Ρύθμιση του Speedfan


Για πολλούς χρήστες προσωπικών υπολογιστών ή φορητού υπολογιστή, μερικές φορές προγράμματα που μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση της συσκευής και να αλλάξουν μερικές από τις ρυθμίσεις του συστήματος είναι ένα σπάσιμο κατά την εργασία. Το πρόγραμμα SpeedFan είναι ακριβώς το πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ταυτόχρονα την κατάσταση του συστήματος και να τροποποιήσετε διάφορες παραμέτρους.

Φυσικά, οι χρήστες αγαπούν την εφαρμογή Speedfan λόγω της δυνατότητας να αλλάζουν γρήγορα την ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα εγκατεστημένο στο σύστημα, γι 'αυτό και επιλέγουν αυτό το πρόγραμμα. Αλλά για τη σωστή λειτουργία όλων των λειτουργιών, πρέπει να διαμορφώσετε σωστά το ίδιο το πρόγραμμα. Η ρύθμιση Speedfan μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές.

Ρυθμίσεις θερμοκρασίας

Στις διαμορφώσεις του συστήματος, ο χρήστης θα χρειαστεί να κάνει μερικές αλλαγές ή να ελέγξει ότι τίποτα δεν έχει μειωθεί και ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με την τεκμηρίωση. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία (ελάχιστη και μέγιστη) και να επιλέξετε για κάθε τμήμα της μονάδας συστήματος έναν ανεμιστήρα που είναι υπεύθυνος για αυτό.
Συνήθως το πρόγραμμα κάνει τα πάντα από μόνο του, αλλά είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι όταν η θερμοκρασία είναι υπέρβαση, διαφορετικά κάποια μέρη μπορεί να αποτύχουν. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα οποιασδήποτε συσκευής, κάτι που είναι μερικές φορές πολύ βολικό.

Προσαρμογή των οπαδών

Αφού επιλέξετε τα όρια θερμοκρασίας, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τους ψυκτήρες για τους οποίους είναι υπεύθυνο το πρόγραμμα. Το Speedfan σάς επιτρέπει να επιλέγετε τους οπαδούς που θα εμφανίζονται στο μενού και ποιοι όχι. Ως εκ τούτου, ο χρήστης μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει μόνο τους απαραίτητους ψύκτες.
Και πάλι, το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να αλλάξετε το όνομα κάθε ανεμιστήρα, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε πιο εύκολα σε αυτά ενώ ρυθμίζετε την ταχύτητα.

Ρυθμίσεις ταχύτητας

Η ρύθμιση της ταχύτητας στο μενού του προγράμματος είναι αρκετά απλή, αλλά στις ίδιες τις παραμέτρους θα πρέπει να τσιμπήσετε λίγο για να μην συγχέουμε τίποτα. Για κάθε ανεμιστήρα, ρυθμίστε την ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα και τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το αυτόματο σημείο ρύθμισης της ταχύτητας έτσι ώστε να μην μπορείτε να σκεφτείτε τις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Εμφάνιση και εργασία

Φυσικά, η διαμόρφωση του προγράμματος Speedfan θα είναι ελλιπής αν ο χρήστης δεν αγγίζει την εμφάνιση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μια γραμματοσειρά για κείμενο, χρώμα για το παράθυρο και το κείμενο, τη γλώσσα του προγράμματος και ορισμένες άλλες ιδιότητες.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος όταν ελαχιστοποιεί τις ταχύτητες του δέλτα (χρειάζεται να το εγκαταστήσετε μόνο αν η περίπτωση είναι πλήρως γνωστή, διαφορετικά μπορεί να διακοπεί η λειτουργία όλων των ανεμιστήρων).

Σε γενικές γραμμές, η ρύθμιση του Speedfan δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά. Απλά θυμηθείτε ότι χρειάζεται μόνο να κάνετε μικρές αλλαγές, χωρίς πρόσθετες γνώσεις μπορείτε να μειώσετε όλες τις ρυθμίσεις όχι μόνο στο πρόγραμμα, αλλά σε ολόκληρο το σύστημα.

Μειώστε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου

Έτσι συνέβη ότι πολύ απροσδόκητα, αλλά πολύ δυνατά, ο υπολογιστής μου ανακοίνωσε την ύπαρξή του. Την επόμενη φορά που θα ενεργοποιήσετε υπήρχε ένα τέτοιο θόρυβο που τρέχει καθαρότερα ζηλέψει από αυτή τη δύναμη.))) Στο παρελθόν, όλα ήταν ήσυχα, αλλά τώρα ο θόρυβος από τη λειτουργία του ψυγείου Προκαλεί σοβαρό ερεθισμό. Τι πρέπει να κάνω; Η έξοδος είναι προφανής - ρυθμίστε την ταχύτητα των ανεμιστήρων.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

1. Μειώστε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου προγραμματικά.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για το σημείο 1 - δηλ. πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων.

Σημειώνω ότι ο έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα μπορεί να κανονιστεί ακόμη και με το BIOS μητρική πλακέτα και προγράμματα όπως το RivaTuner (βοηθητικό πρόγραμμα για την εργασία με κάρτες γραφικών από την ATI και NVIDIA) και ATI Tray Tools (λογισμικό για τη ρύθμιση κάρτες γραφικών μόνο για επεξεργαστή AMD). Αλλά δεν θα εξετάσω τη λειτουργικότητα αυτών των προγραμμάτων εδώ.

Πηγαίνουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγραμματιστή Alfredo Milani Comparetti -

και κάντε λήψη της διανομής

Μέχρι σήμερα, η κυκλοφορία του προγράμματος SpeedFan έρχεται με ψηφιακή τιμή 4,45

Εγκαταστήστε και εκτελέστε το πρόγραμμα. Βλέπουμε την κύρια οθόνη του προγράμματος

Το πρόγραμμα μπορεί να είναι Russified κάνοντας κλικ στο Configure - Options και επιλέγοντας τη γλώσσα "Russian" στο παράθυρο Language επιλέγοντας Ok. Τώρα το πρόγραμμά μας μοιάζει με αυτό:

Αν ναι, τότε το πρόγραμμα SpeedFan βεβαιώνει ότι υποστηρίζει τη μητρική σας πλακέτα. Εάν όλα τα παράθυρα είναι κενά, μεταβείτε στην καρτέλα Συχνότητα και στο αναπτυσσόμενο μενού της Μητρικής κάρτας προσπαθήστε να βρείτε τη "μητρική πλακέτα".

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον αλγόριθμο, μπορείτε να δείτε ποιες μητρικές υποστηρίζουν το πρόγραμμα και για ποιο λόγο θα είναι άχρηστο.

Εάν η δοκιμή αυτή περάσει επιτυχώς, τότε η εργασία με το SpeedFan μπορεί να κατασκευαστεί με δύο τρόπους:

1. Γρήγορη εγκατάσταση

Εάν δεν θέλετε να το χάος με τις ρυθμίσεις του προγράμματος, και, για να είμαστε δίκαιοι, διαπιστώνω ότι είναι αρκετά λειτουργικό και είναι σε θέση όχι μόνο για τη ρύθμιση όλων ταχύτητα περιστροφής είναι στο σύστημα ανεμιστήρα, αλλά και για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας από τις κάρτες και μητρικές επεξεργαστή γραφικών, καθώς και σκληρούς δίσκους, ακολουθήστε τα εξής:

- στα κύρια παράθυρα του προγράμματος

ορίστε την ποσοστιαία τιμή σε 50% μικρότερη από την ονομαστική τιμή. Θα ακούσετε αμέσως ότι ο θόρυβος μειώνεται πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες περιστρέφονται πιο αργά!

Κατ 'αρχήν, αυτό μπορεί να είναι περιορισμένο, επειδή το επιθυμητό αποτέλεσμα έχει ήδη επιτευχθεί.)))

2. Ευέλικτη ρύθμιση

Αυτή η ρύθμιση είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κανόνα που θα αλλάζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του σιδήρου που ψύχεται.

Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τη θυρίδα στο πλαίσιο ελέγχου Αυτόματη ταχύτητα των ανεμιστήρων

και μεταβείτε στο στοιχείο Διαμόρφωση. Στο ανοιχτό παράθυρο

δείτε τη θερμοκρασία, για παράδειγμα, τον επεξεργαστή

ή σκληρό δίσκο

ή ολόκληρο το σύστημα

Επιλέγοντας τα πλαίσια ελέγχου

θα συνδέσουμε το έργο τους σε μια ορισμένη θερμοκρασία, θέτοντας την απαραίτητη αξία για εμάς στο παρακάτω πεδίο

Τώρα το πρόγραμμα θα μειώσει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία και θα μεγιστοποιηθεί - εάν η θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στις ρυθμίσεις υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο (στην περίπτωσή μας είναι 50 βαθμούς Κελσίου)

Αλλά αυτό δεν είναι όλα, τώρα πρέπει να διαμορφώσετε τους επιλεγμένους οπαδούς. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την καρτέλα Ταχύτητα

και καθορίστε για τους προηγουμένως επιλεγμένους ανεμιστήρες τη μέγιστη και την ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής. Για παράδειγμα, επιλέξτε Speed01 και δημιουργήστε την απαραίτητη ταχύτητα περιστροφής σε% του μέγιστου περίπου αυτού

μην ξεχάσετε να ελέγξετε το κουτί εδώ

Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε την περίοδο μετά την οποία η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα αλλάξει με την προκαθορισμένη θερμοκρασία. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την καρτέλα Επιλογές, υπάρχει ήδη η προεπιλεγμένη Delta για τις ταχύτητες του ανεμιστήρα είναι 10 μονάδες (αφήστε αυτήν την τιμή) και σημειώστε δίπλα στην πλήρη ταχύτητα των ανεμιστήρων στην έξοδο

Πατήστε OK, ελέγχοντας ξανά ότι έχουμε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Auto Speed ​​of Fans.

Τώρα η SpeedFan θα διαχειριστεί τους ψύκτες σας, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά το θόρυβο της μονάδας συστήματος.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ τον πρώτο τρόπο προσαρμογής της ταχύτητας των οπαδών - μόνο μερικά κλικ και ο ήχος σταματά. Σημειώνω ότι στο πρόγραμμα οικιακής επιφάνειας εργασίας που υποστηρίζεται με την εγκατεστημένη μητρική πλακέτα, στον υπολογιστή γραφείου απογοητεύτηκα. Γίνε λοιπόν έτοιμος και σε αυτή την ευθυγράμμιση.

Όσο για την πιο λεπτή ρύθμιση, δεδομένου του δεύτερου τρόπου - τότε είναι ένας ερασιτέχνης. Και τότε θα δώσω μια προειδοποίηση - όχι όλοι οι οπαδοί ενημερώνουν σωστά την SpeedFan για την πραγματική ταχύτητα περιστροφής τους. Αυτό σημαίνει ότι όταν το πρόγραμμα εμφανίζει τιμές 25-30%, οι ψύκτες γενικά μπορούν να σταματήσουν. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να είναι χωρίς εμπιστοσύνη στα προγράμματα, να παρακολουθεί το έργο τους και να διορθώνει λογικά τη διαδικασία της περιστροφής των ψυγείων!)))

Delta για ταχύτητες ανεμιστήρων

Έλεγχος ανεμιστήρα δέλτα 0; hotKeyText.join (''): '' ">

Συνεχίζοντας τη χρήση του AliExpress αποδέχεστε τη χρήση των cookies (δείτε περισσότερα στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Μπορείτε να προσαρμόσετε τις Προτιμήσεις Cookie στο μενού αριστερά.

 • Καλύτερος αγώνας
 • Τιμή (χαμηλή προς υψηλή)
 • Τιμή (υψηλή προς χαμηλή)
 • Αριθμός παραγγελιών
 • Βαθμολογία πωλητή
 • Η ημερομηνία προστέθηκε (από νέα σε παλιά)

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα που να σχετίζονται με τον "ελεγκτή δέλτα ανεμιστήρα".

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα που να σχετίζονται με τον "ελεγκτή δέλτα ανεμιστήρα".

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Χρησιμοποιήστε κυρίως το πρόγραμμα SpeedFan για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των κύριων κόμβων του υπολογιστή και για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ψύκτη CPU και άλλων ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, πρέπει να εγκαταστήσετε τη ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα και να κάνετε ρυθμίσεις για το πρόγραμμα.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε τη γλώσσα

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να διαμορφώσετε τη διεπαφή στο SpeedFan και να την κάνετε στα ρωσικά και για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το πρόγραμμα και κλείστε το πρόσθετο παράθυρο που ονομάζεται Hint κάνοντας κλικ στο κουμπί Close (Κλείσιμο). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο παράθυρο του ίδιου του προγράμματος στο κουμπί Διαμόρφωση.

Πρόγραμμα ταχύτητας ψυγείου SpeedFan με αγγλικό interface

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με το όνομα Ρύθμιση παραμέτρων. Σε αυτό το παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

SpeedFan Russifier στην καρτέλα Επιλογές

Σε αυτήν την καρτέλα, στο στοιχείο Γλώσσα, επιλέξτε Ρωσικά από την αναδυόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί OK που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος. Μετά από αυτό το παράθυρο που ονομάζεται "Διαμόρφωση" θα κλείσει και η διεπαφή προγράμματος θα εμφανιστεί ήδη στα ρωσικά.

Πώς να ρυθμίσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το SpeedFan και γι 'αυτό ανοίξτε ξανά το παράθυρο διαμόρφωσης και μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

Συνιστώμενες ρυθμίσεις προγράμματος

Σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο της προετοιμασίας ελαχιστοποιούνται τα στοιχεία και Ελαχιστοποίηση κατά το κλείσιμο με το πότε θα ξεκινήσει και όταν κλείνετε το πρόγραμμα, καταρρέει αμέσως και κρύβονται στο δίσκο του συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πλήρη ταχύτητα των ανεμιστήρων στην έξοδο, επειδή όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και ο υπολογιστής θερμαίνεται περισσότερο. Εάν επιλέξετε το στατικό εικονίδιο, το εικονίδιο του προγράμματος θα εμφανιστεί απλά στο δίσκο αντί για τις μετρήσεις θερμοκρασίας από τους αισθητήρες. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο OK θα εφαρμοστούν όλες οι ρυθμίσεις.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων σε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία. Προκειμένου το πρόγραμμα να ρυθμίσει την ταχύτητα λειτουργίας του ψυγείου σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας, πρέπει πρώτα να ορίσετε τις ελάχιστες και μέγιστες συνθήκες θερμοκρασίας στις οποίες οι ανεμιστήρες θα περιστρέφονται αργά ή σε πλήρη ισχύ.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα SpeedFan

Ανοίξτε το παράθυρο διαμόρφωσης και στην καρτέλα Ταχύτητα θα δείτε πόσοι ανεμιστήρες και σε ποιες συσκευές το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα των οπαδών. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στον ανεμιστήρα που θέλετε και στο κάτω μέρος του παραθύρου ελέγξτε το στοιχείο Autochange. Έτσι κάνετε με αυτούς τους οπαδούς που θέλετε να προσαρμόσετε.

Ρύθμιση των τρόπων θερμοκρασίας για τη λειτουργία των ανεμιστήρων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Θερμοκρασία και δείτε ότι οι αισθητήρες που δείχνουν τη θερμοκρασία είναι πολλοί αλλά όχι όλες οι συσκευές έχουν ανεμιστήρες εγκατεστημένους. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στη συσκευή για την οποία στην καρτέλα Ταχύτητα ρυθμίζετε την Αυτόματη αλλαγή και στο κάτω μέρος του παραθύρου ορίστε τα όρια θερμοκρασίας στα στοιχεία Επιθυμητά και συναγερμού. Εάν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από την επιθυμητή θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα στρέφονται αργά, και εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από την καθορισμένη ειδοποίηση, οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να κινούνται με πλήρη ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο, ορίστε τις λειτουργίες θερμοκρασίας για όλους τους ανεμιστήρες που θέλετε να ρυθμίσετε και όταν είναι έτοιμοι όλα, κάντε κλικ στο OK και το παράθυρο διαμόρφωσης κλείνει.

Στο SpeedFan, ο έλεγχος θερμοκρασίας της ταχύτητας του ανεμιστήρα λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία

Για να αρχίσουν να λειτουργούν οι παράμετροι που έχουν οριστεί, στο παράθυρο του προγράμματος, ελέγξτε το στοιχείο Αυτόματη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Βίντεο

Σε αυτό το βίντεο που ονομάζεται SpeedFan, πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εξηγεί πώς να αλλάζετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Το SpeedFan δεν αλλάζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Περιγραφή

 • Όταν προσπαθείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο κύριο παράθυρο του προγράμματος δεν συμβαίνει τίποτα - ο αριθμός των στροφών δεν αλλάζει.
 • Σε χειροκίνητη λειτουργία, ο ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα λειτουργεί και στην αυτόματη λειτουργία δεν λειτουργεί.

Λόγος

 1. Εσφαλμένες ρυθμίσεις προγράμματος.
 2. Εσφαλμένη ρύθμιση BIOS.
 3. Δεν υπάρχει υποστήριξη από τον εξοπλισμό.

Η λύση

Εάν η χειροκίνητη ρύθμιση των ψυγείων δεν λειτουργεί

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ψύξης και η λειτουργία του.

Κοιτάξτε την ταχύτητα των οπαδών στο κύριο παράθυρο:

Αν είναι ίση με 0 σ.α.λ., τότε είτε δεν υπάρχει ψυγείο, είτε δεν λειτουργεί. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας.

Ελέγξτε ότι οι ρυθμίσεις του προγράμματος είναι σωστές.

 1. Στην κύρια σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση:

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του BIOS.

Μεταβείτε στο BIOS και βρείτε μια επιλογή με όνομα παρόμοιο με Q-Control ή Έλεγχος ανεμιστήρων. Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα διαχείρισης ενέργειας (Power).

Παίξτε γύρω με τις τιμές - Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση. Συμβαίνει ένα από αυτά να εμποδίζει το χειροκίνητο έλεγχο των ανεμιστήρων.

Αφού απενεργοποιήσατε τον έξυπνο έλεγχο του ψυγείου (Απενεργοποιημένο), είναι απαραίτητο να προσέχετε κατά διαστήματα ώστε η θερμοκρασία του επεξεργαστή να μην υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Αυτό μπορεί να γίνει με το ίδιο SpeedFan ή AIDA64.

Υποστήριξη υλικού.

Για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης, το τελευταίο πρέπει να συνδεθεί στη μητρική πλακέτα με πρόσθετη καλωδίωση. Κατά κανόνα, ο ψυγείο θα πρέπει να έχει συνδετήρα 4 ακίδων:

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο 21ος αιώνας βρισκόταν στην αυλή, υπάρχει ακόμα εξοπλισμός χωρίς υποστήριξη ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Εάν δεν κατάφερε να ελέγξει το σύστημα ψύξης

Αν χρησιμοποιείτε υποδοχή 3 ακίδων, υπάρχουν δύο επιλογές:

 1. Αγοράστε ένα νέο ψυγείο.
 2. Αγοράστε τον προσαρμογέα από 3 ακίδες έως 4:

Εάν είναι εγκατεστημένο ένα ψυγείο 4 ακίδων, αλλά η ρύθμιση δεν λειτουργεί ούτε στο SpeedFan ούτε στο BIOS.

Ενημερώστε το BIOS. Δεδομένου ότι το βασικό σύστημα εισόδου-εξόδου είναι ένα πρόγραμμα, υπάρχουν σφάλματα σε αυτό. Η ενημέρωση περιλαμβάνει τη διόρθωσή τους.

Αν ναι, δεν βοήθησε τίποτα.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι στην ίδια τη μητρική πλακέτα (μικροσυστοιχία ή σφάλμα παραγωγής). Το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν ανεξάρτητο ρυθμιστή ταχύτητας.

Ακολουθεί ένα άρθρο με ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Έλεγχος ανεμιστήρα στην αυτόματη λειτουργία

Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ταχύτητα, αλλά το SpeedFan δεν αλλάζει αυτόματα όταν αλλάζει η θερμοκρασία. Ελέγξτε τα εξής:

 1. Στο κύριο παράθυρο υπάρχει ένα σημάδι επιλογής Ταχύτητα εξαερισμού:

Πώς να επιλέξετε έναν έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα

Γιατί χρειάζομαι ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα (reobas);

Δεν είναι μυστικό ότι οι συσκευές μικροεπεξεργαστών υψηλής απόδοσης θερμαίνονται κατά τη λειτουργία: όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο, τόσο ισχυρότερο. Για πολλά στοιχεία μιας σύγχρονης εγκατάστασης υπολογιστή στο "τσιπ" ενός συμβατικού καλοριφέρ δεν είναι αρκετό - απαιτεί ενεργή αφαίρεση θερμότητας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το εφαρμόσετε με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα (ψυγείου): κανείς δεν εκπλήσσεται από τα μπλοκ του συστήματος με συνολικό αριθμό ψυγείων 8-10 τεμ. Μερικές φορές στη μητρική πλακέτα δεν υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι για τη σύνδεση πρόσθετων ανεμιστήρων και η σύνδεση γίνεται μέσω ενός διαχωριστή ισχύος ή μιας νέας σφαίρας.

Ένα μόνο ψυγείο κάνει λίγο θόρυβο και καταναλώνει μικρή ισχύ. Αλλά εάν υπάρχουν δώδεκα από αυτές στην περίπτωση, ο θόρυβος γίνεται άβολα και η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξάνεται σε πολύ αισθητές τιμές.

Τις περισσότερες φορές, η ανάγκη αλλαγής της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων οφείλεται ακριβώς στο υπερβολικό θόρυβο της μονάδας συστήματος. Εάν η απόδοση ψύξης της μονάδας συστήματος είναι αρκετά υψηλή και δεν υπάρχει υπερθέρμανση οποιουδήποτε στοιχείου υπολογιστή ακόμα και στα υψηλότερα φορτία, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής ορισμένων ανεμιστήρων.

Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι η μόνη. Οι περισσότερες σύγχρονες μητρικές είναι σε θέση να ρυθμίσουν την ταχύτητα περιστροφής των συνδεδεμένων ανεμιστήρων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό - η απαραίτητη λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο BIOS.

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη: Η παράμετρος Έλεγχος ανεμιστήρα Q (ή ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα) πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Σε αυτή την περίπτωση, οι παράμετροι για την τελειοποίηση του ανεμιστήρα γίνονται διαθέσιμες - σε ορισμένα BIOS υπάρχουν πολλά, σε άλλα λιγότερο. Συνήθως ο απλούστερος τρόπος για τη μείωση του θορύβου (ή, αντιστρόφως, για τη βελτίωση της ψύξης) είναι η αλλαγή προφίλ (προφίλ Q-Fan). Για να μειώσετε το θόρυβο, εγκαταστήστε το σε Silent, για να αυξήσετε την απόδοση ψύξης - στην απόδοση ή το Turbo.

Αφού αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και επανεκκινήσετε το σύστημα, βεβαιωθείτε ότι ο διαμορφωμένος ψύκτης περιστρέφεται και ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση του συστήματος, διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψετε τις παλιές ρυθμίσεις του BIOS.

Εάν ούτε ο ανεμιστήρας ταχύτητας ούτε άλλα παρόμοια προγράμματα "είδαν" τους ανεμιστήρες, ή αν οι ανεμιστήρες δεν είναι συνδεδεμένοι στη μητρική πλακέτα καθόλου - τότε θα χρειαστείτε μια νέα μπάλα για να ρυθμίσετε την ταχύτητά τους.

Χαρακτηριστικά των ρυθμιστών ταχύτητας των ανεμιστήρων.

Τύπος διαχείρισης η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να είναι χειροκίνητη ή αυτόματη.

Πότε χειροκίνητο έλεγχο Η ταχύτητα περιστροφής ρυθμίζεται χειροκίνητα από τον χειριστή - χρησιμοποιώντας τα κουμπιά, το περιστροφικό κουμπί ή την οθόνη αφής. Παρά την απλότητα αυτής της μεθόδου ελέγχου, θα είναι βολική μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται να αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί. Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων της γάστρας, αυτή η μέθοδος θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά για να ελέγξετε την ταχύτητα περιστροφής του ψύκτη της CPU, δεν υπάρχει πλέον.

Αυτόματη ο τύπος ελέγχου που αλλάζει αυτόματα την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, ανάλογα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, είναι πολύ πιο βολικό να λειτουργεί και παρέχει καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για τον εξοπλισμό. Για να ελέγξετε τους ψύκτες των στοιχείων, τα οποία αλλάζουν έντονα τη θερμοκρασία ανάλογα με το φορτίο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο τύπο ελέγχου.
Ο αριθμός των συνδεδεμένων ανεμιστήρων καθορίζει ποιο μέγιστος αριθμός ανεμιστήρων μπορεί να συνδεθεί στο reobas. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι καθώς ο αριθμός των συνδεδεμένων ανεμιστήρων αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με την ισχύ που καταναλώνεται από τη συσκευή. η τροφοδοσία του υπολογιστή πρέπει να έχει επαρκές εφεδρικό φορτίο.

υποδοχή τροφοδοσίας ελέγχου του ανεμιστήρα του υπολογιστή μπορεί να είναι 3-pin (σε αυτή την περίπτωση ο ελεγκτής ταχύτητας είναι συνδεδεμένος με μία από τις διαθέσιμες υποδοχές μητρική πλακέτα 3-pin) 4-pin Molex (ισχύς λαμβάνεται από μία από τις επαφές τροφοδοσίας), και SATA (ισχύς που λαμβάνεται από την υποδοχή μητρική πλακέτα SATA ).

Πώς να μειώσετε την ταχύτητα των ψυγείων

Ένας τρόπος για να κάνετε τον υπολογιστή λιγότερο θορυβώδη είναι να μειώσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων (ψύκτες) μέσα στη μονάδα συστήματος.

Αυτή η εργασία μπορεί να επιλυθεί μέσω της χρήσης ειδικών προγραμμάτων, της εγκατάστασης συσκευών στον υπολογιστή που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων ή συνδυασμού των δύο μεθόδων.

Ταυτόχρονα, το ζήτημα της μείωσης του θορύβου πρέπει να προσεγγιστεί με σύνεση, καθώς η μείωση της έντασης περιστροφής των ανεμιστήρων προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των εσωτερικών συσκευών του υπολογιστή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση και τη διάρκεια ζωής τους. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του επιπέδου θορύβου άνεσης και του επιτρεπόμενου καθεστώτος θερμοκρασίας του υπολογιστή.

Προετοιμασία του

Εάν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για να εργάζεται ήσυχα και μόνο πρόσφατα άρχισε να δημιουργεί πολύ θόρυβο, είναι πιθανό ότι μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα απλώς καθαρίζοντας τη μονάδα συστήματος από τη σκόνη. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λιπάνετε τα ψυγεία. Σχετικά με αυτό διαβάστε εδώ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να βελτιωθεί η ψύξη του επεξεργαστή και να μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος του ανεμιστήρα του αντικαθιστώντας τον θερμικό πάστα.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω ενέργειες δεν λύσουν το πρόβλημα, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής ενός, του πιο "θορυβώδους" ή πολλών ανεμιστήρων στη μονάδα συστήματος.

Αλλά πριν από αυτό είναι απαραίτητο:

1. Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας προγράμματα που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία των κύριων συσκευών "θέρμανσης", δηλαδή:

• Ανεμιστήρας ταχύτητας - ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία όλων των συσκευών στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο.

• Prime 95 - Ένα πρόγραμμα που δημιουργεί υψηλό φορτίο στο CPU. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη σταθερότητα του επεξεργαστή και την απόδοση του συστήματος ψύξης του σε ακραίες συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή του επεξεργαστή χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, διαβάστε εδώ.

• FurMark - πρόγραμμα δοκιμής του γραφικού συστήματος του υπολογιστή. Δημιουργεί αυξημένο φορτίο στην κάρτα γραφικών, ενώ ελέγχει τη θερμοκρασία και τη σταθερότητα της λειτουργίας.

2. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα, ελέγξτε τη λειτουργία θερμοκρασίας του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου και του chipset της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτω από το μέγιστο φορτίο, η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς C, ο επεξεργαστής και το chipset της μητρικής κάρτας - 60 βαθμοί C, η κάρτα γραφικών - 85 βαθμούς C.

Μπορείτε να φορτώσετε τον σκληρό δίσκο χωρίς ειδικά προγράμματα, για παράδειγμα, εκτελώντας τη διαδικασία αρχειοθέτησης ή αντιγραφής ενός μεγάλου αρχείου σε αυτό (ταινία, εικόνα δίσκου, κ.λπ.).

Αν η θερμοκρασία μιας συσκευής αποδειχθεί ότι είναι κοντά στις παραπάνω παραμέτρους, δεν είναι απαραίτητο να μειώσετε την ταχύτητα του ψύκτη ψύξης.

Στην περίπτωση όπου οι μέγιστες τιμές είναι ακόμη πολύ μακριά, η ένταση της περιστροφής των ανεμιστήρων μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Αφού μειώσετε την ταχύτητα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη θερμοκρασία των ψυχρών συσκευών. Μην τους επιτρέπετε να υπερθερμανθούν. Θυμηθείτε ότι η παρατεταμένη λειτουργία του υπολογιστή σε δυσμενείς συνθήκες θερμοκρασίας μειώνει την αντοχή του.

Μειωμένη ταχύτητα ψυγείου μέσω του BIOS

(με αυτόν τον τρόπο είναι πιο συχνά δυνατό να μειωθεί μόνο η ταχύτητα του ψύκτη CPU)

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις BIOS του υπολογιστή.

Σχετικά με το τι είναι το BIOS και πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του, διαβάστε εδώ.

2. Εντοπίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" ή με ένα άλλο παρόμοιο όνομα. Συνήθως βρίσκεται στο τμήμα "Παρακολούθηση υλικού" ή "Ενέργεια".

3. Ρυθμίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" στην κατάλληλη τιμή. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι:

• "Turbo" - αναλαμβάνει βελτιωμένη ψύξη λόγω της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα.

• "Standart" - κανονική λειτουργία ψύξης.

• "Αθόρυβο" - η ελάχιστη δυνατή ταχύτητα ανεμιστήρα.

Επιλέξτε την τελευταία επιλογή. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές, πατήστε το πλήκτρο "Esc", στη συνέχεια "F10", στη συνέχεια "Enter".

Μείωση της ταχύτητας των ψυκτών με τη βοήθεια προγραμμάτων

(η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους ψύκτες του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, σε ορισμένες περιπτώσεις για τον ψύκτη του πλαισίου της μονάδας συστήματος)

Ένα καθολικό εργαλείο είναι το πρόγραμμα Ανεμιστήρας ταχύτητας. Ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα λήψης διατίθεται στην ενότητα "Προετοιμασία" παραπάνω. Επιτρέπει την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των περισσότερων ανεμιστήρων της μονάδας συστήματος, εάν αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από τη μητρική πλακέτα.

Για υπολογιστές με μητρική πλακέτα ASUS το πρόγραμμα ASUS AI Σουίτα (μπορείτε να το κατεβάσετε στον επίσημο ιστότοπο της ASUS). Σας επιτρέπει να καθορίσετε την εξάρτηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων συσκευών.

Για τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce, μπορείτε να προτείνετε το πρόγραμμα Επιθεωρητής nVidia.

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση. Αφού το ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο "Show Overclocking", κάντε κλικ στο "OK" στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται. Ανοίγει ο πίνακας για την αλλαγή των παραμέτρων της κάρτας γραφικών.

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, πάνω από το πλήκτρο "Ρύθμιση ανεμιστήρα", καταργήστε την επιλογή "Auto" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιθυμητή τιμή μετακινώντας το κάθετο ρυθμιστικό δίπλα του. Μπορείτε να ρυθμίσετε οποιαδήποτε ένταση του ανεμιστήρα στην περιοχή από 25% έως 100%. Για να ισχύσουν οι νέες τιμές, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ρύθμιση ανεμιστήρα".

Υπάρχουν άλλα παρόμοια προγράμματα που δεν είναι δύσκολο να βρεθούν στο Διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, πολλοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τον προγραμματισμό της ταχύτητας ελέγχου των ψύκτες, ή μια τέτοια δυνατότητα είναι πολύ περιορισμένη σε αυτά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα επιλύεται αγοράζοντας και εγκαθιστώντας στις μονάδες του συστήματος συσκευές που αλλάζουν την τάση τροφοδοσίας των ανεμιστήρων.

Μείωση της ταχύτητας των ψυγείων
με τη βοήθεια ειδικών συσκευών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών που μειώνουν την ένταση περιστροφής των ψυγείων:

1. Προσθέστε πρόσθετη αντίσταση χωρίς τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας. Πρόκειται για συμβατικό αντιστάτη συγκολλημένο στο κύκλωμα παροχής ψυγείου.

2. Αντίσταση με δυνατότητα ρύθμισης. Σε αντίθεση με τη συσκευή του πρώτου τύπου, επιτρέπει τη "χειροκίνητη" αλλαγή της ταχύτητας του ανεμιστήρα που συνδέεται μέσω αυτού (υπάρχει ένας ειδικός ρυθμιστής σε αυτό).

Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη μέσα στη μονάδα συστήματος, η οποία δεν είναι πολύ βολική, επειδή κάθε φορά που χρειάζεται να ανοίξετε τη θήκη του υπολογιστή για να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

3. Reobas, η οποία είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης συσκευής.

Το Reobas σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση 3 ή περισσότερων ανεμιστήρων (ανάλογα με το μοντέλο). Είναι εγκατεστημένο στην θήκη του υπολογιστή με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να είναι συνεχώς ικανός να αλλάζει την ταχύτητα των ψυκτών που συνδέονται με αυτό (συνήθως στο μπροστινό μέρος της μονάδας συστήματος, στο κελί για DVD-drives).

Συσκευές που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων - ένα εργαλείο πιο οικουμενικό και αξιόπιστο από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή και για οπαδούς.

Το κύριο μειονέκτημα τους είναι η ανάγκη να δαπανήσουν χρήματα για την απόκτηση τους. Ταυτόχρονα, αυτά τα χρήματα δεν είναι τόσο μεγάλα. Για παράδειγμα, το πιο φθηνό reobas θα κοστίσει $ 20-25. ΗΠΑ. Το κόστος των συσκευών των δύο πρώτων τύπων είναι πολύ χαμηλότερο.

Αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα για μείωση θορύβου

Μερικές φορές το buzz από τη μονάδα συστήματος δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε σιωπή ή συγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος για τα Windows XP / 08.07.10, και στο τέλος θα δείξει στο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη διαδικασία.

Γιατί οι οπαδοί είναι θορυβώδεις και ποιοι είναι οι τρόποι επίλυσης;

Με την εξαίρεση των ειδικών τροποποιήσεων χωρίς ανεμιστήρα, υπάρχουν δύο ή περισσότερα ψυγεία σε κάθε υπολογιστή: στο τροφοδοτικό, στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, στην περίπτωση και σε άλλα. Και ο καθένας με τον τρόπο του κάνει θορύβους, και αυτό είναι άσχημα νέα. Πολλοί είναι μόνο συνηθισμένοι στο θόρυβο του systemnik τους και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ίσως πρέπει, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σε 99% των περιπτώσεων, ο θόρυβος από τον υπολογιστή μπορεί να μειωθεί κατά 10% -90%, και αυτό είναι καλά νέα.

Όπως καταλαβαίνετε ήδη, η θορυβωδία επιτυγχάνεται με τη μείωση του θορύβου από τους ψύκτες. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση πιο ήπιων, από τη φύση, ψύκτες, ή με τη μείωση της ταχύτητας των υπαρχόντων. Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα σε τιμές που δεν απειλούν την υπερθέρμανση του υπολογιστή! Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται για αυτή τη μέθοδο. Ακόμη περισσότερο μείωση του θορύβου θα βοηθήσει τα προγράμματα να μειώσουν το γάδο από το σκληρό δίσκο.

Έτσι, για να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές:

 1. Πρόγραμμα για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων
 2. "Ευφυές" σύστημα ελέγχου ταχύτητας, συνδεδεμένο στο BIOS
 3. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας, του φορητού υπολογιστή ή της κάρτας γραφικών
 4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα reobas
 5. Για τεχνητή μείωση της τάσης τροφοδοσίας του ανεμιστήρα

Ποιος ελέγχει κανονικά το BIOS, δεν μπορεί να διαβάσει περαιτέρω. Αλλά συχνά το BIOS ρυθμίζει επιφανειακά μόνο την ταχύτητα, χωρίς να τις υποτιμά σε αθόρυβες και ακόμα αποδεκτές τιμές. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή, κατά καιρούς, ο μόνος τρόπος για να επηρεάσει τους οπαδούς, επειδή τα προγράμματα τρίτων συχνά δεν λειτουργούν σε ασυνήθιστες μητρικές και φορητούς υπολογιστές. Θα αναλύσουμε το βέλτιστο - τον πρώτο τρόπο.

Λογισμικό διαχείρισης ψύξης SpeedFan

Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό και εντελώς δωρεάν πρόγραμμα. Υποθέτω ότι θα είμαι λίγο απογοητευμένος αμέσως, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτών των οπαδών που η μητρική πλακέτα από το BIOS δεν μπορεί να ελέγξει. Για παράδειγμα, από το BIOS μου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ψύκτη SmartFan μόνο για τη CPU. Αν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τρέχοντες κύκλους εργασιών για άλλα δύο.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει η ακόλουθη κατάσταση. Όταν φορτώνεται το πρόγραμμα SpeedFan, η τρέχουσα ταχύτητα διαβάζεται και γίνεται αποδεκτή ως μέγιστη. Επομένως, εάν αυτό το BIOS δεν έχει ξεδιαλύνω τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να το κάνει.

Κάποτε έτσι συνέβη ότι στο χρόνο φόρτωσης του προγράμματος του ψυγείου στο περιστρεφόμενο CPU με ταχύτητα 1100 στροφές / λεπτό, και SpeedFan δεν θα οριστεί μεγάλη αξία. Ως αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής έχει θερμανθεί μέχρι 86 μοίρες! Και το παρατήρησα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φορτίου δεν περίμενα τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ευτυχώς τίποτα δεν καίγεται, αλλά ο υπολογιστής δεν μπορούσε να ανάψει...

Τρέξιμο και Εμφάνιση του Προγράμματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση θα υπάρχει ένα συνηθισμένο παράθυρο με την προσφορά της βοήθειας για τις λειτουργίες του προγράμματος. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον και να το κλείνετε. Στη συνέχεια, η SpeedFan θεωρεί τις παραμέτρους των τσιπ στη μητρική πλακέτα και τις τιμές των αισθητήρων. Μια ένδειξη της επιτυχούς εφαρμογής θα είναι ένας κατάλογος με την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων. Αν οι οπαδοί δεν βρεθούν, τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Ρύθμιση -> Επιλογές" και αλλάξτε τη γλώσσα σε "Ρωσικά".

Όπως μπορείτε να δείτε, δείχνει επίσης το φορτίο του επεξεργαστή και τις πληροφορίες από τους αισθητήρες τάσης.

Στο μπλοκ "1" υπάρχει ένας κατάλογος ανιχνευτών ταχύτητας που έχουν ανιχνευθεί με ψύκτες με ονόματα Fan1, Fan2... και ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα είναι (όπως στην εικόνα). Δώστε προσοχή στις τιμές, για παράδειγμα ο Fan2 και ο δεύτερος Fan1 έχουν πραγματικές παραμέτρους 2837 και 3358 σ.α.λ. (rpm), ενώ τα υπόλοιπα σε μηδενικά ή με σκουπίδια (στην εικόνα 12 σ.α.λ. τα σκουπίδια). Το περιττό θα καταργήσουμε αργότερα.

Στο μπλοκ "2" εμφανίζονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας που εντοπίστηκαν. GPU Είναι ένα chipset γραφικών, HD0 - σκληρό δίσκο, CPU - CPU (αντί για CPU στο Temp3) και το υπόλοιπο είναι σκουπίδια (δεν μπορεί να είναι 17 ή 127 μοίρες). Σε αυτό το μειονέκτημα του προγράμματος, ότι πρέπει να μαντέψετε πού είναι αυτό (αλλά τότε θα μετονομάσουμε τους αισθητήρες οι ίδιοι όπως απαιτείται). Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κατεβάσετε γνωστές διαμορφώσεις στον ιστότοπο, αλλά η διαδικασία δεν είναι απλή και περίπλοκη από τα αγγλικά.

Αν δεν είναι σαφές ποια παράμετρος είναι υπεύθυνος για τι, μπορούμε να δούμε την τιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του υπολογιστή και αισθητήρες, όπως AIDA64 και να συγκρίνουν με αυτά που ορίζονται στο πρόγραμμα SpeedFan να γνωρίζουν ακριβώς πού οποιαδήποτε ταχύτητα και η θερμοκρασία ανάγνωση (στο βίντεο κάτω από το άρθρο Θα σας δείξω όλα).

Και στο μπλοκ "3" έχουμε προσαρμογές ταχύτητας Speed01, Speed02... με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ως ποσοστό (μπορεί να εμφανιστούν ως PWM1, PWM2... διαβάστε περισσότερα δείτε το βίντεο). Προς το παρόν, πρέπει να καθορίσουμε ποιο Speed01-06 επηρεάζει το FanX. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις τιμές καθεμιάς από 100% σε 80-50% και δείτε αν η ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Θυμηθείτε ποια ταχύτητα επηρεάζει τον Fan.

Ρύθμιση του SpeedFan

Έτσι φτάσαμε στις ρυθμίσεις. Πατάμε το πλήκτρο "Ρύθμιση" και πρώτα απ 'όλα θα ονομάσουμε όλους τους αισθητήρες με σαφή ονόματα. Στο παράδειγμά μου, θα διαχειριστώ προγραμματικά τον ψύκτη CPU.

Στο «θερμοκρασίες» να βρει ένα συγκεκριμένο επεξεργαστή στο προηγούμενο βήμα, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας (σε Temp3 μου) και κάντε κλικ σε αυτό το πρώτο φορά, στη συνέχεια, μια δεύτερη για μια ακόμη φορά - τώρα μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε όνομα, για παράδειγμα, «CPU Temp». Στη ρύθμιση εγγράφεται κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία θα διατηρήσει το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα-περιστροφής του ανεμιστήρα, και μία θερμοκρασία συναγερμού στην οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Έβαλα 55 και 65 μοίρες, αντίστοιχα, αλλά για κάθε άτομο, πείραμα. Σε πολύ χαμηλή καθορισμένη θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα γυρίζουν πάντα στις μέγιστες στροφές.

Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τον κλάδο και αφαιρέστε όλα τα checkmarks, εκτός από το Speed0X, το οποίο ρυθμίζει τον επεξεργαστή FanX (το έχουμε ήδη καθορίσει προηγουμένως). Στο παράδειγμά μου, αυτό είναι Speed04. Επίσης, αφαιρέστε το τικ από όλες τις άλλες θερμοκρασίες, τις οποίες δεν θέλουμε να δούμε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Στην καρτέλα των οπαδών, βρίσκουμε απλά τους σωστούς οπαδούς, καλέστε τους όπως θέλετε και απενεργοποιήστε τις περιττές.

Προχωρήστε στην καρτέλα "Ταχύτητα". Βρισκόμαστε σε αυτό το Speed0X, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ψύκτη που θέλουμε, το μετονομάζουμε (για παράδειγμα, στην ταχύτητα CPU) και εκθέτουμε τις παραμέτρους:

 • Ελάχιστο - το ελάχιστο ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα
 • Μέγιστο - αντίστοιχα, το μέγιστο ποσοστό.

Έχω τουλάχιστον 55% και το πολύ 80%. Είναι εντάξει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να ορίσει την τιμή στο 100%, επειδή στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", ρυθμίσαμε το κατώφλι συναγερμού στο οποίο αναγκάζεται το 100% των στροφών. Επίσης για τον αυτόματο έλεγχο μην ξεχάσετε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής "Αυτόματη αλλαγή".

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Τώρα μεταβείτε στο κύριο παράθυρο SpeedFan και βάλτε ένα σημάδι «Avtoskorost εξαερισμού-σης» και απολαύστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής από την πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα προσαρμόσετε τον εαυτό σας, το πείραμα και αφήστε τις κατάλληλες παραμέτρους, αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες επιλογές

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει μια δέσμη λειτουργιών και παραμέτρων, αλλά δεν θα πάω σε αυτά, γιατί αυτό είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Ας θέσουμε μερικά ακόμη checkmarks στην καρτέλα "Διαμόρφωση -> Επιλογές"

 • Η εκκίνηση κατέρρευσε - για το SpeedFan να τρέχει αμέσως σε καταρρεύσει μορφή. Εάν όχι, τότε όταν ξεκινάτε τα Windows, το κύριο παράθυρο του προγράμματος θα κρεμάσει στην επιφάνεια εργασίας. Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινά με τα Windows, απλά προσθέστε τη συντόμευση στην εκκίνηση.
 • Στατικό εικονίδιο - Προτιμώ να ορίσω ότι στο δίσκο συστήματος αντί για ψηφία απλά ένα εικονίδιο προγράμματος
 • Συρρίκνωση κατά το κλείσιμο - Ορίστε ότι όταν κάνετε κλικ στο "σταυρό" το πρόγραμμα δεν είναι κλειστό, και έλασης στο δίσκο συστήματος (κοντά στο ρολόι)
 • Οπαδοί πλήρους ταχύτητας στην έξοδο - αν δεν έχει ρυθμιστεί, τότε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η ψυχρότερη ταχύτητα θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με εκείνη όταν έκλεισε. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς για να τα διαχειριστεί, ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, όλα πήγαν έξω, το πρόγραμμα λειτουργεί, οι στροφές ρυθμίζονται αυτόματα; Ή μήπως χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους; Ελπίζω ότι οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς. Μην είστε τεμπέλης για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, θα σας ευχαριστήσω πολύ!

Και τώρα ένα βίντεο με λεπτομερή διαμόρφωση του SpeedFan. Σημείωση: Υπήρξε μικρή αποτυχία στο βίντεο. Μετά την χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή Fan1, η τιμή του δεν επέστρεψε στις 3400 σ.α.λ., αλλά για κάποιο λόγο παραμένει στις 2200 σ.α.λ. Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, όλα επανήλθαν στο κανονικό. Στις τελευταίες εκδόσεις του SpeedFan στον υπολογιστή μου αυτό δεν ήταν.

Πώς να διαχειριστείτε το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Κάθε χρήστης υπολογιστή πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίσει σωστά το σύστημα ψύξης, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της συσκευής και η πρόωρη βλάβη των εξαρτημάτων στο μέλλον λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ή για να απαλλαγείτε από το ξένο θόρυβο και το buzz. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ψυγείο χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα ή ρυθμίσεις BIOS, για το οποίο θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ρυθμίσεις του BIOS

Πολλοί από τους γνωστούς κατασκευαστές notebooks όπως η Asus, η Acer, η HP, η Lenovo, η Samsung έχουν καταστήσει δυνατό τον έλεγχο του ψυγείου notebook από το σύστημα εισόδου-εξόδου ή το "BIOS". Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή δεν απαιτεί την εγκατάσταση προγραμμάτων τρίτου μέρους, το μόνο που απαιτείται είναι:

 1. Συνδεθείτε στο Bios και ανοίξτε την ενότητα "Ισχύς".
 2. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τις ρυθμίσεις "HW Monitor Configuration", ρυθμίζει τον ανεμιστήρα.
 3. Βρείτε την επιλογή με την τιμή "Ταχύτητα ανεμιστήρα" και επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αναφέρεται ως ποσοστό.
 4. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και αφήστε το BIOS.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να έχουν μικρές διαφορές, ανάλογα με την έκδοση του Bios. Μην ανησυχείτε, το όλο σύστημα είναι πανομοιότυπο.

Πρόγραμμα SpeedFan

Ευρέως γνωστή χρησιμότητα, με τη βοήθειά του είναι δυνατό να ελέγχει τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, να ρυθμίζει τις στροφές υψηλής ταχύτητας σε αυτές ή σε άλλες θερμοκρασίες και να παρακολουθεί μια κατάσταση ενός σκληρού δίσκου. Λίγα περισσότερα λιπαρά πλεονεκτήματα - δωρεάν, απλή και διαισθητική διασύνδεση και υποστήριξη για τη ρωσική γλώσσα, οπότε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Ας αναλύσουμε λεπτομερέστερα πώς να διαμορφώσουμε ένα ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας το SpeedFan:

 1. Πρώτα απ 'όλα, κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μετά την εκκίνηση στην καρτέλα "Αναγνώσεις", στα αριστερά βλέπουμε τις πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία των κύριων εξαρτημάτων εμφανίζεται προς τα δεξιά.
 3. Για να ρυθμίσετε το ψυγείο, μεταβείτε στην ενότητα "Ρύθμιση".
 4. Ανοίξτε την καρτέλα "Θερμοκρασίες" και κάντε κλικ στο απαιτούμενο στοιχείο, για παράδειγμα, στην κάρτα γραφικών "GPU".
 5. Στην κάτω σειρά, το «Επιθυμητή» σετ επιλογή εύρος θερμοκρασίας (κατά 40-44 μοίρες) ότι το σύστημα ψύξης πρέπει να διατηρηθεί, και κάντε κλικ στο «OK».

Επίσης στην καρτέλα "Ταχύτητες", μπορείτε να ορίσετε επιπλέον παραμέτρους για την αλλαγή της ταχύτητας των λεπίδων. Εδώ υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, αλλάζοντας τους, αλλάζετε εύκολα το κατώτερο και το ανώτερο όριο ταχύτητας.

Πρόγραμμα Riva Tuner

Μια άλλη μικρή, αλλά πολύ βολική εφαρμογή, που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του ανεμιστήρα. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν και κατάλληλο για οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Αλλάξτε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου με τη βοήθεια του είναι αρκετά εύκολη, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μεταβείτε στις σύνθετες ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Ανεμιστήρας".
 3. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ψυγείου μετακινώντας τα ειδικά ρυθμιστικά (επίσης σε ποσοστά).
 4. Μετά την προσαρμογή τους, κάντε κλικ στο "OK" για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας notebook πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί συνεχώς και με την καθορισμένη ταχύτητα.

MSI Afterburner

Επαγγελματική δωρεάν χρησιμότητα, σχεδιασμένη κυρίως για κάρτες overclocking από τη MSI, είναι κατάλληλη τόσο για την AMD όσο και για την Intel. Δεν μας παρέχει μικρές δυνατότητες, από την παρακολούθηση της κατάστασης του πίνακα και την προσαρμογή της τάσης στη GPU μέχρι τον έλεγχο του ψυγείου.

Θέλω να σημειώσω ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι στην πρώτη οθόνη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολική. Για να αλλάξετε την ταχύτητα του συστήματος ψύξης, πρέπει να μετακινήσετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά στην ενότητα "Ταχύτητα ανεμιστήρα".

Για αυτόματη ρύθμιση, παρέχεται ένα ξεχωριστό κουμπί "Αυτόματη", μετά την συμπίεση, η ταχύτητα περιστροφής θα ποικίλει ανάλογα με το φορτίο της κάρτας γραφικών του φορητού υπολογιστή.

Λογισμικό AMD OverDrive

Δεν μπορώ να αγνοήσω τη γνωστή χρησιμότητα της AMD, η οποία μας προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταχύτητας των ανεμιστήρων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση ολόκληρου του φορητού υπολογιστή.

Μόνο:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Μετά το άνοιγμα, στο πρώτο παράθυρο μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα "Έλεγχος απόδοσης".
 3. Για να αλλάξετε την ταχύτητα, μετακινήστε τα ρυθμιστικά.
 4. Απομένει μόνο να πατήσετε "OK" για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που έχετε κάνει.

Τώρα ξέρετε πώς θα πρέπει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας, πώς να το ρυθμίσετε σωστά, να το διαχειριστείτε και να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ένας άλλος τρόπος εξηγείται σε αυτό το βίντεο

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου

Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου - δεν είναι αρκετά σωστή δήλωση. Δεδομένου ότι το ψυγείο είναι ένα ψυγείο με ανεμιστήρα που συνδέεται με αυτό. Έτσι θα είναι πιο σωστό να ακούγεται έτσι - πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Αλλά πώς να ρυθμίσετε, υπάρχουν μερικοί τρόποι, αλλά είναι εκεί. Μπορείτε να προγραμματίσετε, μπορείτε να μειώσετε την τάση μόνοι σας με τη βοήθεια του molex συνδετήρα, μπορείτε να κολλήσετε τις μεταβλητές αντιστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες συσκευές τρίτων, κλπ.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρόποι, αλλά πρώτα να σκεφτούμε - και γιατί αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου. Ο κύριος λόγος αυτής της ενέργειας είναι ο θόρυβος από το έργο του ανεμιστήρα και η κατανοητή επιθυμία να μειωθεί ο θόρυβος. Αλλά απλά μην ξεχνάτε ότι η μείωση της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων μπορεί να οδηγήσει σε έντονη υπερθέρμανση του εξοπλισμού. Πάρτε για παράδειγμα μια κάρτα γραφικών. Παίρνει τον αέρα μέσα στη θήκη. Έτσι, αν μειώσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων της θήκης, η θερμοκρασία μέσα στην θήκη και, κατά συνέπεια, η κάρτα γραφικών θα αυξηθεί. Όπως μπορείτε να δείτε, όλα είναι διασυνδεδεμένα εδώ.

Λοιπόν, σκεφτείτε λίγο πρώτα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να λιπαίνετε τον ανεμιστήρα, αν το σκάει :) Και μπορείτε να βάλετε ένα μεγαλύτερο, αλλά με χαμηλότερες ταχύτητες. Και θα γίνει πιο ήσυχο και τίποτα δεν θα υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, αν όλα αποφάσισαν να ρυθμίσουν την ταχύτητα περιστροφής, τότε για αυτό υπάρχουν προγράμματα αυτού του τύπου SpeedFan. Φυσικά όχι σε όλους τους υπολογιστές θα λειτουργήσει επαρκώς και δεν θα βρουν όλοι οι οπαδοί. Αλλά υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα. Και το SpeedFan είναι το πιο κοινό. Εδώ είναι η επίσημη ιστοσελίδα - SpeedFan. Απλά κατεβάστε, εγκαταστήστε, εντοπίστε το δεν είναι απαραίτητο. Θα χρειαστεί απλά να βάλετε τη γλώσσα που χρειάζεστε στις επιλογές, υπάρχει μια δέσμη για κάθε γούστο και χρώμα :)

Η ρύθμιση δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ανοίξτε την καρτέλα Settings - θερμοκρασία. Εκεί μπορείτε να καθορίσετε ποιοι θα σας δροσίσουν. Για παράδειγμα, θα σταματήσουμε ξανά στην κάρτα οθόνης. Η θερμοκρασία επηρεάζεται από την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα στην ίδια την κάρτα γραφικών, καθώς και από τη θερμοκρασία μέσα στην θήκη. Έτσι στο σημείο της κάρτας γραφικών μπορείτε να επιλέξετε τόσο τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών όσο και τους εξωτερικούς ανεμιστήρες.

Στην καρτέλα - ταχύτητα, μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα σε ένα ποσοστό, το ελάχιστο και το μέγιστο. Στο ίδιο σημείο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη αλλαγή. Απλά μην ξεχάσετε να το συμπεριλάβετε στο κύριο μενού ρυθμίσεων, διαφορετικά ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα δεν θα λειτουργήσει. Απλά πρέπει να σημειώσετε το σημείο - την ταχύτητα των οπαδών.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε στην καρτέλα - επιλογές και να πάρει το δέλτα για τις ταχύτητες των οπαδών. Ονομάζεται - δέλτα για τις ταχύτητες των ανεμιστήρων. Αυτή η επιλογή καθορίζει πόσο γρήγορα θα αλλάξει η ταχύτητα του ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, ορίστε 5, τότε η ταχύτητα θα αυξηθεί ή θα μειωθεί με ένα διάστημα 5% κ.λπ.

Για να μην συμπεριλάβετε μόνιμα το SpeedFan με μη αυτόματο τρόπο, αρκεί να δημιουργήσετε μια συντόμευση και να την πετάξετε στην αυτόματη διαδρομή. Αυτό είναι το μενού έναρξης, στα προγράμματα. Υπάρχουν ακόμα πολλές ρυθμίσεις, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις χρειάζονται. Και οι ίδιοι οι επαγγελματίες θα καταλάβουν :) Υπάρχει μόνο μία ατυχία. Το SpeedFan δεν βρίσκει πάντα όλους τους οπαδούς. Πολλά άλλα εξαρτώνται από τη μητρική πλακέτα και άλλα στοιχεία του υπολογιστή.

Αλλά μπορείτε να βρείτε μια διέξοδο από αυτή την κατάσταση. Κάποιος βάζει μεταβλητές αντιστάσεις. Αυτό που δεν συστήνω. Δεδομένου ότι εδώ χρειάζεστε τουλάχιστον μια μικρή κατανόηση, σε αυτό που κάνετε. Μπορείτε σίγουρα να βασιστείτε στη ρωσική, αλλά μπορείτε να καταστρέψετε τον υπολογιστή. Δεδομένου ότι μπορείτε να κολλήσετε μόνο μια αντίσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δέσμη των προγραμμάτων που προσφέρονται στο Διαδίκτυο σε τεράστιους αριθμούς. Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα απλά δεν θα λειτουργήσουν, άλλοι μπορούν να κάψουν τον ανεμιστήρα σας, είναι στην καλύτερη περίπτωση. Ή μπορούν να καταστρέψουν τη μητέρα ή να σκοτώσουν την πλευρά του φαγητού. Έχω ηλεκτρική εκπαίδευση και εργάστηκα 15 χρόνια στο προφίλ, γι 'αυτό ξέρω για τι μιλάω.

Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά είναι ακριβό όμως. Έτσι, ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνδέσετε τον ανεμιστήρα σε διαφορετική τάση. Τα καλώδια τροφοδοσίας είναι μαύρα και κόκκινα. Απλώς το τραβήξτε έξω από το σύνδεσμο πιέζοντας μια καρφίτσα ή ένα μικρό κατσαβίδι. Κίτρινο, αν είναι βέβαια, αφήστε το εκεί. Ότι δεν θα κρεμάσει και θα κάνει κάτι. Και με μαύρο και κόκκινο μπορείτε να πειραματιστείτε. Προσέξτε σε molex (molex) και πειραματιστείτε :) :) Το Molex είναι άσπρος έγχρωμος συνδετήρας από τροφοδοτικό με τέσσερις επαφές. Δύο μαύρα σύρματα στη μέση και κόκκινα με κίτρινο στα άκρα. Το κόκκινο είναι ένα συν, ένα μαύρο μείον.

Τα καλώδια μπορούν να κολλήσουν όπως θέλετε. Μπορείτε να περιστρέψετε τον ανεμιστήρα με ταχύτητα 50% (5 βολτ) ή περίπου 75% (7 βολτ).

5 βολτ - κόκκινο από ανεμιστήρα σε κόκκινο από Molex, μαύρο έως μαύρο.

7 βολτ - κόκκινο από ανεμιστήρα σε κίτρινο από molex, μαύρο έως κόκκινο.

Είναι επίσης εύκολο να συνδέσετε τους ανεμιστήρες σε σειρά. Και τότε η ταχύτητα περιστροφής θα πέσει στο 50% περίπου. Αλλά δεν θα συμβούλευα. Δεν μπορούν να ξεκινήσουν και τα ρεύματα εκκίνησης είναι πολύ μεγαλύτερα από τους εργαζόμενους. Η μητρική πλακέτα φυσικά είναι απίθανο να καίει, και οπαδούς, επίσης, αλλά το επιπλέον φορτίο, επίσης, σε τίποτα.

Αν όμως αποφασίσετε να συνδεθείτε σε σειρά, επιλέξτε δύο ταυτόσημους ανεμιστήρες για τεχνικές προδιαγραφές - μέγεθος, ταχύτητα κλπ. Είναι επιθυμητό ακόμη και ο κατασκευαστής να είναι ο ίδιος και να πηγαίνει στην ίδια σειρά. Τότε δεν πρέπει να προκύψουν ακριβώς προβλήματα.

Αλλά όλα αυτά, είναι καλύτερο να συνδεθείτε απλά με μια χαμηλότερη ισχύ.

Προσοχή παρακαλώ. Όταν συνδέεται σε 5 βολτ, ο ανεμιστήρας μπορεί να μην αρχίσει. Και μπορεί να ξεκινήσει και να λειτουργήσει ωραία 100 φορές και 101 να σηκωθεί. Έτσι είναι καλύτερο να συνδεθείτε με 7 βολτ (περίπου 75%). Φυσικά ο θόρυβος θα είναι λίγο περισσότερο. Αλλά θα είναι πολύ πιο σταθερό στη δουλειά.