Turbo-deflector για τον αυτοεξοπλισμό

Η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο παρέχεται από το σύστημα εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την εσωτερική έλξη. Όταν η σκόνη και τα υπολείμματα μπαίνουν σε αγωγούς, διακόπτεται η κανονική λειτουργία των συσκευών. Για να αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα στην έξοδο του σωλήνα, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας εξαερισμού - μια συσκευή που σχηματίζει ένα ρεύμα στα κανάλια εξαέρωσης. Γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σύνολο; - Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να προστατεύσει τους αγωγούς από την υγρασία, το χιόνι και τη βροχή.

Δώστε προσοχή! Η απουσία αυτής της λύσης οδηγεί σε σταδιακή μείωση της διαμέτρου του σωλήνα λόγω του γεγονότος ότι συσσωρεύονται μικρά σωματίδια θραυσμάτων, σκόνης και λίπους στα τοιχώματα των σωλήνων.

Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι προς πώληση. Η δομή και η αρχή λειτουργίας τους περιγράφονται παρακάτω. Τα πιο απλά μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι.

Μονάδα εκτροπής αερισμού

Κάθε στροβιλο-εκτροπέας για εξαερισμό αποτελείται από διάφορα λειτουργικά στοιχεία:

 • μεταλλικά κύπελλα (στην κανονική έκδοση υπάρχουν 2)?
 • Κλειδαριές για ασφαλή στερέωση.
 • τον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και εξόδου, ο οποίος τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρα.

Με τη μορφή, το εξωτερικό γυαλί διαφέρει σε σχήμα, που επεκτείνεται στο κάτω μέρος. Όσο για το κάτω μέρος, είναι απολύτως επίπεδη. Οι κύλινδροι τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και στο επάνω μέρος το καπάκι στα ράφια είναι σταθερό.

Προσοχή παρακαλώ! Η διάμετρος του καπακιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου για να αποφευχθεί η πτώση της καθίζησης στο εσωτερικό του συστήματος.

Το παρακάτω σχήμα δείχνει τα συστατικά των διαφόρων τύπων δομών.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση των φωτιστικών πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας του δρόμου να δημιουργεί πρόσθετη αναρρόφηση μέσω των εγκοπών μεταξύ παρακείμενων δακτυλίων. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνατό να επιταχυνθεί η απομάκρυνση του "βαρέως οξυγόνου" από το σύστημα εξαερισμού.

διατάξεις εκτροπής στο σύστημα οικιακού εξαερισμού πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν ο αέρας ρέει από τον πυθμένα προς την κορυφή, η συσκευή λειτουργεί κακό: αυτό συμβαίνει ανακλάται από την επιφάνεια της στέγης, οπότε το οξυγόνο τείνει να αερίων που εξέρχονται από την κορυφή της οπής. Αυτό το μειονέκτημα είναι τυπικό για όλες τις μονάδες. Για να το εξαλείψουμε, χρειάζονται δύο κωνικές λύσεις, συνδέσεις μεταξύ τους με «γέφυρα».

Αν ο άνεμος έχει πλάγια κατεύθυνση, τότε οι μάζες του αέρα απομακρύνονται από κάτω και από πάνω. Ο κάθετος προσανατολισμός του οξυγόνου προωθεί την εκροή από κάτω.

Συνιστούμε να προβάλετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη συσκευή

Η αρχή του εκτροπέα του αναπνευστήρα

Ο εκτροπέας αερισμού λειτουργεί με απλή αρχή, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και το μοντέλο της συσκευής:

 • οι κατευθυνόμενοι άνεμοι πλήττουν το μεταλλικό κέλυφος.
 • λόγω διαχυτών, διακλαδισμένων με αέρα, ως αποτέλεσμα των οποίων μειώνεται το επίπεδο πίεσης.
 • Στο σύστημα σωληνώσεων αυξάνεται η πρόσφυση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση που δημιουργεί η βάση του περιβλήματος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εκροή αέρα στα κανάλια των συστημάτων. Πιστεύεται γενικά ότι η συσκευή που είναι τοποθετημένη στην οροφή υπό ελαφρά κλίση προς το οριζόντιο επίπεδο λειτουργεί καλύτερα. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών καθορίζεται από 3 παράγοντες:

 • κατασκευή και σχήμα του κύτους ·
 • το μέγεθος της μονάδας.
 • ύψος εγκατάστασης.

Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστες και ποιοτικές είναι οι εκτροπείς αερισμού, έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα ήθελα να σταθώ λεπτομερέστερα.

Σχετικά με τα "πλεονεκτήματα" και τα μειονεκτήματα των εκτροπέων

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, τα διαλύματα ομπρέλας είναι σε θέση να αποτρέψουν αποτελεσματικά την είσοδο ακαθαρσιών και βροχοπτώσεων στους αγωγούς αέρα. Με την κατάλληλη επιλογή και την επαγγελματική εγκατάσταση του εκτροπέα βελτιώνεται ο εξαερισμός. Η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται κατά 20%.

Συμβουλή! Για περιοχές με αδύναμους ανέμους, συνιστάται να εξοπλιστεί το σύστημα με μια συσκευή για να αυξήσει την εισροή και την εκροή αέρα. Θα εξαλείψει την επίδραση της έλξης "ανατροπής".

Οι συσκευές δεν παρουσιάζουν ελλείψεις: με την κατακόρυφη διεύθυνση του ανέμου, η ροή έρχεται σε επαφή με το ανώτερο τμήμα της δομής, ενώ ο αέρας δεν μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως στο δρόμο. Για να αποκλειστεί αυτό το αποτέλεσμα, επινοήθηκαν δύο κώνοι. Το χειμώνα, με βάση τους σωλήνες υπάρχει παγετός, επομένως είναι απαραίτητο να διεξάγονται τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Τύποι εκτροπέων

Αφού αναλύσετε ή κοιτάξετε τα είδη των εκτροπέων στην αγορά, μπορείτε να φτάσετε σε μια κατάσταση μικρής σύγχυσης από τον αριθμό των διαθέσιμων λύσεων.

Από την άποψη του σχεδιασμού της διάταξης, είναι συνηθισμένο να διαιρείται σε διάφορους τύπους:

 • TsAGI - η ώθηση αυξάνεται λόγω του αέρα και της θερμότητας, της πτώσης πίεσης υψομέτρου. Τοποθετείται απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, γεγονός που δυσχεραίνει την εκτέλεση προληπτικών ελέγχων και καθαρισμού.
 • Μπάλες ή στρογγυλές (τύπου "Volper").
 • Η απόφαση του Khanzhenkov με τη μορφή ενός ανοιχτού τύπου πιάτου - η κύρια δομική διαφορά βρίσκεται στο πρόσθετο τοίχωμα που βρίσκεται γύρω από τον αγωγό αέρα. Ο απορροφητήρας είναι διαμορφωμένος σαν ένα πιάτο.
 • περιστροφικά προϊόντα (κουκούλα, καθαρό) - γούρνα για τον άνεμο, που περιστρέφεται σε μια ειδική ράβδο. Λόγω της αναταράξεως, η ώθηση στο δίαυλο αυξάνεται.
 • Τα σύνολα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται από τον Γκιργκόροβιτς.
 • με τη μορφή ενός αστέρα.

Από την άποψη της απλότητας του σχεδιασμού και της δυνατότητας πραγματοποίησης της άνευ όρων ηγεσίας, η συσκευή αερισμού του Grigorovich διατηρεί. Αντιπροσωπεύει αρκετά ζευγάρια ομπρέλες, τοποθετημένα σε ένα "πιάτο", το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από το τοίχωμα του καναλιού.

Κατά τα τελευταία 2-3 χρόνια στην πώληση διαφόρων προϊόντων συναντηθεί με καμία σαφή υπαγωγή σε κάθε είδους: περιστρεφόμενο διάφραγμα με λεπίδες σπιράλ, ομπρέλα, συνελεύσεις ρουλεμάν.

Συστάσεις για επιλογή

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, δίνεται προτεραιότητα στο σχεδιασμό του. Αυτή είναι μια από τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος. Καθορισμένο με τον τύπο σχεδίασης της συσκευής, επιλέγεται το βέλτιστο μέγεθος της μονάδας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η απαραίτητη συσκευή είναι ευκολότερο να επιλέξει αν θα απαντήσει στην απλή ερώτηση - γιατί ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος και για ποιο αντικείμενο.

Τα καλύτερα μοντέλα:

Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη τον παράγοντα απώλειας και απώλειας αέρα. Επομένως, αυτές οι τιμές εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν μιλάμε για λύσεις τύπου DS, ο αντίστοιχος συντελεστής θα είναι 1,4. Προφανώς, ο βαθμός αποπληθωρισμού του αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου cm, την καρτέλα. παρακάτω:

Εκτροπέας αερισμού με τα χέρια σας

Γνωρίζοντας τη συσκευή και την αρχή της συσκευής, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν για την κατασκευή του ίδιου του αναπνευστήρα. Από τη σκοπιά της χειροποίητης εφαρμογής, η έκδοση του προϊόντος του Grigorovich είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό, επομένως θα εξετάσουμε την εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης επιλογής. Το κύριο πλεονέκτημα - ένας τέτοιος αερισμός λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όλο το χρόνο.

Προετοιμασία για προετοιμασία:

 • φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να αντικατασταθεί με γαλβανισμένο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σφιγκτήρες στερέωσης, μπουλόνια, πριτσίνια και περικόχλια.
 • Εργαλεία έλξης για μεταλλικές επιφάνειες.
 • πυξίδες
 • χαρτόνι φύλλων?
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι για μέταλλο και χαρτί.

Υπολογισμός των παραμέτρων της συσκευής (Grigorovich)

Σας δίνουμε την απλούστερη εκδοχή του υπολογισμού, χωρίς τύπους:

 • Το ύψος του εκτροπέα είναι 1,6 της διαμέτρου της καμινάδας.
 • Το πλάτος του διαχύτη είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος του καλύμματος είναι ίσο με δύο διαμέτρους της καπνοδόχου.

Με βάση τα διαθέσιμα μεγέθη και τα σχέδια από χαρτόνι, κόβονται μεμονωμένα στοιχεία του εκτροπέα. Για να δημιουργήσετε μια περιστρεφόμενη συσκευή, απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες, οπότε είναι καλύτερο να εξασκηθείτε σε μακέτες και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στο μεταλλικό ανάλογο.

Κατασκευή κατασκευών

Τα μοτίβα πρέπει να εφαρμοστούν στα μεταλλικά φύλλα, και στη συνέχεια - σε κύκλο με ένα γραμματόσημο. Τότε ο αλγόριθμος είναι απλός - με το ψαλίδι για το μέταλλο κόβουμε τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδίου. Τα μεμονωμένα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με πριτσίνια και μπουλόνια. Αν ο μηχανισμός είναι ενεργός, είναι προτιμότερο να καθορίσετε τις λεπτομέρειες με συγκόλληση.

Για την ασφαλή στερέωση του περιστροφικού καλύμματος, θα πρέπει να προετοιμαστούν αρκετές κυρτές μεταλλικές λωρίδες, οι οποίες θα αναλάβουν το ρόλο των στηριγμάτων.

Όσο για τον κώνο, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στην ομπρέλα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε βίντεο κάνοντας τον εαυτό σας deflector TsAGI

Εργασίες εγκατάστασης

Το κατώτατο σημείο των 2 φλυτζανιών είναι εγκατεστημένο στην καπνοδόχο. Είναι τοποθετημένο στο πάνω γυαλί. Για ένα μεγαλύτερο σχέδιο ευστάθειας, τα 2 τμήματα συσφίγγονται με έναν σφιγκτήρα, όπως και με τις θυρίδες εξαγωγής. Η κουκούλα πιέζεται με προετοιμασμένες αγκύλες. Αν μιλάμε για μια περιοχή στην οποία αλλάζει συχνά η κατεύθυνση του ανέμου, είναι λογικό να εξοπλιστεί η εγκατάσταση με έναν κώνο ανάστροφο, ο οποίος θα επιτρέψει στη μονάδα να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις κατευθύνσεις του ανέμου.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξετάσαμε τι είναι ένας εκτροπέας στον εξαερισμό. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε - πρόκειται για μια απλή και αποτελεσματική συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό αντικειμένων οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, είτε πρόκειται για δημόσια κτίρια είτε για οικιστικά κτίρια. Ένα μικρό στοιχείο αυξάνει την παραγωγικότητα του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%, προστατεύοντας αξιόπιστα το εσωτερικό από τη βροχή, τα μικρά σωματίδια, τα συντρίμμια και τη σκόνη.

Τέλος, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που συγκρίνει δύο τύπους εκτροπέων

Πώς είναι τοποθετημένος ο εκτροπέας αερισμού, οι τύποι της συσκευής + οι κανόνες εγκατάστασης

Το σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού των χώρων είναι η εγγύηση ενός υγιούς μικροκλίματος. Μία από τις προϋποθέσεις προτεραιότητας για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα είναι η παρουσία έλξης. Για την ομαλοποίηση της πίεσης, συχνά χρησιμοποιείται εξαερισμός εξαερισμού - η συσκευή εντείνει την αναρρόφηση από τον σωλήνα εξαερισμού λόγω της πίεσης του ανέμου.

Η ιδέα της συσκευής, η αρχή λειτουργίας και η επισκόπηση των διαφόρων τροποποιήσεων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον βέλτιστο εκτροπέα.

Τα κύρια καθήκοντα του "καλύμματος εξαερισμού"

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού με φυσικό κίνητρο αέρα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Οι ροές αέρα κυκλοφορούν λόγω της δύναμης ανύψωσης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο.

Η εργασία του αερισμού διορθώνεται επίσης από τον άνεμο - μπορεί να επιταχύνει και να εμποδίσει την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Εν μέρει για να μειώσουν την επίδραση των καιρικών παραγόντων και να τους κατευθύνουν προς όφελος του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει την εγκατάσταση του εκτροπέα. Η μονάδα, με τη μορφή κουκούλας, είναι τοποθετημένη στην κορυφή του αγωγού εξαγωγής.

Ο εκτροπέας επιλύει δύο κύρια καθήκοντα:

 1. Προστατεύει το ορυχείο από το να φράξει τα συντρίμμια και να χτυπήσει τα πουλιά.
 2. Ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων στον εξοπλισμό εξαερισμού.
 3. Ενεργοποιεί και ενισχύει την πρόσφυση, την παραγωγή και την ανακατεύθυνση των ρευμάτων αιολικής ενέργειας - η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται κατά 15-20%.

Η δομή ομπρέλας χρησιμοποιείται για την αύξηση της ώσης και της καπνοδόχου. Ο εκτροπέας στην καπνοδόχο λειτουργεί επιπλέον ως απαγωγός σπινθήρων.

Η διάταξη της συσκευής και η αρχή λειτουργίας του εκτροπέα

Για να πάρετε μια ακριβή ιδέα για το τι είναι ένας εκτροπέας και πώς λειτουργεί, θα αναλύσουμε ένα τυπικό σχέδιο της συσκευής του. Τα κύρια μέρη του ακροφυσίου εξαερισμού:

 1. Διαχυτήρας - βάση με τη μορφή κόλουρου κώνου. Το κάτω μέρος του κυλινδρικού βολβού τοποθετείται στην κορυφή του σωλήνα εξαερισμού, ο οποίος τραβιέται έξω από την οροφή. Στον διαχύτη, η ροή αέρα επιβραδύνεται και η πίεση αυξάνεται.
 2. Ομπρέλα - το άνω προστατευτικό πώμα, το οποίο είναι προσαρτημένο στα στηρίγματα του διαχύτη. Το στοιχείο εμποδίζει τα σκουπίδια να εισέλθουν στον αγωγό αερισμού.
 3. Στέγαση - δακτύλιο ή κέλυφος. Η ορατή λεπτομέρεια του εκτροπέα, που συνδέεται με το διαχύτη από δύο ή τρεις βραχίονες. Το επίπεδο του σώματος διακρίνει τη ροή του αέρα και δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης μέσα στον κύλινδρο.

Σε μερικές τροποποιήσεις, εγκαθίσταται ένα πλέγμα για τη συγκράτηση μικρών συντριμμιών. Το ένθετο φίλτρου εξασθενεί κάπως την ώθηση.

Η δράση του ακροφυσίου αερισμού βασίζεται στο φαινόμενο Bernoulli - η σχέση μεταξύ της πίεσης και της ταχύτητας ροής του αέρα στο κανάλι. Όταν η επιτάχυνση, που προκαλείται από τη στένωση του αγωγού, πέφτει η πίεση στο σύστημα, σχηματίζοντας ένα κενό στον αγωγό.

 1. Ο εκτροπέας συλλαμβάνει τον άνεμο.
 2. Οι μάζες αέρα βυθίζονται στο διαχύτη, εκτείνονται και προκαλούν μείωση της πίεσης στην κορυφή του καναλιού εξαέρωσης.
 3. Ο εξαντλημένος αέρας βγάζει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Με τη σωστή επιλογή και τοποθέτηση του εκτροπέα στο άκρο του αγωγού εξαγωγής, η διαφορά πίεσης αυξάνεται και κατά συνέπεια αυξάνεται η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα.

Ταξινόμηση των αλεξήνεμων

Παρά το ίδιο σκοπό, οι κουκούλες διαφέρουν μεταξύ τους. Καθορίζοντας το βέλτιστο μοντέλο της συσκευής, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε:

 • υλικό κατασκευής ·
 • αρχή της λειτουργίας ·
 • δομικά χαρακτηριστικά.

Υλικό κατασκευής. Η παραγωγή χρησιμοποιεί αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο, χαλκό, πλαστικό και κεραμικά.

Η βέλτιστη λύση από την άποψη του υπολοίπου "κόστος / ποιότητα" θεωρείται ως προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. Οι χαλκοφύλακες σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω των υψηλών τιμών.

Συμβίωση της δύναμης και της διακοσμητικότητας - συνδυασμένα καπάκια από μέταλλο, καλυμμένα με πλαστικό.

Αρχή λειτουργίας. Διακρίνετε τις ακόλουθες ομάδες συσκευών εξαερισμού:

 • στατικά ακροφύσια.
 • περιστροφικοί εκτροπείς.
 • Στατικές εγκαταστάσεις με ανεμιστήρα εκτόξευσης.
 • μοντέλα με περιστρεφόμενο σώμα.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει μοντέλα παραδοσιακού τύπου. Οι στατικοί εκτροπείς χαρακτηρίζονται από την απλότητα κατασκευής και τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης. Οι βαλβίδες είναι τοποθετημένες στους θαλάμους εξάτμισης των αγωγών αερισμού διαμερίσματος και παραγωγής.

Η δεύτερη ομάδα (περιστροφικοί εκτροπείς) είναι εφοδιασμένος με ένα σύστημα περιστρεφόμενων λεπίδων. Ένας πολύπλοκος μηχανισμός αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή και μια στατική βάση.

Στατικός εκτροπέας καυσαερίων με ανεμιστήρα εκτοξευτή - σύγχρονη τεχνολογία. Στο τέλος του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται σταθερός καπό, ακριβώς κάτω από αυτό, ένας αξονικός ανεμιστήρας χαμηλής πίεσης είναι τοποθετημένος μέσα στον άξονα.

Υπό κανονικές εξωτερικές συνθήκες, το σύστημα λειτουργεί ως παραδοσιακός στατικός εκτροπέας. Καθώς μειώνεται η ένταση και η θερμική πίεση, ενεργοποιείται ο αισθητήρας - ενεργοποιείται ένας αξονικός ανεμιστήρας και η ώθηση κανονικοποιείται.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, άξια προσοχής, είναι ο εκτροπέας τύπου εκτόξευσης με περιστρεφόμενο περίβλημα. Η περιστρεφόμενη κουκούλα είναι τοποθετημένη πάνω από τον άξονα.

Το μοντέλο αποτελείται από έναν οριζόντιο και κατακόρυφο σωλήνα, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ένα μηχανισμό άρθρωσης. Στην κορυφή του εκτροπέα υπάρχει ένα διαμέρισμα - ένα weathervane.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Μοντέλα με την ίδια αρχή της παρακίνησης για φυσικό εξαερισμό έχουν μερικές διαφορές στη συσκευή.

Οι εκτροπείς είναι ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τετράγωνο ή στρογγυλό, με μία κουκούλα ή μερικές κωνικές ομπρέλες. Τα χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών και αποτελεσματικών τροποποιήσεων περιγράφονται παρακάτω.

Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

Στην πράξη, καλά αποδεδειγμένη ακόλουθους τύπους: Grigorovitch, Volpera, TsAGI, διπλά και H σχήμα εκτροπέα πτερύγιο περιστροφικού τύπου «skimmer» ή «κουκούλα».

Προβολή # 1 - Κλασικό καπάκι του Γκιγκόροβιτς

Η πιο κοινή επιλογή που χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού. Λόγω της απλότητας και της διαθεσιμότητας του εκτροπέα Grigorovich κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των αναλόγων.

Η συσκευή αντιπροσωπεύεται από ένα ζευγάρι ομπρέλες που συνδέονται σε ένα ενιαίο "πιάτο".

Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται σε σωληνώσεις κυκλικής διατομής ή τοποθετείται μέσω μίας μεταβατικής πλάκας σε ορθογώνια και τετράγωνα άξονες.

Λόγω του σχεδιασμού, διενεργείται διπλή εκτόξευση αέρα - προς την κατεύθυνση του διογκωμένου τμήματος του διαχυτήρα και προς το πίσω κάλυμμα.

Η ταχύτητα ροής κάτω από τον κατώτερο κώνο αυξάνεται λόγω της στενεύσεως του τμήματος καναλιού, ως αποτέλεσμα, η διαφορά πίεσης αυξάνεται.

Προβολή # 2 - γενικό ακροφύσιο TsAGI

Ο εξαεριστήρας, σχεδιασμένος από το Aerohydrodynamic Institute, ενισχύει την πρόσφυση λόγω της πίεσης του αέρα και της διαφοράς πίεσης σε διάφορα ύψη.

Το ακροφύσιο συμπληρώνεται από ένα κυλινδρικό κόσκινο, μέσα στο οποίο τοποθετείται ένα πρωτότυπο του παραδοσιακού εκτροπέα.

 • επιτρεπόμενο επίδεσμο, ραφή, φλάντζα και θηλή με τον αγωγό, ανάλογα με το σχήμα του λαιμού του άξονα.
 • η δυνατότητα μεταφοράς αέρα, ένα χημικά μη επιθετικό περιβάλλον (μοντέλα χάλυβα αντέχουν θερμοκρασίες έως +800 ° C).
 • Το χειμώνα, μπορεί να σχηματιστεί πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του κυλίνδρου, ο οποίος είναι ικανός να εμποδίσει τη διατομή.

Ο εκτροπέας είναι ευαίσθητος στα ρεύματα ανέμου - σε ήρεμους καιρούς δημιουργεί αντοχή σε βύθιση.

Προβολή # 3 - στατικο-δυναμικό καπάκι Astato

Stato-μηχανικός εκτροπέας - η ανάπτυξη της γαλλικής εταιρείας Astato. Η συσκευή βελτιώνει το ρεύμα ροής καυσαερίων του φυσικού συστήματος εξαερισμού λόγω του ανέμου και του ανεμιστήρα.

Το ακροφύσιο είναι τοποθετημένο σε σπίτια οποιουδήποτε αριθμού ορόφων, ανακατασκευασμένα και νέα κτίρια.

Μετά την ενεργοποίηση του ηλεκτροκινητήρα διατηρείται η αεροδυναμική του αεραγωγού, ο βαθμός κενού είναι η συνολική τιμή της πίεσης και της πίεσης του φυσητήρα.

 1. Μέθοδοι εγκατάστασης. Σύνδεση με θηλές για αγωγούς στρογγυλής εξαερισμού, μέσω προσαρμογέα - για μια ομάδα αεραγωγών ή ορθογώνιων αξόνων.
 2. Λειτουργίες ελέγχου. Η χειροκίνητη ρύθμιση είναι δυνατή και αυτόματη μέσω αισθητήρα πίεσης, ρελέ χρόνου.
 3. Υλικό κατασκευής - Αλουμίνιο.
 4. Το lineup. Ο εκτροπέας Astato αντιπροσωπεύεται από έξι θέσεις, η ονομαστική διάμετρος είναι 16-50 cm.

Οι τροποποιήσεις της σειράς DYN-Astato είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα δύο ταχυτήτων, το κόστος των προϊόντων είναι 1300-4000 δολάρια. ανάλογα με τις διαστάσεις του εκτροπέα.

Προβολή # 4 - Deflector σειράς DS

Ο ανοιχτός τύπος στατικού ακροφυσίου τύπου DS μοιάζει με τον εκτροπέα Astato. Αλλά, σε αντίθεση με το γαλλικό καπάκι, τα μοντέλα DS δεν έχουν κινούμενα μέρη. Η κουκούλα αποτελείται από τρεις κωνικούς δίσκους (1, 2, 3 στο παρακάτω σχήμα).

Η μέγιστη ταχύτητα ανεμογεννήτριας παρατηρείται στον αποκομμένο δίαυλο καναλιών - πάνω από τον αγωγό εξαερισμού. Η διαφορά πίεσης μέσα στον εκτροπέα και απομακρυσμένα από αυτό προκαλεί πρόσθετη εκφόρτιση, η οποία αυξάνει την ώση.

Χαρακτηριστικά του μοντέλου DS:

 • Ο εκτροπέας είναι συμβατός με τα εξαναγκασμένα μέσα επαγωγής της ανταλλαγής αέρα (ανεμιστήρες).
 • ταχύτητα ροής του ανέμου της τάξης του 5-10 m / s ώθησης αυξάνεται κατά 10-40 Pa - δεδομένα σχετικά σε μία σχετική υγρασία των 50 °, θερμοκρασία αέρα +25 ° C και μία απόκλιση της ροής του ανέμου 30 ° από το οριζόντιο επίπεδο.

Τα διαχωριστικά διατίθενται σε 13 μεγέθη. Ονομασία των καπακιών αερισμού: DS - ***, όπου *** - εσωτερική διάμετρος σε mm. Το ελάχιστο μέγεθος είναι το μοντέλο DS-100, το μέγιστο - DS-900.

Προβολή # 5 - περιστρεφόμενος στρόβιλος ή στροβιλο-εκτροπέας

Ο δυναμικός εκτροπέας αποτελείται από μια σταθερή βάση και μια περιστρεφόμενη κεφαλή στροβίλου.

Τα στοιχεία της σφαιρικής κουκούλας είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ, λεπτό μέταλλο, το οποίο επιτρέπει στο τύμπανο με λεπίδες να ενεργοποιείται για εργασία με ελαφρύ αέρα - από 0,5 m / s.

 • η απόδοση της εργασίας είναι 2-4 φορές υψηλότερη από τα στατικά μοντέλα.
 • προστασία των χώρων από υπερθέρμανση το καλοκαίρι και μείωση του κόστους κλιματισμού στη θερμότητα.
 • Αισθητική εμφάνιση - η κεφαλή του εκτροπέα γίνεται με τη μορφή ενός κομψού σχήματος σφαιροειδούς καλύμματος.
 • αποτρέποντας την εμφάνιση συμπύκνωσης μέσα στην οροφή μειώνοντας τη θερμοκρασία σε ζεστό καιρό.
 • οικονομία της εργασίας - ο ενεργός εκτροπέας λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Turbodeflektor άξονας εκτείνεται από την υπερβολική θερμότητα, υγρασία, σκόνη, αναθυμιάσεις, και βλαβερά αέρια από το κτίριο και το χώρο της στέγης, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των δομικών στοιχείων του σπιτιού.

Η έλλειψη ενεργού εκτροπέα είναι η μηδενική παραγωγικότητα σε καιρικές συνθήκες.

Τα δυναμικά ακροφύσια είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα. Η ζήτηση χρησιμοποιείται για εταιρείες εμπορευμάτων: Aerotech (Ρωσία), Turbobent (Ουκρανία), Rotowent (Πολωνία) και Turbomaks (Λευκορωσία).

Προβολή # 6 - περιστρεφόμενο τύπου κουκούλας "κουκούλα"

Η κουκούλα ή το "δίχτυ" είναι μια ημικυκλική περιστρεφόμενη παγίδα ροής αέρα που στερεώνεται στη ράβδο.

Οι καμπύλες του καλύμματα στερεώνονται στο συγκρότημα εδράνου. Στο επάνω μέρος του σκάφους είναι ένα πτερύγιο για την αντιμετώπιση του καιρού, επιτρέποντας στην κατασκευή να ακολουθήσει την κατεύθυνση του ανέμου.

Η αρχή του καλύμματος εξαερισμού:

 1. Κάτω από την πίεση του ανέμου, ο weathervane στρέφεται, διευθετώντας τη γραμμή της ροής του αέρα.
 2. Τα αεριωθούμενα αεράκια περνούν μέσα από το χώρο μεταξύ των καμπυλωτών γείσων.
 3. Τα ρεύματα αλλάζουν το διάνυσμα και βυθίζονται προς τα πάνω.
 4. Στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με τα αξιώματα της αεροδυναμικής, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα αυξάνεται και η πτώση της πίεσης - δημιουργείται βαθιά κατάθλιψη.
 5. Η ώθηση από τον άξονα εξαερισμού αυξάνει, παρέχοντας πρόσθετη εξάτμιση αέρα εξαγωγής.

Ο αντιανεμικός εκτροπέας είναι πιο δύσκολος για την ανεξάρτητη κατασκευή από τα στατικά μοντέλα. Το ακροφύσιο λειτουργεί με φορτίο ανέμου μέχρι 0,8 kPa (όχι περισσότερο από 800 kgf / sq. M).

Πληκτρολογήστε # 7 - μονάδα τύπου H

Ο εκτροπέας σχήματος Η εγκαθίσταται κυρίως σε μονάδες παραγωγής. Σκοπός του είναι να ενισχύσει το βύθισμα στην είσοδο και στην καμινάδα.

Ο σχεδιασμός δεν απαιτεί τη χρήση ενός καλύμματος, καθώς η κορυφή του αγωγού προστατεύεται από ένα οριζόντιο στοιχείο.

Το κύριο πλεονέκτημα της κουκούλας σχήματος Η είναι ότι λειτουργεί με ισχυρές ριπές ανέμου. Για την εργασία, ο εκτροπέας είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των αιολικών ρευμάτων, τα οποία κατευθύνονται προς τα πάνω από τον πυθμένα.

Αποχρώσεις της τοποθέτησης ανεμιστήρων κουκούλες

Κατά την εγκατάσταση του εκτροπέα θα πρέπει να καθοδηγείται από τους κανόνες του SNiP. Η εστίαση είναι στο ύψος του σωλήνα εξαερισμού και του καλύμματος:

 • από 500 mm πάνω από το παραπέτα / ράχη στέγης, εάν ο αγωγός αφαιρεθεί από την κορυφή της οροφής κατά 1,5 m ή λιγότερο.
 • επίπεδο με μια κορυφογραμμή ή υψηλότερη, εάν η απόσταση από το ventcapal στο παραπέτα είναι 1,5-3 m.
 • όχι κάτω από τη γραμμή παραμόρφωσης που έχει σχεδιαστεί υπό γωνία 10 ° από την κορυφογραμμή προς τα κάτω, με την προϋπόθεση ότι η απόσταση του σωλήνα είναι μεγαλύτερη από 3 m.

Σε επίπεδη οροφή, ο εκτροπέας τοποθετείται σε ύψος 50 cm και άνω.

Πρόσθετες αποχρώσεις εγκατάστασης:

 • Η εγκατάσταση στον τομέα της αεροδυναμικής σκιάς των γειτονικών κτηρίων είναι απαράδεκτη.
 • Ο εκτροπέας βρίσκεται στη ζώνη ελεύθερης ροής αέρα, είναι βέλτιστο εάν η κουκούλα είναι το υψηλότερο τμήμα της οροφής.

Η τοποθέτηση του ακροσωληνίου στρογγυλής διατομής στον τετραγωνικό αγωγό αέρα γίνεται μέσω του σωλήνα προσαρμογής.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σύγκριση των χαρακτηριστικών ενός περιστροφικού στροβίλου και του μοντέλου TsAGI:

Η αρχή της λειτουργίας του περιστροφικού αντιανεμικού-εκτροπέα:

Η τεχνολογία εγκατάστασης ενός στροβιλοσυμπιεστή σε επίπεδη οροφή:

Μια τέτοια απλή συσκευή, όπως ένας εκτροπέας, μπορεί να λύσει το εκτεταμένο πρόβλημα του φυσικού αερισμού - την ανεπάρκεια έλξης έλξης. Εκτός από την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυκλοφορίας του αέρα, ο απορροφητήρας έχει προστατευτικό ρόλο, αποτρέποντας την απόφραξη του αγωγού εξαερισμού με σκουπίδια.

Εκτροπέας αερισμού: συσκευή, αρχή λειτουργίας, εγκατάσταση

Ο εκτροπέας αερισμού είναι μια απλή συσκευή που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του συστήματος κατά 20%. Θέλουμε να μιλήσουμε για την αρχή της λειτουργίας, τα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες των συσκευών αυτών και επίσης να σταματήσουμε να τοποθετούμε το διάφραγμα εξαερισμού με τα δικά σας χέρια.

Ο εκτροπέας αερισμού εξάτμισης αυξάνει την ώση και την απόδοση του απορροφητήρα.

Εκτροπείς συστημάτων εξαερισμού

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Στη φωτογραφία - μία από τις πιο συνηθισμένες ποικιλίες εκτροπέων.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι ένας εκτροπέας στον εξαερισμό, αφού το πεδίο εφαρμογής επηρεάζει σημαντικά τον σχεδιασμό της συσκευής. Στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής φυσικού αερισμού, ο εκτροπέας εγκαθίσταται στην κεφαλή του αγωγού εξαγωγής για να αυξήσει την ώθηση δημιουργώντας μια περιοχή μειωμένης πίεσης.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής βασίζεται στον νόμο Bernoulli, μία από τις συνέπειες των οποίων είναι η επίδραση της αραίωσης του αέρα σε μια ροή με μεταβλητή διατομή. Όσο υψηλότερη είναι η παροχή, τόσο πιο αισθητή είναι η διαφορά πίεσης.

Το διάγραμμα δείχνει τα ρεύματα αιολικής ενέργειας (σχήμα α) και τις ροές αέρα στην έξοδο από το κανάλι (σχήμα b), καθώς και ζώνες αυξημένης και μειωμένης πίεσης (σημειωμένες με τα σύμβολα "+" και "-").

Σημαντικό! Έτσι βλέπουμε ότι λόγω του ανέμου, φυσώντας σωλήνα στην περιοχή άκρου του δημιουργεί ένα σχετικό κενό, το οποίο προκαλεί τη μάζα αέρα στο εσωτερικό του σωλήνα κατευθύνεται προς τα άνω, δημιουργώντας πρόσθετη πρόσφυση.

Αν εξετάσουμε τη συσκευή του εκτροπέα εξαερισμού, θα δούμε διάφορα κύρια μέρη (έκδοση του TsAGI):

 1. Διαχυτήρας. Πρόκειται για ένα κομμάτι σωλήνα με τη μορφή ενός κόλουρου κώνου, ο οποίος τοποθετείται στον σωλήνα από μια στενή πλευρά. Αυξάνει την πίεση στον σωλήνα στο κεφάλι, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά πίεσης και τη δραστηριότητα εκτόξευσης του αέρα εξαγωγής από τα ρεύματα αιολικής ενέργειας.
 2. Ομπρέλα ή κουκούλα. Προστατεύει το κανάλι από τις βροχοπτώσεις, τα συντρίμμια και άλλα ξένα αντικείμενα.
 3. Εξωτερικός κύλινδρος ή σώμα. Διασπορά τη ροή του ανέμου, δημιουργώντας μέσα στην περιοχή χαμηλής πίεσης.

Σχεδίαση του εκτροπέα εξαερισμού, όπου: 1 - η κεφαλή του σωλήνα, 2 - διαχύτη; 3 - στέγαση. 4 - τα πόδια (ράφια) της ομπρέλας. 5 - ομπρέλα (κουκούλα).

Στην έκδοση του σχεδίου του Γκιγκόροβιτς, θα δούμε μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα.

Η συσκευή περιλαμβάνει τις εξής μονάδες:

 1. Διαχυτήρας. Εδώ βλέπουμε τον ίδιο κόλουρο κώνο, αλλά τοποθετείται στον σωλήνα με ευρεία πλευρά, η διατομή αυτής της πλευράς υπερβαίνει την διατομή της κεφαλής. Αυτό το τμήμα ονομάζεται επίσης "γυαλί", οπότε η κεφαλή του σωλήνα θα είναι το "γυαλί κάτω".
 2. Ομπρέλα ή κουκούλα. Εκτελεί προστατευτική λειτουργία, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα.
 3. Αντίστροφος κώνος. Εγκαθίσταται κάτω από την κουκούλα από την κορυφή προς τα κάτω και χρησιμεύει για την πρόληψη της συσσώρευσης αέρα κάτω από την ομπρέλα καθώς και για τη δημιουργία, σε συνδυασμό με το διαχύτη, ενός κωνικού ανέμου πάνω από το κεφάλι.

Η κατασκευή του σχεδίου του Γρηγορόβιτς.

Σημαντικό! Στην έκδοση του Γρηγορόβιτς, βλέπουμε ότι η εκτόξευση συμβαίνει σε δύο κατευθύνσεις: προς την κατεύθυνση του κώνου και προς την κατεύθυνση της ευρείας πλευράς του διαχυτήρα. Ταυτόχρονα, η ταχύτητα ροής κάτω από τον κωνικό κώνο αυξάνεται λόγω της στένωσης του καναλιού, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της διαφοράς πίεσης.

Ποικιλίες

Η σύγχρονη αγορά κατασκευών προσφέρει πολλά διαφορετικά μοντέλα και σχέδια.

Η επιλογή του εκτροπέα για τον αερισμό θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την ελεύθερη πρόσβαση στις ποικιλίες και τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας.

Εξετάστε τα πιο κοινά μοντέλα:

 • Ο σχεδιασμός του Κεντρικού Αεροϋδροδυναμικού Ινστιτούτου (TsAGI) είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες. Έχουμε εξετάσει τα παραπάνω δομικά χαρακτηριστικά.
 • Μοντέλο Grigorovich. Αυτός είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος deflector στη χώρα μας και πέραν αυτής. Η κατασκευή αναφέρεται επίσης στο προηγούμενο κεφάλαιο.
 • Δημοφιλής κατασκευή ανοικτού τύπου Astato. Επίσης, πολύ κοινό και δημοφιλές λόγω της απλής συσκευής και της αποτελεσματικής λειτουργίας.
 • Περιστρεφόμενα μοντέλα. Πρόκειται για σύνθετες συσκευές με περιστρεφόμενο τμήμα και ειδικό σύστημα λεπίδων που υποστηρίζουν αυτή την περιστροφή. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η υψηλότερη τιμή και η αποτελεσματικότητα.
 • Μοντέλα σχήματος Η. Χαρακτηρίζονται από την παρουσία μόνο δύο εκτροπέων στο ένα άκρο.
 • Εκκεντροφόροι. Αντιπροσωπεύουν περιστροφικές κεφαλές με δομή καρίνας που περιστρέφεται κατά την κατεύθυνση του ανέμου, έτσι ώστε να ρέει πτώση εντός των οπών και το σύστημα λεπίδες, που προκαλούν το φαινόμενο εκτίναξης του αγωγού αερίου.

H-έκδοση του σχεδίου.

Σημαντικό! Κατά κανόνα, ο σωλήνας εξάτμισης αφαιρείται στην οροφή. Αυτό δημιουργεί μια διαφορά στις τιμές βαρύτητας της πίεσης του αέρα και επίσης σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τον εκτροπέα σε έναν ανοιχτό χώρο για άνεμο.

Εκτός από το διάγραμμα κυκλωμάτων της συσκευής, χρειαζόμαστε τις διαστάσεις των διατομών των καναλιών και των κυλίνδρων ή την αναλογία τους. Ο υπολογισμός του εκτροπέα για εξαερισμό βασίζεται σε αυτές τις αναλογίες ή εκτελείται "από το μηδέν" για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Ο πίνακας των μεγεθών των προϊόντων για διαφορετικές διαμέτρους μιας κεφαλής μιας γραμμής αέρα.

Αν μιλάμε για τα υλικά, η συντριπτική πλειοψηφία των όλα τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από δύο είδη υλικών: μέταλλο ή πλαστικό. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι γαλβανισμένος χάλυβας, κασσίτερος, ανοξείδωτος χάλυβας και αλουμίνιο

Το πλαστικό προϊόν μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με το χρώμα της οροφής.

Ο πλαστικός εκτροπέας αερισμού χαρακτηρίζεται από χαμηλότερο κόστος, ποικιλία χρωμάτων, αλλά φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες και επιδεινώνεται πιο γρήγορα.

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση της συσκευής στην κεφαλή του σωλήνα πραγματοποιείται απλά.

Για όσους αγόρασαν τον εκτροπέα, τις οδηγίες μας για την τοποθέτησή του:

 1. Στα περισσότερα μοντέλα, η συσκευή διαθέτει χαμηλότερο σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος τοποθετείται στον σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρες, βίδες ή πριτσίνια. Σφιγκτήρας - η πιο απλή μέθοδος στερέωσης.

Ο σφιγκτήρας απλοποιεί την εγκατάσταση.

 1. Ο διαχύτης στον κάτω σωλήνα διακλάδωσης είναι στερεωμένος στους βραχίονες με σύνδεση με σπείρωμα. Συνήθως αυτό είναι 3 ή 4 βραχίονες που αποδίδουν στο άκρο του περικοχλίου για τον σωλήνα, και τα απέναντι άκρα των αποκλινόντων παρενθέσεων εισάγονται μέσα στις οπές στην διαχύτη και επίσης το περικόχλιο ασφάλισης?

Η εικόνα εμφανίζει αγκύλες και συνδέσεις.

 1. Στο άνω μέρος του περιβλήματος του διαχύτη, τοποθετούνται οι βάσεις του καλύμματος. Μπορούν να είναι βιδωτές ή πλάκες με βιδωτή σύνδεση. Στους στύλους τοποθετήστε το καπό με τον κώνο πίσω ή χωρίς αυτό.

Το καπάκι είναι στερεωμένο στους στύλους.

Σημαντικό! Η διάμετρος της ομπρέλας πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο της εξόδου του διαχυτήρα, διαφορετικά η λοξή βροχή θα πέσει μέσα στο κανάλι.

Συμπέρασμα

Η χρήση των εκτροπέων μπορεί να αυξήσει το ρεύμα του εξαερισμού και να το προστατεύσει από τον αεραγωγό. Επίσης υπάρχει η ευκαιρία να αυξηθεί η συνολική απόδοση του συστήματος και να προστατευτεί από την αντίστροφη έλξη.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τους κανόνες της συσκευής και την εγκατάσταση αυτού του σχεδίου.

Deflectors: τι είναι, πώς λειτουργεί και τι χρειάζεται;

Ο σωστά εξοπλισμένος μηχανισμός αερισμού στο σπίτι συμβάλλει στη φρεσκάδα και την καθαριότητα του αέρα μέσα στην κατοικία. Η κύρια προϋπόθεση για τη λειτουργικότητά του θεωρείται η δυνατότητα αποτελεσματικής έλξης, ωστόσο όλα τα είδη απορριμμάτων και σκόνης μπορούν να διαταράξουν σοβαρά τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος. Για να αποφευχθούν τέτοιες βλάβες, συνιστάται στους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν έναν εκτροπέα αερισμού.

Τι είναι αυτό;

Ο μηχανισμός ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο εξαρτάται από ένα σύστημα στοιχείων που εξασφαλίζουν την πολυλειτουργικότητα της λειτουργίας του: εισροή και εκροή, θέρμανση, οζονισμό και πολλά άλλα. Ένας σημαντικός ρόλος σε αυτό διαδραματίζει η αδιάλειπτη λειτουργία του εξαερισμού, η οποία διατηρείται αυξάνοντας την ώση. Η συσκευή που δημιουργεί την απαραίτητη πρόσφυση χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Στην πιο απλοποιημένη μορφή, είναι μια κουκούλα που τελειώνει την καμινάδα.

Και αυτό δεν είναι απλώς μια ομπρέλα για την προστασία από τα πουλιά, τις πεταλούδες και τα φύλλα, αλλά μια αεροδυναμική συσκευή που εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • δημιουργεί προστασία για τους αεραγωγούς?
 • προωθεί την αδιάκοπη έλξη ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.
 • ενεργοποιεί το έργο των μηχανισμών εξαερισμού.

Ο εκτροπέας αέρα είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη χρήση του - διαθέτει μια θερμάστρα αερίου που είναι εγκατεστημένο σε ένα σπίτι ή ένα μπάνιο, καθώς και υλικό κατασκευής σκεπής που χρησιμοποιείται για στέγες.

Αρχή λειτουργίας

Ο εκτροπέας αερισμού μπορεί να αποκλίνει από οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο ελάχιστο πλήγμα του ανέμου. Ωστόσο, δεν απλώς παραμορφώνεται αλλά και σταθεροποιείται έτσι ώστε να δημιουργούνται οι βέλτιστες συνθήκες για την αποτελεσματική απόσυρση των προϊόντων καύσης μέσω μιας εξοπλισμένης καμινάδας. Είναι σημαντικό ότι ο άνεμος δεν εμποδίζει αυτή τη διαδικασία. Ο μηχανισμός δράσης του εκτροπέα έγκειται στο γεγονός ότι είναι στερεωμένο στο σωλήνα, η οποία αφαιρεί τον καπνό και τις αναθυμιάσεις και έτσι αποτελεί εμπόδιο στην ελεύθερη κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, η ταχύτερα κινούμενο ροής όγκου αέρα με ποικίλες διατομής, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση της πίεσης, η οποία οδηγεί σε μείωση της πίεσης. Η ισχύς της ροής του ανέμου, που επενεργεί στην καπνοδόχο, σχηματίζει κοντά στο κεφάλι μια συγκεκριμένη αραίωση.

Η ροή των αέριων μαζών, που συγκρούονται με ένα εμπόδιο, ρέει γύρω από αυτό και ο ίδιος ο αέρας διεισδύει στο σύστημα αερισμού μέσω ειδικώς εξοπλισμένων ανοιγμάτων από πάνω και από κάτω, με την αραίωση αέρα να αυξάνεται και προσανατολίζοντας την κατεύθυνση της στήλης αέρα προς τα πάνω. Ο εκτροπέας του αναπνευστήρα λειτουργεί με τη βέλτιστη απόδοση στη γραμμή εξαερισμού με οριζόντιες κάμψεις και ανοίγματα. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία το σχέδιο ζεστού αέρα αυξάνεται τουλάχιστον κατά 10-20%. Φυσικά, ο άνεμος, όπως και άλλα φυσικά φαινόμενα, συμπεριφέρεται διαφορετικά κάθε φορά. Η επιρροή του είναι διαφορετική: μπορεί να φυσήξει την καμινάδα από πάνω προς τα κάτω, σε αυτήν την περίπτωση τα μικρά ανοίγματα που βρίσκονται κάτω από τον πυθμένα θα βοηθήσουν, θα αντλήσουν τα αέρια σε αυτά. Οι ριπές του ανέμου μπορούν να κατευθύνονται από κάτω προς τα επάνω, τότε ο αέρας θα ρέει μέσα από τις οπές δακτυλίου στο πάνω μέρος της συσκευής. Οι μάζες του αέρα μπορούν να κινούνται σε ένα οριζόντιο επίπεδο, στην περίπτωση αυτή λειτουργούν τόσο τα ανώτερα όσο και τα χαμηλότερα ανοίγματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη επιλογή θεωρείται η πιο επικίνδυνη επιλογή, δεδομένου ότι σε αυτή την περίπτωση η ομπρέλα της συσκευής αντανακλά τις ροές του αέρα προς την κατεύθυνση ακριβώς απέναντι από την κίνηση του καπνού μαζί με τα προϊόντα καύσης.

Για να εξισορροπηθεί αυτό το ελάττωμα, πολλοί οδηγοί τοποθετούν έναν επιπλέον κώνο του ιδίου μεγέθους με τον βασικό και συνδέουν και τα δύο στοιχεία. Έτσι, η ομπρέλα του εκτροπέα είναι εφοδιασμένη με δύο διαφορετικά κατευθυνόμενους κώνους. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Εάν η καμινάδα δεν είναι εξοπλισμένη με αυτή τη συσκευή, ο σωλήνας εξαερισμού θα σταματήσει σταδιακά με γράσο και αιθάλη, στην οποία με την πάροδο του χρόνου η σκόνη και τα υπολείμματα θα αρχίσουν να προσκολλώνται. Όλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, προκαλούν μείωση της διατομής του εσωτερικού αγωγού αερισμού και περαιτέρω διάσπαση ολόκληρου του συστήματος στο σύνολό του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του μηχανισμού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • αποτελεσματική προστασία από βρωμιά και κάθε είδους βροχοπτώσεις.
 • αύξηση της πρόσφυσης.

Αυτή η συσκευή έχει μια απλή δομή, ώστε να μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί με το χέρι από οικονομικά προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι του εκτροπέα, πολλοί καταναλωτές ζητούν μια απλή ερώτηση - ή είναι απαραίτητη.

Ο εκτροπέας αέρα μπορεί να καταψυχθεί, να καλυφθεί με άνθρακα και αιθάλη, σκουπίδια, φύλλα και σκόνη να εισέλθουν σε αυτό. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν μεγάλο κίνδυνο να αρρωστήσουν. Η απόδοση της σόμπας ή του λέβητα από τη χρήση του εκτροπέα αυξάνεται ελαφρά, αλλά η συσκευή απαιτεί τακτικό καθαρισμό και έλεγχο της κατάστασής της. Όταν πρόκειται για σόμπες και λέβητες προπανίου, οι προληπτικές εξετάσεις που απαιτούνται κάθε τρεις μήνες, αν μιλάμε για το θερμαντικό στοιχείο, από ένα υγρό καύσιμο ή αέριο - κάθε έξι μήνες.

Συμβουλές σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να δώσετε αυτό - όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ένα παλιό φούρνο καύση ξύλου ή άνθρακα, στην οποία ο αδύναμος έλξης και ο άνεμος φυσά συνεχώς μέσα στο σωλήνα, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα απλό διάφραγμα ή μια απλή τρύπα του καπνού, που με τη μορφή μιας ομπρέλας ή μια απλή σκηνή.

Αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά ποιος τύπος εκτροπέα θα είναι βέλτιστος για ένα συγκεκριμένο λέβητα, φούρνο και σωλήνα. Κατανοήστε αυτό το ερώτημα θα βοηθήσει τους εμπειρογνώμονες με βάση την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους σχετικά με τα πρότυπα. Θα είναι σε θέση να επιλέξουν ακριβώς την παραλλαγή του εκτροπέα, η οποία θα διασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργία, την αποτελεσματική έλξη και πλήρη ασφάλεια για τους κατοίκους του σπιτιού.

Συσκευή

Στην μετάφραση, ο εκτροπέας σημαίνει "απορρίπτει" και αυτός ο ορισμός αντικατοπτρίζει οπτικά όλα τα λειτουργικά του χαρακτηριστικά.

Ανάλογα με την τροποποίηση, ο εκτροπέας μπορεί να αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, ωστόσο όλα τα μοντέλα έχουν τα ίδια δομικά στοιχεία όπως:

 • δύο κύπελλα μέταλλο?
 • παρένθεση για ισχυρή στερέωση.
 • ένα σωλήνα διακλάδωσης τροφοδοσίας και εκκένωσης συνδεδεμένο με τον σωλήνα χρησιμοποιώντας πλαστικό ή μεταλλικό σφιγκτήρα.
 • Ένα πλέγμα για την προστασία της καμινάδας από τα συντρίμμια και τα φύλλα.

Το άνω γυαλί έχει σχήμα που διευρύνεται ελαφρώς προς τα κάτω, αλλά το εσωτερικό γυαλί είναι απολύτως επίπεδο. Αυτοί οι κύλινδροι τοποθετούνται μεταξύ τους, και οι δύο έχουν ειδικές οπές δακτυλιοειδούς τύπου. Στην κορυφή της όλης κατασκευής στερεώνεται η οροφή-διάχυση στα ανθεκτικά ράφια. Έχει μια ποικιλία από ονόματα - μια κουκούλα, μια ομπρέλα, μερικοί δάσκαλοι τον αποκαλούν "pommel". Το σχήμα της οροφής-διάχυσης μπορεί να είναι οποιοδήποτε, το πιο συνηθισμένο είναι το ημικυκλικό μοντέλο, και επίσης επίπεδη με ένα καπάκι και το gable gable. Είναι απαραίτητο η διάμετρος του καπακιού να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της οπής του σωλήνα εξόδου. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει το χιονόπτωση και η βροχή να εισέλθουν στο σύστημα εξαερισμού.

Διορισμός

Μία από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες επιλογές για πρακτική χρήση του εκτροπέα είναι η εγκατάσταση στην καπνοδόχο. Το γεγονός ότι ο υπολογισμός του σωλήνα μεγέθη βασικό κριτήριο είναι να παρέχει μία δύναμη ώσης η οποία είναι βέλτιστη για την αποτελεσματική απελευθέρωση των επικίνδυνων προϊόντων καύσης. Χρησιμοποιώντας εκτροπέας δημιουργεί συνθήκες για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης στο κτίριο κατά 20%, και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καλή καυσίμου έγκαυμα-out, σημαντική ανάκτηση αύξηση της θερμότητας και της διάθεσης των προβλημάτων που προκαλούνται από εξασθένηση της φλόγας.

Επιπλέον, ο εκτροπέας στην καμινάδα εμποδίζει τη διείσδυση σε μηχανισμό vozduhoda όλων των ειδών των σκουπιδιών και τα ιζήματα, επιπλέον, καλή επίδραση στην λειτουργικότητα του συστήματος και αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή για τη χρήση εκτροπείς είναι η τοποθέτηση του κλιματιστικού. Με την αυστηρή έννοια, ο σχεδιασμός αυτός είναι μάλλον ασήμαντος όπως ένας κλασικός εκτροπέας. Αυτές είναι μάλλον ανακλαστικές οθόνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση των αέριων μαζών που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των κλιματιστικών. Χάρη σε αυτόν τον εκτροπέα, μια ισχυρή ροή αέρα δεν μετακινείται στον άνθρωπο, αλλά στο πάτωμα ή στην οροφή, και στη συνέχεια χάνει αργά τη σοβαρότητά του και σύντομα διαχέεται.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή των εκτροπέων είναι η περιστροφική (περιστροφική) έκδοση. Τέτοιες τροποποιήσεις μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού κατά 4 ή περισσότερες φορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν απαιτεί ένα δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα τροφοδοτικά της συσκευής. Από τεχνική άποψη, ένας περιστροφικός εκτροπέας είναι ένα μικρό κινητή κεφαλή με κινούμενα πτερύγια ο οποίος στερεώνεται επί ενός στερεού βάσει ειδικών ρουλεμάν, που χαρακτηρίζεται από το μηδέν-αντιστάσεως. Αν οι διεισδύσεις αέρα διεισδύσουν σε τέτοια πτερύγια, τότε οδηγούν την κεφαλή, οπότε ο αέρας εκκενώνεται και παράγεται η απαραίτητη ώθηση.

Μια άλλη γνωστή εκδοχή του εκτροπέα είναι ο weathervane. Από τεχνική άποψη, πρόκειται για ένα μηχανισμό με περιστρεφόμενο σώμα που κινείται παράλληλα με τις καμπύλες γραμμές του καλύμματος, οι οποίες με τη σειρά τους συγκλίνουν στους κόμβους των εδράνων.

Στην κορυφή αυτής της δομής είναι ένα πτερύγιο για τον καιρό, χάρη στο οποίο ολόκληρη η συσκευή κινείται "προς τα κάτω". Ο μηχανισμός δραστηριότητας είναι ο ακόλουθος: η ροή του αέρα περνάει μέσα από τα βλέφαρα, κατόπιν συλλέγει την ταχύτητα και σχηματίζει ένα τμήμα μειωμένης πίεσης. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση αυξάνεται και η ανταλλαγή θερμότητας βελτιώνεται σημαντικά. Τέτοιες συσκευές είναι πολύ αποτελεσματικές για την αποτροπή της ανάστροφης έλξης, του σχηματισμού σπινθήρων ή των σφαλμάτων στη λειτουργία του λέβητα εξαιτίας της εξασθένισης. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατασκευή ενός πτερυγίου δεν είναι δύσκολη - απλά πρέπει να στερεώσετε την εγκατάσταση στο πλάι του σωλήνα εξαγωγής με ειδικό δακτύλιο με το συγκρότημα εδράνου.

Η σημασία του εκτροπέα στη διαμόρφωση της αναγκαίας ώθησης επιστροφής και η διατήρησή του σε σταθερή κατάσταση αντίθετη με οποιαδήποτε φυσικά φαινόμενα που σκεφτήκαμε πριν από έναν αιώνα. Στη συνέχεια, στο «Κεντρική Aerohydrodynamic Ινστιτούτο το όνομά του από τον καθηγητή ΒΑ Zhukovsky» (TsAGI) για λογαριασμό του πολύ «νέος» κυβέρνηση Ένωση ξεκίνησε τις εργασίες για τη βελτίωση των καμινάδες. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκαν από τους γνωστούς επιστήμονες DP Grigorovich και AF Vol'pert. Έχουν δημιουργήσει μερικές αποτελεσματικές μοντέλα εκτροπείς για διάφορους λόγους, το πιο διάσημο από τα οποία ήταν το όργανο, το όνομά του από τους δημιουργούς της, - εκτροπής-Wolpert Grigorovich. Ήταν αυτός που έλαβε ως βάση για τη δημιουργία πιο σύγχρονων τεχνολογικών μοντέλων.

Παρά την ευρεία ποικιλία από τα πιο διαφορετικά εμπορικά σήματα των εκτροπέων, όλα ταιριάζουν σε διάφορες τυποποιημένες παραλλαγές σύμφωνα με την αρχή της αεροδυναμικής.

Με τον βαθμό αλληλεπίδρασης με τον μηχανισμό ώθησης, υπάρχουν διάφορα μοντέλα.

 • Ενεργός. Αυτό το είδος διαφέρει ενσωματωμένο εξάτμισης καπνού στη δομή του, ενώ πρέπει να λειτουργεί συνεχώς καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η φωτιά καίει στον κλίβανο. Εξαρτάται από την πηγή ενέργειας και δεν χρησιμοποιείται για συστήματα θέρμανσης χαμηλής ισχύος.
 • Ενεργός-παθητική διαθέτουν εξαντλητή καπνού χαμηλής κατανάλωσης, η οποία απαιτείται μόνο σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών (καταιγίδα ή άνεμος) και επίσης με υπερβολικά έντονη εστία.
 • Παθητική-ενεργή. Σε τέτοιες τροποποιήσεις, ο εκτροπέας σχηματίζει ανεξάρτητα τη δική του ώθηση με μία μέθοδο ανεξάρτητη από την πηγή ενέργειας.
 • Παθητική τεχνολογία Παραλλαγές στις οποίες δεν υπάρχει καθόλου έλξη.

Ανάλογα με τον αεροδυναμικό μηχανισμό της καμινάδας, διακρίνονται τα εξής:

 • ατελής συσκευή - υποδηλώνει ότι στο χώρο, όπου ο εκτροπέας είναι τοποθετημένος, υπάρχει μια ειδική περιοχή zavetrivaniya ισχυρή, λεγόμενη τσέπη όπου ο αέρας συσσωρεύεται διάφορες απαερίων και μίγματα αυτών?
 • ανοικτό - σε τέτοια σχέδια λείπει η τσέπη, ωστόσο, ο άνεμος μπορεί να διεισδύσει ελεύθερα στον λειτουργικό χώρο της συσκευής.
 • κλειστό - εδώ δεν υπάρχει θύλακα αέρος ούτε η πιθανότητα διείσδυσης των αέριων μαζών στο εσωτερικό του εκτροπέα.
 • deflector-weathervane;
 • εκτροπέα στροβίλου.

Όσον αφορά τη δυνατότητα κατασκευής, το πιο πολύπλοκο θεωρείται κλειστός εκτροπέας. Ωστόσο, έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ως αποτέλεσμα της θέρμανσης των κελυφών, τέτοιες συσκευές σχεδόν αμέσως δίνουν τη δική τους πλήρως πτητική έλξη.

Αυτός ο τύπος παθητικού εκτροπέα είναι ο μόνος που μπορεί να αυξήσει την φυσική έλξη ακόμη και σε απόλυτα αθόρυβο καιρό. Αξίζει να μελετήσουμε τις παραλλαγές των στροβίλων. Διακρίνονται εύκολα από τη γενική σειρά μοντέλων με το "σκισμένο" σχεδιασμό τους με προεξέχοντα αιχμηρά άκρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή της αεροδυναμικής δίνης έχει πολλά «λευκών κηλίδων», έτσι ώστε να σχεδιάσετε ένα ακριβές μοντέλο της συμπεριφοράς αυτού του τύπου της συσκευής με εξωτερικά φαινόμενα της παραλλαγής είναι αρκετά δύσκολο, έτσι ώστε αυτά τα μοντέλα δεν είναι σε ζήτηση, και πολλοί κατασκευαστές έχουν κλείσει την παραγωγή τους.

Κανόνες επιλογής

Ο βέλτιστος εκτροπέας μπορεί να επιλεγεί με βάση τους στόχους και τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί. Και είναι επίσης απαραίτητο να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσει.

Ένας απλός καπνιστής είναι μια κουκούλα σε μια ξύλινη σόμπα, είναι κατασκευασμένη με τη μορφή μιας συνηθισμένης ομπρέλας και έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • διατηρεί την απαραίτητη πρόσφυση τόσο σε ήρεμες συνθήκες όσο και στην κίνηση των αέριων μαζών με χωρητικότητα έως 10 μονάδες.
 • δεν δημιουργεί υπερβολική πίεση στο σωλήνα, έτσι ώστε ακόμη και σε συνθήκες ισχυρής καταιγίδας να παραμείνει η καμινάδα στη θέση του, μάλλον η ίδια η ομπρέλα μπορεί να πέσει και να πετάξει μακριά.
 • έχει ένα απλό και κατανοητό σχέδιο.
 • πρακτικά δεν έχει καρφωθεί και δεν είναι φραγμένο, απλά καθαρισμένο.
 • λόγω της ατέλειας της αεροδυναμικής δομής δεν είναι ευαίσθητη στο σχήμα της ομπρέλας. εάν το κτίριο βρίσκεται σε ξηρασία, ο καπνός μπορεί να γίνει με τη μορφή σκηνής, αυτό απλοποιεί σημαντικά τη χρήση του και ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για την υλοποίηση ιδεών σχεδιασμού.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, όπως:

 • Με έναν αδύναμο άνεμο μειώνει την ώθηση και όσο ασθενέστερος είναι, τόσο περισσότερο λειτουργεί το στοιχείο θέρμανσης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί σε κρύο χειμωνιάτικο καιρό, χωρίς αιολική ενέργεια, η σόμπα μπορεί να "πνίξει" και να φουσκώσει στα σπίτια.
 • σε έναν ισχυρό άνεμο, αντίθετα, δημιουργεί πολύ ισχυρό σχέδιο. Αυτό μειώνει σημαντικά την απόδοση των εσωτερικών καμίνων και των τζακιών.
 • με ένα έντονο άνεμο μπορεί να προκαλέσει φυσώντας στο σωλήνα και να δημιουργήσει το αποτέλεσμα της αντίστροφης πρόσφυσης.

Γενικά, ο καταψύκτης είναι ένας ατελής εκτροπέας, ο οποίος είναι βέλτιστος για χρήση σε περιοχές με ομοιόμορφο κλίμα, όπου δεν υπάρχουν σχεδόν τυφώνες και καταιγίδες.

Το αεροδυναμικό ανοιχτό μοντέλο σε κάθε άνεμο διατηρεί ώθηση εντός επαρκών ορίων για την αποτελεσματική λειτουργία των καμίνων και των λεβήτων σε υγρό καύσιμο και αέριο. Τέτοιες εκτροπείς μπορούν να παγώσουν, γεμίζουν εύκολα και γρήγορα καλύπτονται με αιθάλη και αιθάλη, ωστόσο είναι εύκολο να καθαριστούν.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • σύνθετο σώμα περιστροφής.
 • ως αποτέλεσμα του φορτίου που δημιουργείται από τις μάζες του αέρα, η ίδια η ομπρέλα μπορεί εύκολα να πετάξει από την καμινάδα, ενώ άμεσα ο μηχανισμός δράσης της συσκευής μπορεί να καταρρεύσει τον ίδιο τον σωλήνα.
 • με ισχυρές ριπές από 8 σημεία, η πλευρική πίεση στη δομή αυξάνεται σημαντικά και στη συνέχεια αυξάνεται σύμφωνα με τον νόμο περί ισχύος.
 • οι ανοιχτές κατασκευές δυσχεραίνουν πολύ το δυναμικό φορτίο που προκαλείται από τις ριπές του ανέμου, γι 'αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βάλει ένα τέτοιο μοντέλο σε σωλήνες από τούβλα.
 • η τροποποίηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μηχανισμούς δημιουργίας θερμότητας πυρόλυσης · ​​διαφορετικά, σε περίπτωση ανέμου, όλα τα αέρια πυρόλυσης θα αναρροφούν και ο κλίβανος ή ο λέβητας απλά θα βγουν έξω.
 • δεν είναι κατάλληλη για τη δημιουργία στοιχείων σχεδιασμού, επειδή δεν είναι κατάλληλη για διακόσμηση, όλα τα είδη κηλίδων και εικόνων επιδεινώνουν μόνο τη συνολική αεροδυναμική κατάσταση της δομής στο σύνολό της.

Με την ευκαιρία, μια ενδιαφέρουσα μελέτη διεξήχθη στις ΗΠΑ. Κάποια στιγμή μελέτησαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους ανοιχτούς εκτροπείς και τα εγκατέστησαν σε μηχανές για να ελέγξουν το βαθμό αύξησης της απόδοσης με χαμηλή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα ήταν το πιο καταθλιπτικό - κατά μέσο όρο ξεκίνησε μια πυρκαγιά από το σωλήνα και κανένας αμαξοστοιχέας δεν μπορούσε να αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητά του. Γενικά, μια ανοιχτή έκδοση του εκτροπέα πρέπει να συνιστάται για όλους τους τύπους συσκευών θέρμανσης, με εξαίρεση την πυρόλυση. Ταυτόχρονα, πρέπει να ελέγχονται και να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Είναι βέλτιστο για μια καμινάδα με χαμηλή δύναμη πρόσφυσης, είναι πιο αποτελεσματική για σόμπες ξύλου με σόμπα, δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταιγισμού λόγω εξαερισμού στη σάουνα.

Κλειστός ή όπως λέγεται "τέλειος" τύπος έχει τέτοια πλεονεκτήματα όπως:

 • Προκαλεί σταθερή πρόσφυση, η οποία είναι επαρκής για φούρνους και λέβητες οποιουδήποτε τύπου.
 • δεν είναι επιρρεπείς στον παγετό και το φράξιμο από το εσωτερικό.
 • Η σκόνη και ο πάγος που σχηματίζονται στο εξωτερικό δεν αλλάζουν σημαντικά τη λειτουργία της συσκευής.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, ωστόσο, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι δεν είναι τόσο σημαντικοί, και συγκεκριμένα:

 • όταν εκτίθεται σε ισχυρό αέρα, δίνει τη μέγιστη πίεση στον σωλήνα και στη συνέχεια αυξάνεται γραμμικά, οπότε η καπνοδόχος κάτω από τον εκτροπέα θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω με τη βοήθεια τιράντες.
 • έχει μάλλον πολύπλοκες σχεδιαστικές και τεχνολογικές παραμέτρους.
 • δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σχεδιασμού, δεδομένου ότι τυχόν πρόσθετα στοιχεία μειώνουν σημαντικά το συνολικό επίπεδο αεροδυναμικής.

Τα μοντέλα μπορεί να διαφέρουν ως προς την εμφάνιση, τον σκοπό και το υλικό εκτέλεσης. Οι περισσότερες φορές για την παραγωγή των εκτροπέων χρησιμοποιούν πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο χαλκός μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για την παραγωγή. Πολλοί χρήστες προτιμούν ένα μοντέλο σάντουιτς.

Μη μπερδέψετε το διάφραγμα εξαερισμού, το μοντέλο αποχέτευσης και τον εκτροπέα με πολλές άλλες τροποποιήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη συντήρηση του συστήματος θέρμανσης στα σπίτια.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Παρουσιάζονται στα καταστήματα εκτροπείς γίνονται σύμφωνα με GOST 15150-69, ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να κάνουν τη συσκευή τους οι ίδιοι. Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών προτιμούν να μην ενοχλούν, και απλά εξοπλίζουν την κορυφή της καμινάδας με μια ομπρέλα σε ειδική θήκη. Στην πραγματικότητα, αυτή η διάταξη οροφής μοιάζει με τον εκτροπέα του Γκιγκόροβιτς, αλλά μόνο χωρίς ένα διαχύτη.

Η ομπρέλα δεν αυξάνει την πρόσφυση, οπότε η χρήση της είναι λογική στις καλοκαιρινές κατοικίες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται ως χώρος για όλο το χρόνο διαβίωσης. Οι ιδιοκτήτες σπαταλούνται μόνο μερικές φορές το φθινόπωρο και την άνοιξη, έτσι μια φτηνή επιλογή με ομπρέλα είναι αρκετά αποδεκτή.

Αν μιλάμε για σπίτι ή εξοχικό σπίτι, τότε είναι απαραίτητη η τεχνητή δημιουργία έλξης, διαφορετικά τουλάχιστον το 20% του καυσίμου θα χαθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει τουλάχιστον να προσθέσετε στην εγκατάσταση του δακτυλίου, που σπάει τον άνεμο - σας επιτρέπει να χτίσετε κάποια ομοιότητα της εκτροπής. Μπορείτε να κάνετε ανεξάρτητα αποτελεσματικό εκτροπέα, επειδή η συναρμολόγησή του δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Όλη η εργασία θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 2-3 ώρες.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού σχεδιασμού αύξησης της έλξης περιλαμβάνει βασικά βήματα όπως:

 • Σχεδιάστε ένα σχηματικό σχέδιο.
 • μορφοποίηση τεμαχίων ·
 • συναρμολογήστε απευθείας τον εκτροπέα.
 • Τοποθετήστε το στο σωλήνα.

Το σχέδιο είναι πιο σωστό σε ένα φύλλο χαρτιού. Για τη μέγιστη ακρίβεια, θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε τις διαστάσεις του σωλήνα και της κουκούλας και, φυσικά, το μήκος του ίδιου του εκτροπέα. Για να αποφευχθούν σφάλματα, μπορεί κανείς να βασιστεί σε γνωστούς τύπους που απωθεί το εσωτερικό μέγεθος της καμινάδας (d). Υπολογίζονται από ειδικούς και χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξοπλισμό του εκτροπέα.

Ο υπολογισμός έχει ως εξής:

 • ύψος του εκτροπέα = 1,6-1,7 x d.
 • πλάτος = 1,2-1,3 x d.
 • το πλάτος του καπακιού = 1,7-1,9 x d.

Για την κατασκευή της συσκευής πήγε πιο γρήγορα αφού ένα σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο έγγραφο εγκατάσταση, σας επιτρέπει να δείτε όλα τα πιθανά λάθη και παραλείψεις του έργου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα για να δημιουργήσετε μια μεταλλική δομή. Για εργασίες χρησιμοποιήστε το χάλυβα με πάχος μικρότερο από 1 mm. Υπάρχει η άποψη ότι οι ποιοτικοί εκτροπείς είναι κατασκευασμένοι από χαλκό, αυτό είναι σε κάποιο βαθμό αληθινό και δικαιολογημένο, εάν τυχαία θάβονται περιττές χάλκινες πλάκες στο υπόστεγο. Αν δεν είναι (και συχνά δεν είναι), τότε δεν πρέπει να αγοράσετε ένα τόσο δαπανηρό υλικό, επειδή ο ανοξείδωτος χάλυβας αντιμετωπίζει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί και η διάρκεια της υπηρεσίας του δεν μπορεί να ονομαστεί μικρή.

Τα τεμάχια είναι κομμένα από ανοξείδωτο χάλυβα με ειδικό ψαλίδι και μετά προχωρούν άμεσα στη συναρμολόγηση της εγκατάστασης. Για να εργαστείτε, χρειάζεστε ένα τρυπάνι, καθώς και ένα μηχάνημα συγκόλλησης ή συγκόλλησης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κατά τη διεξαγωγή εργασιών συγκόλλησης πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες ασφαλείας και να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί ώστε να μην καίει κάπως ένα μικρό τμήμα της δομής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται πριτσίνια, είναι δυνατό να σχηματιστεί ένα επίδομα για την περαιτέρω ένωση των μερών σε μια ειδική μηχανή κύλισης. Αν δεν βρεθεί τίποτε άλλο στο εργαστήριο σπιτιού, τότε το απλούστερο σφυρί θα το κάνει. Κατά τη συναρμολόγηση των δικαιωμάτων, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τα μέρη ακριβώς μεταξύ τους, στη συνέχεια με ένα τρυπάνι, να τρυπήσετε στενές οπές και να τοποθετήσετε ισχυρά πριτσίνια. Η κουκούλα στη βάση βάσης στερεώνεται με τα πόδια, είναι επίσης προετοιμασμένα από ένα φύλλο από πυκνότερο γαλβανισμένο χάλυβα.

Όταν κατασκευαστεί ένας αυτοδιαμορφωμένος εκτροπέας, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στο κύριο στάδιο - η τοποθέτησή του σε μια καμινάδα. Η τεχνολογία στερέωσης είναι η ίδια και για τα αυτο-κατασκευαζόμενα όργανα και για εκείνα που αγοράζονται στην αγορά κατασκευών. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε - για εύκολη εγκατάσταση, η αγορασθείσα κατασκευή, η οποία πραγματοποιείται σε αποσυναρμολογημένη μορφή, θα πρέπει να συναρμολογηθεί ακόμα πιο κάτω και να συσφίξει σφιχτά όλους τους συνδετήρες. Μόνο τότε πρέπει να στείλετε με ασφάλεια στην οροφή. Κατά τη στερέωση της δομής στον σωλήνα, θα πρέπει να τρυπήσετε προσεκτικά τις οπές στερέωσης, μετά από τις οποίες θα χρειαστεί να στερεώσετε τα πριτσίνια πιο σταθερά και να εξασφαλίσετε τη σταθερότητα της δομής - δεν θα πρέπει να αποκλίνουν σε καμία πλευρά.

Εάν σκοντάψει, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε ένα ακόμα ζυγό. Μια παρόμοια επιλογή χρησιμοποιείται για σωλήνες καμινάδας που δεν είναι επενδεδυμένοι με τούβλο στην κορυφή.

Εάν θέλετε να στερεώσετε τον εκτροπέα όχι στην επιφάνεια του αμιάντου, αλλά στο τούβλο, θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ελέγξτε τη λειτουργία της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τη θέρμανση και επαληθεύστε τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

Αξίζει να μελετήσουμε λεπτομερέστερα τα βασικά λάθη που μπορεί να προκύψουν στο έργο του εκτροπέα.

Τα προβλήματα συμβαίνουν περιστασιακά με όλα τα όργανα και ο εκτροπέας αερισμού με αυτή την έννοια δεν αποτελεί εξαίρεση.

 • Λάθος εργασία. Κατά κανόνα, αυτό το ελάττωμα προκύπτει σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν η συσκευή επιλέχθηκε αρχικά για λάθος μέγεθος. Καταρρέει στην καπνοδόχο και αποκλείει τον "δρόμο" για την απομάκρυνση καπνών, καπνού και αιθάλης. Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους επιπλοκές πρέπει να βασίζεται αρχικά στα πρότυπα που η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του εσώτατου εγκατάστασης σωλήνα καμινάδα. Αν τοποθετηθεί εκτροπής έχει κυκλική ή ημικυκλική διατομή, και η καμινάδα - το τετράγωνο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικούς προσαρμογείς.
 • Αγορά ενός περιστρεφόμενου μοντέλου σε περιοχές με σοβαρούς χειμώνες. Σε συνθήκες παγετού και χιονόπτωσης, μπορεί να δημιουργήσει παγάκια. Για να διορθώσετε το ελάττωμα, θα πρέπει να ανεβείτε στην ταράτσα για να αφαιρέσετε το χιόνι και τον πάγο με το χέρι, και αυτή η δραστηριότητα δεν μπορεί να ονομάζεται ευχάριστο κατά τη διάρκεια της κατάψυξης χιονοθύελλα.
 • Το πρόβλημα σχετίζεται με τη χαμηλή ή μηδενική απόδοση της συσκευής. Αυτό συμβαίνει όταν ο χώρος εγκατάστασης έχει επιλεγεί ανεπιτυχώς. Με την κατασκευή της καπνοδόχου πρέπει να θεωρούνται αποτελεσματικά χαρακτηριστικά της περιοχής: δεν είναι απαραίτητο να ορίσετε αυτό το αντικείμενο σε μια περιοχή υψηλού ανέμου σκιά των ψηλών δέντρων και των κτιρίων, η εκτροπής πρέπει να τοποθετείται πάνω από την κορυφογραμμή της στέγης και άλλα κτίρια.
 • Η αποτυχία του εκτροπέα, δηλαδή τα περιστρεφόμενα στοιχεία. Αυτό συμβαίνει συχνά εάν η συσκευή έχει εγκατασταθεί με δικά της χέρια από υλικά χαμηλής ποιότητας και μετά ο χάλυβας αρχίζει να σκουριάζει και να σπάει. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση της δομής και να λιπαίνετε τα έδρανα. Εάν η αποτυχία έχει ήδη συμβεί, είναι λογικό να δημιουργηθεί μια νέα συσκευή.
 • Επικίνδυνες συνέπειες προκαλούνται από την εγκατάσταση μιας απλής κουκούλας. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορεί να καλύψει με πάγο ή μπορεί να μεταφερθεί με χιόνι. Αν αυτό συμβεί τη νύχτα, τότε όλα τα επικίνδυνα προϊόντα καύσης θα παραμείνουν στο σπίτι και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο των μελών του νοικοκυριού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αμέσως έναν τεχνολογικό εκτροπέα και να μην τοποθετήσετε επικίνδυνα πειράματα με όλα τα είδη ομπρέλες και γείσα. Χωριστά είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί ένας αποφρακτήρας σπινθήρων, ωστόσο αυτή η απαίτηση είναι προαιρετική και δίνεται κατά την κρίση του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε έναν εκτροπέα με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.