Δημιουργήστε το δικό σας σπίτι!

Οποιαδήποτε ανάγκη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τέντωμα, η κουκούλα καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, καίγεται και αιθάλη. Αλλά από μόνο του, η επιλογή των κουκούλες δεν είναι εύκολο έργο.

Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος των συσκευών και οι τεχνικοί δείκτες. Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει για τον τύπο και τις παραμέτρους, παραμένει ένα ακόμη άλυτο ζήτημα - η εγκατάσταση της κουκούλας. Ωστόσο, όλα είναι εντάξει.

Τι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός μοντέλου;

Τι συνήθως δίνετε προσοχή στην πρώτη θέση;

Φυσικά, για εμφάνιση, η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σχέδιο του δωματίου, και να μην είναι ένα επιπλέον κομμάτι. Οι κουκούλες είναι κατασκευασμένες για διαφορετικά στυλ, για παράδειγμα:

Στη συνέχεια, όταν έχουμε ήδη εξετάσει την εμφάνιση, μπορούμε να προχωρήσουμε σε τεχνικούς δείκτες.

 1. Παραγωγικότητα, ή με άλλα λόγια, τον όγκο αέρα που μπορεί να τραβιέται από τον εκχυτήρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο για την κουζίνα σας;

Πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος του, και πάρτε την ένταση του δωματίου, στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον σχήμα με 12 (πόσες φορές ανά ώρα πρέπει να καθαριστεί ο αέρας).

Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο παράγοντας αυτός εξομαλύνει τη διαφορά στα δάπεδα, τα μήκη αγωγών και την καθαρότητά τους).

 1. Το μέγεθος. Σύμφωνα με τους κανόνες, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της πλάκας ή το ίδιο μέγεθος, αλλά όχι λιγότερο.
 2. Κατανάλωση ισχύος (θα πρέπει να είναι ίση με την απόδοση). Στην παράμετρο επιδόσεων, πρέπει να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο ποσοστό εάν:
 • Έχετε μια κυματοειδή καμινάδα - πρέπει να προσθέσετε 10%.
 • Εάν επιλέξετε την ανακύκλωση (περίπου λίγο αργότερα) - πρέπει να προσθέσετε 30%.
 • Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι (ή τραπεζαρία) - πρέπει να προσθέσετε 30%.

Σημειώστε ότι οι τεχνικές παράμετροι υποδεικνύουν τη μέγιστη ισχύ, οπότε πρέπει να πάρετε ένα μοντέλο που έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ (περίπου 15%).

 1. Πρόσθετα χαρακτηριστικά (σύμφωνα με την επιθυμία σας):
 • Ρύθμιση της ταχύτητας και της ισχύος (είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα touchpad από τα κουμπιά, τα κουμπιά είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν).
 • Φωτισμός.
 • Το χρονόμετρο.
 • Πρόγραμμα αυτόματης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.
 • Ρύθμιση αυτόματου ρυθμιστή.
 1. Θόρυβος. Εδώ πρέπει να επιλέξετε το επίπεδο θορύβου εντός 40-50 dB (μέγιστο 60). Για παράδειγμα, το 40 dB είναι ένας ήχος ήσυχης μουσικής και το 60 είναι μια συζήτηση σε απόσταση 1 μέτρου. Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια της κουζίνας - τόσο λιγότερο θόρυβος πρέπει να παράγει η κουκούλα κατά την εργασία.

Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 • Ανακύκλωση;
 • Διαβιβαστής.

Ανακυκλοφορία απορροφητή κουζίνας

Η αρχή του καλύμματος ανακύκλωσης είναι κάπως διαφορετική. Η εξάτμιση αντλεί τον μολυσμένο αέρα και διέρχεται από το σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια απελευθερώνει τον καθαρισμένο αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Τώρα, περισσότερα για τα ίδια τα φίλτρα.

Υπάρχουν τρεις τύποι φίλτρων:

 • Αλουμίνιο (ή λίπος);
 • Άνθρακας.
 • Ακρυλικό.

Αλουμίνιο - Καθαρίστε τον αέρα. Υπάρχουν δύο υποείδη: αναλώσιμα (αποτελούνται από οργανικές ίνες, ακριβά και συχνά πρέπει να αντικαθίστανται). Τα επαναχρησιμοποιούμενα (ή αλουμίνιο) αντικαθίστανται μάλλον σπάνια και πλένονται απλά με σφουγγάρι με απορρυπαντικό.

Άνθρακας - αυτά τα φίλτρα απορροφούν τις οσμές. Όπως ήδη φαίνεται από το όνομα της μάρκας του ενεργού άνθρακα, και πρέπει να αλλάξετε αυτό το φίλτρο μια φορά το χρόνο.

Ακρυλικό φίλτρο - περισσότερο εμπλακεί στην προστασία του κινητήρα από το λίπος από τον καθαρισμό του αέρα.

Πλεονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μην εγκαταστήσετε ένα ορυχείο για εξαερισμό?
 • Το δωμάτιο είναι πιο ζεστό λόγω του ζεστού αέρα.

Μειονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Μικρή απόδοση (καθαρίζει τον αέρα μόνο μέχρι 70%).
 • Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα.

Βρύση κουζίνας

Σε αντίθεση με την ανακυκλοφορία, οι καυσαερίων αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα. Πώς μοιάζει; Το εκχύλισμα αντλεί ρυπασμένο αέρα και το εξάγει από το διαμέρισμα μέσω του άξονα εξαερισμού και στη συνέχεια επάνω στο δρόμο.

Αυτό κουκούλα είναι καλό για mes που προετοιμάζει πολύ και συχνά, επειδή ένα τέτοιο ισχυρό θορυβώδης καυσαερίων και να καταστρέψει το φυσικό αερισμό του διαμερίσματος (χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα).

Πλεονεκτήματα των καυσαερίων:

 • Υψηλή απόδοση (σχεδόν 100%)?
 • Ισχυρό?
 • Υψηλή απόδοση;
 • Τα φίλτρα δεν χρειάζεται να αλλάζουν, αλλά μόνο μερικές φορές καθαρίζονται (σε ​​αντίθεση με την επανακυκλοφορία).

Μειονεκτήματα των καυσαερίων :

 • Υψηλό θόρυβο.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης αέρα.
 • Σύνθετη εγκατάσταση.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα, ποια είναι η καλύτερη κουκούλα στην κουζίνα: αποστράγγιση ή ανακύκλωση;

Πολύ καλύτερα στα χαρακτηριστικά του, ο απορροφητήρας, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει τα ακριβά φίλτρα. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης εγκαθίστανται μόνο όταν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός άξονα αναρρόφησης για οποιονδήποτε λόγο.

Εγκατάσταση καπό καυσαερίων

Η κουκούλα δεν πρέπει να είναι λιγότερο από ένα πιάτο (τώρα αγοράστε μοντέλα με πλάτος 60 και 90 cm).

Όσο χαμηλότερη είναι η απορροφητήρας, τόσο το καλύτερο απορροφά μολυσμένο αέρα, αλλά είναι άβολο για τέτοια μαγειρική εστία (συνήθως κάνουν μακριά από την πλάκα πριν από το τέντωμα από 50 έως 65 cm), κατασκευαστής συνήθως καθορίζει η βέλτιστη απόσταση.
Τοποθετήστε την κουκούλα

Ο πρώτος τρόπος: εγκατάσταση στο μεσαίο ράφι

Για αυτή τη μέθοδο, αγοράστε ένα ντουλάπι χωρίς το κάτω μέρος. Η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού, στο ίδιο ράφι (και οροφή) τρύπες για το σωλήνα.

Ο ίδιος κυματοειδής εύκαμπτος σωλήνας από τη μια πλευρά συνδέεται με την κουκούλα και από την άλλη με την οπή εξαερισμού.

Ο δεύτερος τρόπος: εγκατάσταση στο κάτω μέρος του πίνακα

Η ίδια η κουκούλα είναι στερεωμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, σε αυτό το ίδιο ντουλάπι και στο ράφι οροφής είναι ένα άνοιγμα για το σωλήνα. Και στη συνέχεια, για τη λειτουργία "ανάσυρσης", ο σωλήνας τεντώνεται στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται εκεί. Το μπροστινό τμήμα της καλύπτρας καλύπτεται με ένα πάνελ το ίδιο χρώμα με το ίδιο το ντουλάπι.

Ο τρίτος τρόπος: εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας.

Συνήθως η λεπτομερής εγκατάσταση είναι στις οδηγίες για την κουκούλα. Η κουκούλα τοποθετείται σε ξύλινο ντουλάπι ή σε κρεμαστό ντουλάπι.


Ο τέταρτος τρόπος: εγκατάσταση σε κρεμαστό ντουλάπι.

Η διαδικασία εγκατάστασης μοιάζει με την τρίτη μέθοδο, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετική. Στο κάτω ράφι του ντουλαπιού γίνεται το μέγεθος της κουκούλας. Η ίδια η θήκη είναι εγκατεστημένη μέσα στο ντουλάπι και η οπή στο κάτω μέρος της συσκευής είναι στερεωμένη στο κάτω τοίχωμα του ντουλαπιού.

Επιπλέον, ένα άνοιγμα για το σωλήνα γίνεται επίσης στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού και στην οροφή. Ο σωλήνας με μία άκρη συνδέεται με την κουκούλα και ο άλλος περνάει μέσα από τα ράφια και συνδέεται στην έξοδο εξαερισμού.

Πρόσθετες πληροφορίες εγκατάστασης

Ο αγωγός αέρα σε όλο το μήκος πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο, ενώ η στενότητα θα αυξάνει μόνο την ταχύτητα του κινητήρα και η φθορά του θα αυξηθεί.

Εάν υπάρχει οπή εξαερισμού στον απέναντι τοίχο, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα, συνδέστε την έξοδο με τον εξαερισμό. Ο ίδιος ο σωλήνας μπορεί να κρυφτεί με διακοσμητικά κουτιά ή γυψοσανίδες.
Η απόσταση από την κουκούλα πάνω από την κουζίνα πρέπει να είναι:

 • Εάν η εστία είναι τουλάχιστον 80 cm.
 • Αν ηλεκτρική - τότε τουλάχιστον 70 cm.

Η κουκούλα πρέπει να είναι γειωμένη και να προστατεύεται από ηλεκτρικές υπερτάσεις.

Hood φροντίδα

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα:

 1. Αποσυνδέστε από τον ηλεκτρισμό.
 2. (εάν υπάρχουν), τα μεταλλικά φίλτρα πλένονται με σαπουνόνερο.
 3. Πλύνετε τα φίλτρα από τις ενδεικτικές λυχνίες (εάν υπάρχουν) ή κρατήστε το φίλτρο καθαρό. Αν έχετε ένα κάλυμμα τέντωμα, τα φίλτρα δεν είναι απαραίτητα, μειώνουν μόνο ελαφρώς την ισχύ και γιατί καθαρίζουν τον αέρα, αν είναι ακόμα έξω από το διαμέρισμα.
 4. Εάν έχετε απορροφητήρα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα και νάιλον, τότε απλά πρέπει να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.
 5. Το σώμα πλένεται καλύτερα μία φορά την εβδομάδα (ειδικά στον πίνακα ελέγχου), αλλά πρέπει να το κάνετε ώστε το νερό να μην εισέλθει μέσα.
 6. Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια και τον πίνακα ελέγχου με μια πετσέτα.
 7. Συνδέουμε την κουκούλα.

Εάν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, τότε ο καθαρισμός της κουκούλας θα είναι αρκετά εύκολος και δεν θα σας χρειαστεί πολύς χρόνος. Το εκχύλισμα του οποίου φροντίζεται και φροντίζει, εξυπηρετεί και λειτουργεί χωρίς προβλήματα πολύ περισσότερο.

Τι είναι η απόσυρση και η κυκλοφορία στην κουκούλα;

Οι σύγχρονοι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες, βρύση και ανακύκλωση. Μπορείτε να επιλέξετε μια τεχνική με έναν από αυτούς τους τρόπους, αλλά μπορείτε αμέσως με δύο.

Έξοδος αέρα

Απαιτήσεις αγωγών

 • Εάν ο αγωγός είναι πολύ μακρύς και η καμπύλη τεχνική χάνει την απόδοσή του. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε τον αγωγό με τον ελάχιστο αριθμό στροφών.
 • Δώστε προσοχή στο υλικό του αγωγού, θα πρέπει να είναι ομαλή. Ο αεραγωγός "ακορντεόν" ονομάζεται κυματοειδής, διπλώνεται όχι μόνο από έξω, αλλά και από μέσα. Συνάντηση με μια κυρτή δομή, ο αέρας δεν μπορεί να ξεπεράσει σιωπηλά τη διαδρομή που οδηγεί στον εξαερισμό. Το ίδιο συμβαίνει εάν το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από αλουμινόχαρτο. Οι τετραγωνικοί αγωγοί PVC είναι οι πιο αξιόπιστοι, το σχήμα τους μοιάζει με καμινάδα.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Στη λειτουργία ανάσυρσης απαιτείται μόνο ένας τύπος φίλτρου - λίπος. Φίλτρα από οργανικές ίνες, για παράδειγμα, από synthon, είναι γρήγορα φραγμένα, και πρέπει να αλλάζουν συνεχώς. Τα μεταλλικά φίλτρα μπορούν να κατασκευαστούν από γαλβανισμένο, ανοξείδωτο ή αλουμινένιο σύρμα.
Γιατί να φιλτράρετε τον αέρα που εκκενώνεται έξω; Το φίλτρο προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της κουκούλας από το πηξίμαμα των παχιών. Δεν εμποδίζει μόνο τη λειτουργία μηχανημάτων, σε μεγάλους αριθμούς λίπος εύκολα εύφλεκτο, Η πηγή φωτιάς μπορεί να είναι καυστήρες αερίου.

Ανακύκλωση

Η ανακυκλοφορία είναι ένας τρόπος φιλτραρίσματος. Ο αέρας δεν πάει έξω, αυτό κυκλοφορεί μέσα στη δομή της εξάτμισης, περνάει πολλά στάδια καθαρισμού και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Μερικοί πιστεύουν ότι η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να τραβήξει τον αέρα έξω, και η τεχνική σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι απλώς καθαρότερη.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Τα φίλτρα άνθρακα δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, αλλά πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά. Αν τρέξετε το καπό χωρίς φίλτρα, τότε ο τεχνικός θα τρέξει τον βρώμικο αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά δεν θα το καθαρίσει. Το έργο του φίλτρου είναι αυτό Κόκκοι ενεργού άνθρακα απορροφούν σωματίδια λίπους. Δεν μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα άλλο. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα είναι 100-140, περίπου έξι μήνες. Το μέγεθος και το σχήμα εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο, ο αριθμός των φίλτρων είναι επίσης αυστηρά ξεχωριστός.
Όπως και ο τρόπος απόσυρσης, η κυκλοφορία έχει τα μειονεκτήματά της. Το κύριο έργο του φίλτρου άνθρακα - καθαρισμό του αέρα, μεταλλικά μέρη που προστατεύουν από το λίπος. Επομένως, η αντίσταση στη λειτουργία βρύσης είναι μεγαλύτερη και συνεπώς η παραγωγικότητα είναι μικρότερη. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το επίπεδο θορύβου.

Εξαγωγή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, τυπικά κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα εξαρτάται από τους κανόνες της διάταξης αερισμού στο καθιστικό. Εάν δεν είναι δυνατή η σύνδεση της συσκευής με το γενικό σύστημα εξαερισμού, ο απορροφητήρας εγκαθίσταται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (άλλα ονόματα είναι ανακυκλοφορία, άνθρακας).

Χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτα αυτόνομη δουλειά και η παρουσία ενός συστήματος διήθησης δύο βαθμίδων καθαρισμού.

Τυπικά σχέδια εξαερισμού στην κουζίνα

Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια για τη συσκευή εξαερισμού κουζίνας: φυσικά και αναγκαστικά. Στην πρώτη περίπτωση, ο αερισμός πραγματοποιείται μέσω οπών στους τοίχους και ανοιχτών αεραγωγών αφενός και γενικών αγωγών εξαερισμού από την άλλη.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο αέρας ανταλλάσσεται μηχανικά, εγκαθιστώντας πτητικές συσκευές. Η πιο επιτυχημένη είναι η τρίτη, συνδυασμένη έκδοση, η οποία ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα φυσικό σχήμα πρόσληψης, σύμφωνα με το οποίο ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο και αναγκάζεται να αποσυρθεί μέσω των κουζινών κουζίνας.

Υπάρχει επίσης ένα τρίτο είδος - τα συνδυασμένα όργανα που είναι εξοπλισμένα με διπλά φίλτρα και αεραγωγούς, μπορούν να λειτουργήσουν με ή χωρίς σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού.

Ο φυσικός αερισμός έχει το μοναδικό πλεονέκτημα: για να προσφέρει ένα άνετο μικροκλίμα στην κουζίνα (όπως σε άλλους χώρους), δεν απαιτείται πρόσθετη επένδυση υλικών.

Αλλά έχει χαμηλή απόδοση. Όταν η διαδικασία μαγειρέματος πραγματοποιείται σε ηλεκτρική κουζίνα ή αερίου, οι βαριές οσμές εξαπλώνονται γρήγορα εξαιτίας της αργής ανταλλαγής αέρα.

Οι συσκευές για την παροχή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, αλλά ο εξοπλισμός για την εφαρμογή του μηχανικού συστήματος εξαρτάται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιείται ένα συνδυασμένο σχήμα που συνδυάζει τη λειτουργία των συσκευών εξάτμισης και το φυσικό σύστημα εξαερισμού.

Τύποι κουκούλες χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Εάν συγκρίνετε τα δύο είδη κουκούλας - με μια βρύση στο αερισμό και χωρίς αυτό - τα πλεονάσματα είναι περισσότερο στην πρώτη κατηγορία. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χάρη στην οποία η ανταλλαγή αέρα είναι πολύ πιο γρήγορη.

Μερικές φορές ορισμένα τεχνικά ζητήματα εμποδίζουν την εγκατάσταση της συσκευής με αγωγό εξαερισμού και πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα για την κουζίνα χωρίς να χτυπάτε και να συνδέεστε με τον αερισμό, δηλαδή την ανακυκλοφορία.

Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το σχεδιασμό, τις τεχνικές δυνατότητες.

Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την τεχνική "πλήρωση", την ποιότητα των στοιχείων φίλτρου, το σχεδιασμό και το εμπορικό σήμα. Αλλά θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά: κατά καιρούς μοντέλα μη εμποτισμένων σημάτων δεν διαφέρουν από τους ελάχιστα γνωστούς παραγωγούς, αλλά κοστίζουν 2-3 φορές πιο ακριβά.

Αρχή λειτουργίας μοντέλων ανακυκλοφορίας

Σε αντίθεση με την κουκούλα με εξαερισμό για εξαερισμό, τα μοντέλα άνθρακα δεν "αντλούν" αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού, αλλά κυκλοφορούν με καθαρισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης.

Τα κύρια στοιχεία λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης, που παρέχουν ανακύκλωση, είναι ο κινητήρας και ο ανεμιστήρας. Υπάρχουν παραλλαγές με 2 κινητήρες ή 1 κινητήρα, αλλά με 2 ανεμιστήρες στα πλάγια. Βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, πάνω από τα φίλτρα (στα μοντέλα θόλου) ή μεταξύ τους (στις ενσωματωμένες ποικιλίες).

Η απόδοση εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα, η οποία λειτουργεί σε δίκτυο 220 volt. Αυτό σημαίνει ότι πριν εγκαταστήσετε το μοντέλο άνθρακα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια ξεχωριστή έξοδο για σύνδεση.

Μερικοί πιστεύουν λανθασμένα ότι για να παρέχουν την απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα, μόνο οι αναρροφητήρες με βρύση απαιτούν εξαναγκασμό εξαερισμού.

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα ανακύκλωσης χρειάζονται συνεχή ενημέρωση της ροής του αέρα, επειδή ο καθαρισμός του αέρα με τα φίλτρα δεν το καθιστά φρέσκο ​​- απλά αφαιρεί τους λιπαρούς ατμούς και τα μικροσκοπικά σωματίδια ρύπων. Συνεπώς, ο φυσικός αερισμός πρέπει επίσης να γίνεται καθημερινά.

Επισκόπηση προδιαγραφών

Όταν αγοράζετε μια νέα κουκούλα ή αντικαθιστάτε την παλιά, πρέπει να μάθετε τα ειδικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων μοντέλων. Πρέπει να δίδεται προσοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στον σχεδιασμό και, κυρίως, στα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία εξαρτάται η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση μιας συσκευής

Για να πλοηγηθείτε σωστά με την επιλογή μιας αποτελεσματικής συσκευής, πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή περιοχή του δωματίου. Συνήθως τόσο η παραγωγικότητα όσο και το επιθυμητό μέγεθος της κουζίνας αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Για παράδειγμα, το Krone Camilla 600 έχει χωρητικότητα 550 m³ / h (σε λειτουργία ανακυκλοφορίας - 385 m³ / h), επομένως συνιστάται για συντήρηση του δωματίου μέχρι 11 m ² (ύψος οροφής 2,5-2,7 m).

Για να υπολογίσετε μόνοι σας την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με τον αριθμό των κύκλων ανακύκλωσης και να λάβετε υπόψη τον παράγοντα σφάλματος. Για την κουζίνα, ο ελάχιστος αριθμός κύκλων ανακύκλωσης είναι 12, KP - 1.3. Επομένως, για να μάθετε την απαιτούμενη απόδοση, εξετάζουμε:

11 x 2,5 x 12 x 1,3 = 429 m³ / h

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όταν χρησιμοποιείτε το εκχύλισμα Camilla 600 Crown για επαρκή ανταλλαγή αέρα σε μια έκταση 11 m², είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τον τρόπο με τον εξαερισμό και τον αερισμό και να χρησιμοποιείτε την επανακυκλοφορία μόνο ως πρόσθετη λειτουργία.

Ο συντελεστής σφάλματος 1,3 χρησιμοποιείται συνήθως στον υπολογισμό της παραγωγικότητας των κουζινών με βρύση, ενώ για τα μοντέλα ανακύκλωσης είναι ελαφρώς υψηλότερο - 1,7.

Είναι το επίπεδο θορύβου τόσο σημαντικό;

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η στάθμη θορύβου. Εάν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού ξοδεύουν πολύ χρόνο στην κουζίνα, είναι επιθυμητό να είναι ελάχιστο. Επίσης, αυτή η στιγμή είναι σημαντική για εκείνους που ζουν σε στούντιο όπου το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα.

Οι σύγχρονες συσκευές λειτουργούν αρκετά ήσυχα, καθώς είναι εξοπλισμένες με ειδική ακουστική προστασία από τον θόρυβο. Στα εκχυλίσματα άνθρακα, οι ήχοι μπορούν να εκπέμπουν έναν ανεμιστήρα, έναν κινητήρα και τον αέρα που κινείται μέσα στη δομή.

Σε συσκευές με βρύση στο θόρυβο εξαερισμού εμφανίζεται συχνά και λόγω κακοσυνδεδεμένων καναλιών εξαερισμού.

Το υψηλό κόστος του μοντέλου δεν αποτελεί ένδειξη ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει ήσυχα. Αντίθετα, ο ακριβός εξοπλισμός είναι πιο αποδοτικός από φθηνός, έτσι συχνά συσκευές με υψηλή τιμή δημιουργούν πολλούς ήχους φόντου - πάνω από 60 dB. Ας υποθέσουμε ότι το μοντέλο Neff D55ML66N0 (36 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 72 dB, ενώ το Elica Hidden HT (51,5 χιλιάδες ρούβλια) έχει επίπεδο θορύβου 62 dB.

Βολική λειτουργία και ρύθμιση

Χρησιμοποιήστε την κουκούλα καθημερινά, επομένως είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα μοντέλο με προσιτή, κατανοητή και βολική διαχείριση. Όλες οι επιλογές διαχείρισης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: χειροκίνητη και απομακρυσμένη.

Το εγχειρίδιο (ή μηχανικό) έχει μια ποικιλία:

 • ρυθμιστικό (συμβαίνει όλο και πιο σπάνια).
 • πατήστε το κουμπί (η πιο κοινή μορφή).

Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές συσκευές ελέγχου με πάνελ επαφής ευαίσθητα στην αφή για τη μετάδοση εντολών.

Μοντέλα του μεσαίου τμήματος τιμών είναι παραδοσιακά διακοσμημένα: στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν διάφορα κουμπιά με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή λειτουργία (βρύση ή ανακυκλοφορία), να αλλάξετε την ταχύτητα και να ανάψετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Για τα μοντέλα με L / V, σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την κονσόλα, αλλά στον μπροστινό πίνακα υπάρχουν επίσης κουμπιά ή οθόνη αφής για την επιλογή του τρόπου λειτουργίας. Όσο πιο βολικό είναι ο τρόπος λειτουργίας, τόσο πιο ακριβό είναι ο εξοπλισμός.

Σημαντικές λειτουργίες και επιλογές

Εκτός από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και πολλές ιδιότητες που μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμες στη διαδικασία λειτουργίας. Αλλά αν δεν χρειάζεστε πρόσθετες λειτουργίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά για την αγορά, επειδή η ηλεκτρονική γέμιση, διάφορες λειτουργίες, προγραμματισμός αυξάνουν το κόστος αρκετές φορές.

Ο ανταγωνισμός των συσκευών εξάτμισης στην αγορά των οικιακών συσκευών είναι μεγάλη, συνεπώς οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται στην εφεύρεση νέων λειτουργιών. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μοντέλα είναι δυνατό να ρυθμιστεί όχι μόνο η ένταση της αναρρόφησης αέρα, αλλά και ο βαθμός φωτισμού του χώρου, αλλά και η ρύθμιση της αλλαγής ταχύτητας στην αυτόματη λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα εξαγωγής

Συσκευές που λειτουργούν χωρίς βρύση στον άξονα εξαερισμού ονομάζονται άνθρακες λόγω της παρουσίας φίλτρων άνθρακα, τα οποία καθαρίζουν τον αέρα από συγκεκριμένες οσμές κουζίνας. Πιο συχνά αυτές είναι πλαστικές κασέτες, με διαφορετικό σχήμα και γεμάτες με ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επιπλέον τεμάχια από συνθετικό υλικό, εμποτισμένα επίσης με ενεργό άνθρακα.

Εκτός από το φίλτρο άνθρακα, υπάρχει ένα φίλτρο αντι-γράσου. Στα ενσωματωμένα μοντέλα, βρίσκεται στον κάτω πίνακα και είναι μεταλλικό πλέγμα ή πλέγμα.

Φυσικά, η μυρωδιά δεν πιάζει το δίχτυ, αλλά με τα μέρη του διαλυμένου λίπους που υψώνονται με τον ατμό, κάνει καλά. Από αυτή την άποψη, το φίλτρο αντι-γράσου συνιστάται να πλένεται με μη λειαντικές ουσίες περίπου κάθε 30-40 ημέρες.

Όταν αγοράζετε προϊόντα αντικατάστασης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι τα πρωτότυπα και τα μη πρωτότυπα (καθολικά) φίλτρα είναι διαθέσιμα προς πώληση. Η δεύτερη ομάδα είναι κατάλληλη για πολλά μοντέλα και με κόστος χαμηλότερο από τα εξαρτήματα που κατασκευάζει ο κατασκευαστής.

Τα φίλτρα άνθρακα, κατά κανόνα, διαρκούν για 3-4 μήνες ενεργούς χρήσης, αλλά τα ακριβή δεδομένα καθορίζονται στις οδηγίες.

Κανόνες για την τοποθέτηση ενός μοντέλου ανακύκλωσης

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις, και για το ενσωματωμένο μοντέλο, ετοιμάστε ένα ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Εάν ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος σε μια οροφή ή σε έναν τοίχο, ελέγξτε τη δύναμη της βάσης.

Η κουκούλα εγκαθίσταται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, αφού η λειτουργικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες ποιότητας και εγκατάστασης. Για να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα με εσφαλμένη εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες:

 • Διατηρήστε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και της σόμπας. Υπάρχουν σαφώς καθορισμένα πρότυπα: μέχρι μια σόμπα αερίου - 0,75 μ., Σε μια ηλεκτρική - 0,65 μ. Αλλά στις οδηγίες μπορείτε να συναντήσετε άλλα στοιχεία - 0,6 μ και 0,5 μ αντίστοιχα.
 • Προετοιμάστε τον απαραίτητο χώρο εκ των προτέρων. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των ενσωματωμένων συσκευών είναι 50 και 60 cm (παρόμοια με την πλάκα), αλλά μπορούν να βρεθούν αλλαγές στο τζάκι και στο νησί 80 cm, 90 cm και άνω.
 • Παρέχετε (εάν είναι απαραίτητο) ελεύθερο χώρο στην έξοδο του καθαρισμένου αέρα.
 • Τοποθετήστε ένα ξεχωριστό σημείο ισχύος με τη γείωση. Ελέγξτε ότι οι παράμετροι τάσης του καλύμματος και της τροφοδοσίας είναι ίδιες.

Οι αποχρώσεις της εγκατάστασης εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον τύπο του μοντέλου. Για παράδειγμα, εξετάστε τη σειρά εγκατάστασης του ενσωματωμένου απορροφητήρα ανακύκλωσης.

Κατάλληλη επιλογή κουκούλας

Κουζίνα - ένα μέρος όπου κάθε γυναίκα ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Επιπλέον, είναι στην κουζίνα το βράδυ όλη η οικογένεια για να κάνουν ένα διάλειμμα από τις έγνοιες και δείπνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι μυρωδιές μετά το μαγείρεμα, δεν παρεμβαίνουν με ένα φιλικό, οικογενειακό επικοινωνίας, και σπρέι και τα υπολείμματα της τροφής δεν είχε χαλάσει τα έπιπλα και τις συσκευές. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Φυσικά, το ίδιο, χρησιμοποιώντας την αγορά της σύγχρονης απορροφητήρα, η οποία θα καθαρίσει τον αέρα και να αποθηκεύσετε δαπανηρές επισκευές από γράσα και άλλες ακαθαρσίες.

Για να επιλέξετε το κατάλληλο κουκούλα για την κουζίνα σας, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη σας μερικά από τα πιο σημαντικά κριτήρια: τον τύπο εγκατάστασης, τους τρόπους λειτουργίας, το σύστημα απόδοσης και φιλτραρίσματος.

Τύπος συναρμολόγησης

Με τον τύπο της εγκατάστασης και τον σχεδιασμό της, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

Παραδοσιακά ή ανασταλεί

Κουκούλες που είναι τοποθετημένες απευθείας κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας ή πάνω από τη σόμπα. Είναι οι πιο οικονομικοί και, λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι εξαιρετικοί για μικρές κουζίνες. Τα αναρτημένα μοντέλα διαθέτουν κινητήρες χαμηλής ισχύος (έναν ή περισσότερους) και, κατά κανόνα, λειτουργούν σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Ολοκληρωμένες αυτές οι κουκούλες είναι συχνά απορρίψιμα ακρυλικά φίλτρα που συλλέγουν λίπος. Επιπλέον, η κουκούλα μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα φίλτρο άνθρακα που ανιχνεύει τα μικρότερα σωματίδια τροφίμων και ελαφρώς εξουδετερώνει τη μυρωδιά και αντικαθιστά το ακρυλικό φίλτρο με μεταλλικό. Τα αναρτημένα μοντέλα, στα οποία είναι συνδεδεμένο ένας επιπλέον αυλός, είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά καθαρίζουν τον αέρα πολύ καλύτερα.

Ενσωματωμένο

Τοποθετείται σε ειδικό κουτί ή ντουλάπι κουζίνας με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει στην όψη μόνο ένα μικρό μπροστινό πλαίσιο. Ορισμένες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αυξάνει την περιοχή της πρόσληψης φράχτη. Αυτό βελτιώνει την παραγωγικότητα και διευκολύνει τη λειτουργία της συσκευής. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα που εγκαθίστανται μεταξύ δύο ντουλαπιών κουζίνας. Σε αυτήν την περίπτωση, το μπροστινό τμήμα κρύβεται πίσω από το ψευδο πίνακα, το οποίο είναι επενδεδυμένο με τα υπόλοιπα ακουστικά. Συνήθως, οι απορροφητήρες έχουν μόνο δύο κινητήρες και φίλτρα λίπους πολλαπλών στρώσεων.

Θόλος

Οι κουκούλες Dome διακρίνονται από φανταχτερό σχεδιασμό και αρκετά υψηλό κόστος. Ο σχεδιασμός σε σχήμα θόλου σάς επιτρέπει να εξαλείψετε αποτελεσματικά την εξάτμιση και τις μυρωδιές από την κουζίνα. Οι κουκούλες αυτού του τύπου χωρίζονται σε:

 • Τοίχος (τζάκι) - Τοποθετήστε οριζόντια προς την κουζίνα ή την εστία ή με κλίση. Οι κουκούλες τοίχου είναι οι πιο δημοφιλείς στους καταναλωτές.
 • Νησί - τοποθετημένα απευθείας στην οροφή, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες, κατά κανόνα, έχουν καλές επιδόσεις, διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων και μια αρκετά υψηλή τιμή.
 • Γωνία- Ένας ειδικός σχεδιασμός σας επιτρέπει να συνδέσετε την κουκούλα σε μια γωνία του δωματίου. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ συνηθισμένη λόγω του υψηλού κόστους και της μικρής ποικιλίας.

Επίσης, πριν από την αγορά σας είναι επιθυμητό να μετρήσετε το πλάτος και το βάθος της θέσης στην οποία θα τοποθετηθεί η κουκούλα. Στην ιδανική περίπτωση, οι διαστάσεις του καλύμματος πρέπει να αντιστοιχούν στην εστία ή να έχουν ακόμα μεγαλύτερη θήκη εισαγωγής αέρα.

Παραγωγικότητα

Εμφάνιση - αυτό δεν είναι μόνο αυτό που είναι σημαντικό να σκεφτούμε όταν επιλέγουμε μια κουκούλα για την κουζίνα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι η απόδοση και η δύναμη. Εδώ θα μιλήσουμε για πόσα κύβους. m αέρα μπορεί να καθαρίσει την κουκούλα για μία ώρα εργασίας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια της κουζίνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα, τόσο περισσότερο πρέπει να είναι ο απορροφητήρας. Ωστόσο, η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον αέρα των μικρών κουζινών μπορεί να είναι αρκετές φορές υψηλότερη από ό, τι σε ευρύχωρες. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο αέρας που μολύνεται από την εξάτμιση επεξεργάζεται γρήγορα, ο οποίος μπορεί να χειριστεί μόνο οι κουκούλες που λειτουργούν με μεγάλη ισχύ.

Η απαιτούμενη έξοδος του καλύμματος θα πρέπει κατά προτίμηση να υπολογιστεί πριν από τη μετάβαση στην αποθήκη. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε την περιοχή της κουζίνας, λαμβάνοντας υπόψη το μήκος, το πλάτος και τις καμπές του αγωγού, εάν αγοράσετε ένα μοντέλο ροής. Μετά από αυτό, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με άλλα 12 (υγειονομικός κανόνας, δηλαδή ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα), και στη συνέχεια με 1,3 (που ισούται με τον πιθανό συντελεστή αποθεματικών). Για παράδειγμα, για μια κουζίνα 7,5 μέτρων και ύψος οροφής 3 μέτρων, θα πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα, με χωρητικότητα τουλάχιστον 351 κυβικών μέτρων. m / ώρα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η παραγωγικότητα εξαρτάται καταρχάς από τη δύναμη της ίδιας της κουκούλας. Ταυτόχρονα, οι δείκτες ισχύος στα οικιακά μοντέλα είναι σπάνια υψηλότεροι από 500 W, αλλά αυτό είναι επίσης αρκετό για υψηλή απόδοση.

Τρόποι λειτουργίας

Οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο εξαγωγής αέρα, κυκλοφορίας ή αμέσως και στις δύο λειτουργίες.

 • Λειτουργία ανάκτησης - Ο βρώμικος αέρας μεταφέρεται απευθείας στο δρόμο με τη βοήθεια ενός συστήματος εξαερισμού. Έτσι, το δωμάτιο καθαρίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά μαζί με τον μολυσμένο αέρα, η θερμότητα μπορεί να διαφύγει στο δρόμο. Επιπλέον, δεν έχει κάθε κουζίνα η δυνατότητα σύνδεσης με σύστημα εξαερισμού. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ο αγωγός αέρα που συνδέεται με τον εσωτερικό τοίχο της κουζίνας μπορεί να χαλάσει σημαντικά το εσωτερικό.
 • Λειτουργία κυκλοφορίας - περνώντας από πολλά φίλτρα, ο αέρας καθαρίζεται και στη συνέχεια επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι βολικός στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία επιθυμία ή δυνατότητα για τη διεξαγωγή ενός επιπλέον αγωγού αέρα. Αλλά αυτή η μέθοδος καθαρισμού της κουζίνας είναι λιγότερο αποτελεσματική από μια πλήρης πρόσληψη βρώμικου αέρα από την κουζίνα και δεν μπορεί να αποφευχθεί η τακτική αντικατάσταση των φίλτρων. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε ένα μοντέλο που λειτουργεί αποκλειστικά σε λειτουργία ανακυκλοφορίας είναι τα εσωτερικά φίλτρα. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο: λίπος - για τραχύ προκαταρκτικό καθαρισμό και άνθρακα - για να απορροφήσει τις οσμές και να φιλτράρει προσεκτικά τον μολυσμένο αέρα.
 • Τρόπος απόσυρσης και κυκλοφορίας- Αυτές οι κουκούλες συνδυάζουν τις δύο προηγούμενες λειτουργίες, έτσι ώστε να καθαρίζουν αποτελεσματικά το δωμάτιο από δυσάρεστες οσμές το καλοκαίρι, οδηγώντας εξάτμιση στο δρόμο και να διατηρούν τη θερμότητα το χειμώνα σε λειτουργία κυκλοφορίας.

Φίλτρα

Η κουκούλα δεν μπορεί να ονομαστεί πλήρης καθαριστής αέρα, αλλά, χάρη στο σύστημα φίλτρων, ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από τα μικρότερα λιπαρά σωματίδια και τις ξένες μυρωδιές. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με διάφορους τύπους φίλτρων: γράσο, ακρυλικό και άνθρακα.

Λιπαρό - διατηρούν σωματίδια λίπους και αιθάλης στην επιφάνεια τους και, γενικά, χρησιμοποιούνται σε απορροφητήρες καυσαερίων. Υπάρχουν βασικά δύο τύποι φίλτρων λίπους:

 • Αναλώσιμα - είναι κατασκευασμένα από οργανικές ίνες, αλλά απαιτούν τακτική αντικατάσταση. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο μόνο στο κέντρο εξυπηρέτησης εγγύησης. Αυτή η επιλογή είναι βολική, αλλά ακριβή.
 • Επαναχρησιμοποιήσιμα - κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο. Πλύνετε με απορρυπαντικό σκόνης ή πιάτων.

Άνθρακας- προορίζονται για εκχυλίσματα κυκλοφορίας. Πρέπει να αλλάξουν από μια φορά δύο μήνες σε μία φορά το χρόνο. Το φίλτρο άνθρακα παγιδεύει τις μυρωδιές και, με τη βοήθεια των κόκκων του ενεργοποιημένου άνθρακα, καθαρίζει από τον αέρα.

Ακρυλικό -προστατεύστε τον κινητήρα της συσκευής από το να πάρει λιπαρά σωματίδια. Ένα τέτοιο φίλτρο υπόκειται επίσης σε κανονική αντικατάσταση.

Για ευκολία χρήσης, πολλά μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικές ενδείξεις, υποδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής του φίλτρου.

Πρόσθετα κριτήρια επιλογής

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος που παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία μπορεί να είναι ενοχλητικός και να αποσπά την προσοχή. Ταυτόχρονα, όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα της συσκευής, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, το οποίο μπορεί να εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες: τη διάμετρο του αγωγού, το μήκος του, την ύπαρξη στροφών κ.λπ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν βρίσκεστε στο εμπορικό κέντρο, να προσδιορίσετε με το αυτί το πραγματικό επίπεδο θορύβου είναι αρκετά δύσκολο. Κατά την αγορά, είναι καλύτερο να εστιάσετε στα στοιχεία θορύβου (μετρούμενα σε DB) που καθορίζονται στην οδηγία:

 • 45 dB - οι ενδείξεις αυτές έχουν τις πιο ήσυχες συσκευές εργασίας.
 • 50 dB - το μέσο επίπεδο θορύβου και ο κανόνας για τα περισσότερα αποσπάσματα.
 • 55 dB - αρκετά θορυβώδη, αλλά ισχυρά κουκούλες.
 • 60 dB ή περισσότερο - πολύ υψηλό επίπεδο θορύβου, επιβλαβές.

Για να επιτευχθούν χαμηλά επίπεδα θορύβου, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες με ειδικά αντιβιοτικά μαξιλάρια που χωρίζουν τον κινητήρα και το σώμα και πλάκες απορρόφησης ήχου.

Φωτισμός

Ο φωτισμός πραγματοποιείται στις κουκούλες χρησιμοποιώντας διάφορους λαμπτήρες. Τα μοντέλα προϋπολογισμού, κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένα με ένα φανό, και πιο ακριβό έχουν από τρεις έως πέντε λαμπτήρες. Υπάρχουν κουκούλες με φώτα εστίασης, σκέδαση φωτός και ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες που αντιδρούν στην προσέγγιση ενός ατόμου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πολλές κουκούλες έχουν μια σειρά από διάφορες χρήσιμες λειτουργίες, για παράδειγμα, όπως:

 • Υπολειπόμενη κίνηση, επιτρέποντας μετά από πλήρη απενεργοποίηση της κουκούλας για τον καθαρισμό του δωματίου.
 • Λειτουργία διαστήματος, παρέχοντας αυτο-ενεργοποίηση της συσκευής με την ελάχιστη δυνατή ισχύ με ένα διάστημα 5-10 λεπτών, έτσι ώστε ο αέρας στην κουζίνα να ενημερώνεται τακτικά.
 • Ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη απενεργοποιεί την κουκούλα μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.
 • Τηλεχειριστήριο υπάρχει σε ακριβή μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε την κουκούλα από απόσταση. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν έναν τύπο τηλεχειρισμού, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία της συσκευής από ένα smartphone ή έναν υπολογιστή.

Πολύ ορατό vent.kanal. Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο λειτουργίας στην ανακύκλωση;

Καλησπέρα!
Εγκαταστήσαμε την κουκούλα στο άνοιγμα. βρύση, έντονα ορατό πλαστικό εξαερισμό. κανάλι. Το ερώτημα είναι, μπορώ να διορθώσω όλα τα ανοίγματα. τρύπες και να κάνετε το έργο της κουκούλας σε λειτουργία κυκλοφορίας;
">
Το απόσπασμα είναι όπως αυτό, στην περιγραφή γράφεται "Γενικά: Τύπος κουκούλας - Τζάκι, Σχεδιασμός - Σύγχρονος, Λειτουργικοί τρόποι - Πατήστε + Κυκλοφορία". Έτσι μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους;
Και ότι είναι καλύτερο να δουλεύεις τις κουκούλες σε ένα τσίρκο. λειτουργία ή στον τρόπο ανάσυρσης στον εξαερισμό; Δεν μαγειρεύουμε πολύ, υπάρχει μπαλκόνι στην κουζίνα.

Απλά Uzhzh.. Σταματήστε αμέσως όλα..

Ο Φέικοσταστο έγραψε:
Καλησπέρα!
Εγκαταστήσαμε την κουκούλα στο άνοιγμα. βρύση, έντονα ορατό πλαστικό εξαερισμό. κανάλι. Το ερώτημα είναι, μπορώ να διορθώσω όλα τα ανοίγματα. τρύπες και να κάνετε το έργο της κουκούλας σε λειτουργία κυκλοφορίας;
">
Το απόσπασμα είναι όπως αυτό, στην περιγραφή γράφεται "Γενικά: Τύπος κουκούλας - Τζάκι, Σχεδιασμός - Σύγχρονος, Λειτουργικοί τρόποι - Πατήστε + Κυκλοφορία". Έτσι μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους;
Και ότι είναι καλύτερο να δουλεύεις τις κουκούλες σε ένα τσίρκο. λειτουργία ή στον τρόπο ανάσυρσης στον εξαερισμό; Δεν μαγειρεύουμε πολύ, υπάρχει μπαλκόνι στην κουζίνα.

Μπορείτε να το κάνετε και η λειτουργία ανακύκλωσης πρέπει μόνο να αλλάζει περιοδικά το φίλτρο ξυλάνθρακα στην κουκούλα.

Εξαερισμός. μια τρύπα στην κουζίνα δεν είναι καθόλου καλυμμένη - απλά βάλτε μια διακοσμητική μάσκα πάνω της.

Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Προφανώς η επισκευή χωρίς σφάλματα δεν συμβαίνει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο χρήστης vitex73 έγραψε:
Απλά Uzhzh.. Σταματήστε αμέσως όλα..

Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Προφανώς η επισκευή χωρίς σφάλματα δεν συμβαίνει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο σχεδιαστής έγραψε:
Μπορείτε να το κάνετε και η λειτουργία ανακύκλωσης πρέπει μόνο να αλλάζει περιοδικά το φίλτρο ξυλάνθρακα στην κουκούλα.

Εξαερισμός. μια τρύπα στην κουζίνα δεν είναι καθόλου καλυμμένη - απλά βάλτε μια διακοσμητική μάσκα πάνω της.

Ναι, για αυτό καταλαβαίνω, εννοώ ένα ορθογώνιο άνοιγμα στο κουτί g / k. Υπάρχει επίσης ένα μικρό διακοσμητικό πλέγμα; Και στην ίδια την κουκούλα, πώς θα πρέπει να επαναρυθμίσω τη λειτουργία; Ή θα λειτουργήσει ανεξάρτητα σε λειτουργία ανακύκλωσης;

Ο Φέικοσταστο έγραψε:
Ναι, για αυτό καταλαβαίνω, εννοώ ένα ορθογώνιο άνοιγμα στο κουτί g / k. Υπάρχει επίσης ένα μικρό διακοσμητικό πλέγμα; Και στην ίδια την κουκούλα, πώς θα πρέπει να επαναρυθμίσω τη λειτουργία; Ή θα λειτουργήσει ανεξάρτητα σε λειτουργία ανακύκλωσης;

Εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να ακολουθήσετε, αν για σχεδιασμό - τότε η ανακύκλωση θα κάνει, αλλά, αν για πρακτικούς σκοπούς, δηλαδή, απευθείας για το σκοπό του απορροφητήρα - αφαιρώντας τον αέρα εξαγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των ελαίων και των λιπών, αφήστε το έτσι όπως είναι. Ένα κουτί πάνω από το ντουλάπι μπορεί να διακοσμηθεί με κάτι.
Κατά την επανακυκλοφορία αυτών των φίλτρων, η γάτα. εγκατεστημένα στις κουκούλες εξάτμισης δεν καθαρίζουν πλήρως τον αέρα από τα έλαια και τα λίπη, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να έχετε λίπος στο πάνω άκρο των ντουλαπιών, στη γάτα. η σκόνη θα συσσωρευτεί, κλπ. Αν θέλετε να πλύνετε, θα κάνετε χειρότερα. Το χρώμα των θυρίδων είναι λευκό.

Εγκαταστήσαμε την κουκούλα στο άνοιγμα. βρύση, έντονα ορατό πλαστικό εξαερισμό. κανάλι.

Duc, βλέπεις ακόμα μια δέσμη πριζών και διακοπτών! Νομίζω ότι πρέπει να διορθώσουμε επειγόντως όλες αυτές τις τρύπες.
Εξηγήστε τουλάχιστον κάποιον: γιατί ροζέτες και διακόπτες δεν βλέπουν κανέναν ενοχλητικό, και ένας σχεδόν ορατός αεραγωγός είναι ίσος με καρδιακή προσβολή. Ένα ψυγείο με φούρνο μικροκυμάτων και τοστιέρα δεν ερεθίζει και εάν η κουζίνα έχει μια μοντέρνα στήλη που είναι 10 φορές πιο όμορφη από μια ψημένη τοστιέρα, είναι καταστροφή; Από πού αυτή η αλλαγή στο μυαλό;

Το ερώτημα είναι, μπορώ να διορθώσω όλα τα ανοίγματα. τρύπες και να κάνετε το έργο της κουκούλας σε λειτουργία κυκλοφορίας;

Στην περίπτωσή σας, πιθανόν, η ανακύκλωση θα είναι καλύτερη. Επιπλέον, μετά τις 6 στροφές από την εξουσία του, τίποτα δεν θα παραμείνει. Και μαγειρεύετε λίγο.

vnipi έγραψε:
Καλησπέρα!

Εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να ακολουθήσετε, αν για σχεδιασμό - τότε η ανακύκλωση θα κάνει, αλλά, αν για πρακτικούς σκοπούς, δηλαδή, απευθείας για το σκοπό του απορροφητήρα - αφαιρώντας τον αέρα εξαγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των ελαίων και των λιπών, αφήστε το έτσι όπως είναι. Ένα κουτί πάνω από το ντουλάπι μπορεί να διακοσμηθεί με κάτι.
Κατά την επανακυκλοφορία αυτών των φίλτρων, η γάτα. εγκατεστημένα στις κουκούλες εξάτμισης δεν καθαρίζουν πλήρως τον αέρα από τα έλαια και τα λίπη, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να έχετε λίπος στο πάνω άκρο των ντουλαπιών, στη γάτα. η σκόνη θα συσσωρευτεί, κλπ. Αν θέλετε να πλύνετε, θα κάνετε χειρότερα. Το χρώμα των θυρίδων είναι λευκό.

Εγκαταστήσαμε την κουκούλα στο άνοιγμα. βρύση, έντονα ορατό πλαστικό εξαερισμό. κανάλι.
Duc, βλέπεις ακόμα μια δέσμη πριζών και διακοπτών! Νομίζω ότι πρέπει να διορθώσουμε επειγόντως όλες αυτές τις τρύπες.
Εξηγήστε τουλάχιστον κάποιον: γιατί ροζέτες και διακόπτες δεν βλέπουν κανέναν ενοχλητικό, και ένας σχεδόν ορατός αεραγωγός είναι ίσος με καρδιακή προσβολή. Ένα ψυγείο με φούρνο μικροκυμάτων και τοστιέρα δεν ερεθίζει και εάν η κουζίνα έχει μια μοντέρνα στήλη που είναι 10 φορές πιο όμορφη από μια ψημένη τοστιέρα, είναι καταστροφή; Από πού αυτή η αλλαγή στο μυαλό;
Το ερώτημα είναι, μπορώ να διορθώσω όλα τα ανοίγματα. τρύπες και να κάνετε το έργο της κουκούλας σε λειτουργία κυκλοφορίας;
Στην περίπτωσή σας, πιθανόν, η ανακύκλωση θα είναι καλύτερη. Επιπλέον, μετά τις 6 στροφές από την εξουσία του, τίποτα δεν θα παραμείνει. Και μαγειρεύετε λίγο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Έχουμε 3 χρόνια ζωής χωρίς να τεντώσουμε και όποιος έχει από φίλους και συγγενείς, δεν το χρησιμοποιούν έντονα, καλά. το φως ανάβει, μπορεί μερικές φορές σε 1 λειτουργία την ίδια την κουκούλα. Και για τα έλαια και τα λίπη, έχουμε πρόσφατα όλο το μαγείρεμα στο φούρνο ή το stewing, και τώρα αγόρασε επίσης ένα multivark. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική σε μια βρύση, αλλά πιθανώς για εκείνους που περνούν το χρόνο στην κουζίνα.

Τρόποι: εκροή ή κυκλοφορία;

Λειτουργία εκροής (στον άξονα εξαερισμού και στη συνέχεια στο δρόμο). Χρησιμοποιείται μόνο ένα φίλτρο λίπανσης για την προστασία του κινητήρα και των τμημάτων του στροβίλου από την "υπερανάπτυξη". Οι κουκούλες LORE έχουν αρκετές στρώσεις διάτρητου αλουμινίου στην κασέτα στο μάνδαλο. Σε αυτή τη λειτουργία, δεν υπάρχει απώλεια πίεσης μέσω του φίλτρου άνθρακα, έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση. Δεδομένου ότι το φίλτρο άνθρακα - και αυτό είναι ένα αναλώσιμο υλικό - δεν χρησιμοποιείται, ο οικογενειακός προϋπολογισμός εξοικονομείται. Ταυτόχρονα, η κουκούλα απαιτεί την ύπαρξη αγωγού εξαερισμού (μπορεί να λειτουργήσει!) Και σύνδεση με αυτό μέσω ενός ειδικού αεραγωγού. Επιπλέον, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει πάντα μια ροή αέρα από το εξωτερικό: αφαίρεση μαγείρεμα οσμές, υπάρχει κίνδυνος να αντικαταστήσουν καυσαέρια τους από το δρόμο (μέσα από τα παράθυρα) ή το άρωμα του καπνού και τα σκουπίδια από την προσγείωση (μέσα από την πόρτα).

Λειτουργία κυκλοφορίας (ανακυκλώστε μέσω του φίλτρου άνθρακα μέσα στο δωμάτιο). Ο τραχύς καθαρισμός λαμβάνει χώρα μέσω ενός φίλτρου λίπους και στη συνέχεια η αέρια φάση υποβάλλεται σε λεπτότερο καθαρισμό από ένα φίλτρο απορρόφησης στο οποίο χρησιμοποιείται ενεργός άνθρακας. Απορριμμένος με λίπος και αιθάλη, αποστραγγισμένος από καπνούς, χωρίς αρχικές οσμές, η ροή αέρα επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η λειτουργία δεν απαιτεί ένα παραπόταμο: όχι χωρίς τουλάχιστον ένα μέρος της αλήθειας του ποδηλάτου για τους κατοίκους της μια πολύ μεγάλη πόλη, εδώ και αρκετά χρόνια για να απαλλαγούμε από τον εαυτό σας από την καύση σιγοκαίει τυρφώνες γύρω από ένα ισχυρό καθαρότερο αέρα. Τι είναι δυνατόν κατ 'αρχήν, παρέχονται ερμητικά κλειστά παράθυρα και αεροστεγείς πόρτες. Ωστόσο, με τη συνεχή χρήση της ανακύκλωσης, δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα - κάθε 2-4 μήνες, ανάλογα με την ένταση χρήσης. Αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα LORE (Ρωτήστε στα καταστήματα!) Θα κοστίσει για το πορτοφόλι σας περίπου 500-600 ρούβλια.

Θα σας βοηθήσουμε να υπολογίσετε την απόδοση της κουκούλας, η οποία εξαρτάται άμεσα από την περιοχή της κουζίνας σας.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα

Η μοντέρνα κουζίνα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς τέντωμα. Και θέλετε να εξοικονομήσετε ακριβά έπιπλα από την αιθάλη και τα ακριβά υλικά φινιρίσματος είναι ανεπιθύμητα για να πλένετε συχνά και άλλα δωμάτια από την επίμονη μυρωδιά των τηγανιών ή της ρέγγας πρέπει να προστατεύονται.

Με μια λέξη, η κουκούλα είναι ΠΟΛΥ απαραίτητη. Πώς να το επιλέξετε και ποιο είδος κουκούλας για την κουζίνα είναι καλύτερο;

Τύποι και ποικιλίες

Οι κατασκευαστές προσπάθησαν να δοξαστούν: εκπλήσσονταν όχι μόνο με το σχεδιασμό των προϊόντων τους, αλλά και με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συσκευής; Τι είδους κουκούλες μπορείτε να επιλέξετε;

1. Ανά τύπο κατασκευής:

 • 1. Νησί (εγκαθίστανται στο κέντρο της κουζίνας, πάνω από τη σόμπα "νησί")?
 • 2. Wall-mounted (έχουν ένα διακοσμητικό σώμα διαφόρων σχημάτων, είναι στερεωμένα πάνω από την πλάκα, δεν αλληλεπιδρούν με τον εξαερισμό)?
 • 3. Ενσωματωμένο (σωλήνας εξαερισμού και μέρος του σώματος αυτών των συσκευών "κρύβεται" στα έπιπλα κουζίνας, έρχονται με ένα pull-out ή σταθερό πάνελ)?
 • 4. Γωνιακές κουκούλες για την κουζίνα (αυτές είναι οι ίδιες κουκούλες τοίχου, αλλά προσαρμόζονται στην εγκατάσταση στη γωνία του δωματίου).


2. Μπροστά στη διοίκηση:

 • 1. Πλήκτρο (ενεργοποίηση λειτουργιών εμφανίζεται όταν πατάτε ένα συγκεκριμένο κουμπί).
 • 2. Με τον πίνακα ελέγχου αφής (η κουκούλα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χωρίς να πατάτε τα κουμπιά).
 • 3. Ολισθητήρας (συσκευή με μηχανικό διακόπτη ολισθητήρα).

3. Ανά τύπο καθαρισμού αέρα:

 • 1. Κυκλοφορία (ο αέρας από το δωμάτιο δεν πηγαίνει πουθενά, καθαρίζεται στο φίλτρο και επιστρέφει).
 • 2. Ροή (οι ατμοί και οι δυσάρεστες μυρωδιές εξαναγκάζονται στο σύστημα εξαερισμού, μέσα στο ορυχείο).

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσει, θα καταλάβουμε περαιτέρω.

Χωριστά είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για φίλτρα. Διαχωρίστε ανάμεσα στα χοντρά (φίλτρα λίπανσης) και τα λεπτά (άνθρακα) φίλτρα.

Τύποι φίλτρων λίπους:

 • 1. Μίας χρήσης (απαιτείται τακτική αντικατάσταση).
 • 2. Επαναχρησιμοποιούμενη ακρυλική (η φροντίδα συνίσταται σε κανονικό πλύσιμο).
 • 3. Επαναχρησιμοποιούμενο αλουμίνιο (αποτελούμενο από πολλά φύλλα από το λεπτότερο διάτρητο αλουμίνιο, καθαρισμένο μία φορά το μήνα με ενώσεις απολίπανσης).

Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες (οι ακριβείς ημερομηνίες αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο).

Κατασκευάζονται με βάση τον ενεργό άνθρακα που απορροφά "απόβλητα ατμού από την κατασκευή κουζίνας".

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη: προτεραιότητα

Πώς να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα;

Ξεκινήστε με το βλέμμα και το σχέδιο. Μετά από όλα, η κουκούλα κουζίνας είναι ένα στοιχείο σχεδιασμού. Θα πρέπει να συμπληρώσει το συνολικό σχέδιο του δωματίου, και να μην έρχονται σε αντίθεση. Ευτυχώς, οι κατάλογοι των παραγωγών είναι ευχάριστοι με αφθονία. Εδώ είναι τα προϊόντα στο ύφος της χώρας, υψηλής τεχνολογίας, βιομηχανικό στυλ, κλπ. Ποια κουκούλα είναι καλύτερη, το στυλ της κουζίνας θα πει. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να παραγγείλετε όλες τις οικιακές συσκευές από έναν κατασκευαστή.

Ο επόμενος δείκτης, τον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, είναι η παραγωγικότητα. Δηλαδή, πόσο αέρα μπορεί να λειτουργήσει το μοντέλο σε μια ώρα. Πώς να υπολογίσετε τον δείκτη για μια συγκεκριμένη κουζίνα;

Βήμα πρώτο. Η περιοχή του δωματίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος του. Βρίσκουμε την ένταση.

Βήμα δεύτερο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το ρυθμό της ανταλλαγής αέρα. Ο συνιστώμενος αριθμός είναι δώδεκα (τόσες φορές ο αέρας πρέπει να ενημερωθεί μέσα σε μια ώρα).

Βήμα τρίτο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο δείκτης αυτός συνιστάται από τους κανόνες υγιεινής για το δάπεδο, τη σκωρία του σωλήνα αερισμού, το μήκος του αγωγού, τις στροφές του).

Έτσι, τι είδους κουκούλα για να αγοράσει στην κουζίνα, θα πει το μέγεθός της.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η συσχέτιση των διαστάσεων της κουκούλας με τις διαστάσεις της κουζίνας. Πώς μπορεί και δεν μπορεί να εμφανιστεί στην εικόνα.

Αποφασίσαμε για τις προτεραιότητες επιλογής. Ήρθε η ώρα να αποκαλύψετε τα υπόλοιπα μυστικά μιας επιτυχημένης αγοράς.

Τι είδους κουκούλες μπορείτε να επιλέξετε;

Δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους.

1. Τροφοδοσία.

Θα πρέπει να είναι ίση με την απόδοση (πώς να το βρείτε, αναφέρθηκε παραπάνω). Δώστε προσοχή!

 • 1. Για κάθε στροφή της κυματοειδούς καπνοδόχου, προσθέστε 10% στην απόδοση.
 • 2. Για τα εκχυλίσματα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης, προσθέστε 30% στο αποκτηθέν σχήμα.
 • 3. Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, προσθέστε 30%.

Και πολλά άλλα. Οι κατασκευαστές δηλώνουν την ισχύ του μοντέλου στις μέγιστες στροφές ανά λεπτό. Αλλά δεν θα εργάζεται όλη την ώρα. Ως εκ τούτου, καλύπτουν άλλα δεκαπέντε τοις εκατό, αφήνοντας ένα περιθώριο ασφαλείας.

2. Τύπος καθαρισμού.

Θυμηθείτε, υπάρχουν κουκούλες κυκλοφορίας και καυσαερίων. Πολλά μοντέλα συνδυάζουν αυτές τις λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα των συσκευών κυκλοφορίας:

 • 1. Απλή εγκατάσταση.
 • 2. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού.
 • 3. Το δωμάτιο διατηρεί ζεστό αέρα (αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο).

Μειονεκτήματα των κυκλοφορούντων ειδών:

 • 1. Χαμηλός συντελεστής απόδοσης (μέγιστος καθαρισμός αέρα - 70%).
 • 2. Η ανάγκη να αλλάζουμε συχνά τα φίλτρα άνθρακα.

Η κυκλοφορία είναι αποδεκτή μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με τον άξονα εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα ροής συσκευών:

 • 1. Υψηλή απόδοση (έως 100%).
 • 2. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα λίπους πρέπει να πλένονται περιοδικά (δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια).

Μειονεκτήματα μοντέλων ροής:

 • 1. Σύνθετη εγκατάσταση.
 • 2. Ο ζεστός αέρας πηγαίνει έξω από τις εγκαταστάσεις (πραγματικό το χειμώνα).

Προσοχή παρακαλώ! Η παραγωγικότητα των καυσαερίων επηρεάζεται από τους σωλήνες που εκκενώνονται στον αέρα. Δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ τοξωτά και μακριά. Είναι καλύτερα να αγοράσετε γύρο ή επίπεδη από PVC. Η διάμετρος στην έξοδο πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο στην είσοδο.

Η βέλτιστη επιλογή είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν την εξάτμιση αέρα και τη λειτουργία ανακύκλωσης.

3. Διαχείριση.

Εύκολη λειτουργία παρέχεται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • 1. Η ικανότητα ρύθμισης της ταχύτητας και της ισχύος (πιο εύκολη η φροντίδα του πίνακα αφής, μεταξύ των κουμπιών και των ρυθμιστικών για να καθαρίσετε τη βρωμιά είναι πολύ πιο δύσκολη).
 • 2. Παρουσία φωτισμού (τα αλογόνα κοστίζουν περισσότερο, αλλά εξυπηρετούν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρισμό).

Ευχάριστα αλλά προαιρετικά μπόνους:

 • 1. Χρονοδιακόπτης.
 • 2. Αυτόματη λειτουργία on and off.
 • 3. Ένδειξη κίνησης (η κουκούλα αρχίζει να λειτουργεί όταν το άτομο έρχεται στο πιάτο).
 • 4. Ένδειξη φραγής φίλτρου.
 • 5. Αυτόματη ρύθμιση ισχύος (η χωρητικότητα αυξάνεται αυτόματα με τον αέρα που είναι πολύ μολυσμένος).

4. Επίπεδο θορύβου.

Εάν η κουκούλα λειτουργεί σαν τρακτέρ, ο ιδιοκτήτης δεν θα διαρκέσει πολύ. Η ένταση σε ντεσιμπέλ (όπως μετράται με θόρυβο) θα βοηθήσει στην ακόλουθη κλίμακα:

 • - 30 dB - αμφιθέατρο ·
 • - 40 dB - ήσυχη μουσική.
 • - 50 dB - ένα μικρό καφέ με ανοιχτά παράθυρα.
 • - 60 dB - μιλάμε σε απόσταση ενός μέτρου.
 • - 70 dB - μέσα στον κινούμενο αστικό λεωφορείο.
 • - 80 dB - γραφειακό γραφείο.
 • - 130 dB - το όριο του πόνου.

Αποδεκτή επιλογή - έως 60 dB.

5. Φίλτρα.

Για χοντρό καθαρισμό - επαναχρησιμοποιήσιμο γράσο. Για λεπτό άνθρακα.

6. Το μέγεθος.

Πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εστίας ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά όχι λιγότερο.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Τα αποσπάσματα ασχολούνται με επιχειρήσεις όπως: Bosch, Gefest, Siemens, Ariston, Zanussi, Electorlux, Scarlett, Fagor, Ardo και άλλοι.

Εξετάστε μερικά δημοφιλή μοντέλα.

Bosch DHI 635 H

Ενσωματωμένη κουκούλα, που εργάζεται στον τρόπο ανάσυρσης και κυκλοφορίας. Εξοπλισμένο με επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο λίπανσης και απορροφητικό άνθρακα.

Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 400 m 3 / h.

Υπάρχουν τρεις ταχύτητες: η πρώτη παράγει 57 ντεσιμπέλ θορύβου, η δεύτερη - 61, η τρίτη - 64. Ο πίνακας ελέγχου - το κουμπί.

Για φωτισμό, τοποθετούνται δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως των 40 W. Μπορείτε να αυξήσετε την εισαγωγή αέρα χρησιμοποιώντας ένα συρόμενο πάνελ. Το πλάτος της κουκούλας είναι 60 εκατοστά, το βάθος είναι 28 εκ. Και το ύψος είναι 36 εκ. Διατίθενται δύο πάνελ: χάλυβας και αλουμίνιο.

CATA V-600

Κρεμάστρα αναρρόφησης υπό μορφή θόλου. Λειτουργεί σε λειτουργία ροής βρύσης και αέρα. Η ισχύς στον τρόπο ανάσυρσης είναι 480 m 3 / h, σε λειτουργία κυκλοφορίας - 390 m 3 / h. Το φίλτρο λίπους είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.

Τρεις ταχύτητες, έλεγχος με κουμπιά. Το επίπεδο θορύβου στη μέγιστη ταχύτητα είναι 55 ντεσιμπέλ, τουλάχιστον 40 ντεσιμπέλ.

Για φωτισμό παρέχονται δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως. Το συνολικό ύψος είναι 80 cm, πλάτος - 60 cm, βάθος - 50.

Hansa OKC641S

Εξαιρετικό μοντέλο με ελκυστικό και ασυνήθιστο σχέδιο. Ένας επίπεδης θόλος από γυαλί και μέταλλο τοποθετείται υπό γωνία έτσι ώστε οι αναθυμιάσεις και η αιθάλη να πέφτουν στην εισαγωγή αέρα. Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 620 m 3 / h.

Έλεγχος αφής συν τρεις ταχύτητες. Ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης. Είναι πολύ ήσυχο: στη μέγιστη ταχύτητα - 40 ντεσιμπέλ. Οι δυσάρεστες μυρωδιές καθυστερούν την παγίδα ακρυλικού λίπους και το φίλτρο ξυλάνθρακα. Πλάτος - 60 cm, βάθος - 40, ύψος - 140 cm.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας

Κατά την επιλογή της κουκούλας για την κουζίνα, πρώτα απ 'όλα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τύπο της εγκατάστασης. Οι κουκούλες μπορούν να είναι ενσωματωμένες, κρεμασμένες και τρούλο (ή τζάκι). Εξετάστε κάθε είδος με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τύπος εγκατάστασης

Ενσωματωμένο - την πιο κατάλληλη επιλογή για μικρές κουζίνες. Συνήθως, αυτές οι κουκούλες είναι ενσωματωμένες στο περίβλημα και μπορούν να αποσπαστούν και να λειτουργήσουν ακόμη και όταν είναι κλειστές. Μπορεί επίσης να κρύβεται κάτω από τον πάγκο. Ανάγκη να σύρουν τον αγωγό.

Αναρτήθηκε - την πιο κοινή και την επιλογή προϋπολογισμού. Τοποθετείται στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι. Η επιφάνεια εργασίας ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι ίση με την εστία επάνω από την οποία βρίσκεται. Έχει ένα μικρό ύψος, οπότε χρειάζεται λιγότερο χώρο από την κουκούλα.

Θόλος - συνήθως αυτά είναι φανταχτερά και ακριβά μοντέλα. Το σώμα είναι κατασκευασμένο με τη μορφή θόλου, όπου εισέρχεται ο αέρας και στη συνέχεια αφήνει στον εξαερισμό. Τα εκχυλίσματα αυτά χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • τοίχου - Τοποθέτησε στον τοίχο παραδοσιακά οριζόντια στην εστία ή κεκλιμένο.
 • νησί - στερεωμένο στην οροφή, λόγω του τι μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας. Κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια, όπου ο χώρος εργασίας με επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται, για παράδειγμα, στο κέντρο. Συνήθως πρόκειται για ακριβά μοντέλα.
 • γωνιακό - χάρη σε ένα ειδικό σχέδιο μπορεί να καθοριστεί στη γωνία του δωματίου. Αυτό είναι κατάλληλο αν η κουζίνα είναι πολύ μικρή και δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης της κουκούλας σε άλλη θέση. Δεν είναι μια πολύ κοινή και συνήθως δαπανηρή επιλογή.

Τρόποι λειτουργίας

Οι βασικοί τρόποι λειτουργίας του απορροφητήρα είναι: βρύση και κυκλοφορία. Σχεδόν όλες οι κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο λειτουργίες.

Λειτουργία κυκλοφορίας - ο μολυσμένος αέρας, περνώντας από ειδικά φίλτρα, καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή είναι βολική αν δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή αεραγωγού. Στον τρόπο κυκλοφορίας μειώνεται η παραγωγικότητα της κουκούλας.

Λειτουργία ανάκτησης - Ο βρώμικος αέρας εκκενώνεται μέσω του συστήματος εξαερισμού στο δρόμο. Το δωμάτιο σε αυτή την περίπτωση καθαρίζεται πιο αποτελεσματικά, αλλά κατά την κρύα εποχή υπάρχει κίνδυνος να βγει ζεστός αέρας.

Λειτουργία ανάσυρσης / κυκλοφορίας - συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων δύο τύπων, που σας επιτρέπει να καθαρίζετε αποτελεσματικά τον αέρα το καλοκαίρι λόγω του τρόπου απόσυρσης και να διατηρείτε ζεστό το δωμάτιο χάρη στην κυκλοφορία του αέρα σε κρύο καιρό.

Παραγωγικότητα

Δείχνει πόσα αέρα αφήνει μέσα από την κουκούλα μέσα σε μια ώρα. Όσο περισσότερο η κουζίνα έχει μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα που θα έχει ο εκχυτήρας. Αν και αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, διότι, για παράδειγμα, στις μικρές κουζίνες η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών είναι υψηλότερη από αυτή των μεγάλων. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό ο επεξεργασμένος αέρας να υφίσταται επεξεργασία με επαρκώς υψηλή ισχύ.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ένας αλγόριθμος για τον υπολογισμό της βέλτιστης απόδοσης για έναν ορισμένο όγκο της κουζίνας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε τετράγωνο οι κουζίνες πολλαπλασιάζονται από αυτήν ύψος και στη συνέχεια - στο 10-12. Το προκύπτον ψηφίο και θα είναι ίσο με την ελάχιστη αποδεκτή απόδοση.

Έτσι, για μια κουζίνα 10 τετραγωνικών μέτρων και ύψος 2,7 μέτρων, απαιτείται ελάχιστη παραγωγικότητα 270-330 m3 / h.

Υπάρχουν δύο τύποι φίλτρων: το λίπος (κρατήστε τα σωματίδια λίπους) και ο άνθρακας (απορροφήστε οσμές).

Τα φίλτρα λίπους σχεδιάζονται κυρίως για απορροφητήρες καυσαερίων.

 • Διαθέσιμη - κατασκευασμένο από οργανικές ίνες. Απαιτείται σταθερή αντικατάσταση. Πωλούνται σε ειδικά κέντρα εξυπηρέτησης. Μια μη πρακτική και δαπανηρή επιλογή.
 • Επαναχρησιμοποιείται - κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή χάλυβα. Μπορεί να καθαριστεί με σκόνη ή απορρυπαντικό πιάτων.

Τα φίλτρα λίπους, όπως έχει ήδη αναφερθεί, πρέπει να αντικαθίστανται κατά διαστήματα (μίας χρήσης) ή να πλένονται (μόνιμα), διαφορετικά η κουκούλα λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Ορισμένες συσκευές είναι εφοδιασμένες με ειδικές ενδείξεις που δείχνουν το επίπεδο μόλυνσης του φίλτρου.

Τα φίλτρα άνθρακα είναι σχεδιασμένα για μοντέλα κυκλοφορίας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και τη συχνότητα χρήσης της κουκούλας, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε λίγους μήνες ή μία φορά το χρόνο. Πριν αγοράσετε μια κουκούλα με αυτό το είδος φίλτρων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πωλητή σχετικά με το πού μπορείτε να αγοράσετε ένα, το κόστος και τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Θορυβώδης

Μια πολύ σημαντική παράμετρος. Κατά την επιλογή της κουκούλας, είναι καλύτερο να ελέγξετε το μοντέλο για θόρυβο που παράγεται από αυτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συσκευή λειτουργεί πιο δυνατά μετά την εγκατάσταση.

Ο θόρυβος που παράγεται από την κουκούλα δεν πρέπει να υπερβαίνει 50-55 dB. Αυτό θεωρείται η μέση επιτρεπόμενη τιμή. 30-40 dB - αυτό είναι ένα πολύ ήσυχο κουκούλα εργασίας, 40-50 dB - Λειτουργεί ήσυχα και η συσκευή με υψηλότερο θόρυβο 100 dB θεωρείται ότι επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία.

Δεδομένου ότι η απόδοση της συσκευής και ο θόρυβος της λειτουργίας της είναι άμεσα αλληλένδετες, όταν επιλέγετε την κουκούλα, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσετε σωστά αυτούς τους δύο δείκτες.

Συμβουλή: επιλέξτε ένα μοντέλο της κουκούλας, το οποίο λειτουργεί στη δεύτερη ταχύτητα (συνήθως τρία) είναι αρκετό για την κουζίνα σας. Στην τελευταία ταχύτητα, σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι αισθητά θορυβώδεις, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ακριβών.

Φωτισμός

Ο φωτισμός μπορεί να εκπροσωπείται από διαφορετικούς τύπους λαμπτήρων. Θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να εξετάσει το πιάτο, ακόμη και όταν το ακίνητο φως είναι σβηστό. Μερικά μοντέλα έχουν τη λειτουργία της εστίασης των φώτων, χάρη στην οποία μπορείτε να κατευθύνετε το φως προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τύπος διαχείρισης

Μηχανική - τα πιο απλά μοντέλα, η συσκευή ρυθμίζεται με τη βοήθεια ρυθμιστικών ή κουμπιών.

Ηλεκτρονικά - αυτό το μοντέλο με οθόνη αφής και οθόνη. Ρυθμιζόμενο πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Τέτοια αποσπάσματα με κόστος πιο ακριβό από την προηγούμενη επιλογή. Έχουν επίσης πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης, όπως αυτόματη ενεργοποίηση αισθητήρα ή λειτουργία εντατικής εκχύλισης.

Εξοπλισμός

Αντίστροφη βαλβίδα - εμποδίζει τον μολυσμένο αέρα να εισέλθει στην κουζίνα όταν η κουκούλα δεν λειτουργεί.

Ανάλογα με το μοντέλο και το κόστος, οι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με οθόνη, τηλεχειριστήριο, χρονοδιακόπτη, αυτόματο κλείσιμο κλπ.

Κατασκευαστής

Η ομάδα των πιο εκχυλίσματα χαμηλής ποιότητας περιλαμβάνουν προϊόντα εγχώριας και κινέζους κατασκευαστές: Liberton, Jantar, Ergo, Kaiser, ο Κρόνος, Mirta, Ventolux, Eleyus και άλλα. Είναι πολύ απλή συσκευή, κατασκευασμένη από φθηνά υλικά. Κατά κανόνα, αυτό είναι το πιο low-end μοντέλα, αλλά υπάρχουν και κατάρτιση το ίδιο εύρος τιμών, καθώς και υψηλότερη ποιότητα.

Η καλή σχέση τιμής-απόδοσης είναι συνυφασμένες με κουκούλες Ardo, BEKO, Hotpoint-Ariston, Freggia, Fagor, Indesit, Whirlpool, Zanussi, Πυραμίδα, Zirtal, Universo, Teka. Πολλές μάρκες έχουν εγκατασταθεί ως παραγωγών υψηλής ποιότητας συσκευές κουζίνας. Παρέχουν μια καλή εξυπηρέτηση και υποστήριξη των χρηστών, δίνοντας τη δέουσα προσοχή στην συναρμολόγηση των προϊόντων και των υλικών που χρησιμοποιούνται. Ορισμένοι παραγωγοί είναι λιγότερο γνωστά, αλλά ασχολούνται με την ανάπτυξη και την κατασκευή μόνο αποσπάσματα. Μεταξύ των προϊόντων αυτών μάρκες που μπορείτε να επιλέξετε διάφορες επιλογές για το κόστος, αλλά θα επηρεάσει ισχύ και τη λειτουργικότητά τους.

Οι ηγέτες μεταξύ των παραγωγών κουζινών κουζίνας είναι όπως τα AEG, Bosch, Cata, Electrolux, Hansa, Elica, Faber, Gorenje. Αυτές είναι ακριβότερες και ποιοτικότερες συσκευές. Ορισμένες μάρκες στην παρουσίαση δεν χρειάζονται, για παράδειγμα, η AEG και η Bosch. Άλλοι δεν είναι τόσο δημοφιλείς λόγω της στενής εξειδίκευσης της παραγωγής. Ωστόσο, τα προϊόντα τους είναι η πιο επιτυχημένη εξαγορά για την τιμή τους.

Οι κατασκευαστές των Gaggenau, Smeg, Elica, Miele, Falmec και άλλοι, παράγουν κουκούλες υψηλής ποιότητας. Αυτές είναι οι πιο ακριβές συσκευές, μερικές λόγω της υψηλότερης ποιότητας και αξιοπιστίας της λειτουργίας, μερικές λόγω του αποκλειστικού σχεδιασμού τους. Πολλές κουκούλες αυτού του τμήματος τιμών παράγονται για επαγγελματική χρήση.