Σύστημα διαχωρισμού - τι είναι: τα χαρακτηριστικά της συσκευής και η ποικιλία

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν αυτό τον εξοπλισμό στο σπίτι, αλλά δεν ξέρουν τι είναι ένα υψηλής ποιότητας split σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για την αναθεώρησή μας. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά ένα κλιματιστικό, έχει μερικές διαφορές. Το split σύστημα παράγει κλιματισμό. Πώς συμβαίνει αυτό και ποιες τεχνικές υπάρχουν, ας μάθουμε μαζί.

Το Split είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου

Σύστημα διαχωρισμού: τι είναι αυτό

Ένα ισχυρό σύστημα διαχωρισμού (αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αφού εξοικειωθείτε με τη συσκευή) περιλαμβάνει εποικοδομητικά δύο μέρη. Το εσωτερικό αντιπροσωπεύει το στοιχείο εξάτμισης και το εξωτερικό μέρος είναι συμπιεστής-συμπυκνωτής. Το εξωτερικό στοιχείο είναι στερεωμένο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και το εσωτερικό είναι στερεωμένο στο ίδιο το δωμάτιο. Τα εσωτερικά στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση. Και τα δύο μπλοκ συνδυάζονται με λεπτούς σωλήνες χαλκού. Ο συμπιεστής είναι η "καρδιά" και το θορυβώδες μέρος του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βγαίνει από το κτίριο.

Συστατική δομή διαχωρισμού

Οι αποχρώσεις του συστήματος κλιματισμού χωρίζονται

Η αρχή του συστήματος διάσπασης της συσκευής συνίσταται στην αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα στο δρόμο. Αυτός ο εξοπλισμός όχι μόνο έχει ψύξη, αλλά και αποτέλεσμα θέρμανσης. Επαναθερμάνετε με την αντίστροφη σειρά. Το φρέον εξατμίζεται στο εξωτερικό στοιχείο και συμβαίνει συμπύκνωση στην εσωτερική μονάδα.

Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος

Το εξωτερικό στοιχείο τοποθετείται έξω από το χώρο, ο οποίος ψύχεται. Περιέχει στοιχεία όπως πυκνωτή, συμπιεστή, δέκτη, ανεμιστήρα, πίνακα ελέγχου και ρελέ μεταγωγής ενέργειας. Η τοποθέτηση του μηχανισμού έξω από το δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους παραγόμενους ήχους. Το πρότυπο του πιθανού θορύβου στο διαμέρισμα είναι 25 dB.

Διαγράμματα της συσκευής δύο κύριων στοιχείων

1-συμπιεστής. Βαλβίδα 2 τετραγώνων. 3-θερμόμετρο-συμπυκνωτής; 4-ηχομόνωση; 5-fan; 6-περιβλήματος. 7-έξοδος πλέγμα? Βαλβίδα 8 οδών. Βαλβίδα 9 οδών. 10 παλέτες; Προσαρμογή 11-αποστράγγισης. 12-εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστή. 13-ανεμιστήρας εφαπτόμενου τύπου. 14-σχάρες? Φίλτρο 15 εισόδων. 16-κατευθυντήριες περσίδες. 17-φύλλο? 18-μπροστινό πλαίσιο. 19-LEDs? Αισθητήρες θερμοκρασίας 20 21-διοικητικό συμβούλιο? 22-circuit board? 23-τηλεχειριστήριο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός λειτουργεί με ψύξη, θέρμανση και διήθηση των αέριων μαζών. Λεπτοί σωλήνες που συνδέουν τα στοιχεία της δομής μπορούν να τοποθετηθούν σε αναρτημένες εγκαταστάσεις, σε ειδικά περιβλήματα ή σε καλωδιακά κανάλια.

Διαίρεση σε ενότητα

Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα split σύστημα: είναι μια μονάδα κλιματισμού με πολλές επιλογές. Ας δούμε τους κύριους τύπους συσκευών.

Εξοπλισμός τοποθετημένος στον τοίχο

Ο εξοπλισμός στον τοίχο μπορεί να αναπαρασταθεί με διάφορα σχέδια. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται στο εξωτερικό του τοίχου. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα ογκώδη στοιχεία. Επί του παρόντος, αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του διαχωρισμού. Αυτά τα μοντέλα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση θερμότητας και κρύου. Έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • υπέροχη συναρμολόγηση.
 • μπλοκάρισμα της διάταξης πίεσης ·
 • συμπιεστής που λειτουργεί με θερμαινόμενη αποστράγγιση.
 • σύστημα πέδησης ·
 • έξυπνο πρόγραμμα που θέτει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Στοιχεία κατασκευής τοίχων

Μοντέλα αγωγών και οροφών

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής και δαπέδου για θέρμανση και ψύξη χρησιμοποιούνται σε χώρους με επιμήκη μορφή. Ισχυρές ροές αέριων μαζών περνούν κατά μήκος των επιφανειών και κατανέμονται σε όλο το χώρο.

Εξοπλισμός τύπου καναλιού

Στην περίπτωση μιας διάταξης καναλιού, το εσωτερικό στοιχείο είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτή την εγκατάσταση, διατίθενται περίπου 36 cm από την περιοχή μεταξύ των οροφών. Ο αέρας αντλείται από το δωμάτιο και διεισδύει πίσω μέσω των αεραγωγών. Το τέταρτο μέρος του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα κορεσμένο με οξυγόνο. Οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ποια επιλογή μπορείτε να επιλέξετε για μεγάλα δωμάτια;

Οι συσκευές τύπου κασέτας είναι κατάλληλες για πολύ μεγάλους χώρους όπου υπάρχουν ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σχέδιο μεταξύ της οροφής βάσης και του διακοσμητικού χώρου θα πρέπει να υπάρχει χώρος τουλάχιστον 25 εκ. Όλοι οι εσωτερικοί μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την αναρτημένη δομή. Μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει ορατό. Ο αέρας διέρχεται από τη σχάρα και στη συνέχεια μετά την επεξεργασία περνάει από τα blinds και απλώνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Ισχυρή κατασκευή κασέτας

Αν δεν υπάρχουν αναρτημένες δομές, τότε είναι κατάλληλη μια συσκευή τύπου στήλης. Τέτοιες μονάδες παρέχουν ένα ισχυρό πίδακα αέρα, που μετακινείται στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται σε ολόκληρη την περιοχή. Σε τέτοια σχέδια, παρέχεται περίπου 10% καθαρού αέρα.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, ένας σχεδιασμός πολλαπλών διαχωρισμού περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές μονάδες. Είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση σε διάφορα κτίρια γραφείων, για κτίρια κατοικιών σε διάφορους ορόφους και για μεγάλα καταστήματα. Ταυτόχρονα, μόνο ένα μπλοκ βρίσκεται έξω. Αυτή η τεχνική είναι πιο ακριβή από τις εναλλακτικές επιλογές.

Σχέδιο σύνδεσης πολλαπλών συσκευών

Ρύθμιση και διαχείριση

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα split inverter. Αυτός ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να μετατρέψετε DC σε AC. Χάρη σε αυτό, ο κλιματισμός μπορεί να γίνει χωρίς διακοπές. Ο μετατροπέας επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της μονάδας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο αισθητήρων και ένα επιπλέον μικροεπεξεργαστή. Με τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, το καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται συνεχώς, καθώς δεν υπάρχει αποσύνδεση κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Ο πίνακας κονσόλας εμφανίζει τις κύριες λειτουργίες

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων λειτουργιών:

 • η ψύξη είναι το κύριο καθήκον ενός τέτοιου σχεδιασμού. Η μεταφορά ψυχρού αέρα στο δωμάτιο δαπανά 1 κιλοβάτ σε αντάλλαγμα για 3 kW ψυχρού αέρα. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι δυνατή μέχρι έναν ορισμένο κανόνα. Το μέγιστο όριο ψύξης είναι + 17-18 μοίρες. Η ροή ψυχρού αέρα εγκαταλείπει την εσωτερική μονάδα και ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.
 • Για τη λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάσπαση πραγματοποιείται ο αντίστροφος κύκλος της κίνησης του ψυκτικού μέσου. Υπάρχει μια αντίστροφη διαδικασία - οι μάζες ψυχρού αέρα κινούνται στο δρόμο και η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα με ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • η λειτουργία αφύγρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον ψυχρό αέρα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα με υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να μεταφερθεί από άτομα που έχουν προβλήματα με την πίεση και την καρδιά. Ο τρόπος ξήρανσης αφαιρεί μόρια νερού, αλλά δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.
 • Ο τρόπος αερισμού παρέχει στην κυκλοφορία δωματίου τις μάζες του αέρα και τον καθαρισμό τους.
 • μια σημαντική λειτουργία - ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός μηχανικού φίλτρου αέρα. Ο μηχανισμός αυτός πρέπει να καθαρίζεται και να εκπλένεται περιοδικά. Σε ακριβότερα μοντέλα παρέχεται ένα λεπτό φίλτρο. Το φίλτρο άνθρακα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των μυρωδιών και του καπνού.

Κύριες λειτουργίες του διαχωρισμού

Επίσης, στο split είναι εξοπλισμένα με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ένας χρονοδιακόπτης ύπνου παρέχει μια βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας τη νύχτα. Αυτόματος μηχανισμός κίνησης για κάθετες και οριζόντιες περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν τις ροές αέρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σχεδίαση ανά πάσα στιγμή.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα μοντέλα.

Τι είναι ένα split σύστημα;

Ξεκινώντας να ασχοληθεί με το γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα split, δεν θα ξεκινήσει με τις γενικές έννοιες, και αμέσως να πω ότι ο όρος «split-σύστημα» με την κυριολεκτική μετάφραση στα ρωσικά σημαίνει «Κλιματισμός» ή όσο συχνά λένε «σύστημα κλιματισμού». Ωστόσο, μόνο ο κλιματισμός και το split σύστημα έχουν κάποιες διαφορές. Και τι πρόκειται να καταλάβουν παρακάτω.

Έτσι, το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας εξωτερικός, ο οποίος ονομάζεται συμπιεστή-εξάτμιση, και ένα εσωτερικό - εξάτμιση.

Τα εξωτερικά τμήματα του διαχωρισμένου συστήματος, όπως είναι ήδη σαφές από το όνομα, εγκαθίστανται πιο συχνά στις προσόψεις των κτιρίων και εσωτερικά - στις εγκαταστάσεις. Όλοι τους έχουν συνήθως την ίδια διαμόρφωση, αλλά οι εσωτερικές μπορούν να είναι διαφορετικές. Έτσι, το εσωτερικό του συστήματος μπορεί να είναι τοίχου (πιο συχνή στο σπίτι), το ανώτατο όριο τοποθέτησης οροφές (ή cluster κανάλι) και στήλες. Και τα δύο συγκροτήματα συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους λεπτούς σωλήνες, επιστρωμένους σε θερμομόνωση. Κατά παράδοση, το πιο θορυβώδες στοιχείο του κλιματιστικού είναι ο συμπιεστής του. Είναι να επιτευχθεί η πιο αθόρυβη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος και να τεθεί στα όρια του χώρου.

Η αρχή του συστήματος διάσπασης

Δεν θα είναι μυστικό ότι η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού βασίζεται στην εφαρμογή της αφαίρεσης του ζεστού αέρα στον δρόμο. Τα συστήματα διαχωρισμού, τα οποία είναι ικανά όχι μόνο να ψύχουν τον παρεχόμενο αέρα, αλλά και να τον θερμαίνουν, ο συμπιεστής μπορεί να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλ. Όταν εργάζεστε στη θέρμανση, το φρέον θα εξατμιστεί στο εξωτερικό μέρος και θα υπάρξει συμπύκνωση στο εσωτερικό τμήμα.

Εξωτερική μονάδα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα εξωτερικά τμήματα του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται πάντα έξω από το ψυγμένο δωμάτιο (προσόψεις, στέγες, μπαλκόνια ή ακόμη και διάδρομοι).

Το εξωτερικό τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Συμπιεστής.
 • Συμπυκνωτής.
 • Γερανός 4 δρόμων.
 • Τριχοειδής σωλήνας.
 • Δέκτης ή φίλτρο στεγνωτήρα.
 • Ο ανεμιστήρας.
 • Ρελέ για την ενεργοποίηση του συμπιεστή (σε ορισμένες περιπτώσεις).
 • Πίνακας ελέγχου.
 • Μονάδα ελέγχου "κιτ χειμώνα".
 • "Φίλτρο ντους οξυγόνου".

Το γεγονός ότι ο συμπιεστής βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου στο ψυγμένο δωμάτιο. Το επίπεδο θορύβου του εσωτερικού μέρους έχει τα δικά του πρότυπα - 24-26 dB. Αλλά με το εξωτερικό δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, δεν υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, που μερικές φορές προκαλεί ερεθισμό μεταξύ των γειτόνων στο διαμέρισμα.

Εσωτερική μονάδα

Το εσωτερικό μέρος, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πάντα τοποθετημένο μέσα στη δομή. Ο κύριος σκοπός του είναι να ψύχει, να θερμαίνει και να φιλτράρει τον αέρα τροφοδοσίας. Σχετικά με τις επιλογές εγκατάστασης μπλοκ του ήδη αναφερθέντος συστήματος split. Και για τη σύνδεση των δύο στοιχείων τώρα θα μιλήσουμε.

Τα εξαρτήματα αλληλοσυνδέονται με δύο χάλκινους λεπτούς σωλήνες, οι οποίοι είναι σε θερμομόνωση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ψευδοροφές, προετοιμασμένες ραφές και μπορούν να τοποθετηθούν και σε διακοσμητικά καλωδιακά κανάλια. Η διαδικασία εγκατάστασης αυτού του εξοπλισμού είναι αρκετά επίπονη.

Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού έχουν μια σειρά από χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες - τηλεχειριστήριο, φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα διάφορα (σκόνη, καπνός), ιονισμό του αέρα, διάφορα χρονόμετρα, αυτόματο έλεγχο της θερμοκρασίας εντός της περιοχής από 16-30 ° C, κ.λ.π.

Επιλογές τοποθέτησης εσωτερικής μονάδας

Διαχωρισμένα συστήματα τύπου τοίχου επιτρέπουν τη μέγιστη αφαίρεση της θερμότητας ή του κρύου. Ο συνηθέστερος τύπος συσκευής στην οικιακή χρήση. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Υψηλή ποιότητα κατασκευής.
 • Περιστροφικός ή εμβολοφόρος συμπιεστής με δυνατότητα θέρμανσης της αποστράγγισης.
 • Παρεμπόδιση πίεσης;
 • Ευφυές σύστημα απόψυξης κλπ.

Συστήματα διαχωρισμού οροφής, γενικά, προορίζονται για μη μεγάλους χώρους ορθογώνιας διαμόρφωσης. Κατευθύνουν τη ροή του αέρα κατά μήκος των τοίχων ή της οροφής, εξασφαλίζοντας έτσι μια ομοιόμορφη κατανομή του ψυχρού αέρα στο δωμάτιο.

Διαχωριστικά συστήματα αγωγών έχουν στοιχεία που είναι εγκατεστημένα πίσω από ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ελάχιστο διάστημα 30-40 cm πάνω από την οροφή. Εκτελούν την παροχή αέρα και την πρόσληψή της μέσω αγωγών, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου. Τα εσωτερικά μέρη τέτοιων συστημάτων μπορούν να πάρουν αέρα από το δωμάτιο και καθαρό αέρα από το δρόμο (έως και 25%).

Συστήματα διαχωρισμού κασετών Είναι σχεδιασμένα για μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές και απαιτούν περίπου 25 cm χώρο πάνω από την οροφή. Σε τέτοια συστήματα είναι δυνατή η εισροή έως και 10% καθαρού αέρα. Οι εσωτερικές μονάδες τέτοιων διαχωρισμένων συστημάτων είναι εγκατεστημένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε μόνο το διακοσμητικό κλουβί να μπορεί να δει στο επίπεδο της οροφής. Από το δωμάτιο, ο αέρας αναρροφάται μέσω της κεντρικής σχάρας, επεξεργάζεται και στη συνέχεια ήδη διανέμεται μέσω των αεραγωγών μέσω ρυθμιζόμενων περσίδων.

Διαχωριστικά συστήματα στηλών Χρησιμοποιείται επίσης σε μεγάλους χώρους, αλλά μόνο σε εκείνους στους οποίους δεν υπάρχουν ψευδοροφές. Τέτοια συστήματα λειτουργούν με την αρχή της δημιουργίας ισχυρής ροής αέρα, η οποία αρχικά τροφοδοτείται στον χώρο οροφής, και στη συνέχεια διανέμεται σε όλο το δωμάτιο.

Διαχωρίστε το σύστημα σε υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία

 1. Ένα στοιχείο που έχει το ίδιο όνομα με το Το "χειμερινό πακέτο" χρησιμεύει μόνο για την ψύξη εσωτερικών χώρων το χειμώνα, στην οποία υπάρχει άφθονη απελευθέρωση θερμότητας - δωμάτια υλικού, αίθουσες εξυπηρέτησης πελατών κ.λπ. Κατά τη λειτουργία, η εξωτερική μονάδα θερμαίνεται όλο το χρόνο και αυτό επιτρέπει να μην καταψύχεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. «Πακέτο Winter» μόνη της συνήθως αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία: έναν ελεγκτή ανεμιστήρα (που απαιτείται για τη συνεχή ανεμιστήρα εκτός λειτουργίας και για την ενσωμάτωση κατά τη διάρκεια θέρμανσης συμπυκνωτή), θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης και μερικές φορές περιλαμβάνονται στο στροφαλοθάλαμο οθόνη πριν από τη χρήση.
 2. Κατά τη διάρκεια της αύξησης της θερμοκρασίας στο δρόμο, ο συμπιεστής πρέπει να λειτουργεί με μεγάλη διαφορά πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο. Λόγω αυτής της διαφοράς, ο τριχοειδής σωλήνας μέσω αυτού διέρχεται περισσότερο freon, και ο συμπιεστής, αντίστοιχα, απαιτείται να αντλούν αυξημένους όγκους αερίου. Σε αυτή τη βάση, ο συμπιεστής εκτελεί περισσότερες εργασίες και καταναλώνει περισσότερο ηλεκτρισμό. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει υπερθέρμανση και απενεργοποίηση είτε με ηλεκτρονικά είτε με θερμικό ρελέ. Συχνότερα, τα συστήματα διαχωρισμού είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε θερμοκρασία 35-40 ° C.

Πολυδιάστατα συστήματα

Ένα διαχωρισμένο σύστημα μπορεί να έχει πολλές εσωτερικές μονάδες. Τέτοια συστήματα ονομάζονται "συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού". Χαρακτηριστικό τους θα είναι η παρουσία ενός εξωτερικού και συμπεριλαμβάνουν μαζί του το έργο πολλών εσωτερικών. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για τη στήριξη του μικροκλίματος σε πολλά δωμάτια (κατοικίες, καταστήματα, γραφεία). Τα εξωτερικά τμήματα μπορούν να συνδεθούν με όλους τους διαφορετικούς τύπους εσωτερικών που έχουν εξεταστεί παραπάνω. Το γεγονός ότι στην πρόσοψη του κτιρίου δεν υπάρχει συσσώρευση στοιχείων διαχωρισμένων συστημάτων, σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνισή του. Ωστόσο, η εφαρμογή ενός τέτοιου διαχωρισμένου συστήματος κοστίζει πολύ περισσότερο από τα συμβατικά κλιματιστικά.

Τι είναι ένα split σύστημα: η αρχή της λειτουργίας και οι τύποι των συστημάτων κλιματισμού

Όποιος έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της ψύξης του αέρα σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα έχει τουλάχιστον μια κατά προσέγγιση ιδέα για το τι είναι ένα split σύστημα. Αυτή η έκδοση του κλιματισμού έχει αντικαταστήσει σίγουρα τα αρχαία "παράθυρα" και έχει γίνει δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατανόηση των χαρακτηριστικών του συστήματος split θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο και να οργανώσετε σωστά τη λειτουργία του.

Η ουσία του έργου και η αρχή της δράσης

Ο κύριος σκοπός του διαχωρισμένου συστήματος είναι η ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η μονάδα αποτελείται από δύο μέρη. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος έξω από το δωμάτιο, και ο άλλος είναι μέσα. Για να τα συνδέσετε με ένα στενό σωλήνα, γίνεται μια τρύπα στο πάχος του τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων είναι περίπου η ίδια με αυτή των ψυγείων.

Το ψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα από το σωλήνα μέσα στο σύστημα απορροφά τη θερμότητα του αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, μεταφέρει την ενέργεια θερμότητας προς τα έξω και επιστρέφει στο περιβάλλον. Το κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού περιλαμβάνει δύο κύρια στοιχεία: έναν συμπυκνωτή και έναν εξατμιστή. Ο πρώτος από αυτούς είναι κλειστός στην εξωτερική μονάδα της συσκευής και ο τελευταίος βρίσκεται στη μονάδα που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό μέσο (συνήθως ένα φρέον) μετακινείται μεταξύ συσκευών σε κλειστό βρόχο. Μέσα στο δωμάτιο θερμαίνεται κατά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και γίνεται αέριο. Έτσι, ο αέρας ψύχεται όταν διέρχεται από τον εξατμιστή. Για να βελτιωθεί η ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ περνά μέσα από τον συμπιεστή, και μετά δροσίζει, έρχεται σε επαφή με το ψυχρότερο αέρα του δρόμου. Το ψυκτικό υγρό και πάλι γίνεται υγρό. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός συμβατικού ψυγείου · και εδώ επίσης χρησιμοποιείται η ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Χρησιμοποιούνται ορισμένα στοιχεία για να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου κλιματιστικού. Η σύνθεση της εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει συνήθως:

 • ανεμιστήρας;
 • συμπιεστής.
 • πυκνωτής.
 • φίλτρο φρέον.
 • πίνακας ελέγχου ·
 • προστατευτικό κάλυμμα.
 • εξαρτήματα για σωλήνες χαλκού, κλπ.

Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει μια συνεχή κυκλοφορία αέρα γύρω από τη μονάδα για να εξασφαλιστεί η ταχεία και σταθερή ψύξη του Freon. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, το οποίο εξασφαλίζει τη μετάβασή του στην κατάσταση του αερίου και την κυκλοφορία μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Το φίλτρο καθαρίζει το φρέον από τους ρύπους που εισήλθαν στο σύστημα, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εγκατάσταση. Εκτός από τα στοιχεία αυτά, στην εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί και μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία είναι απαραίτητη εάν το μοντέλο δεν παρέχει μόνο ψύξη, αλλά και θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Στα μοντέλα αναστροφέα, η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής. Αλλά αν λείπει ο μετατροπέας, τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται συνήθως στην εσωτερική μονάδα. Το μέρος αυτό αποτελείται συνήθως από:

 • προστατευτικό πλέγμα;
 • σύστημα φίλτρων.
 • ανεμιστήρας;
 • τον εξατμιστή.
 • blinds;
 • το πάνελ οθόνης.
 • τη μονάδα ελέγχου.
 • συνδετήρες και τα παρόμοια.

Το προστατευτικό πλέγμα βρίσκεται συνήθως στον μπροστινό πίνακα. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί ή να ανοίξει για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία των εσωτερικών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Μέσω των ανοιγμάτων αυτής της σχάρας, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή για περαιτέρω ψύξη. Ένα χοντρό φίλτρο είναι απλώς ένα πλαστικό πλέγμα που συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια ώστε να μην εισέρχεται στο σώμα της μονάδας.

Τα λεπτά φίλτρα είναι ένα ελαφρώς πιο εξελιγμένο σύστημα για τη συγκράτηση λεπτών σωματιδίων σε λεπτά κλάσματα: σωματίδια σκόνης, ανεπιθύμητες οσμές, επικίνδυνα βακτήρια και τα παρόμοια. Τυπικά, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο άνθρακα και ηλεκτροστατικό φίλτρο, αλλά μπορεί να εφοδιαστεί με ένα αντιβακτηριακό φυσίγγιο ή άλλα χρήσιμα φίλτρα.

Ο ανεμιστήρας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντλεί τον ψυχρό αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Οι κινητές περσίδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα. Ο πίνακας με τις ενδείξεις εμφανίζει την κατάσταση της συσκευής, για παράδειγμα, τη ρυθμισμένη θερμοκρασία αέρα, τον τρόπο λειτουργίας κ.λπ.

Αυτή είναι μια γενική περιγραφή της συσκευής διαχωρισμένου συστήματος. Ο σχεδιασμός των κλιματιστικών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πρόσθετες λειτουργίες: την παρουσία μετατροπέα, θέρμανσης κλπ. Για ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα είναι αρκετά συμβατικό κλιματισμό. Η συσκευή επιλέγεται ανάλογα με την ισχύ, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου.

Τύποι, τύποι, πρόσθετες λειτουργίες

Τα σύγχρονα κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 90 τετραγωνικά μέτρα. m. Αλλά αν πρόκειται για ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι ή γραφείο, είναι λογικό να σκεφτόμαστε την εγκατάσταση πιο παραγωγικών συσκευών. Το πρόβλημα της ρύθμισης τέτοιων αντικειμένων επιλύεται με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλών εφαρμογών ή ημι-βιομηχανικών μοντέλων.

Το σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων επιτρέπει την εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων που είναι συνδεδεμένες σε μία κοινή εξωτερική μονάδα. Από οικονομική άποψη, αυτή η λύση μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα από τη χρήση διαφόρων συμβατικών διαχωριστικών συστημάτων, η όψη της πρόσοψης σαφώς ωφελεί.

Μια εναλλακτική λύση για την επίλυση του προβλήματος της ρύθμισης ενός μεγάλου κτιρίου μπορεί να γίνει ένα σύστημα πηνίου-ανεμιστήρα. Εάν η περιοχή του γραφείου ή εξοχικό σπίτι είναι κοντά στο μέγεθος των 500 τετραγωνικών μέτρων. m ή υπερβαίνει ελαφρώς, είναι λογικό να σκεφτόμαστε τη χρήση ενός διαχωρισμένου συστήματος ημι-βιομηχανικού τύπου.

Μια έκδοση καναλιού μιας τέτοιας συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή και το κανάλι που οδηγεί σε αυτήν κάτω από μια ψευδοροφή, χωρίς να παραβλάψετε την εμφάνιση του δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση όχι μόνο να καθαρίζουν και να ψύχουν τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και να λαμβάνουν φρέσκο ​​υλικό από το εξωτερικό, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά το μικροκλίμα.

Τα κλιματιστικά κασέτας τοποθετούνται έτσι ώστε η σχάρα μέσω της οποίας τροφοδοτείται αέρας να γίνει μέρος της ψευδοροφής. Ο ψυχρός αέρας απλώνεται γρήγορα και ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο. Σε δωμάτια σύνθετου σχήματος ή όπου δεν υπάρχει οροφή για κάποιο λόγο, εγκαθίστανται συστήματα δαπέδου και οροφής.

Μοντέλα Inverter: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων με και χωρίς μετατροπέα. Και οι δύο παραλλαγές είναι δημοφιλείς, αλλά η διαφορά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο μετατροπέας είναι μια συσκευή ικανή να παρέχει ειδική τροφοδοσία για τον συμπιεστή. Το κύκλωμα του μετατροπέα πρέπει να μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.

Μετά από αυτό, τα χαρακτηριστικά DC αλλάζουν για να μετατρέψουν πάλι σε εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με νέες παραμέτρους και μεταφορά ισχύος στον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του συμπιεστή θα ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση: μια άνετη θερμοκρασία, στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του αέρα και οι αρχικοί δείκτες που υπάρχουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Με την παρουσία ενός μετατροπέα, το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς, δεν απενεργοποιείται. Γιατί είναι; Παρά τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, το κύκλωμα του μετατροπέα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 30% σε σύγκριση με ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς μετατροπέα.

Η απουσία τακτικών κύκλων απενεργοποίησης έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού και καθιστά δυνατή τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού κατά ένα και μισό έως δύο φορές. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή απόδοση επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της απόδοσης του εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και χάρη σε ένα σύγχρονο μικροεπεξεργαστή που ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας. Πιστεύεται ότι τα διαχωρισμένα συστήματα εξοπλισμένα με ένα μετατροπέα είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στη συνέχεια να τη διατηρήσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Οι συσκευές αυτού του θορύβου παράγουν σημαντικά λιγότερα από τα μη αναστρεφόμενα ανάλογα.

Κλιματισμός με αντλία θερμότητας

Εάν το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας, το χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη θέρμανση του δωματίου. Ορισμένοι αγοραστές πιστεύουν εσφαλμένα ότι για το σκοπό αυτό η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές θερμάστρες, κάτι που είναι εντελώς αναληθές. Στην πραγματικότητα, αυτό το κλιματιστικό έχει μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων και ένα σύστημα ελέγχου, το οποίο καθώς ξεδιπλώνει τη διαδικασία ψύξης προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συσκευή δεν ψύχει πλέον χώρο, αλλά δρόμο, δηλ. λειτουργεί σαν μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο με κρύο εξωτερικό αέρα, θα πρέπει να μελετήσετε τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί επίσης την ικανότητα του ψυκτικού (όλου του ίδιου freon) να θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και ο αέρας έξω και παραμένει κρύος, περιέχει κάποια ποσότητα θερμικής ενέργειας με χαμηλό δυναμικό. Το ψυκτικό υγρό απορροφά αυτά τα ψίχουλα ενέργειας, τα συγκεντρώνει, περνά μέσα από έναν συμπιεστή που αυξάνει την πίεση και εκπέμπει αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αέρας ρέει και θερμαίνεται γύρω από το δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση πραγματοποιείται με πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος. Αυτή η επιλογή θεωρείται πλεονεκτικός και ασφαλής τρόπος στέγασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και της αντλίας θερμότητας είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντλία θερμότητας ενσωματωμένη στο split σύστημα, ως κύριος τρόπος για τη θέρμανση του δωματίου, είναι μάλλον μια βοηθητική επιλογή.

Κατά την αγορά της συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η αντλία θερμότητας είναι αποτελεσματική στα νότια γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του ζεστού χειμώνα σε θερμοκρασίες +5... -15 μοίρες. Σε -20 θέρμανση είναι σχεδόν αδύνατο.

Χαρακτηριστικά των κανόνων εγκατάστασης και λειτουργίας

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά εύκολη, αλλά οι άπειροι πλοίαρχοι πρέπει να αναθέσουν την αποστολή αυτή σε επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού. Συνήθως, πρώτα εγκαταστήστε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, κάντε μια τρύπα στον τοίχο και συνδέστε τις συσκευές με ένα σωλήνα.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η πλήρωση του συστήματος με freon. Ακόμη και αν όλα τα άλλα έργα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκτελείται ανεξάρτητα, αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει από έναν έμπειρο πλοίαρχο, η πρακτική δείχνει ότι είναι ασφαλέστερο. Η εσφαλμένη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού, είναι επίσης η πιο κοινή αιτία διακοπών αυτού του εξοπλισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εσωτερική μονάδα. Εάν η κρύα ροή κατευθύνεται σε μια κοντινή επιφάνεια, ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά και ο ψυχρός αέρας θα εξαπλωθεί άνισα πάνω από την ένταση του χώρου. Η λειτουργία της εξωτερικής μονάδας συνήθως συνοδεύεται από συμπύκνωση.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση αυτής της υγρασίας με ένα ειδικό σωλήνα, έτσι ώστε να μην ρέει νερό στον τοίχο. Εάν το διαχωριστικό σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο, παραμένει η κανονική του λειτουργία. Συνιστάται η ρύθμιση της θερμοκρασίας ψύξης σε 21-23 μοίρες.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι επίσης αποδεκτές, αλλά αυτός ο τρόπος λειτουργίας δημιουργεί ένα πρόσθετο φορτίο στο σύστημα. Επιπλέον, η υπερβολική διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία. Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από τον κίνδυνο υπερθέρμανσης, υπάρχει η πιθανότητα το έντονο φως να αποτελέσει εμπόδιο στο σήμα LED. Για να αυξήσετε τον πόρο του συστήματος, είναι προτιμότερο να κλείνετε τα παράθυρα και τις πόρτες κατά τη λειτουργία του. Φυσικά, περιοδικά η κατοικία πρέπει να αερίζεται ή ένα μοντέλο που παίρνει την πρόσληψη αέρα από το δρόμο πρέπει να αγοραστεί.

Ο εξοπλισμός πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική θερμική ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή. Κάθε έξι μήνες, τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο κίνδυνος για τον εξοπλισμό είναι υπερτάσεις τάσης, εάν η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής και της πραγματικής τιμής υπερβαίνει το 15% του κανονικού.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Μια σαφής περιγραφή των αρχών λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ:

Αυτό το βίντεο περιγράφει την πρακτική εμπειρία χρήσης ενός split-system με θέρμανση:

Η αξιοπιστία των διαχωρισμένων συστημάτων και η ευκολία λειτουργίας τους καθιστούν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τον κλιματισμό σε κατοικημένες περιοχές. Με σωστή εγκατάσταση και τήρηση των συνθηκών εργασίας, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λειτουργικότητα σε όλα: ένα διαχωριστικό σύστημα, αυτό που είναι, οι τύποι, οι κατασκευαστές, η σωστή επιλογή

Ο σύγχρονος κλιματικός εξοπλισμός που προσφέρεται στην αγορά είναι καταπληκτικός. Ένα άτομο που δεν είναι ισχυρό στην τεχνολογία είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει όλες τις ποικιλίες και τα μοντέλα. Εάν χρειάζεστε ένα σύστημα split, τι μπορείτε να μάθετε λεπτομερώς στην ανασκόπηση. Θα έχετε πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών, των τύπων, των πλεονεκτημάτων και των καλύτερων μοντέλων.

Διαβάστε στο άρθρο:

Σύστημα διαχωρισμού: ποιες είναι οι κύριες διαφορές του συστήματος διαχωρισμού από ένα συμβατικό κλιματιστικό

Το split-σύστημα είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο παράγεται με δύο μπλοκ: εσωτερικά και εξωτερικά. Τα αισθητικά μοντέλα αντικατέστησαν τα μαζικά κλιματιστικά. Ο διαχωρισμός του σχεδιασμού σε θορυβώδη εξωτερικά και ήσυχα εσωτερικά μπλοκ επέτρεψε να εξοικονομήσει σημαντικό χώρο. Μπορούμε να πούμε ότι το split σύστημα και ο κλιματισμός δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικού εξοπλισμού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθούν ορισμένες διαφορές:

 1. Σχεδιασμός. Τα συστήματα διαχωρισμού αντιπροσωπεύονται από μια ποικιλία παραλλαγών στην εμφάνιση, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους ως λειτουργική προσθήκη.
 2. Τεχνολογικά. Τα κλιματικά συστήματα σε σύγκριση με τον κλιματισμό είναι εξοπλισμένα με ένα μεγάλο οπλοστάσιο χρήσιμων λειτουργιών. Αυτό μπορεί να είναι τηλεχειρισμός ή έλεγχος κλίματος.
 3. Χαρακτηριστικά θορύβου. Τα συστήματα διαχωρισμού διαφέρουν πιο αθόρυβα από τα τυπικά κλιματιστικά.

Η διαφορά είναι επίσης ότι σε μια συσκευή μονομπλόκ το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ένα ειδικό δοχείο, το οποίο πρέπει να αποστραγγίζεται περιοδικά. Σε συστήματα δύο μονάδων αυτό δεν συμβαίνει, καθώς το ίδιο το υγρό συγχωνεύεται μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.

Ο διαχωριστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ των μπλοκ. Σε αυτή την περίπτωση, ο Freon μετακινείται από το εξωτερικό στοιχείο στο εσωτερικό. Για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέρη του συστήματος λειτουργούν σωστά, απαιτείται η κατάλληλη εγκατάσταση των διαχωρισμένων συστημάτων. Ταυτόχρονα, η εγκατάσταση πρέπει να ανατεθεί σε ειδικούς.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων κλιματισμού ενός διαμερίσματος

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή θέση της εσωτερικής μονάδας, αυτό καθιστά εύκολη τη διατήρηση των διαχωρισμένων συστημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του δωματίου. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του λειτουργικού εξοπλισμού.

 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • υψηλή ισχύ, η οποία επιτρέπει την ψύξη αρκετά μεγάλων δωματίων.
 • ελεγχόμενο και άνετο εσωτερικό μικροκλίμα.
 • μπορείτε να επιλέξετε το βέλτιστο κόστος του διαχωρισμένου συστήματος.
 • επαρκές επίπεδο ψύξης από 1,5 έως 8,5 kW.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • δυνατότητα ελέγχου του επιπέδου υγρασίας.
 • τηλεχειριστήριο.
 • μια ποικιλία πρόσθετων λειτουργιών.
 • εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • σύγχρονες επιλογές σχεδιασμού.
 • γρήγορη ψύξη των χώρων.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • δεν υπάρχει λειτουργία εξαερισμού του φρέσκου αέρα.
 • μικρή περιοχή επιπτώσεων ·
 • δεν μπορούν να μεταφερθούν κατά τη μετακίνηση.

Η αρχή του συστήματος διάσπασης

Το split σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: την εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Κάθε ένας από αυτούς εκτελεί ορισμένες λειτουργίες. Μέσα στην εξωτερική δομή υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας, ένας ανεμιστήρας και ένας συμπιεστής. Η εσωτερική μονάδα περιλαμβάνει έναν εξατμιστή με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα, ρολά για την κατεύθυνση των μαζών αέρα και στοιχείων φίλτρου. Μεταξύ των δύο κτιρίων τοποθετούνται δύο κύριες γραμμές για το ψυκτικό και για το συμπύκνωμα.

Το διάγραμμα δείχνει πώς λειτουργεί το σύστημα ψύξης

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα, ώστε να μην συγχέεται; Ας προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα στην αναθεώρησή μας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών.

Η αρχή της δομής στην κίνηση της θερμικής ενέργειας από το ένα μέρος στο άλλο με τη βοήθεια ενός ψυκτικού υγρού. Με αυτή την ιδιότητα, χρησιμοποιείται φρέον.

Το φρέον από τον εξατμιστήρα υπό χαμηλή πίεση περνά μέσα στον συμπιεστή. Σε αυτό, συμβάλλει και θερμαίνει. Τότε, ο συμπυκνωτής δέχεται αέρα, η θερμοκρασία του οποίου είναι χαμηλότερη από εκείνη του ψυκτικού μέσου. Σε αυτή την περίπτωση, το φρέον δροσίζει και πηγαίνει σε υγρή κατάσταση και εξέρχεται από τον συμπυκνωτή, μειώνοντας τις τιμές θερμοκρασίας. Τέλος, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον εξατμιστή, όπου διοχετεύεται με αέρα από το δωμάτιο, ψύγοντας έτσι. Κατόπιν φτάνει σε πλήρη αέρια κατάσταση, παίρνει ενέργεια θερμότητας και επιστρέφει στον συμπιεστή.

Σχεδιασμός εργασιών σε λειτουργία αντλίας θερμότητας (λειτουργία αντίστροφης ψύξης)

Τα κύρια στοιχεία του συστήματος διάσπασης

Η εσωτερική και εξωτερική μονάδα του συστήματος έχει τη δική του συσκευή. Ως τμήμα της εξωτερικής μονάδας υπάρχει ανεμιστήρας που κυκλοφορεί γύρω από τη μονάδα και σταθερή ψύξη του ψυκτικού μέσου. Ο συμπιεστής συμπιέζει το ψυκτικό στοιχείο. Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε ειδικά στηρίγματα. Κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για σωστή αφαίρεση του συσσωρευμένου συμπυκνώματος. Το φίλτρο βοηθά στον καθαρισμό του φρέον από διάφορες βρωμιές.

Εάν το μοντέλο παρέχει θέρμανση σε κρύο καιρό, τότε εγκαθίσταται μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων.

Τα κύρια στοιχεία του συστήματος

Εξωτερική μονάδα

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τι περιλαμβάνει το εξωτερικό μπλοκ:

 • συμπιεστή προορίζεται να πραγματοποιήσει την κίνηση του συμπιεσμένου ψυκτικού μέσου κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης. Είναι εμβόλων και σπειροειδών.
 • βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων πραγματοποιεί την αντίστροφη κίνηση του Freon κατά τη θέρμανση. Εάν το δωμάτιο χρειάζεται να αυξήσει τη θερμοκρασία, τότε η μονάδα στο εσωτερικό λειτουργεί για θέρμανση και η εξωτερική μονάδα για ψύξη.
 • αναπνευστήρα Χρειάζεται να κυκλοφορήσουν οι μάζες του αέρα για την ψύξη του συμπυκνωτή. Σε συστήματα split, αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί με 2-3 ταχύτητες.
 • πυκνωτή Είναι απαραίτητο να κρυώσει το κυκλοφορούν Freon.
 • φίλτρο προστατεύει το σύστημα από μόλυνση μέσα στον συμπιεστή.
 • συνδέσεις καμινάδας Χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των κορμών μεταξύ των μπλοκ.
Εξωτερική μονάδα

Εσωτερική μονάδα

Τα παρακάτω στοιχεία βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα:

 • μπροστινού πίνακα, μέσω του οποίου διέρχεται το ρεύμα αέρα στον εξατμιστή.
 • χοντρό φίλτρο Απαιτείται η προστασία της δομής από μεγάλα σωματίδια συντριμμιών.
 • εξατμιστή Χρησιμοποιείται για τη θέρμανση ψυκτικού ψυκτικού μέσου.
 • οριζόντιες περσίδες μετακινήστε τον αέρα κάθετα.
 • κάθετες περσίδες Βοηθήστε να μετακινήσετε τη ροή οριζόντια.
 • οθόνη Χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας, καθώς και για σφάλματα.
 • αναπνευστήρα έχει πολλές ταχύτητες.
 • δίσκο συμπύκνωσης χρησιμοποιούνται για τη συλλογή του νερού.
 • κάρτα ελέγχου περιλαμβάνει ένα μικροεπεξεργαστή και άλλα στοιχεία του ηλεκτρονικού κυκλώματος.
Εσωτερική συσκευή

Πώς να επιλέξετε το σωστό σύστημα διαχωρισμού

Για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 • επίπεδο θορύβου. Το εσωτερικό μπλοκ του εξοπλισμού μιας κλάσης premium κάνει περίπου 23 dB, και εξωτερικό - 40 dB?
 • πρόσβαση στον καθαρό αέρα. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο αερισμός των χώρων, καθώς πολλά συστήματα δεν αντλούν φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • ασφαλή θέση του διαχωρισμένου συστήματος ·
 • Μια σημαντική παράμετρος είναι η ισχύς. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι απαιτούνται 1000 W ηλεκτρικής ενέργειας για την ψύξη των 10 τετραγωνικών μέτρων.
 • πρόσθετες λειτουργίες όπως εξαερισμός, αυτόματη λειτουργία, αφύγρανση, καθαρισμός αέρα και κατεύθυνση ροής αέρα.
Κατά την επιλογή ενός σχεδίου, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες

Υπολογιστής για τον υπολογισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας του κλιματιστικού

Τι είναι τα Διασπασμένα Συστήματα Inverter;

Όταν χρησιμοποιείται τεχνολογία μετατροπέα, ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί συνεχώς, αλλά με διαφορετικές ταχύτητες. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα split inverter σύστημα, το κύριο πλεονέκτημα της αγοράς θα είναι η ρυθμιζόμενη ταχύτητα του κινητήρα.

Το σύστημα θα πρέπει να έχει τέτοια πλεονεκτήματα:

 • ομαλή ρύθμιση της χωρητικότητας ψύξης.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • μερικά μοντέλα μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασία μείον.
 • συντήρηση της απαραίτητης θερμοκρασιακής λειτουργίας.

Από τα μειονεκτήματα είναι η διάθεση υψηλότερου επιπέδου τιμών σε σύγκριση με τον συμβατικό εξοπλισμό.

Μοντέλο μετατροπέα για τοποθέτηση σε τοίχο

Τι είναι ένα ψυκτικό σύστημα split-system

Τα ψυκτικά συστήματα χρησιμοποιούνται για λειτουργία σε κρύες αίθουσες. Χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς. Επιτρέπουν τη διατήρηση της ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας σε αυτόματη λειτουργία. Οι εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σε ευρείες κλίμακες θερμοκρασίας. Χρησιμοποιείται εξοπλισμός σε αποθήκες και βάσεις.

Επιλογή μονάδας ψύξης

Οι κύριοι τύποι οικιακών συστημάτων διάσπασης

Εξετάστε τους βασικούς τύπους εξοπλισμού κλιματισμού.

Τοίχου τοποθετημένο

Το σύστημα διαχωρισμού τοίχων αποτελείται από μια εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης και μια εσωτερική μονάδα εξατμίσεων. Τέτοια σχέδια έχουν μεγάλη ισχύ και είναι σε θέση να ψύχουν δωμάτια διαφορετικών μεγεθών. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Φίλτρα και ιονιστές μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαμόρφωση.

 • Ο σχεδιασμός μπορεί να εξοπλιστεί επιπρόσθετα με ιονιστές ή φίλτρα.
 • όχι πολύ θόρυβο?
 • Εξοπλισμός ασφαλείας και βολική διαχείριση.
 • Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε τοποθεσία για εγκατάσταση.
 • Επεξεργάζεται μόνο ο εσωτερικός αέρας.
 • την πολυπλοκότητα των εργασιών εγκατάστασης ·
 • δεν υπάρχει καθαρός αέρας από το δρόμο.
 • η τιμή του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι αρκετά υψηλή.

Αυτό το σχέδιο είναι δημοφιλές. Ανάλογα με την ισχύ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια με επιφάνεια μέχρι 70 τετραγωνικά μέτρα. m.

Αγωγός

Οι εγκαταστάσεις αγωγών είναι στη ζήτηση, εάν θέλετε να ψύξετε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει πίσω από το σύστημα πλαισίου των ψευδοροφών. Ο αέρας κινείται κατά μήκος των καναλιών θερμικώς μονωμένων αγωγών, οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο κάτω από την οροφή.

Αυτός ο εξοπλισμός έχει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • το σύστημα παρέχει ψύξη και θέρμανση για αρκετά δωμάτια.
 • μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα εξαερισμού.
 • παρέχεται η δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • πολυπλοκότητα κατά την εγκατάσταση και στους υπολογισμούς ·
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε πλαστή ή ψευδοροφή.
 • Η υπηρεσία μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς.

Οροφή

Τα μοντέλα οροφής προστατεύουν το χώρο από τα σχέδια. Ο ψυχρός αέρας κινείται ομαλά. Υπάρχουν επίσης μοντέλα δαπέδου και οροφής. Βρίσκονται στον τοίχο ή κοντά στο πάτωμα. Οι μάζες αέρα κινούνται προς τα πάνω και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε ολόκληρη την περιοχή.

 • Χρησιμοποιείται σε χώρους όπου δεν υπάρχει ψευδοροφή και ελεύθερος χώρος στους τοίχους.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • δεν υπάρχει παροχή καθαρού αέρα.
 • η οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα.
 • Ο εξωτερικός εξοπλισμός και η οροφή δεν θερμαίνουν τον χώρο τόσο αποτελεσματικά.

Πολυδιάστατα συστήματα

Αυτή η επιλογή είναι μια παραλλαγή του συστήματος τοίχου. Η ανάγκη αγοράς ενός συστήματος πολλαπλών διαμερισμάτων εμφανίζεται όταν δεν υπάρχουν πολλές εξωτερικές μονάδες στην πρόσοψη.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μπλοκ - κασέτα, κανάλι ή τοίχος.

 • αισθητική εμφάνιση του κτιρίου, λόγω της μείωσης του αριθμού των μπλοκ.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • δυνατότητα χρήσης σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Σε περίπτωση βλάβης χωρίς ευνοϊκό μικροκλίμα, θα παραμείνουν αρκετά δωμάτια.
 • πολύπλοκη εγκατάσταση.

Εξωτερική

Στη δομή του δαπέδου, η μονάδα είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα. Χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη μεγάλων δωματίων. Αυτά τα μοντέλα δημιουργούν μια ισχυρή ροή αέρα.

Τέτοια συστήματα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • απλότητα εγκατάστασης και κινητικότητας.
 • κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό.
 • λειτουργία της αυτόματης αλλαγής της ροής μάζας αέρα. Οι ροές κατευθύνονται από τον διαχύτη και κατά μήκος του δαπέδου.

Επιπλέον, τα μοντέλα έχουν την ευκολία διαχείρισης, αξιοπιστίας και πρακτικότητας.

Μοντέλο δαπέδου με αεραγωγό στο δρόμο

Κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό αέρα για το σπίτι μπορεί να είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για παρόμοιες σταθερές συσκευές. Στην ανασκόπηση μας θα μάθετε την ταξινόμηση των συσκευών, δημοφιλών εμπορικών σημάτων και μοντέλων, όπου και πώς καλύτερα να αγοράσετε τον εξοπλισμό, τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης.

Κασέτα

Τα μοντέλα κασέτας τοποθετούνται κάτω από ψευδοροφές. Τα μπλοκ στέλνουν αέρα σε 2-4 κατευθύνσεις. Ο αέρας διανέμεται μέσω του κάτω μέρους της μονάδας.

 • ήσυχη λειτουργία.
 • εξαιρετική απόδοση.
 • ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε όλα τα ρεύματα ·
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευρύχωρους χώρους.
 • εξασφαλίστε μια αδιάκοπη ροή αέρα.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • πολυπλοκότητα εγκατάστασης και συντήρησης ·
 • εγκατάσταση στο χώρο κάτω από την οροφή.
 • υψηλό κόστος.

Αποικίες

Αυτά τα μοντέλα είναι σε ζήτηση όπου υπάρχει ανάγκη για μεγάλη παραγωγή κρύου. Είναι τεράστια και απαιτούν πολύ χώρο για να τα εγκαταστήσετε.

 • δεν απαιτείται εγκατάσταση.
 • Ένας εξαιρετικός δείκτης απόδοσης στην αναλογία της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμότητας.
 • λειτουργικό σχήμα για τη διανομή των αέριων μαζών.
 • για τη διαμονή απαιτεί πολύ χώρο?
 • μαζική κατασκευή.

Θέρμανση των χώρων με τη βοήθεια διαχωρισμένων συστημάτων

Η απόφαση να αγοράσετε ένα split σύστημα ή κλιματισμό εξαρτάται από το αν απαιτείται θέρμανση. Αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται με ειδική προσαρμογή της βαλβίδας 4 κατευθύνσεων, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση κίνησης του ψυκτικού μέσου. Τα συστήματα με λειτουργία θέρμανσης ονομάζονται "θερμό κρύο". Αυτός ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε θερμοκρασία μείον 3-5 μοίρες.

Θερμαινόμενη συσκευή

Επισκόπηση σημαντικών μοντέλων και κατασκευαστών διαχωρισμένων συστημάτων

Πιστεύεται ότι τα καλύτερα ποιοτικά μοντέλα παράγονται από ιαπωνικές εταιρείες. Αλλά η συναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού γίνεται επίσης σε άλλες χώρες. Οι πιο γνωστοί κατασκευαστές είναι: Panasonic, Daikin, Toshiba και Mitsubishi. Ο εξοπλισμός αυτών των εταιρειών είναι γνωστός για τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για σιωπηλή λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή ισχύ.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα split inverter τύπου split ή απλούστερες εκδόσεις, αλλά όλοι θα έχουν ένα κομψό σχεδιασμό αμαξώματος και μια σειρά βοηθητικών επιλογών.

Η ελίτ κλιματική τεχνολογία είναι εξοπλισμένη με εκτεταμένη λειτουργικότητα

Ο διάσπαλος εξοπλισμός με μέση τιμή και υψηλή ποιότητα προσφέρονται από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας: Hyundai, Hitachi και Aermec.

Υπάρχουν επίσης επιλογές προϋπολογισμού. Αυτός ο εξοπλισμός παράγεται στο Ισραήλ, την Κίνα, την Κορέα και τη Ρωσία. Σε αυτό το τμήμα, τα μοντέλα αυτών των κατασκευαστών όπως Electrolux, Νταξ και Ballu. Η διάρκεια εφαρμογής του προϊόντος αυτού είναι περίπου 7 έτη.

Κατά την αγορά της τεχνολογίας του κλίματος, θα σας βοηθήσουν οι παρακάτω συμβουλές:

 • για να είστε σίγουροι για οποιαδήποτε τεχνική, θα πρέπει να παραγγείλετε την εγκατάσταση στην ίδια εταιρεία όπου αγοράζεται.
 • Μην επιχειρήσετε να εκτελέσετε μόνοι σας την εγκατάσταση.
 • Αγοράστε εξοπλισμό από πωλητές με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να μπορείτε να συγκρίνετε μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Χαρακτηριστικά του συστήματος split Ballu

Η κλιματική τεχνολογία Ballu είναι δημοφιλής, χάρη σε δείκτες υψηλής ποιότητας. Αυτή η τεχνική έχει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • χαμηλή ποιότητα θορύβου. Ένας εναλλάκτης θερμότητας με μικρή αεροδυναμική αντίσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου των εσωτερικών μονάδων.
 • μια άνετη λειτουργία ύπνου?
 • υψηλό συντελεστή μεταφοράς θερμότητας και εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ο εναλλάκτης θερμότητας έχει ειδική επίστρωση με υδρόφιλο στρώμα.
 • εξαιρετικά εργονομικά χαρακτηριστικά.
 • υπάρχει ένα πολυεπίπεδο σύστημα προστασίας.
 • η απρόσκοπτη λειτουργία εξασφαλίζει τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα, την προσαρμογή στα ρωσικά ηλεκτρικά δίκτυα και το χρονόμετρο.

Τα νέα χαρακτηριστικά του προϊόντος αντιπροσωπεύονται από φίλτρα άνθρακα, ιονιστή αέρα και ηλεκτροστατικά φίλτρα κατά της σκόνης.

Review, Saratovskiy, Balakovo: Διαχωριστικό σύστημα Ballu BSAI-09HN1 / 15Y - Βέλτιστος κλιματισμός για 55 τ.μ.

Προτιμήσεις: Σχεδιασμός, όχι πολύ θορυβώδης, διακεκριμένη εμφάνιση

Μειονεκτήματα: Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα

Συστήματα διαχωρισμού Ballu BsaI-09HN1 / 15ετή αγοράσει και εγκαταστήσει το καλοκαίρι του 2016. Κατά τη διάρκεια του έτους, η επιχείρηση έχει αποδειχθεί ότι είναι μια καλή πλευρά: λειτουργεί καλά για ψύξη και θέρμανση. Ιδιαίτερα μου άρεσε η θέρμανση: όταν η θέρμανση σβήνει το φθινόπωρο-άνοιξη. Κατανάλωση ενέργειας - βέλτιστη: πολύ καλύτερη από ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα 2 kW, που στεγνώνει απλά τον αέρα, μετά τον οποίο είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο.

Μάθετε περισσότερα στο Otzovik: http://otzovik.com/review_3504302.html

Χαρακτηριστικά του συστήματος split Electrolux

Τα πολυεπίπεδα συστήματα "Electrolux" είναι επίσης δημοφιλή. Χρησιμοποιούνται για ψύξη, θέρμανση και ακόμη και για ξήρανση. Το ψυκτικό μέσο αντιπροσωπεύεται από το φρέον R410A. Η τιμή εξαρτάται από την εσωτερική "πλήρωση".

Στα μοντέλα αυτής της εταιρίας ο σύγχρονος σχεδιασμός και οι τελευταίες τεχνολογίες συνδυάζονται τέλεια. Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα που μπορεί να λειτουργήσει σε 4 τρόπους. Αυτά τα μοντέλα λειτουργούν σε έξυπνο τρόπο.

Review, Denser, Engels: Ηλεκτρικό σύστημα EACS-09HQ - Ένα υπέροχο συναίσθημα δροσιάς και ηρεμίας, τώρα που έχετε στο σπίτι!

Συμπληρώματα: Ένα καλό σύνολο λειτουργιών, όχι μια μεγάλη τιμή σε σύγκριση με άλλους, και χωρίς θόρυβο!

Μειονεκτήματα: Ίσως δεν μπορώ να βρω κανένα κενό σε αυτό! Έτσι μου ταιριάζει!

Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, όταν ο συνηθισμένος ανεμιστήρας δεν βοηθά μόνο ένα πράγμα να υποφέρει! Αλλά αυτό ήταν πριν, τώρα δεν είμαστε στην ΕΣΣΔ, και μπορούμε να παρέχουμε κλιματισμό!

Μπορείτε να ξεχάσετε τη θερμότητα εάν εγκαταστήσετε το σύστημα split Electrolux EACS-09HQ, δεν είναι μόνο ένα δροσερό καλοκαίρι, αλλά και ένας ζεστός χειμώνας, δεν είναι αυτό το κύριο πράγμα;

Μάθετε περισσότερα στο Otzovik: https://otzovik.com/review_4879454.html

Απόχρωση του συστήματος split Daikin

Τα προϊόντα του παραγωγού Daikin είναι ένα από τα πιο ακριβά. Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ειδικούς αισθητήρες, επιλογές αυτοδιάγνωσης και αντιβακτηριακό πίνακα ελέγχου. Τα καθολικά και συμπαγή μοντέλα μπορούν να χωρέσουν τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Έχουν διαφορετικά συστήματα στερέωσης. Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή κάτω από την οροφή.

Η εταιρεία παρέχει εξοπλισμό τύπου καναλιού ή κασέτας, καθώς και συστήματα split splitter. Η τιμή εξαρτάται από την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Review, Gruber, Μόσχα: Διαχωριστικό σύστημα Daikin FTXN25KEV1B / RXN25KEV1B - Λεπτό και ισχυρό.

Συμπληρώματα: ισχυρό, ήσυχο, όχι πολύ ογκώδες

Αυτό το κλιματιστικό αγοράστηκε από μένα στα τέλη Απριλίου 2012 και έγινε το πρώτο κλιματιστικό στο διαμέρισμά μου. Το εγκατέστησα όχι στην κρεβατοκάμαρα, όπως πολλοί, αλλά στο σαλόνι, που στην πραγματικότητα είναι η αίθουσα ανάπαυσης μου. Αυτό το κλιματιστικό έχει σχεδιαστεί για χώρο 25 τ.μ. και ύψος 2,5 μ. Στην περίπτωσή μου, η περιοχή είναι περίπου 17 μέτρα, αλλά το ύψος είναι μεγαλύτερο. Και εδώ είναι.

Μάθετε περισσότερα στο Otzovik: http://otzovik.com/review_436528.html

Πώς να επιλέξετε και να αγοράσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα: τιμές, κατάλογοι

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη των καταλόγων των κλιματικών προϊόντων. Με μερικές επιλογές μπορείτε να μάθετε στο τραπέζι μας:

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Το σύστημα διαχωρισμού σε κυριολεκτική μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "κλιματιστικό", ωστόσο στην πράξη η μονάδα αυτή έχει αρκετές σημαντικές διαφορές. Με τη μελέτη του θέματος, αυτό που χρειάζεται split-σύστημα, δηλαδή, θα καταλάβετε ότι αυτή η συσκευή, καθώς και κλιματισμό, χρεώνουν ροή του αέρα κλιματισμού, η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μονάδων - ένα κλειδωμένο πίσω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος ή οικίας, στην πρόσοψη της, έτσι ώστε τα νοικοκυριά να μην παρεμβαίνουν στο θόρυβο που προέρχεται από το προϊόν κατά τη λειτουργία, ενώ μια άλλη εξάτμιση της μονάδας βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο.

Η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να ανατεθεί και στους δύο ειδικούς και να το κάνετε μόνοι σας.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

Εξωτερική παροχή ρεύματος

Αν σκεφτείτε τα εξαρτήματα του split σύστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια εξωτερική παροχή ρεύματος, την οποία πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο στο δρόμο, στην πλατφόρμα, στη δομή του τοίχου, στην οροφή και ακόμη και στο διάδρομο του υπόγειου δικτύου. Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε την εξωτερική συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να διοχετεύεται σωστά από ρεύματα αέρα που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στο δωμάτιο.

Η σύνδεση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας παρέχεται από το δίκτυο και την καλωδίωση.
Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με συμπιεστή, μονάδα συμπύκνωσης, τριχοειδή σωλήνα, βαλβίδα, φίλτρο που ταυτόχρονα λειτουργεί ως καθαριστής και ξηραντήρας αέρα, ανεμιστήρας. Επιπρόσθετα, με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών, μπορεί να τοποθετηθεί μια πλακέτα παρακολούθησης και ελέγχου για το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, καθώς και ένα φίλτρο που ονομάζεται "ντους οξυγόνου".

Αν ο συμπιεστής βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη να ακούσετε περιττό θόρυβο στο ψυγμένο δωμάτιο. Αυτή η απόχρωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, επειδή οι γείτονες μέσω του τείχους μπορούν να παρεμβαίνουν σε άσκοπους ήχους. Ο αριθμός θορύβου στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 24-26 dB.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της εσωτερικής μονάδας

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες - εύκολο στη χρήση με ένα τηλεχειριστήρια, σε εξωτερικούς προϊόντος στη δουλειά, απλά πατήστε το κουμπί απομακρυσμένου ελέγχου ισχύος, ούτε καν να σηκωθεί από την πολυθρόνα σας. Ενσωματωμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα προστατεύουν την κατοικία από τον καπνό, τα σωματίδια σκόνης και συγκρατούν τα καυσαέρια και τα επιβλαβή αέρια. Ο χρονοδιακόπτης και ο έλεγχος θερμοκρασίας στο σπίτι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία - από 16 έως 30 μοίρες με ένα σύμβολο συν.

Η αντιμετώπιση του πίνακα δεν είναι δύσκολη - ο πίνακας διαθέτει πλήρη στοιχεία σχετικά με τις καθορισμένες ιδιότητες του μικροκλίματος.

Διακρίσεις ενός διαχωρισμένου συστήματος από το κλιματιστικό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Ο σχεδιασμός των δύο μονάδων είναι ο ίδιος. Το κλιματιστικό που είναι γνωστό σε όλους τοποθετείται από τον πίσω πίνακα στο δρόμο, στον ίδιο χώρο υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας που εισέρχεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κλιματικής γραμμής.
Το διαχωριστικό σύστημα, με τη σειρά του, προβλέπει τον προσδιορισμό του εναλλάκτη θερμότητας σε μια χωριστή διάταξη μπλοκ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας και καλύτερη απόδοση.

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού δεν είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές και σε αυτό το χαρακτηριστικό χάνει σημαντικά μια γεμάτη δομή.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Μονάδες τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί μια εσωτερική συσκευή.

Ανάλογα με τη σταθερότητα της εσωτερικής μονάδας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: τοίχος, οροφή, κανάλι, κασέτα και στήλη.

Οι τοίχοι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι σταθεροί στο εξωτερικό του τοίχου και αυτό είναι πολύ βολικό, διότι στο εξωτερικό μπλοκ εκτελούνται όλες οι σημαντικές διεργασίες συσκευών. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων κατέχουν την κορυφή μεταξύ των πιο αγορασμένων συσκευών που παρέχουν κλιματισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Εξαιρετική εξαρτήματα συναρμολόγησης ποιότητα κλειδώματος συμπιεστή πίεση μηχανισμός, που λειτουργεί με βάση την αρχή της αποχέτευσης θέρμανσης, ένα ηλεκτρονικό ευφυές πρόγραμμα φρένων με βάση ορίζει την πιο άνετη θερμοκρασία, όπως ακόμα και στον πειρασμό αγοραστή.

Οροφή και κανάλι

Τα συστήματα διαχωρισμού δαπέδου και οροφής εγκαθίστανται σε δωμάτια που διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια επιμήκους σχήματος. Μια ισχυρή ροή κατευθύνεται κατά μήκος της δομής του τοίχου ή της επιφάνειας οροφής, αυτή η αρχή της λειτουργίας καθιστά δυνατή τη διανομή των ροών αέρα ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο.

Τοποθέτηση μονάδες καναλιού λαμβάνει χώρα λόγω της εσωτερικής μονάδας στερέωσης σε μια ψευδοροφή (πρέπει να διαθέσουν από 30 έως 40 τμήμα συλλέκτη cm), τον αέρα που λαμβάνονται από το δωμάτιο και τροφοδοτείται πίσω, που διέρχεται από το ειδικά εξοπλισμένο μέτρησης αγωγών σχεδόν οπουδήποτε. Ένα τέταρτο του αέρα που εισέρχεται είναι ένα φρέσκο ​​ρεύμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

Διαχωρισμένα συστήματα για ευρύχωρα δωμάτια

Ο τύπος κασέτας χωρισμένου συστήματος τοποθετείται αποκλειστικά σε τεράστιους χώρους, όπου υπάρχουν επίσης ψευδοροφές. Για να εγκαταστήσετε μια πλήρη γραμμή κλιματισμού, απαιτούνται 25 cm χώρου μεταξύ των οροφών. Η εσωτερική συσκευή βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, μόνο το διακοσμητικό πλέγμα παραμένει στην οπτική επαφή. Ο αέρας διεισδύει μέσω της κεντρικής γρίλιας του προϊόντος, όπου επεξεργάζεται προσεκτικά και, περνώντας μέσα από τις ελεγχόμενες περσίδες, τοποθετείται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Εάν δεν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, είναι κατάλληλο ένα split split σύστημα. Τέτοιες μονάδες παρέχουν μια ισχυρή δέσμη αέρα που ρέει στην οροφή, και στη συνέχεια κινείται γύρω από ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Αν η συσκευή παρέχει την παρουσία πολλών εσωτερικών μονάδων, έχετε ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού. Είναι πιο συχνά τοποθετούνται προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό μικροκλίμα αέρα σε διάφορα κτίρια γραφείων, πολυκαταστήματα, κατοικημένη περιοχή εντυπωσιακών διαστάσεων, για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για 3-4 ορόφους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, το εξωτερικό στοιχείο δεν διαταράσσεται εντελώς - ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου φαίνεται μέτρια και δεν προσελκύει περιττή προσοχή. Φυσικά, μια τέτοια τεχνική τροποποίηση εκτιμάται σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ανάλογα.

Χώρος θέρμανσης λόγω του διαχωρισμένου συστήματος

Βασικές πληροφορίες

Όταν ψυχρότερο εξωτερικό, θέλω να είναι ζεστό, τουλάχιστον στο σπίτι, και αυτό θα βοηθήσει διάσπαση του συστήματος, που εργάζονται όχι μόνο για την ψύξη, αλλά παρέχει επίσης εσωτερική θέρμανση του αέρα.

Ωστόσο, ενεργοποιήστε τη συσκευή θερμότητας δεν μπορεί πάντα - το χειμώνα, στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω, οι λειτουργίες της μονάδας μπορεί να ξεχαστεί. Λειτουργία Αρνητική θερμοκρασία Φρέον δε μπορεί να βράσει στο ψυγείο, το υλικό σε υγρή μορφή είναι βέβαιο ότι θα είναι στην είσοδο του συμπιεστή, η οποία είναι απαράδεκτη και πάντοτε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του προϊόντος.

Για την προστασία της συσκευής από τέτοιες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές έχουν παράσχει έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την εργασία του προϊόντος και, εάν είναι απαραίτητο, αποσυνδέει αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε τη λειτουργία "Ψύξη" σε "Θέρμανση";

Τα συστήματα διαχωρισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν τις δικές τους αποχρώσεις στη λειτουργία κάθε συσκευής. Η οδηγία σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα μοντέλα φαίνεται περίπου η ίδια και αποτελείται από διαδοχικές ρυθμίσεις:

 1. Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στον πίνακα ελέγχου και πατήστε το.
 2. Αποφασίστε για τη θέση του πλήκτρου "Θερμότητας", που σημαίνει "Θερμότητα", και κάντε κλικ σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί, αναζητήστε ένα άλλο - "Mode" ή εκείνα πάνω από τα οποία τοποθετείται ο ήλιος, οι σταγόνες, ο ανεμιστήρας, τα σύμβολα του χιονιού. Αν και αυτά τα κουμπιά λείπουν, τότε το split σύστημα σας δεν παρέχει θέρμανση χώρου.

 1. Μετά την εύρεση του πλήκτρου "Λειτουργία", κάντε κλικ σε αυτό πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ο ήλιος στον πίνακα ή να εμφανιστεί η ένδειξη "Heat".
 2. Αλλάξτε τα βέλη "- / +", ρυθμίζοντας έτσι την επιθυμητή λειτουργία θερμοκρασίας.
 3. Περιμένετε 5 έως 10 λεπτά.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ένα χωρισμένο σύστημα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού - η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, με την εγκατάσταση των πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν, έτσι επιστρατεύσει τη βοήθεια ενός φίλου, και είναι καλύτερα να εμπλέξει τον καθορισμό του εξοπλισμού τους πλοιάρχους.