Αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής και υψηλής πίεσης

Στις εξωτερικές μονάδες ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών και σε ορισμένα μοντέλα οικιακών διαχωριστικών συστημάτων, αισθητήρες πίεσης.

Αυτά αισθητήρες πίεσης συνετρίβη στο κλιματιστικό Freon (split-system).

Χρησιμοποιούνται δύο αισθητήρες: ένας αισθητήρας χαμηλής πίεσης και ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης. Εξωτερικά, οι αισθητήρες φαίνονται ίδιοι και διαφέρουν μόνο στις τεχνικές παραμέτρους. Προσέχετε κατά την παραγγελία αισθητήρων.

Τέτοιοι αισθητήρες, για παράδειγμα, εγκαθίστανται στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών Gree της σειράς U-Match. Μία τέτοια μονάδα είναι η GUHN42-48NM3A (Ο)

Η τιμή του αισθητήρα υψηλής πίεσης του κλιματιστικού είναι 3,300 τρίβες.

Τιμή του αισθητήρα κλιματισμού χαμηλής πίεσης - 3.300 τρίβετε.

Η πίεση στην οποία ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ο αισθητήρας είναι διαφορετική. Υπάρχουν 7 τύποι αισθητήρων πίεσης.

Εάν δεν υπάρχει απαραίτητος αισθητήρας, τότε να το παραγγείλετε.

Κλήση τώρα!

Αισθητήρας πίεσης κλιματισμού

Μπορείτε να αγοράσετε αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής πίεσης και υψηλής πίεσης κλιματισμού στη Μόσχα,

Αγία Πετρούπολη, Γιάκουτσκ, Κρασνοντάρ, Σότσι, Μάικοπ και άλλα. πόλεις.

Πηγαίνετε στη σελίδα της πόλης σας.

Στέλνουμε στις περιφέρειες της Ρωσίας και τις χώρες του CU από τις Post της Ρωσίας, το EMS, το SDEC και τις εταιρείες μεταφορών.

Πώς μπορώ να ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού;

Αισθητήρας πίεσης κλιματιστικού.

Σήμερα ας μιλήσουμε για τους αισθητήρες πίεσης ψυκτικού μέσου, ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, όπως το ζεστό χρόνο στο δρόμο και τα κλιματιστικά μας εργάζονται ακούραστα για εμάς και τους επιβάτες μας μια άνετη θερμοκρασία παρέχει.

Για μακρά και υψηλής ποιότητας εργασία είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το κλιματιστικό εγκαίρως. Ένας από τους σημαντικότερους αισθητήρες στο σύστημα κλιματισμού είναι ο αισθητήρας πίεσης ψυκτικού στο σύστημα, οι δείκτες του συντονίζουν τη λειτουργία των ανεμιστήρων του ανεμιστήρα και επίσης εμποδίζουν την εκκίνηση του κλιματιστικού.

Δεδομένου ότι η σωστή λειτουργία αυτού του αισθητήρα παίζει σημαντικό ρόλο στο σύστημα κλιματισμού, αποφάσισα να αφιερώσω ολόκληρο το αντικείμενο στον αισθητήρα.

Τύποι αισθητήρων.

Στην εικόνα δείχνει έναν από τους αισθητήρες πίεσης, που μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, αρχής γενομένης από το ρελέ που ανταποκρίνονται σε μια ορισμένη πίεση και τελειώνει προοδευτικά συστήματα chipovat που είναι σε θέση να προσδιορίσει το τρέχον σήμα πίεσης ανάλογα με το λόγο εργασίας.

Πώς να ελέγξετε διαφορετικούς αισθητήρες πίεσης στα συστήματα κλιματισμού.

Όπως είπα, ένας απλός αισθητήρας είναι ένας ηλεκτρονόμος που ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη πίεση. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού δεν είναι επιθυμητή σε χαμηλή πίεση αναρρόφησης.

Σε χαμηλή πίεση (κάτω από 1,2 ατμόσφαιρες), ο αισθητήρας μας ενεργοποιείται και στέλνει ένα σήμα στη μονάδα ελέγχου, η οποία με τη σειρά του μπλοκάρει το σύστημα κλιματισμού.

Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται από ένα πολύμετρο ή ένα ωμόμετρο. Αυτό είναι πολύ απλό, σε χαμηλές πιέσεις μέχρι 1,2 atm. ο αισθητήρας δεν καλέσει.

Εάν η πίεση στο σύστημα είναι στην περιοχή 1,2-1,4 atm. ο αισθητήρας αρχίζει να παραλείπει το σήμα. Βρείτε ότι αυτός ο αισθητήρας μπορεί να είναι στα κυκλώματα, συνήθως σημειωμένος ως διακόπτης επαφής, καθώς και μια κανονικά κλειστή και κανονικά ανοιχτή κατάσταση.

Επίσης, δοκιμάζεται ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης που λειτουργεί σε κρίσιμη πίεση (πάνω από 20 atm) και διακόπτει τη διέλευση του σήματος. Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται με ένα ωμόμετρο σε πίεση κάτω από 20 atm. πρέπει να καλείται ο αισθητήρας.

Ελαφρώς πιο δύσκολο να ελέγξετε τον μετατροπέα αισθητήρα. Οπτικά, είναι πολύ παρόμοιο με έναν συμβατικό μηχανικό αισθητήρα, αλλά λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Μετατρέπει τη μηχανική τιμή - την πίεση σε el. ώθηση με μεταβλητό κύκλο λειτουργίας.

Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται χρησιμοποιώντας παλμογράφο ή αντικαθιστώντας τον αισθητήρα με ένα λειτουργικό. Ο παλμογράφος είναι ένα όργανο που μετρά τις παραμέτρους πλάτους και χρόνου του ε. σήμα. Ένας καλός αισθητήρας λειτουργεί σε πλάτος από 5% έως 95%.

Σε ένα κανονικό σύστημα, η πίεση πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 27 ατμοσφαιρών. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ορισμένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με ασφάλειες για την προστασία του αισθητήρα.

Πώς μπορώ να ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού; Φωτογραφία και βίντεο.

Παρακάτω θα βρείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο.

Μοιραστείτε τη γνώμη σας και πείτε στο soc. δικτύων. Μετά από όλα, πώς θα ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού; - αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, δεν το βρίσκετε;)) Δείτε τις απόψεις και τις απόψεις άλλων αναγνωστών που μπορείτε να βρείτε παρακάτω στα σχόλια.

Ο αισθητήρας πίεσης του κλιματιστικού - γιατί πρέπει να μας διεγείρει η δουλειά του;

Ο αισθητήρας πίεσης του κλιματιστικού, παρά το μικρό του μέγεθος, καθορίζει τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος. Θα μάθουμε πού βρίσκεται αυτή η συσκευή, θα μελετήσουμε την αρχή της λειτουργίας της, θα σκεφτούμε ποια προβλήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και θα περιγράψουμε τους τρόπους επίλυσής τους.

Αυτόματος κλιματισμός και ο ρόλος των αισθητήρων στο σύστημα

Πρώτον, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή ολόκληρου του διαχωρισμένου συστήματος και μόνο τότε θα είναι δυνατό να αξιολογηθεί σωστά ο ρόλος του κάθε κόμβου ξεχωριστά. Η λειτουργία του κλιματιστικού αυτοκινήτου μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία ενός συνηθισμένου οικιακού ψυγείου, αν και η συσκευή του διαφέρει κάπως από αυτή τη μονάδα. Στην πραγματικότητα, το αυτόματο κλιματιστικό είναι ένα σφραγισμένο δοχείο γεμάτο με ειδικό λάδι και φρέον.

Freon για το αυτοκίνητο

Αφού πιέσετε το κουμπί τροφοδοσίας, ενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης. Υπό την επίδραση του μαγνητικού πεδίου, η πλάκα πίεσης προσαρτάται στην τροχαλία, η οποία αρχίζει να κινείται με ειδική ζώνη. Έτσι ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί. Συμπιέζει έντονα το φρέον και το καυτό αέριο ρέει μέσω του αγωγού στον συμπυκνωτή. Η συσκευή του τελευταίου περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα, ο οποίος ανάβει ταυτόχρονα με τον συμπιεστή και ψύχει το φρέον.

Η αέρια ουσία περνά σε υγρή κατάσταση μετά από ψύξη. Στον ξηραντήρα-δέκτη, το μείγμα φιλτράρεται και μετά μετακινείται στον εξατμιστή. Μια βαλβίδα θερμορύθμισης είναι εγκατεστημένη στον αγωγό. Στην πραγματικότητα, αυτή η συσκευή είναι αυτόματα ρυθμιζόμενο τσοκ. Μέσω αυτής της βαλβίδας φρέον και παίρνει κατευθείαν στον εξατμιστή, όπου ψύχεται, και ο παγωμένος αέρας διοχετεύεται μέσα στο εσωτερικό του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Freon μπαίνει ξανά στον συμπιεστή και όλες οι λειτουργίες επαναλαμβάνονται σε έναν κύκλο.

Αλλά η σωστή λειτουργία του συστήματος παρακολουθείται από ειδικές συσκευές. Η λειτουργία του αισθητήρα χαμηλής πίεσης του κλιματιστικού μηχανήματος περιλαμβάνει την αυτόματη απενεργοποίηση του διαχωρισμένου συστήματος με ανεπαρκή ποσότητα Freon σε αυτό. Μερικές φορές ένα μίγμα ψύξης μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Η έλλειψη φρεονίου απειλεί να πιπιλίζει τον αέρα λόγω της πολύ χαμηλής πίεσης μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Ο αισθητήρας υψηλής πίεσης, αντίθετα, αποκλείει τη λειτουργία του συμπιεστή, αν αυτό το χαρακτηριστικό υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει φυσική καταστροφή του συστήματος. Επιπλέον, η λειτουργία του αισθητήρα είναι η υποχρέωση για την περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ανεμιστήρα του ψυγείου.

Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα θερμοκρασίας που απενεργοποιεί το σύστημα μόλις ξεκινήσει ο κρυοπαγήματα. Διαφορετικά, ο εξατμιστής θα συνθλίψει τον πάγο. Επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμούμε το ρόλο ακόμη και αυτών των μικρών κόμβων και πρέπει να παρακολουθούμε την κατάστασή τους έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα δαπανηρών επισκευών.

Χαρακτηριστικά αισθητήρων χαμηλής και υψηλής πίεσης

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις, αλλά η αρχή των αισθητήρων πίεσης του κλιματισμού παραμένει η ίδια. Μόλις η πίεση φτάσει σε κρίσιμες τιμές, η συσκευή στέλνει το αντίστοιχο σήμα στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης κινητήρα και η αντλία σβήνει αυτόματα. Ο ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί με τον συμπιεστή.

Αισθητήρας πίεσης κλιματιστικού

Τα πιο απλά μοντέλα διακόπτουν το κύκλωμα ελέγχου του συμπιεστή μόλις η τιμή της πίεσης γίνει ανώμαλη (λιγότερο από 0,17 bar για έναν αισθητήρα χαμηλής πίεσης και περισσότερο από 25-30 bar για υψηλή πίεση). Ωστόσο, αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί σε διάφορες τιμές. Οι συσκευές 4 επαφών είναι δημοφιλείς, οι οποίες αντιδρούν επιπρόσθετα στην ενδιάμεση πίεση, για παράδειγμα 16-17 bar. Η τιμή αυτή θεωρείται ως η πιο αποδεκτή για τη λειτουργία του κλιματιστικού. Μόλις η πίεση στο σύστημα γίνει 16 bar, ο αισθητήρας δίνει ένα κατάλληλο σήμα και ο ανεμιστήρας ανάβει.

Τα πιο σύγχρονα όργανα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κλιματισμού. Μεταδίδουν ένα σήμα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της πίεσης του ψυκτικού μέσου και αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι ήδη "επιλυμένο" από τη μονάδα ελέγχου. Επομένως, αποδεικνύεται η δημιουργία μιας πολυεπίπεδης ρύθμισης των οπαδών.

Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου για τον έλεγχο του κλίματος

Οι αισθητήρες υψηλής πίεσης του κλιματιστικού διαφέρουν από το εξωτερικό και το εσωτερικό σπείρωμα, ανάλογα με το εμπορικό σήμα των αυτοκινήτων. Έχουν επίσης διαφορετικό αριθμό επαφών. Διαφορετικοί τύποι συνδέσμων. Υπάρχουν καθολικά μοντέλα, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε καθολικούς δέκτες-αφυγραντήρες. Ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης είναι τοποθετημένος μεταξύ του δεξιού αποσβεστήρα κραδασμών και του φίλτρου αέρα.

Πώς να παρατηρήσετε τη δυσλειτουργία του αισθητήρα πίεσης;

Τώρα ας εξοικειωθούμε με τις δυσλειτουργίες του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού, πώς να το ελέγξουμε και, εάν είναι απαραίτητο, να τον αντικαταστήσουμε. Σε γενικές γραμμές, η στοιχειώδης μόλυνση ή η μηχανική ζημιά μπορεί να προκαλέσουν την αποτυχία ή την εσφαλμένη λειτουργία αυτού του στοιχείου. Έτσι, μετά τα πρώτα σημάδια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την κατάσταση των συνδετήρων και των καλωδίων. Οποιαδήποτε ρωγμές, ίχνη υγρασίας και διάβρωση είναι απαράδεκτες. Μην ξεχνάτε τη διάγνωση του υπολογιστή.

Διάγνωση ηλεκτρονικών υπολογιστών του συστήματος κλιματισμού

Για να καταλάβετε ότι πρέπει να επισκεφθείτε το κέντρο εξυπηρέτησης αυτοκινήτων ή να αναρριχηθείτε κάτω από την κουκούλα μόνοι σας, μπορείτε με τις ακόλουθες πινακίδες. Πρώτον, η λειτουργία του συμπιεστή διακόπτεται, μπορεί να ανάψει υπό υπερβολική πίεση ή και να λειτουργήσει χωρίς φρέον. Μερικές φορές ο συμπιεστής δεν ενεργοποιείται καθόλου. Δεύτερον, υπάρχουν διακοπές στη λειτουργία του ανεμιστήρα. Και ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού είναι ασταθές.

Αντικατάσταση αισθητήρα και πρόληψη των βλαβών

Σε περίπτωση βλάβης αυτού του στοιχείου, πρέπει να γίνει επείγουσα αντικατάσταση του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού. Φυσικά, κάποιος μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς για βοήθεια, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και είναι πραγματικά δυνατό να εφαρμοστεί ανεξάρτητα στις συνθήκες του γκαράζ. Χρειαζόμαστε το κλειδί για το "14". Είναι επιθυμητό να υπήρχε ένας κοιλωτήρας παρακολούθησης, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα.

Ο κινητήρας είναι κλειστός, καθώς αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται μόνο στο αυτοκίνητο με την ανάφλεξη κλειστή. Ελαφρώς πιέζοντας προς τα πίσω την πλαστική προστασία του προφυλακτήρα και κοιτάζοντας προς τα δεξιά, θα δείτε αυτόν τον αισθητήρα. Για να το αφαιρέσετε, είναι απαραίτητο να σηκώσετε το μάνταλο στο βύσμα και να αφαιρέσετε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα με αυτό. Τώρα περιστρέφουμε τη συσκευή με το κλειδί του καραμπίνερ. Χάρη σε μια ειδική βαλβίδα ασφαλείας, δεν μπορείτε να φοβάστε τη διαρροή ψυκτικού μέσου. Στον κενό χώρο στρίβουμε μια νέα συσκευή, συνδέουμε όλα τα καλώδια σε αυτήν, επιστρέφουμε στον τόπο προστασίας και απολαμβάνουμε την άνετη κίνηση στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να φτάσετε σε αυτόν τον αισθητήρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρες και κοιλώματα παρατήρησης. Απλά πρέπει να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα. Αλλά η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι απλούστερη στην εκτέλεση. Εάν η αντικατάσταση είναι πλήρως εφικτή από μόνη της, ο έλεγχος του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού θα πρέπει να ανατεθεί στους ειδικούς, καθώς αυτό απαιτεί δαπανηρό εξοπλισμό και δεν είναι σκόπιμο να το αγοράσετε για οικιακή χρήση.

Αφαίρεση του μπροστινού προφυλακτήρα

Για την πρόληψη, ενεργοποιήστε πάντα τον κλιματισμό για ψύξη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ακόμη και το χειμώνα. Αρκεί να επαναλάβετε αυτή τη λειτουργία μία φορά την εβδομάδα. Με την εμφάνιση του παγετού, αρχικά γεμίστε το αυτοκίνητο και μόλις ξεκινήσετε το κλιματιστικό. Αγγίξτε το τορπίλη, δεν πρέπει να είναι κρύο. Ξεπλένοντας τον συμπυκνωτή, πρέπει να δράσετε πολύ προσεκτικά, καθώς οι λεπτές άκρες των κυψελίδων του παραμορφώνονται εύκολα. Χρησιμοποιείτε μόνο ψυκτικό υψηλής ποιότητας και προσεγγίζετε σοβαρά την επιλογή του κέντρου φροντίδας αυτοκινήτων. Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία ανεφοδιασμού θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα

"Family Doctor" για την Honda σας

Αναζήτηση αναζήτησης Nav

Πλοήγηση

Αναζήτηση

  • Βρίσκεστε εδώ:
  • Αρχική »
  • Άρθρα »
  • Η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και διάγνωσης του κλιματιστικού HONDA CR-V της δεύτερης γενιάς

Η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και διάγνωσης του κλιματιστικού HONDA CR-V της δεύτερης γενιάς

Αρχή λειτουργίας.

Η αρχή του κλιματιστικού καθώς και κάθε μηχανή ψύξης βασίζεται σε ορισμένες αρχές της θερμοδυναμικής. Αλλά δεν θα σφυροκοπήσουμε τα κεφάλια μας με τον κύκλο Carnot, θυμηθείτε μόνο κάτι από το σχολικό μάθημα της φυσικής:
1. Σε ένα κλειστό σύστημα, η πίεση του αερίου είναι ανάλογη προς τη θερμοκρασία του, δηλ. όταν συμπιέζεται, το αέριο θερμαίνεται.
2. Με την αυξανόμενη πίεση, το σημείο βρασμού του υγρού αυξάνεται και, αντίθετα, μειώνεται με τη μείωση της πίεσης.
3. Η εξάτμιση του υγρού συνοδεύεται από απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον.
. Αυτό αρκεί.
Η ψυκτική μηχανή υφίσταται όλες Αυτοί οι μετασχηματισμοί φρέον - άφλεκτο οργανική ένωση με πολύ χαμηλό σημείο ζέσεως (για CFC που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε οχήματα -29,8Co (R12) ή -26,3Co (R134)). Αλλά θυμόμαστε την αξίωση 2 (όταν η θερμοκρασία βρασμού του ρευστού πίεση αυξάνεται), έτσι ώστε η θερμοκρασία βρασμού του Freon στο σύστημα όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική, η θερμοκρασία ανέρχεται στους πάνω από το μηδέν. Ως εκ τούτου το σύστημα Freon μπορεί να υπάρχουν τόσο στην υγρή και αέρια κατάσταση, και αποθηκεύεται και πωλείται σε κυλίνδρους σε υγρή μορφή και κατά συνέπεια η ποσότητα Freon μετρούμενη κατά μάζα - σε γραμμάρια.

Εξετάστε την αρχή της εργασίας:

Ο συμπιεστής συμπιέζει αέριο φρέον σε υψηλή πίεση προκαλεί το σημείου ζέσεως αυξάνεται, αλλά θερμαίνεται Freon - θερμοκρασία του πάνω από το σημείο ζέσεως, οπότε παραμένει ζεστό φρέον σε αέρια κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο Freon αποστέλλεται στο ψυγείο για ψύξη (συμπυκνωτής). Στον συμπυκνωτή ψύχεται (δίνει θερμότητα στον περιβάλλοντα αέρα), η θερμοκρασία του γίνεται χαμηλότερη από το σημείο βρασμού και συμπυκνώνεται σε υγρή κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο Freon ρέει προς την κατεύθυνση του δεύτερου θερμαντικού σώματος. Πριν από το δεύτερο θερμαντικό σώμα υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης, πρόκειται για ένα τζόκερ με μια μικρή διατομή και μια βελόνα που αλλάζει την διατομή του, ανάλογα με τη θερμοκρασία φρεονιού. Το ακροφύσιο δημιουργεί αντίσταση στη ροή του φρεονιού, λόγω του ότι στην περιοχή υψηλής πίεσης διατηρείται αυτή η πίεση.
Ακριβώς πίσω από τη βαλβίδα εκτόνωσης υπάρχει ένα δεύτερο ψυγείο και δεν υπάρχει υψηλή πίεση σε αυτό. Και αν η πίεση πέφτει, και temperetura βρασμού Freon επίσης δραματικά μειωμένη και φρέον διαρροή μέσω των ακροφυσίων, αρχίζει να εξατμίζεται γρήγορα, ενώ απορροφά θερμότητα από το σωλήνα του ψυγείου. Το ψυγείο ονομάζεται επομένως εξατμιστήρας και όταν εξατμίζεται μέσα σε αυτό, ψύχεται και δροσίζει τον αέρα που διέρχεται από αυτό.

Μετά την ψύξη του εξατμιστή, το φρέον στην αέρια κατάσταση μετακινείται στον συμπιεστή, που το συμπιέζει ξανά και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Για τη λίπανση των κινούμενων μερών του συμπιεστή χρησιμοποιείται ειδικό λάδι διαλυτό στο freon. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί, κυκλοφορεί κατά μήκος του συστήματος μαζί με φρέον.

Τώρα από τη θεωρία στην πράξη.

Στοιχεία κλιματιστικού στο Honda CR-V.

COMPRESSOR Οδηγείται απευθείας από τον κινητήρα μέσω του ιμάντα μαζί με τις υπόλοιπες μονάδες (γεννήτρια, αντλία GUR κ.λπ.). ηλεκτρομαγνητική ζεύξη
Επειδή ο κινητήρας και όλες οι μονάδες περιστρέφονται συνεχώς και ο συμπιεστής πρέπει να ανάβει και να σβήνει με εντολή, εδώ χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης - μοιάζει με συμπλέκτη στην κατασκευή του. Η τροχαλία περιστρέφεται συνεχώς και ο ρότορας του συμπιεστή συνδέεται με μια πλωτή πλάκα σιδήρου - τον οδηγούμενο δίσκο. Κάτω από τον κρυμμένο ηλεκτρομαγνήτη τροχαλίας (σύρμα σύρμα). Όταν εφαρμόζεται 12V στο πηνίο, ο ηλεκτρομαγνήτης προσελκύει τον οδηγούμενο δίσκο και τον πιέζει στην τροχαλία - ο δίσκος αρχίζει να περιστρέφεται μαζί με την τροχαλία και περιστρέφει τον ρότορα.

CONDENSER (σύστημα ψύξης του κινητήρα) και έχει ενσωματωμένο ένα φίλτρο-στεγνωτήριο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διήθηση του φρεονιού και την απορρόφηση των υπολειμμάτων υγρασίας (χρησιμοποιείται σιιγάλος για αυτό).

Εξαερωτήρας εγκαθίσταται στο εσωτερικό του κλιματιστικού μπροστά από το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα. Η βαλβίδα επέκτασης είναι εγκατεστημένη στους σωλήνες εισόδου και εξόδου. Το θερμοευαίσθητο στοιχείο βρίσκεται πιο κοντά στον σωλήνα εξόδου και ελέγχει τη θερμοκρασία στην έξοδο του εξατμιστή.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ για τον ανεφοδιασμό και τη διάγνωση του κλιματιστικού. Είναι εξοπλισμένα με θηλές για θηλές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ δεν υπάρχει καθόλου. Στο CR-V για την αμερικανική αγορά δεν είναι. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος, είναι δυνατόν να δει κανείς μέσω του φρέον στην γραμμή υψηλής πίεσης στην υγρή κατάσταση. Εάν ο Freon ισχυρά αφρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία του συμπιεστή - αυτό αποδεικνύεται από την ανεπαρκή ποσότητα Freon.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΠΙΕΣΗΣ βρίσκεται στη γραμμή υψηλής πίεσης (λεπτός σωλήνας). Λειτουργεί ως διακόπτης - κλειστός σε πίεση μεγαλύτερη από 2 kgf / cm2 και κάτω από 32 kgf / cm2. Ο αισθητήρας εμποδίζει την ενεργοποίηση του κλιματιστικού στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- αν δεν υπάρχει αρκετό ή πολύ μικρό freon στο σύστημα.
- σε κρίσιμη περίσσεια πίεσης στην "υψηλή" πλευρά.
- σε χαμηλές θερμοκρασίες (συνήθως γύρω από το μηδέν και κάτω). Σε αυτή την περίπτωση, όλο το φρέον στο σύστημα πηγαίνει σε υγρή κατάσταση και τα υγρά, όπως θυμόμαστε από τη φυσική, είναι ασυμπίεστα. Δεν υπάρχει πίεση - ο αισθητήρας είναι ανοιχτός.

Ηλεκτρικό κύκλωμα.

Τώρα, όταν ακουμπάει ο αισθητήρας πίεσης, είναι αρκετά λογικό να μεταβείτε στο κύκλωμα ηλεκτρικού ελέγχου του κλιματιστικού. Παρακάτω παρουσιάζεται ένα διάγραμμα του κλιματιστικού CR-V δεύτερης γενιάς χωρίς κλιματισμό.

Δεν θα το εξετάσω λεπτομερώς, απλά εστιάζω στα πιο σημαντικά θέματα:

- Ο πίνακας ελέγχου του θερμαντήρα (ή του κλιματιστικού) δεν ελέγχει άμεσα το κλιματιστικό. Κάνει μόνο ένα "αίτημα" για να ενεργοποιήσει το κλιματιστικό κλείνοντας το καλώδιο σήματος στη γείωση. Ως εκ τούτου, Η πράσινη λυχνία LED στην οθόνη δεν δείχνει ότι λειτουργεί το κλιματιστικό.. Η γραμμή σήματος περνάει από τον αισθητήρα πίεσης και μεταβαίνει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECM) και η ECM περιλαμβάνει ήδη τους ανεμιστήρες και τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη του συμπιεστή. Αν ο αισθητήρας πίεσης είναι ανοιχτός, ούτε ο συμπιεστής ούτε οι ανεμιστήρες θα ανάψουν.

- Οι ανεμιστήρες ανάβουν πάντα ταυτόχρονα, Παρά το γεγονός ότι ο αριστερός ονομάζεται "ανεμιστήρας ψύξης", και ο σωστός "ανεμιστήρας συμπυκνωτή". Τα κυκλώματα ελέγχου του ρελέ ανεμιστήρα ECM και του αισθητήρα θερμοκρασίας κύριας ψύκτρας συνδέονται σε ένα σημείο.

- στον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη του συμπιεστή υπάρχει μια θερμική ασφάλεια τοποθετημένη απευθείας στο περίβλημα του συμπιεστή.

Συντήρηση του κλιματιστικού.

Επειδή το σύστημα κλιματισμού είναι εντελώς κλειστό, τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και ο κατασκευαστής δεν το προβλέπει, εκτός από την αλλαγή του φίλτρου αέρα του χώρου επιβατών. Η "προφυλακτική" αντικατάσταση του φρεόν και του πετρελαίου δεν έχει καμία χρησιμότητα εδώ, αφού σε ένα σωστά γεμάτο σύστημα η ποιότητα του Freon δεν αλλάζει με το χρόνο και τα προϊόντα μηχανικής φθοράς στον συμπιεστή εναποτίθενται στο φίλτρο.
Αλλά ακόμα ορισμένες δραστηριότητες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μπορούν να επεκτείνουν τη "ζωή" του κλιματιστικού:
1. Κρατήστε τα καλοριφέρ καθαρά! Dirt αποφράσσει τις καλοριφέρ κηρήθρα (ειδικά μετά το χειμώνα) παρεμποδίζει ουσιαστικά τη διέλευση του αέρα διαμέσου αυτού και την ψύξη, αντίστοιχα, του Freon στον κλιματισμό και ψυκτικού υγρού στο σύστημα ψύξης του κινητήρα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το βάρος νερό-λάσπη είναι πολύ ύπουλη - διεισδυτική το πρώτο κύτταρο ενός ψυγείου (συμπυκνωτής) αποτίθεται επί της δεύτερης επιφάνειας (στη φωτογραφία ψυγείου ψύξης κατά την αφαίρεση της συμπυκνωτή). Ως εκ τούτου, συνιστάται να μην περιορίζετε την επιθεώρηση του μπροστινού καλοριφέρ, αλλά να αφαιρέσετε το πλαστικό κάλυμμα πάνω από τα θερμαντικά σώματα και να προσπαθήσετε να κοιτάξετε το διάκενο μεταξύ των θερμαντικών σωμάτων.
Πλύνετε τα καλοριφέρ ξεχωριστά για τον ίδιο λόγο - η μάζα λάσπης, χτυπημένη από ένα ρεύμα νερού από το πρώτο θερμαντικό σώμα, εγκαθίσταται στο δεύτερο. Πώς να το κάνετε υπάρχουν διαφορετικές επιλογές: ή μια ειδική συσκευή που ολισθαίνει στο κενό μεταξύ των θερμαντικών σωμάτων? ή να αφαιρέσετε τον συμπυκνωτή (αλλά τότε θα πρέπει να επαναφορτίσετε το freon του κλιματιστικού). ή μπορείτε να αφαιρέσετε το ψυγείο και ο συμπυκνωτής να ξεπλυθεί στο μηχάνημα.
2. Σε ζεστό καιρό, ελέγχετε τακτικά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και των δύο οπαδών! Αν τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, τότε αρκεί για την ψύξη του κινητήρα. Αλλά δεν αρκεί να δροσιστεί το κλιματιστικό! Όταν ο Freon υπερθερμανθεί, η πίεση στο σύστημα αυξάνεται αρκετές φορές, η οποία είναι γεμάτη με βλάβη του συμπιεστή. Δυστυχώς για τη δεύτερη γενιά CR-V, η συντριβή του συμπιεστή εμφανίζεται νωρίτερα από ό, τι το σύστημα απενεργοποιεί τον αισθητήρα πίεσης.

Διάγνωση του κλιματιστικού.

Η διάγνωση της λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται με τη βοήθεια μιας εγκατάστασης διαγνωστικού γεμίσματος. Έχει μανόμετρα. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην πλευρά χαμηλής πίεσης, είναι συνήθως 1,5-2,5 kgf / cm2, στην πλευρά "υψηλή" 5-12 kgf / cm2. Η αύξηση της υψηλής πίεσης στα 15-20 kgf / cm2 θα πρέπει να ανησυχεί. Όταν υπερβαίνει τα 25 kgf / cm2, είναι απαραίτητο να ακούγεται ένας συναγερμός - το σύστημα υπερθερμαίνεται ή σε αυτό υπάρχει πλεόνασμα φρέον.

Εάν δεν υπάρχουν διαγνωστικές συσκευές, μπορείτε να κάνετε μια απλή διάγνωση μόνοι σας:
- ο οποίος έχει ένα παράθυρο προβολής, θα δείτε σε αυτό - θα πρέπει να δούμε πώς ρέει το υγρό φρέον. Εάν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στο παράθυρο, εκτός από τους τοίχους του σωλήνα, μην πανικοβάλλεστε. Το φρέον και το πετρέλαιο που είναι γεμάτο στο εργοστάσιο είναι εντελώς διαφανή και άχρωμα, δεν μπορούν να φαίνονται καθόλου. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το κλιματιστικό - στις στιγμές που ο συμπιεστής σβήνει και ανάβει, στο παράθυρο θα υπάρχουν φυσαλίδες ή αφρός. Αυτό είναι φυσιολογικό.
- Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, αγγίξτε το χοντρό σωλήνα με το χέρι σας - πρέπει να είναι κρύο ή τουλάχιστον δροσερό. Εάν είναι ζεστό, το κλιματιστικό δεν λειτουργεί ή η απόδοση του είναι πολύ χαμηλή.
- αγγίξτε τον λεπτό σωλήνα - είναι συνήθως ζεστό όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Αν είναι ζεστό - αυτό σημαίνει ανεπαρκή ψύξη του συμπυκνωτή. Αν το ακουστικό δεν μπορεί να κρατηθεί από το χέρι - ήρθε η ώρα να ακούσετε τον συναγερμό!

Περίληψη: εάν το κλιματιστικό "κρύο" και η απόδοση της λειτουργίας του σας ταιριάζει, ενώ δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης - μην το αγγίζετε, είναι εντάξει.

Επαναπλήρωση του κλιματιστικού.

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό εδώ δεν μπορείτε να κάνετε, αλλά η γνώση είναι εξουσία, έτσι ώστε οι ακόλουθες πληροφορίες θα είναι περιττές.
- μετά την αποσυμπίεση του συστήματος, η διαδικασία εκκένωσης πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την ανεφοδιασμό. Μια ειδική αντλία από το σύστημα αντλούσε αέρα με όλες τις ακαθαρσίες μέχρι το κενό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 15-30 λεπτά.
- Πριν από τον ανεφοδιασμό, είναι απαραίτητο να εισαχθεί στο σύστημα ένα λάδι ίσο με το ποσό που χάθηκε στην αποσυμπίεση του συστήματος ή την αντικατάσταση των τμημάτων του συστήματος. Σύγχρονη πλήρωσης-διαγνωστικό προσαρμογές τυπικά σε άντληση διαχωρισμός ελαίου ψυκτικό διεξάγεται, ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη το ποσό του πετρελαίου χωριστική κατέβασμα, και να προσθέσει σε αυτό το ποσό και αντιστοιχεί μετατράπηκε λεπτομέρειες:
συμπυκνωτής - 35 ml;
εξατμιστή - 40 ml.
σωλήνες και εύκαμπτοι σωλήνες - 10 ml.
όταν η επισκευή της διαρροής του φρέον - 25 ml?
όταν αντικαθιστάτε τον συμπιεστή όσο συγχωνεύθηκε με τον παλιό συμπιεστή (130 ml προστίθενται στον νέο συμπιεστή).
Το λάδι εισάγεται μέσω της μονάδας μετά την εκκένωση. Εάν η εγκατάσταση δεν το επιτρέπει, μπορεί να χυθεί απευθείας στον συμπιεστή ή στους σωλήνες πριν από την εκκένωση.
- το ποσό Freon για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού στο CR-V 2 - 480-530 g. Πώς μετριέται αυτή η ποσότητα; Στη δεξαμενή το Freon αποθηκεύεται σε υγρή μορφή. Η εγκατάσταση ανεφοδιασμού είναι συνήθως εξοπλισμένη με βάρη που μετρούν τη μάζα του μπαλονιού. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, το βάρος του κυλίνδρου μειώνεται από τη μάζα του φρέον που έχει απομείνει από τη φιάλη.
Αν δεν υπάρχει ισορροπία, το σύστημα μπορεί να ξαναγεμίζει όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο μέσω της πλευράς χαμηλής πίεσης που καθοδηγείται από τον μετρητή πίεσης: φρέον προστίθεται τμηματικά μέχρι μέχρι το κλιματιστικό θα είναι σταθερή «κρύο», αλλά χρησιμοποιείται στην ίδια πίεση για την «υψηλή» πλευρά δεν είναι μεγαλύτερη από 12- 15 kgf / cm2.

Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Τι πρέπει να κάνω;

- Δείτε αν ενεργοποιούνται οι ανεμιστήρες (ενεργοποιούν ταυτόχρονα); Ενεργοποιείται ο συμπιεστής; Εάν ο ήχος δεν περιλαμβάνεται πλέον, ελέγχει την παρουσία των Freon (cm. Παρακάτω), τον αισθητήρα αγωγιμότητας αισθητήρα πίεσης στην καλωδίωση (πλεξούδα σύρματος να περνά στην αριστερή πλευρά, στο άνω εγκάρσιο τμήμα του ψυγείου και για τον προβολέα δεξιά).
Αν οι ανεμιστήρες είναι ενεργοποιημένοι και ο συμπιεστής δεν υπάρχει, ελέγξουμε τη δυνατότητα συντήρησης του συμπιεστή (βλ. Παρακάτω), το ρελέ του συμπιεστή, την καλωδίωση (πρώτα απ 'όλα τον σύνδεσμο κάτω από τον δεξιό ανεμιστήρα).

- ελέγχει την παρουσία των φρέον: λεπτό αντικείμενο, πιέστε απαλά το καρούλι στο σύνδεσμο πλήρωσης - η πίεση που νιώθεις σαν να εξασθενημένο «φούσκα» - δεν φρέον, δεν είναι δυνατόν να πιέσει σκληρότερα, τι θα κάνουν.

- ελέγξτε συντήρησης συμπιεστή: τον έλεγχο συστροφή χέρι κάθαρση οδηγείται στο δίσκο (που θα dolezt πριν να είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε δύο έμβολα και κάμψη πλαστικού ανθήρα πλευρά του δεξιού τροχού), που φαίνονται να μην εμπλακεί αν ο ρότορας (δυστυχώς κατάρρευση σπλάχνα του συμπιεστή από το CR-V της δεύτερης γενιάς δεν είναι ασυνήθιστο). Αν ο συμπιεστής περιστρέφεται, ελέγξουμε την ακεραιότητα του ηλεκτρομαγνήτη - καλούμε την επαφή μεταξύ του τερματικού συμπιεστή και της γείωσης. Αν υπάρχει επαφή, ελέγξτε την καλωδίωση πριν από το συμπιεστή. Εάν όχι, ο συμπιεστής θα πρέπει να αφαιρεθεί, ο θερμοστάτης και η περιέλιξη του μαγνήτη θα καλούνται χωριστά, το κατεστραμμένο τμήμα θα επισκευαστεί ή θα αντικατασταθεί.

- ελέγξτε την απόσταση μεταξύ του δίσκου vedovoy και της τροχαλίας. Κανονικά, 0,5 mm +/- 0,15 mm. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την απόσταση όταν αντικαθιστάτε δίσκο ή τροχαλία. Σε ένα σετ με νέες λεπτομέρειες, τροφοδοτούνται ροδέλες με πάχος 0,1mm, 0,2mm, 0,4mm και 0,5mm.

- Αν ο Freon δεν είναι, αλλά ήταν σίγουρο εκεί, τότε υπάρχει διαρροή στο σύστημα. Freon - ένα πολύ πτητικό αέριο, έτσι ώστε ακόμα και μέσα από μια μικροσκοπική τρύπα για κάποιο χρονικό διάστημα, να εξατμίζει όλα. Το πιο προβληματικό μέρος είναι ένας συμπυκνωτής, υπόκειται σε επιθετικά μέσα, άμμο, βότσαλα κλπ. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, το εξετάζουμε, κατά προτίμηση σε ξηρό καιρό σε ξηρή μηχανή. Αν παρατηρήσετε λεκέδες λαδιού (αδύναμη αμαύρωση) - είναι πιθανό να διαρρεύσει εδώ (φρέον έξω, μεταφέροντας με αυτό το διαλυμένο πετρελαίου σε αυτό: φρέον εξατμίζεται και παραμένει το λάδι). Πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει το καλοριφέρ, λίγοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν με την συγκόλλησή του. Εάν κηλίδες πετρελαίου αδύνατο να καθοριστεί μια διαρροή, η διαρροή μπορεί να βρεθεί σε μια ειδική χρωστική ουσία, λάμπουν στο υπεριώδες. Η βαφή προστίθεται στο έλαιο κατά την πλήρωση της κλιματιστικό, το κλιματιστικό να εργαστεί και να δώσει επιθεωρεί όλα τα μέρη, τονίζοντας τη λυχνία UV - η χρωστική θα δώσει τη διαρροή.

Στην περίπτωση pechatnom - όταν η κατανομή συμπιεστής τερβίου έξαψη του όλου συστήματος, καθώς και την αντικατάσταση του osushiteya φίλτρο ή ψυγείου (συμπυκνωτής) ως σύνολο. Το γεγονός είναι ότι εσωτερικά από αλουμίνιο (ή μάλλον silumin) συμπιεστή σε θραύση συχνά αλέσει σε πρόστιμο ψίχουλα, η οποία απλώνεται σε όλο το σύστημα, και ακόμη και το φίλτρο δεν λειτουργεί σε αδράνεια. Στη φωτογραφία, αυτή η ψίχα είναι απλά ορατή στον τοίχο του σωλήνα εξατμιστή. Εάν δεν καθαριστεί, τότε μετά την αντικατάσταση του συμπιεστή θα πλύνει με Freon και θα τον φέρει σε νέο συμπιεστή, οι συνέπειες μπορεί να είναι εξίσου λυπηρές. Περιπτώσεις όταν ο νέος συμπιεστής δεν πέρασε και το έτος ήταν ήδη.

Η πιο δύσκολη διαδικασία είναι να αφαιρέσετε τον εξατμιστή. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το ντουλαπάκι, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECM), τα ρελέ οριστεί για το ντουλαπάκι του συνοδηγού και το μπαρ στο οποίο είναι τοποθετημένα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την ενότητα ανεμιστήρα, αυτό θα το αφαιρέσει την ανάγκη να κοπεί κατά μήκος των γραμμών κοπής της πλαστικής ταινίας καλύπτει τη γραμμή (μπορείτε από τη μία πλευρά) και μόνο έχουν πρόσβαση στο καπάκι κλείσιμο της εξάτμισης. Με άλλο τρόπο - για να πλύνετε τον εξατμιστή δεν επιτρέπει τη βαλβίδα εκτόνωσης, και να αφαιρέσετε "από κάτω από την κουκούλα" δεν μπορεί.

Αυτός είναι ένας απλοποιημένος αλγόριθμος επαλήθευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί η βοήθεια ενός επαγγελματία ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου. Και φυσικά θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οποιαδήποτε χειραγώγηση που σχετίζεται με την αποσυμπίεση του συστήματος απαιτεί μεταγενέστερο ανεφοδιασμό, κάτι που δεν συμβαίνει σε συνθήκες "σπίτι".

Αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής και υψηλής πίεσης

Στις εξωτερικές μονάδες ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών και σε ορισμένα μοντέλα οικιακών διαχωριστικών συστημάτων, αισθητήρες πίεσης.

Αυτά αισθητήρες πίεσης συνετρίβη στο κλιματιστικό Freon (split-system).

Χρησιμοποιούνται δύο αισθητήρες: ένας αισθητήρας χαμηλής πίεσης και ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης. Εξωτερικά, οι αισθητήρες φαίνονται ίδιοι και διαφέρουν μόνο στις τεχνικές παραμέτρους. Προσέχετε κατά την παραγγελία αισθητήρων.

Τέτοιοι αισθητήρες, για παράδειγμα, εγκαθίστανται στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών Gree της σειράς U-Match. Μία τέτοια μονάδα είναι η GUHN42-48NM3A (Ο)

Η τιμή του αισθητήρα υψηλής πίεσης του κλιματιστικού είναι 3,300 τρίβες.

Τιμή του αισθητήρα κλιματισμού χαμηλής πίεσης - 3.300 τρίβετε.

Η πίεση στην οποία ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ο αισθητήρας είναι διαφορετική. Υπάρχουν 7 τύποι αισθητήρων πίεσης.

Εάν δεν υπάρχει απαραίτητος αισθητήρας, τότε να το παραγγείλετε.

Κλήση τώρα!

Αισθητήρας πίεσης κλιματισμού

Μπορείτε να αγοράσετε αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής πίεσης και υψηλής πίεσης κλιματισμού στη Μόσχα,

Αγία Πετρούπολη, Γιάκουτσκ, Κρασνοντάρ, Σότσι, Μάικοπ και άλλα. πόλεις.

Πηγαίνετε στη σελίδα της πόλης σας.

Στέλνουμε στις περιφέρειες της Ρωσίας και τις χώρες του CU από τις Post της Ρωσίας, το EMS, το SDEC και τις εταιρείες μεταφορών.