Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του συστήματος split και του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή συσκευών για ψύξη με αέρα, οι χρήστες έχουν συχνά μια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό σύστημα από το split σύστημα; Σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να καταλάβουμε - ορισμένοι κατασκευαστές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των ψύκτες, άλλοι τους παρουσιάζουν ως θεμελιωδώς διαφορετικές συσκευές. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα split σύστημα, και ποια επιλογή είναι πιο αποτελεσματική για την ψύξη του αέρα στο σπίτι.

Διαφορές μεταξύ του συστήματος διαχωρισμού και άλλων κλιματιστικών

Τα συστήματα ψύξης αέρα μπορούν να έχουν παραγωγικό και οικιακό σκοπό. Οι εγκαταστάσεις του πρώτου τύπου έχουν πολύπλοκο σχεδιασμό και είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία σε όλο το κτίριο. Στο σπίτι εγκαθίστανται συνηθισμένα οικιακά κλιματιστικά. Αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους συσκευών:

 • Διαχωρισμένα συστήματα.
 • Μονόκλειστα παραθύρων.
 • Κινητοί ψύκτες.

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένας από τους τύπους κλιματιστικών και μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτόν τον όρο μαζί με άλλους ψύκτες. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας. Επομένως, για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών συστημάτων και των συστημάτων διάσχισης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ των μονολιθικών και των ψυκτικών συγκροτημάτων δύο μπλοκ.

Είδη μονομπλόκ

Κάτω από τον όρο "κλιματισμός", οι χρήστες καταλαβαίνουν συχνότερα τις συσκευές monoblock. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν τον αέρα στον χώρο σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τους βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα.

Τα οικιακά κλιματιστικά μπλοκ μπορούν να είναι δύο τύπων:

Οι συσκευές του πρώτου τύπου ονομάζονται έτσι επειδή είναι εγκατεστημένες στο διάφραγμα του παραθύρου. Τέτοια κλιματιστικά μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τη διήθηση, τον ύγρανση και τη θέρμανση. Παρά το φθηνό κόστος και την καλή απόδοση, τα μοντέλα παραθύρων έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους λόγω του ότι εγκαθιστούν παντού υαλοστάσια. Σήμερα, για τη σωστή τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο παραθύρου.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το ψυγείο μόνο κατά τη ζεστή εποχή και δεν θέλουν να το "φτιάξουν" για ένα από τα δωμάτια. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν παράθυρα, επειδή τοποθετούν έναν εύκαμπτο σωλήνα για τη ροή του αέρα στη συσκευή. Κινητές συσκευές μπορούν να ληφθούν μαζί σας σε ταξίδια στη ντάκα ή να τεθούν σε μεγάλα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει αρκετή ψύξη από το split σύστημα. Βασικά μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλιματιστικών είναι οι υψηλοί δείκτες θορύβου τους και η χαμηλή παραγωγικότητα.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Σε αντίθεση με το κλιματιστικό τύπου μονομπλόκ, το σύστημα διάσπασης έχει δύο συνιστώσες, διασυνδεδεμένες:

 • Εξωτερική μονάδα - περιλαμβάνει συμπυκνωτή, συμπιεστή και ανεμιστήρα. Για μια σταθερή εισροή αέρα τοποθετείται στον τοίχο από το εξωτερικό του σπιτιού.
 • Εσωτερική μονάδα - περιέχει φίλτρα, στοιχεία για ψύξη και θέρμανση αέρα. Αυτό το τμήμα του κλιματιστικού είναι τοποθετημένο στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Τέτοια εξαρτήματα συνδέονται με θερμικά μονωμένους χάλκινους σωλήνες. Ο χρήστης δεν τους βλέπει επειδή οι σωλήνες είναι κρυμμένοι πίσω από ψευδοροφές, διακοσμητικά κουτιά ή αφαιρούνται όταν τοποθετούνται μέσα στον τοίχο.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων χαρακτηρίζονται από λακωνικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος. Εσωτερικά και συνδετικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής. Η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών δημιουργεί αέρα ψύξης σε όλο το διαμέρισμα. Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι η αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.

Το κλιματικό σύστημα χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία των ακόλουθων λειτουργιών:

 • Ρύθμιση της απαιτούμενης θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου.
 • Ο βαθύς καθαρισμός του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Θέρμανση του δωματίου με μάζες θερμού αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.
 • Αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Τα οικιακά μονοκόμματα και τα κλιματικά συστήματα έχουν παρόμοιο σκοπό και εμπλέκονται στην προετοιμασία των μικρών δωματίων. Έχουν επίσης ένα ενιαίο σύνολο τμημάτων και μια γενική αρχή λειτουργίας. Η ψύξη, και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται με τεχνητή κυκλοφορία αέρα κάτω από τη δράση του συμπιεστή και μείωση της θερμοκρασίας όταν έρχεται σε επαφή με σωλήνες φρέον. Διαφορετικά, οι συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Τα μονοκόμματα και οι κινητές συσκευές είναι πιο κατάλληλες για την εποχιακή ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά αγοράζονται για δροσερό αέρα το καλοκαίρι σε ένα διαμέρισμα ή στη χώρα.

Σε αντίθεση με ένα κινητό κλιματιστικό μηχάνημα, είναι εγκατεστημένο ένα χωριστό σύστημα στον τοίχο, χωρίς να καταλαμβάνει το χώρο του παραθύρου. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή του έτους και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα τον έλεγχο του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.

Κλιματισμό ή split σύστημα: τα βασικά της επιλογής και της εγκατάστασης

Σήμερα, για την άνετη ζωή οποιουδήποτε προσώπου, υπάρχει απλά ένας τεράστιος όγκος σύγχρονου και μοναδικού εξοπλισμού που παρέχει την εκπλήρωση ορισμένων καθηκόντων. Ταυτόχρονα, όλα προορίζονται για τη βελτίωση της άνεσης και της ευκολίας της ζωής. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι πρόσφατα το κλιματιστικό ή split σύστημα, το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του έτους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση αυτής της τεχνικής το καλοκαίρι, όταν υπάρχει πολύ υψηλή θερμοκρασία από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι. Ταυτόχρονα, για κάποιους, οι συνθήκες αυτές είναι εντελώς επικίνδυνες, δεδομένου ότι οι άνθρωποι με διάφορες σοβαρές καρδιακές παθήσεις δεν πρέπει να βρίσκονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το κλιματιστικό μπορεί να τους προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες ζωής.

Γιατί χρειαζόμαστε κλιματισμό;

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένα σύστημα δύο μπλοκ, ένα από τα οποία είναι μέσα στο δωμάτιο και το άλλο είναι έξω. Έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία βέλτιστων κλιματικών συνθηκών. Αρχικά, είναι σημαντικό να καθορίσετε ποιες λειτουργίες μπορούν να εκτελέσουν αυτές οι συσκευές. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Ποιοτική ψύξη του αέρα στο δωμάτιο με τη βέλτιστη τιμή και οι ίδιοι οι άνθρωποι επιλέγουν ποια θερμοκρασία θα πρέπει να ρυθμίσει, αφού για όλες τις άνετες μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές θερμοκρασίες.
 2. Η θέρμανση του δωματίου συμπεριλαμβάνεται στη λειτουργία σύγχρονων και υψηλής ποιότητας προϊόντων και αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται συνήθως το χειμώνα, καθώς μπορεί να συμπληρώσει την κανονική θέρμανση με πρόσθετη θέρμανση από τη συσκευή.
 3. Τα οικιακά κλιματιστικά, τα οποία συνήθως εγκαθίστανται σε κατοικημένα διαμερίσματα, μπορούν επιπλέον να πραγματοποιούν αφύγρανση, η οποία είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους για τους οποίους το περιβάλλον με υψηλή υγρασία δεν θεωρείται πολύ ευχάριστο ή ακόμα και επικίνδυνο για την υγεία.
 4. Οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με πολλούς αισθητήρες, λόγω των οποίων η τεχνική λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας, έτσι ώστε να ενεργοποιείται μόνο εάν είναι απαραίτητο, δηλαδή όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο φτάσει στη μέγιστη επιτρεπτή τιμή.
 5. Διήθηση αέρα, με αποτέλεσμα ο αέρας στο δωμάτιο να καθαρίζεται αποτελεσματικά από σκόνη και σκόνη, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στην ευεξία και την υγεία των ανθρώπων.

Τύποι και χαρακτηριστικά των κλιματιστικών

Αυτή η τεχνική σήμερα είναι εξαιρετικά περίπλοκη και ασυνήθιστη και έρχεται σε πολλές ποικιλίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τοίχος - κρεμασμένο στον τοίχο στο μέγιστο ύψος από το δάπεδο.
 • Κασέτα - συνήθως εγκατεστημένο σε χώρους με τάσεις ή ψευδοροφές, πίσω από τις οποίες κρύβεται το εσωτερικό μπλοκ του συστήματος, ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου.
 • Όροφος και οροφή - τοποθετείται σε μεγάλους χώρους και χρησιμοποιείται συνήθως για δημόσια ιδρύματα ή παραγωγή.
 • Colon - είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα, και η εμφάνιση είναι παρόμοια με τη στήλη?

Επίσης, όλα τα κλιματιστικά είναι χωρισμένα σύμφωνα με εκείνα που λειτουργούν ως παραγωγός. Οι πιο δημοφιλείς μάρκες εξοπλισμού διακρίνονται:

 • Mitsubishi. Κλιματιστικά αυτού του εμπορικού σήματος ανήκουν στην κλάση premium, ενώ έχουν υψηλό κόστος.
 • Midea. Αυτά τα κλιματιστικά είναι αρκετά προσιτά από την άποψη του κόστους, καθώς και εύκολη στην εγκατάσταση, ώστε να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.
 • LG. Αυτά τα κλιματιστικά μηχανήματα θεωρούνται τεχνολογία μεσαίας τάξης, επομένως είναι διαθέσιμα σε μεγάλο αριθμό πιθανών αγοραστών. Διατίθενται σε πολλά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για χώρους διαφορετικών μεγεθών, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που να είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο από την άποψη της χωρητικότητας του.

Τα συστήματα διαχωρισμού είναι συνήθως τοίχου, αλλά αποτελούνται από μια εσωτερική και μια εξωτερική μονάδα. Το ένα βρίσκεται στο δωμάτιο και το άλλο οδηγείται στο δρόμο και συνδέονται με φρέον και ηλεκτρικό ζεύγος. Οι σύγχρονες συσκευές διαφέρουν συνήθως στην αθόρυβη λειτουργία και την υψηλή απόδοση, η οποία είναι σημαντική για κάθε χρήστη.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι απλή, οπότε δεν είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε την εγκατάσταση, αλλά για αυτό είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας εξειδικευμένο εξοπλισμό, καθώς και να έχετε βαθιά γνώση της συσκευής.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό σπίτι;

Όλα τα διαχωριστικά συστήματα για το διαμέρισμα διαφέρουν σε ισχύ και άλλα χαρακτηριστικά. Για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εγκατάσταση που θα είναι τέλεια για την περιοχή της. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στην επωνυμία, την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης, το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο και είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η εισροή θερμότητας στο δωμάτιο. Εξαρτάται από ποια πλευρά του κόσμου τα παράθυρα βρίσκονται, πόσο εξοπλισμό που εκπέμπει θερμότητα κατά τη λειτουργία, είναι στο δωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να καθορίσετε πόσα άτομα θα είναι τακτικά στην αίθουσα.

Η επιλογή λαμβάνει υπόψη πού ακριβώς θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό, ώστε να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και επίσης να μην μπορεί να προκαλέσει ασθένεια ή άλλα προβλήματα στους ανθρώπους. Η αγορά και η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού συνιστάται ακόμη και κατά την επισκευή των χώρων, καθώς η εγκατάσταση δημιουργεί πολλή σκόνη και βρωμιά και απαιτεί επίσης συγκεκριμένες εργασίες που παραβιάζουν την ακεραιότητα του φινιρίσματος στους τοίχους.

Πώς να εγκαταστήσετε και να συντηρήσετε κλιματιστικά;

Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα και γι 'αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικά διαδοχικά στάδια εργασίας. Η εγκατάσταση είναι η εξής:

 1. Δημιουργήστε ξεχωριστές ηλεκτρικές καλωδιώσεις για τον εξοπλισμό.
 2. Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, η οποία πραγματοποιείται συνήθως μαζί με τον πύργο, όπως συχνά εκτελείται σε σημαντικό ύψος. Ταυτόχρονα, το στοιχείο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε ένα τέτοιο κτίριο έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με αυτό ένα εσωτερικό μπλοκ και δεν πρέπει να χαλάσει την εμφάνιση του κτιρίου.
 3. Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας πρέπει να πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο εξοπλισμός να είναι εγκατεστημένος έτσι ώστε να είναι βολικός και ασφαλής στη χρήση.
 4. Η σύνδεση δύο μονάδων, για τις οποίες χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρικό καλώδιο και ένα σύρμα freon, που είναι δύο χάλκινες σωλήνες.
 5. Ρύθμιση και ρύθμιση του εξοπλισμού, έλεγχος της λειτουργικότητάς του, καθώς και καθαρισμός του χώρου από τα συντρίμμια που παράγονται κατά τη λειτουργία.


Συντήρηση κλιματιστικών θεωρείται ένα σημαντικό έργο, και είναι στην επεξεργασία της χημικής σύνθεσης του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα, στην έξαψη του συστήματα αποστράγγισης, το πλύσιμο και τον καθαρισμό του φίλτρου και να ελέγχει την συνολική υγεία του όλου συστήματος. Το έργο αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, την πρώτη φορά που γίνεται πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, δηλαδή η εφαρμογή προ-εποχής αυτής της τεχνικής, καθώς και μετά το τέλος της σεζόν. Μέσω της ποιότητας και της τακτικής συντήρησης επιτυγχάνετε μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Η έλλειψη συντήρησης μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής όλου του εξοπλισμού, τόσο την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού έργου με υπευθυνότητα και βρώμικο εξοπλισμού μπορεί να επηρεάσει άσχημα την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Αν προσεγγίζετε σωστά τη διαδικασία επιλογής και εγκατάστασης ενός κλιματιστικού, μπορείτε να πάρετε μια τεχνική που θα βελτιώσει σημαντικά την άνεση της ζωής το καλοκαίρι και ακόμη και το χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που θα είναι ιδανικό για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, όχι μόνο όσον αφορά τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και στην εμφάνιση.

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter (split σύστημα)

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter; Εξωτερικά, αυτές οι κλιματολογικές συσκευές δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Η εξωτερική σύνδεση των εξαρτημάτων είναι επίσης βασική για αυτές τις συσκευές. Ναι, και για το έργο μπορεί να σημειωθεί το ίδιο πράγμα. Αλλά το σύστημα split του τύπου inverter θεωρείται πιο σύγχρονη συσκευή με συνεχή εργασία. Για να δείτε αν πρόκειται για διαφημιστικό τέχνασμα, πρέπει να αναλύσετε όλες τις λειτουργίες αυτών των συσκευών αντιστροφέα.

Αρχή λειτουργίας

Η βάση κάθε κλιματιστικού είναι ο συμπιεστής, καθώς πρέπει να είναι υπεύθυνος για την πρόοδο του ψυκτικού μέσου μέσω των κύριων σωλήνων και συσκευών. Για να καταλάβετε τι έχει αλλάξει με την εμφάνιση κλιματιστικών μετατροπέων, πρέπει να συγκρίνετε την αρχή λειτουργίας του συμπιεστή καθενός από αυτά τα συστήματα.

Λειτουργία ενός τυποποιημένου συστήματος διαχωρισμού

Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο χωρίς μετατροπέα, ο αισθητήρας της εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Μόλις φτάσει τις παραμέτρους που ορίσατε, ο ηλεκτρονόμος ενεργοποιεί και δίνει εντολή να ενεργοποιήσει τον συμπιεστή.

Η εγκατάσταση, με τη σειρά της, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ, φέρνοντας γρήγορα δροσιά. Όταν επιτευχθούν ορισμένες παράμετροι στο θερμόμετρο, απενεργοποιείται.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στο επιθυμητό σημείο στο θερμόμετρο, ο αισθητήρας αντιδρά ξανά, δίνει εντολή σε ένα ρελέ που ενεργοποιεί τον κινητήρα του συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

Λειτουργία του κλιματιστικού inverter

Εξετάστε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό του μετατροπέα; Όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο αισθητήρας εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί επίσης τη θερμοκρασία χώρου και "το συγκρίνει" με τις ρυθμισμένες παραμέτρους. Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, ενεργοποιείται ο αισθητήρας θερμοκρασίας, μεταδίδει την εντολή στο ρελέ και στον κινητήρα του συμπιεστή.

Η μονάδα αρχίζει επίσης να λειτουργεί με φορτίο 100%, δροσίζει γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά στη συνέχεια δεν σβήνει τελείως. Μια κλιματική συσκευή με έναν μετατροπέα δεν χρειάζεται να ξαναψύχει ολόκληρο τον όγκο αέρα στο δωμάτιο κάθε φορά, μόνο φυσάει μια ορισμένη ποσότητα για να δημιουργήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Φυσικά, αυτή η ικανότητα της συσκευής κλιματισμού είναι μια αρετή, καθώς το κόστος ενέργειας μειώνεται, τα ρεύματα εξαφανίζονται, το επίπεδο θορύβου μειώνεται. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κλιματιστικών κλιματιστικών είναι ότι ο συμπιεστής συνεχίζει να λειτουργεί συνεχώς στο καθορισμένο εύρος θερμοκρασίας κατά 10-95% της χωρητικότητάς του.

Το πλεονέκτημα των συστημάτων διάσπασης του μετατροπέα σε σύγκριση με τα συμβατικά


Επιλέγοντας ένα μετατροπέα ή συμβατικό κλιματιστικό, θα πρέπει να αντιπροσωπεύετε πλήρως τη διαφορά μεταξύ τους.

Ο κινητήρας του κλιματιστικού μετατροπέα προσαρμόζεται στην παρορμητικότητα της αλλαγής θερμοκρασίας στο δωμάτιο και επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη περιοχή ισχύος με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η ταχύτητα του πτερυγίου ανεμιστήρα αλλάζει, πράγμα που μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου και δημιουργεί μια πιο άνετη εργασία για τη συσκευή.

Για να προσδιορίσετε ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο - inverter ή συμβατικό, πρέπει να καταλάβετε ότι η έλλειψη συχνών εκκινήσεων κινητήρα στον συμπιεστή επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής αυτής της συσκευής. Κατά μέσο όρο, μπορεί να διαρκέσει 15-18 έτη, όταν παρόμοια μη ανεστραμμένα αδρανή λειτουργούν σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 6-8 ετών.

Αυτά τα κλιματιστικά inverter έχουν διακρίσεις για την ελάχιστη, μεσαία και υψηλή ισχύ. Σε αντίθεση με τις μη αναστρέψιμες συσκευές, η οριακή παραγωγικότητα είναι ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος, συνήθως είναι περίπου 20%. Συνεπώς, λόγω αυτού, το κλιματιστικό θα αντιμετωπίσει γρήγορα την επίτευξη ενός δεδομένου τρόπου ψύξης ή θέρμανσης στο δωμάτιο.

Επιρροή του μετατροπέα στο επίπεδο θορύβου και κατανάλωση ενέργειας

Τα συστήματα split inverter είναι πολύ διαφορετικά από τα κανονικά κλιματιστικά. Σε αυτό, ο συμπιεστής τροφοδοτείται από έναν κινητήρα DC. Η μονάδα ελέγχου στα διαχωρισμένα συστήματα μετατρέπει μια σταθερά σε εναλλασσόμενο ρεύμα μιας δεδομένης συχνότητας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αντιστροφή.

Μια τέτοια μετατροπή επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα να αλλάξει η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα συμπιεστή, και κατά συνέπεια, η δημιουργία ψυχρότητας και ζεστασιάς. Η ισχύς του κινητήρα ρυθμίζεται με απλή αλλαγή της τάσης: περισσότερη τάση - η περιστροφή του άξονα του κινητήρα αυξάνεται.

Συνεπώς, η κίνηση του ψυκτικού από τον συμπιεστή επιταχύνεται. Και αντίστροφα, η τάση μειώνεται - μειώνονται οι στροφές του κινητήρα και μειώνεται η ταχύτητα φρέον στους σωλήνες. Η τυπική συσκευή χρησιμοποιεί έναν συμπιεστή με κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος και η ισχύς της ρυθμίζεται μόνο ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τον κινητήρα.

Αποδεικνύεται ότι ο μετατροπέας έχει σχεδιαστεί για να αλλάζει την τυπική συχνότητα του ηλεκτρικού δικτύου. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο επίπεδο ελέγχου, λόγω του οποίου ρυθμίζεται η λειτουργία της συσκευής. Είναι στην εξωτερική μονάδα και ρυθμίζει τον αριθμό των αλλαγών της συσκευής.

Συνεπώς, σε κλιματιστικά με μετατροπείς, ο συμπιεστής κινεί πάντα το ψυκτικό μέσο όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία ψύξης (με την ταχύτητα σε αυτό τότε περισσότερο, τότε λιγότερο). Αυτό έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν στιγμές εκκίνησης για τον κινητήρα.
 • Η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της κίνησης του ψυχρού αέρα.
 • Το κλιματιστικό μετατροπέα στο διαμέρισμα λειτουργεί στη διαμορφωμένη λειτουργία.

Ως αποτέλεσμα του πρώτου πλεονεκτήματος, το διαχωρισμένο σύστημα καταναλώνει περίπου 20-25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από την κλασική συσκευή κλιματισμού. Το δεύτερο στοιχείο υποδεικνύει ότι ο συμπιεστής στον κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί στην περιοχή των 0,5-1 ° C (και για τα τυποποιημένα συστήματα διαχωρισμού το εύρος είναι 1-5 ° C).

Το τρίτο πλεονέκτημα σημαίνει μια πιο αθόρυβη λειτουργία του κλιματιστικού. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό λειτουργεί σιωπηλά και χρησιμοποιείται συχνά σε υπνοδωμάτια το βράδυ. Ταυτόχρονα, μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας με αργή περιστροφή της πτερωτής του ανεμιστήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κλιματιστικά από το Hitachi.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διασπασμένων συστημάτων inverter σε σύγκριση με τα συμβατικά

Φυσικά, ένας τέτοιος κλιματικός εξοπλισμός έχει τα υπέρ και τα κατά. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κλιματιστικών inverter είναι ότι δεν έχουν κανένα περιορισμό στη διαδικασία λειτουργίας. Οι παραδοσιακές συσκευές κατασκευάζονται από κατασκευαστές με ανάλυση που δεν υπερβαίνει τις 8 ώρες την ημέρα.

Επιπλέον, το κλιματιστικό με μετατροπέα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Ομαλή λειτουργία της συσκευής. Κατά τη χρήση αυτής της συσκευής δεν θα υπάρχει υπερφόρτωση στο δίκτυο. Μετά από όλα, όπως είναι γνωστό, τη στιγμή της εκκίνησης του κινητήρα, δημιουργείται φορτίο αιχμής για όλο το δίκτυο στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η έλλειψη εξοικονόμησης ενέργειας έως και 40%, οπότε η συσκευή κλιματισμού θεωρείται οικονομική συσκευή.

Μια μικρή σειρά από δείκτες θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό αυτού του τύπου διατηρεί με ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Άνετη ροή αέρα: Κατά τη λειτουργία, μια απαλή ροή αέρα συμβαίνει αυστηρά εντός του καθορισμένου εύρους θερμοκρασίας. Αυτό περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα καταρροϊκών ασθενειών (όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ένα συμβατικό ανάλογο).

Ελάχιστο επίπεδο θορύβου (18-22 dB) σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή ακόμα και τη νύχτα (για συνηθισμένο επίπεδο θορύβου 30-33 dB).

Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η δυνατότητα του κλιματιστικού μετατροπέα να θερμαίνει το δωμάτιο σε εξωτερικές θερμοκρασίες, φτάνοντας τους -25 μοίρες.

Υπάρχουν μειονεκτήματα για τα κλιματιστικά inverter:

 1. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα αυτών των συσκευών αντιδρούν στις διακυμάνσεις της τάσης και μπορούν να καούν σε ξαφνικά άλματα.
 2. Η μαλακή ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλη για όλα τα δωμάτια. Είναι καλό για υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, αλλά δεν είναι κατάλληλο για ξενοδοχεία, γραφεία, όπου οι πόρτες ανοίγουν συνεχώς. Και επειδή αυτό αλλάζει την ανταλλαγή αέρα, το κλιματιστικό απλά δεν είναι σε θέση να ρυθμίζει συνεχώς στην επιθυμητή λειτουργία.
 3. Υψηλό κόστος. Ίσως, το πιο σοβαρό counterargument. Όχι κάθε κάτοικος μιας τέτοιας αγοράς μπορεί να το αντέξει.

Συμβουλές για την επιλογή ενός μοντέλου

Το σύστημα Split είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγούμε από τη ζέστη του καλοκαιριού και να δημιουργούμε ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Στην αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, τα κλιματιστικά inverter πωλούνται από διάφορους κατασκευαστές.

Για να μην κάνετε το λάθος κατά την επιλογή αυτού του ακριβού κλιματιστικού, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους αυτών των συσκευών. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή, φυσικά, στη δύναμη και την ησυχία της μονάδας.

Ασύμμετρος. Στο διαβατήριο της συσκευής, κατά κανόνα, αυτή η παράμετρος υποδεικνύεται για την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα. Φυσικά, ο αριθμός θορύβου της πρώτης μονάδας είναι πολύ πιο σημαντικός, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, η αθόρυβη λειτουργία εκφράζεται σε ντεσιμπέλ και θα πρέπει να εμφανίζεται στην πλάκα κλιματισμού σε επίπεδο 22-24 dB.

Αυτός ο θόρυβος είναι σχεδόν αόρατος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το διαχωρισμένο σύστημα εξ ορισμού παράγει λιγότερο θόρυβο από οποιοδήποτε άλλο, αποτελούμενο από δύο τετράγωνα. Τη νύχτα, υπάρχουν λιγότεροι εξωτερικοί ήχοι και ο θόρυβος από το κλιματιστικό που λειτουργεί είναι πιο αισθητός.

Ως εκ τούτου, συνιστάται όταν επιλέγετε ένα μοντέλο στην κρεβατοκάμαρα για να κάνετε την επιλογή της με "νυχτερινή λειτουργία". Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή τη μείωση του θορύβου σε μερικά συστήματα split μέχρι 18-21 dB.

Ισχύς. Όταν επιλέγετε μια απόδοση, υπάρχει μια ιδιαίτερη λειτουργία σε αυτές τις συσκευές. Ας υποθέσουμε ότι η συσκευή έχει χωρητικότητα 2 kW, αλλά δεν πρέπει να θεωρήσετε τον αριθμό ως έγκυρο. Η σωστή απόδοση και κατανάλωση ενέργειας είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Συνήθως, η δύναμη δημιουργίας δροσιάς καταναλώνεται περισσότερο από τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι εάν σε υπολογισμούς η ισχύς είναι 2 kW, τότε η κατανάλωση ισχύος θα είναι περίπου 700 W. Η υπερβολική παραγωγικότητα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητο κόστος ενέργειας και οικονομικό κόστος.

Τοποθεσία. Όταν επιλέγετε ποιο σύστημα inverter split ή candy bar να επιλέξετε, τα χαρακτηριστικά του δωματίου είναι μεγάλης σημασίας. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, στέγη ή θεμέλιο. Και η εσωτερική μονάδα τοποθετείται στο πάτωμα, στον τοίχο και ακόμη και πίσω από τις ψευδοροφές. Όπου είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε μια συσκευή που τοποθετείται σε τοίχο, η επιλογή σας μπορεί να γίνει σε κλιματιστικό κινητού (πατώματος) inverter.

Τοποθέτηση. Εγκαθιστώντας τέτοια ακριβά μοντέλα μετατροπέων κλιματιστικών, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή των εγκαταστάτων. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με την ίδια εταιρεία (εάν είναι δυνατόν) από την οποία αγοράσατε αυτήν την συσκευή, επειδή είναι πλήρως υπεύθυνοι για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αυτού του κλιματιστικού.

Πρόσθετες λειτουργίες.

Η αποτελεσματικότητα της εργασίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς πρόσθετους τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με συσκευές μετατροπέων ρεύματος:

 • Θέρμανση του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.
 • Καθαρισμός του αέρα.
 • Ιονισμός του αέρα.
 • Εξαερισμός του δωματίου.

Επιλέγοντας τους τρόπους του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να καταλάβετε τι δίνετε αυτό ή αυτή η λειτουργία. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο η συσκευή έχει οποιεσδήποτε πρόσθετες λειτουργίες, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Προληπτικά έργα

Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε τα στοιχεία του συσσωρεύουν τη σκόνη και το λίπος. Αυτό ισχύει για το ψυγείο, τα φίλτρα, τους ανεμιστήρες και άλλα μέρη μέσα στο περίβλημα. Κατά συνέπεια, σχηματίζονται μικροοργανισμοί επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία σε αυτά τα μέρη, τα οποία μεταφέρονται μαζί με τον αέρα.

Η εναπόθεση βρωμιάς επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία όλου του εξοπλισμού, ο οποίος απαιτεί τον καθαρισμό των εξαρτημάτων και την εκτέλεση μιας στοιχειώδους προληπτικής συντήρησης της συσκευής. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε μετά από λίγο η ανταλλαγή αέρα θα επιδεινωθεί αισθητά, το φορτίο στη συσκευή και στο ηλεκτρικό δίκτυο θα αυξηθεί.

Επιπλέον, στο εξωτερικό της εξωτερικής μονάδας συλλέγονται χνούδι, φύλλα, εξαιτίας των οποίων αλλάζει η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και επιδεινώνεται η διαδικασία μετατροπής του ψυκτικού μέσου. Έτσι, ανεξάρτητα, που εξυπηρετούν ένα εξοπλισμό κλίμα μπορεί να μολύνει καθαρό ή να αλλάξετε τα φίλτρα, ο συμπυκνωτής (εναλλάκτη θερμότητας) από τη σκόνη και τα χνούδια από την εναπόθεση στρώματος ανεμιστήρα λίπους.

Όλα αυτά τα έργα προδιαγράφονται στις οδηγίες αυτής της συσκευής. Η υπόλοιπη προληπτική συντήρηση πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης. Για την πλήρη εκτέλεση του έργου, πρέπει να έχετε εμπειρία στη συντήρηση, καθώς και - ένα ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό.

Για να αποφευχθεί η λανθασμένη συντήρηση και η πιθανή απειλή για την υγεία, η καλύτερη επιλογή είναι να ανατεθεί αυτή η διαδικασία σε επαγγελματίες. Αυτό θα σας εξοικονομήσει δύναμη, χρόνο και θα σας προστατεύσει από τον κίνδυνο.

Επιλέγοντας το καλύτερο μοντέλο

Πολλοί αγοραστές ενδιαφέρονται για το ερώτημα ποιο διαχωριστικό σύστημα θα επιλέξει. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ακριβή και οικονομικά κλιματιστικά οδήγησε σε μια διευρυμένη σειρά αυτών των συσκευών από τους κατασκευαστές κλιματικής τεχνολογίας. Η ποικιλία των εμπορικών σημάτων περιπλέκει την επιλογή των αγοραστών, επομένως είναι απαραίτητο να χαρακτηριστούν λεπτομερέστερα τα μοντέλα αυτά.

Daikin. Αυτή η δημοφιλής εταιρεία κατασκευάζει μια τεχνική που είναι αξιόπιστη. Παρόλο που οι συσκευές αυτής της εταιρείας έχουν ένα συνοπτικό σχέδιο, ταυτόχρονα έχουν μια ποικιλία τρόπων λειτουργίας και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

Mitsubishi. Τα προϊόντα της Mitsubishi δεν χρειάζονται διαφήμιση - τα συστήματα split με το μετατροπέα αυτού του κατασκευαστή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους αγοραστές. Έχουν κομψό σχεδιασμό και άψογη ποιότητα κατασκευής.

Panasonic. Οι συσκευές αυτής της εταιρείας δείχνουν την ποιότητα εξοπλισμού υψηλής ποιότητας. Με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, οι εξαιρετικά αξιόπιστες συσκευές είναι κατάλληλες για διάφορες κατηγορίες πελατών.

Toshiba. Αυτή η εταιρεία ήταν η πρώτη που ανέπτυξε και εισήγαγε την παραγωγή σύγχρονων κλιματιστικών με την εφαρμογή της αρχής της αναστροφής, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά αξίζουν ειδική επεξεργασία από τους καταναλωτές.

Hitachi. Μια άλλη εταιρεία γνωστή στους καταναλωτές. Παράγει προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και ισχυρές συσκευές παραγωγής.

Συμπέρασμα

Αν και τα κλιματιστικά με μετατροπείς είναι σημαντικά πιο ακριβά, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τυπικά συστήματα διαχωρισμού. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέγεται η τεχνολογία κλιματισμού inverter στην περίπτωση που οι πιο αυστηρές απαιτήσεις της επιβάλλονται από τη θέση της ευκολίας και του επιπέδου θορύβου.

Μόνο ένα διαιρούμενο σύστημα μετατροπέα, που λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία, μπορεί να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αυτό το κλιματιστικό είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε την άνεσή σας.