Παραγωγή του εκτροπέα Grigorovich ο ίδιος: σχέδια, οδηγίες, εγκατάσταση

Η παραγωγική εργασία του κλιβάνου είναι αδύνατη χωρίς ένα καλό ρεύμα, το οποίο απαιτεί επαρκή ροή αέρα και κανονική έξοδο των καυσαερίων. Όλα αυτά πρέπει να εξασφαλίζουν μια σωστά σχεδιασμένη καμινάδα. Υπάρχουν όμως παράγοντες που μειώνουν σημαντικά τη λειτουργία του κλιβάνου, όπως:

 • ισχυρές ριπές ανέμου.
 • σκουπίδια.
 • συχνά φράσσουν την καμινάδα.
 • ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

Ως αποτέλεσμα, αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι ο κλίβανος δεν θέλει να καεί, αλλά αρχίζει να καπνίζει. Εάν η σόμπα σας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τον εκτροπέα.

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που δημιουργεί ένα εμπόδιο στη διαδρομή της ροής του αέρα. Είναι σε θέση να προστατεύσει την καμινάδα από τα συντρίμμια και τις βροχοπτώσεις, και επίσης να εξασφαλίσει μια καλή διαφυγή καπνού.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο εγκατεστημένος εκτροπέας μπορεί να αυξήσει την απόδοση του κλιβάνου κατά 20%. Αλλά ένας χρήσιμος εκτροπέας θα είναι μόνο στην περίπτωση σωστά εγκατεστημένης καμινάδας με το κατάλληλο ύψος και με ένα ακριβές τμήμα.

Ο εκτροπέας μπορεί εύκολα να αγοραστεί στο κατάστημα. Οι τιμές αυτού του προϊόντος είναι περίπου οι ακόλουθες:

 1. Deflector Khanzhenkov από γαλβανισμένο μέταλλο - 18 ετών. ε.
 2. TsAGI από γαλβανισμένο χάλυβα - 40 at. ε.
 3. Volpert-Grigorovich, επίσης από γαλβανισμό - 21 στο. ε.
 4. Volpert-Grigorovich από ανοξείδωτο χάλυβα - 46 στο. ε.
 5. Περιστροφικός εκτροπέας τύπου Dragon-300-CH-A από ανοξείδωτο ατσάλι - 140 u. ε.

Και μπορείτε να εργαστείτε λίγο και να κάνετε τον εκτροπέα Grigorovich με τα χέρια σας, σώζοντας 46 y. ε. Για να κάνετε έναν εκτροπέα με τα χέρια σας, χρειάζεστε κάποια εργαλεία:

 • ρουλέτα, χάρακας, χαρτόνι και στυλό-άκρη?
 • ψαλίδι για κοπή μετάλλων και αυτοκόλλητη τοποθέτηση.
 • τρυπάνι και τρυπάνια.

Υλικό για την κατασκευή του εκτροπέα:

 1. Φύλλο 0,5 mm, κατά προτίμηση γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο.
 2. Μέταλλο για άκαμπτες συνδέσεις (ταινία, φουρκέτα κλπ.).

Το σημαντικότερο στάδιο της εργασίας είναι ο υπολογισμός των διαστάσεων του εκτροπέα. Για να μπορέσετε να κατασκευάσετε τον εκτροπέα με τα χέρια σας, πρέπει να υπολογίσετε τις απαιτούμενες παραμέτρους και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο με όλες τις διαστάσεις που εφαρμόζονται σε αυτόν. Ο απλούστερος τρόπος είναι να υπολογίσετε με τις σχέσεις:

 • ύψος του εκτροπέα - 1,6 διάμετρος της καπνοδόχου.
 • Το πλάτος του διαχυτήρα είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος της κουκούλας είναι 2 διαμέτρους καμινάδας.

Εάν παράγετε έναν εκτροπέα χωρίς να τηρείτε τον λόγο, η προκύπτουσα συσκευή δεν θα δώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Μετά τον υπολογισμό των υπολογισμών είναι απαραίτητο να εκτελεστεί το σχέδιο των λεπτομερειών σε ένα φύλλο χαρτονιού και να κόψουμε. Από τμήματα από χαρτόνι πρέπει να συναρμολογηθεί ένα μοντέλο εκτροπέα. Εάν όλα γίνονται σωστά, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το μοντέλο και να μεταφέρετε όλα τα εξαρτήματα στο μέταλλο. Στη συνέχεια, ακολουθούμε το σχέδιο:

 1. Κόβουμε τις λεπτομέρειες με μεταλλικό ψαλίδι.
 2. Αναδιπλώστε το σώμα διαχύτη με κύλινδρο και τρυπήστε δύο άκρες. Συνδέουμε το με βίδες.
 3. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούμε έναν εξωτερικό κύλινδρο. Στη συνέχεια, κάνουμε μια κουκούλα, γυρίζοντας το κώνο από το μέταλλο, και να ενταχθούν στις άκρες.
 4. Βιδώνουμε τον άνω και κάτω κώνο. Το πάνω μέρος είναι μεγαλύτερο από το κάτω μέρος, οπότε η άκρη του χρησιμοποιείται για την πρόσδεση των πλακών μεταξύ τους. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε και λυγίστε τις 6 γλωττίδες στον ανώτερο κώνο.
 5. Πριν από τη στερέωση στον κάτω κώνο, πρέπει να στερεώσετε τα πόδια για τοποθέτηση στο διαχύτη.
 6. Συνδέστε την προκύπτουσα ομπρέλα στο διαχύτη με τη βοήθεια των ποδιών. Το προκύπτον σχέδιο εισάγεται στον εξωτερικό κύλινδρο.

Για να τοποθετήσετε τον εκτροπέα με τα δικά σας χέρια, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα σε ένα επίπεδο μια μεταλλική καπνοδόχος. Στη συνέχεια, ο εκτροπέας πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα και να στερεωθεί σταθερά με βίδες ή μπουλόνια. Εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον εκτροπέα σε μια καμινάδα από τούβλα, είναι απαραίτητο να κάνετε εκ των προτέρων ένα ευρύ σφιγκτήρα από τη μεταλλική ταινία. Αφού τοποθετήσετε τον εκτροπέα σφιχτά στερεώστε τον, τραβώντας τον ζυγό με ένα μπουλόνι και παξιμάδι.

Ο εκτροπέας εγκατεστημένος στην καπνοδόχο θα βελτιώσει την απόδοση του κλιβάνου σας και θα εξαλείψει το πρόβλημα της ασθενούς πρόσφυσης.

Πώς να κάνετε έναν εκτροπέα στην καμινάδα με τα χέρια σας - σχέδια και σχέδια

Σε κάθε σπίτι όπου υπάρχει εστία θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καλό βύθισμα στην καμινάδα. Σημαντικό στοιχείο στο σύστημα αφαίρεσης αερίων είναι μια συσκευή που ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο αφήνουν τα προϊόντα καύσης. Αυτός ο σχεδιασμός ονομάζεται εκτροπέας, όχι μόνο αυξάνει την πρόσφυση, αλλά προστατεύει επίσης το κανάλι από το να πάρει τα συντρίμμια ή τις βροχοπτώσεις. Ο σχεδιασμός αυτού του προϊόντος είναι αρκετά απλή, που μας επιτρέπει να παράγουμε έναν εκτροπέα στην καμινάδα με τα χέρια του - τα σχέδια, τα οποία μπορούν να κάνουν το σχεδιασμό, σαφή και απλή.

Περιεχόμενα

Σημαντικά σημεία προετοιμασίας για τη συναρμολόγηση ↑

Υπάρχουν πολλοί τύποι συσκευών που αυξάνουν το βύθισμα στην καμινάδα. Υπάρχουν αρκετά απλά στις επιλογές παραγωγής που είναι δημοφιλείς - οι εκτροπείς TsAGI, Grigorovich, οι αναθυμιάσεις, που τοποθετούνται σε σωλήνες από τούβλα. Αν και τέτοιες σύνθετες δομές όπως τα πτερύγια καιρού έχουν ένα πλεονέκτημα χάρη στο οποίο απολαμβάνουν και την επιτυχία - αυτές οι συσκευές παρέχουν αξιοπρεπή έλξη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου.

Τι χρειάζεται από τα υλικά και τα εργαλεία ↑

Όταν δημιουργείτε οποιοδήποτε από αυτά τα ακροφύσια στο σωλήνα για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά και εργαλεία που δεν απαιτούν τέτοιες ειδικές ικανότητες, όπως, για παράδειγμα, την ικανότητα να εργάζεστε με μια μηχανή συγκόλλησης. Για να κάνετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο με τα χέρια σας, αρκεί να χρησιμοποιήσετε:

 • kiyanku από δέντρο ή καουτσούκ.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • ρουλέτα;
 • κυβερνήτης.
 • ειδική κιμωλία για μέταλλο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • εγχειρίδιο πριτσίνια?
 • τρυπάνια για μέταλλο.
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • ψαλίδι συνηθισμένο?
 • απλό μολύβι.

Κάντε μια συσκευή απλή, έχοντας στο απόθεμα:

 • φύλλο μετάλλων, για παράδειγμα, γαλβανισμένος σίδηρος.
 • μεταλλική ταινία ή μικρή γωνία χάλυβα μεγέθους?
 • πριτσίνια αλουμινίου (τα τρυπάνια επιλέγονται σύμφωνα με τη διάμετρο των καρφιών).
 • για να στερεώσετε το προϊόν στους κοχλίες καμινάδας με παξιμάδια.
 • χαρτόνι για την προετοιμασία των σχεδίων.

Το πρώτο στάδιο των έργων - σχεδίων και προτύπων

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε έναν εκτροπέα για την καμινάδα με τα χέρια σας, ετοιμάστε σχέδια με απλό χαρτί. Για κάθε επιλογή, υπάρχει ένας ορισμένος λόγος που επηρεάζει την αποδοτικότητα της συσκευής στην αφαίρεση των αερίων. Επομένως, δημιουργείται μια διάταξη προϊόντων με διαστάσεις, σύμφωνα με την οποία θα υπολογιστεί η απαραίτητη ποσότητα υλικών και θα δημιουργηθούν σχέδια για την κοπή λαμαρίνας.

Μετά την προετοιμασία των σχεδίων, κατασκευάζονται σχέδια, τα οποία χρησιμοποιούνται αργότερα για την κατασκευή των στοιχείων μιας συγκεκριμένης συσκευής. Έχοντας κάνει τα απαραίτητα σχέδια, προχωρήστε στη δημιουργία μιας δομής από μέταλλο.

Deflector Grigorovich - στάδια κατασκευής ↑

Το απλούστερο προϊόν είναι η συσκευή Grigorovich, η οποία είναι εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν.

Υπολογισμοί και προετοιμασία των σχεδίων ↑

Κατά την σχεδίαση των σχεδίων και την τοποθέτηση των διαστάσεων αυτού του προϊόντος, ισχύουν οι ακόλουθες σχέσεις:

 • Το ύψος της δομής είναι περίπου 1,7d.
 • η κουκούλα πρέπει να έχει πλάτος 2d.
 • το πλάτος του διαχύτη θα πρέπει να είναι περίπου 1,3d.

Το σύμβολο d σημαίνει τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Εάν εφαρμοστεί διαφορετικός λόγος μεγέθους κατά την κατασκευή, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της δημιουργηθείσας συσκευής.

Οι σχεδιαζόμενες εικόνες χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία σχεδίων που χρησιμοποιούνται για την κοπή γαλβανισμένου σιδήρου σε στοιχεία, από τα οποία στη συνέχεια συναρμολογείται το προϊόν. Για να το κάνετε αυτό, σε χαρτόνι, χρησιμοποιώντας ένα χάρακα, ένα μέτρο ταινιών και ένα μολύβι, μεταφέρετε ένα περίγραμμα στοιχείων στο αναπτυγμένο είδος και σε πλήρες μέγεθος. Κάνοντας έναν εκτροπέα σε έναν σωλήνα καμινάδας σχεδιασμού του Γρηγορόβιτς, ετοιμάστε καμπύλες για τον εξωτερικό κύλινδρο, έναν διαχύτη και ένα καπάκι.

Βήματα και αποχρώσεις της κατασκευής του εκτροπέα ↑

Στη συνέχεια εκτελείται η ακόλουθη εργασία με μέταλλο:

 1. Χρησιμοποιώντας προετοιμασμένα σχέδια, πάνω σε μεταλλικά φύλλα, γίνονται περιγράμματα των απαραίτητων λεπτομερειών, περιστρέφοντας ειδικά τεμάχια χαρτονιού με κιμωλία. Εάν δεν υπάρχει ειδική κιμωλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό μολύβι. Στο περίγραμμα των τμημάτων στις θέσεις επικάλυψης προσθέστε 20 mm, γεγονός που θα επιτρέψει τη διατήρηση της απαραίτητης διαμόρφωσης των τελικών στοιχείων κατά τη συναρμολόγηση.
 2. Με ψαλίδι μετάλλου που απαιτείται για την συναρμολόγηση των στοιχείων κόβονται από γαλβανισμένο μέταλλο, παρασκευάζοντας έτσι ξεδιπλωμένη εξωτερικού κυλίνδρου, κώνου, τα δύο τμήματα της καμπάνας - καμπάνα-ομπρέλα με ανεστραμμένου κώνου.
 3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο, κόψτε σε κομμάτια των απαραίτητων μεταλλικών ταινιών μήκους ή σε μια γωνία, μέσα από την οποία θα συνδέονται όλα τα στοιχεία με το τελικό προϊόν.
 4. Οι λεπτομέρειες δίδονται με το απαραίτητο σχήμα κάνοντας διπλώνοντας και κάνοντάς το με κάποιο τρόπο.
 5. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του προϊόντος. Τα στοιχεία στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, τρυπήστε τις απαραίτητες τρύπες. Χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια που τοποθετούνται στις προετοιμασμένες τρύπες, τα εξαρτήματα στερεώνονται μεταξύ τους.
 6. Για την τοποθέτηση της συσκευής σε Grigorovitch καμινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο επιλογές - στην πρώτη περίπτωση το σημείο στερέωσης είναι διάτρητοι διαμπερείς οπές μέσω των οποίων η δομή συνδετήρα στερεώνεται στο καμινάδα, στη δεύτερη πραγματοποίηση είναι κατασκευασμένο από ένα συγκρότημα συσφίξεως λωρίδα οπότε ο εκτροπέας στερεώνεται στο σωλήνα.

Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα TsAGI ↑

Εξίσου συνηθισμένη είναι μια συσκευή που αναπτύχθηκε στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο (TsAGI). Χάρη σε ένα απλό σχέδιο, δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε έναν τέτοιο εκτροπέα με τα χέρια σας.

Προετοιμασία σχεδίων και προτύπων ↑

Αρχικά, τα σχέδια ετοιμάζονται, στην προετοιμασία των οποίων παράγεται ένας υπολογισμός των διαστάσεων του προϊόντος. Η διάμετρος της καπνοδόχου, που υποδηλώνεται με το σύμβολο d, λαμβάνεται ως βάση. Κατά το σχεδιασμό των προϊόντων χρησιμοποιήστε την ακόλουθη αναλογία:

 • το μέγεθος του ευρέος μέρους του διαχυτή είναι 1,25d.
 • διάμετρος του δακτυλίου - 2δ.
 • ύψος δακτυλίου - 1,2d.
 • απόσταση από το κάτω άκρο του δακτυλίου έως το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2.
 • διαχύτης ύψους - d / 2 + 1,2d;
 • πλάτος ομπρέλας - 1,7d.

Από το πόσο σωστά θα γίνουν τα μοτίβα, εξαρτάται η ευκολία συναρμολόγησης του προϊόντος από τα στοιχεία που δημιουργούνται από τέτοια σχέδια και στο μέλλον αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού. Θα πρέπει να προετοιμάσετε σχέδια για τα ακόλουθα μέρη:

Χαρακτηριστικά της δημιουργίας μοτίβων διάχυσης και ομπρέλας ↑

Για να κάνετε τα μοτίβα του διαχύτη, είναι απαραίτητο να κάνετε τον σωστό υπολογισμό, λόγω του οποίου θα πάρετε μια εικόνα με το απαραίτητο περίγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την επιλογή δημιουργίας κόλουρου κώνου. Ως δεδομένα στα οποία θα βασιστεί ο υπολογισμός, λάβετε τα εξής:

 • διάμετρος της καμινάδας - d1.
 • διάμετρος του κύκλου, το μέγεθος του οποίου αυξάνει τον διαχύτη στο ευρύ τμήμα - d2.
 • διαχυτήρας ύψους - Η.

Με ένα μοτίβο για μια ομπρέλα είναι ευκολότερη. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο με διάμετρο 1,7d. Στη συνέχεια - δύο γραμμές ακτίνας έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Στη συνέχεια κόψτε το χαρτόνι, θυμηθείτε να κόψετε την περιοχή μεταξύ των δύο γραμμών ακτίνων.

Τα πρότυπα για τον εξωτερικό δακτύλιο και το σωλήνα εισόδου έχουν ορθογώνιο σχήμα, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα.

Διαδικασία για την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI ↑

Μετά την προετοιμασία των προτύπων, η εργασία αρχίζει με το μέταλλο. Κάνοντας τον εκτροπέα στον σωλήνα με τα χέρια του, κάντε τα εξής:

 1. Μέσα από τα πρότυπα τραβήξτε τα απαραίτητα περιγράμματα των λεπτομερειών στο μέταλλο. Στην περίπτωση αυτή, προσθέστε 20 mm στις περιοχές επικάλυψης. Οι γραμμές εφαρμόζονται με ειδική κιμωλία ή απλό μολύβι.
 2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν τα μέρη κατά μήκος του περιγράμματος στην ξεδιπλωμένη μορφή.
 3. Μέσω ενός κορδονιού, μεταλλικών ταινιών ή μιας γωνίας από μέταλλο κόβονται σε τεμάχια του απαραίτητου μήκους - αυτά τα κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των δομικών στοιχείων από γαλβανισμένο σίδερο.
 4. Τα κομμένα στοιχεία κάμπτονται σωστά, δημιουργούνται τρύπες στις επικαλυπτόμενες περιοχές και οι άκρες στερεώνονται με πριτσίνια.
 5. Ακολούθως, το προϊόν συναρμολογείται - τα στοιχεία τρυπιούνται σε σημεία αλληλοεπικάλυψης, τα τμήματα στερεώνονται σε σχέση το ένα με το άλλο με πριτσίνια μέσω των οπών που προκύπτουν.
 6. Στερέωση στη δομή καπνοδόχο μπορεί να παρασκευαστεί σε δύο παραλλαγές - κάνουν τρύπες για τοποθέτηση στο σωλήνα εισόδου, ή μακρύτερα από τη μεταλλική ταινία για να κάνει μια σφιγκτήρα ζεύξης, η οποία θα απαιτηθούν για την βίδα με ένα παξιμάδι.

Κάνοντας ένα ακροφύσιο σε μια καμινάδα με ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα ↑

Δημιουργώντας μια καμινάδα εκτροπής, η οποία έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο εκδόσεις της δομής.

Χρησιμοποιήστε την κατασκευή του προσαρμογέα ↑

Αρχικά, ετοιμάστε ένα σχέδιο και ένα πρότυπο, το οποίο θα αποκοπεί από γαλβανισμένο μεταλλικό προσαρμογέα σε εκτεταμένη μορφή.

Μετά την προετοιμασία, τα μοτίβα πηγαίνουν να δουλέψουν με μέταλλο:

 1. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το περίγραμμα του προσαρμογέα εφαρμόζεται στο γαλβανισμένο μέταλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την περιοχή επικάλυψης, προσθέτοντας στο περίγραμμα 20 mm.
 2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν το προϊόν.
 3. Στη συνέχεια το επίπεδο στοιχείο διπλώνεται έτσι ώστε να λαμβάνεται το προϊόν του επιθυμητού σχήματος.
 4. Στη θέση της λείανσης, οι τρύπες με πριτσίνια κατασκευάζονται με ηλεκτρικό τρυπάνι.
 5. Η αλληλεπικαλυπτόμενη άκρη του προσαρμογέα είναι στερεωμένη με χειροκίνητο riveter.
 6. Για τη στερέωση στην καμινάδα δημιουργήστε οπές μέσω των οποίων ο προσαρμογέας που χρησιμοποιεί συνδετήρες θα στερεωθεί στον αγωγό.
 7. Στο σημείο σύνδεσης της συσκευής και του προσαρμογέα, γίνονται επίσης οπές για τους κοχλίες σύσφιξης.

Τεχνολογία δημιουργώντας έναν απλό ανιχνευτή καπνού ↑

Η δεύτερη επιλογή είναι η κατασκευή ενός προστατευτικού καλύμματος σε ορθογώνια καπνοδόχο. Με το καθήκον να φτιάξετε ένα καπνό στο σωλήνα με τα χέρια σας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει, καθώς ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά απλός και οι υπολογισμοί είναι απλοί.

Το σχέδιο σχεδιάζεται με βάση υπολογισμούς, λόγω των οποίων καθορίζουν τις απαραίτητες διαστάσεις του προϊόντος. Στη συνέχεια, με βάση το σχέδιο, δημιουργούνται πρότυπα, που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των περιγραμμάτων των τμημάτων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου.

Μετά την προετοιμασία του προτύπου, αρχίζουν να κάνουν το ίδιο το προϊόν:

 1. Χρησιμοποιώντας τα σχέδια, το ειδικό περίγραμμα της ξεδιπλωμένης καπνιστής ομπρέλας στο φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου εφαρμόζεται με ειδική κιμωλία. Δεν είναι απαραίτητο να ξεχνάμε τις επικαλυπτόμενες θέσεις, προσθέτοντας 20 χιλιοστά στην ένωση των άκρων του τμήματος.
 2. Ψαλίδια για μεταλλικά κομμένα εξαρτήματα σύμφωνα με το εφαρμοσμένο περίγραμμα.
 3. Μια μεταλλική ταινία ή μια γωνία κόβει τα κομμάτια του απαιτούμενου μήκους σε ένα κομμάτι μετάλλου. Για να στερεώσετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια γωνία.
 4. Οι λεπτομέρειες που κόβονται από το φύλλο κάμπτονται έτσι ώστε η ομπρέλα ομπρέλας να παίρνει το απαραίτητο σχήμα.
 5. Στη συνέχεια, η συναρμολόγηση του προϊόντος πραγματοποιείται με διάτρηση στα σωστά σημεία των οπών και στερέωση των τμημάτων με πριτσίνια.

Αυτόματη εκτροπέα πτερυγίων ↑

Το Weathervane σας επιτρέπει να μειώσετε το ύψος του σωλήνα, αυξάνοντας την ώση, καθώς είναι πάντα στη σωστή αναλογία προς τον άνεμο, αποτρέπει τις βροχοπτώσεις στο σωλήνα και διακοσμεί την οροφή.

Εργαλεία και υλικά για εργασία ↑

Για να κάνετε μία από τις επιλογές fluharki στον σωλήνα καμινάδας με τα δικά τους χέρια, πρέπει να προσθέσετε στα παραπάνω εργαλεία και υλικά:

 • σύνολο κλειδιών?
 • τμήμα σωλήνων.
 • μεταλλική (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα) ράβδο ή φινίρισμα ήδη έτοιμη?
 • Πλάκα κοπής για το σπείρωμα της ράβδου.
 • βιδώστε για το σπείρωμα κάτω από τους κοχλίες στερέωσης.
 • βίδες για τη στερέωση των ρουλεμάν στον σωλήνα.
 • 8 παξιμάδια, τα οποία θα πρέπει να βιδωθούν πάνω στη ράβδο για να στερεώσουν τα έδρανα και να στερεώσουν το σώμα του εκτροπέα.
 • δύο έδρανα, το μέγεθος των οποίων επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο της ράβδου και την εσωτερική διάμετρο του σωλήνα.

Βήμα-βήμα οδηγίες και σημαντικές σημειώσεις ↑

 1. Αρχικά, γίνεται ένα σχέδιο, το οποίο παράγει περαιτέρω σχέδια για λεπτομέρειες από ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα.
 2. Χρησιμοποιώντας τις καμπύλες, εφαρμόστε τα περιγράμματα των στοιχείων του εκτροπέα στο χαλύβδινο φύλλο με μια ειδική κιμωλία ή δείκτη.
 3. Ψαλίδι για μεταλλικά κομμένα στοιχεία από μεταλλικό φύλλο.
 4. Από τα προετοιμασμένα στοιχεία, το σώμα του εκτροπέα συναρμολογείται με οπές διάτρησης και στερέωσης με πριτσίνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να φτιάχνουμε τα στηρίγματα, μέσω των οποίων το σώμα θα στερεωθεί πάνω στη ράβδο.
 5. Κόψτε τη ράβδο ή τον πείρο του απαραίτητου μήκους, που ήταν αρκετό για να στερεώσετε τα έδρανα και να στερεώσετε το σώμα του εκτροπέα.
 6. Εάν χρησιμοποιείται ράβδος, το νήμα κόβεται στο νήμα.
 7. Περαιτέρω στο πείρο προσαρμόζονται δύο έδρανα με την απόσταση μεταξύ τους, που είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί μια επαρκής στάση όταν περιστρέφεται ο πτερυγιοφόρος αέρας εκτροπής. Για να στερεώσετε κάθε έδρανο, πρώτα βιδώστε το πρώτο περικόχλιο, στη συνέχεια τοποθετήστε το έδρανο στον άξονα, στη συνέχεια βιδώστε το δεύτερο παξιμάδι και σφίξτε τα παξιμάδια μέχρι το ρουλεμάν να ασφαλίσει καλά.
 8. Περικοπή του σωλήνα στο απαιτούμενο μήκος.
 9. Στον σωλήνα δημιουργήστε τρύπες στις θέσεις των εδράνων. Πατήστε το σπείρωμα για τους κοχλίες, με τους οποίους τα έδρανα θα στερεωθούν στον αγωγό. Επίσης προετοιμάστηκαν οπές για τη στερέωση των στηριγμάτων, καθορίζοντας ολόκληρη τη συσκευή.
 10. Από τη χαλύβδινη ταινία κατασκευάζεται δακτύλιος για τη στερέωση του εκτροπέα στην καπνοδόχο.
 11. Κόψτε τα τεμάχια που χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για να στερεώσετε το μπλοκ με έδρανα στον δακτύλιο, στερεώνοντας το προϊόν στην καπνοδόχο.
 12. Εκτελέστε την τελική συναρμολόγηση του προϊόντος χρησιμοποιώντας πριτσίνια και βίδες στερέωσης.

Παραλλαγές για το πώς να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα με τα χέρια του, πολλά. Ο καθένας επιλέγει ποιος τύπος συσκευής είναι ο καλύτερος για αυτούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ένας τέτοιος σχεδιασμός τοποθετείται σε ένα σωλήνα για την εκκένωση των αερίων καύσης, εκτελεί διάφορες χρήσιμες λειτουργίες - αυξάνει την πρόσφυση κατά τη διάρκεια αέρια συστολής καμινάδα προστατεύει ενάντια στην είσοδο του συντρίμμια και ιζημάτων. Μετά την εγκατάσταση του εκτροπέα στην καπνοδόχο, η απόδοση της θέρμανσης στο σπίτι αυξάνεται σημαντικά.

Κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα καμινάδας με τα χέρια σας

Η παρουσία μιας ποιοτικής καμινάδας, υπεύθυνης για τη σταθερότητα και τη φυσικότητα των προϊόντων καύσης, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη λειτουργία της γεννήτριας θερμότητας χωρίς ενίσχυση. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον εκτροπέα της καπνοδόχου - τη συσκευή, λόγω της οποίας δημιουργείται εμπόδιο στη διαδρομή της ροής του αέρα. Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό μέσο προστατεύει την καμινάδα από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις και τα συντρίμμια. Επιπλέον, αυτή η συσκευή εξαγωγής παρέχει μια καλή αποστράγγιση καπνού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκεί να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής θέρμανσης κατά 15-20%. Αυτό θα έχει νόημα μόνο εάν η καμινάδα έχει εγκατασταθεί σωστά και έχει επίσης επαρκές ύψος και κατάλληλα επιλεγμένο τμήμα. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η θέση του σωλήνα στην οροφή.

Γιατί ο σωλήνας καπνίζει

Το πρόβλημα του καπνίσματος εξηγείται από τρεις λόγους:

 1. Πρώτον, τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από έναν έντονο άνεμο, εισέρχονται στην καμινάδα και κυριολεκτικά συνθλίβουν τον επίδοξο καπνό. Ως αποτέλεσμα, έχουμε καπνό στο δωμάτιο και την απώλεια έλξης.
 2. Δεύτερον, ο λόγος για το κάπνισμα μπορεί να καλυφθεί με μια εσφαλμένη διάμετρο. Εννοείται ότι έχει εγκατασταθεί ένα προϊόν με μικρό τμήμα.
 3. Τρίτον, ο καπνός εμφανίζεται όταν η στέγη είναι τοποθετημένη λανθασμένα και το ύψος της καμινάδας είναι ανεπαρκές.

Ποικιλίες

Ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής, ορίζονται οι ακόλουθοι τύποι:

 • ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς.
 • Εκτροπέας TsAGI.
 • ο στρογγυλός εκτροπέας "Volper".
 • deflector με τη μορφή ενός αστέρι "Shenard"?
 • Εκτροπέας σχήματος Η.
 • ανοιχτού τύπου εκτροπέα Astato.

Συσκευή

Πριν μάθετε πώς να τοποθετείτε σωστά την κουκούλα στην καμινάδα, πρέπει να καταλάβετε πώς είναι τοποθετημένο.
Συνήθως αυτό το προϊόν αποτελείται από τρία κύρια μέρη: κύλινδρο, διαχύτη και κουκούλα. Και επίσης σε αυτό στάσεις δαχτυλιδιών είναι εγκατεστημένοι. Οι κατασκευές μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές, ουσιαστικά διαφέρουν ως προς το σχήμα και το μέγεθος, αλλά η αρχή της λειτουργίας όλων των τροποποιήσεων είναι πάντοτε μία.

Πώς λειτουργεί ο εκτροπέας

Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

 1. Τα τοιχώματα του ανώτερου κυλίνδρου γίνονται στη διαδρομή των ρευμάτων αέρα, τα οποία, όταν χτυπιούνται, απλά το περικλείουν.
 2. Ένα μέρος του αέρα από το κοινό ρεύμα ανεβαίνει στον κύλινδρο και επιλέγει τον καπνό που αναδύεται από το σωλήνα.
 3. Η ένταση της κίνησης του καπνού που αναρροφάται από τον εξωτερικό αέρα γίνεται πιο παραγωγική για την αύξηση της πρόσφυσης.
 4. Ανεξάρτητα από ποια κατεύθυνση κατευθύνονται οι άνεμοι στον εκτροπέα, υπάρχει πάντοτε ένα καλό ρεύμα στη συσκευή θέρμανσης. Στον ανώτερο κύλινδρο υπάρχουν κενά, μέσω των οποίων ο αέρας αναρροφάται καπνός.

Ταυτόχρονα, σε περίπτωση κατεύθυνσης προς τα κάτω, τα ρεύματα αέρα σχηματίζουν δονήσεις κάτω από την καλύπτρα του εκτροπέα, επιβραδύνοντας και εμποδίζοντας τον καπνό να διαφύγει από τον αγωγό. Αυτό το ελάττωμα είναι εγγενές σε όλες αυτές τις προσαρμογές. Ωστόσο, για να λύσουμε αυτό το ζήτημα, μπορούμε να προτείνουμε να τοποθετήσετε έναν κώνο ανάποδα κάτω από την ομπρέλα του εκτροπέα. Ένα τέτοιο απλό τέχνασμα θα σας βοηθήσει να αντικατοπτρίσετε, να κόψετε και να αφαιρέσετε τα ρεύματα αέρα που αναμιγνύονται με τον καπνό.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός εκτροπέα, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:

 • φύλλο χάλυβα 0,5-1 mm (κατάλληλο με γωνία ή ανοξείδωτο)?
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • τρυπάνι?
 • πριτσίνια.
 • χαρτόνι.

Η δημιουργία ενός σχεδίου του εκτροπέα στην καπνοδόχο είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο της εργασίας.

Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις της συσκευής, πρέπει να καθορίσετε την εσωτερική διάμετρο της καμινάδας. Αυτός ο πίνακας θα σας βοηθήσει να κάνετε τον σωστό υπολογισμό:

Εάν στον πίνακα δεν βρήκατε την επιθυμητή τιμή, τότε μπορείτε να υπολογίσετε τα μεγέθη με τους ακόλουθους τύπους:

 • D = 2d.
 • πλάτος ομπρέλας = (1,7... 1,9) d.
 • συνολικό ύψος του εκτροπέα = 1,7d.

Είναι απαραίτητο να καθοριστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια η διάμετρος της καπνοδόχου και οι παράμετροι των δομικών στοιχείων. Οι υπολογισμοί θα πρέπει επίσης να συμφωνούνται. Εξαρτάται από αυτό, πόσο καλά θα είναι η εγκατάσταση του εκτροπέα και πώς θα εκτελεστούν οι λειτουργίες του. Το σχήμα του σωλήνα και της συσκευής πρέπει να ταιριάζει. Για παράδειγμα, με την παρουσία ενός τετραγωνικού τμήματος της καμινάδας, πρέπει επίσης να γίνει ο εκτροπέας. Ωστόσο, αυτή η φόρμα μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής.

Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Πρώτον, όλες οι λεπτομέρειες σχεδιάζονται σε χαρτί σε πλήρη μέγεθος και αποκόπτονται.
 2. Τα στοιχεία χαρτιού συνδέονται όπως πρέπει να είναι στο τελικό προϊόν. Εάν τα πάντα ρυθμιστούν σωστά, μπορείτε να τα επαναλάβετε στο μέταλλο.
 3. Τα χάρτινα στοιχεία είναι τοποθετημένα σε χαλύβδινο φύλλο και εντοπίζονται από ένα δείκτη. Στη συνέχεια, με το ψαλίδι οι λεπτομέρειες κόβονται. Σε μέρη κοπής, το μέταλλο πρέπει να τσιμπήσει με πένσες και να κολληθεί με ένα σφυρί.
 4. Στις στροφές, το χαλύβδινο φύλλο είναι νευρωμένο ώστε να το κάνει λεπτότερο.
 5. Ο διαχύτης είναι κατασκευασμένος από ένα μέταλλο, το οποίο τυλίγεται από έναν κύλινδρο. Οι οπές τρυπιούνται για να συνδέσουν τις άκρες. Οι γωνίες στερεώνονται με πριτσίνια, μπουλόνια ή συγκόλληση. Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται τόξο, αλλά ημι-αυτόματη μηχανή συγκόλλησης, έτσι ώστε να μην καίγεται χαλύβδινο φύλλο.
 6. Ομοίως, γίνεται ένας εξωτερικός κύλινδρος. Κατόπιν γίνεται η κουκούλα (ο κώνος είναι τυλιγμένος από ένα μέταλλο, οι άκρες συνδέονται).
 7. Στη συνέχεια, από το χαλύβδινο φύλλο κόβονται 3-4 λωρίδες μήκους περίπου 20 cm και πλάτους περίπου 6 cm, κάμπτονται και χτυπιούνται με ένα σφυρί. Στην κουκούλα σε απόσταση 5 cm από την άκρη τρυπιούνται οπές για μπουλόνια. Οι λωρίδες σε αυτό είναι προσαρτημένες και λυγισμένες με το γράμμα P.
 8. Με τις ράβδους που λαμβάνονται, η ομπρέλα συνδέεται με το διαχύτη. Στη συνέχεια, ο τελικός μηχανισμός εισάγεται στον εξωτερικό κύλινδρο.

Αν πάει τον εκτροπέα Grigorovich, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τη δομή με ένα αντίστροφο κώνο, το οποίο σε διάμετρο θα πρέπει να είναι 3-4 εκατοστά μικρότερο από την προστατευτική ομπρέλα. Όταν κατασκευάζονται και τα δύο μέρη, το μικρότερο πρέπει να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο και να κυκλωθεί με ένα δείκτη. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο κώνο, γίνονται τομές πριν τραβηχτεί η γραμμή για να ληφθούν περίπου 8 λωρίδες στην ίδια απόσταση. Αυτά τα στοιχεία λυγίζουν προς τα μέσα. Με τη βοήθειά τους, ο κώνος επιστροφής στερεώνεται σταθερά στην προστατευτική ομπρέλα χωρίς τη χρήση συνδετήρων ή συγκόλλησης.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν αντίστροφο κώνο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την ομπρέλα στο διαχύτη με τη βοήθεια ακίδων. Για να γίνει αυτό, τρεις οπές τρυπιούνται σε έναν κώνο ανάστροφο σε έναν κώνο αντίστροφο. Αυτά εισάγονται καρφιά, τα οποία είναι στερεωμένα με καρύδια. Στη συνέχεια, ο κώνος προσαρτάται στην ομπρέλα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Στο εξωτερικό μέρος της κορυφής του διαχύτη είναι σταθεροί βρόχοι από κασσίτερο ή αλουμίνιο. Τα ελεύθερα άκρα των καρφιών εισάγονται στους βρόχους και στερεώνονται. Η ληφθείσα συσκευή δεν φοβάται ισχυρό άνεμο, διακρίνεται από υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο σχεδιασμός μπορεί να επιλεγεί. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε το σωστό σχέδιο του εκτροπέα, στο οποίο κατασκευάζεται το προϊόν.

Τοποθέτηση

Για να εγκαταστήσετε την αεροδυναμική συσκευή στην καπνοδόχο, τρύπες τρυπήθηκαν σε ένα επίπεδο. Ο σχεδιασμός εισάγεται στο σωλήνα και βιδώνεται. Στη συνέχεια, στον άξονα, συναρμολογούνται ένα ρουλεμάν, ένας κύλινδρος, ένα πτερύγιο και ένα προστατευτικό πώμα. Όλα είναι στερεωμένα μεταξύ τους με πριτσίνια.

Για τον εκτροπέα και η συσκευή για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης του ανέμου λειτουργεί κανονικά, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του ρουλεμάν. Πρέπει να λιπαίνεται καλά, διαφορετικά η περιστροφή του θα είναι δύσκολη. Το χειμώνα η δομή δεν πρέπει να παγώνει.

Σχέδιο Deflector Grigorovich - οδηγίες για τη δημιουργία

Η καλή πρόσφυση είναι η εγγύηση της κανονικής λειτουργίας του κλιβάνου σε μια ιδιωτική κατοικία. Αν το ρεύμα δεν επαρκεί, τότε η φωτιά δεν θα καεί σωστά, συνεπώς, δεν θα είναι δυνατή η θέρμανση του δωματίου. Το καλοκαίρι, η καμινάδα μπορεί επίσης να εκτελέσει τη λειτουργία του φυσικού αερισμού, χάρη στον εγκατεστημένο εκτροπέα, ο οποίος θα τραβά αέρα. Οι συσκευές αυτού του τύπου μπορούν να αγοραστούν ή να κατασκευαστούν ανεξάρτητα. Αυτό δεν είναι δύσκολο, το κύριο πράγμα είναι να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Ο ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε τον εκτροπέα Volpert-Grigorovich σύμφωνα με τα σχέδια. Έχει ένα κωνικό σχήμα του άκρου και έχει αρκετά υψηλή απόδοση.

Σχεδιασμός συσκευής

Οι εκτροπείς χρησιμοποιούνται ενεργά στη βιομηχανία, αλλά οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών δεν τα εγκαθιστούν πάντα, αν και αυτό θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα με το ρεύμα και τον εξαερισμό. Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις αυτών των συσκευών, διαφέρουν ως προς τη μορφή τους. Ο εκτροπέας του Grigorovich είναι εύκολο να αναγνωριστεί από περιγράμματα σε σχήμα κώνου και μεταξύ άλλων παρόμοιων συσκευών θεωρείται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξετε τον εκτροπέα Grigorovich με τα χέρια σας, οπότε αξίζει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να βελτιώσετε την απόδοση του εξαερισμού. Σε όλα, έχει τρία μέρη, τα οποία, όταν γίνονται, κρατούνται μαζί σε ένα κομμάτι:

Κάτω από την προστατευτική αιχμή είναι ένας ανάστροφος κώνος, ο οποίος εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργία της συσκευής και τους χαμηλού ανέμου. Αλλά και η παρουσία της, μας επιτρέπει να περιοριστούμε στον απλό σχεδιασμό του διαχύτη, ο οποίος διευκολύνει τη διαδικασία κατασκευής. Ο εκτροπέας λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές των αεροδυναμικών νόμων, που αλληλεπιδρούν με τα ρεύματα αέρα. Η παρουσία του αποφεύγει την ανάγκη να εγκατασταθεί ένας μακρύς σωλήνας για καλύτερη πρόσφυση. Ο εκτροπέας είναι επίσης ικανός να αυξήσει την απόδοση της θέρμανσης, με τη χρήση της, η διαδικασία καύσης είναι πολύ πιο ενεργή.

Βήμα-βήμα οδηγίες για τη δημιουργία του εκτροπέα Grigorovich

Μπορείτε να κάνετε έναν εκτροπέα Grigorovich για μια καμινάδα με τα χέρια σας σύμφωνα με τα σχέδια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε τα απαραίτητα υλικά, αλλά πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να εκτελέσετε υπολογισμούς ώστε η συσκευή να εκτελέσει σωστά τη δουλειά της. Ο βασικός δείκτης που έχει σημασία είναι η διατομή του σωλήνα στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή. Γνωρίζοντας αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να υπολογίσετε τα υπόλοιπα δεδομένα. Ο εκτροπέας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του σωλήνα έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί.

Μετά τους υπολογισμούς, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σχέδιο σε χαρτί. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά σας επιτρέπει να πάρετε μια προκαταρκτική διάταξη που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη και ανακρίβειες. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δοκιμάσετε τη θέση των στοιχείων και να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα υπολογίζονται σωστά. Η δημιουργία μιας διάταξης δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα, θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε το προϊόν σας και, αν χρειαστεί, να κάνετε διορθώσεις.

Το υλικό μπορεί να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο. Είναι κατάλληλη για την κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής, καθώς χαρακτηρίζεται από επαρκή αντοχή και δεν κάμπτεται όταν συγκρούεται με ρεύματα αέρα. Και επίσης ο χάλυβας είναι ανθεκτικός στις επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών φαινομένων, οπότε δεν θα καλύπτεται από σκουριά από την επαφή με τη βροχή και το χιόνι.

Για την παραγωγή του εκτροπέα χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικά φύλλα, για τα οποία είναι απαραίτητο να μεταφερθούν τα σχέδια των ακατέργαστων τεμαχίων. Κόψτε τα με ένα ειδικό μεταλλικό ψαλίδι και, στη συνέχεια, στερεώστε τα με βραχίονες. Όταν τα εξαρτήματα είναι έτοιμα, αυτά συνδέονται μεταξύ τους, μετά από τα οποία ο τελικός εκτροπέας μπορεί να εγκατασταθεί στον αγωγό.
Για να στερεώσετε τον κώνο στο προστατευτικό καπάκι, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε βίδες στερέωσης ή άλλα στοιχεία, υπάρχει επίσης μια ευκολότερη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί.

 1. Δύο μέρη πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους, καθώς θα είναι σε μια συνδεδεμένη μορφή.
 2. Στην πίσω πλευρά του καλύμματος, σχεδιάστε ένα περίγραμμα και, στη συνέχεια, κάντε τομές κατά μήκος της γραμμής.
 3. Τοποθετήστε τον κώνο και λυγίστε τις λωρίδες έτσι ώστε να το κρατήσουν.

Στο διαχύτη αυτά τα στοιχεία συνδέονται με τη βοήθεια των δοκών, παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι συνδετήρων. Στο εσωτερικό του διαχύτη, εγκαθίστανται στηρίγματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση της συσκευής με το σωλήνα. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις από αυτές.

Η εγκατάσταση του εκτροπέα είναι μια μάλλον πολύπλοκη διαδικασία, καθώς πραγματοποιείται σε υψόμετρο και απαιτεί την τήρηση των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για τέτοια εργασία.

 • Για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, πρέπει να κάνετε εσοχές τουλάχιστον 150 mm από την άκρη της καπνοδόχου, σημειώνοντάς την με σημάδια.
 • Στη συνέχεια, δοκιμάστε τον εκτροπέα, πλήρως συναρμολογημένο και έτοιμο για εγκατάσταση.
 • Οι οπές και οι τρύπες τρυπιούνται στο σωλήνα και τα στοιχεία στερέωσης, η δομή σταθεροποιείται με τη βοήθεια ειδικών στοιχείων.

Παρά το γεγονός ότι ο εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από χοντρό χάλυβα, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αρκετά προσεκτικά για να αποφευχθεί η τυχαία βλάβη του διαχυτήρα, διαφορετικά θα οδηγήσει στη μη αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση δεν χρειάζονται πολύ χρόνο, αλλά αυτός είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσφυση. Ακόμη και με ελαφρύ αέρα, θα αισθανθεί αισθητά και θα αυξηθεί καθώς ο φούρνος θερμαίνεται. Η διαδικασία καύσης θα είναι πολύ πιο ενεργή. Επιπλέον, ο εκτροπέας προστατεύει την καπνοδόχο από το φράξιμο, εμποδίζοντας τα σκουπίδια να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.

Μύκητες (deflector) στον σωλήνα καμινάδας με τα χέρια τους - σχέδια και τύπος υπολογισμού

Η βασική λειτουργία του καπναγωγού είναι η αφαίρεση των προϊόντων καύσης από το σύστημα. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αξιόπιστα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η καμινάδα με ένα μύκητα (εκτροπέας). Θα το προστατεύσει από το να πέσει στο χιόνι, τη σκόνη και άλλα περιττά στοιχεία. Επιπλέον, η παρουσία αυτού του τμήματος βελτιώνει την πρόσφυση.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί χρειάζεστε έναν εκτροπέα σε μια καμινάδα. Θα κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των διαθέσιμων επιλογών για τις κουκούλες.

Θα έχετε την ευκαιρία να τα συγκρίνετε και να μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους. Θα μιλήσουμε επίσης για το πώς να φτιάξουμε ένα μύκητα με τα χέρια μας. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τα σχέδια και τα βίντεο σχετικά με το θέμα του άρθρου μας.

Λειτουργικότητα των προϊόντων

Οι μύκητες για τις καμινάδες είναι απλές συσκευές που εκτελούν μια σημαντική λειτουργία. Τα ρεύματα αέρα που διαχωρίζονται από το πώμα διεισδύουν μέσα στο κανάλι, προκαλώντας την επίδραση της «απορρόφησης». Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση ενός τόπου όπου επικρατεί χαμηλή πίεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο καπνός βγαίνει. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο αέρας μπορεί να κινηθεί οριζόντια ή υπό γωνία.

Η παρουσία ενός εκτροπέα μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Για να αυξήσετε την αποδοτικότητά του, θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας συλλέκτης σπινθήρων. Είναι ένα ειδικό πλέγμα. Η χρήση ενός γείσου με στρόβιλο καθιστά δυνατή την παροχή σχεδόν οποιουδήποτε αγωγού καυσαερίων με αξιόλογο δείκτη έλξης.

Είδη δομών

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί μύκητες ποικιλίας ποικιλιών. Θα σας πούμε για τις πιο δημοφιλείς.

Έτσι, σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

 1. Deflector Volpert-Grigorovich. Χαρακτηρίζεται από στρογγυλό σχήμα και κωνική ομπρέλα. Κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένο με σταγονόμετρο.
 2. Τετράπλευρο μύκητα. Έχει ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετείται σε καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα με την ίδια διαμόρφωση.
 3. Μύκητας με ημικυκλική οροφή. Ο σχεδιασμός αυτής της ποικιλίας είναι αρκετά αισθητικός. Μπορεί να δει συχνά στην οροφή των κτιρίων που είναι χτισμένα στο ευρωπαϊκό στυλ. Αλλά η αποτελεσματικότητα αυτού του μύκητα είναι δυστυχώς χαμηλή.
 4. Επίπεδη προσωπίδα. Έχει ένα επίπεδο ορθογώνιο θόλο. Τα προϊόντα αυτά είναι τυπικά για τη διευθέτηση των σπιτιών με το στυλ του μινιμαλισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι βραχίονες αυτού του προϊόντος υπόκεινται σε βαριά φορτία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση του χιονιού στην ομπρέλα.
 5. Πρότυπος μύκητας. Έχει πυραμιδικό σχεδιασμό. Κατασκευάστε αυτήν την ποικιλία από ένα μεταλλικό φύλλο και συνδέστε το με ένα σταγονόμετρο με τη βοήθεια ειδικών στηριγμάτων.

Deflector Volpert-Grigorovich

Αυτό το είδος συσκευής είναι το πιο αποτελεσματικό και δημοφιλές. Ως εκ τούτου, θα το συζητήσουμε λεπτομερέστερα.

Αυτός ο εκτροπέας τοποθετείται συχνά στις καμινάδες των λεβήτων αερίου. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του σχεδιασμού είναι η παρουσία ενός ανεστραμμένου κώνου κάτω από την ομπρέλα. Κατά συνέπεια, κατά την πλευρική εμφύσηση στο κανάλι, λαμβάνει χώρα μια μειωμένη πίεση και τα προϊόντα καύσης ρέουν έξω από τον αγωγό προς τα έξω.

Με ισχυρό αέρα "από την κορυφή προς τα κάτω", η πίεση στη ζώνη του εκτροπέα μπορεί να αυξηθεί αντίθετα. Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαγωγής καπνού. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η εμφύσηση γίνεται στο πλάι. Επομένως, η εξεταζόμενη ποικιλία προϊόντων είναι κατάλληλη για τους περισσότερους αγωγούς αερίου.

 • διάμετρος του διαχύτη: κάτω - 2 * D, από πάνω - 1,5 * D;
 • διάχυτη ύψους - 1,5 * D;
 • η εμβάπτιση του καναλιού στο διαχύτη είναι 0,15 * D.
 • το ύψος και των δύο κώνων ομπρέλας είναι 0,25 * D.
 • η απόσταση μεταξύ του διαχυτήρα και του καπακιού είναι 0,25 * Δ.

Αυτές οι αναλογίες διαστάσεων λήφθηκαν πειραματικά. Κατά την παραγωγή αυτού του μοντέλου, φροντίστε να τηρείτε τους τύπους αυτούς.

Κάνοντας μια κουκούλα

Έχοντας κάνει όλους τους σημαντικούς υπολογισμούς πρέπει να αρχίσετε να κόβετε το μέταλλο για να δημιουργήσετε το προϊόν. Είναι καλύτερο για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα μικρού πάχους. Σε ακραίες περιπτώσεις επιτρέπεται η χρήση γαλβανισμού.

Το μοτίβο για τον μύκητα μοιάζει με μια κυρτή λωρίδα χάλυβα. Για μια ομπρέλα, είναι δύο κύκλοι με κομμένα στοιχεία.

Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε μια μεταλλική λωρίδα μεγέθους δύο ή τριών εκατοστών σε μια άκρη, για να διευκολύνετε την αποβάθρα. Σε αυτή την περίπτωση, η ομπρέλα πρέπει να είναι αρκετά εκατοστά μεγαλύτερη από τον κώνο.

Για να μην χάνετε χρόνο σε στροφές μετάλλων, χρησιμοποιήστε πριτσίνια και ένα πριτσίνι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε για το επίπεδο στεγανότητας. Είναι εδώ για οτιδήποτε. Χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια επιταχύνεται πολύ η εργασία.

Κατά την εκτέλεση της εργασίας, είναι εύχρηστο να χρησιμοποιείτε ένα πλαίσιο ράβδων. Τοποθετείται σε ένα διαχύτη. Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε τρύπες αμέσως σε δύο άκρες. Μετά από αυτό, εισάγεται ένα πριτσίνι και τοποθετείται με ένα πριτσίνι.

Με τον ίδιο τρόπο, γίνονται κώνοι. Μην τα συνδέετε αμέσως μαζί. Για να ασφαλίσετε την ομπρέλα στο διαχύτη, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα μήκη του κοχλιωτού στηρίγματος. Για να σχηματιστεί μια αξιόπιστη στερέωση θα αρκεί να εφαρμοστούν τρία. Οι προεξοχές είναι στερεωμένες στο διαχύτη σε μεντεσέδες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από μεταλλική ταινία. Συνδέονται και με πριτσίνια. Τα μπουλόνια θα πρέπει απλά να βιδωθούν και στη συνέχεια να ασφαλιστούν με παξιμάδια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ασφαλίσετε γρήγορα και με ασφάλεια την ομπρέλα στο απαιτούμενο ύψος.

Στον κώνο, πρέπει επίσης να τρυπήσετε τρεις τρύπες. Είναι σταθερό σε ορισμένο ύψος με παξιμάδια με ροδέλες. Στη συνέχεια, καθορίστε την ομπρέλα. Είναι κάπως μεγαλύτερο από τον κώνο. Ως εκ τούτου, κόβεται σε πολλά σημεία κατά ένα ή δύο εκατοστά. Η προκύπτουσα ταινία πρέπει να διπλωθεί στον κάτω κώνο. Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει πολλές φορές. Ένα τέτοιο σύστημα θα επιτρέπει στα δύο στοιχεία να ασφαλίζονται μαζί όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα. Λόγω του γεγονότος ότι το άνω μέρος της κατασκευής είναι μεγαλύτερο από το κάτω μέρος, η βροχή ή το χιόνι δεν θα διευκολύνει τη συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του χώρου μεταξύ των δύο κώνων.

Ο μύκητας μας είναι έτοιμος. Στη συνέχεια, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην καμινάδα. Σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης της κατασκευής μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας.

Deflector Volpert-Grigorovich ίδια χέρια

Πόσο σημαντικό είναι το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι είναι πιθανό να κατανοήσουμε και τους προγραμματιστές αρχάριους και όσους αποφάσισαν την αναβάθμιση του συστήματος. Σωστά εξαερισμού εργασίας - το κλειδί για την ευημερία κατοίκους του σπιτιού, χωρίς δυσάρεστες οσμές (υγρασία, μούχλα, αιθάλη και άλλα) και η συμπύκνωση στα παράθυρα, η έγκαιρη απομάκρυνση των συσσωρευμένων διοξειδίου του άνθρακα και το ραδόνιο (επιβλαβές αέριο εισέρχεται στο οικοδομικής κατασκευής από το έδαφος).

Τι είναι ένας εκτροπέας και γιατί χρειάζεται;

Είναι γνωστό ότι το συνηθέστερο σύστημα αερισμού είναι φυσικό. Σε αυτό, η εισροή καθαρού αέρα και η εξάτμιση των εκπληρωμένων πραγματοποιούνται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ατμοσφαιρικές τιμές μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αλλά, δυστυχώς, για το σύστημα εξαερισμού, αυτή η διαφορά λειτουργίας είναι σχετική μόνο στην κρύα εποχή. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σχέδιο στην κουκούλα. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να γίνει "να γίνει". Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται ευνοϊκά από ένα φαινόμενο της φύσης, όπως ο άνεμος.

Και, για να αυξηθεί αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή στο τμήμα εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού - τον εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich. Τοποθετείται στο πάνω μέρος του σωλήνα εξαγωγής ή του αγωγού. Το έργο βασίζεται σε φυσικούς νόμους, δηλαδή στον νόμο Bernoulli.

Σημαντικό! Ρεύματα ανέμου, που ρέουν γύρω από τα τοιχώματα του εκτροπέα από το εξωτερικό, δημιουργούν απαλλαγμένο αέρα πρακτικά κατά μήκος της περιμέτρου της συσκευής. Μία τέτοια διαδικασία καθιστά δυνατή την "εξάτμιση" του εξαγόμενου αέρα από το εκχύλισμα με μια αρκετά μεγάλη δύναμη. Εάν είναι ευκολότερο, τότε - πρόσθετη έλξη δημιουργείται από τον άνεμο, φυσώντας τον εκτροπέα, και προκύπτει ακόμη και από ένα μικρό αεράκι.

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich

Το ενδιαφέρον για τον εκτροπέα αυτού του σχεδίου υποδηλώνεται από το γεγονός ότι συνέβαλαν τις εξελίξεις των Volpert και Grigorovich. Αποτελείται από τρία μόνο στοιχεία που στερεώνονται μεταξύ τους:

Η παρουσία ενός ανάστροφου κώνου (κάτω από μια προστατευτική κορυφή) κάνει την συσκευή να λειτουργεί αποτελεσματικά σε χαμηλές ανέμους. Ένα χαρακτηριστικό του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich είναι η καμπύλη επιφάνεια του διαχυτή και η παρουσία ενός καπακιού με τη μορφή μιας ομπρέλας. Ο κώνος, ωστόσο, δεν δημιουργεί μια τόσο περίπλοκη επιφάνεια του διαχυτή, η οποία απλοποιεί ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, ο αυτοδιαμορφωμένος εκτροπέας Volpert-Grigorovich είναι απλός στην κατασκευή και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικός από άλλες συσκευές για τη βελτίωση των συστημάτων εργασίας ή αερισμού (καμινάδα).

Ο εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από στρογγυλό σχήμα. Μια τετράγωνη συσκευή είναι επίσης δυνατή, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε τετράγωνο αγωγό. Όμως, όπως δείχνει η πρακτική, ο σχεδιασμός αυτής της μορφής δεν είναι επιθυμητός, δεδομένου ότι οι γωνίες δεν επιτρέπουν στις μάζες του αέρα να κινούνται σωστά, και αυτό επηρεάζει την ποιότητα του εκτροπέα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάσταση ξεπεραστεί μέσω ενός προσαρμογέα τοποθετημένου σε έναν αγωγό εξαερισμού ενός τετραγωνικού τμήματος.

Η συσκευή λειτουργεί όλο το χρόνο

Η εγκατάσταση της συσκευής σάς επιτρέπει να δημιουργείτε έλξη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του εκτροπέα Volpert-Grigorovich. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

 • Λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας.
 • Επιστρέφοντας στο σχολικό μάθημα της φυσικής, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όσο μακρύτερος είναι ο σωλήνας στην οροφή, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση. Ο εκτροπέας, αν και δεν επεκτείνει την καπνοδόχο, θα αυξήσει την πρόσφυση μέχρι και να προσθέσει 2 μέτρα του σωλήνα.
 • Η απόδοση της συσκευής θέρμανσης αυξάνεται σε 25% και το σύστημα εξαερισμού σε 20%.
 • Η τοποθέτηση του εκτροπέα του σχεδιασμού Volpert-Grigorovich δεν επιτρέπει τη χρήση συστήματος εξαναγκασμένης εξάτμισης.

Προσοχή! Ο εκτροπέας δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον αγωγό εξαγωγής του λέβητα. Αυτή η απαίτηση αντικατοπτρίζεται στο SNiPe 41-01-2003 Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός και είναι υποχρεωτικό για συστήματα εγκατεστημένα σε όλα τα κτίρια και τις κατασκευές (κατοικίες και μη οικιστικά κτίρια).

Παραγωγή του εκτροπέα από τα χέρια του: εκπαίδευση βήμα προς βήμα

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός για να γίνει, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί πρώτα. Είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστούν όλες οι διαστάσεις, διαφορετικά η παραβίαση τους είναι γεμάτη με το ελαττωματικό έργο του εκτροπέα, το οποίο χάνει όλη την αίσθηση της εφαρμογής του.

Βήμα # 1 Υπολογισμός

Για τους υπολογισμούς, πρέπει να γνωρίζετε την κύρια ένδειξη - την εγκάρσια διατομή του σωλήνα στον οποίο είναι τοποθετημένος ο εκτροπέας. Εάν το γνωρίζετε, μπορείτε να υπολογίσετε τις υπόλοιπες απαιτούμενες διαστάσεις.

Για ένα πιο ενδεικτικό παράδειγμα, θα κάνουμε πραγματικούς υπολογισμούς για την κατασκευή και την εγκατάσταση του εκτροπέα. Ας πούμε ότι η διάμετρος του αμιαντοτσιμέντου είναι 200 ​​mm:

 • ύψος ολόκληρης της συσκευής - 200χ1,7 = 340 mm.
 • Διάμετρος του καλύμματος (ομπρέλα) - 200χ1,8 = 360 mm.
 • η διάμετρος του κώνου είναι 360-35 = 325 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο άνω μέρος) - 200χ1,5 = 300 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο κάτω μέρος) - 200χ2 = 400 mm.
 • Επικάλυψη του διαχύτη στον σωλήνα - 200x0,15 = 30 mm.
 • ύψος του καλύμματος και του κώνου (ίσο μεταξύ τους) - 200x0,25 = 50 mm.
 • η απόσταση μεταξύ του καπακιού και του διαχύτη είναι 200x0,25 = 50 mm.

Με τέτοιες λεπτομερείς διαστάσεις είναι εύκολο να κάνετε τα σχέδια πρώτα σε χαρτί και, στη συνέχεια, να τα μεταφέρετε σε μέταλλο. Ένα σχέδιο σε χαρτί δεν είναι απαραίτητο και γίνεται για να αποκλείσει λάθη ή ανακρίβειες.

Βήμα # 2 Σχέδια και κατασκευή του σώματος του εκτροπέα

Χρησιμοποιώντας τα υπολογισμένα δεδομένα, σε παχύ χαρτί, κάντε τα σχέδια των κύριων στοιχείων, δηλαδή του διαχυτήρα, της κουκούλας και του κώνου.

Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια μακέτα χαρτιού της μελλοντικής συσκευής. Δοκιμάστε τη θέση των συνδέσμων.

Για να φτιάξετε το σχέδιο που χρειάζεστε:

 • διάφορα εργαλεία σχεδίασης.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • αυτο-κοχλίες βίδες, πιέτες, καρφιά?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • γαλβανισμένο σίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα
 • μέταλλο για την κατασκευή συνδετικών στοιχείων.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα τμήματα χαρτιού της δομής στο μέταλλο. Ειδικό ψαλίδι για κοπή μετάλλου κόβονται από ένα πρότυπο με όλες τις λεπτομέρειες. Για μια ισχυρή σύνδεση, κάντε τα στηρίγματα σύνδεσης. Πριν από τη συναρμολόγηση ολόκληρης της δομής στον σωλήνα, συναρμολογείται.

Για να προσαρμόσετε τον οπίσθιο κώνο στο προστατευτικό κάλυμμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βιδωτές ή άλλες συνδέσεις. Προσφέρουμε έναν ευκολότερο τρόπο:

 • Συνδέστε την ομπρέλα και τον κώνο πίσω το ένα προς το άλλο καθώς θα βρίσκονται στη δομή.
 • περιστρέψτε το περίγραμμα του κώνου στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος.
 • με τη βοήθεια του μεταλλικού ψαλιδιού κάνουν δύο εγκοπές στη γραμμή, σαν να δημιουργούν μελλοντικές προσκολλήσεις (μέχρι 8 κομμάτια)?
 • Συνδέστε τον κώνο, διπλώστε τον μέσα στην ταινία έτσι ώστε να κρατηθεί σταθερά.

Ο προκύπτων "ιπτάμενος δίσκος" είναι προσαρτημένος στο διαχύτη με τη βοήθεια των καρφιών κατασκευής. Αυτό θεωρείται μια αξιόπιστη σύνδεση, αν και είναι δυνατοί και άλλοι συνδετήρες.

Οι βραχίονες συνδέονται από το εσωτερικό του διαχύτη (στο κάτω ευρύ τμήμα). Πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 τεμάχια. Με τη βοήθειά τους, όλη η κατασκευή θα κρατηθεί στην κουκούλα.

Βήμα # 3 Εγκατάσταση του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich στον αμίαντο

Η εγκατάσταση είναι μια διαδικασία έντονης εργασίας, δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε υψόμετρο. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συμμορφώνεστε με τα μέτρα ασφαλείας. Τα ίδια τα έργα εγκατάστασης προϋποθέτουν τα ακόλουθα στάδια:

 • Πρώτον, από την άκρη των σωλήνων καπνοδόχου (αμίαντου) υποχωρούν τουλάχιστον 150 mm και κάνουν σημάδια σε έναν κύκλο.
 • Δεύτερον, δοκιμάστε στον εκτροπέα, στον διαχύτη, στον οποίο έχουν ήδη συνδεθεί οι βραχίονες στήριξης.
 • Τρίτον, τρύπες στο σωλήνα και συνδετήρες είναι τρυπημένα.
 • Τέταρτον, περάστε τους κοχλίες κατασκευής και στερεώστε τη δομή στο σωλήνα χρησιμοποιώντας παξιμάδια και μπουλόνια.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι το σώμα του εκτροπέα είναι κατασκευασμένο από ισχυρό φύλλο χάλυβα, στερεώνοντάς το, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται έτσι ώστε ο διαχύτης να μην παραμορφώνεται. Η σωστή λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση.

Καμία λέσχη καπνού από: κάντε τον εκτροπέα καμινάδας

Με την πρώτη ματιά, ο εκτροπέας γίνεται αντιληπτός ως ειδική κουκούλα πάνω από την καμινάδα. Και όταν εξετάζεται λεπτομερώς, θεωρείται ως ένα μικρό σωλήνα τοποθετημένο σε ένα κεφάλι με μια ομπρέλα. Ο εκτροπέας προστατεύει το άνω μέρος της καμινάδας από ισχυρά χτυπήματα ανέμου και εκπληρώνει το έργο του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Εναλλακτικά ονόματα για αυτήν την απαραίτητη συσκευή είναι ένας σφόνδυλος και ένα κιβώτιο καπνού.

Πρέπει να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα καπνοδόχου

Η λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας κυκλοφορεί στο σύστημα και ο καπνός εξαλείφεται. Εάν δεν προσαρμοστούν αυτοί οι μηχανισμοί, τότε παραβιάζεται η καύση του καυσίμου, το μονοξείδιο του άνθρακα εισέρχεται στο δωμάτιο και προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Κάθε μέρος της καμινάδας πρέπει να εγκατασταθεί σωστά, διαφορετικά η ώθηση θα είναι κακή

Συμβαίνει ότι οι κανονικές παράμετροι της καπνοδόχου, δηλαδή η διατομή, το ύψος και η διαμόρφωση, δεν είναι σε θέση να ομαλοποιήσουν τη λειτουργία του κλιβάνου ή του τζακιού. Σε αυτή την περίπτωση, και καταφεύγει στον εκτροπέα που είναι εγκατεστημένος στην κορυφή της καμινάδας.

Σύμφωνα με τους κανόνες, ο δίαυλος για την αφαίρεση του καπνού πρέπει να είναι κάθετος και αρκετά απλός. Το συνιστώμενο ύψος του σωλήνα πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης είναι μικρότερο από 50 cm.

Ο εκτροπέας έχει αναλάβει μια σημαντική αποστολή - να εξισώσει ή να ενισχύσει την ώθηση στον εξοπλισμό θέρμανσης. Ο βοηθός της συσκευής σε αυτή την επιχείρηση είναι ο άνεμος, δημιουργώντας ένα χώρο με απαλλαγμένο αέρα και πιέζοντας μέσα του προϊόντα καύσης που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν το κανάλι καπνού.

Ο εκτροπέας συχνά εξοικονομεί την κατάσταση εάν η ώθηση δεν μπορεί να βελτιωθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο

Ο εκτροπέας φορτώνεται επίσης με ορισμένα άλλα καθήκοντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας της καμινάδας στο σύνολό της. Η συσκευή εμποδίζει την πρόσβαση των ομβρίων υδάτων και του χιονιού στον εξοπλισμό θέρμανσης. Χάρη στον εκτροπέα, ο φούρνος λειτουργεί ομαλά ακόμη και σε μια βροχερή μέρα.

Η αρχή της λειτουργίας των σφονδύλων

Η λειτουργία του εκτροπέα ή του σφονδύλου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

 • Όταν ο άνεμος φυσάει μέσα στον σωλήνα από την κορυφή προς τα κάτω, τα προϊόντα καύσης του καυσίμου έλκουν το κάτω δακτυλιοειδές άνοιγμα της συσκευής.
 • εάν οι ροές του αέρα ενεργούν από κάτω προς τα πάνω, τότε τα αέρια τεντώνουν την άνω δακτυλιοειδή σχισμή.
 • Όταν ο άνεμος φυσά οριζόντια, το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες περιττές ουσίες απορροφούν ταυτόχρονα δύο τρύπες.

Το χειρότερο από όλα, το flyvark λειτουργεί σε μια κατάσταση αναρρόφησης αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομπρέλα απορροφά τα ρεύματα αέρα και τα κατευθύνει προς την πλευρά απέναντι από την κίνηση των προϊόντων καύσης.

Η συσκευή κάνει τον άνεμο να ταξιδέψει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, πράγμα που βελτιώνει την πρόσφυση

Ότι ο εκτροπέας λειτούργησε χωρίς αστοχίες, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, η ομπρέλα της συσκευής έχει σχήμα δύο κώνων που συνδέονται με βάσεις. Ο κατώτερος κώνος έχει ένα ρόλο να παίξει - να αποκρούσει τη ροή του αέρα και των προϊόντων καύσης του καυσίμου, να τα σπρώξει μακριά και να στοχεύσει στην έξοδο του σωλήνα.

Παραγωγή εκτροπέων

Ο εκτροπέας για την καπνοδόχο είναι μια συσκευή που αποτελείται από τρία κύρια μέρη: τον κάτω κύλινδρο, το άνω κύπελλο (διαχύτη) και το καπάκι σχήματος κώνου (ομπρέλα).

Ο κάτω κύλινδρος είναι κατασκευασμένος από σωλήνα, το υλικό του οποίου μπορεί να είναι αμίαντος, μέταλλο ή κεραμικά. Σε αυτό το στοιχείο, συνδέστε το πάνω γυαλί, στερεωμένο σε τρεις ή τέσσερις κολόνες και αυξανόμενο προς τα κάτω. Κάτω από αυτόν, έχει τοποθετηθεί μια κουκούλα σε σχήμα κώνου, μερικές φορές ονομάζεται ομπρέλα.

Στο επάνω τμήμα του κατώτερου και του ανώτερου κυπέλλου δημιουργούνται φώτα δακτύλου. Δεν αφήνουν τον άνεμο να καταλάβει κάθετη κατεύθυνση.

Ο εκτροπέας αποτελείται από: 1 - ομπρέλα-Cap, 2 - πόδι, 3 - κωνική πλάκα, -diffuzor 4, 5 - μια σύνδεση 6 - στέγαση

Ο Flyvarku έθεσε με ιδιαίτερο τρόπο ότι ο άνεμος που πνέει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν δημιουργεί εμπόδια στην αφαίρεση των αερίων. Οι ροές αέρα θα πρέπει να προωθούν την απελευθέρωση προϊόντων καύσης που προσελκύονται από τους άνω και κάτω δακτυλίους.

Ο διαχυτήρας και η ομπρέλα είναι προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται συνήθως από χάλυβα, επικαλυμμένα με ψευδάργυρο. Η καλύτερη πρώτη ύλη για τη δημιουργία αυτών των τμημάτων χρησιμεύει ως ποιότητας χάλυβα εκτροπέα λέβητα, επειδή λειτουργούν υπό συνθήκες μεταβλητής υγρασίας, ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και υψηλό κίνδυνο σχηματισμού σκουριάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το flyvark χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς.
 • deflector-weathervane;
 • Εκτροπέας σχήματος Η.
 • Εκτροπέας TsAGI.
 • απαγωγό σπινθήρων.

Εκτροπέας Grigorovich

Ο πιο δημοφιλής τύπος κουτιού καπνού είναι ο εκτροπέας του Grigorovich. Χαρακτηρίζεται από έναν απλοποιημένο σχεδιασμό και ως εκ τούτου δημιουργείται με τα χέρια του.

Ο κάτω κύλινδρος του εκτροπέα Grigorovich περιλαμβάνει αρκετά ακροφύσια. Εκτός αυτού, τα κύρια μέρη αυτού του τύπου αερόσακου θεωρούνται ο ανώτερος κύλινδρος, το κωνικό στοιχείο και δύο βραχίονες για την στερέωση του προϊόντος στην καπνοδόχο.

Deflector Grigorovich είναι πιο λογικό να δημιουργηθεί από κασσίτερο και χάλυβα, που καλύπτονται με ψευδάργυρο ή που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκευή των λεβήτων. Το συνιστώμενο πάχος υλικού είναι 0,5 mm.

Τα πιο σημαντικά μέρη του εκτροπέα Grigorovich θεωρούν διαχύτη, καπάκι και κώνο

Παρά την εξαιρετική ικανότητα του Grigorovich εκτροπής ενισχύσει την πρόσφυση και την προστασία από την καμινάδα από την διείσδυση ξένων αντικειμένων, έχει εντοπιστεί ένα σημαντικό μειονέκτημα - την κακή απόδοση σε χαμηλότερη ανέμου.

Ο εκτροπέας Grigorovich πραγματοποιήθηκε σταδιακά:

 1. Προετοιμάστε όργανα (μεζούρα, χάρακα, στυλό, χαρτόνι, μέταλλο ψαλίδια, τρυπάνια, τρυπάνια και βίδες) και υλικά (μέταλλο φύλλα και ταινίες).
 2. Προσδιορίστε τις διαστάσεις της συσκευής. Θέλοντας να απλοποιήσει τους υπολογισμούς, τύποι είναι αναλογίες των παραμέτρων του εκτροπέα. Σύμφωνα με αυτούς, το ύψος του εκτροπέα - μια διάμετρο καμινάδα του 1,6, το πλάτος του διαχυτήρα - 1,2 φορές τη διάμετρο του καπναγωγού, και το πλάτος του πώματος είναι ίσο με το διπλάσιο της διαμέτρου της καπνοδόχου.
 3. Στο φύλλο από χαρτόνι υπάρχει σχέδιο κάθε τμήματος. Τα προκύπτοντα μοτίβα αποσυνδέονται και συνδέονται μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι διαστάσεις τους αντιστοιχούν στις σωστές παραμέτρους.
 4. Αφού βεβαιωθείτε για την απουσία σφαλμάτων, τα περιγράμματα όλων των τμημάτων από χαρτόνι σχεδιάζονται σε μεταλλικά φύλλα. Τα ακατέργαστα τεμάχια κόβονται με μεταλλικό ψαλίδι.
 5. Αναδιπλώνεται ένα από τα μέρη, σχηματίζουν έναν κύλινδρο - το σώμα του διαχυτήρα. Στις άκρες του προϊόντος, τρυπανίζονται δύο οπές, μέσα στις οποίες έχουν εισαχθεί βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Καταρχήν, δημιουργήστε μια τέτοια λεπτομέρεια όπως το σώμα του εκτροπέα

Το πώμα του εκτροπέα είναι εφοδιασμένο με πόδια, τα οποία θα του επιτρέψουν να συνδεθεί στον κύλινδρο της συσκευής

Ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς έχει απλή κατασκευή

Εκτροπέας-weathervane

Το πτερύγιο deflector-weather συναρμολογείται από τέτοιες λεπτομέρειες όπως:

 • ένα ημικύλινδρο που χρησιμεύει ως φραγμός στον ισχυρό αέρα.
 • Κάλυψη, εμποδίζοντας το εσωτερικό της καμινάδας διαφόρων απορριμμάτων.
 • ο ιστός που κάνει περιστροφές, συντονίζεται με την κατεύθυνση του ανέμου?
 • με τον κεντρικό άξονα να επικοινωνεί με κάθε στοιχείο της διάταξης.
 • Ένα ωστικό έδρανο που εκτελεί το έργο μίας πρόσθετης συσκευής ασφάλισης στο κανάλι καπνού.

Σε σύγκριση με άλλες συσκευές για την εξίσωση έλξης, ο εκτροπέας-weathervane είναι μια βελτιωμένη συσκευή. Λειτουργεί με την αρχή του πανιού του πλοίου. Το πτερύγιο deflector-weather χαρακτηρίζεται από ένα περιστρεφόμενο σώμα, το οποίο έρχεται σε κίνηση υπό την επίδραση του ανέμου.

Το πτερύγιο deflector-weather είναι συνεχώς σε κίνηση, έτσι βελτιώνει εύκολα την πρόσφυση

Η κατασκευή του πτερυγίου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

 1. Από τα μεταλλικά φύλλα, οι κάτω και άνω κύλινδροι κόβονται και σχηματίζονται. Σε αυτό που θα είναι κάτω, στα παξιμάδια και τα μπουλόνια, συνδέστε τα ράφια. Μετά από αυτό, ένας ανώτερος κύλινδρος προσαρτάται στη δομή, για να εξασφαλίσει τη λήψη ενός ζυγού. Στις άκρες των ραφιών, χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια, στερεώστε τον κώνο, αποκτώντας έτσι μια βάση κάτω από το πτερύγιο καιρού.
 2. Ένα θραύσμα μήκους 12,5 cm - ένα στήριγμα για ένα πτερύγιο μετεωριτών - αποκόπτεται από έναν σωλήνα διαμέτρου 1,3 cm. Το ένα άκρο του σωλήνα συμπληρώνεται με το νήμα που απαιτείται για τη στερέωση. Στο εσωτερικό του προϊόντος τοποθετήστε ένα ρουλεμάν, και στις πλευρές συγκολλήστε δύο λωρίδες από χάλυβα, γέρνοντας ακριβώς όπως ένας θόλος. Είναι σημαντικό οι πλάκες να μην γίνονται εμπόδια στην κίνηση της δομής σε έναν κύκλο.

Για την τοποθέτηση του ρουλεμάν, ο σωλήνας πρέπει να είναι κοχλιωτός

Στην πραγματικότητα, το πτερύγιο είναι μια βελτιωμένη έκδοση μιας συμβατικής συσκευής

Βίντεο: Πτερύγιο για την καμινάδα με τα χέρια σας

H εκτροπέα σχήματος Η

Σε μορφή, ο εκτροπέας σχήματος Η επαναλαμβάνει το περίγραμμα του γράμματος. Η συσκευή εγκαθίσταται με ειδικό τρόπο: το στόμιο του καναλιού καπνού συνδέεται με ένα σωλήνα διακλάδωσης της ίδιας διατομής, μετά από το οποίο δύο άλλα μέρη συνδέονται με αυτό από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά.

Ο εκτροπέας σχήματος Η είναι μια μη τυποποιημένη συσκευή, επομένως σπάνια χρησιμοποιείται

Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα σχήματος Η είναι:

 • τη λειτουργία της συσκευής χωρίς προστατευτικό γείσο, επειδή το στόμα της καμινάδας και τόσο ασφαλισμένο έναντι ξένων αντικειμένων με την ενσωμάτωση στο σύστημα των οριζόντιων τμημάτων?
 • μια θετική επίδραση στις επιθυμίες, ανεξάρτητα από το πού φυσάει ο άνεμος.

Ο εκτροπέας σχήματος Η τοποθετείται μόνο στις καμινάδες των επιχειρήσεων ή των λεβητοστασίων, για τη λειτουργία των οποίων απαιτούνται σημαντικοί ενεργειακοί πόροι. Ως εκ τούτου, στο σπίτι, δεν είναι πρακτικό να κατασκευαστεί.

Εκτροπέας TsAGI

Ο διαχύτης ή ο εκτροπέας του TsAGI αποτελείται από έναν σωλήνα εισαγωγής, έναν διαχύτη, ένα περίβλημα, ομπρέλες και συνδετήρες. Ο κύλινδρος της συσκευής μπορεί να είναι είτε στρογγυλός είτε ορθογώνιος. Προκειμένου να ασφαλιστεί ο εκτροπέας από δυσλειτουργία, είναι τοποθετημένος σε απόσταση 1 έως 1,6 μέτρα από την οροφή.

Ο εκτροπέας TsAGI είναι εφοδιασμένος με δακτύλιο, το οποίο δεν είναι στο σχεδιασμό του εκτροπέα Grigorovich

Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα TsAGI περιλαμβάνουν:

 • ασφάλιση του κεφαλιού του σωλήνα διακλάδωσης, που εκπέμπει καπνό, από την αλλοίωση των φυσικών φαινομένων.
 • εξοπλισμός με κυλινδρική θωράκιση, αποτρέποντας την εμφάνιση λανθασμένης ώθησης, ακόμη και σε κανάλι με σημαντική διατομή.
 • η δυνατότητα χρήσης οικονομικότερης εκδοχής του υλικού στην κατασκευή της συσκευής (ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να αντικατασταθεί με πλαστικό στο σημείο εξόδου ψυχρού αερίου).

Οι ελλείψεις του εκτροπέα του TsAGI είναι:

 • απροστάτευτο κανάλι καπνού από τις σταγόνες βροχής και το χιόνι, που απαιτεί τον εξοπλισμό της συσκευής με ειδική κουκούλα.
 • πολύπλοκη εγκατάσταση το χειμώνα, επειδή αυτή τη στιγμή τα εσωτερικά τοιχώματα της συσκευής καλύπτονται με ένα στρώμα πάγου ικανό να σφραγίσει το τμήμα διόδου.
 • ισχυρή ευαισθησία στην κατεύθυνση του ανέμου (λόγω του απόλυτου καιρού χωρίς αέρα ή των ελάχιστα αντιληπτών χτυπημάτων, ο εκτροπέας σχηματίζει αντίσταση στην ώθηση).

Ο εκτροπέας TsAGI λειτουργεί χωρίς προβλήματα όταν φυσάει ένας ισχυρός άνεμος. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη συσκευή όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή, επειδή αυτό θα έχει θετική επίδραση στη διαδικασία βελτίωσης της πρόσφυσης.

Ο εκτροπέας TsAGI έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την πρόσφυση στους ισχυρούς ανέμους

Ο εκτροπέας TsAGI δημιουργείται εκτελώντας τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Εκτελώντας υπολογισμούς των παραμέτρων της συσκευής, συνθέτουν ένα σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, βασίζονται στη διάμετρο της καμινάδας (d). Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του εκτροπέα είναι αναλογίες μέγεθος: τον καθορισμό του ευρύ τμήμα του διαχυτήρα - 1.25 d, μια διάμετρος του δακτυλιοειδούς τμήματος - 2 d, το ύψος του δακτυλίου - 1.2 d, ένα κενό από το κατώτερο άκρο του δακτυλίου προς το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2, το ύψος διαχυτήρα - d / 2 + 1,2 d, και το πλάτος της ομπρέλας είναι 1,4 d.

Οι διαστάσεις όλων των τμημάτων του εκτροπέα TsAGI καθορίζονται με βάση τη διάμετρο του καναλιού καπνού

Για να δώσετε στην ομπρέλα ένα κωνικό σχήμα, είναι απαραίτητο να κόψετε τον κύκλο από τον κύκλο

Βίντεο: παραγωγή του εκτροπέα TsAGI με λεπτομέρειες

Spoiler για καμινάδα

Η συσκευή, που ονομάζεται απαγωγός σπινθήρων, αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • σώμα (κυλινδρικός σωλήνας).
 • κάλυμμα (προστατευτικό κάλυμμα).
 • ένα πλέγμα που σβήνει σπινθήρες.

Η απλούστερη συσκευή είναι ένας σωλήνας σφραγισμένος στην κορυφή με οπές στους τοίχους.

Η εγκατάσταση απαγόρευσης σπινθήρων απαιτεί συνήθως σόμπα, τζάκι ή λέβητα, όπου φορτώνεται στερεό καύσιμο. Είναι θέμα ξύλου ή προϊόντων επεξεργασίας ξύλου.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του συλλέκτη σπινθήρων και του τοίχου του πλέγματος

Ο απαγορευτής σπινθήρων χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προστατεύει την οροφή από φωτιά.
 • δημιουργεί εμπόδιο στα συντρίμμια.
 • προστατεύει την καμινάδα από τη διείσδυση των πτηνών και την ύφανση των φωλιών.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • Η κατάσβεση των σπινθήρων δεν είναι 100%, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στο κανονικό σχέδιο.
 • φράσσοντας τρύπες αιθάλης, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τον καπνό να διαφύγει από το σωλήνα.

Κατά την κατασκευή ενός συγκρατητήρα σπινθήρων πρέπει να ακολουθείται ένας σημαντικός κανόνας: οι διαστάσεις των κυψελών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm. Αλλά και η δημιουργία μικροσκοπικών τρυπών της συσκευής είναι επίσης λάθος, επειδή το αέριο από το σωλήνα δεν μπορεί να πετάξει εύκολα.

Ο συλλέκτης σπινθήρων δημιουργείται ως εξής:

 1. Προσδιορίστε τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Προσανατολίζοντας την παραληφθείσα παράμετρο, σε ένα περίγραμμα χαρτονιού σχεδίασης κάθε στοιχείου της προσαρμογής. Τα μοτίβα κόβονται, εφαρμόζονται σε μεταλλικό φύλλο και κλιμακώνονται. Για να αποκτήσετε τα μέρη του συλλέκτη σπινθήρων, λειτουργήστε με μεταλλικό ψαλίδι.
 2. Από μεταλλικές ράβδους με πάχος από 1 έως 6 mm κάνουν ένα πλέγμα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ήδη ματιών.

Για να κατασκευάσετε έναν αποφρακτήρα σπινθήρων, μπορείτε να πάρετε ένα έτοιμο μεταλλικό πλέγμα

Το μεταλλικό πλέγμα θα λυγίσει χωρίς επιμέλεια, αν το χτυπήσετε με ένα σφυρί. Μια τέτοια ασυνήθιστη δράση θα σώσει το μέταλλο από το υπερβολικό άγχος και θα το κάνει υπάκουο από την άποψη της αλλαγής του σχήματος.

Ο συλλέκτης σπινθήρων μπορεί να συνδυαστεί με τον εκτροπέα. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια σμάλτο, κομμένη από το μέταλλο, κατά κάποιο τρόπο λυγισμένη και στερεωμένη με πριτσίνια στη βάση του. Το προκύπτον προϊόν θα μοιάζει με κώνο, η διάμετρος του οποίου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του κύριου σωλήνα.

Βίντεο: συναρμολόγηση εκτροπέα-απαγωγού

Εγκατάσταση ανιχνευτή καπνού στην οροφή

Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση του εκτροπέα: η σύνδεση απευθείας στο κανάλι καπνού και η τοποθέτηση σε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην καπνοδόχο. Η δεύτερη μέθοδος θεωρείται η καλύτερη από την άποψη της ευκολίας και της ασφάλειας, επειδή το πιο ενοχλητικό στάδιο της εργασίας γίνεται στο έδαφος και όχι στην οροφή.

Πρότυπα σύμφωνα με την GOST

Αποσπάσματα από τα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα σχετικά με την εγκατάσταση του εκτροπέα στον σωλήνα, ενημερώνονται για τα ακόλουθα:

 • τα ακροφύσια του καναλιού καπνού πρέπει να είναι τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων καύσης του καυσίμου.
 • στην κεκλιμένη οροφή, το στόμιο του σωλήνα υποτίθεται ότι τοποθετείται πάνω από τους φράχτες.

Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από το στόμιο του σωλήνα

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα στο κανάλι καπνού, πρέπει να βρείτε μερικά εργαλεία και συνδετήρες:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • κλειδιά αυτοκινήτου.
 • βιδωτά καρφιά.
 • ξηροί καρποί ·
 • σφιγκτήρες ·
 • δύο σκάλες (μία - για ανύψωση στην οροφή και η άλλη - για μετακίνηση στην οροφή).

Επιπλέον, για την εγκατάσταση της συσκευής στην καπνοδόχο θα χρειαστεί ένα κομμάτι σωλήνα. Η διάμετρος του θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς το μέγεθος του καναλιού καπνού.

Στερέωση του εκτροπέα

Το Dymnik συνδέεται με τον σωλήνα εκτελώντας ορισμένες εργασίες:

 1. Στο προετοιμασμένο κομμάτι σωλήνα, 10 cm από την άκρη υποδεικνύουν τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις τρύπες για τα στοιχεία στερέωσης. Παρόμοια σημάδια παραμένουν στο ευρύ τμήμα του διαχυτήρα.
 2. Στο μήκος του σωλήνα και του διαχυτήρα, τρύπες γίνονται από το τρυπάνι. Οι λεπτομέρειες συνδέονται προσωρινά μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι άνω και κάτω τρύπες συμπίπτουν. Αν αυτό δεν παρατηρηθεί, τότε τα προϊόντα αναγνωρίζονται ως γάμος, επειδή οι σύνδεσμοι δεν μπορούν να εισαχθούν ακριβώς.
 3. Τα ράμματα διαπερνούν τις οπές. Και στις δύο πλευρές και στο διαχύτη και σε ένα κομμάτι σωλήνα, οι σύνδεσμοι στερεώνονται με παξιμάδια. Είναι στριμμένα ομοιόμορφα, για να προστατεύσουν το προϊόν από παραμόρφωση.
 4. Με την κατασκευασμένη συσκευή πηγαίνετε στην οροφή. Ο σχεδιασμός φοριέται στο κανάλι καπνού και τραβιέται μαζί με σφιγκτήρες.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ενός εκτροπέα σε μια καμινάδα τούβλο, είναι απαραίτητο να οπλιστείτε με καρφιά και ένα σφυρί

Ενεργώντας όπως γράψατε παραπάνω, μπορείτε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε συσκευή, εκτός από το πτερύγιο καιρού, καθώς ο σχεδιασμός της είναι αρκετά ασυνήθιστος.

Σε περίπτωση χρήσης μιας συσκευής με τριαντάφυλλο ανέμου στο κανάλι καπνού, το τρυπάνι δημιουργείται με 3 τρύπες. Οι οπές γίνονται στο ίδιο επίπεδο, ώστε αργότερα να εισάγονται μπουλόνια σε αυτά. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι βυθισμένοι στις οπές όταν μια κυκλική λεπτομέρεια του πτερυγίου είναι τοποθετημένη στο τμήμα της καμινάδας. Στο έδρανο με τη μορφή δακτυλίου, εισάγεται ένας άξονας, εναλλάξ, ο κύλινδρος, ο ιστός της συσκευής και το πώμα γαντζώνονται επάνω του. Τα στοιχεία του ανεμοδείκτη συνδυάζονται με αγκύλες ή πριτσίνια.

Κριτικές για τον εκτροπέα στην καπνοδόχο

Ο εκτροπέας προστατεύει την καπνοδόχη από το φούσκωμα του ανέμου και την αντίστροφη ώθηση. Τι θα τραβήξει; Θα γελάσετε, αλλά το νόημα του εκτροπέα είναι ακριβώς η διατήρηση μιας σταθερής ανοδικής ροής με την παρουσία του ανέμου - δηλαδή, ένα φαινόμενο ένεσης εμφανίζεται.

Ο παππούς Jedi

http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.htm

Ο εκτροπέας για την καμινάδα είναι μια συσκευή εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί για να εξισώνει την ώση κατά τη διάρκεια των ριπών ανέμου και το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων και για την προστασία της καπνοδόχου από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Απαγορεύεται η χρήση του εκτροπέα για συστήματα θέρμανσης αερίου και ντίζελ. Για στερεά καύσιμα, καταλαβαίνω, είναι σωστό.

Mike08

http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.html

Ο εκτροπέας είναι ένα κομμάτι για προστασία από το αντίστροφο βύθισμα στον άνεμο. Εάν, για παράδειγμα, βρίσκεται η καμινάδα σε ανεπιτυχή θέση. Εάν το κάνετε, θα σας βοηθήσει. Αλλά είναι καλύτερο να επιμηκύνετε την καμινάδα και να αφήσετε την πρίζα ανοιχτή. Οποιεσδήποτε ομπρέλες με καπάκια-ομπρέλες στο σωλήνα θεωρώ κακό, καθώς μπορούν να καλύπτονται με πάγο και να δημιουργούν προβλήματα.

Andrey_3_1

https://forums.drom.ru/house/t1152160185.html

Ο εκτροπέας έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει και να σταθεροποιεί το ρεύμα στην καπνοδόχο και επίσης προστατεύει την καπνοδόχο από το σχηματισμό βροχοπτώσεων και ισχυρού πλευρικού ανέμου. Έχω μια σόμπα-τζάκι, ένα σάντουιτς-καμινάδα Vulcan. Επέβαλα τον εκτροπέα, δικαιολόγησε τις προσδοκίες μου. Με τον καθαρισμό των προβλημάτων δεν βλέπω γιατί ο εκτροπέας είναι στερεωμένος μόνο στον ζυγό, χωρίς στεγανωτικό. Αφαιρέστε το σφιγκτήρα, αφαιρέστε τον εκτροπέα - ο σωλήνας είναι ανοιχτός για καθαρισμό.

Επισκέπτης

http://kakremont.com/forum/threads

Ο εκτροπέας μπορεί να ονομαστεί με βεβαιότητα μια χρήσιμη συσκευή που επηρεάζει θετικά τη δύναμη έλξης στην καπνοδόχο και τη λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Για να φτιάξετε και να συνδέσετε τη συσκευή με το σωλήνα είναι σχετικά απλή, απλά πρέπει να είστε "καταλαβαίνω" στην επιλογή του τύπου εκτροπέα.