Απορροφητήρας

Η έννοια της εξαγωγής από τον Ephraim:
Εξολκέας - 1. Δράση από val. : τραβήξτε (1,3), τραβήξτε έξω (1).
2. Ισιώνοντας, τεντώνοντας το σώμα και τα χέρια, κατεβαίνοντας κατά μήκος του κορμού, ως ένδειξη συμμόρφωσης με τη στρατιωτική πειθαρχία.
3. Ένα διάλυμα εκχυλισμένο από οργανική ύλη, ιστό με ειδικό διαλύτη, επιλεκτικό που επενεργεί στα συστατικά του επεξεργασμένου προϊόντος. εκχύλισμα.

Εξαγωγή στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό:
Εξόρυξη - στη μεταλλουργία. 1) λειτουργία σφυρηλασίας - αύξηση του μήκους του κυλίνδρου μειώνοντας την περιοχή της διατομής του (ο κουκούλα ονομάζεται κούπα). Είναι μεταφέρονται με σφυριά και συμπίεση pressahposledovatelnym περιστρέφεται επί του κατεργαζόμενου τεμαχίου 90. 2) Operatsiyashtampovki - κενό φύλλο συνέλιξη μεταξύ του στιγέα και της μήτρας σε poloeizdelie. 3) Δείκτης Παραμόρφωση, ίση με την αναλογία του μήκους του τεμαχίου μετά και πριν από τη λειτουργία. στην ιατρική - μορφή δοσολογίας. Το ίδιο με το εκχύλισμα.

Έννοια της λέξης Αποσπάσματα από το λεξικό ιατρικών όρων:
εξάτμιση - ανατρέξτε στην ενότητα Εξαγωγή. Συνώνυμα για τη λέξη απόσπασμα: απόσπασμα, ανατρέξτε στην εξαγωγή

Η έννοια της λέξης Απόσπασμα από το λεξικό Ushakov:
ΕΞΑΤΜΙΣΗ
σχέδιο, g. 1. μόνο μονάδες. Δράση για το gl. Επέκταση σε 1 και 3 τιμές. (αποσ.). Κάνετε ένα σωλήνα για την άντληση αερίου. 2. Μια χημικώς εκχυλισμένη ουσία, επιμηκυμένη από οργανισμούς μέσω οποιουδήποτε. διάλυση υγρού (χημικού). Σπόρους εκχύλισμα. Απορροφητήρας των αδένων. 3. Μπαρ ή ίσιο παπούτσι για ράφτες και υποδήματα για ραφές δέρματος, υφάσματος ή για εξομάλυνση ραφών σε αυτό (ειδικά). στέκεστε στην κουκούλα (ή φτάρνισμα, στρατιωτική.) - στέκεστε ευθεία, λεπτή, τα χέρια απλωμένα στις ραφές.

Ορισμός της λέξης "Απόσπασμα" σύμφωνα με το TSB:
Απορροφητήρας - μορφή φαρμακευτικών παρασκευασμάτων: το ίδιο με το εκχύλισμα. Εξόρυξη - στην κατεργασία μετάλλων, 1) θερμή παραμόρφωση, στην οποία το μήκος του κατεργαζόμενου τεμαχίου αυξάνεται μειώνοντας την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Β. Διεξάγεται σε σφυριά και πρέσες με διαδοχική συμπίεση του κατεργαζόμενου τεμαχίου με περιστροφή 90 ° μετά από κάθε συμπίεση. 2) Σφράγιση ψυχρού φύλλου, στην οποία λαμβάνονται γυμνά μέρη από το φύλλο. Οι κρύοι δακτύλιοι κατασκευάζονται, τα κύτη των οργάνων και συσκευών, τα δοχεία, τα τηγάνια κλπ. Κανονικά, ένα τυφλό κομμάτι από ένα φύλλο με ένα άνοιγμα διαμέτρου πιέζεται στο περιφερειακό επίπεδο της μήτρας. με την επακόλουθη κίνηση του πυρήνα, το μεσαίο ασυμπίεστο τμήμα του τεμαχίου εργασίας πιέζεται μέσα στην οπή της μήτρας.

Τύποι κουζινών και οι διαφορές τους

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μυρωδιές, ευχάριστη και όχι πολύ καλή. Πέρασαν κρεμμύδια ή τηγανητά ψάρια, καίγονται τρόφιμα - τι θα βοηθήσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τέτοιες "αρώματα";

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το είδος των κουζινών και πώς διαφέρουν. Μια λεπτομερή ανάλυση του κάθε τύπου, συμβουλές για την επιλογή, εικονογραφικές φωτογραφίες - σίγουρα, έτσι καθορίστε κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Οι κουκούλες διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά. Προτείνουμε να εξερευνήσετε τις διαφορές μεταξύ τους, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Διαμόρφωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η μορφή και η αρχή της διήθησης του αέρα. Υπάρχουν 3 τύποι.

1. Κουκούλα αναστολής

Ο επίπεδος ή κεκλιμένος σχεδιασμός εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά τους για μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ.

2. Ενσωματωμένη κουκούλα

Η κύρια διαφορά από τον προηγούμενο τύπο είναι η διαθεσιμότητα ενός ειδικού κουτιού ή γραφείου.

Κρίνοντας από τις κριτικές, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, πολλές πρόσθετες επιλογές... Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένας καλός οδηγός αγοραστή για το πώς να επιλέξετε το σωστό ενσωματωμένο κουκούλα.

3. Θόλος ή τζάκι

Πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματος που θυμίζει την παραδοσιακή κουκούλα για παλιά τζάκια. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι αρκετά διαφορετικές - πολλές είναι κατάλληλες για τα πιο σύγχρονα στυλ σχεδίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια ισχυρή μονάδα που θεωρείται παράλογη για μικρές κουζίνες. Αλλά για ένα διαμέρισμα-στούντιο, ταιριάζει απόλυτα: η μυρωδιά σε μια κατοικημένη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη.

4. Κουκούλα νησιού

Όχι πολύ καιρό πριν, αυτός ο τύπος βρέθηκε μόνο σε εστιατόρια ή σε ξένες ταινίες. Τώρα οι μεγάλες συσκευές εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου δεν είναι ασυνήθιστες στα απλά διαμερίσματα.

Εάν δεν μπερδεύεστε από αυτά τα μειονεκτήματα όταν αγοράζετε μια κουκούλα για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, τότε θα έχετε μια αξιόπιστη και ισχυρή μονάδα.

5. Κουκούλα σε σχήμα Τ

Έλαβαν το όνομά τους λόγω του σχήματος: σε μια ανεστραμμένη μορφή, η συσκευή μοιάζει με το γράμμα Τ. Πρόκειται για κλασικές κουκούλες που, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κουζίνα.

6. Διακοσμητική κουκούλα

Εδώ είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής ορισμός. Μπορεί να είναι μια συσκευή με κλίση ή σχήμα Τ, ή ίσως ένα μη τυποποιημένο gadget. Τους αγαπούν για διακόσμηση και ασυνήθιστη εμφάνιση: τις περισσότερες φορές αυτές οι μονάδες φαίνονται πολύ κομψές.

Ποια να επιλέξει; Εξαρτάται από εσάς. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι. Αμφιβολία; Διαβάστε ειδικευμένα φόρουμ όπου οι νοικοκυρές μοιράζονται τις πραγματικές απόψεις για τα μοντέλα.

Η επόμενη σημαντική πτυχή είναι η αρχή λειτουργίας της κουκούλας.

Μηχανισμός καθαρισμού

Όπως προαναφέρθηκε, οι κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση.

 1. 1. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν αφαιρούν μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά οδηγούν τον αέρα στο δρόμο ή απλά στο σύστημα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ποιότητα εργασίας και υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, διαφορετικά κινδυνεύετε να παραβιάσετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα.
 2. 2. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης χρησιμοποιείται πιο συχνά: είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και κοστίζει λιγότερο. Λειτουργεί χάρη στα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας για καθαρισμό. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης. Επιπλέον, ο αέρας παραμένει στην κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αερισμό.
 3. 3. Συνδυασμένος τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής ακόμα: στην πώληση αυτές οι μονάδες δεν εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό. Συνδυάζει και τα δύο συστήματα, τα οποία ενδεχομένως αλλάζουν διακόπτη εναλλαγής. Η καλύτερη επιλογή, αλλά αρκετά ακριβό.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι καλύτερη. Όπως και στην τελευταία ενότητα, συνιστούμε να εστιάσετε στις ανάγκες σας και να δώσετε προτεραιότητα.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να μιλήσω για φίλτρα - έχουν επίσης σημαντικές διαφορές:

 • Το μέταλλο μπορεί να πλυθεί, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό. Εάν δεν παραβιάσετε τις συνθήκες λειτουργίας, τότε δεν απαιτείται αντικατάσταση.
 • Τα συνθετικά φίλτρα θεωρούνται διαθέσιμα. Μην φοβάστε - αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν μετά από κάθε χρήση, μόνο με τον βαθμό μόλυνσης. Κρίνοντας από τις κριτικές, η κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής είναι από 2 μήνες έως 6 μήνες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα με λεπτό σύστημα καθαρισμού θεωρούνται τα πιο σύγχρονα. Εξουδετερώνει πολύ καλύτερα, αλλά αν δεν το αλλάξετε εγκαίρως, αρχίζει να μολύνει τον αέρα.

Η βέλτιστη επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο της κουκούλας και τις συνθήκες λειτουργίας της.

TehnoProsto | Ο ιστότοπος αφορά τον οικιακό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό πληροφορικής. Ειδήσεις, σχόλια, συμβουλές για την επιλογή

Ιστοσελίδα για την τεχνολογία του σπιτιού και των υπολογιστών, ειδήσεις, κριτικές

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; TOP 5 καλύτερες κουκούλες 2016

Σας αρέσει να μαγειρεύετε και να πειραματιστείτε στην κουζίνα; Αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν αιθάλη, λιπαρά και δυσάρεστες μυρωδιές να είναι οι σύντροφοι αυτού του δωματίου; Για την κουζίνα λάμπει πάντα καθαρότητα και νέα επισκευής σας όσο το δυνατόν περισσότερο παρέμεινε φρέσκα, το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Αλλά αμέσως το ερώτημα γίνεται, σε ποιο μοντέλο να σταματήσετε, πώς να επιλέξετε κουκούλα στην κουζίνα, το πιο κατάλληλο για όλες τις απαιτήσεις σας, γιατί οι αλυσίδες λιανικής προσφέρουν τόσες πολλές διαφορετικές μοντέλες που το κεφάλι πηγαίνει γύρω. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κάνετε μια άξια επιλογή.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα;

Τύποι κουκούλες

Όλες οι κουκούλες λειτουργούν από την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνονται από τον αέρα στην κουζίνα όχι μόνο δυσάρεστες οσμές, αλλά και προϊόντα καύσης, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν κατά το μαγείρεμα.

Μέσα στην κουκούλα υπάρχει ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν την αιθάλη, τις μυρωδιές και τους ατμούς. Σε οποιοδήποτε μοντέλο υπάρχει ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται σε ένα περίβλημα που είναι εφοδιασμένο με πίνακα ελέγχου ηλεκτρονικού ή μηχανικού τύπου. Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους, ανάλογα με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα μέσα τους: κυκλοφορούν και ρέουν.

Κουκούλες κυκλοφορίας

Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων είναι ότι αφήνουν τον μολυσμένο αέρα να διέρχεται, να καθαρίζεται και να εκκενώνεται πίσω στο δωμάτιο. Η συσκευή είναι απλή, είναι εξοπλισμένη με ειδικά χοντρά φίλτρα, που απομακρύνουν τα σωματίδια αιθάλης, γράσου και σκόνης. Αλλά αυτά τα αποσπάσματα έχουν επίσης φίλτρα πρόστιμο, Αυτά είναι φίλτρα άνθρακα που εξουδετερώνουν τις μυρωδιές και συλλαμβάνουν ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια που μολύνουν τον αέρα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τέτοιων αποσπασμάτων είναι ότι αυτοί Μην απαιτείτε σύνδεση αγωγού, και αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια κουκούλα είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί ανεξάρτητα, και η κουζίνα σας δεν θα ακρωτηριαστεί από άχρηστους σωλήνες και εύκαμπτους σωλήνες. Επιπλέον, η τιμή των εκχυλισμάτων που κυκλοφορούν είναι πολύ χαμηλότερη. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για παλιά σπίτια, όπου το σύστημα εξαερισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλα ρεύματα αέρα, τα οποία δημιουργούν απορροφητήρες διαφορετικού τύπου.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα κυκλοφορίας των εκχυλισμάτων - ηγέτες όσον αφορά τον θόρυβο. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά, να είστε βέβαιος να ακούσετε πόσο θορυβώδες το μοντέλο σας είναι επιλεγμένο. Αν και στο κατάστημα θα δυσκολευτείτε να αξιολογήσετε ολόκληρο τον θόρυβο, προσπαθήστε να δείτε τις οδηγίες και να δείτε τους δείκτες θορύβου. Αν είναι εντός 35-45 dB, τότε αυτό είναι φυσιολογικό, ακόμη και για μια μικρή κουζίνα. Αλλά αν το επίπεδο υπερβαίνει τα 55 dB, σκεφτείτε εάν ο θόρυβος αυτός δεν θα σας προκαλέσει κάποια αναστάτωση.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, οι κουκούλες είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα. Αλλά αυτά τα φίλτρα δημιουργούν πρόσθετη αντίσταση, η οποία μειώνει την απόδοση των ίδιων των κουκούλες. Επιπλέον, τα φίλτρα αυτά δεν πλένονται και, καθώς γίνονται γεμάτα, πρέπει να αντικαθίστανται από καινούργια και αυτό είναι πρόσθετο κόστος. Σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα, θα ενημερωθείτε από έναν ειδικό δείκτη εγκατεστημένο στην κουκούλα.

Τώρα ας συνοψίσουμε. Πλεονεκτήματα των κουκούλες κυκλοφορίας:

 1. Το κόστος.
 2. Εύκολη εγκατάσταση.
 3. Απουσία σωλήνων και εύκαμπτων σωλήνων κατά την εγκατάσταση.
 4. Δεν υπάρχει σύνδεση στο σύστημα εξαερισμού.
 1. Υψηλό επίπεδο θορύβου.
 2. Αναλώσιμα.
 3. Χαμηλή παραγωγικότητα.

Τρέξιμο κουκούλες

Το σύστημα της συσκευής αυτών των εκχυλισμάτων είναι αρκετά απλό. Σφίγγουν τον βρώμικο αέρα, καθαρίζοντάς τον και αφήνοντάς τον έξω, χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό σύστημα εξαερισμού. Τέτοια εκχυλίσματα έχουν απαραιτήτως έναν αεραγωγό, ο οποίος συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού. Είναι επίσης εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, ο οποίος δημιουργεί ροή αέρα, καθώς και φίλτρα για καθαρισμό. Τέτοια φίλτρα, συνήθως είναι μεταλλικά, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά, απλά να πλένονται. Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού για τέτοια κουκούλες, δεν υπάρχουν φίλτρα σε αυτά. Οι απορροφητήρες πρέπει επίσης να πλένονται με το χέρι, επειδή καθώς ο ανεμιστήρας και τα άλλα μέρη είναι λερωμένα, η απόδοσή τους μειώνεται σημαντικά.

Οι απορροφητήρες είναι τοποθετημένοι στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μπορεί επίσης να κρύβεται σε ένα ντουλάπι τοποθετημένο, το οποίο είναι ανοιχτό από το κάτω μέρος, θα σας δώσει τη δυνατότητα να «μάσκα» της κουκούλας και την κουζίνα σας θα φαίνονται αισθητικά ευχάριστο.

Τρέξιμο κουκούλες πολύ πιο παραγωγικό, από την κυκλοφορία. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν σε λειτουργία ανάσυρσης και στη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος καθαρισμού είναι πολύ πιο δύσκολη λόγω της παρουσίας ενός αγωγού αέρα στον σχεδιασμό. Είναι καλύτερο να το αγοράσετε με μια νέα κουζίνα. Πριν από την εγκατάσταση, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη θέση ενός τέτοιου απορροφητήρα σε σχέση με τον εξαερισμό. Προσπαθήστε να μην επιτρέψετε τις γωνίες στο σύστημα αγωγών, επειδή ακόμη και μία δεξιά γωνία μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση της συσκευής. Εάν η κουζίνα σας είναι ήδη διακοσμημένη στο εσωτερικό, τότε η εγκατάσταση ενός συστήματος καθαρισμού ροής θα είναι πιο προβληματική.

Η απόδοση του απορροφητήρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο κτίριό σας. Εάν το σπίτι είναι παλιό, τότε η απόδοση θα μειωθεί σημαντικά. Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος καθαρισμού είναι ότι για την καλή εργασία της κουκούλας, χρειάζεστε ελεύθερη πρόσβαση αέρα μέσω ενός ανοιχτού παραθύρου, το οποίο δεν είναι πάντοτε βολικό και δυνατό.

Πλεονεκτήματα των απορροφητικών κουτιών:

 1. Υψηλή απόδοση
 2. Εργαστείτε σε διάφορες λειτουργίες
 3. Εύκολος καθαρισμός φίλτρων (πλένονται)
 4. Χαμηλό επίπεδο θορύβου
 5. Τοποθετείται στα έπιπλα
 1. Πολύπλοκη εγκατάσταση
 2. Η ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στον αέρα

Είδη κουκούλας

Παραδοσιακή ή κλασική κουκούλα

Πρόκειται για μια επίπεδη και αναρτημένη καλύπτρα, τοποθετημένη σε έναν τοίχο κάτω από ένα αναρτημένο ντουλάπι κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνήθως, τέτοιες συσκευές λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται φίλτρα άνθρακα ενός χρόνου για την παγίδευση μικρών σωματιδίων. Τα αποσπάσματα αυτού του τύπου σχετίζονται με φθηνότερη, εύκολη στη συναρμολόγηση, Αλλά εξουδετερώνουν τις μυρωδιές εν μέρει.

Υπάρχουν κουκούλες αυτού του τύπου που λειτουργούν σε λειτουργία ροής, αλλά είναι υψηλότερες στην τιμή και η εγκατάσταση θα απαιτήσει κάποια προσπάθεια. Καθαρίστε τον αέρα στην κουζίνα σας, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί και δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε στη συνέχεια συχνά σε φίλτρα άνθρακα.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Τέτοιου είδους αποσπάσματα είναι εύκολα Τοποθετείται σε ένα αναρτημένο ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται μάλλον αισθητικά ευχάριστο, δεν χαλάει το συνολικό εσωτερικό της κουζίνας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι συνήθως εξοπλισμένος με ανασυρόμενος πίνακας, η οποία αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ένα τέτοιο όργανο είναι εύκολο να ελεγχθεί και η απόδοσή του είναι πολύ υψηλή. Αυτός ο καπό είναι ενεργοποιημένος στη λειτουργία στην οποία τον απενεργοποιήσατε.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διαθέτουν συνήθως δύο κινητήρες και φίλτρα λίπους πολλαπλών στρώσεων. Σε μια τιμή είναι ελαφρώς ακριβότερες από τις κλασικές, αλλά είναι πολύ καλύτερες στην απόδοση, και ακόμη υπερβαίνουν τις αισθητικές απαιτήσεις. Έτσι εάν αντιμετωπίζετε μια επιλογή του τύπου κουκούλας για να δώσετε προτίμηση στα κλασικά ή ενσωματωμένα, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή.

Τζάκι (θόλος) κουκούλες

Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στην οροφή πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Το όνομα τους έλαβε λόγω του σχήματος του θόλου, το οποίο μοιάζει με την καμινάδα του τζακιού, και το σύστημα λειτουργίας μιας τέτοιας κουκούλας είναι πολύ παρόμοιο με το σύστημα εξάτμισης του τζακιού. Αρχικά, ο αέρας εισέρχεται στην κουκούλα, που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, και έπειτα μέσω του αγωγού εισέρχεται στον άξονα εξαερισμού ή μετά τη διέλευση από τα φίλτρα επιστρέφει στο δωμάτιο.

Τέτοιες κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς, έτσι είναι πολύ ποικίλη στην απόφαση σχεδιασμού. Επιπλέον, ταιριάζουν τέλεια στην κουζίνα, όπου η επιφάνεια εργασίας με τη σόμπα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Υπάρχουν κουκούλες με κεκλιμένο φράκτη, που αυξάνει την περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί και ο κίνδυνος πονοκεφάλου είναι ελάχιστος. Συχνά η τιμή της συσκευής μπορεί να εξαρτάται από το σχέδιο, όχι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά χάρη σε μια τέτοια ποικιλία μοντέλων, είναι εύκολο να βρείτε την πιο αποδεκτή επιλογή για το εσωτερικό σας.

Νησίδες διαφέρουν στην πιθανότητα τοποθέτησης όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βάση οροφής. Είναι, φυσικά, ακριβά, αλλά έχουν υψηλή απόδοση και έχουν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό. Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για ευρύχωρες κουζίνες, για παράδειγμα, εάν η περιοχή εργασίας βρίσκεται στο κέντρο.

Γωνιακές κουκούλες διαφέρουν στο σχήμα τους, που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε στη γωνία της κουζίνας - ιδανικό για μικρές κουζίνες. Λόγω του γεγονότος ότι η εν λόγω εξαγωγή έχει οριστεί μόνο για τις συγκεκριμένες περιοχές, που δεν είναι δημοφιλείς, τόσο το εύρος αυτού του τύπου των συσκευών είναι μικρό.

Απόδοση και ισχύ

Απόδοση - ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε κουκούλας, επειδή εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη, θα καθορίσει την καθαρότητα του αέρα στο δωμάτιό σας. Εξαρτάται από αυτόν, πόσα κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα εργασίας μπορούν να τραβήξουν τον απορροφητήρα και να αποσυρθούν μέσω του αγωγού προς τον άξονα εξαερισμού, ή να τα περάσετε μέσα από τα φίλτρα και να τα επιστρέψετε στο δωμάτιο.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά των χώρων, το μήκος και καμπές του αγωγού, αν το σχέδιό σας είναι να αγοράσετε ένα κάλυμμα στη λειτουργία εξαγωγής. Ο όγκος των τροφίμων πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 12, λόγω της υγιεινής του αέρα προτύπων στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει 12 φορές ανά ώρα και το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 1,3. Εάν θέλετε πιο ακριβείς υπολογισμούς, θα πρέπει να αφαιρέσετε από τη συνολική ποσότητα της κουζίνας και το ποσό των επίπλων. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πρόσθετοι παράγοντες. Μέση κουκούλα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 65-85 cm από την επιφάνεια της πλάκας. Αν σκοπεύετε να το εγκαταστήσετε υψηλότερα, επιλέξτε ένα μοντέλο με υψηλότερη απόδοση. Εξετάστε το παράδειγμα. Ο χώρος κουζίνας σας είναι 12 m 2, ύψος οροφής - 2,7 m, μια καλή επιλογή εδώ είναι μια κουκούλα με χωρητικότητα 505 m 3 / h.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε ορισμένες κατοικίες Η χωρητικότητα του αγωγού εξαερισμού είναι περιορισμένη, καθώς ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρέχεται φυσικός αερισμός των χώρων και η χωρητικότητα του ορυχείου μπορεί να είναι μικρότερη από την χωρητικότητα της κουκούλας που επιλέξατε. Πώς να είναι τότε; Ενεργοποιήστε την κουκούλα όχι στη μέγιστη ισχύ. Επιπλέον, το επίπεδο θορύβου θα είναι πολύ χαμηλότερο.

Η ιδανική λύση μπορεί να είναι η αφαίρεση του αέρα από τον άξονα εξαερισμού, αλλά απευθείας στο δρόμο, μέσω της οπής στον τοίχο, στην οποία συνδέεται ο αγωγός αέρα. Η λύση είναι καλή, αλλά όχι πάντα εφικτή, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί μαγειρικές παραδόσεις της οικογένειάς σας. Αν συχνά και πολύ μαγειρική, τότε χρειάζεστε μια συσκευή με μέγιστη απόδοση. Λοιπόν, αν μαγειρεύετε σπάνια και λίγο, τρώνε συχνά έξω από το σπίτι, τότε έχετε κουκούλες υψηλής απόδοσης για οτιδήποτε.

Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, τότε η συγκέντρωση οσμών όταν το μαγείρεμα είναι υψηλότερο, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα περιθώριο στην απόδοση.

Παραγωγικότητα άμεσα εξαρτάται από την ικανότητά της. Έτσι φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτή την παράμετρο όταν αγοράζετε. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας έχουν ισχύ που σπάνια υπερβαίνει τα 500 watts. Αυτή η ικανότητα επαρκεί για υψηλό επίπεδο απόδοσης.

Μέγεθος

Είναι καλύτερο να Το πλάτος του καλύμματος ξεπέρασε το πλάτος της εστίας, τότε θα απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις μυρωδιές και τους ατμούς. Οι διαστάσεις είναι ίδιες με την επιφάνεια της πλάκας. Αλλά σε καμία περίπτωση το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της επιφάνειας εργασίας της πλάκας! Σε αυτήν την περίπτωση, η κουκούλα θα παγιδεύει ελαφρά και θα καθαρίσει τον αέρα.

Σύστημα φίλτρου

Η κουκούλα δεν είναι σίγουρα 100% καθαριστικό αέρα, αλλά αφαιρεί λίπη, μυρωδιές και αιθάλη από τον αέρα που εισέρχεται σε αυτό πολύ καλά.

Μεταλλικό φίλτρο γράσου και χρησιμεύει για την αφαίρεση του λίπους. Και εμποδίζει το λίπος να εγκατασταθεί στα στοιχεία του κινητήρα εξαγωγής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι συνήθως αφαιρούμενο, είναι εύκολο να καθαριστεί και να λειτουργήσει για όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Στις κουκούλες κυκλοφορίας για να αφαιρέσετε τις οσμές είναι ένα φίλτρο άνθρακα. Σε ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνεται στο πακέτο, αλλά μερικές φορές πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά. Αυτό το φίλτρο πρέπει να αλλάξει, η συχνότητα θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά κατά μέσο όρο κάθε 4-6 μήνες. Πολλοί κουκούλες έχουν μια λειτουργία που σας υπενθυμίζει την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτό είναι είτε ένδειξη φωτός, είτε απλά ειδικά σύμβολα στο φίλτρο, τα οποία εξαφανίζονται καθώς γίνεται βρώμικο.

Μέθοδος διαχείρισης

Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με μηχανικό έλεγχο και ηλεκτρονικό. Ποια μέθοδο ελέγχου θα επιλέξετε εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

Σε εκχυλίσματα με μηχανικό έλεγχο η ταχύτητα και ο φωτισμός ενεργοποιούνται πατώντας τα κατάλληλα κουμπιά, συνήθως έχουν κυρτό σχήμα. Μερικές φορές για να ρυθμίσετε την ταχύτητα που χρησιμοποιείται διακόπτη διαφάνειας. Αυτός ο έλεγχος είναι απλός και εξοικειωμένος με τους χρήστες.

Πότε ηλεκτρονικό έλεγχο Εμφανίζεται η παρουσία μιας οθόνης και εμφανίζονται οι ρυθμίσεις λειτουργίας της κουκούλας. Οι ταχύτητες μεταγωγής και η ενεργοποίηση του φωτισμού στις ρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται αγγίζοντας τους αισθητήρες, αν και σε ορισμένα μοντέλα αποθηκεύεται η μορφή του κουμπιού. Σε αυτά τα μοντέλα είναι συχνά διαθέσιμα λειτουργία χρονοδιακόπτη, Εάν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα για να απενεργοποιήσετε ή να μεταβείτε σε άλλη λειτουργία.

Μόνο στις κουκούλες με ηλεκτρονικό έλεγχο υπάρχει μια λειτουργία "Αυτόματη ενεργοποίηση". Είναι πολύ βολικό. Χάρη στους εγκατεστημένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, η κουκούλα "καταλαβαίνει" ότι η διαδικασία μαγειρέματος έχει ξεκινήσει και θα ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, η ένταση της εργασίας αλλάζει επίσης, ανάλογα με τον κορεσμό του αέρα με ατμούς και μυρωδιές. Μετά το τέλος του μαγειρέματος, ο απορροφητήρας εξακολουθεί να λειτουργεί για λίγο, αφαιρώντας όλες τις οσμές και την αιθάλη μέχρι το τέλος και στη συνέχεια σβήνει αυτόματα. Αυτή η "έξυπνη" κουκούλα - μόνο ένα όνειρο για κάθε ερωμένη.

Επίσης υπάρχουν κουκούλες με εγκατεστημένους αισθητήρες καπνού. Ενεργοποιούν επίσης ή αυξάνουν αυτόματα την παραγωγικότητα, εάν η κουζίνα αυξάνει τον καπνό (κάτι καμένο, καπνιστό, κλπ.).

Λοιπόν, τα υψηλότερα ακροβατικά - τηλεχειριστήριο εξάτμισης: από ένα smartphone, tablet, όταν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε σημείο του διαμερίσματος, της πόλης και ακόμη και του κόσμου! Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε απλά ένα οικιακό ασύρματο διαδίκτυο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σχετικά με την εφαρμογή για κινητά gadget για να διαχειριστεί την εξαγωγή, ή οποιεσδήποτε άλλες συσκευές κουζίνας, και μπορεί εύκολα να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα, ρυθμίστε την ταχύτητα, ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη, ενώ μακριά από το σπίτι.

Επίπεδο θορύβου

 • Μπορεί να εξεταστεί το έργο της κουκούλας πολύ ήσυχο, εάν ο θόρυβος που παράγεται από τον κινητήρα κατά τη λειτουργία έως 35 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο).
 • Αθόρυβη λειτουργία - έως 45 dB (συγκρίσιμη με την ομιλία σε απόσταση 10 μέτρων).
 • Κανονικό επίπεδο θορύβου - περίπου 50dB (ήσυχη συνομιλία σε απόσταση 3 μέτρων).
 • Υψηλό επίπεδο θορύβου - 70 dB ή περισσότερο (συγκρίσιμη με μια πολύ δυνατή κουβέντα σε απόσταση περίπου 5 μ.).

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, όπως η εναπομένουσα κίνηση του ανεμιστήρα, η ένταξη του κουκούλα στο χρονικό διάστημα.

Υπολειπόμενη διαδρομή ανεμιστήρα Εξασφαλίζει τη λειτουργία της κουκούλας για αρκετά λεπτά μετά το κλείσιμο, επιτρέποντας έτσι τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα μετά το μαγείρεμα.

Διακόπτης διαστήματος Ο απορροφητής εξασφαλίζει την έντασή του για μικρό χρονικό διάστημα με ελάχιστη ισχύ. Για παράδειγμα, μία φορά την ώρα για 5 λεπτά. Αυτό είναι απαραίτητο για τη συνεχή εισροή φρέσκου αέρα στο δωμάτιό σας.

Ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη ενσωματωμένο σε ορισμένα μοντέλα κουκούλας. Μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά το μαγείρεμα, έτσι ώστε ο απορροφητήρας να σβήσει μετά από καθορισμένο χρόνο.

Φωτιστικές συσκευές. Είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλες τις κουκούλες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογονίδια ή λαμπτήρες φθορισμού. Οι κουκούλες με λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι φθηνότερες, αλλά με λάμπες αλογόνου μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας. Λάμπες που αποτυγχάνουν αλλάζουν εύκολα.

Ο αριθμός των φώτων και η θέση τους ποικίλλουν, ανάλογα με το μοντέλο της κουκούλας. Επίσης εμφανίστηκε για την πώληση κουκούλες με φώτα LED. Σε ακριβότερα μοντέλα κουκούλας, το επίπεδο φωτισμού μπορεί επίσης να ρυθμιστεί, ακόμη και η αυτόματη ρύθμιση είναι δυνατή υπό τον φωτισμό της κουζίνας.

Πολύ ενδιαφέρουσα και η λειτουργία εστίαση φωτός. Παρουσιάζεται σε ορισμένα μοντέλα τεντώματος. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να εστιάσετε τον φωτισμό είτε στην εστία είτε να κάνετε διάσπαρτο το φως για να φωτίσετε ολόκληρη την κουζίνα ή ένα συγκεκριμένο τμήμα της.

TOP 5 καλύτερες κουκούλες 2016

PERFELLI TL 6102 Ι

 • ενσωματωμένη κουκούλα?
 • παραγωγικότητα - 550 m 3 / ώρα.
 • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 2 ταχύτητες.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
 • η τιμή είναι περίπου 60 δολάρια.

Η πιο κοινή κουκούλα με ένα ελάχιστο σύνολο απαραίτητων χαρακτηριστικών. Με την αναλογία της τιμής και της ποιότητας - μια εξαιρετική επιλογή, αλλά με τη μέγιστη ταχύτητα του θορύβου από την κουκούλα μπορεί να φαίνεται δυνατό. Το μπόνους αυτού του μοντέλου είναι ένα συρόμενο πάνελ.

HANSA OWC 4778 ΙΗ

 • εξάτμιση νησιού?
 • παραγωγικότητα - 900 m 3 / ώρα.
 • Έλεγχος αφής
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 4 ταχύτητες.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
 • η τιμή είναι περίπου 660 δολάρια.

Κομψή και λειτουργική κουκούλα, που θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση κάθε κουζίνας. Υψηλή απόδοση, χρονοδιακόπτης, ένδειξη μόλυνσης φίλτρων, αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση - όλα αυτά μαζί με το σχεδιασμό επηρεάζουν το τελικό υψηλό κόστος του μοντέλου.

Αγοράστε απόσπασμα από το άρθρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο RBT.ru

PYRAMIDA WH 22-60

 • ενσωματωμένη κουκούλα?
 • παραγωγικότητα - 500 m 3 / ώρα.
 • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 3 ταχύτητες.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 58 dB.
 • η τιμή είναι περίπου 80 δολάρια.

Εξαιρετική λειτουργική κουκούλα με γυάλινη άρθρωση και δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρου άνθρακα. Ένα συμπαγές και χαριτωμένο μοντέλο με τη μέγιστη ταχύτητα κάνει θόρυβο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, αλλά συχνά οι υψηλότερες ταχύτητες στις κουκούλες δεν χρησιμοποιούνται καθόλου.

BOSCH DHL 545 S

 • ενσωματωμένη κουκούλα?
 • παραγωγικότητα - 540 m 3 / ώρα.
 • ρυθμιστής ολισθητήρα?
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 3 ταχύτητες.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 62 dB.
 • η τιμή είναι περίπου 185 δολάρια.

Συμπαγής ισχυρή καυσαερίων με δύο λαμπτήρες αλογόνου. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους λειτουργίας και στις πρώτες ταχύτητες είναι αρκετά ήρεμη, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει γρήγορα και ποιοτικά όλους τους ρύπους.

ELEYUS LANA 700 60 BL

 • κεκλιμένα καυσαέρια.
 • παραγωγικότητα - 700 m 3 / ώρα.
 • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 3 ταχύτητες.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
 • η τιμή είναι περίπου 70 δολάρια.

Κομψή και δυνατή κουκούλα, διακοσμημένη με γυαλί. Χάρη στο κεκλιμένο σχήμα, μια τέτοια κουκούλα είναι πιο αποτελεσματική και όμως δεν είναι τόσο ήσυχη. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα με την αναλογία όλων των παραμέτρων.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ

1) λειτουργία σφυρηλασίας - αύξηση του μήκους του κομματιού εργασίας μειώνοντας την περιοχή της διατομής του. που πραγματοποιήθηκε σε σφύρες και πρέσες που ακολουθήθηκαν. συμπίεση με περιστροφή του τεμαχίου προς κατεργασία κατά 90 °.

2) Η λειτουργία της σφράγισης φύλλων - η αναδίπλωση του τυφλού φύλλου μεταξύ της διάτρησης και της μήτρας στο κοίλο αντικείμενο. Βλ. Εικ.

3) Ο δείκτης παραμόρφωσης, ίσος με τον λόγο του μήκους του τεμαχίου προς το πλαστικό. παραμόρφωση.

4) Στο κείμενο. παραγωγή - ένας δείκτης που καθορίζεται από την αναλογία του μήκους της ταινίας ή της περιστροφής μετά από την έλξη προς το μήκος αυτών των ημιτελών προϊόντων πριν από την σχεδίαση.

5) Στη χημεία, τα τρόφιμα. και της βιομηχανίας αρωμάτων - ένα προϊόν εκλεκτικής εκχύλισης ενός ή περισσοτέρων. συστατικά του μείγματος στον διαλύτη.

Σχέδιο σχεδίασης: 1 - κενό. 2 - γροθιά? 3 - ένας σφιγκτήρας. 4 - μήτρα. 5 - προϊόν. 6 - εκτοξευτήρας

Μεγάλο εγκυκλοπαιδικό πολυτεχνικό λεξικό. 2004.

Δείτε τι είναι το "EXHAUST" σε άλλα λεξικά:

εξάτμιση - Βλέπε... Λεξικό συνωνύμων

Απορροφητήρας - Εκχύλισμα: Εκχύλισμα (λατινικό εκχύλισμα) συμπυκνωμένο εκχύλισμα από φαρμακευτικό φυτικό υλικό ή πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης. Κουζίνα κουκούλα κουζίνας για τον καθαρισμό του αέρα από τον καπνό, προϊόντα καύσης, αναθυμιάσεις, οσμές... Wikipedia

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - ΕΞΑΤΜΙΣΗ, κουκούλες, συζύγους. 1. μόνο μονάδες. Δράση στο ch. Επέκταση σε 1 και 3 τιμές. (αποσ.). Κάνετε ένα σωλήνα για την άντληση αερίου. 2. Μια χημικώς εκχυλισμένη ουσία, που προέρχεται από οργανισμούς με τη βοήθεια ορισμένων υγρών (χημικών) που διαλύονται. Σπόροι...... Επεξηγηματικό λεξικό Ushakov

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - στη μεταλλουργία. 1) Λειτουργία σφυρηλάτησης Αύξηση του μήκους του τεμαχίου, μειώνοντας την περιοχή της διατομής του. διεξάγεται σε σφυριά και πρέσες με διαδοχική συμπίεση με στροφή...... Μεγάλο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - στην ιατρική, μια δοσολογική μορφή, το ίδιο με το απόσπασμα... Big Encyclopedic Dictionary

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - ΕΞΑΤΜΙΣΗ, και, σύζυγοι. 1. δείτε την κλήρωση. 2. Μια ουσία που εξάγεται από οργανικούς ιστούς (ειδική). Σπόροι σε. | | adj. εξάτμιση, th, eh. Επεξηγηματικό λεξικό του Ozhegov. S.I. Ozhegov, Ν.Υυ. Shvedova. 1949 1992... Το επεξηγηματικό λεξικό του Ozhegov

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - επιμήκυνση του σχοινιού ή του καμβά. Samoylov KI ναυτικό λεξικό. ML: Κρατική ναυτική ναυτική έκδοση του NKVMF της ΕΣΣΔ, 1941... Ναυτικό λεξικό

εξάτμιση - 1) τη διαδικασία σχεδίασης, 2) τον τόπο όπου τραβούν. EdwART. Λεξικό του Automobile Jargon, 2009... Λεξικό Αυτοκινήτου

εξάτμιση - Σχηματισμός ενός κοίλου αντικειμένου από κενό ή κοίλο κενό φύλλο πηγής. [GOST 18970 84] Θέματα του εξοπλισμού. για επεξεργασία χωρίς ψήκτρες Γενικεύοντας τους όρους που διαμορφώνουν τις λειτουργίες... Οδηγός Τεχνικού Μεταφραστή

ΕΞΑΤΜΙΣΗ - (1) λειτουργία σφυρηλασίας για την αύξηση του μήκους του τεμαχίου προς κατεργασία λόγω της μείωσης της διατομής του. (2) μια λειτουργία σχηματισμού μεταλλικού σχηματισμού για το σχηματισμό πεδίων ενός τμήματος από μπιμπερό επίπεδων φύλλων σε μήτρες έλξης. (3) στη χημεία,...... Μεγάλη Πολυτεχνική Εγκυκλοπαίδεια

Απορροφητήρας - Σχηματισμός 24. Εξολκέας (Νέα έκδοση, Αναθ. 1). Ο σχηματισμός του κοίλου σώματος ή του κοίλου επίπεδου φύλλου εκκίνησης billet Πηγή: GOST 18970 84: Επεξεργασίας Μετάλλων... d Λεξικό των ρυθμιστικών και τεχνικών όρων τεκμηρίωση

Τι είναι κουκούλα;

Κουκούλες κουζίνας είναι μια ειδική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα σε ένα δωμάτιο που προορίζεται για το μαγείρεμα. Όπως είναι γνωστό, καπνός, αέρια καύσης, ατμούς, οσμές και άλλες ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των προϊόντων συσσωρεύονται στον όγκο της κουζίνας και μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το άτομο και την υγεία του.

Επιπλέον, η έλλειψη σχεδίασης επηρεάζει την κατάσταση του δωματίου στο οποίο προετοιμάζεται το φαγητό. Η αιθάλη μαζί με τα λίπη εγκαταστάθηκαν στους τοίχους, την οροφή και την πρόσοψη των επίπλων, περιορίζοντας έτσι την περίοδο λειτουργίας της. απορροφητήρας ικανά να εμπλέξουν καπνού που προέρχονται από την πλάκα, οσμές και αναθυμιάσεις, μπλοκάρουν τη διανομή τους στην κουζίνα και επακόλουθη διείσδυση μέσα στους γειτονικούς χώρους.

Ο απορροφητήρας κουζίνας αποτελείται από βασικά μέρη όπως το σώμα, μονάδα αερισμού, μηχανικό ή ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου και φίλτρα λίπους. Οι λεπτομέρειες των κουζινών κουζίνας είναι κατασκευασμένες από υλικά που διαφέρουν σε θερμική σταθερότητα, αντοχή στη διάβρωση και ανθεκτικότητα. Το σώμα της κουκούλας είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά προαιρετικά μπορεί να καλύπτεται με σμάλτο.

Εκτός από την κύρια λειτουργία, οι κουκούλες μπορούν συχνά να χρησιμεύσουν ως στοιχείο του σχεδιασμού της κουζίνας, έτσι εκτελούνται με διάφορες μορφές, χρησιμοποιώντας γυαλί, ξύλο και άλλα διακοσμητικά υλικά.

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, είναι κοινή η διάκριση πέντε βασικών τύπων κουζινών κουζίνας:

 • ανασταλεί (κανονική, επίπεδη) - κατά κανόνα, αναστέλλεται κάτω από ένα ράφι ή ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα?
 • ενσωματωμένο - χτισμένο απευθείας σε ένα ντουλάπι τοίχου, το οποίο βρίσκεται πάνω από τη σόμπα, ή πάνω από την εστία στον διακοσμητικό θόλο τζάκι.
 • Επίτοιχο πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος στον τοίχο.
 • Γωνιακό - σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε μια γωνία του δωματίου.
 • Νησί - συνδέονται με την οροφή ακριβώς πάνω από το λεγόμενο "νησί" της κουζίνας.

Κατά την εγκατάσταση ενός απορροφητήρα κουζίνας, ανεξάρτητα από τον τύπο του, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτής της συσκευής και της ηλεκτρικής επιφάνειας είναι εβδομήντα εκατοστά, ενώ πάνω από τη σόμπα αερίου αυξάνεται κατά δέκα εκατοστά.

Σύμφωνα με τους τρόπους λειτουργίας, οι απορροφητήρες χωρίζονται σε 2 τύπους: ροή και κυκλοφορία. Ο κύριος σκοπός τους είναι, αντίστοιχα, η εργασία στον τρόπο εξαγωγής αέρα ή ανακύκλωσης.

Στην πρώτη περίπτωση (λειτουργία εξάτμισης), ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να εκκενωθεί στον άξονα εξαερισμού προς τα έξω, ενώ απομακρύνει εντελώς τις οσμές, τους καπνούς και τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις. Το καθεστώς πεπονιών θεωρείται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό, αφού χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη παραγωγικότητα και συμβάλλει στον καθαρισμό του αέρα κατά 100%.

Στη λειτουργία φίλτρου (ανακύκλωση), δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη σύνδεση της κουκούλας στον άξονα εξαερισμού. Αυτός ο τύπος συνεπάγεται τη διέλευση του αναρροφούμενου αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα που βρίσκονται στο σώμα της συσκευής, τον καθαρισμό και στη συνέχεια την επιστροφή πίσω στην κουζίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση κουκούλας κουζίνας στην τελευταία λειτουργία δεν απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση, η οποία διευκολύνει εν μέρει την εγκατάστασή της, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η παραγωγικότητα της συσκευής.

Σίγουρα, η παραγωγικότητα μιας κουκούλας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της δουλειάς της, αλλά ο θόρυβος που δημιουργεί καταθλιπτικά επηρεάζει ένα άτομο. Εν τω μεταξύ, το επίπεδο θορύβου της κουκούλας αυξάνεται σε άμεση αναλογία με την απόδοσή του, οπότε είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε προσεκτικά την επιλογή του μοντέλου αυτής της τεχνικής, στην οποία οι επιδόσεις και ο θόρυβος πρέπει να συσχετίζονται άριστα.

Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές κουζινών κουζίνας προσπαθούν να δημιουργήσουν σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων, οι οποίοι διαθέτουν επίσης αξιοπιστία. Η δουλειά τους δεν είναι σχεδόν ακουστική, χάρη στην παρουσία ειδικών ρουλεμάν και ειδικών "ακουστικών πακέτων" (παρεμβύσματα απορρόφησης ήχου) στο διαμέρισμα του κινητήρα και στην κοιλότητα του περιβλήματος.

Επιπλέον, για τον ίδιο σκοπό (για να μειωθεί ο αριθμός αυτός και να αυξηθεί η παραγωγικότητα), παράγονται κουκούλες με 2 ανεμιστήρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο θόρυβος από τη λειτουργία τέτοιων συσκευών μειώνεται μειώνοντας τον αριθμό των στροφών που παράγει ο κινητήρας. Επίσης, εξαρτάται πολύ από τον τρόπο με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κουκούλα - απευθείας στον αγωγό εξαερισμού ή μέσω του συστήματος αεραγωγών. Είναι επίσης σημαντικό από ποιο υλικό κατασκευάζονται αυτά τα κουτιά.

Υπάρχουν σχεδόν αθόρυβη απορροφητήρες - είναι όταν ο κινητήρας δεν είναι εγκατεστημένος στο σώμα της συσκευής, και τοποθετείται έξω από τις εγκαταστάσεις της κουζίνας (για παράδειγμα, στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού (βοηθητικοί χώροι, πατάρι) Αυτές οι κουκούλες έχουν το όνομα -. Κουκούλα με ένα εξωτερικό κινητήρα.

Εάν σας άρεσαν οι πληροφορίες, κάντε κλικ στο κουμπί

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα

Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε τους τοίχους και την οροφή της κουζίνας από τη λιπαρή αιθάλη που αναπόφευκτα παραμένει μετά το μαγείρεμα. Μικτή με τη σκόνη, δημιουργεί μια πολύ αναισθητική επιδρομή. Φαίνεται ότι πιο πρόσφατα έγιναν επισκευές και πάλι όλα πρέπει να ξαναβαφτούν και να ξαναβαφτούν - διαφορετικά θα ήταν δυσάρεστο να μπαίνεις στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα.

Τώρα, με την εφεύρεση μιας κουκούλας κουζίνας, οι επισκευές στην κουζίνα μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ. Η συσκευή δεν επιτρέπει το λίπος να εγκατασταθεί σε τοίχους ή ντουλάπια με μια οροφή, τα αλιεύματα μυρίζει και οποιαδήποτε εξάτμιση. Ο αέρας στο διαμέρισμα παραμένει καθαρό και φρέσκο. Έτσι για να αγοράσετε μια κουκούλα, αν δεν έχετε ακόμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πώς να επιλέξετε σωστά την κουκούλα για την κουζίνα, χωρίς να χάσετε την ποικιλία των μοντέλων, θα πείτε αυτό το άρθρο. Σε αυτό, θα μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των κουκούλες και πόσο διαφορετικές οι διάφορες τροποποιήσεις τους διαφέρουν μεταξύ τους.

Τι εξυπηρετεί και πώς λειτουργεί ο εκχυλιστής;

Αυτή η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον αέρα, καθώς και δυσάρεστες οσμές και καπνούς. Αλλά στην κουζίνα, όταν μαγειρεύετε, δεν μυρίζει, δεν πιτσιλιά λίπους δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Μέσα στο κάλυμμα είναι ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν καπνούς, μυρωδιές και αιθάλη. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται στο περίβλημα στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου, είτε ηλεκτρονικός είτε μηχανικός. Ανάλογα με τον καθαρισμό του αέρα, οι απορροφητήρες είναι από τους ακόλουθους δύο τύπους:

1. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης καθαρίζουν τα φίλτρα με μολυσμένο αέρα και στη συνέχεια το αφήνουν πίσω στο δωμάτιο.


Ένα παράδειγμα μιας κουκούλας ανακύκλωσης και της αρχής της λειτουργίας της.

2. Συσκευές τύπου ροής απορροφούν βρώμικο αέρα, καθαρίστε το με γράσο και αιθάλη και, στη συνέχεια, απελευθερώστε το μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.


Ένα παράδειγμα σχεδίασης ροής και της αρχής της λειτουργίας του.

Η κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μερικές φορές είναι κρυμμένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, ανοικτό από το κάτω μέρος - φαίνεται πολύ αισθητική. Η συσκευή μπορεί να δει μόνο κοιτάζοντας ειδικά εκεί.

Όσο για τις κουκούλες οροφής και τοίχου, είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό της κουζίνας. Οι καθαριστές αέρα που είναι προσαρτημένοι στον τοίχο μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή τζακιού ή μίας σκέτης γάζας. Μερικές φορές σε μια τέτοια προσωπίδα υπάρχει μια αποσπώμενη οθόνη με ένα φίλτρο μέσα.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας;

Έτσι, πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα και τι να παρατηρήσετε πρώτα; Ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Σύστημα φίλτρου

Σε συσκευές τύπου ανακύκλωσης, ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από δύο στάδια διήθησης. Ταυτόχρονα, μερικά φίλτρα εξαλείφουν ξένες οσμές, ενώ άλλα αποθέτουν ελαιώδη σωματίδια μαζί με αιθάλη.

1. Ένα σύστημα που φιλτράρει ελαιώδη σωματίδια μπορεί να είναι μια αφαιρούμενη πλαστική κασέτα πάνω στην οποία στερεώνεται ένα sintepon ή ένα μη υφασμένο λινάρι. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι μία φορά. Καθώς γίνεται βρώμικο, μπορείτε να το τραβήξετε εισάγοντας ένα νέο.

Υπάρχουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου ή χάλυβα - δεν αφαιρούνται αλλά περιοδικά καθαρίζονται από ακαθαρσίες.


Στη φωτογραφία είναι ένα μεταλλικό φίλτρο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

2. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης για να εξουδετερώσουν διάφορες οσμές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να προσαρμοστεί στο καθεστώς ανακύκλωσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει φίλτρο λίπους. Αλλά το δεύτερο στάδιο της διήθησης δεν είναι επείγουσα ανάγκη, χωρίς αυτό το καπό θα λειτουργήσει καλά στη λειτουργία ανακύκλωσης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο λίπους, όλα τα λάδια και λίπη θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Και από εκεί απομακρύνετε τα λίπη και την αιθάλη που είναι αποξεραμένα - ένα δύσκολο έργο.

Μερικά μοντέλα προϋπολογισμού καθαρισμού αέρα και χωρίς φίλτρα σε όλες τις εργασίες - απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω εξωτερικού εξαερισμού. Ταυτόχρονα, λόγω της διαφοράς της πίεσης, ο καθαρός αέρας από το δρόμο έρχεται στη θέση του απομακρυσμένου αέρα. Τέτοιες συσκευές πωλούνται αρκετά σπάνια.

Είναι καλύτερα να δώσουμε προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας, τα οποία τόσο δυσάρεστη οσμή και λίπος θα αφαιρέσουν λεπτά για 6-8. Και ο αέρας θα χάσει τουλάχιστον 96% περίσσεια ακαθαρσιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου η κουζίνα και η τραπεζαρία δεν είναι χωρισμένα.

Εμφάνιση και σχεδίαση της κουκούλας

Τώρα ας εξετάσουμε τι είδους κουκούλα για την κουζίνα, ανάλογα με το σχεδιασμό της. Σίγουρα έχετε ήδη αναρωτηθεί σχετικά με αυτήν την ερώτηση. Μετά από όλα, αυτές οι οικιακές συσκευές κρέμονται, φτιαγμένες με τη μορφή θόλου, καθώς και νησιού. Υπάρχουν ακόμα μοντέλα με πίνακα εργασίας. Θα περιγράψουμε όλους αυτούς τους τύπους συσκευών.

1. Κουκούλες μενταγιόν - το φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση, έτσι αξίζουν δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών. Ο τρόπος λειτουργίας τους ανακυκλώνεται, ενώ τα φίλτρα χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιήσιμα. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και απλή εγκατάσταση.


Ανάρτηση καπό, η οποία είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού στον εξαερισμό.

2. Οι κουκούλες του θόλου μοιάζουν με μια ομπρέλα σε σχήμα. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Επίσης, τοποθετούνται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα και μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, αλλά και σε λειτουργία ροής.


Η κουκούλα τύπου θόλου συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού του δωματίου και καθαρίζει τον αέρα πολύ καλά.

3. Όταν η σόμπα στην κουζίνα είναι ενσωματωμένη, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, σε μια ειδική κρεμαστή ντουλάπα με ανοιχτό πυθμένα, η κουκούλα μπορεί να είναι τέλεια μεταμφιεσμένη.


Η κουκούλα είναι έπιπλα κουζίνας.

4. Και αν η κουζίνα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στη μέση της κουζίνας, λαμβάνεται ένα εκχύλισμα τύπου νησιού. Το είδος της εργασίας που έχουν - ρέει.


Στη φωτογραφία, ένα νησιωτικό τύπο.

5. Το πλεονέκτημα των μοντέλων που έχουν ανασυρόμενο πλαίσιο είναι συμπαγείς διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, με την επέκταση του πίνακα, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να επεξεργαστεί ο αέρας σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.


Αποσπώμενος απορροφητήρας ενσωματωμένα ντουλάπια κουζίνας.

Σχετικά με τους οπαδούς και τη δύναμή τους

Στο σύστημα εξάτμισης μπορεί να υπάρχουν ένας έως δύο ανεμιστήρες που τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν κάποιος μιλάει για το πώς να επιλέξει τη δύναμη μιας κουκούλας για μια κουζίνα, σημαίνει τη δύναμη των οπαδών της. Από αυτή την τιμή εξαρτάται η βασική παράμετρος του σχεδίου - παραγωγικότητα. Καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαριστεί από τη μονάδα ανά μονάδα χρόνου. Συνήθως, η παραγωγικότητα των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης κυμαίνεται από 180 έως 700 m3 / h. Οι ανεμιστήρες μπορούν να τρέξουν σε δύο ή τέσσερις ταχύτητες.

Η υψηλή απόδοση έχει επίσης την αντίστροφη πλευρά: όταν δουλεύετε τη συσκευή ακούτε ένα πολύ αξιοσημείωτο θόρυβο. Και δεν είναι συνήθως απαραίτητο να εργάζεστε στο όριο. Εκτός αν είναι μερικές φορές απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια κουκούλα στο μέγιστο - για παράδειγμα, όταν το φαγητό καίγεται ή το γάλα ξεφύγει. Και αν κάτι θερμαίνεται ήσυχα κάτω από το κλειστό καπάκι, τότε οι οπαδοί με μικρή χωρητικότητα θα αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει από 10 σε 12 φορές μέσα σε μία ώρα. Κάνουμε τον υπολογισμό: υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας, αφαιρέστε από αυτό τον όγκο όλων των επίπλων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε με 10. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε έναν αριθμό που καθορίζει την επιθυμητή απόδοση της συσκευής.

Πίνακας ελέγχου - ποιο είναι το καλύτερο;

Στο εξωτερικό μέρος της κουκούλας, υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου. Μπορεί να είναι τύπου push, touch ή slider.

1. Ο έλεγχος αφής είναι βολικός δεδομένου ότι αρκεί να αγγίξετε απαλά τον επιθυμητό τομέα του πίνακα με το δάχτυλό σας. Η λυχνία LED θα ανάψει αμέσως και η συσκευή θα εκτελέσει την εργασία.

2. Ο πίνακας ελέγχου του ρυθμιστή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό ρυθμιστικό που μετακινείται κατά μήκος του επιπέδου.

3. Με τα κουμπιά είναι εύκολο - κάθε κουμπί στο πάνελ αντιστοιχεί σε μία ή άλλη λειτουργία της συσκευής.

Παρ 'όλα αυτά, ο εκχυλιστής μπορεί να έχει χρήσιμες λειτουργίες όπως ένα χρονόμετρο για την απενεργοποίηση σε καθορισμένο χρόνο, έναν αισθητήρα υγρασίας υπερήχων και έναν ηλεκτρονικό διακόπτη ταχύτητας. Ένας τέτοιος διακόπτης μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων εάν η περιεκτικότητα καπνού υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή.

Αν επιλέξετε, μπορείτε να σταματήσετε τον έλεγχο αφής, είναι σίγουρα βολικό, αλλά το κόστος αυτών των εκχυλισμάτων είναι μεγαλύτερο.

Διαστάσεις της κουκούλας

Επιλέξτε τη συσκευή εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την εστία.

Το κανονικό πλάτος των πλακών για την κουζίνα είναι από 60 έως 90 εκατοστά. Εάν επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 50 cm, δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλύτερα να αφήσετε τη σόμπα να μπλοκαριστεί από τον καθαριστή αέρα από ό, τι αντίστροφα. Και τότε το λίπος και δυσάρεστα οσμή αέρα, και ακόμη και εμφάνιση, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο θα διεισδύσει.

Τώρα λίγο σχετικά με το ύψος αυτής της συσκευής. Σύμφωνα με τους κανόνες, πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα όχι κάτω από σε απόσταση 75 εκατοστών από την επιφάνεια. Για τις ηλεκτρικές σόμπες, η απόσταση αυτή είναι μικρότερη - 65 εκατοστά. Αν αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα, τότε μπορούμε να διορθώσουμε τυχαία μια πυρκαγιά. Μετά από όλα, η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση θα θερμανθεί έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καύση του συσσωρευμένου λίπους στους τοίχους του.

Σύνδεση με επικοινωνίες

Για να γίνει ο καθαριστής αέρα καλά, πρέπει να το συνδέσετε σωστά στο σύστημα εξαερισμού. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύντομες συνδέσεις για τη σύνδεση. Όσο περισσότερο το γόνατο έχει έναν αεραγωγό, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Ο υπολογισμός είναι απλός - κάθε στροφή προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας κατά 5%.

Ο ομαλότερος τοίχος του αγωγού και όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή. Αλλά κυματοειδείς σωλήνες, τόσο βολικό στη συναρμολόγηση, αντίθετα, μειώνουν την απόδοσή του.

Πρόσθετα "gadgets"

Στα μοντέλα κουκούλας της υψηλότερης κατηγορίας τιμών, μπορεί να υπάρχουν επιπλέον πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Αυτό, ειδικότερα, "διακοπή διαστήματος" και "υπολειπόμενη διαδρομή" του ανεμιστήρα.

Η περιοδική ενεργοποίηση του απορροφητήρα με ένα διάστημα μιας ώρας εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα και ο αέρας από το δωμάτιο μεταφέρεται αμέσως στο δρόμο.

Η "υπολειπόμενη κίνηση" υποθέτει ότι μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας για 5, 10 ή 15 λεπτά, ο ανεμιστήρας της θα λειτουργήσει ήσυχα. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα της κουζίνας, που μπορεί ακόμα να παραμείνει για λίγο μετά το μαγείρεμα.

Ποιο φωτισμό είναι προτιμότερο;

Όταν μαγειρεύετε, θέλετε τα πιάτα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Ως εκ τούτου, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες αλογόνου. Δεν είναι φτηνά, αλλά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα προϊόντα με το φως τους θα φαίνονται ορεκτικά και φυσικά. Αλλά ο φωτισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται - θα στρεβλώσει τις αποχρώσεις. Ναι, και οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν θα δώσουν, όπως θα έπρεπε, μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Με το κόστος των κουκούλες κουζίνας

Στη χώρα μας στα καταστήματα εκπροσωπούνται ευρέως ως δημοσιονομικές επιλογές για συσκευές εξαγωγής και μοντέλα μεσαίων και υψηλότερων κατηγοριών τιμών. Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα σας, καθορίστε πρώτα πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτήν. Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών τιμών, διαβάστε παρακάτω.

1. Οι πιο φτηνές κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με την προσθήκη μεταλλικών εξαρτημάτων. Ελέγχονται με κουμπιά ή ρυθμιστικό, ο ανεμιστήρας δεν έχει περισσότερες από τρεις ταχύτητες, η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 450 m3 / h. Δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμεύουν ως συσκευές φωτισμού.

2. Τα μοντέλα της μέσης τιμής είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και γυαλί. Ο πίνακας μπορεί να είναι όχι μόνο κουμπί ή ρυθμιστικό, αλλά επίσης να αγγίξει. Μερικές φορές στον πίνακα υπάρχει ένας πίνακας αποτελεσμάτων. Ως συσκευές φωτισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε λαμπτήρες πυρακτώσεως είτε λαμπτήρες αλογόνου. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι έως 650 m3 / h.

3. Η υψηλότερη παραγωγικότητα για ακριβά μοντέλα κουκούλας. Η αξία του μπορεί να φθάσει τα 1300 m3 / h. Ως διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πολύτιμο δέντρο. Υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, ένας πίνακας αφής, καθώς και πολλοί αισθητήρες (υγρασία, καπνός, θερμοκρασία, μόλυνση των φίλτρων), οι οποίοι ενεργοποιούν τη συσκευή την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει χρονοδιακόπτης ύπνου και για φωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο φώτα αλογόνου.

Κουκούλες κουζίνας

Κουκούλες κουζίνας - μια συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα από τον καπνό, τα αέρια καύσης, ατμούς, οσμές και άλλες ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά την διάρκεια της θερμικής κατεργασίας των προϊόντων, τα οποία συσσωρεύονται στο χύδην τρόφιμα.

Περιεχόμενα

Διορισμός

Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, διατίθενται ποικίλα προϊόντα καύσης, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Η υπερβολική έκθεση στην υψηλή περιεκτικότητα του αέρα καύσης, ατμούς και καρκινογόνες ουσίες μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την ευεξία και την υγεία, που οδηγεί σε κόπωση και μειωμένη προσοχή. Η έλλειψη κουκούλας επηρεάζει επίσης την κατάσταση του δωματίου όπου παρασκευάζεται το φαγητό. Λίπη και αιθάλη εγκατασταθούν στην οροφή, τους τοίχους και την πρόσοψη των επίπλων κουζίνας, συντομεύοντας τη διάρκεια ζωής της. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, στην κουζίνα θα πρέπει να παρατηρείται ωριαία αεροπορική ανταλλαγή 8-10 ωρών. Οι κουκούλες κρατούν καπνό, μυρωδιές και καπνούς που προέρχονται από τη σόμπα, εμποδίζουν τη διάδοσή τους μέσα από την κουζίνα και διεισδύουν σε παρακείμενα δωμάτια.

Εξωτερική περιγραφή

Οι κουκούλες οικιακής κουζίνας αποτελούνται από τα ακόλουθα κύρια μέρη: ένα σώμα, μια μονάδα αερισμού, έναν μηχανικό ή ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου και φίλτρα λίπους. Οι λεπτομέρειες των κουζινών κουζίνας είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση και ανθεκτικά υλικά. Το κύτος είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ή καλύπτεται με σμάλτο. Εκτός από τις βασικές απορροφητήρες κουζίνας λειτουργία είναι συχνά κουζίνα σχεδιασμού των στοιχείων, και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει σε διάφορες μορφές, χρησιμοποιώντας ξύλο, γυαλί και άλλα υλικά για διακοσμητικούς σκοπούς.

Τύποι κουκούλες

Ξεχωρίστε τους ακόλουθους τύπους κουζινών κουζίνας, σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • κρεμασμένα (επίπεδη, στάνταρ) κουκούλες - τύπος κουκούλας, συνήθως αναρτημένοι κάτω από κρεμασμένο ντουλάπι ή ράφι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένες κουκούλες - τύπος κουκούλας, που είναι χτισμένο απευθείας σε μια σανίδα πάνω από τη σόμπα ή σε ένα διακοσμητικό θόλο τζάκι πάνω από την εστία. Επίσης σε αυτόν τον τύπο περιλαμβάνουν κουκούλες, ενσωματωμένες στο τραπέζι δίπλα στην εστία.
 • κουκούλες τοίχου - ο τύπος κουζινών κουζίνας που συνδέονται στον τοίχο, πάνω από την εστία. Οι κουκούλες αυτού του τύπου μπορούν να έχουν μεγάλη ποικιλία σχεδίων.
 • Γωνιακοί κουκούλες - τύποι κουκούλας, σχεδιασμένοι για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.
 • κουκούλες νησιού - το είδος των κουκούλες κουζίνας που συνδέονται με την οροφή, πάνω από την κουζίνα "νησί".

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της ηλεκτρικής εστίας είναι 70 cm και μεταξύ της κουκούλας και της κουζίνας είναι 80 cm.

Λειτουργίες λειτουργίας της κουκούλας

Οι κουκούλες κουζίνας είναι δύο τύπων - ροή και κυκλοφορούν - τα οποία είναι σχεδιασμένα, αντίστοιχα, για τους τρόπους λειτουργίας εξαγωγής αέρα και ανακυκλοφορίας.

 • Η λειτουργία εξόδου αέρα (λειτουργία αναθυμιάσεων) σχεδίασης αεραγωγός αποβάλλεται μέσα στο φρέαρ εξαερισμού, εξασφαλίζοντας την πλήρη αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, οσμές και αναθυμιάσεις έξω από το δωμάτιο. Ο τρόπος εξαγωγής αέρα είναι ο πιο αποδοτικός: έχει τη μέγιστη χωρητικότητα και παρέχει καθαρισμό αέρα 100%.
 • Στη λειτουργία ανακύκλωσης (φιλτράρισμα) ο απορροφητήρας δεν συνδέεται με τον άξονα εξαερισμού. Ο αέρας εισαγωγής περνάει μέσα από τα φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα, καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η χρήση του καλύμματος στη λειτουργία ανακύκλωσης δεν απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση, κάτι που διευκολύνει κάπως την τοποθέτησή του, αλλά αυτό μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα της κουκούλας.

Παραγωγικότητα

Η έξοδος του απορροφητήρα μετριέται σε m 3 / h και αντικατοπτρίζει τον όγκο αέρα που περνάει ο απορροφητήρας από τον εαυτό του ανά ώρα λειτουργίας. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα υγιεινής, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 12 φορές σε 1 ώρα. Έτσι, η απαραίτητη και επαρκής παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί με βάση τις διαστάσεις μιας συγκεκριμένης κουζίνας χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο:

[χώρος κουζίνας] × [ύψος οροφής] × 12 × 1,3,

όπου 1.3 - ελάχιστο συντελεστή ασφαλείας που απαιτείται για να αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου μολυσμένων εξαερισμού ορυχείου και μήκος, το μήκος του αγωγού και στροφές που προκαλούν την απόδοση απώλεια σχεδίασης.

Θορυβώδης

Παραγωγικότητα, φυσικά, είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου της κουκούλας, αλλά ο θόρυβος που δημιουργείται από αυτό, επηρεάζει καταθλιπτικά τους ανθρώπους. Δυστυχώς, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται σε άμεση αναλογία με την απόδοση. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μοντέλο της κουκούλας κουζίνας με τη βέλτιστη αναλογία απόδοσης και θορύβου.

Κατά προσέγγιση δεδομένα θορύβου σε κλίμακα ντεσιμπέλ:

 • Το επίπεδο θορύβου σε ένα ήσυχο δωμάτιο είναι 30 dB.
 • Με μια κουκούλα που λειτουργεί πολύ ήσυχα, ο θόρυβος που δημιουργείται είναι 35 dB, πρόκειται για ψίθυρο ενός ανθρώπου σε απόσταση 5 μέτρων.
 • Ο αθόρυβος συλλέκτης δημιουργεί θόρυβο 45 dB. Είναι συγκρίσιμο με την ομιλία σε απόσταση 10 μέτρων ή το θόρυβο της απαλής μουσικής.
 • 50 dB - θόρυβος που παράγεται από ένα κανονικό εξολκέα. Πρόκειται για μια ήσυχη συνομιλία σε απόσταση 3 μέτρων.
 • Εάν η κουκούλα δημιουργεί θόρυβο μεγαλύτερη των 50 dB, λειτουργεί δυνατά, δηλ. Δημιουργεί αυξημένο θόρυβο. Αυτός ο θόρυβος σας κάνει να προσελκύσετε την προσοχή, επειδή αποσπά την προσοχή. Μπορεί να συγκριθεί με μια δυνατή κουβέντα σε απόσταση 5 μέτρων.
 • Το όριο του θορύβου είναι 130 dB.

Μοντέρνα εκχυλίσματα κουζίνα με τη μέγιστη ισχύ που παράγεται θόρυβος δεν είναι περισσότερο από 50 dB. Είναι φυσιολογικό για τον θόρυβο των δωματίων. Το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία των σιωπηλών έκδοση αποσπασμάτων από γνωστούς κατασκευαστές (GAGGENAU, AEG, η Siemens, και άλλα.) Δεν υπερβαίνει τα 44 dBA, αυτοί οι κατασκευαστές κάνουν ό, τι είναι δυνατόν που θα ήταν φθηνή επιλογή λειτουργεί αρκετά ήσυχη, και το επίπεδο θορύβου της λειτουργίας τους δεν υπερβαίνει τα 70 dBA.

Οι δημιουργοί των κουκούλες προσπαθούν να δημιουργήσουν αξιόπιστους και σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων. Η δουλειά τους δεν είναι σχεδόν ακουστική, δεδομένου ότι είναι εξοπλισμένα με ειδικά έδρανα και ειδικούς "ακουστικούς σάκους" (παρεμβύσματα απορρόφησης ήχου) στην κοιλότητα του περιβλήματος και στο χώρο του κινητήρα.

Για να μειώσουμε αυτό το ποσοστό, δημιουργήσαμε κουκούλες με δύο ανεμιστήρες. Ο θόρυβος από τη λειτουργία τέτοιων συσκευών μειώνεται μειώνοντας τον αριθμό των στροφών του κινητήρα. Επιπλέον, η παραγωγικότητα των κουκούλες αυξάνεται.

Υπάρχουν σχεδόν απαλά κουκούλες όταν ο κινητήρας δεν είναι εγκατεστημένος στην κουκούλα, αλλά έξω από το δωμάτιο - στην έξοδο του αγωγού αερισμού (σοφίτα, βοηθητικά δωμάτια). Αυτές οι κουκούλες ονομάζονται κουκούλες με έναν εξωτερικό κινητήρα.

Ωστόσο, το πρόβλημα του θορύβου συνήθως δεν προκύπτει στο θόρυβο που δημιουργείται από την ίδια την κουκούλα, αλλά στον θόρυβο που δημιουργείται από τη ροή του αέρα στο σύστημα αγωγών. Εδώ εξαρτώνται πολύ από το σχεδιασμό τους (διατομή, μόδα, κλπ.). Εξαρτάται επίσης από το πώς συνδέεται ο απορροφητήρας - απευθείας στον εξαερισμό ή μέσω του συστήματος των ανεμιστήρων, και από ποιο υλικό κατασκευάζονται αυτά τα κουτιά.

Το επίπεδο θορύβου των κουζινών ελέγχεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους. Μετρείται με ειδική συσκευή που είναι εγκατεστημένη σε απόσταση 3 μέτρων από την κουκούλα εργασίας.