Υγραντήρας με την επίδραση του καθαρισμού του αέρα - πραγματικότητα ή εξαπάτηση των εμπόρων

Η αγορά των οικιακών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση του μικροκλίματος των χώρων είναι πολύ μεγάλη. Για το λόγο αυτό, είναι συχνά δύσκολο για τους καταναλωτές να προσανατολίζονται στον τομέα της απόκτησης μιας συγκεκριμένης συσκευής.

Προς το παρόν, όλα τα τμήματα κλιματικής τεχνολογίας προσφέρουν στους πελάτες τους τρεις βασικούς τύπους συσκευών:

 • υγραντήρες αέρα.
 • καθαριστές αέρα.
 • και συμβιωτικές συσκευές - πλύσεις αέρα, οι οποίες εκτελούν ταυτόχρονα δύο λειτουργίες - καθαρίστε και ενυδατώστε τον αέρα στο σπίτι.

Συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια πολυλειτουργική συσκευή είναι μια επιλογή που κερδίζει, ειδικά αν είναι φθηνή. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των πλύσεων του αέρα. Επιπλέον, τα προϊόντα ενός γνωστού κατασκευαστή δεν είναι φθηνά.

Πριν πάτε στο κατάστημα για να πλύνετε τον αέρα, πρέπει να καταλάβετε τι είναι πραγματικά. Και χρειάζεστε αυτό το σύνολο.

Τι είναι το πλύσιμο με αέρα;

Η χαμηλή υγρασία, ιδιαίτερα το χειμώνα, είναι συνέπεια της σταθερής λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης για πολλούς μήνες. Είναι η αιτία τέτοιων συμπτωμάτων όπως γρήγορη κόπωση, ξήρανση του βλεννογόνου του ρινικού και του φάρυγγα.

Όλα αυτά τελικά καθίστανται η αιτία αναπνευστικών ασθενειών, εκδηλώσεων αναπνευστικών και ιογενών λοιμώξεων. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αντιδρούν επίσης ανεπαρκώς στην ξηρότητα - τα φύλλα στεγνώνουν στις άκρες, οι μπουμπούκια πέφτουν.

Τα αίτια της σκόνης ακόμα περισσότερο - η βρωμιά του δρόμου και τη σκόνη που ασκούνται από τα παπούτσια και πετούν στα παράθυρα, κομμάτια χαρτιού από τα βιβλία και ταπετσαρία, γούνα και χνούδια ύφασμα από τα ρούχα, ένα αιθάλη από σόμπες.

Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν το μικροκλίμα των σπιτιών και των διαμερισμάτων τους, αγοράζοντας διάφορες συσκευές για αυτό.

Το πλύσιμο αέρα λειτουργεί ως εξής:

 • Η συσκευή χτυπά σε ξηρό και βρώμικο αέρα.
 • Οδηγείται μέσω ενός συστήματος υγρού δίσκου, το οποίο είναι εν μέρει βυθισμένο στη δεξαμενή νερού και περιστρέφεται συνεχώς.
 • Η σκόνη καθυστερεί στους δίσκους και στη συνέχεια τοποθετείται στην παλέτα της συσκευής.
 • Ο αέρας, που διέρχεται από τους δίσκους, υγραίνεται και αφήνει τον νεροχύτη καθαρό και πιο υγρό.

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε νεροχύτη με κουρτίνα, η οποία μπορεί να συλλάβει και μικρότερα σωματίδια σκόνης.

Υπάρχουν μοντέλα με πρόσθετα φίλτρα που συλλαμβάνουν σκόνη, μυρωδιές, σωματίδια μαλλιού και ακόμη και βακτήρια. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα φίλτρο - είναι συνήθως ένα πλήρες σύνολο χωριστών φίλτρων.

Υπάρχουν ροδέλες με βιοφίλτρα, στα οποία υπάρχουν μπάλες αργυροειδούς, ασημένιες ράβδοι, αντιβακτηριακές κασέτες, λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπάρχουν ακόμη νεροχύτες με τη λειτουργία της παστερίωσης, η οποία σκοτώνει τα μικρόβια με θέρμανση του νερού στη δεξαμενή σε 80 μοίρες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κάθε επιπλέον λειτουργία αυξάνει το κόστος της συσκευής; Λίγες - αύξηση σημαντικά.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των νεροχύτη είναι ότι μπορούν να δουλέψουν στο συνηθισμένο νερό της βρύσης.

Αξίζει να αγοράσετε ένα νεροχύτη;

Κάθε καταναλωτής αποφασίζει αυτό το ζήτημα ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος του προϋπολογισμού του. Αλλά για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του εάν χρειάζεστε πλύσιμο αέρα και όχι άλλη (πιο εξειδικευμένη) συσκευή, πρέπει να έχετε κάποιες οδηγίες.

Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα νεροχύτη:

 • Εάν ο προϋπολογισμός δεν είναι περιορισμένος και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια αξιόπιστη συσκευή κατασκευαστή αξιόπιστη, εξοπλισμένη με όλες τις σχετικές για τις οικογενειακές σας λειτουργίες.
 • Εάν η οικογένεια δεν έχει άτομα που είναι αλλεργικά σε ακάρεα σκόνης, λεπτή σκόνη ή άσθμα.
 • Αν ύγρανση πιο σημαντικό για εσάς από ό, τι τον καθαρισμό (αλλιώς είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα καθαριστής αέρα χωρίς ύγρανση, αλλά είναι με το φίλτρο, το οποίο απαιτείται), και τον καθαρισμό είναι απλά ένα ωραίο μπόνους.
 • Αν το σπίτι έχει κατοικίδια ζώα, ειδικά πολύ χαλαρή.
 • Αν έχετε ήδη καθαριστικό αέρα και δεν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα σε καθαρό νερό.

Μειονεκτήματα των ροδέλες:

 • Η συσκευή χρειάζεται συνεχή προσοχή - το νερό πρέπει να χύνεται τακτικά, αλλά είναι καλύτερα να χύσετε το χρησιμοποιημένο υγρό καθημερινά και να πλύνετε τη δεξαμενή. Διαφορετικά, στο νεροχύτη μπορεί να ξεκινήσει ένα καλούπι, το οποίο στη συνέχεια θα ψεκαστεί στον αέρα.
 • Ο βαθμός καθαρισμού του αέρα δεν είναι τόσο υψηλός όσο θα θέλαμε - περίπου το 80-90%.
 • Οι νεροχύτες που δεν είναι εξοπλισμένοι με πρόσθετα φίλτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα από βακτήρια, ιούς, οσμές, χημικά.
 • Πολλές συσκευές προκαλούν πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Πιο ήσυχο - πιο ακριβό.
 • Ο καθαρισμός της συσκευής είναι πολύ περίπλοκος.
 • Τα μοντέλα προϋπολογισμού δεν είναι εξοπλισμένα με πίνακα ελέγχου και το σώμα μπορεί να μυρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα με πλαστικό.
 • Οι δίσκοι πλυσίματος είναι αρκετά εύθραυτοι.
 • Πολλοί ξένοι κατασκευαστές νεροχύτη δεν προμηθεύουν εξαρτήματα για τα μοντέλα πλύσης αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά. Ως εκ τούτου, αν κάποιο μέρος καταρρεύσει, θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα δαπανηρή συσκευή.

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων

Εάν ήρθε η απόφαση για την αγορά της συσκευής, ακολουθήστε τις ακόλουθες εκτιμήσεις:

 • Η περιοχή του δωματίου για την οποία προορίζεται. Αυτό καθορίζει την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής. Η ισχύς εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των βαρελιών που διαθέτει η συσκευή. Για κάθε δωμάτιο χρειάζεστε ξεχωριστή συσκευή. Δεν είναι απαραίτητο να ελπίζετε ότι, έχοντας βάλει έναν νεροχύτη σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα. Αν θέλετε ακόμα να μετακινήσετε το πλυντήριο αυτοκινήτων από το ένα δωμάτιο στο άλλο, κοιτάξτε την περιοχή του μεγαλύτερου δωματίου.
 • Επίπεδο θορύβου. Σε διάφορα μοντέλα, ποικίλλει σε αρκετά ευρύ φάσμα. Εάν είστε ενοχλημένοι από τον παραμικρό θόρυβο από τον ανεμιστήρα, τότε αξίζει να ξεφύγετε για ένα μοντέλο που έχει διάφορους τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας νυχτερινής λειτουργίας.
 • Επιπλέον λειτουργίες όπως ο ιονισμός του αέρα, η απολύμανση ή η αρωματοποίησή του δεν είναι απαραίτητες για όλους. Επομένως, μην πληρώνετε υπερβολικά για το σωρευμένο μοντέλο, αν για εσάς η απουσία τους δεν είναι κρίσιμη.
 • Εάν δεν είστε πολύ προσεκτικοί, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή με λειτουργία αυτόματης διακοπής όταν εξατμιστεί όλο το νερό στη δεξαμενή.
 • Ο χρονοδιακόπτης και το τηλεχειριστήριο είναι χρήσιμες λειτουργίες, αλλά δεν έχουν άμεση επίδραση στη λειτουργία της συσκευής, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να απορριφθούν.

Επομένως, μερικές φορές είναι πιο σκόπιμο να αγοράσετε δύο συσκευές στενής λειτουργίας. Και στην τιμή του τεύχους, αυτό μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο από την αγορά μιας πολυλειτουργικής συσκευής.

Ως εκ τούτου, αν εσείς ή το νοικοκυριό σας είναι κρίσιμη καθαρό αέρα (υπάρχουν ασθενείς με άσθμα ή αλλεργίες), είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα καλό καθαριστής αέρα και να το εγκαταστήσετε στο δωμάτιο του αρρώστου. Γι 'αυτούς, απελευθερώνοντας μια ποικιλία από φίλτρα αντικατάστασης, το οποίο να λύσει πλήρως το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα για τα συγκεκριμένα είδη ρύπανσης και αλλεργιογόνα. Και επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε φθηνά υγραντήρες για κάθε δωμάτιο.

Και για κόλπα μάρκετινγκ, όπως η υψηλότερη απόδοση ενός συγκεκριμένου πλυσίματος αέρα ή μεγάλες εκπτώσεις (φθηνότερο - μόνο ένα δώρο), δεν πρέπει να προσέχετε. Η αποδοτικότητα μπορεί να είναι υπερβολικά υπερβολική. Και όσον αφορά τις εκπτώσεις - στη συνέχεια, αγοράζοντας τη συσκευή μόνο για λόγους εξοικονόμησης, δεν φέρνετε στο σπίτι αυτό που θέλετε να αγοράσετε, αλλά τι θέλετε να πουλήσετε (και να πουλήσετε).

15 καλύτερες πλύσεις αέρα

Χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση

Τα καθαριστικά αέρα είναι πιο λειτουργικά και δαπανηρά για τη διατήρηση ενός υγιούς εσωτερικού κλίματος. Συνδυάζουν ταυτόχρονα δύο ανεξάρτητες συσκευές: έναν υγραντήρα και έναν καθαριστή. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να τρέξουν τον αέρα μέσω ενός τυμπάνου και ενός δοχείου νερού. Σωματίδια σκόνης κατακάθονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής, έτσι ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να γίνεται πιο καθαρός και ενυδατωμένος. Οι συσκευές αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από αυξημένη ενεργειακή απόδοση, αποδοτική κατανάλωση νερού και καθιστούν τον αέρα όχι μόνο υγρό αλλά και καθαρό.

Ο τακτικός καθαρισμός του αέρα στο δωμάτιο συμβάλλει:

 1. Ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου
 2. Μείωση της συχνότητας των ασθενειών που μεταδίδονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια (κρυολογήματα, οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις κ.λπ.)
 3. Μείωση της καθίζησης της σκόνης στα έπιπλα και στα δάπεδα
 4. Μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε πάσχοντες από αλλεργίες

Το κύριο μειονέκτημα των πλύσεων αέρα είναι μια υψηλή τιμή. Παρεμπιπτόντως, με τη βοήθεια της βαθμολογίας μας θα γνωρίσετε τις καλύτερες συσκευές στην τάξη της. Μελετάμε και επιλέγουμε!

Πώς λειτουργεί το πλύσιμο αέρα

Ο καλύτερος φθηνός καθαρισμός του αέρα: ένας προϋπολογισμός έως και 8.000 ρούβλια.

3 Atmos Aqua-3800

Πρώτα απ 'όλα, το πλύσιμο αέρα από τον εγχώριο κατασκευαστή είναι ενδιαφέρον για την εμφάνισή του - η μπάλα είναι γκρίζα, αλλά προσελκύει την εμφάνιση. Ευχαριστεί και γεμίζει. Η δηλωμένη περιοχή εξυπηρέτησης είναι η καλύτερη στην κατηγορία - 40 τετραγωνικά μέτρα, γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τη συσκευή σε μικρά γραφεία. Η κατανάλωση ισχύος είναι μόνο 20 Watt. Η χωρητικότητα κάτω από το νερό είναι αρκετά μεγάλη - 4,5 λίτρα - η οποία είναι σημαντική λόγω της μεγάλης ροής (270 ml / h). Δηλώνεται επίσης η λειτουργία της αρωματοποίησης. Η αρχή της λειτουργίας του είναι απλή - προσθέστε αρωματικά έλαια στη δεξαμενή και είναι έτοιμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία δύο τρόπων λειτουργίας, η εναλλαγή μεταξύ των οποίων γίνεται με απλά και διαισθητικά κουμπιά με αριθμούς.

Γενικά, κρίνοντας από τις κριτικές, δεν υπάρχουν αξιώσεις στη συσκευή. Το μόνο που πρέπει να εξετάσει κατά την αγορά - την ανάγκη για συχνή συντήρηση. Μετά από κάθε χρήση, είναι επιθυμητό να στραγγίσετε το αχρησιμοποίητο νερό και να στεγνώσετε το φίλτρο. Επίσης, είναι απαραίτητο να πλένετε το φίλτρο κάθε 3-4 ημέρες με τακτική χρήση.

2 AIC S135

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση σε μια κατηγορία προϋπολογισμού είναι μια σπανιότητα. Αλλά το πλύσιμο αέρα από το AIC δεν ικανοποιεί μόνο τους. Η δηλωμένη εξυπηρετούμενη περιοχή είναι 30 τετραγωνικά μέτρα, η οποία είναι αρκετή για τα περισσότερα δωμάτια σε ένα τυπικό διαμέρισμα της πόλης. Χωρητικότητα κάτω από τον όγκο του νερού μόνο 3,5 λίτρα, αλλά για να γεμίσει το νερό, σύμφωνα με τους πελάτες, μπορείτε ακριβώς πάνω από την κορυφή, η οποία απλοποιεί πολύ τη διαδικασία. Υπάρχει ένδειξη χαμηλής στάθμης νερού, βοηθώντας να μην χάσετε τη στιγμή εκκένωσης της δεξαμενής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία δύο λειτουργιών λειτουργίας: ημέρα (μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα) και νύχτα, κατά την οποία ο θόρυβος από το πλύσιμο σχεδόν δεν ακούγεται ήδη ένα μέτρο από τη συσκευή.

Η αποτελεσματικότητα της ενυδάτωσης είναι αρκετά αξιοπρεπής για μια κατηγορία προϋπολογισμού. Αργά αλλά σίγουρα το S135 αιχμαλωτίζει το 40-45% της υγρασίας. Αλλά ο βαθμός καθαρισμού είναι ανεπαρκής. Παρά την ύπαρξη φίλτρου νερού, εξακολουθεί να υπάρχει σκόνη στον αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση πλύσης αέρα

 1. Τοποθετήστε τη μονάδα σε επίπεδη επίπεδη επιφάνεια. Το καλύτερο από όλα, στο πάτωμα. Είναι εκεί που συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.
 2. Το νερό στη δεξαμενή της συσκευής πρέπει να αλλάζεται κάθε 7 ημέρες, διαφορετικά θα σχηματιστούν επιβλαβείς μικροοργανισμοί στο νερό. Το πλύσιμο σε αυτή την περίπτωση δεν καθαρίζει, αλλά μολύνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 3. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, προσθέστε στη δεξαμενή έναν παράγοντα αφαίρεσης αλάτων. Ακόμη καλύτερα - ρίξτε το προ-καθαρισμένο νερό (μέσω του φίλτρου). Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των δίσκων και των δίσκων του τυμπάνου.
 4. Αφήνοντας το σπίτι για αρκετές ημέρες, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Σε αυτή την κατάσταση, η συσκευή διατηρεί το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας.

1 Fanline VE200

Το μοντέλο VE200 από τον εγχώριο κατασκευαστή Fanline είναι απλό, όπως τρεις πένες. Στην πραγματικότητα, αυτό κουβά να θέσει σε μονάδα του με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, δίσκους χαρτιού, το οποίο δρα ως ενυδατικό και καθαριστικό, και ένα μικρό ανεμιστήρα. Χάρη σε αυτή την απλότητα, η αξιοπιστία είναι απλά εξαιρετική. Η συσκευή είναι επίσης εύκολη στη χρήση: Η χωρητικότητα των 8 λίτρων είναι αρκετή για ενάμισι έως δύο μέρες. Για τη συμπλήρωση πρέπει απλά να αφαιρέσετε το πάνω μέρος. Η λειτουργία αρωματοποίησης πραγματοποιείται απλά προσθέτοντας αρωματικά έλαια στο νερό. Ο ιονισμός δηλώνεται επίσης. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του είναι δύσκολη, αλλά οι χρήστες στις αναθεωρήσεις τους σημειώνουν ότι η σκόνη στον αέρα έχει γίνει αισθητά ευκολότερη.

Τα βασικά μειονεκτήματα του μοντέλου είναι μόνο δύο. Το πρώτο είναι ένα μη εναλλασσόμενο μπλε φως, το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό το βράδυ. Το δεύτερο είναι η απουσία δείκτη χαμηλού νερού. Ιδιαίτερα πιεστικό είναι ο συνδυασμός αυτού του παράγοντα με μια αδιαφανή δεξαμενή νερού.

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα: ένας προϋπολογισμός μέχρι 20.000 ρούβλια.

3 NeoClima NCC-868

Το NeoClima NCC-868 δεν είναι απλώς ένας υγραντήρας, είναι ένα πραγματικό κλίμα. Μέχρι σήμερα, δεν θα βρείτε μια πιο συμφέρουσα προσφορά καθαρισμού αέρα με παρόμοια λειτουργικότητα. Υπάρχουν πάντα και ακόμα περισσότερα για αποτελεσματικό υγροποίηση και καθαρισμό του αέρα: ιονισμός, υγροστάτης, φίλτρο άνθρακα, έλεγχος της καθαρότητας του αέρα. Υπάρχει ένας οζονιστήρας, ο οποίος θα κάνει τον αέρα στον χώρο καθαρό και φρέσκο, όπως μετά από μια καταιγίδα. Υπάρχει ακόμη και μια λάμπα UV, ώστε να μπορείτε να ξεχάσετε τα μικρόβια και τους ιούς. Απλά μην ξεχάσετε τους κανόνες για την ενεργοποίηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το μόνο πράγμα που χαλάει όλη την "εικόνα" - ανατροφοδότηση πελατών. Πολλοί παραπονούνται για τον πενιχρό σχεδιασμό (η συσκευή μοιάζει με ένα τετράγωνο κιβώτιο), τον θόρυβο και τη μυρωδιά του πλαστικού.

Ανασκόπηση βίντεο

2 Venta LW15

Venta LW15 - ένα ισορροπημένο πλύσιμο αέρα από έναν γνωστό Γερμανό κατασκευαστή. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν παραδοσιακό (φυσικό) τύπο υγραντήρα με ένα φίλτρο νερού που περιλαμβάνεται. Με τη σκόνη και τις μυρωδιές, το LW15 κάνει λίγο καλύτερα από τους αντιπάλους του. Το Hygrostat δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, αλλά μπορείτε πάντα να το αγοράσετε και να το συνδέσετε στη συσκευή.

Το Venta LW15 δεν θα σας ευχαριστήσει με ένα εξαιρετικό σχέδιο, στην εμφάνιση είναι ένα μοντέλο με απλό σχεδιασμό, αν και με ηλεκτρονικό έλεγχο. Επίσης, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι το μοντέλο μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις εγκαταστάσεις μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. m. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγιστο ύψος οροφής 2,5 μ. Με αυτή την έννοια, LW15 χάνει σημαντικά σε άλλες πλύσεις αέρα στην αναθεώρηση μας. Σε άλλα, αυτό δεν εμπόδισε τη συσκευή να γίνει ένα από τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων στην αγορά.

1 Boneco W2055A

Οι Ελβετοί ήταν πάντα διάσημοι για την προσοχή τους στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των προϊόντων. Το πλύσιμο αέρα από την Boneco ανταποκρίνεται πλήρως στις αρχές αυτές. Εμφάνιση λακωνική. Από τους ελέγχους μόνο ένα μικρό "krutilka", ρυθμίζοντας την ταχύτητα της εργασίας. Υπάρχουν δύο λειτουργίες: αδύναμη και ισχυρή. Το πρώτο είναι ιδανικό για χρήση τη νύχτα - ο θόρυβος δεν είναι πρακτικά ακούσιος. Επίσης στον μπροστινό πίνακα υπάρχει μικρή ένδειξη χαμηλής στάθμης νερού. Πιάστηκε κόκκινη φωτιά - ήρθε η ώρα να προσθέσετε νερό. Αυτό γίνεται πολύ απλά: στην πίσω επιφάνεια υπάρχει μια δεξαμενή 7 λίτρων, η οποία μπορεί εύκολα να αποσυνδεθεί και να πληρωθεί στο νεροχύτη. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε νερό σε ένα νεροχύτη σε οποιαδήποτε δοχεία, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογείτε τη συσκευή - όλα είναι όσο το δυνατόν πιο απλά.

Η συντήρηση δεν είναι επίσης δύσκολη. Μία φορά την ημέρα για να γεμίσει με νερό (7 δεξαμενή λίτρων μια ήσυχη στιγμή είναι 23 ώρες), κάθε εβδομάδα αποστράγγισης βρώμικο νερό και ξεπλύνετε κάρτερ, καθ 'εξάμηνον καθαρό δίσκους χαρτιού από αφρού. Η μόνη παρατήρηση στη συσκευή, που αναφέρεται στις κριτικές πελατών - είναι μια μαλακή γουργούρισμα, την οποία συνηθίζετε γρήγορα.

Τα καλύτερα πλυντήρια αέρα: προϋπολογισμός μέχρι 30 000 ρούβλια.

3 Panasonic F-VXH50

Είναι δύσκολο να καλέσετε το πλύσιμο αέρα από την Panasonic το καλύτερο. Στην κατηγορία αυτή, το F-VXH50 έχει τη μικρότερη επιφάνεια συντήρησης 40 τετραγωνικών μέτρων και η κατανάλωση ισχύος είναι 43 Watt. Αλλά αυτό το νούμερο εξηγείται εύκολα από την προηγμένη ηλεκτρονική γέμιση. Από την ενδιαφέρουσα λειτουργία Econavi, η οποία "θυμάται" την καθημερινή σας ρουτίνα και λίγα λεπτά πριν από την υποτιθέμενη ατμοσφαιρική ρύπανση (το μαγείρεμα, το άνοιγμα του παραθύρου) περιλαμβάνει έναν πιο ισχυρό τρόπο καθαρισμού. Φυσικά, υπάρχουν αισθητήρες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την αυτόματη ρύθμιση της έντασης της υγρασίας. Υπάρχει επίσης μια αυτόματη νυχτερινή λειτουργία - η εκκίνηση του σκοταδιού καθορίζει το φωτοκύτταρο, μετά από το οποίο σβήνει αυτόματα ολόκληρος ο φωτισμός. Επίσης ευχαριστεί την παρουσία ενός συνόλου φίλτρων και άλλων αναλωσίμων για 10 χρόνια. Δεν τα υποτάσσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμα ωραία. Επίσης, οι χρήστες στα σχόλια σημειώνουν το στοχαστικό σχεδιασμό, χάρη στο οποίο είναι πολύ εύκολο να διατηρηθεί ο νεροχύτης.

2 Electrolux EHAW 7510D / 7515D / 7525D

Ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο καθαρισμού αέρα από το γνωστό εμπορικό σήμα "Electrolux". Χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγικότητα - ο χώρος εξυπηρέτησης είναι 50 τετραγωνικά μέτρα. μ. και οικονομία - καταναλώνει μόνο 18 βατ. Υπάρχει υγροστάτης, δείκτης ρύπανσης φίλτρου και οθόνη αφής. Σε εμφάνιση η συσκευή φαίνεται πολύ μοντέρνα και θα ταιριάζει στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.

Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το EHAW 7510D αυξάνει γρήγορα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Για δύο ώρες, η υγρασία αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 30%. Από τις καταγγελίες μπορεί να εντοπιστεί μόνο μια διογκωμένη τιμή και μια κάπως δύσκολη διαδικασία καθαρισμού της συσκευής.

Ανασκόπηση βίντεο

1 Winia AWX-70

Τέλος, ο ηγέτης της βαθμολογίας είναι ο φθηνότερος, αλλά ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας και τεχνολογικά προηγμένος καθαρισμός του αέρα. Η εμφάνιση δύσκολα μπορεί να ονομαστεί εξαιρετική - ένα συνηθισμένο ασπρόμαυρο κιβώτιο χωρίς στολίδια. Στο μπροστινό πλαίσιο υπάρχει ένας πίνακας LED, στον οποίο υπάρχουν ενδείξεις (χαμηλή στάθμη νερού, ρύπανση από φίλτρα) και χειριστήρια. Λειτουργίες ανεμιστήρα 4: χαμηλή, μέση, μέγιστη και αυτόματη. Το τελευταίο με το ενσωματωμένο υγρόμετρο διατηρεί υγρασία στο 60%. Τρεις τρόποι καθαρισμού: καθαρισμός αέρα, πλύσιμο με εισαγωγή αέρα μέσω φίλτρων, αέρας που διέρχεται από τα φίλτρα χωρίς περιστροφή του τυμπάνου. Όταν ο αισθητήρας ρύπανσης αέρα είναι ενεργοποιημένος, ο δεύτερος τρόπος λειτουργίας ενεργοποιείται αυτόματα για γρήγορο και υψηλής ποιότητας καθαρισμό.

Η αποτελεσματικότητα του έργου δεν προκαλεί οποιεσδήποτε καταγγελίες: ο αέρας γίνεται καθαρότερος, αισθάνεται η επίδραση του ιονισμού. Εξουσιοδοτημένη συσκευή, όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές που αναφέρονται παραπάνω. Αλλά το AWX-70 μπορεί να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων, το οποίο είναι πολύ βολικό.

Τα καλύτερα πλυντήρια αέρα για ένα παιδικό δωμάτιο

Δεν είναι μυστικό ότι η πλειοψηφία των αγοραστών, που αγοράζουν ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Τι πρέπει να είναι η συσκευή για το παιδικό δωμάτιο; Κατά τη γνώμη μας, απαριθμούμε τους πιο σημαντικούς δείκτες:

 • Τύπος υγραντήρα. Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι τα υπερηχητικά, αλλά δεν είναι κατάλληλα για δωμάτια με παιδιά κάτω των 4 ετών. Αυτό θα σας πει οποιοδήποτε αρμόδιο εμπειρογνώμονα. Για τα μωρά είναι απαραίτητο να αγοράσετε μοντέλα με φυσική (παραδοσιακή) εξάτμιση.
 • Συνιστάται να αγοράσετε συσκευές με τη λειτουργία "λειτουργία παιδιού". Παρέχει τη διατήρηση της υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 60% ή περισσότερο και την αύξηση της ανταλλαγής αέρα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το δέρμα των παιδιών είναι πιο τρυφερό, αντιδρά πιο δυνατά στη σκόνη και στεγνώνει πιο γρήγορα.
 • Ασφάλεια κατασκευής. Πριν αγοράσετε ένα πλύσιμο αέρα, ρωτήστε τον σύμβουλο πόσο ασφαλές είναι το μοντέλο για εγκατάσταση στο παιδικό δωμάτιο. Πρέπει να αποφεύγονται τυχόν τυχαία εγκαύματα κατά την επαφή με το μηχάνημα. Ίσως η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα πρωτόγονο moisturizer, χωρίς καμία σχεδίαση. Τουλάχιστον, η συσκευή θα προσελκύσει λιγότερη προσοχή του παιδιού.
 • Πρόσθετα φίλτρα και φυσίγγια. Ο αέρας στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι όχι μόνο σκονισμένος, αλλά και κορεσμένος με επιβλαβή βακτήρια, μύκητες και τοξίνες. Στην ιδανική περίπτωση, η συσκευή θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με μια λυχνία UV (για την απομάκρυνση μύκητες και ιούς), ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο (έναντι τοξικών ακαθαρσιών) και ένα φίλτρο άνθρακα (έναντι χημικών ενώσεων). Τα περισσότερα επίπεδα φιλτραρίσματος στη συσκευή - τόσο καλύτερα. Σημειώστε ότι αυτά τα μοντέλα δεν είναι φθηνά.
 • Το επίπεδο θορύβου είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες, ειδικά για τα παιδικά δωμάτια με βρέφη. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι αυτά που παράγουν όχι περισσότερο από 37 dB. Οτιδήποτε υψηλότερο μπορεί να επηρεάσει τον ήρεμο ύπνο του μωρού.

Με βάση τα παραπάνω, επιλέξαμε τα τρία καλύτερα πλυσίματα αέρα για το παιδικό δωμάτιο.

3 LG HW306LGE0 Mini On

Ένας εξαιρετικός υγραντήρας για εγκατάσταση στο παιδικό δωμάτιο είναι το πλύσιμο του αέρα LG HW306LGE0 Mini On. Αυτή η συμπαγής συσκευή με ωραίο σχεδιασμό, ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, με προφίλτρο και ιονιστή. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια ένδειξη στάθμης νερού και μπορεί να παρακολουθεί την καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο, ενεργοποιώντας τον καθαρισμό στην αυτόματη λειτουργία.

Όπως και άλλοι εκπρόσωποι της αναθεώρησης, αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν φυσικό τύπο υγραντήρα. Περιοχή εξυπηρέτησης LG HW306LGE0 Mini Σε ένα μικρό - μόνο 23 τετραγωνικών μέτρων. μ. Αλλά αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για ένα άνετο υπνοδωμάτιο για τα παιδιά. Από τις προφανείς ελλείψεις, μπορούμε να σημειώσουμε μόνο μια υψηλή τιμή. Σε άλλες, μια συσκευή ποιότητας δεν μπορεί να είναι φθηνή αν αφορά την υγεία του παιδιού σας.

2 Boneco W2055D

Boneco W2055D - ο ηγέτης στον αριθμό των πωλήσεων μεταξύ πλύσεων αέρα. Αυτή είναι η πιο λειτουργική συσκευή στα τρία πρώτα. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με δύο χρήσιμα στοιχεία: ιονιστή και υγροστάτη. Υπάρχει ένας δείκτης ρύπανσης και μια λειτουργία της αρωματοποίησης. Μια αφαιρούμενη δεξαμενή καθιστά πολύ βολική την αναπλήρωση της δεξαμενής με νερό. Με μεγάλη επιφάνεια εξυπηρέτησης 50 τετραγωνικών μέτρων. m. Το Boneco W2055D θεωρείται μία από τις πιο ήσυχες ροδέλες, παράγοντας μόνο 25 dB. Αφού έχετε εγκαταστήσει μια τέτοια συσκευή στο παιδικό δωμάτιο, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τον ήρεμο ύπνο του μωρού.

Πολλοί χρήστες στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την απουσία φίλτρα αντικατάστασης, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για σταθερές δαπάνες για την αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται μόνο στον περιοδικό καθαρισμό των δίσκων.

Ανασκόπηση βίντεο

1 Electrolux EHAW-9010D / 9015D MINI

Μια πολύ αξιοπρεπής συσκευή για τον ύγρανση και τον καθαρισμό του αέρα είναι το μοντέλο Electrolux EHAW-9010D MINI. Στη χαμηλότερη τιμή της αναθεώρησης, η Electrolux είναι εξοπλισμένη με προ-φίλτρο, φίλτρο νερού και υγροστάτη. Υπάρχει οθόνη με ηλεκτρονικό χειριστήριο, χρονοδιακόπτη και ρύθμιση της ταχύτητας εξάτμισης. Ναι, η συσκευή εξυπηρετεί αποτελεσματικά την περιοχή μόνο μέχρι 19 τετραγωνικά μέτρα. μ., αλλά για το δωμάτιο των παιδιών δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Αποκτήθηκε αυτό το μοντέλο σε σχέση με τη γέννηση ενός παιδιού. Αγορά ικανοποιημένη. Στην αρχή δεν μου άρεσε αρκετά η δουλειά του υγροστάτη, που έδειχνε πάντα την αξία HIGH (δηλαδή υπερβατική υγρασία), αν και ανεξάρτητο ρυθμιστή υγρασίας που αναφέρεται στην υγρασία 37%. Πήγα στο κατάστημα και άλλαξα την εγγύηση - το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Η άνετη συσκευή υγρασίας δημιουργεί περίπου 2 ώρες λειτουργίας. Και να θυμάστε, μάνα - παιδικό υπνοδωμάτιο με παιδιά κάτω των 4 ετών επιτρέπεται μόνο συσκευές και ζεστό φυσικής εξάτμισης, αλλά δεν υπερήχους!

Electrolux EHAW-9010D / 9015D MINI - ο πιο οικονομικός καθαρισμός του αέρα μεταξύ λειτουργικών και ποιοτικών συσκευών.

Τα καλύτερα πλυντήρια πριμοδότησης αέρα

3 Panasonic F-VXF70

Η εμφάνιση αυτού του μοντέλου είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με αυτή ενός αντιπροσώπου της εταιρείας από την προηγούμενη κατηγορία. Στο επάνω μέρος υπάρχει ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Φαίνεται ωραίο, και είναι αρκετά βολικό να το χρησιμοποιήσετε. Είναι λυπηρό ότι δεν υπάρχει ενσωματωμένη μνήμη - αν τραβήξετε το καλώδιο από την πρίζα, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα ξανά.

Αλλά για να λειτουργήσει η συσκευή ισχυρίζεται όχι. Η απαιτούμενη υγρασία στο διαμέρισμα συσσωρεύεται κυριολεκτικά μέσα σε μια ώρα, ο αέρας καθαρίζει αποτελεσματικά - ο άλλος στην κατηγορία premium και μην περιμένετε. Φυσικά, υπάρχουν αισθητήρες για να διατηρούν αυτόματα την υγρασία και την καθαρότητα του αέρα. Αλλά η ακρίβειά τους είναι κάπως χαμηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών στην τάξη. Επίσης λείπουν πολλά τσιπ, όπως ο ιονισμός του αέρα. Αλλά είναι συμβιβαστικό για χαμηλό κόστος.

Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας από την ανατροφοδότηση των αγοραστών, το μοντέλο δεν έχει σοβαρές ελλείψεις.

2 Daikin MCK75JVM-K

Η Daikin είναι ένας από τους αναγνωρισμένους ηγέτες στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το μοντέλο MCK75JVM-K είναι δύσκολο να το καλέσετε όμορφο, αλλά με τη σκέψη και την τεχνολογία να αμφιβάλλει, δεν είναι απαραίτητο. Πρώτα απ 'όλα, το πλύσιμο διακρίνεται από ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού: τα φωτοκαταλυτικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα παρέχουν σχεδόν πλήρη καθαρισμό του αέρα, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. Ευχάριστο και ευαίσθητο αισθητήρα ρύπανσης, στέλνοντας το σήμα για να αυξήσει την ένταση του καθαρισμού, ακόμη και με ελαφρά αύξηση του περιεχομένου αέρα της σκόνης, του καπνού ή άλλων ουσιών.

Με τη λειτουργία του υγραντήρα, το μοντέλο κάνει επίσης μια εξαιρετική δουλειά. Η συνιστώμενη υγρασία 60% είναι πολύ γρήγορη, χάρη στην ικανότητα ρεκόρ των 450 m³ / h. Το επιθυμητό επίπεδο διατηρείται αυτόματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα (φίλτρα, λιπαντικά) διατίθενται στο σετ παράδοσης για 6 χρόνια χρήσης.

1 Boneco H680

Ο ηγέτης της βαθμολογίας είναι ένα κομψό μοντέλο από την ήδη γνωστή εταιρεία Boneco. Το μέγεθος είναι σχετικά μικρό. Ειδικά, δεδομένου του όγκου του δοχείου κάτω από το νερό - 10 λίτρα. Είναι πολύ εύκολο να το αφαιρέσετε για συμπλήρωση και καθαρισμό. Η ένδειξη στο όμορφο πλαίσιο LED θα σας υπενθυμίσει τη χαμηλή στάθμη νερού. Υπάρχει επίσης ένδειξη μόλυνσης από φίλτρο. Το πλύσιμο ελέγχεται μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Ο βαθμός καθαρισμού δεν είναι ο καλύτερος στην τάξη, αλλά δεν μπορεί να ονομαστεί κακός: τα φίλτρα HEPA, άνθρακα και νερού δουλεύουν καλά. Ο χώρος εξυπηρέτησης είναι εκπληκτικός - όχι λιγότερο από 100 τ.μ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παρουσία ενός νυχτερινού τρόπου, στον οποίο η ταχύτητα του ανεμιστήρα μειώνεται στο ελάχιστο, μειώνοντας τον θόρυβο. Τέλος, μια ωραία προσθήκη στην καθαρότητα θα είναι η λειτουργία της αρωματοποίησης - είναι μόνο απαραίτητο να προσθέσετε μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου και το διαμέρισμα θα έχει ένα ελαφρύ άρωμα της αγαπημένης σας οσμής.

Πλύσιμο αέρα: πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο

Έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα και εύκολα, ο αέρας στα σπίτια, γραφεία και διαμερίσματα πρέπει να είναι καθαρό και μέτρια υγρασία, σκόνη, βακτηρίδια, αποπνικτική δυσοσμία και επικίνδυνα αλλεργιογόνα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι: τα διαμερίσματα συχνά τα μαλλιά που φέρουν γάτα και σκόνη στο γραφείο όχι-όχι, ναι και κάποιος φτερνίζεται, γενναιόδωρα μοιράζονται ιούς τους. Το χειμώνα, η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη κάνει ο αέρας τόσο ξηρό ότι συνεχώς από το γαργάλημα στο λαιμό. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα θα πλύνει τον αέρα - πώς να επιλέξει ένα τέτοιο χρήσιμο εργαλείο, και θα πω.

Τι είναι το πλύσιμο του αέρα, η χρήση του και η διαφορά από τους υγραντήρες

Καθαρισμός αέρα - μια ευέλικτη συσκευή που κάνει το φίλτρο αέρα, αλλά και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Μέσα από το έργο του καθαρισμού σημαντικά βελτιώνει το μικροκλίμα που κάνει τη ζωή μας πιο υγιή και θετική. Μηχανήματα πλυσίματος αέρα αρκετά αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβή ακάρεα σκόνης, η γύρη, τα λουλούδια, και άλλα αλλεργιογόνα συστατικά γούνας γάτας και σκύλου, τον καπνό κουζίνα και τον καπνό του τσιγάρου.

Το πλύσιμο διαφέρει από τον υγραντήρα

Τα φίλτρα αέρα είναι συσκευές που χρησιμοποιούν "κρύα εξάτμιση". Η παρουσία μιας μονάδας που καθαρίζει τον αέρα τους καθιστά πιο «προχωρημένους» και λειτουργικούς από τους υγραντήρες, οι οποίοι κορεάζουν μόνο τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία.

+ Πλεονεκτήματα των πλυντηρίων αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Ποιοτικός καθαρισμός του αέρα. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζονται αναλώσιμα (που υπάρχουν σε οποιονδήποτε υγραντήρα).
 2. Λόγω της αρχής της λειτουργίας, ο αέρας είναι κορεσμένος με την υγρασία φυσικά - ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής κατάποσης. Είναι πιο χρήσιμο για την υγεία και το περιβάλλον (ιδιαίτερα, δεν θα υπάρχει συμπύκνωση στα παράθυρα, και το παρκέ, τα βιβλία και τα έπιπλα δεν θα αποσβεστούν και θα χαλάσουν).
 3. Οι συσκευές λειτουργούν ήσυχα, χωρίς να παρεμβαίνουν ακόμη και στο υπνοδωμάτιο ή στο δωμάτιο όπου είναι το νεογέννητο.
 4. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός και η φροντίδα γι 'αυτά δεν είναι δύσκολη.

- Πλύση αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Για τους οπαδούς που θέλουν να έχουν ένα θερμοκήπιο ή έναν όμορφο χειμερινό κήπο, αυτές οι συσκευές δεν είναι πολύ κατάλληλες. Μετά από όλα, δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή υγρασία του αέρα, δημιουργώντας το αποτέλεσμα των τροπικών ή υποτροπικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να παίρνετε έναν συνηθισμένο υγραντήρα.

Επομένως, κοιτάξτε τις ανάγκες σας. Χρειαζόμαστε ένα υγιές μικροκλίμα - τότε το πλύσιμο θα είναι σωστό. Και αν τα λουλούδια εκτρέφονται σε μεγάλες ποσότητες, τότε σκεφτείτε την εναλλακτική ή δύο διαφορετικές μονάδες.

Ποιος πρέπει να σκεφτεί να αγοράσει ένα πλύσιμο αέρα

Η συσκευή, η οποία καθαρίζει τον αέρα και μεταφέρει την υγρασία της στην κανονική, είναι συχνά απλά ένας απαραίτητος και πολύτιμος βοηθός. Πριν αρχίσουμε να επιλέγουμε αυτή τη συσκευή, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πότε τη χρειάζεστε και ποια προβλήματα θα σας βοηθήσουν να το λύσετε.

1. Για την οικολογία της στέγασης.

Όλοι όσοι είναι προσεκτικοί στην υγεία (οι ίδιοι και οι συγγενείς του) προσπαθούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες στο σπίτι. Και αυτός είναι ο αέρας γεμάτος καθαριότητα και φρεσκάδα. Οι συσκευές θέρμανσης και οι ηλεκτρικές θερμάστρες αφαιρούν τις χρήσιμες ιδιότητές τους και το αστικό περιβάλλον δεν λάμπει με μια υγιή οικολογία. Η απόκτηση ενός νεροχύτη είναι ένας τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα.

2. Προστατεύουμε την ευαίσθητη υγεία των παιδιών.

Εάν το μωρό είναι πολύ ξηρό, το μωρό μπορεί να γίνει κακή, να κουραστεί γρήγορα, να κοιμηθεί άσχημα και να αρρωστήσει πιο συχνά. Γίνεται δύσκολο γι 'αυτόν να αναπνεύσει, συχνά και η ασυλία μπορεί να πέσει. Κάνοντας στη γωνία του δωματίου ένα μικρό καθαρό πλύσιμο, μπορείτε να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα. Τότε το όνειρο θα προσαρμοστεί, οι ασθένειες σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να "κολλήσουν" στο παιδί, που θα γίνει πιο χαρούμενος και θα πάψει να είναι ιδιότροπος.

3. Αύξηση της αποτελεσματικότητας της εργασίας στο γραφείο.

Εδώ, το αποτέλεσμα του βρώμικου και υπερβολικά ξηρού αέρα μπορεί να είναι η μείωση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων. Μετά από όλα, θα κουραστούν πολύ πιο γρήγορα, καθιστώντας τα λάθη πιο συχνά και δουλεύοντας πολύ πιο αργά. Έτσι, η παρουσία ενός νεροχύτη στο δωμάτιο - ένα άμεσο όφελος για τη διαχείριση και να ωφελήσει απολύτως για όλους.

4. Εξοικονομήστε ακριβά έπιπλα και παρκέ.

Αν απαλά σαν αντίκες στήθος της γιαγιάς του συρτάρια, θαυμάζοντας τα σχέδια παρκέ δάπεδο και ένα πιάνο με ουρά σε ένα δωμάτιο που να ευχαριστήσει την ψυχή, χωρίς το πλύσιμο μπορείτε, επίσης, δεν μπορεί να κάνει. Προστατεύει όλα τα πολύτιμα πράγματα από τις ρωγμές των ρωγμών και την εμφάνιση (αναπόφευκτη όταν τρόφιμο αέρα στεγνώνει πάρα πολύ). Αυτό το ανεκτίμητο εργαλείο για την παρουσία του μια μεγάλη βιβλιοθήκη - βιβλία, επίσης, δεν είναι ευπρόσδεκτοι πολύ ξηρό αέρα.

5. Χαλαρώστε και χαλαρώστε.

Όταν αποφασίζετε ποιος ψεκαστήρας είναι καλύτερο να επιλέξει για μια καλή ξεκούραση, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο με μια πρόσθετη επιλογή - γεύση. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα, απλώνοντας ένα ευχάριστο άρωμα γύρω από το δωμάτιο, χαλαρώνοντας τα νεύρα, τονωτικά και χαλαρώνοντας. Και προσθέτοντας κωνοφόρα αρωματικά έλαια, είναι δυνατόν και να απαλλαγούμε από τα μικρόβια ταυτόχρονα.

Τι λένε τα πρότυπα γι 'αυτό;

Η GOST δεν απέτυχε να ορίσει το ευνοϊκό μικροκλίμα σε διάφορους χώρους: αυτή η παράμετρος συνίσταται κυρίως στην υγρασία, την ταχύτητα και τη θερμοκρασία των αέριων μαζών. Υπάρχουν επίσης δείκτες που θεωρούνται βέλτιστοι για τους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και δεν εργάζεται για την εξάντληση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία.

Οι βέλτιστοι δείκτες είναι οι ακόλουθοι:

 • όρια θερμοκρασίας - από 20 έως 22 0 C.
 • όρια σχετικής υγρασίας - από 30 έως 60% (βέλτιστο - 45%).
 • υποχρεωτικό εξαερισμό, εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα.

Πώς λειτουργεί το πλύσιμο αέρα;

Μέσα στη συσκευή είναι ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος, καθώς και τυμπανιστικά τύμπανα που διαβρέχονται με νερό από μια ειδική δεξαμενή.


Η συσκευή πλύσης αέρα: 1. Βρώμικος αέρας. 2. Ο ανεμιστήρας. 3. ιονισμός του αέρα. 4. Καθαρός αέρας. 5. Περιστρεφόμενο τύμπανο. 6. Μια παλέτα με νερό.

Τα βρώμικα σωματίδια βρέχονται από τα σταγονίδια νερού και πέφτουν κάτω, και στη συνέχεια πνίγονται σε δεξαμενή νερού. Την ίδια στιγμή, η υγρασία των μορίων αέρα είναι κορεσμένη. Οι μάζες αέρα, ήδη καθαρές και υγρές, αφήνουν τη συσκευή και μετακινούνται στο δωμάτιο.

Η αρχή της λειτουργίας του πλυσίματος αέρα με το παράδειγμα πλύσης αέρα Boneco.

Η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Κατά κανόνα, σε μια ώρα οι μάζες αέρα περνούν δύο ή τρεις φορές μέσω του φίλτρου. Η συσκευή λειτουργεί ήσυχα, χωρίς να καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό και να μην δημιουργεί συμπύκνωση ή εκτόξευση. Έτσι το δάπεδο και τα έπιπλα παραμένουν ξηρά, δεν εγκαθίστανται με αλάτι από το νερό.

Επιλέξτε τη συσκευή σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου

Το διαβατήριο κάθε συσκευής υποδεικνύει πάντα την περιοχή που είναι σε θέση να επεξεργαστεί. Έτσι, πριν από την αγορά θα πρέπει να είναι καλά σκεφτεί, όπου θα είναι ένα ολοκαίνουργιο νεροχύτη. Η προτιμώμενη επιλογή είναι η διαμονή στο υπνοδωμάτιο. Μετά από όλα, σε αυτό το δωμάτιο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Επιπλέον, η διάθεσή μας και η ευεξία κατά τη διάρκεια της ημέρας και το πρωί εξαρτώνται πάρα πολύ από τη χρησιμότητα της νυχτερινής ανάπαυσης.

Μερικά δωμάτια ακόμα και η πιο ισχυρή συσκευή δεν αρκεί. Αν εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη στο διάδρομο, για παράδειγμα, δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί ταυτόχρονα το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο το ένα δίπλα στο άλλο. Τα τοιχώματα, όπως είναι γνωστό, δεν αφήνουν τον αέρα να περάσει και τα ανοίγματα των θυρών είναι πολύ μικρά για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Έτσι, κάθε συσκευή πρέπει να σχεδιαστεί για το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Και το δεύτερο λάθος από τους άπειρους χρήστες είναι η χρήση της συσκευής ως φορητής ενυδατικής κρέμας. Ίσως, κάποιος σαν αυτή την επιλογή θα φανεί το πιο βολικό και κερδοφόρο. Ωστόσο, μην βιαστείτε - η αρχή της συσκευής (φυσική εξάτμιση νερού) περιορίζει αυτή τη δυνατότητα. Μετά από όλα, η εξάτμιση με φυσικά μέσα δεν είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία.

Μετακινώντας το νεροχύτη από το ένα δωμάτιο στο άλλο, σπάτε την ισορροπία υγρασίας στο πρώτο δωμάτιο, και στη δεύτερη, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί. Έτσι παίρνουμε: ότι στην πρώτη αίθουσα θα γίνει πάρα πολύ ξηρό, και στο δεύτερο - δεν είναι ακόμα αρκετά υγρό. Αυτό είναι παντού, αντί για την αναμενόμενη άνεση, θα αισθανθούμε δυσφορία.

Έτσι, γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου σας, επιλέγουμε για αυτό ένα συγκεκριμένο μοντέλο πλύσης. Σε αυτή την περίπτωση, μην κάνετε μεγάλο αποθεματικό ισχύος. Αυτό είναι παράλογο και δαπανηρό στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά μια μικρή συσκευή που τοποθετείται σε ένα τεράστιο δωμάτιο είναι επίσης μια κακή επιλογή. Δεν μπορεί να δημιουργήσει το σωστό μικροκλίμα, καθαρίζοντας μόνο και μερικώς τις μάζες του αέρα.

Παράδειγμα: οι συσκευές που έχουν ισχύ 25-35 watt, έχουν σχεδιαστεί για χώρους που δεν υπερβαίνουν τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Αν είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την περιοχή πιο επιβλητική, τότε αξίζει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα υψηλότερης ισχύος, καθώς η συσκευή με αυτούς τους δείκτες δεν θα αντιμετωπίσει το έργο.

Ποια συσκευή είναι η πιο ήσυχη

Υπάρχει μόνο ένα κινούμενο μέρος στη συσκευή, είναι ανεμιστήρας. Δεδομένου ότι είναι επαρκώς αδύναμη, δεν παράγει ισχυρούς ήχους κατά τη λειτουργία. Οι περισσότεροι ψύκτες αέρα είναι τόσο ήσυχοι που ακόμα και στην παιδική κρεβατοκάμαρα δεν θα ενοχλήσουν τον ύπνο του μωρού.

Στο διαβατήριο κάθε συσκευής επισημαίνονται συγκεκριμένα δεδομένα για το επίπεδο θορύβου. Παρά τα γενικά μικρά όρια, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαφορετικά σε όλες τις ροδέλες. Σημειώστε ότι εξαρτώνται επίσης από την τεχνολογία στην οποία λειτουργεί η συσκευή.

Υπάρχουν δύο τεχνολογίες:

Υδροδιήθηση - το σχηματισμό ενός ιδιότυπου πέπλου νερού, που αποτελείται από αρκετές σειρές. Αυτό οφείλεται στην περιστροφή ενός ειδικού κώνου, τοποθετημένου σε δεξαμενή νερού και ανύψωσης μικρών σταγονιδίων νερού. Οι συσκευές με αυτήν την τεχνολογία είναι πιο θορυβώδεις. Όταν αγοράζετε μια συσκευή εξοπλισμένη με αυτή την τεχνολογία καθαρισμού, προετοιμαστείτε για ένα αξιοσημείωτο επίπεδο θορύβου. Σίγουρα δεν θα είναι περιττό, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο για τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αυτής της συσκευής.

Ψυχρό λουτρό νερού - υπάρχουν περιστρεφόμενοι δίσκοι τοποθετημένοι σε δεξαμενή νερού. Λόγω αυτού, δημιουργείται μια λεπτή μεμβράνη νερού, η οποία εξατμίζεται με την εμφύσηση του ανεμιστήρα. Αυτή η αρχή λειτουργίας έχει συσκευές από τις μάρκες Electrolux, Ballu, Boneco. Είναι πιο ήσυχα από αυτά που περιγράφονται παραπάνω και ο θόρυβος του ανεμιστήρα επηρεάζεται περισσότερο από τον ανεμιστήρα, παρά από το σύστημα καθαρισμού.

Ικανότητα καθαρισμού αέρα

Καθώς το νερό εξατμίζεται κατά τη λειτουργία της συσκευής, η απόδοση πλύσης είναι σημαντική για εμάς. Δείχνει πόσα νερό, σε γραμμάρια, περνάει από τον νεροχύτη στον αέρα του δωματίου σε μία ώρα. Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι επίσης σημαντικός - δεν πρέπει να είναι πολύ μικρός, διαφορετικά θα χρειαστεί να ρίχνουμε νερό πολύ συχνά.

Επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι με ικανότητα πλυσίματος αέρα 300 - 500 γραμμάρια ανά ώρα, ο όγκος της δεξαμενής νερού πρέπει να είναι από 5 έως 7 λίτρα.

Πώς να κατανοήσετε την ανάγκη για ιονιστή αέρα σε πλύση αέρα

Για να λειτουργούν οι συσκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να απαιτείται επισκευή, οι κατασκευαστές απλοποιούν στο μέγιστο τον σχεδιασμό των νεροχύτη. Αυτό επιτρέπει στο εμπορικό σήμα Venta, για παράδειγμα, να δώσει 10ετή εγγύηση στους νεροχύτες του (και σε ορισμένα μοντέλα - ακόμα και σε είκοσι ετών). Όσο πιο πολύπλοκη είναι η μονάδα, τόσο μικρότερη είναι η εγγύηση.

Για παράδειγμα, ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να εγγυηθεί μόνο πέντε έως επτά χρόνια χωρίς προβλήματα. Οι πρόσθετες επιλογές - καταλύτης ή ιονιστής, περιπλέκουν επίσης τον σχεδιασμό και δεν συμβάλλουν στην αύξηση της εγγύησης. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα αυτών των ροδέλες.

Ωστόσο, ο ιονιστής είναι ένα πολύ χρήσιμο πράγμα, ειδικά στις σύγχρονες συνθήκες. Μετά από όλα, με αρνητικά ιόντα όργανο, το οποίο εντελώς άνευ σε κλειστό χώρο του διαμερίσματος, μια καλή επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή. Ως εκ τούτου, η επιλογή ενός συστήματος πλύσης του αέρα, να αποφασίσει ότι για εσάς είναι πιο σημαντικό: να αγοράσει ένα μοντέλο με αυτή την επιλογή, αλλά λιγότερο αξιόπιστες, ή αγοραστεί ξεχωριστά Ιονιστής και τον κανονικό καθαρισμό, χωρίς καμία επιπλέον «καμπάνες και σφυρίχτρες», αλλά πιο αξιόπιστα.

Σε ορισμένους νεροχύτες, παρέχεται προ-ιονισμός. Σε αυτή την περίπτωση, εξυπηρετεί, πρώτον, την εντατικότερη απομάκρυνση σκόνης από τον κορεσμό αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Το θέμα είναι ότι ο κορεσμός του αέρα με ιόντα σε τέτοιες πλύσεις συμβαίνει πριν έλθει σε επαφή με το νερό. Αφού ο αέρας διέλθει από το νερό, τα περισσότερα ιόντα θα καταστραφούν και η διαδικασία ιονισμού του αέρα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.

Λειτουργίες αρωματοποίησης και απολύμανσης του αέρα

Προστασία από βακτήρια και ιούς

Για την προστασία από τα βακτηρίδια και τους ιούς, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές με μια ειδική ράβδο ιονιστικού αργύρου με λεπτή υφή από αντισηπτική ουσία με προσθήκη ασημιού. Η κύρια έμφαση δίνεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των ιόντων αργύρου, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία πολλούς επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, καταστρέφοντας πάνω από 650 από τα είδη τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ράβδος που ωθείται στο νερό εκπέμπει συνεχώς ιόντα αργύρου, τα οποία καλούνται να καθαρίσουν το νερό. Χωρίς "χημεία", όλα είναι απολύτως ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον. Η ράβδος εξυπηρετεί περίπου ένα χρόνο και όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των εκπεμπόμενων ιόντων αργύρου παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η συγκέντρωση είναι επαρκής για να απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό που εξατμίζεται από τη συσκευή.

Φαίνεται πολύ δελεαστικό για τον καταναλωτή. Ωστόσο, οι ωραίες ιστορίες των παραγωγών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επαρκή δεδομένα. Και όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, δεν είναι γνωστό. Γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να μην «κρατάτε» τα ακουστικά διαφήμισης και να μην πληρώνετε υπερβολικά για μια δαπανηρή πρόσθετη επιλογή, η χρησιμότητα της οποίας εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση.

Άρωμα

Υπάρχουν μοντέλα νεροχύτη που έχουν ξεχωριστό διαμέρισμα στη δεξαμενή νερού. Είναι μικρό και έχει σχεδιαστεί για να εισάγει ένα κομμάτι από βαμβάκι εμποτισμένο με αρωματικό λάδι. Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή την απόλαυση όχι μόνο καθαρού και ενυδατωμένου, αλλά και ευχάριστα μυρωδιού αέρα. Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακριβής.

Τρόποι εργασίας, αριθμός και μέθοδοι διαχείρισης

Τα απλούστερα μοντέλα νεροχύτη διαθέτουν μόνο έναν τρόπο λειτουργίας. Όταν ενεργοποιούνται, καταναλώνεται η μέγιστη ισχύς. Οι ακριβότερες συσκευές είναι σε θέση να λειτουργούν σε διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, όπως: γρήγορο και εντατικό, αργό και οικονομικό, πλήρως αυτοματοποιημένο. Η παρουσία των τρόπων λειτουργίας δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον χρήστη, αλλά η απουσία τους δεν αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους: μηχανικό ή ηλεκτρονικό. Οι νεροχύτες του πρώτου τύπου είναι απλούστεροι, φθηνότεροι και πιο αξιόπιστοι - όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός, τόσο λιγότεροι λόγοι για να σπάσουν.

Αλλά τα ηλεκτρονικά μεγέθη μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερα. Στην οθόνη μπορούν να δουν πώς λαμβάνει χώρα η διαδικασία καθαρισμού και ύγρανσης, για να παρακολουθούνται οι βασικές παράμετροι. Και σας επιτρέπουν επίσης να ορίσετε διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης, για να αλλάξετε το επίπεδο ισχύος.

Η βέλτιστη επιλογή ενός νεροχύτη εξαρτάται από τα προβλήματα που, με τη βοήθεια του, πρόκειται να λυθούν

Καθορίζοντας πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν χρειάζεται μόνο να μετρήσετε την χωρητικότητά του και την περιοχή των δωματίων. Είναι απαραίτητο να δοθεί σαφής προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, αποφασίστε ποιο πρόβλημα είναι περισσότερο ανησυχητικό: πολύ ξηρό ή πολύ βρώμικο αέρα, μυρίζει, αλλεργιογόνα.

Μετά από όλα, αυτές οι συσκευές, αν και εκτελούν δύο εργασίες ταυτόχρονα (καθαρισμός και ύγρανση), αλλά το κάνουν διαφορετικά. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εκείνοι που καλυτερεύουν καλύτερα τον αέρα με υγρασία, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μυρωδιές. Και άλλοι με τη βοήθεια των ιόντων καθιστούν τον αέρα απόλυτα καθαρό και απολυμαντικό, αλλά το βρέξιμο πιο αδύναμα. Ως εκ τούτου, ξεχωρίζουμε το κύριο πρόβλημα για τους εαυτούς μας.

Το πρόβλημα 1 - ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Αν πρώτα για σας - για να επιτευχθεί η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι αρκετά καλό να δούμε τις συσκευές των brands Electrolux, Venta, Air-O-Swiss, Boneco. Θα πάρετε ένα νεροχύτη με καλές επιδόσεις, που εξάτμιση από 200 έως 500 χιλιοστόλιτρα νερού ανά ώρα, εξοπλισμένο με ένα αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα.

Οι δίσκοι υγρασίας που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μεγάλης περιοχής για εξάτμιση. Τα χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών πλησιάζουν τα χαρακτηριστικά των υγραντήρων υπερήχων και δικαιολογημένα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η σκόνη, η αφθονία του μαλλιού, η ευαισθησία στη γύρη των λουλουδιών

Τέτοιες συσκευές χειρίζονται τέλεια συσκευές που είναι εξοπλισμένες με προ-ιονιστική επιλογή. Μετά από όλα, καθαρίζουν τον αέρα στο ίδιο επίπεδο με τα καλύτερα φίλτρα HEPA (τα οποία χάνουν μόνο το 0,03% των μικροσκοπικών σωματιδίων) ενσωματωμένα σε καθαριστές αέρα υψηλής ποιότητας.

Ο προκαταρκτικός ιονισμός κορεσμεί τα ιόντα με μολυσμένο αέρα που εισέρχεται στο νεροχύτη. Λόγω αυτών των βρώμικων σωματιδίων, ακόμα και πολύ μικρού μεγέθους, προσκολλώνται τέλεια στους υγρανθέντες περιστρεφόμενους δίσκους, που ξεπλένονται στο νερό. Εάν ενδιαφέρεστε για τέτοια μοντέλα, δώστε προσοχή στα όργανα της μάρκας Air-O-Swiss.

Το πρόβλημα 3 - ενοχλούν δυσάρεστες οσμές ("χημεία", βιολογικό, καπνός τσιγάρων)

Εάν οι μυρωδιές που σας ενοχλούν, μην παραμείνετε σταθεροί, τότε σχεδόν κάθε πλύσιμο θα σας βοηθήσει. Μετά από όλα, το νερό, καθαρίζει τον αέρα, την ίδια στιγμή και οι μυρωδιές απορροφούν φυσικά. Σχετικά με αυτό, παρεμπιπτόντως, οι παππούδες μας και οι παππούδες μας ήξεραν: βάζουν έναν κάδο γεμάτο νερό στο δωμάτιο, αν υπήρχε μια κακή μυρωδιά εκεί.

Ωστόσο, παρουσία των επίμονων δυσάρεστων "μυρωδιών" θα πρέπει να εξοπλιστεί με μια πιο αποδοτική συσκευή. Βέλτιστη επιλογή σε αυτή την περίπτωση - ένα πλύσιμο, εξοπλισμένο με τη λειτουργία της φωτοκατάλυσης. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας και ένα ειδικό φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Στην αλληλεπίδραση του υπεριώδους με τον καταλύτη, σχηματίζονται οξειδωτικά, ικανά να καταστρέφουν αποτελεσματικά τα μόρια των οσμών.

Φροντίζουμε προσεκτικά και σωστά τη συσκευή

Επιλέξτε ένα μέρος για το πλύσιμο

Από όπου θα τοποθετηθεί το μηχάνημα εξαρτάται πολύ. Ειδικότερα, η ποιότητα του καθαρισμού με υγρασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα αυτών των διαδικασιών. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσετε το πλυντήριο αυτοκινήτων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να πέσει κατά λάθος ή να ανατραπεί κατά την καθημερινή σας επιχείρηση.

Ακολουθούν οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την επιλογή του σωστού χώρου πλύσης:

 • Αποχωρούμε τουλάχιστον 50 εκατοστά από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • Το πάνω μέρος της συσκευής αφήνεται ελεύθερο, χωρίς να εγκατασταθεί η συσκευή κάτω από το τραπέζι ή σε μια σφιχτή θέση.
 • Εγκαθιστούμε τη μονάδα σε οριζόντιο επίπεδο - καθαρό, στεγνό, ομοιόμορφο. Το καλύτερο από όλα, βέβαια, στο πάτωμα, δεδομένου ότι βρίσκεται στην επιφάνεια του μετρητή πάνω από το πάτωμα ότι είναι πιο βρώμικο (σωματίδια σκόνης να καθίσουν).
 • Το χειμώνα, όταν λειτουργούν θερμαντήρες, που στεγνώνουν τον αέρα, συνιστάται η εγκατάσταση νεροχύτη κοντά τους. Έτσι, θα είναι δυνατό να εξαλειφθεί γρήγορα η υπερβολική ξήρανση του αέρα.
 • Μην τοποθετείτε το μηχάνημα όπου κατοικούν ζώα ή άτομα συνεχώς (για παράδειγμα, δίπλα στην αγαπημένη σας καρέκλα ή καναπέ).

Τακτική συντήρηση

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αποφασίσαμε. Τώρα πρέπει να μάθουμε πώς να το φροντίζουμε σωστά. Καθαρίζοντας τον αέρα, αυτό καθαυτό μολύνεται, οπότε πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό με διαφορετικές λεπτομέρειες.

Στέγαση και ανεμιστήρας.

Η θήκη πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί και μετά να χρησιμοποιηθεί ένα στεγνό πανί ή πετσέτα. Οι βρώμικες λεπίδες του ανεμιστήρα καθαρίζονται απόλυτα με ένα υγρό σκούπισμα.

Παλέτα και δεξαμενή νερού

Η δεξαμενή νερού είναι το σύνηθες καθαρό νερό μου, και για να αφαιρέσετε τα ιζήματα στην παλέτα, απαιτείται ένας ειδικός παράγοντας που αφαιρεί την κλίμακα. Μπορεί να αγοραστεί σε κατάστημα υλικού. Ρίχνουμε νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε τα χρήματα και περιμένουμε για λίγο. Στη συνέχεια, γυρίζουμε τη συσκευασία με τους δίσκους αρκετές φορές, ρίχνουμε το νερό από το δίσκο και ξεπλύνουμε καλά τους δίσκους, αφαιρώντας ολόκληρη τη συσκευασία τους.

Με την παρουσία ισχυρών αποθέσεων που σχηματίζονται στην παλέτα, θα βοηθήσουν όλοι οι ίδιοι παράγοντες κατά της κλίμακας. Θα πρέπει να αραιώνεται ελαφρά με νερό και να χύνεται σε μια κατσαρόλα. Αφού περιμένετε λίγο, σκουπίστε τις πλάκες με μια βούρτσα.

Ενυδατικοί δίσκοι

Σημειώστε ότι μια ασθενής ασβεστολιθική απόθεση συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη υγρασία. Εάν θέλετε να καθαρίσετε την επιφάνεια των δίσκων, πάρτε ξανά τα μέσα κλίμακας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξίδι. Αφού εφαρμόσετε το προϊόν, ξεπλύνετε προσεκτικά τους δίσκους.

Θυμηθείτε: η επιφάνεια του δίσκου είναι πλαστική, έτσι σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζουμε λειαντικά και χημικώς ενεργούς διαλύτες σε αυτό.

Γενικές συστάσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαριστεί το πλύσιμο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και με το πόσο βρώμικο είναι ο αέρας στο δωμάτιο. Δεν είναι λιγότερο σημαντική η ποιότητα του νερού που χύνεται στη συσκευή.

Οι μέσοι δείκτες είναι οι εξής:

 • Η θήκη με τον ανεμιστήρα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά το χρόνο (ή μισό έτος).
 • Η δεξαμενή νερού με παλέτα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά κάθε 14 ημέρες.
 • η φροντίδα των δίσκων πραγματοποιείται κάθε μήνα.

Βέλτιστος χρόνος για συνεχή λειτουργία καθαρισμού αέρα.

Αυτό, κατά κανόνα, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, επιτρέποντάς σας να ορίσετε τη διάρκεια της εργασίας χωρίς διακοπή (συνήθως από 8 έως 12 ώρες). Και υπάρχουν νεροχύτες που μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Κατά κανόνα, καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Σε γενικές γραμμές, ο χρόνος εργασίας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο, καθώς και από τις προσωπικές προτιμήσεις. Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα νεροχύτη για πρώτη φορά - στην περίπτωση αυτή, τις πρώτες μέρες θα πρέπει να την αφήσετε να εργαστεί περισσότερο. Η συσκευή θα δώσει γρήγορα στον αέρα και τα αντικείμενα στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας, και επίσης θα αντιμετωπίσει την κύρια ρύπανση.

Κατ 'αρχήν, όσο περισσότερο λειτουργεί το πλυντήριο αυτοκινήτων, τόσο καθαρότερο γίνεται ο αέρας στο δωμάτιο, κορεσμένο με την υγρασία σε βέλτιστες αναλογίες. Χάρη στη φυσική αρχή της εργασίας, το νερό δεν μπορεί να υγραίνει - και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Έτσι, μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως τη μονάδα. Μια μέρα μετά από δύο ή τρία θα αισθανθείτε ήδη πόσο ευκολότερο έγινε να αναπνεύσει. Ένα υγιές μικροκλίμα θα περιβάλλει εσάς και τους αγαπημένους σας όλη την ώρα.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.