Μείωση της υγρασίας του αέρα

Για μια άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι απαιτεί ένα υγιές μικροκλίμα. Εξαρτάται άμεσα από την περιεκτικότητα σε υγρασία. Εάν είναι πολύ χαμηλά ή υψηλά, αυτό συνεπάγεται μια σειρά προβλημάτων. Ειδικά συχνά οι ενοικιαστές διαμερισμάτων και ιδιοκτητών χώρων (εμπορικών, αποθηκών ή άλλων) αντιμετωπίζουν υψηλή υγρασία. Ως αποτέλεσμα, οι τοίχοι καλύπτονται με μούχλα, η οποία χαλάει ακόμη και ισχυρά υλικά. Επίσης, η υπερβολική υγρασία προκαλεί σχηματισμό συμπύκνωσης στην οροφή. Υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι, πολλαπλασιάζονται διάφορα μικρόβια. Μπορούν, με τη σειρά τους, να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Για να μειωθεί η υγρασία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε σοβαρότητα, επειδή αγνοώντας αυτό το δείκτη θα επηρεάσει την υγεία των ανθρώπων και την κατάσταση του σπιτιού. Σχετικά με το πώς μπορείτε να μειώσετε την υγρασία στο δωμάτιο, θα συζητηθεί παρακάτω.

Πώς να μειώσετε την υγρασία του αέρα

Πρώτα πρέπει να μάθετε τον λόγο για την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί να είναι ριζωμένη τόσο μέσα στο σπίτι και εξαρτάται από τις συνθήκες στο σπίτι, και έξω, και είναι συνέπεια των εξωτερικών δεικτών θερμοκρασίας και υγρασίας. Οι πιο συχνές εσωτερικές αιτίες υψηλής υγρασίας είναι:

 • Ο ανεπαρκώς οργανωμένος αερισμός - εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού το εγκαταστήσει ανεξάρτητα, συνιστάται να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει την ορθότητα της σύνδεσης και λειτουργίας του εξοπλισμού.
 • Συχνή ξήρανση του πλυντηρίου ρούχων - σε μερικά διαμερίσματα με παλιά διάταξη, η μπανιέρα δεν χωρίζεται από την κουζίνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η υγρασία των πραγμάτων εξαπλώνεται μέσω όλων των δωματίων. Αλλά ακόμη και αν το λουτρό βρίσκεται ξεχωριστά, ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αφήνουν συχνά την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Και πάλι, η υγρασία εξατμίζεται έξω από ένα δωμάτιο.
 • Η θέση των παραθύρων στη βόρεια πλευρά - λιγότερο ήλιος εισχωρεί στο δωμάτιο και ως αποτέλεσμα, η υγρασία του μικροκλίματος αυξάνεται.
 • Η παρουσία του ενυδρείου - από αυτό εξατμίζεται το νερό, εμποτίζοντας στους τοίχους και την οροφή του σπιτιού.
 • Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων - μην ξεχνάτε ότι η υγρασία εξατμίζεται όταν αναπνέετε ανθρώπους. Εάν υπάρχουν πολλά από αυτά στο διαμέρισμα και το ίδιο το δωμάτιο είναι μικρό, η πιθανότητα μιας μικροκλιματικής δυσλειτουργίας είναι υψηλή.

Υπάρχουν επίσης εξωτερικές συνθήκες που επηρεάζουν το επίπεδο υγρασίας του δωματίου. Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειωθεί:

 • Τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής - σε ορισμένες πόλεις παρατηρούσαν υψηλή υγρασία όλο το χρόνο.
 • Κατά τη διάρκεια βροχής, χιονόπτωσης και απόψυξης υπάρχει γενική αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα.
 • Ένα σημαντικό σημείο είναι η παρουσία αλατιού στο σκυρόδεμα - αν το σπίτι χτίστηκε το χειμώνα, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι οικοδόμοι πρόσθεσαν αλάτι στο σκυρόδεμα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αύξηση της αντοχής του υλικού. Ωστόσο, το αλάτι έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - οι τοίχοι είναι υγροί εξαιτίας αυτού. Με τα χρόνια περνά, αλλά τα πρώτα 3-5 χρόνια υψηλής υγρασίας δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • Σφάλματα στην κατασκευή - αυτό περιλαμβάνει την κακή ποιότητα στεγάνωση των τοίχων από το υπόγειο και μια λεπτή, συχνά διαρρέουσα οροφή. Αυτά τα ελαττώματα δεν μπορούν να αποκατασταθούν, καθώς τα ελαττώματα είχαν διαπραχθεί κατά την κατασκευή του κτιρίου. Θα μπορέσετε να εξομαλύνετε το πρόβλημα επιλέγοντας πρόσθετο εξοπλισμό για αφυγραντικό αέρα.

Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών να μειώσουν την υγρασία στο δωμάτιο;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για το πώς να απαλλαγείτε από αυτήν την περίσταση:

 • Μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο.
 • Ρυθμίστε τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Να οργανωθεί ο υποχρεωτικός αερισμός (αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός πλοίαρχου ή ανεξάρτητα).
 • Τοποθετήστε έναν αφυγραντήρα αέρα, ο οποίος θα καθαρίσει τον αέρα της σκόνης και θα γίνει καλός βοηθός στον έλεγχο του μικροκλίματος.
 • Εάν υπάρχει κλιματιστικό, ρυθμίστε περιοδικά τη λειτουργία ψύξης.

Αυτές είναι οι κύριες επιλογές για τη μείωση της υγρασίας. Στη συνέχεια, προσφέρουμε να εξετάσουμε λεπτομερέστερα άλλους τρόπους αντιμετώπισης του αναφερόμενου προβλήματος για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση: ένα δωμάτιο, ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα.

Σε εσωτερικούς χώρους

Η αγορά ή η ενοικίαση χώρων για αποθήκες, εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η αρχική τους κατάσταση. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα διατηρηθεί και θα διαρκέσει πολύ. Εάν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο έχει αυξηθεί, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν δίνει προσοχή σε αυτό, ο ίδιος breakoms στις επόμενες πρόσθετες δαπάνες. Μόλις παρατηρηθούν τα πρώτα σημάδια αλλαγής του μικροκλίματος, είναι απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα στην αρχή της εμφάνισής του και όχι όταν τα τοιχώματα έχουν ήδη καλυφθεί με μύκητες.

Πώς να μειώσετε αποτελεσματικά την υγρασία στο δωμάτιο:

 • Αλλάξτε το σχέδιο ή το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού. Κατά κανόνα, η φυσική ροή αλλάζει σε αναγκαστική.
 • Μετά την αντικατάσταση του φυσικού εξαερισμού με μηχανικό, θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα πηνίο ανεμιστήρα - ένα κλιματιστικό με αγωγό. Συνιστάται επίσης η αύξηση της απόδοσης με τη βοήθεια συσκευών απορρόφησης υγρασίας ή, με άλλα λόγια, αφυγραντήρων αέρα. Ας δώσουμε προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η επιλογή είναι σχετική για τη χειμερινή περίοδο.
 • Όσο για την καλοκαιρινή καυτή περίοδο, εδώ οι ιδιοκτήτες θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν δύο πηνία ανεμιστήρων διπλού κυκλώματος που θα ψύξουν τις μάζες αέρα εισόδου του εισερχόμενου αέρα και στη συνέχεια θα τους θερμάνουν.
 • Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση αποξηραντικών με μονοκλωνικά στοιχεία. Η χωρητικότητα των ειδικών απορροφητών υγρασίας πρέπει να είναι 2000-3000 m³ / h. Ο εξοπλισμός βρίσκεται πάνω από τις ζώνες προβλημάτων.

Για την επίλυση του προβλήματος σε μεγάλες αποθήκες, εμπορικούς χώρους ή θερμοκήπια, η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα πρέπει να μειωθεί. Στη συνέχεια, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να μειωθεί στο 30%.

Στο σπίτι

Συχνά, οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και ιδιωτικών κατοικιών διαπιστώνουν ότι μέσα στο περίβλημα είναι πολύ υψηλή υγρασία. Δεν είναι δύσκολο να λύσουμε το πρόβλημα, αρκεί να ελέγξουμε τη λειτουργία ορισμένων συστημάτων και, εάν χρειάζεται, να εγκαταστήσουμε πρόσθετο εξοπλισμό.

Τι συνιστάται να κάνετε για να ελέγξετε το μικροκλίμα στο σπίτι:

 • Την άνοιξη και το καλοκαίρι, αερίστε το εξοχικό σπίτι πιο συχνά.
 • Το χειμώνα, εγκαταστήστε ένα ψυγείο.
 • Εξοπλίστε την κουζίνα με μια κουκούλα, η οποία είναι ένας καλός βοηθός στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, και επίσης η εργασία της παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα.
 • Κανονικά καθαρίστε τον εξαερισμό από τη συσσωρευμένη σκόνη.
 • Αγοράστε οικιακά φυτά που δεν χρειάζονται συχνά πότισμα, για παράδειγμα, κάκτοι.
 • Ελέγξτε τη δυνατότητα συντήρησης των σωλήνων αποχέτευσης και ανακαλύψτε εάν έχει σημειωθεί διαρροή.
 • Ξηραμένα πλυμένα ρούχα στο μπαλκόνι ή στην κλειστή ταράτσα.

Αν το σπίτι αρχίσει τις καλλυντικές επισκευές, θα πρέπει να προτιμάτε μόνο τα φυσικά υλικά του φινιρίσματος. Απορροφούν καλύτερα την υγρασία εξάτμισης και στεγνώνουν ταχύτερα.

Ένας άλλος τρόπος για τη μείωση της υγρασίας του αέρα είναι η αγορά απορροφητικών φαρμάκων. Το καθήκον τους είναι να απορροφούν την υπερβολική υγρασία. Τα μέσα πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών και υλικού.

Στο διαμέρισμα

Οι συστάσεις για τη μείωση της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα είναι παρόμοιες με τις χρήσιμες συμβουλές για σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το διαμέρισμα είναι ευκολότερο να ρυθμίσει το μικροκλίμα λόγω του μικρότερου μεγέθους του.

 • Επιλογή και εγκατάσταση αφυγραντήρα αέρα. Το κόστος του εξοπλισμού εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή, την ικανότητα και το μοντέλο του. Οι αφυγραντήρες πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών, καθώς και σε υπεραγορές καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.
 • Αγοράστε ένα θερμαντικό σώμα - ιδιαίτερα κατάλληλο για διαμερίσματα που βρίσκονται σε πόλεις με συνεχώς υψηλή υγρασία.
 • Εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα - όπως στην περίπτωση ιδιωτικών κατοικιών, το διαμέρισμα πρέπει να αερίζεται τακτικά. Αυτό μπορεί να γίνει 3-6 φορές την ημέρα. Είναι επιθυμητό να αφήσετε τα παράθυρα ανοικτά για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Μεταξύ των λαϊκών μεθόδων για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας, μπορείτε να θυμηθείτε τη χρήση αλατιού και ζάχαρης. Νωρίτερα, όταν πρόσθετος εξοπλισμός με τη μορφή αφυγραντήρων και θερμαντήρων δεν ήταν διαθέσιμος σε ευρύτατο τμήμα του πληθυσμού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια μέσα. Πασπαλίστε τη ζάχαρη ή το αλάτι σε μεγάλα δοχεία και βάλτε το γύρω από το διαμέρισμα. Λόγω της ρευστότητας, το αλάτι και η ζάχαρη απορροφούν τέλεια την υγρασία. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πλέον παρωχημένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Αυξημένη ή μειωμένη υγρασία αέρα - η επίδραση στον άνθρωπο

Η βέλτιστη υγρασία στους χώρους κατοικίας ή εργασίας είναι 50-60% το φθινόπωρο και το χειμώνα και 35-40% την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το μικροκλίμα μετράται με υγρόμετρο. Για το ανθρώπινο σώμα, τόσο η υγρασία όσο και ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβείς. Εάν υπάρχει παραβίαση των επιτρεπόμενων παραμέτρων του μικροκλίματος, είναι απαραίτητο να διορθωθεί η κατάσταση με τους προαναφερθέντες τρόπους.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, σε μια κατοικία ή ένα διαμέρισμα η αυξημένη υγρασία αντανακλάται στην εμφάνιση των χώρων. Αλλά το χειρότερο είναι ότι βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Συνέπειες της υψηλής υγρασίας:

 • Μειωμένες προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ένα άτομο γίνεται ευάλωτο και εύκολα κρυώνει.
 • Εμφανίζονται αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Ο μυκητιασμός μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
 • Υπάρχουν δερματικές λοιμώξεις.
 • Αυξημένος κίνδυνος συχνών δηλητηριάσεων, επειδή λόγω της υψηλής υγρασίας, τα τρόφιμα επιδεινώνονται γρήγορα και καθίστανται μούχλα.

Δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη η χαμηλή υγρασία στο σπίτι. Δεν είναι επίσης καλός.

Τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που συμβαίνουν με τον ξηρό αέρα:

 • Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος, ξεφλούδισμα του.
 • Ανάπτυξη χρόνιου βήχα.
 • Γρήγορη κόπωση.
 • Ξήρανση των βλεννογόνων.
 • Ανάπτυξη οφθαλμικών παθήσεων, μειωμένη όραση.
 • Ανάπτυξη αλλεργίας στη σκόνη.

Γίνεται σαφές ότι για να διατηρηθεί η καλή υγεία είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το μικροκλίμα στην αίθουσα. Διαφορετικά, ένα άτομο θα πάρει μια ολόκληρη σειρά των προβλημάτων μέχρι τις χρόνιες ασθένειες.

Έτσι, είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο υγρασίας που περιέχεται στον αέρα. Μετρώντας το με ένα υγρόμετρο και σημειώνοντας αύξηση της υγρασίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αγνοηθούν αυτές οι πληροφορίες. Καταρχάς, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ανεξάρτητα. Εάν δεν βοηθήσουν, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Θα ελέγξουν τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, θα εγκαταστήσουν ένα στεγνωτήριο αέρα ή θα βοηθήσουν στην επιλογή του ψυγείου. Ως αποτέλεσμα, το μικροκλίμα εξομαλύνεται και η υγεία των ιδιοκτητών δεν θα απειληθεί.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα με προσιτά μέσα

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες! Την άλλη μέρα μίλησα με έναν φίλο που ξεκίνησε μια μεγαλοπρέπεια επισκευή. Αποδείχθηκε ότι όλα δεν είναι τόσο απλά: έχουν μούχλα στο διαμέρισμά τους, έτσι αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό με ώθησε να σας πω για την τρομερή υγρασία στο διαμέρισμα πώς να το ξεφορτωθείτε.

Κίνδυνος υγρασίας

Όταν το διαμέρισμα είναι συνεχώς υψηλή υγρασία, αργά ή γρήγορα θα υπάρξει υγρασία.

Επηρεάζει αρνητικά το σπίτι σας από την επιδείνωση ξύλινα έπιπλα και δερμάτινα προϊόντα της, γύψο γίνεται χαλαρά και να πέσει, να πέσουν ταπετσαρία και τα πατώματα μπορεί να οδηγήσει, πάει άσχημα βιβλία, περιοδικά και έγγραφα που έρχονται γρήγορα σε προϊόντα ακατάλληλα για χρήση. Και, φυσικά, το χειρότερο - δεν υπάρχει μούχλα και μύκητες.

Επιπλέον, η κατάσταση του νοικοκυριού επιδεινώνεται επίσης. Αυτό το μικροκλίμα μπορεί να προκαλέσει λιπαρό δέρμα και αυξημένη λιπαρότητα των μαλλιών, προκαλεί δερματικά εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και διαταράσσει τα αναπνευστικά όργανα.

Ο ακατέργαστος αέρας απλά λατρεύει τα μικρόβια και έτσι οι αγαπημένοι σας είναι πιο συχνά άρρωστοι. Και φυσικά, η υγρασία συνοδεύει τη δυσάρεστη οσμή.

Από πού προήλθε αυτό το πρόβλημα;

Οι αιτίες της υγρασίας μπορεί να είναι διαφορετικές. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να ελέγξετε από πού ήρθε το διαμέρισμά σας: έξω ή μέσα.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσετε μια μικρή εμπειρία: να επισυνάψετε λίγες ώρες γυαλιού στον τοίχο, που συνορεύει με το δρόμο. Στη συνέχεια, εξετάστε το αποτέλεσμα: εάν υπήρχε υγρασία στον τοίχο, η υγρασία στο δωμάτιο ήρθε από το εξωτερικό.

Τόσο συχνά συμβαίνει στα διαμερίσματα γωνιά, και επίσης αν λάθη κατά την κατασκευή του σπιτιού. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμη και να αντιμετωπίσετε τέτοιες ατέλειες.

Εάν η περιοχή του τοίχου είναι στεγνή, τότε πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι στους χώρους. Συνήθως αυτό είναι ένα από αυτά:

 1. τακτική πλημμύρα του υπογείου.
 2. Δεν υπάρχει αερισμός στο διαμέρισμα ή είναι βρώμικο και δεν λειτουργεί καλά.
 3. Πλημμύρες από γείτονες από την κορυφή (ή από την οροφή, στην περίπτωση του επάνω ορόφου).
 4. ακατάλληλη εγκατάσταση συσκευών κουζίνας (αποκλεισμένος αερισμός).
 5. κλειστό κατά την επισκευή του σωλήνα, και τώρα δεν υπάρχει ορατή διαρροή.
 6. κακή ποιότητα των εγκαταστάσεων υγιεινής (το λουτρό στενότερα γειτονεύει στον τοίχο, λόγω του τι είναι κάτω από αυτό μόνιμες λακκούβες)?
 7. συνεχή ξήρανση του πλυντηρίου σε μεγάλο αριθμό κατοικιών.
 8. ένα θερμοκήπιο λουλουδιών (ναι, πώς δεν θα εκπλαγείτε, αλλά μερικές φορές με λουλούδια πολύ ζωντανή, και δημιουργούν ένα πολύ υγρό κλίμα στο διαμέρισμα).

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τον εξαερισμό και τους σωλήνες: εάν όλα αυτά λειτουργούν σωστά. Αν ο λόγος είναι σε αυτούς, τότε θα πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα προβλήματα.

Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Φρέσκο ​​αέρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας και υγρασίας είναι ο κανονικός αερισμός του διαμερίσματος.

Ανοίξτε τα παράθυρα μέχρι να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορεί στα δωμάτια. Ειδικά αφορά το μπάνιο: τουλάχιστον για μερικές ώρες αφήστε το ανοιχτό (ή, για παράδειγμα, τη νύχτα), τότε η υπερβολική υγρασία θα πάει μακριά.

Εάν ζείτε σε μια μητρόπολη και φοβόμαστε τη μόλυνση του αερίου, το κοντίσιονερ θα βοηθήσει: θα στηρίξει όχι μόνο την απαραίτητη θερμοκρασία, αλλά και να στεγνώσει τον αέρα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αλπικό παράθυρο: θα βοηθήσει τέλεια να αντιμετωπίσει τα ρεύματα κατά την κρύα εποχή.

Θέρμανση δωματίου

Η θερμότητα είναι ο κύριος τρόπος για την καταπολέμηση της υγρασίας και της υγρασίας.

Και δεν έχει σημασία αν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης ή ηλιακό φως. Η δεύτερη, παρεμπιπτόντως, είναι πιο επιθυμητή: οι μπαταρίες κινδυνεύουν να στεγνώσουν τον αέρα. Επομένως, φροντίστε να ανοίξετε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο μπάνιο, ο θερμαντήρας πετσετών θα κάνει καλά. Εάν το πρόβλημα παραμένει στο υπόγειο, θα πρέπει να αγοράσετε μια θερμάστρα και επιπλέον να την συμπεριλάβετε στην εκτός εποχής: υγρασία στα υπόγεια το φθινόπωρο και την άνοιξη αυξάνεται.

Σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η ιδανική κουζίνα είναι η κουκούλα κουζίνας: δεν αφαιρεί μόνο τις οσμές, αλλά και την υπερβολική υγρασία.

Καθαρισμός σε ένα δωμάτιο όπου η υγρασία, είναι καλύτερα να πραγματοποιηθεί με "ξήρανση" σημαίνει: υδατικά διαλύματα με χλώριο, μαγγάνιο ή ξύδι. Μπορούν να σκουπιστούν ως δάπεδα και έπιπλα. Και το τελικό στάδιο θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός της περίσσειας νερού με ένα ξηρό πανί.

Και, φυσικά, προσπαθήστε να μην στεγνώνετε καθημερινά στο διαμέρισμα. Εάν δεν υπάρχει ακόμα μπαλκόνι ή loggia, δοκιμάστε να πλένετε λιγότερο συχνά (για παράδειγμα, 2 φορές την εβδομάδα, όχι κάθε μέρα). Και η ιδανική επιλογή για εσάς είναι ένα πλυντήριο ρούχων με λειτουργία ξήρανσης!

Εξαλείψτε την υγρασία στο ντουλάπι

Η υγρασία στο ντουλάπι είναι επίσης ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Τα πράγματα μπορεί να είναι βρεγμένα και ακόμη και να έχουν μια δυσάρεστη οσμή. Ο χειρισμός με αυτό θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε καλά μετά το πλύσιμο και το σιδέρωμα με ζεστό σίδερο με ατμό. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βάλει τα πράγματα στο ντουλάπι υγρό.

Υγρασία και επισκευή

Εάν πρέπει να επισκευάσετε, τότε σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του μεγάλου γεγονότος. Μετά από όλα, αν το διαμέρισμα είναι επιρρεπής σε υγρασία, τότε σε αυτό το στάδιο το πρόβλημα μπορεί να προληφθεί.

 1. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με αντιρρυπαντικά μέσα (αλλά θυμηθείτε ότι είναι τοξικά, ακολουθήστε τις οδηγίες).
 2. Εάν έχετε υγρασία από το δρόμο, τότε θα πρέπει να μονώσετε τους τοίχους, ώστε να αποφύγετε τη συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας.
 3. Δώστε προτίμηση στα φυσικά υλικά, διότι αναπνέουν. Έτσι, για παράδειγμα, τώρα υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα πλαστικά παράθυρα, των οποίων η διαπερατότητα αέρα είναι αμφίβολη, - ξύλινα παράθυρα με παράθυρα με διπλά τζάμια.

Οι βοηθοί σας στην καταπολέμηση της υγρασίας

Επιπλέον, μπορείτε να εξαλείψετε την υγρασία με λαϊκές θεραπείες.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να οργανώσει ζάχαρη, αλάτι ή καφέ γύρω από τα δωμάτια. Έχετε μάλλον παρουσιάσει μια σακούλα αλατιού στη μέση του δωματίου; Αυτό, φυσικά, είναι ένα ακραίο μέτρο. Προσπαθήστε να παίξετε με τις λεπτομέρειες: οι κόκκοι καφέ μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο ή ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού.

Ένας άλλος από τους καλύτερους απορροφητές της υγρασίας είναι το silica gel. Χρησιμοποιείται ενεργά ακόμη και στη βιομηχανία. Θυμάστε τόσο μικρές τσάντες από χαρτί με μπάλες σε κιβώτια με παπούτσια; Αυτό είναι.

Αυτοί οι φάκελοι μπορούν να τοποθετηθούν σε ντουλάπα με λινά ή σε αθλητική τσάντα, την οποία μεταφέρετε μαζί σας για εκπαίδευση. Και φυσικά στα παπούτσια! Και ναι, χύνεται ακόμη και σε ένα δοχείο και βάλτε το κάτω από ένα λουτρό. Σε τόσο μεγάλους όγκους μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, επειδή χρησιμοποιείται για απορρίμματα γάτας.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα όταν είστε βέβαιοι ότι δεν τρώγονται από μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Εάν σας αρέσουν τα λουλούδια, τότε με υγρασία επιλέξτε φυτά που δεν χρειάζεται να ποτίζονται συχνά. Οι κάκτοι δεν ταιριάζουν ποτέ. Επίσης, υπάρχουν λουλούδια που απορροφούν την υγρασία από τον αέρα: είναι φτέρη, σύγκονιο, γεράνι.

Βελτιώστε το μικροκλίμα στο διαμέρισμα και τα αιθέρια έλαια που ανανεώνουν τον αέρα και σκοτώνουν τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς: δέντρο τσαγιού, ευκάλυπτος, έλατο, γκρέιπφρουτ.

Και ναι, η τεχνολογία για να σας βοηθήσει: τώρα σε οποιοδήποτε κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα. Οι τιμές για αυτές είναι αρκετά αποδεκτές, μπορείτε να βρείτε επιλογές για οποιοδήποτε πορτοφόλι.

Όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στην εξουσία: όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν αυτόματα μοντέλα, παρακολουθούν το επίπεδο υγρασίας και ενεργοποιούν τον εαυτό τους. Αυτό, παρεμπιπτόντως, μπορεί ακόμη και να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια.

Ελπίζω, η συμβουλή μου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο δυσάρεστο πρόβλημα και να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα. Όλα τα καλύτερα για σένα, αγαπητέ μου!

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία, την υγρασία και δυσάρεστες συνέπειες σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι

Όλοι ονειρεύονται ένα άνετο και άνετο σπίτι. Αλλά ακόμα και τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα δεν είναι ασφαλισμένα για την εμφάνιση μούχλας λόγω της πολύ μεγάλης υγρασίας των χώρων. Αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει μέσω αποτελεσματικών λαϊκών μεθόδων και βιομηχανικών εργαλείων.

Αιτίες υγρασίας

Το κανονικό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν είναι μεγαλύτερο από 60%. Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στο 45%. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, ένα άτομο θα αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αλλά αν είναι υψηλό, δημιουργούνται βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη της υγρασίας, και ως εκ τούτου μύκητες, σε χώρους κατοικίας.

Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μύκητα

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • ζημιές σε σωλήνες νερού και ακατάλληλα εγκατεστημένα οικιακά υδραυλικά συστήματα.
 • κανονική ξήρανση των κλινοσκεπασμάτων σε χώρους διαβίωσης.
 • συχνή κολύμβηση.
 • η παρουσία στο διαμέρισμα των ενυδρείων και ένα μεγάλο αριθμό των εσωτερικών φυτών?
 • μη μονωμένα διάκενα και ρωγμές.

Υψηλή υγρασία σχηματίζεται επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, είναι συχνά καλό να αερίζετε το δωμάτιο. Αλλά αν το ανώτατο όριο τρέχει, να απαλλαγούμε από την υγρασία δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Η εμφάνιση της συμπύκνωσης στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το χειμώνα διευκολύνει επίσης την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων.

Πού εμφανίζεται το καλούπι;

Τις περισσότερες φορές, μούχλα μπορεί να βρεθεί στους τοίχους και τα παράθυρα, στην οροφή και το πάτωμα. Μερικές φορές ο μύκητας εξαφανίζεται κάτω από το τάπητα, στο σωρό, πίσω από την ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα στους τοίχους, καθώς και σε ντουλάπια και ράφια. Όταν ανιχνεύεται μούχλα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του μύκητα και να απομακρυνθεί πλήρως.

Γιατί μπορεί να εμφανιστεί υγρασία στο σπίτι - βίντεο

Οδηγίες για τη μείωση της υγρασίας σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

 1. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εσωτερικής υγρασίας είναι ο τακτικός αερισμός. Ο ποιοτικός αερισμός των χώρων βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας
 2. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τη μόνωση των πηγών υγρασίας. Αν ο τοίχος του χώρου είναι υγρός εξαιτίας δυσλειτουργιών των σωλήνων ύδρευσης ή υπονόμων, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη θραύσεων, τα οποία τελικά θα αποστραγγίζουν τον τοίχο. Αλλά αν η υγρασία εμφανίζεται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, λόγω της εγγύτητας των υπογείων υδάτων, ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος θα λιώσει η μόνωση των τοίχων και της θεμελίωσης των αδιάβροχα υλικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε ειδικευμένα καταστήματα Κατασκευή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται να κανονιστεί η πρόσθετη θέρμανση του δωματίου, η οποία θα επιτρέψει την ξήρανση των άψητων γωνιών και την αποφυγή περαιτέρω ανάπτυξης του μύκητα. Η πρόσθετη θέρμανση των χώρων θα μειώσει την υγρασία και θα στεγνώσει τα υγρά τμήματα των τοίχων και των δαπέδων
 3. Για να αποσαφηνιστεί η αιτία για τα τοιχώματα περιβλήματος καλύπτονται με υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο: να προσκολληθούν στην εσωτερική επιφάνεια του τοίχου με ταινία το πλαστικό φύλλο 50 cm μήκους, αφαιρέστε και ελέγξτε την κατάσταση της επιφάνειας κάτω από αυτήν σε λίγες ημέρες. Εάν είναι ξηρό, η αιτία του καλουπιού είναι ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν είναι υγρό, τότε ο λόγος έγκειται στην διήθηση του νερού μέσω του τοίχου. Για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υδατοαπωθητικά χρώματα ή σοβάδες, το οποίο περιλαμβάνει σιλικόνη ή συνθετικό λάτεξ. Για να αποφευχθεί η υγρασία μέσα, αυτά τα κεφάλαια εφαρμόζονται επίσης στους εξωτερικούς τοίχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η διεξαγωγή συνολικών εργασιών επισκευής. Τα υδατοαπωθητικά χρώματα και οι γύψοι προστατεύουν τους τοίχους από τους μύκητες
 4. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πρέπει να θυμούνται ότι τα πήλινα δάπεδα είναι εξαιρετικοί αγωγοί υγρασίας. Για το λόγο αυτό, είναι επιθυμητό να καλύπτονται με πολυμερή υλικά ή σκυροδέματα. Το δάπεδο από σκυρόδεμα δεν επιτρέπει υπερβολική υγρασία
 5. Οι ρωγμές πρέπει να απομακρύνονται με διαλύματα που σκληρύνουν όταν έρχονται σε επαφή με ένα υγρό περιβάλλον. Για τοίχους εφαρμόστε διάλυμα γύψου. Όταν σφραγίζετε ελαττώματα που βρίσκονται στις αρμούς τοίχων και δαπέδων, συνήθως χρησιμοποιείτε εποξειδικά υλικά. Ποιότητα σφράγιση των ρωγμών θα αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι
 6. Οι λόγοι για την υπερβολική υγρασία μέσα στα ξύλινα κτίρια είναι οι ραφές μικρής ραφής μεταξύ των κορμών και ο ανεπαρκής αερισμός. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ειδικά αντισηπτικά φάρμακα και λευκαντικά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μύκητα, για παράδειγμα, Bioshit, Neomid, Remmers ή Prosept. Η στεγανοποίηση των αρμών μεταξύ των κορμών και η επεξεργασία του ξύλου με ειδικές ενώσεις θα αποτρέψουν την εμφάνιση υγρασίας μέσα στο σπίτι
 7. Σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε σπίτια φτιαγμένα από τούβλα, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα, με αυξημένη υγρασία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για την καταστροφή της υπερβολικής υγρασίας σε μπάνια, τουαλέτες και στην κουζίνα. Οι αφυγραντήρες θα αντιμετωπίσουν την υπερβολική υγρασία σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο διαμέρισμα - βίντεο

Μύκητας κάτω από το λινέλαιο

Συχνά ανεπιθύμητη υγρασία συσσωρεύεται κάτω από το λινέλαιο. Είναι εκεί που δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας, είναι τελείως αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτό και είναι απαραίτητο να αλλάξουμε την επικάλυψη. Συνιστάται να ακολουθείτε σημαντικές συστάσεις:

 • στα δάπεδα, που επηρεάζονται από μούχλα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θέσει παλιά υλικά?
 • ο μύκητας πηγαίνει συχνά στους τοίχους, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κόβουμε το κάτω μέρος της ταπετσαρίας δίπλα στα πλίνθια.
 • όταν εγκαθιστάτε ένα νέο λινέλαιο, είναι επιθυμητό να το επεξεργαστείτε με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
Για να αφαιρέσετε το μύκητα κάτω από το λινέλαιο, θα πρέπει να αλλάξετε το δάπεδο

Μύκητας κάτω από την ταπετσαρία

Εάν το καλούπι που σχηματίζεται κάτω από την ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια των μαύρων σημείων με μία από τις ακόλουθες λύσεις:

 • της σκόνης απορρυπαντικού και χλωρίου (1-2 κουταλιές της σούπας χλώριο και 30-50 γραμμάρια..) - για να διαλυθεί το ξηρό μίγμα από 3 λίτρα κρύο νερό, χωρίς να ξεχνάμε τις συσκευές ασφαλείας με τη μορφή ενός αναπνευστήρα και γάντια.
 • από ½ ράβδο σαπουνιού, 100 γραμμάρια σόδα και 5 λίτρα νερού.

Οπλισμένος με αρκετές καθαρό πανί και σφουγγάρι, να καθαρίζονται και ξηρό τοιχώματα μέσω της εγχώριας θερμαντήρα ή μια υπέρυθρη συσκευή τότε πρέπει να εφαρμόζει ένα αντιμυκητιακό φάρμακο, π.χ., Furatsilinom ή νυστατίνη.

 1. Καλά διαλύστε 4-6 δισκία σε 0,5 λίτρα ζεστού νερού.
 2. Προσθέστε άλλα 3-5 λίτρα νερού.
 3. Για να επεξεργαστείτε μια λύση ενός τοίχου μιας θέσης. Αντί αυτών των φαρμάκων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό.
 4. Επιφάνειες που πρέπει να στεγνώσουν σχολαστικά.
 5. Εφαρμόστε ένα αστάρι για να κολλήσετε την ταπετσαρία. Κατά την επιλογή της σωστής σύνθεσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα που περιέχουν αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Χύτευση σε πλαστικά παράθυρα

Εάν το καλούπι σχηματίστηκε σε πλαστικά παράθυρα και πλαγιές, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως.

 1. Αφαιρέστε τους ορατούς μυκητικούς λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου σε αναλογία 5: 1.
 2. Για την επεξεργασία παραθύρων με έτοιμες αντιμυκητιακές ενώσεις (Vincents, TEX, Polyline, Dufa) ή κατασκευάζονται ανεξάρτητα.

Στο σπίτι, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα για τέτοιες συνταγές:

 • 0,2 λίτρα βορικού και 70% οξικού οξέος ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 g φθοριούχου νατρίου και θειικού χαλκού ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 ml θειικού χαλκού και οικιακού λευκαντικού ανά 1 λίτρο νερού.

Η επιλεγμένη σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια των πλαστικών πλαισίων και των πλαγιών με μια βούρτσα. Για να αποφύγετε ξανά την εμφάνιση μούχλας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαστίχες στεγάνωσης με βάση το καουτσούκ. Μέσω τέτοιων μέσων είναι δυνατή η παροχή επιφανειών με αδιάβροχη επικάλυψη.

Μην ξεχνάτε τα μέσα προστασίας - γάντια και μάσκα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, αερίστε το δωμάτιο για 40 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση σε παράθυρα PVC - βίντεο

Μορφή στο μπάνιο

Όταν το μούχλα εμφανίζεται στο μπάνιο, είναι επίσης δυνατό να γίνει χωρίς επιφανειακή επεξεργασία με αντιμυκητιακές ενώσεις. Εάν ο μύκητας σχηματίστηκε στην οροφή, θα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με το γύψο, αφού έχουν καθαρίσει τις πληγείσες περιοχές από το σφραγιστικό και το χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι σωληνώσεις και οι μίξερ δεν διαρρέουν, για να αποφευχθούν θραύσεις. Οι θέσεις των αρθρώσεων των πλαστικών εξαρτημάτων μπορούν να επεξεργαστούν με ένα στεγανωτικό.

Τι να κάνετε αν σχηματιστεί ένα μαύρο καλούπι στο μπάνιο - βίντεο

Μορφή στο υπόγειο

Εάν το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο.

 1. Διαλύεται σε 10 λίτρα νερού 250 ml φορμαλίνης 40%.
 2. Αντιμετωπίστε τις πληγείσες περιοχές των τοίχων και τις στεγνώστε.
 3. Αφού τοποθετήσετε στους τοίχους του γύψου και εκτελέστε ένα ασβέστη της οροφής. Παροχή του δωματίου με καλό εξαερισμό, η επανειλημμένη εμφάνιση του καλουπιού δεν μπορεί να ανησυχεί.

Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία από το κελάρι - βίντεο

Αρχική διορθωτικά μέτρα για τον έλεγχο των μυκήτων και της εσωτερικής υγρασίας

Εκτός από τις βιομηχανικές ενώσεις, αποτελεσματικά και φθηνά προϊόντα που παράγονται στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των μύκητων.

 1. Λαμβάνετε 0,5 kg σαπούνι πλυσίματος, τρίψτε το και διαλύστε σε 5 λίτρα νερού.
 2. Βράστε την προκύπτουσα σύνθεση, ψύξτε την.
 3. Σε ζεστό καλοκαιρινό καιρό, βουρτσίστε πολλά στρώματα διαλύματος σαπουνιού σε μούχλα, χωρίς ταπετσαρία.
 4. Στη συνέχεια, καλύψτε τα με ένα μίγμα από 100 γραμμάρια στυπτηρία και 6 λίτρα νερού.

Αντιμετωπίστε την υγρασία με χλωριούχο ασβέστιο, τοποθετώντας το στις γωνίες. Για επαναλαμβανόμενη χρήση, πρέπει να στεγνώσει υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και μετά από πνιγμό. Ως υποκατάστατο κατάλληλο κάρβουνο και ασβέστη. Ωστόσο, κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι ουσίες αυτές να μην είναι διαθέσιμες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποτρέψτε την εμφάνιση μούχλας

 1. Για να αποφύγετε το καλούπι, ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με ένα υδρόμετρο.
 2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλός αερισμός και επαρκές φως του ήλιου.
 3. Στο μπάνιο και στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες, ελέγχετε τακτικά την τάπα στους αεραγωγούς αερισμού, παρακολουθείτε την κατάσταση των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένοι.
 4. Διορθώστε ρωγμές στους τοίχους και τα δάπεδα.
 5. Όταν πραγματοποιείτε μεγάλες επισκευές, χρησιμοποιήστε υλικά με βάση τα ορυκτά για να ρυθμίσετε αποτελεσματικότερα το επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις.
 6. Φροντίστε για στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας.
 7. Ελέγχετε τακτικά τις πλαστικές σφραγίδες στα παράθυρα PVC, ελέγχετε την καταλληλότητά τους, κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.
 8. Κατά την πρώτη εμφάνιση του συμπυκνώματος, εξαλείψτε την αιτία της δημιουργίας του στο χρόνο.

Απλές και προσιτές μέθοδοι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του υπερβολικού επιπέδου υγρασίας στις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη επιβλαβών μύκητων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προϊόντων και ενώσεων, μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας. Η τακτική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αναμόρφωσης της μούχλας στο σπίτι σας.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Οι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει από καιρό ότι υπάρχουν δωμάτια στα οποία ένα άτομο αισθάνεται χειρότερα από το συνηθισμένο. Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν ότι είναι άβολα όταν έρχονται να επισκεφθούν, μετακινούνται σε ένα νέο διαμέρισμα. Συχνά στην επιδείνωση της υγείας είναι να κατηγορήσουμε τον αέρα, τον οποίο αναγκάζουμε να αναπνεύσουμε. Αν παρατηρήσατε ότι το διαμέρισμά σας έχει υψηλή υγρασία, ο μύκητας εμφανίστηκε στους τοίχους, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε την υγρασία από το διαμέρισμα. Μετά από όλα, το "λάθος" μικροκλίμα στο σπίτι προκαλεί μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα - ρινική συμφόρηση, αϋπνία, φτάρνισμα, γενική αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις.

Κανονική υγρασία στο περίβλημα

Σε ένα κτίριο κατοικιών, λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη υγρασία 60%. Μετρήστε αυτό το σχήμα χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Επιτρέπεται η μείωση της υγρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες στο 45%. Το ανθρώπινο σώμα επηρεάζεται αρνητικά τόσο από τον υπερβολικά ξηρό όσο και από τον πολύ υγρό αέρα. Ιδιαίτερα θα πρέπει να είναι εκείνοι που θέλουν να συμπεριλάβουν κλιματισμό. Αυτή η συσκευή έχει την ιδιότητα να "παίρνει" νερό από το δωμάτιο και να μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Εάν στεγνώνετε τα ρούχα στο σπίτι, κακή αέρα στο διαμέρισμα, ο αέρας μπορεί να είναι πολύ υγρός. Η αυξημένη υγρασία προκαλεί μύκητες.

Γιατί πρέπει να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Φτάνοντας στους πνεύμονες του ανθρώπου, ο μύκητας μούχλας προάγει την ανάπτυξη αλλεργικής ρινίτιδας και βρογχικού άσθματος. Εάν ένα άτομο ζει συχνά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας αέρα, είναι πιθανό ότι θα έχει περισσότερη ημικρανία, ρινική καταρροή, καρδιαγγειακό σύστημα.

Ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου υγρασίας στο σπίτι του. Αν οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο μια φορά την εβδομάδα, σήμερα κάνουν ένα ντους δύο φορές την ημέρα, συχνά πλένουν ρούχα κλπ.

Πηγές της υγρασίας στο διαμέρισμα:

 • Αναπνοή ενός ατόμου μέσω της επιφάνειας του δέρματος και των πνευμόνων.
 • Λαμβάνοντας μπάνιο ή ντους;
 • Πλύσιμο και ξήρανση ρούχων.
 • Φυτά, ενυδρεία;
 • Μαγειρική;
 • Εξωτερική ατμόσφαιρα.
 • Υπεραξία υπογείων υδάτων.

Πώς να μειώσει την υγρασία στο διαμέρισμα;

Σε μια οικογένεια τριών ατόμων, ο όγκος μισού λουτρού περνάει στον αέρα εβδομαδιαίως. Αυτό είναι περίπου 70-100 λίτρα.

Η υγρασία είναι ο κύριος παράγοντας για τη δημιουργία μούχλας. Για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς αυτό, πρέπει να μάθετε την αιτία της υγρασίας.

Βρείτε την αιτία και εξαλείψτε

Εάν η υγρασία στο σπίτι σας είναι ένα προσωρινό φαινόμενο που συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν μαγειρεύετε τα τρόφιμα, μπορεί να εξαλειφθεί με αερισμό του δωματίου ή με συσκευές θέρμανσης. Κύριο καθήκον σας είναι να αερίσετε καλά τις εγκαταστάσεις. Εάν η υγρασία συγκεντρωθεί στους τοίχους, η ροή αέρα πρέπει να είναι σημαντική. Ρυθμίστε ένα σχέδιο για αρκετές ώρες, ή ακόμα καλύτερα - για αρκετές ημέρες.

Αν το δωμάτιό σας δεν έχει ηλιακό φως και θερμότητα, αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει αυξημένη υγρασία. Για να μειώσετε την υγρασία στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε συσκευές θέρμανσης που μπορούν να θερμάνουν ολόκληρο το δωμάτιο.

Επιπλέον, η αιτία της υψηλής υγρασίας στο διαμέρισμα μπορεί να είναι μια αξιοθρήνητη κατάσταση της οροφής. Η αποστράγγιση αυτού του τμήματος του δωματίου είναι μια μάλλον πολύπλοκη διαδικασία. Μπορείτε απλά να επιχρίσετε επιπλέον το δωμάτιο. Είναι καλύτερα να περιμένετε για πλήρη ξήρανση του γύψου χωρίς έπιπλα. Αφαιρεί την υγρασία και στη συνέχεια αρχίζει να το απομακρύνει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια ακόμη αύξηση της υγρασίας.

Τα ερμητικά σφραγισμένα παράθυρα (π.χ. PVC) συχνά προκαλούν πρόσθετη υγρασία. Μετά από όλα, σε πολλά διαμερίσματα γίνεται εμπόδιο μεταξύ του δρόμου και του δωματίου. Είναι καλύτερο να παραγγείλετε άμεσα το πλαίσιο με ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού.

Θυμηθείτε πώς να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα, χρειάζεστε ακόμη και στο στάδιο των εργασιών επισκευής. Όλες οι συνθέσεις γύψου περιέχουν νερό, επομένως είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσει προσεκτικά το δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τη δημιουργία συμπυκνώματος.

Μειώστε την υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να χρησιμοποιεί σύγχρονα χημικά μέσα. Για παράδειγμα, η Henkel έχει αναπτύξει ένα νέο εργαλείο που βοηθά στην καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας που ονομάζεται "Stop-moisture". Αυτό είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει ένα σαρωτή και ένα απορροφητικό. Οι δραστικοί κρύσταλλοι παλεύουν με το σχηματισμό υπερβολικής υγρασίας. Η υγρασία συλλέγεται σε ειδικά δοχεία.

"Ξήρανση" το δωμάτιο: πώς να απαλλαγούμε από την υγρασία στο διαμέρισμα

Πριν αποφασίσετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα, πρέπει να μάθετε: η υγρασία προέρχεται από το εξωτερικό ή παράγεται εσωτερικά.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι γυαλιού, πιέστε το σφιχτά στον τοίχο και κρατήστε το για λίγο. Εάν μετά το διαχωρισμό του γυαλιού από τον τοίχο θα είναι υγρό, μπορείτε να είστε βέβαιοι: η υγρασία πηγαίνει από το εξωτερικό. Διαφορετικά, πρέπει να αναζητήσουμε μια εσωτερική αιτία.

Ποιος είναι ο λόγος

Τι μπορεί να προκαλέσει υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα; Πρώτα απ 'όλα, η απουσία ή κακή λειτουργία του εξαερισμού. Ελέγξτε για να ξεκινήσετε, μην το μπλοκάρει με ταπετσαρία ή με την εγκατάσταση συσκευών κουζίνας.

Ένας τέτοιος λόγος για την εξάλειψη είναι απλός: να κόψετε το απαραίτητο τετράγωνο στην ταπετσαρία στο χώρο της σχάρας εξαερισμού ή να κάνετε τη σωστή αφαίρεση των οικιακών συσκευών.

Ίσως σας αντλούν οι γείτονες από πάνω. Κοιτάξτε προσεκτικά το ανώτατο όριο σε ολόκληρο το διαμέρισμα, ειδικά στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα. Όταν εντοπίζετε υγρές κηλίδες στην οροφή ή τους παρακείμενους τοίχους, πηγαίνετε στο γείτονά σας για να μάθετε τη σχέση.

Η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιό σας θα μπορούσε να σχηματιστεί λόγω της κακής θερμομόνωσης των τοίχων, των ελαττωμάτων στις ραφές της οικοδόμησης κατοικιών. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να εξαλειφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Πώς να αποφύγετε

Αν στεγνώσετε το σπίτι μεγάλη ποσότητα ρούχων, η υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αξίζει να σκεφτούμε, ίσως υπάρχει ένας τρόπος για να τεντώσει το πλυντήριο εγκαίρως, και για το στέγνωμα των ρούχων δεν χρησιμοποιούν το μπάνιο, αλλά το μπαλκόνι.

Με τη χρόνια υγρασία στο σπίτι αξίζει να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα, κατά προτίμηση με αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Θα διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία στο διαμέρισμα.

Εάν η πηγή της υγρασίας είναι στο μπάνιο, εγκαταστήστε εκεί μια ηλεκτρική θερμαινόμενη πετσέτα. Δεν θα στεγνώσει μόνο τις πετσέτες, αλλά και τον αέρα στο δωμάτιο.

Οποιοδήποτε υγρό δωμάτιο πρέπει να θερμαίνεται περιοδικά, να στεγνώνει και να αερίζεται. Αυτό πρέπει να γίνει ακόμα και το χειμώνα. Όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε εξαερισμό. Θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την απορρόφηση της υγρασίας που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ισόγειο

Ο λόγος για την υγρασία στο διαμέρισμα του ισογείου είναι η πλημμύρα του υπογείου. Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, και οι καταγγελίες δεν δίνουν αποτελέσματα στη διοίκηση στέγασης, θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση μιας στεγάνωσης. Αλλά δεν δίνει πλήρη εγγύηση για την υγρασία.

Το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο χρειάζεται επιπλέον θέρμανση.

Το δωμάτιο είναι θερμότερο - με τις ακτίνες του ήλιου, τον ζεστό αέρα από το κλιματιστικό ή ένα ζεστό δάπεδο με ενσωματωμένο ηλεκτρικό θερμαντήρα - δεν έχει σημασία. Η θέρμανση του διαμερίσματος, θα αποβάλει την υγρασία από αυτό.

Αν σκέφτεστε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα στο ισόγειο, θα πρέπει να ξέρετε: η ροή της υγρασίας από το υπόγειο εντείνεται εντυπωσιακά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Επομένως, εάν τοποθετηθεί σωστά στις συσκευές θέρμανσης χώρου, το πρόβλημα θα επιλυθεί. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την υπερεκμετάλλευση: πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μόνο δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, για περιόδους που διαρκούν το πολύ ένα μήνα.

Πέμπτο όροφο

Αν είστε αντιμέτωποι με το αντίθετο πρόβλημα και δεν ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα στον κορυφαίο (άμεσο) όροφο, ίσως αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν.

Στο Χρουστσόφ στον 5ο όροφο, η αιτία της υγρασίας είναι συνήθως εξωτερική. Η αυξημένη υγρασία εδώ είναι άμεση συνέπεια της απουσίας μιας στέγης, της θέρμανσης των τοίχων, των ραφών που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα, των μπαταριών θέρμανσης χυτοσιδήρου με εξαιρετικά χαμηλή απόδοση.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η τεχνολογική πρόοδος επιδεινώνει μόνο αυτά τα προβλήματα. Ο σχεδιασμός του πετάλου υποθέτει ότι ο φρέσκος αέρας εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα, αλλά αφήνει έξω μέσα από τους αγωγούς εξαερισμού.

Η εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων κλείνει τη ροή του αέρα από έξω. Και ο αερισμός στον τελευταίο όροφο του πενταόροφου κτιρίου δεν λειτουργεί καλά, αφού οι χαμηλότεροι όροφοι αερίζονται σε μια τέτοια κατασκευή. Ως αποτέλεσμα, στον 5ο όροφο υπάρχει πάντα μούχλα στις γωνίες και το ποτάμι στο περβάζι.

Για την επίλυση του προβλήματος είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αλπικό παράθυρο. Πρόκειται για ένα σύστημα βαλβίδων διάτρητων στους τοίχους κάθε δωματίου σε συνδυασμό με μια ισχυρή κουκούλα.

Μέσω των βαλβίδων, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο διαμέρισμα, η εξάτμιση εξάγει τον εξαντλημένο υγρό αέρα από αυτό.

Στην αποτελεσματικότητά του, δεν είναι δύσκολο να ελεγχθεί το χειμώνα: στους σωλήνες των βαλβίδων στους παγετούς, σχηματίζονται κατ 'ανάγκην μεγάλοι κρημνοί από έξω. Αυτή είναι η υγρασία από τον αέρα του διαμερίσματός σας.

Λαϊκές θεραπείες

Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα δοκιμασμένο με το χρόνο λαϊκές θεραπείες; Ας στραφούμε στην εμπειρία των γιαγιάδων μας.

Εξαιρετική απορρόφηση υγρασίας από το αλάτι αέρα, τη ζάχαρη, τους κόκκους καφέ. Αν κανονίσετε στις γωνίες του δωματίου, στα ντουλάπια ανοιχτές τσάντες ή βάζα με αυτά τα προϊόντα, το διαμέρισμα «στεγνώνει».

Για τον ίδιο σκοπό, τα έπιπλα στο δωμάτιο θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με ένα αδύναμο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Όταν πλένετε τα δάπεδα, σκουπίστε όλες τις υγρές επιφάνειες. Μετά από κάθε καθαρισμό, αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.

Κατά της μούχλας

Το καλούπι θα πρέπει να αποξέεται από τον τοίχο, και στη συνέχεια τα τοιχώματα θα πρέπει να λερωθούν με ένα διάλυμα θειικού χαλκού ή ένα ειδικό αντιμυκητικό μίγμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, χλωρίνη, σόδα, ξίδι, λάδι δέντρων τσαγιού και ένα συνηθισμένο διάλυμα σαπουνιού για αυτό.

Είναι απαραίτητο να γίνει στο σπίτι ένας ποιοτικός αερισμός - ο καθαρός αέρας δεν θα προκαλέσει μούχλα.

Κατά το μαγείρεμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Είναι επίσης απαραίτητο να επισκευάσετε το τρεχούμενο νερό εγκαίρως, μην υπερψύχετε το δωμάτιο, πιέστε το ρούχο καλά πριν στεγνώσετε.

Για το χειμώνα είναι απαραίτητο να μονώσετε τα ξύλινα παράθυρα με ένα ειδικό κορδόνι σε βαμβακερό περίβλημα ή πορώδη παρεμβύσματα. Τα ανοίγματα στα πλαίσια σφραγίζονται με απλό χαρτί για παράθυρα.

Και από την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με πλαστικά, σε περίπτωση προβλημάτων με υγρασία, είναι καλύτερα να αποφύγετε.

Εάν όμως αποφασίσετε να εγκαταστήσετε πλαστικά παράθυρα, εξετάστε το σύστημα εξαερισμού. Μέσα από το παράθυρο για να πάρετε φρέσκο ​​αέρα σε σας τώρα δεν μπορεί. Και ο καθένας δεν θα μπορέσει να ανοίξει τον ανεμιστήρα σε παγετό είκοσι βαθμών.

Υγρασία και επισκευή

Κατά την επισκευή, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείτε υλικά στεγανοποίησης. Στον ενέματα, συμπεριλάβετε αντιμυκητιακά συστατικά.

Προηγουμένως, σκεφτείτε τη μελλοντική εγκατάσταση επίπλων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στους τοίχους, φροντίστε να αφήσετε ένα κενό.

Για να καταστρέψουν τα αίτια της υγρασίας, πρέπει να ασχοληθούμε διεξοδικά με τη μόνωση του δαπέδου, εξωτερική και εσωτερική μόνωση των τοίχων. Οι τοίχοι πρέπει να σκουπιστούν με διάλυμα χλωρίνης και να εκτελέσουν το δευτερογενές σοβάρισμα τους.

Πώς να χρησιμοποιείτε ταμπλέτες απορρόφησης υγρασίας για την εξάλειψη της υγρασίας στο δωμάτιο;

Εάν η υγρασία αέρα στην αίθουσα υπερβεί το 65%, ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκήτων, καλουπιών και κακοηθών μικροοργανισμών αυξάνεται σημαντικά. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τη διάβρωση των μετάλλων, να βοηθήσει την σήψη του ξύλου και ακόμη και να καταστρέψει τους τοίχους των δομών. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αναπνευστικών ασθενειών, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία κάθε ατόμου. Ο πιο συνηθισμένος και απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε δισκία απορρόφησης υγρασίας.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Τα δισκία απορρόφησης της υγρασίας είναι ειδικά δισκία που περιέχουν απορροφητές υγρασίας.

Η ζωή ενός δισκίου είναι δύο έως τρεις μήνες, μετά την οποία το προϊόν πρέπει να ενημερωθεί.

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των δισκίων απορρόφησης υγρασίας είναι:

 • αποτελεσματικότητα ·
 • ασφάλεια (ταμπλέτες δεν εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις ή αέρια).
 • αθόρυβη λειτουργία.
 • Ευελιξία (κατάλληλο για όλα τα μοντέλα συσκευών).
 • συμπαγής;
 • ευκολία χρήσης.
 • μη μεταβλητότητα ·
 • διαθεσιμότητα.

Αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουν επιτυχώς το καλούπι και τους μύκητες, καθώς και αποτρέπουν το σχηματισμό "σταγονιδίων" στις ηλεκτρικές συσκευές.

Η μέγιστη επίδραση των δισκίων παρατηρείται σε χώρους όπως:

Έτσι, η χρήση δισκίων απορρόφησης υγρασίας συμβάλλει:

 • οικονομικότερη χρήση της θερμότητας στο σπίτι.
 • Απομάκρυνση της συμπύκνωσης στους τοίχους και τα παράθυρα.
 • την αποφυγή ζημιών στα έπιπλα και στα ηλεκτρονικά.
 • αποστράγγιση εργαλείων και υλικών κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής.
 • ιονισμός του αέρα.
 • εξάλειψη της δυσάρεστη οσμή?
 • πρόληψη του μύκητα και της μούχλας.

Τι προκαλεί την υγρασία στο δωμάτιο και γιατί είναι επικίνδυνο;

Τα αίτια της υπερβολικής υγρασίας στο δωμάτιο είναι:

 • την παραδοχή σφαλμάτων κατά την εγκατάσταση παραθύρων και θυρών ·
 • μη τήρηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της θερμομόνωσης των τοίχων ή της πλήρους απουσίας τους ·
 • εγκατάσταση μίας μεγάλης μπανιέρας, παρουσία μίας πισίνας στο σπίτι ή τζακούζι,
 • ακατάλληλη οργάνωση συστημάτων αερισμού στο σπίτι ή αποτυχία τους.
 • χωρίς κουκούλα στην κουζίνα.

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, η κύρια αιτία υψηλής υγρασίας είναι ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα.

Επιπλέον, η υψηλή υγρασία συμβάλλει:

 • την εμφάνιση διάβρωσης στους διακόπτες.
 • σχηματισμός σκουριάς σε μεταλλικά στοιχεία.
 • την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων.
 • αλλάζοντας το χρώμα των τοίχων, την εμφάνιση λεκέδων πάνω τους.
 • μαλάκωμα των κιβωτίων από χαρτόνι.
 • μείωση των επιδόσεων των ηλεκτρικών συσκευών ·
 • αποτρίχωση ταπετσαρία?
 • την εμφάνιση ενός ακάρεος σκόνης.

Κόστος

Το κόστος των δισκίων για απορρόφηση υγρασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή, της περιοχής και της συσκευασίας. Η πρακτική δείχνει ότι αυτή τη στιγμή το μέσο κόστος ενός δισκίου κυμαίνεται γύρω στα 250-500 ρούβλια. Υποθηκεύει ένα τέτοιο χάπι για 2-3 μήνες, μετά το οποίο το φάρμακο πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο.

Ταμπλέτες για την καταπολέμηση της υγρασίας στο διαμέρισμα: τύποι και τους παραγωγούς

Αποξηραντικά σε κόκκους

Μία μορφή απορρίψιμων απορροφητικών μέσων είναι υπό τη μορφή κόκκων αποξηραντικά πυριτικής πηκτής - στερεό απορροφητικό που αποτελεί το αφυδατωμένο ζελέ του πολυπυριτικού οξέως.

Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και των δυσάρεστων οσμών σε μέρη όπως:

 • ντουλάπια κουζίνας?
 • ντουλάπα;
 • κουτιά για παπούτσια.
 • αποθήκες ·
 • αυτοκίνητα ·
 • αθλητικές τσάντες.

Οι κύριες λειτουργίες των ξηραντικών σε κόκκους είναι:

 • καθαρισμός του αέρα, σταθεροποίηση του βαθμού υγρασίας,
 • την προστασία, την ξηρότητα και την καθαριότητα των πραγμάτων.
 • πρόληψη λεκέδων, μύκητες και μούχλα.
 • την πρόληψη της εμφάνισης κροτώνων και βακτηριδίων.
 • η μετατροπή της απορροφούμενης υγρασίας στο πήκτωμα και η συγκράτηση της.

Το κόστος αυτών των αφυγραντικών εξαρτάται, καταρχάς, από τη συσκευασία. Για παράδειγμα, ένα πακέτο τριών γραμμών πυριτικής πηκτής κοστίζει κατά κανόνα 1 ρούβλι και ένα πακέτο 50 γραμμαρίων κοστίζει περίπου 10 ρούβλια ανά τεμάχιο.

Σε σακούλες από ύφασμα: 20 κιλά

Μία από τις πιο βολικές μορφές ξηραντικών ουσιών είναι το πληρωτικό, συσκευασμένο σε σακούλες ιστών. Συχνά οι εν λόγω συσκευασίες εφοδιασμένο με μια συνάρτηση του οπτική επιθεώρηση - ο σάκος είναι το μισό του υφάσματος, το ήμισυ του πολυαιθυλενίου, προκειμένου να δει ο δείκτης αλλάζει χρώμα πλήρωσης (όπως δείκτης πλημμύρες σίλικα αντικαθιστά το χρώμα από μπλε σε ροζ). Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ένα "παράθυρο" είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο.

Το κατά προσέγγιση κόστος μιας τσάντας είκοσι κιλών κυμαίνεται γύρω στα 2-3 χιλιάδες ρούβλια.

Τα δισκία που μπορούν να αντικατασταθούν με "Stop Moisture"

Τα ανταλλακτικά δισκία "Stop Moisture" μάρκας "Ceresit" παράγονται σε 300 και 450 γραμμάρια. Κάθε δισκίο αποτελείται από υπεραπορροφητικούς ενεργούς κρυστάλλους που συλλαμβάνουν την υγρασία και την μετατρέπουν σε άλμη.

Τα δοχεία δύο συστατικών προστατεύουν δωμάτια μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων από:

 • σχηματισμός μούχλας.
 • συγκεντρώσεις συμπυκνωμάτων.
 • η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.
 • αποτρίχωση ταπετσαρία?
 • το σχηματισμό υπερβολικής υγρασίας.

Τα δισκία "Stop Moisture" για χρήση σε νοικοκυριά σε οικιακά και βοηθητικά δωμάτια με ασθενές εξαερισμό προορίζονται, μεταξύ άλλων:

Η τυποποιημένη συσκευασία για 2 αντικαταστάσιμα δισκία των 450 γραμμάρια είναι περίπου 350-400 ρούβλια.

«HENKEL STOP»

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα απορροφητικά δισκία "STOP moisture" αποτελούνται από εξαιρετικά δραστικούς κρυστάλλους, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα της απορρόφησης υγρασίας αέρα.

Η περίσσεια υγρασίας που συλλέγεται από το δισκίο μετατρέπεται σε αλατούχο διάλυμα και αποθηκεύεται μέχρι την επόμενη αλλαγή δισκίου.

Το δισκίο STOP Moisture μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα, επομένως είναι κατάλληλο για τις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούν παρασκευάσματα βάρους 450 γραμμαρίων.

Η ζωή ενός δισκίου είναι δύο έως τρεις μήνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο που εξυπηρετείται.

Το πρότυπο πακέτο, που αποτελείται από δύο δισκία των 500 γραμμάρια, κοστίζει περίπου 350 ρούβλια.

Ποια δισκία για την ξήρανση του αέρα στο δωμάτιο είναι καλύτερα να επιλέξω;

Κατά την επιλογή δισκίων για ξήρανση με αέρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως η επιφάνεια του χώρου που εξυπηρετείται, η συσκευασία του προϊόντος και το κόστος του. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τυπικός αφυγραντήρας δισκίων έχει σχεδιαστεί για τον αφύγρανση αέρα σε χώρο μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων. Κατά συνέπεια, όσο μικρότερη είναι η περιοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της ταμπλέτας.

Είναι επίσης αναγκαίο να δοθεί προσοχή στο κόστος των δισκίων - η μέση τιμή ενός προτύπου πακέτου των δύο δισκία είναι περίπου 350-400 ρούβλια, ως εκ τούτου, σημαίνει ότι το κόστος είναι πολύ υψηλότερο ή χαμηλότερο από το όριο αυτό θα πρέπει να ειδοποιήσει τον αγοραστή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα δισκία για την απορρόφηση της υγρασίας: Οδηγίες

Όταν χρησιμοποιείτε δισκία ξηραντικού, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τοποθετήσετε τη συσκευή σωστά, δηλαδή να μην την τοποθετήσετε:

 • σε μέρη προσβάσιμα σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.
 • σε απόσταση μικρότερη από δέκα εκατοστά από τον τοίχο.
 • κοντά στην πηγή θερμότητας.
 • σε ανώμαλη επιφάνεια.

Μόνο εάν τηρούνται αυτοί οι κανόνες, η χρήση ενός ξηραντικού θα είναι όχι μόνο αποτελεσματική αλλά και ασφαλής.

Ο αλγόριθμος για τη χρήση των αφυγραντικών δισκίων θα φαίνεται ως εξής:

 • Το δισκίο θα πρέπει να ανοιχτεί απαλά χρησιμοποιώντας ειδικά κλιπ στη συσκευασία του προϊόντος.
 • Τοποθετήστε το δισκίο στο δοχείο της συσκευής σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.
 • Τοποθετήστε τον εξοπλισμό στην πιο επίπεδη επιφάνεια σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

Σημαντικό: Η χρήση γαντιών κατά την εργασία με αφυγραντήρα είναι υποχρεωτική.

Αποξηραντικά για το διαμέρισμα: κατασκευαστές συσκευών

Για να επιλέξετε ένα αποξηραντικό για το δικό σας διαμέρισμα πρέπει να το πάρετε όσο το δυνατόν σοβαρότερα και να δώσετε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους της συσκευής όπως:

 • επιδόσεις ·
 • δύναμη;
 • ανταλλαγή αέρα ·
 • κόστος ·
 • επίπεδο θορύβου ·
 • διαστάσεις.

Οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικοί αφυγραντήρες αέρα είναι αυτή τη στιγμή τα παρακάτω μοντέλα:

 • ND-40AH:
  • κινητή συσκευή.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικημένες περιοχές, σάουνες, πισίνες και κέντρα spa.
  • δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση.
  • Συμπαγές μέγεθος σώματος.
  • είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα.
  • κόστος: περίπου 22 χιλιάδες ρούβλια.
 • MASTER DH 716:
  • παρουσία φίλτρου άνθρακα ·
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους κατοικίας, γκαράζ, υπόγεια, πλυντήρια και βιβλιοθήκες.
  • εξοπλισμένο με ένα διαφανές δοχείο για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας ·
  • κόστος: περίπου 17,5 χιλιάδες ρούβλια.
 • DanVex DEH-1000R:
  • κινητή συσκευή.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακούς και εμπορικούς χώρους.
  • μέγιστη παραγωγικότητα: 80 λίτρα την ημέρα.
  • ισχύς: 820 W.
  • δυνατότητα εξωτερικής σύνδεσης αποστράγγισης.
  • παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας ·
  • εκτέλεση της εργασίας σε αυτόματη λειτουργία.
  • κόστος: περίπου 88 χιλιάδες ρούβλια.
 • Timberk DH TIM E7:
  • ηλεκτρονική διαχείριση ·
  • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
  • λειτουργία turbo.
  • συμπαγές μέγεθος.
  • δύο τρόποι για την αποστράγγιση του υγρού: σε μια ειδική αποστράγγιση ή δεξαμενή.
  • Είναι εξοπλισμένο με οθόνη με ένδειξη της τρέχουσας και ρυθμισμένης στάθμης υγρασίας.
  • ισχύς: 550 W;
  • κόστος: περίπου 15 χιλιάδες ρούβλια.
 • Neoclima ND-30AEB:
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σπίτια, σάουνες, πισίνες και κέντρα spa.
  • είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα.
  • δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση.
  • συμπαγές μέγεθος.
  • λειτουργία αυτόματης απόψυξης.
  • προγραμματιζόμενο χρόνο λειτουργίας.
  • Έλεγχος μικροεπεξεργαστή.
  • επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα.
  • ρύθμιση της έντασης της αποστράγγισης.
  • αυτοδιάγνωση;
  • ένδειξη της θερμοκρασίας, του χρόνου και της υγρασίας.
  • πρόσθετη θέρμανση χώρου;
  • την παρουσία φίλτρου καθαρισμού του αέρα ·
  • επίπεδο θορύβου μέχρι 48 dB.
  • κόστος: περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.
 • H-DEH1-20L-UI007 Hyundai:
  • συμπαγές μέγεθος.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • λειτουργία αυτόματης απόψυξης.
  • ηλεκτρονική διαχείριση ·
  • Αυτόματος έλεγχος της στάθμης υγρασίας.
  • παρουσία της οθόνης με ένδειξη της τρέχουσας και ρυθμισμένης στάθμης υγρασίας.
  • ρολά για άνετη μεταφορά?
  • κόστος: περίπου 13 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε προϊόντα που απορροφούν την υγρασία;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα απορρόφησης υγρασίας σε εταιρείες όπως:

 • LLC Ομάδα Sorbis:
  • site: http://sorbis-group.com;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Ozernaya, 42, γραφείο 1104;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 700-28-30.
 • LLC "Stroyarsenal Alfa":
  • site: http://ksp-alfa.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η οδός Kotlyakovsky Lane, Κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 745-23-44.
 • Κρατώντας "KIN":
  • τοποθεσία: http://www.kinplast.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Μόσχας, ulitsa Promyshlennaya, 4;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 212-05-05.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα απορρόφησης υγρασίας στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • ηλεκτρονικό κατάστημα "Maritim.Su":
  • site: http://maritim.promportal.su;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Περιφερειακή Canal emb., σπίτι 93, γράμμα Α, αίθουσα 022,
  • τηλέφωνο: 8 (800) 333-31-45.
 • LLC "Ohta":
  • τοποθεσία: http://www.vestatrade.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Malookhtinsky, 36, γράμμα Α, αίθουσα 4-H;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 244-24-41.
 • Υπεραγορά LeroyMarlen:
  • site: https://leroymerlin.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Κολωντάι, σπίτι 3,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 313-93-00.

Έτσι, η απόκτηση ενός ξηραντικού είναι μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό μόνο να θυμάστε ότι τέτοιες συσκευές και εργαλεία είναι πιο αποτελεσματικά σε δωμάτια μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων, οπότε υπολογίζετε στην ποιότητα του αφυγραντήρα σε μεγάλα δωμάτια δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά για τις συνήθεις κουζίνες, τα λουτρά, τα κυλικεία και άλλους μικρούς χώρους, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την υγρασία, το μούχλα και τους μύκητες δεν βρίσκεται.