Χαρακτηριστικά των κουζινών κουζίνας χωρίς αγωγούς: πλεονεκτήματα και τεχνικές λύσεις

Η διαδικασία μαγειρέματος συνδέεται πάντοτε με άφθονα καπνό, που ανεβαίνει από την κουζίνα ή την εστία. Το πρόβλημα δεν είναι καν στην υψηλή τους θερμοκρασία - πρακτικά δεν έχει καμία επίδραση στις λεπτομέρειες του εσωτερικού της κουζίνας.

Τα ανερχόμενα ζεύγη είναι υπερκορεσμένα με λίπη και πρωτεϊνικές ενώσεις, συχνά έχουν μια ισχυρή και όχι και καθόλου ευχάριστη οσμή.

Αυτές οι ουσίες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στην οροφή και στους τοίχους, σε αντικείμενα επίπλων, οδηγώντας το δωμάτιο της κουζίνας σε μια ακαταμάχητη εμφάνιση και να γίνει, επιπλέον, μέσο για την ανάπτυξη αποικιών μικροοργανισμών.

Με λίγα λόγια, η ιδανική επιλογή θα ήταν η συλλογή και απομάκρυνση της εξάτμισης από τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό για έναν ή άλλο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αγωγό έρχονται στη διάσωση.

Όταν η κουκούλα χωρίς αγωγό γίνει η βέλτιστη λύση

Σε γενικές γραμμές, το ίδιο το όνομα της "εξάτμισης" για μοντέλα που λειτουργούν χωρίς αγωγό, είναι κάπως λανθασμένο. Αντίθετα, θα ήταν σωστό να τους ονομάζουμε "μονάδες φίλτρων ανακύκλωσης".

Ο αέρας που ανεβαίνει από την πλάκα δεν έχει τραβηχτεί, αλλά αφού περάσει από μια ορισμένη διήθηση παραμένει στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, το όνομα είναι καθιερωμένο, απλώς σημαίνει μια συσκευή για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας της κουζίνας.

Φυσικά, η αποτελεσματικότητα των κουκούλες, που αφαιρούνται απλά από την κουζίνα που ανεβαίνει από την πλάκα εξάτμισης, είναι πολύ υψηλότερη.

Ωστόσο, μια προϋπόθεση για την εγκατάσταση τους - την ύπαρξη ενός καναλιού εξόδου ή μια τρύπα στον τοίχο στο δρόμο. Αλλά με αυτά τα διάφορα προβλήματα είναι δυνατά ταυτόχρονα.

 1. Πολύ συχνά, ως μια πιθανή επιλογή, θεωρούμε ότι ο τυποποιημένος αγωγός εξαερισμού διατίθεται σε κάθε κουζίνα σε πολυώροφα κτίρια.

Αφενός - γιατί όχι, αλλά από την άλλη - πολλαπλές αποχρώσεις μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος.

 • Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, αυτά τα κανάλια πολύ συχνά ξεπερνούν τις αποθέσεις λιπαρών και λάσπης, γεγονός που μειώνει την κανονική τους διατομή και, ως εκ τούτου, την εκτιμώμενη παραγωγικότητα.

Μπορούν απλά να μην αντεπεξέλθουν στο άμεσο έργο τους - φυσικό αερισμό του αέρα, ειδικά - σε περίπτωση πρόσθετου φορτίου, ειδικά αν στην οροφή σε διαφορετικά πατώματα εγκατασταθούν εξαναγκασμένες συσκευές εξάτμισης.

 • Στην περίπτωση εγκατάστασης στην κουζίνα ενός θερμοσίφωνα ελεύθερης ψύξης αερίου, απαγορεύεται αυστηρά ακόμη και μια ελαφρά μείωση του παραθύρου εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι η έξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι η εγκατάσταση μιας ειδικής, ευρύτερης σχάρας, με ένα σωλήνα διακλάδωσης για τη σύνδεση του αγωγού από την κουκούλα και με ένα παράθυρο για κανονικό αερισμό. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια "έκπληξη" εδώ, ειδικά το χειμώνα, όταν τα παράθυρα είναι συνήθως κλειστά.

Η αναγκαστική ροή αέρα, που δημιουργείται από την κουκούλα στον αγωγό εξαερισμού, οδηγεί σε μια ορισμένη απαλλαγή στην κουζίνα. Δεδομένου ότι η ροή αέρα από το εξωτερικό μπορεί να μην είναι αρκετό, αυτό αρχίζει να ρέει από το κατώτερο τμήμα του καναλιού εξαερισμού - επίδραση ανάστροφη ώση, γεμίζοντας το διάστημα «γεύσεις» κάτω ορόφους.

 1. Η τρύπα στον εξωτερικό τοίχο, φαίνεται ότι λύνει όλα τα προβλήματα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να το κάνουν, ειδικά στους επάνω ορόφους. Επιπλέον, συχνά επιτυγχάνεται αρκετά μακριά από την πλάκα και δεν τους αρέσουν όλοι οι μεγάλοι δίαυλοι αεραγωγών, οι οποίοι ίσως δεν ταιριάζουν στη γενική έννοια του σχεδιασμού της κουζίνας.

Στις αναφερόμενες καταστάσεις, η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσετε την επιλογή σας στην κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά λειτουργίας

Το αρχικό σχέδιο αυτού του τύπου κουκούλας είναι αρκετά απλό. Electric drive με τα απαραίτητα στροφείο δύναμη-ανεμιστήρα δημιουργεί ένα κενό στο χώρο πάνω από την πλάκα, σε ορισμένα μοντέλα - περίπου πλάκα, κατευθύνοντας έτσι τη ροή του θερμαινόμενου αέρα και τις αναθυμιάσεις διαμέσου του περιβλήματος.

Εγκαθίστανται αρκετά φίλτρα, περνώντας διαδοχικά μέσω των οποίων ο αέρας λαμβάνει τον απαιτούμενο καθαρισμό και επιστρέφει ξανά στην κουζίνα. Έτσι, κατά την λειτουργία της κουκούλας, δημιουργείται αναγκαστική κυκλοφορία αέρα με συνεχή καθαρισμό.

Τι προσφέρει καθαρισμό;

 1. Ανεξάρτητα από τον τύπο της κουκούλας, η πρώτη περιέχει πάντα ένα φίλτρο απολίπανσης.

Μπορεί να είναι σε μία από τις τρεις εκδόσεις:

 • Το αλουμίνιο ή το ανοξείδωτο - είναι μια πολυστρωματική αρθρωτή δομή κηρήθρας, όταν διέρχεται διαμέσου των οποίων τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στις επιφάνειές του.

Τέτοια φίλτρα είναι καλά επειδή εξυπηρετούνται - όταν υπερβραστούν με γράσο και αιθάλη, τα πλένετε καλά με τη χρήση λιπαρών διαλυτικών απορρυπαντικών. Οι διαστάσεις των περισσότερων φίλτρων τους επιτρέπουν να καθαρίζονται σε ένα πλυντήριο πιάτων.

 • Φίλτρα από ακρυλικές ίνες.

Επίσης θεωρείται ότι είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και η διάρκεια ζωής τους, φυσικά, είναι μικρότερη. Επιδέχονται περιοδικό χειροκίνητο πλύσιμο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικά. Πιέστε μετά από αυτό δεν πρέπει να είναι - μπορείτε να καταστρέψετε τη γεωμετρική τους διαμόρφωση.

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, χαρτί, μη υφασμένα υφάσματα.

Απαιτούν τακτική αντικατάσταση - όταν η σήμανση πάνω τους καθίσταται δυσδιάκριτη από το στρώμα λίπους και βρωμιάς ή όταν εμφανίζεται μη ικανοποιητική μετάδοση αέρα.

 1. Εάν το πρώτο φίλτρο επαρκεί για την εξαγωγή της εξάτμισης προς τα έξω, τότε για τα μοντέλα χωρίς αγωγό δεν μπορούν να αποφευχθούν ειδικά φίλτρα άνθρακα.

Το καθήκον τους είναι να αφαιρέσουν τις οσμές και τον τελικό καθαρισμό του αέρα που επέστρεψε στο δωμάτιο.

Ο αριθμός των ενοτήτων αυτών μπορεί να είναι διαφορετικός. Η αντικατάσταση των προϊόντων τους, καθώς παράγουν ευεργετικές ιδιότητες τους, και ορισμένα μοντέλα της σύγχρονης κουκούλες είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό σύστημα ελέγχου και φίλτρου απεικόνισης ιδιοκτήτες προειδοποίηση επίπεδο απόφραξη των νέων εγκαταστάσεων που απαιτούνται.

Η ίδια η λειτουργία της κουκούλας είναι εξαιρετικά απλή - συμπεριλαμβάνεται στην αρχή του μαγειρέματος, εγκαθιστά, αν είναι απαραίτητο, την επιθυμητή δύναμη μετάδοσης κίνησης και σβήνει μετά από λίγο στο τέλος του μαγειρέματος. Είναι αλήθεια ότι αυτό ισχύει μόνο για χαμηλού κόστους μοντέλα προϋπολογισμού.

Η ηλεκτρονική εδώ έρχεται επίσης στη διάσωση:

 • Πολλές σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα χειριστήριο επεξεργαστή με την εμφάνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των απαραίτητων προεπιλογών.
 • Η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ρολόι και χρονοδιακόπτη, στον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, περιλαμβανομένης της περιοδικής μετάβασης χωρίς τους ιδιοκτήτες για αποτελεσματικό αερισμό του χώρου.
 • Βολική λειτουργία - η παρουσία ειδικών αισθητήρων που θα δώσουν ένα σήμα για να ξεκινήσει η κουκούλα καθώς η θερμοκρασία ή η υγρασία ανέρχεται σε ένα ορισμένο όριο και να την απενεργοποιήσετε ανεξάρτητα όταν κανονικοποιηθούν οι παράμετροι.
 • Ο "έξυπνος" καυσαερίων θα προσδιοριστεί με τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας, επιλέγοντας τη βέλτιστη ταχύτητα μετάδοσης ανάλογα με την ένταση της εξάτμισης.
 • Η συσκευή μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με τηλεχειριστήριο.

Διάφορα σχέδια διαρρύθμισης

Πρακτικά όλες οι κουκούλες που παρουσιάζονται στην πώληση έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας, της αρχής της ανακύκλωσης και της απόσυρσης των καπνών προς τα έξω. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τοποθέτησής τους σε συγκεκριμένες συνθήκες κουζίνας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν από την αρχή της τοποθέτησής τους:

 • Το πιο συνηθισμένο σχέδιο είναι το μοντέλο τοίχου.

Είναι στερεωμένα στον τοίχο πάνω στα στηρίγματα ακριβώς πάνω από την εστία.

Μπορεί να έχει το κλασικό οριζόντια «επίπεδη» δομή, ένα θόλο ( «καμινάδα»), ή να είναι κεκλιμένη όταν επιφάνεια εργασίας τους είναι υπό γωνία, εξοικονομώντας έτσι χώρο πάνω από την πλάκα.

 • Κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στην ντουλάπα - συχνά έρχονται ακόμη και με ακουστικά.

Είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένα από το οπτικό πεδίο από τα πάνελ επίπλων, αφήνοντας μόνο μια οθόνη με χειριστήρια.

Μειονεκτήματα - ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή ήδη έτοιμων επίπλων (σε βάθος και πλάτος ενσωμάτωσης) και κατά την εγκατάσταση. Το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας μπορεί να είναι ανεπαρκές, αλλά αυτό επιλύεται χρησιμοποιώντας μία τηλεσκοπική ανασυρόμενη διάταξη.

 • Οι κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στην επιφάνεια του τραπεζιού ανήκουν στα πιο μοντέρνα μοντέλα.

Η ροή αέρα που δημιουργείται από αυτά δεν επιτρέπει την αύξηση της εξάτμισης προς τα πάνω - αναρροφάται αμέσως στο σύστημα φιλτραρίσματος. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να έχουν μια ολισθαίνουσα επιφάνεια εργασίας που υψώνεται πίσω από την πλάκα όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Μια άλλη επιλογή είναι η θέση των πλεγμάτων αναρρόφησης στο επίπεδο του τραπέζι κατά μήκος της περιμέτρου της εστίας.

Πλεονεκτήματα - η ασυνήθιστη φύση του συστήματος, το μυστικό της τοποθέτησης. Μειονεκτήματα - υψηλές τιμές, εγκατάσταση υψηλής έντασης εργασίας, που απαιτεί την πρόσκληση εξειδικευμένων ειδικών.

 • Μια ειδική περίπτωση είναι οι κουκούλες των νησιών.

Χρησιμοποιούνται όταν μια τολμηρή ιδέα σχεδίασης έχει τοποθετήσει ένα πιάτο στη μέση της κουζίνας. Η κατάσταση είναι σπάνια, αλλά τα αποσπάσματα από τους δημιουργούς. Τέτοιες συσκευές είναι σταθερά στερεωμένες ή αναρτημένες από την οροφή.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η κουκούλα πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχέδιο, ειδικά με τη σόμπα. Και δεν έχει σημασία τι έχετε: μια ηλεκτρική εστία με γυάλινο κεραμικό ή αέριο με επικάλυψη σμάλτου.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο νεροχύτης, αν έχει μεταλλική επιφάνεια - τότε η κουκούλα από το επιχρωμιωμένο μέταλλο θα φαίνεται καλύτερα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουζινών κυκλοφορίας για την κουζίνα

Τι μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα των κουκούλες που λειτουργούν χωρίς αγωγούς αέρα:

 • Σχετική απλότητα εγκατάστασης, δεν χρειάζεται να συμβιβαστεί η εγκατάσταση και να διεξαχθούν επιπρόσθετες εργασίες κατασκευής.
 • Οι πλάκες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, χωρίς να συνδεθούν με τον τόπο του αεραγωγού ή τον εξωτερικό τοίχο.
 • Εξαιρετική απλότητα στη λειτουργία.
 • Ο κανονικός αερισμός δεν διαταράσσεται.

Μειονεκτήματα τέτοιων κουκούλες:

 • Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι πολύ μικρότερη από αυτή των συσκευών που εκκενώνουν την εξάτμιση.
 • Τοποθετημένα στα φίλτρα της κουκούλας δεν μειώνεται το επίπεδο της υψηλής υγρασίας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Η συσκευή λειτουργεί μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η ηλεκτρική μονάδα - αυτό μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο θόρυβο.
 • Η ανάγκη παρακολούθησης της κατάστασης των φίλτρων και της περιοδικής αντικατάστασης μονάδων μίας χρήσης.

Κόστος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, κατ 'αρχήν, όλες οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους. Έτσι, η διαφορά θα είναι μόνο παρουσία αεραγωγών και ο αριθμός των φίλτρων που χρησιμοποιούνται.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό

Μια αναπόσπαστη ιδιότητα της κουζίνας σήμερα είναι η κουκούλα. Αυτός ο εξοπλισμός καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβή προϊόντα καύσης, καπνού, αιθάλης, γράσου και δυσάρεστη οσμή. Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, οι οικιακοί απορροφητήρες χωρίζονται σε: κυκλοφορία και ροή. Η συσκευή ροής έχει έναν αγωγό αέρα, μέσω του οποίου ο μολυσμένος αέρας εγκαταλείπει την κουζίνα στο σύστημα εξαερισμού.

Μια κουκούλα χωρίς κανάλι είναι μια ιδανική επιλογή για μια κουζίνα

Η συσκευή κυκλοφορίας δεν είναι εξοπλισμένη με αγωγό αέρα, ο αέρας καθαρίζεται από ένα σύστημα φίλτρου. Μια κουκούλα κουζίνας χωρίς αγωγό είναι ιδανική για διαμερίσματα όπου η σόμπα αερίου απέχει πολύ από τον άξονα εξαερισμού. Δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό εξόρυξης για την κουζίνα, είναι σημαντικό να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των συσκευών.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

Το μαγείρεμα των τροφίμων σε μια εστία αερίου οδηγεί σε ατμοσφαιρική ρύπανση στο διαμέρισμα με προϊόντα καύσης και δυσάρεστες οσμές. Τα έπιπλα κουζίνας και η οροφή καλύπτονται με αιθάλη και καθαρές λιπαρές ουσίες. Ο μολυσμένος αέρας βλάπτει την υγεία των επιβατών του διαμερίσματος, προκαλώντας ταχεία κόπωση, αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού καθαρισμού του αέρα θα βοηθήσει στην αποφυγή αρνητικών συνεπειών και θα κάνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού ευχάριστη. Οι συσκευές εξάτμισης συλλαμβάνουν επιβλαβείς ουσίες και δυσάρεστη οσμή, δεν τους επιτρέπουν να εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο, να μπουν στα γειτονικά δωμάτια.

Μια συσκευή εξαγωγής με ροή απομακρύνει τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα μέσω συστήματος αποστράγγισης. Τα προϊόντα καύσης και ο καπνός εισέρχονται στον αγωγό αερισμού και στη συνέχεια στο δρόμο ή στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Οι συσκευές κυκλοφορίας για την κουζίνα χωρίς αγωγό είναι εξοπλισμένες με ισχυρό κινητήρα. Ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στο σύστημα συλλογής αέρα με το σύστημα φίλτρου, όπου πραγματοποιείται ο καθαρισμός. Ο καθαρισμένος αέρας απελευθερώνεται και πάλι στην κουζίνα. Τα φίλτρα για αυτόν τον τύπο εξοπλισμού απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.

Το περίβλημα των οικιακών συσκευών εξάτμισης είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, και μέρη από ισχυρά υλικά ανθεκτικά στα οξειδωτικά. Όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν στοιχεία που συλλέγουν λίπος. Οι κουκούλες για την κουζίνα, για το σχεδιασμό των οποίων δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξαερισμό, είναι εξοπλισμένες συχνότερα με φίλτρα άνθρακα. Το έργο αυτού του οικιακού εξοπλισμού ρυθμίζεται εξ αποστάσεως, πίνακες ελέγχου.

Κανόνες για την επιλογή κουκούλας χωρίς αγωγό

Ένα εκχύλισμα κουζίνας χωρίς αγωγό εγκαθίσταται στα διαμερίσματα, όπου η σόμπα αερίου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σύστημα εξαερισμού. Είναι κατάλληλα για παλιά ιδιωτικά σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό ή απουσία. Κατά την επιλογή του οικιακού εξοπλισμού για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα χωρίς τον αγωγό αέρα θα βοηθήσει τις ακόλουθες αρχές.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα χωρίς αγωγό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την παραγωγικότητα

 1. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια συσκευή με κάποια χωρητικότητα. Υπολογίζεται ως εξής. Ο όγκος του αέρα στην κουζίνα (το προϊόν του μήκους, του πλάτους και του ύψους του δωματίου) πολλαπλασιάζεται με τον υγειονομικό ρυθμό της ανταλλαγής αέρα, ο οποίος είναι ίσος με δώδεκα. Η υπολογιζόμενη τιμή δείχνει την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος.
 2. Ο εξοπλισμός μεγάλων διαστάσεων απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας.
 3. Πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο θορύβου της κουκούλας. Αυτά τα δεδομένα καθορίζονται από τους κατασκευαστές στις τεχνικές προδιαγραφές. Ένας αριθμός μεγαλύτερος από 40 dB σημαίνει ότι η κουκούλα λειτουργεί θορυβώδη.
 4. Είναι προτιμότερο να δίνεται προτεραιότητα σε εξοπλισμό με μεγάλη ποικιλία ρυθμιζόμενων ρυθμίσεων, πράγμα που καθιστά δυνατή την ακριβέστερη ρύθμιση της λειτουργίας της κουκούλας.

Στην αγορά του εξοπλισμού εξάτμισης δεν υπάρχουν μόνο κλασικά μοντέλα χάλυβα. Η εξαγωγή στην κουζίνα χωρίς αγωγό μπορεί να γίνει από ξύλο, πλαστικό διαφορετικών χρωμάτων, cermets ή αλουμίνιο. Το μοντέλο μπορεί να επιλεγεί για κάθε σχεδιασμό της κουζίνας.

Τα μοντέλα χρωμίου και γυαλιού φαίνονται πολύ στατιστικά.

Τα ακριβότερα μοντέλα πολυτελείας του εξοπλισμού εξάτμισης έχουν χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ρυθμιζόμενη αυτόματα για αλλαγές στο μικροκλίμα του δωματίου (αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα).
 • έχουν δείκτες στάθμης μόλυνσης του φίλτρου.
 • εξοπλισμένη με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση.
 • ένα τρόπο συνεχούς και περιοδικής εργασίας ·
 • οι πιο ισχυρές κονσόλες βοηθούν στη ρύθμιση της λειτουργίας της συσκευής από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του δωματίου.

Τύποι εξοπλισμού εξάτμισης χωρίς αγωγό

Για την επιλογή του εξοπλισμού που ικανοποιεί τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας, πρέπει να μάθετε ποιο είδος κουκούλας είναι. Οι τύποι κουκούλας για μια κουζίνα χωρίς αγωγό διαφέρουν στον τρόπο εγκατάστασης.

Εμφάνιση επίπεδης κουκούλας χωρίς αεραγωγό

 1. Συσκευές που κρέμονται κάτω από μια σανίδα πάνω από την επιφάνεια του πιάτου καλούνται κρέμονται. Είναι επίπεδη και στάνταρ. Οι επίπεδες συσκευές μπορούν να είναι οριζόντιες και κάθετες.
 2. Μοντέλα που είναι τοποθετημένα σε ένα ντουλάπι τοίχου πάνω από τη σόμπα ονομάζονται εσοχές. Τέτοιες κουκούλες ταιριάζουν πάντα στο εσωτερικό της κουζίνας, δεν μπορείτε να πληρώσετε υπερβολικά για το σχεδιασμό του μοντέλου.
 3. Μοντέλα τοποθετημένα σε τοίχο είναι τοποθετημένα στον τοίχο πάνω από τη σόμπα της κουζίνας.
 4. Τα γωνιακά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση στη γωνία του δωματίου.

Ο εξοπλισμός εξάτμισης εγκαθίσταται σε ελάχιστη απόσταση από την πλάκα. Εάν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε η απόσταση είναι 70 εκατοστά. Το ελάχιστο χάσμα ανάμεσα στην κουκούλα και την εστία αερίου είναι 80 cm.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αγωγό

Οποιοσδήποτε εξοπλισμός κουζίνας έχει τα υπέρ και τα κατά. Το κύριο πλεονέκτημα της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς βρύση είναι το σχετικά χαμηλό κόστος του εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ φθηνό εξοπλισμό δεν θα διαρκέσει πολύ, δεν πρέπει να εξοικονομήσετε την ποιότητα. Η εγκατάσταση της κουκούλας χωρίς σωλήνα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, δεν απαιτούνται επαγγελματικές δεξιότητες για αυτό. Με τη βοήθεια συνήθων οικιακών εργαλείων, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στη σωστή θέση και συνδέεται με το δίκτυο. Ο σχεδιασμός αυτού του τύπου κουκούλας είναι συμπαγής, δεν έχει δυσκίνητους σωλήνες εκκένωσης. Η κουζίνα με την μονάδα εξαγωγής χωρίς βρύση θα φαίνεται πολύ τακτοποιημένη.

Είναι πολύ εύκολο να φροντίσετε τα φίλτρα και να τα αντικαταστήσετε. Τα χοντρά φίλτρα μετάλλων απλά καθαρίζονται με μη διαβρωτικά απορρυπαντικά και τα χρησιμοποιημένα φίλτρα άνθρακα αντικαθίστανται με καθαρά φίλτρα.

Η κουκούλα με τον σωλήνα εξόδου στην κατάσταση εκτός λειτουργίας παρεμποδίζει τη φυσική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα, επειδή εμποδίζει τον εξαερισμό. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση κυκλοφορούμενου αερισμού. Με το καπό αποσυναρμολογημένο χωρίς αγωγό, δεν χρειάζεται να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά.

Μειονεκτήματα χωρίς κουκούλες

Οι κουκούλες οικιακής χρήσης χωρίς σύνδεση με ανεπάρκεια αερισμού έχουν λιγότερα από τα πλεονεκτήματα.

 1. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη περιοδικής αλλαγής των φίλτρων. Ο χρόνος ζωής του φίλτρου από τον άνθρακα εξαρτάται από τη συχνότητα και την ένταση της πλάκας. Εάν οι κάτοικοι του διαμερίσματος είναι πολλοί, τότε μαγειρεύουν πιο συχνά και περισσότερο. Ο μέσος χρόνος ζωής ενός φίλτρου άνθρακα είναι από τρεις έως έξι μήνες. Η διάρκεια ζωής μειώνεται εάν μαγειρεύετε συχνά λιπαρά τρόφιμα. Ένας εξαιρετικός λόγος για να αρχίσετε να τρώτε σωστά, να διατηρείτε την υγεία της οικογένειας και την καθαρότητα των φίλτρων.
 2. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι εάν τα φίλτρα δεν αντικατασταθούν εγκαίρως και καθαριστούν, ο απορροφητήρας χωρίς τον αγωγό αέρα δεν λειτουργεί. Η επισκευή του εξοπλισμού θα είναι αρκετά δαπανηρή.
 3. Το τρίτο μειονέκτημα δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του εξοπλισμού εξάτμισης. Οι κουκούλες χωρίς βρύση δεν έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Φαίνονται απλά και λακωνικά. Παρά το γεγονός αυτό, μπορείτε να παραγγείλετε μια κουκούλα κατασκευασμένη από ξύλο ή μέταλλο, καλυμμένη με κεραμικά.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό είναι λιγότερο αποδοτικές από τις εγκαταστάσεις ροής. Αυτό δεν ισχύει. Παρέχουν υψηλό βαθμό φιλτραρίσματος, χωρίς να παρεμβαίνουν στην κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα μέσω εξαερισμού. Το κυριότερο είναι να αλλάξετε εγκαίρως τον εξοπλισμό φιλτραρίσματος και να βεβαιωθείτε ότι οι ακαθαρσίες και το λίπος δεν συσσωρεύονται μέσα στη συσκευή.

Η κουκούλα κουζίνας θα προσφέρει μια καθαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα. Η κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν είναι σωστά ληφθεί μέριμνα και αντικατασταθεί με φίλτρα εγκαίρως.

Εξόρυξη στην κουζίνα χωρίς αγωγό: πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα. Στην πραγματικότητα, ενώ η διαδικασία μαγειρέματος βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλά "παραπροϊόντα" εισέρχονται στον αέρα, τα οποία είναι δυσάρεστα και δυσάρεστα να αναπνεύσουν.

Λίπη, μυρωδιά, υγρασία, αιθάλη, διαφορά θερμοκρασίας - όλα αυτά καθιστούν το μικροκλίμα της κουζίνας ακραία.

Πιάστε τα επιβλαβή σωματίδια, μην τα αφήσετε να εγκατασταθούν σε έπιπλα, να βοηθήσουν να εξαχθούν στην κουζίνα χωρίς αγωγό ή να κυκλοφορήσουν. Γιατί είναι αυτό, πώς διαφέρει από άλλες επιλογές και πώς να το επιλέξετε κατά την αγορά - θα το καταλάβουμε.

Απορροφητήρας κουζίνας χωρίς αγωγό - συσκευή και αρχή λειτουργίας

Εξουδετερώνει αέρα πάνω από τη σόμπα, περνάει μέσα από το σύστημα φίλτρου και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Δεδομένου ότι η έλξη αναρρόφησης δημιουργεί έναν κινητήρα με ανεμιστήρα, η ταχύτητα καθαρισμού εξαρτάται από την ισχύ του.

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων μονάδων σάς επιτρέπει να αλλάζετε λειτουργίες και να χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τόσο στον αερισμό όσο και στον τρόπο κυκλοφορίας.

Η εσωτερική συσκευή έχει μια βρύση, η οποία συνδέεται με τον αγωγό αερισμού (ή δεν συνδέεται - κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη), καθώς και ανοίγματα, για να επιστρέψει αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Συνήθως στα αποσπάσματα χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά φίλτρα. Μερικοί ξεφορτώνουν τις οσμές, άλλοι πιάζουν καπνούς, λίπος και άλλες αναρτήσεις.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κουκούλας κυκλοφορίας

Είναι αδύνατο να αποφασίσετε ποιο σύστημα εξάτμισης είναι καλύτερο, αν δεν τα συγκρίνετε. Όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές:

Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Επίδραση των εκχυλισμάτων κουζίνας στον εξαερισμό

Ελέγξτε την κίνηση του αέρα στο σπίτι, τους νόμους της φυσικής και εάν κάνετε έλξη με τον αγωγό, τότε μόνο με όλους τους κανόνες, αλλιώς μπορείτε να επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για να κάνετε εξαερισμό αγωγών, πρέπει να αφαιρέσετε τον βρώμικο αέρα προς τα έξω, καθώς και μια νέα και καθαρή πηγή από το δρόμο.

Ένα τέτοιο πλήρες σύστημα απαιτεί σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Μπορεί όμως να εξοικονομηθεί κάτι, για παράδειγμα, για να συνδεθεί η έξοδος του εξαγόμενου αέρα προς τον γενικό αγωγό εξαερισμού;

Κάποιοι κάνουν, αλλά υπάρχουν πολλά σημαντικά σημεία:

 • Σε εκείνες τις στιγμές που η κουκούλα δεν είναι ενεργοποιημένη, η κουζίνα στερείται οποιουδήποτε εξαερισμού, επειδή η τρύπα του ορυχείου μπλοκάρεται.
 • Αν δεν οργανωθεί νέα εισροή, η κουκούλα θα ξεκινήσει να απορροφά από τον εξαερισμό τον βρώμικο αέρα που έχει συγκεντρώσει από όλα τα διαμερίσματα. Αποδεικνύεται, κάθε φορά που αρχίζει η διαδικασία μαγειρέματος, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα.
 • Για να λειτουργήσει κανονικά το ορυχείο, πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι υπηρεσίες των ταξιαρχιών δεν είναι μικρές, επομένως, σε πολυκατοικίες, κατά κανόνα, κανείς δεν το κάνει, και τα ορυχεία γίνονται τόσο φραγμένα ώστε να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο.
 • Εάν χρησιμοποιείται λέβητας αερίου με έξοδο αερίου στον ίδιο άξονα, ο εξαερισμός μπορεί να προκαλέσει ανατίναξη.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, το συμπέρασμα πρέπει ακόμη να γίνει σε μια ξεχωριστή τρύπα στο δρόμο.

Τότε μπορεί να γίνει χωρίς την οργάνωση της εισόδου αέρα; Εάν τα παράθυρα είναι παλιά ξύλινα κουφώματα, και η πόρτα τραβά ένα σχέδιο, μπορείτε. Αλλά αν κάνετε μια καλή επισκευή, υπάρχουν πλαστικά παράθυρα και μια πόρτα ήχου, τότε η είσοδος αέρα στο σπίτι σας είναι πολύ δύσκολη. Και αν δεν υπάρχει αρκετή εισροή, τότε δεν θα υπάρξει εκροή!

Κουκούλα στο εσωτερικό

Όταν είναι ζεστό έξω, το πρόβλημα αυτό επιλύεται απλά ανοίγοντας τα παράθυρα, αλλά τι να κάνετε το χειμώνα; Μετά από όλα, αν ανοίξετε λίγο το παράθυρο, η κουκούλα εργασίας θα αντικαταστήσει τον κρύο αέρα σε κρύο, σε λιγότερο από μία ώρα!

Αποδεικνύεται ότι μια κουκούλα κουζίνας χωρίς αγωγό είναι η απλούστερη, φθηνότερη και πιο αποτελεσματική λύση. Ο άξονας κοινής κατοικίας αερισμού, ταυτόχρονα, παραμένει ανοικτός και συνεχίζει να εκτελεί τις λειτουργίες του και ο αέρας καθαρίζεται περαιτέρω με φίλτρα.

Αν και εδώ δεν είναι όλα τόσο ροζ. Η κουκούλα κυκλοφορίας έχει επίσης αδυναμίες.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου ο αέρας είναι βρώμικος και σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε φρέσκο ​​αέρα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα σύστημα με φίλτρα. Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση: η επιλογή του εξοπλισμού και το σύστημα υπολογισμού.

Ο αλγόριθμος για την εκτέλεση εργασιών σχετικά με την εγκατάσταση του εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής βλέπε εδώ.

Το σύστημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι δαπανηρό, έτσι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Κάτω από αυτή τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/pritochnaya-svoimi-rukami.html θα βρείτε μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με την ανεξάρτητη διάταξη του συστήματος εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Προς τα πλεονεκτήματα που αποδίδουμε:

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Φτηνές (η ίδια η μονάδα είναι φθηνότερη, εξοικονομώντας τις εργασίες εγκατάστασης).
 3. Το γεγονός ότι ο απορροφητήρας δεν καλύπτει τον εξαερισμό.
 4. Απλότητα χρήσης (είναι εύκολο να αλλάξετε το φίλτρο, να καθαρίσετε, δεν χρειάζεται να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό, ανοιχτά παράθυρα κ.λπ.).
 5. Δυνατότητα πολλαπλής χρήσης του χονδροειδούς φίλτρου.
 6. Περισσότερη ελευθερία στο πού και πώς να οργανώσει τα έπιπλα στην κουζίνα. Εξάλλου, στην περίπτωση των απορροφητικών σωληνώσεων, η πλάκα πρέπει να τοποθετηθεί πιο κοντά στην τρύπα. Και η κουκούλα κυκλοφορίας θα βρίσκεται εκεί που θέλουν οι ενοικιαστές.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 1. Η απόδοση του καθαρισμού του αέρα είναι περίπου το ήμισυ αυτής της εκδοχής του καναλιού.
 2. Η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα.
 3. Είναι δύσκολο να προσδιορίσετε πότε πρέπει να αντικατασταθεί ένα φίλτρο (εάν μαγειρεύεται συχνότερα, γίνεται πιο φραγμένο, αλλά είναι καιρός να το πετάξετε μόνο με έναν ειδικό δείκτη, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος σε όλες τις συσκευές).
 4. Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν μπορεί να επηρεάσει την υγρασία στο δωμάτιο με κανέναν τρόπο. Για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον έναν αφυγραντήρα.
 5. Αυτή η κουκούλα δημιουργεί περισσότερο θόρυβο κατά την εργασία.

Όπως μπορεί να φανεί, ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν είναι επίσης ιδανική λύση, οπότε αν το επιτρέψουν οι εγκαταστάσεις, είναι καλύτερο να κατασκευάσετε έναν πλήρως ανεπτυγμένο αεραγωγό εισαγωγής και αερισμού εξαγωγής!

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό

Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Κατανάλωση ισχύος

Η απόδοση (ή η ισχύς) θα εξαρτηθεί από το πόσο εύκολα και γρήγορα η συσκευή θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα. Προκειμένου το σύστημα να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να διατρέχει ολόκληρο τον όγκο του δωματίου 6 - 12 φορές την ώρα.

Συνεχίζοντας αυτό, και υπολογίζεται η ισχύς:

 • Υπάρχει μια κουζίνα (το μήκος πολλαπλασιάζεται με το πλάτος).
 • Ο όγκος υπολογίζεται (η περιοχή πολλαπλασιάζεται με το ύψος).
 • Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 6, 7, 8... ή 12.

Για παράδειγμα, εάν η περιοχή = 9 m 2, και η οροφή είναι 2,8 m.

Η ένταση του δωματίου θα είναι 9 x 2.8 = 25.2 m 3.

Το ασθενέστερο απόσπασμα, το οποίο μπορεί να αγοραστεί: 25,2 x 6 = 151,2 m 3 / h

Βέλτιστη παραλλαγή: 25,2 x 12 = 302,4 m 3 / h.

Φιλτράρετε

Δύο τύποι φίλτρων τοποθετούνται στις κουκούλες:

Άνθρακας - ένα πολύ αποτελεσματικό προσροφητικό για οσμές με βάση ενεργό άνθρακα. Απαιτείται αντικατάσταση ως μόλυνση (κατά μέσο όρο 2-6 μήνες).

Το γράσο απορροφά ακαθαρσίες από τον αέρα.

Συμπεριλαμβανομένου του προστατεύει και τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

Υπάρχουν τρεις τύποι:

 1. Μέταλλο.
 2. Ακρυλικό.
 3. Μη υφαντά ή χαρτί.

Μέταλλο αποτελούνται από στρώματα αλουμινίου. Αξίζει να αγοράσετε φίλτρα που έχουν 5 ή περισσότερα στρώματα, διαφορετικά δεν είναι αποτελεσματικά. Ένα τέτοιο πλέγμα αλουμινίου μπορεί να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων (ξεχωριστό από τα πιάτα) και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ακρυλικό τα φίλτρα μπορούν επίσης να πλυθούν σε ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού.

Χαρτί Είναι μια μοναδική έκδοση του φίλτρου. Υπάρχει κείμενο στην επιφάνεια του. Μόλις δεν μπορεί να γίνει διάκριση, το στοιχείο απορρίπτεται.

Οι συσκευές φιλτραρίσματος είναι σημαντικές για την αλλαγή του χρόνου όχι μόνο επειδή μειώνεται η παραγωγικότητα της κουκούλας, αλλά και επειδή το λάδι και το λίπος που συσσωρεύονται στη σχάρα μπορούν να αναφλεγούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Επίπεδο θορύβου

Οι κουκούλες κυκλοφορίας στην κουζίνα χωρίς κανάλι δημιουργούν έναν ήχο που μπορεί να είναι ενοχλητικός. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα σε μέγεθος, τόσο περισσότερο θόρυβος θα δημιουργήσει. Μπορείτε να αναζητήσετε αντικειμενικά μοντέλα μικρών μεγεθών.

Το φύλλο δεδομένων πρέπει να δείχνει το επίπεδο ήχου. Υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό δείκτη. Αποδεκτό είναι το επίπεδο μέχρι 40 - 42 dB.

Σχεδιασμός

Εξετάστε τους τύπους κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Οι κουκούλες διατίθενται σε πέντε παραλλαγές σχήματος:

 1. Θόλος (κλασική δυσκίνητη θέα).
 2. Έχει κλίση (προς τα έξω παρόμοια με την τηλεόραση LCD, καταλαμβάνει λίγο χώρο).
 3. Νησί (δεν έχετε πίσω τοίχο, αρθρωτό, μπορεί να είναι στρογγυλό).
 4. Τ σχήμα (άλλο είδος προσαρτημάτων, αλλά με μια επίπεδη επιφάνεια πυθμένα στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί ο πίνακας ελέγχου).
 5. Ενσωματωμένη (μετά την τοποθέτηση στα έπιπλα κουζίνας, μόνο το κάτω επίπεδο της συσκευής παραμένει ορατό).

Κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας

Άλλες επιλογές

Επίσης, πρέπει να εξετάσετε:

 • Το μέγεθος της μονάδας (το πλάτος της εγκατάστασης μετράται όταν η συσκευή τοποθετείται μεταξύ των ντουλαπιών).
 • Τι είδους έλεγχο - μηχανική ή ηλεκτρονική.
 • Παρουσία φωτισμού.
 • Βολικό αν υπάρχει ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης, ρολόι.
 • Υπάρχει ένδειξη αλλαγής φίλτρου;
 • Υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου.

Κόστος

Τα πιο αποδοτικά είναι τα ενσωματωμένα κουκούλες χωρίς αγωγούς - περίπου. 3,5 - 10 χιλιάδες ρούβλια.

Παράδειγμα: Ukinox Compact 600.300.420 WH (Ρωσικά) μηχανικός έλεγχος, πλάτος 60 cm, 51 dB θόρυβος, ισχύς 420 m 3 / h, 2 ταχύτητες - 3600 τρίβει.

Επίσης, αποδεκτές τιμές για τα μοντέλα με κλίση, τα οποία φαίνονται πολύ μοντέρνα. Παράδειγμα: Akpo WK-4 Nero eco 50 BK (Πολωνικός) μηχανικός, πλάτος 50 cm, θόρυβος 52 dB, 420 m 3 / h, 3 ταχύτητες - 8000 τρίβες.

Τα πιο ακριβά θα είναι μοντέλα νησιών, επειδή έχουν μια μοναδική εμφάνιση σχεδιασμού. Οι τιμές για αυτούς ξεκινούν από 30 χιλιάδες ρούβλια. και μπορεί να υπερβαίνει τα 100 - 120 χιλιάδες ρούβλια. Παράδειγμα: Maunfeld Berta με διαφανές γυαλί (Αγγλικά) - ηλεκτρονικός έλεγχος, πλάτος 90 cm (διάμετρος γυαλιού), 46 dB θορύβου, ισχύς 1050 m 3 / h, 3 ταχύτητες - 44.000 ρούβλια.

Τα φίλτρα άνθρακα παράγουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη (που επιλέγονται για το εμπορικό σήμα). Το κόστος των στοιχείων είναι 750 - 1000 ρούβλια. Εάν πληρείτε μια υψηλότερη τιμή, θα πρέπει να δείτε πόσες κομμάτια περιλαμβάνονται - ίσως αυτή είναι η τιμή χονδρικής πώλησης πολλών αντιτύπων.

Συμπέρασμα

Οι κουκούλες χωρίς κανάλι για την κουζίνα αξίζουν προσοχή - είναι οικονομικές, απλές και αξιόπιστες. Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για την αποτελεσματικότητα της συσκευής, μπορεί να εγκατασταθεί ως δοκιμαστική έκδοση. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες συσκευές στη μεγάλη πλειοψηφία μπορούν να λειτουργήσουν σε δύο τρόπους, δεν θα είναι ποτέ αργά για να κόψετε μια τρύπα στο δρόμο και να συνδέσετε μια κουκούλα σε αυτό.

Σε ένα δωμάτιο με ανεπαρκή αερισμό, η ατμόσφαιρα τελικά καθίσταται ακατοίκητη. Ο εξαερισμός εισαγωγής για το διαμέρισμα επιλύει με επιτυχία αυτό το πρόβλημα.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας, διαβάστε σε αυτό το υλικό.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

 • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
 • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
 • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
 • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
 • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
 • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

 • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
 • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
 • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

Πώς να επιλέξετε;

Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

 • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
 • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
 • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
 • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
 • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
 • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα χωρίς κανάλι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας - ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό. Κυκλοφορεί τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αφαιρεί τις υπερβολικές μυρωδιές, την αιθάλη και την υγρασία, που εμφανίζεται όταν μαγειρεύετε. Σε σπίτια εξοπλισμένα με κεντρικό εξαερισμό, η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού δεν απαιτείται, αν και βελτιώνει την ανταλλαγή αέρα. Και τι εάν δεν υπάρχει; Η έξοδος θα είναι μια κουκούλα στην κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτησή του είναι υποχρεωτική.


Κατά την επιλογή αυτού του εξοπλισμού, δώστε προσοχή στο σχεδιασμό και την τιμή, τη λειτουργική ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας. Αυτές οι ιδιότητες επηρεάζουν την ποιότητα της ανταλλαγής αέρα.

Διάταξη εξοπλισμού

Ποιες είναι οι κουκούλες για μια κουζίνα χωρίς αεραγωγό; Η γκάμα των μοντέλων είναι διαφορετική και περιλαμβάνει μια τεχνική με διαφορετικό λειτουργικό περιεχόμενο. Αλλά η αρχή της εργασίας είναι παντού. Αποτελούνται από ανεμιστήρα, φίλτρα και κινητήρα που εξασφαλίζει τη λειτουργία τους. Αυτό είναι το πλαίσιο. Ο αέρας εισέρχεται μέσα, περνάει μέσα από τις μονάδες καθαρισμού. Την κρατούν και καθαρίζουν από καύση καπνών και δυσάρεστες οσμές.

Αλλά η απόσυρση αυτού του αέρα εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας του εξοπλισμού: εξάτμιση ή κυκλοφορία. Ωστόσο, τα νέα μοντέλα συχνά προβλέπουν συνδυασμένη εργασία και στις δύο αυτές μορφές, με βάση τις ανάγκες του οικοδεσπότη. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των λειτουργιών;

 • Εξάτμιση - παρέχει την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον εξαερισμό ή στο δρόμο, εάν δεν υπάρχει. Ο απορροφητήρας στην κουζίνα κατασκευάζεται από έναν ειδικό αγωγό που συνδέει τον σφιγκτήρα με τη συσκευή.
 • Κυκλοφορεί - με βάση το φιλτράρισμα αέρα. Δεν υπερβαίνει τα όρια του δωματίου. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς βρύση παρέχονται με διάφορα επίπεδα καθαρισμού, αφήνοντας τον αέρα και χρησιμοποιώντας ειδικές τρύπες για να το επιστρέψετε στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυκλικών κουκούλες

Ποια χαρακτηριστικά και ιδιότητες της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό έγινε δημοφιλής στους αγοραστές; Πρώτα απ 'όλα - η επίδραση της συσκευής στο μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Η κουζίνα, όπως και σε άλλα δωμάτια, χρειάζεται κυκλοφορία αερίων μαζών. Εξαιτίας αυτού, ο αέρας που είναι κορεσμένος με ατμούς και αέρα αφαιρείται και αντικαθίσταται με καθαρό αέρα. Σε σπίτια με κεντρικό εξαερισμό, η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει φυσικά. Τι συμβαίνει κατά την εγκατάσταση μιας συσκευής που λειτουργεί στη λειτουργία αναρρόφησης; Επικαλύψτε τη σχάρα για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Επομένως, όταν ο εξοπλισμός είναι απενεργοποιημένος, διακόπτεται η ανταλλαγή αέρα και διαταράσσεται το μικροκλίμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες, όταν συνδέεται μια τέτοια συσκευή, παρέχεται ένα επιπλέον άνοιγμα. Παραμέληση αυτό - είναι αδύνατο. Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των ενοικιαστών. Επιπλέον, οι επιθεωρητές γράφουν πρόστιμο αν διαπιστώσουν μια τέτοια παραβίαση.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα πλαστικά παράθυρα. Είναι πρακτικοί, αλλά όταν είναι κλειστοί, δεν επιτρέπουν την διέλευση του αέρα. Αυτό γίνεται πρόβλημα το χειμώνα, όταν τα παράθυρα ανοίγουν πολύ σπάνια. Συνεπώς, ο καθαρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Επιπλέον, ο εξαερισμός δεν λειτουργεί πάντα σωστά, αν μολυνθεί, μπορούν να με κατευθύνουν προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, που οδηγεί στον κρύο αέρα που φυσάει από την κουκούλα της κουζίνας. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνοδεύονται από την παραλαβή μιας δυσάρεστης μυρωδιάς από άλλα διαμερίσματα.

Κουκούλα για την κουζίνα - μια συσκευή που εμποδίζει αυτό και είναι εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις για να λύσει τα ζητήματα της ανταλλαγής αέρα. Δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του κεντρικού αερισμού και ταυτόχρονα καθαρίζει τον μολυσμένο αέρα που προέρχεται από την πλάκα. Η εξαγωγή στην κουζίνα με φίλτρο χωρίς βρύση είναι εύκολη στην εγκατάσταση, δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τη δυνατότητα συντήρησης του εξαερισμού. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού δεν απαιτεί περίπλοκες διαδικασίες: συνδέστε την κουκούλα στη σωστή θέση και συνδέστε την στο δίκτυο.

Το χειμώνα, αυτός ο εξοπλισμός διατηρεί τη θερμότητα στο διαμέρισμα, καθώς δεν απαιτεί τακτική αερισμό του δωματίου για να αντικαταστήσει τον αέρα που αφαιρείται στον εξαερισμό σε καθαρό αέρα.

Αλλά τέτοιες συσκευές έχουν μειονεκτήματα:

 1. Οι μονάδες plug-in χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση και αυτό είναι πρόσθετο κόστος. Επομένως, το ερώτημα ότι είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείται φίλτρο ή αγωγός αέρα ακούγεται αρκετά συχνά. Ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος για τους αγοραστές όταν επιλέγουν μια κουκούλα στην κουζίνα χωρίς σωλήνα είναι η ζωή των ανταλλακτικών κασετών. Είναι ανάλογη της συχνότητας και της διάρκειας της λειτουργίας του εξοπλισμού. Ο μέσος όρος είναι 3-6 μήνες.
 2. Με την απόδοση, οι κουκούλες κυκλοφορίας για μια κουζίνα χωρίς αεραγωγούς είναι κατώτερες από τα μοντέλα που ρέουν. Διατηρούν αέρα, με αποτέλεσμα την απώλεια του 30% έως 50% της ισχύος αναρρόφησης.
 3. Το επίπεδο θορύβου στα μοντέλα προϋπολογισμού υπερβαίνει τον κανόνα.
 4. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αγωγό αέρα δεν αφαιρούν την υγρασία από τον αέρα, συγκρατούν μόνο καπνούς, αιθάλη και μυρωδιές.
 5. Περιορισμένη ποικιλία σχεδίων και μοντέλων. Εκτελούνται σε κλασικό λακωνικό στυλ. Οι απορροφητήρες είναι κατασκευασμένοι σε μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν ένα ακριβό και εξαίσιο μοντέλο που θα πάρει το ένα τέταρτο του χώρου της κανονικής κουζίνας στο διαμέρισμα.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς κανάλια: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κανόνες επιλογής

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Οι καλές συσκευές κουζίνας μπορούν να λειτουργήσουν για χρόνια, και θα δημιουργήσουν επίσης μια πλήρη εικόνα της κουζίνας. Η επιλογή της πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά, καθώς πρόκειται για μια πολύ λειτουργική και απαραίτητη συσκευή. Επειδή ασχολείται με τον καθαρισμό του αέρα από διάφορες μυρωδιές και αναθυμιάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά το μαγείρεμα διαφόρων πιάτων. Η κλασική εκδοχή της κουκούλας είναι θολωτά μοντέλα.

Είναι αρκετά μεγάλα και δύσκολα κατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα, συνήθως αγοράζονται για μια μεγάλη περιοχή. Και σε περίπτωση που η κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιλέξτε περισσότερα μικροσκοπικά μοντέλα. Για τέτοιες παραλλαγές, απλώς ακολουθήστε μια τεχνική χωρίς αεραγωγό. Είναι μινιατούρα, έχει μια πολύ λεπτή βάση και ένα πίνακα ελέγχου, που είναι μια ιδανική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε άνεση για το μαγείρεμα.

Αρχή λειτουργίας

Παρόμοιες επιλογές λειτουργούν πολύ απλά: είναι εξοπλισμένες με ένα πολύ καλό μοτέρ που αντλεί από τον εαυτό του όλο τον αέρα, ο οποίος στη συνέχεια περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο μέσα. Στη συνέχεια, αυτός ο αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Χωρίς αγωγό, το μοντέλο εξάτμισης ονομάζεται ανακύκλωση - λόγω της αρχής λειτουργίας, η οποία αναφέρθηκε παραπάνω. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα διήθησης. Ο καπνός και ο αέρας περνούν μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού.

Το πρώτο φίλτρο καθαρίζει τον αέρα από το λίπος και άλλα σωματίδια, το δεύτερο είναι σχεδιασμένο για να εξαλείφει τις κακές οσμές. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού του αέρα, και το δεύτερο είναι από κάρβουνα.

Η αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου στην κουκούλα πραγματοποιείται σε μεμονωμένη βάση. Ο χρόνος λειτουργίας τους είναι επίσης πολύ προσωπικός. Εξαρτάται από το πόσο συχνά μαγειρεύεται το φαγητό, καθώς και από το μέγεθος της κλίμακας και του λίπους που εισέρχεται στον μηχανισμό. Συνήθως, τα φίλτρα από άνθρακα αλλάζουν μετά από 3 ή 6 μήνες λειτουργίας. Το μέταλλο αντικαθίσταται πολύ λιγότερο συχνά. Συνιστάται η αλλαγή τους μετά από ένα έτος λειτουργίας.

Τύποι κουκούλες χωρίς αγωγό για κουζίνα

Αυτά τα μοντέλα δεν διαφέρουν σε ποικιλία. Υπάρχουν μόνο 2 τύποι απορροφητικών ανακυκλοφορίας: το οποίο εκτελείται σε ένα πολύ επίπεδο περίβλημα και ένα ενσωματωμένο. Δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Επίπεδο σώμα ηλεκτρικών μοντέλων άνθρακα

Διαθέτει μεγαλύτερο πάνελ πίνακα, εσωτερικό ανεμιστήρα και σύστημα φίλτρου. Είναι πολύ συμπαγής σε σύγκριση με τους κλασικούς θόλους. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο. Αλλά παρά το μικρό του μέγεθος, το σύστημα έχει εξαιρετική απόδοση. Φιλτράρει τον αέρα από διάφορα σωματίδια πλάκας, γράσου και δυσάρεστες οσμές. Και στη συνέχεια απελευθερώνει αέρα πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή. Η συσκευή τοποθετείται κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας - η έξοδος αέρα γίνεται καλύτερη. Αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο χώρος εγκατάστασης έχει μια έξοδο.

Ενσωματωμένο μοντέλο

Ο δεύτερος τύπος είναι οι ενσωματωμένες συσκευές. Έχει την ίδια γέμιση. Η διαφορά είναι ότι η εγκατάσταση γίνεται στο ντουλάπι της κουζίνας - πριν το νοικοκυριό να εμφανιστεί μόνο στον πίνακα ελέγχου. Και τα δύο αυτά μοντέλα μπορούν να αγοραστούν με μεγέθη 50 ή 60 cm. Οι διαστάσεις αυτές δεν επιλέγονται τυχαία, δεδομένου ότι είναι ειδικά βαθμονομημένες για να φτάσουν στο κανονικό μέγεθος του ντουλαπιού κουζίνας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την απόκτηση αυτών των αποσπασμάτων. Μερικοί χρήστες είναι αρνητικοί σχετικά με αυτήν την τεχνική, επειδή δεν διαθέτουν αεραγωγό. Συχνά ονομάζεται άχρηστο στον χώρο της κουζίνας. Άλλοι θεωρούν τα μοντέλα αυτά πολύ σύγχρονα, με ένα αξιόπιστο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο, κατά την άποψή τους, αντικαθιστά τον αεραγωγό. Αξίζει να μιλήσουμε για τις θετικές ιδιότητές τους, έτσι ώστε όποιος πρόκειται να αγοράσει μια κουκούλα χωρίς αεραγωγό, ήταν σε θέση να λάβει τη σωστή απόφαση.

Πλεονεκτήματα

Έτσι, τα θετικά χαρακτηριστικά:

 1. Η κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και το σπίτι δεν είναι διαταραχθεί λόγω της έλλειψης αέρα στην περιοχή της κουκούλας, επειδή οι οπές διαμέσου των οποίων ο αεραγωγός τίθεται κανονικά, πάντα διαθέσιμα. Και σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες με τον σωλήνα, κατά τη διάρκεια του τερματισμού λειτουργίας, η διέλευση του αέρα είναι αντίθετα δύσκολη.
 2. Το σύστημα χωρίς μια γραμμή αέρα είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος, αλλά και πολύ μικρό. Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε εύκολα αυτό το μοντέλο και να το φέρετε στο σπίτι μόνοι σας χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα στη ναυτιλία. Επίσης, δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό με τη μορφή σωλήνων και οποιωνδήποτε κατασκευών για συνδετήρες.
 3. Μπορεί να βρίσκεται απολύτως σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, και ποτέ δεν θα παρεμβαίνει λόγω των μεγάλων όγκων.
 4. Είναι πολύ απλό. Είναι εγκατεστημένο στον πίνακα και στη συνέχεια συνδέεται ένα απλό εργαλείο στο σύστημα τροφοδοσίας του σπιτιού. Αυτή η ηλεκτρική κουκούλα είναι απλά ιδανική για την κουζίνα. Το πλεονέκτημα είναι επίσης το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 5. Ένα θετικό σημείο είναι η τιμή του σχεδίου. Αυτά τα είδη είναι πολύ φθηνότερα από τα παραδοσιακά που έχουν έναν αεραγωγό. Φυσικά, η τιμή θα εξαρτηθεί επίσης από τον κατασκευαστή, το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του. Αλλά αν συγκριθεί με τα παραδοσιακά μοντέλα, τότε έχουν πολύ λιγότερη αξία.
 6. Η συσκευή επίσης δεν απαιτεί ειδική και ειδική φροντίδα. Είναι απαραίτητο μόνο να το σκουπίσετε από τη σκόνη, αλλά και εγκαίρως για να αλλάξετε τα στοιχεία του φίλτρου. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο. Όχι πιο δύσκολο από την αλλαγή ενός λαμπτήρα σε έναν πολυέλαιο.
 7. Το σύστημα φιλτραρίσματος σε αυτά τα μοντέλα είναι πολύ καλό. Όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία διήθησης αποτελούνται από δύο μέρη: μέταλλο και άνθρακα. Ο άνθρακας θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνότερα από το μέταλλο, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθεί. Ένα θετικό χαρακτηριστικό των μεταλλικών φίλτρων είναι ότι μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να ξεπλυθούν με νερό, μετά από το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν. Επίσης, το μεταλλικό φίλτρο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων για γρήγορο καθαρισμό.
 8. Ένα σύστημα που δεν διαθέτει μεγάλο σωλήνα εξάτμισης αέρα μπορεί να είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα. Και επίσης κατάλληλο για ένα τέτοιο δωμάτιο, όπου η εγκατάσταση ογκώδους κατασκευής σωλήνων μπορεί να είναι δαπανηρή. Ο αγωγός αέρα μπορεί να διακόψει την εμφάνιση του δωματίου. Μια τέτοια κουκούλα χωρίς ογκώδη σωλήνα θα λύσει αυτό το ζήτημα και η απομάκρυνση του βρώμικου αέρα θα είναι εξίσου αποτελεσματική. Αυτό το είδος κουκούλας είναι εγκατεστημένο σε διαμερίσματα, όπου βασιλεύει το στυλ του μινιμαλισμού ή της υψηλής τεχνολογίας. Επειδή ο εξοπλισμός είναι πολύ laconic και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Μειονεκτήματα

Το σύστημα χωρίς αγωγό έχει τα δικά του μειονεκτήματα:

 1. Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί προϋπόθεση για τη μακρά λειτουργία του εξοπλισμού. Τα φίλτρα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να μην αποτύχει η λειτουργία του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν ότι η συνεχής αντικατάσταση των φίλτρων θα πετάξει σε μια αρκετά δεκάρα. Ένας άλλος τύπος ανθρώπων πιστεύει ότι μια τέτοια τεχνολογία επιβάλλει άσκοπες υποχρεώσεις και επομένως προτιμούν να επιλέξουν παραδοσιακά, τα οποία είναι κατά τη γνώμη τους πολύ πιο απλά. Αλλά τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα πιο σημαντικά από τα ελάχιστα. Λόγω του μικρού μεγέθους και της απλότητας του, ο εξοπλισμός μπορεί εύκολα να επισκευαστεί σε περίπτωση βλάβης. Η επισκευή των παραδοσιακών κουκούλες θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 2. Κάποιοι πιστεύουν ότι ένα σύστημα που δεν έχει αγωγό αέρα, πολύ χειρότερα αντιμετωπίζει τα άμεσα καθήκοντά του στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Απαιτείται μόνο η παρακολούθηση της κατάστασης των φίλτρων και η εργασία τους δεν παραβιάζεται. Και για τα χαρακτηριστικά απόδοσης δεν είναι κατώτερη από το παραδοσιακό μοντέλο.
 3. Ο σχεδιασμός του συστήματος είναι μονότονος, έχει ορθογώνιο σχήμα. Ο σχεδιασμός είναι συχνά οριζόντιος. Δεν υπάρχει τρόπος να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με τέτοια εκχυλίσματα. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχέδιο μόνο επιλέγοντας ένα χρώμα που παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό μειονέκτημα, επειδή χρησιμεύει για τον καθαρισμό του αέρα, και όχι για τα διακοσμητικά στοιχεία.
 4. Το σύστημα χωρίς τον αγωγό αέρα έχει ανάμεικτα σχόλια. Μερικοί άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Απλώς πρέπει να συνηθίσετε, επειδή είναι ένα πολύ σύγχρονο σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Η σωστή επιλογή

Για να αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο, πρέπει να ξέρετε μερικές αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα πολύ αξιοπρεπές σύστημα με μεγάλη λειτουργικότητα.

 1. Κάθε μοντέλο έχει το δικό του σύνολο λειτουργιών. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή. Πρώτα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να συγχέεται με την απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή φόρμουλα για να βοηθήσουν τον υπολογισμό της επιθυμητής απόδοσης: είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσει το χώρο της κουζίνας στο ύψος της, τα αποτελέσματα θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται με 12. Αυτή θα είναι η απόδοση του επιλεγμένου σχεδίου. Συνήθως οι κατασκευαστές προσδιορίζουν στο διαβατήριο το μέγεθος της κουζίνας, από την οποία θα αντιμετωπίσει ο εξοπλισμός. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτά τα έγγραφα, ώστε να μην κάνετε λάθος. Επιπλέον, τα καταστήματα διαθέτουν αρμόδιους συμβούλους οι οποίοι θα χαρούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μοντέλο που χρειάζεστε.
 2. Μια σημαντική παράμετρος είναι το μέγεθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ίση με τη δύναμη του μοντέλου, δηλαδή, όσο ψηλότερα και υψηλότερα, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει. Σε περίπτωση που η κουζίνα είναι μικρή και δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε συχνά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μικρά συστήματα που θα είναι λιγότερο θορυβώδη. Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα τελευταία μοντέλα κουκούλες, δηλαδή τα νεώτερα δείγματα. Αυτό θα αγοράσει το πιο μοντέρνο μοντέλο, το οποίο θα είναι λιγότερο θορυβώδες από τα προηγούμενα. Και οι νέες κουκούλες έχουν πολύ περισσότερη λειτουργικότητα. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι ακόμη ειδικά εξοπλισμένες με πίνακα ελέγχου.
 3. Υπάρχουν πολλά εμπορικά σήματα. Επομένως, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα όταν επιλέγουν. Δεν γνωρίζουν ποια μάρκα είναι καλύτερη για το σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια γενική συμβουλή: πρέπει να δείτε τι άλλη τεχνολογία από οποιοδήποτε εμπορικό σήμα είναι στο σπίτι. Μετά από αυτό, πρέπει απλά να ρωτήσετε τον εαυτό σας: Μου αρέσει πώς αυτή η μάρκα κάνει το έργο; Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε μπορείτε να πάρετε τα αγαθά του ίδιου κατασκευαστή χωρίς δισταγμό.
 4. Η τιμή είναι πολύ σημαντική κατά την επιλογή της κουκούλας. Εάν υπάρχει ένας σκοπός να βρείτε ένα φθηνό μοντέλο, αλλά που έχει μεγάλη λειτουργικότητα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα επίπεδο. Είναι φθηνότερα από τα ενσωματωμένα. Αλλά μην ανησυχείτε - δεν διαφέρουν στην ποιότητα της εργασίας.
 5. Αν το καθήκον είναι να βρείτε ένα πιο πρωτότυπο μοντέλο, τότε είναι προτιμότερο να εστιάσετε την επιλογή σας σε μοντέλα με μικρά γυάλινα βλέφαρα μπροστά, καθώς τέτοια εκχυλίσματα θα φαίνονται πολύ ασυνήθιστα στην κουζίνα. Συνήθως τέτοια συστήματα είναι διακοσμημένα με ένα δέντρο ή ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Η επιλογή μιας κουκούλας κουζίνας, η οποία δεν έχει ογκώδη σωλήνα, είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται. Απλά πρέπει να καταλάβετε τα χαρακτηριστικά. Και τότε μπορείτε να εκτιμήσετε τα πλεονεκτήματά της.

Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τον κλασικό σχεδιασμό της κουζίνας, σε εκείνα τα σημεία όπου υπάρχουν συνοπτικές διαστάσεις δωματίου. Συχνά συμβαίνει ότι η ίδια η κουζίνα και η διάταξη των επίπλων σε αυτό δεν θα επιτρέψει την αγορά ενός παραδοσιακού μοντέλου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε να αποθηκεύσετε μια όμορφη θέα της κουζίνας, χωρίς να χαλάτε μαζική κατασκευή του, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αγορά της κουκούλας.