Σωστή κυκλοφορία σε κάθε δωμάτιο

Η ποιοτική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, η παραμέληση του οποίου συνεπάγεται μια σειρά προβλημάτων: την εμφάνιση του μύκητα, τη συσσώρευση αλλεργιογόνων, την ανάπτυξη βρογχοπνευμονικών παθήσεων. Η αντικατάσταση των 30 κυβικών μέτρων θεωρείται ο κανόνας. m αέρα ανά ώρα ανά άτομο. Ένα αποτελεσματικό σύστημα φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού θα παρέχεται μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι κανόνες για την κίνηση των αέριων μαζών στη συσκευή.

Φυσικός εξαερισμός

Για τον φυσικό εξαερισμό, δεν υπάρχει ανάγκη για μηχανική διέγερση, η κινητήρια δύναμή του είναι η διαφορά στην πίεση αέρα μέσα και έξω από το δωμάτιο. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας, τόσο πιο έντονη γίνεται η ανταλλαγή αέρα. Η μεταφορά συμβαίνει ως εξής: ζεστές μάζες αυξάνονται, το κρύο κατεβαίνει (Εικ. 1).

Φρέσκος αέρας διεισδύει μέσα από τα παράθυρα, ο αέρας εξαγωγής αερίζεται μέσω των οπών εξαερισμού.

Ο σωστά οργανωμένος φυσικός αερισμός παρέχει μια αόρατη κυκλοφορία και μαλακώνει το μικροκλίμα.

Κουζίνα

Σε πολυκατοικίες, όλοι οι αγωγοί από τις κουζίνες και τα μπάνια συνδυάζονται σε έναν κοινό κατακόρυφο άξονα. Όσο υψηλότερη ανέρχεται, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση. Ελέγξτε την ποιότητα του εξαερισμού, αν σηκώσετε μια ταινία χαρτιού ή μια χαρτοπετσέτα στη σχάρα. Αν προσελκύσει, τότε η απόσυρση πραγματοποιείται αποτελεσματικά. Δεν συνιστάται να ελέγχετε με αναπτήρα ή αγώνα, καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Για να εξασφαλιστεί η σωστή κυκλοφορία του αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η κουζίνα πρέπει να κλείσει το παράθυρο και να ανοίξει στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο.

Στη συνέχεια δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα, αφαιρώντας όλο τον αέρα εξαγωγής από το μακρινό δωμάτιο στην έξοδο πάνω από την οροφή της κουζίνας. Αν ανοίξετε τον αναπνευστήρα απευθείας στην κουζίνα, το βύθισμα θα πάει, παρακάμπτοντας την κουκούλα, στην είσοδο. Για το λόγο αυτό, συχνά υπάρχουν μυρωδιές κουζίνας.

Δωμάτια

Σε κατοικημένες εγκαταστάσεις όπου είναι εγκατεστημένα παράθυρα υψηλής ποιότητας με διπλά τζάμια, παρέχοντας πλήρη απομόνωση από το δρόμο, μπορεί να εξασφαλιστεί σταθερή ροή αέρα μόνο με το άνοιγμα του παραθύρου. Αλλά αυτό οδηγεί σε μεγάλες απώλειες θερμότητας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου και απαιτεί έλεγχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εγκαθίστανται βαλβίδες τροφοδοσίας, που είναι μια οπή στον τοίχο (συνήθως πάνω από το ψυγείο), στην οποία συναρμολογείται ένα μπλοκ καναλιών (φωτογραφία 1, 2).

Η θερμοκρασία της ροής του αέρα αυξάνεται κατά 20 ° C. Ο όγκος της εισροής μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ειδικού τυφλού. Οι βαλβίδες αέρα μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαίσια. Με τον εξοπλισμό αυτό, το παράθυρο δεν θα ανοίξει και θα εισέλθει συνεχώς φρέσκος αέρας στο δωμάτιο (φωτογραφία 3).

Για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει κανονική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, θα πρέπει να υπάρχει μικρό κενό κάτω από την πόρτα. Εάν δεν συμβαίνει και η πόρτα κλείνει σφιχτά, τότε στον καμβά μπορείτε να εξοπλίσετε τις οπές εξαερισμού (φωτογραφία 4). Η εμφάνιση δεν θα επηρεαστεί και ο αέρας εξαγωγής θα εγκαταλείψει ελεύθερα το δωμάτιο.

Η συσκευή υποχρεωτικού εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός θα λειτουργήσει καλά με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στον εξωτερικό χώρο. Αλλά στις εποχές, όταν η πτώση είναι σχεδόν αόρατη, η αποτελεσματικότητά της μειώνεται σημαντικά. Στη συνέχεια, η αναγκαστική κυκλοφορία του αέρα έρχεται στη βοήθεια, στην οποία η εισροή φρέσκου αέρα στο δωμάτιο ωθείται από τον ανεμιστήρα. Τοποθετείται σε παράθυρο ή σε ειδικά εξοπλισμένη οπή στον τοίχο. Για να εξαχθεί ο εξαγόμενος αέρας, εγκαθίστανται εξατμίσεις, η ισχύς των οποίων εξαρτάται από την ένταση της μόλυνσης.

Κατοικίες

Το ζήτημα της κυκλοφορίας αέρα σε ένα δωμάτιο ή ένα γραφείο συχνά λύεται με την εγκατάσταση ενός ενιαίου συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης, το οποίο περιλαμβάνει ανεμιστήρες, θερμαντήρα και φίλτρα. Δηλαδή, η αναγκαστική ροή αέρα που εξαναγκάζεται στο δωμάτιο καλύπτει το δωμάτιο και εξέρχεται από την ίδια συσκευή. Το σύστημα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, οι διαστάσεις ποικίλλουν, οπότε αυτή η επιλογή είναι αρκετά κατάλληλη για κατοικίες.

Κουζίνες

Η κουζίνα είναι η πιο ισχυρή πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο σπίτι λόγω της συχνά πλάκας εργασίας. Εάν η κανονική εξαεριστική δεξαμενή δεν αντιμετωπίσει το εξαντλημένο ρεύμα, τότε όλες οι μυρωδιές και η αιθάλη απλώνεται γύρω από το δωμάτιο, καθιστώντας τους στους τοίχους και την οροφή.

Στην κουζίνα, κατά τη διάρκεια των επισκευών, έγινε συνηθισμένη η τοποθέτηση ειδικών θόλων, αρθρωτών ή ενσωματωμένων κουκούλες πάνω από τη σόμπα, στις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί η χωρητικότητα εκροής. Ορισμένα μοντέλα με εσοχή έχουν δύο κινητήρες, καθώς και μια λειτουργία για την αύξηση της επιφάνειας εργασίας.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε ροή και ανακυκλοφορία. Οι τελευταίοι δεν εκκρίνουν, αλλά φιλτράρουν μόνο τον εξαγόμενο αέρα, έτσι δεν είναι πολύ δημοφιλείς.

Ωστόσο, εάν η κουκούλα κουζίνας είναι εγκατεστημένη σε ένα κτίριο διαμερισμάτων και είναι συνδεδεμένη απευθείας με την είσοδο της κουζίνας, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα:

 • η θύρα εξόδου είναι κλειστή: όταν ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα (εάν δεν υπάρχει περιοδική αυτόματη λειτουργία ενεργοποίησης).
 • ο συνολικός αγωγός εξαερισμού, λόγω της μικρής διατομής, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έξοδο του εξαγόμενου αέρα που τροφοδοτεί ο ισχυρός απαγωγέας.
 • Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το νόμο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα περιφερειακών κανονισμών.
 • Ο καυσαερίων δεν "συλλέγει" τον αέρα εξαγωγής που έχει φτάσει στην οροφή.
 • υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος όλες οι οσμές να περάσουν από τις τρύπες εξαερισμού στους γείτονες.

Εάν υπάρχει μόνο μία θυρίδα εξόρυξης στην κουζίνα, είναι συνηθισμένο να εξοπλίσετε έναν αγωγό κουζίνας για έναν ξεχωριστό αγωγό αέρα (στον τοίχο). Σε μερικά σπίτια, το κύκλωμα εξαερισμού σας επιτρέπει να συνδέσετε παρόμοιες συσκευές. Αλλά σε πολλές περιοχές ο νόμος απαγορεύει την κατασκευή οπών στις προσόψεις των σπιτιών για τη συσκευή των κλιματικών συσκευών, αλλά και την κατασκευή πρόσθετου εξοπλισμού στους άξονες εξαερισμού χωρίς ιδιαίτερο συντονισμό. Επομένως, προτού σχεδιάσετε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εξετάσετε πρώτα το ζήτημα της συμμόρφωσης με το νόμο και τις τεχνικές δυνατότητες.

Το μπάνιο

Στο μπάνιο ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος απευθείας στο άνοιγμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι οργάνων:

 • συμπεριλαμβανομένης ταυτόχρονα με την ηλεκτρική ενέργεια. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι οικονομικό, από την άλλη πλευρά, ο χρόνος μπορεί να μην είναι αρκετός για να καθαρίσει πλήρως τον αέρα και να ομαλοποιήσει την υγρασία.
 • εξοπλισμένο με χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή της χρήσης του δωματίου.
 • αυτόνομο με ξεχωριστό διακόπτη. Μπορεί να εργαστεί σε σταθερό κύκλο.

Η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος στέλνει αυτόματα ένα σήμα για την ενεργοποίηση.

Εξαερισμός σε δική του κατοικία

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να ρυθμιστεί όπως σας αρέσει χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο γείτονας και η νομοθεσία, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τους βασικούς κανόνες:

 1. Δεν συνιστάται να συνδυάζετε ένα μπάνιο, κουζίνα, βοηθητικούς χώρους σε έναν αγωγό αερισμού (Εικ. 2).

Συμπέρασμα

Όλες οι στροφές, οι συστολές, οι προεξοχές, οι μετατοπίσεις στον αγωγό εξαερισμού οδηγούν σε αύξηση της πίεσης, ως εκ τούτου, σε μείωση της παραγωγικότητας της κουκούλας. Ο σωστά τοποθετημένος εξαερισμός όχι μόνο θα σώσει το σπίτι από ξένες οσμές, αλλά και θα καθυστερήσει σημαντικά την επισκευή.

Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει μια κανονική δυσδιάκριτη ανανέωση αέρα, είναι άνετο να είναι. Δεν φαίνεται μύκητες και μούχλα, η σκόνη θα συσσωρεύεται λιγότερο. Ακόμη και χωρίς επιπλέον κόστος, είναι δυνατόν να παρέχεται αποδοτικός φυσικός αερισμός, γνωρίζοντας τους νόμους της κυκλοφορίας των αέριων μαζών.

Κυκλοφορία αέρα στον χώρο, ανάλογα με τη θέση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής

V. V. Baturin, VI I. Khanzhonkov, μηχανικοί, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας *

Κατά τη διανομή του δωματίου οποιουδήποτε είδους «κινδύνων» (αέρια, ατμοί, θερμότητας μεταγωγής, σκόνη και ούτω καθεξής.) Και τη ρύθμιση διαφόρων τομέων κρίσιμες συγκεντρώσεις έχουν ροών αέρα που σχηματίζονται στο δωμάτιο.

Αυτές οι ροές προκύπτουν ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των πιδάκων μεταξύ τους και μεταξύ τους και των αντικειμένων και επιφανειών που συναντώνται στο δρόμο.

Οι πίδακες μπορεί να είναι διαφόρων προελεύσεων -.. Blowing (αέρας), η θερμότητα από τα σώματα και επιφάνειες, που έχει μία θερμοκρασία διαφορετική από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο πίδακας που προέρχεται από συσκευές που λειτουργούν με θετική πίεση, κλπ Επομένως, είναι κατανοητό το πόσο σημαντικό αποκτά ερώτηση για τη μελέτη των κανονικοτήτων των μεμονωμένων αεριωθούμενων αεροπλάνων, της αλληλεπίδρασής τους και της κυκλοφορίας που προκαλούν.

Εάν μια ελεύθερη τζετ που εκτείνεται στο άπειρο χώρο, καλά μελετημένη όσον αφορά τη δομή του, δεν έχουν μελετηθεί εκείνα που κυκλοφορούν ροές οι οποίες προκαλούνται από ένα τζετ σε ένα περιορισμένο χώρο, έτσι ώστε η συνολική εικόνα των κυκλοφοριακών ροών στην αίθουσα παραμένει ασαφής.

Κατά την καθιέρωση της γενικής ροής των ρευμάτων, ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζεται από τους αεριωθούμενους που δημιουργούνται από τον εξαερισμό και, κατά συνέπεια, από τη θέση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής στην αίθουσα.

Για να διασαφηνιστεί αυτή η ερώτηση, πραγματοποιήθηκαν πειράματα με ένα επίπεδο και χωρικό μοντέλο. Στο πρώτο στάδιο της μελέτης, τα απλούστερα σχήματα για τη διευθέτηση των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου δημιουργήθηκαν για να καθοριστούν γενικά πρότυπα ροής αέρα.

Οι παρατηρήσεις διεξήχθησαν με μία ροή ισοθερμικό, δηλαδή του αέρα εισαγωγής μοντέλο κοιλότητα (ή στο δίσκο νερό - νερό).. Στην ίδια θερμοκρασία όπως στο μοντέλο.

Αρχικά πειράματα διεξήχθησαν σε ένα επίπεδο κλειστό δίαυλο διαστάσεων 400 χ 730 χ 40 mm3. Το κανάλι είχε πλευρικά γυάλινα τοιχώματα μέσα από τα οποία έγιναν παρατηρήσεις. Και τα δύο ακραία τοιχώματα με κυκλικά ανοίγματα ίσα με 40 mm (διάμετρος ίση με το πλάτος του καναλιού) διευθετήθηκαν κινητά, πράγμα που επέτρεψε την αλλαγή της διαρρύθμισης των οπών σε ύψος. Μέσα από την κοιλότητα του μοντέλου, ο αέρας, χρωματισμένος από τον καπνό, κυνηγήθηκε. Ο ανεμιστήρας συνδέθηκε συνήθως με την πλευρά αναρρόφησης σε μία ή δύο οπές και στη συνέχεια οι άλλες οπές χρησίμευαν ως αέρας τροφοδοσίας. Η εικόνα των ρέματα φωτογραφήθηκε ή σχεδιάστηκε.

Με μία σχετικά μεγάλη αλλαγή στον αριθμό Reynolds (από 8.000 έως 100.000), υπολογιζόμενη από τη διάμετρο του ανοίγματος τροφοδοσίας, το σχέδιο ροής παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητο.

Αυτή η συνθήκη μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι το φαινόμενο σε σχέση με το Re παραμένει αυτόμονο, δηλαδή ότι το φαινόμενο δεν εξαρτάται από την ταχύτητα ή την κλίμακα του μοντέλου.

Ταυτόχρονα, η ροή παρατηρήθηκε σε έναν γεωμετρικά όμοιο δίσκο με νερό, η επιφάνεια του οποίου ήταν διάσπαρτα με σκόνη μαγνησίου. Οι εικόνες στο τζακούζι αποδείχτηκαν εντελώς πανομοιότυπες με αυτές που λαμβάνονται σε ένα επίπεδο κανάλι αέρα, αλλά πιο διακριτές, έτσι ώστε να αναφέρονται στο μέλλον.

Το δεύτερο στάδιο της εργασίας ήταν η μελέτη των ροών σε ένα χωρικό μοντέλο μέτρησης 400 x 500 x 700 mm 3. Οι οπές εισροής και εξαγωγής ήταν στην περίπτωση αυτή διάμετρος 40 mm.

Ο αέρας, χρωματισμένος με καπνό, κυνηγήθηκε μέσα από την κοιλότητα του μοντέλου. Λαμβάνοντας υπόψη τις αγαπημένες φωτογραφίες στο χωρικό μοντέλο, το σχέδιο ροής σχεδιάστηκε και περιγράφηκε. Όταν έχει συσσωρευτεί κάποια εμπειρία, κατέστη δυνατή η χρήση των εικόνων που λαμβάνονται στο δίσκο για να κατανοηθεί η φύση της ροής των ρευμάτων στο χωρικό μοντέλο.

Ωστόσο, η εικόνα στην επίπεδη μοντέλα υπερχείλισης έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν βρίσκουν μια θέση στο χώρο και ως εκ τούτου απαιτούν διευκρινίσεις. Έτσι, εάν η κουκούλα να τοποθετηθεί κάτω από το μοντέλο στο σημείο Β (σχήμα 1α.) Και το άνοιγμα τροφοδοσίας προς την αντίθετη ακραίο τοίχωμα του πυθμένα πρώτου, και στη συνέχεια να κινηθεί προς τα άνω σε ένα σημείο Α που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 11/16 Η από το κάτω μέρος (από την επιφάνεια σχεδίασης ), το ρεύμα εισροής στο εν λόγω διάστημα κατά μήκος καμπύλων τροχιών κατευθύνεται προς την κουκούλα στο σημείο Β Εάν η εισροή φθάνει με ακρίβεια στο σημείο α, τότε στέλνεται (στην ίδια θέση όπως κουκούλες) ή προς τα κάτω σε ένα σημείο Β ή ένα σημείο C. προς τα άνω περαιτέρω μετακινώντας τη θύρα τροφοδοσίας προς τα πάνω από το σημείο A, εισροή Πατάει στον τοίχο και ανεβαίνει μέχρι το σημείο C **.

Έτσι, στην επίπεδη μοτίβο έχει ένα σημείο Α (για ένα δεδομένο μέγεθος του μοντέλου που βρίσκεται σε ένα ύψος Η από το κάτω μέρος των 11/16 ή επίπεδο σχεδίασης διευθέτηση), η οποία χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η ροή που εξέρχεται από αυτό, μπορεί να αλλάξει την τροχιά του.

Το γεγονός ότι η κίνηση της θύρας τροφοδοσίας στα 3/16 N από τη μέση δεν προκαλεί αλλαγή στο σχέδιο ροής οφείλεται προφανώς στην επίδραση του φάσματος αναρρόφησης της οπής εξαγωγής στον κύριο πίδακα.

Είναι σαφές ότι αν η οπή εξάτμισης στο επίπεδο μοντέλο τοποθετηθεί στην κορυφή και η εισροή μετακινηθεί από την κορυφή προς τα κάτω, αποκτάμε μια κατοπτρική εικόνα της Εικ. 1α, όπως φαίνεται στο διάγραμμα στο Σχ. 1b.

Όταν οι οπές τροφοδοσίας και εξαγωγής βρίσκονται στη μέση του μοντέλου (Εικόνα 1c), έχουμε και πάλι μια ασταθή κατεύθυνση ροής. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, η ροή ρέει από τα σημεία Α και Β κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής. Η παραμικρή απόκλιση της οπής στο σημείο Α από τη μέση οδηγεί στο γεγονός ότι το ρεύμα αρχίζει να πιέζεται προς το πλησιέστερο τοίχωμα.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο δωμάτιο

Σε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, ένα μπάνιο, κουζίνα και κάθε σαλόνι χρειάζονται το ίδιο. Εάν ο γενικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την εξαναγκασμένη εισροή και την εκροή αέρα με τα χέρια του.

Ο κανονικός αερισμός στο δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει παθητικό αερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, ρωγμές κάτω από την πόρτα μεταξύ των δωματίων. Τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία και εκπομπές οσμών συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Εξαγωγή της περίσσειας υγρασίας, προστασία από την υγρασία και το καλούπι.
 • εκροές δυσάρεστων οσμών, προϊόντων καύσης ·
 • αποτρέποντας τη συσσώρευση σκόνης.

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί σωστά, οι κάτοικοι δεν απειλούνται με προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται συχνά να κάνετε καθαρισμό άνοιξη.

Βλάβες αερισμού για να παρατηρήσετε ότι είναι απλή. Στις γωνίες της συσσώρευσης σκόνης, ακόμη και αμέσως μετά τον καθαρισμό, τα παράθυρα στα δωμάτια είναι θολό. Στο μπάνιο υπάρχει μια ακατέργαστη μυρωδιά, οι αρμοί του κεραμιδιού γίνονται μαύροι. Είναι δυνατό να ανοικοδομήσουμε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά απαγορεύεται να το κάνετε αυτό σε πολυώροφα κτίρια.

Εξασφαλίστε μια κανονική κυκλοφορία αέρα σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό ή σε ένα μικρό, κωφούς δωμάτιο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό στο δωμάτιο

Ο αερισμός του παθητικού σπιτιού δεν είναι πάντα ικανός να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Η εισροή πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, τα ανοιχτά παράθυρα, τα παράθυρα, τις πόρτες.

Σήμερα στο σπίτι είναι συνηθισμένο να μονώσετε, βάλτε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Αυτό διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία στο διαμέρισμα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μηχανικών συσκευών εξαερισμού.

Πριν από έναν ανεξάρτητο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που του υποβάλλονται:

 1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να λειτουργεί με χωρητικότητα 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο μπάνιο είναι 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 2. Από τα καθιστικά κάθε ώρα, ένας όγκος αέρα, διαιρούμενος με το 0,2 του συνολικού όγκου δωματίου, θα πρέπει να φύγει.
 3. Η ανταλλαγή του αέρα στις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι συνεχής.
 4. Η λειτουργία του εξαερισμού δεν θα πρέπει να μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, να δημιουργεί ρεύματα.

Απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά εξοπλισμού για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Πριν κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους του χώρου, να περιγράψετε τη θέση του εξοπλισμού εξάτμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη για ανταλλαγή αέρα.

Συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με ειδικές συσκευές. Ο μηχανικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του.

Ο μηχανικός εξαερισμός παρέχεται από:

 • ανεμιστήρες (εξάτμιση και παροχή) ·
 • κουκούλες κουζίνας?
 • βαλβίδες εισροής αέρα.

Πολλοί εσφαλμένα αναφέρονται στις μονάδες κλιματισμού. Το κλιματιστικό αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, το καθαρίζει, αλλά δεν παρέχει ροή αέρα. Σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με σωλήνα τροφοδοσίας: μόνο αυτά μπορούν να ονομαστούν στοιχείο αερισμού.

Θα πρέπει να θυμάστε: το κλιματιστικό δεν ανήκει στον εξοπλισμό εξαερισμού!

Η εργασία των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού συσχετίζεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το να είναι συνεχές είναι ασύμφορο. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν ανάψει η αίθουσα.

Βαλβίδες εισροής

Οι βαλβίδες παροχής θα βοηθήσουν για πάντα στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης καθαρού αέρα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο τύπους σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • εγκαθίστανται στον τοίχο (τοίχος).
 • εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα (παράθυρο).

Οι βαλβίδες τοίχου έχουν τη μορφή σωλήνα. Τοποθετούνται στον τοίχο, συνδέοντας τον χώρο με το δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρου είναι προκαθορισμένες κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.

Οι βαλβίδες παραθύρου δεν μπορούν να εγκατασταθούν μόνοι τους, μόνο οι ειδικοί κάνουν αυτό το έργο. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο με το χέρι. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού τοίχων είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο στη βαλβίδα παραθύρου.

Οι βαλβίδες παροχής παρέχουν σταθερή και ομοιόμορφη ροή αέρα. Ορισμένα όργανα περιέχουν φίλτρο και στοιχείο θέρμανσης. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν το θόρυβο από το δρόμο.

Κουκούλες κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αερισμού στην κουζίνα. Ο κουκούλα είναι πλέον αξεσουάρ μόδας. Ανακουφίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας από την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, το αέριο και τους λιπαρούς ατμούς.

Σήμερα, ο απορροφητήρας λειτουργεί όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικές λειτουργίες

 1. Ενεργός. Συνδέονται με τον γενικό άξονα αερισμού εξαερισμού ή μεταφέρονται απευθείας στο δρόμο.
 2. Παθητική. Εκτελέστε τη λειτουργία φίλτρου. Απορροφήστε αέρα από την κουζίνα, καθαρίστε την από ακαθαρσίες και αφήστε την πίσω. Μην συνδέετε με τον εξαερισμό.

Οι κουκούλες ποικίλουν στην ισχύ. Εάν ο όγκος της κουζίνας είναι μεγάλος, τα τρόφιμα ετοιμάζονται συχνά και πολλά, πρέπει να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Ο συλλέκτης λειτουργεί από τροφοδοτικό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας την ώση.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αριθμός και η ισχύς των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες του για ανταλλαγή αέρα. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις οπές των αγωγών εξαγωγής, στα παράθυρα ή στους τοίχους με την έξοδο προς το δρόμο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας, με χαμηλή, μεσαία και υψηλή ισχύ. Για τη λειτουργία συσκευών είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να μην κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ορισμένοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που ενεργοποιούν την κίνηση των λεπίδων την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να αντιδράσουν στην αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κόστος των οπαδών δεν είναι πολύ υψηλό. Το σχήμα και το μέγεθος επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πού σχεδιάζεται η εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον τοίχο είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να γροθιά μια τρύπα κάτω από το μέγεθος. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, χρειάζεστε βοήθεια από τους κατασκευαστές.

Εξαερώστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σε μερικά σπίτια και κτίρια γραφείων υπάρχουν μικρά τυφλά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Στην κανονική φυσική ανταλλαγή αέρα σε τέτοιες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία. Εάν οι άνθρωποι ζουν ή εργάζονται στο δωμάτιο, τα έγγραφα χαρτιού ή τα ρούχα αποθηκεύονται, είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός.

Απλές επιλογές για την ανταλλαγή αέρα σε απομακρυσμένο δωμάτιο:

 1. Διαχωρισμένο σύστημα με παροχή αέρα από το δρόμο. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο από την παρουσία μιας βαλβίδας σωλήνα τροφοδοσίας. Η πιο βολική, αλλά και η πιο ακριβή παραλλαγή του εξαερισμού ενός κωφού.
 2. Ανεμιστήρας παροχής αέρα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή από ένα δωμάτιο δίπλα σε κωφόρο.

Για την ανταλλαγή αέρα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη υποδοχής κάτω από την εσωτερική πόρτα. Το μικρότερο κενό είναι 1-1,5 εκ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαγωγής στην εσωτερική πόρτα από κάτω. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Για να μην χαλάσει ο σχεδιασμός, το χρώμα της μάσκας επιλέγεται ξεχωριστά.

Εξαερώστε το δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

Πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και πρακτικά. Δεν χάνουν τον θόρυβο από το δρόμο, το χειμώνα προστατεύουν αξιόπιστα τον εαυτό τους από το κρύο. Υπάρχει όμως και ένα σαφές μείον. Παρεμβαίνουν στην φυσική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

Τα πλαστικά παράθυρα είναι πρακτικά και δημοφιλή, αλλά παρεμποδίζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα

Η ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο με πλαστικό παράθυρο είναι οι βαλβίδες τροφοδοσίας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε συσκευές τοίχου: μπορούν να εγκαταστήσουν φίλτρα, να κάνουν τον αέρα ζεστό ή δροσερό.

Εάν ο φυσικός εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να συνδέσετε το δωμάτιο με άλλα δωμάτια - μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες ή στις γρίλιες.

Βεβαιωθείτε ότι η κανονική λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να είναι ανεξάρτητα. Η παραλαβή του εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, στο διαμέρισμα εγκαθίστανται κλιματιστικά με εισροή αέρα, απορροφητήρες κουζίνας, ανεμιστήρες και βαλβίδες.

Ο γενικός άξονας αερισμού εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του. Απαγορεύεται να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό πρέπει να καλέσετε ειδικούς.

Βελτίωση του εξαερισμού στο διαμέρισμα: έλεγχος, καθαρισμός, πρόσθετη ανταλλαγή αέρα

Στο σπίτι όλη την ώρα βουλωμένη, τα παράθυρα γίνονται θολό, το πιάτο της κουζίνας και η μυρωδιά του αποσμητικού τουαλέτας στέκονται στα δωμάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο μπάνιο, σε ένα λουτρό με κακή εξοπλισμό, αναπνέοντας με τα βράγχια, και ανοίγοντας την πόρτα - πάνω από το δωμάτιο σαν ένα κύμα ατμού θα. Παραίτησα; Θα πάει να στημόνι έπιπλα, exfoliate ταπετσαρία, βιβλία μούχλα, και εκεί και με το slosher στους τοίχους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Και όλα χτυπάει στην υγεία. Ο λόγος είναι σαφής: ανεπαρκής αερισμός στο διαμέρισμα. Έχετε κάτι να διορθώσετε με τα χέρια σας, ή πρέπει να βρείτε χρήματα για να πληρώσετε τους δασκάλους;

Ναι, τα περισσότερα μπορούν να γίνουν στο διαμέρισμα με εξαίρετο εξαερισμό. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες για αυτό. Αρκετές βασικές γνώσεις των κατασκευαστικών εργασιών και η ικανότητα χειρισμού ενός απλού καθημερινού εργαλείου.

Εξετάστε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον εξαερισμό σε ένα σαλόνι, με βάση την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της εργασίας και του κόστους. Πρώτα να δείξουμε τι και πώς να κάνετε, αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, ο οποίος εξακολουθεί να υπάρχει. Και στη συνέχεια να σας πω πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό όπου δεν είναι ακόμα - σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα γκαράζ, στη χώρα.

Για αναφορά: ο αερισμός των χώρων διαβίωσης σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής θεωρείται επαρκής εάν παρέχονται τουλάχιστον δύο ανταλλαγές αέρα ανά ώρα σε κάθε δωμάτιο. Εάν υπάρχει ένα σχέδιο στο κρύο εποχή του έτους, όταν επαρκής ροή της θερμότητας από το σύστημα θέρμανσης στην θερμοκρασία του δωματίου πέσει κάτω από τα υγειονομικά πρότυπα (18 μοίρες), ή σημαντικά εκτός της ροής της σκόνης και των οσμών - αερισμού περιττή.

Το πρώτο στάδιο: επαλήθευση

Πριν να σκεφτείτε και να μαντέψετε πώς να κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δράση ενεργεί όπως πρέπει, αλλά για κάποιο λόγο δεν αντιμετωπίζει. Και έπειτα καταλάβετε τι της λείπει για κανονική εργασία.

Κατ 'αρχάς, φέρουμε στην υπάρχουσα ζώνη εξαερισμού ταινία χαρτιού μήκους 15-20 cm και πλάτους 2-3 cm σε απόσταση 5-7 cm από την τρύπα. Το άκρο της λωρίδας θα πρέπει, αν ο εξαερισμός είναι σε καλή κατάσταση, να αγγίξει ή να κοπεί μέσω της οπής αερισμού.

Προειδοποίηση 1: Μην ελέγχετε τον εξαερισμό με φλόγα ή κερί. Ένα εύφλεκτο αέριο μπορεί να υπάρχει στον αγωγό εξαερισμού. Τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες (μια έκρηξη που πραγματοποιείται από ένα κομμάτι τοίχου από γείτονες, για παράδειγμα) δεν μπορεί να κάνει.

Εκτός από την σήψη σε στρώματα ανεμπόδιστου αέρα, πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις μόλυνσης από τον αέρα του αερισμού από την παραδοσιακή χημική παραγωγή στο σπίτι. Αυτό αφορούσε τοξικομανείς, ερασιτέχνες-πυροτεχνήματα και άλλα ανεύθυνα θέματα.

Υποθέστε ότι το χαρτί είτε δεν αποκλίνει, είτε αποκλίνει ασθενώς. Συνεπώς, εξακολουθούμε να έχουμε ανεπαρκή εξαερισμό.

Τώρα ελέγξτε αν οι αεραγωγοί είναι σε καλή κατάσταση ή η εισροή έχει επιδεινωθεί. Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά και ελέγξτε ξανά με ένα κομμάτι χαρτί. Αρνήθηκε, έστω και σφιχτό, στο άνοιγμα - καθαρά κινήματα, πρέπει να κοιτάξετε περισσότερο. Το ρεύμα του αέρα στον εξαερισμό δεν αυξάνεται - υπάρχει ένα φράγμα κάπου, και οι οπές πρέπει να καθαριστούν.

Βίντεο: ανεξάρτητος έλεγχος των αξόνων εξαερισμού

Το δεύτερο στάδιο: καθαρισμός

Ελέγουμε κάθε πρίζα ξεχωριστά. Υπάρχει μια διαφορά στην απόρριψη ενός χαρτιού - μπλοκαρίσματος στα κιβώτια μέσα στο δωμάτιο. Αυτή δεν είναι η χειρότερη περίπτωση: φύτευση china DAB σε ένα λεπτό, εύκαμπτο συρματόσχοινο (καλύτερα) ή σύρμα αλουμινίου (σε ακραίες περιπτώσεις), και Σούρα όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια. Τα υπολείμματα των απορριμμάτων εξάγονται με ηλεκτρική σκούπα με μακρύ σωλήνα - ένα κομμάτι σωλήνα βινυλίου για άρδευση είναι κατάλληλο. Είναι αρκετά άκαμπτο και ταυτόχρονα ευέλικτο.

Δεν βοήθησε; Βρήκατε κάποια συντρίμμια; Ως εκ τούτου, το κύριο ventshod είναι ακόμα σφυρήλατο. Καθαρίζουμε το ίδιο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα. Πιθανότατα, χρειάζεστε ένα μπαρ, ξύλινο ή μέταλλο ή ένα κομμάτι ράβδου fiberglass, το οποίο χρησιμοποιούν καλώδια, με ένα γάντζο.

Προειδοποίηση 2: Κατά τον καθαρισμό των κύριων αεραγωγών πρέπει να προσέχετε! Μπορεί να υπάρχει μια φωλιά σφήκες ή μια συστάδα άλλων επικίνδυνων πλάσματα.

πρότυπο σύστημα εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

Εάν ζείτε σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ο καθαρισμός του εξαερισμού είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σπιτιού ή της οργάνωσης που είναι επιφορτισμένη με τη λειτουργία των κτιρίων και δεν μπορείτε να πάτε στην κύρια πίστα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υποβάλετε μια αξίωση και να δώσετε μια αίτηση.

Το τρίτο στάδιο: παρέχουμε κυκλοφορία

Ας πούμε ότι υπάρχει μια φυσική κουκούλα. Πριν να αναλάβουμε την πολύ περίπλοκη δουλειά για να εξασφαλίσουμε τη ροή, θα ελέγξουμε, αλλά η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο έχει επιδεινωθεί; Και θα το βελτιώσουμε, εάν χρειαστεί.

Ο έλεγχος του εξαερισμού στο διαμέρισμα για σωστή κυκλοφορία πραγματοποιείται με το ίδιο αμετάβλητο παλιό χαρτί στο άνοιγμα, αλλά οι πόρτες και τα παράθυρα εισόδου παραμένουν κλειστά. Αλλά όλες οι πόρτες ανάμεσα στα δωμάτια ανοίγουν. Το έγγραφο έφτασε στον κανόνα; Είναι θέμα κυκλοφορίας.

Καλύτερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων μπορεί να γίνει, χωρίς διάτρηση των τοίχων και χωρίς εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας (βλ. Παρακάτω). Για να γίνει αυτό, αρκεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ του πυθμένα της πόρτας και του δαπέδου 3-4 cm.

Αν δεν σας αρέσει, στο κάτω μέρος της πόρτας μπορείτε να τρυπήσετε 2-3 σειρές τρυπών με διάμετρο 8-15 mm και να τις επικαλύψετε και στις δύο πλευρές των διακοσμητικών μαξιλαριών με ένα συχνό πλέγμα. Το πλέγμα θα παραμορφώσει τους ήχους. Στο υπνοδωμάτιο των γονιών, στο μπάνιο και στην τουαλέτα, είναι καλύτερο να τρυπώνετε οπές με κλίση από το εξωτερικό προς το εσωτερικό. Εάν ένας αγαπημένος σε μια παροδική ηλικία θέλει να κοιτάξει, αφήστε τον να κοιτάξει στο πάτωμα.

Πώς να τακτοποιήσετε τέτοια προϊόντα - ένα θέμα γεύσης, αλλά το πλέγμα πρέπει να τεθεί από χάλυβα, melkoyacheisty, ανοξείδωτο. Είναι δυνατή σε 2-4 στρώματα με ένα διάστημα 2-3 mm. Αυτό θα δώσει ακόμα καλύτερη ηχομόνωση.

Τέταρτο στάδιο: δημιουργήστε μια ροή αέρα

Ένα φυσικό σύστημα ροής αέρα σε καθιστικούς χώρους - παράθυρα, σχισμές και σχισμές στις πόρτες και τα παράθυρα. Αλλά για το χειμώνα, για χάρη της θερμότητας, προσπαθήστε να κλείσετε και τα παράθυρα παραμένουν κλειστά. Οι σύγχρονες πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά τόσο σφιχτά ώστε σε ένα τέτοιο διαμέρισμα μπορείτε να πετάξετε στο διάστημα. Ως εκ τούτου, η εισροή αέρα στην κρύα εποχή είναι απαραίτητη για την παροχή πρόσθετων μέτρων.

Παλιά παράθυρα

Εάν έχετε τα παράθυρα του παλαιού τύπου, σε ξύλινα κουφώματα, μην τα κολλάτε για το χειμώνα. Ζεστάνετε τις λωρίδες του αφρώδους καουτσούκ σε κολλώδη βάση, είναι ειδικά για αυτό που είναι στην πώληση. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι το αφρώδες ελαστικό είναι αρκετά χαλαρό, αναπνεύσιμο.

Περιμένετε, γιατί το χειμώνα; Πρέπει να σφίξετε πιο σφιχτά! Πιο πυκνά, αλλά με το μυαλό και τη γνώση της φυσικής. Ο άνεμος ή η διαφορά στη θερμοκρασία ωθεί τον αέρα μέσα από τον αφρό στο σπίτι. Στους μικρούς, ελικοειδείς πόρους, υπάρχει ένα λεγόμενο. γκάζι. Απλά, ο αέρας θερμαίνεται από την ίδια την τριβή για τον εαυτό της. Και ο τρομακτικός άνεμος που κουβαλούσε το σπίτι, τώρα μπορεί να το θερμαίνει. Όσο ισχυρότερη είναι η οργή, τόσο ισχυρότερο είναι το αποτέλεσμα του τσοκ.

Νωρίτερα, όταν δεν υπήρχε καουτσούκ από αφρώδες υλικό, για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν κυλίνδρους από βαμβάκι μεταξύ των πλαισίων. Μπορούν ακόμη και να θέσει τα μικρά στοιχεία :. Snegovichkov, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τον Άγιο Βασίλη και το Snow Maiden, κλπ Μερικοί τεχνίτες δημιουργούν τέτοιες συνθέσεις που περαστικούς στάσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά από τα παράθυρά τους.

Διπλά τζάμια

Τα σύγχρονα παράθυρα PVC δεν πρέπει να είναι ειδικά μονωμένα, κλείνουν ήδη πολύ στενά. Στα περισσότερα μοντέλα, εκτός από τα πολύ φτηνά, από τα οποία ακόμη και οι υπεράκτιες κινέζικες αγκαλιάζουν, παρέχεται αντί για παράθυρο μια προμήθεια ρυθμιζόμενων θυρίδων (δείτε την εικόνα στα δεξιά). Η τοποθέτηση ενός τέτοιου χάσματος στην κορυφή είναι φυσικά σωστή. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε κρύο καιρό, ο αέρας από τη σχισμή κατεβαίνει, αναμιγνύεται με ζεστό αέρα από την μπαταρία και η θερμοκρασία στο δωμάτιο ισοπεδώνεται.

Τα παράθυρα από PVC με την εισροή είναι σχεδιασμένα για κοινή χρήση με μοντέρνα θερμαντικά σώματα από αλουμίνιο. Όταν εργάζονται σε ένα ζευγάρι μερικές πρόσθετες ροές αέρα σε σαλόνια, πιθανότατα, δεν θα είναι απαραίτητο.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Σε δημόσια κτίρια, όπου πολλοί άνθρωποι πλήττουν (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) και σε κουζίνες (βλέπε σχήμα 1), όπου απελευθερώνεται πολλή θερμότητα από την κουζίνα, και όλα τα είδη εξάτμισης από τα προϊόντα και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, η ροή του αέρα από τα παράθυρα μπορεί να μην είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου.

Οι βαλβίδες παροχής είναι δύο τύπων: ευθεία άκαμπτη και γωνιακή με εύκαμπτο αγωγό (βλέπε σχήμα 2). Και αυτά και άλλα - με ρυθμιζόμενα παντζούρια (θέασεις). Μία άμεση βαλβίδα μπορεί επιπλέον να είναι εφοδιασμένη με ένα θερμαντήρα αέρα ή λαβύρινθο, στο οποίο ενεργεί το ίδιο φαινόμενο στραγγαλισμού.

Βαλβίδες γωνίας συνήθως φθηνότερα, δεν είναι εντυπωσιακά στο δωμάτιο - τοποθετούνται πάνω από τις μπαταρίες και λειτουργούν σαν σχισμές στα παράθυρα από PVC. Ο εύκαμπτος αγωγός αέρα μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο με μια κλίση προς τα κάτω, η οποία θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και θα μειώσει δραστικά την είσοδο σκόνης στο δωμάτιο. Η μάσκα εισαγωγής μιας τέτοιας βαλβίδας είναι ελάχιστα ορατή στον εξωτερικό τοίχο.

Ευθείες βαλβίδες Θα είναι απαραίτητο, αν σε ένα δωμάτιο άνθρωποι συμβαίνουν, μια ρέγκα σε ένα βαρέλι. Εκτός από τη μικρότερη αντίσταση στην εισροή, ενσωματώνουν εύκολα τον θερμαντήρα αέρα, το φίλτρο, τον υγραντήρα. Αλλά έχουν, εκτός από την τιμή, ένα άλλο μειονέκτημα: το εξωτερικό μέρος μιας τέτοιας βαλβίδας, η πρόσληψη αέρα είναι ένα αρκετά περίπλοκο και αξιοπρόσεχτο σχέδιο. Μπορεί να χαλάσει τον εξωτερικό σχεδιασμό του κτιρίου και να γίνει αντικείμενο βανδαλισμού.

Βίντεο: επιλογή βαλβίδας εισόδου

Το πέμπτο στάδιο: μια πρόσθετη κουκούλα

Εάν η αύξηση της εισροής δεν ήταν αρκετή για να ανανεώσει τον αέρα, τότε χρειάζεται επιπλέον αερισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα. Η αρχή της συσκευής είναι απλή: είτε οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες άντλησης ("τράβηγμα") στις οπές εξαερισμού είτε ο ανεμιστήρας με τη μορφή τμήματος του αεραγωγού.

Η συσκευή αυτού του εξαερισμού για χώρους διαφορετικών σκοπών έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες:

  • Ο εξαερισμός στην κουζίνα θα πρέπει να σφίξει τον αέρα μέσω του κουδουνιού πάνω από τη σόμπα. Διαφορετικά, από το παιδί δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Πολλές οσμές κουζίνας εξαπλώνονται γρήγορα με διάχυση, οπότε η καμπάνα ("εξάτμιση") θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένη με εξουδετερωτές οσμών. Αξιόπιστη, ανθεκτική και απολύτως όχι επικίνδυνη για την υγεία, αλλά ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται από εξουδετερώσεις, υπεριώδη, με ειδικούς λαμπτήρες. Υπεριώδης από αυτές είναι αρκετές φορές λιγότερο από ό, τι από τον ήλιο στην παραλία το καλοκαίρι στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη. Με τα χημικά εξουδετερωτικά πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί: ακόμη και στα προϊόντα των γνωστών ευρωπαίων κατασκευαστών μερικές φορές απαντώνται καρκινογόνοι παράγοντες.
  • Ο εξαερισμός στην τουαλέτα και στο μπάνιο, για την εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να ενεργοποιείται ταυτόχρονα με το λαμπτήρα. Με την συχνή ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, ο εφημέριος λαμπτήρας καίει γρήγορα, αλλά στην τουαλέτα δεν χρειάζεται, ακόμη και επιβλαβής. Είναι καλύτερα να έχετε λαμπτήρα πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος. Τώρα δεν αμφισβητείται ότι οι άνιση, «τραχύ» οικονόμοι φάσμα αναστέλλει περισταλτική δράση του εντέρου, αλλά πολύ απαλό ζεστό φως με λεία φάσματος, αντίθετα, ενεργοποιεί. Συμπεριλάβετε τον ίδιο λαμπτήρα στην τουαλέτα και το μπάνιο σπάνια και για λίγο. Ωστόσο, εξαρτάται από το ποιος.
 • Εάν ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο γίνεται με τη μορφή ενός κοινού πλαισίου με το ένα από το κύριο venthod (όπως γίνεται σε διαμερίσματα τις περισσότερες φορές), στη συνέχεια, με τους οπαδούς να μην οδήγησε εν γνώσει του αέρα εδώ και εκεί, θα πρέπει να είναι με-κροτίδες βαλβίδες. Η βαλβίδα clapboard είναι ελαφριά και περιστρέφεται ελεύθερα στον κατακόρυφο άξονα για ένα πτερύγιο 75-80 βαθμών. Κάθε τεχνίτης μπορεί να το κάνει μόνος του. Όταν φυσάει από το κουτί στο εσωτερικό του δωματίου, κλείνει το clapboard. Και το χειμώνα, δεν θα αφήσει τον κρύο αέρα μέσω του κύριου αγωγού αερισμού να απολαύσει τα δωμάτια όπου οι άνθρωποι γδύνονται.
 • Ο εξαερισμός στο μπάνιο, όπου ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία, απαιτεί μια ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή του ανεμιστήρα.

Βίντεο: αερισμός στην κουζίνα και ανεμιστήρα εξαγωγής

Επιλογή ανεμιστήρα για εξάτμιση

Τέλεια από κάθε άποψη, εκτός από μία (κάτω) - τον παλιό βιομηχανικό ανεμιστήρα VN-2 της Σοβιετικής Ένωσης. Σε μέγεθος, πηγαίνει απλά στην κουκούλα διαμερισμάτων. Η ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει λίγο - 22 watt, και ο αέρας οδηγεί καλά: 2,5 κυβικά μέτρα. μ. ανά ώρα. "Unbreakable", για δεκαετίες που εργάζονται στις πιο τερατώδεις συνθήκες: στη μεταλλουργία και τα χυτήρια.

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα του "Vėnky": λίγο θόρυβο. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι πιο θορυβώδες από το θόρυβο: ήσυχο, με ένα μαλακό φάσμα, γιατί η υγεία δεν είναι ευαίσθητη. Όμως, δεν θα συμφωνήσουν όλοι να ακούσουν στις "υπηρεσίες" μια σκουριά πάνω τους. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε έναν σύγχρονο ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου.

Οι "πραγματικοί" σιωπηλοί ανεμιστήρες είναι ανεμιστήρες χαμηλής ταχύτητας με λεπίδες σαν σπαθιά. Άλλα τεχνάσματα αεροδυναμικής των καταναλωτών με τη συσσώρευση σκόνης στις λεπίδες αρχίζουν να κάνουν πιο θόρυβο βιομηχανικά. Και όλοι οι σιωπηλοί οπαδοί καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο.

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα, δώστε προσοχή στο υλικό της θήκης, εάν είναι πλαστικό. Τα περιβλήματα από ακρυλικό και ABS (πολυισοπροπυλένιο) είναι αξιόπιστα. Τα περιβλήματα PVC άλλων πλαστικών γενικής χρήσης δεν μπορούν να αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είναι δυνατή η επισκευή ανεμιστήρα με στρεβλωμένη θήκη.

Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο πρέπει να αγοραστεί σε σχεδιασμό με προστασία από την υγρασία (ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι κατάλληλος για εξωτερική εγκατάσταση).

Βίντεο: ανεμιστήρας στο μπάνιο

Εισροή αέρα σε χώρους γραφείων

Οι κουζίνες, τα ντουλάπια, οι ντουλάπες, η τουαλέτα και το μπάνιο συχνά δεν έρχονται σε επαφή με τους εξωτερικούς τοίχους. Επομένως, παρέχεται εξαερισμός σε αυτά μέσω της πόρτας, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε τον αέρα, ο αέρας δεν πρέπει να λαμβάνονται από την κουζίνα και είναι υποχρεωτικός από κάτω. Θυμηθείτε - στο εσωτερικό του κελύφους δεν υπάρχει σημαντική διαφορά θερμοκρασίας, και όταν παίρνετε ένα φράχτη από την οροφή, ο αέρας θα πάει από την κορυφή στην κορυφή και όπου είναι περισσότερο απαραίτητος, θα σταματήσει.

Κεντρικό σύστημα διαχωρισμού αέρα

Η αρχοντικά και ρετιρέ ασφαλίζεται ιδιοκτήτη σπιτιού είναι άνετο, διακριτικό και οικονομικό εξαναγκασμένο αερισμό κλιματισμού (διάσπαση του συστήματος). Αυτό, με τη σειρά των τμημάτων, κουτιά: κοινή εισαγωγής αέρα, ένα φίλτρο, ένα ανεμιστήρα, ένα ψυγείο / θέρμανσης κλιματιστικό διπλό αέρα, έναν υγραντήρα / αφυγραντήρα, κύριο αγωγό, ηλεκτρικές συνδέσεις, με ανοίγματα οροφής αποσβεστήρα στα δωμάτια.

Τοποθέτησε ένα τέτοιο σύστημα στην περιοχή της οροφής (στη σοφίτα ή ανάμεσα στην διακοσμητική οροφή που έχει ανασταλεί και στο ανώτατο όριο κεφαλαίου). Πρακτικά αόρατο, δεν καταστρέφει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Αλλά ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του εξαερισμού αυτού του τύπου είναι το έργο των επαγγελματιών, οπότε η τοποθέτησή του δεν θα είναι δαπανηρή. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ο εξαερισμός αυτός απαιτεί φροντίδα, ως εκ τούτου διατάσσεται συνήθως σε εξειδικευμένες εταιρείες με υπηρεσίες συνδρομητών.

τυπικό σχέδιο οικοδόμησης ενός διαχωρισμένου συστήματος

Κατοικίες και βοηθητικά δωμάτια

Στο υπόστεγο, το κελάρι, το γκαράζ, ο εξαερισμός είναι επίσης απαραίτητος. Λιγότερο θα επιδεινωθεί και θα αποθηκευτεί το φαγητό περισσότερο, δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ο εξαερισμός στα κτίρια είναι αρκετά πιθανό να οργανωθεί ανεξάρτητα για οποιονδήποτε οικιακό πλοίαρχο.

Ο φυσικός αερισμός με το χέρι για χώρους αυτού του είδους γίνεται όπως περιγράφεται παραπάνω: η εισροή γίνεται μέσω σχισμών ή τρυπών με ή χωρίς ρύθμιση. εξάτμιση - από κάτω από το ανώτατο όριο. Αλλά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κύριος ventshod, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια καμινάδα.

Σύμφωνα με το SNiP (Κανόνες και κανόνες κατασκευής), ο αερισμός των μη οικιστικών χώρων, όπου υπάρχουν τρόφιμα και καύσιμα, θα πρέπει επίσης να παρέχει τουλάχιστον 2 ανταλλαγές αέρα ανά ώρα. Αντί να υπολογίσουμε έναν σωλήνα, ο οποίος είναι πολύ περίπλοκος, μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν απλό κανόνα: διάμετρο σωλήνα 130 mm ανά 10 κυβικά μέτρα. m του όγκου του δωματίου. Εάν περισσότερα - δεν βλάπτει.

Ο αγωγός πρέπει να λαμβάνεται αμιαντοτσιμέντο ή μέταλλο. Το πλαστικό δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ και να απλωθεί από τούβλα ή κοίλα μπλοκ ενοχλητικά, εκτός από το ότι τα έχετε από το εργοτάξιο και δεν έχουν πουθενά να βάλουν.

Ο σωλήνας, για την ίδια SNP, πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 1,5 m πάνω από το υψηλότερο σημείο ή πεντ επιπέδου της στέγης και όχι λιγότερο από 60 cm πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής ή αέτωμα του ισχίου. Ο σωλήνας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ένα μύκητα, κωνικό, ημισφαιρικό ή τύπου εκτοξευτήρα. Η επίπεδη "nahlobuchka" δεν είναι κατάλληλη για αεροδυναμική.

Για να γίνει η κορυφή του σωλήνα καμπυλωμένη κάτω, "χήνα", όπως, για παράδειγμα, σωλήνες εξαγωγής των γεννητριών ντίζελ, είναι αδύνατο. Χωρίς μια ισχυρή εμφύσηση στον σωλήνα, η ακίδα μπορεί να λειτουργήσει ως άδειο σιφόνι, σχηματίζεται ένα πώμα αέρα και ο αερισμός σταματά.

Σωστή κυκλοφορία σε κάθε δωμάτιο

Η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για την υγεία των ανθρώπων που διαμένουν συνεχώς στο δωμάτιο. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η ποιοτική κυκλοφορία των αέριων μαζών βοηθά στην πρόληψη της μυκητιακής ανάπτυξης και της συσσώρευσης αλλεργιογόνων. Η βέλτιστη κυκλοφορία αέρα είναι 30 m3 ανά ώρα ανά άτομο.

Η κυκλοφορία του εσωτερικού αέρα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για την υγεία των ανθρώπων στο δωμάτιο

Μετακίνηση ροής αέρα με φυσικό εξαερισμό

Το φυσικό σύστημα αερισμού δεν απαιτεί μηχανική διέγερση, η εργασία του βασίζεται στη διαφορά μεταξύ της στάθμης πίεσης των αέριων μαζών μέσα και έξω από το δωμάτιο. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ του καθεστώτος θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου, τόσο πιο εντατική είναι η ανταλλαγή των αέριων μαζών. Η μεταφορά γίνεται σύμφωνα με αυτό το σχέδιο: ο θερμός αέρας κατευθύνεται προς τα πάνω και ο κρύος αέρας κατευθύνεται προς τα κάτω.

Η εισαγωγή καθαρών αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω των παραθύρων και οι ήδη χρησιμοποιημένοι αγωγοί αέρα διαμέσου των ανοιγμάτων που δημιουργούνται ειδικά στον εξαερισμό. Εάν στο σύστημα εξαερισμού όλα οργανώνονται σύμφωνα με τους κανόνες, αυτό εγγυάται μια πρακτική αόρατη κυκλοφορία των μαζών του αέρα και ένα απαλό μικροκλίμα.

Μετακίνηση των ροών του αέρα με φυσικό αερισμό στην κουζίνα

Σε σπίτια με μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων, όλοι οι αγωγοί από τα μπάνια και τις κουζίνες συνδέονται με έναν κοινό άξονα κάθετου τύπου. Όσο υψηλότερο είναι το ύψος του, τόσο καλύτερα θα είναι η ώθηση.

Ο έλεγχος της ποιότητας αυτού του τύπου εξαερισμού γίνεται με ένα απλό κομμάτι χαρτιού, αρκεί να το φέρετε στη σχάρα. Αν, ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, το χαρτί είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο, το σύστημα εξαερισμού ανταποκρίνεται ποιοτικά στα καθήκοντά του.

Για να δημιουργήσετε μια καλή κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στη διαδικασία παραγωγής τροφίμων, πρέπει να κλείσετε το παράθυρο στην κουζίνα και να το ανοίξετε στο δωμάτιο που βρίσκεται πιο μακριά από την κουζίνα.

Με αυτόν τον τρόπο διεξάγεται ένα φυσικό βύθισμα, το οποίο διευκολύνει την αφαίρεση όλων των εξαντλημένων αέριων μαζών από το εξώτατο δωμάτιο μέσα στην οπή που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη οροφής.

Εάν ανοίξετε το παράθυρο αμέσως στην κουζίνα, το βύθισμα θα πάει στην είσοδο, αγνοώντας την κουκούλα με μια κοιλότητα. Αυτός ο παράγοντας εξηγεί το γεγονός ότι στις εισόδους υπάρχουν συχνά διαφορετικές μυρωδιές τροφίμων.

Κυκλοφορία ροών αέρα με φυσικό εξαερισμό σε σαλόνια

Στα δωμάτια όπου πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση παράθυρων επαρκούς ποιότητας διπλού υαλοπίνακα, τα οποία εξαλείφουν τελείως τις διάφορες επιπτώσεις από το δρόμο, είναι δυνατό να διασφαλιστεί η εισροή αέριων μαζών μόνο με το άνοιγμα των παραθύρων. Αλλά τέτοιες ενέργειες είναι αδύνατες κατά την ψυχρή περίοδο, καθώς το δωμάτιο αρχίζει αμέσως να κρυώσει.

Σε χώρους όπου εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα, είναι δυνατό να διασφαλιστεί η εισροή αέριων μαζών μόνο με το άνοιγμά τους. Ωστόσο, αυτό είναι προβληματικό κατά τη χειμερινή περίοδο

Το καθεστώς θερμοκρασίας των αέριων μαζών, οι οποίες κινούνται μέσω της βαλβίδας, αλλάζει προς την κατεύθυνση της αύξησης κατά 20 μοίρες. Η προσαρμογή της ποσότητας των μαζών αέρα προσάγεται με τη βοήθεια ειδικών σχεδίων κουρτινών.

Η εγκατάσταση τέτοιων βαλβίδων εξαλείφει την ανάγκη να ανοίγουν συνεχώς το παράθυρο και να τρέχουν κρύο στο δωμάτιο, καθαρό μάζες αέρα θα γεμίσουν ήρεμα το δωμάτιο μέσω αυτού του εξοπλισμού.

Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι για να εξασφαλιστεί η ποιοτική κυκλοφορία των ροών του αέρα κάτω από την πόρτα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κενό. Αν δεν υπάρχει και η πόρτα κλείνει αρκετά σφιχτά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια τρύπα απευθείας στο φύλλο πόρτας.

Με την επαγγελματική εφαρμογή αυτών των ενεργειών, η εμφάνιση της πόρτας δεν θα επιδεινωθεί, αλλά οι ήδη εξαντλημένες μάζες αέρα θα μπορούν να εγκαταλείψουν το δωμάτιο χωρίς εμπόδια.

Κυκλοφορία αέρα κατά τον εξαναγκασμένο εξαερισμό

Ο φυσικός τύπος αερισμού είναι αρκετά αποτελεσματικός σε εκείνες τις περιόδους, όταν υπάρχει σημαντική διαφορά στις συνθήκες θερμοκρασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Την ίδια εποχή του χρόνου, αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι ασύμφορος. Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς εξαναγκασμένο αερισμό, η λειτουργία του οποίου εξηγείται από το γεγονός ότι εισέρχεται καθαρός αέρας στα δωμάτια, αντλείται από ανεμιστήρα.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται είτε στο παράθυρο είτε σε ειδικά διαμορφωμένη οπή στον τοίχο. Οι μάζες αέρα μπορούν να αφαιρεθούν από το δωμάτιο, η εξαγωγή είναι εγκατεστημένη, η ισχύς της εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κυκλοφορία αέριων μαζών σε σαλόνια παρουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού

Εάν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ποιοτική κυκλοφορία των ροών του αέρα στο σαλόνι, συχνά εγκαθίσταται ένα σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής μονομπλόκ.

Το σύστημα αυτό αποτελείται από στοιχεία όπως:

 • μια θερμάστρα?
 • ανεμιστήρας;
 • διάφορους τύπους φίλτρων.

Η θετική πλευρά αυτού του συστήματος είναι ότι ουσιαστικά δεν παράγει ήχο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και οι διαστάσεις του υπόκεινται σε αλλαγές.

Ο αερισμός εισόδου και εξόδου μονομπλόκ πρακτικά δεν προκαλεί θόρυβο κατά τη λειτουργία

Μετακίνηση των ροών του αέρα παρουσία του εξαναγκασμένου εξαερισμού στην κουζίνα

Ο χώρος της κουζίνας αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη ζώνη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία εξηγείται από τη διαρκή λειτουργία της πλάκας. Αν μια απλή εξαέρωση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη ροή του αέρα εξαγωγής, τότε μια ποικιλία μυρωδιών, και ιδιαίτερα η αιθάλη, εγκατασταθούν στην περιοχή της οροφής.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, είναι πολύ δημοφιλής η χρήση θολωτών, αρθρωμένων ή ενσωματωμένων απορροφητών, οι οποίες τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα. Με τη βοήθειά τους είναι δυνατή η προσαρμογή της ισχύος της εκροής αέριων μαζών. Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων τύπου κουκούλας περιέχουν δύο ολόκληρους κινητήρες και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της επιφάνειας για την εργασία.

Λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της λειτουργίας, υπάρχει μια κατανομή των κουκούλες για την κουζίνα σε δύο τύπους:

Οι πρώτοι δεν είναι σε θέση να αφαιρέσουν τις μάζες του αέρα, διενεργούν μόνο τη διήθηση των ήδη χρησιμοποιούμενων μαζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται σε πολυώροφη κατοικία και η σύνδεσή της γίνεται απευθείας στην έξοδο της κουζίνας, τότε μπορούν να δημιουργηθούν ορισμένα προβλήματα:

 • μια οπή για την έξοδο των ρευμάτων αέρα μπορεί να κλείσει - στην κατάσταση μη λειτουργίας δεν υπάρχει κίνηση ροής αέρα (τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν μόνο εάν ο εκσκαφέας εκτελεί περιοδικά αυτομεταφορά).
 • Με την παρουσία μιας ισχυρής κουκούλας, το κοινό κανάλι εξαερισμού, ως αποτέλεσμα της παρουσίας ενός μικρού τμήματος, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απόσυρση των ρευμάτων αέρα.
 • Δεν αποκλείεται ότι υπάρχουν προβλήματα με το νόμο, λόγω της ύπαρξης ορισμένων περιφερειακών κανονιστικών πράξεων. Η καπνοδόχος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τη λειτουργία της συλλογής χρησιμοποιημένων αέριων μαζών που έχουν ανέλθει στην οροφή.
 • υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι όλες οι γεύσεις μέσα από τα ανοίγματα στον εξαερισμό θα διεισδύσουν στους γείτονες.

Εάν υπάρχει μόνο ένας αγωγός αέρα στην κουζίνα, τότε για τον εξοπλισμό τύπου ροής θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν άλλο αγωγό αέρα, ο ιδανικός χώρος θα είναι μια εσοχή στον τοίχο ή στην οροφή.

Κυκλοφορία αέρα παρουσία αναγκαστικού εξαερισμού στο μπάνιο

Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος απευθείας στο άνοιγμα. Πριν από την εγκατάσταση των οργάνων, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ποικιλίες τους:

 1. Εξοπλισμός που αρχίζει να λειτουργεί παράλληλα με ηλεκτρική ενέργεια. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτών των συσκευών μπορεί να προσδιοριστεί η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητάς τους, αλλά το κύριο μειονέκτημα είναι ότι ο χρόνος λειτουργίας της συσκευής μπορεί να είναι μικρός για τον πλήρη καθαρισμό του χώρου.
 2. Συσκευές που περιέχουν ειδικό χρονόμετρο, σύμφωνα με το οποίο η αυτόματη διακοπή λειτουργίας του εξοπλισμού εκτελείται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα μετά το πέρας της χρήσης του χώρου.
 3. Αυτόνομες συσκευές που διαθέτουν ξεχωριστό διακόπτη. Μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τον προηγουμένως καθορισμένο κύκλο.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος θα δημιουργήσει ένα αυτόματο σήμα για την ενεργοποίηση της συσκευής.

Ως εκ τούτου, πρέπει να σημειωθεί ότι, αν δεν θέλετε να αισθάνεστε συνεχώς διάφορα είδη των ασθενειών και αναστάτωση οφείλεται στο γεγονός ότι η κατοικία ύψη διάφορες οσμές και αιθάλης που σχηματίζεται στην οροφή, στη συνέχεια, παρακολουθεί στενά την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.

Όσον αφορά τον τύπο του συστήματος εξαερισμού, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, καθώς εγγυάται μια ποιοτική κυκλοφορία των αέριων μαζών με τη λιγότερη κατανάλωση νεύρων.

Κυκλοφορία αέρα στον χώρο (διαμέρισμα): σχέδιο και συστάσεις

Η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα (δωμάτιο) - μια υπόσχεση της ευημερίας και της άνετης ζωής του νοικοκυριού. Η αποτελεσματική και κατάλληλα οργανωμένη ανταλλαγή αέρα εξαλείφει τον κίνδυνο εμφάνισης μύκητα, μούχλας και άλλων δυνητικά μη ασφαλών αλλεργιογόνων.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ανά άτομο πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 30 κυβικά μέτρα καθαρού οξυγόνου ανά ώρα.

Ο τύπος του συστήματος εξαερισμού (αναγκασμένος ή φυσικός) και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κίνησης του οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο.

Κυκλοφορία αέρα σε δωμάτιο με φυσικό εξαερισμό


Η φυσική κυκλοφορία του αέρα βασίζεται στη διαφορά πίεσης μεταξύ της ατμόσφαιρας μέσα στο δωμάτιο και πέραν αυτού. Η ένταση της ανταλλαγής αυξάνεται, με αύξηση της θερμοκρασιακής διαφοράς στο δωμάτιο και έξω από αυτό. Στην καρδιά αυτής της διαδικασίας υπάρχουν φυσικοί νόμοι - τα ψυχρά ρεύματα παραμένουν κάτω και τα θερμότερα συγκεντρώνονται στο πάνω μέρος του δωματίου.

Οι καθαρές μάζες περνούν από ανοιχτά παράθυρα, παράθυρα και ρωγμές. Αλλά τα χρησιμοποιούμενα διατίθενται μέσω μικρών οπών εξαερισμού. Εάν το σύστημα σχεδιάζεται και οργανωθεί σύμφωνα με τους κανόνες, τότε το σπίτι θα αποκατασταθεί με ένα απαλό και άνετο μικροκλίμα.

Φυσικός αερισμός στην κουζίνα και το μπάνιο

Για πολυκατοικίες όπου οι αγωγοί στο μπάνιο και οι κουζίνες συνδέονται με κατακόρυφο άξονα. Η ποιότητα της ώσης εξαρτάται άμεσα από το ύψος - είναι υψηλότερη εκεί όπου ο άξονας είναι μακρύτερος.

Η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού ελέγχεται με ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Εφαρμόζεται στην σχάρα, και αν είναι στερεωμένη στην σχάρα, τότε όλα λειτουργούν καλά.

Όταν το μαγείρεμα των τροφίμων για να εξασφαλιστεί αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα είναι πολύ απλή. Αρκεί να κλείσει το παράθυρο στην κουζίνα και να το ανοίξει στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο του σπιτιού. Αυτό παρέχει φυσική έλξη. Οι ατμοί και τα σωματίδια λίπους λαμβάνονται από τα δωμάτια σε μια μικρή πρίζα δίπλα στην οροφή.

Εάν ανοίξετε το παράθυρο στην κουζίνα, η κουκούλα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όλη η εξάτμιση θα βυθιστεί στην είσοδο. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι σε πολλές εισόδους υπάρχουν όλα τα είδη των μυρωδιών, το μαγείρεμα των τροφίμων.

Διάγραμμα και χαρακτηριστικά της κίνησης του αέρα στα σαλόνια

Στα σαλόνια με παράθυρα υψηλής ποιότητας με διπλά τζάμια, η ροή αέρα παρέχεται με το άνοιγμα του παραθύρου. Αλλά με την άφιξη του κρύου καιρού, αυτό είναι αρκετά προβληματικό, καθώς το δωμάτιο κρυώνει σχεδόν σε λίγα λεπτά.

Σε μια τέτοια απελπιστική κατάσταση, οι μηχανικοί ήρθαν να βοηθήσουν τους ενοικιαστές. Συνιστούσαν την τοποθέτηση σε τοίχο (κοντά στο παράθυρο) μικρών βαλβίδων που μοιάζουν με μια τρύπα με σχάρα. Ο σχεδιασμός των βαλβίδων αποτελείται από διάφορα τεμάχια. Σε ορισμένα μοντέλα, τοποθετούνται απευθείας στα πλαίσια παραθύρων.

Οι μάζες του αέρα κινούνται μέσω της βαλβίδας, η θερμοκρασία της οποίας δεν είναι μικρότερη από 20 μοίρες. Η προσαρμογή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών τυφλών, διατεταγμένων με την αρχή των περσίδων.

Μετά την εγκατάσταση της βαλβίδας, δεν χρειάζεται να ανοίγετε συνεχώς τα παράθυρα. Το καθαρό οξυγόνο γεμίζει γρήγορα το καθιστικό. Το κύριο πράγμα είναι η πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας.

Για την ανταλλαγή αέρα είναι σημαντικό να εξοπλιστεί ένα μικρό κενό κάτω από την πόρτα. Κατά την απουσία του, μπορείτε να κάνετε μερικές μικρές τρύπες ακριβώς στο φύλλο της πόρτας. Και για να διατηρήσουν την ελκυστικότητα του σχεδιασμού, οι ρωγμές διακοσμούν τακτοποιημένα.

Κυκλοφορία αέρα με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Ο φυσικός αερισμός είναι αποτελεσματικός σε μια εποχή που δημιουργείται μια σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι ασύμφορη η χρήση αυτού του τύπου εξαερισμού. Χωρίς αναγκαστική ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη. Στη βάση του - την κατεύθυνση του καθαρού οξυγόνου λόγω της έγχυσής του από τον ανεμιστήρα.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον τοίχο ή στο παράθυρο. Επιπλέον, εγκαθίσταται ένα εξολκέα για την εξαναγκασμένη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Η ισχύς επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό μόλυνσης του οξυγόνου.

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού για σαλόνια

Για την κυκλοφορία του αέρα στα σαλόνια, εγκαθίσταται ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης τύπου monoblock. Η εγκατάσταση αποτελείται από διάφορες λειτουργικές μονάδες:

Στη διαδικασία λειτουργίας, μια τέτοια εγκατάσταση είναι σχεδόν αθόρυβη και ο σχεδιασμός της μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη.

Μετακίνηση οξυγόνου σε συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού στην κουζίνα

Το 80% του μολυσμένου αέρα συγκεντρώνεται στην κουζίνα. Και όσο πιο συχνά λειτουργεί μια σόμπα ή φούρνος, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό καθαρού οξυγόνου στο δωμάτιο. Συχνά, μια τυπική οπή δεν είναι αρκετή για να αφαιρέσει ολόκληρη την ποσότητα ξένων μυρωδιών, αιθάλης και μικρών σωματιδίων λίπους. Αυτά τα προϊόντα καύσης και προετοιμασίας φαγητού εγκατασταθούν στην οροφή, γεγονός που δεν προσθέτει στην ελκυστικότητά τους, την αισθητική αξία τους.

Σήμερα, η σωστή κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα παρέχεται με ενσωματωμένα ή κρεμώμενα εκχυλίσματα. Τοποθετούνται πάνω από την πλάκα και διορθώνουν αμέσως την εκροή μολυσμένων μαζών. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν 2 ανεξάρτητοι ανεμιστήρες, οι οποίοι εγγυώνται υψηλή απόδοση ακόμη και για τις πιο απαιτητικές αθλοπαιδιές.

Οι κουκούλες κουζίνας είναι:

Οι τελευταίοι δεν εκτρέπουν τον μολυσμένο αέρα στον εξωτερικό χώρο, αλλά τον καθαρίζουν, χάρη στα φίλτρα που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του. Είναι σημαντικό να επικεντρωθεί σε μια σημαντική πτυχή - για πολυκατοικίες, η εγκατάσταση τέτοιου εξοπλισμού περιπλέκεται από αρκετά προβλήματα.

 1. Μια κλειστή τρύπα αερισμού περιπλέκει την κίνηση των μαζών.
 2. Ένα ισχυρό εκχύλισμα κατευθύνει έναν μεγάλο όγκο μολυσμένου οξυγόνου στον κύριο δίαυλο. Στην περίπτωση μιας μικρής διατομής, η απομάκρυνση μολυσμένων ρευμάτων δεν θα είναι απλά δυνατή.
 3. Οι μυρωδιές συχνά διεισδύουν σε γειτονικά διαμερίσματα μέσω ενός κοινού καναλιού.
 4. Μερικές φορές, αυτός ο συνδυασμός είναι παράνομος. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε σε περιφερειακές πράξεις, κανονισμούς και κανονισμούς.

Η καλύτερη επιλογή για μια κουζίνα με έναν ενιαίο αεραγωγό είναι να εξοπλίσει ένα επιπλέον κανάλι στην οροφή ή στον τοίχο.

Η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα θα εξασφαλίσει την απουσία ξένων οσμών και άλλων προβλημάτων με τη μορφή αιθάλης στην οροφή. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι αναγκαστικές εγκαταστάσεις. Εξασφαλίζουν την κατευθυνόμενη κυκλοφορία του οξυγόνου με ελάχιστες χρηματοοικονομικές επενδύσεις και έξοδα των νευρικών κυττάρων.