Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τι είναι ένα σύστημα split και πώς να το επιλέξετε

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έρχονται στο θέμα της απόκτησης του κλιματιστικού, χωρίς ειδικές γνώσεις στον τομέα αυτό και βασίζεται σε σχόλια των φίλων και συμβούλων συμβουλές σε ειδικευμένα καταστήματα. Φυσικά, κατά τη διαδικασία, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα, όπως: «Τι είναι χωρισμένο σύστημα», «Αυτό που το καθιστά διαφορετικό από το κλιματιστικό;», «Τι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο split-σύστημα;». Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα μάθετε περισσότερα για το τι ένα split-σύστημα, τα είδη, τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη τους, καθώς και να πάρει πρακτικές συμβουλές σχετικά με την επιλογή και τη λειτουργία.

Τι είναι ένα split σύστημα και ποια είναι η διαφορά από ένα κλιματιστικό

Σύστημα διαχωρισμού - αυτό είναι οποιοδήποτε κλιματιστικό, το οποίο αποτελείται από 2 μπλοκ: εσωτερικό και εξωτερικό.

Κατ 'αρχήν, το split σύστημα και το κλιματιστικό μπορεί να θεωρηθούν συνώνυμες συσκευές, αλλά η σειρά κλιματιστικών μοντέλων είναι πολύ ευρύτερη και μπορεί να αναπαρασταθεί από κινητά ή μονοκόμματα παραθύρων.

Μόλις τα ογκώδη κλιματιστικά παραθύρων ήταν ευρέως διανεμημένα, αλλά το επιθυμητό δροσερό δεν έφερε. Η εμφάνιση ενός αισθητικού συστήματος διάσπασης έχει γίνει μια πρωτοποριακή ανακάλυψη και ο διαχωρισμός του σε ένα εξωτερικό θορυβώδες και εσωτερικό ήσυχο και κομψό μπλοκ επέτρεψε να σώσει την περιοχή μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ως εκ τούτου, κάθε διαχωριστικό σύστημα είναι ένα κλιματιστικό, αλλά όχι κάθε κλιματιστικό είναι ένα split σύστημα)

Από τι αποτελείται το διαχωριστικό σύστημα

Εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος:

 • Συμπιεστής Εξασφαλίζει την κυκλοφορία του συμπιεσμένου Freon κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης. Υπάρχουν δύο τύποι συμπιεστών: σπειροειδής (κύλισης) και έμβολο. Το κόστος του τελευταίου είναι χαμηλότερο από αυτό της σπείρας, ωστόσο η αξιοπιστία τους στις κρύες συνθήκες του ρωσικού χειμώνα αφήνει πολύ επιθυμητό.
 • Βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του αναστρέψιμου συστήματος κλιματισμού. Εξασφαλίζει την αντίστροφη ροή του φρέον στη λειτουργία θέρμανσης. Εάν το δωμάτιο χρειάζεται να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα, η εσωτερική μονάδα του split σύστημα για θέρμανσης λειτουργεί, η εξωτερική μονάδα - για την ψύξη.
 • Πίνακας ελέγχου παρέχει λειτουργία διαχωριστικών συστημάτων τύπου inverter. Σε όλους τους άλλους τύπους κλιματιστικών, για την εξασφάλιση αξιόπιστης λειτουργίας, όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετούνται στην εσωτερική μονάδα, γεγονός που βοηθάει στην προστασία τους από μεταβολές θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία.
 • Ανεμιστήρας κυκλοφορεί ρεύματα αέρα για την ψύξη του συμπυκνωτή. Τα φθηνά μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων έχουν έναν ανεμιστήρα μιας ταχύτητας, η αξιόπιστη λειτουργία του οποίου είναι δυνατή μόνο κάτω από σχετικά σταθερές εξωτερικές θερμοκρασίες. Εάν είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ψύξη του χώρου σε ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές του εξωτερικού αέρα, απαιτείται ένα διαχωριστικό σύστημα υψηλότερης κατηγορίας, ο ανεμιστήρας στον οποίο μπορεί να λειτουργεί με 2-3 ταχύτητες. Τα επαγγελματικά κλιματιστικά έχουν τους ίδιους ανεμιστήρες πολλαπλών ταχυτήτων.
 • Ο πυκνωτής, το καθήκον του οποίου είναι η ψύξη του κυκλοφορούντος φρέον και η συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα που διοχετεύεται μέσω αυτού.
 • Φίλτρο συστήματος φρέον Είναι απαραίτητο να αποκλείσετε την είσοδο χαλκού ψεκασμού και λεπτών αναρτήσεων που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος μέσα στον συμπιεστή. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με την τεχνολογία εγκατάστασης του κλιματιστικού, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου σκουπιδιών στο σύστημα.
 • Σύνδεσμοι σωληνώσεων, Με τη βοήθεια των οποίων συνδέονται οι χάλκινοι σωλήνες της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος με την εξωτερική μονάδα.
 • Προστατευτικό κάλυμμα γρήγορης αποδέσμευσης, η οποία κλείνει τις συνδέσεις τσοκ και την ταινία ακροδεκτών.

Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος:

 • Μπροστινό πλαίσιο, μέσω του οποίου ο αέρας διέρχεται μέσα στον εξατμιστή. Το πλαστικό πλέγμα ενός τέτοιου πλαισίου απομακρύνεται γρήγορα για να διευκολύνει τον χειρισμό του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Χοντρό φίλτρο εμποδίζει την είσοδο μεγάλων σωματιδίων θραυσμάτων στη μονάδα. Ο τακτικός καθαρισμός τουλάχιστον δύο φορές το μήνα διευκολύνει την εργασία των εσωτερικών εξαρτημάτων και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.
 • Εξατμιστής "Υπεύθυνος" για τη θέρμανση του ψυγμένου Freon. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας λαμβάνει χώρα η μερική εξάτμισή της, η οποία καθιστά δυνατή την ψύξη του αέρα που διέρχεται από το ψυγείο ενός τέτοιου εξατμιστή.
 • Οριζόντια περσίδες, με την οποία ρυθμίζεται κατακόρυφα η ροή ψυχρού αέρα που εξέρχεται από την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Η ρύθμιση πραγματοποιείται από το τηλεχειριστήριο. Πολλά μοντέλα κλιματιστικών είναι εξοπλισμένα με περσίδες, οι οποίες εκτελούν ταλαντευτικές κινήσεις κατά μήκος της κάθετης, γεγονός που συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα.
 • Ο πίνακας οθόνης, Προορίζεται για τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος και για ενδεχόμενες δυσλειτουργίες.
 • Λεπτό φίλτρο είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που εκτελεί εργασίες καθαρισμού αέρα από μικρές αναρτήσεις (ηλεκτροστατικές), από δυσάρεστες οσμές (άνθρακας) κ.λπ. Κατά κανόνα, δεν είναι εγκατεστημένο σε μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων οικονομικής θέσης.
 • Ανεμιστήρας, με πολλές ταχύτητες περιστροφής.
 • Κάθετες περσίδες ρυθμίστε την κίνηση ροής αέρα οριζόντια. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να ελεγχθεί τόσο από ένα τηλεχειριστήριο (σε κλιματιστικά υψηλής ποιότητας) όσο και από το χέρι (σε ​​φθηνά εγχώρια συστήματα split).
 • Συρτάρι συμπυκνωμάτων Έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή νερού που συμπυκνώνεται στον εξατμιστή. Το νερό που συλλέγεται με αυτόν τον τρόπο ρέει μέσω του σωλήνα αποστράγγισης στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος και εκκενώνεται προς τα έξω.
 • Πίνακας ελέγχου βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού και περιέχει τα κύρια στοιχεία του ηλεκτρονικού κυκλώματος, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού μικροεπεξεργαστή.
 • Σύνδεσμοι σωληνώσεων Είναι σχεδιασμένα για τη συναρμολόγηση των εξωτερικών και εσωτερικών τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος χρησιμοποιώντας χάλκινους σωλήνες.

Η αρχή του συστήματος διάσπασης

Δεν θα είμαστε καταγεγραμμένοι. Αναζητήστε καλύτερα βίντεο, το οποίο θα σας ενημερώσει λεπτομερώς σχετικά με την αρχή του συστήματος split.

Ποιοι είναι οι τύποι χωρισμένων συστημάτων

Οι κύριες διαφορές σχεδιασμού μεταξύ των μοντέλων διαχωρισμένου συστήματος εξαρτώνται από τον τρόπο εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας. Ανάμεσά τους υπάρχουν συστήματα κολώνας, τοίχου, δαπέδου-οροφής, κασέτας, καναλιού και πολλαπλών σπαστών, όταν πολλές εσωτερικές μονάδες συνδέονται με μία εξωτερική μονάδα. Επιπλέον, τα μοντέλα αυτά διαφέρουν στην ισχύ.

 • Η χρήση μοντέλων τύπου στήλης αφορά σε δωμάτια με μεγάλη έκταση. Εξοπλισμένα με ειδικές ενσωματωμένες περσίδες, τέτοια συστήματα split μπορούν να δημιουργήσουν διακυμάνσεις στη ροή του ψυχρού αέρα για πιο ομοιόμορφη κατανομή. Η ισχύς μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να φτάσει τα 14,5 kW.
 • Τα μοντέλα τύπου τοίχου δεν διαφέρουν σε υψηλή ισχύ. Η κατανάλωση έως και 5 kW σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τέτοια οικονομικά συστήματα split στις κατοικίες. Όλα τα συνδετικά στοιχεία, χάρη στα οποία συνδέονται τα εξωτερικά και τα εσωτερικά μπλοκ, μπορούν να κρυφτούν κατά τη διάρκεια του επόμενου φινιρίσματος τοίχων ή οροφών.
 • Τα μοντέλα δαπέδου-οροφής έχουν ένα σύστημα ομοιόμορφης κατανομής της ροής ψυχρού αέρα. Τα συστήματα διαχωρισμού αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται καλύτερα σε ορθογώνια δωμάτια.
 • Τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων του τύπου καναλιού είναι παρόμοια με τη λειτουργικότητα του μοντέλου που περιγράφηκε παραπάνω. Επιπλέον, έχουν την πρόσθετη δυνατότητα σύνδεσης του αεραγωγού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Τέτοια μοντέλα εγκαθίστανται συχνότερα σε δωμάτια με μεγάλη κυκλοφοριακή ικανότητα ατόμων. Έχουν την ίδια ισχύ με τα μοντέλα τύπου στήλης.
 • Τα κλιματιστικά κασέτας έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε χώρους με μεγάλη έκταση, όπως εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία, αίθουσες. Τοποθετούνται κάτω από την οροφή και το ίδιο το μπλοκ κρύβεται κάτω από την κατασκευή και το ορατό, που έχει μέγεθος 60 cm έως 60 cm, ταιριάζει απόλυτα στην ψευδοροφή του τύπου Armstrong. Ο ψυχρός αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο, καθώς οι λεπίδες των κλιματιστικών κασετών κατευθύνονται ταυτόχρονα σε 4 κατευθύνσεις και η γωνία κλίσης ρυθμίζεται από τον πίνακα ελέγχου.
 • Τα συστήματα πολλαπλών σπαστών επιτρέπουν στο χρήστη να συνδέσει μια εξωτερική μονάδα με πολλές εσωτερικές μονάδες που βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια του διαμερίσματος. Το μπλοκ ηλεκτρονικών μικροκυκλωμάτων ρυθμίζει αυτόματα τη χωρητικότητα αυτού του κλιματιστικού, υποστηρίζοντας τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Τι είναι τα Διασπασμένα Συστήματα Inverter;

Η δημοτικότητα τέτοιων μοντέλων αυξάνεται σταδιακά, καθώς τα διαχωριστικά συστήματα τύπου inverter έχουν ορισμένα θετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν από άλλα κλιματιστικά. Ένας ενσωματωμένος μετατροπέας μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα του συμπιεστή λόγω της δυνατότητας μετατροπής DC σε AC. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει στην προκαθορισμένη στάθμη, το σύστημα διαχωρισμού του μετατροπέα δεν είναι απενεργοποιημένο, πράγμα που επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ορισμένα μοντέλα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση έως και 39% της ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, έτσι ώστε τέτοιες συσκευές να μπορούν να ονομάζονται φιλικές προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, παρόμοια μοντέλα κλιματιστικών έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου (περίπου 20 dB). Ως εκ τούτου, τα split συστήματα inverter μπορούν να εγκατασταθούν σε χώρους όπου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο σιωπής, για παράδειγμα, στα παιδικά δωμάτια ή στις αίθουσες των δισκογραφικών εταιρειών. Η απόδοση των κλιματιστικών ανεμιστήρων δεν αλλάζει ούτε σε συνθήκες αρνητικής θερμοκρασίας εξωτερικού αέρα. Υπάρχουν μοντέλα των οποίων η απόδοση δεν μειώνεται ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω των -20 βαθμών Κελσίου.

Ο μετατροπέας του διαχωρισμένου συστήματος βοηθά στην γρήγορη επίτευξη ενός δεδομένου καθεστώτος θερμοκρασίας και τη διατήρησή του σε σταθερό επίπεδο, οπότε η διαφορά θερμοκρασίας δεν υπερβαίνει τους 0,5 βαθμούς Κελσίου.

Χάρη στην ομαλή λειτουργία και χωρίς την ανάγκη για απότομη εκκίνηση και γρήγορη διακοπή των κύριων στοιχείων, τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με άλλα μοντέλα κλιματικού εξοπλισμού. Η δυνατότητα συνεχούς συντήρησης της επιλεγμένης θερμοκρασίας, χαμηλού επιπέδου θορύβου, οικονομίας και περιβαλλοντικής ευελιξίας καθιστούν τα συστήματα split inverter μία από τις πιο δημοφιλείς οικιακές συσκευές.

Τι είναι ένα ψυκτικό σύστημα split-system

Τα συστήματα ψύξης είναι μηχανήματα προοριζόμενα για χρήση μέσα στους θαλάμους ψύξης. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, για βιομηχανικούς σκοπούς. Ο κύριος σκοπός των διαχωριστικών συστημάτων ψύξης είναι η διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας σε αυτόματη λειτουργία.

Όπως τα συμβατικά κλιματιστικά, οι μονάδες ψύξης έχουν εσωτερική και εξωτερική μονάδα, οι οποίες συνδέονται μέσω ειδικού αγωγού. Αυτές οι εγκαταστάσεις λειτουργούν σε ευρείες κλίμακες θερμοκρασίας. Μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά συνήθως κυμαίνεται από -25 έως +10 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την περίπτωση, η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.

Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε αποθήκες και χονδρικές βάσεις, στις οποίες, για παράδειγμα, αποθηκεύονται κατεψυγμένα τρόφιμα.

Πώς να αποφασίσετε ποιο διαχωριστικό σύστημα θα επιλέξετε

Για να επιλέξετε σωστά ένα σύστημα split, ας πάμε μαζί σας σε μερικά σημαντικά σημεία.

1) Επίπεδο θορύβου για διαφορετικά μοντέλα

Βασικές «θορυβώδες» στοιχεία του κλιματιστικού είναι σε μια εξωτερική μονάδα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση με τους γείτονές τους, που εργάζονται σας split-σύστημα θα επηρεάσει τον ύπνο τη νύχτα, να προτιμούν τα μοντέλα που έχουν το βέλτιστο επίπεδο των ντεσιμπέλ. Κατά κανόνα, τα κλιματιστικά της οικονομικής κατηγορίας χαρακτηρίζονται από αυξημένο "θόρυβο", ώστε οι κάτοικοι των πολυώροφων κτιρίων να επιλέγουν μοντέλα πιο ακριβά. Βασικές πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο θορύβου που δημιουργεί μια τέτοια συσκευή βρίσκονται στη συσκευασία. Το εσωτερικό μπλοκ κλιματιστικών ενός τμήματος premium δίνει μια τάξη 23 dB. Αυτός ο "θόρυβος" είναι σχεδόν αόρατος ακόμα και στο πιο ευαίσθητο αυτί, οπότε δεν θα σας εμποδίσει να κοιμηθείτε ή να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική. Το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος λειτουργεί από 40 dB και άνω. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι ήδη αισθητό στο ανθρώπινο αυτί και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, είναι επίπεδο 50 dB. Πριν από την αγορά, φροντίστε να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά θορύβου του συστήματος split, το οποίο έχετε επιλέξει για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

2) Πρόσβαση στο φρέσκο ​​αέρα

Πολλοί αγοραστές χωρισμένων συστημάτων είναι σίγουροι ότι, μαζί με μια συσκευή που διατηρεί τη θερμοκρασία δωματίου σε ένα δεδομένο επίπεδο, λαμβάνουν αυτόματα μια συνεχή παροχή καθαρού αέρα που θα ρέει από το δρόμο μέσω της εξωτερικής μονάδας. Πράγματι, πολλά μοντέρνα μοντέλα κλιματισμού είναι εξοπλισμένα με τέτοιες τεχνολογίες. Από την εξωτερική μονάδα, ένας πρόσθετος σωλήνας εισάγεται στο δωμάτιο μέσω του οποίου ο αέρας λαμβάνεται από το εξωτερικό. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε ένα πλήρες "τράβηγμα" μέσα σε αυτόν τον εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος θα μπορούσε να μιλήσει για πλήρη αερισμό, δυστυχώς, δεν είναι απαραίτητο ακόμα. Την ίδια στιγμή, η τιμή τέτοιων μοντέλων "εκκαθάρισης" μπορεί να φτάσει τα 100.000 ρούβλια ή και περισσότερο. Η πλειοψηφία των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων, τα οποία μπορούν να βρεθούν στις προσόψεις των σπιτιών «ειδικεύονται» μόνο στην ψύξη ή θέρμανση του αέρα που κυκλοφορεί στο δωμάτιο και καθαρό αέρα είναι δυνατή μόνο μόνο όταν αερισμό. Εάν βρίσκεστε σε ερμητικά κλεισμένο δωμάτιο, εξοπλισμένο με φθηνό κλιματιστικό, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για να αρχίσετε να πονοκεφάλου σύντομα. Υπάρχει διέξοδος από αυτή την κατάσταση; Φυσικά: συχνότερα αερίζετε το δωμάτιο, ανεξάρτητα από το αν έχετε εγκαταστήσει ένα τέτοιο σύστημα split.

3) Επιλογή ισχύος

Η ισχύς είναι ένα από τα κύρια κριτήρια που καθορίζει το κόστος της συσκευής. Κατά κανόνα, τα φθηνά κλιματιστικά χαρακτηρίζονται από χαμηλές επιδόσεις, έτσι ώστε να λειτουργούν πάντα στο όριο των δυνατοτήτων τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη έξοδο από το split σύστημα. Ωστόσο, η αγορά κλιματιστικού με αυξημένη χωρητικότητα είναι επίσης παράλογη. Ένα τέτοιο "απόθεμα" μπορεί να είναι περιττό για το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή, πράγμα που θα οδηγήσει σε απώλειες ισχύος. Έτσι πώς επιλέγετε ένα τέτοιο κλιματιστικό που θα έχει την απαραίτητη ενέργεια για τους σκοπούς σας;

Το ανθρώπινο σώμα σε μια ήσυχη κατάσταση απελευθερώνει περίπου 100 watts θερμικής ενέργειας, ηλεκτρικές συσκευές - από 200 watts. Εάν το επιλεγμένο δωμάτιο καταλαμβάνεται από ένα άτομο που χρησιμοποιεί υπολογιστή, η συνολική θερμική ισχύς θα είναι περίπου 300 W. Κατά τον υπολογισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας του διαχωρισμένου συστήματος, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι για την ψύξη 10 τετραγωνικών μέτρων του χώρου, αυτό το κλιματιστικό χρησιμοποιεί 1000 W ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, για να διατηρηθεί μια δεδομένη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο που έχει μέγεθος 20 τετραγωνικών μέτρων, το split σύστημα καταναλώνει 2 kW. Προσθέτοντας σε αυτό το σχήμα τη θερμική ισχύ από τις ηλεκτρικές συσκευές και το ανθρώπινο σώμα, παίρνουμε περίπου 2300 βατ απόδοσης στο κρύο. Οι υπολογισμοί αυτοί είναι κατά προσέγγιση, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουν υπόψη την ποσότητα ηλιακής ενέργειας που φθάνει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας φωτός, την περιοχή και τον αριθμό των παραθύρων στο δωμάτιο, αλλά παρέχουν κατά προσέγγιση αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Συχνά, όταν συζητάτε για τα πλεονεκτήματα αυτών ή άλλων κλιματιστικών, μπορείτε να ακούσετε τέτοιες έννοιες όπως "επτά", "εννέα", "δώδεκα" κ.λπ. Αυτοί οι δείκτες, κατά κανόνα, αναφέρονται στα μοντέλα των διαχωρισμένων συστημάτων και αντιπροσωπεύουν το επίπεδο ισχύος που απαιτείται για την τοποθέτηση μιας συγκεκριμένης περιοχής. Ρωσικά διαμερίσματα, κατά κανόνα, δεν μπορεί να καυχηθεί με ένα μεγάλο αριθμό τετραγωνικών μέτρων, έτσι το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το "εννέα", το οποίο είναι σε θέση να δροσίσει τον αέρα σε ένα δωμάτιο από 18 έως 25 m 2.

4) Πρόσθετες λειτουργίες

Τα φίλτρα αέρα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο επιλεγμένο μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος. Ο κύριος στόχος τους είναι να προστατεύσουν τα εσωτερικά στοιχεία από το να πάρουν συντρίμμια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία της συσκευής. Επιπλέον, αυτά τα φίλτρα αέρα βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα. Ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών συσκευών είναι εξοπλισμένα με ειδικά λεπτά φίλτρα που εμποδίζουν την είσοδο τριχών, αλλεργιογόνων κ.λπ. στον αέρα.

Το κόστος του διαχωρισμένου συστήματος ποικίλει ανάλογα με το σύνολο των πρόσθετων επιλογών. Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό με ειδικές λειτουργίες, ανατρέξτε στη λίστα των δυνατών:

 • Ψύξη και θέρμανση. Πολλά μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων, τα οποία διαθέτουν λειτουργία ψύξης, προσφέρουν επιπλέον τη δυνατότητα θέρμανσης του αέρα όταν μειώνεται η εξωτερική θερμοκρασία.
 • Εξαερισμός. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, ο συμπιεστής δεν ανάβει. Ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας κατανέμει τον αέρα ομοιόμορφα στο δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την κρύα εποχή, όταν ο αέρας που θερμαίνεται από τις μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης ανεβαίνει προς τα πάνω και η θερμοκρασία κοντά στο πάτωμα παραμένει χαμηλή και άβολη.
 • Αυτόματη λειτουργία. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας επιτρέπει στο κλιματιστικό να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία αέρα του δωματίου, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων συστημάτων θέρμανσης, ψύξης ή εξαερισμού, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
 • Αφυδάτωση. Κατά κανόνα, η διαδικασία ψύξης του αέρα με ένα διαχωρισμένο σύστημα συνοδεύεται πάντα από μείωση της υγρασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διέλευση του θερμού αέρα μέσω της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, σχηματίζεται συμπυκνωμένη υγρασία, η οποία απομακρύνεται μέσω συστήματος αποστράγγισης. Ωστόσο, σε ένα υγρό κλίμα, ο τυπικός τρόπος λειτουργίας δεν είναι αρκετός, έτσι ώστε το σύστημα διάσχισης να είναι εξοπλισμένο με λειτουργία αφυγραντήσεως. Όταν ενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία, η λειτουργία του κλιματιστικού δεν αλλάζει θεμελιωδώς.
 • Καθαρισμός αέρα. Τα κλιματιστικά υψηλής ποιότητας είναι συχνά εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο σύστημα φιλτραρίσματος που συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι παθολόγοι είναι παρόντες σε αυτό το δωμάτιο. Τα καλά φίλτρα (άνθρακας, ηλεκτροστατικά κ.λπ.) βοηθούν να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, σωματίδια σκόνης, μαλλί ζώων και άλλα αλλεργιογόνα.
 • Ταχύτητα ανεμιστήρα. Η ποσότητα αέρα που ρέει απευθείας στο σύστημα εξαρτάται από την ταχύτητα της περιστροφής του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας. Κατά κανόνα, ο ανεμιστήρας έχει από 3 έως 5 ταχύτητες. Η ταχύτητα περιστροφής στην αυτόματη λειτουργία εξαρτάται από τη διαφορά μεταξύ των παραμέτρων θερμοκρασίας που έχει οριστεί και της θερμοκρασίας που έχει καθοριστεί στο δωμάτιο τη στιγμή: Εάν η θερμοκρασία του αέρα αντιστοιχεί στη ρυθμισμένη θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με την ελάχιστη ταχύτητα.
 • Κατεύθυνση ροής αέρα. Για να ρυθμίζεται η ροή του αέρα, καθώς και να κατανέμεται ομοιόμορφα στο δωμάτιο, τα συστήματα διάσχισης είναι εξοπλισμένα με οριζόντιες περσίδες, η θέση των οποίων μπορεί να αλλάξει. Εάν ο ψυχρός αέρας φτάσει από το κλιματιστικό για να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, συνιστάται η τοποθέτηση της περσίδας σε μια θέση όπου η ροή αέρα κατευθύνεται προς τα πάνω. Έτσι, το split σύστημα δεν θα "φυσήξει" στα πόδια των ανθρώπων, οδηγώντας σε υποθερμία, και η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα αλλάξει ομοιόμορφα. Εάν είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό στη λειτουργία "θέρμανσης", οι περσίδες θα πρέπει να κατευθύνονται προς τα κάτω, έτσι ώστε η ροή θερμού αέρα να αυξάνεται σταδιακά. Πολλά μοντέλα κλιματικής τεχνολογίας στην κατηγορία premium είναι εξοπλισμένα με κάθετες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν αυτόματα τη ροή αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση. Ένας ενσωματωμένος ανιχνευτής παρουσίας σηματοδοτεί ότι το άτομο βρίσκεται στο δωμάτιο και στη συνέχεια τα blinds ανακατευθύνουν τη ροή του ψυχρού αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση.
 • Χρονοδιακόπτης για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για όσους προτιμούν να επιστρέψουν από την εργασία σε ένα διαμέρισμα στο οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί ένα άνετο κλίμα. Η ρύθμιση του αυτόματου χρονοδιακόπτη σάς επιτρέπει να ορίσετε τον τρόπο λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας σας.
 • Νυχτερινή λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα μειώνεται στο ελάχιστο για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου. Εάν η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη, το σύστημα διαίρεσης μειώνει σταδιακά τη ρυθμισμένη θερμοκρασία κατά 2-3 μοίρες. αν ψύχεται - η θερμοκρασία αυξάνεται στις ίδιες τιμές. Αυτό δημιουργεί τις πιο άνετες συνθήκες για έναν ήχο ύπνου. Η λειτουργία νύχτας σβήνει αυτόματα μετά από 7 ώρες λειτουργίας.
 • Wi-Fi. Στη σειρά σχεδόν κάθε μάρκας υπάρχουν μοντέλα με μονάδα wi-fi που σας επιτρέπει να ελέγχετε το κλιματιστικό σας από οπουδήποτε στον κόσμο. Για παράδειγμα, τρώνε από την εργασία στο σπίτι, ενεργοποίησε το κλιματιστικό και έχει ήδη κρυώσει το δωμάτιο για την άφιξή σου. Βολικό; Φυσικά! Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, το σύστημα δεν λειτουργεί ακόμη και στην πράξη υπάρχει τεράστιο πλήθος προβλημάτων με αυτήν την ενότητα. Ίσως σε ένα ή δύο χρόνια η κατάσταση θα αλλάξει.

Αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή του ιδιοκτήτη μιας σύγχρονης πριμοδότησης με σύστημα split. Δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει να θυμηθεί ένα που ακόμη και βοηθά να σώσει. Αυτό είναι μια λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία έχει μειωθεί και πριν από την εποχή θέρμανσης είναι ακόμη πολύ μακριά, το κλιματιζόμενο κλιματιστικό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας θερμότητας στο δωμάτιο. Σε αυτή τη λειτουργία, το split σύστημα καταναλώνει πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους τυπικούς θερμαντήρες. Επιπλέον, η υγρασία του αέρα δεν μειώνεται τόσο όσο όταν θερμαίνεται από συμβατικό θερμαντήρα αέρα.

5) Κατανάλωση ισχύος

Τα συμβατικά κλιματιστικά που δεν είναι εξοπλισμένα με μετατροπέα μπορούν να καταναλώσουν έως και 1,2 kW. Η μέγιστη κατανάλωση του διαχωρισμένου συστήματος με τον μετατροπέα είναι 700 W, αρκετή για να διατηρήσει τις τιμές θερμοκρασίας που επιτυγχάνονται και 250 watt. Αυτά τα κλιματιστικά ανήκουν στην πιο οικονομική κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης «Α», η οποία επιτρέπει να μιλάμε για το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος των ιδιοκτητών τους. Ήδη μετά την πρώτη εποχή χρήσης του συστήματος split inverter, η οικονομία θα είναι πολύ αισθητή, έτσι ώστε αυτή η τεχνολογία του κλίματος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως φιλική προς το περιβάλλον. Πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία κατανάλωσης ενέργειας μπορείτε να βρείτε στις οδηγίες του διαχωρισμένου συστήματος. Εάν ενδιαφέρεστε για τα οικονομικά οφέλη από την απόκτηση τεχνολογίας του κλίματος και επίσης ανησυχείτε για το οικολογικό μέλλον του πλανήτη, ο κλιματισμός του inverter είναι η επιλογή σας.

6) Ασφαλής τοποθέτηση του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν σκεφτόμαστε την ασφαλή τοποθέτηση του κλιματιστικού, δεν μπορείτε να φανταστείτε μια κατάσταση κατά την οποία είναι δυνατό να πέσει η εσωτερική μονάδα λόγω της κακής ποιότητας τοίχου ή της οροφής. Όταν χρησιμοποιείται η τεχνολογία του κλίματος, η πιο επικίνδυνη είναι η κατευθυνόμενη ροή του ψυχρού αέρα. Εάν ένα άτομο είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα για να παρεμποδίσει την κίνηση αυτής της ροής του αέρα, μπορεί να προκαλέσει υποθερμία και ταυτόχρονες καταρροϊκές ασθένειες. Επομένως, μην τοποθετείτε το κλιματιστικό μηχάνημα με τέτοιο τρόπο ώστε να φυσάει σε καθιστό ή ξαπλωμένο άτομο. Η δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής αέρα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το βέλτιστο σημείο για την εγκατάσταση του συστήματος split. Κατά την αγορά του επιλεγμένου μοντέλου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τον σύμβουλο για αυτή τη στιγμή. Πολλά σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ομαλής ρύθμισης της ροής του αέρα, εξαιτίας των οποίων δεν λαμβάνετε μέρος του κατευθυνόμενου ψυχρού αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η σωστή τοποθέτηση της κλιματικής τεχνολογίας όχι μόνο θα σας δώσει ένα άνετο εσωτερικό κλίμα αλλά και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της ίδιας της συσκευής, η οποία δεν θα λειτουργήσει στο όριο της λόγω του γεγονότος ότι η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η βέλτιστη τοποθεσία.

7) Τακτική συντήρηση του διαχωρισμένου συστήματος

Η συντήρηση του κλιματιστικού, κατά κανόνα, δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες ή τακτική πρόσληψη εξωτερικών ειδικών για την εκτέλεση συνήθων χειρισμών. Τα βασικά σημεία σχετικά με τη διατήρηση της απόδοσης του συστήματος split σας περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης ή στον ιστότοπο του κατασκευαστή, οπότε ακόμη και ένας ερασιτέχνης μπορεί να αντιμετωπίσει τη συντήρηση. Για τα φίλτρα εσωτερικής μονάδας που είναι μολυσμένα από εισερχόμενη σκόνη και λεπτά σωματίδια απαιτείται τακτική επιθεώρηση και καθαρισμός. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα πρέπει να ξεπλένονται καλά με ζεστό νερό ή πεπιεσμένο αέρα, αποφεύγοντας την ισχυρή πίεση. Διαφορετικά, η δομή του πλέγματος μπορεί να καταστραφεί και το φίλτρο θα αποτύχει. Λίγες χρόνια μετά την αγορά του κλιματιστικού, θα χρειαστεί να ανεφοδιάσουμε. Ο Freon είναι πολύ ασταθής, οπότε η σταδιακή διαρροή του από το σύστημα είναι θέμα χρόνου. Η μείωση της στάθμης ψυκτικού μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία του συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα. Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκευές θα είναι μακρές και δαπανηρές. Η τακτική συντήρηση του διαχωρισμένου συστήματος όχι μόνο θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής αλλά και θα σας εξοικονομήσει από τα περιττά απορρίμματα που σχετίζονται με την επισκευή της.

Τα παρακάτω σημάδια μπορούν να σηματοδοτήσουν μείωση της στάθμης του Freon στο σύστημα ή τη διαρροή του:

 • Το κλιματιστικό δεν ψύχει επαρκώς τον αέρα στο δωμάτιο (ή δεν κρυώνει καθόλου).
 • Όταν λειτουργεί το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, μπορείτε να ακούσετε εξωτερικούς ήχους, η ίδια η μονάδα είναι ασταθής.
 • Εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος στο τηλεχειριστήριο ή στον πίνακα LED του κλιματιστικού. Η ίδια η συσκευή δεν ενεργοποιείται.

Η διαρροή Freon μπορεί να διαγνωστεί από τον εαυτό σας κατά την επιθεώρηση των βαλβίδων της εξωτερικής μονάδας. Αφαιρέστε το πλαστικό κάλυμμα που καλύπτει και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για μερικά λεπτά. Εάν μία από τις βαλβίδες καλύπτεται από παγετό, αυτό δείχνει σαφώς μια διαρροή φρεονίου. Μια τέτοια δυσλειτουργία μπορεί να εξαλειφθεί μόνο από έναν ειδικό που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επομένως, μετά τη διάγνωση, χρειάζεται μόνο να καλέσετε το τηλέφωνο του διαχωρισμένου συστήματος της εταιρείας. Συμπεριλάβετε ένα ελαττωματικό κλιματιστικό σε κάθε περίπτωση όχι, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ζημιές και δαπανηρές επισκευές.

Αυτό είναι! Προσπαθήσαμε να κάνουμε χρήσιμο υλικό και να σας πούμε σχετικά με τα συστήματα διάσπασης.

P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)