Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και τον κλιματισμό;

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο αριθμός των ζεστών ημερών του έτους αυξάνεται. Εξοικονομήστε άνεση και ευχάριστη θερμοκρασία στο δωμάτιο βοηθούν σύγχρονα συστήματα κλιματισμού όλων των ειδών και μεγεθών. Ένα κλιματιστικό σύστημα θεωρείται ως εξοπλισμός ικανό να υποστηρίζει, άνετες συνθήκες θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Τώρα ο εξοπλισμός αυτός είναι εξοπλισμένος όχι μόνο με βιομηχανικούς, γραφειακούς και κατοικημένους χώρους, αλλά με αυτοκίνητα και άλλες μεταφορές. Εάν η αρχή της δράσης τους δεν διαφέρει, τότε οι ποικιλίες, τα μεγέθη και τα σχέδια ποικίλλουν ευρέως. Πιο συχνά μεταξύ των οικιακών συσκευών κλιματισμού υπάρχουν κλιματιστικά και διαχωριστικά συστήματα. Πώς είναι παρόμοια και διαφορετικά;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Το όνομα αυτής της κλιματικής συσκευής προέρχεται από τη λέξη διάσπαση, που σημαίνει μετάφραση από τον διαχωρισμό της αγγλικής γλώσσας, διάσπαση. Τονίζει την ουσία της συσκευής, η οποία αποτελείται από μια ξεχωριστή εξωτερική μονάδα που περιέχει μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα με έναν εξατμιστή.

Μεταξύ αυτών συνδέονται με χάλκινους σωλήνες καλυμμένους με μονωτικό υλικό και ηλεκτρικό καλώδιο. Η μονάδα συμπύκνωσης είναι εγκατεστημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές εκδόσεις:

 1. Επίτοιχο - Επίτοιχο δωμάτιο.
 2. Στήλη - εγκατασταθεί στο πάτωμα και μοιάζει με ψυγείο.
 3. Αγωγός - Τοποθετημένο πίσω από την ψευδοροφή και με τη βοήθεια των αεραγωγών ψύξης αρκετών δωματίων.
 4. Κασέτα - Τοποθετείται σε ψευδοροφή και παρέχει ψυχρό αέρα μέσω της κάτω επιφάνειας με μια διακοσμητική μάσκα.
 5. Όροφος-οροφή - ένα μικρό πάχος, που στερεώνεται στον πυθμένα του τοίχου ή στην οροφή, εξαπλώνεται ο ψυχρός αέρας σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό;

Λόγω του γεγονότος ότι το split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού, είναι σκόπιμο να εξεταστούν οι κλιματολογικές συσκευές που κατασκευάζονται με τη μορφή ενός μονοστοιχείου κάτω από αυτόν τον όρο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο τύποι:

 • Παράθυρο - τοποθετείται στο άνοιγμα παραθύρου ή στον τοίχο, εάν υπάρχει μια ευκαιρία και επιτρέπει το πάχος του.
 • Κινητά τηλέφωνα - που κατά κύριο λόγο κοντά στο παράθυρο, αλλά κατ 'αρχήν μπορεί να είναι οπουδήποτε στο δωμάτιο για να αφαιρέσετε το σωλήνα ζεστού αέρα που συνδέονται ειδικά κατέβηκε στο δρόμο, υπάρχουν ρόδες για την εύκολη μετακίνηση γύρω από το δωμάτιο, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδική θήκη,

Και οι δύο τύποι είναι μια ενιαία μονάδα, στην οποία υπάρχουν συμπιεστής-συμπυκνωτής, εξατμιστικά στοιχεία, ανεμιστήρες και φίλτρα.

Ποια είναι η ομοιότητα των διαχωρισμένων συστημάτων και άλλων κλιματιστικών;

Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιούν την ίδια αρχή της δράσης. Ο αέρας στο δωμάτιο περνάει μέσα από το σύστημα σωλήνων, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​αφαιρώντας τη θερμότητα από αυτό όταν ψύχει το δωμάτιο ή τον αφήνει μακριά όταν θερμαίνεται. Έτσι, τα στοιχεία που απαρτίζουν όλους τους τύπους κλιματικού εξοπλισμού δεν διαφέρουν ως προς τον σκοπό τους, αλλά μπορούν να διαφέρουν ως προς τον τύπο και το μέγεθος.

Όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι κλιματισμού, απελευθερώνεται θερμότητα, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εκτός των χώρων. Η λειτουργία των συσκευών συνοδεύεται από θόρυβο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των κλιματιστικών και των συστημάτων διάσπασης

Πρώτον, η μέθοδος εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων είναι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκτός του κτιρίου και μια εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου. Μέσω της τρύπας στον τοίχο συνδέονται με χάλκινους σωλήνες και καλώδιο. Για την εκτέλεση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει, ανάλογα με το ύψος της στερέωσης, η τεχνική (ανύψωση), η σκάλα, η σκάλα ή τα σκαλωσιά και ένα ειδικό εργαλείο.

Η ανάγκη για αυτό εξαφανίζεται κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να υπάρχει μια θέση στο άνοιγμα του παραθύρου ή όχι σε ένα ευρύ τοίχωμα. Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, δεν απαιτούνται πρόσθετες εργασίες για την εγκατάσταση μιας κινητής έκδοσης του εξοπλισμού. Η μόνη απαίτηση παραμένει η παροχή ενός χώρου για τον αγωγό, ο οποίος εκπέμπει ζεστό αέρα.

Δεύτερον, η επίδραση του θορύβου συμβαίνει όταν η εργασία συσκευή σε ένα split-σύστημα είναι χαμηλότερο από εκείνο των άλλων τύπων κλιματιστικών λόγω της συμπύκνωσης των φυτών, η οποία είναι η κύρια πηγή της βρίσκεται έξω από το δωμάτιο σε απόσταση 70 m από την πλευρά και έως 15 m ύψος από το εσωτερικό μπλοκ. Σε ένα κινητό πραγματοποίηση της είναι μέσα στο δωμάτιο, και αν η έκδοση παράθυρο με μία πλευρά λαμβάνονται έξω από τα όριά της, αλλά δεν υπάρχουν εμπόδια για την διείσδυση του θορύβου.

Τρίτον, για τις συσκευές κλιματισμού monoblock, υπάρχουν όριο ισχύος λόγω των περιορισμών μεγέθους, το διαχωρισμένο σύστημα, με τη σειρά του, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαθέσιμων για την παροχή ψύξης ή θέρμανσης ενός ποικίλου χώρου.

Τέταρτον, κλιματιστικά παράθυρα και κινητού τύπου μπορούν ψύξτε μόνο ένα δωμάτιο, ενώ το split σύστημα, ανάλογα με την απόδοση, μπορεί να εξυπηρετήσει δύο ή περισσότερα δωμάτια.

Τέλος, σημαντικά διαφορετικό κόστος του εξοπλισμού. Το πιο ακριβό μεταξύ των κλιματιστικών της ίδιας χωρητικότητας είναι η έκδοση για κινητά, με τη σειρά του, το παράθυρο θα είναι το φθηνότερο.

Τέλος, μπορούμε να συμπεράνουμε:

 1. Το κινητό κλιματιστικό είναι απλό στην εγκατάσταση και ρύθμιση, είναι αρκετά συμπαγές και μπορεί να κινείται μέσα στα όρια ενός χώρου και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά αποτελεί πηγή θορύβου και διαθέτει υψηλό κόστος,
 2. κλιματιστικό παράθυρο είναι απλή για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία είναι το φως σε σχετικά φθηνή, αλλά έχει ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, φωτισμού και θερμομόνωση μειώνει το διάστημα, ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν τη λειτουργία θέρμανσης χώρου,
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μέτριο κόστος, είναι πολυλειτουργικά, έχουν πολλές επιλογές για εγγραφή στο εσωτερικό, χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν και να ρυθμιστούν.

Ποια συσκευή να επιλέξετε;

Το πρόβλημα της επιλογής του κλιματικού εξοπλισμού επιλύεται λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Το κλιματιστικό παράθυρο θα είναι η ιδανική λύση αν τα κονδύλια για την αγορά του είναι περιορισμένα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του χώρου εγκατάστασης και τη μείωση του φωτισμού των χώρων σε σχέση με αυτό. Η κινητή συσκευή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν μόνιμο χώρο διαβίωσης και συχνά πρέπει να μετακινούνται, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την αγορά.

Η εγκατάσταση ενός split σύστημα είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο και κάθε αγοραστή. Είναι μια ιδανική επιλογή για έναν καταναλωτή που αγαπά την ησυχία και την ηρεμία. Το εσωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος μπορεί εύκολα να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου χωρίς να επηρεαστεί η αισθητική αντίληψη του δωματίου.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.

Ποιες λειτουργίες του συστήματος split είναι πραγματικά χρήσιμες

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κύριος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν κλιματικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις. Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης του αέρα, τα περισσότερα μοντέλα στην αγορά δίνουν στους ιδιοκτήτες πρόσθετες επιλογές.

Βασικές επιλογές

Κοινές λειτουργίες υπάρχουν σε όλες τις συσκευές της αγοράς και θεωρούνται υποχρεωτικό ελάχιστο:

 • αλλαγή θερμοκρασίας αέρα. Η ψύξη και η θέρμανση υποδεικνύονται από τα αντίστοιχα εικονίδια (νιφάδα χιονιού, ηλιοφάνεια). Και οι δύο λειτουργίες εκτελούνται λόγω των διαδικασιών ανταλλαγής θερμότητας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού μπορούν να βρεθούν σε ξεχωριστό άρθρο.
 • καθαρισμού του αέρα. Η λειτουργία του κλιματιστικού συνδέεται με την κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια φίλτρων στη συσκευή, ο αέρας που πρέπει να ληφθεί καθαρίζεται, απελευθερώνεται ήδη στο δωμάτιο χωρίς τις περισσότερες ακαθαρσίες. Ανάλογα με τον αριθμό και την ποιότητα των φίλτρων, ο βαθμός καθαρισμού αλλάζει.
 • αλλαγή κατεύθυνσης ροής αέρα. Στις περισσότερες συσκευές, τα πλήκτρα "Swing", "Air direction" ή "Flap Air" είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία αυτή. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή την επιλογή, η κλίση των αποσβεστήρων στο κλιματιστικό αλλάζει, επιτρέποντας ομοιόμορφα να φυσάει αέρα μέσα στο δωμάτιο ή να συγκεντρώνει τη ροή προς μία κατεύθυνση.
 • Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα. Ονομάζεται "ανεμιστήρας" ή "ταχύτητα ανεμιστήρα". Η αλλαγή στην ταχύτητα περιστροφής του άξονα επιταχύνει ή επιβραδύνει την ψύξη (ή τη θέρμανση).
 • λειτουργία turbo (ψύξη υψηλής ταχύτητας). Αυτή η λειτουργία του κλιματιστικού ενεργοποιεί τη μέγιστη χωρητικότητα της συσκευής για την ταχύτερη ψύξη του δωματίου. Στο τηλεχειριστήριο για λειτουργία turbo, τα κουμπιά "Turbo", "High Power", "Jet Cool" ή "Powerful" απαντούν.
 • τρόπος λειτουργίας τη νύχτα ή λειτουργία αναστολής λειτουργίας "Καλός ύπνος". Στην εσωτερική μονάδα της συσκευής, η ταχύτητα του ανεμιστήρα μειώνεται στο ελάχιστο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, το κλιματιστικό λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, χωρίς να ενοχλεί τον ύπνο των ανθρώπων. Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για εργασία στη νυχτερινή λειτουργία: για παράδειγμα, αλλάζοντας αυτόματα τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό κλίμα.
 • χρονοδιακόπτη. Χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να ορίσετε την εκκίνηση του κλιματιστικού πριν φτάσουν οι άνθρωποι στο δωμάτιο ή να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο. Η λειτουργία χρονοδιακόπτη εξοικονομεί ενέργεια χωρίς απώλεια άνεσης.

Πρόσθετες επιλογές

Τέτοιες λειτουργίες δεν υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα, αλλά παραμένουν χρήσιμες:

 • οικονομικής λειτουργίας (εξοικονόμηση ενέργειας). Επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό. Τα κουμπιά μπορούν να υπογραφούν ως "Eco", "Econo" ή "Smart Saver".
 • καθαρισμό πλάσματος αέρα. Το "Plasma" είναι μια λειτουργία που περιλαμβάνει ένα φίλτρο πλάσματος στη συσκευή. Αυτά τα φίλτρα κρατούν έως και το 95% της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένου του καπνού και των δυσάρεστων μυρωδιών.
 • ιονισμού ("Ion", "Nanoe-G"). Μια μοντέρνα και ευρέως διαδεδομένη λειτουργία σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων. Ο αέρας εκκενώνεται με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Σε ιδιαίτερα ισχυρά συστήματα, η συγκέντρωση τέτοιων σωματιδίων φτάνει τα 3.000 ανά 1 cm. Οι λειτουργίες καθαρισμού πλάσματος και ιονισμού είναι παρόμοιες μεταξύ τους. Αν κάποιος γνωρίζει τις βασικές διαφορές, γράψτε στα σχόλια.
 • αυτοκαθαριζόμενος. Κατά τη λειτουργία, το νερό και άλλες μολυσματικές ουσίες συσσωρεύονται στην εσωτερική μονάδα της συσκευής. Η λειτουργία "Αυτόματο καθαρισμό" σας επιτρέπει να στεγνώσετε γρήγορα την υγρασία, αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και των μυκήτων. Σε κάποιο βαθμό, αυξάνεται ο χρόνος χρήσης της συσκευής χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή καλώντας έναν ειδικό.
 • λειτουργία «αισθάνομαι». Το κλιματιστικό αντιδρά στη θερμοκρασία, η οποία καθορίζεται από τον αισθητήρα στον πίνακα ελέγχου. Αρκεί να τοποθετήσετε την κονσόλα στη σωστή θέση, το split σύστημα θα παρακολουθεί το κλίμα στη ζώνη αυτή.
 • σιωπηρή λειτουργία λειτουργίας. Η λειτουργία "Quiet" είναι παρούσα σε πολλά κλιματιστικά και είναι παρόμοια με τη λειτουργία νύχτας. Ο θόρυβος των οπαδών της συσκευής μπορεί να γίνει ενοχλητικός. Με τη βοήθεια της αθόρυβης λειτουργίας, δεν διατηρείται μόνο η κλιματική άνεση στο δωμάτιο, αλλά και η σιωπή που απαιτείται για κάθε άτομο.
 • ρύθμιση φωτισμού από το τηλεχειριστήριο Φως. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το φωτισμό LED στον μπροστινό πίνακα του "split". Το φως στη γάστρα τη νύχτα μπορεί να είναι ενοχλητικό.
 • "Έξυπνο μάτι" ("Econavi"). Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της θέσης των ατόμων στο δωμάτιο με την παρακολούθηση αισθητήρων στην εσωτερική μονάδα. Αν δεν υπάρχει κανένας στο δωμάτιο, το κλιματιστικό απενεργοποιείται και δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.
 • λειτουργία ελέγχου μέσω Wi-Fi. Η επιλογή είναι διαθέσιμη σε συσκευές όπου έχουν εγκατασταθεί ειδικοί δέκτες. Μέσα από ένα smartphone ή οικιακό υπολογιστή μπορείτε να ελέγχετε τον κλιματισμό μέσω προγραμμάτων και εφαρμογών χωρίς να χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο.

Προστατευτικές λειτουργίες

Τέτοιες επιλογές είναι απαραίτητες για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, πυρκαγιών και άλλων συνεπειών της λειτουργίας:

 • επανεκκίνηση σε αυτόματη λειτουργία. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή απώλειας ηλεκτρικής ενέργειας, το κλιματιστικό θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από το περιστατικό.
 • προστασία του συμπιεστή από το ρεύμα, από πτώσεις τάσης. Σε περίπτωση υπερτάσεων, βραχυκυκλώματος και άλλης ανώμαλης πτώσης δικτύου, το διαχωρισμένο σύστημα θα ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη για την αναφορά σφάλματος. Η λειτουργία του κλιματιστικού θα σταματήσει εάν η τάση αυξηθεί σε ένα ορισμένο επίπεδο.
 • λειτουργία απόψυξης ("Απόψυξη"). Το χειμώνα, λόγω της συλλογής συμπυκνωμάτων στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, σχηματίζεται πάγος. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί πάγο. Η απόψυξη του κλιματιστικού μηχανήματος συνδέεται με ένα μειονέκτημα: κατά την αφαίρεση του πάγου, η εσωτερική μονάδα αναστέλλει τη διαδικασία ψύξης ή θέρμανσης.
 • προστασία έναντι της συμπερίληψης στον παγετό. Το χειμώνα η λειτουργία του κλιματιστικού περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα ισχυρό "μείον" λόγω του σχηματισμού πάγου στην επιφάνεια της συσκευής από έξω. Εάν η λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι δυνατή ή σχετίζεται με κίνδυνο λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, η προστατευτική λειτουργία δεν θα επιτρέψει την ένταξη.
 • αυτοδιάγνωση. Μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ελέγχετε τακτικά όλα τα συστήματα της συσκευής για λειτουργικότητα. Η αυτοδιάγνωση θα βοηθήσει στην αποτροπή των διακοπών, στη μείωση του κόστους των επισκευών.
 • "Θερμή εκκίνηση". Το "Hot Start" χρησιμοποιείται στην κρύα εποχή, όταν το "Condor" λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης. Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, εξαιρείται η παροχή ψυχρού αέρα στο δωμάτιο.

Ο αριθμός και η ποικιλία λειτουργιών των κλιματιστικών οικιακών συσκευών επηρεάζει το κόστος τους. Ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες των συσκευών δεν απαιτούνται από μελλοντικούς ιδιοκτήτες. Η απόκτηση του μοντέλου χωρίς πρόσθετα "καμπάνες και σφυρίχτρες" θα εξοικονομήσει την αγορά, αλλά μπορεί να αυξήσει το κόστος λειτουργίας στο μέλλον.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Τι είναι ένα split σύστημα κλιματισμού

Στην εποχή μας, ένα πολύ κοινό σύστημα split, ας δούμε τι είναι.

Σε αυτά τα κλιματιστικά, οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες διαιρούνται. Το ένα βρίσκεται στο δωμάτιο και το άλλο βρίσκεται στο δρόμο. Το μήκος της διαδρομής μεταξύ των μπλοκ μπορεί να είναι μέχρι 20 μέτρα και η διαφορά στο ύψος μεταξύ τους είναι δεκαπέντε μέτρα. Χάρη σε αυτό, τα συστήματα διάσπασης δεν συνδέονται με το παράθυρο και δημιουργούν λιγότερο θόρυβο, καθώς ο συμπιεστής βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα. Φυσικά, ένας ανεμιστήρας που φυσάει αέρα μέσω της εσωτερικής μονάδας, δημιουργεί επίσης θόρυβο, αλλά σχεδόν δεν ακούγεται, έτσι ώστε να μην υπάρχει επιπλέον θόρυβος, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η συντήρηση των κλιματιστικών και να καθαριστεί η εξωτερική μονάδα. Επί του παρόντος, υπάρχουν split συστήματα, θόρυβος από το οποίο στο επίπεδο των 23 dB, που δεν ακούγεται καθόλου. Πλήρως αθόρυβες - μόνο κλιματιστικά με μικρή χωρητικότητα. Όσο περισσότερη ισχύς, τόσο περισσότερο θόρυβος εκπέμπεται το κλιματιστικό.
Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων:

- μια τεράστια γκάμα εσωτερικών μονάδων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα τέτοιο κλιματιστικό για να ταιριάζει αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα μπλοκ μπορούν να είναι δάπεδα-οροφή, τοίχος, κανάλι, στήλη, κασέτα. Οι τοίχοι είναι πιο κατάλληλοι για διαμερίσματα και μικρά γραφεία, για δωμάτια όπου δεν υπάρχουν ψευδοροφές και δεν μπορεί να εγκατασταθεί κλιματιστικό κανάλι ή κασέτα. Το πάτωμα και η οροφή είναι εγκατεστημένα σε χώρους με γυάλινα χωρίσματα, εστιατόρια με κολώνες, αίθουσες ευρύχωρων αιθουσών. Εάν εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό κασέτα, θα δείτε μόνο μια διακοσμητική μάσκα, όλα τα υπόλοιπα θα κρύβονται πίσω από την ψευδοροφή.
Το κλιματιστικό κανάλι είναι εντελώς κρυμμένο πίσω από τους τοίχους του βοηθητικού χώρου ή της οροφής του δωματίου. Ο αέρας έρχεται μέσω ενός συστήματος σωλήνων από κυματοειδές φύλλο αλουμινίου ή φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα. Κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να τεντώσουν και να λυγίσουν, αλλά να θυμάστε ότι αντιστέκονται στον αέρα, γι 'αυτό πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια το μήκος τους. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα υπάρξει πολύ μικρή ή καθόλου παραγωγή αέρα, τόσο μακρές διαδρομές αγωγού γίνονται καλύτερα από "γαλβανισμό".
Πολλοί πιστεύουν ότι οποιοδήποτε κλιματιστικό μπορεί να αερίσει το δωμάτιο. Βασικά, τα διαχωρισμένα συστήματα ανακυκλώνουν τον αέρα που βρίσκεται ήδη στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, εάν έχετε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, το κλιματιστικό τοίχου από την ταλαιπωρία δεν θα σας βοηθήσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί εξαερισμός τροφοδοσίας ή σύστημα διαχωρισμένου καναλιού που θα "αναμειχθεί" με φρέσκο ​​αέρα από 15 έως 20% του ανακυκλωμένου αέρα. Ορισμένα κλιματιστικά κασέτας "αναμειγνύουν" τον αέρα από το δρόμο.
Πολλά κλιματιστικά έχουν φίλτρα πρόστιμο. Σε μία διέλευση από την εσωτερική μονάδα, ο αέρας καθαρίζεται 3 φορές: πρώτα από ένα ηλεκτροστατικά φορτισμένο φίλτρο, στη συνέχεια με ίνες άνθρακα και φίλτρα απολύμανσης. Προς το παρόν, αφαιρεί όλα τα σωματίδια μεγέθους έως 0.01 microns - «χημεία» στίγματα της σκόνης, σωματιδίων της νικοτίνης στον καπνό του τσιγάρου, βακτήρια, ορισμένοι ιοί, τα σωματίδια των καυσαερίων, πτητικές οργανικές ενώσεις, φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς Μερικές φορές υπάρχει επίσης ιονισμός - κορεσμός του αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αναζωογονητικά ενεργώντας σε ένα άτομο.
Στις εσωτερικές μονάδες πολλών διαχωρισμένων συστημάτων υπάρχουν οριζόντιες περσίδες, με τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε την κατεύθυνση της ροής αέρα - προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν επίσης κάθετες περσίδες. Επιπλέον, η κατεύθυνση ροής μπορεί να αλλάξει αυτόματα έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει στις πιο μακρινές γωνίες του δωματίου από το κλιματιστικό.
Cassette κλιματιστικό διαφέρει από τους άλλους από το ότι στέλνει αέρα ταυτόχρονα για 2 ή 4 «πλευρά φως,» και το κανάλι που χαρακτηρίζεται από το ότι - διακλαδισμένα «δίκτυο» αγωγοί, έτσι ώστε ο αέρας πάντα ομοιόμορφα κατανεμημένα.
Τα κλιματιστικά δεν πρέπει μόνο να ψύχουν τον αέρα στη θερμότητα, αλλά και να το θερμαίνουν σε κρύο καιρό. Τα συστήματα διαχωρισμού που έχουν τη λειτουργία μιας "αντλίας θερμότητας" μπορούν να "θερμαίνουν" τις εγκαταστάσεις την άνοιξη και το φθινόπωρο και θα κοστίζουν πολύ λιγότερο από ό, τι εάν αγοράσετε ηλεκτρική θερμάστρα.

Ας συγκρίνουμε τον ηλεκτρικό θερμαντήρα και το κλιματιστικό.

ηλεκτρική θερμάστρα με κατανάλωση ενέργειας 1 kW, δίνει 1 kW θερμότητας και κλιματιστικό με κατανάλωση ενέργειας 1 kW παράγει θερμότητα μεταξύ 2,5 και 3 kW. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όλα τα κλιματιστικά λειτουργούν με βάση την αρχή της μεταφοράς: για να ψύχεται ο αέρας, η εξωτερική μονάδα παίρνει το κρύο από τον αέρα από το εξωτερικό και την μεταφέρει στην εσωτερική μονάδα.
Ομοίως, για να θερμανθεί το δωμάτιο, μπορείτε να "αφαιρέσετε" τη θερμότητα από έξω από το εξωτερικό, ενώ τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, όπως ήταν, άλλαξαν μέρη. Η ηλεκτρική ενέργεια σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί για να "μεταφέρει" το φρέον από τη μία μονάδα στην άλλη και να αλλάξει την κατάσταση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του φρεονίου να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να διαχωρίζονται κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης - λειτουργούν όλα τα κλιματιστικά.
Όλα τα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν τηλεχειριστήριο ή καλωδιακό έλεγχο με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Με αυτό μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία του κλιματιστικού: για παράδειγμα, πολλές ταχύτητες προσαρμογής εξαερισμού της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, το χρονόμετρο για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κλιματιστικού σε προκαθορισμένο χρόνο, αφύγρανση πολύ υγρό αέρα, ρυθμίστε την ένταση της λειτουργίας ψύξης και θέρμανσης λειτουργία «ύπνου» ή της μέγιστης ισχύος. Πολύ καλά, αν το κλιματιστικό έχει λειτουργία αυτόματης διάγνωσης, δηλαδή διαπιστώνει δυσλειτουργία, πληροφορίες σχετικά με αυτό θα δείτε στην οθόνη του πίνακα ελέγχου.
Πολλά συστήματα split είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν το κλίμα μόνο στο 1ο δωμάτιο. Επιπλέον, για να κρυώσει το δωμάτιο είναι πολύ χώρο είναι καλύτερο να μην εγκαταστήσετε 1 εσωτερική μονάδα με μεγάλη χωρητικότητα, δεδομένου ότι από ένα ισχυρό ρεύμα ψυχρού αέρα ένα άτομο θα αισθάνεται άβολα και ακόμη και να αρρωσταίνουν. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε διάφορα τοίχου κλιματιστικά ή ένα κασετόφωνο ένα - με μεγάλη χωρητικότητα, και η ιδανική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό κανάλι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά κανάλια μπορούν, λόγω του συστήματος ισχύος και αγωγών τους, να ψύχουν αρκετούς μικρούς χώρους.
Αν θέλετε κλιματισμό που έχει υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό konditsionerayu δύναμη Αν το κλιματιστικό λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα, δεν θα κρυώσει το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία, η περίοδος λειτουργίας του θα είναι βραχύβια, επιπλέον θα χρειαστεί πιο συχνή αναπλήρωση κλιματισμού φρέον. Υπολογίστε την ισχύ θα πρέπει να ειδικός, αλλά, περίπου, η εξάρτηση είναι αυτό: 10 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα του δωματίου απαιτεί 1 kW κρύου.
Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται από το πού βρίσκεται η εξωτερική μονάδα. Θα πρέπει να βρίσκεται εκεί όπου θα είναι προσβάσιμο από τεχνικούς σέρβις. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλοκαίρι και το ελατήριο είναι φραγμένο στις πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Εξαιτίας αυτού, το κλιματιστικό μπορεί να μην λειτουργεί. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα στο μπαλκόνι έτσι ώστε να κρέμεται κάτω από το παράθυρο, τότε το χνούδι δεν μπορεί να μπει σε αυτό. Επιπλέον, θα απαλλαγείτε από πολλά άλλα προβλήματα με τον κλιματισμό. Εάν τοποθετηθεί σε "τυφλό" τοίχο, το κόστος επισκευών και καθαρισμού θα βλάψει μόνιμα το "μικροκλίμα" στο δωμάτιο.