Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Συμβαίνει επίσης ότι όχι μόνο οι άνθρωποι κατοικούνται στο νέο σπίτι, αλλά μαζί τους διαφόρων μυκήτων και μούχλα αρχίζουν να ζουν εκεί. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν διάφορες ασθένειες, οι οποίες σταδιακά γίνονται χρόνια. Τα δάπεδα και άλλες ξύλινες κατασκευές αρχίζουν να υποβαθμίζονται. Η ζωή σε ένα σπίτι δεν είναι ασφαλής. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ναι, επειδή οι δάσκαλοι ξέχασαν να κάνουν διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού. Φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το λάθος μόνοι σας. Εάν το ίδρυμα είναι κατασκευασμένο από τούβλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε τα θεμέλια στο ίδρυμα μόνοι σας. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι μεγάλη και δύσκολη. Πρέπει να καταλάβουμε πώς να αποφύγουμε ένα τέτοιο λάθος στο στάδιο της κατασκευής.

Ο αέρας στο κορδόνι της κορδέλας διαβρώνει όλο το πλεόνασμα υγρού κάτω από το σπίτι.

Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι ο αέρας είναι απαραίτητο πράγμα και πρέπει να βρίσκεται στο ίδρυμα. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του σπιτιού: διαβρώνει την υπερβολική υγρασία από το υπόγειο κάτω από το σπίτι, δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση υγρασίας, και ως εκ τούτου να σώσει τα θεμέλια σπίτι από την καταστροφή. Ο αέρας δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί καλούπι και να μολύνει τα πάντα γύρω.

Είναι απαραίτητο να δοθεί ακριβής ορισμός του προϊόντος. Αυτή η τρύπα, η οποία έχει τη μορφή ενός στρογγυλού, τετράγωνου, ορθογώνιου. Το μήκος της έκρηξης είναι ίσο με το πλάτος της ταινίας θεμελίωσης.

Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν αέρος μεταξύ τους και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σχέδιο. Όσο περισσότερο στον υποπεδίο αέρα, το στεγνωτήριο γίνεται στο υπόγειο. Τόσο ο μύκητας όσο και η μούχλα δεν θα εγκατασταθούν εκεί και δεν θα βλάψουν την υγεία όσων ζουν σε αυτό το σπίτι.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις πριν από την έναρξη της κατασκευής.

Ιδρύματα στο ίδρυμα

Σκεφτείτε τις ανάγκες τρυπών εξαερισμού στο στάδιο του έργου. Οι αέρες χρησιμεύουν ως ένα είδος ελαφριού σπιτιού, βρίσκονται σε δωμάτια κάτω από το πάτωμα. Ένα σπίτι πρέπει να αναπνέει ανά πάσα στιγμή του χρόνου, οι περιορισμοί σε αυτό δεν είναι ψευδής.

Αρνούνται να έχουν τα θεμέλια στα θεμέλια, μπορείτε μόνο σε μία περίπτωση. Αυτό συμβαίνει όταν το χώμα στο υποπεδίο του σπιτιού είναι καλυμμένο με ατμοπροστατευτικό υλικό ή όταν το σύστημα αερισμού λειτουργεί στο σπίτι και η βάση και το έδαφος γύρω του είναι μονωμένα.

Διάταξη των οπών του αέρα

Βέλτιστη θέση του αέρα στην πλίνθο.

Το σχήμα της θέσης των εκπομπών του αέρα πάνω από το έδαφος βασίζεται σε αυτή την αρχή της αρχής: όσο υψηλότερες είναι οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα, τόσο το καλύτερο στο σπίτι. Όλες οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά τον αερισμό του σπιτιού. Ο αριθμός των οπών εξαερισμού πρέπει να γίνεται περισσότερο από τις πιο σκληρές συνθήκες. Αυτό λαμβάνει υπόψη την κατάσταση του εδάφους στο οποίο θα γίνει η κατασκευή.

Σε κάθε τοίχο του σπιτιού πρέπει να υπάρχουν τρύπες εξαερισμού. Αν και κάτω από το εσωτερικό τοίχωμα, το θεμέλιο περνάει, τότε πρέπει επίσης να υπάρχουν μολυντές. Ένα άνοιγμα είναι αρκετό για 2 m / n.

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των οπών στο θεμέλιο, πρέπει να διαιρέσετε τη συνολική επιφάνεια δαπέδου κατά 400. Το μέγεθος των εκρήξεων και το σχήμα τους δεν έχουν σημασία. Έτσι, πόσες εκρήξεις στο ίδρυμα θα εξαρτηθούν από το πού κτίζεται το σπίτι, και υπό τις συνθήκες.

Αριθμός φυσαλίδων στο ίδρυμα

Το καλύτερο θεωρείται όταν ο αριθμός των αποδόσεων είναι ομοιόμορφος και η θέση τους είναι συμμετρική.

Εάν η τοποθέτηση της βάσης της ταινίας εκτελείται ανεξάρτητα, η περιοχή των αεραγωγών δεν επαρκεί. Συνήθως, για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός των 100 τετραγώνων του υπόγειου, οι πλοίαρχοι κάνουν 6-8 τρύπες, αυτό δεν αρκεί. Για όλους τους δείκτες, πρέπει να υπάρχουν 25 τρύπες με διάμετρο 11 cm.

Εξαερισμός σε βάση θεμελίωσης

Σχέδιο εξαερισμού της θεμελίωσης ταινιών.

Για να κάνετε αερισμό στο θεμέλιο της ταινίας, ίσως χρειαστεί:

 1. Ξύλινες δοκοί ή στρογγυλοί σωλήνες (κατασκευασμένοι από αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικό).
 2. Άμμος.
 1. Το φτυάρι.
 2. Κλεοπάτρα.
 3. Σφυρί.
 4. Τρυπάνι για μέταλλο.
 5. Τρυπάνι για ξύλο.
 6. Ημικυκλική ή ευθεία καλέμι.

Καταστρώματα της βάσης της κορδέλας.

Πρέπει να φροντίσουμε τα θεμέλια στο ίδρυμα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Για να είμαι ακριβής, είναι ακόμα και κατά τη δημιουργία του ξυλότυπου. Το ύψος από το έδαφος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 30 εκ. Αυτό το ύψος θα πρέπει να είναι, επειδή το Μάρτιο ή τον Απρίλιο μπορεί να διαρρεύσει νερό κάτω από το κτίριο. Η διάμετρος του ανοίγματος πρέπει να εξαρτάται άμεσα από την περίμετρο της δομής. Το μέγεθος του ανοίγματος στη βάση της λωρίδας πρέπει να είναι από 10 έως 15 cm.

Όσο μεγαλύτερη είναι η δομή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος των αεραγωγών. Κατά τον προσδιορισμό της θέσης των πριζών, θυμηθείτε τα εξής: Ο εξαερισμός πρέπει να είναι παράλληλος στους τοίχους, ο ένας έναντι του άλλου. Με άλλο τρόπο, δεν πρέπει να είναι. Θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 2,5 μ. Η μία από την άλλη. Εάν στη ράβδωση της ταινίας πρέπει να υπάρχουν σταυροειδείς ράβδοι μέσα, τότε θα πρέπει να κάνουν και χτυπήματα εξαερισμού.

Χρήσιμες συμβουλές που σχετίζονται με την παραγωγή

Οι ειδικοί που είναι πολύ έμπειροι στην κατασκευή του συγκροτήματος μπάντας, συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούν μια δέσμη ξύλου για το σχηματισμό αεραγωγών στο ίδρυμα. Το δέντρο για ένα μήνα στεγνώσει το υπόβαθρο κάτω από την πίεση σταθερά προσκολλώνται στο σκυρόδεμα.

Θα είναι πολύ δύσκολο να το πάρει. Για να μην χάνετε τις προσπάθειές σας σε τέτοιες εργασίες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς σωλήνες της σωστής διαμέτρου. Οι σωλήνες μπορούν να είναι αμιαντοτσιμέντο. Στη μέση του σωλήνα θα πρέπει πριν από το χύσιμο με σκυρόδεμα, ρίξτε την άμμο. Στη συνέχεια, ο σωλήνας δεν θα σπάσει υπό πίεση. Κατά την αποσυναρμολόγηση του ξυλότυπου, η άμμος καθαρίζεται εύκολα.

Για να γεμίσετε το σωλήνα με άμμο, και στα δύο άκρα πρέπει να καλύπτεται με σκόνη από λινό. Στη συνέχεια, η άμμος δεν θα πάρει αρκετό ύπνο. Ο σωλήνας που εισάγεται στον ξυλότυπο πρέπει να στηρίζεται στον πάγκο με τα άκρα του. Μετά από αυτό, μπορείτε να ρίξετε το θεμέλιο περαιτέρω, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη χύτευση της θεμέλιας κορδέλας.

Οι τρύπες στα τελικά προϊόντα καλυμμένα καλύτερα με ένα δίχτυ, αυτό θα προστατεύσει το υπόγειο από τα τρωκτικά.

Και εδώ τι πρέπει να κάνουμε, όταν, από την απειρία, χρησιμοποιήθηκε μια ξύλινη δοκός. Ένα δέντρο με σκυρόδεμα είναι κολλημένο σφιχτά, αλλά αυτό μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε σφυρί ή σφυρί. Πρώτον, οι τρύπες γίνονται με τρυπάνι. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός καλέμι, έχουν καθαριστεί. Καθαρίστε στις πλευρές, αποκόψτε το σκυρόδεμα και το μέσο για να ρίξετε με ένα σφυρί. Αυτό είναι όλο.

Επίσης συμβαίνει ότι οι τρύπες απλά ξέχασαν να κάνουν. Αυτό διορθώνεται από την κατασκευή του σόμπα. Το πλίνθο είναι ένα επιπρόσθετο τμήμα τούβλο ή μπλοκ που βρίσκονται ακριβώς πάνω στο κορδόνι. Χρειάζεται να ισοπεδωθεί το ύψος του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια, οι οπές εξαερισμού κατασκευάζονται στο υπόγειο. Αν δεν υπάρχει βάση, τότε οι οπές γίνονται στην τελική βάση. Αλλά αυτή είναι μια πολύ λεπτή δουλειά, δεν χρειάζεται να αγγίξετε το οπλισμό στο θεμέλιο χύνοντας και να διορθώσετε τις τρύπες. Είναι επίσης δυνατό σε αυτή την περίπτωση να γίνει αερισμός στο πάτωμα του κτιρίου. Για να γίνει αυτό, στο πάτωμα του κτιρίου κάνουν τετράγωνα τρύπες, οι οποίες είναι καλυμμένες με ράβδους. Το μέγεθος τέτοιων οπών μπορεί να είναι 15 cm.

Οι αγωγοί αερισμού πρέπει να κλείνουν με σχάρα και ανά πάσα στιγμή του έτους. Στη συνέχεια εξασφαλίζεται σταθερός αερισμός στο κτίριο κατοικιών και τα τρωκτικά δεν εισχωρούν στο σπίτι. Η βάση πρέπει να αερίζεται συνεχώς, το δάπεδο θα πρέπει να είναι μονωμένο, τότε το χειμώνα δεν θα σύρει το κρύο κάτω από το δάπεδο.

Δύο μεγάλες καταπακτές που βρίσκονται σε αντίθετους τοίχους είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις μικρές τρύπες. Αλλά είναι καλύτερα να κάνουμε τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες.

Στην πραγματικότητα, η χρήση πλαστικών σωλήνων αποτελεί καινοτομία στη δημιουργία προϊόντων. Η αντοχή τους είναι αρκετή για να εξασφαλίσει ότι η μορφή των κτυπήματος είναι στρογγυλή και δεν παραμορφώνεται όταν χύνεται το θεμέλιο. Οι αέριοι φαίνονται καθαροί. Αυτά τα ένθετα είναι καλύτερα τοποθετημένα στην κορυφή του οπλισμού. Ο σωλήνας πρέπει να κοπεί ακριβώς στο μέγεθος που απαιτείται. Εάν οι ράβδοι του οπλισμού βρίσκονται πάνω από τον σωλήνα για εμφύσηση, τότε οι σωλήνες για τις εκροές πρέπει να αναρτηθούν πάνω στο σύρμα. Και με αυτό, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Για να περάσει ένα κομμάτι σωλήνα κάτω από τις ράβδους του οπλισμού, το μήκος του σωλήνα θα πρέπει να είναι μικρότερο από περίπου 2 cm, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί στον ίδιο τον ξυλότυπο. Πρέπει να υπάρχει ένα κενό μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου του περιβλήματος, το οποίο είναι κλειστό με κάτι που εμποδίζει το σκυρόδεμα να εισέλθει στο εσωτερικό του.

Για μια τέτοια εργασία, ένας δακτύλιος αποκοπής ενός πλαστικού σωλήνα είναι πολύ κατάλληλος. Εάν κοπεί ακριβώς, θα χωρέσει σφιχτά στο κενό. Και δεν θα είναι ορατό από έξω. Τώρα τα ένθετα είναι σταθερά στερεωμένα στο οπλισμό στον ξυλότυπο και δεν κινούνται και δεν παραμορφώνονται όταν ρίχνουν θεμέλια σκυροδέματος.

Θέση πτώσεων στο ίδρυμα.

Ακόμη και αν το σκυρόδεμα εισέλθει στο εσωτερικό του, θα είναι εύκολο να το αφαιρέσετε από το σωλήνα, αλλά πρέπει να γίνει μετά την αποσυναρμολόγηση του ξυλότυπου.

Κοπή πλαστικών σωληνώσεων με τη μεγαλύτερη χρήση ξυλουργικής. Η τομή θα είναι πολύ καθαρή και ακριβής. Κόβετε με λεπτό πριόνι, η διαδικασία κοπής είναι πολύ γρήγορη.

Μια άλλη συμβουλή: Μην κλείσετε τις τρύπες αέρα στα θεμέλια ταινία το χειμώνα, έτσι ώστε να μπορεί να βλάψει το σπίτι σας και την υγεία σας. Μία διατήρηση θερμότητας στο σπίτι μπορεί όχι μέσω των κλειστών οπών αέρα και μέσω μονωτικές πλάκες, ροκ στρώμα μαλλιού πρέπει να είναι μικρότερη από 20 cm. Είναι αναγκαίο να κανονίσει υποδάπεδο αερισμού, είναι δυνατή μέσω μιας κατοικίας. Οι οπές πρέπει να γίνονται σε εκείνες τις θέσεις του δαπέδου όπου δεν υπάρχει διαφορά φορτίου. Οι οπές καλύπτονται με ένα πλέγμα.

Παραλείψτε τα ανοίγματα δεν πρέπει να είναι. Αλλά πρέπει να γίνουν με σύνεση. Ο εξαίρετος αερισμός αποτελεί εγγύηση για την προστασία των ξύλινων δομών στο σπίτι από την υγρασία. Δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα στο εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχουν αέρας κάτω από το πάτωμα, ολόκληρος ο χώρος είναι γεμάτος με άμμο και επιπρόσθετη στεγάνωση είναι διατεταγμένη κατά μήκος της περιμέτρου του όλου ορόφου. Η παράδοση της κατασκευής των ταινιών βάσεων είναι τελείως διαφορετική, επομένως είναι απαραίτητη μια διέξοδος.

Τώρα στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά άρθρα που αφιερώνεται στο θέμα της μηχανικής και της κατασκευής του ιδρύματος, αλλά πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές που βρίσκονται εκεί. Και θα πρέπει να επιλέξετε ακριβώς τι είναι κατάλληλο για την παραλλαγή σας της ίδρυσης ή της κατασκευής του σπιτιού.

Αέρας για τον αερισμό του ιδρύματος: η ανάγκη, τα πρότυπα, οι κανόνες οργάνωσης

Η διάρκεια ζωής πολλών δομικών υλικών, ειδικά ξύλου, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας μειώνεται σημαντικά. Σε οικιστικά κτίρια, το ισόγειο του πρώτου ορόφου αγγίζει άμεσα το υπόγειο όπου είναι υγρό και κρύο όλο το χρόνο. Από αυτή την άποψη, πολλοί πελάτες θέτουν το ερώτημα: είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια σπίθα στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού;

Ιδρύματα στο ίδρυμα

Τι θα οδηγήσει στην έλλειψη παραγωγής

Τα αξιοθέατα ή οι εξαεριστήρες είναι μέσα από ανοίγματα (τρύπες) που βρίσκονται πάνω από το έδαφος στη βάση, στους τοίχους του υπογείου ή στο πάτωμα του υπογείου. Τα ανοίγματα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες εξασφαλίζουν επαρκή αερισμό του αέρα, η οποία προκαλεί την εξάτμιση και την απελευθέρωση υγρασίας στο δρόμο.

Η απουσία εκρήξεων στο θεμέλιο οδηγεί στα εξής:

 1. Η συσσώρευση μιας μεγάλης ποσότητας συμπυκνωμάτων, 100% υγρασία.
 2. Συγκόλληση συμπυκνωμάτων σε ξύλινα δοκάρια, δάπεδα, σανίδες σκληρής κατασκευής δαπέδων.
 3. Μύκητες, μούχλα και άλλοι ζωντανοί μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται ενεργά.

Το αποτέλεσμα είναι η αποσύνθεση και η καταστροφή των υλικών.

Περιστρέψτε ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρασίας

Λόγω των παραπάνω, ποτέ, ακόμη και στην κρύα εποχή, δεν θα πρέπει να κλείσει τον αέρα. Αλλά για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας, είναι απαραίτητο να μονωθεί το πάτωμα με υψηλή ποιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη για produhov και τις περιπλοκές της συσκευής τους λέγονται σε αυτό το βίντεο:

Radon

Ένας άλλος σοβαρός λόγος για να προκληθεί η έκρηξη είναι η συμφόρηση στο μη αεριωθούμενο υπόγειο ενός αερίου ραδονίου, το οποίο, μερικές φορές πολύ ενεργά, ξεχωρίζει από το έδαφος. Εάν το αέριο δεν έχει πουθενά να πάει, αρχίζει να διαρρέει μέσα από τις μικροσκοπικές ρωγμές στα σπίτια.

Το ραδόνιο - ένα φυσικό αέριο, που χαρακτηρίζεται από ραδιενέργεια, είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής και θεμελίωσης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

Οι αιτίες της υψηλής υγρασίας παρουσία ρύπανσης του αέρα

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όταν δημιουργούνται τα κτυπήματα στην θεμελίωση, αλλά η υγρασία στο υπόγειο διατηρήθηκε σε απαράδεκτα υψηλό επίπεδο. Αυτό μπορεί να συμβεί για τους εξής λόγους:

 • Η αναλογία ισορροπίας των τιμών "θερμοκρασίας-υγρασίας" διαταράσσεται. Το καλοκαίρι, μια μεγάλη ποσότητα ζεστού αέρα μέσω των καθαρισμών τείνει σε ένα κρύο δωμάτιο κάτω από το πάτωμα. Η διαφορά θερμοκρασίας συμβάλλει στη διαδικασία της συμπύκνωσης του αέρα και στην εμφάνιση σταγονιδίων νερού στους εσωτερικούς τοίχους του υπογείου. Η συσσώρευση υγρασίας οφείλεται στην ανεπαρκή συνολική έκταση των υφιστάμενων εκπομπών αερίων, ως αποτέλεσμα, όλη η υγρασία δεν έχει χρόνο να εξαφανιστεί.
 • Αύξηση της εξάτμισης του νερού από το έδαφος κάτω από το θεμέλιο, άφθονα υπόγεια ύδατα που ρέουν υψηλά, κοντά στην επιφάνεια της γης. Η υποπολυμερή λαμβάνει επίσης πολλή υγρασία, η οποία δεν διαβρώνει.
 • Η ροή του νερού στο υπόγειο κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχών ή όταν λιώνει το χιόνι.

Η διαρροή νερού είναι μια από τις αιτίες της υψηλής υγρασίας

Αποφύγετε την υψηλή υγρασία, εάν οργανώνετε σωστά τις τρύπες εξαερισμού.

Κανόνες οργάνωσης

Ένας επαρκής αριθμός εμφυσήσεων μιας συγκεκριμένης περιοχής, ειδικά σε συνδυασμό με έναν ανερχόμενο, εγγυάται τη βέλτιστη κίνηση του αέρα, η οποία εμποδίζει την πρόωρη καταστροφή των ξύλινων δομών, στην περίπτωση αυτή του δαπέδου.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να εκτελέσετε σωστά τους υπολογισμούς.

Το σχήμα της θέσης των προϊόντων

Αριθμός

Ο αριθμός των χτυπημάτων προσδιορίζεται ανά μονάδα όγκου του υπογείου σύμφωνα με το SNiP 31-01-2003. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, σε υπόγειο 400 m 3 είναι απαραίτητο να σχηματιστεί τουλάχιστον ένα άνοιγμα για εξαερισμό. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από ένα κλίμα με υψηλή υγρασία, σχηματίζεται καθαρισμός σε ποσότητα 1 τεμ. για κάθε 100-150 m 3.

Στο υπόγειο του υπογείου γίνονται επίσης χτυπήματα, σε ένα εσωτερικό διαμέρισμα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη διαμπερής οπή, ή πολλά, όπως και στα εξωτερικά τοιχώματα.

Ο αέρας βρίσκεται τόσο στους εξωτερικούς τοίχους του υπογείου όσο και στους φραγμούς

Για καλύτερο αερισμό, οι έξοδοι με πρόσβαση στον δρόμο δεν γίνονται μόνο στους τοίχους, αλλά και στο πάτωμα. Πρέπει να εξασφαλίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, το σχέδιο.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με την οικοδόμηση ενός σπιτιού σε μια βάση των σωληνώσεων βιδών.

Τοποθεσία:

Κατά το σχεδιασμό των συσκευών καθαρισμού του αέρα, ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στην τοποθεσία τους. Ο υπολογισμός του αέρα στο ίδρυμα γίνεται με βάση τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Μέσα από τρύπες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια των τοίχων του υπογείου, ομοιόμορφα. Η απόσταση μεταξύ δύο κοντινών οπών κυμαίνεται από 2-3 μ.
 2. Για την εξάλειψη των τόπων συσσώρευσης της υγρασίας και της στασιμότητας του αέρα, σχεδιάζεται να ανατινάξει σε κοντινή απόσταση από τις γωνίες του κτιρίου. Οι ειδικοί συστήνουν να διατηρείται η απόσταση από τη γωνία τουλάχιστον 0,9 m, που μετράται στο εσωτερικό του δωματίου.
 3. Ανάλογα με το πόσο ψηλά είναι το πάτωμα του πρώτου ορόφου του σπιτιού, υπολογίστε τον τόπο για τον αέρα. Απόσταση 20-30 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους - το ελάχιστο συνιστώμενο. Οι τρύπες, που βρίσκονται πιο χαμηλά, θα επιτρέψουν στα λύματα να ρέουν στο υπόγειο. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.

Ο καλός εξαερισμός, ο οποίος εξασφαλίζει τη βέλτιστη κίνηση του αέρα κάτω από το δάπεδο, δημιουργεί ένα ζυγό αριθμό συμμετρικά τοποθετημένων οπών για εμφύσηση.

Σχήμα και περιοχή οπών

Το σχήμα των οπών εξαερισμού μπορεί να είναι στρογγυλό, τριγωνικό, τετράγωνο και οποιοδήποτε άλλο κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη.

Τα ανοίγματα ορθογώνιου ή κυκλικού σχήματος είναι τα πιο κοινά, όταν σχηματίζονται, συχνά επιλέγουν τα μεγέθη:

 • ορθογώνιο - 25x20 ή 50x10 εκ.
 • στρογγυλή διάμετρος 25 cm.

Το κανονιστικό έγγραφο συνιστά να οργανωθεί η περιοχή ανοίγματος του εξαερισμού στην περιοχή από 0,05-0,85 m 2. Το άνοιγμα μιας ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να ενισχυθεί.

Η συνολική διάμετρος των διοχέτευσης πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες

Οι ιδιωτικοί έμποροι προτιμούν να κάνουν περισσότερες τρύπες με τα μικρότερα δυνατά μεγέθη, τα μικρά καταστήματα φαίνονται πιο όμορφα. Το κυριότερο είναι ότι η συνολική έκταση όλων των σημείων πώλησης αντιστοιχεί στον κανόνα.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη δημιουργία αποκόμματος σε μια βάση ταινιών

Τα απόβλητα δημιουργούνται στο στάδιο της ανέγερσης του Ιδρύματος. Η πολυπλοκότητα της εργασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η κατασκευή της ζώνης. Κάθε επιλογή έχει τις δικές της αποχρώσεις.

Σκυρόδεμα θεμέλια

Σε μια βάση από σκυρόδεμα, είναι ευκολότερο να κατασκευάζονται στρογγυλά σχήματα. Για το σχηματισμό τους, χρησιμοποιούνται πλαστικοί σωλήνες ή σωλήνες αμιάντου, η διάμετρος των οποίων καθορίζεται σύμφωνα με τους προαναφερθέντες κανόνες υπολογισμού.

Ένας πλαστικός σωλήνας εισάγεται στο ενισχυτικό πλαίσιο και στερεώνεται μαζί με ένα σύρμα. Το κυριότερο είναι ότι οι λαμβανόμενοι κόμβοι συναρμολόγησης (μελλοντικά προϊόντα) θα πρέπει να εγκατασταθούν στον κάδο για την έκχυση σκυροδέματος στο σωστό μέρος και στην απαιτούμενη ποσότητα.

Απόβλητα σε θεμέλια από σκυρόδεμα

Προ-σωλήνας γεμάτος με άμμο, προστατεύει το από θραύση. Μετά τη στερεοποίηση του διαλύματος σκυροδέματος, απομακρύνεται η άμμος, δημιουργείται μια κυκλική διαμπερής οπή στον τοίχο θεμελίωσης.

Μερικές φορές μέσα από τρύπες στο σκυρόδεμα γίνονται με τη βοήθεια ξύλινων καναλιών, οι οποίοι εγκαθίστανται στον ξυλότυπο πριν χύσουν τη λύση. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό! Ξύλινα στοιχεία μετά από σκλήρυνση του σκυροδέματος να πάρει πολύ δύσκολη. Πρέπει να χτυπηθούν έξω, με αρκετή προσπάθεια, ενώ η ακεραιότητα του ίδιου του ίδιου του ίδιου του ναυαγίου είναι κατεστραμμένη.

Ίδρυμα από τούβλα ή μπλοκ

Σε μια τέτοια βάση, είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο προϊόν.

Κατά την τοποθέτηση των ανοιγμάτων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ενισχυτικό κλουβί. Οι ράβδοι του στην θεμελίωση βρίσκονται σε οριζόντιο επίπεδο, σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει ως στήριγμα για τα ανώτερα τμήματα της τοιχοποιίας.

Ο αέρας στο τούβλο

Σε ένα τούβλο θεμέλιο, το ήμισυ ή ένα μέρος του τούβλου χρησιμοποιείται για να πάρει ένα χτύπημα στην τοποθέτηση, ως αποτέλεσμα, ένα άνοιγμα ενός τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος σχηματίζεται.

Είναι δύσκολο να κάνετε έκρηξη στο τελικό θεμέλιο

Μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις όταν στο στάδιο της ανέγερσης θεμελίωσης δεν έγινε χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται σε μια ήδη τελειωμένη δομή.

Η κύρια δυσκολία του θέματος είναι η διαθεσιμότητα ενός εξειδικευμένου εργαλείου, επειδή για το άνοιγμα απαιτείται διάτρηση διαμαντιών. Εάν το απαραίτητο εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο και το κόστος του είναι αρκετά υψηλό, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και να εξασφαλίσετε καλύτερη απόδοση της εργασίας.

Πώς να κλείσετε τον αέρα

Μέσω των τρυπών θα πρέπει να κλείνεται όχι από κωφά, αλλά από τον αέρα που περνάει σχάρες. Τα βύσματα τοποθετούνται υποχρεωτικά, προστατεύουν τη βάση από τη διείσδυση τρωκτικών, γάτων, πτηνών και άλλων ζώων.

Πλαστική μάσκα για τον αέρα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πώλησης που συνδέονται με την τρύπα του δρόμου:

 • τα ανοίγματα μεγάλων διαστάσεων καλύπτονται με ράβδους από χαλύβδινη ενίσχυση με γωνίες ή μεταλλικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του ανοξείδωτου χάλυβα.
 • τα πλαστικά προϊόντα διαφέρουν σε σχήμα (συμπεριλαμβανομένης με τη μορφή μιας βρύσης σε γωνία 90), μέγεθος, έχουν μια αισθητική εμφάνιση?
 • στα εργαστήρια παράγουν σχάρες για μεμονωμένες παραγγελίες.

Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, είναι απαραίτητο να προσέξετε την παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Για να εξαερώσετε το θεμέλιο, η βαλβίδα είναι ένα επιπλέον στοιχείο (πρέπει πάντα να είναι ανοικτό και στη συνέχεια θα πρέπει να το ακολουθήσετε). Θα πρέπει να επιλέξετε επιλογές χωρίς αυτό.

Σχάρες με διακοσμητικό σχεδιασμό

Όταν δεν χρειάζεται να φτιάξετε ένα προϊόν

Οι συνθήκες καθορίζονται, η παρουσία των οποίων καθιστά δυνατό να γίνει χωρίς παραγωγή:

 • Το εσωτερικό μέρος του θεμελίου γεμίζει με άμμο, ενώ στους τοίχους του υπογείου τοποθετείται μια πλάκα από σκυρόδεμα.
 • το χώμα κάτω από το σπίτι είναι κλειστό με ένα φιλμ ατμού εμπόδιο, το οποίο δεν επιτρέπει την υγρασία να διεισδύσει στο εσωτερικό?
 • στο υποπεδίο είναι εξοπλισμένο με ένα ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού υψηλής απόδοσης, το υπόγειο και η βάση είναι θερμομονωμένα.
 • το υπόγειο είναι απευθείας συνδεδεμένο με το θερμαινόμενο δωμάτιο (υπάρχει ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης αντικειμένων).

Συχνά τίθεται το ερώτημα: πρέπει να έχετε μια βάση στο υπόγειο χωρίς υπόγειο; Αν πληρούται τουλάχιστον ένα από τα τρία πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει ανάγκη για προϊόντα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με το τι είναι καλύτερο το ίδρυμα.

Συμπέρασμα

Ο αέρας στο θεμέλιο δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του σπιτιού. Ωστόσο, από τον κατάλληλο αερισμό κάτω από το δάπεδο εξαρτάται η περίοδος λειτουργίας της ξύλινης δομής. Είναι πολύ σημαντικό να μην συγχέεται στο αρχικό στάδιο - να προσδιοριστεί σωστά ο αριθμός και η περιοχή των διαμπερών ανοιγμάτων.

Η συσκευή στο υπόγειο του σπιτιού

Γιατί χρειάζεστε μια σπίθα στη βάση του σπιτιού

Με αέρος (στόμια) καλούνται μικρά ανοίγματα που βρίσκονται κατά μήκος της περίμετρος του υπογείου του κτιρίου. Ο στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τον φυσικό αερισμό του υπόγειου χώρου. Το μειονέκτημα, πόσο μάλλον η πλήρης απουσία τέτοιου εξαερισμού, οδηγεί σε αυξημένη υγρασία στο υπόγειο και ως εκ τούτου η εμφάνιση μούχλας και σήψης σε αυτό.

Η θέση των οπών - εκρήξεις στο θεμέλιο γίνεται κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού.

Ένας άλλος λόγος χρειάζεται επειδή το ραδιενεργό αέριο - ραδόνιο - εξάγεται συνεχώς από τη γη. Συνήθως διαλύεται στην ατμόσφαιρα και δεν προκαλεί βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, αφού η συγκέντρωσή της είναι αμελητέα. Αλλά αν θα συναρμολογηθούν ως ένα θερμός, ένα υποπεδίο σε μια αερίζεται το σπίτι, αργά ή γρήγορα να κάνει το δρόμο του μέσα στο σαλόνι, με τη συγκέντρωσή του είναι πολλές τάξεις μεγέθους υψηλότερη από ό, τι υπό φυσιολογικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης μπορεί να είναι οι ογκολογικές παθήσεις των κατοίκων του σπιτιού.

Οι τρύπες αερισμού πρέπει να είναι τοποθετημένες τόσο σε ξύλινα όσο και σε τούβλα. Θα πρέπει να βρίσκονται σε όλη την περίμετρο του κτιρίου κάτω από το επίπεδο του δαπέδου. Στη ζεστή εποχή, για να μην εισέρχονται μέσα από τα έντομα, μικρά τρωκτικά και γάτες, προστατεύονται από μεταλλικό πλέγμα.

Οι γρίλιες αερισμού του σωστού μεγέθους μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα δομικών υλικών. Αλλά πολύ συχνά γίνονται με τα χέρια τους, χαράσσοντας από ένα λεπτό σίδερο ή ορείχαλκο. Και στις δύο περιπτώσεις, η κύρια προϋπόθεση είναι ότι η σχάρα μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια στο άνοιγμα του εξαερισμού.

Σχέδιο του πλίνθου.

Πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για το χειμώνα στενή κλείσει τις τρύπες. Και κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Μετά από όλα, ο κρύος αέρας του υπόγειου χώρου, που συναντά τον ζεστό αέρα των καθισμάτων, θα εγκατασταθεί με μικρά σταγονίδια νερού στα δοκάρια του δαπέδου. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπεται. Για να μειωθεί η απώλεια θερμότητας, οι οπές αερισμού μπορούν να καλύπτονται, αλλά όχι σφιχτά, έτσι ώστε να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας στον υπόγειο χώρο. Και είναι ακόμη καλύτερο να κατασκευάσετε υψηλής ποιότητας μόνωση του δαπέδου, τότε δεν θα χρειαστεί να κλείσετε τον αέρα το χειμώνα.

Δεν υπάρχουν ακόμα νομικά έγγραφα που να ρυθμίζουν το μέγεθος των προϊόντων. Ως εκ τούτου, το μέγεθός τους εξαρτάται μόνο από την επιθυμία ή τις δυνατότητές σας. Επίσης, δεν υπάρχουν ακριβείς συστάσεις σχετικά με τον αριθμό των εκρήξεων στη βάση του σπιτιού.

Οι εργολάβοι οικοδόμων συμβουλεύονται να τα οργανώσουν με ρυθμό: 1 τρύπα για 2-3 μέτρα από τον τοίχο, ανάλογα με την τοποθεσία του κτιρίου.

Εάν βρίσκεται σε ένα λόφο, τότε μπορείτε να κάνετε 1 τρύπα στο 3 m και αν τα χαμηλού υψομέτρου ελώδεις περιοχές, η 2 m. Για κανονική κυκλοφορία του αέρα οι οπές αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 σε κάθε πλευρά του κτιρίου, ακόμη και αν το μήκος του τοίχου είναι μικρότερο από 3 μέτρα.

Η συνολική επιφάνεια των οπών εξαερισμού μπορεί να υπολογιστεί με τον τύπο: η επιφάνεια δαπέδου στο κτίριο χωρίζεται σε 400.

Για παράδειγμα, σε ένα κτίριο 9Χ12 m η επιφάνεια δαπέδου θα είναι 108 m2. Η συνολική επιφάνεια παραγωγής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 108 m2 / 400 = 0,27 m2. Στην περίπτωση αυτή, το σχήμα και το μέγεθος του ίδιου του προϊόντος δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Κλιματισμός προϊόντων

Διαστάσεις της οπής κάτω από το χτύπημα.

Η διευθέτηση του αέρα σε σπίτια πάνω σε ένα πέτρινο θεμέλιο τα τελευταία πενήντα χρόνια παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη. Ο αέρας κατασκευάζεται με σωλήνες αμιάντου-τσιμέντου ενσωματωμένους στην βάση, γεμάτοι με άμμο. Μετά τη ρύθμιση της βάσης, αφαιρείται η άμμος από το σωλήνα και η τρύπα είναι έτοιμη.

Στο συγκεκριμένο θεμέλιο λωρίδα στα παλιά κτίρια στα σπίτια τους, χρησιμοποιούνται για να κάνουν πλατεία, όπως και η διάταξή τους στους κατασκευαστές υπόγειο που τα κομμάτια αφρού, το οποίο ήταν εύκολο να πάρει ανοιχτά μετά το σκυρόδεμα χύνεται. Αλλά στη σύγχρονη κατασκευή, ο κλιματισμός άλλαξε το σχήμα του και γύρισε. Αυτό συνέβη επειδή οι κατασκευαστές άρχισαν να χρησιμοποιούν κομμάτια πλαστικών σωλήνων για να διευκολύνουν την εργασία τους.

Τέτοια μήκη, ίσα σε μήκος από το πλάτος του ξυλότυπου, τοποθετούνται σε αυτό όταν το θεμέλιο χύνεται με σκυρόδεμα, και σαν αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται ιδεωδώς στρογγυλές οπές. Τοποθετήστε τα, μη φθάνουν τα 10 cm στην ανώτερη ταινία θεμελίωσης. Δεν υπάρχει κανένας γραπτός, αλλά δοκιμασμένος στο χρόνο: όσο υψηλότερες είναι οι τρύπες από το επίπεδο του εδάφους, τόσο πιο αξιόπιστοι θα εξυπηρετήσουν. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει πολύ λιγότερη πιθανότητα να πλημμυρίσουν με βροχή ή με νερό ή με χιόνι.

Το σύστημα των εκρήξεων πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλος ο υπόγειος χώρος να αερίζεται από τις 4 πλευρές. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση, όμως, κατά την κατασκευή οπών, οι οικοδόμοι συχνά ξεχνούν αυτόν τον χρυσό κανόνα και τις κάνουν μόνο από έξω, ξεχνώντας να κάνουν ένα καπάκι στην κορδέλα κάτω από τους εσωτερικούς τοίχους. Ως αποτέλεσμα αυτής της αμηχανίας μέσα, κάτω από το πάτωμα του κτιρίου, υπάρχουν μη αεριζόμενες περιοχές, και οι ξύλινες κατασκευές των δαπέδων στις περιοχές αυτές αρχίζουν να σαπίζουν.

Για να οργανώσετε ένα άνοιγμα στο υπόγειο κατά τη διάρκεια της έκχυσης του θεμελίου, θα χρειαστείτε εργαλεία:

 • τη χρήση κομματιών πλαστικής σωλήνωσης - ένα ειδικό κόφτη για πλαστικούς σωλήνες (διαθέσιμα χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα αντικαταστήσει σιδηροπρίονο, αλλά ο χρόνος για την κοπή του απαιτούμενου αριθμού κομμάτια σωλήνα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο)?
 • όταν χρησιμοποιείτε τεμάχια από πολυστυρόλιο - ένα μαχαίρι κατασκευής.

Αν στην σόδα του αγορασθέντος σπιτιού δεν υπάρχουν ανεμιστήρες

Σχέδιο εκρήξεων στο ίδρυμα.

Αν, όταν αγοράσατε ένα σπίτι, αντιμετωπίσατε παρόμοιο πρόβλημα, τότε πριν από δεκαπέντε χρόνια θα διαμαρτυρήκατε μόνο για τη δική σας βλακεία. Αλλά η τεχνολογία δεν παραμένει ακίνητη και στην εποχή μας είναι δυνατή η επίλυση αυτού του προβλήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας γεωτρήσεων με διαμάντια.

Για το σκοπό αυτό, θα χρειαστεί ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με ένα σύνολο κορωνών διαμαντιών.

Το μόνο που χρειάζεται για τη λειτουργία του τρυπανιού είναι η παρουσία στο σπίτι μιας πρότυπης ηλεκτρικής πρίζας με τάση 220 βολτ και πηγή νερού. Ως πηγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηγάδι, μια στήλη, ένα πηγάδι, τέλος, ένα μεγάλο βαρέλι νερού. Η κύρια προϋπόθεση: ότι το νερό ήταν σε επαρκείς ποσότητες.

Σχέδιο μόνωσης του πλίνθου.

Με τη βοήθεια διατρήσεων με διαμάντια, είναι δυνατό να εκραγούν στο πέλμα, ακόμη και αν έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τελική επεξεργασία του τελευταίου υλικού που έχει αντικριστά. Αυτό κατέστη δυνατό, διότι με τέτοιες γεωτρήσεις η ζημιά στο τελικό υλικό θα είναι ελάχιστη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε μια τρύπα σε κάθε τοίχο του κτιρίου για να στερεώσετε τη διάτρηση γεωτρήσεων.

Η διάμετρος αυτής της οπής είναι 16 mm και προσαρμόζεται εύκολα στη ραφή μεταξύ των αντικριστών πλακών. Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, είναι εύκολο να το σφραγίσετε, σκουπίζοντάς το με ένα πρόσφατα παρασκευασμένο τσιμεντοκονίαμα. Το πάχος του ιδρύματος δεν είναι πολύ σημαντικό, αν και επηρεάζει το τελικό κόστος της εργασίας. Η ενίσχυση που τοποθετείται στο θεμέλιο δεν θα αποτελέσει ούτε εμπόδιο, αλλά και η κορώνα του διαμαντιού.

Η διάμετρος του ανοίγματος εξαρτάται από το μέγεθος της στεφάνης. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαστάσεις της οπής δεν επηρεάζουν την εξωτερική τους εμφάνιση - ανεξάρτητα από τη διάμετρο του άκρου των τρυπημένων χτυπήματος παραμένουν εξίσου λεία. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η αξία της διαμέτρου οπής επηρεάζει σημαντικά το χρόνο γεωτρήσεις, και τελικά - με το κόστος του έργου, έτσι ώστε η καλύτερη λύση για την αναλογία του «διαμέτρου - τιμή» επαγγελματίες εξετάσει την αίτηση της συσκευής produhi κομμάτια διαμαντιών τρυπάνι με διάμετρο 120 mm έως 160 χιλιοστά.

Ο αέρας στο υπόγειο είναι ζωτικής σημασίας για μακροχρόνια συντήρηση στο σπίτι. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ξοδεύουν ένα πρόσθετο ποσό χρόνου και χρημάτων στη συσκευή τους, από κάθε 4-5 χρόνια για να εκτελέσετε γενική επισκευή του εσωτερικού του σπιτιού.

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

Τα απόβλητα είναι τρύπες στο άνω μέρος του υπογείου, που εκτελούνται με σκοπό τον αερισμό του χώρου κάτω από το δάπεδο του ισογείου.

Γιατί χρειαζόμαστε αυτόν τον εξαερισμό; Το γεγονός είναι ότι στο υπόγειο χώρο συνεχώς συσσωρεύεται υγρασία, που εξατμίζεται από το έδαφος. Και η υγρασία, όπως είναι γνωστό, είναι ο κύριος εχθρός οποιασδήποτε οικοδομικής δομής, καθώς οδηγεί στην αφυδάτωσή τους, μετά την οποία οι δομές επηρεάζονται από τη μούχλα και τη σήψη. Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα απαιτεί στην περίπτωση της χρήσης ξύλινων κατασκευών. Εκτός από την υγρασία στο υποπεδίο, είναι δυνατό συσσώρευση ραδιενεργού αερίου ραδονίου.

Το χειμώνα, λόγω της έλλειψης αέρα, η υγρασία και το ραδόνιο συνεχίζουν να ρέουν στο υπόγειο, καθώς το έδαφος δεν παγώνει. Την εποχή αυτή η υγρασία συμπυκνώνεται και καταψύχεται στις επιφάνειες των εγκλεισμένων δομών (το υπόβαθρο και ο πυθμένας του δαπέδου του πρώτου ορόφου). Επομένως, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα, στο άνω μέρος του ιδρύματος,.

Διαστάσεις, θέση και αριθμός εμφυσήσεων.

Σύμφωνα με Στοιχείο 9.10 του SNiP 31-01-2003 (SP 54.13330.2011) "Κατοικίες πολυκατοικιών" στους εξωτερικούς τοίχους των κελαριών και των κλωβοσκοπίων, η συνολική έκταση των υψικαμίνων πρέπει να είναι όχι λιγότερο από 1/400 επιφάνεια δαπέδου του υπόγειου ή υπόγειο. Σε radioopasnyh ίδιες περιοχές το συνολικό εμβαδόν των οπών αέρα για αερισμό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 / 100-1 / 150 τετραγωνικών υποδάπεδο (αποζημίωση p.3.1 να MGSN 2.02.-97). Όσον αφορά την ελάχιστη έκταση ενός κτύπημα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m2. Για μέγιστη εξοικονόμηση, συνιστάται να μην υπερβαίνετε τα 0,85 m2 για λόγους οικονομίας. Μετά από όλα, θα πρέπει να ενισχυθούν οι μεγάλες οπές εξαερισμού. Για παράδειγμα, ένα χτύπημα με μέγεθος 300x300 mm απαιτεί ενίσχυση γύρω από την περίμετρο.

Η γεωμετρία των προϊόντων μπορεί να είναι οποιαδήποτε: τετράγωνο, κύκλο, ορθογώνιο και ακόμη και ένα τρίγωνο. Αλλά συνήθως είναι κατασκευασμένα σε ορθογώνιο σχήμα, καθώς φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστα. Αν και λένε "γεύση και χρώμα".

Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται ομοιόμορφα. Και για να αποφύγετε μη αεριζόμενους "σάκους", είναι προτιμότερο να τοποθετείτε ακραίες εκρήξεις όχι μεγαλύτερες από 900 mm από τις γωνίες του θεμελίου (κατά μήκος της εσωτερικής άκρης). Επίσης, για καλύτερο αερισμό, είναι επιθυμητό ο αριθμός των εκρήξεων να είναι ομοιόμορφος και η θέση συμμετρική - αντίθετη.

Το ύψος της θέσης του αέρα εξαρτάται από το πόσο το ισόγειο ανυψώνεται πάνω από το έδαφος. Είναι επιθυμητό η ελάχιστη απόσταση του πυθμένα του φυσητήρα να είναι πάνω από το έδαφος 200-300 mm (βλ. Εικόνα 1). Μετά από όλα, σε χαμηλότερη θέση, είναι δυνατόν να διεισδύσουν στο νερό την άνοιξη και να πέσουν. Επομένως, όσον αφορά το ύψος, ισχύει ο ακόλουθος κανόνας: όσο υψηλότερο είναι το έδαφος, τόσο το καλύτερο.

Σχήμα 1. Θραύσμα της πρόσοψης με ένα παράδειγμα της θέσης των εκπομπών αέρα.

Τώρα, θα εξετάσουμε δύο παραδείγματα, τα οποία θα εξετάσουν την τεχνολογία της επιλογής και της θέσης των προϊόντων.

Παράδειγμα 1

Αρχικά δεδομένα.

Υπάρχει ένα θεμέλιο του σπιτιού, οι διαστάσεις των οποίων είναι 5x6 m κατά μήκος των εσωτερικών όψεων. Το εργοτάξιο είναι Nizhny Novgorod. Τα εκτιμώμενα μεγέθη του ορθογώνιου τμήματος είναι 200x250 mm ή 0,05 m2. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον ελάχιστο αριθμό οπών εξαερισμού και να τα τοποθετήσετε.

Υπολογισμός.

Απαιτούμενη περιοχή:

S = F / 400 = 30/400 = 0,075 m2,

όπου: F - η περιοχή του υπόγειου δωματίου.

Απαιτούμενος αριθμός εκρηκτικών:

N = S / P = 0,075 / 0,05 = 1,5 ≈ 2 τεμάχια,

όπου: Ρ - η περιοχή ενός χτυπήματος.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργούμε 4 οπές εξαερισμού για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες "σακούλες" (ο κανόνας "900 mm" βλέπε παραπάνω). Μπορείτε να τα κανονίσετε στη βραχεία ή μακρά πλευρά. Αλλά επειδή στην πρώτη περίπτωση παρέχεται ο καλύτερος εξαερισμός, θα έχουμε 2 πτώσεις σε αντίθετες κοντές πλευρές (βλ. Σχήμα 2). Το ύψος της θέσης είναι 300 χιλιοστά από το έδαφος.

Σχήμα 2. Θέση των διοχέτευσης στην βάση για το Παράδειγμα 1.

Σε περίπτωση που το σπίτι έχει όχι μόνο εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς φέροντες τοίχους, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, βασίζονται στη θεμελίωση, τότε οι εκρήξεις πρέπει να περιέχουν όλους τους υπόγειους χώρους. Συνεπώς, υπάρχουν δύο πιθανές επιλογές: είτε οι οπές αερισμού είναι κατασκευασμένες μόνο στους εξωτερικούς τοίχους ή στους εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους (βλ. Παράδειγμα 2).

Παράδειγμα 2

Αρχικά δεδομένα.

Υπάρχει ένα υπόγειο, χωρισμένο σε δύο μέρη με ένα κορδόνι με κορδέλα. Διαστάσεις του πρώτου και του δεύτερου τμήματος των 9x4 m. Οι εκτιμώμενες διαστάσεις του ορθογώνιου τμήματος είναι 200x250 mm ή 0,05 m2. Το εργοτάξιο είναι η περιοχή Irkutsk. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο ελάχιστος αριθμός οπών εξαερισμού και να καθοριστεί η θέση τους.

Υπολογισμός.

Απαιτούμενη περιοχή:

S = (9χ4 + 9χ4) / 100 = 72/100 = 0,72 m2,

Στον παρονομαστή υπάρχει αριθμός 100, δεδομένου ότι η περιοχή Irkutsk αναφέρεται σε περιοχές με υψηλό περιεχόμενο ραδονίου.

Απαιτούμενος αριθμός εκρηκτικών:

N1 = S / Ρ = 0,72 / 0,05 = 14,4 ≈ 15 τεμάχια,

Έχουμε διαπιστώσει ότι ο αριθμός των οπών εξαερισμού είναι πολύ μεγάλος, πέραν αυτού, η θέση τους κατά μήκος της περιμέτρου του θεμελίου θα μειώσει σημαντικά τη φέρουσα ικανότητα, η οποία θα απαιτήσει πρόσθετη ενίσχυση. Ως εκ τούτου, αυξάνουμε το μέγεθος των εκρήξεων στα 300x250 mm ή 0,075 m2.

Θεωρούμε τον απαιτούμενο αριθμό εκρήξεων με τις νέες συνθήκες:

Ν2 = S / Ρ = 0,72 / 0,075 = 9,6 ≈ 10 τεμάχια,

Παίρνουμε 10 χτυπήματα (5 κομμάτια σε κάθε υπόγειο χώρο του σπιτιού). Κάνουμε επίσης 3 εκρήξεις στη βάση κάτω από τον εσωτερικό τοίχο (σημειωμένο με πράσινο χρώμα), έτσι ώστε ο εξαερισμός να εκτελείται σωστά (βλ. Σχήμα 3).

Σχήμα 3. Θέση πτώσεων στην βάση για παράδειγμα 2.


Επίσης, για να υπολογίσετε τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό εκρήξεων στο θεμέλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αριθμομηχανή.

Χρειάζεται να κλείσω τον αέρα για το χειμώνα;

Όπως περιγράφηκε παραπάνω, ο αερισμός του υπόγειου χώρου το χειμώνα πρέπει να γίνεται όπως και το καλοκαίρι, δηλ. για να αποφύγετε προβλήματα με το συμπύκνωμα και το αέριο ραδονίου δεν μπορεί να κλείσει για το χειμώνα. Αυτή η κατάσταση ρυθμίζεται επίσης από το SNIP II-3-79 "Μηχανική Θέρμανσης Κατασκευής". Ανοίγοντάς το και βρίσκοντας τον πίνακα αριθ. 2, θα δείτε ότι η θερμοκρασία του αέρα στο υποπεδίο και η θερμοκρασία του κάτω δαπέδου του πρώτου ορόφου δεν πρέπει να διαφέρουν περισσότερο από 2 ° C. Και αυτή η κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο. Επομένως, εάν είστε παρακινημένοι από το στόχο της διατήρησης της θερμότητας, τότε μην κλείσετε το καθαρισμό του αέρα, αλλά απομονώστε καλά την οροφή πάνω από το υποδάπεδο.

Τι να κάνετε αν ξεχάσατε να κάνετε πυρκαγιά

Είναι σαφές ότι είναι ευκολότερο να τεθούν ανατινάξεις κατά τη διαδικασία της σκυροδέτησης ή τοποθέτησης του υπεράνω τμήματος του θεμελίου του τούβλου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν γι 'αυτούς και να θυμούνται μόνο όταν είναι πολύ αργά. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές:

1. Διεισδύστε ή κόψτε

Το κλάδεμα των αεραγωγών στο ίδρυμα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους οργανισμούς που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό. Η προκύπτουσα διάμετρος οπών μετά τη διάτρηση είναι συνήθως 100-250 mm.

Η τιμή τέτοιων εργασιών εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το υπερυψωμένο τμήμα του θεμελίου, καθώς και από το βάθος της διάτρησης και τη διάμετρο των οπών. Η εξάπλωση των τιμών έχει ως εξής: 10 - 200 ρούβλια ανά βάθος 1 εκ.

Σε περίπτωση που το υπερυψωμένο τμήμα του ιδρύματος είναι κατασκευασμένο από τούβλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να σπάσετε μόνοι σας τις εκρήξεις. Αλλά θα είναι μια αρκετά μακρά και χρονοβόρα διαδικασία.

2. Φέρτε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος

Στην Ευρώπη, σχεδόν όλα τα ανεξάρτητα σπίτια και βίλλες γίνονται χωρίς ενοχλήσεις, καθώς τα δάπεδα σε αυτά είναι τοποθετημένα στο έδαφος. Αυτή η λύση ανακουφίζει τους Ευρωπαίους από πολλά σεξουαλικά προβλήματα, τα οποία είναι διατεταγμένα βάσει της αρχής της αλληλεπικάλυψης. Έτσι, τα δάπεδα στο έδαφος δεν υποφέρουν από συμπύκνωση, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Ως εκ τούτου, αν ξεχάσετε να κάνετε τρύπες εξαερισμού στο ίδρυμα, μπορεί να είναι αναγκαία για την εκτέλεση των ορόφων στο έδαφος και έτσι να σώσει για τα υλικά με τη μείωση του σπιτιού.

Σημείωση: μπορείτε να κατεβάσετε τα SNIP εδώ, αλλά το εγχειρίδιο εδώ.

Τι είναι τα προϊόντα

Produhi - μια τρύπα στην οροφή εξυπηρετούν για φυσικό αερισμό του χώρου οροφής και προειδοποίηση συμπύκνωσης. Οι αέρας τοποθετούνται στους γείσα, τα ντεκολτέ και τα πατίνια της οροφής. Όπως χρησιμοποιείται produhi φεγγίτες, οι συσκευές αερισμού, σωλήνες εξάτμισης, και ούτω καθεξής. N. Οι διαστάσεις του αεραγωγούς εξαρτώνται από τον χαρακτηριστικά σχεδιασμού οροφής και ρυθμίζονται από κώδικα πρακτικής SP 17.13330.2011 SNIP II-26-76 «στέγες».

Η ελάχιστη συνολική έκταση βλαστών εισόδου και εξόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/300 της περιοχής της οριζόντιας προβολής της οροφής. Οι ακριβέστερες διαστάσεις καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της κλίσης του skate:

Πλάτος της ράμπας (σε μοίρες)

Περιοχή αερίων εισροής

Περιοχή εξόδου

Η ελάχιστη περιοχή των εγκλεισμάτων εισόδου στο γείσο θεωρείται ότι είναι 200 ​​τετραγωνικά μέτρα. cm / η. m.

Η ελάχιστη έκταση των χτυπημάτων εξόδου στην κορυφογραμμή θεωρείται ίση με 100 τετραγωνικά μέτρα. cm / η. m.

Στις πλαγιές μεγαλύτερες από 10 μ., Έχουν εγκατασταθεί πρόσθετες διατάξεις εξάτμισης - αεριστήρες. Ο αριθμός και η θέση τους καθορίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα προϊόντα Cornice μπορούν να έχουν σχήμα σχισμής (πλάτος 2,0-2,5 cm) και κηλίδες. Για την προστασία από τη διείσδυση πτηνών και για διακοσμητικούς σκοπούς, οι κουρτίνες καλύπτονται με προβολείς από το δίχτυ ή ένα πλέγμα με ένα ρηχό κελί.

Τα προϊόντα Ridge μπορούν να είναι πολλών τύπων:

- Μια συνεχής σχισμή πλάτους 5 εκατοστών κατά μήκος ολόκληρης της κορυφογραμμής.

- Αεριωτήρες κορυφογραμμής (flywagks), που βρίσκονται σε συγκεκριμένα διαστήματα (καθορίζονται από τις οδηγίες).

- ειδική prikonkovye produhi (βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την κορυφογραμμή).

Επιπλέον, τα παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα, τα παράθυρα στις λαβίδες (αετώματα) και οι έξοδοι με κλίση χρησιμοποιούνται ως καθαριστές.

Οι προεξέχουσες εξόδους και αεριστήρες παρέχονται με υλικά στέγης.

Ο αεριστήρας, ως μία από τις ποικιλίες του αέρα, χρησιμεύει για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και την απομάκρυνση των υδρατμών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεριστών, διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και λειτουργούν χρησιμοποιώντας τη διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής πίεσης:

- Οι αεριστήρες στέγης είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή σωλήνα με έναν εκτροπέα στην κορυφή. Ο εκτροπέας χρησιμεύει για την αύξηση της ώσης και αποτρέπει τη βροχή και το χιόνι.

- Οι αεριστήρες σημείων είναι σχεδιασμένοι για τοπική χρήση σε χώρους με ανεπαρκή αερισμό. Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού σημείων - για εγκατάσταση σε πατίνια και σε πατίνια. Οι αεριστήρες σημείων έχουν έναν εκτροπέα και μπορούν να εξοπλιστούν με έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία.

- οι συνεχείς αεριστήρες κορυφής κατασκευάζονται με τη μορφή πλάκας με οπές και συναρμολογούνται καθ 'όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Οι συνεχείς αεριστήρες είναι αποτελεσματικοί, αλλά ελάχιστα αξιοπρόσεκτοι, καθώς κρύβονται από υλικό στέγης.

Ο σωστά οργανωμένος αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή εξασφαλίζει την απομάκρυνση του υγρού αέρα, εμποδίζει την διαβροχή των δομών και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της οροφής στο σύνολό της.

Με τα χέρια σας - Πώς να κάνετε τον εαυτό σας

Πώς να κάνετε κάτι τον εαυτό σας, με τα δικά σας χέρια - το site master master

Περιέχει στο σπίτι: γιατί χρειάζονται και πότε πρέπει να κλείσουν

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο υπόγειο (socle, foundation) ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιού εξακολουθούν να θεωρούν την τακτική βιολογική καταστροφή των κατώτερων ζαντών και την επικάλυψη ξύλινων σπιτιών σε μη αεριζόμενους ή ανεπαρκώς αεριζόμενους υπόγειους χώρους όπως κανονικά.

Αλλά το μόνο που χρειάζεται να γίνει για να παραταθεί η διάρκεια ζωής των ξύλινων δομών είναι η στεγανοποίηση του δέντρου, η επεξεργασία του με αντισηπτικά και ο κατάλληλος αερισμός του υπόγειου.

Αξιοθέατα και θεμέλια

Στην Ευρώπη, τα σπίτια δεν είναι πλέον χτισμένα σε ρηχά θεμέλια θεμέλια ίδρυσης, τόσο διαδεδομένα στη Ρωσία.

Ο λόγος είναι η ανεπαρκής εξοικονόμηση θερμότητας.

Μεταξύ του εδάφους και της οροφής του ισογείου του σπιτιού, η υγρασία εξατμίζεται από το έδαφος. Συμπύκνωση σε κρύες επιφάνειες, οδηγεί στην ταχεία καταστροφή ξύλινων κατασκευών και το σπίτι έχει μια αίσθηση υγρασίας. Τα προϊόντα εξαερισμού κάνουν το κρύο του υπόγειου κτιρίου και όταν το κτίσιμο ενός σπιτιού απαιτεί μόνωση υψηλής ποιότητας (όχι λιγότερο από 20 cm) από την οροφή.

Σε εμάς οι οικονομικοί ιδιοκτήτες σπιτιού παραδοσιακά κλείνουν τα κενά των θεμελιώσεων ταινιών για το χειμώνα, "για να εξοικονομήσουν θερμότητα". Η πρακτική αυτή οδηγεί όχι μόνο για να επιταχυνθεί η σήψη των ξύλινων κατασκευών, αλλά βάζει και την υγεία των κατοίκων από τα σπίτια σοβαρό κίνδυνο: υπόγειο συσσωρεύεται και παίρνει στο σπίτι του ραδιενεργού αερίου ραδονίου (και άλλων ραδιενεργών αερίων του εδάφους), που σχηματίζεται από τη ραδιενεργό διάσπαση του ουρανίου που περιέχονται στις γρανίτες.

Πολλές περιοχές της Ρωσίας είναι επικίνδυνες για το ραδόνιο ή δυνητικά επικίνδυνες για το ραδόνιο. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Λένινγκραντ ανήκει στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου.

Επιπλέον, η ασθενώς βάθυνε θεμέλιο της Γάζας με κατάλληλο σχεδιασμό και την κατασκευή λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για την προστασία του σπιτιού από το ραδόνιο, υπόγειο στεγάνωσης και μόνωσης υπόγειο και το έδαφος δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή των θεμελίων του κτιρίου, όπως γενικά πιστεύεται. Αν μετρήσετε την ανάγκη να επικαλύπτει τη συσκευή σε ένα τέτοιο ίδρυμα, να εξετάσει τους περιορισμούς της εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου και μετράνε τις απώλειες στη θέρμανση του σπιτιού, αποδεικνύεται ότι χωρίς τα θεμέλια του μετρό είναι πιο λογική σχέδια άποψη. Δεν είναι τυχαίο στη Δυτική Ευρώπη, δίδεται προτίμηση σε ένα ίδρυμα υπό μορφή μονολιθικών πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα (επίπεδες ή με ραβδώσεις) και τα θεμέλια ταινία με τη συσκευή στο ισόγειο.

Τέτοιοι τύποι θεμελίων επιτρέπουν τη δημιουργία, στην εσωτερική διάταξη, ανοιχτών φιλικών χώρων αντί των παραδοσιακών συνόλων του συστήματος διαδρόμων "τετράγωνης φωτιάς". Επιπλέον, τα θεμέλια, σε επαφή με το έδαφος, δίνουν στους ιδιοκτήτες σπιτιών αρκετούς βαθμούς γεωθερμικών βαθμών το χειμώνα.

Ο αέρας στο σπίτι - πόσο σωστά;

Εάν το σπίτι σας είναι υπό κατασκευή ή είναι ήδη χτισμένο σε μια ταινία θεμέλια με αεριζόμενη υπόγεια, τι θα πρέπει να είναι ο εξαερισμός;

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Οικιστικά κτίρια) στους εξωτερικούς τοίχους των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών,

με εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί συνολική επιφάνεια όχι μικρότερη του 1/400 της επιφάνειας του υπόγειου τεχνικού χώρου, το υπόγειο, τοποθετημένο ομοιόμορφα κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων.

Η έκταση μιας έκρηξης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 τ.μ. m -ότι δεν είναι μικρότερη από 20 × 25 εκ. Η συνολική επιφάνεια των χώρων ραδονίου οπές αέρα για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 / 100-1 / 150 της περιοχής υπόγειο (σημείο 3.1 αποζημίωση MGSN 2,02 έως 97).

International Building απαιτήσεις κώδικας για οικιστικά κτίρια (Διεθνής Κωδικός-2006 κατοικίες IRC2006 R408.1) απαιτούν πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις από τις τρύπες αέρα αερισμού στα θεμέλια ταινία: (.. 0,09 τετραγωνικά μέτρα για κάθε 14 τετραγωνικά μέτρα) 1/155 πλατεία αεριζόμενο χώρο.

Επίσης, οι αεραγωγοί αερισμού πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 91 cm από τις εσωτερικές γωνίες του υπογείου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μη αεριζόμενες σακούλες στο υποπεδίο.

Εγκαταλείψτε produhi εξαερισμού του υπόγειου χώρου στο διεθνή κώδικα κτήριο του δυνατού, αν η ενδοδαπέδια είναι σε επικοινωνία με τους χώρους διαβίωσης και το έδαφος στο κελάρι Τοποθετημένο ταινία steamtight να επικαλύπτονται 15 εκατοστά και το μέγεθος (συμπεριλαμβανομένων άκρη ίδρυμα), και το υποσύνολο μόνιμο σύστημα εξαερισμού, Η άντληση τουλάχιστον 0,5 λίτρου αέρα για κάθε 5 μ. Της έκτασης ανά δευτερόλεπτο και η θεμελίωση και το έδαφος γύρω από αυτό είναι μονωμένα.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις σε οικιακά κτίρια, μπορεί κανείς να δει αερισμού εξαερισμού επαρκούς μεγέθους και σε επαρκή ποσότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ανεξάρτητους προγραμματιστές και κατασκευαστές, shabashniki, την ανέγερση του σπιτιού χωρίς επίβλεψη αρχιτέκτονα χρησιμοποιείται επικρατούσα εθνική τρόπο produhi συσκευή θεμέλια ταινία: χύνοντας πεδιλοδοκών στον ξυλότυπο θέσει κλάδεμα αποχετευτικό σωλήνα ή αγωγού 4 σανίδων, έτσι ώστε οι οπές αέρα γύρισε απέναντι από το άλλο.

Φυσικά, η διατομή και ο αριθμός των βλαστών δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν επαρκή εξαερισμό του υπόγειου χώρου και την απομάκρυνση των υγραερίων και των ραδιενεργών εδαφικών αερίων από αυτό. Ένας απλός μαθηματικός υπολογισμός δείχνει ότι όταν χρησιμοποιούμε σωλήνες αποχέτευσης με διάμετρο 11 cm για να δημιουργούμε χτυπήματα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να συναρμολογήσουμε 5 σωλήνες μαζί για να έχουμε την απαιτούμενη ελάχιστη επιφάνεια 0,05 τετρ. m.

Εάν ανησυχείτε για την αντοχή του σπιτιού τους και τη φροντίδα της υγείας των κατοίκων της, να παρακολουθήσετε την επιλογή του σχεδιασμού της θεμελίωσης του μέλλοντος σπίτι. Η οικοδόμηση των θεμελίων δεν πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο οι οικοδόμοι, αλλά σύμφωνα με τους κώδικες και τους κανονισμούς των κτιρίων. Εάν το ίδρυμα έχει ήδη λάθος μικρά χτυπήματα, τότε το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί με ένα διάτρητο. Απλά να γνωρίζουν ότι το μέγιστο μέγεθος του ανοίγματος στο ύψος θεμέλιο λωρίδας δεν μπορεί να είναι περισσότερο από το 1/3 του πλάτους, δηλαδή, το μέγιστο ύψος άνοιγμα στο πλάτος βάσης 60 cm είναι 20 cm, και σε ένα πλάτος θεμέλιο λωρίδα 40 cm - μόνο 13 εκατοστά.

Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο με ανεπαρκή αριθμό και μέγεθος εκρήξεων στο θεμέλιο μπορεί να βοηθήσει τη συσκευή εξαναγκασμένη εξαγωγή αερισμού του υπόγειου χώρου. Για τη χώρα μας, αυτό είναι ακόμα εξωτικό, αφού λίγοι συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που φέρει το ραδόνιο. Η σωστή υπόγειο σύστημα εξαερισμού - ένα ισχυρό ανεμιστήρα κανάλι, να λάβει αέρα από το υπόγειο και ρίχνει μέσω του εξαερισμού κατακόρυφου αγωγού στο επίπεδο της στέγης, το αέριο που μεταφέρεται από τον άνεμο. Ίσως αυτό θα χρειαστεί ένα εξαερισμού και να απομακρυνθεί η περίσσεια του ραδονίου από την πλάκα θεμελίωσης ή την προστασία υπόγειο, εκκινητής όπου φιλμ vystelen PVC (σε αυτή την περίπτωση το διάτρητο σωλήνα PVC τοποθετείται κάτω από αυτήν και συνδέεται με ένα ανεμιστήρα εξάτμισης).

Senses: φωτογραφία

1. Το αεριζόμενο υπόγειο μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό πλέγμα.

2.Η Ιάπωνα παραδοσιακά πολέμησε την υπερβολική υγρασία με τη βοήθεια τέλεια εξαεριζόμενων επιμέρους περιοχών κάτω από τα σπίτια τους.

3.Κλασικό παράδειγμα ακατάλληλης θέρμανσης του υπόγειου χώρου για το χειμώνα με την τοποθέτηση ενός αυτοσχέδιου βύσματος στον αέρα εξαερισμού.

4. Διάταξη αερισμού σε θεμελιώδη ταινία ανεπαρκούς διατομής.
Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η ελάχιστη έκταση μιας έκρηξης πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη. Το αεριζόμενο υπόγειο μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό πλέγμα. Θα είναι ένα εμπόδιο στα τρωκτικά, αλλά όχι στον αέρα.

5. Ένα παράδειγμα συσκευής εξαερισμού της σωστής διαμόρφωσης, μεγέθους και θέσης (όχι περισσότερο από 91 cm από την εσωτερική γωνία του υπόγειου χώρου) στην ανακατασκευή του παλαιού σπιτιού.

6. Παράδειγμα σωστού μεγέθους του χτυπήματος με λανθασμένη θέση (πάνω από 91 cm από τη γωνία του υπόγειου χώρου).

© A. DACHNIK, ένας αξιόλογος ειδικός, ένας γνωστός συντάκτης κατασκευής στο RuNet