Κουτί εκχύλισης - απλές οδηγίες εγκατάστασης, επιλογή υλικού και ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού (100 φωτογραφίες)

Στην κουζίνα, τα τρόφιμα είναι έτοιμα να διατηρήσουν την υγεία και την ευρωστία των μελών της οικογένειας. Αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, απελευθερώνονται πολλές ουσίες που εισέρχονται στον αέρα και δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή που παρεμβαίνει στην πρόσληψη τροφής. Για να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα καμένων λιπών, τα καρκινογόνα χρησιμοποιούσαν εκχύλισμα. Περιλαμβάνει μία από τις παραλλαγές του κιβωτίου - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών.

Στη συνέχεια, θα καταλάβουμε πόσο καλύτερα να επιλέξετε ένα πλαίσιο για μια ποικιλία από δωμάτια κουζίνα, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα για να καθαρίσει το δωμάτιο και αποτελούν ένα κατάλληλο μικροκλίμα ευνοϊκό για μια ευχάριστη φαγητό.

Τύποι κουκούλες

Υπάρχουν τρεις κύριες εκδοχές της κουκούλας. Ας τις εξετάσουμε ξεχωριστά:

Η αναρτημένη έκδοση του καλύμματος διακρίνεται από την παρουσία φίλτρου καθαρισμού αέρα. Τοποθετείται πάνω από τη σόμπα. Δεν χρειάζεται αεραγωγό ή εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε το φίλτρο μόνο μερικές φορές. Και στην παραλλαγή με το μεταλλικό φίλτρο πρέπει να το ξεπλύνετε μετά από ένα μπλοκάρισμα και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε.

Η έκδοση του θόλου είναι παρόμοια σε δομή με το τζάκι και συνήθως διαθέτει δικό του αγωγό αέρα και σύστημα εξαγωγής στον αγωγό εξαερισμού.

Υπάρχουν όμως δύο τύποι:

 • Προβολή ροής με άμεση έξοδο στο σύστημα εξαερισμού. Θεωρείται το πιο δημοφιλές από αυτή την οικογένεια.
 • Έκδοση που βασίζεται σε σύστημα ανάκτησης χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο. Οι εκδόσεις μίας χρήσης χρησιμοποιούνται και είναι επαναχρησιμοποιήσιμες για μακροχρόνια χρήση. Επιπλέον, έχει φίλτρα άνθρακα - καθαρίζει τον αέρα κατά περίπου 70%. Απαιτείται αντικατάσταση μετά από πλήρη μόλυνση.

Η ενσωματωμένη έκδοση διαφέρει από την απόκρυψη των κύριων στοιχείων. Μπορείτε να δείτε μόνο το τμήμα πρόσοψης. Συνήθως δημιουργείται σε ένα ύφος με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας. Συχνά περιλαμβάνονται σε κιτ κουζίνας. Πολύ δημοφιλής, επειδή είναι συμπαγής και απλή, με μια τεράστια ποικιλία ειδών.

Τι φαίνεται το κουτί, πού είναι και για ποιο λόγο είναι;

Το κουτί είναι στην πραγματικότητα ένα κάλυμμα για τον αεραγωγό και κάποιο τμήμα της κουκούλας που χρειάζεται για να αποκρύψει τα βασικά στοιχεία του. Μπορεί να είναι διαφορετικών σχημάτων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών. Βοηθά να δημιουργήσει για την ένωση των κουκούλες και των αεραγωγών μια πλήρη εμφάνιση που συνδυάζεται τέλεια με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία της κουκούλας για εξαγωγή για να καταλάβετε τι διακυβεύεται. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια διακόσμηση για να βελτιώσει την εμφάνιση της δομής, βοηθώντας τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Ποια υλικά δημιουργεί το κουτί;

Οι κατασκευαστές έχουν μάθει να κάνουν αυτό το διακοσμητικό στοιχείο βασισμένο σε διάφορα υλικά και μεγέθη. Όλα εξαρτώνται από το ύφος της κουζίνας και τη λειτουργική ανάγκη. Μπορείτε να κάνετε μεμονωμένη παραγγελία, αναφέροντας τις διαστάσεις του αγωγού για σχεδίαση, το σχεδιασμό, το χρώμα, τον σκοπό, το στυλ και θα έχετε την τέλεια επιλογή, αλλά για ένα μικρό ποσό.

Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να μειωθεί ο θόρυβος του ηλεκτροκινητήρα που είναι εγκατεστημένος στο καπό. Διαθέτει αντοχή στην υγρασία, αποτελέσματα διαφόρων χημικών στοιχείων, αλλαγές θερμοκρασίας.

Εξετάστε τα βασικά υλικά για την κατασκευή αγωγών για κουκούλες και συστήματα εξαερισμού.

Ένα πλαστικό κουτί με βάση το χλωριούχο πολυβινύλιο έχει ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα. Έχει θετικές πλευρές:

 • Είναι γρήγορη και πολύ εύκολη στη συναρμολόγηση.
 • Διαθέτει υψηλής ποιότητας ηχομόνωση, αντοχή, αντοχή, προστασία από τη διάβρωση.
 • Εξαιρετική κοπή, η οποία συμβάλλει στη σωστή σύνδεση με τις βασικές δομές.
 • Δεν έχει πολύ βάρος και δεν δημιουργεί πίεση στον αγωγό και στην εξάτμιση.

Δυστυχώς, υπάρχουν και ελλείψεις. Εκφράζονται σε τέτοια προβλήματα:

 • Το λευκό πλαστικό σταδιακά γίνεται κίτρινο, γκρι και αισθητά αδιαφανές.
 • Διάφορα στίγματα εμφανίζονται λόγω της σοβαρότητας των διαφόρων αντικειμένων ή ως αποτέλεσμα άλλων επιπτώσεων.
 • Σταδιακά η επιφάνεια γίνεται πορώδης και τα σκουπίδια συλλέγονται εκεί, σκόνη - είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς?
 • Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται με βάση τη σωστή ακολουθία.

Το μεταλλικό κιβώτιο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο, καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την παραγωγή του από ανοξείδωτο χάλυβα. Και το συνηθισμένο μέταλλο καλύπτεται με βαφή σε σκόνη.

Εξετάστε τη θετική πλευρά του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Είναι εύκολο να πλυθεί, επειδή δεν απορροφά καθόλου βρωμιά ή σκόνη.
 • Έχει αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • Έχει κομψό σχεδιασμό, κατάλληλο για όλες τις κουζίνες.
 • Οι επιφάνειες δεν γρατζουνίζουν ή διαβρωθούν.

Υπάρχουν όμως πολλά μειονεκτήματα. Εξετάστε τις προβληματικές περιοχές του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Διακρίνεται από μια υψηλή τιμή.
 • Δεν προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για το χρωματισμό της επιφάνειας.
 • Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν, επειδή είναι απαραίτητο να τηρηθεί η ακρίβεια των διαστάσεων.
 • Η δομή έχει αυξημένη μάζα και πρέπει να εξασφαλίζεται με ποιοτικό τρόπο.
 • Δεν προσφέρει απομόνωση από θόρυβο.
 • Στην επιφάνεια είναι εύκολα τα δακτυλικά αποτυπώματα - είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν?
 • Για τη συναρμολόγηση, μπορεί να χρειαστεί να συγκολλήσετε ή να βιδώσετε με ένα μύλο. Ωστόσο, με αυτό το πρόβλημα μπορείτε μερικές φορές να αντιμετωπίσετε τη χρήση κόλλας για μεταλλικές επιφάνειες.

Το διακοσμητικό κουτί με ξύλο συνδυάζεται τέλεια με διάφορα σετ που δημιουργούνται από το ίδιο υλικό. Θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το σχέδιο, αφού έχει τις ίδιες ιδιότητες και θα προσφέρει ένα λειτουργικό μέρος της χρήσης.

Το δέντρο ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου κουτιού. Μπορούμε να θεωρήσουμε μόνο το μεγάλο βάρος της ως αρνητική πλευρά, η οποία θα απαιτήσει ποιοτική εξυγίανση.

Πώς να το κάνετε με δικές σας προσπάθειες

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή υπήρχε μια σκέψη για την καταγραφή του προϊόντος στο σχεδιασμό της κουζίνας. Αλλά, για να κάνετε την τοποθέτηση του κουτιού της κουκούλας με τα χέρια σας πρέπει να γίνει.

Καταρχάς, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να συνδυαστεί με το σχέδιο και είναι προτιμότερο να είναι ένα μέρος αυτού, ανθεκτικό στις επιπτώσεις των απορρυπαντικών ή των καθαριστικών. Εξετάστε τα στάδια της δημιουργίας του:

 • Προετοιμάστε ένα σκίτσο με βάση το φυσικό μέγεθος, για να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τα απαραίτητα κενά.
 • Για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργείτε ομαλές και ομαλές άκρες του τεμαχίου εργασίας.
 • Στο κάτω μέρος, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για τη σύνδεση των αυλακώσεων στο σύστημα εξαερισμού.
 • Συνδέστε τα τεμάχια εργασίας με βίδες και μεταλλικές γωνίες.
 • Χρησιμοποιήστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm για να δημιουργήσετε μια άρθρωση των τεμαχίων.

Τώρα έχετε λάβει διάφορες πληροφορίες για την αγορά ενός κουτιού ποιότητας κάτω από το σύστημα εξάτμισης ή από τις δικές σας προσπάθειες. Θυμηθείτε ότι για διαφορετικές κουκούλες χρειάζεστε μια ειδική έκδοση του κουτιού.

Τι μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό κουτί για σχεδίαση

Χρησιμοποιώντας ένα διακοσμητικό αγωγό για κουκούλα μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε κουζίνα Κατά την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης τεχνικής, υπάρχει συχνά ένα πρόβλημα πώς να κρύψει την ίδια την συσκευή, τον αγωγό αέρα και τις κορυφαίες επικοινωνίες σε αυτό και τον εξαερισμό. Οι κουκούλες κουζίνας, που βρίσκονται πάνω από τη σόμπα, συχνά βρίσκονται σε μια αξιοπρεπή απόσταση από τον εξαερισμό και οι τεντωμένες πτυχώσεις δεν μπορούν πάντα να φαίνονται αισθητικά.

Λίγα πράγματα για τα συστήματα εξάτμισης

Η κουκούλα στη σύγχρονη κουζίνα είναι η ίδια απαραίτητη οικιακή συσκευή, όπως ήταν πάντα το ψυγείο. Το σύστημα εξάτμισης δεν είναι τόσο ένα στοιχείο σχεδιασμού όσο ένα σημαντικό λειτουργικό στοιχείο του τεχνικού εξοπλισμού της κουζίνας, που ευνοεί τον εξαερισμό του. Το κουτί για την κουζίνα πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το εσωτερικό του δωματίου, συνδυάζοντας τέλεια με τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα και το γενικό σχεδιασμό.

Πίσω, φαίνεται, ένα απλό κουτί για κουκούλα μπορεί να κρύψει σοβαρούς μηχανισμούς και φίλτρα καθαρισμού αέρα

Τρόποι στερέωσης

Πριν επιλέξετε μια συγκεκριμένη έκδοση του κουτιού, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο της διαθέσιμης κουκούλας και να καθορίσετε την απόσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωγός. Από αυτό εξαρτάται ο τύπος του διακοσμητικού κουτιού. Οι κουκούλες μπορεί να διαφέρουν ως προς τη στερέωση:

 • Ανοιχτός τύπος. Αυτή η ποικιλία σημαίνει την τοποθέτηση όλων των στοιχείων του συστήματος. Είναι σε θέση να εκτελέσει μια διακοσμητική λειτουργία, έτσι ώστε να αποκρύπτεται το κιβώτιο σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μόνο η αυλάκωση και ο αγωγός αέρα. Το κόστος των κουκούλες ανοιχτού τύπου είναι σημαντικά υψηλότερο από άλλα, καθώς πολλοί ειδικοί ασχολούνται με το σχεδιασμό τους.

Ο εξαγνιστής θόλου αναφέρεται σε ανοικτού τύπου συστήματα εξάτμισης.

 • Ενσωματωμένος τύπος. Τα συστήματα εξάτμισης αυτής της ποικιλίας είναι πρακτικά απρόσιτα στο μάτι, μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Όλα τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αεραγωγού, κρυμμένα προσεκτικά από τον αγωγό εξαερισμού.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς σήμερα λόγω της συντομογραφίας τους.

Σχέδιο μορφής

Με τη μορφή κουκούλες είναι:

 1. Νησί. Αυτό το σύστημα είναι προσαρτημένο στην οροφή χωρίς να αγγίζει τους τοίχους. Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε κουζίνες τύπου νησιού με τετράγωνη ή ορθογώνια τραπεζαρία, η οποία περιλαμβάνει μια εστία στη μέση της κουζίνας.
 2. Τοποθέτηση σε τοίχο Η κουκούλα είναι τοποθετημένη απευθείας στον παρακείμενο τοίχο. Για να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης τοίχου, απαιτείται ένα ορισμένο ύψος οροφής και ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Αυτή η ποικιλία δεν χρειάζεται να συνδεθεί με τον εξαερισμό.
 3. Ενσωματωμένο Η κουκούλα, που έχει μια επίπεδη εμφάνιση, είναι η πιο συνοπτική επιλογή για μικρές κουζίνες. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι προσαρτημένος στη θήκη μεταφοράς ή στον παρακείμενο τοίχο. Λόγω του τύπου καθαρισμού, ο σχεδιασμός αυτός δεν περιλαμβάνει δυσκίνητους αγωγούς αέρα.
 4. Η γωνία. Σύμφωνα με το σύστημα στερέωσης και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, η γωνιακή κουκούλα έχει ομοιότητα με τον τοίχο. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του συστήματος εξάτμισης γωνία είναι ένα τριγωνικό σχήμα, είναι εγκατεστημένο μόνο όταν η εστία ή πλάκα είναι στη γωνία της κουζίνας.

Τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και σχήμα, είναι ενωμένα μόνο από την ανάγκη να κρύβονται τα δομικά στοιχεία και να συνδέονται με τον εξαερισμό.

Διακοσμητικά υλικά κιβωτίων

Για ένα σύστημα εξάτμισης συγκεκριμένου τύπου και οδηγώντας σε αυτό επικοινωνίες από διαφορετικά υλικά, κατασκευάζονται διακοσμητικά κουτιά που εκτελούν τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές λειτουργίες. Το διακοσμητικό κουτί για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα μπορεί να είναι ένα φέρον στοιχείο της κατασκευής, μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυτής της ηλεκτρικής συσκευής και επίσης να κρύψει τα τεχνικά στοιχεία πίσω από το όμορφο σώμα.

Το κουτί για το σχέδιο είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα πανομοιότυπο σχέδιο στο στυλ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αρμονία και να απαλλαγούμε από την ανισορροπία στον σχεδιασμό κουζίνας

Το συρτάρι μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι ή με παραγγελία μοντέλου από ειδικούς, καθορίζοντας τις ακριβείς διαστάσεις.

Ο αγωγός εξαγωγής έχει ποικιλίες των υλικών παρασκευής:

 • φυσικό ξύλο.
 • MDF ή μοριοσανίδες.
 • πλαστικό;
 • γυψοσανίδας ·
 • ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο

Οποιοδήποτε υλικό για την κατασκευή του κιβωτίου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, οπότε προτού αγοράσετε, μελετήστε προσεκτικά όλες τις ιδιότητες των αγαθών που αγοράσατε.

αγωγό εξαερισμού βρίσκεται πάνω από την περιοχή εργασίας της κουζίνας, έτσι, όπως και κάθε επιφάνεια μαγειρέματος, εκτίθεται σε όλα τα είδη των χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της μαγειρικής. Είναι εγκαθίσταται αναθυμιάσεις, πετρέλαιο, ατμού, μυρωδιές συσσωρεύονται, οπότε θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, καθώς και άλλες επιφάνειες της κουζίνας το παράθυρο.

Το υλικό για την κουκούλα πρέπει να είναι ανθεκτικό στις χημικές και μηχανικές επιδράσεις, καθώς και στις διακυμάνσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Αγωγός εξαγωγής από πλαστικό ή πλαστικό

Αυτοί οι αγωγοί εκτελούν έναν διακοσμητικό και λειτουργικό ρόλο. Το πλαστικό κουτί είναι ορθογώνιο, μπορεί να έχει κυκλική διατομή.

Σε σύγκριση με ένα κιβώτιο στρογγυλής μορφής, ένα ορθογώνιο κουτί εξάτμισης προσελκύει λιγότερη προσοχή στο δωμάτιο.

Τα πλαστικά κουτιά για κουκούλες όχι μόνο αξίζουν λιγότερο από τα ανάλογα μετάλλων, αλλά δεν είναι κατώτερα από αυτά στα χαρακτηριστικά τους

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κουτιών:

 • Εύκολη εγκατάσταση. Το πλαστικό κουτί είναι εύκολα συναρμολογημένο με την αρχή του "κουδουνιού".
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Λόγω της δομής του υλικού και της άκαμπτης δομής, ένα διακοσμητικό πλαστικό συρτάρι στην κουζίνα μπορεί να μειώσει σημαντικά το θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Το κιβώτιο φέρει τον αέρα ήσυχα, ουσιαστικά δεν αντηχεί με τις ροές του.
 • Αντοχή. Με τον καιρό, οι πλαστικοί αγωγοί δεν σχηματίζουν ρωγμές ή ρωγμές στις οποίες μπορεί να διεισδύσει η αιθάλη.
 • Ομαλή εσωτερική επιφάνεια, χάρη στις οποίες οι πλαστικοί αγωγοί χρειάζονται λιγότερο καθαρισμό από τους μεταλλικούς αγωγούς.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Το πλαστικό εκτίθεται πολύ αργά σε χρόνο σε σχέση με τα φυσικά υλικά. Επίσης, αυτό το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε διάβρωση και δεν σχηματίζει συμπύκνωση.
 • Το ελαφρύ βάρος, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά την εγκατάσταση της δομής. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τον αγωγό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Κατά τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση ενός διακοσμητικού πλαστικού κουτιού πρέπει να δώσουν προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 1. Μια αδιαπέραστη σύνδεση. Κατά τη συναρμολόγηση του πλαστικού κουτιού, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη σωστή ακολουθία, μεταβαίνοντας στην υποδοχή. Οι αρθρώσεις δεν είναι πάντα σφραγισμένες, καθώς το ίδιο το πλαστικό είναι αρκετά εύκαμπτο και δεν υπάρχουν πρόσθετες σφραγίδες στη δομή. Ως εκ τούτου, οι αρθρώσεις συνιστώνται να υποβάλλονται σε επεξεργασία με σιλικόνη, έτσι ώστε κατά τη διαδικασία λειτουργίας ο μολυσμένος αέρας να μην διεισδύει στο δωμάτιο.
 2. Ανθεκτική στήριξη. Οι σύνδεσμοι πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον ανά μέτρο της γραμμής. Εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να εγκαταστήσουν συνδετήρες στα κιβώτια διασταύρωσης.

Ένα κουτί GKL (γυψοσανίδας)

Αν ο απορροφητήρας είναι ήδη εγκατεστημένο και όλο το σύστημα επικοινωνιών συνόψισε, υπάρχει ανάγκη να κρύψει τα δομικά στοιχεία τα οποία δεν είναι πάντα αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για το σκοπό αυτό είναι μια ανθεκτική τοίχο ή στην υγρασία γυψοσανίδα, η οποία μετά την εγκατάσταση μπορεί να στόκος και παλτό οποιοδήποτε διακοσμητικό υλικό.

Χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο γυψοσανίδας, μπορείτε καλύτερα να καμουφλάρετε τον αγωγό εξαγωγής

Πλεονεκτήματα του γυψοσανίδας:

 • Ευκολία εγκατάστασης. Ο σχεδιασμός μπορεί να συναρμολογηθεί με τα χέρια του χωρίς πολλές δυσκολίες.
 • Η δυνατότητα συναρμολόγησης οποιουδήποτε επιθυμητού σχήματος. Το κουτί μπορεί να είναι ορθογώνιο, να έχει μια τετράγωνη διατομή ή να αποτελεί μέρος μιας δομής οροφής.
 • Αντοχή. Οι κατασκευές γυψοσανίδων είναι αρκετά ανθεκτικές και ανθεκτικές με σωστή χρήση.
 • Ευρύ φάσμα τελειωμάτων. Το διακοσμητικό κιβώτιο στο οποίο τοποθετείται ο αγωγός αέρα μπορεί να επικολληθεί με ταπετσαρία που πλένεται, διακοσμημένο με μωσαϊκό, κεραμίδι ή υφή.
 • Οικονομικό. Το κόστος των υλικών δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο, εκτός, αν συλλέξετε το κιβώτιο μόνοι σας, δεν θα χρειαστεί να προγραμματίσετε το κόστος για το έργο του πλοιάρχου.

Επιλέγοντας υλικά για το τελείωμα του διακοσμητικού κουτιού του GKL, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του. Προκειμένου το κουτί να διαρκεί περισσότερο, το υλικό φινιρίσματος πρέπει να είναι ανθεκτικό στη χημική προσβολή και την υγρασία.

Διακοσμητικό ξύλινο κουτί

Εάν θέλετε να εγγράψετε τον αεραγωγό της κουκούλας όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, διαθέστε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για αυτό. Η πιο βέλτιστη επιλογή για την απόκρυψη των δομικών στοιχείων του συστήματος εξάτμισης είναι ένα ορθογώνιο κιβώτιο, ως μέρος ενός σετ κουζίνας. Τα έπιπλα κουζίνας κατασκευάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του, έτσι ώστε το κουτί, το οποίο αποτελεί μέρος της κουζίνας, θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Σε περίπτωση που η οπή εξαερισμού είναι σε κάποια απόσταση από την κουκούλα, η αυλάκωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εύκαμπτο στοιχείο σχεδιασμού.

Με τη σωστή σταθεροποίηση και δημιουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό τους, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα μπορούν να φανούν ελκυστικοί.

Προαιρετικά, οι αυλακώσεις μπορούν να βαφτούν με τον ήχο της οροφής ή των τοίχων. Αν το σύστημα εξάτμισης έχει αγοραστεί ταυτόχρονα με όλα τα αξεσουάρ, μπορείτε να αγοράσετε την κουκούλα και σωλήνες στο ίδιο στυλ, και δεν θα υπάρχει ανάγκη να κρύψει κάτι.

Πώς να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό της κουκούλας με τα χέρια σας (βίντεο)

Συμπέρασμα

Η ανάγκη εγκατάστασης ενός αγωγού εξαγωγής, καθώς και η ποικιλία του, καθορίζεται κατά το σχεδιασμό ενός σχεδιασμού κουζίνας. Μερικά κουζίνες μπορεί να είναι εύκαμπτη ή ορθογώνια και να δείξει ένα μέρος των μονάδων κουζίνα, στην οποία καλά κρυμμένα τα μάτια όλα τα άκυρα αντικείμενα, και σε ορισμένες - είναι μια δομή η οποία μπορεί να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, μέταλλο ή γυψοσανίδα. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι ότι ο αγωγός συνδυάζεται αρμονικά με το συνολικό στυλ σχεδιασμού.

Ποιοι είναι οι αεραγωγοί για την κουκούλα; Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Χωρίς σύστημα σχεδίασης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη κουζίνα όπου μαγειρεύεται το φαγητό. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του αέρα, τη διατήρηση του μικροκλίματος και την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών. Προηγουμένως, γράψαμε σχετικά με τους σωλήνες εξαερισμού για κουκούλες, σήμερα θα μιλήσουμε για τα κουτιά.

Ποιες είναι οι κουκούλες;

Οι κουκούλες είναι τριών κύριων τύπων (περισσότερες λεπτομέρειες γράφτηκαν σε αυτό το άρθρο): κρέμασμα, ενσωματωμένο, θόλος. Τοποθετημένα σε συμπίεση, έχουν φίλτρα καθαρισμού και κρεμασμένα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, χωρίς αγωγούς και εξαερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Υπάρχουν μοντέλα με μεταλλικό φίλτρο, το οποίο δεν χρειάζεται να αλλάζει αλλά μόνο περιοδικά πλένονται. Οι κουκούλες διαθέτουν πίνακες ελέγχου: με ρυθμιστικό, κουμπί, αφής και ηλεκτρονικό.

Οι συσκευές με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

 • αυτόματη ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Αυτόματη ενίσχυση ισχύος με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.
 • η παρουσία ενός δείκτη όταν γεμίσει το φίλτρο ·
 • αυτόματο φωτισμό όταν ένα άτομο προσεγγίζει τη σόμπα.

Οι κουκούλες των τρούλων μοιάζουν περισσότερο με ένα στοιχείο τζάκι με αεραγωγό και έξοδο προς τον αγωγό εξαερισμού. Τα ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται σε έπιπλα κουζίνας σε ειδικές θέσεις.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Έχουν επίσης ένα συρόμενο πάνελ και μια μεγάλη χωρητικότητα. Οι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες:

 • Ρέοντας με το συμπέρασμα στο σύστημα εξαερισμού?
 • με ανακυκλοφορία, όπου ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων που παγιδεύουν λίπος. Τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Επιπλέον, ο τελικός καθαρισμός γίνεται μέσω των φίλτρων άνθρακα. Ο αέρας καθαρίζεται κατά 70%. Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάξουν καθώς είναι βρώμικα.

Το σύστημα εξαγωγής και καθαρισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές του τηγανίσματος, τα προϊόντα καύσης, το διοξείδιο του άνθρακα. Συμβάλλει στην εισροή καθαρού αέρα και άνεση.

Ένα κιβώτιο είναι ένα είδος κατασκευής διαφόρων μορφών και μορφών, κατασκευασμένων από διαφορετικούς τύπους υλικών, τα οποία μάσκες, κρύβει τις λεπτομέρειες του αεραγωγού και των τμημάτων της κουκούλας.

Δίνει ολόκληρη τη δομή αισθητική εμφάνιση. Η εκτέλεση ορισμένων λειτουργικών εργασιών καθορίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την κουζίνα.

Είδη κουκούλας σε σχήμα και τρόπο σύνδεσης

Έχοντας διαπιστώσει, σε ποια απόσταση από μια γραμμή αέρα σε ένα πιάτο, και επίσης έχει επιλεγμένο τύπο, είναι δυνατόν να πάρει ένα σχέδιο ενός κιβωτίου. Η μέθοδος στερέωσης μπορεί να είναι:

 1. Ανοιχτός τύπος, δηλαδή, στο προσκήνιο. Σε αυτό το είδος όλα τα στοιχεία είναι ορατά και κρυμμένα μόνο από την αυλάκωση και τον ίδιο τον αγωγό. Διαφέρουν σε διάφορα σχέδια. Το κόστος αυτών των δομών είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο.
 2. Ενσωματωμένο - κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτόν τον τύπο όλα τα στοιχεία κλείνουν προσεκτικά. Μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Είναι πιο δημοφιλές λόγω της συμπαγούς και απλότητας του. Η ενσωματωμένη κουκούλα μοιάζει με μια κουζίνα με έπιπλα κουζίνας και διατηρείται στο ίδιο στυλ και σχέδιο.

Με τη μορφή δομών εξάτμισης είναι:

 1. Νησί - στερεωμένο απευθείας στην οροφή, συχνά πάνω από τον πάγκο και την εστία, που βρίσκεται στη μέση της κουζίνας. Η κουζίνα είναι τύπου νησιού και η επιφάνεια του τραπεζιού έχει τετράγωνη ή ορθογώνια θέα.
 2. Τοποθέτηση σε τοίχο - βρίσκεται στον τοίχο. Εδώ λαμβάνεται υπόψη το ύψος της οροφής και ο ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Μπορούν να έχουν τη μορφή θόλου, τζάκι, πυραμιδική, ορθογώνια. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει χωρίς αερισμό.
 1. Ενσωματωμένο - Ένα βολικό επίπεδο σχεδιασμό για μικρές κουζίνες. Τοποθετημένο στον τοίχο ή απευθείας στο κουτί, δεν διαθέτει μεγάλους αεραγωγούς.
 2. Γωνιακό - έχει τριγωνικό σχήμα και είναι στερεωμένο στη γωνία των τοίχων και επίπλων κουζίνας πάνω από τη γωνιακή εστία.

Υλικά για την επιλογή κουτιών κουζίνας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διακοσμητικά κιβώτια, που κρύβουν τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, εκτελούν όχι μόνο τη λειτουργία της διακόσμησης, αλλά και μειώνουν τον θόρυβο του ηλεκτροκινητήρα της κουκούλας. Είναι σημαντικό, από ποιο υλικό κατασκευάζεται το κιβώτιο.

Πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, σε θερμοκρασιακές μεταβολές και να μην υπόκειται σε χημικά και μηχανικά αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα.

Το κουτί οποιουδήποτε υλικού πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη, γράσο και ακαθαρσίες. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα κουτιά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Επομένως, κατά την αγορά ή την αυτοπαραγωγή είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη. Οι κατασκευές κατασκευάζονται από τα ακόλουθα υλικά: πλαστικό, μέταλλο, ξύλο και γυψοσανίδες.

Πλαστική κατασκευή

Το πλαστικό είναι το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πλαστικά κουτιά έχουν στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα. Το ορθογώνιο κιβώτιο είναι πιο οργανικό, και φαίνεται καλό με ντουλάπια στην κουζίνα.

Ταχεία και εύκολη συναρμολόγηση. Το υλικό έχει μεγάλη ηχομόνωση, ανθεκτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Εύκολη κοπή και προσαρμογή στη θέση του. Είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος.

Τα μειονεκτήματα του πλαστικού μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι το λευκό χρώμα τελικά γίνεται κίτρινο, ματ, γκρι. Σχηματίζει βαθουλώματα κάτω από το βάρος αντικειμένων ή από μηχανική πρόσκρουση.

Μετά από λίγο, η επιφάνειά του γίνεται πορώδης, όπου η σκόνη και η βρωμιά διεισδύουν, η οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όταν συναρμολογείτε αρμούς από πλαστικό, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία.

Για στεγανότητα, έτσι ώστε ο βρώμικος αέρας να μην φτάσει στην επιφάνεια του κιβωτίου και να μην εισχωρήσει στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σιλικόνη στους αρμούς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη σύνδεσης για τη σύνδεση.

Με τη βοήθειά τους, τα κανάλια συνδέονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπό οποιαδήποτε γωνία. Οι σύνδεσμοι της κατασκευής πρέπει να εγκαθίστανται συχνά σε όλο το μήκος σε απόσταση όχι μικρότερη από ένα μέτρο και επίσης να ενισχύονται στις διασταυρώσεις των τμημάτων μεταξύ τους.

Μεταλλική κατασκευή

Ένα κουτί ή μια κουκούλα από μέταλλο είναι πιο αξιόπιστη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανική πρώτη ύλη. Το συνήθη μέταλλο είναι επικαλυμμένο με σκόνη

Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά βρωμιά, ανθεκτικό και ανθεκτικό. Έχει κομψό μοντέρνο σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν γρατσουνιές πάνω του. Το υλικό δεν διαβρωθεί.

Τα μειονεκτήματα είναι - η υψηλή τιμή και η παρουσία μιας μονότονης σειράς χρωμάτων. Η πολυπλοκότητα της συναρμολόγησης, η ανάγκη για ακρίβεια των μετρήσεων. Η δομή είναι βαρύ και απαιτεί ασφαλή προσκόλληση.

Ένα κουτί αυτού του υλικού δεν προστατεύει από τον θόρυβο και τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι δύσκολο να διαγραφούν παραμένουν στην επιφάνεια. Δεν ταιριάζει πάντα στο εσωτερικό των επίπλων, φαίνεται δύσκολο.

Κατά τη συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου, η συγκόλληση χρησιμοποιείται και κόβεται από βουλγαρικό. Εάν το μεταλλικό φύλλο είναι λεπτό, αντικαταστήστε τη συγκόλληση με κόλλα για μέταλλο. Τα φύλλα επικαλύπτονται.

Κατασκευές γυψοσανίδας

Γυψοσανίδα - προσιτό υλικό έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ άλλων τύπων υλικών. Για την κατασκευή αεραγωγών, επιλέγονται σήματα ανθεκτικά στην υγρασία.

Φτηνές ελαφρύ υλικό - γυψοσανίδα διακρίνεται από την απλότητα της συναρμολόγησης οποιασδήποτε διαμόρφωσης και του σχήματος. Είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μεταλλικά προφίλ για εγκατάσταση.

Σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε έναν αγωγό για να αποκρύψετε τον αγωγό για μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να δουλέψετε με γυψοσανίδες, καθώς το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο.

Το υλικό είναι βολικό και εύκολο στη διαδικασία, έτσι ώστε το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί από τον εαυτό σας, χωρίς περιττές δαπάνες και να προσελκύσει τον πλοίαρχο. Το τελικό κουτί μπορεί να μεταποιηθεί, να τεθεί σε στρώση και να εφαρμοστεί φινίρισμα φινιρίσματος με πλακάκια, ταπετσαρία, μωσαϊκό και άλλο υλικό για διακόσμηση.

Με σωστή λειτουργία και προεπεξεργασία των αποτελεσμάτων, θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Διακοσμητικό κουτί από ξύλο

Ένα ξύλινο κουτί φαίνεται αρμονικά με μια κουζίνα από το ίδιο υλικό. Έχοντας τις ίδιες ιδιότητες, θα είναι μέρος της κουζίνας, συμπληρώνοντας το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου στυλ, εκπληρώνοντας επίσης έναν λειτουργικό σκοπό.

Ένα δέντρο είναι ένα οικολογικά αξιόπιστο υλικό που απαιτεί λίγη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η σοβαρότητα της τελικής δομής.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Οι αεραγωγοί έρχονται σε πλαστικό και αλουμίνιο, κυματοειδείς και στρογγυλοί. Τα ορθογώνια σχέδια φαίνονται αρμονικά στο υπόβαθρο των ορθογώνιων καμπίνων.

Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι πιο αποδοτικοί λόγω της μικρότερης αντοχής στη διέλευση του αέρα. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι μαλακοί, λυγίζουν εύκολα σε κάθε γωνία και δεν έχουν βάρος.

Απομονώνονται ανεπαρκώς από τον θόρυβο και στην εσωτερική επιφάνεια, έχοντας μια δομή με ραβδώσεις, μολύνουν γρήγορα. Κατά την εγκατάσταση συνιστάται να τεντώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πτυχές της αυλακώσεως για να μειώσετε την ανακούφιση για τη συσσώρευση ακαθαρσιών.

Για να επιτευχθεί ο καλός καθαρισμός και η πρόσληψη καθαρού αέρα, καθώς επίσης και ότι η εργασία του αγωγού αέρα διεξάγεται χωρίς διακοπή και θόρυβο, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν οι διαστάσεις και η διάμετρος του αεραγωγού.

Η διάμετρος αυτού του σχεδιασμού πρέπει να είναι ίση ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο για την έξοδο στην κουκούλα. Η μικρότερη διάμετρος μειώνει την απόδοση και την απόδοση της λειτουργίας, καθώς αυξάνεται η αντίσταση του αέρα που περνάει.

Η ισχύς του εκχυλίσματος μειώνεται επίσης. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, δεν μπορείτε να σχεδιάσετε αιχμηρές γωνίες, γωνίες 90 °. Για να αποτραπεί η επιστροφή του αέρα, πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος. Το μήκος των σωλήνων για την εκκένωση αέρα δεν είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα.

Για να εξαγάγετε τη μέγιστη δυνατή χρήση και να εργαστείτε σωστά, η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 75 cm.

Όταν επιλέγετε κουκούλες για κουζίνες και κουτιά για ντεκόρ, πρέπει να βασίζεστε σε τεχνικές παραμέτρους, διαστάσεις κουζίνας, προσωπική προτίμηση, οικονομική θέση. Επίσης, μελετήστε τα χαρακτηριστικά των υλικών και τη λειτουργικότητά τους.

Με όλα τα στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες επιλογές για κουκούλες για την κουζίνα σας. Αγοράστε ένα κουτί ή δημιουργήστε το δικό σας, κρύψτε τα ογκώδη και άσχημα τμήματα του αγωγού. Και η κουζίνα σας θα έχει ξεχωριστή κομψή εμφάνιση.

Κουτί εκχύλισης στην κουζίνα

Δεν κάθε οικογένεια σκέφτεται για το σκοπό του κουτιού για το σχέδιο στην κουζίνα τους. Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι της; Τι είναι πιο αποτελεσματικό, πώς να το εγκαταστήσετε σωστά και αισθητικά; Αξίζει να εξεταστούν αυτά τα ερωτήματα, καθώς ο εξαερισμός στην καθημερινή ζωή παίζει σημαντικό ρόλο για ένα άτομο. Ας εξετάσουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόχοι και στόχοι

 1. Απόκρυψη της δυσάρεστης μορφής του συστήματος εξαερισμού.
 2. Δίνοντας την κουκούλα κομψή εμφάνιση και συνοπτικό συνδυασμό με ένα σετ κουζίνας.
 3. Απομονώστε το θόρυβο που εκπέμπεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 4. Για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί ο ξηρός και υγρός καθαρισμός.
 5. Σερβίρετε ως πρόσθετο σύστημα υποστήριξης για το σύστημα εξάτμισης.
 6. Τοποθετήστε τα αντικείμενα κουζίνας στον ελεύθερο χώρο σας.

Είδη εξαερισμού

Ο τύπος κιβωτίου και ο τρόπος τοποθέτησης εξαρτάται από τον τύπο και τον τύπο του ίδιου του καλύμματος εξαερισμού. Ο εξαερισμός του κουζίνας είναι ανοιχτός και κλειστός (ενσωματωμένος) τύπος:

 • Ο ανοιχτός τύπος υποθέτει ότι όλα τα στοιχεία της πρόσοψης του καλύμματος και του σωλήνα εξαερισμού βρίσκονται στο προσκήνιο. Για αυτόν τον τύπο εξαερισμού, τα κουτιά φέρουν όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αισθητική λειτουργία.

Για κουκούλες ανοιχτού τύπου παρέχονται κιβώτια που βρίσκονται στη μέση της κουζίνας ή δίπλα στον τοίχο. Στην εμφάνιση είναι ένας μαζικός σωλήνας που προέρχεται από την οροφή. Στη βάση του σωλήνα στερεώνεται μια σχάρα, συνήθως διακοσμημένη με τη μορφή ενός ορθογώνιου θόλου. Αυτό το είδος είναι στην αγορά το πιο ακριβό είδος κουτιού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο διακοσμητικός ανοικτός εξαερισμός απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο στην κουζίνα.

 • Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας υποθέτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος εξαερισμού είναι αόρατο. Στον ανοιχτό χώρο, παραμένει μόνο η πρόσοψη της κουκούλας. Το κουτί καλύπτει ολόκληρο τον αγωγό αέρα και τα στοιχεία του.

Για την κλειστή εκχύλιση υπάρχουν δύο παραλλαγές του κιβωτίου. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για διακόσμηση με συμβατικό σχεδιασμό με τη μορφή τυποποιημένου τοίχου. Στο δεύτερο - αυτό είναι ένα κουτί με τηλεσκοπικό σχεδιασμό, το οποίο διαφέρει από το συνηθισμένο μόνο στο ότι τα μέρη του σας επιτρέπουν να γλιστρήσετε έξω και να ξεδιπλώσετε.

Μέσα στο περίβλημα είναι όλα τα στοιχεία αερισμού και ο σωλήνας. Με τη σωστή θέση του ντουλαπιού, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί αποθήκη κουζίνας σε αυτό. Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας βρίσκεται πάνω από την εστία.

Διαστάσεις

Για να κάνετε το κιβώτιο για την κουκούλα να φαίνεται λακωνικό με το σετ κουζίνας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για αυτό. Επειδή συνήθως ο διακοσμητής για το σχέδιο γίνεται σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαστάσεις, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος, το βάθος και το ύψος της κατασκευής:

Πλάτος - 500 mm. βάθος - 280 mm. ύψος - 650 mm. Αυτές οι διαστάσεις είναι ελάχιστες σύμφωνα με το πρότυπο, οι τιμές αυτές μπορούν να αυξηθούν αναλόγως μεταξύ τους εάν είναι απαραίτητο ή επιθυμητό από την οικοδέσποινα της κουζίνας.

Το βάθος του κιβωτίου υπολογίζεται βάσει των διαστάσεων της ίδιας της κουκούλας. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα αξεσουάρ κουζίνας σε ένα ντουλάπι, αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εκ των προτέρων, κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων του μελλοντικού καταψύκτη. Ο απαιτούμενος αριθμός χιλιοστών θα πρέπει να προστεθεί σε βάθος, δεδομένου του μεγέθους των κρεμαστών ντουλαπιών, τα οποία βρίσκονται ήδη στην κουζίνα.

Κατά τον καθορισμό του ύψους του κουτιού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του εσωτερικού της κουζίνας στο σύνολό του, καθώς και η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου. Ίσως θα είναι περίπλοκη ή θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ελάχιστες επιτρεπόμενες παραμέτρους. Είναι σημαντικό το ύψος από την εστία στην κουκούλα να κυμαίνεται από 65 cm έως 85 cm. Οι διαστάσεις αυτές συνιστώνται για την πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, κάτι που θα επηρεάσει το άνετο μαγείρεμα. Οι διαστάσεις του αγωγού για το σχέδιο πρέπει να παρέχουν τον απαραίτητο χώρο για πρόσθετες λεπτομέρειες της κατασκευής.

Επιλογή υλικού

Όταν υπολογίζονται οι διαστάσεις, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό του διακοσμητή της κουκούλας. Μην αποθηκεύετε την αγορά ποιοτικού υλικού, καθώς αυτό το κουτί έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί για αρκετά χρόνια. Θα εκτίθεται σε διάφορες επιδράσεις: ηλιακό φως, αλλαγές θερμοκρασίας, χημικές επεξεργασίες, κρούσεις, κλπ. Θα πρέπει να φροντίσετε αυτό εκ των προτέρων, να ξοδέψετε λιγότερα νεύρα, δύναμη και χρήματα.

Το υλικό για διακόσμηση του συστήματος εξάτμισης, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στο υλικό της εγκατεστημένης κουζίνας. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν πλαστικό, ξύλο, gipsokartonnoe προϊόν, μέταλλο.

 • Το πλαστικό κουτί κατασκευάζεται από PVC. Αυτό το υλικό είναι μικρό σε βάρος και ανθεκτικό στην καθημερινή ζωή. Το προϊόν PVC είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, ανθεκτικό στις χημικές αντιδράσεις, σχετικά ισχυρό και ανθεκτικό στις ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Το πλαστικό έχει αποδειχθεί ότι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση.

Ένα κουτί από προϊόντα PVC είναι δυνατό, λόγω της ευελιξίας του, να παράγει οποιοδήποτε σχήμα (στρογγυλό, τετράγωνο, τριγωνικό, ορθογώνιο). Είναι εύκολο να συνδυαστεί με οροφή τέντωμα, διακοσμητικά ταπετσαρία. Η αρνητική πλευρά του πλαστικού κουτιού είναι μια υψηλή τιμή.

 • Ένα ξύλινο κουτί για το σχέδιο μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Με βάση το είδος του δέντρου από την μελλοντική κατασκευή θα είναι από, η κατηγορία βάρους είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει ένα δέντρο ελαφρού βάρους, υπάρχει πολύ βαρύ. Αξίζει να το προβλέψουμε εκ των προτέρων, έτσι ώστε η στερέωση να κρατά σταθερά.

Το ξύλινο κουτί δεν είναι ανθεκτικό στη λειτουργία και προκαλεί δυσκολίες στον καθαρισμό. Η σκόνη ρύθμισης πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά, διαφορετικά θα εισχωρήσει στο ανώτερο στρώμα του δέντρου. Στις επιπτώσεις το ξύλινο προϊόν αρκετά ισχυρό, στις χημικές αντιδράσεις δεν είναι πάντα απόδειξη. Επιπλέον, το δέντρο δεν είναι ένα εύκαμπτο υλικό, κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός θα είναι είτε τετράγωνο είτε ορθογώνιο.

Επειδή αυτό το υλικό είναι πρακτικό, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως δομικό μέρος ένα παλιό ντουλάπι ή κομοδίνα. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος σας.

 • Ένα κουτί γυψοσανίδας χρησιμοποιείται πολύ συχνά, καθώς αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα: χαμηλό κόστος στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρησιμοποιημένο υλικό. Εύκολη συναρμολόγηση της συναρμολόγησης. μια μικρή κατηγορία βάρους. Το υλικό είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, σχετικά ευέλικτο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να κρύψετε με χαρά τις ατέλειες του κυματοειδούς αγωγού αέρα.
 • Η διακόσμηση από μέταλλο για την κουκούλα έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της. Το κουτί, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα (χάλυβα, αλουμίνιο), είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί για πολλά χρόνια. Το μέταλλο είναι καλυμμένο με ένα ειδικό πολυμερές υλικό ή χρώμα, το οποίο του επιτρέπει να το φροντίζει χωρίς πολύ κόπο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο υλικό που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη της κουζίνας να φανταστεί και να πειραματιστεί ασταμάτητα.

Αρνητικές πτυχές - ένα κουτί σιδήρου είναι δύσκολο να τοποθετηθεί? δεν απορροφά θόρυβο, αλλά το ενισχύει. ακριβό σε τιμή και βαρύ σε βάρος. Τυπικά, η μεταλλική κατασκευή χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Η επιλογή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα: ποιο υλικό να δώσετε προτίμηση, οδηγίες εγκατάστασης, καλύτερα τελικά μοντέλα και τιμές για αυτούς

Για να καλύψουν τους αεραγωγούς της κουκούλας, είναι συνήθως κρυμμένοι στα ντουλάπια της κουζίνας. Η διαδρομή του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη απόσταση από τον άξονα εξαερισμού στον τοίχο. Στην περίπτωση ενός ήδη επιπλωμένου δωματίου ή σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα στην έξοδο, το μονοπάτι του αγωγού είναι κρυμμένο στο διακοσμητικό κουτί.

Υπολογισμός του βέλτιστου μεγέθους του κουτιού

Τα τυποποιημένα κιβώτια έχουν πλάτος 50 εκ. Εάν επιλεγεί ένα προϊόν με άλλες διαστάσεις, πρέπει να πληροί τις διαστάσεις του σετ κουζίνας. Το βάθος του κουτιού υπολογίζεται με βάση τις παραμέτρους σχεδίασης. Η ελάχιστη τιμή είναι 30 cm.

Το ύψος της δομής καθορίζεται με βάση τις τιμές των γειτονικών στοιχείων του ακουστικού. Ο κύριος στόχος είναι να συγκαλύψει τον αεραγωγό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Εξωτερικά, το κιβώτιο πρέπει να δημιουργεί έναν ενιαίο ορίζοντα και να αντιλαμβάνεται οργανικά.

Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από PVC. Με μικρό βάρος, διακρίνονται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Τα στοιχεία PVC διακρίνονται από την οικολογική ασφάλεια και την αντοχή σε διάφορες χημικές ενώσεις. Τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καθαριστούν από τους ρύπους.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές επιλογές για κουτιά για κουκούλες, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών δίνουν προσοχή στο πλαστικό, με βάση τα πλεονεκτήματα αυτά:

 • Ευκολία εγκατάστασης.
 • Καλή μόνωση.
 • Μηχανική αντοχή.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ελαφρύ για εύκολη εγκατάσταση.

Μεταξύ των αδυναμιών των πλαστικών κουτιών είναι ένα λευκό χρώμα, το οποίο τελικά γίνεται αδιαφανές, κιτρινωπό. Σε σοβαρές μηχανικές επιδράσεις σε ένα χτυπήματα υλικού σχηματίζονται.

Οδηγίες εγκατάστασης

Για να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας, επιλέγεται ένα ειδικό κουτί από PVC. Σε τέτοια σχέδια, τοποθετούνται πρόσθετα εξαρτήματα.

Αρκεί να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαγωγής με στερέωση σε τοίχους ή μια οροφή διατίθεται σε διάφορα στάδια:

 • Μια πλαστική μετάβαση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.
 • Μια πλάκα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.
 • Είδατε το κατακόρυφο τμήμα του κουτιού, λαμβάνοντας υπόψη τη στερέωση του στις αυλακώσεις της κατώτερης και της άνω διαδρομής.
 • Το κάθετο τμήμα εισάγεται στην κουκούλα και προστίθεται γωνία.
 • Μετράει, κόβει και συνδέει οριζόντια τμήματα της δομής με συνδέσμους.
 • Μετά την προσαρμογή του οριζόντιου τμήματος, είναι προσαρτημένο στην επιφάνεια του τοίχου από τις θήκες.
 • Αφού κάνετε την επόμενη εκτέλεση, εισάγεται στη γωνία και στερεώνεται στις θήκες.
 • Ο αγωγός αέρα εισάγεται στην πλάκα τοίχου.

Αυτό ολοκληρώνει το έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις διαστάσεις του πλαστικού κουτιού και να καθορίσετε το σχέδιο χρώματος.

Κατά προσέγγιση κόστος των υλικών

Κάθε μέτρο ορθογώνιου πλαστικού κιβωτίου μεγέθους 250x200 χιλ. Κοστίζει περίπου 2,5 χιλιάδες ρούβλια. Οι διατομές αγωγών πολυπροπυλενίου διατομής 100x100 mm κοστίζουν περίπου 1,5 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή αυξάνεται με την αγορά προσαρμογέων και συνδετήρων.

Κουτί για εκχυλίσματα στην κουζίνα από γυψοσανίδες

Για να καλυφθεί ο αγωγός αέρα στον χώρο της κουζίνας, είναι συχνά εξοπλισμένα κουτιά από γυψοσανίδες. Ο διακοσμητικός σχεδιασμός κρύβει εύκολα τον αγωγό αερισμού και την καλωδίωση. Φαίνεται πρωτότυπο και κατάλληλο. Μπορείτε να κάνετε τους προβολείς φωτισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Χρησιμοποιήστε gipsokartonny κουτί στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο με την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα είναι λειτουργικό, και τα πλεονεκτήματά του θα επικαλύψουν τις αδυναμίες. Πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης:

 • Φτηνές. Για την κατασκευή της κατασκευής θα χρειαστούν αρκετά μεταλλικά προφίλ, φύλλα γυψοσανίδας και συνδετήρες.
 • Αξιοπιστία. Το κουτί θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς απώλεια ελκυστικότητας και λειτουργικότητας.
 • Δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου οποιουδήποτε σχήματος. Το τμήμα μπορεί να γίνει τετράγωνο ή ορθογώνιο.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μικρή ποσότητα αποβλήτων.
 • Όλες οι εργασίες είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς βοήθεια.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης δεν αρκούν. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή, αλλά απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απλές οδηγίες εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση της δομής, εκτελούνται προπαρασκευαστικές εργασίες. Για το σκοπό αυτό, οι επιφάνειες καθαρίζονται και προετοιμάζονται. Στη συνέχεια, γίνεται ένα σχηματικό σχέδιο του κιβωτίου και τοποθετούνται σημάνσεις στην οροφή. Αφού πρέπει να υπολογίσετε το υλικό και να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος στους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να γίνει ένα σχέδιο εκ των προτέρων, πάνω στο οποίο σημειώνονται οι θέσεις τοποθέτησης του κιβωτίου και οι διαστάσεις του. Για μια τυπική κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο σχέδιο από το Internet. Κατά την αγορά ενός υλικού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακαμψία του προφίλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ισχυρά γαλβανισμένα μοντέλα.

Η σήμανση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Στον τοίχο, κάντε μερικά σημάδια, μετρώντας την ίδια απόσταση από την οροφή, για παράδειγμα, μισό μέτρο.
 • Σχεδιάστε τη συμβολοσειρά με τη βαφή. Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ομοιόμορφη γραμμή στον τοίχο, το νήμα αρχικά τραβιέται προς τα πίσω και στη συνέχεια απελευθερώνεται απότομα.
 • Κάντε τη σήμανση της οροφής κάτω από το κουτί.
 • Πηγαίνετε στον επόμενο τοίχο, κάνοντας την ίδια διαδικασία.
 • Μετά την επισήμανση των τοίχων προχωρήσει στην οροφή. Συλλέγει ομαλές γραμμές με τη βοήθεια υδροηλεκτρικής στάθμης.

Μετά τη σήμανση, γίνεται απλή εγκατάσταση προφίλ:

 • Το στοιχείο καθοδήγησης τοποθετείται στον τοίχο, πιέζεται προς το μέρος του και ένα άνοιγμα γίνεται μέσω του τοιχώματος στο άκρο του προφίλ. Σε αυτό τοποθετείται ένα καρφί-καρφί. Στη συνέχεια, η ίδια ενέργεια εκτελείται στην άλλη πλευρά του προφίλ. Αφού εγκαταστήσετε τους πείρους σε όλο το προφίλ σε βήματα των 20 cm.
 • Τα υπόλοιπα προφίλ είναι τοποθετημένα με τον ίδιο τρόπο.
 • Πηγαίνετε στην οροφή, στερεώνοντας τα προφίλ σε αυτό.
 • Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες ράβδους. Κόβονται από το προφίλ στήριξης. Ίδια τμήματα με καμπύλες τομές βιδώνονται με βίδες στο προφίλ οροφής. Το ύψος των βραχυκυκλωμάτων είναι 60 cm. Για ενισχυμένο κιβώτιο η απόσταση αυτή μειώνεται στα 40 cm.
 • Μετά την τοποθέτηση των βραχυκυκλωμάτων συναρμολογείται μια γωνιακή δομή. Για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε δύο προφίλ και να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους. Στη συνέχεια, το προφίλ αντικαθίσταται και βιδώνεται στα άκρα των βραχυκυκλωμάτων. Η ακρίβεια της εγκατάστασης της δομής ελέγχεται κατά επίπεδο.

Μετά την προετοιμασία του πλαισίου, η αυλάκωση τοποθετείται στις νευρώσεις του και στερεώνεται στο άνοιγμα.

Μετά από τέτοιες εργασίες, ξεκινάει η εγκατάσταση γυψοσανίδων. Αρχικά κόβονται σε τμήματα, κλάδεμα σύμφωνα με τις παραμέτρους του πλαισίου. Στερεώστε τα πάνελ στις βίδες, τοποθετώντας τα σε βήματα των 15 cm. Μετά την εγκατάσταση των κάτω φύλλων, αρχίζουν να στερεώνουν τις πλευρές. Τα εξωτερικά άκρα των φύλλων στερεώνονται με διάτρητη γωνία.

Πριν από την ολοκλήρωση του κουτιού και της οροφής, η επιφάνεια είναι γεμάτη. Τα ράμματα επεκτείνονται υπό γωνία 45%. Θα πρέπει να επικαλυφθούν πολύ προσεκτικά.

Κατά προσέγγιση κόστος αναλωσίμων

Κατά την εγκατάσταση μιας απλής κατασκευής, το κόστος δημιουργίας ενός τρέχοντος μετρητή ισούται με 600 ρούβλια. Η εκτέλεση εργασίας ανεξάρτητα, μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 350 ρούβλια. Curvilinear κουτί θα κοστίσει τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος 700 ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες των εγκαταστάτες. Σε ανεξάρτητες επιδόσεις των έργων είναι δυνατόν να διατηρήσετε 300-350 ρούβλια για το τρέχον μέτρο ενός κιβωτίου. Κατά την εγκατάσταση πρόσθετου φωτισμού στην τιμή περιλαμβάνει την τιμή των λαμπτήρων.

Κουτί από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα κουτιά για κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται από διάφορα ύψη και πλάτη, γεγονός που επηρεάζει το κόστος των έτοιμων λύσεων. Συνήθως, για την κάλυψη του αγωγού, επιλέξτε προϊόντα τυποποιημένων διαστάσεων.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής

Τέτοιοι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ή καθρέφτη ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,8 έως 1 mm. Τα προϊόντα είναι επικαλυμμένα με βαφή πολυεστέρα.

Το διακοσμητικό κουτί χάλυβα έχει σχήμα ορθογωνίου ή τετράγωνου τμήματος. Είναι σε θέση να μεταμφιέσει εύκολα τον τηλεσκοπικό αγωγό.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κιβωτίων για σχέδιο είναι η υψηλή αντοχή και η ανθεκτικότητα. Οι κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα δεν φοβούνται τη σκουριά και τις μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, τέτοια κουτιά έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, η οποία οφείλεται στο μεγάλο βάρος των στοιχείων.
 • Ανάγκη επιλογής αξιόπιστων συνδετήρων.
 • Η γυαλιστερή επιφάνεια του υλικού διατηρεί σταγονίδια λίπους και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 • Αυξημένος θόρυβος - το υλικό είναι σε θέση να ενισχύσει τον ήχο της καπνοδόχου, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο εντός κυματοειδούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά των υλικών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Για την αυτόματη συναρμολόγηση του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα μύλο και μια μηχανή συγκόλλησης.

 • Από τα μεταλλικά φύλλα, τα στοιχεία του κιβωτίου κόβονται, λαμβάνοντας υπόψη το επίδομα συγκόλλησης
 • Τα φύλλα στρώνονται μαζί, συνδέοντάς τα με μια μηχανή συγκόλλησης.
 • Στο οπίσθιο τοίχωμα γίνονται οπές για συνδετήρες.

Για να εγκαταστήσετε έτοιμες λύσεις, πρέπει να προετοιμάσετε μόνο τρύπες στον τοίχο για τη στερέωση και τη στερέωση του προϊόντος στους πείρους και τις βίδες.

Κατά προσέγγιση κόστος του διακανονισμού

Ένα μετρικό σχήματος P κουτί μήκους ενός μέτρου, ύψους 20 cm και πλάτους 22,5 cm, μπορεί να κοστίσει έως και 8 χιλιάδες ρούβλια. Το προϊόν που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 12 εκατοστών κοστίζει 2 χιλιάδες ρούβλια.

Κατασκευαστές και μοντέλα έτοιμων λύσεων: αξιολόγηση και τιμές

Πολλοί ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές παράγουν κουτιά για κουκούλες σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Αξίζει να δείτε τα πιο δημοφιλή μοντέλα διαφόρων τμημάτων:

Κουτί Faber X H990 ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Το ιταλικό προϊόν έχει πλάτος 20,8 cm, βάθος 22,55 cm και ύψος 99 cm. Το κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κόστος του προϊόντος είναι 8 χιλιάδες ρούβλια.

Elica KIT0010701.

Το διακοσμητικό κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει διαστάσεις 25-44,5x36,5x17,5 cm (HxWxD). Το κόστος του μοντέλου κυμαίνεται από 5700 έως 6500 ρούβλια.

Διακοσμητικό κουτί Elica KIT0091876.

Έχει ύψος 120 εκ. Καθώς το προϊόν έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, είναι κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες πελατών. Το κόστος του προϊόντος είναι 1800-2300 ρούβλια.

Μεταλλικό κουτί BEST 08846590.

Το μοντέλο έχει πλάτος 20 cm και μάζα 4,3 kg. Το κόστος είναι από 2500 έως 2800 ρούβλια.

Miele DADC6000.

Το διακοσμητικό κουτί της γερμανικής κατασκευής έχει ύψος 36,5 cm, πλάτος 34 cm και βάθος 27 cm. Το κιτ περιλαμβάνει βάσεις τοίχου. Η τιμή του προϊόντος είναι 9-11 χιλιάδες ρούβλια.

Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι υψηλής ποιότητας.

Κόστος

Για να αγοράσετε ένα έτοιμο κουτί για κουκούλες κουζίνας μπορεί να τιμολογηθεί από 1,5 έως 60 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του προϊόντος και την έκδοση. Για παράδειγμα, παρέχονται τέτοια μοντέλα:

 • Falmec KCVJN.01 3 H 120 - εσωτερικό κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 120 εκ. Η τιμή του είναι 1440 ρούβλια.

 • Elica KIT0010439. Το ύψος είναι 450 mm. Το κόστος του μοντέλου είναι από 7500 έως 8300 ρούβλια.

 • BEST 08846560. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να έχει ύψος από 42 έως 122 cm. Η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με γυαλιστερό καθρέφτη. Το κόστος του προϊόντος φτάνει τα 14 χιλιάδες ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες στην κουζίνα;

  Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί κάλυψης για τέντωμα σε μια τιμή ευκαιρίας τόσο στην προσωπική πρόσβαση στο κατάστημα και μέσω του Διαδικτύου. Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

  Στη Μόσχα

  Μπορείτε να αγοράσετε το κουτί στα παρακάτω καταστήματα:

  1. «ELICA». Ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Βρίσκεται στη διεύθυνση: 119049, Ρωσία, Μόσχα, 4-Dobryninsky pereulok, 2/10, αίθουσα 001. Τηλέφωνα επικοινωνίας - 8 (495) 369-3029 και 8 (800) 301-0513.
  2. Εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης Krona, Shindo, Elica, JetAir κ.λπ. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, Shosseinaya Str., 1, Kor. 1, από. 106. Τηλέφωνο - 8 (495) 508-79-63.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα του Entero. Βρίσκεται στο 127576, Μόσχα, ul. Novgorod, 1, κτίριο AP, όροφος 6, pom. AP609. Τηλέφωνα - 8 495 150-40-00 και 8 800 350-40-00.

  Στα καταστήματα αυτά παρουσιάζεται μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ για οικιακές συσκευές.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στη βόρεια πρωτεύουσα, υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή από σημεία πώλησης όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες:

  1. Η εταιρεία «OCS Distribution». Η διεύθυνση είναι 194100, Αγία Πετρούπολη, Bolshoy Sampsonievsky, 68D. τηλέφωνα - +7 (812) 324-2870, +7 (812) 380-0303.
  2. Διαδικτυακό κατάστημα "Akvamaniya.rf". Βρίσκεται στο δρόμο. Οπτικοί, 4, Αγ. Πετρούπολη, 197374. Τηλέφωνο - 8 (812) 643-23-71.
  3. Technopark. Μουρμάνσκ, 12 χλμ., Κλπ. 1. Τηλέφωνο - 8 (812) 454-88-88.

  Κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή μιας εξοχικής κατοικίας μπορεί να επιλέξει και να εγκαταστήσει ένα διακοσμητικό κουτί για να σχεδιάσει στην κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις και να βρει το προϊόν ενός κατάλληλου σχεδίου.

  Διακοσμητική κουκούλα για την εξαγωγή

  Κουτιά για κουκούλες κουζίνας: πλαστικά, διακοσμητικά, μεταλλικά και κατασκευασμένα με τα χέρια τους

  Κάθε κτίριο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού. Βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, του διοξειδίου του άνθρακα και των δυσάρεστων οσμών. Χάρη στο σύστημα εξαερισμού, ο καθαρός αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο και δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα.

  Ο εξαερισμός είναι μια κατασκευή πολλών στοιχείων, κάθε μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο αγωγός αέρα. Μεταδίδει αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα από την κουκούλα στο δρόμο. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και σχέδια κουκούλες, ωστόσο ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάλυψη εσωτερικών τμημάτων. Η λειτουργία κάλυψης εκτελείται από ένα ειδικό κουτί για την εξαγωγή.

  Τι είναι ένα κιβώτιο;

  Σχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού

  Ο αγωγός αερισμού για το μαγείρεμα στην κουζίνα μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, MDF, πλαστικό, μέταλλο. Τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι πλαστικά, επειδή είναι πιο ελκυστική εμφάνιση, υψηλή αντοχή, αντοχή σε μηχανικές βλάβες και ευκολία φροντίδας. Ωστόσο, για την κατασκευή του κουτιού με τα δικά τους χέρια, χρησιμοποιείται MDV, ξύλο ή μέταλλο.

  Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα κρεμαστό ντουλάπι, κατασκευασμένο, κατά κανόνα, από το ίδιο υλικό με το σετ κουζίνας. Το ντουλάπι, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κουκούλα, κρύβεται μέσα στο σωλήνα εξαερισμού και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε τύπο κουκούλας κατασκευάζονται διαφορετικοί τύποι κουτιών. Έτσι, για μια ενσωματωμένη κλασική κουκούλα χρησιμοποιούν κουτιά του ίδιου τυποποιημένου μεγέθους, και για την ενσωματωμένη τηλεσκοπική - διαφορετική.

  Κάνοντας ένα κουτί με τα χέρια σας

  Μέγεθος του αγωγού για εξαγωγή:

  • το πλάτος ενός τυπικού ενσωματωμένου στην κουκούλα είναι 50 ή 60 εκατοστά Ως εκ τούτου, αν κάνετε ένα κουτί με τα χέρια σας, παρακολουθεί στενά τη συμμόρφωση με τις ακριβείς διαστάσεις: πλάτος της πρέπει να είναι ακριβώς 50 ή 60 cm, όταν οι διαστάσεις της ποιότητας της συσκευής μειώνεται?..
  • το βάθος είναι, κατά κανόνα, 28 εκατοστά. Ωστόσο, εάν η κουκούλα κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως ντουλάπι, το βάθος μπορεί να αυξηθεί.
  • Ύψος πλαισίου θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη οικοδέσποινα και την απόσταση που απαιτείται από τους κανονισμούς ασφαλείας -. όχι περισσότερο από 85 cm και όχι λιγότερο από 65 εκατοστά Επιπλέον, το ύψος της κατασκευής για να προσαρμοστεί στο μέγεθος και τα έπιπλα κουζίνας.

  Κουτί με χρωματιστές πόρτες

  Το μπροστινό μέρος της δομής μπορεί να γίνει με τη μορφή δύο πόρτα ταλάντευσης ή μιας οριζόντιας, που ανοίγει από το κάτω μέρος, την πόρτα. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, αλλά μην κάνετε γυάλινες πόρτες, επειδή θα είναι ορατοί μέσα στο κουτί. Αν το γυαλί επιλέγεται ως υλικό για την κατασκευή πορτών, τότε είναι καλύτερο να το βάλετε σε χρώμα.

  Η πρόσοψη του ντουλαπιού θα πρέπει να μοιάζει με τις προσόψεις των άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία, καλύπτει όλες τις ελλείψεις. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σετ για την παραγγελία, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τους κυρίους τις διαστάσεις της κουκούλας τους. Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας, τότε πάρτε το ίδιο χρώμα και ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα κουζίνας.

  Το υλικό του κουτιού πρέπει να είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις οικιακών απορρυπαντικών και καθαριστικών, καθώς η υγρασία και η υγρασία συσσωρεύονται σε όλες τις επιφάνειες κουζίνας.

  Βιομηχανία

  • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου σε πλήρες μέγεθος και στη συνέχεια να κόψετε τα κενά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο. Για να κάνετε τις άκρες των λεπτομερειών λεία και τακτοποιημένη, είναι καλύτερο να δείτε το υλικό χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ. Στο κάτω ράφι, κάντε μια τρύπα για το φλάουτο εξαερισμού.
  • Όλα τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες γωνίες για μεταλλικές γωνίες. Για να στερεώσετε μια άρθρωση, χρειάζεστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm.
  • Αυξήστε την ακαμψία της δομής μπορεί να γίνει με ένα σετ ραφιών στη μέση. Το μεσαίο ράφι και ο πίσω τοίχος τοποθετούνται μετά την εγκατάσταση του ίδιου του κιβωτίου.
  • Η στερέωση θυρών γίνεται μετά την ολοκλήρωση της δομής.

  Πλαστικά κουτιά

  Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο - ένα ειδικό υλικό με πολλές θετικές ιδιότητες. Οι δομές αυτές είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικές σε διάφορα χημικά υγρά, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και έχουν μικρό βάρος.

  Σε αντίθεση με τα σχέδια από ξύλο και MDF, αυτά τα προϊόντα είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες σωληνώσεις που έχουν αρκετά τακτοποιημένη εμφάνιση και ταιριάζουν στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου.

  Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικών δομών αερισμού είναι ότι είναι εύκολα κρυμμένες κάτω από τις οροφές τάσης. Λόγω της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας τέτοιων δομών δεν θα προκαλέσει εξαναγκασμένη αφαίρεση της οροφής λόγω μη αναμενόμενης ζημιάς στον αγωγό αερισμού. Επιπλέον, αυτές οι δομές μπορούν εύκολα να ράβονται με φύλλα γυψοσανίδας, διακοσμούνται με ταπετσαρία ή απλά βαφτούν.

  Πολύ συχνά, τα πλαστικά κουτιά στοιβάζονται λίγο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνονται πολύ καλύτερα από τους κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται με ένα στρώμα λίπους και βρωμιάς και είναι πολύ κακώς πλυμένοι. Για τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να φροντίσει, έχουν μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση και δεν χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι το υψηλό κόστος και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

  Πώς να επιλέξετε;

  Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κουτί εξαερισμού με τα χέρια σας, τότε θυμηθείτε ότι όλα τα μέρη πρέπει να κατασκευάζονται από έναν κατασκευαστή και να παράγονται σε μία παρτίδα. Διαφορετικά, τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποιότητα, το χρώμα και μερικές φορές και σε μέγεθος. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ.

  Αγοράζοντας κουτιά στο κατάστημα, είναι επιθυμητό να ελέγξετε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες για την αξιοπιστία των συνδέσεων - πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς προσπάθεια, αλλά μάλλον σφιχτά.

  Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη που παράγονται στην παραγωγή είναι:

  • 110 * 105 mm, 120 * 60 mm, 204 * 60 mm - τομή.
  • 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ή 2,5 m - το μήκος των καναλιών.

  Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε λευκό, μονόχρωμο χρώμα ή κιβώτιο, ζωγραφισμένο κάτω από ένα δέντρο. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το χρώμα κατάλληλο για την κουζίνα τους.

  Κουτί για κουκούλες κουζίνας

  Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για τις λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες της κουκούλας. Θα καταλάβουμε γιατί χρειάζεστε ένα κουτί, πώς να το επιλέξετε και πώς να το εγκαταστήσετε.

  Επιλέγοντας ένα νέο σετ κουζίνας, η σύγχρονη οικοδέσποινα δεν σκέφτεται καν το ερώτημα: χρειάζεται μια κουκούλα; Και πράγματι, η απάντηση είναι προφανής - φυσικά, είναι απαραίτητη, χωρίς να μην μπορεί να το κάνει χωρίς κουζίνα. Μετά από όλα, η κύρια λειτουργία της κουκούλας είναι ο καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ολόκληρης της οικογένειας.

  Ανοξείδωτη κουκούλα

  Η κουκούλα κέρδισε ταχύτατα ένα ρυθμό δημοτικότητας και από καιρό βρισκόταν σε ένα βήμα με νεροχύτη και εστία μαγειρέματος. Μετά από όλα, ο μηχανισμός εξαερισμού του θα αφαιρέσει μια οσμή που μπορεί εύκολα να απορροφήσει σε έπιπλα, κουρτίνες και τοίχους, αφαιρέστε τον καπνό και την αιθάλη.

  Και αυτό σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα καύσης δεν εγκατασταθούν στους τοίχους των πνευμόνων του σώματός σας.

  Τύποι κουκούλες

  Πριν επιλέξετε ένα κουτί ή συλλέγετε τον εαυτό σας, αποφασίστε για τον τύπο της κουκούλας σας. Θα εξαρτηθεί από τον τύπο του κουτιού.

  Τύποι κουκούλες κατά τύπο συνδέσμου:

  1. Τύπος ανακάλυψης. Οι κουκούλες ανοιχτού τύπου απαιτούν πλήρη έκθεση, όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού θα είναι ορατά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψης και του σωλήνα εξαερισμού. Τέτοιες κουκούλες συχνά διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, όπως είναι στην οπτική γωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο, επειδή οι σχεδιαστές πρέπει να εργαστούν σκληρά για την εμφάνισή τους.
  2. Ενσωματωμένος τύπος. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι σχεδόν αόρατες, ειδικά όταν είναι κλειστές. Όλες οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας κουκούλας είναι κρυμμένες σε ένα κουτί και μόνο η πρόσοψη της κουκούλας παραμένει στο προσκήνιο. Ως ποσοστό - το 80% κρύβεται σε ένα κιβώτιο, το 20% παραμένει στο προσκήνιο.

  Μια μεγάλη δημοτικότητα στα διαμερίσματα προσλαμβάνουν τώρα κουκούλες. Δεδομένου ότι είναι πιο συνοπτικές, κομψές και καταλαμβάνουν λίγο χώρο.

  Πλαστικοί αγωγοί αερισμού

  Οι ανοιχτοί κουκούλες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου το μέγεθος της κουζίνας σας επιτρέπει να μην εξοικονομείτε χώρο. Επίσης, αυτά τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε καλοκαιρινές κουζίνες, σε διαμερίσματα στούντιο.

  Πολύ πρόσφατα, οι περιπτώσεις δυσαρέσκειας με το έργο της ανοικτής κουκούλας έχουν γίνει συχνότερες. Οι παρατηρήσεις των αγοραστών δείχνουν ότι η ανοιχτή κουκούλα έχει γίνει μόνο μια διακοσμητική λειτουργία.

  Τύποι κουκούλες σε σχήμα:

  1. Νησί. Η κουκούλα είναι εγκατεστημένη χωρίς επαφή με τους τοίχους. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο. Τα πιο συχνά αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούνται σε κουζίνες τύπου νησιού. Όπου στη μέση του δωματίου είναι εξοπλισμένο με ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι με μια εστία.
  2. Τοίχου. Η κουκούλα είναι στερεωμένη στον τοίχο. Για αυτό το είδος χώρου και ένα ορισμένο ύψος οροφής είναι απαραίτητο.
  3. Ενσωματωμένο. Εξόρυξη μικρών μεγεθών, μάλλον λακωνική επιλογή. Χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα μικρών και μικρότερων μεγεθών. Οι ενσωματωμένες κουκούλες θεωρούνται μια πολύ ισχυρή και υψηλής ποιότητας επιλογή.
  4. Η γωνία. Η γωνιακή κουκούλα έχει παρόμοιο σχεδιασμό και προσάρτηση στον τοίχο. Η διαφορά είναι ότι η κουκούλα έχει σχεδόν τριγωνικό σχήμα και εγκαθίσταται όταν η σόμπα είναι ενσωματωμένη στη γωνία της μονάδας κουζίνας.

  Όπως μπορείτε να δείτε, οι κουκούλες έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και σχέδια, αλλά όλα εκτελούν την ίδια λειτουργία και έχουν ένα κοινό μειονέκτημα: σχεδόν όλες οι κουκούλες απαιτούν κάλυψη των εσωτερικών στοιχείων.

  Δομή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Κουτί εκχύλισης στην κουζίνα

  Σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί χώροι της κουκούλας φαίνονται ανεπιτήδευτοι και εντελώς μη αντιπροσωπευτικοί, γι 'αυτό πρέπει να κρύβονται. Γι 'αυτό, σε συνδυασμό με την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα διακοσμητικό κουτί, το οποίο γίνεται ταυτόχρονα με ολόκληρο το σετ κουζίνας.

  Αν έχετε λόγους για τους οποίους δεν παραγγείλατε ένα κουτί, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καθώς ο σχεδιασμός δεν είναι πολύ δύσκολος.

  Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά δύο τύπους κουκούλες που χρειάζονται ένα κουτί. Πρόκειται για μια ενσωματωμένη συμβατική κουκούλα και μια ενσωματωμένη τηλεσκοπική κουκούλα.

  Αγωγοί εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένη δομή

  Η διαφορά είναι ότι η συμβατική κουκούλα είναι απλά χτισμένη πάνω από τη σόμπα και έχει ένα κανονικό μέγεθος και η τηλεσκοπική κουκούλα μπορεί να επεκταθεί και να ξεδιπλωθεί.

  Η τυποποιημένη έκδοση του κουτιού είναι ένα συνηθισμένο ντουλάπι, ο εσωτερικός χώρος του οποίου καταλαμβάνεται από τα εσωτερικά στοιχεία της κουκούλας και του σωλήνα εξαερισμού. Η πρόσοψη της κουκούλας παραμένει έξω. Εάν οι διαστάσεις το επιτρέπουν, σε αυτό το ντουλάπι μπορείτε να κρύψετε οποιαδήποτε είδη κουζίνας.

  Φροντίστε να σημειώσετε ότι τα λειτουργικά στοιχεία της συμβατικής κουκούλας είναι διαφορετικά από τη τηλεσκοπική κουκούλα. Ως εκ τούτου, η αρχή της κατασκευής του κουτιού για το σχέδιο, ελαφρώς διαφορετική.

  Κουκούλες εξάτμισης στην κουζίνα

  Καθορισμός των διαστάσεων του κιβωτίου για την κουκούλα κουζίνας

  Πλάτος. Οι περισσότερες από τις ενσωματωμένες κουκούλες έχουν ένα τυπικό πλάτος: 500mm ή 600mm. Κατά συνέπεια, το μελλοντικό κουτί θα πρέπει να είναι είτε 500mm είτε 600mm. Όχι πια, καμία διαφορά στο μέγεθος του κιβωτίου και της κουκούλας θα μειώσει την αποδοτικότητα της συσκευής.

  Αν το πλάτος του καλύμματος είναι διαφορετικό από το πρότυπο, το κιβώτιο πρέπει να κατασκευάζεται σύμφωνα με μεμονωμένα δεδομένα.

  Βάθος. Με ένα τυπικό μέγεθος κουκούλας, το ελάχιστο βάθος πρέπει να είναι 280mm.

  Αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί, όπως ένα ντουλάπι, το βάθος του μπορεί να αυξηθεί.

  Ύψος. Προσαρμόζοντας το ύψος της κουκούλας, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο παράγοντες: την ανάπτυξη της οικοδέσποινας, έτσι ήταν άνετα να χρησιμοποιήσετε τον μηχανισμό εξαερισμού και την τυπική απόσταση που απαιτεί τεχνολογία ασφαλείας - τουλάχιστον 650mm και πάνω από 850mm.

  Το ύψος του ίδιου του κιβωτίου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος της σετ κουζίνας. Εάν διαφέρει από τον τοίχο της κουζίνας, ο σκοπός της καμουφλάζ θα πλησιάσει το μηδέν.

  Ένα κουτί στην κουζίνα στην κουκούλα της ενσωματωμένης τροποποίησης

  Ορατό τμήμα του κιβωτίου

  Το μπροστινό μέρος του κουτιού μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις:

  • δύο πόρτες ταλάντευσης.
  • ένα οριζόντιο, το οποίο ανοίγει από κάτω προς τα πάνω.

  Πώς θα ανοίξουν οι πόρτες εξαρτάται από εσάς και προσωπικά τις προτιμήσεις σας. Εδώ, λάβετε υπόψη την ανάπτυξή σας και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της κουζίνας.

  Ως πρόσοψη, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γυαλί, καθώς δεν κρύβει το εσωτερικό του κιβωτίου και του καθρέφτη. Η κύρια λειτουργία του καθρέφτη είναι η αύξηση του χώρου και στην περίπτωσή μας θα βρίσκεται σε επίπεδο πάνω από τα μάτια και ο ρόλος του στην αύξηση του χώρου θα είναι αμελητέος.

  Τα κιβώτια για κουκούλες κρύβουν το hafrotruby

  Η πρόσοψη του κουτιού κουζίνας δεν πρέπει να διαφέρει από τις προσόψεις άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Μην ξεχνάτε, ο ρόλος του είναι μεταμφιεσμένος. Αυτό είναι πολύ εύκολο, αν παραγγείλετε ολόκληρο το σετ κουζίνας από έναν κατασκευαστή και ενημερώστε εκ των προτέρων τις διαστάσεις της μελλοντικής κουκούλας.

  Εάν εσείς ο ίδιος έχετε αρχίσει να δημιουργείτε ένα κουτί, προσπαθήστε να πάρετε το ίδιο υλικό και μέσα για την εφαρμογή του χρώματος ή του σχεδίου.

  Το υλικό για την κατασκευή του αγωγού για εξαγωγή είναι άμεσα αναλογικό με το υλικό από το οποίο συναρμολογείται το σετ κουζίνας.

  Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά είναι φυσικό ξύλο, μοριοσανίδες και MDF.

  Μπορεί να θεωρηθεί ότι το κιβώτιο δεν θα εκτίθεται σε νερό, θερμότητα ή ατμό ως πάγκο. Ως εκ τούτου, το υλικό για την κατασκευή του μπορεί να σωθεί. Όπως δείχνει η πρακτική, αυτό είναι ένα ψευδές συμπέρασμα.

  Επιλογή αγωγού για εξάτμιση - μια σοβαρή κατοχή

  Το κουτί, όπως και κάθε άλλη επιφάνεια της κουζίνας, εκτίθεται σε όλες τις χημικές αντιδράσεις που εμφανίζονται στην κουζίνα. Μυρίζει, γράσο, καπνούς και ατμό. Και πρέπει να καθαριστεί ακριβώς όπως και κάθε άλλη πρόσοψη. Ως εκ τούτου, το υλικό για το κιβώτιο πρέπει επίσης να αντέχει τους καθαριστικούς παράγοντες.

  Για μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη εγγύηση, δοκιμάστε να παραγγείλετε ένα σετ κουζίνας από έναν κατασκευαστή.

  Οι κουκούλες στερεώνονται με ειδικές οπές στις γωνίες, στις οποίες βιδώνονται τα μπουλόνια. Η τηλεσκοπική κουκούλα είναι τοποθετημένη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εκτός από τον κατώτερο ορίζοντα, αφού έχει σταθεροποιηθεί "κατά την εγκατάσταση".

  Η ιδιαιτερότητα των τηλεσκοπικών κουκούλας είναι ότι ένα μέρος του μηχανισμού πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κουτί. Το τμήμα αυτό συνδέεται με τον κατώτερο ορίζοντα του κουτιού. Επομένως, ο χαμηλότερος ορίζοντας είναι κάπως αυξημένος σε σχέση με το κάτω μέρος του κουτιού.

  Σχεδιασμός κουκούλας κουζίνας

  Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία: αφαιρέστε πρώτα τον ανώτερο ορίζοντα με τις πλευρές και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε αυτήν την κατασκευή στην κουκούλα. Στη συνέχεια, "στη θέση" ορίστε τον κάτω ορίζοντα και καθορίστε τη θέση του στο κουτί.

  Περαιτέρω σε αυτό το επίπεδο, τρυπήστε τις τρύπες στις πλευρές του κιβωτίου και στερεώστε τον κάτω ορίζοντα.

  Σας παρέχουμε σύντομη σύσταση για την τοποθέτηση κουκούλας σε κουτί. Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα σχέδια, πιο περίπλοκα, αλλά αυτό είναι αρκετό για έναν επισκευαστή αρχής.

  Απορροφητήρα - αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, γιατί θα σας σώσει από τις ανεπιθύμητες οσμές, ατμούς και το λίπος εναποτίθεται στα τοιχώματα του περιβλήματος. Φυσικά, μπορείτε να αερίσετε την κουζίνα ανοίγοντας τα παράθυρα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό και όχι πάντα δυνατό.

  Μια κουκούλα χωρίς κουτί μοιάζει με ένα μη λειτουργικό μέρος των συσκευών κουζίνας και δημιουργεί μια αίσθηση συνεχούς επισκευής στην κουζίνα.

  Ως εκ τούτου, το κουτί είναι μια σημαντική λεπτομέρεια στο εσωτερικό της κουζίνας σας, η οποία θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα εκ των προτέρων. Μετά από όλα, εάν παραγγείλετε ένα κουτί ξεχωριστά από το σετ κουζίνας - το κόστος του είναι υπερεκτιμημένο, αφού το μέγεθος της παραγγελίας είναι μικρό. Φυσικά, αν έχετε ξυλουργικές δεξιότητες, μπορείτε μόνο να ζηλέψετε και να ευχηθείτε καλή τύχη στη δουλειά σας.

  Διαφορετικά, μην βιώσετε την πρώτη εμπειρία σε τόσο σημαντικό σχεδιασμό.

  Πώς και από τι να κάνει ένα κουτί για ένα απόσπασμα στην κουζίνα: τα είδη των έτοιμων και αυτο-κατασκευάζονται σχέδια

  Οι κουκούλες παίρνουν μια διήθηση ή αναγκαστική εξάντληση του εξαγόμενου αέρα μέσα στον αγωγό εξαερισμού ή μια οπή που γίνεται στον τοίχο ή την οροφή του κτιρίου. Οι περισσότερες σύγχρονες κουζίνες σχεδιάζονται αμέσως, λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση της συσκευής σε ελάχιστη απόσταση από την είσοδο στον άξονα εξαερισμού. Η απλούστερη επιλογή είναι να αποκρύψετε τις άσχημες επικοινωνίες σε ένα από τα κλειστά ντουλάπια. Αλλά εάν το δωμάτιο είναι ήδη επιπλωμένο και η θέση της πλάκας από τον εξαερισμό είναι πολύ μακριά, ένα κουτί για την εξαγωγή στην κουζίνα θα βοηθήσει να καλυφθεί ο "τρόπος" του αεραγωγού. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς να επιλέγουμε σωστά αυτό το σχέδιο, ώστε να διαρκεί πολύ και αρμονικά να μοιάζει με το εσωτερικό.

  Περιεχόμενα

  Σχετικά με την ανάγκη για μηχανικό αερισμό στη σύγχρονη κουζίνα λέει πολλά: να κάνει όχι μόνο η διαδικασία του μαγειρέματος πιο άνετα, αλλά επίσης βελτιώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, εμποδίζοντας το σχηματισμό των λιπαρών καταθέσεων και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τελειώνει και έπιπλα.

  Μια επιτυχημένη λύση για την κάλυψη του κουτιού

  Ο σχεδιασμός του αγωγού για εξαγωγή εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της ίδιας της συσκευής. Υπάρχουν γωνιακοί, νησιωτικοί, τοίχοι, κρέμονται, τηλεσκοπικοί κουκούλες, αλλά η σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού απαιτεί μόνο συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της εκτροπής.

  Συστήματα στα οποία ο πίνακας ψησταριάς παραμένει ορατός ή διακοσμημένος με θόλο που προσομοιώνει μια καμινάδα. Συνήθως σε τέτοια μοντέλα ο αγωγός πηγαίνει ήδη στο κιτ και κατασκευάζεται σε ένα στυλ με το μπροστινό μέρος. Ως εκ τούτου, οι ανοικτοί απορροφητήρες εγκαθίστανται συχνότερα σε ευρύχωρες κουζίνες, η περιοχή των οποίων επιτρέπει τη χρήση της τεχνολογίας όχι μόνο από τη λειτουργική πλευρά, αλλά και για τη διακόσμηση. Τα πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικού χώρου: υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, τεχνολογικό, κλασικό, χώρα και ποικιλίες του.

  Τσουλήθρα στην κουζίνα με στυλ της χώρας

  Εξωτερικά, μόνο ο ίδιος ο πίνακας παραμένει και η υπόλοιπη συσκευή τοποθετείται στα έπιπλα. Αλλά αν οι γκοφρέτες ξεπεράσουν την καμπίνα "μασκαρίσματος", είναι διακοσμημένες με ένα κουτί εξαερισμού. Τέτοιες κουκούλες είναι πιο δημοφιλείς λόγω του λακωνικού σχεδιασμού και της δυνατότητας να χωρέσουν σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

  Ενσωματωμένη κουκούλα στη μοντέρνα κουζίνα

  Για τη σημείωση! Σε χώρους όπου η κουκούλα είναι δύσκολο να εγκατασταθεί, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μοντέλα ανακύκλωσης συσκευών που δεν εκτρέπουν τον αέρα προς αερισμό, αλλά καθαρίζονται με φίλτρο. Επομένως, δεν χρειάζονται κανένας αεραγωγός ή συσκευές για να το αποκρύψουν.

  Υπάρχουν στρογγυλά, τετράγωνα και ορθογώνια πλαστικά κουτιά για σχεδίαση. Η επιλογή του σχεδίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του εξαερισμού, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επίπεδη κιβώτια που είναι τόσο εύκολα κρυμμένα πίσω από τα έπιπλα ή στη γωνία του δωματίου είναι συνήθως σχεδιασμένα για συσκευές χαμηλής ισχύος. Αλλά οι σωλήνες με κυκλική και τετράγωνη διατομή θα αντιμετωπίσουν μεγάλο όγκο αέρα, αλλά δεν είναι ευκολότερο να τους συγκαλύψουν παρά μια εύκαμπτη πτυχή (αν και σε κάθε περίπτωση η πλαστική κατασκευή φαίνεται περισσότερο αισθητικά ευχάριστη).

  Ο πλαστικός αγωγός για την κουκούλα μπορεί να χρησιμεύσει ως αγωγός και ντεκόρ. Φαίνεται καλό χωρίς πρόσθετο φινίρισμα λόγω της λακωνικής εμφάνισής του, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να βαφτεί στο χρώμα των τοίχων ή των επίπλων. Ο ορθογώνιος σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας πάνω από το σετ κουζίνας, χωρίς να στραφούν σε ειδικά κόλπα μεταμφίεσης.

  Το πλαστικό πλαστικό κουτί κρύβεται εύκολα στα έπιπλα

  Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών κουτιών:

  • Χαμηλή στάθμη θορύβου - χαμηλή αγωγιμότητα του υλικού μειώνει σημαντικά την ηχητική ενέργεια από την κουκούλα εργασίας. Το κουτί ουσιαστικά δεν αντηχεί με τις ροές αέρα λόγω του μάλλον άκαμπτου σχεδιασμού.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής - αυτό το υλικό δεν υφίσταται διάβρωση, αντέχει καλά την υγρασία και αποτρέπει τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων.
  • Υγιεινής - στην εσωτερική επιφάνεια του πλαστικού δεν υπάρχουν σχεδόν άφθονα λίπη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια, τα οποία είναι άφθονα στον αέρα εξαγωγής. Έτσι, και να προσπαθήσουμε για το ρόλο του "σκούπισμα καμινάδα" δεν θα συχνά.
  • Γρήγορη εγκατάσταση - χάρη στο χαμηλό βάρος με το πλαστικό είναι βολικό για εργασία.
  • Εύκολη φροντίδα - Απλά σκουπίστε το πλαστικό από καιρό σε καιρό με ένα υγρό πανί.

  Τα κύρια μειονεκτήματα του πλαστικού είναι κυρίως αισθητικά: με την πάροδο του χρόνου, το λευκό κιβώτιο μπορεί να γίνει κίτρινο ή γκρίζο, και το χρώμα - να καεί κάτω από την επίδραση του ηλιακού φωτός. Αλλά αν ο αγωγός είναι σωστά τοποθετημένος και κρύβεται πίσω από το γείσο των επίπλων, δεν έχει σημασία.

  Για τη σημείωση! Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και το πλαστικό θεωρείται ότι είναι ένα αρκετά ισχυρό υλικό, σχηματίζει εύκολα σκασίματα όταν υπόκειται σε μηχανική δράση. Ως εκ τούτου, για να πιέσετε κάτω τη δομή με βαρύ πιάτα, τα οποία επίσης βρίσκονται συχνά στον τοίχο της κουζίνας, αποθαρρύνεται έντονα.

  Ένα πλαστικό κουτί για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα είναι εύκολο να συναρμολογηθεί με τα χέρια σας. Τοποθετείται στην αρχή του "κουδουνιού". Μια μεγάλη ποικιλία αρμών σύνδεσης και στοιχεία διαφορετικού μήκους σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το σχέδιο ακόμη και σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλές γωνίες και άλλα εμπόδια. Εάν είναι απαραίτητο, οι σωλήνες μπορούν να ρυθμιστούν με το χέρι - το πλαστικό κόβεται εύκολα με συνηθισμένο εργαλείο.

  Στοιχεία από πλαστικό κουτί

  Σημαντικό! Προσπαθήστε να σχεδιάσετε τον αγωγό έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές, διότι κάθε στροφή μειώνει την απόδοση της κουκούλας κατά 10-30%!

  Για να συναρμολογήσετε πλαστικά κουτιά για να σχεδιάσετε στην κουζίνα, μπορείτε να αγοράσετε τα ακόλουθα βοηθητικά στοιχεία εκτός από τους κύριους σωλήνες:

  1. "Γόνατο" - ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό κομμάτι για τις στροφές του αγωγού. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να γυρίσετε το κιβώτιο κατά 45 ή 90 μοίρες.
  2. Προσαρμογείς - επιτρέπουν να δημιουργήσει σύνθετες δομές, οι οποίες χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και στρογγυλά, και ορθογώνιο σωλήνα (π.χ., με τράβηγμα έξω ένα πιο ισχυρό αγωγό αέρα ενός σωλήνα με κυκλική διατομή, η οποία σε έναν τοίχο ή οροφή γίνεται συνοπτική ορθογώνιο κουτί).
  3. Συνδέσεις - εάν το μήκος ενός σωλήνα δεν επαρκεί για να προσεγγίσει την οπή αερισμού, είναι απαραίτητο να αυξήσετε τον αεραγωγό, χρησιμοποιώντας ένα άλλο κομμάτι σωλήνα και προσαρμογέα. Φυσικά, ο σύνδεσμος πρέπει να αντιστοιχεί στο τμήμα και το σχήμα των τμημάτων.
  4. Βαλβίδα αντεπιστροφής - παρέχει κίνηση αέρα μόνο προς την έξοδο. Εάν οι αεραγωγοί ενεργοποιούνται ανάστροφη ώση (π.χ., ένα ισχυρό άνεμο ή έντονη εργασία σχέδιο σε ένα γειτονικό διαμέρισμα), η βαλβίδα κλείνει την είσοδο στον άξονα και εμποδίζει την διείσδυση των οσμών.
  5. Lattice - στερεώνεται στην είσοδο του ορυχείου και παρέχει ένα άνοιγμα για το επιθυμητό τμήμα, όπου ο αγωγός εξαερισμού για την εξαγωγή του nakuchne

  Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να συναρμολογήσετε μια δομή οποιουδήποτε μήκους. Το κύριο πράγμα είναι να στερεώσετε τις συνδέσεις σε σειρά, μην ξεχνάτε ότι ο αέρας εξαγωγής πρέπει να κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση.

  Παράδειγμα πλαστικού κουτιού

  Για τη σημείωση! Ορισμένοι κύριοι συμβουλεύουν να χειριστούν τους αρμούς με στεγανωτικό για να αυξήσουν την ακαμψία της δομής. Αλλά ένα τέτοιο κιβώτιο θα είναι δύσκολο να καθαριστεί από το εσωτερικό, ειδικά αν έχει περισσότερες από μία κάμψεις. Εάν η δομή έχει μικρή προέκταση ή επιπλέον στάση (για παράδειγμα, η οροφή του ντουλαπιού), δεν πρέπει να σφραγιστεί.

  Το διακοσμητικό κουτί για την κουκούλα στην κουζίνα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή χάλυβα, καλυμμένο με προστατευτικό στρώμα από πολυμερή ή βαφή. Ο σχεδιασμός ενός τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος με μεγάλη διατομή καλύπτει βολικά τον τηλεσκοπικό αγωγό, ο οποίος σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την κουκούλα στη σωστή απόσταση από την πλακέτα. Ο σχεδιασμός αυτός ταιριάζει απόλυτα σε ένα μοντέρνο αστικό περιβάλλον με στιλ υψηλής τεχνολογίας, techno ή σοφίτα.

  Το κουτί από ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να γίνει ένα κομψό στοιχείο διακόσμησης

  Το μεταλλικό κουτί για την κουκούλα στην κουζίνα χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι πιο αξιόπιστες είναι κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα που δεν φοβούνται τη διάβρωση ακόμη και μετά από μηχανική βλάβη στο διακοσμητικό στρώμα.

  Υπάρχουν όμως απτά προβλήματα στα μεταλλικά κουτιά:

  1. Πολύπλοκη εγκατάσταση - εάν η δομή δεν είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις ακριβείς μετρήσεις, θα είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση μεταλλικών εργασιών (κοπή, συγκόλληση) από μόνη της.
  2. Ένα τέτοιο κουτί είναι πολύ βαρύτερο από ένα πλαστικό ανάλογο και χρειάζεται αξιόπιστα εξαρτήματα.
  3. Στην γυαλιστερή επιφάνεια του μετάλλου, τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι σταγόνες νερού και λίπους είναι σαφώς ορατά.
  4. Θορυβώδης - το υλικό ενισχύει τον ήχο της κουκούλας εργασίας και εάν μια κυματοειδής αλουμινίου είναι κρυμμένη μέσα σε ένα τέτοιο κιβώτιο, το αποτέλεσμα θα αυξηθεί.

  Για τη σημείωση! Προηγουμένως, τα μεταλλικά κουτιά συγχρόνως χρησίμευαν ως αγωγός και διακόσμηση. Σήμερα, οι βολικότερες εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς μορφές και πλαστικά μοντέλα έχουν αντικατασταθεί από τέτοια σχέδια και τα μεταλλικά συστήματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικές κουζίνες ή σε βιομηχανικούς χώρους.

  Για να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό κιβώτιο για να σχεδιάσετε τον εαυτό σας, εκτός από ένα οικουμενικό σύνολο οικιακών τεχνιτών, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία: έναν μύλο με δίσκους κοπής μετάλλων και μια μηχανή συγκόλλησης.

  Σημείωση: Εάν τα φύλλα είναι αρκετά λεπτά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη συγκόλληση με κόλλα για μέταλλο.

  Υπάρχει ένα κουτί όπως αυτό:

  1. Από τα μεταλλικά φύλλα, κομμάτια των τοίχων του μελλοντικού κιβωτίου κόβονται με το όριο για συγκόλληση (για να αντέχουν ευθείες γωνίες, είναι δυνατή η προ-εγκατάσταση του πλαισίου από το προφίλ).
  2. Συλλέξτε τα φύλλα που επικαλύπτονται, στερεώστε τα μεταξύ τους με συγκόλληση ή ειδική κόλλα.
  3. Στον οπίσθιο τοίχο δημιουργήστε μια οπή για συνδετήρες. Μερικά εγχώρια πλοιάρχους προτιμούν να τοποθετήσετε το κουτί με το σφραγιστικό, έτσι ώστε να μην ενοχλούν τους συνδετήρες ακεραιότητα, αλλά μια τέτοια δομή ασφαλή δύσκολο να καλέσετε - είναι καλύτερα να σκληρύνει, για τον καθορισμό σε πολλά σημεία με βίδες και βύσματα.

  Συμβουλές! Αυτά τα σπιτικά σχέδια χρησιμοποιούνται καλύτερα για το φινίρισμα μικρών (ιδανικά - ίσων και χωρίς κάμψη) αγωγών.

  Ένα διακοσμητικό κουτί για την κατάρτιση από gipsokartonnyh φύλλα - μια παραλλαγή του προϋπολογισμού για την κάλυψη του αγωγού από κυματοειδές ή άλλα υλικά που δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι αρκετά εφικτό να γίνει με τα χέρια του, χωρίς ειδικές δυσκολίες και κόστος χρημάτων.

  Πλαίσιο έτοιμο για επένδυση γυψοσανίδων

  Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το γυψοσανίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως διακόσμηση, δεν θα λειτουργήσει για την κατασκευή του ίδιου του αγωγού.

  Πλεονεκτήματα γυψοσανίδων:

  • Η δυνατότητα επιλογής ενός σχήματος για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει ορθογώνιος, τετράγωνος, να προσομοιώνει τις προεξοχές στον τοίχο ή να διακοσμείται ως τμήμα μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων.

  Κουτί εξαερισμού με τη μορφή οροφής δύο επιπέδων

  • Μεγάλη ποικιλία από επιλογές για φινίρισμα - izgipsokartona κουτί για την κατάρτιση στην κουζίνα μπορεί να είναι διακοσμημένα με το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τους τοίχους ή οροφές, για να ταιριάζει με το χρώμα και την υφή για έπιπλα, για να επικολλήσετε πλακάκια, μωσαϊκά, ανθεκτικό στο νερό ταπετσαρία.

  Διακόσμηση κουτιού γυψοσανίδας με φωτογραφίες παιδιών

  • Οικονομικά αποδοτικό - εάν ο αγωγός ταξιδεύει σε μεγάλη απόσταση από την είσοδο του φρεατίου, μια απλή κυματοειδής καμπίνα και μια σπιτική γυψοσανίδα θα γίνει μια φθηνή εναλλακτική λύση στα έτοιμα προϊόντα.

  Για τη σημείωση! Για το μικροκλίμα της κουζίνας χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία, έτσι ώστε το γυψοσανίδας πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία.

  Οι αγωγοί εξαερισμού για το σχέδιο μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο από γυψοσανίδας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ, σανίδες, MDF φύλλα.

  Ο αλγόριθμος της εργασίας είναι ο ίδιος:

  • Σχεδιάζεται ο σχεδιασμός του μελλοντικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη, το στυλ εσωτερικού σχεδιασμού της κουζίνας. Η απλούστερη λύση είναι η κάλυψη του χώρου μεταξύ των ανώτερων ντουλαπιών μέχρι την οροφή. Αλλά αυτή η επιλογή είναι επιτρεπτή μόνο αν είναι δυνατόν να επιλέξετε τα τελειώματα ακριβώς για το χρώμα και την υφή των επίπλων ή της επένδυσης, έτσι ώστε το κουτί να φαίνεται σαν μια φυσική προέκταση του σετ κουζίνας ή τοίχου. Σε άλλες περιπτώσεις, μην θυσιάζετε ολόκληρο τον ανώτερο χώρο (επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς!), Και είναι καλύτερα να χτίσετε προεξοχές στον τοίχο ή στην οροφή του δωματίου.
  • Περαιτέρω, η διάταξη στον τοίχο / οροφή εκτελείται λαμβάνοντας υπόψη τις στροφές του αγωγού και τη γεωμετρία των επίπλων κουζίνας.
  • Στη συνέχεια, κατά μήκος των γραμμών που έχουν τραβηχτεί, οι οδηγοί στερεώνονται από το μεταλλικό προφίλ και η δομή ενισχύεται από τα ενισχυτικά.

  Πλαίσιο για gipsokartonnogo πλαίσιο κάτω από την κουκούλα

  • Το κουτί καλύπτεται από φύλλα γυψοσανίδας ανθεκτικών στην υγρασία ή από άλλο κατάλληλο φύλλο υλικού, κομμένο σε θραύσματα του σωστού μεγέθους.

  Κάλυψη με γυψοσανίδες ανθεκτικές στην υγρασία

  • Παραμένει η επεξεργασία των ραφών και των αρμών με το στόκο, το primetrovat κιβώτιο εμποτισμού και την διακόσμηση κάθε κατάλληλου υλικού φινιρίσματος.

  Σημαντικό! Απέναντι από την είσοδο του σωλήνα ventkanal ανάγκη να αφήσει μια τρύπα κάτω από την καταπακτή επιθεώρησης (αυτό μπορεί να γίνει με τα χέρια τους έξω από το ασύνδετο κομμάτι βίδες ή να αγοράσετε έτοιμα πτυσσόμενες πόρτες του μικρού μεγέθους). Αυτό θα επιτρέψει σε procleaning ή τον έλεγχο ώθηση ανοικτή πρόσβαση σε αερισμό, χωρίς να διαταραχθεί η ακεραιότητα του κουτιού.

  Αποκατάσταση του παλαιού αγωγού εξαερισμού

  Σε παλιά σπίτια τους αγωγούς εξαερισμού συχνά περνούν κατ 'ευθείαν στον τοίχο, και ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να αποσυναρμολογούνται ή να μειωθεί το κανάλι για χάρη της όμορφης αναδιαμόρφωση. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς δόμησης, όπως ο εκσυγχρονισμός δεν επιτρέπεται, και μόνο ένα παράπονο από τους γείτονες απουσία αερισμού ή κακή σχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην αναγκαστική είσπραξη του αγωγού εξαερισμού.

  Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

  1. Από το δωμάτιο βγάζετε οικιακές συσκευές και έπιπλα (αυτό που δεν μπορεί να αφαιρεθεί - καλυμμένο με μια μεμβράνη).
  2. Αποσυναρμολογήστε το τμήμα του χωρίσματος / του τοίχου και του δαπέδου, ανοίγοντας την πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού.
  3. Επαναφέρετε τον αγωγό αερισμού και τα τοιχώματα του ίδιου του κιβωτίου.
  4. Στο τέλος, το σύστημα ελέγχεται ως προς τη δυνατότητα συντήρησης, μετά την ολοκλήρωση του οποίου ολοκληρώνεται η κατασκευή με το τελειωτικό παλτό.

  Παράδειγμα εργασιών για την αποκατάσταση ενός κιβωτίου τοίχου: