Κύριες διαφορές μεταξύ πλύσης αέρα και υγραντήρα: τι να επιλέξετε, βαθμολόγηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία κερδίζει σταθερά δημοτικότητα, γεγονός που εξηγείται από την επιθυμία ενός ατόμου να διατηρήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά του. Μία από τις πιο απαιτητικές συσκευές - υγραντήρες και πλύσεις αέρα. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Η συσκευή και η αρχή του πλυσίματος αέρα

Το πλύσιμο αέρα είναι ένας πολυλειτουργικός κλιματικός εξοπλισμός, το κύριο πλεονέκτημα του οποίου είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε αναλώσιμα. Υπάρχουν δύο τύποι αυτών των συσκευών, καθένα από τα οποία εκτελεί τον καθαρισμό του αέρα με έναν ειδικό τρόπο:

 • με περιστρεφόμενο τύμπανο γεμάτο με δίσκους φίλτρου.
 • με ένα στρογγυλό συμπύκνωμα σχήματος κώνου.

Νεροχύτες με σύστημα φίλτρου

Η πλύση αέρα του νοικοκυριού πραγματοποιείται με τη βοήθεια υγρών δίσκων. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού έχει ως εξής:

 • Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας παίρνει αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει στην εσωτερική κοιλότητα της συσκευής.
 • Οι δίσκοι που βρίσκονται σε περιστρεφόμενο τύμπανο διαβρέχονται τακτικά με νερό που βρίσκεται στον πυθμένα της συσκευής.
 • Όταν ο αέρας έρθει σε επαφή με τους υγρούς δίσκους, καθαρίζεται: η σκόνη, η γύρη, το χνούδι, το μαλλί και άλλες σκόνες καθίστανται, συλλέγεται σκόνη.

Ακόμη και οι πιο οικονομικοί νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας. Σε ορισμένα μοντέλα, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε τον επιθυμητό δείκτη υγρασίας και η συσκευή θα σταματήσει αυτόματα όταν φτάσει στο προκαθορισμένο επίπεδο.

Βυθίζεται με αντλία κυκλοφορίας

Ένας κυκλοφορητής υπερσυμπιεστή έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη νεροτσουλήθρα. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα, ο οποίος υπό πίεση περνά μέσα από μικρά σταγονίδια νερού και έτσι απομακρύνεται από όλες τις ακαθαρσίες. Ο εξοπλισμός αυτού του τύπου είναι συχνά εξοπλισμένος με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι επιτρέπουν την πρόσθετη απολύμανση της ροής του αέρα. Ο ιόντας μπορεί να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της συσκευής.

Η διαφορά μεταξύ του υγραντήρα αέρα και της αρχής της πλύσης, η αρχή λειτουργίας του

Οι σύγχρονοι υγραντήρες αέρα δεν είναι πλέον τόσο απλοί όσο τα πρώτα μοντέλα αυτού του κλιματικού εξοπλισμού. Σήμερα η αγορά προσφέρει τρεις τύπους συσκευών:

 • κρύο υγρό.
 • ζεστό (ατμός)?
 • υπερήχων.

Η διαφορά μεταξύ του υγραντήρα και του πλυσίματος του αέρα είναι ότι ο πρώτος προορίζεται αποκλειστικά για την ομαλοποίηση του επιπέδου υγρασίας, ενώ ο τελευταίος - εκτελεί το ίδιο έργο, αλλά επιπλέον καθαρίζει τον αέρα ρύπων. Συνεπώς, ο εξοπλισμός του δεύτερου τύπου είναι ακριβότερος.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών με ζεστό υγρασία συνίσταται στον σχηματισμό υδρατμών, ο οποίος σταδιακά γεμίζει το δωμάτιο. Στη συσκευή, το νερό θερμαίνεται, ο ανεμιστήρας συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή του ατμού. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των κλιματικών εγκαταστάσεων αυτού του τύπου είναι ότι το υγρό τροφοδοτείται στο θερμαντικό στοιχείο σε μερίδες. Αυτό καθιστά δυνατή την αύξηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού και τη διασφάλιση της οικονομικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ψυχρή υγρασία

Οι υγραντήρες με τη λειτουργία του κρύου υγροποίησης είναι οι απλούστεροι στο σχεδιασμό και στην αρχή της λειτουργίας. Αυτός ο εξοπλισμός παρέχει υγρασία του αέρα με φυσική εξάτμιση του νερού. Το υγρό, για την καλύτερη κατανομή του, τοποθετείται σε ειδικά απορροφητικά σφουγγάρια.

Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα επιταχύνει τη διαδικασία εξάτμισης και κατανέμει ομοιόμορφα τους υδρατμούς σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Σε ανεπαρκώς υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί με περισσότερη ισχύ και μετά την επίτευξη του καθορισμένου δείκτη, σταματά.

Υπερηχογράφημα

Το κύριο στοιχείο του σχεδιασμού των συσκευών αυτού του τύπου είναι ο εκπομπός υπερήχων. Αποτελείται από πολλά στοιχεία:

 • μια μεμβράνη από κεραμικά.
 • μεταλλικά ηλεκτρόδια;
 • ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

Όταν εφαρμόζεται η ισχύς, η μεμβράνη αρχίζει να δονείται, παράγοντας ταυτόχρονα ηχητικά κύματα συγκεκριμένης συχνότητας. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει χώρα η διαδικασία μετατροπής του νερού σε ένα αεροζόλ με τα μικρότερα σωματίδια ενός υγρού. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας δημιουργεί μια ροή αέρα που ωθεί το υδατικό πολτό από τη συσκευή. Αυτός είναι ο τρόπος κορεσμού του αέρα με την υγρασία. Σε συσκευές αυτού του τύπου, παρέχεται ένας τρόπος τερματισμού μετά την επίτευξη προκαθορισμένης στάθμης υγρασίας.

Πλύση με υγραντήρα

Αλλά αυτός ο όρος αντιστοιχεί σε οποιοδήποτε πολυλειτουργικό πλύσιμο με αέρα, καθώς παρέχει φυσική υγρασία με εξάτμιση υγρασίας και ροής αέρα γύρω από τους δίσκους.

Υπάρχουν πλυντήρια με ενσωματωμένους υπερηχητικούς υγραντήρες: υπερηχητικά κλιματικά συγκροτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα για την ομαλοποίηση του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένων:

Σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών, αυτός είναι ο οικονομικότερος, πιο φιλικός προς το χρήστη και οικονομικά αποδοτικός τύπος κλιματικού εξοπλισμού.

Τι να επιλέξετε;

Η επιλογή της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους:

 • το εύρος των καθηκόντων που πρέπει να εκτελεστούν για την ομαλοποίηση του μικροκλίματος σε συγκεκριμένο χώρο.
 • διαστάσεις της συσκευής.
 • τη μέθοδο εγκατάστασής του (τοίχος, τραπέζι, πάτωμα).
 • τιμές.

Το κύριο κριτήριο επιλογής είναι το πρώτο. Υπάρχουν πολλές συστάσεις.

 1. Για τις κατοικίες, η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα πλύσιμο αέρα με λειτουργία ενυδάτωσης.
 2. Για εξειδικευμένους χώρους, όπως η αποθήκη και η παραγωγή, απαιτούνται συχνότερα συσκευές με τις λειτουργίες αφυγραντικής και υγρασίας του αέρα.
 3. Για τους δημόσιους χώρους, συνιστώνται πολυλειτουργικά και υψηλής απόδοσης κλιματικά συγκροτήματα ημι βιομηχανικού και βιομηχανικού τύπου για εγκατάσταση.

Αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων ροδέλες και υγραντήρες αέρα έχουν αποδειχθεί αποκλειστικά από τη θετική πλευρά.

Βυθίστε ατμόσφαιρα 2652


Ένας από τους καλύτερους υγραντήρες αέρα είναι η οικιακή συσκευή "Atmos 2652". Αναφέρεται στην κλιματική τεχνολογία του μεσαίου εύρους τιμών, διακρίνεται για τον κομψό σχεδιασμό και την απλότητα σχεδιασμού. Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική. Η οθόνη με φωτεινό οπίσθιο φωτισμό, αριθμούς και γράμματα είναι σαφής και ευανάγνωστη. Η δεξαμενή νερού είναι μεγάλη, 4,2 λίτρα. Η κατανάλωση υγρού είναι 250 ml / ώρα. Λειτουργεί με την αρχή του ψεκασμού με υπερήχους.

 • ποιοτική συναρμολόγηση.
 • προσιτή τιμή ·
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • αποδοτικότητα στην κατανάλωση ενέργειας.

Από τις ελλείψεις, σημειώστε το ανεπαρκές μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Η μέση τιμή είναι 4100 ρούβλια.

Πλυντήριο αέρα Boneco W2055 DR


Το Air Wash Boneco W2055 DR είναι σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η συσκευή διαθέτει ένα εντυπωσιακό σχέδιο, το σώμα είναι μαύρο γυαλιστερό. Ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός, στον μπροστινό πίνακα υπάρχει οθόνη LCD με ενσωματωμένο υγρόμετρο. Διαθέτει διάφορες λειτουργίες απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου ενός χαμηλού θορύβου νύχτας. Σχεδιασμένο για συντήρηση χώρων έως 52 m 2.

 • σύστημα για τη διατήρηση της στάθμης του νερού στο τηγάνι.
 • ιονισμός.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου (μέχρι 25 dB).
 • κυψελοειδής δομή δίσκων?
 • λειτουργία της αρωματοποίησης.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 24990 ρούβλια.

EHAW-9015D mini


Ο καθαρισμός αέρα μικρού μεγέθους της Electrolux είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά δωμάτια μέχρι 19 m2. Η συσκευή έχει έναν συνοπτικό σχεδιασμό, έχει τρεις λειτουργίες ισχύος. Εξοπλισμένο με λειτουργία κλειδώματος για προστασία από παιδιά. Υπάρχει ένδειξη της στάθμης του νερού και αυτόματη διακοπή κατά την απουσία της.

 • οικονομία ·
 • χαμηλή τιμή?
 • χρονόμετρο σε βήματα 1 ώρας.
 • υγρόμετρο.
 • Δυνατότητα απενεργοποίησης του φωτισμού οθόνης στη νυχτερινή λειτουργία.
 • φωτισμού του άνω μέρους της συσκευής, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του ως νυχτερινό λαμπτήρα.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού της οθόνης. Η μέση τιμή είναι 9990 ρούβλια.

Winja AWX-70 πλύσιμο αέρα


Κομψό και αποτελεσματικό πλύσιμο αέρα Η Winia AWX-70 είναι σε θέση να διατηρεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε δωμάτια μέχρι 50 m 2. Έχει 4 εκδόσεις σε διαφορετικά χρώματα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με φίλτρα BSS και HEPA, έχει τη λειτουργία ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Εξοπλισμένο με δείκτες στάθμης νερού και βαθμό μόλυνσης των φίλτρων.

 • λειτουργίες ιονισμού και αρωματοποίησης.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • αρκετές λειτουργίες παροχής ενέργειας.

Τα μειονεκτήματα του μοντέλου περιλαμβάνουν το μεγάλο του μέγεθος. Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Κατά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού, καταρχήν λαμβάνεται υπόψη η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων λειτουργιών. Οι πρόσθετες επιλογές αυξάνουν την ευκολία λειτουργίας και συντήρησης των πλυντηρίων και των υγραντήρων. Η επιλογή του καταλληλότερου μοντέλου θα βοηθήσει στη μελέτη των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Πώς να επιστρέψετε τη φρεσκάδα στο σπίτι; Επιλέξτε το πλύσιμο αέρα!

Σήμερα, το κλίμα στο σπίτι δεν είναι πάντα ευνοϊκό. Αυτό διευκολύνεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η σκόνη των δρόμων ή των δέντρων που ανθίζουν γύρω, και ο ανεπαρκώς δημιουργημένος αερισμός ή οι πρόσφατα πραγματοποιηθείσες επισκευές οσμών από τις οποίες δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη.

Έτσι, το κλίμα στο διαμέρισμα είναι σπασμένο. Τα συστήματα θέρμανσης έχουν στεγνώσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο να αναπνεύσει εξαιτίας της σκόνης. Ήρθε η ώρα να λύσουμε το πρόβλημα. Βυθίστε τον αέρα, τι είναι, πώς να το επιλέξετε σωστά;

Τι είναι το πλύσιμο με αέρα;

Το κλίμα στο σπίτι επηρεάζει έντονα την υγεία και τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Για το νοικοκυριό μπορούσε να αναπνεύσει ελεύθερα, ορισμένες επιχειρήσεις έθεσαν σε πώληση μια ειδική συσκευή - πλύσιμο με αέρα.

Αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν σύμφωνα με δύο αρχές.

 1. Στο σχεδιασμό ενός υπάρχει ένα τύμπανο, στο οποίο είναι συνδεδεμένοι εξατμιστήρες δίσκου από πλαστικό. Κάτω από αυτό υπάρχει ένα λουτρό γεμάτο με νερό. Το τύμπανο βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και τα πτερύγιά του πλένονται περιοδικά. Τα ρεύματα που αντλούνται από τον ανεμιστήρα, φτάνουν σε υγρό εξατμιστή, καθαρίζονται και υγραίνονται.
 2. Εντός της δεύτερης ομάδας συσκευών σχηματίζεται μία ζώνη διασποράς αέρα. Οι εισερχόμενες μάζες υδροδιωρούνται. Τέτοιες συσκευές είναι λιγότερο παραγωγικές από τις πρώτες, αλλά πιο αποτελεσματικές.

Ανακύπτει το ερώτημα: πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι διαδικασίες για τον χρήστη; Η μολυσμένη ατμόσφαιρα του δωματίου επηρεάζει το άτομο. Τα βακτήρια στο περιβάλλον υπονομεύουν την ανοσία, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης.

Οι δυσάρεστες οσμές επηρεάζουν δυσμενώς τη διάθεση ενός ατόμου. Η καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων είναι το καθήκον του καθαρισμού του αέρα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής, σε σύγκριση με τα καθαριστικά και τους υγραντήρες, είναι η πολυλειτουργικότητα. Ο αγοραστής δεν χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα σε διάφορες συσκευές. Το ένα είναι αρκετό, το οποίο θα παράγει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποτελεσματικότητα. Οι αρχές λειτουργίας άλλων συσκευών διαφέρουν, κυρίως προς το χειρότερο. Ένας απλός υγραντήρας δεν κυκλοφορεί τις μάζες του αέρα.

Ταυτόχρονα, αν και υπάρχει υγρασία, η ατμόσφαιρα δεν γίνεται άνετη για την αναπνοή. Επίσης στο δεν υπάρχουν προμήθειες για το πλύσιμο του αέρα. Θα χρειαστεί μόνο να καθαριστεί και να χυθεί νερό στη συσκευή.

Υπάρχει αέρας στα πλυντήρια αέρα, ένα αξιοσημείωτο μειονέκτημα. Για την καλή λειτουργία και την αποφυγή της αναπαραγωγής των βακτηρίων, τα εσωτερικά μέρη τους πρέπει να πλυθούν. Αυτή η διαδικασία γίνεται καλύτερα κάθε 3 ημέρες χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά. Το πρόβλημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η εύκολη αποσυναρμολόγηση όλων των οργάνων. Και η ίδια η επιφάνεια των εσωτερικών τμημάτων δεν πλένεται εύκολα.

Πώς να επιλέξετε εάν ο αέρας στο σπίτι είναι ξηρός;

Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλη μια συσκευή με πρόσθετες λειτουργίες. Υγραίνει την ατμόσφαιρα οποιασδήποτε συσκευής. Ωστόσο, μόνο συσκευές με επιλογή, χώρο φυσήματος, με στόχο την επίλυση του ονομαστικού προβλήματος, την ξηρότητα του κλιματισμού του διαμερίσματος. Οι συμβατικές πλύσεις ψεκάζουν ασθενώς τις επεξεργασμένες μάζες.

Η δεύτερη μέθοδος είναι λιγότερο αποτελεσματική. Πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή με εξατμιστήρες δίσκων. Επιλέγοντας τη συσκευή με την υψηλότερη ισχύ. Η περιοχή για την οποία σχεδιάζεται η συσκευή πρέπει να είναι 5-6 τετραγωνικά μέτρα. m υπερβαίνει την κατοικία, στο δωμάτιο όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή.

Αν το δωμάτιο είναι πολύ σκόνη, μαλλί, υπάρχει μια αλλεργία στη γύρη

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να βασίζεστε σε συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Λόγω του σχεδιασμού τους, κρατούν τέλεια τη σκόνη και τα σωματίδια μαλλί. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από 2,5 μικρά θα κλειδωθεί με ασφάλεια μέσα στη μονάδα. Από συχνά αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένης της γύρης, θα προστατεύσουν επίσης.

Ειδικά ποιοτικά αυτές οι συσκευές λειτουργούν, εάν η σύνθεση του νερού περιλαμβάνει ένα ειδικό υγιεινό πρόσθετο. Αυτά τα υγρά πωλούνται σε καταστήματα και είναι κατάλληλα για χρήση με οποιαδήποτε συσκευή.

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία για την καταπολέμηση της σκόνης είναι ο ιονιστής. Η ξηρότητα του κλίματος συμβάλλει στο γεγονός ότι η σκόνη συσσωρεύει ένα θετικό φορτίο. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι τα σωματίδια είναι πιο συχνά και περισσότερο στον αέρα.

Ο ιονιστής τους στερεί από αυτό το φορτίο και η σκόνη παύει να βλάπτει το νοικοκυριό. Γεμίζει επίσης την ατμόσφαιρα του δωματίου με αρνητικά ιόντα, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασυλίας.

Εάν ανησυχείτε για τις μυρωδιές: καπνός, χημικά

Αν ενοχλούνται τα δυσάρεστα «αρώματα», προσπαθούν να χαλάσουν τη διάθεση. Αξίζει να αγοράσετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων με τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Η συσκευή αυτού του τύπου όχι μόνο θα καθαρίσει και θα βρέξει την ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα.

Με τη βοήθεια προσθέτων στο νερό είναι σε θέση να κρύψει κακές μυρωδιές. Η επιλογή, ως γεύση, μια αγαπημένη οσμή θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Θα δώσει ειρήνη και ηρεμία.

Τεχνικές προδιαγραφές

Εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση για την εξειδίκευση της συσκευής, εξετάστε τα συνήθη κριτήρια για την επιλογή ενός νεροχύτη.

 1. Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η δύναμη. Εξαρτάται από αυτό, πόσο χώρο θα χειριστεί η μονάδα. Επομένως, πρέπει να διευκρινίσετε τις διαστάσεις του διαμερίσματος και να συγκρίνετε αυτόν τον δείκτη με τις οδηγίες του εγχειριδίου.
 2. Το επίπεδο θορύβου που παράγεται εξαρτάται άμεσα από το μηχανισμό του μηχανισμού και το κόστος. Εάν ο θόρυβος είναι πολύ ερεθιστικός, τότε θα πρέπει να αγοράσετε πιο ακριβούς νεροχύτες, ή εκείνους που λειτουργούν με την αρχή της υδροδιήθησης.
 3. Σημαντικό, για την καταπολέμηση ασθενειών, η επιλογή - ιονιστής. Εάν το σπίτι έχει παιδιά και ηλικιωμένους, είναι καλύτερα ότι η συσκευή έχει αυτό το χαρακτηριστικό.
 4. Ενσωματωμένη γεύση Είναι απαραίτητο για όσους θέλουν να γεμίσουν το σπίτι τους με ευχάριστες μυρωδιές. Χωρίς αυτό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς.
 5. Η λειτουργία της εξάλειψης των βακτηρίων είναι πολύ χρήσιμη. Θα βοηθήσει ένα άτομο να πάρει λιγότερο κρύο και να μειώσει τον κίνδυνο των απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Μια αξιόλογη επιλογή.

Τι να ψάξετε

 • Ionizer. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός έφηβου.
 • Αποφύγετε τα εποχικά κρυολογήματα, η οποία μπορεί, τελικά, να πάει σε μια χρόνια ασθένεια, η επιλογή της βακτηριοκτόνου προστασίας θα βοηθήσει.
 • Θα ήταν ωραίο να απαλλαγούμε από το σπίτι της γύρης, μαλλί και σκόνη. Η συνεχής επαφή με αυτά τα ερεθιστικά θα προκαλέσει αλλεργίες.

Τιμές και δημοφιλή μοντέλα

Εξετάστε τα 5 πιο δημοφιλή μοντέλα των πλυντηρίων αέρα. Θα μάθουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά και ποια είναι η τιμή τους.

 • VENTALW 15 κόστος - 17500 r. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει και να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο των 20 τετραγωνικών μέτρων. m. Έχει μικρές διαστάσεις 280x310x260 mm και χαμηλό επίπεδο θορύβου, μικρότερο από 32 dB. Ο έλεγχος οργάνων είναι ηλεκτρονικός, υπάρχει ένδειξη χαμηλής στάθμης νερού. Ο ρυθμός εξάτμισης του υγρού είναι ρυθμιζόμενος.
 • PanasonicF-VXH50 - 25 χιλιάδες r. "Smart" μοντέλο, το οποίο αξιολογεί την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα. "Θυμόμαστε" τις προσωρινές κορυφές, όταν το επίπεδο της ρύπανσης αυξάνεται και, κατά συνέπεια, διορθώνει το έργο του. Έργα σε έκταση έως 40 τετραγωνικών μέτρων. m, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 51 dB. Οι διαστάσεις του είναι 360x560x230 mm.
 • Boneco W2055DR - 30773 r. Εύχρηστη συσκευή. Έχει μια οθόνη που δείχνει την τρέχουσα στάθμη υγρασίας. Έχει τις λειτουργίες βακτηριοκτόνου προστασίας, ιονισμού και αρωματοποίησης. Καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα. m, ενώ λειτουργεί πολύ ήσυχα, μέχρι 25 dB. Σηματοδοτεί χαμηλή στάθμη νερού και την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου. Διαστάσεις 360x360x360 mm.
 • VENTALW 25 - 26220 r. Η μεγαλύτερη αδερφή του πρώτου νεροχύτη. Έργα σε έκταση 40 τετραγωνικών μέτρων. m, επίπεδο θορύβου έως 42 dB. Έχει τις ίδιες δυνατότητες με την προηγούμενη συσκευή VENTA, αλλά πιο ισχυρή και ογκώδη, 300x330x300 mm.
 • AIC XJ-860 - 20 χιλιάδες r. Εμβαδόν εργασίας 60 τετραγωνικά μέτρα. m, το επίπεδο θορύβου είναι 29 dB. Μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια και να ιονίσει τον αέρα. Είναι μάλλον ογκώδες, 252x440x438 mm.

Τα οφέλη και οι ζημιές των υγραντήρων αέρα βρίσκονται στο άρθρο μας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό, βήμα προς βήμα οδηγίες και συστάσεις εδώ.

Εναλλακτικές επιλογές

Υπάρχουν επίσης Άλλες συσκευές που μπορούν να κάνουν τον αέρα στο διαμέρισμα καλύτερα. Ωστόσο, έχουν τα μειονεκτήματά τους.

 • Οι υγραντήρες δεν είναι σε θέση να καθαρίσουν τον αέρα. Και μπορούν να παρέχουν υγρασία μόνο σε μικρές περιοχές.
 • Τα καθαριστικά πρέπει να αντικαταστήσουν το στοιχείο φίλτρου. Το κόστος των οποίων είναι υψηλό και η διάρκεια ζωής είναι το αντίθετο.
 • Κλιματικά σύμπλοκα Είναι το σύνολο των δύο πρώτων συσκευών. Κατά συνέπεια, προστίθενται οι ελλείψεις τους.

Δείτε σύγκριση βίντεο αναθεώρησης των πλυντηρίων αέρα και υγραντήρα:

Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος για το μωρό; Διαβάστε τις συμβουλές και τα κόλπα.

Πρότυπα ποιότητας αέρα SNIP

Βεβαιωθείτε ότι πρέπει να αγοράσετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, μπορείτε να εξετάσετε. Υπάρχει ειδικό σύστημα (SNIP 41-01-2003 ενημερωμένη έκδοση με ημερομηνία 60.13330.2012), η οποία αξιολογεί την καταλληλότητα της ατμόσφαιρας στο διαμέρισμα. Η χημική ανάλυση θα δείξει εάν οι δείκτες για κάθε ρύπο έχουν υπερτιμηθεί. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην επιλογή του μοντέλου της συσκευής.

Η υγεία είναι ένα κόσμημα για ένα άτομο. Είναι αδύνατο να αγοράσετε για χρήματα, αλλά το πλύσιμο είναι πλήρες.

Πλύσιμο αέρα: πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο

Έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα και εύκολα, ο αέρας στα σπίτια, γραφεία και διαμερίσματα πρέπει να είναι καθαρό και μέτρια υγρασία, σκόνη, βακτηρίδια, αποπνικτική δυσοσμία και επικίνδυνα αλλεργιογόνα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι: τα διαμερίσματα συχνά τα μαλλιά που φέρουν γάτα και σκόνη στο γραφείο όχι-όχι, ναι και κάποιος φτερνίζεται, γενναιόδωρα μοιράζονται ιούς τους. Το χειμώνα, η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη κάνει ο αέρας τόσο ξηρό ότι συνεχώς από το γαργάλημα στο λαιμό. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα θα πλύνει τον αέρα - πώς να επιλέξει ένα τέτοιο χρήσιμο εργαλείο, και θα πω.

Τι είναι το πλύσιμο του αέρα, η χρήση του και η διαφορά από τους υγραντήρες

Καθαρισμός αέρα - μια ευέλικτη συσκευή που κάνει το φίλτρο αέρα, αλλά και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Μέσα από το έργο του καθαρισμού σημαντικά βελτιώνει το μικροκλίμα που κάνει τη ζωή μας πιο υγιή και θετική. Μηχανήματα πλυσίματος αέρα αρκετά αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβή ακάρεα σκόνης, η γύρη, τα λουλούδια, και άλλα αλλεργιογόνα συστατικά γούνας γάτας και σκύλου, τον καπνό κουζίνα και τον καπνό του τσιγάρου.

Το πλύσιμο διαφέρει από τον υγραντήρα

Τα φίλτρα αέρα είναι συσκευές που χρησιμοποιούν "κρύα εξάτμιση". Η παρουσία μιας μονάδας που καθαρίζει τον αέρα τους καθιστά πιο «προχωρημένους» και λειτουργικούς από τους υγραντήρες, οι οποίοι κορεάζουν μόνο τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία.

+ Πλεονεκτήματα των πλυντηρίων αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Ποιοτικός καθαρισμός του αέρα. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζονται αναλώσιμα (που υπάρχουν σε οποιονδήποτε υγραντήρα).
 2. Λόγω της αρχής της λειτουργίας, ο αέρας είναι κορεσμένος με την υγρασία φυσικά - ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής κατάποσης. Είναι πιο χρήσιμο για την υγεία και το περιβάλλον (ιδιαίτερα, δεν θα υπάρχει συμπύκνωση στα παράθυρα, και το παρκέ, τα βιβλία και τα έπιπλα δεν θα αποσβεστούν και θα χαλάσουν).
 3. Οι συσκευές λειτουργούν ήσυχα, χωρίς να παρεμβαίνουν ακόμη και στο υπνοδωμάτιο ή στο δωμάτιο όπου είναι το νεογέννητο.
 4. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός και η φροντίδα γι 'αυτά δεν είναι δύσκολη.

- Πλύση αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Για τους οπαδούς που θέλουν να έχουν ένα θερμοκήπιο ή έναν όμορφο χειμερινό κήπο, αυτές οι συσκευές δεν είναι πολύ κατάλληλες. Μετά από όλα, δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή υγρασία του αέρα, δημιουργώντας το αποτέλεσμα των τροπικών ή υποτροπικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να παίρνετε έναν συνηθισμένο υγραντήρα.

Επομένως, κοιτάξτε τις ανάγκες σας. Χρειαζόμαστε ένα υγιές μικροκλίμα - τότε το πλύσιμο θα είναι σωστό. Και αν τα λουλούδια εκτρέφονται σε μεγάλες ποσότητες, τότε σκεφτείτε την εναλλακτική ή δύο διαφορετικές μονάδες.

Ποιος πρέπει να σκεφτεί να αγοράσει ένα πλύσιμο αέρα

Η συσκευή, η οποία καθαρίζει τον αέρα και μεταφέρει την υγρασία της στην κανονική, είναι συχνά απλά ένας απαραίτητος και πολύτιμος βοηθός. Πριν αρχίσουμε να επιλέγουμε αυτή τη συσκευή, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πότε τη χρειάζεστε και ποια προβλήματα θα σας βοηθήσουν να το λύσετε.

1. Για την οικολογία της στέγασης.

Όλοι όσοι είναι προσεκτικοί στην υγεία (οι ίδιοι και οι συγγενείς του) προσπαθούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες στο σπίτι. Και αυτός είναι ο αέρας γεμάτος καθαριότητα και φρεσκάδα. Οι συσκευές θέρμανσης και οι ηλεκτρικές θερμάστρες αφαιρούν τις χρήσιμες ιδιότητές τους και το αστικό περιβάλλον δεν λάμπει με μια υγιή οικολογία. Η απόκτηση ενός νεροχύτη είναι ένας τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα.

2. Προστατεύουμε την ευαίσθητη υγεία των παιδιών.

Εάν το μωρό είναι πολύ ξηρό, το μωρό μπορεί να γίνει κακή, να κουραστεί γρήγορα, να κοιμηθεί άσχημα και να αρρωστήσει πιο συχνά. Γίνεται δύσκολο γι 'αυτόν να αναπνεύσει, συχνά και η ασυλία μπορεί να πέσει. Κάνοντας στη γωνία του δωματίου ένα μικρό καθαρό πλύσιμο, μπορείτε να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα. Τότε το όνειρο θα προσαρμοστεί, οι ασθένειες σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να "κολλήσουν" στο παιδί, που θα γίνει πιο χαρούμενος και θα πάψει να είναι ιδιότροπος.

3. Αύξηση της αποτελεσματικότητας της εργασίας στο γραφείο.

Εδώ, το αποτέλεσμα του βρώμικου και υπερβολικά ξηρού αέρα μπορεί να είναι η μείωση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων. Μετά από όλα, θα κουραστούν πολύ πιο γρήγορα, καθιστώντας τα λάθη πιο συχνά και δουλεύοντας πολύ πιο αργά. Έτσι, η παρουσία ενός νεροχύτη στο δωμάτιο - ένα άμεσο όφελος για τη διαχείριση και να ωφελήσει απολύτως για όλους.

4. Εξοικονομήστε ακριβά έπιπλα και παρκέ.

Αν απαλά σαν αντίκες στήθος της γιαγιάς του συρτάρια, θαυμάζοντας τα σχέδια παρκέ δάπεδο και ένα πιάνο με ουρά σε ένα δωμάτιο που να ευχαριστήσει την ψυχή, χωρίς το πλύσιμο μπορείτε, επίσης, δεν μπορεί να κάνει. Προστατεύει όλα τα πολύτιμα πράγματα από τις ρωγμές των ρωγμών και την εμφάνιση (αναπόφευκτη όταν τρόφιμο αέρα στεγνώνει πάρα πολύ). Αυτό το ανεκτίμητο εργαλείο για την παρουσία του μια μεγάλη βιβλιοθήκη - βιβλία, επίσης, δεν είναι ευπρόσδεκτοι πολύ ξηρό αέρα.

5. Χαλαρώστε και χαλαρώστε.

Όταν αποφασίζετε ποιος ψεκαστήρας είναι καλύτερο να επιλέξει για μια καλή ξεκούραση, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο με μια πρόσθετη επιλογή - γεύση. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα, απλώνοντας ένα ευχάριστο άρωμα γύρω από το δωμάτιο, χαλαρώνοντας τα νεύρα, τονωτικά και χαλαρώνοντας. Και προσθέτοντας κωνοφόρα αρωματικά έλαια, είναι δυνατόν και να απαλλαγούμε από τα μικρόβια ταυτόχρονα.

Τι λένε τα πρότυπα γι 'αυτό;

Η GOST δεν απέτυχε να ορίσει το ευνοϊκό μικροκλίμα σε διάφορους χώρους: αυτή η παράμετρος συνίσταται κυρίως στην υγρασία, την ταχύτητα και τη θερμοκρασία των αέριων μαζών. Υπάρχουν επίσης δείκτες που θεωρούνται βέλτιστοι για τους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και δεν εργάζεται για την εξάντληση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία.

Οι βέλτιστοι δείκτες είναι οι ακόλουθοι:

 • όρια θερμοκρασίας - από 20 έως 22 0 C.
 • όρια σχετικής υγρασίας - από 30 έως 60% (βέλτιστο - 45%).
 • υποχρεωτικό εξαερισμό, εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα.

Πώς λειτουργεί το πλύσιμο αέρα;

Μέσα στη συσκευή είναι ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος, καθώς και τυμπανιστικά τύμπανα που διαβρέχονται με νερό από μια ειδική δεξαμενή.


Η συσκευή πλύσης αέρα: 1. Βρώμικος αέρας. 2. Ο ανεμιστήρας. 3. ιονισμός του αέρα. 4. Καθαρός αέρας. 5. Περιστρεφόμενο τύμπανο. 6. Μια παλέτα με νερό.

Τα βρώμικα σωματίδια βρέχονται από τα σταγονίδια νερού και πέφτουν κάτω, και στη συνέχεια πνίγονται σε δεξαμενή νερού. Την ίδια στιγμή, η υγρασία των μορίων αέρα είναι κορεσμένη. Οι μάζες αέρα, ήδη καθαρές και υγρές, αφήνουν τη συσκευή και μετακινούνται στο δωμάτιο.

Η αρχή της λειτουργίας του πλυσίματος αέρα με το παράδειγμα πλύσης αέρα Boneco.

Η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Κατά κανόνα, σε μια ώρα οι μάζες αέρα περνούν δύο ή τρεις φορές μέσω του φίλτρου. Η συσκευή λειτουργεί ήσυχα, χωρίς να καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό και να μην δημιουργεί συμπύκνωση ή εκτόξευση. Έτσι το δάπεδο και τα έπιπλα παραμένουν ξηρά, δεν εγκαθίστανται με αλάτι από το νερό.

Επιλέξτε τη συσκευή σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου

Το διαβατήριο κάθε συσκευής υποδεικνύει πάντα την περιοχή που είναι σε θέση να επεξεργαστεί. Έτσι, πριν από την αγορά θα πρέπει να είναι καλά σκεφτεί, όπου θα είναι ένα ολοκαίνουργιο νεροχύτη. Η προτιμώμενη επιλογή είναι η διαμονή στο υπνοδωμάτιο. Μετά από όλα, σε αυτό το δωμάτιο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Επιπλέον, η διάθεσή μας και η ευεξία κατά τη διάρκεια της ημέρας και το πρωί εξαρτώνται πάρα πολύ από τη χρησιμότητα της νυχτερινής ανάπαυσης.

Μερικά δωμάτια ακόμα και η πιο ισχυρή συσκευή δεν αρκεί. Αν εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη στο διάδρομο, για παράδειγμα, δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί ταυτόχρονα το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο το ένα δίπλα στο άλλο. Τα τοιχώματα, όπως είναι γνωστό, δεν αφήνουν τον αέρα να περάσει και τα ανοίγματα των θυρών είναι πολύ μικρά για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Έτσι, κάθε συσκευή πρέπει να σχεδιαστεί για το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Και το δεύτερο λάθος από τους άπειρους χρήστες είναι η χρήση της συσκευής ως φορητής ενυδατικής κρέμας. Ίσως, κάποιος σαν αυτή την επιλογή θα φανεί το πιο βολικό και κερδοφόρο. Ωστόσο, μην βιαστείτε - η αρχή της συσκευής (φυσική εξάτμιση νερού) περιορίζει αυτή τη δυνατότητα. Μετά από όλα, η εξάτμιση με φυσικά μέσα δεν είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία.

Μετακινώντας το νεροχύτη από το ένα δωμάτιο στο άλλο, σπάτε την ισορροπία υγρασίας στο πρώτο δωμάτιο, και στη δεύτερη, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί. Έτσι παίρνουμε: ότι στην πρώτη αίθουσα θα γίνει πάρα πολύ ξηρό, και στο δεύτερο - δεν είναι ακόμα αρκετά υγρό. Αυτό είναι παντού, αντί για την αναμενόμενη άνεση, θα αισθανθούμε δυσφορία.

Έτσι, γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου σας, επιλέγουμε για αυτό ένα συγκεκριμένο μοντέλο πλύσης. Σε αυτή την περίπτωση, μην κάνετε μεγάλο αποθεματικό ισχύος. Αυτό είναι παράλογο και δαπανηρό στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά μια μικρή συσκευή που τοποθετείται σε ένα τεράστιο δωμάτιο είναι επίσης μια κακή επιλογή. Δεν μπορεί να δημιουργήσει το σωστό μικροκλίμα, καθαρίζοντας μόνο και μερικώς τις μάζες του αέρα.

Παράδειγμα: οι συσκευές που έχουν ισχύ 25-35 watt, έχουν σχεδιαστεί για χώρους που δεν υπερβαίνουν τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Αν είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την περιοχή πιο επιβλητική, τότε αξίζει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα υψηλότερης ισχύος, καθώς η συσκευή με αυτούς τους δείκτες δεν θα αντιμετωπίσει το έργο.

Ποια συσκευή είναι η πιο ήσυχη

Υπάρχει μόνο ένα κινούμενο μέρος στη συσκευή, είναι ανεμιστήρας. Δεδομένου ότι είναι επαρκώς αδύναμη, δεν παράγει ισχυρούς ήχους κατά τη λειτουργία. Οι περισσότεροι ψύκτες αέρα είναι τόσο ήσυχοι που ακόμα και στην παιδική κρεβατοκάμαρα δεν θα ενοχλήσουν τον ύπνο του μωρού.

Στο διαβατήριο κάθε συσκευής επισημαίνονται συγκεκριμένα δεδομένα για το επίπεδο θορύβου. Παρά τα γενικά μικρά όρια, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαφορετικά σε όλες τις ροδέλες. Σημειώστε ότι εξαρτώνται επίσης από την τεχνολογία στην οποία λειτουργεί η συσκευή.

Υπάρχουν δύο τεχνολογίες:

Υδροδιήθηση - το σχηματισμό ενός ιδιότυπου πέπλου νερού, που αποτελείται από αρκετές σειρές. Αυτό οφείλεται στην περιστροφή ενός ειδικού κώνου, τοποθετημένου σε δεξαμενή νερού και ανύψωσης μικρών σταγονιδίων νερού. Οι συσκευές με αυτήν την τεχνολογία είναι πιο θορυβώδεις. Όταν αγοράζετε μια συσκευή εξοπλισμένη με αυτή την τεχνολογία καθαρισμού, προετοιμαστείτε για ένα αξιοσημείωτο επίπεδο θορύβου. Σίγουρα δεν θα είναι περιττό, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο για τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αυτής της συσκευής.

Ψυχρό λουτρό νερού - υπάρχουν περιστρεφόμενοι δίσκοι τοποθετημένοι σε δεξαμενή νερού. Λόγω αυτού, δημιουργείται μια λεπτή μεμβράνη νερού, η οποία εξατμίζεται με την εμφύσηση του ανεμιστήρα. Αυτή η αρχή λειτουργίας έχει συσκευές από τις μάρκες Electrolux, Ballu, Boneco. Είναι πιο ήσυχα από αυτά που περιγράφονται παραπάνω και ο θόρυβος του ανεμιστήρα επηρεάζεται περισσότερο από τον ανεμιστήρα, παρά από το σύστημα καθαρισμού.

Ικανότητα καθαρισμού αέρα

Καθώς το νερό εξατμίζεται κατά τη λειτουργία της συσκευής, η απόδοση πλύσης είναι σημαντική για εμάς. Δείχνει πόσα νερό, σε γραμμάρια, περνάει από τον νεροχύτη στον αέρα του δωματίου σε μία ώρα. Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι επίσης σημαντικός - δεν πρέπει να είναι πολύ μικρός, διαφορετικά θα χρειαστεί να ρίχνουμε νερό πολύ συχνά.

Επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι με ικανότητα πλυσίματος αέρα 300 - 500 γραμμάρια ανά ώρα, ο όγκος της δεξαμενής νερού πρέπει να είναι από 5 έως 7 λίτρα.

Πώς να κατανοήσετε την ανάγκη για ιονιστή αέρα σε πλύση αέρα

Για να λειτουργούν οι συσκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να απαιτείται επισκευή, οι κατασκευαστές απλοποιούν στο μέγιστο τον σχεδιασμό των νεροχύτη. Αυτό επιτρέπει στο εμπορικό σήμα Venta, για παράδειγμα, να δώσει 10ετή εγγύηση στους νεροχύτες του (και σε ορισμένα μοντέλα - ακόμα και σε είκοσι ετών). Όσο πιο πολύπλοκη είναι η μονάδα, τόσο μικρότερη είναι η εγγύηση.

Για παράδειγμα, ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να εγγυηθεί μόνο πέντε έως επτά χρόνια χωρίς προβλήματα. Οι πρόσθετες επιλογές - καταλύτης ή ιονιστής, περιπλέκουν επίσης τον σχεδιασμό και δεν συμβάλλουν στην αύξηση της εγγύησης. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα αυτών των ροδέλες.

Ωστόσο, ο ιονιστής είναι ένα πολύ χρήσιμο πράγμα, ειδικά στις σύγχρονες συνθήκες. Μετά από όλα, με αρνητικά ιόντα όργανο, το οποίο εντελώς άνευ σε κλειστό χώρο του διαμερίσματος, μια καλή επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή. Ως εκ τούτου, η επιλογή ενός συστήματος πλύσης του αέρα, να αποφασίσει ότι για εσάς είναι πιο σημαντικό: να αγοράσει ένα μοντέλο με αυτή την επιλογή, αλλά λιγότερο αξιόπιστες, ή αγοραστεί ξεχωριστά Ιονιστής και τον κανονικό καθαρισμό, χωρίς καμία επιπλέον «καμπάνες και σφυρίχτρες», αλλά πιο αξιόπιστα.

Σε ορισμένους νεροχύτες, παρέχεται προ-ιονισμός. Σε αυτή την περίπτωση, εξυπηρετεί, πρώτον, την εντατικότερη απομάκρυνση σκόνης από τον κορεσμό αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Το θέμα είναι ότι ο κορεσμός του αέρα με ιόντα σε τέτοιες πλύσεις συμβαίνει πριν έλθει σε επαφή με το νερό. Αφού ο αέρας διέλθει από το νερό, τα περισσότερα ιόντα θα καταστραφούν και η διαδικασία ιονισμού του αέρα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.

Λειτουργίες αρωματοποίησης και απολύμανσης του αέρα

Προστασία από βακτήρια και ιούς

Για την προστασία από τα βακτηρίδια και τους ιούς, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές με μια ειδική ράβδο ιονιστικού αργύρου με λεπτή υφή από αντισηπτική ουσία με προσθήκη ασημιού. Η κύρια έμφαση δίνεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των ιόντων αργύρου, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία πολλούς επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, καταστρέφοντας πάνω από 650 από τα είδη τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ράβδος που ωθείται στο νερό εκπέμπει συνεχώς ιόντα αργύρου, τα οποία καλούνται να καθαρίσουν το νερό. Χωρίς "χημεία", όλα είναι απολύτως ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον. Η ράβδος εξυπηρετεί περίπου ένα χρόνο και όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των εκπεμπόμενων ιόντων αργύρου παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η συγκέντρωση είναι επαρκής για να απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό που εξατμίζεται από τη συσκευή.

Φαίνεται πολύ δελεαστικό για τον καταναλωτή. Ωστόσο, οι ωραίες ιστορίες των παραγωγών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επαρκή δεδομένα. Και όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, δεν είναι γνωστό. Γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να μην «κρατάτε» τα ακουστικά διαφήμισης και να μην πληρώνετε υπερβολικά για μια δαπανηρή πρόσθετη επιλογή, η χρησιμότητα της οποίας εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση.

Άρωμα

Υπάρχουν μοντέλα νεροχύτη που έχουν ξεχωριστό διαμέρισμα στη δεξαμενή νερού. Είναι μικρό και έχει σχεδιαστεί για να εισάγει ένα κομμάτι από βαμβάκι εμποτισμένο με αρωματικό λάδι. Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή την απόλαυση όχι μόνο καθαρού και ενυδατωμένου, αλλά και ευχάριστα μυρωδιού αέρα. Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακριβής.

Τρόποι εργασίας, αριθμός και μέθοδοι διαχείρισης

Τα απλούστερα μοντέλα νεροχύτη διαθέτουν μόνο έναν τρόπο λειτουργίας. Όταν ενεργοποιούνται, καταναλώνεται η μέγιστη ισχύς. Οι ακριβότερες συσκευές είναι σε θέση να λειτουργούν σε διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, όπως: γρήγορο και εντατικό, αργό και οικονομικό, πλήρως αυτοματοποιημένο. Η παρουσία των τρόπων λειτουργίας δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον χρήστη, αλλά η απουσία τους δεν αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους: μηχανικό ή ηλεκτρονικό. Οι νεροχύτες του πρώτου τύπου είναι απλούστεροι, φθηνότεροι και πιο αξιόπιστοι - όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός, τόσο λιγότεροι λόγοι για να σπάσουν.

Αλλά τα ηλεκτρονικά μεγέθη μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερα. Στην οθόνη μπορούν να δουν πώς λαμβάνει χώρα η διαδικασία καθαρισμού και ύγρανσης, για να παρακολουθούνται οι βασικές παράμετροι. Και σας επιτρέπουν επίσης να ορίσετε διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης, για να αλλάξετε το επίπεδο ισχύος.

Η βέλτιστη επιλογή ενός νεροχύτη εξαρτάται από τα προβλήματα που, με τη βοήθεια του, πρόκειται να λυθούν

Καθορίζοντας πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν χρειάζεται μόνο να μετρήσετε την χωρητικότητά του και την περιοχή των δωματίων. Είναι απαραίτητο να δοθεί σαφής προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, αποφασίστε ποιο πρόβλημα είναι περισσότερο ανησυχητικό: πολύ ξηρό ή πολύ βρώμικο αέρα, μυρίζει, αλλεργιογόνα.

Μετά από όλα, αυτές οι συσκευές, αν και εκτελούν δύο εργασίες ταυτόχρονα (καθαρισμός και ύγρανση), αλλά το κάνουν διαφορετικά. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εκείνοι που καλυτερεύουν καλύτερα τον αέρα με υγρασία, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μυρωδιές. Και άλλοι με τη βοήθεια των ιόντων καθιστούν τον αέρα απόλυτα καθαρό και απολυμαντικό, αλλά το βρέξιμο πιο αδύναμα. Ως εκ τούτου, ξεχωρίζουμε το κύριο πρόβλημα για τους εαυτούς μας.

Το πρόβλημα 1 - ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Αν πρώτα για σας - για να επιτευχθεί η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι αρκετά καλό να δούμε τις συσκευές των brands Electrolux, Venta, Air-O-Swiss, Boneco. Θα πάρετε ένα νεροχύτη με καλές επιδόσεις, που εξάτμιση από 200 έως 500 χιλιοστόλιτρα νερού ανά ώρα, εξοπλισμένο με ένα αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα.

Οι δίσκοι υγρασίας που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μεγάλης περιοχής για εξάτμιση. Τα χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών πλησιάζουν τα χαρακτηριστικά των υγραντήρων υπερήχων και δικαιολογημένα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η σκόνη, η αφθονία του μαλλιού, η ευαισθησία στη γύρη των λουλουδιών

Τέτοιες συσκευές χειρίζονται τέλεια συσκευές που είναι εξοπλισμένες με προ-ιονιστική επιλογή. Μετά από όλα, καθαρίζουν τον αέρα στο ίδιο επίπεδο με τα καλύτερα φίλτρα HEPA (τα οποία χάνουν μόνο το 0,03% των μικροσκοπικών σωματιδίων) ενσωματωμένα σε καθαριστές αέρα υψηλής ποιότητας.

Ο προκαταρκτικός ιονισμός κορεσμεί τα ιόντα με μολυσμένο αέρα που εισέρχεται στο νεροχύτη. Λόγω αυτών των βρώμικων σωματιδίων, ακόμα και πολύ μικρού μεγέθους, προσκολλώνται τέλεια στους υγρανθέντες περιστρεφόμενους δίσκους, που ξεπλένονται στο νερό. Εάν ενδιαφέρεστε για τέτοια μοντέλα, δώστε προσοχή στα όργανα της μάρκας Air-O-Swiss.

Το πρόβλημα 3 - ενοχλούν δυσάρεστες οσμές ("χημεία", βιολογικό, καπνός τσιγάρων)

Εάν οι μυρωδιές που σας ενοχλούν, μην παραμείνετε σταθεροί, τότε σχεδόν κάθε πλύσιμο θα σας βοηθήσει. Μετά από όλα, το νερό, καθαρίζει τον αέρα, την ίδια στιγμή και οι μυρωδιές απορροφούν φυσικά. Σχετικά με αυτό, παρεμπιπτόντως, οι παππούδες μας και οι παππούδες μας ήξεραν: βάζουν έναν κάδο γεμάτο νερό στο δωμάτιο, αν υπήρχε μια κακή μυρωδιά εκεί.

Ωστόσο, παρουσία των επίμονων δυσάρεστων "μυρωδιών" θα πρέπει να εξοπλιστεί με μια πιο αποδοτική συσκευή. Βέλτιστη επιλογή σε αυτή την περίπτωση - ένα πλύσιμο, εξοπλισμένο με τη λειτουργία της φωτοκατάλυσης. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας και ένα ειδικό φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Στην αλληλεπίδραση του υπεριώδους με τον καταλύτη, σχηματίζονται οξειδωτικά, ικανά να καταστρέφουν αποτελεσματικά τα μόρια των οσμών.

Φροντίζουμε προσεκτικά και σωστά τη συσκευή

Επιλέξτε ένα μέρος για το πλύσιμο

Από όπου θα τοποθετηθεί το μηχάνημα εξαρτάται πολύ. Ειδικότερα, η ποιότητα του καθαρισμού με υγρασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα αυτών των διαδικασιών. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσετε το πλυντήριο αυτοκινήτων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να πέσει κατά λάθος ή να ανατραπεί κατά την καθημερινή σας επιχείρηση.

Ακολουθούν οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την επιλογή του σωστού χώρου πλύσης:

 • Αποχωρούμε τουλάχιστον 50 εκατοστά από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • Το πάνω μέρος της συσκευής αφήνεται ελεύθερο, χωρίς να εγκατασταθεί η συσκευή κάτω από το τραπέζι ή σε μια σφιχτή θέση.
 • Εγκαθιστούμε τη μονάδα σε οριζόντιο επίπεδο - καθαρό, στεγνό, ομοιόμορφο. Το καλύτερο από όλα, βέβαια, στο πάτωμα, δεδομένου ότι βρίσκεται στην επιφάνεια του μετρητή πάνω από το πάτωμα ότι είναι πιο βρώμικο (σωματίδια σκόνης να καθίσουν).
 • Το χειμώνα, όταν λειτουργούν θερμαντήρες, που στεγνώνουν τον αέρα, συνιστάται η εγκατάσταση νεροχύτη κοντά τους. Έτσι, θα είναι δυνατό να εξαλειφθεί γρήγορα η υπερβολική ξήρανση του αέρα.
 • Μην τοποθετείτε το μηχάνημα όπου κατοικούν ζώα ή άτομα συνεχώς (για παράδειγμα, δίπλα στην αγαπημένη σας καρέκλα ή καναπέ).

Τακτική συντήρηση

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αποφασίσαμε. Τώρα πρέπει να μάθουμε πώς να το φροντίζουμε σωστά. Καθαρίζοντας τον αέρα, αυτό καθαυτό μολύνεται, οπότε πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό με διαφορετικές λεπτομέρειες.

Στέγαση και ανεμιστήρας.

Η θήκη πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί και μετά να χρησιμοποιηθεί ένα στεγνό πανί ή πετσέτα. Οι βρώμικες λεπίδες του ανεμιστήρα καθαρίζονται απόλυτα με ένα υγρό σκούπισμα.

Παλέτα και δεξαμενή νερού

Η δεξαμενή νερού είναι το σύνηθες καθαρό νερό μου, και για να αφαιρέσετε τα ιζήματα στην παλέτα, απαιτείται ένας ειδικός παράγοντας που αφαιρεί την κλίμακα. Μπορεί να αγοραστεί σε κατάστημα υλικού. Ρίχνουμε νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε τα χρήματα και περιμένουμε για λίγο. Στη συνέχεια, γυρίζουμε τη συσκευασία με τους δίσκους αρκετές φορές, ρίχνουμε το νερό από το δίσκο και ξεπλύνουμε καλά τους δίσκους, αφαιρώντας ολόκληρη τη συσκευασία τους.

Με την παρουσία ισχυρών αποθέσεων που σχηματίζονται στην παλέτα, θα βοηθήσουν όλοι οι ίδιοι παράγοντες κατά της κλίμακας. Θα πρέπει να αραιώνεται ελαφρά με νερό και να χύνεται σε μια κατσαρόλα. Αφού περιμένετε λίγο, σκουπίστε τις πλάκες με μια βούρτσα.

Ενυδατικοί δίσκοι

Σημειώστε ότι μια ασθενής ασβεστολιθική απόθεση συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη υγρασία. Εάν θέλετε να καθαρίσετε την επιφάνεια των δίσκων, πάρτε ξανά τα μέσα κλίμακας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξίδι. Αφού εφαρμόσετε το προϊόν, ξεπλύνετε προσεκτικά τους δίσκους.

Θυμηθείτε: η επιφάνεια του δίσκου είναι πλαστική, έτσι σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζουμε λειαντικά και χημικώς ενεργούς διαλύτες σε αυτό.

Γενικές συστάσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαριστεί το πλύσιμο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και με το πόσο βρώμικο είναι ο αέρας στο δωμάτιο. Δεν είναι λιγότερο σημαντική η ποιότητα του νερού που χύνεται στη συσκευή.

Οι μέσοι δείκτες είναι οι εξής:

 • Η θήκη με τον ανεμιστήρα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά το χρόνο (ή μισό έτος).
 • Η δεξαμενή νερού με παλέτα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά κάθε 14 ημέρες.
 • η φροντίδα των δίσκων πραγματοποιείται κάθε μήνα.

Βέλτιστος χρόνος για συνεχή λειτουργία καθαρισμού αέρα.

Αυτό, κατά κανόνα, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, επιτρέποντάς σας να ορίσετε τη διάρκεια της εργασίας χωρίς διακοπή (συνήθως από 8 έως 12 ώρες). Και υπάρχουν νεροχύτες που μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Κατά κανόνα, καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Σε γενικές γραμμές, ο χρόνος εργασίας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο, καθώς και από τις προσωπικές προτιμήσεις. Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα νεροχύτη για πρώτη φορά - στην περίπτωση αυτή, τις πρώτες μέρες θα πρέπει να την αφήσετε να εργαστεί περισσότερο. Η συσκευή θα δώσει γρήγορα στον αέρα και τα αντικείμενα στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας, και επίσης θα αντιμετωπίσει την κύρια ρύπανση.

Κατ 'αρχήν, όσο περισσότερο λειτουργεί το πλυντήριο αυτοκινήτων, τόσο καθαρότερο γίνεται ο αέρας στο δωμάτιο, κορεσμένο με την υγρασία σε βέλτιστες αναλογίες. Χάρη στη φυσική αρχή της εργασίας, το νερό δεν μπορεί να υγραίνει - και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Έτσι, μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως τη μονάδα. Μια μέρα μετά από δύο ή τρία θα αισθανθείτε ήδη πόσο ευκολότερο έγινε να αναπνεύσει. Ένα υγιές μικροκλίμα θα περιβάλλει εσάς και τους αγαπημένους σας όλη την ώρα.

Γιατί χρειάζεστε πλύσιμο αέρα: δοκιμαστική μονάδα Philips HU 5930/10

Για μια άνετη ύπαρξη στο δωμάτιο θα πρέπει να διατηρείτε υγρασία περίπου 40-60%, λένε οι γιατροί. Και σε ζεστό καιρό, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το κρύο. Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις των GOST για εσωτερική υγρασία λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό και την κατασκευή, ενώ σε νέα σπίτια η ίδια η διάταξη, η τοποθέτηση παραθύρων και καλοριφέρ βοηθά στη διατήρηση μιας άνετης υγρασίας (αν και φυσικά δεν την παρέχει πλήρως). Στα παλιά κτήρια τα πρότυπα ήταν διαφορετικά και τα υλικά άλλαξαν τα ακίνητά τους με τα χρόνια και υπήρχαν πολλές επισκευές - γενικά, οι GOSTs έμειναν κάπου πίσω και η υγρασία στο διαμέρισμα ήταν έργο του ίδιου του ενοικιαστή.

Μέρος 1. Γιατί χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα

Στην πραγματικότητα, τι είναι η υγρασία; Πολλοί πιστεύουν ειλικρινά ότι η υγρασία 40% σημαίνει ότι ο αέρας γύρω είναι 40% νερό. Θα σας απογοητεύσουμε: όχι, σε καμία περίπτωση. Αν αυτό ήταν αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν τους πνεύμονες, αλλά τα βράγχια.

Στην πραγματικότητα, η υγρασία είναι απόλυτη και σχετική. Απόλυτη είναι μόνο η ποσότητα υδρατμού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα, μετρούμενη σε g / m 3. Στην καθημερινή ζωή σπάνια χρησιμοποιούμε αυτόν τον δείκτη. Αλλά η σχετική υγρασία - αυτά είναι τα ίδια ποσοστά, η αναλογία της τρέχουσας απόλυτης υγρασίας αέρα στο μέγιστο δυνατό υπό τις δεδομένες συνθήκες. Το τελευταίο σχήμα εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, στους 20 ° C ο κυβικός μέτρο μπορεί να περιέχει 17,3 γραμμάρια υδρατμών και στους 30 ° C είναι 30,4 γραμμάρια. Επομένως, η σχετική υγρασία εξαρτάται όχι μόνο από την απόλυτη τιμή κατά τη στιγμή της μέτρησης, αλλά και από τη θερμοκρασία.

Το χαμηλότερο όριο υγρασίας στο καθιστικό είναι 30%, και το άτομο αισθάνεται ήδη ξηρό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το χειμώνα, όταν τα παράθυρα είναι φραγμένα και οι μπαταρίες λειτουργούν. Η υγρασία μειώνεται ακόμη και κάτω από το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο. Για ένα παιδί, ένα ποσοστό 30% γενικά είναι γεμάτο - η βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει, το σώμα χάνει την υγρασία, το δέρμα, ιδιαίτερα το βρέφος, μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει και ούτω καθεξής. Έτσι, πιστεύεται ότι στο φυτώριο πρέπει να διατηρήσετε σχετική υγρασία τουλάχιστον 50%. Επιπλέον, όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτός ο δείκτης είναι επίσης άνετος για τους ενήλικες. Εδώ αποδεικνύεται ότι χωρίς ένα moisturizer δεν μπορεί να ζήσει.

Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που εξατμίζει το νερό από μια δεξαμενή και κορεσμό του αέρα με υδρατμούς. Υπάρχουν πολλά σχέδια υγραντήρων. Η κλασική έκδοση ονομάζεται κρύο, ή αδιαβατικό. Η βάση του συστήματός του είναι μια υγρή κασέτα, μέσω της οποίας ο αέρας διοχετεύεται από έναν ανεμιστήρα. Η απόδοση των κρύων υγροποιητών δεν είναι πολύ υψηλή, αλλά ξέρουν πώς να αυτορυθμίζουν: όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο λιγότερο αποτελεσματική είναι η συσκευή, διατηρώντας σταθερή υγρασία χωρίς ηλεκτρονικούς ρυθμιστές.

Καθαρισμός του αέρα: γενική άποψη Η συσκευή είναι μάλλον ογκώδης: πρέπει να γίνει κατανοητό ότι λόγω της παρουσίας φίλτρων είναι περίπου διπλάσιο από το μέγεθος ενός συμβατικού υγραντήρα. Από την άλλη πλευρά είναι όμορφη. Ακόμη και στον ιστορικό μου χορό φαίνεται σωστό.

Στη βιομηχανία, η ισχύς ενός ψυχρού υγραντήρα συνήθως δεν επαρκεί και χρησιμοποιείται ένα άλλο σύστημα - ατμού υγραντήρα. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι σαν ένα μεγάλο βραστήρα που θερμαίνει το νερό σε βράση και το εξατμίζει εντατικά στο δωμάτιο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να αυξήσει γρήγορα τη σχετική υγρασία έως και 100%, οπότε είναι απαραίτητα εξοπλισμένη με υγρασία και ρυθμιστή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την απαιτούμενη υγρασία. Φυσικά, η υπερβολική υγρασία είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η υπερβολική ξηρότητα - αλλά με τη βοήθεια των συσκευών ατμού είναι δυνατό να διατηρηθεί τεχνητά το επίπεδο υγρασίας, δυσάρεστο για ένα άτομο, αλλά απαιτείται για τεχνικά καθήκοντα. Για παράδειγμα, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, στη γεωργία, σε μουσεία, όπου η ακριβής και ελεγχόμενη υγρασία είναι πολύ σημαντική για τη συντήρηση των εκθεμάτων. Υπάρχουν επίσης οικιακοί υγραντήρες ατμού - θεωρούνται αποτελεσματικοί και βολικοί, αλλά απαιτούν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερη ενέργεια από τις ψυχρές - περίπου 150 W έναντι 20-30. Επιπλέον, όπως και οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά: ένα παιδί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν προστατευτικό περίβλημα και παράγουν "κρύα" θερμοκρασία ατμού περίπου 50 μοίρες, αλλά οι κατασκευαστές προτείνουν να αποφεύγουν τα μοντέλα ατμού σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά κάτω των δύο ετών.

Τέλος, υπάρχουν υπερήχων υγραντήρες, "χτύπημα έξω" με τη βοήθεια υπερήχων μικροσταγονίδια από το νερό. Έτσι, δημιουργούν μια ομίχλη που εξαπλώνεται στο δωμάτιο. Υπερήχων υγραντήρες μπορεί να διατηρήσει ένα δεδομένο επίπεδο της υγρασίας, για να επιτευχθεί οποιαδήποτε, ακόμη και πολύ υψηλά επίπεδα, και την ίδια στιγμή να είναι «cool» και συμπαγή - Δηλαδή, είναι τόσο πολύ τέλεια «μηχανή» για το σπίτι.

Ωστόσο, οι υγραντήρες υπερήχων έχουν επίσης ένα προφανές μειονέκτημα. Το γεγονός είναι ότι το νερό της βρύσης που ρίχνουμε στη δεξαμενή περιέχει πολλές ακαθαρσίες. Δεν είναι απαραίτητα επιβλαβές - ίσως είναι μόνο αλάτι. Ο ατμός που παράγεται στον υγραντήρα καταλήγει κάπως σε διάφορες επιφάνειες του διαμερίσματος. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ένα υπερηχητικό gadget, μια μαύρη γυαλισμένη ντουλάπα στο διάδρομο καλύφθηκε με μια λεπτή λευκή επικάλυψη για μία ημέρα. Η διήθηση του νερού βοηθά εν μέρει μόνο, και η μόνη θεραπεία εναντίον αυτού είναι η χρήση αποσταγμένου νερού. Που πρέπει να αγοράσετε για χρήματα, για παράδειγμα, σε καταστήματα αυτοκινήτων. Και λαμβάνοντας υπόψη τη ροή του υγρού απεσταγμένου νερού απλά μην ενοχλείτε.

Και αυτό είναι το πρόβλημα που λύνεται με το πλύσιμο του αέρα.

Μέρος 2. Πλύση αέρα: προηγμένο σύστημα

Στην πραγματικότητα, το πλύσιμο με αέρα είναι ένα υβρίδιο δύο συσκευών, ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα. Ή μπορείτε να πείτε: έναν υγραντήρα με ενσωματωμένο σύστημα διήθησης. Η αρχή της λειτουργίας της διαφέρει από τις περιγραφόμενες επιλογές. Το πλύσιμο δεν ψεκάζει νερό ή ατμό στον αέρα. Εξουδετερώνει τον αέρα, περνάει μέσα από το φίλτρο, υγραίνει και αφήνει έξω έξω ήδη σε μια "έτοιμη" μορφή, δηλαδή, καθαρισμένη και με καθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Φαίνεται - ένα ιδανικό σχήμα. Αλλά κατά τη δοκιμή, το πλύσιμο είχε αρκετές παγίδες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά. Αλλά για τα πάντα.

Πριν από εμάς - ένα προηγμένο μοντέλο Philips HU 5930/10, το οποίο με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά ακριβό (κατά μέσο όρο 25 000 ρούβλια). Αλλά αν μελετήσετε την αγορά, η τιμή θα είναι απολύτως μέτρια - υπάρχουν πολύ πιο ακριβά μοντέλα με τους ίδιους τεχνικούς δείκτες. Μόνο το πλύσιμο αέρα είναι πιο ακριβό από το συνηθισμένο υγραντήρα λόγω του κόστους του συστήματος φιλτραρίσματος. Αν αγοράσετε ξεχωριστό υγραντήρα και ξεχωριστό καθαριστή αέρα, περίπου αυτό το ποσό θα αποκτηθεί.

Η δεξαμενή νερού αφαιρείται.

Χρησιμοποιείται το κύριο φίλτρο που χρησιμοποιείται στη Philips Nano Προστατέψτε (στην πραγματικότητα είναι φίλτρο HEPA παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες) και διατηρεί αποτελεσματικά τη λεπτή σκόνη μέχρι το μέγεθος των 0,02 μm. Η συνολική επιφάνεια του φίλτρου είναι 1,17 m 2. Αυτά δεν είναι διαφημιστικά συνθήματα: όταν ο ήλιος ακτινοβολεί μέσα από το παράθυρο, μετά τη χρήση του HU 5930/10, η σκόνη πετάει μερικές φορές λιγότερο, είναι αξιοπρόσεκτη ακόμα και με το άσπρο μάτι. Φυσικά, ο αέρας δεν θα είναι απόλυτα καθαρός και διαφανής, γιατί υπάρχουν πάντα πηγές σκόνης - ζώνες κάτω από κρεβάτια και καναπέδες, σε ντουλάπια και ούτω καθεξής. Αλλά γενικά, η συγκέντρωση σκόνης είναι πολύ αισθητή. Δεν έχω κατοικίδια ζώα, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν έχετε σκύλο ή γάτα στο σπίτι, αυτό είναι γενικά ένα απαραίτητο gadget. Δυστυχώς, η αποτελεσματικότητα καθαρισμού σε σύγκριση με άλλα καθαριστικά αέρα, για παράδειγμα, ηλεκτροστατικών, δύσκολο - δεν χρειάζεται εκεί καταναλωτών, και των εργαστηριακών δοκιμών με μέτρηση της συγκέντρωσης των προσμίξεων του αέρα και χρονικής δυναμική της αλλαγής.

Η δεξαμενή έχει ένα μικρό μειονέκτημα: ρίχνει νερό, δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος ενός νεροχύτη ή μπανιέρα, πρέπει να τη διατηρήσουμε σε βάρος, επειδή ο πυθμένας δεν είναι επίπεδος.

Επίσης στα μπόνους μπορεί να αποδοθεί η κατανάλωση ενέργειας - μόνο 11W, είναι μικρότερη από οποιαδήποτε λάμπα, ακόμη και εξοικονόμηση ενέργειας. Σε σύγκριση με εκατό βατ ατμού υγραντήρες - απλά εξοικονόμηση χώρου.

Και τώρα να προχωρήσουμε στην υγρασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Μέρος 3. Επιχειρησιακή εμπειρία: παγίδες

Με την πρώτη ματιά, ο νεροχύτης φαίνεται να είναι μια πολύ απλή συσκευή. Βάζετε το φις στην πρίζα, πιέζετε το κουμπί τροφοδοσίας, ρίχνετε το νερό μέσα στη δεξαμενή - και το έργο έχει πάει. Ο έλεγχος είναι επίσης απλός ταχύτητα τρεις ανεμιστήρα να επιλέξει τρεις επιλογές ορίζονται υγρασία (40-50-60%) και μία αυτόματη λειτουργία (70%, ενώ η συσκευή επιλέγει ταχύτητα του ανεμιστήρα με βάση την τρέχουσα υγρασία).

Αλλά ξαφνικά αποδεικνύεται ότι όλα δεν είναι τόσο απλά. Σε ένα μικρό δωμάτιο, θα δοκιμαστεί με συνέπεια απλή κινεζική υγροσκοπική ουσία και πλύση υψηλής Philips, και το πρώτο «πλησιάζει» με περιεκτικότητα σε υγρασία από 30 έως 46% σε 2 ώρες, και πλύση επί 6 ώρες σε μόλις 35%. Ι ακόμη και σκέφτηκα ότι ήταν ελαττωματικό (ή, ας πούμε, ο αισθητήρας είναι σπασμένο). Αυτό με ανάγκασε να βάλει μια σειρά πειραμάτων - και ανακάλυψα πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες καθαρισμού, τα οποία δεν περιγράφονται στις οδηγίες, αλλά που, όπως αποδείχθηκε, πάρα πολύ γράψιμο σε απευθείας σύνδεση φόρουμ.

Αρχή λειτουργίας Περνώντας μέσα από δύο φίλτρα (το δεύτερο - "υγρό"), ο αέρας εκκενώνεται προς τα έξω μέσω φυγοκεντρικού ανεμιστήρα.

Η τεχνολογία υγρασίας της Philips καλείται NanoCloud. Αντιπροσωπεύει ένα περιστρεφόμενο φίλτρο, που συνεχώς υγραίνεται με εμβάπτιση του κάτω μέρους σε ένα δοχείο με νερό. Μέσα από τους πόρους του φίλτρου και ο αέρας εμφυσάται, επιτυγχάνοντας, εκτός από την ύγρανση, έναν πρόσθετο βαθμό διήθησης. Μια τέτοια τεχνολογία αποκλείει την εμφάνιση μούχλας ή παθογόνων μικροοργανισμών που αναπαράγονται στο υδάτινο περιβάλλον, καθώς το νερό στον αέρα στην έξοδο είναι κατακερματισμένο στα κυριολεκτικά νανοκείμενα. Η πιθανότητα ότι αυτή η υγρασία θα εγκατασταθεί κάπου σε συγκέντρωση επαρκή για να σχηματίσει μούχλα είναι απλά μηδέν, και έτσι ο αέρας έχει έναν επαρκή βαθμό υγρασίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι, λόγω του συστήματος καθαρισμού του αέρα και γενικά ριζικά διαφορετικό από τα άλλα είδη καθαρισμού αρχής ύγρανση του αέρα - είναι σχεδόν η μοναδική ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Φαίνεται - μια ιδανική λύση, από κάθε άποψη ωφελώντας άλλους υγραντήρες (δεν υπάρχει βύθισμα, ο αέρας δεν φαίνεται να είναι κορεσμένος με νερό). Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι άμεση συνέπεια των πλεονεκτημάτων του NanoCloud.

Ο συνηθισμένος υγραντήρας ρίχνει με ηλίθιο νερό. Με τη μορφή ατμού, με τη μορφή μικρών σταγόνων - δεν έχει σημασία. Και επειδή ενυδατώνει γρήγορα, ενεργά και πέφτει λόγω μεγαλύτερου μεγέθους, δεν απορροφάται σε έπιπλα ή κουρτίνες και δεν διασκορπίζεται σε μια μεγάλη περιοχή. Επομένως, τοποθετώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα κοντά στο κρεβάτι και τοποθετώντας το στο 60%, μπορείτε να είστε σίγουροι: σε μια ώρα και μισή υγρασία σε ακτίνα αρκετών μέτρων θα είναι 60%. Ακόμα κι αν υπάρχουν ρωγμές. Ακόμη και αν ανοίξετε το παράθυρο. Στην άκρη της αίθουσας, ταυτόχρονα, μπορεί να παραμείνει ένα δυσάρεστο 30%, αλλά χρειάζεστε υγρασία στο τοπικό σας περιβάλλον, έτσι δεν είναι;

Και αυτό, στην πραγματικότητα, ένα φίλτρο ενυδάτωσης. Μέσα στη συσκευή περιστρέφεται αργά και το κατώτερο τμήμα του είναι συνεχώς σε ένα βάζο με νερό. Γεύσεις μπορούν να προστεθούν στο νερό.

Το πλύσιμο αέρα περνά σταδιακά μέσω του αέρα από όλο το δωμάτιο. Επομένως, ένα μηχανικό υγρόμετρο σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου θα δείχνει συν ή μείον την ίδια υγρασία. Η ταχύτητα της ενυδάτωσης δεν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι το νερό είναι κατακερματισμένο σε κομμάτια ουσιαστικά μοριακό επίπεδο, η οποία, μαζί με τα μόρια του αερίου να διεισδύουν στο εσωτερικό των επίπλων και το εσωτερικό αντικείμενα, «επιλέγοντας» απ 'ευθείας από την υγρασία του αέρα. Αλλά - ομοιόμορφα. Αυτό είναι θέμα τοποθέτησης στόχων: οι καραβίδες είναι μικρές, αλλά τρεις, ή μεγάλες, αλλά πέντε (θυμηθείτε μια τέτοια μικρογραφία Kartsev;)

Το δεύτερο σημείο είναι η σφράγιση του χώρου. Εάν το παράθυρο έχει τουλάχιστον ένα μικρό διάκενο για εξαερισμό, της υγρασίας θα αυξηθεί πολύ αργά, επειδή η ροή του αέρα από το βρεγμένο καθαρισμού θα αντισταθεί στην ροή ξηρού δρόμου. Οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων δεν φοβούνται: τι είδους αέρα είναι, αυτό θα ενυδατώσει άμεσα. Αλλά το πλύσιμο είναι στην πραγματικότητα αντίθετο με την πρόσληψη ξηρού αέρα. Εάν δεν έχετε παράθυρα με διπλά τζάμια, αλλά τα συνηθισμένα ξύλινα πλαίσια, ξεχάστε το πλύσιμο εν γένει: θα χάσει την αποτελεσματικότητα σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα.