Ανακυκλοφορία ζεστού νερού μέσω λέβητα

Η πίεση του νερού στο ίδιο το λέβητα μπορεί να μην επαρκεί για την παροχή ζεστού νερού. Για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού μέσω του λέβητα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε σωστά το σύστημα ζεστού νερού χρήσης με την εγκατάσταση της αντλίας κυκλοφορίας.

Σε μεγάλες προαστιακές κατοικίες ειδικοί συστήνουν να τοποθετηθεί το σύστημα του ζεστού νερού (DHW) συγκεντρωτική μέθοδος θέρμανσης νερού, μέσω της στήλης αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας (μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει λέβητα φυσικού αερίου μονού βρόχου). Στην περίπτωση αυτή, προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη παροχή ζεστού νερού, πρέπει να ενσωματωθεί σε αυτό το σύστημα ένας λέβητας έμμεσης θέρμανσης.

Ο όγκος του λέβητα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι (για μια οικογένεια 4 ατόμων, αρκεί να έχετε ένα λέβητα για 100-150 λίτρα.). Το νερό στο σύστημα ζεστού νερού ζεσταίνεται μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος συνδέεται με μια πηγή θέρμανσης (λέβητας, στήλη).

Ο λέβητας συστήματος ζεστού νερού έχει πολλές εισόδους και εξόδους. Η ιδιαιτερότητα των λεβήτων έμμεσης θέρμανσης είναι ότι ένα πηνίο είναι εγκατεστημένο σε αυτό με τη μορφή ενός σπειροειδούς σωλήνα από μέταλλο, μέσω του οποίου περνάει το θερμό νερό από το λέβητα. Λόγω της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ ζεστού νερού στο πηνίο και κρύου νερού στον λέβητα, το υγρό μέσα στο λέβητα θερμαίνεται. Αυτό δημιουργεί ένα προκαταρκτικό απόθεμα ζεστού νερού για ανθρώπινες ανάγκες.

Το σύνολο του συστήματος ζεστού νερού χρήσης έχει κλειστό κύκλο λειτουργίας. Αν το ζεστό νερό δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζει να κρυώνει. Όταν ένα άτομο θέλει να χρησιμοποιήσει ζεστό νερό, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αρχικής απουσίας. Όταν ο γερανός είναι ενεργοποιημένος, ενεργοποιείται το σύστημα και αρχίζει η θέρμανση νερού. Αλλά μέχρι να θερμανθεί μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία, μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά.

Για να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το ζεστό νερό αμέσως μετά το άνοιγμα της βρύση, τοποθετημένη στην αντλία κυκλοφορίας, η οποία ανακυκλοφορεί το νερό κατά μήκος του περιγράμματος του χρόνου, ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ζεστό νερό ή όχι.

Η αδιάλειπτη ανακυκλοφορία του νερού μέσω του λέβητα πραγματοποιείται με την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού: δεξαμενή επέκτασης, βαλβίδες αντεπιστροφής και ασφαλείας, βαλβίδα εξαέρωσης αέρα.

Έτσι, η ανακυκλοφορία του ζεστού νερού μέσω του λέβητα περνά μέσω μιας αντλίας κυκλοφορίας, ενός εναλλάκτη θερμότητας και πρόσθετου εξοπλισμού που εγκαθίσταται σε ένα μόνο σύστημα ζεστού νερού χρήσης. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο δεν χρειάζεται να περιμένει το νερό να ζεσταθεί, περνώντας νερό για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σωλήνωση του λέβητα με επανακυκλοφορία

Μια από τις σημαντικότερες και πολύπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης ενός συστήματος παροχής ζεστού νερού είναι η σωληνώσεις ενός λέβητα με ανακυκλοφορία, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί ρεαλιστικά με το χέρι.

Ένα από τα πιο οικονομικά και αποδοτικά θερμοσίφωνες για το σπίτι και τα σπίτια, οι ειδικοί θεωρούν έναν έμμεσο λέβητα θέρμανσης. Η πηγή της θέρμανσης νερού μπορεί να είναι φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός ή εναλλάκτης θερμότητας. Ο εναλλάκτης θερμότητας εξασφαλίζει την οικονομική χρήση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης με τον λέβητα έμμεσης θέρμανσης.

Η σωστή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαρτάται από τη σωστή σωληνώσεις του λέβητα. Η έννοια της σύνδεσης μπορεί να οριστεί ως χαρακτηριστικό της εγκατάστασης και της σύνδεσης του συστήματος ζεστού νερού χρήσης με την πηγή της θέρμανσης νερού.

Κατά την εγκατάσταση του λέβητα και ολόκληρου του συστήματος με ανακυκλοφορία, χρειάζεστε:

 • Ρυθμίστε το σημείο ανακυκλοφορίας. Είναι, κατά κανόνα, βρίσκεται στο κέντρο της δεξαμενής θέρμανσης.
 • Το κρύο νερό τροφοδοτείται στο κάτω άνοιγμα του λέβητα.
 • Η έξοδος ζεστού νερού πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή του λέβητα.
 • σωλήνα ψυκτικού συνδέει την κορυφή και εκτείνεται προς τα κάτω (θερμότητα κυκλοφορία εναλλάκτης Bude νερού διέρχονται μέσω ενός μονοπατιού το οποίο θα είναι η κορυφή της εισόδου και εξόδου του λέβητα - κάτω).
 • Η παροχή σωλήνων στην πηγή ενέργειας θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες εγκατάστασης υλικών και να συνδέεται με προσαρμογείς. Βαλβίδες και γερανοί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αποδοτικότητα του συστήματος ανακύκλωσης ζεστού νερού εξαρτάται από το σύστημα θέρμανσης στο σπίτι. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης του έμμεσου θερμοσίφωνα (λέβητα) κατά 35%.

Οι σωληνώσεις του λέβητα επανακυκλοφορούν με ένα τυποποιημένο σύνολο υλικών: γερανοί, σωλήνες από PVC, προσαρμογείς, εξαρτήματα, αντλίες. Επιλέξτε μόνο πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας από ανθεκτικά υλικά. Συγκεκριμένα δεν συνιστάται η χρήση κυματοειδών σωλήνων και υλικού μεταλλουργίας σε σκόνη.

Κύκλωμα επανακυκλοφορίας του λέβητα

Η ανακυκλοφορία του νερού στο σύστημα ζεστού νερού είναι απαραίτητη για την παροχή οποιουδήποτε σημείου στο σύστημα με ζεστό νερό χωρίς πρόσθετη διαρροή. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίσταται ένα κύκλωμα, κατά μήκος του οποίου το νερό από τον λέβητα διέρχεται από όλο το σύστημα και στη συνέχεια επιστρέφει στον λέβητα. Η ανακυκλοφορία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια μικρή αντλία, η οποία λειτουργεί πολύ ήσυχα. Ένα τέτοιο σύστημα βοηθά στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας ζεστού νερού οπουδήποτε στο σπίτι.

Μεταξύ των κοινών συστημάτων ανακύκλωσης υπάρχουν διάφορες βασικές επιλογές:

 • Εγκατάσταση τριών κατευθύνσεων ή σερβοβαλβίδων. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για μοντέλα τοίχων και δαπέδων των λεβήτων. Δύο σωλήνες (δύο κυκλώματα) συνδέονται με τον λέβητα. Ένα κύκλωμα είναι για θέρμανση, το άλλο για ζεστό νερό. Ο θερμαντήρας νερού σε αυτό το σύστημα λειτουργεί ως κύριο ψυκτικό. Όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού, χρησιμοποιείται μια σερβομηχανή ή μια τριφασική βαλβίδα, η οποία αρχίζει να λειτουργεί για τη θέρμανση του νερού. Η θέρμανση αυτή τη στιγμή επικαλύπτεται. Μετά τη θέρμανση του νερού στην επιθυμητή θερμοκρασία, η θέρμανση συνεχίζεται.
 • Εγκατάσταση δύο αντλιών κυκλοφορίας σε ένα σύστημα. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, μία από τις αντλίες έχει σχεδιαστεί για την ανακύκλωση ζεστού νερού μέσω του συστήματος θέρμανσης και ένα άλλο - κατά μήκος του κυκλώματος του λέβητα. Το σύστημα αυτό αρχικά παρέχει μια κανονική θερμοκρασία νερού στο λέβητα, και στη συνέχεια στο σύστημα θέρμανσης. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του κυκλώματος είναι η παρουσία ενός θερμοστάτη και ενός διακόπτη λειτουργίας, ο οποίος σας επιτρέπει να αποσυνδέσετε, αν είναι απαραίτητο, ένα από τα συστήματα.
 • Εφαρμογή του υδραυλικού βέλους. Εφαρμόζεται αν το σπίτι έχει περισσότερα από δύο κυκλώματα (θέρμανση, ζεστό νερό, ζεστό δάπεδο). Αυτό το σχέδιο αποσκοπεί στη θέρμανση του νερού, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η θέρμανση όλων των κυκλωμάτων. Αυτό το σύστημα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - όταν αναλύει το νερό. Ο μεταφορέας θερμότητας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ικανοποίηση των αναγκών όλων των ανθρώπων ταυτόχρονα.

Η επιλογή της μεθόδου θέρμανσης και θέρμανσης καθώς και οι τρόποι ανακύκλωσής της μέσω του λέβητα θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με σαφείς υπολογισμούς όλων των καταναλωτών και την ικανότητα του ψυκτικού μέσου. Πλεονέκτημα μεταξύ των βασικών σχημάτων είναι ένας λέβητας με βαλβίδες τριών κατευθύνσεων ή σερβο-ενεργοποιούμενες.

Ανακάλυψη της ανακύκλωσης ζεστού νερού σε ιδιωτική κατοικία - σχέδια και τεχνολογικές αποχρώσεις

Το σύστημα θέρμανσης του ένα ιδιωτικό σπίτι - μερικές παραλλαγές των τεχνολογικών συστημάτων, που αποτελείται κυρίως από ένα θερμαντικό στοιχείο (λέβητας, ηλεκτρική κουζίνα), σωληνώσεις, βαλβίδες και τα θερμαντικά σώματα. Η ίδια η μέθοδος θέρμανσης του δωματίου είναι πολύ απλή. Στον λέβητα, το νερό θερμαίνεται και αρχίζει να κινείται κατά μήκος των σωλήνων, ενεργώντας σύμφωνα με τους καθαρά φυσικούς νόμους, κινώντας προς τα πάνω. Σε αυτή την περίπτωση, το ψυχρό νερό πιέζεται θερμό, πηγαίνοντας κάτω, ρέοντας στον λέβητα. Αυτός είναι ο κύκλος της μετακίνησης του νερού στο σύστημα θέρμανσης. Σήμερα συχνά την απλοποίηση του κυκλώματος και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της, το σύστημα θέτει τις αντλίες κυκλοφορίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τέτοιου είδους κριτήρια, όπως η ανακυκλοφορία του ζεστού νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Αποκλεισμός με σύστημα ανακύκλωσης

Από μόνα τους, οι αντλίες εντός της θέρμανσης δημιουργούν μια μικρή πίεση, η οποία δημιουργεί μια κίνηση ζεστού νερού. Η ταχύτητα είναι μικρή, αλλά αυξάνει δραματικά την απόδοση μεταφοράς θερμότητας, διότι το ζεστό νερό κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλα τα θερμαντικά σώματα. Επομένως, η θερμοκρασία σε όλους τους χώρους ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι σχεδόν η ίδια.

Προσοχή παρακαλώ! Οι αντλίες κυκλοφορίας πρέπει να τοποθετούνται στην πλευρά επιστροφής του λέβητα. Αυτό γίνεται για το σκοπό που στο σχεδιασμό της αντλίας υπάρχουν διάφορες σφραγίσεις και μανσέτες, οι οποίες ευθύνονται για τη στεγανότητα των συνδέσεων των τμημάτων της. Τα στοιχεία στεγανοποίησης είναι συνήθως κατασκευασμένα από καουτσούκ, τα οποία διασπώνται γρήγορα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Και η θερμοκρασία νερού στην επιστροφή είναι η χαμηλότερη στο σύστημα θέρμανσης μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Θέρμανση διπλού κυκλώματος

Γιατί είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέρμανση δύο κυκλωμάτων προκειμένου να γίνει κατανοητή η ανακυκλοφορία και η κυκλοφορία του ζεστού νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Το θέμα είναι ότι η θέρμανση διπλού κυκλώματος είναι ένα σύστημα που εξυπηρετεί τόσο τη θέρμανση όσο και την παροχή ζεστού νερού. Για να καταστεί σαφές τι διακυβεύεται, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε λεπτομερώς το διάγραμμα παρακάτω.

Διάγραμμα ενός λέβητα διπλού κυκλώματος

Το διάγραμμα δείχνει σαφώς ότι δύο σωλήνες ζεστού νερού εξέρχονται αμέσως από τον λέβητα. Το ένα τροφοδοτείται με θέρμανση, ένα δεύτερο ζεστό νερό. Επομένως, στον ίδιο τον λέβητα υπάρχουν δύο εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά κυκλώματα. Δεν είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή, διότι για να πάρει ζεστό νερό, για παράδειγμα, στο μπάνιο, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο μιας ιδιωτικής κατοικίας, είναι απαραίτητο να στραγγίξει ένα αρκετά μεγάλο όγκο νερού που έχει κρυώσει και βρίσκεται σε ένα σωλήνα που οδηγεί στο μπάνιο.

Υπάρχει μια άλλη τεχνολογική καλωδίωση, είναι επίσης διπλό κύκλωμα, αλλά στο κύκλωμα της εγκαθίσταται μια δεξαμενή νερού, η οποία λέγεται λέβητας. Ο ίδιος ο λέβητας έχει μια συμβατική τεχνολογία θέρμανσης με έναν εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή, είναι ένα κύκλωμα. Ένας σωλήνας ζεστού νερού βγαίνει από αυτό, ο οποίος συνδέεται με τον εναλλάκτη θερμότητας (πηνίο) του λέβητα. Δηλαδή, περνώντας από αυτό το σχέδιο, το ψυκτικό θερμαίνει το νερό μέσα στη δεξαμενή, παρέχοντας το ιδιωτικό σπίτι με ζεστό νερό για οικιακές ανάγκες. Από το λέβητα, πηγαίνει περισσότερο στο σύστημα θέρμανσης.

Υπάρχει ένα σχέδιο όπου το ψυκτικό υγρό κατανέμεται κατά μήκος δύο περιγραμμάτων. Δηλαδή, μέρος του όγκου του πηγαίνει απευθείας στη θέρμανση, το άλλο μέρος χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του λέβητα. Στην παρακάτω φωτογραφία, αυτή η τεχνολογία εμφανίζεται.

Δύο ξεχωριστά κυκλώματα

Είναι σαφές ότι σε αυτό το σχήμα είναι δυνατόν να μιλάμε για ανακύκλωση μόνο στη θέρμανση. Αλλά και πάλι δεν είναι το πιο αποτελεσματικό για τον ίδιο λόγο, αυτό σημαίνει την παροχή ζεστού νερού στους καταναλωτές. Το πιο αποτελεσματικό σχήμα είναι αυτό που προτείνεται παρακάτω. Καθορίζει σαφώς τα περιγράμματα κατά μήκος των οποίων θα περάσει το ψυκτικό υγρό και θα επιστρέψει στον λέβητα ή το λέβητα. Αυτό ισχύει τόσο για το κύκλωμα θέρμανσης όσο και για το ζεστό νερό.

Αποτελεσματικό σχέδιο ανακύκλωσης νερού στο σύστημα θέρμανσης και ύδρευσης

Επανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης

Σε αυτό το σύστημα κυκλοφορίας της παροχής ζεστού νερού είναι σαφώς εντοπιστεί. Σημειώστε ότι το ψυκτικό υγρό που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας του λέβητα επιστρέφει πίσω στον λέβητα. Το ζεστό νερό από τον ίδιο τον λέβητα κυκλοφορεί συνεχώς μέσα από την παροχή ζεστού νερού. Δεν στέκεται ακίνητο, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνεχή παρουσία του μέσα στους σωλήνες τροφοδοσίας. Περνώντας μέσα από αυτά, δροσίζει. Αλλά όταν ενεργοποιείτε τη βρύση ή βρύση, το νερό αμέσως παίρνει επάνω τους.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πιο δαπανηρή επιλογή για θέρμανση διπλού κυκλώματος, επειδή υπάρχει μεγάλη κατανομή των σωλήνων σε αυτό. Αλλά είναι αποτελεσματικό στο ότι δεν είναι απαραίτητο να αποστραγγίζεται το κρύο νερό, δηλαδή να αποστραγγίζονται τα χρήματα στο σύστημα αποχέτευσης. Επιπλέον, μόνο οι αρχικές επενδύσεις μετρητών θα είναι μεγάλες, οι οποίες θα αποπληρωθούν γρήγορα.

Υπάρχουν πολλά σημεία που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας και της θέρμανσης και την παροχή ζεστού νερού.

 • Είναι σαφές ότι το ζεστό νερό μέσω των ίδιων των σωληνώσεων δεν θα κινηθεί, δεδομένης της ανακύκλωσής του. Επομένως, η αντλία πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το κύκλωμα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η θέση του βρίσκεται στην πίσω πλευρά δίπλα στο λέβητα.
 • Αλλά η αντλία δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί στο σύστημα θέρμανσης. Εάν η σωληνωτή σωλήνωση είναι σωστά κατασκευασμένη λαμβάνοντας υπόψη τη γωνία κλίσης και το κύκλωμα τροφοδοσίας και το αντίστροφο, ο φορέας θερμότητας κινείται με βαρύτητα. Αν και η αντλία εδώ θα είναι περιττή όσον αφορά την ομοιόμορφη κατανομή του ψυκτικού μέσου σε όλες τις μπαταρίες θέρμανσης.

Προσοχή παρακαλώ! Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των "πτητικών". Αποτελείται από στοιχεία που λειτουργούν από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό αναφέρεται στην αντλία. Εάν απενεργοποιηθεί η ηλεκτρική ενέργεια, το σύστημα ζεστού νερού συνεχίζει αμέσως να λειτουργεί σε αποδοτική λειτουργία. Δηλαδή, το νερό μέσα στους σωλήνες από τον λέβητα στους καταναλωτές θα αρχίσει να κρυώνει και θα πρέπει να αποστραγγιστεί στο αποχετευτικό δίκτυο.

Χρήσιμες συμβουλές

Και μερικά πολύ σημαντικά σημεία.

 • Οι αντλίες που χρησιμοποιούνται για την άντληση νερού σε ζεστό νερό χρήσης δεν είναι ο ίδιος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στα δίκτυα θέρμανσης.
 • Δεν προορίζεται να αυξήσει την πίεση του νερού που εξέρχεται από τους αναμίκτες. Απλά δημιουργεί μια μικρή πίεση για την κίνηση του ζεστού νερού κατά μήκος του περιγράμματος.
 • Μια θερμαινόμενη ράγα πετσετών μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα ζεστού νερού χρήσης. Αυτό είναι καλύτερο από τη σύνδεση με τη θέρμανση, επειδή η τελευταία λειτουργεί μόνο το χειμώνα, και η παροχή ζεστού νερού όλο το χρόνο.
 • Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν λέβητες στους οποίους εγκαθίστανται τα θερμαντικά στοιχεία. Ένα καλό μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία χωρίς σύνδεση.

Έτσι, όταν ασχολείται με την ανακύκλωση του νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό ισχύει όχι μόνο για το σύστημα θέρμανσης. Για να έχετε ένα αποτελεσματικό δίκτυο ζεστού νερού χρήσης, πρέπει να φροντίσετε για την ανακυκλοφορία του νερού σε αυτό. Στα παραπάνω σχήματα είναι πολύ εμφανής. Επιπλέον, σήμερα είναι δυνατή η χρήση των λεβήτων ως ξεχωριστά στοιχεία θέρμανσης. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για λέβητες θέρμανσης, κλείνοντας το τελευταίο το καλοκαίρι.

HEAT - KHARKOV, blog σχετικά με την τεχνολογία του κλίματος

Για να αγοράσετε ένα λέβητα, μια στήλη, ένα θερμοσίφωνα ή ένα θερμαντικό σώμα έγινε δύσκολη. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε...

Ποια είναι η ανακυκλοφορία του συστήματος ζεστού νερού και πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί;

Τι είναι η ανακύκλωση; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του συστήματος; Πώς να οργανώσετε μια σωστή και άνετη παροχή νερού στο σπίτι; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν από ένα άρθρο της ιστοσελίδας μας αφιερωμένο στη λειτουργικότητα των λεβήτων - το σύστημα ανακύκλωσης νερού


Για την άνετη χρήση του ζεστού νερού, κατά το σχεδιασμό σύγχρονων συστημάτων, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε θερμαντήρες νερού αποθήκευσης. Δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει πάντα η απαραίτητη παροχή ζεστού νερού για τις ανάγκες των ενοικιαστών. Πώς να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα θερμαντήρα νερού περιγράφεται στο άρθρο του ιστολογίου μας.

Έμμεση θέρμανση λέβητα.
Είναι εξαιρετικά επωφελής η χρήση ενός έμμεσου λέβητα θέρμανσης για θέρμανση ζεστού νερού, η οποία δίνει οικονομικά και εποικοδομητικά πλεονεκτήματα έναντι ενός συμβατικού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Στην έμμεση λέβητα θέρμανσης, εκτός από την τυπική στοιχείο ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας ηλεκτρικής θέρμανσης (ή αρκετές εναλλάκτες θερμότητας), με την οποία είναι δυνατόν να αφήσουμε το ψυκτικό από το εναλλακτικό σύστημα (λέβητα, ένας ηλιακός συλλέκτης, μια αντλία θερμότητας και ούτω καθεξής.). Αυτό, πρώτα από όλα, δίνει οικονομικά πλεονεκτήματα της θέρμανσης ζεστού νερού. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ο λέβητας θα θερμανθεί τέλεια από το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, χωρίς τον ηλεκτρικό θερμαντήρα. Και όταν χρησιμοποιείτε λέβητα με ηλιακό συλλέκτη, μπορείτε γενικά να έχετε ένα δωρεάν σύστημα θέρμανσης νερού από τον ήλιο όλο το χρόνο.

Τι είναι η ανακύκλωση.

Ορισμένοι λέβητες έμμεσης θέρμανσης είναι εφοδιασμένοι με πρόσθετο σωλήνα επανακυκλοφορίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σύστημα ζεστού νερού για να δημιουργήσει πρόσθετη άνεση. Όταν τοποθετείτε σωλήνες ζεστού νερού στο μίξερ, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα άλλο, ένα σωλήνα επιστροφής για την ανακύκλωση νερού. Έτσι, το ζεστό νερό θα κυκλοφορεί πάντα μέσα από τους σωλήνες ζεστού νερού και όταν ανοίγει τη βρύση, αμέσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό.

Η ανακυκλοφορία, στην πραγματικότητα, είναι η κίνηση του ζεστού νερού κατά μήκος ενός κλειστού δακτυλίου σωλήνα, με τη δυνατότητα επιλογής του από αυτόν τον δακτύλιο.

Όπου αξίζει να ανακυκλώνετε νερό από το λέβητα.
Πρώτον, η ανακύκλωση χρησιμοποιείται σε μέρη όπου το σημείο απογείωσης βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον λέβητα - τον θερμαντήρα. Ενώ δεν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, ψύχεται στους σωλήνες και, μετά το άνοιγμα της βρύσης, πρέπει να χαμηλώσετε το ψυχρό νερό για ένα χρονικό διάστημα. Η ανακύκλωση επιλύει εντελώς αυτό το πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να στραγγίσετε νερό από τη βρύση όλη την ώρα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα με ανακυκλοφορία ζεστού νερού. Ένα τέτοιο σύστημα έχει αγωγούς τροφοδοσίας και επιστροφής, αλλά το σύστημα είναι πολύ άνετο και άνετο.
Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα ανακύκλωσης ζεστού νερού μία πετσέτα νερού. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμαινόμενη πετσέτα θα είναι ζεστή καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, επειδή δεν θα τροφοδοτείται με θέρμανση αλλά με παροχή ζεστού νερού στο σπίτι

Μειονεκτήματα του συστήματος ανακύκλωσης.
Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος ανακύκλωσης είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης λόγω της ανάγκης για πρόσθετες σωληνώσεις. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνο με την κατασκευή ενός σπιτιού ή μεγάλων επισκευών.
Επιπλέον, θα χρειαστεί μια αντλία κυκλοφορίας και πρόσθετα υλικά ταινιών για τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης. Για να μετακινήσετε το νερό από το λέβητα μέσω των σωλήνων και προς την αντίθετη κατεύθυνση, χρησιμοποιήστε αντλία κυκλοφορίας ζεστού νερού χρήσης, απαγορεύεται η χρήση αντλίας για το σύστημα θέρμανσης. Η αντλία συνδέεται συνεχώς στο δίκτυο και καταναλώνει μικρή ισχύ, περίπου 25-80 watts ανά ώρα (ανάλογα με το μοντέλο και την χωρητικότητα της αντλίας).


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όταν η ανακυκλοφορία του ζεστού νερού, θέρμανσης νερού έξοδα αύξηση, επειδή θα κυκλοφορήσει συνεχώς δίνει θερμότητα στα τοιχώματα και ούτω καθεξής πετσέτα. Και ζεστό νερό θα είναι πιο συχνά από ό, τι ένα συμβατικό λέβητα του κλειστού κύκλου θέρμανσης. Πρέπει να πληρώσετε για άνεση. Για να επιτευχθεί η μέγιστη γραμμή επιστροφής εξοικονόμηση ενέργειας, όπως η γραμμή παροχής νερού πρέπει να είναι καλά μονωμένο για τη μείωση των απωλειών θερμότητας, ή στη θέση του συστήματος παροχής νερού μπορεί να λάβει επιπλέον σύστημα θέρμανσης τοίχο με ένα συνεχούς λειτουργίας αντλία κυκλοφορίας.
Μην παραμελείτε και εγκαθιστάτε μια πρόσθετη ομάδα ασφαλείας - τοποθετήστε μια δεξαμενή επέκτασης και ταυτόχρονα ένα αυτόματο εξαεριστικό για να εμποδίσετε την είσοδο αέρα στην αντλία. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί επίσης να εγκατασταθεί μια βαλβίδα ασφαλείας για την προστασία του θερμαντήρα νερού από την υπερβολική πίεση που προκαλείται από την επέκταση του νερού όταν θερμαίνεται. Όταν επιτευχθεί η κρίσιμη πίεση, η βαλβίδα ασφαλείας απελευθερώνει "περίσσεια" νερού. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να εγκαταστήσετε μόνο μια δεξαμενή επέκτασης. Αντισταθμίζει την πίεση στο σύστημα ζεστού νερού, αφαιρώντας την περίσσεια νερού, μειώνοντας έτσι την πίεση όταν θερμαίνεται. Η πίεση αέρα στο δοχείο διαστολής δεν πρέπει να υπερβαίνει την πίεση της βαλβίδας ασφαλείας, διαφορετικά η λειτουργία της δεξαμενής διαστολής είναι άχρηστη. Και η ελάχιστη πίεση αέρα δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από την ελάχιστη πίεση στο σύστημα παροχής νερού.

Τι είναι η ανακυκλοφορία ζεστού νερού;

Οποιαδήποτε παροχή ζεστού νερού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νερό στον καταναλωτή με σταθερούς δείκτες θερμοκρασίας. Η τυποποιημένη σύνδεση δεν είναι πάντοτε σε θέση να παρέχει άμεση παροχή νερού στον καταναλωτή, πράγμα που καθιστά ένα τέτοιο σύστημα αναποτελεσματικό. Η απόσταση από το σημείο της ανάλυσης οδηγεί σε ψύξη του ψυκτικού υγρού. Και το κρύο νερό αποστραγγίζεται στο σύστημα αποχέτευσης, πριν το νερό φτάσει στη σωστή θερμοκρασία. Για να αποφευχθούν τέτοιες απώλειες, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι και είναι απαραίτητο να μελετηθεί ποια είναι η ανακύκλωση της παροχής ζεστού νερού και πώς να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα.

Είδη ανακύκλωσης

Το σύστημα ανακύκλωσης θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την παροχή στιγμιαίας παροχής ζεστού νερού. Η εγκατάσταση μιας μεμονωμένης συσκευής θέρμανσης σε κάθε σημείο ανάλυσης είναι ασύμφορη για διάφορους λόγους και είναι δυνατόν να οργανωθεί η παροχή ζεστού νερού με απλούστερες μεθόδους.

 1. Καλωδίωση συλλέκτη - δημιουργεί κλειστό βρόχο με σημεία εισαγωγής νερού. Η ανακυκλοφορία σε ένα τέτοιο σύστημα θα μειώσει την απόσταση από τη θέση του ζεστού νερού στον καταναλωτή.
 2. Διαρύθμιση δύο σωλήνων - αποτελείται από σωλήνες για κρύο και ζεστό νερό, καθώς και σωλήνες για την αντίστροφη κίνηση που είναι απαραίτητοι για κυκλοφορία στο σύστημα ζεστού νερού χρήσης.

Η επαγγελματική εγκατάσταση της ύδρευσης στο Stavropol δεν είναι δύσκολο να εκτελεστεί, αλλά η εργασία αυτή απαιτεί γνώση όλων των χαρακτηριστικών της εγκατάστασης αυτού του εξοπλισμού.

Εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης

Η κατανόηση της σωστής ανακύκλωσης του ζεστού νερού είναι αρκετά εύκολη. Ο λέβητας που χρησιμοποιείται σε ένα τέτοιο σύστημα έχει πολλά σημεία σύνδεσης. Μια αντλία ανακύκλωσης και μια δεξαμενή εκτόνωσης ζεστού νερού χρήσης συνδέονται στην είσοδο τροφοδοσίας επιστροφής. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σύστημα, η παροχή ζεστού νερού θα έχει έναν κλειστό κύκλο, ο οποίος είναι σημαντικός για τον καταναλωτή.

Για την παραγγελία της εγκατάστασης ύδρευσης στο Stavropol είναι δυνατή η εταιρεία Stavmaster, και η εργασία αυτή θα επιτρέψει να ξεχάσουμε τα προβλήματα με το ζεστό νερό.

Ανακυκλοφορία ζεστού νερού. Σχέδιο.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής ζεστού νερού, αλλά για να την φτάσουμε στο σημείο της ανάλυσης, πολύ ζεστό, όπως το μπάνιο ή την κουζίνα, ειδικά όταν χωρίζονται από κάποια απόσταση, είναι ήδη προβληματική. Ένας άνδρας, λαμβάνοντας ένα ντους, αισθάνονται την ταλαιπωρία της αλλαγής της θερμοκρασίας του νερού, όταν κάποιος ανοίγει τη βρύση στην κουζίνα για να πλύνετε τα πιάτα.

Αυτές οι στιγμές προκύπτουν κυρίως από τις λεγόμενες αδιέξοδο σύστημα της κλήρωσης του ζεστού νερού που λαμβάνει χώρα σε νοικοκυριά όπου εγκαθίστανται combi λέβητες ή στήλη του φυσικού αερίου: γραμμή ζεστό νερό από τη συσκευή θέρμανσης αρχίζει και τελειώνει στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Ενώ το νερό ξεπερνά μια ορισμένη απόσταση μέχρι το σημείο της ανάλυσης, καταφέρνει να κρυώσει.

Υπάρχει μια απλή διέξοδος από αυτή την κατάσταση - να δημιουργηθεί ένας βρόχος ανακύκλωσης ζεστού νερού από ένα λέβητα αποθήκευσης. Φυσικά, είναι λίγο προβληματικό να κάνουμε την ανακυκλοφορία ζεστού νερού σε ένα υπάρχον σπίτι, δεδομένου ότι τα έργα εγκατάστασης συνεπάγονται προσωρινές δυσκολίες, σκόνη και ανάγκη για επισκευές τοίχων.

Πρόκειται για ένα άλλο θέμα, όταν χτίζεται ένα νέο σπίτι ή πραγματοποιείται ανακατασκευή του κεφαλαίου του, γεγονός που καθιστά δυνατή την ανώμαλη τοποθέτηση όλων των γραμμών που μπορούν να κρυφτούν στους τοίχους ή τα δάπεδα.

Τι είναι η ανακυκλοφορία ζεστού νερού;

Αυτή η κυκλοφορία ζεστού νερού σε κλειστό δακτύλιο σωλήνα, με δυνατότητα επιλογής από αυτόν τον δακτύλιο:

Η πηγή ζεστού νερού για ανακύκλωση μπορεί να είναι όχι μόνο ένας θερμαντήρας αποθήκευσης άμεσης θέρμανσης (φυσικό αέριο-νερό), αλλά και τις έμμεσες λέβητα θέρμανσης (νερό-νερό) ή ένας εναλλάκτης θερμότητας με πλάκες συνδέεται με το σύστημα θέρμανσης του λέβητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχέδια σύνδεσης για τέτοιες συσκευές διαφέρουν μεταξύ τους. Στο παραπάνω σχήμα, χρησιμοποιείται ένας λέβητας άμεσης κατανάλωσης νερού (αέριο-νερό), ο οποίος χρησιμοποιείται ευρύτερα στην καθημερινή ζωή.

Αυτή η συσκευή έχει τρεις εξόδους μέσω των οποίων γεμίζει η δεξαμενή ψυχρού νερού, τροφοδοτείται ζεστό νερό στο σύστημα ανακύκλωσης και επιστρέφει νερό από το σύστημα σωλήνων ανακύκλωσης.

Για να δημιουργηθεί μια ροή (κίνηση) νερού στο σύστημα, είναι εγκατεστημένη μια κυκλοφορητική αντλία και για να αντισταθμιστεί η θερμική διαστολή του ζεστού νερού, εγκαθίσταται ένας εκτονωτής.

Με την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος στη ζωή, τα νοικοκυριά λαμβάνουν επιπλέον άνεση και ευκολία όταν χρησιμοποιούν ζεστό νερό, καθώς αρχίζουν να πηγαίνουν σχεδόν αμέσως.

Ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης με λέβητα έμμεσης θέρμανσης. Υπάρχει ένα σχέδιο.

Σύστημα ανακύκλωσης με λέβητα άμεσης θέρμανσης. Τοποθέτηση.

Τι είναι η ανακύκλωση

Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας μας έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μου. Και μερικοί ανέχονται όλο το χρόνο. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι με το άνοιγμα της βρύσης θα πρέπει να περιμένετε - περιμένετε για την εμφάνιση του ζεστού νερού! Αυτή η ταλαιπωρία είναι πολύ συνηθισμένη. Αλλά μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια ενός συστήματος ανακύκλωσης. Είναι χάρη σε αυτό το σύστημα ότι το ζεστό νερό θα εμφανιστεί στη βρύση αμέσως μετά την περιστροφή του κομβίου. Για ορισμένους, το πρόβλημα της αναμονής του ζεστού νερού δεν φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά οφείλεται στην προσδοκία ότι εκατομμύρια λίτρα καθαρού, κρύου νερού κατεβαίνουν κάθε χρόνο στο κανάλι.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ερευνητικού τμήματος του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, ένας συνηθισμένος τετραμελής σπόρος κατά μέσο όρο χάνει περίπου δεκατέσσερα χιλιάδες λίτρα νερού, περιμένοντας την εμφάνιση ζεστού νερού στη βρύση. Έτσι, τα απόβλητα νερού οδηγούν επίσης σε περιττή σπατάλη ενέργειας και δαπανώνται με κενά μέσα. Η μόνη γνωστή λύση στο πρόβλημα αυτό σήμερα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι η ανακύκλωση. Αυτό, πρώτα απ 'όλα, σημαίνει για την εξοικονόμηση νερού, είναι επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ίδια η αρχή του συστήματος είναι πολύ απλή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε έναν έμπειρο ειδικό. Για τη λειτουργία του συστήματος θα χρειαστείτε μια ειδική αντλία. Οι σωληνώσεις για την εγκατάσταση πρέπει να είναι, αν είναι δυνατόν, μεγάλες διαμέτρους. Επίσης, πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του συστήματος είναι η καλωδίωση στα μπάνια. Εάν το σύστημα είναι συλλέκτης, η επανακυκλοφορία πραγματοποιείται διαδοχικά μέσω όλων των συλλεκτών και στη συνέχεια επιστρέφει στον θερμοσίφωνα. Και με ένα σύστημα δύο σωλήνων, ο σωλήνας παροχής ζεστού νερού τροφοδοτείται παράλληλα με τον κρύο, αλλά δεν τελειώνει στο τελευταίο σημείο κατανάλωσης, αλλά επιστρέφει στον θερμοσίφωνα. Στο τυπικό σύστημα παροχής νερού, το νερό από το τελευταίο σημείο εισαγωγής νερού τροφοδοτείται στον θερμαντήρα με ξεχωριστές γραμμές. Η αντλία ανακύκλωσης εγκαθίσταται στον κλάδο επιστροφής με μια πρόσθετη συσκευή ενσωματωμένη σε αυτήν, για να ελέγξει τη ροή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χρονοδιακόπτη για να βεβαιωθείτε ότι η αντλία λειτουργεί κατά τη διάρκεια των ωρών της μεγαλύτερης πρόσληψης νερού. Οι ειδικοί αισθητήρες θερμοκρασίας θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του νερού στην περιοχή που έχετε ρυθμίσει. Εγκαθίστανται ξεχωριστά. Το κύριο καθήκον της ανακύκλωσης νερού, εκτός από τα παραπάνω, είναι η διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας του νερού στο σπίτι.

Θυμηθείτε - το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους στον πλανήτη! Εξοικονομήστε νερό, καθώς και τα χρήματά σας και απολαύστε την άνεση!

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας "VOLTAR" στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Η "πληρωμή με δόσεις" είναι ένας βολικός και απλός τρόπος για την αγορά διαφόρων αγαθών με την καταβολή του κόστους σε ίσες δόσεις από 2 έως 6 πληρωμές ανά μία πληρωμή ανά μήνα, χωρίς προμήθεια και πρόσθετες πληρωμές (η προμήθεια υπό όρους είναι μόνο 0,01%).

Αγαπητοί πελάτες, την προσοχή σας - το χρονοδιάγραμμα εργασιών της εταιρείας "VOLTAR" στις διακοπές του Μαΐου.

Μια θερμοστατική βαλβίδα τριών κατευθύνσεων είναι ένας τύπος βαλβίδας ελέγχου που αλλάζει τη θερμοκρασία της ροής υγρού συνδέοντας ζεστά και κρύα υγρά. Εναλλακτικά, η κύρια λειτουργία της θερμοστατικής βαλβίδας τριών κατευθύνσεων χρησιμεύει ως αποτελεσματική προστασία από θερμικά εγκαύματα.

Το πρόγραμμα της εταιρείας "VOLTAR" στις ημέρες των έντονων διακοπών της Ανάστασης του Χριστού

Ένας άλλος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα από εμάς! Το μόνο που χρειάζεται: αφήνοντας μια απάντηση σχετικά με το προϊόν που αγοράσατε, προσθέστε ένα ενδιαφέρον βίντεο γι 'αυτό (αποσυσκευασία, εγκατάσταση, εγκατάσταση κ.λπ.) και είμαστε εγγυημένοι ότι θα επιστρέψουμε μέχρι και το 10% της αξίας του.

Η τοποθέτηση του αποχετευτικού δικτύου είναι δαπανηρή, μακρά και δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλους. Η καθιερωμένη παροχή νερού στις περιοχές που απέχουν από τα αστικά οφέλη του πολιτισμού είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχει ένας καλός σταθμός άντλησης για το σπίτι. Έχει απόψεις; Τι τότε;

ανακυκλοφορία νερού

Dictionnaire τεχνική russo-italien. 2013.

Παρακολουθήστε τι σημαίνει "ανακύκλωση νερού" σε άλλα λεξικά:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - RECIRCULATION, μια φυσική ή τεχνητή διαδικασία αποσύνθεσης και μείωσης των ουσιών. Στη φύση, παραδείγματα διαδικασιών ανακύκλωσης είναι ο κύκλος του κυκλικού αζώτου, του άνθρακα και του νερού. Στις φυσικές χημικές κυκλικές διεργασίες περιλαμβάνονται επίσης... Επιστημονικό και τεχνικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό

ανακύκλωση αποβλήτων - Επιστροφή καθαρισμένου νερού στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για αραίωση ή για τη διατήρηση συγκεκριμένης απαλλαγής από τα λύματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις. [GOST 25150 82] Θέματα αποχέτευσης... Κατάλογος του τεχνικού μεταφραστή

Ανακύκλωση - 31. Ανακυκλοφορία, πλήρης ή μερική επιστροφή στο χώρο του αέρα που αφαιρείται με εξαερισμό. Πηγή: MU 4425 87: Υγειονομικός και υγειονομικός έλεγχος των συστημάτων εξαερισμού των βιομηχανικών χώρων Δείτε επίσης σχετικούς όρους: 63....... Λεξικό των όρων της κανονιστικής και τεχνικής τεκμηρίωσης

Ανακυκλοφορία λυμάτων - 36. Ανακύκλωση λυμάτων Επιστροφή επεξεργασμένου νερού σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για αραίωση ή για τη διατήρηση συγκεκριμένης απόρριψης λυμάτων σε αυτές τις εγκαταστάσεις Πηγή: GOST 25150 82: Αποχέτευση. Όροι και ορισμοί... Λεξικό αναφοράς των όρων του κανονιστικού και τεχνικού φακέλου

ανακύκλωση αποβλήτων - επιστροφή καθαρισμένου νερού στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για αραίωση ή για τη διατήρηση συγκεκριμένης απαλλαγής από τα λύματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις. (Δείτε: GOST 25150 82. Αποχέτευση.) Πηγή: Σπίτι: Οικοδομική Ορολογία, M.:...... Λεξικό Κατασκευών

GOST 23172-78: Σταθεροί λέβητες. Όροι και ορισμοί - Ορολογία GOST 23172 78: Σταθεροί λέβητες. Οι όροι και οι ορισμοί του πρωτότυπου εγγράφου: 47. Το τύμπανο σταθερές τύμπανο του λέβητα Δ Trommel Ε Drum ΣΤ Reservoir Στοιχείο σταθερές λέβητα, σχεδιασμένο για τη συλλογή και τη διανομή του περιβάλλοντος εργασίας, με...... Λεξικό όρων των κανονιστικών και τεχνική τεκμηρίωση

Σταθερός σταθερός λέβητας - 29. Η συνεχής ροής στάσιμη λέβητα D. Zwangdurchlaufkessel Ε Μόλις μέσω λέβητα F. Chaudière μια ροή continu στάσιμη λέβητα με διαδοχικές ενιαία αναγκαστική κίνηση της πηγής νερού: GOST 23172 78: στατική λέβητες. Όροι και...... Λεξικό-όροι αναφοράς κανονιστικής και τεχνικής τεκμηρίωσης

Εμπλουτισμός μεταλλευμάτων - Οι παλιές κάμινοι για τη χύτευση μετάλλων είχαν μικρή ισχύ. Αυτό απαιτούσε μια προκαταρκτική ΟΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας τα ορυκτά, βαρύτερα σωματίδια διαχωρίστηκαν από ένα άδειο, ελαφρύτερο βράχο. Για αυτό το μετάλλευμα πρώτα...... Λεξικό της αρχαιότητας

στάσιμος λέβητας σταθερής ροής με επανακυκλοφορία - Σταθερός λέβητας άμεσης ροής, στον οποίο το νερό αναγκάζεται να ανακυκλωθεί με ειδική αντλία, προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα του νερού κατά τη διάρκεια της εκκίνησης και να λειτουργήσει σε χαμηλά φορτία. [GOST 23172 78] Θέματα λέβητα, θερμοσίφωνα EN μία φορά μέσω...... Κατάλογος του τεχνικού μεταφραστή

Σταθερός λέβητας άμεσης ροής με ανακυκλοφορία - 30. Η συνεχής ροής στάσιμη λέβητα επανακυκλοφορία Δ Zwangdurchlaufkessel mit Rucklauf Ε Μόλις μέσω λέβητα με ανακυκλοφορία F. Chaudière μια ροή continu avec επανακυκλοφορίας Γραμμή στάσει λέβητα, όπου όταν αύξηση της ταχύτητας...... Λεξικό όρων του προτύπου τεχνικής τεκμηρίωσης

GOST 25150-82: Αποχέτευση. Όροι και ορισμοί - Ορολογία GOST 25150 82: Αποχέτευση. Όροι και ορισμοί πρωτοτύπου: 57. Ενεργός ιλύς λάσπης που περιέχουν μικροοργανισμούς που προσροφούν και αποσυντίθενται ρύπων στην διάρκεια των λυμάτων τους ορισμούς των διαφόρων εγγράφων:...... Λεξικό όρων του προτύπου τεχνικής τεκμηρίωσης

Ανακυκλοφορία ζεστού νερού

Το σύστημα παροχής ζεστού νερού μιας ιδιωτικής κατοικίας περιλαμβάνει: έναν θερμοσίφωνα, έναν αγωγό με βαλβίδες διακοπής και μίκτες, και συχνά μια αντλία για την ανακύκλωση ζεστού νερού. Οι θερμοσίφωνες διαφέρουν σε ισχύ, συσκευή, πηγή ενέργειας. Οι πιο πρακτικοί είναι οι θερμοσίφωνες αερίου, τόσο χωρητικοί όσο και ρευστοί. Υπάρχουν επίσης έμμεση θερμαντήρες νερού, δηλαδή, εκείνοι που λειτουργούν λόγω της θερμότητας που εκπέμπει ή ακτινοβολεί ο λέβητας.

Για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα ζεστού νερού στη βρύση σε μια ιδιωτική κατοικία, υπάρχουν πολλές δυνατότητες.

Είναι δυνατόν να επιλέξετε έναν θερμαντήρα νερού ροής ή αποθήκευσης, ο οποίος θα λειτουργεί από τον λέβητα ή εκτός λειτουργίας από αυτόν. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αερόθερμο ή ένα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε επιλογές για στερεά καύσιμα.

Ο θερμοσίφωνας, που λειτουργεί με αέριο, ονομάζεται συνήθως στήλη αερίου.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος παροχής ζεστού νερού σε μια ιδιωτική κατοικία ή εξοχικό σπίτι, πρώτα απ 'όλα, περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα.

Εγκατάσταση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρησιμοποιώντας λέβητα αερίου διπλού κυκλώματος

Σε περίπτωση που ο αριθμός των σημείων νερού μιας ιδιωτικής κατοικίας δεν είναι μεγάλος και η ταυτόχρονη χρήση νιπτήρων θεωρείται, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν λέβητα διπλού κυκλώματος με θέρμανση με τρεχούμενο νερό. Αυτοί οι λέβητες είναι σε θέση να παράγουν ζεστό νερό έως και είκοσι λίτρα ανά λεπτό. Αυτή η επιλογή είναι η πιο εύκολη και οικονομικότερη.

Για να εγκαταστήσετε αυτό το σύστημα παροχής ζεστού νερού, αρκεί να κάνετε μια παροχή σωλήνων με κρύο νερό και στην έξοδο του λέβητα θα είναι δυνατή η λήψη ζεστού νερού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για ορισμένο χρονικό διάστημα το ζεστό νερό θα κρυώσει στη σωλήνωση και συνεπώς, προκειμένου να ρέει το ζεστό νερό από τη βρύση, θα χρειαστεί να περιμένουμε για λίγο.

Εγκατάσταση του συστήματος με χρήση λέβητα διπλού κυκλώματος με ενσωματωμένο λέβητα

Σε σύγκριση με την έκδοση που περιγράφηκε προηγουμένως, αυτός ο τύπος ζεστού νερού καθιστά δυνατή την επίτευξη πολύ καλύτερης θερμικής σταθερότητας και είναι μια τάξη μεγέθους πιο βολική για λήψη ζεστού νερού.

Αυτή η επιλογή καθιστά δυνατή την αποθεματοποίηση από σαράντα έως εξήντα λίτρα ζεστού νερού. Αλλά αυτό το σύστημα, εκτός από τα πλεονεκτήματά του, έχει τα μειονεκτήματά του:

 • Μεγάλο μέγεθος και βάρος.
 • Μεγάλο κόστος των πόρων καυσίμου για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας νερού στον λέβητα.
 • Μεγάλη τιμή.

Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά.

Ανακυκλοφορία μέσω λέβητα έμμεσης θέρμανσης

Ο λέβητας ενός κύκλου με έμμεσο λέβητα έμμεσης θέρμανσης είναι η καλύτερη επιλογή για την οργάνωση της ανακύκλωσης, η οποία χρησιμοποιείται συχνά σε συνθήκες μάλλον εντατικής κατανάλωσης ζεστού νερού. Σε μια τέτοια δέσμη, ανακυκλοφορία ζεστού νερού

Ένα τέτοιο σύστημα καθιστά δυνατή τη ταυτόχρονη χρήση δύο ή περισσοτέρων ντους, ενός λουτρού, ενός τζακούζι. Στα σπίτια τους, συνήθως εγκαθίσταται ένας έμμεσος λέβητας θέρμανσης, ο οποίος έχει όγκο από εκατό έως χίλια λίτρα.

Σε ένα τέτοιο σύστημα, η θέρμανση του νερού οφείλεται στη διέλευση μέσω του λέβητα, μια μεγάλη δεξαμενή που έχει μια σωληνωτή σπείρα. Στη σπείρα του λέβητα, το θερμαντικό μέσο κυκλοφορεί μέσω του συστήματος θέρμανσης, το οποίο δημιουργεί έτσι νερό στο λέβητα. Σε αυτό το σύστημα, σε αντίθεση με τις παραλλαγές του θερμαντήρα νερού ροής ή αποθήκευσης, ο λέβητας λειτουργεί όλο το χρόνο.

Οι περισσότεροι λέβητες με έμμεση θέρμανση είναι κατασκευασμένοι από σμάλτο χάλυβα. Και μερικά μοντέλα υψηλής ποιότητας έχουν ένα εσωτερικό υλικό δεξαμενής, το οποίο είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ανακυκλοφορία του συστήματος παροχής ζεστού νερού.

Η ανακυκλοφορία του ζεστού νερού έχει ως εξής:

Το ζεστό νερό από τη δεξαμενή αποθήκευσης, το λέβητα, περνά από τον εσωτερικό αγωγό στις βρύσες μαζί με το κρύο νερό. Και ακόμη και αν λάβουμε υπόψη ότι οι σωλήνες ζεστού νερού έχουν κατ 'ανάγκη θερμομόνωση, μετά από οκτώ, δέκα ώρες, αν δεν χρησιμοποιηθεί, το νερό στους σωλήνες ψύχεται.

Υπό την προϋπόθεση ότι η βρύση από τον λέβητα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση, για παράδειγμα στον επάνω όροφο, στη συνέχεια για ροή ζεστού νερού, πρέπει να χαμηλώσει για περίπου πέντε λεπτά.

Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να στραγγίσετε νερό από τη βρύση όλη την ώρα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα με ανακυκλοφορία ζεστού νερού. Ένα τέτοιο σύστημα έχει αγωγούς τροφοδοσίας και επιστροφής, αλλά το σύστημα είναι πολύ άνετο και άνετο.

Κυκλοφορία ζεστού νερού στο λέβητα

Για να μετακινήσετε το νερό από το λέβητα μέσω των σωλήνων και προς την αντίθετη κατεύθυνση, χρησιμοποιήστε αντλία κυκλοφορίας ζεστού νερού χρήσης, απαγορεύεται η χρήση αντλίας για το σύστημα θέρμανσης. Η αντλία είναι συνεχώς συνδεδεμένη με το δίκτυο και καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια, περίπου εκατό βατ ανά ώρα.

Η λειτουργία της αντλίας δεν επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία το νερό ρέει από τη βρύση. Παρέχει μόνο την κίνηση του από το λέβητα και την πλάτη.

Στο σύστημα με ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης, μια θερμαινόμενη ράβδος πετσετών συνδέεται εν σειρά με τον αγωγό. Αυτή η σύνδεση εξασφαλίζει ότι ο θερμαινόμενος θερμαντήρας πετσετών θερμαίνεται ακόμη και όταν η εσωτερική θέρμανση είναι απενεργοποιημένη, αλλά το σύστημα ζεστού νερού χρήσης είναι ενεργοποιημένο.

Ορισμένα μοντέλα λέβητα είναι εξοπλισμένα με ένα ηλεκτρικό μαξιλάρι θέρμανσης. Αυτό είναι πολύ βολικό σε περίπτωση αποκοπής αερίου ή αποφυγής του λέβητα, δεδομένου ότι ο λέβητας αυτός μπορεί να λειτουργεί ως ηλεκτρικός θερμοσίφωνας αποθήκευσης.

Ο αγωγός που παρέχει ψυχρό υγιεινό νερό στο σύστημα λέβητα πρέπει να συνδεθεί μέσω μιας ομάδας ασφαλείας που πρέπει να είναι εξοπλισμένη με:

 • Κόψτε τον γερανό.
 • Βαλβίδα ελέγχου.
 • Βαλβίδα ασφαλείας.
 • Η δεξαμενή εκτόνωσης του συστήματος παροχής ζεστού νερού, ενώ πρέπει να έχει την απαιτούμενη ένταση.

Σε αυτή την περίπτωση, αν το καλοκαίρι δεν είναι ανάγκη για θέρμανση poletentsesushitelya είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την αντλία κυκλοφορίας από το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς επίσης και να μπλοκάρουν τη βαλβίδα μπάλα στη γραμμή κυκλοφορίας. Τοποθέτηση του συστήματος ζεστού νερού, είναι απαραίτητο να έχουμε κατά νου ότι όλες οι συσκευές υδραυλικά καταναλώνουν ζεστό νερό θα πρέπει να συνδέεται με το κλαδί παροχή ζεστού νερού, όπου η πετσέτα και η αντλία κυκλοφορίας τοποθετείται στο σωλήνα επιστροφής. Εάν το σύστημα δεν είναι τοποθετημένο, με αυτό τον τρόπο, όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, η θερμαινόμενη ράγα πετσέτας και ο αέρας στο δωμάτιο όπου βρίσκεται βρίσκεται θα ζεσταθεί.

Το σύστημα με κυκλοφορία ζεστού νερού και λέβητα είναι το πιο βολικό και άνετο για τους χρήστες, αλλά κοστίζει 10 φορές περισσότερο από ένα απλό σύστημα.

Ανακυκλοφορία νερού στο σύστημα παροχής ζεστού νερού: στόχοι και επιλογές εφαρμογής

Κουρασμένος να περιμένει το νερό να ζεσταθεί; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο είναι για εσάς

Όποιος αρχίζει να ανέβει, τότε... πρέπει να ρίχνει ζεστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα για να πλύνει. Αυτή η απλή αλήθεια μάθαμε, χάρη στα σπίτια που χτίστηκαν στα μέσα του 20ού αιώνα.

Ψύξη χωρίς αφαίρεση νερού, θερμαινόμενες ράβδους πετσετών και ως εκ τούτου το υγρό και δροσερό λουτρό ολοκληρώνει την θαμπή εικόνα. Δεν γνωρίζουν όλοι ότι και τα δύο προβλήματα έχουν επί πολλά χρόνια επιλυθεί από τους μηχανικούς. Γνωρίστε: παροχή ζεστού νερού με ανακυκλοφορία!

Παραδοσιακή διανομή ζεστού νερού χρήσης

Ο σχεδιασμός του συστήματος παροχής ζεστού νερού στις στάνηες και στους πρώτους Χρουστσόφς δεν διαφέρει από την κατανομή του κρύου νερού. Η μόνη εμφιάλωση τερματίζεται από τους νεκρούς, από τους οποίους η καλωδίωση περιστρέφεται. Στη μονάδα ανελκυστήρα, η γέμιση διακλαδίζεται σε δύο γραβάτες - στις γραμμές τροφοδοσίας και επιστροφής.

Σχηματικό διάγραμμα μονάδας ανελκυστήρα και συστήματος ζεστού νερού χρήσης χωρίς ανακυκλοφορία

Η αλλαγή της παροχής ζεστού νερού από τη ροή στην ροή επιστροφής γίνεται χειροκίνητα σύμφωνα με το πρόγραμμα θέρμανσης:

 • Σε μια θερμοκρασία νερού παροχής στο σταθμό ΣΗΘ προς 80-90 μοίρες, η ζεστός αέρας τροφοδοτείται από την παροχή.
 • Πάνω από 90 ° C η παροχή νερού μετατρέπεται σε σωλήνα επιστροφής.

Το ζεστό νερό εισέρχεται στο σπίτι με το νήμα παροχής. Η βαλβίδα επιστροφής είναι κλειστή

Από αυτό είναι κακό

Πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος - το χαμηλό κόστος υλοποίησης και εξαιρετικά απλή συντήρηση. Υπάρχουν επίσης διαπραγματεύσιμες πλευρές.

Δύο από αυτούς είπαμε ήδη:

 1. Χωρίς να χτυπάτε, το νερό στα καυσαέρια και τις σωληνώσεις ψύχεται. Για να πλύνετε ή να κάνετε ντους, διαρκεί πολύς χρόνος (έως και αρκετά λεπτά) για να στραγγίσετε στο αποχετευτικό δίκτυο. Για τους ενοικιαστές ενός διαμερίσματος, αυτό σημαίνει όχι μόνο απώλεια χρόνου, αλλά και σημαντικό κόστος: στην πραγματικότητα, αποστραγγίζετε κρύο νερό, αλλά εάν διαθέτετε μετρητή νερού, πληρώστε για αυτό ως ζεστό νερό.

Όταν αποστραγγίζετε κρύο νερό, ο μετρητής νερού καταγράφει τη ροή ζεστού νερού

Αναφορά: το κόστος ενός κυβικού μέτρου ζεστού νερού στα μέσα του 2017 για τους κατοίκους της Μόσχας είναι 163 ρούβλια. Εκτιμάται ότι για ένα χρόνο μια οικογένεια 3-4 ατόμων εισέρχεται στο σύστημα αποχέτευσης εν αναμονή του νερού θέρμανσης τουλάχιστον 10-12 κυβικά μέτρα.

 1. Οι θερμαντήρες πετσετών που ανοίγουν την εσωτερική παροχή ζεστού νερού θερμαίνονται μόνο από το νερό στο διαμέρισμά σας. Για την ποιότητα της θέρμανσης το μπάνιο μπορεί να ξεχαστεί.

Ο θερμαντήρας πετσετών συνδέεται με το σπάσιμο μέσα στο διαμέρισμα και θερμαίνεται μόνο όταν αναλύεται το ζεστό νερό

Ας ρίξουμε στο γενικό γουρουνάκι έλλειψη της απόφασης ακόμα μια χούφτα ένα μικροσκοπικό:

 • Το κρύο και η υγρασία στο μπάνιο συμβάλλουν στην εμφάνιση του μύκητα.

Υγρασία και μούχλα στο μπάνιο - τα αποτελέσματα της χαμηλής θερμοκρασίας

 • Οι πετσέτες που κρέμονται σε ένα ψυχρό στεγνωτήριο γίνονται γρήγορα μολυσμένοι.
 • Η κυκλική θέρμανση και ψύξη των αγωγών ζεστού νερού χρήσης συνοδεύεται από κύκλους επιμήκυνσης και μείωσης του μεγέθους τους. Ως αποτέλεσμα, σταδιακά κλείνοντας τους κρημνούς στην επικάλυψη με τσιμεντοκονίαμα.

Όταν θερμαίνεται, ο αγωγός οποιουδήποτε υλικού είναι σημαντικά επιμηκυνμένος

Σημείωση: η επιμήκυνση των σωλήνων κατά τη θέρμανση, εάν αγγίζουν την ενίσχυση του δαπέδου, μπορεί να συνοδεύεται από μάλλον δυνατούς ήχους. Στη μνήμη του συγγραφέα, η τριβή του ανυψωτήρα για την ενίσχυση οδήγησε σε μια κωμική κατάσταση: οι ενοικιαστές κατηγόρησαν τους γείτονές τους για την άνοδο στην... λαθραία εκτύπωση χρημάτων.

Όλα σε άσπρο και άσπρο άλογο

Τι είναι διαφορετικό από το προαναφερθέν σύστημα ζεστού νερού με ανακυκλοφορία; Δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις. Σε αυτό, ζεστό νερό κυκλοφορεί συνεχώς μέσα από τα μπουκάλια και (στην περίπτωση ενός πολυώροφου σπιτιού) τους αγωγούς ζεστού νερού.

 • Είναι εξασφαλισμένη η άμεση παροχή ζεστού νερού στο σημείο της αντίστασης σε οποιοδήποτε μέρος του κυκλώματος.
 • Οι θερμαντήρες πετσετών μεταφέρονται από το εσωτερικό του διαμερίσματος μέχρι τον κατακόρυφο (ή, στην περίπτωση ιδιωτικής κατοικίας, εμφιάλωση) ζεστό νερό. Λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας τους, παραμένουν ζεστοί όλο το εικοσιτετράωρο, παρέχουν θέρμανση των λουτρών και των τουαλετών και ταυτοχρόνως στεγνώνουν γρήγορα τις πετσέτες.

Ο θερμαντήρας πετσετών στη φωτογραφία συνδέεται παράλληλα με τον ανυψωτήρα και παραμένει ζεστός όλο το εικοσιτετράωρο

 • Η θερμοκρασία του συστήματος ζεστού νερού παραμένει σταθερή, χωρίς κυκλική ψύξη και θέρμανση.

Εφαρμογή

Ποια συστήματα παροχής ζεστού νερού με ανακύκλωση είναι δυνατά σε πολυκατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες;

Πολυκατοικίες

Για να δημιουργηθεί μια συνεχής ροή νερού, το σύστημα ζεστού νερού πρέπει να είναι βρόχο.

Σε πολυκατοικίες, αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:

Κάτω από το υπόγειο είναι εμφιαλωμένο ζεστό νερό, ζεστό νερό και θερμαινόμενες πετσέτες

Προαιρετικά - μόνο μία από τις φιάλες συνδέεται με τους ανεμιστήρες ζεστού νερού, με τους δεύτερους μόνο αναβατήρες με θερμαινόμενες ράγες για πετσέτες

Το θερμαινόμενο κρεμάστρα πετσετών χρησιμεύει ως επιστροφή για το ζεστό νερό

Η ομάδα μπορεί να ενωθεί με 2-4 άτομα. Στο επάνω σημείο της γέφυρας τοποθετείται ένας εξαεριστήρας (γερανός Maevsky), ο οποίος επιτρέπει στον αέρα να εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα.

Περιέργως: σε μερικά σπίτια που χτίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο συγγραφέας παρατήρησε τους βραχυκυκλωτήρες ανάμεσα στους αναβατήρες της δεξαμενής ζεστού νερού, που βγήκαν σε μια κρύα σοφίτα. Λύση αμφιβάλλουν τους συντάκτες επάρκεια: η εξωτερική θερμοκρασία στους -30 ° C και κάτω παγώνουν για μία ώρα μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του εθνικού συστήματος ζεστού νερού (π.χ., για επισκευή έκτακτης ανάγκης του συγκροτήματος βαλβίδας του ανελκυστήρα).

Είναι σαφές ότι το περιγραφέν σχήμα παροχής νερού με επανακυκλοφορία δεν θα λειτουργήσει χωρίς διαφορική πίεση.

Πώς παρέχεται:

 • Εκτός της περιόδου θέρμανσης, η ζεστός αέρας ενεργοποιείται μεταξύ των γραμμών παροχής και επιστροφής.

Καλοκαιρινή λειτουργία: Κυκλοφορία ζεστού νερού μεταξύ των γραμμών παροχής και επιστροφής

 • Κατά τη λειτουργία θέρμανσης, με αυτή τη σύνδεση, το σύστημα ζεστού νερού θα είναι μια παράκαμψη για το σύστημα θέρμανσης, η οποία καταστρέφει καταστροφικά τη διαφορά στον ανελκυστήρα νερού-τζετ. Ως εκ τούτου WAN συνδέει ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού της τροφοδοσίας στην τροφοδοσία ή την επιστροφή μιας γραμμής επιστροφής, και παρέχει τη διαφορά μεταξύ των φλαντζών που ευρίσκονται στα knockouts ροδέλα συγκράτησης.

Σύγχρονη διάταξη ανελκυστήρα με ένθετα κυκλοφορίας

Βοήθεια: συγκράτηση ροδέλας - τηγανίτα από χάλυβα με μια τρύπα στη μέση. Η διάμετρος της οπής είναι συνήθως 1 mm μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ακροφυσίου του ανελκυστήρα. Όταν το νερό μετακινείται μέσω της ροδέλας, δημιουργείται μια σταγόνα 0,1-0,3 kgf / cm, η οποία επαρκεί για κυκλοφορία στο σύστημα ζεστού νερού.

Εάν οι φουσκωμένοι φουσκωμένοι φουσκωμένοι

Τι θα συμβεί αν μετά την επαναφορά του συστήματος τροφοδοσίας ζεστού νερού, το υπόλοιπο πώμα αέρα στους κρηπιδώματα εμποδίζει την κυκλοφορία και οι θερμαντήρες πετσετών παραμένουν κρύοι;

Για αιμορραγία αέρα είναι ο γερανός Maevsky στην κορυφή του άλτης. Ωστόσο, για να έχετε πρόσβαση σε αυτό θα πρέπει να μπείτε στο ανώτερο διαμέρισμα του κατακόρυφου, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό.

Εδώ είναι μια απλή βήμα προς βήμα οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα με τα χέρια σας:

 1. Επικαλύπτουμε οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους αγωγούς ζεστού νερού.
 2. Ανοίγουμε μέχρι τη στάση ένα, και είναι καλύτερα - δύο βρύση με ζεστό νερό σε οποιοδήποτε διαμέρισμα σε αυτό το riser. Το πώμα αέρα πετάει μέσα από το μίξερ στο μπροστινό μέρος της ροής του νερού.

Ανοίξτε πλήρως τη βρύση - και ο αέρας από τον ανυψωτήρα θα πετάξει έξω στο μπροστινό μέρος της ροής του νερού

 1. Ξεκινάμε τους ανελκυστήρες σε κανονική λειτουργία.

Ιδιωτικές κατοικίες

Ποια σχέδια ανακυκλοφορίας ζεστού νερού μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια ιδιωτική κατοικία με αυτόνομη προετοιμασία ζεστού νερού; Για τη δημιουργία μιας κυκλοφοριακής κεφαλής σε ένα τέτοιο σύστημα, η αντλία κυκλοφορίας ελάχιστης χωρητικότητας (από 25 watts) θα είναι προβλέψιμη.

Η κυκλοφορία στο κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης είναι σε θέση να παρέχει μια ελάχιστη αντλία ισχύος

Το κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης πρέπει να είναι βρόχο σε όλο το μήκος: αφού η συσκευή υγιεινής βρίσκεται μακριά από τον θερμοσίφωνα, η εμφιάλωση επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης. Αλλά το διάγραμμα σύνδεσης του θερμοσίφωνα εξαρτάται από το αν έχει μια επιπλέον βρύση για ανακύκλωση.

Σχέδιο για λέβητα με σύνδεση για κύκλωμα με επανακυκλοφορία

Η παρουσία τριών ακροφυσίων για τη σύνδεση ζεστού νερού και ζεστού νερού είναι χαρακτηριστική για τους περισσότερους λέβητες έμμεσης θέρμανσης και για ορισμένους αποθηκευτικούς ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.

Λέβητας με πρόσθετη έξοδο για ανακύκλωση

βρόχο αντλία κυκλοφορίας Κλειστή παρέχεται μόνο: επειδή η θερμοκρασία του νερού στο βρόχο είναι σταθερή μετά την έναρξή της, το πρόβλημα της θερμικής διαστολής του νερού δεν χρειάζεται να αποφασίσει κατά πόσον και αν ναι - δεν απαιτούνται η βαλβίδα ασφαλείας και ένα δοχείο διαστολής.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί σε ένα τέτοιο σχήμα ένα συνηθισμένο λέβητα με δύο ακροδέκτες (για την DHW και HWS); Ναι, αλλά στην περίπτωση αυτή η καλωδίωση θα είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Παροχή νερού με επανακυκλοφορία: σχέδιο για λέβητα με δύο ακροφύσια

 • Για τη σταθερή θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα ανακυκλοφορίας, υπάρχει ένας θερμοστατικός αναμικτήρας τριών δρόμων. Καθώς κρυώνει, αναμιγνύει ζεστό νερό από το λέβητα.

Ένας τριφασικός μίκτης-θερμοστάτης είναι σε θέση να παρέχει μια σταθερή θερμοκρασία νερού εξόδου σε όλες τις θερμοκρασίες εισόδου

 • Για να αντισταθμιστεί η ροή ζεστού νερού στον αναμικτήρα τριών δρόμων, παρέχεται κρύο νερό.
 • Οι βαλβίδες ελέγχου περιορίζουν την κίνηση του νερού στο κύκλωμα προς τη μία κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τον ρυθμό ροής του.

Χρήσιμο: Στο ανώτερο σημείο του κυκλώματος ζεστού νερού χρήσης, είναι λογικό να εγκαταστήσετε ένα αυτόματο εξαεριστήρα. Οι εμπλοκές αέρα με την παρουσία αντλίας δεν θα επηρεάσουν την κυκλοφορία, αλλά μπορεί να αποτελέσουν πηγή ερεθιστικού υδραυλικού θορύβου.

Η συσκευή και η εμφάνιση του αυτόματου εξαερισμού

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, τα συστήματα ανακυκλοφορίας ζεστού νερού για μια ιδιωτική κατοικία έχουν αρκετά πειστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συνηθισμένα σχέδια αδιέξοδο και είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στο βίντεο σε αυτό το άρθρο. Καλή τύχη!

Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πετρελαίου και Αερίου

Ανακύκλωση - λύματα

Η ανακύκλωση των λυμάτων εξασφαλίζει την καθαρότητα των υδατικών συστημάτων και έχει ευνοϊκή επίδραση στη γενική παροχή νερού της εγκατάστασης. [1]

Σε συστήματα με φορτισμένα φίλτρα, η επανακυκλοφορία των λυμάτων χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη ροή του υγρού που διέρχεται από το φορτίο του φίλτρου. Αυτό γίνεται προκειμένου να παρέχεται η επεξεργασία του αυξημένου οργανικού φορτίου χωρίς να γεμίζονται οι πόροι με φόρτωση με βιομάζα, πράγμα που θα εμπόδιζε τον αερισμό. Η πρακτική έχει δείξει ότι σε ένα φορτίο του MIC άνω των 400 g / (m3 - δ), η απαιτούμενη ελάχιστη υδραυλικού φορτίου είναι 10 m3 / (m2 - δ) για την παροχή μη μολυσμένη χαλίκι φόρτωσης. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της μείωσης MIC αυξάνεται όταν τα λύματα περνούν από το φίλτρο αρκετές φορές. Αυτό σημαίνει ότι ο απαιτούμενος όγκος φορτίου είναι μόνο το ένα τρίτο της χωρητικότητας φορτίου του φίλτρου χαμηλού φορτίου. [2]

Ο καθαρισμός με πλωτή πίεση είναι εφικτός χωρίς την επανακυκλοφορία και την επανακυκλοφορία των λυμάτων. Κατά τον καθαρισμό χωρίς ανακύκλωση όλων των αποβλήτων υδάτων είναι κορεσμένο με αέρα ή αέριο, και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο skimmer όπου η πίεση μειώνεται στην ατμοσφαιρική πίεση, με αποτέλεσμα οι εντατικές αέρα (αερίου) φυσαλίδες επιλογής, η οποία, στην επιφάνεια, συμπαρασύρει με λάδι και μηχανικές ακαθαρσίες. Στην περίπτωση πλεύσης υπό πίεση με ανακυκλοφορία, αέρα (αέριο), κορεσμός μέρους του καθαρισμένου νερού (μέχρι 50 vol. [3]

Στο Σχ. Το σχήμα 105 δείχνει την εγκατάσταση ενός βιολογικού φίλτρου με διαφορετικές κατευθύνσεις ανακύκλωσης των λυμάτων. Η ανακυκλοφορία είναι απαραίτητη για την εντατικότερη έκπλυση της μεμβράνης αποβλήτων (προϊόντα αποσύνθεσης) από την επιφάνεια του ακροφυσίου του φίλτρου. [5]

Στο Σχ. Το σχήμα 84 δείχνει το σχήμα εγκατάστασης του βιοφίλτρου με διάφορες κατευθύνσεις ανακύκλωσης λυμάτων. Η ανακύκλωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την αύξηση του βαθμού καθαρισμού του νερού, αλλά και για την εντατική πλύση του αναλωμένου βιοφίλμ (προϊόντα αποσύνθεσης) από την επιφάνεια του ακροφυσίου του φίλτρου. [7]

Ο καθαρισμός του νερού με πλωτή πίεση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ανακυκλοφορία και επανακυκλοφορία λυμάτων. Στην πρώτη περίπτωση, όλο το επεξεργασμένο νερό είναι κορεσμένο με αέριο ή αέρα υπό υπερπίεση, μετά την οποία ρέει μέσα στο skimmer, ενώπιον του οποίου η πίεση μειώνεται στην ατμοσφαιρική, και το νερό αρχίσει να σταθεί φυσαλίδες αερίου ή αέρα. Καθώς επιπλέουν, παρασύρουν προϊόντα πετρελαίου και μηχανικές ακαθαρσίες. Όταν αέριο επίπλευσης πίεση επανακυκλοφορίας ή αέρα κορεσμένο με μόνο ένα μέρος του καθαρισμένου νερού (τυπικά 50%), η οποία εισάγεται πριν από την skimmer σε μια ροή μη επεξεργασμένων λυμάτων. Ταυτόχρονα, ο όγκος του διαλυμένου αερίου στο νερό πρέπει να επαρκεί για την εκκένωση όλων των λυμάτων. [8]

Στο Σχ. 26 27 δίνονται τα διαγράμματα ροής των μονάδων επίπλευσης υπό πίεση με επανακυκλοφορία των λυμάτων και χωρίς αυτό. Ο αναμικτήρας για 2 λεπτά παραμονής νερού έχει σχεδιαστεί για να κατανέμει τα αντιδραστήρια ομοιόμορφα στο επεξεργασμένο νερό. Η διαδικασία ανάμειξης πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της κροκίδωσης. Ο θάλαμος κροκίδωσης με χρόνο παραμονής 20 λεπτών χρησιμεύει για τον σχηματισμό μικρών νιφάδων πηκτικού μέσα σε μεγαλύτερες θύλακες και για προσρόφηση ακαθαρσιών σε αυτά. Επιπλέον, η χημική αντίδραση που σχετίζεται με την υδρόλυση του αντιδραστηρίου ολοκληρώνεται στον θάλαμο κροκίδωσης. Ο θάλαμος κροκίδωσης μπορεί να τοποθετηθεί ξεχωριστά από τον πλωτήρα. [9]

Το BOD που υπερβαίνει τα αρχικά λύματα που υπερβαίνουν τα 300 mg / l πρέπει να ανακυκλωθεί. η αναγκαιότητα ανακύκλωσης αποχέτευσης με BOD είναι 300 mg / l και λιγότερα υπολογίζεται. [10]

Έτσι, επιπλέον του στερεού φθοριούχο ασβέστιο, το οποίο είναι ένα εμπορικό προϊόν, ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας και ανακύκλωσης της διαδικασίας παραγωγής λυμάτων ROVs δεν παράγεται καμία απόβλητα που απαιτούν διάθεση. Κατά την εκτέλεση της περιγραφόμενης μεθόδου, δεν απαιτείται προσθήκη νερού ή εισάγονται στο σύστημα μόνο μικρές ποσότητες γλυκού νερού. Αυτές οι απώλειες αντισταθμίζονται κατά προσέγγιση από το νερό που περιέχεται στη φρέσκια αμμωνία που προστίθεται στο στάδιο της παραγωγής του RTA. [11]

Το σύστημα αποτελείται από μονάδα προεπεξεργασίας (δεξαμενές παγίδευσης άμμου και δεξαμενές καθίζησης) και μονάδα μετεπεξεργασίας με επίπλευση με ανακυκλοφορία αποβλήτων. [13]

Το ερώτημα κατά πόσον έχει έρθει η στιγμή για μια επιθεώρηση αποχέτευσης για να υποχρεωθούν όλα τα εργοστάσια να ανακυκλώσουν τα λύματα παραμένει άλυτο. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε προσεκτικά τις δυνατότητες της οργάνωσης της ανακύκλωσης ύδρευσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό ισχύει, καταρχάς, για τα φυτά των οποίων τα λύματα έχουν καταγγελίες από τον πληθυσμό και τα οποία πρέπει να ξεπεράσουν μόνο ορισμένες οικονομικές δυσκολίες. [14]

BOD αποχέτευσης που παρέχεται σε αεροψεκαστήρες, επιτρέπεται να λαμβάνεται όχι περισσότερο από 300 mg / l. Στην περίπτωση ενός BOD στα αρχικά λύματα που υπερβαίνει τα 300 mg / l, πρέπει να παρέχεται ανακυκλοφορία. η αναγκαιότητα ανακύκλωσης αποχέτευσης με BOD είναι 300 mg / l και λιγότερα υπολογίζεται. [15]