Συστήματα εξαερισμού

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε διακοσμητικά πλέγματα για διάφορους σκοπούς. Εκτός από την αποκλειστική εμφάνιση, τα προϊόντα μας μπορούν να λύσουν όλα τα δημοφιλή προβλήματα που προκύπτουν με μια καθαρή εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού.

Εκτός από τα εξατομικευμένα προϊόντα εξαερισμού, κατασκευάζουμε επίσης σειριακά προϊόντα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα:

Έτοιμες σχάρες μεταφοράς στο περβάζι του παραθύρου και στην επιφάνεια του τραπεζιού στο τμήμα Shop

Παράγουμε αποκλειστική γρίλιες εξαερισμού, διακοσμητικά θερμαντικά σώματα σχάρες, ψησταριές για εξωτερικές μονάδες εξαερισμού και κλιματισμού, Καταπακτές, πίνακες, διακοσμητικά πάνελ,... με λίγα λόγια, το μόνο που μπορεί να σχετίζονται με διακοσμητικά κάγκελα.

Παράγουμε διακοσμητικό αεραγωγούς σχεδιασμό των συμβατικών χάλυβα, από ανοξείδωτο χάλυβα (καθρέφτη supermirror κατευθύνεται διακοσμητικά στίλβωση, σατέν), αλουμινίου και των φυσικών σιδηρούχα μέταλλα (ορείχαλκος, χαλκός, μπρούντζος).

Οι διακοσμητικές γρίλιες για τον εξαερισμό είναι μια τέτοια κατεύθυνση παραγωγής, όπου η συμβολή του σχεδιαστή δεν είναι μικρότερη, αλλά μάλλον περισσότερο από τη συμβολή του τεχνολόγου. Ως εκ τούτου, προσφέρουμε υπηρεσίες του δικού μας τμήματος σχεδιασμού.

Έχουμε πρόσβαση σε τεχνολογίες όπως κοπή με λέιζερ από μέταλλο, Κοπή με λέιζερ των πλαστικών και ακρυλικών, κοπή με πίδακα νερού των μετάλλων, συγκόλληση αργόν Τέχνης, CNC άλεση και εργασία τόρνο.

Αποκλειστική σχάρες αερισμού συνήθους χάλυβα, πλαστικό και ακρυλικό μπορούν να χρωματιστούν σε οποιοδήποτε καταλόγους χρώμα RAL, Tikkurila, Sikkens. Εφαρμόζουμε επίσης διακοσμητικά επιχρίσματα που προσομοιώνουν φυσικά μέταλλα, τεχνητή γήρανση και άλλα εφέ.

 • 20 12.2016 Αναπλήρωση στο κατάστημά μας

Έχουμε διευρύνει σημαντικά το φάσμα των πλέγματος πριμοδότησης σε περβάζια από ανοξείδωτο χάλυβα. έχουν γίνει

Σας προσκαλούμε στο περίπτερο μας στην έκθεση ARCH MOSCOW 2016 στο CHA στις 18-22 Μαΐου

Γρίλια εξαερισμού για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Η παραγωγή της Μόσχας Η AirGrille δραστηριοποιείται στον τομέα της διακοσμητικής μεταλλουργίας και της παραγωγής πινάκων εξαερισμού για όλες τις απαραίτητες διαστάσεις για οικιστικούς και δημόσιους χώρους. Η απόδειξη της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας των γκριλ μας είναι μια εγγύηση ζωής, η οποία ισχύει για όλα τα προϊόντα μας.

Ασκούμε μια ατομική προσέγγιση για κάθε πελάτη, που ενσωματώνονται στη ζωή του κάθε συνέλαβε ένα εσωτερικό έννοια και έχουν παράγει γρίλιες εξαερισμού από μετρήσεις πριν από την εγκατάσταση του τελικού προϊόντος κατά την εγκατάσταση. Εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των διακοσμητικών επεξεργασίας μετάλλων, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση, καθώς και η δυνατότητα κατασκευής οποιουδήποτε διακοσμητικά μεταλλικά τελειώματα, γρίλιες για εξαερισμό των μη τυποποιημένων σχημάτων και μεγεθών, που μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις πιο πιο τρελά προκλήσεις: αν γρίλιες εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα σε δημόσιο χώρο επιχειρηματικό κέντρο ή μοναδικές μάσκες ορείχαλκου, επισημαίνοντας το ατομικό στιλ ενός εξοχικού σπιτιού.

σύγχρονη μονάδα παραγωγής μας έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή των μεταλλικών τυχόν γρίλιες εξαερισμού, παράγουμε ένα πλέγμα από ορείχαλκο, ανοξείδωτο χάλυβα και διακοσμητικά πλέγμα με βαφή-σκόνη σε παλέτα RAL. Στην αντίστοιχη ενότητα του site μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το υπόδειγμα και το σχεδιασμό σχάρες που παράγονται από την εταιρεία μας.

Σχάρες αερισμού στο εσωτερικό

Όταν σχεδιάζετε την έννοια του μελλοντικού σας εσωτερικού χώρου, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν πρέπει να δώσετε προσοχή. Συχνά, ακόμη και ένα ελαφρώς κακό θεωρείται εσωτερικό μπορεί να είναι η αιτία της κατάρρευσης όλων των έργων του διακοσμητή και σχεδιαστή. Παρατηρήσατε ποιες γρίλιες αερισμού βρίσκονται στα δωμάτια όπου έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα δαπανηρές και σύγχρονες επισκευές; Αυτά τα σχάρες κυριολεκτικά κόβουν τα μάτια, ξεχωρίζοντας από τη συνολική αρμονία του εσωτερικού! Επομένως, για να δώσουμε στην αίθουσα ακόμα πιο κομψότητα, σας προσφέρουμε γρίλιες εξαερισμού ειδικά σχεδιασμένες για μια συγκεκριμένη τρύπα και με στολίδι που ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιό σας. Τα προϊόντα αυτά έχουν εξαιρετική αισθητική και πρακτική λειτουργία. Εξάλλου, η εγκατάσταση ποιοτικών πινάκων εξαερισμού έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Αυτές οι γρίλιες παρέχουν εξαιρετικό αερισμό στο δωμάτιο και διανομή ροής αέρα.

Δημιουργούμε πλέγματα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού, συμπληρώνοντάς τα. Προσφέρουμε ποικιλία στυλ, σχήματα και χρώματα του πλέγματος, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά μέταλλα και με την εφαρμογή των πιο τολμηρών σχεδιαστικών λύσεων. Και το σχέδιο σε αυτό το πλέγμα μπορεί να είναι απολύτως οποιοδήποτε, ανάλογα με το στυλ του δωματίου. Ακόμα κι αν αντί για κάποιο εκλεπτυσμένο μοτίβο στη μάσκα για να κόψετε τους πιο συνηθισμένους κύκλους ή τρίγωνα, τότε το προϊόν θα φαίνεται ακόμα εντυπωσιακό χωρίς να επιβαρύνει το εσωτερικό. Παρά την ελκυστικότητά του, οι σχάρες αερισμού αποτελούν σημαντικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού και θέρμανσης.

Τέτοια προϊόντα μπορούν να ταιριάζουν απόλυτα όχι μόνο στο εσωτερικό ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, αλλά και στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου, καφέ, μπαρ, εστιατορίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ατομικότητά τους. Παρά την εξωτερική ελαφρότητα τους, τα προϊόντα αυτά μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία. Λόγω της οικολογικής συμβατότητάς του, οι σχάρες εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε δωμάτια, τα οποία υπόκεινται σε αυξημένες απαιτήσεις για πρότυπα υγιεινής. Οι διακοσμητικές γρίλιες είναι η τελική πινελιά του εσωτερικού σας, συμπληρώνοντάς το πλήρως ως γραβάτα. Αυτή είναι η δυνατότητα μιας άχαρης τρύπας να κάνει ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Συστήματα εξαερισμού

Το ενδιαφέρον για τα κόσκινα για τον εξαερισμό αυξάνει με την εξάπλωση των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και την εισαγωγή καινοτομιών στα τμήματα του εξοπλισμού θερμικής μηχανικής και των οικοδομικών υλικών. Εργαζόμαστε μόνο με προϊόντα έλασης υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιούμε εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας και σύγχρονες μεθόδους φινιρίσματος διακοσμητικού φινιρίσματος τελικών προϊόντων. Γρίλια εξαερισμού από την εταιρεία Air Grille - η καλύτερη λύση για αποκλειστικούς εσωτερικούς χώρους. Εάν χρειάζεστε προϊόντα κομψής και άψογης ποιότητας, απλά γράψτε ή καλέστε μας στα στοιχεία επικοινωνίας αυτής της σελίδας. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να κάνετε μετρήσεις, να κάνετε τεχνικούς υπολογισμούς, να καταλαβαίνετε τις στιλπνές λεπτότητες και την τεχνολογία για το φινίρισμα των πλεγμάτων για τον εξαερισμό - οι έμπειροι εμπειρογνώμονες μας είναι απόλυτα ικανοί να ολοκληρώσουν αυτά τα καθήκοντα.

Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Γρίλια εξαερισμού

Γρίλια εξαερισμού

Η παραγωγή μας παράγει γρίλιες εξαερισμού από ανοξείδωτο και μαύρο χάλυβα,

για διάφορους τεχνολογικούς σκοπούς:

Lattice 300x300 για τις μεταβάσεις στο Μετρό. Ανοξείδωτο ατσάλι 3mm, γκρι χρώμα - σφυρί - λεπτομέρεια

 • Μάσκα εξαερισμού για εσωτερικούς χώρους.
 • Συστήματα εξαερισμού για λότζες.
 • Συστήματα εξαερισμού εξωτερικά για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 • Οι σειρές BP P - P - 150 και P - 200 γαλβανίζονται.
 • Συστήματα εξαερισμού με προεξέχοντα ελάσματα.
 • Συστήματα εξαερισμού με πλέγμα πίσω από 10x10, 20х20mm ή 25х25mm.
 • Αδρανειακά αυτόματα ρυθμιζόμενα αεραγωγοί με ρύθμιση από τη δύναμη της ροής αέρα (η κλίση των στρωμάτων ποικίλλει).
 • Μη τυποποιημένες γρίλιες εξαερισμού.
 • Διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού με διάτρηση και διάτρηση.
 • Διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού με κοπή λέιζερ.
 • Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού με αναγκαστική ρύθμιση της γωνίας της κατεύθυνσης των πτερυγίων.
 • Αγωγοί αερισμού "produhi" και αποστράγγιση διαφόρων μεγεθών
 • Ένα πλέγμα PVL με ένα μικρό διαμάντι τοποθετείται επιπρόσθετα στις κοιλιακές σχάρες από πίσω.

Γρίλια εξαερισμού: μικρά μέρη με μεγάλη αξία

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πινάκων εξαερισμού διαφόρων τύπων και σκοπών. Επιλέγεται σωστά, θα επηρεάσει θετικά τη ροή του αέρα στο σπίτι, θα εξασφαλίσει ένα υγιές εσωτερικό μικροκλίμα, θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Ας δούμε τι τύπους lattices είναι και πώς να κάνετε μια επιλογή σύμφωνα με τους στόχους σας.

Εξωτερικές ή πρόσοψη αεραγωγοί εξαερισμού

Ο πρώτος παράγοντας, τον οποίο αξίζει να προσέξουμε, είναι ο χώρος εγκατάστασης. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται στο δρόμο, τότε πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο πρόσοψης. Συνήθως, αυτές οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο ατσάλι ή αλουμίνιο. Τα τελευταία αναγνωρίζονται ως τα πιο ανθεκτικά. Είναι επικαλυμμένα με βαφή σε σκόνη, ανθεκτικά σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας και την επίδραση της υγρασίας.

 • προστατεύστε τους αγωγούς αερισμού από τα έντομα και τα συντρίμμια.
 • Εξισώστε το ρεύμα στις διόδους εξαερισμού.
 • εξασφαλίζει τη σωστή εναλλαγή αέρα μέσα στο κτίριο.
 • εξασφαλίζει την ταχεία απομάκρυνση του καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • επηρεάζουν την αισθητική αντίληψη της πρόσοψης του κτιρίου.

Το χρώμα των κατασκευών καθορίζεται από τον πίνακα RAL, τον οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε στο Internet. Το τραπέζι έχει περισσότερες από δύο χιλιάδες αποχρώσεις, οπότε σίγουρα θα επιλέξετε το χρώμα σας.

Εσωτερικά και υπερχειλιστικά πλέγματα εξαερισμού

Αν μιλάμε για τοποθέτηση μέσα στο δωμάτιο, επιλέγουμε τον εσωτερικό τύπο σχάρων. Είναι κατασκευασμένα, κατά κανόνα, από πλαστικό, αλλά υπάρχουν και μεταλλικά. Η υπερχείλιση διαφέρει από την απλή εσωτερική αμφίδρομη κατεύθυνση για να εκτελεί τις λειτουργίες της σε δύο αίθουσες ταυτόχρονα. Τοποθετούνται στις οπές ανάμεσα στα δωμάτια ή στις πόρτες. Οι βραχυκυκλωτήρες στους αποσβεστήρες ροής είναι σταθεροί με αυτό τον τρόπο (συνήθως υπό γωνία 35 °) έτσι ώστε το φως από ένα δωμάτιο να μην εισέρχεται στο άλλο και η ροή αέρα να είναι κανονική ταυτόχρονα. Ένα άλλο όνομα για αυτούς τους αποσβεστήρες είναι "διπλό".

Πλέγμα για κουκούλες. Προμήθεια και καθολικές σχάρες

Ο δεύτερος παράγοντας επιλογής είναι το ραντεβού. Υπάρχουν τροφοδοτικά, καυσαερίων και γενικής χρήσης ή πλέγματα εξαγωγής και εξαγωγής. Οι λειτουργίες τους είναι ξεκάθαρες από τα ονόματα και τοποθετούνται στους κατάλληλους αεραγωγούς. Τα μπροστινά μοτοσικλετιστά σε αυτά σταματούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αν συγχέονται μεταξύ τους, αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κανονική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, αξίζει να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά ή μόνο για να αγοράσετε ένα καθολικό τύπο.

Διακοσμητικά πλέγματα

Τώρα, ίσως, αξίζει και πάλι να επιστρέψει στην εμφάνιση του επιλεγμένου φράχτη αέρα. Όπου η διακόσμηση δεν παίζει τον κύριο ρόλο, αλλά μάλλον η λειτουργία του ίδιου του πτερυγίου είναι απαραίτητη, βάζουν τα συνηθισμένα - απλά σχέδια εργασίας. Αλλά αν θέλετε να μην ρυθμίσετε μόνο τη ροή του αέρα μέσα ή έξω από το σπίτι, και να το κάνετε όμορφα, οι διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού θα έρθουν στη διάσωση. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα, μοτίβα, χρώματα. Μπορείτε να αγοράσετε τέτοια αποσβεστήρες από διάφορους τύπους υλικών: πλαστικό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, χάλυβα. Όσο πιο ευγενής είναι η εμφάνισή τους, τόσο πιο ευχάριστο θα είναι το σπίτι σας.

Σήμερα, ακόμα και πλαστά εξωτερικά στόμια μπορούν να βρεθούν στην αγορά. Οι πλοίαρχοι του σιδηρουργείου θα κατασκευάσουν με ευχαρίστηση ένα σχεδιασμό που έχει σχεδιαστεί, και η εμφάνιση αυτών των αποσβεστήρων θα ευχαριστήσει ακόμα και το μεγαλύτερο από τα χαλασμένα. Αλλά το κόστος και το βάρος τέτοιων σχεδίων δεν συμβαίνουν σε καμία σύγκριση με τα συνηθισμένα. Επιπλέον, είναι επίσης επιρρεπή στη διάβρωση.

Πλέγμα οροφής

Στη θέση εγκατάστασης, τα πτερύγια είναι επίσης διαφορετικά. Συχνότερα υπάρχουν γρίλιες τοίχου, αλλά υπάρχουν και γρίλιες οροφής. Η εμφάνισή τους δεν διαφέρει πολύ από τον αερισμό του τοίχου.

Διακοσμητικές σχάρες ή σχισμές

Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, υπάρχουν πτερύγια εναέρια ή χωριστά. Τα πρώτα καλύπτουν το άνοιγμα του αγωγού. Συνήθως εκτελούν έναν διακοσμητικό ρόλο και επηρεάζουν το εσωτερικό. Ο δεύτερος τύπος, κατά κανόνα, είναι εγκατεστημένος από έξω και είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σκουπιδιών και μικρών τρωκτικών στο κτίριο. Συχνά, τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από συνηθισμένη μεταλλική ράβδο, και μερικές φορές ακόμη και δικτυωτό πλέγμα. Στη διακόσμηση, σχεδόν δεν επηρεάζουν, επειδή βρίσκονται στο κάτω μέρος του κτιρίου και σπάνια παρατηρούνται.

Μεταλλικό πλέγμα για το πάτωμα

Εάν το ψυγείο στο σπίτι σας βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια εξαεριστήρας πάνω του για την έξοδο ζεστού αέρα. Ειλικρινά, τέτοιες κατασκευές δεν αφορούν άμεσα τον εξαερισμό, αλλά το όνομα πίσω από αυτές παραμένει. Βασικά, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, λιγότερο συχνά από ξύλο, επειδή το φορτίο επάνω τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο από ό, τι στον τοίχο και, ειδικότερα, στην οροφή.

Γρίλιες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Ναι, έβαλαν και εδώ ένα αποσβεστήρα. Είναι επίσης γνωστή ως μάσκα μεταφοράς σε ένα περβάζι παραθύρου. Κάνετε αυτό για να αποστραγγίσετε τη θερμότητα από τις μπαταρίες. Μπορείτε να βάλετε ως συνήθως, και διακοσμητικά ή ανοιχτά πτερύγια.

Γρίλια εξαερισμού πόρτας

Λοιπόν, αν το βάλουν στα περβάζια παραθύρων, σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να μπείτε στην πόρτα. Αυτό γίνεται για:

 • πιο ομοιόμορφη ροή των αέριων μαζών σε ολόκληρο το κτίριο ή το διαμέρισμα.
 • ομαλή ροή ροής από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ανεξάρτητα από το αν είναι κλειστό ή όχι.

Χρησιμοποιήστε τέτοιες κατασκευές περισσότερο για τις πόρτες μπάνιου και τουαλέτας. Αλλά αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε μια τρύπα στο φύλλο της πόρτας σε ένα προεξέχον σημείο, μπορείτε να κάνετε ένα χάσμα μεταξύ του κατωφλίου και του κάτω άκρου της πόρτας σε 2-3 cm.

Πλέγμα εξαερισμού

Αυτά είναι συνήθως εγκατεστημένα σε γκαρνταρόμπα ή μεγάλες ντουλάπες. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται τόσο τα συμβατικά μοντέλα τοίχων σχάρων όσο και τα ειδικά πλέγματα επίπλων. Οι τελευταίες διαφέρουν σε μέγεθος και επιλογές χρώματος, τοποθετημένες τόσο στην πόρτα όσο και στους τοίχους.

Louvers

Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσα στον αγωγό αέρα μπορεί να αλλάξει αρκετά γρήγορα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τεχνητό εξαερισμό, ο ίδιος ο ανεμιστήρας ομαλοποιεί τη ροή του αέρα, και με τον φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιήστε γλάστρες εξαερισμού. Η απαραίτητη ροή αέρα περνάει μέσα από τα αποκαλούμενα κινητά "cilia", τα οποία ρυθμίζουν τον όγκο του. Από πλήρως ανοιχτά έως πλήρως κλειστά, τέτοιοι αποσβεστήρες μπορούν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ενδιάμεσων τρόπων λειτουργίας.

Για χειροκίνητο έλεγχο υπάρχουν κινούμενες βαλβίδες, με τις οποίες ο ίδιος ορίσατε την επιθυμητή θέση.

Τα μοντέλα με αυτόματο έλεγχο ελέγχονται μόνο από τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού.

Οι τυφλοί μπορούν να είναι τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί. Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε τόσο την εισερχόμενη κίνηση από το δρόμο όσο και την εξερχόμενη. Εξωτερικά είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα στο θεμέλιο, καθώς το χειμώνα μπορούν να κλείσουν τελείως, ελαχιστοποιώντας το επίπεδο του αερισμού στο υπόγειο.

Ο σχεδιασμός είναι τόσο μέταλλο όσο και πλαστικό. Και τα δύο είδη χρησιμοποιούνται καλά. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε σπίτια με υψηλή υγρασία, το μέταλλο θα αποτύχει ταχύτερα, καθώς είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Προστατεύει απ 'αυτό μόνο την επίστρωση ψευδαργύρου, έτσι η αξία του στρώματος αυτής της επικάλυψης εξαρτάται από την ανθεκτικότητα της δομής.

Αυτά τα παντζούρια πρέπει να καθαρίζονται και να παρακολουθούνται περιοδικά για τη συντήρησή τους, καθώς η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται στο εσωτερικό μπορούν να περιορίσουν το εύρος λειτουργίας ή ακόμα και να απενεργοποιήσουν το σύστημα δικτύου συνολικά.

Διακοσμητικές γρίλιες για μπαταρίες θέρμανσης και αερισμού

Φούρνοι μεταφοράς - φωτογραφία σε ιδιωτική κατοικία

Για τη μεταφορά του αέρα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν πλέγματα μεταφοράς στο περβάζι. Η αναγκαιότητα των μεταλλικών σχάρων δικαιολογείται από έναν σημαντικό λόγο - είναι ένα παράθυρο εφίδρωσης το χειμώνα. Το τρίψιμο της θέρμανσης επιλύει εντελώς το πρόβλημα όταν τα παράθυρα ιδρώνουν, το γεγονός ότι μέσα από αυτό, ο ζεστός αέρας από την μπαταρία στο παράθυρο πηγαίνει ανεμπόδιστα, γεγονός που εξασφαλίζει πλήρη εναλλαγή αέρα. Στην επίλυση αυτού του προβλήματος, η εταιρεία μας προσφέρει διακοσμητικά σχάρες που εκτελούν το ρόλο της μεταφοράς. Ταυτόχρονα, η διακοσμητική μάσκα έχει μια ευχάριστη εμφάνιση και ταιριάζει τέλεια σε κάθε μοντέρνο εσωτερικό. Οι σχάρες είναι κατασκευασμένες από οποιοδήποτε μέγεθος με ζωγραφική στο χρώμα του πελάτη. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΛΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ (στήλη στα αριστερά)

Γρίλια εξαερισμού - φωτογραφία στο διαμέρισμα

Διακοσμητικές γρίλιες για θέρμανση και εξαερισμό

Γρίλια εξαερισμού

Μπορείτε να δείτε τις διακοσμητικές γρίλιες εξαερισμού κατά παραγγελία. Αυτά τα μοντέλα είναι επίσης διαθέσιμα για παραγγελία στη Μόσχα με μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Εδώ μπορείτε να βρείτε προϊόντα από διάφορα υλικά με μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων, για μπαταρίες και καλοριφέρ. Τα βάζουμε σε μια επικεφαλίδα, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα πιθανά σχέδια, επιφάνειες, σχέδια και τύπους σχάρων.

Αυτά είναι μόνο παραδείγματα προϊόντων που έχουμε ήδη παράγει. Δημοσιεύσαμε μια συλλογή φωτογραφιών για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε για την επιλογή και να δείτε πώς φαίνεται αυτό ή εκείνο το σχέδιο και το βλέμμα του τελειώματος. Για κάθε μοντέλο, μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος ανάλογα με το μέγεθός σας και να κάνετε μια προκαταρκτική ηλεκτρονική παραγγελία με ένα κλικ.

Πώς να επιλέξετε μια διακοσμητική μάσκα για εξαερισμό

Για μια άνετη και υγιή ατμόσφαιρα στο σπίτι και στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητη η κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Αποτελείται από διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού. Φαίνεται μόνο με την πρώτη ματιά ότι είναι όλοι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις, και η λανθασμένη επιλογή μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Τύποι διακοσμητικών πινάκων εξαερισμού

Πρώτα απ 'όλα, οι σχάρες εξαερισμού χωρίζονται στον τόπο εγκατάστασης. Υπάρχουν:

 • Εξωτερική ή πρόσοψη. Για εγκατάσταση στο δρόμο.
 • Εσωτερική - για εσωτερική εγκατάσταση.
 • Ροή. Αυτό είναι ένα είδος εσωτερικών, αλλά τοποθετούνται στις τρύπες εξαερισμού που βρίσκονται ανάμεσα στα δωμάτια, μερικές φορές τοποθετημένες στην πόρτα.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού για εξωτερική εγκατάσταση κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο και γαλβανισμένο χάλυβα. Για προστασία από τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας, μπορούν να χρωματιστούν με επίστρωση με σκόνη της έγχρωμης σύνθεσης. Αυτός ο χρωματισμός αντιστέκεται στον παγετό και τη θερμότητα, δεν φοβάται την υγρασία.

Εσωτερικές σχάρες για αερισμό

Οι εσωτερικές γρίλιες (και οι εναέριες) είναι συχνά κατασκευασμένες από πλαστικό, αλλά υπάρχουν και μεταλλικά. Είναι πιο ποικίλες σε μορφή και εμφάνιση. Η υπερχείλιση διαφέρει επειδή έχουν σχάρες και στις δύο πλευρές - για να σχηματίσουν ένα άνοιγμα και στα δύο δωμάτια ή και στις δύο πλευρές της πόρτας. Σε αυτά, οι βραχυκυκλωτήρες είναι διευθετημένοι έτσι ώστε το φως από ένα δωμάτιο να μην εισέρχεται σε άλλο, αλλά ταυτόχρονα η κίνηση του αέρα δεν παρεμβαίνει. Ονομάζονται "διπλά" ή "διπλασιασμένα".

Με ραντεβού

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με τη μέθοδο χρήσης:

 • καθολική - προσφορά και ασταθής.
 • εφοδιασμού ·
 • εξάτμιση.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού μπορούν να είναι εξάτμιση, τροφοδοσία και τροφοδοσία-εξάτμιση

Από το όνομα είναι σαφές ότι τοποθετούνται σε αεραγωγούς για διάφορους σκοπούς. Διακρίνονται από την εγκατάσταση βραχυκυκλωμάτων, τα οποία κατευθύνουν τη ροή του αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση. Η τοποθέτηση μιας μάσκας παροχής στον αγωγό εξαγωγής και το αντίστροφο θα επιδεινώσει σημαντικά την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα και πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή.

Στη θέση εγκατάστασης

Οι έξοδοι των αεραγωγών βρίσκονται συνήθως στους τοίχους ή στην οροφή. Κατά συνέπεια, οι γρίλιες εξαερισμού είναι τοίχου και οροφής, υπάρχουν - καθολική.

Εγκαταστήθηκε στην οροφή

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορούν να είναι γενικά ή ενσωματωμένα. Επιφάνεια συναρμολογημένη στον τοίχο, κλείνοντας τον αγωγό εξαγωγής. Γίνονται ελκυστικά - μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν στοιχείο διακόσμησης. Οι ενσωματωμένες γρίλιες τοποθετούνται συνήθως σε χώρους όπου οι αγωγοί αερίου εξέρχονται στο δρόμο. Είναι απαραίτητα για την προστασία από την είσοδο των συντριμμιών και των μικρών ζώων (κυρίως τρωκτικά). Δεδομένου ότι δεν είναι ορατά, κανείς δεν δίνει σημασία στην αισθητική. Πρέπει να είναι ισχυρά και αξιόπιστα και μπορούν να κατασκευαστούν από απλή μεταλλική ράβδο ή ακόμη και από δικτυωτό πλέγμα.

Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού για τοποθέτηση στη βάση του σπιτιού είναι συνήθως κατασκευασμένες από μέταλλο και διαθέτουν ρυθμιζόμενα παντζούρια ή πτερύγια

Υπάρχουν επίσης διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού για τοποθέτηση στο πάτωμα. Αυστηρά μιλώντας, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με τον εξαερισμό, καθώς κλείνουν τα θερμαντικά σώματα ή τα θερμαντικά σώματα που είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα. Ωστόσο, το όνομα αποθηκεύεται. Πολύ σπάνια, οι αγωγοί εξαερισμού περνούν κάτω από το δάπεδο και στη συνέχεια οι γρίλιες που τους κλείνουν ακριβώς είναι αερισμός δαπέδου. Σε κάθε περίπτωση, είναι κατασκευασμένα από μέταλλα, σπανιότερα - από ξύλο, αφού τα φορτία είναι ακόμα υψηλότερα από ό, τι με εγκατάσταση τοίχου ή οροφής.

Κατά την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων στο δάπεδο επάνω από αυτά, εγκαθιστούν επίσης σχάρες για να φεύγουν από τον ζεστό αέρα

Βάζουν βεντούρες στα περβάζια παραθύρων - εάν είναι φαρδύ και κάτω από τα θερμαντικά σώματα. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγονται συνήθως είτε απλή σχισμή είτε ανοιχτή εργασία, η οποία προσελκύει την προσοχή και είναι ακόμη ένα στολίδι.

Γρίλιες για αερισμό στο περβάζι - εάν το καλοριφέρ είναι εγκατεστημένο κάτω από αυτό

Ένας άλλος μη τυποποιημένος χώρος για την τοποθέτηση των θυρίδων είναι η πόρτα. Συνήθως είναι οι πόρτες στο μπάνιο ή στο μπάνιο. Για την σωστή λειτουργία του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα, απαιτείται παροχή αέρα. Παρέχεται κάνοντας ένα διάκενο κάτω από την πόρτα 2-3 cm ή τοποθετώντας μια μάσκα αερισμού στο φύλλο της πόρτας.

Για την τοποθέτηση στην πόρτα υπάρχουν επίσης ειδικές σχάρες εξαερισμού

Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν μικρά πλέγματα για τον εξαερισμό των αποδυτηρίων ή των μεγάλων ντουλαπιών. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε μοντέλο τοίχου (για τις αίθουσες που χρειάζεστε εναέρια), αλλά υπάρχουν και ειδικά έπιπλα. Διαφέρουν μόνο σε μέγεθος (μικρότερο από το συνηθισμένο) και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στην πόρτα, ή μπορείτε να τους στους τοίχους.

Υλικά

Τις περισσότερες φορές, οι σχάρες για τον εξαερισμό είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και πλαστικό, το ξύλο είναι πολύ λιγότερο κοινό. Μεταλλικά κράματα αλουμινίου ή γαλβανισμένος χάλυβας, λιγότερο συχνά - ανοξείδωτος χάλυβας, χαλκός, χαλκός και ορείχαλκος.

Για τις εξωτερικές μεταλλικές σχάρες που παχύτερο μέταλλο, για εσωτερική λεπτότερο. Αν μιλάμε για τα μπροστινά κάγκελα του αέρα, είναι συνήθως απαραίτητο να επιλέξει - για να πάρει το αλουμίνιο, το οποίο θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι πολύ ανθεκτικό σε σωματική καταπόνηση, ή ένα ισχυρό γαλβανισμένο ατσάλι, αλλά ότι θα αρχίσουν να σκουριά σε λίγα χρόνια. Η επιλογή δεν είναι η ευκολότερη. Φυσικά, η ιδανική επιλογή - από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά το κόστος αυτών των ventreshetok πολύ υψηλή, και η εύρεση τους δεν είναι εύκολη.

Υλικά για την κατασκευή ελαστικών

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού κατασκευάζονται από πλαστικό για εσωτερική χρήση. Οι περισσότερες φορές είναι λευκές, αλλά υπάρχουν και χρωματιστές. Είναι καλά επειδή έχουν χαμηλό βάρος και κόστος, είναι εύκολο να φροντίσουν, χημικά ουδέτερα, δεν φοβούνται την υγρασία. Το μειονέκτημα τους είναι ότι αντιδρούν ανεπαρκώς σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, εάν η είσοδος βρίσκεται στη ζώνη υψηλής θερμοκρασίας, υπάρχει μια σχάρα χάλυβα ή αλουμινίου.

Οι γρίλιες αερισμού, χάλκινων και χάλκινων αερισμάτων είναι διακοσμητικά στοιχεία και φαίνονται αδιάφορα. Τα μονογράμματα, τα στολίδια, τα στολίδια είναι όλα πρακτικά απαραίτητα χαρακτηριστικά τέτοιων επιφανειών. Είναι για τοποθέτηση σε τοίχο και δάπεδο, και τα βάζουν στα παράθυρα. Όπου σπάνια βλέπουν, είναι στο ανώτατο όριο. Συνήθως υπάρχει μια σειρά έτοιμων επιλογών, αλλά πολλές εταιρείες προσφέρουν παραγγελία και είναι έτοιμες να κάνουν σχέδιο σύμφωνα με το σκίτσο σας. Στην παρακάτω φωτογραφία, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των μοτίβων, αλλά υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες.

Τα διακοσμητικά πλέγματα εξαερισμού από ορείχαλκο, χαλκό, χαλκό προσελκύουν την προσοχή και χρησιμεύουν ως διακόσμηση

Ξύλινα σχάρες για εξαερισμό δεν βρίσκονται συχνά, αλλά είναι επίσης. Τοποθετούνται σε κατοικίες με φυσιολογική υγρασία, καθώς το ξύλο αντιδρά ελάχιστα σε υψηλή υγρασία. Ταιριάζουν καλά με το εσωτερικό ενός ξύλινου σπιτιού. Αν υπάρχει φινίρισμα στο ξύλο, η καλύτερη λύση είναι μια διακοσμητική μάσκα ξύλου.

Κουφώματα για εξαερισμό

Η απαραίτητη ταχύτητα κίνησης του αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού ποικίλλει ανάλογα με την εποχή ή ακόμα και την ώρα της ημέρας. Με σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, μπορεί να ελεγχθεί από ανεμιστήρα και με φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτό γίνεται με τη βοήθεια πτερυγίων εξαερισμού. Οι ράβδοι τους (ή αλλιώς λένε "cilia") των πλεγμάτων είναι κινητά, ανάλογα με τη θέση τους, ο όγκος του αέρα που διέρχεται από αυτά ποικίλλει. Υπάρχουν δύο ακραίες θέσεις - εντελώς ανοικτές και εντελώς κλειστές και πολλές ενδιάμεσες.

Υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - με κινητή βαλβίδα. Η αρχή είναι διαφορετική, αλλά η ουσία είναι η ίδια - για να μπλοκάρει ή να ανοίγει τη ροή του αέρα.

Οι γρίλιες ονομάζονται επίσης ρυθμιζόμενοι, αφού έχουν ένα κινητό πτερύγιο

Αυτά τα πλέγματα μπορούν να ελέγχονται χειροκίνητα - υπάρχει ένας μικρός μοχλός που κινείται ο οποίος αλλάζει τη θέση των πτερυγίων. Υπάρχουν μοντέλα με αυτόματο έλεγχο, αλλά είναι ενσωματωμένα στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο εκτελεί τον επεξεργαστή.

Οι περσίδες είναι εξωτερικές και εσωτερικές. Μπορείτε να ρυθμίσετε τόσο την εισερχόμενη ροή από το δρόμο όσο και το εξωτερικό. Εξωτερικά είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα για εξαερισμό στο θεμέλιο. Το χειμώνα, μπορούν σχεδόν να κλείσουν, ελαχιστοποιώντας τον αερισμό του υπόγειου χώρου.

Για εσωτερική εγκατάσταση, οι ρυθμιζόμενες γρίλιες τοποθετούνται για φυσικό αερισμό στους αγωγούς τροφοδοσίας ή εξαγωγής. Σε γενικές γραμμές, είναι βολικό, αλλά ο μηχανισμός απαιτεί προσοχή, περιοδικά η σχάρα θα πρέπει να αφαιρείται, να καθαρίζεται και να λιπαίνεται με κινητές συνδέσεις. Είναι βουλωμένες με σκόνη και ακαθαρσίες, γεγονός που μειώνει το εύρος ρύθμισης.

Με βαλβίδα ελέγχου

Τα διακοσμητικά πλέγματα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν σας επιτρέπουν να εισέλθετε στο διαμέρισμα ή στο σπίτι όταν το βύθισμα ανατρέπεται από το σύστημα εξαερισμού. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια λεπτή, σταθερά τοποθετημένη πλάκα των οποίων οι λοβοί κάμπτονται όταν η ροή του αέρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και επικαλύπτει το διάκενο του αεραγωγού όταν ταξιδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να ενσωματωθεί ξεχωριστά, μπορεί να βρίσκεται στον ανεμιστήρα ή στην σχάρα εξαερισμού. Στη μάσκα εξαερισμού γίνεται με τη μορφή μεμβράνης από λεπτό πλαστικό. Μια τέτοια συσκευή είναι χτισμένη σπάνια, αλλά μπορείτε να την προσθέσετε μόνοι σας, να την κάνετε μόνοι σας ή να βάλλετε μια αυτόνομη βαλβίδα.

Στο ερώτημα εάν απαιτείται ή όχι βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό, δεν υπάρχει συναίνεση. Οι αντίπαλοί του λένε ότι αργά ή γρήγορα η μεμβράνη ή τα πέταλα θα κολλήσουν και θα εμποδίσουν τη ροή του αέρα. Ίσως αυτό συμβαίνει. Αλλά αυτό μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί - για να αλλάξετε τη βαλβίδα ή να την αφαιρέσετε προσωρινά δεν είναι πρόβλημα. Αλλά μερικές φορές χωρίς αυτόν είναι πολύ χειρότερη από ό, τι μαζί του. Για παράδειγμα, το σύστημα είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς αυτό. Αυτό συμβαίνει όταν ο εξαναγκασμένος αερισμός περιλαμβάνεται στο ίδιο κανάλι με το φυσικό. Στη συνέχεια, η βαλβίδα ελέγχου στις γρίλιες εξαερισμού ή στον αγωγό αέρα εμποδίζει τον φυσικό αερισμό όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα. Διαφορετικά, θα πρέπει να τραβήξετε δύο χωριστούς αγωγούς, και αυτό είναι δύσκολο, ακριβό και όχι πάντα δυνατό.

Επίσης, χωρίς βαλβίδα ελέγχου, οι κάτοικοι των πολυώροφων κτιρίων δεν μπορούν να το κάνουν. Δεν είναι πολύ ευχάριστο αν το διαμέρισμα σας μυρίζει τσιγάρα όταν ένας γείτονάς καπνίζει. Και αυτό δεν είναι η πιο δυσάρεστη επιλογή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Κουλοχέρη

Μερικές φορές το σύστημα εξαερισμού τοποθετείται πίσω από ψευδοροφές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η εγκατάσταση οπών εξαερισμού. Διαφέρουν σε μέγεθος - μακρύ και στενό, κατάλληλο για τοποθέτηση στις πλευρικές επιφάνειες των ψευδοροφών με μικρό ύψος.

Οι οπές εξαερισμού είναι χτισμένες σε στενές κατασκευές

Λόγω της κάπως επίσημης εμφάνισης, χρησιμοποιούνται συχνότερα σε γραφεία και δημόσιους χώρους. Σε σπίτια και διαμερίσματα, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε με την εύρεση μοντέλων με στενότερες λωρίδες - φαίνονται καλύτερα.

Ηχοαπορροφητική ακουστική

Οι συνηθισμένες γρίλιες εξαερισμού είναι τοποθετημένες σε κάποια γωνία. Μπορούν να διατάσσονται σε μία ή δύο σειρές μπορεί να είναι υπό τη μορφή του γράμματος V. Αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του αέρα και την ταχύτητα της κίνησής του, αλλά δεν επηρεάζει τη διέλευση του ήχου. Και όπως ventreshetki δεν αποτελούν εμπόδιο για τη διάδοση του ήχου στο διαμέρισμα ή το σπίτι δεν είναι πάντα αποδεκτή ως μια καλή ηχομόνωση και ο θόρυβος - ένα από τα σημαντικότερα παραμέτρους της άνεσης. Επομένως, για εγκατάσταση στην πόρτα, μεταξύ των δωματίων, στα κανάλια τροφοδοσίας από το δρόμο, είναι λογικό να τοποθετούνται πλέγματα εξαερισμού με απορρόφηση θορύβου.

Γρίλιες θωράκισης για την πόρτα - η καλύτερη λύση

Έχουν πιο περίπλοκη δομή - τοποθετείται ηχομονωτικό υλικό μεταξύ των πλακών που μειώνει το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτό επίπεδο. Φυσικά, τέτοια προϊόντα είναι πιο ακριβά, αλλά χωρίς μείωση του θορύβου, η ζωή θα είναι δυσάρεστη.

Fronton

Ένας από τους τύπους των εξωτερικών πλεγμάτων για εξαερισμό είναι το αέτωμα. Εγκαθίστανται στις σοφίτες ιδιωτικών κατοικιών για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο καλυμμένο με βαφή σε σκόνη ή πλαστικοποιημένο από πλαστικό, το οποίο κανονικά ανέχεται τον παγετό, τις υψηλές θερμοκρασίες και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Γρίλιες αερισμού στο αέτωμα

Κατά τύπο είναι σχεδόν πάντα πάνω από το κεφάλι, το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο, ορθογώνιο, οκταγωνικό? για στέγες mansard υπάρχουν ασύμμετρες. Το χρώμα επιλέγεται ή είναι λευκό - εάν υπάρχουν λευκά στοιχεία στη διακόσμηση της οροφής ή σε τόνο με το τελείωμα του τένοντα. Μια άλλη επιλογή - σε τόνο με το φινίρισμα της πρόσοψης του σπιτιού ή υλικού στέγης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μοντέλα με δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας αέρα που διέρχεται - με τυφλό ή αποσβεστήρα. Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη σε κρύο και ζεστό καιρό.