Το σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού για καλή ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να ζουν στο διάστημα χωρίς οξυγόνο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι το διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι έχει επαρκή παροχή καθαρού αέρα. Με αυτό το καθήκον, το σύστημα ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα διαχειριστεί.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την αρχή της συσκευής, το σχήμα και τον υπολογισμό του αερισμού τροφοδοσίας.

Τι χρειάζεται για τον αερισμό του φρέσκου αέρα;

Η ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι γεμάτη με συνέπειες:

 • με έλλειψη οξυγόνου, διακόπτεται η εργασία του κεντρικού νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • μειωμένη αποτελεσματικότητα ·
 • αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο.
 • η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον αέρα αυξάνεται.
 • ο μύκητας και άλλα παθογόνα αναπτύσσονται.

Κατά την άποψή μας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να σκεφτούμε.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού των χώρων

Η ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού παρουσιάζεται στον πίνακα.

Θα συζητήσουμε εν συντομία τους τύπους εξαερισμού για να έχουμε μια ιδέα της διαφορετικότητάς τους και να είμαστε πεπεισμένοι για τη δυνατότητα επιλογής του βέλτιστου.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία

 1. Εξαερισμός δωμάτια.
 2. Ανταλλαγή αέρα μέσω αγωγών αερισμού, κενά / βαλβίδες σε παράθυρα και πόρτες.

κοινή τους μειονέκτημα στην παραλαβή του ψυχρού αέρα (SNP σύμφωνα 2.04.05-91 «HVAC» θερμοκρασία η οποία εμπίπτει στο δωμάτιο δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από +18 ° C), καθώς και ο θόρυβος και η σκόνη (πρέπει να ασχοληθούν ενός αφαιρούμενου αέρα φίλτρο). Επιπλέον, ο φυσικός αερισμός είναι δύσκολο να ρυθμιστεί.

Η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών: διαφορά θερμοκρασίας, πίεση, δύναμη και κατεύθυνση του ανέμου.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο σπίτι και στο διαμέρισμα

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού σας επιτρέπει να κατευθύνετε τη ροή του αέρα οπουδήποτε απαιτείται.

Τοπικός εξαερισμός (εξάτμιση, παροχή)

Τύποι τοπικού εξαερισμού:

 • κουκούλα κουζίνας.
 • κουκούλα παραθύρων (συνήθως τοποθετείται στην κουζίνα, στο μπάνιο)?
 • βαλβίδα παραθύρου (ανεμιστήρας). Τοποθετείται στο επάνω μέρος του παραθύρου και παρέχει ροή αέρα στο δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο.
 • ανεμιστήρα τοίχου. Τοποθετείται στον τοίχο. Από την πλευρά του σαλόνι είναι κλειστό με μια διακοσμητική μάσκα. Ωστόσο, σε συνθήκες του κλίματος μας, σχεδόν δεν χρησιμοποιείται.

Γενικός αερισμός

Το σύστημα συνδυάζει πολλά δωμάτια ή έναν κατακόρυφο όροφο πολυώροφου κτιρίου.

Θα δοθεί περισσότερη λεπτομέρεια στο αρχικό σχέδιο λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού.

1. Εξάτμιση εξαγωγής

Σκοπός του συστήματος εξάτμισης είναι να απομακρύνεται από το δωμάτιο ξαφνικός, πολύ ζεστός ή μολυσμένος αέρας. Φυσικά, η λειτουργία του εξαερισμού πρέπει να αντισταθμίζεται από την πρόσληψη καθαρού αέρα στον ίδιο όγκο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εξαερισμό ή συνδυασμό με συστήματα εξαερισμού. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα εγκαθίσταται σε εγκαταστάσεις παραγωγής και σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας.

2. Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής

Ο σκοπός του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για την εξασφάλιση της κίνησης του αέρα σε δύο κατευθύνσεις είναι η εισαγωγή και η εξαγωγή του αέρα εξαγωγής.

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα αιτήματα και οι εργασίες των χρηστών πρέπει να λυθούν, παρέχοντας αερισμό σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές συσκευές.

Αρθρωτό σύστημα ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το σύστημα αποσυναρμολόγησης / δακτυλογράφησης είναι ένα σύνολο στοιχείων (μονάδων), το οποίο περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία: ανεμιστήρα, στοιχείο φίλτρου, θερμαντήρα αέρα, σιγαστήρα θορύβου, αυτόματα και βοηθητικές μονάδες. Το σχήμα δείχνει όλα τα στοιχεία που αποτελούν το σύστημα.

Το σχήμα της διάταξης του δομοστοιχειωτού συστήματος εξαερισμού

Απεριόριστο και αρθρωτό σύστημα εξαερισμού, είναι ότι ο σχεδιαστής-επαγγελματίας μπορεί να πάρει τα στοιχεία της απαιτούμενης χωρητικότητας. Μείον - είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάσετε ένα σύστημα ανεξάρτητα χωρίς ειδικές γνώσεις. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους καταναλωτές.

Το βίντεο δείχνει αυτόματα κατασκευασμένο αποσπώμενο αρθρωτό εξαερισμό τροφοδοσίας, κατασκευασμένο από τα δικά του χέρια

Σύστημα Monoblock εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Είναι ένα μπλοκ στο οποίο τοποθετούνται όλα τα ίδια στοιχεία. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πιο βολικό για όσους προτιμούν να εγκαταστήσουν το ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε ένα τέτοιο σύστημα.

Η αρχή λειτουργίας και το σχέδιο σύνδεσης του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής Systemair παρουσιάζονται σε βίντεο:

Το κόστος εγκατάστασης αυτού του εξαερισμού είναι το υψηλότερο, αλλά το αποτέλεσμα δικαιολογεί την επένδυση.

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις με ανάκτηση θερμότητας κερδίζουν δημοτικότητα

Εφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση

Ο τρόπος αναγέννησης καθιστά δυνατή τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση της θερμότητας του αποφορτισμένου αέρα. Το σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση φαίνεται στο σχήμα.

Ο ανακτητής εγκαθίσταται σε συστήματα μονομπλόκ. Η παρουσία της σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε μέχρι και 90% (συσκευή ανάκτησης χαρτιού) και μέχρι 70% (μεταλλική) της θερμότητας του εξερχόμενου αέρα.

3. Συστήματα εξαερισμού αέρα

Ο αέρας τροφοδοσίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αέρα στους χώρους από το εξωτερικό. Αυτό το σύστημα είναι το πιο συνηθισμένο από τα αναφερόμενα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εγκατάστασή του επιτρέπει την προσέγγιση της ροής των αέριων μαζών με τη φυσική τους κίνηση. Δηλαδή, η αρχή του αερισμού τροφοδοσίας είναι ότι το σύστημα σφίγγει τον αέρα, και η εκροή του συμβαίνει μέσα από τις γρίλιες αερισμού, τα κενά στα παράθυρα / τις πόρτες κλπ.

Αυτό καθιστά απαραίτητο για κατοικίες και γραφεία.

Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • Ο θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο ο αέρας καθαρίζεται και θερμαίνεται / ψύχεται.
 • αέρα. Σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις μάζες του αέρα στον τόπο κατανάλωσης.
 • αξεσουάρ.

Λόγω του ότι το σύστημα έχει αισθητική εμφάνιση, μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους (στο σπίτι, στο διαμέρισμα).

Το σχέδιο αερισμού προσφοράς φαίνεται στη φωτογραφία.

Συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας

Για την παροχή αέρα, υπάρχουν απαιτήσεις για τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 18 μοίρες. Επομένως, ο εξαναγκασμένος αερισμός με θέρμανση είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο. Ωστόσο, η πρόοδος έχει διεισδύσει και αυτή τη σφαίρα και έχει αντικατασταθεί από νέο εξαερισμό με ανάκτηση, που όχι μόνο αυξάνει τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, αλλά και επιτρέπει να διατηρείται η παραγωγή θερμότητας. Η αρχή του ανακτητή παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Η αρχή του ανακτητή και η ψύξη του αέρα για το σπίτι

Μια συγκριτική ανάλυση ορισμένων δημοφιλών συστημάτων αερισμού προσφοράς παρουσιάζεται στον πίνακα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εξοχική κατοικία και το διαμέρισμα προέβαλαν διαφορετικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού.

Συγκριτική ανάλυση δημοφιλών συστημάτων αερισμού προσφοράς

Εξαερισμός στο διαμέρισμα

Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού. Ο αέρας μέσα τους προέρχεται από ανοιχτά παράθυρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες ζουν άνθρωποι σε μια μητρόπολη, το ζήτημα της απόκτησης καθαρού αέρα είναι περισσότερο από οξύ. Ως εκ τούτου, ενδιαφέρονται περισσότερο για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων από άλλα.

Στο σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα υπάρχουν απαιτήσεις:

 • συμπαγής;
 • δυνατότητα μείωσης του θορύβου ·
 • αυξημένες απαιτήσεις για τον καθαρισμό του αέρα ·
 • ωραίο σχέδιο ή δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος πίσω από την οροφή ή τον εξωτερικό τοίχο.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Ένα εξοχικό σπίτι πρέπει επίσης να αερίζεται, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ολόκληρο συγκρότημα οικιακών χώρων. Ανάλογα με τον σκοπό τους, δημιουργείται ένα διαφορετικό μικροκλίμα. Η εγκατάσταση εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα θα επιτρέψει τον αέρα να κατευθύνεται προς τη ρυθμισμένη θερμοκρασία σε μια δεδομένη κατεύθυνση. Μια ιδιαίτερη ανάγκη για εξαερισμό στο σπίτι βιώνεται από τους ιδιοκτήτες των πισίνων, οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι. Μετά από όλα, λόγω της υπερβολικής υγρασίας, η πρόσδεση των κόμβων μπορεί να υποφέρει, και τελικά ολόκληρη η δομή.

Στο σύστημα εξαερισμού στο σπίτι υπάρχουν απαιτήσεις:

 • δύναμη;
 • τη δυνατότητα δημιουργίας διακλαδισμένου συστήματος, με τις καθορισμένες παραμέτρους για κάθε δωμάτιο.
 • Αυτόματος έλεγχος του εξαερισμού (συνήθως με τη βοήθεια της τεχνολογίας wi-fi).
 • στην κρύα εποχή, το σπίτι πρέπει να θερμανθεί, τότε ο θερμαινόμενος καυσαερίων μπορεί να τοποθετηθεί στη θέρμανση του εξαερισμού τροφοδοσίας. Το καλοκαίρι είναι επιθυμητό να ψύχεται ο εισερχόμενος αέρας. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται ένας ανακτητής ή / και κλιματιστικό.

Υπολογισμός του εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη φαινομενική απλότητα της λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού, ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι καλύτερα να εμπιστεύονται τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν επιλέξετε μόνο το βέλτιστο σχεδιασμό η πλάκα ή το σύστημα στοιχειοθεσίας, αλλά και να πάρετε την έγκριση του έργου από τις υπηρεσίες της φωτιάς.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη, εάν αποφασίσατε να κάνετε έναν υπολογισμό μόνοι σας:

 • προσδιορίσει τον σκοπό των χώρων - κατοικίες (διαμερίσματα, ιδιωτική κατοικία, εξοχικό σπίτι) ή μη οικιστικά (εμπορικές, βιομηχανικές), το συνολικό μέγεθος, τον αριθμό και το είδος των συνόδων την ίδια στιγμή οι άνθρωποι μέσα σε αυτό, καθώς και να λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο?
 • για τον υπολογισμό της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα (για κατοικίες είναι 3 κυβικά μέτρα ανά ώρα ανά 1 τετραγωνικό μέτρο). Η ανταλλαγή αέρα για άλλους χώρους δίνεται στον πίνακα (καταρτίστηκε σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91).

  Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα (πίνακας - η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο)

 • να αναπτύξει ένα σχήμα που θα χρησιμεύσει ως βάση για τον υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών ·
 • κάντε ένα σχέδιο που θα περιέχει το σχήμα και όλους τους υπολογισμούς.
 • εγκρίνει την κατάρτιση στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία ·
 • εκτελέστε την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Το παραμικρό λάθος στους υπολογισμούς θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού ή αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Συμπέρασμα

Στο τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και την αποδοτικότητα της οικογένειας ή των εργαζομένων σας.

Σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής: αρχή λειτουργίας, ποικιλίες, εγκατάσταση

Ο καθαρός καθαρός αέρας είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την κανονική ανθρώπινη δραστηριότητα. Πολύ συχνά ένα ανοιχτό παράθυρο στο διαμέρισμα εκτός από τον αέρα φέρνει μαζί του πολλή σκόνη και εξάτμιση από το δρόμο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύσσονται διάφορα συστήματα εξαερισμού, μεταξύ των οποίων το πλέον δημοφιλές σήμερα είναι το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής.

Δεν παρέχει μόνο καθαρό φυσικό αέρα σε όλα τα δωμάτια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού, αλλά έχει και αρκετούς βαθμούς διήθησης, με αποτέλεσμα όλη η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές από το δρόμο να μην εισέρχονται στο δωμάτιο. Επιπλέον, ο εξαερισμός αυτός παρέχει εξαιρετική κυκλοφορία αέρα, έτσι ώστε οι μυρωδιές από την κουζίνα ή τις τουαλέτες να μην εξαπλώνονται σε όλο το διαμέρισμα, αλλά απορροφώνται αμέσως από το σύστημα εξαερισμού.

Τύποι συστημάτων παροχής και εξάτμισης

Δεδομένου ότι ο εξαερισμός δεν έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο χώρο, οι κατασκευαστές παράγουν τα προϊόντα αυτά για διαφορετικές ανάγκες παραγωγής, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής διαιρείται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • από την αρχή της κίνησης του αέρα στο διαμέρισμα, εδώ μπορούν να είναι τόσο με τεχνητό κίνητρο, και με το φυσικό?
 • για τον άμεσο σκοπό τους, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε αέρα εξάτμισης και εξαγωγής.
 • Όσον αφορά την περιοχή εξυπηρέτησης, χωρίζονται σε τοπική χρήση και γενικά συστήματα εξαερισμού.
 • σύμφωνα με την αρχή της εκτέλεσης, μοιράζονται μη κανάλι και κανάλι.

Όσο για τα συστήματα εξαερισμού με ένα αναγκαστικό σύστημα, είναι εξοπλισμένα με διάφορους ανεμιστήρες, αυτοματισμούς και άλλα ηλεκτρονικά, τα οποία επιτρέπουν σε αναγκαστική λειτουργία να παρέχουν ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Κατά κανόνα, τέτοια συστήματα, λόγω της υψηλής ισχύος τους, μπορούν να εγκατασταθούν για να διατηρήσουν ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού. Στην περίπτωση αυτή, το μοναδικό μειονέκτημα του είναι ότι από πολύ ισχυρούς ανεμιστήρες και διάφορα ηλεκτρονικά καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια τόσο για κουκούλες όσο και για ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Ένα φυσικό σύστημα αερισμού είναι ένα σύστημα αερισμού στο οποίο η κίνηση του αέρα συμβαίνει λόγω φυσικών φυσικών φαινομένων, μεταξύ των οποίων:

 1. η διαφορά μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας, η οποία οδηγεί στην κίνηση του αέρα, καθώς ο θερμός αέρας ανεβαίνει και το κρύο εισέρχεται στη θέση του.
 2. Διαφορική πίεση στον άξονα αερισμού ανάμεσα στον κάτω όροφο και την κορυφή.
 3. Όταν χρησιμοποιείται ανεμοπίεση, η οποία παρέχει φυσική κίνηση αέρα.

Κατά κανόνα, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού είναι πολύ αδύναμα, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται για την παροχή τοπικού εξαερισμού. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως καυσαερίων. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάγκη παραγωγής κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αρχή του συστήματος παροχής και εξάτμισης

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι πολύ περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό. Σε αυτό γύρω από το σπίτι είναι ειδικά κανάλια, μέσω των οποίων ο αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο, καθώς και καθορίζονται αγωγοί εξαγωγής. Ένας ειδικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο δρόμο, ο οποίος εξασφαλίζει την εισαγωγή αέρα.

Ένας ειδικός θερμαντήρας είναι εγκατεστημένος στο ίδιο το δωμάτιο, το οποίο όχι μόνο καθαρίζει τον εξωτερικό αέρα αλλά και ανάλογα με την εποχή και την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία και μπορεί να το θερμαίνει ή να το ψύχει μέχρι το επίπεδο που υποδεικνύεται στη ρύθμιση.

Αυτό το σύστημα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχή εργασίας. Σε αυτό, ο αέρας ωθείται στο δωμάτιο από έναν ισχυρό ανεμιστήρα. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μια διαφορική πίεση και ο "παλαιός" αέρας, προσπαθώντας να αυτορυθμίσει αυτή την ανισορροπία, πηγαίνει στο δρόμο μέσω ειδικών αγωγών εξαγωγής.

Μιλώντας για αυτό το σύστημα, θα πρέπει να καταλάβετε σαφώς το είδος του σπιτιού που μιλάτε, καθώς η τοποθέτησή του σε ιδιωτικό σπίτι διαφέρει σημαντικά από ένα κτίριο διαμερισμάτων. Έτσι, για παράδειγμα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει μεμονωμένα όλους τους απαραίτητους αεραγωγούς, ενώ σε πολυώροφο σπίτι είναι συχνά ο μόνος που παρέχει αερισμό για ολόκληρο το σπίτι. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι είναι δημόσια χρήση. Παρόλα αυτά, κανείς δεν απαγορεύει να εγκαταστήσει στο διαμέρισμά του ένα ατομικό σύστημα προμήθειας και εξάτμισης.

Σε αυτό το σύστημα, ο τρόπος φιλτραρίσματος του εξωτερικού αέρα είναι πολύ ενδιαφέρον. Σε αυτή την περίπτωση, τα κύρια φίλτρα φίλτρου με μια υπεριώδη λάμπα, επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο σατονιών ή αφρού.

Εγκαταστήστε το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με τα χέρια σας

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα, ωστόσο, η εγκατάσταση δεν απαιτεί συγκεκριμένες ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, ώστε το σύστημα να ανταποκρίνεται πλήρως στις διαστάσεις του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας. Ας υποθέσουμε ότι στο σπίτι σας ο όγκος είναι 700 κυβικά μέτρα, τότε στην περίπτωση αυτή, για να έχουμε τη μέγιστη κανονική κυκλοφορία του αέρα, η παροχή πρέπει να κυμαίνεται στα 300-400 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Εάν υπάρχει περισσότερος, θα είναι μια σημαντική υπέρβαση της ηλεκτρικής ενέργειας, εάν είναι μικρότερη, τότε το σύστημα δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την πλήρη λειτουργία του συστήματος.

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ειδικοί εύκαμπτοι σωλήνες εξαερισμού, καθώς και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, σύμφωνα με το σχέδιο. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε εκείνα τα μέρη που δεν περιλαμβάνονται στη βασική διαμόρφωση, τότε η ροή αέρα θα είναι πολύ μικρότερη. Για να γίνει ο σωστός υπολογισμός, πρέπει να ληφθεί υπόψη η διάμετρος των σωλήνων εξαερισμού, καθώς και η απόδοση των ανεμιστήρων που βρίσκονται στο εξωτερικό του σπιτιού.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν πρώτα να τοποθετήσουν τον κεντρικό αεραγωγό και ήδη από αυτό να κάνουν καλωδιώσεις σε όλους τους άλλους χώρους. Επιπλέον, ο κεντρικός αγωγός αέρα μπορεί επίσης να τοποθετηθεί μέσω ενός "θαλάμου", ο ρόλος του οποίου στην περίπτωση αυτή μπορεί να παίξει ένα παλιό ψυγείο, το οποίο θα παίξει το ρόλο ενός φίλτρου με μια υπεριώδη λάμπα. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φράξιμο του συστήματος, συνιστάται η εγκατάσταση συμβατικών φίλτρων αμέσως μετά τον ανεμιστήρα.

Εάν εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα σε ένα διαμέρισμα όπου υπάρχει γενικός αερισμός, τότε στην περίπτωση αυτή απλά πρέπει να είναι πυκνά συσκευασμένο με αφρό ή άλλο υλικό που θα εμποδίσει τη λειτουργία του.

Ανάλογα με αυτό που επιλέξατε, η διαμόρφωσή του μπορεί να συμβεί τόσο σε αυτόματη λειτουργία όσο και σε χειροκίνητη λειτουργία. Για παράδειγμα, όταν ρυθμίζετε χειροκίνητα το χειμώνα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση αέρα και να την απενεργοποιήσετε για το καλοκαίρι. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια.

Λίγο πριν προχωρήσετε με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού πρέπει να είναι σε χαρτί υπολογίζουν προσεκτικά πόσο χρειάζεστε αέρα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, καθώς και για το σχεδιασμό, όπου η εισαγωγή αέρα, η παροχή αέρα από το δρόμο, και πού θα βρίσκεται το σύστημα μολύβδου-out θα είναι.

Διάταξη συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής

Σύμφωνα με το όνομα, το σύστημα παροχής και εξαγωγής στη σύνθεση του έχει δύο ανεξάρτητα μέρη, τα οποία εξασφαλίζουν την κανονική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Έτσι, το τμήμα τροφοδοσίας του συστήματος παρέχει ροή αέρα στον χώρο, η θέρμανση του, ο καθαρισμός, αν είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να το ψύξει. Ο σκοπός του δεύτερου μέρους γίνεται επίσης σαφής από το όνομά του, δηλαδή εξασφαλίζει την εκροή αέρα από το δωμάτιο. Πολύ συχνά σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται απλά ένας αγωγός, αλλά μερικές φορές μπορούν να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξάτμισης.

Δεδομένου ότι το χειμώνα είναι απαραίτητο να θερμανθεί ο εισερχόμενος αέρας, χρησιμοποιείται συχνά μια περίπλοκη λύση, στην οποία χρησιμοποιείται ένας μοναδικός εναλλάκτης θερμότητας. Ονομάζεται ανάκτηση. Αυτή η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή όπου ο αέρας εξαγωγής από το δωμάτιο θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα, αλλά δεν συμβαίνει η ανάμιξη των δύο ροών.

Εξαερισμός προσαγωγής και εξαγωγής: η αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της διάταξης

Πόσο συχνά αερίζουμε το δωμάτιο; Η απάντηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινή: 1-2 φορές την ημέρα, αν ξεχάσατε να ανοίξετε το παράθυρο. Και τη νύχτα πόσες φορές; Ρητορική ερώτηση. Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, η συνολική μάζα αέρα στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι συνεχώς πρέπει να ενημερώνεται πλήρως κάθε 2 ώρες.

Μια από τις αυτοματοποιημένες λύσεις για αυτό το έργο είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξάτμισης (PVV) του δωματίου.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Με συμβατικό αερισμό είναι η διαδικασία ανταλλαγής αέριων μαζών μεταξύ ενός κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος μοριακής-κινητικής καθιστά δυνατή την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας και υγρασίας μέσω ενός συστήματος διήθησης.

Ο εξαερισμός εξασφαλίζει επίσης ότι ο αέρας στο δωμάτιο πληροί τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις, γεγονός που επιβάλλει τους δικούς του τεχνολογικούς περιορισμούς στον εξοπλισμό που θα δημιουργήσει αυτή τη διαδικασία.

Το υποσύστημα εξαερισμού είναι ένα σύνολο τεχνολογικών διατάξεων και μηχανισμών για τη συλλογή, απομάκρυνση, μεταφορά και καθαρισμό του αέρα. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών των χώρων και των κτιρίων.

Συνιστούμε να μην συγκρίνετε τις έννοιες του εξαερισμού και του κλιματισμού - πολύ παρόμοιες κατηγορίες που έχουν πολλές διαφορές.

 1. Η κύρια ιδέα. Ο κλιματισμός παρέχει υποστήριξη για ορισμένες παραμέτρους αέρα σε περιορισμένο χώρο, συγκεκριμένα τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον βαθμό ιονισμού σωματιδίων και τα παρόμοια. Ο εξαερισμός παράγει επίσης ελεγχόμενη αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα μέσω της εισροής και της εκροής.
 2. Το κύριο χαρακτηριστικό. Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί με τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο και η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί πάντα στα όρια του κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος μέσω ανταλλαγής.
 3. Μέσα και μέθοδοι. Σε αντίθεση με τον εξαερισμό σε απλοποιημένη μορφή, η προετοιμασία είναι ένα αρθρωτό σχήμα πολλών μονάδων, το οποίο επεξεργάζεται ένα μικρό μέρος του αέρα και έτσι διατηρεί τις υγειονομικές και υγιεινές παραμέτρους του αέρα στην καθορισμένη περιοχή.

Εξαερισμός μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος και παρέχει, σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ένα αρκετά γρήγορη αντικατάσταση σε ολόκληρο τον όγκο της μάζας αέρα με ισχυρό ανεμιστήρες, θερμαντήρες, φίλτρα και διακλαδισμένα σύστημα σωληνώσεων.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες αερισμού που μπορούν να χωριστούν σε σχέση με τον τρόπο δημιουργίας πίεσης, διανομής, αρχιτεκτονικής και σκοπού.

Η τεχνητή έγχυση αέρα στο σύστημα εκτελείται με τη βοήθεια φυτών πίεσης - ανεμιστήρες, φυσητήρες. Με την αύξηση της πίεσης στο σύστημα σωληνώσεων, είναι δυνατόν να μετακινηθεί το μίγμα αερίου-αέρα σε μεγάλες αποστάσεις και σε μια σημαντική ποσότητα.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσιες εγκαταστάσεις με κεντρικό σύστημα αερισμού.

Εξετάστε τα συστήματα εξαερισμού τοπικά (τοπικά) και κεντρικά. Τα τοπικά συστήματα εξαερισμού είναι εξειδικευμένες λύσεις "point" για συγκεκριμένους χώρους όπου απαιτείται αυστηρή συμμόρφωση με τα πρότυπα.

Ο κεντρικός εξαερισμός παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα για ένα σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων δωματίων.

Και η τελευταία κατηγορία συστημάτων: προμήθεια, εξάτμιση και συνδυασμός. Τα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχουν ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή αέρα στον χώρο. Αυτή είναι η πιο κοινή υποομάδα των συστημάτων εξαερισμού.

Τέτοια σχέδια παρέχουν εύκολη κλιμάκωση και συντήρηση για τις πιο διαφορετικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού, γραφείου και οικιστικού τύπου.

Φυσική βάση του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα εξαιρετικά γρήγορης επεξεργασίας του μείγματος αερίου-αέρα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σύστημα εξαναγκασμένης μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά βασίζεται σε αρκετά κατανοητές φυσικές διαδικασίες.

Η ίδια η λέξη "εξαερισμός" συνδέεται στενά με την έννοια της μεταφοράς. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κίνησης των αέριων μαζών.

Η θέρμανση είναι το φαινόμενο της κυκλοφορίας με θερμική ενέργεια μεταξύ της ροής του ψυχρού και του θερμού αερίου. Υπάρχει φυσική και εξαναγκασμένη μεταφορά.

Μια μικρή φυσική του σχολείου για να καταλάβει την ουσία του τι συμβαίνει. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο καθορίζεται από τη θερμοκρασία του αέρα. Οι φορείς της θερμικής ενέργειας είναι μόρια.

Ο αέρας είναι ένα πολυμερές μίγμα αερίων που αποτελείται από άζωτο (78%), οξυγόνο (21%) και άλλες ακαθαρσίες (1%).

Όντας σε κλειστό χώρο (δωμάτιο), έχουμε μια ανομοιομορφία της θερμοκρασίας σε σχέση με το ύψος. Αυτό οφείλεται στην ετερογένεια της συγκέντρωσης μορίων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ομοιομορφία της πίεσης αερίου στον κλειστό χώρο (δωμάτιο) σύμφωνα με τη θεμελιώδη εξίσωση κινητική πίεση μοριακή θεωρία είναι ανάλογη με το γινόμενο της συγκέντρωσης των μορίων επί μέση θερμοκρασία τους.

Αν η πίεση είναι η ίδια παντού, τότε το προϊόν της συγκέντρωσης μορίων από τη θερμοκρασία στο πάνω μέρος του δωματίου θα είναι ισοδύναμο με το ίδιο προϊόν συγκέντρωσης στη θερμοκρασία:

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση μορίων και, κατά συνέπεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική μάζα του αερίου. Επομένως, λένε ότι ο ζεστός αέρας είναι "ελαφρύτερος" και το κρύο είναι "βαρύτερο".

Σε σχέση με τα προηγούμενα, γίνεται σαφές γιατί Η παροχή (εισροή) αέρα είναι συνήθως εξοπλισμένη από τον πυθμένα του δωματίου, και η έξοδος (εξάτμιση) - από πάνω. Αυτό είναι ένα αξίωμα! Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής αλληλεπιδρά με δύο διαφορετικές ροές αέρα, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονται.

Το PVV όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιπλέον συστήματα τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό της Λότζια στη σοφίτα, στον τοίχο έξω από το σπίτι, και ούτω καθεξής. D.

Ο ειδικός σχεδιασμός της εγκατάστασης παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τον αερισμό των πρακτικών οποιουδήποτε αριθμού δωματίων στο κτίριο.

Εκτός από τη βασική λειτουργία της κίνησης του αέρα, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει το ακόλουθο οπλοστάσιο βοηθητικών υποσυστημάτων και πρόσθετες λειτουργίες:

 • ψύξης και θέρμανσης του αέρα
 • ιονισμού και υγρασίας σωματιδίων
 • απολύμανση και διήθηση του αέρα.

Ας εξετάσουμε έναν τυπικό κύκλο εργασίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο βασίζεται σε μοντέλο μεταφοράς δύο κυκλωμάτων.

Στο πρώτο στάδιο, ο ψυχρός αέρας λαμβάνεται από το περιβάλλον και ο ζεστός αέρας εξάγεται από το δωμάτιο. Και από τις δύο πλευρές του αέρα διέρχεται το σύστημα καθαρισμού.

Αφού ο ψυχρός αέρας μεταφερθεί στον θερμαντήρα (θερμαντήρας) - χαρακτηριστικός για PVV με ανάκτηση θερμότητας. Επιπλέον, η θερμότητα του ψυχρού αερίου μεταφέρεται από τον ζεστό αέρα εξαγωγής - χαρακτηριστικό των συμβατικών συστημάτων.

Μετά από τη θέρμανση και την εναλλαγή θερμότητας, ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω εξωτερικού αγωγού και τροφοδοτείται ζεστός καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο.

Οι κύριες αρχές του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η αποδοτικότητα και η οικονομία.

Το κλασσικό σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • έναν υψηλό βαθμό καθαρισμού του ρεύματος εισόδου
 • προσιτή λειτουργία και συντήρηση αφαιρούμενων στοιχείων
 • την ακεραιότητα και την αρθρωτότητα της δομής.

Για την επέκταση των λειτουργικών μονάδων διαχείρισης αέρα εξοπλισμένο με βοηθητικές μονάδες ελέγχου και τα συστήματα φίλτρου ελέγχου, αισθητήρες, SELFTIMER, σιγαστήρες, ανιχνευτές υπερφόρτωση του κινητήρα, ανακτήσεως μπλοκ για τις παλέτες συμπυκνωμάτων και m. P.

Ανεφοδιασμός και εξαερισμός τι είναι;

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Το άρθρο περιγράφει τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες, τα πλεονεκτήματα και την πρακτική έλλειψη ανεπαρκειών.

Ακόμη και αν το δωμάτιο έχει εξαιρετική διακόσμηση και το καλύτερο, ακριβό σχέδιο και έπιπλα, μπορεί να φέρει ακόμα δυσφορία. Και γιατί; Επειδή δεν υπάρχει εξαερισμός, δεν υπάρχει καθαρός αέρας στο δωμάτιο. Και αν δεν υπάρχει καθαρός αέρας, οποιοσδήποτε οργανισμός αισθάνεται πολύ κακός.

Είδη εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο δωμάτιο ονομάζεται παροχή αέρα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του απαραίτητου χώρου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μια φυσική μέθοδος ή μια ηλεκτρομηχανική, δηλαδή μια τεχνητή μέθοδος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον εργασίας ή ζωής. Ο εξαερισμός είναι τριών κύριων τύπων: πρόσληψη, εξάτμιση, αλλά και υβριδικό, δηλαδή, τροφοδοσία και εξάτμιση.

Προμήθεια: παρέχει αέρα από το δρόμο, καθαρίζει από τη σκόνη και τη βρωμιά και, αν χρειαστεί, θερμαίνεται. Εξάτμιση: αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο, αλλά έχει ήδη θερμανθεί και λερωθεί. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερο αερισμό, συνδυάζονται δύο μέθοδοι και επιτυγχάνεται η παροχή και η εξάτμιση. Αυτή η επιλογή είναι η πιο κοινή και είναι πιο ισορροπημένη.

Τι είναι ένα φυσικό και τεχνητό σύστημα;

Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια ποικίλου ηλεκτρικού εξοπλισμού, όπως ανεμιστήρες και ηλεκτροκινητήρες. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί λόγω φυσικών παραγόντων: διαφορά θερμοκρασίας, πίεση αέρα, αλλαγή πίεσης ανάλογα με τη διαφορά ύψους. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου εξαερισμού είναι αρκετά απλή και αποδεκτή για την τιμολογιακή πολιτική, αξιόπιστη κατά τη λειτουργία. Στην τυπική κατασκευή, τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε φρεάτια εξαερισμού σε διαδρόμους και κουζίνες διαμερισμάτων. Αλλά το μειονέκτημα τους είναι ότι εξαρτώνται από εξωτερικούς παράγοντες και είναι απολύτως αδύνατο να ρυθμιστεί, γεγονός που περιπλέκει πολύ τη χρήση.

Ο τεχνητός αερισμός, ή όπως ονομάζεται επίσης μηχανικός, είναι το πιο κοινό και δημοφιλές σύστημα, επειδή είναι πιο τέλειο και χρησιμοποιείται όταν το φυσικό δεν είναι αρκετό. Περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανικές συσκευές, όπως διάφορους ανεμιστήρες, φίλτρα, θερμαντήρες αέρα και άλλα στοιχεία που καθιστούν ένα τέτοιο σύστημα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Είναι απόλυτα ανεξάρτητα από το περιβάλλον και τις κλιματικές συνθήκες, εκπληρώνουν σαφώς το καθήκον που τους έχει οριστεί και εγγυώνται πλήρως την άνεση του κυρίου τους.

Τι είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος εξαερισμός, ο οποίος βασίζεται στην αντικατάσταση του χρησιμοποιημένου μολυσμένου αέρα στο δωμάτιο από τον καθαρισμό από το δρόμο, δηλαδή διασφαλίζει μια σταθερή ροή καθαρού αέρα και αντλεί από τις εγκαταστάσεις ένα στάσιμο. Ένα τέτοιο σύστημα βασίζεται στη δημιουργία και τη χρήση δύο αντίθετων ροών αέρα. Συνήθως δημιουργείται με βάση τα υποσυστήματα εξολκέα και εισροής, τα οποία έχουν τα δικά τους φίλτρα, ανεμιστήρες και άλλες απαραίτητες συσκευές ή σε μία μονάδα που λειτουργεί ταυτόχρονα στην κουκούλα και στην εισροή.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι πολύ βολικός και εύκολος στην εγκατάσταση και λειτουργία και έχει επίσης και πολλές πρόσθετες ιδιότητες. Για παράδειγμα, η ανάκτηση θερμότητας, αυτή η διαδικασία αυξάνει εν μέρει τη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας με τη βοήθεια της θερμότητας του αέρα, που προέρχεται από το εσωτερικό του δωματίου. Αυτό εξοικονομεί σημαντικά τον ηλεκτρισμό, καθώς η ενέργεια δαπανάται μόνο για την οργάνωση των ροών αέρα και δεν δαπανάται για θέρμανση. Λόγω της ανάκτησης, η θέρμανση του εισερχόμενου αέρα μπορεί να συμπληρωθεί με νερό ή ηλεκτρικό θερμαντήρα.

Το πλεονέκτημα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πρώτον, αναγκάζει την αντικατάσταση του αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο και, δεύτερον, παράγει όλη την απαραίτητη επεξεργασία, δηλαδή θέρμανση και καθαρισμό. Σε ορισμένα συστήματα, παρέχεται υγρασία του αέρα, αυτό συμβαίνει εντός ορισμένων ορίων λόγω της εισερχόμενης υγρασίας που απελευθερώνεται στο κανάλι στη ροή του καθαρού αέρα. Δεδομένου ότι όλοι οι μηχανισμοί παράγουν ορισμένους θορύβους, ειδικά συστήματα σιγαστήρων ή κιβώτια προστασίας από θόρυβο μπορούν να συμπεριληφθούν στα συστήματα. Με τη βοήθειά του, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από χώρους υψηλής υγρασίας, μπάνια, μπάνιο και κουζίνα. Αυτός ο εξαερισμός στο διαμέρισμα μπορεί να γίνει με τη μορφή μονόμυλων με μικρό μέγεθος, ενώ έχει ένα ωραίο, όμορφο και κομψό σχέδιο. Ένα σύστημα αυτού του είδους μπορεί να κρεμαστεί απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου, και ταιριάζει καλά στο εσωτερικό κάθε δωματίου.

Όπου εγκαθίσταται αερισμός, ένα άτομο δεν θα αισθανθεί ποτέ δυσφορία και υπερβολική κατανάλωση ανθρακικού οξέος. Σε αυτούς τους χώρους, πάντα φρέσκο ​​και καθαρό αέρα, δεν υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές, ηλιθιότητα και ακαθαρσίες, υπερβολική υψηλή υγρασία. Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά προπαρασκευαστικών εργασιών, να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς και να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο εξοπλισμού λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιότητες αυτού του δωματίου. Με σωστή εγκατάσταση, ο εξαερισμός αυτός θα εγγυάται σταθερή καλή διάθεση και ευεξία.

Το άρθρο σας φάνηκε ενδιαφέρον; Πείτε στους φίλους σας:

Τι είναι ο εξαερισμός;

Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα οποία δεν είναι ακόμα απαραίτητα, εγκαθίστανται συστήματα εξαερισμού σε όλα τα κτίρια κατοικιών και γραφείων. Η διαθεσιμότητα των συστημάτων εξαερισμού είναι τόσο σημαντική ώστε οι απαιτήσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους να έχουν τη νομική ισχύ και να καθορίζονται στους Κανόνες και Κανονισμούς (SNiP). Όλα αυτά εξηγούνται από το γεγονός ότι, ελλείψει εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και άλλων επιβλαβών ουσιών αυξάνεται. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων, προκαλεί πονοκέφαλο, υπνηλία, απώλεια αποτελεσματικότητας. Μέρος του προβλήματος μπορεί να λυθεί με την περιοδική αερισμό του δωματίου, αλλά σε αυτή την περίπτωση, μαζί με τον καθαρό αέρα, σκόνη, διάφορες μυρωδιές, θόρυβος δρόμου μπαίνει μέσα. Επιπλέον, πρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε συνεχώς το παράθυρο ή το παράθυρο.

Για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων και υπάρχουν συστήματα αερισμού. Δεδομένου ότι ο υπολογισμός αυτών των συστημάτων είναι πολύ πιο πολύπλοκο υπολογισμό των παραμέτρων του κλιματιστικού οικιακής χρήσης, τότε εδώ θα πω μόνο για τους βασικούς όρους και έννοιες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, καθώς και να σας παρουσιάσουμε το βασικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους.

Φυσικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός των χώρων καθορίζεται από τη διαφορά στις θερμοκρασίες του αέρα του εξωτερικού χώρου και του δωματίου και τη δύναμη του ανέμου. Η πίεση του αέρα στον αέρα ασκεί πίεση στη μία πλευρά του κτιρίου, οδηγώντας τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και από την πλευρά του υδροπτέρυγα, σε βάρος της αραίωσης, αναρροφά τον αέρα από το δωμάτιο. Η ανταλλαγή του αέρα εξαρτάται από τον τύπο του οικοδομικού υλικού των τοίχων του κτιρίου. Ξύλο, τούβλο καλά αφήνεται στον αέρα. Τοίχοι από σκυρόδεμα, ζωγραφική με το λάδι τους, τσιμεντοκονίαμα μειώνουν σημαντικά τη διαπερατότητα του αέρα. Προκειμένου να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός, καταφεύγουμε στον αερισμό των χώρων από παράθυρα, παράθυρα, τραβέρσες.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός στους τοίχους των κτιρίων κατοικιών, ανοίγουν αεραγωγοί εξαερισμού, ανοίγουν στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Καταλήγουν στην οροφή με ειδικά ακροφύσια - εκτροπείς, οι οποίοι αυξάνουν την αναρρόφηση του αέρα λόγω της δύναμης του ανέμου. Σε σύγχρονες κατοικίες, τα συστήματα με αεραγωγούς δεν εξασφαλίζουν πάντοτε την απομάκρυνση του αέρα από το διαμέρισμα. Συχνά υπάρχει ένα δυσμενές φαινόμενο όπως η ανατροπή της πρόσφυσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσω των αεραγωγών, εισέρχονται ξένες μυρωδιές και σκόνη στις εγκαταστάσεις, γεγονός που δημιουργεί τον κίνδυνο εξάπλωσης ρύπων και λοιμώξεων από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα στις κατοικίες, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρικοί ανεμιστήρες στον αγωγό εξαγωγής

Μηχανικός αερισμός

Στα μηχανικά συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται συσκευές και συσκευές (ανεμιστήρες, ηλεκτρικοί κινητήρες, θερμαντήρες αέρα, συλλέκτες σκόνης, αυτοματισμοί κλπ.) Που επιτρέπουν στον αέρα να μετακινηθεί σε μεγάλες αποστάσεις. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την εργασία τους μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο. Τέτοια συστήματα μπορούν να παρέχουν και να αφαιρούν αέρα από τις τοπικές περιοχές του δωματίου στην απαιτούμενη ποσότητα, ανεξάρτητα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος αέρα. Εάν είναι απαραίτητο, ο αέρας υπόκειται σε διάφορους τύπους επεξεργασίας (καθαρισμός, θέρμανση, υγρασία κλπ.), Πράγμα που είναι πρακτικά αδύνατο σε φυσικά συστήματα εξαερισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πράξη, συχνά ονομάζεται επονομαζόμενος μικτός εξαερισμός, δηλαδή, τόσο φυσικό όσο και μηχανικό αερισμό. Σε κάθε συγκεκριμένο έργο, καθορίζεται ποιος τύπος εξαερισμού είναι καλύτερο από άποψη υγιεινής και υγιεινής και οικονομικά και τεχνικά πιο ορθολογικός.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Τα συστήματα τροφοδοσίας - ένας από τους τύπους μηχανικού εξαερισμού, χρησιμεύουν για την παροχή καθαρού αέρα σε αεριζόμενα δωμάτια αντί για απομακρυσμένο. Ο αέρας τροφοδοσίας, κατά κανόνα, υφίσταται ειδική επεξεργασία (καθαρισμός, θέρμανση, υγρασία κλπ.) Με τη βοήθεια του αντίστοιχου πρόσθετου εξοπλισμού.

Εξαερισμός εξαγωγής

Ο εξαερισμός αφαιρεί τον μολυσμένο ή θερμαινόμενο αέρα από το δωμάτιο (κατάστημα, περίβλημα). Γενικά, τόσο τα συστήματα εξαερισμού στο εσωτερικό όσο και τα συστήματα εξάτμισης παρέχονται σε κλειστούς χώρους. Η απόδοσή τους θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, λαμβανομένης υπόψη της πιθανότητας εισόδου αέρα σε παρακείμενες αίθουσες ή από παρακείμενες εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια μπορούν επίσης να εφοδιαστούν μόνο με σύστημα εξάτμισης ή με σύστημα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται σε αυτό το δωμάτιο από έξω ή από παρακείμενους χώρους μέσω ειδικών ανοιγμάτων ή απομακρύνεται από το δωμάτιο αυτό έξω ή ρέει σε παρακείμενους χώρους. Τόσο ο εξαερισμός όσο και ο εξαερισμός μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο εργασίας (τοπικός εξαερισμός) ή για ολόκληρο τον χώρο (γενικός αερισμός).

Τοπικός αερισμός

Ο τοπικός αερισμός αναφέρεται σε έναν τέτοιο εξαερισμό στον οποίο παρέχεται αέρας σε συγκεκριμένους χώρους (τοπικός εξαερισμός με καθαρό αέρα) και ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται μόνο από τους χώρους σχηματισμού επιβλαβών εκπομπών (τοπικός εξαερισμός).

Τοπικός εξαερισμός με καθαρό αέρα

Ο τοπικός αερισμός απαιτεί λιγότερες δαπάνες από τον γενικό εξαερισμό. Σε βιομηχανικούς χώρους κατά την κατανομή επιβλαβών αερίων, υγρασίας, θερμότητας κλπ. συνήθως χρησιμοποιούν ένα μικτό σύστημα εξαερισμού - κοινό σε όλο το δωμάτιο και τοπικές (τοπικές εισροές) για την παροχή καθαρού αέρα στους χώρους εργασίας.

Τοπικός εξαερισμός

Ο τοπικός εξαερισμός χρησιμοποιείται όταν οι χώροι κατανομής επιβλαβών ουσιών και εκκρίσεων στο δωμάτιο είναι εντοπισμένοι και είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εξάπλωσή τους σε όλους τους χώρους. Ο τοπικός εξαερισμός στις εγκαταστάσεις παραγωγής εξασφαλίζει τη συλλογή και την απομάκρυνση των επιβλαβών εκπομπών: αέρια, καπνό, σκόνη και μερικώς απελευθερωμένο από θερμικό εξοπλισμό.

Η τοπική αναρρόφηση (καταφύγια με τη μορφή ντουλαπιών, ζωνών, αερομεταφερόμενων αναρρόφησης, αεραγωγών, καταφυγίων υπό μορφή περιβλήματος σε εργαλειομηχανές κ.λπ.) χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση στο έδαφος.

Τοπικά συστήματα εξαερισμού

Κατά κανόνα, πολύ αποτελεσματικό, καθώς σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε επιβλαβείς ουσίες απευθείας από τον τόπο του σχηματισμού ή της απέκκρισης τους, μη επιτρέποντάς τους να εξαπλωθούν στο δωμάτιο. Λόγω της εκτροπής σημαντικής συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών (ατμών, αερίων, σκόνης), είναι συνήθως δυνατή η επίτευξη καλού υγειονομικού και υγιεινού αποτελέσματος με την απομάκρυνση μικρού όγκου αέρα.

Ωστόσο, τα τοπικά συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα αερισμού. Δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν όλες οι επιβλαβείς εκπομπές από αυτά τα συστήματα. Για παράδειγμα, όταν οι βλαβερές εκπομπές διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση ή σε όγκο, η παροχή αέρα σε ξεχωριστά δωμάτια δεν μπορεί να παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες για το περιβάλλον του αέρα. Το ίδιο ισχύει και αν η εργασία πραγματοποιείται σε ολόκληρη την περιοχή ενός δωματίου ή η φύση της σχετίζεται με μετατοπίσεις κλπ.

Γενικός αερισμός

Τα γενικά συστήματα εξαερισμού - τροφοδοτικά και καυσαερίων, είναι σχεδιασμένα για αερισμό στο δωμάτιο ως σύνολο ή σε μεγάλο μέρος του. Τα συστήματα εξάτμισης γενικής ανταλλαγής απομακρύνουν σχετικά ομοιόμορφα τον αέρα από το σύνολο των εγκαταστημένων χώρων και τα γενικά συστήματα παροχής αέρα τροφοδοτούν αέρα και το διανέμουν σε όλο τον όγκο του εξαεριζόμενου χώρου

Γενικός εξαερισμός για τον εξαερισμό

αερισμός Αραίωση διατάσσεται για αφομοίωση της περίσσειας θερμότητας και της υγρασίας, αραιώνοντας επιβλαβείς συγκεντρώσεις των αερίων και ατμών δεν απομακρύνθηκε obshcheobmennoj τοπικός εξαερισμός και σύστημα εξαερισμού, καθώς και να παρέχει τα υπολογιζόμενα κανόνες και ελεύθερη ανθρώπινων αναπνοής στην περιοχή εργασίας.

Με αρνητικό ισοζύγιο θερμότητας, δηλαδή με έλλειψη θερμότητας, ο αερισμός γενικής ανταλλαγής εφοδιάζεται με μηχανική ώθηση και με θέρμανση ολόκληρου του όγκου του καθαρού αέρα. Κατά κανόνα, πριν ξεκινήσετε τον αέρα, καθαρίζεται από σκόνη. Όταν οι βλαβερές εκπομπές εισάγονται στον αέρα του εργαστηρίου, η ποσότητα του φρέσκου αέρα πρέπει να αντισταθμίζει εντελώς τη γενική ανταλλαγή και τον τοπικό εξαερισμό

Γενικός εξαερισμός

Ο απλούστερος τύπος γενικού εξαερισμού είναι ένας ξεχωριστός ανεμιστήρας (συνήθως αξονικός τύπος) με ηλεκτρικό μοτέρ σε έναν άξονα που βρίσκεται σε παράθυρο ή σε άνοιγμα τοίχου. Μια τέτοια εγκατάσταση αφαιρεί αέρα από την περιοχή του δωματίου που βρίσκεται πιο κοντά στον ανεμιστήρα, κάνοντας μόνο μια γενική ανταλλαγή αέρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση διαθέτει έναν εκτεταμένο αγωγό εξαγωγής. Αν το μήκος του αγωγού εξαγωγής υπερβαίνει τα 30-40 μ. Και συνεπώς η απώλεια πίεσης στο δίκτυο είναι μεγαλύτερη από 30-40 kg / sq. m. Αντί ενός αξονικού ανεμιστήρα, εγκαθίσταται φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Όταν οι βλαβερές εκπομπές στο κατάστημα είναι βαρέα αέρια ή σκόνη και δεν υπάρχει εκπομπή θερμότητας από τον εξοπλισμό, οι αγωγοί εξάτμισης τοποθετούνται πάνω στο δάπεδο του εργαστηρίου ή εκτελούνται με τη μορφή υπόγειων διαύλων.

Σε βιομηχανικά κτίρια όπου υπάρχουν ποικίλες επιβλαβείς εκκενώσεως (θερμότητα, υγρασία, αέρια, ατμούς, σκόνες, κλπ) και την παράδοσή τους στον χώρο συμβαίνει σε διάφορες συνθήκες (συγκέντρωση, διασπείρεται σε διαφορετικά επίπεδα, και τα παρόμοια), είναι συχνά αδύνατο να γίνει με οποιοδήποτε σύστημα, για παράδειγμα, τοπικό αερισμό ή γενική ανταλλαγή. Σε αυτούς τους χώρους, για την απομάκρυνση επιβλαβών εκπομπών που δεν μπορούν να εντοπιστούν και εισέλθουν στον αέρα των εγκαταστάσεων, χρησιμοποιούνται συστήματα εξάτμισης γενικής ανταλλαγής.

Κανάλι και αερισμός χωρίς κανάλια

Τα συστήματα εξαερισμού διακλαδισμένη ή αγωγό να κινηθεί αέρα (συστήματα κανάλι) ή αγωγών, τα κανάλια μπορεί να απουσιάζει, π.χ., κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στον τοίχο, μια οροφή, με φυσικό εξαερισμό, κλπ (συστήματα χωρίς κανάλι)

Χρώματα εξαναγκασμένου εξαερισμού

 • Φυσικός εξαερισμός
 • Φυσική ροή μέσω βαλβίδων τοίχου και παραθύρων
 • Παροχή αερισμού στο σπίτι
 • Σύστημα εξαερισμού
 • Η έννοια του συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ο όρος "εξαερισμός" σημαίνει ένα σύστημα ανταλλαγής αέριων μαζών σε ένα δωμάτιο, το οποίο τροφοδοτεί με οξυγόνο. Τα οικιστικά κτίρια έχουν ιδιαίτερα ανάγκη να δημιουργήσουν άνετα επίπεδα υγρασίας αέρα και βέλτιστη θερμοκρασία σε αυτά. Ο σαφώς οργανωμένος φυσικός αερισμός εισόδου και εξάτμισης συμβάλλει στην υγεία των ζωντανών ανθρώπων, τη διατήρηση της ασυλίας. Ιδιαίτερα που χρειάζονται εξαερισμό υψηλής ποιότητας στο μπάνιο, στην κουζίνα, όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο υγρασίας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Γενικές αρχές κατασκευής αερισμού.

Φυσικός εξαερισμός

Η κίνηση των αέριων μαζών σε αυτό το σύστημα συμβαίνει για πολλούς λόγους:

 1. Λόγω των άνισων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας των εξωτερικών και εσωτερικών ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αυτή η διαδικασία ονομάστηκε "αερισμός".
 2. Λόγω της διαφοράς στην πίεση αέρα μεταξύ του χώρου που βρίσκεται σε λειτουργία και της συσκευής που παρέχει πρόσφυση, ο εκτροπέας. Τοποθετείται στην οροφή του κτιρίου.
 3. Λόγω της ενεργού επίδρασης της πίεσης του ανέμου.

Το σχήμα του φυσικού αερισμού: 1 # 8211 ζώνη εισαγωγής αέρα, 2 # 8211 περιοχή ροής αέρα, 3 # 8211 ζώνη εξαγωγής αέρα.

Ο αερισμός χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις καταστημάτων που υπόκεινται σε σημαντικές εκπομπές θερμότητας, στον αέρα των οποίων υπάρχει υπερβολική ποσότητα αερίων και σκόνης. Μην το χρησιμοποιείτε όταν οι συνθήκες παραγωγής σχετίζονται με την εκ των προτέρων επεξεργασία του καθαρού αέρα ή εάν η ροή των νωπών μαζών οδηγεί σε συμπύκνωση ή ομίχλη.

Ο φυσικός αερισμός συνδέεται με την κυκλοφορία του αέρα λόγω της ανομοιομορφίας της πίεσης της στήλης αέρα. Η μικρότερη διαφορά ύψους μεταξύ του δείκτη τραβώντας μάζες έξω από το δωμάτιο και την κατάρτιση έξω με ένα deflector είναι συνήθως λίγο πάνω από 3 μ. Η κίνηση του αέρα μέσω του αγωγού λαμβάνει χώρα με ταχύτητα 1 m / s.

Ο φυσικός αερισμός μειώνει το γεγονός ότι ως αποτέλεσμα της επίδρασης της πίεσης του ανέμου στα τμήματα του κτιρίου που αντιμετωπίζει ο άνεμος, υπάρχει μια αύξηση, και στα σημεία χωρίς αέρα # 8211 μείωση της πίεσης. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι απλό και δεν απαιτεί την αγορά ακριβά εξοπλισμού, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είναι πολύ σημαντική για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού.

Ο φυσικός αερισμός εξαρτάται άμεσα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, επηρεάζει τη θερμοκρασία, την κατεύθυνση του ανέμου και την ταχύτητα της κίνησης.

Ένα τέτοιο σύστημα ανταλλαγής αέρα αντιπροσωπεύεται από μια κοινότητα μηχανισμών που επιτρέπουν την επεξεργασία, τη μετακίνηση, τη σίτιση και την αφαίρεση των μαζών. Στο πλαίσιο αυτό διακρίνονται οι ακόλουθες ταξινομήσεις:

 • από την ικανότητα να σχηματίζει πίεση και κίνηση του αέρα: μια φυσική και μηχανική πρόθεση
 • με λειτουργία: εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Φυσική ροή μέσω βαλβίδων τοίχου και παραθύρων

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν PVC τα παράθυρα στα σπίτια τους, τα οποία, μαζί με τις θετικές στιγμές, έχουν επίσης κάποια μειονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν απόλυτη στεγανότητα, παρέχεται από την τεχνολογική διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει φυσική εισροή αέρα. Η ανταλλαγή αέρα σε παρόμοιες δομές προσεγγίζει μηδενικά σημάδια

Μέσα από το παράθυρο με τη βαλβίδα εξαερισμού έρχεται καθαρός αέρας, για πιο ενεργή κυκλοφορία των οποίων οι αγωγοί εξαγωγής είναι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες.

Για να επιλύσετε την κατάσταση με θετικό τρόπο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό των μονάδων παραθύρων κατά την παραγγελία. Θα πρέπει να έχουν μια ενσωματωμένη ρυθμιζόμενη υποδοχή, η οποία εξασφαλίζει καλό εξαερισμό του δωματίου. Ο παραδοσιακός χώρος είναι η κορυφή της δομής του παραθύρου. Αυτός είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας, που αντιπροσωπεύεται ως βαλβίδα παραθύρου.

Η βαλβίδα διείσδυσης αέρα (τοίχος αέρα τροφοδοσίας) μπορεί να εγκατασταθεί μετά την εγκατάσταση των παραθύρων. Έχει τη μορφή ενός στρογγυλού ακροφυσίου, στερεωμένου στη βάση του τοίχου και καλυμμένο με γρίλιες και στις δύο πλευρές. Στο εσωτερικό υπάρχει μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα, η οποία μπορεί να ανοίξει και να κλείσει. Συνήθως τέτοια στοιχεία τοποθετούνται κοντά στα παράθυρα, παραμένουν σχεδόν αόρατα, επειδή κάθε παράθυρο έχει κουρτίνα, βοηθά σε αυτό.

Ο εισερχόμενος αέρας θα ρέει στην περιοχή επιρροής των θερμαντικών σωμάτων που βρίσκονται κάτω από τα ανοίγματα.

Συχνά, τέτοιες βαλβίδες τοποθετούνται πίσω από την μπαταρία, ως αποτέλεσμα των εισερχόμενων μαζών θα θερμαίνεται καλά. Ο εξαερισμός Pribochnaya αυτού του τύπου μπορεί να εφοδιάζεται με φίλτρα, αισθητήρες, που δείχνουν την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Βαλβίδες είναι επιθυμητό να τεθούν σε υπνοδωμάτια, τραπεζαρίες, μπάνια. Μπορούν να παρατηρηθούν σε κτίρια στο σχεδιασμό των οποίων χρησιμοποιήθηκε μονωτικό μονωτικό τύπου αφρού, διότι σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα του αέρα τροφοδοσίας στο σπίτι μειώνεται αισθητά.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Παροχή αερισμού στο σπίτι

Διάγραμμα εγκατάστασης της βαλβίδας παροχής πίσω από το ψυγείο.

Ο όγκος του φρέσκου αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των θυρών και των παραθύρων όταν ανοίγουν. Ωστόσο, τέτοια μέτρα συχνά δεν επαρκούν για την πραγματοποίηση ποιοτικού αερισμού. Πολλά σύγχρονα κτήρια είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες διείσδυσης.

Ο εξαερισμός εισαγωγής και εξάτμισης προορίζεται για την έγκαιρη τροφοδοσία μίας νέας μάζας στο δωμάτιο αντί του απομακρυσμένου σχηματισμού. Αυτός ο αέρας αντιμετωπίζεται συχνά: καθαρίζεται, θερμαίνεται, υγραίνεται.

Ο εξαερισμός στο σπίτι έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την ανταλλαγή του αέρα. Αυτό συνδέεται συχνά με μια σημαντική δαπάνη θερμικής ενέργειας. Ο εξοπλισμός θέρμανσης έχει σχεδιαστεί για τη συστηματική θέρμανση των ψυχρών στρωμάτων αέρα. Οι θερμαινόμενες μάζες κινούνται από την κουκούλα.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Σύστημα εξαερισμού

Σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Η αφαίρεση των αέριων μαζών από τις εγκαταστάσεις πραγματοποιείται μέσω εγκατεστημένων οπών αερισμού, οι οποίες έχουν πρόσβαση στο δρόμο μέσω της οροφής του κτιρίου ή του τοίχου. Ο εξαερισμός στο σπίτι είναι εγκατεστημένος κατά τη στιγμή της κατασκευής. Οι κρυμμένες μορφές τους τοποθετούνται σε πλινθοδομή ή σε παράρτημα.

Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτού του καναλιού, χρησιμοποιούνται ένθετα κασσίτερου. Η κατακόρυφη δομή αυτού του συστήματος καλύπτεται με μεταλλικό πώμα, το οποίο εμποδίζει τη διείσδυση του χιονιού και του νερού.

Ο άξονας του συστήματος εξαερισμού εγκαθίσταται σε οικιακούς λέβητες ή εγκαταστάσεις με συσκευές θέρμανσης αερίου. Τοποθετημένο πάνω από τις κουκούλες των πιάτων θα απαλλάξει τον χώρο από περιττούς ατμούς, κορεσμένους με υγρασία και λάδι.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Η έννοια του συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού

Ένα τέτοιο σύστημα ανταλλαγής αέρα βασίζεται σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική εργασία, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του στάσιμου αέρα των δωματίων. Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτού του συστήματος, εμφανίζονται δύο ρεύματα αέριων μαζών, η λειτουργία των οποίων οφείλεται στη λειτουργία του απορροφητήρα και της εισροής, των φίλτρων και των ανεμιστήρων.

Ο εξαερισμός είναι άνετος, εύκολος στην εγκατάσταση και άνετες συνθήκες λειτουργίας. Η θέρμανση του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να επιτευχθεί με τη δράση ενός νερού και ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα.

Τύποι αγωγών εξαερισμού: και # 8211 τοποθέτηση των καναλιών αερισμού σε τοίχο από τούβλα, β # 8211 κανάλια σκάλες εξαερισμού, # 8211 εναιωρούνται φιλτροκούτι, ζ # 8211 απόσυρση του άξονα εξαερισμού οροφής.

Η διαδικασία της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο, που συνδέεται με αυτό το σύστημα, συνδέεται με έναν αναγκαστικό τρόπο λειτουργίας. Εδώ διεξάγεται περαιτέρω επεξεργασία των μαζών, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης και του καθαρισμού τους. Τα μεμονωμένα δείγματα έχουν τη λειτουργία της υγρασίας, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια της υγρασίας που εξέρχεται από το κανάλι στη ροή εισερχόμενου καθαρού αέρα. Οι μηχανισμοί που παρουσιάζονται έχουν ειδικές συσκευές που μειώνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία τους. Βοηθούν στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από χώρους με υψηλή υγρασία.

Σε ένα διαμέρισμα ο εξαερισμός αυτός συχνά παίρνει τη μορφή μικρών μπλοκ που έχουν μια όμορφη και πρωτότυπη εμφάνιση. Τέτοιες συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο, η κατάσταση του δωματίου από αυτό δεν θα υποφέρει.

Σε δωμάτια με εξαερισμό που παρέχεται είναι πάντα εύκολο να αναπνεύσει, δεν υπάρχει στάσιμη και ακανόνιστη μυρωδιά, σε χώρους δεν υπάρχει ακαμψία, ταλαιπωρία και υγρασία. Την παραμονή των εργασιών εγκατάστασης, την προετοιμασία θα πρέπει να διεξαχθεί, η έννοια αυτή περιλαμβάνει τους κατάλληλους υπολογισμούς, την επιλογή του εξοπλισμού ανάλογα με τον τύπο του δωματίου. Η ποιοτική εγκατάσταση θα δώσει εμπιστοσύνη στο μέλλον και θα επηρεάσει καλύτερα την υγεία των ανθρώπων που ζουν.

Οι αγωγοί εξαερισμού στους εσωτερικούς τοίχους των δωματίων των λουτρών και της κουζίνας έχουν σχεδιαστεί πριν από την ανέγερση των τοίχων.

Για τον τρόπο λειτουργίας του αερισμού στο σπίτι, αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την άνεση της ζωής όλων των ενοικιαστών, αλλά και από την ακεραιότητα των δομών του κτιρίου. Σε σχέση με αυτό, χρησιμοποιείται στην περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια συσκευή για φυσικό εξαερισμό προμήθειας και εξάτμισης. Η δράση του συνδέεται με την ανομοιομορφία των δεικτών θερμοκρασίας, την αδιαπερατότητα του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Μόλις μειωθεί η εξωτερική θερμοκρασία, η απόδοση των αγωγών εξαγωγής αυξάνεται και όταν αυξάνεται μειώνεται αισθητά.

Το σύστημα ανταλλαγής αέρα του φυσικού σχεδίου μαζί με τα πλεονεκτήματα, έχει κάποια μειονεκτήματα. Το κόστος του είναι σχετικά μικρό, σε σύγκριση με την εγκατάσταση άλλων συστημάτων. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται πολύ συχνά στις εγκαταστάσεις οικιστικού σχεδίου. Αυτός ο εξαερισμός δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, ηλεκτρικές συσκευές, ανεμιστήρες, κινητήρες, κινητήρες. Χαρακτηρίζεται από ευκολία στη λειτουργία, χαμηλό θόρυβο και αξιοπιστία.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, την κατάσταση και την ακριβή λειτουργία της εγκατάστασης εξαερισμού. Οι τρύπες για κουκούλες είναι εγκατεστημένες κατά τη στιγμή της κατασκευής του σπιτιού και τις απομακρύνουν στην οροφή του κτιρίου, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση της πρόσφυσης. Τέτοια κανάλια αντιπροσωπεύονται από κενά που είναι στερεωμένα σε τοίχο από τούβλα ή σκυρόδεμα.

Αλλά οι σύγχρονες συνθήκες υπαγορεύουν ειδικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών και δεν μπορούν να ονομαστούν άψογες. Για την καλύτερη δουλειά ενός τέτοιου συστήματος, τα τοιχώματα των εσωτερικών ανοιγμάτων εξάτμισης πρέπει να έχουν μια ομαλή βάση, χωρίς παραμορφώσεις και ανυψώσεις, και μάλιστα αυτά τα μικρά στοιχεία μπορούν να μειώσουν την ώση. Αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι επίπεδες, δεν πρέπει να υπάρχουν στενεύοντας ή διευρυνόμενα στοιχεία στη βάση τους, αλλά δεν επηρεάζουν τον αερισμό του δωματίου με τον καλύτερο τρόπο. Για να δημιουργήσετε μια δομή που να ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις, χρειάζεστε ιδιαίτερη φροντίδα, εργασιακή εμπειρία, σαφήνεια σε όλες τις φάσεις.

Για να διατηρήσετε τον εξαφανισμένο αέρα έξω από το δωμάτιο, εγκαταστήστε αγωγούς εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για την κουζίνα, στο χώρο του λέβητα. Τέτοιες τρύπες μπορούν να εγκατασταθούν στα εσωτερικά χωρίσματα. Για να χρησιμοποιηθούν οι μάζες που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό χώρο, στα κανάλια για την ανταλλαγή αέρα δημιουργούνται οπές και στερεώνονται σταθερά πλέγματα. Οποιοσδήποτε από τους θεωρούμενους κατακόρυφους διαύλους θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με μια καλά κλειστή πόρτα παρέχοντας άριστη πρόσβαση για προβολή. Χρειάζεται για τακτικό καθαρισμό της κουκούλας. Τέτοιες συσκευές είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος κάθε καναλιού.

Για να λειτουργήσει ομαλά το φυσικό σύστημα εξαερισμού, όλοι οι χώροι του σπιτιού πρέπει να λαμβάνουν καθαρό αέρα. Το παραδοσιακό σχήμα του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ότι ο χώρος είναι κορεσμένος με οξυγόνο μέσω των ρωγμών στις δομές παραθύρων, μέσω των τραβέρσων, των ανοικτών παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πολλά κτίρια σύγχρονης κατασκευής βρίσκουν μια τέτοια συσκευή ανεπαρκή.

Για την σωστή λειτουργία του φυσικού αερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη συσκευή εισροής στο δωμάτιο. Οι αγωγοί του είναι εγκατεστημένοι με τον ίδιο τρόπο όπως ο εξαερισμός. Η μόνη διαφορά είναι ότι η απορρόφηση καθαρού αέρα θα πρέπει να οργανώνεται στο επίπεδο των κάτω ορόφων της δομής. Στις γρίλιες πρέπει να τοποθετήσετε τις επιλογές της συσκευής, οι οποίες θα επιτρέψουν στον κατάλληλο χρόνο να σταματήσουν την κίνηση του κρύου αέρα μέσα στο κτίριο.