Τι είναι ένα σύστημα ανάκτησης αέρα: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας, οι τύποι της, τα κριτήρια επιλογής και η επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Τον τελευταίο καιρό πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ενεργειακής απόδοσης. Στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα, τα ηλιακά κύτταρα σχεδιάζονται, οι μπαταρίες για την εξοικονόμηση θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, υδάτινων πόρων. Ο ανακτητής αέρα έγινε ένα από τα εμπορικά σήματα. Στα λατινικά σημαίνει αποστολή επιστροφής, επιστροφή ή επιστροφή χρημάτων. Ο στόχος: να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα, μειώνοντας το κόστος της θέρμανσης.

Τι είναι ο ανακτητής αέρα και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός εναλλάκτης θερμότητας που χρησιμοποιείται για τον αερισμό των χώρων. Κατά τον αερισμό, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας δεν χάνεται. Το χειμώνα μειώνεται το φορτίο θέρμανσης.

Με σταθερή κυκλοφορία, ο εξοπλισμός λειτουργεί άμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Ο απομακρυσμένος θερμός αέρας αφαιρείται. Το κρύο που έρχεται από το δρόμο θερμαίνεται, εισέρχεται στο δωμάτιο, απολυμαίνεται με θέρμανση. Η λειτουργία θερμοκρασίας μπορεί να ρυθμιστεί.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση. Η απλή λειτουργία εξασφαλίζει μέγιστη άνεση. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης εξοικονομεί χρήματα, διατηρεί τη θερμότητα, δίνει καθαρό αέρα, καθαρίζει τα αλλεργιογόνα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας του εξοπλισμού

Τα ρεύματα αποβλήτων κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης διέρχονται από τον εναλλάκτη θερμότητας, αποδίδοντας θερμότητα. Αυτή είναι η βασική αρχή της δράσης. Ο ανακτητής αποτελείται από ένα περίβλημα στο οποίο συνδέονται ακροφύσια, τοποθετούνται ανεμιστήρες, φίλτρα και κασέτες ανταλλαγής θερμότητας.

 • Ο αέρας συλλέγεται μέσω αγωγών.
 • Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα τροφοδοτείται στο σύστημα?
 • Περάστε μέσω του ανακτητή.
 • Ρίχνεται στην ατμόσφαιρα.
 • Από το δρόμο λαμβάνονται φρέσκα ρεύματα και περνούν και πάλι μέσω του ανακτητή.
 • Εν μέρει η θερμότητα συλλέγεται και μεταφέρεται στην εισερχόμενη εισροή.

Ρόταρυ

Λειτουργεί με ένα περιστροφικό στοιχείο. Το τύμπανο είναι κατασκευασμένο από φύλλο αλουμινίου με υψηλή αγωγιμότητα θερμότητας. Η θερμότητα κατά την απομάκρυνση μεταφέρεται στις εισερχόμενες μάζες αέρα.

Η συσκευή δεν είναι ευαίσθητη στον παγετό. Στα δωμάτια σχηματίζεται λιγότερη ξηρότητα. Ο περιστροφικός συλλέκτης θερμότητας της ενέργειας αέρα εξαερισμού καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια. Απαιτείται η απαιτούμενη ταχύτητα ρότορα. Με τη βοήθεια του ρυθμιστή ταχύτητας αλλάζει η ισχύς εξόδου θερμότητας. Αποτελεσματικότητα της εργασίας: 87%

Lamellar

Η ροή εισόδου και εξόδου προστατεύεται από πλάκες αλουμινίου, μέσω των οποίων γίνεται θέρμανση. Στην πλάκα εμφανίζεται συμπύκνωση. Σε παγωμένο καιρό, εμφανίζεται πάγος στη συσκευή. Μπορείτε να το λειώσετε με μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Κατά τη θέρμανση, δεν λαμβάνει χώρα μεταφορά θερμότητας, η απόδοση λειτουργίας είναι μηδενική. Η συνολική απόδοση πέφτει. Αφού θερμανθεί ο ψυχρός αέρας στον τρόπο λειτουργίας, η ανάκρουση είναι κατά μέσο όρο 90%.

Επανακυκλοφορία του νερού

Για τη μεταφορά θερμότητας χρησιμοποιείται ένα υγρό. Μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία του λέβητα, ο οποίος αντικαθίσταται από εναλλάκτη θερμότητας και ενσωματώνεται στην κουκούλα. Ο ρόλος του ψυγείου παίζεται από ένα άλλο στοιχείο, το οποίο προορίζεται για την εισερχόμενη ροή από το δρόμο.

Στην πρώτη - το νερό θερμαίνεται, στη δεύτερη - δίνει τη θερμότητά του. Ο εξοπλισμός καταναλώνει ηλεκτρισμό και δεν παρέχεται για την ανταλλαγή υγρασίας αέρα. Η αναγκαστική κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου περιορίζεται μόνο στην αφαίρεση και τη μεταφορά θερμότητας στο δωμάτιο. Η ενεργειακή απόδοση είναι 40% - 70%.

Επιμελητήριο

Το κρύο και η θερμότητα βρίσκονται στον κοινό θάλαμο, ο οποίος χωρίζεται από ένα αποσβεστήρα. Στο σχεδιασμό παρέχονται κινητά στοιχεία. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το πτερύγιο περιστρέφεται, αλλάζοντας την κατεύθυνση. Η θερμότητα μεταφέρεται μέσω των τοίχων του θαλάμου. Ο αέρας εξαγωγής θερμαίνει το ήμισυ του θαλάμου και στη συνέχεια το ρυθμιστικό στοιχείο κατευθύνει τη ροή από το δρόμο.

Μετά τη θέρμανση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου. Λόγω της κινητικότητας των ενσωματωμένων εξαρτημάτων, υπάρχει δυνατότητα αμοιβαίας ανάμειξης εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Δεν αποκλείει τη μόλυνση του καθαρού ρεύματος και τη μετάδοση όλων των ειδών οσμών από έξω. Η απόδοση της συσκευής είναι 70% -80%.

Τεκτονισμός

Ως ανακτητής, χρησιμοποιούνται σωλήνες φρέον. Σε ζεστό αέρα, το φρέον εξατμίζεται. Σε χαμηλούς βαθμούς, κρυώνει για να σχηματίσει συμπύκνωμα. Τα ρεύματα βρίσκονται σε σωλήνες θερμότητας-θερμοσίφωνα. Είναι χάλκινοι σωλήνες ερμητικά σφραγισμένοι γεμισμένοι με φρέον.

Το ένα άκρο του σωλήνα στο ρεύμα των καυσαερίων θερμαίνεται, το περιεχόμενο των σωλήνων βράζει και υπερθερμαίνεται η θερμότητα στο άλλο άκρο. Ο Freon συμπυκνώνει και εκπέμπει θερμότητα. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία αυξάνεται. Απόδοση: 50-70%.

Προαπαιτούμενο για τη λειτουργία ενός ανακτητή φρέον: οι αγωγοί πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε όρθια θέση πάνω από το άλλο.

Ανατροφοδότηση σχετικά με τα συστήματα ανάκτησης αέρα: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αντικαταστήσετε πλήρως τον φυσικό εξαερισμό.
 • Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε κλειστή μορφή μέσω φίλτρων, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εξοπλισμό από τη μόλυνση.
 • Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας, ειδικότερα, κόστος θέρμανσης και πρόσθετα συστήματα. Τα έξοδα μειώνονται κατά 30% - 50%. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης καλοριφέρ.
 • Το δωμάτιο είναι συνεχώς αεριζόμενο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αέρα, η υπερβολική υγρασία, οι ξένες οσμές, οι βλαβερές ουσίες απομακρύνονται εύκολα. Το καθαρό διαμέρισμα φαίνεται καλά περιποιημένο και το φρέσκο ​​μικροκλίμα επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 • Ορισμένες συσκευές έχουν μικρό θόρυβο.
 • Μετά από μια μακρά λειτουργία, τα κανάλια πρέπει να καθαριστούν.
 • Υπάρχουν αποτυχίες ρεύματος, μετά την οποία το σύστημα δεν ξεκινά αυτόματα.
 • Ο εξοπλισμός μιας θέσης από συστήματα ανάκτησης - επιχειρηματικές δαπανηρά, αλλά μόνο σε ένα αρχικό στάδιο. Στο μέλλον, οι δαπάνες πληρώνονται.

Σε γενικές γραμμές, οι ανασκοπήσεις των καταναλωτών αποκαλύπτουν πιο θετικές στιγμές από τις αρνητικές.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω;

 • Το τοπικό κλίμα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, συσκευές πλάκας με αντίθετη ροή είναι πιο κατάλληλες σε μια ταινία με εύκρατο κλίμα.
 • Για το σπίτι είναι σημαντικό να επιλέξετε το μοντέλο με το μικρότερο ενεργειακό κόστος. Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται. Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή στη δύναμη της συσκευής.
 • Είναι απαραίτητο να κοιτάξετε την περιοχή του υλικού διήθησης. Με μεγάλη επιφάνεια, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Ένα μολυσμένο φίλτρο αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.
 • Δώστε προσοχή στα φίλτρα. Το απλούστερο G3 καθαρίζεται μόνο από μεγάλες μολυσματικές ουσίες. Καλύτερα φίλτρα M5 μπορούν να παγιδεύουν μεγάλη σκόνη. Η υψηλότερη κατηγορία F7: αφαιρεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της λεπτής σκόνης.
 • Η χωρητικότητα της εγκατάστασης πρέπει να αντιστοιχεί στις ανάγκες και το μέγεθος των χώρων. Η ένταση επηρεάζεται από τον αριθμό και τη συχνότητα της αντικατάστασης της ροής αέρα. Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι περίπου ίση με την ένταση του δωματίου.
 • Κατά την επιλογή, η διαχείριση του συστήματος ανάκτησης είναι σημαντική. Ο αυτοματισμός παρέχει άφθονες ευκαιρίες. Λειτουργεί σύμφωνα με την ανάγκη: Απλά προγραμματίστε την επιθυμητή λειτουργία. Ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο έντασης μπορεί να αλλάξει με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Οι κύριες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο και καταλληλότερο ανακτητή. Η απόδοση εξαρτάται επίσης από την ποιότητα της εγκατάστασης και την καλή λειτουργία.

Υπολογισμός της απόδοσης του ανακτητή

Η απόδοση του ανακτητή ποικίλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

 • S - αποτελεσματικότητα της ανάκτησης.
 • T1 - t ◦ Από την εισερχόμενη ροή.
 • T2 - t ◦ C στο δρόμο.
 • T3 - t ◦ C σε εσωτερικούς χώρους.
 • t ◦ Από την εισερχόμενη ροή: +18 ◦ C;
 • t ◦ C στο δρόμο: +6 ◦ C;
 • t ◦ С εσωτερικούς χώρους: +23 ◦ С.

Τα καλύτερα μοντέλα ανάκτησης αέρα

VAKIO

 • Χαρακτηριστικά:

Υπάρχουν τρεις τρόποι λειτουργίας: εξάτμιση, εισροή και ανάκτηση. Το χειμώνα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τη θέρμανση του καθιστικού. Αυτόματα 40 δευτερόλεπτα ο ανεμιστήρας της συσκευής αντλεί αέρα. Κατόπιν η κατεύθυνση της εργασίας αλλάζει, λειτουργεί την ίδια στιγμή με το στοιχείο τροφοδοσίας. Η συσκευή λειτουργεί συνεχώς.

Μια ειδική περιστροφική πλατφόρμα παρέχει μια αλλαγή λειτουργίας. Εξαιτίας αυτού, παρέχεται επίσης υψηλό κεφάλι. Παρέχει μια έκδοση Wi-Fi για διαχείριση μέσω smartphone. Ταυτόχρονα, μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση από απλή έκδοση σε προηγμένη.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Δύο πλήρεις σειρές είναι διαθέσιμες: συναρμολογημένες με ένα εξασθενητή ή μια ξεχωριστή μονάδα που λειτουργεί σαν μια συμβατική βαλβίδα. Καθαρισμός: μέτρια. Κλάση του κύριου φίλτρου F6. Η χωρητικότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιηθεί στην πόλη.

  Το φίλτρο είναι εγκατεστημένο στο μπλοκ μονωτικού ήχου. Το κιτ περιλαμβάνει δύο φίλτρα. Η εισερχόμενη εισροή είναι ζεστή χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Σε παγετό είκοσι βαθμών, το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι +15 ◦ С. Κατά μέσο όρο, ο κατασκευαστής δίνει μια εγγύηση: ένα χρόνο.

 • Προσιτό κόστος της συσκευής, δεν υπάρχει κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια και την αντικατάσταση των φίλτρων. Γρήγορη εγκατάσταση, το σύστημα εγκαθίσταται μέσα σε μία ώρα. Ένα από τα πιο ήσυχα όργανα, χάρη στο σύστημα μείωσης θορύβου. Η Wakio μπορεί να αφαιρέσει τη μικρότερη σκόνη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του δωματίου: πίσω από τις κουρτίνες από κάτω, πάνω από τον τοίχο, κάτω από το παράθυρο ή πάνω από την μπαταρία.

  Σε αντίθεση με τα κεραμικά μοντέλα, μια φθηνή συσκευή αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό που δεν καταψύχεται στις συνθήκες ενός σοβαρού ρωσικού χειμώνα. Ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστα προστατευμένος, παρέχει απόδοση της συσκευής περισσότερο από 80%. Με έναν εξωτερικό εναλλάκτη, η παραγωγικότητα αυξάνεται στο 90%.

 • Μειονεκτήματα:

  Η συσκευή δεν προστατεύει από τα αλλεργιογόνα και τα καυσαέρια. Δυστυχώς αντιδρά στο φυσικό εκχύλισμα. Πριν από τις εργασίες εγκατάστασης συνιστάται να μονώνετε τις κουκούλες στην κουζίνα και στα μπάνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κλείστε τις πόρτες αρκετά σφιχτά.

 • Κόστος: 4900 ρούβλια. - 15900 τρίβει.
 • Marley

  Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην αντίστροφη τροφοδοσία. Η κατεύθυνση της ροής αλλάζει κάθε 70 δευτερόλεπτα, θερμαίνοντας το κεραμικό στοιχείο. Η πλήρης αλλαγή σύνθεσης γίνεται κάθε δύο ώρες. Χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, υπάρχει πάντα καθαρός αέρας.

  Ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης επιτυγχάνεται με τη λειτουργία δύο ζευκτών που συνδέονται μέσω ραδιοεπικοινωνίας. Μέσα στο δωμάτιο είναι ενσωματωμένο διακοσμητικό κάλυμμα. Η ανάγκη για συντήρηση θα υποδεικνύεται από ένα λαμπτήρα κόκκινου λαμπτήρα που αναβοσβήνει στο περίβλημα του θερμοσίφωνου.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Εξοπλισμένο με ένα κεραμικό στοιχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα θερμικά μονωμένο σωλήνα. Υπεύθυνος για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Έξω υπάρχει ένα εξωτερικό κάλυμμα εντόμων. Παρακάτω είναι ένας ανεμιστήρας με τρία στάδια ισχύος. Το φίλτρο αέρα είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό. Το δωμάτιο επιστρέφει στο 85% της θερμότητας. Κατανάλωση ισχύος 8 watt.

 • Πλεονεκτήματα:

  Ο θόρυβος μειώνεται στο ελάχιστο. Εύκολη και άνετη λειτουργία με το τηλεχειριστήριο. Διασφαλίζεται σταθερή αποτελεσματική εναλλαγή αέρα εξοικονόμησης ενέργειας. Από το δρόμο, βρωμιά και σκόνη δεν εισέρχονται στο δωμάτιο.

  Η συντήρηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το κάλυμμα, αφαιρέστε το κεραμικό στοιχείο και το φίλτρο. Το φίλτρο αρκεί για να το κάνει κενό. Το κεραμικό τμήμα πλένεται σε ζεστό σαπουνόνερο.

 • Μειονεκτήματα:

  Δεν συνιστάται η εγκατάσταση σε ψυχρά κλίματα.

 • Τιμή: 29500 τρίψτε. - 32500 τρίψτε.
 • Mitsubishi Electric

  Η ανταλλαγή πραγματοποιείται μέσα στην κάμερα. Δίπλα στα φίλτρα υπάρχει ένας προστατευτικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Παρακάτω είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας όπου δημιουργείται υψηλή στατική πίεση. Για την εγκατάσταση, πρέπει να τρυπηθούν δύο τρύπες στον τοίχο κάτω από την κλίση. Εισάγουν αγωγούς αέρα.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 220 βολτ, έχει δύο ταχύτητες λειτουργίας. Σε υψηλή ταχύτητα, ο ρυθμός ροής είναι περίπου 100 m 3 / h. Ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα φθάνει τα 36 dB. Σε χαμηλές ταχύτητες, η κατανάλωση αέρα μειώνεται κατά το ήμισυ, το επίπεδο θορύβου μειώνεται αισθητά.

 • Πλεονεκτήματα:

  Λόγω των λεπτών τοιχωμάτων του φίλτρου, υπάρχει μια ενεργή ανταλλαγή οξυγόνου και υγρασίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός φυσικού μικροκλίματος. Στην περίπτωση υπάρχουν ακροδέκτες για τη σύνδεση ενός εξωτερικού διακόπτη. Ένα κάλυμμα συνδέεται με το κάλυμμα.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον διακόπτη με μια πρίζα ή να συνδέσετε μια υπάρχουσα κρυφή καλωδίωση στο δωμάτιο πριν από το διακόπτη. Η τοποθέτηση σε τοίχο δεν καταστρέφει το εσωτερικό με άχρηστα καλώδια.

 • Μειονεκτήματα:

  Όχι πάντα αρκετό καλώδιο προέκτασης προσωπικού από τον κατασκευαστή. Είναι απαραίτητο να παραγγείλετε μαζί με τους συνδέσμους. Δεν λειτουργούν όλα τα μοντέλα σιωπηλά.

 • Τιμή: 19140 τρίψτε. - 20150 τρίψτε.
 • Ανακαινιστής αέρα για το σπίτι: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και οφέλη από τη χρήση

  Τα συστήματα εξαερισμού αναρρόφησης εξασφαλίζουν τη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, δημιουργώντας έτσι ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Η διαδικασία ανάκτησης περιλαμβάνει την τακτική ανταλλαγή αέριων μαζών. Πρόσφατα, αυτός ο τύπος συστήματος είναι πολύ δημοφιλής. Εκτός από την προθέρμανση της εισερχόμενης ροής αέρα, συνήθως περιλαμβάνεται ένα φίλτρο αέρα στο σύστημα.

  Ανακτητής αέρα - τι είναι και χαρακτηριστικά λειτουργίας

  Όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα ανάκτησης, επιστρέφει ενέργεια θερμότητας, η οποία χάνεται μέσω του συστήματος εξαερισμού. Χάρη σε αυτό η ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών πραγματοποιείται χωρίς επακόλουθη ψύξη του δωματίου.

  Ο ανακτητής παρουσιάζεται με τη μορφή εναλλάκτη θερμότητας με διπλά τοιχώματα, μέσω των οποίων διέρχεται ο θερμός καυσαερίων, καθώς και μάζες αέρος ψυχρής παροχής. Οι πλάκες έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Εγκαθίστανται για να αποφεύγεται η ανάμιξη ζεστού και ψυχρού αέρος. Ο εξερχόμενος αέρας μετακινείται κατά μήκος του τετραγωνικού σωλήνα, και ο αέρας τροφοδοσίας - απέναντι.

  Επιπλέον, ο θερμαινόμενος αέρας είναι σε θέση να δώσει τη θερμότητά του σε μάζες ψυχρού αέρα. Για το λόγο αυτό, ήδη θερμαινόμενος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

  Σημαντικό! Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα εξαγωγής, τόσο περισσότερο θερμό αέρα μπορεί να θερμανθεί.

  Η εγκατάσταση ενός συστήματος ανάκτησης στο σπίτι σας μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο πιθανής απώλειας θερμότητας. Μετά τις εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση του ανακτητή, μέχρι 80% της θερμότητας παραμένει στο δωμάτιο.

  Οφέλη από τη χρήση ενός ανακτητή

  Η εγκατάσταση του συστήματος ανάκτησης είναι ένα βολικό βήμα που επιτρέπει την εξασφάλιση εξαερισμού υψηλής ποιότητας στο σπίτι. Επιπλέον, η εγκατάσταση του Recuperator έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση.
  • εξοικονόμηση στον εξαερισμό.
  • καθαρισμός του δωματίου από δυσάρεστες οσμές?
  • απομάκρυνση σκόνης;
  • χαμηλό κόστος λειτουργίας.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

  Η χρήση ενός ανακτητή παρέχει μια κανονική παροχή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς περαιτέρω μείωση του δείκτη θερμοκρασίας.

  Παροχή ποιοτικού αερισμού. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, μπορείτε να μιλήσετε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Η ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Έτσι είναι δυνατόν να μιλήσουμε για την απομάκρυνση του ανθρακικού αερίου και των ξένων οσμών από τις εισερχόμενες μάζες αέρα. Επιπλέον, ο ανακτητής είναι σε θέση να αφαιρέσει τον αέρα, ο οποίος περιέχει πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας.

  Εξοικονόμηση κατά τη θέρμανση. Ένα άλλο πλεονέκτημα του ανακτητή είναι ότι, λόγω της εγκατάστασής του, το επίπεδο πιθανών απώλειας θερμότητας θα ελαχιστοποιηθεί. Η θερμότητα, που εισέρχεται στο δωμάτιο, συνοδεύεται από καθαρό αέρα από το σύστημα ανάκτησης. Μαζί με αυτό, δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας μέσω του ανακτητή. Οι πιθανές εξοικονομήσεις σε αυτή την περίπτωση θα διατηρηθούν στο επίπεδο του 30-50%.

  Εξοικονόμηση της εφαρμογής πρόσθετου εξαερισμού. Το συγκρότημα έργων που συνδέονται με την εγκατάσταση του συστήματος ανάκτησης ανακουφίζει από την ανάγκη για επιπλέον αερισμό της οροφής, σόμπες αερίου, τζάκια. Επιπλέον, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ακριβά πλαστικά παράθυρα. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε υπέρ της παραδοσιακής ξύλινης παραλλαγής του προϊόντος. Η χρήση του ανακτητή επιτυχώς αντικαθιστά τον κανονικό εξαερισμό του δωματίου.

  Καθαρισμός αέρα υψηλής ποιότητας. Οι μάζες αέρα που εισέρχονται στο δωμάτιο μέσω του ανακτητή προ-φιλτράρονται και καθαρίζονται από διάφορα σωματίδια σκόνης και βρωμιά. Εδώ μπορείτε να μιλήσετε για την υψηλή ποιότητα καθαρισμού του αέρα. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προσοχή στην ανάγκη τακτικής συντήρησης ορισμένων στοιχείων του συστήματος. Ο ανακτητής πρέπει να καθαριστεί για να αποφευχθεί η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας σκόνης και να αποφευχθεί η εμφάνιση παθογόνων παραγόντων. Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των εισερχόμενων αέριων μαζών, είναι δυνατόν να καταφύγουμε στην εγκατάσταση ενός ιονιστή αέρα.

  Ήσυχη και αποτελεσματική εργασία. Οι συσκευές ανάκτησης που προορίζονται για οικιακή χρήση χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία. Τα συστήματα ανάκτησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων είναι πιο επαχθή και θορυβώδη, επομένως η χρήση τους στο σπίτι δεν είναι ενδεδειγμένη.

  Τύποι ανακτητήρων

  Τα συστήματα αερισμού ανάκτησης αντιπροσωπεύονται από διάφορες παραλλαγές. Για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις. Οι συσκευές αυτού του τύπου έχουν διάφορες ποικιλίες:

  • τύπος πλάκας ανάκτησης.
  • περιστροφικό ανακτητή?
  • ανακτητής οροφής?
  • ανακυκλωτή ανακύκλωσης νερού.

  Τύπος πλάκας ανάκτησης

  Είναι σε μεγάλη ζήτηση λόγω της υψηλής παραγωγικότητας, αλλά και λόγω των χαμηλών δεικτών τιμών. Αποτελείται από ακίνητα πλαστικά, χάλκινα ή αλουμινένια ελάσματα. Ο εισερχόμενος αέρας περνά μέσα από μια σειρά κασετών, που μπορεί να είναι αρκετές.

  Αν η κασέτα είναι μία, τότε κατά τη διάρκεια του σχηματισμού σταγονιδίων, η ροή αέρα ανακατευθύνεται παρακάμπτοντας αυτό το στοιχείο. Η σχηματισμένη υγρασία εκκενώνεται μέσω του καναλιού αποστράγγισης. Εάν υπάρχουν πολλές κασέτες, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των ανακτητών είναι η μεγάλη πιθανότητα παγετού στη χειμερινή περίοδο.

  Περιστροφικός ανακτητής

  Η συσκευή αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένη με λεπίδες που παρέχουν κίνηση των μαζών του αέρα. Ο αριθμός των εγκατεστημένων δρομέων μπορεί να ποικίλει από έναν έως δύο. Ο περιστροφικός ανακτητής έχει σχήμα κυλίνδρου με πλάκες και τύμπανο.

  Κατά τη λειτουργία, οι μάζες του αέρα αφαιρούνται πρώτα από το δωμάτιο, και στη συνέχεια ο καθαρός αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο δωμάτιο.

  Επισκευαστής οροφής

  Χρησιμοποιείται για βιομηχανικά αντικείμενα. Τις περισσότερες φορές ο απορροφητήρας στέγης είναι εγκατεστημένος στα συστήματα εξαερισμού καταστημάτων, καταστημάτων και άλλων δημόσιων εγκαταστάσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί το χαμηλό κόστος λειτουργίας και η ευκολία εγκατάστασης της συσκευής.

  Ανακυκλωτής ανακύκλωσης νερού

  Όσον αφορά τις επιδόσεις, αυτή η παραλλαγή της συσκευής είναι σχεδόν ίδια με την συσκευή ανάκτησης πλάκας. Ωστόσο, στο εποικοδομητικό σχέδιο, υπάρχουν ορισμένες διαφορές. Ένα τέτοιο σύστημα ανάκτησης έχει πολλά κοινά με ένα σύστημα θέρμανσης νερού. Εδώ, το νερό ή το αντιψυκτικό μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλάκτης θερμότητας.

  Βίντεο: εγκατάσταση επαγγελματικής αποκατάστασης

  Χαρακτηριστικά του αυτο-κατασκευασμένο

  Ο αυτόνομος ανακτητής δεν είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. Εάν προσεγγίζετε ικανοποιητικά την επίλυση αυτού του ζητήματος, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα χωρίς να εμπλέκονται ειδικοί τρίτων. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια απλή εξοικονόμηση χρημάτων.

  Κατά την εκτέλεση της εγκατάστασης συνιστάται να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών. Τα καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν είναι:

  1. Επιλογή υλικών.
  2. Προετοιμασία μεταλλικών φύλλων.
  3. Εγκατάσταση του εναλλάκτη θερμότητας.
  4. Προετοιμασία της υπόθεσης.
  5. Θέρμανση της θήκης.
  6. Μονάδα αποκατάστασης.

  Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γαλβανισμένο σίδερο ως απαραίτητο υλικό. Προκαταρκτικά κόβεται σε πλάκες του ίδιου μεγέθους. Προκαταρκτική φροντίδα πρέπει επίσης να ληφθεί για την αγορά πλαστικών φλαντζών. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ των πλακών δεν υπερβαίνει τα 4 mm. Διαφορετικά, η αντίσταση του αέρα θα είναι πολύ μεγάλη.

  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κασσίτερο ή MDF για την κατασκευή της θήκης. Εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μόνωση του εσωτερικού του κιβωτίου. Για το σκοπό αυτό, κατάλληλες είναι οι ίνες από γυαλί ή ορυκτοβάμβακας. Οι σχηματισμένες ρωγμές είναι γεμάτες με σιλικόνη.

  Ανακουφιστής για ιδιωτικό σπίτι - από ιδέα έως υλοποίηση

  Η επιθυμία χρήσης τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες έχει τις δικές της αρνητικές συνέπειες. Τα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και οι μονωμένες πόρτες εμποδίζουν τη φυσική κυκλοφορία αέρα Κατά συνέπεια, υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση μούχλας και ανάπτυξης μυκήτων. Μια ασφαλή και πρακτική διέξοδος που δεν παραβιάζει την εξοικονόμηση ενέργειας του σπιτιού, εγκαταστήστε έναν ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Recuperator - συμπαγής συσκευή για τον εξαερισμό

  Ανακλαστήρας αέρα για το σπίτι - για ποιο λόγο;

  Οι συσκευές αερισμού που προωθούν την κίνηση του αέρα και διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας συμβάλλουν στη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας στο σπίτι και σώζουν την υγεία των κατοίκων της. Χάρη στον εναλλάκτη αέρα στο σπίτι δεν θα υπάρχει συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα υπάρχει υγρασία και ξένες δυσάρεστες μυρωδιές.

  Η εγκατάσταση του συστήματος ανάκτησης διευκολύνει τη ζωή των πασχόντων από αλλεργίες

  Ο αναγκαστικός αερισμός απελευθερώνει αέρα στο δωμάτιο από ερεθιστική σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Ένας άλλος λόγος για τη χρήση ενός ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι είναι μια κερδοφόρα εξοικονόμηση στη θέρμανση.

  Recuperator: τι είναι αυτό;

  Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν ανακτητή αποτελείται από πολλά μέρη:

  • συσκευή για τη λήψη αέρα από το δρόμο.
  • συσκευή για την αφαίρεση του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο.
  • εξαερισμός με ανακτητή.
  • κανάλια σύνδεσης.
  • Ρύθμιση διαχύτων που ελέγχουν την κατεύθυνση και την ποσότητα του αέρα που μεταφέρεται.

  Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του συστήματος και του συμβατικού εξαερισμού είναι ο θερμαντήρας. Ο καθαρός αέρας από το δρόμο περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας, όπου συναντά τον ζεστό αέρα του δωματίου. Τα ρέματα δεν αναμιγνύονται, αλλά το κρύο ρεύμα θερμαίνεται και εισέρχεται στο σπίτι ήδη ζεστό. Αυτή η μέθοδος θέρμανσης καθιστά δυνατό να μην αυξηθεί το κόστος θέρμανσης για να επιτευχθεί η βέλτιστη θερμοκρασία χώρου.

  Η συσκευή θα εξαλείψει την ομίχλη των παραθύρων και την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

  Οι κύριοι τύποι ανακτητών για ιδιωτική κατοικία

  Πίνακας τύπου εναλλάκτη αέρα

  Θεωρείται ως το πιο λειτουργικό και σχετικά φθηνό. Έχει ποικιλίες:

  • αλουμίνιο, πλεονεκτικά διαφορετική τιμή?
  • Πλαστικό, που έχει μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το μέταλλο.
  • Κυτταρίνη - η πιο αποτελεσματική, αλλά ασταθής σε υψηλή υγρασία.

  Οι συσκευές πλάκας είναι πολύ ανεπιτήδευτες στη συντήρηση, σπάνια αποτυγχάνουν και δεν απαιτούν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας

  Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ο παγετός το χειμώνα.

  Περιστροφικές συσκευές

  Μέσα σε αυτή τη συσκευή υπάρχουν πλάκες που περιστρέφονται όταν ο αέρας κινείται.

  Οι συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και αντοχή στην υγρασία

  Η ταχύτητα του ρότορα μπορεί να αλλάξει, πράγμα που αυξάνει την παραγωγικότητα της συσκευής. Το μειονέκτημα του περιστροφικού ανακτητή είναι η ανάγκη χρήσης αναλωσίμων - φίλτρων. Ο ρότορας χρειάζεται περιοδική συντήρηση και λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

  Σχετικό άρθρο:

  Βάλτε βαλβίδα στον τοίχο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί μερικές φορές να γίνει μια πραγματική σωτηρία από την ταλαιπωρία και από ένα κακό μικροκλίμα. Ας καταλάβουμε καλύτερα τις αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασής του.

  Ανακτητές νερού

  Η ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια νερού. Η θερμότητα των ροών αέρα μεταφέρεται στο υγρό. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου ανταλλαγής αέρα είναι η απουσία ανάμιξης των ροών αέρα και η παρουσία εναλλακτών θερμότητας σε διαφορετικά σημεία. Τα μειονεκτήματα των συσκευών ανάκτησης νερού είναι πολλά: καταναλώνουν πολλή ενέργεια, απαιτούν επιπλέον κυκλοφορία υγρών και είναι αναποτελεσματικά.

  Ανακλαστήρες για στέγες

  Χρησιμοποιείται κυρίως για χώρους χρησιμότητας - υπόστεγα, γκαράζ. Εύκολο στην εγκατάσταση και πολύ αποτελεσματικό, αλλά έχει υψηλό κόστος.

  Πώς λειτουργεί ο εναλλάκτης οροφής

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια για την ανάκτηση αέρα για το σπίτι

  Για την προσωπική κατασκευή ενός εναλλάκτη θερμότητας αέρα, θα χρειαστείτε:

  • Γαλβανισμένος σίδηρος, 2 φύλλα.
  • Κλουβί από κόντρα πλακέ για τη στέγαση του ανακτητή.
  • Πάχος υλικού από φελλό 20 mm για την επένδυση μεταξύ των φύλλων.
  • Σφραγιστικό σιλικόνης.
  • Αισθητήρας πίεσης.
  • Πλαστικές φλάντζες.
  • Ηλεκτρικές συσκευές και υλικό.
  • Μια μεταλλική γωνία.
  • Μονωτικό θερμότητας (ορυκτό μαλλί).
  • Ο γαλβανισμός κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια με ακμές 30 και 20 εκατοστών. Για να φτιάξετε ένα ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι, θα πρέπει να κόψετε 70 πλάκες. Το μέταλλο κόβεται με ένα ηλεκτρικό παζλ, προσπαθώντας να κάνει τις άκρες απολύτως επίπεδες.
  • Στη μία πλευρά κάθε πλάκας, με την εξαίρεση της τελευταίας, προσκολλάται μια επίστρωση φελλού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλό με έτοιμο στρώμα κόλλας.
  • Όλες οι πλάκες συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο σύστημα, με καθένα από αυτά στοιβαγμένο σε ορθή γωνία με το προηγούμενο. Τελειώνει την πλάκα χωρίς φελλό.
  • Η προκύπτουσα δομή είναι στερεωμένη με μεταλλική γωνία.
  • Για να στερεώσετε τις φλάντζες στα τοιχώματα των κασετών, πρέπει να εγκαταστήσετε συνδετήρες. Στο κάτω μέρος, αφήνεται μια οπή αποστράγγισης για να αφαιρεθεί το συμπύκνωμα μέσω του σωλήνα.
  • Στην επιφάνεια των τοίχων τοποθετούνται οδηγοί στη μεταλλική γωνιά τους. Εάν είναι απαραίτητο, η κασέτα μπορεί να αφαιρεθεί από το περίβλημα και να καθαριστεί.
  • Μέσα στο περίβλημα συνδέεται ένα ορυκτό μαλλί πάχους 4 εκατοστών. Ο αισθητήρας πίεσης είναι στερεωμένος στους χώρους διέλευσης του θερμού αέρα. Θα συμβάλει εγκαίρως στην αντιμετώπιση του πάγου.

  Η βασική αρχή της οργάνωσης του εξαερισμού

  • Παραμένει μόνο η εγκατάσταση της τελικής συσκευής στο χιτώνιο αερισμού. Με την ίδια αρχή, είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένας ανακτητής για ένα διαμέρισμα.

  Βήμα-βήμα διαδικασία κατασκευής της συσκευής (βίντεο)

  Η απόδοση αυτής της αυτό-κατασκευασμένης συσκευής είναι περίπου 65 τοις εκατό. Αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι.

  Πόσο κοστίζει η συσκευή;

  Μέχρι σήμερα, οι εγχώριοι κατασκευαστές ανακτητών χρησιμοποιούν εισαγόμενα εξαρτήματα, επομένως αυτοί οι εναλλάκτες θερμότητας δεν είναι φθηνοί. Μεταξύ των κατασκευαστών, γνωστή για την άψογη φήμη, αξίζει να σημειωθεί Teploteks συλλογή ανακτητών από Δανούς πρώτων υλών, Mashimpeks εργάζονται σε γερμανικά στοιχεία και Danfoss συλλέγει προϊόντα από τις φινλανδικές πλάκες.

  Recuperator για μια ιδιωτική κατοικία: οι αρχές της λειτουργίας, τα βασικά της εγκατάστασης και της κατασκευής από τα χέρια

  Στους ευρωπαίους γείτονες η έννοια "recuperator" για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χρήση. Ισχυροί Γερμανοί και εμπεριστατωμένοι Άγγλοι έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό αυτήν την απλή συσκευή για την οικονομική κατανάλωση θερμικής ενέργειας στα σπίτια τους. Γιατί χρειάζομαι έναν ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι; Ποια είναι η αρχή της λειτουργίας της; Πόσο κοστίζει η τελική συσκευή; Μπορώ να φτιάξω και να εγκαταστήσω μια τέτοια συσκευή μου; Η απάντηση σε αυτές και άλλες ερωτήσεις σχετικά με τον ανακτητή βρίσκεται σε αυτό το υλικό.

  Ανακούφιση - μια μικρή συσκευή στον αγωγό εξαερισμού

  Ανακτητής αέρα για το σπίτι: αρχή και λειτουργία

  Η ανάκτηση του αέρα μπορεί να λύσει δύο προβλήματα ταυτόχρονα:

  • Εξασφαλίστε την πρόσβαση του καθαρού αέρα στο σπίτι.
  • μείωση του κόστους θέρμανσης.

  Η ανάγκη για τέτοιες συσκευές αυξάνεται παράλληλα με τη δημοτικότητα των νέων τεχνολογιών κατασκευής

  Τα σπίτια πλαισίων, η χρήση πλαστικών παραθύρων και πορτών, οι σύγχρονες μέθοδοι φινιρίσματος καθιστούν τις εγκαταστάσεις όλο και πιο αεροστεγείς. Από τη μία πλευρά, δεν είναι κακό, δεν υπάρχουν σχέδια και δεν υπάρχει θερμότητα στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και η έλλειψη εισροής καθαρού αέρα προκαλεί τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων και των βακτηριδίων.

  Σε ποιους χώρους είναι απαραίτητος ο εναλλάκτης αέρα:

  • σε σαλόνια με μεταλλικά πλαστικά κουφώματα.
  • στο γκαράζ, όπου η συγκέντρωση των καυσαερίων και των τοξικών αναθυμιάσεων αυξάνεται.
  • σε σάουνα, σάουνα, πισίνα, θερμοκήπιο και άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία.

  Ο καλός εξαερισμός είναι απαραίτητος στην κουζίνα - ένας τόπος αυξημένης συγκέντρωσης ατμών και γεύσεων τροφίμων

  Recuperator: τι είναι αυτό;

  Ο όρος "ανάκτηση" αναφέρεται στην αντίστροφη κίνηση. Στη συσκευή με το ίδιο όνομα, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Οι μάζες θερμού αέρα, που διέρχονται από τη συσκευή, εν μέρει θερμαίνουν την εισερχόμενη ροή. Δεν είναι απλώς να αερίζεις ένα δωμάτιο με εξαερισμό, όταν όλη η θερμότητα χάνεται ανεπανόρθωτα. Η ανάκτηση είναι μια μέθοδος αερισμού με οικονομική κατανάλωση θερμότητας.

  Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας που διατηρεί τη θερμότητα του δωματίου και τον δίνει στον εισερχόμενο αέρα. Ο εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας είναι επωφελής πρώτα απ 'όλα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών με ατομικό σύστημα θέρμανσης. Φέρνουν το κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας, ώστε να μπορούν πραγματικά να αισθανθούν τις οικονομίες από τη χρήση αυτής της συσκευής.

  Recuperator για ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι, δεν είναι τόσο σημαντική όσον αφορά την εξοικονόμηση. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της συσκευής: καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα που προέρχεται από το δρόμο από επιβλαβείς για την υγεία αστικές ακαθαρσίες και αλλεργιογόνα.

  Τα φίλτρα στον αποσυμπιεστή κρατούν αποτελεσματικά τη γύρη και τα σωματίδια σκόνης

  Η συσκευή εναλλαγής αέρα αποτελείται από δύο θαλάμους. Προχωρώντας μέσα από αυτούς τους θαλάμους, τα ρεύματα αέρα δεν αναμειγνύονται.

  Ένας εναλλάκτης θερμότητας συλλέγει θερμότητα από ένα ρεύμα και το μεταφέρει σε άλλο

  Μια τέτοια συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 70% της θερμότητας, επιστρέφοντάς την στο δωμάτιο.

  Δώστε προσοχή! Οι ανακτητές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού και η αποδοτικότητά τους συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία ολόκληρου του δικτύου.

  Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού με έναν ανακτητή θα κοστίσει περισσότερο από ένα συμβατικό σχέδιο, αλλά αυτά τα έξοδα πληρώνουν αρκετά γρήγορα. Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση κλιματισμού και θέρμανσης της κατοικίας σε τριάντα τοις εκατό, η εγκατάσταση του ανακτητή αποδίδει κατά μέσο όρο σε διάστημα τριών έως τεσσάρων ετών. Και αυτό είναι χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αναμφισβήτητα οφέλη για την υγεία ολόκληρης της οικογένειας, επειδή το κόστος των φαρμάκων για αλλεργίες και ARI θα μειωθεί κατά μια τάξη μεγέθους.

  Η ανάκτηση θα δώσει στο σπίτι καθαρό αέρα

  Ανακτητής για ιδιωτική κατοικία: τύποι και κριτήρια επιλογής

  Τα συστήματα ανάκτησης χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες:

  • πλάκα συσκευές?
  • περιστροφικά συστήματα.
  • συσκευές οροφής.

  Κάθε τύπος εναλλάκτη αέρα είναι σχεδιασμένος για ειδικές συνθήκες και έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

  Συσκευές πλάκας

  Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι εναλλάκτες θερμότητας, με απλό σχεδιασμό και εξαιρετική αξιοπιστία. Η συσκευή ανάκτησης πλάκας για ιδιωτική κατοικία έχει απόδοση μέχρι 78% για πλαστικά και μεταλλικά μοντέλα και έως 92 για συσκευές με εναλλάκτες θερμότητας κυτταρίνης. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι εναλλάκτες κυτταρίνης επιστρέφουν όχι μόνο τη θερμότητα, αλλά και την υγρασία στο ρεύμα αέρα, και η υγρασία, όπως είναι γνωστό, έχει υψηλότερη θερμική ικανότητα.

  Πλεονεκτήματα συσκευών πλάκας:

  • υψηλή αποδοτικότητα.
  • αξιοπιστία σε λειτουργία.
  • αυτόνομη εργασία χωρίς πρόσθετο ενεργειακό κόστος.
  • οι εναλλάκτες πλάκας εγκαθίστανται μόνο σε συστήματα με εξαγωγή και εισροή.
  • Ένας τέτοιος εναλλάκτης θερμότητας παγώνει σε σοβαρό κρύο και απαιτεί την αναστολή της εργασίας κατά τη διάρκεια της απόψυξης (εκτός από τα μοντέλα κυτταρίνης).
  • οι ανακτητές αυτού του τύπου δεν επιστρέφουν την υγρασία των ρευμάτων αέρα (με εξαίρεση την κυτταρίνη).

  Περιστροφικές συσκευές

  Οι περιστροφικοί εναλλάκτες αέρα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος συσκευών. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και τροφοδοτείται από ηλεκτρικό μοτέρ.

  Ο ιμάντας κίνησης περιστρέφει τα επίπεδα και ζιγκ-ζαγκ στοιχεία του δρομέα. Κάθε τμήμα της συσκευής, όταν μετακινείται μέσω της ζώνης έλξης, θερμαίνεται και μεταφέρει θερμότητα στην εισερχόμενη ροή.

  Πλεονεκτήματα του περιστροφικού συστήματος:

  • υψηλή αποδοτικότητα.
  • συντήρηση της υγρασίας του αέρα ·
  • Συμπαγείς διαστάσεις που επιτρέπουν τη χρήση της συσκευής σε μικρά συστήματα εξαερισμού.
  • Ο ρότορας δεν παγώνει ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς.
  • εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια.

  Ανεμιστήρες στέγης

  Η ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού με τη χρήση πλακών ή περιστροφικών οργάνων μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια ειδική εγκατάσταση στέγης. Τυπικά, τέτοια συστήματα υψηλής απόδοσης εγκαθίστανται σε μεγάλους χώρους που δεν έχουν εσωτερικό διαχωρισμό. Κυρίως πρόκειται για υπόστεγα, μεγάλα συνεργεία ή καταστήματα λιανικής πώλησης.

  Το σύστημα παίρνει τον αέρα από κάτω από το ταβάνι και το επιστρέφει σε μια ζώνη άνετη για τον άνθρωπο

  Το προφανές πλεονέκτημα αυτού του τύπου ανταλλαγής αέρα είναι η αποτελεσματικότητά του, αλλά τέτοιες συσκευές δεν είναι κατάλληλες για ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα.

  Κατασκευή συσκευών ανάκτησης αέρα για το σπίτι με δικά τους χέρια

  Ένας απλός συλλέκτης πλάκας μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι.

  Για εργασία είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε:

  • τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων υλικού φύλλου: σίδηρος, χαλκός, αλουμίνιο ή τεστολίθιο.
  • πλαστικές φλάντζες.
  • κουτί από κασσίτερο ή κόντρα πλακέ, MDF?
  • στεγανωτικό και ορυκτό μαλλί.
  • γωνίες και υλικό?
  • φύλλα φελλού σε συγκολλητική βάση.
  • Από ένα φύλλο υλικού είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τετράγωνα πλακίδια στο μέγεθος 200 σε 300 χιλιοστά. Απαιτούνται συνολικά επτά δωδεκάδες κενά. Το κύριο πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι η ακρίβεια και η ακριβής τήρηση των παραμέτρων.
  • Ο φελλός είναι κολλημένος στα τεμάχια από τη μια πλευρά. Ένα κενό παραμένει μη επικαλυμμένο.
  • Τα κενά συλλέγονται σε μια κασέτα, μετατρέποντας κάθε επόμενη σε ενενήντα μοίρες. Οι πλάκες είναι κολλημένες μεταξύ τους. Πιάτο χωρίς κάλυμμα - το τελευταίο.
  • Η κασέτα πρέπει να στερεωθεί με ένα πλαίσιο, γι 'αυτό το λόγο χρησιμοποιείται μια γωνία.
  • Όλες οι αρθρώσεις υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία με σιλικόνη.
  • Οι φλάντζες συνδέονται στις πλευρές της κασέτας, τρυπιέται μια οπή αποστράγγισης στον πυθμένα και εισάγεται ένας σωλήνας για την αποστράγγιση της υγρασίας.
  • Για να επιτρέπεται η περιοδική εξαγωγή της συσκευής, οι γωνιακοί οδηγοί τοποθετούνται στους τοίχους του περιβλήματος.
  • Η ληφθείσα συσκευή εισάγεται στην θήκη, τα τοιχώματα των οποίων είναι μονωμένα με ανόργανο υλικό.
  • Απομένει να εισάγετε τον εναλλάκτη αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

  Βίντεο: Παράδειγμα συγκροτήματος αποκατάστασης

  Οι καλύτεροι οικιακοί ανακτητές

  Δεδομένου ότι οι εναλλάκτες θερμότητας πλάκα απαιτεί ένα ολοκληρωμένο αγωγό εξαερισμού οργάνωση, όχι σε κάθε ιδιωτικό σπίτι υπάρχει η δυνατότητα για οικιακή χρήση, συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα μικρό περιστρεφόμενο μοντέλο.

  Πίνακας 1. Μοντέλα προϋπολογισμού των οικιακών ανακουφιστών

  Ανακουφιστής για ιδιωτική κατοικία: αποδοτικός εξαερισμός και θέρμανση αέρα

  Οι σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν έρθει στη χώρα μας, ωθούν τον πληθυσμό να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις. Οι ηλιακοί συλλέκτες, οι ελεγκτές θερμοκρασίας χώρου και άλλες έξυπνες συσκευές επιτρέπουν όχι μόνο να μειώσουν την πληρωμή των υπηρεσιών κοινής ωφελείας αλλά και να διατηρήσουν μια άνετη θερμοκρασία δωματίου. Φυσικά, ο ανακτητής για ένα ιδιωτικό σπίτι δεν μπορεί να ονομαστεί καινοτομία, ωστόσο, η εξοικονόμηση μετρητών και θερμότητας είναι προφανής.

  Εγκατάσταση ανακουφιστή σε ιδιωτική κατοικία

  Recuperator: τι είναι αυτό;

  Αυτή η μονάδα είναι μια κατασκευή παρόμοια με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι ο συμβατικός εξαερισμός απομακρύνει τον παλιό αέρα από το δωμάτιο και το γεμίζει φρέσκο. Ο Recuperator εκτελεί παρόμοιες ενέργειες, φέρνει μόνο ζεστό ή ψυχρό αέρα στο σπίτι. Το κλιματιστικό έχει παρόμοιες λειτουργίες, ωστόσο, απαιτεί την παρουσία ηλεκτρισμού και ψυκτικού μέσου - φρέον, το οποίο αποκαθιστά τη θερμότητα χωρίς αυτό. Η θέρμανση ή η ψύξη της εισροής συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής θερμότητας του πρωτογενούς και του δευτερεύοντος θερμαντικού φορέα μέσω του τοιχώματος που διαιρεί τον αέρα.

  Εξαρτήματα της μονάδας αερισμού με συσκευή ανάκτησης ενέργειας

  Το κύριο μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με έναν ανακτητή είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με θερμικό ηλεκτρικό θερμαντήρα ή ανεμιστήρα, βαλβίδες ελέγχου για να αποτρέπεται η κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση και πολλά άλλα.

  Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος επιτρέπει την επιστροφή μέρους της θερμικής ενέργειας που συνήθως χάνεται όταν διέρχεται από τους αγωγούς εξαερισμού. Οι μάζες του θερμού αέρα κυκλοφορούν ελεύθερα στον εναλλάκτη θερμότητας, έρχονται σε επαφή με την ψυχρή ροή διαμέσου του τοιχώματος διαχωρισμού και δίνουν στο τελευταίο την θερμική του ενέργεια.

  Ο ανακτητής τύπου επιφανείας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας με διπλούς τοίχους. Ένα κανάλι καταλαμβάνει το εξερχόμενο πρωτογενές ψυκτικό, το άλλο - το δευτερεύον ψυγείο. Τα τοιχώματα έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα και είναι εγκατεστημένα για να αποτρέπουν την ανάμειξη διαφορετικών ρευμάτων αέρα θερμοκρασίας. Το στοιχείο εξερχόμενου αέρα εκτείνεται κατά μήκος του αγωγού και συναντάται. Ως αποτέλεσμα της επιστροφής της θερμότητας στον κρύο αέρα, οι θερμαινόμενες μάζες αέρα εισέρχονται στο σπίτι.

  Εξαερισμός και θέρμανση του αέρα μέσω του ανακτητή στο σπίτι

  Η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία της εξερχόμενης ροής. Όσο θερμότερο είναι το ρεύμα εξόδου, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία παροχής.

  Αρχή λειτουργίας

  Η αρχή του ανακτητή είναι ότι συσσωρεύει θερμότητα από το απομακρυσμένο ρεύμα και το μεταδίδει με υψηλή απόδοση στη μάζα παροχής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να μην ξοδεύετε χρήματα για τη θέρμανση και να τροφοδοτείτε ένα νέο στοιχείο θερμού αέρα μέσα στο σπίτι.

  Η αρχή του συστήματος καθορίζεται από δύο αρχές:

  1. Οι μόνιμες μάζες του αέρα εκκενώνονται από το δωμάτιο, περνούν μέσα από τον κεραμικό θάλαμο μειώσεως και θερμαίνονται. Ταυτόχρονα, το 97% περίπου της θερμικής ενέργειας δίνεται. Όταν ο θάλαμος αναγωγής θερμαίνεται, ο εναλλάκτης θερμότητας μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία εισροής του φρέσκου πίδακα.
  2. Ο αέρας διέρχεται από τον κεραμικό θάλαμο αναγωγής, θερμαίνεται από τη θερμότητα που συσσωρεύεται σε αυτό και τροφοδοτείται στο σπίτι. Η ψύξη του αναγεννητή χρησιμεύει ως σήμα για την είσοδο του ανεμιστήρα στη λειτουργία εξαγωγής.

  Κυκλοφορία αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

  Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού ανάκτησης επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης αέριου, στερεού ή υγρού καυσίμου, που μπορεί να είναι απαραίτητο για τη λειτουργία άλλων συσκευών και να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαβίωσης.

  Δώστε προσοχή! Η τοποθέτηση της μονάδας αέρα για το σπίτι θα εξοικονομήσει έως και 80% θερμότητας στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα μιας συσκευής θερμικής ενέργειας

  Η συσκευή θερμότητας αυτού του τύπου κερδίζει δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει ανάγκη αερισμού της κατοικίας το καλοκαίρι και το χειμώνα, αποδίδοντας έτσι πολύτιμη θερμότητα στο δρόμο. Σε μια καλοκαιρινή σκονισμένη μέρα, η μονάδα θα τροφοδοτήσει το δωμάτιο με καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος θα περάσει από ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα.

  Το σύστημα εξαερισμού του ανακτητή έχει μεγάλη ζήτηση από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών

  Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αναφερόμενο σύστημα σε χειροκίνητη λειτουργία - αυτό είναι για εσάς να κάνετε αυτοματοποίηση. Οι ψυχρές μάζες το χειμώνα θερμαίνονται από την εξερχόμενη ζεστή ροή και οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες θα κρυώσουν όταν απελευθερώνεται θερμότητα σε ένα δροσερό ρεύμα.

  Επιπλέον, το σύστημα χαρακτηρίζεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

  • εξοικονομώντας χρήματα για τη θέρμανση.
  • εξοικονόμηση σε μεμονωμένους ανεμιστήρες εξαγωγής.
  • την απομάκρυνση των δυσάρεστων βαριών οσμών.
  • απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης.
  • απλότητα λειτουργίας και εγκατάστασης.
  • χαμηλό κόστος χρήσης.

  Recuperator - μέρος του συστήματος εξαερισμού

  • αυτοματοποίηση της διαδικασίας.
  • μεγάλη διάρκεια ζωής του συστήματος.

  Ακόμα και η περιοδική χρήση της εγκατάστασης θερμικής μηχανικής θα επιτρέψει την κορεσμό της κατοικίας με καθαρή μάζα ατμοσφαιρικού αέρα χωρίς απώλεια θερμότητας ή αντίστροφα αύξηση του καθεστώτος θερμοκρασίας.

  Ποιοτικός αερισμός

  Η εγκατάσταση του ανακτητή θα κρατήσει το σπίτι καθαρό με μια πρόσληψη καθαρού αέρα. Καπνός, φωτιά ή άλλες καπνού προέλευσης, διοξείδιο του άνθρακα ή άλλες ανθυγιεινές εκπομπές βλαβερών ή δυσάρεστες οσμές - όλες οι δυνάμεις στην προθερμαντήρα ρότορα. Λειτουργία συστήματος έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, αποστράγγιση τον αέρα με υψηλή υγρασία, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για υπερτασικούς ασθενείς, καθώς και τα άτομα με αθηροσκλήρωση ή καρδιαγγειακή νόσο. Επιπλέον, απειλείται η αυξημένη υγρασία και άλλες παθήσεις.

  Λειτουργία εξαερισμού και θέρμανσης του αέρα μέσω ενός ανακτητή

  Οικονομική θέρμανση

  Εγκαθιστώντας τον εναλλάκτη θερμότητας, θα εξασφαλίσει μια σταθερή οικονομία όχι μόνο χρήματα, αλλά και θερμότητα στο σπίτι. Η εξερχόμενη ζεστή ροή θερμαίνει τον αέρα παροχής κρύου νερού σε μια άνετη θερμοκρασία, η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η περιττή λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Το θερμοτεχνικό σύστημα διαχειρίζεται προσεκτικά με την εισερχόμενη θερμότητα στο κουτί του, πρακτικά δεν του επιτρέπει να πετάξει έξω στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται επίσης να παρακολουθείται η θερμοκρασία των εισερχόμενων αέριων μαζών, αυτό θα κάνει τον εναλλάκτη θερμότητας, παρέχοντας τους μόνο μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας σε σύγκριση με την εξερχόμενη ροή.

  Σημαντικό! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ή οποιουδήποτε τύπου καυσίμου για συσκευές θέρμανσης είναι από 40 έως 50%. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να αγνοηθεί η ποιότητα της θερμομόνωσης του δωματίου.

  Έλλειψη επιπλέον αερισμού

  θερμάστρες αερίου, τζάκια, θερμαντήρες ζεστού νερού και πλαστικά παράθυρα κλάμα απαιτούν επιπλέον εξαερισμός ή περιοδική εξαερισμού. Frosty και ζεστό περιόδων του έτους περιπλέκουν σημαντικά τη διαδικασία: το πρώτο πρόσωπο ψύχθηκε δωματίου, το δεύτερο - τη σκόνη και ζεστά ξηρά ανέμους με χαμηλή υγρασία. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε εναλλάκτη θερμότητας αέρα, στη συνέχεια, παρέχει την ποιότητα εξαερισμού όλων στο σπίτι, αποφεύγοντας περιττές χρηματοοικονομικών εξόδων και εγκατάσταση εξοπλισμού για επιπλέον εξαερισμό.

  Ο καθαρισμός του αέρα είναι ήσυχος και υψηλής ποιότητας

  Ο ατμοσφαιρικός αέρας τροφοδοσίας φέρνει σε κάθε περίπτωση σωματίδια σκόνης, βρωμιά, αραιωμένα καυσαέρια από αυτοκίνητα, καμινάδες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εγκατεστημένο σε ένα φίλτρο αέρα της συσκευής θέρμανσης θα εξοικονομήσει το σπίτι από την είσοδο ανεπιθύμητων οσμών και σωματιδίων σκόνης. Μετά τον ποιοτικό καθαρισμό, η ατμοσφαιρική πίδακα θα γεμίσει το δωμάτιο όχι μόνο με φρέσκο, αλλά και με καθαρό αέρα. Είναι αλήθεια ότι η τελευταία θα εξαρτάται από την απαραίτητη τακτική συντήρηση του φίλτρου αέρα και άλλων στοιχείων του συστήματος.

  Τα κύρια συστατικά του ανακτητή

  Δώστε προσοχή! Ένα φίλτρο με βουλωμένο ή μη επεξεργασμένο χώμα είναι φυτώριο για παθογόνους παράγοντες. Ο τακτικός καθαρισμός και η περιοδική αντικατάστασή του θα αποφύγουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μολυσματικών ασθενειών της αναπνευστικής οδού.

  Οι θερμαντήρες αποβλήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι έχουν υψηλή λειτουργική απόδοση και χαμηλό επίπεδο θορύβου, η οποία κυμαίνεται από 25-35 dB. Αυτό ισοδυναμεί με τον ήχο που παράγεται από το κλιματιστικό.

  Ανακτητής για ιδιωτική κατοικία: τύποι και χαρακτηριστικά

  Οι εναλλάκτες θερμότητας εφοδιασμού και εξαγωγής μπορούν να έχουν διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Βρείτε μια κατάλληλη επιλογή θα βοηθήσει τον πωλητή-σύμβουλο σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα συσκευών θερμικής μηχανικής.

  Ανακουφιστής για το σπίτι

  Υπάρχουν τέτοιοι τύποι εξοπλισμού:

  • lamellar;
  • περιστροφική?
  • οροφή?
  • ανακυκλώνοντας το νερό.

  Όλα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα στο δωμάτιο, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, είτε για μεγάλο αρχοντικό είτε για εξοχική κατοικία.

  Σχετικό άρθρο:

  Τύποι και χαρακτηριστικά των συσκευών, πρόσθετες λειτουργίες. Υπολογισμός παραμέτρων ισχύος ανά δωμάτιο. Συμβούλια για φροντίδα.

  Lamellar

  Είναι ο πιο κοινός τύπος λόγω της καλής απόδοσης, της ευκολίας λειτουργίας και της χαμηλής τιμής. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μια σταθερή μεταλλική πλάκα, η οποία έχει μεγάλη ειδική θερμότητα και σχετικά χαμηλό βάρος. Τα πιάτα συλλέγονται σε ένα είδος κασέτας, που μοιάζει ελαφρώς με μια κυψέλη. Ο ατμοσφαιρικός αέρας περνάει μέσα από το κιβώτιο της συσκευής με κασέτες και στη συνέχεια θερμαίνεται ή δροσίζει, ανάλογα με τη χειμερινή ή θερινή ώρα του έτους. Το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία αποστραγγίζεται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου καναλιού αποχέτευσης ή καναλιού.

  Διαρρύθμιση του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης του ανακτητή πλάκας

  Μαζί με τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, το σύστημα έχει κάποιο μειονέκτημα: το σχηματισμό πάγου στο κουτί, το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα.

  Ρόταρυ

  Ο ανακτητής αυτού του τύπου πραγματοποιεί την εισροή και την εκροή του αεριωθούμενου αέρα λόγω των λεπίδων. Το σύστημα θερμικής ενέργειας έχει από έναν έως δύο δρομείς, ανάλογα με το μοντέλο. Εξωτερικά, η εγκατάσταση μοιάζει με κυλινδρικό βαρέλι με τύμπανο. Καθώς ο αέρας εκκενώνεται από το δωμάτιο και το κυλινδρικό κιβώτιο θερμαίνεται, συλλέγεται ατμοσφαιρική μάζα.

  Πλεονεκτήματα αυτής της μονάδας:

  • βελτίωση της αποτελεσματικότητας ·
  • αυξημένη αποτελεσματικότητα ·
  • απουσία συμπυκνώματος και, κατά συνέπεια, υδρορροών αποστράγγισης.
  • απουσία πάγου.
  • Μην αφυγραρείτε τον αέρα, που δεν απαιτεί επιπλέον υγρασία.
  • ρύθμιση της ποσότητας παροχής και εισαγωγής αέρα λόγω της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων.

  Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

  • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
  • τα περιστρεφόμενα στοιχεία φθείρονται ταχύτερα από τα ακίνητα.
  • την ανάγκη για πρόσθετο τέντωμα για να αποφευχθεί πιθανή ανάμιξη εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών.

  Δώστε προσοχή! Πριν αγοράσετε ένα περιστροφικό ανακτητή, πρέπει να λάβετε υπόψη την αυξημένη ισχύ του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ηλεκτρικής καλωδίωσης του δωματίου.

  Ο ανακτητής βρίσκεται στη μονάδα παροχής αερισμού και εξαερισμού

  Στέγη

  Αυτός ο ανακτητής επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες αέρα. Η σκοπιμότητα της χρήσης του μπορεί να εξηγηθεί από ένα μεγάλο αρχοντικό, από άλλες οικιστικές ή μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Η αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοια από πολλές απόψεις με το συσσωμάτωμα πλάκας, ωστόσο η τελευταία διαφέρει από την οροφή σε μικρότερες διαστάσεις. Η απλότητα της εγκατάστασης της συσκευής, το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας το κατέστησαν αναντικατάστατο στις συσκευές εξαερισμού των καταστημάτων, των συνεργείων επισκευής, των περιοχών παραγωγής. Η τοποθέτηση του ίδιου αναστηλωτή στην οροφή γενικά αποκλείει τη διείσδυση οποιουδήποτε ήχου και θορύβου στο δωμάτιο.

  Ανακτητής γλυκόλης

  Η αναγεννητική συσκευή γλυκόλης (ή ανακύκλωσης) συνδυάζει τις ιδιότητες των πλακών και των περιστροφικών συσκευών μηχανικής θέρμανσης. Η κύρια διαφορά από την προηγούμενη είναι η χρήση ενδιάμεσου ψυκτικού υγρού. Το τελευταίο είναι ένα διάλυμα νερού-γλυκόλης που αποτελείται από προπυλενογλυκόλη ή αιθυλένιο αραιωμένο με απεσταγμένο νερό. Το μείγμα έχει υψηλή θερμογόνο ικανότητα, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση μιας μεγάλης ποσότητας θερμότητας, διατηρεί τις ιδιότητές του σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Σε σοβαρές συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, είναι δυνατόν να αντικαταστήσετε αυτό το ψυκτικό με αντιψυκτικό. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία με αρκετούς αεραγωγούς, σωλήνες ή κουκούλες.

  Ανακαινιστής διαμερισμάτων: υπολογισμός και αναθεώρηση των παραγωγών

  Η συσκευή διανομής θερμότητας και ισχύος θα είναι η καλύτερη απόκτηση, ειδικά αν η κατοικία βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη ή στο κέντρο μιας μεγαλοπρέπειας. Τα αυτοκίνητα και τα βιομηχανικά αέρια, ο θόρυβος του δρόμου, η θερμότητα ή το κρύο θα παραμείνουν πάντα έξω από τις εγκαταστάσεις. Η συσκευή δεν θα προσθέσει μόνο πολύ καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, αλλά θα εξοικονομήσει επίσης τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον καθαρισμό της εισερχόμενης ατμοσφαιρικής ροής. Αυτό επιτυγχάνεται με την απλή ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ρευμάτων παροχής και εξαγωγής που έχουν περάσει από το θερμομονωτικό κιβώτιο με φίλτρο καθαρισμού.

  Σχέδιο ανταλλαγής αέρα μέσω του ανακτητή

  Υπολογισμός του ανακτητή

  Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας την απαιτούμενη συσκευή θερμότητας και ισχύος, χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών. Ο υπολογισμός της απόδοσης και της αποδοτικότητας της συσκευής καθορίζεται από τη γνώση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στη μάζα της παροχής ή των καυσαερίων. Ο τύπος υπολογισμού είναι ο ακόλουθος:

  Q = 0,335 χ Lx (t1 - t2),

  όπου L είναι η ροή μάζας αέρα, t1 Θερμοκρασία εισόδου, t2 - θερμοκρασία εξερχόμενης μάζας, 0,335 - περιφερειακός συντελεστής.

  Ο υπολογισμός της απόδοσης γίνεται με τον ακόλουθο τύπο:

  E = Qxn,

  όπου: Q - ενεργειακό ή ηλεκτρικό κόστος για θέρμανση ή ψύξη του πίδακα, n - αποδοτικότητα της συσκευής.

  Ροή θερμού αέρα μέσω του ανακτητή

  Χρήσιμες συμβουλές! Πριν αγοράσετε έναν ανακτητή για ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα πόλης, πρέπει να εξοικειωθείτε με τον τύπο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αρχή λειτουργίας. Ίσως είναι απαραίτητο να διεξαχθούν προπαρασκευαστικές εργασίες εγκατάστασης και να εκπονηθεί σχέδιο.

  Ανακουφιστής PRANA

  Αυτός ο κατασκευαστής εξοπλισμού θέρμανσης και εξαερισμού διατίθεται στην αγορά για περισσότερα από 15 χρόνια. Ο εξοπλισμός του έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλή απόδοση και λογικές τιμές.

  Μονάδα αναρρόφησης PRANA

  Λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

  • τύπος - ελασματοειδής.
  • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας - 5-90 B / ώρα, ανάλογα με το μοντέλο.
  • το επίπεδο θορύβου είναι 25-140 dB.
  • το μήκος της μονάδας είναι 500 mm.
  • περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
  • εισερχόμενος πίδακας - 115-650 m³ / h.
  • Έξοδος τζετ - 105-610 m³ / h;
  • Απόδοση - 79-80%, ανάλογα με το μοντέλο.

  Ο ανακτητής PRANA έχει σχετικά μικρές διαστάσεις

  Ολόκληρη η σειρά μοντέλων είναι εξοπλισμένη με ένα τηλεχειριστήριο, λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -15 έως 45 ° C. Η σχετικά χαμηλή τιμή του ανακτητή αέρα, η σημαντική κατοχή της καθορισμένης θερμοκρασίας κατά τη θέρμανση ή τη θέρμανση και οι μικρές διαστάσεις καθιστούν αυτή τη συσκευή μία από τις πιο δημοφιλείς, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές θετικές κριτικές. Ο ανακτητής της Prana μπορεί να χτιστεί στον τοίχο του δωματίου ή να εγκατασταθεί στο δρόμο. Η εγκατάσταση της συσκευής είναι αρκετά εύκολη και πραγματοποιείται μέσα σε 2-3 ώρες.

  Η παρατήρηση ενός τέτοιου αποκεντρωμένου συστήματος είναι δυνατή μόνο από την ύπαρξη μιας μάσκας εξαερισμού στον τοίχο. Δεν είναι η τελευταία θετική ποιότητα οι εναλλάκτες θερμότητας που κατασκευάζονται από χαλκό, ο οποίος έχει αντιμικροβιακή δράση. Η μέση τιμή του ανακτητή αέρα για ένα σπίτι αυτής της μάρκας είναι περίπου 25.000 ρούβλια. Το κόστος των συσκευών υψηλής απόδοσης κυμαίνεται από 50 έως 110 χιλιάδες ρούβλια.

  Σύστημα θέρμανσης αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

  Ανακουφιστές MARLEY

  Ένας συμπαγής Γερμανικός εναλλάκτης θερμότητας είναι εξοπλισμένος με ένα κεραμικό στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας που επιτρέπει τη λειτουργία της μονάδας ακόμη και σε θερμοκρασία -30 ° C. Η έκπλυση και ο καθαρισμός των φίλτρων αέρα είναι μια απλή λειτουργία που μπορεί να εκτελεστεί από ένα συνηθισμένο χρήστη. Η διάρκεια συνεχούς λειτουργίας είναι περίπου 6 μήνες, μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, η λυχνία ελέγχου ανάβει. Η λειτουργία της συσκευής κοντά στους δρόμους ή στο κεντρικό τμήμα της πόλης θα αναγκάσει την προσφυγή σε πιο συχνό καθαρισμό. Αυτή η λειτουργία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και είναι 15-20 λεπτά.

  Αγοράστε ανάκτηση αέρα για το σπίτι, η τιμή των οποίων είναι 24000 ρούβλια, μπορείτε να σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Με αρκετά μέτριο κόστος, η συσκευή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

  1. τρεις φάσεις ισχύος - 15, 25 και 40 m³ / h.
  2. κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 3,5 έως 8 W.
  3. ρότορα ηλεκτρικού κινητήρα - χωρίς ψήκτρες.
  4. το επίπεδο θορύβου είναι 22, 29 και 35 dB.
  5. ανάκτηση θερμότητας - 80-85%.
  6. περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
  7. εξωτερικές διαστάσεις - 285-500 mm. Μικρές διαστάσεις της μονάδας επιτρέπουν την τοποθέτηση του στον τοίχο.

  Η νέα σειρά του κατασκευαστή Marley - Recuperator menv 180, η οποία διαφέρει από τα προηγούμενα αναλογικά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος - μόνο 3 watts. Ευχάριστες λειτουργικές προσθήκες είναι:

  • θερμοκρασίας, διοξειδίου του άνθρακα και ρυθμιστές υγρασίας.
  • βελτιωμένη αεροδυναμική ·
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • αδιάβροχη επίστρωση για εργασίες σε βρεγμένους οικιστικούς ή μη οικιακούς χώρους.
  • υψηλή κατηγορία καθαρισμού του αέρα τροφοδοσίας.

  Με τον καθορισμό ενός τέτοιου εναλλάκτη θερμότητας, η τιμή είναι της τάξης των 27.500 ρούβλια., Θα ξεχάσουμε την αιθάλη δρόμο και καυσαέρια, σκόνη, ομίχλη, και τις βιομηχανικές εκπομπές.

  Ο ανακτητής MARLEY είναι πολύ οικονομικός στη χρήση ηλεκτρισμού

  Ανακουφιστής με δικά του χέρια

  Κάθε τεχνίτης μπορεί να κάνει τον ανακτητή αέρα για το σπίτι με τα χέρια του. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

  • δύο φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα.
  • Κουτί με επίστρωση ξύλου για το κέλυφος της συσκευής.
  • τακάκια από φελλό?
  • σιλικονούχο ουδέτερο σφραγιστικό.
  • ρυθμιστής πίεσης;
  • μεταλλικές γωνίες.
  • θερμομονωτικό ορυκτό μαλλί.

  Μπορείτε να κάνετε έναν αποκαταστήρα με τα χέρια σας

  Για το έργο, είναι επίσης χρήσιμες οι ηλεκτρικές μηχανές κοπής, οι μεταλλικοί σύνδεσμοι και οι φλάντζες σύνδεσης.

  Τα φύλλα από χάλυβα πρέπει να κοπούν σε ορθογώνια πλάκες μεγέθους 200x300 mm. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε μέσα σε 3-4 m² από χάλυβα. Η κοπή πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε οι φέτες να μην έχουν καρφιά και εγκοπές. Για το σκοπό αυτό συνιστάται η χρήση ενός ειδικού εργαλείου - ενός βουλγάρου ή ενός αγκίστρου για μέταλλο.

  Στη συνέχεια οι πλάκες στοιβάζονται μεταξύ τους με κενό τουλάχιστον 4 mm. Η απόσταση αυτή παρέχεται με την κόλληση κατά μήκος της περιμέτρου κάθε στοιχείου θερμομονωτικού υλικού (φελλός, ξύλο ή τετολίθιο). Μετά την τοποθέτηση των πλακών συνδέονται οι αρμοί με ένα ειδικό ουδέτερο στεγανοποιητικό.

  Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού μέσω συσκευής ανάκτησης

  Έπειτα, κατασκευάζεται ένα σώμα το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλου μεγέθους για την τοποθέτηση εντός της κατασκευής του από τις πλάκες. Στα τοιχώματα του σώματος κόβονται οπές στις οποίες εισάγονται προκατασκευασμένες πλαστικές φλάντζες, οι οποίες πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο των αεραγωγών. Όλοι οι αρμοί σφραγίζονται προσεκτικά.

  Όταν το στεγανωτικό στεγνώνει, ο σχεδιασμός των πλακών τοποθετείται μέσα στο περίβλημα. Οι εξωτερικοί τοίχοι πρέπει να είναι επενδεδυμένοι με θερμομονωτικό υλικό, για παράδειγμα αφρό ή γυάλινο μαλλί. Μια έτοιμη δομή, προκειμένου να ενισχυθεί το αισθητικό στοιχείο, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ξύλινο κουτί.

  Δώστε προσοχή! Οι οπές και οι εγκοπές του κουτιού του συλλέκτη που συλλέγονται από τα χέρια ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να γεμίζουν με μια ουδέτερη μάζα σιλικόνης.

  Συναρμολόγηση του ανακτητή αέρα με τα χέρια σας

  Προηγούμενα συστήματα ανάκτησης και εξαερισμού εγκαταστάθηκαν μόνο στη βιομηχανική παραγωγή, στα ανθρακωρυχεία και στα ορυχεία. Σήμερα, συσκευές θερμικής μηχανικής για τη χρήση καυσαερίων βρίσκονται όλο και περισσότερο σε σπίτια και διαμερίσματα.

  Η βιομηχανική συσκευή ή ο ανακτητής αέρα που συλλέγονται από τα χέρια γίνεται ο αναντικατάστατος βοηθός μας. Παρέχει ατμοσφαιρικό αέρα καθαρού ή ζεστού αέρα, καθαρίζει το σπίτι από τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές και εξοικονομεί μερικά χρήματα για τη θέρμανση του δωματίου.