Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι αυτό και πώς διαφέρει από τα κλιματιστικά;

Για να μην υποστείτε θερμότητα το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να καταστρέψετε το διαχωρισμένο σύστημα - τι είναι, τι διαφέρει από το κλιματιστικό και ποιες λειτουργίες εκτελεί. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζετε και να εξετάζετε.

Τι σημαίνει ένα διαχωρισμένο σύστημα;

Κάτω από το διαχωριστικό σύστημα εννοείται το κλιματιστικό, το οποίο περιλαμβάνει την εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Με τη διαίρεση σε ένα θορυβώδες και ήσυχο μέρος, μπορείτε να αποθηκεύσετε πολύ χώρο. Η αρχή λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει την απόσυρση, την ψύξη και την απελευθέρωση αέρα. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής περιλαμβάνουν:

 • ελάχιστο θόρυβο.
 • υψηλή ισχύς, η οποία βοηθά να κρυώσει μεγάλα δωμάτια?
 • επαρκή στάθμη ψύξης.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • τηλεχειριστήριο.
 • ένα μεγάλο αριθμό λειτουργιών.

Συνεχίζοντας να καταλάβουμε το split σύστημα - τι είναι, πρέπει να σταματήσετε την προσοχή και τις υπάρχουσες ελλείψεις.

 • έλλειψη εξαερισμού με καθαρό αέρα.
 • υψηλή τιμή ορισμένων μοντέλων.
 • δεν μπορούν να μεταφερθούν κατά τη μετακίνηση.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κλιματιστικού και ενός συστήματος split;

Πολλοί είναι σίγουροι ότι αυτό είναι ένα και το αυτό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τύπους εξοπλισμού με τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

 1. Για τη λειτουργικότητα των διαχωρισμένων συστημάτων περιλαμβάνεται η σιωπηρή λειτουργία, η παρουσία μεγάλου αριθμού τρόπων λειτουργίας, η διήθηση αέρα, η δυνατότητα τηλεχειρισμού και ούτω καθεξής. Το παραδοσιακό κλιματιστικό έχει λιγότερες λειτουργίες.
 2. Η αρχή του διαχωρισμένου συστήματος συνεπάγεται την παρουσία ενός ζεύγους μονάδων στο σχεδιασμό, αλλά το κλιματιστικό είναι μονοκόμματο.
 3. Ο κλιματισμός διαθέτει μόνο παράθυρο ή κινητή επιλογή, αλλά το split σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε τοίχο, οροφή, δάπεδο και άλλες επιλογές.
 4. Το σύστημα διαχωρισμού έχει έναν τύπο συστήματος, ο οποίος μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, αλλά δεν διαθέτει κλιματισμό.

Πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα σε ένα διαμέρισμα;

Για να μην ξοδέψετε μάταια τα χρήματα, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος. Εστίαση σε τέτοιες συμβουλές όπως το πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα:

 1. Υλικό. Μεγάλη σημασία έχει το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα, τοποθετημένο στο δρόμο. Για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλαστικό ή μέταλλο, επομένως προτιμάται η δεύτερη επιλογή.
 2. Επίπεδο θορύβου. Βέλτιστες ενδείξεις - 25-30 dB και η μέρα αυτή η στάθμη θορύβου δεν εμποδίζει τους ανθρώπους.
 3. Κατασκευαστής. Η επιλογή αυτής της παραμέτρου εξαρτάται από τα διαθέσιμα κεφάλαια. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα αποδεδειγμένα κλιματικά εμπορικά σήματα. Τα πιο δημοφιλή είναι τα εμπορικά σήματα: Electrolux, Neoclima, Samsung και General Climate.
 4. Τηλεχειριστήριο. Ανακαλύπτοντας το διαχωρισμένο σύστημα - τι είναι αυτό, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε την παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου σε αυτή την τεχνική. Με αυτό, μπορείτε να αλλάξετε τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό είναι μόνο ένα ελάχιστο σύνολο που μπορεί να επεκταθεί.

Λειτουργίες του διαχωρισμένου συστήματος

Το κόστος αυτού του εξοπλισμού επηρεάζεται από μια σειρά επιλογών, οι οποίες συνιστώνται να διαβάζονται εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην πληρώνουν υπερβολικά. Ανακαλύπτοντας το διαχωρισμένο σύστημα - τι είναι, θα μελετήσουμε λεπτομερέστερα τις κοινές λειτουργίες:

 1. Ψύξη και θέρμανση. Είναι σαφές ότι ο κύριος σκοπός αυτής της τεχνικής είναι η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα, αλλά υπάρχουν μοντέλα που θερμαίνουν τον αέρα σε χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία.
 2. Εξαερισμός. Σε αυτή τη λειτουργία, ο συμπιεστής δεν λειτουργεί και ο ανεμιστήρας συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή της παροχής αέρα.
 3. Αυτόματη λειτουργία. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να διατηρήσετε την επιλεγμένη θερμοκρασία αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 4. Καθαρισμός αέρα. Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού κατηγορίας premium μπορεί να έχει ένα πρόσθετο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο συλλαμβάνει μικρά σωματίδια. Αυτό είναι σημαντικό για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Όταν χρησιμοποιείτε λεπτά φίλτρα, μπορείτε να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές και σκόνη.
 5. Ταχύτητα ανεμιστήρα. Αυτή η παράμετρος καθορίζει την ποσότητα αέρα που διέρχεται μέσω του συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τεχνικός έχει 3-5 ταχύτητες.
 6. Κατεύθυνση ροής αέρα. Μέσω οριζόντιων περσίδων μπορεί να ρυθμιστεί η κατεύθυνση της ροής.
 7. Χρονοδιακόπτης. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν μια χρήσιμη λειτουργία που βοηθά να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό την καθορισμένη ώρα. Χάρη στον χρονοδιακόπτη, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας του ατόμου.
 8. Νυχτερινή λειτουργία. Περιγράφοντας ένα διαχωρισμένο σύστημα - τι είναι αυτό, αξίζει να επισημανθεί μια άλλη χρήσιμη λειτουργία, στην οποία η ταχύτητα του ανεμιστήρα μειώνεται στο ελάχιστο, μειώνοντας το επίπεδο θορύβου. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σταδιακά κατά 2-3 ° C, γεγονός που θα δημιουργήσει τις πιο άνετες συνθήκες για τον ύπνο.

Σύστημα διαχωρισμού ισχύος

Αυτός ο δείκτης υποδεικνύει την ικανότητα ψύξης του εξοπλισμού και μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ειδική αριθμομηχανή που παρουσιάζεται στις ιστοσελίδες εταιρειών που πωλούν τεχνολογία κλιματισμού. Η κατά προσέγγιση καθολικό σύστημα διαχωρισμού για την ψύξη του δωματίου με ένα 10 m2 πρέπει να έχει χωρητικότητα 1 kW, αλλά μόνο όταν το ύψος της οροφής είναι όχι λιγότερο από 3 m. Κατασκευαστές είναι δύναμη εξοπλισμού HVAC σε BTU / ώρα, η οποία είναι περίπου 0,3 watts.

Η θερμοκρασία του συστήματος διαχωρισμού

Υπάρχει μια ευρεία διάδοση των θερμοκρασιών λειτουργίας, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα μοντέλα έχουν πολλούς πρόσθετους αισθητήρες ελέγχου, ενώ άλλοι έχουν μόνο δύο στην εσωτερική μονάδα. Σε διάσπαση χαρακτηρισμός σύστημα αυτό έδειξε ότι η πλειοψηφία των κλιματιστικών έχει ένα φυσιολογικό εύρος θερμοκρασίας, έτσι ώστε η ψύξη λαμβάνει χώρα όταν ο δρόμος από +18 έως + 45 ° C, αλλά θέρμανση υποθέτουν μία τιμή από +18 έως -5 ° C. Εξαιρέσεις είναι δαπανηρά εμπορικά σήματα που παράγουν συστήματα με ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Σύμφωνα με μία από τις ταξινομήσεις των διαχωρισμένων συστημάτων μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: συμβατικά, inverter και πολλαπλά συστήματα. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο βολική, καθώς είναι δυνατό να ελέγχεται ο βαθμός ψύξης και θέρμανσης, καθώς η λειτουργία της μονάδας συμπιεστή μπορεί να αλλάξει. Inverter split σύστημα ψύξης πριν από τις συνήθεις επιλογές έχει τέτοια πλεονεκτήματα:

 1. Μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% της ηλεκτρικής ενέργειας ανά μήνα.
 2. Ικανότητα παροχής άνετης θερμοκρασίας σε σταθερή λειτουργία.
 3. Λειτουργεί συνεχώς χωρίς ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, γεγονός που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εξωτερικό σύστημα διαχωρισμού

Πολυλειτουργική συσκευή που δεν απαιτεί μόνιμη τοποθέτηση σε τοίχο. Συχνά, αγοράζεται για ενοικιαζόμενες κατοικίες, όταν πρέπει να μετακινηθείτε. Η χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει την ενίσχυση του σωλήνα εισαγωγής αέρα στο παράθυρο και την ενεργοποίηση του κουμπιού τροφοδοσίας. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος δαπέδου περιλαμβάνουν: κινητικότητα, τηλεχειρισμό, παρουσία λειτουργίας ψύξης και θέρμανσης αέρα, καθώς και ιονισμού και καθαρισμού του αέρα. Ο κατάλογος των μειονεκτημάτων περιλαμβάνει τέτοιες παραμέτρους:

 • αυξημένο επίπεδο θορύβου ·
 • περιορισμοί ισχύος ·
 • το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται συχνά.
 • υψηλότερη τιμή.
 • Ένας μικρός σωλήνας δεν σας επιτρέπει να βγάλετε το κλιματιστικό από το παράθυρο.

Συστήματα διαχωρισμού τοίχων

Αυτά τα μοντέλα είναι τα πιο συνηθισμένα όταν η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη πιο κοντά στην οροφή. Είναι μικρό και τα ογκώδη αντικείμενα τοποθετούνται έξω από το σπίτι. Ο τοίχος μπορεί να παρουσιαστεί σε διαφορετικό σχεδιασμό. Το σύστημα διαχωρισμού τύπου τοίχου παρέχει μέγιστη απόδοση θερμότητας και ψύξης. Κύρια πλεονεκτήματα:

 • καλή συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της συσκευής πίεσης.
 • συμπιεστής με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • υπάρχουν στοιχεία πέδησης.
 • έξυπνη ρύθμιση.

Σύστημα διαχωρισμού οροφής

Στα γραφεία, συχνά εγκαθιστούν τέτοια μοντέλα, τα οποία επίσης προστατεύουν το χώρο από ένα βύθισμα, καθώς ο κρύος αέρας κατευθύνεται ομοιόμορφα προς τα κάτω. Υπάρχουν κλιματιστικά συστήματα δαπέδου και οροφής που βρίσκονται κοντά στον τοίχο ή κοντά στο πάτωμα. Το σχέδιο είναι συχνά τετράγωνο. Τα πλεονεκτήματα των μοντέλων οροφής περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κρυφής εγκατάστασης. Τα διακοσμητικά πάνελ μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της οροφής. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για ειδική προετοιμασία για εγκατάσταση.

Σύστημα διαίρεσης κασετών

Μια τέτοια παραλλαγή του συστήματος κλιματισμού εγκαθίσταται κάτω από την οροφή και οι μονάδες μπορούν να κατευθύνουν τον αέρα σε 2-4 κατευθύνσεις. Η κατανομή του αέρα γίνεται μέσω του κάτω μέρους της μονάδας. Το σύστημα ψύξης με κασέτα έχει πολλά πλεονεκτήματα: αθόρυβη λειτουργία, άριστη απόδοση, ομοιόμορφη κατανομή της ροής αέρα και δυνατότητα δημιουργίας μιας αδιάκοπης ροής αέρα. Αυτή η έκδοση κλιματιστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευρύχωρα δωμάτια. Περιγράφοντας το διαχωρισμένο σύστημα - τι είναι, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τα υφιστάμενα μειονεκτήματα:

 • είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να διατηρηθεί
 • Ο καθορισμός του είναι απαραίτητος κάτω από ένα ανώτατο όριο.
 • υψηλό κόστος.

Σύστημα διαχωρισμού αγωγών

Για τον έλεγχο του διαχωρισμένου συστήματος σε αυτή την εκδοχή χρησιμοποιείται μια σταθερή συσκευή στην οποία οι εσωτερικές μονάδες τοποθετούνται στους αγωγούς των αγωγών εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να συμπληρωθούν με φίλτρα και στοιχεία θέρμανσης. Αυτή η τεχνική εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της κατασκευής, έτσι ώστε οι εσωτερικές μονάδες, τα καλώδια και οι σωλήνες καλύπτονται με διακοσμητικά πάνελ. Περιγράφοντας ότι πρόκειται για ένα σύστημα διαίρεσης καναλιών, αξίζει να τονιστεί ότι έχει μια περίπλοκη δομή:

 1. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να έρχεται σε επαφή με φρέσκο ​​αέρα που εισέρχεται στη βαλβίδα αέρα με ηλεκτρική κίνηση.
 2. Στη συνέχεια, ο αέρας φιλτράρεται. Ακόμα εδώ μπορεί να υπάρχει ένας θερμαντήρας, ο οποίος θερμαίνει τον αέρα.
 3. Μέσω ενός ανεμιστήρα καναλιών με εξασθενητή ήχου, ο αέρας διέρχεται μέσα στο κανάλι εισαγωγής του συστήματος εισαγωγής.
 4. Στο επόμενο στάδιο, ο αέρας περνά στη μονάδα κλιματισμού, όπου ψύχεται ή θερμαίνεται στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και ανακατευθύνεται προς το δωμάτιο.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Αυτό το σύστημα διαθέτει αρκετές εσωτερικές μονάδες, επομένως χρησιμοποιείται για να ψύχει (θερμότητα) τον αέρα σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα, για παράδειγμα, σε γραφεία ή καταστήματα. Είναι επίσης κατάλληλο για σπίτι με 3-4 ορόφους. Το σύστημα ελέγχου διαχωρισμού είναι απλό, αλλά το εξωτερικό στοιχείο δεν αλλάζει, καθώς μόνο μία εξωτερική μονάδα θα στερεωθεί στην πρόσοψη. Η τιμή ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού είναι υψηλότερη από τα αναλογικά.

Εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων

Προκειμένου ο τεχνικός να λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε δύο μονάδες σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες σε αυτό το θέμα. Εάν ενδιαφέρεστε για τον τρόπο εγκατάστασης του συστήματος split, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η εγκατάσταση πραγματοποιείται με ειδικό έργο που θα συμμορφώνεται με τα ισχύοντα πρότυπα και απαιτήσεις. Οι κύριες αποχρώσεις της εγκατάστασης περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες:

 1. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο μπαλκόνι χωρίς γυάλινο πλαίσιο ή απευθείας στην πρόσοψη του κτιρίου.
 2. Είναι σημαντικό οι μονάδες να βρίσκονται σε αυστηρά οριζόντια κατάσταση και η σύνδεση να γίνεται με ελάχιστη διαρροή.
 3. Περιγράφοντας ένα split σύστημα - τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να καθορίσετε ότι πρέπει να υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού μπλοκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η παράμετρος είναι 20-30 m. Θα πρέπει να υπάρχει διαφορά σε υψόμετρο - 5-15 m.
 4. Τοποθετήστε τη μονάδα στο δωμάτιο, έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην πέσει απευθείας στο άτομο.

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τι είναι ένα split σύστημα; Η αρχή του κλιματιστικού.

Πώς λειτουργεί το split σύστημα;

Στο σπίτι, στη δουλειά - πολλοί έχουν ήδη κλιματιστικά. Αλλά περίπου το 50% εξακολουθούν να είναι πεπεισμένοι ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού προμηθεύει αέρα από το δρόμο μέσω του εσωτερικού!

Και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη χρήση αυτής της οικιακής συσκευής.

Η αρχή του κλιματιστικού

Στην καρδιά του κάθε συστήματος κλιματισμού, είτε πρόκειται για το σπίτι ή split-σύστημα βιομηχανία κλιματισμού, που τις απλές νόμους της φυσικής, τα οποία αναφέρουν ότι η εξάτμιση του υλικού λαμβάνει χώρα απορρόφηση της ενέργειας και αντίστροφα: όταν συμπύκνωση - έκλυσης θερμότητας.

Οποιοδήποτε σύγχρονο κλιματιστικό είναι μια αντλία για τη μεταφορά θερμότητας από το ένα μέρος στο άλλο, εναλλασσόμενοι από τη διαστολή και συστολή του ρευστού εργασίας (αέριο Freon).

Εάν μετακινήσετε είπε σε επίπεδο νοικοκυριού, εξάτμιση στην εσωτερική μονάδα διαχωρισμού του συστήματος φρέον παίρνει την περίσσεια θερμότητας στο δωμάτιο (αν το σύστημα κλιματισμού είναι σε λειτουργία ψύξης), και μεταφέρει αυτή τη θερμότητα προς το εξωτερικό της εξωτερικής μονάδας. Είναι λογικό να φανταστούμε ότι αν η διαδικασία αντιστραφεί, το κλιματιστικό θα... ζεσταίνει το δωμάτιο. Τα περισσότερα συστήματα διάσχισης είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες τριών οδών, οι οποίες επιτρέπουν στο σύστημα να λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης του δωματίου. Στην περίπτωση αυτή, το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό κύκλωμα του διαχωρισμένου συστήματος και, απορροφώντας θερμότητα από το δρόμο, το μεταφέρει στο δωμάτιο.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αλλαγής της θερμοκρασίας στις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες των σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων, αναπτύσσεται ένα πολύπλοκο σύστημα σωλήνων χαλκού των εναλλάκτη θερμότητας, που επιτρέπει ένα μικρό χρονικό διάστημα για την εκτροπή ή την απορρόφηση της θερμότητας. Σε ένα εξωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος, το μήκος των τριχοειδών σωλήνων χαλκού μπορεί να φτάσει εκατοντάδες μέτρα! Παρά το δαπανηρό χαλκό που χρησιμοποιείται λόγω των διακριτικών παραμέτρων του συντελεστή μεταφοράς θερμότητας. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές κλιματιστικών παγκοσμίως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν χαλκό για την παραγωγή εναλλακτών θερμότητας με ελάχιστες προσθήκες άλλων μετάλλων: αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους του εξοπλισμού αλλά αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητα της εργασίας.

Το σχήμα 1 δείχνει τις κύριες μονάδες του κλιματιστικού:

Ο ανεμιστήρας του διαχωρισμένου συστήματος έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ταχύτητα ανταλλαγής θερμότητας στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω της έγχυσης αέρα και της εμφύσησης του εναλλάκτη θερμότητας. Αν δεν υπήρχε ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η διαδικασία μεταφοράς θερμότητας καθυστέρησε απρόσκοπτα και η ίδια η μονάδα θα έπρεπε να αυξηθεί σημαντικά σε μέγεθος. Κατά το σχεδιασμό σύγχρονα ανεμιστήρες χωρίσει συστήματα χρησιμοποιούν προηγμένη επίτευξη αεροδυναμική, μειώνοντας έτσι την αντίσταση κατά την περιστροφή και κατά συνέπεια μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και επίσης μειώνει το επίπεδο της εξωτερικής μονάδας θόρυβο κλιματιστικού λόγω της απουσίας των τυρβώδεις ροές αέρα. Έτσι ώστε ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας - αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη έλικα, και το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας σχεδιασμού και εφαρμογής της καινοτομίας στην αεροδυναμική ροή.

Ένα από τα κύρια και πιο φορτωμένα μέρη του διαχωρισμένου συστήματος είναι ο συμπιεστής. Συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία μεταφοράς θερμότητας: οδηγεί το freon και εκτελεί το κύριο έργο αλλαγής των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού μέσου. Το διάγραμμα 2 δείχνει τον κύκλο λειτουργίας του κλιματιστικού:

Όπως φαίνεται στο κύκλωμα του κλιματιστικού εξατμίζεται (και ανάκλησή καταπόσεως θερμότητας εσωτερικού χώρου) για Freon ψυκτικού εισέρχεται στο συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. αέριο φρέον έχει χαμηλή πίεση και σχετικώς υψηλή θερμοκρασία, αλλά για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα του συμπιεστή συμπιέζει το αέριο και η θερμοκρασία περαιτέρω αυξήσεις στην πίεση αύξησης φόντο, αυξάνοντας την θερμοκρασία απόκλιση αέρα έξω από τη μονάδα εναλλάκτη θερμότητας και του εξωτερικού raboichm σώμα, δηλ ίδιο το φρέον.

Στο πλέγμα της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, το Freon, το οποίο έχει υπερβολική πίεση και θερμοκρασία, εκπέμπει γρήγορα θερμότητα και εισέρχεται σε υγρή κατάσταση. Η θερμοκρασία πέφτει και είναι έτοιμη να επανέλθει στην εσωτερική μονάδα του split σύστημα σας για να αφαιρέσει τη θερμότητα.

Ο συμπιεστής έχει διαφορετικό σχεδιασμό: έμβολο, περιστροφικό, βιδωτό, σπειροειδές. Ο κλασσικός συμπιεστής με έμβολα λόγω της αστάθειας της δημιουργούμενης πίεσης (η κυκλικότητα της λειτουργίας οδηγεί σε αλλαγές στην πίεση του αερίου εργασίας) και το επίπεδο θορύβου της εργασίας σταδιακά φτάνει σε μη ύπαρξη.

Οι αναμφισβήτητες ηγέτες στην κατασκευή αξιόπιστων και ανθεκτικών συμπιεστών είναι κατασκευαστές παλιών ιαπωνικών σημάτων, όπως η Mitsubishi Electric, η Daikin, η Toshiba.

Μερικοί γνωστοί κορεάτες κατασκευαστές κλιματιστικών, όπως η Panasonic, δεν παράγουν μόνο ένα συμπιεστή, αλλά αγοράζουν μονάδες από τους Ιάπωνες κατασκευαστές και χωρίς φόβο δίνουν εγγύηση 5 ετών για την εργασία τους. Νέοι σύγχρονοι συμπιεστές, οι οποίοι έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής και επίσης επιτρέπουν στο σύστημα διαχωρισμού να λειτουργεί με σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας.

Ο συμπιεστής λειτουργεί συχνά σε αυξημένες ταχύτητες και υπό την επίδραση αρνητικών εξωτερικών παραγόντων. Οι κατασκευαστές φρένων προσθέτουν ειδικό λάδι και πρόσθετα για τη λίπανση των ειδικώς φορτωμένων εξαρτημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συχνά αδύνατο να εγκατασταθεί ένας νέος τύπος συστήματος διαχωρισμού (στο freon R410) στην παλιά διαδρομή Freon (μέσω της οποίας πέρασε ο τύπος R22 R22).

3. Εναλλάκτης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
Όπως είναι ήδη σαφές από το όνομα (και την περιγραφή των προηγούμενων μονάδων) παρέχει απομάκρυνση θερμότητας από το αέριο φρέον υψηλής πίεσης για τη δυνατότητα μετάβασης του Freon στην υγρή κατάσταση.

Το καθήκον των μηχανικών είναι να εξασφαλίσουν ότι στο περιορισμένο χώρο του εξωτερικού συγκροτήματος του διαχωρισμένου συστήματος θα εξασφαλιστεί η απομάκρυνση της θερμότητας από ολόκληρο το δωμάτιο / χώρο αρκετών τετραγωνικών μέτρων. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του ελικοειδούς σχήματος των σωλήνων εναλλάκτη θερμότητας, ενώ τα πρόσθετα ένθετα των πλακών λαμβάνουν τη θερμότητα.

Ο βαθμός μόλυνσης του εναλλάκτη θερμότητας επηρεάζει σημαντικά τη μεταφορά θερμότητας. Εάν φράξει (λόγω της λειτουργίας σε συνθήκες με σκόνη, η προσκόλληση των τριχιδίων και γύρη), τότε απότομα μειώσει την απόδοση μεταφοράς θερμότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του όλου συστήματος εκτός λειτουργίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και τακτικό καθαρισμό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ενότητα "Συντήρηση κλιματιστικών".

Μέρος του χωρισμένου συστήματος, το οποίο επέτρεψε πράγματι να διαιρέσει τη λειτουργία κλιματισμού ψύξης (εσωτερικού) και αφαίρεσης θερμότητας (στο δρόμο). Αποτελείται, κατά κανόνα, από δύο χάλκινους σωλήνες: μία μικρότερη διάμετρο - υγρό, το φρέον διέρχεται στο εσωτερικό μπλοκ σε υγρή κατάσταση. η δεύτερη - μεγαλύτερη διάμετρος, για την αφαίρεση του εξατμιστή και μετατροπή σε φρέον αερίου από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας.

Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής, επίσης:

 • σωλήνες χαλκού του κυκλώματος φρέον του κλιματιστικού. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος της κίνησης του φρέον: οι χάλκινοι σωλήνες τροφοδοτούνται στον συμπιεστή και στους εναλλάκτες θερμότητας της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Λόγω της ποιότητας του σωλήνα που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγκατάσταση, η διάρκεια και η απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού
 • σωλήνα αποστράγγισης. Για την αποστράγγιση του συμπυκνωμένου νερού - που σχηματίζεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού
 • καλώδιο ελέγχου παρεμβολής. Διαχειρίζεται και συντονίζει τη λειτουργία δύο τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος
 • καλώδιο τροφοδοσίας. Οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Αλλά όχι και οι δύο, αλλά μόνο ένας από αυτούς. Το δεύτερο (το οποίο εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού) τροφοδοτείται από άλλο τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τη σειρά εγκατάστασης μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Εγκατάσταση κλιματιστικών".


5. Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Καλείται να εξασφαλίσει την αποτελεσματική εξάτμιση του Freon. Όταν ο Freon εξατμίζεται, ο χάλκινος σωλήνας του εναλλάκτη θερμότητας ψύχεται. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις του ίδιου του εναλλάκτη θερμότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με την αύξηση της ψυκτικής ικανότητας του διαχωρισμένου συστήματος αυξάνονται επίσης οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Στον εναλλάκτη θερμότητας, η συμπύκνωση της υγρασίας συμβαίνει παρομοίως με τη δροσιά: λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας του αέρα που ρέει μέσα από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού η συμπυκνωμένη υγρασία αποστραγγίζεται (διαφορετικά θα ξεχείχε από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού). Εκατοντάδες κυβικά μέτρα αέρα περνούν μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας σε μία ώρα. Αυτός ο αέρας δεν είναι πάντα απόλυτα καθαρός. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός μιας "γενειάδας" από σκόνη και βρωμιά. Η παρουσία υγρασίας συμβάλλει επίσης στον πολλαπλασιασμό των παθογόνων. Από την άποψη αυτή, οι κατασκευαστές (Mitsubishi Electric, Daikin, Fujitsu General) εφαρμόζουν τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουν:

 • αφύγρανση του εναλλάκτη θερμότητας. Αφού απενεργοποιηθεί το σύστημα διαχωρισμού, λαμβάνει χώρα ένα προσωρινό φούσκωμα της σχάρας για αφυγρανση
 • Επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας με ειδική επίστρωση που εμποδίζει το σχηματισμό μικροοργανισμών
6. Η πτερωτή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Η λειτουργία είναι παρόμοια με τον ανεμιστήρα εξωτερικής μονάδας. Ειδικές απαιτήσεις αφορούν την αεροδυναμική και την εξίσωση της ροής αέρα της εσωτερικής μονάδας για την επίτευξη δύο στόχων:

 • μειώστε την πίεση του θορύβου (για να εξασφαλίσετε μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο με τη μονάδα που λειτουργεί)
 • αύξηση της απόδοσης στην ανταλλαγή θερμότητας

Πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα για την ψύξη του δωματίου και άλλες συμβουλές του εγκαταστάτη με την εμπειρία

Επιλέγοντας το σύστημα split να αγοράσετε, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στις κύριες αποχρώσεις που δεν πρέπει να παραμεληθούν κατά την αγορά ενός προϊόντος. Δεδομένου ότι έχω την επιθυμία να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους με τα γεγονότα, και θα αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα συστάσεις, σας συμβουλεύουμε να είστε υπομονετικοί και να διαβάσετε μέχρι το τέλος.

1. Ο εγκαταστάτης με την εμπειρία. Γιατί πρέπει να ακούσω τη γνώμη μου

Πρώτον, θέλω να μιλήσω για τη δουλειά μου στο ρόλο των συστημάτων διασύνδεσης εγκαταστάτη. Ξεκίνησε το 2006, όταν σχεδόν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα εργάζονταν στο freon R22. Προς το παρόν, αυτά τα ογκώδη κλιματιστικά είναι απίθανο να βρεθούν στο κατάστημα, εκτός από το ότι η αγορά μπορεί να βρεθεί. Έχει κερδίσει μια μικρή εμπειρία, έχοντας εργαστεί στην πόλη του για αρκετά χρόνια σε αξιόλογες επιχειρήσεις, και στη συνέχεια πήγε σε ένα ελεύθερο ταξίδι, για να μιλήσει, για "δωρεάν ψωμί". Μέσα από ένα χρόνο μαζί με έναν φίλο συμφώνησε να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση, και πήγε - φύγει! Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καταχωρημένη ΠΕ, δημιούργησε τη δική τους ιστοσελίδα, ασχολούνταν με πωλήσεις, εγκατάσταση και συντήρηση. Όμως, δυστυχώς, το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουμε στον πληθυσμό μας ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνια. Φυσικά, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι συνθήκες έχουν αναπτυχθεί, αλλά, όπως λένε οι άνθρωποι: "Τι δεν γίνεται, όλα είναι για το καλύτερο." Επί του παρόντος, εργάζομαι σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα. Ως εκ τούτου, δεν έχω καμία πρόθεση, να σας οδηγήσω σε παραπάτημα, θέλω μόνο να εκφράσω τη γνώμη μου ως ειδικός που εξέτασε αυτό το προϊόν από μέσα και από όλες τις πλευρές. Αρκετά για τον εαυτό μου... ας ξεκινήσουμε για το κύριο πράγμα!

2. Η τιμή του split σύστημα ως κύριο παράγοντα κατά την επιλογή

Ο κύριος σκοπός κάθε split-σύστημα για τη δημιουργία άνεση για το άτομο που το κλίμα ήταν ευνοϊκό στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει, πρώτα απ 'όλα, αυτό το δωμάτιο ψύξης στο ζεστό σεζόν. Και με την έναρξη του καλοκαιριού, αποφασίζουμε να αγοράσουμε και να εγκαταστήσουμε αυτή τη συσκευή. Παρακολουθώντας τις διαφημίσεις, διαβάστε τις πληροφορίες στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών των άρθρων αναλογιστεί κανείς ότι στο απέκτησε σύστημα πρέπει πάντα να είναι τα ακόλουθα στοιχεία ως ιονιστή, μια ποικιλία διαφορετικών έξυπνων αισθητήρων, σούπερ φίλτρα, αεροσυμπιεστής, έναν αντιστροφέα βεβαίως, την έλλειψη ηχητικά εφέ. Και για όλα αυτά τα πράγματα ένα άτομο είναι έτοιμο να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Και αν δεν έχετε πάρα πολλά χαρτονομίσματα και να αγοράσει ένα ακριβό συσκευή είναι ακριβό για τον προϋπολογισμό σας, σας το συνιστώ να ακούσουν τη συμβουλή μου. Ναι, πρώτα χτύπησε η συγκαταβατική τιμή για το 8000 δεν αξίζει την αγορά, θα πρέπει πάντα να θυμάστε σχετικά με την αξιοπιστία και την ποιότητα της συσκευής. Μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές αγοράς σε μια μέση τιμή στην αγορά των 12 - 14.000, όπου θα βρείτε ένα αξιοπρεπές για τα χαρακτηριστικά του split συστήματος. Αποφασίστε πόσο είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε, ώστε να υπάρχει άνεση στο δωμάτιό σας και να πάτε για ψώνια στο κατάστημα. Δίνω συμβουλές - μην ακούτε πολύ τις πληροφορίες του διευθυντή σχετικά με το πλεονέκτημα του προτεινόμενου μοντέλου, επειδή ενδιαφέρεται να πουλήσει ένα ακριβό προϊόν.

3. Ιονιστής

Για να καθαρίσει τον αέρα από τα μικρόβια, αυτή η επιπρόσθετη λειτουργία επινοήθηκε από τους προγραμματιστές. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μια σχετικά μικρή μονάδα με μια μικρή βούρτσα, η οποία διοχετεύεται από την εισερχόμενη ροή αέρα και εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού (χωρίς μικρόβια) αέρα. Με τα δικά σας ανθρώπινα συναισθήματα, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τον ιονισμό του αέρα και πάντα θα αμφιβάλλετε ότι αυτό το μπλοκ, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από ένα κουτί, ταιριάζει πλήρως με την εργασία. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσετε χωριστά ένα πλήρως ιονιστή συσκευή. Σας συμβουλεύω να ελέγξετε με τον διαχειριστή στην αίθουσα πωλήσεων την παρουσία ενός ιονιστή στη συσκευή, αλλά μην το υπερεκτιμάτε.

4. Αστρονομία

Τρέχουσα μοντέλα των διαιρούμενων συστημάτων λειτουργούν αρκετά ήσυχα, είναι ένα πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον για τους κατασκευαστές και προγραμματιστές παρακολουθούν συνεχώς αυτό, οπότε η διαφορά σε 5 - 10 dB θα νιώσετε αν, φυσικά, δεν θα πάρει την ελαττωματική συσκευή.

5. Έξυπνοι αισθητήρες

Οι ειδικοί κάθε χρόνο εκσυγχρονίζουν την τεχνολογία του κλίματος, γεμίζοντας επιπλέον τη συσκευή με διάφορους αισθητήρες. Έτσι, το έξυπνο σύστημα "Econavi" στο "Panasonic", χάρη στους τοποθετημένους αισθητήρες, είναι σε θέση να ανιχνεύσει οποιοδήποτε χώρο για την παρουσία ανθρώπων σε αυτό, ενώ δεν ανταποκρίνεται στα κατοικίδια ζώα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αλλαγής της ισχύος του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο εξαρτάται από τη δραστηριότητα των ανθρώπων και τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Πώς έχει επιτευχθεί η ανθρώπινη πρόοδος!

Αλλά πρέπει πάντα να θυμάστε τη λαϊκή σοφία: "Όσο πιο απλός - τόσο πιο αξιόπιστος." Είναι πολύ εμφανές στο σύστημα κλιματισμού. Έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στον τομέα αυτό, ήμουν πεπεισμένος για την προσωπική εμπειρία ότι απλές συνήθεις κλιματολογικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλέστερες και μακρύτερες στη διάρκεια ζωής από ό, τι τα εμπορικά σήματα με ένα όνομα που έχουν μια δέσμη έξυπνων αισθητήρων. Και θυμηθείτε ότι η τεχνική έχει μια ιδιότητα που μερικές φορές αποτυγχάνει. Φανταστείτε πόσο κοστίζει η αντιμετώπιση ενός ακριβού κλιματιστικού.

6. Super φίλτρα

Πώς οι κατασκευαστές επιθυμούν να διαφημίσουν τα ανεπτυγμένα φίλτρα αέρα τους! Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε για τις υπερφυσικές ικανότητες των φίλτρων που όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα της σκόνης αλλά μπορούν να απαλλαγούν από το δωμάτιο σας από διάφορα βακτήρια, καλούπια και αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό από ιούς. Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία των σκεπτικιστών και δεν πιστεύω στην υπερ-ικανότητα αυτών των φίλτρων αέρα. Αμφιβάλλω ότι ένα μικρό απλό πλέγμα μπορεί να προσφέρει τόσο αποτελεσματική απόδοση φίλτρου. Ναι, αυτό είναι άλλο που θυμάμαι! Μερικές φορές σε μερικά μοντέλα μπορείτε να δείτε στα φίλτρα, να εισαγάγετε κάποιο ενδιαφέρον χαρτόνι κυματοειδές ή ινών εμποτισμένων με λεπτό άνθρακα. Θαύματα και μόνο.

7. Αναστροφέας ή συμβατικό σύστημα διαχωρισμού

Πρόσφατα, όλο και πιο συχνά μπορείτε να ακούσετε να μιλάτε για τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος split inverter. Αλλά, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, σας συμβουλεύω να μην διαδώσετε τα τελευταία χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την αγορά αυτής της συσκευής, αφού δεν παρατηρείτε μεγάλη διαφορά στις αισθήσεις σας. Αν είχα την ευκαιρία να ξοδέψω "έξτρα" χρήματα, θα είχα αγοράσει μια εγκατάσταση μετατροπέα για εκείνους τους χώρους όπου οι άνθρωποι δαπανούν αρκετό χρόνο απευθείας κοντά στο split σύστημα, χωρίς καμία κίνηση σε άλλες αίθουσες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη ή ένα δωμάτιο για παιδιά. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν βλέπω την ανάγκη να ξοδεύω χρήματα σε μια εγκατάσταση μετατροπέα.

Υπάρχει η άποψη ότι ένα από τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος inverter είναι η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, το κέρδος είναι μέχρι 50%. Τώρα θα υπολογίσουμε αυτή την εξοικονόμηση μαζί. Έτσι, η τιμή ενός μετατροπέα είναι περίπου 1,5 έως 2 φορές πιο ακριβή κατά μέσο όρο, σε χρήματα είναι περίπου 10 χιλιάδες. Φυσικά, αμφιβάλλω πάρα πολύ για την αξιοπιστία των δεδομένων σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά ας το πούμε απλά.

Πρακτικά το split σύστημα λειτουργεί δύο μήνες το χρόνο, το χρησιμοποιούμε στους θερινούς καλοκαιρινούς μήνες. Ερχόμενοι από την εργασία, ενεργοποιείτε τη συσκευή και τι συμβαίνει; Η συσκευή λειτουργεί 15 ώρες την ημέρα. Η εξωτερική μονάδα καταναλώνει την κύρια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο συμπιεστής δεν λειτουργεί πάντα με τον βασικό εξοπλισμό, δηλαδή ενεργοποιεί και κλείνει περιοδικά, επομένως είναι προβληματικό να πούμε από 15 ώρες πόσο θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου, εάν το σύστημα είναι σωστά επιλεγμένο, τότε η συσκευή θα λειτουργεί όχι περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα, ενώ τα συστήματα split του μοντέλου 7-9 καταναλώνουν περίπου 1 kW ανά ώρα. Ας αποφασίσουμε ένα παράδειγμα.

8 * 1 = 8 kW ημερησίως

8 * 60 (2 μήνες για 30 ημέρες) = 480 kW ετησίως

Εάν εξετάσετε τα δεδομένα αναφοράς, τότε στις τεχνικές προδιαγραφές του 9ου μοντέλου αναφέρεται ότι η κατανάλωση ετησίως είναι 450 kW και πήρα λίγο περισσότερο για τον υπολογισμό. Προτείνω για την καθαρότητα του πειράματος να λάβει 500 kW ετησίως. Εάν πιστεύετε ότι ο κατάλογος, η μονάδα inverter εξοικονομεί 50% της ηλεκτρικής ενέργειας, αντίστοιχα, αποδίδει 25 kW ετησίως.

250 * 3,6 ρούβλια / 1 kW = 900 ρούβλια

Προσθέστε λίγο περισσότερο και κερδίστε 1000 ρούβλια. ανά έτος. Ακόμη και με όλες τις στρογγυλοποιήσεις, βλέπουμε ότι η συσκευή πρέπει να λειτουργεί για 10 χρόνια, έτσι ώστε η εξοικονόμηση να είναι 10 000 ρούβλια! Η ζωή του κλιματιστικού είναι 7 χρόνια, 10 χρόνια είναι λίγο πολύ, και αν είναι ακόμη έτσι, τότε πιστέψτε με, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς επισκευές. Η επισκευή μονάδων μετατροπέα δεν θα κοστίσει πάρα πολύ.

8. Μια γνωστή μάρκα δεν είναι πάντα καλύτερη

Επί του παρόντος, τα καταστήματα πωλούν διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών από πολλούς από τους πιο διαφορετικούς κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, μην ακούτε πάντα τον διαχειριστή στο πάτωμα συναλλαγών, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ο σύμβουλός σας. Όπως λέει η λαϊκή σοφία - "Κάθε βάτραχος επαινεί το βουνό της", φυσικά αυτή η θέση θα γίνει αποδεκτή από τον πωλητή στο κατάστημα. Στο Διαδίκτυο στα φόρουμ μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες, αλλά συχνά θα είναι η ανατροφοδότηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη στην επιχείρηση κλιματισμού. Αλλά το ερώτημα παραμένει, πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα καλό κλιματιστικό μέσο μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων; Ο άνθρωπος είναι έτσι διατεταγμένος ώστε, φοβάται να ακούει τα ελάχιστα γνωστά εμπορικά σήματα: Daikin, Lesser, Kintetsu, Mitsubishi. Αλλά ακούστε με - μην επιλέγετε μια συσκευή μόνο με το όνομα! Μετά από όλα, δεν γνωρίζετε τίποτα για τον κατασκευαστή. Συνιστώ πρώτα να μάθω αν η επιλεγμένη μάρκα παράγει εμπορικά κλιματιστικά μηχανήματα διαφορετικών τύπων. Για παράδειγμα, συστήματα πολλαπλών συστημάτων, κασέτες, κανάλια, υπό οροφή ή οροφή. Για να μην παραπλανηθείτε, ζητήστε να δείτε τον κατάλογο και να επαληθεύσετε την ειλικρίνεια των πληροφοριών του πωλητή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μικροί κατασκευαστές παράγουν μόνο μοντέλα διανομής 7 - 24 μοντέλων οικιακού τοίχου και η ποιότητα δεν είναι ιδιαίτερα λαμπερή σε αυτές τις συσκευές.

Φυσικά, ο καθένας θέλει να αγοράσει μια συσκευή γνωστής μάρκας, κατασκευαστή όπως η "Samsung" ή η "LG". Οι άνθρωποι για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι είναι ποιοτικοί και αξιόπιστοι σε λειτουργία. Ω, πόσο βαθιά είσαι λάθος! Στο έργο μου γνώρισα πολλά "νεκρά" κλιματιστικά από διάσημους κατασκευαστές. Ναι, στο σπίτι παρακολουθώ τη Samsung TV, η οποία με εξυπηρετεί πιστά για περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κλιματικό σύστημα του ίδιου κατασκευαστή θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Για τον εαυτό μου, δεν θα αγοράσω ποτέ τη συσκευή αυτών των σημάτων. Πολύ συνθλιβή για την κατανομή, split-σύστημα των κινέζων κατασκευαστών, και η κορεατική συσκευές είναι ακριβό για μένα. Αναμφισβήτητα, πρέπει να λάβετε υπόψη τον όγκο πωλήσεων, καθώς και τον ανθρώπινο παράγοντα κατά την επιλογή και την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές πωλούνται από καταστήματα δικτύου, γι 'αυτούς ο κύριος αριθμός πωλήσεων και δεν σκέφτονται την ποιότητα της εγκατάστασης.

Τι συμβαίνει πραγματικά; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε! Έτσι, οι άνθρωποι αγοράζουν τα προϊόντα της δημοφιλούς μάρκας "Samsung" ή "LG" με μια καλή έκπτωση για "9 900 ρούβλια" και, αυτό που είναι πολύ δελεαστικό, "δωρεάν εγκατάσταση". Και εσείς, ξέρετε, που οι ειδικοί θα εγκαταστήσουν την εγκατάσταση; Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι συμβαίνει πραγματικά. Σε τέτοια καταστήματα δεν υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες εγκαταστάτες, αποστέλλουν πελάτες σε κάποιο "shabashnik" ή παρέχουν πληροφορίες επαφής, έτσι να μιλούν, στην αριστερή εταιρία. Έτσι, εγκαθιστάτε τη συσκευή μακριά από τους ειδικούς, δεν έχει σημασία η ποιότητα της εργασίας. Είναι σημαντικό για αυτούς τους "εμπειρογνώμονες" τον αριθμό των μονών, και το σημαντικότερο των τραπεζογραμματίων! Τι είναι η δωρεάν εγκατάσταση; Μετά από όλα, όλοι γνωρίζουν: "Ελεύθερο τυρί, μόνο σε μια ποντικοπαγίδα"! Σας προσφέρεται ένα φτηνό κλιματιστικό, το κόστος του οποίου περιλαμβάνει ένα χαμηλό κόστος μιας τυποποιημένης εγκατάστασης της συσκευής. Ο αριθμός των χρημάτων εξαρτάται από το ποσό των χρημάτων που εισπράχθηκαν από το κατάστημα. Είναι πολύ απλό! Αυτοί οι "ειδικοί εγκατάστασης" εκτελούν 5 ή περισσότερες στύσεις ανά ημέρα, δηλαδή λαμβάνουν ποσότητα, όχι ποιότητα. Ως ειδικός, για γενική ανάπτυξη, δηλώνω ότι μια επαγγελματική ομάδα δύο ατόμων μπορεί να προσαρμόσει ποιοτικά από διαφορετικούς πελάτες όχι περισσότερα από δύο συστήματα split ανά ημέρα! Έτσι αποδεικνύεται ότι όσοι εκτελούν 5 τροποποιήσεις την ημέρα είναι απλώς "χάκερ"! Και αυτό ακολουθείται από το γεγονός ότι κάθε δέκατο αγοραστή συναντά κλιματιστικά με σπάσιμο της μάρκας "Samsung" ή "LG". Άνθρωποι, οπότε υπάρχει μια συσχέτιση που οι συσκευές αυτών των σημάτων συρρικνώνονται πιο συχνά.

Αλλά, «καπνός χωρίς φωτιά», πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές συχνά καίγονται ή σφηνωμένο συμπιεστές, και από τον πίνακα ελέγχου, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κατά την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού από αυτούς τους κατασκευαστές πρέπει πάντα να αναρωτιέμαι τι ήρθε και πάλι ο κύριος του έργου που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο κενό, και ο πλοίαρχος είναι συχνά απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του μηχανήματος, αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας.

Και εδώ είναι ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός. Όταν παίρνετε το εσωτερικό μπλοκ "Samsung" ή "LG" στο χέρι, θα αισθανθείτε αμέσως κάτι δεν είναι σωστό, είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από τα ίδια μπλοκ των άλλων κατασκευαστών. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει εγκατασταθεί εναλλάκτης θερμότητας! Και σε μοντέλα όπως 7-k και 9-k, μερικές φορές δεν μπορείτε να δείτε έναν από τους τοίχους του ψυγείου. Σε ακριβά, ποιοτικά συστήματα κλιματισμού, τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν, η εσωτερική μονάδα είναι γεμισμένη σε δύο στρώματα. Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα είναι ότι το βάρος είναι σχεδόν δύο φορές λιγότερο από ό, τι πρέπει να είναι, η απόδοση είναι αδύναμη, και η συσκευή φεύγει γρήγορα. Όλοι θα ήθελαν να δουν μια μικρή, συμπαγή εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου, αλλά η ικανότητα ψύξης εξαρτάται από αυτό και την καταλληλότητα χρήσης του κλιματιστικού στο σύνολό του.

9. Το βάρος του διαχωρισμένου συστήματος

Μία από τις σημαντικές παραμέτρους των συστημάτων κλιματισμού είναι το βάρος και το μέγεθος των μονάδων. Με αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συσκευές, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες είναι συνήθως βαρύτερες και μεγαλύτερες από τα πρότυπα τυποποιημένα συστήματα split. Μερικοί κατασκευαστές διατηρούν μικρές, συμπαγείς διαστάσεις, εγκαθιστώντας πιο ισχυρούς συμπιεστές ή, σωστά, έχουν στρώματα εναλλάκτη θερμότητας. Εδώ, το βάρος είναι ένας εκθετικός παράγοντας ενός καλού συστήματος. Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα κιβώτια και τον εξοπλισμό των πινακίδων (ένα είδος πινακίδας πληροφοριών όπου ο κατασκευαστής τοποθετεί την εγγραφή στα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής) να αναφέρει το βάρος των μπλοκ. Επιλέγοντας ένα μοντέλο, και ιδιαίτερα τους ελάχιστα γνωστούς κατασκευαστές με παρόμοια τιμή, συγκρίνετε αυτήν την παράμετρο. Αν και το βάρος δεν είναι ο κύριος παράγοντας, αλλά στη θέση σας θα το έκανα σίγουρα χωρίς να αποτύχει.

10. Μεταλλικό και πλαστικό περίβλημα

Τέτοιες μάρκες, όπως η Daikin, η Samsung ή η LG, προτιμούν να κάνουν χωριστά πλαστικά περιβλήματα. Κάτω από την επίδραση της ατμοσφαιρικής πλαστικό σώμα μπορεί να έρθει σε ρήμαγμα εξωτερική φως του ήλιου - αυτό θα συμβεί στέλεχος, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να ραγίσει από την ξηρότητα ή απλά να καταρρεύσει. Επαναλήφθηκαν περιπτώσεις, όταν ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας «LG» άγγιξε τη δομή του σώματος παραμόρφωση.

11. Κατασκευαστές

Όταν έρθει στο κατάστημα για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς διάσπαση του συστήματος, ασυνείδητα καταβάλει αμέσως την προσοχή στη χώρα της ετικέτας κατασκευαστή και στη συνέχεια θα δείτε την επιγραφή «made in China». Θέλω να σας διαβεβαιώσω αμέσως, αυτή η επιγραφή τίποτα δεν λέει και όχι να μην συνδέεται με την ποιότητα του προϊόντος. Πολλές δημοφιλείς μάρκες έχουν δικαιολογηθεί καιρό την παραγωγή τους στην Κίνα, και αυστηρό έλεγχο από εμπειρογνώμονες από τις κορυφαίες εταιρείες για την ποιότητα των προϊόντων της.

Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα είναι η Κίνα, αλλά συμβαίνει επίσης να είναι διαφορετική! Πρακτικά σε κάθε βήμα υπάρχουν διαχωρισμένα συστήματα, τα οποία, παράδοξα, έχουν τα ίδια εσωτερικά μέρη - διαφορετικές σανίδες, εναλλάκτες θερμότητας, αλλά και συμπιεστή. Η εμφάνιση των περιπτώσεων έχει μικρές διαφορές, σπάνια, αλλά μερικές φορές, όταν η εμφάνιση είναι ίδια και οι ετικέτες των σημάτων είναι διαφορετικές. Αλλά, τι θέλεις! Ακόμη και οι πίνακες ελέγχου είναι οι ίδιοι και, μάλλον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετά διαφορετικά από άλλα μοντέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να βρεθούν σε φτηνές συσκευές χαμηλής ποιότητας. Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αγοράσει ένα split σύστημα με υψηλό κόστος, και υπολογίζετε σε μια χαμηλότερη τιμή, η οποία είναι κάτω από τη μέση αγορά, τότε σας συμβουλεύω να μην επιλέξετε. Για εσάς υπάρχει ένα κριτήριο - αυτή είναι η εμφάνιση που θα σας αρέσει.

Στην πράξη, για να σας ενδιαφέρουν, πωλητές μιλούν για την παραγωγή των συσκευών τους από τη Δυτική Ευρώπη, που συχνά αναφέρεται ως η Γαλλία, η Ολλανδία ή το γνωστό Ιαπωνία. Οι διευθυντές δείχνουν πιθανούς αγοραστές η σήμανση για τη διάσπαση πακέτο - σύστημα δείχνει την χώρα κατασκευής «Ιαπωνία» (σημείωση, δεν «κατασκευάζονται στην Ιαπωνία»), αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα είναι η κινεζική κατασκευαστή. Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα τρομερό στην περίπτωση αυτή! Σήμερα, σπάνια, αλλά μερικές φορές μπορείτε να αγοράσετε ένα συγκρότημα συσκευή της Μαλαισίας, και αν ξαφνικά είσαι τυχερός, και ιαπωνικά. Αλλά για τις κορυφαίες μάρκες όπως «Hitachi», «Panasonic», «Toshiba» ή «Mitsubishi» θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Θα πρέπει να πληρώνω ένα μισό ή ίσως και δύο φορές περισσότερο από ό, τι θα πληρώσει για το κόστος του διαχωρισμού συστήματος κανονικού τύπου.

12. Ο συμπιεστής

Στις διαφημίσεις, στο Διαδίκτυο σε εξειδικευμένες διαφημιστικές ιστοσελίδες, στους καταλόγους καταστημάτων, όλο και πιο συχνά ορισμένες μάρκες δηλώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι με ένα συμπιεστή που παράγεται από την Ιαπωνία. Γιατί να εστιάσετε στον συμπιεστή; Επειδή το πιο βασικό μέρος κάθε διαχωρισμένου συστήματος είναι ένας συμπιεστής υψηλής ποιότητας που παρέχει τέτοιες κύριες παραμέτρους όπως ισχύ και απόδοση, έλλειψη αυξημένων επιπτώσεων θορύβου και αξιοπιστία της συσκευής! Φυσικά, δεν θέλω να σας διαταράξω, αλλά θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να διευκρινίσω ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Τα πιο φθηνά μοντέλα εγκαθιστούν συμπιεστές των ίδιων εμπορικών σημάτων. Και γιατί όχι; Ένας αξιόπιστος εκπρόσωπος για την παραγωγή συμπιεστών έχει αποδειχθεί η εταιρεία "Toshiba". Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι αγοράζουν εξοπλισμό μεσαίας τάξης με υψηλής ποιότητας συμπιεστή αυτού του αξιόλογου κατασκευαστή. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό.

13. Ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να προσέξετε στο κατάστημα

Ρωτήστε τον πωλητή σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός κέντρου εξυπηρέτησης στην περιοχή σας και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την περίοδο επισκευής της εγγύησης. Θα ήταν ωραίο αν είχατε την ευκαιρία να κάνετε κάποια χειραγώγηση με την εσωτερική μονάδα στο κατάστημα, δηλαδή να προσπαθήσετε να ανοίξετε και να κλείσετε μόνοι σας το κάλυμμα της μονάδας. Αυτή η διαδικασία θα χρησιμοποιείτε πάντα όταν καθαρίζετε τα φίλτρα στο σπίτι. Όταν ανοίγετε το καπάκι ενός συστήματος ποιότητας, γενικά δεν θα ακούσετε μια κρίσιμη στιγμή. Κατά μήκος της όλης περιμέτρου του περιβλήματος της εσωτερικής μονάδας, τα φίλτρα πρέπει να πιέζονται σφιχτά έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανοικτές πλευρές στα θερμαντικά σώματα (εναλλάκτες θερμότητας).

Θέλετε να το πιστέψετε ή όχι, αλλά αυτές οι δευτερεύουσες αποχρώσεις δείχνουν, γενικά, την αξιοπιστία και την ποιότητα της εγκατάστασης. Έτσι, το καπάκι είναι σε κακή ποιότητα εξοπλισμού, ανοίγει με δυσκολία και, επιπλέον, ακούγεται ένας ήχος λείανσης, σαν να πρόκειται να σπάσει. Τα φίλτρα αποσύρονται με προσπάθεια και προσκολλώνται συχνά στο ψυγείο. Στην περίπτωση, κατά μήκος των εξωτερικών άκρων υπάρχουν ρωγμές, δηλαδή, δεν υπάρχει στεγανότητα της τοποθέτησης. Μέσω αυτών των ρωγμών, η σκόνη μπορεί να πετάει ελεύθερα, η οποία εγκαθίσταται όχι μόνο στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, αλλά και στην πτερωτή.

14. Μοντέλα - 7,9,12,24,28,30

Το μοντέλο υποδεικνύει την ικανότητα της απόδοσης του συστήματος. Για οικιακούς και γραφειακούς χώρους, εγκαθίστανται οικιακά κλιματιστικά για τοίχους από μοντέλα 7 έως 30. Το μοντέλο εμφανίζεται πάντοτε στα κουτιά από χαρτόνι συσκευασίας και στις πινακίδες του ίδιου του εξοπλισμού. Δίνω ένα παράδειγμα:

 • μάρκα διάσπασης συστήματος LESSAR: LS / LU - H07KHA2 (το έβδομο μοντέλο δηλώνει τους αριθμούς 07).
 • διανομέας - μάρκας PANASONIK: CS / CU - E12MKD (το δωδέκατο μοντέλο δηλώνει τον αριθμό 12).

Είναι πολύ απλό. Σχεδόν η πλειονότητα των εργοστασίων παραγωγής ορίζει επίσης τα μοντέλα διαχωρισμένου συστήματος. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις, όταν ο κατασκευαστής σημειώνει με διαφορετικό τρόπο το μοντέλο των προϊόντων του. Έτσι, για παράδειγμα, το εμπορικό σήμα όπως το "KENTATSU" σηματοδοτεί το μοντέλο του ως εξής: KSGJ21HFAN1 / KSGJ21HFAN1. Και τα ακόλουθα στοιχεία μπορούν να διευκρινιστούν: 26, 35, 53, 61, 70. Για να μάθετε ποιο μοντέλο ενός συγκεκριμένου κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε αυτό το μέγεθος κατά 3.

Πώς να επιλέξετε ένα χωριστό σύστημα για τις εγκαταστάσεις σας - πρέπει να κάνετε έναν μικρό υπολογισμό. Ο αριθμός του μοντέλου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με τον αριθμό 3, και να πάρουμε την περιοχή του δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα, έτσι θα καταλάβουμε τη χρήσιμη περιοχή του κλιματιστικού. Και πιστέψτε με, αυτό θα είναι αρκετό. Για ένα δωμάτιο 27 τετραγωνικών μέτρων. m βάζω το ένατο μοντέλο, αλλά για 36 - το δωδέκατο μοντέλο τακτοποιεί αρκετά. Συχνά ρωτάται αν το έβδομο μοντέλο μπορεί να εγκατασταθεί σε δωμάτιο 30 τετραγωνικών μέτρων. m; Απαντήστε αμέσως - όχι! Και η δημαγωγία των πελατών ότι ο γείτονας έχει ένα ένατο μοντέλο και δροσίζει ολόκληρο το διαμέρισμα, θα πω τα εξής. Ναι, η δύναμη μπορεί και θα αρκεί για να κρυώσει ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά με ποια δυσκολία; Αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να εξασφαλίσετε ένα δεδομένο καθεστώς θερμοκρασίας, ενώ ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία (αυτό θα συζητηθεί αργότερα). Έτσι, το μέγιστο φορτίο εφαρμόζεται στον συμπιεστή και πρακτικά δεν κλείνει και αρχίζει να υπερθερμαίνεται. Σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, η διάρκεια ζωής θα μειωθεί στο ελάχιστο. Αξίζει να σε αξίζει; Επίσης, μην αγοράσετε ένα split σύστημα με ένα μεγάλο αποθεματικό ισχύος, ψύξη ένα μικρό δωμάτιο, θα ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε συχνά, το φορτίο απαιτείται για την εκκίνηση του κινητήρα. Όσο περισσότεροι κύκλοι, τόσο πιο συχνά υπάρχει μια βλάβη, και το μηχάνημα γίνεται άχρηστο.

15. Πώς να ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των συμβατικών και των μετατροπέων. Με μια τυπική συσκευή, η θερμοκρασία του αέρα που εξέρχεται από την εσωτερική μονάδα δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση άμεσα από την καθορισμένη θερμοκρασία στον πίνακα ελέγχου. Η θερμοκρασία 8 - 14 βαθμών Κελσίου είναι η μέση θερμοκρασία της ροής του εμφυσημένου αέρα υπό βέλτιστες συνθήκες. Στο τηλεχειριστήριο, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία που θέλετε να λαμβάνετε σε αυτό το δωμάτιο. Έτσι, αν έχετε την επιθυμία να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα έως 17 βαθμούς Κελσίου, η διάσπαση - το σύστημα θα λειτουργήσει μέχρι να φτάσει ακριβώς 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά το πιο κρύο δεν μπορεί να φυσήξει! Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν το στοιχειώδες πράγμα. Για μία δεδομένη επιθυμητή θερμοκρασία με ένα σημάδι των 17 βαθμών Κελσίου στο τηλεχειριστήριο είναι ακόμα στην αίθουσα με την εσωτερική μονάδα εμφυσάται μέση θερμοκρασία του αέρα 8 - 14 βαθμούς Κελσίου, όπως σε ένα συμβατικό κλιματιστικό απομακρυσμένη από ένα γεγονός που δεν συνδέονται άμεσα. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας του αέρα για άνετη ανθρώπινη δραστηριότητα είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Εάν, για παράδειγμα, εμφανίσετε μια θερμοκρασία με τον αριθμό των 20 βαθμών Κελσίου στον πίνακα ελέγχου, και δεν αισθάνεστε την αίσθηση του κρυώματος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα. Μπορούν να είναι διαφορετικά - από μια λανθασμένη επιλογή του μοντέλου συστήματος ως τις βλάβες στο ίδιο το κλιματιστικό. Εάν τοποθετήσετε τη θερμοκρασία στο σημείο ελάχιστης θερμοκρασίας, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του διαχωρισμένου συστήματος και θα πρέπει να επιστρέψετε τη συσκευή για επισκευές και να πληρώσετε ένα αξιοπρεπές ποσό για αυτό.

16. Αγορά ενός διαχωρισμένου συστήματος: ένα κατάστημα ή μια εταιρία για το κλίμα

Αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εφαρμογή διαχωρισμένων συστημάτων, θα διατυπώσουν κατηγορηματικά ότι είναι πολύ προβληματικοί και μερικές φορές απλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανταγωνιστές ενός καταστήματος δικτύου. Είναι αυτονόητο ότι μόνο σε μεγάλα καταστήματα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κρατήσουν εκπτώσεις σε δημοπρασίες για τους αγοραστές ή να ανακοινώσουν κάποιες δελεαστικές προσφορές. Σήμερα, οι τιμές χονδρικής είναι σχεδόν ίσες με τις τιμές λιανικής, γι 'αυτό σας συμβουλεύω να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις. Αρχικά, επισκεφθείτε αρκετά μεγάλα καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση οικιακών συσκευών στο κοινό. Αλλά ακούστε τη σύστασή μου - εγκαταλείψτε την επιβαλλόμενη τοποθέτηση, είναι καλύτερο να διατάξετε την εγκατάσταση της συσκευής σε μια εταιρεία κλιματισμού που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

17. Σε ποιον πρέπει να ανατεθεί η εγκατάσταση

Ο χρόνος ζωής της εγκατάστασης, όπως ήδη γνωρίζετε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια ποιοτική εγκατάσταση. Αγοράζοντας ένα σχετικά ακριβό σύστημα split, οι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα στην εγκατάσταση και πάντα προσπαθούν να βρουν φθηνούς εγκαταστάτες.

Εκείνοι που είναι λίγο πιο έξυπνοι, αρχίζουν να υπολογίζουν πόσα χρόνια στην αγορά υπάρχει μια εταιρία για το κλίμα. Αλλά είναι αυτή η ένδειξη; Η εταιρεία μπορεί να είναι τουλάχιστον 20 ετών και μόνιμη επαγγελματίες εγκαταστάτες απλά δεν το κάνουν, και ως εκ τούτου θα κατευθύνει τις λεγόμενες καθηγητές φοιτητής, ο οποίος πήρε μόνο μια δουλειά χθες. Ανεξάρτητα επιλέξτε μια εταιρεία κλίμα είναι προβληματική! Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ακόμα κι αν είστε ένας γείτονας στη σκάλα στο σπίτι όπου ζείτε, θα συστήσετε μια επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε ακριβώς εκείνοι οι άνθρωποι που εγκατέστησαν το σύστημα. Η συνεχής agiotage των εγκαταστάσεων συμβαίνει στις αρχές της θερινής περιόδου, οι επιχειρήσεις αυτές καταφεύγουν στις υπηρεσίες του "shabashnikov". Είναι καλύτερο να εκμεταλλευτείτε τη γνώμη των φίλων που έχουν ήδη εγκαταστήσει ένα split σύστημα στο σπίτι και να ρωτήσω αν δεν είχαν τηλέφωνο εγκατάστασης; Συνήθως, επαγγελματίες ειδικοί εγκαταλείπουν τα τηλέφωνα ή τις επαγγελματικές τους κάρτες, προφανώς ελπίζοντας για συστάσεις των υπηρεσιών τους. Θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους. Φροντίστε να ρωτήσετε το προσωπικό της εγκατάστασης, θα γίνει η εργασία για να εκκενωθεί ο αέρας με μια αντλία κενού; Αυτό, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι μια σχετικά σημαντική διαδικασία, αλλά για εξοικονόμηση χρόνου, οι περισσότεροι αδίστακτοι εγκαταστάτες αγνοούν αυτή τη διαδικασία. Αντλίες έρχονται σε διαφορετικές εταιρείες, αλλά η εμφάνισή τους είναι σχεδόν η ίδια, προσέξτε την παρουσία αυτής της συσκευής στα εργαλεία των ειδικών. Η παρουσία ηλεκτρικών σκουπών, λέει ότι έχουν διαμορφωθεί για να εγκαταστήσουν σωστά τον εξοπλισμό του συστήματος.

Αξίζει να ελέγξετε ένα σημείο - η διαδικασία σκουπίσματος διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα, ενώ η αντλία λειτουργεί συνεχώς. Προσπαθήστε να μην παρεμβαίνετε και μην ζητάτε από τους εγκαταστάτες περιττές ερωτήσεις και μην ακολουθείτε το βλέμμα της δουλειάς τους, καθισμένοι στην καρέκλα. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτές οι ενέργειες ερεθίζουν κάθε άτομο, και ακόμα περισσότερο, αυτό που σας παρέχει υπηρεσίες. Ακόμα και ένας έμπειρος ειδικός με τέτοιες ενέργειες ακούσια θα ρίξει τα κατσαβίδια από τα χέρια, για να μην αναφέρουμε τους νεοφερμένους. Θέλω να δώσω μια μικρή, αλλά χρήσιμη συμβουλή - μην είστε άπληστοι. Συμβουλή στους ειδικούς ότι αν σας αρέσει η δουλειά τους, θα τους ευχαριστήσετε, δώστε μια άκρη 200-300 ρούβλια. Δείτε πώς θα προσπαθήσουν να κάνουν τη δουλειά!

18. Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα

Η καλύτερη στιγμή για να εγκαταστήσετε τα split συστήματα είναι η άνοιξη, όταν η ζεστασιά έρχεται στο δρόμο και μόνο ο ήλιος αρχίζει να ζεσταίνεται. Σε αυτή την περίοδο, μπορείτε να βρείτε έναν κανονικό εγκαταστάτη σε προσιτή τιμή για το έργο τους. Το ύψος της εποχής αρχίζει με την έλευση του καλοκαιριού, οι εγκαταστάτες "ζωγραφίζονται" ένα μήνα εκ των προτέρων. Αυτό που δεν είναι παράδοξο είναι ότι αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται από έτος σε έτος. Εκείνοι που δεν μπορούν να περιμένουν, προσφέρουν χρήματα για να τους εξυπηρετήσουν εκτός σειράς. Αυτό αξίζει επίσης να σκεφτούμε εκ των προτέρων, ώστε να μην πληρώνουμε επιπλέον χρήματα!

19. Τόπος εγκατάστασης

Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα σε προσβάσιμο σημείο, όπως πολυώροφα κτίρια στην καλύτερη θέση στο παράθυρο άνοιγμα, καθώς στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί την υπηρεσία και να κάνουν το ελάχιστο κόστος για τη συμμετοχή της. Μερικοί άνθρωποι δεν το σκεφτόμαστε κατά την εγκατάσταση του διαχωρισμού - συστήματα, που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για την καλωδίωση σωλήνες φρέον και εγκαταστάτες με τη βοήθεια του πύργου, σύμφωνα με τον πελάτη να επιλέξει τη θέση της εξωτερικής μονάδας, που είναι σε δυσπρόσιτα σημεία, μερικές φορές αυτές οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ορειβάτες που είναι σαφές ότι δεν εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό. Και τότε οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ήταν λάθος και πλήρωσε τα επιπλέον χρήματα να δαπανήσουν εξυπηρέτηση μετά την πώληση της εξωτερικής μονάδας.

Φυσικά, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αυτή τη μονάδα στη σκιά, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει πάντα μια τέτοια ευκαιρία. Θα ήταν υπέροχο να τοποθετήσετε ένα γείσο, θα βοηθήσει στην προστασία της συσκευής από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις και, φυσικά, από τις ακτίνες του ήλιου. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποσυναρμολογούνται εύκολα από ειδικούς για την προληπτική συντήρηση των υπηρεσιών. Μην το πάρετε στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να καλύψετε το μπλοκ με πολυαιθυλένιο ή κουρέλια - για μια εποχή θα έχει χρόνο να σκουριάσει! Εάν εκφράζετε την επιθυμία να τοποθετήσετε ένα εξωτερικό μπλοκ στους λεπτούς τοίχους του μπαλκονιού, τότε θα ακούτε σταθερά ένα σταθερό buzz στην αίθουσα.

20. Προσωπική αξιολόγηση των δημοφιλών εμπορικών σημάτων κατασκευαστών διαχωρισμένων συστημάτων

Θα εκφράσω την προσωπική μου γνώμη, ανεξάρτητα από την τεχνική που θα επιλέξω, έχοντας εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και, με βάση τα μέσα, του προϋπολογισμού μου.

Ιστορικό:

Σήμερα το εισόδημά μου είναι περίπου 25 000 ρούβλια. Αλλά είμαι το είδος του ατόμου, ευρύτατα γνωστός ως cheapskate. Ναι, είμαι καλός άνθρωπος, αλλά με πικρία. Αλλά, δεν θέλω να ξοδεύω χρήματα σε κάτι σαν πολλούς άλλους ανθρώπους! Για τον εαυτό μου, έκανα μια βαθμολογία ποιότητας και αξιοπιστίας, συμπεριλαμβανομένων και προσιτές τιμές, καθώς και την πιθανότητα όχι μόνο το γάμο, αλλά και συντήρηση, εργασίες εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των παραμέτρων της λειτουργικότητας, στοιχεία σχεδίασης, και τη γενική εμφάνιση. Για μένα προσωπικά, η τιμολόγηση παίρνει την πρώτη θέση! Με αυτές τις σκέψεις, έκανα βαθμολογία μου, αλλά αν το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα είναι υψίστης σημασίας - σε αυτήν την περίπτωση, λυπάμαι, προτείνω η αξιολόγηση δεν αντιστοιχεί με τις απόψεις σας για αυτές τις συσκευές. Στη λίστα κάτω από τα καθορισμένα αξιολόγησης, προσπάθησα να εξετάσει μόνο τα δημοφιλή εμπορικά σήματα των κατασκευαστών εξοπλισμού.

Η βαθμολογία μου των διαχωρισμένων συστημάτων:

 • Παράθυρο conditioner BC (ναι είναι αυτός, το δηλώνω σοβαρά)
 • Panasonic (κατασκευασμένο στην Κίνα, μοντέλα 7 - 12)
 • Lessar Rational
 • Kentatsu
 • Midea, Aeronik, General Climat
 • Panasonic (εγκατάσταση Μαλαισίας ή εγκατάσταση μετατροπέα)
 • Toshiba, Hitachi
 • Samsung, LG (παραγωγή Κορέας)
 • Samsung, LG (κατασκευαστής Κίνα)
 • Mitsubishi
 • Daikin
 • Kraft (το ενδιαφέρον του αγοραστή για το εμπορικό σήμα, χάρη σε μια αποδεκτή πολιτική τιμών, για αυτό το λόγο πρόσθεσα αυτήν την εταιρεία στην βαθμολογία μου).

21. Συμβουλές για όσους αναζητούν κριτικές σχετικά με τα συστήματα split

Θα προσπαθήσω να σχολιάσω την βαθμολογία μου.

Ιστορικό:

Δηλώνοντας το γεγονός ότι είναι προβληματική η εξέταση διαφορετικών εμπορικών σημάτων και η σύγκρισή τους μεταξύ τους. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν μια ποικιλία από προϊόντα τους, που κυμαίνονται από τις επιλογές του προϋπολογισμού και τελειώνουν με ελίτ μοντέλα των split συστημάτων. Επίσης, προσπάθησα να αγγίξω όχι μόνο την πολιτική τιμών των συσκευών, αλλά και να λάβω υπόψη τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα διαφόρων συσκευών, προσπάθησα να συγκρίνω το μοντέλο τιμών του μοντέλου διαχωρισμένου συστήματος.

 • Παράθυρο BC 1500. Ναι, μην εκπλαγείτε, είναι αυτός! Το συνηθισμένο κλιματιστικό παράθυρο, και όχι ένα σύγχρονο σύστημα split σήμερα. Τον έβαλα στην πρώτη θέση σε αυτή την κατάταξη. Όχι πολύ καιρό πριν επισκέφτηκα τους γονείς μου και αποφάσισα να αποτρέψω την παλιά συσκευή κλιματισμού. Ξεκινήσαμε να θυμόμαστε πότε εγκαταστάθηκε, πήρε τα έγγραφα και αγκλύθηκε! Από το 1987, ο εξοπλισμός λειτουργεί ως ρολόι. 27 χρόνια χωρίς επισκευή! Εδώ είναι! Ειλικρινά, ήμουν συγκλονισμένος από αυτό το γεγονός. Η τεχνική έγινε στη συνείδηση, ποιοτικά, και δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθεί. Ένα τόσο μικρό πράγμα, όπως ένα βιδωτό βίδα και αυτό με δύο ροδέλες, ένα πλαστικό, και το άλλο είναι από μέταλλο. Ένα μειονέκτημα είναι ο θόρυβος, αλλά σαν να μην χρειαζόταν να παρατηρήσουμε ότι το φαινόμενο θορύβου είναι εγγενές σε όλα τα παραθύρων κλιματιστικά, αυτό θα πρέπει να συμβιβαστεί. Ο παλιός σχεδιασμός είναι αρκετά βαρύς, που ζυγίζουν μόνο οι εναλλάκτες θερμότητας, ένας ανεμιστήρας και ένα σκελετό από σίδερο, όπως ένα συνηθισμένο βαρέλι μοιάζει με πυκνωτή έναρξης. Φυσικά, δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο, και κανείς δεν σκεφτόταν το σχεδιασμό σε αυτά τα μακρινά χρόνια - καμία αισθητική εμφάνιση. Σε αυτά τα πρώτα χρόνια, όταν μου ρωτήθηκε ποια μάρκα κλιματισμού είχα, πάντα ντρεπόμουν να απαντήσω ότι είχα έναν τέτοιο κακοποιό σαν το "Beka" στο σπίτι μου! Σήμερα, μπορώ με περηφάνια να πω ότι 27 χρονών μου "ζουν", σκεφτείτε εσάς, ένας εργαζόμενος γέρος - ένα κλιματιστικό BC!
 • «Panasonic». Η αγαπημένη μάρκα όλων. Η ποιότητα του μη παραγωγικού συστήματος της Μαλαισίας και όχι του συστήματος inverter, δηλαδή η κινεζική παραγωγή, αποτιμώνται. Η απελευθέρωση του split-system "Panasonic" στην Κίνα, περιορίζεται στο 12ο μοντέλο - και είναι κρίμα! Ο σχεδιασμός είναι υπέροχος! Η συσκευή είναι αξιόπιστη, αθόρυβη, απλά την απολαμβάνετε όταν την εγκαταστήσετε. Για να το καθαρίσετε, δεν είναι απαραίτητο να ασκήσετε μεγάλη προσπάθεια, είναι εύκολα αποσυναρμολογημένο. Παραθέτω ορισμένες μικρές ατέλειες: δεν υπάρχει τρόπος ύπνου, αν και, ίσως, στα πιο πρόσφατα μοντέλα, οι προγραμματιστές έχουν εξαλείψει αυτή την αναστάτωση. Προς μεγάλη έκπληξη, ο αποσβεστήρας, ο οποίος ρυθμίζει τη ροή του αέρα, δεν εμφανίζεται, αλλά ακριβώς κάτω και ευθεία. Ένα τέτοιο κλιματιστικό δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο γραφείο κάτω από το γραφείο ή στο σαλόνι κάτω από το κρεβάτι. Γενικά, αυτά είναι αξιοπρεπή συστήματα διάσπασης.
 • Lessar Rational. Κάτω από την Panasonic δεν είναι μόνο στην τιμολόγηση, αλλά και στην υπηρεσία, καθώς δεν είναι πολύ βολικό να αποσυναρμολογηθεί και στη συνέχεια να συγκεντρωθεί. Συμπιεστής της ιαπωνικής εταιρείας "Toshiba", αναφέρεται σε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο εξοπλισμό. Ο συνηθισμένος σχεδιασμός και λειτουργεί σχεδόν χωρίς θόρυβο. Για δύο χρόνια πωλήσεων, ούτε και μία περίπτωση γάμου.
 • "Kentatsu". Αναφέρεται σε αξιόπιστες συσκευές. Το μάτι προσελκύει τον πελάτη, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τον συμβατικό εξοπλισμό. Σας συμβουλεύω να ελέγξετε την εσωτερική μονάδα, ανοίγοντας και κλείνοντας το κάλυμμα της, σε πολλά μοντέλα υπάρχει αυτό το ελάττωμα, αν και σε νέα θέματα το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει εξαλειφθεί. Όχι πάρα πολύ, δώστε προσοχή σε αυτά τα δευτερεύοντα μικροσκοπικά, το κύριο πράγμα είναι ότι συνολικά αυτή η συσκευή είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το κόστος του διαχωρισμένου συστήματος της σειράς «Τιτάν» υπερεκτιμάται από τους κατασκευαστές, αλλά υπογραμμίζω ότι αυτή είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη.
 • "Aeronik", "Midea", "Γενικό κλίμα". Πιστεύω ότι όλες αυτές οι τρεις μάρκες του ίδιου τύπου, και θα τους είχα αγοράσει με την ακόλουθη σειρά, όπως αναφέρεται. «Aeronik» - την ποιότητα και την προσιτή τιμή πολιτική διάσπαση - σύστημα. Συχνά έπρεπε να εργάζονται στην εγκατάσταση του συστήματος «Μιδέας», υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις, γιατί δεν μου άρεσε αυτό το μοντέλο. Από τους τρεις τύπους των πιο αηδιαστικό στο αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας κατά τον καθαρισμό απαιτείται στην αίθουσα, «Γενική Climat». Στα κανονικά μοντέλα, δεν υπάρχει τρόπος ύπνου, σε αντίθεση με τα συστήματα μετατροπέων. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική των τριών αυτών σημάτων, η αξία τους θα πρέπει να είναι μικρότερη από όλες αυτές τις μάρκες με την εξαίρεση των «Samsung», «LG» και «Kraft», αλλά δεν είναι σαφές από ό, τι σκέψεις μερικές φορές φουσκώνουν την τιμή της μάρκας «Μιδέας» και «Γενική Climat».
 • "Panasonic" (συναρμολόγηση της Μαλαισίας ή του συστήματος inverter). Ένα τέτοιο σύστημα διαχωρισμού διακρίνεται από την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Η συσκευή είναι εξαιρετική όχι μόνο στην εγκατάσταση, αλλά και στην υπηρεσία καθώς και στην προληπτική συντήρηση. Ορισμένα μοντέλα είναι εκπληκτικά με τη λειτουργικότητά τους, αλλά η τιμή είναι αρκετά προσιτή. Έρχεται για να καταγράψει το γεγονός ότι πιθανότατα, λόγω της αστάθειας του ρεύματος στα ηλεκτρικά μας δίκτυα, πολύ συχνά στις συσκευές οι πίνακες είναι αναμμένες. Όχι μόνο είναι η επισκευή δαπανηρή, αλλά προσπαθήστε να βρείτε έναν ειδικό για τις κάρτες, αφού δεν μπορούν όλοι να το κάνουν. Αρκετές φορές έπρεπε να βλέπω και να ακούω μηχανές που έκαναν δυσάρεστους ήχους με τη μορφή ενός σφυρί ή σφυρίχτρα, παρόλο που οι ήχοι αυτοί ήταν ελάχιστα ακουστικοί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος ερεθισμός. Εάν είχαν μια τιμή όπως αυτή του Kentatsu, δεν θα είχα αρνηθεί να αγοράσω ένα τέτοιο σύστημα.
 • "Toshiba", "Hitachi". Ανήκουν στα ταξινομημένα συστήματα κλάσης. Και τα δύο μοντέλα έχουν σχεδόν όμοιες παραμέτρους. Όσον αφορά την ποιότητα, δεν μπορώ να πω τίποτα οριστικό, δεδομένου ότι πωλούνται μόνο μερικές μονάδες. Αλλά, μου φαίνεται ότι αυτά τα μοντέλα είναι ποιότητας και αξίας σε επίπεδο με το "Panasonic" (που παράγεται από τη Μαλαισία), αλλά έχουν ελάχιστη λειτουργικότητα.
 • "Samsung", "LG" (παραγωγή Κορέας). Αυτά τα μοντέλα βρίσκονται στη σειρά τιμών με την Panasonic (κατασκευάζεται από τη Μαλαισία) και τη Hitachi, αλλά η ποιότητα τους δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα εμπορικά σήματα, αλλά προφανώς τα χάσει. Μερικές φορές, μπορεί κανείς να συναντήσει την κατασκευή υπαίθριων πλαστικών πλακών, δεν προκαλεί εμπιστοσύνη στην ποιότητα και δεν είναι πολύ βολικό να διατηρηθεί.
 • Samsung "," LG "(κατασκευαστής της Κίνας). Εάν ξαφνικά συμβεί ότι όλα τα εμπορικά σήματα εγκαταλείπουν την αγορά στην αξιολόγηση, τότε μόνο θα αποφασίσω να το αγοράσω. Ήδη πολύ αμφίβολη αυτή τη φήμη του συστήματος, αν και στην πρακτική μου εξακολουθούσαν να πληρούν συσκευές που έχουν εργαστεί για 8 - 10 χρόνια.
 • «Mitsubishi». Κατά τη διακριτική μου ευχέρεια, αυτό είναι ένα ποιοτικό και αξιόπιστο διαχωριστικό σύστημα, αλλά η πολιτική τιμών είναι απαράδεκτη για μένα.
 • "Daikin". Η ποιότητα αυτής της συσκευής είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του "Mitsubishi", αντίστοιχα, και η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη, αλλά ο προϋπολογισμός μου δεν έχει τις επενδύσεις που θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτό το έργο. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτό το μοντέλο, σας συμβουλεύω να διευκρινίσετε τον κατασκευαστή, καθώς ορισμένα μοντέλα με εξωτερικά πλαστικά τεμάχια συναρμολογούνται στην Κίνα και θα πρέπει να είναι φθηνά.
 • «Kraft». Το τίμημα τελευταίο μέρος του στην κατάταξή μου και γι 'αυτό. Η πώληση και τοποθέτηση μερικά χρόνια εγκατάστασης κλιματισμού, έχω δει πολλά πράγματα: ημερομηνίες των κραδασμών, παράξενους θορύβους, η άναρχη το άνοιγμα ή το κλείσιμο της συσκευής, το κάψιμο του σκάφους, έφτασε στο σημείο όπου ήταν, φανταστείτε νέα συμπιεστή, χωρίς φρέον! Λοιπόν, τι άλλο; Και θα σας πω! Υπήρξε μια περίπτωση, όταν ήμουν αναγκαστικά να διαχωρισμός εγκατάσταση τύχη - «Kraft» του συστήματος. Ήμουν σε κατάσταση σοκ! Αποδεικνύεται και αυτό είναι δυνατό, όταν η εξωτερική και η εσωτερική μονάδα είναι το ίδιο μοντέλο, και ένα από τα πολλά καλώδια εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Έπρεπε να υποφέρω πολλά για να σπαταλάω το καρύδι με ένα αρχείο και ένα τρυπάνι. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου! Αμφιβάλλω ότι θα αγοράσω αυτό το φθηνότερο και υποβαθμισμένο μοντέλο.