Πώς να αφαιρέσετε ένα split σύστημα χωρίς να χάσετε Freon - 3 τρόποι

Το κύριο πρόβλημα κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού είναι η συντήρηση του φρέον. Σήμερα εγώ

Θα σας πω λεπτομερώς πώς αυτός ο στόχος επιλύεται από τους δασκάλους και πώς μπορεί να γίνει χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Εκτός από αυτό το κύριο έργο, θα σας πω 10 σημαντικά σημεία κατά την αποσυναρμολόγηση. Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου! Ξεκινάμε!

Όταν αγοράζετε ένα νέο κλιματιστικό, στους κόμβους της εξωτερικής μονάδας υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα φρέον. Οι κλειστές βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα διατηρούν το αέριο μέσα στα μέρη της. Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει απλός αέρας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αυτές οι δύο μονάδες είναι ερμητικά συνδεδεμένες με τους σωλήνες, μόλις οι βαλβίδες ανοίγουν και η freon εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα. Δημιουργείται κλειστός βρόχος, που κυκλοφορεί το φρέον!

Όταν χρειάζεται να αποθηκεύσετε freon, τότε η "άντληση" της πίσω στην εξωτερική μονάδα είναι η κύρια επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε τις βρύσες όταν το freon βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό περισσότερο.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης ενός διαχωρισμένου συστήματος ενώ διατηρείται το Freon

 • παραδοσιακό τρόπο. Η αρχή είναι ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του "split" η βαλβίδα στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας κλείνει πρώτα (αυτή τη στιγμή το Freon "αντλείται" στην εξωτερική μονάδα). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η δεύτερη βρύση είναι κλειστή και το "σχίσιμο" είναι απενεργοποιημένο (όλα τα freon είναι στην εξωτερική μονάδα). Για να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, είναι επιθυμητό να φέρετε έναν βοηθό.
 1. Ξεβιδώνουμε τα "βύσματα" στους γερανούς. Συνδέουμε μανόμετρα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν συνδέονται, το freon απελευθερώνεται υπό πίεση! Προσέξτε να μην καείτε και να χρησιμοποιείτε γάντια.
 1. Κλείστε τη βρύση του λεπτού σωλήνα με ένα εξαγωνικό κλειδί. Κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, σφίξτε το περικόχλιο προς το σταμάτημα με μικρή προσπάθεια (υπάρχει μείωση της πίεσης στο μετρητή).
 1. Μετά από 10-20 δευτερόλεπτα (όταν η πίεση έπεσε στο μηδέν), κλείστε τη βαλβίδα μεγάλου σωλήνα. Και μετά απενεργοποιήστε αμέσως το κλιματιστικό.
 • δεύτερος τρόπος αν δεν υπάρχουν μετρητές πίεσης! Ακολουθία όπως στην προηγούμενη έκδοση, απλά παραλείψτε την πρώτη παράγραφο. Και στο τέταρτο σημείο περιμένουμε "τυφλά" για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Δεν συνιστώ αυτήν την μέθοδο, αν δεν έχετε εμπειρία (μπορείτε να «σκοτώσετε» τον συμπιεστή).
 • υπάρχει ο τρίτος τρόπος (δεν είναι σωστό), αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για παράδειγμα, σε αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο (όταν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του κλιματιστικού), ή δεν υπάρχει τρόπος να περιμένετε τον πλοίαρχο (περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) ή άλλες δυσκολίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά κλείστε τους δύο γερανούς στην εξωτερική μονάδα (δεν συμπεριλαμβάνεται το κλιματιστικό). Και το υπόλοιπο φρέον από τους σωλήνες και την εσωτερική μονάδα "χτυπά" με την περαιτέρω χαλάρωση των περικοχλίων. Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του φρέον θα διατηρηθεί (ειδικά σε αρνητικές θερμοκρασίες, όταν ο όγκος του αερίου συμπυκνώνεται στο εξωτερικό μπλοκ).

Με περαιτέρω σύνδεση, είναι ΠΙΘΑΝΗ και δεν είναι απαραίτητο να φορτίσετε με ψυκτικό μέσο. Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιεί 22 freons, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο (χωρίς να ξαναγεμίζετε).

10 σημαντικές αποχρώσεις κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Ένας ικανός οδηγός κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης μπορεί να εκτελέσει τα εξής:

 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Αφαιρέστε τις μονάδες κλιματιστικού χωρίς να χάσετε φρέον.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα των γερανών.
 • "Σφραγίστε" το σωλήνα (η ταινία ή η ταινία τυλίγει τα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε τη δημιουργία σκόνης σε αυτά).
 • Συλλέξτε όλες τις λεπτομέρειες (συχνά ξεχνάμε την πλάκα, τις αγκύλες και την κονσόλα).
 • αποφασίστε εάν θα αποσυνδέσετε τη "διαδρομή" από την εσωτερική μονάδα ή όχι. Στο μέλλον, μπορεί να έρθει σε πρακτικό (πιθανώς, το κόστος εγκατάστασης θα μειωθεί). "Twist" και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τα υπάρχοντα υλικά (σωλήνες, καλώδια, αποστράγγιση κ.λπ.).
 • Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματιστικού (απαιτείται καθαρισμός ή όχι).
 • (η εξωτερική μονάδα πρέπει να μεταφέρεται κατακόρυφα, η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι συσκευασμένη, το τηλεχειριστήριο δεν πρέπει να χαθεί).
 • παρέχουν εγγυήσεις για την εργασία.
 • στην επόμενη εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί (πιθανώς, σε έκπτωση λόγω της διατήρησης της "γραμμής").

Η καλύτερη συμβουλή για τον χρήστη εξακολουθεί να αναθέτει την αποσυναρμολόγηση ειδικών που θα το εγκαταστήσουν στη συνέχεια. Όταν κάποιος έχει αφαιρεθεί, ο δεύτερος έχει υποσχεθεί και ο τρίτος έχει θέσει - αυτή η ευθύνη για την παραγωγική ικανότητα της συσκευής θα περάσει σε εσάς. Επιπλέον, δεν θα αναλάβει ο καθένας να εγκαταστήσει κλιματισμό, που πυροβολήθηκε από άλλο πλοίαρχο (και μάλιστα "χειροτεχνία" τρόπος). Με το πρόβλημα της συντήρησης του φρέον, συχνά συγκρούονται με την αυτοκαταστροφή του κλιματιστικού. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, διαβάστε το άρθρο στο σύνδεσμο. Αυτό το άρθρο περιγράφει επίσης λεπτομερέστερα τον παραδοσιακό τρόπο "άντλησης" του Freon σε μια εξωτερική μονάδα.

Αφήστε τα σχόλιά σας και εγγραφείτε σε νέα άρθρα!

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος από τα χέρια του

Η συνεχώς ενημερωμένη αγορά πωλήσεων ικανοποιεί τους καταναλωτές με νέες καινοτομίες στον κλάδο του κλιματισμού. Επίσης, με την έναρξη της ψυχρής περιόδου, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες χωρισμένων συστημάτων αρνούνται να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Επομένως, το θέμα γίνεται επίκαιρο: αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος από τον εαυτό του. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η αποσυναρμολόγηση είναι μια μάλλον περίπλοκη και αδύνατη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, όλοι είναι σε θέση να εκτελέσουν τη διαδικασία της αφαίρεσης του κλιματιστικού με τα δικά του χέρια.

Πότε είναι πραγματικά απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό

Ο κύριος λόγος για την αφαίρεση της συσκευής κινείται. Όταν αλλάζετε τον τόπο διαμονής σας ή μετακομίζετε σε ένα νέο γραφείο, δεν θέλετε να αφήσετε το κλιματιστικό που αγοράσατε για τα προσωπικά σας χρήματα. Εάν ο νέος ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να αγοράσει ακίνητα με τη συμπερίληψη της τιμής για ένα split σύστημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα split σας. Σε περίπτωση απομάκρυνσης της συσκευής από ομάδα ειδικών, το κόστος της διαδικασίας μπορεί να είναι η τιμή για ένα νέο κλιματιστικό. Στην περίπτωση αυτή, δεν έχει νόημα να στηρίζονται σε ειδικούς.

Στο τέλος της θερινής περιόδου, πολλοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να αποσυναρμολογήσουν το χρησιμοποιούμενο σύστημα split, προκειμένου να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν ένα πιο μοντέρνο μοντέλο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Το παρωχημένο κλιματιστικό μπορεί να πραγματοποιηθεί, παραμένοντας ταυτόχρονα με κέρδος.

Χαρακτηριστικά της διαδικασίας αποσυναρμολόγησης

Η αποσυναρμολόγηση του χωρισμένου συστήματος από μόνες τους μπορεί να χωριστεί σε δύο σημαντικά στάδια:

 • Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας
 • Αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας

Κάθε στάδιο πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Αξίζει να μελετήσετε προσεκτικά το κλιματιστικό συσκευής. Οι εσφαλμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στη συσκευή και ακόμη και να εμποδίσουν εντελώς τη λειτουργία της.

Πριν από τη διαδικασία, θα πρέπει να ορίσετε ένα σημαντικό καθήκον: το κύριο πράγμα είναι να διατηρήσετε το ψυκτικό της συσκευής κατά την αποσυναρμολόγηση. Δηλαδή. Προσέξτε ώστε να μην υπάρχει διαρροή του Freon. Είναι επίσης απαραίτητο να παρακολουθήσετε το επίπεδο του ψυκτικού και να το ανεφοδιάσετε έγκαιρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα.

Μονάδα κλιματισμού

Για να κατανοήσετε πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας χωριστά, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την εσωτερική συσκευή της συσκευής. Το 50% της επιτυχίας ολόκληρης της διαδικασίας εξαρτάται από τις γνώσεις του. Αλλά η απρόσεκτη ζημιά στο κλιματιστικό θα οδηγήσει σε αξιοθρήνητες και ενίοτε μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Αξίζει να γνωρίζετε τη βασική αρχή λειτουργίας κάθε κλιματιστικού. Ο συμπιεστής (στο διαχωριστικό σύστημα που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα) λειτουργεί με ψυκτικά ψυκτικά ζεύγη (στο split σύστημα - εσωτερική μονάδα). Οι ατμοί Freon κατά την εργασία θερμαίνονται και μεταφέρουν τη θερμότητα στο ψυγείο (στο split σύστημα - στην εξωτερική μονάδα). Το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα, απορροφά θερμότητα από το δωμάτιο, θερμαίνεται και δίνει θερμότητα στο ψυγείο. Παρουσιάζεται ένας κυκλικός τύπος εργασίας.

Αφού μελετήσατε τις βασικές λειτουργίες κατά τη λειτουργία της συσκευής, μπορείτε να σημειώσετε την πιο ευάλωτη θέση στη συσκευή, η οποία, όταν αποσυναρμολογηθεί, μπορεί να καταστραφεί. Στην περίπτωση αυτή είναι μια αντλία κενού από τον συμπιεστή. Επειδή το κλιματιστικό λειτουργεί συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κατασκευαστές τοποθετούν μια αντλία με αυξημένη ισχύ. Η βάση του είναι οι ρότορες έκκεντρων. Συνήθως χρησιμοποιείται από 2 έως 4 ταυτόχρονα. Βρίσκονται σε ένα θάλαμο με μεγάλη στεγανότητα. Οι ραγδαίες αλλαγές θερμοκρασίας, η υψηλή πίεση δεν επηρεάζουν την αντλία κενού. Ως εκ τούτου, στην κανονική κατάσταση της αντλίας, η αδυναμία του κλιματιστικού είναι αδύνατη.

Αλλά οποιαδήποτε μηχανική βλάβη στην αντλία συμβάλλει στη μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού. Το ξύσιμο, η σκόνη, η βρωμιά, τα ξένα αντικείμενα παρεμποδίζουν την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού. Η συσκευή ξοδεύει άσκοπη ηλεκτρική ενέργεια όχι στις άμεσες λειτουργίες, αλλά στην υπερπήδηση εμποδίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό στην αποσυναρμολόγηση να μην βλάψει το πιο σημαντικό στοιχείο της συσκευής.

Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας

Ένας άπειρος ειδικός θα βρει την διαδικασία απομάκρυνσης αρκετά απλή: αποσπάστε από τον τοίχο και τραβήξτε έξω τους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, για να αφαιρέσετε σωστά την εσωτερική μονάδα, πρέπει να ακολουθήσετε τη βασική ακολουθία ενεργειών και συστάσεων:

 • Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος είναι στερεωμένη σε ειδικό σύστημα μανδάλωσης. Η συσκευή οποιουδήποτε κλιματιστικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένη με προστασία κατά της αφαίρεσης των μανδάλων. Οι κατασκευαστές έβαλαν ένα σύστημα ασφαλείας επειδή στην κορυφή των μανδάλων υπάρχει μια μονάδα για την εξάτμιση. Οποιαδήποτε εξωτερική ταλάντωση αυτού του μπλοκ οδηγεί σε βλάβη της συσκευής. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής συσκευής για την αφαίρεση των μανδάλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα ένα μικρό εργαλείο για να εκτελέσετε τη διαδικασία διαίρεσης. Συνιστάται να λειτουργείτε πολύ προσεκτικά και προσεκτικά, ώστε να μην βλάπτετε τους σωλήνες του εξατμιστή.
 • Για να αφαιρέσετε το σύστημα προστασίας, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το εξωτερικό κάλυμμα της συσκευής. Τα στηρίγματα του καπακιού έχουν κατεύθυνση στον τοίχο. Για να αφαιρέσετε το καπάκι απρόσμενα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι Phillips και γυρίστε τις βίδες στερέωσης κρατώντας τα με πένσες.
 • Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της. Χρειάζονται 2 άτομα για να κρατήσουν τη δομή και 1 για τη διαδικασία αφαίρεσης. Στην περίπτωση της αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας από ένα άτομο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσει ολόκληρη η δομή από τον τοίχο και η αναπόφευκτη θραύση της.

Διαδικασία για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας

Είναι εξίσου σημαντικό να πραγματοποιηθεί μια ποιοτική αποσυναρμολόγηση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος. Απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή, προσοχή και σαφή σειρά ενεργειών. Θα απαιτηθούν βασικές δεξιότητες εργασίας με τη μηχανική, την ηλεκτρική ενέργεια και τη γνώση της εσωτερικής συσκευής της συσκευής.

 1. Για να αφαιρέσετε ανεπιφύλακτα την εξωτερική μονάδα, συνιστάται η εκτέλεση των ενεργειών αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες. Διαχωρίστε το σύστημα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και να το θέσετε σε κατάσταση "κρύου".
 2. Ξεβιδώστε τα παξιμάδια στους εύκαμπτους σωλήνες της συσκευής
 3. Για τη μέτρηση της πίεσης πρέπει να συνδεθεί ένας μετρητής πίεσης στη θύρα της εξωτερικής μονάδας.
 4. Είναι απαραίτητο να κλείσετε την παροχή υψηλής πίεσης στη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε τη βαλβίδα. Σε αυτή την περίπτωση, ελλείψει πίεσης, ο Freon δεν θα ρεύσει και το κλιματιστικό θα μεταβεί στη λειτουργία "Αντλία". Σε αυτή την περίπτωση, η αντλία θα αναρροφήσει όλο το Freon στο κύκλωμα της μονάδας.
 5. Το περίγραμμα πρέπει επίσης να παρακολουθείται προσεκτικά και να παρακολουθείται για την πίεση του. Όταν το μανόμετρο δείχνει μια στάθμη πίεσης -0, η θύρα με χαμηλή πίεση θα πρέπει να κλείσει. Βρίσκεται επίσης στο εξωτερικό μπλοκ.
 6. Η συσκευή πρέπει να αποσυνδεθεί από το δίκτυο και να αφαιρεθούν όλα τα καλώδια.
 7. Ξεβιδώστε όλους τους σωλήνες της συσκευής, τόσο στην εξωτερική όσο και στις εσωτερικές μονάδες.
 8. Αφαιρέστε τη νεροχύτη.
 9. Τα τεμάχια σωληνώσεων πρέπει να κοπούν. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια κοπτικών καλωδίων. Έτσι, μπορείτε να πετύχετε πλήρη σφράγιση και να αποτρέψετε την είσοδο βρωμιάς, σκόνης, υγρασίας κλπ. Στους σωλήνες.
 10. Οι βίδες στερέωσης της μονάδας πρέπει να ξεβιδωθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη συσκευή από τον τοίχο. Αξίζει να θυμηθείτε ότι η εξωτερική μονάδα μπορεί να φτάσει τα 60 κιλά, γι 'αυτό αξίζει να προχωρήσετε με τη μέγιστη προσοχή. Η καλύτερη επιλογή - η εκτέλεση της διαδικασίας μαζί.
 11. Συσκευάστε τη συσκευή σε εύρωστη συσκευασία.

Οι κύριοι κίνδυνοι κατά την αποσυναρμολόγηση

 • Θυμηθείτε ότι το κλιματιστικό μηχάνημα με ψυκτικό μέσα στο εσωτερικό του δεν μπορεί να μεταφερθεί. Το φρέον στο κλιματιστικό σύστημα κυκλοφορεί υπό υψηλή πίεση. Αν αυτή τη στιγμή προσπαθήσουμε να το μεταφέρουμε, θα οδηγήσει σε έκρηξη. Μπορεί να μοιάζει με ένα δυνατό χτύπημα, μια ισχυρή έκρηξη, ή ίσως απλά ένα γελοίο. Εν πάση περιπτώσει, αυτό σημαίνει ανεπανόρθωτη βλάβη στο διαχωρισμένο σύστημα.
 • Κατά την αποσυναρμολόγηση είναι απαραίτητο να εργάζεστε με μεγάλη προσοχή. Η συσκευή μπορεί να πάρει βρωμιά, σκόνη, υγρασία. Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο θάλαμο εξάτμισης και μέσα στους σωλήνες. Όλα αυτά οδηγούν σε βλάβη της συσκευής.
 • Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το επίπεδο πίεσης. Πολύ έντονη η άλμα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση συνεπάγεται ανεπανόρθωτες απώλειες.
 • Κατά τη μεταφορά είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η κατάσταση των σωλήνων από το κλιματιστικό. Δεν πρέπει να σπάσουν, να λυγίσουν, να τρυπηθούν.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένο και συνιστώμενο εξοπλισμό. Τα όργανα δεν πρέπει να σπάσουν την εσωτερική συσκευή της συσκευής.

Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης ενός διαχωρισμένου συστήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ περίπλοκη. Ωστόσο, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Αφού αφαιρέσετε τη συσκευή, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο αποθήκευσης. Θα πρέπει να είναι άνετα σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς υπερβολική υγρασία. Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το κλιματιστικό δεν θα βλάψει τίποτα.

Μερικοί κανόνες για την αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού

Η κατεδάφιση της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος είναι επίσης υπεύθυνη, καθώς και την εγκατάσταση. Ειδικά εάν σχεδιάζεται να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, όταν μετακινείται σε άλλο τόπο κατοικίας. Εξετάστε τους βασικούς κανόνες για το πώς να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό χωρίς να χάσετε την αποτελεσματική του απόδοση.

Εργαλειοθήκη

Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήνεται ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών εγκαταστάσεων. Αυτό εγγυάται σε μεγάλο βαθμό μια ποιοτικά διεξαχθείσα διαδικασία εγκατάστασης, χωρίς να εμφανίζονται δυσάρεστες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά αν δεν υπάρχουν χρήματα για μια ακριβή υπηρεσία, με ορισμένες δεξιότητες, δεξιότητες, η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το κύριο σημείο στην αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι η προσεκτική και συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Από πολλές απόψεις θα είναι χρήσιμα ειδικά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της αποσυναρμολόγησης με τη λιγότερη προσπάθεια, πιο ποιοτικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κοπής σωλήνων
 • barker
 • μαχαίρι κατασκευής
 • Κατσαβίδι Phillips
 • κατσαβίδι ενσωματωμένο
 • hex κλειδιά
 • κλειδιά καρπού
 • κλειδιά
 • τρυπάνι, κατσαβίδι
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Ένα σύνολο αυτών των εργαλείων είναι υποχρεωτικό, διότι δεν υπάρχουν πολλές τυπικές συσκευές τοποθέτησης. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο, είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο σύστημα, μετά την οποία θα πρέπει να αλλάξει.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε σωστά το κλιματιστικό; Κανόνες ασφαλείας

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της υγείας, του εξοπλισμού από τις βλάβες, τις δυσλειτουργίες. Τα απαριθμούμε:

 • Μην επιτρέπετε την αποσυμπίεση του κυκλώματος ψύξης. Λειτουργεί σε πίεση 15 Α. Με μια απότομη διαρροή, είναι πολύ πιθανό ότι ένα αέριο πολύ χαμηλής θερμοκρασίας θα εισέλθει στο ρεύμα αερίου.
 • είναι δυνατόν να αποκτήσετε κρυοπαγήματα από κρύο πίδακα Freon κατά τη διάρκεια της διαρροής του.
 • θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού του περιγράμματος της σκόνης, της υγρασίας, καταστρεπτικά ενεργώντας στο σύστημα?
 • όταν μεταφέρετε ένα εξωτερικό μπλοκ που περιέχει φρέον, μπορεί να υπάρξει έκρηξη.
 • Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, τα υπόλοιπα μήκη σωλήνων πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, καθώς οι βλάβες τους θα αντικαταστήσουν ολόκληρη τη μονάδα.
 • Απαγορεύεται να ξεβιδώνετε τα καρύδια από την ένωση.
 • είναι απαραίτητο να χειρίζεστε τα μάνδαλα της εσωτερικής μονάδας τακτοποιημένα, ώστε να μην τα σπάτε.

Freon μεταφορά

Κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας, η κύρια εργασία είναι να "συσκευάσει" το Freon. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ποιοτικό τρόπο, ώστε να μην χάνεται χρόνος, χρήματα για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. πρέπει να δοθεί προσοχή στην ακρίβεια και την ακρίβεια της εκτέλεσης της μεταφοράς ψυκτικού μέσου.

Για την αναπαραγωγή είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανόμετρου, ή χωρίς αυτό. Αυτή η συσκευή μπορεί να εμφανίσει όταν έχει επιτευχθεί κενό στο κύκλωμα ψύξης. Είναι στην περίπτωση αυτή και πρέπει να επικαλύπτει τη δεύτερη βαλβίδα για το freon "zapkovki" μέσα στον συμπυκνωτή.

 • η πολλαπλή πρέπει να συνδέεται με τη θηλή στο σύνδεσμο αντί του σωλήνα διακλάδωσης με το υγρό του κυκλώματος ψυκτικού (είναι λεπτότερο από το δεύτερο, μέσω του οποίου διέρχεται το φρέον αερίου).
 • αν η συσκευή λείπει, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από το επόμενο σημείο.
 • Τοποθετήστε το σύστημα split στη λειτουργία ψύξης, έχοντας καθορίσει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, από την οποία είναι ικανή η συσκευή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (είναι απαραίτητο να μάθετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας). Έτσι, η μονάδα λειτουργεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
 • κλείστε τη βαλβίδα του σωλήνα διακλάδωσης υγρού (λεπτότερο, κλειστό με ένα εξαγωνικό κλειδί κάτω από το προστατευτικό πώμα).
 • Σε έναν συλλέκτη μανόμετρο, ακολουθήστε το βέλος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο κενού. Εάν δεν υπάρχει το μανόμετρο, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το ρολόι για 1 λεπτό.
 • μετά την εκπνοή του χρόνου / για να φτάσετε στον επιθυμητό δείκτη της συσκευής, κλείστε τη βαλβίδα του αγωγού αερίου με ένα εξαγωνικό κλειδί.
 • απενεργοποιήστε το κλιματιστικό?
 • Προστατέψτε τα προστατευτικά καλύμματα.

Freon άντληση το χειμώνα

Το δύσκολο έργο απόσταξης ψυκτικού μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο κατά την ψυχρή περίοδο, όταν δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Το λάδι του συμπιεστή πυκνώνει και η αδιόρθωτη λειτουργία του είναι αδύνατη. Εάν ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με ένα "χειμερινό κιτ" που επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί για ψύξη ακόμη και σε μείον θερμοκρασίες, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί ξεκινώντας τις συσκευές θέρμανσης που βρίσκονται στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή, αποστράγγιση. Μετά από 10 λεπτά προθέρμανσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το κλιματικό σύστημα ψύξης και φρέον αντλίας, ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις.

Το κλίμα

Η αποσυναρμολόγηση ενός συστήματος διαχωρισμού που αποτελείται από μια εξωτερική και εσωτερική μονάδα είναι πιο δύσκολη από ένα κλιματιστικό μονομπλόκ. Η βασική απόχρωση βρίσκεται στο κλειστό κύκλωμα της κυκλοφορίας του ψυκτικού, το οποίο, όταν αφαιρείται, πρέπει να αποσυμπιεστεί.

Είναι σκόπιμο να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο ανεξάρτητα ή καλύτερα για να το αναθέσετε σε επαγγελματίες; Ποια είναι η τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης κλιματισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις περιγράφονται στο άρθρο.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανεξάρτητης απομάκρυνσης του κλιματιστικού

Κατά κανόνα, ο κύριος λόγος για την αφαίρεση του κλιματιστικού κινείται ή αντικαθιστά μια ηθικά παρωχημένη συσκευή με μια νέα. Αλλάζοντας τον τόπο κατοικίας ή το γραφείο, δεν θέλω να αφήσω το σύστημα να αγοράσει για δικά του μέσα από τους νέους ιδιοκτήτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε μια ομάδα ειδικών για να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό ή να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας.

Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα κάνουν την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών (split συστήματα) σε 15 λεπτά, αλλά για αυτή την ταχύτητα και να εγγυηθεί ότι η συσκευή δεν θα αποτύχει, θα πρέπει να πληρώσετε. Η πολιτική τιμών εξαρτάται από την ικανότητα του εξοπλισμού: η αφαίρεση του κλιματιστικού διαμέρισμα θα κοστίσει 2500-4000 ρούβλια, ένα μεγάλο σύστημα διαχωρισμού γραφείων - μέχρι 10.000 ρούβλια. Το κόστος της αποσυναρμολόγησης της ενσωματωμένης ψευδοροφής ή κασέτας "condender" αυξάνεται κατά 5-15%.

Κατ 'αρχήν, ένα πρόσωπο που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνική θέμα και γενικά η συσκευή κλιματισμού, θα είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφές πώς να απομακρύνετε τα εξαρτήματα, για την άντληση της μονάδας ψυκτικού, αποσυνδέστε την επικοινωνία, την αφαίρεση μπλοκ διαιρούμενων συστημάτων και συσκευασμένα στοιχεία σε κουτιά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να ξέρετε για:

 1. Ο κύριος κίνδυνος δεν αντλείται φρέον. Χωρίς ένα μανόμετρο που μετρά την πίεση στον αγωγό αερίου, δεν είναι δυνατή η άντληση του ψυκτικού υγρού. Η κατάψυξη του υδρατμού θα οδηγήσει σε αποτυχία της αντλίας και σε δαπανηρές επισκευές.
 2. Χρησιμοποιώντας μη επαγγελματικά εργαλεία, είναι δυνατό να βλάψετε τους σωλήνες εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο στερέωσης του κλιματιστικού στον τοίχο.
 3. Σε περίπτωση που ο αγωγός αποκοπεί πολύ βραχυχρόνια, υπάρχει πιθανότητα να μην χωρέσει στην επόμενη εγκατάσταση. Η συσσώρευση του νέου θα απενεργοποιήσει τον εξοπλισμό.
 4. Οι μονάδες εξάτμισης των κλιματιστικών καναλιών απαιτούν επιπλέον μια προσεκτική αποσύνδεση με τους αεραγωγούς. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτό το είδος εργασίας χωρίς να έχεις εμπειρία.
 5. Όταν αφαιρείτε το split σύστημα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ειδικά ακριβά εργαλεία. Μερικές φορές το κόστος του ενοικίου είναι υψηλότερο από την πληρωμή για το έργο των επαγγελματιών διάλυσης.
 6. Τα βιομηχανικά κλιματιστικά έχουν σημαντικές διαστάσεις και βάρος. Η εκτέλεση της απομάκρυνσης είναι σωματικά δύσκολη και μερικές φορές όχι ρεαλιστική. Επιπλέον, οι εξωτερικές μονάδες κλιματισμού διαμερισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν πολύ ψηλά στην πρόσοψη του σπιτιού μακριά από το παράθυρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα της αποσυναρμολόγησης χωρίς τη βοήθεια ειδικών και βιομηχανικών ορειβατών.

Σημαντικό! Για να δοθεί 100% εγγύηση για την ασφάλεια της αδιάλειπτης λειτουργίας του κλιματιστικού συστήματος μετά την αποσυναρμολόγησή του, κανείς δεν μπορεί. Ο κίνδυνος αποσυναρμολόγησης / εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος σε κατάσταση μη χρήσης είναι αρκετά μεγάλη.

Εάν τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι αρκετά και η επιθυμία να αφαιρέσετε τη συσκευή από μόνοι σας δεν χάνονται, πρέπει να εξοικειωθείτε με το κλιματιστικό και να κατανοήσετε την τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης.

Μονάδα κλιματισμού

Από την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος split, εξαρτάται το 50% της επιτυχίας της απομάκρυνσης. Ένα σύγχρονο split σύστημα αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα, κάθε μία από τις οποίες περιέχει ένα σύνολο κατάλληλου εξοπλισμού και εκτελεί τη λειτουργία του.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες μονάδες:

 • εναλλάκτης θερμότητας - συμπυκνωτής.
 • Ο ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
 • συμπιεστή που αντλεί πίεση.
 • ένα ξηραντικό, που συνδέει χάλκινους σωλήνες και μια βαλβίδα εκτόνωσης.
 • ηλεκτροτεχνικά στοιχεία (τροφοδοτικό) και μέσα αυτοματοποίησης.

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού περιέχει:

 • εναλλάκτης θερμότητας - εξατμιστής με ανεμιστήρα.
 • ρολά που καθοδηγούν τη ροή του αέρα.
 • στοιχεία φιλτραρίσματος.
 • δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων.

Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με δύο γραμμές για το ψυκτικό. Σε ένα μεγάλο σωλήνα το ψυκτικό υγρό κινείται με τη μορφή αερίου και κατά μήκος ενός σωλήνα με μικρότερη διάμετρο - σε υγρή κατάσταση.

Γενική αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών: Ο συμπιεστής λειτουργεί με ατμούς CFC. Όταν ο ατμός είναι ενεργοποιημένος, το ψυκτικό θερμαίνεται και εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, όπου εκτελείται η μεταφορά θερμότητας στο ψυγείο. Στη συνέχεια, το ψυκτικό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα, απορροφά θερμότητα από το σπίτι, θερμαίνει και μεταφέρει θερμότητα στο ψυγείο. Έτσι, υπάρχει μια κυκλική λειτουργία.

Σημαντικό! Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμόρφωσης κατά την αποσυναρμολόγηση είναι η αντλία κενού του συμπιεστή. Ακόμη και μικρή ζημιά στην αντλία μειώνει την απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος - η σκόνη, οι γρατζουνιές, τα ξένα αντικείμενα και οι ακαθαρσίες μπορεί να προκαλέσουν μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού.

Αποσυναρμολόγηση του συστήματος διάσπασης από τον εαυτό σας: η ακολουθία των ενεργειών

Απαιτούμενα εργαλεία

Κατά τη συντήρηση του συστήματος διάσπασης και την αποσυναρμολόγησή του, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας: να εργάζεστε με έναν βοηθό και να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας.

Για να νοικιάσετε ένα κλιματιστικό διαμέρισμα πρέπει να αποθηκεύσετε με τέτοια εργαλεία:

 • κλειδιά αυτοκινήτου.
 • ρυθμιζόμενο κλειδί;
 • Κλειδιά Allen με καστάνια.
 • κατσαβίδι PH2;
 • πλευρικές κοπές ·
 • μαχαίρι κατασκευής?
 • ένα σύνολο εξάγωνων.
 • κατσαβίδι?
 • κοπτικό σωλήνα?
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Αφαίρεση ψυκτικού μέσου

Πριν αφαιρέσετε το κλιματιστικό θα πρέπει να "προσπεράσετε" το ψυκτικό:

 1. Θέστε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης, ρυθμίστε τη λειτουργία χαμηλότερης θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο.
 2. Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, βρείτε δύο βαλβίδες διαφορετικών μεγεθών και ξεβιδώστε τα βύσματα χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο κλειδί.
 3. Αφού ξεκινήσετε το εξάγωνο του συμπιεστή, κλείστε τη μικρότερη βαλβίδα. Στη μεγαλύτερη βαλβίδα, συνδέστε αμέσως την πολλαπλή μανόμετρο.
 4. Ελέγξτε την πτώση πίεσης στο μανόμετρο. Μόλις το βέλος πέσει κάτω από το μηδέν, σφίξτε τη μεγάλη βαλβίδα.

Αφού εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες, το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο - τώρα όλο το ψυκτικό μέσο εξέρχεται στην εξωτερική μονάδα. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε το καλώδιο από την εξωτερική μονάδα.

Αποσύνδεση των επικοινωνιών

 1. Ξεβιδώστε το μικρότερο σωλήνα. Κατά κανόνα, αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί καμία δυσκολία.
 2. Ξεβιδώστε απαλά τον μεγάλο σωλήνα, εφαρμόζοντας μια μικρή προσπάθεια, ώστε να μην σπάσει το νήμα.
 3. Μετά το κλείσιμο του αγωγού φρέον, κλείστε τις βαλβίδες με βύσματα - αυτό θα προστατεύσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την υγρασία και τα συντρίμματα που πέφτουν στο εσωτερικό. Εάν δεν υπάρχουν ειδικά βύσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη μονωτική ταινία.
 4. Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Αφαίρεση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Ξεβιδώστε την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από τα οριζόντια στηρίγματα. Συνήθως το εξωτερικό μέρος του κλιματιστικού είναι βιδωμένο με τέσσερις βίδες M8, M6 ή M10. Αφού ξεβιδώσετε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα και τοποθετήστε το στην άκρη. Εξωτερικά στην πρόσοψη του κτιρίου θα πρέπει να παραμείνει μόνο freonotvod, η οποία δεν έχει ακόμη αφαιρεθεί.

Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Για τον άπειρο ειδικό, η διαδικασία απομάκρυνσης από την πλευρά θα φαίνεται απλή: αποσυνδέστε τον από το τοίχο και αποσυνδέστε τους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, για να αποσυναρμολογήσετε σωστά αυτό το μέρος του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη διαδικασία:

 1. Προσδιορίστε τη σχεδίαση των συνδετήρων, των μανδάλων κλπ. Σε διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών, οι τρόποι στερέωσης της θήκης στην πλάκα συναρμολόγησης μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ο ένας από τον άλλο.
 2. Συνήθως στο κάτω μέρος του μπλοκ υπάρχουν βέλη που δείχνουν τον τόπο σύνδεσης του σώματος με την πλάκα στήριξης. Ανάλογα με το μοντέλο σε αυτό το σημείο, πρέπει να τραβήξετε / να σπρώξετε ή να ξεβιδώσετε τις βίδες. Για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο σύνδεσης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κλιματιστικού. Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν ένα ειδικό σύστημα μανδάλωσης, καθώς δίπλα στη βάση είναι μια μονάδα εξαερισμού. Οι εξωτερικές διακυμάνσεις της μονάδας αυτής μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της συσκευής. Για να αφαιρέσετε τα μάνδαλα, οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής συσκευής. Ελλείψει τέτοιου κουμπώματος εκτελείται ανεξάρτητα με τη βοήθεια ενός μικρού εργαλείου. Οι ενέργειες πρέπει να είναι συνεπείς και προσεκτικές ώστε να μην παραμορφώνονται οι σωλήνες του εξατμιστή.
 3. Αφού αποσυνδεθεί η κάτω πλευρά της θήκης, είναι απαραίτητο να μετακινηθεί ελαφρά από τον τοίχο. Πίσω από τη μονάδα υπάρχει ένας αγωγός freon στον θερμομονωτικό, ένα ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων και ένας σωλήνας διακλάδωσης αποστράγγισης.
 4. Από την εσωτερική θήκη, αποσυνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων - ξεβιδώστε το κάλυμμα του ηλεκτρικού τμήματος της μονάδας, αποσυνδέστε το καλώδιο από τους ακροδέκτες και τραβήξτε το καλώδιο από τη μονάδα.
 5. Αποσυνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης. Εκ των προτέρων, πρέπει να ετοιμάσετε ένα μικρό δοχείο, καθώς το νερό μπορεί να διαφύγει από το ακροφύσιο (100-200 γρ.).
 6. Στη συνέχεια - αποσυνδέστε τον αγωγό φρέον. Όπως και στο εξωτερικό μπλοκ, θα πρέπει να αποσυνδέσετε δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων. Αυτές οι επικοινωνίες κρύβονται πίσω από το θερμικό μονωτικό.
 7. Συνεχώς ξεβιδώστε το ένα και, στη συνέχεια, το δεύτερο σωλήνα. Μετά την αποσύνδεση, κάθε σωλήνας πρέπει να "πνιγεί" έτσι ώστε να μην εισέρχεται στο κύκλωμα υγρασία και σκόνη.
 8. Όταν οι επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων αποσυνδέονται εντελώς, η εσωτερική μονάδα ανεβαίνει ελαφρώς προς τα πάνω και αφαιρείται από την πλάκα συναρμολόγησης. Η υπόθεση πρέπει να τεθεί κατά μέρος. Στον τοίχο θα υπάρχει μόνο ένα πιάτο.
 9. Ξεβιδώστε τις βίδες και αφαιρέστε την πλάκα τοποθέτησης - θα χρειαστείτε κατά την επανεγκατάσταση του κλιματιστικού.
 10. Για να μην χάσετε την πλάκα, συνιστάται να το τοποθετείτε στην εσωτερική μονάδα και κατά τέτοιο τρόπο να το μεταφέρετε.

Στην πρόσοψη του κτιρίου υπήρχε ένας παλιός αυτοκινητόδρομος Freon. Για την περαιτέρω εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος, θα χρειαστείτε παξιμάδια από τη μονάδα φρέον - πρέπει να ξεβιδωθούν από το σωλήνα.

Σημαντικό! Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση και η εξωτερική μονάδα - μόνο όπως είναι εγκατεστημένη στις αγκύλες, δηλαδή αποκλειστικά ανάποδα και κάτω στα πόδια.

Χαρακτηριστικά της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών διαφορετικού τύπου

Πάνω ήταν η σειρά της αποσυναρμολόγησης του συστήματος τοίχου με τα χέρια τους - στην πραγματικότητα, ένα οικιακό κλιματιστικό. Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη με την αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος καναλιών - η συσκευή είναι πολύ βαριά και η αποσυναρμολόγησή της απαιτεί την αποσύνδεση των αγωγών αέρα από τις μονάδες.

Η σειρά των εργασιών είναι η εξής:

 1. Αφαιρέστε τους προσαρμογείς εισαγωγής και εξαγωγής με σχάρα.
 2. Αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών από την εσωτερική μονάδα - ξεβιδώστε τις βίδες ή αφαιρέστε τους σφιγκτήρες (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
 3. Κάντε λήψη του Freon στην εξωτερική μονάδα.
 4. Συνεχίστε την αφαίρεση της τοποθέτησης σε τοίχο σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα.

Το σύστημα διαχωρισμού της στήλης αφαιρείται στην ίδια σειρά με το σύστημα τοίχου σύμφωνα με το σχήμα:

 1. Έλεγχος πίεσης και φρέον άντλησης.
 2. Αποσυνδέστε τους κορμούς σύνδεσης και αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα.
 3. Αποσυνδέστε την εσωτερική μονάδα και αποσυνδέστε την.

Η εσωτερική μονάδα της στήλης δεν διαθέτει πλάκα συναρμολόγησης ή καρφίτσες στερέωσης (όπως κονσόλα, κασέτα), οπότε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι κάπως απλοποιημένη.

Η αφαίρεση του συστήματος διαχωρισμού της κασέτας λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας αρχίζει με τη χαλάρωση των περικοχλίων της στερέωσης και την επακόλουθη αποσύνδεση των επικοινωνιών. Η διαφορά από το κανάλι είναι ότι το σύστημα διαίρεσης κασετών δεν έχει αγωγούς αέρα.

Το εσωτερικό έλασμα στήριξης (πάτωμα-οροφή) εκτελείται με τη βοήθεια καρφιών - αυτή η στιγμή πρέπει να ληφθεί υπόψη αποσυνδέοντας τη μονάδα από τον τοίχο ή την οροφή. Κατά τα άλλα, η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι παρόμοια με την αφαίρεση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Σημαντικό! Μην αποσυναρμολογείτε το διαχωρισμένο σύστημα σε βροχερό ή χιονισμένο καιρό. Η εισερχόμενη υγρασία προκαλεί δυσλειτουργία του συμπιεστή.

Γενικές συστάσεις για την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών

 1. Κατά την αποσύνδεση των συρμάτων, των σωλήνων, τα άκρα τους είναι επιθυμητά να επισημάνουν και επιπλέον να σχεδιάσουν ένα διάγραμμα σύνδεσης. Αν η επανασυναρμολόγηση δεν πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αποσυναρμολόγηση, υπάρχει κίνδυνος να ξεχαστεί η σειρά της στερέωσής τους.
 2. Η παραβίαση των κανόνων αποσυναρμολόγησης μπορεί να οδηγήσει στην άντληση του Freon. Το κόστος της φόρτωσης ψυκτικού μέσου και της επισκευής ενός διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ακριβότερο από την κλήση ενός ειδικού για ειδική εξαγωγή κλιματισμού.
 3. Η μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή. Το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο τμήμα του συστήματος είναι μια αντλία κενού. Η επισκευή ή η αντικατάστασή του θα είναι δαπανηρή.
 4. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας γίνεται καλύτερα από τους τρεις μας. Δύο κρατούν ένα, ένα - ξεβιδώνει τις επικοινωνίες κ.λπ.
 5. Με την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, το πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στα μάνδαλα. Συχνά είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καπάκι του εξατμιστή. Για την έλλειψη ειδικών εργαλείων, κάποιοι βγαίνουν από την κατάσταση χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι Phillips και πένσες.

Εγχειρίδιο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα χέρια τους με τη συντήρηση του Freon

Μερική ή πλήρης αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού γίνεται για διάφορους λόγους - επισκευή στο διαμέρισμα, μετακίνηση, εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο και ούτω καθεξής. Η τυποποιημένη προσέγγιση είναι να ζητηθεί η σωστή κατάργηση του διαχωρισμένου συστήματος των υπαλλήλων μιας εξειδικευμένης επιχείρησης με την πληρωμή της υπηρεσίας αυτής. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κατανοώντας τις περιπλοκές της διαδικασίας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απλό, αλλά με τη σωστή προσέγγιση είναι αρκετά εφικτό.

Σχετικά με τους τρόπους και τις δυσκολίες κατάργησης με τα χέρια σας

Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων εγκαθιστούν 2 τύπους κλιματιστικών - μονοκόμματα (κινητά) και χωριστά συστήματα. Με τα πρώτα ειδικά προβλήματα δεν προκύπτουν, διότι σε τέτοια μοντέλα όλα τα κύρια στοιχεία περικλείονται σε ένα μόνο περίβλημα και για να μετακινηθεί η μονάδα αρκεί να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα.

Η αποσυναρμολόγηση της έκδοσης για κινητά αποσυνδέει τον αγωγό αέρα

Εκτός από τα μονοκόμματα και τα "χωρίσματα", υπάρχουν και άλλοι τύποι κλιματικών φυτών - κασέτα, κανάλι και στήλη. Συνήθως όμως ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται σε γραφεία, εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους μιας μεγάλης περιοχής, σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται σπάνια.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα που βρίσκονται μέσα και έξω από την κατοικία. Συνδέονται μεταξύ τους με δύο αυτοκινητόδρομους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό σε διάφορες συσσωρευμένες καταστάσεις - φρέον. Σε χάλκινο σωλήνα μικρής διαμέτρου, ρέει σε υγρή μορφή από το εξωτερικό μπλοκ μέχρι το εσωτερικό. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσω της κύριας γραμμής μεγάλης διαμέτρου. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένες δυσκολίες που περιμένουν τον άγνο χρήστη σε μια προσπάθεια να αποσυναρμολογηθεί:

 1. Πλήρης ή μερική απώλεια Freon ως αποτέλεσμα της ανεπιφύλακτη αποσύνδεση των κύριων αγωγών.
 2. Επαφή με σωλήνες και εναλλάκτες θερμότητας για αέρα που περιέχει υγρασία. Εάν το σύστημα διαχωρισμού δεν είναι σωστά τοποθετημένο αλλού, η συμπιεσμένη υγρασία θα εισέλθει στον συμπιεστή και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.
 3. Σφράγιση των χαλκοσωλήνων κατά το τράβηγμα τους από τον τοίχο και κατά τη μεταφορά. Η υγρασία ή η άμμος στο κύκλωμα Freon είναι ένας γρήγορος "θάνατος" του συμπιεστή.
 4. Όταν οι κορώνες αποσυνδέονται από τους σωλήνες του εσωτερικού τμήματος, είναι δυνατόν να στρέψουν τυχαία τα σωληνωτά χιτώνια που έχουν συγκολληθεί σε αυτά.
 5. Η αποσύνδεση των καλωδίων τροφοδοσίας χωρίς σημάδια στους ακροδέκτες όπου συνδέθηκαν προκαλεί σύγχυση κατά την επανεγκατάσταση.
 6. Πολύ σύντομο κόψιμο του σωλήνα αποστράγγισης, που οδηγεί στο συμπύκνωμα του δρόμου.
 7. Απώλεια κατά τη μεταφορά των γραναζιών και άλλων μικρών εξαρτημάτων που δεν στερεώνονται μετά την αποσυναρμολόγηση.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα και τις επικοινωνίες μεταξύ τους

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές του κλιματιστικού σας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, οπότε προτού αφαιρέσετε το σύστημα split, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τρεις τρόπους:

 • Απλή αποσυναρμολόγηση με την απελευθέρωση ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα.
 • με τη συντήρηση του Φρέον στο σύστημα με τη μέθοδο του "με μάτι"?
 • με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που επιτρέπει την πλήρη εξοικονόμηση του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα.

Ο καλύτερος τρόπος δίνεται από την τελευταία μέθοδο, αν και υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι τρεις. Για να μην έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί και την περαιτέρω λειτουργία του, συνιστάται να λειτουργείτε σύμφωνα με την τρίτη επιλογή, έχοντας εξοικειωθείτε προηγουμένως με τη μέθοδο αποθήκευσης του φρέον.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων και συσκευών:

 • κατσαβίδι με εγκάρσια και επίπεδη σχισμή.
 • σύνολο κλειδιών καρπού;
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • Κλειδιά hex με διαστάσεις 5... 10 mm.
 • Μανομετρική συλλογή ή μανόμετρο με σωλήνα και σύνδεση με σπείρωμα, σχεδιασμένο για μέγιστη πίεση 10-15 bar.
 • σκωτσέζικο χρώμα και δείκτη.
 • Μονωτική ταινία ή συνηθισμένη κολλητική ταινία.

Μανόμετρο για 1 βαλβίδα

Μανομετρική συλλέκτη είναι ακριβώς απαραίτητη σε περίπτωση που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε ένα split σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, οπότε είναι καλύτερα να το νοικιάσετε, και η αγορά θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Τα πλήκτρα hex είναι απαραίτητα για την περιστροφή των βαλβίδων θύρας εξυπηρέτησης

Επίσης, για άνετη και ασφαλή λειτουργία, χρειάζεστε μια σκάλα για να φτάσετε με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα που είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό τμήμα, που βρίσκεται στον τοίχο του πολυκατοικίου, είναι καλύτερο να τραβήξει από το παράθυρο, που ήταν προηγουμένως δεμένο με ένα σχοινί. Δεν θα είναι περιττό να είσαι βοηθός.

Οι θύρες υπηρεσίας βρίσκονται στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας

Ένα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι το ψυκτικό μέσο παραμένει στις χαμηλότερες πιθανές απώλειες. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, χάρη στην οποία όλος ο Freon μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος - το περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας. Μετά την προετοιμασία των εργαλείων, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Καλύπτοντας το χέρι του υπέρυθρου στοιχείου στο τηλεχειριστήριο, μετακινήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Turbo" και ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το χέρι από το στοιχείο και τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στο κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ξεκινάτε αμέσως τον συμπιεστή σε πλήρη ισχύ.
 2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μανόμετρο στο εξάρτημα επισκευής που βρίσκεται στο πλάι της εξωτερικής μονάδας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως η πίεση στο σύστημα. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι σωλήνες διακλάδωσης κρύβονται κάτω από το καπάκι, πρέπει να αφαιρεθούν.
 3. Ξεβιδώστε τα 2 παξιμάδια - βύσματα που βρίσκονται στα άκρα των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά, υπάρχουν βαλβίδες που ελέγχονται με εξαγωνικό κλειδί. Επιλέξτε το σωστό εξάγωνο σε μέγεθος.
 4. Κλείστε τη βαλβίδα γραμμής υγρού με υγρό ψυκτικό μέσο (αυτός είναι ένας λεπτότερος σωλήνας) και παρακολουθήστε την ένδειξη του μετρητή. Αυτή τη στιγμή, ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον μέσω του δεύτερου σωλήνα.
 5. Όταν η βελόνα της συσκευής πέσει στο μηδέν και αρχίσει να διαφεύγει στη ζώνη κενού, κλείστε τη δεύτερη βαλβίδα και απενεργοποιήστε γρήγορα το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι όλο, το ψυκτικό είναι σε πλήρη ένταση στο περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας.

Το μανόμετρο συνδέει το ειδικό εξάρτημα

Σε διαχωρισμένα συστήματα γεμάτα με διαφορετικές μάρκες φρέον (υπάρχουν R22 και R410), διαφέρει η διάμετρος του σπειρώματος του εξαρτήματος εξυπηρέτησης, όπου συνδέεται το μανόμετρο. Για το R410 χρειάζεστε έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Για την αντλία φρέον είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα γραμμής υγρού

Η αποθήκευση ψυκτικού μέσου με τη μέθοδο "με μάτι" εκτελείται χωρίς μανομετρικό συλλέκτη. Αφού κλείσετε τη βαλβίδα υγρού, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τη βαλβίδα αερίου και κλείστε τη συσκευή οικιακής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ξεκάθαρο: δεν ξέρετε πόσο ο Freon κατάφερε να εισέλθει στην εξωτερική μονάδα και είναι απαράδεκτο να διατηρηθεί ο συμπιεστής σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα με επικαλυμμένο κορμό. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί όταν εγκατασταθεί και ξεκινήσει το επόμενο "split".

Οδηγίες για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να αποσυνδεθεί κατά τη μετακίνηση ή τη μεταφορά του σε νέα θέση. Για την επισκευή ενός διαμερίσματος, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα εξωτερικό τμήμα, αλλά για να αποσυνδέσετε τις γραμμές freon, το καλώδιο και η αποστράγγιση θα πρέπει ακόμα να αφαιρεθούν. Οι εργασίες εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου και αντικαταστήστε τα παξιμάδια των ακραίων βιδών.
 2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια σύνδεσης που συγκρατούν τους χάλκινους σωλήνες στα εξαρτήματα, ωθήστε τα στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ταινία ή ταινία, προστατεύστε όλα τα ανοίγματα των γραμμών και των θηλών της εξωτερικής μονάδας έτσι ώστε τα συντρίμμια και η σκόνη να μην εισέρχονται στο εσωτερικό κατά την εργασία.
 3. Για να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αποσυνδέστε τη συσκευή και αφαιρέστε το κάλυμμα που καλύπτει τους ακροδέκτες (που βρίσκονται πάνω από τις βαλβίδες φρέον). Πριν ξεβιδώσετε τα καλώδια, κολλήστε μια λωρίδα ταινίας βαφής πάνω από τους ακροδέκτες και υπογράψτε με έναν χρωματικό δείκτη για να καθορίσετε τη σειρά σύνδεσης. Αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε το καλώδιο.
 4. Αποσυνδέστε τις γραμμές του κορμού από το βραχίονα της εξωτερικής μονάδας, έτσι ώστε οι χάλκινες σωλήνες να μην κρεμάσουν ή να λυγίσουν, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν.
 5. Ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα στο βραχίονα, συνδέστε το με σχοινί και αφαιρέστε τη μονάδα μαζί με τον βοηθό.

Οι εργασίες για την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας είναι πιο βολικές για να οδηγείτε από τη σκάλα

Επαγγελματική ψύξη συχνά ασκούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση: δεν αφαιρέσετε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τους σωλήνες φρέον με εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας, και δαγκώνουν τους. Τότε δεν χρειάζεται να τυλίξετε τα άκρα των σωλήνων με αυτοκόλλητη ταινία για την προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, επειδή ισοπέδωσε κόφτες καλωδίων. Όταν επανασυναρμολόγηση τα πεπλατυσμένα άκρα αποκόπτονται και διεξάγονται στο πλαίσιο του περικοχλίου beading ένωσης σύνδεσης.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το βραχίονα, ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια

Αφού αποσυνδέσετε τους πυρήνες των καλωδίων από τους ακροδέκτες, σφίξτε τις βίδες των επαφών και σφίξτε τις, καθώς μπορεί να πέσουν και να χαθούν κατά τη μεταφορά.

Κατά την αποσυναρμολόγηση από το παράθυρο του διαμερίσματος, ο βοηθός πρέπει να σας ασφαλίσει

Το ίδιο το βραχίονα αφαιρείται καλύτερα αργότερα, όταν ξετυλίγετε τους σωλήνες του βρόχου φρέον από αυτό. Εάν το ρεύμα βγαίνει από τον τοίχο όχι περισσότερο από ένα μέτρο, τότε δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά τους σωλήνες, για να τους διευκολύνετε να τραβήξετε μέσα τους. Το βραχίονα είναι συνήθως στερεωμένο σε 4 μπουλόνια αγκύρωσης, ξεβιδωμένο με ένα κανονικό κλειδί καραμπίνερ.

Ορθή πτώση των αυτοκινητοδρόμων από το εξωτερικό τμήμα - συλλογή φωτογραφιών

Πώς να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα με συντήρηση φρέον - βίντεο

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Για να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε από αυτή όλα τα καλώδια επικοινωνίας - καλώδια για φρέον και συμπύκνωμα. Ο τόπος τοποθέτησης των αγωγών είναι, κατά κανόνα, στην κόγχη του σκάφους, τοποθετημένος στο κάτω μέρος. Ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε σε αυτή τη θέση:

 1. Ξεκλειδώστε 3-4 πλαστικά μάνδαλα που ασφαλίζουν το κάτω μέρος της μονάδας στην πλάκα συναρμολόγησης. Εκκενώστε το κάτω μέρος του σώματος από τον τοίχο και εισάγετε οποιαδήποτε ράβδο μεταξύ τους, τραβήξτε έξω την πλεξούδα των επικοινωνιών από την εξειδικευμένη θέση.
 2. Εάν δεν υπάρχει μανδάλωση στο μοντέλο "split", τότε πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό πλαστικό πάνελ, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει τις περσίδες και τα πρόσθετα καλύμματα (όταν είναι).

Σύνθεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν έχεις στην πλεξούδα, μπορείτε να το κάνετε με το διαμήκη μαχαίρι ενότητα γραφείου, το οποίο θα ωθήσει πίσω τη μόνωση και να αρπάξει τα κλειδιά για καρπούς με κέλυφος. Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλη κοπή, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό θερμομόνωσης. Εκτελέστε περαιτέρω λειτουργίες με αυτή τη σειρά:

 1. Περιστρέψτε τις αρθρώσεις του ρεύματος με δύο κλειδαριές. Σημαντικό σημείο: δεν μπορεί να περιστραφεί το σφυρί που συγκολλάται στον κοντό σωλήνα της μονάδας, πρέπει να κρατηθεί με ένα κλειδί στη θέση του, ξεβιδώνοντας το παξιμάδι.
 2. Τα άκρα σωλήνων τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία ή ταινία, για προστασία από τη βρωμιά.
 3. Εντοπίστε τον σύνδεσμο του σωλήνα αποστράγγισης με το σωλήνα εκκένωσης και αποσυνδέστε τον. Μην κόβετε τις πτυχώσεις οπουδήποτε, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να αποβιβαστείτε πίσω.
 4. Αφαιρέστε το ηλεκτρικό κάλυμμα (που βρίσκεται στο δεξί άκρο του περιβλήματος ή κάτω από το μπροστινό πάνελ), να κάνει με ένα δείκτη και επικαλύψεις συγκολλητικής ταινίας, οπότε οι βίδες χαλαρώσει και αποσυνδέστε το πυρήνα του καλωδίου. Βιδώστε τις βίδες προς τα πίσω και βιδώστε το κάλυμμα.
 5. Όταν όλες οι επικοινωνίες έχουν αποσυνδεθεί, πιάστε την θήκη και από τις δύο πλευρές και αφαιρέστε την από την πλάκα στήριξης, σηκώνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω. Δώστε τη μονάδα στον βοηθό.
 6. Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης ξεβιδώνοντας όλους τους πείρους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συμπύκνωμα μπορεί να παραμείνει στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας, είναι επιθυμητό να προστατεύεται ο τοίχος με μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου πριν από την αποσυναρμολόγηση. Εάν νοικιάσετε ένα κλιματιστικό για επισκευή στο σπίτι, τότε αυτή η προφύλαξη δεν είναι απαραίτητη.

Πριν αφαιρέσετε τη μονάδα, πρέπει να βιδωθεί στη θέση της το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος

Μετά την αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος από τον τοίχο, τοποθετήστε όλα τα ξεβιδωμένα τμήματα επάνω του, σφίξτε τις βίδες και τοποθετήστε την πλάκα στήριξης. Βιδώστε τους σωλήνες διακλάδωσης στην κόγχη, στερεώστε με ταινία βαφής. Με το ίδιο υλικό, ασφαλίστε το μπροστινό πλαίσιο ανοίγματος έτσι ώστε να μην κρεμάσει χαλαρά κατά τη μεταφορά.

Εάν η πλεξούδα επικοινωνίας είναι σύντομη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με το μπλοκ

Το τελευταίο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των επικοινωνιών που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου ή μέσα σε αυτό. Εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες, το κύριο πράγμα δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες κάτω από μια μικρή ακτίνα. Από αυτή την επεξεργασία, η διατομή κάμψης μειώνεται στο σημείο κάμψης και είναι αρκετά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί ο σωλήνας με το οβάλ προφίλ. Από το εξωτερικό τοίχωμα, τραβήξτε προσεκτικά την πλεξούδα, για να μην καταστρέψετε τον θερμαντήρα. Εάν η τρύπα ήταν στερεωμένη με αφρώδες υλικό, τότε πρέπει να κόβεται σε μέρη. Όταν τελειώσετε, τυλίξτε τη δέσμη σε δακτύλιο και ταινία με ταινία.

Η σειρά αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας - φωτογραφική συλλογή

Πώς να αφαιρέσετε τα εσωτερικά μπλοκ διαφορετικών σχεδίων - βίντεο

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο έχει πέσει σε -5 ° C ή περισσότερο, συνιστάται να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση για τους εξής λόγους:

 • Δεν θα είναι δυνατό να αντληθεί το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • στον παγετό δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις συνδέσεις, να ξεβιδώσετε τα βύσματα και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσιών.
 • ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης, οι σφραγίσεις των βαλβίδων εξυπηρέτησης συχνά αποτυγχάνουν.

Σε μια κατάσταση όπου, χωρίς να αφαιρεθεί το σύστημα split σε αρνητική θερμοκρασία δεν μπορεί να κάνει, σιγουρευτείτε για να ζεστάνετε τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα βύσματα και κλείστε και τις δύο βαλβίδες, εξοικονομώντας έτσι μέρος του φρέον αριστερά στο κύκλωμα της εξωτερικής μονάδας. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε αργά τις γραμμές από τα εξαρτήματα και αποσυνδέστε τις, απελευθερώνοντας το δεύτερο μέρος του ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον αλγόριθμο που περιγράψαμε παραπάνω.

Το προσωπικό εξειδικευμένων εταιρειών χρησιμοποιεί μανομετρικούς σταθμούς για την άντληση φρέον το χειμώνα. Αλλά αν νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό, τότε η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει περισσότερο από την πληρωμή των ειδικών και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Σε θερμοκρασίες άνω των -5 ° C, η εργασία μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες, αλλά συνιστάται η χρήση μανόμετρου για τον έλεγχο της μεταφοράς ψυκτικού μέσου. Εάν ενεργείτε "με το μάτι", δεν μπορείτε να μαντέψετε την ώρα της γήρανσης και ακόμα να χάσετε μερικά από τα freon. Είναι εξίσου επικίνδυνο να επιβραδύνετε τη λειτουργία του συμπιεστή χωρίς ψύξη (και ψύχεται με την κυκλοφορία freon), από υπερθέρμανση μπορεί να αποτύχει.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε με επιτυχία το κλιματιστικό του σπιτιού, εάν πάρετε για να εργαστείτε στη ζεστή περίοδο του έτους και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μικρή μικροσκοπική δράση, να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά και χωρίς βιασύνη. Μην παραμελείτε το μετρητή πίεσης, αφού η απώλεια ψυκτικού μέσου θα εξουδετερώνει ολόκληρη την αποταμίευση από αυτή τη διαδικασία.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό

Στη ζωή, μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις όταν αλλάζουμε τον τόπο διαμονής ή απλά μεταφέρουμε σε ένα νέο διαμέρισμα. Μαζί με εμάς, μεταφέρουμε όλα τα ακίνητα και τα έπιπλα, και εδώ έχουμε ένα κλιματιστικό. Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε μια νέα κατοικία.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης συστημάτων διάσπασης

Εάν το κλιματιστικό είναι παράθυρο ή κινητό, τότε χρειάζεται μόνο να εργαστείτε λίγο για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το παράθυρο ή, στην περίπτωση κινητού ψυγείου, απλά να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό αέρα. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα διαχωρισμού, όπου τα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη συνδέονται με σωλήνες με ψυκτικό μέσο που διέρχεται από τον τοίχο. Δεδομένου ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το ψυγείο σε μια νέα θέση, είναι ανεπιθύμητο να απελευθερώνετε όλο το φρέον ή μέρος αυτού στην ατμόσφαιρα κατά την αποσυναρμολόγηση. Είναι σαφές ότι η απώλεια φρέον θα οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για τον ανεφοδιασμό της μονάδας με νέο ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να αποφευχθεί.

Υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποσυνδέσετε τους σωλήνες από την εξωτερική μονάδα και να μην απελευθερώσετε το ψυκτικό. Και οι δύο αυτές μέθοδοι βασίζονται στην κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου σε διάφορες συγκεντρωτικές καταστάσεις. Σημειώστε ότι οι χάλκινες σωλήνες σύνδεσης έχουν διαφορετική διάμετρο. Αυτό γίνεται επειδή, σε ένα και μόνο μικρότερο κανάλι, ο Freon κινείται με τη μορφή υγρού και μέσω ενός σωλήνα μεγάλης διαμέτρου στην εξωτερική μονάδα λειτουργεί ως αέριο.

Η ουσία της λειτουργίας είναι ότι όλο το ψυκτικό υγρό βρίσκεται σε ένα σημείο - την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από αυτό, είναι δυνατόν να αποσυνδέσετε με ασφάλεια τους κύριους σωλήνες από αυτό.

Εάν όταν η μονάδα ακροφυσίου αποκόπτεται με το υγρό ψυκτικό εξερχόμενη από την εξωτερική μονάδα προς το σπίτι, ο συμπιεστής θα αντλία όλες αρκετά γρήγορα αερίου φρέον στην εξωτερική συσκευή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • "Με το μάτι", ακολουθώντας τις συμβουλές έμπειρων ειδικών.
 • με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανομετρικών.

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον

Πριν την αποσυναρμολόγηση πρέπει να προετοιμάζονται όλα τα εργαλεία. Είναι ένα κλειδί για την περιστροφή διαφόρων παξιμαδιών ή ένα σύνολο κλειδαριών, ένα εξάγωνο για το άνοιγμα των βαλβίδων εξυπηρέτησης ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κατσαβιδιού. Επιπλέον, θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός βοηθού, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον τοίχο.

Η ακολουθία της λειτουργίας η πρώτη μέθοδος έχει ως εξής: βαλβίδες υπηρεσία στο εξωτερικό τμήμα του προστατευτικού πώματος έχει συστραφεί και εισάγεται στις υποδοχές βαλβίδας υγρού εξάγωνο με ένα λεπτότερης σωλήνωσης (συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος). Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για ψύξη σε λειτουργία turbo. Ταυτόχρονα, ρυθμίζουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα που παρέχεται στο ψυγείο σας.

Συμβούλιο. Αν η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται από τον εαυτό του στο διαμέρισμα ενός κτιρίου υψηλού κτιρίου, είναι προτιμότερο να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το split σύστημα με τον βοηθό, καθώς θα είναι πιο βολικό για σας να έχετε και τα δύο χέρια ελεύθερα.

Μετά την ενεργοποίηση, ο αγωγός με το υγρό ψυκτικό κλείνει γυρνώντας τη βαλβίδα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως το εξαγωνικό κλειδί. Από τη στιγμή της σύσφιγξης, σημειώνουμε 1 λεπτό, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου όλα τα freon πρέπει να αντλούνται από τον συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα. Το χρονικό διάστημα επιλέγεται σύμφωνα με τις συμβουλές των έμπειρων συναρμολογητών, επειδή αυτή η μέθοδος ονομάζεται "με μάτι". Μετά από ένα λεπτό, περιστρέψτε και τη δεύτερη βαλβίδα, μπλοκάροντας τη γραμμή αερίου, μετά από την οποία πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως τη μονάδα. Το ψυκτικό υγρό αντλείται και μπορείτε να πάρετε την αποσυναρμολόγηση.

Για να εκτελέσετε σωστά την αποσυναρμολόγηση κλιματισμό, χαλαρώστε και ξεβιδώστε τα παξιμάδια αυτοκινητόδρομους, αποσυνδέστε τους και την ταινία ή μονωτική ταινία τυλίξτε προσεκτικά τους σωλήνες, αποφεύγοντας τη σκόνη ή ακαθαρσίες κατά τη μεταφορά. Στη συνέχεια, τα εξωτερικά τμήματα μιας μόνωσης γραμμής φρέον θα πρέπει να αφαιρεθεί και με το χέρι ευθυγραμμιστούν οι σωλήνες χαλκού, έτσι ώστε να πιο εύκολα να περάσει μέσα από την τρύπα στον τοίχο.

Προσοχή παρακαλώ! Πριν αποσυναρμολογήσετε, αποσυνδέστε το σύστημα split από το δίκτυο.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα και χαλαρώστε τους σφιγκτήρες του ηλεκτρικού καλωδίου, αφαιρέστε το και βιδώστε το ελεύθερο άκρο στους κύριους σωλήνες. Τώρα απομένει μόνο να ξεβιδώσετε τα περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα και μαζί με τον βοηθό να τα αφαιρέσετε από το βραχίονα. Η τελευταία εξωτερική λειτουργία είναι η αποσυναρμολόγηση των μεταλλικών στηριγμάτων.

Μετακινώντας μέσα στο σπίτι, αφαιρέστε την πρόσοψη της μονάδας και αποσυνδέστε την από την πλάκα στήριξης. Οι κορώνες μαζί με το καλώδιο μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ανεξάρτητα, ξεβιδώνοντάς τις από το ψυγείο και τραβώντας το απαλά μέσα από τον τοίχο. Η ίδια λειτουργία πραγματοποιείται με τον βοηθό, χωρίς να ξεβιδώνετε τους σωλήνες από τη μονάδα. Το τελευταίο πράγμα που μένει είναι να αφαιρεθεί η πλάκα τοποθέτησης από τον τοίχο, τώρα χωρίζεται - το σύστημα είναι πλήρως έτοιμο για μεταφορά. Πώς να κάνετε όλη την αποσυναρμολόγηση, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο:

Είναι πιο σωστό να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με την άντληση φρέον στην εξωτερική μονάδα, καθοδηγούμενη από τη μανομετρική πολλαπλή. Ο τελευταίος συνδέεται με τη θύρα υπηρεσίας με αέριο ψυκτικό μέσο και μετά την ενεργοποίηση της μονάδας και το κλείσιμο της γραμμής υγρού στη συσκευή, μπορείτε να δείτε πώς πέφτει η πίεση στο σύστημα.

Όταν φτάσει στο μηδέν, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη δεύτερη βαλβίδα και αμέσως να απενεργοποιήσετε το ψυγείο. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια όπως περιγράφεται παραπάνω. Πώς να εκτελέσετε αυτό το βήμα σωστά, μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Συμπέρασμα

Δεν είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε τα οικιακά κλιματιστικά και είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά τη λειτουργία για τη μεταφορά του ψυκτικού υγρού, χωρίς να αναμειχθεί η ακολουθία των λειτουργιών.