Αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής και υψηλής πίεσης

Στις εξωτερικές μονάδες ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών και σε ορισμένα μοντέλα οικιακών διαχωριστικών συστημάτων, αισθητήρες πίεσης.

Αυτά αισθητήρες πίεσης συνετρίβη στο κλιματιστικό Freon (split-system).

Χρησιμοποιούνται δύο αισθητήρες: ένας αισθητήρας χαμηλής πίεσης και ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης. Εξωτερικά, οι αισθητήρες φαίνονται ίδιοι και διαφέρουν μόνο στις τεχνικές παραμέτρους. Προσέχετε κατά την παραγγελία αισθητήρων.

Τέτοιοι αισθητήρες, για παράδειγμα, εγκαθίστανται στις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών Gree της σειράς U-Match. Μία τέτοια μονάδα είναι η GUHN42-48NM3A (Ο)

Η τιμή του αισθητήρα υψηλής πίεσης του κλιματιστικού είναι 3,300 τρίβες.

Τιμή του αισθητήρα κλιματισμού χαμηλής πίεσης - 3.300 τρίβετε.

Η πίεση στην οποία ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ο αισθητήρας είναι διαφορετική. Υπάρχουν 7 τύποι αισθητήρων πίεσης.

Εάν δεν υπάρχει απαραίτητος αισθητήρας, τότε να το παραγγείλετε.

Κλήση τώρα!

Αισθητήρας πίεσης κλιματισμού

Μπορείτε να αγοράσετε αισθητήρες κλιματισμού χαμηλής πίεσης και υψηλής πίεσης κλιματισμού στη Μόσχα,

Αγία Πετρούπολη, Γιάκουτσκ, Κρασνοντάρ, Σότσι, Μάικοπ και άλλα. πόλεις.

Πηγαίνετε στη σελίδα της πόλης σας.

Στέλνουμε στις περιφέρειες της Ρωσίας και τις χώρες του CU από τις Post της Ρωσίας, το EMS, το SDEC και τις εταιρείες μεταφορών.

Ο αισθητήρας πίεσης του κλιματιστικού - γιατί πρέπει να μας διεγείρει η δουλειά του;

Ο αισθητήρας πίεσης του κλιματιστικού, παρά το μικρό του μέγεθος, καθορίζει τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος. Θα μάθουμε πού βρίσκεται αυτή η συσκευή, θα μελετήσουμε την αρχή της λειτουργίας της, θα σκεφτούμε ποια προβλήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και θα περιγράψουμε τους τρόπους επίλυσής τους.

Αυτόματος κλιματισμός και ο ρόλος των αισθητήρων στο σύστημα

Πρώτον, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή ολόκληρου του διαχωρισμένου συστήματος και μόνο τότε θα είναι δυνατό να αξιολογηθεί σωστά ο ρόλος του κάθε κόμβου ξεχωριστά. Η λειτουργία του κλιματιστικού αυτοκινήτου μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία ενός συνηθισμένου οικιακού ψυγείου, αν και η συσκευή του διαφέρει κάπως από αυτή τη μονάδα. Στην πραγματικότητα, το αυτόματο κλιματιστικό είναι ένα σφραγισμένο δοχείο γεμάτο με ειδικό λάδι και φρέον.

Freon για το αυτοκίνητο

Αφού πιέσετε το κουμπί τροφοδοσίας, ενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης. Υπό την επίδραση του μαγνητικού πεδίου, η πλάκα πίεσης προσαρτάται στην τροχαλία, η οποία αρχίζει να κινείται με ειδική ζώνη. Έτσι ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί. Συμπιέζει έντονα το φρέον και το καυτό αέριο ρέει μέσω του αγωγού στον συμπυκνωτή. Η συσκευή του τελευταίου περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα, ο οποίος ανάβει ταυτόχρονα με τον συμπιεστή και ψύχει το φρέον.

Η αέρια ουσία περνά σε υγρή κατάσταση μετά από ψύξη. Στον ξηραντήρα-δέκτη, το μείγμα φιλτράρεται και μετά μετακινείται στον εξατμιστή. Μια βαλβίδα θερμορύθμισης είναι εγκατεστημένη στον αγωγό. Στην πραγματικότητα, αυτή η συσκευή είναι αυτόματα ρυθμιζόμενο τσοκ. Μέσω αυτής της βαλβίδας φρέον και παίρνει κατευθείαν στον εξατμιστή, όπου ψύχεται, και ο παγωμένος αέρας διοχετεύεται μέσα στο εσωτερικό του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Freon μπαίνει ξανά στον συμπιεστή και όλες οι λειτουργίες επαναλαμβάνονται σε έναν κύκλο.

Αλλά η σωστή λειτουργία του συστήματος παρακολουθείται από ειδικές συσκευές. Η λειτουργία του αισθητήρα χαμηλής πίεσης του κλιματιστικού μηχανήματος περιλαμβάνει την αυτόματη απενεργοποίηση του διαχωρισμένου συστήματος με ανεπαρκή ποσότητα Freon σε αυτό. Μερικές φορές ένα μίγμα ψύξης μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Η έλλειψη φρεονίου απειλεί να πιπιλίζει τον αέρα λόγω της πολύ χαμηλής πίεσης μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Ο αισθητήρας υψηλής πίεσης, αντίθετα, αποκλείει τη λειτουργία του συμπιεστή, αν αυτό το χαρακτηριστικό υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει φυσική καταστροφή του συστήματος. Επιπλέον, η λειτουργία του αισθητήρα είναι η υποχρέωση για την περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ανεμιστήρα του ψυγείου.

Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα θερμοκρασίας που απενεργοποιεί το σύστημα μόλις ξεκινήσει ο κρυοπαγήματα. Διαφορετικά, ο εξατμιστής θα συνθλίψει τον πάγο. Επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμούμε το ρόλο ακόμη και αυτών των μικρών κόμβων και πρέπει να παρακολουθούμε την κατάστασή τους έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα δαπανηρών επισκευών.

Χαρακτηριστικά αισθητήρων χαμηλής και υψηλής πίεσης

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις, αλλά η αρχή των αισθητήρων πίεσης του κλιματισμού παραμένει η ίδια. Μόλις η πίεση φτάσει σε κρίσιμες τιμές, η συσκευή στέλνει το αντίστοιχο σήμα στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης κινητήρα και η αντλία σβήνει αυτόματα. Ο ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί με τον συμπιεστή.

Αισθητήρας πίεσης κλιματιστικού

Τα πιο απλά μοντέλα διακόπτουν το κύκλωμα ελέγχου του συμπιεστή μόλις η τιμή της πίεσης γίνει ανώμαλη (λιγότερο από 0,17 bar για έναν αισθητήρα χαμηλής πίεσης και περισσότερο από 25-30 bar για υψηλή πίεση). Ωστόσο, αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί σε διάφορες τιμές. Οι συσκευές 4 επαφών είναι δημοφιλείς, οι οποίες αντιδρούν επιπρόσθετα στην ενδιάμεση πίεση, για παράδειγμα 16-17 bar. Η τιμή αυτή θεωρείται ως η πιο αποδεκτή για τη λειτουργία του κλιματιστικού. Μόλις η πίεση στο σύστημα γίνει 16 bar, ο αισθητήρας δίνει ένα κατάλληλο σήμα και ο ανεμιστήρας ανάβει.

Τα πιο σύγχρονα όργανα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κλιματισμού. Μεταδίδουν ένα σήμα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της πίεσης του ψυκτικού μέσου και αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι ήδη "επιλυμένο" από τη μονάδα ελέγχου. Επομένως, αποδεικνύεται η δημιουργία μιας πολυεπίπεδης ρύθμισης των οπαδών.

Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου για τον έλεγχο του κλίματος

Οι αισθητήρες υψηλής πίεσης του κλιματιστικού διαφέρουν από το εξωτερικό και το εσωτερικό σπείρωμα, ανάλογα με το εμπορικό σήμα των αυτοκινήτων. Έχουν επίσης διαφορετικό αριθμό επαφών. Διαφορετικοί τύποι συνδέσμων. Υπάρχουν καθολικά μοντέλα, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε καθολικούς δέκτες-αφυγραντήρες. Ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης είναι τοποθετημένος μεταξύ του δεξιού αποσβεστήρα κραδασμών και του φίλτρου αέρα.

Πώς να παρατηρήσετε τη δυσλειτουργία του αισθητήρα πίεσης;

Τώρα ας εξοικειωθούμε με τις δυσλειτουργίες του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού, πώς να το ελέγξουμε και, εάν είναι απαραίτητο, να τον αντικαταστήσουμε. Σε γενικές γραμμές, η στοιχειώδης μόλυνση ή η μηχανική ζημιά μπορεί να προκαλέσουν την αποτυχία ή την εσφαλμένη λειτουργία αυτού του στοιχείου. Έτσι, μετά τα πρώτα σημάδια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την κατάσταση των συνδετήρων και των καλωδίων. Οποιαδήποτε ρωγμές, ίχνη υγρασίας και διάβρωση είναι απαράδεκτες. Μην ξεχνάτε τη διάγνωση του υπολογιστή.

Διάγνωση ηλεκτρονικών υπολογιστών του συστήματος κλιματισμού

Για να καταλάβετε ότι πρέπει να επισκεφθείτε το κέντρο εξυπηρέτησης αυτοκινήτων ή να αναρριχηθείτε κάτω από την κουκούλα μόνοι σας, μπορείτε με τις ακόλουθες πινακίδες. Πρώτον, η λειτουργία του συμπιεστή διακόπτεται, μπορεί να ανάψει υπό υπερβολική πίεση ή και να λειτουργήσει χωρίς φρέον. Μερικές φορές ο συμπιεστής δεν ενεργοποιείται καθόλου. Δεύτερον, υπάρχουν διακοπές στη λειτουργία του ανεμιστήρα. Και ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού είναι ασταθές.

Αντικατάσταση αισθητήρα και πρόληψη των βλαβών

Σε περίπτωση βλάβης αυτού του στοιχείου, πρέπει να γίνει επείγουσα αντικατάσταση του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού. Φυσικά, κάποιος μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς για βοήθεια, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και είναι πραγματικά δυνατό να εφαρμοστεί ανεξάρτητα στις συνθήκες του γκαράζ. Χρειαζόμαστε το κλειδί για το "14". Είναι επιθυμητό να υπήρχε ένας κοιλωτήρας παρακολούθησης, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα.

Ο κινητήρας είναι κλειστός, καθώς αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται μόνο στο αυτοκίνητο με την ανάφλεξη κλειστή. Ελαφρώς πιέζοντας προς τα πίσω την πλαστική προστασία του προφυλακτήρα και κοιτάζοντας προς τα δεξιά, θα δείτε αυτόν τον αισθητήρα. Για να το αφαιρέσετε, είναι απαραίτητο να σηκώσετε το μάνταλο στο βύσμα και να αφαιρέσετε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα με αυτό. Τώρα περιστρέφουμε τη συσκευή με το κλειδί του καραμπίνερ. Χάρη σε μια ειδική βαλβίδα ασφαλείας, δεν μπορείτε να φοβάστε τη διαρροή ψυκτικού μέσου. Στον κενό χώρο στρίβουμε μια νέα συσκευή, συνδέουμε όλα τα καλώδια σε αυτήν, επιστρέφουμε στον τόπο προστασίας και απολαμβάνουμε την άνετη κίνηση στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να φτάσετε σε αυτόν τον αισθητήρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρες και κοιλώματα παρατήρησης. Απλά πρέπει να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα. Αλλά η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι απλούστερη στην εκτέλεση. Εάν η αντικατάσταση είναι πλήρως εφικτή από μόνη της, ο έλεγχος του αισθητήρα πίεσης του κλιματιστικού θα πρέπει να ανατεθεί στους ειδικούς, καθώς αυτό απαιτεί δαπανηρό εξοπλισμό και δεν είναι σκόπιμο να το αγοράσετε για οικιακή χρήση.

Αφαίρεση του μπροστινού προφυλακτήρα

Για την πρόληψη, ενεργοποιήστε πάντα τον κλιματισμό για ψύξη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ακόμη και το χειμώνα. Αρκεί να επαναλάβετε αυτή τη λειτουργία μία φορά την εβδομάδα. Με την εμφάνιση του παγετού, αρχικά γεμίστε το αυτοκίνητο και μόλις ξεκινήσετε το κλιματιστικό. Αγγίξτε το τορπίλη, δεν πρέπει να είναι κρύο. Ξεπλένοντας τον συμπυκνωτή, πρέπει να δράσετε πολύ προσεκτικά, καθώς οι λεπτές άκρες των κυψελίδων του παραμορφώνονται εύκολα. Χρησιμοποιείτε μόνο ψυκτικό υψηλής ποιότητας και προσεγγίζετε σοβαρά την επιλογή του κέντρου φροντίδας αυτοκινήτων. Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία ανεφοδιασμού θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα

Πώς μπορώ να ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού;

Αισθητήρας πίεσης κλιματιστικού.

Σήμερα ας μιλήσουμε για τους αισθητήρες πίεσης ψυκτικού μέσου, ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, όπως το ζεστό χρόνο στο δρόμο και τα κλιματιστικά μας εργάζονται ακούραστα για εμάς και τους επιβάτες μας μια άνετη θερμοκρασία παρέχει.

Για μακρά και υψηλής ποιότητας εργασία είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το κλιματιστικό εγκαίρως. Ένας από τους σημαντικότερους αισθητήρες στο σύστημα κλιματισμού είναι ο αισθητήρας πίεσης ψυκτικού στο σύστημα, οι δείκτες του συντονίζουν τη λειτουργία των ανεμιστήρων του ανεμιστήρα και επίσης εμποδίζουν την εκκίνηση του κλιματιστικού.

Δεδομένου ότι η σωστή λειτουργία αυτού του αισθητήρα παίζει σημαντικό ρόλο στο σύστημα κλιματισμού, αποφάσισα να αφιερώσω ολόκληρο το αντικείμενο στον αισθητήρα.

Τύποι αισθητήρων.

Στην εικόνα δείχνει έναν από τους αισθητήρες πίεσης, που μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, αρχής γενομένης από το ρελέ που ανταποκρίνονται σε μια ορισμένη πίεση και τελειώνει προοδευτικά συστήματα chipovat που είναι σε θέση να προσδιορίσει το τρέχον σήμα πίεσης ανάλογα με το λόγο εργασίας.

Πώς να ελέγξετε διαφορετικούς αισθητήρες πίεσης στα συστήματα κλιματισμού.

Όπως είπα, ένας απλός αισθητήρας είναι ένας ηλεκτρονόμος που ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη πίεση. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού δεν είναι επιθυμητή σε χαμηλή πίεση αναρρόφησης.

Σε χαμηλή πίεση (κάτω από 1,2 ατμόσφαιρες), ο αισθητήρας μας ενεργοποιείται και στέλνει ένα σήμα στη μονάδα ελέγχου, η οποία με τη σειρά του μπλοκάρει το σύστημα κλιματισμού.

Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται από ένα πολύμετρο ή ένα ωμόμετρο. Αυτό είναι πολύ απλό, σε χαμηλές πιέσεις μέχρι 1,2 atm. ο αισθητήρας δεν καλέσει.

Εάν η πίεση στο σύστημα είναι στην περιοχή 1,2-1,4 atm. ο αισθητήρας αρχίζει να παραλείπει το σήμα. Βρείτε ότι αυτός ο αισθητήρας μπορεί να είναι στα κυκλώματα, συνήθως σημειωμένος ως διακόπτης επαφής, καθώς και μια κανονικά κλειστή και κανονικά ανοιχτή κατάσταση.

Επίσης, δοκιμάζεται ένας αισθητήρας υψηλής πίεσης που λειτουργεί σε κρίσιμη πίεση (πάνω από 20 atm) και διακόπτει τη διέλευση του σήματος. Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται με ένα ωμόμετρο σε πίεση κάτω από 20 atm. πρέπει να καλείται ο αισθητήρας.

Ελαφρώς πιο δύσκολο να ελέγξετε τον μετατροπέα αισθητήρα. Οπτικά, είναι πολύ παρόμοιο με έναν συμβατικό μηχανικό αισθητήρα, αλλά λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Μετατρέπει τη μηχανική τιμή - την πίεση σε el. ώθηση με μεταβλητό κύκλο λειτουργίας.

Ένας τέτοιος αισθητήρας ελέγχεται χρησιμοποιώντας παλμογράφο ή αντικαθιστώντας τον αισθητήρα με ένα λειτουργικό. Ο παλμογράφος είναι ένα όργανο που μετρά τις παραμέτρους πλάτους και χρόνου του ε. σήμα. Ένας καλός αισθητήρας λειτουργεί σε πλάτος από 5% έως 95%.

Σε ένα κανονικό σύστημα, η πίεση πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 27 ατμοσφαιρών. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ορισμένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με ασφάλειες για την προστασία του αισθητήρα.

Πώς μπορώ να ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού; Φωτογραφία και βίντεο.

Παρακάτω θα βρείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο.

Μοιραστείτε τη γνώμη σας και πείτε στο soc. δικτύων. Μετά από όλα, πώς θα ελέγξω τον αισθητήρα κλιματιστικού; - αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, δεν το βρίσκετε;)) Δείτε τις απόψεις και τις απόψεις άλλων αναγνωστών που μπορείτε να βρείτε παρακάτω στα σχόλια.

"Family Doctor" για την Honda σας

Αναζήτηση αναζήτησης Nav

Πλοήγηση

Αναζήτηση

 • Βρίσκεστε εδώ:
 • Αρχική »
 • Άρθρα »
 • Η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και διάγνωσης του κλιματιστικού HONDA CR-V της δεύτερης γενιάς

Η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και διάγνωσης του κλιματιστικού HONDA CR-V της δεύτερης γενιάς

Αρχή λειτουργίας.

Η αρχή του κλιματιστικού καθώς και κάθε μηχανή ψύξης βασίζεται σε ορισμένες αρχές της θερμοδυναμικής. Αλλά δεν θα σφυροκοπήσουμε τα κεφάλια μας με τον κύκλο Carnot, θυμηθείτε μόνο κάτι από το σχολικό μάθημα της φυσικής:
1. Σε ένα κλειστό σύστημα, η πίεση του αερίου είναι ανάλογη προς τη θερμοκρασία του, δηλ. όταν συμπιέζεται, το αέριο θερμαίνεται.
2. Με την αυξανόμενη πίεση, το σημείο βρασμού του υγρού αυξάνεται και, αντίθετα, μειώνεται με τη μείωση της πίεσης.
3. Η εξάτμιση του υγρού συνοδεύεται από απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον.
. Αυτό αρκεί.
Η ψυκτική μηχανή υφίσταται όλες Αυτοί οι μετασχηματισμοί φρέον - άφλεκτο οργανική ένωση με πολύ χαμηλό σημείο ζέσεως (για CFC που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε οχήματα -29,8Co (R12) ή -26,3Co (R134)). Αλλά θυμόμαστε την αξίωση 2 (όταν η θερμοκρασία βρασμού του ρευστού πίεση αυξάνεται), έτσι ώστε η θερμοκρασία βρασμού του Freon στο σύστημα όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική, η θερμοκρασία ανέρχεται στους πάνω από το μηδέν. Ως εκ τούτου το σύστημα Freon μπορεί να υπάρχουν τόσο στην υγρή και αέρια κατάσταση, και αποθηκεύεται και πωλείται σε κυλίνδρους σε υγρή μορφή και κατά συνέπεια η ποσότητα Freon μετρούμενη κατά μάζα - σε γραμμάρια.

Εξετάστε την αρχή της εργασίας:

Ο συμπιεστής συμπιέζει αέριο φρέον σε υψηλή πίεση προκαλεί το σημείου ζέσεως αυξάνεται, αλλά θερμαίνεται Freon - θερμοκρασία του πάνω από το σημείο ζέσεως, οπότε παραμένει ζεστό φρέον σε αέρια κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο Freon αποστέλλεται στο ψυγείο για ψύξη (συμπυκνωτής). Στον συμπυκνωτή ψύχεται (δίνει θερμότητα στον περιβάλλοντα αέρα), η θερμοκρασία του γίνεται χαμηλότερη από το σημείο βρασμού και συμπυκνώνεται σε υγρή κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο Freon ρέει προς την κατεύθυνση του δεύτερου θερμαντικού σώματος. Πριν από το δεύτερο θερμαντικό σώμα υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης, πρόκειται για ένα τζόκερ με μια μικρή διατομή και μια βελόνα που αλλάζει την διατομή του, ανάλογα με τη θερμοκρασία φρεονιού. Το ακροφύσιο δημιουργεί αντίσταση στη ροή του φρεονιού, λόγω του ότι στην περιοχή υψηλής πίεσης διατηρείται αυτή η πίεση.
Ακριβώς πίσω από τη βαλβίδα εκτόνωσης υπάρχει ένα δεύτερο ψυγείο και δεν υπάρχει υψηλή πίεση σε αυτό. Και αν η πίεση πέφτει, και temperetura βρασμού Freon επίσης δραματικά μειωμένη και φρέον διαρροή μέσω των ακροφυσίων, αρχίζει να εξατμίζεται γρήγορα, ενώ απορροφά θερμότητα από το σωλήνα του ψυγείου. Το ψυγείο ονομάζεται επομένως εξατμιστήρας και όταν εξατμίζεται μέσα σε αυτό, ψύχεται και δροσίζει τον αέρα που διέρχεται από αυτό.

Μετά την ψύξη του εξατμιστή, το φρέον στην αέρια κατάσταση μετακινείται στον συμπιεστή, που το συμπιέζει ξανά και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Για τη λίπανση των κινούμενων μερών του συμπιεστή χρησιμοποιείται ειδικό λάδι διαλυτό στο freon. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί, κυκλοφορεί κατά μήκος του συστήματος μαζί με φρέον.

Τώρα από τη θεωρία στην πράξη.

Στοιχεία κλιματιστικού στο Honda CR-V.

COMPRESSOR Οδηγείται απευθείας από τον κινητήρα μέσω του ιμάντα μαζί με τις υπόλοιπες μονάδες (γεννήτρια, αντλία GUR κ.λπ.). ηλεκτρομαγνητική ζεύξη
Επειδή ο κινητήρας και όλες οι μονάδες περιστρέφονται συνεχώς και ο συμπιεστής πρέπει να ανάβει και να σβήνει με εντολή, εδώ χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης - μοιάζει με συμπλέκτη στην κατασκευή του. Η τροχαλία περιστρέφεται συνεχώς και ο ρότορας του συμπιεστή συνδέεται με μια πλωτή πλάκα σιδήρου - τον οδηγούμενο δίσκο. Κάτω από τον κρυμμένο ηλεκτρομαγνήτη τροχαλίας (σύρμα σύρμα). Όταν εφαρμόζεται 12V στο πηνίο, ο ηλεκτρομαγνήτης προσελκύει τον οδηγούμενο δίσκο και τον πιέζει στην τροχαλία - ο δίσκος αρχίζει να περιστρέφεται μαζί με την τροχαλία και περιστρέφει τον ρότορα.

CONDENSER (σύστημα ψύξης του κινητήρα) και έχει ενσωματωμένο ένα φίλτρο-στεγνωτήριο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διήθηση του φρεονιού και την απορρόφηση των υπολειμμάτων υγρασίας (χρησιμοποιείται σιιγάλος για αυτό).

Εξαερωτήρας εγκαθίσταται στο εσωτερικό του κλιματιστικού μπροστά από το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα. Η βαλβίδα επέκτασης είναι εγκατεστημένη στους σωλήνες εισόδου και εξόδου. Το θερμοευαίσθητο στοιχείο βρίσκεται πιο κοντά στον σωλήνα εξόδου και ελέγχει τη θερμοκρασία στην έξοδο του εξατμιστή.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ για τον ανεφοδιασμό και τη διάγνωση του κλιματιστικού. Είναι εξοπλισμένα με θηλές για θηλές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ δεν υπάρχει καθόλου. Στο CR-V για την αμερικανική αγορά δεν είναι. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος, είναι δυνατόν να δει κανείς μέσω του φρέον στην γραμμή υψηλής πίεσης στην υγρή κατάσταση. Εάν ο Freon ισχυρά αφρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία του συμπιεστή - αυτό αποδεικνύεται από την ανεπαρκή ποσότητα Freon.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΠΙΕΣΗΣ βρίσκεται στη γραμμή υψηλής πίεσης (λεπτός σωλήνας). Λειτουργεί ως διακόπτης - κλειστός σε πίεση μεγαλύτερη από 2 kgf / cm2 και κάτω από 32 kgf / cm2. Ο αισθητήρας εμποδίζει την ενεργοποίηση του κλιματιστικού στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- αν δεν υπάρχει αρκετό ή πολύ μικρό freon στο σύστημα.
- σε κρίσιμη περίσσεια πίεσης στην "υψηλή" πλευρά.
- σε χαμηλές θερμοκρασίες (συνήθως γύρω από το μηδέν και κάτω). Σε αυτή την περίπτωση, όλο το φρέον στο σύστημα πηγαίνει σε υγρή κατάσταση και τα υγρά, όπως θυμόμαστε από τη φυσική, είναι ασυμπίεστα. Δεν υπάρχει πίεση - ο αισθητήρας είναι ανοιχτός.

Ηλεκτρικό κύκλωμα.

Τώρα, όταν ακουμπάει ο αισθητήρας πίεσης, είναι αρκετά λογικό να μεταβείτε στο κύκλωμα ηλεκτρικού ελέγχου του κλιματιστικού. Παρακάτω παρουσιάζεται ένα διάγραμμα του κλιματιστικού CR-V δεύτερης γενιάς χωρίς κλιματισμό.

Δεν θα το εξετάσω λεπτομερώς, απλά εστιάζω στα πιο σημαντικά θέματα:

- Ο πίνακας ελέγχου του θερμαντήρα (ή του κλιματιστικού) δεν ελέγχει άμεσα το κλιματιστικό. Κάνει μόνο ένα "αίτημα" για να ενεργοποιήσει το κλιματιστικό κλείνοντας το καλώδιο σήματος στη γείωση. Ως εκ τούτου, Η πράσινη λυχνία LED στην οθόνη δεν δείχνει ότι λειτουργεί το κλιματιστικό.. Η γραμμή σήματος περνάει από τον αισθητήρα πίεσης και μεταβαίνει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECM) και η ECM περιλαμβάνει ήδη τους ανεμιστήρες και τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη του συμπιεστή. Αν ο αισθητήρας πίεσης είναι ανοιχτός, ούτε ο συμπιεστής ούτε οι ανεμιστήρες θα ανάψουν.

- Οι ανεμιστήρες ανάβουν πάντα ταυτόχρονα, Παρά το γεγονός ότι ο αριστερός ονομάζεται "ανεμιστήρας ψύξης", και ο σωστός "ανεμιστήρας συμπυκνωτή". Τα κυκλώματα ελέγχου του ρελέ ανεμιστήρα ECM και του αισθητήρα θερμοκρασίας κύριας ψύκτρας συνδέονται σε ένα σημείο.

- στον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη του συμπιεστή υπάρχει μια θερμική ασφάλεια τοποθετημένη απευθείας στο περίβλημα του συμπιεστή.

Συντήρηση του κλιματιστικού.

Επειδή το σύστημα κλιματισμού είναι εντελώς κλειστό, τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και ο κατασκευαστής δεν το προβλέπει, εκτός από την αλλαγή του φίλτρου αέρα του χώρου επιβατών. Η "προφυλακτική" αντικατάσταση του φρεόν και του πετρελαίου δεν έχει καμία χρησιμότητα εδώ, αφού σε ένα σωστά γεμάτο σύστημα η ποιότητα του Freon δεν αλλάζει με το χρόνο και τα προϊόντα μηχανικής φθοράς στον συμπιεστή εναποτίθενται στο φίλτρο.
Αλλά ακόμα ορισμένες δραστηριότητες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μπορούν να επεκτείνουν τη "ζωή" του κλιματιστικού:
1. Κρατήστε τα καλοριφέρ καθαρά! Dirt αποφράσσει τις καλοριφέρ κηρήθρα (ειδικά μετά το χειμώνα) παρεμποδίζει ουσιαστικά τη διέλευση του αέρα διαμέσου αυτού και την ψύξη, αντίστοιχα, του Freon στον κλιματισμό και ψυκτικού υγρού στο σύστημα ψύξης του κινητήρα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το βάρος νερό-λάσπη είναι πολύ ύπουλη - διεισδυτική το πρώτο κύτταρο ενός ψυγείου (συμπυκνωτής) αποτίθεται επί της δεύτερης επιφάνειας (στη φωτογραφία ψυγείου ψύξης κατά την αφαίρεση της συμπυκνωτή). Ως εκ τούτου, συνιστάται να μην περιορίζετε την επιθεώρηση του μπροστινού καλοριφέρ, αλλά να αφαιρέσετε το πλαστικό κάλυμμα πάνω από τα θερμαντικά σώματα και να προσπαθήσετε να κοιτάξετε το διάκενο μεταξύ των θερμαντικών σωμάτων.
Πλύνετε τα καλοριφέρ ξεχωριστά για τον ίδιο λόγο - η μάζα λάσπης, χτυπημένη από ένα ρεύμα νερού από το πρώτο θερμαντικό σώμα, εγκαθίσταται στο δεύτερο. Πώς να το κάνετε υπάρχουν διαφορετικές επιλογές: ή μια ειδική συσκευή που ολισθαίνει στο κενό μεταξύ των θερμαντικών σωμάτων? ή να αφαιρέσετε τον συμπυκνωτή (αλλά τότε θα πρέπει να επαναφορτίσετε το freon του κλιματιστικού). ή μπορείτε να αφαιρέσετε το ψυγείο και ο συμπυκνωτής να ξεπλυθεί στο μηχάνημα.
2. Σε ζεστό καιρό, ελέγχετε τακτικά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και των δύο οπαδών! Αν τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, τότε αρκεί για την ψύξη του κινητήρα. Αλλά δεν αρκεί να δροσιστεί το κλιματιστικό! Όταν ο Freon υπερθερμανθεί, η πίεση στο σύστημα αυξάνεται αρκετές φορές, η οποία είναι γεμάτη με βλάβη του συμπιεστή. Δυστυχώς για τη δεύτερη γενιά CR-V, η συντριβή του συμπιεστή εμφανίζεται νωρίτερα από ό, τι το σύστημα απενεργοποιεί τον αισθητήρα πίεσης.

Διάγνωση του κλιματιστικού.

Η διάγνωση της λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται με τη βοήθεια μιας εγκατάστασης διαγνωστικού γεμίσματος. Έχει μανόμετρα. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην πλευρά χαμηλής πίεσης, είναι συνήθως 1,5-2,5 kgf / cm2, στην πλευρά "υψηλή" 5-12 kgf / cm2. Η αύξηση της υψηλής πίεσης στα 15-20 kgf / cm2 θα πρέπει να ανησυχεί. Όταν υπερβαίνει τα 25 kgf / cm2, είναι απαραίτητο να ακούγεται ένας συναγερμός - το σύστημα υπερθερμαίνεται ή σε αυτό υπάρχει πλεόνασμα φρέον.

Εάν δεν υπάρχουν διαγνωστικές συσκευές, μπορείτε να κάνετε μια απλή διάγνωση μόνοι σας:
- ο οποίος έχει ένα παράθυρο προβολής, θα δείτε σε αυτό - θα πρέπει να δούμε πώς ρέει το υγρό φρέον. Εάν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στο παράθυρο, εκτός από τους τοίχους του σωλήνα, μην πανικοβάλλεστε. Το φρέον και το πετρέλαιο που είναι γεμάτο στο εργοστάσιο είναι εντελώς διαφανή και άχρωμα, δεν μπορούν να φαίνονται καθόλου. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το κλιματιστικό - στις στιγμές που ο συμπιεστής σβήνει και ανάβει, στο παράθυρο θα υπάρχουν φυσαλίδες ή αφρός. Αυτό είναι φυσιολογικό.
- Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, αγγίξτε το χοντρό σωλήνα με το χέρι σας - πρέπει να είναι κρύο ή τουλάχιστον δροσερό. Εάν είναι ζεστό, το κλιματιστικό δεν λειτουργεί ή η απόδοση του είναι πολύ χαμηλή.
- αγγίξτε τον λεπτό σωλήνα - είναι συνήθως ζεστό όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Αν είναι ζεστό - αυτό σημαίνει ανεπαρκή ψύξη του συμπυκνωτή. Αν το ακουστικό δεν μπορεί να κρατηθεί από το χέρι - ήρθε η ώρα να ακούσετε τον συναγερμό!

Περίληψη: εάν το κλιματιστικό "κρύο" και η απόδοση της λειτουργίας του σας ταιριάζει, ενώ δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης - μην το αγγίζετε, είναι εντάξει.

Επαναπλήρωση του κλιματιστικού.

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό εδώ δεν μπορείτε να κάνετε, αλλά η γνώση είναι εξουσία, έτσι ώστε οι ακόλουθες πληροφορίες θα είναι περιττές.
- μετά την αποσυμπίεση του συστήματος, η διαδικασία εκκένωσης πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την ανεφοδιασμό. Μια ειδική αντλία από το σύστημα αντλούσε αέρα με όλες τις ακαθαρσίες μέχρι το κενό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 15-30 λεπτά.
- Πριν από τον ανεφοδιασμό, είναι απαραίτητο να εισαχθεί στο σύστημα ένα λάδι ίσο με το ποσό που χάθηκε στην αποσυμπίεση του συστήματος ή την αντικατάσταση των τμημάτων του συστήματος. Σύγχρονη πλήρωσης-διαγνωστικό προσαρμογές τυπικά σε άντληση διαχωρισμός ελαίου ψυκτικό διεξάγεται, ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη το ποσό του πετρελαίου χωριστική κατέβασμα, και να προσθέσει σε αυτό το ποσό και αντιστοιχεί μετατράπηκε λεπτομέρειες:
συμπυκνωτής - 35 ml;
εξατμιστή - 40 ml.
σωλήνες και εύκαμπτοι σωλήνες - 10 ml.
όταν η επισκευή της διαρροής του φρέον - 25 ml?
όταν αντικαθιστάτε τον συμπιεστή όσο συγχωνεύθηκε με τον παλιό συμπιεστή (130 ml προστίθενται στον νέο συμπιεστή).
Το λάδι εισάγεται μέσω της μονάδας μετά την εκκένωση. Εάν η εγκατάσταση δεν το επιτρέπει, μπορεί να χυθεί απευθείας στον συμπιεστή ή στους σωλήνες πριν από την εκκένωση.
- το ποσό Freon για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού στο CR-V 2 - 480-530 g. Πώς μετριέται αυτή η ποσότητα; Στη δεξαμενή το Freon αποθηκεύεται σε υγρή μορφή. Η εγκατάσταση ανεφοδιασμού είναι συνήθως εξοπλισμένη με βάρη που μετρούν τη μάζα του μπαλονιού. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, το βάρος του κυλίνδρου μειώνεται από τη μάζα του φρέον που έχει απομείνει από τη φιάλη.
Αν δεν υπάρχει ισορροπία, το σύστημα μπορεί να ξαναγεμίζει όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο μέσω της πλευράς χαμηλής πίεσης που καθοδηγείται από τον μετρητή πίεσης: φρέον προστίθεται τμηματικά μέχρι μέχρι το κλιματιστικό θα είναι σταθερή «κρύο», αλλά χρησιμοποιείται στην ίδια πίεση για την «υψηλή» πλευρά δεν είναι μεγαλύτερη από 12- 15 kgf / cm2.

Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Τι πρέπει να κάνω;

- Δείτε αν ενεργοποιούνται οι ανεμιστήρες (ενεργοποιούν ταυτόχρονα); Ενεργοποιείται ο συμπιεστής; Εάν ο ήχος δεν περιλαμβάνεται πλέον, ελέγχει την παρουσία των Freon (cm. Παρακάτω), τον αισθητήρα αγωγιμότητας αισθητήρα πίεσης στην καλωδίωση (πλεξούδα σύρματος να περνά στην αριστερή πλευρά, στο άνω εγκάρσιο τμήμα του ψυγείου και για τον προβολέα δεξιά).
Αν οι ανεμιστήρες είναι ενεργοποιημένοι και ο συμπιεστής δεν υπάρχει, ελέγξουμε τη δυνατότητα συντήρησης του συμπιεστή (βλ. Παρακάτω), το ρελέ του συμπιεστή, την καλωδίωση (πρώτα απ 'όλα τον σύνδεσμο κάτω από τον δεξιό ανεμιστήρα).

- ελέγχει την παρουσία των φρέον: λεπτό αντικείμενο, πιέστε απαλά το καρούλι στο σύνδεσμο πλήρωσης - η πίεση που νιώθεις σαν να εξασθενημένο «φούσκα» - δεν φρέον, δεν είναι δυνατόν να πιέσει σκληρότερα, τι θα κάνουν.

- ελέγξτε συντήρησης συμπιεστή: τον έλεγχο συστροφή χέρι κάθαρση οδηγείται στο δίσκο (που θα dolezt πριν να είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε δύο έμβολα και κάμψη πλαστικού ανθήρα πλευρά του δεξιού τροχού), που φαίνονται να μην εμπλακεί αν ο ρότορας (δυστυχώς κατάρρευση σπλάχνα του συμπιεστή από το CR-V της δεύτερης γενιάς δεν είναι ασυνήθιστο). Αν ο συμπιεστής περιστρέφεται, ελέγξουμε την ακεραιότητα του ηλεκτρομαγνήτη - καλούμε την επαφή μεταξύ του τερματικού συμπιεστή και της γείωσης. Αν υπάρχει επαφή, ελέγξτε την καλωδίωση πριν από το συμπιεστή. Εάν όχι, ο συμπιεστής θα πρέπει να αφαιρεθεί, ο θερμοστάτης και η περιέλιξη του μαγνήτη θα καλούνται χωριστά, το κατεστραμμένο τμήμα θα επισκευαστεί ή θα αντικατασταθεί.

- ελέγξτε την απόσταση μεταξύ του δίσκου vedovoy και της τροχαλίας. Κανονικά, 0,5 mm +/- 0,15 mm. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την απόσταση όταν αντικαθιστάτε δίσκο ή τροχαλία. Σε ένα σετ με νέες λεπτομέρειες, τροφοδοτούνται ροδέλες με πάχος 0,1mm, 0,2mm, 0,4mm και 0,5mm.

- Αν ο Freon δεν είναι, αλλά ήταν σίγουρο εκεί, τότε υπάρχει διαρροή στο σύστημα. Freon - ένα πολύ πτητικό αέριο, έτσι ώστε ακόμα και μέσα από μια μικροσκοπική τρύπα για κάποιο χρονικό διάστημα, να εξατμίζει όλα. Το πιο προβληματικό μέρος είναι ένας συμπυκνωτής, υπόκειται σε επιθετικά μέσα, άμμο, βότσαλα κλπ. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, το εξετάζουμε, κατά προτίμηση σε ξηρό καιρό σε ξηρή μηχανή. Αν παρατηρήσετε λεκέδες λαδιού (αδύναμη αμαύρωση) - είναι πιθανό να διαρρεύσει εδώ (φρέον έξω, μεταφέροντας με αυτό το διαλυμένο πετρελαίου σε αυτό: φρέον εξατμίζεται και παραμένει το λάδι). Πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει το καλοριφέρ, λίγοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν με την συγκόλλησή του. Εάν κηλίδες πετρελαίου αδύνατο να καθοριστεί μια διαρροή, η διαρροή μπορεί να βρεθεί σε μια ειδική χρωστική ουσία, λάμπουν στο υπεριώδες. Η βαφή προστίθεται στο έλαιο κατά την πλήρωση της κλιματιστικό, το κλιματιστικό να εργαστεί και να δώσει επιθεωρεί όλα τα μέρη, τονίζοντας τη λυχνία UV - η χρωστική θα δώσει τη διαρροή.

Στην περίπτωση pechatnom - όταν η κατανομή συμπιεστής τερβίου έξαψη του όλου συστήματος, καθώς και την αντικατάσταση του osushiteya φίλτρο ή ψυγείου (συμπυκνωτής) ως σύνολο. Το γεγονός είναι ότι εσωτερικά από αλουμίνιο (ή μάλλον silumin) συμπιεστή σε θραύση συχνά αλέσει σε πρόστιμο ψίχουλα, η οποία απλώνεται σε όλο το σύστημα, και ακόμη και το φίλτρο δεν λειτουργεί σε αδράνεια. Στη φωτογραφία, αυτή η ψίχα είναι απλά ορατή στον τοίχο του σωλήνα εξατμιστή. Εάν δεν καθαριστεί, τότε μετά την αντικατάσταση του συμπιεστή θα πλύνει με Freon και θα τον φέρει σε νέο συμπιεστή, οι συνέπειες μπορεί να είναι εξίσου λυπηρές. Περιπτώσεις όταν ο νέος συμπιεστής δεν πέρασε και το έτος ήταν ήδη.

Η πιο δύσκολη διαδικασία είναι να αφαιρέσετε τον εξατμιστή. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το ντουλαπάκι, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECM), τα ρελέ οριστεί για το ντουλαπάκι του συνοδηγού και το μπαρ στο οποίο είναι τοποθετημένα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την ενότητα ανεμιστήρα, αυτό θα το αφαιρέσει την ανάγκη να κοπεί κατά μήκος των γραμμών κοπής της πλαστικής ταινίας καλύπτει τη γραμμή (μπορείτε από τη μία πλευρά) και μόνο έχουν πρόσβαση στο καπάκι κλείσιμο της εξάτμισης. Με άλλο τρόπο - για να πλύνετε τον εξατμιστή δεν επιτρέπει τη βαλβίδα εκτόνωσης, και να αφαιρέσετε "από κάτω από την κουκούλα" δεν μπορεί.

Αυτός είναι ένας απλοποιημένος αλγόριθμος επαλήθευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί η βοήθεια ενός επαγγελματία ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου. Και φυσικά θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οποιαδήποτε χειραγώγηση που σχετίζεται με την αποσυμπίεση του συστήματος απαιτεί μεταγενέστερο ανεφοδιασμό, κάτι που δεν συμβαίνει σε συνθήκες "σπίτι".

Ταξινόμηση των βασικών δυσλειτουργιών του κλιματιστικού

Υψηλή πίεση εκκένωσης:

 • Ανεπαρκής απόδοση πυκνωτών (βρωμιά, λάδι, νερό, ανεμιστήρας)
 • Παρουσία μη συμπυκνώσιμων αερίων (κακή εκκένωση) Υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος
Βλάβες στη βαλβίδα εκτόνωσης:
 • Λανθασμένη επιλογή θερμοστατικής βαλβίδας εκτόνωσης (μικρή διατομή ακροφυσίων)
 • Λανθασμένη ρύθμιση (η βαλβίδα εκτόνωσης δεν είναι αρκετά ανοικτή)
 • Ο δίαυλος ελέγχου του TRV καταστρέφεται
 • Το TRV είναι τοποθετημένο κατάντη της εισόδου σωλήνα εξωτερικής ρύθμισης
 • Το θερμαινόμενο μπαλόνι είναι γεμάτο με το λάθος ψυκτικό που υπάρχει στη μονάδα.
 • Καταστροφή του στελέχους της βαλβίδας
 • Αποκλεισμός του φίλτρου στην είσοδο της βαλβίδας εκτόνωσης
 • Ο θερμικός κύλινδρος του TRV δεν έχει εγκατασταθεί σωστά
Αιτίες δυσλειτουργίας "ασθενής εξατμιστής":
 • Οι άκρες του εξατμιστή είναι βρώμικες
 • Βρώμικο φίλτρο αέρα
 • Η κίνηση του ιμάντα του ανεμιστήρα γλιστράει
 • Ο ανεμιστήρας περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση
 • Μεγάλες απώλειες πίεσης στη διαδρομή του εξατμιστή
 • Χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα
 • Ο τροχός του ανεμιστήρα ή τροχαλία ολισθαίνει στον άξονα
 • Ο εξατμιστής της υποτιμημένης χωρητικότητας είναι εγκατεστημένος
 • Ο εξατμιστής έχει πολύ λάδι
 • Ο εξατμιστής είναι παγιδευμένος ανώμαλα
 • Ο πάγος εμποδίζεται από ανεμιστήρα
 • Κακή κυκλοφορία αέρα (ο ψυχρός αέρας επιστρέφει στον εξατμιστή)
Αιτίες προκαταρκτικού αναβρασμού του ψυκτικού μέσου στη γραμμή του υγρού:
 • Το στεγνωτήριο φίλτρου είναι φραγμένο
 • Οι βαλβίδες (υπηρεσία, βαλβίδα εξόδου στον δέκτη κ.λπ.) δεν είναι πλήρως ανοικτές.
 • Μη σωστά επιλεγμένα μεμονωμένα εξαρτήματα της γραμμής υγρών
 • Η σωληνοειδής βαλβίδα στη γραμμή υγρού ανοίγει ελάχιστα
 • Πολύ μικρή διάμετρος γραμμής υγρού
 • Το μήκος της γραμμής Freon ή η διαφορά ύψους είναι μεγαλύτερο από τις επιτρεπόμενες τιμές
 • Η γραμμή του υγρού διέρχεται από ένα τμήμα που θερμαίνεται έντονα
 • Οι γραμμές υγρών και αερίων τοποθετούνται σε κοινή θερμομόνωση
Αιτίες δυσλειτουργίας "αδύναμος συμπιεστής":
 • Κατεστραμμένες ή χαμένες αεροστεγείς βαλβίδες
 • Το παρέμβυσμα φραγμού κεφαλής είναι διαρρεύσιμο
 • Κεφαλής στεγανοποίησης παχύτερα μπλοκ
 • Ο εξατμιστής απορροφάται εσφαλμένα (μεγάλο)
 • Λανθασμένη ρύθμιση του TRV
 • Ένας συμπιεστής 60 Hz συνδέεται σε ένα δίκτυο 50 Hz
 • Ο πλωτήρας του διαχωριστή λαδιού μπλοκάρεται στην ανοιχτή θέση
 • Η ταχύτητα κίνησης του συμπιεστή μειώθηκε
 • Υψηλό θερμικό φορτίο
 • Ο κύκλος αναστρεψιμότητας βαλβίδας βαλβίδας έχει κολλήσει στη μεσαία θέση
Ο συμπιεστής δεν ενεργοποιείται (δεν υπάρχει buzz):
 • Δεν υπάρχει ισχύς
 • Ρύθμιση θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο
 • Ασφάλειες
 • Κινητήρας συμπιεστή
 • Εκκινητής
 • Κύκλωμα ελέγχου
Ο συμπιεστής δεν ξεκινά (βόμβες και πυρκαγιές προστασίας):
 • Χαμηλή τάση τροφοδοσίας
 • Σπάσιμο μιας φάσης (με ένα δίκτυο 3 φάσεων)
 • Λάθος φάση (με δίκτυο 3 φάσεων)
 • Εκκινητής
 • Διατομή καλωδίων ισχύος
 • Πυκνωτής εκκίνησης
 • Ο συμπιεστής μπλοκάρεται
 • Δεν εξισορροπήθηκε καμία πίεση (βουλωμένος τριχοειδής σωλήνας)
 • Υγρό ψυκτικό μέσο στο στροφαλοθάλαμο
Χαρακτηριστικά των κινητήρων συνεχούς ρεύματος (συμπιεστές και ανεμιστήρες): Μην συνδέετε ή αποσυνδέετε τα καλώδια τροφοδοσίας:
 • όταν η παροχή ρεύματος είναι ενεργοποιημένη.
 • πριν από τη λήξη των 3 λεπτών μετά την απενεργοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος (χρόνος εκφόρτισης του πυκνωτή).
 • όταν ο τροχός του ανεμιστήρα περιστρέφεται.
Όταν περιστρέφεται ο ρότορας (πτερωτής), ο κινητήρας DC λειτουργεί ως γεννήτρια και παράγει ένα EMF (τάση)

Ο συμπιεστής λειτουργεί σε μικρούς κύκλους:

 • Προστασία ενεργοποίησης
 • Υψηλή πίεση εκφόρτισης (διαμόρφωση)
 • Χαμηλή πίεση αναρρόφησης (υπερβολική φόρτιση, υποφόρτωση του εξατμιστή, μπλοκάρισμα του κυκλώματος)
 • Υψηλή πίεση αναρρόφησης (επαναπλήρωση, συμπιεστής)
 • Μικρό διαφορικό ρελέ προστασίας χαμηλής ή υψηλής πίεσης
 • Δεν υπάρχει αρκετή ροή νερού στο δευτερεύον κύκλωμα (ψυκτικό συγκρότημα)
 • Μείωση της χωρητικότητας του πυκνωτή εκκίνησης ή λειτουργίας
 • Εκκίνηση ρελέ
 • Ανεπαρκές λάδι στο σύστημα
 • Συμπιεστής υψηλής θερμοκρασίας
Θόρυβος συμπιεστή:
 • Ανεπαρκής ή πολύ λάδι στον συμπιεστή (1 λίτρο λαδιού για κάθε 7 κιλά ψυκτικού μέσου)
 • Δονήσεις του αγωγού
 • Οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν
 • Φθορά των εξαρτημάτων του συμπιεστή
 • Ο συμπιεστής λαμβάνει υγρό ψυκτικό
Ο εξατμιστής παγώνει:
 • Χαμηλή πίεση αναρρόφησης
 • Υπερφόρτιση
 • Χαμηλή θερμοκρασία αέρα ανακύκλωσης
 • Ο ανεμιστήρας εξατμιστή δεν λειτουργεί
 • Ο ιμάντας του ανεμιστήρα εξατμίζεται
 • Το φίλτρο αέρα είναι βρώμικο
 • Τυποποιημένο ή ελαττωματικό
 • Ο εξατμιστής είναι βρώμικος
 • Τοπική αντίσταση στο βρόχο φρέον
Η γραμμή αναρρόφησης γίνεται ομιχλώδης ή παγωμένη. Κάλυψη παγετού Κάλυμμα TPV:
 • Δεν έχει ρυθμιστεί ή δεν έχει σφηνωθεί
 • Ο ανεμιστήρας εξατμιστή δεν λειτουργεί
 • Το TRV είναι βουλωμένο με λάδι ή υγρασία (πάγος)
 • Ανεπαρκής υπερθέρμανση (υγρή λειτουργία)
Δεν υπάρχει στάθμη λαδιού στο γυάλινο κάλυμμα του συμπιεστή
 • Το λάδι μεταφέρει στο σύστημα - (σφάλματα εγκατάστασης)
 • Η αντλία λαδιού είναι φραγμένη - (σφάλματα εγκατάστασης)
 • Το φίλτρο στην είσοδο στην αντλία λαδιού είναι φραγμένο
Φυσαλίδες του κλάσματος αερίου στο γυάλινο κάλυμμα του συμπυκνωτή
 • Υπερφόρτιση
 • Η παρουσία μη συμπυκνώσιμων αερίων

Δεν είναι κρύο: τυπικές βλάβες του κλιματιστικού και τι πρέπει να κάνετε μαζί τους

Πώς λειτουργεί;

Το λειτουργικό σχήμα οποιουδήποτε κλιματιστικού είναι πολύ απλό, κοιτάξτε την εικόνα:

C μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το αν χρησιμοποιείται μια βαλβίδα θερμορυθμίσεως (TRV) ή απλώς ένα ένθετο στραγγαλισμού, αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Ο συμπιεστής με ένα ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη στα περισσότερα αυτοκίνητα οδηγείται από τον κινητήρα με έναν ιμάντα. Στις υβριδικές και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπορεί να έχει μια κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο σχεδιασμός αυτού του κόμβου μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός. Το καθήκον του συμπιεστή είναι να συμπιέζει το αέριο, ενώ θερμαίνεται.

- αυτό είναι το "ψυγείο μας κλιματισμού", το οποίο βρίσκεται μπροστά από τον κύριο ψύκτη του κινητήρα. Είναι απλώς ένα μεγάλο θερμαντικό σώμα, αλλά εργάζεται υπό μεγάλη πίεση. Το θερμαινόμενο και συμπιεσμένο αέριο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, ψύχεται και εξέρχεται ως υγρό.

Ακόμη και στο σχήμα υπάρχει ένας αφυγραντήρας φίλτρου, μέσα του υπάρχει κάποια ποσότητα μιας σύνθεσης απορρόφησης υγρασίας - για παράδειγμα, ζεολίθου ΧΝ-9. Αυτό το μέρος είναι ένα αναλώσιμο υλικό, πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τους κανονισμούς κάθε 5-6 χρόνια. Το φίλτρο διατηρεί την υγρασία, η οποία συμβάλλει στη διάβρωση, καθώς και στη μηχανική μόλυνση.

Είναι ένα μικρό ψυγείο στο οποίο το φρεόν εξατμίζεται και παίρνει θερμότητα μακριά από τον αέρα. Βρίσκεται ακριβώς στο σώμα του συστήματος ελέγχου του κλίματος του αυτοκινήτου.

Σε συστήματα με θερμοστατική βαλβίδα (TRV), η τελευταία είναι συχνά κατασκευασμένη από ένα ξεχωριστό στοιχείο, αλλά μπορεί να είναι διαρθρωτικά αδιαχώριστη από τον εξατμιστή. Στο σώμα του TRV, το υγρό Freon διέρχεται από μια μικροσκοπική τρύπα. Η διατομή και η πίεση στο κύκλωμα ρυθμίζονται από βελόνα. Τροφοδοτείται από ένα μικρό θερμοστάτη στο οποίο το αέριο R 12 χρησιμοποιείται συνήθως ως εργαζόμενο υγρό, αν και ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να είναι ηλεκτρικός και μηχανικός. Η βαλβίδα ρυθμίζει τη ροή του υγρού και, κατά συνέπεια, την ικανότητα ψύξης του συστήματος.

Είναι δυνατό να δράσουμε ευκολότερα - βάλτε ένα ένθετο στραγγαλισμού. Είναι μια βαλβίδα με τρύπα σταθερής διαμέτρου. Αλλά στη συνέχεια, για την κανονική λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τον συμπιεστή και να χρησιμοποιήσετε τον συσσωρευτή μετά τον εξατμιστή. Αλλά η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος θα είναι ελαφρώς υψηλότερη, κατά περίπου 10%. Και επειδή χρησιμοποιείται σε οικιακές συσκευές και υβρίδια. Στα αυτοκίνητα, συμβαίνει επίσης συχνότερα.

Είναι μια μονάδα που εξατμίζει το ψυκτικό μέσο και εμποδίζει την είσοδο Freon στον συμπιεστή στην υγρή φάση. Και ο αισθητήρας σε αυτό ρυθμίζει την ικανότητα ψύξης του συστήματος. Διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο αφυγραντήρα και φίλτρο, έτσι σε ένα σύστημα με μπαταρία, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ξεχωριστός στεγνωτήρας φίλτρων.

Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του συστήματος είναι σωλήνες. Ο αριθμός τους κυμαίνεται συνήθως μεταξύ έξι και δώδεκα. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει έναν ή δύο αισθητήρες για τον προσδιορισμό της πίεσης των συστημάτων με TRV και τουλάχιστον δύο για συστήματα με μπαταρία και ένθετο στραγγαλισμού.

Τα ηλεκτρονικά ελέγχου είναι απαραίτητα σε συστήματα με θραυστήρα για αποτελεσματική λειτουργία, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σε συστήματα με βαλβίδα θερμικής εκτόνωσης για λειτουργίες ασφαλείας και πιο βολικό έλεγχο του συστήματος.

Κατανομή 1: διαρροή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διάσπαση του κλιματιστικού μηχανήματος συνδέεται με διαρροή φρέον. Στην πράξη, η απώλεια του υγρού εργασίας είναι στην πραγματικότητα η πιο κοινή δυσλειτουργία του συστήματος. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: μηχανική βλάβη στους σωλήνες, συμπυκνωτή, περίβλημα φίλτρου-στεγνωτήρα ή απλή διακοπή συνδέσεων. Ακόμη και ένα απόλυτα λειτουργικό σύστημα δεν έχει σχεδιαστεί για λειτουργία χωρίς ανεφοδιασμό αερίου για περισσότερο από 5-7 χρόνια. Με τόσες συνδέσεις γρήγορης αποσύνδεσης, αυτό είναι απλά ένα αναπόφευκτο κακό.

Είναι δύσκολο να μυρίσετε όλους τους σωλήνες σφιχτά με τα χαρακτηριστικά των σχεδίων αυτοκινήτων. Επομένως, σε πολλά μοντέλα η αφαίρεση της συσκευασίας των θερμαντικών σωμάτων είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για εργασίες ρουτίνας για την αντικατάσταση της ζώνης ή των αλυσίδων χρονισμού, την πρόσβαση σε στρόβιλους, αντλίες και άλλα εξαρτήματα από μπροστά.

Οι μηχανικές βλάβες από δονήσεις, πέτρινες απεργίες ή απλά τρίψιμο βρίσκονται επίσης τακτικά. Η εξήγηση είναι εύκολη: το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος βρίσκεται ανοικτά στο χώρο του κινητήρα και δεν προστατεύεται από τη σκόνη και τη βρωμιά, ένας δονητικός κινητήρας λειτουργεί δίπλα του, το αυτοκίνητο οδηγεί μέσα από τους λάκκους, αντιμετωπίζοντας εναλλασσόμενες επιταχύνσεις. Ναι, και οι πέτρες πετούν στα θερμαντικά σώματα με καλή ταχύτητα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια "καθαρή" διαρροή δεν είναι ασυνήθιστη και αυτό είναι πράγματι ένας από τους κύριους λόγους για την αποτυχία του συστήματος.

Οι διαρροές διαγιγνώσκονται αρκετά καλά. Εάν το πρόβλημα δεν εντοπιστεί με οπτικό έλεγχο, η δοκιμή κενού θα δείξει την ύπαρξη διαρροής και συχνά το σημείο διαρροής μπορεί να αναγνωριστεί από το αυτί. Εάν όχι, η φόρτιση του συστήματος με ένα ψυκτικό με μια βαφή ή με ένα στοιχείο UV θα βοηθήσει στην αναγνώριση του προβλήματος.

Δυστυχώς, μερικές φορές υπάρχουν περιπτώσεις πολύ αργής διαρροής που συμβαίνουν μόνο με τη διαφορά θερμοκρασίας λειτουργίας και διαρκούν για εβδομάδες. Με μια τέτοια διαρροή που ήδη δεν θα πάτε, θα πρέπει να γεμίσετε πολύ συχνά και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το βρείτε με απλούς τρόπους. Σε αυτή την περίπτωση, στο μάθημα υπάρχουν οι επιλογές, όπως στη διάγνωση "τυχαία". Οι μάγοι αρχίζουν να αλλάζουν διαδοχικά τα στοιχεία. Συχνά, οι δράστες της διαρροής είναι είτε εποικοδομητικά αδύναμα σημεία του συστήματος, που δεν είναι ασυνήθιστο για ένα αυτοκίνητο, είτε απλά διαρροή σωλήνων στο εμπρόσθιο άκρο ή με συμπυκνωτή, ως το μεγαλύτερο και πιο ευάλωτο τμήμα.

Υπερθέρμανση και επαναφορά ανάγκης

Υπάρχουν πολλά συστήματα ασφαλείας στο σύστημα. Για παράδειγμα, οι αισθητήρες πίεσης αποσυνδέουν τον συμπιεστή σε περίπτωση υπέρβασης της θερμοκρασίας λειτουργίας και αν η πίεση εξακολουθεί να αυξάνεται, η βαλβίδα ασφαλείας από τον συμπιεστή ή το φίλτρο θα εκτοξεύσει το φρέον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και αυτό είναι σωστό: οι συνδέσεις όλων των αγωγών έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέχρι μια ορισμένη πίεση και στη συνέχεια απλά αρχίζουν να αφήνουν το αέριο έξω.

Ω, πάγος, παγετός: η ιστορία του κλιματιστικού αυτοκινήτου

Ας είναι κρύο! Στο τελευταίο μέρος καταλήξαμε στο γεγονός ότι από τη δεκαετία του 50 και τη δεκαετία του 60 του αιώνα δημιουργήθηκε τελικά ένα ενιαίο σύστημα αερισμού και θέρμανσης της καμπίνας. Για να βελτιώσετε τον αερισμό στις ζεστές μέρες.

Ο λόγος για την αύξηση της πίεσης στο κύκλωμα πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι συνήθως απλός: είναι υπερθέρμανση. Λιγότερο συχνά η πίεση συσσωρεύεται από τον συμπιεστή μέχρι το όριο έκτακτης ανάγκης. Κατηγορήστε για αυτό μπορεί να είναι τόσο στάση ανεμιστήρα του ψυγείου και η αυξημένη μεταφορά θερμότητας από τον ανεμιστήρα ψύξης, σωστά επιλεγμένο αέριο ή το πεδίο εφαρμογής της, η θραύση της βαλβίδας διαστολής ή στραγγαλισμού ένθετο ή να χαραχθούν ξηραντήρα ή συσσωρευτή. Και τέλος, είναι δυνατό να υπερθερμανθεί ο ίδιος ο συμπιεστής.

Έτσι, η απουσία αερίου στο σύστημα μπορεί να μιλήσει όχι μόνο για μηχανική βλάβη στο κύκλωμα, αλλά και για προβλήματα στη λειτουργία του, τα οποία οδήγησαν σε υπερθέρμανση και έκτακτη απελευθέρωση πίεσης. Συνεπώς, με κάθε ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την καθαρότητα ολόκληρης της συσκευασίας των θερμαντικών σωμάτων, την απόδοση όλων των ανεμιστήρων σε όλες τις λειτουργίες, ειδικά στη μέγιστη χωρητικότητα και τη λειτουργία των αισθητήρων πίεσης του συστήματος.

Βλάβη του συμπιεστή

Ακόμη και αν υπάρχει αέριο στο σύστημα, το κλιματιστικό δεν μπορεί να ψύξει τον αέρα και να μην αναπτύξει την απαιτούμενη πίεση. Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η καταστροφή του ίδιου του συμπιεστή.

Στις περισσότερες μηχανές είναι αξονικό εμβόλου, αλλά υπάρχουν και σχέδια τόσο σε σειρά όσο και σε περιστρεφόμενα έμβολα. Εν πάση περιπτώσει, στο μηχανικό τμήμα του υπάρχουν προβλήματα όπως αποφλοίωσης, κόλλησης, καταστροφής συνδετικών ράβδων και άλλων μηχανικών εξαρτημάτων. Συμβαίνει ότι οι βαλβίδες, τα εξαρτήματα και ακόμη και οι συνδέσεις του περιβλήματος είναι μπλοκαρισμένες ή ρέουσες.

Εάν ο συμπιεστής καταστραφεί, παρέχει πολύ σκουπίδια στο σύστημα, συχνά βλάπτει έναν άλλο κόμβο.

Ευτυχώς, το συνηθέστερο πρόβλημα όλων των συμπιεστών είναι η παθητική βλάβη του ηλεκτρομαγνητικού συμπλέκτη, στην οποία καίγεται και απλώνεται ένας απλός "συμπλέκτης" και ο ηλεκτρομαγνήτης καίει. Επίσης, η σύζευξη συχνά αποτυγχάνει εξαιτίας του σφάλματος του εδράνου.

Σπιτικό κλιματισμό στο αυτοκίνητο: το πείραμά μας

Μπουκάλι με πάγο ως φάρμακο για υπερθέρμανση; Πιθανώς, μόλις το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο γίνει ο απόλυτος κανόνας, ανεξάρτητα από το κόστος και τη διαμόρφωση. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια αυτοκίνητα "που τρέχουν" σύμφωνα με τα δικά μας.

Τα πιο απλά εξωτερικά σχέδια αλλάζουν εύκολα στη θέση τους, ακόμη και χωρίς να αφαιρούν τον συμπιεστή από το μηχάνημα. Πιο πολύπλοκα σχέδια με ενσωματωμένο σφραγισμένο συμπλέκτη είναι πιο αξιόπιστα, αλλά για την αντικατάσταση ελαττωματικών στοιχείων θα χρειαστεί ένα σοβαρό διάφραγμα του ίδιου του συμπιεστή.

Η αντικατάσταση του ρουλεμάν του συμπλέκτη απαιτεί συχνά τη χρήση πρέσας και δεν μπορεί να γίνει χωρίς να αφαιρεθεί ο συμπιεστής από το ίδιο το μηχάνημα. Ωστόσο, μερικές φορές αρκεί να ρυθμίσετε το διάκενο ή να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τη ζεύξη και η μονάδα αποκαθιστά την ικανότητα εργασίας.

Με θραύση οδηγεί συχνά ή παρατεταμένη υπερφόρτωση σύστημα ασφαλείας υπερθέρμανσης και όταν αποσυνδεθεί αισθητήρες ή έλλειψη ή κακώς επιλεγμένο τύπο της λίπανσης και αποσάθρωσης προϊόντων από την είσοδο του ξηραντή φίλτρων στην ομάδα συμπιεστή εμβόλων.

Βλάβες στη θερμοστατική βαλβίδα και στο ένθετο στραγγαλισμού

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ συχνά ξεχασμένες, αλλά, παρ 'όλα αυτά, είναι ένας από τους λεπτότερους κόμβους ολόκληρου του σχεδίου. Το καθήκον τους είναι να δημιουργήσουν πτώση πίεσης στο σύστημα και να προκαλέσουν εξάτμιση του ψυκτικού μέσου.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για πολύ λεπτό εξοπλισμό. Οι οπές είναι πολύ μικρές, και για το TRV η χωρητικότητα ρυθμίζεται επίσης από βελόνα. Τα σκουπίδια σφραγίζουν αυτές τις τρύπες και διακόπτουν το σύστημα. Κατά την εκκένωση πριν από τον ανεφοδιασμό, το σύστημα μπορεί να καθαριστεί, αλλά η πιθανότητα είναι μικρό. Η αυξημένη αντίσταση της βαλβίδας εκτόνωσης και του ενθέματος στραγγαλισμού οδηγεί είτε σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του συστήματος είτε σε πολύ χαμηλή απόδοση. Συχνά ο συμπιεστής απλά δεν μπορεί να αντλήσει φρέον, και υπάρχει ένα άλμα πίεσης που ακολουθείται από τη διαρροή του.

Συστήματα με ΤΕν διατεταγμένα κάπως απλούστερη, δεδομένου ότι η εργασία συνεχώς και με πλήρη εξάτμιση του ψυκτικού προς τον εξατμιστή, και ένα σύστημα μπαταρίας και στραγγαλισμού ένθετο έχει ένα απλούστερο μηχανικό μέρος. Αλλά αυτό απαιτεί την παρακολούθηση της λειτουργίας του συμπιεστή με τα ηλεκτρονικά, έτσι ώστε ο εξατμιστής τους "πλημμυρισμένος τύπος" να είναι περίπου 10% πιο αποδοτικός από τον κανονικό. Αλλά υπάρχει ακόμα μια αποχρώσεις. Η μπαταρία πρέπει να εμποδίσει το ψυκτικό να εισέλθει ξανά στην υγρή φάση στην αντλία, αλλιώς θα αποτύχει ως αποτέλεσμα ενός σφυριού νερού. Και όταν ο κινητήρας δεν θερμαίνεται ή όταν είναι ενεργοποιημένος το χειμώνα, υπάρχει η πιθανότητα να ανατινάξει τον συμπιεστή και με αυτόν τον τρόπο.

Οι βλάβες στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μη λειτουργικότητα του συστήματος.

Δυσλειτουργίες του συστήματος ελέγχου

Στην πραγματικότητα, τα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο σπάνια ώστε να προκαλέσουν την αδυναμία λειτουργίας του συστήματος. Ο κατάλογος των πιθανών βλαβών είναι αρκετά μεγάλο, αλλά όλα έρχεται κάτω σε μερικά κρίσιμα: την αποτυχία του κλιματιστικού συστήματος συμπλέκτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θερμαντικά σώματα δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου Βιομηχανικούς και, τέλος, λανθασμένη σύστημα αισθητήρων εργασία ασφάλεια.

Πώς να καθορίσετε μόνοι σας τι δεν λειτουργεί

Εάν δεν ακούτε ένα ξεχωριστό ήχο κατά την ενεργοποίηση και δεν υπάρχει αλλαγή στις στροφές του κινητήρα, ελέγξτε για το φρέον. Μπορείτε να "λάθος" τρόπο, απλά πατώντας τη βαλβίδα πλήρωσης, αν και αυτή η μέθοδος δεν δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσετε την ποσότητα Freon. Αλλά λειτουργεί ακόμα και όταν ο συμπιεστής είναι σβηστός. Αν το "pshik" είναι, τότε ξοδέψατε λίγο freon, αλλά ήσασταν πεπεισμένος ότι το κύκλωμα είναι υπό πίεση. Η ποσότητα Freon μπορεί να εκτιμηθεί είτε με πίεση εργασίας είτε με τη λειτουργία του συμπιεστή μέσω του "οφθαλμού". Εάν δεν υπάρχει καμία πίεση, τότε πρέπει να πάτε στον πλοίαρχο, να ελέγξετε τους σωλήνες και το ψυγείο.

Ο δεύτερος με τη σειρά του είναι ηλεκτρολόγος. Ελέγξτε τα καλώδια για τους αισθητήρες πίεσης, βρίσκονται στο ψυγείο του κλιματιστικού, και στην περίπτωση συστήματος με μπαταρία - επίσης πάνω σε αυτό. Πρέπει να είναι άθικτα. Ελέγξτε τις ασφάλειες για τον συμπλέκτη κλιματιστικού και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού και τους ανεμιστήρες καλοριφέρ. Προσπαθήστε οπτικά να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα της ζεύξης, αν είναι δυνατόν. Ελέγξτε την παρουσία της ζώνης στην τροχαλία κλιματιστικού.

Εάν ο συμπιεστής ανάψει, αλλά δεν υπάρχει κρύο, είναι χρήσιμο να καθορίσετε την ποσότητα του φρέον. Συνήθως στους σωλήνες υπάρχει ένα μάτι για την απεικόνιση της κατάστασης του κυκλώματος. Αν ενεργοποιήσετε πρώτα τις φυσαλίδες και στη συνέχεια σχεδόν δεν παραμένουν, τότε οι αντλίες του συμπιεστή και το φρέον είναι αρκετές. Το πρόβλημα έγκειται είτε στη βαλβίδα TRV είτε στη λειτουργία του συμπυκνωτή και των ανεμιστήρων. Αν οι φυσαλίδες είναι συνεχώς, δηλαδή, το πρόβλημα με το ποσό Freon, πρέπει απλά να ανεφοδιάσετε το σύστημα. Αν το μάτι είναι απλά μια λευκή ανάρτηση, τότε σχεδόν κανένα φρέον, πρέπει να απενεργοποιήσετε γρήγορα το σύστημα και να το ανεφοδιάσετε ξανά.

Είναι δυνατό να αγγίξετε τον σωλήνα με το χέρι. Η γραμμή χαμηλής πίεσης στον συμπιεστή πρέπει να είναι ψυχρή. Εάν είναι παγωμένο και στην καμπίνα είναι ζεστό, τότε κάτι συμβαίνει με το σύστημα ανάμιξης ροών αέρα ή ο εξατμιστής απλώς έχει βουλώσει από τη βρωμιά από το εξωτερικό. Ο σωλήνας υψηλής πίεσης στο ψυγείο του κλιματιστικού πρέπει να είναι ζεστός. Αυτό σημαίνει ότι ο συμπιεστής λειτουργεί, τουλάχιστον εν μέρει.

Στην πραγματικότητα, περαιτέρω χωρίς ένα μανόμετρο και ένα ειδικό βενζινάδικο για να κάνει κάτι δεν θα λειτουργήσει. Εάν ο συμπιεστής αργά κουνιέται, το freon είναι λίγο, αλλά υπάρχει, ή εάν το σύστημα ρύθμισης δεν λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να διαγνώσετε το σύστημα από έναν ειδικό. Και θυμηθείτε: δεν υπάρχουν ακατάπαυστα κόμβοι, σωλήνες συγκόλλησης ακόμα αλουμινίου, επισκευή και αλλαγή των καλοριφέρ, συμπιεστές δεν είναι εκατομμύρια.

Θα μιλήσουμε για τις "σωστές" τιμές για μια τυπική επισκευή στο παρακάτω υλικό.

Αντικατάσταση αισθητήρα πίεσης σε αυτόματα κλιματιστικά

Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι μια άνετη συσκευή που εξοικονομεί θερινή θερμότητα. Το σύστημα διαχωρισμού του αυτοκινήτου λειτουργεί παρόμοια με ένα οικιακό ψυγείο, εκτός από ορισμένες διαφορές. Το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι ένα σφραγισμένο δοχείο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα ειδικό λάδι και φρέον.

Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια - αισθητήρες πίεσης σε αυτόματα κλιματιστικά!

Πίσω από κάθε στοιχείο του διαχωριστικού συστήματος του αυτοκινήτου είναι αισθητήρες χαμηλής και υψηλής πίεσης.

Καθορίζουν την ποσότητα του φρέον για τη λειτουργία του κλιματιστικού και ελέγχουν τους κύκλους ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Αυτές οι συσκευές αποσυνδέουν το κλιματιστικό όταν υπάρχει έλλειψη φρέον. Στην περίπτωση που ο Freon απουσιάζει, η πίεση γίνεται πολύ χαμηλή. Η χαμηλή πίεση του κλιματιστικού αυτοκινήτου μπορεί να αντλήσει επιπλέον αέρα. Ο αισθητήρας βοηθάει στην παρεμπόδιση της λειτουργίας του συμπιεστή, ο αισθητήρας υψηλής πίεσης στο αυτόματο κλιματιστικό ενεργοποιείται. Η διαφορική πίεση μπορεί όχι μόνο να διαταράξει τη λειτουργία του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο, αλλά και να προκαλέσει τη φυσική καταστροφή του.

Μια άλλη ευθύνη των αισθητήρων παρακολούθησης είναι η περιοδική ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ανεμιστήρα εάν είναι απαραίτητο.

Γι 'αυτό, μην υποτιμάτε το ρόλο των μικρών αυτών μονάδων όπως οι αισθητήρες πίεσης. Έχουν πολλές διαφορετικές τροποποιήσεις και διαφέρουν ανάλογα με το αυτοκίνητο (διαφορετικά νήματα, η παρουσία δύο ή περισσοτέρων επαφών, διαφορετικοί τύποι συνδέσμων κλπ.). Κάθε κατασκευαστής στοχεύει να κάνει τους αισθητήρες πίεσης πιο τέλειο, αλλά η αρχή της λειτουργίας τους είναι η ίδια παντού: αν η πίεση έχει φτάσει σε μια κρίσιμη τιμή, η συσκευή το σηματοδοτεί αυτό στο σύστημα ελέγχου κινητήρα. Η αντλία, ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας απενεργοποιούνται αυτόματα.

Τέτοιοι αισθητήρες συχνά έχουν την τάση να αποτυγχάνουν, η οποία απειλεί σοβαρές συνέπειες, όπως κατάσχεση συμπιεστής Θραύση συσκευή μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους.

Τυπικές δυσλειτουργίες του αισθητήρα πίεσης αυτόματου κλιματιστικού:

 • μηχανική ζημιά.
 • Οξείδωση επαφών στα τερματικά.
 • φθορά λόγω μακροχρόνιας λειτουργίας.
 • ο αισθητήρας πίεσης του αυτοσυσταλτικού εκτοξεύεται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσετε ότι το σύστημα split στο αυτοκίνητό σας δεν λειτουργεί σωστά και δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η πίεση. Η πίεση θα πρέπει να είναι autoconditioners βέλτιστη και ανταποκρίνονται στις τεχνικές παραμέτρους μιας συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου της μηχανής: Υψηλής θα πρέπει να είναι από 7 έως 25 mbar, και το χαμηλό - από 1 έως 3 mbar.

Θα αντικαταστήσουμε τον αισθητήρα πίεσης στο σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου

Εάν ο αισθητήρας πίεσης του αυτόματου κλιματιστικού σπάσει, συνιστάται να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα αλλάξουμε γρήγορα ένα τόσο σημαντικό κομμάτι.

Οι ακριβείς τιμές καλέστε το +7 (901) 380-61-63

Έλεγχος αισθητήρων θερμοκρασίας

Τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν ένα ανεπτυγμένο σύστημα αυτοδιάγνωσης, το οποίο λαμβάνει πληροφορίες από διάφορους αισθητήρες και με βάση αυτό αλλάζει τις παραμέτρους του συστήματος ή παράγει κωδικούς σφαλμάτων.

Ένας τέτοιος τύπος αισθητήρων είναι θερμικοί αισθητήρες, συνήθως θερμίστορες ημιαγωγών.

Τα πιο απλά κλιματιστικά έχουν τουλάχιστον δύο αισθητήρες θερμοκρασίας στην εσωτερική μονάδα και οι πιο έξυπνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πού εγκαθίστανται και πώς να τα δοκιμάσετε.

Πώς να βρείτε τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο κλιματιστικό

Εσωτερική μονάδα:

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας αέρα χώρου

Αυτός είναι ο ίδιος αισθητήρας που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας του συμπιεστή.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας εξατμιστή (εγκατεστημένος στο μεσαίο σημείο του εξατμιστή)

Χρησιμεύει για να απενεργοποιήσετε τον συμπιεστή στη θερμοκρασία του εξατμιστή κάτω από το μηδέν ή να εμφανίσετε ένα σφάλμα, για να αποφύγετε τη δημιουργία πάγου στον εξατμιστή.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας στην έξοδο εξατμιστή
 • Ο αισθητήρας θερμοκρασίας του ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα

Απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν υπερθερμανθεί, αποτρέποντας τη φωτιά.

Η υπερθέρμανση συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση κλεισίματος με παρεμβολή.

 • Θερμική ασφάλεια στο μπλοκ ακροδεκτών
 • Όταν η θερμοκρασία λειτουργίας ξεπεραστεί (συνήθως γύρω στους 90 ° C), καίγεται, σπάζοντας το κύκλωμα τροφοδοσίας του κλιματιστικού.

Εξωτερική μονάδα:

 • Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας

Αυτός ο αισθητήρας χρησιμεύει για τον περιορισμό της λειτουργίας του κλιματιστικού σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από το εύρος λειτουργίας του

Το κλιματιστικό απλά δεν ανάβει αν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από το όριο.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας συμπυκνωτή (μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία)

Η λειτουργία αυτού του αισθητήρα είναι να διατηρεί την πίεση συμπύκνωσης σε ένα δεδομένο όριο όταν η εξωτερική θερμοκρασία αλλάζει.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας εκφόρτισης συμπιεστή

Στη θερμοκρασία ψεκασμού, μπορείτε να καθορίσετε έμμεσα την πίεση και εάν είναι πάνω από το πρότυπο, το κλιματιστικό σφάλμα παρουσιάζει σφάλματα.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας γραμμής αερίου

Ο αισθητήρας γραμμής αερίου αντιγράφει τον αισθητήρα χαμηλής πίεσης και δίνει σφάλμα όταν μειώνεται υπερβολικά.

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας στον κινητήρα του ανεμιστήρα
 • Θερμική ασφάλεια στο μπλοκ σύνδεσης

Υπάρχουν επίσης συστήματα με τον προσδιορισμό του επιπέδου συμπυκνωμάτων μέσω αισθητήρων θερμοκρασίας, αντί για μηχανικό πλωτήρα.

Πώς να ελέγξετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας του κλιματιστικού

Η κύρια παράμετρος βάσει της οποίας μπορεί κανείς να κρίνει τη δυνατότητα συντήρησης των θερμίστορ είναι η αντοχή του.

Και η αντοχή του εξαρτάται από τη θερμοκρασία

Για να προσδιορίσετε την αντίσταση, χρειάζεστε μια συσκευή - ένα ωμόμετρο ή ένα πολύμετρο, στο οποίο υπάρχει μια λειτουργία μέτρησης αντίστασης.

Επίσης χρειάζεστε ένα θερμόμετρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο δωμάτιο.

Διαδικασία δοκιμής για τους αισθητήρες θερμοκρασίας:

 • Αφαιρέστε τον αισθητήρα από τον συνδετήρα του πίνακα
 • Ρυθμίστε τη συσκευή στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης (καλύτερη αυτόματη επιλογή του ορίου μέτρησης)
 • Διαβάστε τις μετρήσεις από τη συσκευή
 • Μετράμε τη θερμοκρασία δωματίου
 • Επαληθεύουμε τις μετρήσεις με τα δεδομένα από την τεκμηρίωση για αυτό το μοντέλο.

Παράδειγμα ελέγχου αισθητήρα θερμοκρασίας

Για παράδειγμα, πάρτε το κλιματιστικό Toshiba RAV-SM562KRT-E.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο υπηρεσίας για αυτό το μοντέλο.

Στην ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων βρίσκουμε τους πίνακες της αντίστασης των αισθητήρων σε σχέση με τη θερμοκρασία.

Πάρτε για τον αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα χώρου:

Το γράφημα δείχνει ότι σε θερμοκρασία 25 ° C η αντίσταση είναι 10 kOhm (η πιο κοινή τιμή).

Για τη δοκιμή, είναι δυνατό να θερμανθεί ο αισθητήρας, να το πάρει στο χέρι, ενώ, όπως φαίνεται από το γράφημα, η αντίσταση του θα πρέπει να μειωθεί.

Πώς να μάθετε την αντίσταση του αισθητήρα θερμοκρασίας κλιματιστικού

Η κύρια πηγή πληροφοριών - τεκμηρίωση για κλιματιστικά, εγχειρίδια υπηρεσιών και τεχνικά δεδομένα (τεχνικά δεδομένα).

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτό το μοντέλο, μπορείτε να δείτε την τεκμηρίωση για άλλα μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή, πολύ συχνά οι αισθητήρες έχουν ρυθμιστεί με τις ίδιες παραμέτρους.

Μπορείτε επίσης να μετρήσετε παραμέτρους σε ένα παρόμοιο κλιματιστικό, εάν υπάρχει μια τέτοια επιλογή.

Αν αποδειχθεί ότι ο αισθητήρας εξακολουθεί να είναι ελαττωματικός και ότι απαιτείται προσωρινά να αποκατασταθεί η απόδοση του κλιματιστικού μέχρι την απόκτηση του αισθητήρα, μπορεί να γίνει τοποθετώντας μια αντίσταση στην θέση του τυπικού αισθητήρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αποκόψετε τον παλιό ελαττωματικό αισθητήρα και να αδειάσετε τους ακροδέκτες για να καθαρίσετε και να κολλήσετε ή να βιδώσετε τον αντιστάτη σε αυτά.

Για το παράδειγμα μας, απαιτείται ονομαστική τιμή 10 kΩ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε σταθερά ή ρύθμιση.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το κλιματιστικό θα λειτουργεί πάντα σε λειτουργία μέγιστης ισχύος χωρίς να κλείνει το συμπιεστή.

Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για λίγο, εάν είναι απολύτως απαραίτητο.