Είδη κουκούλας: ανάκρουση κατά της κυκλοφορίας

Τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας για κάθε χρήστη μπορεί να είναι διαφορετικά. Ένας από αυτούς είναι το δικό του όραμα για ένα ιδανικό εσωτερικό. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν την κουζίνα όχι μόνο άνετη για δουλειά, αλλά και κομψή και άνετη.

Όλο και λιγότερο οι καταναλωτές αγοράζουν έτοιμα έπιπλα, κατά κανόνα, τα έπιπλα κουζίνας παραγγέλλεται σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο έργο. Η κουζίνα είναι κατασκευασμένη σε ένα συγκεκριμένο στυλ: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, ρετρό, κλασικό, provence, σοφίτα, χώρα και άλλα. Στη συνέχεια, με το ίδιο στυλ επιλέγονται οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της κουκούλας.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού εξάτμισης συνεργάζονται στενά με τους κατασκευαστές κουζινών και αναπτύσσουν συσκευές που θα εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό. Τι εννοείς; Ανάλογα με το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, η κουκούλα είναι είτε μασκαρισμένη είτε, αντίθετα, τονίζεται. Ως εκ τούτου, υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι συσκευών εξάτμισης: θόλος, θόλος, χωνευτός, κρεμαστός, νησί, υπό γωνία, κεκλιμένος.

Αλλά δεν έχει σημασία πόσο ελκυστικές είναι οι οικιακές συσκευές, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά το στιλ και την άψογη γεύση του ιδιοκτήτη τονίζεται, αν δεν είναι αποτελεσματικό, είναι χρήματα που ρίχνονται στον άνεμο. Ο σχεδιασμός της κουκούλας είναι δευτερεύων παράγοντας, πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ο κύριος δείκτης απόδοσης είναι η παραγωγικότητα, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

Ποια κουκούλα είναι καλύτερη: με βρύση ή κυκλοφορία

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, η απόσυρση (κύκλος ροής) και η επανακυκλοφορία είναι οι τρόποι λειτουργίας της κουκούλας. Απλά μην συγχέετε με τις ταχύτητες - είναι κάτι άλλο. Η ταχύτητα ροής αέρα εξαρτάται από την ισχύ που μπορεί να ελεγχθεί και η λειτουργία είναι ένας τρόπος καθαρισμού του εναέριου χώρου.

Ποια πρέπει να είναι η κουκούλα, εξαρτάται από εσάς, αλλά για να κάνετε την απόφαση υγιή, πρέπει να έχετε μια ιδέα σχετικά με τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις για τις οποίες δεν γνωρίζουν οι χρήστες και αφού αναρωτιούνται γιατί η τεχνική πλήρους τροφοδοσίας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και οι τρόποι αλλαγής δεν βοηθούν.

Δεν θα σας βοηθήσουν εάν κάνετε κάποιο λάθος με το μέγεθος της συσκευής ή δεν το έχετε ρυθμίσει εσφαλμένα. Έτσι, η σωστή απάντηση στο ερώτημα σε ποιο εξάρτημα είναι καλύτερο είναι αυτό που απομακρύνει ποιοτικά την εξάτμιση και τις οσμές. Αλλά είναι η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας ανεξάρτητη από το επιλεγμένο καθεστώς; Εν μέρει εξαρτάται, αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος παράγοντας από τον οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε όταν αγοράζουμε εξοπλισμό. Και θα το καταλάβετε όταν διαβάζετε το άρθρο στο τέλος και ανακαλύψτε τι είναι η εκτροπή και πώς διαφέρει από την ανακύκλωση.

Απορροφητικές κουκούλες - πώς λειτουργούν και ποιο είναι το πλεονέκτημα

Η αρχή της λειτουργίας της τεχνικής στον κύκλο ροής έχει ως εξής. Η κουκούλα κρέμεται πάνω από την εστία και χτυπάει τον βρώμικο αέρα, ακριβώς όπως κάνει μια ηλεκτρική σκούπα όταν καταπιεί τη σκόνη. Μόνο αντί για σκόνη, το εκχύλισμα απορροφά οσμές και σταγονίδια λίπους που υπάρχουν στους καπνούς.

Στη συνέχεια, η ροή αέρα κατευθύνεται στον άξονα εξαερισμού ή φεύγει από το δωμάτιο, αφήνοντας το δρόμο. Πιθανότατα έχετε ήδη καταλάβει ότι για τη λειτουργία του απορροφητήρα στη λειτουργία ανάσυρσης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια γραμμή εξαερισμού. Πώς γίνεται αυτό, θα το πούμε παρακάτω, αλλά τώρα εστιάζουμε την προσοχή σας σε μια σημαντική πτυχή.

Το σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα και εξασφαλίζει την είσοδο καθαρού αέρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα, ο καπνός και οι μυρωδιές επανέρχονται στην κουζίνα. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο λόγω των ρευμάτων στο σύστημα εξαερισμού όσο και λόγω του έργου της ίδιας της κουκούλας.

Ναι, οι τεχνητές πηγές ρεύματος αέρα μπορούν να διαταράξουν τη φυσική διαδικασία αερισμού του δωματίου. Πώς να είναι; Αρνούνται να αγοράσουν ένα καθαριστικό αέρα κουζίνα; Μην εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό σε λειτουργία ανάσυρσης; Ούτε αυτός, ούτε άλλος. Συνιστούμε να αγοράσετε μια κουκούλα με βαλβίδα αντεπιστροφής και το πρόβλημα της αντίστροφης έλξης δεν θα είναι ο πονοκέφαλος σας.

Όσον αφορά τον τρόπο απόσυρσης, το κύριο πλεονέκτημά του είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με τον κύκλο ανακύκλωσης. Στη λειτουργία ροής, δεν χρησιμοποιείται ένα λεπτό φίλτρο, στο οποίο υπάρχουν απώλειες, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένα σημαντικό σημείο: όσο περισσότερο καμπύλες θα έχει ο αγωγός τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοσή του. Έχοντας κατασκευάσει έναν αυτοκινητόδρομο εκκαθάρισης, το επίπεδο πλεονέκτημα στην εξουσία. - Ένα ακόμα πλεονέκτημα ενός τρόπου βρύσης είναι η οικονομία των μέσων. Φυσικά, η κατασκευή του αεραγωγού θα πρέπει να δαπανηθεί, αλλά αυτό είναι ένα εφάπαξ κόστος, το οποίο πληρώνει χωρίς την ανάγκη συνεχούς αλλαγής του φίλτρου.

Υψηλή ισχύς

Είπαμε ότι στην κατάσταση απόσυρσης, υπάρχουν λιγότερες απώλειες και υψηλότερες επιδόσεις. Πολλοί καταναλωτές συγχέουν την παραγωγικότητα με την εξουσία, αλλά αυτές είναι διαφορετικές, αν και αλληλένδετες.

Η παραγωγικότητα χαρακτηρίζεται από την ποσότητα αέρα ανά μονάδα χρόνου που διέρχεται από τη διάταξη εξάτμισης. Μετρούμενο σε κυβικά μέτρα ανά ώρα και υπολογιζόμενο με τον τύπο: P = S x h x 12, όπου S είναι ο χώρος της κουζίνας, h είναι το ύψος της οροφής και 12 είναι ο συντελεστής που λαμβάνει υπόψη την ανανέωση του αέρα.

Η ισχύς είναι η ισχύς του κινητήρα. Μετράται σε watts και επηρεάζει όχι μόνο την απόδοση αλλά και την κατανάλωση ενέργειας. Αν συγκρίνουμε αρκετά μοντέλα συσκευών εξάτμισης, μπορούμε να δούμε ότι με την ίδια ισχύ, η παραγωγικότητα είναι διαφορετική.

Το γεγονός είναι ότι ένας ισχυρός κινητήρας δεν είναι ο μόνος παράγοντας στον οποίο εξαρτάται η αποτελεσματική απορρόφηση αέρα. Επιπλέον, οι κατασκευαστές προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα με άλλους τρόπους και επιτυγχάνουν. Ας συνοψίσουμε. Η εξάτμιση στη λειτουργία βρύσης καθαρίζει τον αέρα πιο γρήγορα, αλλά όταν την επιλέγετε, προσέξτε ότι σε χαμηλότερη ισχύ η χωρητικότητα είναι όσο το δυνατόν υψηλότερη. Ένα λιγότερο ισχυρό κινητήρα και λειτουργεί πιο αθόρυβα και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Αποτελεσματικός και υψηλής ποιότητας καθαρισμός του αέρα

Η απόδοση του καλύμματος στη λειτουργία ανάσυρσης εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ο μολυσμένος αέρας μπορεί να βγει από το δωμάτιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί η τεχνική στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Οι σύγχρονες συσκευές εξάτμισης έχουν πολλές ταχύτητες και ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα καθεστώς εντατικής καθαρισμού.

Επιλέξτε την ταχύτητα ανάλογα με την ένταση της εξάτμισης και στη συνέχεια η απόσυρση θα είναι πιο αποτελεσματική. Στη θέση του μολυσμένου αέρα θα πρέπει να έρθει και πάλι καθαρό, οπότε αν δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργήσει ο εξοπλισμός με τη μέγιστη χωρητικότητα, η ροή του αέρα απλά δεν θα έχει χρόνο για ενημέρωση. Η βέλτιστη ταχύτητα, αντίθετα, συμβάλλει στην ομαλή και επομένως καλύτερη ανανέωση του αέρα.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα, η λανθασμένη εγκατάσταση μειώνει σημαντικά την απόδοσή της. Πριν προχωρήσετε στην περιγραφή του εξοπλισμού τοποθέτησης στη λειτουργία ανάσυρσης, μερικές λέξεις σχετικά με τις διαστάσεις της συσκευής και την απόσταση από την εστία.

Το πλάτος και το βάθος του συστήματος σύνταξης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τις αντίστοιχες διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος. Ας η καλύτερη τεχνική θα είναι λίγο περισσότερο, τότε η εξάτμιση της περιμέτρου πλάκα σίγουρα αρπάξει και να μην διάσπαρτα σε όλη την κουζίνα, όπου βοήθεια μπορεί μόνο πλήρη αερισμό του δωματίου. Πάνω από το μαγείρεμα αερίου εξοπλισμού επιφάνεια εγκαθίσταται σε ύψος 70-80 cm, στα ηλεκτρικά -. Αν είναι ρυθμισμένο στο 60-70 cm κάτω θα ήταν άβολο να προετοιμάσει, εκτός υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας η συσκευή θα επιδεινωθεί.

Τώρα, περισσότερα σχετικά με την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στον κύκλο ροής. Ο αεραγωγός της κουκούλας μπορεί να είναι από μέταλλο ή πλαστικό. Ο μεταλλικός σκελετός είναι μια κυματοειδής αυλάκωση αλουμινίου, η οποία κατά την εγκατάσταση τεντώνεται κατά μήκος. Ο κυματοειδής αγωγός είναι εύκαμπτος, εύκαμπτος και κομμένος εύκολα με ψαλίδι. Οι κύριες αδυναμίες της αυλάκωσης είναι η αναισθητική εμφάνιση και η αδυναμία καθαρισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ένα ρουστίκ στο πέρασμα της ροής του αέρα.

Οι πλαστικές εθνικές οδοί φαίνονται ελκυστικές, πλένονται εύκολα και αφήνονται αθόρυβα στον αέρα. Το μειονέκτημα, στην πραγματικότητα, είναι ένα - μια πιο σύνθετη εγκατάσταση, που απαιτεί την κατασκευή μεταβατικών στοιχείων (γωνιακά γωνίες). Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας στη λειτουργία ανάσυρσης, σημειώστε ότι:

 • Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της εξόδου της συσκευής (μικρότερο μέγεθος μειώνει την παραγωγικότητα και αυξάνει τον θόρυβο).
 • ένας μεγάλος αριθμός στροφών μειώνει την παραγωγικότητα.
 • Η γωνία κάμψης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90 και αν είναι μεγαλύτερη, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίστροφη ώση, πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου.
 • για την αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
Μην κάνετε ένα κοινό λάθος κλείνοντας καλά τα ανοίγματα εξαερισμού. Θυμηθείτε ότι ο απορροφητήρας καθαρίζει μόνο τον αέρα πάνω από τη σόμπα και πρέπει να υπάρχει φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

Ανακυκλοφορία εξάτμισης - μια άλλη αρχή της εργασίας, άλλα πλεονεκτήματα

Στη λειτουργία ανακύκλωσης, ο εξοπλισμός εξάτμισης λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Ο αέρας δεν εκκενώνεται στον άξονα εξαερισμού ή στο δρόμο, αλλά καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Για τον καθαρισμό, στο εσωτερικό της συσκευής χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα και ο ενεργός άνθρακας είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους προσροφητές (σαρωτές).

Στον τρόπο λειτουργίας ανακύκλωσης, η παραγωγικότητα του εξοπλισμού είναι κατά 25-30% χαμηλότερη από ό, τι στον κύκλο ροής. Λάβετε υπόψη αυτό κατά την επιλογή και μην είστε σαν τους χρήστες που επιλέγουν μια κουκούλα για απόδοση σε κατάσταση ανάκλησης και την χρησιμοποιείτε ως απορροφητήρα ανακύκλωσης.

Υπάρχει ένα αρκετά φυσικό ερώτημα: είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η τεχνική κυκλοφορίας ως τεχνική ροής; Το γεγονός είναι ότι ακόμη και πριν από 5-10 χρόνια, ο εξοπλισμός εξάτμισης οριοθετήθηκε αυστηρά σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες - μερικοί ήταν ικανοί να δουλέψουν μόνο στην πρίζα αέρα, άλλοι - για να καθαρίσουν. Τα περισσότερα σύγχρονα όργανα συνδυάζονται, δηλαδή μπορείτε να αλλάξετε τρόπους λειτουργίας.

Συμπαγή, ελαφριά και αισθητική εμφάνιση

Οι παραδοσιακές συσκευές ανακύκλωσης έχουν μικρό ύψος. Φωτισμένοι εκπρόσωποι της τεχνικής με ένα λεπτό φίλτρο είναι οι αναστολείς κουκούλας. Το σώμα τους δεν έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση ισχυρών κινητήρων, οπότε η τεχνική είναι σχεδιασμένη για μικρές κουζίνες. Ο εξοπλισμός έχει μικρό βάρος, φαίνεται συμπαγής και δεν βλέπει.

Ακόμα πιο αόρατα είναι οι ενσωματωμένες συσκευές που είναι τοποθετημένες σε ένα ντουλάπι ή επιφάνεια εργασίας. Οι τελευταίοι, παρεμπιπτόντως, είναι οι μόνοι εκπρόσωποι συσκευών που λειτουργούν μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας.

Εάν η κουζίνα σας είναι μεγάλη, αλλά δεν θέλετε να χαλάσει το εσωτερικό της εγκατάστασης αγωγού, μπορείτε να αγοράσετε το θόλο ή καμινάδα συνδυασμό τεχνολογίας και να το χρησιμοποιήσετε σε ένα κύκλο βρόχο. Για τις σύγχρονες κουζίνες, η πιο δημοφιλής είναι μια κεκλιμένη συσκευή, η ζώνη αναρρόφησης της οποίας δεν είναι οριζόντια, αλλά υπό γωνία με την επιφάνεια μαγειρέματος. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικό γυαλί και χειριστήρια αφής - μια πραγματική διακόσμηση της κουζίνας με το ύφος του Art Nouveau και της υψηλής τεχνολογίας.

Εύκολη εγκατάσταση

Όλοι όσοι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν ένα κατσαβίδι και ένα τρυπάνι μπορούν να τοποθετήσουν την κουκούλα σε λειτουργία ανακύκλωσης. Τα εξαρτήματα και οι σύνδεσμοι παρέχονται μαζί με τον εξοπλισμό, στις οδηγίες λειτουργίας υπάρχει ένα σχέδιο εγκατάστασης.

Για την τοποθέτηση της τοίχου, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κεντρικό άξονα ο οποίος να συμπίπτει με το κέντρο της εστίας. Οποιαδήποτε απόκλιση θα μετακινήσει τη συσκευή προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά - ο καθαρισμός του αέρα θα είναι λιγότερο αποτελεσματικός. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές στον τοίχο έτσι ώστε τα κέντρα τους να συμπίπτουν με τα κέντρα των οπών του υλικού στερέωσης. Η ίδια η συσκευή συνδέεται χρησιμοποιώντας πείρους.

Εάν η κουκούλα για λειτουργία ανακύκλωσης πρόκειται να εγκατασταθεί σε ένα ερμάριο ή κάτω από αυτό, η εγκατάσταση είναι ακόμα ευκολότερη. Ο εξοπλισμός είναι στερεωμένος στο έπιπλο με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός εξάτμισης δεν αναφέρεται σε ένα παχύ (περισσότερες συσκευές δύναμη είναι στο εύρος 100-300 W) για τη σύνδεσή του αρκετά πρότυπο υποδοχές. Για την αισθητική, είναι καλύτερο να κρύβετε το καλώδιο πίσω από τα έπιπλα.

Αποτελεσματικός καθαρισμός αέρα με ελάχιστο θόρυβο

Η εξάτμιση πρέπει να είναι τόσο παραγωγική όσο και ήσυχη. Για να εργαστείτε στη λειτουργία ανακύκλωσης, μπορείτε να αγοράσετε μια φθηνή κουκούλα χαμηλής ισχύος με επίπεδο θορύβου μέχρι 50 dB. Αυτός ο εξοπλισμός έχει παραγωγικότητα από 190 έως 450 m3 / h, και αυτό είναι αρκετό για μικρές και μεσαίες κουζίνες.

Μια άλλη επιλογή για να έχετε μια ήσυχη κουκούλα στον τρόπο ανακύκλωσης είναι να αποκτήσετε μια τεχνική με αναρρόφηση περιμέτρου. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε κεκλιμένες συσκευές. Η ουσία του είναι ότι οι οπές αναρρόφησης αέρα έχουν μια μικρή διάμετρο και τοποθετούνται στην περίμετρο του θόλου, επιτρέποντας τη ροή του αέρα γίνεται επιταχύνεται και απορροφάται γρήγορα. Η χρήση της περιμετρικής τεχνολογίας αναρρόφησης επιτρέπει την εγκατάσταση λιγότερο ισχυρών και αθόρυβων κινητήρων.

Χρήσιμες συμβουλές για χρήση

Όταν εργάζεστε στη λειτουργία ανάσυρσης και ανακύκλωσης, χρησιμοποιείται φίλτρο γράσου, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Πρόκειται για μεταλλικό πλέγμα πολλαπλών στρώσεων, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έχει φράξει με λίπος και απαιτεί καθαρισμό. Πλύνετε το λιπαρό φίλτρο της κουκούλας κάθε 2-3 μήνες, γίνεται χειροκίνητα με τη χρήση πινέλου και απορρυπαντικού ή σε πλυντήριο πιάτων.

Εάν ο απορροφητήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης, αλλάξτε το φίλτρο άνθρακα κάθε έξι μήνες, το οποίο τελικά φράζει και λειτουργεί αναποτελεσματικά. Τα στοιχεία φίλτρων μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα από τον οποίο αγοράσατε τον εξοπλισμό ή σε άλλα εξειδικευμένα σημεία πώλησης. Η θήκη και ο πίνακας ελέγχου απαιτούν επίσης φροντίδα, για την οποία χρησιμοποιείται ξηρό ή ελαφρώς υγρό πανί.

Εάν χρειάζεστε μια ήσυχη και παραγωγική κουκούλα, παραγγείλετε τον εξοπλισμό Falmec. Η ιταλική μάρκα είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή εξοπλισμού εξάτμισης και παράγει κομψές και αξιόπιστες συσκευές. Αγοράστε μια κουκούλα της Falmek μπορείτε, χωρίς να φύγετε από το σπίτι, αν κάνετε μια παραγγελία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Πουλάμε εξοπλισμό σε προσιτές τιμές για κατοίκους της Ρωσίας με επίσημη εγγύηση από τον κατασκευαστή. Το κόστος και οι προδιαγραφές των κουκούλες Falmec επισημαίνονται στις κάρτες προϊόντων. Οι διαχειριστές μας είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις - επικοινωνήστε μαζί μας. Παράδοση κουκούλες κουζίνας Το Falmek πραγματοποιείται από αξιόπιστες εταιρείες μεταφορών σε οποιαδήποτε τοποθεσία της χώρας.

Κουκούλες στην κουζίνα: βρύση ή ανακύκλωση;

Φανταστείτε μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα είναι αρκετά δύσκολη. Αυτή η συσκευή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι σε θέση να αφαιρέσει από το δωμάτιο όλα τα προϊόντα καύσης που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας. Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης βοηθά στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων ταυτόχρονα. Πρώτα απ 'όλα, να κάνει τον αέρα στην κουζίνα ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Η συλλογή σε αυτό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καρκινογόνων και άλλων ακαθαρσιών επηρεάζει δυσμενώς την υγεία σας, προκαλώντας πονοκέφαλο και κόπωση.

Δεύτερον, η κουκούλα κουζίνας σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνιση των τοίχων, των οροφών, των υλικών φινιρίσματος και των υφασμάτων, προστατεύοντάς τα από το σχηματισμό μιας δυσάρεστης κολλώδους επίστρωσης που αποτελείται από σωματίδια λίπους και αιθάλης. Αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις σόμπες αερίου, οι οποίες αποτελούν μεγάλο αριθμό προϊόντων καύσης. Εάν δεν οργανώσετε καλό αερισμό στην κουζίνα, οι καλλυντικές επισκευές θα πρέπει να γίνονται κάθε λίγους μήνες.

Προετοιμάζοντας για αγορά, πρέπει να κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες μοντέλα, να μελετήσετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκούλας και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ή άλλου τύπου συσκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξετε το σχεδιασμό της συσκευής, για να υπολογίσετε τις επιδόσεις και άλλες τεχνικές παραμέτρους, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής που θα εγκατασταθεί στην κουζίνα σας - βρύση ή κυκλοφορία. Θα μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς τους τρόπους εργασίας μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Ανάληψη ή κυκλοφορία: ποια είναι η καλύτερη;

Ποια θα πρέπει να είναι η κουκούλα - βρύση ή κυκλοφορία; Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλους τους χρήστες, αλλά η επιλογή είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή σπιτιών με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς σωστά τοποθετημένο αγωγό εξαερισμού, δεν υπάρχει νόημα ακόμα και της πιο ισχυρής συσκευής απόληξης.

Οι κουκούλες εξαγωγής με καθαρή μορφή είναι τώρα πολύ σπάνιες στην πώληση. Κατά κανόνα, κάθε μοντέλο μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν και τις δύο αρχές της εργασίας και να χρησιμοποιήσουν είτε ένα από αυτά, είτε και τα δύο με τη σειρά του, αλλάζοντας, για παράδειγμα, ανάλογα με την εποχή.

Για όσους δεν είναι τυχεροί με τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, το ερώτημα για το είδος του εκχυτήρα που απαιτείται δεν αξίζει τον κόπο. Θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν μόνο ένα μοντέλο κυκλοφορίας που δεν απαιτεί αεραγωγό. Τα σύγχρονα όργανα αυτού του τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσουμε περαιτέρω.

Πλεονεκτήματα των απορροφητών ανακύκλωσης

Μετά την ακρόαση των λαϊκών ωδών για την ισχύ και την αποδοτικότητα των καυσαερίων, μπορεί να αποφασιστεί ότι η κουκούλα με ανακυκλοφορία είναι η χειρότερη επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, την τιμή και άλλες παραμέτρους. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης για την κουζίνα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή, επειδή εκλείπουν από το κύριο μειονέκτημα - την απουσία αεραγωγού και συνεπώς τη δυνατότητα απομάκρυνσης του μολυσμένου αέρα έξω.

Ωστόσο, αν αναλύσουμε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των συσκευών εξάτμισης κυκλοφορίας, αυτό το μείον μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη συσκευή ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εγκατάσταση των φίλτρων αέρα, επειδή δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Τα μοντέλα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι ελαφριά και συμπαγή, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ό, τι τα ανοιχτά. Πολλοί από αυτούς είναι τοποθετημένοι σε ντουλάπια κουζίνας. Ο αγωγός του αγωγού δεν θα διαταράξει το εσωτερικό του δωματίου. Λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα και δεν δροσίζουν τον αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα.

Αφού διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες, θα μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο κυκλοφορίας στην κουκούλα και θα είστε σε θέση να συντάξετε τα δικά σας αντικειμενικά συμπεράσματα σχετικά με τα πραγματικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αρχή λειτουργίας

Αν κοιτάξετε το λεξικό, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η επανακυκλοφορία είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ίδιου όγκου αέρα σε ένα κλειστό σύστημα με την επανεπεξεργασία του. Πώς γίνεται αυτή η αρχή στο κουζινάκι;

Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα, αρχίζει να αναρροφάται στον αέρα που προέρχεται από την κουζίνα με τη βοήθεια ισχυρών στροβίλων και ανεμιστήρων. Είναι κορεσμένο με υδρατμούς, σωματίδια λίπους, προϊόντα καύσης και άλλες ακαθαρσίες. Πριν επιστρέψει ξανά στο δωμάτιο, ο αέρας περνά μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού - χοντρό και λεπτό. Για το πρώτο, το φίλτρο λίπους που είναι εγκατεστημένο αμέσως πίσω από τον πίνακα εργασίας απαντά. Καθιστά τα σωματίδια λίπους και εξάτμιση, δεν τους επιτρέπει να διεισδύσουν μέσα στο μηχανισμό. Οι δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης απορροφούν το στοιχείο φίλτρου άνθρακα. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας μέσα από τις ειδικές οπές στο πάνω μέρος της συσκευής πηγαίνει πίσω στην κουζίνα.

Μιλώντας για την αρχή της λειτουργίας του καλύμματος ανακύκλωσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τα κύρια στοιχεία εργασίας - φίλτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης του αέρα, είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του καθαρισμού του. Τα φυσίγγια συλλογής λίπους είναι κατασκευασμένα για χρήση και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μη υφασμένα, sintepon ή χαρτί στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντάς τα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αντικατάσταση των φίλτρων θα πρέπει να γίνει περίπου μία φορά σε 2-4 μήνες. Αφού εξοικονομούσατε την αγορά κουκούλας, θα ξοδεύετε περιοδικά χρήματα για τη συντήρησή του.

Φίλτρα από ακρυλικό - μια ενδιάμεση επιλογή. Μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία φίλτρου από αλουμινόχαρτο ή ανοξείδωτο χάλυβα θεωρούνται τα καλύτερα. Δεν αλλάζουν, αλλά καθαρίζονται μόνο καθώς λερώνονται. Τα φίλτρα ποιότητας εξυπηρετούν το ίδιο με τον καθαριστή αέρα.

Προηγουμένως, τα φίλτρα άνθρακα ήταν εξαιρετικά αναλώσιμα. Αλλά τώρα άρχισαν να εμφανίζονται στοιχεία που μπορούν να καθαριστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρούμε προς πώληση, και είναι αρκετά ακριβό. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι κάθε λίγους μήνες πρέπει να αλλάξουν οι κασέτες. Πόσο συχνά αυτό γίνεται, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την ποιότητα του στοιχείου, τον κατασκευαστή, το κόστος, την ένταση της εργασίας. Η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα μπορεί να είναι από 3 μήνες έως ένα έτος.

Συμβουλές εγκατάστασης

Ανάλογα με το μοντέλο, η κουκούλα χωρίς βρύση μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή οροφή, ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι κουζίνας ή στον πάγκο. Για την τοποθέτηση οποιωνδήποτε αναρτημένων απορροφητών υπάρχει ένας μόνο κανόνας - η επιφάνεια εργασίας τους πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την εστία. Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φούρνο αερίου, η απόσταση είναι 75-80 cm, αν η ηλεκτρική είναι 65-70 cm. Το πλάτος του φίλτρου αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας, διαφορετικά η απόδοση της λειτουργίας μειώνεται σημαντικά.

Συνδετήρες που απαιτούνται για την τοποθέτηση κουκούλα σειράς, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του, έτσι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα δράπανο (σφυρί), κατσαβίδι, σφυρί, κατσαβίδι, επίπεδο, μολύβι ή μαρκαδόρο.

Στον τοίχο ή στην οροφή, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, η οποία στη συνέχεια να σηματοδοτήσει τα σημεία του τόπου όπου οι πείροι θα είναι φραγμένοι. Εδώ πρέπει να τρυπήσετε τρύπες. Αφού το περίβλημα του φίλτρου αέρα αναρτηθεί στους πείρους, με τη βοήθεια των βιδών αγκύρωσης τραβιέται σφιχτά στον τοίχο ή στην οροφή. Στη συνέχεια παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ηλεκτρικό δίκτυο και έλεγχος της λειτουργίας της.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται σε ειδικό ντουλάπι κουζίνας. Το σώμα του είναι στερεωμένο στο άνω ή στο μέσο ράφι, και στην απουσία τους - στους πλευρικούς τοίχους. Ο καθαριστής αέρα είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε μόνο ο πίνακας εργασίας να παραμένει ορατός.

Σχεδιασμός μοντέλων με επανακυκλοφορία

Ο σχεδιασμός των κουκούλες που λειτουργούν στον τρόπο κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικός. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο σύμφωνα με το γούστο σας: ένα μικρό ενσωματωμένο, περίτεχνα και ασυνήθιστο νησί, μοντέρνα και λιτή κλίση, παραδοσιακό θολωτό, το φως και σοβαρή σε σχήμα Τ. Οι κατασκευαστές παράγουν καθαριστές αέρα σε διάφορα στυλ: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, χώρα, ρετρό, κλασικό, μινιμαλισμό.

Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για την ποικιλία των έγχρωμων λύσεων. Η μετριοφροσύνη από αυτή την άποψη είναι διαφορετική μόνο στα ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία είναι σχεδόν τελείως κρυμμένα. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να επιλέξουν σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αλλά οι σχεδιαστές δεν σταματούν εκεί. Η εμφάνιση ορισμένων αποσπασμάτων θυμίζει διακοσμητικά αντικείμενα ή πίνακες ζωγραφικής. Για φινίρισμα χρησιμοποιεί πλαστικό, γυαλί, ξύλο (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, ακριβών φυλών), μωσαϊκό, ζωγραφική, τεχνική χρωματισμένης υάλου, κρύσταλλα.

Διαφορές στα εκχυλίσματα με εκροή αέρα

Παρά τα πλεονεκτήματα των κυκλοφορούντων μοντέλων, οι κουκούλες με εξαερισμό για εξαερισμό είναι πιο δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απόδοση και την άριστη ποιότητα καθαρισμού του αέρα, καθώς και στην ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του φίλτρου. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγάλους χώρους.

Οι κουκούλες με τον αγωγό είναι πιο αποδοτικές από αυτές που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης. Δεν διαθέτουν φίλτρο άνθρακα ανθεκτικό στη ροή του αέρα. Οποιεσδήποτε ακαθαρσίες, ανεξάρτητα από το πόσο σχηματίζονται, αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, κατά την αγορά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα των καθαριστών αέρα αιμορραγίας. Πρώτον, η τοποθέτησή τους είναι εντάσεως εργασίας, καθώς απαιτεί αεραγωγό. Δεύτερον, η εγκατάσταση της συσκευής απαιτεί αναγκαστικά ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού. Τρίτον, λόγω της διέλευσης του αέρα μέσω του αγωγού, ειδικά κυματοειδούς, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Και τέταρτον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα μειώνεται, κάτι που είναι ανεπιθύμητο στην ψυχρή περίοδο.

Πώς είναι οι κουκούλες με εξάτμιση αέρα;

Η εσωτερική διάταξη των καυσαερίων δεν διαφέρει πρακτικά από τις κυκλοφορητές - μόνο από την ύπαρξη αεραγωγού και από την απουσία φίλτρου άνθρακα, αφού δεν είναι απαραίτητο. Η ποιότητα του καθαρισμού αέρα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού, τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού αέρα και την ισχύ του κινητήρα.

Ο καθαριστής αέρα μπορεί να λειτουργεί σε μία από τις δύο λειτουργίες - παθητική ή ενεργή. Στην πρώτη περίπτωση, η εκκένωση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται εις βάρος του δικού του βυθίσματος του αεραγωγού, στη δεύτερη αυτή η λειτουργία εκτελείται από τον ανεμιστήρα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας με βρύση, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, αλλά ο συλλέκτης λίπους πρέπει να καθαρίζεται αρκετά συχνά. Η ρύπανση από αυτό συσσωρεύεται μάλλον γρήγορα και χωρίς σωστή συντήρηση η συσκευή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήρως όλες τις δυνατότητές της.

Σε φτηνά μοντέλα καθαρισμού αέρα, ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου πρέπει να προσδιορίζεται ανεξάρτητα. Οι πιο εξελιγμένες και δαπανηρές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες, σηματοδοτώντας την ανάγκη για καθαρισμό κασετών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η τοποθέτηση της κουκούλας με βρύση απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την εγκατάσταση ενός καθαριστικού αέρα κυκλοφορίας. Θα χρειαστεί όχι μόνο να στερεώσετε την θήκη της συσκευής σε τοίχο, οροφή ή σε ντουλάπι κουζίνας, αλλά και να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα στον αεραγωγό. Αποστολή του είναι να μεταφέρει τον μολυσμένο αέρα.

Οι αεραγωγοί είναι διαφόρων τύπων και διαφέρουν στο υλικό κατασκευής (πλαστικό, μέταλλο), μέγεθος, σχήμα και ελαστικότητα.

Πολύ δημοφιλείς είναι πλαστικοί σωλήνες στρογγυλής και τετράγωνης διατομής Ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό των σύγχρονων κουζινών και, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να διακοσμηθούν με το κατάλληλο στυλ. Παρά το γεγονός ότι τα τετραγωνικά αγωγοί φαίνονται καλύτερα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμούν το γύρο, καθώς έχουν μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της κουκούλας.

Οι πλαστικοί σωλήνες είναι ομαλοί από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην δημιουργείται υπερβολικός θόρυβος κατά τη ροή του αέρα μέσω αυτών. Είναι εύκολο όχι μόνο να τοποθετήσετε, αλλά και να αποσυναρμολογήσετε για προληπτικό καθαρισμό. Χάρη στους ειδικούς προσαρμογείς, η σύνδεση του αεραγωγού με τον αγωγό εξαερισμού δεν προκαλεί καμία δυσκολία.

Πιο απλή εγκατάσταση και φθηνότερη επιλογή - μεταλλικοί κυματοειδείς αγωγοί αέρα. Λυγίζουν σε κάθε γωνία και απλώνονται εύκολα, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει πολλά πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Πρώτον, η ροή αέρα δεν μπορεί να περάσει σιωπηλά μέσα από τον κυματοειδή σωλήνα. Δεύτερον, ο αγωγός δεν φαίνεται, επομένως πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ντουλάπι ή να τοποθετήσει ένα ψευδο κουτί. Και τρίτον, σε μια ανώμαλη επιφάνεια το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα και είναι σχεδόν αδύνατο να το πλύνετε - ένα λεπτό μέταλλο παραμορφώνεται με την παραμικρή ώθηση.

Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού, σημειώστε ότι η διάμετρος του πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Τοποθετήστε τον σωλήνα έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες κάμψεις. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα.

Βασικές συμβουλές για την φροντίδα των κουζινών κουζίνας

Η φροντίδα του απορροφητήρα, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του, συνίσταται σε τακτικό καθαρισμό του περιβλήματος, αντικατάσταση και πλύση των φυσίγγων φίλτρου.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, μην χρησιμοποιείτε επιθετικά ή αλκαλικά χημικά. Για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, μια ιδανική επιλογή είναι μια ειδική πηκτή καθαρισμού, η οποία σχηματίζει μια προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια. Το πλαστικό είναι λιγότερο απαιτητικό για φροντίδα, αλλά δεν συνιστάται η κατάχρηση της χημείας.

Τα στοιχεία από γυαλί μπορούν να καθαριστούν με τα συνήθη μέσα πλύσης των παραθύρων. Τα ξύλινα έπιπλα πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με συνθέσεις που περιέχουν κεριά και έλαια.

Τα φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης πρέπει να αλλάζουν καθώς μολύνονται. Ο κατά προσέγγιση χρόνος ζωής του στοιχείου καθορίζεται στην εντολή. Οι επαναχρησιμοποιούμενες κασέτες λίπους κάθε 2-3 μήνες πλένονται σε πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας συνταγοποιήσεις που διαλύουν λίπος. Για το σκοπό αυτό, το απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό.

Η τακτική και σωστή φροντίδα της κουκούλας κουζίνας θα συμβάλει στην παράταση της ζωής της κουκούλας. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων εγγυάται την αποτελεσματικότητα των συσκευών και την προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων τους από μολυσματικές ουσίες που τα απενεργοποιούν γρήγορα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα της εγχώριας μάρκας Elikor. Στο ιδιόκτητο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε θολωτά, κεκλιμένα, κεκλιμένα και αναρτημένα φίλτρα αέρα που λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανάσυρσης όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια επιλογή σας ταιριάζει περισσότερο και να την βρείτε στον κατάλογο με τη βοήθεια μιας βολικής μηχανής αναζήτησης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με τους διευθυντές μας τηλεφωνικά.

Δημιουργήστε το δικό σας σπίτι!

Οποιαδήποτε ανάγκη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τέντωμα, η κουκούλα καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, καίγεται και αιθάλη. Αλλά από μόνο του, η επιλογή των κουκούλες δεν είναι εύκολο έργο.

Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος των συσκευών και οι τεχνικοί δείκτες. Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει για τον τύπο και τις παραμέτρους, παραμένει ένα ακόμη άλυτο ζήτημα - η εγκατάσταση της κουκούλας. Ωστόσο, όλα είναι εντάξει.

Τι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός μοντέλου;

Τι συνήθως δίνετε προσοχή στην πρώτη θέση;

Φυσικά, για εμφάνιση, η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σχέδιο του δωματίου, και να μην είναι ένα επιπλέον κομμάτι. Οι κουκούλες είναι κατασκευασμένες για διαφορετικά στυλ, για παράδειγμα:

Στη συνέχεια, όταν έχουμε ήδη εξετάσει την εμφάνιση, μπορούμε να προχωρήσουμε σε τεχνικούς δείκτες.

 1. Παραγωγικότητα, ή με άλλα λόγια, τον όγκο αέρα που μπορεί να τραβιέται από τον εκχυτήρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο για την κουζίνα σας;

Πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος του, και πάρτε την ένταση του δωματίου, στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον σχήμα με 12 (πόσες φορές ανά ώρα πρέπει να καθαριστεί ο αέρας).

Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο παράγοντας αυτός εξομαλύνει τη διαφορά στα δάπεδα, τα μήκη αγωγών και την καθαρότητά τους).

 1. Το μέγεθος. Σύμφωνα με τους κανόνες, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της πλάκας ή το ίδιο μέγεθος, αλλά όχι λιγότερο.
 2. Κατανάλωση ισχύος (θα πρέπει να είναι ίση με την απόδοση). Στην παράμετρο επιδόσεων, πρέπει να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο ποσοστό εάν:
 • Έχετε μια κυματοειδή καμινάδα - πρέπει να προσθέσετε 10%.
 • Εάν επιλέξετε την ανακύκλωση (περίπου λίγο αργότερα) - πρέπει να προσθέσετε 30%.
 • Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι (ή τραπεζαρία) - πρέπει να προσθέσετε 30%.

Σημειώστε ότι οι τεχνικές παράμετροι υποδεικνύουν τη μέγιστη ισχύ, οπότε πρέπει να πάρετε ένα μοντέλο που έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ (περίπου 15%).

 1. Πρόσθετα χαρακτηριστικά (σύμφωνα με την επιθυμία σας):
 • Ρύθμιση της ταχύτητας και της ισχύος (είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα touchpad από τα κουμπιά, τα κουμπιά είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν).
 • Φωτισμός.
 • Το χρονόμετρο.
 • Πρόγραμμα αυτόματης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.
 • Ρύθμιση αυτόματου ρυθμιστή.
 1. Θόρυβος. Εδώ πρέπει να επιλέξετε το επίπεδο θορύβου εντός 40-50 dB (μέγιστο 60). Για παράδειγμα, το 40 dB είναι ένας ήχος ήσυχης μουσικής και το 60 είναι μια συζήτηση σε απόσταση 1 μέτρου. Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια της κουζίνας - τόσο λιγότερο θόρυβος πρέπει να παράγει η κουκούλα κατά την εργασία.

Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 • Ανακύκλωση;
 • Διαβιβαστής.

Ανακυκλοφορία απορροφητή κουζίνας

Η αρχή του καλύμματος ανακύκλωσης είναι κάπως διαφορετική. Η εξάτμιση αντλεί τον μολυσμένο αέρα και διέρχεται από το σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια απελευθερώνει τον καθαρισμένο αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Τώρα, περισσότερα για τα ίδια τα φίλτρα.

Υπάρχουν τρεις τύποι φίλτρων:

 • Αλουμίνιο (ή λίπος);
 • Άνθρακας.
 • Ακρυλικό.

Αλουμίνιο - Καθαρίστε τον αέρα. Υπάρχουν δύο υποείδη: αναλώσιμα (αποτελούνται από οργανικές ίνες, ακριβά και συχνά πρέπει να αντικαθίστανται). Τα επαναχρησιμοποιούμενα (ή αλουμίνιο) αντικαθίστανται μάλλον σπάνια και πλένονται απλά με σφουγγάρι με απορρυπαντικό.

Άνθρακας - αυτά τα φίλτρα απορροφούν τις οσμές. Όπως ήδη φαίνεται από το όνομα της μάρκας του ενεργού άνθρακα, και πρέπει να αλλάξετε αυτό το φίλτρο μια φορά το χρόνο.

Ακρυλικό φίλτρο - περισσότερο εμπλακεί στην προστασία του κινητήρα από το λίπος από τον καθαρισμό του αέρα.

Πλεονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μην εγκαταστήσετε ένα ορυχείο για εξαερισμό?
 • Το δωμάτιο είναι πιο ζεστό λόγω του ζεστού αέρα.

Μειονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Μικρή απόδοση (καθαρίζει τον αέρα μόνο μέχρι 70%).
 • Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα.

Βρύση κουζίνας

Σε αντίθεση με την ανακυκλοφορία, οι καυσαερίων αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα. Πώς μοιάζει; Το εκχύλισμα αντλεί ρυπασμένο αέρα και το εξάγει από το διαμέρισμα μέσω του άξονα εξαερισμού και στη συνέχεια επάνω στο δρόμο.

Αυτό κουκούλα είναι καλό για mes που προετοιμάζει πολύ και συχνά, επειδή ένα τέτοιο ισχυρό θορυβώδης καυσαερίων και να καταστρέψει το φυσικό αερισμό του διαμερίσματος (χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα).

Πλεονεκτήματα των καυσαερίων:

 • Υψηλή απόδοση (σχεδόν 100%)?
 • Ισχυρό?
 • Υψηλή απόδοση;
 • Τα φίλτρα δεν χρειάζεται να αλλάζουν, αλλά μόνο μερικές φορές καθαρίζονται (σε ​​αντίθεση με την επανακυκλοφορία).

Μειονεκτήματα των καυσαερίων :

 • Υψηλό θόρυβο.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης αέρα.
 • Σύνθετη εγκατάσταση.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα, ποια είναι η καλύτερη κουκούλα στην κουζίνα: αποστράγγιση ή ανακύκλωση;

Πολύ καλύτερα στα χαρακτηριστικά του, ο απορροφητήρας, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει τα ακριβά φίλτρα. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης εγκαθίστανται μόνο όταν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός άξονα αναρρόφησης για οποιονδήποτε λόγο.

Εγκατάσταση καπό καυσαερίων

Η κουκούλα δεν πρέπει να είναι λιγότερο από ένα πιάτο (τώρα αγοράστε μοντέλα με πλάτος 60 και 90 cm).

Όσο χαμηλότερη είναι η απορροφητήρας, τόσο το καλύτερο απορροφά μολυσμένο αέρα, αλλά είναι άβολο για τέτοια μαγειρική εστία (συνήθως κάνουν μακριά από την πλάκα πριν από το τέντωμα από 50 έως 65 cm), κατασκευαστής συνήθως καθορίζει η βέλτιστη απόσταση.
Τοποθετήστε την κουκούλα

Ο πρώτος τρόπος: εγκατάσταση στο μεσαίο ράφι

Για αυτή τη μέθοδο, αγοράστε ένα ντουλάπι χωρίς το κάτω μέρος. Η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού, στο ίδιο ράφι (και οροφή) τρύπες για το σωλήνα.

Ο ίδιος κυματοειδής εύκαμπτος σωλήνας από τη μια πλευρά συνδέεται με την κουκούλα και από την άλλη με την οπή εξαερισμού.

Ο δεύτερος τρόπος: εγκατάσταση στο κάτω μέρος του πίνακα

Η ίδια η κουκούλα είναι στερεωμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, σε αυτό το ίδιο ντουλάπι και στο ράφι οροφής είναι ένα άνοιγμα για το σωλήνα. Και στη συνέχεια, για τη λειτουργία "ανάσυρσης", ο σωλήνας τεντώνεται στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται εκεί. Το μπροστινό τμήμα της καλύπτρας καλύπτεται με ένα πάνελ το ίδιο χρώμα με το ίδιο το ντουλάπι.

Ο τρίτος τρόπος: εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας.

Συνήθως η λεπτομερής εγκατάσταση είναι στις οδηγίες για την κουκούλα. Η κουκούλα τοποθετείται σε ξύλινο ντουλάπι ή σε κρεμαστό ντουλάπι.


Ο τέταρτος τρόπος: εγκατάσταση σε κρεμαστό ντουλάπι.

Η διαδικασία εγκατάστασης μοιάζει με την τρίτη μέθοδο, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετική. Στο κάτω ράφι του ντουλαπιού γίνεται το μέγεθος της κουκούλας. Η ίδια η θήκη είναι εγκατεστημένη μέσα στο ντουλάπι και η οπή στο κάτω μέρος της συσκευής είναι στερεωμένη στο κάτω τοίχωμα του ντουλαπιού.

Επιπλέον, ένα άνοιγμα για το σωλήνα γίνεται επίσης στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού και στην οροφή. Ο σωλήνας με μία άκρη συνδέεται με την κουκούλα και ο άλλος περνάει μέσα από τα ράφια και συνδέεται στην έξοδο εξαερισμού.

Πρόσθετες πληροφορίες εγκατάστασης

Ο αγωγός αέρα σε όλο το μήκος πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο, ενώ η στενότητα θα αυξάνει μόνο την ταχύτητα του κινητήρα και η φθορά του θα αυξηθεί.

Εάν υπάρχει οπή εξαερισμού στον απέναντι τοίχο, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα, συνδέστε την έξοδο με τον εξαερισμό. Ο ίδιος ο σωλήνας μπορεί να κρυφτεί με διακοσμητικά κουτιά ή γυψοσανίδες.
Η απόσταση από την κουκούλα πάνω από την κουζίνα πρέπει να είναι:

 • Εάν η εστία είναι τουλάχιστον 80 cm.
 • Αν ηλεκτρική - τότε τουλάχιστον 70 cm.

Η κουκούλα πρέπει να είναι γειωμένη και να προστατεύεται από ηλεκτρικές υπερτάσεις.

Hood φροντίδα

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα:

 1. Αποσυνδέστε από τον ηλεκτρισμό.
 2. (εάν υπάρχουν), τα μεταλλικά φίλτρα πλένονται με σαπουνόνερο.
 3. Πλύνετε τα φίλτρα από τις ενδεικτικές λυχνίες (εάν υπάρχουν) ή κρατήστε το φίλτρο καθαρό. Αν έχετε ένα κάλυμμα τέντωμα, τα φίλτρα δεν είναι απαραίτητα, μειώνουν μόνο ελαφρώς την ισχύ και γιατί καθαρίζουν τον αέρα, αν είναι ακόμα έξω από το διαμέρισμα.
 4. Εάν έχετε απορροφητήρα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα και νάιλον, τότε απλά πρέπει να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.
 5. Το σώμα πλένεται καλύτερα μία φορά την εβδομάδα (ειδικά στον πίνακα ελέγχου), αλλά πρέπει να το κάνετε ώστε το νερό να μην εισέλθει μέσα.
 6. Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια και τον πίνακα ελέγχου με μια πετσέτα.
 7. Συνδέουμε την κουκούλα.

Εάν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, τότε ο καθαρισμός της κουκούλας θα είναι αρκετά εύκολος και δεν θα σας χρειαστεί πολύς χρόνος. Το εκχύλισμα του οποίου φροντίζεται και φροντίζει, εξυπηρετεί και λειτουργεί χωρίς προβλήματα πολύ περισσότερο.

Ποια είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας στην κουκούλα;

Οι σύγχρονοι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες, βρύση και ανακύκλωση. Μπορείτε να επιλέξετε μια τεχνική με έναν από αυτούς τους τρόπους, αλλά μπορείτε αμέσως με δύο.

Έξοδος αέρα

Απαιτήσεις αγωγών

 • Εάν ο αγωγός είναι πολύ μακρύς και η καμπύλη τεχνική χάνει την απόδοσή του. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε τον αγωγό με τον ελάχιστο αριθμό στροφών.
 • Δώστε προσοχή στο υλικό του αγωγού, θα πρέπει να είναι ομαλή. Ο αεραγωγός "ακορντεόν" ονομάζεται κυματοειδής, διπλώνεται όχι μόνο από έξω, αλλά και από μέσα. Συνάντηση με μια κυρτή δομή, ο αέρας δεν μπορεί να ξεπεράσει σιωπηλά τη διαδρομή που οδηγεί στον εξαερισμό. Το ίδιο συμβαίνει εάν το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από αλουμινόχαρτο. Οι τετραγωνικοί αγωγοί PVC είναι οι πιο αξιόπιστοι, το σχήμα τους μοιάζει με καμινάδα.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Στη λειτουργία ανάσυρσης απαιτείται μόνο ένας τύπος φίλτρου - λίπος. Φίλτρα από οργανικές ίνες, για παράδειγμα, από synthon, είναι γρήγορα φραγμένα, και πρέπει να αλλάζουν συνεχώς. Τα μεταλλικά φίλτρα μπορούν να κατασκευαστούν από γαλβανισμένο, ανοξείδωτο ή αλουμινένιο σύρμα.
Γιατί να φιλτράρετε τον αέρα που εκκενώνεται έξω; Το φίλτρο προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της κουκούλας από το πηξίμαμα των παχιών. Δεν εμποδίζει μόνο τη λειτουργία μηχανημάτων, σε μεγάλους αριθμούς λίπος εύκολα εύφλεκτο, Η πηγή φωτιάς μπορεί να είναι καυστήρες αερίου.

Ανακύκλωση

Η ανακυκλοφορία είναι ένας τρόπος φιλτραρίσματος. Ο αέρας δεν πάει έξω, αυτό κυκλοφορεί μέσα στη δομή της εξάτμισης, περνάει πολλά στάδια καθαρισμού και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Μερικοί πιστεύουν ότι η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να τραβήξει τον αέρα έξω, και η τεχνική σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι απλώς καθαρότερη.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Τα φίλτρα άνθρακα δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, αλλά πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά. Αν τρέξετε το καπό χωρίς φίλτρα, τότε ο τεχνικός θα τρέξει τον βρώμικο αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά δεν θα το καθαρίσει. Το έργο του φίλτρου είναι αυτό Κόκκοι ενεργού άνθρακα απορροφούν σωματίδια λίπους. Δεν μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα άλλο. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα είναι 100-140, περίπου έξι μήνες. Το μέγεθος και το σχήμα εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο, ο αριθμός των φίλτρων είναι επίσης αυστηρά ξεχωριστός.
Όπως και ο τρόπος απόσυρσης, η κυκλοφορία έχει τα μειονεκτήματά της. Το κύριο έργο του φίλτρου άνθρακα - καθαρισμό του αέρα, μεταλλικά μέρη που προστατεύουν από το λίπος. Επομένως, η αντίσταση στη λειτουργία βρύσης είναι μεγαλύτερη και συνεπώς η παραγωγικότητα είναι μικρότερη. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το επίπεδο θορύβου.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας - ποια μέθοδος καθαρισμού του αέρα είναι καλύτερη

Η κουκούλα ποιότητας για την κουζίνα είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο μέρος των πιο σύγχρονων κουζινών. Μόνο ο εκχυλιστής μπορεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αφαιρέσει εντελώς όλα τα προϊόντα καύσης που προέρχονται από ένα αέριο ή μια ηλεκτρική κουζίνα.

Αυτό το γεγονός θα είναι χρήσιμο σε δύο περιπτώσεις - οι ιδιοκτήτες της κατοικίας θα έχουν πολύ λιγότερο να αποκαταστήσουν τους τοίχους και την οροφή της κουζίνας. Και δεύτερον - ο καθαρισμός του αέρα θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του νοικοκυριού. Αλλά πρέπει να επιλέξετε το κουκούλα με το μυαλό. Ας δούμε τι είδους κουκούλα στην κουζίνα είναι καλύτερο για εσάς.

Τρόποι λειτουργίας κουκούλες κουζίνας - το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε

Έτσι ποια καθαριστικά αέρα κουζίνας βρίσκονται συχνότερα στην εγχώρια αγορά και τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο να επιλέξει; Με τη μορφή, οι καθαριστές αέρα μπορούν να είναι επίπεδοι, θολωμένοι και σε εσοχές. Περισσότερα για τους τύπους και τα χαρακτηριστικά τους, θα μιλήσουμε για μια άλλη εποχή, και σήμερα θα μιλήσουμε για την κατάταξη των κουκούλες κουζίνας από την αρχή της δράσης. Με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα είναι δύο βασικών τύπων:

Λειτουργία ανακυκλοφορίας και εξαγωγής

Εκροή καυσαερίων (λειτουργία εξάτμισης)

Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε την κουκούλα στην κουζίνα, η οποία λειτουργεί στη λειτουργία αφαίρεσης αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Τα προϊόντα καύσης συλλαμβάνονται από την πτερωτή του ανεμιστήρα και λειτουργικά εξέρχονται στο δρόμο. Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα:

 • Πρώτον, είναι απαραίτητο η καλύπτρα να μπορεί να καλύψει πλήρως ολόκληρη τη σόμπα αερίου. Διαφορετικά, η απόδοση ολόκληρου του συστήματος θα υποστεί με τον πιο σοβαρό τρόπο. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την αρχή αυτή, οι κουκούλες θόλου, οι οποίες είναι σε θέση να καλύψουν εντελώς ολόκληρη την επιφάνεια ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας, συνήθως λειτουργούν.
 • Δεύτερον, τα συστήματα εξάτμισης πρέπει να διαθέτουν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Και κατά προτίμηση, χωρίς θόρυβο. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατό να ελπίζουμε σοβαρά ότι ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι καθαρός και κανένας στην οικογένεια δεν θα ξυπνήσει από την τεντωμένη κουκούλα.

Κουκούλα για κουζίνα

Διήθηση αέρα (λειτουργία ανακυκλοφορίας)

Οι απορροφητήρες έχουν ένα μειονέκτημα - δεν είναι πάντοτε δυνατό να τρυπηθεί η απαραίτητη τεχνολογική οπή, η οποία είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής. Και εδώ οι κουκούλες κουζίνας θα έρθουν να βοηθήσουν, που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα που εισέρχεται σε αυτά με μια μέθοδο ανακυκλοφορίας. Δηλαδή, ένα εκχύλισμα αυτού του είδους είναι σε θέση να καθαρίσει όλο τον αέρα που διέρχεται με τη βοήθεια ενσωματωμένων φίλτρων χονδρό (λιπαρό) και λεπτό καθαρισμό, που γίνεται με βάση τον ενεργό άνθρακα. Αυτό παρέχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη χρήση. Η ερωμένη θα έχει αρκετό χρόνο για να αλλάξει τα μολυσμένα στοιχεία άνθρακα σε νέα. Τότε ο αέρας στον περιβάλλοντα χώρο θα είναι και πάλι εκπληκτικά καθαρός. Στη λειτουργία ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται συχνότερα επίπεδες κουκούλες.

Κοτσαδόρος επίπεδη κουκούλα

Ενσωματωμένη κουκούλα

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι απορροφητήρες έχουν επίσης ένα φίλτρο λίπους για τραχύ καθαρισμό για την προστασία των εσωτερικών επιφανειών της συσκευής και του αεραγωγού από τις αιθάλες και τις αποθέσεις λίπους.

Τα περισσότερα σύγχρονα καθαριστικά αέρα συνδυάζονται, δηλαδή μπορούν να λειτουργήσουν και στους δύο τρόπους (βρύση-ανακυκλοφορία). Δώστε προσοχή σε αυτό κατά την αγορά.

Οι συνδυασμένες κουκούλες λειτουργούν σε λειτουργία εξαγωγής αέρα και φιλτραρίσματος

Οι περισσότερες από τις μοντέρνες κουκούλες κουζίνας διαθέτουν σύστημα ARS που αναγνωρίζει τη μυρωδιά της καύσης, η οποία επιτρέπει την ενεργοποίηση της κουκούλας μόλις οι αισθητήρες της «μυρίσουν» δυσάρεστες οσμές. Και αν λάβετε υπόψη ότι οι κουκούλες μπορούν να αναγνωρίσουν την παρουσία ενός ατόμου και να φωτίζουν τον περιβάλλοντα χώρο, γίνεται σαφές γιατί τα διάφορα είδη συστημάτων εξάτμισης με κάθε επόμενο έτος γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Αφού καθορίσετε τον κατάλληλο τρόπο για τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας σας, μπορείτε να προχωρήσετε για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Και χρησιμοποιείτε μια κουκούλα για την κουζίνα, η οποία είναι καλύτερη κατά τη γνώμη σας;

Εξαγωγή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, τυπικά κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται από τους κανόνες της διάταξης αερισμού στο καθιστικό. Εάν δεν είναι δυνατή η σύνδεση της συσκευής με το γενικό σύστημα εξαερισμού, ο απορροφητήρας εγκαθίσταται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (άλλα ονόματα είναι ανακυκλοφορία, άνθρακας).

Χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτα αυτόνομη δουλειά και η παρουσία ενός συστήματος διήθησης δύο βαθμίδων καθαρισμού.

Τυπικά σχέδια εξαερισμού στην κουζίνα

Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια για τη συσκευή εξαερισμού κουζίνας: φυσικά και αναγκαστικά. Στην πρώτη περίπτωση, ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω οπών στους τοίχους και ανοιχτών αεραγωγών αφενός και γενικών αγωγών εξαερισμού από την άλλη.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο αέρας ανταλλάσσεται μηχανικά, εγκαθιστώντας πτητικές συσκευές. Η πιο επιτυχημένη είναι η τρίτη, συνδυασμένη έκδοση, η οποία ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα φυσικό σχήμα πρόσληψης, σύμφωνα με το οποίο ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο και αναγκάζεται να αποσυρθεί μέσω των κουζινών κουζίνας.

Υπάρχει επίσης ένα τρίτο είδος - τα συνδυασμένα όργανα που είναι εξοπλισμένα με διπλά φίλτρα και αεραγωγούς, μπορούν να λειτουργήσουν με ή χωρίς σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού.

Ο φυσικός αερισμός έχει το μοναδικό πλεονέκτημα: για να προσφέρει ένα άνετο μικροκλίμα στην κουζίνα (όπως σε άλλους χώρους), δεν απαιτείται πρόσθετη επένδυση υλικών.

Αλλά έχει χαμηλή απόδοση. Όταν η διαδικασία μαγειρέματος πραγματοποιείται σε ηλεκτρική κουζίνα ή αερίου, οι βαριές οσμές εξαπλώνονται γρήγορα εξαιτίας της αργής ανταλλαγής αέρα.

Οι συσκευές για την παροχή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, αλλά ο εξοπλισμός για την εφαρμογή του μηχανικού συστήματος εξαρτάται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιείται ένα συνδυασμένο σχήμα που συνδυάζει τη λειτουργία των συσκευών εξάτμισης και το φυσικό σύστημα εξαερισμού.

Τύποι κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Εάν συγκρίνετε τα δύο είδη κουκούλας - με μια βρύση στο αερισμό και χωρίς αυτό - τα πλεονάσματα είναι περισσότερο στην πρώτη κατηγορία. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χάρη στην οποία η ανταλλαγή αέρα είναι πολύ πιο γρήγορη.

Μερικές φορές ορισμένα τεχνικά ζητήματα εμποδίζουν την εγκατάσταση της συσκευής με αγωγό εξαερισμού και πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα για την κουζίνα χωρίς να χτυπάτε και να συνδέεστε με τον αερισμό, δηλαδή την ανακυκλοφορία.

Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το σχεδιασμό, τις τεχνικές δυνατότητες.

Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την τεχνική "πλήρωση", την ποιότητα των στοιχείων φίλτρου, το σχεδιασμό και το εμπορικό σήμα. Αλλά θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά: κατά καιρούς μοντέλα μη εμποτισμένων σημάτων δεν διαφέρουν από τους ελάχιστα γνωστούς παραγωγούς, αλλά κοστίζουν 2-3 φορές πιο ακριβά.

Αρχή λειτουργίας μοντέλων ανακυκλοφορίας

Σε αντίθεση με την κουκούλα με εξαερισμό για εξαερισμό, τα μοντέλα άνθρακα δεν "αντλούν" αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού, αλλά κυκλοφορούν με καθαρισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης.

Τα κύρια στοιχεία λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης, που παρέχουν ανακύκλωση, είναι ο κινητήρας και ο ανεμιστήρας. Υπάρχουν παραλλαγές με 2 κινητήρες ή 1 κινητήρα, αλλά με 2 ανεμιστήρες στα πλάγια. Βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, πάνω από τα φίλτρα (στα μοντέλα θόλου) ή μεταξύ τους (στις ενσωματωμένες ποικιλίες).

Η απόδοση εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα, η οποία λειτουργεί σε δίκτυο 220 volt. Αυτό σημαίνει ότι πριν εγκαταστήσετε το μοντέλο άνθρακα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή έξοδο για σύνδεση.

Μερικοί πιστεύουν λανθασμένα ότι για να παρέχουν την απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα, μόνο οι αναρροφητήρες με βρύση απαιτούν εξαναγκασμό εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα ανακύκλωσης χρειάζονται συνεχή ενημέρωση της ροής του αέρα, επειδή ο καθαρισμός του αέρα με τα φίλτρα δεν το καθιστά φρέσκο ​​- απλά αφαιρεί τους λιπαρούς ατμούς και τα μικροσκοπικά σωματίδια ρύπων. Συνεπώς, ο φυσικός αερισμός πρέπει επίσης να γίνεται καθημερινά.

Επισκόπηση προδιαγραφών

Όταν αγοράζετε μια νέα κουκούλα ή αντικαθιστάτε την παλιά, πρέπει να μάθετε τα ειδικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων μοντέλων. Πρέπει να δίδεται προσοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στον σχεδιασμό και, κυρίως, στα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία εξαρτάται η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση μιας συσκευής

Για να πλοηγηθείτε σωστά με την επιλογή μιας αποτελεσματικής συσκευής, πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή περιοχή του δωματίου. Συνήθως τόσο η παραγωγικότητα όσο και το επιθυμητό μέγεθος της κουζίνας αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Για παράδειγμα, το Krone Camilla 600 έχει χωρητικότητα 550 m³ / h (σε λειτουργία ανακυκλοφορίας - 385 m³ / h), επομένως συνιστάται για συντήρηση του δωματίου μέχρι 11 m ² (ύψος οροφής 2,5-2,7 m).

Για να υπολογίσετε μόνοι σας την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με τον αριθμό των κύκλων ανακύκλωσης και να λάβετε υπόψη τον παράγοντα σφάλματος. Για την κουζίνα, ο ελάχιστος αριθμός κύκλων ανακύκλωσης είναι 12, KP - 1.3. Επομένως, για να μάθετε την απαιτούμενη απόδοση, εξετάζουμε:

11 x 2,5 x 12 x 1,3 = 429 m³ / h

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όταν χρησιμοποιείτε το εκχύλισμα Camilla 600 Crown για επαρκή ανταλλαγή αέρα σε μια έκταση 11 m², είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τον τρόπο με τον εξαερισμό και τον αερισμό και να χρησιμοποιείτε την επανακυκλοφορία μόνο ως πρόσθετη λειτουργία.

Ο συντελεστής σφάλματος 1,3 χρησιμοποιείται συνήθως στον υπολογισμό της παραγωγικότητας των κουζινών με βρύση, ενώ για τα μοντέλα ανακύκλωσης είναι ελαφρώς υψηλότερο - 1,7.

Είναι το επίπεδο θορύβου τόσο σημαντικό;

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η στάθμη θορύβου. Εάν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού ξοδεύουν πολύ χρόνο στην κουζίνα, είναι επιθυμητό να είναι ελάχιστο. Επίσης, αυτή η στιγμή είναι σημαντική για εκείνους που ζουν σε στούντιο όπου το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα.

Οι σύγχρονες συσκευές λειτουργούν αρκετά ήσυχα, καθώς είναι εξοπλισμένες με ειδική ακουστική προστασία από τον θόρυβο. Στα εκχυλίσματα άνθρακα, οι ήχοι μπορούν να εκπέμπουν έναν ανεμιστήρα, έναν κινητήρα και τον αέρα που κινείται μέσα στη δομή.

Σε συσκευές με βρύση στο θόρυβο εξαερισμού εμφανίζεται συχνά και λόγω κακοσυνδεδεμένων καναλιών εξαερισμού.

Το υψηλό κόστος του μοντέλου δεν αποτελεί ένδειξη ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει ήσυχα. Αντίθετα, ο ακριβός εξοπλισμός είναι πιο αποδοτικός από φθηνός, έτσι συχνά συσκευές με υψηλή τιμή δημιουργούν πολλούς ήχους φόντου - πάνω από 60 dB. Ας υποθέσουμε ότι το μοντέλο Neff D55ML66N0 (36 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 72 dB, ενώ το Elica Hidden HT (51,5 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 62 dB.

Βολική λειτουργία και ρύθμιση

Χρησιμοποιήστε την κουκούλα καθημερινά, επομένως είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα μοντέλο με προσιτή, κατανοητή και βολική διαχείριση. Όλες οι επιλογές διαχείρισης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: χειροκίνητη και απομακρυσμένη.

Το εγχειρίδιο (ή μηχανικό) έχει μια ποικιλία:

 • ρυθμιστικό (συμβαίνει όλο και πιο σπάνια).
 • πατήστε το κουμπί (η πιο κοινή μορφή).

Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές συσκευές ελέγχου με πάνελ επαφής ευαίσθητα στην αφή για τη μετάδοση εντολών.

Μοντέλα του μεσαίου τμήματος τιμών είναι παραδοσιακά διακοσμημένα: στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν διάφορα κουμπιά με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία (βρύση ή ανακυκλοφορία), να αλλάξετε την ταχύτητα και να ανάψετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Για τα μοντέλα με L / V, σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την κονσόλα, αλλά στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν επίσης κουμπιά ή οθόνη αφής για την επιλογή του τρόπου λειτουργίας. Όσο πιο βολικό είναι ο τρόπος λειτουργίας, τόσο πιο ακριβό είναι ο εξοπλισμός.

Σημαντικές λειτουργίες και επιλογές

Εκτός από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και πολλές ιδιότητες που μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμες στη διαδικασία λειτουργίας. Αλλά αν δεν χρειάζεστε πρόσθετες λειτουργίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά για την αγορά, επειδή η ηλεκτρονική γέμιση, διάφορες λειτουργίες, προγραμματισμός αυξάνουν το κόστος αρκετές φορές.

Ο ανταγωνισμός των συσκευών εξάτμισης στην αγορά των οικιακών συσκευών είναι μεγάλη, συνεπώς οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται στην εφεύρεση νέων λειτουργιών. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα είναι δυνατό να ρυθμιστεί όχι μόνο η ένταση της αναρρόφησης αέρα, αλλά και ο βαθμός φωτισμού του χώρου, αλλά και η ρύθμιση της αλλαγής ταχύτητας στην αυτόματη λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα εξαγωγής

Συσκευές που λειτουργούν χωρίς βρύση στον άξονα εξαερισμού ονομάζονται άνθρακες λόγω της παρουσίας φίλτρων άνθρακα, τα οποία καθαρίζουν τον αέρα από συγκεκριμένες οσμές κουζίνας. Πιο συχνά αυτές είναι πλαστικές κασέτες, με διαφορετικό σχήμα και γεμάτες με ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επιπλέον τεμάχια από συνθετικό υλικό, εμποτισμένα επίσης με ενεργό άνθρακα.

Εκτός από το φίλτρο άνθρακα, υπάρχει ένα φίλτρο αντι-γράσου. Στα ενσωματωμένα μοντέλα, βρίσκεται στον κάτω πίνακα και είναι μεταλλικό πλέγμα ή πλέγμα.

Φυσικά, η μυρωδιά δεν πιάζει το δίχτυ, αλλά με τα μέρη του διαλυμένου λίπους που υψώνονται με τον ατμό, κάνει καλά. Από αυτή την άποψη, το φίλτρο αντι-γράσου συνιστάται να πλένεται με μη λειαντικές ουσίες περίπου κάθε 30-40 ημέρες.

Όταν αγοράζετε προϊόντα αντικατάστασης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι τα πρωτότυπα και τα μη πρωτότυπα (καθολικά) φίλτρα είναι διαθέσιμα προς πώληση. Η δεύτερη ομάδα είναι κατάλληλη για πολλά μοντέλα και με κόστος χαμηλότερο από τα εξαρτήματα που κατασκευάζει ο κατασκευαστής.

Τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, διαρκούν για 3-4 μήνες ενεργούς χρήσης, αλλά τα ακριβή δεδομένα καθορίζονται στις οδηγίες.

Κανόνες για την τοποθέτηση ενός μοντέλου ανακύκλωσης

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις, και για το ενσωματωμένο μοντέλο, ετοιμάστε ένα ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Εάν ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος σε μια οροφή ή σε έναν τοίχο, ελέγξτε τη δύναμη της βάσης.

Η κουκούλα εγκαθίσταται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, αφού η λειτουργικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες ποιότητας και εγκατάστασης. Για να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα με εσφαλμένη εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες:

 • Διατηρήστε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και της σόμπας. Υπάρχουν σαφώς καθορισμένα πρότυπα: μέχρι μια σόμπα αερίου - 0,75 μ., Σε μια ηλεκτρική - 0,65 μ. Αλλά στις οδηγίες μπορείτε να συναντήσετε άλλα στοιχεία - 0,6 μ και 0,5 μ αντίστοιχα.
 • Προετοιμάστε τον απαραίτητο χώρο εκ των προτέρων. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των ενσωματωμένων συσκευών είναι 50 και 60 cm (παρόμοια με την πλάκα), αλλά μπορούν να βρεθούν αλλαγές στο τζάκι και στο νησί 80 cm, 90 cm και άνω.
 • Παρέχετε (εάν είναι απαραίτητο) ελεύθερο χώρο στην έξοδο του καθαρισμένου αέρα.
 • Τοποθετήστε ένα ξεχωριστό σημείο ισχύος με τη γείωση. Ελέγξτε ότι οι παράμετροι τάσης του καλύμματος και της τροφοδοσίας είναι ίδιες.

Οι αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον τύπο του μοντέλου. Για παράδειγμα, εξετάστε τη σειρά εγκατάστασης του ενσωματωμένου απορροφητήρα ανακύκλωσης.