Εκτροπέας στην καμινάδα με τα χέρια σας: σχέδια και διαγράμματα

Σε κάθε σπίτι όπου υπάρχει εστία θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καλό βύθισμα στην καμινάδα. Σημαντικό στοιχείο στο σύστημα αφαίρεσης αερίων είναι μια συσκευή που ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο αφήνουν τα προϊόντα καύσης. Αυτός ο σχεδιασμός ονομάζεται εκτροπέας, όχι μόνο αυξάνει την πρόσφυση, αλλά προστατεύει επίσης το κανάλι από το να πάρει τα συντρίμμια ή τις βροχοπτώσεις. Ο σχεδιασμός αυτού του προϊόντος είναι αρκετά απλή, που μας επιτρέπει να παράγουμε έναν εκτροπέα στην καμινάδα με τα χέρια του - τα σχέδια, τα οποία μπορούν να κάνουν το σχεδιασμό, σαφή και απλή.

Περιεχόμενα

Σημαντικά σημεία προετοιμασίας για τη συναρμολόγηση ↑

Υπάρχουν πολλοί τύποι συσκευών που αυξάνουν το βύθισμα στην καμινάδα. Υπάρχουν αρκετά απλά στις επιλογές παραγωγής που είναι δημοφιλείς - οι εκτροπείς TsAGI, Grigorovich, οι αναθυμιάσεις, που τοποθετούνται σε σωλήνες από τούβλα. Αν και τέτοιες σύνθετες δομές όπως τα πτερύγια καιρού έχουν ένα πλεονέκτημα χάρη στο οποίο απολαμβάνουν και την επιτυχία - αυτές οι συσκευές παρέχουν αξιοπρεπή έλξη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου.

Τι χρειάζεται από τα υλικά και τα εργαλεία ↑

Όταν δημιουργείτε οποιοδήποτε από αυτά τα ακροφύσια στο σωλήνα για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά και εργαλεία που δεν απαιτούν τέτοιες ειδικές ικανότητες, όπως, για παράδειγμα, την ικανότητα να εργάζεστε με μια μηχανή συγκόλλησης. Για να κάνετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο με τα χέρια σας, αρκεί να χρησιμοποιήσετε:

 • kiyanku από δέντρο ή καουτσούκ.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • ρουλέτα;
 • κυβερνήτης.
 • ειδική κιμωλία για μέταλλο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • εγχειρίδιο πριτσίνια?
 • τρυπάνια για μέταλλο.
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • ψαλίδι συνηθισμένο?
 • απλό μολύβι.

Κάντε μια συσκευή απλή, έχοντας στο απόθεμα:

 • φύλλο μετάλλων, για παράδειγμα, γαλβανισμένος σίδηρος.
 • μεταλλική ταινία ή μικρή γωνία χάλυβα μεγέθους?
 • πριτσίνια αλουμινίου (τα τρυπάνια επιλέγονται σύμφωνα με τη διάμετρο των καρφιών).
 • για να στερεώσετε το προϊόν στους κοχλίες καμινάδας με παξιμάδια.
 • χαρτόνι για την προετοιμασία των σχεδίων.

Το πρώτο στάδιο των έργων - σχεδίων και προτύπων

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε έναν εκτροπέα για την καμινάδα με τα χέρια σας, ετοιμάστε σχέδια με απλό χαρτί. Για κάθε επιλογή, υπάρχει ένας ορισμένος λόγος που επηρεάζει την αποδοτικότητα της συσκευής στην αφαίρεση των αερίων. Επομένως, δημιουργείται μια διάταξη προϊόντων με διαστάσεις, σύμφωνα με την οποία θα υπολογιστεί η απαραίτητη ποσότητα υλικών και θα δημιουργηθούν σχέδια για την κοπή λαμαρίνας.

Μετά την προετοιμασία των σχεδίων, κατασκευάζονται σχέδια, τα οποία χρησιμοποιούνται αργότερα για την κατασκευή των στοιχείων μιας συγκεκριμένης συσκευής. Έχοντας κάνει τα απαραίτητα σχέδια, προχωρήστε στη δημιουργία μιας δομής από μέταλλο.

Deflector Grigorovich - στάδια κατασκευής ↑

Το απλούστερο προϊόν είναι η συσκευή Grigorovich, η οποία είναι εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν.

Υπολογισμοί και προετοιμασία των σχεδίων ↑

Κατά την σχεδίαση των σχεδίων και την τοποθέτηση των διαστάσεων αυτού του προϊόντος, ισχύουν οι ακόλουθες σχέσεις:

 • Το ύψος της δομής είναι περίπου 1,7d.
 • η κουκούλα πρέπει να έχει πλάτος 2d.
 • το πλάτος του διαχύτη θα πρέπει να είναι περίπου 1,3d.

Το σύμβολο d σημαίνει τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Εάν εφαρμοστεί διαφορετικός λόγος μεγέθους κατά την κατασκευή, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της δημιουργηθείσας συσκευής.

Οι σχεδιαζόμενες εικόνες χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία σχεδίων που χρησιμοποιούνται για την κοπή γαλβανισμένου σιδήρου σε στοιχεία, από τα οποία στη συνέχεια συναρμολογείται το προϊόν. Για να το κάνετε αυτό, σε χαρτόνι, χρησιμοποιώντας ένα χάρακα, ένα μέτρο ταινιών και ένα μολύβι, μεταφέρετε ένα περίγραμμα στοιχείων στο αναπτυγμένο είδος και σε πλήρες μέγεθος. Κάνοντας έναν εκτροπέα σε έναν σωλήνα καμινάδας σχεδιασμού του Γρηγορόβιτς, ετοιμάστε καμπύλες για τον εξωτερικό κύλινδρο, έναν διαχύτη και ένα καπάκι.

Βήματα και αποχρώσεις της κατασκευής του εκτροπέα ↑

Στη συνέχεια εκτελείται η ακόλουθη εργασία με μέταλλο:

 1. Χρησιμοποιώντας προετοιμασμένα σχέδια, πάνω σε μεταλλικά φύλλα, γίνονται περιγράμματα των απαραίτητων λεπτομερειών, περιστρέφοντας ειδικά τεμάχια χαρτονιού με κιμωλία. Εάν δεν υπάρχει ειδική κιμωλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό μολύβι. Στο περίγραμμα των τμημάτων στις θέσεις επικάλυψης προσθέστε 20 mm, γεγονός που θα επιτρέψει τη διατήρηση της απαραίτητης διαμόρφωσης των τελικών στοιχείων κατά τη συναρμολόγηση.
 2. Με ψαλίδι μετάλλου που απαιτείται για την συναρμολόγηση των στοιχείων κόβονται από γαλβανισμένο μέταλλο, παρασκευάζοντας έτσι ξεδιπλωμένη εξωτερικού κυλίνδρου, κώνου, τα δύο τμήματα της καμπάνας - καμπάνα-ομπρέλα με ανεστραμμένου κώνου.
 3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο, κόψτε σε κομμάτια των απαραίτητων μεταλλικών ταινιών μήκους ή σε μια γωνία, μέσα από την οποία θα συνδέονται όλα τα στοιχεία με το τελικό προϊόν.
 4. Οι λεπτομέρειες δίδονται με το απαραίτητο σχήμα κάνοντας διπλώνοντας και κάνοντάς το με κάποιο τρόπο.
 5. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του προϊόντος. Τα στοιχεία στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, τρυπήστε τις απαραίτητες τρύπες. Χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια που τοποθετούνται στις προετοιμασμένες τρύπες, τα εξαρτήματα στερεώνονται μεταξύ τους.
 6. Για την τοποθέτηση της συσκευής σε Grigorovitch καμινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο επιλογές - στην πρώτη περίπτωση το σημείο στερέωσης είναι διάτρητοι διαμπερείς οπές μέσω των οποίων η δομή συνδετήρα στερεώνεται στο καμινάδα, στη δεύτερη πραγματοποίηση είναι κατασκευασμένο από ένα συγκρότημα συσφίξεως λωρίδα οπότε ο εκτροπέας στερεώνεται στο σωλήνα.

Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα TsAGI ↑

Εξίσου συνηθισμένη είναι μια συσκευή που αναπτύχθηκε στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο (TsAGI). Χάρη σε ένα απλό σχέδιο, δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε έναν τέτοιο εκτροπέα με τα χέρια σας.

Προετοιμασία σχεδίων και προτύπων ↑

Αρχικά, τα σχέδια ετοιμάζονται, στην προετοιμασία των οποίων παράγεται ένας υπολογισμός των διαστάσεων του προϊόντος. Η διάμετρος της καπνοδόχου, που υποδηλώνεται με το σύμβολο d, λαμβάνεται ως βάση. Κατά το σχεδιασμό των προϊόντων χρησιμοποιήστε την ακόλουθη αναλογία:

 • το μέγεθος του ευρέος μέρους του διαχυτή είναι 1,25d.
 • διάμετρος του δακτυλίου - 2δ.
 • ύψος δακτυλίου - 1,2d.
 • απόσταση από το κάτω άκρο του δακτυλίου έως το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2.
 • διαχύτης ύψους - d / 2 + 1,2d;
 • πλάτος ομπρέλας - 1,7d.

Από το πόσο σωστά θα γίνουν τα μοτίβα, εξαρτάται η ευκολία συναρμολόγησης του προϊόντος από τα στοιχεία που δημιουργούνται από τέτοια σχέδια και στο μέλλον αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού. Θα πρέπει να προετοιμάσετε σχέδια για τα ακόλουθα μέρη:

Χαρακτηριστικά της δημιουργίας μοτίβων διάχυσης και ομπρέλας ↑

Για να κάνετε τα μοτίβα του διαχύτη, είναι απαραίτητο να κάνετε τον σωστό υπολογισμό, λόγω του οποίου θα πάρετε μια εικόνα με το απαραίτητο περίγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την επιλογή δημιουργίας κόλουρου κώνου. Ως δεδομένα στα οποία θα βασιστεί ο υπολογισμός, λάβετε τα εξής:

 • διάμετρος της καμινάδας - d1.
 • διάμετρος του κύκλου, το μέγεθος του οποίου αυξάνει τον διαχύτη στο ευρύ τμήμα - d2.
 • διαχυτήρας ύψους - Η.

Με ένα μοτίβο για μια ομπρέλα είναι ευκολότερη. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο με διάμετρο 1,7d. Στη συνέχεια - δύο γραμμές ακτίνας έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Στη συνέχεια κόψτε το χαρτόνι, θυμηθείτε να κόψετε την περιοχή μεταξύ των δύο γραμμών ακτίνων.

Τα πρότυπα για τον εξωτερικό δακτύλιο και το σωλήνα εισόδου έχουν ορθογώνιο σχήμα, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα.

Διαδικασία για την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI ↑

Μετά την προετοιμασία των προτύπων, η εργασία αρχίζει με το μέταλλο. Κάνοντας τον εκτροπέα στον σωλήνα με τα χέρια του, κάντε τα εξής:

 1. Μέσα από τα πρότυπα τραβήξτε τα απαραίτητα περιγράμματα των λεπτομερειών στο μέταλλο. Στην περίπτωση αυτή, προσθέστε 20 mm στις περιοχές επικάλυψης. Οι γραμμές εφαρμόζονται με ειδική κιμωλία ή απλό μολύβι.
 2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν τα μέρη κατά μήκος του περιγράμματος στην ξεδιπλωμένη μορφή.
 3. Μέσω ενός κορδονιού, μεταλλικών ταινιών ή μιας γωνίας από μέταλλο κόβονται σε τεμάχια του απαραίτητου μήκους - αυτά τα κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των δομικών στοιχείων από γαλβανισμένο σίδερο.
 4. Τα κομμένα στοιχεία κάμπτονται σωστά, δημιουργούνται τρύπες στις επικαλυπτόμενες περιοχές και οι άκρες στερεώνονται με πριτσίνια.
 5. Ακολούθως, το προϊόν συναρμολογείται - τα στοιχεία τρυπιούνται σε σημεία αλληλοεπικάλυψης, τα τμήματα στερεώνονται σε σχέση το ένα με το άλλο με πριτσίνια μέσω των οπών που προκύπτουν.
 6. Στερέωση στη δομή καπνοδόχο μπορεί να παρασκευαστεί σε δύο παραλλαγές - κάνουν τρύπες για τοποθέτηση στο σωλήνα εισόδου, ή μακρύτερα από τη μεταλλική ταινία για να κάνει μια σφιγκτήρα ζεύξης, η οποία θα απαιτηθούν για την βίδα με ένα παξιμάδι.

Κάνοντας ένα ακροφύσιο σε μια καμινάδα με ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα ↑

Δημιουργώντας μια καμινάδα εκτροπής, η οποία έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο εκδόσεις της δομής.

Χρησιμοποιήστε την κατασκευή του προσαρμογέα ↑

Αρχικά, ετοιμάστε ένα σχέδιο και ένα πρότυπο, το οποίο θα αποκοπεί από γαλβανισμένο μεταλλικό προσαρμογέα σε εκτεταμένη μορφή.

Μετά την προετοιμασία, τα μοτίβα πηγαίνουν να δουλέψουν με μέταλλο:

 1. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το περίγραμμα του προσαρμογέα εφαρμόζεται στο γαλβανισμένο μέταλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την περιοχή επικάλυψης, προσθέτοντας στο περίγραμμα 20 mm.
 2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν το προϊόν.
 3. Στη συνέχεια το επίπεδο στοιχείο διπλώνεται έτσι ώστε να λαμβάνεται το προϊόν του επιθυμητού σχήματος.
 4. Στη θέση της λείανσης, οι τρύπες με πριτσίνια κατασκευάζονται με ηλεκτρικό τρυπάνι.
 5. Η αλληλεπικαλυπτόμενη άκρη του προσαρμογέα είναι στερεωμένη με χειροκίνητο riveter.
 6. Για τη στερέωση στην καμινάδα δημιουργήστε οπές μέσω των οποίων ο προσαρμογέας που χρησιμοποιεί συνδετήρες θα στερεωθεί στον αγωγό.
 7. Στο σημείο σύνδεσης της συσκευής και του προσαρμογέα, γίνονται επίσης οπές για τους κοχλίες σύσφιξης.

Τεχνολογία δημιουργώντας έναν απλό ανιχνευτή καπνού ↑

Η δεύτερη επιλογή είναι η κατασκευή ενός προστατευτικού καλύμματος σε ορθογώνια καπνοδόχο. Με το καθήκον να φτιάξετε ένα καπνό στο σωλήνα με τα χέρια σας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει, καθώς ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά απλός και οι υπολογισμοί είναι απλοί.

Το σχέδιο σχεδιάζεται με βάση υπολογισμούς, λόγω των οποίων καθορίζουν τις απαραίτητες διαστάσεις του προϊόντος. Στη συνέχεια, με βάση το σχέδιο, δημιουργούνται πρότυπα, που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των περιγραμμάτων των τμημάτων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου.

Μετά την προετοιμασία του προτύπου, αρχίζουν να κάνουν το ίδιο το προϊόν:

 1. Χρησιμοποιώντας τα σχέδια, το ειδικό περίγραμμα της ξεδιπλωμένης καπνιστής ομπρέλας στο φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου εφαρμόζεται με ειδική κιμωλία. Δεν είναι απαραίτητο να ξεχνάμε τις επικαλυπτόμενες θέσεις, προσθέτοντας 20 χιλιοστά στην ένωση των άκρων του τμήματος.
 2. Ψαλίδια για μεταλλικά κομμένα εξαρτήματα σύμφωνα με το εφαρμοσμένο περίγραμμα.
 3. Μια μεταλλική ταινία ή μια γωνία κόβει τα κομμάτια του απαιτούμενου μήκους σε ένα κομμάτι μετάλλου. Για να στερεώσετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια γωνία.
 4. Οι λεπτομέρειες που κόβονται από το φύλλο κάμπτονται έτσι ώστε η ομπρέλα ομπρέλας να παίρνει το απαραίτητο σχήμα.
 5. Στη συνέχεια, η συναρμολόγηση του προϊόντος πραγματοποιείται με διάτρηση στα σωστά σημεία των οπών και στερέωση των τμημάτων με πριτσίνια.

Αυτόματη εκτροπέα πτερυγίων ↑

Το Weathervane σας επιτρέπει να μειώσετε το ύψος του σωλήνα, αυξάνοντας την ώση, καθώς είναι πάντα στη σωστή αναλογία προς τον άνεμο, αποτρέπει τις βροχοπτώσεις στο σωλήνα και διακοσμεί την οροφή.

Εργαλεία και υλικά για εργασία ↑

Για να κάνετε μία από τις επιλογές fluharki στον σωλήνα καμινάδας με τα δικά τους χέρια, πρέπει να προσθέσετε στα παραπάνω εργαλεία και υλικά:

 • σύνολο κλειδιών?
 • τμήμα σωλήνων.
 • μεταλλική (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα) ράβδο ή φινίρισμα ήδη έτοιμη?
 • Πλάκα κοπής για το σπείρωμα της ράβδου.
 • βιδώστε για το σπείρωμα κάτω από τους κοχλίες στερέωσης.
 • βίδες για τη στερέωση των ρουλεμάν στον σωλήνα.
 • 8 παξιμάδια, τα οποία θα πρέπει να βιδωθούν πάνω στη ράβδο για να στερεώσουν τα έδρανα και να στερεώσουν το σώμα του εκτροπέα.
 • δύο έδρανα, το μέγεθος των οποίων επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο της ράβδου και την εσωτερική διάμετρο του σωλήνα.

Βήμα-βήμα οδηγίες και σημαντικές σημειώσεις ↑

 1. Αρχικά, γίνεται ένα σχέδιο, το οποίο παράγει περαιτέρω σχέδια για λεπτομέρειες από ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα.
 2. Χρησιμοποιώντας τις καμπύλες, εφαρμόστε τα περιγράμματα των στοιχείων του εκτροπέα στο χαλύβδινο φύλλο με μια ειδική κιμωλία ή δείκτη.
 3. Ψαλίδι για μεταλλικά κομμένα στοιχεία από μεταλλικό φύλλο.
 4. Από τα προετοιμασμένα στοιχεία, το σώμα του εκτροπέα συναρμολογείται με οπές διάτρησης και στερέωσης με πριτσίνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να φτιάχνουμε τα στηρίγματα, μέσω των οποίων το σώμα θα στερεωθεί πάνω στη ράβδο.
 5. Κόψτε τη ράβδο ή τον πείρο του απαραίτητου μήκους, που ήταν αρκετό για να στερεώσετε τα έδρανα και να στερεώσετε το σώμα του εκτροπέα.
 6. Εάν χρησιμοποιείται ράβδος, το νήμα κόβεται στο νήμα.
 7. Περαιτέρω στο πείρο προσαρμόζονται δύο έδρανα με την απόσταση μεταξύ τους, που είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί μια επαρκής στάση όταν περιστρέφεται ο πτερυγιοφόρος αέρας εκτροπής. Για να στερεώσετε κάθε έδρανο, πρώτα βιδώστε το πρώτο περικόχλιο, στη συνέχεια τοποθετήστε το έδρανο στον άξονα, στη συνέχεια βιδώστε το δεύτερο παξιμάδι και σφίξτε τα παξιμάδια μέχρι το ρουλεμάν να ασφαλίσει καλά.
 8. Περικοπή του σωλήνα στο απαιτούμενο μήκος.
 9. Στον σωλήνα δημιουργήστε τρύπες στις θέσεις των εδράνων. Πατήστε το σπείρωμα για τους κοχλίες, με τους οποίους τα έδρανα θα στερεωθούν στον αγωγό. Επίσης προετοιμάστηκαν οπές για τη στερέωση των στηριγμάτων, καθορίζοντας ολόκληρη τη συσκευή.
 10. Από τη χαλύβδινη ταινία κατασκευάζεται δακτύλιος για τη στερέωση του εκτροπέα στην καπνοδόχο.
 11. Κόψτε τα τεμάχια που χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για να στερεώσετε το μπλοκ με έδρανα στον δακτύλιο, στερεώνοντας το προϊόν στην καπνοδόχο.
 12. Εκτελέστε την τελική συναρμολόγηση του προϊόντος χρησιμοποιώντας πριτσίνια και βίδες στερέωσης.

Παραλλαγές για το πώς να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα με τα χέρια του, πολλά. Ο καθένας επιλέγει ποιος τύπος συσκευής είναι ο καλύτερος για αυτούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ένας τέτοιος σχεδιασμός τοποθετείται σε ένα σωλήνα για την εκκένωση των αερίων καύσης, εκτελεί διάφορες χρήσιμες λειτουργίες - αυξάνει την πρόσφυση κατά τη διάρκεια αέρια συστολής καμινάδα προστατεύει ενάντια στην είσοδο του συντρίμμια και ιζημάτων. Μετά την εγκατάσταση του εκτροπέα στην καπνοδόχο, η απόδοση της θέρμανσης στο σπίτι αυξάνεται σημαντικά.

Deflector Volpert-Grigorovich ίδια χέρια

Πόσο σημαντικό είναι το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι είναι πιθανό να κατανοήσουμε και τους προγραμματιστές αρχάριους και όσους αποφάσισαν την αναβάθμιση του συστήματος. Σωστά εξαερισμού εργασίας - το κλειδί για την ευημερία κατοίκους του σπιτιού, χωρίς δυσάρεστες οσμές (υγρασία, μούχλα, αιθάλη και άλλα) και η συμπύκνωση στα παράθυρα, η έγκαιρη απομάκρυνση των συσσωρευμένων διοξειδίου του άνθρακα και το ραδόνιο (επιβλαβές αέριο εισέρχεται στο οικοδομικής κατασκευής από το έδαφος).

Τι είναι ένας εκτροπέας και γιατί χρειάζεται;

Είναι γνωστό ότι το συνηθέστερο σύστημα αερισμού είναι φυσικό. Σε αυτό, η εισροή καθαρού αέρα και η εξάτμιση των εκπληρωμένων πραγματοποιούνται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ατμοσφαιρικές τιμές μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αλλά, δυστυχώς, για το σύστημα εξαερισμού, αυτή η διαφορά λειτουργίας είναι σχετική μόνο στην κρύα εποχή. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σχέδιο στην κουκούλα. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να γίνει "να γίνει". Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται ευνοϊκά από ένα φαινόμενο της φύσης, όπως ο άνεμος.

Και, για να αυξηθεί αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή στο τμήμα εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού - τον εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich. Τοποθετείται στο πάνω μέρος του σωλήνα εξαγωγής ή του αγωγού. Το έργο βασίζεται σε φυσικούς νόμους, δηλαδή στον νόμο Bernoulli.

Σημαντικό! Ρεύματα ανέμου, που ρέουν γύρω από τα τοιχώματα του εκτροπέα από το εξωτερικό, δημιουργούν απαλλαγμένο αέρα πρακτικά κατά μήκος της περιμέτρου της συσκευής. Μία τέτοια διαδικασία καθιστά δυνατή την "εξάτμιση" του εξαγόμενου αέρα από το εκχύλισμα με μια αρκετά μεγάλη δύναμη. Εάν είναι ευκολότερο, τότε - πρόσθετη έλξη δημιουργείται από τον άνεμο, φυσώντας τον εκτροπέα, και προκύπτει ακόμη και από ένα μικρό αεράκι.

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich

Το ενδιαφέρον για τον εκτροπέα αυτού του σχεδίου υποδηλώνεται από το γεγονός ότι συνέβαλαν τις εξελίξεις των Volpert και Grigorovich. Αποτελείται από τρία μόνο στοιχεία που στερεώνονται μεταξύ τους:

Η παρουσία ενός ανάστροφου κώνου (κάτω από μια προστατευτική κορυφή) κάνει την συσκευή να λειτουργεί αποτελεσματικά σε χαμηλές ανέμους. Ένα χαρακτηριστικό του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich είναι η καμπύλη επιφάνεια του διαχυτή και η παρουσία ενός καπακιού με τη μορφή μιας ομπρέλας. Ο κώνος, ωστόσο, δεν δημιουργεί μια τόσο περίπλοκη επιφάνεια του διαχυτή, η οποία απλοποιεί ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, ο αυτοδιαμορφωμένος εκτροπέας Volpert-Grigorovich είναι απλός στην κατασκευή και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικός από άλλες συσκευές για τη βελτίωση των συστημάτων εργασίας ή αερισμού (καμινάδα).

Ο εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από στρογγυλό σχήμα. Μια τετράγωνη συσκευή είναι επίσης δυνατή, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε τετράγωνο αγωγό. Όμως, όπως δείχνει η πρακτική, ο σχεδιασμός αυτής της μορφής δεν είναι επιθυμητός, δεδομένου ότι οι γωνίες δεν επιτρέπουν στις μάζες του αέρα να κινούνται σωστά, και αυτό επηρεάζει την ποιότητα του εκτροπέα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάσταση ξεπεραστεί μέσω ενός προσαρμογέα τοποθετημένου σε έναν αγωγό εξαερισμού ενός τετραγωνικού τμήματος.

Η συσκευή λειτουργεί όλο το χρόνο

Η εγκατάσταση της συσκευής σάς επιτρέπει να δημιουργείτε έλξη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του εκτροπέα Volpert-Grigorovich. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

 • Λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας.
 • Επιστρέφοντας στο σχολικό μάθημα της φυσικής, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όσο μακρύτερος είναι ο σωλήνας στην οροφή, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση. Ο εκτροπέας, αν και δεν επεκτείνει την καπνοδόχο, θα αυξήσει την πρόσφυση μέχρι και να προσθέσει 2 μέτρα του σωλήνα.
 • Η απόδοση της συσκευής θέρμανσης αυξάνεται σε 25% και το σύστημα εξαερισμού σε 20%.
 • Η τοποθέτηση του εκτροπέα του σχεδιασμού Volpert-Grigorovich δεν επιτρέπει τη χρήση συστήματος εξαναγκασμένης εξάτμισης.

Προσοχή! Ο εκτροπέας δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον αγωγό εξαγωγής του λέβητα. Αυτή η απαίτηση αντικατοπτρίζεται στο SNiPe 41-01-2003 Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός και είναι υποχρεωτικό για συστήματα εγκατεστημένα σε όλα τα κτίρια και τις κατασκευές (κατοικίες και μη οικιστικά κτίρια).

Παραγωγή του εκτροπέα από τα χέρια του: εκπαίδευση βήμα προς βήμα

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός για να γίνει, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί πρώτα. Είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστούν όλες οι διαστάσεις, διαφορετικά η παραβίαση τους είναι γεμάτη με το ελαττωματικό έργο του εκτροπέα, το οποίο χάνει όλη την αίσθηση της εφαρμογής του.

Βήμα # 1 Υπολογισμός

Για τους υπολογισμούς, πρέπει να γνωρίζετε την κύρια ένδειξη - την εγκάρσια διατομή του σωλήνα στον οποίο είναι τοποθετημένος ο εκτροπέας. Εάν το γνωρίζετε, μπορείτε να υπολογίσετε τις υπόλοιπες απαιτούμενες διαστάσεις.

Για ένα πιο ενδεικτικό παράδειγμα, θα κάνουμε πραγματικούς υπολογισμούς για την κατασκευή και την εγκατάσταση του εκτροπέα. Ας πούμε ότι η διάμετρος του αμιαντοτσιμέντου είναι 200 ​​mm:

 • ύψος ολόκληρης της συσκευής - 200χ1,7 = 340 mm.
 • Διάμετρος του καλύμματος (ομπρέλα) - 200χ1,8 = 360 mm.
 • η διάμετρος του κώνου είναι 360-35 = 325 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο άνω μέρος) - 200χ1,5 = 300 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο κάτω μέρος) - 200χ2 = 400 mm.
 • Επικάλυψη του διαχύτη στον σωλήνα - 200x0,15 = 30 mm.
 • ύψος του καλύμματος και του κώνου (ίσο μεταξύ τους) - 200x0,25 = 50 mm.
 • η απόσταση μεταξύ του καπακιού και του διαχύτη είναι 200x0,25 = 50 mm.

Με τέτοιες λεπτομερείς διαστάσεις είναι εύκολο να κάνετε τα σχέδια πρώτα σε χαρτί και, στη συνέχεια, να τα μεταφέρετε σε μέταλλο. Ένα σχέδιο σε χαρτί δεν είναι απαραίτητο και γίνεται για να αποκλείσει λάθη ή ανακρίβειες.

Βήμα # 2 Σχέδια και κατασκευή του σώματος του εκτροπέα

Χρησιμοποιώντας τα υπολογισμένα δεδομένα, σε παχύ χαρτί, κάντε τα σχέδια των κύριων στοιχείων, δηλαδή του διαχυτήρα, της κουκούλας και του κώνου.

Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια μακέτα χαρτιού της μελλοντικής συσκευής. Δοκιμάστε τη θέση των συνδέσμων.

Για να φτιάξετε το σχέδιο που χρειάζεστε:

 • διάφορα εργαλεία σχεδίασης.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • αυτο-κοχλίες βίδες, πιέτες, καρφιά?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • γαλβανισμένο σίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα
 • μέταλλο για την κατασκευή συνδετικών στοιχείων.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα τμήματα χαρτιού της δομής στο μέταλλο. Ειδικό ψαλίδι για κοπή μετάλλου κόβονται από ένα πρότυπο με όλες τις λεπτομέρειες. Για μια ισχυρή σύνδεση, κάντε τα στηρίγματα σύνδεσης. Πριν από τη συναρμολόγηση ολόκληρης της δομής στον σωλήνα, συναρμολογείται.

Για να προσαρμόσετε τον οπίσθιο κώνο στο προστατευτικό κάλυμμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βιδωτές ή άλλες συνδέσεις. Προσφέρουμε έναν ευκολότερο τρόπο:

 • Συνδέστε την ομπρέλα και τον κώνο πίσω το ένα προς το άλλο καθώς θα βρίσκονται στη δομή.
 • περιστρέψτε το περίγραμμα του κώνου στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος.
 • με τη βοήθεια του μεταλλικού ψαλιδιού κάνουν δύο εγκοπές στη γραμμή, σαν να δημιουργούν μελλοντικές προσκολλήσεις (μέχρι 8 κομμάτια)?
 • Συνδέστε τον κώνο, διπλώστε τον μέσα στην ταινία έτσι ώστε να κρατηθεί σταθερά.

Ο προκύπτων "ιπτάμενος δίσκος" είναι προσαρτημένος στο διαχύτη με τη βοήθεια των καρφιών κατασκευής. Αυτό θεωρείται μια αξιόπιστη σύνδεση, αν και είναι δυνατοί και άλλοι συνδετήρες.

Οι βραχίονες συνδέονται από το εσωτερικό του διαχύτη (στο κάτω ευρύ τμήμα). Πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 τεμάχια. Με τη βοήθειά τους, όλη η κατασκευή θα κρατηθεί στην κουκούλα.

Βήμα # 3 Εγκατάσταση του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich στον αμίαντο

Η εγκατάσταση είναι μια διαδικασία έντονης εργασίας, δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε υψόμετρο. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συμμορφώνεστε με τα μέτρα ασφαλείας. Τα ίδια τα έργα εγκατάστασης προϋποθέτουν τα ακόλουθα στάδια:

 • Πρώτον, από την άκρη των σωλήνων καπνοδόχου (αμίαντου) υποχωρούν τουλάχιστον 150 mm και κάνουν σημάδια σε έναν κύκλο.
 • Δεύτερον, δοκιμάστε στον εκτροπέα, στον διαχύτη, στον οποίο έχουν ήδη συνδεθεί οι βραχίονες στήριξης.
 • Τρίτον, τρύπες στο σωλήνα και συνδετήρες είναι τρυπημένα.
 • Τέταρτον, περάστε τους κοχλίες κατασκευής και στερεώστε τη δομή στο σωλήνα χρησιμοποιώντας παξιμάδια και μπουλόνια.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι το σώμα εκτροπέας κατασκευάζεται από στερεά φύλλα χάλυβα, ασφαλίζοντάς το, όλες οι εργασίες πρέπει να διεξάγονται έτσι ώστε να μην παραμορφωθεί το διαχύτη. Η σωστή λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση.

Εκτροπέας στην καπνοδόχο

Το καλό ρεύμα είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία κάθε φούρνου. Τα πιο συχνά προβλήματα με την έλξη προκαλούνται από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις και τα συντρίμμια που φράζουν την καμινάδα. Η πιο βολική και απλή λύση σε τέτοιες καταστάσεις είναι η εγκατάσταση του εκτροπέα. Αυτή η συσκευή δεν επιτρέπει στον αέρα να εκραγεί το σωλήνα, προστατεύει την καπνοδόχο από τις βροχοπτώσεις και τα φύλλα, προωθεί την ελεύθερη απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση του εκτροπέα, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του.

Εκτροπέας στην καπνοδόχο

Η αρχή των εκτροπέων

Η αρχή των εκτροπέων

Η στάνταρ συσκευή περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία - έναν κύλινδρο, έναν διαχύτη, ένα προστατευτικό καπάκι (ομπρέλα). Επιπλέον, ο σχεδιασμός είναι εφοδιασμένος με φώτα δακτύλου, τα οποία βρίσκονται στο κάτω μέρος και γύρω από το διαχύτη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εκτροπέων, οι οποίοι διαφέρουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος και τον αριθμό των στοιχείων, αλλά όλα αυτά, ανεξάρτητα από τον τύπο, ασκούν την ίδια αρχή.

Ο σχεδιασμός εγκαθίσταται στην κορυφή της καπνοδόχου και δημιουργεί εμπόδιο στις ροές του αέρα. Όταν ο άνεμος πλήξει τον τοίχο του κυλίνδρου, χάνει τη δύναμή του και διασπάται σε πολλές μικρές ροές αέρα χαμηλής έντασης. Μέρος αυτών ανεβαίνει στο σώμα και καταγράφει τον καπνό που αναδύεται από το σωλήνα. Αυτό αυξάνει την πρόσφυση στο κανάλι καπνοδόχου.

Λόγω της απουσίας αναταράξεων, ο καπνός και το μονοξείδιο του άνθρακα δεν πέφτουν πίσω στο σωλήνα, αλλά εκκενώνονται εντελώς προς τα έξω. Επιπλέον, ο εκτροπέας εμποδίζει την απόφραξη του σωλήνα από την κορυφή και εκτελεί διακοσμητικές λειτουργίες.

Αποδεικνύεται ότι μετά την εγκατάσταση του εκτροπέα η απόδοση της συσκευής θέρμανσης αυξάνεται κατά 15-20%. Φυσικά, ο ίδιος ο εκτροπέας δεν θα κάνει τίποτα αν η καμινάδα δεν είναι αρκετά υψηλή ή η διατομή του σωλήνα σύνδεσης είναι εσφαλμένη. Σημαίνει επίσης τη θέση του σωλήνα στην οροφή.

Τύποι εκτροπέων

Οι κύριες διαφορές είναι υπό τη μορφή του σχεδιασμού και του αριθμού των εξαρτημάτων. Το υλικό για την κατασκευή τέτοιων συσκευών είναι ανοξείδωτος και γαλβανισμένος χάλυβας, λιγότερο συχνά χαλκός. Με μορφή έχουν κυλινδρικό, τετράγωνο, στρογγυλό, ανοικτό και κλειστό τύπο. Συσκευές ενός τύπου μπορεί να διαφέρουν στο επάνω μέρος: ορισμένα προϊόντα κατασκευάζονται με κωνική ομπρέλα, άλλα έχουν ισχίο ή ισχίο οροφής, άλλα είναι επίπεδα ή με διακοσμητικά στοιχεία.

Η διάμετρος του εκτροπέα κυμαίνεται μεταξύ 100-500 mm, το πλάτος του διαχυτήρα είναι από 240 έως 1000 mm, το ύψος της κατασκευής είναι από 14 έως 60 cm.

Τοποθετήστε τη συσκευή στην καμινάδα χρησιμοποιώντας βραχίονες, σφιγκτήρες, βίδες, χρησιμοποιώντας μια ταινία στεγανοποίησης. Για την παραγωγή χάλυβα, χρησιμοποιείται πάχος 0,5 έως 1 mm, ανάλογα με τη διάμετρο του ίδιου του εκτροπέα. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα αποφρακτήρα σπινθήρων εάν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από την οροφή.

Εκτροπείς με απαγωγείς σπινθήρων

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η θέση του εκτροπέα επηρεάζει άμεσα την απόδοση της λειτουργίας του. Κατά την εγκατάσταση της δομής στην καμινάδα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • σε μια επίπεδη οροφή, το στόμιο της καπνοδόχου πρέπει να βρίσκεται πάνω από τα στοιχεία περιφράξεως.
 • σε κεκλιμένη οροφή, η κεφαλή του σωλήνα ανυψώνεται πάνω από την κορυφογραμμή, εάν η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη από 1,5 m και τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο εάν η απόσταση είναι από 1,5 έως 3 m.

Ανύψωση καμινάδων πάνω από τις δομές

Deflector με προσαρμογέα σωλήνα

Αυτο-κατασκευασμένη συσκευή

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • φύλλο γαλβανισμού ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5-1 mm.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • πριτσίνια.
 • τρυπάνι?
 • ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή χαρτόνι.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου. Για να γίνει αυτό, μετρήστε την εσωτερική διάμετρο της καπνοδόχου και υπολογίστε τις παραμέτρους του προϊόντος σύμφωνα με τον πίνακα.

Εάν η εσωτερική διάμετρος της καμινάδας σας διαφέρει από τις παραμέτρους του πίνακα, οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται ως εξής:

 • το πλάτος του διαχυτήρα είναι 1,2 d.
 • το πλάτος της προστατευτικής ομπρέλας είναι 1,7-1,9 d.
 • Συνολικό ύψος της δομής - 1,7 d.

Οι μετρήσεις και οι υπολογισμοί θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστεροι, ώστε να μην υπάρχει δυσκολία στην τοποθέτηση της δομής και στη μετέπειτα λειτουργία της. Εάν ο σωλήνας έχει μια τετραγωνική διατομή, τότε ο εκτροπέας πρέπει να είναι τετράγωνος, αν και η γωνιότητα του κελύφους μειώνει ελαφρώς την απόδοση της συσκευής.

Αποκοπή των λεπτομερειών του χαρτιού

Προετοιμασία κοπής

Εάν ο σχεδιασμός πρέπει να έχει έναν αντίστροφο κώνο (τον εκτροπέα Grigorovich), η διάμετρος της προστατευτικής ομπρέλας γίνεται 3-4 cm μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κώνου. Μετά τη συναρμολόγηση και των δύο στοιχείων, ο κώνος εφαρμόζεται από το εσωτερικό της ομπρέλας και περιβάλλεται γύρω από την περίμετρο με δείκτη. Στη συνέχεια, κάντε δύο εγκοπές στο προεξέχον τμήμα της ομπρέλας και διπλώστε τη σχηματισμένη ταινία προς τα μέσα. Κατά τον ίδιο τρόπο, κατασκευάζονται άλλες 6-8 λωρίδες σε ίση απόσταση η μία από την άλλη, διπλώστε τις προς τα μέσα και στερεώστε αξιόπιστα τον κώνο χωρίς πρόσθετους συνδετήρες και συγκόλληση.

Σχέδιο του εκτροπέα Grigorovich

Στο διαχύτη, το κουδούνι με τον κώνο κώνου είναι πιο βολικό να στερεωθεί με τις ακίδες του κτιρίου. Για να το κάνετε αυτό, προτού εγκαταστήσετε τον κώνο στην ομπρέλα, τρύπες τρυπήθηκαν σε αυτό κατά μήκος της περιφέρειας, εισάγετε τα άκρα των καρφιών και σφίξτε τα παξιμάδια. Στη συνέχεια, βάλτε την ομπρέλα, στερεώστε τον κώνο με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Στο πάνω μέρος του διαχύτη, από έξω, τα πριτσίνια είναι κατασκευασμένα από κασσίτερο ή αλουμίνιο και εισάγετε τα κάτω άκρα των καρφιών σε αυτά. Ένα τέτοιο σχέδιο αντιστέκεται σε ισχυρές ριπές ανέμου, εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αξιόπιστα.

Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να συναρμολογήσετε έναν εκτροπέα οποιουδήποτε τύπου, το κύριο πράγμα είναι να κάνετε το σωστό σχέδιο. Η μόνη διαφορά θα είναι στον αριθμό και το σχήμα των λεπτομερειών. Η τελική συσκευή παραμένει μόνο τοποθετημένη στην καπνοδόχο.

Τοποθέτηση του εκτροπέα

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την κατασκευή με δύο τρόπους - απευθείας στην καμινάδα και σε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στο κανάλι καπνού. Η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο βολική και ασφαλέστερη, καθώς η πιο επίπονη διαδικασία εκτελείται παρακάτω, και όχι στην οροφή. Τα περισσότερα εργοστασιακά μοντέλα διαθέτουν χαμηλότερο σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος απλώς τοποθετείται στον σωλήνα και στερεώνεται με μεταλλικό κλιπ.

Σταθερός εκτροπέας - φωτογραφία

Για να εγκαταστήσετε έναν αυτοδιαμορφωμένο εκτροπέα, χρειάζεστε ένα κομμάτι σωλήνα, μια διάμετρο ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο της καπνοδόχου και τις βίδες με σπείρωμα.

Βήμα 1. Στο ένα άκρο του σωλήνα, μετά την απομάκρυνση από την απόσταση 10-15 cm, σημειώστε την περιφέρεια του χώρου γεώτρησης κάτω από τους συνδετήρες. Τα ίδια σήματα τοποθετούνται στο ευρύ τμήμα του διαχύτη.

Βήμα 2. Τρυπήστε τρύπες στο διαχύτη και στον σωλήνα, δοκιμάστε τα στοιχεία μεταξύ τους. Οι οπές επάνω και κάτω πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς, διαφορετικά δεν μπορούν να εγκατασταθούν ακριβώς οι συνδετήρες.

Βήμα 3. Περάστε μέσα από τις οπές των καρφιών και στερεώστε τα με παξιμάδια και από τις δύο πλευρές στο διαχύτη και στο σωλήνα. Τα περικόχλια πρέπει να σφίγγονται ομοιόμορφα, έτσι ώστε το σώμα του εκτροπέα να μην παραμορφώνεται.

Βήμα 4. Σηκώστε τη δομή στην οροφή, βάλτε το σωλήνα στην καπνοδόχο και στερεώστε τους σφιγκτήρες.

Εγκατάσταση και στερέωση του εκτροπέα

Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των στοιχείων σε αυτόν τον ιστότοπο και επομένως η σύσφιξη του ζυγού είναι πολύ σφιχτή. Επιπλέον, είναι δυνατή η επεξεργασία της άρθρωσης γύρω από την περίμετρο με θερμομονωτικό στεγανωτικό.

Εγκατάσταση του ανεμοδείκτη

Η εγκατάσταση ενός τέτοιου εκτροπέα γίνεται λίγο διαφορετικά, αφού ο σχεδιασμός του έχει ορισμένες διαφορές. Πρώτον, στην καπνοδόχο, τρεις οπές τρυπιούνται σε ένα επίπεδο κάτω από τους κοχλίες στερέωσης. Στο τμήμα της καπνοδόχου εισάγετε το δακτυλιοειδές τμήμα της συσκευής και στερεώστε το με βίδες. Στη συνέχεια, ένας άξονας εισάγεται στο ρουλεμάν του δακτυλίου, τοποθετείται ένας κύλινδρος πάνω του, έπειτα ένα πανί αλεξίπτωτου, ένα προστατευτικό πώμα. Όλα τα στοιχεία συνδέονται με αγκύλες ή πριτσίνια.

Κατά την επιλογή ενός εκτροπέα με πτερύγιο καιρού, θυμηθείτε ότι τα ρουλεμάν απαιτούν τακτική λίπανση, διαφορετικά η συσκευή δεν θα περιστραφεί. Επίσης, μην αφήνετε τη γάστρα σε πάγο και χτυπήστε τον πάγο μόλις εμφανιστεί.

Deflector στην καμινάδα: γιατί και πότε χρειάζεστε, είδη, επιλογές, σπιτικές επιλογές

Αν κοιτάξετε τους σωλήνες καπνού και εξαερισμού των διαμερισμάτων, τότε η ποικιλία των καπνιστών σε αυτά (εκτροπείς, flyvaroks) είναι καταπληκτική. Αλλά το κύριο καθήκον του εκτροπέα δεν είναι να διακοσμήσει την καμινάδα, αλλά να αυξήσει και να σταθεροποιήσει την πρόσφυση ανάλογα με τον καιρό και έτσι να βελτιώσει την απόδοση της συσκευής θέρμανσης και να μειώσει το κόστος θέρμανσης. Ο εκτροπέας του σωλήνα εξαερισμού μπορεί να παρέχει μη πτητικό (και ελεύθερο) εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής, βλ. Παρακάτω. Αλλά ταυτόχρονα, οι αντίπαλοι της τοποθέτησης των εκτροπέων στους σωλήνες των διαμερισμάτων στερούνται επίσης, και τα επιχειρήματα προς όφελός τους οδηγούν σε βαρύ. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να καταλάβει σε ποιες περιπτώσεις έχει νόημα να βάλει τον εκτροπέα στην καπνοδόχο ή στον εξαερισμό, τότε πώς να επιλέξετε το σωστό ή να το κάνετε μόνοι σας.

Εκτροπείς σε καμινάδες κατοικιών διαμερισμάτων

Το πιο σημαντικό ερώτημα

Πριν να επιλέξετε ή να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα, πρέπει να αποφασίσετε - χρειάζεστε καθόλου; Ο εκτροπέας μπορεί να καταψύχεται, να εμποτίζεται με αιθάλη ή άνθρακα (εμπλουτισμένο με άνθρακα), να φράζει τα φύλλα με φύλλα, ανεμόμυλα ή σκόνη. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, εάν ο εκτροπέας βρίσκεται σε μια καμινάδα, οι κάτοικοι του σπιτιού κινδυνεύουν να αρρωστήσουν. Η απόδοση του καπναγωγού ή του εκτροπέα λέβητα αυξάνεται όχι πολύ, αλλά απαιτεί τακτική επιθεώρηση και καθαρισμό. Τουλάχιστον κάθε 3 μήνες για σόμπες στερεών καυσίμων και τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για φούρνους και λέβητες αερίου, υγρού καυσίμου ή πυρόλυσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να τοποθετήσει ένας ακατάλληλος εκτροπέας στον σωλήνα, δείτε το βίντεο:

Βίντεο: πόσο επικίνδυνες είναι οι εκτροπείς, οι ομπρέλες και οι καιρικές κολώνες στην καμινάδα;

Ως εκ τούτου, αν έχετε μια παλιά ξύλα ή σόμπα άνθρακα, αλλά δεν είναι πολύ καλή πρόσφυση και ο άνεμος φυσά μέσα στο σωλήνα, στη θέση της εκτροπής είναι καλύτερα να βάλετε μια απλή τρύπα καπνού, για παράδειγμα. μια ομπρέλα ή μια σκηνή. Και σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να κατανοήσετε σωστά ποιος εκτροπέας χρειάζεται για αυτόν τον συγκεκριμένο φούρνο / λέβητα με τη συγκεκριμένη καμινάδα. Είναι επίσης σημαντικό να μην συγχέεται ο εκτροπέας καπνού με εξαερισμό - οι μικροί έμποροι και οι συγγραφείς ορισμένων λαϊκών δημοσιεύσεων δεν βλέπουν τη διαφορά ή δεν το κάνουν.

Εξέλιξη του εκτροπέα

Η εκτροπή στα λατινικά σημαίνει "αντανακλάται" με την έννοια της "απόρριψης". Δεν κατευθύνεται με κάποιο τρόπο, όπως ένας ανακλαστήρας, αλλά μόνο στην άκρη. Μια κουκούλα στο σωλήνα καμινάδας από δέρματα, μεγάλα κοχύλια κλπ. ήδη πρωτόγονους ανθρώπους να θέσει για να αποφευχθεί η εμφύσηση ανέμου στον σωλήνα.

Στο ρόλο του εκτροπέα στη δημιουργία της έλξης, σταθεροποίηση παρά τις ιδιοτροπίες του καιρού και την ικανότητα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκτροπής των συσκευών παραγωγής θερμότητας για πρώτη φορά εξεταστεί σοβαρά το TsAGI σχεδόν πριν από 100 χρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πρόσφατα εκκολαφθεί σοβιετική κυβέρνηση. Πριν από αυτό, οι μηχανικοί θερμότητας προσπάθησαν να βελτιώσουν τις καμινάδες για το σκοπό αυτό. Επίσκεψη σε παλιές φωτογραφίες τεράστιο pot-κοιλιά, όπως ένα ανεστραμμένο αχλάδι, τρομπέτα αμερικανική μηχανές ή μακρύ, λεπτό, με ροζέτα στο επάνω μέρος της αγγλικής;

Στην εκτροπή του TsAGI, ο ανάδοχος σχεδιαστής αεροσκαφών DP Grigorovich ανέλαβε μια δημιουργική συνεργασία με μια τέλεια καταρτισμένη μαθηματική συσκευή AF Vol'pert. Ο τελευταίος, επίσης, και ακόμη περισσότερο, είναι γνωστός για έργα στον τομέα της ραδιοεξοπλισμού (διάγραμμα Volpert-Smith κ.λπ.). Μαζί με ξεχωριστά Grygorovych Vol'pert αναπτύξει διάφορους τύπους διαφράγματα για διάφορους λόγους, όμως στην ειδική βιβλιογραφία περιγράφει διάφορες εκτροπείς Grigorovitch, Wolpert και Wolpert-Grigorovitch.

Στάδια εξέλιξης ενός εκτροπέα καπνού από μια απλή ομπρέλα σε έναν εκτροπέα TsAGI

Ο Γκιγκόροβιτς ξεκίνησε με το γεγονός ότι ο αεροδυναμικά υπολογισμένος σωστά το συνήθη καπνό ομπρέλας, pos. 1 στο Σχ. Αυτό έχει ήδη βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της συσκευής. Cone Grigorovich - θυμηθείτε, είναι πολύ χρήσιμο. Wolpert προταθεί η παροχή ανέμου εκτροπέα ομπρέλα φούστα διαχύτη (θέση. 2), αλλά παρέμεινε εκτροπέα αεροδυναμικά ατελή cm. Κάτω. Συμπληρώθηκε από ένα βελτιωμένο σώμα περιστροφής αντί κουκούλας και κυλινδρικού κελύφους. Στο τέλος, η TsAGI εκτροπέα (Θεσ. 3) ασκήθηκε μετά από πολλές αεροδυναμική σήραγγα, μια κυβερνητική επιτροπή που εκδόθηκε ανταποκρίνεται πλήρως ΤΚ και πολλά επικάλυψη του.

Ο εκτροπέας TsAGI εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος στον κόσμο λόγω της τεχνικής του τελειότητας. Υπάρχουν τροποποιήσεις για διαφορετικούς σκοπούς, βλ. Παρακάτω. Αλλά άλλες εξελίξεις του Grigorovich και του Volpert δεν ήταν μάταιες - στη βάση τους αναπτύσσονται περισσότερα μοντέλα σύγχρονων εκτροπέων καπνού. Ποιο από αυτά είναι πιο κατάλληλο, θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα.

Τύποι και σχέδια

Όλες οι ποικιλίες των εμπορικών ονομασιών των εκτροπέων καπνού ταιριάζουν σε έναν περιορισμένο αριθμό τύπων σχεδιασμού και αεροδυναμικών σχημάτων. Πρώτα απ 'όλα, η αλληλεπίδραση με το φυσικό βύθισμα των εκτροπέων καπνοδόχου χωρίζεται σε:

 • Ενεργός - με ενσωματωμένο εξαντλητικό καπνό εργασίας. Για να εξασφαλιστούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του εκτροπέα, ο αναρροφητήρας καπνού πρέπει να λειτουργεί συνεχώς ενώ καίγεται στον κλίβανο.
 • Ενεργός-παθητικός - ένας εξαντλητής καπνού είναι χαμηλής ισχύος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: πλήρης ηρεμία, καταιγίδα, υπερβολικά έντονη φωτιά κ.λπ. Τα ελάχιστα επιτρεπόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά της καμινάδας εξασφαλίζονται επίσης όταν ο εξάτμισης καπνού είναι απενεργοποιημένος.
 • Παθητικός-ενεργός - ο εκτροπέας δημιουργεί μια μικρή δική του πρόσφυση με έναν μη πτητικό τρόπο.
 • Παθητική - δεν υπάρχει σχέδιο του εκτροπέα.

Οι ενεργές εκτροπείς, τόσο πτητικές όσο και μη βέλτιστες για θερμοσίφωνες χαμηλής ισχύος, δεν εξετάζονται περαιτέρω. Από ενεργητική-παθητική θα ληφθεί υπόψη, σχεδιασμένο για ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος 12V και κατάλληλο για παραγωγή από τα χέρια του.

Αεροδυναμικά σχήματα των εκτροπέων καπνοδόχου

Σύμφωνα με το αεροδυναμικό σχήμα, μπορεί να εντοπιστεί ο εκτροπέας της καπνοδόχου. (στην κορυφή του σχήματος):

 1. Αεροδυναμικά ατελής (ατελής) - στον χώρο που καταλαμβάνει ο εκτροπέας υπάρχει ένας "τσέπης" - μια περιοχή περιέλιξης στην οποία μπορεί να συσσωρευτεί αέρας, καπναέρια ή μίγματα αυτών.
 2. Αεροδυναμικά πλήρως ανοιχτό - δεν υπάρχει θήκη για άνεμο, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας του εκτροπέα είναι ανοικτή στον άνεμο.
 3. Αεροδυναμικώς τέλεια κλειστή - δεν υπάρχει θύλακα αιολικής ενέργειας, ο άνεμος δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας.
 4. Deflector-weathervane (βλ. Παρακάτω).
 5. Ο εκτροπέας των δονήσεων.

Αεροδυναμικά τέλεια εσωτερική εκτροπής πιο πολύπλοκη δομή και τεχνολογικά, αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: λόγω της θέρμανσης του κελύφους είναι αεροδυναμικά τέλειο κλειστό διαφράγματα σχεδόν ο καθένας δίνει τη δική τους μη-πτητικών πόθους. Αυτός είναι ο μόνος παθητικός τύπος εκτροπέα, ικανός να αυξήσει το φυσικό ρεύμα της καμινάδας σε απόλυτη ηρεμία.

Σημείωση: αεροδυναμικά τέλεια κλειστού εκτροπέα και υπάρχει ο προαναφερθένς εκτροπέας TsAGI. Αυτό το αεροδυναμικό σχέδιο επινοήθηκε στο TsAGI.

Οι εκτροπείς των στροβίλων είναι εύκολο να αναγνωριστούν από ένα "σχισμένο" σχέδιο με αιχμηρές προεξοχές. Στην αεροδυναμική τους, όπως και στην αεροδυναμική στροβιλισμού γενικά, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα (η εξίσωση Navier-Stokes επιλύθηκε σε γενική μορφή μόνο πριν από 2 χρόνια). Είναι αδύνατη η πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εκτροπέα στροβίλου υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες με οποιαδήποτε καμινάδα. Συνεπώς, περαιτέρω, οι εκτροπείς δίνης δεν εξετάζονται. Το να πιστεύεις ή όχι στους παραγωγούς τους είναι δική σου επιχείρηση.

Αεροδυναμική

Σχέδια ρεύματος καυσαερίων σε εκτροπείς σε δημόσιες πηγές είναι επαρκείς. Αλλά από την άποψη του ιδιοκτήτη σπιτιού και του πλοιάρχου, η φύση της αλληλεπίδρασης του εκτροπέα με το φυσικό ρεύμα της καπνοδόχου και ο άνεμος στο επόμενο είναι πιο σημαντική. πτυχές:

 • Ο εκτροπέας θα επιδεινώσει την αρχική πρόσφυση;
 • Μπορεί ο εκτροπέας να αυξήσει την αρχική ώθηση στον άνεμο;
 • Πώς και πώς ο εκτροπέας αυξάνει τα φορτία ανέμου στον σωλήνα;
 • Είναι ο εκτροπέας αυτού του κυκλώματος επιρρεπής σε παγοκαλάρισμα / φράξιμο και βολικό για καθαρισμό;

Ο άνεμος είναι επομένως καλύτερο να μην θεωρείται από τη μετεωρολογική κλίμακα, αλλά με μια τραχιά διαβάθμιση της δύναμης και της δυναμικής του πεδίου ταχύτητας:

 1. ηρεμία.
 2. αδύναμη / μέτρια (μέτρια) - έως 6 σημεία στον μετεωρολογικό χάρτη καιρού.
 3. ισχυρή - 6-8 βαθμοί?
 4. πολύ ισχυρή - πάνω από 8 βαθμούς?
 5. έντονη - ο άνεμος οποιασδήποτε δύναμης είναι πραγματικά πεντανόστιμος ή αιχμηρός (έντονα κεκλιμένος προς τα επάνω ή προς τα κάτω), ή vzvirrenny.

Η ιδέα των αεροδυναμικών ιδιοτήτων των παθητικών εκτροπέων καπνού δίνεται στο Σχ. υψηλότερη.

Απλή κουκούλα

Ο συνηθισμένος καπνιστής στην καπνοδόχο ως ομπρέλα, αν είναι κατασκευασμένος με τη μορφή του κώνου του Γκιγκόροβιτς, δεν είναι τόσο άσχημα:

Καμινάδα με ομπρέλα σε σχήμα σκηνής.

 • Με μια μαζική καμινάδα που καταναλώνει θερμότητα, διατηρεί την πρόσφυση σε επιτρεπτά όρια για έναν κλίβανο ξύλου / άνθρακα σε έναν άνετο αέρα με δύναμη μέχρι μια σοβαρή καταιγίδα (10 βαθμοί).
 • Οποιοσδήποτε άνεμος μέχρι τον τυφώνα δεν δημιουργεί καταστροφικά φορτία στον αγωγό. μάλλον θα πέσει και θα πετάξει μακριά.
 • Δομικά απλό.
 • Ελαφρώς παγιδευμένο και φραγμένο, εύκολο να καθαριστεί ως ετήσιος έλεγχος και συντήρηση της καμινάδας.
 • Λόγω της ατελούς αεροδυναμικής, δεν είναι πολύ ευαίσθητη στη διαμόρφωση της ομπρέλας. Αν το σπίτι είναι σε ξηρασία, η ομπρέλα μπορεί να γίνει καπελάκι (δείτε την εικόνα στα δεξιά), η οποία απλοποιεί τη δουλειά και δίνει μεγάλες ευκαιρίες για το σχεδιασμό της.
 • Με μια καμινάδα 2-3 καναλιών (βλ. Παρακάτω) παρέχει τεχνικές παραμέτρους (εκτός από την αύξηση της ώσης στον άνεμο) όχι χειρότερη από τον αεροδυναμικά τέλειο κλειστό εκτροπέα.

Τα μειονεκτήματα ενός ατελούς εκτροπέα-καπνιστή είναι επίσης αρκετά σοβαρά:

 1. Σε περίπτωση ανεμοδαρμού μειώνεται το αρχικό βύθισμα τόσο ισχυρότερο όσο πιο έντονη θερμαίνεται ο κλίβανος. Αυτό που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ο σκληρός ήσυχος χειμώνας: η σόμπα μπορεί να πνίξει και να φουσκώσει με καπνό.
 2. Σε έναν ισχυρό αέρα, είναι σε θέση να δημιουργήσει υπερβολική ώθηση, η οποία μειώνει δραστικά την αποτελεσματικότητα των συμπαγών κλιβάνων καύσης (π.χ. ολλανδικές από 2,5-3,5 τούβλα) και τζάκια.
 3. Σε έναν πολύ ισχυρό / έντονο άνεμο, δεν φυσούν το σωλήνα και η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης δεν αποκλείονται.

Σε γενικές γραμμές, η ατελής ομπρέλα deflector είναι ο βέλτιστος καπνός για τον σωλήνα από τούβλα ενός κατάλληλα κατασκευασμένου και καλά περιποιημένου φούρνου στερεών καυσίμων, Λειτουργεί σε χώρους όπου οι τυφώνες και οι καταιγίδες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι τρόποι να γίνουν ομπρέλες ομπρέλας είναι μη φουσκωμένοι (βλ. Παρακάτω), αλλά το περιπλέκουν σε σημείο που είναι συχνά απαραίτητο να επιλέξετε έναν αεροδυναμικά πλήρη ή τέλειο εκτροπέα.

Εξωτερική

Ο αεροδυναμικά ανοιχτός εκτροπέας δεν μειώνει την αρχική έλξη και το συγκρατεί σε οποιονδήποτε άνεμο μέσα στα όρια που επιτρέπονται για φούρνους και λέβητες σε στερεά, υγρά καύσιμα και αέριο. Είναι πολύ δύσκολο να καταψυχθεί, κοκκινισμένο και γεμάτο, αλλά εύκολα προσβάσιμο για καθαρισμό. Τα μειονεκτήματά του είναι τα εξής:

 • Ένα βελτιωμένο σώμα περιστροφής αντί κουκούλας είναι ένας πολύπλοκος τεχνολογικά κόμπος.
 • Ο προκύπτων φορέας των φορτίων ανέμου είναι τέτοιος ώστε ο αεροδυναμικά ανοικτός εκτροπέας τείνει να καταρρεύσει τον σωλήνα, ενώ η ίδια η ομπρέλα πετάει.
 • Στον άνεμο ισχυρότερο από 8 σημεία, το πλευρικό φορτίο στον σωλήνα αυξάνεται απότομα και στη συνέχεια αυξάνεται σύμφωνα με τον νόμο εξουσίας.
 • Κακή σβήνει το δυναμικό φορτίο από τις ριπές του ανέμου, έτσι ώστε ο αγωγός τούβλου που ανοίγει ο εκτροπέας δεν μπορεί να ρυθμιστεί.
 • Δεν είναι κατάλληλο για συσκευές πυρόλυσης που παράγουν θερμότητα: σε ισχυρό αέρα, τα αέρια πυρόλυσης απορροφούνται αμέσως και ο κλίβανος / λέβητας σβήνει.
 • Λίγοι είναι κατάλληλοι για το σχεδιασμό: οι κηλίδες και τα σχήματα καταστρέφουν τη συνολική αεροδυναμική. Το μόνο μέρος όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διακοσμητικά αντικείμενα είναι ο άνω πόλος του σώματος περιστροφής και το κάτω άκρο του διαχύτη (βλ. Παρακάτω).

Σημείωση: σε μια εποχή που εμείς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαμε πειράματα σχετικά με τη χρήση ανοικτών εκτροπέων στις μηχανές, για να αυξήσουμε την απόδοση σε χαμηλή ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι θλιβερό - στη μεσαία γραμμή μια γλώσσα φλόγας έδειξε από το σωλήνα, και κανένας δεν θα μπορούσε να επιταχύνει στην ταχύτητα σχεδιασμού.

Γενικά, ο αεροδυναμικώς ανοιχτός εκτροπέας είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους συσκευών θέρμανσης, εκτός από την πυρόλυση. Υπό την προϋπόθεση ότι ο εκτροπέας ελέγχεται και καθαρίζεται τουλάχιστον κάθε 2 μήνες και πριν από κάθε φούρνο, ελέγχεται η ώθηση. Είναι πολύ κατάλληλο για καπνοδόχους με ανεπαρκή πρόσφυση και ιδιαίτερα για φούρνους λουτρών: δεν υπάρχουν περιπτώσεις τριβής στα λουτρά λόγω του ανοικτού εκτροπέα. Δεν είναι εύκολο να πνιγεί σωστά το λουτρό και ο έλεγχος του εκτροπέα δεν θα τον περιπλέξει.

Σημείωση: υπάρχουν τύποι ανοικτών εκτροπέων, οι οποίοι πρακτικά δεν δημιουργούν πλευρικά φορτία στον σωλήνα και είναι κατάλληλοι για εύθραπτες κεραμικές και γυάλινες καμινάδες, βλέπε Εικ. στα δεξιά. Ωστόσο, η σκόνη, τα συντρίμμια και η αιθάλη συσσωρεύονται στο ανοικτό σώμα περιστροφής, που καταστρέφει την αεροδυναμική της συσκευής και είναι δύσκολο να καθαριστεί. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συστήνουν τέτοια προϊόντα μόνο για λέβητες αερίου σε χώρους με πολύ σκονισμένο αέρα.

Τέλεια

Τα πλεονεκτήματα του αεροδυναμικά τέλειου κλειστού εκτροπέα καθορίζονται παραπάνω. Επιπλέον:

 • Αεροδυναμικώς τέλειος κλειστός εκτροπέας παρέχει σταθερότητα έλξης σε οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες, επαρκή για κάθε οικιακούς φούρνους και λέβητες.
 • Δεν φράζει και δεν παγώνει στο εσωτερικό, και ο παγετός και η σκόνη στο εξωτερικό έχουν ελάχιστη επίδραση στη λειτουργία του.
 • Με μικρές τροποποιήσεις είναι κατάλληλο για χρήση τόσο ως καπνός όσο και ως εξαερισμός μη πτητικές, βλέπε παρακάτω.
 • Εξαιρετικό δυναμικό φορτίο απόσβεσης από τις ριπές και επομένως κατάλληλο για εγκατάσταση σε σωλήνες οποιουδήποτε υλικού.
 • Σε ένα οβάλ, τριγωνικό ή τετράγωνο κέλυφος μπορεί να συγκλίνει καμινάδα δοκού 2-3-4.

Τα μειονεκτήματα ενός κλειστού εκτροπέα δεν είναι τόσο σημαντικά:

 1. Η πλευρική δύναμη στον αγωγό στον άνεμο μέχρι την ισχυρή δίνει περισσότερο από την ανοικτή, αλλά στη συνέχεια αυξάνει γραμμικά με την αύξηση του ανέμου, δηλ. Ο σωλήνας κάτω από τον ανοιχτό εκτροπέα μπορεί πάντοτε να ενισχυθεί ή να ενισχυθεί με τοποθέτηση.
 2. Είναι πολύ σύνθετη στη δομή και την τεχνολογία.
 3. Δεν είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό: οποιεσδήποτε κηλίδες και εικόνες υποβαθμίζουν τη συνολική αεροδυναμική και ο χρωματισμός ενισχύει μόνο την ωφελιμιστική εμφάνιση του εκτροπέα.

Τεχνολογικά κόλπα

Λανθασμένη σχεδίαση ομπρέλας για την καμινάδα

Ο πρώτος κανόνας είναι - μην κάνετε μια ομίχλη όπως μια κεκλιμένη στέγη ή μια καμάρα κυλίνδρων (δείτε την εικόνα στα δεξιά). Αυτά είναι κατάλληλα μόνο για κινητές συσκευές, όταν ο άξονας της ομπρέλας μπορεί να στραφεί αυθαίρετα στον άνεμο. Ή ως διακοσμητικό για το falshdyhod. Υπάρχει μια τέτοια μόδα σε σπίτια με biofireplaces. Και σε άλλες περιπτώσεις, η ώθηση θα περπατήσει από τη βούληση των στοιχείων μέχρι το αντίθετο.

Επιπλέον, για να κάνετε τον εκτροπέα στην καμινάδα με τα δικά σας χέρια, θα πρέπει να μάθετε μερικά κόλπα των εργασιών κονσερβοποίησης. Πρώτα απ 'όλα - η ένωση των φύλλων στην πτυχή (πτυσσόμενη) ή η αναδίπλωση βλέπε εικ. παρακάτω. Τις περισσότερες φορές οι λεπτομέρειες των εκτροπέων συνδέονται με μία μόνο αναποδογυρισμένη πτυχή, αλλά για ομπρέλες ατελών εκτροπέων για διακοσμητικούς σκοπούς χρησιμοποιείται μερικές φορές μια διπλή μόνιμη ραφή.

Σύνδεση λεπτών μεταλλικών φύλλων σε διπλώματα (πτυσσόμενα)

Στη συνέχεια, πρέπει να μάθετε από τις εξωτερικές διαστάσεις για να επισημάνετε τα σχέδια των τμημάτων του εκτροπέα. Για όσους προτιμούν να μελετήσουν με σαφήνεια, δίνουμε μια σειρά από μαθήματα βίντεο σχετικά με την κατασκευή των στοιχείων των εκτροπέων καπνού: