Τύποι κουζινών και οι διαφορές τους

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μυρωδιές, ευχάριστη και όχι πολύ καλή. Πέρασαν κρεμμύδια ή τηγανητά ψάρια, καίγονται τρόφιμα - τι θα βοηθήσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τέτοιες "αρώματα";

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το είδος των κουζινών και πώς διαφέρουν. Μια λεπτομερή ανάλυση του κάθε τύπου, συμβουλές για την επιλογή, εικονογραφικές φωτογραφίες - σίγουρα, έτσι καθορίστε κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Οι κουκούλες διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά. Προτείνουμε να εξερευνήσετε τις διαφορές μεταξύ τους, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Διαμόρφωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η μορφή και η αρχή της διήθησης του αέρα. Υπάρχουν 3 τύποι.

1. Κουκούλα αναστολής

Ο επίπεδος ή κεκλιμένος σχεδιασμός εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά τους για μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ.

2. Ενσωματωμένη κουκούλα

Η κύρια διαφορά από τον προηγούμενο τύπο είναι η διαθεσιμότητα ενός ειδικού κουτιού ή γραφείου.

Κρίνοντας από τις κριτικές, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, πολλές πρόσθετες επιλογές... Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένας καλός οδηγός αγοραστή για το πώς να επιλέξετε το σωστό ενσωματωμένο κουκούλα.

3. Θόλος ή τζάκι

Πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματος που θυμίζει την παραδοσιακή κουκούλα για παλιά τζάκια. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι αρκετά διαφορετικές - πολλές είναι κατάλληλες για τα πιο σύγχρονα στυλ σχεδίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια ισχυρή μονάδα που θεωρείται παράλογη για μικρές κουζίνες. Αλλά για ένα διαμέρισμα-στούντιο, ταιριάζει απόλυτα: η μυρωδιά σε μια κατοικημένη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη.

4. Κουκούλα νησιού

Όχι πολύ καιρό πριν, αυτός ο τύπος βρέθηκε μόνο σε εστιατόρια ή σε ξένες ταινίες. Τώρα οι μεγάλες συσκευές εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου δεν είναι ασυνήθιστες στα απλά διαμερίσματα.

Εάν δεν μπερδεύεστε από αυτά τα μειονεκτήματα όταν αγοράζετε μια κουκούλα για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, τότε θα έχετε μια αξιόπιστη και ισχυρή μονάδα.

5. Κουκούλα σε σχήμα Τ

Έλαβαν το όνομά τους λόγω του σχήματος: σε μια ανεστραμμένη μορφή, η συσκευή μοιάζει με το γράμμα Τ. Πρόκειται για κλασικές κουκούλες που, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κουζίνα.

6. Διακοσμητική κουκούλα

Εδώ είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής ορισμός. Μπορεί να είναι μια συσκευή με κλίση ή σχήμα Τ, ή ίσως ένα μη τυποποιημένο gadget. Τους αγαπούν για διακόσμηση και ασυνήθιστη εμφάνιση: τις περισσότερες φορές αυτές οι μονάδες φαίνονται πολύ κομψές.

Ποια να επιλέξει; Εξαρτάται από εσάς. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι. Αμφιβολία; Διαβάστε ειδικευμένα φόρουμ όπου οι νοικοκυρές μοιράζονται τις πραγματικές απόψεις για τα μοντέλα.

Η επόμενη σημαντική πτυχή είναι η αρχή λειτουργίας της κουκούλας.

Μηχανισμός καθαρισμού

Όπως προαναφέρθηκε, οι κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση.

 1. 1. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν αφαιρούν μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά οδηγούν τον αέρα στο δρόμο ή απλά στο σύστημα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ποιότητα εργασίας και υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, διαφορετικά κινδυνεύετε να παραβιάσετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα.
 2. 2. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης χρησιμοποιείται πιο συχνά: είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και κοστίζει λιγότερο. Λειτουργεί χάρη στα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας για καθαρισμό. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης. Επιπλέον, ο αέρας παραμένει στην κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αερισμό.
 3. 3. Συνδυασμένος τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής ακόμα: στην πώληση αυτές οι μονάδες δεν εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό. Συνδυάζει και τα δύο συστήματα, τα οποία ενδεχομένως αλλάζουν διακόπτη εναλλαγής. Η καλύτερη επιλογή, αλλά αρκετά ακριβό.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι καλύτερη. Όπως και στην τελευταία ενότητα, συνιστούμε να εστιάσετε στις ανάγκες σας και να δώσετε προτεραιότητα.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να μιλήσω για φίλτρα - έχουν επίσης σημαντικές διαφορές:

 • Το μέταλλο μπορεί να πλυθεί, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό. Εάν δεν παραβιάσετε τις συνθήκες λειτουργίας, τότε δεν απαιτείται αντικατάσταση.
 • Τα συνθετικά φίλτρα θεωρούνται διαθέσιμα. Μην φοβάστε - αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν μετά από κάθε χρήση, μόνο με τον βαθμό μόλυνσης. Κρίνοντας από τις κριτικές, η κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής είναι από 2 μήνες έως 6 μήνες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα με λεπτό σύστημα καθαρισμού θεωρούνται τα πιο σύγχρονα. Εξουδετερώνει πολύ καλύτερα, αλλά αν δεν το αλλάξετε εγκαίρως, αρχίζει να μολύνει τον αέρα.

Η βέλτιστη επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο της κουκούλας και τις συνθήκες λειτουργίας της.

Ενσωματωμένο

Ενσωματωμένες κουκούλες - μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις συσκευές εξατμίσεων μεγάλης κλίμακας, οι οποίες όχι μόνο καταλαμβάνουν μια θέση στην κουζίνα, αλλά και χαλάζουν το συνολικό σχέδιο.

Μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό για τις προτιμήσεις σας και σε ποιες περιπτώσεις είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τέτοια μοντέλα και να μην απογοητεύεστε από την αγορά, να διαβάσετε κριτικές πελατών.

Οποιαδήποτε οικοδέσποινα θα συμφωνήσει ότι η κουζίνα θα πρέπει πάντα να διατηρείται σε άριστη κατάσταση, και ο καθαρός αέρας μετά το μαγείρεμα είναι αναπόσπαστο μέρος της. Όταν τα συστήματα εξαερισμού δεν ανταποκρίνονται πλέον στο φορτίο, οι κουκούλες από σύγχρονους κατασκευαστές έρχονται στη διάσωση.

Όσοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για τις πρακτικές λειτουργίες των συσκευών εξάτμισης αλλά και για την εμφάνισή τους, μπορούν τώρα να απολαύσουν τον εαυτό τους με μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία καλύπτεται εν μέρει ή εν μέρει σε ένα ντουλάπι τοίχου. Με αυτήν την προσέγγιση, η κουζίνα σας θα θεωρείται πάντα καλά διατηρημένη και όχι γεμάτη.

Ως εκ τούτου, οι συσκευές εξάτμισης, όπως και κάθε άλλο εξοπλισμό, θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση - και τώρα θα μιλήσουμε για το πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πρακτική όσο και την προσέγγιση σχεδιασμού.

Πρακτικά και δομικά πλεονεκτήματα

Παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα ενσωματωμένα μοντέλα είναι πιο βολικά για την εγκατάσταση και την κατοχή ελάχιστου χώρου στο εσωτερικό της κουζίνας, κατά την επιλογή της καλύτερης επιλογής μεταξύ της ενσωματωμένης ή θολωτής κουκούλας, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά απόδοσής τους.

Παρ 'όλα αυτά, οι κουκούλες, που συνδυάζουν όχι μόνο τον αερισμό του αεραγωγού, αλλά και την εσωτερική κυκλοφορία μέσω των φίλτρων, είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της υψηλής απόδοσης. Η χωρητικότητά τους μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 m3 ανά ώρα: ένα τέτοιο εκχύλισμα μπορεί εύκολα να καθαρίσει το μικροκλίμα κάθε ευρύχωρης κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων απορροφητικών εξαρτημάτων θα εξαρτηθούν από τον τύπο του μοντέλου στον οποίο θα σταματήσετε:

 • μοντέλα με έναν ή δύο κινητήρες διαφέρουν τόσο στην ποιότητα του καθαρισμού του αέρα όσο και στο επίπεδο του θορύβου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Παρ 'όλα αυτά, το φάσμα των ενσωματωμένων συσκευών αντιπροσωπεύεται από ένα τεράστιο αριθμό σχεδόν σιωπηλών κουκούλες για την κουζίνα και για ένα, και για δύο κινητήρες?
 • ένα σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών εξαγωγής - Δεν υπάρχει ανάγκη για διεξοδική αναζήτηση τεχνολογίας με κατάλληλο σχεδιασμό. Το κύριο μέρος της θήκης θα κρύβεται πίσω από τους τοίχους του κρεμασμένου ντουλαπιού, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε μοντέλα από διαφορετικά υλικά διαφορετικών χρωμάτων.
 • ενσωματωμένα μοντέλα Ιδανικό για κουζίνες μικρού μεγέθους, όπου είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κάθε ελεύθερο τετραγωνικό μέτρο ορθολογικά. Επίπεδα μοντέλα με επανακυκλοφορία απαιτούν ελάχιστο χώρο στην περιοχή εργασίας.
 • σύγχρονες κουκούλες που συμπληρώνεται από μια ποικιλία λειτουργιών που διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάρκεια ορισμένων ενσωματωμένων μοντέλων ή να διαμορφώσετε τον αυτόματο τερματισμό λειτουργίας μετά από ορισμένο χρόνο.

Οι κατασκευαστές τεχνολογίας θόλου δεν υστερούν στις τεχνολογικές καινοτομίες, επομένως παρόμοια λειτουργικότητα είναι χαρακτηριστική για άλλα μοντέλα. Το μόνο κριτήριο βάσει του οποίου οι κουκούλες έχουν αναμφισβήτητα πλεονέκτημα είναι ένα λακωνικό και συμπαγές σχέδιο.

Προσδιορίζοντας ποια καλύπτρα είναι καλύτερη: θόλος ή ενσωματωμένος, σκεφτείτε τις αρχές της εργονομίας και προσδιορίστε τον εαυτό σας τη σημασία αυτού του κριτηρίου στον εξοπλισμό της κουζίνας.

Ποικιλίες Ενσωματωμένων Μοντέλων

Είναι αδύνατο να γίνει η σωστή επιλογή, χωρίς να κατανοείτε το τέλος με όλους τους τύπους ενσωματωμένων κουκούλες που προσφέρουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές. Α διαφέρουν τέτοιες συσκευές τόσο από την αρχή της λειτουργίας και του ελέγχου, όσο και από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Ξεκινήστε αποφασίζοντας μόνοι σας πόσο ισχυρή είναι η κουκούλα. Με βάση το υλικό της κουζίνας, ανακαλύψτε τη βέλτιστη απόδοση: η τεχνική τεκμηρίωση διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι η ισχύς σχετίζεται άμεσα με την εξειδίκευση του καθαρισμού του αέρα μέσω του εξολκέα. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ροή, κυκλοφορία και μικτά μοντέλα.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες χωρίς βρύση μπορούν να λειτουργούν με μεγάλη ισχύ μόνο κατά την εγκατάσταση κινητήρων υψηλής ποιότητας: αυτό θα επηρεάσει το κόστος του εξοπλισμού και το κόστος ενέργειας κατά τη λειτουργία.

Ο ενσωματωμένος αναρροφητήρας περνάει αέρα μέσω του εξωτερικού και εσωτερικού συστήματος φιλτραρίσματος. Στο εξωτερικό μέρος του σώματος υπάρχει ένα φίλτρο λίπους, το οποίο εμποδίζει τη διείσδυση υπολειμμάτων λίπους από τον αέρα στη δομή.

Ο μερικώς επεξεργασμένος αέρας υφίσταται λεπτομερή καθαρισμό στο εσωτερικό φίλτρο: μπορεί να κατασκευαστεί από πολλά υλικά, αλλά το πιο ποιοτικό θεωρείται άνθρακας, το οποίο αντικαθίσταται από την απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας για την κουζίνα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια εξαερισμό: τέτοιες συσκευές - Η πιο ισχυρή και πιο αξιόπιστη λειτουργία, αλλά, φυσικά, τα μέρη στην κουζίνα για αυτούς θα πάρουν πολλά.

Αν έχετε ένα ευρύχωρο ντουλάπι κρεμαστό, δεν είναι δύσκολο να τοποθετήσετε έναν ενσωματωμένο κουκούλα.

Για να εξοικονομήσετε χώρο και πιο απλή λειτουργία, μπορείτε να εγκαταστήσετε στην κουζίνα και σε μικρότερα μοντέλα. Για παράδειγμα, σήμερα απαίτησε τηλεσκοπικούς απορροφητήρες κουζινών, οι οποίοι λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας και διαθέτουν πάνελ ολίσθησης με ενσωματωμένο φίλτρο απορρόφησης λίπους.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να περιλαμβάνουν ένα τρισδιάστατο σώμα που κρύβεται πίσω από τους τοίχους του αρθρωτού ακουστικού, αλλά συχνά είναι επίπεδες κουκούλες με ελάχιστες παραμέτρους.

Κουκούλες και μπορεί να διαφέρουν ως προς τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης σε άλλη επιφάνεια, επειδή μπορείτε να το και το ανώτατο όριο, και το τραπέζι / πάγκο διορθώσετε, συνδέστε τους στον τοίχο, και στο ντουλάπι τοίχου. Είναι δημοφιλής ως μια πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα και εν μέρει ενσωματωμένο μοντέλο.

Η κουκούλα κονίας για την κουζίνα είναι βολική γιατί μπορεί να εγγραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε εσωτερική ζώνη. Συχνά στην κουζίνα τοποθετήστε μια κουκούλα, ενσωματωμένη στην οροφή, και όχι σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Με την ευκαιρία, οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν σε επικλινή έπιπλα: οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν μια σειρά γωνιακών ενσωματωμένων κουκούλες για την κουζίνα.

Τηλεσκοπικές κουκούλες κάθετου τύπου - άλλη κομψή και λειτουργική επιλογή για τον καθαρισμό της κουζίνας σας. Αυτό μπορεί να είναι μια κουκούλα ενσωματωμένη στον πάγκο στη βέλτιστη απόσταση από την εστία ή ένα εξολκέα με μια μη κολλητική επίστρωση ενσωματωμένη στην κουζίνα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των μεγεθών ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα. Οι ελάχιστες αναλογίες όλων των κοινών μοντέλων είναι ενσωματωμένες κουκούλες των 45 cm.

Οι μικρές συσκευές εξάτμισης είναι κατάλληλες για κουζίνες με στρογγυλεμένες κουζίνες με εστία για 2-3 εστίες. Ενσωματωμένοι κουκούλες των 45 cm μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε κάθε κρεμαστό ντουλάπι, έτσι δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε τις διαστάσεις των επίπλων για την επιλεγμένη τεχνική.

Οποιαδήποτε ενσωματωμένη κουκούλα για κουζίνα με πλάτος 50 cm έχει παρόμοια πλεονεκτήματα. Αυτή Συμπαγές και δεν απαιτεί πρόσθετο χειρισμό κατά την εγκατάσταση. Αλλά να δώσουν προσοχή στην εξουσία του στην επιλογή της χτίστηκε το ντουλάπι κουκούλες 50 εκατοστά (καθώς και άλλα μικρότερα μοντέλα): τις περισσότερες φορές η απόδοση αυτών των συσκευών δεν υπερβαίνει τα 400 κυβικά μέτρα ανά ώρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης καθαρισμός μεγάλη κουζίνα σας δεν θα πετύχει.

Ενσωματωμένοι κουκούλες για κουζίνα 60 cm - η βέλτιστη επιλογή, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά να βασιστείτε στον αποτελεσματικό καθαρισμό με τη βοήθεια εξοπλισμού εξαγωγής.

Πρώτον, οι διαστάσεις ενός τέτοιου εκχυλίσματος θα αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις των σύγχρονων πλακών. Δεύτερον, μια κουκούλα 60 εκατοστών ενσωματωμένη στο περίβλημα μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο φίλτρα ποιότητας διαφόρων μεγεθών αλλά και δύο κινητήρες κινητήρων: κατά συνέπεια, η απόδοση ενός τέτοιου μοντέλου θα προκαλέσει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Η επόμενη κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα 800 mm. Η ισχύς των μοντέλων αυτών αυξάνεται, αλλά επίσης θέσεις για την εγκατάσταση ενσωματωμένου καπό 80 cm περισσότερο. Επομένως, καθορίστε εκ των προτέρων τη ζώνη για την τοποθέτησή της και επίσης βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο μοντέλο ενσωματωμένης καλύπτρας 80 cm ταιριάζει στο κρεμαστό ντουλάπι σας.

Χωνευτά κουκούλες 90 εκατοστά πιάτα για το κοστούμι, αν το δωμάτιό σας διαθέτει μια μεγάλη περιοχή για την οποία διαδίδονται οσμές (ιδιαίτερα κατά το μαγείρεμα) και, στη συνέχεια, όταν η περιοχή εργασίας έχει ένα μεγάλο ταψί με καυστήρες 5.

Ο σχεδιασμός της τεχνολογίας εξάτμισης μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά οι κατασκευαστές ενσωματωμένων μοντέλων προτιμούν ένα λακωνικό ύφος.

Η σύγχρονη κουζίνα θα δούμε μεγάλη άσπρη κουκούλα κατασκευαστεί, και αν δεν ταιριάζει το χιόνι-λευκή απόχρωση - μπεζ ενσωματωμένο σχέδιο θα δούμε τουλάχιστον ευπαρουσίαστο.

Ενσωματωμένοι κουκούλες από μαύρο, καφέ, χάλκινο και άλλες σκούρες αποχρώσεις είναι πιο βολικό, από τότε μάσκατε τη μόλυνση του περιβλήματος. Ωστόσο, με τον έγκαιρο καθαρισμό, οποιοδήποτε μοντέλο θα διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μην ξεχνάτε λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το επίπεδο θορύβου, διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, μέθοδο διαχείρισης. Οι εύχρηστες ενσωματωμένες κουκούλες καθώς και τα απομακρυσμένα μοντέλα είναι εύχρηστα.

Αν ο χώρος εργασίας δεν προβλέπεται επιπλέον φωτισμός - να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του ενσωματωμένου φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού.

Και η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα του εξοπλισμού θα επηρεαστούν από τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται: τα πιο δημοφιλή είναι οι κομψές ενσωματωμένες κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια για τον τρόπο σύνδεσης του ενσωματωμένου καλύμματος: σε κατάλληλη εγκατάσταση θα λειτουργεί σωστά τόσο σε τοίχο, όσο και σε μια θέση και σε μια ζώνη οροφής. Αλλά οι περισσότεροι συνδετήρας ενσωματωμένα έλξης πραγματοποιείται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ένα ράφι ή ντουλάπι με βάση τη βέλτιστη απόσταση μεταξύ των συσκευών κουζίνας (από 60-70 cm, ανάλογα με τον τύπο πλάκας).

Εκτός από το ύψος της ενσωματωμένης κουκούλας πάνω από τη σόμπα, κατά την εγκατάσταση Είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων την αρχή της εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού, εάν προβλέπεται.

Συχνά, μετά τη στερέωση της θήκης, δεν υπάρχει χώρος για να στερεωθεί η αυλάκωση χωρίς πρόσθετες στροφές: αυτό έχει επίδραση στην αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πριν από την εγκατάσταση και υπολογίστε όλα τα μεγέθη για πιο ορθολογική χρήση του χώρου.

Το βάθος της ενσωματωμένης καλύπτρας πρέπει να ταιριάζει με το βάθος του περιβλήματος, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να αποκρύψετε πλήρως τη γάστρα του.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Σήμανση: προσδιορισμός του ύψους, δημιουργώντας σημάδια με μολύβι στους εσωτερικούς τοίχους του θαλάμου λαμβάνοντας υπόψη τις αναλογίες του επιλεγμένου μοντέλου.
 2. Δημιουργήστε τρύπες για τη στερέωση της κουκούλας με ένα διάτρητο εργαλείο.
 3. Εγκατάσταση και τοποθέτηση του καλύμματος καυσαερίων. Εάν το μοντέλο δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη, χρησιμοποιήστε βίδες.
 4. Ελέγξτε τη σταθερότητα και την ομαλή τοποθέτηση της κουκούλας. Χρησιμοποιήστε το επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι είναι οριζόντια.
 5. Σύνδεση του σωλήνα εξαερισμού και στεγανοποίηση των ραφών.
 6. Έλεγχος της λειτουργίας του εξοπλισμού εξαγωγής.

Επισκόπηση βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση και τις δυνατότητες του ενσωματωμένου μοντέλου κουκούλας για την κουζίνα Ventolux:

Βαθμολογία των καλύτερων ενσωματωμένων κουκούλες

Η τιμή της ενσωματωμένης κουκούλας εξαρτάται τόσο από τη λειτουργικότητα όσο και από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της. Οι φθηνές ενσωματωμένες κουκούλες δεν περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, αλλά παραμένουν οι πλέον περιζήτητες, καθώς αντιμετωπίζουν απόλυτα το βασικό τους καθήκον: τον καθαρισμό του αέρα με υψηλή απόδοση.

Τα σχόλια των αγοραστών που έχουν ήδη δοκιμάσει αυτή την τεχνική στην καθημερινή ζωή έχουν καταστήσει δυνατή την αξιολόγηση των ενσωματωμένων απορροφητικών κουφωμάτων για μια οικονομικά αποδοτική κουζίνα.

Best Embedded κουκούλες για την κουζίνα με χαμηλό κόστος μπορεί να βρεθεί μεταξύ των lineup των κατασκευαστών, όπως Elikor, Cata, Κορόνα, Hansa, Teka, Gorenje. Κατά μέσο όρο, το κόστος αυτών των μοντέλων θα είναι από 3 έως 8 χιλιάδες ρούβλια.

Αν αποφασίσετε να κάνετε μια επιλογή, με έμφαση στη μέγιστη απόδοση ισχύος - δώστε προσοχή στη μελέτη του φάσματος των κατασκευαστών, όπως Korting, Lex, Kronasteel, Akpo, Delonghi και Kaiser. Αυτά τα μοντέλα θα παρέχουν καθαρισμό αέρα με χωρητικότητα 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα ή περισσότερο. Το κόστος του πιο ισχυρού εξοπλισμού είναι κατά μέσο όρο 10,5 έως 40 χιλιάδες ρούβλια.

Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι τα μοντέλα καυσαερίων από τους παρακάτω κατασκευαστές:

 • κουκούλες Bosch με πλήρη ολοκλήρωση. Το μοντέλο ελέγχου πίεσης με χωρητικότητα 500 m3 κοστίζει από 9,7 χιλιάδες ρούβλια.
 • Ενσωματωμένα κουκούλα για κουζίνα από Electrolux. Ένα συμπαγές μοντέλο κυκλοφορίας ολισθητήρα με χωρητικότητα μέχρι 400 κύβους θα κοστίσει περίπου 7.000 ρούβλια.
 • εξάτμιση Elikor με μονάδα απομάκρυνσης με μέγιστη χωρητικότητα 350 m3 - από 5.500.
 • Έξοδος ενσωματωμένη κουκούλα με 2 κινητήρες από Zanussi με χωρητικότητα 500 κυβικά μέτρα είναι περίπου 6,4 χιλιάδες ρούβλια?
 • πλήρως ρυθμιζόμενη κουκούλα Κρόνα χωρητικότητα 650 m3 με ρυθμιστικό ολισθητήρα - περίπου 10 χιλιάδες.

Κριτικές

Σας συνιστούμε να επιλέξετε το σωστό μοντέλο αφού μελετήσετε τις κριτικές σχετικά με τις ενσωματωμένες κουκούλες για την κουζίνα από τους γνωστούς κατασκευαστές.

Oksana, Tomsk: Περίπου 4 μήνες χρησιμοποιώ χτισμένο μπεζ απόσπασμα από το Kuppersberg. Επιλέξτε, με έμφαση στο σχεδιασμό: αρκετά ένα κομμάτι των μοντέλων σκιά ήταν κατάλληλες παραμέτρους.

απορροφητήρα έχει χωρητικότητα έως και 550 κυβικά μέτρα, ώστε να μην είναι ακριβώς φτηνό για τα κοινά πρότυπα, αλλά καθαρίζει αποτελεσματικά και ουσιαστικά τον αέρα χωρίς θόρυβο, ενώ εργάζονται σε ελάχιστη χωρητικότητα (από 38 dB στο καθορισμένο επίπεδο θορύβου φύλλο δεδομένων). Μηχανικός έλεγχος: όταν ολισθαίνετε το πάνελ ολισθητήρα, είναι διαθέσιμη η πρόσβαση σε όλα τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία από αυτόν τον κατασκευαστή, θα δώσω συμβουλές: Αναλυτικά, μελετήστε το τεχνικό διαβατήριο, καθώς πολλά χαρακτηριστικά του έργου θα σας αποκαλυφθούν ήδη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Για παράδειγμα, δεν ήξερα ότι ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί σε κλειστή κατάσταση, και τα φίλτρα άνθρακα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό περίβλημα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ξεχωριστά (Σας συμβουλεύω να απόθεμα επάνω, δεδομένου ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί).

Αν αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, μπορείτε να βάλετε μια σταθερή πέντε: είναι καλύτερα να πληρώνω πάρα πολύ μερικές χιλιάδες - και να αποκτήσουν ένα ισχυρό και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό από ένα χρόνο για να ενημερώσετε την οικονομία κουκούλα τάξης του έτους.

Σεργκέι, Κρασνογιάρσκ: Εδώ και καιρό αντικρύζοντας την τεχνολογία της Bosch έκανε εντύπωση ότι τα σχόλια συγκεκριμένα για Αποροφητήρες εντοιχισμένοι της μάρκας δεν είναι αρκετό: προφανώς, ο παραγωγός προτιμά να αναβαθμίσει πιο ισχυρό και το συνολικό μοντέλο, ως εκ τούτου, κατάλληλη επιλογή για μένα δεν είναι πάρα πολύ.

Επιλέξτε για τον εαυτό του μια αναδιπλούμενη ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα για 12 χιλιάδες ρούβλια. Στέγαση κουκούλα έχει πλάτος 60 cm, έτσι ταιριάζει σε μικρά ακουστικά κουζίνα μου χωρίς πρόβλημα. Ενώ εργάζεται για την λειτουργία εξόδου του αέρα, αντλώντας ισχύς αυξάνεται σε 400 κυβικά μέτρα.

Η ίδια η θήκη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά μπορεί να αλλάξει ο μπροστινός πίνακας: οι σύμβουλοι μου προσέφεραν πολλές επιλογές για το χρώμα. Επομένως, ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου είναι κατάλληλος για κάθε σύγχρονη κουζίνα. Ελπίζω πραγματικά ότι η κουκούλα θα διαρκέσει για πολύ καιρό, μετά από όλα τα Bosch - ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές για σήμερα.

Άννα, Σαράτοφ: Ψάχνα για μια ανέξοδη ενσωματωμένη κουκούλα μαύρου χρώματος. Τα χαρακτηριστικά αυτής της τεχνικής, δεν καταλαβαίνω και δεν σκοπεύω να υπεισέλθω σε όλες τις λεπτομέρειες, οπότε πώς να επιλέξετε το μοντέλο όχι λόγω των επίμονων προβλημάτων με τον καθαρισμό του αέρα: η μέγιστη ταχύτητα που περιλαμβάνουν πολύ σπάνια, καθώς σχεδόν δεν μαγειρεύουν πολύπλοκα πιάτα.

Σταμάτησε στο μοντέλο Teka για 6 χιλιάδες ρούβλια με δύο ταχύτητες εργασίας. Η κουκούλα είναι τηλεσκοπική, οπότε δεν έπρεπε να σκέφτομαι πώς να καλύψω την εξαεριστική. Λειτουργεί με χωρητικότητα μέχρι 408 κυβικά μέτρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τεχνικής αυτής - Η παρουσία ενός βολικού χειρολισθήρα στην πρόσοψη, στυλιζαρισμένο σε χάλκινο χρώμα. Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένος με την αγορά: φαίνεται εντυπωσιακή, και λειτουργεί σωστά, έτσι ώστε για τους όχι πολύ απαιτητικούς πελάτες θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τώρα γνωρίζετε όλα σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο ενσωματωμένης τεχνολογίας εξαγωγής για τον καθαρισμό οποιουδήποτε βαθμού πολυπλοκότητας. Από τα καλύτερα μοντέλα και τις αναθεωρήσεις των ενσωματωμένων κουκούλες για την κουζίνα, θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι σήμερα τόσο τα ακριβά όσο και τα φθηνά μοντέλα είναι σε ζήτηση, επομένως Μην βασίζεστε αποκλειστικά στην τιμή: με πιο προσεκτική αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις ταυτόχρονα, οι οποίες θα σας ευχαριστήσουν και τα πρακτικά χαρακτηριστικά των οικιακών συσκευών και του σχεδιασμού.

Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Ενσωματωμένη κουκούλα: τι είναι αυτό;

Πολλοί από εμάς μέχρι τώρα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ευρύχωρο σπίτι με μια μεγάλη κουζίνα, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ελεύθερα ένα σετ κουζίνας, ένα τραπέζι και ένα σωρό από ό, τι θέλετε να τοποθετήσετε περισσότερο. Ως εκ τούτου, πρέπει να βγείτε από την κατάσταση στο καλύτερο της εφευρετικότητας σας, επειδή συμβαίνει ότι η κουζίνα είναι μόνο 4 (τέσσερα!) Τετραγωνικά μέτρα. Αλλά δεν έχει σημασία! Μπορείτε πάντα να βρείτε μια διέξοδο! Και αν θέλετε να τοποθετήσετε σε μια μικρή κουζίνα ένα πρότυπο σύνολο συσκευών κουζίνας, μπορείτε να δώσετε προσοχή στις συμπαγείς ενσωματωμένες λύσεις. Επιτρέπουν, με τη λειτουργικότητα των αδελφών τους πλήρους μεγέθους, να εξοικονομούν πολύτιμα εκατοστά. Ένα από τα ζωντανά παραδείγματα: χρησιμοποιήστε μια μικρότερη έκδοση με δύο καυστήρες αντί για ένα κλασικό μαγειρικό σκεύος με πλάτος 60 cm, το οποίο θα εξοικονομήσει χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων!

Αλλά πίσω στην κουκούλα. Φυσικά, αυτός ο τύπος συσκευών κουζίνας μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χώρο. Για τέτοιες (αλλά όχι μόνο!) Εργασίες υπάρχουν ενσωματωμένες κουκούλες. Με μικρές διαστάσεις, έχουν την απαραίτητη λειτουργικότητα για καθαρισμό αέρα υψηλής ποιότητας στην κουζίνα σας. Ίσως δεν θα βρείτε πολλές πρόσθετες λειτουργίες στις ενσωματωμένες κουκούλες, όπως σε πιο προηγμένες συσκευές, αλλά εξακολουθούν να αντεπεξέρχονται στο έργο τους τέλεια. Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται σε ένα από τα αρθρωτά στοιχεία της μονάδας κουζίνας. Ταυτόχρονα, ένα πολύ μικρό κομμάτι εξελίσσεται από το εξωτερικό:

Μπροστά μπορεί να καλυφθεί με μια διακοσμητική λωρίδα (μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα, όπως το ξύλο Kamilla), το οποίο σας επιτρέπει να ταιριάζει άψογα στο αρθρωτό στοιχείο της κουζίνας. Εκτός από τα πηχάκια που παρουσιάζονται, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας (παραγγελία από τον κατασκευαστή της κουζίνας) αυτό που σας ταιριάζει.

Η ενσωματωμένη κουκούλα χάρη στο πολύ μικρό μέγεθος της μπορεί να χωρέσει ακόμη και σε ένα μικρό ντουλάπι μόλις 30 cm ύψος! Και σε ένα γεμάτο αρθρωτό στοιχείο θα πάρει μόνο το ήμισυ ή το ένα τρίτο.

Όλος ο έλεγχος τέτοιων συσκευών βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος ή πίσω από το συρόμενο πάνελ (στη φωτογραφία δεξιά υπάρχει ο διακόπτης και ο διακόπτης λειτουργίας). Το κιτ περιλαμβάνει ένα φίλτρο γράσου (αλουμινένιο πλέγμα). Μπορείτε επιπλέον να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα ή απλά να απαλλαγείτε από τον αεραγωγό αν αγοράσετε φίλτρα άνθρακα. Αυτό θα επιτρέψει στον απορροφητήρα να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία ανακύκλωσης, όταν καθαρός αέρας εισέρχεται στην κουζίνα. Αυτή η μέθοδος έχει ένα μειονέκτημα - για συμπαγές είναι απαραίτητο να πληρώσει. Τα φίλτρα άνθρακα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Το φίλτρο αλουμινίου πρέπει να πλένεται περιοδικά από το λίπος.

Αλλά αν δεν είστε ικανοποιημένοι με ακόμη και ελαφρώς προεξέχοντα έξω από την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κουκούλα Μίνι ή τα παρόμοια. Τότε θα είναι αισθητό μόνο από κάτω από το ντουλάπι:

Εκτός από τις διαστάσεις ενσωματωμένες κουκούλες έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα - την τιμή. Κατά την αγορά μια τέτοια συσκευή πρότεινε να δώσουν προσοχή σε υλοποιήσεις με δύο μοτέρ, για παράδειγμα Kamilla 600, δεδομένου ότι επιτρέπουν ένα κατώτερο φορτίο σε κάθε αντλία μεγαλύτερου όγκου αέρα σε κάθε ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει πιο αθόρυβα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον ενσωματωμένο εξοπλισμό κουζίνας που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα μας. Για αυτό δεν χρειάζεστε τίποτα περίπλοκο. Απλά μας τηλεφωνήστε! Ή γράψτε μια επιστολή!

Τι είδους απορροφητήρες κουζίνες να επιλέξουν για μια κουζίνα

Εγκατασταθεί στην κουκούλα κουζίνας - μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές και προϊόντα καύσης. Για να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής. Σχετικά με τους τύπους, τα βασικά χαρακτηριστικά, τις χρήσιμες πρόσθετες δυνατότητες των κουκούλες, θα περιγράψουμε παρακάτω.

Τύποι κουκούλες

Η ταξινόμηση των κουζινών βασίζεται στον τύπο κατασκευής της συσκευής, καθώς και στη μέθοδο και τη θέση της εγκατάστασής της. Συνεχίζοντας αυτό, όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

Ανάρτηση αναρρόφησης

Διαθέτει μικρές συνολικές διαστάσεις, επίπεδο σχήμα, μικρή επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Εγκαταστήσατε ένα τέτοιο απόσπασμα κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

 • συμπαγής;
 • χαμηλό κόστος.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε μικρές κουζίνες.
 • χαμηλή παραγωγικότητα ·
 • αδυναμία χρήσης σε χώρους που λειτουργούν ενεργά.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Ενσωματωμένη κουκούλα

Λειτουργεί, κατά κανόνα, σε λειτουργία ροής, επομένως απαιτεί ειδική γραμμή αέρα. Χάρη στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου, μόνο το τμήμα του φράχτη παραμένει στην οπτική επαφή. Μπορεί να κατασκευαστεί και στα δύο ντουλάπια της κουζίνας και κάτω από τους πάγκους.

 • αισθητική;
 • αποτελεσματικότητα ·
 • υψηλή απόδοση.
 • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
 • συχνά υψηλό κόστος.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Τζάκι

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της μορφής του, έλαβε ένα δεύτερο όνομα - έναν θόλο. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι παρόμοιο με το σχεδιασμό του συστήματος εξάτμισης των τζακιών. Ο αέρας εισέρχεται στο θολωτό σώμα και μετά βγαίνει μέσω του αγωγού. Συχνά είναι μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού, φαίνεται φωτεινό και ακριβό. Η κουκούλα τζάκι μπορεί να είναι τοίχος, νησί και γωνία - ανάλογα με τη θέση και την εγκατάσταση. Το καπό τζάκι μπορεί επίσης να είναι κεκλιμένο - αυτό το είδος της εργονομίας και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • Αποτελεσματικότητα.
 • η δυνατότητα επιλογής της κουκούλας για ένα δωμάτιο, διακοσμημένο σε οποιοδήποτε στυλ.

 • υψηλό κόστος.
 • την ανάγκη για μια σειρά πρόσθετων εργασιών πριν την εγκατάσταση της κουκούλας.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

Συνολικές διαστάσεις της κουκούλας

Το ύψος, το βάθος και το πλάτος του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο του. Αν στο εσωτερικό της κουζίνας σας δεν υπάρχει ιδιαίτερη θέση για την κουκούλα, τότε μόνο μια κρεμαστή επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς. Οι διαστάσεις του τζακιού και της ενσωματωμένης κουκούλας επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το μέγεθος άλλων ειδών στην κουζίνα.

Υλικό θήκης: πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο;

Οι φτηνότερες επιλογές για κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, ανεπιτήδευτο στη φροντίδα.

Οι κουκούλες με μεταλλικό σώμα, κατά κανόνα, έχουν αρκετά υψηλό κόστος, φαίνονται πιο εντυπωσιακά, αλλά τα χαρακτηριστικά απόδοσης του πλαστικού δεν υπερβαίνουν.

Οι κουκούλες με ξύλινη γάστρα είναι η πιο ακριβή επιλογή, είναι κυρίως παραγγελίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, την εικόνα, με ξύλινο αγωγό περαιτέρω διακοσμούν γυάλινα στοιχεία (της αντίθεσης στην υφή και το χρώμα του υλικού που παράγεται είναι συνήθως χείλος ή πάνελ κουκούλα).

Χρώμα της θήκης

Κατά την επιλογή της κουκούλας, θεωρήστε ότι πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό και να ταιριάζει με στυλ και χρώμα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων χρώματος και σκιάς.

Διάμετρος αγωγού

Η διάμετρος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 100 έως 200 χιλιοστά. Για σωστή τοποθέτηση της κουκούλας, πρέπει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος της εισόδου του άξονα εξαερισμού και η διάμετρος του καλύμματος. Ορισμένοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν έναν προσαρμογέα στο πεδίο της παράδοσης, έτσι ώστε η εγκατάσταση να είναι εύκολη.

Αριθμός κινητήρων

Η συντριπτική πλειοψηφία των κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα μοτέρ, αλλά αν ψάχνετε για μια πιο ισχυρή κουκούλα, μπορείτε να πάρετε ένα μοντέλο με δύο κινητήρες. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτές οι τροποποιήσεις έχουν υψηλότερο κόστος, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και παράγουν περισσότερο θόρυβο.

Αριθμός ταχυτήτων

Αν έχετε επιλέξει μοντέλο με κουκούλα πολλαπλών ταχυτήτων, μπορείτε να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας ανάλογα με τη χρήση του δωματίου. Οι κατασκευαστές προσφέρουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο σε μία όσο και σε σχεδόν είκοσι ταχύτητες. Πέντε επτά ταχύτητες είναι αρκετές.

Τρόποι λειτουργίας

Οι κουκούλες μπορούν να έχουν δύο τρόπους λειτουργίας:

Όταν λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας, ο αέρας που διέρχεται από τα φίλτρα εξαγωγής καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Η χρήση αυτού του τρόπου λειτουργίας είναι η μόνη διέξοδος, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης μολυσμένου αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και στην κρύα εποχή, όταν είναι ασύμφορη η έξοδος του ζεστού αέρα.

Όταν ο απορροφητήρας λειτουργεί με τον τρόπο εξαγωγής αέρα, ο μολυσμένος αέρας εκκενώνεται μέσω του συστήματος εξαερισμού έξω από το δωμάτιο. Η απόδοση της κουκούλας όταν λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο αυξάνεται σημαντικά.

Τα φθηνά μοντέλα κουκούλας λειτουργούν μόνο σε μία λειτουργία. Πιο ακριβά μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία εξάτμισης αέρα όσο και σε λειτουργία κυκλοφορίας.

Κατανάλωση και απόδοση ισχύος

Η μέγιστη ισχύς εξόδου επηρεάζει άμεσα την απόδοσή της, καθώς και το κόστος της συσκευής. Στα μοντέρνα αποσπάσματα, η τιμή της παραμέτρου μέγιστης ισχύος μπορεί να φτάσει τα 25-500 watts.

Η χωρητικότητα αναφέρεται στη διακίνηση της κουκούλας, δηλαδή στη μέγιστη ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει η συσκευή μέσα από μία ώρα όταν λειτουργεί στη λειτουργία εξάτμισης αέρα. Η απόδοση εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Η παραγωγικότητα μπορεί να είναι σε μοντέρνα εκχυλίσματα από 90 έως 2500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η βέλτιστη εναλλαγή αέρα υπολογίζεται με βάση τον όγκο της κουζίνας.

Μέγιστο επίπεδο θορύβου

Η μέγιστη στάθμη θορύβου της κουκούλας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους - τον αριθμό των κινητήρων, την ισχύ, τον σχεδιασμό της συσκευής. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με μέγιστη τιμή αυτής της παραμέτρου από 30 έως 75 dB. Αν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος σε τίποτα, επιλέξτε τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 40-50 dB.

Φίλτρο: λίπος ή άνθρακας;

Η αποτελεσματικότητα της κουκούλας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του φίλτρου που έχει εγκατασταθεί. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με μόνο ένα τύπο φίλτρου (λίπος), καθώς και μοντέλα με δύο φίλτρα (λίπος και άνθρακα). Η τελευταία επιλογή είναι προτιμότερη. Το φίλτρο λίπους είναι ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο που προστατεύει τη συσκευή από λιπαρά σωματίδια που εισέρχονται στον αέρα κατά το μαγείρεμα. Το φίλτρο άνθρακα είναι ένα λεπτό φίλτρο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει δυσάρεστες οσμές. Όταν δουλεύουν μαζί καθαρίζουν καθαρά τον αέρα ποιοτικά.

Τύπος φωτισμού, αριθμός και ισχύς των λαμπτήρων

Η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέρνων κουκούλες διαθέτουν ενσωματωμένους λαμπτήρες που φωτίζουν το χώρο εργασίας της πλάκας. Οι παραλλαγές των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων μπορεί να είναι πολλές:

 • λαμπτήρες πυρακτώσεως (η πιο ενεργειακά εντατική, αλλά λιγότερο δαπανηρή επιλογή).

Οι λαμπτήρες μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ. Όσο μικρότερη είναι η ισχύς των λαμπτήρων, τόσο περισσότερο θα χρειαστούν για φωτισμό υψηλής ποιότητας.

Πληκτρολογήστε και ελέγξτε

Ο έλεγχος της κουκούλας μπορεί να είναι μηχανικός και ηλεκτρονικός. Τα μοντέλα με μηχανικό έλεγχο είναι φθηνά και εύχρηστα. Οι ταχύτητες μεταγωγής μπορούν να πραγματοποιηθούν πατώντας τα κουμπιά ή μετακινώντας τα ρυθμιστικά.

Όσο για τα μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι πιο τέλεια, επειδή έχουν προηγμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα - αυτόματα προγράμματα. Πολλά από αυτά είναι εξοπλισμένα με οθόνη. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να αγγίξει ή να πιεστεί. Το κόστος των κουκούλες με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη.

Χρήσιμες λειτουργίες κουκούλας

Οθόνη και τηλεχειριστήριο

Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι εγκατεστημένη στην πρόσοψη της κουκούλας. Η οθόνη εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους και τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για βολικό έλεγχο της κουκούλας, η μονάδα μπορεί να τροφοδοτηθεί με τηλεχειριστήριο.

Χρονοδιακόπτης

Ο χρονομετρητής που έχει οριστεί για ορισμένο χρονικό διάστημα θα απενεργοποιήσει την κουκούλα ή θα μετακινήσει σε άλλο τρόπο λειτουργίας.

Λειτουργία διαστήματος και εντατική λειτουργία

Η λειτουργία διαστήματος περιλαμβάνει την περιοδική ενεργοποίηση της κουκούλας, τη λειτουργία της για ορισμένο χρόνο και τον τερματισμό λειτουργίας. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

Η εντατική θεραπεία έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και υψηλής ποιότητας απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λειτουργεί με αυξημένη ένταση, μεταφέροντας αυτόματα την ταχύτητα που είχε οριστεί προηγουμένως.

Αυτόματη ενεργοποίηση

Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών είναι ενσωματωμένος ένας αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας, ο οποίος, εάν υπερβεί, ενεργοποιεί τη λειτουργία εξαγωγής.

Ρυθμίστε και εστίαση φωτισμού

Σε ακριβά μοντέλα κουκούλας είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού των ενσωματωμένων λαμπτήρων. Ο φωτισμός μπορεί επίσης να εστιάζει - να κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της επιφάνειας ή, αντιθέτως, να διαχέεται.

Ένδειξη μόλυνσης φίλτρου

Ο δείκτης μπορεί να είναι μηχανικά - με τα φίλτρα που εφαρμόζονται σε ειδικούς χαρακτήρες που κατά τη λήξη της διάρκειας ζωής των φίλτρων εξασθενίσει ή να εξαφανιστούν, καθώς και ηλεκτρονικά - η οθόνη θα δείξει ένα ειδικό σύμβολο που υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

Αντίστροφη βαλβίδα

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι εγκατεστημένη στον αεραγωγό. Ο κύριος σκοπός του δεν είναι να μην επιτρέπεται η είσοδος αέρα από τον αγωγό μέσω του καπό, όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Σχεδίαση "Domino"

Ο σχεδιασμός "Domino" αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερο τρόπο ενσωμάτωσης της κουκούλας. Τοποθετείται στη μονάδα εξαγωγής του πάγκου, που βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα. Όταν υπάρχει ανάγκη στην κουκούλα, επεκτείνεται προς τα πάνω και χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό, μετά από τον οποίο ωθείται επίσης εύκολα.

Κατασκευαστές κουκούλας

Οι ειδικοί συστήνουν στους αγοραστές να σταματήσουν την επιλογή τους σε προϊόντα από αυτούς τους κατασκευαστές:

Περάστε αρκετό χρόνο επιλέγοντας την κουκούλα - την πιο σημαντική συσκευή σε απολύτως κάθε κουζίνα, και στη συνέχεια την άνεση της διαμονής σε αυτό το δωμάτιο θα σας παρασχεθεί.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα

Η μοντέρνα κουζίνα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς τέντωμα. Και θέλετε να εξοικονομήσετε ακριβά έπιπλα από την αιθάλη και τα ακριβά υλικά φινιρίσματος είναι ανεπιθύμητα για να πλένετε συχνά και άλλα δωμάτια από την επίμονη μυρωδιά των τηγανιών ή της ρέγγας πρέπει να προστατεύονται.

Με μια λέξη, η κουκούλα είναι ΠΟΛΥ απαραίτητη. Πώς να το επιλέξετε και ποιο είδος κουκούλας για την κουζίνα είναι καλύτερο;

Τύποι και ποικιλίες

Οι κατασκευαστές προσπάθησαν να δοξαστούν: εκπλήσσονταν όχι μόνο με το σχεδιασμό των προϊόντων τους, αλλά και με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συσκευής; Τι είδους κουκούλες μπορείτε να επιλέξετε;

1. Ανά τύπο κατασκευής:

 • 1. Νησί (εγκαθίστανται στο κέντρο της κουζίνας, πάνω από τη σόμπα "νησί")?
 • 2. Wall-mounted (έχουν ένα διακοσμητικό σώμα διαφόρων σχημάτων, είναι στερεωμένα πάνω από την πλάκα, δεν αλληλεπιδρούν με τον εξαερισμό)?
 • 3. Ενσωματωμένο (σωλήνας εξαερισμού και μέρος του σώματος αυτών των συσκευών "κρύβεται" στα έπιπλα κουζίνας, έρχονται με ένα pull-out ή σταθερό πάνελ)?
 • 4. Γωνιακές κουκούλες για την κουζίνα (αυτές είναι οι ίδιες κουκούλες τοίχου, αλλά προσαρμόζονται στην εγκατάσταση στη γωνία του δωματίου).


2. Μπροστά στη διοίκηση:

 • 1. Πλήκτρο (ενεργοποίηση λειτουργιών εμφανίζεται όταν πατάτε ένα συγκεκριμένο κουμπί).
 • 2. Με τον πίνακα ελέγχου αφής (η κουκούλα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χωρίς να πατάτε τα κουμπιά).
 • 3. Ολισθητήρας (συσκευή με μηχανικό διακόπτη ολισθητήρα).

3. Ανά τύπο καθαρισμού αέρα:

 • 1. Κυκλοφορία (ο αέρας από το δωμάτιο δεν πηγαίνει πουθενά, καθαρίζεται στο φίλτρο και επιστρέφει).
 • 2. Ροή (οι ατμοί και οι δυσάρεστες μυρωδιές εξαναγκάζονται στο σύστημα εξαερισμού, μέσα στο ορυχείο).

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσει, θα καταλάβουμε περαιτέρω.

Χωριστά είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για φίλτρα. Διαχωρίστε ανάμεσα στα χοντρά (φίλτρα λίπανσης) και τα λεπτά (άνθρακα) φίλτρα.

Τύποι φίλτρων λίπους:

 • 1. Μίας χρήσης (απαιτείται τακτική αντικατάσταση).
 • 2. Επαναχρησιμοποιούμενη ακρυλική (η φροντίδα συνίσταται σε κανονικό πλύσιμο).
 • 3. Επαναχρησιμοποιούμενο αλουμίνιο (αποτελούμενο από πολλά φύλλα από το λεπτότερο διάτρητο αλουμίνιο, καθαρισμένο μία φορά το μήνα με ενώσεις απολίπανσης).

Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες (οι ακριβείς ημερομηνίες αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο).

Κατασκευάζονται με βάση τον ενεργό άνθρακα που απορροφά "απόβλητα ατμού από την κατασκευή κουζίνας".

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη: προτεραιότητα

Πώς να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα;

Ξεκινήστε με το βλέμμα και το σχέδιο. Μετά από όλα, η κουκούλα κουζίνας είναι ένα στοιχείο σχεδιασμού. Θα πρέπει να συμπληρώσει το συνολικό σχέδιο του δωματίου, και να μην έρχονται σε αντίθεση. Ευτυχώς, οι κατάλογοι των παραγωγών είναι ευχάριστοι με αφθονία. Εδώ είναι τα προϊόντα στο ύφος της χώρας, υψηλής τεχνολογίας, βιομηχανικό στυλ, κλπ. Ποια κουκούλα είναι καλύτερη, το στυλ της κουζίνας θα πει. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να παραγγείλετε όλες τις οικιακές συσκευές από έναν κατασκευαστή.

Ο επόμενος δείκτης, τον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, είναι η παραγωγικότητα. Δηλαδή, πόσο αέρα μπορεί να λειτουργήσει το μοντέλο σε μια ώρα. Πώς να υπολογίσετε τον δείκτη για μια συγκεκριμένη κουζίνα;

Βήμα πρώτο. Η περιοχή του δωματίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος του. Βρίσκουμε την ένταση.

Βήμα δεύτερο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το ρυθμό της ανταλλαγής αέρα. Ο συνιστώμενος αριθμός είναι δώδεκα (τόσες φορές ο αέρας πρέπει να ενημερωθεί μέσα σε μια ώρα).

Βήμα τρίτο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο δείκτης αυτός συνιστάται από τους κανόνες υγιεινής για το δάπεδο, τη σκωρία του σωλήνα αερισμού, το μήκος του αγωγού, τις στροφές του).

Έτσι, τι είδους κουκούλα για να αγοράσει στην κουζίνα, θα πει το μέγεθός της.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η συσχέτιση των διαστάσεων της κουκούλας με τις διαστάσεις της κουζίνας. Πώς μπορεί και δεν μπορεί να εμφανιστεί στην εικόνα.

Αποφασίσαμε για τις προτεραιότητες επιλογής. Ήρθε η ώρα να αποκαλύψετε τα υπόλοιπα μυστικά μιας επιτυχημένης αγοράς.

Τι είδους κουκούλες μπορείτε να επιλέξετε;

Δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους.

1. Τροφοδοσία.

Θα πρέπει να είναι ίση με την απόδοση (πώς να το βρείτε, αναφέρθηκε παραπάνω). Δώστε προσοχή!

 • 1. Για κάθε στροφή της κυματοειδούς καπνοδόχου, προσθέστε 10% στην απόδοση.
 • 2. Για τα εκχυλίσματα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης, προσθέστε 30% στο αποκτηθέν σχήμα.
 • 3. Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, προσθέστε 30%.

Και πολλά άλλα. Οι κατασκευαστές δηλώνουν την ισχύ του μοντέλου στις μέγιστες στροφές ανά λεπτό. Αλλά δεν θα εργάζεται όλη την ώρα. Ως εκ τούτου, καλύπτουν άλλα δεκαπέντε τοις εκατό, αφήνοντας ένα περιθώριο ασφαλείας.

2. Τύπος καθαρισμού.

Θυμηθείτε, υπάρχουν κουκούλες κυκλοφορίας και καυσαερίων. Πολλά μοντέλα συνδυάζουν αυτές τις λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα των συσκευών κυκλοφορίας:

 • 1. Απλή εγκατάσταση.
 • 2. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού.
 • 3. Το δωμάτιο διατηρεί ζεστό αέρα (αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο).

Μειονεκτήματα των κυκλοφορούντων ειδών:

 • 1. Χαμηλός συντελεστής απόδοσης (μέγιστος καθαρισμός αέρα - 70%).
 • 2. Η ανάγκη να αλλάζουμε συχνά τα φίλτρα άνθρακα.

Η κυκλοφορία είναι αποδεκτή μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με τον άξονα εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα ροής συσκευών:

 • 1. Υψηλή απόδοση (έως 100%).
 • 2. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα λίπους πρέπει να πλένονται περιοδικά (δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια).

Μειονεκτήματα μοντέλων ροής:

 • 1. Σύνθετη εγκατάσταση.
 • 2. Ο ζεστός αέρας πηγαίνει έξω από τις εγκαταστάσεις (πραγματικό το χειμώνα).

Προσοχή παρακαλώ! Η παραγωγικότητα των καυσαερίων επηρεάζεται από τους σωλήνες που εκκενώνονται στον αέρα. Δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ τοξωτά και μακριά. Είναι καλύτερα να αγοράσετε γύρο ή επίπεδη από PVC. Η διάμετρος στην έξοδο πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο στην είσοδο.

Η βέλτιστη επιλογή είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν την εξάτμιση αέρα και τη λειτουργία ανακύκλωσης.

3. Διαχείριση.

Εύκολη λειτουργία παρέχεται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • 1. Η ικανότητα ρύθμισης της ταχύτητας και της ισχύος (πιο εύκολη η φροντίδα του πίνακα αφής, μεταξύ των κουμπιών και των ρυθμιστικών για να καθαρίσετε τη βρωμιά είναι πολύ πιο δύσκολη).
 • 2. Παρουσία φωτισμού (τα αλογόνα κοστίζουν περισσότερο, αλλά εξυπηρετούν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρισμό).

Ευχάριστα αλλά προαιρετικά μπόνους:

 • 1. Χρονοδιακόπτης.
 • 2. Αυτόματη λειτουργία on and off.
 • 3. Ένδειξη κίνησης (η κουκούλα αρχίζει να λειτουργεί όταν το άτομο έρχεται στο πιάτο).
 • 4. Ένδειξη φραγής φίλτρου.
 • 5. Αυτόματη ρύθμιση ισχύος (η χωρητικότητα αυξάνεται αυτόματα με τον αέρα που είναι πολύ μολυσμένος).

4. Επίπεδο θορύβου.

Εάν η κουκούλα λειτουργεί σαν τρακτέρ, ο ιδιοκτήτης δεν θα διαρκέσει πολύ. Η ένταση σε ντεσιμπέλ (όπως μετράται με θόρυβο) θα βοηθήσει στην ακόλουθη κλίμακα:

 • - 30 dB - αμφιθέατρο ·
 • - 40 dB - ήσυχη μουσική.
 • - 50 dB - ένα μικρό καφέ με ανοιχτά παράθυρα.
 • - 60 dB - μιλάμε σε απόσταση ενός μέτρου.
 • - 70 dB - μέσα στον κινούμενο αστικό λεωφορείο.
 • - 80 dB - γραφειακό γραφείο.
 • - 130 dB - το όριο του πόνου.

Αποδεκτή επιλογή - έως 60 dB.

5. Φίλτρα.

Για χοντρό καθαρισμό - επαναχρησιμοποιήσιμο γράσο. Για λεπτό άνθρακα.

6. Το μέγεθος.

Πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εστίας ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά όχι λιγότερο.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Τα αποσπάσματα ασχολούνται με επιχειρήσεις όπως: Bosch, Gefest, Siemens, Ariston, Zanussi, Electorlux, Scarlett, Fagor, Ardo και άλλοι.

Εξετάστε μερικά δημοφιλή μοντέλα.

Bosch DHI 635 H

Ενσωματωμένη κουκούλα, που εργάζεται στον τρόπο ανάσυρσης και κυκλοφορίας. Εξοπλισμένο με επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο λίπανσης και απορροφητικό άνθρακα.

Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 400 m 3 / h.

Υπάρχουν τρεις ταχύτητες: η πρώτη παράγει 57 ντεσιμπέλ θορύβου, η δεύτερη - 61, η τρίτη - 64. Ο πίνακας ελέγχου - το κουμπί.

Για φωτισμό, τοποθετούνται δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως των 40 W. Μπορείτε να αυξήσετε την εισαγωγή αέρα χρησιμοποιώντας ένα συρόμενο πάνελ. Το πλάτος της κουκούλας είναι 60 εκατοστά, το βάθος είναι 28 εκ. Και το ύψος είναι 36 εκ. Διατίθενται δύο πάνελ: χάλυβας και αλουμίνιο.

CATA V-600

Κρεμάστρα αναρρόφησης υπό μορφή θόλου. Λειτουργεί σε λειτουργία ροής βρύσης και αέρα. Η ισχύς στον τρόπο ανάσυρσης είναι 480 m 3 / h, σε λειτουργία κυκλοφορίας - 390 m 3 / h. Το φίλτρο λίπους είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.

Τρεις ταχύτητες, έλεγχος με κουμπιά. Το επίπεδο θορύβου στη μέγιστη ταχύτητα είναι 55 ντεσιμπέλ, τουλάχιστον 40 ντεσιμπέλ.

Για φωτισμό παρέχονται δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως. Το συνολικό ύψος είναι 80 cm, πλάτος - 60 cm, βάθος - 50.

Hansa OKC641S

Εξαιρετικό μοντέλο με ελκυστικό και ασυνήθιστο σχέδιο. Ένας επίπεδης θόλος από γυαλί και μέταλλο τοποθετείται υπό γωνία έτσι ώστε οι αναθυμιάσεις και η αιθάλη να πέφτουν στην εισαγωγή αέρα. Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 620 m 3 / h.

Έλεγχος αφής συν τρεις ταχύτητες. Ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης. Είναι πολύ ήσυχο: στη μέγιστη ταχύτητα - 40 ντεσιμπέλ. Οι δυσάρεστες μυρωδιές καθυστερούν την παγίδα ακρυλικού λίπους και το φίλτρο ξυλάνθρακα. Πλάτος - 60 cm, βάθος - 40, ύψος - 140 cm.