Αφαίρεση του κλιματιστικού

Η εταιρία μας προσφέρει στους πελάτες μια ποιοτική αποσυναρμολόγηση κλιματισμού σε μια στιγμή κατάλληλη για τον πελάτη. Η εργασία γίνεται γρήγορα, η τιμή για όλες τις υπηρεσίες κλιματισμού αντιστοιχεί στην ποιότητα του έργου που εκτελείται. Εγκαθιστούμε τον εξοπλισμό εδώ και πολύ καιρό, έχουμε εμπειρία εργασίας και δική μας μηχανική υπηρεσία.

Τιμές για τις υπηρεσίες μας

* Η κανονική εγκατάσταση πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

Εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση 12 μηνών, με ετήσια συντήρηση 36 μηνών.

* Το πρώτο στάδιο εγκατάστασης πραγματοποιείται εντός 1 έως 10 ημερών από την ημερομηνία παραγγελίας. Πρέπει να κάνετε ταχύτερα; - Επείγουσα εγκατάσταση εγκατάστασης, η οποία πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παραγγελίας.

Η εγγύηση για εγκατάσταση χωρίς ετήσια συντήρηση είναι τουλάχιστον 12 μήνες και υπολογίζεται από την ημερομηνία του δεύτερου σταδίου της εγκατάστασης, με ετήσια συντήρηση - η περίοδος εγγύησης είναι 36 μήνες. Δεν παρέχεται εγγύηση για την εργασία στην περίπτωση του δεύτερου σταδίου εγκατάστασης κλιματισμού σε τρίτη εταιρεία ή ανεξάρτητα. Θυμηθείτε ότι το δεύτερο στάδιο της εγκατάστασης του κλιματιστικού (η σύνδεσή του) είναι το πιο σημαντικό μέρος της εγκατάστασης! Μόνο η εταιρεία που εκτελεί τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω λειτουργία και τη διάρκεια ζωής του.

Η τυπική εγκατάσταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

 • Διάτρηση μιας οπής στον τοίχο έως 100 cm για έναν αυτοκινητόδρομο μεταξύ των οχημάτων με διάμετρο 40-45 mm.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο ή στην οροφή (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
 • Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε παρένθεση κάτω από ένα παράθυρο ή σε άλλο σημείο, προσβάσιμο χωρίς τη χρήση ενός ορειβάτη ή ενός ειδικού πύργου.
 • Σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού συγκροτήματος από δύο χάλκινους σωλήνες με θερμομόνωση - η διαδρομή δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα.
 • Η διαδρομή μέσα στις εγκαταστάσεις ανασύρεται σε ένα πλαστικό διακοσμητικό κουτί με ένα τμήμα 60x60 ή 80x60, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο υπό γωνία 5-7 μοίρες (για να εξασφαλιστεί η αποστράγγιση της αποστράγγισης).
  Οι τοίχοι από στυλό στην κανονική εγκατάσταση δεν περιλαμβάνονται (shtroblenie - αυλάκι στην επιφάνεια του τοίχου με ισχυρό βάθος διάτρησης 6 cm).
 • Είναι απαραίτητο να κενωθεί η διαδρομή
 • Το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα ή να είναι εξοπλισμένο με βύσμα για σύνδεση στο δίκτυο. Το μήκος του καλωδίου δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα.
  Η εγκατάσταση μηχανών και οι ηλεκτρικές συνδέσεις με τον τυποποιημένο εξοπλισμό δεν περιλαμβάνεται και πραγματοποιείται από τον πελάτη ή από την ομάδα εγκατάστασης σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των πρόσθετων υπηρεσιών. Η τροφοδοσία ισχύος στην αυλάκωση γίνεται με χωριστή διαπραγμάτευση, η τιμή συμφωνείται.

Αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για την τυπική εγκατάσταση:

 • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (αέριο) 5 m.
 • Χαλκός σωλήνας με θερμομόνωση (υγρό) 5 m.
 • Η σωλήνωση αποχέτευσης ενισχυμένη D16 2 m.
 • Καλώδιο επικοινωνίας ενδοεπικοινωνίας 5x1.5 5 μ.
 • Καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας 3x1.5 + 2 m.
 • Πλαστικό κουτί για ηλεκτρικό καλώδιο 16x16 2 m.
 • Πλαστικό κουτί επικοινωνίας 60x60 ή 80x60 0,5 m.
 • Στηρίγματα 1 σετ
 • Συνδετήρες (βίδες, περικόχλια, βίδες, πείροι) 1 σετ

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού στη Μόσχα είναι η τιμή, όταν κινούμαστε. αναχώρηση προς το σπίτι

Άλλες υπηρεσίες

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού, τιμές

Η κατάλληλη αποσύνδεση και αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος απαιτεί ειδική εκπαίδευση και επαγγελματικό εξοπλισμό από το προσωπικό. Οι υπηρεσίες για την εγκατάσταση και τη συνακόλουθη αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών στη Μόσχα είναι αρκετά ακριβές λόγω της σημαντικής επιδείνωσης. Η εταιρεία μας εκτελεί αυτές τις εργασίες με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τον πελάτη.

Η απομόνωση των οικιακών κλιματιστικών πραγματοποιείται σε λογικές τιμές και σύμφωνα με τα ισχύοντα τιμολόγια. Η εργασία περιλαμβάνει ειδικούς υψηλής ειδίκευσης που έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και εργαλεία. Η εταιρεία μας εγγυάται τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού που έχει αφαιρεθεί μετά τη μετέπειτα χρήση του.

Τα σύγχρονα συστήματα split είναι σχεδιασμένα για μακροχρόνια λειτουργία και είναι αξιόπιστα. Η εξειδικευμένη αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού μηχανήματος συνεπάγεται την εκτέλεση ενός σύνθετου έργου, το οποίο συχνά περιλαμβάνει εργασίες μεγάλης υψομέτρου. Προσπάθειες για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της συσκευής μετά την επανεγκατάσταση και τη σύνδεση.

Η επαγγελματική αποσυναρμολόγηση οικιακών κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων στη Μόσχα πραγματοποιείται από εξειδικευμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Ένας από τους ηγέτες στην αγορά τέτοιων υπηρεσιών είναι η εταιρεία μας, η οποία έχει εκπαιδευτεί προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό. Οι ειδικοί μας έχουν επαρκώς υψηλή βαθμολογία που εγγυάται τη λειτουργία δαπανηρού εξοπλισμού μετά την αφαίρεσή του.

Αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών: όταν απαιτείται

Τα συστήματα διαχωρισμού εγκαθίστανται από τους ιδιοκτήτες των οικιστικών χώρων (διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες), καθώς και από τη διοίκηση των επιχειρήσεων σε γραφεία. Η αποσυναρμολόγηση και η εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών είναι συνήθως με τη συμμετοχή ειδικών υψηλής ειδίκευσης. Οι κύριοι λόγοι που προκαλούν την ανάγκη κατάργησης της συσκευής είναι οι εξής:

 • Μετακίνηση ενός ατόμου σε άλλο διαμέρισμα ή εξοχική κατοικία.
 • Τερματισμός της μίσθωσης του γραφείου με την αναχώρηση της εταιρείας από τις κατεχόμενες εγκαταστάσεις.
 • Η εμφάνιση σοβαρών δυσλειτουργιών, η απομάκρυνση των οποίων είναι αδύνατη χωρίς την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με την εγκατάσταση μετά την επισκευή.
 • Βλάβη στην εξωτερική ή εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του.
 • Αντικατάσταση του ελαττωματικού κλιματιστικού μηχανήματος, το οποίο δεν κάλυψε την περίοδο εγγύησης, από αντιπροσώπους εξουσιοδοτημένου κέντρου εξυπηρέτησης.

Στην τελευταία περίπτωση, το κόστος της εργασίας μπορεί να ανακτηθεί από τον κατασκευαστή της κλιματικής τεχνολογίας ή από την αντιπροσωπεία της. Υποχρεώσεις εγγύησης από τον κατασκευαστή πληρούνται εάν η κύρια εγκατάσταση και σύνδεση κλιματιστικών, καθώς και η αποσυναρμολόγηση για επισκευές, πραγματοποιήθηκαν από εξουσιοδοτημένες εταιρείες. Αυτό πρέπει να τεκμηριωθεί, αλλιώς θα είναι αδύνατο να δικαιολογηθούν οι ισχυρισμοί του στο δικαστήριο. Ο κατασκευαστής του εξοπλισμού θα αναφέρεται στους όρους της εγγύησης και θα αρνείται σοβαρά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Τα κύρια στάδια της αποσυναρμολόγησης διαχωρισμένων συστημάτων και κλιματιστικών

Η αφαίρεση του κλιματιστικού μηχανήματος απαιτεί την εκτέλεση σύνθετου συνόλου έργων που απαιτούν υψηλά προσόντα και εμπειρία. Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, διεξάγεται σε μια συγκεκριμένη σειρά, η τήρηση των οποίων εγγυάται τη συντήρηση του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση. Η ακολουθία των ενεργειών των ειδικών είναι η εξής:

 • Αποσύνδεση του κλιματιστικού από το δίκτυο, εξάγοντας το ψυκτικό από το σύστημα.
 • Αποσυνδέστε τους αγωγούς και αποσυναρμολογήστε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από τον τοίχο για την επακόλουθη αφαίρεση του βραχίονα του κλιματιστικού.
 • Προετοιμασία για υπαίθρια εργασία και προ-στερέωση εξαρτημάτων και συγκροτημάτων με σχοινιά ασφαλείας για να αποφευχθεί η πτώση τους.
 • Αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, της κονσόλας και άλλων στοιχείων που είναι εγκατεστημένα στην εξωτερική επιφάνεια.

Η αποσυναρμολόγηση των σύγχρονων κλιματιστικών σε πολυώροφα κτίρια συνδέεται συχνά με την ανάγκη χειρισμού σε υψόμετρο. Οι ενέργειες αυτές εκτελούνται από υπαλλήλους που έχουν τις δεξιότητες της βιομηχανικής ορειβασίας και της σχετικής εμπειρίας.

Για να μάθετε το ακριβές κόστος και τις τιμές για την αποσυναρμολόγηση κλιματισμού, καλέστε +7 (495) 741-98-44, και οι διευθυντές μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας !!

Αντικατάσταση του κλιματιστικού. Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών

Κλιματιστικά διάλυση απαραίτητο κατά τη μετακίνηση, εγκαταστάσεις επισκευής, εγκαταστήστε ξανά σε μια νέα θέση, ζημιές και επισκευή των κλιματιστικών, αντικατάσταση οχήματος ένα πιο προηγμένο μοντέλο. Η GC Ekolayf παράγει επαγγελματικά την αποσυναρμολόγηση και την εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας με εγγύηση της απόλυτης ασφάλειας. Εάν είναι απαραίτητο, συντήρηση για αποθήκευση, μεταφορά στο χώρο εγκατάστασης.

Οι ειδικοί της GC Ekolayf παρέχουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών με μετέπειτα συσκευασία για αποθήκευση.
• Αποσυναρμολόγηση και εγκατάσταση κλιματιστικών και τη μεταφορά τους στον τόπο εγκατάστασης (στη Μόσχα).
• Αντικατάσταση του κλιματιστικού Όταν αποτύχει ή αντικατασταθεί με ένα νέο μοντέλο.

Εξυπηρετούμε τόσο τα βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού όσο και τα οικιακά χωριστά συστήματα. Εγγυόμαστε αυστηρή τήρηση των προθεσμιών, δουλεύουμε με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και εργαλεία σε προσιτές τιμές. Καλέστε μας για να συζητήσουμε το εύρος της απαιτούμενης εργασίας και το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής τους. Θα κάνουμε τα πάντα γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Η τιμή της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού

Δείτε το κατά προσέγγιση κόστος της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών στον παρακάτω πίνακα. Η τελική τιμή υπολογίζεται ξεχωριστά όταν γνωρίζει το αντικείμενο και τα χαρακτηριστικά του.

Αφαίρεση του κλιματιστικού

Αποσυναρμολόγηση και εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού (split συστήματα) για επισκευή

Αφαίρεση του κλιματιστικού

Αφαίρεση του κλιματιστικού - ένας τύπος εργασίας αρκετά απαιτητικός. Είναι απαραίτητο όταν αντικαθιστάτε το παλιό μοντέλο με ένα νέο μοντέλο, όταν κινείστε, επισκευάζετε και δυσλειτουργεί το σύστημα κλιματισμού. Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν να αποσυναρμολογήσουν το κλιματιστικό, αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι:

• τα μπλοκ και τα τμήματα του συστήματος δεν θα σπάσουν.
• Η σωστή ακολουθία αποσύνδεσης και σύνδεσης του εξοπλισμού θα παρατηρηθεί σωστά.
• Ο τοίχος του δωματίου με δαπανηρές επισκευές θα παραμείνει άθικτος χωρίς να αφαιρεθούν οι σύνδεσμοι.

Η καλύτερη επιλογή είναι να εμπιστευτείτε την αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού σε ικανούς πλοίαρχους.
Μπορείτε να παραγγείλετε από εμάς την αποσυναρμολόγηση οποιουδήποτε μοντέλου σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων: τύπου τοίχου, οροφής ή δαπέδου. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για αυτό.
Αν υπηρεσίας απαιτείται κατά τη μετακίνηση σε ένα νέο γραφείο ή διαμέρισμα, όταν το κλιματιστικό είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε, συσκευασίας και μεταφοράς, εγγυόμαστε την ακρίβεια του έργου, χωρίς να προκαλεί ζημιά στον τοίχο ή τον εξοπλισμό. Αν το κλιματιστικό έχει αφαιρεθεί "για εκτόξευση" - η αποσυναρμολόγησή του θα είναι φθηνότερη.

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού για την περίοδο επισκευής

Αποσυναρμολογήστε την εσωτερική μονάδα πριν την επισκευή

Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας πραγματοποιείται συχνά πριν αρχίσει η επισκευή να εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλες τις επιφάνειες και να μην βλάπτει το ακριβό εξοπλισμό.
Σε αυτή την περίπτωση, η εξωτερική μονάδα, που βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις, δεν παρεμβαίνει στην επισκευή και δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Παρόλο που η πρόσβαση σε αυτό θα χρειαστεί για τη διεξαγωγή της διαδικασίας συλλογής φρέον. Συνήθως, αποθηκεύουμε ολόκληρο τον όγκο του Freon ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την επανασύνδεση. Ο ειδικός της εταιρείας θα συμπυκνώσει το freon στην εξωτερική μονάδα και θα μπλοκάρει τους γερανούς.

Η αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών αποτελείται από διάφορα στάδια:

1. Ξεβιδώστε πρώτα τα ακροφύσια. Δεν μπορούν να αφαιρεθούν και μπορεί να απαιτηθεί ειδικός εξοπλισμός για την αποσυναρμολόγησή τους. Σε περίπτωση που ξαναχρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να φροντίσετε εκ των προτέρων τα ανταλλακτικά.
2. Το επόμενο βήμα είναι να απενεργοποιήσετε τον ηλεκτρολόγο. Υπάρχει πάντα καλή γνώση της ηλεκτρικής καλωδίωσης.
3. Στη συνέχεια το κλιματιστικό αφαιρείται από τη βάση.
4. Αποσυνδέστε την εξωτερική μονάδα.
5. Το τελευταίο στάδιο είναι το κλείσιμο των σωλήνων με ειδικά βύσματα για να αποφευχθεί η είσοδος σκόνης κατασκευής σε αυτά, καθώς απενεργοποιεί γρήγορα το κλιματιστικό.

Η αποσυναρμολόγηση του παλαιού συστήματος και η εγκατάσταση ενός νέου κατά την επισκευή μπορεί να συνδυαστεί με τοίχος κοπής. Είναι κατασκευασμένο κατόπιν αιτήματος του πελάτη για να κρύψει στα τοιχώματα σύρματα, σωλήνες και σωλήνες του συστήματος κλιματισμού. Το Shtroblenie παράγει τους πλοιάρχους μας: στον τοίχο υπάρχει μια εμβάθυνση, στην οποία αφαιρούνται όλες οι επικοινωνίες. Στο τέλος της επισκευής, πριν ξανακλείσετε το κλιματιστικό στον τοίχο, θα ελέγξουν και πάλι τις επιδόσεις και τις ρυθμίσεις του.

Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη μονάδα στην αρχική της θέση, μπορείτε να την ρυθμίσετε σε μια πιο βολική.
Όσον αφορά το κόστος, η αποσυναρμολόγηση των δυσκίνητων συστημάτων κασέτας και κλιματισμού καναλιών της ημι-βιομηχανικής σειράς θα κοστίσει περισσότερο από τα μικρά κλιματιστικά για οικιακή χρήση. Επίσης, η τιμή μπορεί να επηρεαστεί από την ανάγκη για αναρριχητικές εργασίες.

Αποσυναρμολόγηση και εγκατάσταση κλιματιστικών

Η δημοφιλής υπηρεσία "αποσυναρμολόγηση και εγκατάσταση κλιματιστικών" περιλαμβάνει την αποσύνδεση του συνόλου του εξοπλισμού και την προετοιμασία του για μεταφορά σε μια νέα θέση ή αποθήκευση.
Φροντίζουμε για την ιδιοκτησία των πελατών μας, χωρίς να παραβιάζουμε την ακεραιότητά της, επιτρέποντας να μην υπάρχουν τσιπς ή γρατζουνιές στις λεπτομέρειες της. Αποσυναρμολογημένοι από τους κλιπ κλιματισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά χωρίς προβλήματα. Επίσης, αποθηκεύουμε εντελώς όλα τα freon, σφραγίζοντας το σε ένα εξωτερικό μπλοκ.

Η φθηνή εγκατάσταση κλιματιστικών γίνεται στο τέλος της επισκευής ή όταν επαναχρησιμοποιείται σε μια νέα θέση. Όταν παραγγέλλουμε την αποσυναρμολόγηση και την επακόλουθη εγκατάσταση του συστήματος - θα το μεταφέρουμε στο χώρο εγκατάστασης εντελώς δωρεάν. Εάν πρόκειται για διάλυση σήμερα και εγκατάσταση σε ένα ή δύο μήνες - η παράδοση θα πληρωθεί.

Γιατί είναι ωφέλιμο και οι δύο διαδικασίες να εκτελούνται από μία εταιρεία; Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι το κλιματιστικό που πυροβόλησε θα λειτουργήσει καλά σε ένα νέο μέρος. Επιπλέον, εκείνοι οι πελάτες που παραγγέλνουν από εμάς να παραγγείλουν από εμάς την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού, κάνουμε έκπτωση στον καθαρισμό του. Και είναι εύκολο να το εξηγήσετε: το κλιματιστικό που αφαιρείται από τον τοίχο είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί πριν εγκαταστήσετε πίσω. Η εσωτερική μονάδα, ταυτόχρονα, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί εξ ολοκλήρου και η τεχνολογία του κλίματος σας θα είναι σαν καινούργια!

Αντικατάσταση του κλιματιστικού

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το κλιματιστικό:

• Σφάλμα συστήματος λόγω βλάβης.
• απαξίωση της τεχνολογίας, η οποία δεν πληροί πλέον όλες τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη για οικονομία, λειτουργικότητα, φιλτράρισμα και άνεση.

Ποιους είναι οι λόγοι για την καταστροφή της τεχνολογίας;

Σφάλματα κατά την εγκατάσταση

Αντιεπαγγελματική εγκατάσταση απείλησε την αποτυχία του συστήματος κλιματισμού σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Σφάλματα μπορεί να είναι ποικίλα: οι τσακίσεις διαδρομή που προκαλούν την κατάψυξη των σωλήνων στις πτυχές του εδάφους, από την είσοδο του σφραγισμένο κύκλωμα λάσπη Freon ή τσιπ, το μονάδα εγκατάστασης σε μια ανώμαλη επιφάνεια, προκαλώντας διαρροή του συμπυκνώματος, τραχύ electronics χειρισμός - λόγω της οποίας αποτυγχάνει πίνακα ελέγχου.
Είναι λογικό να ζητείται η αποσυναρμολόγηση ή η εγκατάσταση δαπανηρού εξοπλισμού σε εποχικούς κατασκευαστές ή τελειωτές, αν είναι δυνατόν να παραμείνει σε μη λειτουργικό ή σπασμένο εξοπλισμό και ανίκανος να βρεθεί υπεύθυνος γι 'αυτό; Στη συνέχεια, οι δαπάνες θα δαπανηθούν για την αποκατάσταση του συστήματος ή την απόκτηση νέου. Εάν το έργο εκτελείται από επαγγελματική εταιρεία, τότε από αυτές τις περιπτώσεις ο πελάτης είναι ασφαλισμένος από την εγγύηση του τεχνικού.

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την επιλογή του εξοπλισμού

Αν αγοράσετε ένα αδύναμο κλιματιστικό για ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, τότε ο συμπιεστής, οι ανεμιστήρες και οι εναλλάκτες θερμότητας θα λειτουργούν στα μέγιστα επίπεδα. Με συνεχή λειτουργία στο όριο ισχύος, ακόμη και ο τέλειος εξοπλισμός θα καταρρεύσει γρήγορα.
Η λύση αυτού του προβλήματος είναι πολύ απλή: να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό σε μια εταιρεία κλιματισμού. Όταν ο οργανισμός θέτει το αντικείμενο σας σε επισκευή εγγύησης - δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε εξοπλισμό που δεν είναι κατάλληλος για τις παραμέτρους, καθώς οι ατελείωτες επισκέψεις στην υπηρεσία για την επίλυση προβλημάτων δεν είναι επωφελείς για κανέναν.

Ρύπανση των φίλτρων

Η συνεχής άντληση ενός μεγάλου όγκου αέρα μέσα από τα μπλοκ του συστήματος δεν περνάει χωρίς ίχνος, επειδή στον αέρα περιέχει πολλή σκόνη, μικρά σωματίδια βρωμιάς, χνούδι και γύρη. Όλα αυτά ρυθμίζονται σταδιακά στα φίλτρα του κλιματιστικού και του εναλλάκτη θερμότητας. Λεπτομέρειες για το σύστημα μπορούν ακόμη και να καλυφθούν με μούχλα. Αυτό ισχύει τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό μπλοκ. Αν η συντήρηση του κλιματιστικού δεν πραγματοποιηθεί έγκαιρα, η σκόνη, το χνούδι, τα φύλλα, η αιθάλη και η αιθάλη σχηματίζουν μη ανεστραμμένες συσσωρεύσεις πάνω στα ελάσματα εναλλάκτη θερμότητας. Ως αποτέλεσμα - μειωμένη απόδοση, διακοπή της λειτουργίας αποστράγγισης, είσοδος φρεονίου στον συμπιεστή και επακόλουθη αστοχία του συστήματος.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για τον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας, και ως μόλυνση - την εξωτερική μονάδα. Και αν το φίλτρο και ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας μπορούν να καθαριστούν μόνοι σας, τότε για να καθαρίσετε το εξωτερικό χρειάζεστε τη συμμετοχή επαγγελματιών από την ομάδα εξυπηρέτησης.

Freon διαρροή

Με καλό εξοπλισμό, ο ίδιος ο Φρέον δεν πάει μακριά. Λίγο "freon etch" μπορεί να είναι μια έλαση, η οποία οδηγεί σε σταδιακή αλλαγή των παραμέτρων συμπύκνωσης, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος στο σύνολό του. Για να διαπιστώσετε ότι η πίεση του φρέον στην τροχιά δεν είναι αρκετή, πρέπει να δώσετε προσοχή σε έμμεσες ενδείξεις: μείωση της έντασης των χώρων ψύξης και του συμπιεστή σε υψηλή ταχύτητα. Η λύση εδώ όχι μόνο θα είναι ο ανεφοδιασμός αλλά και η εξάλειψη των αιτίων του προβλήματος: η εφαρμογή μιας πιο σφραγισμένης σύνδεσης σωλήνων (μετατροπή των αρθρώσεων).

Ακατάλληλη χρήση κλιματισμού

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η λειτουργία του συστήματος στο μείον θερμοκρασία έξω από το δωμάτιο. Το λάδι ψύξης οδηγεί σε γρήγορη φθορά του συμπιεστή.
Εάν θέλετε το κλιματιστικό να λειτουργεί με ψύξη σε μείον, αν, για παράδειγμα, βρίσκεται στο δωμάτιο διακομιστή, τότε πρέπει να τροποποιηθεί με ένα ειδικό "χειμερινό σετ".

Πώς αλλάζει το κλιματιστικό;

Πριν από την αντικατάσταση του κλιματιστικού, πραγματοποιείται η διάγνωσή του, γεγονός που θα επιβεβαιώσει τη δυνατότητα ανάκτησης και, πολύ συχνά, είναι πολύ πιθανό. Για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καυσαέριο, το φρέον ανεφοδιασμού κ.λπ. Αλλά το έργο που συνδέεται με την επισκευή του εξοπλισμού, συχνά κοστίζει σε ένα ποσό που είναι συγκρίσιμο με την απόκτηση νέου εξοπλισμού.
Εάν η απόφαση για αντικατάσταση του κλιματιστικού για οποιονδήποτε από τους λόγους εξακολουθεί να είναι αποδεκτή, αξίζει να θυμηθείτε διάφορες πιθανές επιλογές:

1. Εγκατάσταση νέου κλιματιστικού χωρίς αλλαγή της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ενός νέου μοντέλου στην παλιά διαδρομή και της πλύσης της εθνικής οδού.
2. Εγκατάσταση κλιματιστικού με την αντικατάσταση της παλιάς διαδρομής.

Δεδομένου ότι τα παλαιά μοντέλα κλιματιστικών λειτουργούν με το παλιό freon (R22), δεν είναι συμβατά με το νέο (R410), αλλάζοντας τη διαδρομή σε μια νέα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιπλέον κόστη που θέλουμε να αποφύγουμε. Σε αυτή την περίπτωση, το πλύσιμο της διαδρομής θα βοηθήσει. Επίσης, το πλύσιμο είναι χρήσιμο κατά την αντικατάσταση βιομηχανικών διαχωρισμένων συστημάτων, όταν το κόστος της αποσυναρμολόγησης των επικοινωνιών είναι κοντά στο κόστος του ίδιου του εξοπλισμού.

Τα καλύτερα μοντέλα κλιματιστικών για αντικατάσταση

Το καλύτερο εδώ είναι οι Ιάπωνες κατασκευαστές χωρισμένων συστημάτων, τα οποία εγκαθίστανται εύκολα σε υπάρχουσες διαδρομές. Αυτό είναι, για παράδειγμα, οποιοδήποτε κλιματιστικό Mitsubishi Electric. Ομοίως, τα προϊόντα ενός άλλου γνωστού παγκόσμιου παραγωγού - Daikin.

Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας στη Μόσχα

43 Δασκάλους

Τιμές: από 2499 έως 7000 / τεμ.

Τιμές: από 99 έως 1500 / usl.

Τιμές: από 199 έως 800 / μ.μ.

Τιμές: από 499 έως 5000 / τεμ.

Τιμές: από 1499 έως 4000 / usl.

 • Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού - 43 master στο PROFI.RU
 • 719 αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με τους επισκευαστές
 • Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στη Μόσχα από 1499 ρούβλια / USL.

Πού να ξεκινήσετε;

Διευκρινίστε ποιος πλοίαρχος ψάχνετε

Πάρτε από τους πλοιάρχους της προσφοράς με την τιμή

Επικοινωνήστε απευθείας και επιλέξτε το καλύτερο για εσάς

Η οδηγία για την αποσυναρμολόγηση του κοντίσιονερ

Βήμα # 1 - Αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Το Σχ. 1 - Στην κονσόλα κλιματιστικού, επιλέξτε και ρυθμίστε τη χαμηλότερη στάθμη θερμοκρασίας στη λειτουργία ψύξης. Στη συνέχεια, στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού συναντάμε δύο βαλβίδες - μεγάλης και μικρής διαμέτρου.

Το Σχ. 2 - Ξεβιδώστε τα βύσματα αυτών των βαλβίδων με το ρυθμιζόμενο κλειδί όπως φαίνεται στο σχήμα.

Το Σχ. 3.1, 3.2 - Μόλις ξεκινήσει ο συμπιεστής κλιματισμού και ο εξωτερικός ανεμιστήρας, κλείστε τη βαλβίδα μικρότερης διαμέτρου με εξάγωνο 4mm.

Το Σχ. 4 - Συνδέστε το μανόμετρο στη βαλβίδα μεγαλύτερης διαμέτρου. Το μανόμετρο δείχνει πως πέφτει η πίεση στο κύκλωμα. Περιστρέφουμε τη μεγάλη βαλβίδα μόλις η βελόνα πέσει κάτω από το μηδέν και δείχνει μείον 1 MPa.

Το Σχ. 5 - Τώρα όλα τα freon από το σύστημα βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Γυρίζουμε και κλείνουμε τη μεγάλη βαλβίδα από το κλιματιστικό.

Το Σχ. 6.1, 6.2, 6.3 - Συνεχίζουμε να αποσυνδέουμε από την εξωτερική μονάδα του αγωγού φρέον. Ξεβιδώνουμε τον σωλήνα μικρότερης διαμέτρου. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε το περικόχλιο στο σωλήνα μεγάλης διαμέτρου με το ρυθμιζόμενο κλειδί, κρατήστε τη βαλβίδα, πριν την περιέλιξη του βύσματος, ώστε να μην καταστραφεί ή να σχιστεί το σπείρωμα.

Το Σχ. 7.1, 7.2 - Κλείνουμε το περίγραμμα Freon της εξωτερικής μονάδας με βύσματα για να αποφύγουμε την είσοδο υγρασίας και θραυσμάτων.

Το Σχ. 8 - Πρώτον, πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες των κόλπων και να τα επισημάνετε καθώς είναι συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό καλώδιο, ώστε να μην συγχέεται η περαιτέρω εγκατάσταση του κλιματιστικού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις αποσυνδεδεμένες ηλεκτρικές επικοινωνίες.

Το Σχ. 9 - Ξεβιδώστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από τους βραχίονες στους οποίους βρίσκεται. Ξεβιδώνουμε τα 4 μπουλόνια του κλειδιού καραμπίνερ από τους βραχίονες στους οποίους υπάρχει μια εξωτερική μονάδα, συνήθως είναι βαλβίδες M8 (μερικές φορές βίδες M6 ή M10).

Εικ.10 - Αφαιρέστε και αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα.

Το Σχ. 11.1, 11.2, 11.3 - Ξεβιδώστε τους βραχίονες. Το εξωτερικό του αγωγού φρέον δεν αγγίζουμε.

Στάδιο αριθ. 2 - Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Το Σχ. 12 - Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Δεδομένου ότι τα κλιματιστικά είναι διαφορετικές μάρκες και μοντέλα, αντίστοιχα, και ο σχεδιασμός των συνδετήρων και των μανδάλων έχουν διαφορετικά. Βρείτε τα δύο βέλη στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας.

Το Σχ. 13.1, 13.2 - Το βέλος δείχνει πού το σώμα της εσωτερικής μονάδας είναι στερεωμένο στην πλάκα στήριξης. Πιέστε την πλάκα στήριξης ή τραβήξτε το περίβλημα μακριά από αυτό, ανάλογα με το μοντέλο και ξεβιδώστε τη βίδα.

Το Σχ. 14.1, 14.2 - Μεταφέρουμε το κάτω μέρος του κλιματιστικού μηχανήματος μακριά από τον τοίχο και βλέπουμε ένα ηλεκτρικό καλώδιο, έναν σωλήνα διακλάδωσης αποστράγγισης και έναν αγωγό φρέον.

Απαιτείται. φωτογραφίστε και σημειώστε τις κόλλες καθώς συνδέονται.

Το Σχ. 15.1, 15.2, 15.3 - Ξεβιδώστε το κάλυμμα του ηλεκτρικού τμήματος και αποσυνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο, τραβώντας το καλώδιο από τη μονάδα.

Το Σχ. 16 - Αποσυνδέστε την αποστράγγιση και, εάν είναι απαραίτητο, αποστραγγίστε το νερό από το σιφόνι αποστράγγισης.

Το Σχ. 17.1, 17.2, 17.3, 17.4 - Τώρα αποσυνδέστε τον αγωγό φρέον. Ξεβιδώνουμε ένα, και στη συνέχεια το δεύτερο σωλήνα με ένα κλειδί, κλείνοντας τα μετά τα βύσματα, για να αποφευχθεί η εισροή υγρασίας ή βρωμιάς.

Το Σχ. 18 - Όταν αποσυνδέονται όλες οι επικοινωνίες, ανασηκώστε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος προς τα πάνω από την πλάκα συναρμολόγησης.

Το Σχ. 19.1, 19.2, 19.3 - Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης και τοποθετήστε την στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Το Σχ. 20 - Αφαιρέστε τα παξιμάδια από την τροχιά που θα είναι χρήσιμα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Παρακολουθήστε: οδηγίες εγκατάστασης για ένα split σύστημα. Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Κατά τη μεταφορά, προσέξτε τα εξής: η εσωτερική μονάδα μπορεί να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε θέση, το εξωτερικό μπλοκ της μονάδας βρίσκεται ακριβώς στη θέση που βρίσκεται στις αγκύλες.

Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών

Σε εμάς είναι δυνατόν να παραγγείλετε ποιοτική αποσυναρμολόγηση του κοντίσιονερ με φρέον συντήρησης. Αυτή η υπηρεσία είναι απαραίτητη όταν μετακινείτε ή όταν ξεκινάει η επισκευή του διαμερίσματος και πρέπει να αφαιρέσετε το κλιματιστικό για λίγο.

Αφαιρούμε, μεταφέρουμε και εγκαθιστούμε σε νέα θέση οικιακά και ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά - αυτά που τοποθετούνται σε διαμερίσματα, καταστήματα και γραφεία. Προκαταρκτικά πραγματοποιούμε διαγνωστικά - θα ξέρετε ότι παίρνετε τη συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή μπορείτε να ελέγξετε ξανά το κλιματιστικό μόνο μετά την επανεγκατάσταση.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πελάτες ζητούν να εγκαταστήσουν ένα χρησιμοποιημένο κλιματιστικό. Ρωτάτε: «check» - - «Ποιος πυροβόλησε» - «Φαίνεται ότι οι οικοδόμοι...» «; Είναι πριν δεν μπορεί να επαληθευτεί η εγκατάσταση» Κοιτάς κλιματισμός - σωλήνα «ροκάνισμα» μηχανές σε λάθος μέρος, η πλάκα στερέωσης έχει χαθεί, φρέον, φυσικά,, μείωσε...

Εμπιστευθείτε την αποσυναρμολόγηση όσων θα το κάνουν σωστά!

Εάν το κλιματιστικό πρέπει να αφαιρεθεί πριν εγκαταστήσετε ένα καινούργιο κι έρθει "σε εκτόξευση", η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει φθηνότερα κατά 1000 ρούβλια.

Τιμές για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Τι περιλαμβάνεται στην αποσυναρμολόγηση

Έτσι, ο πλήρης κατάλογος των εργασιών για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού (split-system):

 • Λειτουργική δοκιμή
 • Εγχύσεις Freon σε εξωτερική μονάδα
 • Αποσυναρμολόγηση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων
 • Αποσυναρμολόγηση αγκυλών, διαδρομής μεταξύ τους
 • Άνοιγμα της οπής

Σημειώστε, για τις δύο πρώτες παραγράφους χρειάζονται ένα τηλεχειριστήριο. Δοκιμάστε, ότι δεν πήγε πουθενά στην ταραχή της μετακίνησης ή επισκευής!

Πώς θα παραμείνει το κλιματιστικό σύστημα μετά την αποσυναρμολόγηση;

Εξωτερική μονάδα. Ο φρέον αντλείται μέσα, οι γερανοί στρίβονται και καλύπτονται με βύσματα. Οι σωλήνες τροφοδοσίας κόβονται σε απόσταση 10 cm από τα περικόχλια, τα άκρα τους πεπλατυσμένα και τυλιγμένα με ταινία ή ταινία. Αυτές οι διακοσμήσεις σωλήνων παίζουν το ρόλο των βυσμάτων, τα οποία προστατεύουν το κλιματιστικό από την υγρασία και τη βρωμιά. Δέκα εκατοστά είναι αρκετό για να τοποθετηθεί ο κοπτήρας σωλήνων πριν από τη συναρμολόγηση και, αφού κόψει το πεπλατυσμένο κομμάτι σωλήνα, αφήστε το παξιμάδι.

Εσωτερική μονάδα. Οι σωλήνες είναι βιδωμένοι, όπως σε εξωτερικό μπλοκ. Η πλάκα τοποθέτησης εισάγεται στις αυλακώσεις και επικολλάται με αυτοκόλλητη ταινία, οι δεμαλφές αέρα είναι επίσης σταθερές έτσι ώστε να μην στρέφονται και να μην σπάνε κατά τη μεταφορά.

Στηρίγματα στερεωμένο με δεσμούς, η κονσόλα είναι κολλημένη στην εσωτερική μονάδα ή μεταφέρεται από το χέρι σε χέρι.

Σωλήνες, σύρματα, σωλήνα αποστράγγισης - εάν είναι κατάλληλο για εγκατάσταση, στριμμένα σε δακτυλίους και στερεωμένα με δεσμούς.

Πώς να αφαιρέσετε τον κλιματισμό από τον εαυτό σας

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού έχει ένα διανεμημένο σύστημα μεταφοράς ψυκτικού μέσου μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, εκτός από ένα - η αποσυναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ πιο περίπλοκη από ένα μονοπώλιο. Και συχνά η άγνοια για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, οδηγεί στην αποτυχία του.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό

Υπάρχουν τρεις υποχρεωτικές προϋποθέσεις για την αφαίρεση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας:

 • Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση. Εάν στέκεται στην πρόσοψη ενός πολυκατοικίου πάνω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου, τότε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνο από το παράθυρο ή από το μπαλκόνι. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσελκύσει ειδικούς της βιομηχανικής ορειβασίας.
 • Για να αφαιρέσετε βαριά μπλοκ από τον τοίχο και να απενεργοποιήσετε σωστά τον συμπιεστή, χρειάζεστε τουλάχιστον έναν βοηθό.
 • Είναι απαραίτητο να νοικιάσετε ένα manometric σταθμό για τον τύπο του φρέον που αντλείται σε αυτό το μοντέλο κλιματιστικού.

Σημείωση: Το τελευταίο σημείο αφορά σταθμούς με συμβατικά (βέλη) μετρητές πίεσης. Οι ψηφιακοί συλλέκτες συντονίζονται για το σήμα ψυκτικού.

Προφυλάξεις

Εάν το κλιματιστικό είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε είναι εύκολο να το αφαιρέσετε - δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης φρέον, δεν είναι σημαντικό να σφραγίσετε τον συμπιεστή, τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Και στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι μέσα στο σύστημα δεν εισέρχεται σκόνη ή ακόμα και αέρας. Διαφορετικά, μπορούμε να μιλήσουμε για την εγγυημένη απόδοση του συμπιεστή μετά την εγκατάσταση και την εκκίνηση του κλιματιστικού σε μια νέα θέση. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα της συσκευής αντλίας κενού.

Το φρέον είναι εξαιρετικά ρευστό και η διαφορά στις θερμοκρασίες στην είσοδο και στην έξοδο φθάνει σε αρκετές δεκάδες βαθμούς. Οι σφραγίδες και οι δακτύλιοι που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές αντλίες και συμπιεστές δεν θα αντέξουν αυτές τις συνθήκες λειτουργίας. Η απαραίτητη στεγανότητα επιτυγχάνεται λόγω της εξαιρετικά ακριβούς προσαρμογής της επιφάνειας των κινούμενων στοιχείων της αντλίας στην εσωτερική γεωμετρία των θαλάμων. Η παραμικρή γρατζουνιά ενός στερεού σωματιδίου οδηγεί στην αποτυχία του συμπιεστή. Και ένα τέτοιο σωματίδιο μπορεί να είναι ένας κόκκος πάγου που σχηματίζεται όταν η υγρασία στον αέρα εισέρχεται μέσα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα κλιματιστικά πωλούνται με γεμάτο αδρανές αέριο, το οποίο αντλείται με αντλία κενού πριν την άντληση του φρέον.

Όταν αφαιρείται το κλιματιστικό, το ίδιο το Freon πρέπει να αντληθεί και οι μονάδες να αποσυνδεθούν. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε η σκόνη να μην εισέλθει στο σύστημα μαζί με τον αέρα. Δηλαδή, δημιουργήστε ένα κενό εκεί. Και είναι επιθυμητό να αποθηκεύσετε εντελώς το φρέον (ή το μεγαλύτερο μέρος του), έτσι ώστε σε ένα νέο μέρος να είναι ευκολότερο να φέρει το σύστημα σε κατάσταση λειτουργίας.

Προετοιμασία του

Για να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό, χρειάζεται μόνο ένα manometric σταθμός από τον επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να ενοικιαστεί.

Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι για κάθε κύριο σπίτι:

 • ένα σύνολο παξιμαδιών και εξαγώνων πλήκτρα?
 • κατσαβίδια ·
 • κοπτήρες σωλήνων ή κοπτήρες πλευρών.
 • λαβή χειροκίνητης κλειδαριάς.
 • πένσες.

Κάθοδος του φρέον

Υπάρχουν δύο τρόποι αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού:

 1. Η χρήση ενός μανόμετρου για τη συλλογή φρέον σε μια εξωτερική μονάδα.
 2. Χρήση ενός σταθμού άντλησης και συλλογής φρέον, που συνδέεται με ένα ειδικό αερόστατο δύο αερίων. Ο σταθμός διαθέτει τον δικό του συλλέκτη και τον συμπιεστή για την εκκένωση του ψυκτικού μέσου σε υγρή ή αέρια κατάσταση.

Ο πρώτος τρόπος είναι πιο "προσιτός", αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού - η μεταφορά Freon συμβαίνει λόγω ενός κανονικού συμπιεστή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι καθολικός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το χειμώνα, όταν το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι επίσης ότι η εξωτερική μονάδα θα εκκενωθεί - χωρίς φρέον στον συμπυκνωτή. Το οποίο είναι πολύ πιο ασφαλές όταν μεταφέρεται σε μια νέα θέση. Αλλά η ενοικίαση ενός τέτοιου σταθμού και ενός μπαλονιού θα κοστίσει περισσότερο από έναν κανονικό συλλέκτη μανομετρικών.

Συλλογή Freon σε εξωτερικό μπλοκ

Στο πλάι του σώματος της εξωτερικής μονάδας υπάρχουν δύο εξαρτήματα από τα οποία οι σωλήνες πηγαίνουν:

 • λεπτό - για τη μεταφορά υγρού Freon από τον συμπυκνωτή στον εξατμιστή.
 • πάχους - για την έγχυση αερίου Freon στον συμπυκνωτή.

Και οι δύο στραγγαλισμοί κάτω από τα καλύμματα έχουν κεφαλές της βαλβίδας διακοπής. Ένα υποκατάστημα με θηλή αφήνει την κεφαλή αερίου.

Η συλλογή του φρέον στον συμπυκνωτή γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Από τις θηλές και τις θηλές αφαιρέστε τα προστατευτικά καλύμματα.
 2. Μια πολλαπλή συνδέεται με τη θηλή.
 3. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για μέγιστο "κρύο".
 4. Μετά από λίγα λεπτά, κλείστε τη βαλβίδα του εξαρτήματος υγρού, σταματώντας την παροχή φρεονίου στον εξατμιστή.
 5. Η πίεση παρακολουθείται από το μανόμετρο.
 6. Όταν οι βέλος δείχνει «-1 MPa» εξαγώνου βαλβίδα ακροφύσιο αερίου σπιν και αμέσως αποκοπεί conditioner (για ποιο σκοπό και χρειάζεται έναν βοηθό) - κατά τη διάρκεια παρατεταμένης κατάσταση αναμονής, η αντλία συμπιεστής μπορεί να υποστεί ζημιά.

«-1 MPa» ανάγνωση μανόμετρο σημαίνει ότι όλα τα συμπυκνωτή φρέον, και μέσα στους σωλήνες του εξατμιστή και ένα συμπιεστή - τεχνικό κενού.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε τα μπλοκ.

Αφαίρεση του κλιματιστικού με βήματα

Η αποσυναρμολόγηση με διατήρηση της λειτουργικότητας του αποσυναρμολογημένου κλιματιστικού έχει ως εξής:

 • σφράγιση των εξαρτημάτων σωληνώσεων.
 • αποσύνδεση και αποσυναρμολόγηση από την πρόσοψη της εξωτερικής μονάδας.
 • αποσυναρμολόγηση στο διαμέρισμα της εσωτερικής μονάδας.

Παρακάτω είναι μια οδηγία για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Εξωτερική μονάδα

Για να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αποσυνδέστε πρώτα τους σωλήνες.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

 • Ξεβιδώστε τα παξιμάδια nakidnye, τα οποία πιέζονται στις φλάντζες των συνιστωσών της εξωτερικής μονάδας, και τα πλαϊνά άκρα των σωλήνων. Και στη θέση των παξιμαδιών βιδωμένα σε προετοιμασμένα καπάκια. Αξιοπρέπεια - παραμένουν ολόκληροι σωλήνες. Μειονέκτημα - Ο κίνδυνος εισόδου αέρα στον συμπιεστή είναι υψηλός.
 • Ο κόφτης κόβει χάλκινους σωλήνες (από την ένωση περίπου 15 cm). Οι άκρες είναι λυγισμένες και συσφιγμένες (zachekanivayut) με τη βοήθεια μιας αντιξοότητας. Το μειονέκτημα είναι ότι οι νέοι σωλήνες πρέπει να εγκατασταθούν σε μια νέα θέση. Αξιοπρέπεια - η λειτουργία περνάει γρήγορα και η πιθανότητα σκόνης και αέρα μέσα είναι πολύ χαμηλότερη.

Σημείωση: Το Covet και ένα άλλο κομμένο άκρο του σωλήνα είναι απαραίτητο για την προστασία του εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε τα καλώδια (σήμα και ισχύ), να αφαιρέσετε τα στηρίγματα του μπλοκ στο πλαίσιο στο εξωτερικό τοίχωμα και να τα σηκώσετε στο δωμάτιο.

Συμπιεστής

Μια από τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματισμού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αλγόριθμος αποσυναρμολόγησης είναι ελαφρώς διαφορετικός. Οι διαφορές είναι οι εξής:

 • Το φρέον πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από το σύστημα. Ο σωστός τρόπος είναι να το συγκεντρώσετε σε ένα μπαλόνι με τη βοήθεια ενός σταθμού για την άντληση του Freon. Λάθος, αλλά απλός - για να το απελευθερώσετε στην ατμόσφαιρα (εάν η αντικατάσταση του συμπιεστή πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου και η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από το σημείο βρασμού του Freon σε κανονική πίεση).
 • Οι σωλήνες περιβλήματος δεν είναι απαραίτητοι - μετά την εγκατάσταση ενός νέου συμπιεστή, το σύστημα αντλείται με εξωτερική αντλία κενού.

Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματιστικού με έναν μη ειδικευμένο. Εκτός από την αντλία κενού και το σταθμό μανόμετρο πρέπει να έχει ένα καυστήρα αερίου να αποσυνδέσετε το σύστημα από τις σωλήνες αναρρόφησης και κατάθλιψης του παλιού συμπιεστή, και στη συνέχεια κολλήσεις στο νέο σύστημα μονάδα. Και ακόμα κι αν νοικιάσετε εξοπλισμό, πρέπει να έχετε τις ικανότητες για να το χειριστείτε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας τη μονάδα, αλλά είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία για να αντικαταστήσετε τον συμπιεστή.

Εσωτερική μονάδα

Τα περισσότερα οικιακά διαχωριστικά συστήματα έχουν μια εσωτερική μονάδα τοίχου (αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές για την τοποθέτηση). Όμως, με εξαίρεση το κλιματιστικό κανάλι, οι άλλοι τύποι αποσυναρμολογούνται σύμφωνα με τη γενική αρχή.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα εσωτερικού τοίχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα του περιβλήματος.
 • αποσυνδέστε τα καλώδια και τα καλώδια.
 • κόψτε και σπείρετε τους χάλκινους σωλήνες που φτάνουν στον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.
 • κόψτε το σωλήνα αποστράγγισης, αποστραγγίστε το συμπύκνωμα.
 • "Αποσυνδέστε" το μάνδαλο που στερεώνει το σώμα στην πλάκα στήριξης.
 • αφαιρέστε το μπλοκ και ξεβιδώστε την πλάκα από τον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα. Και όχι μόνο ως θερμαντήρας, αλλά και σε λειτουργία ψύξης (για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι διακομιστές).

Σημείωση: Συλλογή freon στον συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας είναι δυνατή μόνο όταν εργάζεστε σε λειτουργία ψύξης - σε λειτουργία θέρμανσης λειτουργεί ήδη ως εξατμιστής.

Η ιδιαιτερότητα της εργασίας το χειμώνα σε αυτόν τον τρόπο είναι ότι υπάρχει ένα χαμηλότερο όριο θερμοκρασίας, το οποίο επηρεάζεται από τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τον τύπο του κλιματιστικού και τον πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτή η εξάρτηση εξακολουθεί να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της συσκευής συμπιεστή - είναι λιπαρή και το έλαιο πάει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στα συμβατικά κλιματιστικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας κυμαίνεται από + 5 ° C έως -5 ° C, στον μετατροπέα - σε μείον 15-25 ° C.

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι αποχρώσεις. Και αν η θερμοκρασία είναι κάτω το εν λόγω όριο, και το κλιματιστικό δεν είναι εξοπλισμένο «χειμώνα κιτ» θερμαίνεται στροφαλοθαλάμου, τότε για να απομακρυνθεί η εξωτερική μονάδα πρέπει να χρησιμοποιούν το αντλιοστάσιο και συλλογή του φρέον (αυτό είναι ένα oil-free συμπιεστή).

Αφαίρεση του κλιματιστικού

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού είναι απλά απαραίτητη σε συνθήκες μετακίνησης

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος είναι πιο συχνά απαραίτητη όταν αλλάζετε τη στέγαση ή την επισκευή και η εταιρία μας θα εκτελέσει αυτό το εύρος υπηρεσιών γρήγορα και με ακρίβεια χωρίς να καταστραφεί η ίδια η κλιματική συσκευή. Προκειμένου να γίνει σωστή αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού, οι ειδικοί μας πρώτα απ 'όλα αντλούν φρέον σε εξωτερικά μπλοκ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι η συμπερίληψη του κλιματικού εξοπλισμού στη λειτουργία ψύξης είναι υποχρεωτική. Στη συνέχεια, το ειδικό σε μια συγκεκριμένη σειρά, απενεργοποιήστε τη βρύση και οδηγείτε το φρέον στον συμπιεστή του κλιματιστικού. Μόλις ο εγκαταστάτης διαπιστώσει ότι το φρέον από αυτή την τεχνική είναι πλήρως εξαντλημένο, ο συμπιεστής είναι απενεργοποιημένος και η ομάδα μπορεί να αρχίσει τις εργασίες για την αποσυναρμολόγηση κάθε μονάδας. Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι αν ζείτε στον τελευταίο όροφο ενός πολυώροφου κτιρίου, ένας βιομηχανικός ορειβάτης θα κληθεί να αποσυναρμολογήσει το εξωτερικό μπλοκ. Η τιμή αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της συσκευής, την πρόσβαση στην εξωτερική μονάδα. Η εταιρεία μας είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε προσιτή τιμή και εγγύηση για αποσυναρμολόγηση.

Τιμές για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Τι περιλαμβάνεται στην κανονική αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού;

 1. Αντλείται φρέον στον συμπιεστή
 2. Επικαλύπτουμε τη βαλβίδα "Fine pipe" (Υγρό) στην εξωτερική μονάδα
 3. Περιμένουμε να δείξουν οι δείκτες του μανόμετρο το σήμα "0"
 4. Κλείστε τη στρόφιγγα "Σωλήνας Tolstoy" (Gas) και απενεργοποιήστε το κλιματιστικό
 5. Ο ηλεκτρισμός "220V" είναι απενεργοποιημένος και όλες οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις αφαιρούνται
 6. Αποσυνδέστε όλους τους σωλήνες και τους εύκαμπτους σωλήνες από την εξωτερική μονάδα και την εσωτερική μονάδα.
 7. Τοποθετούμε τα βύσματα στους σωλήνες (για να αποφύγουμε την είσοδο βρωμιάς)
 8. Αφαιρέστε τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, αποσυναρμολογήστε την πλάκα της εσωτερικής μονάδας
 9. Βγάζουμε τα στηρίγματα, αφρίζουμε την οπή (αφρός τοποθέτησης)

Παραγγείλετε την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού!

Αφαίρεση του κόστους κλιματισμού της υπηρεσίας στις χαμηλότερες τιμές

Διάλυση του κλιματικού συστήματος πρέπει να καταδικαστεί από την πραγματική τους επαγγελματίες, γιατί αν αυτό το είδος της υπηρεσίας κάνουν λάθος μπορεί να συμβεί αποσυμπίεση και φρέον θα εξατμιστεί στο περιβάλλον. Έτσι, θα έχετε υπερθέρμανση στον συμπιεστή και το σύστημα κλιματισμού μπορεί να αποτύχει πρόωρα. Λάβετε υπόψη ότι η αντικατάσταση του συμπιεστή δεν θα είναι απλή και φθηνή, αυτή η υπηρεσία θα κοστίσει περίπου το ήμισυ της τιμής που πληρώσατε για την ίδια την συσκευή κλιματισμού. Η αποσυναρμολόγηση του συστήματος κλιματισμού πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εξοπλισμό HVAC για να εγκατασταθεί σε άλλο διαμέρισμα ή ένα άλλο σπίτι, υπηρεσιών προκειμένου για τη διάλυση της εταιρείας μας, γιατί χάρη στην τεράστια εμπειρία του υψηλά εξειδικευμένου προσωπικού μας και τη διαθεσιμότητα ακριβά, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, τα εργαλεία, θα πραγματοποιήσει την διάλυση του κλιματισμού με δυνατότητα περαιτέρω χρήση σε άλλο δωμάτιο.

Αποσυναρμολόγηση κλιματιστικά στη Μόσχα χωρίς απώλεια φρέον

Η αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών εκτελείται από πολλές εταιρείες και ιδιώτες και η εξειδικευμένη εταιρεία μας προσφέρει υψηλή ποιότητα για αποσυναρμολόγηση σε χαμηλές τιμές. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί συχνά ορισμένες ανησυχίες, διότι με την αυτοκαταστροφή μπορεί να συμβεί αποσυμπίεση, η οποία είναι γεμάτη με συνέπειες για την υγεία των άλλων και για το ίδιο το κλιματιστικό. Η εταιρεία μας δημιουργείται από ειδικευμένους υπαλλήλους που έχουν συγκεκριμένες δεξιότητες, μεγάλη εμπειρία στην εργασία με τον κλιματικό εξοπλισμό. Εάν το κλιματιστικό σας αποτελείται από πολλές μονάδες, θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εργαλεία για να καλέσετε τον πλοίαρχο. Το σύστημα κλιματισμού είναι πάντοτε υπό υψηλή πίεση και με απότομη αποσυμπίεση, ένα ψυχρό αέριο είναι κατεψυγμένο. Οι ειδικοί μπορούν να αποσυναρμολογήσουν τις εξωτερικές μονάδες με τοποθέτηση σε δυσπρόσιτα μέρη, ενώ δεν απελευθερώνουν ψυκτικό μέσο. Η απόδοση δεν θα χαθεί, έτσι μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το σύστημα κλιματισμού σας σε άλλο δωμάτιο. Εάν το κλιματιστικό βρίσκεται στους επάνω ορόφους ενός πολυώροφου κτιρίου, θα χρειαστείτε την κλήση ενός βιομηχανικού ορειβάτη.

Αφαίρεση των τιμών του κλιματιστικού

Αποσυναρμολόγηση των τιμών του κλιματιστικού που μπορείτε να δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή δημιουργήστε μια αίτηση για συμβουλές από εξειδικευμένους διευθυντές για τη λήψη λεπτομερών πληροφοριών. Η αποσυναρμολόγηση της τεχνολογίας του κλίματος απαιτείται συχνά σε τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, έχετε προγραμματίσει μια αλλαγή κατοικίας ή θέλετε να ζεστάνετε τους τοίχους στο σπίτι, στο διαμέρισμά σας, ξεκινώντας από το εξωτερικό. Εκτελούμε υπηρεσίες όχι μόνο για αποσυναρμολόγηση, αλλά και για μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας σε άλλη θέση σε αυτόν τον τοίχο ή ακόμα και σε άλλο τοίχο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κίνησης, οι εταιρείες πρέπει συχνά να αποσυναρμολογήσουν τον κλιματισμό και την εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο ή ακόμα και σε σπίτι. Ακόμα κι αν η μονάδα είναι ελαφρώς λοξή, μπορεί να διαρρεύσει πετρελαίου στις ειδικές βαλβίδες και στη συνέχεια εκ νέου εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο, θα πρέπει να παραγγείλετε υπηρεσίες για εργαστήρια παροχής υπηρεσιών. Όταν καλείτε τους ειδικούς μηχανικούς μας θα καλύψει την ποιότητα του σωλήνα, προκειμένου να αποφευχθεί η διείσδυση ξένων σωμάτων, τα συντρίμμια, για να αποφευχθεί η απώλεια λαδιού από τη συσκευή, καλύπτουν τις γραμμές φρέον κατά την αποσυναρμολόγηση των εσωτερικών μονάδων. Δηλαδή, η συσκευή θα αποσυναρμολογηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε στο μέλλον να μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό το κλιματιστικό.

Αφαίρεση της τιμής του κλιματιστικού στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Η αποσυναρμολόγηση της τιμής του κλιματιστικού θα διαφέρει σημαντικά από τα άτομα και τις εταιρείες και η εταιρεία μας είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει σε κάθε πιθανό πελάτη υψηλή ποιότητα με λογικό κόστος. Η αποσυναρμολόγηση του συστήματος είναι μια τεχνικά περίπλοκη διαδικασία που θα απαιτήσει την κλήση μιας ειδικής ομάδας. Μετά από όλα, στην αυτο-ανάλυσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη ή διαταραχές που απαιτούν δαπανηρές επισκευές ή ακόμα χειρότερα - μια πλήρη αντικατάσταση του εξοπλισμού HVAC. Κάθε κύριο τεχνική μας απασχολεί ένα εξειδικευμένο σε συντακτική ανάλυση σύστημα κλιματισμού - Freon προσεκτικά λαμβάνονται έξω σε μια εξωτερική μονάδα, συντηρημένες εσωτερική και εξωτερική τμήμα της συσκευής εκκενώνει τον κύριο αγωγό, η εσωτερική και η εξωτερική βραχίονα, σύρμα και καλώδιο τροφοδοσίας αποσυναρμολογηθούν διαδρομή μεταξύ μονάδων. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί πάντα τους βασικούς κανόνες προσοχής και ασφάλειας, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ακριβή λειτουργία και τη δυνατότητα χρήσης του συστήματος κλιματισμού σε άλλα σπίτια, χώρους γραφείων. Εάν η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση από τα ανοίγματα των παραθύρων, τότε η ανάγκη συμμετοχής τεχνική ορειβάτης και να εφαρμόσει μια σειρά από εργαλεία για την περίπλοκη διαδικασία.

Αφαιρέστε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Η τιμή: από 4 000 rbl.

Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του συστήματος κλιματισμού, απαιτώντας επισκευή στο συνεργείο, μετακινώντας το τμήμα του δωματίου σε ένα πιο βολικό μέρος και σε άλλες περιπτώσεις. Στο "KOND CLIMATE" μπορείτε να παραγγείλετε την απομάκρυνση του εσωτερικού του κλιμακτηριακού εξοπλισμού στις πιο κερδοφόρες τιμές της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας.

Τιμές για τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες

Το κόστος της εργασίας καθορίζεται με βάση την τοποθεσία, το εμπορικό σήμα και τον τύπο του κλιματιστικού. Η κατά προσέγγιση τιμή αποσυναρμολόγησης με την τυπική τοποθέτηση της μονάδας τοίχου μπορεί να δει παρακάτω. Με έναν κρυμμένο αγωγό φρεόν, η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη. Οι ακριβείς τιμές θα σας δοθούν πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Συνεργαζόμαστε με την τεχνολογία όλων των διάσημων εμπορικών σημάτων

Για να πάρετε ένα CP ή να καλέσετε έναν ειδικό, καλέστε μας
+7 (499) 398-20-88
ή συμπληρώστε τη φόρμα.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας

Τα πλεονεκτήματά μας

Απολαύστε 12 лет

Εργαζόμαστε στη Μόσχα, στην περιοχή της Μόσχας και στις περιφέρειες

Δουλεύουμε τα Σαββατοκύριακα και τη νύχτα

Εγγύηση 1 έτους για όλες τις εργασίες

10% έκπτωση για τους τακτικούς πελάτες

Πώς δουλεύουμε

Αναχώρηση του μηχανικού στο αντικείμενο

Σύνταξη ΚΠ και εκτιμήσεις

Παράδοση του αντικειμένου και υπογραφή πράξεων

Στάδια αποσυναρμολόγησης

Για να αφαιρέσετε το τμήμα του χώρου του διαχωρισμένου συστήματος προχωρήστε μετά την πλήρη εκκένωση του ψυκτικού μέσα στο θάλαμο συμπύκνωσης.

 • Αφαιρέστε πρώτα το κάλυμμα του περιβλήματος.
 • Στη συνέχεια κόψτε τους χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τα μέρη του κλιματιστικού.
 • Με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων ή εργαλείου κύλισης, τα άκρα των σωλήνων σφραγίζονται.
 • Αφαιρέστε τον εξατμιστή και ασφαλίστε το μάνδαλο
 • Ξεβιδώστε το συνδετήρα στερέωσης.
 • Αφαιρέστε το μπλοκ από τον τοίχο.

Πλεονεκτήματα της κατάργησης του εσωτερικού μπλοκ από επαγγελματίες

Προσοχή παρακαλώ! Για τη διατήρηση της ικανότητας εργασίας του κλιματικού εξοπλισμού στην εργασία αποσυναρμολόγησης απαιτούνται τουλάχιστον 2 άτομα και η διαθεσιμότητα ενός ειδικού εργαλείου. Η χρήση αυτοσχέδιων εργαλείων και η άγνοια του σχεδιασμού των κλειδαριών οδηγεί σε ζημιά στο θάλαμο εξάτμισης.

Η αποσυναρμολόγηση κλιματιστικού τύπου κασέτας ή καναλιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Προκειμένου να αφαιρεθούν εύκολα τα εσωτερικά μέρη και να εγκατασταθεί αλλού, χρειάζονται άτομα που γνωρίζουν καλά τη διάταξη κλιματιστικών και ειδικών συσκευών και εργαλείων.

Καλέστε το "CLIMATE CONNECTION" στο +7 (499) 398-20-88. Η τιμή της αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στην εταιρεία μας είναι μία από τις πιο κερδοφόρες στη Μόσχα. Διασφαλίζουμε την πλήρη διατήρηση της ικανότητας λειτουργίας του κλιματιστικού και την καταλληλότητά του για εγκατάσταση αλλού.

Εγχειρίδιο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα χέρια τους με τη συντήρηση του Freon

Μερική ή πλήρης αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού γίνεται για διάφορους λόγους - επισκευή στο διαμέρισμα, μετακίνηση, εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο και ούτω καθεξής. Η τυποποιημένη προσέγγιση είναι να ζητηθεί η σωστή κατάργηση του διαχωρισμένου συστήματος των υπαλλήλων μιας εξειδικευμένης επιχείρησης με την πληρωμή της υπηρεσίας αυτής. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κατανοώντας τις περιπλοκές της διαδικασίας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απλό, αλλά με τη σωστή προσέγγιση είναι αρκετά εφικτό.

Σχετικά με τους τρόπους και τις δυσκολίες κατάργησης με τα χέρια σας

Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων εγκαθιστούν 2 τύπους κλιματιστικών - μονοκόμματα (κινητά) και χωριστά συστήματα. Με τα πρώτα ειδικά προβλήματα δεν προκύπτουν, διότι σε τέτοια μοντέλα όλα τα κύρια στοιχεία περικλείονται σε ένα μόνο περίβλημα και για να μετακινηθεί η μονάδα αρκεί να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα.

Η αποσυναρμολόγηση της έκδοσης για κινητά αποσυνδέει τον αγωγό αέρα

Εκτός από τα μονοκόμματα και τα "χωρίσματα", υπάρχουν και άλλοι τύποι κλιματικών φυτών - κασέτα, κανάλι και στήλη. Συνήθως όμως ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται σε γραφεία, εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους μιας μεγάλης περιοχής, σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται σπάνια.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα που βρίσκονται μέσα και έξω από την κατοικία. Συνδέονται μεταξύ τους με δύο αυτοκινητόδρομους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό σε διάφορες συσσωρευμένες καταστάσεις - φρέον. Σε χάλκινο σωλήνα μικρής διαμέτρου, ρέει σε υγρή μορφή από το εξωτερικό μπλοκ μέχρι το εσωτερικό. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσω της κύριας γραμμής μεγάλης διαμέτρου. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένες δυσκολίες που περιμένουν τον άγνο χρήστη σε μια προσπάθεια να αποσυναρμολογηθεί:

 1. Πλήρης ή μερική απώλεια Freon ως αποτέλεσμα της ανεπιφύλακτη αποσύνδεση των κύριων αγωγών.
 2. Επαφή με σωλήνες και εναλλάκτες θερμότητας για αέρα που περιέχει υγρασία. Εάν το σύστημα διαχωρισμού δεν είναι σωστά τοποθετημένο αλλού, η συμπιεσμένη υγρασία θα εισέλθει στον συμπιεστή και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.
 3. Σφράγιση των χαλκοσωλήνων κατά το τράβηγμα τους από τον τοίχο και κατά τη μεταφορά. Η υγρασία ή η άμμος στο κύκλωμα Freon είναι ένας γρήγορος "θάνατος" του συμπιεστή.
 4. Όταν οι κορώνες αποσυνδέονται από τους σωλήνες του εσωτερικού τμήματος, είναι δυνατόν να στρέψουν τυχαία τα σωληνωτά χιτώνια που έχουν συγκολληθεί σε αυτά.
 5. Η αποσύνδεση των καλωδίων τροφοδοσίας χωρίς σημάδια στους ακροδέκτες όπου συνδέθηκαν προκαλεί σύγχυση κατά την επανεγκατάσταση.
 6. Πολύ σύντομο κόψιμο του σωλήνα αποστράγγισης, που οδηγεί στο συμπύκνωμα του δρόμου.
 7. Απώλεια κατά τη μεταφορά των γραναζιών και άλλων μικρών εξαρτημάτων που δεν στερεώνονται μετά την αποσυναρμολόγηση.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα και τις επικοινωνίες μεταξύ τους

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές του κλιματιστικού σας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, οπότε προτού αφαιρέσετε το σύστημα split, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τρεις τρόπους:

 • Απλή αποσυναρμολόγηση με την απελευθέρωση ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα.
 • με τη συντήρηση του Φρέον στο σύστημα με τη μέθοδο του "με μάτι"?
 • με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που επιτρέπει την πλήρη εξοικονόμηση του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα.

Ο καλύτερος τρόπος δίνεται από την τελευταία μέθοδο, αν και υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι τρεις. Για να μην έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί και την περαιτέρω λειτουργία του, συνιστάται να λειτουργείτε σύμφωνα με την τρίτη επιλογή, έχοντας εξοικειωθείτε προηγουμένως με τη μέθοδο αποθήκευσης του φρέον.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων και συσκευών:

 • κατσαβίδι με εγκάρσια και επίπεδη σχισμή.
 • σύνολο κλειδιών καρπού;
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • Κλειδιά hex με διαστάσεις 5... 10 mm.
 • Μανομετρική συλλογή ή μανόμετρο με σωλήνα και σύνδεση με σπείρωμα, σχεδιασμένο για μέγιστη πίεση 10-15 bar.
 • σκωτσέζικο χρώμα και δείκτη.
 • Μονωτική ταινία ή συνηθισμένη κολλητική ταινία.

Μανόμετρο για 1 βαλβίδα

Μανομετρική συλλέκτη είναι ακριβώς απαραίτητη σε περίπτωση που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε ένα split σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, οπότε είναι καλύτερα να το νοικιάσετε, και η αγορά θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Τα πλήκτρα hex είναι απαραίτητα για την περιστροφή των βαλβίδων θύρας εξυπηρέτησης

Επίσης, για άνετη και ασφαλή λειτουργία, χρειάζεστε μια σκάλα για να φτάσετε με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα που είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό τμήμα, που βρίσκεται στον τοίχο του πολυκατοικίου, είναι καλύτερο να τραβήξει από το παράθυρο, που ήταν προηγουμένως δεμένο με ένα σχοινί. Δεν θα είναι περιττό να είσαι βοηθός.

Οι θύρες υπηρεσίας βρίσκονται στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας

Ένα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι το ψυκτικό μέσο παραμένει στις χαμηλότερες πιθανές απώλειες. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, χάρη στην οποία όλος ο Freon μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος - το περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας. Μετά την προετοιμασία των εργαλείων, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Καλύπτοντας το χέρι του υπέρυθρου στοιχείου στο τηλεχειριστήριο, μετακινήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Turbo" και ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το χέρι από το στοιχείο και τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στο κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ξεκινάτε αμέσως τον συμπιεστή σε πλήρη ισχύ.
 2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μανόμετρο στο εξάρτημα επισκευής που βρίσκεται στο πλάι της εξωτερικής μονάδας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως η πίεση στο σύστημα. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι σωλήνες διακλάδωσης κρύβονται κάτω από το καπάκι, πρέπει να αφαιρεθούν.
 3. Ξεβιδώστε τα 2 παξιμάδια - βύσματα που βρίσκονται στα άκρα των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά, υπάρχουν βαλβίδες που ελέγχονται με εξαγωνικό κλειδί. Επιλέξτε το σωστό εξάγωνο σε μέγεθος.
 4. Κλείστε τη βαλβίδα γραμμής υγρού με υγρό ψυκτικό μέσο (αυτός είναι ένας λεπτότερος σωλήνας) και παρακολουθήστε την ένδειξη του μετρητή. Αυτή τη στιγμή, ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον μέσω του δεύτερου σωλήνα.
 5. Όταν η βελόνα της συσκευής πέσει στο μηδέν και αρχίσει να διαφεύγει στη ζώνη κενού, κλείστε τη δεύτερη βαλβίδα και απενεργοποιήστε γρήγορα το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι όλο, το ψυκτικό είναι σε πλήρη ένταση στο περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας.

Το μανόμετρο συνδέει το ειδικό εξάρτημα

Σε διαχωρισμένα συστήματα γεμάτα με διαφορετικές μάρκες φρέον (υπάρχουν R22 και R410), διαφέρει η διάμετρος του σπειρώματος του εξαρτήματος εξυπηρέτησης, όπου συνδέεται το μανόμετρο. Για το R410 χρειάζεστε έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Για την αντλία φρέον είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα γραμμής υγρού

Η αποθήκευση ψυκτικού μέσου με τη μέθοδο "με μάτι" εκτελείται χωρίς μανομετρικό συλλέκτη. Αφού κλείσετε τη βαλβίδα υγρού, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τη βαλβίδα αερίου και κλείστε τη συσκευή οικιακής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ξεκάθαρο: δεν ξέρετε πόσο ο Freon κατάφερε να εισέλθει στην εξωτερική μονάδα και είναι απαράδεκτο να διατηρηθεί ο συμπιεστής σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα με επικαλυμμένο κορμό. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί όταν εγκατασταθεί και ξεκινήσει το επόμενο "split".

Οδηγίες για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να αποσυνδεθεί κατά τη μετακίνηση ή τη μεταφορά του σε νέα θέση. Για την επισκευή ενός διαμερίσματος, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα εξωτερικό τμήμα, αλλά για να αποσυνδέσετε τις γραμμές freon, το καλώδιο και η αποστράγγιση θα πρέπει ακόμα να αφαιρεθούν. Οι εργασίες εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου και αντικαταστήστε τα παξιμάδια των ακραίων βιδών.
 2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια σύνδεσης που συγκρατούν τους χάλκινους σωλήνες στα εξαρτήματα, ωθήστε τα στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ταινία ή ταινία, προστατεύστε όλα τα ανοίγματα των γραμμών και των θηλών της εξωτερικής μονάδας έτσι ώστε τα συντρίμμια και η σκόνη να μην εισέρχονται στο εσωτερικό κατά την εργασία.
 3. Για να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αποσυνδέστε τη συσκευή και αφαιρέστε το κάλυμμα που καλύπτει τους ακροδέκτες (που βρίσκονται πάνω από τις βαλβίδες φρέον). Πριν ξεβιδώσετε τα καλώδια, κολλήστε μια λωρίδα ταινίας βαφής πάνω από τους ακροδέκτες και υπογράψτε με έναν χρωματικό δείκτη για να καθορίσετε τη σειρά σύνδεσης. Αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε το καλώδιο.
 4. Αποσυνδέστε τις γραμμές του κορμού από το βραχίονα της εξωτερικής μονάδας, έτσι ώστε οι χάλκινες σωλήνες να μην κρεμάσουν ή να λυγίσουν, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν.
 5. Ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα στο βραχίονα, συνδέστε το με σχοινί και αφαιρέστε τη μονάδα μαζί με τον βοηθό.

Οι εργασίες για την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας είναι πιο βολικές για να οδηγείτε από τη σκάλα

Επαγγελματική ψύξη συχνά ασκούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση: δεν αφαιρέσετε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τους σωλήνες φρέον με εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας, και δαγκώνουν τους. Τότε δεν χρειάζεται να τυλίξετε τα άκρα των σωλήνων με αυτοκόλλητη ταινία για την προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, επειδή ισοπέδωσε κόφτες καλωδίων. Όταν επανασυναρμολόγηση τα πεπλατυσμένα άκρα αποκόπτονται και διεξάγονται στο πλαίσιο του περικοχλίου beading ένωσης σύνδεσης.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το βραχίονα, ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια

Αφού αποσυνδέσετε τους πυρήνες των καλωδίων από τους ακροδέκτες, σφίξτε τις βίδες των επαφών και σφίξτε τις, καθώς μπορεί να πέσουν και να χαθούν κατά τη μεταφορά.

Κατά την αποσυναρμολόγηση από το παράθυρο του διαμερίσματος, ο βοηθός πρέπει να σας ασφαλίσει

Το ίδιο το βραχίονα αφαιρείται καλύτερα αργότερα, όταν ξετυλίγετε τους σωλήνες του βρόχου φρέον από αυτό. Εάν το ρεύμα βγαίνει από τον τοίχο όχι περισσότερο από ένα μέτρο, τότε δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά τους σωλήνες, για να τους διευκολύνετε να τραβήξετε μέσα τους. Το βραχίονα είναι συνήθως στερεωμένο σε 4 μπουλόνια αγκύρωσης, ξεβιδωμένο με ένα κανονικό κλειδί καραμπίνερ.

Ορθή πτώση των αυτοκινητοδρόμων από το εξωτερικό τμήμα - συλλογή φωτογραφιών

Πώς να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα με συντήρηση φρέον - βίντεο

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Για να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε από αυτή όλα τα καλώδια επικοινωνίας - καλώδια για φρέον και συμπύκνωμα. Ο τόπος τοποθέτησης των αγωγών είναι, κατά κανόνα, στην κόγχη του σκάφους, τοποθετημένος στο κάτω μέρος. Ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε σε αυτή τη θέση:

 1. Ξεκλειδώστε 3-4 πλαστικά μάνδαλα που ασφαλίζουν το κάτω μέρος της μονάδας στην πλάκα συναρμολόγησης. Εκκενώστε το κάτω μέρος του σώματος από τον τοίχο και εισάγετε οποιαδήποτε ράβδο μεταξύ τους, τραβήξτε έξω την πλεξούδα των επικοινωνιών από την εξειδικευμένη θέση.
 2. Εάν δεν υπάρχει μανδάλωση στο μοντέλο "split", τότε πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό πλαστικό πάνελ, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει τις περσίδες και τα πρόσθετα καλύμματα (όταν είναι).

Σύνθεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν έχεις στην πλεξούδα, μπορείτε να το κάνετε με το διαμήκη μαχαίρι ενότητα γραφείου, το οποίο θα ωθήσει πίσω τη μόνωση και να αρπάξει τα κλειδιά για καρπούς με κέλυφος. Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλη κοπή, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό θερμομόνωσης. Εκτελέστε περαιτέρω λειτουργίες με αυτή τη σειρά:

 1. Περιστρέψτε τις αρθρώσεις του ρεύματος με δύο κλειδαριές. Σημαντικό σημείο: δεν μπορεί να περιστραφεί το σφυρί που συγκολλάται στον κοντό σωλήνα της μονάδας, πρέπει να κρατηθεί με ένα κλειδί στη θέση του, ξεβιδώνοντας το παξιμάδι.
 2. Τα άκρα σωλήνων τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία ή ταινία, για προστασία από τη βρωμιά.
 3. Εντοπίστε τον σύνδεσμο του σωλήνα αποστράγγισης με το σωλήνα εκκένωσης και αποσυνδέστε τον. Μην κόβετε τις πτυχώσεις οπουδήποτε, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να αποβιβαστείτε πίσω.
 4. Αφαιρέστε το ηλεκτρικό κάλυμμα (που βρίσκεται στο δεξί άκρο του περιβλήματος ή κάτω από το μπροστινό πάνελ), να κάνει με ένα δείκτη και επικαλύψεις συγκολλητικής ταινίας, οπότε οι βίδες χαλαρώσει και αποσυνδέστε το πυρήνα του καλωδίου. Βιδώστε τις βίδες προς τα πίσω και βιδώστε το κάλυμμα.
 5. Όταν όλες οι επικοινωνίες έχουν αποσυνδεθεί, πιάστε την θήκη και από τις δύο πλευρές και αφαιρέστε την από την πλάκα στήριξης, σηκώνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω. Δώστε τη μονάδα στον βοηθό.
 6. Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης ξεβιδώνοντας όλους τους πείρους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συμπύκνωμα μπορεί να παραμείνει στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας, είναι επιθυμητό να προστατεύεται ο τοίχος με μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου πριν από την αποσυναρμολόγηση. Εάν νοικιάσετε ένα κλιματιστικό για επισκευή στο σπίτι, τότε αυτή η προφύλαξη δεν είναι απαραίτητη.

Πριν αφαιρέσετε τη μονάδα, πρέπει να βιδωθεί στη θέση της το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος

Μετά την αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος από τον τοίχο, τοποθετήστε όλα τα ξεβιδωμένα τμήματα επάνω του, σφίξτε τις βίδες και τοποθετήστε την πλάκα στήριξης. Βιδώστε τους σωλήνες διακλάδωσης στην κόγχη, στερεώστε με ταινία βαφής. Με το ίδιο υλικό, ασφαλίστε το μπροστινό πλαίσιο ανοίγματος έτσι ώστε να μην κρεμάσει χαλαρά κατά τη μεταφορά.

Εάν η πλεξούδα επικοινωνίας είναι σύντομη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με το μπλοκ

Το τελευταίο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των επικοινωνιών που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου ή μέσα σε αυτό. Εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες, το κύριο πράγμα δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες κάτω από μια μικρή ακτίνα. Από αυτή την επεξεργασία, η διατομή κάμψης μειώνεται στο σημείο κάμψης και είναι αρκετά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί ο σωλήνας με το οβάλ προφίλ. Από το εξωτερικό τοίχωμα, τραβήξτε προσεκτικά την πλεξούδα, για να μην καταστρέψετε τον θερμαντήρα. Εάν η τρύπα ήταν στερεωμένη με αφρώδες υλικό, τότε πρέπει να κόβεται σε μέρη. Όταν τελειώσετε, τυλίξτε τη δέσμη σε δακτύλιο και ταινία με ταινία.

Η σειρά αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας - φωτογραφική συλλογή

Πώς να αφαιρέσετε τα εσωτερικά μπλοκ διαφορετικών σχεδίων - βίντεο

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο έχει πέσει σε -5 ° C ή περισσότερο, συνιστάται να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση για τους εξής λόγους:

 • Δεν θα είναι δυνατό να αντληθεί το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • στον παγετό δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις συνδέσεις, να ξεβιδώσετε τα βύσματα και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσιών.
 • ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης, οι σφραγίσεις των βαλβίδων εξυπηρέτησης συχνά αποτυγχάνουν.

Σε μια κατάσταση όπου, χωρίς να αφαιρεθεί το σύστημα split σε αρνητική θερμοκρασία δεν μπορεί να κάνει, σιγουρευτείτε για να ζεστάνετε τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα βύσματα και κλείστε και τις δύο βαλβίδες, εξοικονομώντας έτσι μέρος του φρέον αριστερά στο κύκλωμα της εξωτερικής μονάδας. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε αργά τις γραμμές από τα εξαρτήματα και αποσυνδέστε τις, απελευθερώνοντας το δεύτερο μέρος του ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον αλγόριθμο που περιγράψαμε παραπάνω.

Το προσωπικό εξειδικευμένων εταιρειών χρησιμοποιεί μανομετρικούς σταθμούς για την άντληση φρέον το χειμώνα. Αλλά αν νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό, τότε η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει περισσότερο από την πληρωμή των ειδικών και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Σε θερμοκρασίες άνω των -5 ° C, η εργασία μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες, αλλά συνιστάται η χρήση μανόμετρου για τον έλεγχο της μεταφοράς ψυκτικού μέσου. Εάν ενεργείτε "με το μάτι", δεν μπορείτε να μαντέψετε την ώρα της γήρανσης και ακόμα να χάσετε μερικά από τα freon. Είναι εξίσου επικίνδυνο να επιβραδύνετε τη λειτουργία του συμπιεστή χωρίς ψύξη (και ψύχεται με την κυκλοφορία freon), από υπερθέρμανση μπορεί να αποτύχει.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε με επιτυχία το κλιματιστικό του σπιτιού, εάν πάρετε για να εργαστείτε στη ζεστή περίοδο του έτους και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μικρή μικροσκοπική δράση, να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά και χωρίς βιασύνη. Μην παραμελείτε το μετρητή πίεσης, αφού η απώλεια ψυκτικού μέσου θα εξουδετερώνει ολόκληρη την αποταμίευση από αυτή τη διαδικασία.