Συστήματα εξαερισμού

Χαιρετισμούς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις επιλογές για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού για την εγκατάσταση ενός μπάνιου. Επιπλέον, θα μιλήσω για το πώς θα οικοδομήσουμε αυτά τα συστήματα με τα δικά τους χέρια στο σπίτι. Το θέμα του άρθρου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το μπάνιο είναι ο τόπος όπου συσσωρεύεται θερμός υγρός αέρας και δυσάρεστες μυρωδιές.

Αν το καλά λειτουργούμενο σύστημα εξαερισμού δεν είναι εγκατεστημένο έγκαιρα, η διαμονή σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι δυσάρεστη.

Εδώ μέσα από αυτό το πλέγμα από ένα δωμάτιο δυσάρεστες μυρωδιές αφήνουν

Το αποτέλεσμα της έλλειψης αποτελεσματικού εξαερισμού στο μπάνιο

Συστήματα εξαερισμού με τα οποία ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο

Ο ζεστός και υγρός αέρας είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη ζωτική δραστηριότητα διαφόρων παθογόνων και κυρίως για τη μούχλα. Η υπερβολική υγρασία του αέρα οδηγεί σε σήψη ξύλινων μερών στην εσωτερική διακόσμηση και στη διάβρωση σε μεταλλικά μέρη ειδών υγιεινής.

Ο εξαναγκασμένος ανεμιστήρας εξάτμισης τοποθετείται πάνω από το μπάνιο

Ανάλογα με τον βαθμό της μηχανικής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Σχέδια φυσικής παθητικής δράσης - η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο.
 • Τα συστήματα υποχρεωτικής δράσης βασίζονται στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών που μεταφέρουν αέρα.

Σύμφωνα με την αρχή του συστήματος εξαερισμού, τα μπάνια χωρίζονται στις ακόλουθες τροποποιήσεις:

 • Κύκλωμα καυσαερίων

Σύστημα εξάτμισης στα μπάνια των πολυκατοικιών

Η απλούστερη από την άποψη της εφαρμογής, αλλά όχι η πιο αποτελεσματική λύση. Αυτό το σχέδιο λειτουργεί με την αποστράγγιση του αέρα εξαγωγής μέσω του αναπνευστήρα ή του εξαερισμού. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς αντικατάσταση ενός τμήματος νέου αέρα, ο εξαντλημένος ζεστός αέρας έξω αποκτάται σε μικρούς όγκους.

 • Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Σε αυτό το σχήμα, ο ψυχρός αέρας τροφοδοτείται ταυτόχρονα, για παράδειγμα, από κάτω από την πόρτα και ο αέρας εξαγωγής ανατρέπεται αναλογικά διαμέσου της οπής.

Η απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών πραγματοποιείται μέσω του εξαερισμού στον άξονα εξαερισμού

Αυτό το σχήμα προτιμάται, καθώς επιτρέπει την εντατική εναλλαγή αέρα. Ωστόσο, επιβάλλονται ιδιαίτερες απαιτήσεις στο σχεδιασμό των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης, καθώς τα σφάλματα οδηγούν σε ρεύματα.

 • Εξαναγκαστικό κύκλωμα εξαγωγής

Παρά το υψηλό επίπεδο θορύβου, οι δυσάρεστες οσμές εξέρχονται γρήγορα

Μια κοινή παραλλαγή είναι μια έξοδος σε μια τουαλέτα ή σε ένα μπάνιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Η αποδοτικότητα του σχεδίου είναι κάπως υψηλότερη από εκείνη του φυσικού εκχυλίσματος, αλλά είναι χαμηλότερη από εκείνη ενός παθητικού συστήματος παροχής και εξάτμισης.

 • Εξαναγκαστικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης

Μια αποτελεσματική επιλογή, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο ρυθμός και η ένταση της εκκένωσης και της παροχής αέρα.

Μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού αυτού του τύπου, η υπερβολική υγρασία και οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να ξεχαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Τα συστήματα αυτού του τύπου είναι μια τροποποιημένη έκδοση του συστήματος παροχής και εξάτμισης, όπου η εξαγωγή και η παροχή αέρα ενισχύεται από ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος απευθείας στο άνοιγμα και ενεργοποιείται είτε σε χειροκίνητη λειτουργία είτε αυτόματα, για παράδειγμα, όταν ανάβετε το φως στο μπάνιο.

Μια τέτοια λύση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο, η ένταση εξαερισμού είναι δύο φορές χαμηλότερη από ό, τι στα φυσικά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού

 1. Εξωτερική μάσκα εισαγωγής αέρα

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της γκάμας εξωτερικών πλεγμάτων

Η εξωτερική μάσκα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την διέλευση του αέρα από το εξωτερικό. Τα σχάρες παράγονται σε στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα, το οποίο όμως δεν επηρεάζει την απόδοσή τους.

Η εξωτερική μάσκα εκτελεί διακοσμητική λειτουργία και λειτουργία συγκράτησης σκόνης. Για τους σκοπούς αυτούς, οι σχάρες σχάρας έχουν κλίση προς τα κάτω.

Διακοσμητικές γρίλιες για τοποθέτηση σε εσωτερικούς χώρους

Αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη στον αγωγό του δωματίου και παράγει διακοσμητικές και προστατευτικές λειτουργίες. Για να αποφύγετε την είσοδο εντόμων και σκόνης στο δωμάτιο μέσω του αγωγού, από το πίσω μέρος της σχάρας προσκολλάται ένα πλέγμα λεπτών ματιών.

Καθώς λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού, το πλέγμα του πλέγματος είναι βουλωμένο. Επομένως, μια φορά κάθε έξι μήνες αποσυναρμολογείται η αποσπώμενη επένδυση από την σχάρα και το πλέγμα πλένεται από ακαθαρσίες ή μετατρέπεται σε νέο πλέγμα που κόβεται στις απαιτούμενες διαστάσεις.

Οι γρίλιες εξαερισμού αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με κινητές πλάκες, οι οποίες λειτουργούν ως παντζούρια

Για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, η εσωτερική σχάρα είναι εξοπλισμένη με κινητές λαβίδες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους και δοσολογούνται μέσω του αέρα.

Οι σχάρες με κυκλικό σχήμα είναι εφοδιασμένες με ένα κινητό ένθετο, το οποίο περιστρέφεται σε σχέση με ένα κυκλικό αποσπώμενο ακροφύσιο. Σε μία θέση, οι εγκοπές στο κινητό ένθετο συμπίπτουν με τις σχισμές στην σχάρα και εξασφαλίζεται η πλήρης διέλευση του αέρα. Σε άλλη θέση, οι εγκοπές στο ένθετο και στο εξωτερικό κάλυμμα δεν ταιριάζουν και ο αέρας δεν περνά.

Το ανάλογο της περιγραφείσας συσκευής σε βιομηχανικά συστήματα ονομάζεται βαλβίδα αέρα. Αυτή είναι μια βαλβίδα διακοπής, η οποία βρίσκεται ακριβώς στον αγωγό. Σε βιομηχανικά συστήματα, η βαλβίδα στρέφεται αυτόματα όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος και στο οικιακό σύστημα, η παροχή αέρα μπορεί να μπλοκαριστεί χειροκίνητα.

Στη φωτογραφία, μια απλή και ανέξοδη σχάρα με μια διάμετρο προσγείωσης για ένα εκατοστά σωλήνα

Η επιλογή εσωτερικών και εξωτερικών πλεγμάτων για την τοποθέτηση του μπάνιου γίνεται σύμφωνα με την εσωτερική διάμετρο και διαμόρφωση του αγωγού και σύμφωνα με τις αισθητικές προτιμήσεις. Οι πιο δημοφιλείς οικιακές μάσκες είναι στρογγυλές με μέγεθος προσγείωσης 100 και 50 mm.

Από αυτά τα εξαρτήματα είναι δυνατή η συναρμολόγηση του καναλιού εξαερισμού σχεδόν οποιασδήποτε διαμόρφωσης

Για να συνδέσετε την εσωτερική σχάρα προς τα έξω ή για να εξασφαλίσετε την παροχή καθαρού αέρα χρειάζεστε έναν αγωγό αέρα. Ο αγωγός αέρα είναι ένας κοίλος σωλήνας με λείους εσωτερικούς τοίχους και με εσωτερικές διαμέτρους της διατομής που αντιστοιχούν στη διάμετρο προσαρμογής των χρησιμοποιούμενων πλεγμάτων.

Πίνακας με παραμέτρους αεραγωγού

Οι βιομηχανικοί αγωγοί αέρα, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τον αερισμό δωματίων από 300 m² ή περισσότερο, είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο με επιφανειακό στρώμα θερμικής και θορύβου. Με τη διάταξη του μπάνιου, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, και επομένως χρησιμοποιούνται σωλήνες από PVC ή πολυαιθυλένιο.

Στην αγορά, οι πλαστικοί αγωγοί είναι ορθογώνιες και στρογγυλές. Το σχήμα και οι διαστάσεις της διατομής των αγωγών αντιστοιχούν στο μέγεθος και στο σχήμα της σχάρας.

Οι πλαστικοί σωλήνες χαρακτηρίζονται από χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επομένως το συμπύκνωμα πέφτει σε περιορισμένες ποσότητες. Εν πάση περιπτώσει, στο σχέδιο της συσκευής εξαερισμού στο εξωτερικό τμήμα του αγωγού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα για την αποστράγγιση του νερού.

Ο ανεμιστήρας προορίζεται για εγκατάσταση σε μια κοιλότητα μιας γραμμής αέρα

Η επιλογή των ανεμιστήρων για την αναγκαστική διάταξη του συστήματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τη δύναμη και τη διάμετρο προσγείωσής τους.

Οι ανεμιστήρες είναι ένας συμπαγής ηλεκτροκινητήρας με πτερωτή. Το σύνολο του συγκροτήματος είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο ή είναι προσαρμοσμένο να εγκαθίσταται στον αεραγωγό.

Ανεμιστήρας τοίχου με διακοσμητική λάμπα

Στην καθιερωμένη μορφή, το πλέγμα με τον ανεμιστήρα φαίνεται λίγο διαφορετικό από τα πλέγματα που χρησιμοποιούνται στα παθητικά συστήματα. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες, που μπορούν να αγοραστούν στην αγορά ή σε ειδικά καταστήματα, είναι σχεδιασμένοι για χρήση στην κουκούλα.

Εάν ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν αντιμετωπίσει υπερβολική υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμπαγές φορητό αφυγραντήρα

Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης δεν ανήκουν στο σύστημα αερισμού, αλλά μπορούν προαιρετικά να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο. Δηλαδή, ο αφυγραντήρας θα παρέχει το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, ενώ ο εξαερισμός ανανεώνει τον αέρα εξαγωγής.

Η χρήση των αφυγραντικών οικιακών συσκευών επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της καθίζησης του συμπυκνώματος στην επιφάνεια του τοίχου. Ως αποτέλεσμα, η πιθανότητα μούχλας μειώνεται, ακόμη και με ανεπαρκώς αποτελεσματικό εξαερισμό.

Υπολογισμός απόδοσης

Πίνακας με παραμέτρους εξαερισμού για διαφορετικούς χώρους

Στα πρότυπα του SNiP ρυθμίζονται δύο παράμετροι των συστημάτων αερισμού:

 • ένταση της ανταλλαγής αέρα - όγκος μεταφερόμενου αέρα.
 • πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα - αριθμός κύκλων αέρα εξαγωγής.

Για να στεγάσει ένα μπάνιο, ο μέσος συντελεστής πολλαπλασιασμού είναι 4-8 κύκλοι. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα για ένα ξεχωριστό μπάνιο αναφέρεται σε 25 m³ ανά ώρα. Για ένα συνδυασμένο μπάνιο αυτή η παράμετρος είναι διπλάσια.

Οι παραπάνω παράμετροι αφορούν κυρίως τον ανεμιστήρα. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα καθορίζεται από τη δύναμη του ανεμιστήρα.

Η συχνότητα λειτουργίας του εξοπλισμού σε φθηνά συστήματα αναγκαστικού τύπου προσδιορίζεται με το χέρι. Δηλαδή, εσείς ο ίδιος θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα το σωστό αριθμό φορές για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε πιο προοδευτικά συστήματα, των οποίων η τιμή θα είναι υψηλότερη, μαζί με τον ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται μια ειδική μονάδα ισχύος για την αυτοματοποίηση της αιμορραγίας στον αέρα.

Η συσκευή του παθητικού συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής

Αμέσως σημειώνω ότι για την αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού αερισμού, οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να εγκατασταθούν όπως στο προτεινόμενο σχήμα.

Το διάγραμμα δείχνει τα κενά που είναι απαραίτητα για την κανονική κυκλοφορία ψυχρού αέρα

Λόγω του χάσματος στο κάτω μέρος του υφάσματος, είναι δυνατή η εντατική ανταλλαγή αέρα μεταξύ του εξαερισμού σε όλο το σπίτι και της κουκούλας στο μπάνιο. Με την ευκαιρία, οι περισσότερες σύγχρονες εσωτερικές πόρτες έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, και ως εκ τούτου εγκαθίστανται με ένα κενό στο κατώφλι.

Ας πούμε ότι οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού έχουν εγκατασταθεί σωστά, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της κουκούλας. Η τοποθέτηση του καλύμματος γίνεται στο πάνω μέρος του τοίχου, κάτω από τη γραμμή οροφής κατά 10-15 cm.

Οι οδηγίες εγκατάστασης για την κουκούλα είναι οι εξής:

 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του ιδιωτικού σπιτιού γίνεται σήμανση - σχεδιάζεται κύκλος, η περίμετρος του οποίου είναι 5 mm μεγαλύτερη από την περίμετρο του αγωγού, η οποία υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται για να περάσει τον τοίχο.
 • Στην έντονη περίμετρο το τείχος διατρυπάται.

Εάν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα, θα είναι σωστό να παραγγείλετε διαμαντένια κοπή σκυροδέματος. Παρόλο που η τιμή της υπηρεσίας είναι υψηλή, αλλά η τρύπα θα έχει τελείως ομαλές άκρες και η εργασία θα γίνει γρήγορα. Εάν ο τοίχος είναι τούβλο, μπορείτε να τρυπήσετε τον εαυτό σας, κάνοντας τρύπες στον τοίχο κατά μήκος της περιμέτρου του σημειωμένου κύκλου. Αφού τρυπηθούν οι οπές, παραμένει να χτυπήσει έξω από τον κύκλο ό, τι είναι περιττό.

 • Σκουπίζουμε τη σκόνη από την τρύπα και υγραίνουμε την οπή που σχηματίζεται από το άνοιγμα.

Για την κανονική αποστράγγιση του συμπυκνώματος, η κλίση του σωλήνα πρέπει να γίνει υπό γωνία 5-10 °

 • Εισάγουμε στην τρύπα έναν προετοιμασμένο αγωγό αέρα και το τοποθετούμε στο επίπεδο, έτσι ώστε το εξωτερικό άκρο του σωλήνα να βρίσκεται κάτω από το άκρο που είναι μέσα.

Η κλίση του αγωγού κατά τη διέλευση από τον τοίχο είναι υποχρεωτική για να εξασφαλιστεί φυσική αποστράγγιση του συμπυκνώματος προς τα έξω.

 • Στο διάστημα μεταξύ της άκρης της οπής και του σωλήνα, εφαρμόζουμε έναν αφρό στερεώσεως.
 • Στο εσωτερικό, στο άκρο του σωλήνα συνδέεται ένα πλέγμα.
 • Στο εξωτερικό μέρος, ο σωλήνας τοποθετείται σε ένα τσάι με το άλλο να πιέζει προς τα κάτω.

Το σχήμα δείχνει πώς να κάνετε μια αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

 • Στον κατώτερο κλάδο, τοποθετούμε το βύσμα, τρυπάμε μέσα του μια διαμπερή οπή με διάμετρο 10 mm.

Μέσω αυτής της τρύπας στην κρύα εποχή θα στραγγίξει το συμπύκνωμα. Αν η αποστράγγιση κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώσει, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το φις και να καθαρίσετε την αποστράγγιση.

Σχέδιο με ξεχωριστό αγωγό από το μπάνιο

 • Από τον ανώτερο κλάδο του τσάι, οδηγούμε το σωλήνα προς τα πάνω, όπως φαίνεται σε αυτό το διάγραμμα.
 • Στο επάνω μέρος του σωλήνα, το άνοιγμα καλύπτεται με ένα άκρο καμινάδας - ένα αδιάβροχο.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εξαερισμού, θα έχετε ένα παραγωγικό σύστημα που θα παρέχει στο μπάνιο το φρέσκο ​​αέρα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι η πιθανότητα ενός βυθίσματος στη διαδρομή των ροών του αέρα.

Σε αυτό το σχήμα, οι αγωγοί από διαφορετικούς χώρους συνδυάζονται

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το σχήμα μπορείτε να δείτε πώς οι κουκούλες από το μπάνιο και από την κουζίνα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες σε ένα σωλήνα χωρίς καμία ζημιά στην ανταλλαγή αέρα.

Η συσκευή του συστήματος εξαναγκασμένης εξάτμισης

Στο σύστημα, παρέχεται απαγωγή αέρα από περιοχές με την υψηλότερη υγρασία

Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε ένα αποτελεσματικό σύστημα αναγκαστικής επιλογής ζεστού υγρού αέρα σε όλο το σπίτι. Για τους σκοπούς αυτούς, οι αγωγοί αέρα που συνδέονται με έναν ισχυρό ανεμιστήρα συνδέονται με το μπάνιο και την κουζίνα.

Ο αέρας εξέρχεται μέσω των αγωγών που βρίσκονται στην οροφή πάνω από εκείνα τα μέρη του δωματίου όπου υπάρχει πιθανώς η μεγαλύτερη συσσώρευση υγρού αέρα.

Όπως και στο φυσικό σχέδιο της εκκένωσης του αέρα εξαγωγής, οι θύρες στο κάτω μέρος του ανοίγματος πρέπει να έχουν ένα κενό για να εξασφαλίσουν μια κανονική εναλλαγή αέρα λόγω των κυκλοφοριακών ροών.

Πώς να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Εάν η ροή του αέρα αισθάνεται σαν βύθισμα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανταλλαγή αέρα - είναι περισσότερο από αρκετό.

Παλιά αποδεδειγμένη μέθοδος καθορισμού του βυθίσματος στην κουκούλα

Σε άλλες περιπτώσεις, ένας φωτισμένος αγώνας ή ένα λεπτό φύλλο χαρτιού φέρεται στην κουκούλα. Με ταλάντευση χαρτιού ή φωτιάς, θα καθορίσετε με ακρίβεια πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η κουκούλα.

Παρεμπιπτόντως, οι αεραγωγοί, ειδικά αν είναι παλιοί, έχουν συνήθεια να φράζουν. Επομένως, ο παραπάνω έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται ετησίως. Εάν η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα εξασθενεί, ήρθε η ώρα να επιθεωρήσετε τον αεραγωγό και να εκτελέσετε τον καθαρισμό του.

Συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε τι είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα, και πώς να το κάνετε μόνοι σας. Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Είμαι βέβαιος ότι, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες οδηγίες και να κάνετε τον αέρα στο μπάνιο πιο φρέσκο. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα μπορεί να είναι στα σχόλια.

Γρίλιες αερισμού στο μπάνιο

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

  • Ορθογώνιο
  • Γύρω
  • Κυλινδρικό
  • Γωνία
  • Τριγωνικό
  • Μη τυποποιημένα

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

   • Μέταλλο
   • Πλαστικά
   • Αλουμίνιο
   • Χάλυβα
   • Ανοξείδωτο ατσάλι
   • Χάλκινο
   • Ορείχαλκος
   • Χαλκός

   Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

   Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

   Ανεμιστήρες για τουαλέτα και μπάνιο

   Για να είναι ένα άτομο πάντα χαρούμενο και καλά συμπεριφερόμενο, πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα. Και σε όλα τα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός μπάνιου και μιας τουαλέτας. Ως εκ τούτου, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει κανάλι εξαερισμού, το οποίο καλύπτει ένα πλέγμα για τον εξαερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα.

   Γιατί χρειαζόμαστε βεντούρια στην τουαλέτα και στο μπάνιο

   Η ρύθμιση της διαδικασίας της ανταλλαγής αέρα στα μπάνια και η επιλογή του γρίλιες για αερισμό στην τουαλέτα δεν δίνουν όλοι τη δέουσα προσοχή, πιστεύοντας ότι τέτοια πράγματα δεν παίζουν σημαντικό πρακτικό ρόλο. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει - οι κοιλότητες πρέπει να παρέχουν κανονικές συνθήκες για την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα.

   Οι μάζες καθαρού αέρα από το εξωτερικό θα πρέπει να εισέρχονται στο μπάνιο ανεμπόδιστα και να χρησιμοποιούνται μαζί με δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον, σε περίπτωση πυρκαγιάς με τη βοήθεια τέτοιων σχάρων, ο καπνός και τα προϊόντα καύσης πρέπει να απομακρύνονται γρήγορα. Φυσικά, πλέγματα εξαερισμού για τουαλέτα θα πρέπει να είναι αισθητικά ελκυστική, εκτελείται σύμφωνα με το ύφος του δωματίου.

   Είδη αερισμού στην τουαλέτα και στο μπάνιο

   Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι παθητικό (φυσικό) και αναγκασμένο (μηχανικό). Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει λόγω της διαφοράς πίεσης, στη δεύτερη, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Ανάλογα με τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κατάλληλη κοιλιακή μάσκα.

   Με τον σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές χωρίζονται σε ρυθμιζόμενο, ρυθμιζόμενο και αδρανειακό. Στο τελευταίο, είναι δυνατό να μπλοκάρει αυτόματα την ανταλλαγή του αέρα χωρίς την εισροή. Ρυθμιζόμενο μπορεί να αλλάξει την περιοχή της εγκάρσιας τομής, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη ροή του αέρα. Αυτό γίνεται με αλλαγή της κλίσης των πτερυγίων. Αγοράστε σχάρες εξαερισμού για τουαλέτα και μπάνιο διαφορετικά μοντέλα προσφέρει LLC PC "VTV-Engineering."

   Πλέγμα για αερισμό στο μπάνιο

   Συστάσεις για τη συσκευή εξαναγκασμένου εξαερισμού στο μπάνιο

   Συχνά στα μπάνια των διαμερισμάτων υπάρχει αυξημένη υγρασία, μύκητες και μούχλα, υπάρχουν διάφορες ξένες μυρωδιές. Αυτά τα φαινόμενα προκύπτουν εξαιτίας του αναποτελεσματικού σχεδίου, ειδικά στους τελευταίους ορόφους πολυώροφων κτιρίων. Υπάρχουν δύο επιλογές: η δημιουργία φυσικής ανταλλαγής αέρα ή ο εξαναγκασμός εξαερισμού στο μπάνιο. Και οι δύο επιλογές έχουν το δικαίωμα στη ζωή, επομένως αξίζει να τις εξετάσετε λεπτομερέστερα.

   έκδοση της συσκευής εξαερισμού πάνω από την ψευδοροφή

   Όροι για τη λειτουργία του φυσικού σχεδίου

   Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξετε τον εξαερισμό στο μπάνιο, αλλά για λόγους ευκολίας στη μελλοντική εγκατάσταση του συστήματος συνιστάται να κάνετε αυτό:

   • Αφαιρέστε τη διακοσμητική σχάρα από το άνοιγμα του άξονα της εξαγωγής.
   • Κόψτε από ένα φύλλο χαρτιού 2 λωρίδες χαρτιού πλάτους 2-3 cm και μήκους 15 cm.
   • Βάλτε τις ρίγες στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα, έτσι ώστε τα άκρα τους να κρεμούν 10 cm.

   Τώρα η παραμικρή κίνηση του αέρα θα ταλαντεύσει τα άκρα των λωρίδων, και εάν υπάρχει μια φυσική έλξη στον κατακόρυφο, θα τραβηχτούν προς τα μέσα. Εάν αυτό δεν συμβεί αμέσως μετά την κόλληση, τότε ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν λειτουργεί ακριβώς. Επόμενη ενέργεια - προσπαθήστε να ανοίξετε τις πόρτες εισόδου στο μπάνιο. Είναι οι λωρίδες ξανασυρθεί στο ορυχείο; Το διαμέρισμά σας δεν λαμβάνει φρέσκο ​​αέρα. Για να βεβαιωθείτε για αυτό, είναι απαραίτητο να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο. Το βύθισμα στον ανυψωτήρα θα εμφανιστεί αμέσως, δεδομένου ότι θα υπάρξει ροή αέρα μείγμα, το οποίο μπορεί να τραβηχτεί έξω.

   Επίσης, ο εξαερισμός μπορεί να ελεγχθεί τοποθετώντας ένα κομμάτι χαρτί στην κουκούλα στο μπάνιο

   Η κύρια προϋπόθεση για τη λειτουργία της φυσικής εξαγωγής είναι η παρουσία εισροής καθαρού αέρα στο διαμέρισμα.

   Εάν, ως αποτέλεσμα των περιγραφόμενων χειρισμών, ο εξαερισμός στην οροφή του μπάνιου εξακολουθεί να μην τραβάει, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, ο κατακόρυφος κατακόρυφος αγωγός είναι φραγμένος με απόβλητα ή αράχνης. Στη χειρότερη περίπτωση, το ορυχείο μπορεί να αποκλειστεί από τα συντρίμμια κατασκευής, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε βοήθεια από τις σχετικές υπηρεσίες.

   Αν δεν υπάρχει εισροή στο μπάνιο, συμβαίνει συχνά η αντίστροφη ώθηση, κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί παρατηρώντας για αρκετό καιρό τις ίδιες ταινίες χαρτιού. Το τέχνασμα είναι ότι ο πάγκος της κουζίνας έχει μεγαλύτερη διατομή από ό, τι στο μπάνιο, οπότε η δύναμη έλξης είναι ισχυρότερη σε αυτό. Ο αέρας δεν παίρνει πουθενά, εκτός από το ορυχείο στο μπάνιο, οπότε η αύρα της κουζίνας ανατρέπει την πρόσφυση του. Το αποτέλεσμα - στο μπάνιο μυρίζει από τον εξαερισμό και τη χαμηλή θερμοκρασία. Πρέπει να διοργανώσουμε μια εισροή, διαφορετικά η ερώτηση δεν μπορεί να λυθεί.

   Η συσκευή υποχρεωτικού εξαερισμού

   Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χωρίς την παροχή καθαρού αέρα στο σπίτι, ακόμη και η κουκούλα με μηχανικά κίνητρα δεν θα λειτουργεί κανονικά. δημιουργείται από έναν ανεμιστήρα εξαγωγής εγκατεστημένο στο άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού. Επομένως, συνιστάται να κάνετε ένα από τα παρακάτω:

   1. Τοποθετήστε τη βαλβίδα τροφοδοσίας πλαισίου παραθύρου.
   2. Τοποθετήστε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας πάνω από τη μπαταρία θέρμανσης για να επιτρέψετε τις μάζες αέρα να ρέουν από το δρόμο.
   3. Σε κάθε δωμάτιο, εγκαταστήστε μονάδες εξαερισμού για να πιέσετε καθαρό αέρα.

   Διάγραμμα εγκατάστασης της βαλβίδας παροχής πάνω από την μπαταρία

   Για μια ελεύθερη υπερχείλιση των μαζών αέρα από το διάδρομο προς το μπάνιο κάτω από το φύλλο της πόρτας είναι σύνηθες να αφήσει ένα πάχος του κενού 2,5-3 εκ., Όμως, ένα τόσο μεγάλο κενό κάτω από την πόρτα δεν φαίνονται πάντα καλό εξαερισμό στην πόρτα στο μπάνιο μπορεί να μοιάζει πολύ περισσότερο αισθητική. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγοράσετε μια πλαστική σχάρα για παροχή αέρα κάτω από το χρώμα του εσωτερικού χώρου και να την τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας, προηγουμένως να κόψετε το άνοιγμα στο επιθυμητό μέγεθος.

   Πλέγμα στην πόρτα του μπάνιου για να βελτιωθεί το έργο της κουκούλας

   Όταν η εισροή είναι εντάξει, μπορείτε να σκεφτείτε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες σπιτιού απομακρύνουν την σχάρα από το άνοιγμα ναρκών και βάζουν έναν ανεμιστήρα που ανάβει με το διακόπτη της λάμπας στο μπάνιο για ταυτόχρονη ενεργοποίηση. Εδώ βρίσκεται το αλίευμα: ο ανεμιστήρας λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένες ώρες και ο υπόλοιπος χρόνος είναι αδρανής. Ταυτόχρονα, με τον πτερωτή, καλύπτει τα δύο τρίτα του τμήματος ανοίγματος του ανοίγματος, πράγμα που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές η καυσαερίων δεν λειτουργεί πάλι. Υπάρχουν 2 τρόποι επίλυσης του προβλήματος:

   1. Ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετηθεί σε πλαστικό πίνακα με ενσωματωμένο πλέγμα και το τελευταίο πρέπει να τοποθετηθεί στο άνοιγμα. Στη συνέχεια, λόγω του πρόσθετου τμήματος ροής, ο εξαερισμός του μπάνιου θα λειτουργήσει φυσικά όσο ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος.
   2. Οι διαστάσεις του ανοίγματος δεν επιτρέπουν πάντοτε την τοποθέτηση του πίνακα με μια μάσκα. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να βιδωθεί κοντά στον τοίχο και να κάνει μικρό πλάτος διακένου 10 mm. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια μαξιλαριών με βίδες με το ίδιο πάχος.

   Ανεμιστήρας εξαερισμού για μπάνιο

   Οργάνωση της κουκούλας από την τουαλέτα

   Σε πολλά διαμερίσματα, ο εξαερισμός μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας οργανώνεται από μια μάσκα. Μέσα από αυτό, το μίγμα αέρα προέρχεται από το δωμάτιο τουαλέτας στο μπάνιο και στη συνέχεια αφήνει τον άξονα. Η απόφαση από την άποψη της οικονομίας είναι σωστή, αλλά όχι πολύ ευχάριστη για τους ανθρώπους που ζουν στο διαμέρισμα. Για να αφαιρέσετε τις οσμές, από την υπάρχουσα σχάρα υπερχείλισης, πρέπει να τοποθετήσετε ένα οριζόντιο τμήμα του αγωγού απευθείας στη στοίβα εξαερισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο όταν ένας ειδικός ανεμιστήρας καναλιών είναι εγκατεστημένος σε αυτό το τμήμα, αλλάζοντας με διακόπτη φωτισμού στην τουαλέτα.

   Σχέδιο της κουκούλας μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας

   Πριν από τον εξαερισμό στο μπάνιο από την τουαλέτα, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο του αγωγού (μπορεί να είναι εύκαμπτος, πλαστικός ή χάλυβας), να το παραλάβετε από τη διάμετρο του ανεμιστήρα και τις γρίλιες. Συνήθως αυτή η διάμετρος είναι 100 mm. Χρησιμοποιούνται επίσης κανάλια ορθογωνίου τμήματος από πλαστικό. Φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστα και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, αλλά η σκόνη συσσωρεύεται συνεχώς στο ανώτερο επίπεδο του αγωγού.

   Η διέλευση του αγωγού εξαερισμού μέσω του τοίχου πρέπει να σφραγίζεται προσεκτικά με αφρό πολυουρεθάνης. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός για το μπάνιο δεν είναι προφανής, ο αγωγός αέρα είναι επενδεδυμένος με γυψοσανίδα ανθεκτικός στην υγρασία, στον οποίο είναι δυνατή η κόλληση πλακιδίων ή άλλων υλικών φινιρίσματος.

   Παράδειγμα κουτιού κοπαδιού

   Ως αγωγός εξαερισμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γυψοσανίδα, συναρμολογημένη πάνω σε ξύλινο πλαίσιο και τελειωμένη με κεραμίδια.

   Τοποθετώντας εξαναγκασμένο εξαερισμό στους χώρους υγιεινής, μην ξεχνάτε την πόρτα εισόδου στην τουαλέτα. Πρέπει να εξασφαλίζει τη ροή του αέρα με τον ίδιο τρόπο όπως το φύλλο πόρτας στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, σε αυτή την πόρτα, πρέπει επίσης να βάλουμε ένα διακοσμητικό πλέγμα για τη ροή.

   Συμπέρασμα

   Τα δωμάτια υγιεινής του διαμερίσματος μαζί με την κουζίνα είναι οι περιοχές του πιο μολυσμένου αέρα. Δεν μπορείτε να το αφήσετε να παραμείνει στάσιμη, πολύ λιγότερο χτύπησε την κατοικημένη περιοχή του διαμερίσματος. Αυτό θα προκαλέσει απτή δυσφορία και θα βλάψει την υγεία των κατοίκων. Για τους λόγους αυτούς, το ζήτημα του αν απαιτείται εξαερισμός στο μπάνιο δεν είναι καθόλου χρήσιμο, διατηρεί υγιεινές και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

   Σας συνιστούμε:

   Εξαερισμός στην πόρτα του μπάνιου και άλλους τρόπους απομάκρυνσης του υγρού αέρα από το δωμάτιο

   Ένα μπάνιο είναι ένας χώρος όπου σχεδόν πάντα υπάρχει υγρός αέρας. Και αυτό δεν είναι ασφαλές. Χωρίς την εξεύρεση εξόδου, η υγρασία εγκαθίσταται σε τοίχους, οροφή, εσωτερικά αντικείμενα και προκαλεί το σχηματισμό καλούπι και μύκητα, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας, ο σωστά εγκατεστημένος εξαερισμός βοηθάει. Υπάρχει μια ποικιλία εξοπλισμού εξαερισμού. Μην νομίζετε ότι το σύστημα πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι σύνθετο και πολυσύνθετο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο συνηθισμένος αερισμός στην πόρτα του μπάνιου θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης προς το καλύτερο. Ας εξετάσουμε τους απλούστερους τρόπους για την απομάκρυνση του υγρού αέρα από το μπάνιο.

   Περιεχόμενα

   Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού δικαιολογείται μόνο εάν η βάση του μπάνιου έχει έκταση μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα. m. Το απαραίτητο στοιχείο του συστήματος είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας καναλιών, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον άξονα εξαερισμού. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Ακόμα και ένας κύριος του σπιτιού μπορεί να το κάνει. Προηγουμένως, βέβαια, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

   Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του άξονα εξαερισμού

   Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός εξαερισμού είναι καθαρός και λειτουργικός. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να στερεωθεί σε ένα συγκεκριμένο βάθος του καναλιού σε μια αυστηρά κάθετη θέση. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση της συσκευής στο σύστημα τροφοδοσίας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η εργασία πραγματοποιείται μόνο μετά την απο-ενεργοποίηση του διαμερίσματος. Ένα καλώδιο τροφοδοσίας τοποθετείται στον ανεμιστήρα. Στο πιο βολικό μέρος, τοποθετείται ένας διακόπτης. Έπειτα γίνεται έλεγχος, αν όλα είναι σωστά - η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

   Σε μικρά μπάνια, είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε υγρό αέρα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό ανεμιστήρα εναέριας κυκλοφορίας. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιορίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής, διαφορετικά όλες οι προσπάθειες μπορεί να είναι άχρηστες. Για κατά προσέγγιση υπολογισμούς, οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο: περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 6, εάν η τοποθεσία θα χρησιμοποιούν τακτικά τουλάχιστον 3 άτομα, ή 8, αν το σπίτι πάνω από 3 επιβάτες. Η ληφθείσα τιμή θα είναι η απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού.

   Η συσκευή είναι εγκατεστημένη όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι απενεργοποιημένη. Ξεκινήστε την εργασία από τη στερέωση του κιβωτίου βάσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δύο πυρήνων με διάμετρο περίπου 0,2 mm, οι ακροδέκτες επαφής είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο. Μετά από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε το σώμα της συσκευής. Συνήθως είναι εξοπλισμένο με ειδικά μάνδαλα, επομένως δεν απαιτούνται πρόσθετες συνδέσεις. Στο τέλος της εργασίας, ελέγχεται η ικανότητα εργασίας του εγκατεστημένου εξοπλισμού. Οι οριζόντιοι ανεμιστήρες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, αλλά είναι εγκατεστημένοι σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα.

   Ανεμιστήρας οροφής - πρακτική λύση για μικρά μπάνια

   Η πόρτα με οπές εξαερισμού μπορεί να γίνει μέρος του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο ή να λειτουργήσει ως η μοναδική συσκευή για την αποστράγγιση του υγρού αέρα. Τις περισσότερες φορές γίνονται τρύπες στο κάτω μέρος του φύλλου πόρτας. Για τη διακόσμησή τους χρησιμοποιούνται ειδικοί δακτύλιοι. Τα στοιχεία μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από την εμφάνιση της πόρτας. Η εγκατάσταση εξαρτημάτων έχει ως εξής:

   • Η σήμανση πραγματοποιείται. Ο δακτύλιος εφαρμόζεται στον τόπο όπου θα εγκατασταθεί και περιβάλλεται από ένα μολύβι ή δείκτη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τρεις δακτύλιοι αερισμού συνήθως τοποθετούνται σε ένα φύλλο πόρτας.
   • Κατασκευάζονται τρύπες. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού στο αεροπλάνο, τρυπώνονται τρεις διαμπερείς οπές.
   • Οι τρύπες είναι κατεργασμένες. Το εσωτερικό τους μέρος θα πρέπει να είναι ομαλό, χωρίς ακόμη και μικρές ανωμαλίες. Η λείανση των τοίχων γίνεται με γυαλόχαρτο. Στο τέλος της εργασίας, η λάκα εφαρμόζεται στην επίπεδη επιφάνεια. Θα βοηθήσει την πόρτα να αποφευχθεί παραμόρφωση και να δώσει λεπτομέρειες αισθητική εμφάνιση.

   Πόρτες για μπάνια με εξαερισμό

   • Εγκαθίστανται δακτύλιοι εξαερισμού. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χρησιμοποιείται συνήθως ένα κατσαβίδι.

   Σημείωση: οι δακτύλιοι που είναι εγκατεστημένοι στην πόρτα έχουν διάφορες ποικιλίες. Μαζί με τις απλούστερες λεπτομέρειες για την πώληση, μπορείτε να βρείτε στοιχεία με προστατευτικό πλέγμα από έντομα και απορρόφηση θορύβου, καλυμμένα με ειδικό υλικό που δεν επιτρέπει τον ήχο.

   Μια από τις παραλλαγές του σχεδιασμού της μάσκας αερισμού στην πόρτα

   Οι οπές εξαερισμού μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο με τη μορφή δακτυλίων, αλλά και με τη μορφή ενός ειδικού πλέγματος. Ο σχεδιασμός έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δαχτυλίδια: ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πιο ενδιαφέρουσα, και, επιπλέον, ο αέρας περνά μέσα από το τρίψιμο σε μια καμπύλη διαδρομή, έτσι πρόχειρα στο δωμάτιο δεν μπορεί να φοβάται. Η εγκατάσταση της σχάρας εκτελείται με τον ίδιο τρόπο όπως και η εγκατάσταση των δακτυλίων. Μια μικρή απόχρωση: κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η δομή πρέπει να είναι σε μια κατακόρυφη θέση και όχι αστάθεια.

   Ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Μπορείτε να οργανώσετε το σύστημα με διάφορους τρόπους. Οι πιο απλές και πιο προσιτές από αυτές περιγράφονται παραπάνω. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες και η εγκατάσταση είναι σωστή, το σύστημα εξόδου υγρού αέρα θα λειτουργεί ομαλά. Αν δεν υπάρχει εμπειρία παρόμοιων έργων ή δεν υπάρχει επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτούς, οι ειδικοί των κατασκευαστικών εταιρειών θα εκτελέσουν ποιοτικά την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

   Το άρθρο ήταν χρήσιμο; Πείτε στους φίλους σας:

   Συστάσεις για τη συσκευή αερισμού στο μπάνιο

   • Παραλλαγές της συσκευής εξαερισμού
   • Μέθοδοι τοποθέτησης ανεμιστήρων
   • Είδη αεραγωγών
    • Για να διορθώσετε κιβώτια ή αυλακώσεις, μπορεί να χρειαστείτε τέτοια εργαλεία:

   Λίγοι σκέφτονται για τον εξαερισμό των χώρων, ιδίως μπάνια. Ο εξαερισμός στο μπάνιο είναι απαραίτητος εάν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις:

   • καθρέφτες και γυαλί στο μπάνιο πολύ ομίχλη?
   • Στους τοίχους του λουτρού αποστράγγισης συμπύκνωσης?
   • Ένα αναμμένο κερί ή αναπτήρας, που φέρεται στο άνοιγμα, δεν ξεθωριάζει ή δεν ταλαντεύεται.

   Σε περιπτώσεις όπου ο άξονας εξαερισμού δεν βρίσκεται στο ίδιο το μπάνιο, είναι απαραίτητο, συνδέοντας τον ανεμιστήρα, να οδηγηθεί ο αγωγός αέρα από την αυλάκωση.

   Παραλλαγές της συσκευής εξαερισμού

   Ο εξαερισμός για τα μπάνια μπορεί να βελτιωθεί με διάφορους τρόπους:

   1. Στην πόρτα του μπάνιου για να κάνει ένα μικρό κενό, περίπου 1-2 cm, αυτή η απόσταση είναι αρκετή για μικρά δωμάτια. Έτσι, θα υπάρξει ανταλλαγή αέρα, και τα έπιπλα και οι καθρέφτες στο μπάνιο δεν θα επιδεινωθούν και θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη αν ο σχεδιασμός θέρμανσης αλλάξει αργότερα # 8211; θα γίνει ένα ζεστό δάπεδο ή πρόσφατα γίνονται επισκευές και πριόνισμα του φύλλου πόρτας δεν θα είναι πολύ αισθητική, και ο αερισμός στο μπάνιο θα είναι και πάλι σπασμένα.
   2. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να τρυπήσετε το φύλλο πόρτας στο κάτω μέρος και να κάνετε τις οπές εξαερισμού # 8211; 3-4 τεμάχια. Στις οπές που γίνονται, μπορείτε να εισάγετε διακοσμητικά καλύμματα, διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις: για ασήμι, χρυσό ή σε μορφή πλαστικών πλεγμάτων. Κατάλληλο για διαφορετικό εσωτερικό χώρο.
   3. Ο εξαερισμός για το μπάνιο μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες καναλιών ή τοίχων. Διαφέρουν στην εμφάνιση, την ισχύ και τη μέθοδο εγκατάστασης.

   Επιστροφή στα περιεχόμενα

   Μέθοδοι τοποθέτησης ανεμιστήρων

   Καθώς ένας καλός εξαερισμός για το μπάνιο μπορεί να χρησιμεύσει ως κανάλι ή ανεμιστήρα τοίχου.

   Το σύστημα αερισμού στο σπίτι.

   Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα τοίχου πραγματοποιείται για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας του μπάνιου.

   Σε περίπτωση που ο αγωγός εξαγωγής έρθει απευθείας στο μπάνιο ή το λουτρό, τότε θα γίνει ένας συμβατικός ανεμιστήρας τοίχου. Η ισχύς επιλέγεται ανάλογα με την ένταση του δωματίου, η εμφάνιση και το χρώμα μπορούν να ικανοποιήσουν τυχόν απαιτήσεις και σχεδιαστικές λύσεις αυτού του δωματίου.

   Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού.

   Εάν ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν είναι πολύ καλός, και το μπάνιο έχει εντατική ανταλλαγή αέρα, και ο τοίχος δίπλα στο μπάνιο, τότε θα αρκεί να εγκαταστήσετε μόνο τις γρίλιες εξαερισμού στην πλευρά του μπάνιου και του μπάνιου.

   Εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στα μπάνια και τα μπάνια.

   Εάν ο άξονας εξαερισμού δεν βρίσκεται στο ίδιο το μπάνιο, αλλά βρίσκεται σε αρκετούς χώρους, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα απευθείας στον αγωγό και να φέρετε τους αεραγωγούς με αγωγούς ή εύκαμπτες μεταλλικές πτυχώσεις.

   Όλα τα είδη ανεμιστήρων συνδέονται με το δίκτυο. Συνήθως συνδέονται με το διακόπτη φώτων και όταν ο διακόπτης εναλλαγής σβήνει # 8211; ο αερισμός σταματά. Μερικές φορές αυτοί οι ανεμιστήρες συνδέονται σε ξεχωριστό διακόπτη και επιπλέον παρέχονται με χρονοδιακόπτη, ρελέ ή καθυστερημένο κλείσιμο.

   Σχέδιο της συσκευής ανεμιστήρα για τον αερισμό του μπάνιου.

   Οι ακριβότεροι τύποι εξαναγκασμού εξαερισμού για το μπάνιο είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που αντιδρούν στο άτομο στο μπάνιο ή σε υγραμερή που ελέγχουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και άλλες μοντέρνες και δαπανηρές συσκευές.

   Κάθε ανεμιστήρας πρέπει να είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα ελέγχου, η οποία εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στον αγωγό αερισμού πίσω στο διαμέρισμα.

   Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην τοποθέτηση ενός θερμοσίφωνα αερίου στο μπάνιο, καθώς ο εξαερισμός των λουτρών πρέπει να είναι ασφαλής. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε την κατάλληλη συμβουλή ενός ειδικού, διαφορετικά μπορεί να υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης των καυσαερίων. Και μπορούν να μπουν στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού ή του διαμερίσματος.

   Επιστροφή στα περιεχόμενα

   Είδη αεραγωγών

   Είναι δυνατόν να φέρουμε έναν εξαερισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο, εξαρτάται από την απόσταση και την πολυπλοκότητα της προσέγγισης.

   1. Για μεγαλύτερη απόσταση, ένα πλαστικό κουτί είναι κατάλληλο, έχει μικρότερη αντίσταση στον ρέοντα αέρα, είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί εύκολα.
   2. Για μια μικρή αλλά πολύπλοκη σύνδεση του εξαερισμού του μπάνιου με το κανάλι, χρησιμοποιείται μεταλλική κυματοειδής αυλάκωση. Είναι κατασκευασμένο από διάφορους τύπους: μαλακό και σκληρό.

   Τις περισσότερες φορές αυτά τα κουτιά κρύβονται πίσω από μια διακοσμητική γυψοσανίδα γυψοσανίδα ή πλαστικό.

   Επιστροφή στα περιεχόμενα

   Για να διορθώσετε κιβώτια ή αυλακώσεις, μπορεί να χρειαστείτε τέτοια εργαλεία:

   • ένα τρυπάνι ή ένα ισχυρό κατσαβίδι που μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες ενός τρυπανιού.
   • Οι σφιγκτήρες της στερέωσης επιλέγονται ξεχωριστά στις διαστάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα κουτιά αγοράστηκαν.
   • χρειάζεστε επίσης τα αναλώσιμα # 8211; πείροι με βίδες, για διαφορετικά είδη τοίχων υπάρχουν διαφορετικοί πείροι.

   Ο σωστά διαρρυθμισμένος αερισμός για τα μπάνια εγγυάται την προστασία του δωματίου από:

   • ο σχηματισμός συμπυκνώματος στο κεραμίδι, το γυαλί, τα κάτοπτρα.
   • η εμφάνιση του καλουπιού, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία ·
   • αποσύνθεση ξύλινων ειδών επίπλων και διάβρωση μετάλλων.
   • τον σχηματισμό και την αναπαραγωγή μιας πικάντικης και δυσάρεστης μυρωδιάς στο δωμάτιο.

   Ο εξαερισμός για τα μπάνια είναι απλά απαραίτητος, όχι μόνο για να διατηρηθεί η άνεση, αλλά και για την προστασία του ανθρώπινου σώματος από την αναπαραγωγή μυκητιακών και μυκητιακών σχηματισμών. Είναι πολύ επιβλαβείς για την κανονική ζωή του ανθρώπινου σώματος.

   Γρίλιες τροφοδοσίας και εξαγωγής στο μπάνιο

   Μπάνιο - η πιο δύσκολη περιοχή για τον αερισμό σε ένα σύγχρονο κτίριο κατοικιών. Η δυσκολία διοργάνωσης της εναέριας κυκλοφορίας εδώ συνδέεται με ένα υψηλό επίπεδο ευθύνης, διότι το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο "κωφών" και, επιπλέον, με έναν σταθερό συντελεστή αύξησης της υγρασίας. Συστήματα εξαερισμού για το μπάνιο - ένα από τα στοιχεία του συγκροτήματος ανταλλαγής αέρα, το οποίο, συχνά, έχει εφαρμοσμένη διακοσμητική εφαρμογή.

   Προκειμένου να γίνει κατανοητός ο σκοπός και τα είδη των σχάρων για τον αερισμό, είναι απαραίτητο να κατανοηθούν οι βασικές αρχές και οι βασικές μορφές εφαρμογής του συστήματος ανταλλαγής αέρα στο μπάνιο.

   Δοκίμιο πλέγματος για την ανταλλαγή αέρα

   Απαιτήσεις για την οργάνωση του εξαερισμού

   Κατά κανόνα, η ανταλλαγή αέρα σε μια αίθουσα μπάνιου βασίζεται στην αρχή του αερισμού εξαναγκασμένου αέρα, η οποία είναι δυνατή λόγω της αντίφασης των πιέσεων (εντός και εκτός). Αποφεύγοντας το σχηματισμό σκόνης, την εμφάνιση μυκήτων μούχλας, την καταστροφή της χημικής δομής των υλικών κατασκευής και φινιρίσματος, τα διαβρωτικά συμβάντα στον υδραυλικό εξοπλισμό μπορούν να επιτευχθούν μόνο εξασφαλίζοντας τη λειτουργική κίνηση των ροών του αέρα. 25m³ / ώρα - αυτή είναι η επιθυμητή ένδειξη της έντασης της ροής του αέρα στο μπάνιο. Για ένα συνδυασμένο μπάνιο, θα πρέπει να διπλασιάσετε αυτή την τιμή - 50m³ / ώρα.

   Αρχή της ανταλλαγής αέρα

   Οι κύριοι τύποι ανταλλαγής αέρα

   Παθητικός αερισμός

   Προβλέπεται φυσικό (παθητικό) σύστημα εξαερισμού ακόμη και στο στάδιο κατασκευής οικιστικής κατοικίας. Περιλαμβάνει αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής που αφήνουν στον καθαρό αέρα και αφαιρούν τα ανακυκλωμένα ρεύματα αέρα από το μπάνιο λόγω της διαφοράς πίεσης.

   Οι λειτουργίες των πύλων αέρα-εκκενωτή εκτελούν έναν αναπνευστήρα, ανοίγματα παράθυρα, ένα χάσμα μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας? οι πόρτες με καλά εξοπλισμένες κόγχες και σχάρες εξαερισμού ήταν πολύ δημοφιλείς πρόσφατα.

   Συστήματα εξαερισμού για πόρτες μπάνιου

   Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στον τοίχο απέναντι από τα κανάλια τροφοδοσίας κάτω από την οροφή. Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε την "εξαερισμό", το εσωτερικό της οποίας καλύπτεται συνεχώς με ένα παχύ στρώμα σκόνης και αράχνης - αυτό είναι το ορυχείο για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής. Το τρίψιμο που καλύπτει την είσοδο σε αυτόν τον άξονα δεν επιτρέπει μικρά συντρίμμια να διεισδύσουν στο μπάνιο μας.

   Πλέγμα της κλειδαριάς εξαγωγής

   Μηχανικό σύστημα εξαναγκασμού της ανταλλαγής αέρα

   Τι γίνεται αν η παραγωγικότητα του παθητικού εξαερισμού δεν είναι αρκετή για το βέλτιστο μικροκλίμα στο μπάνιο; Το δίκτυο τροφοδοσίας και το συγκρότημα καυσαερίων μπορεί να είναι τεχνητά μόνο. Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων στους αεραγωγούς θεωρείται μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αύξησης της πρόσφυσης. Αφού το έχετε εγκαταστήσει στο τμήμα εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού, αφήνετε στον απορροφητήρα να αφαιρέσει πολύ μεγαλύτερο "βρώμικο" αέρα, ελευθερώνοντας χώρο για μια νέα ροή. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες εκτελούν μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες - όπως η ενεργοποίηση σε αυξημένη υγρασία, λειτουργία χρονοδιακόπτη (έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια), καθαρισμό και διήθηση αέρα κ.λπ.

   Ωστόσο, το σύστημα ανταλλαγής αέρα στο μπάνιο και παίζουν σημαντικό ρόλο σχάρες αερισμού, τύποι, διαμορφώσεις, την απόδοση και τη λειτουργικότητα που η αγορά σήμερα είναι εξαιρετικά ποικίλες και θα εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο δύστροπος «οικοδόμος».

   Ποικιλία τύπων φραγμάτων εναλλαγής αέρα

   Ποικιλίες σχάρων για εξαερισμό

   Οι στόχοι των δικτύων

   Η οργάνωση της διαδικασίας ανταλλαγής αέρα στο μπάνιο, πολλοί κάτοικοι δεν δίνουν αρκετή προσοχή στη στιγμή της συσκευής των σχάρων για εξαερισμό. Υπάρχει μια άποψη ότι οι λειτουργίες τους είναι αποκλειστικά "καμουφλάζ", και ότι οι ίδιες οι σχάρες δεν έχουν σημαντική πρακτική αξία.

   Δεν είναι καθόλου αυτό.

   Γρίλια εξαγωγής με έξοδο στο κανάλι

   Το καθήκον των πλεγμάτων αερισμού είναι να παρέχουν τις πιο άνετες συνθήκες για την ελεύθερη κίνηση των ροών του αέρα στο μπάνιο. Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται κατά τρόπο που να επιτρέπει στον απαιτούμενο όγκο αέρα να ρέει απρόσκοπτα μέσα στο δωμάτιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας, διότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι είσοδοι και οι έξοδοι εξαερισμού πρέπει να απομακρύνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τον καπνό από το δωμάτιο.

   Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχάρες για την ανταλλαγή αέρα, ταξινομημένα σύμφωνα με τον επιδιωκόμενο σκοπό, τον τύπο των επιδόσεων, λειτουργικά. Πρώτα από όλα, κάθε ποικιλία σχαρών έχει σαφή καθήκοντα κατά την εγκατάσταση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία:

   Φρεάτια ροής

   Αυτός ο τύπος προϊόντων εγκαθίσταται στις πόρτες, καθώς και στους τοίχους (συμπεριλαμβανομένων των χωρισμάτων). Χάρη σε αυτά τα πλέγματα εξαερισμού, ο αέρας μετακινείται ελεύθερα μεταξύ παρακείμενων δωματίων. Αυτά τα τμήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V και παρέχουν αρκετά καλή ηχομόνωση.

   Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού

   Όπως μπορεί να φανεί από το ίδιο το όνομα, το σύστημα εξαερισμού των χώρων διαβίωσης προβλέπει ψησταριές που τοποθετούνται έξω. Τέτοια σχέδια προστατεύουν τα κανάλια αεραγωγών από τις επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Με την τοποθέτηση του αεραγωγού με μια εξωτερική μάσκα, θα εξασφαλίσετε το σπίτι σας από τη διείσδυση στο σύστημα εξαερισμού μικρών τρωκτικών και πτηνών. Τα προϊόντα για υπαίθρια χρήση είναι κατασκευασμένα κυρίως από ειδικό κράμα αλουμινίου. Υπάρχουν επίσης τυφλοί με λωρίδες οι οποίες είναι σταθερές με συγκεκριμένη γωνία. Επιπλέον, είναι σε θέση να αποτρέψουν τη συσσώρευση πάγου κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους.

   Εξωτερική παραλλαγή σχεδιασμού

   Εσωτερικά σχάρες

   Σε αντίθεση με το εξωτερικό περίβλημα από αλουμίνιο, οι γρίλιες για εσωτερική χρήση έχουν χαμηλότερο συντελεστή αντοχής, δεδομένου ότι δεν προβλέπουν τη δυνατότητα χρήσης υπό υψηλά φορτία. Το υλικό για την κατασκευή τους είναι πλαστικό. Όλες οι εσωτερικές γρίλιες έχουν αισθητικό σχεδιασμό και χρησιμεύουν ως διακόσμηση για το μπάνιο. Εν τω μεταξύ, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με περσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν την κατεύθυνση και την ένταση των εισροών αέρα. Αυτό που είναι σημαντικό, το κεντρικό τμήμα των εσωτερικών βαλβίδων είναι δυνατό να αφαιρεθεί από τη δομή.

   Ρυθμιζόμενες γρίλιες ανταλλαγής αέρα

   Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

   1. Εκτός από τον επιδιωκόμενο σκοπό, οι γρίλιες για την ανταλλαγή αέρα μπορούν επίσης να θεωρηθούν στο κλειδί των μοναδικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών.
   2. Τα αδρανειακά προϊόντα είναι προικισμένα με τη λειτουργία αυτόματου αποκλεισμού της ανταλλαγής αέρα σε περίπτωση διακοπής της εισροής.
   3. Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες έχουν κινητά, καθολικά περσίδες, ικανά να αλλάζουν την περιοχή της εγκάρσιας τομής, ρυθμίζοντας έτσι την ένταση της μάζας του αέρα παροχής. Η κατεύθυνση της εισροής αέρα μπορεί να γίνει στα κατακόρυφα και οριζόντια επίπεδα.

   Τα μη ελεγχόμενα σχέδια εξυπηρετούν κυρίως διακοσμητικούς και προστατευτικούς σκοπούς.

   Βαλβίδα ελέγχου της σχάρας ανταλλαγής αέρα

   Υλικό κατασκευής

   Σε μοντέρνα διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται γρίλιες εξαερισμού από διάφορα υλικά. Έχουμε χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό και ακόμη και ξύλινα προϊόντα. Οι ξύλινες σχάρες πληρούν τις αισθητικές απαιτήσεις. το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος των τυποποιημένων πλαστικών επιλογών και η φροντίδα για αυτά πρέπει να είναι πολύ πιο εμπεριστατωμένη.

   Γρίλια εξαερισμού: μικρά μέρη με μεγάλη αξία

   Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πινάκων εξαερισμού διαφόρων τύπων και σκοπών. Επιλέγεται σωστά, θα επηρεάσει θετικά τη ροή του αέρα στο σπίτι, θα εξασφαλίσει ένα υγιές εσωτερικό μικροκλίμα, θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Ας δούμε τι τύπους lattices είναι και πώς να κάνετε μια επιλογή σύμφωνα με τους στόχους σας.

   Εξωτερικές ή πρόσοψη αεραγωγοί εξαερισμού

   Ο πρώτος παράγοντας, τον οποίο αξίζει να προσέξουμε, είναι ο χώρος εγκατάστασης. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται στο δρόμο, τότε πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο πρόσοψης. Συνήθως, αυτές οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο ατσάλι ή αλουμίνιο. Τα τελευταία αναγνωρίζονται ως τα πιο ανθεκτικά. Είναι επικαλυμμένα με βαφή σε σκόνη, ανθεκτικά σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας και την επίδραση της υγρασίας.

   • προστατεύστε τους αγωγούς αερισμού από τα έντομα και τα συντρίμμια.
   • Εξισώστε το ρεύμα στις διόδους εξαερισμού.
   • εξασφαλίζει τη σωστή εναλλαγή αέρα μέσα στο κτίριο.
   • εξασφαλίζει την ταχεία απομάκρυνση του καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς.
   • επηρεάζουν την αισθητική αντίληψη της πρόσοψης του κτιρίου.

   Το χρώμα των κατασκευών καθορίζεται από τον πίνακα RAL, τον οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε στο Internet. Το τραπέζι έχει περισσότερες από δύο χιλιάδες αποχρώσεις, οπότε σίγουρα θα επιλέξετε το χρώμα σας.

   Εσωτερικά και υπερχειλιστικά πλέγματα εξαερισμού

   Αν μιλάμε για τοποθέτηση μέσα στο δωμάτιο, επιλέγουμε τον εσωτερικό τύπο σχάρων. Είναι κατασκευασμένα, κατά κανόνα, από πλαστικό, αλλά υπάρχουν και μεταλλικά. Η υπερχείλιση διαφέρει από την απλή εσωτερική αμφίδρομη κατεύθυνση για να εκτελεί τις λειτουργίες της σε δύο αίθουσες ταυτόχρονα. Τοποθετούνται στις οπές ανάμεσα στα δωμάτια ή στις πόρτες. Οι βραχυκυκλωτήρες στους αποσβεστήρες ροής είναι σταθεροί με αυτό τον τρόπο (συνήθως υπό γωνία 35 °) έτσι ώστε το φως από ένα δωμάτιο να μην εισέρχεται στο άλλο και η ροή αέρα να είναι κανονική ταυτόχρονα. Ένα άλλο όνομα για αυτούς τους αποσβεστήρες είναι "διπλό".

   Πλέγμα για κουκούλες. Προμήθεια και καθολικές σχάρες

   Ο δεύτερος παράγοντας επιλογής είναι το ραντεβού. Υπάρχουν τροφοδοτικά, καυσαερίων και γενικής χρήσης ή πλέγματα εξαγωγής και εξαγωγής. Οι λειτουργίες τους είναι ξεκάθαρες από τα ονόματα και τοποθετούνται στους κατάλληλους αεραγωγούς. Τα μπροστινά μοτοσικλετιστά σε αυτά σταματούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αν συγχέονται μεταξύ τους, αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κανονική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, αξίζει να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά ή μόνο για να αγοράσετε ένα καθολικό τύπο.

   Διακοσμητικά πλέγματα

   Τώρα, ίσως, αξίζει και πάλι να επιστρέψει στην εμφάνιση του επιλεγμένου φράχτη αέρα. Όπου η διακόσμηση δεν παίζει τον κύριο ρόλο, αλλά μάλλον η λειτουργία του ίδιου του πτερυγίου είναι απαραίτητη, βάζουν τα συνηθισμένα - απλά σχέδια εργασίας. Αλλά αν θέλετε να μην ρυθμίσετε μόνο τη ροή του αέρα μέσα ή έξω από το σπίτι, και να το κάνετε όμορφα, οι διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού θα έρθουν στη διάσωση. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα, μοτίβα, χρώματα. Μπορείτε να αγοράσετε τέτοια αποσβεστήρες από διάφορους τύπους υλικών: πλαστικό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, χάλυβα. Όσο πιο ευγενής είναι η εμφάνισή τους, τόσο πιο ευχάριστο θα είναι το σπίτι σας.

   Σήμερα, ακόμα και πλαστά εξωτερικά στόμια μπορούν να βρεθούν στην αγορά. Οι πλοίαρχοι του σιδηρουργείου θα κατασκευάσουν με ευχαρίστηση ένα σχεδιασμό που έχει σχεδιαστεί, και η εμφάνιση αυτών των αποσβεστήρων θα ευχαριστήσει ακόμα και το μεγαλύτερο από τα χαλασμένα. Αλλά το κόστος και το βάρος τέτοιων σχεδίων δεν συμβαίνουν σε καμία σύγκριση με τα συνηθισμένα. Επιπλέον, είναι επίσης επιρρεπή στη διάβρωση.

   Πλέγμα οροφής

   Στη θέση εγκατάστασης, τα πτερύγια είναι επίσης διαφορετικά. Συχνότερα υπάρχουν γρίλιες τοίχου, αλλά υπάρχουν και γρίλιες οροφής. Η εμφάνισή τους δεν διαφέρει πολύ από τον αερισμό του τοίχου.

   Διακοσμητικές σχάρες ή σχισμές

   Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, υπάρχουν πτερύγια εναέρια ή χωριστά. Τα πρώτα καλύπτουν το άνοιγμα του αγωγού. Συνήθως εκτελούν έναν διακοσμητικό ρόλο και επηρεάζουν το εσωτερικό. Ο δεύτερος τύπος, κατά κανόνα, είναι εγκατεστημένος από έξω και είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σκουπιδιών και μικρών τρωκτικών στο κτίριο. Συχνά, τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από συνηθισμένη μεταλλική ράβδο, και μερικές φορές ακόμη και δικτυωτό πλέγμα. Στη διακόσμηση, σχεδόν δεν επηρεάζουν, επειδή βρίσκονται στο κάτω μέρος του κτιρίου και σπάνια παρατηρούνται.

   Μεταλλικό πλέγμα για το πάτωμα

   Εάν το ψυγείο στο σπίτι σας βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια εξαεριστήρας πάνω του για την έξοδο ζεστού αέρα. Ειλικρινά, τέτοιες κατασκευές δεν αφορούν άμεσα τον εξαερισμό, αλλά το όνομα πίσω από αυτές παραμένει. Βασικά, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, λιγότερο συχνά από ξύλο, επειδή το φορτίο επάνω τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο από ό, τι στον τοίχο και, ειδικότερα, στην οροφή.

   Γρίλιες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

   Ναι, έβαλαν και εδώ ένα αποσβεστήρα. Είναι επίσης γνωστή ως μάσκα μεταφοράς σε ένα περβάζι παραθύρου. Κάνετε αυτό για να αποστραγγίσετε τη θερμότητα από τις μπαταρίες. Μπορείτε να βάλετε ως συνήθως, και διακοσμητικά ή ανοιχτά πτερύγια.

   Γρίλια εξαερισμού πόρτας

   Λοιπόν, αν το βάλουν στα περβάζια παραθύρων, σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να μπείτε στην πόρτα. Αυτό γίνεται για:

   • πιο ομοιόμορφη ροή των αέριων μαζών σε ολόκληρο το κτίριο ή το διαμέρισμα.
   • ομαλή ροή ροής από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ανεξάρτητα από το αν είναι κλειστό ή όχι.

   Χρησιμοποιήστε τέτοιες κατασκευές περισσότερο για τις πόρτες μπάνιου και τουαλέτας. Αλλά αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε μια τρύπα στο φύλλο της πόρτας σε ένα προεξέχον σημείο, μπορείτε να κάνετε ένα χάσμα μεταξύ του κατωφλίου και του κάτω άκρου της πόρτας σε 2-3 cm.

   Πλέγμα εξαερισμού

   Αυτά είναι συνήθως εγκατεστημένα σε γκαρνταρόμπα ή μεγάλες ντουλάπες. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται τόσο τα συμβατικά μοντέλα τοίχων σχάρων όσο και τα ειδικά πλέγματα επίπλων. Οι τελευταίες διαφέρουν σε μέγεθος και επιλογές χρώματος, τοποθετημένες τόσο στην πόρτα όσο και στους τοίχους.

   Louvers

   Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσα στον αγωγό αέρα μπορεί να αλλάξει αρκετά γρήγορα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τεχνητό εξαερισμό, ο ίδιος ο ανεμιστήρας ομαλοποιεί τη ροή του αέρα, και με τον φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιήστε γλάστρες εξαερισμού. Η απαραίτητη ροή αέρα περνάει μέσα από τα αποκαλούμενα κινητά "cilia", τα οποία ρυθμίζουν τον όγκο του. Από πλήρως ανοιχτά έως πλήρως κλειστά, τέτοιοι αποσβεστήρες μπορούν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ενδιάμεσων τρόπων λειτουργίας.

   Για χειροκίνητο έλεγχο υπάρχουν κινούμενες βαλβίδες, με τις οποίες ο ίδιος ορίσατε την επιθυμητή θέση.

   Τα μοντέλα με αυτόματο έλεγχο ελέγχονται μόνο από τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού.

   Οι τυφλοί μπορούν να είναι τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί. Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε τόσο την εισερχόμενη κίνηση από το δρόμο όσο και την εξερχόμενη. Εξωτερικά είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα στο θεμέλιο, καθώς το χειμώνα μπορούν να κλείσουν τελείως, ελαχιστοποιώντας το επίπεδο του αερισμού στο υπόγειο.

   Ο σχεδιασμός είναι τόσο μέταλλο όσο και πλαστικό. Και τα δύο είδη χρησιμοποιούνται καλά. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε σπίτια με υψηλή υγρασία, το μέταλλο θα αποτύχει ταχύτερα, καθώς είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Προστατεύει απ 'αυτό μόνο την επίστρωση ψευδαργύρου, έτσι η αξία του στρώματος αυτής της επικάλυψης εξαρτάται από την ανθεκτικότητα της δομής.

   Αυτά τα παντζούρια πρέπει να καθαρίζονται και να παρακολουθούνται περιοδικά για τη συντήρησή τους, καθώς η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται στο εσωτερικό μπορούν να περιορίσουν το εύρος λειτουργίας ή ακόμα και να απενεργοποιήσουν το σύστημα δικτύου συνολικά.