Ποια πίεση φρέον πρέπει να είναι στο κλιματιστικό

Συχνά, οι συνηθισμένοι χρήστες οικιακών διαχωρισμένων συστημάτων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αμέσως αρχίζουν να αμαρτάνουν σχετικά με την ανεπαρκή ποσότητα ψυκτικού μέσου στο σύστημα. Και για να ελέγξετε την ποσότητα του, δοκιμάστε να μετρήσετε την πίεση του φρέον στο κλιματιστικό. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτό το άρθρο, πώς μπορούμε να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα επαρκούς ποσότητας ψυκτικού μέσου και τι θα καθορίσει την ποσότητα πίεσης στον αγωγό.

Πώς να ελέγξετε το freon στο κλιματιστικό

Πρώτον, εξετάστε τη μέθοδο μέτρησης της πίεσης στο σύστημα κλιματισμού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια συσκευή, η οποία είναι διαθέσιμη για κάθε κύριο ψύκτη, που ονομάζεται συλλέκτης μανομετρικών.

Αποτελείται από 2 μανόμετρα με χωριστούς σωλήνες διαφορετικών χρωμάτων (συνήθως) στερεωμένα σε μια κοινή πολλαπλή με βαλβίδες.

Για να πραγματοποιήσετε τις μετρήσεις, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το σωλήνα από κάθε μανόμετρο στις θηλιές σέρβις που βρίσκονται στο πλευρικό πάνελ της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Βρείτε τους δεν είναι δύσκολο: εξαρτήματα είναι βαλβίδες, με τις οποίες συνδέονται και κορμούς σωλήνες με freon. Μετά από αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε το split σύστημα σε λειτουργία ψύξης και να ανοίξετε τις βαλβίδες. Ένας αισθητήρας συνδεδεμένος με το σωλήνα χαμηλής πίεσης θα δείξει την αξία του πριν από την είσοδο στον συμπιεστή. Το δεύτερο είναι στην έξοδο του συμπυκνωτή, και αυτά τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν.

Επιπλέον, αυτή η παράμετρος ποικίλει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τον αέρα εσωτερικού χώρου. Στο Internet, μπορείτε να βρείτε συμβουλές που πρέπει να εστιάσετε στα δεδομένα που εκτυπώνονται σε μεταλλικό δισκίο, όπως στη φωτογραφία:

Στις πινακίδες κλιματισμού δεν υποδεικνύεται η πίεση λειτουργίας, αλλά η μέγιστη (εκφόρτιση) και η ελάχιστη (αναρρόφηση) πίεση, επομένως είναι αδύνατο να στηριχθεί σε αυτό κατά τη διάρκεια των μετρήσεων. Οι αναγνώσεις των μετρητών σας θα εξακολουθήσουν να μην ταιριάζουν με αυτά τα δεδομένα.

Τώρα μια μικρή θεωρία σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Το Freon R410 ή R22, το οποίο είναι γεμάτο με σύγχρονα διαχωριστικά συστήματα, βρίσκεται σε κλειστό όγκο. Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος αυξηθεί, το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται περισσότερο, ανάλογα, η πίεση στη γραμμή κλιματισμού αρχίζει να αυξάνεται. Αντίθετα, όταν μειώνεται, περισσότερο φρέον είναι στην κατάσταση υγρού αδρανούς και η πίεση πέφτει. Ποιο από τα παραπάνω μπορεί να ολοκληρωθεί;

Η εξάρτηση από την εξωτερική θερμοκρασία και τις ιδιότητες του ίδιου του ψυκτικού μέσου δεν επιτρέπει την καθιέρωση σταθερών τιμών πίεσης, υποδεικνύοντας την επαρκή ποσότητα του στο σύστημα.

Οι πρακτικές παρατηρήσεις ορισμένων ειδικών για την εξυπηρέτηση των διαχωρισμένων συστημάτων αφορούν περίπου τα ακόλουθα αριθμητικά στοιχεία. Ο μετρητής πίεσης που συνδέεται στη γραμμή κλιματισμού με το ψυκτικό R410 σε θερμοκρασία στο δρόμο από 25 έως 30 ° C θα δείχνει περίπου 6,5 bar και στο +15 - 5 bar. Εάν η μονάδα φορτίζεται με freon R22, τότε στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος ο αισθητήρας θα εμφανίσει 4,5 και 3,5 bar, αντίστοιχα.

Επαναλαμβάνουμε, αυτοί οι δείκτες πίεσης είναι πολύ προσεκτικοί και δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για τον προσδιορισμό του εάν υπάρχει αρκετό freon στο κλιματιστικό. Και τι μπορεί; Από τη σκοπιά της συνηθισμένης χρήσης - μόνο παρατήρηση ορισμένων σημείων. Η ανεπαρκής ποσότητα ψυκτικού μέσου υποδεικνύεται με:

 • ένας συμπιεστής συνεχούς λειτουργίας είναι ένα από τα αληθινά σημάδια έλλειψης.
 • υποβάθμιση της απόδοσης ψύξης ή πλήρης αποτυχία αυτού του τρόπου λειτουργίας.
 • εμφάνιση παγετού στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας.
 • πάγιασμα των βαλβίδων στην εξωτερική μονάδα, όπου συνδέονται οι κύριοι σωλήνες.

Συμβούλιο. Εάν εντοπιστεί ένα από αυτά τα συμπτώματα, συνιστάται να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Πίεση στο κλιματιστικό αυτοκινήτου

Βασικά, οι ψύκτες αυτοκινήτων δεν διαφέρουν από τα οικιακά συστήματα split, εκτός από το ότι έχουν μια βαλβίδα - έναν ρυθμιστή πίεσης και ένα ψυκτικό με μια άλλη μάρκα - το Freon R134. Ταυτόχρονα, οι απώλειές της συμβαίνουν συχνότερα, επειδή ο τρόπος λειτουργίας της μονάδας είναι πιο ακραίες. Λόγω δονήσεων και κραδασμών, οι συνδέσεις χάνουν πυκνότητα και κλαδιά και άλλα αντικείμενα μπορούν να εισέλθουν στο ψυγείο. Και το ίδιο το ψυγείο φράσσεται σταδιακά με όλα τα σκουπίδια. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην απώλεια ψυκτικού μέσου.

Αλλά, σύμφωνα με τα παραπάνω, η πίεση στο κλιματιστικό δεν εξαρτάται από την ποσότητα Freon, έτσι ώστε η μέτρησή του να μην κάνει τίποτα. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να καταλάβετε εάν η χαλάρωση χάνεται ή όχι; Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι το ίδιο όπως και για τα διαχωρισμένα συστήματα - αποτυχία του τρόπου ψύξης ή πτώση της απόδοσης. Η δεύτερη μέθοδος είναι διαθέσιμη σε μερικά, αλλά όχι όλα, κλιματιστικά. Αυτός είναι ένας οπτικός έλεγχος με τη βοήθεια ειδικού οφθαλμού επιθεώρησης, εγκατεστημένου στη δεξαμενή του απορροφητικού δέκτη. Η δεξαμενή μπορεί να ανιχνευθεί ακολουθώντας ένα λεπτό χάλκινο σωλήνα από το ψυγείο του ψυγείου.

Εάν η ποσότητα του Freon είναι φυσιολογική, τότε μέσα από τη σκιά είναι ορατή. Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο μεταξύ των ιαπωνικών αυτοκινήτων, και ακόμη και σε ορισμένες μάρκες γερμανικών και γαλλικών αυτοκινήτων.

Μια πλήρης απώλεια ψυκτικού μέσου είναι εύκολο να ανιχνευθεί χωρίς μετρήσεις πίεσης, εάν το ψυγείο του κλιματιστικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένο με ένα εξάρτημα για ανεφοδιασμό με ένα καρούλι. Από την ένωση είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καπάκι και πιέστε ελαφρά τη βαλβίδα. Σε πλήρη ανεφοδιασμό έρχεται μια ξεχωριστή κνήμη. Προσέξτε να μην αφήσετε το φρέον να πάρει στα χέρια και το πρόσωπο.

Είναι εύγλωττο να αναφέρετε ότι ένα έλαιο μπορεί να λειτουργήσει υπό πίεση στις διασταυρώσεις του δικτύου με ψυκτικό. Αυτή είναι μια ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα πρατήριο όπου θα βρείτε όλα τα σημεία διαρροής, πλύνετε το σύστημα και γεμίστε το με ένα νέο freon. Συνήθως αυτό γίνεται με 2 τρόπους:

 • μέσω ενός σταθμού ανεφοδιασμού ·
 • με χειροκίνητο συλλέκτη και ηλεκτρονικές κλίμακες.

Είναι σημαντικό. Το φρέον στο σύστημα κλιματισμού φορτίζεται με το βάρος και όχι με πίεση.

Συμπέρασμα

Στην πραγματικότητα, δεν είναι δύσκολο να γνωρίζουμε την πίεση στους σωλήνες ενός κλιματιστικού που λειτουργεί. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η αξία του δεν χαρακτηρίζει το ποσό του Φρέον στο σύστημα, έτσι αυτή η γνώση δεν θα σας φέρει μεγάλο όφελος. Εκτός εάν αυτή η παράμετρος είναι φανερά χαμηλή ή πολύ υψηλή.

vsplit.ru εγκατάσταση νέων, χρησιμοποιημένων κλιματιστικών μηχανημάτων, επαναπλήρωση freon, καθαρισμός στη Μόσχα και την περιοχή

Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με πίεση. Είναι δυνατόν; Πόσο freon είναι στο κλιματιστικό; Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού, που χρησιμοποιείται και της εγκατάστασής του.

Σε κάθε εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού υπάρχει μια πλάκα.
Υπάρχουν αριθμοί σε αυτό που λένε ποιο φρέον χύνεται στον συμπιεστή και πόσο. Οι τιμές αυτών των αναγνώσεων φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Θραύσματα των πλακών εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών, με τον αναφερόμενο τύπο φρεονιού και την ποσότητα του.

Αυτή η τιμή είναι η κύρια τιμή ανεφοδιασμός του κλιματιστικού.

Υπολογίζεται στο εργοστάσιο από την εμπειρία και ενδείκνυται για ακριβή ανεφοδιασμό καυσίμου και λειτουργία υψηλής ποιότητας συμπιεστή. Δεν μπορεί να αγνοηθεί, και να γεμίσει «με το μάτι» είναι περισσότερο ή λιγότερο οποιαδήποτε υπερχείλιση ή ατελής πλήρωση φρέον επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του εξοπλισμού, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του, η αποτυχία των κύριων μονάδων κλιματισμού, κυρίως, το ίδιο το συμπιεστή.

Ρίξτε αυστηρά την ποσότητα του φρέον, που αναφέρεται στην πινακίδα από τον κατασκευαστή!

Λίγο αργότερα θα πούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Ποια είναι η πίεση εργασίας στο κλιματιστικό στο 410 φρεόν, αν βρίσκεται στο δρόμο +25, +30 βαθμούς; Και αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι +10 και το κλιματιστικό δροσίζει το διακομιστή;

Το φόρουμ γράφουν ότι θα πρέπει να εξετάσει ένα ρυθμιζόμενο απόδοση και δεν είναι ακριβή απάντηση, πολλά εξαρτώνται από τη συσκευή της λογικής, το οποίο σηματοδοτεί η οποία επιχείρησης συγκεκριμένα έχει παραχθεί, θα πρέπει να σχεδιάσουν τα τσιπ στο οποίο λειτουργία αυτή εργάζεται αυτή τη στιγμή, ποια θερμοκρασία εκτίθενται σε το τηλεχειριστήριο, η ταχύτητα με την οποία εκτελείται ο ανεμιστήρας, αν το είδος της μετατροπέας κλιματιστικό, και ούτω καθεξής.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση Freon στο κύκλωμα και μια ακριβής απάντηση, 5 ατμόσφαιρες ή 7,98 δεν μπορεί να δοθεί.

Αλλά μερικοί θέλουν να μάθουν αν υπάρχουν όρια; Τουλάχιστον σε ποιες τιμές η πίεση αυτή ποικίλλει;

- "Κανείς δεν τρέχει την πίεση;"

Πώς είναι; Δεν υπάρχει περιοχή βρασμού στο μανόμετρο;

Οι αρχάριοι καθοδηγούνται πάντοτε από την πίεση. Και όταν ρωτάτε ποιες παραμέτρους κύκλου ήταν στην αρχή του κλιματιστικού, απαντούν ότι η πίεση λειτουργεί.

Οι πιέσεις είναι οι εξής: θερμοκρασία εκκένωσης και αναρρόφησης, έξοδος συμπυκνωτή, έξοδος εξατμιστή, βρασμός και συμπύκνωση και πολλά άλλα σημεία στον αγωγό, όπου η πίεση έχει διαφορετικές παραμέτρους. Εάν υπάρχει διαφορά ύψους στον αγωγό, τότε η πίεση εκεί θα είναι επίσης σημαντικά διαφορετική. Έτσι, βλέπετε, η πίεση πίεσης είναι διαφορετική.

Υπάρχει ένας πίνακας της εξάρτησης του σημείου βρασμού των φρεονών από την πίεση. Βρίσκεται κάτω.

Πίνακας αναλογίας πίεσης / θερμοκρασίας

Πίνακας αναλογίας πίεσης / θερμοκρασίας

Η μονάδα πίεσης κορεσμού είναι η ράβδος. 1 ράβδος = 100 KPa.

Δείχνει την άμεση εξάρτηση της θερμοκρασίας από την πίεση, είτε συμπύκνωση ή εξάτμιση του φρέον, μόνο είναι κατάλληλο για τη γραμμή κορεσμού - ατμός, για τον υπολογισμό της υπερψύξης, αυτά τα στοιχεία δεν είναι τόσο ακριβή.

Και τώρα μια μικρή θεωρητική γνώση και σχέδια για να καταλάβουμε τελικά αυτό το ζήτημα. Εξετάστε την πίεση και τη θερμοκρασία σε αυτό το σχήμα

Βλέπετε παντού το μετρητή πίεσης δείχνει 8 ατμόσφαιρες, και στα δοχεία μια τελείως διαφορετική ποσότητα freon. Η θερμοκρασία είναι επίσης η ίδια παντού - 20 βαθμοί Κελσίου.

Σύμφωνα με αυτό, πίεση σε οποιοδήποτε δοχείο που περιέχει φρέον R22 σε υγρή κατάσταση σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου, θα είναι ίσο με 8 bars ανεξάρτητα από το επίπεδο υγρού. Σημειώστε ότι σε μια στατική κατάσταση, η πίεση έχει μια τέτοια εμφάνιση, και στη δυναμική, στην κίνηση του φρέον, η εικόνα θα είναι διαφορετική.

από το βιβλίο του Patrick Kotzaoglanian "Το εγχειρίδιο για τον επισκευαστή".

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Και ακριβώς το ίδιο βιβλίο, αλλά στην έγχρωμη έκδοση της έκδοσης είναι εδώ

Ο ίδιος ο συγγραφέας για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την εγκατάσταση και την πρακτική εργασία που σχετίζεται με την ψύξη και τον κλιματισμό. Και στο βιβλίο του έγραψε σε πολύ απλοποιημένη μορφή δύσκολες ερωτήσεις για την κατανόηση των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον εξοπλισμό ψύξης.

Ας διαβάσουμε μια παράγραφο:

"Η πίεση είναι τελείως ανεξάρτητη από την στάθμη του υγρού και καθορίζεται μόνο από τη θερμοκρασία (αλλιώς πώς θα βαθμολογούνταν οι θερμοκρασίες των ψυγείων;).

Με την ταχεία εξάπλωση νέων ψυκτικών μέσων, πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για τη θερμοκρασία από την πίεση στο κύκλωμα.

Τότε τα συμπεράσματά σας και η συλλογιστική σας δεν θα εξαρτηθούν από το ψυκτικό μέσο που χρησιμοποιήσατε και θα πάρετε ένα σημαντικό κέρδος στο χρόνο! "

Εάν αυξηθεί η θερμοκρασία, εξατμίζεται μια μικρή ποσότητα υγρού, ενώ το ίδιο το υγρό επεκτείνεται και οδηγεί σε διαστολή του υγρού στο δοχείο. Για να παραμείνει ο όγκος των ατμών που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα του βρασμού απαιτείται ένας χώρος 30 φορές, οι ατμοί στο δοχείο συμπιέζονται και η πίεση σε αυτό αυξάνεται όπως είναι. καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία.

Σε ένα κλειστό δοχείο με μία κατάσταση δημιουργίας του μίγματος υγρού ατμών (που αναφέρεται ως κορεσμένος ατμός ή μίγμα ατμού-υγρού σε μια κατάσταση κορεσμού) ικανοποιεί την πολύ ακριβή σχέση (εξαρτάται από τη φύση του υγρού) μεταξύ της θερμοκρασίας υγρού και της πίεσης ατμού.

Προκειμένου να επιτευχθεί η σχέση μεταξύ πίεσης και κορεσμένου ατμού και θερμοκρασίας, αρκεί ένα μόριο υγρού σε δεδομένη θερμοκρασία σε επαφή με την φάση ατμού.

Σε ένα άλλο σχήμα στο πρώτο δοχείο, το υγρό φρέον R22 είναι σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου και το μανόμετρο παρουσιάζει πίεση στη δεξαμενή των 8 bar.

Και ποια είναι η πίεση στο επόμενο σκάφος; Η θερμοκρασία και στα δύο δοχεία είναι η ίδια. Ποια πίεση θα εμφανίσει το μανόμετρο στο δεύτερο δοχείο; Επίσης 8 ατμόσφαιρες.

Στο επόμενο χαμηλότερο σχήμα, οι διαφορετικές πιέσεις είναι 8, 10 και 12 bar. Και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 34 μοίρες!

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, η πίεση αυξάνεται και ο όγκος παραμένει ο ίδιος.

Εδώ είναι μια άλλη εικόνα της μετάβασης ενός ψυκτικού από 100% αέρια κατάσταση σε 100% υγρή κατάσταση.

Επίσης, μπορείτε να το εξετάσετε προσεκτικά και να καταλάβετε λίγο περισσότερο τη σχέση μεταξύ πίεσης και θερμοκρασίας. Αυτό είναι από ένα άλλο βιβλίο, να το δείτε μόνοι σας και να εξαγάγετε συμπεράσματα.

Σε αυτό, νομίζω ότι έχουμε φτάσει στην απάντηση αν μπορείτε να μετρήσετε την πίεση φρέον στους σωλήνες και πώς να το προσθέσετε σε περίπτωση έλλειψης, κατά πόσον είναι αναγκαίο να καθοδηγείται από μία τέτοια ποσότητα ώστε η πίεση;

Συνέχεια του άρθρου που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με ρεύμα".

Για άλλη μια φορά, αν προσπαθείτε να ανεφοδιαστούν με καύσιμα πίεσης κλιματιστικού, στη συνέχεια, πηγαίνετε στο δρόμο, το οποίο στο μέλλον θα σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ακόμη και αν την ίδια στιγμή δεν έχετε καμία εμπειρία.

Και το μανόμετρο με βέλος δεν θα σας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ποσό του Freon. Επειδή οι άλλες επιλογές, και πολλά από αυτά, κάντε τις αλλαγές σας και μπορεί να δώσει νέα σφάλματα, όπως η θερμοκρασία δωματίου και εξωτερική υγρασία, μόλυνση των εναλλακτών θερμότητας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα, εμφάνιση πετρελαίου.

Π. Σ. - Σε ένα φόρουμ, γράφεται μια σαφώς διατυπωμένη απάντηση ενός ασκούμενου. Λέει το ίδιο πράγμα, μόνο με άλλα λόγια:

- "Η αναπλήρωση του κλιματιστικού δεν είναι άντληση τροχών!

(Από τη δική μου: οι πολύπλοκες φυσικές διεργασίες των ανθρώπων που θέλουν να απλοποιήσει το ερώτημα αναζήτησης Yandex, να πάρετε μια απάντηση το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να κατανοούν την ουσία του προβλήματος και να βάλει αριθμούς στο μετρητή, συνδέοντας τα με την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα).

Κατά την προετοιμασία η πρωταρχική σημασία είναι η διαφορά θερμοκρασίας και θερμοκρασίας. Το λάθος είναι ότι δεν υπάρχει έννοια της πίεσης έναντι της θερμοκρασίας του συμπυκνωτή. Αντίστροφα, η θερμοκρασία του μέσου σημείου του πυκνωτή εξαρτάται από την πίεση συμπύκνωσης (ή τη θερμοκρασία στον πίνακα κορεσμού). Και η πίεση συμπύκνωσης είναι ήδη συνάρτηση πολλών μεταβλητών: όγκος πυκνωτή, χωρητικότητα συμπιεστή, θερμοκρασία εισόδου συμπυκνωτή, υποψύξη, ροή αέρα μέσω του συμπυκνωτή. "Επιστημονική, αλλά αρκετά ακριβής.

Μπορείτε να βρείτε γρήγορα κάποιο άρθρο στον Χάρτη ιστοτόπου.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο αριθμό 1 στο ζήτημα Yandex.
Βάλτε το "αγαπημένο σας" του κοινωνικού σας δικτύου, αν σας αρέσει το κείμενο. Θα σας είμαστε ευγνώμονες. Διαχείριση του χώρου.

Κλιματιστικά οικιακής διαίρεσης - 7ka και 9ka - ποια θα πρέπει να είναι η πίεση του φρέον;

Κλιματιστικά οικιακής διαίρεσης - 7ka και 9ka - - ποια θα πρέπει να είναι η πίεση του φρέον; Στο διαβατήριο, το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι μια λέξη. στο αυτοκόλλητο στην εσωτερική μονάδα λέει ισχύς διαδοχής 0.27MPa, αλλά στη συνέχεια κάτι άλλο περίπου 6.5 MPa. Ξέχασα το όνομα των ποσοτήτων - φαίνεται ότι γράφτηκαν σε διαφορετική μορφή (κάτι στο μέγα, και κάτι μετά το κόμμα) - θυμηθείτε μόνο τους αριθμούς. Η διαδρομή είναι μικρότερη από 5 μέτρα, freon 22. Ο εγκαταστάτης μίλησε για πρώτη φορά. που κανονικά είναι 3-4,5 ατμόσφαιρα, αλλά βλέποντας το αυτοκόλλητο είπε - "Ω! εδώ μόνο 3 atm είναι περισσότερο από το απαραίτητο 2,7"

VeloMah έγραψε:
αλλά όταν είδε το αυτοκόλλητο έλεγε - "Ω! εδώ μόνο 3 atm είναι περισσότερο από το απαραίτητο 2.7"

ναι ανόητος ο "εγκαταστάτης" σας δεν τον ακούτε πια

Η πίεση εξαρτάται από τον τύπο του φρέον και από τη θερμοκρασία στο δρόμο

vovanv969 έγραψε:
Η πίεση εξαρτάται από τον τύπο του φρέον και από τη θερμοκρασία στο δρόμο

Σε ένα μεγάλο αριθμό συνθηκών, θα είναι το ίδιο, μόνο το σύστημα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Σημαντικές παράμετροι: υπερθέρμανση ατμών, υπερψύξη υγρού, ρεύματα, ρυθμοί ροής.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Uv. VeloMah, έτσι από τις απαντήσεις κατάλαβα τι πρέπει να είναι η πίεση στο σύστημα;

Εδώ είμαι περίπου το ίδιο.

Κατά τη γνώμη μου, κανείς δεν ξέρει τι να πει.
Μόνο ο άνεμος, εννοώ - το θέμα, για να εξαπλωθούν τα χέρια μου, εννοώ λερωμένες φράσεις zamudrennymi να σκοράρει εντελώς.

Υποθέτω ότι, ενώ έγραφαν και το μέτωπο ήταν ακόμα στραμμένο, και τα φρύδια μου έφεραν σε μια γραμμή.

VeloMah έγραψε:
Η διαδρομή είναι μικρότερη από 5 μέτρα, freon 22.

Με τέτοια δεδομένα, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι περίπου 4 atm. (κατά προσέγγιση), αν από τη σημερινή εμφάνιση της θερμοκρασίας στη Μόσχα, στις 03.11.2010.

Έτσι, εάν διαθέτετε έναν αποθηκευτικό σταθμό, θα βρείτε τη κλίμακα και την εξωτερική θερμοκρασία και τι πίεση θα πρέπει να ασκηθεί στο σύστημα. Εάν όλα είναι τα ίδια, τότε έχετε ένα σύστημα.
Ίσως να κάνω λάθος, αλλά είμαι φορτωμένος από εγκαταστάτες και υπηρετούν άντρες όλη την ώρα.

vnipi έγραψε:
Έτσι, εάν διαθέτετε έναν ανθεκτικό σταθμό, το ίδιο ισχύει για την κλίμακα και για την εξωτερική θερμοκρασία και ποια πίεση πρέπει να ασκηθεί στο σύστημα.

Ο άνθρωπος είναι παραπλανητικός.
Πραγματικά, είναι απλώς άρρωστος να διαβάσετε, πραγματικά δεν ξέρετε τι γράφετε για (με συγχωρείτε).

Σε αυτή την κλίμακα, η θερμοκρασία βρασμού αυτού του τύπου φρεονίου υποδεικνύεται στην υποδεικνυόμενη πίεση και δεν έχει σχέση με την οδό που έχει.

Λοιπόν, στο τέλος, αν όχι τουλάχιστον τουλάχιστον δεν γράφουν.

Είναι ανόητο να υποστηρίζουμε την κανονικοποιημένη πίεση σε ένα ψυγείο.

Δεν υπάρχει τέτοια ιδέα, υπάρχουν έννοιες όπως η αξιολόγηση της υπερθέρμανσης του κυκλώματος ψύξης και της υποθερμίας.

Ο κανόνας αυτών των παραμέτρων βρίσκεται στην περιοχή 5-7Κ.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Μπορισκ66 έγραψε:
Ο άνθρωπος είναι παραπλανητικός.

Περιμένω μια παρόμοια αντίδραση. Η διαδικασία σκέψης έχει φύγει.

Και αν πιο λεπτομερή και peredochchevie;

Και τότε μπερδεύτηκε αρκετά το COMRADE-a με φρικτές φράσεις.

vnipi έγραψε:
Και αν πιο λεπτομερή και peredochchevie;

Και τι είναι πιο κατανοητό;
Σχετικά με την κλίμακα που έγραψα - είναι το σημείο βρασμού με δεδομένη πίεση.

vnipi έγραψε:
Και τότε μπερδεύτηκε αρκετά το COMRADE-a με φρικτές φράσεις.

Ίσως δεν είναι απολύτως κατανοητές, φράσεις, αλλά είναι σωστές.
Μόνο οι άνθρωποι βλάπτουν με κάποιο τρόπο μόνο φανταστείτε τα υδραυλικά του ίδιου κλιματιστικού, αυτός ο κόσμος είναι πολύ πιο διαφορετικός και πιο ενδιαφέρουσα από το να βιδώσετε μερικές σωλήνες.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

vovanv969 έγραψε:
από τύπους freon και

============
Λοιπόν, εξηγήστε τουλάχιστον τι σημαίνουν οι δύο τιμές στην ετικέτα - το τι είναι και τι είναι το δεύτερο;

VeloMah έγραψε:
Λοιπόν, εξηγήστε τουλάχιστον τι σημαίνουν οι δύο τιμές στην ετικέτα - το τι είναι και τι είναι το δεύτερο;

Μόνο οι ρυθμίσεις για ND και VD.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Μπορισκ66 έγραψε:
Σημαντικές παράμετροι: υπερθέρμανση ατμών, υπερψύξη υγρού, ρεύματα, ρυθμοί ροής.

Μπορισκ66 έγραψε:
Μόνο οι ρυθμίσεις για ND και VD.

Στην καθημερινή ζωή; Οι πλάκες για τον προσδιορισμό της υπερθέρμανσης-υπερψύξης δεν λειτουργούν στην περίπτωση αυτή. Η κατάψυξη θα είναι μεγάλη, η οποία γενικά δεν λέει τίποτα για το ανεφοδιασμό. Εκεί λοιπόν στα δισκία υπάρχουν λάθη.

Σύμφωνα delu- πίεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες-εξωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία στο δωμάτιο ψυγείο, η vnutr.bloka ταχύτητα του ανεμιστήρα, φίλτρα αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, μια απλή ρητή μέθοδος, κοιτάξτε τις βαλβίδες κλιματισμού, δεν υπάρχει παγετός στις βαλβίδες, ο ανεφοδιασμός είναι φυσιολογικός. Η πίεση στο +10 βαθμούς στο δρόμο - 2,5-3 bar είναι κανονική :-). Στο +25 θα είναι περίπου 4 bar.

vnipi έγραψε:
Ίσως να κάνω λάθος, αλλά είμαι φορτωμένος από εγκαταστάτες και υπηρετούν άντρες όλη την ώρα.

Λάθος, αλλά φορτωμένο σωστά! :-)

Wild + έγραψε:
Σε αυτή την περίπτωση, μια απλή ρητή μέθοδος, κοιτάξτε τις βαλβίδες κλιματισμού, δεν υπάρχει παγετός στις βαλβίδες - ο ανεφοδιασμός είναι φυσιολογικός

Η παρουσία του παγετού δεν λέει τίποτα ακόμα, εκτός από ένα μείον το βρασμό.

Wild + έγραψε:
Οι πλάκες για τον προσδιορισμό της υπερθέρμανσης-υπερψύξης δεν λειτουργούν στην περίπτωση αυτή.

Δεν ξέρω ποιος το χρησιμοποιεί, αλλά πιθανώς κάποιος το χρειάζεται.
Αλλά το TESTO λειτουργεί και λειτουργεί σωστά, ειδικά αν απομακρυνθούν όλες οι παράμετροι στο συγκρότημα (περίπου 26 παραμέτρους), θα πει για όλα.

Θα πω αυτό, obektik εκεί όπου το βουνό εγκαταστάτες στηρίχθηκε σε παγωμένους βαλβίδες - συνολικά 12 συμπιεστές μέσα σε ένα εξάμηνο σε χώρο υγειονομικής ταφής, αλλά ένα πρόβλημα που δεν είναι μέσα τους.

Wild + έγραψε:
Η πίεση στο +10 βαθμούς στο δρόμο - 2,5-3 bar είναι κανονική :-). Στο +25 θα είναι περίπου 4 bar.

Και κανείς δεν λέει ότι ενώ στο δωμάτιο.
Και αν για παράδειγμα για να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο σε 18,5 g, ενώ με πίεση;
Και στα 30 gr;

Νυχτερίδες, mlin, και αποδεικνύεται ότι αυτή η μέθοδος δεν λέει τίποτα.

Δεν έχουν προστεθεί όλα τα εισαγωγικά.

Το παράδοξο είναι ότι τώρα ο φτωχός εργάτης κάνει κάτι.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Φρέον πίεση στο κλιματιστικό: τι πρέπει να ξέρετε για αυτό

Είναι γνωστό ότι μέχρι και 30-ες του περασμένου αιώνα, όπως το ψυκτικό των μηχανών ψύξης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά αμμωνία. Σε σχέση με τον κίνδυνο που συμβαίνει στην περίπτωση της έκτακτης ανάγκης στο αμμωνίας μέσα ΧΧ αιώνα χρησιμοποιείται σχεδόν εξ ολοκλήρου σταμάτησε και αντικαταστάθηκε από ένα ασφαλές για την ανθρώπινη ψυκτικό - Φρέον, η οποία είναι μια άχρωμη ουσία με χαμηλό σημείο ζέσεως.

Καθώς η αγορά των κλιματιστικών αυξήθηκε, συντέθηκαν περισσότεροι από 40 τύποι αυτού του αερίου, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν γίνει σε ζήτηση στα συστήματα κλιματισμού.

Τύποι Freon για συστήματα κλιματισμού

Περίπου μισό αιώνα, το πρωτεύον ψυκτικό μέσο στα συστήματα κλιματισμού των νοικοκυριών ήταν φρέον 22. Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 του περασμένου αιώνα η χρήση του είχε σοβαρές διώξεις, όπως υποτίθεται ότι το χλώριο, το οποίο είναι ένα συστατικό του φυσικού αερίου έχει επίδραση στο στρώμα του όζοντος που προστατεύει μας τον πλανήτη από ένα σκληρό υπεριώδες. Αυτή η γέμιση ακόμα κι αν δεν ήταν 100% αποδεδειγμένη, αλλά η πληροφορία αυτή ώθησε την ανάπτυξη των νέων και ασφαλέστερων ψυκτικά: CFC R410 και R407.

Τα νέα είδη δεν μπορούσαν να εκτοπίσουν πλήρως την R22 από την αγορά τεχνολογίας κλιματισμού, λόγω της ευκολίας συντήρησης και ορισμένων φυσικών ιδιοτήτων αυτού του αερίου. Σήμερα στα οικιακά διαχωριστικά συστήματα χρησιμοποιούνται συνήθως: R22; R410 και R407.

Το Freon R22 απαντάται συχνότερα στα συστήματα κλιματισμού που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, στην παραγωγή και μεταφορά ευπαθών αγαθών. Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος ψυκτικού χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από όλο τον εξοπλισμό ψύξης, που παράχθηκε πριν από το τέλος του περασμένου αιώνα, ο ανεφοδιασμός των κλιματιστικών με αυτό το αέριο είναι πιο απαιτητικός.

Το Freon R410 είναι ένα άχρωμο αέριο που αποτελεί πλήρη αντικατάσταση για τον προκάτοχό του. Τώρα χρησιμοποιείται σε νέα κλιματική τεχνολογία, ανεξάρτητα από τον σκοπό της. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του zaza είναι ότι εάν διαρρεύσει από το κλιματιστικό, πάνω από το 35% απαιτεί πλήρη ανακατασκευή.

Το Freon R407 δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μείγμα πολλών αερίων, το καθένα από τα οποία είναι υπεύθυνο για ορισμένες φυσικές ιδιότητες του ψυκτικού μέσου. Συχνότερα χρησιμοποιούνται σε πολυζωνικά ή ημι-βιομηχανικά διαχωριστικά συστήματα. Αυτός ο τύπος αερίου δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί με κλιματιστικό εξοπλισμό: με διαρροές πρέπει να αποστραγγίζεται τελείως και μόνο μετά από αυτό να πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλήρωσης.

Γιατί εμφανίζονται διαρροές;

Πολλοί ιδιοκτήτες τεχνολογίας του κλίματος ενδιαφέρονται: "πώς να ελέγξει τη διαρροή του φρέον στο κλιματιστικό και γιατί συμβαίνει". Η κύρια αιτία διαρροής ψυκτικού μέσου είναι η λανθασμένη εγκατάσταση της γραμμής φρέον. Το θέμα είναι ότι όλες οι συνδέσεις στον αγωγό γίνονται με κύλιση. Ελλείψει επαρκούς εμπειρίας, πολλοί εγκαταστάτες ή παραβίαση της τεχνολογίας τυλίγματος, εμφανίζεται χαλαρότητα στις αρθρώσεις από τις οποίες εμφανίζεται η διαρροή, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρηθεί αμέσως.

Προσδιορίστε την έλλειψη φυσικού αερίου μπορεί να είναι μόνο μερικούς μήνες, το πρώτο σημάδι της οποίας είναι η μείωση στην απόδοση της τεχνολογίας του κλίματος. Εάν μετά την ενεργοποίηση του κλιματιστικού, για 5-7 λεπτά από την εσωτερική μονάδα δεν εισήλθαν στο διαμέρισμα δροσερό αέρα - αυτό είναι ένα σημάδι του ανεπαρκούς αερίου στο σύστημα. Θα πρέπει αμέσως να απενεργοποιήσετε το μηχάνημα και να καλέσετε έναν ειδικό για τη διάγνωση και την ανατροφοδότηση της συσκευής.

Η ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα μειώνεται και από τη φυσική εξάτμιση κατά τη λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας. Είναι φυσιολογικό να χάσετε το βάρος του φρεονίου στο 8% ετησίως.

Διάγνωση και ανεφοδιασμός

Προσδιορίστε τη διαρροή και πόσο Freon στο κλιματιστικό μπορεί να ειδικός με ειδικό εξοπλισμό. Ο κύριος δείκτης της ποσότητας αερίου στο σύστημα είναι η πίεση του. Ελέγξτε την πίεση χρησιμοποιώντας ένα μανόμετρο.

Κατά κανόνα, ένας τέτοιος έλεγχος διεξάγεται στη ζεστή εποχή στην πλευρά αναρρόφησης, δηλαδή σε μπλε μανόμετρο. Ο εύκαμπτος σωλήνας από τη συσκευή συνδέεται με τη βαλβίδα σέρβις που βρίσκεται στην πλευρά αναρρόφησης και το κλιματιστικό έχει αρχίσει. Μετά από 10-15 λεπτά στο μανόμετρο θα υπάρχουν σωστές ενδείξεις.

Ο πίνακας των πιέσεων φρέον στο κλιματιστικό για μια συγκεκριμένη μάρκα της συσκευής βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ του κλιματικού εξοπλισμού.

 • Η πλευρά εκροής είναι η πίεση λειτουργίας στην πλευρά εκφόρτισης.
 • Η πλευρά αναρρόφησης είναι μια ένδειξη της πίεσης λειτουργίας στην πλευρά αναρρόφησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές πίεσης ποικίλλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη θερμοκρασία δωματίου. Παρακάτω παρουσιάζονται οι πίνακες πίεσης έναντι της θερμοκρασίας του αέρα για τα αέρια που χρειάζονται περισσότερο στην τεχνολογία του κλίματος.

Για τον ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας Freon στο κλιματιστικό μπορεί μόνο ένας έμπειρος ειδικός που γνωρίζει τις παραμέτρους του ψυκτικού σε ορισμένες θερμοκρασίες.

Πολλοί ιδιοκτήτες της κλιματικής τεχνολογίας θέτουν την ερώτηση, πώς να καθορίσουν ποιο είναι το freon στο κλιματιστικό, πότε και πόσο θα πρέπει να αναπληρωθεί;

Για να γνωρίζετε τον τύπο του χρησιμοποιούμενου αερίου, θα πρέπει να προσέξετε προσεκτικά την εργοστασιακή σήμανση που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής.

Στη γραμμή με την επιγραφή Ψυκτικό υπάρχει μια μάρκα ψυκτικού που χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο κλιματικής τεχνολογίας. Στην περίπτωσή μας αυτό είναι R22.

Ο ανεφοδιασμός πρέπει να πραγματοποιείται στις ακόλουθες ενδείξεις:

 • Η εσωτερική μονάδα δεν δέχεται ψυχρό αέρα όταν λειτουργεί η μονάδα.
 • Στους σωλήνες εμφανίζεται κερασάκι.

Ο ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος θα απαιτηθεί επίσης κατά την επανεγκατάσταση του κλιματιστικού εξοπλισμού και μετά την επισκευή της μονάδας συμπιεστή.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την επαναπλήρωση των οικιακών διαχωριστικών συστημάτων. Ο ειδικός καθοδηγείται από τη μαρτυρία ενός μεγαλομετρικού σταθμού, κλιμάκωσης και βάσει της δικής του εμπειρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον ανεφοδιασμό της κλιματικής τεχνολογίας είναι απαραίτητο να προσκαλέσουμε μόνο εξειδικευμένους ειδικούς που εγγυώνται την εκτέλεση των εργασιών τους.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πόσο κοστίζει ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το Freon. Το κόστος ανεφοδιασμού του κλιματιστικού σπάνια είναι σταθερό. Η τιμή περιλαμβάνει το κόστος των εργασιών συν το κόστος του ψυκτικού μέσου. Εκτός από αυτούς τους παράγοντες, ο ανταγωνισμός και το καλό όνομα της εταιρείας διαδραματίζουν ρόλο τιμολόγησης.

Το μέσο κόστος πλήρωσης κλιματιστικού στη Μόσχα:

 • R22 ανεφοδιασμού - 1500 τρίβει. εργασία + κόστος φυσικού αερίου, με ρυθμό 300 ρούβλια.100 γραμμάρια αερίου.
 • R410A ανεφοδιασμού - 1500 ρούβλια. εργασία + το κόστος του φυσικού αερίου, με επιτόκιο 500 ρούβλια. 100 γραμμάρια ψυκτικού μέσου.

Στον ανεξάρτητο ανεφοδιασμό του ψυκτικού μέσου χωριστού συστήματος δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και τρομερό. Αρκεί να υπάρχει εξοπλισμός και κάποια γνώση. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι ως αποτέλεσμα κακής τροφοδοσίας, το σύστημα διαίρεσης μπορεί να αποτύχει. Το κόστος των υπηρεσιών με εγγύηση ποιότητας είναι πολύ χαμηλότερο από την τιμή ενός νέου κλιματιστικού, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να ανεφοδιαστείτε με καύσιμο ένα κλιματιστικό είναι να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες.

Φρέον πίεση στο κλιματιστικό

Η πίεση του φρέον είναι ασφαλώς μία από τις κύριες παραμέτρους λειτουργίας κάθε ψυγείου.

Ελέγξτε την πίεση ψυκτικού στο κλιματιστικό

Οι φρένοι που χρησιμοποιούνται στα συστήματα κλιματισμού κυκλοφορούν μέσα σε κλειστό βρόχο. Απλοποιημένο, το κύκλωμα αποτελείται από δύο εναλλάκτες θερμότητας (έναν εξατμιστή και έναν συμπυκνωτή), έναν συμπιεστή και μια βαλβίδα στραγγαλισμού. Εάν το ψυκτικό μέσο διέλθει από το υγρό προς την αέρια φάση στον εξατμιστή, αφαιρώντας τη θερμότητα του αέρα χώρου, τότε στον συμπυκνωτή μετατρέπεται και πάλι σε υγρό. Δηλαδή, λόγω της εξάτμισης και συμπύκνωσης του ψυκτικού μέσου στο κλειστό κύκλωμα, λαμβάνει χώρα η θερμική ενέργεια του αέρα και η απελευθέρωσή του στο περιβάλλον. Αυτή είναι η βάση για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος.

Ο έλεγχος της πίεσης του ψυκτικού μέσου εκτελείται συνήθως όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία ψύξης. Ταυτόχρονα, ένα μανόμετρο χαμηλής πίεσης (μπλε) μετρά την πίεση στην είσοδο στην εξωτερική μονάδα - την πλευρά αναρρόφησης του ψυκτικού μέσου πριν τη μονάδα συμπύκνωσης. Ένα μανόμετρο υψηλής πίεσης (κόκκινο χρώμα) μετρά την πίεση στην έξοδο από την εξωτερική μονάδα - την πλευρά της εκκένωσης του ψυκτικού μέσου μετά τη μονάδα συμπύκνωσης.

Για τη μέτρηση της πίεσης Freon, το μανόμετρο συνδέεται (περιέλιξε) με ειδικό σωλήνα στη βαλβίδα επισκευής, η οποία βρίσκεται στο σημείο όπου ο παχύτερος σωλήνας συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μέτρηση εκτελείται όταν ο συμπιεστής λειτουργεί 15 έως 20 λεπτά μετά την εκκίνηση του συστήματος στη λειτουργία ψύξης.

Ο τύπος ψυκτικού μέσου και το εργοστασιακό του φορτίο, οι μέγιστες χαμηλές και υψηλές πιέσεις για κάθε κλιματιστικό συνήθως εμφανίζονται στο περίβλημα της εξωτερικής μονάδας στην εργοστασιακή ετικέτα.

Τα γραφήματα πίεσης και θερμοκρασίας από έξω και μέσα στο δωμάτιο παρέχονται στα εγχειρίδια συντήρησης του κατασκευαστή.

Η πίεση λειτουργίας του κλιματιστικού (Freon R22)

Εξάρτηση της πίεσης λειτουργίας του κλιματιστικού στη λειτουργία ψύξης στη θερμοκρασία έξω και μέσα στο δωμάτιο.
Αλλαγή θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο: από + 21,0 ° C έως + 32,4 ° С.
Αλλαγή εξωτερικής θερμοκρασίας: από + 25,0 ° C έως + 45,0 ° C.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές πίεσης του φρέον R22 για το κλιματιστικό 7000 BTU / h.
32,4 / 24,0 = DB / WB, όπου το DB είναι ένα "ξηρό" θερμόμετρο, το WB είναι ένα "υγρό" θερμόμετρο.

Το R22 είναι μια ένωση υδροχλωροφθορανθράκων (HCFC), η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα. Έχει κάποια, αν και μικρό, δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP). Επομένως, η R22 δεν θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Η φόρτωση ψυκτικού μέσου με το ψυκτικό R22 οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας απόρριψης. Μελετήστε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη θερμοκρασία απόρριψης.

Πίεση λειτουργίας του κλιματιστικού (Freon R410A)

Εξάρτηση της πίεσης λειτουργίας του κλιματιστικού στη λειτουργία ψύξης στη θερμοκρασία έξω και μέσα στο δωμάτιο.
Αλλαγή θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο: από + 21,0 ° C έως + 32,4 ° С.
Αλλαγή εξωτερικής θερμοκρασίας: από + 25,0 ° C έως + 45,0 ° C.

Ο πίνακας δείχνει τις τιμές πίεσης του Freon R410A για το κλιματιστικό 9000 BTU / h.
32,4 / 24,0 = DB / WB, όπου το DB είναι ένα "ξηρό" θερμόμετρο, το WB είναι ένα "υγρό" θερμόμετρο.

Ρυθμιστής ψύξης Danfoss - γραμμή ψυγείου

Η εφαρμογή Slider ψυκτικού μέσου Danfoss είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής εφαρμογή στους ειδικούς στον τομέα της ψύξης. Γυρίζει το smartphone σας σε ένα βολικό και πολύ λειτουργικό εργαλείο για τον προσδιορισμό της εξάρτησης της θερμοκρασίας του ψυκτικού από την πίεση του. Η έκδοση της εφαρμογής για iOS και Android περιέχει δεδομένα όχι μόνο για δημοφιλή Freon R22, R410A, R407C, αλλά και για περισσότερα από 80 ψυκτικά. Επίσης, υπάρχει μια λειτουργία υπολογισμού του GWP σύμφωνα με το πρότυπο ARCC της IPCC.

Αν χρειάζεστε συντήρηση ή επισκευή κλιματισμού στη Μόσχα - αυτό είναι για εμάς!

Ανεφοδιασμός ψυκτικού μέσου

Όλα τα κλιματιστικά είναι φορτισμένα με ψυκτικό μέσο. Πιο συγκεκριμένα, η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος φορτίζεται με freon. Η παρουσία ανεφοδιασμού του εργοστασίου κατά τη στιγμή της εγκατάστασης υποδηλώνει τη στεγανότητα του κυκλώματος και εξασφαλίζει την ετοιμότητα λειτουργίας αμέσως μετά την εγκατάσταση. Αν ξαφνικά γίνει εμφανές ότι υπάρχει διαρροή, τότε πριν από τον ανεφοδιασμό πρέπει να βρούμε την αιτία της διαρροής, να την ρευστοποιήσουμε και μόνο τότε να ανεφοδιάσουμε. Διαφορετικά, το έργο θα γίνει μάταια και όλα θα επαναληφθούν ξανά.

Το Freon R22 είναι ένα ψυκτικό μέσο ενός συστατικού. Ως εκ τούτου, είναι πολύ εύκολο στη χρήση όταν ανεφοδιάζονται κλιματιστικά σε περίπτωση διαρροής. Μπορεί να αντληθεί στο σύστημα, χρησιμοποιώντας μόνο το manometric σταθμό, δηλαδή, η πίεση σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Τα συστήματα που λειτουργούν στο φρέον R410 μπορούν να επαναφορτιστούν, αλλά μόνο ένας ειδικός μπορεί να το καθορίσει. Για την εγκατάσταση σε περίπτωση υπέρβασης του μήκους της διαδρομής πάνω από το συνιστώμενο θα χρειαστεί φρέον R410a. Ο ανεφοδιασμός γίνεται με την προσθήκη ψυκτικού μέσου κατά βάρος σε κάθε μέτρο της κύριας γραμμής, υπερβαίνοντας το πρότυπο. Η εκτιμώμενη ποσότητα πρόσθετου ψυκτικού μέσου αναφέρεται στις οδηγίες εγκατάστασης.

Αν το ψυκτικό R410a διαρρέει, τα κλιματιστικά θα πρέπει να φορτίζονται με ζύγιση, αφαιρώντας όλο το παλιό φρέον από το σύστημα. Το γεγονός είναι ότι το R410a αποτελείται από δύο συνιστώσες. Σε περίπτωση διαρροής, ένα συστατικό, που έχει μεγαλύτερη πυκνότητα, πιέζει το άλλο, διακόπτοντας την αναλογία των συστατικών στο μείγμα. Ως αποτέλεσμα της διαρροής, το ψυκτικό υγρό χάνει τις θερμοδυναμικές του ιδιότητες.

Ανεφοδιασμός του κλιματιστικού inverter

Μια ειδική περίπτωση, ανεφοδιασμού με την πίεση του συστήματος διασπάσεως του μετατροπέα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία μέγιστης απόδοσης. Σε διαφορετικούς κατασκευαστές το κουμπί της ένταξής του στον πίνακα μπορεί να χαρακτηριστεί ως turbo, hi power ή full power. Σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ για γρήγορη θέρμανση ή ψύξη του δωματίου. Για τον χρήστη, επομένως, συνιστάται να το χρησιμοποιείτε όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Για λόγους εξυπηρέτησης, αυτή η λειτουργία είναι ενδιαφέρουσα επειδή απενεργοποιεί τους περιορισμούς στις μετρήσεις του αισθητήρα θερμοκρασίας (δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία από την κονσόλα). Ταυτόχρονα, ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας λειτουργούν με τη μέγιστη χωρητικότητα και τις στροφές, αντίστοιχα. Η διάρκεια του καθεστώτος είναι 20-30 λεπτά, αλλά αυτό μπορεί να είναι αρκετό για ανεφοδιασμό. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ μακριά από τον καλύτερο τρόπο, προτιμάται η επαναπροσαρμογή κατά βάρος.

Δεδομένου ότι ο Freon R22 αναγνωρίζεται ως επιβλαβής για το περιβάλλον και τη στιβάδα του όζοντος, η χρήση του σταδιακά εξαλείφεται.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός ο τύπος ψυκτικού έχει απαγορευτεί από το 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις καινούργιων κλιματιστικών στη Ρωσία στο R22 επίσης έπαυσαν. Προς το παρόν, οι παραδόσεις κλιματιστικών οικιακών συσκευών πραγματοποιούνται μόνο με τον ασφαλέστερο και σύγχρονο Freon R410A. Ωστόσο, για την αντικατάστασή του υπάρχει ήδη ενεργός εξοπλισμός που παρέχεται στο νέο freon R32.

R-32 ψυκτικού μέσου νέας γενιάς

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές τι είδους φυσικό αέριο θα πάρει τη θέση μιας νέας γενιάς ψυκτικού μέσου. Οι πιο πιθανές υποψήφιες χώρες είναι η R32, τα μείγματα GFO, CO2 και υδρογονανθράκων (προπάνιο και βουτάνιο). Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Πιθανότατα, κάθε ένα από τα ψυκτικά μέσα (ή ο συνδυασμός τους) θα καταλάβει τη δική του θέση. Για παράδειγμα, το R32 freon θα χρησιμοποιηθεί για κλιματιστικά και αντλίες θερμότητας. Για ημι-βιομηχανική προετοιμασία - R410A, CO2 και μείγματα HFC, βουτάνιο - για οικιακά ψυγεία και καταψύκτες.

Το R32, που είναι ένα βαρύ αέριο, έχει την ιδιότητα να συσσωρεύεται στις κοιλότητες του δαπέδου, επομένως είναι σκόπιμο να κλείσετε με κάτι πριν ξεκινήσετε την εργασία. Επίσης, κατά την κατασκευή οποιασδήποτε εργασίας που σχετίζεται με τη συγκόλληση στο ψυκτικό κύκλωμα, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ψυκτικό μέσο μέσα σε αυτό. Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για τα παραδοσιακά ψυκτικά μέσα, τα οποία παράγουν τοξικό αέριο όταν θερμαίνονται, αλλά στην περίπτωση του R32, η δοκιμή θα πρέπει να διεξάγεται με μεγαλύτερη προσοχή.

Ενημέρωση εργαλείων

Σε γενικές γραμμές, δεν απαιτείται τίποτα ειδικό, εκτός από την υψηλή προσοχή και ακρίβεια, από τον εγκαταστάτη. Για να συνεργαστείτε με το R32, θα πρέπει να ενημερώσετε ελαφρώς την εργαλειοθήκη. Λόγω του γεγονότος ότι το χαρακτηριστικό "πίεσης-θερμοκρασίας" του R32 διαφέρει από το R410A, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ειδικό συλλέκτη μανομετρικών. Και επίσης για να συνεργαστείτε με το R32, χρειάζεστε έναν σταθμό εκκένωσης με έναν κινητήρα συμπιεστή χωρίς ψήκτρες. Η χρήση ενός κινητήρα χωρίς ψήκτρες εξαλείφει τη δημιουργία σπινθήρων κατά τη λειτουργία. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το R32, όπως οποιοδήποτε καύσιμο αέριο, τροφοδοτείται σε κυλίνδρους με αριστερό σπείρωμα. Για να χρησιμοποιήσετε τυποποιημένους εύκαμπτους σωληνωτούς σωλήνες, πρέπει να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε έναν κατάλληλο προσαρμογέα. Όλα τα άλλα εργαλεία δεν χρειάζεται να αλλάξουν.

Freon R32 Προδιαγραφές

- Η R32 έχει GWP 675 έναντι 2088 για το R410.
- Το Freon R32 έχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση (κατά 6% στο σύστημα 4 kW).
- Για τον ανεφοδιασμό απαιτείται μικρότερη ποσότητα R32, επομένως τα στοιχεία του εξοπλισμού είναι πιο συμπαγή (κατά 18% σε σύστημα 4 kW).
- Κατατάσσεται ως A2L, που σημαίνει εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο τοξικότητας και είναι μια ουσία χαμηλής εύφλεκτης, όπως και άλλοι HFC χαμηλής GWP.
- Το R32 είναι ένα συστατικό, πράγμα που σημαίνει εύκολη ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Το R410Α είναι ένα μίγμα δύο συστατικών που περιλαμβάνει R32 και R125.
- Το σημείο βρασμού του R32 είναι παρόμοιο με το R410A.

Ανεξάρτητα από το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο, ​​το εξειδικευμένο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και τον ανεφοδιασμό του εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάτες πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικά για να λειτουργούν με αέρια που περιέχουν φθόριο και να εκπαιδεύονται για την εργασία με τον εξοπλισμό και τα ψυκτικά μέσα που εγκαθιστούν. Επειδή η R32 έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στο R410A, οι αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης είναι μικρές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην οργάνωση του εξαερισμού στο δωμάτιο όπου γίνεται η εργασία. Κατ 'αρχήν, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος όταν εργάζεστε με παραδοσιακά ψυκτικά μέσα, αλλά στην περίπτωση του R32, η απουσία του μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυσάρεστες συνέπειες.

Πλεονεκτήματα του R32

Η Daikin έχει στοιχηματίσει στο R32

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αριθ. 517/2014 προτείνει ότι μέχρι το 2030 η κατανάλωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που περιέχουν φθόριο στην Ευρώπη θα μειωθεί κατά 79% του μέσου επιπέδου του 2009-2012 (σε ισοδύναμο CO). Και παρόλο που οι υδροφθοράνθρακες R410A, R134A και R407C δεν θα απαγορευθούν πλήρως τα επόμενα 13 χρόνια, η χρήση τους θα είναι σημαντικά περιορισμένη. Προφανώς, η κλιματική βιομηχανία περιμένει μεγάλες αλλαγές: τα ψυκτικά μέσα που αποσύρονται από την κυκλοφορία χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Μέχρι σήμερα, οι νέοι κανονισμοί πληρούν τις απαιτήσεις των διαφόρων ψυκτικών, συμπεριλαμβανομένου του R32, ορισμένοι υδροφθοράνθρακες (HFC), hydrofluoroolefins (PFA), διοξείδιο του άνθρακα και των υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένων των προπάνιο (R290) και βουτάνιο (R600). Διεξάγεται ενεργή έρευνα και ανάπτυξη άλλων εναλλακτικών ψυκτικών μέσων.

Το R410Α αποτελείται κατά το ήμισυ από το R32

Το R32 στον κλιματικό εξοπλισμό χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα: το ήμισυ του είναι ένα κοινό ψυκτικό R410A. Ταυτόχρονα, η R32 έχει 3 φορές λιγότερα δυναμικά θέρμανσης του πλανήτη (GWP) από τα R410A - 675 έναντι 2088 και υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Τα εξαρτήματα του εξοπλισμού R32 είναι πιο συμπαγή από το R410A, απαιτώντας λιγότερο ψυκτικό για ανεφοδιασμό. Σύμφωνα με την ταξινόμηση ASHRAE, η R32 ανήκει στην κατηγορία Α2L, η οποία περιλαμβάνει εξαιρετικά χαμηλής τοξικότητας, ελάχιστα εύφλεκτες ουσίες.

Το δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον πλήρη κύκλο ζωής του εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι το μεταφερόμενο CO₂ ισοδύναμου ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου του κλιματισμού ή αντλίας θερμότητας υπηρεσίας - έμμεση εκπομπή, στη συνέχεια προστίθεται απευθείας εκπομπή ψυκτικού λόγω διαρροής για διαφορετικούς λόγους. Αυτή η μέθοδος παρέχει μια ακριβέστερη εκτίμηση της πραγματικής επίδρασης του εξοπλισμού στο κλίμα.

Αξιολογούν μόνο GWP του ψυκτικού μέσου είναι εσφαλμένη, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός χρησιμοποιεί ένα ψυκτικό με ένα μέσο όρο GWP, θα μπορούσε τελικά να έχει μικρότερο αντίκτυπο στην υπερθέρμανση του πλανήτη από εκείνο στο οποίο το ψυκτικό GWP κάτω.

Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ενεργειακώς αποδοτικός και η παραγωγή πρέπει να συνάδει με την αρχή της "παραγωγής περισσότερων από λιγότερο υλικό". Για τα ψυκτικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης είναι πραγματική, για τον εξοπλισμό - επεξεργασία των υλικών από τα οποία παράγεται.

Αλλά ο βασικός παράγοντας στην επιλογή ενός ψυκτικού μέσου είναι η ενεργειακή απόδοση του συστήματος που λειτουργεί σε αυτό. Ένα αναποτελεσματικό σύστημα θα εφαρμόσει έμμεσα πρόσθετες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό οφείλεται στην καύση ορυκτών καυσίμων κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της.

Κατά την αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η "εποχική απόδοση" αλλά και η απόδοση στα φορτία αιχμής. Ο πρώτος δείκτης είναι σημαντικό να επιτευχθούν οι στόχοι των διαφόρων ευρωπαϊκών οδηγιών (οικολογικό σχεδιασμό, οδηγία για την ενεργειακή απόδοση, ΟΕΕΚ, η οδηγία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), και η απόδοση σε ώρες αιχμής φορτίου θα επιτρέψει να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των δυνατοτήτων αποθεματικών των σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Το R32 αναφέρεται σε ουσίες χαμηλής ευφλεκτότητας

Εφόσον το R32 αναφέρεται σε εύφλεκτες (ελαφρώς καύσιμες) ουσίες, κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην οργάνωση του εξαερισμού στο δωμάτιο. Κατ 'αρχήν, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος όταν εργάζεστε με παραδοσιακά ψυκτικά μέσα, αλλά στην περίπτωση του R32, η απουσία του μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυσάρεστες συνέπειες.

Αν το R32 διαρρεύσει εντελώς από το σύστημα στο δωμάτιο, η ενεργοποίηση του συμπιεστή ή η ενεργοποίηση του διακόπτη κυκλώματος πιθανότατα δεν θα προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη. Μια μικρή φλόγα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της συντήρησης κατά τη διαδικασία συγκόλλησης εξηγείται από την καύση του πετρελαίου παρά από το αέριο. Δηλαδή, οι δοκιμές δείχνουν ότι η R32 συμπεριφέρεται στα συστήματα με τον ίδιο τρόπο όπως το R410A.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι το υδροφθόριο θα μπορούσε να απελευθερωθεί κατά την καύση του R32. Όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, για παράδειγμα, στην κοπή με οξυγόνο ακετυλενίου, το R32 αποσυντίθεται σε μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα και υδροφθόριο. Η τελευταία ουσία, όταν συνδυάζεται με νερό, σχηματίζει πολύ τοξικό υδροφθορικό οξύ. Ωστόσο, όλα τα ψυκτικά μέσα HFC συμπεριφέρονται υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών. Συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αυτός ο κίνδυνος δεν μπορεί να αγνοηθεί. Συνεπώς, ανεξάρτητα από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου ψυκτικού μέσου, είναι αδιαμφισβήτητο να τηρούνται όλοι οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί κατά τη λειτουργία.

Οι μελέτες που πραγματοποίησε η Daikin και το Πανεπιστήμιο Επιστημών του Τόκιο στη Σουβά δείχνουν τα εξής. Ακόμη και αν συμβεί ανάφλεξη R32, δεν θα υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Και η πιθανότητα εξάπλωσης φωτιάς είναι εξαιρετικά χαμηλή. Και αυτό σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 320 γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Τα πρώτα οικιακά κλιματιστικά Daikin στο R32

Τα πρώτα οικιακά κλιματιστικά Daikin στην R32 εισήχθησαν στην Ιαπωνία το 2012, για ένα χρόνο πωλήθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια συστήματα. Μέχρι σήμερα, η συνολική παραγωγή κλιματιστικών της Daikin στην R32 έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια μονάδες. Ο εξοπλισμός για το νέο ψυκτικό μέσο είναι σε ζήτηση και παρέχεται σε 43 χώρες του κόσμου.

Στην Ευρώπη, το Daikin για το R32 με απόδοση μικρότερο από 7 κιλοβάτ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2013. Τα συστήματα του R410A θα είναι διαθέσιμα για κάποιο χρονικό διάστημα, οι χρήστες εγγυώνται την υποστήριξη και την εξυπηρέτησή τους.

Τον Μάιο του 2017, η Daikin παρουσίασε τη γραμμή κλιματιστικών της σειράς Sky Air A στην σειρά R32. Το καλοκαίρι, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να τα πουλάει. Στη σειρά υπάρχουν τρία μοντέλα εξωτερικών μονάδων: Alpha, Advance και Active.

Επιπλέον, η Daikin έχει ενημερώσει τις εσωτερικές μονάδες της Sky Air. Για να λειτουργήσουν τόσο στο ψυκτικό R-410A όσο και στο R-32. Όπως και με άλλα συστήματα split, η εταιρεία εγγυάται στους χρήστες ότι μέσα σε 10-15 χρόνια ο εξοπλισμός του R410A θα λάβει τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Σύστημα VRV στο R32

Η Daikin σχεδιάζει τη μεταφορά σε νέα ψυκτικά συστήματα και συστήματα VRV. Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι απολύτως σαφής. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση του R410A για συστήματα αυτού του τύπου μετά το 2030. Επιπλέον, οι αγοραστές θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το σύστημα που θα εγκατασταθεί εντός 5-10 ετών θα είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει για τουλάχιστον 15 χρόνια. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η ενεργειακή απόδοση των υφιστάμενων συστημάτων VRV πληροί ήδη τις απαραίτητες απαιτήσεις.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά η σημασία μιας συνειδητής επιλογής του κλιματικού εξοπλισμού τα επόμενα 10-15 χρόνια. Σε σχέση με την απόσυρση των ψυκτικών μέσων από την κυκλοφορία, οι τελικοί χρήστες, οι εγκαταστάτες, οι σχεδιαστές και οι πωλητές πρέπει να γνωρίζουν όλους τους περιορισμούς και τις αλλαγές. Προκειμένου να γνωρίζετε ακριβώς πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτός ο εξοπλισμός.

Η Daikin βασίστηκε στο R32 ως φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό της νέας γενιάς. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναμφίβολα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία. Τόσο εγκατάσταση και συντήρηση της τεχνολογίας του κλίματος.

Προφυλάξεις για την πλήρωση του συστήματος με ψυκτικό μέσο

Κατά κανόνα, συνιστάται να πραγματοποιείται ο κύριος ανεφοδιασμός ή ο ανεφοδιασμός της μονάδας ψύξης στη υγρή φάση του ψυκτικού μέσου. Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή.

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος υγρού ψυκτικού μέσα στην κοιλότητα αναρρόφησης του συμπιεστή, χρησιμοποιείται ένας τριχοειδής σωλήνας για ανεφοδιασμό. Ή άλλη συσκευή που παρέχει ρευστό στραγγαλισμού.

Πριν γεμίσετε τη μονάδα ψύξης με ψυκτικό μέσο, ​​πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κύλινδρος περιέχει το κατάλληλο ψυκτικό μέσο. Η δοκιμή βασίζεται στην πίεση ατμών ψυκτικού μέσου στη θερμοκρασία του κυλίνδρου ίση με τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος. Πριν από τον έλεγχο, ο κύλινδρος πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Η εξάρτηση της πίεσης του ψυκτικού μέσου από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ελέγχεται σύμφωνα με τον πίνακα κορεσμένων ατμών.

Απαγορεύεται η πλήρωση της μονάδας ψύξης με ψυκτικό μέσο που δεν διαθέτει τεκμηρίωση που να επιβεβαιώνει την ποιότητά της.

Ανοίξτε το παξιμάδι της βαλβίδας του κυλίνδρου σε γυαλιά ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος της βαλβίδας του κυλίνδρου πρέπει να απομακρύνεται από τον εργαζόμενο.

Όταν γεμίζετε τη μονάδα ψύξης με ένα ψυκτικό μέσο, ​​πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφιγκτήρα αποστράγγισης.

Για τη σύνδεση των κυλίνδρων με το ψυκτικό σύστημα επιτρέπεται η χρήση ανθεκτικών σωλήνων από χαλκό ή σωλήνων ανθεκτικών σε πετρέλαιο και βενζίνη. Επιπλέον, πρέπει να δοκιμάζονται για πίεση και αντοχή.

Μην αφήνετε ψυκτικούς κυλίνδρους συνδεδεμένους στη μονάδα ψύξης. Εάν το ψυκτικό δεν έχει πληρωθεί ή αφαιρεθεί από αυτό. Η αναπλήρωση των εγκαταστάσεων με ψυκτικό μέσο πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζονται στις οδηγίες του κατασκευαστή. Και μόνο μετά τον εντοπισμό και την εξάλειψη των αιτιών της διαρροής ψυκτικού μέσου.

Οι κύλινδροι με ψυκτικό μέσο πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδική αποθήκη. Το μηχανοστάσιο επιτρέπεται να αποθηκεύει μόνο έναν κύλινδρο με ψυκτικό μέσο. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση του κυλίνδρου σε πηγές θερμότητας (καμίνους, συσκευές θέρμανσης, αγωγούς ατμού κλπ.) Και καλώδια και σύρματα μεταφοράς ρεύματος.

Για να γεμίζεται το ψυκτικό από το σύστημα ψύξης, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο φιάλες με ημερομηνία λήξης της τεχνικής εξέτασης. Η ταχύτητα πλήρωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Για παράδειγμα, καθορίζονται στους κανονισμούς της συσκευής και την ασφαλή λειτουργία των δοχείων πίεσης. Ο έλεγχος της πλήρωσης των κυλίνδρων πρέπει να πραγματοποιείται με ζύγιση.

Αν εισέλθει αέρα στο κλιματιστικό

Εάν το εσωτερικό του ψυκτικού κυκλώματος είναι μη-συμπυκνώσιμα αέρια (συνήθως αέρας ή άζωτο), η μερική πίεση των αερίων αυτών προστίθεται σε κανονική ατμών ψυκτικού μέσου πίεση, δίνοντας μια ανώμαλη αύξηση της ολικής πιέσεως. Έτσι, η μη κανονική ανάπτυξη των πίεση συμπύκνωσης είναι μια πρώτη συνέπεια της παρουσίας σημαντικών ποσοτήτων του μη-συμπυκνώσιμων προσμίξεις στο ψυκτικό κύκλωμα.

Η αιτία της παρουσίας μη συμπυκνώσιμων προσμείξεων στο εσωτερικό του ψυκτικού κυκλώματος είναι συχνά εσφαλμένες ενέργειες, για παράδειγμα:

 • Κακή εκκένωση του κυκλώματος ή παρουσία τμημάτων του κυκλώματος που απομονώνονται από την αντλία κενού κατά τη διάρκεια της εκκένωσης (οι χειροκίνητες βαλβίδες ή οι σωληνοειδείς βαλβίδες είναι κλειστές).
 • Ο αέρας που εισέρχεται στο κύκλωμα όταν οι μηχανικές λειτουργίες είναι αναποτελεσματικές κατά το άνοιγμα του κυκλώματος για την αντικατάσταση ή τη δοκιμή οποιωνδήποτε μονάδων.

Μετά την εγκατάσταση ενός συλλέκτη ανίχνευσης, αν ο επισκευαστής δεν βγάλει εύκαμπτους σωλήνες, θα υπάρχει αέρας μέσα και μέσα στον συλλέκτη.

Στη συνέχεια, εάν υπάρχει ανάγκη χρήσης πολλαπλών διεργασιών, για παράδειγμα, για τον ανεφοδιασμό της εγκατάστασης, ο αέρας στους εύκαμπτους σωλήνες έχει σοβαρές πιθανότητες να εισέλθει στο κύκλωμα. Τέτοιες λανθασμένες ενέργειες είναι διπλά επιβλαβείς. Κατ 'αρχάς, εισέρχεται υγρασία στο κύκλωμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό οξέος στο κύκλωμα. Δεύτερον, ο αέρας που εισάγεται στο κύκλωμα με τη μερική του πίεση αυξάνει την κανονική πίεση στο κύκλωμα.

Η παρουσία του αέρα στο φρέον - η παρουσία υγρασίας στο κύκλωμα.

Η ποσότητα υδρατμών που περιέχεται στον ατμοσφαιρικό αέρα είναι αρκετά μεγάλη. Για παράδειγμα, σε θερμοκρασία αέρα 21 ° C και σχετική υγρασία 40%, ένα κιλό αέρα περιέχει περισσότερα από 6 g νερού. Και σε θερμοκρασία 29 ° C και σχετική υγρασία 60% - περισσότερο από 15 g (βλ. Ενότητα 72).

Η παρουσία του αέρα στο κύκλωμα μπορεί να προσδιοριστεί με έμμεσους δείκτες. Οπτικά, με την παρουσία αέρα στο σύστημα, η πίεση έγχυσης αυξάνεται κατά κάποια ποσότητα σε σύγκριση με την κανονική και το βέλος του μανόμετρου εκκένωσης δονείται. Ταυτόχρονα, η χωρητικότητα ψύξης του συμπιεστή μειώνεται και η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται.

Η συντήρηση του κλιματιστικού με φρέον επαναπλήρωσης απαιτείται - αυτό είναι για εμάς!

Υψηλή ή χαμηλή πίεση κατά τη λειτουργία ενός διαχωρισμένου συστήματος

Όταν λειτουργεί το σύστημα ψύξης, η πίεση εκκένωσης από τον συμπιεστή σχετίζεται με τη θερμοκρασία εξάτμισης και την ταχύτητα κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου. Επίσης, με την πίεση συμπύκνωσης, την ένταση του ψυκτικού μέσου και την έξοδο του συμπιεστή και τον λόγο συμπίεσης. Επομένως, πριν από την έναρξη του ελέγχου κλιματιστικού, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μετρητή πίεσης στον σωλήνα του ψυκτικού κυκλώματος για να ελέγξετε την πίεση εκκένωσης. Η απόκλιση από τον κανόνα μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της δυσλειτουργίας του κλιματιστικού.

Αιτίες αυξημένης πίεσης εκφόρτισης

Εάν η πίεση εκκένωσης είναι υψηλότερη από την κανονική, αυτό μπορεί να οφείλεται σε μείωση της κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου, αυξημένη θερμοκρασία του μέσου ψύξης και υπερβολική ποσότητα ψυκτικού, καθώς και αύξηση του θερμικού φορτίου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε αύξηση της κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου και αύξηση της θερμοκρασίας συμπύκνωσης. Σε υψηλή θερμοκρασία του μέσου, η απόδοση μεταφοράς (διάχυση στο περιβάλλον) της θερμότητας μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία συμπύκνωσης αυξάνεται. Με περίσσεια ψυκτικού υγρού, το ψυκτικό υγρό καταλαμβάνει μέρος του σωλήνα συμπύκνωσης, ενώ η περιοχή επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας όπου συμβαίνει συμπύκνωση μειώνεται και η θερμοκρασία αυξάνεται.

Λόγοι για τη μείωση της πίεσης έγχυσης

Αν η πίεση εκκένωσης είναι κάτω από την κανονική, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή συντελεστή απόδοσης του συμπιεστή, ανεπαρκή ψυκτική ικανότητα στο σύστημα, χαμηλότερο θερμικό φορτίο ή φραγμένο φίλτρο κλιματιστικού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε μείωση της κυκλοφορίας του ψυκτικού και μείωση της θερμοκρασίας συμπύκνωσης.

Η έλλειψη ψυκτικού μέσου συμβαίνει, κατά κανόνα, λόγω διαρροών στις κυλινδρικές αρμούς των σωλήνων χαλκού. Τα πρώτα σημάδια του φρέον διαρροής μπορούν να φανούν οπτικά - υπάρχουν ραβδώσεις λαδιού στα παξιμάδια, οι θύρες σέρβις και οι παρακείμενες σωλήνες καλύπτονται με παγετό. Όλα είναι εντελώς κακά, αν σχηματιστεί κρούστα χιονιού στις άκρες του εξατμιστή.

Η εμφάνιση παγετού στο σωλήνα και ο εξατμιστής είναι τα κύρια σημάδια έλλειψης φρεονίου στο κλιματιστικό.

Επιπλέον, η έλλειψη ψυκτικού μέσου οδηγεί σε συχνές αποσυνδέσεις του διαχωρισμένου συστήματος, μέχρι να σταματήσει κατά λάθος. Το πιο επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση είναι η μακρά λειτουργία του συμπιεστή χωρίς κατάλληλη ψύξη, γεγονός που οδηγεί, κατά κανόνα, στην αποτυχία του.

Οι πιέσεις φρέον στις γραμμές εκκένωσης και αναρρόφησης του ψυκτικού κυκλώματος αλληλοσυνδέονται. Όσο υψηλότερη είναι μία από αυτές τις πιέσεις, τόσο υψηλότερη είναι η άλλη. Αυτός είναι ο κανόνας του συστήματος ψύξης. Σε μερικά συστήματα είναι εφικτή η εγκατάσταση ενός μετρητή πίεσης για τη μέτρηση της πίεσης του ψυκτικού μέσου μόνο στη γραμμή αναρρόφησης και στη γραμμή εκκένωσης είναι αδύνατη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η εκτίμηση της λειτουργίας του συστήματος μόνο από την πίεση αναρρόφησης.