Πώς να αφαιρέσετε ένα split σύστημα χωρίς να χάσετε Freon - 3 τρόποι

Το κύριο πρόβλημα κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού είναι η συντήρηση του φρέον. Σήμερα εγώ

Θα σας πω λεπτομερώς πώς αυτός ο στόχος επιλύεται από τους δασκάλους και πώς μπορεί να γίνει χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Εκτός από αυτό το κύριο έργο, θα σας πω 10 σημαντικά σημεία κατά την αποσυναρμολόγηση. Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου! Ξεκινάμε!

Όταν αγοράζετε ένα νέο κλιματιστικό, στους κόμβους της εξωτερικής μονάδας υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα φρέον. Οι κλειστές βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα διατηρούν το αέριο μέσα στα μέρη της. Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει απλός αέρας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αυτές οι δύο μονάδες είναι ερμητικά συνδεδεμένες με τους σωλήνες, μόλις οι βαλβίδες ανοίγουν και η freon εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα. Δημιουργείται κλειστός βρόχος, που κυκλοφορεί το φρέον!

Όταν χρειάζεται να αποθηκεύσετε freon, τότε η "άντληση" της πίσω στην εξωτερική μονάδα είναι η κύρια επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε τις βρύσες όταν το freon βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό περισσότερο.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης ενός διαχωρισμένου συστήματος ενώ διατηρείται το Freon

 • παραδοσιακό τρόπο. Η αρχή είναι ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του "split" η βαλβίδα στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας κλείνει πρώτα (αυτή τη στιγμή το Freon "αντλείται" στην εξωτερική μονάδα). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η δεύτερη βρύση είναι κλειστή και το "σχίσιμο" είναι απενεργοποιημένο (όλα τα freon είναι στην εξωτερική μονάδα). Για να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, είναι επιθυμητό να φέρετε έναν βοηθό.
 1. Ξεβιδώνουμε τα "βύσματα" στους γερανούς. Συνδέουμε μανόμετρα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν συνδέονται, το freon απελευθερώνεται υπό πίεση! Προσέξτε να μην καείτε και να χρησιμοποιείτε γάντια.
 1. Κλείστε τη βρύση του λεπτού σωλήνα με ένα εξαγωνικό κλειδί. Κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, σφίξτε το περικόχλιο προς το σταμάτημα με μικρή προσπάθεια (υπάρχει μείωση της πίεσης στο μετρητή).
 1. Μετά από 10-20 δευτερόλεπτα (όταν η πίεση έπεσε στο μηδέν), κλείστε τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα. Και μετά απενεργοποιήστε αμέσως το κλιματιστικό.
 • δεύτερος τρόπος αν δεν υπάρχουν μετρητές πίεσης! Ακολουθία όπως στην προηγούμενη έκδοση, απλά παραλείψτε την πρώτη παράγραφο. Και στο τέταρτο σημείο περιμένουμε "τυφλά" για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Δεν συνιστώ αυτήν την μέθοδο, αν δεν έχετε εμπειρία (μπορείτε να «σκοτώσετε» τον συμπιεστή).
 • υπάρχει ο τρίτος τρόπος (δεν είναι σωστό), αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για παράδειγμα, σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο (όταν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του κλιματιστικού), ή δεν υπάρχει τρόπος να περιμένετε τον πλοίαρχο (περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) ή άλλες δυσκολίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά κλείστε τους δύο γερανούς στην εξωτερική μονάδα (δεν συμπεριλαμβάνεται το κλιματιστικό). Και το υπόλοιπο φρέον από τους σωλήνες και την εσωτερική μονάδα "χτυπά" με την περαιτέρω χαλάρωση των περικοχλίων. Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του φρέον θα διατηρηθεί (ειδικά σε αρνητικές θερμοκρασίες, όταν ο όγκος του αερίου συμπυκνώνεται στο εξωτερικό μπλοκ).

Με περαιτέρω σύνδεση, είναι ΠΙΘΑΝΗ και δεν είναι απαραίτητο να φορτίσετε με ψυκτικό μέσο. Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιεί 22 freons, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο (χωρίς να ξαναγεμίζετε).

10 σημαντικές αποχρώσεις κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Ένας ικανός οδηγός κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης μπορεί να εκτελέσει τα εξής:

 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Αφαιρέστε τις μονάδες κλιματιστικού χωρίς να χάσετε φρέον.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα των γερανών.
 • "Σφραγίστε" το σωλήνα (η ταινία ή η ταινία τυλίγει τα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε τη δημιουργία σκόνης σε αυτά).
 • Συλλέξτε όλες τις λεπτομέρειες (συχνά ξεχνάμε την πλάκα, τις αγκύλες και την κονσόλα).
 • αποφασίστε εάν θα αποσυνδέσετε τη "διαδρομή" από την εσωτερική μονάδα ή όχι. Στο μέλλον, μπορεί να έρθει σε πρακτικό (πιθανώς, το κόστος εγκατάστασης θα μειωθεί). "Twist" και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τα υπάρχοντα υλικά (σωλήνες, καλώδια, αποστράγγιση κ.λπ.).
 • Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματιστικού (απαιτείται καθαρισμός ή όχι).
 • (η εξωτερική μονάδα πρέπει να μεταφέρεται κατακόρυφα, η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι συσκευασμένη, το τηλεχειριστήριο δεν πρέπει να χαθεί).
 • παρέχουν εγγυήσεις για την εργασία.
 • στην επόμενη εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί (πιθανώς, σε έκπτωση λόγω της διατήρησης της "γραμμής").

Η καλύτερη συμβουλή για τον χρήστη εξακολουθεί να αναθέτει την αποσυναρμολόγηση ειδικών που θα το εγκαταστήσουν στη συνέχεια. Όταν κάποιος έχει αφαιρεθεί, ο δεύτερος έχει υποσχεθεί και ο τρίτος έχει θέσει - αυτή η ευθύνη για την παραγωγική ικανότητα της συσκευής θα περάσει σε εσάς. Επιπλέον, δεν θα αναλάβει ο καθένας να εγκαταστήσει κλιματισμό, που πυροβολήθηκε από άλλο πλοίαρχο (και μάλιστα "χειροτεχνία" τρόπος). Με το πρόβλημα της συντήρησης του φρέον, συχνά συγκρούονται με την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, διαβάστε το άρθρο στο σύνδεσμο. Αυτό το άρθρο περιγράφει επίσης λεπτομερέστερα τον παραδοσιακό τρόπο "άντλησης" του Freon σε μια εξωτερική μονάδα.

Αφήστε τα σχόλιά σας και εγγραφείτε σε νέα άρθρα!

Πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας χωριστά

Βασικά, μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να εγκαταστήσετε ένα νέο σύστημα split ή να αντικαταστήσετε ξεπερασμένες συσκευές με νέα, πιο προηγμένα μοντέλα. Φυσικά, σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν μια ερώτηση: πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας χωριστά και αν αυτό είναι δυνατό, καθώς η κλήση ειδικών από αυτή την περιοχή είναι πολύ εμφανής "χτυπά την τσέπη σας". Αλλά μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τα συστήματα μόνοι σας, δεν υπάρχουν ειδικές ικανότητες εδώ. Αρκεί να γνωρίζουμε τη σειρά των εργασιών που εκτελούνται.

Μεγάλο σύστημα διάσπασης

Για να αφαιρέσετε σωστά το διαχωρισμένο σύστημα, πρέπει να ξέρετε ακριβώς με ποια σειρά θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή. Επιπλέον, πολλά θα εξαρτηθούν από τον τύπο του κλιματιστικού. Φυσικά, είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε ένα συμβατικό κλιματιστικό από το να πυροβολήσετε και να μεταφέρετε ένα split σύστημα σε άλλο μέρος, αλλά σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας τη σωστή ακολουθία δράσεων, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

Αρχικά, είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα εργαλεία που θα απαιτηθούν για την εργασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει αυτό, δεδομένου ότι θα εξοικονομήσετε χρόνο όταν κάθε κλειδί είναι κοντά σας. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 • συν και μείον κατσαβίδια.
 • hexahedrons;
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • σφιγκτήρες?
 • βούρτσα.

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών δαπέδων ή τοίχων φαίνεται απλή.

 1. Πρώτον, οι δίαυλοι διαμέσου των οποίων κυκλοφορεί το ρευστό εργασίας αλληλεπικαλύπτονται.
 2. Το κλιματιστικό τίθεται σε λειτουργία. Προκειμένου όλο το υγρό να εξέλθει από τη συσκευή.
 3. Στο τελευταίο στάδιο η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο, αποσυνδέεται η αποχέτευση, αποσυνδέονται οι σωλήνες διακλάδωσης που συνδέουν το υγρό εργασίας με τη συσκευή.
 4. Τώρα το κλιματιστικό μπορεί να αφαιρεθεί από τον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση διαχωρισμένων συστημάτων

Πριν από την αφαίρεση του συστήματος διάσπασης από μόνη της, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο σημαντικότερος στόχος στην αποσυναρμολόγηση είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του Freon στη συσκευή. Συνιστάται να εκτελείτε το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε στο μέλλον να μην είναι απαραίτητο να ανεφοδιαστεί η συσκευή ή να γίνει πλήρης ανεφοδιασμός με το ψυκτικό μέσο όταν εκτελείται η εγκατάσταση του συστήματος στη νέα θέση.

Έτσι, η ακολουθία των ενεργειών κατά την αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι η εξής.

 1. Στις σωλήνες από χαλκό υπάρχουν ειδικά προστατευτικά παξιμάδια. Πρέπει να ξεβιδωθούν, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο μέγεθος όλα τα γνωστά hexahedron.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί της οποίας η διάμετρος θα ταιριάζει με το μέγεθος της βαλβίδας για να μπλοκάρει τους χάλκινους σωλήνες.
 3. Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε τη συσκευή και να περιμένετε μέχρι να ρέει ο κρύος αέρας.
 4. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα, η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή φρέον. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας έχει μικρότερη διάμετρο.
 5. Τότε θα πρέπει να περιμένουμε ξανά, μόνο ο ζεστός αέρας που θα περάσει από την εσωτερική μονάδα. Δεν θα είναι περισσότερο από 3 λεπτά.
 6. Όταν η ψύξη αντικατασταθεί από τη θερμότητα, μπορείτε να κλείσετε το δεύτερο, ένα σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.
 7. Το διαχωρισμένο σύστημα πρέπει να απενεργοποιηθεί.
 8. Για την αποσυναρμολόγηση του αγωγού χαλκού, οι συνήθεις κοπτήρες σύρματος είναι ιδανικοί. Το σνακ χάλκινων σωλήνων στη σωστή θέση. Με αυτή την αποσυναρμολόγηση, είναι απολύτως σφραγισμένα και τόσο επικίνδυνο νερό και σκόνη δεν μπαίνουν μέσα στη χάλκινη διαδρομή.
 9. Τώρα απομένει μόνο να αποσυνδέσετε τον ηλεκτρολόγο από τη συσκευή. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από το δίκτυο πριν από αυτές τις εργασίες και να απενεργοποιήσετε εντελώς το διαμέρισμα ή το σπίτι εντελώς.
 10. Μην ξεχάσετε την αποστράγγιση.
 11. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια το σύστημα διαχωρισμού και να το μετακινήσετε ή να το μεταφέρετε σε μια νέα θέση ή να το βάλετε σε ένα ντουλάπι μέχρι καλύτερους χρόνους.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε το split σύστημα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σωστή σειρά εργασίας και καμία βιασύνη.

Αποσυναρμολόγηση συστημάτων μεγάλου μεγέθους

Σε μια ξεχωριστή ομάδα θα πρέπει να επισημαίνονται κλιματιστικά τύπου κασέτας, τα οποία θεωρούνται τα πιο πολύπλοκα κλιματιστικά.

Αυτές οι συσκευές είναι μεγάλες και αρκετά μεγάλες για να ζυγίσουν, γι 'αυτό είναι επιθυμητό να προσελκύσετε έναν συνεργάτη για να βοηθήσετε με αυτή τη διαδικασία. Και παρεμπιπτόντως, να έχετε κατά νου ότι κατά την αποσυναρμολόγηση του συστήματος θα χρειαστεί να αποσυμπιεστεί. Συνεπώς, μετά την εγκατάσταση σε μια νέα θέση, ο αγωγός θα πρέπει να διοχετευτεί ώστε να μην υπάρχει ροή αέρα.

Όλες οι εργασίες αποσυναρμολόγησης αρχίζουν με το κλείσιμο και τον τερματισμό λειτουργίας των σωλήνων, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για τη συσκευή freon. Επίσης είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τον ηλεκτρολόγο και μόνο τότε να αποσυνδέσετε το ίδιο το σύστημα.

Για δομές αυτού του τύπου παρέχονται βαλβίδες διακοπής, επομένως είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η εργασία με την αποσυναρμολόγησή της. Για να γίνει αυτό, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν βουλγαρικά ή υδραυλικά ψαλίδια σχεδιασμένα για κοπή μετάλλου.

Όταν αποσυνδέεται η βαλβίδα διακοπής, αφαιρέστε τη συσκευή από τους συνδετήρες πατώντας το προς τα έξω. Εάν αμφιβάλλετε για τη σωστή σειρά εργασιών για να απενεργοποιήσετε τον ηλεκτρολόγο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο που συνοδεύει όλα τα συστήματα split.

Σύστημα διαίρεσης του τύπου καναλιού

Τέτοιες συσκευές όσον αφορά την εργασία αποξήλωσης είναι οι πιο δύσκολες, επειδή αποτελούνται όχι μόνο από αρκετά μαζικές μπλοκ, αλλά έχουν και ένα μεγάλο δίκτυο διακλαδισμένων αεραγωγών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλη η εργασία πρέπει να αρχίσει μαζί τους. Μετά την αποσυναρμολόγηση του συστήματος αγωγών, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην αποσυναρμολόγηση της ίδιας της συσκευής.

Οι εργασίες ξεκινούν από το σημείο όπου το πλέγμα εισέρχεται στο δωμάτιο, στη συνέχεια μετακινείται σταδιακά στον άμεσο χώρο της σύνδεσής τους και στη συνέχεια εκτελείται παρόμοια εργασία, καθώς και κατά την αποσυναρμολόγηση άλλων συστημάτων.

Αποσυνδέστε τα ακροφύσια, μέσω των οποίων ρέει το ψυκτικό μέσο στη μονάδα. Στη συνέχεια, η συσκευή ανάβει, λειτουργεί μέχρι ο ψυχρός αέρας να σβήσει. Μετά από αυτό, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο και το ηλεκτρικό κύκλωμα του συστήματος αποσυναρμολογείται πλήρως.

Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μόνο οι μονάδες χρησιμοποιούν κλιματιστικά τύπου καναλιών για να ψύχουν το διαμέρισμα ή το ανεξάρτητο κτίριο διαμερισμάτων, οπότε δύσκολα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της αποσυναρμολόγησης μιας τόσο μεγάλης και βαριάς συσκευής.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα

Όλοι γνωρίζουν ότι τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την ψύξη, αλλά και για τη θέρμανση του δωματίου. Και η κατάσταση συμβαίνει, αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το σύστημα το χειμώνα. Η αποσυναρμολόγηση των συσκευών το χειμώνα και το καλοκαίρι είναι κάπως διαφορετική, δεδομένου ότι σε μια θερμή περίοδο είναι απαραίτητο να αντλήσετε όλα τα freon στη δεύτερη μονάδα, η οποία βρίσκεται στο δρόμο.

Για να γίνει αυτό, το σύστημα είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο, ο τρόπος λειτουργίας "κρύο" έχει ρυθμιστεί, οι παράμετροι χαμηλής πίεσης έχουν οριστεί στο μανόμετρο. Στη συνέχεια, αποκλείστε τη ροή του ψυκτικού μέσου, εμποδίζοντας τη βαλβίδα υψηλής πίεσης. Ως αποτέλεσμα τέτοιων χειρισμών, όλος ο Freon βρίσκεται στη δεύτερη μονάδα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος έξω. Το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να απενεργοποιηθεί όταν η ανάγνωση του μετρητή είναι μηδενική.

Το χειμώνα, σχεδόν όλο το ψυκτικό υγρό βρίσκεται στο μπλοκ του δρόμου, οπότε δεν χρειάζεται να το αντλούμε. Συνεχίζοντας αυτό, είναι ακόμη πιο εύκολο να αφαιρέσετε το διαχωρισμένο σύστημα από τα χέρια το χειμώνα. Για να το κάνετε αυτό απλά απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφαιρέστε και τις δύο μονάδες. Το μόνο πράγμα με το οποίο μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, έτσι αυτό είναι με την επικάλυψη των γερανών. Εάν προκύψει ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί με θέρμανση με στεγνωτήρα μαλλιών.

Καλό να το ξέρετε! οι εμπειρογνώμονες δεν συνιστούν πολύ χρόνο για να αποθηκεύσετε το split σύστημα σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μακροχρόνια αποθήκευση στους σωλήνες μπορεί να πάρει αέρα, ως αποτέλεσμα, οξειδώνονται, και αυτό θα προκαλέσει διακοπή ολόκληρου του συστήματος στο μέλλον.

Για μακροπρόθεσμη ασφαλή αποθήκευση στη μονάδα συστήματος (εσωτερική), είναι απαραίτητο να αντλούμε άζωτο, αλλά είναι απλώς μη ρεαλιστικό να το κάνουμε στο σπίτι.

Συμπέρασμα

Όταν αποφασίζετε πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας χωριστά, μην ξεχνάτε τη δική σας ασφάλεια. Είναι απλό, αν ζείτε στο σπίτι σας: έχουν αντικαταστήσει μια σκάλα και έχουν εκτελέσει το απαραίτητο έργο. Και αν ζείτε σε πολυκατοικία, στον τελευταίο όροφο και δεν έχετε μπαλκόνι ή μπαλκόνι;

Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς εξωτερική βοήθεια. Θα χρειαστεί να προσελκύσετε γνωστούς που θα μπορούσαν να σας ασφαλίσουν.

Η αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος σας επιτρέπει να το κάνετε και να το καθαρίσετε. Όταν αποσυνδέετε τους εύκαμπτους σωλήνες αποστράγγισης, ελέγξτε τις. Κοιτάξτε τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Είναι πιθανό ότι σε μια περίοδο μακράς εργασίας, οι επιφάνειες είναι μολυσμένες και δεν πρέπει να ξεπλυθούν.

Μόνο όλη η εργασία είναι επιθυμητή να εκτελεστεί μετά την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού και μην ξεχνάτε ότι στην εσωτερική μονάδα ενσωματωμένα ηλεκτρικά κυκλώματα και πίνακες. Επομένως, εάν αποφασίσετε να πλύνετε τον ανεμιστήρα, πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε.

Το κλίμα

Η αποσυναρμολόγηση ενός συστήματος διαχωρισμού που αποτελείται από μια εξωτερική και εσωτερική μονάδα είναι πιο δύσκολη από ένα κλιματιστικό μονομπλόκ. Η βασική απόχρωση βρίσκεται στο κλειστό κύκλωμα της κυκλοφορίας του ψυκτικού, το οποίο, όταν αφαιρείται, πρέπει να αποσυμπιεστεί.

Είναι σκόπιμο να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο ανεξάρτητα ή καλύτερα για να το αναθέσετε σε επαγγελματίες; Ποια είναι η τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης κλιματισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις περιγράφονται στο άρθρο.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανεξάρτητης απομάκρυνσης του κλιματιστικού

Κατά κανόνα, ο κύριος λόγος για την αφαίρεση του κλιματιστικού κινείται ή αντικαθιστά μια ηθικά παρωχημένη συσκευή με μια νέα. Αλλάζοντας τον τόπο κατοικίας ή το γραφείο, δεν θέλω να αφήσω το σύστημα να αγοράσει για δικά του μέσα από τους νέους ιδιοκτήτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε μια ομάδα ειδικών για να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό ή να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας.

Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα κάνουν την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών (split συστήματα) σε 15 λεπτά, αλλά για αυτή την ταχύτητα και να εγγυηθεί ότι η συσκευή δεν θα αποτύχει, θα πρέπει να πληρώσετε. Η πολιτική τιμών εξαρτάται από την ικανότητα του εξοπλισμού: η αφαίρεση του κλιματιστικού διαμέρισμα θα κοστίσει 2500-4000 ρούβλια, ένα μεγάλο σύστημα διαχωρισμού γραφείων - μέχρι 10.000 ρούβλια. Το κόστος της αποσυναρμολόγησης της ενσωματωμένης ψευδοροφής ή κασέτας "condender" αυξάνεται κατά 5-15%.

Κατ 'αρχήν, ένα πρόσωπο που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνική θέμα και γενικά η συσκευή κλιματισμού, θα είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφές πώς να απομακρύνετε τα εξαρτήματα, για την άντληση της μονάδας ψυκτικού, αποσυνδέστε την επικοινωνία, την αφαίρεση μπλοκ διαιρούμενων συστημάτων και συσκευασμένα στοιχεία σε κουτιά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να ξέρετε για:

 1. Ο κύριος κίνδυνος δεν αντλείται φρέον. Χωρίς ένα μανόμετρο που μετρά την πίεση στον αγωγό αερίου, δεν είναι δυνατή η άντληση του ψυκτικού υγρού. Η κατάψυξη του υδρατμού θα οδηγήσει σε αποτυχία της αντλίας και σε δαπανηρές επισκευές.
 2. Χρησιμοποιώντας μη επαγγελματικά εργαλεία, είναι δυνατό να βλάψετε τους σωλήνες εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο στερέωσης του κλιματιστικού στον τοίχο.
 3. Σε περίπτωση που ο αγωγός αποκοπεί πολύ βραχυχρόνια, υπάρχει πιθανότητα να μην χωρέσει στην επόμενη εγκατάσταση. Η συσσώρευση του νέου θα απενεργοποιήσει τον εξοπλισμό.
 4. Οι μονάδες εξάτμισης των κλιματιστικών καναλιών απαιτούν επιπλέον μια προσεκτική αποσύνδεση με τους αεραγωγούς. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτό το είδος εργασίας χωρίς να έχεις εμπειρία.
 5. Όταν αφαιρείτε το split σύστημα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ειδικά ακριβά εργαλεία. Μερικές φορές το κόστος του ενοικίου είναι υψηλότερο από την πληρωμή για το έργο των επαγγελματιών διάλυσης.
 6. Τα βιομηχανικά κλιματιστικά έχουν σημαντικές διαστάσεις και βάρος. Η εκτέλεση της απομάκρυνσης είναι σωματικά δύσκολη και μερικές φορές όχι ρεαλιστική. Επιπλέον, οι εξωτερικές μονάδες κλιματισμού διαμερισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν πολύ ψηλά στην πρόσοψη του σπιτιού μακριά από το παράθυρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα της αποσυναρμολόγησης χωρίς τη βοήθεια ειδικών και βιομηχανικών ορειβατών.

Σημαντικό! Για να δοθεί 100% εγγύηση για την ασφάλεια της αδιάλειπτης λειτουργίας του κλιματιστικού συστήματος μετά την αποσυναρμολόγησή του, κανείς δεν μπορεί. Ο κίνδυνος αποσυναρμολόγησης / εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος σε κατάσταση μη χρήσης είναι αρκετά μεγάλη.

Εάν τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι αρκετά και η επιθυμία να αφαιρέσετε τη συσκευή από μόνοι σας δεν χάνονται, πρέπει να εξοικειωθείτε με το κλιματιστικό και να κατανοήσετε την τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης.

Μονάδα κλιματισμού

Από την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος split, εξαρτάται το 50% της επιτυχίας της απομάκρυνσης. Ένα σύγχρονο split σύστημα αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα, κάθε μία από τις οποίες περιέχει ένα σύνολο κατάλληλου εξοπλισμού και εκτελεί τη λειτουργία του.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες μονάδες:

 • εναλλάκτης θερμότητας - συμπυκνωτής.
 • Ο ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
 • συμπιεστή που αντλεί πίεση.
 • ένα ξηραντικό, που συνδέει χάλκινους σωλήνες και μια βαλβίδα εκτόνωσης.
 • ηλεκτροτεχνικά στοιχεία (τροφοδοτικό) και μέσα αυτοματοποίησης.

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού περιέχει:

 • εναλλάκτης θερμότητας - εξατμιστής με ανεμιστήρα.
 • ρολά που καθοδηγούν τη ροή του αέρα.
 • στοιχεία φιλτραρίσματος.
 • δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων.

Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με δύο γραμμές για το ψυκτικό. Σε ένα μεγάλο σωλήνα το ψυκτικό υγρό κινείται με τη μορφή αερίου και κατά μήκος ενός σωλήνα με μικρότερη διάμετρο - σε υγρή κατάσταση.

Γενική αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών: Ο συμπιεστής λειτουργεί με ατμούς CFC. Όταν ο ατμός είναι ενεργοποιημένος, το ψυκτικό θερμαίνεται και εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, όπου εκτελείται η μεταφορά θερμότητας στο ψυγείο. Στη συνέχεια, το ψυκτικό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα, απορροφά θερμότητα από το σπίτι, θερμαίνει και μεταφέρει θερμότητα στο ψυγείο. Έτσι, υπάρχει μια κυκλική λειτουργία.

Σημαντικό! Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμόρφωσης κατά την αποσυναρμολόγηση είναι η αντλία κενού του συμπιεστή. Ακόμη και μικρή ζημιά στην αντλία μειώνει την απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος - η σκόνη, οι γρατζουνιές, τα ξένα αντικείμενα και οι ακαθαρσίες μπορεί να προκαλέσουν μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού.

Αποσυναρμολόγηση του συστήματος διάσπασης από τον εαυτό σας: η ακολουθία των ενεργειών

Απαιτούμενα εργαλεία

Κατά τη συντήρηση του συστήματος διάσπασης και την αποσυναρμολόγησή του, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας: να εργάζεστε με έναν βοηθό και να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας.

Για να νοικιάσετε ένα κλιματιστικό διαμέρισμα πρέπει να αποθηκεύσετε με τέτοια εργαλεία:

 • κλειδιά αυτοκινήτου.
 • ρυθμιζόμενο κλειδί;
 • Κλειδιά Allen με καστάνια.
 • κατσαβίδι PH2;
 • πλευρικές κοπές ·
 • μαχαίρι κατασκευής?
 • ένα σύνολο εξάγωνων.
 • κατσαβίδι?
 • κοπτικό σωλήνα?
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Αφαίρεση ψυκτικού μέσου

Πριν αφαιρέσετε το κλιματιστικό θα πρέπει να "προσπεράσετε" το ψυκτικό:

 1. Θέστε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης, ρυθμίστε τη λειτουργία χαμηλότερης θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο.
 2. Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, βρείτε δύο βαλβίδες διαφορετικών μεγεθών και ξεβιδώστε τα βύσματα χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο κλειδί.
 3. Αφού ξεκινήσετε το εξάγωνο του συμπιεστή, κλείστε τη μικρότερη βαλβίδα. Στη μεγαλύτερη βαλβίδα, συνδέστε αμέσως την πολλαπλή μανόμετρο.
 4. Ελέγξτε την πτώση πίεσης στο μανόμετρο. Μόλις το βέλος πέσει κάτω από το μηδέν, σφίξτε τη μεγάλη βαλβίδα.

Αφού εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες, το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο - τώρα όλο το ψυκτικό μέσο εξέρχεται στην εξωτερική μονάδα. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε το καλώδιο από την εξωτερική μονάδα.

Αποσύνδεση των επικοινωνιών

 1. Ξεβιδώστε το μικρότερο σωλήνα. Κατά κανόνα, αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί καμία δυσκολία.
 2. Ξεβιδώστε απαλά τον μεγάλο σωλήνα, εφαρμόζοντας μια μικρή προσπάθεια, ώστε να μην σπάσει το νήμα.
 3. Μετά το κλείσιμο του αγωγού φρέον, κλείστε τις βαλβίδες με βύσματα - αυτό θα προστατεύσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την υγρασία και τα συντρίμματα που πέφτουν στο εσωτερικό. Εάν δεν υπάρχουν ειδικά βύσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη μονωτική ταινία.
 4. Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Αφαίρεση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Ξεβιδώστε την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από τα οριζόντια στηρίγματα. Συνήθως το εξωτερικό μέρος του κλιματιστικού είναι βιδωμένο με τέσσερις βίδες M8, M6 ή M10. Αφού ξεβιδώσετε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα και τοποθετήστε το στην άκρη. Εξωτερικά στην πρόσοψη του κτιρίου θα πρέπει να παραμείνει μόνο freonotvod, η οποία δεν έχει ακόμη αφαιρεθεί.

Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Για τον άπειρο ειδικό, η διαδικασία απομάκρυνσης από την πλευρά θα φαίνεται απλή: αποσυνδέστε τον από το τοίχο και αποσυνδέστε τους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, για να αποσυναρμολογήσετε σωστά αυτό το μέρος του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη διαδικασία:

 1. Προσδιορίστε τη σχεδίαση των συνδετήρων, των μανδάλων κλπ. Σε διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών, οι τρόποι στερέωσης της θήκης στην πλάκα συναρμολόγησης μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ο ένας από τον άλλο.
 2. Συνήθως στο κάτω μέρος του μπλοκ υπάρχουν βέλη που δείχνουν τον τόπο σύνδεσης του σώματος με την πλάκα στήριξης. Ανάλογα με το μοντέλο σε αυτό το σημείο, πρέπει να τραβήξετε / να σπρώξετε ή να ξεβιδώσετε τις βίδες. Για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο σύνδεσης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κλιματιστικού. Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν ένα ειδικό σύστημα μανδάλωσης, καθώς δίπλα στη βάση είναι μια μονάδα εξαερισμού. Οι εξωτερικές διακυμάνσεις της μονάδας αυτής μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της συσκευής. Για να αφαιρέσετε τα μάνδαλα, οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής συσκευής. Ελλείψει τέτοιου κουμπώματος εκτελείται ανεξάρτητα με τη βοήθεια ενός μικρού εργαλείου. Οι ενέργειες πρέπει να είναι συνεπείς και προσεκτικές ώστε να μην παραμορφώνονται οι σωλήνες του εξατμιστή.
 3. Αφού αποσυνδεθεί η κάτω πλευρά της θήκης, είναι απαραίτητο να μετακινηθεί ελαφρά από τον τοίχο. Πίσω από τη μονάδα υπάρχει ένας αγωγός freon στον θερμομονωτικό, ένα ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων και ένας σωλήνας διακλάδωσης αποστράγγισης.
 4. Από την εσωτερική θήκη, αποσυνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων - ξεβιδώστε το κάλυμμα του ηλεκτρικού τμήματος της μονάδας, αποσυνδέστε το καλώδιο από τους ακροδέκτες και τραβήξτε το καλώδιο από τη μονάδα.
 5. Αποσυνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης. Εκ των προτέρων, πρέπει να ετοιμάσετε ένα μικρό δοχείο, καθώς το νερό μπορεί να διαφύγει από το ακροφύσιο (100-200 γρ.).
 6. Στη συνέχεια - αποσυνδέστε τον αγωγό φρέον. Όπως και στο εξωτερικό μπλοκ, θα πρέπει να αποσυνδέσετε δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων. Αυτές οι επικοινωνίες κρύβονται πίσω από το θερμικό μονωτικό.
 7. Συνεχώς ξεβιδώστε το ένα και, στη συνέχεια, το δεύτερο σωλήνα. Μετά την αποσύνδεση, κάθε σωλήνας πρέπει να "πνιγεί" έτσι ώστε να μην εισέρχεται στο κύκλωμα υγρασία και σκόνη.
 8. Όταν οι επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων αποσυνδέονται εντελώς, η εσωτερική μονάδα ανεβαίνει ελαφρώς προς τα πάνω και αφαιρείται από την πλάκα συναρμολόγησης. Η υπόθεση πρέπει να τεθεί κατά μέρος. Στον τοίχο θα υπάρχει μόνο ένα πιάτο.
 9. Ξεβιδώστε τις βίδες και αφαιρέστε την πλάκα τοποθέτησης - θα χρειαστείτε κατά την επανεγκατάσταση του κλιματιστικού.
 10. Για να μην χάσετε την πλάκα, συνιστάται να το τοποθετείτε στην εσωτερική μονάδα και κατά τέτοιο τρόπο να το μεταφέρετε.

Στην πρόσοψη του κτιρίου υπήρχε ένας παλιός αυτοκινητόδρομος Freon. Για την περαιτέρω εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος, θα χρειαστείτε παξιμάδια από τη μονάδα φρέον - πρέπει να ξεβιδωθούν από το σωλήνα.

Σημαντικό! Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση και η εξωτερική μονάδα - μόνο όπως είναι εγκατεστημένη στις αγκύλες, δηλαδή αποκλειστικά ανάποδα και κάτω στα πόδια.

Χαρακτηριστικά της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών διαφορετικού τύπου

Πάνω ήταν η σειρά της αποσυναρμολόγησης του συστήματος τοίχου με τα χέρια τους - στην πραγματικότητα, ένα οικιακό κλιματιστικό. Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη με την αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος καναλιών - η συσκευή είναι πολύ βαριά και η αποσυναρμολόγησή της απαιτεί την αποσύνδεση των αγωγών αέρα από τις μονάδες.

Η σειρά των εργασιών είναι η εξής:

 1. Αφαιρέστε τους προσαρμογείς εισαγωγής και εξαγωγής με σχάρα.
 2. Αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών από την εσωτερική μονάδα - ξεβιδώστε τις βίδες ή αφαιρέστε τους σφιγκτήρες (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
 3. Κάντε λήψη του Freon στην εξωτερική μονάδα.
 4. Συνεχίστε την αφαίρεση της τοποθέτησης σε τοίχο σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα.

Το σύστημα διαχωρισμού της στήλης αφαιρείται στην ίδια σειρά με το σύστημα τοίχου σύμφωνα με το σχήμα:

 1. Έλεγχος πίεσης και φρέον άντλησης.
 2. Αποσυνδέστε τους κορμούς σύνδεσης και αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα.
 3. Αποσυνδέστε την εσωτερική μονάδα και αποσυνδέστε την.

Η εσωτερική μονάδα της στήλης δεν διαθέτει πλάκα συναρμολόγησης ή καρφίτσες στερέωσης (όπως κονσόλα, κασέτα), οπότε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι κάπως απλοποιημένη.

Η αφαίρεση του συστήματος διαχωρισμού της κασέτας λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας αρχίζει με τη χαλάρωση των περικοχλίων της στερέωσης και την επακόλουθη αποσύνδεση των επικοινωνιών. Η διαφορά από το κανάλι είναι ότι το σύστημα διαίρεσης κασετών δεν έχει αγωγούς αέρα.

Το εσωτερικό έλασμα στήριξης (πάτωμα-οροφή) εκτελείται με τη βοήθεια καρφιών - αυτή η στιγμή πρέπει να ληφθεί υπόψη αποσυνδέοντας τη μονάδα από τον τοίχο ή την οροφή. Κατά τα άλλα, η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι παρόμοια με την αφαίρεση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Σημαντικό! Μην αποσυναρμολογείτε το διαχωρισμένο σύστημα σε βροχερό ή χιονισμένο καιρό. Η εισερχόμενη υγρασία προκαλεί δυσλειτουργία του συμπιεστή.

Γενικές συστάσεις για την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών

 1. Κατά την αποσύνδεση των συρμάτων, των σωλήνων, τα άκρα τους είναι επιθυμητά να επισημάνουν και επιπλέον να σχεδιάσουν ένα διάγραμμα σύνδεσης. Αν η επανασυναρμολόγηση δεν πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αποσυναρμολόγηση, υπάρχει κίνδυνος να ξεχαστεί η σειρά της στερέωσής τους.
 2. Η παραβίαση των κανόνων αποσυναρμολόγησης μπορεί να οδηγήσει στην άντληση του Freon. Το κόστος της φόρτωσης ψυκτικού μέσου και της επισκευής ενός διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ακριβότερο από την κλήση ενός ειδικού για ειδική εξαγωγή κλιματισμού.
 3. Η μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή. Το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο τμήμα του συστήματος είναι μια αντλία κενού. Η επισκευή ή η αντικατάστασή του θα είναι δαπανηρή.
 4. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας γίνεται καλύτερα από τους τρεις μας. Δύο κρατούν ένα, ένα - ξεβιδώνει τις επικοινωνίες κ.λπ.
 5. Με την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, το πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στα μάνδαλα. Συχνά είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καπάκι του εξατμιστή. Για την έλλειψη ειδικών εργαλείων, κάποιοι βγαίνουν από την κατάσταση χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι Phillips και πένσες.

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού στη Μόσχα είναι η τιμή, όταν κινούμαστε. αναχώρηση προς το σπίτι

Άλλες υπηρεσίες

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού, τιμές

Η κατάλληλη αποσύνδεση και αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος απαιτεί ειδική εκπαίδευση και επαγγελματικό εξοπλισμό από το προσωπικό. Οι υπηρεσίες για την εγκατάσταση και τη συνακόλουθη αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών στη Μόσχα είναι αρκετά ακριβές λόγω της σημαντικής επιδείνωσης. Η εταιρεία μας εκτελεί αυτές τις εργασίες με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τον πελάτη.

Η απομόνωση των οικιακών κλιματιστικών πραγματοποιείται σε λογικές τιμές και σύμφωνα με τα ισχύοντα τιμολόγια. Η εργασία περιλαμβάνει ειδικούς υψηλής ειδίκευσης που έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και εργαλεία. Η εταιρεία μας εγγυάται τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού που έχει αφαιρεθεί μετά τη μετέπειτα χρήση του.

Τα σύγχρονα συστήματα split είναι σχεδιασμένα για μακροχρόνια λειτουργία και είναι αξιόπιστα. Η εξειδικευμένη αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού μηχανήματος συνεπάγεται την εκτέλεση ενός σύνθετου έργου, το οποίο συχνά περιλαμβάνει εργασίες μεγάλης υψομέτρου. Προσπάθειες για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της συσκευής μετά την επανεγκατάσταση και τη σύνδεση.

Η επαγγελματική αποσυναρμολόγηση οικιακών κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων στη Μόσχα πραγματοποιείται από εξειδικευμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Ένας από τους ηγέτες στην αγορά τέτοιων υπηρεσιών είναι η εταιρεία μας, η οποία έχει εκπαιδευτεί προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό. Οι ειδικοί μας έχουν επαρκώς υψηλή βαθμολογία που εγγυάται τη λειτουργία δαπανηρού εξοπλισμού μετά την αφαίρεσή του.

Αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών: όταν απαιτείται

Τα συστήματα διαχωρισμού εγκαθίστανται από τους ιδιοκτήτες των οικιστικών χώρων (διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες), καθώς και από τη διοίκηση των επιχειρήσεων σε γραφεία. Η αποσυναρμολόγηση και η εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών είναι συνήθως με τη συμμετοχή ειδικών υψηλής ειδίκευσης. Οι κύριοι λόγοι που προκαλούν την ανάγκη κατάργησης της συσκευής είναι οι εξής:

 • Μετακίνηση ενός ατόμου σε άλλο διαμέρισμα ή εξοχική κατοικία.
 • Τερματισμός της μίσθωσης του γραφείου με την αναχώρηση της εταιρείας από τις κατεχόμενες εγκαταστάσεις.
 • Η εμφάνιση σοβαρών δυσλειτουργιών, η απομάκρυνση των οποίων είναι αδύνατη χωρίς την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με την εγκατάσταση μετά την επισκευή.
 • Βλάβη στην εξωτερική ή εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του.
 • Αντικατάσταση του ελαττωματικού κλιματιστικού μηχανήματος, το οποίο δεν κάλυψε την περίοδο εγγύησης, από αντιπροσώπους εξουσιοδοτημένου κέντρου εξυπηρέτησης.

Στην τελευταία περίπτωση, το κόστος της εργασίας μπορεί να ανακτηθεί από τον κατασκευαστή της κλιματικής τεχνολογίας ή από την αντιπροσωπεία της. Υποχρεώσεις εγγύησης από τον κατασκευαστή πληρούνται εάν η κύρια εγκατάσταση και σύνδεση κλιματιστικών, καθώς και η αποσυναρμολόγηση για επισκευές, πραγματοποιήθηκαν από εξουσιοδοτημένες εταιρείες. Αυτό πρέπει να τεκμηριωθεί, αλλιώς θα είναι αδύνατο να δικαιολογηθούν οι ισχυρισμοί του στο δικαστήριο. Ο κατασκευαστής του εξοπλισμού θα αναφέρεται στους όρους της εγγύησης και θα αρνείται σοβαρά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Τα κύρια στάδια της αποσυναρμολόγησης διαχωρισμένων συστημάτων και κλιματιστικών

Η αφαίρεση του κλιματιστικού μηχανήματος απαιτεί την εκτέλεση σύνθετου συνόλου έργων που απαιτούν υψηλά προσόντα και εμπειρία. Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, διεξάγεται σε μια συγκεκριμένη σειρά, η τήρηση των οποίων εγγυάται τη συντήρηση του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση. Η ακολουθία των ενεργειών των ειδικών είναι η εξής:

 • Αποσύνδεση του κλιματιστικού από το δίκτυο, εξάγοντας το ψυκτικό από το σύστημα.
 • Αποσυνδέστε τους αγωγούς και αποσυναρμολογήστε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από τον τοίχο για την επακόλουθη αφαίρεση του βραχίονα του κλιματιστικού.
 • Προετοιμασία για υπαίθρια εργασία και προ-στερέωση εξαρτημάτων και συγκροτημάτων με σχοινιά ασφαλείας για να αποφευχθεί η πτώση τους.
 • Αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, της κονσόλας και άλλων στοιχείων που είναι εγκατεστημένα στην εξωτερική επιφάνεια.

Η αποσυναρμολόγηση των σύγχρονων κλιματιστικών σε πολυώροφα κτίρια συνδέεται συχνά με την ανάγκη χειρισμού σε υψόμετρο. Οι ενέργειες αυτές εκτελούνται από υπαλλήλους που έχουν τις δεξιότητες της βιομηχανικής ορειβασίας και της σχετικής εμπειρίας.

Για να μάθετε το ακριβές κόστος και τις τιμές για την αποσυναρμολόγηση κλιματισμού, καλέστε +7 (495) 741-98-44, και οι διευθυντές μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας !!

Αφαίρεση του κλιματιστικού

Η εταιρία μας προσφέρει στους πελάτες μια ποιοτική αποσυναρμολόγηση κλιματισμού σε μια στιγμή κατάλληλη για τον πελάτη. Η εργασία γίνεται γρήγορα, η τιμή για όλες τις υπηρεσίες κλιματισμού αντιστοιχεί στην ποιότητα του έργου που εκτελείται. Εγκαθιστούμε τον εξοπλισμό εδώ και πολύ καιρό, έχουμε εμπειρία εργασίας και δική μας μηχανική υπηρεσία.

Τιμές για τις υπηρεσίες μας

* Η κανονική εγκατάσταση πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

Εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση 12 μηνών, με ετήσια συντήρηση 36 μηνών.

* Το πρώτο στάδιο εγκατάστασης πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

Η εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση είναι τουλάχιστον 12 μήνες και υπολογίζεται από την ημερομηνία του δεύτερου σταδίου της εγκατάστασης, με ετήσια συντήρηση - η περίοδος εγγύησης είναι 36 μήνες. Δεν παρέχεται εγγύηση για την εργασία στην περίπτωση του δεύτερου σταδίου εγκατάστασης κλιματισμού σε τρίτη εταιρεία ή ανεξάρτητα. Θυμηθείτε ότι το δεύτερο στάδιο της εγκατάστασης του κλιματιστικού (η σύνδεσή του) είναι το πιο σημαντικό μέρος της εγκατάστασης! Μόνο η εταιρεία που εκτελεί τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω λειτουργία και τη διάρκεια ζωής του.

Η τυπική εγκατάσταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

 • Διάτρηση μιας οπής στον τοίχο έως 100 cm για έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ των οχημάτων με διάμετρο 40-45 mm.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο ή στην οροφή (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
 • Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε παρένθεση κάτω από ένα παράθυρο ή σε άλλο σημείο, προσβάσιμο χωρίς τη χρήση ενός ορειβάτη ή ενός ειδικού πύργου.
 • Σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού συγκροτήματος από δύο χάλκινους σωλήνες με θερμομόνωση - η διαδρομή δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα.
 • Η διαδρομή μέσα στις εγκαταστάσεις ανασύρεται σε ένα πλαστικό διακοσμητικό κουτί με ένα τμήμα 60x60 ή 80x60, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο υπό γωνία 5-7 μοίρες (για να εξασφαλιστεί η αποστράγγιση της αποστράγγισης).
  Οι τοίχοι από στυλό στην κανονική εγκατάσταση δεν περιλαμβάνονται (shtroblenie - αυλάκι στην επιφάνεια του τοίχου με ισχυρό βάθος διάτρησης 6 cm).
 • Είναι απαραίτητο να κενωθεί η διαδρομή
 • Το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα ή να είναι εξοπλισμένο με βύσμα για σύνδεση στο δίκτυο. Το μήκος του καλωδίου δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα.
  Η εγκατάσταση μηχανών και οι ηλεκτρικές συνδέσεις με τον τυποποιημένο εξοπλισμό δεν περιλαμβάνεται και πραγματοποιείται από τον πελάτη ή από την ομάδα εγκατάστασης σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των πρόσθετων υπηρεσιών. Η τροφοδοσία ισχύος στην αυλάκωση γίνεται με χωριστή διαπραγμάτευση, η τιμή συμφωνείται.

Αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για την τυπική εγκατάσταση:

 • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (αέριο) 5 m.
 • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (υγρό) 5 m.
 • Η σωλήνωση αποχέτευσης ενισχυμένη D16 2 m.
 • Καλώδιο επικοινωνίας ενδοεπικοινωνίας 5x1.5 5 μ.
 • Καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας 3x1.5 + 2 m.
 • Πλαστικό κουτί για ηλεκτρικό καλώδιο 16x16 2 m.
 • Πλαστικό κουτί επικοινωνίας 60x60 ή 80x60 0,5 m.
 • Στηρίγματα 1 σετ
 • Συνδετήρες (βίδες, περικόχλια, βίδες, πείροι) 1 σετ

Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών και συστημάτων διάσπασης

Οι καταστάσεις στις οποίες απαιτείται η αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι διαφορετικές. Εάν αυτό οφείλεται στην ανάγκη για επισκευή, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να αφαιρέσετε μόνο την εξωτερική ή την εσωτερική μονάδα. Με αυτό το έργο είναι αρκετά δυνατό να διαχειριστεί κανείς ανεξάρτητα. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σύστημα, ή να το μετακινήσετε σε άλλη θέση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διάλυση όλων των μονάδων, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του κομματιού (του αγωγού, αποχέτευση και ηλεκτρικά καλώδια). Η αποσυναρμολόγηση απαιτεί ορισμένες γνώσεις και εξοπλισμό, για τους οποίους είναι καλύτερο να προσκαλούνται ειδικοί. Ωστόσο, εάν προσεγγίσουμε σωστά τη λύση αυτού του προβλήματος, τότε είναι απόλυτα ρεαλιστικό και ανεξάρτητο να αφαιρέσουμε το διαχωρισμένο σύστημα. Σχετικά με το πώς να το κάνουμε αυτό εξετάζουμε λεπτομερώς.

Βεβαίως, η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τα χέρια του είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σε μια κατάσταση έλλειψης κεφαλαίων. Ένας άνθρωπος που είναι τουλάχιστον λίγο έμπειρος σε τεχνικά θέματα φαίνεται να είναι διαισθητικά σαφής πώς να ξεβιδώσετε τα εξαρτήματα, να αντλήσετε freon, να αποσυνδέσετε τις απαραίτητες επικοινωνίες, να αφαιρέσετε τα πάντα και να τα συσκευάσετε σε κουτιά. Υπάρχουν οδηγίες και βίντεο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού από τον εαυτό του - διάβασε, κοίταξε και άρχισε να δουλεύει. Αλλά όλα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλά.

Μειονεκτήματα της αυτοαποσυναρμολόγησης

Ο κύριος κίνδυνος δεν αντλείται φρέον. Και αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχει ειδικό μανόμετρο για τη μέτρηση της πίεσης στο κύριο δίκτυο αερίου. Η κατάψυξη υδρατμών στο κλιματιστικό σύστημα προκαλεί διακοπή της αντλίας.

Οι ενέργειες από μη επαγγελματικά εργαλεία θα βλάψουν τους σωλήνες εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο στερέωσης της συσκευής στους τοίχους.

Εάν ο αγωγός έχει αποκοπεί πολύ βραχύς, μπορεί απλά να μην ταιριάζει με το μήκος στην επόμενη εγκατάσταση. Η δημιουργία ενός νέου απενεργοποιεί τη μονάδα.

Τα τεμάχια εξάτμισης των συστημάτων διαχωρισμού καναλιών, εκτός από την άντληση του ψυκτικού μέσου, την αποσύνδεση του αγωγού, τα ηλεκτρικά καλώδια και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης, απαιτούν προσεκτική αποσύνδεση με τους αεραγωγούς. Για να γίνει αυτό χωρίς εμπειρία είναι αρκετά δύσκολη.

Για να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας, θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία, το κόστος των οποίων υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές αποξήλωσης από ειδικευμένους τεχνίτες, ακόμα κι αν μισθώνονται.

Η μεγάλης κλίμακας ημι-βιομηχανική διάσπαση έχει σημαντικό βάρος και διαστάσεις. Δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε την πολυπλοκότητα και την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας - είναι στην πρόσοψη του κτιρίου, συχνά σε επαρκές ύψος και σε αξιοπρεπή απόσταση από το παράθυρο. Εδώ, σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί μια ομάδα βιομηχανικών ορειβατών, αν ο κύριος ερασιτέχνης δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το 100% της λειτουργικότητας του κλιματιστικού όταν αποσυναρμολογηθεί από τα χέρια του. Οι κίνδυνοι παράδοσης της συσκευής σε νέο αντικείμενο σε ελαττωματική κατάσταση είναι πολύ μεγάλοι.

Αν αυτά τα επιχειρήματα δεν σταματούν ένα άτομο στην απόφασή του να δοκιμάσει τον εαυτό του ως κύριος εγκαταστάτης, τότε θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών διαφόρων τύπων, που αναφέρονται παρακάτω.

Αποσυναρμολόγηση συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν τα υπερμεγέθη χωρίσματα τοίχων. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα τα ακόλουθα εργαλεία:

 • μανόμετρο;
 • 2 σουηδικά κλειδιά.
 • λαβίδες ή κοπτήρες σωλήνων.
 • ένα σύνολο εξάγωνων.
 • κλειδιά ή ένα σύνολο κεφαλών.
 • κατσαβίδι δείκτη, ένα απλό κατσαβίδι?
 • ένα manometric σταθμό για τη συλλογή freon (εάν το κλιματιστικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί το χειμώνα).

Αρχίστε να δουλεύετε με την έγχυση του φρέον στο εξωτερικό μπλοκ, και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Για να γίνει αυτό, συνδέστε ένα μανόμετρο μέσω της βαλβίδας τεμαχισμού στη βαλβίδα αερίου του αγωγού. Το κλιματιστικό λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα καλύμματα στις πλευρικές βαλβίδες και χρησιμοποιήστε ένα εξάεδρο για να σφίξετε τη βαλβίδα εκκένωσης. Μετά από λίγα λεπτά, η πίεση πρέπει να πέσει κάτω από το μηδενικό σημάδι. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα αναρρόφησης, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος.

Το επόμενο βήμα στη διάλυση του κλιματισμού με τα χέρια του θα την αποσύνδεση (κοπή) κόφτες ή κόφτη κύριο σωλήνα σε απόσταση 15-20 cm από τα ακροφύσια, και την απομάκρυνση των καλαφάτισμα την εξωτερική μονάδα από το στήριγμα. Πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα σφιχτό δοχείο συσκευασίας από χαρτόνι και να περιβάλλεται από αφρό. Στη συνέχεια, με τα κλειδιά ή τα κεφάλια, οι βραχίονες ξεβιδώνονται.

Η μεταφορά της μονάδας συμπυκνωτή γίνεται μόνο σε όρθια θέση.

Στη συνέχεια προχωρήστε στην αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, το οποίο πρέπει να ανοίξει το καπάκι, το οποίο προστατεύει τη συσκευή. Η μονάδα συγκρατείται και στις δύο πλευρές και ξεβιδώνει τα στοιχεία στερέωσης. Αποσύνδεση αγωγών, zachekanivayut άκρα των σωλήνων διακόπτει όλα τα ηλεκτρικά καλώδια διασύνδεσης και αφαιρέστε το μπλοκ από την συναρμολογήσεως άνοιγμα πλάκας και του ράγες συναρμολογήσεως μετά την εσωτερική μονάδα μανδάλου.

Τώρα πηγαίνετε στην αφαίρεση του αγκυροβόλιου, στον υπόλοιπο αγωγό και σε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί. Έτσι, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος διάσχισης του κλιματιστικού που έχει τοποθετηθεί στο τοίχωμα έχει ολοκληρωθεί και παραμένει μόνο η προσεκτική συσκευασία του συστήματος και η μεταφορά του σε νέα θέση.

Εάν κάνετε τα πάντα σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, τότε η επόμενη εγκατάσταση δεν χρειάζεται να γεμίσει πλήρως το κύκλωμα με freon.

Όλα τα περιγραφόμενα έργα φαίνονται παρακάτω στο βίντεο της αποσυναρμολόγησης των κλιματιστικών τύπου τοίχου.

Αποσυναρμολόγηση του συστήματος διαίρεσης καναλιών

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες προκύπτουν από την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού, διότι το βάρος αυτής της κατασκευής είναι σημαντικό και θα είναι επίσης απαραίτητο να αποσυνδεθούν οι αγωγοί αέρα από τα μπλοκ.

Το σετ εργαλείων στην περίπτωση αυτή παραμένει το ίδιο. Η εργασία αρχίζει με την αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών. Αφαιρέστε τους προσαρμογείς εισαγωγής και εξαγωγής με τη μάσκα. Αφαιρέστε τους αεραγωγούς, αποσυνδέοντας τους από την εσωτερική μονάδα. Εάν είναι μεταλλικά, ξεβιδώστε τις βίδες, ελαστικά - αφαιρέστε τους σφιγκτήρες. Περαιτέρω εγχύουν τον Freon στον δέκτη της εξωτερικής μονάδας και εμπλέκονται στην αφαίρεση του σύμφωνα με το σχέδιο αποσυναρμολόγησης του διαχωριστικού συστήματος τοίχου.

Στο συγκρότημα εξάτμισης αποδυναμώσει τα παξιμάδια της πρόσδεσης, κάντε αποσύνδεση freonovogo ο αυτοκινητόδρομος, ένας σωλήνας αποστράγγισης και ηλεκτρικά καλώδια. Στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά το μπλοκ από τον τοίχο και τοποθετήστε το σε ένα ειδικό δοχείο.

Μερικοί πλοίαρχοι κάνουν την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού καναλιού από τα χέρια τους με την ακόλουθη σειρά:

 • Εφαρμογή Freon στον δέκτη της εξωτερικής μονάδας.
 • την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας και την αποσύνδεση των επικοινωνιακών συνδέσεών της.
 • απόσπαση αεραγωγών ·
 • αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των συνδέσεών του σύνδεσης.
 • τη συσκευασία του διαχωρισμένου συστήματος και τη μεταφορά του.

Και οι δύο επιλογές θα είναι τεχνικά σωστές και δεν θα οδηγήσουν σε επόμενα προβλήματα με τη λειτουργία του συστήματος σε μια νέα θέση.

Αποσυναρμολόγηση συστημάτων διαχωρισμού στηλών, κασετών και κονσολών

Το σύστημα διαχωρισμού της στήλης, σε ίση θέση με τον τοίχο, δεν παρουσιάζει δυσκολίες όσον αφορά την αποσυναρμολόγηση. Όλα πάνε σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο:

 • ελέγχοντας την πίεση με ένα μανόμετρο και αντλώντας φρέον στην εσωτερική μονάδα.
 • απόσπαση όλων των συνδέσεών του με επακόλουθη αφαίρεση της συσκευής από το εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου.
 • αποσυνδέοντας τις γραμμές σύνδεσης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και την επακόλουθη αποσυναρμολόγηση του.

Στην εσωτερική μονάδα kolonnika καμία πλάκα στήριξης (όπως ένα τοίχο) ή καρφιά (όπως μία κασέτα, στήλη και κονσόλα), στην οποία είχε επισυνάπτεται, έτσι από αυτή την άποψη με τα προβλήματα είναι πολύ μικρότερο.

Το σύστημα διαχωρισμού της κασέτας αποσυντίθεται σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού. Όταν εργάζεστε με την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε τα παξιμάδια στερέωσης και στη συνέχεια να εκτελέσετε άλλους χειρισμούς. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αεραγωγοί.

Η εσωτερική μονάδα του συστήματος διαχωρισμού δαπέδου και οροφής (κονσόλα) είναι στερεωμένη στον τοίχο ή την οροφή με καρφιά, όπως μια κασέτα ή μια μονάδα καναλιού. Εάν αφαιρεθεί, θα σας βοηθήσουν οι οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση του συστήματος διαίρεσης τοίχων ή καναλιών.

Μην αφαιρείτε την εξωτερική μονάδα κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού, καθώς η υγρασία μέσα στις θυρίδες προκαλεί σπάσιμο του συμπιεστή.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα

Κάποιες επιπλοκές προκύπτουν αν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό τον εαυτό σας το χειμώνα. Ποιες είναι οι δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από τις επιτρεπόμενες τιμές λειτουργίας της συσκευής, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, επομένως είναι αδύνατο να αφαιρεθεί το εργαζόμενο υγρό από τη γραμμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται ένας σταθμός μέτρησης για τη συλλογή φρέον. Οι γερανοί είναι κλειστοί στην εξωτερική μονάδα, ο σταθμός συνδέεται με τη βαλβίδα τεμαχισμού και το ψυκτικό συλλέγεται από τις κύριες και τις εσωτερικές μονάδες.

Αν αυτό δεν γίνει, το ψυκτικό θα διαρρεύσει πλήρως. Θα χρειαστεί να ξαναγεμίσω το περίγραμμα και να αλλάξω τα κουτιά γέμισης των θυρών εξυπηρέτησης. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια το χειμώνα.

Θα επιλύσουμε οποιοδήποτε έργο επισκευής και συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού στη Μόσχα και την περιοχή.

Έκπτωση όταν καλείτε από το Internet - 5%. Ονομάστε την κωδική λέξη: "υπηρεσία".

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό

Στη ζωή, μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις όταν αλλάζουμε τον τόπο διαμονής ή απλά μεταφέρουμε σε ένα νέο διαμέρισμα. Μαζί με εμάς, μεταφέρουμε όλα τα ακίνητα και τα έπιπλα, και εδώ έχουμε ένα κλιματιστικό. Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε μια νέα κατοικία.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης συστημάτων διάσπασης

Εάν το κλιματιστικό είναι παράθυρο ή κινητό, τότε χρειάζεται μόνο να εργαστείτε λίγο για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το παράθυρο ή, στην περίπτωση κινητού ψυγείου, απλά να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό αέρα. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα διαχωρισμού, όπου τα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη συνδέονται με σωλήνες με ψυκτικό μέσο που διέρχεται από τον τοίχο. Δεδομένου ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το ψυγείο σε μια νέα θέση, είναι ανεπιθύμητο να απελευθερώνετε όλο το φρέον ή μέρος αυτού στην ατμόσφαιρα κατά την αποσυναρμολόγηση. Είναι σαφές ότι η απώλεια φρέον θα οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για τον ανεφοδιασμό της μονάδας με νέο ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να αποφευχθεί.

Υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποσυνδέσετε τους σωλήνες από την εξωτερική μονάδα και να μην απελευθερώσετε το ψυκτικό. Και οι δύο αυτές μέθοδοι βασίζονται στην κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου σε διάφορες συγκεντρωτικές καταστάσεις. Σημειώστε ότι οι χάλκινες σωλήνες σύνδεσης έχουν διαφορετική διάμετρο. Αυτό γίνεται επειδή, σε ένα και μόνο μικρότερο κανάλι, ο Freon κινείται με τη μορφή υγρού και μέσω ενός σωλήνα μεγάλης διαμέτρου στην εξωτερική μονάδα λειτουργεί ως αέριο.

Η ουσία της λειτουργίας είναι ότι όλο το ψυκτικό υγρό βρίσκεται σε ένα σημείο - την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από αυτό, είναι δυνατόν να αποσυνδέσετε με ασφάλεια τους κύριους σωλήνες από αυτό.

Εάν όταν η μονάδα ακροφυσίου αποκόπτεται με το υγρό ψυκτικό εξερχόμενη από την εξωτερική μονάδα προς το σπίτι, ο συμπιεστής θα αντλία όλες αρκετά γρήγορα αερίου φρέον στην εξωτερική συσκευή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • "Με το μάτι", ακολουθώντας τις συμβουλές έμπειρων ειδικών.
 • με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανομετρικών.

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον

Πριν την αποσυναρμολόγηση πρέπει να προετοιμάζονται όλα τα εργαλεία. Είναι ένα κλειδί για την περιστροφή διαφόρων παξιμαδιών ή ένα σύνολο κλειδαριών, ένα εξάγωνο για το άνοιγμα των βαλβίδων εξυπηρέτησης ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κατσαβιδιού. Επιπλέον, θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός βοηθού, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον τοίχο.

Η ακολουθία της λειτουργίας η πρώτη μέθοδος έχει ως εξής: βαλβίδες υπηρεσία στο εξωτερικό τμήμα του προστατευτικού πώματος έχει συστραφεί και εισάγεται στις υποδοχές βαλβίδας υγρού εξάγωνο με ένα λεπτότερης σωλήνωσης (συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος). Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για ψύξη σε λειτουργία turbo. Ταυτόχρονα, ρυθμίζουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα που παρέχεται στο ψυγείο σας.

Συμβούλιο. Αν η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται από τον εαυτό του στο διαμέρισμα ενός κτιρίου υψηλού κτιρίου, είναι προτιμότερο να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το split σύστημα με τον βοηθό, καθώς θα είναι πιο βολικό για σας να έχετε και τα δύο χέρια ελεύθερα.

Μετά την ενεργοποίηση, ο αγωγός με το υγρό ψυκτικό κλείνει γυρνώντας τη βαλβίδα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως το εξαγωνικό κλειδί. Από τη στιγμή της σύσφιγξης, σημειώνουμε 1 λεπτό, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου όλα τα freon πρέπει να αντλούνται από τον συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα. Το χρονικό διάστημα επιλέγεται σύμφωνα με τις συμβουλές των έμπειρων συναρμολογητών, επειδή αυτή η μέθοδος ονομάζεται "με μάτι". Μετά από ένα λεπτό, περιστρέψτε και τη δεύτερη βαλβίδα, μπλοκάροντας τη γραμμή αερίου, μετά από την οποία πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως τη μονάδα. Το ψυκτικό υγρό αντλείται και μπορείτε να πάρετε την αποσυναρμολόγηση.

Για να εκτελέσετε σωστά την αποσυναρμολόγηση κλιματισμό, χαλαρώστε και ξεβιδώστε τα παξιμάδια αυτοκινητόδρομους, αποσυνδέστε τους και την ταινία ή μονωτική ταινία τυλίξτε προσεκτικά τους σωλήνες, αποφεύγοντας τη σκόνη ή ακαθαρσίες κατά τη μεταφορά. Στη συνέχεια, τα εξωτερικά τμήματα μιας μόνωσης γραμμής φρέον θα πρέπει να αφαιρεθεί και με το χέρι ευθυγραμμιστούν οι σωλήνες χαλκού, έτσι ώστε να πιο εύκολα να περάσει μέσα από την τρύπα στον τοίχο.

Προσοχή παρακαλώ! Πριν αποσυναρμολογήσετε, αποσυνδέστε το σύστημα split από το δίκτυο.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα και χαλαρώστε τους σφιγκτήρες του ηλεκτρικού καλωδίου, αφαιρέστε το και βιδώστε το ελεύθερο άκρο στους κύριους σωλήνες. Τώρα απομένει μόνο να ξεβιδώσετε τα περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα και μαζί με τον βοηθό να τα αφαιρέσετε από το βραχίονα. Η τελευταία εξωτερική λειτουργία είναι η αποσυναρμολόγηση των μεταλλικών στηριγμάτων.

Μετακινώντας μέσα στο σπίτι, αφαιρέστε την πρόσοψη της μονάδας και αποσυνδέστε την από την πλάκα στήριξης. Οι κορώνες μαζί με το καλώδιο μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ανεξάρτητα, ξεβιδώνοντάς τις από το ψυγείο και τραβώντας το απαλά μέσα από τον τοίχο. Η ίδια λειτουργία πραγματοποιείται με τον βοηθό, χωρίς να ξεβιδώνετε τους σωλήνες από τη μονάδα. Το τελευταίο πράγμα που μένει είναι να αφαιρεθεί η πλάκα τοποθέτησης από τον τοίχο, τώρα χωρίζεται - το σύστημα είναι πλήρως έτοιμο για μεταφορά. Πώς να κάνετε όλη την αποσυναρμολόγηση, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο:

Είναι πιο σωστό να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με την άντληση φρέον στην εξωτερική μονάδα, καθοδηγούμενη από τη μανομετρική πολλαπλή. Ο τελευταίος συνδέεται με τη θύρα υπηρεσίας με αέριο ψυκτικό μέσο και μετά την ενεργοποίηση της μονάδας και το κλείσιμο της γραμμής υγρού στη συσκευή, μπορείτε να δείτε πώς πέφτει η πίεση στο σύστημα.

Όταν φτάσει στο μηδέν, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη δεύτερη βαλβίδα και αμέσως να απενεργοποιήσετε το ψυγείο. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια όπως περιγράφεται παραπάνω. Πώς να εκτελέσετε αυτό το βήμα σωστά, μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Συμπέρασμα

Δεν είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε τα οικιακά κλιματιστικά και είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά τη λειτουργία για τη μεταφορά του ψυκτικού υγρού, χωρίς να αναμειχθεί η ακολουθία των λειτουργιών.

Μερικοί κανόνες για την αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού

Η κατεδάφιση της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος είναι επίσης υπεύθυνη, καθώς και την εγκατάσταση. Ειδικά εάν σχεδιάζεται να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, όταν μετακινείται σε άλλο τόπο κατοικίας. Εξετάστε τους βασικούς κανόνες για το πώς να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό χωρίς να χάσετε την αποτελεσματική του απόδοση.

Εργαλειοθήκη

Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήνεται ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών εγκαταστάσεων. Αυτό εγγυάται σε μεγάλο βαθμό μια ποιοτικά διεξαχθείσα διαδικασία εγκατάστασης, χωρίς να εμφανίζονται δυσάρεστες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά αν δεν υπάρχουν χρήματα για μια ακριβή υπηρεσία, με ορισμένες δεξιότητες, δεξιότητες, η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το κύριο σημείο στην αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι η προσεκτική και συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Από πολλές απόψεις θα είναι χρήσιμα ειδικά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της αποσυναρμολόγησης με τη λιγότερη προσπάθεια, πιο ποιοτικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κοπής σωλήνων
 • barker
 • μαχαίρι κατασκευής
 • Κατσαβίδι Phillips
 • κατσαβίδι ενσωματωμένο
 • hex κλειδιά
 • κλειδιά καρπού
 • κλειδιά
 • τρυπάνι, κατσαβίδι
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Ένα σύνολο αυτών των εργαλείων είναι υποχρεωτικό, διότι δεν υπάρχουν πολλές τυπικές συσκευές τοποθέτησης. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο, είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο σύστημα, μετά την οποία θα πρέπει να αλλάξει.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε σωστά το κλιματιστικό; Κανόνες ασφαλείας

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της υγείας, του εξοπλισμού από τις βλάβες, τις δυσλειτουργίες. Τα απαριθμούμε:

 • Μην επιτρέπετε την αποσυμπίεση του κυκλώματος ψύξης. Λειτουργεί σε πίεση 15 Α. Με μια απότομη διαρροή, είναι πολύ πιθανό ότι ένα αέριο πολύ χαμηλής θερμοκρασίας θα εισέλθει στο ρεύμα αερίου.
 • είναι δυνατόν να αποκτήσετε κρυοπαγήματα από κρύο πίδακα Freon κατά τη διάρκεια της διαρροής του.
 • θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού του περιγράμματος της σκόνης, της υγρασίας, καταστρεπτικά ενεργώντας στο σύστημα?
 • όταν μεταφέρετε ένα εξωτερικό μπλοκ που περιέχει φρέον, μπορεί να υπάρξει έκρηξη.
 • Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, τα υπόλοιπα μήκη σωλήνων πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, καθώς οι βλάβες τους θα αντικαταστήσουν ολόκληρη τη μονάδα.
 • Απαγορεύεται να ξεβιδώνετε τα καρύδια από την ένωση.
 • είναι απαραίτητο να χειρίζεστε τα μάνδαλα της εσωτερικής μονάδας τακτοποιημένα, ώστε να μην τα σπάτε.

Freon μεταφορά

Κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας, η κύρια εργασία είναι να "συσκευάσει" το Freon. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ποιοτικό τρόπο, ώστε να μην χάνεται χρόνος, χρήματα για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. πρέπει να δοθεί προσοχή στην ακρίβεια και την ακρίβεια της εκτέλεσης της μεταφοράς ψυκτικού μέσου.

Για την αναπαραγωγή είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανόμετρου, ή χωρίς αυτό. Αυτή η συσκευή μπορεί να εμφανίσει όταν έχει επιτευχθεί κενό στο κύκλωμα ψύξης. Είναι στην περίπτωση αυτή και πρέπει να επικαλύπτει τη δεύτερη βαλβίδα για το freon "zapkovki" μέσα στον συμπυκνωτή.

 • η πολλαπλή πρέπει να συνδέεται με τη θηλή στο σύνδεσμο αντί του σωλήνα διακλάδωσης με το υγρό του κυκλώματος ψυκτικού (είναι λεπτότερο από το δεύτερο, μέσω του οποίου διέρχεται το φρέον αερίου).
 • αν η συσκευή λείπει, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από το επόμενο σημείο.
 • Τοποθετήστε το σύστημα split στη λειτουργία ψύξης, έχοντας καθορίσει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, από την οποία είναι ικανή η συσκευή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (είναι απαραίτητο να μάθετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας). Έτσι, η μονάδα λειτουργεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
 • κλείστε τη βαλβίδα του σωλήνα διακλάδωσης υγρού (λεπτότερο, κλειστό με ένα εξαγωνικό κλειδί κάτω από το προστατευτικό πώμα).
 • Σε έναν συλλέκτη μανόμετρο, ακολουθήστε το βέλος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο κενού. Εάν δεν υπάρχει το μανόμετρο, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το ρολόι για 1 λεπτό.
 • μετά την εκπνοή του χρόνου / για να φτάσετε στον επιθυμητό δείκτη της συσκευής, κλείστε τη βαλβίδα του αγωγού αερίου με ένα εξαγωνικό κλειδί.
 • απενεργοποιήστε το κλιματιστικό?
 • Προστατέψτε τα προστατευτικά καλύμματα.

Freon άντληση το χειμώνα

Το δύσκολο έργο απόσταξης ψυκτικού μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο κατά την ψυχρή περίοδο, όταν δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Το λάδι του συμπιεστή πυκνώνει και η αδιόρθωτη λειτουργία του είναι αδύνατη. Εάν ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με ένα "χειμερινό κιτ" που επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί για ψύξη ακόμη και σε μείον θερμοκρασίες, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί ξεκινώντας τις συσκευές θέρμανσης που βρίσκονται στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή, αποστράγγιση. Μετά από 10 λεπτά προθέρμανσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το κλιματικό σύστημα ψύξης και φρέον αντλίας, ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις.