Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Ενσωματωμένο

Ενσωματωμένες κουκούλες - μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις συσκευές εξατμίσεων μεγάλης κλίμακας, οι οποίες όχι μόνο καταλαμβάνουν μια θέση στην κουζίνα, αλλά και χαλάζουν το συνολικό σχέδιο.

Μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό για τις προτιμήσεις σας και σε ποιες περιπτώσεις είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τέτοια μοντέλα και να μην απογοητεύεστε από την αγορά, να διαβάσετε κριτικές πελατών.

Οποιαδήποτε οικοδέσποινα θα συμφωνήσει ότι η κουζίνα θα πρέπει πάντα να διατηρείται σε άριστη κατάσταση, και ο καθαρός αέρας μετά το μαγείρεμα είναι αναπόσπαστο μέρος της. Όταν τα συστήματα εξαερισμού δεν ανταποκρίνονται πλέον στο φορτίο, οι κουκούλες από σύγχρονους κατασκευαστές έρχονται στη διάσωση.

Όσοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για τις πρακτικές λειτουργίες των συσκευών εξάτμισης αλλά και για την εμφάνισή τους, μπορούν τώρα να απολαύσουν τον εαυτό τους με μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία καλύπτεται εν μέρει ή εν μέρει σε ένα ντουλάπι τοίχου. Με αυτήν την προσέγγιση, η κουζίνα σας θα θεωρείται πάντα καλά διατηρημένη και όχι γεμάτη.

Ως εκ τούτου, οι συσκευές εξάτμισης, όπως και κάθε άλλο εξοπλισμό, θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση - και τώρα θα μιλήσουμε για το πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πρακτική όσο και την προσέγγιση σχεδιασμού.

Πρακτικά και δομικά πλεονεκτήματα

Παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα ενσωματωμένα μοντέλα είναι πιο βολικά για την εγκατάσταση και την κατοχή ελάχιστου χώρου στο εσωτερικό της κουζίνας, κατά την επιλογή της καλύτερης επιλογής μεταξύ της ενσωματωμένης ή θολωτής κουκούλας, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά απόδοσής τους.

Παρ 'όλα αυτά, οι κουκούλες, που συνδυάζουν όχι μόνο τον αερισμό του αεραγωγού, αλλά και την εσωτερική κυκλοφορία μέσω των φίλτρων, είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της υψηλής απόδοσης. Η χωρητικότητά τους μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 m3 ανά ώρα: ένα τέτοιο εκχύλισμα μπορεί εύκολα να καθαρίσει το μικροκλίμα κάθε ευρύχωρης κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων απορροφητικών εξαρτημάτων θα εξαρτηθούν από τον τύπο του μοντέλου στον οποίο θα σταματήσετε:

 • μοντέλα με έναν ή δύο κινητήρες διαφέρουν τόσο στην ποιότητα του καθαρισμού του αέρα όσο και στο επίπεδο του θορύβου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Παρ 'όλα αυτά, το φάσμα των ενσωματωμένων συσκευών αντιπροσωπεύεται από ένα τεράστιο αριθμό σχεδόν σιωπηλών κουκούλες για την κουζίνα και για ένα, και για δύο κινητήρες?
 • ένα σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών εξαγωγής - Δεν υπάρχει ανάγκη για διεξοδική αναζήτηση τεχνολογίας με κατάλληλο σχεδιασμό. Το κύριο μέρος της θήκης θα κρύβεται πίσω από τους τοίχους του κρεμασμένου ντουλαπιού, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε μοντέλα από διαφορετικά υλικά διαφορετικών χρωμάτων.
 • ενσωματωμένα μοντέλα Ιδανικό για κουζίνες μικρού μεγέθους, όπου είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κάθε ελεύθερο τετραγωνικό μέτρο ορθολογικά. Επίπεδα μοντέλα με επανακυκλοφορία απαιτούν ελάχιστο χώρο στην περιοχή εργασίας.
 • σύγχρονες κουκούλες που συμπληρώνεται από μια ποικιλία λειτουργιών που διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάρκεια ορισμένων ενσωματωμένων μοντέλων ή να διαμορφώσετε τον αυτόματο τερματισμό λειτουργίας μετά από ορισμένο χρόνο.

Οι κατασκευαστές τεχνολογίας θόλου δεν υστερούν στις τεχνολογικές καινοτομίες, επομένως παρόμοια λειτουργικότητα είναι χαρακτηριστική για άλλα μοντέλα. Το μόνο κριτήριο βάσει του οποίου οι κουκούλες έχουν αναμφισβήτητα πλεονέκτημα είναι ένα λακωνικό και συμπαγές σχέδιο.

Προσδιορίζοντας ποια καλύπτρα είναι καλύτερη: θόλος ή ενσωματωμένος, σκεφτείτε τις αρχές της εργονομίας και προσδιορίστε τον εαυτό σας τη σημασία αυτού του κριτηρίου στον εξοπλισμό της κουζίνας.

Ποικιλίες Ενσωματωμένων Μοντέλων

Είναι αδύνατο να γίνει η σωστή επιλογή, χωρίς να κατανοείτε το τέλος με όλους τους τύπους ενσωματωμένων κουκούλες που προσφέρουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές. Α διαφέρουν τέτοιες συσκευές τόσο από την αρχή της λειτουργίας και του ελέγχου, όσο και από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Ξεκινήστε αποφασίζοντας μόνοι σας πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα. Με βάση το υλικό της κουζίνας, ανακαλύψτε τη βέλτιστη απόδοση: η τεχνική τεκμηρίωση διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι η ισχύς σχετίζεται άμεσα με την εξειδίκευση του καθαρισμού του αέρα μέσω του εξολκέα. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ροή, κυκλοφορία και μικτά μοντέλα.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες χωρίς βρύση μπορούν να λειτουργούν με μεγάλη ισχύ μόνο κατά την εγκατάσταση κινητήρων υψηλής ποιότητας: αυτό θα επηρεάσει το κόστος του εξοπλισμού και το κόστος ενέργειας κατά τη λειτουργία.

Ο ενσωματωμένος αναρροφητήρας περνάει αέρα μέσω του εξωτερικού και εσωτερικού συστήματος φιλτραρίσματος. Στο εξωτερικό μέρος του σώματος υπάρχει ένα φίλτρο λίπους, το οποίο εμποδίζει τη διείσδυση υπολειμμάτων λίπους από τον αέρα στη δομή.

Ο μερικώς επεξεργασμένος αέρας υφίσταται λεπτομερή καθαρισμό στο εσωτερικό φίλτρο: μπορεί να κατασκευαστεί από πολλά υλικά, αλλά το πιο ποιοτικό θεωρείται άνθρακας, το οποίο αντικαθίσταται από την απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας για την κουζίνα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια εξαερισμό: τέτοιες συσκευές - Η πιο ισχυρή και πιο αξιόπιστη λειτουργία, αλλά, φυσικά, τα μέρη στην κουζίνα για αυτούς θα πάρουν πολλά.

Αν έχετε ένα ευρύχωρο ντουλάπι κρεμαστό, δεν είναι δύσκολο να τοποθετήσετε έναν ενσωματωμένο κουκούλα.

Για να εξοικονομήσετε χώρο και πιο απλή λειτουργία, μπορείτε να εγκαταστήσετε στην κουζίνα και σε μικρότερα μοντέλα. Για παράδειγμα, σήμερα απαίτησε τηλεσκοπικούς απορροφητήρες κουζινών, οι οποίοι λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας και διαθέτουν πάνελ ολίσθησης με ενσωματωμένο φίλτρο απορρόφησης λίπους.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να περιλαμβάνουν ένα τρισδιάστατο σώμα που κρύβεται πίσω από τους τοίχους του αρθρωτού ακουστικού, αλλά συχνά είναι επίπεδες κουκούλες με ελάχιστες παραμέτρους.

Κουκούλες και μπορεί να διαφέρουν ως προς τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης σε άλλη επιφάνεια, επειδή μπορείτε να το και το ανώτατο όριο, και το τραπέζι / πάγκο διορθώσετε, συνδέστε τους στον τοίχο, και στο ντουλάπι τοίχου. Είναι δημοφιλής ως μια πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα και εν μέρει ενσωματωμένο μοντέλο.

Η κουκούλα κονίας για την κουζίνα είναι βολική γιατί μπορεί να εγγραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε εσωτερική ζώνη. Συχνά στην κουζίνα τοποθετήστε μια κουκούλα, ενσωματωμένη στην οροφή, και όχι σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Με την ευκαιρία, οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν σε επικλινή έπιπλα: οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν μια σειρά γωνιακών ενσωματωμένων κουκούλες για την κουζίνα.

Τηλεσκοπικές κουκούλες κάθετου τύπου - άλλη κομψή και λειτουργική επιλογή για τον καθαρισμό της κουζίνας σας. Αυτό μπορεί να είναι μια κουκούλα ενσωματωμένη στον πάγκο στη βέλτιστη απόσταση από την εστία ή ένα εξολκέα με μια μη κολλητική επίστρωση ενσωματωμένη στην κουζίνα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των μεγεθών ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα. Οι ελάχιστες αναλογίες όλων των κοινών μοντέλων είναι ενσωματωμένες κουκούλες των 45 cm.

Οι μικρές συσκευές εξάτμισης είναι κατάλληλες για κουζίνες με στρογγυλεμένες κουζίνες με εστία για 2-3 εστίες. Ενσωματωμένοι κουκούλες των 45 cm μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε κάθε κρεμαστό ντουλάπι, έτσι δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε τις διαστάσεις των επίπλων για την επιλεγμένη τεχνική.

Οποιαδήποτε ενσωματωμένη κουκούλα για κουζίνα με πλάτος 50 cm έχει παρόμοια πλεονεκτήματα. Αυτή Συμπαγές και δεν απαιτεί πρόσθετο χειρισμό κατά την εγκατάσταση. Αλλά να δώσουν προσοχή στην εξουσία του στην επιλογή της χτίστηκε το ντουλάπι κουκούλες 50 εκατοστά (καθώς και άλλα μικρότερα μοντέλα): τις περισσότερες φορές η απόδοση αυτών των συσκευών δεν υπερβαίνει τα 400 κυβικά μέτρα ανά ώρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης καθαρισμός μεγάλη κουζίνα σας δεν θα πετύχει.

Ενσωματωμένοι κουκούλες για κουζίνα 60 cm - η βέλτιστη επιλογή, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά να βασιστείτε στον αποτελεσματικό καθαρισμό με τη βοήθεια εξοπλισμού εξαγωγής.

Πρώτον, οι διαστάσεις ενός τέτοιου εκχυλίσματος θα αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις των σύγχρονων πλακών. Δεύτερον, μια κουκούλα 60 εκατοστών ενσωματωμένη στο περίβλημα μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο φίλτρα ποιότητας διαφόρων μεγεθών αλλά και δύο κινητήρες κινητήρων: κατά συνέπεια, η απόδοση ενός τέτοιου μοντέλου θα προκαλέσει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Η επόμενη κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα 800 mm. Η ισχύς των μοντέλων αυτών αυξάνεται, αλλά επίσης θέσεις για την εγκατάσταση ενσωματωμένου καπό 80 cm περισσότερο. Επομένως, καθορίστε εκ των προτέρων τη ζώνη για την τοποθέτησή της και επίσης βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο μοντέλο ενσωματωμένης καλύπτρας 80 cm ταιριάζει στο κρεμαστό ντουλάπι σας.

Χωνευτά κουκούλες 90 εκατοστά πιάτα για το κοστούμι, αν το δωμάτιό σας διαθέτει μια μεγάλη περιοχή για την οποία διαδίδονται οσμές (ιδιαίτερα κατά το μαγείρεμα) και, στη συνέχεια, όταν η περιοχή εργασίας έχει ένα μεγάλο ταψί με καυστήρες 5.

Ο σχεδιασμός της τεχνολογίας εξάτμισης μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά οι κατασκευαστές ενσωματωμένων μοντέλων προτιμούν ένα λακωνικό ύφος.

Η σύγχρονη κουζίνα θα δούμε μεγάλη άσπρη κουκούλα κατασκευαστεί, και αν δεν ταιριάζει το χιόνι-λευκή απόχρωση - μπεζ ενσωματωμένο σχέδιο θα δούμε τουλάχιστον ευπαρουσίαστο.

Ενσωματωμένοι κουκούλες από μαύρο, καφέ, χάλκινο και άλλες σκούρες αποχρώσεις είναι πιο βολικό, από τότε μάσκατε τη μόλυνση του περιβλήματος. Ωστόσο, με τον έγκαιρο καθαρισμό, οποιοδήποτε μοντέλο θα διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μην ξεχνάτε λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το επίπεδο θορύβου, διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, μέθοδο διαχείρισης. Οι εύχρηστες ενσωματωμένες κουκούλες καθώς και τα απομακρυσμένα μοντέλα είναι εύχρηστα.

Αν ο χώρος εργασίας δεν προβλέπεται επιπλέον φωτισμός - να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του ενσωματωμένου φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού.

Και η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα του εξοπλισμού θα επηρεαστούν από τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται: τα πιο δημοφιλή είναι οι κομψές ενσωματωμένες κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια για τον τρόπο σύνδεσης του ενσωματωμένου καλύμματος: σε κατάλληλη εγκατάσταση θα λειτουργεί σωστά τόσο σε τοίχο, όσο και σε μια θέση και σε μια ζώνη οροφής. Αλλά οι περισσότεροι συνδετήρας ενσωματωμένα έλξης πραγματοποιείται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ένα ράφι ή ντουλάπι με βάση τη βέλτιστη απόσταση μεταξύ των συσκευών κουζίνας (από 60-70 cm, ανάλογα με τον τύπο πλάκας).

Εκτός από το ύψος της ενσωματωμένης κουκούλας πάνω από τη σόμπα, κατά την εγκατάσταση Είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων την αρχή της εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού, εάν προβλέπεται.

Συχνά, μετά τη στερέωση της θήκης, δεν υπάρχει χώρος για να στερεωθεί η αυλάκωση χωρίς πρόσθετες στροφές: αυτό έχει επίδραση στην αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πριν από την εγκατάσταση και υπολογίστε όλα τα μεγέθη για πιο ορθολογική χρήση του χώρου.

Το βάθος της ενσωματωμένης καλύπτρας πρέπει να ταιριάζει με το βάθος του περιβλήματος, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να αποκρύψετε πλήρως τη γάστρα του.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Σήμανση: προσδιορισμός του ύψους, δημιουργώντας σημάδια με μολύβι στους εσωτερικούς τοίχους του θαλάμου λαμβάνοντας υπόψη τις αναλογίες του επιλεγμένου μοντέλου.
 2. Δημιουργήστε τρύπες για τη στερέωση της κουκούλας με ένα διάτρητο εργαλείο.
 3. Εγκατάσταση και τοποθέτηση του καλύμματος καυσαερίων. Εάν το μοντέλο δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη, χρησιμοποιήστε βίδες.
 4. Ελέγξτε τη σταθερότητα και την ομαλή τοποθέτηση της κουκούλας. Χρησιμοποιήστε το επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι είναι οριζόντια.
 5. Σύνδεση του σωλήνα εξαερισμού και στεγανοποίηση των ραφών.
 6. Έλεγχος της λειτουργίας του εξοπλισμού εξαγωγής.

Επισκόπηση βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση και τις δυνατότητες του ενσωματωμένου μοντέλου κουκούλας για την κουζίνα Ventolux:

Βαθμολογία των καλύτερων ενσωματωμένων κουκούλες

Η τιμή της ενσωματωμένης κουκούλας εξαρτάται τόσο από τη λειτουργικότητα όσο και από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της. Οι φθηνές ενσωματωμένες κουκούλες δεν περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, αλλά παραμένουν οι πλέον περιζήτητες, καθώς αντιμετωπίζουν απόλυτα το βασικό τους καθήκον: τον καθαρισμό του αέρα με υψηλή απόδοση.

Τα σχόλια των αγοραστών που έχουν ήδη δοκιμάσει αυτή την τεχνική στην καθημερινή ζωή έχουν καταστήσει δυνατή την αξιολόγηση των ενσωματωμένων απορροφητικών κουφωμάτων για μια οικονομικά αποδοτική κουζίνα.

Best Embedded κουκούλες για την κουζίνα με χαμηλό κόστος μπορεί να βρεθεί μεταξύ των lineup των κατασκευαστών, όπως Elikor, Cata, Κορόνα, Hansa, Teka, Gorenje. Κατά μέσο όρο, το κόστος αυτών των μοντέλων θα είναι από 3 έως 8 χιλιάδες ρούβλια.

Αν αποφασίσετε να κάνετε μια επιλογή, με έμφαση στη μέγιστη απόδοση ισχύος - δώστε προσοχή στη μελέτη του φάσματος των κατασκευαστών, όπως Korting, Lex, Kronasteel, Akpo, Delonghi και Kaiser. Αυτά τα μοντέλα θα παρέχουν καθαρισμό αέρα με χωρητικότητα 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα ή περισσότερο. Το κόστος του πιο ισχυρού εξοπλισμού είναι κατά μέσο όρο 10,5 έως 40 χιλιάδες ρούβλια.

Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι τα μοντέλα καυσαερίων από τους παρακάτω κατασκευαστές:

 • κουκούλες Bosch με πλήρη ολοκλήρωση. Το μοντέλο ελέγχου πίεσης με χωρητικότητα 500 m3 κοστίζει από 9,7 χιλιάδες ρούβλια.
 • Ενσωματωμένα κουκούλα για κουζίνα από Electrolux. Ένα συμπαγές μοντέλο κυκλοφορίας ολισθητήρα με χωρητικότητα μέχρι 400 κύβους θα κοστίσει περίπου 7.000 ρούβλια.
 • εξάτμιση Elikor με μονάδα απομάκρυνσης με μέγιστη χωρητικότητα 350 m3 - από 5.500.
 • Έξοδος ενσωματωμένη κουκούλα με 2 κινητήρες από Zanussi με χωρητικότητα 500 κυβικά μέτρα είναι περίπου 6,4 χιλιάδες ρούβλια?
 • πλήρως ρυθμιζόμενη κουκούλα Κρόνα χωρητικότητα 650 m3 με ρυθμιστικό ολισθητήρα - περίπου 10 χιλιάδες.

Κριτικές

Σας συνιστούμε να επιλέξετε το σωστό μοντέλο αφού μελετήσετε τις κριτικές σχετικά με τις ενσωματωμένες κουκούλες για την κουζίνα από τους γνωστούς κατασκευαστές.

Oksana, Tomsk: Περίπου 4 μήνες χρησιμοποιώ χτισμένο μπεζ απόσπασμα από το Kuppersberg. Επιλέξτε, με έμφαση στο σχεδιασμό: αρκετά ένα κομμάτι των μοντέλων σκιά ήταν κατάλληλες παραμέτρους.

απορροφητήρα έχει χωρητικότητα έως και 550 κυβικά μέτρα, ώστε να μην είναι ακριβώς φτηνό για τα κοινά πρότυπα, αλλά καθαρίζει αποτελεσματικά και ουσιαστικά τον αέρα χωρίς θόρυβο, ενώ εργάζονται σε ελάχιστη χωρητικότητα (από 38 dB στο καθορισμένο επίπεδο θορύβου φύλλο δεδομένων). Μηχανικός έλεγχος: όταν ολισθαίνετε το πάνελ ολισθητήρα, είναι διαθέσιμη η πρόσβαση σε όλα τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία από αυτόν τον κατασκευαστή, θα δώσω συμβουλές: Αναλυτικά, μελετήστε το τεχνικό διαβατήριο, καθώς πολλά χαρακτηριστικά του έργου θα σας αποκαλυφθούν ήδη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Για παράδειγμα, δεν ήξερα ότι ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί σε κλειστή κατάσταση, και τα φίλτρα άνθρακα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό περίβλημα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ξεχωριστά (Σας συμβουλεύω να απόθεμα επάνω, δεδομένου ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί).

Αν αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, μπορείτε να βάλετε μια σταθερή πέντε: είναι καλύτερα να πληρώνω πάρα πολύ μερικές χιλιάδες - και να αποκτήσουν ένα ισχυρό και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό από ένα χρόνο για να ενημερώσετε την οικονομία κουκούλα τάξης του έτους.

Σεργκέι, Κρασνογιάρσκ: Εδώ και καιρό αντικρύζοντας την τεχνολογία της Bosch έκανε εντύπωση ότι τα σχόλια συγκεκριμένα για Αποροφητήρες εντοιχισμένοι της μάρκας δεν είναι αρκετό: προφανώς, ο παραγωγός προτιμά να αναβαθμίσει πιο ισχυρό και το συνολικό μοντέλο, ως εκ τούτου, κατάλληλη επιλογή για μένα δεν είναι πάρα πολύ.

Επιλέξτε για τον εαυτό του μια αναδιπλούμενη ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα για 12 χιλιάδες ρούβλια. Στέγαση κουκούλα έχει πλάτος 60 cm, έτσι ταιριάζει σε μικρά ακουστικά κουζίνα μου χωρίς πρόβλημα. Ενώ εργάζεται για την λειτουργία εξόδου του αέρα, αντλώντας ισχύς αυξάνεται σε 400 κυβικά μέτρα.

Η ίδια η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά μπορεί να αλλάξει ο μπροστινός πίνακας: οι σύμβουλοι μου προσέφεραν πολλές επιλογές για το χρώμα. Επομένως, ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου είναι κατάλληλος για κάθε σύγχρονη κουζίνα. Ελπίζω πραγματικά ότι η κουκούλα θα διαρκέσει για πολύ καιρό, μετά από όλα τα Bosch - ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές για σήμερα.

Άννα, Σαράτοφ: Ψάχνα για μια ανέξοδη ενσωματωμένη κουκούλα μαύρου χρώματος. Τα χαρακτηριστικά αυτής της τεχνικής, δεν καταλαβαίνω και δεν σκοπεύω να υπεισέλθω σε όλες τις λεπτομέρειες, οπότε πώς να επιλέξετε το μοντέλο όχι λόγω των επίμονων προβλημάτων με τον καθαρισμό του αέρα: η μέγιστη ταχύτητα που περιλαμβάνουν πολύ σπάνια, καθώς σχεδόν δεν μαγειρεύουν πολύπλοκα πιάτα.

Σταμάτησε στο μοντέλο Teka για 6 χιλιάδες ρούβλια με δύο ταχύτητες εργασίας. Η κουκούλα είναι τηλεσκοπική, οπότε δεν έπρεπε να σκέφτομαι πώς να καλύψω την εξαεριστική. Λειτουργεί με χωρητικότητα μέχρι 408 κυβικά μέτρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τεχνικής αυτής - Η παρουσία ενός βολικού χειρολισθήρα στην πρόσοψη, στυλιζαρισμένο σε χάλκινο χρώμα. Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένος με την αγορά: φαίνεται εντυπωσιακή, και λειτουργεί σωστά, έτσι ώστε για τους όχι πολύ απαιτητικούς πελάτες θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τώρα γνωρίζετε όλα σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο ενσωματωμένης τεχνολογίας εξαγωγής για τον καθαρισμό οποιουδήποτε βαθμού πολυπλοκότητας. Από τα καλύτερα μοντέλα και τις αναθεωρήσεις των ενσωματωμένων κουκούλες για την κουζίνα, θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι σήμερα τόσο τα ακριβά όσο και τα φθηνά μοντέλα είναι σε ζήτηση, επομένως Μην βασίζεστε αποκλειστικά στην τιμή: με πιο προσεκτική αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις ταυτόχρονα, οι οποίες θα σας ευχαριστήσουν και τα πρακτικά χαρακτηριστικά των οικιακών συσκευών και του σχεδιασμού.

Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

Ενσωματωμένη κουκούλα - εξαιρετική επιλογή για κουζίνες με περιορισμένο χώρο μυρωδιά του μαγειρέματος - είναι ένα από τα σύμβολα της άνεσης στο σπίτι. Αλλά «οιωνός νόστιμο γεύμα» μπορεί να απορροφούν όλο το διαμέρισμα έως και προσωπικά αντικείμενα. Άλλωστε, όλοι οι οικοδεσπότες είναι γνωστή ως δύσκολο να πραγματοποιήσει την τελική πιάτα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου καθαρισμού, τα έπιπλα και τις συσκευές από την συσσωρευμένη αιθάλη και τα λιπαρά πλάκα, αναμειγνύεται με τη σκόνη. Και οι πρόσφατες επισκευές, ίσως, σύντομα θα χρειαστεί να επαναληφθούν. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα - μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Σήμερα, η ζήτηση για απορροφητήρες κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο, καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων στην αγορά των οικιακών συσκευών. Και, για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια της.

Ποια είναι η κουκούλα και πώς λειτουργεί;

Πριν αποκτήσετε κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε κατ 'αρχήν το έργο του και κάποια χαρακτηριστικά της επιλογής. Είναι μοναδικό στο είδος εφεύρεση του είναι ικανή να παγιδεύει την αιθάλη, αναθυμιάσεις, τα λίπη και τις οσμές κατά το μαγείρεμα χωρίς να αφήσει να εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα και να εγκατασταθούν στα έπιπλα και τους τοίχους.

Με την εγκατάσταση των συρταρωτών, ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα καθαρός και ο καθαρισμός της κουζίνας δεν θα φέρει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνει από την εξάτμιση του αέρα, το λίπος, τις δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα. Μέσα στην κουκούλα υπάρχουν φίλτρα που συλλαμβάνουν αιθάλη και βρωμιά, ώστε να βγαίνει ήδη καθαρός αέρας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της θήκης, στο οποίο είναι κλεισμένο το σύστημα φίλτρου, είναι ορατή μια μονάδα ελέγχου με μηχανικό, ολισθητήρα ή ηλεκτρονικό πάνελ.

Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές της παραμέτρους

Εάν έχετε μια ενσωματωμένη κουζίνα, είναι λογικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι κουζίνας.

Ενσωματωμένη κουκούλα: σύντομη εισαγωγή

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 1. Ρέει. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από αιθάλη και γράσο και εκκενώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.
 2. Ανακύκλωση. Ο βρώμικος αέρας καθαρίζεται μέσω συστήματος φίλτρου και ρέει πίσω στο δωμάτιο.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι ανακυκλωμένοι, τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται ότι η ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά αισθητική, καθώς κρύβεται εντελώς. Το σώμα της ενσωματωμένης καλύπτρας έχει κυβοειδές σχήμα, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως για την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα.

Ο απορροφητήρας τύπου ροής τοποθετείται εύκολα στον πίνακα κουζίνας πάνω από την εστία

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η πιο συμπαγής λύση σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Η κρεμαστή επίπεδη καλύπτρα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ενσωματωμένα συστήματα του απλούστερου σχεδιασμού. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ένα αναρτημένο περίβλημα που βρίσκεται πάνω από την πλάκα στην περιοχή του κάτω μέρους του. Οι επίπεδες κουκούλες θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή με ικανοποιητικές επιδόσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Αφαιρούν όλους τους επιπλέον ατμούς και τις ξένες μυρωδιές από την κουζίνα μαζί με άλλα μοντέλα.

Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

 • Μέγεθος και σχεδιασμός της μονάδας καυσαερίων.
 • Αριθμός φίλτρων και τύπος τους.
 • Απόδοση ανεμιστήρων
 • Ευκολία προσαρμογής ισχύος συστήματος
 • Τύπος εγκατάστασης.
 • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Για να επιλέξετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

Διαστάσεις και σχεδιασμός της κουκούλας

Η ενσωματωμένη μονάδα εξάτμισης είναι τόσο συμπαγής ώστε η τοποθέτησή της να μπορεί να γίνει σε κρεμαστό ντουλάπι με έναν ανοικτό πυθμένα τοποθετημένο πάνω από την πλάκα. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης αυξάνεται λόγω της συρόμενης οθόνης.

Η κρεμαστή ντουλάπα κρύβει πλήρως την ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση μη λειτουργίας, χωρίς να διαταράσσει τη συνολική σχεδίαση της κουζίνας.

Η ενσωματωμένη κουκούλα του κάθετου τύπου είναι πολύ συμπαγής, αλλά δεν λειτουργεί χειρότερα από το σύστημα εξάτμισης θόλου

Η εμφάνιση της μονάδας εξάτμισης, καθώς και ο χρωματισμός της - οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο σημαντικές κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου μοντέλου, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής και στις διαστάσεις της. Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί το σετ κουζίνας, επιλέγεται ο απορροφητήρας, σύμφωνα με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει κρεμαστό ντουλάπι. Θα εγκατασταθεί σε αυτό. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη (από 45 έως 90 cm), επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στην επιλογή.

Η επιλογή της ενσωματωμένης κουκούλας πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εστία. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την πλάκα.

Το πλάτος των τυποποιημένων ελασμάτων και των πλακών είναι από 60 έως 90 cm. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή: αφήστε την επιφάνεια καυσαερίων να καλύψει καλύτερα την περιοχή μαγειρέματος παρά το αντίστροφο.

Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα αυξάνει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

Η τοποθέτηση του δομοστοιχείου εξάτμισης πραγματοποιείται σε κρεμαστό ντουλάπι σε απόσταση:

 • Για τις σόμπες αερίου - τουλάχιστον 75 cm.
 • Για ηλεκτρικές σόμπες - όχι λιγότερο από 65 cm.

Παραλείποντας αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο είναι εγκατεστημένο το δομοστοιχείο εξαγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής και στη φωτιά - ως συνέπεια.

Σύστημα φίλτρου

Στα συστήματα καυσαερίων, οι ροές καθαρισμένου αέρα διέρχονται από διπλό διήθημα:

 1. Εξωτερικές οσμές εξουδετερωμένο από φίλτρα ξυλάνθρακα μίας χρήσης.
 2. Προϊόντα καύσης, λίπη και αιθάλη καθυστερούν από ένα σύστημα που φιλτράρει λιπαρά σωματίδια. Τα φίλτρα αυτού του συστήματος είναι αντικαταστάσιμες πλαστικές κασέτες με μη υφασμένο ή συνθετικό φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται φίλτρα από χάλυβα ή αλουμίνιο, τα οποία απαιτούν καθαρισμό καθώς μολύνονται.

Τα φίλτρα μίας χρήσης χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία φίλτρου άνθρακα. Η παρουσία φίλτρου λίπους σε τέτοιες συνθήκες είναι υποχρεωτική, καθώς η μη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του εσωτερικού μηχανισμού της μονάδας καυσαερίων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη. Η παρουσία του πάνω από τη σόμπα μπορεί να καθοριστεί μόνο κοιτάζοντας κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας

Πολύ σπάνια στην πώληση υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού που λειτουργούν χωρίς φίλτρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι να αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, σε αντάλλαγμα για τον οποίο προέρχεται καθαρός αέρας από το δρόμο. Η εγκατάσταση τους γίνεται επίσης με κρυφό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο κατά 95% σε 6 λεπτά, αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την ισχύ του κινούμενου στοιχείου.

Δύναμη των οπαδών

Η έξοδος της κουκούλας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ισχύ και την ποσότητα των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν. Το επίπεδο απόδοσης καθορίζει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης μπορούν να καθαρίσουν από 180 έως 700 κυβικά μέτρα μολυσμένου αέρα ανά ώρα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγεται κατά την εργασία.

Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για την κουζίνα σας, πρέπει να αφαιρέσετε το συνολικό ποσό των επίπλων και των οικιακών συσκευών από τον συνολικό όγκο της κουζίνας και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή κατά 10.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αντικατασταθεί από 10 έως 12 φορές την ώρα.

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τοποθετημένη σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την κουζίνα ή την εστία.Για μια κουζίνα σε νησιωτικό στυλ που χρησιμοποιεί πάνελ ντόμινο, η βέλτιστη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη καμπύλη κάθετου τύπου

Πίνακας ελέγχου και ρύθμιση ισχύος

Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος εξάτμισης παράγεται από ηλεκτρονικό δομοστοιχείο του οποίου ο πίνακας είναι ορατός στο μπροστινό μέρος της κουκούλας.

Με τον τύπο του χειροκίνητου ελέγχου, ο πίνακας γίνεται:

 • Κουμπί. Σε αυτό, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • Ολισθητήρας. Ο απαιτούμενος τρόπος λειτουργίας του καλύμματος επιλέγεται μέσω ενός μηχανικού ολισθητήρα που κινείται κατά μήκος του επιπέδου του πίνακα.
 • Αισθητήρια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται αγγίζοντας την επιθυμητή περιοχή του πίνακα με το δάκτυλό σας. Το γεγονός ότι η εντολή γίνεται δεκτή θα εμφανίζεται με ένα αναμμένο LED.

Ο πίνακας ελέγχου αφής είναι προτιμότερος για πολλούς όταν επιλέγετε την κουκούλα, ωστόσο το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλότερο.

Ο θάλαμος στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η καλύπτρα θα καλύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου πίσω από την πρόσοψή του.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων συστημάτων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

 1. Περιεχόμενα διαστήματος. Η συσκευή εξατμίσεως ανάβει κατά διαστήματα ανεξάρτητα, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
 2. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (από 5 έως 15 λεπτά), επιτυγχάνοντας έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα.

Μια λειτουργία όπως ένα μετεωρολογικό σύστημα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε την πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα ημέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη

Τα συστήματα εξαγωγής των νεώτερων μοντέλων και της υψηλότερης κατηγορίας τιμών μπορούν να εξοπλιστούν με "άτυπες" λειτουργίες:

 • LCD οθόνη με τη δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή ή CD - DVD player.
 • Το σύστημα Meteo. Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με έναν μετεωρολογικό σταθμό εγκατεστημένο έξω από το σπίτι και μεταδίδει την πρόγνωση καιρού στην οθόνη.

Συμπέρασμα

Επιλέγοντας ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα - το έργο είναι απλό μόνο με την πρώτη ματιά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του ανεμιστήρα ή το επίπεδο απόδοσης, για να μάθετε ποια ειδική κουκούλα θα πάτε στο κατάστημα της συσκευής. Και όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στον πίνακα και την ευκολία διαχείρισης, την περιοχή του επιπέδου εξάτμισης, καθώς και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πρόσθετων λειτουργιών. Τοποθετήστε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας με τα χέρια σας, καθοδηγούμενη από τις οδηγίες.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: τα βασικά της άνεσης στο σπίτι

Εάν η σόμπα στο σπίτι σας δεν χρησιμοποιείται ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά για τον προορισμό της ή εάν υπάρχει μια σχάρα, ίσως ήδη αναρωτήθηκε - πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές επιλογές για αυτόν τον εξοπλισμό και, για να βρει το καλύτερο, πρέπει να καταλάβετε τι εξοπλισμό χρειάζεται, ποια είναι η χωρητικότητα και ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας κουζίνας. Σχετικά με τα πάντα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: γενικές πληροφορίες

Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως αντιπροσωπεύουν μια μικρή τρύπα εξάτμισης δίπλα στον νεροχύτη. Ωστόσο, η φυσική εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή να μην λειτουργήσει καθόλου, για παράδειγμα, λόγω απόφραξης ή επισκευής από γείτονες. Εξαιτίας αυτού, οι μυρωδιές και ο απόβλητος αέρας παραμένουν στάσιμοι, η υγρασία αυξάνεται, η υγεία των νοικοκυριών επιδεινώνεται και γίνεται άβολα να είναι εσωτερικά.

Οι συμβουλές από τους επαγγελματίες επισκευών στο σπίτι περιλαμβάνουν πάντα μια σύσταση για μια αξιόπιστη συσκευή σχεδίασης. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Πρώτα απ 'όλα, επειδή η κουζίνα είναι ένα από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού, νοικοκυρές περάσετε σε αυτό είναι σχεδόν μισή ημέρα, ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης πολυάσχολο πρόγραμμά όλα τα νοικοκυριά το δωμάτιο αυτό είναι πάντα σε ζήτηση. Μαγειρική - η διαδικασία δεν είναι η ταχύτερη, γι 'αυτό είναι καλύτερο να εξασφαλιστεί ότι η σόμπα δεν είναι μόνο οι μυρωδιές του μαγειρέματος, αλλά καθαρός αέρας.

Συχνά, το πρόβλημα επιλύεται με τον γενικό αερισμό στο σπίτι ή με κανονικό αερισμό. Ο μολυσμένος αέρας με αυτή την προσέγγιση απομακρύνεται αρκετά αργά και για να το αντικαταστήσει από ένα ανοιχτό παράθυρο έρχεται κρύο και όχι πάντα ευχάριστες μυρωδιές από το δρόμο. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε και να αγοράσετε μια συσκευή για τη λήψη αέρα απευθείας κοντά στη σόμπα, δηλαδή μια κουκούλα ποιότητας. Εν μέρει έχουμε ήδη αγγίξει αυτά τα θέματα όταν εξετάσαμε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή εξειδικευμένης κουζίνας, αλλά τώρα θα μείνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερώτηση: Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα;
Απάντηση: κατά τη διάρκεια μαγειρέματος στην ηλεκτρική κουζίνα, δεν δημιουργούνται λιγότερες οσμές και καπνοί από ό, τι στη σόμπα αερίου. Ένα αποτελεσματικό εκχύλισμα θα αφαιρέσει τις επιβλαβείς οσμές εγκαίρως και θα διατηρήσει ένα άνετο και υγιές μικροκλίμα.

Τύποι κουκούλες για κουζίνα

Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να κατανοήσετε την ταξινόμηση αυτών των συσκευών. Τύποι κουκούλες για την κουζίνα σήμερα χωρίζονται σε διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, χωρίζονται σε διάφορες ομάδες για τους εξής λόγους:

 • Μέγεθος
  Η βασική αρχή στην επιλογή του μεγέθους αυτού του εξοπλισμού - θα πρέπει να είναι ευρύτερη από την εστία. Αν αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή των διαστάσεων, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο υπολογισμό: το πλάτος της πλάκας + ελάχιστο 10 εκατοστά. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να είναι ευρύτερη από την πλάκα κατά 20 εκατοστά ή περισσότερο.

Ερώτηση: ποιες διαστάσεις υπάρχουν;
Απάντηση: Σήμερα είναι δυνατό να αγοράσετε κουκούλα με πλάτος από 30 έως 120 cm, έτσι ώστε να είναι εύκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλάτος για μια πλάκα από δυο δεκάδες εκατοστά έως και ένα μέτρο.

 • Τρόποι λειτουργίας
  Ο εξοπλισμός εξαγωγής κουζίνας συναντά σήμερα δύο βασικούς τρόπους λειτουργίας: την πραγματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και την ανακύκλωση. Στην πρώτη περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας, το λίπος και η αιθάλη αφαιρούνται από το δωμάτιο, στη δεύτερη, ο αέρας εξάγεται μέσα από τα φίλτρα βρωμιάς και γράσου και επιστρέφει. Υπάρχουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο στη ροή όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας.
 • Διακυβέρνηση
  Η τεχνική μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα, όταν ενεργοποιείται η διαδικασία καθαρισμού του αέρα, όταν απαιτείται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και με ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη και έτοιμα προγράμματα εργασίας. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη σταθερή και ενεργή λειτουργία της πλάκας.
 • Εξαερισμός
  Αυτή η παράμετρος καθορίζει τη γενική προσάρτηση της νέας συσκευής στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.
 • Κατανάλωση ισχύος
  Ίσως η δεύτερη πιο σημαντική παράμετρος μετά το μέγεθος. Η ισχύς πρέπει να είναι επαρκής για να διεξάγεται πλήρης ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής. Λίγο πιο πάνω, θα σας δείξουμε πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο.

Ο απαριθμημένος κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο βασικές απαιτήσεις, από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας. Αλλά για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, θα πρέπει να εξετάσετε πολλούς άλλους παράγοντες και να εξετάσετε όλους τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλας.

Ενσωματωμένη κουκούλα

Ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σήμερα βρίσκεται συχνά σε νέα σπίτια. Τέτοιες συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της αισθητικής - είναι συνήθως τοποθετημένες στο ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα και μοιάζουν με ένα ράφι από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ανάλογα με το αρχικό μέγεθος, τέτοιος εξοπλισμός εξάτμισης μπορεί να καλύψει πλήρως πλάκες πλάτους 50 cm, 60 cm, 90 cm και άνω λόγω του συρόμενου πίνακα.

Πλήρως συντονισμένη κουκούλα το πιο συχνά έχει απλό έλεγχο και ενεργοποιείται ανοίγοντας το συρόμενο πάνελ. Αυτή είναι μια πολύ βολική λύση - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συσκευή και να απομακρύνετε γρήγορα τις οσμές και στη συνέχεια να την κλείσετε και να μην χάνετε υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια.

Ενσωματωμένο απαγωγέας συνήθως εξοπλισμένα με δύο μοτέρ και έχει υψηλή ισχύ - αν η πλάκα είναι κοντά (μέσα σε μερικά μέτρα) στις πόρτες ή παράθυρα, ο εν λόγω εξοπλισμός μπορεί να πάρει αέρα από το δρόμο ή την είσοδο, συνιστάται να εξασφαλίσει μια ροή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια τεχνική λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα; Εστίαση στο μέγεθος της διευρυμένης μορφής και της ισχύος. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα απαιτήσει ένα ξεχωριστό ντουλάπι, οπότε η εγκατάσταση πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, καλύτερα - στο στάδιο επισκευής.

Εξαεριστήρας

Όλοι οι τύποι κουκούλας για κουζίνες με αεραγωγούς συνήθως μειώνονται σε ένα σύστημα με εξαερισμό για εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο απλές, αφού αποτελούνται από έναν αγωγό αέρα ο οποίος συνδέεται με ένα κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα, φίλτρα και ανεμιστήρα εξαγωγής. Τα φίλτρα στον απορροφητήρα ροής χρησιμοποιούνται αρκετά απλά, πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται τακτικά. Τέτοια μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο ανοιχτά όσο και "κρύβονται" στα έπιπλα κουζίνας.

Κουκούλες κουζίνας χωρίς εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

Μια κουκούλα χωρίς βρύση ονομάζεται κυκλοφορία. Τις περισσότερες φορές επιλέγεται επειδή ο εξοπλισμός χωρίς αγωγό είναι πολύ ευκολότερος στην εγκατάσταση - ο σχεδιασμός χωρίς σωλήνα είναι εύκολος στη συναρμολόγησή του, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και οργανικά κοιτάζει στο εσωτερικό.

Οι κουκούλες χωρίς εξαγωγή αέρα με φίλτρο άνθρακα μπορούν να λειτουργούν μόνο στην κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας τα μικρότερα σωματίδια λίπους, σκόνης και οσμών. Μια τέτοια εργασία είναι αρκετά θορυβώδης, οπότε προτού να αγοράσετε αξίζει να δοκιμάσετε την κουκούλα του άνθρακα χωρίς σωλήνα και να υπολογίσετε το επίπεδο θορύβου, όπως θα πρέπει να το ακούτε αρκετά συχνά.

Αν, λόγω χαρακτηριστικών του σχεδιασμού ή άλλων λόγων, μόνο μια τέτοια επιλογή είναι διαθέσιμη σε εσάς, αξίζει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό κυκλοφορίας, αφού είναι ακόμα καλύτερο από την κουζίνα χωρίς την κουκούλα.

Απορροφητήρας αερίου

Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένη είτε αρθρωτή, με ή χωρίς αεραγωγό. Για να κατανοήσετε πώς να επιλέγετε σωστά αυτή την τεχνική, αρκεί να υπολογίσετε τις συνθήκες μεγέθους, ισχύος και εγκατάστασης.

Η αρχή λειτουργίας του φούρνου αερίου βασίζεται σε πρακτικά ανοικτή φωτιά, επομένως είναι σημαντικό η λειτουργία του εξαερισμού να μην μειώνει τη φλόγα - εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη, η φωτιά θα είναι άνιση. Η απόσταση από την εστία αερίου στο πάνελ εισαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm.

Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου δεν είναι η μόνη απαίτηση. Κατά την επιλογή της χωρητικότητας του εξοπλισμού, είναι προτιμότερο να σταματάτε στην ελάχιστη επιτρεπτή επιλογή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα και συγχρόνως να μην μειώσετε τη φωτιά από την εργασία της συσκευής.

Καθαριστής αέρα για κουζίνα

Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα ενός καθαριστής αέρα για την κουζίνα πάνω στο καπό σόμπα θυμίζει έντονα κυκλοφορίας: τέτοιες συσκευές διαφέρουν από την αρχή του σχεδίου - δεν επιτρέπεται η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, και αυτό οδηγεί μόνο μέσω του συστήματος φίλτρου και ανακυκλώνονται. Επανακυκλοφορία κουκούλα αναφέρεται επίσης σε αυτά τα μέσα, συχνά καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τη σκόνη, οσμές και ακαθαρσίες.

Ο καθαριστής αέρα πάνω από τη σόμπα σήμερα μπορεί να βρεθεί για σχεδόν οποιαδήποτε κουζίνα. Αυτές οι συσκευές διαφέρουν στην ευελιξία των σχημάτων και μεγεθών, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν ξεχωριστά από την πλάκα - υπάρχουν μοντέλα δαπέδου.

Η ανακυκλοφορία του αέρα σε γενικές γραμμές για την κουζίνα θα είναι χρήσιμο, ειδικά αν την ίδια στιγμή θα καθυστερήσει παθογόνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, πιο αποτελεσματική χρήση ενός συνόλου παραδοσιακό σχέδιο και εξαερισμού. Πρώτα θα αφαιρέσει τις μυρωδιές και αιθάλης που προέρχονται από την πλάκα και η δεύτερη θα παρέχει φρέσκα, καθαρισμένα δωμάτιο και προθερμασμένο αέρα από έξω ή να καθαρίσουν εσωτερικό κλίμα στην λειτουργία ανακύκλωσης. Σε κάθε περίπτωση, μια συνεχής ροή αέρα είναι απαραίτητη σε κάθε σαλόνι, και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Άλλα είδη κουκούλας κουζίνας

Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει τους λόγους για τους τύπους των κουκούλες, οπότε ο αγοραστής μπορεί εύκολα να συγχέεται με την ποικιλομορφία τους. Σύντομα περάστε από τα ονόματα που μπορούν ακόμα να σας συναντήσουν:

 1. Έξτρα κουκούλες για την κουζίνα.
  Οι κριτικές αξιολογούν συχνά αυτές τις συσκευές για ευκολία χρήσης - η τοποθέτηση σε μια γωνία σας επιτρέπει να καταλάβετε λιγότερο χώρο. Από άλλες απόψεις, η λειτουργικότητα αυτής της τεχνικής δεν είναι πολύ διαφορετική από τις συνήθεις ομπρέλες εξάτμισης - οι κεκλιμένες κουκούλες κυκλοφορούν και κυκλοφορούν, διαφέρουν σε μέγεθος και ισχύ. "Ήσυχοι κουκούλες για την κουζίνα" - έτσι μερικές φορές αυτά τα μοντέλα ονομάζονται. Πράγματι, αυτή είναι η τεχνική της τελευταίας γενιάς, επομένως το επίπεδο θορύβου των κεκλιμένων κουκούττων είναι συχνά αρκετές φορές μικρότερο από αυτό των τυποποιημένων.
 2. Κουζινάκι για κουζίνα.
  Τέτοιες συσκευές πήραν το όνομά τους λόγω της εξωτερικής εμφάνισης - ο σωλήνας και ο τρούλος της κουκούλας θυμίζουν εξωτερικά την καμινάδα του τζακιού, η οποία συνδέεται με τον γενικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο απόσπασμα είναι κατάλληλο για κλασική κουζίνα - ο αρχικός σχεδιασμός το καθιστά ελκυστικό από μόνο του και τα χαρακτηριστικά διάταξης επιτρέπουν τη χρήση της κουκούλας αν η σόμπα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο. Σε γενικές γραμμές, το μοντέλο τζάκι είναι ένα βολικό και ισχυρό κουκούλα για την κουζίνα, που το κατέστησε ένα από τα πιο δημοφιλή.
 3. Flat κουκούλα για κουζίνα.
  Πίσω από αυτό το όνομα, η πιο κοινή είναι μια κλασική κρεμαστή ηλεκτρική έξοδος, η οποία είναι τοποθετημένη σε τοίχο, δεν έχει αγωγό αέρα και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας. Αυτή η μικρή κουκούλα κουζίνας δεν διαθέτει αεραγωγούς ή τεράστιους κινητήρες, αλλά χρειάζεται συχνή αντικατάσταση φίλτρου όταν χρησιμοποιείται έντονα.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να σημειώσετε τις γωνιακές και νησιωτικές κουκούλες, οι οποίες διαφέρουν στην τοποθέτηση και το σχήμα της κουκούλας. Οι ηλεκτρικές κουκούλες γωνίας για την κουζίνα είναι βολικές για μικρά δωμάτια και μη τυποποιημένες διατάξεις και επίσης καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ 'ότι οι κανονικές λόγω του σχήματος του θόλου. Το νησί μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, να φαίνεται το πιο μοντέρνο και φουτουριστικό, ενσωματωμένο στον εξαερισμό του σπιτιού και είναι ιδανικό για μη τυποποιημένους εσωτερικούς χώρους. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου αποσπάσματος για την κουζίνα προγραμματίζεται κατά τη φάση επισκευής.

Πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα

Κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τη δύναμη της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ένας απλός τύπος: η επιφάνεια της κουζίνας σε τετραγωνικά μέτρα πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής. Η ληφθείσα τιμή πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12 σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής της ανταλλαγής αέρα (ο συνολικός όγκος αέρα θα πρέπει να αλλάξει σε μια ώρα) και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή του δυνητικού αποθέματος - 1,3.

Η ελάχιστη ισχύς εξόδου για την κουζίνα = χώρος κουζίνας * ύψος των οροφών * 12 * 1.3.

Κουκούλες ισχύος για την κουζίνα με ύψος οροφής 2,5 μέτρων: