της μάζας αέρα όχι μόνο στη θέση της εγκατάστασης του εξοπλισμού αλλά και στις γειτονικές ζώνες. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς ο λόγος για την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι η ένταση της κίνησης των ρευμάτων αέρα.

  Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

  Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόν τον ανεμιστήρα απολύτως σε οποιαδήποτε θέση και σε οποιοδήποτε αγωγό. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε και να λειτουργήσετε. Επίσης, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με ένα πολύ βολικό και ομαλό σύστημα ρύθμισης ισχύος. Η κατασκευή του ανεμιστήρα του αγωγού εκτελείται σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού αέρα και μπορεί να είναι ορθογώνια ή στρογγυλή. Και η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην παρουσία μιας άμεσης ροής αέρα, η πίεση της οποίας ρυθμίζεται από το σύστημα εκκίνησης. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει δόνηση σε έναν τέτοιο ανεμιστήρα και το επίπεδο θορύβου του είναι πολύ χαμηλό.

  Αντίθετα, για παράδειγμα, από τους φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες το κανάλι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς και την αποτελεσματικότητά του. Μπορείτε να μάθετε την τιμή ενός ανεμιστήρα στρογγυλής καναλιού στην ιστοσελίδα μας ή καλώντας το γραφείο. Επίσης, οι ειδικοί μας απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις.

  Τύποι ανεμιστήρων καναλιών και η αρχή της λειτουργίας τους

  Για σήμερα, ο πιο δημοφιλής τρόπος εξαερισμού των χώρων είναι η εγκατάσταση του ανεμιστήρα καναλιών, η αρχή της οποίας συνίσταται στη μετακίνηση του αέρα στους σωλήνες του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι είναι ο καναλιού ανεμιστήρας, πού χρησιμοποιείται και με ποια αρχή λειτουργεί.

  Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζομαι έναν ανεμιστήρα καναλιών;

  Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

  Η ευρεία κατανομή των ανεμιστήρων του καναλιού οφείλεται στην απλότητα του σχεδιασμού, στο χαμηλό επίπεδο θορύβου και στη μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοιες μονάδες εγκαθίστανται σε χώρους γραφείων και κατοικιών, καθώς και σε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μεγάλες επιχειρήσεις.

  Αρχή λειτουργίας και συσκευής

  Η αρχή της λειτουργίας των ανεμιστήρων αγωγών έχει ως εξής: Ο αέρας που ρέει μέσα από τους αεραγωγούς διέρχεται από τους ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι σε αυτά τα κανάλια.

  Υπάρχει ένας ανεμιστήρας καναλιού ειδικού πτερωτή, ο οποίος βρίσκεται στο περίβλημα. Ο τροχός λειτουργεί με ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποτελεί επίσης μέρος του προϊόντος.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι ανεμιστήρες των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνουν υπόψη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών:

  • Υψηλή απόδοση - ο τύπος καναλιού της μονάδας μειώνει το κόστος λειτουργίας του.
  • ευελιξία - μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μοντέλο αυτού του τύπου σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • την αξιοπιστία και την απλότητα του σχεδιασμού.
  • Συνέχεια και συνέχεια της εργασίας.

  Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

  Οι κυκλικοί ανεμιστήρες καναλιών (VKK) χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κυκλικών αγωγών εξαερισμού για κτίρια διαφόρων χρήσεων. Χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών είναι:

  • την περικλεισμένη περίπτωση.
  • αντιδιαβρωτική επεξεργασία;
  • αποτελεσματική μείωση θορύβου.

  Προειδοποίηση: ανεμιστήρες αγωγός τύπου WCC προορίζονται για τη μετακίνηση της μη εκρηκτικά αέρια μέσα που έχει μία θερμοκρασία από -40 έως +60 βαθμούς, που περιέχουν επιθετική ακαθαρσίες εντός 100 mg / m3 και περιέχουν ιξώδεις ουσίες, ινώδη και λειαντικά υλικά, σε εύκρατα κλίματα σε εξωτερική θερμοκρασία όχι υψηλότερη 40 μοίρες.

  Παροχή αέρα

  Για την οργάνωση αποτελεσματικού εξαερισμού όλων των χώρων, είναι τοποθετημένο ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι ο ανεμιστήρας αγωγών. Οι συσκευές τοποθετούνται απευθείας στους αγωγούς εξαερισμού σε μεγάλο βαθμό για να παρέχουν επιπλέον αέρα που φυσάει στο δίκτυο.

  Όπως είναι γνωστό, οποιοσδήποτε αερισμός λειτουργεί με βάση την εισροή αέριων μαζών στη μία πλευρά και αντλώντας την άλλη. Ωστόσο, σε πιο σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιείται ένας ανεστραμμένος ανεμιστήρας καναλιών, οι κύριες λειτουργίες του οποίου είναι η ροή του αέρα στο δωμάτιο που εξυπηρετείται και η αφαίρεση του στροφείου και της πτερωτής που έχουν επεξεργαστεί ρυθμίζοντας την κατεύθυνση κίνησης.

  Αφαίρεση καπνού

  Η κύρια διαφορά στη λειτουργία των ανεμιστήρων καναλιών από άλλα πυροσβεστικά συστήματα είναι η δυνατότητα λειτουργίας τους ως συμβατικών συσκευών οδήγησης για τον καθημερινό αερισμό του κλίματος, ο οποίος με τη σειρά του θέτει ειδικές απαιτήσεις στον κινητήρα των συσκευών, και συγκεκριμένα:

  • αθόρυβη λειτουργία.
  • οικονομία ·
  • επαρκείς πόρους εργασίας ·
  • μεγάλος αριθμός σχεδιασμού των κύκλων μεταγωγής.

  Προειδοποίηση: Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο ανεμιστήρας καπνού πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει για μία ώρα σε θερμοκρασία του μέσου εργασίας που αφαιρείται τουλάχιστον +600 μοίρες, καθώς ακόμη και το πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία του.

  Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πτερωτής είναι η εμφύσηση της ροής θερμού αερίου από το κανάλι χωρίς άμεση αλληλεπίδραση με το περίβλημα του κινητήρα. Ταυτόχρονα, το χιτώνιο του πτερυγίου μεγάλης διαμέτρου προστατεύει το περίβλημα του κινητήρα από τη ροή.

  Ανθεκτική στη θερμότητα

  Ο ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καναλιών έχει αρκετά ευρύ φάσμα εφαρμογών και χρησιμοποιείται τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους.

  Οι κύριοι στόχοι της εγκατάστασης αυτού του εξοπλισμού είναι:

  • αποτελεσματική απομάκρυνση ατμού από λουτρά / σάουνες.
  • έλεγχος της κίνησης των μαζών θερμού αέρα στα συστήματα θέρμανσης ανταλλαγής αέρα ·
  • πλήρης αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα από τις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται με τζάκια και φούρνους εγκατεστημένους σε αυτές,
  • απόσυρση προϊόντων καύσης από βιομηχανικούς χώρους.

  Η εγκατάσταση ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων καναλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε τοίχους όσο και στην οροφή (αναρτημένη ή συμβατική). Η στερέωση των προϊόντων πραγματοποιείται λόγω ειδικών αναρτήσεων και παρενθέσεων. Η έξοδος του περιβάλλοντος εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα κεντρικό σύστημα αγωγών ή απευθείας στο δρόμο.

  Έξοδος αεραγωγού εξαγωγής: επιλέξτε σωστά

  Ένα καλό σύστημα εξαερισμού παρέχεται μόνο εάν ο εξοπλισμός είναι ευλόγως επιλεγμένος. Το βασικό στοιχείο του έργου εξαερισμού είναι ο ανεμιστήρας αγωγών εξαγωγής. Οι συσκευές εξάτμισης αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής, καθώς η αυξημένη συσσώρευση υγρασίας και σκόνης σε μη αεριζόμενους χώρους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

  Ανεμιστήρας καυσαερίων αναφέρεται στους μηχανικούς τύπους συσκευών και είναι υπεύθυνος για τη σταθερή παροχή αέρα σε κάθε τύπο χώρου. Η εγκατάσταση του προϊόντος πραγματοποιείται απευθείας στον αεραγωγό, ο οποίος ελαχιστοποιεί τις αισθητικές απώλειες σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Τύποι ανεμιστήρων καυσαερίων

  Υπάρχουν τέσσερις τύποι ανεμιστήρων αγωγών για εξαγωγή:

  • Αξονική. Οι λεπίδες της συσκευής λόγω περιστροφικής κίνησης γύρω από τον άξονα δημιουργούν μια ροή στην οποία η φορά περιστροφής του τροχού συμπίπτει με την κατεύθυνση της μάζας αέρα. Η συσκευή διαθέτει ένα μικρό μέγεθος με την ταυτόχρονη δυνατότητα μετακίνησης μεγάλου όγκου αέρα. Η απόδοση του προϊόντος φθάνει το 76%.
  • Η διαμετρική. Έχει έναν τροχό τύπου τύμπανο στην κατασκευή του, που επιτρέπει την εγγύηση υψηλής απόδοσης ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας.
  • Φυγοκεντρικοί ή ακτινικοί ανεμιστήρες. Η έξοδος αέρα παράγεται με φυγοκεντρικές δυνάμεις. Το πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ήρεμη λειτουργία.

  Για την τοποθέτηση σε ένα μπάνιο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με πίσω καμπύλες λεπίδες, δεδομένου ότι αυτή η διάταξη δίνει ένα μέγιστο ποσοστό χρήσιμης απόδοσης μέχρι 81%.

  • Μεικτά δείγματα - σημαίνει την ένωση όλων των παραπάνω τύπων σε μία συσκευή. Η λειτουργία οφείλεται στην ίδια φυγόκεντρη δύναμη, αλλά ήδη στον άξονα του ίδιου του κινητήρα. Ο συντελεστής απόδοσης, καθώς και ο φυγοκεντρικός τύπος, δεν υπερβαίνει το 80-81%.

  Τα κύρια κανάλια αέρα των ανεμιστήρων έχουν διαφορετική διατομή.

  Τα παρακάτω τύποι διατομών καναλιών για τους οπαδούς:

  • Τα προϊόντα Round - είναι κατάλληλα για αεραγωγούς οποιουδήποτε μεγέθους
  • Square - χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού παρόμοιας μορφής, καθώς και για τοποθέτηση σε τοίχους με ειδικό εξοπλισμό
  • Ορθογώνιο - κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο και μενταγιόν

  Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

  Ένα ικανοποιητικά σχεδιασμένο σχεδιασμό και τεχνικά θετικές πλευρές είναι ο λόγος για τη μαζική χρήση αυτών των συσκευών αερισμού: τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Τα κύρια θετικά σημεία:

  1. Υψηλό επίπεδο απόδοσης
  2. Χαμηλό όριο θορύβου
  3. Συμπαγή
  4. Ανθεκτικότητα

  Οι ανεμιστήρες καναλιών επιτρέπεται να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία συντήρηση, φροντίδα ή επισκευή. Ένα παρόμοιο μπόνους παρέχει έναν ισορροπημένο άξονα κινητήρα της συσκευής.

  1. Εύκολη εγκατάσταση
  2. Ευελιξία

  Χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης

  Το θεμέλιο όλων των έργων είναι το έργο. Τα ακόλουθα σημεία πρέπει να υπολογίζονται προκαταρκτικά και να αναφέρονται σε αυτό:

  • αριθμός αποσπασμάτων ·
  • μήκος σωλήνων.
  • κλαδιά των αξόνων εξαερισμού.

  Οι ανεμιστήρες καναλιών μπορούν να εγκατασταθούν στην αρχή, στο τέλος, στο μέσο του αγωγού.

  Κατά την επιλογή της διατομής του καναλιού αέρα, είναι απαραίτητο να σταματήσετε την προσοχή στην ορθογώνια φόρμα. Αυτή η προσέγγιση είναι η πιο λογική. Το σχήμα του άξονα και του ανεμιστήρα πρέπει να είναι το ίδιο. Όταν η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, για την άντληση του αέρα χρησιμοποιούνται κυκλικοί ανεμιστήρες αγωγών με προστασία από την υγρασία, οι διάμετροι είναι οι εξής: 9, 10, 12, 12,5, 15, 20, 25, 30 cm.

  Ενδιαφέροντα και χρήσιμα γεγονότα

  Η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση πολλών συσκευών παράλληλα.

  Η πίεση αυξάνεται με μια σύνδεση σειράς.

  Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, μπορούν να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου, τα οποία θα απλοποιήσουν σημαντικά τη λειτουργία τους. Οι ρυθμιστές τυρτιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής.

  Αεραγωγοί: Τι για, τι είναι, πώς να εγκαταστήσετε

  Fan του καναλιού: τι είναι αυτό;

  Τι χρειάζεστε για να αερίσετε το δωμάτιο; Με βάση τη ρίζα της λέξης «αέρα», μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι ο άνεμος, δηλαδή η ροή του αέρα. Στο σύστημα εξαερισμού, ο "άνεμος" παρέχεται τεχνητά από έναν ανεμιστήρα καναλιών. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συνόλου είναι τα εξής:

  • καθολική τοποθέτηση - Ο ανεμιστήρας αγωγών μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο: σε κτίρια κατοικιών, βιομηχανικά ή δημόσια κτίρια. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ψευδοροφή, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό σχέδιο πιο στοχαστικό.
  • εύκολη εγκατάσταση - να εγκαταστήσετε μια οικιακή ποικιλία δεν απαιτεί τη βοήθεια ενός ειδικού?
  • ήσυχη λειτουργία της συσκευής - η μέση στάθμη θορύβου φτάνει τα 30-40 ντεσιμπέλ ·
  • ευκολία συντήρησης - μόλις μία φορά σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, καθαρίστε τις λεπίδες και το σώμα της συσκευής από τη σκόνη.
  • συνέχεια της εργασίας - σε αντίθεση με λιγότερο αξιόπιστες μεθόδους αερισμού - για παράδειγμα, με τον ίδιο εξαερισμό - ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργήσει ομαλά στον επιλεγμένο τρόπο και με κάποια ισχύ.
  • αξιοπιστία - οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία της προστασίας του κινητήρα από πτώσεις τάσης, οπότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διάσπασης.

  Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι αυτή η συσκευή, υπάρχει ένα μειονέκτημα: δεν προορίζεται για φιλτράρισμα. Αν το δωμάτιο χρειάζεται όχι μόνο φρέσκο, αλλά και καθαρό αέρα, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από άλλη κλιματική τεχνολογία - για παράδειγμα, καθαριστές αέρα.

  Ο ανεμιστήρας του αγωγού ελέγχεται χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με το μοντέλο. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο ή τουαλέτα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με το φως: πρέπει να ανοίξετε ένα καλώδιο τροφοδοσίας και να το συνδέσετε στο διακόπτη φωτισμού. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα διπλό διακόπτη, ένας από τους οποίους μπορεί να συνδεθεί στο φως και ο άλλος στην ίδια τη μονάδα.

  Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα καναλιού

  Ας δούμε ποια μέρη αποτελείται η συσκευή από:

  • στην πραγματικότητα στέγαση προϊόντα. Συχνά είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα: οπότε η θήκη αντέχει σε υψηλά φορτία και γίνεται ανθεκτική στη διάβρωση. Ωστόσο, για οικιακές ανάγκες, το πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι επίσης κατάλληλο ως υλικό. Για τους σκοπούς της ηχομόνωσης, τα τοιχώματα της γάστρας γενικά κατασκευάζονται με πολλές στρώσεις.
  • πτερωτή, η οποία είναι υπεύθυνη για την απόδοση της συσκευής.
  • ηλεκτρικό μοτέρ, με τον οποίο λειτουργεί ο τροχός.
  • λεπίδες ή λεπίδες - Κατά τη λειτουργία περιστρέφονται, συγκρούονται με τον αέρα και το ρίχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
  • πτερωτή - περιστρεφόμενο τμήμα της διάταξης, στην οποία προσαρτώνται οι λεπίδες,
  • διακοσμητικά πλέγματα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στους τοίχους και προστατεύουν τον αεραγωγό από το να πάρει συντρίμμια.
  • θερμική προστασία, Επιτρέπει τη λειτουργία της συσκευής σε συνθήκες διαφοράς θερμοκρασίας.

  Ορισμένοι ανεμιστήρες εξάτμισης παρέχουν επίσης βαλβίδα ελέγχου, που εμποδίζει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη ή σπασμένη και εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι κάτω από τη θερμοκρασία του δρόμου. Λόγω της πτώσης πίεσης, ο αέρας μετακινείται από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αλλά η βαλβίδα εμποδίζει τη ροή του αέρα και εμποδίζει τη διείσδυση του μέσα.

  Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι τριών παραλλαγών:

  • παθητικό - Κλείνει μόνο λόγω βαρύτητας. Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας βαλβίδας είναι αρκετά χαμηλή και σήμερα δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση.
  • εύχρηστο - λειτουργεί από ηλεκτρισμό, ανοίγει και κλείνει με ειδικό αισθητήρα,
  • αυτο-κλείσιμο - Κλείνει ταυτόχρονα με τη διακοπή της ροής του αέρα. Συχνά χρησιμοποιείται για τουαλέτα ή κουζίνα.

  Τα παρακάτω φάσεις της εργασίας συσκευές:

  1. Η πτερωτή, περιστρεφόμενη, δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης.
  2. Κάτω από την πίεση, ο αέρας αναρροφάται από τη σχάρα.
  3. Η ροή αέρα πέφτει στις λεπίδες, όπου η πίεση αυξάνεται.
  4. Κάτω από την πίεση, ο αέρας μετακινείται μέσω του δικτύου αγωγών προς τη σωστή κατεύθυνση.
  5. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κινητήρα και η συσκευή να μην αποτύχει, οι θερμικές επαφές ανοίγουν το ηλεκτρικό κύκλωμα σε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα καναλιών;

  Για να εξασφαλιστούν άνετες συνθήκες διαβίωσης στη διευθέτηση οποιωνδήποτε χώρων, είναι απαραίτητο να δοθεί η δέουσα προσοχή στην οργάνωση ενός μικροκλίματος υψηλής ποιότητας. Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για το επίπεδο υγρασίας και καθαρού αέρα σε εκείνους τους χώρους όπου οι αριθμοί αυτοί είναι υπερεκτιμημένοι ή υποτιμημένοι. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών. Από αυτό το άρθρο θα μάθετε ποια είδη οπαδούς καναλιών υπάρχουν και πώς να το επιλέξετε.

  Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των συσκευών είναι η παρουσία ενός κλιματιστικού, με τη λειτουργία του οποίου εκτελείται υψηλής ποιότητας επεξεργασία αέρα:

  • διήθηση ·
  • ψύξη και θέρμανση.
  • ρυθμίζοντας την ταχύτητα τροφοδοσίας των αέριων μαζών.
  • λειτουργική αφαίρεση του αέρα εξαγωγής.

  Οι ανεμιστήρες αγωγών εγκαθίστανται στον τοίχο και καλύπτονται με ένα πλέγμα, πίσω από το οποίο βρίσκεται η γραμμή του αγωγού. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται από το δωμάτιο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου υποβάλλεται σε διαδικασία καθαρισμού σε ειδικό θάλαμο ανάμειξης και μετά τροφοδοτείται με τη βοήθεια διανομέων.

  Κατά την κατασκευή ενός περιβλήματος για αυτόν τον ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται ένας πολυστρωματικός ιστός, ο οποίος αποτελείται από ένα συνδυασμό χάλυβα και πλαστικού. Οι βίδες και η μέθοδος ακριβούς συγκόλλησης χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των εξαρτημάτων.

  Οι ανεμιστήρες αγωγών έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • συμπαγές μέγεθος.
  • ευκολία εγκατάστασης.
  • υψηλή ακρίβεια της εξισορρόπησης.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • υψηλή απόδοση της παροχής αέρα ·
  • δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας του συστήματος, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες ·
  • πολυλειτουργική λειτουργία (ψύξη / θέρμανση, κ.λπ.) ·
  • Δυνατότητα βέλτιστης χρήσης της περιοχής ενός χώρου σε μια τοποθέτηση γραμμών μιας γραμμής αέρα.

  Τύποι ανεμιστήρων καναλιών

  Οι ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και τη μεταφορά αέρα χωρίς στερεά, λειαντικά σωματίδια, αέρια από έκρηξη και ξεχωριστά:

  • Σύμφωνα με τη μορφή:
   • Γύρος - χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των συστημάτων αεραγωγών με την κατάλληλη διατομή. Είναι συμπαγή και εύκολα συναρμολογημένα σε οποιαδήποτε θέση.
   • Ορθογώνιο - χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση των ορθογώνιων αγωγών προφίλ. Η εγκατάσταση αυτών των δομών επιτρέπει την πιο αποτελεσματική και πρακτική χρήση ακόμη και ενός μικρού χώρου.
   • Πλατεία - αυτή είναι λιγότερο δημοφιλής επιλογή λόγω της μεγάλης αντίστασης στο σύστημα και των συνολικών διαστάσεων.
   • Ένα φυγοκεντρικό σύστημα με περίβλημα απόσβεσης θορύβου είναι μια συσκευή που χαρακτηρίζεται από απόδοση και υψηλό επίπεδο θορύβου, ανεξάρτητα από την ταχύτητα παροχής και επεξεργασίας του αέρα. Τέτοια συστήματα εγκαθίστανται σε συστήματα εξάτμισης, τροφοδοσίας και συνδυασμένα συστήματα.
  • Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας:
   • με καμπύλες λεπίδες προς τα εμπρός / προς τα πίσω.
   • αξονική και ακτινική.
   • με αναρρόφηση μιας ή δύο όψεων.

  Επιλογή ανεμιστήρα καναλιών

  Το PC "Ventas" συνιστά να ακολουθείτε τα παρακάτω κριτήρια κατά την επιλογή ανεμιστήρων καναλιών:

  • το μέγεθος και το σχήμα των καναλιών.
  • ισχύ (τόσο περισσότερη δύναμη, τόσο καλύτερη απόδοση)?
  • τον δείκτη ανταλλαγής αέρα για μια ορισμένη χρονική περίοδο (για τον υπολογισμό του χαρακτηριστικού, διαιρέστε τον όγκο του δωματίου από την ισχύ του ανεμιστήρα).
  • ταχύτητα ροής αέρα (συνιστάται η αγορά συσκευών με ταχύτητα 11 έως 14 m / s).

  Η επιλογή του ανεμιστήρα του αγωγού εξαρτάται από τη ζώνη στην οποία θέλετε να το εγκαταστήσετε:

  • Μπάνιο. Για αυτό το δωμάτιο, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εξοπλισμένη με αισθητήρα χρόνου και υγρασίας: όταν αυξηθεί ο συντελεστής υγρασίας, ο ανεμιστήρας σβήνει αυτόματα.
  • Ένα μπάνιο. Για αυτόν τον σκοπό, επιλέγεται ένας ανεμιστήρας με το πλεονέκτημα μιας καθυστέρησης διακοπής λειτουργίας, η οποία του επιτρέπει να λειτουργήσει για περίπου 25 λεπτά μετά την αναχώρησή σας.
  • Η κουζίνα. Όταν επιλέγετε μοντέλο ανεμιστήρα καναλιών για αυτήν τη ζώνη, προσέξτε τη δυνατότητα τοποθέτησης καυστήρων λίπους.

  Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα καναλιών, προσέχετε επίσης τις ακόλουθες αποχρώσεις:

  • Άνετο επίπεδο θορύβου:
   • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε εξοπλισμό σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα, τότε το βέλτιστο επίπεδο θορύβου είναι 25-30 dB.
   • για εμπορικούς, βιομηχανικούς και άλλους δημόσιους χώρους, ο δείκτης θα είναι υψηλότερος και θα εξαρτάται από το επίπεδο του θορύβου του περιβάλλοντος.
  • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η συσκευή:
   • Το πλαστικό χρησιμοποιείται για συστήματα με μικρή ροή αέρα.
   • οι ανεμιστήρες από χάλυβα τοποθετούνται για να βελτιώσουν την αεροδυναμική, πράγμα που επιτρέπει την αύξηση της πίεσης στο σύστημα εξαερισμού.
  • Χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα και του συνιστώμενου σκοπού (προκειμένου το σύστημα να μην αποτύχει πρόωρα):
   • Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες έχουν υψηλό επίπεδο απόδοσης και αντοχή σε επιθετικά αποτελέσματα.
   • οι συσκευές σε προστατευμένο περίβλημα μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό θορύβου και να εγγυηθούν μια άψογη αντίσταση στις μηχανικές παρεμβολές.
   • Οι ανεμιστήρες για μπάνια έχουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη διείσδυση υγρασίας μέσα στη συσκευή.

  Στη σύγχρονη αγορά ανεμιστήρων καναλιών υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συσκευών, έτσι μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τον καλύτερο εξοπλισμό για να εξασφαλίσετε ένα άνετο μικροκλίμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Το PC "Ventas" σας προσφέρει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών της μάρκας Korf, ο οποίος έχει υψηλό επίπεδο αντοχής στις περιβαλλοντικές επιρροές και είναι σε θέση να εργαστεί χωρίς την ανάγκη εξυπηρέτησης πάνω από σαράντα χιλιάδες ώρες.

  Ανεμιστήρες αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή: καθαρός αέρας στα διαμερίσματα

  Για τον αερισμό σε πολυκατοικίες ή ιδιωτικά σπίτια, υπάρχει αερισμός. Και παρόλο που ασχολείται με την εργασία της, θέλω να αφαιρέσω γρήγορα την υγρασία από το μπάνιο ή μια δυσάρεστη οσμή από το μπάνιο. Και ο ατμός ή η μυρωδιά του καμένου κρέατος στην κουζίνα; Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στη μάσκα εξαγωγής, αλλά ακόμα και οι ήσυχες συσκευές εκπέμπουν θόρυβο, ο οποίος αρχικά ερεθίζει και στη συνέχεια οδηγεί τελείως σε πονοκεφάλους. Η έξοδος θα είναι ανεμιστήρες αθόρυβων καναλιών για εξαγωγή. Σήμερα θα επανεξετάσουμε τις κύριες τεχνικές παραμέτρους τους, και θα καταλάβουμε επίσης πώς είναι τοποθετημένες.

  Διαβάστε στο άρθρο:

  Πού χρησιμοποιούνται αθόρυβοι ανεμιστήρες αγωγών ανεμιστήρων;

  Αυτές οι συσκευές εξαερισμού χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να παρέχουν ένα απόσπασμα από μια κουζίνα ή ένα μπάνιο. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά καταστήματα, σε χώρους με αυξημένη σκόνη, συστήματα απομάκρυνσης καπνού έκτακτης ανάγκης. Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες για εξόρυξη είναι πιο ισχυροί και διαστασιολογημένοι. Αλλά σήμερα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις οικιακές συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής, τοποθετημένες σε ξεχωριστούς χώρους ή σε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας.

  Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες για εξαγωγή: τύποι, χαρακτηριστικά, διαφορές

  Υπάρχουν τρεις τύποι ανεμιστήρων για εξάτμιση, που διαφέρουν στη συσκευή:

  1. Αξονική - Ο κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο του κυλίνδρου. Περιστρέφει την πτερωτή, η οποία κινεί τον αέρα που ρέει κατά μήκος του άξονα. Τέτοιες συσκευές είναι βολικές για εγκατάσταση (συχνά εγκατεστημένες στην κουζίνα ή την κουκούλα) και παρέχουν μια καλή ανταλλαγή αέρα - περίπου 100 m³ / h. Από τις αδυναμίες διαπιστώνουμε την ύπαρξη θορύβου περίπου 30 ÷ 50 dB.
  2. Ακτινωτός ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εξαγωγής - Αυτοί οι τύποι συσκευών είναι παρόμοιοι. Η πτερωτή εγκαθίσταται στο σώμα, οι λεπίδες δεν βρίσκονται απέναντι, αλλά κατά μήκος του καναλιού. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, δημιουργείται φυγόκεντρος δύναμη, απορροφώντας ή αντλώντας μάζες αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η ισχύς και η απόδοση αυτών των συσκευών είναι υψηλότερη. Είναι ικανά να αντλούν μέχρι 15 m³ / min. Εάν ο αξονικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος μόνο σε μία θέση, τότε ένας ισχυρός φυγοκεντρικός ή ακτινικός ανεμιστήρας θα παρέχει την εξαγωγή ολόκληρης της ιδιωτικής κατοικίας.

  Πώς σχεδιάζεται ο ανεμιστήρας του αγωγού εξαγωγής: διάγραμμα κυκλώματος

  Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας αποτελείται από τέσσερα κύρια μέρη:

  • πτερωτή, μάζες αέρα που μετακινούνται.
  • ηλεκτρικό μοτέρ, την περιστροφή του.
  • το περίβλημα μέσα στο οποίο τοποθετείται η πτερωτή με τον ηλεκτροκινητήρα.
  • ρουλεμάν - παρέχουν μια απαλή, αθόρυβη περιστροφή.

  Εκτός από τα ρουλεμάν, η αθόρυβη λειτουργία διασφαλίζεται με ακριβή εξισορρόπηση στο εργοστάσιο. Ο κατασκευαστής δοκιμάζει τα τελικά προϊόντα. Σε περίπτωση υπέρβασης του θορύβου, η συσκευή απορρίπτεται, δεν εισέρχεται στο δίκτυο λιανικής.

  Οι ηλεκτροκινητήρες τέτοιων συσκευών δεν διαφέρουν από τους συνήθεις. Ο αθόρυβος τρόπος εργασίας επιτυγχάνεται με αξιόπιστη σταθεροποίηση. Εάν αγοράσετε πλαστογραφία (πλαστογράφηση), ο σύνδεσμος θα χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που θα οδηγήσει σε αυξημένη δόνηση και ως αποτέλεσμα αυξημένο θόρυβο.

  Σχηματικό διάγραμμα ενός σιωπηλού ανεμιστήρα σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση

  Η λίπανση των εδράνων παίζει επίσης ρόλο. Εάν χρησιμοποιείται φτηνή στερεόλol, θα αναπτυχθεί γρήγορα. Αυτό θα οδηγήσει πρώτα στην αύξηση του θορύβου και μετά την φθορά των σφαιρών και των καθισμάτων.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών αερισμού

  Επιλέγοντας τη συσκευή για να σχεδιάσετε τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες παραμέτρους.

  Χρήσιμες πληροφορίες! Παρά τον ρόλο που διαδραματίζει το κόστος του εξοπλισμού, αξίζει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις τεχνικές προδιαγραφές. Ακόμη και ένα μικρό ποσό που δαπανάται σε μια ακατάλληλη συσκευή - τα χρήματα που ρίχνονται στον άνεμο με την πραγματική έννοια της λέξης.

  Γεωμετρικές παράμετροι και διαστάσεις των ανεμιστήρων αγωγών για εξαγωγή

  Σε σχήμα, τέτοιες συσκευές μπορούν να είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες. Η επιλογή εξαρτάται από το σχήμα του αγωγού εξαερισμού. Μετά από όλα, είναι σαφές ότι ένας ανεμιστήρας αγωγού για έναν κυκλικό αγωγό εγκαθίσταται σε ένα τετράγωνο προβληματικό και μια τετράγωνη συσκευή σε έναν σωλήνα είναι τελείως αδύνατη.

  Συσκευή εξαερισμού με εγκατάσταση ανά τετραγωνικό αγωγό

  Τα μεγέθη αυτών των συσκευών είναι διαφορετικά. Από τα κοινά, μπορείτε να καλέσετε:

  • ανεμιστήρες καναλιών 200 mm;
  • ανεμιστήρες εξαγωγής 100 mm.
  • ανεμιστήρες καναλιών 125 mm.

  Οι διαστάσεις αυτές δεν είναι τυχαίες - συμπίπτουν με τα μεγέθη των φρεατίων αερισμού των πολυκατοικιών και των κιβωτίων που παράγονται στη Ρωσία.

  Κριτήρια για την επιλογή ανεμιστήρων αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή

  Επιλέγοντας τον ίδιο εξοπλισμό, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του προϊόντος. Τα άκρα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, χωρίς εξογκώματα και σχισμές. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε από τον πωλητή την ποιότητα των προϊόντων, είτε υπήρχαν επιστροφές. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τον τεχνικό φάκελο και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

  Οι ανεμιστήρες φυγοκεντρικών αγωγών είναι πιο αποδοτικοί

  Ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο για εξόρυξη στο μπάνιο, στην κουζίνα ή σε όλα τα δωμάτια, θα πρέπει να ελέγξετε κατά την αγορά. Ζητήστε από τον σύμβουλο να ενεργοποιήσει τη συσκευή στο δίκτυο. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για την απόδοση του προϊόντος. Αφού το δώσετε στη συνέχεια για επισκευή βάσει εγγύησης, μπορείτε να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιστρέψετε και επομένως η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει.

  Δώστε προσοχή στην περίπτωση της συσκευής. Δεν πρέπει να σπάσει, να σπάσει, να γδαρθεί ή να χαραχτεί. Η συσκευασία δεν πρέπει να καταστραφεί.

  Ο καθαρισμός της σχάρας αερισμού πρέπει να γίνει τακτικά

  Εξοπλισμένο με ανεμιστήρες αθόρυβων αγωγών για εξαγωγή: βασικές και πρόσθετες λειτουργίες

  Η κύρια λειτουργία της συσκευής εξαερισμού είναι η απομάκρυνση της υγρασίας, της δυσάρεστης οσμής ή του καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, αξίζει να δοθεί προσοχή στη δύναμη και την απόδοση. Από αυτές τις παραμέτρους εξαρτάται από το πόσο καλά θα εκτελέσει η συσκευή η εργασία.

  Αλλά εκτός από τις βασικές λειτουργίες δεν θα πρέπει να παραβλέπονται και επιπλέον. Οι ερωμένες αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι από το άνοιγμα προς το διαμέρισμα μυρίζει από τους γείτονες. Όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος, είναι αδύνατο, αλλά τι γίνεται αν είναι εκτός λειτουργίας; Για τέτοιες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα αντεπιστροφής, ο οποίος εμποδίζει τη ροή του αέρα, ανοίγοντας μόνο στην κουκούλα.

  Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα, εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας, είναι βολικός, ενεργοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα. Η αντίστροφη λειτουργία θα είναι επίσης χρήσιμη. Τέτοιες ακουστικές κουκούλες για την κουζίνα, το μπάνιο ή για όλα τα δωμάτια μπορούν να μεταφερθούν στη λειτουργία εισαγωγής φρέσκου αέρα.

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής στον εξαερισμό θα αφαιρέσει τις οσμές από τα διαμερίσματα άλλων ανθρώπων

  Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους. Αυτό που χρειάζεται, οι τύποι συστημάτων και οι οδηγίες για την σωστή εγκατάστασή τους, οι αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων και οι συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

  Κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα απαγωγής καυσαερίων

  Οι συσκευές εξαερισμού αγωγών εγκαθίστανται στη ρήξη του αγωγού. Για την εγκατάσταση, το τμήμα του αεραγωγού αφαιρείται στο μέγεθος της συσκευής. Ο ανεμιστήρας αποσυναρμολογείται, αφαιρούνται από αυτόν τα διαχωριστικά που βρίσκονται και στις δύο πλευρές, τα οποία είναι στερεωμένα με σφιγκτήρες ή συνδέσμους από καουτσούκ στον αγωγό αέρα. Στη συνέχεια, τοποθετείται ανεμιστήρας στο υπόλοιπο χάσμα.

  Η σύνδεση ενός ανεμιστήρα καναλιού σε θόρυβο 220 V ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ταχυτήτων. Εάν υπάρχουν 2 επαφές στο κιβώτιο ακροδεκτών, τότε όλα είναι καθαρά - μηδέν και φάση (μία ταχύτητα). Αλλά τρεις επαφές δείχνουν μια συσκευή δύο ταχυτήτων με δύο στροφείς. Σε αυτή την περίπτωση, το ουδέτερο καλώδιο πηγαίνει στον ακροδέκτη "N" και οι επαφές "L1" και "L2" - διαίρεση ταχύτητας. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποια ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων χρειάζεται. "L1" είναι η μέγιστη ταχύτητα και "L2" είναι το ελάχιστο, το οποίο είναι το 60% του "L1".

  Σχέδιο σύνδεσης του ανεμιστήρα για σχέδιο με χρονοδιακόπτη σε φωτισμό οροφής

  Συντήρηση των ανεμιστήρων αθόρυβων καναλιών κατά τη λειτουργία

  Εάν είναι σωστή και έγκαιρη η συντήρηση του εξοπλισμού, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Τις περισσότερες φορές από άλλους κόμβους η σχάρα αερισμού είναι σφυρηλατημένη. Όταν σφίγγει, ο κινητήρας δυσκολεύει να περιστρέψει τις λεπίδες, κάτω από το φορτίο, θερμαίνει, η περιέλιξη καίγεται. Τα πτερύγια απαιτούν επίσης περιοδικό καθαρισμό. Μερικές φορές, για να καθαρίσετε την πτερωτή, ο ανεμιστήρας πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και καθαρισμό ενέργειας, αντί να αγοράσετε στη συνέχεια μια νέα συσκευή εξαερισμού σε αντάλλαγμα για την καμένη.

  Ο ίδιος ο αγωγός απαιτεί επίσης καθαρισμό - στους τοίχους το λίπος εναποτίθεται, στο οποίο προσκολλάται η σκόνη. Δεν είναι πάντα δυνατό να καθαρίσετε μια τέτοια σκόνη με μια ηλεκτρική σκούπα. Ιδιαίτερα ευπαθείς αρμούς των κουτιών εξαερισμού. Εάν ο καθαρισμός δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως, από τους τοίχους θα πέσουν σκόνες σκόνης και λίπους και θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα. Αυτό οδηγεί σε εμπλοκή και αστοχία της συσκευής.

  Ο εξαερισμός απαιτεί περιοδικό καθαρισμό

  Είναι δυνατόν να επισκευάσετε τον ανεμιστήρα του αγωγού;

  Αν ο κινητήρας αποτύχει, η περιέλιξη του στάτορα ή του δρομέα δεν μπορεί να επανατυλιχθεί. Αφού προσδιορίσατε αυτή τη δυσλειτουργία από το πολύμετρο, ο οικιακός πλοίαρχος πρέπει να ξαναγράψει τα δεδομένα της συσκευής και να μεταβεί στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών με την ελπίδα να βρει κατάλληλα ανταλλακτικά. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο χρόνο μέχρι να στείλουν το σωστό πράγμα, αλλά αυτή η αγορά θα είναι φθηνότερη. Το ίδιο ισχύει και για εξαντλημένα έδρανα ή σπασμένα πτερύγια.

  Οι βλάβες καλωδίωσης μπορούν να διορθωθούν γρήγορα, αλλά απαιτούνται στοιχειώδεις ηλεκτρικές δεξιότητες.

  Η ηλεκτροπληξία είναι επικίνδυνη για τη ζωή

  Εάν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο οικιακός πλοίαρχος θα είναι σε θέση να διορθώσει τα προβλήματα από μόνος του, είναι καλύτερα να ζητήσετε βοήθεια από τους επαγγελματίες. Εξάλλου, κανένας ιδιοχαρακτήρας δεν θα αναλάβει την υποχρέωση να επισκευάσει εξοπλισμό που έχει αποσυναρμολογηθεί από άλλο άτομο.

  Η τοποθέτηση πρόσθετου ανεμιστήρα αγωγών στην κουκούλα μπορεί να αυξήσει την ένταση της ανταλλαγής αέρα

  Συνοπτική επισκόπηση των κατασκευαστών, των μοντέλων και των τιμών

  Στους ρωσικούς μετρητές υπάρχουν πολλά μοντέλα διαφορετικών κατασκευαστών. Για να μην επιβαρύνουμε τον αναγνώστη με περιττές πληροφορίες, θα εξετάσουμε μόνο μερικούς από αυτούς, αναφέροντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος, από τον Ιανουάριο του 2018.

  Τι είναι ο ανεμιστήρας του καναλιού και πώς λειτουργεί

  Μέχρι σήμερα, μια εξαιρετική λύση για το λιανικό εμπόριο, το γραφείο ή το βιομηχανικό χώρο θα είναι υψηλής ποιότητας σύγχρονη αγωγούς οπαδούς. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου της μονάδας ανεμιστήρα είναι ότι μπορούν να αερίζεται αρκετά δωμάτια την ίδια στιγμή, όμως, τις περισσότερες φορές, οδηγούνται ανεμιστήρες έχουν αρκετή δύναμη, ως εκ τούτου, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος κατάλληλα για τα μεγαλύτερα δωμάτια.

  Αν μιλάμε για τη δομή του ανεμιστήρα καναλιού, πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελείται από μονάδα καναλιού, κατά πάσα πιθανότητα, η μονάδα αυτή βρίσκεται πίσω από μια ψευδοροφή, με το ίδιο δωμάτιο τοποθετηθεί αεραγωγούς, μέσω των οποίων εισέρχεται η πραγματική ροή φρέσκου αέρα. Με ένα διακλαδισμένο δίκτυο αγωγών όλα τα στοιχεία του συστήματος επικοινωνούν μεταξύ τους.

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ανεμιστήρας του καναλιού, όπως για παράδειγμα, ανεμιστήρα οροφής, έχει πολλά θετικά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων: η δυνατότητα χρήσης σε πολλά δωμάτια, τα οποία θα εξοικονομήσουν σημαντικά την αγορά αρκετών ανεμιστήρων, επιπλέον, οι ανεμιστήρες κανάλι θα εξοικονομήσει σημαντικά ενέργεια. Επιπλέον, αυτό το είδος αδρανών έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Τώρα ας δούμε πώς τα σύγχρονα έργα καναλιού.

  ανεμιστήρα του αγωγού έχει μια πολύ μικρή εσωτερική μονάδα, συνήθως με τη μορφή που είναι ένα είδος συμπιεσμένου από όλες τις πλευρές του κουτιού, πάνω απ 'όλα, δεν υπερβαίνει το ύψος από 31 cm, το ύψος αυτό δεν είναι τυχαία τόσο χαμηλή, διότι αυτή η μονάδα έχει εγκατασταθεί πάνω από την ψευδοροφή.

  Θα πρέπει επίσης να προστεθεί ότι δημιουργείται μάλλον μεγάλη ποσότητα συμπυκνώματος κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ανεμιστήρα αγωγών, γι 'αυτό πρέπει να αφαιρείται από καιρό σε καιρό με ένα εργαλείο όπως μια αντλία αποστράγγισης. Με την ευκαιρία, οι σύγχρονοι ανεμιστήρες καναλιών είναι ήδη εξοπλισμένοι με αυτή την αντλία, η οποία απλοποιεί περαιτέρω τη λειτουργία του αερόσακου.

  Αν μιλάμε για το εξωτερικό μπλοκ του αγωγού αγωγού αέρα, τότε μπορεί να σημειωθεί ότι έχει ένα αρκετά πρότυπο σχέδιο, όπως το σχέδιο split-system. Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι σήμερα, αρκετά συχνά οι κατασκευαστές παράγουν ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά που έχουν εξωτερική μονάδα πρότυπο για όλους τους τύπους κλιματιστικών.

  Έξοδος αεραγωγού εξαγωγής: επιλέξτε σωστά

  Ένα καλό σύστημα εξαερισμού παρέχεται μόνο εάν ο εξοπλισμός είναι ευλόγως επιλεγμένος. Το βασικό στοιχείο του έργου εξαερισμού είναι ο ανεμιστήρας αγωγών εξαγωγής. Οι συσκευές εξάτμισης αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής, καθώς η αυξημένη συσσώρευση υγρασίας και σκόνης σε μη αεριζόμενους χώρους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

  Ανεμιστήρας καυσαερίων αναφέρεται στους μηχανικούς τύπους συσκευών και είναι υπεύθυνος για τη σταθερή παροχή αέρα σε κάθε τύπο χώρου. Η εγκατάσταση του προϊόντος πραγματοποιείται απευθείας στον αεραγωγό, ο οποίος ελαχιστοποιεί τις αισθητικές απώλειες σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Τύποι ανεμιστήρων καυσαερίων

  Υπάρχουν τέσσερις τύποι ανεμιστήρων αγωγών για εξαγωγή:

  • Αξονική. Οι λεπίδες της συσκευής λόγω περιστροφικής κίνησης γύρω από τον άξονα δημιουργούν μια ροή στην οποία η φορά περιστροφής του τροχού συμπίπτει με την κατεύθυνση της μάζας αέρα. Η συσκευή διαθέτει ένα μικρό μέγεθος με την ταυτόχρονη δυνατότητα μετακίνησης μεγάλου όγκου αέρα. Η απόδοση του προϊόντος φθάνει το 76%.
  • Η διαμετρική. Έχει έναν τροχό τύπου τύμπανο στην κατασκευή του, που επιτρέπει την εγγύηση υψηλής απόδοσης ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας.
  • Φυγοκεντρικοί ή ακτινικοί ανεμιστήρες. Η έξοδος αέρα παράγεται με φυγοκεντρικές δυνάμεις. Το πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ήρεμη λειτουργία.

  Για την τοποθέτηση σε ένα μπάνιο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με πίσω καμπύλες λεπίδες, δεδομένου ότι αυτή η διάταξη δίνει ένα μέγιστο ποσοστό χρήσιμης απόδοσης μέχρι 81%.

  • Μεικτά δείγματα - σημαίνει την ένωση όλων των παραπάνω τύπων σε μία συσκευή. Η λειτουργία οφείλεται στην ίδια φυγόκεντρη δύναμη, αλλά ήδη στον άξονα του ίδιου του κινητήρα. Ο συντελεστής απόδοσης, καθώς και ο φυγοκεντρικός τύπος, δεν υπερβαίνει το 80-81%.

  Τα κύρια κανάλια αέρα των ανεμιστήρων έχουν διαφορετική διατομή.

  Τα παρακάτω τύποι διατομών καναλιών για τους οπαδούς:

  • Τα προϊόντα Round - είναι κατάλληλα για αεραγωγούς οποιουδήποτε μεγέθους
  • Square - χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού παρόμοιας μορφής, καθώς και για τοποθέτηση σε τοίχους με ειδικό εξοπλισμό
  • Ορθογώνιο - κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο και μενταγιόν

  Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών

  Ένα ικανοποιητικά σχεδιασμένο σχεδιασμό και τεχνικά θετικές πλευρές είναι ο λόγος για τη μαζική χρήση αυτών των συσκευών αερισμού: τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Τα κύρια θετικά σημεία:

  1. Υψηλό επίπεδο απόδοσης
  2. Χαμηλό όριο θορύβου
  3. Συμπαγή
  4. Ανθεκτικότητα

  Οι ανεμιστήρες καναλιών επιτρέπεται να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία συντήρηση, φροντίδα ή επισκευή. Ένα παρόμοιο μπόνους παρέχει έναν ισορροπημένο άξονα κινητήρα της συσκευής.

  1. Εύκολη εγκατάσταση
  2. Ευελιξία

  Χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης

  Το θεμέλιο όλων των έργων είναι το έργο. Τα ακόλουθα σημεία πρέπει να υπολογίζονται προκαταρκτικά και να αναφέρονται σε αυτό:

  • αριθμός αποσπασμάτων ·
  • μήκος σωλήνων.
  • κλαδιά των αξόνων εξαερισμού.

  Οι ανεμιστήρες καναλιών μπορούν να εγκατασταθούν στην αρχή, στο τέλος, στο μέσο του αγωγού.

  Κατά την επιλογή της διατομής του καναλιού αέρα, είναι απαραίτητο να σταματήσετε την προσοχή στην ορθογώνια φόρμα. Αυτή η προσέγγιση είναι η πιο λογική. Το σχήμα του άξονα και του ανεμιστήρα πρέπει να είναι το ίδιο. Όταν η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, για την άντληση του αέρα χρησιμοποιούνται κυκλικοί ανεμιστήρες αγωγών με προστασία από την υγρασία, οι διάμετροι είναι οι εξής: 9, 10, 12, 12,5, 15, 20, 25, 30 cm.

  Ενδιαφέροντα και χρήσιμα γεγονότα

  Η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση πολλών συσκευών παράλληλα.

  Η πίεση αυξάνεται με μια σύνδεση σειράς.

  Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού, μπορούν να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου, τα οποία θα απλοποιήσουν σημαντικά τη λειτουργία τους. Οι ρυθμιστές τυρτιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής.