Αφαίρεση κλιματιστικού το χειμώνα στη Μόσχα

Η δημιουργία ενός κλιματικού συστήματος δεν είναι εύκολο έργο. Και τι γίνεται αν η οικογένειά σας ή ολόκληρο το γραφείο πρέπει να κινηθεί, αλλάξει, έτσι να μιλήσει, τον τόπο της ανάπτυξης; Μην αφήνετε την ίδια ακριβή συσκευή κλιματισμού σε νέους ιδιοκτήτες. Ειδικά, εάν το κλιματιστικό σας για το παρελθόν φορά αποδείχθηκε με μια εξαιρετικά θετική πλευρά. Για να αποσυναρμολογήσετε αυτή τη σύνθετη κατασκευή με τα δικά σας χέρια δεν είναι η πιο ελπιδοφόρα επιχείρηση, γιατί θα χρειαστεί επίσης να τοποθετηθεί. Έτσι, η αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία.

Αφαιρέστε το κλιματιστικό το χειμώνα

Η εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού γίνεται παραδοσιακά την άνοιξη, πριν από τη ζέστη του καλοκαιριού. Παρεμπιπτόντως, οι τιμές των κλιματιστικών σε αυτή την περίοδο είναι μέγιστες και επομένως είναι λογικό να αγοράζουμε εκ των προτέρων κλιματικό εξοπλισμό, για παράδειγμα το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Όταν εγκαταστήσατε το κλιματιστικό σας, βεβαιωθείτε ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι για τους ανεμιστήρες. Η διαδικασία διακοπής και πλήρους αποσυναρμολόγησης δεν είναι λιγότερο περίπλοκη:

 • πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σε λειτουργία ψύξης.
 • στην εξωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα βύσμα με ένα κλειδί.
 • όταν ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, η εξαγωνική βαλβίδα (αυτή με τη μικρότερη διάμετρο) είναι κλειστή.
 • Στην άλλη (μεγαλύτερη) βαλβίδα πρέπει να συνδεθεί ένα μανόμετρο.
 • Η βαλβίδα στην οποία βιδώνεται το μανόμετρο πρέπει να κλείσει όταν η βελόνα πέσει κάτω από το μηδέν.
 • Μετά από αυτό, το σύστημα δεν έχει πλέον ψυκτικό και το κλιματιστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί.
 • οι σωλήνες με φρέον μπορούν να ξεβιδωθούν εγκαθιστώντας στις θέσεις τους αγκύλες.
 • τότε τα πάντα είναι απλή - αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος, αφαιρώντας το εξωτερικό και στη συνέχεια την εξωτερική μονάδα από τη βάση (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε ορισμένες ενέργειες που θα πρέπει να περιγράφονται στο εγχειρίδιο της συσκευής).

Προσαρμογή για το κλίμα, η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού το χειμώνα μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εδώ το όλο θέμα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ, το οποίο είναι στερεωμένο στην πρόσοψη του κτιρίου σας. Η πρώτη περίσταση, η οποία θα γίνει εμπόδιο στην ανεξάρτητη εργασία - είναι το ύψος. Ξεβιδώστε τα κουμπιά από το παράθυρο, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση της μονάδας σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του έτους. Επιπλέον, αν χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα στη Μόσχα, σε κάθε όροφο πολυώροφου κτιρίου. Εδώ, κανείς δεν κατάφερε ποτέ χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Ποιος πρέπει να διατάξει την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού το χειμώνα στη Μόσχα;

Ακόμη και στις πιο άνετες συνθήκες, η σωστή αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού είναι ένα σοβαρό θέμα. Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μόνο ένας πλοίαρχος προετοιμασμένος για ακραίες συνθήκες θα μπορεί να εργάζεται στην πρόσοψη ενός πολυώροφου κτιρίου. Το χειμώνα, οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ περίπλοκες. Κατά συνέπεια, το κόστος της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού το χειμώνα, εξ ορισμού, δεν μπορεί να είναι το ίδιο όπως το καλοκαίρι. Οι πιο ευνοϊκές συνθήκες προσφέρονται από την εταιρεία "Mountaineers", την οποία μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε επικοινωνώντας με τον διευθυντή μας τηλεφωνικά στον ιστότοπο.

22 ολισθαίνοντες σωλήνες θα εγκατασταθούν το χειμώνα στα πάρκα της Μόσχας

RIAMO - 24 Νοεμβρίου. Σε 16 πάρκα της Μόσχας αυτό το χειμώνα, θα εμφανιστούν 22 διαφάνειες σωλήνων, μία από τις οποίες θα έχει 12 λωρίδες, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του δημάρχου της πρωτεύουσας.

"Σε 16 μητροπολιτικές περιοχές αναψυχής θα εγκατασταθούν 22 διαφάνειες σωλήνων, μία από τις οποίες - στο Γκόρκι Παρκ - θα είναι 12 λωρίδες", ανέφερε η έκθεση.

Ο μεγαλύτερος λόφος με σωλήνες θα βρίσκεται στο πάρκο "Sokolniki". Το μήκος της κλίσης του είναι 200 ​​μέτρα και το ύψος είναι 12 μέτρα. Χάρη σε ένα ειδικό πλαστικό πτυχωτό κάλυμμα, η ολίσθηση γίνεται όλο τον καιρό. Για να το κυλήσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική σωλήνωση με πλαστικό πάτο, που περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.

Μετά τη χειμερινή περίοδο, ο λόφος στο Sokolniki δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Με την έναρξη της θερμότητας, θα είναι δυνατή η οδήγηση σε ειδικά καλοκαιρινά "παγοπέδιλα" από πλαστικό. Η διαχρονική διαφάνεια είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00. Μια περίοδος πατινάζ είναι 45 λεπτά. Τα παιδιά κάτω των επτά ετών δεν επιτρέπεται να εισέλθουν. Οι μαθητές από 7 έως 12 ετών επιτρέπεται να συνοδεύονται μόνο από ενήλικες.

Με προσέγγιση σταθερού χειμερινού καιρού σε 16 πάρκα θα είναι δυνατή η οδήγηση σε σωλήνες από χιόνι και παγοδρομίες. Οι δύο μεγαλύτερες αποβάθρες, το μήκος των οποίων θα είναι 100 και 60 μέτρα, θα εμφανιστούν στο πάρκο "Kuzminki". Επίσης, στο πάρκο "Museon" θα εμφανιστεί μια διαφάνεια των σωληνώσεων.

"Στο Πάρκο Γκόρκι θα λειτουργήσει ολισθητήρας σωλήνων 12 λωρίδων. Σ 'αυτό εξοπλίζουν δύο καταδύσεις στην έκταση των 50 μέτρων το καθένα για τους ενήλικες και τα παιδιά. Οκτώ συγκροτήματα θα είναι διαθέσιμες για ενήλικες επισκέπτες και τέσσερις για παιδιά. Η είσοδος στο λόφο είναι έναντι αμοιβής. Οι επισκέπτες του πάρκου θα μπορούν να παίρνουν "cheesecake" για ενοικίαση ", λέει το υλικό.

Στη χειμερινή περίοδο 2017/2018 στα πάρκα της πρωτεύουσας θα υπάρχουν 113 πόντοι για ενοικίαση αθλητικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 48 σημείων για την ενοικίαση σλάιτς. Εκτός από τις διαφάνειες σωλήνων, 45 παγοδρόμια θα ανοίξουν στα πάρκα: 22 - με φυσικό πάγο και 23 - με τεχνητό πάγο.

Αφαίρεση των οδηγιών και των συστάσεων του κλιματιστικού

1. Επιθεώρηση της εγκατάστασης και επιλογή του τρόπου αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών

Πριν εκτελέσετε αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τόπο εγκατάστασης κλιματιστικών, να εξετάσετε τρόπους για την αφαίρεση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων και να αξιολογήσετε τις δυνατότητές τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών απαιτεί συμφωνία με τον οργανισμό συντήρησης του κτιρίου. Αποσυναρμολόγηση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών μπορεί να απαιτεί την ύπαρξη ανυψωτικής πλατφόρμας ή βιομηχανικού ορειβάτη. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα πρόσβασης στην ανυψωτική πλατφόρμα στα αποσυναρμολογημένα κλιματιστικά. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εναέρια πλατφόρμα, τότε έναν βιομηχανικό ορειβάτη αποσυναρμολόγηση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών. Ο πελάτης πρέπει να λάβει άδεια και τα κλειδιά στην οροφή για την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών. Ένας βιομηχανικός αναρριχητής πρέπει να έχει μια προσωπική ταυτοποίηση ενός ενεργού αναρριχητή.

2. Πώς να αντλήσετε φρέον στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον αρχίζει με την άντληση φρεονιού στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Για να εξοικονομήσετε φρέον, γυρίστε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης * (ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό επιτρέπεται ο συμπιεστής σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα τουλάχιστον -5 ° C). Συνδέουμε τη γέφυρα μανόμετρο στη θύρα υπηρεσίας χαμηλής πίεσης στη γραμμή αναρρόφησης. Καλύπτουμε την εξαγωνική αμφίδρομη βαλβίδα σε ένα λεπτό σωλήνα της γραμμής εκκένωσης. Αφού η πίεση πέσει στο μηδέν, κλείνουμε τη βαλβίδα τριών καναλιών αναρρόφησης σε ένα παχύ σωλήνα. Η άντληση Freon διαρκεί 1,5-2,0 λεπτά με ένα κανονικό μήκος της διαδρομής 1 / 4-3 / 8 "έως 5 μέτρα. Απενεργοποιήστε την κλιματιστική συσκευή από τον πίνακα ελέγχου και αποσυνδέστε την από το ρεύμα (βύσμα από την πρίζα ή από το μηχάνημα στο τηλεφωνικό κέντρο). Όλες οι θύρες σέρβις πριν την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού πρέπει να κλείσουν και το κλιματιστικό να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό!

3. Πώς να αποσυνδέσετε τη γραμμή φρέον και τα ηλεκτρικά καλώδια από το κλιματιστικό

Μετά την άντληση του φρέον και την αποσύνδεση του κλιματιστικού από το ηλεκτρικό δίκτυο, προχωρούμε στη διάλυση των σωλήνων φρέον και των ηλεκτρικών καλωδίων από τις εξωτερικές και τις εσωτερικές μονάδες. Οι σωλήνες freon των περικοχλίων ξεβιδώνουν και αποσυνδέουν τους σωλήνες freon από τις θύρες σέρβις. Στη συνέχεια, κόψτε τους σωλήνες freon με ένα κοπτικό σωλήνα, αφήνοντας 5-10 εκατοστά πάνω από τα παξιμάδια της εξωτερικής μονάδας. Τα κομμένα άκρα των σωλήνων φρέον είναι γεμισμένα και καρφωμένα μαζί με τα παξιμάδια στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Σημείωση: Οι σωλήνες Freon μπορούν να αποκολληθούν εάν η εξωτερική μονάδα δεν είναι τοποθετημένη στην αρχική θέση και οι σωλήνες φρέον δεν είναι χρήσιμοι για επανασυναρμολόγηση! Το ίδιο ισχύει και για τους σωλήνες freon για την εσωτερική μονάδα! Ιδιαίτερη προσοχή κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού πρέπει να δοθεί στις θύρες σέρβις. Μην αποσυνδέετε τη γραμμή freon της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στη βροχή και το υγρό χιόνι. Μέσα στις θύρες, η υγρασία μπορεί να πιαστεί και ο συμπιεστής μπορεί να καταστραφεί.

4. Πώς να αποσυναρμολογήσετε το εξωτερικό του κλιματιστικού

Μικρές εξωτερικές και εξωτερικές μονάδες κλιματισμού μπορούν να αποσυναρμολογηθούν από τις σκάλες στο επίπεδο του παραθύρου του δεύτερου δαπέδου του σπιτιού. Η αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στον 3ο όροφο και πάνω γίνεται με ασφάλιση. Πριν αποσυναρμολογήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από το παράθυρο, πρέπει να συνδεθεί με ένα ισχυρό ιμάντα για ασφάλιση. Η ασφάλιση θα πρέπει να πραγματοποιείται από τον συνεργάτη του εγκαταστάτη. Η εξωτερική μονάδα αποσπάται από τους βραχίονες και μετακινείται απαλά μέσα στο δωμάτιο.

Η χρήση βαρούλκων για την αποσυναρμολόγηση υπαίθριων μονάδων κλιματιστικών

Για να αφαιρέσετε και να χαμηλώσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαρούλκο. Το μπλοκ ρόλων τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Το μπλοκ κυλίνδρων είναι τοποθετημένο στον τοίχο σε έναν κοχλία αγκύρωσης ή σε έναν ισχυρό πείρο-ασβούργο. Περνάμε το σχοινί μέσω του κυλίνδρου. Ένα άκρο του ιμάντα σχοινιού δεσμεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, το άλλο - περνάμε από το μπλοκ κυλίνδρων. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να συνδεθεί με ένα ξεχωριστό ιμάντα. Τραβώντας το σχοινί, ας επιστρέψουμε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού επάνω. Στη συνέχεια, ξεδιπλώστε την εξωτερική μονάδα, αφήστε τη να περάσει μεταξύ των στηριγμάτων και κατεβάστε το μπλοκ προς τα κάτω. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε τον κύλινδρο του βαρούλκου όχι στην κορυφή ακριβώς πάνω από τη μονάδα κλιματισμού, αλλά στην κορυφή στην πλευρά. Ανυψώνοντας τη μονάδα κλιματιστικού, θα την αφαιρέσουμε από τα στηρίγματα προς τα πλάγια και θα την κατεβάσουμε χωρίς να ακουμπάμε τα στηρίγματα. Πριν αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα - αφήστε την εξωτερική μονάδα από τις αγκύλες! Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μεγάλου μεγέθους και βάρους πρέπει να αποσυναρμολογηθεί από το ικρίωμα, από την ανυψωτική πλατφόρμα ή με τη βοήθεια ενός βιομηχανικού ορειβάτη.

5. Πώς να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Αν το Μόνο η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, τότε πρώτα πρέπει να αντλήσετε φρέον στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και να αποσυνδέσετε το κλιματιστικό από το τροφοδοτικό (βλ. A.2). Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού αρχίζει με τον έλεγχο της διακοπής του κλιματιστικού από το δίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό έχει αποσυνδεθεί από την παροχή ρεύματος. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού πρέπει να πραγματοποιείται με ανθεκτική σκάλα, τραπέζι, σκαλωσιά. Είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε μια δεξαμενή για την αποστράγγιση του υπολειμματικού συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα. Το εσωτερικό μπλοκ πρέπει να αποσπαστεί από τον τοίχο, το κάτω τμήμα να ανυψωθεί και να στηριχθεί. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε στην πίστα Freon, σωλήνα αποστράγγισης και ηλεκτρικά καλώδια. Καταρχάς, αποσυνδέουμε τα ηλεκτρικά καλώδια, αποσυνδέουμε το σωλήνα αποστράγγισης, ξεβιδώνουμε τα παξιμάδια των σωλήνων φρέον και αποσυνδέουμε το βρόχο freon του συστήματος. Αφού απελευθερωθούν όλες οι επικοινωνίες της εσωτερικής μονάδας, η εσωτερική μονάδα μπορεί να αφαιρεθεί από την πλάκα συναρμολόγησης. Στη συνέχεια αποσυναρμολογήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Η πλάκα συναρμολόγησης πρέπει να συσκευάζεται μαζί με την εσωτερική μονάδα για μεταγενέστερη εγκατάσταση. Συμπεριλαμβανόμενοι με την εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τα τυποποιημένα παξιμάδια στους σωλήνες φρέον της μονάδας, η πλάκα συναρμολόγησης και ο πίνακας ελέγχου του κλιματιστικού.

6. Πώς να αποσυναρμολογήσετε την τροχιά κλιματισμού freon

Η αποσυναρμολόγηση της γραμμής freon γίνεται μετά την αποσύνδεση της διαδρομής από τις μονάδες κλιματισμού. Οι σωλήνες Freon πρέπει να απελευθερώνονται από τα παξιμάδια της έλασης και την θερμομόνωση. Κόψτε τα παξιμάδια σύνδεσης με κοπτικό σωλήνα. Η διαδρομή Interblock μπορεί να μετακινηθεί μέσα από την έξοδο στον τοίχο τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και έξω. Χρησιμοποιήστε για την επανεγκατάσταση της διαδρομής freon του κλιματιστικού, του καλωδίου μεταξύ των μονάδων, των αγκυλών δεν συνιστάται!

7. Χαρακτηριστικά της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών το χειμώνα

Όταν το κλιματιστικό έχει αποσυναρμολογηθεί το χειμώνα, ο συμπιεστής κλιματισμού δεν συνιστάται η εκτέλεση σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -5 βαθμούς Κελσίου. Δεν συνιστάται να ανοίγετε και να κλείνετε θύρες σέρβις στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στην ψυχρή περίοδο χωρίς να προθερμαίνετε. Για να ανοίξετε ή να κλείσετε τη θύρα υπηρεσίας, πρέπει να θερμανθεί με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών. Για να αποσυναρμολογήστε το κλιματιστικό το χειμώνα, απλά κλείστε τις θύρες υπηρεσιών και κόψτε τους σωλήνες. Ένα μικρό μέρος του freon μπορεί να βγει από τον αγωγό. Ο συμπιεστής κλιματισμού πρέπει να θερμανθεί πριν αρχίσει να αποσυναρμολογείται για εκκίνηση. Μπορείτε να ανοίξετε τη θήκη της μονάδας και να θερμάνετε τον συμπιεστή με ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα, στη συνέχεια να ξεκινήσετε και να αντλήσετε φρέον. Είναι ευκολότερο να αντλείται φρέον αν είναι εξοπλισμένη η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ρύθμιση χαμηλής θερμοκρασίας.

Όταν εργάζεστε με κλιματιστικά σε παγετό δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον συμπιεστή του κλιματιστικού, να ανοίξετε και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσίας στο εξωτερικό μπλοκ, να κυλήσετε και να συνδέσετε τη διαδρομή μεταξύ των τετραγώνων στο εξωτερικό μπλοκ. Διαφορετικά, μπορείτε να χαλάσετε τις θύρες υπηρεσιών και ο Freon θα βγεί από το κλιματιστικό στην ατμόσφαιρα. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τις σφραγίδες λαδιού στις θύρες σέρβις και να γεμίσετε πλήρως το κλιματιστικό με freon.

Πώς να αφαιρέσετε τον κλιματισμό από τον εαυτό σας

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού έχει ένα διανεμημένο σύστημα μεταφοράς ψυκτικού μέσου μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, εκτός από ένα - η αποσυναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ πιο περίπλοκη από ένα μονοπώλιο. Και συχνά η άγνοια για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, οδηγεί στην αποτυχία του.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό

Υπάρχουν τρεις υποχρεωτικές προϋποθέσεις για την αφαίρεση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας:

 • Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση. Εάν στέκεται στην πρόσοψη ενός πολυκατοικίου πάνω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου, τότε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνο από το παράθυρο ή από το μπαλκόνι. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσελκύσει ειδικούς της βιομηχανικής ορειβασίας.
 • Για να αφαιρέσετε βαριά μπλοκ από τον τοίχο και να απενεργοποιήσετε σωστά τον συμπιεστή, χρειάζεστε τουλάχιστον έναν βοηθό.
 • Είναι απαραίτητο να νοικιάσετε ένα manometric σταθμό για τον τύπο του φρέον που αντλείται σε αυτό το μοντέλο κλιματιστικού.

Σημείωση: Το τελευταίο σημείο αφορά σταθμούς με συμβατικά (βέλη) μετρητές πίεσης. Οι ψηφιακοί συλλέκτες συντονίζονται για το σήμα ψυκτικού.

Προφυλάξεις

Εάν το κλιματιστικό είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε είναι εύκολο να το αφαιρέσετε - δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης φρέον, δεν είναι σημαντικό να σφραγίσετε τον συμπιεστή, τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Και στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι μέσα στο σύστημα δεν εισέρχεται σκόνη ή ακόμα και αέρας. Διαφορετικά, μπορούμε να μιλήσουμε για την εγγυημένη απόδοση του συμπιεστή μετά την εγκατάσταση και την εκκίνηση του κλιματιστικού σε μια νέα θέση. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα της συσκευής αντλίας κενού.

Το φρέον είναι εξαιρετικά ρευστό και η διαφορά στις θερμοκρασίες στην είσοδο και στην έξοδο φθάνει σε αρκετές δεκάδες βαθμούς. Οι σφραγίδες και οι δακτύλιοι που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές αντλίες και συμπιεστές δεν θα αντέξουν αυτές τις συνθήκες λειτουργίας. Η απαραίτητη στεγανότητα επιτυγχάνεται λόγω της εξαιρετικά ακριβούς προσαρμογής της επιφάνειας των κινούμενων στοιχείων της αντλίας στην εσωτερική γεωμετρία των θαλάμων. Η παραμικρή γρατζουνιά ενός στερεού σωματιδίου οδηγεί στην αποτυχία του συμπιεστή. Και ένα τέτοιο σωματίδιο μπορεί να είναι ένας κόκκος πάγου που σχηματίζεται όταν η υγρασία στον αέρα εισέρχεται μέσα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα κλιματιστικά πωλούνται με γεμάτο αδρανές αέριο, το οποίο αντλείται με αντλία κενού πριν την άντληση του φρέον.

Όταν αφαιρείται το κλιματιστικό, το ίδιο το Freon πρέπει να αντληθεί και οι μονάδες να αποσυνδεθούν. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε η σκόνη να μην εισέλθει στο σύστημα μαζί με τον αέρα. Δηλαδή, δημιουργήστε ένα κενό εκεί. Και είναι επιθυμητό να αποθηκεύσετε εντελώς το φρέον (ή το μεγαλύτερο μέρος του), έτσι ώστε σε ένα νέο μέρος να είναι ευκολότερο να φέρει το σύστημα σε κατάσταση λειτουργίας.

Προετοιμασία του

Για να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό, χρειάζεται μόνο ένα manometric σταθμός από τον επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να ενοικιαστεί.

Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι για κάθε κύριο σπίτι:

 • ένα σύνολο παξιμαδιών και εξαγώνων πλήκτρα?
 • κατσαβίδια ·
 • κοπτήρες σωλήνων ή κοπτήρες πλευρών.
 • λαβή χειροκίνητης κλειδαριάς.
 • πένσες.

Κάθοδος του φρέον

Υπάρχουν δύο τρόποι αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού:

 1. Η χρήση ενός μανόμετρου για τη συλλογή φρέον σε μια εξωτερική μονάδα.
 2. Χρήση ενός σταθμού άντλησης και συλλογής φρέον, που συνδέεται με ένα ειδικό αερόστατο δύο αερίων. Ο σταθμός διαθέτει τον δικό του συλλέκτη και τον συμπιεστή για την εκκένωση του ψυκτικού μέσου σε υγρή ή αέρια κατάσταση.

Ο πρώτος τρόπος είναι πιο "προσιτός", αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού - η μεταφορά Freon συμβαίνει λόγω ενός κανονικού συμπιεστή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι καθολικός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το χειμώνα, όταν το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι επίσης ότι η εξωτερική μονάδα θα εκκενωθεί - χωρίς φρέον στον συμπυκνωτή. Το οποίο είναι πολύ πιο ασφαλές όταν μεταφέρεται σε μια νέα θέση. Αλλά η ενοικίαση ενός τέτοιου σταθμού και ενός μπαλονιού θα κοστίσει περισσότερο από έναν κανονικό συλλέκτη μανομετρικών.

Συλλογή Freon σε εξωτερικό μπλοκ

Στο πλάι του σώματος της εξωτερικής μονάδας υπάρχουν δύο εξαρτήματα από τα οποία οι σωλήνες πηγαίνουν:

 • λεπτό - για τη μεταφορά υγρού Freon από τον συμπυκνωτή στον εξατμιστή.
 • πάχους - για την έγχυση αερίου Freon στον συμπυκνωτή.

Και οι δύο στραγγαλισμοί κάτω από τα καλύμματα έχουν κεφαλές της βαλβίδας διακοπής. Ένα υποκατάστημα με θηλή αφήνει την κεφαλή αερίου.

Η συλλογή του φρέον στον συμπυκνωτή γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Από τις θηλές και τις θηλές αφαιρέστε τα προστατευτικά καλύμματα.
 2. Μια πολλαπλή συνδέεται με τη θηλή.
 3. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για μέγιστο "κρύο".
 4. Μετά από λίγα λεπτά, κλείστε τη βαλβίδα του εξαρτήματος υγρού, σταματώντας την παροχή φρεονίου στον εξατμιστή.
 5. Η πίεση παρακολουθείται από το μανόμετρο.
 6. Όταν οι βέλος δείχνει «-1 MPa» εξαγώνου βαλβίδα ακροφύσιο αερίου σπιν και αμέσως αποκοπεί conditioner (για ποιο σκοπό και χρειάζεται έναν βοηθό) - κατά τη διάρκεια παρατεταμένης κατάσταση αναμονής, η αντλία συμπιεστής μπορεί να υποστεί ζημιά.

«-1 MPa» ανάγνωση μανόμετρο σημαίνει ότι όλα τα συμπυκνωτή φρέον, και μέσα στους σωλήνες του εξατμιστή και ένα συμπιεστή - τεχνικό κενού.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε τα μπλοκ.

Αφαίρεση του κλιματιστικού με βήματα

Η αποσυναρμολόγηση με διατήρηση της λειτουργικότητας του αποσυναρμολογημένου κλιματιστικού έχει ως εξής:

 • σφράγιση των εξαρτημάτων σωληνώσεων.
 • αποσύνδεση και αποσυναρμολόγηση από την πρόσοψη της εξωτερικής μονάδας.
 • αποσυναρμολόγηση στο διαμέρισμα της εσωτερικής μονάδας.

Παρακάτω είναι μια οδηγία για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Εξωτερική μονάδα

Για να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αποσυνδέστε πρώτα τους σωλήνες.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

 • Ξεβιδώστε τα παξιμάδια nakidnye, τα οποία πιέζονται στις φλάντζες των συνιστωσών της εξωτερικής μονάδας, και τα πλαϊνά άκρα των σωλήνων. Και στη θέση των παξιμαδιών βιδωμένα σε προετοιμασμένα καπάκια. Αξιοπρέπεια - παραμένουν ολόκληροι σωλήνες. Μειονέκτημα - Ο κίνδυνος εισόδου αέρα στον συμπιεστή είναι υψηλός.
 • Ο κόφτης κόβει χάλκινους σωλήνες (από την ένωση περίπου 15 cm). Οι άκρες είναι λυγισμένες και συσφιγμένες (zachekanivayut) με τη βοήθεια μιας αντιξοότητας. Το μειονέκτημα είναι ότι οι νέοι σωλήνες πρέπει να εγκατασταθούν σε μια νέα θέση. Αξιοπρέπεια - η λειτουργία περνάει γρήγορα και η πιθανότητα σκόνης και αέρα μέσα είναι πολύ χαμηλότερη.

Σημείωση: Το Covet και ένα άλλο κομμένο άκρο του σωλήνα είναι απαραίτητο για την προστασία του εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε τα καλώδια (σήμα και ισχύ), να αφαιρέσετε τα στηρίγματα του μπλοκ στο πλαίσιο στο εξωτερικό τοίχωμα και να τα σηκώσετε στο δωμάτιο.

Συμπιεστής

Μια από τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματισμού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αλγόριθμος αποσυναρμολόγησης είναι ελαφρώς διαφορετικός. Οι διαφορές είναι οι εξής:

 • Το φρέον πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από το σύστημα. Ο σωστός τρόπος είναι να το συγκεντρώσετε σε ένα μπαλόνι με τη βοήθεια ενός σταθμού για την άντληση του Freon. Λάθος, αλλά απλός - για να το απελευθερώσετε στην ατμόσφαιρα (εάν η αντικατάσταση του συμπιεστή πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου και η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από το σημείο βρασμού του Freon σε κανονική πίεση).
 • Οι σωλήνες περιβλήματος δεν είναι απαραίτητοι - μετά την εγκατάσταση ενός νέου συμπιεστή, το σύστημα αντλείται με εξωτερική αντλία κενού.

Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματιστικού με έναν μη ειδικευμένο. Εκτός από την αντλία κενού και το σταθμό μανόμετρο πρέπει να έχει ένα καυστήρα αερίου να αποσυνδέσετε το σύστημα από τις σωλήνες αναρρόφησης και κατάθλιψης του παλιού συμπιεστή, και στη συνέχεια κολλήσεις στο νέο σύστημα μονάδα. Και ακόμα κι αν νοικιάσετε εξοπλισμό, πρέπει να έχετε τις ικανότητες για να το χειριστείτε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας τη μονάδα, αλλά είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία για να αντικαταστήσετε τον συμπιεστή.

Εσωτερική μονάδα

Τα περισσότερα οικιακά διαχωριστικά συστήματα έχουν μια εσωτερική μονάδα τοίχου (αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές για την τοποθέτηση). Όμως, με εξαίρεση το κλιματιστικό κανάλι, οι άλλοι τύποι αποσυναρμολογούνται σύμφωνα με τη γενική αρχή.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα εσωτερικού τοίχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα του περιβλήματος.
 • αποσυνδέστε τα καλώδια και τα καλώδια.
 • κόψτε και σπείρετε τους χάλκινους σωλήνες που φτάνουν στον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.
 • κόψτε το σωλήνα αποστράγγισης, αποστραγγίστε το συμπύκνωμα.
 • "Αποσυνδέστε" το μάνδαλο που στερεώνει το σώμα στην πλάκα στήριξης.
 • αφαιρέστε το μπλοκ και ξεβιδώστε την πλάκα από τον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα. Και όχι μόνο ως θερμαντήρας, αλλά και σε λειτουργία ψύξης (για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι διακομιστές).

Σημείωση: Συλλογή freon στον συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας είναι δυνατή μόνο όταν εργάζεστε σε λειτουργία ψύξης - σε λειτουργία θέρμανσης λειτουργεί ήδη ως εξατμιστής.

Η ιδιαιτερότητα της εργασίας το χειμώνα σε αυτόν τον τρόπο είναι ότι υπάρχει ένα χαμηλότερο όριο θερμοκρασίας, το οποίο επηρεάζεται από τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τον τύπο του κλιματιστικού και τον πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτή η εξάρτηση εξακολουθεί να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της συσκευής συμπιεστή - είναι λιπαρή και το έλαιο πάει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στα συμβατικά κλιματιστικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας κυμαίνεται από + 5 ° C έως -5 ° C, στον μετατροπέα - σε μείον 15-25 ° C.

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι αποχρώσεις. Και αν η θερμοκρασία είναι κάτω το εν λόγω όριο, και το κλιματιστικό δεν είναι εξοπλισμένο «χειμώνα κιτ» θερμαίνεται στροφαλοθαλάμου, τότε για να απομακρυνθεί η εξωτερική μονάδα πρέπει να χρησιμοποιούν το αντλιοστάσιο και συλλογή του φρέον (αυτό είναι ένα oil-free συμπιεστή).

Εγχειρίδιο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα χέρια τους με τη συντήρηση του Freon

Μερική ή πλήρης αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού γίνεται για διάφορους λόγους - επισκευή στο διαμέρισμα, μετακίνηση, εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο και ούτω καθεξής. Η τυποποιημένη προσέγγιση είναι να ζητηθεί η σωστή κατάργηση του διαχωρισμένου συστήματος των υπαλλήλων μιας εξειδικευμένης επιχείρησης με την πληρωμή της υπηρεσίας αυτής. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κατανοώντας τις περιπλοκές της διαδικασίας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απλό, αλλά με τη σωστή προσέγγιση είναι αρκετά εφικτό.

Σχετικά με τους τρόπους και τις δυσκολίες κατάργησης με τα χέρια σας

Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων εγκαθιστούν 2 τύπους κλιματιστικών - μονοκόμματα (κινητά) και χωριστά συστήματα. Με τα πρώτα ειδικά προβλήματα δεν προκύπτουν, διότι σε τέτοια μοντέλα όλα τα κύρια στοιχεία περικλείονται σε ένα μόνο περίβλημα και για να μετακινηθεί η μονάδα αρκεί να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα.

Η αποσυναρμολόγηση της έκδοσης για κινητά αποσυνδέει τον αγωγό αέρα

Εκτός από τα μονοκόμματα και τα "χωρίσματα", υπάρχουν και άλλοι τύποι κλιματικών φυτών - κασέτα, κανάλι και στήλη. Συνήθως όμως ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται σε γραφεία, εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους μιας μεγάλης περιοχής, σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται σπάνια.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα που βρίσκονται μέσα και έξω από την κατοικία. Συνδέονται μεταξύ τους με δύο αυτοκινητόδρομους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό σε διάφορες συσσωρευμένες καταστάσεις - φρέον. Σε χάλκινο σωλήνα μικρής διαμέτρου, ρέει σε υγρή μορφή από το εξωτερικό μπλοκ μέχρι το εσωτερικό. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσω της κύριας γραμμής μεγάλης διαμέτρου. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένες δυσκολίες που περιμένουν τον άγνο χρήστη σε μια προσπάθεια να αποσυναρμολογηθεί:

 1. Πλήρης ή μερική απώλεια Freon ως αποτέλεσμα της ανεπιφύλακτη αποσύνδεση των κύριων αγωγών.
 2. Επαφή με σωλήνες και εναλλάκτες θερμότητας για αέρα που περιέχει υγρασία. Εάν το σύστημα διαχωρισμού δεν είναι σωστά τοποθετημένο αλλού, η συμπιεσμένη υγρασία θα εισέλθει στον συμπιεστή και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.
 3. Σφράγιση των χαλκοσωλήνων κατά το τράβηγμα τους από τον τοίχο και κατά τη μεταφορά. Η υγρασία ή η άμμος στο κύκλωμα Freon είναι ένας γρήγορος "θάνατος" του συμπιεστή.
 4. Όταν οι κορώνες αποσυνδέονται από τους σωλήνες του εσωτερικού τμήματος, είναι δυνατόν να στρέψουν τυχαία τα σωληνωτά χιτώνια που έχουν συγκολληθεί σε αυτά.
 5. Η αποσύνδεση των καλωδίων τροφοδοσίας χωρίς σημάδια στους ακροδέκτες όπου συνδέθηκαν προκαλεί σύγχυση κατά την επανεγκατάσταση.
 6. Πολύ σύντομο κόψιμο του σωλήνα αποστράγγισης, που οδηγεί στο συμπύκνωμα του δρόμου.
 7. Απώλεια κατά τη μεταφορά των γραναζιών και άλλων μικρών εξαρτημάτων που δεν στερεώνονται μετά την αποσυναρμολόγηση.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα και τις επικοινωνίες μεταξύ τους

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές του κλιματιστικού σας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, οπότε προτού αφαιρέσετε το σύστημα split, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τρεις τρόπους:

 • Απλή αποσυναρμολόγηση με την απελευθέρωση ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα.
 • με τη συντήρηση του Φρέον στο σύστημα με τη μέθοδο του "με μάτι"?
 • με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που επιτρέπει την πλήρη εξοικονόμηση του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα.

Ο καλύτερος τρόπος δίνεται από την τελευταία μέθοδο, αν και υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι τρεις. Για να μην έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί και την περαιτέρω λειτουργία του, συνιστάται να λειτουργείτε σύμφωνα με την τρίτη επιλογή, έχοντας εξοικειωθείτε προηγουμένως με τη μέθοδο αποθήκευσης του φρέον.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων και συσκευών:

 • κατσαβίδι με εγκάρσια και επίπεδη σχισμή.
 • σύνολο κλειδιών καρπού;
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • Κλειδιά hex με διαστάσεις 5... 10 mm.
 • Μανομετρική συλλογή ή μανόμετρο με σωλήνα και σύνδεση με σπείρωμα, σχεδιασμένο για μέγιστη πίεση 10-15 bar.
 • σκωτσέζικο χρώμα και δείκτη.
 • Μονωτική ταινία ή συνηθισμένη κολλητική ταινία.

Μανόμετρο για 1 βαλβίδα

Μανομετρική συλλέκτη είναι ακριβώς απαραίτητη σε περίπτωση που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε ένα split σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, οπότε είναι καλύτερα να το νοικιάσετε, και η αγορά θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Τα πλήκτρα hex είναι απαραίτητα για την περιστροφή των βαλβίδων θύρας εξυπηρέτησης

Επίσης, για άνετη και ασφαλή λειτουργία, χρειάζεστε μια σκάλα για να φτάσετε με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα που είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό τμήμα, που βρίσκεται στον τοίχο του πολυκατοικίου, είναι καλύτερο να τραβήξει από το παράθυρο, που ήταν προηγουμένως δεμένο με ένα σχοινί. Δεν θα είναι περιττό να είσαι βοηθός.

Οι θύρες υπηρεσίας βρίσκονται στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας

Ένα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι το ψυκτικό μέσο παραμένει στις χαμηλότερες πιθανές απώλειες. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, χάρη στην οποία όλος ο Freon μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος - το περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας. Μετά την προετοιμασία των εργαλείων, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Καλύπτοντας το χέρι του υπέρυθρου στοιχείου στο τηλεχειριστήριο, μετακινήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Turbo" και ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το χέρι από το στοιχείο και τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στο κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ξεκινάτε αμέσως τον συμπιεστή σε πλήρη ισχύ.
 2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μανόμετρο στο εξάρτημα επισκευής που βρίσκεται στο πλάι της εξωτερικής μονάδας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως η πίεση στο σύστημα. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι σωλήνες διακλάδωσης κρύβονται κάτω από το καπάκι, πρέπει να αφαιρεθούν.
 3. Ξεβιδώστε τα 2 παξιμάδια - βύσματα που βρίσκονται στα άκρα των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά, υπάρχουν βαλβίδες που ελέγχονται με εξαγωνικό κλειδί. Επιλέξτε το σωστό εξάγωνο σε μέγεθος.
 4. Κλείστε τη βαλβίδα γραμμής υγρού με υγρό ψυκτικό μέσο (αυτός είναι ένας λεπτότερος σωλήνας) και παρακολουθήστε την ένδειξη του μετρητή. Αυτή τη στιγμή, ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον μέσω του δεύτερου σωλήνα.
 5. Όταν η βελόνα της συσκευής πέσει στο μηδέν και αρχίσει να διαφεύγει στη ζώνη κενού, κλείστε τη δεύτερη βαλβίδα και απενεργοποιήστε γρήγορα το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι όλο, το ψυκτικό είναι σε πλήρη ένταση στο περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας.

Το μανόμετρο συνδέει το ειδικό εξάρτημα

Σε διαχωρισμένα συστήματα γεμάτα με διαφορετικές μάρκες φρέον (υπάρχουν R22 και R410), διαφέρει η διάμετρος του σπειρώματος του εξαρτήματος εξυπηρέτησης, όπου συνδέεται το μανόμετρο. Για το R410 χρειάζεστε έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Για την αντλία φρέον είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα γραμμής υγρού

Η αποθήκευση ψυκτικού μέσου με τη μέθοδο "με μάτι" εκτελείται χωρίς μανομετρικό συλλέκτη. Αφού κλείσετε τη βαλβίδα υγρού, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τη βαλβίδα αερίου και κλείστε τη συσκευή οικιακής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ξεκάθαρο: δεν ξέρετε πόσο ο Freon κατάφερε να εισέλθει στην εξωτερική μονάδα και είναι απαράδεκτο να διατηρηθεί ο συμπιεστής σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα με επικαλυμμένο κορμό. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί όταν εγκατασταθεί και ξεκινήσει το επόμενο "split".

Οδηγίες για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να αποσυνδεθεί κατά τη μετακίνηση ή τη μεταφορά του σε νέα θέση. Για την επισκευή ενός διαμερίσματος, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα εξωτερικό τμήμα, αλλά για να αποσυνδέσετε τις γραμμές freon, το καλώδιο και η αποστράγγιση θα πρέπει ακόμα να αφαιρεθούν. Οι εργασίες εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου και αντικαταστήστε τα παξιμάδια των ακραίων βιδών.
 2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια σύνδεσης που συγκρατούν τους χάλκινους σωλήνες στα εξαρτήματα, ωθήστε τα στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ταινία ή ταινία, προστατεύστε όλα τα ανοίγματα των γραμμών και των θηλών της εξωτερικής μονάδας έτσι ώστε τα συντρίμμια και η σκόνη να μην εισέρχονται στο εσωτερικό κατά την εργασία.
 3. Για να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αποσυνδέστε τη συσκευή και αφαιρέστε το κάλυμμα που καλύπτει τους ακροδέκτες (που βρίσκονται πάνω από τις βαλβίδες φρέον). Πριν ξεβιδώσετε τα καλώδια, κολλήστε μια λωρίδα ταινίας βαφής πάνω από τους ακροδέκτες και υπογράψτε με έναν χρωματικό δείκτη για να καθορίσετε τη σειρά σύνδεσης. Αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε το καλώδιο.
 4. Αποσυνδέστε τις γραμμές του κορμού από το βραχίονα της εξωτερικής μονάδας, έτσι ώστε οι χάλκινες σωλήνες να μην κρεμάσουν ή να λυγίσουν, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν.
 5. Ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα στο βραχίονα, συνδέστε το με σχοινί και αφαιρέστε τη μονάδα μαζί με τον βοηθό.

Οι εργασίες για την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας είναι πιο βολικές για να οδηγείτε από τη σκάλα

Επαγγελματική ψύξη συχνά ασκούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση: δεν αφαιρέσετε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τους σωλήνες φρέον με εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας, και δαγκώνουν τους. Τότε δεν χρειάζεται να τυλίξετε τα άκρα των σωλήνων με αυτοκόλλητη ταινία για την προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, επειδή ισοπέδωσε κόφτες καλωδίων. Όταν επανασυναρμολόγηση τα πεπλατυσμένα άκρα αποκόπτονται και διεξάγονται στο πλαίσιο του περικοχλίου beading ένωσης σύνδεσης.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το βραχίονα, ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια

Αφού αποσυνδέσετε τους πυρήνες των καλωδίων από τους ακροδέκτες, σφίξτε τις βίδες των επαφών και σφίξτε τις, καθώς μπορεί να πέσουν και να χαθούν κατά τη μεταφορά.

Κατά την αποσυναρμολόγηση από το παράθυρο του διαμερίσματος, ο βοηθός πρέπει να σας ασφαλίσει

Το ίδιο το βραχίονα αφαιρείται καλύτερα αργότερα, όταν ξετυλίγετε τους σωλήνες του βρόχου φρέον από αυτό. Εάν το ρεύμα βγαίνει από τον τοίχο όχι περισσότερο από ένα μέτρο, τότε δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά τους σωλήνες, για να τους διευκολύνετε να τραβήξετε μέσα τους. Το βραχίονα είναι συνήθως στερεωμένο σε 4 μπουλόνια αγκύρωσης, ξεβιδωμένο με ένα κανονικό κλειδί καραμπίνερ.

Ορθή πτώση των αυτοκινητοδρόμων από το εξωτερικό τμήμα - συλλογή φωτογραφιών

Πώς να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα με συντήρηση φρέον - βίντεο

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Για να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε από αυτή όλα τα καλώδια επικοινωνίας - καλώδια για φρέον και συμπύκνωμα. Ο τόπος τοποθέτησης των αγωγών είναι, κατά κανόνα, στην κόγχη του σκάφους, τοποθετημένος στο κάτω μέρος. Ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε σε αυτή τη θέση:

 1. Ξεκλειδώστε 3-4 πλαστικά μάνδαλα που ασφαλίζουν το κάτω μέρος της μονάδας στην πλάκα συναρμολόγησης. Εκκενώστε το κάτω μέρος του σώματος από τον τοίχο και εισάγετε οποιαδήποτε ράβδο μεταξύ τους, τραβήξτε έξω την πλεξούδα των επικοινωνιών από την εξειδικευμένη θέση.
 2. Εάν δεν υπάρχει μανδάλωση στο μοντέλο "split", τότε πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό πλαστικό πάνελ, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει τις περσίδες και τα πρόσθετα καλύμματα (όταν είναι).

Σύνθεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν έχεις στην πλεξούδα, μπορείτε να το κάνετε με το διαμήκη μαχαίρι ενότητα γραφείου, το οποίο θα ωθήσει πίσω τη μόνωση και να αρπάξει τα κλειδιά για καρπούς με κέλυφος. Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλη κοπή, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό θερμομόνωσης. Εκτελέστε περαιτέρω λειτουργίες με αυτή τη σειρά:

 1. Περιστρέψτε τις αρθρώσεις του ρεύματος με δύο κλειδαριές. Σημαντικό σημείο: δεν μπορεί να περιστραφεί το σφυρί που συγκολλάται στον κοντό σωλήνα της μονάδας, πρέπει να κρατηθεί με ένα κλειδί στη θέση του, ξεβιδώνοντας το παξιμάδι.
 2. Τα άκρα σωλήνων τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία ή ταινία, για προστασία από τη βρωμιά.
 3. Εντοπίστε τον σύνδεσμο του σωλήνα αποστράγγισης με το σωλήνα εκκένωσης και αποσυνδέστε τον. Μην κόβετε τις πτυχώσεις οπουδήποτε, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να αποβιβαστείτε πίσω.
 4. Αφαιρέστε το ηλεκτρικό κάλυμμα (που βρίσκεται στο δεξί άκρο του περιβλήματος ή κάτω από το μπροστινό πάνελ), να κάνει με ένα δείκτη και επικαλύψεις συγκολλητικής ταινίας, οπότε οι βίδες χαλαρώσει και αποσυνδέστε το πυρήνα του καλωδίου. Βιδώστε τις βίδες προς τα πίσω και βιδώστε το κάλυμμα.
 5. Όταν όλες οι επικοινωνίες έχουν αποσυνδεθεί, πιάστε την θήκη και από τις δύο πλευρές και αφαιρέστε την από την πλάκα στήριξης, σηκώνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω. Δώστε τη μονάδα στον βοηθό.
 6. Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης ξεβιδώνοντας όλους τους πείρους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συμπύκνωμα μπορεί να παραμείνει στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας, είναι επιθυμητό να προστατεύεται ο τοίχος με μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου πριν από την αποσυναρμολόγηση. Εάν νοικιάσετε ένα κλιματιστικό για επισκευή στο σπίτι, τότε αυτή η προφύλαξη δεν είναι απαραίτητη.

Πριν αφαιρέσετε τη μονάδα, πρέπει να βιδωθεί στη θέση της το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος

Μετά την αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος από τον τοίχο, τοποθετήστε όλα τα ξεβιδωμένα τμήματα επάνω του, σφίξτε τις βίδες και τοποθετήστε την πλάκα στήριξης. Βιδώστε τους σωλήνες διακλάδωσης στην κόγχη, στερεώστε με ταινία βαφής. Με το ίδιο υλικό, ασφαλίστε το μπροστινό πλαίσιο ανοίγματος έτσι ώστε να μην κρεμάσει χαλαρά κατά τη μεταφορά.

Εάν η πλεξούδα επικοινωνίας είναι σύντομη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με το μπλοκ

Το τελευταίο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των επικοινωνιών που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου ή μέσα σε αυτό. Εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες, το κύριο πράγμα δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες κάτω από μια μικρή ακτίνα. Από αυτή την επεξεργασία, η διατομή κάμψης μειώνεται στο σημείο κάμψης και είναι αρκετά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί ο σωλήνας με το οβάλ προφίλ. Από το εξωτερικό τοίχωμα, τραβήξτε προσεκτικά την πλεξούδα, για να μην καταστρέψετε τον θερμαντήρα. Εάν η τρύπα ήταν στερεωμένη με αφρώδες υλικό, τότε πρέπει να κόβεται σε μέρη. Όταν τελειώσετε, τυλίξτε τη δέσμη σε δακτύλιο και ταινία με ταινία.

Η σειρά αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας - φωτογραφική συλλογή

Πώς να αφαιρέσετε τα εσωτερικά μπλοκ διαφορετικών σχεδίων - βίντεο

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο έχει πέσει σε -5 ° C ή περισσότερο, συνιστάται να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση για τους εξής λόγους:

 • Δεν θα είναι δυνατό να αντληθεί το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • στον παγετό δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις συνδέσεις, να ξεβιδώσετε τα βύσματα και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσιών.
 • ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης, οι σφραγίσεις των βαλβίδων εξυπηρέτησης συχνά αποτυγχάνουν.

Σε μια κατάσταση όπου, χωρίς να αφαιρεθεί το σύστημα split σε αρνητική θερμοκρασία δεν μπορεί να κάνει, σιγουρευτείτε για να ζεστάνετε τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα βύσματα και κλείστε και τις δύο βαλβίδες, εξοικονομώντας έτσι μέρος του φρέον αριστερά στο κύκλωμα της εξωτερικής μονάδας. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε αργά τις γραμμές από τα εξαρτήματα και αποσυνδέστε τις, απελευθερώνοντας το δεύτερο μέρος του ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον αλγόριθμο που περιγράψαμε παραπάνω.

Το προσωπικό εξειδικευμένων εταιρειών χρησιμοποιεί μανομετρικούς σταθμούς για την άντληση φρέον το χειμώνα. Αλλά αν νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό, τότε η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει περισσότερο από την πληρωμή των ειδικών και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Σε θερμοκρασίες άνω των -5 ° C, η εργασία μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες, αλλά συνιστάται η χρήση μανόμετρου για τον έλεγχο της μεταφοράς ψυκτικού μέσου. Εάν ενεργείτε "με το μάτι", δεν μπορείτε να μαντέψετε την ώρα της γήρανσης και ακόμα να χάσετε μερικά από τα freon. Είναι εξίσου επικίνδυνο να επιβραδύνετε τη λειτουργία του συμπιεστή χωρίς ψύξη (και ψύχεται με την κυκλοφορία freon), από υπερθέρμανση μπορεί να αποτύχει.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε με επιτυχία το κλιματιστικό του σπιτιού, εάν πάρετε για να εργαστείτε στη ζεστή περίοδο του έτους και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μικρή μικροσκοπική δράση, να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά και χωρίς βιασύνη. Μην παραμελείτε το μετρητή πίεσης, αφού η απώλεια ψυκτικού μέσου θα εξουδετερώνει ολόκληρη την αποταμίευση από αυτή τη διαδικασία.

Αποσυναρμολογήστε τον εαυτό σας κλιματιστικό ή τον τρόπο αποθήκευσης της κλήσης του πλοίαρχου

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με τα χέρια σας είναι η λειτουργία στην οποία μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά είναι πραγματικά έτσι; Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το κάνουν και, ως εκ τούτου, λαμβάνουν μη ενεργό κλιματικό εξοπλισμό. Ο αέρας, που εισέρχεται στο διαχωρισμένο σύστημα, οξειδώνει τους χάλκινους σωλήνες, με αποτέλεσμα να συμβαίνει "θανάτωση" αυτών των συσκευών.

Για να αφαιρέσετε σωστά την τεχνολογία του κλίματος, πρέπει να κάνετε κάποια προπαρασκευαστική εργασία, δηλαδή να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο, το δοχείο μεταφοράς για την εσωτερική και εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να ετοιμάσετε το κλιματιστικό.

Εάν είστε κύριος του σπιτιού που κάνει τα πάντα ο ίδιος, σας συνιστούμε να διαβάσετε πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών.

Προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας για τερματισμό και αφαίρεση

 1. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά θα είναι οι βαλβίδες κλεισίματος, κατασκευασμένες με εξαγωνικό κλειδί. Επιπλέον, υπάρχει μια θηλή στο εξάρτημα αερίου, στην οποία πρέπει να βιδωθεί το μανόμετρο.
 2. Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή για μέγιστη ψύξη. Μόλις αρχίσει να τροφοδοτεί κρύο αέρα, η παροχή φρεονίου θα πρέπει να διακοπεί. Αυτό γίνεται με ένα εξάγωνο στο υγρό εξάρτημα (ένα λεπτότερο σωλήνα του κλιματιστικού).
 3. Μόλις εισέλθει θερμός αέρας από την εσωτερική μονάδα και ο μετρητής δείχνει ένα κενό -1 mPa, όλα τα φρέον αντλούνται στον θάλαμο συμπύκνωσης. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο παξιμάδι στο εξάρτημα ατμού πρέπει να είναι κλειστό (παχύτερο σωλήνα).
 4. Αφού οι συνδέσεις υγρών και αερίων είναι κλειστές, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο.
 5. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αποσύνδεση των χάλκινων σωλήνων της κύριας γραμμής. Δεν έχουν σχεδιαστεί για αποσυναρμολόγηση, γι 'αυτό απλά σνακ σε απόσταση περίπου 15 cm από το σημείο προσάρτησης και αμέσως zachekanivayut για να αποφευχθεί η είσοδος βρωμιά, υγρασία και αέρα μέσα στο σύστημα.
 6. Το επόμενο στάδιο θα είναι κλάδεμα και προσεκτική zapekanivanie σωλήνες χαλκού στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.
 7. Στη συνέχεια, σημειώστε και ξετυλίξτε τα καλώδια που συνδέουν το καλώδιο τροφοδοσίας και βιδώστε τα περικόχλια από την ένωση.

Η προετοιμασία είναι πλήρης, τώρα μένει να αποσυναρμολογηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες του κλιματιστικού.

Αφαίρεση των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων

Φαίνεται ότι τώρα, όταν όλο το φρέον αντλείται στον θάλαμο συμπύκνωσης, οι κύριοι σωλήνες αποσυνδέονται από τη συσκευή, τότε δεν είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε από τον τοίχο. Αλλά πολλοί άνθρωποι ρωτούν: "Πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον τοίχο". Με την εξωτερική μονάδα της πολυπλοκότητας split-σύστημα λίγο, ακόμα και αν είναι εγκατεστημένο στο μπαλκόνι ή στη ζώνη προσέγγισης.

Με την εσωτερική μονάδα της κλιματικής συσκευής όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Ολόκληρο το κούμπωμα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα ανεκπαίδευτο άτομο να αντιμετωπίσει τα μπλοκ στερέωσης του μπλοκ στη βάση στήριξης, ειδικά όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο εξειδικευμένο εργαλείο.

Σημαντικό!
Κατά την αποσύνδεση και την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, προκύπτει ένας ιδιαίτερος κίνδυνος από τη δυνατότητα παραμόρφωσης των σωλήνων εξατμιστήρων, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή απόσταση από τη στερέωση του κλιματιστικού.

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια

 1. Ανοίξτε τα μάνδαλα στερέωσης.
 2. Αφαίρεση από τη στερέωση στους οδηγούς της εσωτερικής μονάδας.
 3. Αφαιρέστε τη στερέωση από τον τοίχο.
 4. Συσκευασία για μεταγενέστερη μεταφορά.

Συμβουλή:
Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας ή δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, τότε είναι καλύτερο να παρέχετε τη δουλειά της αποσυναρμολόγησης του συστήματος διάσπασης σε επαγγελματίες.

Η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του προετοιμασμένου διαχωριστικού συστήματος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα μόνο αν βρίσκεται στο μπαλκόνι σας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε επαγγελματίες ορειβάτες, επειδή είναι τοποθετημένοι στον τοίχο του σπιτιού.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταργηθεί το κλιματικό σύστημα, αλλά πριν από αυτό πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά εάν τα χρήματα που εξοικονομούνται χάνουν χρόνο και κίνδυνο για την αυτοκαταστροφή;

Πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό: Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι πιο εύκολο να σπάσετε από το να κάνετε!

Αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών συστημάτων για συστήματα διάσπασης Μπορεί να είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, εάν ο χρήστης επιθυμεί να εγκαταστήσει νέο, πιο εξελιγμένο εξοπλισμό. Ή απλά έχει μια συνήθεια να απογειωθεί το κλιματιστικό για το χειμώνα.

Αλλά αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών από τα χέρια του - απέχει πολύ από μια απλή λειτουργία όπως φαίνεται. Και για εκείνους που αναλαμβάνουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα από μόνοι τους, το άρθρο που τοποθετείται στη συνέχεια προορίζεται.

Αφαιρέστε τον κλιματιστικό από τον εαυτό σας

 1. Ένα μανόμετρο τοποθετείται στη θηλή της εξωτερικής μονάδας.
 2. Γυρίστε το κλιματιστικό στο κρύο.
 3. Μετά από 10 λεπτά, αφαιρώντας το κάλυμμα του εξαρτήματος υγρού (λεπτός σωλήνας) στην εξωτερική μονάδα, σφίξτε το περικόχλιο που βρίσκεται κάτω από αυτό, επικαλύπτοντας αυτόν τον κλάδο του περιγράμματος. Τώρα η αντλία αντλεί το ψυκτικό μέσο στο θάλαμο συμπύκνωσης. Οι θηλές που πρέπει να αποκόπτονται
 4. Περιμένετε μέχρι το μανόμετρο να δείχνει μείον 1 mPa (κενό), σφίξτε με τον ίδιο τρόπο το περικόχλιο του εξαρτήματος ατμού (παχύς σωλήνας).
 5. Χαλαρώστε το λεπτό περικόχλιο περιστρέφοντας το κατάλληλο περικόχλιο.
 6. Απενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το κλιματιστικό.
 7. Έχετε ένα σνακ στους σωλήνες περιγράμματος με πένσες και σφιγκτήρα (zachekanit, zavaltsavat) κόψτε τα άκρα έτσι ώστε να μην πάρουν βρωμιά. Αλλά κόψτε τους σωλήνες μαζί με τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα σύνδεσης δεν αφαιρούνται από το κλιματιστικό, τη μεταφορά της συσκευής μόνο μαζί με αυτά!
 8. Αφαιρέστε το μανόμετρο, αντικαταστήστε τα προστατευτικά καλύμματα. Σωλήνες μετά το κόψιμο
 9. Αποσυνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια από τους ακροδέκτες.
 10. Αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα από τους συνδετήρες και στείλτε την στη θέση αποθήκευσης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μεταφορά ενός εξωτερικού μπλοκ αποτελεί κίνδυνο. Μετά από όλα, φορτώνεται με φρέον σε μια πίεση μερικές ατμόσφαιρες. Από ένα σοκ μπορεί να εκραγεί.

Εάν δεν υπάρχει μετρητής πίεσης, τότε είναι δυνατό να προσδιοριστεί η χρονική στιγμή της επικάλυψης της σύνδεσης ενός παχύτερου σωλήνα "με το αυτί". Δηλαδή. περιμένετε τουλάχιστον 5 λεπτά για να λειτουργήσει η αντλία και πατήστε τη θηλή. Αν δεν ακούσετε ένα φωνάζω, σημαίνει ότι το φρέον είναι ήδη αντλημένο, μπορείτε να μπλοκάρετε το κανάλι.

Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Προκειμένου να μην μπορούν να αφαιρεθούν ή να πέσει, για παράδειγμα, τα παιδιά στο παιχνίδι, σύστημα split σχεδιαστές παρέχουν «μη-αποσπώμενη διάταξη» των εσωτερικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το συγκρότημα με τα ποσοστά απομάκρυνσης της εσωτερικής μονάδας θα είναι δυνατή μόνο ειδικά εργαλεία και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία και να κάνετε αυτό τον εαυτό σας. Αυτό απαιτεί τις προσπάθειες τριών ανθρώπων.

Τα περισσότερα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσεγγίζουν τα μάνδαλα με τα οποία η εσωτερική μονάδα είναι στερεωμένη στα στηρίγματα, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε μόνο την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: αφαιρώντας το καπάκι του εξατμιστή. Αλλά αυτό το κάλυμμα είναι στερεωμένο με βίδες από την πλευρά του τοίχου.

Συνήθως, για να ξεβιδώσετε αυτές τις βίδες, κόψτε την άκρη του κατσαβιδιού σταυροειδούς διατομής, σφίξτε τις στις πένσες και σπρώξτε την στην εγκοπή μεταξύ του τοίχου και του κλιματιστικού. Ξεβιδώστε τις βίδες και αφαιρέστε το κάλυμμα.

Αφαιρέστε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Στη συνέχεια, δύο εργάτες, σπρώχνοντας λεπτές σχισμές κατσαβίδι στα στηρίγματα, συμπίεση τους σύρτες, και η τρίτη εσωτερική μονάδα αφαιρεί από τη θέση της εγκατάστασης.

Αλλά ο κατασκευαστής μπορεί να εφαρμοστεί και πιο έξυπνο "protivodemontazhnye" σύστημα. Όλα αυτά δεν θα περιγράψετε.

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού το χειμώνα ουσιαστικά δεν διαφέρει από την ίδια διαδικασία το καλοκαίρι. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει το κλιματιστικό στο κρύο πριν από την έναρξη της εργασίας - απλά τρέξτε το μετά το κλείσιμο του συνδετήρα σωλήνα του λεπτού σωλήνα.

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού κασετών

Είναι παρόμοιο με αυτό που περιγράφηκε παραπάνω, αλλά είναι κάπως πιο δύσκολο να αποσυναρμολογηθούν τα κλιματιστικά κασέτας. Ειδικά για όργανα διαφορετικών επιχειρήσεων, ο αλγόριθμος για την εκτέλεση των λειτουργιών μπορεί να είναι διαφορετικός. Για να εκτελέσετε σωστά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού, η οδηγία σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι μπροστά στα μάτια σας και πρέπει να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις της.

Δεν συνιστάται μια πληρέστερη (οζώδης) αποσυναρμολόγηση των διαχωρισμένων συστημάτων. Αποσυναρμολόγηση του συμπιεστή κλιματιστικού δεν είναι δυνατόν, π.χ., για το λόγο ότι οι λεπτομέρειες αυτής της διάταξης γίνεται με ακριβή ακρίβεια, και ένας αδέξιος χειρισμός μπορεί να τους προκαλέσει βλάβη, η οποία, όντας ακόμη αόρατα με γυμνό μάτι, θα αποσυρθεί από το σύστημα του συμπιεστή.

"Αφαίρεση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας": βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ:

Πώς να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα κλιματιστικών το καλοκαίρι και το χειμώνα

Σε σχέση με τη μετάβαση σε μια νέα τοποθεσία ή με αλλαγή της θέσης γραφείου μπορεί να χρειαστεί να διαλύσει κλιματιστικά διάσπαση του συστήματος - την αφαίρεση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων με συνδετήρες. Η διαδικασία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες σχετικά με τον τύπο της συσκευής, την εποχή του χρόνου, και επίσης απαιτεί τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων εργαλείων.

αποσυναρμολόγηση από βιομηχανικούς ορειβάτες

Ποιοτικά και γρήγορα για να εκτελέσει αυτό το έργο θα είναι σε θέση να μια ομάδα επαγγελματιών εγκαταστάτες, αλλά το έργο τους αξίζει τα χρήματα, ειδικά όταν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσει πολλά split συστήματα των κλιματιστικών ταυτόχρονα. Αν έχουν μεγάλους δείκτες ισχύος, από τους οποίους εξαρτάται η τιμή, το συνολικό κόστος θα είναι αρκετά μεγάλο. Είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε χρήματα ή να προσπαθήσετε να μειώσετε το κόστος για να υποστείτε μεγάλες δαπάνες;

Βεβαίως, η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τα χέρια του είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σε μια κατάσταση έλλειψης κεφαλαίων. Ένας άνθρωπος που είναι τουλάχιστον λίγο έμπειρος σε τεχνικά θέματα φαίνεται να είναι διαισθητικά σαφής πώς να ξεβιδώσετε τα εξαρτήματα, να αντλήσετε freon, να αποσυνδέσετε τις απαραίτητες επικοινωνίες, να αφαιρέσετε τα πάντα και να τα συσκευάσετε σε κουτιά. Υπάρχουν οδηγίες και βίντεο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού από τον εαυτό του - διάβασε, κοίταξε και άρχισε να δουλεύει. Αλλά όλα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλά.

Μειονεκτήματα της αυτοαποσυναρμολόγησης

Ο κύριος κίνδυνος δεν αντλείται φρέον. Και αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχει ειδικό μανόμετρο για τη μέτρηση της πίεσης στο κύριο δίκτυο αερίου. Η κατάψυξη υδρατμών στο κλιματιστικό σύστημα προκαλεί διακοπή της αντλίας.

Οι ενέργειες από μη επαγγελματικά εργαλεία θα βλάψουν τους σωλήνες εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο στερέωσης της συσκευής στους τοίχους.

Εάν ο αγωγός έχει αποκοπεί πολύ βραχύς, μπορεί απλά να μην ταιριάζει με το μήκος στην επόμενη εγκατάσταση. Η δημιουργία ενός νέου απενεργοποιεί τη μονάδα.

Τα τεμάχια εξάτμισης των συστημάτων διαχωρισμού καναλιών, εκτός από την άντληση του ψυκτικού μέσου, την αποσύνδεση του αγωγού, τα ηλεκτρικά καλώδια και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης, απαιτούν προσεκτική αποσύνδεση με τους αεραγωγούς. Για να γίνει αυτό χωρίς εμπειρία είναι αρκετά δύσκολη.

Για να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία, το κόστος των οποίων υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές αποξήλωσης από ειδικευμένους τεχνίτες, ακόμα κι αν μισθώνονται.

Η μεγάλης κλίμακας ημι-βιομηχανική διάσπαση έχει σημαντικό βάρος και διαστάσεις. Δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε την πολυπλοκότητα και την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας - είναι στην πρόσοψη του κτιρίου, συχνά σε επαρκές ύψος και σε αξιοπρεπή απόσταση από το παράθυρο. Εδώ, σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί μια ομάδα βιομηχανικών ορειβατών, αν ο κύριος ερασιτέχνης δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το 100% της λειτουργικότητας του κλιματιστικού όταν αποσυναρμολογηθεί από τα χέρια του. Οι κίνδυνοι παράδοσης της συσκευής σε νέο αντικείμενο σε ελαττωματική κατάσταση είναι πολύ μεγάλοι.

Αν αυτά τα επιχειρήματα δεν σταματούν ένα άτομο στην απόφασή του να δοκιμάσει τον εαυτό του ως κύριος εγκαταστάτης, τότε θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών διαφόρων τύπων, που αναφέρονται παρακάτω.

Αποσυναρμολόγηση συστήματος διαχωρισμού τοίχων

βαλβίδες υγρού και αερίου, αντίστοιχα, δεξιά και αριστερά

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν τα υπερμεγέθη χωρίσματα τοίχων. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα τα ακόλουθα εργαλεία:

 • μανόμετρο;
 • 2 σουηδικά κλειδιά.
 • λαβίδες ή κοπτήρες σωλήνων.
 • ένα σύνολο εξάγωνων.
 • κλειδιά ή ένα σύνολο κεφαλών.
 • κατσαβίδι δείκτη, ένα απλό κατσαβίδι?
 • ένα manometric σταθμό για τη συλλογή freon (εάν το κλιματιστικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί το χειμώνα).

Αρχίστε να δουλεύετε με την έγχυση του φρέον στο εξωτερικό μπλοκ, και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Για να γίνει αυτό, συνδέστε ένα μανόμετρο μέσω της βαλβίδας τεμαχισμού στη βαλβίδα αερίου του αγωγού. Το κλιματιστικό λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα καλύμματα στις πλευρικές βαλβίδες και χρησιμοποιήστε ένα εξάεδρο για να σφίξετε τη βαλβίδα εκκένωσης. Μετά από λίγα λεπτά, η πίεση πρέπει να πέσει κάτω από το μηδενικό σημάδι. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα αναρρόφησης, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος.

Το επόμενο βήμα στη διάλυση του κλιματισμού με τα χέρια του θα την αποσύνδεση (κοπή) κόφτες ή κόφτη κύριο σωλήνα σε απόσταση 15-20 cm από τα ακροφύσια, και την απομάκρυνση των καλαφάτισμα την εξωτερική μονάδα από το στήριγμα. Πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα σφιχτό δοχείο συσκευασίας από χαρτόνι και να περιβάλλεται από αφρό. Στη συνέχεια, με τα κλειδιά ή τα κεφάλια, οι βραχίονες ξεβιδώνονται.

Η μεταφορά της μονάδας συμπυκνωτή γίνεται μόνο σε όρθια θέση.

Στη συνέχεια προχωρήστε στην αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, το οποίο πρέπει να ανοίξει το καπάκι, το οποίο προστατεύει τη συσκευή. Η μονάδα συγκρατείται και στις δύο πλευρές και ξεβιδώνει τα στοιχεία στερέωσης. Αποσύνδεση αγωγών, zachekanivayut άκρα των σωλήνων διακόπτει όλα τα ηλεκτρικά καλώδια διασύνδεσης και αφαιρέστε το μπλοκ από την συναρμολογήσεως άνοιγμα πλάκας και του ράγες συναρμολογήσεως μετά την εσωτερική μονάδα μανδάλου.

Τώρα πηγαίνετε στην αφαίρεση του αγκυροβόλιου, στον υπόλοιπο αγωγό και σε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί. Έτσι, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος διάσχισης του κλιματιστικού που έχει τοποθετηθεί στο τοίχωμα έχει ολοκληρωθεί και παραμένει μόνο η προσεκτική συσκευασία του συστήματος και η μεταφορά του σε νέα θέση.

Εάν κάνετε τα πάντα σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, τότε η επόμενη εγκατάσταση δεν χρειάζεται να γεμίσει πλήρως το κύκλωμα με freon.

Όλα τα περιγραφόμενα έργα φαίνονται παρακάτω στο βίντεο της αποσυναρμολόγησης των κλιματιστικών τύπου τοίχου.

Αποσυναρμολόγηση του συστήματος διαίρεσης καναλιών

Επέκταση σωλήνων χαλκού για συστήματα διάσπασης

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες προκύπτουν από την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού, διότι το βάρος αυτής της κατασκευής είναι σημαντικό και θα είναι επίσης απαραίτητο να αποσυνδεθούν οι αγωγοί αέρα από τα μπλοκ.

Το σετ εργαλείων στην περίπτωση αυτή παραμένει το ίδιο. Η εργασία αρχίζει με την αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών. Αφαιρέστε τους προσαρμογείς εισαγωγής και εξαγωγής με τη μάσκα. Αφαιρέστε τους αεραγωγούς, αποσυνδέοντας τους από την εσωτερική μονάδα. Εάν είναι μεταλλικά, ξεβιδώστε τις βίδες, ελαστικά - αφαιρέστε τους σφιγκτήρες. Περαιτέρω εγχύουν τον Freon στον δέκτη της εξωτερικής μονάδας και εμπλέκονται στην αφαίρεση του σύμφωνα με το σχέδιο αποσυναρμολόγησης του διαχωριστικού συστήματος τοίχου.

Στο συγκρότημα εξάτμισης αποδυναμώσει τα παξιμάδια της πρόσδεσης, κάντε αποσύνδεση freonovogo ο αυτοκινητόδρομος, ένας σωλήνας αποστράγγισης και ηλεκτρικά καλώδια. Στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά το μπλοκ από τον τοίχο και τοποθετήστε το σε ένα ειδικό δοχείο.

σωλήνα αποστράγγισης κλιματισμού

Μερικοί πλοίαρχοι κάνουν την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού καναλιού από τα χέρια τους με την ακόλουθη σειρά:

 • Εφαρμογή Freon στον δέκτη της εξωτερικής μονάδας.
 • την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας και την αποσύνδεση των επικοινωνιακών συνδέσεών της.
 • απόσπαση αεραγωγών ·
 • αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των συνδέσεών του σύνδεσης.
 • τη συσκευασία του διαχωρισμένου συστήματος και τη μεταφορά του.

Και οι δύο επιλογές θα είναι τεχνικά σωστές και δεν θα οδηγήσουν σε επόμενα προβλήματα με τη λειτουργία του συστήματος σε μια νέα θέση.

Αποσυναρμολόγηση συστημάτων διαχωρισμού στηλών, κασετών και κονσολών

Το σύστημα διαχωρισμού της στήλης, σε ίση θέση με τον τοίχο, δεν παρουσιάζει δυσκολίες όσον αφορά την αποσυναρμολόγηση. Όλα πάνε σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο:

 • ελέγχοντας την πίεση με ένα μανόμετρο και αντλώντας φρέον στην εσωτερική μονάδα.
 • απόσπαση όλων των συνδέσεών του με επακόλουθη αφαίρεση της συσκευής από το εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου.
 • αποσυνδέοντας τις γραμμές σύνδεσης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και την επακόλουθη αποσυναρμολόγηση του.

Στην εσωτερική μονάδα kolonnika καμία πλάκα στήριξης (όπως ένα τοίχο) ή καρφιά (όπως μία κασέτα, στήλη και κονσόλα), στην οποία είχε επισυνάπτεται, έτσι από αυτή την άποψη με τα προβλήματα είναι πολύ μικρότερο.

Το σύστημα διαχωρισμού της κασέτας αποσυντίθεται σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού. Όταν εργάζεστε με την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε τα παξιμάδια στερέωσης και στη συνέχεια να εκτελέσετε άλλους χειρισμούς. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αεραγωγοί.

Η εσωτερική μονάδα του συστήματος διαχωρισμού δαπέδου και οροφής (κονσόλα) είναι στερεωμένη στον τοίχο ή την οροφή με καρφιά, όπως μια κασέτα ή μια μονάδα καναλιού. Εάν αφαιρεθεί, θα σας βοηθήσουν οι οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση του συστήματος διαίρεσης τοίχων ή καναλιών.

Μην αφαιρείτε την εξωτερική μονάδα κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού, καθώς η υγρασία μέσα στις θυρίδες προκαλεί σπάσιμο του συμπιεστή.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα

Κάποιες επιπλοκές προκύπτουν αν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό τον εαυτό σας το χειμώνα. Ποιες είναι οι δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από τις επιτρεπόμενες τιμές λειτουργίας της συσκευής, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, επομένως είναι αδύνατο να αφαιρεθεί το εργαζόμενο υγρό από τη γραμμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται ένας σταθμός μέτρησης για τη συλλογή φρέον. Οι γερανοί είναι κλειστοί στην εξωτερική μονάδα, ο σταθμός συνδέεται με τη βαλβίδα τεμαχισμού και το ψυκτικό συλλέγεται από τις κύριες και τις εσωτερικές μονάδες.

Αν αυτό δεν γίνει, το ψυκτικό θα διαρρεύσει πλήρως. Θα χρειαστεί να ξαναγεμίσω το περίγραμμα και να αλλάξω τα κουτιά γέμισης των θυρών εξυπηρέτησης. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια το χειμώνα.

Θα πρέπει να δείτε το βίντεο αποσυναρμολόγησης του συστήματος τοίχου με τα δικά σας χέρια για μια πλήρη εικόνα της διαδικασίας.

Αφαιρέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί ένα διαχωρισμένο σύστημα ή ένα από τα μπλοκ του. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε τα μπλοκ κατά την επισκευή ενός διαμερίσματος, τη μετακίνηση του κλιματιστικού σε άλλη θέση, τη μετακίνηση κ.λπ. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από την αφαίρεση ή αποσύνδεση κάτι. "Το σπάσιμο δεν γίνεται." Αλλά στην περίπτωση του κλιματισμού αυτό το σύνθημα δεν λειτουργεί. Οι λόγοι είναι οι εξής:

 • ότι στο μέλλον το κλιματιστικό εργάστηκε κανονικά είναι απαραίτητο να εξοικονομηθεί φρέον. Διαφορετικά, η πλήρωσή του δεν θα δικαιολογήσει τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να οδηγούμε το φρέον σε μια εξωτερική μονάδα. Και χρειάζεστε κάποια εργαλεία.
 • κλιματιστικά αφαιρεθεί "αδέξια" λίγοι άνθρωποι αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν στο μέλλον. Και με την αυτοεγκατάσταση, δημιουργούνται ακόμη περισσότερες δυσκολίες.

Αφαιρέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Ας εξετάσουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας, και στη συνέχεια να μάθουμε την ακολουθία των ενεργειών. Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη για κλιματιστικά χωρίς χειμερινές επιλογές:

 • Εάν υπάρχει θετική θερμοκρασία στο δρόμο, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για ψύξη και να περιμένετε έως ότου ο συμπιεστής ανάψει και το κρύο από την εσωτερική μονάδα πηγαίνει. Είναι απαραίτητο η θερμοκρασία στο δωμάτιο να είναι επαρκής για να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 • Εάν απαιτείται η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού σε αρνητική θερμοκρασία, τότε μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να τον θέσουμε σε λειτουργία (δεν επιτρέπεται η χρήση του κλιματιστικού σε χαμηλές θερμοκρασίες). Σε αυτή την περίπτωση, απλώς κλείστε τις βαλβίδες επισκευής και, στη συνέχεια, εξαερώστε το υπόλοιπο freon από τη "διαδρομή". Σε αρνητικές θερμοκρασίες, ο όγκος του Freon συμπυκνώνεται στο εξωτερικό μπλοκ και η απώλειά του δεν θα είναι τόσο σημαντική.

Για να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε: μια πολλαπλή μανόμετρο, ένα σύνολο εξάγωνων, ένα σταυροκατσάβιδο, ένα κλειδί, ένα μαχαίρι.

1. Συνδέστε τα μανόμετρα στην υποδοχή σύνδεσης της εξωτερικής μονάδας (παχύς σωλήνας). Ξεβιδώστε το κάλυμμα (εάν είναι εγκατεστημένο) και τα βύσματα των βαλβίδων (αλλά όχι τα παξιμάδια του σωλήνα).

Προσοχή παρακαλώ! Βιδώστε μετρητές γρήγορα και στο τέλος. από τότε στην περίπτωση αυτή θα είναι βγείτε έξω φρέον υπό πίεση! Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει αυτό υπόψη και ότι χρησιμοποιείτε γάντια. Μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο από freon!

2. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για ψύξη. Περιμένουμε να ανάψει ο συμπιεστής και να αυξηθεί η πίεση στο κύκλωμα.

3. Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι αρνητική - απλώς κλείστε τις βρύσες. Σε θετική θερμοκρασία, ακολουθήστε αυτή την οδηγία. Οι ενέργειες πρέπει να εκτελούνται με τον συμπιεστή να εκτελείται γρήγορα και σωστά (πρώτη μελέτη λεπτομερώς).

 • εξάγωνο αρχίζουμε να κλείνουμε τη βρύση του σωλήνα υγρού (λεπτό) στο τέλος. Μετά από αυτό, η πίεση αρχίζει να μειώνεται στα 0 bar (αυτό διαρκεί περίπου 5-15 δευτερόλεπτα) (κοιτάξτε το μανόμετρο).
 • Μόλις η πίεση περάσει το σημάδι των 0 bar στο μανόμετρο - γρήγορα (αλλά απαλά) κλείστε τη βαλβίδα αερίου (πάχος) στο τέλος. Και αμέσως (μέσα σε 5 δευτερόλεπτα) απενεργοποιήστε το κλιματιστικό από την κονσόλα (μπορεί να χρειαστεί η βοήθεια ενός συνεργάτη). Όλα είναι τώρα freon στο εξωτερικό μπλοκ.

Όταν στρέφετε τους γερανούς Μη σφίγγετε πάρα πολύ.

4. Απενεργοποιήστε την "τροφοδοσία" του κλιματιστικού.

5. Αφαιρέστε τα πιεσόμετρα. Ξεβιδώνουμε τα παξιμάδια των σωλήνων από την εξωτερική μονάδα. Σε αυτή την περίπτωση, το υπόλοιπο Freon από την εσωτερική μονάδα θα εξαερίζεται.

Σημαντικό! αμέσως να κολλήσετε τα εξαρτήματα και τα άκρα των σωλήνων, για να αποφύγετε την παραμικρή σκόνη.

6. Ξεβιδώστε το επάνω κάλυμμα της εξωτερικής μονάδας. Καταγράφουμε πώς συνδέονται τα καλώδια μεταξύ των μονάδων με το εξωτερικό μπλοκ. Τους αποσπάμε. Επίσης αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και άλλα πρόσθετα καλώδια (εάν υπάρχουν).

7. Στη συνέχεια, μπορούμε να ξεβιδώσουμε το εξωτερικό μπλοκ από τα στηρίγματα και να το αφαιρέσουμε. Εάν απαιτείται, αφαιρέστε τους βραχίονες.

8. Χαμηλώστε προσεκτικά την τροχιά και αφήστε την τρύπα. Εδώ, μάλλον, είναι απαραίτητο να κόψουμε τα άκρα των σωλήνων για να αφαιρέσουμε τα καρύδια (ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε να σφραγίζουμε). Το Thermoflex και η αποστράγγιση μπορούν επίσης να κοπούν. Σφίξουμε το "κομμάτι" με την ταινία scotch. Στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει ένα καλώδιο "τροφοδοσίας" στην εσωτερική μονάδα. Έξω, όλα είναι έτοιμα.

9. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εσωτερικό μπλοκ από τα κάτω κλιπ. Οι κατασκευές είναι διαφορετικές. Πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε το επόμενο άρθρο.

10. Αφαιρέστε (επάνω) από την πλάκα το εσωτερικό μπλοκ. Και τραβήξτε έξω το μπλοκ μαζί με το κομμάτι. Θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός εταίρου.

11. Ξεβιδώστε την πλάκα. Μπορούμε να ανοίξουμε την τρύπα.

12. Η κονσόλα και η πλάκα είναι τοποθετημένα στην εσωτερική μονάδα έτσι ώστε να μην χαθούν αργότερα.

Αφαίρεση μόνο της εσωτερικής μονάδας

Η εσωτερική μονάδα αφαιρείται ξεχωριστά όταν παρεμβαίνει στην επισκευή. Αφού εγκατασταθεί και πάλι η επιδιόρθωση. Μπορεί να αφαιρεθεί ξεχωριστά εάν η κλιματιστική συσκευή έχει εγκατασταθεί σωστά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα παξιμάδια της εσωτερικής μονάδας είναι κρυμμένα στον τοίχο, κάτι που είναι απαράδεκτο. Στη συνέχεια, ο κλιματισμός θα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με τη "διαδρομή".

Πρώτα, εκτελέστε τις λειτουργίες των στοιχείων 1 έως 4. Στη συνέχεια, κάντε τα εξής:

 • αποσυνδέστε τα κάτω κλιπ της εσωτερικής μονάδας. Βάζουμε οποιαδήποτε στήριξη κάτω από το μπλοκ.
 • Ανοίξτε το flex κάτω από το μπλοκ. Ξεβιδώνουμε τα περικόχλια με δύο πλήκτρα, ταυτόχρονα χύνεται το υπόλοιπο αέριο (μπορεί να διαρρεύσει κάποιο λάδι). Σφραγίζουμε όλα τα άκρα των σωλήνων.
 • ανοίξτε το κάλυμμα σύνδεσης των καλωδίων μεταξύ των μονάδων της εσωτερικής μονάδας. Υπογράφουμε πως συνδέονται τα καλώδια. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τα.
 • αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης (μπορεί να ρέει νερό).
 • αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας εάν μεταβεί στην εσωτερική μονάδα. Ελέγξτε αν υπάρχουν άλλα πρόσθετα καλώδια.
 • αφαιρέστε την υποστήριξη και αφαιρέστε την εσωτερική μονάδα (επάνω) από την πλάκα.
 • στη συνέχεια αφαιρέστε την πλάκα της εσωτερικής μονάδας.

Και μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε την πλάκα και το τηλεχειριστήριο στην εσωτερική μονάδα, ώστε να μην χάσετε. Για την επακόλουθη τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας στη θέση της, είναι απαραίτητο να κάνετε κενό στο σύστημα.

Πείτε το φίλο σας

Η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών από τα χέρια τους - όλα εξαρτώνται από το σύστημα

Αφαιρέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Είναι σαφές ότι δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να προσελκύονται επαγγελματίες ερμηνευτές για να εκτελούν εργασίες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσουμε για την τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας, προτού προχωρήσουμε στην αφαίρεση του σχεδίου από μόνο του, πράγμα που θα εξασφαλίσει την εκτέλεση των εργασιών και κανείς δεν θα υποφέρει ούτως ή άλλως.

Αποσυναρμολόγηση μιας τέτοιας συσκευής ως κλιματιστικού - η διαδικασία δεν είναι συνηθισμένη, πρέπει να συμφωνήσετε, γιατί δεν το κάνουμε καθημερινά. Επομένως, εάν είστε 100% σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία με ασφάλεια.

Εργαλεία και υλικά για αποσυναρμολόγηση

Όπως κάθε άλλου είδους εργασία, η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών από τα χέρια τους απαιτεί κάποια εκπαίδευση. Για να μην ανησυχείτε για τα υλικά και να μην αποσπάτε την προσοχή σας για να αναζητήσετε τα απαραίτητα εργαλεία, πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων.

Συσκευές και υλικά για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα δικά τους χέρια

Επομένως, χρειαζόμαστε τα εξής:

 • το κλειδί είναι ρυθμιζόμενο, αν δεν υπάρχει, το κλειδί αερίου είναι κατάλληλο.
 • Κλειδιά εξαερισμού ·
 • end keys?
 • κλειδιά καρπού;
 • κατσαβίδι?
 • πένσες.
 • αν υπάρχει, ένα μανόμετρο.
 • κοπτικό σωλήνα?
 • τα υλικά που θα χρειαστούν για την κατασκευή των βυσμάτων των γερανών και των αποσπασμένων σωλήνων.

Αν το κλιματιστικό σας έχει εγκατασταθεί στο μπαλκόνι του κτιρίου πολυώροφα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε αυτή την περίπτωση, η διάλυση του πλοιάρχου κελάρι, ακόμη και ένας αρχάριος, αλλά αν η συσκευή έχει εγκατασταθεί στην επιφάνεια του τοίχου, στην περίπτωση αυτή, είναι αναγκαίο να απόθεμα επάνω προμήθειες κιτ για το έργο διάσωσης.

Μεγάλα κλιματιστικά, πώς να τα αποσυναρμολογήσετε

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος είναι αρκετά εύκολο να εκτελεστεί μόνος του, χωρίς να εμπλέκονται επαγγελματίες στη διαδικασία. Πριν ξεκινήσετε τη δουλειά, ακόμα κι αν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, αξίζει να θυμηθείτε με ποια σειρά γίνεται η αποσυναρμολόγηση της συσκευής.

Η αφαίρεση κάθε είδους κλιματιστικού εκτελείται σε διάφορα στάδια:

 • επικαλύπτουν τα κανάλια που χρησίμευσαν για την παροχή ψυκτικού μέσου.
 • ενεργοποιήστε τη συσκευή και περιμένετε να εξέρχεται τελείως το απόβλητο υλικό από το σύστημα της συσκευής.
 • αποσυνδέουμε τα ηλεκτρικά καλώδια.
 • αποσυνδέστε την αποστράγγιση του κλιματιστικού.

Μετά από αυτά τα βήματα λειτουργίας, είναι δυνατόν με τις μέγιστες αναρτήσεις φροντίδα και την ακρίβεια της παραμονής της συσκευής, αυτό δεν ισχύει conditioner εξωτερική, εξαρτήματα αποσύνδεση οι οποίες χρησιμεύουν ως οδηγός για το υγρό και τελικά να αφαιρέσετε το μπλοκ.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος

Αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος

Η αφαίρεση αυτού του συστήματος είναι κάπως πιο δύσκολη από την εγκατάσταση παραδοσιακών τύπων κλιματιστικών. Είναι επίσης απαραίτητο να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική κατάρτιση. Θα χρειαστούν τα πλήκτρα που συνήθως παρέχονται με τη συσκευή.

 1. Τα κλειδιά εξαγώνου χρησιμοποιούνται για να ξεβιδώσουν όλες τις βίδες που προστατεύουν και συγκρατούν τα ακροφύσια, πράγμα που παρέχει πρόσβαση στο λειτουργικό υγρό στο σύστημα.
 2. Περαιτέρω περιβάλλουμε τους σωλήνες διακλάδωσης. Δεδομένου ότι η αδρανής εργασία σε χωριστά συστήματα είναι αδύνατη, οποιαδήποτε βολική χωρητικότητα θα βοηθήσει στη συναρμολόγηση του ρευστού λειτουργίας.
 3. Ενεργοποιήστε τη συσκευή και περιμένετε μέχρι να θερμανθεί ο αέρας που διέρχεται από το σύστημα,
 4. Ξεβιδώνουμε ένα παχύ σωλήνα διακλάδωσης.
 5. Αποσυνδέστε τη συσκευή.
 6. Για την εγκατάσταση χάλκινων σωλήνων, οι οποίοι, κατά κανόνα, δεν είναι αφαιρούμενοι, χρησιμοποιούμε προετοιμασμένες πένσες κοπής. Τα λαμβανόμενα τμήματα συσφίγγονται.
 7. Αποσυνδέουμε την ηλεκτρική αγωγιμότητα.
 8. Αφαιρούμε το κλιματιστικό και την εξωτερική του μονάδα.

Ένα παρόμοιο σχέδιο αποσυναρμολόγησης χρησιμοποιείται επίσης στην εργασία με συστήματα μονομπλόκ.

Μεγάλα κλιματιστικά, πώς να τα αποσυναρμολογήσετε

Η μεγαλύτερη δυσκολία στην εργασία αποσυναρμολόγησης είναι τα κλιματιστικά κασέτας, επειδή αυτές οι συσκευές είναι μεγάλες στη μάζα και αρκετά μεγάλες σε μέγεθος. Ως εκ τούτου, πριν αρχίσετε να εργάζεστε, αξίζει να αναζητήσετε έναν συνεργάτη. Η διαδικασία αφαίρεσης τέτοιων συστημάτων εκτελείται σε διάφορα στάδια.

Αποσυνδέουμε σωλήνες διακλάδωσης με παροχή ψυκτικού μέσου

 1. Απενεργοποιήστε όλους τους σωλήνες που έφεραν ψυκτικό στο σύστημα.
 2. Απενεργοποιούμε τον ηλεκτρολόγο.
 3. Αποσυναρμολογούμε τη βαλβίδα διακοπής, η οποία χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του συστήματος. Με αυτό το έργο μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα εάν έχετε ένα βούλγαρο στα χέρια σας, αν δεν υπάρχει, ψαλίδια για μέταλλο θα κάνουν.
 4. Πιέστε τη συσκευή στήριξης.
 5. Αφαιρούμε το κλιματιστικό.

Κλιματιστικό κανάλι, χαρακτηριστικά αποσυναρμολόγησης

Αφαίρεση του κλιματιστικού καναλιού

Το πιο δύσκολο στην απόδοση είναι η εργασία για την αφαίρεση των κλιματιστικών καναλιών. Όλα τα μοντέλα αυτής της σειράς χαρακτηρίζονται από τις μεγάλες διαστάσεις, το μεγάλο βάρος, την πολύπλοκη κατασκευή και τους αεραγωγούς, οι οποίοι πρέπει επίσης να αποσυναρμολογηθούν. Λόγω του μεγάλου μεγέθους κλιματιστικών αυτού του τύπου, θα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείτε τον εαυτό σας, οπότε βρείτε συνεργάτες που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε με επιτυχία τη δουλειά σας.

Όπως και άλλοι τύποι εργασιών που σχετίζονται με την αποσυναρμολόγηση των συστημάτων κλιματισμού, η αποσυναρμολόγηση των συστημάτων καναλιών πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια.

 1. Πρώτα απ 'όλα, ασχολούμαστε με το σύστημα αεραγωγών και τις αποσυναρμολογούμε.
 2. Μετά την αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών, είναι δυνατόν να ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση του συστήματος, η οποία αρχίζει με την αφαίρεση του πλέγματος εξόδου που οδηγεί στο δωμάτιο.
 3. Διαχωρίστε τους σωλήνες.
 4. Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό κανάλι. Αποσυνδέουμε όλες τις θηλές, ενεργοποιούμε το σύστημα και περιμένουμε μέχρι το υγρό εργασίας να στραγγίσει εντελώς έξω από το σύστημα.
 1. Αποσυνδέουμε τα ηλεκτρικά καλώδια.
 2. Αποσυνδέουμε το κλιματιστικό από τις βαλβίδες διακοπής.
 3. Εκχυλίζουμε και αποσυναρμολογούμε το εξωτερικό μπλοκ.

Δεδομένου ότι οι αρχάριοι δεν έχουν πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πρέπει να στραφούν σε επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, γίνεται σαφές ότι η διαδικασία δεν είναι αρκετά περίπλοκη και είναι αρκετά ρεαλιστικό να το κάνετε μόνοι σας. Οι μόνες διαφορές που μπορεί να εμφανιστούν στο διάγραμμα ροής εργασιών εξαρτώνται από το μοντέλο και τον τύπο του κλιματιστικού, καθώς και από το σχέδιο εγκατάστασης του.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο φρέον

Είναι πολύ σημαντικό, κατά την αποσυναρμολόγηση του συστήματος, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία άντλησης του χρησιμοποιούμενου freon στην εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε, επιλέξτε τη λειτουργία ψύξης. Στη συνέχεια, συνδέστε το προετοιμασμένο μανόμετρο στην έξοδο και κλείστε τη βαλβίδα. Τώρα, όταν η παροχή ρευστού λειτουργίας είναι αδύνατη, ο συμπιεστής του συστήματος αρχίζει να λειτουργεί μόνο στη λειτουργία αναρρόφησης, η οποία επιτρέπει την άντληση του φρέον στο εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Αφού βεβαιωθείτε ότι η βελόνα στο μανόμετρο έχει φτάσει στον δείκτη "μηδέν", κλείστε πολύ γρήγορα τη βαλβίδα και απενεργοποιήστε τον συμπιεστή. Μετά από απλούς χειρισμούς, επιτύχαμε ότι το υγρό εργασίας βρίσκεται τώρα στο εξωτερικό μπλοκ του συστήματος, όπως ήταν με τη νέα συσκευή. Μετά την άντληση του υγρού εργασίας, είναι δυνατόν να ξεκινήσετε την αφαίρεση τόσο της εξωτερικής μονάδας όσο και των συνδετήρων που χρησίμευαν ως στήριγμα για το κλιματιστικό.

Τα αποσυναρμολογημένα κλιματιστικά πρέπει να είναι ολοκληρωμένα και κονσερβοποιημένα, ένα τέτοιο μέτρο θα αποφύγει την ανεπιθύμητη ρύπανση και θα εισέλθει στο σύστημα σκόνης. Τώρα που το κλιματιστικό έχει αποσυναρμολογηθεί, το οξυγόνο μπορεί να εισέλθει στο σύστημα του, το οποίο οξειδώνει και δεν έχει την πιο θετική επίδραση στους σωλήνες μέσα στο σύστημα. Για να αποτρέψετε τη μη χρήση της συσκευής, δεν αξίζει να την αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν παρ 'όλα αυτά υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης του κλιματιστικού αφαιρούμενου, στην περίπτωση αυτή, η πρόσκληση ενός ειδικού θα επιτρέψει την άντληση αζώτου στις σωληνώσεις του συστήματος και την αποφυγή του.