Φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός τρόπος για μια άνετη διαβίωση για ένα άτομο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στις εγκαταστάσεις πρέπει πάντα να υπάρχει ανταλλαγή μεταξύ του παρεχόμενου και του αφαιρούμενου αέρα. Ο αέρας εξαγωγής πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο και να αντικατασταθεί από εξωτερικό.

Είδη εξαερισμού

Τα παρακάτω συστήματα εξαερισμού διακρίνονται:

Φυσικός εξαερισμός

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό φυσικό εξαερισμό είναι ότι η αρχή της λειτουργίας της δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, πραγματοποιείται εγκατάσταση εξαερισμού και αεραγωγών. Λόγω της διαφοράς στα φυσικά χαρακτηριστικά του αέρα κοντά στις εκρήξεις και κοντά στους αεραγωγούς, συμβαίνουν αυθόρμητες αεροπορικές μεταφορές. Ο φυσικός τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κτίρια κατοικιών του παλαιού και νέου δείγματος. Προκειμένου ο εξαερισμός αυτός να λειτουργεί καλά, είναι απαραίτητο η είσοδος αέρα και οι οπές εξαγωγής να βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο και οι αγωγοί αερισμού στον απέναντι τοίχο ή σε κοντινό χώρο.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού είναι :

 • ανεξαρτησία από τον ηλεκτρισμό ·
 • τη δημιουργία φυσικών συνθηκών που είναι γνωστές στον άνθρωπο.
 • χαμηλή τιμή?
 • δεν δημιουργεί περιβάλλον για την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών ·
 • αυθόρμητη κίνηση του αέρα.

Το μειονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι: επιρροή των κλιματικών συνθηκών.

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά τη λειτουργία του εξαερισμού ως εξής:

 • πάρτε ένα κανονικό φύλλο χαρτιού Α4.
 • το αντικαθιστούμε σε ένα κανάλι καυσαερίων, έχοντας κλείσει όλα τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών.
 • σε περίπτωση που το φύλλο στραφεί προς την πλευρά του καναλιού ή λίγο κολλημένο σε αυτό, ο αερισμός λειτουργεί κανονικά.
 • σε περίπτωση που δεν φύγει το φύλλο, θα πρέπει να ανοίξετε τις πόρτες και να τοποθετήσετε τα παράθυρα στον αέρα.
 • ακόμη και αν η πόρτα είναι ανοικτή και ο χώρος είναι αεριζόμενος, το φύλλο δεν κινείται προς το κανάλι, ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί.
 • αν, με κλειστά ανοίγματα, το φύλλο δεν κινείται προς το κανάλι και όταν ανοίγει, η παροχή αέρα είναι ανεπαρκής.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Χαρακτηριστικό εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι η χρήση ηλεκτρισμού, η οποία εξασφαλίζει τη λειτουργία των ανεμιστήρων.

Τα πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι :

 • μη τήρηση της επίδρασης των κλιματικών συνθηκών λόγω του γεγονότος ότι η διαφορά στις φυσικές παραμέτρους του αέρα επιτυγχάνεται από τους ανεμιστήρες.
 • Ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιείται μέσω φίλτρων.
 • η ρύθμιση της άφιξης του ζεστού ή κρύου αέρα, με βάση τις κλιματικές συνθήκες.

Το μειονέκτημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι:

 • κόστος εγκατάστασης και περαιτέρω χρήση.
 • οι περισσότερες εγκαταστάσεις αυτού του συστήματος παράγουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την εφαρμογή εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • για μεμονωμένους χώρους.
 • για ένα πλήθος δωματίων.
 • Εξαερισμός συναρμολογείται από διάφορα εξαρτήματα.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, πρέπει να κάνετε ένα ολόκληρο έργο με υπολογισμούς και σχέδια. Ο εξαερισμός, ο οποίος συναρμολογείται από διάφορα εξαρτήματα, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι εγκαθίσταται ένας μόνο εξοπλισμός παροχής αέρα, ο οποίος αναπτύσσεται στη σοφίτα ή σε άλλους βοηθητικούς χώρους. Από αυτόν τον εξοπλισμό, η διανομή του αέρα μέσω των καναλιών πηγαίνει σε άλλους χώρους. Με τη βοήθεια ενός σωλήνα, καθαρός αέρας παραδίδεται στο δωμάτιο. Σε άλλους σωλήνες υπάρχει κυκλοφορία του αέρα εξαγωγής, ο οποίος μετακινείται στο σύστημα τροφοδοσίας. Εκεί χρησιμεύει για να ζεσταθεί ο δροσερός αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό.

Κάθε ένα από τα συστήματα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία καθιστούν δυνατή την εφαρμογή του τύπου που θα ήταν σκόπιμο σε αυτή την περίπτωση. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται φυσικός εξαερισμός, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται εξαναγκασμένη εγκατάσταση. Στην περίπτωση που πολλοί άνθρωποι στο δωμάτιο γίνονται βουλωμένοι και στερούνται αέρα και ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Αναγκαστικός αερισμός στο διαμέρισμα - μια υπόσχεση της άνεσης και της φρεσκάδας

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, πάντα θέλετε να νιώσετε τη ζεστασιά, τη φρεσκάδα και την καθαριότητα του αέρα. Αλλά δεν μπορείτε να μιλήσετε για άνεση, αν αισθάνεστε έντονα δυσάρεστες οσμές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα κακής λειτουργίας του εξαερισμού στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, ο εξαναγκασμένος αερισμός στο διαμέρισμα γίνεται απαραίτητος στις συνθήκες των αστικών διαμερισμάτων.

Για να εξασφαλίσετε τη στέγαση σας το μέγιστο επίπεδο άνεσης και ηρεμίας, πρέπει να έχετε ένα αξιόπιστο σύστημα εξαερισμού. Η πιο κοινή μέθοδος είναι ο φυσικός αερισμός, ο οποίος περιλαμβάνει παράθυρα, μπαλκόνια, παράθυρα, πόρτες μέσω των οποίων εισέρχεται φρέσκος αέρας. Γενικά, εάν ακολουθείτε όλους τους κανόνες, για ένα ξεχωριστό δωμάτιο, πρέπει να δημιουργηθεί ένας δίαυλος εξαερισμού που να ανοίγει στην οροφή του σπιτιού. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος συνεπάγεται μεγάλο κόστος και είναι διαθέσιμη μόνο για ιδιωτικές κατοικίες ή μικρά ορόφους.

Στα ψηλά σπίτια δημιουργείται ένας κοινός δίαυλος για όλα τα διαμερίσματα, τον λεγόμενο κορμό, ο οποίος ανοίγει στην οροφή. Από ένα ξεχωριστό διαμέρισμα σε αυτόν τον κορμό προστίθενται οι έξοδοι εξαερισμού σε κάθε όροφο. Ο αέρας εξέρχεται από τα ανοίγματα εξαγωγής, τα οποία σε όλα τα διαμερίσματα βρίσκονται στο μπάνιο, στην κουζίνα ή στην τουαλέτα. Στο κοινό κανάλι, ο αέρας από το διαμέρισμα φτάνει στον τελευταίο όροφο. Στην οροφή του σπιτιού υπάρχουν κιβώτια για εξαερισμό, και χάρη σε μια κατακόρυφη εξάτμιση, ο αέρας εισέρχεται από το κτίριο στο δρόμο. Αυτό το σύστημα εξαερισμού καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από την εγκατάσταση μεμονωμένων συστημάτων και είναι πυράντοχο.

Υπάρχει επίσης εξαναγκασμένος αερισμός στο διαμέρισμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε αστικά διαμερίσματα όπου ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και καπνών.

Τα συστήματα εξαναγκασμένης εξαερισμού είναι διαφόρων τύπων:

 • αναγκασμένος εξαναγκασμένος αέρας και εξάτμιση με ανάκτηση θερμότητας
 • αναγκαστική τροφοδοσία και φυσική εξάτμιση.
 • εξαναγκασμένη εξάτμιση.
 • εξαναγκασμένη τροφοδοσία και εξαγωγή.

Το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού στο διαμέρισμα βασίζεται στο γεγονός ότι η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου εξοπλισμού. Ποια συσκευή να επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τον προορισμό του δωματίου.

Έλεγχος της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού

Για να μάθετε πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να φέρετε ένα ανάμικτο ανάμικτο ή ένα κερί στη σχάρα εξαερισμού. Σε περίπτωση που η φλόγα κλίνει προς τη σχάρα, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί κανονικά. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση και η φωτιά παραμείνει στην αρχική της θέση, το σύστημα εξαερισμού σας απαιτεί επείγουσα παρέμβαση.

Αρχικά, προσπαθήστε να αφαιρέσετε την προστατευτική μάσκα από την οπή εισαγωγής αέρα. Στη συνέχεια μπορείτε να δοκιμάσετε απαλά τη σκόνη και τη βρωμιά σε όλη την περιοχή.

Εάν έχετε ελέγξει τόσο απλό τρόπο την εξαερισμού στην πολυκατοικία, και αποδείχθηκε ότι το σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει απαιτείται για τη φόρτωση και τη θεραπεία φέρνει κανένα αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να κάνετε την εγκατάσταση του ατόμου συστήματος εξαερισμού.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο αναγκαστικός αερισμός του διαμερίσματος είναι δύο τύπων:

 1. Το σύστημα παροχής, το καθήκον του οποίου είναι να παρέχει καθαρό αέρα στο διαμέρισμα.
 2. Το σύστημα εξάτμισης, η κύρια λειτουργία του οποίου είναι η αφαίρεση του χρησιμοποιημένου αέρα από το δωμάτιο.

Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει τόσο απλές συσκευές όσο ανεμιστήρες. Μπορούν να εγκατασταθούν στο παράθυρο ή στο άνοιγμα. Η διαδικασία εγκατάστασης μιας τέτοιας συσκευής είναι αρκετά απλή, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Ωστόσο, η χαμηλή τιμή αντιστοιχεί στην ποιότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης. Λόγω του μικρού μεγέθους και της δύναμης των οπαδών, δεν μπορούν να παράσχουν στο διαμέρισμα τις απαραίτητες παραμέτρους για τον καθαρό αέρα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ας δούμε πώς να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα. Αρχικά, αξίζει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το υπάρχον φυσικό εξαερισμό του διαμερίσματός μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνδέσουμε επιπλέον βαλβίδες και ανεμιστήρες σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να μετατρέψουμε τον φυσικό εξαερισμό σε ένα αναγκαστικό σύστημα. Προχωρούμε σύμφωνα με απλά βήματα:

 1. στον τοίχο γεμίζουμε μια τρύπα όχι μεγαλύτερη από 7 εκατοστά σε διάμετρο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο, το οποίο θα μας επιτρέψει να απαλλαγούμε από τη σκόνη που σχηματίζει.

Αυτή η μέθοδος θα βελτιώσει εν μέρει τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Προκειμένου να εκρέει ο αέρας, πρέπει επιπλέον να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι κατάλληλο για μπάνιο, τουαλέτα και κουζίνα.

Μια σημαντική επιλογή είναι η σωστή επιλογή του ανεμιστήρα. Διακρίνονται στους παρακάτω τύπους στο σχεδιασμό τους:

Η πιο βολική και αθόρυβη υπηρεσία είναι ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Χρησιμοποιείται τόσο στο σύστημα εξαερισμού όσο και μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα.

Γνωρίζοντας ορισμένους βασικούς κανόνες, ο υποχρεωτικός αερισμός στο διαμέρισμα με τα χέρια τους για να το κάνει δεν είναι δύσκολο. Ακολουθήστε τις ακόλουθες προτάσεις:

 1. πρώτα να πάρετε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για αυτή τη δουλειά. Αυτό περιλαμβάνει την αγορά πλαστικών σωλήνων, από τους οποίους είναι απαραίτητο να κατασκευάζονται αεραγωγοί, καθώς και διάφοροι σύνδεσμοι, σφραγίδες, σφιγκτήρες και τα παρόμοια.
 2. Σύμφωνα με το έργο, χωρίζουν σωστά τους σωλήνες σε όλο το δωμάτιο.
 3. εγκαταστήστε μια είσοδο φρέσκου αέρα και την έξοδο του εξαγόμενου αέρα και τοποθετήστε τα αντίθετα μεταξύ τους.
 4. συνδέστε την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κοινό σύστημα. Επιλέξτε άμεσα το ίδιο το σύστημα, με βάση το φορτίο που του επιβάλλεται.
 5. κάνετε τις συνδέσεις σωλήνων πολύ προσεκτικά και προσεκτικά, αφού ενεργοποιήσετε το σύστημα, η πίεση αέρα θα αυξηθεί. Λόγω της υψηλής πίεσης, οι σωλήνες που συνδέονται κακώς θα διασκορπιστούν απλά και οι ροές αέρα θα γίνουν άνισες. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε δυσλειτουργία του συστήματος.

Τύποι εγκαταστάσεων για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, για να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε. Οι τύποι εγκαταστάσεων είναι οι εξής:

 1. Ένα σύστημα που περιέχει έναν ανακτητή. Ένα τέτοιο σύστημα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε όχι μόνο την είσοδο και την έξοδο του χρησιμοποιημένου αέρα, αλλά θα σας παράσχει επίσης την ευκαιρία να σώσετε τον κλιματισμό και τη θέρμανση του δωματίου.

Ο εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα στο διαμέρισμα μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω βαλβίδας αέρα τοποθετημένης σε μεταλλικό πλαστικό παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι νωρίτερα σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα εγκαταστάθηκαν τα συνηθισμένα ξύλινα παράθυρα με παράθυρα, και μέσα από τα διαρρέοντα πλαίσια ο αέρας μπήκε στα διαμερίσματα σε τεράστιο ποσό.

Όταν άρχισε να εγκαθιστά πλαστικά παράθυρα, άρχισαν αμέσως να εμφανίζονται μεγάλα προβλήματα με δυσάρεστες μυρωδιές στο δωμάτιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ροή αέρα, η οποία συνεπώς οδηγεί σε ανεπαρκή βύθιση στους αεραγωγούς. Από την αρχή, μόλις άρχισαν να παράγουν πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια, προορίζονταν για διαμερίσματα με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Αυτά με την πάροδο του χρόνου έχουν γίνει πολύ διαδεδομένα και να τα εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε διαμέρισμα, παρά την εμφάνιση περαιτέρω προβλημάτων με ολόκληρο το σύστημα.

Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο διαμέρισμα θα βοηθήσει τους κατοίκους του να δημιουργήσουν την απαραίτητη άνεση, την ευκολία και να οργανώσουν την παραλαβή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, που είναι απαραίτητη για την κανονική ζωή ενός ατόμου και τη διατήρηση της υγείας του.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η ανταλλαγή αέρα είναι σημαντική για οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από τον προορισμό. Τα κατασκευαστικά έργα προβλέπουν πάντοτε την ύπαρξη φυσικού εξαερισμού που πραγματοποιείται μέσω αγωγών. Αλλά η ποιότητα της φυσικής ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τις καιρικές συνθήκες, τους αγωγούς καθαρού αέρα, το ύψος του κτιρίου. Η ποικιλία αυτών των παραμέτρων και η επίδρασή τους στην ανταλλαγή αέρα του συστήματος εξαερισμού είναι μεγάλη. Αλλά ένας απλός τρόπος για να εξουδετερώσετε αυτούς τους παράγοντες - τον εξαναγκασμένο αερισμό του δωματίου, παρέχοντας μια σταθερή σταθερή ανταλλαγή αερίων.

Σχετικά με τον εξαναγκασμένο αερισμό

Το κύριο χαρακτηριστικό του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ο έλεγχος του όγκου της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Η ποσότητα εισερχόμενου αέρα με φυσικό εξαερισμό ποικίλλει ακόμη και από το εάν τα παράθυρα είναι κλειστά ή ανοιχτά στην επιλεγμένη χρονική στιγμή, τις εσωτερικές πόρτες. Όταν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα φυσικού τύπου, ο αέρας μπορεί να μην ρέει έντονα. Ή αντίστροφα πολύ γρήγορα, επιπλέον φέρνοντας μέσα στο δωμάτιο θερμότητα, κρύο, υγρασία. Ο τεχνητός αερισμός θα επιτρέψει τη ρύθμιση της διαδικασίας ανταλλαγής αερίων, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα των εγκαταστάσεων.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός εγκαθίσταται σε διαμέρισμα, σπίτι ή σε οποιοδήποτε τυπικό δωμάτιο, το οποίο απαιτείται για την ανταλλαγή αερίων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεχνικών μέσων ικανών να ενισχύσουν και να ελέγξουν την εισερχόμενη ροή καθαρού αέρα. Η πιο απλή και ανέξοδη επιλογή είναι ο μηχανικός αερισμός, ο οποίος αποτελείται από έναν κινητήρα με έλικα αέρα. Ανάλογα με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης, τα έτοιμα συστήματα ονομάζονται:

 • Προμήθεια - εγκατασταθεί στην είσοδο του καθαρού αέρα στο δωμάτιο.
 • Εξάτμιση - ρίξτε βίαια το χρησιμοποιημένο μίγμα αέρα από το δωμάτιο.
 • Προμήθεια και εξάτμιση - ένα σύνθετο συνδυασμένο σύστημα που συνδυάζει και τις δύο επιλογές.

Ο ανεμιστήρας είναι η βασική συσκευή για τον έλεγχο της κίνησης των αέριων μαζών κάθε αναγκαστικού συστήματος. Δεν είναι πάντα ο πιο ακριβός κόμβος του συστήματος, αλλά χρησιμοποιείται σε κάθε σχήμα. Αρκετά αποτελεσματική αερισμός με απλή μηχανικά κίνητρα η κίνηση του αέρα δημιουργείται εύκολα με τα χέρια σας με ελάχιστες επενδύσεις.

Φυσικά, τα συστήματα ελέγχου του κλίματος που προσφέρονται στην αγορά είναι συχνά πολύ ακριβά. Αλλά προσφέρουν όχι μόνο την ικανότητα να «εκτοξεύουν» τον αέρα από το δρόμο. Η γκάμα δυνατοτήτων των σύγχρονων συστημάτων εξαερισμού είναι αρκετά εκτεταμένη - από την απλή εξαγωγή αέρα μέχρι τον επαρκή έλεγχο του μικροκλίματος μέσα σε ολόκληρο το κτίριο.

Η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου θα πρέπει να διεξάγεται, ξεκινώντας από όπου ζητείται: σε ιδιωτικό σπίτι, γραφείο ή διαμέρισμα. Πολλά συστήματα είναι σε θέση όχι μόνο να εξαναγκάζουν τον καθαρό αέρα από το δρόμο, αλλά και να τον καθαρίζουν από ακαθαρσίες, να ζεσταίνονται, να ψύχονται, να χορηγούν. Για παράδειγμα, είναι ασύμφορη η τοποθέτηση ενός πολύ παραγωγικού λειτουργικού αερισμού στο γκαράζ. Ένας απλός εγχώριος ανεμιστήρας για το λιμάνι εξάτμισης στο γραφείο δεν θα είναι αρκετό.

Συσκευή εξαερισμού

Ο τεχνητός αερισμός διαφέρει από τη φυσική ικανότητα να δημιουργεί και να ελέγχει με ακρίβεια την κίνηση των ρευμάτων αέρα της απαιτούμενης έντασης. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει συνηθισμένους ανεμιστήρες οικιακής χρήσης για απορροφητήρες καπνού και ακριβό σύνθετο σύστημα κλιματισμού.

Επιλέγοντας τη βέλτιστη έκδοση του συστήματος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας. Οι φτηνοί τύποι μηχανικού αερισμού του σπιτιού είναι συνήθως σχεδιασμένοι για εγκατάσταση σε τυπικούς αεραγωγούς. Για πιο σύνθετα συστήματα, απαιτείται η δημιουργία ξεχωριστών αεραγωγών, οι οποίοι αυξάνουν όχι μόνο την απόδοση αλλά και το συνολικό κόστος.

Η συσκευή οικιακού εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι αρκετά απλή. Πρόκειται για μια συλλογή από διάφορα στοιχεία που ενεργοποιούν ή βελτιώνουν την ποιότητα της ανταλλαγής αέρα. Τα κλασικά στοιχεία του συστήματος είναι:

 • Προστατευτικά σχάρες για αεραγωγούς. Προστατεύουν τα ανοίγματα εξάτμισης από το να εισχωρήσουν μέσα στα συντρίμμια, τα έντομα, τα μικρά τρωκτικά, αλλά δεν παρεμβαίνουν στην κίνηση του αέρα.
 • Φίλτρα αέρα. Εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού με φίλτρο αέρα επιτρέπει την προστασία του χώρου από λεπτή σκόνη, πτητικά απόβλητα. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φίλτρων διαφόρων βαθμών καθαρισμού.
 • Βαλβίδες αέρα. Βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αέρα, από το δρόμο μέσω της εισαγωγής αέρα. Εξασφαλίστε πρόσθετη προστασία των στοιχείων εξαερισμού κατά την κρύα εποχή.
 • Μηχανικός ανεμιστήρας. Το κύριο στοιχείο πίεσης κάθε αναγκαστικού συστήματος στο οποίο εξαρτάται η απόδοση εξαερισμού.
 • Αμορτισέρ. Σας επιτρέπει να μειώσετε το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 • Ένας θερμαντήρας ή ανάκτηση ενέργειας. Βοηθά στην εξίσωση της θερμοκρασίας μεταξύ εισερχόμενων και εξερχόμενων ρευμάτων αέρα. Η χρήση ανακουφιστή μειώνει την κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση του δωματίου.
 • Αεραγωγοί και αεραγωγοί. Αγωγοί σωλήνων - ένα απαραίτητο στοιχείο οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού. Παρέχουν φρέσκο ​​αέρα από το εξωτερικό, ελέγχουν την κίνηση μέσα στο κτίριο και το αφαιρούν από τις εγκαταστάσεις.
 • Αυτόματες συσκευές ελέγχου κλίματος. Διαφέρουν στην ποικιλία, το κόστος και το σύνολο χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, ένας συμπαγής και φθηνός αναπνευστικός αέρας τροφοδοσίας o2 σας επιτρέπει να ξεχάσετε τον αερισμό ενός διαμερίσματος ή γραφείου, παρέχοντας καθημερινά φρεσκάδα με κλειστά παράθυρα.

Απαιτείται υποχρεωτικό σύστημα όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί μια μηχανική κουκούλα. Αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αυτόματες συσκευές ελέγχου κλιματισμού. Επιτρέπουν τον έλεγχο ενός πλήθους παραμέτρων εισερχόμενου αέρα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Η βέλτιστη επιλογή του εξοπλισμού για τη δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από τον τύπο του χώρου όπου θα χρησιμοποιηθεί. Στο γκαράζ δεν υπάρχει ανάγκη για ιονιστή αέρα ή σύστημα για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας γύρω από το ρολόι. Τυπικό διαμέρισμα σπάνια χρειάζεται ξεχωριστό reuperator. Αλλά βοηθά να μειωθεί σημαντικά το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Για κάθε δωμάτιο υπάρχει ένα συνιστώμενο σύνολο συσκευών.

Στο διαμέρισμα

Ο απλούστερος τρόπος για να μετατρέψετε το φυσικό εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα σε μια αναγκαστική ποιότητα είναι να εγκαταστήσετε τοίχους αναπνευστήρες. Για παράδειγμα, το εργαλείο κλειδαριάς μοντέλου σας επιτρέπει να αισθάνεστε άνετα στο δωμάτιο ακόμα και κατά τη διάρκεια της αλλεργικής περιόδου. Το δεύτερο πλεονέκτημα των συμπαγών μοντέλων τοίχου είναι το προσιτό κόστος και η απλότητα εγκατάστασης. Για κάθε διαμέρισμα με έτοιμη επισκευή, οι αναπνευστήρες θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μπορούν να προετοιμαστούν για εργασία σε μόλις μία ώρα.

Η δεύτερη επιλογή για την παροχή όλων των δωματίων ενός σπιτιού ή διαμερίσματος με σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας είναι η δημιουργία μιας μονάδας PVU-κλιματισμού. Αλλά αυτή είναι μια δαπανηρή διαδικασία που καταναλώνει εργασία, την οποία πρέπει να σχεδιάσετε ως μία από τις επιλογές γενικής επισκευής.

Στο ανώτατο όριο δημιουργείται ένα δίκτυο αεραγωγών, μέσω του οποίου μεταφέρεται βίαια ο αέρας. Η καρδιά του συστήματος είναι ένα ογκώδες μεταλλικό κιβώτιο με ένα ισχυρό ανεμιστήρα μέσα. Είναι σε θέση να ξεπεράσει εκατοντάδες κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος. Τα μειονεκτήματα της επιλογής είναι:

 • Υψηλό κόστος. Η εγκατάσταση είναι συχνά μια τάξη μεγέθους ακριβότερη από την αγορά και την εγκατάσταση ενός τοίχου αναπνευστήρα ή παρόμοιου συστήματος εξαερισμού.
 • Εργασιακή ένταση. Για την τοποθέτηση αεραγωγών σε κάθε δωμάτιο, θα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια σειρά από τρύπες στους τοίχους, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση μιας μεγάλης ποσότητας υπολειμμάτων κατασκευής.
 • Κάτω το ύψος της οροφής. Οι αεραγωγοί θα πρέπει να κρύβονται πίσω από μια ψευδοροφή για να διατηρηθεί η σχεδίαση του δωματίου. Η κύρια μονάδα, λόγω των μεγάλων διαστάσεων της, είναι τοποθετημένη μόνο στο μπαλκόνι ή στον εξωτερικό τοίχο.
 • Η ανάγκη χρήσης πρόσθετων στοιχείων - βαλβίδες αέρα, θερμαντήρες αέρα και άλλα.

Ο ποιοτικός εξαναγκασμένος αερισμός των δωματίων δεν είναι το μόνο καθήκον που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εισερχόμενων και εξερχόμενων ρευμάτων αέρα, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το κόστος θέρμανσης των χώρων κατά την ψυχρή περίοδο, για να λυθεί το πρόβλημα της θερινής θερμότητας. Για να γίνει αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά πολύ δαπανηρό.

Επομένως, τέτοια συστήματα αναγκαστικής PVU θεωρούνται τα πιο σύνθετα. Είναι πολύ πιο εύκολο να μελετήσετε λεπτομερώς τα συστήματα αναπνοής ή παρόμοια συστήματα εξαερισμού τοίχου για ένα διαμέρισμα. Πολλοί από αυτούς είναι πολύ φθηνότεροι, είναι σε θέση να παρέχουν άνετες συνθήκες στους πάσχοντες από αλλεργίες, να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και να καταναλώνουν οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια.

Στο σπίτι

Ο ποιοτικός μηχανικός αερισμός του σπιτιού αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την άνεση των προαστιακών ακινήτων. Το κατασκευαστικό έργο των πολυκατοικιών αρχικά περιλαμβάνει αγωγούς αερισμού κρυμμένους στους τοίχους. Και για εξοχικές κατοικίες θεωρούνται συχνά ως ξεχωριστό πρόσθετο στοιχείο άνεσης. Η παρουσία ενός αττικού χώρου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τον αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μια παραλλαγή οποιασδήποτε πολυπλοκότητας μέσω:

 • Συνδυασμένο σύστημα. Συνδυασμός αναγκαστικού σχεδίου και φυσικής παροχής αέρα μέσα στο δωμάτιο. Διαφέρει στην ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης, αλλά συχνά οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας για ψύξη ή θέρμανση εισερχόμενου αέρα.
 • Αναγκαστικός εξαερισμός με ψύξη. Υποστηρίζει την εγκατάσταση κλιματιστικού στην είσοδο, η οποία παρέχει άμεσο ψυχρό αέρα. Αυξάνει την άνεση της ζωής στο σπίτι κατά τη θερινή ζέστη.
 • Σύστημα αναγκαστικού αέρα με θέρμανση. Οι αγωγοί εξαερισμού αναβαθμίζονται από εναλλάκτη θερμότητας ή ανακτητή, ο οποίος συμβάλλει στην εξίσωση της θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα με τον εξερχόμενο αέρα. Αποτελεσματική, οικονομική και άνετη, αλλά πολύ ακριβή επιλογή λόγω του υψηλού κόστους του ανακτητή.
 • Μονάδα αερισμού με ανάκτηση αέρα. Χρησιμοποιεί μια ειδική μονάδα για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, ικανή να θερμαίνει ή να ψύχει το εισερχόμενο αέριο αναμειγνύοντας αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο. Χάρη στην ανταλλαγή θερμότητας, η θερμοκρασία του φρέσκου αέρα προσεγγίζει το βέλτιστο, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε ενέργεια με θέρμανση ή ψύξη σε άνετες τιμές.
 • Σύστημα κλιματισμού. Αποτελεσματική, αλλά ακριβή επιλογή, στην οποία παρέχεται και συντηρείται αέρας τροφοδοσίας με κλιματισμό. Ανάλογα με την χωρητικότητα και το σύνολο λειτουργιών της συσκευής, οι μάζες εισερχόμενου αέρα μπορούν να ψύχονται, να θερμαίνονται, να ιονίζονται, να καθαρίζονται από σκόνη, βακτήρια και να βελτιώνονται ποιοτικά από άλλο χρήστη.

Η πιο απλή και φθηνή συσκευή εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία είναι μια βαλβίδα παροχής. Η συσκευή αποτελείται από έναν αποσβεστήρα με ένα φίλτρο αέρα και μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα από τον εαυτό σας.

Όταν επιλέγετε την καλύτερη επιλογή εξαερισμού, θεωρήστε ότι η ανταλλαγή αερίου υψηλής ποιότητας όχι μόνο συμβάλλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας, σκόνης, βακτηρίων μέσα στα δωμάτια, διατηρώντας την υγεία των κατοίκων και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά απόδοσης του ίδιου του ακινήτου.

Στο μπάνιο

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η χωρητικότητα των ανοιγμάτων εξαγωγής στα μπάνια είναι ο ανεμιστήρας του σπιτιού. Δεν είναι δύσκολο να βεβαιωθείτε για την αναγκαιότητά του - αρκεί να φέρετε μια λωρίδα δημοσιογραφικού χαρτιού στην σχάρα αερισμού. Αν το κολλάει, τότε η ισοτιμία του αερίου μπορεί να θεωρηθεί επαρκής. Όταν η ταινία χαρτιού δεν κολλήσει ή αποκλίνει μόνο ελαφρώς, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός εγχώριου ανεμιστήρα.

Σε αντίθεση με άλλους χώρους, οι χώροι υγιεινής είναι μια ζώνη αυξημένου κινδύνου σχηματισμού μούχλας. Ο ποιοτικός αερισμός του μπάνιου, τουαλέτας ή συνδυασμένου μπάνιου αποτελεί τη βάση για την άνεση και την περιβαλλοντική ασφάλεια των χώρων. Το υγρό περιβάλλον και ο στάσιμος αέρας αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός αυτών των περιοχών.

Μερικές φορές, ακόμη και η αγορά ενός εγχώριου ανεμιστήρα δεν βοηθά στην επίτευξη του απαραίτητου επιπέδου αερισμού των εγκαταστάσεων υγιεινής. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι σφιχτές πόρτες. Ο αέρας δεν αφαιρείται από το δωμάτιο λόγω του γεγονότος ότι το νέο δεν μπορεί να ληφθεί οπουδήποτε. Ο ανεμιστήρας αφαιρεί το αέριο, δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Και η προκύπτουσα διαφορά πίεσης εξισώνεται με τον αέρα, ο οποίος αφήνει τον αγωγό εξαερισμού από άλλα διαμερίσματα. Διορθώστε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι τρύπες στην πόρτα ή τη δημιουργία μιας διαρροής πόρτα, δεν παρεμβαίνει με την είσοδο στο μπάνιο του αέρα από το διαμέρισμα.

Η επιλογή ενός βέλτιστου ανεμιστήρα οικιακής χρήσης για ένα μπάνιο είναι εύκολο να γίνει, με βάση τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Η απόδοση της συσκευής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90 m 3 / h.
 • Ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι αδιάβροχος.
 • Το σύστημα με χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της συσκευής είναι καλύτερο από τη συσκευή που λειτουργεί μόνο όταν ανάβει η φωτεινή ένδειξη.
 • Ο ανεμιστήρας οικιακής χρήσης με βαλβίδα ελέγχου είναι πολύ πιο αξιόπιστος από ότι οι συσκευές εξάτμισης χωρίς αυτό.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να επιλέξετε μια ποιοτική συσκευή για χρήση σε κουζίνες, μπάνια, μπάνια ή σε άλλες περιοχές με υψηλή υγρασία.

Στο γκαράζ

Το γκαράζ συχνά θεωρείται λανθασμένα ως μη οικιστική περιοχή, η οποία δεν απαιτεί ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και με μια αρκετά σπάνια χρήση του δωματίου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια μηχανική ανταλλαγή αέρα. Μια άνετη διαμονή του ιδιοκτήτη στο γκαράζ, η οποία θεωρείται μη οικιστική προϋπόθεση δεν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το δωμάτιο χρειάζεται μια ποιότητα εξαγωγής αέρα.

Η καλή εξαναγκασμένη ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ επιτρέπει την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που είναι γνωστά σε πολλούς ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων:

 • Αποτρέψτε την ανάπτυξη μούχλας και μύκητας στους τοίχους.
 • Εξασφαλίστε ποιοτική εξάτμιση καυσαερίων και επιβλαβών πτητικών μειγμάτων.
 • Αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία που εισέρχεται στο δωμάτιο με το αυτοκίνητο.
 • Αποθηκεύστε τους τοίχους, την κοιλότητα παρατήρησης, τα εργαλεία και άλλα πράγματα όσο πιο στεγνά γίνεται.
 • Προστατεύστε το αυτοκίνητο από τη διάβρωση που προκαλείται από τη συμπύκνωση.

Ο ποιοτικός εξαναγκασμένος εξαερισμός του γκαράζ σας επιτρέπει να διατηρείτε την ικανότητα εργασίας όλων όσων αποθηκεύονται σε αυτό. Και η εξοικονόμηση στον εξαερισμό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κόστος για επισκευές αυτοκινήτων, αγορά νέου εργαλείου ή αντικατάσταση άλλων χαλασμένων αντικειμένων που αποθηκεύτηκαν εδώ.

Υπολογισμός του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Η ποιοτική αναγκαστική ανταλλαγή του αέρα είναι αδύνατη χωρίς προκαταρκτικό μαθηματικό υπολογισμό. Ο υπολογισμός του μηχανικού αερισμού περιλαμβάνει υποχρεωτικούς υπολογισμούς που βοηθούν να μάθετε:

 • Βέλτιστη απόδοση του συστήματος.
 • Ο αριθμός και η ελάχιστη αποτελεσματική ισχύς των ανεμιστήρων.
 • Το είδος, η αναγκαιότητα και η παραγωγικότητα των βοηθητικών στοιχείων.
 • Τμήμα αεραγωγών.
 • Επίπεδο θορύβου της δομής εργασίας.

Ο κύριος δείκτης στον υπολογισμό είναι ο υπολογισμός με πολλαπλότητα. Η πολλαπλότητα είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο έχει αλλάξει εντελώς. Στηριζόμενη σε αυτό, υπολογίζεται η απαιτούμενη παραγωγικότητα των στοιχείων εργασίας της μηχανικής ανταλλαγής αέρα. Για κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα καθορίζονται τα ελάχιστα ποσοστά πολλαπλότητας τους, για να διευκρινιστεί η οποία είναι εύκολη, χρησιμοποιώντας τους πίνακες SNiP.

Υπολογισμός περιοχής

Ο υπολογισμός του μηχανικού αερισμού ανά περιοχή είναι ο δεύτερος τρόπος για τον υπολογισμό της συνολικής παραγωγικότητας του μελλοντικού αναγκαστικού συστήματος ανταλλαγής αέρα. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνά για τον υπολογισμό της εγκατάστασης, που συλλέγονται από τους ίδιους. Κατά τους υπολογισμούς συνιστάται να τηρείτε τη γενική σύσταση ανεξάρτητα από το μέγεθος των χώρων. Αποτελείται από τα παρακάτω - για κάθε δωμάτιο με ύψος οροφής που δεν υπερβαίνει τα 3 μέτρα, η συνολική ροή αέρα είναι τρία κυβικά μέτρα ανά τετραγωνικό μέτρο ανά ώρα.

Υπολογισμός διατομών αγωγών

Ο υπολογισμός της επιφάνειας των αεραγωγών είναι ένα σημαντικό σημείο στο σχεδιασμό κάθε συστήματος εξαερισμού, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα και την απόδοση. Η περιοχή διατομής των αεραγωγών είναι μια παράμετρος που επηρεάζει άμεσα τη μέγιστη ταχύτητα και τον όγκο του αέρα εξαγωγής.

Για τον φυσικό εξαερισμό, η κανονική ταχύτητα ροής αέρα είναι 1,5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό - 3,5 m / sec. Ο υπολογισμός του βέλτιστου τμήματος του αεραγωγού είναι εύκολος, γνωρίζοντας την ισχύ εργασίας της συναρμολογημένης δομής. Η δεύτερη παραλλαγή του υπολογισμού είναι η χρήση διαγραμμάτων για την επιλογή της διατομής αγωγών που περιέχουν πρότυπες συνιστώμενες τιμές.

Επιλογή εξοπλισμού για εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού είναι δύο είδη - δαπανηρό ή κατασκευασμένο από τα χέρια του από τα διαθέσιμα εξαρτήματα. Οι επιλογές ποιότητας περιλαμβάνουν πάντα τον οδικό εξοπλισμό, για παράδειγμα, την εγκατάσταση αποθεραπείας από την κατάψυξη ή τον κλιματισμό. Τα συστήματα ανταλλαγής αεροναυτιλίας προσφέρουν μερική λύση στο πρόβλημα της αργής ανταλλαγής αέρα, αλλά η απόδοσή τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το πάχος των τοίχων, ο ανεμιστήρας εξαγωγής παράγει πάντα θόρυβο κατά τη λειτουργία. Τα συστήματα υψηλής ποιότητας ή οι αναπνευστήρες με εσωτερικούς τοίχους χαρακτηρίζονται από ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Ως εκ τούτου, η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε βολικό μέρος. Ο τόπος εγκατάστασης ενός ισχυρού μπλοκ εργασίας από οικονομικές παραλλαγές ή αυτο-κατασκευασμένα συστήματα υψηλής απόδοσης θα πρέπει να βρίσκεται στη μέγιστη απόσταση από τα υπνοδωμάτια και τους χώρους ανάπαυσης.

Ο σωστά επιλεγμένος εξοπλισμός δεν θα πρέπει να ακούγεται πίσω από δύο στενά κλειστές πόρτες. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών ακινήτων. Μετά τις εξοχικές κατοικίες σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα δίκτυο καναλιών εναλλάκτη θερμότητας στη σοφίτα και τοποθετήστε την κύρια μονάδα εργασίας εκεί. Σε κτίρια διαμερισμάτων, ο συνήθης τόπος εγκατάστασης είναι ο εξωτερικός τοίχος του κτιρίου.

Αναγκαστικός εξαναγκασμένος εξαερισμός από τα χέρια του

Η απλότητα του σχεδιασμού της συσκευής καθιστά απλούστερη την εκτέλεση ανεξάρτητης εγκατάστασης εξαναγκασμένου εξαερισμού. Η προσφορά και οι συνδυασμένες επιλογές δεν είναι μόνο ακριβότερες, αλλά απαιτούν ορισμένες δεξιότητες οικοδόμησης, χρήση ειδικών εργαλείων. Η διαδικασία εγκατάστασης ενός φθηνού συστήματος τροφοδοσίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

 • Δημιουργείται οπή στον τοίχο του κτιρίου κάτω από τη βαλβίδα τροφοδοσίας.
 • Για να γεμίσετε το δωμάτιο το χειμώνα με ζεστό αέρα, η βέλτιστη επιλογή της θέσης της βαλβίδας παροχής είναι η περιοχή πάνω από το θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης.
 • Ένας κοίλος σωλήνας με ειδικό μηχανισμό βαλβίδων μέσα εισάγεται μέσα στην οπή και στερεώνεται αξιόπιστα.
 • Η εξωτερική τρύπα εισόδου προστατεύεται από μια σχάρα, η οποία εμποδίζει την είσοδο μικρών αντικειμένων ή συντριμμιών στο σωλήνα.
 • Τα κενά διογκώνονται με αφρό κατασκευής, μετά από ξήρανση, ο περίσσεια αφρού κόβεται με ένα μαχαίρι κατασκευής.
 • Από την πλευρά του σωλήνα, που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, είναι εγκατεστημένο ηχομονωτικό κιβώτιο.

Τώρα εξετάστε πώς να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό του τύπου εξάτμισης. Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί - ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας οικιακής χρήσης της απαιτούμενης ισχύος είναι εγκατεστημένος στην εξαεριστική έξοδο. Η επιλογή του καλυτέρου μοντέλου είναι αυστηρά ιδιωτική, αλλά είναι καλύτερα να δίνετε προσοχή σε συσκευές με ελάχιστο θόρυβο.

Συμπέρασμα

Η κύρια πολυπλοκότητα εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους εξαναγκασμένο εξαερισμό - μάλλον υψηλό κόστος των πιο αποτελεσματικών και παραγωγικών συνιστωσών. Δεν είναι δύσκολο να μετατρέψουμε οποιοδήποτε φυσικό εξαερισμό χαμηλής απόδοσης σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα ανταλλαγής αναγκαστικού αερίου. Η κύρια επιλογή που αντιμετωπίζει σήμερα ο χρήστης είναι η οικονομία ή η ποιότητα.

Μπορείτε πάντα να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά μια εναλλακτική λύση σε αυτές τις εξοικονομήσεις είναι η πρόταση εγκατάστασης εξοπλισμού που σας επιτρέπει να αισθάνεστε άνετα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, υπάρχει μια τρίτη επιλογή - breathers Wall, παρέχοντας υψηλό επίπεδο άνεσης και ταυτόχρονα βοηθώντας να σώσει την εγκατάσταση ακριβά συστήματα εξαερισμού.

Κάθε φυσικό σύστημα εξαερισμού θα απαιτήσει εκσυγχρονισμό. Το κόστος αυτής της διαδικασίας επιλέγεται από το χρήστη. Αλλά θυμηθείτε ότι η εξοικονόμηση στον καθαρό αέρα - μια δυσδιάκριτη κλοπή της υγείας στο σπίτι και τους αγαπημένους. Και αν θα αναπνεύσει ένα βρώμικο, γεμάτο σκόνη φυσικού αερίου, εάν η καθαριότητα και η φρεσκάδα του αέρα στο δωμάτιο σήμερα για να το κρατήσει απλό και κερδοφόρο, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω από το παράθυρο.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού: σχέδια και απαιτήσεις

Το σύστημα με ανανέωση αέρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε κτιρίου. Ο αναγκαστικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία διασφαλίζει το σωστό επίπεδο κυκλοφορίας του αέρα, δεν επιτρέπει αυξημένη υγρασία, δημιουργεί ένα σωστό, υγιές μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους. Η συσκευή βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης του καλουπιού, διατηρώντας παράλληλα μια άνετη θερμοκρασία. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού, μια τέτοια εγκατάσταση πρέπει να είναι υποχρεωτική. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες και κανονισμούς, έτσι ώστε ο εξαερισμός να μην προκαλεί βλάβη.

Η ανάγκη για εξαερισμό σε ιδιωτικό σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τη δημιουργία βέλτιστης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Εάν η κυκλοφορία του αέρα είναι λανθασμένη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε όλους τους κατοίκους. Πρώτα απ 'όλα, η υγεία μπορεί να υποφέρει. Σε ένα σπίτι με ανεπαρκή εξαερισμό, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αρρωσταίνουν, τα παιδιά έχουν κρίσεις άσθματος, και οι ενήλικες έχουν συχνές πονοκεφάλους. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, ανταλλαγή προϊόντων στο σπίτι.

Η κακή κυκλοφορία του αέρα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση υγρασίας και μύκητα στο σπίτι. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες, η παρουσία μούχλας και μύκητας θα συντομεύσει το χρόνο λειτουργίας και ύπαρξης του σπιτιού. Μην επιτρέπετε υπερβολική υγρασία, καθώς αυτό θα επηρεάσει την κατάσταση του δαπέδου και όλα τα τελειώματα στο δωμάτιο.

Και αν για τους κατοίκους πολυκατοικιών ένα τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει κατ 'αρχήν, τότε εκείνοι που έχουν μια εξοχική κατοικία, αυτές οι στιγμές θα πρέπει να λυθούν στο σχεδιασμό και την κατασκευή.

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται στην κατασκευή με αέριο. Ο ίδιος ο λέβητας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ξεχωριστό σύστημα καθαρισμού αέρα. Αυτό θα αποφύγει τη συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα, και το δωμάτιο θα αερίζεται πλήρως.
Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία, αξίζει να εξεταστούν διάφορα είδη χώρων, η παρουσία ενός υπόγειου γκαράζ και η θέρμανση με φυσικό αέριο. Ο αριθμός των ορόφων στο σπίτι παίζει ρόλο.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός καθιστά δυνατή την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα. Αντ 'αυτού, έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό φίλτρο, ένας απορροφητής οσμών που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να κρυφτεί κάτω από τα πάνελ ή πλακάκια. Εξοικονόμηση σε αυτή την περίπτωση στο πρόσωπο.

Λειτουργίες συστημάτων ανταλλαγής αέρα

 • Προσαρμογή του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα. Η υπερβολική συσσώρευση μπορεί να επιδεινώσει την υγεία ενός ατόμου, να συμβάλλει στον λήθαργο και την έντονη κόπωση, την εμφάνιση ενός λαχάνιασμα. Ένας καλός ανεμιστήρας θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη σωστή ανανέωση αέρα.
 • Κανονικοποίηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Τα πλεονάσματά της πρέπει να εγκαταλείψουν έγκαιρα τους χώρους. Έτσι αποφεύγεται η συσσώρευση της συμπύκνωσης και η δημιουργία μούχλας και υγρασίας στις γωνίες των δωματίων.
 • Υπάρχει ένα σχέδιο εξαερισμού με φιλτράρισμα αέρα και θέρμανση.

Τα συστήματα ανταλλαγής αέρα είναι πλέον πολύ δημοφιλή, καθώς χρησιμοποιούνται αντί για θέρμανση. Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Ποια δωμάτια χρειάζονται πρώτα την κυκλοφορία του αέρα;

Πολλοί οικισμοί χρησιμοποιούν τυπικό, πρωτόγονο αερισμό. Ονομάζεται επίσης φυσική έλξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα άλλο, πρόσθετο σύστημα που θα ενισχύσει τις λειτουργίες, ρυθμίστε το επιτρεπτό επίπεδο οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο.

Η ανταλλαγή αέρα σε νέα κτίρια πραγματοποιείται συνήθως με την εφαρμογή επιτρεπόμενων προτύπων και παρότι η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο μπάνιο και στην κουζίνα, η ροή του αέρα δεν φτάνει στα δωμάτια.

Σε πρόσθετη κυκλοφορία, τα σπίτια που χτίστηκαν μετά το 1970 έχουν ανάγκη. Τώρα σε τέτοια κτίρια ο εξαερισμός είναι πολύ κακός και δεν πληροί τις δηλωμένες απαιτήσεις. Η ποιότητα του αέρα πρέπει να βελτιωθεί στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Η συμμόρφωση με τον νόμο στην προκειμένη περίπτωση είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας. Έχοντας ένα σωστό σύστημα εξαερισμού είναι μια εγγύηση για την υγεία και την ευημερία. Τα παιδιά που βρίσκονται σε ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν απορροφούν τις πληροφορίες, γρήγορα κουραστούν και η διαδικασία εκμάθησης δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Στα παλαιά εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ανακατασκευή των συστημάτων εξαερισμού είναι τώρα ενεργά σε εξέλιξη και η έξοδος αέρα βελτιώνεται. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια ειδική λύση, όταν εισέρχεται περισσότερος οξυγόνο στα επιμέρους δωμάτια, ενώ το σύστημα κυκλοφορεί και διατηρεί τη θερμοκρασία.

Σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο, όπου εργάζονται οι άνθρωποι, υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα για την ποιότητα του αέρα. Σε εταιρείες όπου οι εργοδότες θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα για τις εγκαταστάσεις και να έχουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε μικρά γραφεία, διαγιγνώσκονται συχνές ασθένειες.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός πρέπει επίσης να βρίσκεται σε νοσοκομεία και κλινικές. Σε αυτούς τους χώρους είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί μια συγκεκριμένη θερμοκρασία αέρα και το σύστημα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία. Είναι απαραίτητο ο αέρας να είναι συνεχώς φρέσκος, να καθαρίζεται πλήρως και να αποτρέπει την αναπαραγωγή μικροβίων.

Πλεονεκτήματα και αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτό συχνά είναι μηχανικό και αυτόματο. Ο πρώτος τύπος συστήματος είναι πιο κατάλληλος για μικρές εξοχικές κατοικίες, εάν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η φυσική ροή του αέρα. Επίσης, μπορούμε να επισημάνουμε τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • Οικολογική δομή. Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο σύστημα αερισμού είναι ασφαλές για την υγεία, δεν βρέθηκαν επιβλαβή βακτήρια και ρύπανση στον αέρα.
 • Ρύθμιση ισχύος σύμφωνα με τις δικές του παραμέτρους. Συνήθως το σύστημα είναι απλό και δεν απαιτεί ικανότητες εγκατάστασης. Στην οθόνη μπορείτε να καθορίσετε τον χρόνο λειτουργίας, την απαιτούμενη ισχύ και θερμοκρασία.
 • Εάν αλλάξει η υγρασία ή η θερμοκρασία, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα. Πολύ βολικό το καλοκαίρι και το χειμώνα, όταν η μέρα είναι συνήθως ζεστή, και ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Προϊόντα και εξαρτήματα χωρίς θόρυβο. Αυτό αναφέρεται σε ακριβά συστήματα.
 • Η συσκευή ή η μονάδα εξαερισμού μπορούν να αγοραστούν για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή για το συνολικό εμβαδόν του σπιτιού. Είναι εγκατεστημένο πολύ απλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι για ολόκληρο το σπίτι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να εγκατασταθούν επιπλέον σωλήνες σε άλλους χώρους.
 • Οι ποιοτικές συσκευές μπορούν να ζεσταίνουν καλά το δωμάτιο. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται αντί για θέρμανση.
 • Δυνατότητα αυτοεγκατάστασης. Εύκολη εγκατάσταση σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας.
 • Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ σημαντικό, αν το σπίτι διαθέτει πολλά σφραγισμένα παράθυρα και κακή αερισμό γενικά.
 • Συνήθως καταλαμβάνει λίγο χώρο και ο έλεγχος μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Για κάθε δωμάτιο μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστή ρύθμιση.
 • Το σύστημα είναι μη κανάλι, όταν η ροή αέρα περνά μέσα από ειδικές οπές στο γυαλί και τις πόρτες. Μπορεί να αερίσει καλά το δωμάτιο και ταυτόχρονα θα είναι απολύτως ασφαλές.
 • Σε κάθε μπλοκ υπάρχουν ειδικές βαλβίδες που αποτρέπουν εντελώς τον αέρα επιστροφής από την είσοδο στο δωμάτιο. Επίσης, αλληλεπικαλύπτονται εντελώς εάν η μονάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Αν το σπίτι είναι μεγάλο και ευρύχωρο, η καλύτερη επιλογή είναι ο εξαναγκασμός εξαερισμού με αυτόματο σύστημα ανάκτησης αέρα. Στη συνέχεια θα παρακολουθείται η υγρασία, η ροή αέρα, θα ενεργοποιείται και θα απενεργοποιείται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Κατάλληλο για όσους έχουν μεγάλο υπόγειο, τότε το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς εκεί. Οι ιδιοκτήτες της συγκομιδής θα είναι σημαντικό να διατηρήσετε όλα τα προϊόντα σε ένα στεγνό, ελαφρώς δροσερό δωμάτιο.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • Εξόρυξη, η οποία αφαιρεί τον αέρα από διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων.
 • Το σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο εξασφαλίζει την παρουσία οξυγόνου στα δωμάτια.
 • τροφοδοσία και εξαγωγή - πραγματοποιήστε ταυτόχρονα αυτές τις λειτουργίες.

Κάθε ένα από τα συστήματα είναι κατάλληλο για διαφορετικούς τύπους χώρων.

Αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού

Και παρόλο που φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι το σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι περίπλοκο, στην εγκατάσταση και λειτουργία αυτό το σύστημα είναι απλό και αξιόπιστο. Ένα ειδικό κανάλι τοποθετείται σε όλο το σπίτι, μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας. Στο δρόμο είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας, ο οποίος βοηθά στην είσοδο του οξυγόνου.

Στις εγκαταστάσεις εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, ο οποίος βοηθά στον καθαρισμό του αέρα και, ανάλογα με τη θερμοκρασία, για τη θέρμανση ή την ψύξη του δωματίου. Αυτές οι ενδείξεις είναι πολύ απλές να προσαρμοστούν κατά βούληση. Το σύστημα δεν επηρεάζει την κατάσταση του εσωτερικού ή του δαπέδου.

Αυτό το σύστημα είναι ενδιαφέρον στο σχεδιασμό και την αρχή της λειτουργίας του. Ένας ισχυρός ανεμιστήρας βοηθά στην οδήγηση αέρα μέσα στο δωμάτιο και έτσι μετατοπίζοντας το παλιό, το οποίο, εισερχόμενος στους αγωγούς εξαγωγής, βγαίνει στο δρόμο.

Κατάλληλο για εγκατάσταση σε ιδιωτικό σπίτι, και σε ένα διαμέρισμα θα είναι πολύ δύσκολο να το τοποθετήσετε. Όλα αυτά συνδέονται με το πολυεπίπεδο σύστημα.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία και υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης χωρητικότητας του συστήματος

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις και κανόνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία που πρέπει να τηρούνται:

 • Διαφορετικές ανωμαλίες στο τοίχωμα επηρεάζουν την αντίσταση και αποτρέπουν την κατάλληλη κυκλοφορία αέρα. Για να βελτιωθεί η ροή του οξυγόνου, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ειδικές καμπές στα κανάλια, καλύτερα γαλβανισμένα.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα παράθυρο υπό πίεση για έλεγχο σε ένα ξεχωριστό τμήμα της στοίβας εξαερισμού.
 • Τοποθετήστε τον αγωγό για εξαγωγή είναι απαραίτητη στην οροφή, σε ύψος 1,5 μέτρων, για να δημιουργήσετε τη βέλτιστη πρόσφυση που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Εάν η οροφή έχει λοξή κλίση, είναι επιπλέον απαραίτητη η εγκατάσταση ενός εκτροπέα.
 • Όταν ένας άξονας είναι επιπρόσθετα τοποθετημένος στον τοίχο, πρέπει να είναι μονωμένος.

Υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα για τον αερισμό σε ιδιωτικές κατοικίες

 1. Κάθε συσκευή παρέχει ένα απόσπασμα στο μπάνιο ή την κουζίνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν υπάρχει αεριζόμενο γκαράζ ή πισίνα, το σύστημα εγκαθίσταται αλλού.
 2. Είναι απαράδεκτο να συνδυάζεται η βρύση με ένα άλλο σύστημα από τις μονάδες υγιεινής.
 3. Εάν υπάρχει κουκούλα κουζίνας, ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να είναι διαφορετικός.
 4. Η σύμπτυξη δεν πρέπει να τοποθετηθεί περισσότερο από 15 cm στην κορυφή της σχάρας.

Οι οικοδομικοί κανονισμοί ρυθμίζουν:

 • για να βελτιωθεί η πρόσφυση σε παρακείμενες αίθουσες, να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας, στο κάτω μέρος του οποίου τρύπα τρυπιέται.
 • Είναι δυνατό να αντικατασταθεί ένας συνηθισμένος σχεδιασμός με ένα βιομηχανικό με πλέγμα για καλύτερο πέρασμα αέρα.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού αξίζει να κατασκευαστεί μια βαλβίδα τροφοδοσίας για την αύξηση της ροής του οξυγόνου. Μετά την εκτέλεση όλων των συστημάτων, οι σωλήνες πρέπει να είναι μονωμένοι και κλειστοί.

Είναι σημαντικό να τηρείτε ορισμένα πρότυπα:

 • Κουζίνα, όπου υπάρχει σόμπα αερίου, η ώθηση πρέπει να είναι ίση με 60 m3.
 • Εάν η σόμπα στο σπίτι είναι ηλεκτρική, τότε η εισροή και η εκροή αέρα μπορεί να είναι 45 m3.
 • Εάν πρόκειται να εγκατασταθεί ένας φούρνος στο σπίτι, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι ισχυρή και υψηλή.
 • Σε δωμάτια όπως σάουνα, σάουνα και πισίνα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 m3 ανά ώρα.
 • Σε κατοικημένες αίθουσες, ανάλογα με την περιοχή, αξίζει να διατηρείται η ανταλλαγή αέρα μέσα σε 15-30m3.

Πριν από τον αερισμό, πρέπει να γίνει λεπτομερής υπολογισμός.

Συμβουλές από έμπειρους πλοιάρχους για την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

 1. Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια βοηθητικού εξοπλισμού, από απλές συσκευές, όπως βαλβίδες παραθύρου ή τοίχου, καθώς και με τη χρήση λειτουργικών συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 2. Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος εάν υπάρχουν προσεκτικοί υπολογισμοί. Η αναφορά σε έναν ειδικό είναι απαραίτητη εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης στο σπίτι. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως: η παραγωγικότητα, η ισχύς του ανεμιστήρα και άλλα βοηθητικά εξαρτήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία λειτουργίας, το επίπεδο θορύβου.
 3. Είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί ανάλογα με τους τύπους των χώρων και τους όγκους της περιοχής.
 4. Για να κρύψετε τις γρίλιες, πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Διάφοροι συνδυασμοί και επιλογές σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το σύστημα αερισμού έτσι ώστε να μην είναι ορατό. Για το σκοπό αυτό μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν διακοσμητικά στοιχεία γυψοσανίδας. Σε μέρη κοντά στα παράθυρα μπορείτε να κρεμάσετε τούλι ή κουρτίνες.
 5. Μια μεγάλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε το σύστημα μόνοι σας. Το κύριο σημείο είναι να πραγματοποιήσετε υπολογισμούς και να αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία.
 6. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απαιτεί επίσης κατάλληλη συντήρηση του εξοπλισμού. Ο καθαρισμός των φίλτρων, η περιοδική ρύθμιση όλων των μηχανισμών θα επιτρέψει τη χρήση του εξοπλισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και το πιο πολύπλοκο σύστημα απαιτεί προσεκτική φροντίδα, καθώς και κατάλληλες δοκιμές.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι είναι πάντα βέβαιοι ότι ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκατάσταση. Αλλά για να συμμορφωθείτε με όλους τους κανόνες και την ασφάλεια είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην έξοδο του καναλιού εκτροπής (συνήθως μια τουαλέτα ή μπάνιο, λιγότερο συχνά μια κουζίνα). Συνδέστε το σύστημα με πείρους και συνδέστε το καλώδιο σε ξεχωριστή πρίζα. Για να κάνετε την εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο αόρατη κάτω από το καλώδιο, χωρίστε την αυλάκωση και τοποθετήστε το διακόπτη.

Η εγκατάσταση και η διαθεσιμότητα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της κατασκευής ενός ιδιωτικού ή εξοχικού σπιτιού. Ένα τέτοιο σύστημα θα αποφύγει την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, θα αποτρέψει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, θα μπορεί να ελέγξει τη σωστή ροή αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Επιλέγοντας εργαλεία και ανταλλακτικά, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα του εξοπλισμού και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς εγκατάστασης. Εάν ο αερισμός επηρεάζει τη διακόσμηση του χώρου, μπορείτε να απευθυνθείτε στον σχεδιαστή τοπίου για βοήθεια και να αποκρύψετε όλους τους ορατούς σωλήνες.

Όταν απαιτείται εξαναγκασμένος αερισμός στο διαμέρισμα

Διαμερίσματα σε πολυώροφα κτίρια συνδέονται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού που παρέχει την απομάκρυνση των μάζων αέριου αέρα στο περιβάλλον μέσω ενός καναλιού εξαγωγής.

Μια τέτοια δομή του συστήματος εξαερισμού είναι πολύ αποτελεσματική, ωστόσο, μόνο όταν πρόκειται για κτίρια νέας κατασκευής. Με την πάροδο του χρόνου, η λειτουργικότητά του πέφτει και οδηγεί σε διαταραχή του μικροκλίματος στο κτίριο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο διαμέρισμα είναι μια διέξοδος από την τρέχουσα κατάσταση και επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και να σωθούν από πολλά προβλήματα.

Ροές αέρα και τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού

Τα περισσότερα κτίρια κατοικιών είναι εξοπλισμένα με φυσικά συστήματα εξαερισμού. Αποτελείται από διάφορους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι συνδέονται με ένα μονό εξερχόμενο κανάλι, ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος του ανυψωτήρα. Στο ρόλο των διαύλων παροχής χρησιμεύουν ως παράθυρα, πόρτες, παράθυρα και μπαλκόνια, δηλαδή όλα τα αντικείμενα μέσω των οποίων ο αέρας μπορεί να ρεύσει ελεύθερα στο διαμέρισμα.

Ένα τέτοιο σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι αρκετά αποτελεσματικό και εξασφαλίζει τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών για τη ζωή των ανθρώπων. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η λειτουργικότητά του μειώνεται σταδιακά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Ο κύριος λόγος για τη μειωμένη απόδοση του συστήματος είναι η ανεπαρκής συντήρηση των επικοινωνιών, η οποία οδηγεί στην πλήρωσή τους με θραύσματα και μείωση της διαμέτρου.

Οι συνέπειες της διατάραξης της διανομής των αέριων μαζών στο διαμέρισμα ποικίλουν, κυμαίνονται από την ανάπτυξη μούχλας και τελειώνουν με την εμφάνιση ποικίλων εντόμων. Αποφύγετε αυτή την εξέλιξη θα βοηθήσει ένα καλό σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα, που έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει την υπερβολική υγρασία και την ομαλοποίηση της ανταλλαγής αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού βασίζεται στη χρήση διαφόρων μηχανισμών που ενισχύουν τη ροή του αέρα και εξασφαλίζουν τον καθαρισμό του. Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τύποι παρόμοιων συστημάτων που επιτρέπουν την ομαλοποίηση της αναλογίας υγρασίας και θερμικών δεικτών μέσα στο διαμέρισμα. Μοιάζουν με αυτό:

Τα παραπάνω μοντέλα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των χώρων στον ανοικτό αέρα και να εξασφαλίσουν την πλήρη απομάκρυνση της μάζας αποβλήτων.

Υπολογισμός παραμέτρων και επιρροή τους στην επιλογή των στοιχείων του συστήματος

Η επιλογή αυτού ή του τύπου συστήματος βασίζεται στον βαθμό λειτουργικότητας του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το κριτήριο διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο. Ωστόσο, κατά τον υπολογισμό των παραμέτρων του εξαναγκασμένου εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον αερισμό του διαμερίσματος:

 1. την περιοχή του δωματίου.
 2. το επίπεδο στεγανότητας των παραθύρων, των θυρών και των μπαλκονιών.
 3. υφιστάμενες ροές αέρα ·
 4. Διαρρύθμιση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Όλα αυτά τα κριτήρια πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός μοντέλου του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, οι παράμετροι ανταλλαγής αέρα που αναφέρονται στην τεχνική τεκμηρίωση διαφέρουν στις τιμές τους για οικιακούς και εμπορικούς χώρους, γεγονός που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι πρέπει να είναι εφοδιασμένα με 3 κυβικά μέτρα. καθαρός αέρας ανά 1 τ.μ. περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις των 25 m3 / h. ανεξάρτητα από τα τετράγωνα των χώρων.

Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του SNiP καθιστά δυνατή τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών σε ένα διαμέρισμα και την ομαλοποίηση του μικροκλίματος. Επιπλέον, με βάση την ταχύτητα κίνησης των αέριων μαζών και τον όγκο τους, επιλέγονται οι κύριες παράμετροι του συστήματος, όπως η διατομή των αεραγωγών, η ισχύς και ο αριθμός των ανεμιστήρων και η καταλληλότητα της εγκατάστασης πρόσθετου εξοπλισμού.

Αναγκαστικός εξαερισμός και τα χαρακτηριστικά του

Η εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού με εξαναγκασμένη εξάτμιση συνιστάται στην περίπτωση που ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται σε κανονική λειτουργία και τα εξαντλημένα απόβλητα δεν εξαντλούνται εξ ολοκλήρου. Κατά κανόνα, οι λόγοι για αυτό είναι οι παρεμποδισμένοι αεραγωγοί εξαερισμού, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν πλήρως τις λειτουργίες που τους έχουν ανατεθεί. Ως αποτέλεσμα της διαταραχής της κυκλοφορίας, παρατηρείται στασιμότητα των αέριων μαζών, ο θερμός αέρας συσσωρεύεται κάτω από την οροφή και συμβάλλει στην εμφάνιση υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, λόγω της υπερβολικής πίεσης στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ο καθαρός αέρας αναγκάζεται να επιστρέψει στο δρόμο μέσω των καναλιών τροφοδοσίας ή δεν φθάνει καθόλου.

Για τη σταθεροποίηση της κυκλοφορίας και την ομαλοποίηση του μικροκλίματος, χρησιμοποιείται η αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Βασίζεται στη χρήση πολλών ανεμιστήρων, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην είσοδο των αγωγών εξαγωγής, παρέχοντας την απαραίτητη πρόσφυση. Κατά κανόνα, η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται στις υπάρχουσες τρύπες εξαερισμού που βρίσκονται στην κουζίνα ή στο μπάνιο και συνδέονται με κοινό κανάλι.

Στην περίπτωση που ο κύριος καυσαερίων είναι τελείως φραγμένος και δεν λειτουργεί, οι οπές δημιουργούνται απευθείας στους τοίχους και εξάγονται τόσο στην είσοδο όσο και στο δρόμο. Αυτή η διάταξη πρόσθετων καναλιών επιτρέπει την εξασφάλιση κανονικής κατανομής των ροών αέρα και την εξασφάλιση ενός βέλτιστου μικροκλίματος μέσα στο διαμέρισμα. Η ισχύς των ανεμιστήρων και ο αριθμός τους επιλέγονται βάσει των υπαρχουσών εσωτερικών συνθηκών και των υπολογισμένων παραμέτρων που λήφθηκαν αρχικά.

Μοντέλα εξαερισμού και εξαγωγής και εξαερισμού

Η εγκατάσταση αερισμού τροφοδοσίας συνιστάται σε διαμετρικά αντίθετες συνθήκες, όταν η πρόσβαση στο οξυγόνο είναι περιορισμένη και ο απορροφητήρας λειτουργεί πλήρως. Μια παρόμοια κατάσταση δεν είναι επίσης ασυνήθιστη και συμβαίνει αρκετά συχνά. Ο λόγος για αυτό είναι τα νέα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και πόρτες, που εξασφαλίζουν 100% σφράγιση του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, ο κρύος αέρας δεν μπορεί να εισέλθει πλήρως στο διαμέρισμα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης, αλλά δεν είναι απολύτως σκόπιμο σε σχέση με τον εξαερισμό.

Για την αύξηση της κυκλοφορίας των αέριων μαζών χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες τροφοδοσίας, για την εγκατάσταση των οποίων είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ειδικές διαμπερείς οπές που ανοίγουν απευθείας στο δρόμο. Είναι εξοπλισμένα με μια ειδική βαλβίδα παροχής ή ανεμιστήρα, η οποία αυξάνει την ταχύτητα και τον όγκο του εισερχόμενου αέρα και από την άλλη μεριά είναι εγκατεστημένες ειδικές περσίδες, οι οποίες επιτρέπουν τη ρύθμιση αυτών των παραμέτρων.

Το σύστημα παροχής και εξαγωγής του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο διαμέρισμα εγκαθίσταται με γενική παραβίαση της κατανομής των ροών αέρα. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του υπάρχοντος συστήματος, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες του. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων καναλιών για την εγκατάσταση του μηχανικού εξοπλισμού και την πλήρη παρεμπόδιση των παλαιών μη λειτουργικών τρυπών.

Πρόσθετα εξαρτήματα και ο σκοπός τους

Το σύστημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού του διαμερίσματος μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένα πρόσθετα εξαρτήματα, εκτός από τους απαραίτητους ανεμιστήρες και αγωγούς. Η ένταξή τους στο γενικό σχήμα καθιστά δυνατή τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την παροχή των πιο άνετων συνθηκών διαβίωσης. Ο κατάλογός τους έχει ως εξής:

 • Γρίλια αερισμού που προστατεύουν τα κανάλια από τη διείσδυση τρωκτικών ή τη συσσώρευση σκόνης. Κατά κανόνα, εγκαθίστανται από το εξωτερικό των αγωγών και εκτελούν επίσης μια διακοσμητική λειτουργία.
 • Βαλβίδες ή περσίδες παρέχουν την ρύθμιση της ταχύτητας και του όγκου του αέρα τροφοδοσίας και, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να τους μπλοκάρουν τελείως.
 • Οι θερμαντήρες οργανώνουν τη θέρμανση του φρέσκου αέρα το χειμώνα.
 • Τα ηχοαπορρόφηση εξαλείφουν όλους τους ξένους θορύβους που ακούγονται από την πλευρά του δρόμου ή εμφανίζονται λόγω της λειτουργίας ανεμιστήρων και άλλων μηχανισμών.
 • Τα αερόφρενα εμποδίζουν την είσοδο μικρών συντριμμιών, σκόνης και γύρης στο διαμέρισμα.
 • Μια μονάδα ελέγχου που παρακολουθεί τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης ή απενεργοποίησης ορισμένων τμημάτων του. Λειτουργεί πλήρως αυτόματα σύμφωνα με τις προκαθορισμένες παραμέτρους και απαιτεί συνεχή παρουσία ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εγκατάσταση όλων αυτών των συσκευών δεν επηρεάζει απολύτως τη λειτουργικότητα του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα, παρέχοντας επιπλέον άνεση στους κατοίκους του. Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται αποκλειστικά στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και συμβάλλει μόνο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου την κινητικότητά του.

Συμπέρασμα

Η χρήση μοντέλου εξαναγκασμένου εξαερισμού συνιστάται στην περίπτωση που το φυσικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί. Η παραβίαση της ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα μπορεί να οφείλεται στην απόφραξη του αγωγού εξαγωγής ή στην υψηλή στεγανότητα των παραθύρων και των θυρών. Η επιλογή του τύπου του εξαναγκασμένου εξαερισμού βασίζεται στις διαθέσιμες παραμέτρους και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τεχνικών εγγράφων. Η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων καθιστά δυνατή τη βελτιστοποίηση της κατανομής των ροών και την πλήρη εξάλειψη όλων των αρνητικών παραγόντων που σχετίζονται με τη στασιμότητα του αέρα.