Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κλιματιστικά split-συστήματος τύπου τοίχου

 • 1 Κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν
  • 1.1 Σύστημα διαχωρισμού για διαμερίσματα, σπίτια: μέγιστη λειτουργικότητα και άνεση
  • 1.2 Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός οικιακού κλιματιστικού - ποιο να αγοράσει;

Κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από κλιματιστικά τοίχου στο Καζάν. Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος σε διαμερίσματα, σπίτια και γραφεία, που διαφέρουν με την ευκολία, την ευκολία στη λειτουργία και την ελκυστική εμφάνιση. Η αγορά ενός υψηλής ποιότητας, οικονομικού και ταυτόχρονα φθηνού κλιματιστικού για σύγχρονους καταναλωτές δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Ο κύριος στόχος τους είναι ο σωστός προσανατολισμός στα κριτήρια επιλογής.

Σύστημα διαχωρισμού για ένα διαμέρισμα στο σπίτι: μέγιστη λειτουργικότητα και άνεση

Σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού τοίχων που είναι εγγενή στη συμπαγή και ευκολία διαχείρισης. Αυτά τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης αποτελούνται από δύο μονάδες - συνολική εξωτερική και συμπαγή εσωτερική, καλωδιακή τροφοδοσία ισχύος και σωλήνες freon. Ο σύνθετος σχεδιασμός σάς επιτρέπει να βγάλετε έξω το συμπιεστή που εκπέμπει θόρυβο ενώ βρίσκεστε έξω και τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα αισθητικής σε εσωτερικό χώρο. Η ευκολία ελέγχου του διαχωρισμένου συστήματος παρέχεται από ένα τηλεχειριστήριο εξοπλισμένο με οθόνη.

Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, την ώρα για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του ψυχρού αέρα, κλπ. Ένα τέτοιο σύγχρονο σύστημα δεν μπορεί μόνο να κρυώσει, να καθαρίσει, να αναζωογονήσει, αλλά και να θερμάνει τον αέρα. Οι κατασκευαστές εγγυώνται τουλάχιστον 7-10 χρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία των κλιματιστικών τοίχου, παράλληλα με τις απελευθερώνοντας νέες, πιο λειτουργική κλιματιστικά για τα σπίτια, διαμερίσματα και γραφεία.

Αγοράστε οδηγούνται Συστήματα διαχωρισμού μπορεί να https://www.prostoteplo.ru/klimat/kanalnye-split-sistemy/ στο χώρο του ξενοδοχείου. Οι κατασκευαστές στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, την Ευρώπη και την Κίνα να παράγει οικιακά κλιματιστικά σε διαφορετικά τμήματα τιμή: Economy Class - ένα ελάχιστο σύνολο των λειτουργιών και ένα πρότυπο σχεδιασμού? κλιματιστική business class - εξοπλισμένη με ιονιστή και πρόσθετα φίλτρα, οικονομικότερη και διαφορικό με το προσεγμένο σχεδιασμό. Για πρόσθετες επιλογές θα πρέπει να πληρώσει περίπου 20-30%? σε premium μοντέλων που χρησιμοποιούνται όλα τα τελευταία επιτεύγματα των προγραμματιστών και η εμφάνιση τους θα ταιριάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ιδεαλιστές.

Χαρακτηριστικά μιας επιλογής ενός οικιακού κλιματιστικού - τι να αγοράσετε;

Η πώληση των κλιματιστικών γίνεται με απλή αρχή: μαζί με την τιμή αυξάνεται η λειτουργικότητα και η αξιοπιστία τους. Η τεχνολογία Elite διαρκεί περισσότερο λόγω της χρήσης εξαρτημάτων ποιότητας και οι καινοτόμες εξελίξεις μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου και την κατανάλωση ενέργειας. Είναι καλύτερα προστατευμένο όχι μόνο από τις εξωτερικές κλιματικές επιδράσεις, αλλά και από την αμέριστη εκμετάλλευση. Αυτό είναι σημαντικό να εξετάσει, ψάχνει για κλιματισμό για το γραφείο, όπου θα λειτουργεί σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, υπόκεινται σε σημαντική φθορά.

Αγοράζοντας ένα σύστημα κλιματισμού split-air, μην εξοικονομήσετε την ικανότητά του - οι αποκλίσεις από τις υπολογιζόμενες τιμές επιτρέπονται κατά περισσότερο από 5-10%. Αλλά μην περιμένετε ότι μια πιο ισχυρή τεχνική θα παρέχει άνετο κλιματισμό για πολλά δωμάτια. Μετά από όλα, το κλιματιστικό ελέγχει τη θερμοκρασία μόνο στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο. Για το σπίτι, τα μοντέλα επιχειρηματικής κατηγορίας που συνδυάζουν άριστα την απόδοση και την αξιοπιστία με μια αποδεκτή τιμή είναι αρκετά κατάλληλα.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος επιλογής οικιακών συσκευών είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Μια πρόσκληση και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την πιο σωστή επιλογή - να πάρει υψηλής ποιότητας και το σύστημα χαμηλού κόστους για τον κλιματισμό, ανάλογα με τον τύπο και το εμβαδόν, την τιμή και άλλα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και τον κλιματισμό;

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο αριθμός των ζεστών ημερών του έτους αυξάνεται. Εξοικονομήστε άνεση και ευχάριστη θερμοκρασία στο δωμάτιο βοηθούν σύγχρονα συστήματα κλιματισμού όλων των ειδών και μεγεθών. Ένα κλιματιστικό σύστημα θεωρείται ως εξοπλισμός ικανό να υποστηρίζει, άνετες συνθήκες θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Τώρα ο εξοπλισμός αυτός είναι εξοπλισμένος όχι μόνο με βιομηχανικούς, γραφειακούς και κατοικημένους χώρους, αλλά με αυτοκίνητα και άλλες μεταφορές. Εάν η αρχή της δράσης τους δεν διαφέρει, τότε οι ποικιλίες, τα μεγέθη και τα σχέδια ποικίλλουν ευρέως. Πιο συχνά μεταξύ των οικιακών συσκευών κλιματισμού υπάρχουν κλιματιστικά και διαχωριστικά συστήματα. Πώς είναι παρόμοια και διαφορετικά;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Το όνομα αυτής της κλιματικής συσκευής προέρχεται από τη λέξη διάσπαση, που σημαίνει μετάφραση από τον διαχωρισμό της αγγλικής γλώσσας, διάσπαση. Τονίζει την ουσία της συσκευής, η οποία αποτελείται από μια ξεχωριστή εξωτερική μονάδα που περιέχει μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα με έναν εξατμιστή.

Μεταξύ αυτών συνδέονται με χάλκινους σωλήνες καλυμμένους με μονωτικό υλικό και ηλεκτρικό καλώδιο. Η μονάδα συμπύκνωσης είναι εγκατεστημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές εκδόσεις:

 1. Επίτοιχο - Επίτοιχο δωμάτιο.
 2. Στήλη - εγκατασταθεί στο πάτωμα και μοιάζει με ψυγείο.
 3. Αγωγός - Τοποθετημένο πίσω από την ψευδοροφή και με τη βοήθεια των αεραγωγών ψύξης αρκετών δωματίων.
 4. Κασέτα - Τοποθετείται σε ψευδοροφή και παρέχει ψυχρό αέρα μέσω της κάτω επιφάνειας με μια διακοσμητική μάσκα.
 5. Όροφος-οροφή - ένα μικρό πάχος, που στερεώνεται στον πυθμένα του τοίχου ή στην οροφή, εξαπλώνεται ο ψυχρός αέρας σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό;

Λόγω του γεγονότος ότι το split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού, είναι σκόπιμο να εξεταστούν οι κλιματολογικές συσκευές που κατασκευάζονται με τη μορφή ενός μονοστοιχείου κάτω από αυτόν τον όρο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο τύποι:

 • Παράθυρο - τοποθετείται στο άνοιγμα παραθύρου ή στον τοίχο, εάν υπάρχει μια ευκαιρία και επιτρέπει το πάχος του.
 • Κινητά τηλέφωνα - που κατά κύριο λόγο κοντά στο παράθυρο, αλλά κατ 'αρχήν μπορεί να είναι οπουδήποτε στο δωμάτιο για να αφαιρέσετε το σωλήνα ζεστού αέρα που συνδέονται ειδικά κατέβηκε στο δρόμο, υπάρχουν ρόδες για την εύκολη μετακίνηση γύρω από το δωμάτιο, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδική θήκη,

Και οι δύο τύποι είναι μια ενιαία μονάδα, στην οποία υπάρχουν συμπιεστής-συμπυκνωτής, εξατμιστικά στοιχεία, ανεμιστήρες και φίλτρα.

Ποια είναι η ομοιότητα των διαχωρισμένων συστημάτων και άλλων κλιματιστικών;

Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιούν την ίδια αρχή της δράσης. Ο αέρας στο δωμάτιο περνάει μέσα από το σύστημα σωλήνων, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​αφαιρώντας τη θερμότητα από αυτό όταν ψύχει το δωμάτιο ή τον αφήνει μακριά όταν θερμαίνεται. Έτσι, τα στοιχεία που απαρτίζουν όλους τους τύπους κλιματικού εξοπλισμού δεν διαφέρουν ως προς τον σκοπό τους, αλλά μπορούν να διαφέρουν ως προς τον τύπο και το μέγεθος.

Όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι κλιματισμού, απελευθερώνεται θερμότητα, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εκτός των χώρων. Η λειτουργία των συσκευών συνοδεύεται από θόρυβο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των κλιματιστικών και των συστημάτων διάσπασης

Πρώτον, η μέθοδος εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων είναι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκτός του κτιρίου και μια εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου. Μέσω της τρύπας στον τοίχο συνδέονται με χάλκινους σωλήνες και καλώδιο. Για την εκτέλεση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει, ανάλογα με το ύψος της στερέωσης, η τεχνική (ανύψωση), η σκάλα, η σκάλα ή τα σκαλωσιά και ένα ειδικό εργαλείο.

Η ανάγκη για αυτό εξαφανίζεται κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να υπάρχει μια θέση στο άνοιγμα του παραθύρου ή όχι σε ένα ευρύ τοίχωμα. Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, δεν απαιτούνται πρόσθετες εργασίες για την εγκατάσταση μιας κινητής έκδοσης του εξοπλισμού. Η μόνη απαίτηση παραμένει η παροχή ενός χώρου για τον αγωγό, ο οποίος εκπέμπει ζεστό αέρα.

Δεύτερον, η επίδραση του θορύβου συμβαίνει όταν η εργασία συσκευή σε ένα split-σύστημα είναι χαμηλότερο από εκείνο των άλλων τύπων κλιματιστικών λόγω της συμπύκνωσης των φυτών, η οποία είναι η κύρια πηγή της βρίσκεται έξω από το δωμάτιο σε απόσταση 70 m από την πλευρά και έως 15 m ύψος από το εσωτερικό μπλοκ. Σε ένα κινητό πραγματοποίηση της είναι μέσα στο δωμάτιο, και αν η έκδοση παράθυρο με μία πλευρά λαμβάνονται έξω από τα όριά της, αλλά δεν υπάρχουν εμπόδια για την διείσδυση του θορύβου.

Τρίτον, για τις συσκευές κλιματισμού monoblock, υπάρχουν όριο ισχύος λόγω των περιορισμών μεγέθους, το διαχωρισμένο σύστημα, με τη σειρά του, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαθέσιμων για την παροχή ψύξης ή θέρμανσης ενός ποικίλου χώρου.

Τέταρτον, κλιματιστικά παράθυρα και κινητού τύπου μπορούν ψύξτε μόνο ένα δωμάτιο, ενώ το split σύστημα, ανάλογα με την απόδοση, μπορεί να εξυπηρετήσει δύο ή περισσότερα δωμάτια.

Τέλος, σημαντικά διαφορετικό κόστος του εξοπλισμού. Το πιο ακριβό μεταξύ των κλιματιστικών της ίδιας χωρητικότητας είναι η έκδοση για κινητά, με τη σειρά του, το παράθυρο θα είναι το φθηνότερο.

Τέλος, μπορούμε να συμπεράνουμε:

 1. Το κινητό κλιματιστικό είναι απλό στην εγκατάσταση και ρύθμιση, είναι αρκετά συμπαγές και μπορεί να κινείται μέσα στα όρια ενός χώρου και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά αποτελεί πηγή θορύβου και διαθέτει υψηλό κόστος,
 2. κλιματιστικό παράθυρο είναι απλή για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία είναι το φως σε σχετικά φθηνή, αλλά έχει ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, φωτισμού και θερμομόνωση μειώνει το διάστημα, ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν τη λειτουργία θέρμανσης χώρου,
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μέτριο κόστος, είναι πολυλειτουργικά, έχουν πολλές επιλογές για εγγραφή στο εσωτερικό, χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν και να ρυθμιστούν.

Ποια συσκευή να επιλέξετε;

Το πρόβλημα της επιλογής του κλιματικού εξοπλισμού επιλύεται λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Το κλιματιστικό παράθυρο θα είναι η ιδανική λύση αν τα κονδύλια για την αγορά του είναι περιορισμένα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του χώρου εγκατάστασης και τη μείωση του φωτισμού των χώρων σε σχέση με αυτό. Η κινητή συσκευή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν μόνιμο χώρο διαβίωσης και συχνά πρέπει να μετακινούνται, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την αγορά.

Η εγκατάσταση ενός split σύστημα είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο και κάθε αγοραστή. Είναι μια ιδανική επιλογή για έναν καταναλωτή που αγαπά την ησυχία και την ηρεμία. Το εσωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος μπορεί εύκολα να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου χωρίς να επηρεαστεί η αισθητική αντίληψη του δωματίου.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.

Ο σκοπός του συστήματος κλιματισμού split-κλιματισμού: ταξινόμηση και ποικιλίες, η συσκευή

Η αγορά αντιπροσωπεύεται από μια μεγάλη ποικιλία κλιματικών συσκευών: μονοκόμματα, διαχωριστικά συστήματα, αναπνευστήρες, συστήματα πηνίων ψύξης-ανεμιστήρα. Ο καθένας έχει διαφορετικό πεδίο εφαρμογής και λειτουργικότητα. Για οικιακούς σκοπούς, η πιο βέλτιστη επιλογή είναι ένα σύστημα split.

Η αρχή του συστήματος διάσπασης

Ως ψυκτικό μέσο σε κλιματιστικά, χρησιμοποιείται φρέον. Με τη μορφή αερίου, εισέρχεται στον εξατμιστή, όπου παίρνει θερμότητα μακριά από τον αέρα στο δωμάτιο. Για εντατική επιλογή θερμικής ενέργειας, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας, ο οποίος μέσω του εξατμιστή οδηγεί θερμό αέρα από τις εγκαταστάσεις.

Το θερμαινόμενο freon εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται, μετατρέποντας το σε ψυκτικό υγρό. Περνά μέσα από έναν συμπυκνωτή που εμφυσάται από άλλο ανεμιστήρα, αποδίδοντας ενέργεια θερμότητας στον αέρα και ψύξη. Μετά από αυτό, ο υγρός Freon διέρχεται μέσω του ακροφυσίου με ένα διαστελλόμενο κανάλι, όπου πέφτει η πίεση του και μια μετάβαση σε αέρια κατάσταση. Το ψυκτικό μέσο ρέει στη συνέχεια στον εξατμιστή.

Το σύστημα του κλιματιστικού είναι κλειστό και κυκλικό.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Το σύστημα διαχωρισμού κλιματισμού διαφέρει από τους άλλους τύπους κλιματικής τεχνολογίας, καθώς αποτελείται από δύο χωριστά τμήματα: εσωτερικά και εξωτερικά. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο μέσα στο δωμάτιο, το δεύτερο είναι στο δρόμο. Συνδέστε τα μπλοκ μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες, κατά μήκος των οποίων κινείται το ψυκτικό. Οι σωλήνες οδηγούνται διαμέσου ενός τοίχου στον οποίο γίνεται μια οπή διαμέσου ενός διατρητικού και ενός διαμαντιού.

Εσωτερική μονάδα

Τα δομικά χαρακτηριστικά της εσωτερικής μονάδας συνίστανται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει έναν εξατμιστή και έναν ανεμιστήρα. Ο εξατμιστής είναι ένας σωλήνας χαλκού, διπλωμένος από ένα φίδι. Οι πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο τοποθετούνται σε αυτό σε περίπτωση παρατεταμένης λειτουργίας υπό συνθήκες επαφής με το συμπύκνωμα. Στην περίπτωση αυτή, οι πλάκες αυξάνουν το επίπεδο επαφής του θερμού αέρα με το ψυκτικό μέσο μέσω των μεταλλικών τοιχωμάτων του σωλήνα.

Ένας ανεμιστήρας είναι ένα τύμπανο με λεπίδες, συνδεδεμένο σε ηλεκτρικό κινητήρα. Το φυγοκεντρικό μοντέλο εγκαθίσταται στο οριζόντιο επίπεδο. Ο κινητήρας του ανεμιστήρα, ο μετασχηματιστής βηματισμού και το επίπεδο ελέγχου της διαδικασίας βρίσκονται σε ξεχωριστό τμήμα, κλεισμένο από τον εξατμιστή με σφραγισμένο διαχωριστικό. Μην επιτρέπετε την είσοδο υγρασίας στο ηλεκτρικό τμήμα της μονάδας. Ο σκοπός του μετασχηματιστή είναι να μειώσει την τάση από 220 V σε 24 V, στην οποία λειτουργεί η μονάδα ελέγχου της διαδικασίας.

Στα κλιματιστικά τύπου inverter, η μονάδα ελέγχου και ο μετασχηματιστής εγκαθίστανται στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.

Το επόμενο δομικό στοιχείο της εσωτερικής μονάδας είναι ο δίσκος συλλογής συμπυκνωμάτων. Σε μια υψηλή θερμοκρασία, ένα μεγάλο μέρος του σχηματίζεται στο δωμάτιο. Ο δίσκος συνδέεται μέσω ενός σωλήνα διακλάδωσης με έναν εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης μέσω ενός συμβατικού πλαστικού σφιγκτήρα. Ο σωλήνας οδηγείται έξω από μια τρύπα στον τοίχο προς το δρόμο.

Τα φίλτρα κρατούν τη σκόνη έτσι ώστε να μην διαρρέουν στον εξατμιστή και να μην καταστρέφονται σε αυτό. Οι λεπίδες των αποσβεστήρων αναπροσαρμόζουν τη ροή του ψυχρού αέρα.

Εξωτερική μονάδα

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει συσκευές του ψυκτικού συστήματος:

 • συμπιεστής,
 • πυκνωτής,
 • ανεμιστήρα για συμπυκνωτή,
 • ακροφύσιο σωλήνα ή TVP (θερμοστατική βαλβίδα),
 • φίλτρο καθαρισμού ψυκτικού μέσου,
 • μια τετραθέσια βαλβίδα που εξασφαλίζει τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία κλιματισμού και θέρμανσης.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Με τον τρόπο εγκατάστασης, τα κλιματιστικά είναι:

 • τοίχο,
 • δάπεδο,
 • ανώτατο όριο
 • εξωτερική-οροφή.

Συστήματα διαχωρισμού τοίχων: εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες συνδέονται με τους τοίχους του σπιτιού. Δάπεδο, είναι στήλη, είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα. Αυτή είναι μια ισχυρή τεχνική με μεγάλη χωρητικότητα ψύξης. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με μεγάλη έκταση και χώρο.

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής χωρίζονται σε δύο ομάδες:

 1. Κασέτα. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στο διάστημα μεταξύ της επιφάνειας της οροφής της βάσης και της αναρτημένης δομής. Μόνο διακοσμητικά πλέγματα και περσίδες τοποθετούνται στην θέα, μέσω του οποίου τροφοδοτείται αέρας μέσα στο δωμάτιο. Η διάδοση της κατεύθυνσης του αέρα μπορεί να γίνει και στις τέσσερις κατευθύνσεις κατά μήκος της οροφής ή με ελαφρά κλίση προς το δάπεδο.
 2. Αγωγός. Στην εμφάνιση, μοιάζουν με έκδοση κασέτας. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού αυτών των μοντέλων ανήκουν στην κατηγορία των πολυ-συστημάτων. Μια εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη, στην οποία είναι συνδεδεμένα τα κανάλια από τις εσωτερικές μονάδες. Όλα τα στοιχεία του συστήματος ψύξης βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα, ακόμα και στον εξατμιστή. Από αυτό, τα δωμάτια είναι διάσπαρτα με θερμομονωμένους αεραγωγούς, μέσω των οποίων ο ψυχρός αέρας μετακινείται στα δωμάτια.

Το σύστημα διαχωρισμού οροφής και οροφής διαφέρει από όλα τα άλλα, καθώς η εσωτερική μονάδα διαθέτει περισσότερες από μία σειρές περσίδων μέσω των οποίων εισέρχεται ψυχρός αέρας στα δωμάτια και δύο.

Το ένα βρίσκεται στην κορυφή, το δεύτερο στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε το στην οροφή ή στο πάτωμα κοντά στον τοίχο. Εάν είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα, μέσω των επάνω ράφια, ο αέρας κατευθύνεται προς την οροφή κατά μήκος του τοίχου, μέσω των χαμηλότερων - κατά μήκος της βάσης δαπέδου. Εάν είναι εγκατεστημένο στην οροφή, μέσω της κορυφής - κατά μήκος της οροφής, μέσω του πυθμένα - προς το δάπεδο κατά μήκος των τοίχων.

Σύστημα πολλαπλών διαστάσεων

Στη σύνθεση μόνο μιας εξωτερικής μονάδας και αρκετές εσωτερικές, διάσπαρτες σε όλα τα δωμάτια. Οι τελευταίες συνδέονται με εξωτερικές παράλληλες αμαξοστοιχίες από χάλκινους σωλήνες. Το σύστημα MCC χωρίζεται σε δύο ομάδες: σταθερό και ρυθμισμένο.

Σταθερή - Εντελώς συναρμολογημένη εγκατάσταση, προσαρμοσμένη με ακρίβεια στην χωρητικότητα του συμπιεστή. Στο εξωτερικό του μπλοκ υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός θυρών για τη σύνδεση εσωτερικών μονάδων. Ένας ή δύο συμπιεστές μπορούν να εγκατασταθούν στην εξωτερική μονάδα.

Εάν στο πακέτο εγκατάστασης περιλαμβάνει δύο συμπιεστές, ότι και οι δύο μπορούν να λειτουργούν σε όλα τα εσωτερικές μονάδες ως ενιαία μονάδα ή διαιρεμένη σε κυκλώματα με το σύνδεσμο για κάθε μονάδα από έναν ορισμένο αριθμό εσωτερικών μπλοκ, τότε τα κυκλώματα λειτουργούν ανεξάρτητα. Αυτό καθιστά δυνατή την ρύθμιση κάθε κυκλώματος στο επιθυμητό καθεστώς θερμοκρασίας.

Προσλήψεις Συστήματα πολλαπλών εφαρμογών - αυτό είναι μέχρι 16 εσωτερικές μονάδες που συνδέονται με ένα εξωτερικό. Μπορούν να εγκατασταθούν μέχρι και τρεις συμπιεστές. Ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων. Αν χρειάζεται να συνδέσετε εσωτερικά 8-9 μπλοκ, οι υπόλοιπες ελεύθερες θύρες παραμένουν σβησμένες από ειδικές συσκευές.

Το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού έχει αρκετά μάλλον σοβαρά μειονεκτήματα:

 • αν το εξωτερικό μπλοκ αποτύχει, το κτήριο παραμένει τελείως χωρίς κλιματισμό.
 • Δεν είναι δυνατή η ρύθμιση όλων των εσωτερικών μονάδων ώστε να λειτουργούν σε διαφορετικές λειτουργίες.
 • υψηλή τιμή?
 • πολύπλοκη εγκατάσταση.

Τα συστήματα VRF διαφέρουν από τα στάνταρ, καθώς ο σχεδιασμός τους δεν έχει ξεχωριστές θύρες για τη σύνδεση εσωτερικών μονάδων. Υπάρχει μόνο ένα από το οποίο αναχωρεί ο χάλκινος σωλήνας και σε αυτό συνδέονται και άλλα κανάλια, μέσω των οποίων το ψυκτικό μετακινείται στις εσωτερικές μονάδες του διαχωρισμένου συστήματος. Αυτά τα κανάλια μπορούν να είναι έως και 100 κομμάτια. Έτσι υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή φρεονίου στα τρένα και κάθε μονάδα που βρίσκεται μέσα στο ίδιο το κτίριο ελέγχει το καθεστώς θερμοκρασίας.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι κατασκευαστές πολλών εμπορικών σημάτων άρχισαν να προσφέρουν επιλογές για τα κλιματικά συστήματα, με επιπλέον χρήσιμα χαρακτηριστικά:

 • Υγρασία του αέρα που οφείλεται στο συλλεγμένο συμπύκνωμα στην εξωτερική μονάδα, η οποία τροφοδοτείται στο εσωτερικό μέσω ειδικού σωλήνα και ψεκάζεται με ανεμιστήρα.
 • την οργάνωση του εξαερισμού από τον πρόσθετο ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο.
 • βελτιωμένη διήθηση του αέρα μέσω της τοποθέτησης πρόσθετων λεπτών φίλτρων.
 • Ακολουθήστε τη λειτουργία μου - το κλιματιστικό αντιδρά στην αλλαγή θερμοκρασίας στον τόπο όπου βρίσκεται το τηλεχειριστήριο.
 • ιονισμού των ιόντων φορτίου αέρα που διέρχονται μέσω του εξατμιστή της ροής με αρνητικό φορτίο.

Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλεγεί Split σύστημα: τοίχου ή δαπέδου, το κανάλι, ή ταινία, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την ικανότητα του κλιματιστικού και η περιοχή ψύχεται δωμάτια με ανώτατο ύψος που δεν υπερβαίνει τα 3 m.

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τι είναι ένα split σύστημα; Η αρχή του κλιματιστικού.

Πώς λειτουργεί το split σύστημα;

Στο σπίτι, στη δουλειά - πολλοί έχουν ήδη κλιματιστικά. Αλλά περίπου το 50% εξακολουθούν να είναι πεπεισμένοι ότι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού προμηθεύει αέρα από το δρόμο μέσω του εσωτερικού!

Και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη χρήση αυτής της οικιακής συσκευής.

Η αρχή του κλιματιστικού

Στην καρδιά του κάθε συστήματος κλιματισμού, είτε πρόκειται για το σπίτι ή split-σύστημα βιομηχανία κλιματισμού, που τις απλές νόμους της φυσικής, τα οποία αναφέρουν ότι η εξάτμιση του υλικού λαμβάνει χώρα απορρόφηση της ενέργειας και αντίστροφα: όταν συμπύκνωση - έκλυσης θερμότητας.

Οποιοδήποτε σύγχρονο κλιματιστικό είναι μια αντλία για τη μεταφορά θερμότητας από το ένα μέρος στο άλλο, εναλλασσόμενοι από τη διαστολή και συστολή του ρευστού εργασίας (αέριο Freon).

Εάν μετακινήσετε είπε σε επίπεδο νοικοκυριού, εξάτμιση στην εσωτερική μονάδα διαχωρισμού του συστήματος φρέον παίρνει την περίσσεια θερμότητας στο δωμάτιο (αν το σύστημα κλιματισμού είναι σε λειτουργία ψύξης), και μεταφέρει αυτή τη θερμότητα προς το εξωτερικό της εξωτερικής μονάδας. Είναι λογικό να φανταστούμε ότι αν η διαδικασία αντιστραφεί, το κλιματιστικό θα... ζεσταίνει το δωμάτιο. Τα περισσότερα συστήματα διάσχισης είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες τριών οδών, οι οποίες επιτρέπουν στο σύστημα να λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης του δωματίου. Στην περίπτωση αυτή, το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό κύκλωμα του διαχωρισμένου συστήματος και, απορροφώντας θερμότητα από το δρόμο, το μεταφέρει στο δωμάτιο.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αλλαγής της θερμοκρασίας στις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες των σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων, αναπτύσσεται ένα πολύπλοκο σύστημα σωλήνων χαλκού των εναλλάκτη θερμότητας, που επιτρέπει ένα μικρό χρονικό διάστημα για την εκτροπή ή την απορρόφηση της θερμότητας. Σε ένα εξωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος, το μήκος των τριχοειδών σωλήνων χαλκού μπορεί να φτάσει εκατοντάδες μέτρα! Παρά το δαπανηρό χαλκό που χρησιμοποιείται λόγω των διακριτικών παραμέτρων του συντελεστή μεταφοράς θερμότητας. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές κλιματιστικών παγκοσμίως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν χαλκό για την παραγωγή εναλλακτών θερμότητας με ελάχιστες προσθήκες άλλων μετάλλων: αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους του εξοπλισμού αλλά αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητα της εργασίας.

Το σχήμα 1 δείχνει τις κύριες μονάδες του κλιματιστικού:

Ο ανεμιστήρας του διαχωρισμένου συστήματος έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ταχύτητα ανταλλαγής θερμότητας στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω της έγχυσης αέρα και της εμφύσησης του εναλλάκτη θερμότητας. Αν δεν υπήρχε ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η διαδικασία μεταφοράς θερμότητας καθυστέρησε απρόσκοπτα και η ίδια η μονάδα θα έπρεπε να αυξηθεί σημαντικά σε μέγεθος. Κατά το σχεδιασμό σύγχρονα ανεμιστήρες χωρίσει συστήματα χρησιμοποιούν προηγμένη επίτευξη αεροδυναμική, μειώνοντας έτσι την αντίσταση κατά την περιστροφή και κατά συνέπεια μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και επίσης μειώνει το επίπεδο της εξωτερικής μονάδας θόρυβο κλιματιστικού λόγω της απουσίας των τυρβώδεις ροές αέρα. Έτσι ώστε ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας - αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη έλικα, και το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας σχεδιασμού και εφαρμογής της καινοτομίας στην αεροδυναμική ροή.

Ένα από τα κύρια και πιο φορτωμένα μέρη του διαχωρισμένου συστήματος είναι ο συμπιεστής. Συμμετέχει άμεσα στη διαδικασία μεταφοράς θερμότητας: οδηγεί το freon και εκτελεί το κύριο έργο αλλαγής των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού μέσου. Το διάγραμμα 2 δείχνει τον κύκλο λειτουργίας του κλιματιστικού:

Όπως φαίνεται στο κύκλωμα του κλιματιστικού εξατμίζεται (και ανάκλησή καταπόσεως θερμότητας εσωτερικού χώρου) για Freon ψυκτικού εισέρχεται στο συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. αέριο φρέον έχει χαμηλή πίεση και σχετικώς υψηλή θερμοκρασία, αλλά για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα του συμπιεστή συμπιέζει το αέριο και η θερμοκρασία περαιτέρω αυξήσεις στην πίεση αύξησης φόντο, αυξάνοντας την θερμοκρασία απόκλιση αέρα έξω από τη μονάδα εναλλάκτη θερμότητας και του εξωτερικού raboichm σώμα, δηλ ίδιο το φρέον.

Στο πλέγμα της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, το Freon, το οποίο έχει υπερβολική πίεση και θερμοκρασία, εκπέμπει γρήγορα θερμότητα και εισέρχεται σε υγρή κατάσταση. Η θερμοκρασία πέφτει και είναι έτοιμη να επανέλθει στην εσωτερική μονάδα του split σύστημα σας για να αφαιρέσει τη θερμότητα.

Ο συμπιεστής έχει διαφορετικό σχεδιασμό: έμβολο, περιστροφικό, βιδωτό, σπειροειδές. Ο κλασσικός συμπιεστής με έμβολα λόγω της αστάθειας της δημιουργούμενης πίεσης (η κυκλικότητα της λειτουργίας οδηγεί σε αλλαγές στην πίεση του αερίου εργασίας) και το επίπεδο θορύβου της εργασίας σταδιακά φτάνει σε μη ύπαρξη.

Οι αναμφισβήτητες ηγέτες στην κατασκευή αξιόπιστων και ανθεκτικών συμπιεστών είναι κατασκευαστές παλιών ιαπωνικών σημάτων, όπως η Mitsubishi Electric, η Daikin, η Toshiba.

Μερικοί γνωστοί κορεάτες κατασκευαστές κλιματιστικών, όπως η Panasonic, δεν παράγουν μόνο ένα συμπιεστή, αλλά αγοράζουν μονάδες από τους Ιάπωνες κατασκευαστές και χωρίς φόβο δίνουν εγγύηση 5 ετών για την εργασία τους. Νέοι σύγχρονοι συμπιεστές, οι οποίοι έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής και επίσης επιτρέπουν στο σύστημα διαχωρισμού να λειτουργεί με σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας.

Ο συμπιεστής λειτουργεί συχνά σε αυξημένες ταχύτητες και υπό την επίδραση αρνητικών εξωτερικών παραγόντων. Οι κατασκευαστές φρένων προσθέτουν ειδικό λάδι και πρόσθετα για τη λίπανση των ειδικώς φορτωμένων εξαρτημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συχνά αδύνατο να εγκατασταθεί ένας νέος τύπος συστήματος διαχωρισμού (στο freon R410) στην παλιά διαδρομή Freon (μέσω της οποίας πέρασε ο τύπος R22 R22).

3. Εναλλάκτης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
Όπως είναι ήδη σαφές από το όνομα (και την περιγραφή των προηγούμενων μονάδων) παρέχει απομάκρυνση θερμότητας από το αέριο φρέον υψηλής πίεσης για τη δυνατότητα μετάβασης του Freon στην υγρή κατάσταση.

Το καθήκον των μηχανικών είναι να εξασφαλίσουν ότι στο περιορισμένο χώρο του εξωτερικού συγκροτήματος του διαχωρισμένου συστήματος θα εξασφαλιστεί η απομάκρυνση της θερμότητας από ολόκληρο το δωμάτιο / χώρο αρκετών τετραγωνικών μέτρων. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του ελικοειδούς σχήματος των σωλήνων εναλλάκτη θερμότητας, ενώ τα πρόσθετα ένθετα των πλακών λαμβάνουν τη θερμότητα.

Ο βαθμός μόλυνσης του εναλλάκτη θερμότητας επηρεάζει σημαντικά τη μεταφορά θερμότητας. Εάν φράξει (λόγω της λειτουργίας σε συνθήκες με σκόνη, η προσκόλληση των τριχιδίων και γύρη), τότε απότομα μειώσει την απόδοση μεταφοράς θερμότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του όλου συστήματος εκτός λειτουργίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και τακτικό καθαρισμό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ενότητα "Συντήρηση κλιματιστικών".

Μέρος του χωρισμένου συστήματος, το οποίο επέτρεψε πράγματι να διαιρέσει τη λειτουργία κλιματισμού ψύξης (εσωτερικού) και αφαίρεσης θερμότητας (στο δρόμο). Αποτελείται, κατά κανόνα, από δύο χάλκινους σωλήνες: μία μικρότερη διάμετρο - υγρό, το φρέον διέρχεται στο εσωτερικό μπλοκ σε υγρή κατάσταση. η δεύτερη - μεγαλύτερη διάμετρος, για την αφαίρεση του εξατμιστή και μετατροπή σε φρέον αερίου από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας.

Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής, επίσης:

 • σωλήνες χαλκού του κυκλώματος φρέον του κλιματιστικού. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος της κίνησης του φρέον: οι χάλκινοι σωλήνες τροφοδοτούνται στον συμπιεστή και στους εναλλάκτες θερμότητας της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Λόγω της ποιότητας του σωλήνα που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγκατάσταση, η διάρκεια και η απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού
 • σωλήνα αποστράγγισης. Για την αποστράγγιση του συμπυκνωμένου νερού - που σχηματίζεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού
 • καλώδιο ελέγχου παρεμβολής. Διαχειρίζεται και συντονίζει τη λειτουργία δύο τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος
 • καλώδιο τροφοδοσίας. Οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Αλλά όχι και οι δύο, αλλά μόνο ένας από αυτούς. Το δεύτερο (το οποίο εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού) τροφοδοτείται από άλλο τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τη σειρά εγκατάστασης μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Εγκατάσταση κλιματιστικών".


5. Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Καλείται να εξασφαλίσει την αποτελεσματική εξάτμιση του Freon. Όταν ο Freon εξατμίζεται, ο χάλκινος σωλήνας του εναλλάκτη θερμότητας ψύχεται. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις του ίδιου του εναλλάκτη θερμότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με την αύξηση της ψυκτικής ικανότητας του διαχωρισμένου συστήματος αυξάνονται επίσης οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Στον εναλλάκτη θερμότητας, η συμπύκνωση της υγρασίας συμβαίνει παρομοίως με τη δροσιά: λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας του αέρα που ρέει μέσα από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού η συμπυκνωμένη υγρασία αποστραγγίζεται (διαφορετικά θα ξεχείχε από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού). Εκατοντάδες κυβικά μέτρα αέρα περνούν μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας σε μία ώρα. Αυτός ο αέρας δεν είναι πάντα απόλυτα καθαρός. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός μιας "γενειάδας" από σκόνη και βρωμιά. Η παρουσία υγρασίας συμβάλλει επίσης στον πολλαπλασιασμό των παθογόνων. Από την άποψη αυτή, οι κατασκευαστές (Mitsubishi Electric, Daikin, Fujitsu General) εφαρμόζουν τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουν:

 • αφύγρανση του εναλλάκτη θερμότητας. Αφού απενεργοποιηθεί το σύστημα διαχωρισμού, λαμβάνει χώρα ένα προσωρινό φούσκωμα της σχάρας για αφυγρανση
 • Επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας με ειδική επίστρωση που εμποδίζει το σχηματισμό μικροοργανισμών
6. Η πτερωτή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Η λειτουργία είναι παρόμοια με τον ανεμιστήρα εξωτερικής μονάδας. Ειδικές απαιτήσεις αφορούν την αεροδυναμική και την εξίσωση της ροής αέρα της εσωτερικής μονάδας για την επίτευξη δύο στόχων:

 • μειώστε την πίεση του θορύβου (για να εξασφαλίσετε μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο με τη μονάδα που λειτουργεί)
 • αύξηση της απόδοσης στην ανταλλαγή θερμότητας