Υγραντήρας υπερήχων - όφελος και βλάβη, αρχή λειτουργίας

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι μια κλιματική τεχνική που έχει βρει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τους πελάτες. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας μιας ειδικής πλάκας που ψεκάζει νερό με τη συχνότητα των 20 κιλών στο χώρο. Λόγω αυτής της επίδρασης, σχηματίζεται ομίχλη στο δωμάτιο, αλλά το καθεστώς θερμοκρασίας δεν αυξάνεται.

Τα σταγονίδια νερού είναι τόσο μικρά ώστε δεν δρουν με τη βαρύτητα, μένουν στον αέρα αρκετά καιρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Το μεγαλύτερο μέρος της κλιματικής συσκευής είναι δεξαμενή νερού, όπου υπάρχει δοχείο με υγρό. Και μόνο ένα μικρό μέρος καταλαμβάνεται από μια υπερηχητική μονάδα. Στη βάση της δεξαμενής, υπήρχε μια θέση για μια βαλβίδα δοσομέτρησης που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της στάθμης του νερού στο διαμέρισμα του ψυγείου. Ορισμένα μοντέλα υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για ψεκασμό κρύου ατμού.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα υγρασίας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό του επιπέδου υγρασίας και τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν κλιματικές μονάδες με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος, ιονιστές αέρα και πρόσθετα προγράμματα για βολική χρήση της συσκευής και διατηρούν ένα άνετο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων είναι απλή και απλή. Μπορεί να εκπροσωπείται σε διάφορα διαδοχικά βήματα.

 1. Το κύριο λειτουργικό στοιχείο της συσκευής είναι ένα υπερηχητικό ψυγείο. Μοιάζει με ένα μικρό κεραμικό πλυντήριο, στο οποίο συνδέονται ηλεκτρόδια με επίστρωση αργύρου.
 2. Η δόνηση ενός συμπαγούς στοιχείου ξεκινά μετά την εφαρμογή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος. Λόγω αυτού, επιτυγχάνεται η υπερηχητική συχνότητα που είναι απαραίτητη για το σπάσιμο του υγρού σε λεπτά σωματίδια.
 3. Το υπερηχητικό στοιχείο στο κεραμικό πλυντήριο μετατρέπει τον αέρα σε αεροζόλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με πυκνή ομίχλη νερού, η οποία αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο σε άνετες τιμές.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Το κύκλωμα είναι απλό - τροφοδοτείται νερό στη μεμβράνη στην οποία συνδέονται τα ηλεκτρόδια. Το "επιταχύνουν" στο υπερηχογράφημα, σχηματίζουν ψυχρό ατμό. Στη συνέχεια αφαιρείται και ψεκάζεται σε εσωτερικό χώρο.

Υγροποιητής υπερήχων: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Οι αυτόματες συσκευές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, οι λειτουργίες των οποίων εξασφαλίζουν τη διάγνωση των συνθηκών στο δωμάτιο και την επιλογή ενός κατάλληλου προγράμματος για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού μικροκλίματος. Στον υγραντήρα αέρα, είναι ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της συγκέντρωσης σκόνης στο δωμάτιο. Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με φίλτρα νερού. Αφαιρούν τα ανεπιθύμητα άλατα και άλλες ακαθαρσίες από το νερό της βρύσης.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών μονάδων

Οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν λεπτομερέστερα:

 • ελάχιστο θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • το νερό ψεκάζεται σε μικροσωματίδια, σχηματίζεται η επίδραση της «ψυχρής ομίχλης».
 • υψηλή εργονομία, συμπαγές μέγεθος.
 • παρουσία ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • συντηρησιμότητα της συσκευής.

Μειονεκτήματα των υπερηχητικών συσκευών

Όπως με οποιαδήποτε τεχνική, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα και κλιματικές λύσεις. Δεδομένου ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας συχνά λειτουργεί με μη επεξεργασμένο νερό, συχνά σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων γύρω από τη συσκευή - αυτή είναι η κύρια «ασθένεια» των συσκευών αυτού του τύπου. Πρόκειται για τα άλατα που υπάρχουν στο νερό. Όταν η "ψυχρή ομίχλη" εξατμιστεί, εγκατασταθούν στα έπιπλα και στο πάτωμα, τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο.

Όσο για το ίδιο το υπερηχητικό ψυγείο, είναι απολύτως ακίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, τετράποδοι μαθητές. Όταν εισπνέεται ατμός με σωματίδια αλατιού εισέρχονται εύκολα στους πνεύμονες. Για έναν οργανισμό ενός υγιούς ατόμου είναι αόρατοι, αλλά οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθματικοί θα έχουν έναν σκληρό χρόνο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχουν επιθέσεις ασφυξίας.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, είναι χρήσιμο να βρίσκεστε στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. ο κίνδυνος αποξήρανσης της βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα εξαλείφεται.

Ο καλύτερος υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βρεθεί στο δωμάτιο των παιδιών, επειδή μια τέτοια χρήσιμη συσκευή πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε κάθε κτίριο διαμερισμάτων. Η συσκευή ομαλοποιεί την αναπνευστική λειτουργία, οξυγονώνει το αίμα, τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο. Σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία είναι εύκολο και απλό να αναπνεύσει και ο ύπνος είναι βαθύς και ισχυρός.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για παιδιά, σπίτια, διαμερίσματα

Στο κατώφλι της οικογενειακής αναπλήρωσης, πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του μελλοντικού παιδιού. Οι επαγγελματίες του κλίματος εντοπίζουν ορισμένα βασικά κριτήρια:

 • όχι λιγότερο σημαντική πτυχή - η ισχύς της συσκευής. Ο μικροσκοπικός και οπτικά όμορφος εξοπλισμός δεν αντιμετωπίζει πάντα τις κύριες εργασίες.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Η υγρασία προηγείται από την πλήρωση της δεξαμενής με νερό και το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα" κατά τη λειτουργία. Η ακουστική επίδραση κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι ελάχιστη, διαφορετικά τα προβλήματα με τον ύπνο δεν μπορούν να αποφευχθούν.
 • αυτονομία της κλιματικής συσκευής - μονάδες με δεξαμενή στερεής δεξαμενής νερού εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • οι επαγγελματίες επιλέγουν μοντέλα με ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού νερού, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της "λευκής επικάλυψης" στο δωμάτιο.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα - το ερώτημα που θέτουν οι νεοσύλλεκτοι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας του κλίματος. Η καλύτερη επιλογή είναι απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια λεπτομερής ανάλυση των ανατροφοδοτήσεων των πελατών, προκειμένου να ληφθούν αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κλιματικής συσκευής του επιλεγμένου κατασκευαστή. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τις διαφημίσεις των κατασκευαστών. Με τις αναθεωρήσεις είναι εύκολο να λάβετε εξαντλητικά στοιχεία για τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας και στο σπίτι, δείτε παρακάτω:

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι απλή, είναι λειτουργική και ζωτικής σημασίας στα σπίτια μας. Τα αναπνευστικά όργανα, η βλεννογόνος μεμβράνη και το δέρμα ενός ατόμου είναι ευαίσθητα στην έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η κλιματική συσκευή με λεπτόκοκκο φως διατηρεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κατοικία.

Υγραντήρας ΗΠΑ ή ατμού για παιδιά: τι να επιλέξετε

Με τη βοήθεια σύγχρονων συσκευών - υγραντήρες αέρα, ένα άτομο μπορεί να ελέγξει την υγρασία σε έναν κλειστό χώρο. Σύμφωνα με το GOST 30494-96 οι δείκτες του θα πρέπει να κυμαίνονται από 40% έως 60%. Με τη βοήθεια των υγραντήρων είναι δυνατόν να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Τα πιο δημοφιλή είναι δύο είδη υγραντήρων - ατμού και υπερήχων, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να προσδιορίσετε ποιος υγραντήρας είναι καλύτερο για υπερήχους ή ατμό, πρέπει να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των συσκευών.

Υγραντήρες ατμού

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα ατμού είναι αρκετά απλή: θερμαίνεται στη δεξαμενή με τη βοήθεια θερμαντήρων, γεγονός που οδηγεί στην εξάτμισή του.

Πλεονεκτήματα

 • Η χωρητικότητα εξατμίσεων ατμού είναι έως 700 g / h.
 • Απουσία μικροοργανισμών και βακτηριδίων στο ζεύγος.
 • Δεν απαιτεί τη χρήση αναλωσίμων, όπως φίλτρα ή φυσίγγια.
 • Η δυνατότητα χρήσης ως εισπνευστήρα ή γεύση.
 • Ασφαλής χρήση λόγω διακοπής λειτουργίας της συσκευής όταν το καπάκι δεν κλείνει καλά ή όταν το υγρό εξατμίζεται πλήρως από τη δεξαμενή.
 • Ταχεία έγχυση υγρασίας στο δωμάτιο περισσότερο από 60%.

Μειονεκτήματα

 • Θορυβώδης κατάσταση, η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού του υγρού.
 • Χρησιμοποιώντας μια σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας: καταναλώνει από 200 W έως 600 W ανάλογα με την ισχύ.
 • Αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • Απουσία υγροστάτη για τον έλεγχο της υγρασίας.
 • Δυνατότητα εγκαύματος.

Σημαντικό! Ο υγραντήρας ατμού για παιδιά πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο στο μωρό, καθώς ο ζεστός ατμός δεν είναι ασφαλής.

Υγροποιητής υπερήχων

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύπλοκη: η δονητική μεμβράνη οδηγεί σε κραδασμούς σε υψηλές συχνότητες νερού, διασπώντας το σε μικρά σωματίδια. Ο εγκατεστημένος ανεμιστήρας "αφαιρεί" τα μικροσωματίδια νερού μέσα στο δωμάτιο, όπου αναμιγνύονται με τον αέρα.

Οφέλη

 • Θορυβικότητα έως 25 dB, το οποίο δεν συλλαμβάνεται από την ανθρώπινη ακοή.
 • Ασφαλής χρήση.
 • Η δυνατότητα ανεξάρτητης επιλογής των παραμέτρων θερμοκρασίας των εξερχόμενων ατμών.
 • Η δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης του πίδακα ατμού.
 • Η οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέχρι 40 W χωρίς τη λειτουργία της θέρμανσης νερού.
 • Δημιουργία κουρτίνας ατμού.
 • Αυτόματη απενεργοποίηση όταν ο ατμός εισάγεται στην απαιτούμενη υγρασία στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα

 • Η ανάγκη χρήσης αποσταγμένου ή φιλτραρισμένου νερού.
 • Αλλάξτε το φίλτρο κάθε λίγους μήνες.

Απαιτήσεις για τη θέση της ενυδατικής κρέμας

 • Κατά την εγκατάσταση του υγραντήρα, είναι σημαντικό να θυμάστε τους κανόνες πυρασφάλειας.
 • Η επιφάνεια για την εγκατάσταση πρέπει να είναι λεία και αξιόπιστη.
 • Για μεγαλύτερη απόδοση, ο υγραντήρας εγκαθίσταται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 1 m και σε απόσταση όχι μικρότερη από 1,5 m από τις μπαταρίες.
 • Το άμεσο χτύπημα του ατμού στα έπιπλα, στις οικιακές συσκευές απαγορεύεται.

Σημαντικό! Ο υγραντήρας λειτουργίας, υπερήχων ή ατμού, δεν πρέπει να μετακινείται ή να μετακινείται. Αν ο υγραντήρας πέσει κατά λάθος, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί και να σκουπιστεί. Συμπεριλάβετε μόνο 4 ώρες μετά την πλήρη ξήρανση.

Ποιες παράμετροι εξετάζονται κατά την επιλογή ενός υγραντήρα

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα εξής:

 • τη διαθεσιμότητα και το κόστος των αναλωσίμων.
 • τη δυνατότητα χρήσης αντιβακτηριακών προσθέτων και ειδικών προϊόντων καθαρισμού ·
 • το ποσό της εξυπηρετούμενης περιοχής.
 • θόρυβος - η παρουσία της λειτουργίας "ύπνου" εγγυάται μια αθόρυβη λειτουργία τη νύχτα.
 • την ικανότητα να εργάζεστε σε αυτόνομη λειτουργία, η οποία σας επιτρέπει να μην ανησυχείτε για τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο.
 • η αξία της δεξαμενής νερού - κατά κανόνα, για τη λειτουργία της συσκευής τη νύχτα, επαρκής όγκος υγρού όχι μεγαλύτερος από 5 λίτρα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το χρόνο λειτουργίας του εξατμιστή κατά τη λειτουργία. Για παράδειγμα, ένας υγραντήρας με εγκατεστημένη δεξαμενή για 2 λίτρα νερού με όγκο εξατμισμένης υγρασίας θα είναι σε θέση να λειτουργεί συνεχώς επί 8 ώρες.

Όλοι οι υγραντήρες αέρα, ανεξαρτήτως τύπου, είναι σε θέση να ψεκάσουν ατμό σε διάμετρο όχι περισσότερο από 1,5 μ. Για την ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος κοντά στη συσκευή.

Για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η ιδανική επιλογή είναι μια συσκευή χαμηλού θορύβου. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε πλήρη ασφάλεια χρήσης.

Ένας υγραντήρας ατμού μπορεί να κορεστεί το δωμάτιο με υγρασία. Όταν το χρησιμοποιείτε, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο, το οποίο βοηθά στην παρακολούθηση των δεικτών. Συνήθως, αυτός ο τύπος υγραντήρα χρησιμοποιείται σε θερμοκήπια, θερμοκήπια ή θερμοκήπια.

Επιλέξτε έναν υγραντήρα πρέπει να βασίζεται στις ατομικές ανάγκες. Για την εξάλειψη του ξηρού αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται ο απλούστερος υγραντήρας. Για την υγρασία του αέρα για να απαλλαγούμε από αλλεργίες ή συχνές λοιμώξεις, η συσκευή με πρόσθετες λειτουργίες: ιονισμός, αρωματοποίηση είναι ιδανική.

Η σωστή φροντίδα - μια εγγύηση για μακρά περίοδο λειτουργίας

Δεν έχει σημασία αν έχετε αγοράσει τον καλύτερο υγραντήρα ατμού με πολλές λειτουργίες ή έναν πρότυπο υγραντήρα υπερήχων, θα χρησιμεύσει όπως θα είναι courted. Οι υποχρεωτικές διαδικασίες περιλαμβάνουν:

 • η κασέτα ή το φίλτρο πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες.
 • το πλύσιμο πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
 • για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα πρέπει να είναι 1 φορά σε 14 ημέρες.
 • Η απολύμανση πρέπει να γίνεται εάν είναι απαραίτητο, αλλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πολλοί κατασκευαστές συσκευών, για παράδειγμα, Boneco, συνιστούν τα καθαριστικά τους. Αυτά τα χρήματα αξίζουν πολλά, αλλά είναι πολύ αποδοτικά. Εάν δεν έχουν λερωθεί, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα διάλυμα σαπουνιού πλυντηρίου, που παρασκευάζεται σε αναλογία 1: 2, δηλαδή, 1 μέρος του σαπουνιού θα πρέπει να ληφθούν 2 μέρη του νερού.

Η εξάλειψη της σκληρής πλάκας θα βοηθήσει το διάλυμα σόδας, το οποίο παρασκευάζεται υπολογίζοντας 50 g όξινου ανθρακικού νατρίου για κάθε λίτρο υγρού που χρησιμοποιείται στη δεξαμενή. Αυτή η λύση χύνεται στη δεξαμενή και το όργανο ανάβει για 1 ώρα. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται στο δρόμο ή στο μπαλκόνι.

Σημαντικό! Κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα, χρησιμοποιείται μόνο ένα μαλακό πανί. Οι προσπάθειες και η χρήση άκαμπτων στοιχείων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στη συσκευή - το σχηματισμό γρατζουνιών.

Απολυμάνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό λευκαντικό, προετοιμάζοντας ένα διάλυμα νερού και χλωρίου: για 4 λίτρα νερού, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λευκαντικό. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο δρόμο ή στο μπαλκόνι. Μετά την απολύμανση είναι πολύ σημαντικό να πλένετε καλά τη δεξαμενή νερού.

Ο υγραντήρας συμβάλλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος που είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο. Η τοποθέτησή του στο δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από πολλές ασθένειες, επειδή η χαμηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μείωση της ανοσίας, της κακής υγείας, της υπνηλίας και της ευερεθιστότητας. Η σωστή επιλογή της συσκευής και η χρήση της σύμφωνα με τους κανονισμούς επιτρέπουν στο δωμάτιο να έχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα για τέλεια υγεία: ζεστό και υγρό αέρα στο δωμάτιο.

Υγροποιητής υπερήχων: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά συσκευής

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας, η συσκευή του, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κλιματικής συσκευής.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα

Η κλιματική συσκευή αποτελείται από μια δεξαμενή στην οποία βρίσκεται η κύρια παροχή νερού και τη βάση της συσκευής, με το ψυγείο που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Στην κύρια χωρητικότητα αποθήκευσης νερού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα μέτρησης, η οποία χρησιμεύει για τη διατήρηση της επιθυμητής στάθμης νερού στο θάλαμο του ψυγείου, αποφεύγοντας την υπεραφθονία. Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον υγραντήρα για να φυσήξει το νερό που ψεκάζεται από το υπερηχητικό στοιχείο.

Πρακτικά σε κάθε σύγχρονο υγραντήρα αέρα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος και υγρασία, για ακριβή μέτρηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ιονιστές, διάφορα συστήματα διήθησης και μια ποικιλία πρόσθετων προγραμμάτων, για μια πιο άνετη χρήση της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα είναι εύκολο να κατανοηθεί.

 1. Η κύρια μονάδα της συσκευής είναι το ψυγείο. Μοιάζει με ροδέλα από πιεζοκεραμικά κεραμικά, με ασημένια ηλεκτρόδια.
 2. Όταν εφαρμόζεται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, αυτό το στοιχείο αρχίζει να δονείται με υπερηχητική συχνότητα. Όταν επιτευχθεί κάποια ισχύς, η ταχύτητα της ταλάντωσης αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε αρχίζει να σπάει την επιφάνεια του νερού σε μικρά σωματίδια.
 3. Το νερό που μετατρέπεται από το ψυγείο σε αεροζόλ στο θάλαμο πάνω από το υπερηχητικό στοιχείο διοχετεύεται προς τα έξω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Μια ομίχλη νερού γεμίζει το δωμάτιο και αυξάνει το επίπεδο υγρασίας στα όρια που ορίζει ο χρήστης.
 4. Μια υγρόμετρο που βρίσκεται στη συσκευή, δείχνουν τη σχετική υγρασία του αέρα και ο χρήστης έχει πάντα τη δυνατότητα να βγείτε από το πρόγραμμα ή τη συσκευή για να αυξήσει τη δύναμη του υγραντήρα σε χαμηλή υγρασία.
 5. Αφού η συσκευή φθάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας, σταματά και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αφού μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα χώρου, η συσκευή ανάβει αυτόματα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

 • Οι πλήρως αυτόματες συσκευές διαθέτουν αισθητήρες που διεξάγουν ανεξάρτητα την κλιματική διάγνωση στο δωμάτιο και επιλέγουν το σωστό πρόγραμμα εργασίας για να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο άνεσης.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, στο οποίο η ποσότητα σκόνης στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνεται σημαντικά.
 • Πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με αποτελεσματικά φίλτρα νερού, λόγω των οποίων η περιεκτικότητα σε άλατα σε αυτά μειώνεται σημαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό της βρύσης στη συσκευή.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, άξια σεβασμού:

 • Ψεκασμός νερού "στην ομίχλη".
 • Αυτόματος έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγές και εργονομικό.
 • Επισκευή

Αλλά αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει τα μειονεκτήματά του. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν ο υγραντήρας υπερήχων είναι επιβλαβής. Είναι αδύνατο να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα αναμφισβήτητα, καθώς η κύρια «ασθένεια» αυτών των συσκευών είναι η παρουσία στον αέρα και στη συνέχεια στα οικιακά αντικείμενα της λευκής επιδρομής. Και η λευκή πλάκα είναι τα άλατα που βρίσκονται στο νερό. Όταν η "ομίχλη" εξατμιστεί από τον αέρα, το αλάτι πέφτει στο πάτωμα και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το ίδιο το ψυγείο δεν προκαλεί καμιά βλάβη στην υγεία και την ευημερία του ατόμου και των κατοικίδιων ζώων, αλλά το ιζήματα αλατιού μαζί με τα ρεύματα αέρα εισπνέονται στους πνεύμονες. Ένα υγιές άτομο δεν θα παρατηρήσει καν, αλλά ένα ασθματικό άτομο ή ένα άτομο που πάσχει από κάποιες αλλεργίες μπορεί να αισθανθεί μια επιδείνωση της υγείας, μέχρι την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Γενικά, ένας υγραντήρας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, ειδικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αναπνοή του ατόμου γίνεται βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα είναι οξυγονωμένο και θρέφει τον εγκέφαλο και όλα τα όργανα. Ο ύπνος γίνεται δυνατός και βαθύτερος, ένα άτομο ξεκουράζεται καλύτερα σε ένα υγρό δωμάτιο. Επιπλέον, το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα δεν στεγνώνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και που υποφέρουν από ροχαλητό.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά πριν από την έλευση ενός παιδιού αντιμέτωποι με μια πρόκληση και να ζητήσει από το ερώτημα, πώς να επιλέξετε το υπερήχων υγραντήρα. Υπάρχουν διάφορα βασικά κριτήρια για την επιλογή των moisturizers:

 • Το κύριο κριτήριο για την επιλογή αυτής της συσκευής κλιματισμού είναι η αυτονομία της, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με μεγάλο όγκο δεξαμενής νερού.
 • Η ισχύς της συσκευής είναι επίσης σημαντική. Γιατί φθηνό και όμορφο εξοπλισμό που δεν θα αντιμετωπίσει τις εργασίες.
 • Επιλέξτε τη συσκευή με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Στο κατάστημα, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντελώς ανυπόληπτο, αλλά το βράδυ ο θόρυβος είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί και θα επηρεάσει τον κανονικό ύπνο.
 • Δώστε προσοχή σε μοντέλα εξοπλισμένα με σύστημα διήθησης νερού, για να αποφύγετε την εμφάνιση λευκής επικάλυψης στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου υγραντήρα, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ανατροφοδότηση των χρηστών ορισμένων μοντέλων. Εδώ μπορείτε να μάθετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου.

Η ανάγκη αυτού του κλιματικού εξοπλισμού στα σπίτια μας είναι προφανής. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τη γενική υγεία, καθώς και από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, κάνετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι σας.

Ποια είναι καλύτερη: υγραντήρας υπερήχων ή ατμού - σύγκριση, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, σφαίρες εφαρμογής

Πολλοί από εμάς με την εμπειρία μας έχουν αισθανθεί τι δυσφορία μπορεί να παραδώσει υπερβολικά ξηρό αέρα. Το νιώθει στο λαιμό του, θέλει να φτερνίσει, οι νιφάδες του δέρματος, η γενική κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται. Οι πάσχοντες από αλλεργίες μπορεί να βιώσουν μια έξαρση, και τα παιδιά είναι ιδιότροπα και κοιμούνται ελάχιστα. Μια έξοδος από μια κατάσταση μπορεί να γίνει αγορά του υγραντήρα - η ειδική συσκευή που οδηγεί ένα μικροκλίμα στο πρότυπο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτής της συσκευής που διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι συσκευές υπερήχων και ατμού. Για να καταλάβουμε τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο - υπερήχων ή ατμού, συγκρίνουμε αυτές τις δύο συσκευές.

Διαφορά στη συσκευή και αρχή λειτουργίας των υγραντήρων υπερήχων και ατμού

Αυτοί οι δύο τύποι συσκευών αυξάνουν την υγρασία στο δωμάτιο, ένα από τα πιο δημοφιλή σήμερα. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, όταν η ξηρότητα αέρα αυξάνεται ταχέως.

Πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας και πώς λειτουργεί

Ένας υγραντήρας αυτού του τύπου είναι ένα είδος γεννήτριας ομίχλης. Στο εσωτερικό του, έχει μια πολύ γρήγορα δονητική πλάκα, (με τη συχνότητα του υπερήχου). Το νερό προέρχεται από τη δεξαμενή νερού στην πλάκα, μετατρέποντας σε ένα πλήθος μικροσκοπικών ψεκασμών νερού. Στο σχεδιασμό παρέχεται επίσης ανεμιστήρας. Οδηγεί τον αέρα ξηρού δωματίου μέσω αυτών των ψεκασμών, με αποτέλεσμα ο χώρος να υγραίνεται ομοιόμορφα.

Όταν κοιτάξετε το νέφος ατμού που αναδύεται από τη συσκευή, φαίνεται ότι είναι θερμότερο και μπορεί να καεί. Αλλά αξίζει να αντικαταστήσετε ένα χέρι, καθώς είστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας, σαν να είστε πραγματικά στην ομίχλη το πρωί. Και αν επίσης ένα ωραίο ζευγάρι φωτισμός παρέχεται από τον κατασκευαστή (σε ορισμένα μοντέλα αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη), αποδεικνύεται πολύ εντυπωσιακή και θεαματική. Είναι σαν ένα παραμύθι - παιδιά πραγματικά αρέσουν.

Οι κατασκευαστές δεν στέκονται ακίνητοι, εξοπλίζουν συσκευές και άλλες χρήσιμες σύγχρονες λειτουργίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν συσκευές με την επιλογή "ζεστού ατμού", επιβλαβείς για τα μικρόβια και τα βακτηρίδια. Και τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν ακόμα, ο ψεκαστήρας του οποίου περιστρέφεται, στέλνοντας ένα σύννεφο ψυχρού ατμού προς όλες τις κατευθύνσεις. Χάρη σε αυτό, η υγρασία γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν υγραντήρες εξοπλισμένοι με τις λειτουργίες αυτοκαθαρισμού και αντιαφρώσεως - επίσης πολύ χρήσιμοι.


Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας τύπου ατμού και πώς λειτουργεί

Εδώ μπορείτε να σχεδιάσετε ένα παράλληλο με τον πιο συνηθισμένο ηλεκτρικό βραστήρα. Κατ 'αρχήν, το ίδιο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής: παράγεται ζεστό πίδακας ατμού. Για να γίνει αυτό, δύο ηλεκτρόδια είναι συνδεδεμένα στη δεξαμενή νερού στη δεξαμενή νερού. Βράζουν νερό, το οποίο εισέρχεται στις οπές εξόδου με τη μορφή θερμού ατμού. Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή είναι εξαιρετικά απλή.

Πιο κοντά σε δέκα εκατοστά, μην φέρετε τα χέρια σας στη συσκευή εργασίας. Ναι, και το πέρασμα είναι επιθυμητό με προσοχή, και στη συνέχεια η περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή εγκαύματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν παιδικά παιγνίδια τρέχουν στο σπίτι.

Με την ευκαιρία, οι περισσότερες από τις μηχανές ατμού για βιομηχανική χρήση (π.χ., καπνού και ξύλου αποθήκες, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, υπόστεγα, όπου αποθηκεύονται τα τελικά πούρα). Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μοντέλα των νοικοκυριών. Θα αρέσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των εσωτερικών θερμοκήπια και αίθρια, καθώς επιτρέπουν να δημιουργήσετε πραγματικό υποτροπικές λόγω της υψηλής βαρύς.


Η συσκευή υγραντήρα ατμού.

1. Δεξαμενή με νερό.
2. Η παλέτα.

3. Θέρμανση δέκα.
4. Θάλαμος παροχής ατμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υγραντήρα υπερήχων και ατμού

Χωρίς αντικειμενική σύγκριση των θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων κάθε τύπου συσκευής, είναι δύσκολο να κατανοηθεί ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος - ατμός ή υπερήχων. Θα τα επεκτείνουμε όλα στα ράφια για λόγους σαφήνειας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

+ Πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

 1. Η συσκευή υπερήχων είναι απολύτως ασφαλής, ακόμη και για μικροσκοπικά μωρά. Μπορείτε να την πλησιάσετε στενά και να βάλτε τις παλάμες σας πολύ κοντά - μόνο ευχάριστες αισθήσεις από την "ομίχλη" θα παραμείνουν.
 2. Ο υγραντήρας λειτουργεί ήσυχα, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Μόνο μια σπάνια φλύαρη φωνή δίνει την παρουσία του.
 3. Μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διαφορετικό σύνολο λειτουργιών - μπορείτε πάντα να βρείτε τον βέλτιστο συνδυασμό αυτών.
 4. Η συσκευή φαίνεται κομψή και όμορφη. Ειδικά εκείνα τα μοντέλα όπου υπάρχει ένα highlight της αναδυόμενης "ψυχρής ομίχλης".
 5. Η ενσωματωμένη υγρασία, η οποία ασφαλώς περιλαμβάνεται στο κιτ, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στον αέρα. Επίσης, απενεργοποιεί τη συσκευή όταν επιτευχθεί αυτό το επίπεδο. Και όταν έρθει η ανάγκη, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα ξανά.
 6. Το μικρό μέγεθος και η υψηλή απόδοση της εργασίας επιτρέπουν την κινητή συσκευή, μεταφέροντάς την σε διαφορετικούς χώρους ανάλογα με τις ανάγκες.
 7. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλή, οπότε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος μετά την αγορά μιας υπερηχητικής συσκευής σίγουρα δεν θα καταστούν "υπερβατικοί".
 8. Στο κιτ, κατά κανόνα, υπάρχει ιονιστική ράβδος. Αυτό αποτελεί πρόσθετο εμπόδιο από τους ιούς και τα μικρόβια.

- Μείον υγραντήρα υπερήχων

 1. Για μια μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλής ποιότητας δονούμενο έλασμα απαιτεί ειδική νερού - μαλακό και καθαρό (η καλύτερη επιλογή - απόσταξη, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί στην πώληση). Και αν χύσετε από τη βρύση, η συσκευή θα εξυπηρετήσει λιγότερο χρόνο.
 2. Εάν χρησιμοποιείτε το νερό κακής ποιότητας (π.χ. συνήθεις βρύσης) στα έπιπλα, δάπεδα και τους τοίχους θα εμφανιστεί άσχημο υπόλευκο λεκέδες. Είναι τόσο δυσάρεστο να δείξουμε αλάτι από το νερό.
 3. Τέτοιες συσκευές είναι κατ 'ανάγκη εξοπλισμένες με προ-φίλτρα, που απαιτούν τακτική αντικατάσταση (και αυτά τα φίλτρα είναι φραγμένα αρκετά συχνά). Και αυτό - πρόσθετες οικονομικές δαπάνες, και όχι τόσο μικρό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες ατμού

+ Οφέλη υγραντοποιητών ατμού

 1. Δυνατότητα χρήσης του πιο συνηθισμένου νερού από τη βρύση. Δεν υπάρχει επιδρομή στα έπιπλα, δεν θα προκύψουν άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Θα χρειαστεί μόνο να καθαρίζετε περιοδικά την δεξαμενή κλίμακας (με τον ίδιο τρόπο όπως μια τσαγιέρα).
 2. Αρκετή τιμή προϋπολογισμού, χωρίς επιπλέον κόστος για φυσίγγια για να μαλακώσουν νερό (ή απεσταγμένο νερό), φίλτρα.
 3. Υγιεινή (αφήνοντας ζεστό ατμό αποστειρωμένο), υψηλή αξιοπιστία και απόλυτη απλότητα σχεδίασης, άνεση.
 4. Υψηλή παραγωγικότητα - το νερό μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 700 χιλιοστόλιτρα σε μία ώρα. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ όλων των συσκευών που χρησιμοποιούνται για την υγρασία του αέρα.
 5. Ο ατμός που εξέρχεται μέσω των εξόδων είναι απολύτως αποστειρωμένος. Ως εκ τούτου - δεν υπάρχουν μικρόβια και βακτήρια που καταστρέφονται με ασφάλεια.
 6. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες που δεν υπάρχουν σε συσκευές υπερήχων. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η πιθανότητα εισπνοής.
 7. Διατίθεται σε υγραντήρες ατμού, όπου υπάρχει μια ενσωματωμένη ικανότητα, επιτρέποντας τη χρήση αρωματικού ελαίου για την απολύμανση του αέρα και να της δώσει ένα ευχάριστο άρωμα.
 8. Παρέχονται μέτρα ασφαλείας: η συσκευή δεν θα μπορεί να ανάψει αν το κάλυμμα της δεν είναι πλήρως κλειστό. Και όταν το νερό βράζει, αυτόματα θα σβήσει.

- Μειονεκτήματα υγραντήρες ατμού

 1. Ο θερμός αποστειρωμένος ατμός, που βγαίνει κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι επικίνδυνος - μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα. Και το βραστό νερό μέσα σε μια δεξαμενή νερού μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη σε ένα άτομο, αν η συσκευή ανατραπεί τυχαία. Έτσι, στις οικογένειες με παιδιά δεν είναι επιθυμητό να καταφύγουμε σε αυτή την επιλογή.
 2. Ξύλινα έπιπλα, βιβλία, ακριβά παρκέ δεν αρέσει η εγγύτητα των συσκευών ατμού. Μπορούν να υποφέρουν σημαντικά εξαιτίας αυτού.
 3. Κατά την παρατεταμένη λειτουργία του υγραντήρα, η θερμοκρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται (αν και μόνο κατά 2 μοίρες). Αν υπάρχει ήδη τόσο ζεστό, τότε αυτό το γεγονός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα.
 4. Η κατανάλωση ενέργειας (ειδικά σε σύγκριση με συσκευές υπερήχων) είναι αρκετά υψηλή. Ακόμα - φανταστείτε ότι έχετε πάντα ένα ηλεκτρικό βραστήρα, και ένα ισχυρό. Ως εκ τούτου, μια παραγωγική συσκευή που παραδίδεται σε ένα μεγάλο δωμάτιο μπορεί να εισαχθεί σε μεγάλες δαπάνες.
 5. Στα περισσότερα μοντέλα ατμού, δεν παρέχεται υγροστάτης. Σε χώρους διαβίωσης αυτό είναι ενοχλητικό, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να επιτραπεί η υπερχείλιση (ή, αντίθετα, η ανεπαρκής υγρασία). Ως εκ τούτου, συνήθως πρέπει να αγοράσετε έναν αισθητήρα υγρασίας χωριστά και να το τοποθετήσετε.
 6. Ο θόρυβος που εκπέμπεται από το βραστό νερό μπορεί να επηρεάσει τη νυχτερινή ανάπαυση. Για τα παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, αυτό είναι σημαντικό.

Σε ποια περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού και υπερήχων

Αποφασίζοντας για την αγορά μιας συσκευής που βελτιώνει το μικροκλίμα, αξίζει να την επιλέξετε για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Μόνο στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι θα είναι καλύτερο - ένας υγραντήρας υπερήχων ή ατμού. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα όλες αυτές τις αποχρώσεις. Αλλά θυμηθείτε ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να προχωρήσετε από την περιοχή του δωματίου - πρέπει να αντιστοιχεί στη δύναμη της συσκευής με ένα μικρό περιθώριο. Μην αγοράζετε μια πολύ ισχυρή μονάδα για ένα μικρό δωμάτιο ή δεν είναι αρκετά παραγωγική - για ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας και τα κριτήρια επιλογής του

Άριστη κατάσταση της υγείας εξαρτάται από την άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι: η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η καθαρότητα του αέρα, που αναπνέουμε συνεχώς, και αν ο πρώτος παράγοντας είναι κανονικοποιημένο το χειμώνα από την παρουσία της κεντρικής θέρμανσης, τότε το επίπεδο της υγρασίας και της καθαρότητας ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, παράγονται υγραντήρες υπερήχων, οι οποίοι λειτουργούν σε αυτόνομη λειτουργία.

Το φάσμα αυτών των προϊόντων είναι αρκετά ευρύ και κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει την καλύτερη επιλογή γι 'αυτά, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου διαβίωσης. Μερικοί αναγνώστες θα αναρωτιούνται: γιατί προτείνουμε αυτή την επιλογή των moisturizers, επειδή υπάρχουν πολλές παρόμοιες συσκευές. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και μια σύγκριση με μερικά ανάλογα αναφορικά με τη διεξαγωγή υγρασίας στα διαμερίσματα, δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι αρκετά απλή:

 1. Το δοχείο υγρού γεμίζεται με καθαρισμένο και μαλακωμένο νερό. Για να αποφύγετε προβλήματα με τις βροχοπτώσεις στα έπιπλα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο H2O.
 2. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν πρόσθετη δεξαμενή για τον καθαρισμό και την μαλάκυνση του υγρού που πρόκειται να χυθεί.
 3. Στη συνέχεια, το νερό κατευθύνεται προς τη δονητική πλάκα, η οποία το εξαπλώνει σε μικρές σταγόνες και την μετατρέπει σε "κρύα ομίχλη".
 4. Ο ανεμιστήρας απορροφά τον εξωτερικό αέρα και τον οδηγεί διαμέσου της προκύπτουσας ανάρτησης, με κορεσμό του με υγρασία. Στη συνέχεια απελευθερώνεται έξω από το νεφελοποιητή.

Ο υγραντήρας αέρα λειτουργεί χωρίς ατμό, επειδή το υγρό δεν θερμαίνεται, επομένως είναι ασφαλές για τους άλλους. Είναι αρκετά απλό και αποτελείται από τέτοια βασικά μέρη:

 1. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Φίλτρα καθαρισμού.
 3. Ο θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται κρύος ατμός.
 4. Ο ανεμιστήρας.
 5. Ο πίνακας ελέγχου.

Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο (DU) για να διορθώσουν τη διαδικασία υγρασίας. Οι υγραντήρες υπερήχων καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια, επειδή δεν θερμαίνουν το χρησιμοποιούμενο νερό.

Τι είναι διαφορετικό από ένα προϊόν ατμού

Σε υπερηχητικά μοντέλα, το νερό, που πέφτει σε μια δονούμενη πλάκα υψηλής συχνότητας, ψεκάζεται σε ένα ομίχλη με ομίχλη μέσω του οποίου αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο. Κορεσμένο με υγρασία, επιστρέφει στο δωμάτιο κάτω από την πίεση του ανεμιστήρα. Ο υγραντήρας ατμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά παρόμοιος με έναν ηλεκτρικό βραστήρα οικιακής χρήσης.

Το υγρό θερμαίνεται στο εσωτερικό του περιβλήματος και στη συνέχεια απορρίπτεται μέσω του νεφελοποιητή, διαβρώνοντας έτσι τον περιβάλλοντα αέρα, επιπλέον, ο ζεστός ατμός σκοτώνει τα επιβλαβή μικρόβια. Αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται πρόσθετα φίλτρα αέρα, αλλά ο ζεστός ατμός είναι επικίνδυνος: αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να πάρετε εγκαύματα.

Η ετυμηγορία είναι απλή: ένας εξατμιστήρας, που χρησιμοποιείται σε χώρους όπου απαιτείται συχνός αερισμός ή απαιτείται υγρή ατμόσφαιρα: θερμοκήπια, χειμωνιάτικοι κήποι. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Τα μοντέλα υπερήχων είναι ιδανικά για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά: λειτουργούν πολύ ήσυχα και είναι ασφαλή στη χρήση.

Ποιο είναι καλύτερο - ένας υπερηχητικός ή παραδοσιακός υγραντήρας

Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ο αέρας στα διαμερίσματα της πόλης γίνεται ξηρός, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία των κατοίκων.

Ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα ενός παραδοσιακού σχεδιασμού μπορεί να αυξήσει την υγρασία όχι πάνω από 60%, και ακόμη και τότε δεν χρησιμοποιούνται όλα τα μοντέλα σε κατοικίες και κτίρια γραφείων.

 1. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 2. Απλή κατασκευή.
 3. Χαμηλή τιμή.
 4. Η συσκευή είναι ασφαλής και εύκολη στη χρήση.
 5. Χαμηλό επίπεδο ηχητικού εφέ.

Λειτουργεί καλά κοντά σε μπαταρίες θέρμανσης και κοντά σε παράθυρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματιστεί το δωμάτιο.

Τα προϊόντα που βασίζονται σε υπερήχους αυξάνουν την υγρασία έως 70%, είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά όργανα.

 1. Αναπτύξτε γρήγορα το ποσοστό υγρασίας.
 2. Το ελάχιστο όριο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Μια μοναδική ήσυχη δουλειά.
 4. Είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης, ο χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, το τηλεχειριστήριο, σβήνει όταν δεν υπάρχει νερό.
 5. Αυτόνομη ρύθμιση της υγρασίας λόγω του ενσωματωμένου υγρομέτρου.
 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε νερό ή απόσταγμα υψηλής καθαρότητας.
 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • υψηλό κόστος.

Το συμπέρασμα δεν είναι υπέρ των παραδοσιακών moisturizers, αφού τα υπερηχητικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιονισμό για να καθαρίσουν περαιτέρω τον παγιδευμένο χώρο από επιβλαβή βακτήρια. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε χώρους διαβίωσης, αλλά και σε θερμοκήπια για να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πρώτον, παραθέτουμε όλα τα πλεονεκτήματα των υπερηχητικών μοντέλων:

 1. Το επίπεδο ήχου είναι 25 dB, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα δεν δίνουν προσοχή στην εργασία τους.
 2. Αυτόνομη εργασία λόγω της παρουσίας υγρασίας: όταν μειώνεται η υγρασία, το προϊόν ενεργοποιείται αυτόματα.
 3. Ασφαλής για τα παιδιά, μπορούν να παίξουν ακόμη και με κρύο ατμό, ο οποίος απελευθερώνεται από τον νεφελοποιητή.
 4. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 5. Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία υγρού στη δεξαμενή.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο μαλακό νερό υψηλής καθαρότητας.
 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου μετά από ορισμένο χρόνο.
 • υψηλό κόστος των συσκευών.

Πιστεύεται ότι τα προϊόντα αυτά είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά αυτή είναι μια άλλη «πάπια» που ξεκίνησε από τους ανταγωνιστές, το Υπουργείο Υγείας αρνείται τις αρνητικές επιπτώσεις των υπερηχητικών οικιακών συσκευών στους ανθρώπους γύρω τους λόγω της χαμηλής ισχύος.

Πώς να επιλέξετε

Η κανονική υγρασία είναι απαραίτητη όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον: έπιπλα, παρκέ, φυτά - όλα χρειάζονται ένα άνετο περιβάλλον και υποφέρουν από την ξηρότητα του αέρα. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο υγραντήρα, πρέπει να τηρείτε τα βασικά κριτήρια:

 1. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις διαστάσεις του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τη δύναμή της.
 2. Η συνεχής λειτουργία του προϊόντος εξαρτάται από την ποσότητα του δοχείου και την ταχύτητα ροής του νερού.
 3. Για χρήση στο σπίτι, οι συσκευές υπερήχων θεωρούνται ως οι πιο ασφαλείς.
 4. Το επίπεδο θορύβου και κατανάλωσης ενέργειας έχουν επίσης μεγάλη σημασία - τα αναλογικά ατμό θερμαίνουν το υγρό σε βρασμό και παράγουν πολύ θόρυβο, έτσι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν, δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην παιδική κρεβατοκάμαρα.
 5. Η παρουσία ενός ενσωματωμένου υγροστάτη διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του προϊόντος, καθώς μπορεί να μεταφερθεί σε αυτόνομη λειτουργία και να παρακολουθεί μόνο την στάθμη του νερού στη δεξαμενή.
 6. Οι συσκευές που λειτουργούν με ατμό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά σε έπιπλα γραφείου και άλλες οικιακές συσκευές, επειδή η απώλεια συμπύκνωσης κατά τη διάρκεια της ενεργού λειτουργίας συμβάλλει στην εμφάνιση λακκούβων υγρασίας κοντά στη συσκευή.

Η βαθμολογία του 2018 και η μελέτη των αναθεωρήσεων των χρηστών δηλώνει ότι τα υπερηχητικά μοντέλα είναι σε μεγάλη ζήτηση, έχουν μέγιστα θετικά σημεία από τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Κορυφαία μοντέλα

Boneco U700

Το μέσο κόστος 13,98 χιλ. ₽, νερό προθέρμανσης, ηλεκτρονικός έλεγχος, ψηφιακή οθόνη, χρονοδιακόπτης, διαστάσεις 325x360x190 χιλ., Βάρος 4,6 κιλά. Ισχύς 180 W, τρεις λειτουργίες απόδοσης, επίπεδο θορύβου 25 dB, σχεδιασμένο για 80 τετραγωνικά μέτρα. m, δεξαμενή 9 λίτρων, ροή νερού 0,6 l / h, ενσωματωμένη υγρασία. Εμπορικό σήμα από την Ελβετία.
Εξαιρετικός σχεδιασμός, μεγάλος όγκος δεξαμενής, μπορεί να θερμανθεί το χειμώνα, αυτόνομη λειτουργία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινός λαμπτήρας, η οθόνη αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις για αντικατάσταση φίλτρου και στάθμη νερού. Η ήσυχη εργασία δεν εμποδίζει τα παιδιά να κοιμούνται, υπάρχει απόφραξη από την παρέμβασή τους. Δεν υπάρχουν αξιώσεις.

Polaris PUH 5906Di

Η μέση τιμή είναι 4 950 ρούβλια, τρεις τρόποι ψυχρού ατμού, υγρασία 40-85%, υπάρχει οικονομικός τρόπος νύχτας, δεξαμενή 5,5 λίτρων, ισχύ 110W, χώρο εξυπηρέτησης μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα. m. Ρυθμός ροής 350 ml / h, καθυστέρηση έναρξης καθυστέρησης έως 12 ώρες, συχνότητα δόνησης της πλάκας 50/60 Hz, έλεγχος υγρασίας κάθε 15 λεπτά. Κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Κίνας με άδεια της ρωσικής εταιρείας Polaris ή Polar Star.
Ήμασταν ευχαριστημένοι με εγγύηση 3 ετών από την ημερομηνία αγοράς, η κατάσταση είναι μεγάλη, ειδικά άρεσε η νυχτερινή λειτουργία: το προϊόν μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για έως και 18 ώρες, βολικό ηλεκτρονικό έλεγχο, χρήση φωτισμού ως φως νύχτας στο φυτώριο. Λειτουργεί ήσυχα, αλλά ενυδατώνει ποιοτικά. Οι αξιώσεις δεν προέκυψαν.

Dyson AM10

Η μέση τιμή των 31,3 χιλιάδων. ₽, ισχύς 40/55 διαστάσεις W 240x579x135 mm, βάρος 3,4 kg, που υπολογίζεται σε μια έκταση 16 τετραγωνικών. m, δεξαμενή για 3 λίτρα, ροή νερού 300 ml / h. Τρέξιμο θορύβου 53-62 dB, η συνεχής λειτουργία δεν είναι λιγότερο από 18 ώρες, η θέση του ορόφου, 24 μήνες εγγύηση, ο κατασκευαστής Μαλαισία βρετανική εταιρεία άδεια Dyson.
Ασυνήθιστος σχεδιασμός που χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα που ρέει υπό μορφή επιμήκους ελλείψεως - αυτή η νέα εξέλιξη είναι αρκετά αποτελεσματική όσον αφορά την υγρασία σε συνδυασμό με την αντιβακτηριακή επεξεργασία του νερού που χύνεται. Λειτουργεί ήσυχα, οι δοκιμές έδειξαν την ίδια υγρασία κοντά στη συσκευή και ακόμη και στις γωνίες του δωματίου. Τα μείγματα δεν αποκαλύπτονται.

NeoClima NHL-060

Η μέση τιμή είναι 2 490 ρούβλια, ισχύς 24 W, εξυπηρετεί έκταση 30 τετραγωνικών μέτρων. m, χωρητικότητα δεξαμενής 6 λίτρων, επίπεδο θορύβου 36 dB, υπάρχει έλεγχος ταχύτητας. Βάρος 2,3 kg, διαστάσεις 260x390x210 mm, ηλεκτρονικός έλεγχος, ένδειξη της στάθμης του νερού στη δεξαμενή. Η ανάπτυξη της εταιρείας από την Ελλάδα, που γίνεται με άδεια στα εργοστάσια της ΛΔΚ.
Απλός σχεδιασμός, αποτελεσματική εργασία - ο πλήρης ανεφοδιασμός είναι αρκετός για σχεδόν 2 ημέρες. Δύο τρόποι, απλός έλεγχος, αλλά είναι άβολο να γεμίσετε το νερό: πρέπει να γυρίσετε τη συσκευή, η απομόνωση της ηλεκτρονικής μονάδας από την ανεστραμμένη δεξαμενή δεν έχει μελετηθεί. Στα υπόλοιπα λειτουργεί κανονικά και ενυδατώνει κατά 4 πόντους.

Ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος από τον ατμό ή τον υπέρηχο

Η ανάπτυξη σύγχρονης τεχνολογίας σήμερα επιτρέπει στο άτομο να ελέγχει πλήρως το εσωτερικό κλίμα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση διάφορων συσκευών και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών, των διαχωρισμένων συστημάτων, των ιοντιστών, των φίλτρων, των υγραντήρων αέρα.

Οι υγραντήρες περιλαμβάνουν συσκευές που σας επιτρέπουν να διατηρείτε ένα συγκεκριμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Γιατί είναι σημαντικό να διατηρείται η υγρασία εντός των καθορισμένων ορίων;

Περιεχόμενα:

Ποιο υγραντήρα είναι καλύτερο για το σπίτι: ατμός ή υπερήχων

Τόσο ο υγρός όσο και ο ξηρός αέρας επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κατάσταση των φυτών εσωτερικού χώρου, αλλά και την ευημερία ενός ατόμου. Επιπλέον, ο υπερβολικά ξηρός αέρας επηρεάζει δυσμενώς τα ξύλινα έπιπλα, τα δάπεδα, τον εξοπλισμό.

Πριν πάτε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα, διαβάστε αυτό το άρθρο και μάθετε τις βασικές αρχές της επιλογής υγραντήρες.

Οι υγραντήρες σύμφωνα με την αρχή της δράσης χωρίζονται σε ατμό και υπερήχους.

Δημοφιλείς για υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή μιας συνηθισμένης τσαγιού. Το νερό χύνεται μέσα στο δοχείο και θερμαίνεται μέσω των ηλεκτροδίων μέχρις ότου αποκτηθεί ατμός.

Πλεονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί χωρίς τη χρήση διαφόρων αναλωσίμων, όπως φυσίγγια, φίλτρα.
 • ο υγραντήρας ατμού μπορεί να λειτουργήσει ως εισπνευστήρας ή λαμπτήρας αρωμάτων, ανάλογα με το μείγμα που είναι γεμάτο με αυτό.
 • η ιδανική καθαρότητα του προκύπτοντος ατμού δεν εξαρτάται από την ποιότητα της σύνθεσης πληρώσεως.
 • υγραντήρας ατμού έως 700 g / h ατμού,
 • σε υγραντήρες υδρατμών παρέχεται αυτόματη διακοπή λειτουργίας σε περίπτωση απουσίας ή ανεπαρκούς ποσότητας σύνθεσης νερού.
 • Ο υγραντήρας ατμού δεν ανάβει αν το καπάκι δεν είναι καλά κλεισμένο.
 • έλεγχος της παρουσίας νερού στον υγραντήρα και του όγκου του.
 • ο ειδικός σχεδιασμός δεν επιτρέπει την περιστροφή του υγραντήρα.
 • Ένας υγραντήρας ατμού δημιουργεί αέρα με υγρασία άνω του 60%.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 1. απαιτεί προσεκτικό χειρισμό λόγω πιθανής εγκαυμάτων από υπερθερμασμένο ατμό.
 2. δεν παρέχεται έλεγχος της υγρασίας του αέρα.
 3. υψηλή κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ατμού.

Δημοφιλείς για υγραντήρες υπερήχων

Σε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, ο σχηματισμός υγρού αέρα, πιο συγκεκριμένα, ομίχλης, συμβαίνει λόγω της δόνησης της μεμβράνης στο θάλαμο. Το διάλυμα χύνεται μέσα στο θάλαμο σε ένα ορισμένο επίπεδο και οι δονήσεις υψηλής συχνότητας των μορίων ύδατος απελευθέρωσης μεμβράνης με τη μορφή ομίχλης.
Χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα μέσω της ομίχλης, ο αέρας του δωματίου ανατινάσσεται και κορεσμένο με υγρασία.

Πλεονεκτήματα του υπερηχητικού υγραντήρα:

 • Ο εξερχόμενος υγρός αέρας έχει θερμοκρασία δωματίου και δεν αποτελεί κίνδυνο.
 • πολύ λιγότερο καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια για το σχηματισμό της ομίχλης?
 • ελέγχεται η υγρασία του αέρα με ενσωματωμένο υδροστάτη.
 • διατηρεί αυτόματα την καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο.
 • έχει μικρές διαστάσεις και χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Με αυτή τη συσκευή είναι δυνατό να αυξηθεί η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο κατά περισσότερο από 60%.
 • η ομοιομορφία της ομίχλης νερού επιτυγχάνεται με ένα περιστρεφόμενο ψεκαστήρα.
 • η συσκευή παρέχει μια λειτουργία "ζεστού ατμού", απολυμάνει το νερό?
 • Εάν δεν υπάρχει νερό, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

Μειονεκτήματα του υπερηχητικού υγραντήρα:

 • για την ποιοτική εργασία του υγραντήρα, απαιτείται να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο κασέτας, που αντικαθίσταται κάθε 2-3 μήνες.
 • χαμηλή παραγωγικότητα.

Συμπέρασμα:

 • πάρτε έναν υγραντήρα ατμού εάν έχετε πολλά φυτά ή δωμάτια στο δωμάτιό σας που απαιτούν συχνή αερισμό.
 • προτιμούν υπερήχους υγραντήρες, ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ποιο υγραντήρα πρέπει να επιλέξετε: λεπτομερές εγχειρίδιο

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα, ποιους είναι οι υγραντήρες και ποια είναι σωστή για σας; Καταλαβαίνουμε.

Πίνακας Περιεχομένων

Επιλογές επιλογής

Εκτός από τη μέθοδο υγρασίας του αέρα, τα σημαντικά κριτήρια είναι η περιοχή του χώρου για τον οποίο σχεδιάζεται η συσκευή, ο όγκος της δεξαμενής και ο ρυθμός ροής του νερού (π.χ. 350 ml ανά ώρα). Τα τελευταία δύο εξαρτώνται από το χρόνο λειτουργίας χωρίς επαναπλήρωση. Λοιπόν, εάν ο υγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει για τουλάχιστον 10-12 ώρες: και μπορείτε να πάρετε αρκετό ύπνο σε μια ημέρα μακριά, και έχουν χρόνο για να πάει στη δουλειά και να επιστρέψει από το στις καθημερινές. Κατά κανόνα, μια δεξαμενή νερού 6-7 λίτρα είναι αρκετή για μια μέρα, 3,5-4 λίτρα για 12 ώρες.

Χρήσιμες λειτουργίες - ανεξάρτητα από τον τύπο του υγραντήρα αέρα

 1. Το ενδεικτικό φως πρέπει να συμπληρώσει το νερό. Είναι πολύ πιο εύκολο να ανιχνεύσετε ένα τέτοιο σήμα από το να προσδιορίσετε την στάθμη του νερού με το μάτι, υπάρχουν περισσότερα που δεν έχουν όλα τα όργανα διαφανή δοχεία.
 2. Προστασία κατά της λειτουργίας χωρίς νερό και αυτόματου κλεισίματος κατά την ανατροπή. Μπορείτε να ξεχάσετε να ρίξετε νερό, η συσκευή μπορεί να ακουστεί και να χτυπήσει τυχαία από ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο ζώο - όλα αυτά πρέπει να είναι ασφαλή για το σπίτι, το παιδί, τη γάτα ή το σκύλο.
 3. Ένδειξη για τον καθαρισμό της συσκευής. Χωρητικότητα, ακροφύσια, φίλτρα - όλα αυτά απαιτούν περιοδικό καθαρισμό.
 4. Δεν είναι μια λειτουργία, αλλά σημαντικό: το σχέδιο πρέπει να είναι εύκολο να μεταφερθεί. Είναι ενοχλητικό να περπατάτε "στο νερό" με μια δεξαμενή σε μια αγκαλιά, πρέπει να υπάρχει μια λαβή.
 5. Αν ο υγραντήρας μπορεί να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του και να απλώσει τον ατμό σε διαφορετικές κατευθύνσεις, είναι βολικό.
 6. Η παρουσία της νυχτερινής λειτουργίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές με φυσική υγρασία, στις οποίες ο ανεμιστήρας είναι θορυβώδης, και για συσκευές με έντονες ενδείξεις φωτισμού και οθόνες που δεν φωτίζονται τη νύχτα.
 7. Κλείδωμα όταν το καπάκι δεν είναι καλά κλειστό, σωστά συναρμολογημένο κλπ.

Ευχάριστες αλλά προαιρετικές λειτουργίες

Καθαρισμός αέρα. Εάν τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στον υπερηχητικό υγραντήρα, ο κατασκευαστής δηλώνει συνήθως αυτή τη λειτουργία, αν τα αντιβακτηριακά φίλτρα - δηλώνουν δυνατά. Όμως, ο υγραντήρας δεν είναι καθαριστής αέρα, η δράση καθαρισμού του μπορεί να είναι μόνο βοηθητική. Σε σοβαρά προβλήματα υγείας - αλλεργίες, άσθμα - συνιστάται ο καθαριστής αέρα - πιθανώς με τη λειτουργία της ενυδάτωσης. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν - ένα επιπλέον στοιχείο δαπάνης. Όλα αυτά δεν ισχύουν για συσκευές με παραδοσιακή μέθοδο ύγρανσης - εκεί τα φίλτρα είναι υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού, και αν είναι αντιβακτηριακά - τόσο καλύτερα, τόσο καλύτερα.

Αρωματικοποίηση του αέρα. Συνήθως, η γεύση συνιστάται να χύνεται σε μια ειδική κάψουλα μέσω της οποίας λαμβάνεται ο αέρας. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γεύσεις (κατά κανόνα, έχουν μια βάση πετρελαίου) σε συσκευές χωρίς κάτι τέτοιο, ρίχνοντας τους μόνο στο νερό - χαλάσει τη συσκευή.

Ιονισμός. Πιστεύεται ότι ο εμπλουτισμός του αέρα με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια - ιόντα που έχουν την ιδιότητα να προσελκύουν και να συγκρατούν την υγρασία, συμβάλλουν στην καλύτερη υγρασία του αέρα. Βέλτιστο εάν απενεργοποιηθεί ο ιονισμός.

Φωτισμός νερού. Σε αυτή την περίπτωση, ο υγραντήρας μπορεί επίσης να λειτουργήσει με νυχτερινό φως. Είναι σημαντικό ο οπίσθιος φωτισμός να είναι απενεργοποιημένος εάν είναι απαραίτητο.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Υγραντήρες υπερήχων

Αυτό είναι ίσως ο πιο κοινός τύπος ενυδατικής κρέμας τώρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι η εξής: ο εκπομπός (πιεζοκεραμική μεμβράνη) του δαπέδου επηρεάζεται από το εναλλασσόμενο ρεύμα που δονείται σε συχνότητα υπερήχων. Το νερό, που γεμίζει ένα δοχείο, υπό την επίδραση των υπερηχητικών κραδασμών στην επιφάνεια διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία ο ανεμιστήρας σπρώχνει προς τα έξω. Ο ατμός που παράγεται από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι κρύος, μερικές φορές ονομάζεται ομίχλη νερού. Σε ορισμένα μοντέλα παρέχεται η λειτουργία "ζεστός ατμός". Υπερήχων υγραντήρες μπορεί να είναι πολύ απλή και ανέξοδη, αυτό δεν τους εμποδίζει από την αποτελεσματική ύγρανση του αέρα, και μπορεί να έχει διάφορες λειτουργίες, όπως διαχωρισμού ατμού (μερικές φορές αναφέρεται στο αγγλικό στυλ: splitter) - ακροφύσιο που χωρίζει τη ροή του ατμού σε δύο μέρη και να τα στέλνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. δυνατότητα επιλογής του επιπέδου υγρασίας. λειτουργία αποστείρωσης με ατμό. Ενσωματωμένο υγρόμετρο - σχεδόν ο κανόνας, όταν φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο υγραντήρα δωμάτιο πηγαίνει σε κατάσταση ύπνου και ενεργοποιείται ξανά όταν χρειάζεται να «υποκύψει στο πάρκο.» Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές οθόνες, οι οποίες παρουσιάζουν όλες τις παραμέτρους της εργασίας. Σημειώστε ότι είναι καλύτερα να έχετε επιπλέον ένα συνηθισμένο ξεχωριστό υγρόμετρο - οι ενσωματωμένες δεν είναι πάντοτε αρκετά ακριβείς.

Ενδιαφέρουσες και μερικές φορές ένα απαραίτητο πράγμα - μία φορητή υπερήχων υγραντήρα, η οποία δεν έχει δεξαμενή νερού, αλλά υπάρχει μια «σύνδεση» με το σπείρωμα, η οποία βιδώνεται σε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα μικρό, μόνο 0,5 λίτρα. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να πάρει μαζί του στη δουλειά, και ύγρανση του αέρα κοντά στο χώρο εργασίας, είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσει για τα ταξίδια, αφού η χώρα και τα παρόμοια

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα υπερήχων:

 1. Ένταση.
 2. Ασύμμετρος (καλά, ή πολύ ήσυχη δουλειά: ο ανεμιστήρας, σπρώχνει τον ατμό, έχει πολύ λίγη ενέργεια).
 3. Η δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου του επιπέδου υγρασίας - ενσωματωμένο υγρόμετρο. Άνετο για ένα άτομο θεωρείται επίπεδο 40-50%. Είναι προτιμότερο να παρέχεται ομαλή ρύθμιση του επιπέδου υγρασίας.
 4. Οικονομικό. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τέτοιες λειτουργίες όπως "ζεστό ατμό" ή "αποστείρωση με ατμό", τότε η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μέτρια.

Μείον του υγραντήρα υπερήχων:

 1. Εάν δεν υπάρχει υγρόμετρο και υγροστάτη, τότε ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να "υπερπηδήσει" και να δημιουργήσει μια περίσσεια υγρασίας.
 2. Στα περισσότερα μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο καθαρισμένο απομεταλλωμένο νερό. Δηλαδή, πρέπει είτε να αγοράσουμε εμφιαλωμένο νερό είτε να χρησιμοποιήσουμε ένα φίλτρο για πρόσθετη επεξεργασία του νερού της βρύσης. Όταν χρησιμοποιώντας νερό με ένα υψηλό επίπεδο ακαμψίας, συμβαίνουν τα ακόλουθα: το άλας που περιέχεται σε μικροσκοπικά σωματίδια ψεκάζονται νερό, εγκαθίστανται στα έπιπλα, στο πάτωμα και τα αντικείμενα. Καθαρίστε την επιφάνεια της λευκής επίστρωσης είναι σχεδόν αδύνατη. Ναι, οι κατασκευαστές είναι συχνά εξοπλισμένα με υπερήχους κασέτα υγραντήρα αποσκληρυντικό νερού, αλλά, πρώτα, θα πρέπει να αλλάξει - το κόστος και δεύτερον, δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας νερό φιλτράρεται. Στην φυσική υγρασία και τον ατμό που δεν συμβαίνει στην πρώτη περίπτωση το νερό ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο, κατά το δεύτερο - το αλάτι αποτεθεί επί ΡΕΤΝ όπως, για παράδειγμα, στο βραστήρα και το πλύσιμο μηχανών.
 3. Μικρή περιοχή: είναι δύσκολο να βρεθεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας, που υπολογίζεται, για παράδειγμα, στα 40-50μ².

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Ένας παραδοσιακός ή υγραντήρας με φυσική ενυδάτωση είναι μια συσκευή με μια αρκετά απλή συσκευή. Ο αέρας στέλνεται από τον ανεμιστήρα μέσα από ένα υγρό φίλτρο (συνεχώς διαβρέχεται με νερό) και βγαίνει υγρό. Μερικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν σε συμβατικές συσκευές ύγρανσης φίλτρα με αντιβακτηριακές συνθέσεις (για συμβατικό υγραντές συν βελτιώνει την υγιεινή), καθώς και για Ιονιστές αέρα κορεσμό αρνητικά φορτισμένα ιόντα που προσελκύουν υγρασία.

Πλεονεκτήματα του φυσικού υγραντήρα:

 1. Ο ατμός δεν είναι ζεστός, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή είναι αρκετά ασφαλής.
 2. Ο αέρας δεν μπορεί να «υπερβρέσει», αφού δεν υπάρχει παραγωγή αναγκαστικής ατμού. Ο αέρας παίρνει όσο μπορεί σε σταθερή θερμοκρασία.
 3. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με μεγάλη κάλυψη: τέτοιοι υγραντήρες, που καταναλώνουν 18-20 W, μπορούν να λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους 40-50 m². Παρεμπιπτόντως, αν δείτε τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας μεγάλης περιοχής κάλυψης, αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι πολύ μεγάλη για ένα τυπικό δωμάτιο 15-18 μ² (βλ. Σημείο 2).
 4. Στις επιφάνειες (επίπλων, για παράδειγμα) δεν υπάρχει λευκή επικάλυψη, κάτι που συμβαίνει συχνά με έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 5. Δεν απαιτεί τη χρήση διηθημένου καθαρού νερού.

Μειονεκτήματα ενός φυσικού υγραντήρα:

 1. Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις σε σύγκριση με υπερήχους και ατμού τρόπους: αν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη. Πολλοί αγοραστές που έχουν αγοράσει αυτή τη συσκευή και να έχουν ένα υγρόμετρο, παραπονιούνται ότι λίγες επίπεδο μέρες υγρασία ανεβαίνει στο 2-3 τοις εκατό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό: η διαδικασία είναι αργή, και υγρός αέρας δεν είναι μόνο, αλλά και τους τοίχους, τα έπιπλα, χαλιά, κλπ. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία τοποθετώντας τη συσκευή δίπλα στο ψυγείο: η εξάτμιση θα είναι πιο έντονη.
 2. Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αρκετά αισθητός θόρυβος, αλλά γενικά εξαρτάται από το μοντέλο. Σας συμβουλεύουμε να δώσουν προσοχή στο επίπεδο του θορύβου, αλλά καλύτερα - «ακούει» το όργανο στο κατάστημα, επειδή ο υγραντήρας λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, και συχνά αγοράζουν απλά για κρεβατοκάμαρες και τα δωμάτια των παιδιών, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για ύπνο.
 3. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε περιοδικά τα φίλτρα. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πρόσθετο στοιχείο δαπάνης, φορτώνεται ηθικά: πρέπει να κατανοήσουμε και να θυμόμαστε ότι είναι αδύνατο να υπερβούμε τη ζωή του φίλτρου - είναι επικίνδυνο για την υγεία. Κατά κανόνα, το φίλτρο έχει σχεδιαστεί για 2-3 μήνες. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί ότι ο κατασκευαστής σταματά να παράγει φίλτρα για το μοντέλο σας.

Υγραντήρας ατμού

Στον τίτλο λέει τα πάντα: το νερό στο δοχείο μιας τέτοιας συσκευής θερμαίνεται, ο ατμός βγαίνει και υγραίνει τον αέρα. Το νερό θερμαίνεται είτε με ΔΕΔ είτε με ηλεκτρόδια, αλλά το νόημα είναι ένα: θα είναι ζεστό. Και είναι βρεγμένο. Και γρήγορα!

Οφέλη υγραντήρα ατμού:

 1. Ταχεία ενυδάτωση εντατικού αέρα. Οι υγραντήρες ατμού, που λειτουργούν με πλήρη ισχύ, είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας στην αίθουσα πολύ πιο γρήγορα από τους υπερήχους "συναδέλφους", για να μην αναφέρουμε τις παραδοσιακές. Αλλά αυτό είναι ένα "σπαθί με δύο άκρες": και αυτοί μπορούν να υγροποιηθούν, και καλά. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη στον υγραντήρα υγρασίας ατμού - μια συσκευή που απενεργοποιεί τη συσκευή όταν ο αέρας φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας, είναι απολύτως απαραίτητο, διαφορετικά θα σας κανονίσει μπάνιο.
 2. Σε αντίθεση με τη λαϊκή παρερμηνεία, η ασφάλεια είναι αρκετά υψηλή. Ο εξερχόμενος ατμός δεν είναι ζεστός αλλά ζεστός, δεν μπορεί να καεί. Επικίνδυνο μόνο το πρώτο τμήμα - αυτό, κατά κανόνα, υπάρχουν όλα τα είδη προειδοποιήσεων στο σώμα ή το κάλυμμα της συσκευής.
 3. Hygenic: οι περισσότεροι μικροοργανισμοί εξουδετερώνονται με κατεργασία θερμοκρασίας, το δοχείο αποστειρώνεται συνεχώς, δεν υπάρχουν φίλτρα - συλλέκτες βακτηρίων - όχι. Έτσι, δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε.
 4. Η απόδοση της λειτουργίας δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως συμβαίνει στον παραδοσιακό υγραντήρα.
 5. Στα έπιπλα και σε άλλες επιφάνειες δεν υπάρχει λευκή επικάλυψη, όπως όταν χρησιμοποιείτε έναν υπερηχητικό υγραντήρα με ακατέργαστο νερό.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 1. Δεν υπάρχει λευκή επίστρωση, αλλά συμπύκνωμα - μπορεί πολύ καλά, ειδικά αν η συσκευή είναι υπερβολική και η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο δεν είναι πολύ υψηλή.
 2. Η δυνατότητα υπέρβασης του επιπέδου υγρασίας έχει ήδη αναφερθεί, αλλά για άλλη μια φορά θα πούμε. Είναι σε υγραντήρες ατμού χωρίς υγρασία. Φοβάσαστε από το νερό - χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, και είναι καλύτερο, όπως ήδη αναφέρθηκε, ξεχωριστό και δεν είναι ενσωματωμένο στη συσκευή.
 3. Στα θερμαντικά στοιχεία, σχηματίζεται κλίμακα: είναι απαραίτητο να αφαιρείται περιοδικά.
 4. Μια μεγάλη κατανάλωση νερού είναι 0,6-0,7 λίτρα την ώρα, οπότε πρέπει να επιλέξετε είτε μια συσκευή με μεγάλη δεξαμενή είτε να παραιτηθείτε από τον εαυτό σας, ώστε ο χρόνος λειτουργίας χωρίς επαναπλήρωση να είναι μικρός. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση ενέργειας είναι επίσης αξιοπρεπής - μέχρι 400-500 watts.
 5. Όταν το νερό βράζει, η συσκευή είναι θορυβώδης.

Πλύσιμο αέρα - τι είναι διαφορετικό από έναν υγραντήρα;

Καθαρισμός αέρα - ένα υβρίδιο ενός παραδοσιακού υγραντήρα και καθαρότερο αέρα, πιο λειτουργική συσκευή, ένα ισχυρό (σε σύγκριση με το συνηθισμένο παραδοσιακό υγραντήρα) και συχνά πιο θορυβώδεις. Το πλυντήριο λειτουργεί ως παραδοσιακός υγραντήρας, χωρίς θέρμανση και υπέρηχο. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα τύμπανο με πλαστικούς δίσκους ή κυλίνδρους, συνήθως με ειδική αντιβακτηριακή επικάλυψη. Το τύμπανο περιστρέφεται, οι δίσκοι και οι κύλινδροι είναι περίπου το ένα τρίτο στο νερό. Ο ανεμιστήρας αναρροφά αέρα από το δωμάτιο για να πλύνετε το σώμα, όπου καθαρίζεται από αυτό το τύμπανο: σκόνη και άλλες ακαθαρσίες παγιδεύονται κυλίνδρους αέρα και δίσκους, και αμέσως πλένονται έξω, που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της μονάδας στην παλέτα. Ο υγροποιημένος καθαρισμένος αέρας ρέει έξω.

Πολύ συχνά τα φίλτρα αέρα δεν εγκαθιστούν καθόλου φίλτρα, πιστεύοντας σωστά ότι αρκεί να πλύνετε με σκόνη τη σκόνη, τη γύρη και όλους τους ρύπους. Στη συνέχεια, το πλύσιμο δεν απαιτεί αναλώσιμα, αλλά χρειάζεται να αφαιρέσετε καθημερινά το βρώμικο νερό από το τηγάνι και να το γεμίζετε με γλυκό νερό. Ολοένα και περισσότερο, η σύγχρονη καθαρισμού του αέρα ιονιστή παρέχεται με: ιόντα έχουν αντιβακτηριακή δράση, αφαιρέστε τον στατικό ηλεκτρισμό (ιδιαίτερα σημαντικό για περιοχές όπου μεγάλο τμήμα του εξοπλισμού) και να βοηθήσει να διαποτίσει τον αέρα με υγρασία. Από τα μείγματα μπορεί να λεχθεί η ανάγκη για υγιεινή συντήρηση της συσκευής και του θορύβου: το ίδιο, ο ανεμιστήρας λειτουργεί και το τύμπανο περιστρέφεται.