"Ξήρανση" το δωμάτιο: πώς να απαλλαγούμε από την υγρασία στο διαμέρισμα

Πριν αποφασίσετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα, πρέπει να μάθετε: η υγρασία προέρχεται από το εξωτερικό ή παράγεται εσωτερικά.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι γυαλιού, πιέστε το σφιχτά στον τοίχο και κρατήστε το για λίγο. Εάν μετά το διαχωρισμό του γυαλιού από τον τοίχο θα είναι υγρό, μπορείτε να είστε βέβαιοι: η υγρασία πηγαίνει από το εξωτερικό. Διαφορετικά, πρέπει να αναζητήσουμε μια εσωτερική αιτία.

Ποιος είναι ο λόγος

Τι μπορεί να προκαλέσει υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα; Πρώτα απ 'όλα, η απουσία ή κακή λειτουργία του εξαερισμού. Ελέγξτε για να ξεκινήσετε, μην το μπλοκάρει με ταπετσαρία ή με την εγκατάσταση συσκευών κουζίνας.

Ένας τέτοιος λόγος για την εξάλειψη είναι απλός: να κόψετε το απαραίτητο τετράγωνο στην ταπετσαρία στο χώρο της σχάρας εξαερισμού ή να κάνετε τη σωστή αφαίρεση των οικιακών συσκευών.

Ίσως σας αντλούν οι γείτονες από πάνω. Κοιτάξτε προσεκτικά το ανώτατο όριο σε ολόκληρο το διαμέρισμα, ειδικά στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα. Όταν εντοπίζετε υγρές κηλίδες στην οροφή ή τους παρακείμενους τοίχους, πηγαίνετε στο γείτονά σας για να μάθετε τη σχέση.

Η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιό σας θα μπορούσε να σχηματιστεί λόγω της κακής θερμομόνωσης των τοίχων, των ελαττωμάτων στις ραφές της οικοδόμησης κατοικιών. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να εξαλειφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Πώς να αποφύγετε

Αν στεγνώσετε το σπίτι μεγάλη ποσότητα ρούχων, η υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αξίζει να σκεφτούμε, ίσως υπάρχει ένας τρόπος για να τεντώσει το πλυντήριο εγκαίρως, και για το στέγνωμα των ρούχων δεν χρησιμοποιούν το μπάνιο, αλλά το μπαλκόνι.

Με τη χρόνια υγρασία στο σπίτι αξίζει να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα, κατά προτίμηση με αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Θα διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία στο διαμέρισμα.

Εάν η πηγή της υγρασίας είναι στο μπάνιο, εγκαταστήστε εκεί μια ηλεκτρική θερμαινόμενη πετσέτα. Δεν θα στεγνώσει μόνο τις πετσέτες, αλλά και τον αέρα στο δωμάτιο.

Οποιοδήποτε υγρό δωμάτιο πρέπει να θερμαίνεται περιοδικά, να στεγνώνει και να αερίζεται. Αυτό πρέπει να γίνει ακόμα και το χειμώνα. Όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε εξαερισμό. Θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την απορρόφηση της υγρασίας που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ισόγειο

Ο λόγος για την υγρασία στο διαμέρισμα του ισογείου είναι η πλημμύρα του υπογείου. Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, και οι καταγγελίες δεν δίνουν αποτελέσματα στη διοίκηση στέγασης, θα πρέπει να εξετάσετε την εγκατάσταση μιας στεγάνωσης. Αλλά δεν δίνει πλήρη εγγύηση για την υγρασία.

Το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο χρειάζεται επιπλέον θέρμανση.

Το δωμάτιο είναι θερμότερο - με τις ακτίνες του ήλιου, τον ζεστό αέρα από το κλιματιστικό ή ένα ζεστό δάπεδο με ενσωματωμένο ηλεκτρικό θερμαντήρα - δεν έχει σημασία. Η θέρμανση του διαμερίσματος, θα αποβάλει την υγρασία από αυτό.

Αν σκέφτεστε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα στο ισόγειο, θα πρέπει να ξέρετε: η ροή της υγρασίας από το υπόγειο εντείνεται εντυπωσιακά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Επομένως, εάν τοποθετηθεί σωστά στις συσκευές θέρμανσης χώρου, το πρόβλημα θα επιλυθεί. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την υπερεκμετάλλευση: πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μόνο δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, για περιόδους που διαρκούν το πολύ ένα μήνα.

Πέμπτο όροφο

Αν είστε αντιμέτωποι με το αντίθετο πρόβλημα και δεν ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα στον κορυφαίο (άμεσο) όροφο, ίσως αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν.

Στο Χρουστσόφ στον 5ο όροφο, η αιτία της υγρασίας είναι συνήθως εξωτερική. Η αυξημένη υγρασία εδώ είναι άμεση συνέπεια της απουσίας μιας στέγης, της θέρμανσης των τοίχων, των ραφών που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα, των μπαταριών θέρμανσης χυτοσιδήρου με εξαιρετικά χαμηλή απόδοση.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η τεχνολογική πρόοδος επιδεινώνει μόνο αυτά τα προβλήματα. Ο σχεδιασμός του πετάλου υποθέτει ότι ο φρέσκος αέρας εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα, αλλά αφήνει έξω μέσα από τους αγωγούς εξαερισμού.

Η εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων κλείνει τη ροή του αέρα από έξω. Και ο αερισμός στον τελευταίο όροφο του πενταόροφου κτιρίου δεν λειτουργεί καλά, αφού οι χαμηλότεροι όροφοι αερίζονται σε μια τέτοια κατασκευή. Ως αποτέλεσμα, στον 5ο όροφο υπάρχει πάντα μούχλα στις γωνίες και το ποτάμι στο περβάζι.

Για την επίλυση του προβλήματος είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αλπικό παράθυρο. Πρόκειται για ένα σύστημα βαλβίδων διάτρητων στους τοίχους κάθε δωματίου σε συνδυασμό με μια ισχυρή κουκούλα.

Μέσω των βαλβίδων, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο διαμέρισμα, η εξάτμιση εξάγει τον εξαντλημένο υγρό αέρα από αυτό.

Στην αποτελεσματικότητά του, δεν είναι δύσκολο να ελεγχθεί το χειμώνα: στους σωλήνες των βαλβίδων στους παγετούς, σχηματίζονται κατ 'ανάγκην μεγάλοι κρημνοί από έξω. Αυτή είναι η υγρασία από τον αέρα του διαμερίσματός σας.

Λαϊκές θεραπείες

Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα δοκιμασμένο με το χρόνο λαϊκές θεραπείες; Ας στραφούμε στην εμπειρία των γιαγιάδων μας.

Εξαιρετική απορρόφηση υγρασίας από το αλάτι αέρα, τη ζάχαρη, τους κόκκους καφέ. Αν κανονίσετε στις γωνίες του δωματίου, στα ντουλάπια ανοιχτές τσάντες ή βάζα με αυτά τα προϊόντα, το διαμέρισμα «στεγνώνει».

Για τον ίδιο σκοπό, τα έπιπλα στο δωμάτιο θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με ένα αδύναμο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Όταν πλένετε τα δάπεδα, σκουπίστε όλες τις υγρές επιφάνειες. Μετά από κάθε καθαρισμό, αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.

Κατά της μούχλας

Το καλούπι θα πρέπει να αποξέεται από τον τοίχο, και στη συνέχεια τα τοιχώματα θα πρέπει να λερωθούν με ένα διάλυμα θειικού χαλκού ή ένα ειδικό αντιμυκητικό μίγμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, χλωρίνη, σόδα, ξίδι, λάδι δέντρων τσαγιού και ένα συνηθισμένο διάλυμα σαπουνιού για αυτό.

Είναι απαραίτητο να γίνει στο σπίτι ένας ποιοτικός αερισμός - ο καθαρός αέρας δεν θα προκαλέσει μούχλα.

Κατά το μαγείρεμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Είναι επίσης απαραίτητο να επισκευάσετε το τρεχούμενο νερό εγκαίρως, μην υπερψύχετε το δωμάτιο, πιέστε το ρούχο καλά πριν στεγνώσετε.

Για το χειμώνα είναι απαραίτητο να μονώσετε τα ξύλινα παράθυρα με ένα ειδικό κορδόνι σε βαμβακερό περίβλημα ή πορώδη παρεμβύσματα. Τα ανοίγματα στα πλαίσια σφραγίζονται με απλό χαρτί για παράθυρα.

Και από την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με πλαστικά, σε περίπτωση προβλημάτων με υγρασία, είναι καλύτερα να αποφύγετε.

Εάν όμως αποφασίσετε να εγκαταστήσετε πλαστικά παράθυρα, εξετάστε το σύστημα εξαερισμού. Μέσα από το παράθυρο για να πάρετε φρέσκο ​​αέρα σε σας τώρα δεν μπορεί. Και ο καθένας δεν θα μπορέσει να ανοίξει τον ανεμιστήρα σε παγετό είκοσι βαθμών.

Υγρασία και επισκευή

Κατά την επισκευή, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιείτε υλικά στεγανοποίησης. Στον ενέματα, συμπεριλάβετε αντιμυκητιακά συστατικά.

Προηγουμένως, σκεφτείτε τη μελλοντική εγκατάσταση επίπλων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στους τοίχους, φροντίστε να αφήσετε ένα κενό.

Για να καταστρέψουν τα αίτια της υγρασίας, πρέπει να ασχοληθούμε διεξοδικά με τη μόνωση του δαπέδου, εξωτερική και εσωτερική μόνωση των τοίχων. Οι τοίχοι πρέπει να σκουπιστούν με διάλυμα χλωρίνης και να εκτελέσουν το δευτερογενές σοβάρισμα τους.

Πώς να καθαρίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα - τρόπους και μέσα

Η ζημιά από την υψηλή υγρασία στο σπίτι δεν είναι πάντα αισθητή άμεσα ή με γυμνό μάτι, αλλά είναι εκεί. Η υγρασία είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη και ανάπτυξη πολλών βακτηρίων, παρασίτων, καθώς και μύκητες μούχλας. Επιπλέον, μια βαριά δυσάρεστη οσμή εξαπλώνεται συχνά σε ένα υγρό δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα για να κάνετε τη ζωή ασφαλή και άνετη. Θα βοηθήσει τόσο τα βιομηχανικά όσο και τα ανθρώπινα κεφάλαια.

Κίνδυνος υψηλής υγρασίας σε μια κατοικία για ένα άτομο

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα το συντομότερο δυνατό:

 1. Εάν το σπίτι είναι υγρό, τότε δεν αντιβακτηριακά φάρμακα, ακόμη και τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά, δεν μπορεί να καταστρέψει εντελώς τα βακτήρια. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε μόνο εάν μειώσετε την υγρασία.
 2. Η υγρασία είναι το ιδανικό μέσο για το μούχλα. Οι διαφορές της είναι επικίνδυνες για την υγεία. Αλλεργίες, αναπνευστικές και δερματικές παθήσεις, ακόμη και ογκολογία - όλες αυτές οι ασθένειες ασθένειας είτε προκαλούν είτε επιδεινώνουν.
 3. Πολλά παράσιτα ευδοκιμούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.
 4. Οι βιολογικοί ρύποι αισθάνονται επίσης καλά σε ένα υγρό κλίμα, ειδικά εάν συμπληρώνονται με θερμότητα (+ 26 ° C και άνω). Σκόνη, γύρη, σωματίδια ζωικού δέρματος, ακάρεα σκόνης - οποιαδήποτε αλλεργιογόνα ενεργοποιούνται και επομένως γίνονται πιο επικίνδυνα.

Αιτίες υγρασίας

Ο κακός αερισμός, οι κοντινές πηγές υγρασίας, η εξοικονόμηση θέρμανσης και η ακατάλληλη μόνωση αποτελούν τις κύριες αιτίες υγρασίας σε ένα κτίριο ιδιωτικού ή πολυκατοικίου.

Ο ανεπαρκής αερισμός είναι η πιο κοινή αιτία υψηλής υγρασίας. Σε κτίρια πολυκατοικιών, ειδικά στο παλαιό ταμείο, οι γεμισμένοι αγωγοί εξαερισμού και οι σχάρες είναι φραγμένοι, κατακρημνισμένοι με συντρίμμια. Ως αποτέλεσμα, η κίνηση του αέρα παύει. Η κατάσταση επιδεινώνεται από πλαστικά παράθυρα, ιδιαίτερα φθηνά δείγματα, υλικά κακής ποιότητας για την κάλυψη οροφών και τοίχων. Σε ιδιωτικές κατοικίες, ειδικά αυτοκατοικίες, οι ιδιοκτήτες μερικές φορές προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω εξαερισμού, πιστεύοντας ότι υπάρχουν αρκετά παράθυρα και πόρτες. Αυτό δεν συμβαίνει!

Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν αντιμετωπίσει, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε βύθιση, ειδικά το χειμώνα - αυτό είναι γεμάτο με υποθερμία. Πιο ακριβό, αλλά η πρακτικότερη λύση θα είναι ο εξαναγκασμός εξαερισμού, καθώς και ενισχυτές ενός υπάρχοντος συστήματος, για παράδειγμα ανεμιστήρες εξαγωγής.

Μια άλλη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν ανακτητή ή να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό ξηραντήρα αέρα. Η τελευταία συσκευή είναι αναντικατάστατη, αν η αιτία της υγρασίας είναι υπερβολική υγρασία (για παράδειγμα, στο μπάνιο, στην πισίνα, με άφθονο χρώμα στο σπίτι).

Πηγή υγρασίας

Πηγές της υγρασίας στο διαμέρισμα:

 • καθίζηση: βροχή, χιόνι που λιώνει, συμπύκνωση μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα μέσω ενός διαρροή στέγη, διαμέσου των πόρων των τοιχωμάτων, και να αποσφραγίζονται αρθρώσεις (ειδικά αν ο άνεμος είναι, το λανθασμένο ή ελαττωματικό μαρκίζες υδρορροής συνεχώς άμεση βροχόπτωση στον τοίχο)?
 • στασιμότητα του νερού στο διαμέρισμα: διαρροή εξοπλισμού υγιεινής, πισίνες, μπανιέρες, ενυδρεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε ένα όροφο κάτω, το ίδιο αποτέλεσμα δίνει το μπάνιο που προσλαμβάνεται ή ένα μακρύ ντους?
 • το φαινόμενο του θερμοκηπίου του ανεπαρκούς αερισμού των παραθύρων (συσσώρευση συμπυκνωμάτων στους υαλοπίνακες), η αφθονία των φυτών εσωτερικού χώρου, ειδικά εάν χρειάζονται άφθονο πότισμα.
 • Η υγρασία των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών αυξάνει επίσης την υγρασία - αυτός ο παράγοντας συνήθως δεν είναι αισθητός, αλλά σε στενούς και / ή ανεπαρκώς αεριζόμενος χώρους θα γίνει αισθητός.

Κοντά στην ιδιωτική κατοικία μπορούν να τοποθετηθούν θάλαμοι ή σηπτικές δεξαμενές, οι οποίες εμποτίζουν την υγρασία επιχορήγησης. Και ως αποτέλεσμα, το υπόγειο γίνεται πολύ υγρό, αναπτύσσεται μούχλα σε αυτό. Μια άλλη πηγή υγρασίας στο υπόγειο και στον 1ο όροφο είναι ένα τετράγωνο τυφλό (αδιάβροχο κάλυμμα, που βρίσκεται στην περίμετρο του σπιτιού). Η υγρασία από το έδαφος και τα ιζήματα θα εισχωρήσει στο σπίτι ή στο υπόγειο.

Το μη θερμαινόμενο δωμάτιο είναι καταφύγιο για υγρασία. Στην ιδανική περίπτωση, οι τοίχοι του διαμερίσματος ή του σπιτιού θα πρέπει να θερμαίνονται τουλάχιστον στο ήμισυ του πάχους, τότε ο χώρος σχηματισμού συμπυκνωμάτων θα βγει (στο δρόμο). Σε κατεψυγμένα τοιχώματα, ο τόπος όπου σχηματίζεται το συμπύκνωμα μετατοπίζεται σε μια θερμή περιοχή και συχνά είναι γενικά στην επιφάνεια τοιχωμάτων από την πλευρά της κατοικίας. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τον ανεπαρκή αερισμό των χώρων.

Η στέγαση όπου οι άνθρωποι δεν ζουν ή δεν είναι αρκετά ζεστή, αρχίζει να πεθαίνει πολύ γρήγορα: οι τοίχοι καταστρέφονται κατά μέσο όρο για δύο εποχές. Επιπλέον, εκτός από τη φυσική φθορά, ο σχεδιασμός χάνει επιπλέον 5% αντοχής κάθε χρόνο λόγω της υγρασίας.

Συμβουλές! Εξοχική κατοικία, εξοχικό σπίτι - δεν εποχιακή στέγαση δεν μπορεί να μείνει χωρίς θέρμανση. Μίσθωση ενός ατόμου ή διαπραγμάτευση με έναν γείτονα που θα παρακολουθεί περιοδικά αυτό. Εάν αφήσετε για μερικές εβδομάδες, μην μπλοκάρετε τις βαλβίδες της μπαταρίας.

Η ακατάλληλη μόνωση προκαλεί επίσης και υγρασία. Τα κύρια σφάλματα είναι ανεπαρκές στρώμα για παροχή θερμότητας και κακά υλικά με μηδενική διαπερατότητα.

Για την ποιοτική μόνωση του διαμερίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο επιλογές:

 1. Το πάχος του στρώματος μόνωσης από πολυστερίνη σε απόσταση 10-15 cm (και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας).
 2. Ως θερμαντήρας χρησιμοποιήστε ένα διαπερατό από ατμούς υλικό, για παράδειγμα, ecowool, minvat. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι η υγρασία στους τοίχους αφαιρείται.

Πώς να αφαιρέσετε την υψηλή υγρασία

Για την αντιμετώπιση της υγρασίας, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν απτά έξοδα είτε χρήματος είτε χρόνου και υπομονής.

Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι αντιμετώπισης της υγρασίας είναι δαπανηροί. Ωστόσο, μετά την περεστρόικα, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τα σχέδια ή τα σακουλάκια. Οι μέθοδοι είναι ακριβές, αλλά πληρώνονται με ενδιαφέρον:

 1. Αντικατάσταση του συστήματος εξαερισμού, εγκατάσταση ανεμιστήρων, εκχυλίσματα.
 2. Γενική επισκευή, η οποία απομακρύνει εντελώς τον παλαιό γύψο σε χώρους με υγρασία. Μετά από αυτό, το δωμάτιο στεγνώνει και οι τοίχοι καλύπτονται με ένα νέο στρώμα γύψου.
 3. Αντικατάσταση και επισκευή συστημάτων θέρμανσης και σωλήνων ύδρευσης. Η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη εάν τα συστήματα αυτά είναι κρυμμένα.
 4. Επίλυση προβλημάτων με ιδιότητες στεγάνωσης των θεμελίων, των τοίχων και της οροφής, η οποία είναι η πιο χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Είναι απίθανο να διαχειριστεί ανεξάρτητα, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.

Διαθέσιμοι και απλοί τρόποι μείωσης της εσωτερικής υγρασίας:

 1. Όταν ο δρόμος είναι ξηρός και ζεστός καιρός, θα πρέπει συχνά να αερίζετε το δωμάτιο, ανοίγοντας τα παράθυρα.
 2. Το μπάνιο χρειάζεται έναν ιδιαίτερα συχνό αερισμό, ένα εκχύλισμα σε αυτό το δωμάτιο απαιτεί τακτικό καθαρισμό.
 3. Μην στεγνώνετε τα ρούχα στο δωμάτιο, γι 'αυτό, η υγρασία του αέρα αυξάνεται σημαντικά. Αυτό επιτρέπεται μόνο το χειμώνα, όταν ο αέρας είναι υπερβολικά ψημένος από το σύστημα θέρμανσης, πρέπει να υγραίνεται. Το καλοκαίρι είναι καλύτερα να στεγνώνετε τα ρούχα σε μπαλκόνι ή δρόμο.
 4. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τα τηγάνια με βραστό νερό πρέπει να καλύπτονται με καπάκια. Πόρτες στην κουζίνα συνιστάται επίσης να κλείσει, αυτό θα χρησιμεύσει ως ένα εμπόδιο για την εξάπλωση του ατμού μέσω των δωματίων στο διαμέρισμα. Ανοίξτε τα παράθυρα σε ένα άνοιγμα με σχισμές το χειμώνα ή γεμάτο - το καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την κουκούλα. Προσπαθήστε να κρατήσετε έντονα τα δοχεία (μειώστε τη θερμότητα).
 5. Ελαφρώς χαμηλότερη η υγρασία στο δωμάτιο θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των φυτών εσωτερικού χώρου.
 6. Ένας ειδικός ξηραντήρας αέρα (συμπιεστής ή προσρόφηση) θα εξαλείψει την υψηλή υγρασία σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Συμβουλές! Η τακτική αερισμός του δωματίου ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους θα επιτρέψει την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τη λειτουργία του "μικρο-εξαερισμού".

Η αυξημένη υγρασία αφαιρείται εάν η ίδια θέρμανση διατηρείται συνεχώς στο δωμάτιο.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας

Συχνά, η υψηλή υγρασία συνοδεύεται από μια χαρακτηριστική μυρωδιά υγρασίας. Η αιτία είναι ένας μύκητας, διότι για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να καταστραφεί η μόλυνση. Ξεπλύνετε σχολαστικά λεκέδες από μούχλα εάν έχει φάει βαθιά, αν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε την επικάλυψη (μέχρι τη στρώση γύψου). Στη συνέχεια επεξεργαστείτε το απολυμαντικό και στη συνέχεια - προστατευτικό. Τα κεφάλαια πρέπει να φέρουν την ένδειξη "αντιμυκητιασικό" ή "μυκητοκτόνο".

Για να αποφευχθεί η διάλυση του καλουπιού, εκτός από την επεξεργασία με προστατευτικά παρασκευάσματα, θα χρειαστεί σε ζεστό, ξηρό καιρό:

 • να κανονίσει ένα σχέδιο στο διαμέρισμα, το οποίο θα εξασφαλίσει έναν καλό αερισμό?
 • κρεμάτε χαλιά, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, ρούχα στο δρόμο για ξήρανση και απολύμανση κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

Συμβουλές! Το χειμώνα, οι θερμαντήρες, οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα, τα κλιματιστικά, τα οποία είναι εξοπλισμένα με λειτουργία θέρμανσης, θα επιτρέψουν την ξήρανση του δωματίου.

Τα χρήματα των ανθρώπων από την υγρασία στο διαμέρισμα

Η αποστράγγιση του αέρα στο διαμέρισμα βοηθά επίσης τις συνταγές των ανθρώπων:

 1. Με την έναρξη του καλοκαιριού, ο καιρός είναι ζεστός, οι τοίχοι που δεν καλύπτονται με ταπετσαρία και μουχλιασμένα συνιστάται για τη θεραπεία την ακόλουθη σύνθεση: σε πέντε λίτρα νερού διαλύονται τα μισά κιλά σαπούνι, οπότε Βράζουμε το μίγμα. Ostyvshim διάλυμα σαπουνιού ομοιόμορφα παλτό το τοίχωμα με μια βούρτσα και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές. Στον τοίχο πρέπει να σχηματίζονται ίχνη σαπουνάδες. Στη συνέχεια εφαρμόζεται μια άλλη σύνθεση που αποτελείται από 100 γραμμάρια στυπτηρία, αραιωμένο σε έξι λίτρα νερού.
 2. Εξαιρετική απορρόφηση χλωριούχου ασβεστίου υγρασίας. Τοποθετήστε σε υγρό μέρος τις δεξαμενές με αυτή την ουσία. Το πλεονέκτημα του χλωριούχου ασβεστίου στην επαναχρησιμοποίησή του. Αρκεί να το στεγνώσει (για παράδειγμα, στη σόμπα). Πριν τη χρήση, το χλωριούχο ασβέστιο πρέπει να είναι rastolkite.
 3. Η εξάλειψη του καλουπιού και η πρόληψη της εξάπλωσης της υγρασίας θα βοηθήσει στη θεραπεία με ένα μείγμα σαλικυλικού οξέος και αλκοόλ. Στεγνώνετε σχολαστικά τους τοίχους. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα μέρος σαλικυλικού οξέος και διακόσια (200) μέρη αλκοόλ. Αραιώστε το μίγμα με λίγο καθαρό νερό. Λιπάνετε το προϊόν που προκύπτει με μαύρους λεκέδες από μούχλα.

Συμβουλές! Αντικαταστήστε το χλωριούχο ασβέστιο με κάρβουνο ή λάδι.

Χρήσιμες συμβουλές

Μερικές επιπλέον συστάσεις που θα βοηθήσουν στην προστασία ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού από την υγρασία:

 1. Χρησιμοποιήστε το υδρόμετρο. Στη ζεστή εποχή, η υγρασία θα είναι βέλτιστη από 30 έως 60%, το μέγιστο - 65. Στο τέλος του φθινοπώρου, το χειμώνα, στις αρχές της άνοιξης, η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30-45% και να μην υπερβαίνει το 60.
 2. Παρέχετε πρόσβαση στο δωμάτιο στον ήλιο.
 3. Εξαερώστε το διαμέρισμα, πρέπει να το κάνετε συστηματικά και αποτελεσματικά.
 4. Σφραγίστε τους τοίχους και το δάπεδο με ρωγμές.
 5. Παρέχετε ποιοτική αδιαβροχοποίηση.
 6. Χρησιμοποιήστε την κουζίνα και τους ανεμιστήρες του μπάνιου, συμπεριλαμβανομένων των ανεμιστήρων εξαγωγής. Παρακολουθείτε περιοδικά το ρεύμα στο σύστημα εξαερισμού. Ελέγξτε την κατάσταση του εξοπλισμού υγιεινής και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία σύνδεσης των σωληνώσεων.
 7. Ελέγξτε συστηματικά τη σφράγιση στα πλαστικά παράθυρα, αντικαταστήστε τη με ένα καινούργιο σε εύθετο χρόνο.
 8. Κάνετε μείζονες επισκευές, χρησιμοποιήστε οικοδομικά υλικά σε ανόργανη βάση. Αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματική προσαρμογή της υγρασίας στο διαμέρισμα ή στην ιδιωτική κατοικία.

Εξαλείψτε την υγρασία στο διαμέρισμα με απλούς και προσιτούς τρόπους. Η επεξεργασία των τοίχων με ειδικές ενώσεις θα καταστρέψει το μούχλα και θα αποτρέψει την επανεμφάνισή του. Η συστηματική προφύλαξη προστατεύει από αυξημένη υγρασία και σχηματισμό μυκήτων.

Μην χάσετε το άρθρο!
Αποθηκεύστε τον σύνδεσμο ή το μοιραστείτε:

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα με προσιτά μέσα

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες! Την άλλη μέρα μίλησα με έναν φίλο που ξεκίνησε μια μεγαλοπρέπεια επισκευή. Αποδείχθηκε ότι όλα δεν είναι τόσο απλά: έχουν μούχλα στο διαμέρισμά τους, έτσι αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αυτό με ώθησε να σας πω για την τρομερή υγρασία στο διαμέρισμα πώς να το ξεφορτωθείτε.

Κίνδυνος υγρασίας

Όταν το διαμέρισμα είναι συνεχώς υψηλή υγρασία, αργά ή γρήγορα θα υπάρξει υγρασία.

Επηρεάζει αρνητικά το σπίτι σας από την επιδείνωση ξύλινα έπιπλα και δερμάτινα προϊόντα της, γύψο γίνεται χαλαρά και να πέσει, να πέσουν ταπετσαρία και τα πατώματα μπορεί να οδηγήσει, πάει άσχημα βιβλία, περιοδικά και έγγραφα που έρχονται γρήγορα σε προϊόντα ακατάλληλα για χρήση. Και, φυσικά, το χειρότερο - δεν υπάρχει μούχλα και μύκητες.

Επιπλέον, η κατάσταση του νοικοκυριού επιδεινώνεται επίσης. Αυτό το μικροκλίμα μπορεί να προκαλέσει λιπαρό δέρμα και αυξημένη λιπαρότητα των μαλλιών, προκαλεί δερματικά εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και διαταράσσει τα αναπνευστικά όργανα.

Ο ακατέργαστος αέρας απλά λατρεύει τα μικρόβια και έτσι οι αγαπημένοι σας είναι πιο συχνά άρρωστοι. Και φυσικά, η υγρασία συνοδεύει τη δυσάρεστη οσμή.

Από πού προήλθε αυτό το πρόβλημα;

Οι αιτίες της υγρασίας μπορεί να είναι διαφορετικές. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να ελέγξετε από πού ήρθε το διαμέρισμά σας: έξω ή μέσα.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσετε μια μικρή εμπειρία: να επισυνάψετε λίγες ώρες γυαλιού στον τοίχο, που συνορεύει με το δρόμο. Στη συνέχεια, εξετάστε το αποτέλεσμα: εάν υπήρχε υγρασία στον τοίχο, η υγρασία στο δωμάτιο ήρθε από το εξωτερικό.

Τόσο συχνά συμβαίνει στα διαμερίσματα γωνιά, και επίσης αν λάθη κατά την κατασκευή του σπιτιού. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμη και να αντιμετωπίσετε τέτοιες ατέλειες.

Εάν η περιοχή του τοίχου είναι στεγνή, τότε πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι στους χώρους. Συνήθως αυτό είναι ένα από αυτά:

 1. τακτική πλημμύρα του υπογείου.
 2. Δεν υπάρχει αερισμός στο διαμέρισμα ή είναι βρώμικο και δεν λειτουργεί καλά.
 3. Πλημμύρες από γείτονες από την κορυφή (ή από την οροφή, στην περίπτωση του επάνω ορόφου).
 4. ακατάλληλη εγκατάσταση συσκευών κουζίνας (αποκλεισμένος αερισμός).
 5. κλειστό κατά την επισκευή του σωλήνα, και τώρα δεν υπάρχει ορατή διαρροή.
 6. κακή ποιότητα των εγκαταστάσεων υγιεινής (το λουτρό στενότερα γειτονεύει στον τοίχο, λόγω του τι είναι κάτω από αυτό μόνιμες λακκούβες)?
 7. συνεχή ξήρανση του πλυντηρίου σε μεγάλο αριθμό κατοικιών.
 8. ένα θερμοκήπιο λουλουδιών (ναι, πώς δεν θα εκπλαγείτε, αλλά μερικές φορές με λουλούδια πολύ ζωντανή, και δημιουργούν ένα πολύ υγρό κλίμα στο διαμέρισμα).

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τον εξαερισμό και τους σωλήνες: εάν όλα αυτά λειτουργούν σωστά. Αν ο λόγος είναι σε αυτούς, τότε θα πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα προβλήματα.

Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Φρέσκο ​​αέρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας και υγρασίας είναι ο κανονικός αερισμός του διαμερίσματος.

Ανοίξτε τα παράθυρα μέχρι να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορεί στα δωμάτια. Ειδικά αφορά το μπάνιο: τουλάχιστον για μερικές ώρες αφήστε το ανοιχτό (ή, για παράδειγμα, τη νύχτα), τότε η υπερβολική υγρασία θα πάει μακριά.

Εάν ζείτε σε μια μητρόπολη και φοβόμαστε τη μόλυνση του αερίου, το κοντίσιονερ θα βοηθήσει: θα στηρίξει όχι μόνο την απαραίτητη θερμοκρασία, αλλά και να στεγνώσει τον αέρα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αλπικό παράθυρο: θα βοηθήσει τέλεια να αντιμετωπίσει τα ρεύματα κατά την κρύα εποχή.

Θέρμανση δωματίου

Η θερμότητα είναι ο κύριος τρόπος για την καταπολέμηση της υγρασίας και της υγρασίας.

Και δεν έχει σημασία αν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης ή ηλιακό φως. Η δεύτερη, παρεμπιπτόντως, είναι πιο επιθυμητή: οι μπαταρίες κινδυνεύουν να στεγνώσουν τον αέρα. Επομένως, φροντίστε να ανοίξετε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο μπάνιο, ο θερμαντήρας πετσετών θα κάνει καλά. Εάν το πρόβλημα παραμένει στο υπόγειο, θα πρέπει να αγοράσετε μια θερμάστρα και επιπλέον να την συμπεριλάβετε στην εκτός εποχής: υγρασία στα υπόγεια το φθινόπωρο και την άνοιξη αυξάνεται.

Σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η ιδανική κουζίνα είναι η κουκούλα κουζίνας: δεν αφαιρεί μόνο τις οσμές, αλλά και την υπερβολική υγρασία.

Καθαρισμός σε ένα δωμάτιο όπου η υγρασία, είναι καλύτερα να πραγματοποιηθεί με "ξήρανση" σημαίνει: υδατικά διαλύματα με χλώριο, μαγγάνιο ή ξύδι. Μπορούν να σκουπιστούν ως δάπεδα και έπιπλα. Και το τελικό στάδιο θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός της περίσσειας νερού με ένα ξηρό πανί.

Και, φυσικά, προσπαθήστε να μην στεγνώνετε καθημερινά στο διαμέρισμα. Εάν δεν υπάρχει ακόμα μπαλκόνι ή loggia, δοκιμάστε να πλένετε λιγότερο συχνά (για παράδειγμα, 2 φορές την εβδομάδα, όχι κάθε μέρα). Και η ιδανική επιλογή για εσάς είναι ένα πλυντήριο ρούχων με λειτουργία ξήρανσης!

Εξαλείψτε την υγρασία στο ντουλάπι

Η υγρασία στο ντουλάπι είναι επίσης ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Τα πράγματα μπορεί να είναι βρεγμένα και ακόμη και να έχουν μια δυσάρεστη οσμή. Ο χειρισμός με αυτό θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε καλά μετά το πλύσιμο και το σιδέρωμα με ζεστό σίδερο με ατμό. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βάλει τα πράγματα στο ντουλάπι υγρό.

Υγρασία και επισκευή

Εάν πρέπει να επισκευάσετε, τότε σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του μεγάλου γεγονότος. Μετά από όλα, αν το διαμέρισμα είναι επιρρεπής σε υγρασία, τότε σε αυτό το στάδιο το πρόβλημα μπορεί να προληφθεί.

 1. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με αντιρρυπαντικά μέσα (αλλά θυμηθείτε ότι είναι τοξικά, ακολουθήστε τις οδηγίες).
 2. Εάν έχετε υγρασία από το δρόμο, τότε θα πρέπει να μονώσετε τους τοίχους, ώστε να αποφύγετε τη συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας.
 3. Δώστε προτίμηση στα φυσικά υλικά, διότι αναπνέουν. Έτσι, για παράδειγμα, τώρα υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα πλαστικά παράθυρα, των οποίων η διαπερατότητα αέρα είναι αμφίβολη, - ξύλινα παράθυρα με παράθυρα με διπλά τζάμια.

Οι βοηθοί σας στην καταπολέμηση της υγρασίας

Επιπλέον, μπορείτε να εξαλείψετε την υγρασία με λαϊκές θεραπείες.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να οργανώσει ζάχαρη, αλάτι ή καφέ γύρω από τα δωμάτια. Έχετε μάλλον παρουσιάσει μια σακούλα αλατιού στη μέση του δωματίου; Αυτό, φυσικά, είναι ένα ακραίο μέτρο. Προσπαθήστε να παίξετε με τις λεπτομέρειες: οι κόκκοι καφέ μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο ή ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού.

Ένας άλλος από τους καλύτερους απορροφητές της υγρασίας είναι το silica gel. Χρησιμοποιείται ενεργά ακόμη και στη βιομηχανία. Θυμάστε τόσο μικρές τσάντες από χαρτί με μπάλες σε κιβώτια με παπούτσια; Αυτό είναι.

Αυτοί οι φάκελοι μπορούν να τοποθετηθούν σε ντουλάπα με λινά ή σε αθλητική τσάντα, την οποία μεταφέρετε μαζί σας για εκπαίδευση. Και φυσικά στα παπούτσια! Και ναι, χύνεται ακόμη και σε ένα δοχείο και βάλτε το κάτω από ένα λουτρό. Σε τόσο μεγάλους όγκους μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, επειδή χρησιμοποιείται για απορρίμματα γάτας.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα όταν είστε βέβαιοι ότι δεν τρώγονται από μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Εάν σας αρέσουν τα λουλούδια, τότε με υγρασία επιλέξτε φυτά που δεν χρειάζεται να ποτίζονται συχνά. Οι κάκτοι δεν ταιριάζουν ποτέ. Επίσης, υπάρχουν λουλούδια που απορροφούν την υγρασία από τον αέρα: είναι φτέρη, σύγκονιο, γεράνι.

Βελτιώστε το μικροκλίμα στο διαμέρισμα και τα αιθέρια έλαια που ανανεώνουν τον αέρα και σκοτώνουν τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς: δέντρο τσαγιού, ευκάλυπτος, έλατο, γκρέιπφρουτ.

Και ναι, η τεχνολογία για να σας βοηθήσει: τώρα σε οποιοδήποτε κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα. Οι τιμές για αυτές είναι αρκετά αποδεκτές, μπορείτε να βρείτε επιλογές για οποιοδήποτε πορτοφόλι.

Όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στην εξουσία: όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν αυτόματα μοντέλα, παρακολουθούν το επίπεδο υγρασίας και ενεργοποιούν τον εαυτό τους. Αυτό, παρεμπιπτόντως, μπορεί ακόμη και να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια.

Ελπίζω, η συμβουλή μου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο δυσάρεστο πρόβλημα και να απαλλαγείτε από την υγρασία στο διαμέρισμα. Όλα τα καλύτερα για σένα, αγαπητέ μου!

Μείωση της υγρασίας του αέρα

Για μια άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι απαιτεί ένα υγιές μικροκλίμα. Εξαρτάται άμεσα από την περιεκτικότητα σε υγρασία. Εάν είναι πολύ χαμηλά ή υψηλά, αυτό συνεπάγεται μια σειρά προβλημάτων. Ειδικά συχνά οι ενοικιαστές διαμερισμάτων και ιδιοκτητών χώρων (εμπορικών, αποθηκών ή άλλων) αντιμετωπίζουν υψηλή υγρασία. Ως αποτέλεσμα, οι τοίχοι καλύπτονται με μούχλα, η οποία χαλάει ακόμη και ισχυρά υλικά. Επίσης, η υπερβολική υγρασία προκαλεί σχηματισμό συμπύκνωσης στην οροφή. Υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι, πολλαπλασιάζονται διάφορα μικρόβια. Μπορούν, με τη σειρά τους, να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Για να μειωθεί η υγρασία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε σοβαρότητα, επειδή αγνοώντας αυτό το δείκτη θα επηρεάσει την υγεία των ανθρώπων και την κατάσταση του σπιτιού. Σχετικά με το πώς μπορείτε να μειώσετε την υγρασία στο δωμάτιο, θα συζητηθεί παρακάτω.

Πώς να μειώσετε την υγρασία του αέρα

Πρώτα πρέπει να μάθετε τον λόγο για την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί να είναι ριζωμένη τόσο μέσα στο σπίτι και εξαρτάται από τις συνθήκες στο σπίτι, και έξω, και είναι συνέπεια των εξωτερικών δεικτών θερμοκρασίας και υγρασίας. Οι πιο συχνές εσωτερικές αιτίες υψηλής υγρασίας είναι:

 • Ο ανεπαρκώς οργανωμένος αερισμός - εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού το εγκαταστήσει ανεξάρτητα, συνιστάται να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει την ορθότητα της σύνδεσης και λειτουργίας του εξοπλισμού.
 • Συχνή ξήρανση του πλυντηρίου ρούχων - σε μερικά διαμερίσματα με παλιά διάταξη, η μπανιέρα δεν χωρίζεται από την κουζίνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η υγρασία των πραγμάτων εξαπλώνεται μέσω όλων των δωματίων. Αλλά ακόμη και αν το λουτρό βρίσκεται ξεχωριστά, ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αφήνουν συχνά την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Και πάλι, η υγρασία εξατμίζεται έξω από ένα δωμάτιο.
 • Η θέση των παραθύρων στη βόρεια πλευρά - λιγότερο ήλιος εισχωρεί στο δωμάτιο και ως αποτέλεσμα, η υγρασία του μικροκλίματος αυξάνεται.
 • Η παρουσία του ενυδρείου - από αυτό εξατμίζεται το νερό, εμποτίζοντας στους τοίχους και την οροφή του σπιτιού.
 • Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων - μην ξεχνάτε ότι η υγρασία εξατμίζεται όταν αναπνέετε ανθρώπους. Εάν υπάρχουν πολλά από αυτά στο διαμέρισμα και το ίδιο το δωμάτιο είναι μικρό, η πιθανότητα μιας μικροκλιματικής δυσλειτουργίας είναι υψηλή.

Υπάρχουν επίσης εξωτερικές συνθήκες που επηρεάζουν το επίπεδο υγρασίας του δωματίου. Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειωθεί:

 • Τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής - σε ορισμένες πόλεις παρατηρούσαν υψηλή υγρασία όλο το χρόνο.
 • Κατά τη διάρκεια βροχής, χιονόπτωσης και απόψυξης υπάρχει γενική αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα.
 • Ένα σημαντικό σημείο είναι η παρουσία αλατιού στο σκυρόδεμα - αν το σπίτι χτίστηκε το χειμώνα, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι οικοδόμοι πρόσθεσαν αλάτι στο σκυρόδεμα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αύξηση της αντοχής του υλικού. Ωστόσο, το αλάτι έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - οι τοίχοι είναι υγροί εξαιτίας αυτού. Με τα χρόνια περνά, αλλά τα πρώτα 3-5 χρόνια υψηλής υγρασίας δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • Σφάλματα στην κατασκευή - αυτό περιλαμβάνει την κακή ποιότητα στεγάνωση των τοίχων από το υπόγειο και μια λεπτή, συχνά διαρρέουσα οροφή. Αυτά τα ελαττώματα δεν μπορούν να αποκατασταθούν, καθώς τα ελαττώματα είχαν διαπραχθεί κατά την κατασκευή του κτιρίου. Θα μπορέσετε να εξομαλύνετε το πρόβλημα επιλέγοντας πρόσθετο εξοπλισμό για αφυγραντικό αέρα.

Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών να μειώσουν την υγρασία στο δωμάτιο;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για το πώς να απαλλαγείτε από αυτήν την περίσταση:

 • Μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο.
 • Ρυθμίστε τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Να οργανωθεί ο υποχρεωτικός αερισμός (αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός πλοίαρχου ή ανεξάρτητα).
 • Τοποθετήστε έναν αφυγραντήρα αέρα, ο οποίος θα καθαρίσει τον αέρα της σκόνης και θα γίνει καλός βοηθός στον έλεγχο του μικροκλίματος.
 • Εάν υπάρχει κλιματιστικό, ρυθμίστε περιοδικά τη λειτουργία ψύξης.

Αυτές είναι οι κύριες επιλογές για τη μείωση της υγρασίας. Στη συνέχεια, προσφέρουμε να εξετάσουμε λεπτομερέστερα άλλους τρόπους αντιμετώπισης του αναφερόμενου προβλήματος για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση: ένα δωμάτιο, ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα.

Σε εσωτερικούς χώρους

Η αγορά ή η ενοικίαση χώρων για αποθήκες, εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η αρχική τους κατάσταση. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα διατηρηθεί και θα διαρκέσει πολύ. Εάν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο έχει αυξηθεί, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν δίνει προσοχή σε αυτό, ο ίδιος breakoms στις επόμενες πρόσθετες δαπάνες. Μόλις παρατηρηθούν τα πρώτα σημάδια αλλαγής του μικροκλίματος, είναι απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα στην αρχή της εμφάνισής του και όχι όταν τα τοιχώματα έχουν ήδη καλυφθεί με μύκητες.

Πώς να μειώσετε αποτελεσματικά την υγρασία στο δωμάτιο:

 • Αλλάξτε το σχέδιο ή το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού. Κατά κανόνα, η φυσική ροή αλλάζει σε αναγκαστική.
 • Μετά την αντικατάσταση του φυσικού εξαερισμού με μηχανικό, θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα πηνίο ανεμιστήρα - ένα κλιματιστικό με αγωγό. Συνιστάται επίσης η αύξηση της απόδοσης με τη βοήθεια συσκευών απορρόφησης υγρασίας ή, με άλλα λόγια, αφυγραντήρων αέρα. Ας δώσουμε προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η επιλογή είναι σχετική για τη χειμερινή περίοδο.
 • Όσο για την καλοκαιρινή καυτή περίοδο, εδώ οι ιδιοκτήτες θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν δύο πηνία ανεμιστήρων διπλού κυκλώματος που θα ψύξουν τις μάζες αέρα εισόδου του εισερχόμενου αέρα και στη συνέχεια θα τους θερμάνουν.
 • Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση αποξηραντικών με μονοκλωνικά στοιχεία. Η χωρητικότητα των ειδικών απορροφητών υγρασίας πρέπει να είναι 2000-3000 m³ / h. Ο εξοπλισμός βρίσκεται πάνω από τις ζώνες προβλημάτων.

Για την επίλυση του προβλήματος σε μεγάλες αποθήκες, εμπορικούς χώρους ή θερμοκήπια, η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα πρέπει να μειωθεί. Στη συνέχεια, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να μειωθεί στο 30%.

Στο σπίτι

Συχνά, οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και ιδιωτικών κατοικιών διαπιστώνουν ότι μέσα στο περίβλημα είναι πολύ υψηλή υγρασία. Δεν είναι δύσκολο να λύσουμε το πρόβλημα, αρκεί να ελέγξουμε τη λειτουργία ορισμένων συστημάτων και, εάν χρειάζεται, να εγκαταστήσουμε πρόσθετο εξοπλισμό.

Τι συνιστάται να κάνετε για να ελέγξετε το μικροκλίμα στο σπίτι:

 • Την άνοιξη και το καλοκαίρι, αερίστε το εξοχικό σπίτι πιο συχνά.
 • Το χειμώνα, εγκαταστήστε ένα ψυγείο.
 • Εξοπλίστε την κουζίνα με μια κουκούλα, η οποία είναι ένας καλός βοηθός στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, και επίσης η εργασία της παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα.
 • Κανονικά καθαρίστε τον εξαερισμό από τη συσσωρευμένη σκόνη.
 • Αγοράστε οικιακά φυτά που δεν χρειάζονται συχνά πότισμα, για παράδειγμα, κάκτοι.
 • Ελέγξτε τη δυνατότητα συντήρησης των σωλήνων αποχέτευσης και ανακαλύψτε εάν έχει σημειωθεί διαρροή.
 • Ξηραμένα πλυμένα ρούχα στο μπαλκόνι ή στην κλειστή ταράτσα.

Αν το σπίτι αρχίσει τις καλλυντικές επισκευές, θα πρέπει να προτιμάτε μόνο τα φυσικά υλικά του φινιρίσματος. Απορροφούν καλύτερα την υγρασία εξάτμισης και στεγνώνουν ταχύτερα.

Ένας άλλος τρόπος για τη μείωση της υγρασίας του αέρα είναι η αγορά απορροφητικών φαρμάκων. Το καθήκον τους είναι να απορροφούν την υπερβολική υγρασία. Τα μέσα πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών και υλικού.

Στο διαμέρισμα

Οι συστάσεις για τη μείωση της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα είναι παρόμοιες με τις χρήσιμες συμβουλές για σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το διαμέρισμα είναι ευκολότερο να ρυθμίσει το μικροκλίμα λόγω του μικρότερου μεγέθους του.

 • Επιλογή και εγκατάσταση αφυγραντήρα αέρα. Το κόστος του εξοπλισμού εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή, την ικανότητα και το μοντέλο του. Οι αφυγραντήρες πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών, καθώς και σε υπεραγορές καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.
 • Αγοράστε ένα θερμαντικό σώμα - ιδιαίτερα κατάλληλο για διαμερίσματα που βρίσκονται σε πόλεις με συνεχώς υψηλή υγρασία.
 • Εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα - όπως στην περίπτωση ιδιωτικών κατοικιών, το διαμέρισμα πρέπει να αερίζεται τακτικά. Αυτό μπορεί να γίνει 3-6 φορές την ημέρα. Είναι επιθυμητό να αφήσετε τα παράθυρα ανοικτά για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Μεταξύ των λαϊκών μεθόδων για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας, μπορείτε να θυμηθείτε τη χρήση αλατιού και ζάχαρης. Νωρίτερα, όταν πρόσθετος εξοπλισμός με τη μορφή αφυγραντήρων και θερμαντήρων δεν ήταν διαθέσιμος σε ευρύτατο τμήμα του πληθυσμού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια μέσα. Πασπαλίστε τη ζάχαρη ή το αλάτι σε μεγάλα δοχεία και βάλτε το γύρω από το διαμέρισμα. Λόγω της ρευστότητας, το αλάτι και η ζάχαρη απορροφούν τέλεια την υγρασία. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πλέον παρωχημένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Αυξημένη ή μειωμένη υγρασία αέρα - η επίδραση στον άνθρωπο

Η βέλτιστη υγρασία στους χώρους κατοικίας ή εργασίας είναι 50-60% το φθινόπωρο και το χειμώνα και 35-40% την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το μικροκλίμα μετράται με υγρόμετρο. Για το ανθρώπινο σώμα, τόσο η υγρασία όσο και ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβείς. Εάν υπάρχει παραβίαση των επιτρεπόμενων παραμέτρων του μικροκλίματος, είναι απαραίτητο να διορθωθεί η κατάσταση με τους προαναφερθέντες τρόπους.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, σε μια κατοικία ή ένα διαμέρισμα η αυξημένη υγρασία αντανακλάται στην εμφάνιση των χώρων. Αλλά το χειρότερο είναι ότι βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Συνέπειες της υψηλής υγρασίας:

 • Μειωμένες προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ένα άτομο γίνεται ευάλωτο και εύκολα κρυώνει.
 • Εμφανίζονται αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Ο μυκητιασμός μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
 • Υπάρχουν δερματικές λοιμώξεις.
 • Αυξημένος κίνδυνος συχνών δηλητηριάσεων, επειδή λόγω της υψηλής υγρασίας, τα τρόφιμα επιδεινώνονται γρήγορα και καθίστανται μούχλα.

Δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη η χαμηλή υγρασία στο σπίτι. Δεν είναι επίσης καλός.

Τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που συμβαίνουν με τον ξηρό αέρα:

 • Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος, ξεφλούδισμα του.
 • Ανάπτυξη χρόνιου βήχα.
 • Γρήγορη κόπωση.
 • Ξήρανση των βλεννογόνων.
 • Ανάπτυξη οφθαλμικών παθήσεων, μειωμένη όραση.
 • Ανάπτυξη αλλεργίας στη σκόνη.

Γίνεται σαφές ότι για να διατηρηθεί η καλή υγεία είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το μικροκλίμα στην αίθουσα. Διαφορετικά, ένα άτομο θα πάρει μια ολόκληρη σειρά των προβλημάτων μέχρι τις χρόνιες ασθένειες.

Έτσι, είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο υγρασίας που περιέχεται στον αέρα. Μετρώντας το με ένα υγρόμετρο και σημειώνοντας αύξηση της υγρασίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αγνοηθούν αυτές οι πληροφορίες. Καταρχάς, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ανεξάρτητα. Εάν δεν βοηθήσουν, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Θα ελέγξουν τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, θα εγκαταστήσουν ένα στεγνωτήριο αέρα ή θα βοηθήσουν στην επιλογή του ψυγείου. Ως αποτέλεσμα, το μικροκλίμα εξομαλύνεται και η υγεία των ιδιοκτητών δεν θα απειληθεί.

Πώς να μειώσετε την υγρασία και την υγρασία στο διαμέρισμα;

Η υγρασία στο διαμέρισμα είναι σημαντική για την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού, αλλά όλοι δεν σκέφτονται αυτό το πρόβλημα και αφήνουν τα πράγματα να πάνε μόνα τους.

Η ανθρώπινη υγεία μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά, αν δεν διατηρήσει το βέλτιστο επίπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Αιτίες

Η διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο σπίτι είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία όλων των κατοίκων, αλλά και για τα έπιπλα.

Εάν είναι πολύ υψηλό πρώτο, μάθετε το λόγο. Αφού βρείτε τον λόγο για τον οποίο η υγρασία αέρα στο δωμάτιο είναι υψηλή, μπορείτε να αναζητήσετε πώς να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Τα προβλήματα που οδηγούν στην αύξηση του:

 1. Το μπάνιο. Η συμπύκνωση εμφανίζεται συχνά σε αυτό το δωμάτιο. Το θερμότερο νερό προσλαμβάνεται, τόσο περισσότερο υγρασία εισέρχεται στον αέρα. Η συμπύκνωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, επομένως είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το μπάνιο με τέτοιο τρόπο ώστε ο ατμός να μην διεισδύει σε άλλους χώρους.
 2. Το βραστό νερό στη σόμπα, τη σούπα ή το μπορς οδηγεί επίσης στην αύξηση του. Οι ατμοί που εκπέμπονται πέφτουν στον αέρα, αυξάνουν την υγρασία τους και μπορούν να βλάψουν τα ερμάρια.
 3. Ξήρανση ενδυμάτων μέσα. Εάν είναι δυνατόν, κρεμάστε ή ξεβιδώνετε ρούχα που έχουν πλυθεί στο μπαλκόνι ή στο δρόμο στη σκιά. Η υγρασία εξατμίζεται κατά τη διαδικασία ξήρανσης.
 4. Οι λέβητες αερίου καίγουν αέριο για την παραγωγή θερμότητας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται καύση. Αυτό δημιουργεί επιβλαβή προϊόντα καύσης και ατμού. Ένας διαρρηγμένος θερμοσίφωνας δεν έχει καμινάδα και απελευθερώνει ρύπους και υδρατμούς απευθείας στο διαμέρισμα.
 5. Κακή αερισμός. Η κακή ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο εξαρτάται από το επίπεδο αερισμού, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο διαμέρισμα από το εξωτερικό. Ο καλός εξαερισμός εξαλείφει τον στάσιμο αέρα στο εσωτερικό και μειώνει την ποσότητα των ατμοσφαιρικών ρύπων στο δωμάτιο. Αυτό επίσης συμβάλλει στον περιορισμό της συσσώρευσης εσωτερικής υγρασίας, που μπορεί να προάγει την ανάπτυξη μούχλας.
 6. Παράκτιος αέρας. Η σχετική υγρασία εξαρτάται από τη θερμοκρασία και τη γεωγραφική θέση. Ο θερμότερος αέρας περιέχει περισσότερη υγρασία από τον κρύο αέρα και ο ζεστός καιρός συμβάλλει στην εξάτμιση. Περιοχές με πολλά επιφανειακά ύδατα, όπως οι παράκτιες περιοχές, έχουν υψηλό επίπεδο υδρατμών στο αέριο.
 7. Περιοχές με υψηλές βροχοπτώσεις. Κατά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι μπορεί να γίνει αρκετά υψηλό.

Προκειμένου η υγρασία στο δωμάτιο να είναι κανονική, είναι απαραίτητο ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συνθήκες ώστε να μειωθεί.

Συνέπειες

Εκτός από τις προφανείς δυσκολίες, η υψηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά την υγεία, τον ύπνο και το σπίτι. Λόγω της αύξησής του, αναπτύσσονται μύκητες και μούχλα στους τοίχους, η οποία εξελίσσεται ταχέως.

Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει αρνητικά όλους τους κατοίκους του σπιτιού. Και οι συνέπειες μπορούν να είναι λυπηρές.

 1. Mold. Ελέγξτε την παρουσία του μύκητα στις εγκαταστάσεις. Τις περισσότερες φορές σχηματίζεται στο μπάνιο και την κουζίνα. Ελέγξτε επίσης περιοχές όπως ντους, νεροχύτη και περβάζια παραθύρων. Επίσης, ελέγξτε τους τοίχους, τις οροφές και τις γωνίες του δωματίου. Εάν δείτε μικρά σκούρα σημεία, αυτό είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το καλούπι.
 2. Η μυρωδιά. Λόγω της υγρασίας στο διαμέρισμα γίνεται υγρό, υπάρχει μια αντίστοιχη μυρωδιά. Τα μυρωδικά μυρωδικά είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης μούχλας.
 3. Φθορά ξύλου. Λόγω της αυξημένης υγρασίας στο διαμέρισμα αρχίζει να σβήνουν τα έπιπλα.
 4. Αλλεργίες. Αν κάποιος από κοντά στην είσοδο του δωματίου έχει μια ρινική καταρροή, πόνο στα μάτια, φτάρνισμα, τότε άρχισε μια αλλεργία. Μια τέτοια αντίδραση είναι δυνατή για πάρα πολύ περισσότερα μικρόβια και άλλες ουσίες που επιπλέουν στον αέρα. Ειδικά η ποσότητα τους αυξάνεται με την αυξημένη περιεκτικότητα υδρατμών στον αέρα.
 5. Η εμφάνιση των εντόμων και των παρασίτων. Τέρμιτες και κατσαρίδες εμφανίζονται συνήθως σε διαμερίσματα.

Αυτό πρέπει να παρακολουθείται στενά, ειδικά αν το δωμάτιο είναι παιδί. Τα περισσότερα από τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ανοσίας, συμβαίνουν για αυτόν τον λόγο ή όταν η ποσότητα υγρασίας είναι πολύ χαμηλή.

Βέλτιστο επίπεδο

Συχνά αυτός ο παράγοντας δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου. Οι περισσότερες οικογένειες δεν μετρούν ούτε καν την υγρασία στο διαμέρισμα και, στη συνέχεια, δεν καταλαβαίνουν από πού προήλθε το καλούπι και γιατί ξαφνικά άρχισαν να αρρωσταίνουν όλοι.

Τα ακάρεα σκόνης, τα αλλεργιογόνα και άλλα παθογόνα είναι καλά υπό τέτοιες συνθήκες.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο σπίτι θα πρέπει να είναι 30-50% το χειμώνα και το 60% το καλοκαίρι.

Έχοντας δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες, θα είναι δυνατό να προστατευθείτε από πολλές ασθένειες και έπιπλα από τη φθορά.

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να διατηρεί την υγρασία γύρω στο 50% για να μειώσει τα ακάρεα σκόνης και τα αλλεργιογόνα.

Θερμαντικά σώματα

Αφαιρούμε τις υπερβολικές ποσότητες υδρατμών στον αέρα χρησιμοποιώντας συμβατικές μπαταρίες. Οι συσκευές θέρμανσης έχουν σίγουρα όλους όσους ζουν σε κρύο καιρό.

Πώς να μειώσετε την υγρασία; Είναι πολύ απλό. Ενεργοποιήστε το λέβητα αερίου ή ανάψτε φωτιά στη σόμπα. Αφήστε τους να δουλέψουν λίγο. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα θα προκαλέσει μείωση της υγρασίας.

Η θερμική επεξεργασία δεν θα λύσει μόνο αυτό το πρόβλημα, θα σκοτώσει τον μύκητα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη συμπύκνωση, αν εμφανιστεί, ανοίξτε τα παράθυρα και αερίστε το δωμάτιο.

Αφυγραντήρες αέρα

Οι αφυγραντήρες είναι συσκευές που ξηραίνονται στον αέρα και ελέγχουν την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυτών των συσκευών, από μικρές φορητές σε βιομηχανικές.

Οι ξηραντές προσρόφησης λειτουργούν χάρη σε μικρά πακέτα πήγματος πυριτίας. Ο υδρατμός απορροφά αυτή την ουσία και η έξοδος είναι ξηρός αέρας. Τα εργοστάσια προσρόφησης έρχονται με ψυχρή και θερμή αναγέννηση.

Οι μηχανικοί / ψυκτικοί αφυγραντήρες λειτουργούν ουσιαστικά ως ψυγείο ή κλιματιστικό. Το μείγμα αερίων περνά μέσα από την ψυχρή μεταλλική πλάκα (πηνίο) συμπυκνώνοντας, στη συνέχεια στάζει μέσα στη δεξαμενή νερού. Σε αντίθεση με το κλιματιστικό, αυτές οι μονάδες ελαφρώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα.

Είναι ιδανικό για μέτρια έως υψηλή υγρασία και μέτριες και θερμές συνθήκες, καθώς αυτός ο τύπος αφυγραντήρα δεν λειτουργεί καλά σε δροσερές συνθήκες.

Φυτά

Για να αυξηθεί μπορεί να επηρεάσει ένα μεγάλο αριθμό εσωτερικών εγκαταστάσεων στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, μόνο μία λύση είναι να βγάλετε τα λουλούδια έξω στο δρόμο για λίγο μέχρι το επίπεδο να κανονικοποιηθεί.

Μπορεί να έχετε ακούσει φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία είναι γνωστό ότι απορροφούν την υγρασία από ένα μείγμα αερίων. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία στο δωμάτιο.

Τροπικά φυτά, που ονομάζεται επίφυτα, όπως κισσός, κρίνος, καλάμι παλάμη, Boston φτέρη και - λαμβάνουν όλο το νερό από τον αέρα και όχι μέσω των ριζών.

Όλα τα φυτά απελευθερώνουν περισσότερο νερό στην ατμόσφαιρα από ό, τι απορροφούν. Σκεφτείτε τα terrariums και τα θερμοκήπια, όπου ο αέρας είναι πάντα υγρός και λιγότερο πιθανό να μπει στο διαμέρισμα.

Ντους

Ενώ κάνετε ντους, ανοίξτε τα παράθυρα. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε υγρό καιρό, έτσι ώστε να μην αρρωσταίνουν, αλλά το καλοκαίρι, φροντίστε να τα ανοίξετε.

Ο ατμός θα φύγει αμέσως από το παράθυρο, το συμπύκνωμα δεν θα έχει χρόνο σχηματισμού και η υγρασία δεν θα αυξηθεί.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο κάνετε ένα ντους, τόσο περισσότερο ατμός παράγεται.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξετε ένα παράθυρο ή μια πόρτα, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα δίπλα του ή μετά το άνοιγμα του λουτρού, ανοίξτε το.

Το καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε ένα κρύο ντους. Αυτό θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για την υγεία.

Ξήρανση πράγματα

Σε δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό μην κρεμάτε υγρά αντικείμενα. Αν το μπάνιο είναι καλό, ή υπάρχουν ειδικοί ξηραντές, τότε μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα εκεί.

Στο υπνοδωμάτιο, την αίθουσα και το διάδρομο, ο εξαερισμός συνήθως δεν είναι αρκετά καλός, έτσι η υγρασία αρχίζει να αυξάνεται.

Αντικατάσταση χαλιών

Τα χαλιά τείνουν να συλλέγουν υγρασία, ειδικά όταν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι υψηλό.

Εάν παρατηρήσετε ότι μυρίζει σαν μούχλα ή είναι υγρό, στείλτε το σε ένα στεγνό καθάρισμα.

Αν είναι δυνατόν, κρεμάστε το χαλί στο δρόμο για να στεγνώσει καλά.

Αερισμός

Ο καλός εξαερισμός είναι ένας άλλος άριστος και αποτελεσματικός τρόπος. Καταπολέμηση υψηλής υγρασίας, μπορεί να είναι ευχάριστη.

Είναι τόσο καλό να αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα και να πιείτε ζεστό τσάι κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Πάντα να αερίζετε τα δωμάτια, ειδικά το μπάνιο και την κουζίνα. Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα, αν είναι δυνατόν. Ενεργοποιήστε τους ανεμιστήρες.

Η συμπερίληψη ενός κλιματιστικού όχι μόνο ψύχει το δωμάτιο, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Κατανομές

Οι τοίχοι που έχουν ρωγμές ή τρύπες μπορούν επίσης να περάσουν υγρασία στο δωμάτιο. Ο ζεστός, υγρός αέρας έξω μπορεί να ταξιδέψει σε εσωτερικούς χώρους μέσα από ανοίγματα κατά τη διάρκεια ζεστού ή κρύου καιρού. Αυτό οδηγεί σε συμπύκνωση των υλικών.

Εάν εμφανιστεί μούχλα, θα πρέπει να αφαιρεθεί. Οι απλοί ψεκασμοί δεν θα βοηθήσουν εδώ, θα πρέπει να αφαιρέσετε το στρώμα του γύψου, να προστατεύσετε, να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό και άλλα μέσα, μόνο στη συνέχεια να κολλήσετε την ταπετσαρία.

Εάν η υγρασία είναι αυξημένη, χαμηλότερη μπορεί να διορθωθεί η βλάβη. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε πού ρέουν οι σωλήνες ή οι μίξερ. Αν το πρόβλημα είναι η επισκευή.

Οι αρθρώσεις στο μπάνιο, όπου εισέρχεται το νερό, αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.

Άλλες μέθοδοι

Είναι δυνατό να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα με δημοφιλή μέσα. Μην βιαστείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως την πρώτη μέθοδο που ήρθε στα μάτια σας για να την μειώσετε.

Μάθετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε τους υγρούς εσωτερικούς χώρους, επιλέξτε την καταλληλότερη επιλογή.

Ζάχαρη και αλάτι

Ένας άλλος τρόπος για να μειωθεί η υγρασία σε ένα δωμάτιο χωρίς αφυγραντήρα είναι η χρήση αλάτων από πέτρα, υγροσκοπικού υλικού. Αυτό το προϊόν απορροφά τέλεια την υγρασία.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα;

Βάλτε μια σακούλα αλάτι ή ζάχαρη στο δωμάτιο, ανοίξτε το. Περιοδικά, πρέπει να αναμίξετε τα κεφάλαια. Μπορεί να χυθεί σε ξεχωριστή λεκάνη.

Τούβλα

Αυτή η μέθοδος απομακρύνει επίσης την υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο. Απλά προσέξτε, μπορείτε να πάρετε σοβαρά εγκαύματα.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα; Απαλά τούβλα και βάλτε σε μια ανθεκτική στη φωτιά επιφάνεια στο δωμάτιο, που απαιτεί τη μείωσή του. Επαναλάβετε έως ότου το επίπεδο είναι φυσιολογικό για εσάς.

Μετά την εκτόξευση 10 τούβλων πυρακτώσεως. Χάνουν την απορροφητικότητα τους.

Τα τούβλα τοποθετούνται σε μέρη μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα. Η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή και λίγο να ζεσταθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

Κόκκοι καφέ

Εξαιρετική απορρόφηση κόκκων καφέ υγρασίας. Απλά μην αγοράζετε ένα προϊόν εδάφους.

Πώς να καθαρίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα;

Ρίξτε τους κόκκους καφέ σε μερικά φλιτζάνια ή ποτήρια και τοποθετήστε τα σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου. Αυτή η μέθοδος δεν αγωνίζεται μόνο με την υγρασία, αφαιρεί τη μυρωδιά της υγρασίας στο διαμέρισμα.

Ξύλινες μπρικέτες

Χάρη στις ιδιότητες προσρόφησης, οι μπρικέτες ξυλάνθρακα μπορούν να βοηθήσουν. Απορροφούν την υγρασία.

Αγοράστε μια φτηνή τσάντα από κάρβουνο και βάλτε το στο καλάθι. Θα διαρκέσει 2-3 μήνες.

Εάν είναι δυνατόν, αναζητήστε ξυλάνθρακα από κέλυφος καρύδας. Έχει υψηλή ικανότητα απορρόφησης.

Πώς να αποφύγετε;

Για να αποφύγετε ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι καλύτερο να εκτελέσετε σωστά τις εργασίες επισκευής. Θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων να σκεφτόμαστε πού τα έπιπλα θα σταθούν και να μην το βάλουν κοντά στους τοίχους.

Επίσης, είναι απαραίτητο να κάνετε στεγανοποίηση, να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά υλικά και να χρησιμοποιείτε αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Όλοι αυτοί οι χειρισμοί θα αποτρέψουν τα προβλήματα με ένα υψηλό περιεχόμενο υδρατμών στο διαμέρισμα, δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση του καλουπιού.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο υπόγειο και στο πάτωμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στα σπίτια, αυτή είναι η αιτία της αυξημένης υγρασίας.

Αυτές οι συμβουλές για το πώς να μειώσει την υγρασία στο δωμάτιο χωρίς αφυγραντήρα, που βασίζεται σε μερικά πράγματα, δηλαδή τη διατήρηση μια καλή ροή στο δωμάτιο με τη βοήθεια σωστό αερισμό και την απορρόφηση της υγρασίας από μια έξυπνη, υλικά που απορροφούν την υγρασία.

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί στη μείωση, αγοράστε καλύτερα ένα ειδικό αφυγραντήρα.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία, την υγρασία και δυσάρεστες συνέπειες σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι

Όλοι ονειρεύονται ένα άνετο και άνετο σπίτι. Αλλά ακόμα και τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα δεν είναι ασφαλισμένα για την εμφάνιση μούχλας λόγω της πολύ μεγάλης υγρασίας των χώρων. Αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει μέσω αποτελεσματικών λαϊκών μεθόδων και βιομηχανικών εργαλείων.

Αιτίες υγρασίας

Το κανονικό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν είναι μεγαλύτερο από 60%. Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στο 45%. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, ένα άτομο θα αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αλλά αν είναι υψηλό, δημιουργούνται βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη της υγρασίας, και ως εκ τούτου μύκητες, σε χώρους κατοικίας.

Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μύκητα

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • ζημιές σε σωλήνες νερού και ακατάλληλα εγκατεστημένα οικιακά υδραυλικά συστήματα.
 • κανονική ξήρανση των κλινοσκεπασμάτων σε χώρους διαβίωσης.
 • συχνή κολύμβηση.
 • η παρουσία στο διαμέρισμα των ενυδρείων και ένα μεγάλο αριθμό των εσωτερικών φυτών?
 • μη μονωμένα διάκενα και ρωγμές.

Υψηλή υγρασία σχηματίζεται επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, είναι συχνά καλό να αερίζετε το δωμάτιο. Αλλά αν το ανώτατο όριο τρέχει, να απαλλαγούμε από την υγρασία δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Η εμφάνιση της συμπύκνωσης στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το χειμώνα διευκολύνει επίσης την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων.

Πού εμφανίζεται το καλούπι;

Τις περισσότερες φορές, μούχλα μπορεί να βρεθεί στους τοίχους και τα παράθυρα, στην οροφή και το πάτωμα. Μερικές φορές ο μύκητας εξαφανίζεται κάτω από το τάπητα, στο σωρό, πίσω από την ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα στους τοίχους, καθώς και σε ντουλάπια και ράφια. Όταν ανιχνεύεται μούχλα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του μύκητα και να απομακρυνθεί πλήρως.

Γιατί μπορεί να εμφανιστεί υγρασία στο σπίτι - βίντεο

Οδηγίες για τη μείωση της υγρασίας σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

 1. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εσωτερικής υγρασίας είναι ο τακτικός αερισμός. Ο ποιοτικός αερισμός των χώρων βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας
 2. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τη μόνωση των πηγών υγρασίας. Αν ο τοίχος του χώρου είναι υγρός εξαιτίας δυσλειτουργιών των σωλήνων ύδρευσης ή υπονόμων, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη θραύσεων, τα οποία τελικά θα αποστραγγίζουν τον τοίχο. Αλλά αν η υγρασία εμφανίζεται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, λόγω της εγγύτητας των υπογείων υδάτων, ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος θα λιώσει η μόνωση των τοίχων και της θεμελίωσης των αδιάβροχα υλικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε ειδικευμένα καταστήματα Κατασκευή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται να κανονιστεί η πρόσθετη θέρμανση του δωματίου, η οποία θα επιτρέψει την ξήρανση των άψητων γωνιών και την αποφυγή περαιτέρω ανάπτυξης του μύκητα. Η πρόσθετη θέρμανση των χώρων θα μειώσει την υγρασία και θα στεγνώσει τα υγρά τμήματα των τοίχων και των δαπέδων
 3. Για να αποσαφηνιστεί η αιτία για τα τοιχώματα περιβλήματος καλύπτονται με υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο: να προσκολληθούν στην εσωτερική επιφάνεια του τοίχου με ταινία το πλαστικό φύλλο 50 cm μήκους, αφαιρέστε και ελέγξτε την κατάσταση της επιφάνειας κάτω από αυτήν σε λίγες ημέρες. Εάν είναι ξηρό, η αιτία του καλουπιού είναι ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν είναι υγρό, τότε ο λόγος έγκειται στην διήθηση του νερού μέσω του τοίχου. Για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υδατοαπωθητικά χρώματα ή σοβάδες, το οποίο περιλαμβάνει σιλικόνη ή συνθετικό λάτεξ. Για να αποφευχθεί η υγρασία μέσα, αυτά τα κεφάλαια εφαρμόζονται επίσης στους εξωτερικούς τοίχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η διεξαγωγή συνολικών εργασιών επισκευής. Τα υδατοαπωθητικά χρώματα και οι γύψοι προστατεύουν τους τοίχους από τους μύκητες
 4. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πρέπει να θυμούνται ότι τα πήλινα δάπεδα είναι εξαιρετικοί αγωγοί υγρασίας. Για το λόγο αυτό, είναι επιθυμητό να καλύπτονται με πολυμερή υλικά ή σκυροδέματα. Το δάπεδο από σκυρόδεμα δεν επιτρέπει υπερβολική υγρασία
 5. Οι ρωγμές πρέπει να απομακρύνονται με διαλύματα που σκληρύνουν όταν έρχονται σε επαφή με ένα υγρό περιβάλλον. Για τοίχους εφαρμόστε διάλυμα γύψου. Όταν σφραγίζετε ελαττώματα που βρίσκονται στις αρμούς τοίχων και δαπέδων, συνήθως χρησιμοποιείτε εποξειδικά υλικά. Ποιότητα σφράγιση των ρωγμών θα αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι
 6. Οι λόγοι για την υπερβολική υγρασία μέσα στα ξύλινα κτίρια είναι οι ραφές μικρής ραφής μεταξύ των κορμών και ο ανεπαρκής αερισμός. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ειδικά αντισηπτικά φάρμακα και λευκαντικά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μύκητα, για παράδειγμα, Bioshit, Neomid, Remmers ή Prosept. Η στεγανοποίηση των αρμών μεταξύ των κορμών και η επεξεργασία του ξύλου με ειδικές ενώσεις θα αποτρέψουν την εμφάνιση υγρασίας μέσα στο σπίτι
 7. Σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε σπίτια φτιαγμένα από τούβλα, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα, με αυξημένη υγρασία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για την καταστροφή της υπερβολικής υγρασίας σε μπάνια, τουαλέτες και στην κουζίνα. Οι αφυγραντήρες θα αντιμετωπίσουν την υπερβολική υγρασία σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο διαμέρισμα - βίντεο

Μύκητας κάτω από το λινέλαιο

Συχνά ανεπιθύμητη υγρασία συσσωρεύεται κάτω από το λινέλαιο. Είναι εκεί που δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας, είναι τελείως αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτό και είναι απαραίτητο να αλλάξουμε την επικάλυψη. Συνιστάται να ακολουθείτε σημαντικές συστάσεις:

 • στα δάπεδα, που επηρεάζονται από μούχλα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θέσει παλιά υλικά?
 • ο μύκητας πηγαίνει συχνά στους τοίχους, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κόβουμε το κάτω μέρος της ταπετσαρίας δίπλα στα πλίνθια.
 • όταν εγκαθιστάτε ένα νέο λινέλαιο, είναι επιθυμητό να το επεξεργαστείτε με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
Για να αφαιρέσετε το μύκητα κάτω από το λινέλαιο, θα πρέπει να αλλάξετε το δάπεδο

Μύκητας κάτω από την ταπετσαρία

Εάν το καλούπι που σχηματίζεται κάτω από την ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια των μαύρων σημείων με μία από τις ακόλουθες λύσεις:

 • της σκόνης απορρυπαντικού και χλωρίου (1-2 κουταλιές της σούπας χλώριο και 30-50 γραμμάρια..) - για να διαλυθεί το ξηρό μίγμα από 3 λίτρα κρύο νερό, χωρίς να ξεχνάμε τις συσκευές ασφαλείας με τη μορφή ενός αναπνευστήρα και γάντια.
 • από ½ ράβδο σαπουνιού, 100 γραμμάρια σόδα και 5 λίτρα νερού.

Οπλισμένος με αρκετές καθαρό πανί και σφουγγάρι, να καθαρίζονται και ξηρό τοιχώματα μέσω της εγχώριας θερμαντήρα ή μια υπέρυθρη συσκευή τότε πρέπει να εφαρμόζει ένα αντιμυκητιακό φάρμακο, π.χ., Furatsilinom ή νυστατίνη.

 1. Καλά διαλύστε 4-6 δισκία σε 0,5 λίτρα ζεστού νερού.
 2. Προσθέστε άλλα 3-5 λίτρα νερού.
 3. Για να επεξεργαστείτε μια λύση ενός τοίχου μιας θέσης. Αντί αυτών των φαρμάκων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό.
 4. Επιφάνειες που πρέπει να στεγνώσουν σχολαστικά.
 5. Εφαρμόστε ένα αστάρι για να κολλήσετε την ταπετσαρία. Κατά την επιλογή της σωστής σύνθεσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα που περιέχουν αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Χύτευση σε πλαστικά παράθυρα

Εάν το καλούπι σχηματίστηκε σε πλαστικά παράθυρα και πλαγιές, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως.

 1. Αφαιρέστε τους ορατούς μυκητικούς λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου σε αναλογία 5: 1.
 2. Για την επεξεργασία παραθύρων με έτοιμες αντιμυκητιακές ενώσεις (Vincents, TEX, Polyline, Dufa) ή κατασκευάζονται ανεξάρτητα.

Στο σπίτι, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα για τέτοιες συνταγές:

 • 0,2 λίτρα βορικού και 70% οξικού οξέος ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 g φθοριούχου νατρίου και θειικού χαλκού ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 ml θειικού χαλκού και οικιακού λευκαντικού ανά 1 λίτρο νερού.

Η επιλεγμένη σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια των πλαστικών πλαισίων και των πλαγιών με μια βούρτσα. Για να αποφύγετε ξανά την εμφάνιση μούχλας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαστίχες στεγάνωσης με βάση το καουτσούκ. Μέσω τέτοιων μέσων είναι δυνατή η παροχή επιφανειών με αδιάβροχη επικάλυψη.

Μην ξεχνάτε τα μέσα προστασίας - γάντια και μάσκα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, αερίστε το δωμάτιο για 40 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση σε παράθυρα PVC - βίντεο

Μορφή στο μπάνιο

Όταν το μούχλα εμφανίζεται στο μπάνιο, είναι επίσης δυνατό να γίνει χωρίς επιφανειακή επεξεργασία με αντιμυκητιακές ενώσεις. Εάν ο μύκητας σχηματίστηκε στην οροφή, θα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με το γύψο, αφού έχουν καθαρίσει τις πληγείσες περιοχές από το σφραγιστικό και το χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι σωληνώσεις και οι μίξερ δεν διαρρέουν, για να αποφευχθούν θραύσεις. Οι θέσεις των αρθρώσεων των πλαστικών εξαρτημάτων μπορούν να επεξεργαστούν με ένα στεγανωτικό.

Τι να κάνετε αν σχηματιστεί ένα μαύρο καλούπι στο μπάνιο - βίντεο

Μορφή στο υπόγειο

Εάν το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο.

 1. Διαλύεται σε 10 λίτρα νερού 250 ml φορμαλίνης 40%.
 2. Αντιμετωπίστε τις πληγείσες περιοχές των τοίχων και τις στεγνώστε.
 3. Αφού τοποθετήσετε στους τοίχους του γύψου και εκτελέστε ένα ασβέστη της οροφής. Παροχή του δωματίου με καλό εξαερισμό, η επανειλημμένη εμφάνιση του καλουπιού δεν μπορεί να ανησυχεί.

Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία από το κελάρι - βίντεο

Αρχική διορθωτικά μέτρα για τον έλεγχο των μυκήτων και της εσωτερικής υγρασίας

Εκτός από τις βιομηχανικές ενώσεις, αποτελεσματικά και φθηνά προϊόντα που παράγονται στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των μύκητων.

 1. Λαμβάνετε 0,5 kg σαπούνι πλυσίματος, τρίψτε το και διαλύστε σε 5 λίτρα νερού.
 2. Βράστε την προκύπτουσα σύνθεση, ψύξτε την.
 3. Σε ζεστό καλοκαιρινό καιρό, βουρτσίστε πολλά στρώματα διαλύματος σαπουνιού σε μούχλα, χωρίς ταπετσαρία.
 4. Στη συνέχεια, καλύψτε τα με ένα μίγμα από 100 γραμμάρια στυπτηρία και 6 λίτρα νερού.

Αντιμετωπίστε την υγρασία με χλωριούχο ασβέστιο, τοποθετώντας το στις γωνίες. Για επαναλαμβανόμενη χρήση, πρέπει να στεγνώσει υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και μετά από πνιγμό. Ως υποκατάστατο κατάλληλο κάρβουνο και ασβέστη. Ωστόσο, κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι ουσίες αυτές να μην είναι διαθέσιμες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποτρέψτε την εμφάνιση μούχλας

 1. Για να αποφύγετε το καλούπι, ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με ένα υδρόμετρο.
 2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλός αερισμός και επαρκές φως του ήλιου.
 3. Στο μπάνιο και στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες, ελέγχετε τακτικά την τάπα στους αεραγωγούς αερισμού, παρακολουθείτε την κατάσταση των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένοι.
 4. Διορθώστε ρωγμές στους τοίχους και τα δάπεδα.
 5. Όταν πραγματοποιείτε μεγάλες επισκευές, χρησιμοποιήστε υλικά με βάση τα ορυκτά για να ρυθμίσετε αποτελεσματικότερα το επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις.
 6. Φροντίστε για στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας.
 7. Ελέγχετε τακτικά τις πλαστικές σφραγίδες στα παράθυρα PVC, ελέγχετε την καταλληλότητά τους, κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.
 8. Κατά την πρώτη εμφάνιση του συμπυκνώματος, εξαλείψτε την αιτία της δημιουργίας του στο χρόνο.

Απλές και προσιτές μέθοδοι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του υπερβολικού επιπέδου υγρασίας στις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη επιβλαβών μύκητων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προϊόντων και ενώσεων, μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας. Η τακτική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αναμόρφωσης της μούχλας στο σπίτι σας.