Παραγωγή του εκτροπέα Grigorovich ο ίδιος: σχέδια, οδηγίες, εγκατάσταση

Η παραγωγική εργασία του κλιβάνου είναι αδύνατη χωρίς ένα καλό ρεύμα, το οποίο απαιτεί επαρκή ροή αέρα και κανονική έξοδο των καυσαερίων. Όλα αυτά πρέπει να εξασφαλίζουν μια σωστά σχεδιασμένη καμινάδα. Υπάρχουν όμως παράγοντες που μειώνουν σημαντικά τη λειτουργία του κλιβάνου, όπως:

 • ισχυρές ριπές ανέμου.
 • σκουπίδια.
 • συχνά φράσσουν την καμινάδα.
 • ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

Ως αποτέλεσμα, αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι ο κλίβανος δεν θέλει να καεί, αλλά αρχίζει να καπνίζει. Εάν η σόμπα σας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τον εκτροπέα.

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που δημιουργεί ένα εμπόδιο στη διαδρομή της ροής του αέρα. Είναι σε θέση να προστατεύσει την καμινάδα από τα συντρίμμια και τις βροχοπτώσεις, και επίσης να εξασφαλίσει μια καλή διαφυγή καπνού.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο εγκατεστημένος εκτροπέας μπορεί να αυξήσει την απόδοση του κλιβάνου κατά 20%. Αλλά ένας χρήσιμος εκτροπέας θα είναι μόνο στην περίπτωση σωστά εγκατεστημένης καμινάδας με το κατάλληλο ύψος και με ένα ακριβές τμήμα.

Ο εκτροπέας μπορεί εύκολα να αγοραστεί στο κατάστημα. Οι τιμές αυτού του προϊόντος είναι περίπου οι ακόλουθες:

 1. Deflector Khanzhenkov από γαλβανισμένο μέταλλο - 18 ετών. ε.
 2. TsAGI από γαλβανισμένο χάλυβα - 40 at. ε.
 3. Volpert-Grigorovich, επίσης από γαλβανισμό - 21 στο. ε.
 4. Volpert-Grigorovich από ανοξείδωτο χάλυβα - 46 στο. ε.
 5. Περιστροφικός εκτροπέας τύπου Dragon-300-CH-A από ανοξείδωτο ατσάλι - 140 u. ε.

Και μπορείτε να εργαστείτε λίγο και να κάνετε τον εκτροπέα Grigorovich με τα χέρια σας, σώζοντας 46 y. ε. Για να κάνετε έναν εκτροπέα με τα χέρια σας, χρειάζεστε κάποια εργαλεία:

 • ρουλέτα, χάρακας, χαρτόνι και στυλό-άκρη?
 • ψαλίδι για κοπή μετάλλων και αυτοκόλλητη τοποθέτηση.
 • τρυπάνι και τρυπάνια.

Υλικό για την κατασκευή του εκτροπέα:

 1. Φύλλο 0,5 mm, κατά προτίμηση γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο.
 2. Μέταλλο για άκαμπτες συνδέσεις (ταινία, φουρκέτα κλπ.).

Το σημαντικότερο στάδιο της εργασίας είναι ο υπολογισμός των διαστάσεων του εκτροπέα. Για να μπορέσετε να κατασκευάσετε τον εκτροπέα με τα χέρια σας, πρέπει να υπολογίσετε τις απαιτούμενες παραμέτρους και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο με όλες τις διαστάσεις που εφαρμόζονται σε αυτόν. Ο απλούστερος τρόπος είναι να υπολογίσετε με τις σχέσεις:

 • ύψος του εκτροπέα - 1,6 διάμετρος της καπνοδόχου.
 • Το πλάτος του διαχυτήρα είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος της κουκούλας είναι 2 διαμέτρους καμινάδας.

Εάν παράγετε έναν εκτροπέα χωρίς να τηρείτε τον λόγο, η προκύπτουσα συσκευή δεν θα δώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Μετά τον υπολογισμό των υπολογισμών είναι απαραίτητο να εκτελεστεί το σχέδιο των λεπτομερειών σε ένα φύλλο χαρτονιού και να κόψουμε. Από τμήματα από χαρτόνι πρέπει να συναρμολογηθεί ένα μοντέλο εκτροπέα. Εάν όλα γίνονται σωστά, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το μοντέλο και να μεταφέρετε όλα τα εξαρτήματα στο μέταλλο. Στη συνέχεια, ακολουθούμε το σχέδιο:

 1. Κόβουμε τις λεπτομέρειες με μεταλλικό ψαλίδι.
 2. Αναδιπλώστε το σώμα διαχύτη με κύλινδρο και τρυπήστε δύο άκρες. Συνδέουμε το με βίδες.
 3. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούμε έναν εξωτερικό κύλινδρο. Στη συνέχεια, κάνουμε μια κουκούλα, γυρίζοντας το κώνο από το μέταλλο, και να ενταχθούν στις άκρες.
 4. Βιδώνουμε τον άνω και κάτω κώνο. Το πάνω μέρος είναι μεγαλύτερο από το κάτω μέρος, οπότε η άκρη του χρησιμοποιείται για την πρόσδεση των πλακών μεταξύ τους. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε και λυγίστε τις 6 γλωττίδες στον ανώτερο κώνο.
 5. Πριν από τη στερέωση στον κάτω κώνο, πρέπει να στερεώσετε τα πόδια για τοποθέτηση στο διαχύτη.
 6. Συνδέστε την προκύπτουσα ομπρέλα στο διαχύτη με τη βοήθεια των ποδιών. Το προκύπτον σχέδιο εισάγεται στον εξωτερικό κύλινδρο.

Για να τοποθετήσετε τον εκτροπέα με τα δικά σας χέρια, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα σε ένα επίπεδο μια μεταλλική καπνοδόχος. Στη συνέχεια, ο εκτροπέας πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα και να στερεωθεί σταθερά με βίδες ή μπουλόνια. Εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον εκτροπέα σε μια καμινάδα από τούβλα, είναι απαραίτητο να κάνετε εκ των προτέρων ένα ευρύ σφιγκτήρα από τη μεταλλική ταινία. Αφού τοποθετήσετε τον εκτροπέα σφιχτά στερεώστε τον, τραβώντας τον ζυγό με ένα μπουλόνι και παξιμάδι.

Ο εκτροπέας εγκατεστημένος στην καπνοδόχο θα βελτιώσει την απόδοση του κλιβάνου σας και θα εξαλείψει το πρόβλημα της ασθενούς πρόσφυσης.

Deflector Volpert-Grigorovich ίδια χέρια

Πόσο σημαντικό είναι το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι είναι πιθανό να κατανοήσουμε και τους προγραμματιστές αρχάριους και όσους αποφάσισαν την αναβάθμιση του συστήματος. Σωστά εξαερισμού εργασίας - το κλειδί για την ευημερία κατοίκους του σπιτιού, χωρίς δυσάρεστες οσμές (υγρασία, μούχλα, αιθάλη και άλλα) και η συμπύκνωση στα παράθυρα, η έγκαιρη απομάκρυνση των συσσωρευμένων διοξειδίου του άνθρακα και το ραδόνιο (επιβλαβές αέριο εισέρχεται στο οικοδομικής κατασκευής από το έδαφος).

Τι είναι ένας εκτροπέας και γιατί χρειάζεται;

Είναι γνωστό ότι το συνηθέστερο σύστημα αερισμού είναι φυσικό. Σε αυτό, η εισροή καθαρού αέρα και η εξάτμιση των εκπληρωμένων πραγματοποιούνται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ατμοσφαιρικές τιμές μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αλλά, δυστυχώς, για το σύστημα εξαερισμού, αυτή η διαφορά λειτουργίας είναι σχετική μόνο στην κρύα εποχή. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σχέδιο στην κουκούλα. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να γίνει "να γίνει". Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται ευνοϊκά από ένα φαινόμενο της φύσης, όπως ο άνεμος.

Και, για να αυξηθεί αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή στο τμήμα εξάτμισης του συστήματος εξαερισμού - τον εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich. Τοποθετείται στο πάνω μέρος του σωλήνα εξαγωγής ή του αγωγού. Το έργο βασίζεται σε φυσικούς νόμους, δηλαδή στον νόμο Bernoulli.

Σημαντικό! Ρεύματα ανέμου, που ρέουν γύρω από τα τοιχώματα του εκτροπέα από το εξωτερικό, δημιουργούν απαλλαγμένο αέρα πρακτικά κατά μήκος της περιμέτρου της συσκευής. Μία τέτοια διαδικασία καθιστά δυνατή την "εξάτμιση" του εξαγόμενου αέρα από το εκχύλισμα με μια αρκετά μεγάλη δύναμη. Εάν είναι ευκολότερο, τότε - πρόσθετη έλξη δημιουργείται από τον άνεμο, φυσώντας τον εκτροπέα, και προκύπτει ακόμη και από ένα μικρό αεράκι.

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich

Το ενδιαφέρον για τον εκτροπέα αυτού του σχεδίου υποδηλώνεται από το γεγονός ότι συνέβαλαν τις εξελίξεις των Volpert και Grigorovich. Αποτελείται από τρία μόνο στοιχεία που στερεώνονται μεταξύ τους:

Η παρουσία ενός ανάστροφου κώνου (κάτω από μια προστατευτική κορυφή) κάνει την συσκευή να λειτουργεί αποτελεσματικά σε χαμηλές ανέμους. Ένα χαρακτηριστικό του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich είναι η καμπύλη επιφάνεια του διαχυτή και η παρουσία ενός καπακιού με τη μορφή μιας ομπρέλας. Ο κώνος, ωστόσο, δεν δημιουργεί μια τόσο περίπλοκη επιφάνεια του διαχυτή, η οποία απλοποιεί ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, ο αυτοδιαμορφωμένος εκτροπέας Volpert-Grigorovich είναι απλός στην κατασκευή και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικός από άλλες συσκευές για τη βελτίωση των συστημάτων εργασίας ή αερισμού (καμινάδα).

Ο εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από στρογγυλό σχήμα. Μια τετράγωνη συσκευή είναι επίσης δυνατή, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε τετράγωνο αγωγό. Όμως, όπως δείχνει η πρακτική, ο σχεδιασμός αυτής της μορφής δεν είναι επιθυμητός, δεδομένου ότι οι γωνίες δεν επιτρέπουν στις μάζες του αέρα να κινούνται σωστά, και αυτό επηρεάζει την ποιότητα του εκτροπέα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάσταση ξεπεραστεί μέσω ενός προσαρμογέα τοποθετημένου σε έναν αγωγό εξαερισμού ενός τετραγωνικού τμήματος.

Η συσκευή λειτουργεί όλο το χρόνο

Η εγκατάσταση της συσκευής σάς επιτρέπει να δημιουργείτε έλξη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα του εκτροπέα Volpert-Grigorovich. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

 • Λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας.
 • Επιστρέφοντας στο σχολικό μάθημα της φυσικής, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όσο μακρύτερος είναι ο σωλήνας στην οροφή, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση. Ο εκτροπέας, αν και δεν επεκτείνει την καπνοδόχο, θα αυξήσει την πρόσφυση μέχρι και να προσθέσει 2 μέτρα του σωλήνα.
 • Η απόδοση της συσκευής θέρμανσης αυξάνεται σε 25% και το σύστημα εξαερισμού σε 20%.
 • Η τοποθέτηση του εκτροπέα του σχεδιασμού Volpert-Grigorovich δεν επιτρέπει τη χρήση συστήματος εξαναγκασμένης εξάτμισης.

Προσοχή! Ο εκτροπέας δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον αγωγό εξαγωγής του λέβητα. Αυτή η απαίτηση αντικατοπτρίζεται στο SNiPe 41-01-2003 Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός και είναι υποχρεωτικό για συστήματα εγκατεστημένα σε όλα τα κτίρια και τις κατασκευές (κατοικίες και μη οικιστικά κτίρια).

Παραγωγή του εκτροπέα από τα χέρια του: εκπαίδευση βήμα προς βήμα

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός για να γίνει, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί πρώτα. Είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστούν όλες οι διαστάσεις, διαφορετικά η παραβίαση τους είναι γεμάτη με το ελαττωματικό έργο του εκτροπέα, το οποίο χάνει όλη την αίσθηση της εφαρμογής του.

Βήμα # 1 Υπολογισμός

Για τους υπολογισμούς, πρέπει να γνωρίζετε την κύρια ένδειξη - την εγκάρσια διατομή του σωλήνα στον οποίο είναι τοποθετημένος ο εκτροπέας. Εάν το γνωρίζετε, μπορείτε να υπολογίσετε τις υπόλοιπες απαιτούμενες διαστάσεις.

Για ένα πιο ενδεικτικό παράδειγμα, θα κάνουμε πραγματικούς υπολογισμούς για την κατασκευή και την εγκατάσταση του εκτροπέα. Ας πούμε ότι η διάμετρος του αμιαντοτσιμέντου είναι 200 ​​mm:

 • ύψος ολόκληρης της συσκευής - 200χ1,7 = 340 mm.
 • Διάμετρος του καλύμματος (ομπρέλα) - 200χ1,8 = 360 mm.
 • η διάμετρος του κώνου είναι 360-35 = 325 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο άνω μέρος) - 200χ1,5 = 300 mm.
 • διάμετρος του διαχυτήρα (στο κάτω μέρος) - 200χ2 = 400 mm.
 • Επικάλυψη του διαχύτη στον σωλήνα - 200x0,15 = 30 mm.
 • ύψος του καλύμματος και του κώνου (ίσο μεταξύ τους) - 200x0,25 = 50 mm.
 • η απόσταση μεταξύ του καπακιού και του διαχύτη είναι 200x0,25 = 50 mm.

Με τέτοιες λεπτομερείς διαστάσεις είναι εύκολο να κάνετε τα σχέδια πρώτα σε χαρτί και, στη συνέχεια, να τα μεταφέρετε σε μέταλλο. Ένα σχέδιο σε χαρτί δεν είναι απαραίτητο και γίνεται για να αποκλείσει λάθη ή ανακρίβειες.

Βήμα # 2 Σχέδια και κατασκευή του σώματος του εκτροπέα

Χρησιμοποιώντας τα υπολογισμένα δεδομένα, σε παχύ χαρτί, κάντε τα σχέδια των κύριων στοιχείων, δηλαδή του διαχυτήρα, της κουκούλας και του κώνου.

Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια μακέτα χαρτιού της μελλοντικής συσκευής. Δοκιμάστε τη θέση των συνδέσμων.

Για να φτιάξετε το σχέδιο που χρειάζεστε:

 • διάφορα εργαλεία σχεδίασης.
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • αυτο-κοχλίες βίδες, πιέτες, καρφιά?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • γαλβανισμένο σίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα
 • μέταλλο για την κατασκευή συνδετικών στοιχείων.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα τμήματα χαρτιού της δομής στο μέταλλο. Ειδικό ψαλίδι για κοπή μετάλλου κόβονται από ένα πρότυπο με όλες τις λεπτομέρειες. Για μια ισχυρή σύνδεση, κάντε τα στηρίγματα σύνδεσης. Πριν από τη συναρμολόγηση ολόκληρης της δομής στον σωλήνα, συναρμολογείται.

Για να προσαρμόσετε τον οπίσθιο κώνο στο προστατευτικό κάλυμμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βιδωτές ή άλλες συνδέσεις. Προσφέρουμε έναν ευκολότερο τρόπο:

 • Συνδέστε την ομπρέλα και τον κώνο πίσω το ένα προς το άλλο καθώς θα βρίσκονται στη δομή.
 • περιστρέψτε το περίγραμμα του κώνου στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος.
 • με τη βοήθεια του μεταλλικού ψαλιδιού κάνουν δύο εγκοπές στη γραμμή, σαν να δημιουργούν μελλοντικές προσκολλήσεις (μέχρι 8 κομμάτια)?
 • Συνδέστε τον κώνο, διπλώστε τον μέσα στην ταινία έτσι ώστε να κρατηθεί σταθερά.

Ο προκύπτων "ιπτάμενος δίσκος" είναι προσαρτημένος στο διαχύτη με τη βοήθεια των καρφιών κατασκευής. Αυτό θεωρείται μια αξιόπιστη σύνδεση, αν και είναι δυνατοί και άλλοι συνδετήρες.

Οι βραχίονες συνδέονται από το εσωτερικό του διαχύτη (στο κάτω ευρύ τμήμα). Πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 τεμάχια. Με τη βοήθειά τους, όλη η κατασκευή θα κρατηθεί στην κουκούλα.

Βήμα # 3 Εγκατάσταση του εκτροπέα Vol'pert-Grigorovich στον αμίαντο

Η εγκατάσταση είναι μια διαδικασία έντονης εργασίας, δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε υψόμετρο. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συμμορφώνεστε με τα μέτρα ασφαλείας. Τα ίδια τα έργα εγκατάστασης προϋποθέτουν τα ακόλουθα στάδια:

 • Πρώτον, από την άκρη των σωλήνων καπνοδόχου (αμίαντου) υποχωρούν τουλάχιστον 150 mm και κάνουν σημάδια σε έναν κύκλο.
 • Δεύτερον, δοκιμάστε στον εκτροπέα, στον διαχύτη, στον οποίο έχουν ήδη συνδεθεί οι βραχίονες στήριξης.
 • Τρίτον, τρύπες στο σωλήνα και συνδετήρες είναι τρυπημένα.
 • Τέταρτον, περάστε τους κοχλίες κατασκευής και στερεώστε τη δομή στο σωλήνα χρησιμοποιώντας παξιμάδια και μπουλόνια.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι το σώμα του εκτροπέα είναι κατασκευασμένο από ισχυρό φύλλο χάλυβα, στερεώνοντάς το, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται έτσι ώστε ο διαχύτης να μην παραμορφώνεται. Η σωστή λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση.

Μύκητες (deflector) στον σωλήνα καμινάδας με τα χέρια τους - σχέδια και τύπος υπολογισμού

Η βασική λειτουργία του καπναγωγού είναι η αφαίρεση των προϊόντων καύσης από το σύστημα. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αξιόπιστα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η καμινάδα με ένα μύκητα (εκτροπέας). Θα το προστατεύσει από το να πέσει στο χιόνι, τη σκόνη και άλλα περιττά στοιχεία. Επιπλέον, η παρουσία αυτού του τμήματος βελτιώνει την πρόσφυση.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί χρειάζεστε έναν εκτροπέα σε μια καμινάδα. Θα κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των διαθέσιμων επιλογών για τις κουκούλες.

Θα έχετε την ευκαιρία να τα συγκρίνετε και να μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους. Θα μιλήσουμε επίσης για το πώς να φτιάξουμε ένα μύκητα με τα χέρια μας. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τα σχέδια και τα βίντεο σχετικά με το θέμα του άρθρου μας.

Λειτουργικότητα των προϊόντων

Οι μύκητες για τις καμινάδες είναι απλές συσκευές που εκτελούν μια σημαντική λειτουργία. Τα ρεύματα αέρα που διαχωρίζονται από το πώμα διεισδύουν μέσα στο κανάλι, προκαλώντας την επίδραση της «απορρόφησης». Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση ενός τόπου όπου επικρατεί χαμηλή πίεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο καπνός βγαίνει. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο αέρας μπορεί να κινηθεί οριζόντια ή υπό γωνία.

Η παρουσία ενός εκτροπέα μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Για να αυξήσετε την αποδοτικότητά του, θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας συλλέκτης σπινθήρων. Είναι ένα ειδικό πλέγμα. Η χρήση ενός γείσου με στρόβιλο καθιστά δυνατή την παροχή σχεδόν οποιουδήποτε αγωγού καυσαερίων με αξιόλογο δείκτη έλξης.

Είδη δομών

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί μύκητες ποικιλίας ποικιλιών. Θα σας πούμε για τις πιο δημοφιλείς.

Έτσι, σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

 1. Deflector Volpert-Grigorovich. Χαρακτηρίζεται από στρογγυλό σχήμα και κωνική ομπρέλα. Κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένο με σταγονόμετρο.
 2. Τετράπλευρο μύκητα. Έχει ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετείται σε καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα με την ίδια διαμόρφωση.
 3. Μύκητας με ημικυκλική οροφή. Ο σχεδιασμός αυτής της ποικιλίας είναι αρκετά αισθητικός. Μπορεί να δει συχνά στην οροφή των κτιρίων που είναι χτισμένα στο ευρωπαϊκό στυλ. Αλλά η αποτελεσματικότητα αυτού του μύκητα είναι δυστυχώς χαμηλή.
 4. Επίπεδη προσωπίδα. Έχει ένα επίπεδο ορθογώνιο θόλο. Τα προϊόντα αυτά είναι τυπικά για τη διευθέτηση των σπιτιών με το στυλ του μινιμαλισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι βραχίονες αυτού του προϊόντος υπόκεινται σε βαριά φορτία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση του χιονιού στην ομπρέλα.
 5. Πρότυπος μύκητας. Έχει πυραμιδικό σχεδιασμό. Κατασκευάστε αυτήν την ποικιλία από ένα μεταλλικό φύλλο και συνδέστε το με ένα σταγονόμετρο με τη βοήθεια ειδικών στηριγμάτων.

Deflector Volpert-Grigorovich

Αυτό το είδος συσκευής είναι το πιο αποτελεσματικό και δημοφιλές. Ως εκ τούτου, θα το συζητήσουμε λεπτομερέστερα.

Αυτός ο εκτροπέας τοποθετείται συχνά στις καμινάδες των λεβήτων αερίου. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του σχεδιασμού είναι η παρουσία ενός ανεστραμμένου κώνου κάτω από την ομπρέλα. Κατά συνέπεια, κατά την πλευρική εμφύσηση στο κανάλι, λαμβάνει χώρα μια μειωμένη πίεση και τα προϊόντα καύσης ρέουν έξω από τον αγωγό προς τα έξω.

Με ισχυρό αέρα "από την κορυφή προς τα κάτω", η πίεση στη ζώνη του εκτροπέα μπορεί να αυξηθεί αντίθετα. Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαγωγής καπνού. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η εμφύσηση γίνεται στο πλάι. Επομένως, η εξεταζόμενη ποικιλία προϊόντων είναι κατάλληλη για τους περισσότερους αγωγούς αερίου.

 • διάμετρος του διαχύτη: κάτω - 2 * D, από πάνω - 1,5 * D;
 • διάχυτη ύψους - 1,5 * D;
 • η εμβάπτιση του καναλιού στο διαχύτη είναι 0,15 * D.
 • το ύψος και των δύο κώνων ομπρέλας είναι 0,25 * D.
 • η απόσταση μεταξύ του διαχυτήρα και του καπακιού είναι 0,25 * Δ.

Αυτές οι αναλογίες διαστάσεων λήφθηκαν πειραματικά. Κατά την παραγωγή αυτού του μοντέλου, φροντίστε να τηρείτε τους τύπους αυτούς.

Κάνοντας μια κουκούλα

Έχοντας κάνει όλους τους σημαντικούς υπολογισμούς πρέπει να αρχίσετε να κόβετε το μέταλλο για να δημιουργήσετε το προϊόν. Είναι καλύτερο για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα μικρού πάχους. Σε ακραίες περιπτώσεις επιτρέπεται η χρήση γαλβανισμού.

Το μοτίβο για τον μύκητα μοιάζει με μια κυρτή λωρίδα χάλυβα. Για μια ομπρέλα, είναι δύο κύκλοι με κομμένα στοιχεία.

Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε μια μεταλλική λωρίδα μεγέθους δύο ή τριών εκατοστών σε μια άκρη, για να διευκολύνετε την αποβάθρα. Σε αυτή την περίπτωση, η ομπρέλα πρέπει να είναι αρκετά εκατοστά μεγαλύτερη από τον κώνο.

Για να μην χάνετε χρόνο σε στροφές μετάλλων, χρησιμοποιήστε πριτσίνια και ένα πριτσίνι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε για το επίπεδο στεγανότητας. Είναι εδώ για οτιδήποτε. Χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια επιταχύνεται πολύ η εργασία.

Κατά την εκτέλεση της εργασίας, είναι εύχρηστο να χρησιμοποιείτε ένα πλαίσιο ράβδων. Τοποθετείται σε ένα διαχύτη. Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε τρύπες αμέσως σε δύο άκρες. Μετά από αυτό, εισάγεται ένα πριτσίνι και τοποθετείται με ένα πριτσίνι.

Με τον ίδιο τρόπο, γίνονται κώνοι. Μην τα συνδέετε αμέσως μαζί. Για να ασφαλίσετε την ομπρέλα στο διαχύτη, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα μήκη του κοχλιωτού στηρίγματος. Για να σχηματιστεί μια αξιόπιστη στερέωση θα αρκεί να εφαρμοστούν τρία. Οι προεξοχές είναι στερεωμένες στο διαχύτη σε μεντεσέδες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από μεταλλική ταινία. Συνδέονται και με πριτσίνια. Τα μπουλόνια θα πρέπει απλά να βιδωθούν και στη συνέχεια να ασφαλιστούν με παξιμάδια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ασφαλίσετε γρήγορα και με ασφάλεια την ομπρέλα στο απαιτούμενο ύψος.

Στον κώνο, πρέπει επίσης να τρυπήσετε τρεις τρύπες. Είναι σταθερό σε ορισμένο ύψος με παξιμάδια με ροδέλες. Στη συνέχεια, καθορίστε την ομπρέλα. Είναι κάπως μεγαλύτερο από τον κώνο. Ως εκ τούτου, κόβεται σε πολλά σημεία κατά ένα ή δύο εκατοστά. Η προκύπτουσα ταινία πρέπει να διπλωθεί στον κάτω κώνο. Αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει πολλές φορές. Ένα τέτοιο σύστημα θα επιτρέπει στα δύο στοιχεία να ασφαλίζονται μαζί όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα. Λόγω του γεγονότος ότι το άνω μέρος της κατασκευής είναι μεγαλύτερο από το κάτω μέρος, η βροχή ή το χιόνι δεν θα διευκολύνει τη συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του χώρου μεταξύ των δύο κώνων.

Ο μύκητας μας είναι έτοιμος. Στη συνέχεια, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην καμινάδα. Σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης της κατασκευής μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας.

Deflector στην καμινάδα: γιατί και πότε χρειάζεστε, είδη, επιλογές, σπιτικές επιλογές

Αν κοιτάξετε τους σωλήνες καπνού και εξαερισμού των διαμερισμάτων, τότε η ποικιλία των καπνιστών σε αυτά (εκτροπείς, flyvaroks) είναι καταπληκτική. Αλλά το κύριο καθήκον του εκτροπέα δεν είναι να διακοσμήσει την καμινάδα, αλλά να αυξήσει και να σταθεροποιήσει την πρόσφυση ανάλογα με τον καιρό και έτσι να βελτιώσει την απόδοση της συσκευής θέρμανσης και να μειώσει το κόστος θέρμανσης. Ο εκτροπέας του σωλήνα εξαερισμού μπορεί να παρέχει μη πτητικό (και ελεύθερο) εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής, βλ. Παρακάτω. Αλλά ταυτόχρονα, οι αντίπαλοι της τοποθέτησης των εκτροπέων στους σωλήνες των διαμερισμάτων στερούνται επίσης, και τα επιχειρήματα προς όφελός τους οδηγούν σε βαρύ. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να καταλάβει σε ποιες περιπτώσεις έχει νόημα να βάλει τον εκτροπέα στην καπνοδόχο ή στον εξαερισμό, τότε πώς να επιλέξετε το σωστό ή να το κάνετε μόνοι σας.

Εκτροπείς σε καμινάδες κατοικιών διαμερισμάτων

Το πιο σημαντικό ερώτημα

Πριν να επιλέξετε ή να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα, πρέπει να αποφασίσετε - χρειάζεστε καθόλου; Ο εκτροπέας μπορεί να καταψύχεται, να εμποτίζεται με αιθάλη ή άνθρακα (εμπλουτισμένο με άνθρακα), να φράζει τα φύλλα με φύλλα, ανεμόμυλα ή σκόνη. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, εάν ο εκτροπέας βρίσκεται σε μια καμινάδα, οι κάτοικοι του σπιτιού κινδυνεύουν να αρρωστήσουν. Η απόδοση του καπναγωγού ή του εκτροπέα λέβητα αυξάνεται όχι πολύ, αλλά απαιτεί τακτική επιθεώρηση και καθαρισμό. Τουλάχιστον κάθε 3 μήνες για σόμπες στερεών καυσίμων και τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για φούρνους και λέβητες αερίου, υγρού καυσίμου ή πυρόλυσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να τοποθετήσει ένας ακατάλληλος εκτροπέας στον σωλήνα, δείτε το βίντεο:

Βίντεο: πόσο επικίνδυνες είναι οι εκτροπείς, οι ομπρέλες και οι καιρικές κολώνες στην καμινάδα;

Ως εκ τούτου, αν έχετε μια παλιά ξύλα ή σόμπα άνθρακα, αλλά δεν είναι πολύ καλή πρόσφυση και ο άνεμος φυσά μέσα στο σωλήνα, στη θέση της εκτροπής είναι καλύτερα να βάλετε μια απλή τρύπα καπνού, για παράδειγμα. μια ομπρέλα ή μια σκηνή. Και σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να κατανοήσετε σωστά ποιος εκτροπέας χρειάζεται για αυτόν τον συγκεκριμένο φούρνο / λέβητα με τη συγκεκριμένη καμινάδα. Είναι επίσης σημαντικό να μην συγχέεται ο εκτροπέας καπνού με εξαερισμό - οι μικροί έμποροι και οι συγγραφείς ορισμένων λαϊκών δημοσιεύσεων δεν βλέπουν τη διαφορά ή δεν το κάνουν.

Εξέλιξη του εκτροπέα

Η εκτροπή στα λατινικά σημαίνει "αντανακλάται" με την έννοια της "απόρριψης". Δεν κατευθύνεται με κάποιο τρόπο, όπως ένας ανακλαστήρας, αλλά μόνο στην άκρη. Μια κουκούλα στο σωλήνα καμινάδας από δέρματα, μεγάλα κοχύλια κλπ. ήδη πρωτόγονους ανθρώπους να θέσει για να αποφευχθεί η εμφύσηση ανέμου στον σωλήνα.

Στο ρόλο του εκτροπέα στη δημιουργία της έλξης, σταθεροποίηση παρά τις ιδιοτροπίες του καιρού και την ικανότητα να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκτροπής των συσκευών παραγωγής θερμότητας για πρώτη φορά εξεταστεί σοβαρά το TsAGI σχεδόν πριν από 100 χρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πρόσφατα εκκολαφθεί σοβιετική κυβέρνηση. Πριν από αυτό, οι μηχανικοί θερμότητας προσπάθησαν να βελτιώσουν τις καμινάδες για το σκοπό αυτό. Επίσκεψη σε παλιές φωτογραφίες τεράστιο pot-κοιλιά, όπως ένα ανεστραμμένο αχλάδι, τρομπέτα αμερικανική μηχανές ή μακρύ, λεπτό, με ροζέτα στο επάνω μέρος της αγγλικής;

Στην εκτροπή του TsAGI, ο ανάδοχος σχεδιαστής αεροσκαφών DP Grigorovich ανέλαβε μια δημιουργική συνεργασία με μια τέλεια καταρτισμένη μαθηματική συσκευή AF Vol'pert. Ο τελευταίος, επίσης, και ακόμη περισσότερο, είναι γνωστός για έργα στον τομέα της ραδιοεξοπλισμού (διάγραμμα Volpert-Smith κ.λπ.). Μαζί με ξεχωριστά Grygorovych Vol'pert αναπτύξει διάφορους τύπους διαφράγματα για διάφορους λόγους, όμως στην ειδική βιβλιογραφία περιγράφει διάφορες εκτροπείς Grigorovitch, Wolpert και Wolpert-Grigorovitch.

Στάδια εξέλιξης ενός εκτροπέα καπνού από μια απλή ομπρέλα σε έναν εκτροπέα TsAGI

Ο Γκιγκόροβιτς ξεκίνησε με το γεγονός ότι ο αεροδυναμικά υπολογισμένος σωστά το συνήθη καπνό ομπρέλας, pos. 1 στο Σχ. Αυτό έχει ήδη βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της συσκευής. Cone Grigorovich - θυμηθείτε, είναι πολύ χρήσιμο. Wolpert προταθεί η παροχή ανέμου εκτροπέα ομπρέλα φούστα διαχύτη (θέση. 2), αλλά παρέμεινε εκτροπέα αεροδυναμικά ατελή cm. Κάτω. Συμπληρώθηκε από ένα βελτιωμένο σώμα περιστροφής αντί κουκούλας και κυλινδρικού κελύφους. Στο τέλος, η TsAGI εκτροπέα (Θεσ. 3) ασκήθηκε μετά από πολλές αεροδυναμική σήραγγα, μια κυβερνητική επιτροπή που εκδόθηκε ανταποκρίνεται πλήρως ΤΚ και πολλά επικάλυψη του.

Ο εκτροπέας TsAGI εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος στον κόσμο λόγω της τεχνικής του τελειότητας. Υπάρχουν τροποποιήσεις για διαφορετικούς σκοπούς, βλ. Παρακάτω. Αλλά άλλες εξελίξεις του Grigorovich και του Volpert δεν ήταν μάταιες - στη βάση τους αναπτύσσονται περισσότερα μοντέλα σύγχρονων εκτροπέων καπνού. Ποιο από αυτά είναι πιο κατάλληλο, θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα.

Τύποι και σχέδια

Όλες οι ποικιλίες των εμπορικών ονομασιών των εκτροπέων καπνού ταιριάζουν σε έναν περιορισμένο αριθμό τύπων σχεδιασμού και αεροδυναμικών σχημάτων. Πρώτα απ 'όλα, η αλληλεπίδραση με το φυσικό βύθισμα των εκτροπέων καπνοδόχου χωρίζεται σε:

 • Ενεργός - με ενσωματωμένο εξαντλητικό καπνό εργασίας. Για να εξασφαλιστούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του εκτροπέα, ο αναρροφητήρας καπνού πρέπει να λειτουργεί συνεχώς ενώ καίγεται στον κλίβανο.
 • Ενεργός-παθητικός - ένας εξαντλητής καπνού είναι χαμηλής ισχύος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: πλήρης ηρεμία, καταιγίδα, υπερβολικά έντονη φωτιά κ.λπ. Τα ελάχιστα επιτρεπόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά της καμινάδας εξασφαλίζονται επίσης όταν ο εξάτμισης καπνού είναι απενεργοποιημένος.
 • Παθητικός-ενεργός - ο εκτροπέας δημιουργεί μια μικρή δική του πρόσφυση με έναν μη πτητικό τρόπο.
 • Παθητική - δεν υπάρχει σχέδιο του εκτροπέα.

Οι ενεργές εκτροπείς, τόσο πτητικές όσο και μη βέλτιστες για θερμοσίφωνες χαμηλής ισχύος, δεν εξετάζονται περαιτέρω. Από ενεργητική-παθητική θα ληφθεί υπόψη, σχεδιασμένο για ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος 12V και κατάλληλο για παραγωγή από τα χέρια του.

Αεροδυναμικά σχήματα των εκτροπέων καπνοδόχου

Σύμφωνα με το αεροδυναμικό σχήμα, μπορεί να εντοπιστεί ο εκτροπέας της καπνοδόχου. (στην κορυφή του σχήματος):

 1. Αεροδυναμικά ατελής (ατελής) - στον χώρο που καταλαμβάνει ο εκτροπέας υπάρχει ένας "τσέπης" - μια περιοχή περιέλιξης στην οποία μπορεί να συσσωρευτεί αέρας, καπναέρια ή μίγματα αυτών.
 2. Αεροδυναμικά πλήρως ανοιχτό - δεν υπάρχει θήκη για άνεμο, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας του εκτροπέα είναι ανοικτή στον άνεμο.
 3. Αεροδυναμικώς τέλεια κλειστή - δεν υπάρχει θύλακα αιολικής ενέργειας, ο άνεμος δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας.
 4. Deflector-weathervane (βλ. Παρακάτω).
 5. Ο εκτροπέας των δονήσεων.

Αεροδυναμικά τέλεια εσωτερική εκτροπής πιο πολύπλοκη δομή και τεχνολογικά, αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: λόγω της θέρμανσης του κελύφους είναι αεροδυναμικά τέλειο κλειστό διαφράγματα σχεδόν ο καθένας δίνει τη δική τους μη-πτητικών πόθους. Αυτός είναι ο μόνος παθητικός τύπος εκτροπέα, ικανός να αυξήσει το φυσικό ρεύμα της καμινάδας σε απόλυτη ηρεμία.

Σημείωση: αεροδυναμικά τέλεια κλειστού εκτροπέα και υπάρχει ο προαναφερθένς εκτροπέας TsAGI. Αυτό το αεροδυναμικό σχέδιο επινοήθηκε στο TsAGI.

Οι εκτροπείς των στροβίλων είναι εύκολο να αναγνωριστούν από ένα "σχισμένο" σχέδιο με αιχμηρές προεξοχές. Στην αεροδυναμική τους, όπως και στην αεροδυναμική στροβιλισμού γενικά, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα (η εξίσωση Navier-Stokes επιλύθηκε σε γενική μορφή μόνο πριν από 2 χρόνια). Είναι αδύνατη η πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εκτροπέα στροβίλου υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες με οποιαδήποτε καμινάδα. Συνεπώς, περαιτέρω, οι εκτροπείς δίνης δεν εξετάζονται. Το να πιστεύεις ή όχι στους παραγωγούς τους είναι δική σου επιχείρηση.

Αεροδυναμική

Σχέδια ρεύματος καυσαερίων σε εκτροπείς σε δημόσιες πηγές είναι επαρκείς. Αλλά από την άποψη του ιδιοκτήτη σπιτιού και του πλοιάρχου, η φύση της αλληλεπίδρασης του εκτροπέα με το φυσικό ρεύμα της καπνοδόχου και ο άνεμος στο επόμενο είναι πιο σημαντική. πτυχές:

 • Ο εκτροπέας θα επιδεινώσει την αρχική πρόσφυση;
 • Μπορεί ο εκτροπέας να αυξήσει την αρχική ώθηση στον άνεμο;
 • Πώς και πώς ο εκτροπέας αυξάνει τα φορτία ανέμου στον σωλήνα;
 • Είναι ο εκτροπέας αυτού του κυκλώματος επιρρεπής σε παγοκαλάρισμα / φράξιμο και βολικό για καθαρισμό;

Ο άνεμος είναι επομένως καλύτερο να μην θεωρείται από τη μετεωρολογική κλίμακα, αλλά με μια τραχιά διαβάθμιση της δύναμης και της δυναμικής του πεδίου ταχύτητας:

 1. ηρεμία.
 2. αδύναμη / μέτρια (μέτρια) - έως 6 σημεία στον μετεωρολογικό χάρτη καιρού.
 3. ισχυρή - 6-8 βαθμοί?
 4. πολύ ισχυρή - πάνω από 8 βαθμούς?
 5. έντονη - ο άνεμος οποιασδήποτε δύναμης είναι πραγματικά πεντανόστιμος ή αιχμηρός (έντονα κεκλιμένος προς τα επάνω ή προς τα κάτω), ή vzvirrenny.

Η ιδέα των αεροδυναμικών ιδιοτήτων των παθητικών εκτροπέων καπνού δίνεται στο Σχ. υψηλότερη.

Απλή κουκούλα

Ο συνηθισμένος καπνιστής στην καπνοδόχο ως ομπρέλα, αν είναι κατασκευασμένος με τη μορφή του κώνου του Γκιγκόροβιτς, δεν είναι τόσο άσχημα:

Καμινάδα με ομπρέλα σε σχήμα σκηνής.

 • Με μια μαζική καμινάδα που καταναλώνει θερμότητα, διατηρεί την πρόσφυση σε επιτρεπτά όρια για έναν κλίβανο ξύλου / άνθρακα σε έναν άνετο αέρα με δύναμη μέχρι μια σοβαρή καταιγίδα (10 βαθμοί).
 • Οποιοσδήποτε άνεμος μέχρι τον τυφώνα δεν δημιουργεί καταστροφικά φορτία στον αγωγό. μάλλον θα πέσει και θα πετάξει μακριά.
 • Δομικά απλό.
 • Ελαφρώς παγιδευμένο και φραγμένο, εύκολο να καθαριστεί ως ετήσιος έλεγχος και συντήρηση της καμινάδας.
 • Λόγω της ατελούς αεροδυναμικής, δεν είναι πολύ ευαίσθητη στη διαμόρφωση της ομπρέλας. Αν το σπίτι είναι σε ξηρασία, η ομπρέλα μπορεί να γίνει καπελάκι (δείτε την εικόνα στα δεξιά), η οποία απλοποιεί τη δουλειά και δίνει μεγάλες ευκαιρίες για το σχεδιασμό της.
 • Με μια καμινάδα 2-3 καναλιών (βλ. Παρακάτω) παρέχει τεχνικές παραμέτρους (εκτός από την αύξηση της ώσης στον άνεμο) όχι χειρότερη από τον αεροδυναμικά τέλειο κλειστό εκτροπέα.

Τα μειονεκτήματα ενός ατελούς εκτροπέα-καπνιστή είναι επίσης αρκετά σοβαρά:

 1. Σε περίπτωση ανεμοδαρμού μειώνεται το αρχικό βύθισμα τόσο ισχυρότερο όσο πιο έντονη θερμαίνεται ο κλίβανος. Αυτό που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ο σκληρός ήσυχος χειμώνας: η σόμπα μπορεί να πνίξει και να φουσκώσει με καπνό.
 2. Σε έναν ισχυρό αέρα, είναι σε θέση να δημιουργήσει υπερβολική ώθηση, η οποία μειώνει δραστικά την αποτελεσματικότητα των συμπαγών κλιβάνων καύσης (π.χ. ολλανδικές από 2,5-3,5 τούβλα) και τζάκια.
 3. Σε έναν πολύ ισχυρό / έντονο άνεμο, δεν φυσούν το σωλήνα και η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης δεν αποκλείονται.

Σε γενικές γραμμές, η ατελής ομπρέλα deflector είναι ο βέλτιστος καπνός για τον σωλήνα από τούβλα ενός κατάλληλα κατασκευασμένου και καλά περιποιημένου φούρνου στερεών καυσίμων, Λειτουργεί σε χώρους όπου οι τυφώνες και οι καταιγίδες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι τρόποι να γίνουν ομπρέλες ομπρέλας είναι μη φουσκωμένοι (βλ. Παρακάτω), αλλά το περιπλέκουν σε σημείο που είναι συχνά απαραίτητο να επιλέξετε έναν αεροδυναμικά πλήρη ή τέλειο εκτροπέα.

Εξωτερική

Ο αεροδυναμικά ανοιχτός εκτροπέας δεν μειώνει την αρχική έλξη και το συγκρατεί σε οποιονδήποτε άνεμο μέσα στα όρια που επιτρέπονται για φούρνους και λέβητες σε στερεά, υγρά καύσιμα και αέριο. Είναι πολύ δύσκολο να καταψυχθεί, κοκκινισμένο και γεμάτο, αλλά εύκολα προσβάσιμο για καθαρισμό. Τα μειονεκτήματά του είναι τα εξής:

 • Ένα βελτιωμένο σώμα περιστροφής αντί κουκούλας είναι ένας πολύπλοκος τεχνολογικά κόμπος.
 • Ο προκύπτων φορέας των φορτίων ανέμου είναι τέτοιος ώστε ο αεροδυναμικά ανοικτός εκτροπέας τείνει να καταρρεύσει τον σωλήνα, ενώ η ίδια η ομπρέλα πετάει.
 • Στον άνεμο ισχυρότερο από 8 σημεία, το πλευρικό φορτίο στον σωλήνα αυξάνεται απότομα και στη συνέχεια αυξάνεται σύμφωνα με τον νόμο εξουσίας.
 • Κακή σβήνει το δυναμικό φορτίο από τις ριπές του ανέμου, έτσι ώστε ο αγωγός τούβλου που ανοίγει ο εκτροπέας δεν μπορεί να ρυθμιστεί.
 • Δεν είναι κατάλληλο για συσκευές πυρόλυσης που παράγουν θερμότητα: σε ισχυρό αέρα, τα αέρια πυρόλυσης απορροφούνται αμέσως και ο κλίβανος / λέβητας σβήνει.
 • Λίγοι είναι κατάλληλοι για το σχεδιασμό: οι κηλίδες και τα σχήματα καταστρέφουν τη συνολική αεροδυναμική. Το μόνο μέρος όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διακοσμητικά αντικείμενα είναι ο άνω πόλος του σώματος περιστροφής και το κάτω άκρο του διαχύτη (βλ. Παρακάτω).

Σημείωση: σε μια εποχή που εμείς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαμε πειράματα σχετικά με τη χρήση ανοικτών εκτροπέων στις μηχανές, για να αυξήσουμε την απόδοση σε χαμηλή ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι θλιβερό - στη μεσαία γραμμή μια γλώσσα φλόγας έδειξε από το σωλήνα, και κανένας δεν θα μπορούσε να επιταχύνει στην ταχύτητα σχεδιασμού.

Γενικά, ο αεροδυναμικώς ανοιχτός εκτροπέας είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους συσκευών θέρμανσης, εκτός από την πυρόλυση. Υπό την προϋπόθεση ότι ο εκτροπέας ελέγχεται και καθαρίζεται τουλάχιστον κάθε 2 μήνες και πριν από κάθε φούρνο, ελέγχεται η ώθηση. Είναι πολύ κατάλληλο για καπνοδόχους με ανεπαρκή πρόσφυση και ιδιαίτερα για φούρνους λουτρών: δεν υπάρχουν περιπτώσεις τριβής στα λουτρά λόγω του ανοικτού εκτροπέα. Δεν είναι εύκολο να πνιγεί σωστά το λουτρό και ο έλεγχος του εκτροπέα δεν θα τον περιπλέξει.

Σημείωση: υπάρχουν τύποι ανοικτών εκτροπέων, οι οποίοι πρακτικά δεν δημιουργούν πλευρικά φορτία στον σωλήνα και είναι κατάλληλοι για εύθραπτες κεραμικές και γυάλινες καμινάδες, βλέπε Εικ. στα δεξιά. Ωστόσο, η σκόνη, τα συντρίμμια και η αιθάλη συσσωρεύονται στο ανοικτό σώμα περιστροφής, που καταστρέφει την αεροδυναμική της συσκευής και είναι δύσκολο να καθαριστεί. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συστήνουν τέτοια προϊόντα μόνο για λέβητες αερίου σε χώρους με πολύ σκονισμένο αέρα.

Τέλεια

Τα πλεονεκτήματα του αεροδυναμικά τέλειου κλειστού εκτροπέα καθορίζονται παραπάνω. Επιπλέον:

 • Αεροδυναμικώς τέλειος κλειστός εκτροπέας παρέχει σταθερότητα έλξης σε οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες, επαρκή για κάθε οικιακούς φούρνους και λέβητες.
 • Δεν φράζει και δεν παγώνει στο εσωτερικό, και ο παγετός και η σκόνη στο εξωτερικό έχουν ελάχιστη επίδραση στη λειτουργία του.
 • Με μικρές τροποποιήσεις είναι κατάλληλο για χρήση τόσο ως καπνός όσο και ως εξαερισμός μη πτητικές, βλέπε παρακάτω.
 • Εξαιρετικό δυναμικό φορτίο απόσβεσης από τις ριπές και επομένως κατάλληλο για εγκατάσταση σε σωλήνες οποιουδήποτε υλικού.
 • Σε ένα οβάλ, τριγωνικό ή τετράγωνο κέλυφος μπορεί να συγκλίνει καμινάδα δοκού 2-3-4.

Τα μειονεκτήματα ενός κλειστού εκτροπέα δεν είναι τόσο σημαντικά:

 1. Η πλευρική δύναμη στον αγωγό στον άνεμο μέχρι την ισχυρή δίνει περισσότερο από την ανοικτή, αλλά στη συνέχεια αυξάνει γραμμικά με την αύξηση του ανέμου, δηλ. Ο σωλήνας κάτω από τον ανοιχτό εκτροπέα μπορεί πάντοτε να ενισχυθεί ή να ενισχυθεί με τοποθέτηση.
 2. Είναι πολύ σύνθετη στη δομή και την τεχνολογία.
 3. Δεν είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό: οποιεσδήποτε κηλίδες και εικόνες υποβαθμίζουν τη συνολική αεροδυναμική και ο χρωματισμός ενισχύει μόνο την ωφελιμιστική εμφάνιση του εκτροπέα.

Τεχνολογικά κόλπα

Λανθασμένη σχεδίαση ομπρέλας για την καμινάδα

Ο πρώτος κανόνας είναι - μην κάνετε μια ομίχλη όπως μια κεκλιμένη στέγη ή μια καμάρα κυλίνδρων (δείτε την εικόνα στα δεξιά). Αυτά είναι κατάλληλα μόνο για κινητές συσκευές, όταν ο άξονας της ομπρέλας μπορεί να στραφεί αυθαίρετα στον άνεμο. Ή ως διακοσμητικό για το falshdyhod. Υπάρχει μια τέτοια μόδα σε σπίτια με biofireplaces. Και σε άλλες περιπτώσεις, η ώθηση θα περπατήσει από τη βούληση των στοιχείων μέχρι το αντίθετο.

Επιπλέον, για να κάνετε τον εκτροπέα στην καμινάδα με τα δικά σας χέρια, θα πρέπει να μάθετε μερικά κόλπα των εργασιών κονσερβοποίησης. Πρώτα απ 'όλα - η ένωση των φύλλων στην πτυχή (πτυσσόμενη) ή η αναδίπλωση βλέπε εικ. παρακάτω. Τις περισσότερες φορές οι λεπτομέρειες των εκτροπέων συνδέονται με μία μόνο αναποδογυρισμένη πτυχή, αλλά για ομπρέλες ατελών εκτροπέων για διακοσμητικούς σκοπούς χρησιμοποιείται μερικές φορές μια διπλή μόνιμη ραφή.

Σύνδεση λεπτών μεταλλικών φύλλων σε διπλώματα (πτυσσόμενα)

Στη συνέχεια, πρέπει να μάθετε από τις εξωτερικές διαστάσεις για να επισημάνετε τα σχέδια των τμημάτων του εκτροπέα. Για όσους προτιμούν να μελετήσουν με σαφήνεια, δίνουμε μια σειρά από μαθήματα βίντεο σχετικά με την κατασκευή των στοιχείων των εκτροπέων καπνού:

Σπιτικό εκτροπέα Volpert-Grigorovich. Πώς να φτιάξετε έναν εκτροπέα και να βελτιώσετε το ρεύμα στο σωλήνα του κλιβάνου.

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που βελτιώνει το ρεύμα του σωλήνα. Το κάνει αυτό λόγω του γεγονότος ότι ως αποτέλεσμα της ροής του αέρα γύρω από τον εκτροπέα σχηματίζονται περιοχές χαμηλής πίεσης ακριβώς πάνω από τον σωλήνα. Και αυτό συνεπάγεται αέρα αναρρόφησης (ή αέρια κλιβάνου) από τον αγωγό. Δηλαδή. υπάρχει αποτέλεσμα επιμήκυνσης, ανυψώνοντας τον αγωγό κατά περίπου 15-20%. Αλλά αυτό είναι συχνά περισσότερο από αρκετό για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση σε μικρούς σωλήνες. Εκτροπείς είναι γνωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την ανακάλυψη των νόμων της αεροδυναμικής, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο σε μεγάλα βιομηχανικά συστήματα. Και παρόλο που η παραγωγή τους είναι πολύ απλή και χάρη σε όλους, ο λόγος για την απουσία τους στους σωλήνες μας είναι αποκλειστικά η άγνοια και η έλλειψη πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα - πάνω από τις στέγες αργαλειό «δημιουργική» ομπρέλες - ένα προϊόν των τοπικών σόμπα ιθύνοντες, που πολλοί σκέφτονται για «την ομορφιά της άγραφους», αλλά η ώθηση στο σωλήνα και στην ποιότητα της καύσης των καυσίμων είναι σημαντικά μικρότερη.

Υπάρχει πολλή αεραγωγούς συστημάτων: TsAGI, Wolpert-Grigorovich Khanzhenkova, κ.λπ. Αλλά η πιο κοινή επιλογή για θέρμανση είναι ακριβώς εκτροπής Wolpert - Grigorovich.. Αν και σύμφωνα με κάποιες κριτικές, ο εκτροπέας του TsAGI έχει αποδειχθεί καλύτερο για συστήματα εξαερισμού.

Η διάταξη του εκτροπέα είναι αρκετά απλή. Ένας κολοβωμένος κώνος εγκαθίσταται πάνω από τον σωλήνα, ένα διαχύτη, έτσι ώστε ο σωλήνας να εισέρχεται λίγο. Μια προστατευτική ομπρέλα τοποθετείται πάνω από το σωλήνα, όπως συνήθως. Αλλά για να αντισταθμιστεί η βλάβη (ζώνες υψηλής πίεσης κάτω από την ομπρέλα), ένας ανεστραμμένος κώνος προσαρτάται κάτω από την ομπρέλα. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε αυτή τη δομή, με πλευρική εμφύσηση από τον άνεμο, σχηματίζεται μειωμένη πίεση και ο καπνός βγαίνει πιο εύκολα από τον σωλήνα προς τα έξω. Για λόγους δικαιοσύνης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ισχυρή ροή ανέμου προς τα κάτω "από την κορυφή προς τη βάση", η πίεση μέσα στον εκτροπέα αυξάνεται (λόγω θωράκισης από μια ομπρέλα). Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης και του ύψους του σωλήνα. Η καλύτερη εμφύσηση του εκτροπέα είναι στην πλευρά ή στο κάτω μέρος, και αυτό είναι το 99% των περιπτώσεων.

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του εκτροπέα, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις του. Όλοι τους συνδέονται με τη διάμετρο του σωλήνα. (Αν ο σωλήνας είναι τετράγωνος, τότε δημιουργήστε ένα τετράγωνο εκτροπέα, αν και λειτουργεί χειρότερα λόγω της γωνίας). Η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζεται ως η αρχική τιμή Δ. Και όλες οι άλλες διαστάσεις υπολογίζονται με τους αντίστοιχους συντελεστές σκίτσου. Η διάμετρος του διαχύτη στον πυθμένα είναι 2D, στην κορυφή - 1.5D, το ύψος του διαχύτη είναι 1.5D. Η "εμβάπτιση" του σωλήνα στο διαχύτη είναι κατά 0.15D. Το ύψος του κώνου ομπρελών, του κώνου κώνου και η απόσταση μεταξύ της ομπρέλας και του διαχύτη είναι 0,25D. Όλες αυτές οι εξάρσεις επιτυγχάνονται ως αποτέλεσμα της εμφύσησης του εκτροπέα στις αεροδυναμικές σήραγγες. Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα να ακολουθούνται.

Έτσι γνωρίζοντας τις διαστάσεις, συνεχίζουμε να υπολογίζουμε και να ανοίγουμε το τεμάχιο εργασίας. Το ιδανικό υλικό για τον εκτροπέα θα είναι ένας λεπτός ανοξείδωτος χάλυβας. Αλλά ο συνήθης γαλβανισμένος χάλυβας είναι επίσης κατάλληλος. Θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, και θα κάνει ένα καινούργιο - εργασία για αρκετές ώρες. Στους υπολογισμούς των διαστάσεων των κενών, το άρθρο "Πώς να υπολογίσετε το μοτίβο του κώνου" θα σας βοηθήσει. Το μοτίβο για το διαχύτη είναι μια κυρτή λωρίδα χάλυβα, και για την ομπρέλα - δύο κύκλους, με κομμένα τμήματα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε μια λωρίδα από μέταλλο σε 2-3 cm σε μία από τις άκρες για να κολλήσετε. Η ομπρέλα είναι 2-3 cm μεγαλύτερη από τον κώνο.

Ό, τι και αν δεν ξεγελάσει με στροφές και στροφές, έβαλα τα πριτσίνια και τα πριτσίνια. Δεδομένου ότι η στεγανότητα είναι εντελώς περιττή, στερεώστε τα άκρα του μοτίβου με τα πριτσίνια πολύ πιο γρήγορα. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε είτε ένα μανδρέλι με τη μορφή μιας κρεμαστής ράβδου πάνω στην οποία τοποθετείται ο διαχύτης. Ενώ κρατάμε το τεμάχιο εργασίας, τρυπάμε τις τρύπες σε δύο άκρες, εισάγουμε το πριτσίνι και "τραβήξουμε έξω" με το πριτσίνι. Γρήγορη και αξιόπιστη στερέωση. Το πριτσίνωμα είναι ελαφρώς ρυθμισμένο με ένα μικρό σφυρί.

Κάνουμε επίσης κώνοι της ομπρέλας και του ανακλαστήρα, αλλά δεν τα συνδέουμε ακόμα. Για να προσαρτήσετε την ομπρέλα στο διαχύτη στο σωστό ύψος, έχω εφαρμόσει τα τμήματα με σπείρωμα. Για μια σταθερή στερέωση, υπάρχουν αρκετά 3, τοποθετημένα με αστέρι τριών ακτίνων. Στους πείρους διάχυσης προσαρμόζονται σε ειδικούς βρόχους κατασκευασμένους από μια λωρίδα από μέταλλο και επίσης στερεωμένοι στο διαχύτη με πριτσίνια. Τα στηρίγματα απλά βιδώνονται στους μεντεσέδες και στερεώνονται με παξιμάδια. Αυτό το σύστημα σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε με ακρίβεια και ταχύτητα την ομπρέλα στο επιθυμητό ύψος.

Στον κώνο τρυπιούνται 3 οπές και ο κώνος επιστροφής στερεώνεται με παξιμάδια με ροδέλες στο σωστό ύψος. Τώρα μπορείτε να στερεώσετε την προστατευτική ομπρέλα. Δεδομένου ότι έχει ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο από τον κώνο, κατά μήκος της περιμέτρου του σε πολλά σημεία, η άκρη που προεξέχει κόβεται σε πλάτος 1-2 cm και αυτή η ταινία είναι λυγισμένη στον κάτω κώνο. Τέτοιες λωρίδες 6-10 και οι δύο κώνοι στερεώνονται μεταξύ τους πολύ αξιόπιστα. Και επειδή ο ανώτερος κώνος είναι μια ομπρέλα μεγαλύτερη από την κάτω, η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση δεν θα συσσωρευτεί μέσα σε αυτό το "ιπτάμενο πιατάκι".

Τώρα απομένει να στερεώσετε τον εκτροπέα απευθείας στον αγωγό. Για να γίνει αυτό, είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα κοντό τμήμα του σωλήνα, ώστε να μην συνδέεται βιαστικά και ποιοτικά με τον εκτροπέα, και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε ολόκληρη την κατασκευή στην καπνοδόχο.

Mark και ανοίξτε τις επιθυμητές οπές στο διαχυτήρα και του σωλήνα, επίσης να καθορίσει τον εκτροπέα μέσω σπείρωμα πείρων, εξασφαλίζοντας την επιθυμητή τιμή του σωλήνα εισέρχεται στο διαχύτη. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πάντα στον σωλήνα.

Πιθανώς, σε ποιον θα φανεί ότι η κατασκευή θα είναι λίγο δυσκίνητη. Ωστόσο, ο εκτροπέας βελτιώνει σημαντικά το ρεύμα του σωλήνα. Ακόμη και με έναν ελαφρύ αέρα, η ώθηση ακόμα και σε έναν ψυχρό κλίβανο γίνεται αισθητή πολύ ξεκάθαρα από ένα "γυμνό χέρι" και από το αυτί. Κατά την καύση, ακόμα και όταν ο κλίβανος ανάψει, η ώση αυξάνεται καθώς ο σωλήνας θερμαίνεται. Ένας ισχυρός άνεμος δημιουργεί μια πολύ σημαντική πρόσφυση, σαν να φουσκώνει ο φούρνος με βίαιο τρόπο, όπως και με την υπερσυμπίεση.

Σύμφωνα με τις υποκειμενικές αισθήσεις και την εμπειρία, το ύψος του σωλήνα περίπου. 3 μέτρα λειτουργεί ακριβώς όπως σε ύψος 5 μέτρων. Εάν η εστία καύσης δεν είναι υπερφορτωμένη με καύσιμο και υπάρχει καλή παροχή αέρα, τότε το ύψος της φλόγας στον κλίβανο δεν είναι μεγαλύτερο από 15-20 cm, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα 40-50. Ταυτόχρονα, η διαδικασία καύσης είναι πολύ ενεργή.

Αφού αφιερώσατε μόνο λίγες ώρες στην κατασκευή του εκτροπέα, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη διαδικασία καύσης στους κλιβάνους σας.

Κωνσταντίνος Τιμοσένκο. © 08/06/2014.

Καμία λέσχη καπνού από: κάντε τον εκτροπέα καμινάδας

Με την πρώτη ματιά, ο εκτροπέας γίνεται αντιληπτός ως ειδική κουκούλα πάνω από την καμινάδα. Και όταν εξετάζεται λεπτομερώς, θεωρείται ως ένα μικρό σωλήνα τοποθετημένο σε ένα κεφάλι με μια ομπρέλα. Ο εκτροπέας προστατεύει το άνω μέρος της καμινάδας από ισχυρά χτυπήματα ανέμου και εκπληρώνει το έργο του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Εναλλακτικά ονόματα για αυτήν την απαραίτητη συσκευή είναι ένας σφόνδυλος και ένα κιβώτιο καπνού.

Πρέπει να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα καπνοδόχου

Η λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας κυκλοφορεί στο σύστημα και ο καπνός εξαλείφεται. Εάν δεν προσαρμοστούν αυτοί οι μηχανισμοί, τότε παραβιάζεται η καύση του καυσίμου, το μονοξείδιο του άνθρακα εισέρχεται στο δωμάτιο και προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Κάθε μέρος της καμινάδας πρέπει να εγκατασταθεί σωστά, διαφορετικά η ώθηση θα είναι κακή

Συμβαίνει ότι οι κανονικές παράμετροι της καπνοδόχου, δηλαδή η διατομή, το ύψος και η διαμόρφωση, δεν είναι σε θέση να ομαλοποιήσουν τη λειτουργία του κλιβάνου ή του τζακιού. Σε αυτή την περίπτωση, και καταφεύγει στον εκτροπέα που είναι εγκατεστημένος στην κορυφή της καμινάδας.

Σύμφωνα με τους κανόνες, ο δίαυλος για την αφαίρεση του καπνού πρέπει να είναι κάθετος και αρκετά απλός. Το συνιστώμενο ύψος του σωλήνα πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης είναι μικρότερο από 50 cm.

Ο εκτροπέας έχει αναλάβει μια σημαντική αποστολή - να εξισώσει ή να ενισχύσει την ώθηση στον εξοπλισμό θέρμανσης. Ο βοηθός της συσκευής σε αυτή την επιχείρηση είναι ο άνεμος, δημιουργώντας ένα χώρο με απαλλαγμένο αέρα και πιέζοντας μέσα του προϊόντα καύσης που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν το κανάλι καπνού.

Ο εκτροπέας συχνά εξοικονομεί την κατάσταση εάν η ώθηση δεν μπορεί να βελτιωθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο

Ο εκτροπέας φορτώνεται επίσης με ορισμένα άλλα καθήκοντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας της καμινάδας στο σύνολό της. Η συσκευή εμποδίζει την πρόσβαση των ομβρίων υδάτων και του χιονιού στον εξοπλισμό θέρμανσης. Χάρη στον εκτροπέα, ο φούρνος λειτουργεί ομαλά ακόμη και σε μια βροχερή μέρα.

Η αρχή της λειτουργίας των σφονδύλων

Η λειτουργία του εκτροπέα ή του σφονδύλου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

 • Όταν ο άνεμος φυσάει μέσα στον σωλήνα από την κορυφή προς τα κάτω, τα προϊόντα καύσης του καυσίμου έλκουν το κάτω δακτυλιοειδές άνοιγμα της συσκευής.
 • εάν οι ροές του αέρα ενεργούν από κάτω προς τα πάνω, τότε τα αέρια τεντώνουν την άνω δακτυλιοειδή σχισμή.
 • Όταν ο άνεμος φυσά οριζόντια, το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες περιττές ουσίες απορροφούν ταυτόχρονα δύο τρύπες.

Το χειρότερο από όλα, το flyvark λειτουργεί σε μια κατάσταση αναρρόφησης αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομπρέλα απορροφά τα ρεύματα αέρα και τα κατευθύνει προς την πλευρά απέναντι από την κίνηση των προϊόντων καύσης.

Η συσκευή κάνει τον άνεμο να ταξιδέψει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, πράγμα που βελτιώνει την πρόσφυση

Ότι ο εκτροπέας λειτούργησε χωρίς αστοχίες, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, η ομπρέλα της συσκευής έχει σχήμα δύο κώνων που συνδέονται με βάσεις. Ο κατώτερος κώνος έχει ένα ρόλο να παίξει - να αποκρούσει τη ροή του αέρα και των προϊόντων καύσης του καυσίμου, να τα σπρώξει μακριά και να στοχεύσει στην έξοδο του σωλήνα.

Παραγωγή εκτροπέων

Ο εκτροπέας για την καπνοδόχο είναι μια συσκευή που αποτελείται από τρία κύρια μέρη: τον κάτω κύλινδρο, το άνω κύπελλο (διαχύτη) και το καπάκι σχήματος κώνου (ομπρέλα).

Ο κάτω κύλινδρος είναι κατασκευασμένος από σωλήνα, το υλικό του οποίου μπορεί να είναι αμίαντος, μέταλλο ή κεραμικά. Σε αυτό το στοιχείο, συνδέστε το πάνω γυαλί, στερεωμένο σε τρεις ή τέσσερις κολόνες και αυξανόμενο προς τα κάτω. Κάτω από αυτόν, έχει τοποθετηθεί μια κουκούλα σε σχήμα κώνου, μερικές φορές ονομάζεται ομπρέλα.

Στο επάνω τμήμα του κατώτερου και του ανώτερου κυπέλλου δημιουργούνται φώτα δακτύλου. Δεν αφήνουν τον άνεμο να καταλάβει κάθετη κατεύθυνση.

Ο εκτροπέας αποτελείται από: 1 - ομπρέλα-Cap, 2 - πόδι, 3 - κωνική πλάκα, -diffuzor 4, 5 - μια σύνδεση 6 - στέγαση

Ο Flyvarku έθεσε με ιδιαίτερο τρόπο ότι ο άνεμος που πνέει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν δημιουργεί εμπόδια στην αφαίρεση των αερίων. Οι ροές αέρα θα πρέπει να προωθούν την απελευθέρωση προϊόντων καύσης που προσελκύονται από τους άνω και κάτω δακτυλίους.

Ο διαχυτήρας και η ομπρέλα είναι προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται συνήθως από χάλυβα, επικαλυμμένα με ψευδάργυρο. Η καλύτερη πρώτη ύλη για τη δημιουργία αυτών των τμημάτων χρησιμεύει ως ποιότητας χάλυβα εκτροπέα λέβητα, επειδή λειτουργούν υπό συνθήκες μεταβλητής υγρασίας, ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και υψηλό κίνδυνο σχηματισμού σκουριάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το flyvark χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς.
 • deflector-weathervane;
 • Εκτροπέας σχήματος Η.
 • Εκτροπέας TsAGI.
 • απαγωγό σπινθήρων.

Εκτροπέας Grigorovich

Ο πιο δημοφιλής τύπος κουτιού καπνού είναι ο εκτροπέας του Grigorovich. Χαρακτηρίζεται από έναν απλοποιημένο σχεδιασμό και ως εκ τούτου δημιουργείται με τα χέρια του.

Ο κάτω κύλινδρος του εκτροπέα Grigorovich περιλαμβάνει αρκετά ακροφύσια. Εκτός αυτού, τα κύρια μέρη αυτού του τύπου αερόσακου θεωρούνται ο ανώτερος κύλινδρος, το κωνικό στοιχείο και δύο βραχίονες για την στερέωση του προϊόντος στην καπνοδόχο.

Deflector Grigorovich είναι πιο λογικό να δημιουργηθεί από κασσίτερο και χάλυβα, που καλύπτονται με ψευδάργυρο ή που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκευή των λεβήτων. Το συνιστώμενο πάχος υλικού είναι 0,5 mm.

Τα πιο σημαντικά μέρη του εκτροπέα Grigorovich θεωρούν διαχύτη, καπάκι και κώνο

Παρά την εξαιρετική ικανότητα του Grigorovich εκτροπής ενισχύσει την πρόσφυση και την προστασία από την καμινάδα από την διείσδυση ξένων αντικειμένων, έχει εντοπιστεί ένα σημαντικό μειονέκτημα - την κακή απόδοση σε χαμηλότερη ανέμου.

Ο εκτροπέας Grigorovich πραγματοποιήθηκε σταδιακά:

 1. Προετοιμάστε όργανα (μεζούρα, χάρακα, στυλό, χαρτόνι, μέταλλο ψαλίδια, τρυπάνια, τρυπάνια και βίδες) και υλικά (μέταλλο φύλλα και ταινίες).
 2. Προσδιορίστε τις διαστάσεις της συσκευής. Θέλοντας να απλοποιήσει τους υπολογισμούς, τύποι είναι αναλογίες των παραμέτρων του εκτροπέα. Σύμφωνα με αυτούς, το ύψος του εκτροπέα - μια διάμετρο καμινάδα του 1,6, το πλάτος του διαχυτήρα - 1,2 φορές τη διάμετρο του καπναγωγού, και το πλάτος του πώματος είναι ίσο με το διπλάσιο της διαμέτρου της καπνοδόχου.
 3. Στο φύλλο από χαρτόνι υπάρχει σχέδιο κάθε τμήματος. Τα προκύπτοντα μοτίβα αποσυνδέονται και συνδέονται μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι διαστάσεις τους αντιστοιχούν στις σωστές παραμέτρους.
 4. Αφού βεβαιωθείτε για την απουσία σφαλμάτων, τα περιγράμματα όλων των τμημάτων από χαρτόνι σχεδιάζονται σε μεταλλικά φύλλα. Τα ακατέργαστα τεμάχια κόβονται με μεταλλικό ψαλίδι.
 5. Αναδιπλώνεται ένα από τα μέρη, σχηματίζουν έναν κύλινδρο - το σώμα του διαχυτήρα. Στις άκρες του προϊόντος, τρυπανίζονται δύο οπές, μέσα στις οποίες έχουν εισαχθεί βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Καταρχήν, δημιουργήστε μια τέτοια λεπτομέρεια όπως το σώμα του εκτροπέα

Το πώμα του εκτροπέα είναι εφοδιασμένο με πόδια, τα οποία θα του επιτρέψουν να συνδεθεί στον κύλινδρο της συσκευής

Ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς έχει απλή κατασκευή

Εκτροπέας-weathervane

Το πτερύγιο deflector-weather συναρμολογείται από τέτοιες λεπτομέρειες όπως:

 • ένα ημικύλινδρο που χρησιμεύει ως φραγμός στον ισχυρό αέρα.
 • Κάλυψη, εμποδίζοντας το εσωτερικό της καμινάδας διαφόρων απορριμμάτων.
 • ο ιστός που κάνει περιστροφές, συντονίζεται με την κατεύθυνση του ανέμου?
 • με τον κεντρικό άξονα να επικοινωνεί με κάθε στοιχείο της διάταξης.
 • Ένα ωστικό έδρανο που εκτελεί το έργο μίας πρόσθετης συσκευής ασφάλισης στο κανάλι καπνού.

Σε σύγκριση με άλλες συσκευές για την εξίσωση έλξης, ο εκτροπέας-weathervane είναι μια βελτιωμένη συσκευή. Λειτουργεί με την αρχή του πανιού του πλοίου. Το πτερύγιο deflector-weather χαρακτηρίζεται από ένα περιστρεφόμενο σώμα, το οποίο έρχεται σε κίνηση υπό την επίδραση του ανέμου.

Το πτερύγιο deflector-weather είναι συνεχώς σε κίνηση, έτσι βελτιώνει εύκολα την πρόσφυση

Η κατασκευή του πτερυγίου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

 1. Από τα μεταλλικά φύλλα, οι κάτω και άνω κύλινδροι κόβονται και σχηματίζονται. Σε αυτό που θα είναι κάτω, στα παξιμάδια και τα μπουλόνια, συνδέστε τα ράφια. Μετά από αυτό, ένας ανώτερος κύλινδρος προσαρτάται στη δομή, για να εξασφαλίσει τη λήψη ενός ζυγού. Στις άκρες των ραφιών, χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια, στερεώστε τον κώνο, αποκτώντας έτσι μια βάση κάτω από το πτερύγιο καιρού.
 2. Ένα θραύσμα μήκους 12,5 cm - ένα στήριγμα για ένα πτερύγιο μετεωριτών - αποκόπτεται από έναν σωλήνα διαμέτρου 1,3 cm. Το ένα άκρο του σωλήνα συμπληρώνεται με το νήμα που απαιτείται για τη στερέωση. Στο εσωτερικό του προϊόντος τοποθετήστε ένα ρουλεμάν, και στις πλευρές συγκολλήστε δύο λωρίδες από χάλυβα, γέρνοντας ακριβώς όπως ένας θόλος. Είναι σημαντικό οι πλάκες να μην γίνονται εμπόδια στην κίνηση της δομής σε έναν κύκλο.

Για την τοποθέτηση του ρουλεμάν, ο σωλήνας πρέπει να είναι κοχλιωτός

Στην πραγματικότητα, το πτερύγιο είναι μια βελτιωμένη έκδοση μιας συμβατικής συσκευής

Βίντεο: Πτερύγιο για την καμινάδα με τα χέρια σας

H εκτροπέα σχήματος Η

Σε μορφή, ο εκτροπέας σχήματος Η επαναλαμβάνει το περίγραμμα του γράμματος. Η συσκευή εγκαθίσταται με ειδικό τρόπο: το στόμιο του καναλιού καπνού συνδέεται με ένα σωλήνα διακλάδωσης της ίδιας διατομής, μετά από το οποίο δύο άλλα μέρη συνδέονται με αυτό από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά.

Ο εκτροπέας σχήματος Η είναι μια μη τυποποιημένη συσκευή, επομένως σπάνια χρησιμοποιείται

Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα σχήματος Η είναι:

 • τη λειτουργία της συσκευής χωρίς προστατευτικό γείσο, επειδή το στόμα της καμινάδας και τόσο ασφαλισμένο έναντι ξένων αντικειμένων με την ενσωμάτωση στο σύστημα των οριζόντιων τμημάτων?
 • μια θετική επίδραση στις επιθυμίες, ανεξάρτητα από το πού φυσάει ο άνεμος.

Ο εκτροπέας σχήματος Η τοποθετείται μόνο στις καμινάδες των επιχειρήσεων ή των λεβητοστασίων, για τη λειτουργία των οποίων απαιτούνται σημαντικοί ενεργειακοί πόροι. Ως εκ τούτου, στο σπίτι, δεν είναι πρακτικό να κατασκευαστεί.

Εκτροπέας TsAGI

Ο διαχύτης ή ο εκτροπέας του TsAGI αποτελείται από έναν σωλήνα εισαγωγής, έναν διαχύτη, ένα περίβλημα, ομπρέλες και συνδετήρες. Ο κύλινδρος της συσκευής μπορεί να είναι είτε στρογγυλός είτε ορθογώνιος. Προκειμένου να ασφαλιστεί ο εκτροπέας από δυσλειτουργία, είναι τοποθετημένος σε απόσταση 1 έως 1,6 μέτρα από την οροφή.

Ο εκτροπέας TsAGI είναι εφοδιασμένος με δακτύλιο, το οποίο δεν είναι στο σχεδιασμό του εκτροπέα Grigorovich

Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα TsAGI περιλαμβάνουν:

 • ασφάλιση του κεφαλιού του σωλήνα διακλάδωσης, που εκπέμπει καπνό, από την αλλοίωση των φυσικών φαινομένων.
 • εξοπλισμός με κυλινδρική θωράκιση, αποτρέποντας την εμφάνιση λανθασμένης ώθησης, ακόμη και σε κανάλι με σημαντική διατομή.
 • η δυνατότητα χρήσης οικονομικότερης εκδοχής του υλικού στην κατασκευή της συσκευής (ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να αντικατασταθεί με πλαστικό στο σημείο εξόδου ψυχρού αερίου).

Οι ελλείψεις του εκτροπέα του TsAGI είναι:

 • απροστάτευτο κανάλι καπνού από τις σταγόνες βροχής και το χιόνι, που απαιτεί τον εξοπλισμό της συσκευής με ειδική κουκούλα.
 • πολύπλοκη εγκατάσταση το χειμώνα, επειδή αυτή τη στιγμή τα εσωτερικά τοιχώματα της συσκευής καλύπτονται με ένα στρώμα πάγου ικανό να σφραγίσει το τμήμα διόδου.
 • ισχυρή ευαισθησία στην κατεύθυνση του ανέμου (λόγω του απόλυτου καιρού χωρίς αέρα ή των ελάχιστα αντιληπτών χτυπημάτων, ο εκτροπέας σχηματίζει αντίσταση στην ώθηση).

Ο εκτροπέας TsAGI λειτουργεί χωρίς προβλήματα όταν φυσάει ένας ισχυρός άνεμος. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη συσκευή όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή, επειδή αυτό θα έχει θετική επίδραση στη διαδικασία βελτίωσης της πρόσφυσης.

Ο εκτροπέας TsAGI έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την πρόσφυση στους ισχυρούς ανέμους

Ο εκτροπέας TsAGI δημιουργείται εκτελώντας τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Εκτελώντας υπολογισμούς των παραμέτρων της συσκευής, συνθέτουν ένα σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, βασίζονται στη διάμετρο της καμινάδας (d). Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του εκτροπέα είναι αναλογίες μέγεθος: τον καθορισμό του ευρύ τμήμα του διαχυτήρα - 1.25 d, μια διάμετρος του δακτυλιοειδούς τμήματος - 2 d, το ύψος του δακτυλίου - 1.2 d, ένα κενό από το κατώτερο άκρο του δακτυλίου προς το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2, το ύψος διαχυτήρα - d / 2 + 1,2 d, και το πλάτος της ομπρέλας είναι 1,4 d.

Οι διαστάσεις όλων των τμημάτων του εκτροπέα TsAGI καθορίζονται με βάση τη διάμετρο του καναλιού καπνού

Για να δώσετε στην ομπρέλα ένα κωνικό σχήμα, είναι απαραίτητο να κόψετε τον κύκλο από τον κύκλο

Βίντεο: παραγωγή του εκτροπέα TsAGI με λεπτομέρειες

Spoiler για καμινάδα

Η συσκευή, που ονομάζεται απαγωγός σπινθήρων, αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • σώμα (κυλινδρικός σωλήνας).
 • κάλυμμα (προστατευτικό κάλυμμα).
 • ένα πλέγμα που σβήνει σπινθήρες.

Η απλούστερη συσκευή είναι ένας σωλήνας σφραγισμένος στην κορυφή με οπές στους τοίχους.

Η εγκατάσταση απαγόρευσης σπινθήρων απαιτεί συνήθως σόμπα, τζάκι ή λέβητα, όπου φορτώνεται στερεό καύσιμο. Είναι θέμα ξύλου ή προϊόντων επεξεργασίας ξύλου.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του συλλέκτη σπινθήρων και του τοίχου του πλέγματος

Ο απαγορευτής σπινθήρων χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προστατεύει την οροφή από φωτιά.
 • δημιουργεί εμπόδιο στα συντρίμμια.
 • προστατεύει την καμινάδα από τη διείσδυση των πτηνών και την ύφανση των φωλιών.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • Η κατάσβεση των σπινθήρων δεν είναι 100%, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στο κανονικό σχέδιο.
 • φράσσοντας τρύπες αιθάλης, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τον καπνό να διαφύγει από το σωλήνα.

Κατά την κατασκευή ενός συγκρατητήρα σπινθήρων πρέπει να ακολουθείται ένας σημαντικός κανόνας: οι διαστάσεις των κυψελών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm. Αλλά και η δημιουργία μικροσκοπικών τρυπών της συσκευής είναι επίσης λάθος, επειδή το αέριο από το σωλήνα δεν μπορεί να πετάξει εύκολα.

Ο συλλέκτης σπινθήρων δημιουργείται ως εξής:

 1. Προσδιορίστε τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Προσανατολίζοντας την παραληφθείσα παράμετρο, σε ένα περίγραμμα χαρτονιού σχεδίασης κάθε στοιχείου της προσαρμογής. Τα μοτίβα κόβονται, εφαρμόζονται σε μεταλλικό φύλλο και κλιμακώνονται. Για να αποκτήσετε τα μέρη του συλλέκτη σπινθήρων, λειτουργήστε με μεταλλικό ψαλίδι.
 2. Από μεταλλικές ράβδους με πάχος από 1 έως 6 mm κάνουν ένα πλέγμα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ήδη ματιών.

Για να κατασκευάσετε έναν αποφρακτήρα σπινθήρων, μπορείτε να πάρετε ένα έτοιμο μεταλλικό πλέγμα

Το μεταλλικό πλέγμα θα λυγίσει χωρίς επιμέλεια, αν το χτυπήσετε με ένα σφυρί. Μια τέτοια ασυνήθιστη δράση θα σώσει το μέταλλο από το υπερβολικό άγχος και θα το κάνει υπάκουο από την άποψη της αλλαγής του σχήματος.

Ο συλλέκτης σπινθήρων μπορεί να συνδυαστεί με τον εκτροπέα. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια σμάλτο, κομμένη από το μέταλλο, κατά κάποιο τρόπο λυγισμένη και στερεωμένη με πριτσίνια στη βάση του. Το προκύπτον προϊόν θα μοιάζει με κώνο, η διάμετρος του οποίου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του κύριου σωλήνα.

Βίντεο: συναρμολόγηση εκτροπέα-απαγωγού

Εγκατάσταση ανιχνευτή καπνού στην οροφή

Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση του εκτροπέα: η σύνδεση απευθείας στο κανάλι καπνού και η τοποθέτηση σε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην καπνοδόχο. Η δεύτερη μέθοδος θεωρείται η καλύτερη από την άποψη της ευκολίας και της ασφάλειας, επειδή το πιο ενοχλητικό στάδιο της εργασίας γίνεται στο έδαφος και όχι στην οροφή.

Πρότυπα σύμφωνα με την GOST

Αποσπάσματα από τα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα σχετικά με την εγκατάσταση του εκτροπέα στον σωλήνα, ενημερώνονται για τα ακόλουθα:

 • τα ακροφύσια του καναλιού καπνού πρέπει να είναι τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων καύσης του καυσίμου.
 • στην κεκλιμένη οροφή, το στόμιο του σωλήνα υποτίθεται ότι τοποθετείται πάνω από τους φράχτες.

Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από το στόμιο του σωλήνα

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα στο κανάλι καπνού, πρέπει να βρείτε μερικά εργαλεία και συνδετήρες:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • κλειδιά αυτοκινήτου.
 • βιδωτά καρφιά.
 • ξηροί καρποί ·
 • σφιγκτήρες ·
 • δύο σκάλες (μία - για ανύψωση στην οροφή και η άλλη - για μετακίνηση στην οροφή).

Επιπλέον, για την εγκατάσταση της συσκευής στην καπνοδόχο θα χρειαστεί ένα κομμάτι σωλήνα. Η διάμετρος του θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς το μέγεθος του καναλιού καπνού.

Στερέωση του εκτροπέα

Το Dymnik συνδέεται με τον σωλήνα εκτελώντας ορισμένες εργασίες:

 1. Στο προετοιμασμένο κομμάτι σωλήνα, 10 cm από την άκρη υποδεικνύουν τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις τρύπες για τα στοιχεία στερέωσης. Παρόμοια σημάδια παραμένουν στο ευρύ τμήμα του διαχυτήρα.
 2. Στο μήκος του σωλήνα και του διαχυτήρα, τρύπες γίνονται από το τρυπάνι. Οι λεπτομέρειες συνδέονται προσωρινά μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι άνω και κάτω τρύπες συμπίπτουν. Αν αυτό δεν παρατηρηθεί, τότε τα προϊόντα αναγνωρίζονται ως γάμος, επειδή οι σύνδεσμοι δεν μπορούν να εισαχθούν ακριβώς.
 3. Τα ράμματα διαπερνούν τις οπές. Και στις δύο πλευρές και στο διαχύτη και σε ένα κομμάτι σωλήνα, οι σύνδεσμοι στερεώνονται με παξιμάδια. Είναι στριμμένα ομοιόμορφα, για να προστατεύσουν το προϊόν από παραμόρφωση.
 4. Με την κατασκευασμένη συσκευή πηγαίνετε στην οροφή. Ο σχεδιασμός φοριέται στο κανάλι καπνού και τραβιέται μαζί με σφιγκτήρες.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ενός εκτροπέα σε μια καμινάδα τούβλο, είναι απαραίτητο να οπλιστείτε με καρφιά και ένα σφυρί

Ενεργώντας όπως γράψατε παραπάνω, μπορείτε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε συσκευή, εκτός από το πτερύγιο καιρού, καθώς ο σχεδιασμός της είναι αρκετά ασυνήθιστος.

Σε περίπτωση χρήσης μιας συσκευής με τριαντάφυλλο ανέμου στο κανάλι καπνού, το τρυπάνι δημιουργείται με 3 τρύπες. Οι οπές γίνονται στο ίδιο επίπεδο, ώστε αργότερα να εισάγονται μπουλόνια σε αυτά. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι βυθισμένοι στις οπές όταν μια κυκλική λεπτομέρεια του πτερυγίου είναι τοποθετημένη στο τμήμα της καμινάδας. Στο έδρανο με τη μορφή δακτυλίου, εισάγεται ένας άξονας, εναλλάξ, ο κύλινδρος, ο ιστός της συσκευής και το πώμα γαντζώνονται επάνω του. Τα στοιχεία του ανεμοδείκτη συνδυάζονται με αγκύλες ή πριτσίνια.

Κριτικές για τον εκτροπέα στην καπνοδόχο

Ο εκτροπέας προστατεύει την καπνοδόχη από το φούσκωμα του ανέμου και την αντίστροφη ώθηση. Τι θα τραβήξει; Θα γελάσετε, αλλά το νόημα του εκτροπέα είναι ακριβώς η διατήρηση μιας σταθερής ανοδικής ροής με την παρουσία του ανέμου - δηλαδή, ένα φαινόμενο ένεσης εμφανίζεται.

Ο παππούς Jedi

http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.htm

Ο εκτροπέας για την καμινάδα είναι μια συσκευή εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί για να εξισώνει την ώση κατά τη διάρκεια των ριπών ανέμου και το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων και για την προστασία της καπνοδόχου από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Απαγορεύεται η χρήση του εκτροπέα για συστήματα θέρμανσης αερίου και ντίζελ. Για στερεά καύσιμα, καταλαβαίνω, είναι σωστό.

Mike08

http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.html

Ο εκτροπέας είναι ένα κομμάτι για προστασία από το αντίστροφο βύθισμα στον άνεμο. Εάν, για παράδειγμα, βρίσκεται η καμινάδα σε ανεπιτυχή θέση. Εάν το κάνετε, θα σας βοηθήσει. Αλλά είναι καλύτερο να επιμηκύνετε την καμινάδα και να αφήσετε την πρίζα ανοιχτή. Οποιεσδήποτε ομπρέλες με καπάκια-ομπρέλες στο σωλήνα θεωρώ κακό, καθώς μπορούν να καλύπτονται με πάγο και να δημιουργούν προβλήματα.

Andrey_3_1

https://forums.drom.ru/house/t1152160185.html

Ο εκτροπέας έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει και να σταθεροποιεί το ρεύμα στην καπνοδόχο και επίσης προστατεύει την καπνοδόχο από το σχηματισμό βροχοπτώσεων και ισχυρού πλευρικού ανέμου. Έχω μια σόμπα-τζάκι, ένα σάντουιτς-καμινάδα Vulcan. Επέβαλα τον εκτροπέα, δικαιολόγησε τις προσδοκίες μου. Με τον καθαρισμό των προβλημάτων δεν βλέπω γιατί ο εκτροπέας είναι στερεωμένος μόνο στον ζυγό, χωρίς στεγανωτικό. Αφαιρέστε το σφιγκτήρα, αφαιρέστε τον εκτροπέα - ο σωλήνας είναι ανοιχτός για καθαρισμό.

Επισκέπτης

http://kakremont.com/forum/threads

Ο εκτροπέας μπορεί να ονομαστεί με βεβαιότητα μια χρήσιμη συσκευή που επηρεάζει θετικά τη δύναμη έλξης στην καπνοδόχο και τη λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Για να φτιάξετε και να συνδέσετε τη συσκευή με το σωλήνα είναι σχετικά απλή, απλά πρέπει να είστε "καταλαβαίνω" στην επιλογή του τύπου εκτροπέα.