Αγωγοί εξαερισμού: οι τύποι και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους

Ποιότητα εξαερισμού - ένα από τα συστατικά μιας άνετης ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο σωστός εξαερισμός σε χώρους διαβίωσης και χώρους συμφόρησης. Η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του εξοπλισμού και των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για αυτό. Αγωγοί εξαερισμού - ένα σημαντικό μέρος του συστήματος εξαερισμού, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διέλευση του αέρα μέσω του συστήματος επικοινωνίας.

Τα κύρια καθήκοντα των αεραγωγών

Σχεδόν όλα τα συστήματα εξαερισμού περιλαμβάνουν την παρουσία αεραγωγών, οι οποίοι πρέπει να εκτελούν αποτελεσματικά διάφορες λειτουργίες. Μεταξύ των κύριων παραμέτρων που πρέπει να πληρούν αυτά τα στοιχεία ονομάζονται:

 • ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 • σφίξιμο.
 • μέγιστη συμπαγεια;
 • τη δύναμη και την αξιοπιστία της δομής.

Για τον αγωγό εξαερισμού πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χώρου και ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτών των δεικτών: τμήμα, και το σχήμα του καναλιού, καθώς και το σχεδιασμό της. Επιλογή και εγκατεστημένο αγωγό πρέπει να πληρούν τεχνικά χαρακτηριστικά: π.χ., εάν το κανάλι είναι αρκετά ευρύ για την ισχυρή ροή αέρα, τότε η πιθανότητα όχι μόνο της επίδρασης του θορύβου, αλλά επίσης σημαντικές δομικές φορτία.

Η υπερφόρτωση του συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και καταστροφή: η καταστροφή οποιουδήποτε τμήματος του καναλιού αέρα θα προκαλέσει δυσλειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστά αερισμό στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Είναι απαραίτητο να διακρίνετε τους ενσωματωμένους (αγωγούς εξαερισμού) και τους εσωτερικούς αγωγούς αέρα. Αν το πρώτο εμφανιστεί στο στάδιο της κατασκευής του κτιρίου και το μόνο κριτήριο για την καλή δουλειά του είναι η ομαλότητα των εσωτερικών τοιχωμάτων του καναλιού, οι τελευταίες τοποθετούνται στο τελικό στάδιο της κατασκευής ή μετά την ολοκλήρωσή του.

Τύποι αεραγωγών: υλικό και μορφή

Οι σύγχρονες τεχνολογίες και η ποικιλία των καταστημάτων του κτιρίου εγγυώνται επαρκή ποικιλία και σας επιτρέπουν να επιλέξετε ποιο αγωγό είναι κατάλληλο για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπάρχουν δύο τύποι αεραγωγών:

 • Μεταλλικές κατασκευές. Αυτές οι δομές χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή και αντοχή. Η αντίσταση στη διάβρωση και στις εξωτερικές επιδράσεις είναι επίσης πλεονεκτήματα τέτοιων μοντέλων. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μορφών, επιτρέποντας την τοποθέτηση ενός καναλιού αέρα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αποφασιστικό επιχείρημα υπέρ αυτών των αεραγωγών μπορεί να θεωρηθεί ως το μέτριο κόστος τους. Κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα (με ένθετα μαύρου χάλυβα στους αρμούς) οι αγωγοί θεωρούνται ιδανικοί για μεγάλα δωμάτια.

Η ικανότητα να εγγυάται στεγανότητα και να αντέχει σε υψηλά φορτία καθιστά τους μεταλλικούς αγωγούς εξαιρετική λύση για βιομηχανικούς χώρους: εργοστάσια και εργαστήρια.

Ένα μικρό βάρος και η ευκολία εγκατάστασης επιτρέπει την εργασία με τέτοιο υλικό ακόμη και σε έναν απροετοίμαστο εργάτη, για παράδειγμα, σε ένα κελάρι. Το άνευ όρων πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι μια ευρεία γκάμα στοιχείων: τσάι, προσαρμογείς και άλλα εξαρτήματα.

Μια τέτοια ποικιλία μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη χρήσιμη περιοχή όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και να διαμορφώσουμε όχι μόνο λειτουργικά αλλά και αισθητικά ευχάριστα συστήματα. Η περιοχή εφαρμογής τέτοιων αεραγωγών είναι πιο συχνά πολιτικά αντικείμενα: διαμερίσματα, διαμερίσματα, καταστήματα, εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις.

Το επόμενο κριτήριο για τη διάκριση των τύπων αγωγών θεωρείται μορφή, σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό, διακρίνονται τα εξής:

 • Ορθογώνια μοντέλα. Η ορθογώνια διατομή δεν είναι μια ιδανική παραλλαγή για τον αγωγό, επειδή σε αυτές η μη ικανοποιητική αεροδυναμική συνδυάζεται με την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Αλλά μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων αεραγωγών είναι η εξοικονόμηση χώρου και η μέγιστη ποιότητα προσαρμογής στις επιφάνειες χωρίς πρόσθετες συνδέσεις.
 • Στρογγυλοί αγωγοί. Είναι οι αγωγοί στρογγυλού αέρα που έχουν τη μικρότερη αντίσταση αέρα με άνευ όρων πρακτικότητα και ευκολία στη λειτουργία. Οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ένα αποδεκτό επίπεδο στεγανότητας τέτοιων δομών, που παρέχονται είτε με συνδέσεις θηλών είτε με συνδέσεις που χρησιμοποιούν εξωτερικές συνδέσεις.

Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να σημειώσετε ευέλικτους αεραγωγούς με κυκλική διατομή. Κατασκευασμένα από κυματοειδές υλικό (πολυμερές ή φύλλο αλουμινίου-πολυμερούς με χαλύβδινο σύρμα) και με άριστη αεροδυναμική, τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μικρά δωμάτια (ιδιωτικά σπίτια ή διαμερίσματα). Η δύναμή και η κινητικότητά τους σημειώνονται.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Συχνά, τέτοιοι αγωγοί χρησιμοποιούνται σε δυσπρόσιτα μέρη με στροφές και κλαδιά, όπου τα τυποποιημένα σχέδια δεν είναι κατάλληλα.

Κανόνες επιλογής αγωγού

Όλα τα θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό, την επιλογή υλικών και την κατασκευή ενός συστήματος εξαερισμού πρέπει να γίνεται από ειδικευμένους υπαλλήλους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ένα μεμονωμένο έργο αερισμού, το οποίο λειτουργεί τέλεια μόνο υπό αυτές τις συνθήκες.

Σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα λαμβάνονται υπόψη: η περιοχή του δωματίου, οι ιδιαιτερότητες της θέσης των αεραγωγών, το απαραίτητο επίπεδο της ηχομόνωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας τις ακόλουθες αποχρώσεις: τη θερμοκρασία και τη σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο, το επίπεδο υγρασίας, αν πρόκειται για μπάνιο. Ο αγωγός αέρα θα λειτουργήσει επαρκώς μόνο εάν πληροί όλα τα τεχνικά πρότυπα.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου οργανισμού, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην ποιότητα και τη φήμη της επιχείρησης: φτηνές εργαζόμενοι μπορεί να αποτρέψει τα λάθη στην εγκατάσταση, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε σοβαρές δυσκολίες. Με την πρώτη ματιά, μια ελαφρά διαρροή αέρα μπορεί να προκαλέσει την ανάγκη να αντικατασταθεί το ήμισυ του συστήματος, πράγμα που απαιτεί σημαντικό οικονομικό κόστος.

Είδη αεραγωγών και εγκατάσταση τους

Για το σύστημα εξαερισμού, οι αεραγωγοί αερισμού αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Ο λειτουργικός σκοπός τους περιορίζεται στην απομάκρυνση του παγιδευμένου αέρα από τις εγκαταστάσεις και στην εξασφάλιση της έναρξης ενός νέου. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του όσο το δυνατόν καλύτερα, είναι απαραίτητο να γίνει σωστός υπολογισμός των αεραγωγών, ιδίως της διαμέτρου των ανοιγμάτων εξαερισμού. Εξίσου σημαντική είναι η τεχνολογία εγκατάστασης - η εγκατάσταση χωρίς σφάλματα είναι η εγγύηση για τέλεια απόδοση εξαερισμού.

Σε μεγάλους χώρους, ο αέρας διέρχεται από ένα σύνθετο σύστημα αεραγωγών

Στα σύγχρονα συστήματα φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού, χρησιμοποιείται μόνο ένας δίαυλος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την αφαίρεση των μόνιμων αέριων μαζών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο κανάλι για καθαρό αέρα δεν υπάρχει ανάγκη ως τέτοια, διότι έρχεται από ρωγμές και διαρροές θυρών, δομών παραθύρων και διάφορες τεχνολογικές τρύπες. Αλλά ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής απαιτεί τον υπολογισμό και τη διαρρύθμιση δύο ξεχωριστών καναλιών - για την εισροή καθαρού αέρα και την απομάκρυνση των μολυσμένων.

Τύποι αεραγωγών

Η κατασκευή αυτών των λεπτομερειών των συστημάτων εξαερισμού έχει πλέον τεθεί σε υψηλό ρυθμό και δεν είναι δύσκολο να αγοράσουμε ακριβώς τον αγωγό που ταιριάζει καλύτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση και θα πωλείται σε προσιτή τιμή. Η επιλογή αυτού ή του είδους αυτού αεραγωγού εξαρτάται κυρίως από τα δομικά χαρακτηριστικά της κατασκευής για την οποία αγοράζεται. Υπάρχουν διάφορα κριτήρια για τη διαίρεση των αεραγωγών.

Από το σχεδιασμό, χωρίζονται σε:

 • Ενσωματωμένοι αγωγοί αεραγωγών (είναι οι άξονες εξαερισμού).
 • εξωτερικούς αεραγωγούς.

Η ενσωματωμένη "δεν ανεχόμαστε" διάφορες εξωτερικές εγκλείσεις στο εσωτερικό του καναλιού (η επιφάνεια του πρέπει να είναι λεία και λεία, χωρίς ροή διαλύματος κλπ.), Καθώς αυτό μπορεί να παρεμβληθεί στην κανονική διέλευση του αέρα μέσω αυτών. Εγκατασταθεί αγωγοί αέρα στους τοίχους από τούβλα, καθώς και σκυρόδεμα σπίτια. Από καιρό σε καιρό, είναι απαραίτητο να διεξάγονται διαδικασίες καθαρισμού - διεξάγονται μέσω μιας ειδικής τεχνολογικής οπής, η οποία βρίσκεται στον πυθμένα του άξονα.

Όσο για το εξωτερικό, είναι αναρτημένα ή προσαρτημένα κιβώτια, που αποτελούνται από σωλήνες και διάφορα διαμορφωμένα στοιχεία. Από πολλές απόψεις η επιλογή αυτής ή αυτής της ποικιλίας γίνεται βάσει του σχεδιασμού του δωματίου. Επίσης μεγάλη σημασία στην αναζήτηση ιδανικά κατάλληλων αγωγών έχουν δομικά χαρακτηριστικά της δομής.

Πλαστικά στοιχεία για εξαερισμό

Επιπλέον, διαιρούνται ανάλογα με το υλικό κατασκευής:

 • μέταλλο (στην παραγωγή γαλβανισμένου χάλυβα ή ανοξείδωτου χάλυβα, η χρήση κραμάτων αλουμινίου είναι επίσης κοινή) ·
 • Πλαστικοί αγωγοί από ποιοτικό πολυπροπυλένιο για εξαερισμό.
 • Ευέλικτο (παράγεται από πολυμερές, ή κυματοειδές φύλλο πολυμερούς-αλουμινίου, εξοπλισμένο με ενίσχυση χάλυβα).

Οι σωλήνες από μέταλλο διαφέρουν από όλες τις άλλες ποικιλίες με τα υψηλότερα χαρακτηριστικά αντοχής. Επίσης, τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν την απουσία «φόβου» φωτιάς και χαμηλής ευαισθησίας στο σχηματισμό διαβρωτικών σχηματισμών. Επιπλέον, η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και απλή και η διάρκεια ζωής τους.

Στη χαμηλότερη τιμή (αν λάβετε υπόψη τους μεταλλικούς τύπους αεραγωγών) πωλούνται προϊόντα από γαλβανισμένο χάλυβα, αλλά ο ανοξείδωτος χάλυβας και το αλουμίνιο μπορούν να βρεθούν σε σχετικά υψηλές τιμές. Από αυτή την άποψη, οι περισσότεροι προτιμούν την πρώτη επιλογή, δηλαδή τους σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα, αποφασίζοντας να τις αγοράσουν.

Οι σωλήνες από πολυπροπυλένιο χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και χαμηλό βάρος. Έχουν μεγάλη αντοχή στη φθορά, δεν φοβούνται τη διάβρωση και είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτά. Η εγκατάστασή τους γίνεται χωρίς επιπλοκές και η διάρκεια της περιόδου λειτουργίας, σε συνδυασμό με άλλα πλεονεκτήματα, κλίνει την επιλογή των καταναλωτών προς την κατεύθυνση του πολυπροπυλενίου. Ωστόσο, για λόγους δικαιοσύνης πρέπει να αναφερθεί μια σημαντική έλλειψη τέτοιων αγωγών, η οποία εκφράζεται σε «ευαισθησία» στις μηχανικές βλάβες, καθώς και στην έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Στα συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται ευέλικτοι αεραγωγοί σε συνδυασμό με τις κλασσικές άκαμπτες γραμμές αέρα και τα συναφή εξαρτήματα. Κατά την εργασία, οι εύκαμπτοι σωλήνες δημιουργούν υπερβολικό θόρυβο (πολύ περισσότερο από άλλους τύπους σωλήνων αεραγωγών).

Με τη μορφή των τμημάτων χωρίζονται σε:

Γύρος μπορεί να καυχηθεί σημαντικά μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών από ό, τι ορθογώνια. Και σε αυτό, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, επειδή είναι βολικό για τις δραστηριότητες εγκατάστασης και χαρακτηρίζονται από την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση του αέρα. Οι συνδέσεις των θηλών καθώς και οι εξωτερικές συνδέσεις χρησιμοποιούνται ως υλικό για την ένωση σωλήνων και εξαρτημάτων. Δεν παρατηρείται διαρροή "αέρα", δηλαδή είναι εντελώς ερμητικό.

Αν μιλάμε για τα ορθογώνια αγωγών, που ενώνονται μεταξύ τους, καθώς και στοιχεία μορφής μέσω του shinoreek φλάντζες, βάσεις στήριξης και ασφάλειες.

Οι ορθογώνιοι αγωγοί αερισμού δεν είναι τόσο εύκολοι στην εγκατάσταση, σε σύγκριση με τους στρογγυλεμένους, και έχουν τις χειρότερες αεροδυναμικές ιδιότητες. Ωστόσο, το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των ορθογώνιων σωλήνων είναι ο τέλειος συνδυασμός τους με μια ποικιλία εσωτερικών χώρων, ειδικότερα, συνιστάται η χρήση τους σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια.

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους των σωλήνων αεραγωγών;

Καταρχήν, για τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ένα γενικό σχέδιο του δικτύου παροχής αερίου. Πρέπει να λαμβάνει υπόψη την περιοχή των χώρων και τον σκοπό τους. Υπολογίζεται η απαιτούμενη ποσότητα ανταλλαγής αέρα, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Μετά από αυτό θα πρέπει να προχωρήσει στον υπολογισμό του ρυθμού ροής του αέρα σε σωλήνες (στην περίπτωση των φυσικών συστημάτων αερισμού, ο ρυθμός θα πρέπει να είναι μέχρι 1 μέτρο ανά δευτερόλεπτο, και στην περίπτωση της μηχανικής - 3-5 m / c).

Σχέδιο για τον υπολογισμό των παραμέτρων των σωλήνων αεραγωγού

Με βάση τα διαγράμματα που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες, η αξία του εσωτερικού τμήματος των αεραγωγών υπολογίζεται με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ληφθεί. Έτσι, για το σύστημα μηχανικού αερισμού με όγκο αέρα 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα και τον ρυθμό ροής αέρα 3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο βέλτιστη λύση βούληση εγκατάσταση κυκλικό αγωγό με διάμετρο 150 mm, και ορθογώνια - 100 200.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση αεραγωγών;

Μια σημαντική απόχρωση στην εγκατάσταση των αεραγωγών είναι η λήψη απόφασης - να εξοπλιστεί με θερμομόνωση ή να εγκατασταθεί σε ένα κατάστημα. Τα θερμομονωτικά υλικά συμβάλλουν στην αποφυγή σχηματισμού συμπύκνωσης, η οποία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη μακρά και χωρίς προβλήματα λειτουργία του εξαερισμού. Συνήθως, η μόνωση των σωλήνων απαιτείται όταν βρίσκονται έξω από το κτίριο ή βρίσκονται σε ένα δωμάτιο που δεν θερμαίνεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει ανάγκη για αγωγούς θωράκισης - αυτό ισχύει για χώρους κατοικίας και εργασίας, για παράδειγμα, παιδικά δωμάτια, υπνοδωμάτια κ.λπ. Για να εξασφαλιστεί καλή ηχομόνωση των αεραγωγών, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

 • μια διέξοδος είναι η αγορά και η εγκατάσταση σωλήνων που έχουν χοντρά τοιχώματα ή μεγάλη διάμετρο.
 • Είναι δυνατόν να ράβετε τους σωλήνες με ειδικά υλικά που ελαχιστοποιούν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Το ζήτημα μπορεί επίσης να λυθεί με τη βοήθεια της απομόνωσης με δόνηση του εξοπλισμού εξαερισμού (αποσβεστήρες, ανεμιστήρες και άλλες συσκευές).

Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα χάσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητά του, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τους αεραγωγούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός ο χειρισμός δεν απαιτεί την αποσυναρμολόγηση των στοιχείων του συστήματος.

Οι διαδικασίες καθαρισμού μπορούν να διεξαχθούν σύμφωνα με μία από τις δύο υπάρχουσες μεθόδους - μηχανικές και χημικές. Η μηχανική περιλαμβάνει τη χρήση αντλιών κενού, καθώς και υδρομηχανικών συσκευών, και η χημική ουσία είναι η χρήση ειδικών αερολυμάτων.

Πρέπει να είναι υπεύθυνη και να προσεγγίζει προσεκτικά τον υπολογισμό, την επιλογή και την εγκατάσταση αεραγωγών, διότι εξαρτάται από τη μελλοντική τους λειτουργία. Θα είναι "χωρίς σύννεφα" και χωρίς προβλήματα, ή θα δώσει στον ιδιοκτήτη πολλά προβλήματα και προβλήματα.

Κατασκευή κατοικιών

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού δεν είναι χωρίς την εγκατάσταση αεραγωγών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα στο σύστημα. Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τους αεραγωγούς για εξαερισμό, θα συζητήσουμε αυτό το άρθρο.

Πίνακας περιεχομένων:

Γενική έννοια των αεραγωγών αερισμού

Οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι για τη διανομή του αέρα στο δωμάτιο. Οι αεραγωγοί μοιάζουν με ένα σύστημα σωλήνων: μέταλλο, πλαστικό, κυματοειδές.

 • αερισμός του νοικοκυριού ·
 • σύστημα κλιματισμού ·
 • κουκούλες που βρίσκονται στο περίβλημα.
 • κουκούλες κουζίνας?
 • παροχή εξαερισμού.

Αγωγοί αερισμού φωτογραφία:

Εκτός από τον αγωγό, οι αγωγοί εξαερισμού περιλαμβάνουν στοιχεία σύνδεσης με τη μορφή συνδέσμων, αγκώνων, τμημάτων, σταυρών και προσαρμογέων.

Οι αεραγωγοί πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • εξασφαλίζει πλήρη στεγανότητα των αρθρώσεων.
 • δημιουργία συνθηκών ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα ·
 • να πληρούν τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα ·
 • να είναι πυράντοχες.
 • ταιριάζει με το σχέδιο του δωματίου.
 • έχουν υψηλά χαρακτηριστικά μόνωσης.

Τύποι αεραγωγών για εξαερισμό

Πριν αγοράσετε αεραγωγούς για αερισμό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις παραλλαγές και τις ιδιαιτερότητες των αεραγωγών.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός αέρα είναι απομονωμένο:

 • Αεραγωγοί για πλαστικό εξαερισμού.
 • μεταλλικοί αγωγοί ·
 • κυματοειδείς αγωγοί αέρα ·
 • αγωγών υφάσματος.

1. Πλαστικοί αγωγοί - αντικαταστήστε γρήγορα το μέταλλο, λόγω των πλεονεκτημάτων μπροστά τους.

Οι πλαστικοί αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από πολυουρεθάνη, πολυβινυλοχλωρίδιο ή πολυπροπυλένιο. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται αεραγωγοί πολυβινυλοχλωριδίου, οι οποίοι είναι εύκολοι, αβλαβείς και αεροστεγείς.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών:

 • αντιδιαβρωτικά - σε αντίθεση με το μέταλλο, τα οποία τελικά χάνουν σχήμα και καλύπτονται από σκουριά.
 • προσιτό κόστος - η τιμή για τους αεραγωγούς πλαστικού τύπου είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλους τύπους αεραγωγών.
 • μια ομαλή επιφάνεια στην οποία δεν σχηματίζεται τραχύτητα, η οποία εμποδίζει την κανονική κυκλοφορία του αέρα.
 • ευκολία στον καθαρισμό - δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να καθαριστούν.
 • απλή εγκατάσταση, η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες ή εργασιακές δεξιότητες.
 • Ασφάλεια - Μην εκλύετε τοξικές ουσίες στο περιβάλλον.

2. Οι μεταλλικοί αγωγοί είναι δύο τύπων: γαλβανισμένοι ή ανοξείδωτοι.

Γαλβανισμένοι αεραγωγοί εξαερισμού - εξαιρετικοί για συστήματα εξαερισμού, που εγκαθίστανται σε βρεγμένους και ζεστούς χώρους.

Πλεονεκτήματα των γαλβανισμένων αεραγωγών:

 • ελαφρύ βάρος.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • Αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία.
 • αντοχή στην υγρασία.

Οι αγωγοί αέρα από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται σε χώρους με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λειτουργίας.

3. Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα κατασκευάζονται από αλουμινόχαρτο.

Πλεονεκτήματα των αεραγωγών για εξαερισμό εύκαμπτων ή κυματοειδών:

 • Αφήστε τον αγωγό να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • δεν απαιτούν μεγάλο αριθμό συνδέσεων.

4. Οι αγωγοί αερίου ιστών είναι κατασκευασμένοι από πολυεστέρα.

 • ελαφρύ βάρος κατασκευής.
 • εύκολη μεταφορά?
 • κινητικότητα ·
 • απλή εγκατάσταση - δεν απαιτεί πρόσθετους συνδετήρες.
 • απουσία σχηματισμού μάζας συμπυκνώματος,
 • δεν απαιτείται θερμομόνωση.
 • μικροοργανισμοί δεν σχηματίζονται.

Ανάλογα με το σχήμα του αγωγού,

 • Οι αεραγωγοί αερισμού είναι ορθογώνιοι.
 • σπειροειδείς αγωγοί ·
 • επίπεδη αγωγοί αερισμού.
 • εύκαμπτοι αεραγωγοί για εξαερισμό.
 • κυκλικούς αγωγούς αέρα για εξαερισμό.

1. Οι ορθογώνιοι αγωγοί κατασκευάζονται συχνότερα από γαλβανισμένο χάλυβα και χρησιμοποιούνται στη διάταξη ενός συστήματος εξαερισμού σε μεγάλη έκταση. Αυτοί οι αγωγοί φαίνονται πιο αισθητικοί. Οι φλάντζες ή η συγκόλληση χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση ορθογωνικών αγωγών.

2. Σπειροειδείς αγωγοί - έχουν υψηλό επίπεδο ακαμψίας και ελκυστική εμφάνιση. Συνδέστε φλάντζες και υλικό στεγανοποίησης, όπως χαρτόνι ή καουτσούκ. Οι σπειροειδείς αγωγοί δεν απαιτούν πρόσθετη θερμομόνωση.

3. Οι επίπεδες αγωγοί εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξαερισμού σε εξοχικές κατοικίες ή εξοχικές κατοικίες.

 • ελαφρύ συνολικό σχέδιο.
 • σύνδεση με φλάντζες και δόντια.
 • Αφήστε τη χρήση ενός συνδυασμού επίπεδων και στρογγυλών αγωγών.
 • σε μια αναντιστοιχία των μεγεθών, διενεργείται διόρθωση μιας γραμμής αέρα μέσω του μαχαιριού συναρμολόγησης.

4. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση των δομών σύνδεσης χωρίς τη βοήθεια φλαντζών και άλλων στοιχείων σύνδεσης.

Για την παραγωγή εύκαμπτων αγωγών, χρησιμοποιείται πολυστρωματικό φύλλο αλουμινίου, πολυστρωματική ταινία με σπειροειδές πλαίσιο ή υφασμένη πολυεστερική ίνα με στρώμα μόνωσης.

5. Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μεταξύ των αεραγωγών.

Πλεονεκτήματα των στρογγυλών αγωγών:

 • υψηλό επίπεδο ακαμψίας ·
 • διασφάλιση καλής διανομής αέρα ·
 • ένας μικρός αριθμός συνδέσεων κατά την εγκατάσταση.
 • καλά τεχνικά χαρακτηριστικά ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον τύπο του εξαερισμού, υπάρχουν:

 • αεραγωγοί φυσικού αερισμού.
 • αγωγοί εξαερισμού για αερισμό προσαγωγής.
 • αεραγωγούς για εξαερισμό καπνού.

1. Οι αγωγοί φυσικού αερισμού παρέχουν ένα υγιές και ασφαλές μικροκλίμα του δωματίου, λόγω της λειτουργίας του ανέμου.

2. Οι αγωγοί παροχής αέρα εξασφαλίζουν σταθερή ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο.

3. Αεραγωγοί αερισμού καπνού καπνού εγκατασταθεί για την αφαίρεση καπνού ή άλλων αερίων από τις εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, στη σκηνή του θεάτρου, κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Υπολογισμός φυσικών αεραγωγών

Ο φυσικός αερισμός παρέχεται από την αυθόρμητη κίνηση του αέρα στο δωμάτιο. Κατανομή του καναλιού και του φυσικού εξαερισμού χωρίς κανάλια. Ο αερισμός του καναλιού περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού σε ειδικές μονάδες, για παράδειγμα στον τοίχο ή στο πάτωμα του δωματίου, και ο αγωγός χωρίς κανάλια δεν διαθέτει τέτοια κανάλια.

Για να υπολογίσετε σωστά το σύστημα φυσικού αερισμού, θα πρέπει να εκτελεστούν ορισμένες ενέργειες:

1. Προσδιορίστε την ποσότητα ροής αέρα εξαερισμού (l). Για την κουζίνα είναι 90 m³ / h, για το μπάνιο 25-30 m³ / h.

2. Υπολογίστε την ταχύτητα του αέρα στους αεραγωγούς αερισμού (v), η μέση τιμή της οποίας είναι 0,3 m / s.

3. Ο τύπος f = l * v3600 θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε τις κατά προσέγγιση διαστάσεις των αεραγωγών αερισμού.

4. Για να προσδιορίσετε τη διάμετρο του αγωγού εξαερισμού, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: d = 2ab * (a + b). a, b - διαστάσεις αγωγού.

Εγκατάσταση εύκαμπτων αεραγωγών

1. Για να αποφύγετε την κάμψη του αγωγού και την απώλεια πίεσης, το εσωτερικό μανίκι θα πρέπει να συγκρατείται σε τεντωμένο σχήμα. Όλα τα πλεονάζοντα μανίκια κόβονται.

2. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί δεν παρέχουν πρόσθετο απόθεμα, καθώς αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού.

3. Το πλάτος των στηριγμάτων πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, για να αποφευχθεί η παραμόρφωση του αγωγού.

4. Στον χώρο όπου ο αγωγός περνά μέσα από τον τοίχο, χρησιμοποιήστε μεταλλικά μανίκια ή προσαρμογείς.

5. Πριν από την εγκατάσταση, εκτείνετε πλήρως τον αεραγωγό και σημειώστε το με δείκτες σε μέρη που απαιτούν κοπή.

6. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το απαραίτητο τμήμα του αγωγού.

7. Χρησιμοποιήστε μια ταινία θηλής, μαστίχας ή αλουμινίου για να συνδέσετε τον αγωγό αέρα.

8. Συνδέστε τη σύνδεση με μια μεταλλική επίστρωση.

9. Η ακτίνα κάμψης του αγωγού πρέπει να είναι μικρότερη από την ακτίνα του ίδιου του αγωγού.

10. Εάν απαιτείται μια κάθετη ανάρτηση για τον αγωγό, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων πρέπει να είναι 100-180 cm.

Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού

1. Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, είναι απαραίτητο να ορίσετε σαφώς το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού και τη διαθεσιμότητα των συνδετήρων, εάν είναι απαραίτητο πρόσθετη στερέωση του αγωγού.

2. Η τοποθέτηση πλαστικών αγωγών απαιτεί την παρουσία εργαλείων, όπως τρυπάνι, μολύβι, επίπεδο, αγκυροβόλιο.

3. Οι πλαστικοί αγωγοί είναι επίπεδες, ορθογώνιες και στρογγυλές.

4. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο ή μια ταινία μέτρησης για να μετρήσετε το επιθυμητό μήκος του αγωγού, και στη συνέχεια να το κόψετε με ένα χορτοκοπτικό.

5. Όλα τα διαμορφωμένα στοιχεία των πλαστικών αγωγών είναι τέλεια συνδεδεμένα το ένα με το άλλο, ως σχεδιαστής, έτσι δεν απαιτείται πρόσθετη στεγανοποίηση, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

6. Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν προσαρμογείς που περιλαμβάνουν την κοινή τοποθέτηση τόσο κυκλικών όσο και ορθογώνιων ή επίπεδων αγωγών, ανάλογα με τον τύπο και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του εξαερισμού.

Εγκατάσταση μεταλλικών αγωγών

1. Πριν από τη συναρμολόγηση μεταλλικών αγωγών, είναι απαραίτητο να συναρμολογήσετε τους αεραγωγούς σε ξεχωριστά στοιχεία του συστήματος. Οι συνδέσεις μεταξύ των μεταλλικών αγωγών είναι φλάντζες και μολυβοειδείς.

2. Για να εγκαταστήσετε ένα οριζόντιο σύστημα αγωγών, πρέπει πρώτα να σημειώσετε τους χώρους στους οποίους θα στερεωθούν οι αγωγοί.

3. Οι σύνδεσμοι εγκαθίστανται με δύο τρόπους: ένα όπλο κατασκευής και συναρμολόγησης ή μια μηχανή συγκόλλησης.

4. Μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων, οι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι απευθείας στο σύστημα. Ως μέσο ανάρτησης χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες.

5. Το τελικό στάδιο της εγκατάστασης περιλαμβάνει σύνδεση φλάντζας αεραγωγών σε ένα ενιαίο σύστημα εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης μεταλλικών αγωγών:

Υπάρχουν δύο τύποι συνδέσεων μεταλλικών αγωγών: αρμοί ραφής και συγκολλημένου τύπου. Αν το πάχος του αγωγού είναι μικρότερο από 1 mm, τότε χρησιμοποιήστε μια σύνδεση ραφής, αλλιώς συγκολλημένο.

Η σύνδεση μεταλλικών αγωγών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που επηρεάζει την ακεραιότητα και την ακεραιότητα ολόκληρου του συστήματος.

Οι στρογγυλοί μεταλλικοί αγωγοί συνδέονται με το σύστημα με τέτοιο τρόπο:

 • φλάντζες - στερεώστε τον αγωγό αέρα με φλάντζα.
 • σύνδεση με επίδεσμο - περιλαμβάνει τη χρήση μαστιχών ή άλλων χημικών υλικών.
 • συνδέσεις ή θηλιές - έρχονται με ελαστικές σφραγίδες, οι οποίες παρέχουν μια πιο αξιόπιστη στερέωση και χωρίς σφραγίδες.
 • καμπάνα - σύνδεση δύο αεραγωγών με τη μέθοδο σύνδεσης ενός αγωγού με άλλο.

Οι ορθογώνιοι μεταλλικοί αγωγοί λαμβάνουν τις ακόλουθες μεθόδους στερέωσης:

 • φλάντζες - επιτόπια ή συνηθισμένη συγκόλληση, μετά την εφαρμογή της οποίας είναι απαραίτητο να χρωματίζεται η θέση συγκόλλησης, ώστε να αποφεύγεται η διάβρωση.
 • μέθοδος ελαστικών - χρήση εξαρτημάτων που είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα, με τη μορφή γωνιακών παρεμβυσμάτων, τα οποία συνδέουν τους αεραγωγούς.

Αγωγοί εξαερισμού: τύποι, σκοπός, χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα

Τα συστήματα που παρέχουν την απαιτούμενη ποιότητα αέρα για τους ανθρώπους και τις τεχνολογικές διαδικασίες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε δομής και παραγωγής. Το σημαντικό τους στοιχείο είναι οι αεραγωγοί αερισμού, μέσω των οποίων μετακινείται ο αέρας και συνδέονται όλα τα εξαρτήματα του δικτύου εξαερισμού. Αποτελούν ένα σύστημα σωλήνων με στοιχεία σύνδεσης και μέρη συναρμολόγησης.

Πλεονεκτήματα των αεραγωγών

Οι σύγχρονοι αεραγωγοί πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • εξασφαλίζοντας την ευκολία μετακίνησης του αέρα με αποδεκτή ταχύτητα.
 • σφίξιμο των αρθρώσεων και των αρθρώσεων.
 • ευκολία εγκατάστασης,
 • τη συμμόρφωση με τους κανόνες περί εσωτερικού σχεδιασμού και βιομηχανικού σχεδιασμού ·
 • πυρασφάλεια ·
 • αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων ·
 • δύναμη;
 • αντοχή;
 • αξιοπιστία ·
 • υψηλά χαρακτηριστικά μόνωσης.

Εάν ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά, τότε η εργασία με τον εξοπλισμό - επιλογή, εγκατάσταση, συντήρηση - δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα.

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός αγωγού

Η επιλογή, καθώς και η παραγωγή αεραγωγών αερισμού, αρχίζει με τον προσδιορισμό της διατομής τους.

Διατομή S σε τετραγωνικά μέτρα υπολογίζεται διαιρώντας την τιμή της υπολογιζόμενης παροχής αέρα, συμβολίζεται L m³ / h, σχετικά με την επιτρεπόμενη ταχύτητα ροής αέρα V σε m / s S = L / (kxv), όπου k - συντελεστής, επιτρέποντας να εξετάσει διαφορετικές μονάδες και είναι ίσο με 3600.

Ο επιτρεπτός ρυθμός ροής επιλέγεται σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP, ανάλογα με τον τύπο αερισμού, προσανατολισμού, θέση εγκατάστασης του αγωγού. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, επιλέξτε τον τύπο του αγωγού.

Αεραγωγοί αερισμού: πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα

Υπάρχουν άκαμπτοι και εύκαμπτοι αγωγοί αερισμού, οι οποίοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Άκαμπτοι σωλήνες εξαερισμού φθηνότερα, διαφέρουν σε ισχύ και αξιοπιστία, αλλά απαιτούν περισσότερα στοιχεία σύνδεσης.

Ευέλικτες επικοινωνίες απλούστερη, πιο βολική για εγκατάσταση, καθιστούν εύκολη την εφαρμογή πολύπλοκων διαμορφώσεων της γραμμής που πρόκειται να τεθεί.

Αγωγοί σε σχήμα τμήματος

Ανάλογα με την ενότητα Διακρίνουμε τους αεραγωγούς:

 • στρογγυλά - χρησιμοποιούνται συχνότερα.
 • ορθογώνιο - η επιλογή των επαγγελματιών?
 • ελλειπτικό - σπάνια χρησιμοποιείται.

Γύρος επιλογή επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης υλικού, βελτιώνει την κατανομή του αέρα, διαφέρει από την αυξημένη ακαμψία, τη δύναμη.

Ορθογώνιο σχήμα απλοποιεί τη στερέωση των αγωγών εξαερισμού κατά την εγκατάστασή τους. Έχει επίσης μικρότερο ύψος για ένα ίσο τμήμα, το οποίο είναι συχνά ένας σημαντικός παράγοντας για την τοποθέτηση επικοινωνιών εξαερισμού.

Ελλειπτικό τμήμα έχει ενδιάμεσα χαρακτηριστικά, αλλά είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστεί.

Για τους στρογγυλευμένους και ελλειπτικούς αεραγωγούς, χρησιμοποιούνται σπειροειδείς ή απλές κατασκευές.

Πώς να επιλέξετε ένα υλικό αγωγών

Σύμφωνα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή Οι αγωγοί χωρίζονται σε:

Μέταλλο είναι ένα κλασικό υλικό για την κατασκευή σωλήνων εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

 • αντοχή, ανθεκτικότητα;
 • Αντοχή στην υγρασία - ειδικά σε ανοξείδωτο και γαλβανισμένο χάλυβα.
 • αντοχή στη φθορά.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • αξιοπιστία ·
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

Για δωμάτια με υψηλή υγρασία σε υψηλές θερμοκρασίες συνιστάται η χρήση γαλβανισμένου χάλυβα. Σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες χρησιμοποιείται "ανοξείδωτος χάλυβας". Για τους εύκαμπτους αγωγούς χρησιμοποιείται συχνά αλουμινόχαρτο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατασκευή αεραγωγών από μέταλλο και η εγκατάσταση εξοπλισμού απαιτούν ειδικές δεξιότητες, επαγγελματικά εργαλεία για εργασία.

Μια αυξανόμενη χρήση του αγωγοί αέρα κατασκευασμένοι από πλαστικό. Διαφέρουν:

 • χαμηλό κόστος.
 • χαμηλό βάρος?
 • μειωμένη αντίσταση στη ροή.
 • εύκολος καθαρισμός.
 • τη δυνατότητα απλοποιημένης εγκατάστασης.
 • υψηλή στεγανότητα.
 • ανθεκτικό στη διάβρωση.

Πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο και ειδικά χλωριούχο πολυβινύλιο χρησιμοποιούνται ευρέως ως υλικό. Οι εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι.

Αεραγωγοί από ύφασμα δεν χρειάζονται θερμομόνωση και χαρακτηρίζονται από:

 • εξαιρετικά ελαφρύ βάρος.
 • ευκολία μεταφοράς και εγκατάστασης.
 • δεν υπάρχει συμπύκνωση στην επιφάνεια κατά τη λειτουργία.

Είναι κατασκευασμένα κυρίως από ίνες πολυεστέρα.

Χαρακτηριστικά παραγωγής και εγκατάστασης αεραγωγών

Συνήθως χρησιμοποιούνται τα παρακάτω εργαλεία και εξοπλισμός για την κατασκευή αεραγωγών από χάλυβα:

 • ρολό ψαλίδι:
 • μηχανήματα κοπής εγκάρσια.
 • γκιλοτίνη για την απόκτηση ακατέργαστων τεμαχίων.

Μετά από προκαταρκτική εργασία παραγωγής με το μέταλλο, ακολουθεί το βήμα του σχηματισμού πτυχών με τη βοήθεια μηχανών αναδίπλωσης.

 • Για στρογγυλά σωληνάρια χρησιμοποιούνται μηχανές τροχίσματος.
 • για ορθογώνιο εξοπλισμό κάμψης.

Η αναδίπλωση της πτυχής πραγματοποιείται από ένα μηχάνημα αναδίπλωσης.

Μια μέθοδος υψηλής απόδοσης για την απόκτηση στρογγυλών σωλήνων είναι η χρήση εξειδικευμένων ελικοειδών εργαλειομηχανών.

Και στην κατασκευή ορθογώνιων σωλήνων χρησιμοποιούνται μηχανήματα για τη συναρμολόγηση σήραγγας.

Ο εξοπλισμός εξώθησης υψηλής απόδοσης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πλαστικών αγωγών με αέρα.

Σήμερα χρησιμοποιούνται συνήθως έτοιμοι αγωγοί, ένα ευρύ φάσμα των οποίων κατασκευάζονται από εξειδικευμένες επιχειρήσεις. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσουν συνδετήρες για αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας των βραχίονες στήριξης, σφιγκτήρες στερέωσης και διάτρητη ταινία, πείρους και άγκυρες, τα προφίλ στερέωσης, φλάντζες, σφιγκτήρες.

Εγκατάσταση δικτύου εξαερισμού

Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς, ακολουθώντας πλήρως τους κανόνες και τους κανόνες. Κατά την εγκατάσταση ενός δικτύου εξαερισμού, πρέπει:

 • να πραγματοποιήσει γείωση?
 • αποφύγετε την χαλάρωση.
 • Πλήρως ελαστικοί εύκαμπτοι σωλήνες.
 • στις γωνίες παρέχουν ακτίνα τουλάχιστον 2 διαμέτρων σωλήνων.
 • όταν διασχίζετε τον τοίχο, χρησιμοποιήστε μεταλλικά μανίκια και προσαρμοστές.
 • σε κελάρια, ισόγειο, κατασκευές από σκυρόδεμα, σε κατακόρυφες διαδρομές άνω των δύο ορόφων, χρησιμοποιούνται άκαμπτοι σωλήνες.

Το απαραίτητο στάδιο εγκατάστασης είναι η σύνδεση των αγωγών εξαερισμού με ειδικά στοιχεία.

Ως α εξαρτήματα ισχύουν:

 • διασταυρώσεις ·
 • πολλαπλά τσαγιέρες.
 • ειδικές συνδέσεις.
 • διάφορους προσαρμογείς.

Μια μεγάλη ποικιλία μοντέρνων αεραγωγών διαφόρων τύπων και συναφών μερών επιτρέπει την γρήγορη και αποδοτική εγκατάσταση του δικτύου εξαερισμού.

Αεραγωγοί για εξαερισμό υψηλής ποιότητας

Για να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα σωλήνων για αγωγούς αέρα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για αγωγούς αυτό το σκοπό, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και τι πρέπει να εξετάσει κατά την εγκατάσταση σε ένα σημαντικό σύστημα μηχανικής λειτούργησε άψογα.

Απαιτήσεις για αεραγωγούς

Οι αεραγωγοί εκτελούν μια σημαντική λειτουργία - εξασφαλίζουν την εκροή και τη ροή αέρα στο κτίριο, έτσι ώστε η απόδοση του εξαερισμού να εξαρτάται άμεσα από τις παραμέτρους τους. Οι σωλήνες για το μηχανολογικό σύστημα παρουσιάζονται με έναν αριθμό απαιτήσεων, πρέπει:

 • να είναι πλήρως σφραγισμένο.
 • να πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές σύμφωνα με το επίπεδο θορύβου (αεροδυναμική βουητό)?
 • να αντιστοιχεί σε υπολογισμούς σχεδιασμού (για να εξασφαλίζεται η διέλευση των μαζών του αέρα με ένα ορισμένο ρυθμό και να διατηρείται η κεφαλή σχεδιασμού) ·
 • να πληρούν τις απαιτήσεις για θερμομόνωση.

Οι αεραγωγοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς ώστε το εσωτερικό μηχανολογικό σύστημα να μην αφαιρεί τη χρήσιμη περιοχή στις εγκαταστάσεις.

Λειτουργίες και ταξινόμηση των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί είναι το κύριο στοιχείο του εξαερισμού, παρέχουν εισροή και εκροή αέριων μαζών, δηλαδή αντικαθιστούν ουσιαστικά τον αέρα εξαγωγής με καθαρό αέρα.

Η αγορά των κτιρίων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σωλήνων εξαερισμού: έχουν διαφορετική διατομή και διαστάσεις και δημιουργούνται από διάφορα υλικά.

Είδη αγωγών με υλικό

Τα μέταλλα και τα πλαστικά είναι δημοφιλή και σε ζήτηση στην αγορά, αλλά υπάρχουν και σχετικά νέα σύνθετα στοιχεία.

Πλαστικά

Οι φτηνοί πλαστικοί αεραγωγοί είναι σε ζήτηση για ιδιωτική κατασκευή. Τέτοιοι άκαμπτοι σωλήνες από ένα πλήθος πολυμερών, που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά δημιουργούνται:

Μέταλλο

Το μέταλλο είναι ένα παραδοσιακό υλικό για τον αερισμό. Οι πιο απαιτητικοί σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, ανοξείδωτο και μαύρο χάλυβα.

Δώστε προσοχή! Σε ιδιωτικές κατασκευές, χρησιμοποιούνται συχνότερα ποιοτικοί, αξιόπιστοι και ανθεκτικοί αεραγωγοί από γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Ευέλικτο

Τα εύκαμπτα σωληνωτά προϊόντα έχουν ενισχυμένο πλαστικό πλαίσιο, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο: κατάλληλο για εγκατάσταση και ικανό να τεντώνεται και να παίρνει οποιοδήποτε σχήμα λόγω της κυματοειδούς δομής.

Δώστε προσοχή! Η έλλειψη εύκαμπτων σωλήνων οφείλεται στο γεγονός ότι η αυλάκωση μειώνει την αεροδυναμική των ροών του αέρα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται σε πλήρως διευρυμένη μορφή.

Πιο συχνά, οι εύκαμπτοι σωλήνες χρησιμοποιούνται ως αγωγοί αέρα για τη διασφάλιση της μεταφοράς των αέριων μαζών από τις κουκούλες κουζίνας σε ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Κλωστοϋφαντουργία

Ένας σχετικά νέος τύπος σωλήνα είναι οι αεραγωγοί κλωστοϋφαντουργίας. Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται στα τμήματα εισαγωγής του εσωτερικού μηχανικού συστήματος, κατανέμουν ομοιόμορφα τον εισερχόμενο φρέσκο ​​αέρα. Επιπλέον, διαθέτουν:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • μικρή μάζα.
 • εύκολη εγκατάσταση, επισκευή και καθαρισμό.
 • ανθεκτικό στην υγρασία.

Οι σωλήνες κλωστοϋφαντουργίας μπορούν να συνδυαστούν με αεραγωγούς, προσαρμογείς και συνδετήρες κατασκευασμένους από άλλα υλικά. Λαμβάνοντας το χρώμα του αεραγωγού, αποφεύγετε την ανάγκη κατασκευής κουτιού κάλυψης - θα χωρέσουν στο εσωτερικό χωρίς να ξεχωρίζουν.

Στο σχήμα του τμήματος

Οι αγωγοί, ανεξάρτητα από το υλικό του σχεδιασμού, μπορούν να έχουν κυκλική ή ορθογώνια διατομή - και οι δύο τύποι χρησιμοποιούνται για τροφοδοσία και εξαγωγή, φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Οι διαμέτρους των στρογγυλών σωλήνων είναι σαφώς τυποποιημένες και έχουν 22 σταθερά μεγέθη από 100 έως 2000 mm. Οι ορθογώνιοι αγωγοί διατίθενται επίσης σε διάφορες εκδόσεις: από 100 * 150 mm έως 1600 * 2000 mm με διάκενο 50 mm. Για κάθε μέγεθος σωλήνα, οι κατασκευαστές προσφέρουν συνδέσεις, στροφές και στροφές από τα αντίστοιχα υλικά.

Το σχήμα του τμήματος επιλέγεται ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου:

 • Τα μικρά δωμάτια και τα δωμάτια με χαμηλά ταβάνια είναι εξοπλισμένα με ορθογώνια σωλήνες - ελαφρώς πεπλατυσμένα, δεν θα είναι τόσο προεξέχοντα.
 • σε ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια συνιστάται η χρήση αγωγών με κυκλική διατομή.
 • σε χώρους όπου ο εξαερισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός (υγροί χώροι, κουζίνες, περιοχές παραγωγής) χρησιμοποιούν στρογγυλεμένους αγωγούς με υψηλή απόδοση.

Σημαντικό! Ορθογώνια σπάνια χρησιμοποιείται λόγω των σημαντικών ελλείψεων: γωνίες δημιουργούν αντίσταση, μειώνοντας τις αεροδυναμικές ιδιότητες, επιπλέον, αυτή η μορφή εκτέλεσης συνδέεται με την εμφάνιση του θορύβου κατά τη διάρκεια της διόδου του αέρα εξαερισμού.

Με διάμετρο

Η βέλτιστη διάμετρος των αγωγών υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου και τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Ο τελευταίος δείκτης προσδιορίζεται στους πίνακες του αντίστοιχου SNIP.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο των σωλήνων, πρώτα υπολογίστε τον όγκο αέρα με τον τύπο:

όπου Vk είναι η ένταση χώρου, n είναι η ισοτιμία του αέρα που λαμβάνεται από τον πίνακα SNiP.

Σε οικιακά κτίρια, η εισροή και η εκροή του αέρα εξαγωγής είναι πάντοτε η ίδια, οπότε αφού ληφθεί ο συνολικός όγκος, αρκεί η επιλογή της βέλτιστης διαμέτρου του αγωγού σύμφωνα με το διάγραμμα.

Δώστε προσοχή! Απλοποίηση του υπολογισμού της διαμέτρου ενός ειδικού προγράμματος, που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις άμεσες σημαντικούς δείκτες: κλιματική ζώνη, το υλικό, το σχήμα των σωλήνων, γυρίζει και συστοιχίες διαθεσιμότητα σε θέση να εισάγει επιπλέον αντίσταση στην κίνηση των αερίων μαζών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όταν χρησιμοποιείται συσκευή εξαερισμού χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικές, πλαστικές και εύκαμπτες κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίες συχνά συνδυάζονται σε διαφορετικά τμήματα για μέγιστη απόδοση.

Αεραγωγοί εξαερισμού

Η δημιουργία ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένα από αυτά είναι η σωστή λειτουργία του συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του αέρα. Περιλαμβάνει διάφορες συσκευές, αλλά οι πιο βασικές είναι αεραγωγών. Είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία της μάζας αέρα στο δωμάτιο και πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το σχέδιο.

Χαρακτηριστικά αεραγωγού

Ο αέρας που έρχεται από το δρόμο και καθαρίζεται μπαίνει στον αγωγό εξαερισμού. Αποτελείται από αεραγωγούς και διαμορφωμένα προϊόντα για την κατασκευή στροφών, κάμψης και σύνδεσης μεταξύ τους. Διαφέρουν ως εξής:

Ας ξεκινήσουμε με τη φόρμα - μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο. Αεραγωγοί εξαερισμού, με κυκλικό σχήμα, δημιουργούν τη μικρότερη αντίσταση στην κίνηση της μάζας του αέρα, ενώ σε ορθογώνια αυτή η παράμετρος είναι μεγαλύτερη.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερη αντοχή σε εύκαμπτα δείγματα, λόγω της επιρροής μιας ανώμαλης κυματοειδούς επιφάνειας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά, αν το κανάλι σε ένα μικρό τμήμα πρέπει να περιστρέφεται αρκετές φορές ή όταν η κουκούλα κουζίνας είναι συνδεδεμένη στο κύριο κανάλι.

Οι αγωγοί αγωγών για ιδιωτική κατοικία μπορούν να εκτελεστούν ως εξής. Τα τμήματα των καναλιών είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα και είναι άκαμπτα και χρησιμοποιούνται όλα τα κλαδιά εύκαμπτοι αεραγωγοί συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιώντας για αυτά κυματοειδή στοιχεία.

Ταξινόμηση

Όλοι οι αεραγωγοί που χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξαερισμού διαιρούνται με πίεση σε:

 • χαμηλή - μέχρι 900 Pa
 • μέτρια έως 2000 Pa
 • Υψηλή - πάνω από 2000 Pa

Αυτό είναι απαραίτητο για τη σωστή επιλογή τους κατά την τοποθέτηση του συστήματος. Για τα μικρά δωμάτια, η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε χαμηλή πίεση, και για μεγάλα σπίτια - υψηλή.

Επιπλέον, εξακολουθεί να υπάρχει διαχωρισμός ταχύτητας σε:

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι αεραγωγοί των συστημάτων εξαερισμού επιλέγονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ρυθμό ροής δεν υπερβαίνει μια ορισμένη τιμή, αυτό θα αποφύγει την περιττή πηγή θορύβου, η οποία μπορεί να γίνει συσκευή που παραβιάζει αυτόν τον κανόνα.

Συνεχίζοντας, το μέγεθος του σωλήνα επιλέγεται σύμφωνα με την υπολογισμένη τιμή της ανταλλαγής αέρα και τη μέγιστη παροχή.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τους αεραγωγούς;

Το σύστημα εξαερισμού είναι κυρίως υπεύθυνο για καθαρισμό αέρα στο δωμάτιο από επιβλαβείς ακαθαρσίες, έτσι στον εξοπλισμό του είναι η συσσώρευση κοιτασμάτων σκόνης και λίπους. Εάν δεν διαγραφούν έγκαιρα, δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο την ποιότητα της εργασίας του, αλλά και να οδηγήσει σε βλάβη.

Και επειδή το σύστημα συνήθως εκτελεί όχι μόνο καθαρισμό, αλλά και θέρμανση, υγρασία ή ψύξη του αέρα, η συσσώρευση σκόνης σε αυτό θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα βακτήρια. Αυτοί, αφού χτυπήσουν σε αεριζόμενα δωμάτια, μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες. Είναι επομένως απαραίτητο καθαρίστε τακτικά τους αεραγωγούς από τις εναποθέσεις σκόνης.

Σήμερα υπάρχουν ειδικές συσκευές που σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε όλες τις εναποθέσεις από τον εξαερισμό χωρίς να καταφύγετε στην αποσυναρμολόγηση. Για να γίνει αυτό, χωρίζεται σε τμήματα κλείνοντας τις βαλβίδες ελέγχου. Από τη μια πλευρά, είναι συνδεδεμένη μια ειδική διάταξη φίλτρου-εξαερισμού και από την άλλη εισάγεται μια μηχανή καθαρισμού.

Παραγωγικότητα συσκευών επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας που αποσύρεται από το τμήμα να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 10 m / s. Η μηχανή καθαρισμού είναι εξοπλισμένη με ειδικές βούρτσες που αφαιρούν σωματίδια σκόνης από την επιφάνεια των αεραγωγών. Το μήκος του τμήματος καθορίζεται ανάλογα με τη διαμόρφωση του δικτύου και το μοντέλο της συσκευής.

Αν θέλετε ο αέρας στο δωμάτιό σας να είναι πάντα καθαρός και χωρίς παθογόνους οργανισμούς, είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός των αεραγωγών. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλού μικροκλίματος στο δωμάτιο και θα προστατεύσει τους κατοίκους του σπιτιού από ασθένειες.

Εξαερισμός προσαγωγής και εξαγωγής: η αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της διάταξης

Πόσο συχνά αερίζουμε το δωμάτιο; Η απάντηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινή: 1-2 φορές την ημέρα, αν ξεχάσατε να ανοίξετε το παράθυρο. Και τη νύχτα πόσες φορές; Ρητορική ερώτηση. Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, η συνολική μάζα αέρα στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι συνεχώς πρέπει να ενημερώνεται πλήρως κάθε 2 ώρες.

Μια από τις αυτοματοποιημένες λύσεις για αυτό το έργο είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξάτμισης (PVV) του δωματίου.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Με συμβατικό αερισμό είναι η διαδικασία ανταλλαγής αέριων μαζών μεταξύ ενός κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος μοριακής-κινητικής καθιστά δυνατή την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας και υγρασίας μέσω ενός συστήματος διήθησης.

Ο εξαερισμός εξασφαλίζει επίσης ότι ο αέρας στο δωμάτιο πληροί τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις, γεγονός που επιβάλλει τους δικούς του τεχνολογικούς περιορισμούς στον εξοπλισμό που θα δημιουργήσει αυτή τη διαδικασία.

Το υποσύστημα εξαερισμού είναι ένα σύνολο τεχνολογικών διατάξεων και μηχανισμών για τη συλλογή, απομάκρυνση, μεταφορά και καθαρισμό του αέρα. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών των χώρων και των κτιρίων.

Συνιστούμε να μην συγκρίνετε τις έννοιες του εξαερισμού και του κλιματισμού - πολύ παρόμοιες κατηγορίες που έχουν πολλές διαφορές.

 1. Η κύρια ιδέα. Ο κλιματισμός παρέχει υποστήριξη για ορισμένες παραμέτρους αέρα σε περιορισμένο χώρο, συγκεκριμένα τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον βαθμό ιονισμού σωματιδίων και τα παρόμοια. Ο εξαερισμός παράγει επίσης ελεγχόμενη αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα μέσω της εισροής και της εκροής.
 2. Το κύριο χαρακτηριστικό. Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί με τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο και η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί πάντα στα όρια του κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος μέσω ανταλλαγής.
 3. Μέσα και μέθοδοι. Σε αντίθεση με τον εξαερισμό σε απλοποιημένη μορφή, η προετοιμασία είναι ένα αρθρωτό σχήμα πολλών μονάδων, το οποίο επεξεργάζεται ένα μικρό μέρος του αέρα και έτσι διατηρεί τις υγειονομικές και υγιεινές παραμέτρους του αέρα στην καθορισμένη περιοχή.

Εξαερισμός μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος και παρέχει, σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ένα αρκετά γρήγορη αντικατάσταση σε ολόκληρο τον όγκο της μάζας αέρα με ισχυρό ανεμιστήρες, θερμαντήρες, φίλτρα και διακλαδισμένα σύστημα σωληνώσεων.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες αερισμού που μπορούν να χωριστούν σε σχέση με τον τρόπο δημιουργίας πίεσης, διανομής, αρχιτεκτονικής και σκοπού.

Η τεχνητή έγχυση αέρα στο σύστημα εκτελείται με τη βοήθεια φυτών πίεσης - ανεμιστήρες, φυσητήρες. Με την αύξηση της πίεσης στο σύστημα σωληνώσεων, είναι δυνατόν να μετακινηθεί το μίγμα αερίου-αέρα σε μεγάλες αποστάσεις και σε μια σημαντική ποσότητα.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσιες εγκαταστάσεις με κεντρικό σύστημα αερισμού.

Εξετάστε τα συστήματα εξαερισμού τοπικά (τοπικά) και κεντρικά. Τα τοπικά συστήματα εξαερισμού είναι εξειδικευμένες λύσεις "point" για συγκεκριμένους χώρους όπου απαιτείται αυστηρή συμμόρφωση με τα πρότυπα.

Ο κεντρικός εξαερισμός παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα για ένα σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων δωματίων.

Και η τελευταία κατηγορία συστημάτων: προμήθεια, εξάτμιση και συνδυασμός. Τα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχουν ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή αέρα στον χώρο. Αυτή είναι η πιο κοινή υποομάδα των συστημάτων εξαερισμού.

Τέτοια σχέδια παρέχουν εύκολη κλιμάκωση και συντήρηση για τις πιο διαφορετικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού, γραφείου και οικιστικού τύπου.

Φυσική βάση του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα εξαιρετικά γρήγορης επεξεργασίας του μείγματος αερίου-αέρα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σύστημα εξαναγκασμένης μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά βασίζεται σε αρκετά κατανοητές φυσικές διαδικασίες.

Η ίδια η λέξη "εξαερισμός" συνδέεται στενά με την έννοια της μεταφοράς. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κίνησης των αέριων μαζών.

Η θέρμανση είναι το φαινόμενο της κυκλοφορίας με θερμική ενέργεια μεταξύ της ροής του ψυχρού και του θερμού αερίου. Υπάρχει φυσική και εξαναγκασμένη μεταφορά.

Μια μικρή φυσική του σχολείου για να καταλάβει την ουσία του τι συμβαίνει. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο καθορίζεται από τη θερμοκρασία του αέρα. Οι φορείς της θερμικής ενέργειας είναι μόρια.

Ο αέρας είναι ένα πολυμερές μίγμα αερίων που αποτελείται από άζωτο (78%), οξυγόνο (21%) και άλλες ακαθαρσίες (1%).

Όντας σε κλειστό χώρο (δωμάτιο), έχουμε μια ανομοιομορφία της θερμοκρασίας σε σχέση με το ύψος. Αυτό οφείλεται στην ετερογένεια της συγκέντρωσης μορίων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ομοιομορφία της πίεσης αερίου στον κλειστό χώρο (δωμάτιο) σύμφωνα με τη θεμελιώδη εξίσωση κινητική πίεση μοριακή θεωρία είναι ανάλογη με το γινόμενο της συγκέντρωσης των μορίων επί μέση θερμοκρασία τους.

Αν η πίεση είναι η ίδια παντού, τότε το προϊόν της συγκέντρωσης μορίων από τη θερμοκρασία στο πάνω μέρος του δωματίου θα είναι ισοδύναμο με το ίδιο προϊόν συγκέντρωσης στη θερμοκρασία:

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση μορίων και, κατά συνέπεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική μάζα του αερίου. Επομένως, λένε ότι ο ζεστός αέρας είναι "ελαφρύτερος" και το κρύο είναι "βαρύτερο".

Σε σχέση με τα προηγούμενα, γίνεται σαφές γιατί Η παροχή (εισροή) αέρα είναι συνήθως εξοπλισμένη από τον πυθμένα του δωματίου, και η έξοδος (εξάτμιση) - από πάνω. Αυτό είναι ένα αξίωμα! Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής αλληλεπιδρά με δύο διαφορετικές ροές αέρα, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονται.

Το PVV όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιπλέον συστήματα τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό της Λότζια στη σοφίτα, στον τοίχο έξω από το σπίτι, και ούτω καθεξής. D.

Ο ειδικός σχεδιασμός της εγκατάστασης παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τον αερισμό των πρακτικών οποιουδήποτε αριθμού δωματίων στο κτίριο.

Εκτός από τη βασική λειτουργία της κίνησης του αέρα, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει το ακόλουθο οπλοστάσιο βοηθητικών υποσυστημάτων και πρόσθετες λειτουργίες:

 • ψύξης και θέρμανσης του αέρα
 • ιονισμού και υγρασίας σωματιδίων
 • απολύμανση και διήθηση του αέρα.

Ας εξετάσουμε έναν τυπικό κύκλο εργασίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο βασίζεται σε μοντέλο μεταφοράς δύο κυκλωμάτων.

Στο πρώτο στάδιο, ο ψυχρός αέρας λαμβάνεται από το περιβάλλον και ο ζεστός αέρας εξάγεται από το δωμάτιο. Και από τις δύο πλευρές του αέρα διέρχεται το σύστημα καθαρισμού.

Αφού ο ψυχρός αέρας μεταφερθεί στον θερμαντήρα (θερμαντήρας) - χαρακτηριστικός για PVV με ανάκτηση θερμότητας. Επιπλέον, η θερμότητα του ψυχρού αερίου μεταφέρεται από τον ζεστό αέρα εξαγωγής - χαρακτηριστικό των συμβατικών συστημάτων.

Μετά από τη θέρμανση και την εναλλαγή θερμότητας, ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω εξωτερικού αγωγού και τροφοδοτείται ζεστός καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο.

Οι κύριες αρχές του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η αποδοτικότητα και η οικονομία.

Το κλασσικό σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • έναν υψηλό βαθμό καθαρισμού του ρεύματος εισόδου
 • προσιτή λειτουργία και συντήρηση αφαιρούμενων στοιχείων
 • την ακεραιότητα και την αρθρωτότητα της δομής.

Για την επέκταση των λειτουργικών μονάδων διαχείρισης αέρα εξοπλισμένο με βοηθητικές μονάδες ελέγχου και τα συστήματα φίλτρου ελέγχου, αισθητήρες, SELFTIMER, σιγαστήρες, ανιχνευτές υπερφόρτωση του κινητήρα, ανακτήσεως μπλοκ για τις παλέτες συμπυκνωμάτων και m. P.