Τι είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας;

Κατά τον εξοπλισμό των χώρων που προορίζονται για τη ζωή και την εργασία των ανθρώπων, είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά ένα σύνολο κανόνων μηχανικής, υγιεινής και οικιακής χρήσης που συμβάλλουν στην παροχή του απαραίτητου επιπέδου άνεσης στους ανθρώπους μέσα. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές, οι οποίες απλά δεν μπορούν να αγνοηθούν κατά την κατασκευή ή τις μεγάλες επισκευές κτιρίων και μεμονωμένων δωματίων, είναι ο εξοπλισμός των αεραγωγών, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την ανταλλαγή αέριων μαζών. Μέσω των διαύλων που παρέχουν επικοινωνία μεταξύ του δωματίου και του εξωτερικού περιβάλλοντος, παρέχεται πρόσληψη καθαρού αέρα καθώς και η έξοδος από στάσιμο αέρα στο εξωτερικό περιβάλλον.

Το κλασικό σύστημα αερισμού σας επιτρέπει να παρέχετε ένα ορισμένο ποσό αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό δεν επαρκεί για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία ανταλλαγής αέρα είναι πλήρης: οι τεράστιοι χώροι του σπιτιού ή του διαμερίσματος έχουν έναν τεράστιο όγκο αέρα, η φυσική κίνηση του οποίου είναι πολύ αργή για έναν πλήρη αερισμό με εξαερισμό. Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα και να αερίσετε το δωμάτιο με αυτό τον τρόπο, αλλά αν είναι το χειμώνα ή, για παράδειγμα, δεν έχουν όλα τα δωμάτια παράθυρα, αυτός ο τρόπος αερισμού δεν είναι πάντα εφικτός. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που προκαλούν σήμερα στους ανθρώπους να προτιμούν συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία εξασφαλίζουν την έγχυση καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο.

Παροχή συστημάτων εξαερισμού από την εταιρεία "MegaStroyMontazh"

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα των συστημάτων εξαερισμού για κατοικίες, είναι δυσμενής μικροκλίμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί σε περιοχές όπου μάζες αέρα λιμνάζει ή κίνηση της ατμοσφαιρικής ροής είναι ελάχιστη. Η υψηλή υγρασία, χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα σε CO2 και την έλλειψη καθαρού αέρα η ίδια δημιουργεί δυσμενείς κλιματικές συνθήκες, καθώς και να οδηγήσει σε μια σταθερή παρουσία στο σπίτι των διαφόρων παθογόνων, μούχλα, μύκητες στους τοίχους και άλλες δυσμενείς επιδράσεις που μπορεί να έχουν επίδραση στην κατάσταση υγεία των ενοικιαστών.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα και να παρέχετε καθαρό αέρα στον απαιτούμενο όγκο, μια λογική επιλογή είναι η οργάνωση του τύπου παροχής αερισμού. Για την έγχυση αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα που παρέχει εντατική πρόσληψη αέρα μάζας από το εξωτερικό, το τροφοδοτεί μέσα στον αγωγό αερισμού. Τα τελικά σημεία για την παράδοση του αέρα είναι οι πλέγματα εξαερισμού, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους στους τοίχους κάτω από την οροφή, σε ειδικό κουτί ή στην ίδια την οροφή, όπου βρίσκονται οι έξοδοι εξαερισμού.

Η καλύτερη δουλειά ενός τέτοιου συστήματος συνδυάζεται με τη χρήση ενός συστήματος αερισμού εξαγωγής, το οποίο παρέχει διέξοδο από τον χώρο του αέρα εξαγωγής. Οι γρίλιες του τμήματος εξαγωγής εξαερισμού τοποθετούνται στα δωμάτια με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρώνεται καλύτερα ο κύκλος μέσω του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα και να καλύπτεται ο μέγιστος όγκος αέρα με εντατικό αερισμό.

Βαλβίδα παροχής KPV-125

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την παροχή αερισμού είναι η εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής, η οποία, ενεργώντας ως ανεξάρτητο στοιχείο εξαερισμού, εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο του δωματίου. Η εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής KPV-125 δεν επηρεάζει τη δομή του παραθύρου και πραγματοποιείται σε ξεχωριστή οπή στερέωσης.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας, η μόδα της οποίας ήρθε στη Ρωσία από τις κρύες χώρες της Σκανδιναβίας, έχουν εξαιρετική θερμομόνωση και παρέχουν πλήρη απουσία βυθίσματος, ενώ παράλληλα διευκολύνουν τη διείσδυση του αέρα στο δωμάτιο από το εξωτερικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, ο αέρας καθαρίζεται μέσα από ένα πλένεται φίλτρο που έχει αφαιρούμενη δομή. Αυτά τα στοιχεία εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο και σε χώρους που δεν έχουν τα δικά τους παράθυρα, οι συσκευές αυτές είναι γενικά μια αναγκαιότητα και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος της ανταλλαγής αέρα.

Η βαλβίδα τροφοδοσίας KPV-125 έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την παροχή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο, η εισροή ατμοσφαιρικών μαζών από το ατμοσφαιρικό περιβάλλον μπορεί να σταματήσει τελείως. Ωστόσο, εάν ο χώρος είναι ζεστός ή βουλωμένος, δημιουργείται μια δυσάρεστη οσμή ή υπάρχουν άλλοι λόγοι για τον αερισμό, αρκεί να ανοίξετε τελείως τη βαλβίδα και να παρέχετε γρήγορα φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο.

Η εταιρεία "MSM" υλοποιεί τις βαλβίδες τροφοδοσίας KPV-125, ενώ παράγει και λειτουργική και φθηνή εγκατάσταση αυτών των προϊόντων, παρέχοντας στο σπίτι σας ποιοτικό και οικονομικό αερισμό εξαερισμού. Καλά αεριζόμενα δωμάτια γεμάτα καθαρό και καθαρό αέρα είναι η εγγύηση για καλή διάθεση και υγεία όλων των κατοίκων του σπιτιού. Η απουσία υπερβολικής υγρασίας, δυσάρεστων οσμών, ζεστού αέρα και άλλων δυσάρεστων επιδράσεων που δημιουργούν ένα ανεμπόδιστο δωμάτιο - αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκατάστασης αυτής της πρακτικής και φθηνής συσκευής εξαερισμού.

Σχετικά με εμάς

Η LLC "MegaStroyMontazh" προσφέρει υπηρεσίες εγκατάστασης για KPV-125 σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, εξετάζουμε τους αγωγούς εξαερισμού και τις καμινάδες με την έκδοση του πιστοποιητικού F-20 που απαιτείται για την περαιτέρω ανάθεση εξοπλισμού αερίου και οικιστικών κτιρίων.

Τα πλεονεκτήματά μας - προσιτές τιμές και άμεση ανταπόκριση στις εφαρμογές.

OOO "MegaStroyMontazh" από το 2008 συνεργάζεται με ιδιώτες και νομικά πρόσωπα και επίσης συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οργανισμούς στη Δημοκρατία του Bashkortostan.

Κατηγορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • +7 (347) 294-44-21
 • [διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προστατεύεται από javascript]
 • 450097 Ufa, Hadiya Davletshina boulevard, 11α

© MegaStroyMontazh - Ufa, 2018
CompLine - προώθηση ιστότοπου στην Ufa
Powered by Open Business Card

Τι είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός και πώς να τον εξοπλίσει σωστά

Ο εξαερισμός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης. Επιδιώκοντας τη διατήρηση της θερμότητας, τα σπίτια και τα διαμερίσματα στερούνται ακόμη μικροσκοπικά ανοίγματα για καθαρό αέρα.

Η καλύτερη λύση για το πρόβλημα μπορεί να είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας.

Η αρχή της λειτουργίας του τύπου παροχής αερισμού

Η καλή ανταλλαγή αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι απλά απαραίτητη. Δεν είναι πάντα δυνατό να οργανωθεί ένας αποτελεσματικός αερισμός του σπιτιού με φυσικό τρόπο. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο εξαναγκασμός εξαερισμού θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές για κατοικίες.

Η υπερβολική σφράγιση είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των σύγχρονων διαμερισμάτων. Παντού εγκαθιστούν πλαστικά παράθυρα, τα οποία, σε αντίθεση με τα ξύλινα, δεν επιτρέπουν εντελώς να περάσουν οι μάζες αέρα. Αυτό ισχύει για τις πόρτες εισόδου, οι οποίες στο κλειστό μπλοκ κατάσταση και το κρύο, και τη σκόνη, και τον θόρυβο, και καθαρό αέρα.

Ο τεχνητός, άλλως μηχανικός, αερισμός τροφοδοσίας είναι ένα σύστημα μέσων μέσω του οποίου εξαναγκάζεται η αναγκαία ποσότητα καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα θερμαίνεται σε μια άνετη θερμοκρασία και φιλτράρεται για να απομακρυνθούν πιθανές μολυσματικές ουσίες.

Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού αερίου

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι ένα απαραίτητο, αλλά ανεπαρκές, στοιχείο του συστήματος εξαερισμού με τεχνητό κίνητρο για τη μετακίνηση των αέριων μαζών.

Εάν μια τέτοια συσκευή είναι ενσωματωμένη σε έναν τοίχο ή, για παράδειγμα, σε ένα παράθυρο, θα παρέχει την απαραίτητη εισροή, αλλά η ποιότητα αυτού του αέρα θα είναι πολύ μακριά από το επιθυμητό. Η ροή που δεν παρέχεται πάντα εξωτερικά έχει αποδεκτή θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η θερμοκρασία του αέρα που μετακινείται στο δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 μοίρες. Για να διαμορφώσετε τις απαιτούμενες παραμέτρους, χρειάζεστε μια συσκευή θέρμανσης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προστατεύεται το περίβλημα από ακαθαρσίες και σκόνη, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό μαζί με τις εντατικά εισερχόμενες μάζες αέρα. Επομένως, τέτοια συστήματα συμπληρώνονται απαραιτήτως με φίλτρα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το αυτόματο σύστημα ελέγχου. Χωρίς τέτοιο έλεγχο, η συσκευή μπορεί να υπερθερμανθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε βλάβες, πυρκαγιές ή άλλα προβλήματα.

Τέλος, απαιτείται ένα σύστημα ακύρωσης θορύβου, το οποίο διεισδύει από το δρόμο και εκπέμπεται από τη συσκευή. Έτσι, κάθε εξαερισμός πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ανεμιστήρας;
 • θερμαντήρας?
 • φίλτρο;
 • Αυτόματο σύστημα ελέγχου.
 • σύστημα απορρόφησης θορύβου.

Φυσικά, μια τέτοια συσκευή μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδόσεις. Για παράδειγμα, για τα μεγάλα κτίρια, το σύστημα εξαερισμού υλοποιείται ως ξεχωριστός χώρος - ένας θάλαμος εξαερισμού.

Αυτά είναι τα λεγόμενα σύνθετα συστήματα αερισμού. Για να τα δημιουργήσετε, επιλέξτε τα μεμονωμένα στοιχεία και εγκαταστήστε τα στο χώρο που διατίθεται.

Είδη εγκαταστάσεων για ιδιωτικές κατοικίες

Μόνο ένας μηχανικός με τα κατάλληλα προσόντα θα είναι σε θέση να συλλέξει μια τέτοια συσκευή από μόνη της, αφού ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και η προσαρμογή της λειτουργίας αυτών των μονάδων απαιτούν ειδικές γνώσεις.

Επιπλέον, είναι μια αρκετά δυσκίνητη δομή, η οποία δεν είναι κατάλληλη για ιδιωτικά νοικοκυριά. Για ιδιωτική κατασκευή κατοικιών, παρέχονται και άλλες δυνατότητες εξαερισμού - μονάδες αερισμού μονομπλοκ και συστήματα εξαερισμού αγωγών.

Ο τύπος # 1 είναι μια ενιαία έκδοση του εξοπλισμού

Για τα διαμερίσματα, τα κτίρια γραφείων, τα ιδιωτικά σπίτια χαμηλής ανόδου, τις συμπαγείς αποθήκες και ακόμη και για τα μικρά καταστήματα παραγωγής, χρησιμοποιούνται μονάδες επεξεργασίας αέρα που έχουν κατασκευαστεί με τη μορφή μονομπλοκ.

Πρόκειται για μια συμπαγή μονάδα, στην οποία όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν ήδη συναρμολογηθεί και εγκατασταθεί. Σε σύγκριση με το σύστημα κλήσης, το μονομπλόκ τροφοδοσίας καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από καλή ηχομόνωση, εγκαθίστανται στο μπαλκόνι και, ελλείψει τέτοιας δυνατότητας - ακριβώς στο δωμάτιο. Η εγκατάσταση και η ρύθμιση της λειτουργίας των μονάδων κλιματισμού είναι εξαιρετικά απλοποιημένη, απλά πρέπει να τοποθετηθεί και να ενεργοποιηθεί.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων σημειώνουν ότι με όλες τις προσπάθειες των κατασκευαστών να μειώσουν το επίπεδο θορύβου, δεν ήταν δυνατό να επιλυθεί πλήρως αυτό το πρόβλημα.

Το φαινόμενο θορύβου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Από αυτή την άποψη, η ατομική PU εκπέμπει τόσο θόρυβο όσο το οικιακό κλιματιστικό.

Παρεμπιπτόντως, μια τέτοια συσκευή με επιλογές για λήψη εξωτερικού αέρα μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς μια μεμονωμένη PU. Τέτοιες εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν ιδιαίτερα καλά σε μια χώρα με σκληρό κλίμα.

Όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα πέσει κάτω από 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ο ανακτητής (συσκευή θέρμανσης αέρα) μπορεί να καλυφθεί με πάγο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ατομική μονάδα τροφοδοσίας, η οποία έχει χωρητικότητα περίπου 100 κυβικά μέτρα. m ανά ώρα, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μόνο ένα δωμάτιο, παρά ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμα.

Ως εκ τούτου, για τον κανονικό αερισμό ολόκληρου του χώρου διαβίωσης, είναι απαραίτητο να αγοράσετε όσες μονάδες κλιματισμού χρειάζονται εξαερισμό.

Από τη μία πλευρά, είναι βολικό, καθώς εξαλείφει την ανάγκη να πραγματοποιηθούν μεγάλης κλίμακας εργασίες για την τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού σε όλο το σπίτι.

Από την άλλη πλευρά, τίθεται το ζήτημα του κόστους εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, διότι τα μεμονωμένα PUs δεν είναι φτηνά.

Αν το πρόβλημα του αερισμού του δωματίου προέκυψε μετά την κατασκευή και την τελική ολοκλήρωση των χώρων, είναι πιθανό ότι το κόστος πολλών τέτοιων εγκαταστάσεων θα είναι μικρότερο από την αλλαγή ολόκληρου του κτιρίου.

Εάν οι αγωγοί εξαερισμού σχεδιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, θα ήταν φθηνότερο και ευκολότερο να εφαρμοστεί ένα σύστημα αερισμού αγωγών.

Η εγκατάσταση και η συναρμολόγηση ενός συμπαγούς συστήματος εξαερισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς προβλήματα. Ας εξετάσουμε τη διαδικασία εξαερισμού με αναπνευστήρα - μια συσκευή που καθαρίζει και προθερμαίνει τον αέρα πριν εισέλθει στο δωμάτιο.

Συστήματα εξαερισμού τύπου αγωγού τύπου # 2

Η παραλλαγή καναλιού είναι ένα συγκρότημα αγωγών που περνούν από όλα τα δωμάτια. Παρόμοιες συσκευές εισροής monoblock βρίσκονται στην είσοδο του συστήματος.

Οι αέριες μάζες που επεξεργάζονται από την εγκατάσταση μετακινούνται μέσω των καναλιών και εισέρχονται στο δωμάτιο μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής αέρα.

Για την εξαγωγή του αέρα εξαγωγής, σχεδιάζονται αεραγωγοί εξαερισμού και σχετικές σχάρες.

Έτσι, για τον αερισμό ολόκληρου του διαμερίσματος ή του σπιτιού, χρειάζεται μόνο μία εγκατάσταση της κατάλληλης χωρητικότητας.

Οι αγωγοί του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας τοποθετούνται συνήθως στο χώρο κάτω από την οροφή, ώστε να μην χαλάσουν το εσωτερικό με περιττές λεπτομέρειες. Αλλά οι γρίλιες εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται απευθείας στην οροφή ή το τοίχωμα του δωματίου.

Η παραγωγικότητα των μονάδων αγωγών για διαμερίσματα συνήθως κυμαίνεται από 200 έως 500 κυβικά μέτρα. m ανά ώρα.

Συνήθως για ένα διαμέρισμα από ένα ή δύο δωμάτια πάρτε μια συσκευή χωρητικότητας 200-350 κυβικών μέτρων. m ανά ώρα, και για διαμέρισμα τριών ή περισσότερων δωματίων, είναι κατάλληλο ένα σύνολο 350-500 κυβικών μέτρων. m ανά ώρα.

Για ένα εξοχικό σπίτι ή γραφείο θα χρειαστείτε μια πιο ισχυρή επιλογή - περίπου 2000-3000 cu. m ανά ώρα. Η ακριβής παραγωγικότητα υπολογίζεται με ειδικούς τύπους.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μέγιστη χωρητικότητα που δηλώνεται από τον κατασκευαστή στην πράξη δεν θα πραγματοποιηθεί. Η πραγματική παραγωγικότητα της PU εξαρτάται από το επίπεδο αντοχής του δικτύου.

Προσδιορίστε την πραγματική απόδοση της συσκευής, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου συστήματος καναλιών, χρησιμοποιώντας ένα γράφημα του χαρακτηριστικού εξαερισμού. Βρίσκεται συνήθως στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Ένας σημαντικός παράγοντας στον υπολογισμό των συστημάτων αερισμού είναι η στατική πίεση. Εξαρτάται από το συνολικό μήκος των αγωγών εξαερισμού, καθώς και από τον αριθμό των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί επιπρόσθετα.

Για τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις με στατιστική πίεση στην περιοχή των 400-500 Pa.

Στοιχεία και παράμετροι του συστήματος εξαερισμού

Ας δούμε πιο προσεκτικά τα στοιχεία του εξοπλισμού εξαερισμού, χωρίς τα οποία δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Και εξετάστε τα κύρια χαρακτηριστικά τους και τις σημαντικές παραμέτρους της ίδιας της εγκατάστασης.

№1 - συσκευή για θέρμανση αέρα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό πρέπει να θερμαίνεται το χειμώνα. Για ένα διαμέρισμα είναι συνήθως αρκετό θερμαντήρα χωρητικότητα 3-5 kW.

Για το σπίτι ή το εξοχικό σπίτι θα πρέπει να εκτελέσει μια σειρά ειδικών υπολογισμών. Αυτό λαμβάνει υπόψη τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, καθώς και τη δύναμη της ίδιας της εγκατάστασης.

Είναι σημαντικό να συνδέσετε το φορτίο στο δίκτυο τροφοδοσίας ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού με την πραγματική κατάσταση του δικτύου. Αν το φορτίο στο ρεύμα είναι υπερβολικό, μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να επιλέγουν μια μονάδα τροφοδοσίας με λιγότερο ισχυρό θερμαντήρα.

Η λύση αυτή είναι γεμάτη με τα ακόλουθα προβλήματα: κατά την έναρξη του σοβαρού κρύου καιρού, ο αέρας δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί στην απαιτούμενη θερμοκρασία, και τα δωμάτια θα λάβουν ψυχρή ροή.

Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο δεν είναι δύσκολο - απλά πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των ταχυτήτων του ανεμιστήρα.

Οι μάζες αέρα θα έρθουν πιο αργά, αλλά θα έχουν χρόνο να ζεσταθούν. Είναι εξαιρετικά άβολο να εκτελέσετε αυτή τη χειροκίνητη ρύθμιση.

Εάν πρέπει να αγοράσετε ένα PU με θερμαντήρα χαμηλής ισχύος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι εφοδιασμένη με αυτόματο έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο.

№2 - ακουστική ισχύς του εξοπλισμού

Για να μάθετε ποιος είναι ο εξαερισμός του καναλιού, πρέπει να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες που καθορίζουν το φαινόμενο θορύβου της συσκευής.

Υπάρχουν τρεις δείκτες ακουστικής ισχύος PU:

Ο θόρυβος "στην είσοδο" χαρακτηρίζει το ηχητικό εφέ, το οποίο θα εκδοθεί από την εγκατάσταση στην αρχή του συστήματος. Δεν επηρεάζει συνήθως την άνεση του σπιτιού. Είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στον θόρυβο "στην έξοδο", δηλ. σε εκείνους τους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι σχάρες εξαερισμού.

Αν αυτή η ένδειξη είναι πολύ μεγάλη, κατά την εγκατάσταση στο σύστημα θα πρέπει να συμπεριλάβετε ένα επιπλέον στοιχείο - απορροφητή θορύβου. Για να επιτευχθεί επαρκής αποτελεσματικότητα, το μήκος αυτού του στοιχείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 cm.

Ο θόρυβος "στο σώμα" δηλώνει ακουστική επίδραση σε άμεση γειτνίαση με τη μονάδα τροφοδοσίας, η οποία είναι εγκατεστημένη και συνδεδεμένη στο σύστημα και συσκευές απορρόφησης θορύβου. Αυτός ο δείκτης δεν είναι πολύ σημαντικός εάν η PU είναι εγκατεστημένη εκτός του κτιρίου.

Αλλά αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και η συσκευή σχεδιάζεται να τοποθετηθεί απευθείας στο κτίριο, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τη συσκευή με την ελάχιστη τιμή της ακουστικής ισχύος "στην περίπτωση".

Εκτός από την ακουστική πίεση, η οποία αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση ως LwA, οι κατασκευαστές λειτουργούν με βάση την έννοια της στάθμης ηχητικής πίεσης (που ονομάζεται LpA).

Μη συγχέετε αυτές τις δύο έννοιες, ειδικά συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών μοντέλων. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στην LwA, δεδομένου ότι τα δεδομένα LpA είναι συνήθως κάπως χαμηλότερα.

№3 - συστήματα αυτόματου ελέγχου

Ο αυτοματισμός για την κανονική λειτουργία της μονάδας είναι απλά απαραίτητος. Ακόμα και οι απλούστερες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με συσκευές για αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγχυμένου αέρα και της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Η κατάσταση του οργάνου και οι τρέχουσες ρυθμίσεις εμφανίζονται στην οθόνη με τον πίνακα ελέγχου.

Περισσότερη "προηγμένη" αυτοματοποίηση σας επιτρέπει να ορίσετε τις ρυθμίσεις για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να μειωθεί η θερμοκρασία και η ταχύτητα του ανεμιστήρα για τη νυχτερινή περίοδο, όταν όλος ο ύπνος και η ανάγκη για καθαρό αέρα δεν είναι τόσο υψηλό.

Ξεχωριστά, μπορείτε να ορίσετε τη λειτουργία για τη διάρκεια της ημέρας τις καθημερινές, όταν δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι.

Για βολικό έλεγχο της μονάδας αερισμού, συνιστάται η επιλογή συσκευής με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ο αριθμός των ταχυτήτων του ανεμιστήρα δεν είναι μικρότερος από πέντε.
 • Διαθεσιμότητα ρολογιού σε πραγματικό χρόνο.
 • εξοικονόμηση και εκκίνηση των ρυθμίσεων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος έκτακτης ανάγκης.
 • έλεγχος του επιπέδου μόλυνσης των φίλτρων ·
 • τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα smartphone.
 • μήνυμα σχετικά με την παρουσία και τη φύση των δυσλειτουργιών.

Η ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι πολύ επιθυμητή. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, τα στοιχεία φίλτρου καθαρίζονται ή αντικαθίστανται μετά από ορισμένο χρόνο που συνιστά ο κατασκευαστής.

Όμως οι συνθήκες λειτουργίας είναι διαφορετικές, ως αποτέλεσμα, η μόλυνση μπορεί να συμβεί νωρίτερα ή αργότερα από την καθορισμένη περίοδο. Η παρακολούθηση της κατάστασης των φίλτρων θα τους επιτρέψει να αντικατασταθούν εγκαίρως ή να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.

Επιλογή χαρακτηριστικών θέσης και εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού του αγωγού, ένα σχέδιο συστήματος. Πρέπει να υποδεικνύει τον τόπο εγκατάστασης της ίδιας της PU, τη θέση των αεραγωγών, τις γρίλιες εξαερισμού κ.λπ.

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η κατεύθυνση των ροών του αέρα. Ο τόπος παραλαβής των μαζών του καθαρού αέρα πρέπει να είναι καταλύματα, όπως καθιστικό, μελέτη, υπνοδωμάτιο κ.λπ.

Ως αποτέλεσμα, δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο ή την κουζίνα δεν θα εισέλθουν στα σαλόνια, αλλά θα αφαιρεθούν αμέσως μέσω των πλεγμάτων εξαγωγής. Οι ροές του αέρα μπορούν να διασταυρώνονται μεταξύ τους, να αντανακλούν από την επιφάνεια των επίπλων κλπ.

Είναι καλύτερα να σκεφτείτε εκ των προτέρων αυτές τις στιγμές, έτσι ώστε η τροχιά της ροής του αέρα να είναι μέγιστη αποτελεσματική.

Το χειμώνα, η θερμοκρασία θέρμανσης του αέρα που προέρχεται από το δρόμο πρέπει να συσχετίζεται με την ποσότητα θερμότητας στο δωμάτιο. Εάν το σπίτι θερμαίνεται καλά, η θέρμανση του αέρα μπορεί να παραμείνει σε ελάχιστο επίπεδο.

Αν όμως η χωρητικότητα του συστήματος θέρμανσης είναι για κάποιο λόγο ανεπαρκής, ο εγχυμένος αέρας πρέπει να θερμανθεί πιο δυνατά.

Κατά την επιλογή μιας μονάδας επεξεργασίας αέρα, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί η αγορά και η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων. Συνήθως, αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα κατηγορίας G4, τα οποία είναι ικανά να αντέχουν σε σχετικά μεγάλη ρύπανση.

Εάν υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία να απαλλαγείτε από λεπτή σκόνη, θα χρειαστείτε έναν ακόμη κόμβο φιλτραρίσματος, για παράδειγμα, της κλάσης F7. Εγκαθίσταται στο σύστημα μετά την εγκατάσταση.

Εάν η μονάδα κλιματισμού δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα λεπτού στρώματος, τότε αγοράζονται ξεχωριστά.

Ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για κάποιο λόγο αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν τέτοια στοιχεία, συνιστάται στο σύστημα να προσφερθεί χώρος σε περίπτωση που η εγκατάσταση αυτή είναι απαραίτητη αργότερα.

Η PU πρέπει να είναι εγκατεστημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμη για τακτική συντήρηση και περιοδικές επισκευές.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση της επίστρωσης επιθεώρησης, μέσω της οποίας αντικαθίσταται τα φίλτρα. Η καταπακτή πρέπει να ανοίγει ελεύθερα, αφήνοντας αρκετό χώρο για να χειριστεί τα στοιχεία φίλτρου.

Κατά την εγκατάσταση της PU, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τον εξωτερικό τοίχο. Η διάτρηση για τέτοια εργασία συνήθως δεν είναι κατάλληλη, η εργασία γίνεται με ένα τρυπάνι με διαμάντι με συνεχή ψύξη με νερό.

Για να μην προκληθεί βλάβη στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τη διάτρηση έξω.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αυτό το βίντεο καταδεικνύει με σαφήνεια τη συσκευή και την αρχή του αποτελέσματος του αερισμού τροφοδοσίας, καθώς και τη διαφορά του από τον φυσικό εξαερισμό των χώρων:

Εδώ μπορείτε να δείτε την επισκόπηση της μονάδας κλιματισμού "Eko-φρεσκάδα":

Ο εξαερισμός Pribochnaya είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παρέχετε στο σπίτι σας φρέσκο ​​αέρα και να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε αυτό. Όλες οι προσπάθειες και οι δαπάνες για τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος θα αποπληρωθούν πλήρως, αφού η υγεία όλων των ενοικιαστών εξαρτάται από τον κατάλληλο αερισμό.

Εξαερισμός - τι είναι αυτό;

Οι καινοτόμες τεχνολογίες αναπτύσσονται και τα παραδοσιακά κλιματιστικά είναι ένα παρελθόν. Αντ 'αυτού, τα συστήματα παροχής αέρα εισάγονται σταδιακά, τα οποία έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών κλιματιστικών. Ο εξαερισμός είναι εξαερισμός με ειδικό εξοπλισμό εξαερισμού που θα ωθήσει το οξυγόνο στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος εξαερισμού χρησιμοποιείται σε βαλβίδες εξαερισμού, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε πλαστικά παράθυρα.

Σχηματικό διάγραμμα αερισμού.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του συστήματος παροχής αερισμού

Ο εξαερισμός του φρέσκου αέρα διαφέρει από τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού, διότι όχι μόνο ψύχει τον αέρα αλλά και εμπλουτίζει το δωμάτιο με καθαρό και κορεσμένο οξυγόνο. Αυτός ο αέρας αντλείται από το δρόμο όταν τα συμβατικά κλιματιστικά δεν μπορούν. Αυτό το σύστημα κοστίζει λίγο περισσότερο και η τοποθέτησή του είναι πιο δύσκολη, αλλά δεν αξίζει να σώσουμε την ποιότητα. Η αναπνοή στον αέρα που περιορίζεται σε ένα δωμάτιο είναι εξαιρετικά επιβλαβής για το σώμα και το έργο των ανθρώπων που είναι μέσα του.

Χρήση ελεγκτή φρέσκου αέρα.

Αυτό μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά τους και στη συνέχεια να επηρεάσει αρνητικά την υγεία τους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μικρή εγκατάσταση monoblock, η οποία χρησιμοποιείται για μικρά δωμάτια και χώρους γραφείων. Αυτά τα συστήματα monoblock είναι αρκετά οικονομικά και αερίζονται καλά τον αέρα. Η μονάδα παροχής αέρα Monoblock είναι ένα συμπαγές σύστημα, το οποίο δημιουργείται σε μία περίπτωση και κατασκευάζεται με ηχομόνωση. Αυτός ο σχεδιασμός επέτρεψε στον εξοπλισμό αυτό να απαλλαγεί από τα μειονεκτήματα που είναι εγγενή στον συμβατικό αερισμό του φρέσκου αέρα. Παράγει λιγότερο θόρυβο και απαιτεί μικρότερο χώρο, γεγονός που θα επιτρέψει την τοποθέτησή του στο μπαλκόνι ή σε άλλα μέρη του κτιρίου. Έτσι, αυτός ο παράγοντας αποκλείει πολλές βαριές λειτουργίες: σχεδιασμό, επισκευή βαρέως εξοπλισμού. Ο εξαερισμός Pribochnaya μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την χωρητικότητά του. Το κόστος ποικίλλει από μερικές εκατοντάδες δολάρια σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα συστήματα είναι η βαλβίδα παραθύρου και ο ανεμιστήρας αέρα. Ο ανεμιστήρας παραθύρου είναι τοποθετημένος στην κορυφή του πλαισίου, με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στο ίδιο το δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη έξω από το κτίριο, ο αέρας σε αυτή την περίπτωση κυκλοφορεί με έναν αναγκαστικό τρόπο.

Αρχή λειτουργίας του εξαερισμού

Η αρχή του αερισμού είναι ότι η παροχή αέρα από το δρόμο γίνεται μέσω εξαναγκασμένης έγχυσης.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού με ανάκτηση.

Συνήθως μια μονάδα ανεμιστήρα χρησιμοποιείται για αυτό. Για παράδειγμα, δημιουργεί την απαραίτητη πίεση για αναγκαστική έγχυση και παραδίδει τον αρχικά επεξεργασμένο αέρα στα εσωτερικά μέρη του κτιρίου, τόσο σε κτίρια κατοικιών όσο και σε κτίρια γραφείων και αποθήκες. Είναι πολύ σημαντικό η είσοδος στον εξαερισμό του ανεφοδιασμού να βρίσκεται σε καθαρά δωμάτια όπου υπάρχουν άνθρωποι. Μην εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε χώρους με ανεπιθύμητες εκπομπές υγρασίας και αερίων, επομένως πρέπει να αποκλείσετε δωμάτια όπως ντους, μπάνια, τουαλέτες. Με εξαναγκασμένη έγχυση καθαρού αέρα, ο εξοπλισμός δημιουργεί υπερπίεση, γεγονός που διευκολύνει την απομάκρυνση περιττών, ήδη χρησιμοποιημένων αέρος μέσω παραθύρων και θυρών. Εάν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικές εκροές εξαερισμού κατά την κατασκευή των κτιρίων: ορυχεία, κιβώτια και καθαρισμοί αέρα, θα χρησιμεύσουν ως ειδικοί σωλήνες εξαγωγής αέρα. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού, για παράδειγμα, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής συμβάλλει τόσο στην εισροή καθαρού αέρα όσο και στην εκροή περιττών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλα τα συστήματα.

Επεξεργασία και διήθηση αέρα

Έλεγχος του συστήματος παροχής αέρα με θερμοσίφωνα.

Αέρα, πριν εισέλθει στο δωμάτιο, είναι ένας μεγάλος αριθμός θεραπειών. Αφού περάσει από την σχάρα αέρα, παίρνει φίλτρα με διαφορετικούς βαθμούς καθαρισμού από μολυσματικούς παράγοντες και ξένες ακαθαρσίες. Αυτά τα φίλτρα θα καθαρίσουν τον αέρα από τη σκόνη, τη βρωμιά, τα επιβλαβή αέρια και τα αέρια που προέκυψαν από επιβλαβείς παραγωγικές διαδικασίες. Επίσης, ο αέρας αποβάλλεται από τις εκπομπές αυτοκινήτων και άλλες ξένες μυρωδιές. Από όλα αυτά προκύπτει ότι ο εξαερισμός αυτός καθαρίζει τον αέρα των επιβλαβών ουσιών, προστατεύει την υγεία σας από λοιμώξεις, βακτήρια και τις βλαβερές συνέπειες των τεχνικών αποβλήτων και αερίων. Όπως συμβαίνει με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού, ο καθαρός αέρας μπορεί να πραγματοποιήσει σχεδόν κάθε χειρισμό αέρα. Είναι δυνατή η αλλαγή της υγρασίας και / ή της θερμοκρασίας του αέρα τόσο σε μεγάλο όσο και σε μικρότερο βαθμό.

Μπορείτε να επιλέξετε άλλη ποιότητα ποιότητας αέρα, κατάλληλη για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας. Είναι ακριβώς για το λόγο ότι η πρόσληψη αέρα όχι μόνο "κυνηγάει" τον αέρα, αλλά και αλλάζει τις ιδιότητές του, τέτοια συστήματα εγκαθίστανται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές όπως κατοικίες, διαμερίσματα, σπίτια και σπίτια. Για τη θέρμανση του αέρα, ο εξαερισμός με φρέσκο ​​αέρα χρησιμοποιεί έναν θερμαντήρα αέρα που μπορεί να αλλάξει την ισχύ του. Η ισχύς που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του αέρα υπολογίζεται, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες του περιβάλλοντος και τον όγκο του εισερχόμενου αέρα.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές αυτού του εξοπλισμού κατασκευάζουν θερμοσίφωνες δύο τύπων: νερό και ηλεκτρικό. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή του θερμαντήρα αέρα, καθώς η ποιότητα του εισερχόμενου αέρα στο δωμάτιο και, κατά συνέπεια, η υγεία των ανθρώπων σε αυτό εξαρτάται από την απόδοσή του.

Μειονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού με ανάκτηση, καθώς και με ψύξη και θέρμανση.

Παρά τα πλεονεκτήματά του, αυτός ο τύπος εξαερισμού, όπως και άλλα προϊόντα, έχει ορισμένα μειονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε πριν αγοράσετε αυτή τη μονάδα. Αυτά τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυσκολία εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης αυτού του εξοπλισμού, λόγω της μεγάλης πυκνότητας κατασκευής.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει πάντα αρκετός χώρος για την εγκατάσταση της συνολικής μονάδας, σύμφωνα με όλους τους κανόνες εγκατάστασης και κανονισμούς, οι οποίοι αναφέρονται στις οδηγίες και τις οδηγίες ασφαλείας.

Το επόμενο μειονέκτημα είναι έντονες δονήσεις και θόρυβοι. Έτσι, θα πρέπει να κάνετε πρόσθετη μόνωση θορύβου. Είναι δυνατή η χρήση σύγχρονων μονωτών υψηλής ποιότητας, όπως bitoplast, μεμβράνες με μεμβράνη, θερμικός ήχος και δονητές, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους κραδασμούς και τον θόρυβο. Η χρήση τέτοιων μονωτήρων μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος εγκατάστασης μιας τέτοιας συσκευής και να αυξήσει το μέγεθός της, για την οποία θα χρειαστεί να απελευθερώσετε ακόμη περισσότερο χώρο για την τοποθέτησή της.

Το τελικό μειονέκτημα του εξαερισμού είναι ότι για την εγκατάσταση θα πρέπει να σχεδιάσει και την εγκατάσταση πρόσθετων αγωγών. Αυτές οι αλλαγές είναι καλύτερο να γίνεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κτιρίου, αλλά μπορείτε να τα προσθέσετε στο ήδη postroennoe.No ο σχεδιασμός διαδικασία και την κατασκευή των αεραγωγών που προσθέτετε στο πρόσθετη εγκατάσταση αποβλήτων του αερισμού, οι αεραγωγοί πρέπει να κρύψει, έτσι ώστε να μην χαλάσει την άποψη των εγκαταστάσεων.

Αυτόματος αερισμός

Πριν από την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού είναι απαραίτητο να κάνετε το σχεδιασμό. Στο σχεδιασμό μονάδων μεσαίου μεγέθους και μεγάλου μεγέθους, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαθίστανται πίνακες για την αυτοματοποίηση της εγκατάστασης. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας τέτοιων συστημάτων. Η πρώτη λειτουργία είναι αυτόματη. Ο ίδιος παρέχει όλες τις διαδικασίες και, όταν φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μπαίνει στο σύστημα στη λειτουργία "ύπνου", η οποία θα διαρκέσει έως ότου δεν χρειάζεται να ζεσταθεί ή να ψυχθεί ο αέρας.

Η δεύτερη λειτουργία είναι χειροκίνητη, στην οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τη λειτουργία του συστήματός σας σε κανονική λειτουργία. Το ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε τέτοια γραφεία είναι αυτό στο οποίο είναι εύκολο να πλησιάσετε, σαν να είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε μερικά εξαρτήματα ή οποιαδήποτε άλλη επισκευή, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά την εργασία. Όλες οι εταιρείες είναι πλέον υποχρεωμένες να παράγουν και να επισυνάπτουν οδηγίες χρήσης και συντήρησης κατά την κατασκευή των προϊόντων τους. Αυτή η τάση μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό σύμφωνα με όλες τις πτυχές του εξοπλισμού, γεγονός που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Σκοπός και αρχή λειτουργίας των συστημάτων αερισμού εισαγωγής

Ο εξαερισμός είναι μία από τις ποικιλίες καταναγκαστικής (μηχανική) αέρα για παροχή φρέσκου εξωτερικού αέρα μέσα στα κτίρια με τη βοήθεια ειδικών συσκευών vozduhonagnetayuschih, τα οποία χρησιμοποιούνται ως διάφοροι τύποι ανεμιστήρων και ισχύος. Ταυτόχρονα, ο εξωτερικός αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να προ-καθαριστεί και να θερμανθεί.

Το απλούστερο μη κανάλι σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας στο διαμέρισμα είναι ένας ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στο παράθυρο του παραθύρου της κουζίνας. Κατά την λειτουργία του, ο εξωτερικός αέρας αναρροφάται στην κουζίνα, δημιουργώντας υπερβολική πίεση στο δωμάτιο, η οποία μετατοπίζει τον εσωτερικό μολυσμένο αέρα μέσω των ανοιγμάτων εξάτμισης στο δρόμο.

Πλέον αποτελεσματικότερος είναι ο εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα, η αρχή του οποίου είναι να πιέζει ταυτόχρονα το εσωτερικό του δωματίου και να απομακρύνει από αυτό μια ίση ποσότητα αέρα. Το σχήμα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχει δύο ανεξάρτητα κανάλια για αναγκαστική είσοδο και αφαίρεση αέρα.

Ταξινόμηση των τύπων εξαερισμού του εφοδιασμού

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας ταξινομούνται σύμφωνα με μια σειρά χαρακτηριστικών:

Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών:

 • μη καναλιού, στον οποίο ο καθαρός αέρας διεισδύει στο δωμάτιο κατευθείαν μέσω των οπών εισροής στους τοίχους ή τα παράθυρα του κτιρίου.
 • Κανάλι, στο οποίο παρέχεται καθαρός αέρας στις εγκαταστάσεις μέσω του συστήματος αεραγωγών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δικτύου εξαερισμού:

 • προκατασκευασμένα, αποτελούμενα από χωριστά στοιχεία, που συνδέονται μεταξύ τους με αγωγούς αέρα.
 • (σύστημα φίλτρου, ανεμιστήρα, θερμαντήρα αέρα, εξοπλισμός συστήματος ελέγχου κλπ.), η οποία χρησιμοποιεί σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας, ενσωματώνοντας χωριστά σε ξεχωριστό περίβλημα διάφορα στοιχεία του συστήματος.

Με τον τρόπο του αερισμού:

 • Τοπική, η οποία τροφοδοτεί τη ροή του καθαρού αέρα σε ορισμένα μέρη του δωματίου?
 • Complex, πραγματοποιώντας μια πλήρη και ομοιόμορφη αλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
 • συστήματα έκτακτης ανάγκης (καταστολής καπνού) που εμποδίζουν την εξάπλωση καπνού και συμβάλλουν στην ασφαλή απομάκρυνση ατόμων από το κτίριο κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.

Σύνθεση στοιχείων αερισμού προσφοράς

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας μπορεί να περιλαμβάνει στη σύνθεσή του διάφορες συσκευές, συνδυασμένες από ένα σύστημα αεραγωγών και τα διαμορφωμένα μέρη τους σε ένα ενιαίο δίκτυο εξαερισμού. Η κύρια μονάδα του μηχανικού συστήματος εξαερισμού οποιουδήποτε τύπου είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας, ο οποίος μπορεί να είναι αξονικός, ακτινικός ή διαμετρικός.

Τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων είναι η ισχύς τους, ο τύπος τάσης τροφοδοσίας, η παροχή αέρα και η συνολική πίεση που παράγεται στην περιοχή εργασίας. Όσο πιο σύνθετο και / ή μεγαλύτερο είναι το δίκτυο αγωγών αέρα, τόσο υψηλότερες θα είναι αυτές οι παράμετροι.

Άλλα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις γρίλιες παροχής αέρα εισαγωγής, φίλτρα αέρα, αέρα και γκαζιού βαλβίδες, θερμαντήρες, αεραγωγούς και εξαρτήματα, διαχύτες αέρα.

Φίλτρα για τον αερισμό τροφοδοσίας εγκαθίστανται στην είσοδο των συσκευών τροφοδοσίας και χρησιμεύουν για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από έντομα, σκόνη και άλλα ξένα σωματίδια και συντρίμμια. Ανάλογα με τον βαθμό διήθησης του αέρα, υποδιαιρούνται σε φίλτρα χονδρόκοκκου, λεπτού και ιδιαίτερα λεπτού καθαρισμού. Οι τύποι στοιχείων φίλτρου μπορεί να είναι ξηροί, υγροί και ηλεκτροστατικοί.

Η θέρμανση του εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια θερμαντικών σωμάτων (θερμαντικών σωμάτων) εγκατεστημένων στην είσοδο του συστήματος. Τα στοιχεία θέρμανσής τους μπορούν να είναι ηλεκτρικά ή τύπου νερού. Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες λειτουργούν από οικιακή ηλεκτρική ενέργεια, οι θερμαντήρες νερού συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου.

Οι αγωγοί και τα εξαρτήματα μπορούν να κατασκευάζονται από διάφορα υλικά (ψευδαργύρου-επιμεταλλωμένα ή ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα αλουμινίου, πλαστικού, σύνθεση πολυμερούς), ένα άκαμπτο ή εύκαμπτο δομή έχει μία κυκλική ή ορθογώνια διατομή, η διάμετρος των οποίων εξαρτάται από την απαιτούμενη απόδοση του συστήματος.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει εξουδετερώσεις θορύβου, ανακουφιστές, απογυμνωτές, αφυγραντήρες ή υγραντήρες εξωτερικού αέρα, στοιχεία αυτοματισμού και ελέγχου του συστήματος κ.λπ. Με τη βοήθεια τέτοιων συσκευών, πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού και ρύθμιση των βασικών παραμέτρων του.

Ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός του εξαερισμού τροφοδοσίας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των στοιχείων του συστήματος που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του δικτύου εξαερισμού. Από τη σωστή εξέταση αυτών των παραμέτρων και την ποιοτική εγκατάσταση συσκευών εξαρτάται από τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος.

Εξαερισμός με αναγέννηση

Ένα ιδιαίτερο είδος εξαναγκασμένου αερισμού είναι μια θέρμανση του αέρα προσαγωγής και επανακυκλοφορίας της θερμότητας, η οποία παρέχει μια μερική θέρμανση της ροής του αέρα εισαγωγής λόγω εξαγωγής θερμού αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - προθερμαντήρα. Σε αυτή την κύρια θέρμανση του εξωτερικού αέρα με το συνηθισμένο θερμαντήρα.

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός τύπος εναλλάκτη θερμότητας, στον οποίο συνδέονται οι εισόδους και οι εξόδους των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού. Απομακρύνεται από τον θάλαμο τον μολυσμένο αέρα, που διέρχεται από τον ανακτητή, και δίνει τη θερμότητά του στον εισερχόμενο υπαίθριο αέρα, χωρίς να αναμειγνύεται άμεσα με αυτόν. Αυτή η πρόσθετη θέρμανση του αερισμού τροφοδοσίας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα εισόδου, ειδικά το χειμώνα.

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί δωμάτιο με εξαναγκασμένη αερισμό, σε ζεστό καιρό αφαιρούμενο δροσερό αέρα, λόγω του εναλλάκτη θερμότητας μπορεί να ψύξει το ζωοτροφών από το εξωτερικό θερμό αέρα, δημιουργώντας την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία άνεσης.

Εξαερισμός χώρων με πλαστικά παράθυρα

Ο εξαερισμός των παραθύρων στα παλιά σπίτια παίζει παραδοσιακά σημαντικό ρόλο στον αερισμό των χώρων, παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα μέσα από την χαλαρότητα των ξύλινων κουφωμάτων παραθύρων και των ανοικτών παραθύρων.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων της πόλης και εξοχικές κατοικίες όλο και περισσότερο εγκατασταθεί στα σπίτια τους από μέταλλο και fiberglass παράθυρα, που χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμότητα και ηχομόνωση, πρακτικότητα της χρήσης και της αισθητικής σχεδίαση εξωτερικού.

Η εγκατάσταση τέτοιων παραθύρων, ειδικά σε κτίρια με αεροστεγείς τοίχους που δεν διαθέτουν πρόσθετες συσκευές τροφοδοσίας, συχνά προκαλεί παραβίαση της φυσικής εισροής φρέσκου εξωτερικού αέρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας του αέρα, ο σχηματισμός συμπύκνωσης στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού, προκαλεί μια αίσθηση πνιγμού και έλλειψης οξυγόνου στους ανθρώπους σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Για την αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων είναι απαραίτητος ο αερισμός των πλαστικών παραθύρων.

Ενσωματωμένο αερισμός είναι σε πλαστικά κιβώτια για τοποθέτηση σε πλαίσια παραθύρων ειδικές βαλβίδες παροχής αέρα, τα οποία είναι σε θέση να προσαρμόσουν την επιθυμητή θερμοκρασία και υγρές συνθήκες μέσα στις εγκαταστάσεις και πρόληψη του σχηματισμού συμπύκνωσης στα παράθυρα. Η βαλβίδα μπορεί να ρυθμιστεί σε χειροκίνητη λειτουργία ή αυτόματα, χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο υγροσκοπικό αισθητήρα που μετρά την υγρασία του εισερχόμενου εξωτερικού αέρα.

Ένας τέτοιος εξαερισμός τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε βολική στιγμή - τόσο κατά την εγκατάσταση νέων παραθύρων όσο και κατά τη διάρκεια της περαιτέρω λειτουργίας τους. Τοποθετήστε βαλβίδες τροφοδοσίας στα παράθυρα μπορεί να γίνει από μόνοι σας ή να συμβουλευτείτε ειδικευμένο ειδικό.

Ανεφοδιασμός εξαερισμού - σκοπός, χρήση, εγκατάσταση, τύποι και ταξινόμηση. 90 φωτογραφίες με παραδείγματα εγκατάστασης συσκευών

Όλο και περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια αποκτούν πλαστικά παράθυρα. Επιδιώκοντας μια τέτοια επιθυμητή και απαραίτητη θερμομόνωση - αυτό είναι μια καλή βοήθεια. Πράγματι, τα πλαστικά παράθυρα και οι μεταλλικές σφραγισμένες πόρτες ταιριάζουν απόλυτα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα απροσδόκητα προβλήματα στο διαμέρισμα και στο σπίτι. Αυξημένη υγρασία, θόλωση των παραθύρων και εμφάνιση μυκήτων. Μπορείτε να αισθανθείτε τον "βαρύ" αέρα, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε πονοκεφάλους και κακή υγεία.

Αντίστροφη έλξη από τον εξαερισμό ή ακόμη και τα κανάλια καμινάδας είναι μια άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Όλα αυτά - τα αποτελέσματα της χαμηλής ισχύος ή εντελώς απουσία αερισμού προσφοράς στο σπίτι ή το διαμέρισμα.

Χωρίς τακτική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι αδύνατο να επιτευχθεί άνετη εκμετάλλευση κατοικιών. Οι αεραγωγοί, εξοπλισμένοι στην κουζίνα και το μπάνιο, δεν είναι σε θέση να εκκενώσουν τις μάζες του αέρα εξαγωγής χωρίς σταθερή εισροή καθαρού αέρα.

Μετά από όλα, με απλά λόγια, για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας είναι σταθερός και συνεχώς αποσύρεται από την κατοικία, πρέπει επίσης να είναι σταθερός και να τροφοδοτείται συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο. Το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα των παραθύρων δεν είναι σε θέση να λύσει αυτό το πρόβλημα ριζικά.

Οι μηχανικές επιλογές εξασφαλίζουν μια φυσική είσοδο στον χώρο διαβίωσης των απαιτούμενων όγκων αέρα. Ποιες είναι οι επιλογές για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας; Πώς να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε; Ας καταλάβουμε.

Ποικιλίες συστημάτων εξαερισμού

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Χωρίς κανάλια. Οι μάζες αέρα από το δρόμο εισέρχονται στο δωμάτιο μέσα από ένα ειδικό τεχνικό άνοιγμα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανοίγματος στον εξωτερικό τοίχο ή το πλαίσιο του παραθύρου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύστημα είναι κατασκευασμένο σε ένα συμπαγές περίβλημα. Αυτός ο τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού εξασφαλίζει σταθερή ροή του απαραίτητου αέρα μόνο στο δωμάτιο ή τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένος.

Αγωγός. Οι απαιτούμενες μάζες αέρα εξαναγκάζονται στο διαμέρισμα ή στο σπίτι από το σύστημα αεραγωγών. Μια τέτοια εγκατάσταση πραγματοποιεί την παροχή αέρα με συνολικό και ομοιόμορφο τρόπο σε όλο το δωμάτιο ή τη στέγαση.

Εάν παραμείνατε στην έκδοση χωρίς κανάλια, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση από το κανάλι, πού και πώς να την εγκαταστήσετε;

Πού πρέπει να εγκατασταθεί σωστά η βαλβίδα αέρα που δεν έχει διοχετευτεί;

Το τεχνικό άνοιγμα εισόδου πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο ή κάθετο τοίχωμα σε σχέση με το τοίχωμα στο οποίο είναι εγκατεστημένοι οι αεραγωγοί εξαερισμού.

Μπορούν να είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 • Το κενό ανάμεσα στο ψυγείο και το περβάζι παραθύρου
 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του δωματίου
 • Στο πλαίσιο παραθύρου του πλαστικού παραθύρου

Τα πλαστικά παράθυρα μπορούν αρχικά να εξοπλιστούν με εξαερισμό. Μια τέτοια βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό φίλτρο και μια μηχανική βαλβίδα. Μέσω αυτής της βαλβίδας, είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αν έχετε πλαστικά παράθυρα χωρίς βαλβίδα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε υπάρχοντα παράθυρα.

Η βαλβίδα εισόδου μπορεί να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα: εάν στην κλιματική σας ζώνη η θερμοκρασία πέφτει μερικές φορές σημαντικά κάτω από το μηδέν, τότε το δωμάτιο θα πάρει κρύο αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εγκατασταθεί μια βαλβίδα τοίχου με αναγεννητική λειτουργία. Θερμαίνει τη θερμοκρασία του αέρα στην επιθυμητή τιμή.

Όπως δείχνει η πρακτική, μία από τις πιο φθηνές και πρακτικές επιλογές είναι μια θέση στον τοίχο κάτω από το περβάζι και την μπαταρία. Με την είσοδο στο δωμάτιο, η ροή του αέρα περνάει κατά μήκος του ψυγείου. Κατά την άφιξη, ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται και αναμειγνύεται με θερμό αέρα που ανεβαίνει πάνω από το ψυγείο.

Οι βαλβίδες παροχής αερισμού έχουν διαφορετικά σχήματα και χωρητικότητες.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας τον εφοδιασμό;

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα είναι η ευκολία εγκατάστασης και η έλλειψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Για να εγκαταστήσετε αυτή τη βαλβίδα, πρέπει να τηρείτε την ακόλουθη ακολουθία:

 • Προσδιορίστε το περίγραμμα της βαλβίδας και τη θέση του μελλοντικού ανοίγματος σε κατάλληλο μέρος.
 • Απαιτείται μια οπή διάτρησης για την κατασκευή μιας διαμπερούς οπής της απαιτούμενης διαμέτρου. Η διάμετρος της εισόδου είναι 6 cm. Το κανάλι πρέπει να γίνει με μικρή γωνία 7 μοιρών στην κατεύθυνση του δρόμου.
 • Αφού εκτελέσετε την εργασία, τοποθετήστε ένα θερμαντήρα και αεραγωγό.
 • Στερεώστε όλες τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας στον σωλήνα αέρα και στερεώστε το περίβλημα στον τοίχο. Τοποθετήστε το παρεχόμενο ηχητικό εξασθενητή και τη θερμομόνωση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μπροστινό κάλυμμα της βαλβίδας και το προστατευτικό πλέγμα στην πλευρά του δρόμου. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας φαίνεται καθαρή και αρμονική.

Κατά τη λειτουργία αυτής της βαλβίδας, μπορείτε να ρυθμίσετε την παροχή αέρα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ο αριθμός των βαλβίδων τοίχου πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ένταση του χώρου διαβίωσης.

Βαλβίδα αέρα παροχής με θερμαινόμενο αέρα τροφοδοσίας.

Ένα ειδικό είδος εξαναγκασμένου εξαερισμού - βαλβίδες τοίχου με λειτουργία ανάκτησης. Το σύστημα εκτελεί μερική θέρμανση του εισερχόμενου αέρα λόγω του θερμαινόμενου και του αέρα εξαγωγής που αποσύρεται από το δωμάτιο.

Κατά τη στιγμή της ανάκτησης, οι ροές του νωπού αέρα και του αέρα εξαγωγής δεν αναμειγνύονται. Την ίδια στιγμή, η κύρια θέρμανση του εισερχόμενου αέρα είναι το στοιχείο του θερμαντήρα αέρα. Η εγκατάσταση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εγκατάσταση monoblock, θα πρέπει να τρυπήσετε τον εξωτερικό τοίχο. Η διάτρηση για να γίνει αυτή η εργασία θα είναι αναποτελεσματική.

Συστήματα εξαερισμού αγωγών

Η εγκατάσταση του αγωγού αποτελείται από ένα πλήρες σύνολο αεραγωγών. Αυτό το σύστημα σχεδιάζεται συνήθως στο σχεδιασμό της στέγασης. Οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στο χώρο πάνω από την οροφή ή στη σοφίτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η τοποθέτηση στο κενό κάτω από το υπάρχον ανώτατο όριο.

Το σύστημα σωληνώσεων διανέμεται σε όλα τα δωμάτια. Ο αποδεκτός φρέσκος αέρας αναγκάζεται να μετακινηθεί μέσω των σωλήνων εξαερισμού και τροφοδοτείται στις γρίλιες τροφοδοσίας. Ειδικές μάσκες εξαγωγής είναι εγκατεστημένες για την εκτροπή των χρησιμοποιημένων αέριων μαζών.

Η χωρητικότητα του συστήματος για διαμερίσματα μπορεί να κυμαίνεται από 200-500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Θα χρειαστεί εξαερισμός Pribochnaya για ιδιωτική κατοικία, εξοχικό ή γραφείο χωρητικότητας 2000-3000 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Μεταξύ των ειδικών πλεονεκτημάτων αυτού του συστήματος - ανεξαρτησία από τον καιρό. Ανεξάρτητα από τις καιρικές αλλαγές θερμοκρασίας και ανέμου, αυτή η εγκατάσταση είναι πιο αποτελεσματική από τον φυσικό εξαερισμό.

Συμπεράσματα

Ο εξαερισμός προσφοράς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των χώρων διαβίωσης. Παρέχει όλο το σπίτι με την απαραίτητη ποσότητα αέρα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία των παραθύρων. Το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος εξαερισμού του εφοδιασμού θα αποδώσει με ένα ευχάριστο μικροκλίμα και την υγεία όλων όσων ζουν στο σπίτι.

Τι είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός και πώς να τον εξοπλίσει σωστά

Περιεχόμενο του άρθρου

 • Τι είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός και πώς να τον εξοπλίσει σωστά
 • Πώς να κάνετε τον αερισμό στο σπίτι
 • Πώς να κάνετε τον αερισμό

Τα συστήματα εξαερισμού λειτουργούν με σχετικά απλό τρόπο. Στο διαμέρισμα ή το σπίτι, είναι εγκατεστημένος ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος παρέχει φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο. Ταυτόχρονα, οι μάζες του αέρα που έχουν μολυνθεί με τα προϊόντα της ζωτικής δραστηριότητας εγκαταλείπουν το δωμάτιο με φυσικά μέσα - μέσα από ειδικά κατασκευασμένες τρύπες ή ακόμα και απλές σχισμές στα δομικά στοιχεία του κτιρίου.

Το πιο απλό παράδειγμα ενός τέτοιου συστήματος είναι ένας ανεμιστήρας τοποθετημένος σε ένα παράθυρο. Αφού ενεργοποιηθεί, ο αέρας από το δρόμο αρχίζει να αναρροφάται μέσα - μέσα στο δωμάτιο.

Εξαερισμός με φρέσκο ​​αέρα: ποικιλίες

Τα συστήματα αυτού του τύπου μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Υπάρχουν, για παράδειγμα, παροχή αερισμού:

 • Κανάλι, στο οποίο η ροή από το εξωτερικό τροφοδοτείται στο σπίτι μέσω αγωγών.
 • κανάλι, στο οποίο οι μάζες του αέρα διεισδύουν στο κτίριο μέσω οπών που τρυπιούνται στους τοίχους.

Με τις μεθόδους εφαρμογής του εξαερισμού τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε:

 • Τοπική παροχή ροής σε συγκεκριμένους χώρους.
 • έκτακτης ανάγκης, ξεκινώντας την εργασία τους όταν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης, για παράδειγμα, σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • Complex, που παρέχει ανταλλαγή αέρα σε όλους τους χώρους ενός κτιρίου ταυτόχρονα.

Επίσης, τα συστήματα αερισμού προσαγωγής αέρα μπορούν να ταξινομηθούν κατά τρόπο σχεδιασμό. Από αυτή την άποψη, διαχωρίστε:

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός περιλαμβάνει πολλά ανεξάρτητα εποικοδομητικά στοιχεία που συνδέονται με κανάλια. Στα συστήματα monoblock, μια ισχυρή πολύπλοκη εγκατάσταση είναι υπεύθυνη για την παροχή αέρα από το δρόμο. Οι αεραγωγοί σε τέτοιες συσκευές δεν χρησιμοποιούνται.

Τα συστήματα εξαερισμού Monoblock εγκαθίστανται συχνά σε μικρές εγκαταστάσεις, για παράδειγμα, σε πολυκατοικίες και γραφεία. Σε σπίτια και σε καταστήματα βιομηχανικών επιχειρήσεων, όλο και πιο πολύπλοκα συγκροτήματα κατασκευάζονται συχνότερα.

Συστήματα εξαερισμού Monoblock: δομικά χαρακτηριστικά

Η ιδιαιτερότητα των συσκευών αυτού του τύπου είναι, καταρχάς, συμπαγείς διαστάσεις. Όλα τα στοιχεία της κατασκευής σε τέτοιες εγκαταστάσεις συναρμολογούνται σε ένα περίβλημα. Για να είστε μέρος του εξαεριστήρα τύπου monoblock, για παράδειγμα:

 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο;
 • μια θερμάστρα?
 • σύστημα αυτοματισμού.
 • όλα τα είδη των αισθητήρων.

Τα σύγχρονα συστήματα αερισμού τύπου monoblock συνήθως συμπληρώνονται και με τηλεχειριστήριο.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων μονομπλόκ συναρμολόγησης

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό τον τύπο εξοπλισμού μόνοι σας. Αλλά για την εγκατάσταση μονάδων αερισμού, συνήθως καλούνται εμπειρογνώμονες. Το γεγονός είναι ότι η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων συνηθέστερα περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων σε υψόμετρο.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η τεχνολογία της τοποθέτησης εξοπλισμού αυτού του τύπου δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Οι ακόλουθες εργασίες εκτελούνται στην περίπτωση αυτή:

 • Στην πρόσοψη δίπλα στη σήμανση παραθύρου εκτελείται.
 • στον τοίχο τρυπιέται μια τρύπα, μέσω της οποίας στο μέλλον ο καθαρός αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.
 • Στην οπή εισάγεται ένας βραχύς σωλήνας διακλάδωσης.
 • στην ίδια την πρόσοψη εγκαθίσταται η ίδια η εγκατάσταση τροφοδοσίας.
 • τα καλώδια είναι συνδεδεμένα.
 • στο σωλήνα διακλάδωσης από την πλευρά του δωματίου τοποθετείται στο διακοσμητικό διαχύτη απόσβεσης θορύβου.

Προκατασκευασμένα συστήματα

Ο εξαερισμός Pribochnaya αυτής της ποικιλίας έχει πολύ πιο πολύπλοκο σχεδιασμό. Εκτός από το σύστημα αερισμού και τους αεραγωγούς, τα στοιχεία ενός τέτοιου δικτύου μπορεί να είναι, για παράδειγμα:

 • σιγαστήρες ·
 • ανακτητές;
 • φίλτρα και αποσβεστήρες.
 • θερμαντήρες αέρα;
 • εύκαμπτα ένθετα κ.λπ.

Η εγκατάσταση αυτού του τύπου συστήματος πραγματοποιείται μόνο σύμφωνα με προκαταρκτικό σχέδιο. Και εμπιστεύονται την ανάπτυξη τέτοιων εγγράφων στις περισσότερες περιπτώσεις σε ειδικούς.

Σφάλματα κατά τη σύνταξη του εξαερισμού τροφοδοσίας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε μείωση του επιπέδου άνεσης στο σπίτι. Για παράδειγμα, οι μυρωδιές από την τουαλέτα όταν χρησιμοποιείτε ανεπαρκώς εγκατεστημένο εξαερισμό μπορούν να μεταφερθούν σε καθιστικούς χώρους ή στην κουζίνα.

Ποια είναι η θέρμανση του αέρα;

Ένα από τα δομοστοιχεία της μονάδας εισαγωγής αέρα εξαερισμού είναι ο θερμαντήρας αέρα. Αυτή η συσκευή περιλαμβάνεται στο σύστημα για τη θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Χωρίς θερμάστρα τη χειμερινή περίοδο, η ψυχρή ροή προς τις εγκαταστάσεις μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία στους επιβάτες.

Τις περισσότερες φορές σε οικιστικά κτίρια εγκαθίστανται συστήματα τροφοδοσίας με θερμοσίφωνες. Για τη θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο, το ψυκτικό από το λέβητα τους απαντά. Επίσης στις εξοχικές κατοικίες μπορούν να εγκατασταθούν και ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες.

Μερικές φορές στα συστήματα εξαερισμού του τύπου παροχής αέρα, χρησιμοποιούνται επίσης συσκευές ψύξης αυτού του τύπου. Αυτός ο εξοπλισμός συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού το καλοκαίρι.

Φίλτρα αέρα παροχής

Ο αέρας στις σύγχρονες πόλεις, ακόμα και στους προαστιακούς οικισμούς, δυστυχώς, μπορεί να μην είναι πολύ καθαρός. Συνεπώς, στις περισσότερες περιπτώσεις οι μονάδες κλιματισμού συμπληρώνονται με φίλτρα που προορίζονται για τον καθαρισμό της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια.

Χρησιμοποιήστε τα δίκτυα εξαερισμού για συσκευές αυτού του τύπου:

 • μηχανικός προ-καθαρισμός.
 • ρολά από πολυεστέρα.
 • ηλεκτρικό?
 • πίνακα και ούτω καθεξής.

Κανόνες επιλογής εξοπλισμού

Οι παράγοντες για τη σύνταξη μιας ομάδας προκατασκευασμένου αερισμού του σπιτιού πρέπει να θεωρηθούν πολύ. Σύμφωνα με το SNIP, για παράδειγμα, σε οικιακούς χώρους πρέπει να παρέχεται ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον 3 m³ / h ανά 1 m² επιφάνειας. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η ισχύς των ανεμιστήρων.

Οι αγωγοί σε ιδιωτικά κτίρια κατοικιών είναι συνήθως τοποθετημένοι με εύκαμπτο κυματοειδές. Ωστόσο, αυτά τα κανάλια, δυστυχώς, λόγω της αντίστασης που προκύπτει σε αυτά, "παίρνουν" αρκετά μεγάλη δύναμη ανεμιστήρων. Ως εκ τούτου, μερικές φορές στη χώρα τα σπίτια είναι τοποθετημένα και λείους πλαστικούς ή μεταλλικούς αγωγούς αέρα. Η ισχύς του ανεμιστήρα δεν είναι σχεδόν "αφαιρεθεί". Ωστόσο, με αυτό και στην εγκατάσταση παρόμοιου εξοπλισμού είναι αρκετά δύσκολη.

Αναπτύσσουμε επίσης ένα σχέδιο συστήματος εξαερισμού λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα πρότυπα, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα πρέπει να είναι:

 • στην κουζίνα - 90 m³ / h;
 • στο μπάνιο - 30 m³ / ώρα.
 • στο μπάνιο - 25 m³ / h.

Χαρακτηριστικά συναρμολόγησης προκατασκευασμένου εξαερισμού

Το σύστημα αυτού του τύπου συναρμολογείται περίπου με την ακόλουθη σειρά:

 • Η σοφίτα εγκατάστασης βρίσκεται στη σοφίτα ή σοφίτα του σπιτιού.
 • οι αγωγοί αέρα εκτείνονται μέσω των δωματίων.
 • συνδέει τον αγωγό αέρα με την εγκατάσταση.
 • στην πλαγιά της οροφής, πιο κοντά στην κορυφογραμμή, γίνεται μια τρύπα.
 • ένας σωλήνας διακλάδωσης εισάγεται στην οπή.
 • Ο αγωγός αέρα που οδηγεί από το δρόμο συνδέεται με τον αγωγό διακλάδωσης.
 • Ο αγωγός τροφοδοσίας συνδέεται στη μονάδα εξαερισμού.

Η κύρια δυσκολία εγκατάστασης ενός προκατασκευασμένου συστήματος εξαερισμού σε μια εξοχική κατοικία είναι κυρίως μόνο στο σχεδιασμό του έργου. Η συναρμολόγηση ενός τέτοιου συστήματος σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν ήδη αναπτυχθεί από τους μηχανικούς μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Τίποτα ιδιαίτερο δεν είναι μια τέτοια διαδικασία.

Λεπτότητα εγκατάστασης

Τοποθετήστε αγωγούς αέρα κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας, συνήθως μέσα στην πίτα της αλληλοεπικάλυψης. Επιπλέον, οι σωλήνες τραβιούνται κατά μήκος των τοίχων κάθετα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού στον πρώτο όροφο.

Η στερέωση των καναλιών παράγει σε ζυγούς. Εάν είναι απαραίτητο ένα υποκατάστημα, χρησιμοποιήστε τα δόντια. Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα είναι ικανοί στο ότι οι στροφές και οι στροφές μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση πρόσθετων στοιχείων. Κατά την εγκατάσταση των ίδιων πλαστικών ή μεταλλικών άκαμπτων αγωγών, οι συνδέσεις πρέπει επίσης να γίνονται με τη βοήθεια γωνιών.

Τα συμπεράσματα απευθείας στα δωμάτια συνήθως γίνονται πιο κοντά στο πάτωμα. Μετά από όλα, όπως είναι γνωστό, ο αναλωμένος ζεστός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει προς τα πάνω. Επομένως, μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα του συστήματος. Στο τελικό στάδιο, οι αεραγωγοί στους τοίχους είναι κλεισμένοι με γυψοσανίδες, και η έξοδος τους προς τις εγκαταστάσεις - διακοσμητικές γρίλιες.